Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.09. 09:17 Fabius

Simicska vs Orbán vs RTL

Érdekes momentumokkal bővült a Nagy Médiaháború lehetséges indokainak köre. Először is azt mondja a Cink, hogy egy "rálátós" forrásuk szerint Viktornak nem ideológiai, hanem elszámolási vitája van Lajossal:

Orbán és Simicska háborúja mögött nem az van, hogy Orbán és Simicska összeveszett, hanem az, hogy Orbánnak nincs több pénze, az államháztartás nagyon kritikus állapotban van. Az IMF-től nem vehetünk fel hitelt, az oroszokhoz nem rohangálhatunk hetente, más illiberális államoktól meg nem kapunk, vagy nem annyit, amennyit kellene, és cserébe nem tudunk semmit sem kínálni. Nincs más olyan szektor, amelytől el lehetne pénzt venni, csak az, amelyik eddig Simicskáék miatt érinthetetlen volt: föld, média, építkezés. Ebből a szempontból is érdekessé válik a tusványosi beszéd például. Orbánnak politikailag is ez az érdeke, nyugodtan mondhatja, hogy lám-lám, a sajátjainktól is el tudunk venni, nemcsak a baloldalt szopatjuk halálba, hölgyeim és uraim. 

Nemzeti Kommunikációs Ügynökség terve ésszerű. De nem tudjuk, hogy mik lesznek a feladatai – csak kreatívmunkái lesznek-e, pr-rel, stratégiával, és a médiavásárlást másokra hagyja továbbra is, de legalább elég lesz egy kapcsolattartási pont, vagy azt is akarják. Megjegyzem, ezeket csak olyan projekteknél lehetne alkalmazni, amelyben nincs uniós pénz, abból meg azért többségében kevés van: miniszterelnökség, magyar turizmus, agrármarketing, MNB, Államadósság-kezelő Központ, NMHH, szerencsejáték, MVM, meg biztos még sok kicsi. kreatívval és médiával együtt ez nemhogy nincs 40 milliárd évente, hanem szerintem 15 milliárd sem. A médiavásárlás nem túl bonyolult biznisz, ezt a kócerájt három account el tudja vinni.

De még ha a médiavásárlást ki is veszik az IMG, a Bell & Partners, a Vivaki kezéből, akkor sincs semmi garancia arra, hogy Simicskáéknak stop lesz. És akkor hova költ az állam, ha oda nem? A Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz oké, ott lehet érvelni, hogy egyszerűen nem hozzák azokat a piaci számokat, amelyek alapján érdemes lenne ott költeni. Ezzel szemben a Class FM, a Publimont és a Metropol megkerülhetetlen, és amúgy is innen veszik ki Lajosék a hatalmas pénzeket. 

Emellett Orbánnak miért lenne érdeke, hogy a pártsajtó is nekimenjen? Orbán hatalma nagyban függ az őt támogató médiaportfoliótól, ez a nagyon szépen záró rendszer akadályozta meg eddig, hogy a kétharmadot kitevő emberek jelentős részéhez eljusson az, amit nagyjából csak a többé-kevésbé független online média tárhatott fel. Nem érdeke rést ütni ezen, sőt éppen ellenkezőleg, a kormány online médiás nyomulása pont arról szól, hogy még több felületen legyen befolyása, egyszerűen már demográfiai okok miatt is. Ha azt nem is tudják elérni, hogy mondjuk az Origo vagy a Vs.hu hardcore pártsajtó legyen, azt el tudják, hogy bizonyos témákkal ne foglalkozzanak, másokkal meg inkább igen. 

Persze nem zárható ki, hogy Orbán és Simicska összeveszett, de nem azért, mert Orbán össze akart veszni, hanem azért, mert Simicska nehezen érti meg, hogy miért kell az ő pénzét baszogatni. Orbánnak elfogyott a pénzügyi mozgástere, az illiberális állam bejelentése pedig arról is szól, hogy egyre átláthatatlanabb és elszámoltathatatlanabb akar lenni. A trükközésre már korábban is volt példa, ilyen volt a államadósság-számláló eltüntetése (amit az Index aztán egy nap alatt leprogramozott), ilyen volt annak a bejelentése, hogy a foglalkoztatottság mérésére új módszertant dolgoznak ki (mert a nemzetközi sztenderdek sehogy sem mutatják ki a sikert!), és az NGO-kat is részben azért basztatják, mert túl sokat perelnek közérdekű adatokért. Orbán el akar bújni a számok elől, vagyis inkább azt szeretné, ha a számokat csak ő látná, és senki más. 

 

Másodszor meg a HVG állítja, hogy az RTL azért került szopórollerre, mert nem kergette elég lelkesen a rezsidémont, és volt pofája 52% körül semleges módon beszámolni az eseményekről. 

Tökjó, a nagy médiafigyelésben most aztán lehet nézegetni mennyire lelkes a Simicska csoport, és már csak azt várom, mikor válik Lajos sötétben bújkáló, szamizdat terjesztő ellenforradalmárrá. Muhaha.

simicska lajos1.jpg

992 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr896589429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elirigyelték tőlünk a lombjainkat 2014.08.11. 15:58:20

Az alább közreadott írás nem képviseli az LMP hivatalos álláspontját. Mégis alapos okunk van a közlésére, ugyanis az újbudai városvezetés nem tartja be az önkormányzati törvényt. Konkrétan nem támogatja a helyi közösségek önszerveződését és részvétel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az előfordul időnként, hogy az anyagi érdek űbereli a barátságokat, no meg a kollégiumi szobákat is.
„Az RTL Klub a rezsicsökkentésről szóló összeállítás során egyszer sem – közvetlenül és közvetett módon sem – hivatkozott kormányzati álláspontra, nem idézett illetékes kormányzópárti politikustól…”

Az RTL Klub csak előrelátó volt. Manapság már a kormánypropaganda sem mesél a rezsicsökkentésről.
Az egyensúly kialakult, minden rendben.

Azért azt tisztázni kellene, hogy elszámolási vitából következő leszámolás, vagy leszámolást követő elszámolás van-e a háttérben. Óvatosan azért ezzel a Simicskával, lehet, hogy már nem becézhető, viszont még mindíg van a keze ügyében kerítés.
Csak, hogy itt is jól kezdődjön a nap.
Eddig egy magyar arany és egy bronz a moszkvai Kajak-Kenu VB-n. :)
.
Úgy tűnik, az MSZP igénybevette a szociális temetkezést.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke szerint érthetetlen amit az MSZP csinál. Az Index információi szerint ugyanis a szocialisták átírnák a megállapodást.
Bár hétfőn mind a három baloldali párt megegyezett, de pénteken már máshogyan emlékeznek rá, hogy pontosan miben is. A budapesti szocialisták több kerületben: Óbudán egy, Angyalföldön kettő, Zuglóban négy önkormányzati képviselői körzetet vettek vissza az Együtt-PM-től és a DK-tól - írja az Index. Az Együtt-PM nem érti mi történik.

www.atv.hu/belfold/20140809-atirta-az-mszp-a-balos-megallapodast
.
@dr. jenőke (jenőke):

nem kaptak munkavédelmi oktatást?
rájuk dől a gödör...
és itt egy ezüst érem is.:)
@guma:
Azt nem tudom, de ezektől ezek után használt autót biztosan nem vennék. Képesek lehetnek már arra is, hogy a csupán egyszer használt pörköltöt (nokkkkedlivel) is árulják, kedvező áron.
@dr. jenőke (jenőke):

ennyi üzleti érzéket feltételezni róluk! nahát.

az általad említett barbatrükk csak a magyar vendéglátás privilégiuma, profit teremtés legalizálására...
(legalább 3 tulaj világosított fel, hogy ahol nem ismerem a szakácsot, ilyen jellegű kaját ne egyek!)
a simicskának sincs annyi pénze amennyivel a zorbán által létrehozott lopási lyukakat ki lehetnem foltozni a saját vagyonát nem akarja bedobni? a rohadt?

brühüyyy
Simlicska túljátszotta a dolgot. Orbán meg kezd túllépni rajta.
A lényeg: "Viktornak elszámolási vitája van Lajossal". Lajos bizonyára a megállapodottnál kevesebbet csorgatott vissza Viktor offshore számlájára.
Milyen vita?
Csak pávatánc, most az itthoniaknak...
@István Tamasi: vagy forditva. az "emmuttnyoccev" atveszelesenek szponzoralasara a lali altal forditott osszegek kamatait sokallja az illiberalfuehrer
@vitéž munkášőr:
Nem hiszem, mert az illiberaluehrer nem a saját pénzét osztja. Így szerintem az én variációmban több a racionalitás.
A nagy lopás közben nem figyeltek arra, hogy esetleg elfogyhat az ellopható pénz és most "isszák meg ennek a levét" :DD
@vitéž munkášőr:
'kötéláltalihalálmindkettőnek:))

Amikor figyelmeztettek, hogy a kétharmaddal autoriter rezsimet lehet építeni, nem szóltam, mert egy erős vezetésre vágytam, ami helyettem cselekszik és gondolkodik.

Amikor az Alkotmányért jöttek el, nem szóltam, pedig minden jogot az véd.
Amikor a bírósági vezetésért jöttek el, nem szóltam, mert nem olvastam Montesquieut.
Amikor bevezették a médiatörvényt, nem szóltam, mert nem olvastam újságot.
Amikor a MANYUPokért jöttek el nem szóltam, mert nem volt ilyen megtakarításom.
Amikor bevezették a szegényeket sújtó adórendszert, nem szóltam, mert bunkó vagyok.
Amikor bevezették a végtörlesztést, nem szóltam, mert én is jól jártam vele.
Amikor a bankokért jöttek el, nem szóltam, mert nem ott dolgozom.
Amikor az alapítványi iskolákért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok autista.
Amikor szétverték az EU-s pályázati rendszert, nem szóltam, mert azt ígérték jobb lesz.
Amikor szétverték Alföldi társulatát, nem szóltam, mert nem járok színházba.
Amikor a trafikosokért jöttek el, nem szóltam, mert nem dohányzom.
Amikor feljelentették a közös képviselőt, nem szóltam, mert a feleségem kapta az állását.
Amikor aláásták a választások tisztaságát, nem szóltam, mert nem szoktam szavazni.
Amikor a hajléktalanokat vegzálták, nem szóltam, mert van hol laknom.
Amikor a kishantosiakért jöttek el, nem szóltam, mert nem érdekelt a jövő.
Amikor a nemzetet eladták az oroszoknak, nem szóltam, mert "Moszkva az új Brüsszel".
Amikor a tankönyvkiadókért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok tanár.
Amikor a civilekért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok civil aktivista.
Amikor a RTL Klubért jöttek el, nem szóltam, mert nem nézek tv-t, nem érdekel a bulvár.
Amikor a budapesti választási rendszerért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok pesti.
Amikor visszamenőlegesen vezettek be adót, nem szóltam, mert engem nem sújtott.
Amikor a miskolci romákért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok roma.
Amikor az iskolaigazgatókért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok szülő.
Amikor az ismerősöm vállalkozását kényszerrel megvették, irigységből nem szóltam.
Amikor bejelentették a jogállam végét, nem szóltam, mert azt se tudtam mi az a jogállam.

Amikor eljöttek értem, már senki sem maradt, aki szót emelt volna értem.

ismeretlen magyar verse
@gazoló:

avagy egy Martin Niemöller parafrazis ;-)
Vajon a Dk Belemegy ebbe az Mszp által átírt tervbe?
Nem értitek tik esztet... :(
A neveket direkt megváltoztattam, hogy ne lehessen ráismerni senkire.
EssLui kicsit túlnyerte magát teheccsége révén az elmúlt pár évben egy meg nem nevezett alsóbalkáni országban, majd egy árnyas este, borozgatás közben, a pénzhozók és a seggnyalók hazabocsájtása után, Janika - akit sokáig, máig, a háta megett, táskahordó fütyikének becéznek - előhozakodott a farbával...
Tunnillik kevés zsét talál "valaki" visszaszolgáltatni a ... a vájlingba, amiből egyesek az asszonynak vesznek lakást, vuttyont, meg különbensem van közötök, hogyan tud valaki az 1milliós fizujából havonta kettőt költeni! Kuss...
Szóval a vájling kivajazásánál tartottunk.
Erre felhorkant essLui és bizonyos fajfenntartó ösztönöket, kedves-ides legközelebbi nőrokonnyának a hátsó fertájának a lipiczai fajnemesítési programban betöltött fontos és el nem évülő jelentőségéről tartott egy kisebb, úgy másfél órás előadást, amit Jancsika nagyon magára véve, be találta baszni a csiszoltkristyályos kredencajtót és felpattanván 400 lovas verdájára (bekapcsolva a gsm jammert is, bizti, ami zicher) elszaladt izibe árulkodni a nulladiknak, hámégiscsak tűrhetetlen, hogy a törvényesen rablott holmiból csak az a szaros 10 % jussonvissza, miközben ismerünk olyant is, akinek a neve is 20. Ja...
Erre vihar a biliben...
@gazoló:

a legjobb az 1940-es igazi stílus

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke): Pont annyira várom, hogy az mszp tényleg dőljön ösze és menjen a levesbe, amennyire a várom ugyenezt a fidesztől. Azaz NAGYON!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Szerintem meg mindegy is, hogy azért marakodnak, mert Lajcsi keveset csurgat vissza, vagy azért marakodnak, mert Lajcsi is kevesli ami neki jut, meg Viki is kevesli ami neki jut.
És akkor a rezsicsökkentésről már szó se essék, arra már végképp nem marad semmi.

A lényeg, hogy fogyik a magyar, helyett a pénz, amit el lehet lopni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nos, Gabriella ismét olyat szólt hozzá, amivel úgy gondolja tematizálni tudja a közvéleményt, hiszen "még a Geszti is beállt". Mondjuk azért arra már senki sem emlékszik, mikor "Geszti önként és dalolva átadta az általa felfuttatott Nemzeti Vágta-t a Lázár fivéreknek. Most meg már PR tevékenységet sem folytathatna? Mégis mivel kellene beérnie? A rezsimnek van saját énekese. A rezsim elvette/megszerezte a PR-ként felfuttatott legnagyobb rendezvényét. Menjen el tanítónak? Azzal is csak a a rezsimet szolgálja. Vagy menjen el rezsipontra rezsicsökkentésért felelős beosztottnak, ahol egy-egy rezsiponton 3 kiszolgálóra jut 1,18 fő, akit ki kell oktatnia rezsicsökkentésből, vagy kezelni a panaszaikat, ami a matematikai tudás hiányából áll össze??
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Egy költő veszett el benned, szíved Arany, eszed Tompa:), de így is jó:)
A témához pedig. Mi is volt a téma? Ja, meg is feledkeztem róla, mivel Gabriella ezt akarta. Ja, vagy nem. Nos a kiinduló cikk minden mondatával egyetértek. Az RTL külön felmérés eredménye, nem a Nézőpontnak tudható be. Ezt onnan tudom, hogy a Nézőpont ilyet nem mér, mert más metodikával dolgozták ki a rendszerét, s ebben segítségül volt egy nagyon közeli ismerősöm, bár azt nem tudtam, hogy végül is BBC standard-et (kormány, kormánypárt, ellenzék)alkalmazott. Ezt nagy megnyugvással vettem tudomásul, így utólag legalább igazoltnak látom, miért mondta ezt, végül is nagyon-nagyon közeli ismeretség, így szégyenkezhetnék, ha bármi orbitálisat követett volna el.:-))
Nincs az a pénz, ami el nem tud fogyni. Amikor meg elfogyott, akkor vagy közbeszerezni kénehavónamit, vagy dógozni. Meg is hírdette a nagyvezír a munkaalapú társadalmat, csak munkát elfelejett csinálni. No akkormostmilegyenacsókosokkal, hiszen se píz, se munka?

Most gondoljátok végig logikusan: banki betétre nem adnak kamatot, a nagyonnagy pízekre sem. Ha állampapírba temeti lalaki a pízt, az előfordulhatik, hogy sohanemláttyukviszont alakúra vált. Csak kéne valamit domborítani, hiszen ha az önkormányzatok jelentős részét bukjuk, akkor még lóláb is kilógik. Kellene ez nekünk?
@aritus: E mondatra csak annyit reagálnék, hogy én már több mint két éve elmondtam/leírtam, a kicsi a torta é kevés a szelet szindrómát, mint ahogyan annak idején még TG-nél a NER-t NÁR-nak neveztem át (Nemzeti Ámokfutás Rendszere) már a NENYI-kor, az pedig elég régen volt.
@CSENDES: Jó, ezt sokan sejdítettük, hogy eljön az a pillanat, amikor üres lesz a kassza, nincs már magánnyugdíj, nincs más se, most éppen se az eu-ból, se a norvégoktól nem jön a pénz, a magyar gazdaság meg döglődik, köszönhetően a remek gazdasági és pénzügyi folyamatoknak, amit ezek a faszok a hozzá nem értésükkel a válságtól amúgy is kivérzett országra szabadítottak.
Ráadásul a rezsicsökkentés és kurva sokba került, a tébolyodott államosítás is kurva sokba került, szóval tényleg bajban van a kormány. Persze az ország még sokkal nagyobb bajban van.

Lényeg a lényeg, hogy tudtuk eljön ez a pillanat, de más várni, elképzelni, és más látni, hogy hogyan próbálnak úrrá lenni azon, hogy nincs pénz.
@aritus: Elnézést kérek. Vagyis én kérek elnézést.:-))
Elfogyott a nyugdíjkassza 3000 milliárdja és még ezen felül is elloptak 7500 milliárdocskát az itt élő és vállalkozóktól ezek az unortodox orálmuzsikok.Nem tudunk annyit produkálni amit ezek ne tudnának ellopni.Orálmuzsik a saját seggnyalói fogja is egyúttal,sokba kerülnek az offshorkkok.Putinnak meg annyi agya van hogy háromszoros gázárral akar ukrán barátokat szerezni,csutinak meg az volt a dolga vegye vissza 3-szoros áron a gáztározókat,csak idő kérdése mikor lógatják fel hazaárulásért.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Telefonomban komolyabb processzor van mint a bucidban floodrobot.
Simicska Lajos Orbánhoz képest teljes biztonságban működhe, még akár meg is buktathatja Orbánt aki a közigazgatás lebontásával és a maffiatörvényekkel olyan jogosítványokkal látta el a saját oligarcháit amikkel már egy következő normális kormánytól sem kell tartania. Feltehetően a főbirkák mindegyike zsarolható és Orbánt ennek a biztos ismerete tartja hatalomban.Lajos és köre az egyetlen erő amelyik helyből érvényesülhet Orbánnal szemben, de ez csak akkor működik, ha a mérleg eredménye ezt indokolttá teszi.
@CSENDES: de igen. hiszen borneó és celebesz magyar volt és magyar lesz. nem beszélve az antarktiszról.
@CSENDES: De mennyivel jobb, mintha elkezdenék palesztínázni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tényleg negligálom, hogy palesztínázol, vagy másképpen görcsölsz rá egy témára, ami nem tartozik ide.
Hiába no, nehéz a nemzeti oligarchák sorsa. 40 milliárd fájni fog, de piszkosul, és ahogy megy az idő, egyre több kell majd. Éhes a költségvetés és a Párt.

Igazunk volt huhógóknak, Orbán rendszerét semmi nem fogja biztosabban rombolni, mint még 4 év kormányzás. Állami beruházásokkal vezérelt növekedésösztönzés hamar kifullad pénz nélkül. Most eszik meg, amit főztek. Üres a padlás.
@BadSimpson:

Manyup és önkéntes pénztárak vagyona megvan még. Soha ne becsüld le őket.
@gazoló:

Ezt lopom, ha nem haragszol. :)
hm már mindent elloptak?

pedig azt hittük ittvanmár a Kínaán...

egyik komme nyista nyírja a másik komme nyistát?

pénz meg nyista?
Ha simicska talicska akarná, már holnap megbuktathatná vicctort de nem teszi mert okosabb ő annál. Akkor ő is vele bukna. Egyenlőre nem tud vádalkut kötni.
Na meg az is szép hogy Pakson külön indul a fideSS és a KDNP
A baloldal nemtelen eszközökkel történő kivéreztetése után már ennyire marják egymást a koncért.
Kunhalmi Ágnes nem egy erős kezű vezető.
OFF

Partei Mitgliedskarte nr.5 uj kolumnai az illiberalis ethosz temakoreben:

magyarhirlap.hu/cikk/2489/Jogallam

ON
Nézzétek! A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Heim Petinek igaza van (Heim szerint 330-ig is elszaladhat az euró). Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. A nepparti gondviselés, a FED pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
Lehet, hogy a mai a (para)frazisok napja lesz?
@simple observer 2.0: Lehet, hogy nincs tovább, de amíg erről nem győzöl meg közel 2 millió embert, addig semmi sem változik. És a "baloldal"-ról nem is beszélek.
@V-PORT:

Tudod mit tehetne erős kézzel:))?
@Husz_János_Puszita:
Rád??:)))
'Éjjenamagyarszabaccságéljenahaza!!

:))mostjöttemmeghuszitákhazájából:))
@V-PORT:

En azert meg nem zarnam ki, hogy 1-1 helyen enged a DK es az Egyutt a szocik koveteleseinek. Ugyanis meg ugy is joval tobbet nyernenek, mint amit azzal az egy jelolttel veszitenenek.

Barhogy is dontenek vegul csak a Feri jar jol vele:

Ha engednek az MSZP-nek, akkor Feri a bekito szerepeben tetszeleghet, az Egyutt es Szigetvary eroteljes elutasitasa utan.

