Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.09. 09:17 Fabius

Simicska vs Orbán vs RTL

Érdekes momentumokkal bővült a Nagy Médiaháború lehetséges indokainak köre. Először is azt mondja a Cink, hogy egy "rálátós" forrásuk szerint Viktornak nem ideológiai, hanem elszámolási vitája van Lajossal:

Orbán és Simicska háborúja mögött nem az van, hogy Orbán és Simicska összeveszett, hanem az, hogy Orbánnak nincs több pénze, az államháztartás nagyon kritikus állapotban van. Az IMF-től nem vehetünk fel hitelt, az oroszokhoz nem rohangálhatunk hetente, más illiberális államoktól meg nem kapunk, vagy nem annyit, amennyit kellene, és cserébe nem tudunk semmit sem kínálni. Nincs más olyan szektor, amelytől el lehetne pénzt venni, csak az, amelyik eddig Simicskáék miatt érinthetetlen volt: föld, média, építkezés. Ebből a szempontból is érdekessé válik a tusványosi beszéd például. Orbánnak politikailag is ez az érdeke, nyugodtan mondhatja, hogy lám-lám, a sajátjainktól is el tudunk venni, nemcsak a baloldalt szopatjuk halálba, hölgyeim és uraim. 

Nemzeti Kommunikációs Ügynökség terve ésszerű. De nem tudjuk, hogy mik lesznek a feladatai – csak kreatívmunkái lesznek-e, pr-rel, stratégiával, és a médiavásárlást másokra hagyja továbbra is, de legalább elég lesz egy kapcsolattartási pont, vagy azt is akarják. Megjegyzem, ezeket csak olyan projekteknél lehetne alkalmazni, amelyben nincs uniós pénz, abból meg azért többségében kevés van: miniszterelnökség, magyar turizmus, agrármarketing, MNB, Államadósság-kezelő Központ, NMHH, szerencsejáték, MVM, meg biztos még sok kicsi. kreatívval és médiával együtt ez nemhogy nincs 40 milliárd évente, hanem szerintem 15 milliárd sem. A médiavásárlás nem túl bonyolult biznisz, ezt a kócerájt három account el tudja vinni.

De még ha a médiavásárlást ki is veszik az IMG, a Bell & Partners, a Vivaki kezéből, akkor sincs semmi garancia arra, hogy Simicskáéknak stop lesz. És akkor hova költ az állam, ha oda nem? A Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz oké, ott lehet érvelni, hogy egyszerűen nem hozzák azokat a piaci számokat, amelyek alapján érdemes lenne ott költeni. Ezzel szemben a Class FM, a Publimont és a Metropol megkerülhetetlen, és amúgy is innen veszik ki Lajosék a hatalmas pénzeket. 

Emellett Orbánnak miért lenne érdeke, hogy a pártsajtó is nekimenjen? Orbán hatalma nagyban függ az őt támogató médiaportfoliótól, ez a nagyon szépen záró rendszer akadályozta meg eddig, hogy a kétharmadot kitevő emberek jelentős részéhez eljusson az, amit nagyjából csak a többé-kevésbé független online média tárhatott fel. Nem érdeke rést ütni ezen, sőt éppen ellenkezőleg, a kormány online médiás nyomulása pont arról szól, hogy még több felületen legyen befolyása, egyszerűen már demográfiai okok miatt is. Ha azt nem is tudják elérni, hogy mondjuk az Origo vagy a Vs.hu hardcore pártsajtó legyen, azt el tudják, hogy bizonyos témákkal ne foglalkozzanak, másokkal meg inkább igen. 

Persze nem zárható ki, hogy Orbán és Simicska összeveszett, de nem azért, mert Orbán össze akart veszni, hanem azért, mert Simicska nehezen érti meg, hogy miért kell az ő pénzét baszogatni. Orbánnak elfogyott a pénzügyi mozgástere, az illiberális állam bejelentése pedig arról is szól, hogy egyre átláthatatlanabb és elszámoltathatatlanabb akar lenni. A trükközésre már korábban is volt példa, ilyen volt a államadósság-számláló eltüntetése (amit az Index aztán egy nap alatt leprogramozott), ilyen volt annak a bejelentése, hogy a foglalkoztatottság mérésére új módszertant dolgoznak ki (mert a nemzetközi sztenderdek sehogy sem mutatják ki a sikert!), és az NGO-kat is részben azért basztatják, mert túl sokat perelnek közérdekű adatokért. Orbán el akar bújni a számok elől, vagyis inkább azt szeretné, ha a számokat csak ő látná, és senki más. 