Ha viszont megse engednek a szociknak, akkor komoly nepvandorlas indul meg az MSZP-bol a DK fele. Akar egyes MSZP szineiben indulni vagyo, es a masik ketto altal elfogadott jeloltek is atsasszaezhatnak Gyurcsanyhoz.

Tukeppen az izmozason az Egyutt csak veszithet...
@simple observer 2.0:

'emeszpémegafletóis..le.com'delegelőszörpiktoregykardfogú'tájgertot:))
@simple observer 2.0: De ez nem 1-1 helyről szól. Ez az Mszp arcainak a túléléséről szól.
Miért mindig az Együtt hozzon áldozatokat? Áprilisban is megszívatták őket. Akkor azt mondták, hogy nem kötnek több kompromisszumot.
@V-PORT:
:))gogolákettársnőőő:))?
@simple observer 2.0: Igen és Fletókád meg bevonul fehér lovon Budapestre. :)
Elolvastam a poszthoz szóló kommenteket, és azon mélázom, hogy miért kell ebben a kurva országban /Gyurcsánytól szabadon/ hipotéziseket kitalálnunk, feltételezett okokat, a háttérben vélhető felfordulásról
Dühös vagyok - nem először - hogy egy szűk csoport milyen gőgösen sajátítja ki ezt az országot, milyen pökhendi módon zárja ki az állampolgárokat az egyébként szigorúan rájuk tartozó helyzetek magyarázatától, mi több, a döntésekből.
Hányszor nézek egy-egy beszélgetést, amelyben kormányzati lépésről esik szó, és a jelenlévő jeles szakemberek az okokat találgatják, mert eszement intézkedésekre sincs kormányzati magyarázat.
Van itt nálunk legalább negyedévente gazdasági beszámoló az ország helyzetéről?
Tudjuk, hogy mire számíthatunk legalább a közeljövőben?
Ez most csak kitört a kemény lelkemből, mert nem tudni, hogy az Orbán- Simicska csörte hogyan végződik.
@simple observer 2.0: Ha csak Angliába már ennyien vannak, akkor összesem mennyi magyar dolgozik külföldön?!
Eddig 5-600 ezerről beszéltek, de akkor ennél jóval többen lehetnek.
Ez már több, mint 10%-a az ország lakosságának, akik meg munkaképes korban vannak, annak meg még magasabb hányada.
Lassan tényleg a gyerekek, az öregek, meg a képzetlenek maradnak.
@Mariann19:
'meghajolszeretéskérdezimivóttkajakkenubandrága???
@simple observer 2.0: ezt en mar nagyon regota mondogatom, hogy az emlegetett ~500k-s tomeg vatta. gyerekkori ismeroseim kozul 10-bol 8 kinn van a hanyatlo liberalis demokraciakban
@gazoló: A szóköz szabin van? :))
@aritus: nagyon helyes, mert ez leend a ner halala. nem lesz kitol lopni

es itt van a hianyzo kormanyvalto kritikus tomeg - ti. a labbal szavazok…
@V-PORT: Nem kell meggyőzni, elég ha nem tud róla. Ezé kell a média minden szegmense a csútinak. Simicskáé is!
@aritus: "Lassan tényleg a gyerekek, az öregek, meg a képzetlenek maradnak."
én még maradok, de egyik csapatba se férek bele:)))
@Mariann19:

tök igazad van, nálam még tetézik azzal a felháborodást fideszmaffiózó kormánypárték, hogy nem csak előlünk, hanem az ellenzéki képviselők előtt is titkolóznak, pereket kell indítanuk az infókért.

a Parlamenti képviselőknek mindenről tudniuk kell, hiszen szavaznak törvényekről, info híjján hogy is van?

ha meg szavaztak, akkor meg a végrehajtást hogyan is ellenőrizzék?

ellenzék csak vatta emberek gyülekezete?????
@taga20:

Na B+, egy a sok közül:)
@s.g.l.:

Tetszett volna forradalmat csinálni:)
@taga20: Nem találsz ácsot, burkolót, kőművest, az orvosi rendelőkben nincs ügyeletes, mert egy kicsit ügyel, egy kicsit műt, egy kicsit sürgősségizik. (kiment a vállam a télen, két könyvnyi szöveget olvastam el a váróteremben összesen)
@aritus:
"Tök igazad van."
Amikor olvasom az eszes újságírók írásait, leleplező anyagaikat, a zseniális kommenteket, azon gondolkozom, hogy ilyen szellemi fölény ezeket az embereket nem zavarja?
Nincs kisebbségi érzetük? Vagy ezek kompenzálására vannak ezek a dölyfös attitűdök?
Micsoda cinizmus, ahogyan sutba vágják a rájuk vonatkozó - finoman szólva - visszaéléseket.
Rájuk nem vonatkozik a törvény.
@V-PORT:
Amugy igazad van, csak a helyzetrol es a Niemoller fenti parafrazis utan ez ugrott be.

A baloldal allapotatol teljesen fuggetlenul.
@s.g.l.:
Ez még eszembe sem jutott, hogy még a törvényes ellenőrzésnek sem vetik alá magukat a parlamentben.
"Akkor meg a végrehajtást hogyan is ellenőrizzék?"
Figyeld meg, hogy amikor szó van a Közgépről, Mészáros Lőrincről, és a többi bandatagról, kevélyen odalökik, hogy tessék feljelentést tenni.
Hogyan, tessék mondani? Nincs dokumentáció, nincs olyan anyag, ami alapján ez megtehető lenne.
Ám, ha lenne is, Polt Péter mindent elutasítana valamilyen látványos indokkal.
A kör bezárult.
@V-PORT:
'takeiteasy:))'barátommajdholnaplesszhaakarom:))
@taga20:
"De egyik csapatba sem férek bele."
Tolakodjál!
@Mariann19:

Ha nálam a pénz és a hatalom, te csak egyet tudsz csinálni, vagy beállsz a sorba, vagy eltaposlak:)
@gazoló:

Kiengedtek a ketrecből:)
@Mariann19:

évek óta mondom: feljelenteni azonnal, de tesze-toszáék azt mondják: feljelentést fognak tenni aztán szarnak rá.

ilyen hülye ellenzék nincs még sehol, de ilyen maffiózó párt sem.
@aritus: A naponta ingázók sem szabad elfelejteni,nagyon sokan járnak dolgozni az Osztrákokhoz.
@tristen2005:

'lennélteolyanketre'tzbewazz:))
@tristen2005:
"Ha nálam a pénz és a hatalom."
Na, ez egy fatális félreértelmezés a részükről.
A pénz a miénk, csak kezelésre adtuk át ideiglenesen. Mint a bankoknak szoktuk.
A hatalom a népfelségé.
Tristenkém! Mi ezt kurva jól tudjuk, ők csak dumálnak erről, a háttérben pedig jól kiröhögnek minket.
@V-PORT:

Azt nyilvan az MSZP-ben is erteniuk kell, hogy ez messze tul sok, amit most kavarnak.
Ok eloalltak a maguk kovetelesevel, az Egyutt es a DK most ragaszkodik a szerintuk, es altaluk elfogadott kozos listahoz.
Innen kell majd valamiben kiegyezni. Merthogy nyilvan 1 ember is fontos kieses az Egyutt es a DK szamara is, de ha nem tudnak kiegyezni akkor szinte keruleti polgarjeno csak szoci lehet, ok is kis esellyel, mig a ket kisebb, Bp-en viszont nagyobb part meg csak kompenzacios listan kuldhet nehany onkoris kepviselot.

Nem szamoltam utanna darabra, de ugy cirka 8 szemelyi valtozast akar az MSZP. Ha 1-1 engedmenyt ad az Egyutt es a DK, akkor joval tobb kepviselojuk lesz, mint kulon indulas eseten lenne. Ugyanakkor ok ketten kompromisszumkeszseget mutatnak (pozitivum a valasztok fele), a rosszabb eredmenyek miatt pedig majd okolhatjak a szocikat a szethuzas miatt (negativum a valasztok fele az MSZP tekinteteben).

Neha a vereseg is gyozelem, maskor pedig a pirruszi gyozelem is vereseg...
@s.g.l.:
"Ilyen hülye ellenzék nincs még sehol."
Tudod, amikor az anyagi javakból a háttérben risztelnek, vagy cinkosan összekacsintanak a hallgatás kapcsán, mi várható?
Ahol az ellenzék még mindíg a koncon marakodik, és nem okult az április 6-ból sem, egyértelmű a
közönye a nemes célok iránt.
@Mariann19:

Tudod kedves Mariann, mi lehet hogy tudjuk, de a Royal flush az ő kezükben van:)
@Mariann19: hogy kirohogik a "jonepet", azt nem is csodalom, ha ez jellemzo a potencialis szavazokra:

"A Narancs körbenézett Érpatakon, kiderült például, hogy idősebb helyiek attól félnek:

„Mi lesz akkor, ha ledobnak nekünk ide egy bombát? Minket fognak bombázni a polgármester miatt!?”"

444.hu/2014/08/09/a-hoher-csak-a-munkajat-vegezte-erpatakon/
@Mariann19: Dehogynem vonatkozik rájuk a törvény, csak már a kétharmaddal újonnan meghozott fülkeforradalmi törvények.
Fabiusnak is volt posztja erről több is, pl amit ő csak így hív: Ne zavarj, épp lopok törvény, ami gyakorlatilag annyira leszűkítette azt, hogy mi közérdekű adat, meg annyira tágra szabta, hogy mikor "törvényes" a közbeszerzés mellőzése.
Az is igaz, hogy még a maguk alkotta törvényeket se tartják be, minek is, majd módosítják kedvük és zsebük szerint és neked, nekem, nekünk meg kuss.
@s.g.l.: Ez nem igaz, nagyon sok mindenben tettek feljelentést ellenzéki pártok, civil szervezetek (amiket most vegzálnak), de minden feljelentés elakad már vagy a rendőrségen, de az ügyészségen mindenképpen.

Itt már nincsenek törvények, jogállam, szabályok, itt csak az van, amit Orbán és bűnbandája akar.

Tehát azt kellene kitalálni, hogy ilyen feltételekkel mit lehet csinálni. A szokásos liberális, parlamentáris demokráciákban működő dolgok itt nem működnek.
@gazoló:

Le vagy maradva, 14+ 800 milla, plussz a megnyitó, gripennel, fizetett nézőkkel, közmunkásokkal együtt! Ezeknek párt érdekből semmi nem drága, össze gyűjtünk gyilkosokat, 2006-os hősöket, amit akarsz. Ma az igazi Fradi szurkoló az építők pályán vagy hol rendezik az ellen meccset.
@Mariann19: öregszem, 20 év múlva nyugger leszek:)))
@Myrath: nem tudom, hogy te hol élsz, de most kaptam a kőművestől az ajánlatot, amiben volt bádogos meló, burkoló meló is, amit persze ezek a szakik csinálnak. egyébként, van igazság abban, amit moncc:)
@gazoló:
Szia kedves Gazoló barátom!
Szánom-bánom a bűneimet, de nem néztem a kajak-kenut itthoni, prózai teendők miatt.
Aztán itt volt a Magyarország- Angola kézi, amit azért nem néztem, mert leültem veletek beszélgetni.
Nagy lazaság ez, nyugodtan elmarasztalhatsz, nem szoktam ilyet csinálni.
Mi volt a kézi eredménye?
@aritus:
Felsorolod a helyzetet és megkérdezed a választ,
neki menni az egész tákolmánynak és romba dönteni. Ezektől normális, törvényes keretek között megszabadulni nem lehet!
@taga20: csak toljad arrebb a czetkadat, hogy lehetoleg ne nerisztanban legyel!
@V-PORT: Úristen, de szánalmas,
"A stadionbejárásra egyébként hatalmas volt az érdeklődés, a sor a stadiontól egészen a metróig ért"

"Hasonlítsuk össze a hazaiak öltözőjét a vendégekével. Kicsit szűkebb a folyosó, kicsit sötétebbek a falak, kicsit kényelmetlenebbek a székek. Ahogy elnéztem a nevetgélést, rötyögést a Fürjeséknél, valahogy így képzelem a jelenetet, ahogy a Fideszben kitalálták, hogy addig-addig alakítgatják azt a választási törvényt, amíg csak sokkal jobb lesz nekik."

Viszont a cikk jó, vannak benne nagyon jó mondatok, pl a fenti. Vagy ez:
"A 16 méter szárnyfesztávolságú óriási acél sast, a ferencvárosi megszállási emlékművet"
@aritus:

igen van benne valami, Polt az egyik legnagyobb bűnöző, aki akadályozza a maradék igazság szolgáltatást.

Keller anno 165 feljelentése került át a rendőrségről az ügyészségre megalapozott bűnváddal, Polt mind blomkolta.

ezek maffia államot csináltak, olyan sincs sehol a világon, hogy a 3 állami főméltóság iskolai haverből kerüljön ki, a többi góré szintúgy vagy rokon.

gazemberek ezek.
@tristen2005: De hogyan menni neki? Ez itt a kérdés.
Neki menni csak akkor lehet, ha nagy támogatottsága van a nekimenésnek.
Én itt csak érdeklődést stadion avatáskor látok, lásd Felcsút, Fradi.
@taga20:

Hülye gyerek! Az építőipar egy összetett szakma! Nem a 4 szöget kerekítjük!
@taga20: tolakodjon? hahaha

@Mariann19: drága! elég ha kicsit kortyol valamit és máris olyan gyerek lesz, hogy itt mindenki kapkodja a fejét, hogy a szájára üssön rá vagy a kezére csapjon...
(persze csakis képletesen! hahaha sajnos én csak kuncogok rajta...)
@taga20: Rosszul fogalmaztam. A nejem cége keresi kb.egy éve folyamatosan a fent említett szakembereket felvételre. Nincs, ami van az hitvány alkesz, így kénytelenek alvállalkozókkal dolgoztatni (drágább). Épületgépész sincs, és bádogos sincs. Festő az jött.
@aritus:

Rosszat mondtál! A felcsúti és a Fradi stadion megnyitójára is, lasszóval fogdossák a nézőket.
Ez kerül nekünk sokba! 28000 ft-os jegy íngyért valakinek, amit a Kubatov fizet ki a mi pénzünkből.
@aritus:
Ezzel a 2/3-dal van a legnagyobb gond.
Minden törvénytelenségnék ez az érv, hogy a 2/3-dal felhatalmazása van a kormánynak.
Sokáig abban bíztam, hogy az eu közbelép, amikor Európa közepén el kezd terjedni a métely, és veszélyt jelent az integrációra nézve.
Azonban az eu-t is köti a - látszólagos - többségi akarat, mely minden fellépést meghiusít.
Az eu-nak a választások manipulálásánál kellett volna közbe lépnie, de láthatóan nem mérlegeli a súlyának megfelelően a veszélyt.
@tristen2005: anyád picsája!
ha az építőipar összetett szakma, ako te mi a faszt keresel a környékén?
@aritus:

hát tudod ha egy ország minisztálnokának vidéki budija sarkába közpénzből stadiont építenek az azért kemény dolog.

az impotens ellenzék nem lép, pedig ez az egy dolog elég normális országban a lemondatáshoz, pláne Ov szövegének ismeretében amikor ezt elitéli, magát és az ország népét köpi szemen.
Gáz van. Az euró 315 körül stabilan.
Államadósság
2010 május 19330 milliárd
2014 július 24900 milliárd

még egy darabig lehet hazudozni hogy csökken, de ha beüt egy válság az orosz konfliktus miatt, akkor ha az IMF-hez kell menni, lesz egy kis arcvesztés.
De a fidesz birkák azt is beveszik, ettől nem aggódok.
@Mariann19:

"Ezzel a 2/3-dal van a legnagyobb gond."

de még mekkora!
figyelj és hallgasd meg, hogyan fogalmaz a polgi:

„Nem mehetnek nyomortelepeken keresztül a szurkolók a stadionba”

mandiner.hu/cikk/20140809_nem_mehetnek_nyomortelepeken_keresztul_a_szurkolok_a_stadionba
@guma: ne tessék margitka többet inni, me összevissza teccik hadoválni:)
aztán másnap nem győz meakulpázni itt nekünk:))
@gazoló: +1
Amennyire igaz, annyira tragikus.
@taga20:

Tekerem az esztergályosok agyát:)
@vitéž munkášőr:
Elképesztő ez a sötétség, Érpatak ezt szimbolizálja a világ nagy felháborodására.
Csodálkozunk, hogy ilyenek a választási eredmények?
Mit hall a jónép?
Orbán tusványosi beszédére az egyik jobboldali politológus azt mondta, hogy ez az évszázad beszéde volt.
Ez marad meg az emberekben.
A tekintélyes külföldi lapok megdöbbenését már
nem tudják meg, nincs hozzáférsük, a közszolgálati média hallgat erről.
@Myrath: erre mondtam, hogy van igazság bőven, abban, amit írsz.
@s.g.l.:

OV 2010 Felcsút.
"Ha valaki a az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!"

i.imgur.com/ymQGoJE.jpg

Miért nem nyomják mindennap Ocsmány Vigyor orra alá ?

Mert az ellenzék debil impotens balfarkok csordája!

A fidesz megbuktatásához elég csak OV-t megbuktatni, hazudozásait, lopásait naponta megmutatni!

Pedif van még lakáscsalása, székházlopás, szőlőbányászkodás, Puskás Akadémia, Pancso Stadion, és vannak sejtések. Miből lett milliárdos több mint 55 ingatlannal 24 év politikusi pályafutása során, 89-ben szegény volt mint a templom egere.
@s.g.l.:

B+, az a 6 milliárd a legkevesebb! Én se a befőttes üvegért sírok, a lekvárért!:)
@tristen2005:
Ha a Royal flush az ő kezükben van, menjenek a búsba pókerozni!
@Mariann19: en nem csodalkozom, epp ezert illusztraltam a mondandodat ezzel… :-(
@tristen2005:

Mari bácsi ha a közértben éhezés miatt leemel egy befőttest és elkapják, lecsukják!
Ezt a csőférget meg isteníti 2 millió fideszhívő szekta tag.
@vitéž munkášőr: java california volt a nonplusultra számomra:)
majd áttolom, még adok pár évet ennek a szarnak, hátha vitya is úgy végzi, mint az egyik kácsinszki.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Közben elégették a manyupot, az évi befizetéseket plusz, Paks2 is jön és amiket eldugtak ide-oda.

4 év alatt többel növelték mint a koala 8 év alatt de erre sem képes az ellenzék, hogy ezt is visszagyűrje beléjük.

Ez nem ellenzék, hanem egy megélhetési csürhe.
@guma:
"Nem mehetnek nyomortelepeken keresztül a szurkolók a stadionba."
Jellemző a gondolkodásmódjukra.
Normális embernek ez a szempont meg sem fordul a fejében.
Milyen kegyetlen gondolatvilág az, ahol nem a kiszolgáltatottakkal van együttérzés, hanem a szórakozókkal. Undorító!
tagához: szegény taga szomorkodott, hogy egyik célcsoporthoz sem tartozik, azért mondtam neki, hogy tolakodjon.
Na, majd ha elfogy egy flaska...
@tristen2005: vigyázz, nehogy a faszodra menetet vágjon az egyik:) mondjuk trapézmenetet, me fájni fog:)))
@Mariann19: Megint pontosan fogalmaztad meg, ami a lényeg lenne. Ilyen-olyan "szakértők" próbálják kitalálni, megmagyarázni azt ami a napnál is világosabb számodra is. Orbán és a körülötte farvizezők, bizony megértették azt amit még 2002-ben nem tudtak! Mégpedig az akkori vereségük alapvető okát! Akkor még!, nem rendelkeztek akkori anyagi bázissal, mint a "baloldal". 2010-től gőzerővel beindult az "eredeti tőkefelhalmozás", ez "fideszül azt jelenti, hogy MINDENT be kell söpörni!
De mostanra a torta mérete is csökkent, az éhes szájak száma is nőtt... Közeleg az önkormányzati választás, azt is MEG KELL nyernie, különben precedens lehet a jövőre nézve a kihívóknak.
Annyi pénze még a Simicska féléknek összesen sincs, amennyi a fekete lukat kitöltené, akárcsak időlegesen is. Ezért a nagy kapkodás és egymás nyírása. Szerintem.
@Mariann19:
Semmit sem tudok,semmit sem értek,most jöttem 'északról drága,csak azt,hogy jó itt Veletek:))nyalleülegyes:))
@Mariann19: "Dühös vagyok-nem először..."Ezért durrogok magamban én is.
Tegnap az egyik nekem kedves hozzászóló irta "Mi igen is egy nagy és büszke és kreativ nép vagyunk. Ezt se Orbán se más nem tudja letörni, akárhogy próbálkozik". Magányomban "feljajdultam", mert e szép jelzőkkel illetett népet egy maroknyi senkiházi sz...nak se nézi. és mi ezt éhesen de "büszkén" "kreativan" tűrjük.
@Mariann19:

De ők veled akarnak, és fognak játszani! A 4 királlyal mehetsz ahova akarsz!:)
@taga20:
20 éved van még a nyugdíjig?
Édes tagám, akkor kotorjál gyereket csinálni, mert zord idők jönnek rád, nem lesz elég nyugdíjad még mustra sem, nemhogy borocskára.
@Mariann19: Ezzel kapcsolatban fenntartom korábban kialakult véleményemet, miszerint a teljes politikai elitnek, bal-jobb-szél-közép a teljes vertikum - előre is elnézést kérek - fasza egymás seggébe lóg anyagilag. A parlamenti büfében nincs jobbos meg balos szendvics...
@taga20: Csakanydoroszlonal allj meg a benzinkuton. tudok egy erdei utat a sogorokhoz, uj vasfuggony ide vagy oda ;-)
@taga20:

Gyenge vagy mint, öregek otthonában az óvszer autómata!
@nincs_itt:

Ocsmány Vigyor kisajátította az országot, azt hiszi azt tesz amit akar, a nép neki dolgozik, annyit lop amennyit akar, a hívek elnézik neki, mert a vad fideszhívek örökös miniszterÁlnoknak fogják megszavazni, 4 évente biztosítják a hatalmon maradását akár még államÁlnokként is.