 

Másodszor meg a HVG állítja, hogy az RTL azért került szopórollerre, mert nem kergette elég lelkesen a rezsidémont, és volt pofája 52% körül semleges módon beszámolni az eseményekről. 

Tökjó, a nagy médiafigyelésben most aztán lehet nézegetni mennyire lelkes a Simicska csoport, és már csak azt várom, mikor válik Lajos sötétben bújkáló, szamizdat terjesztő ellenforradalmárrá. Muhaha.

simicska lajos1.jpg

992 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr406589429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elirigyelték tőlünk a lombjainkat 2014.08.11. 15:58:20

Az alább közreadott írás nem képviseli az LMP hivatalos álláspontját. Mégis alapos okunk van a közlésére, ugyanis az újbudai városvezetés nem tartja be az önkormányzati törvényt. Konkrétan nem támogatja a helyi közösségek önszerveződését és részvétel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Most mondja az ember a rádióban, hogy a Cselziben egy ánglus játékos sincs! :-)

Telefonozok, nem jött be az adás, de nem gond, legalább van egy kis retro fíling.
@ornagy50: Adria viszont tényleg akkor olyan szép kék, ha zavartalanul süt a napocska. :)
@rodeo36: Na végre feltűnt a pocakos is Kubatov mellett. :)
@taga20:
" egyre nehezebben az itteni nyuggerbrigádot:))"

Vigyázz, támadnak a protkók :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: meg.
egyébként nem arról volt szó, hogy költözés van a betonozóból?
holnap reggel küldöm az infót, asszonypajtás útján.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mondták má neked, hogy a kurvaanyád:) hát én mondom, me gyönyörűek a képek, és a lelkembe tépnek!
jövőre malilosinj vagy rabsziget, ha addig élek is:))
@Penivaldes: ne féltékenykedj! nem áll jól:)
@Blogger Géza:
"gyorsan épül a csarnok"

Viszonylag sűrűn járok a régi 5-ös úton Szeged irányába. Évekig állt Kiskunfélegyháza szélén egy félbehagyott csarnok-torzó, előtte az "eladó" tábla. Egyszercsak valakik befejezték, azóta (szintén több éve) üresen áll, az "eladó" tábla annyiban változott, hogy most már a "kiadó" is szerepel rajta.
És ez csak egy példa. Mindenfelé járok az országban, sok ilyet látok.
Mi ebben a sikertörténet szerinted?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Érdekes, én olyanokat látok, amelyekben aztán be is indul a termelés vagy raktározás. Nyisd ki jobban a szemed.
@taga20:
"egyébként nem arról volt szó, hogy költözés van a betonozóból?"

Hát pont ez az, olyan gyorsan kellett a betonozóból eljönni, hogy a másik nem készült el időre. Azért lenne jó, ha jövő héten ezt a munkát meg lehetne szervezni, mert a család Balcsizik (kivéve a vejemet, aki szaladgálni fog Érd és Balcsi között), nyugodtan tudna dolgozni a szakember. Eddig én őriztem a kölkeket és a Balcsi után is én fogom, de iskolakezdésre jó lenne, ha rendben lenne a ház.
@Blogger Géza:
" Nyisd ki jobban a szemed"

Vagy járj te is többfelé.
@taga20: Jövőre mi is tervezzük Losinjt. Na akkor találkozunk. Ezt az apatmant ismered? Állítólag valami magyar adja ki. :)

www.cromega.com/cromega%20apartman%20I/index.html
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Taga, mi van ebben a városban, hogy minden ott lakó szereti? Lányomék is csak két kilométerrel mennek odébb, mert kinőtték a lakásukat, de eszükbe nem jutott másik városba költözni, pedig Pesten dolgoznak és a kölkek is oda járnak suliba. De élni csak Érden akarnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te megbízol a magyarokban, me én nem:)

zsidó nyári fesztivál, mondjuk szegedi csanáddal, bevállalnád?:))
@taga20: Miért szerinted ő is ott lesz? Amúgy miért ne, már tavaly is bevállaltam volna. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: holnap reggel küldöm a galambot, de nem biztos, hogy rábólint a májsztró:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: a hülyék a hülye helyeket szeretik:) bocs:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal, ne légy gyagyás! szarkazmusról hallottál már?:))
ha nem keresd elő!
@taga20: Persze de az hozzád is közel áll. Amúgy meg Peni is túlélte a talit. :)
@taga20:
"holnap reggel küldöm a galambot, de nem biztos, hogy rábólint a májsztró:)"

Ez már a megrendelő és munkavállaló problémája, a lényeg, hogy lehetőség legyen, vagy megegyeznek, vagy nem, mi mindent megtettünk :) Előre is nagyon köszönöm.
@taga20:
"a hülyék a hülye helyeket szeretik:) bocs:))) "

Hé, a gyerekemről beszélsz ... Mindjárt indul ám a protkó ! :)))
OFF

Erre kíváncsi leszek.