Mit is mondtak anno, megideologizálták maguknak a rablást:

" A kommunistáknak volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak, most bepótolunk mindent."

Ezt bemagyarázták maguknak, emiatt nincs lekiismeret furdalásuk.
@vitéž munkášőr: minek lasíccson? kövérgáz kis szerencse és már át is jutott a vasfüggönyön
@nincs_itt: mert szeretnek az oldalkocsijaban sorozni ;-)
@nincs_itt: Most már csak a fidesz nem akarja megszavazni amit anno Gyurcsány akart: a tiszta jogszerű átlátható pártfinanszírozást.
A szocik is ágáltak ellene de most már a fidesz eygedül maradt.
@KÁTÉó53éúétr6:
"Ezért durrogok magamban én is."
Az idézett komment is egy olyan idiótától származik, akit elbűvölt a beléje sulykolt nagy nemzeti érzés.
Ezt könnyen elhiszi és bebeszéli magának, mert van egy téveszméje, hogy ő is olyan büszke és kreatív ember, mint a többi magyar.
Múlt héten olvastam egy még durvábbat, egy hülye azt írta, hogy ha a magyarok nem lettek volna, Európának és a világnak is vége lenne.
@s.g.l.: skizofrenia tipikus esete. nem hagytak maguknak semmit, aha :-/
@tristen2005: de eredeti és különleges, mert bőrkötésben adták ki!
:DDDD
@s.g.l.: a baj az, hogy éppen az ilyesmit akarja valamelyik csökkenő népszerűségű, mert ez olyan jól hangzik. Aztán a többiek szólnak: HÉLÓ, HÉLÓ!!! Kiteregetnéd a szennyest vazzeg???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hess, budos naci!!!

Hagyjal engem beken!

Mert azon tul, hogy mennyire undorodom szinte mindentol, amit idehanysz, meg raadasul szanalmas idiota is vagy.

A minapi nekem kuldott baromsaggyujtemenyedet is, rogton elso mondatkent egy orbitalis hulyeseggel kezdted:

"Ez legalább azt jelzi, hogy elismered Assad Szíriáját hiszen ők kiverték a vérbe és legyőzték az ISIS-t is."

Azon tul, hogy nem volt az adott temanak semmi koze Sziriahoz, te megis azt kerted szamon tolem. De ez legyen a kisebb gond.

A nagyobb problema az, hogy halvany lila fingod sincs arrol, amirol irkalsz!
Az altalad is linkelt Vice video 0:30-tol tukeppen azzal kezdodik, hogy Dakka (segitek, Sziriaban van) az Iszlam Allam (IS) "fovarosa".
Es ha neha olvasgatnal is olyan temakban, amikben itt kinyilatkoztatgatsz, akkor pl. ilyeneket tanulmanyozhatnal:
Islamic State overruns Syrian artillery regiment in Hasakah
Read more: www.longwarjournal.org/archives/2014/08/islamic_state_overru_1.php#ixzz39ugmQKF7

Not Just Iraq: The Islamic State Is Also on the March in Syria
www.huffingtonpost.com/charles-lister/not-just-iraq-the-islamic_b_5658048.html

Islamic State storm one of last Syria army bases in Raqqa:
www.reuters.com/article/2014/08/07/us-syria-crisis-raqqa-idUSKBN0G70TI20140807

Azt a nagy igyekezetet meg, ahogy meleg szarig nyalsz be Szirianak a tudjukkik miatt, mar nem is minositem.

Szoval hagyjal nekem beket!!!
@nincs_itt:
Én már a múltkor írtam arról, hogy nem hiszek egy Orbán kontra Simicska szakadásban.
A pénzek eltüntetésének technikáját Simicska agyalta ki, ezek szakmai trükkök, Simicska minden titkok tudója.
Őt nem tudják mellőzni, sem félreállítani.
Ne felejtsd el, hogy az elmúlt 4 évben micsoda állami megrendelések voltak, amelyekből el kellett tüntetni - szerintem -több százmilliárdot.
@tristen2005: gyenge vagy, mint kvázimodo hátúszásban!!!
@Mariann19:

'Faszé játssza meg magát ez a 'debilfőpolgi:))??

Ez már régen nem a fradi(basszákmeg)!!

Az egy dolog,hogy magyar foci sem létezik,de ez a fradi már rég megszűnt létezni!!
'bantunégerekel(bocs)sem fog menni,görcsölve...
Ráadásul mindig 'ellenzéki csapat volt,most meg a 'nyallerkillerhorda vitya legnagyobb'beszállítója:))

'ezténmondomakivégigreszkette a 1hatvanashetvenesévekfradiját az 'üllőin és a 'stadionkettősmeccseit amíg vitya meg tarlós a 'kiszfaszkáder csak jelentgetett a feletteseinek:))
@taga20: ezt honnan veszed? a pup ugy mukodhet, mint egy tokesuly ;-)
@Mariann19: értelek!! ezért is írtam, amit... már csak az a kérdés marad - ehhez te értesz jobban - mennyi és milyen a valóságos pénzügyi helyzet. Amit látok, olvasok, ti írtok, abból nekem is az a kép áll össze, mint Rodeo-nak. A forint réges-régen "elszállt", az államcsőd 2008-óta permanensen jelen van, a gazdaság teljesítménye pedig egyre zsugorodik, pont a Simicska félék szakmai trükkjeinek is köszönhetően...
Tarlós az avatáson:

"Köszönjük a stadiont a miniszterÁlnoknak és Kubatov Gábornak!"

Ahhoz képest, hogy nem fizettek 1 ft-ot sem, hanem állami azaz közpénzből az állampolgárok pénzéből épült, nem semmi. Mocsok!
@Mariann19: Mert Simicska és Orbán érdekei egybe esnek, igaz a motiváció más.
@vitéž munkášőr: zsír, megyek:))
látom neked má e van vetve.
www.youtube.com/watch?v=tu4bBvWJnMc
@nincs_itt: Kiváncsi vagyok mennyit oszt vissza Simicska, ugyanis OV a hatalom aki révén Simicska átkonvertálja a közpénzt magánvagyonná.
20%? 50%??
Ft, dollár?
@simple observer 2.0: Ez jó kis hülyeségcsokor volt, ég veled. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris, a saját szarodat öntötték a nyakadba, ne finnyáskodj:)
@aritus:

"Ha csak Angliába már ennyien vannak, akkor összesem mennyi magyar dolgozik külföldön?!"

Azert valoszinuleg nem ekkora a valos, MOST is ott tartozkodo magyarok szama. De azert az is valoszinu, hogy ennek a szamnak nagy tobbsege meg most is ott probal megelhetest talalni.
@taga20: Lófaszt ez egy segg hülye és még baromságokat is beszél.:) Persze Asszadot is azért választották újjá, mert kurvára nem nyerte meg a 3 és fél éve tartó háborút ezek ellen a barom ISIS állatok ellen. Persze van néhány hely, ahol ott vannak még de az ország sokkal nagyobb hányadát ellenőrzi a hadsereg mint ezek az állatok.(sok civil örömére)

A nácizós ökörségén meg már röhögni sem lehet. :)
@taga20:

Haggyad má vas gereben, kevés vagy mint dobostortában a ritmus érzék:)
@taga20: hehehe, a regi szep hajtek (windoz?) harcallaspontunk!

"Hejj, te puska, puska vagy!
Nem csinos kis fruska vagy!
Bárki lépné át e szent határt, hejj,
Tudja meg, szavad halál!"

:o)))
@vitéž munkášőr: te kis fanándor, nagyon vágod! jó aki, mondjuk, a mondsee környékén építi a hanyatló nyugatot, az képben van:))
@tristen2005: nézd meg amit valaki fentebb belinkelt. Nem a mérkőzésre, mert az pénzbe kerül, hanem az ingyenes megnézésre. Hosszú sorban álltak.
És én úgy tudom, hogy Felcsútra is zarándokoltak a "katasztrófa turisták", hogy megcsodálják a csodás stadiont.

"A stadionbejárásra egyébként hatalmas volt az érdeklődés, a sor a stadiontól egészen a metróig ért,"
index.hu/belfold/2014/08/09/a_vilag_legmagyarabb_stadionjaban_jartunk/
"Elképzelhetetlenül kicsinyes és furcsa dologgal kísérletezik a Fradi: a pálya helyett az öltözőben próbálja megverni ellenfelét. És nagyon büszkék is rá. Mutatjuk."
@vitéž munkášőr: azokra a géppisztolyos vaddisznő vadászatokra emlékszel evtársam?
azok votak az idők:))) nem ez a szar, ami most van!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hat nemtom, en is megneztem a Vice videokat, sot a folytatast is es azon kivul, hogy sugarban okadtam ezektol a degeneralt subhuman letformaktol, nekem eleg potensnek tuntek strategiailag… :-(
@tristen2005: ez nagyon fáratt vot!újat kérek:)
@Mariann19: ismét egyetértek, hogy az eu nem fogja fel a veszélyt, sőt a leginkább a néppártra haragszom, mert ők tudnának a legkönyebben lépni, kibaszni a fideszt a néppártból, mint macskát szarni. De jól jön nekik a fidesz nemtom hány képviselője, és az elvek meg az eu-s normák le vannak szarva.

De az eu helyettünk nem tudja leváltani ezt a bűnbandát, itt meg én nem látok elsöprő népharagot.
@taga20: no, pont a regi hatarorlaktanya mellett fogunk atslisszolni. pont van ott egy vadaspark es zsirban van az AMD ;-)
@aritus: én fürjesbalázstól is okádok, meg azoktól is akik a metrobejáratáig álltak!
hajrámagyarország, hajrámagyarok!
@s.g.l.: az ellenzék, amibe ugye bele kell érteni a jobbikot is (muhaha), meg az mszp-t (muhaha), meg az mszp-ből kivált dk-t is, szóval milyen ellenzék ez?

De mondom, hogy most már a szokásos módon, ahogyan egy több párti liberális, valódi demokráciában tud, az ellenzék nem tud csinálni semmit. Itt már rég nincsenek a hatalmi ágak szétválasztva, nincsenek a kormánytól független kontroll intézmények stb.
@vitéž munkášőr: Akkor szólj az amcsiknak, hogy támogassák a légierejükkel Asszad szíriáját is, (a többi országon kívül) ugyanis az elmúlt években ott követték el a legtöbb bűnüket ártatlanok ezreinek meggyilkolásával.

Egyébként pedig ami a mostani amerikai légicsapásokat illeti ha az USA hadereje ténylegesen el akarná oltani az ISIL lángjait, akkor meg is tudná azt tenni néhány órán belül.

Ja és ha jó háttérvideókat akarsz látni, nézz bele ezekbe.

youtu.be/ey9tExYbjm8?list=UUEHsSWvrGVSIA63OV3J6vhA

www.youtube.com/user/StormCloudsGathering/videos
@vitéž munkášőr: remélem, két tárat összeszikszalagoztál! má előre áll a szőr a hátamon:))) szögesdrót, aknazár, fakutya, összetartás;)
@aritus:

Ők nem biztos hogy a mérkőzés jegyekért álltak sorba, most kezdték árulni a klubkártyát is, ami nélkül egyetlen NBI-es meccsre nem mehetsz be! A Fradinál külön van a tenyér szkennel. A meccsel egy időbe lesz az Építők pályán a Fradi-Rapid Wien szurkolói meccs. Képzeld el mennyi igazi Fradi szurkoló lesz a Stadion avatón?:)
@nincs_itt: Fidesznél az eredeti tőkefalhalmozás a székházeladással kezdődött. Halmoztak ők ellenzékben is, nem 2010-ben kezdték.
@tristen2005: Biztos, hogy nem jegyért álltak sorba, hanem azért mert ma INGYEN meg lehetett nézni az új stadiont, családi nap volt, "remek" programokkal.

Ha lenne népharag az orbán rezsim ellen, a kutya se ment volna megnézni. De sajnos nincs, ez abból is látható milyen sokan voltak kiváncsiak rá.:((((((
@tristen2005: sok barom! napalmot mindkét szarra:)
@taga20: kettot? 5x2-t per pill. es hol marad a titoktartas? ;-)
@aritus:
Azon gondolkodtam (csak így, nagyképűen), hogy a 800 millión kívül mennyit és milyen trükkel utaltak át a Csel Színek, hogy ne legyen olyan eredmény, amint a hollandok voltak szívesek a világ szeme láttára művelni a válogatottal. Én azt értem, hogy vastüdőben elég megerőltető lehet futni, a labdakezelésről nem is beszélve… szóval valami plusz biztosíték csak szükséges a borítékolható égés elkerülésére, vagy legalább a tompítására.

Most viszont olvasva a pitiáner szarháziság iskolapéldáját, az jutott eszembe, hogy az internet az mindenki számára publikus, szóval esetleg láthatják a vendégek is (ha nem győződhetnek a helyszínen), kinek vannak nézve (és mások is) a Fraddyka által. Namost, ha Fabregasék ettől bepöccennek és azt játsszák amit valóban tudnak, akkor ez nem stadion avató meccs lesz, inkább gyászszertartás…

Nem sírnék, detényleg:)
@s.g.l.: "Miből lett milliárdos több mint 55 ingatlannal 24 év politikusi pályafutása során, 89-ben szegény volt mint a templom egere. "

Ezt honnan veszed? Honnan gondolod, hogy Orbán Viktor milliárdos? Valami pártlapból olvastad?
@vitéž munkášőr: asz fideszestrükk, olyan minta szaktudás, az bolseviktrükk:))
@Mariann19: "Őt nem tudják mellőzni, sem félreállitani" Úgy gondolom, hogy nem is akarják, csak most mások is követelik hozzáférésüket a "moslékos dézsa"-hoz és a harc azért dúl, hogy kik legyenek azok. Ám lehet, nem jól gondolom
@tristen2005:
"De ők veled akarnak, és fognak játszani."
Sajnos, tudom.
A tehetetlenség a legfőbb baj.
@$pi$: tegnap 3$-os hulyenk volt, mara csak 2$-os jutott. hiaba, egyre szarabb a Forint...
@Knósszosz: remélem megdolgoznak a pénzem, a pénzed, a pénzünkért, és szétbasszak az egész szarkupacot, ahogy anno a szerbek:)
kurvaanyját, aki ehhez statisztál!
@gazoló:
Látom, nagyon bedurrant a fejed. Megértem.
Viszont ha elkötelezted magad egy csapatnak, azt nagyon nehéz elhagyni.
Zárd ki a politikát, bár nehéz megtenni, de a csapatodat nem hagyhatod el.
@Knósszosz:
Szesztezsvérem! Oszt lidlibe feltaláltad-e már magad, a pénztár előtt halmozódó cseh sörök láttán? :)
@gazoló: Már volt hozzá szerncsém.
De tényleg ráillik ezekre a MOCSKOKRA!!!:(
@nincs_itt:
Csupán pár adalék, hogy miért nem lehetünk derűlátóak a következő években a magyar
gazdaságban.
A beruházások csökkent mértékben fognak megvalósulni, mert az eu-s támogatások csökkent mértékben jönnek. 2013. év végén robbanásszerű volt a beruházásokra adott eu-s támogatás, és nem szabad elfelejteni, hogy az építőipar húzóágazat. sok mutató romlani fog.
A devizahitelesek miatt a bankok hitelezése drámai fordulatot vet, tőkehiányos állapot jön létre.
Ahogyan romlik a gazdaság, úgy nő a bizalmatlanság az ország iránt, ezért magasabbak lesznek a kamatok.
Az árfolyam már most láthatóan tragikus, az elemzők még sokkal rosszabbal számolnak.
@aritus:

Az hogy te haragszol a rendszerre, meg a Vityára, az egy dolog. Sok embernek ez a stadion volt az élete, hívják azt Fradinak vagy Kinizsinek. A 3 "E" nem a mai "B" középről szól. 45 éve vagyok Fradi drukker, nem az ellopott pénzek érdekelnek ilyen esetben nem, csak az amit műveltek ezek a mai(Útóbbi 30 év) vezetői, egy olyan csapattal, ami ennyi dicsőséget hozott az országnak. A sok szemétláda képes volt belekeverni a politikába, aljas, önző célból.
Eladták az Albert nevet 5 milliárdért, most kiakarják tiltani a "B" közép szurkolóit a stadionból,(Mégis minek a tenyérszkennel), ezzel a megoldással az eddigi 6-7 ezer fős nézőszámot, lecsökkentik 2-3 ezerre. Elég lett volna egy 5000 ezres stadion mint Felcsúton. Ahogy elnézem az NBI forduló átlagát, 2500 néző/ meccs, elég egy stadion, szombat-Vasárnap le lehet pörgetni 1 fordulót. Befér Battonyától- Nemesmedvesig mindenki:)
@aritus:
Az eu-nak már külföldről adnak ajánlásokat, hogy ki kell zárni a Néppártból a Fideszt, azt javasolják, hogy a támogatásokat vonja meg az eu, és különféle szankciókat alkalmazzanak ellenünk.
Szerintem az eu-nak kis falat vagyunk ahhoz képest, hogy milyen nemzetközi visszhangja lenne
az ilyen intézkedéseknek.
Inkább lapít.
@Mariann19:

En is.

Tegnap kvazi igertem a tegnapelottiekre (talan neked is), de aztan voltak dolgaim, meg a tobbiek nagy osszeveszeset kovetve a kommenteken, meg a kedvem is elment.
@taga20: latod, meg ebbol is le lehet vezetni az evolucziot... :o)))
@simple observer 2.0:
Végülis megbeszéltünk mindent.
@Mariann19:

:))Már rég 'le@arom a 'fraddykát,deformált ,mint ez az országh:))
@vitéž munkášőr: "tegnap 3$-os hulyenk volt, mara csak 2$-os jutott. hiaba, egyre szarabb a Forint... "

Szerintem megkérdezni, hogy egy info honnan származik nem hülyeség. Az viszont nagyon gáz, hogy valaki váltig állít, bizonygat valamit, aztán amikor megkérdezik, hogy honnan származik az infó, akkor kussol.

Tehát: honnan származik az info, hogy Orbán Viktor milliárdos, sőt sokszoros milliárdos? Merthogy ez a vagyonnyilatkozatában nem így van és a neten található, általam szavahihetőnek tartott források szerint sem így van.

Annak meg, hogy egy ismeretlen anonim módon benyögi a milliárdokat egy blogba hozzászólásként nyilván te sem hiszel, ugye?
@$pi$: a vagyonnyilatkozatnal ismersz kifinomultabb modszereket is, ugye? csak egyet mondok segitsegkepp: Meszaros Lorincnek hivjak
@$pi$:
Csak egy összeget mondj, hogy a XII.ker-ben az a viskó mennyi, meg a fenntartása?
@Mariann19:

Döbbenetes felismerésem e héten:::
A 'tótók és a csehek európaibb népek,mint mi 'magyarik,ráadásul a sörök is sokkal jobbak:))
@Penivaldes: szerbusz Lyanyka, mi ez az arab kalligraf avatar?
@$pi$:

Az egész felcsúti tákolmány az övé, azt hogy a földet bérbe adta az akadémiának az egy kegyúri gesztus. 50 év múlva mit csinálnak vele, luftbalonra kötik?
@gazoló:
Eddig tartott?
Bakker, te sem vagy egy kapkodós gyerek... :(
@gazoló: lemaradtal arrol, hogy mink felazsiaijak vogymuk?
@vitéž munkášőr:

Az en ismeretsegi koromben nem ilyen durva az arany, de kozel sem rozsas.

Bevallom, hogy csak hallomasbol tudom, mert idosebbekkel nem szoktam gyakran trecselni, de ugy hallom, hogy a beszelgetesek soran egy ido utan nagyon gyakran elokerul a tema, hogy kinek kije ment ki kulfoldre szerencset probalni.

Etekintetben pedig Miskolc es a kelet-magyarorszagi terseg a legelatkozottab regio. Nagyon sokan igyekeznek nyugatabbra koltozni, akar csak az orszaghataron belul, akar pedig kulfoldre.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Csak egy összeget mondj, hogy a XII.ker-ben az a viskó mennyi, meg a fenntartása?"

Én nem állítottam, hogy OV vagyona ennyi vagy annyi és miért állnék neki számokkal bizonyítani valamit, ha semmit sem állítottam?

Megkérdeztem, hogy mi a bizonyíték arra, hogy OV többszörös milliárdos. Nos?
@vitéž munkášőr:

'vágom wazz,mé 'árpádapánkhonnanapixcsából tolult ide:))
@tristen2005: "Az egész felcsúti tákolmány az övé"

Úgy konkrétan mi az övé?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

'tudtam eddig is de mostanra feketénfehérenbuznyákegynépségneklátsszunkészakróldélrőlnyugatról:))
Nos? Én állítottam drágaságom?
A mellette lévő utcában lakik egy barátom. Az ő anyagi képességeit nagyjából sejtem...
A miniszterelnöki fizuból szerinted fussa rá?
@tristen2005: Orbánra is haragszom, és a foci se érdekel:)))
@tristen2005: "most kiakarják tiltani a "B" közép szurkolóit a stadionból,(Mégis minek a tenyérszkennel),"
bazdmeg 20 évvel ezelőtt ki kellett vona baszni a szőkeherceget és bandáját!
soha nem késő, ha eszt megteszik még lehet a fradistadion, gelsenkirschen! 50000-res bérletessel, vasárnap apu anyu gyerekek groszmutter, groszfater!
bazdmeg érted?
@$pi$:

Stadion, a Felcsút környéki földek 60%-a, Gánti bányák és környéke, A stadion melletti területek,(3 telek szálloda építés céljából), mi kell még? Gerecse-hegy turulostúl?
Itt egy idézet:

"Gyurcsány Ferenc azzal vádolja a kormányfőt, hogy politikai pályafutásának jelentős részében olyan jövedelmekhez jutott hozzá, amelyek túlmutatnak a vagyonnyilatkozatában megjelenő hivatalos jövedelmeken és amelyek nélkül nem igazolható a vagyongyarapodása.

Szerinte Orbán Viktor korrupt politikussá vált és számadással tartozik, hogy miből futotta 24 év alatt több mint háromszázmilliós magánvagyonra,..."

Szóval Gyurcsány Ferenc szerint 300 milliós vagyonról van szó. Még ő sem beszél milliárdokról? Pedig ő aztán biztos nem becsüli alá Orbán vagyonát, ráadásul egy kis hazudozástól sem riad viszza (mint az köztudott).
@taga20:
Dejakkor ki fog keménykedni a volt munkásőrökön kívül az ellenzékiekkel? :(
@Mariann19: Ahhoz, hogy a néppártból kizárják a fideszt, ahhoz nem kell az eu egyéb intézményeit, működési szabályait igénybe venni. Ahhoz az kellene, hogy a néppárt komolyan vegye a saját önmeghatározását, a saját elveit. A kizárás egy belső ügye lenne egy eu-s pártnak.
Szerintem.
@gazoló: ugy'tom České Budějovice-ben vett egy lovat. vagy lovat adott sorert? fassetuggya, a tortenelmet mindig a gyoztesek irjak…
@tristen2005: "Stadion, a Felcsút környéki földek 60%-a, Gánti bányák és környéke, A stadion melletti területek,(3 telek szálloda építés céljából), mi kell még? Gerecse-hegy turulostúl? "

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy összekevered Orbán Viktort a miniszterelnököt és az apját, a gánti bánya tulajdonosát. :(
@$pi$: Nem vót taggyűlés! Viktor, Viktor!
Vagyonnyilatkozat mint hiteles forrás? Ez volt a nap kommentje.
@taga20:

Te ehhez hülye vagy, veresd meg magad, leírtam az utolsó 30 év, neked ezek után mit kell mondanom, tudás szomjad van, cidázd le rodeot:)
@$pi$:

Befejeztük, te nagyon hülye vagy:)
@aritus:
Ne mi nyerjük a legtöbbet és hasonló klasszikus tolvajlások... :)
"Orbánnak nincs több pénze, az államháztartás nagyon kritikus állapotban van." :D Hát ez óriási, ezeket a hülyeségeket valaki benyalja?

1. Az államháztartás pénze nem Orbán pénze.

2. Hatalmas kereslet van a magyar állampapírok iránt, mindig túljegyzik őket, az utóbbi hetekben is. Mind az MNB devizatartaléka , mint a kesz (kormányzati egységes számla) magas szinten van.

Oroszországtól meg soha nem kaptunk még kölcsön egy Ft-ot sem. Egy jövőbeni projekthitel csak az adott projektre vonatkozik.
Végre! Két hülye lett.
@aritus: "Vagyonnyilatkozat mint hiteles forrás? Ez volt a nap kommentje. "

Nem mondtam, hogy hiteles, nyugodtan olvasd el még egyszer. A kérdésem az volt, hogy honnan származik az info, mert én sehol nem találok ilyet csak néhány pártlapban fröcsökig szintén forrás nélkül. Azt írtam, hogy a vagyonnyilatkozatban ilyen info nincs, akkor honnan?

@tristen2005: "Befejeztük, te nagyon hülye vagy:) "

Hát persze, nyilván nagyon hülye vagyok, mert én kevertem össze az Orbán Viktort meg az Orbán Győzőt.

De tényleg befejeztük, azt írtad, hogy egész életében nem dolgozott mégis bányája van, közben meg nincs is bányája, úgyhogy hazudtál vagy legalábbis tévedtél. Ennyi.
@simple observer 2.0: megerositem a szavaid. en Nyugat-Magyarorszagrol ingazom (mar nem sokaig, tartos ottletet tervezek) - de valoban, rengeteg kelet-magyarorszagi koltozott ide foleg azert, hogy az ingazast meg tudja oldani
@tristen2005: két malomban őrlünk, haggyuk egymást mára! jó éjt:))
És ehhez mit szóltok?
444.hu/2014/08/09/nem-engedik-be-az-rtl-t-a-fradi-palya-avatora/

Ezek (a Párt) kurvára tepernek, hogy úriembernek látszódjanak és akkor ennyire szarrágók. A nagyvonalúságot hírből sem ismerik. Szánalom.
Hiába, Orbán bántalmazott gyerek volt, ebből azt tanulta meg, hogy a bántalmazó a nyerő, és most egy országot bántalmaz.
Mi meg hagyjuk, és boldogan sorba állunk, hogy ingyen (azért ne feledjük, a 300 forintos népszavazás országa vagyunk) megnézzük bántalmazásának újabb objektumát.
@Blogger Géza:
A fradi stadion köszöntő neked smafu, ahol szerencsétlen Tarlós meleg szarig tolta fel a nyelvét?
Géza... Kubatov ettárs pénze is benne van? Mégiscsak abból a belterjes kis gangből vagy itt...
@Blogger Géza: az allampapirok kamatainak honnan van/lesz garantalt fedezete?
@taga20:
Ha kicsit is adnak magukra a vendégek, akkor...
akkor nem a Csel Szí, hanem...? Szóval a Fraddyka.

Az egész kurva hacacáré egy vicc, és nem kérdeztek meg téged sem, hogy akarod-e? A kedves beteg hobbija mindent felülír, szóval azért esztergálsz, hogy ezek a tetvek elbasszák.
Az óhajodhoz ezúton csatlakozom!
@vitéž munkášőr:

"világossörtőlkeserűaszám....:))
@Blogger Géza:
Mibe kerül ez az eszetlen focimánia?
Most adjunk hálát az Istennek, hogy Nulladik Piktor nem az ufókutatás szerelmese? :)
@vitéž munkášőr: Ugyanonnan, ahonnan eddig. A magyar állam adóbevételeiből, amelyek a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően egyre számosabbak mostanság...
@vitéž munkášőr: Majd a piros pöttyök a csecsemők popsiján, majd az lesz a fedezet.
Ilyen cseles kérdést ne tegyél fel neki, mert belezavarodik.
@aritus: milyen piros pötty? és ha nincs rajta?
@taga20:

Mi van? Torok gyíkod lett?
@Blogger Géza: Írod: "Az államháztartás pénze nem Orbán pénze."
Akkor szóljál Orbánnak, mert ő nem így tudja, azt képzeli, hogy az az ő konyhapénze.
@Blogger Géza:
Hány új adó és mennyi adóemelés van emögött, te kis közgizdák büszkesége?
@Knósszosz:

'einekleinesamuelsonkisasszony??:))
@gazoló:

Ezer gratula a kommentedért. Teljesen leképezi az ország mentalitását.
És ilyképpen teljesen kétségbeejtő is...

bocs, én most kezdtem olvasni a kommeneteket, nem tudom ki hogyan reagált, de én bárkitől függetlenetül vállalom a véleményemet.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Vicces fiú ez a Géza, aszongya: "a kiemelkedő gazdasági növekedésnek ", hacsaknem a felcsökkenésre gondol.
Fradi stadion 14 milliárd,
egyéb költségek 800 millió
Cselszi 800 millió
Gripen repülés(turul helyett) ? millió
Fizetett nézők 15000x 25000= 37,5 millió.

MÁR MEG ÉRTE!!
@aritus:
Durván beállhatott Gézuka, nem tudom, Piktor fas.án kívül mit szív...
@Blogger Géza: géjza, az votmá ma, hogy a KURVAANYÁDAT BAZDMEG! mindenkitől elnézést:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Föl, Föl!:))
De kissé fáziskésésben van itten a lőrinci bolt, ugyanis tennap kellett volna elkezdeniük az eksönt a hírek szerint. Mindegy, ami késik nem jön időbe, szóval mára ott voltak a kartony dobozok és válogattam.

Délután nekiláttam a tesztek első fázisához, egyenlőre három márka vegyelemzésén vagyok túl. A Cerna Hora az olyan átlagos valami, a Rychtár szintén. Az Uhersky Brod okozott egy kis meglepetést, igen kellemes, de valójában nem tekinthető eget rengető ízvilággal rendelkező akárminek. Összességében nem mondható el a tesztek után, hogy valami extra izéket válogattak össze, viszont a magyar söripar vízkőoldó típusú szarjaihoz szokott átlagalkoholista is érzi a különbséget, a cseh nedűk javára.

Az Argus nálam (a Gold és a szűretlen) egyenlőre magasabb minőséget képvisel, de persze ízlések és... majd holnap folytatom, most egy Urquell hőmérsékletét várom a megfelelőre csökkenni, azt tegnap vettem dühömben, miután feleslegesen kutyagoltam a Lidlibe.
@taga20:

Asszony mit szólt, rémálmodból felébredtél?
@Blogger Géza:

XDDDDDDDDD

szerencsere adoim zomevel (%-os aranyban joval kevesebbel mint itthon) en mar az Osztrak Szocialis Allam kasszajat gyarapitom, sok tizezernyi honfitarsammal egyetemben

Gott sei Dank!
@taga20:
Olyan prosztón tucc anyázni! Legalább körülírnád...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ez a durva beállás Gézánál már évek óta tart, nem lehet, hogy ő Matolcsy? Már eldicsekedett vele, hogy közgazda, pénzügyi vonalon. Vagy a Bogár László vagy a Matolcsy.
Egy ilyen kis ország egy harmadik hülyét már nem bír el ebben a szakmában.
@Knósszosz:
A sörblogos limken tesztelik, de én is a harmadikat "elemzem". Kb.azonos az ízlésünk...
@Knósszosz: Nem baszogatásból, de nem egyenlőre, hanem egyelőre!
Bocs, hogy szóltam, de számomra ez a legidegesítőbb, de sajnos nagyon elterjedt, mert kurvára nem ugyanazt jelenti az egyenlőre meg az egyelőre.
www.e-nyelv.hu/2012-02-22/egyelore-egyenlore/
helyesiras.blog.hu/2007/04/04/egyenlore_vs_egyenlore
@Penivaldes:
Komolyabb "dolog" ez annál drága!
Tudomány!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ez Magyarország egyik tragédiája, a szorgalmas hülyék.
@Knósszosz: Az urpiner.corgon,fácán,kelt,krusovice,bud,pilsener,hogy hat rád,'barétom:))??
@Knósszosz: Hogy értsd a különbséget az egyelőnre-egyelőre között, itt egy jó komment:
"Egyenlőre örülök, hogy találtam megfelől életcélt"
"Egyenlőre a sorozatgyilkos fog földarabolni, mielőtt elásta a részeidet az erdőben, az általad keresett szó: egyelőre"
@Myrath:
" Nem találsz ácsot, burkolót, kőművest"

Ez igaz. Sürgősen kellett volna kőműves, egy heti megfeszített keresés eredménye az volt, hogy szeptember vége.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Felénk még egy zárszerelő is csak 1 hétre ad időt, festő 1 hónap, meg hasonlók...
Cirkusz van, kenyér egyre kevesebb, a nép boldog, mert van rezsidémon és mocskoskulfodiimperialisták. A kritikus tömeg kitántorgott, aki maradt az meg elmegy és leszavaz piktora esetleg kap egy tányér levest a cédulájáért. Nem hiszem, hogy egyhamar megszabadul az Ország a putyin csimpijétől.
@Penivaldes: szeles jabbat vagy ufosatit kerdezd!
megint itt van géza? most melyik képregényét meséli el?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nem tudom, de nemzetgazdasági szinten elhanyagolható. Egyébként olyan szánalmas, hogy úgy tesztek, mintha Magyarországon álló stadionokat mind Orbán Viktor építette volna... Korábban nem zavart, ha stadion épült, csak most? :)

Egyébkét pont a közösségi beruházások estek vissza leginkább, emiatt szokott sírni a szátok, juj, de alacsony a beruházási ráta. Nos, azért is, mert kevés stadion épült. :)
@taga20:
Látod baszki, én körülírtam reggel:

"...és bizonyos fajfenntartó ösztönöket, kedves-ides legközelebbi nőrokonnyának a hátsó fertájának a lipiczai fajnemesítési programban betöltött fontos és el nem évülő jelentőségéről tartott egy kisebb, úgy másfél órás előadást"
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Fellendült az építőipar, és sikeres a munkanélküliség elleni harc. Evvan.
@gazoló: a corgont és a keltet nem ajánlanám annyira, de jobbak mint a soproni, borsodi, szalon....
@aritus:
"a sor a stadiontól egészen a metróig ért"

Az azért nem olyan baromi nagy távolság, főleg, ha a beléptetés lassúságát is figyelembe vesszük.
@Penivaldes: húgi, a lányom ezé szekál, má évek óta:)
@$pi$:
" Merthogy ez a vagyonnyilatkozatában nem így van és a neten található, általam szavahihetőnek tartott források szerint sem így van."

Akkor a forrásaiddal lehet valami baj. Próbálj másokat is olvasni.
@parti_giano: a siker siker hatant. tudod, jobban teljesit
@Blogger Géza: sorold, mikor épült utoljára stadion! én az akasztóira emlékszem, mielőtt bálványod belehúzott volna.
@taga20: nem kene mind megenni, Te zsizsikes! ;-)
@Blogger Géza:
Ennyi?
Gézám, hülyébb vagy mint a sokéves átlag!
Egyre szánalmasabb a szint nálatok, látom már egy fikusz is lehet Kubatov szócső...
Hazudj még, olyan kis cukin tudsz olyankor bandzsítani!
@guma:

Meg csak nem is allok neki, hogy a stadionba igyekvo kenyes izlesu szurkolok milyen utvonalakon juthatnak oda, es mely (cigany)telepek illetve utcaszakaszok erintettek az ugyben. Tukeppen mindegyik kornyek (a Szondy-telep, a Beke szallo, es a vasgyari telep szamos utcai is) kinezetre egyre elfogadhatobb kepet mutatnak. A putri szintig lelakott epuletek pedig folyamatosan "kopnak el".

Az altalad is idezett mondat magaert beszel:
„Nem mehetnek nyomortelepeken keresztül a szurkolók a stadionba”
@$pi$:
"Azt írtam, hogy a vagyonnyilatkozatban ilyen info nincs"

És van még olyan címeres barom ebben az országban, aki a vagyonnyilatkozatokat komolyan veszi?
@simple observer 2.0: az meg nem tunt fel nekik, hogy a haciendaikat leszamitva az egesz orszag egy nyomortelep
@Mariann19: Mariannkám! Köszönöm a minősítésedet, azt a kommentet én írtam, arra válaszul, hogy melyik nép az orosz vagy a magyar a különb, ha visszamégy megtalálod a másik kommentelőt, akinek válaszoltam. Igen , igazad van édesapám és édesanyám a hazám szeretetét sulykolta belém, kreatívitás írásakor pl. a magyar nobeldíjasokra gondoltam, a számtalan versenyen nyertes magyarokra, legyen az tudományos, művészi, sport. Nem tudják mindezt letörni, meg nem történtté tenni ezek a szemetek. Igen, én hazafinak tartom magam, a kezem alá került gyermekeket is a hazaszeretetre neveltem, itt nyugszanak szüleim, testvéreim, ebben a földben. Köszönöm kedves soraidat Káté....keresni kell a módját az elzavarásnak, mert az anyák nem akarnak halott fiakat!
@Blogger Géza:
" a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően "

Ó, te Isten barma. Kívánom, hogy élj te ennek a kiemelkedő gazdasági növekedésnek az átlagember szintjére lecsorgó eredményeiből. És semmi egyéb jövedelmed ne legyen.
@Penivaldes: chilivel vagy Tabasco szosszal. majd cseh sort ivott ra ;-)
@évásanyó:

"keresni kell a módját az elzavarásnak, mert az anyák nem akarnak halott fiakat!"

ez honapok ota a legfontosabb es egyben legszomorubb mondat volt a blogon :-(
@Blogger Géza: " A magyar állam adóbevételeiből, amelyek a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően egyre számosabbak mostanság... "
- Ez még tőled is sok Géza!
Négy év alatt volt kb 4 százalék összesen a GDP növekedés. Azt minden csak nem kiemelkedő
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nem mondtam, hogy a vagyonnyilatkozatot komolyan veszem. Nem mondtam, egyetlen forrásról sem, hogy komolyan veszem mert egyetlen forrást sem mutatott senki arra, hogy Orbán Viktor többszörös milliárdos lenne.

És te mit veszel komolyan? :)
@gazoló:
Naná!
Tele vagyok a felvételeivel.
De vannak ám mások is Marin túl (mondjuk engem ő kapott el elsőnek rendesen), például Anne-Sophie Mutter, vagy Julia Fischer és, hogy ne kelljen keresned, Hilary Hahn:
www.youtube.com/watch?v=o1dBg__wsuo

Egésség!:)
@Blogger Géza: "Egyébkét pont a közösségi beruházások estek vissza leginkább, emiatt szokott sírni a szátok, juj, de alacsony a beruházási ráta."
A stadion nem termel, te notórius hazudozó!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ez jó kis hülyeségcsokor volt, ég veled. :) "

Koszi, koszi, koszi!!!

E jeles alkalombol hadd' kolcsonozzem a kolto szavait:

"Kérem a Sorsot, sorsod kérje meg,
Csillag-sorsomba ne véljen fonódni
S mindegy, mi nyel el, ár avagy salak:
Általam vagy, mert meg én láttalak
S régen nem vagy, mert már régen nem látlak."

Es gyerekkori kedvencem udvozletet:

A soha viszont nem latasra!
@$pi$: Azt te is pontosan tudod, hogy lopott jószágról nincs HITELES infó, mert azt eldugják apához, feleséghez, vejemhez stb
@Blogger Géza: "A bevételek legnagyobb arányú emelkedése (12,1 százalékos) a jövedelemadóknál történt, ami elsősorban az adójóváírás megszüntetése következtében megnőtt személyi jövedelemadó bevételeknek tulajdonítható. Míg a termelési- és importadók növekedése átlagos volt, a társadalombiztosítási hozzájárulások 3,7 százalékkal nőttek – olvasható a KSH jelentésében.

A harmadik negyedévben az állam bevételei 3,1 százalékkal nőttek éves összevetésben: a jövedelemadó-bevételek 11,1, a társadalombiztosítási hozzájárulások 4,1, a termelési adókból befolyt összeg pedig 2,1 százalékkal nőtt."

Szép képet fest az orbáni adópolitikáról.
@aritus:
Az "Néppárt- amennyiben kizárná a Fideszt a Néppártból - számolhatna egy nagymértékű tekintélyvesztéssel.
Bár, ha meggondolom, így is ez a helyzet.
Az eu legnagyobb pártjának kell az integrációt a legjobban szorgalmazni, nem tűrni, hogy Orbán ezt az alapvetést cáfolja.
@Penivaldes:
Képzeld, valamikor voltak.
A kémia volt a suliban a kedvenc tárgyam, berendeztem magamnak egy 'laboratóriumot' a pincénkben, és kotyvasztottam, kísérleteztem.

Úgy három évig hobbi szinten is sokat tanultam, de miután nem sikerült csapvízből és szódabikarbónából sört csinálni, felhagytam az egésszel.
@parti_giano:
"mi bajod a vagyonnyilatkozatokkal? rugalmasak, mint a pasaréti lakások. "

Hát pont ez az. Számomra évek óta kiapadhatatlan humorforrásként szolgálnak ezek az irományok.
@gazoló:
Fogódzkodjál meg, korábban én is Fradi szurkoló voltam. Pár éve kigyógyultam, mert nem voltam büszke erre a csapatra.
A kézilabdában még mindíg megdobban a szívem a fradis lányok láttán, és bizony inkább nekik szurkolok, mint a Győrnek.
@$pi$:
"És te mit veszel komolyan? :) "

Hát téged nem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Te, komlófetisiszta!:))
Akkor tényleg van valami plusz közös, nem csak az, hogy te is romboltad a hírét a Hernád utcai sulinak!:)))

Lassan meghűlik a Pilsner, mmmhhhhhh...
@Knósszosz:
Poros lett az orrod, oszt elkezdtek érdeklődni irámtad?
@glinolid:
Gézukát a számok nem szokták zavarni, az úgy is csak vmi komcsi terelés!
@Blogger Géza:
"Fellendült az építőipar, és sikeres a munkanélküliség elleni harc. Evvan."