Az olaszok beavatkoznának

Federica Mogherini olasz külügyminiszter vasárnap nem zárta ki annak lehetőségét, hogy hazája katonailag beavatkozik az iraki helyzetbe.
Korábban az olasz külügyminisztérium aggodalmának adott hangot az iraki keresztény lakosságot ért üldöztetés és bűncselekmények miatt.

index.hu/kulfold/2014/08/10/az_amerikaiak_megint_lovik_irakot/

ON
@Penivaldes: Nagy kő esett most le a szívemről. Figy gyere el te is a zsidó nyári fesztiválra és bekerítjük tagát. :)
te balról, én jobbról?
sőt, viszek egy hálót, amit orvul rádobok.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: talán róla, talán rólad, de legfőképpen magamról:)
@Mariann19: ezek szerint mi egyidősek vagyunk.
szép kerek szám:)))
@taga20:

Én nem Érden lakom... De ugyanilyen hülye hűséggel ragaszkodom a városomhoz.
@évásanyó:
Ez nem kreatív pofánzarás kikerülés volt, mindent papírból, mint láthattad. Szerinted van ennek önálló és frappáns válasza csípőből? Anyóka ne csináld már!

Ma 19:30-ig azt hitte, hogy szentté avatják ott a zarénába, aztán meg... három sárga, két zöld és most jönnek a csíkosok, de nem biztos, hogy használnak. Ő is benézheti, nem?
@Mariann19:
"Én meg kéjes örömmel idézem fel a boldogító perceket. "
Te kis perverz...:))
Akkor már ketten vagyunk ferde hajlamúak:D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: akármilyen hülye vagy bírlak:) na megyek me holnap meló, mégha furcsa is:))
jóéjt!
@taga20:

Jó éjt neked is, nekem most lesz egy hét gyerekmentes pihi, holnap az egész napot semmittevéssel töltöm, utána megpróbálom a lakást emberivé tenni az egy hónapos gyerekinvázió után :)
@Knósszosz: Nem csak a beszéd után Gundel takarásában nyalogatta a száját. A beszéd elkezdése előtt nyalintott egy jó nagyot jobbra, majd a jóistennek megköszönés előtt egyet középre.
@tristen2005:
Ez jó!
Te, mint Fradi szurkoló, mit szólsz a mai meccshez? Nem fikázás, komolyan érdekel.
Nem tudom, valós volt-e a Chelsea mai teljesítménye, de egy valamit láttam; valami focira emlékeztető izét a Fraditól. Ha 2:1 lett, akkor is. Most be vagyok rúgva, vagy mi van velem?

Az a fütty és fúj előtte nem tartozik a dologhoz, valószínűleg a Fradi szurkolókat is vastagon érinti a szopás, amit a poloskának köszönhetnek. Tán ezért a Hacki Tamás effektus.
@Spániel:
Olvastam, újat nem írt, nagyjából egyezik az én véleményemmel... lesz itt még holnap hujjújj...
@Knósszosz: igazis, erre nem gondoltam. akkor a sajtósának kivételesen volt érzéke a fradiszívhez, vagy ő is fradista.))
@taga20:
Én is beteg vagyok, HELP!!!:DD
@tristen2005:
Ez úgyszólván már nem is hiba. Ez a NER természetes működésének a következménye, akár csak Selmeczi Gabriella.

Selejt még a multiknál is van, hát még a fidexben..?
@Penivaldes:
Szia Peni!
Meg mingyá' jóccakát is, mert lefáradtam itt a meccstől, n meg az előtte lévő körítéstől inkább. A meccs nem is volt borzalmas, de ami előtte...? Nyehhehehe...
@Mariann19: "Hiába, egy másképp szocializálódott nép nem érzékeli, hogy másképp is lehet gondolkozni."

S -mivel ezt gondolják az Óperencián túl is sokan- így válik a kkeui nyugaton büdös gyökérré... ezek szerint teljes joggal...
@OPHELIA:
Szia Keresztanyám!
Azt nem láttam, de majd holnap rákeresek.
Nem semmi volt ez az este, két szomszédom is átszólt a beszédek után: "láttad bazmeg??!"