Hehehe.
Kár, hogy ez erre mifelénk nem így látszik. De te nyugodtan higyjél benne.
Családomban van építőipari vállalkozó, csak mielőtt elméleti látásmóddal vádolnál.
@gazoló:
Húú, nem tudom, ezt még nem kóstoltam.
Viszont ha nem ismernéd, lehet igazi sert kapni azért máshol is, csak győzd kipengetni. Itt nézz szét, ha nem ismernéd:
www.csakajosor.hu/
@Knósszosz: :) én egy időben a dömperem dobtam le a teraszról..
@Blogger Géza: "kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően" hűűűűűűűűűűűűha! sorold már fel mi emelkedett ki?
@évásanyó:
Nem hiszem, hogy azt a kommentet te írtad volna, egy másik blogon olvastam.
Rendkívül szélsőséges vélemény volt a magyarok dicsőítésére, túl ment a realitásokon.
A hazaszeretet az egy nemes tulajdonság, de ne gondoljuk azt, hogy nélkülünk kihalna a világ.
Azt el kell ismerni, hogy Magyarország a méretéhez és a lakosságához mérten és arányaiban átlagon felül teljesített tudományban, művészetekben, sportban, de a helyén kell kezelni ezeket a sikereket.
@aritus:
Értem a különbséget és nem veszem b@cogatásnak, de tudnod kell, hogy ezt rendszeresen elbaszom, pedig nem voltam kutyaütő helyesírásból.
Szóval, semmi gond, haelőfjordul akkor tudd be a felületességemnek, no meg a koromból adódó demenciának!:)
@Penivaldes: Isten adjon neki és családotoknak hosszú, egészséges és boldog életet egy szabad hazában, gratulálok:))
Most akkor a lajos mozgatja a viktort a háttérből, vagy a viktor osztozkodik a lajossal a koncon?
@Mariann19: Azt a kommentet, amit Káté idézett, te meg leidiótáztad az íróját, azt én írtam. A világ nem müködik nélkülünket nem.
@Mariann19: de higgyük azt, ugyanis hihetetlen motiváló ereje van, ha elhiszed magadról hogy meghódíthatod a hegyeket. én legalábbis ennek köszönhetem összes eredményem
@Blogger Géza: géza bazdmeg, az ebola meg bebaszott:))
te eszt ingyé csinálod?
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: @glinolid:

Istenem, ti hülyébbek vagytok, mint hittem. Beraktok egy Szlovákiával foglalkozó linket magyar adatokhoz??M :D
@évásanyó: köszönjük, kemény volt, mert szinte az utolsó pillanatban szedték ki a picit.
@Mariann19: Én aztán a helyén kezelem. Amekkora ország vagyunk és amekkora a népességünk, minden okunk meg lehet a büszkeségre nagyjaink iránt. Az én életem nagyobbik felében nem volt jobbik, hogy errodálja a haza iránti szeretetet, büszkeséget, megbecsülést.
@KÁTÉó53éúétr6: @Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Csak 2013 júliusa és 2014 júniusa között megvolt a kb 4%-os növekedés, és jövőbeni kamatfizetéseknek ez adja a forrását. Bár a 2014 II. negyedévi GDP-növekedési adat még nincs meg, de az ipari termelés kétszámjegyű növekedése ezt sugallja, hogy kedvező lesz.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ez nem azt jelenti, hogy minden lúzernek jobban megy, csak a jobbaknak. Evvan.
@Penivaldes:
Ez a Jerry Goldsmith csinálta az Alien zenéjét is, azt nagyon bírom. A Sci-Fi amúgy is bejön.
Kösz!
@Penivaldes: Akinek élni kell, az élni is fog, mondta édesanyám, mikor féltem a szülőszobában és fogta a kezem:megszületett a kislányom, majd a fiamnál szintén öntötte belém a lelket, hálás vagyok a sorsnak, hogy gyereke lehettem a szüleimnek..)
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hát jóval több bevételt termel, mint egy kilátó vagy letérkövezett dísztér. Ilyen szempontból a legtermelékenyebbek közé tartozik a közösségi beruházások kategóriáján belül.
@Knósszosz: fel akar szedni! ne hagyd magad:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Ja, beletüsszentettem a szódabikarbónába...
Hüle:))
@Knósszosz: Nem te vagy az egyetlen, ezt nagyon sokan összetévesztik, és (amúgy nem vagyok egy nyelvtannáci) ettől bevadulok.
@Mariann19: "arányaiban átlagon felül teljesített tudományban"
azok a mocskos zsidók:)
@taga20:
Engem??
Ha-hahhahahaaa...
Nagyon hűűű-jeah!:))
@Blogger Géza: "Fellendült az épitőipar" meélj: mit épitenek most ebben az országban a befolyt adókból vagy a vállalkozások saját befektetéseiből? ugyan mondj néhányat a beruházás megtérülési idővel együtt.
Különben meg ne mondj semmit. úgy is csak azt irnád le, amit az OKJ-s tanfolyamon mondtak neked
@aritus:
Majd vigyázok, még áldozatodul esek, kedves oroszlán!:)))
BASSZÁTOK MEG HATALMAS FERTŐZÉS JÖN! ÖSSZEDŐLT AZ EB ÓLA!
@glinolid: Ez csak egy rövid időszakra igaz. Az egész ciklust tekintve csökkent az SZJA-bevételek súlya, és nőtt a különadóké, amelyek által a multik is jobban kiveszik részesedésüket a közterhekből.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Egyébként, normális gazdasági elemzéshez szinte lehetetlen hozzáférni.
@KÁTÉó53éúétr6: Pl. csarnokokat. Kell a növekvő hely a növekvő ipari termeléshez. Nap mint nap megyek el épülő csarnokok mellett.

De erős a vasútfelújítás, útfelújítás és közműfejlesztés hatása is.

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/epi/epi21405.pdf
@glinolid:
Ott van Gézu. Amit mond, annak az ellenkezője az igaz... szegény IQ light seggnyaló ideesik és olyan idióta, hogy marketing alapfokon is körberöhögnék...
@aritus: várgyál csak! most rátapintok akkor a gyengédre: egyenlőre, egyenlőre, egyenlőre... mondasz nekm is olyan szépeket, mint knoszinak? tökre féltékeny lettem.
@Penivaldes: nem jelent semmit, a keresztlányom is az, májusban múlt 37(pedag.ő is, megfertőztem:))
@Blogger Géza: azért mészáros lőrinc is gyakorolhatná a közterhek viselését. mekkora egy marha vagy! és műveletlen, persze. és vesszőtlen.
@parti_giano: érzem a szenvedély fojtott leheletét a történetben.
@parti_giano: Önmagában az a szó, hogy egyenlőre nem hoz izgalomba:))) Csak ha rosszul használják.
@évásanyó: Kérlek, hogy ne okold Mariann-t én voltam a felületes, hogy nem irtam oda, az idézet Tőled származik. Nyomban megértette volna, hogy egy pedagógus a hazájáról és népéről nem irhat másként A jelzőidet egy pillanatra összevetettem a valósággal, ezért a feljajdulás.Igazad van, törekedni kell az elzavarással, mert az anyák nem akarnak halott fiakat.Ezt különösen érti az, ki átélte
@aritus: basszus. de akkor is féltékeny vagyok. kihívom knoszit egy sör-vizes vodka (jégtor tiszteletére) versenyre. véllalod, hogy a győztes fülébe suttogod: egyenlőre?
@parti_giano: Miért ne gyakorolná? Semmiféle speciális adókedvezményről nem tudok, ami maitt ne gyakorolná.

Dolgozd már fel, hogy nem tudsz rendesen magyarul, és ezt ne próbáld az én vesszőimre kenni.)
@Blogger Géza:

b+ GEJZA, A 86-OS UTAT 7 ÉVE ÉPÍTIK, 50 KM. KURVA JÓ AZ ÁTLAG? 1998-2002 KÖZÖTT FELÉPÍTETTEK EGY, AZAZ 1 AUTÓPÁLYA SZAKASZ 7 KM-ÉT, 5X ADTÁK ÁT, AZ IS CSAK FÉLPÁLYA VOLT.
KURVA JÓL TELJESÍTÜNK!:)
@taga20: Öreg mi ez a váratlan önkritika? :)
@Penivaldes: tegnap megneztem azokat a filmeket, amirol a cikk szol. elore szolok, hogy ne tedd…
@KÁTÉó53éúétr6: Drága Barátom! Eszem ágában sincs Mariannkára haragudni, kedvelem őt, ennél az esetnél szerencsétlenül jött ki a csillagállás:)) Van a családomban háborús áldozat, 56-os áldozat, 68-as áldozat, nem kell több!
@Blogger Géza: Gézaaaaa ez emelkedett ki? nálad...ne linkeskedj
@Blogger Géza: de speciális adóteherről sem tudsz, ugye? pedig milyen jól teljesít!
beletörődöm, hogy képtelen vagy feldolgozni a vesszőhiányodat. mondjuk, jobb így, ha nem szaporodsz.
@vitéž munkášőr: Hát azok "csak" dokumentálnak, ez pedig a hátterét vizsgálja.
@vitéž munkášőr: Ja és mik lesznek még a további három részben? :(
@Blogger Géza:
Aztaa...
Te olyan súlyos vagy, mint a Selmeczi Gabriella. Ez már az a mélység, gratulálok!
Hess!
@Penivaldes:
Persze...?
De ott volt a vidijóban a zeneszerző neve, szóval, csak azért.
@vitéž munkášőr: Nem tudom de biztos vagyok benne, hogy a megbízóik nem nyughatnak és továbbra is Szíria ellen akarják őket felhasználni.:( Egyébként veszíteni fognak, csak megint ártatlanok fognak feleslegesen meghalni.
@Knósszosz: én az Alient nem tudtam végignéznim, túl gusztustalan. A Mulan viszont jó:)
egyik kedvenc filmem meg ez
www.youtube.com/watch?v=GO1AT0uFzyo
@Blogger Géza: Gondoltam, hogy ez lesz, ezért kértem, ne mondj semmit. Én vagyok a hülye, hogy reagálok az egyendumádra.
@Penivaldes:
Te kis vizsgabiztos!:)
A filmet nem láttam, de amit idetettél belőle, abból a zenéje mindent megér, nekem kicsit más felfogásban... Dudamel tuggya:
www.youtube.com/watch?v=3MIbDR1QRHs
"rálátós forrásunk" - nagyjából annyira lát rá, mint bárki más. Vagy még annyira sem. A kormánynak 1500 milliárdos tartaléka van egy MNB számlán. Az elég sok mindenre elég. EZ a tartalék mindvégig megvolt az elmúlt években, mialatt a magyar lakosság évente kétszer kapott "csomagot" Orbántól. Simicska ezermilliáros nagyságrandben kapott állami megrendeléseket ugyanebben az időszakban. Ezek fényében ki hiszi el, hogy pár tíz milliárdon "összevesztek"? Csak csinálják a műsort, mert a külföldiek ekézéséből már nem lehet megélni, Orbán viszont nem tudja virítani a beígért nemzeti felemelkedést. Tehát jól ismert kommunista recept szerint belső ellenségképet kell kreálni. Ha a szocialisták már érdektelenek ehhez, akkor kell valakit főszereplőnek kinevezni a sajátjaik közül. Mert az még sem lehet, hogy Bástya elvtársat már meg se akarják gyilkolni, ugyebár.
@parti_giano:
Akkor jó, gyenge vagyok vedelésből...:O
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a Ray-Ban szemcsi a homoki niggeren valszeg izraeli import :-/
@Penivaldes:
Rossini?
Ez akkor vitz volt, ugye?
@Knósszosz: Knossz!!!!
Figyelj rám. Nem adhatod fel! Nem gyárthatsz kifogásokat! Minden nap keményen edzel ivásból! Nem hozol szégyent magadra!
@Knósszosz: én is. de nagy a pofám. figyu, maximum a végén tagát kiszabadítjuk a tokmányból. tudod, az ittas ember bátor.
@Knósszosz: Rossini..nekem erről egy virágnemesítő jut eszembe:) ilyen névvel
@tristen2005: ezért:ÖSSZEDŐLT AZ EB ÓLA!
Viszont, ha (ne szólj közbe!!) Te 45 éve fradista vagy , én senemsokkal többel, akkor mostmán értem, hogy mért értem a humorod, viszont akkor Peninek esélye egy szálse, mert hozzám jobban illessz!!!:))
@Penivaldes:
Ezt honnan tudod?
Én addig edzek, ameddig jól esik, egyenlőre nincs szándékomban keresztányhipokrita politikus módjára muslicafelhővel a fejem fölött közlekedni.

Szeretem a jó piát, ahogy a jó kaját is.
De nem mértéktelenül, persze becsúszik néha egy kis 'baleset', de van elsősegély dobozom és nem sűrűn használom. Csak, hogy tudd.
@parti_giano:
Ja... és általában elhagyja a tokmánykulcsot, akkor meg mivel segítsünk neki?
Ász a csóka, de néha belegabalyodik a Whitworth menetbe rendesen, aztán mea klumpázik mint sztársebész a kútvölgyiben...
@Penivaldes:
Nekem meg a kőbányai és a szalon... kinek mi?:)))
@Knósszosz: :) há most miért? tavaly ilyenkor álltunk a Margit hídon, és megfigyelük, hogy a Parlament kupolája felett glória van:)
@Penivaldes:
És felkiáltottatok rá: "esz Stefán"??
@Knósszosz: culpa? ő? cupa lesz az, tele serrel. mea cupa, asztat mondja, cupa miska kancsó.
na, megyek aludni, jók legyetek! ne álmodjatok gézával.
@Penivaldes: Azé, az illendőség kedvéért, ha tessék-lássék is, de harcolásszá cseppecskét tristenért, megérdemli!:)
@Knósszosz: Még ma hozzám se biccentettél, haragszol tán anyóra?
@parti_giano: maradj még egy percig, jó (eztán sose lássalal:)))csak viccolok ám:)
@Penivaldes: Ilyet én is szoktam, hátha megesik rajtam a szíve:))
@vitéž munkášőr: Jó lenne ha csak ennyi közük lenne hozzá.
@KÁTÉó53éúétr6: Gondoltad, hogy alá tudom támasztani, amit mondtam, s így beégsz? Akkor jól gondoltad. :)
@évásanyó:
Ilyet, hogy lehet kérdezni tőlem??
El sem olvastam...:)
@Penivaldes: No, azt adná az Isten, hogy itt rugdosódjon, találnék rajta gyenge pontot én is.))
@Penivaldes: No, azt adná az Isten, hogy itt rugdosódjon, találnék rajta gyenge pontot én is.))
@Knósszosz: Há' me' nem beszélsz velem , egy szót se brummogtál még ma a fülembe, Rodi sincs sehol, te se, mit csináljak Nélkületek?:)
@Penivaldes: ez így könnyű győzelem, szeretem én leteríteni a nemesb nagyvadat, az elhullott jószág a természeté megest:))
@KÁTÉó53éúétr6: Pajti, én már régen megnyomtam a tahótlanítót, kövesd a példám, majd a közgizdák szétszedik..))
@Penivaldes: má' annyira magad alatt vagy, hogy egy virtuálnumera senem jön össze, szegény lányom.((
@évásanyó:
Rodi szabira ment, kell az néha. Én sem pofázok ide mindennap, van úgy, hogy csak olvasok, de azt mindig.

Semmi izé, majd gyön.
Én meg megyek, mert leesek a székről és még nem is kajáltam. Rántott csirke, sült kolompér - semmi extra, de már kordult...
Jó éjt Anyóka, holnap nagy nap lesz, majd megbeszéljük szerintem:))
Fötöcö-Cselszí, tudod:)
@Knósszosz: Én töltött csirkét kutyultam, sok plussz töltelékkekl.ok, hónap tanálkozunk.puszi bátyó:))
@Penivaldes: csak nem azt akarod mondani, hogy nem volt ovodáskorodban cumid??:))
@évásanyó:
Ezt a töltött csirkét nem kellett volna...
az egyik gyengém.
Na, mindegy.
Azért jó éjt és holnap (ma)!
@Penivaldes: egész tini koromban én is azt hittem, sose lesz udvarlóm, rá egy két évre meg úgy kellett őket elhajkurászni, jöttek, mint a legyek a ..ra, ennyi légy meg nem tévedhet:))
@Penivaldes: csúnya vagy?buta vagy?válogatós vagy?
Hmmm...
Haldokló kultúrországokban az két fél közötti elszámolási vitákat peres úton rendezik, nem az állam költségvetésének módosításával.

Nincs is szebb mint a maffián belüli leszámolás alkotmányhoz igazítva törvényekkel megtámogatva
@Penivaldes: no akkor most itt hagylak, menek aludni, mert ennyi önkritikával nem tudok mit kezdeni..))puszi Aranyom.
@Penivaldes: Éjjeli himnusz. ;)

Immár a nap leáldozott,
Teremtőnk, kérünk tégedet:
légy kegyes, és maradj velünk,
őrizzed, óvjad népedet.

Álmodjék rólad a szívünk,
álmunkban is te légy velünk,
téged dicsérjen énekünk,
midőn új napra ébredünk!

Adj nekünk üdvös életet,
szítsd fel a szív fáradt tüzét,
a ránk törő rút éjhomályt
világosságod rontsa szét!

Kérünk, mindenható Atyánk,
Úr Jézus Krisztus érdemén,
ki Szentlélekkel és veled
uralkodik, s örökre él. Ámen.
Mocskos hazaárulók, ne szidjátok a vezért, mert pofon lesz.
Építeni kell még pár 100 milliárdos stadiont, az majd kihúzza a nemzetet a kátyúból.
@$pi$:

Nem kussoltam, hanem nem voltam a gépnél!

Az infó az ingatlanról a Parlament vagyonbevallás honlapjáról van, de nem OV hanem Lávai Anikóéról amí nem titkosították addig 55 ingatlant mutatott, és milyen érdekes HTB beliként szerezte, meg külömben az közös vagyon. Azóta valszin több van, mert az 55 az 4 évvel ezelőtti állapot és évente 5-10-el gyarapodott.

A milliárdos vagyon meg szakértők állapították meg, hónapokig ment a médiákban, - még Gyurcsány is többször azt mondta tv-kben: OV sokszoros millárdos sőt MO 5. leggazdagabbja,- és ezeket OV sosem cáfolta, pedig tudjuk, ha valami kamu akkor azt cáfolják, sőt feljelentenek, de ezzel kapcsolatban sosem jelntettek fel senkit, mert tudják, ők a hunyók!

Olvasd el Debreczeni, Magyar B., Ferenczy Kr.,.. stb. könyveket, ill, guglizz, a neten bőséges forrás van gazdagodási folyamatáról.

De az indulás 90 előtt a lakáscsalása 63 millió, a székházlopás 2/3 860 millának kb 260 milla, - ez a bányák alapja,- Kaya Ibrahinizált 14 cég amikben tag volt,- milliárdos köztartozással tünt el, szőlőbányászkodás 70+16 milla, Puskás Akadémia és Pancso stadionból nem tudjuk mennyi folyik át, valamint valszin a legnagyobb összeg OV hátán meggazadagodó Simicskák visszaosztása több mrd-ra rúg.

És kiindulásnak kezd el olvasni a gazdagodásának kezdetét.

granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

OV seggéből nem lát az ember mert szaros a csipája eltakar mindent, tehát ideje kibújni belőle és rádöbbeni a király meztelen, egyik legnagyobb magánvagyon gyarapodós fideszmaffiózó a miniszterÁlnokunk.
@tristen2005: Arról nem beszélve, azt hazudta, 50 évre ingyen bérbe adta az akadémiának az ngatlant, ami nem igaz, mertt nem adhatja ingyen bérbe!
Tv kötelezi a bérleti díj kérésére, mert az államnak is jár belőle 16% és erről nem mond le! Ha igaz lenne egyetlen ingatlankiadó nem bukhatna meg mert csak azt mondaná: ingyen adtam bérbe a kéglit, a NAV elelnőr elmehet a pichába!
De nem megy, hanem büntet!
@$pi$: Gyurcsány KOLgánál az Egynes beszédben állította OV többszörös milliárdos, kb 5 leggazdagabb ember MO-n.

A szagértők csak kb 3,5 mrd-ra taksálták a vagyonát 2010-ben! Azóta egy újabb miniszterálnoki ciklus volt, soha nem látott szsbadrablással, közpénz konvertálással. A szocik nokiás dobozzal loptak, a fidesz pótkocsis dupla kamionnal és vonatszerelvénnyel talicskázzák ki a pénzt az állami emgbízásokkal közbezserzésekkel, amiket osztalékban- bérben, egyéb jttatásokkal vesznek ki.
1 komment máshonnan:

" Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkaiba milliárdos közpénzből futballstadiont és futball akadémiát lehet építeni az az ország elveszett, ott genetikusan alattvalók élnek, ott a csókos, tolvaj maffiózó állami vezető haverok bármit megtehetnek. "

a Tíz Parancsolatból :

7. Ne lopj!
8. Ne hazudj,mások becsületében kárt ne tégy!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!

OV 2010 Felcsút:
Ha valaki a az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!

i.imgur.com/ymQGoJE.jpg

OV ezerszeresen köpi szembe a polgárokat, nagyokat röhög a markába: bnédda a birkák nekem tejelnek!
Blogger Gézába hiába gyűrik vissza a szart, utána 2x annyit büfög fel, kettő hatványával nő a hülyesége.
1 komment másik blogról:

" Orbán Viktor mostanra már olyan agresszívan, rutinosan és pofátlanul lop, mint egy ízfokozó-függőségben szenvedő mosómedve. Lop az apja is.
Lop a neje, a szomszédja, a fogorvosa, a fényképésze, a veje, az ipa, és minden kétséget kizáróan lopni fog a lánya és a fia is, ha majd egyszer odaengedik őket.

Ez egy ilyen lopós család, és mi annyira szeretjük őket ezért, hogy újra teljhatalommal ruháztuk fel Orbánt, amikor megígérte, hogy ugyanezt fogja folytatni. "
És egy kis OV összefoglaló:

" OV szép reménnyel indult, aztán egyre többen a nagy politikusst, Magyaro. megmentõjét látta benne.

Ezt egyre jobban elhitte, majd hatalomra került és elkezdte intézményesíteni a magánvagyonszaporítást. ( elõtte csak lakáscsalása és székházlopása volt)

98 -ban nyert a pártjával, és rájött, hát tele a spájz, csak a kulcsot kell megszerezni és kiadta a jelszót: ne mi nyerjük a legtöbbet! - ez sem jött be teljesen, mert elkezdett legtöbbet nyerni: ingatlan gyûjtögetés, szõlõbányászkodás, Felcsút vízelvezetés márványból....