Jaja, láttam, és kurva jót röhögtem:))
@évásanyó:
Ugyan, semmit... csak maradj itt és az már elég!
A Rodi meg alussza magát, vagy mia tschuda?
@Knósszosz: Most veszik a nézőktől a füttymintát kifelé jövet a stadionból.

Jó éjt:)
@OPHELIA:
Füttyszkenner?:)
Szotyihéj-detektor és tökmag analizátor... az is lesz? Modern egy izé ez...
@Knósszosz: Nem tudom mi van vele, aggódom én is:((
@Knósszosz: remélem, lesz zsebbe porszívó a testőröknek:))
@Knósszosz:
na akkor mindenki fütyülőjét leszkennelték? a szagát is?

mi a végeredmény...valami ájtatosság vagy nagymise a szent focihoz nem volt és tempőlomi zászlókkal felvonulás meg körtánc?

brühüyyy
"hanem az, hogy Orbánnak nincs több pénze"

Így van - Simicskának van több pénze.
@évásanyó:
"embert próbáló feladat, ha jól emlékszem.)) "

Jól emlékszel. Imádom őket, de kétszer örülök nekik: egyszer, amikor jönnek, és egyszer, amikor elmennek.
Persze azért közben folyamatosan élvezem, hogy itt vannak, de őszintén bevallva azért tényleg fárasztó. Most két napig öten voltak itt, ebben a létszámban volt egy nem egészen két éves is a nagyok mellett... Hát túléltük, de ez egy 2. emeleti ketrecben 60 nm-en nem egyszerű. Ezért szeretnék kertes házra cserélni, de az isten világáért sem akar összejönni :)
Azért ilyenkor a saját mondásom szokott eszembe jutni, hogy "most panaszkodsz vagy dicsekszel?"...
@évásanyó:
Évásanyó!
Fogalmam nincs, hogy mi állhatott tegnap este a barátságunk közé, nem is volt párbeszéd köztünk, hacsak nem a tatár bifsztek csipős voltára gondolsz.Ez volt az egyedüli téma köztünk.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A szakmai nyelvezet elsajátításánál arra utaltam, hogy erre is is szüksége van egy szakembernek, de csak akkor, ha idegen nyelven folyik a tárgyalás.
@Sir Bates dö Hól:
A külhoniak szocializációjára reagáltál imígyen:
"S mivel ezt gondolják az Óperencián túl is sokan, így válik kkeui nyugaton büdös gyökérré - ezek szerint teljes joggal."
Nincs szoros összefüggés az egyes országok között ilyen tekintetben, mert nem a földrajzi fekvés határozza meg a szocializáció minőségét.
A megjegyzésed általánosítás.
@Knósszosz:
Szia Knósszi!
Tegnap írtam:
"Én meg kéjes örömmel idézem fel a boldogító perceket."
Ki hitte volna, hogy az orbáni politika, benne a stadion avatás nyilvános elutasítása a megnyitón ilyen torz érzületeket dob az emberben a felszínre.
Hová fajul ez a világ, ha még mi is elfajzunk benne.
Vigasztal, hogy most már ketten vagyunk ebben a perverz örömben.
@Mariann19: igazad van, általánosítottam, mint gulliver vagy pangloss...
@Mariann19:
Szia Mariann!
A mi esetünkben (és szerintem még pár millió ember esetében is) ez nem torz érzület. Ez egészséges reakció. Nem azon örömködünk, hogy valaki súlyos beteg, hanem az okoz némi derültséget, ahogyan a drága miniszterelnök úr felpattant a szopórollerre és azt kapta ízelítőül a nyakába, ami egyébként a többség véleménye, akár hogyan is igyekeznek hamisítani az eredményeiket. Lásd; mennyi az annyi az a kétharmad... ócska szar duma.

Szóval nem ketten vagyunk, tegnap csak ott a stadionban nagyon sok magunkfajta 'kettes' volt, amint azt lehetett hallani. Láthatóan nagyon igyekezett mihamarabb eldarálni a mondókáját, és miután befejezte, kurva gyorsan lemászott a létrán a öt centi magas emelvényről és leforrázva beállt a játékoskijáróba, ahol a Gundel Takács erőlködött piszkosul valami Fradi statisztika-féle hülyeséggel kábítani a közönséget. Pechjére a Gundel mögé állt be, így aztán a kamera folyamatosan elkapta a fejét. Kész tanulmány volt látni, ahogy az tíz másodpercenként idegesen nyalogatta a szája szélét, láthatóan majd szétrobbant a dühtől és pláne a meglepetéstől, hogy őt, az élő istent kifütyülték és fúúújolták. Ez van, ha nem fizetett pártmuzsikok előtt kotkodácsol, egyből kiderül mit is gondol róla az az "istenadta nép"
@Sir Bates dö Hól:
Akár hiszed, akár nem, én mindíg megörülök, ha összeakadunk egy-egy témánál.
A végén mindíg megegyezünk valamiben...
@Knósszosz:
A tegnapi stadion átadáson Orbán arra számított, hogy a jelenlévő nézők kivétel nélkül ki fogják fejezni a rajongásukat, a kalapokat az ég felé dobálva éltetik majd.
Őszintén szólva meglepődtem, hogy a sporthoz közel állók is kifejezték az ellen
érzésüket, nem is akárhogy.
Képzeld el Orbánt, hogy hogyan készült erre a napra, amikor ő lett volna a főszereplő, a pozitív hős. Mennyire lehetett volna hivatkozni arra, hogy az ottani közönség a magyar nép egyetértését szimbolizálta, előre a még több stadionért.
Na, és ott volt Kokó, a fő seggnyaló, mint egy udvaronc állt a bejáratnál Orbán közelében.
Hányinger az a pasas.
Viszont kifizetődő neki ez a hűség. Nemcsak a boxban, hanem a fociban, kéziben is ő a riporter, különböző Tv műsorokban látható, a múltkor egy természetcsatornán tűnt fel.
Na, mindegy, Knósszikám mi elfajzottunk a látottak miatt, szerencsére még több százezer ember jár hasonló cipőben.
@Mariann19:
"Képzeld el Orbánt, hogy hogyan készült erre a napra, amikor ő lett volna a főszereplő, a pozitív hős. " - ez a kulcsmondat.
Én már a Kubatov elvtárs beszéde alatt sejtettem, hogy készül valami - bejött:))

Na meg előtte a kormánybiztos úr... hát az olyan gyönyörű császári retorikai panelekkel volt telerakva... hogy rakja tele... csillagos ötös jár érte a NERfocialista hablatyfesztiválon, hogyaszongya:
"Hivatásunk a győzelem. Mondjuk ki együtt, győzni jó. Mondjuk bátran, győztünk. Mi magyarok, mi budapestiek... győztünk mert készek voltunk megdolgozni érte.... A Fradi csodacsapat, mely végigverte a fél világot. nem lehetett elvenni a nevét és a színeit sem. Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni a tőlünk, a miénk" - mondta Fürjes Balázs. Drog sem kell, az ilyentől simán be lehet tépni.

Szóval volt gazdagon verbális fingfelhő, idáig éreztem.
@Knósszosz:
Azt figyeltem a TV közvetítés végén, hogy azt a Las Vegas Casino támogatta, Andy Vajna vezérletével.
A dolgok így függenek össze.
@Mariann19: jeleztem már a vörös reciprokok irányába megmutatkozó addiktivitásom (én nagyon vizuális tipus vagyok, hatalmas szívvel, melybe a posztszmókig az egész világ belefér, az opszisztem hiátusát egy szpészkékkel lehet korrigálni a galaxis túlsó végéről)... általában abban egyezünk meg, hogy neked van igazad, mint valószínűleg most is, de mindig hagysz egérútat a tisztes visszavonulásra:-)... így engem is az öröm jár át ezen alkalmakkor:-)... szal, köszönöm:-)...
@Sir Bates dö Hól:
"Általában abban egyezünk meg, hogy neked van igazad."
A helyzet az, hogy kemény vitapartner vagy, és emiatt elindítod az agytekervényeim aktivizálódását, mert rohadtul nem szeretek veszíteni.
Ám veled szemben ez nem jelent hátrányt.
Szeretem a szemlélődő embereket, az ok-okozat összefüggéseit keresőket, a rendszerben való gondolkodást.
Miután te képviseled ezt a tipust, mindíg örömmel beszélgetek veled, még akkor is, ha vesztesként hagyom el a harcmezőt.
@Mariann19:

"_még akkor is, ha vesztesként hagyom el a harcmezőt._"

@Sir Bates dö Hól:

"_de mindig hagysz egérútat a tisztes visszavonulásra_"

Elnézést a belevakkantásért.