Váratlanul nem nyert 2002-ben, elfogta a kisembert a düh, és kiadta a jelszót: a HAza nem lehet ellenzékben!
Ettõl kezdve akármit csinált a kormány, megtámadták, nem érdekelte õket õket ez jó vagy rossz az országnak, támadtak!

Sajnos a koala meg debil idióta seggfejekbõl áll, akik nem tudták kezelni a fidesz mocskát, - 06-ra még maradt annyi undor a fidesze ellen, hogy Gyurcsány erõs kampányával nyerni tudtak, Ocsmány Vigyor rögtön rájött: egy embert kell kinyírni: Fletót!
Megtette két hû fegyverhordozója. Fletó sem tudta kezelni a helyzetet, fidesz csak folytatta mindenen átgázoló folytonos kampámnyát, amihez segítségére jött Gyurcsány õszödi beszéde, ezt felhasználva rohamot indítottak, állampuccsot akartak végrehajtani, nem jött be, a gyülöletkampányuk annál jobban, ma is abból élnek. Alkotmányellenesen szociális népszavazást tartattak, persze a 300ft-ért a hugyos csürhét meg lehetett venni, és meg is vették.
10-ben nyertek és arra a önámításra, ideológiára alapozva kezdtek kormányozni:

"A kommunistáknak volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak, most bepótolunk mindent."

Nekiálltak az állami felépítményt lebontani, iskolatársak rokonok kerültek az élre, a jogot megerõszakolva mindent maguk alá gyûrtek és hihetetlen mértékben elkezdték a közvagyont magánvagyonukká konvertálni.

Azóta lopnak, csalnak, hazudnak, a médiát megszállták, csak fideszsikerek és ellenzéki rosszaságok vannak.
A hívek meg beszopják, feltett kézzel ámulattal gondolkodás nélkül a fideszre szavvaznak.

Meddig lehet a népet hülyíteni, meddig nem veszik észre a király meztelen?

Az a vígasztaló, minden korcs autoriter urakodó idõvel csúfosan megbukott, most csak az a kérdés mikor, meddig rombolhatja még az országot, szellemileg, gazdaságilag."
@évásanyó: "..régen megnyomtam a tahótlanitót,kövesd a példámat.." úgy tettem most én is...legalább élvezhetem, hogyan teszik bolonddá a katonák az azthiszitábornokot
.
Most viszont egy vers reggelire.
.
Szabó Lőrinc: Versek a havasról
(Ébredés - részlet)
.
Áttetsző arany ingében ragyogva
jött a nyári hajnal az égen át:
azt hitte, hogy még alszom, mert mikor
házam elé ért, elmosolyodott,
körülnézett s a nyitott ablakon
nesztelenül beugrott a szobámba,
aztán könnyű ingét ágyamra dobva
bebújt hozzám a takaró alá.
Azt hitte, hogy még alszom s megölelt
s én mozdulni se mertem, félve, hogy
felébredek és álomnak remélve,
hogy ébren vagyok…és húnyt szemmel és
mozdulatlanul és remegve tűrtem,
hogy karjaimba fészkelje magát,
s mintha egyetlen érzék erejébe
gyűlt volna testem-lelkem minden éhe
és szomja és a beteljesedés
minden ígérete, csak a tapintás
néma ajkával s vak szemeivel
szürcsöltem, láttam, éreztem, öleltem
az égi vendég ajándékait:
ujjainak játékában a napfény
lobogó lepkéit, karjában a
rét illatának harmatos husát
s egész testében az egymásbaringó
felhők mindenütt egyforma ölét.
.
.
Most viszont egy vers reggelire.
.
Szabó Lőrinc: Versek a havasról
(Ébredés - részlet)
.
Áttetsző arany ingében ragyogva
jött a nyári hajnal az égen át:
azt hitte, hogy még alszom, mert mikor
házam elé ért, elmosolyodott,
körülnézett s a nyitott ablakon
nesztelenül beugrott a szobámba,
aztán könnyű ingét ágyamra dobva
bebújt hozzám a takaró alá.
Azt hitte, hogy még alszom s megölelt
s én mozdulni se mertem, félve, hogy
felébredek és álomnak remélve,
hogy ébren vagyok…és húnyt szemmel és
mozdulatlanul és remegve tűrtem,
hogy karjaimba fészkelje magát,
s mintha egyetlen érzék erejébe
gyűlt volna testem-lelkem minden éhe
és szomja és a beteljesedés
minden ígérete, csak a tapintás
néma ajkával s vak szemeivel
szürcsöltem, láttam, éreztem, öleltem
az égi vendég ajándékait:
ujjainak játékában a napfény
lobogó lepkéit, karjában a
rét illatának harmatos husát
s egész testében az egymásbaringó
felhők mindenütt egyforma ölét.
.
@s.g.l.: "Az a vigasztaló, minden korcs autoriter uralkodó csúfosan megbukott, most csak az a kérdés mikor, meddig rombolhatja még az országot, szellemileg, gazdaságilag"
A szomorú meg az, hogy ilyen gondosan és stabilan kiépitett hatalommal, vagyonnal és hatalmasra szervezett s...gnyaló táborral sokáig.... ha nem lesz öngyilkos, vagy beleőrül vagy nem jön egy orvlövész
@dr. jenőke (jenőke): Korán keltem és jól tettem. Köszönöm! Verseid a kommentek csodás szinfoltjai
@Knósszosz:
Tárkonyos fácán, leves állapotban?
@dr. jenőke (jenőke):

ha már ilyen üde hangulatos reggelt varázsoltál, enged meg, hogy én egy 20 éves töprengéssel "ajándékozzalak" meg:

Liget 1994 / 5 | Parti Nagy Lajos – „KÖSZÖNÖM, VÁLTOZOM"

A Változatok a változásra című tematikus számból

Előbb azt gondoltam, bele se kezdek. Kérdéseim és kétségeim inkább vannak, mint válaszaim, s e „válaszok” is meglehetősen rövidlátóak ezen az egyszerre szkeptikus és hisztérikus tavaszon. Még tavaly fogalmazott úgy valaki, tán egy államtitkár, hogy a padlón vagyunk, de legalább nincs alattunk mocsár. Nohát, énnekem ez a padló a számig ér. Cinkosnak lenni, hallgatni, tehát beleegyezni nem tudok és nem akarok. Ha viszont dühöngök, ha tépem a szám, könnyen és óhatatlanul tele lesz — padlóval és mocsárral. Nem hiszem, hogy egyedül éreznék így, s nagy baj, hogy ez, ilyesmi a civil politizálás beszédhelyzete az úgynevezett demokrácia negyedik évében. Hogy ezt az „úgynevezett”-et leírtam, tán okkal, de igazságtalanul, ez is jellemző. Hiszen tudom, hogy van változás. Ha máshogy nem, hát úgy, ahogy a föld forog: tudom, de a talpam nem veszi észre. Hanem akkor tessék az égre nézni, tudom. Föl és előre. Jó nagy szmog. Háborúk. Varjak. De nap. De majd május, de kékség. S mégis mond az ember ezt-azt. Válaszol, ha kérdezik. Tulajdonképpen maga miatt, önzésből, lelki érdekből. Kicsi, józan és felelős önzésekből talán összeállhatna és talán össze is áll majd egy szolidáris ország. Mondjuk, nemzet. Mondjuk, sokára, de össze.

Ha a változásról kérdeztek, „mint olyanról”, hát akarva, akaratlanul az egészről, erről az egészről kérdeztek, erről a strapás, ám végtelenül izgalmas pantha rei-ről, ami a térségben, hol sokadmagammal vagyok, harsányabb, brutálisabb és sajnos rövidebb, mint más, szerencsésebb és okosabban kitalálódhatott hazákban, mely térség nem ennek ellenére, hanem ezzel együtt és evidenciaképpen a hazám; nos, ha a változásról kérdeztek itt és most, akkor szinte azt kérditek, hogy hogy vagyok, amire képben maradva és némileg banálisán az válaszolható, hogy „köszönöm, változom”.

Nem meg-, de változom. Mozgok, mozdulok nagyjából ugyanazon dolog, vagyis magam körül, mely „magam”, persze, nagyon is abból van, ami szűkén és tágan körülvesz. Ha arra gondolok, hogy az így értett mozgás-mozdulás-idő sajátos és sajátszerű „dokumentálása” volna a munkám, akkor jól vagyok, ebben valamelyest jól. S bár még ebben-abban, trend szerint nem épp felderülőben. Se rövid-, se távollátva nem. Elég körülnézni, miért nem. A lajstrom eléggé összeállt, fel tudjá­tok sorolni, s fel tudja sorolni magának az olvasó nélkülem is.

Szóval, köszönöm, változom. Jókedveim-rosszkedveim alján egyre több az üle­dék, a szkepszis, a gyanakvás. Sem tartósan dühöngeni, sem tartósan örülni nem tudok már. Egyre nehezebben, s bár tudatosan, egyre inkább szerepként próbálok őrizni valamiféle naivitást: még mindig el tudok képedni, s logikus, szalonképes, legalábbis politikus magyarázatot gyanítani és várni ott, ahol csak hülyeség van és/vagy nyers, brutális érdek, erősebbkutya-effektus.

Mindazonáltal abban, amiben biztos voltam, abban továbbra sem bizonytalanod­tam el aránytalanul, az említett munkámban, például, ami tulajdonképpen nem egyéb, mint sejtésekből, bizonytalanságokból köpülni-sűríteni valami lelki-gram­matikai bizonyosságot, s ez, mármint ez a tevékenység aligha fog változni, külső behatásra bizonyosan nem. Az írást, amit legbelül s leginkább szeretek, tudom is valamelyest, aligha leszek tehát munkanélküli a szó, hogy úgy mondjam, nem­beli értelmében. Ebben és csakis ebben kivételezettnek is érezhetem magam em­bertársaim többségéhez képest. Az ezzel járó többlet-felelősséget igyekszem ma­gába a dologba, művek, szépírások létrehozásába ,,visszaforgatni”, igyekszem nem prófétálni, nem népboldogítani olcsón és egy az egyben, igyekszem nem kinyilat­koztatni, s hatni, kényszeríteni csak annyira, amennyire a megformált s tőlem már bizonyos fokig független mű hat és kényszerít. A mű, ami maximum ajánlat.

Talán nem is változás ez, csupán múlik az idő, s mi mást tehetne az ember, mint hogy abban, amit szeret, amihez érteni vél, igyekszik nem lenni rosszabb.

Nem lenni rosszabb – ebben a hazában, erre az évre ez éppen elég változás volna. Épp elég program.

S hogy a rövidlátással fejezzem be ezt a nem is tudom, micsodát, talán leginkább magánlevelet; az utóbbi időben nem tudok nem rövidlátó lenni és nem a májusi választást gondolni minden későbbi és valóban lényeges változás előfeltételének. Vagyis, ha azt kérditek, hogy minek kellene elsősorban megváltoznia, akkor most, március közepe táján — nem különös, de meglehetős tekintettel a rádió botrá­nyára — nem tudom nem azt válaszolni, hogy ennek a kormányzó rezsimnek, en­nek az eszement, hipokrita, nyugodtgerő ámokfutásnak. Nyugodtan, csöndesen és mindannyiunk számára nagyon tanulságosan.
@guma:
Sajnos optimista vagyok a jövőt illetően. Azért sajnos, mert pesszimista vagyok abban, megélem-e.
Csak azért, hogy jól induljon a nap!:))

Blogger Géza 2014.08.10. 00:06:03
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Dehogynem. Elég durván igyekeztek belefolyni a választási kampányba a rezsicsökkentés folyamatos támadásával pl.

"Közel egy éven keresztül figyeltette, vizsgálta a kormány az RTL hírműsorait, majd megállapította, hogy a tévé elfogult a kabinettel szemben, túl sok „negatív” hírt közöl, pedig a TV2 kiegyensúlyozottabb."

"Minden alkalommal arra jutott az elemzés, hogy az RTL műsoraiban „elfogult”, álláspontja „szakmailag nem volt helytálló”, a tévé „befolyásolási technikákat alkalmazott”."

"„Az elmúlt két hónapban például a trafikpályázatokkal kapcsolatos negatív hírek (17) mellett a túlzottdeficit-eljárás (4) és a hallgatói szerződésekről szóló megállapodás (2) előnyös témái háttérbe szorultak.”"

"„A Híradóban megjelenített álláspontok nemzetközi (BBC) sztenderdek szerint akkor tekinthetőek kiegyensúlyozottnak, ha a kormány-kormánypárt-ellenzék álláspontja 33-33-33 százalékarányban jelenik meg. (…) A kormánypártok megjelenési átlaga jelentős lemaradással szerepel az ellenzékhez képest, decemberben például mindössze 10,2 százalékot ért el a Fidesz-KDNP…”"

Az RTL Klub a rezsicsökkentésről szóló összeállítás során egyszer sem – közvetlenül és közvetett módon sem – hivatkozott kormányzati álláspontra, nem idézett illetékes kormányzópárti politikustól…”

„A gyermeki nyomorúság túlburjánzó képeivel azért dolgozott az RTL Klub, mert azokat úgynevezett érzelmi horogként (emotional hook) felhasználta. Azt kívánta elérni, hogy a néző ne kérdőjelezze meg a rezsicsökkentéssel kapcsolatban elhangzó kritikákat, hiszen ezzel egyúttal a nélkülöző gyerekek igazságát is kétségbe vonta volna.” (Az elemzés a Házon kívül 2012. december 19-i adását vette nagyító alá, melyben olyan szegény családokat mutattak be, akik a műsor szerint nem részesülhetnek a rezsicsökkentés hatásaiból.)
„…az RTL-csoport a közműszolgáltatókat védi a rezsicsökkentéssel szemben. Kiderül az is, hogy a híradások láncolatát nézve az RTL Klub és az RTL II ellentmondásba is kerül saját magával, nem tud megfelelni a korrekt tájékoztatás kritériumának.”

hvg.hu/itthon/20140808_Ezert_akadt_ki_a_kormany_nem_szerette_az

comment.blog.hu/2014/08/09/a_legmagyarabb_stadionba_nem_engedik_be_az_rtl_klubot
@tristen2005:
Az elítélt élénken tiltakozott, hogy az rtl nem volt kíváncsi az ő véleményére, amikor az ítéletről - 11 percben - beszámolt.
Az ítéletről beszámoló újságírót hathavi 70 százalék mértékű különadóval sújtotta az ilyen ügyekben illetékes rögtönítélő filantróp bizottság.
@dr. jenőke (jenőke): @tristen2005:
Látjátok, még hajnalban is dolgozik a pénzéért!
Nem olyan lusta mint "egyesek".
Ez komoly elhivatottság, nem véletlen kacsintanak a kis huncutok össze... mármint gábrissal...
Mindjuk hangyafasznyit hiányos ez a nagy sajtóetikázás, amikor mondjuk a közszolgálati tévé - ellenzék viszonya mintha kissé aránytalanabb lenne. Persze tényleg csak egy csöppet.
Ez a figura szánalmas, szép nercsicska példány, egy napon még főcsicska is lehet belőle. Persze, ha a ner nem falja fel saját édeshülye gyermekeit...
Amíg ezek vitatkoznak a köznép éhen hal, pedig úszni sem tud! Sebaj Tóbiás 10 év alatt 50 milla, 1 közmunkás fizetése, Kövér Lapaj, számokkal ki nem fejezhető!
A köztévé az ellenzéket ekézi 50%-ban, 25%-ban foglakozik a fidesz dicsőítéssel és 25%-ban egyéb bulvár, időjárás, stb.

Minygyá megvan a túlkiegyenlített statisztika.
@tristen2005:

A gk pénzt a szocik alatt hozták be ha jól emx 2003 körül, havi 200 ezer minden nélkül elszámolható.

Az a röhej, az is kapja akinek gk jár fosőrrel, teljes BKV bérlet és ingyen MÁV- Autóbusz bérlet.

Azért a szocik is csinálnak bicskanyitógató gazemberségeket, csak a mérték más.
@s.g.l.:

Ma ezek a dolgok nem tudnak bosszantani, filozofikus hangulatban vagyok! Miért "kék" a Duna? Feketeerdőből ered, Fekete-tengerbe ömlik? Ez a nagy kérdés!
dakotamafia

minden köszpénzt széthordanak

itt van már a kínaán

amugy tök izgi...
egyre több jobbkormányos kocsi közlekedik Pesten...
1,5 milla magyar él Nagy britaniában...
@tristen2005:
Hőő... néhány napig el leszel akkor most ezzel a problémával...:)
Inkább igyál!
@Sejk a derék katona:
Egyik régi ismerős most van idehaza jobbkormányos Fordjával, a másik jövő héten jön, szóval a darabszám majd augusztus végére áll vissza!
@tristen2005:

o)

Tökéletesen igazad van!
;<))

Sokszor én is csömört kapok, megfogadom: szarok ezekre a csótányokra, aztán jön valami kaszára érett gazemberség és csak visszasodródom a posványba.
Gézukát is be kellene iratni, bár tudom, birka szakon végzett, erőszakis MSC fokon, de hátha...

"Hiányszakmákra készítenek fel az egyetemek ősztől
2014.08.09. 17:30 Patkó Bandi
A juhászképzés mellett, nyomdász szedő, gyroskaparó, ketrecharcos és kerényiimre szakok is indulnak."

hircsarda.blog.hu/2014/08/09/hianyszakmakra_keszitenek_fel_az_egyetemek_osztol
@s.g.l.:
Rövidebb, ha ajánlod neki a kapát, kaszát, apja f....
Korán reggel további három magyar aranyérem a kajak-kenu vb-n. :)
Na, elegem van az édes életből, mondta Pista bácsi, és magába szúrta az inzulint.
@tristen2005:
Ez így, kora reggel? :(
Kakaó volt reggelire, hogy ilyen csúnyán beállt a bácsi?

Ezt nézd, a bayrische aluminiumgörbítönk is aszongya, a maláta megvéd ettől! Minden vezió, leparolva, de komlóval elegyítve is,..

index.hu/kulfold/2014/08/10/mar_nemetorszagba_is_megjelent_az_ebola/
"Szín- és/vagy előjátéknál komolyabb nézetkülönbségnek tetszik egy kulcsminiszter fejét követelni az Orbán Viktor miniszterelnökkel a székesfehérvári gimnáziumi évek óta bizalmas barát Simicska lapjában. Hetek óta nyilvánvalónak tűnik, hogy változóban a Fidesz gazdasági hátországa (HVG, 2014. július 19.): új emberek erősödnek, régiek, főképp a Simicskához kötődő vazallusok szorulnak háttérbe – nem kis részben a most Seszták által irányított fejlesztési területeken. Az azonban továbbra sem világos, hogy ez a miniszterelnök elrendelése alapján alakul-e így, vagy az egyre inkább ideológiai vezető szerepében tetszelgő Orbán inkább csak rábólint a kvázi kormányfő Lázár János kancelláriaminiszter tevékenységére."
hvg.hu/itthon/201432_sesztakugy_belhaboru_a_jobboldalon_ugyvedi_

Alkudozás van...
@tristen2005:
Te, ezek az alsó-szecsuáni bölcsességek - így, vasárnap reggel - honnan gyünnek?
Durva iccakád lehetett! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mert ray-ban szemüveget Izraelben csak a moszad vagy az izraeli katonaság tud szerezni.
Nem szégyelled magad?! Az ISIS rémtettei is csak azért éedekelnek, hogy a második mondatban eljuthass oda, hogy ezért is Izrael a felelős?
Már bánom, hogy a múltkor elhittem, hogy tényleg az ISIS gaztettei borítanak ki, és többekkel vitába bonyolódtam, akik rögtön megértették az inditékodat, hogy teljesen off támaként miért hozod be az ISIS-t.
Tényleg féreg vagy, de magaddal szúrsz ki a legjobban, mert kurva szar lehet egy olyan világban élni, amit te vetítesz magadnak.
@vitéž munkášőr: Ezt most poénnak szántad? Hogy a jobbikos ráharapjon?
Mert akkor bejött:((((

Valóban, Közel-keleten, az arab világban csak Izraelben lehet egyedül ray-ban szemüveghez jutni, sehol máshol.
@s.g.l.:
"8. Ne hazudj,mások becsületében kárt ne tégy!"

ezen mindig sokan elcsúsznak, többek közt azért, mert a tízparancsolat csak kilenc, de ne nyissunk vitát erről :)
Putyinpincsi orálmuzsikok és orbáninista csuti offshorkok hazát árulnak, s közben unortodox trójai falovak siserehadát irányítva többbilliós trafikmutyikat követnek el, 50000 év letöltendő szabadságvesztés tudatában.
@Blogger Géza: na gejza, megint kiokosítottak? Te, a csarnok építésről csak egy aprócska adalék, hogy ne hülyén halj meg: www.wolfsystem.hu/Ipari-es-koezepueletek/Szerkezetek-tartozekok/Felszereles-reszletek
gondoltam idegen nyelvvel nem terhellek.
szóval, minimális munkaerő igénnyel, panelből, baromi gyorsan... tudod te miről ugacc?
A magyar adóbevételek, te most komolyan beszélsz, vagy vicces cigit szíttál?
@aritus:
Csókolom, magácska olyan kis naíva tud lenni... :(
Gábris fajtájánál magácska bármit is elhiggyen... ajaj... királylány... ne tessék ennyire szőkülni!
Ez sem rossz!
Az egyetemi és főiskolai pótfelvételik zajlanak keddi határidőig.
"Pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indulnak, kivétel a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései és a Közszolgálati Egyetem."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Azért kíváncsi vagyok, melyik az a háború, amit Rayben szemüvegek döntenek el!
Szasztok népek:))

Így kerti szilvalekvárfőzés és kajakkenu érmekben örömködés közben:))

Radnóti Miklós: Erőltetett menet
=================================

Bolond, ki földre rogyván fölkél és újra lépked,
s vándorló fájdalomként mozdít bokát és térdet,
de mégis útnak indul, mint akit szárny emel,
s hiába hívja árok, maradni úgyse mer,
s ha kérdezed, miért nem? még visszaszól talán,
hogy várja őt az asszony s egy bölcsebb, szép halál.
Pedig bolond a jámbor, mert ott az otthonok
fölött régóta már csak a perzselt szél forog,
hanyattfeküdt a házfal, eltört a szilvafa,
és félelemtől bolyhos a honni éjszaka.
Ó, hogyha hinni tudnám: nemcsak szivemben hordom
mindazt, mit érdemes még, s van visszatérni otthon;
ha volna még! s mint egykor a régi hűs verandán
a béke méhe zöngne, míg hűl a szilvalekvár,
s nyárvégi csönd napozna az álmos kerteken,
a lomb között gyümölcsök ringnának meztelen,
és Fanni várna szőkén a rőt sövény előtt,
s árnyékot írna lassan a lassu délelőtt, -
de hisz lehet talán még! a hold ma oly kerek!
Ne menj tovább, barátom, kiálts rám! s fölkelek!
@Mariann19:
A hazai népek ne akarjanak nagyon ugrálni... tanulni meg pláne, Géza féle csicskák kellenek ide.
@gazoló: Egyik kedvenc költőm, köszönöm neked, ma jó napom lesz, érzem!:)) A hetedik ecloga -'tól odaleszek.
@Mariann19: Ez a KÖzszolgálati Egyetem ez nem olyan mint régen a Marxista? csak kérdezem, egyébként szia Bogaram!
@Secnir: Köszi, megalaposannézem! o)
Mit leltem:

" "Rogán Antal (Fidesz) szeptemberben még kapott szállás-költségtérítést, pedig vagyonnyilatkozata szerint már tavaly óta van budapesti lakása. Ez derül ki az Országgyűlés adataiból." "
@s.g.l.:

B+, Pasapark Vas megyéig terjed:)
Szóval a Tízparancsolatból:

az ucsó 3

Ne lopj.
Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot.
Ne kívánd felebarátod házát. Ne kívánd felebarátod feleségét, szolgáját, szolgálóno~jét, sem ökrét, sem szamarát, semmit, ami felebarátodé!
@gazoló: Rebbenő szemmel
ülök a fényben,
rózsafa ugrik
át a sövényen,
ugrik a fény is,
gyűlik a felleg,
surran a villám,
s már feleselget
fenn a magasban
dörgedelem
vad dörgedelemmel.