Egy vitának -nevezzük csak szépen eszmecserének-, legelsősorban nem vesztesei és győztesei, hanem tanulságai, tapasztalatai és eredményei vannak. Amennyiben így szemlélnénk mindannyian, akkor arra a megállapításra juthatunk együttesen, hogy az eszmecserének sem győztesei, sem vesztesei nincsenek, hanem csakis nyertesei.:-)

Mérkőzések során más a helyzet, de esetetekben nem ez a kiindulási helyzet, mert nem rajt-, hanem alapvonalak vannak. Szerintem. Mégegyszer elnézést.
@jaegtoer:

Szép vakkantás, de nem feltétlenül osztom az álláspontod.:))

Általában úgy használjuk az anyanyelvünket, hogy nem is gondolunk bele, mit is jelent egy szó.
Pedig nagy a különbség az érvelő vita, ahol elsősorban elfogadtatni akarok, és az eszmeCSERE között:))
Itt én jó és kevésbé jó vitákat látok, ha közéleti a téma. Attitűd kérdése,hogy ennek a vége az általad óhajtott - " nem vesztesei és győztesei, hanem tanulságai, tapasztalatai és eredményei vannak" - legyen.
Ám, ha egészen őszinte vagy, egy vitának mindig van nyertese. Ezt mindig a hallgatóság dönti el, de a hozadék (tanulság) mindenkié.

Eszmét cserélni Nyúllal lehetett építészetről,utazásról, Knoszival főzésről, Bolival a csónakázásról, etc.:)) A zenéről pl Rodeoval se vitázni, se eszmét cserélni nem lehet, mert annyi ismerete itt senkinek nincs. Sima befogadó (gazdagodó) az, akit érdekel.

Nos, most vitázunk vagy cserélünk?
Nem ér azt írni, hogy vitázva cserélünk:))
@Mariann19: irulok-pirulok, de örömmel tölt el, hogy néha alkalmasnak tartasz a vitára, s a nagyvonalúságod vesztesként megmutatja milyen a lelked úgy általában:-)... köszönöm...
@jaegtoer: @Orica Középföldi: mikor a nagykutya vakkant, s reagál rá a hermelin, mit mondhat akkor a ma született bárány?... főként húsvét előtt?... csak béget gyenge hangján s csilingel a csengő nyakában, miközben fejét kapkodja ide-oda a heavyweight-finalt szemlélve:-)...
@Mariann19:
Igen, az idegen nyelven folytatott tárgyalásoknál ez teljesen helyénvaló. Engem az idegesít, mikor magyar nyelvű beszélgetésbe keverik bele az angol szakmai zsargont.
@Mariann19: @MViszont kifizetődő neki ez a hűség. Nemcsak a boxban, hanem a fociban, kéziben is ő a riporter, különböző Tv műsorokban látható: "

És akkor még nem beszéltünk a különböző kedvező kamatozású, egyébként soha vissza nem fizetendő hitelekből nyitott éttermekről. Legutóbb tavaly nyáron beszéltem vele, akkor éppen egy argentin étterme volt, Argentínából beszerzett marhahússal. Nem tudom, megvan-e még, a Boxutca viszonylag hamar bezárt, mondjuk elég szar hely volt.
"
@jaegtoer:
"Egy vitának -nevezzük csak szépen eszmecserének-, legelsősorban nem vesztesei és győztesei, hanem tanulságai, tapasztalatai és eredményei vannak. Amennyiben így szemlélnénk mindannyian, akkor arra a megállapításra juthatunk együttesen, hogy az eszmecserének sem győztesei, sem vesztesei nincsenek, hanem csakis nyertesei.:-)"

És már megint mennyire igazad van. Ezért szeretem ezt a blogot, mert vitáztok helyettem, amikor nem tudom formába önteni a bennem kavargó gondolatokat, és mindig akad valaki, aki ugyanolyan gondolatokat megfogalmaz. Itt nézetkülönbségek vannak, nem nézeteltérések, és ez így van jól.
@jaegtoer:
Lényeges különbség, hogy egy beszélgetés vita vagy eszmecsere.
Maradjunk az eszmecserénél. Ebben a műfajban a beszélgetés tárgya majdhogynem semleges, a vélemények sora mintegy kiegészítik egymást, a megfigyelések felsorakoztatása zajlik, a nézetazonosság megvalósulása mellett.
A vita feltételezi a vélemények különbözőségét, és a meggyőzés igényét hordozza magában. Érvek és ellenérvek ütköznek, és a csörtében az nyer, akinek álláspontja már nehezen, vagy egyáltalán nem torpedózható meg. A vitának is vannak tanulságai, tapasztalatai és eredményei, sőt, mégcsak a vitákra jellemző mindez.
Orica kiválóan összefoglalta a gondolataimat.
Látod, most két ellenféllel harcolsz, most mit teszel? Győzködsz teoretice, vagy kapitulálsz?
Netán levonod a tanulságokat, érdekelne, hogy melyek ezek?
Egyébként Sir-rel való gyengéd ugratásaink nem ilyen mélyreható elemekre épülnek.
@Sir Bates dö Hól:
Ne szerénykedj, nagyon is jól tudod, hogy itt milyen fajsúlyos a szereped.
Viszont a szokásos ugratásainktól ne tekintsünk el, mert ez olyan baráti gesztus, és felvidít.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Engem az idegesít, mikor magyar nyelvű beszélgetésbe keverik bele az angol szakmai zsargont."
Jogos!
Figyelem a TV gazdasági elemzéses beszélgetéseket, melyben az ország helyzetéről tájékoztatják a nézőket, és a magyarázatokban olyan speciális kifejezéseket dobnak be, hogy a nézők számára értelmezhetetlenné válik a magyarázat.
Ez intelligencia kérdése egyrészt, másrészt mindíg úgy érzem, hogy van az ilyen megnyilvánulásokban
egy imponálási szándék is. a pór nép felé, pedig a műsor nem róluk szól.
Koko. Azt nem tudom, hogy a politika ennyire befolyásolja a műsorszerkesztőket is, hogy Kokot mindenütt szerepeltetni kell? Vagy netán az éttermében ingyen adott vacsorák honorálása megy végbe a nézők kontójára? Emberileg leszerepelt a magyar nép előtt, jobban tette volna, ha megmarad szép emlékű sportembernek.
Most fentebb elolvastad bizonyára a véleményünket, amelyben tematizáltuk a vita és az eszmecsere mibenlétét. Most, hogy más-más értékelés látszik, neked is kialakult a véleményed.
Mond el.
@Mariann19:
"tematizáltuk a vita és az eszmecsere mibenlétét"

Biztosan nincs igazam, de nekem a vita is egyfajta eszmecsere. És bármi néven nevezzük, egészen addig szellemi kihívás, ameddig a nézetek józan megfogalmazásáról szól, ameddig a partner véleményére nekem (de leginkább az éppen szereplő másik félnek, aki az én véleményemet fogalmazza meg helyettem) normális hangvételű, racionális válasza van, és ameddig a partner válasza őszintén érdekel.
Nem sorolom egyik kategóriába sem az anyázást, a pi@ba küldést, ezek számomra nem érvek. Pont azért szeretem a te megszólalásaidat, mert okosak, tárgyszerűek, bárki számára értelmezhetőek és gondolatébresztőek, anélkül, hogy lekezelőek lennének.
Ez most nem nyalizás, még ha annak tűnik is, hanem elismerés.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Van a vitának, mint fogalomnak a közhiedelemben egy negatív felhangja.
Holott a leghaladóbb formája az emberi kapcsolatoknak, mert a megismerés fontosságát hordozza magában.
A vitában nem az ember maga van a központban, hanem az általa képviselt vélemény.
Ezt kell élesen elválasztani egymástól, ezért nincs a vitában ellenség, csupán a nézetek hadakoznak.
Köszönöm a kedves mondataidat, örülök, ha sikerül érthető formába önteni a gondolataimat.Sokat adok az érthetőségre.
A munkám során korábban sok hivatalos irományt kellett megfogalmaznom, és szenvedtem tőlük, mint a kutya. Egyszer elhatároztam, hogy félredobom azt a mesterséges kifejezés módot, és a magam szóhasználatát alkalmazom. ez bejött, hiszen igazából senki sem kedveli a körülírt irományokat.
@Mariann19:
Örülök, hogy a vita előrevivő szerepében egyetértünk, és valóban az a lényeg, hogy nem ellenségek vagyunk, csak a nézeteink különböznek.
Az érthetőségről: anno friss diplomásként olyan főnököm volt, akinek nem volt diplomája, ellenben volt rengeteg esze. Úgy tanított üzleti levelet írni, hogy az is megértse, aki még csak nem is hallott az adott tranzakcióról. A későbbiekben én is ugyanígy próbáltam tanítani a feltörekvő ifjú generációt, az értelmesebbje meg is tanulta.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nekem itt is azok a kedvelt vitapartnereim, akikkel szinte soha nem egyezik a véleményünk az elején, van, hogy a végén sem.
Viszont felpezsdíti az embert, gondolkozik az ellenérveken, az egész számomra nagyon üdítő beszélgetés.
Ezért is vagyunk itt.
@Mariann19:

És mindig szívesen olvasom szellemi párbajaidat. Sem elég okos, sem elég tájékozott nem vagyok ahhoz, hogy bekapcsolódjak, viszont sokat tanulok belőlük :) Mondhatni, kihasznállak, de ez nekem jólesik, neked meg nem fáj.
@Orica Középföldi: hogy tettél szert gyerekkori fotóimra?:-)...
@Sir Bates dö Hól:

"__@Orica Középföldi: hogy tettél szert gyerekkori fotóimra?:-)...___"

Nem mindegy? Látod ezt is hiába dugdostad. Még Táfelspiccnél is megvan a hitelesített pajkos, de lupus jelleget hordozó bárányportréd:)

www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20140812-barany-vs-birka-mire-jo-es-mire-nem-barany-birka-hentes-faggyu-porkolt.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-7&utm_campaign=sec
@Orica Középföldi:

"_Szép vakkantás, de nem feltétlenül osztom az álláspontod.:))_"

Én sem osztom feltétel nélkül:-))

Arra akartam valójában kilyukadni, hogy nem árt, ha az ember, netán a nő vagy a férfi kellő és még egészséges humorral szemléli saját álláspontját, olykor elveit és saját személyét. Így a vita is eszmecserévé aszúsodik, feltéve, ha ez a kórosnak nem nevezhető hajlam a másik félben is megvan.

Ebből ugyan nem következik, hogy minden más ezen hsz-edben említett gondolatoddal, megállapításoddal egyetértek, ellenben kijelentem.

"_Nos, most vitázunk vagy cserélünk?
Nem ér azt írni, hogy vitázva cserélünk:))_"

Erről egy régvolt kamaszkori emlék jutott az eszembe, vagyis inkább kettő.

Lehet, hogy már meséltem, de kockáztatok.
Tehát kamaszkori -azóta is megélve megtartott- barátommal vitatkoztunk Isten létéről.
Ő amellett érvelt, hogy nincs, én amellett, hogy van.
Vérre ment:)
A vita elakadt aztán ott, amikor eljutottunk odáig, hogy láttad, hogy nincs sehol, versus láttad, hogy van valahol.
Igen ám, csakhogy ez 4 hétvégén lefolytatott vita volt, amikor is álláspontot cseréltünk és már énnekem kellett amellett érvelni, hogy nincs, és neki kellett kardoskodni amellett, hogy van.
Nagyon éreztük egymás agyát:)

Aztán egy őszi diákszüreten beszélgettünk csak úgy képes beszédben az élet értelméről a predestinációról és az ember a maga sorsának kovács mivoltáról először csak ketten. Aztán hallgatóságunk lett. először csak egy, aztán kettő, végül talán tucatnyian hallgattak bennünket, közbe nem szóltak, csak hallgattak. Aztán késő este lett, villanyoltás fekvés.
S L. a barátom mondta később, hogy többen mondták neki ugyan fogalmuk nincs miről beszélgettünk, de olyan jó volt hallgatni, és látni hogy mi teljesen értjük, és izzott a szenvedély a levegő, de mégis körbevett mindannyiunkat valami melegség.

Bár nem tudták, de megérezték hogy rólunk, róluk volt szó, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk, mivé lehetünk.

Mindez 'egy hajó a kikötőből-kikötőbe vagy a nyílt víz felé a tengeren' filmben elbeszélve, állítva, vitatva cáfolva és megerősítve szél ellenszél szigetek a kapitány a tisztek matrózok Nap Hold Csillagok 12 csomó 3 majom ... de a kulcsszavak sosem ki nem ejtve. Jók voltunk, na:D
Lehet szellőztetni.

Szóval a vitacserére valahogy ráhibáztál. Lehetséges. 100 évben egyszer.
:DDDDDDDDDDD
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Micimackó!
Nagyon kedves vagy.
Én ugyanígy vagyok az itteni társainkat illetően, veled is.
Nap mint nap lenyűgöz a tudásuk, a véleményeik, és megtisztelőnek tartom, hogy beszélgetnek, beszélgettek velem.
Ami még nagyon fontos, hogy barátokra teszünk szert, van egy asztaltársaságunk, ahol helyet kaptunk.
süti beállítások módosítása