Kékje lehervad
lenn a tavaknak,
s tükre megárad.
Jöjj be a házba,
vesd le ruhádat,
már esik is kint,
vesd le az inged.
Mossa az eső
össze szívünket.
@s.g.l.:

Azért azt a feleséget kihagyhatták volna.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Attól állok fejre, hogy akinek a gyereke önköltséges felsőoktatásra jár, annak a gatyája is rámegy, és még fizesse a határon túliak egyetemi oktatását is. Dupla élvezet.
@évásanyó:
Szia évásanyóm!
Ez Navracsics kedvence ez az egyetem.
Nagyon olyan beütése van, ahogy mondod.
Inkább káderképzőnek kellett volna elnevezni.
@évásanyó:

Nem! Csak a hetediktől leszel oda.
@Mariann19: Az én időmben volt a Marxista, a Bimbó utcai KISZ-iskola, meg a Szemesi KISZ vezető képző tábor, gyerekcsinálónak hívták, mert rengeteg KISZgyerek született utána 9 hónappal:))
@Mariann19:

Erdélyben sok a birkanyáj, most indul a képzés!
Phd!:))
@évásanyó: vannak ilyen helyek..ahol magas a termékenység
@tristen2005: Jézus, még alszom, holott ez akkora poénod már megint, Te leszel számomra a blog vezető stand-uposa, ebbe persze van beleszólása Hacsának és Jaegtoernek is!!! De ez most nagyon ott volt!!!
Tegnap Penivel harcoltam érted, ahhoz egy szavad sincs??:))
@Penivaldes:

És még nálam nem is jártál:))
@Penivaldes: Hát ez olyan "Mariannos" volt:))a saját szavaiddal, hogy mondanád???:))
@évásanyó:

Győzzön a JOBBIK! Rossz poén volt!:))
@tristen2005: Ma poénos lovat reggeliztél?:))
@tristen2005: tudom, de majd megyek. benne leszel a könyvemben:)
@évásanyó: A megfigyelések szerint a KISZ táborokban a teherbe ejtési/esési hajlandóság magasabb, mint más csoportokban.
így. röviden.
@évásanyó:

B+, EZEK MÁR LOPNI SE TUDNAK! MEGTALÁLTÁK A FRADI SAS ŐS ANNYÁT!:)

propeller.hu/itthon/2968788-megtalaltuk-fradi-sasszobor-eredetijet
@Penivaldes:

Ki tudja, hány gyerekem kóboról e hazában!:)
@Penivaldes: Na akkó' nincs szükség a lombikra, mindenki, aki gyereket akar, menjen KISZ-táborba, és a haza fényre derül:)))
@évásanyó: vigyázz, még feltalálják népünk fényes elméi, hogy táborokba találkozzák magyar legény és leány. :)
ezt megírom...ki a Szaporodásért felelős államtitkár?
@tristen2005: Mint tudod, én zöld-fehér vérrel jöttem a világra, és az én időmben a Fradi reakciós csapatnak számított, pedig meloscsapat volt /9.ker/, most meg , eltörték a gerincét, pfejj:((
@Penivaldes: f...om tuggya, ki-kicsoda ebben a büdös nagy NER-ben, követhetetlen, akit Lázár magával visz..:)))
@évásanyó:

Nana, én is itt vagyok! Felesleges tábort szervezni, elbírok én egyedül is a demográfiai lemaradással:)
@évásanyó: akkor a Janinak írok, mert ő nekem csak így a Jani.
@tristen2005: először szeretnélek alaposan megvizgálni.
@évásanyó:

Nem létező tárgyal, nem dicsekszünk! Az a Blogger Gejza dolga:)
@tristen2005: Hát, ha neked lehet..."Nana, én is itt vagyok! Felesleges tábort szervezni, elbírok én egyedül is a demográfiai lemaradással:)" .....:))) (akó' nekem is)
@tristen2005:
Ba+, nem igaz, hogy az összes mostani "művészke" csak lopni tud, egy eredeti ötlet ne legyen!
Persze, "ezeknek" jó ez is...
@Penivaldes: Penike, ennyi kannal nem bírok el egyszerre, ahánnyal Te már "hírbe hoztál":)))
@tristen2005: a Ray-Ban meg Bausch and Lomb termék, amelyikről meg tuggyukkik!!
@évásanyó:

Több minden eszembe jutott:) Nem merem leírni:))
@Penivaldes: Mindigis gyanakodtam Rád:)))
@aritus: vazz, ezt nem vagtam, de akkor kurvara raereztem :o
@nincs_itt: Szeva Aranypajtásom!:)) Vasárnap van, lihegjük ki a hetet:)))
@évásanyó:

Mind1. A magot meg kell becsülni:)
@Penivaldes: Naná, risztölünk, vagy hogy mondják ezt most? Grippen, nem gruppen...:))
@tristen2005: Ja, ez mond Orbánnak, össze-vissza köpködi (szotyi)maggal a stadit.:))
Most hiányoljatok kicsit, anyó megy ebédelni. Kissé véres bifsztek, husileves. Cabernet - tisztán.
@évásanyó: na így legyen az ember társadalmilag aktív..
@Penivaldes:

Bearanyoztad a napomat:)))
'Bugyi is hulla-na??:)))
@taga20:

Küldtem sürgős privit, nézd meg léccike :)
@tristen2005: A Fradika az új Apple. Hehehe
@Penivaldes:
'kurva lekvárt egész délelőtt főzöm és még mindíg nem keményedett meg:))

kepkezelo.com/images/vj8de8uoivozhm58a672.jpg
@gazoló: Sütőbe be, takarék láng, ajtó kitámaszt, hogy a fölös gőz könnyedén távozhasson.
@aritus: B+ meg arika ez most komoly? :) Egyrészt mikor hagyod már a búbánatba te is a személyeskedést meg a férgezést, miközben fingod nincs egy másik kommentelőről? Másrészt ne légy már ilyen ecceri, hogy szerinted én azért írtam az ISIS-ről, hogy az USA és Izrael képezte ki őket, mert Ray-Ban szemüvegben pózol a szóvivőjük.:)

Másrészt igenis az ISIS rémtettei borítanak ki de az még jobban, hogy kik pénzelték, képezték és fegyverezték fel őket.(civilizált "mintademokrata" államok)

Írtam már de akkor neked is még egyszer.
Senki se dőljön be az ISIS elleni amerikai viselkedés kapcsán, mert Amerika és Izrael ha ténylegesen el akarná oltani az ISIS lángjait akkor meg is tudná azt tenni néhány órán belül.

A szomorú tények sajnos továbbra is azok, hogy az ISIS területszerzését használja ki machiavellista módon az izraeli geopolitika... Őket nem érdekli, hogy közben eltűnik a közel-keleti kereszténység maradéka... "Statisztikai veszteség", ha közben Szíriát, Irakot, Iránt destabilizálja, valamint a Hezbollah ellen is harcol az ISIS.

www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593

JA ÉS EZ NEM ZSIDÓZÁS A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT, HANEM A SZOMORÚ TÉNYEK FELTÁRÁSA.:(
Kössz a jótanácsot,de most ez kerti 'buli bográcsban:))
'minnyá itt a NAV:((
@gazoló: egyszer én is részt vennék egy ilyenen:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
haver, aritusnak igaza van. te menthetetlen vagy, elvárnád izraeltől, hogy ők mentsék meg a közel-keleti kereszténységet, de nap-nap után beléjük rúgsz.
nyújjá má a bugyidba!
@Penivaldes:
A pályaavatón 'télleg grippenekről lőjük majd a gólokat:)?
Nem lennék most Mourinho-ék bőrében:))
Jól megadjuk nekik:))
@gazoló: én sem, de kellett nekik velünk szórakozni:)
dakota mafia

minden hazavágnak és ellopnak
@Penivaldes:

+békemenetet is rájuk a 'kurvannyukat a 'mocskosimpralistáinak:))
@taga20: Ne legyünk maximalisták, bőven elég lett volna ha nem segédkeznek a létrehozásában. :(
@gazoló:
Az semmi ahhoz képest, hogy mi (a barátokkal, a szomszédokkal és az ismerősökkel) otthonainkban veszünk részt a galamberegetésben!
@Penivaldes: Egy szerény kiegészítés az avatarodhoz.

A szégyen fája így vált a Megváltó és a nyomában járó vértanúk által a dicsőség fájává. Az eszementen népirtó ISIS által felfestett "N" ("názáreti") a dicsőség billogjává! ne feledjék az ISIS gyáva kutyái: "A vértanúk vére a kereszténység magvetése!"

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10509654_802189216469087_7121143541004280794_n.jpg
@Mariann19: A közszolgálati egyetem a mai janicsárképző, a foxi-maxi (ha még emlékszik valaki erre).
@Mariann19: Én boldogan fizetem a HT magyarok egyetemi képzését, ha ugyanazok a feltételek vonatkoznak rájuk, mint az itteni gyerekekre.
Rájuk a röghözkötés sem vonatkozik, ha jól emlékszem.
ez volt már?

444.hu/2014/08/10/keszult-az-ur-2014-esztendejeben-isten-altal-felkent-nagytiszteletu-orban-viktor-miniszterelnoksege-idejen/
@gazoló: ez nagyon jó:)))), hangosan felröhögtem.

Figyelj, ha kihül a lekvár, akkor megsűrűsödik.
@parti_giano:
'és vizet is fakasztott a sziklából,majd borrá változtatta tokajban és követ is fakasztott,meg 'jóannyaföldet gántról és trágyát és rezsit és mindent is fakasztott az ő népének 'ötszörhanemtöbbszörodavissza...""Lee.. ilyenfijjú"":))

www.youtube.com/watch?v=TzZzm0bF0os
Ez volt?

Szőke Gábor, a FTC új stadionjához készített egy gigantikus sas szobrot, tegnap megtaláltuk a tökéletes hasonmását vagy az ötlet költőmadarát: Mühlbach am Hochkönig egyik cukrászdájában, kifeszített szárnyakkal, szintén acélból készült sas-szobor várja a vendégeket.

propeller.hu/itthon/2968788-megtalaltuk-fradi-sasszobor-eredetijet

Csak a lopás, csalás, hazudozás.
@s.g.l.:

Visszolvtam, látom volt.

Sebaj, inkább 2x mint 1x sem, ismétlés a tudás apja.
@s.g.l.: Pl én is most néztem meg, hiába az ismétlés a tudás anyja.

Tényleg tök egyforma,egy az egybe lemásolták.
@aritus:

emlékeztek a 2002-es választási plakáton az üvöltő kisfiúra a tengerparton?

Nu azt is lopták egy spanyol utazási magazinból.
@gazoló:

Nem sűrűsödik?, amatőr! 2 lapát cement és kész!
@tristen2005:
'kösszkészvan a páleszkiller'eksön,de Peni vállalta,hogy belemerül a forrójába:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ??
Szóval a ISIS-t nem az amerikaiak pénzelték. Ők sziriai felkelőcsoportokat pénzeltek (azokat sem túl intenziven, inkább Töröko., Katar)olyanokat akikkel az ISIS harcol és lassan fel is számol. (Asszad sikereit részben az okozza, hogy az ellenfeli egymást ölik, gyakorlatileg két tűz közé szorultak az "eredeti" ellenfelei.)Persze harcolnak az általuk eretneknek tartott Asszaddal is, (Hezbollahhal csak akkor, ha azok átmennnek Asszadnak segíteni)de most éppen a (inkább nyugati szövetséges) szíriai kurdokkal.
Irakban USA (a siita többségű kormány mellett) mindenekelőtt a kurdokat támogatja, ahogy meglepő módom újabban a törökök is és messze velük van Izrael a legjobb viszonyban a térségben (izraeli politikusok önálló kurd államról beszélnek). Na most főleg velük harcol az ISIS, nyilvá itt sem USA/Izrael küldte őket saját szövetségeseire.
Én értem hogy nállad minden rosszért USA és főleg a zsidók felelősek, de ez így elég nagy hülyeség.
A keleti keresztényeket nagyon sajnálom és igazad van abban, hogy Asszad alatt (ahogy Husszein vagy az amerikabarát Mubarak vagy Sziszi alatt is) sokkal jobb dolguk volt/van - minden világiasabb rezsimnek szövetségesek az iszlamistákkak szemben. (A Fatah alatt is sokkal jobb nekik, mint a Hamasz alatt, nagyrész el is menekültek utóbbiaktól)Egyszerűen egy vallási kissebség egy szekularizáltabb államban jobban jár, mint, amikor (más vallású) fanatikusok kerülnek hatalomra. (Izraelben sem bántják őket, nagyjából ott nő a számuk egyedül a régióban)
Bocs most nem érek rá vitatkozni, de tényleg érdemes lenne kicsit a kurucinfon túl is olvasgatni.
@aritus:
"Én boldogan fizetem a HT egyetemi képzését, ha ugyanazok a feltételek vonatkoznak rájuk, mint az itteni gyerekekre."
Az kizárt, hogy az anyagi feltételek ugyanazok lennének.
Gondolj bele az infrastruktúrára, amelyet igénybe vesznek, az ingatlanokra, a kedvezményes utazásra, stb.
Ezeket a feltételeket nem az anyaországuk, hanem mi hoztuk létre.
Ennél a kérdésnél abból indulok ki, hogy nagyon sok tehetséges fiatal anyagi okok híján meg sem kezdi a tanulást a felsőfokú intézményekben.
Egyébként is - bevallom - elfogult vagyok a HT témában, nem a javukra természetesen.
@aritus:
"A Közszolgálati Egyetem a mai janicsárképző."
Hithű közszolgákat nevel majd ki, jó nagy fizetésekkel.
Majd meglátod, rövid időn belül erre az egyetemre milyen nehéz lesz bejutni.
Ez akkor lesz, amikor az álláshelyek feltöltésre kerültek.
@Mariann19:
a közszolgálati "egyetem" az nemzetközileg competens? vagy csak és kizárólag magyar "kádereket" termel mint a zix meg a zazbejtrisztán és társai? és mi a bánatos lófaszra lesznek ezek jók? jönnek ide a krokogyilra a bloggergéjzát támogatni álnéven nagy fizetésért a hűségükért?

naccerű

brühüyyy

minden szarra van pénz amire nem kell...a HT-t azt magán alapítványokból és főleg az anyaországban létrehozott alapokkal kell futtatni és semmi állami

azok utána elmennek és kidobott pénz, vagy maradnak mint az erdélyi "menekült" aki más a határon belépve nagyobb hazaffy mint bárki a bennszülöttek közűl és mindent jobban is tud...

brühüyyy
@s.g.l.: Ja, tényleg! Már elfelejtettem, kösz:)))
@Mariann19: Drága Mariann, félreértettél, hiszen pont azt írtam, hogy akkor, ha UGYANAZOK a feltételek, mint a magyarországi egyetemistáknál.
Mivel nem ez van, ezért nem helyeslem ezt a túlzott támogatást. Ott is van egyetem, van, ahol magyar egyetem is. Kedvezést mondjuk azoknál fogadnék el, ahol nincs magyar egyetem.

A lényeg, hogy akkor, amikor a magyar felsőoktatást dúlják, nyírják szét, a magyarországi fiatalok számára egyre nehezebbé teszik a bejutást (mivel az eleve igazságtalan - értelmiségnek, gazdagoknak, városiaknak - kedvező már a közoktatás is), akkor valóban indulatokat kelt ez a kivételezés.
De tán pont ez is a céljuk, egymás ellen fordítani a HT magyarokat az országon belüliekkel. Oszd meg és uralkodj. Épp ezért én nem a HT magyarokra, csak Orbánékra haragszom.
@Mariann19:
Gyártják majd a rokonságokból egyéb spanoktól érkezett 'semmiresemjó,impotens 'agyhalott birkanépet,mi meg álljuk a cechet:))
Tényleg kéziben én is önkéntelenül a fradyka mellet állok,mint Te,egyébként,mint focicsapatot észre sem veszem:))
@Mariann19: "Egyébként is - bevallom - elfogult vagyok a HT témában, nem a javukra természetesen."
mindig tudtuk, hogy egy gyökértelen libsibolsi vagy:)))
@aritus:
Kedves Aritus barátom!
Kiszámoltam, hogy amennyiben a hazai arányokat vesszük a felsőoktatásban, a HT fiatalok 12.380 főt tesznek ki évente.
Megkérdezem, hogy ezt mind nekünk kell taníttatni?
Románia jót röhög rajtunk, mert ennyivel is kevesebb a felsőoktatás miatti terhe.
Egyébként is más jellegű támogatásoknál is ugyanez a figura, tulajdonképpen Romániát mentesítjük a különféle teherviseléstől.
Itt nemcsak a hazai felsőoktatás költségeiről van szó, hanem ehhez hozzá kell vennünk a Romániában kizárólagosan általunk fenntartott egyetemeket is.
@gazoló:
Nyugodj bele, hogy az itt tanuló HT ifjak nem mennek vissza a hazájukba, hanem itt kivételezett poziciókba kerülnek, amikor mi itt azon szomorkodunk, hogy milyen sok hazai diplomás munkanélküli.
Sport. Akkor Fradi ügyben teljesen egy húron pendülünk. Foci no, kézi igen.
Tudtam, hogy igaz barát vagy!
@taga20:
Édes taga!
Remélem, te is egy gyökértelen libsibolsi vagy, mert ha nem, leveszem rólad a kezem.
@s.g.l.: nem akarok villogni(vagy égni)-me jön izolda és leolt- de scheersanyi gyerekkori "haverom". együtt voltunk a haverjaival, az átkosban, jugoban:)))
@Mariann19: én gyökér vagyok, drága okos főkönyvelőnéni:)))
jut eszembe, te mé nem vagy má kinn a fradipályán gázolóval?:))
@Mariann19: pedig vissza kéne menniük, és visszaszerezni nekünk. de ugye..
@rodeo36:
Ott van ez az egyetem a Ludovikán, most kaptak megint 4 mrd-ot, hogy minél szebb környezetben alakuljon ki a kormányhű populáció.
Rodi! Nehogy azt hidd, hogy ok nélkül alakult ki a magyarokban a HT-ak elleni antipátia.
Akik átjönnek, kezdik az érzelmi zsarolással, melynek a folyománya az anyagi kihasználás nemcsak az állami, hanem a privát szférában is.
Amikor jobban élnek, mint a hazaiak, belerúgnak a segítő kezekbe.
Hiába, egy másképp szocializálódott nép nem érzékeli, hogy másképp is lehet gondolkozni.
@taga20:
tagám! Nem olvastad Gazolóval történt disputánkat?
A Fradi focitól elfordultunk, a Fradi kézis lányokat szeretjük.
A meghasonlottság állapotába kerültünk.
Nem vagy gyökér!
Ha én mondanám, lenne ribillió, de nem is mondom, nem is gondolom.
@Mariann19: mindent maguknak..legalábbis nekem az erdélyiekről ez jött le.
@Penivaldes:
Pedig vissza kéne menniük, és vissza szerezni nekünk."
Te ezt komolyan gondolod?
Bele gondoltál, hogy azt a területet infrastruktúrával ellátni milyen költséget jelent?
Ki kéne oda is terjeszteni a szociális ellátásokat, nyugdíjakat, munkát kéne adni az ottani embereknek....
Emlékezzél a németek újraegyesítésére.
@Penivaldes:

"Mindent maguknak... legalábbis az erdélyiekről ez jött le."
Konkrétan mire gondolsz?
@Mariann19: inkább motogp-t nézzetek, ott nincs kifogás, ott kőkemény harc van 300 körül. markez nagyon durván tolja, veri rossit, lorenzot, pedrosát stb.
a gyökér meg költői túlzás volt részemről(megártott a sült csülök, ja meg a 3korsó sör), me kurvajófej vagyok:)))
u.i.: remélem eszt a szart is felveri a gaz egy idő után!
@gazoló: ahová aszt írják, hogy fradi, attól automatica hányok! a közpénzek lenyúlásának kvintesszenciája! napalmot az egész szarra:)
@Mariann19:
Neeeem? Most megint egy illúzióval kevesebb... :(
Kiakasztó a felsőoktatás is. 2 év múlva a lányom is pedig kezd vhol...
@Mariann19: félreértesz.
Beszéljék tökéletesen az adott ország nyelvét (én erre adnék nekik pénzt), és épüljenek be a vezetésbe, cégekbe. Ősi módszer.
Így gondolom a visszaszerzést, nem területileg, hanem így.
@taga20:
Vágyálmom, hogy felverje a gaz ezt a trágyadombot.
Lesz ma este dínom-dánom a Fradi pályán.
A mi Viktorunk milyen boldogan fog vigyorogni a perspektívába, boldogság önti el a lelkét, mert sok ember előtt szerepelhet végre.
Már most táncot jár "Benne leszek a tv-ben" c. kopogósra.
@Penivaldes:
Tényleg szükség lenne erre?
@Mariann19:
'Erdei ügyekben is max.egyetértünk,mind elégedetlen,'mindetlátotthallotmindenjobbantud..Az "érzelmi zsarolás" után,még a saját földijét is kitúrja/alávág/ egy jobb állásért...Kizárólag anyagi érdekek mozgatják...
Kisfalunkban palotákban élnek a többszörös hónaljalányúlásért,mégis elégedetlenek,'kétkulacsos'szarrágók,'fillérbaszók,hálátlanok az ittenieket meg lenézik.:((
Nem vagyok irigy mert nem is érdekel annnyira a dolog,de 'pályaívüket alkalmam volt már a 80-as évektől nyomon követni,hogy 'kapják be:))!!

Barátom vagy Taga meg féltékeny:))
Ha Te nem véded meg ki fogja megtenni??:))
'tán vezénylőtábornok:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te, neked nem hápog még a krokogyilos úszógumi a fürdőszobában?:))
szegény lányod, csak felveszik osztrákban valami egyetemre, csakhogy az apja ne legyen má rossz hatással, ha kell írok egy két sort, hogy hátrányos helyzetű:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Boli ne tudd meg, milyen, amikor számolni kell, hogy mibe fog kerülni az egyetem.
Gyűjtsd a cihába a lóvét, mert egy év több lesz l millánál.
Azt írtad a múltkor, hogy a kislányod külföldre megy. Jobban jártok.
@Mariann19: a jaj mi vagyunk a szegény határontúliak, jaj segítsetek, és a többi.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!)
Nekem a negyedik kezd most egyetemet,de anyagilag,erkölcsileg is csődös az egyetem...

'Nemtommilesz:((
@Mariann19:
Mindent megteszek, hogy ne itt kelljen elbacarintania az életét.
@Mariann19:
:))"mindenkiőrültlimbótráz:((
@Mariann19: terjeszkedni kell a szomszédos országokba:) magyar vállalatok, helyi emberek..meg van a gonosz terv, és mi leszünk megint a főnökök
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Bolikám, valamelyik kellemes stájer egyetemet javaslom, vagy más külföldit.2 év múlva ezek a maradékot is beszántják :((
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): a legszebb hivatás, ami létezik egy életben, embernek maradni minden körülményben. (azért nem tettem idézőjelet, mert nem pontos.)
@Mariann19:

Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.
Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.

Eladó az egész világ.
Aranyborjú fennen trónol, minden Ő előtte hódol.
Mindenki hitvány pénzt kíván.
Itt a kurta földi pályán kit megejt a sárarany,
Ünnepelni úgy rohan ezt a gőgös szörnyű bálványt.
Érte koldus és király fékevesztett táncot jár.

Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.

Eladó az erény, a bűn, mert a pénz nem ismer Istent.
Mert a pénz legázol mindent.
Övé a kéj, övé a kín. Érte küzd a test, a szellem.
Ő hozzá visz az minden út.
Érte dúlnak háborúk, s harcok ember-ember ellen.
És ez átkos mammonért omla annyi drága vér.

Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.
Amikor figyelmeztettek, hogy a kétharmaddal autoriter rezsimet lehet építeni, nem szóltam, mert egy

erős vezetésre vágytam, ami helyettem cselekszik és gondolkodik.

Amikor az Alkotmányért jöttek el, nem szóltam, pedig minden jogot az véd.
Amikor a bírósági vezetésért jöttek el, nem szóltam, mert nem olvastam Montesquieut.
Amikor bevezették a médiatörvényt, nem szóltam, mert nem olvastam újságot.
Amikor a MANYUPokért jöttek el nem szóltam, mert nem volt ilyen megtakarításom.
Amikor bevezették a szegényeket sújtó adórendszert, nem szóltam, mert bunkó vagyok.
Amikor bevezették a végtörlesztést, nem szóltam, mert én is jól jártam vele.
Amikor a bankokért jöttek el, nem szóltam, mert nem ott dolgozom.
Amikor az alapítványi iskolákért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok autista.
Amikor szétverték az EU-s pályázati rendszert, nem szóltam, mert azt ígérték jobb lesz.
Amikor szétverték Alföldi társulatát, nem szóltam, mert nem járok színházba.
Amikor a trafikosokért jöttek el, nem szóltam, mert nem dohányzom.
Amikor feljelentették a közös képviselőt, nem szóltam, mert a feleségem kapta az állását.
Amikor aláásták a választások tisztaságát, nem szóltam, mert nem szoktam szavazni.
Amikor a hajléktalanokat vegzálták, nem szóltam, mert van hol laknom.
Amikor a kishantosiakért jöttek el, nem szóltam, mert nem érdekelt a jövő.
Amikor a nemzetet eladták az oroszoknak, nem szóltam, mert "Moszkva az új Brüsszel".
Amikor a tankönyvkiadókért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok tanár.
Amikor a civilekért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok civil aktivista.
Amikor a RTL Klubért jöttek el, nem szóltam, mert nem nézek tv-t, nem érdekel a bulvár.
Amikor a budapesti választási rendszerért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok pesti.
Amikor visszamenőlegesen vezettek be adót, nem szóltam, mert engem nem sújtott.
Amikor a miskolci romákért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok roma.
Amikor az iskolaigazgatókért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok szülő.
Amikor az ismerősöm vállalkozását kényszerrel megvették, irigységből nem szóltam.
Amikor bejelentették a jogállam végét, nem szóltam, mert azt se tudtam mi az a jogállam.

Amikor eljöttek értem, már senki sem maradt, aki szót emelt volna értem.

ismeretlen magyar verse 2014
@shinichi:
Azok a csúnya ukránok a nácik, essetunni...
Az itteniek is az ukránok bábjai, ezt is tudjuk, csak gábris idézeteid várd meg. :)
Ha már volt, akkor csak emlékeztetőnek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): na ja. Reggel elejtettem a kávésbögrémet, gondoltam is, kurva USA, mocskos CIA ezt is ők csinálták.
@shinichi:
A zsidókat nem kihagyni! Erről is azok tehetnek! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): és ilyenkor, hol van gábris, rodeo, nincs itt, anyóka, hogy megvédje a cocializmust, ami rajzolódik a ruszkiknál?:))
@taga20:

Szia Taga, küldtem privit, léccike nézd meg és válaszolj nekem SOS!

Köszi!!!!!!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): De hát említettem őket is. Valamelyik hárombetűsben biztos benne vannak.
@shinichi:
Vmelyik? Mindegyik! Ilyenek ezek, azok irányítják, ez nem kérdéses!
@taga20:

Aquileia

www.youtube.com/watch?v=ws68jSiHg_w

brühüyyy

meg akarod oldani akkor állj neki magad...
@évásanyó:
A héten dolgoztam egy osztráknak, aki nem értette, hogyan él ez az ország. Hogyan lehet, hogy szinte azok az árak, mint náluk, a fizukat is hallotta viszont...
A vendéglőben hogyan lehet a bolti árak alapján a fele a kajaár, mint náluk?
Na, pár dolgot közben elmagyaráztam neki.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :) Ez már nem is háttérhatalom, hanem előtérhatalom! Mindenhol ott vannak. Észak Irakban már magukat bombázzák, annyian vannak.
@taga20: Nos, azt hiszem, igazságtalan vagy velem,de nagyon. Én egyetlen hozzászólásomban sem a szocializmust, vagy bármely más állmformáját védtem sem Szovjetuniónak, sem Oroszországnak. Én mindenkor, és ha leköpsz akkor is azt az orosz egyszerű embert védtem és védeni is fogom, aki ugyanúgy éhezett és fázott a háborúban, mint a szüleim, ahol 20 millió ember halt meg a IIVH-ban, mennyi is Mo lakossága? Azt az orosz embert védem, akinek az asztánál ültem és az utolsó falat kenyerüket is megosztották velem, akinél született egy Puskin, egy Voznyeszenszkij, stb. Azt az orosz embert védem, aki ugyanugy nem tudja véráldozat nélkül elzavarni Putint, mint, ahogyan mi sem tudunk a saját pupunkkal mit kezdeni.És lehet engem bántani, hogy ösztönlény vagyok, és nem tekintek széles nagy körben a világra, mint itt olyan sokan, vállalom.Én ilyen egyszeri ösztönlény vagyok, nagyon sajnálom,..de nem is igaz, egyáltalán nem sajnálom!!
@nedudki74: Köszi a normális hangvételű kommented. A kurucot felejtsük el, nem onnan tájékozódom, de ezt a korábbi linkekben is láthattad. Abban is egyetértek veled, hogy a különböző vallási felekezeteknek messze jobb volt mondjuk Szíriában, Assad szekuláris arab államában, mint az ISIS féle őrületben, ahol a velük egyet nem értő muzulmánokat is rövid úton likvidálják. Az ISIS-nek nyilván semmi köze az igaz iszlámhoz.

Vita köztünk abban lehet, hogy kik és miért hozták létre az ISIS-t. Te is írod, hogy Assad ellen pénzelték őket a szomorú az, hogy az iraki ámokfutásuk sem lehet véletlen, ahogy az sem, hogy millió dollárokat hagytak nekik egész véletlen mondjuk a moszuli bankokban, és persze most zsákmányolt amerikai technikákkal is igyekeznek visszatérni eredeti céljukoz (amiért létre lettek hozva) Szíria ellen. (lásd vice news videók)

Ami viszont a lényeget illeti az az amiben egyetértettünk. Nem is lehet kétséges, hogy akármilyen személyi kultuszos vezető is Asszad (aki nyilván nem hibátlan) nagyságrenddel jobb volt a szír embereknek az ő hatalma alatt élni, mint amit rájuk szabadítottak azok, akiknek nem érdeke egy erős Szíria, ugyanúgy mint, ahogy egy erős Iránhoz és Szíriához közeledő Irak sem.

Ha jól tudom az alábbit egy korábbi izraeli politikus mondta.

"Izrael ereje nem az atomfegyverekben van, hanem a három ország összeomlásában rejlik: Szíria, Irak és Egyiptom"

Azóta jó pár év eltelt de a mostani történésekre nagyon jól rávilágít ez az idézet. Egy szó mint száz Izraelnek létérdeke, hogy ne erős arab államok vegyék körbe, hanem balkanizálódó, legyengült és szétzilált országok. Ez az oka az ISIS létrehozásának, pénzelésének és felfegyverzésének is.:(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Na, pár dolgot közben elmagyaráztam neki."
gondolom, a melverstójert emesélted, hogy megy nálunk okosba:))
nagy franc vagy!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te apics.ba!):
Szerintem csak igyekeztél neki pár dolgot elmagyarázni, viszont nem értette meg (sőt még most sem érti)...
@rodeo36: öreg, még a végén megszeretem a pingvinmóccert, miattad:))
egyébként, van két kubairumjegyem, ha neked van négy borjegyet, cserélhetünk:)
azok a boldog békeidők:)))
@évásanyó:
Nono... ösztönlénynek itt vagyok én, öszvérnek a taga, a sörtelen, a vodkát meg internacionálisan szeressük... :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te haver, figyelj. nem lenne jobb, ha már szabad vidéken kezdene???? csak kérdezem...
@évásanyó: ne haragudj, igazságtalan voltam. kihúzlak a sorból:)
hol van ilyenkor gábris, rodeo, nincs itt, miko az orosz cocializmus épül a ladagyárban?
még egyszer neharagudj:))
@taga20:
Kb... az orbán jelenségben is képbe hoztam, meg jobbik féléket is elmagyaráztam, hol tanyáznak.
Közben a tökig vírusos gépét is lepucoltam, amit egy kisebb vagyonért telepítettek neki egy hónapja odahaza, vírusvédelem nélkül.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Oroszul szeresd a vodkát, tudod: 1 kupica, egy uborka:))Igy lehet istenesen beseggelni, az asztal alá.:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Oroszul szeresd a vodkát, tudod: 1 kupica, egy uborka:))Igy lehet istenesen beseggelni, az asztal alá.:))
@nincs_itt:
Én is azt szeretném! :)
Nem fog itt állami csicska lenni.
@taga20: Rodeo felnőtt férfi, meg tudja magát védeni, ha úgy érzi, meg kell, de szerintem ő sem a szocializmust ajnározta.

Nem haragszom, csak fáj.
@évásanyó:
A mocsok imperialista skótlét jobban komálom, ha maláta pláne...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mindig mondom, hogy boli rossz helyre született, ha 50km-rel arrébb született volna, ako ő lenne parndorf sírálya:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nono!!! kihagynád a bajor sörhuszárt??? figyu, Hacker-Pschorr Oktoberfest Märzen??? na, esztet überolgyad.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Én vodkán szocializálódtam, de nagy barátja vagyok a kedvenc Ballantinesemnek is.
@taga20: itt vagyok!! figyellek ám! Lada gyár? jó az. majdnem.
@taga20:
az attól függ milyen cuba-i rumra szól és hol lehet átvenni?

nekem van 4 Shiraz-om austral és kipróbáltan nagyon olyan mint egy jó vörösnek kell lennie

full bodied fruity no added flavours

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Olyan jó lenne újra 20 évesnek lenni...
Igen...Az egyetemi évek voltak a legjobbak!
Egyetem? Mit tanultál?
Szociológiát.
Akkor te...szociológus vagy?
Igen.
Akkor...miért jöttél Ausztriába takarítani?

megtörtént beszélgetés
@rodeo36: akkor nem szörp!! de ha csak tisztán tolod, akkor kell belőle rendesen!
@Penivaldes: mert a szociológiából nyugaton se nagyon lehet megélni...
@nincs_itt:
mármint melyikből?
a Shiraz-ból 2 palack-kal szoktam, szépen kvaterkázva

a rum meg hát alkalma válogattya a pálmák és mangófák alatt másképpen a holdfényben mint errefelé ahol ugye sok a fa, még juhar is előfordúl és a lombjuk rezeg és attól függően hol vagyok medvék az uccán balettozva és a mókusok, meg a borzok kergetőznek a macskákkal

és nem hallani senkit aki kappanhangon illibárils...a blue jay leénekli

brühüyyy
@nincs_itt:
most éppen ezt hallgatom

www.youtube.com/watch?v=B8jTRivcSfs

és whyskey is van a közelemben

zum voll

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te meg sürgősen kezgyé el inni!! cég, akinek olyan fazonok kellenek mint te.
@Penivaldes:
1500 euró a minimálbér. A város negyede, ötöde innen is kijár.
@nincs_itt: Ballantines whiskey
ez a kedvencem, mint fentebb már írtam, másmilyet nem iszom.
@rodeo36: skol!!! G'sundheit! a shirazra mertem gondolni.
@rodeo36:
Durva lehet, amikor a macik táncikálnak, a kappanos birkák meg brekegnek... azért van kondid! :)
@rodeo36: ja még annyit, prostata... ja nem! eszt az urológusom szokta mondan, gyanús mosollyal az arcán...
@vitéž munkášőr: bakker, ez anno majdnem olyan fajínt volt számomra, mint a csapdlecsacsi! nacionál panaszkodik:)))
@taga20:

fenn a szőlőhegyen az egyik pince alőtt a diófa alatt sonka, kolbász szalonna és újhagyma meg falusi kenyér???

van ott egy kis forrás a kanyarban? a pincék előtti keskeny úton

brühüyyy
@évásanyó: drága großmuttim, a Ballantines már majdnem viszki, a száz csövűt ajánlom kontroll csoportnak. Glenfarclas 25 éves, az már alakul...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

tudod nem mindenhol írtották ki a macikat mangalica helyett és esténként vidámak, mennek lopni...és néha tele hassal fenn alszik reggel a fán

kondi...sohasem volt hiányom belőle

brühüyyy

a kappanhangú az a magyar fővezér a térdigérő illuminátor illi berál is
@rodeo36: neked is ajánlom! Glenfarclas 25 éves. remek!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): gondoltam én is, hogy azért már ahhoz már kell rum dögivel!
@taga20: @nincs_itt meg a kefirt razza, kozbe viszkivel almodik ;-)
@tristen2005:
"Miért "kék" a Duna? Feketeerdőből ered, Fekete-tengerbe ömlik?"

A kettő között meg mocskos.
@rodeo36: öreg, jövő héten hozom kutyut tárnokról(ott nyaral egy másik porszívóval:)), me pénteken költözünk az új kéróba. de beugrok sóskútra és megiszok a helyi kocsmában egy bambit az egészségedre:)))
@rodeo36:
Nem is gondoltam volna... zsidók és oroszok sehol? :)
@taga20: "ahová aszt írják, hogy fradi, attól automatica hányok! a közpénzek lenyúlásának kvintesszenciája! napalmot az egész szarra:)"

Na akkor ezt kapd ki. :)

galeria.index.hu/belfold/2014/08/09/fradi_stadion_avato/8
@nincs_itt: Kedves vagy, de én meg vén, és ebben a korban már ragaszkodunk a megszokott dolgainkhoz. Borban pédául a Hárslevelűt, vörösben a Pinot Noirt,férfiban a merész és okost szeretem:))
@nincs_itt: Kedves vagy, de én meg vén, és ebben a korban már ragaszkodunk a megszokott dolgainkhoz. Borban pédául a Hárslevelűt, vörösben a Pinot Noirt,férfiban a merész és okost szeretem:))
@nincs_itt:
Ugyan, van itt aki intravénásan kapja... :)
bocs de nem tudom miért dadog a gépem
@vitéž munkášőr: viselkeggyé!! igyad szépen a lépcsős komló dzsúszt!
@évásanyó:
a Ballantines-om kifogyott, J and B, Aberfeldy 12 éves single malt scotch

www.youtube.com/watch?v=q2XhlnYEVEs

brühüyyy

La coruna az operában felvéve...meg valami 15 éves cuba-i rumom is van bontva

isteni gombapörköltet reggeliztem fekete rizzsel 4 féle erdei gombából tejföllel és kurvasok erős paprikával rövid szafton
@évásanyó:
Ja, meg mindezt DUPLÁN! :)
Gép még szaraxik akkor...
@évásanyó: én nem alkoholizálok, más iránt érzek vágyat:)
@taga20: te meg a vodkát olgyad vízben!
@rodeo36: Helló öreg! Te mennyiért vállalnád be ezt a melót nekik? :)

Az Amerikai Külügyminisztérium 545 ezer dollárt különít el a munkatársak nyilvános beszédre való felkészítésére

hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_10/Az-Amerikai-Kulugyminiszterium-545-ezer-dollart-kulon-t-el-a-munkatarsak-nyilvanos-beszedre-valo-felkesz-tesere-4954/
@rodeo36: Mindenhogy szeretem a gombát, maradt belőle? Mert akkor melegítsd, me' indulok! :))
@Penivaldes: érdi vegyes, de most tárnokon nyaral. nagyon hiányzik má mindannyiunknak a kis bolhás:)))
@vitéž munkášőr: az másnap egy kis zőccséglével csodákat tud tenni!
@évásanyó:
sajnos én is és felzabáltam

brühüyyy

legközelebb
@nincs_itt: :)))))))
nem akarom jég asztalát elfoglalni. ő az igazi vodka víz szakértő, csak nála jegesedik:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
specialitásom, sok mindentől függ de az ilyet óradíjra is lehet, az én óradíjam 2500 dollár ha a hallgatóság nem nagyobb, mint 20 fő, ha több akkor a díj is több

brühüyyy

így egy 210 órás tanfolyam ami heti 4*3 órával egy egész szemeszter
@rodeo36: :((, az beefsteakem se volt rossz.:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

miről beszélsz, ma már volt Csajkovszkij, Zubin Mehta-val így kívánságod teljesült az egyik orosz a másik indiai zsidó

mi kell még

a Hattyak tója? ha sikerűl betónyija

brühüyyy
@nincs_itt: most átmegyek irigybe. nyíjjon ki a légzsákod!
inkább ez:))
www.napiszar.hu/showPost/BMW_elado_uj_specialis_legzsakokkal
@gazoló:
Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor tömegesen jöttek át, és kaptak letelepedési támogatász, 360.000.- Ft-ot.
A lakásépítési hitel maximum összege akkortájt
400.000.- Ft volt változó kamattal a hazaiaknak.
Azóta is hasonló, a hazaiakat irritáló folyamatok mennek végbe abban a hitben, hogy a hazai lakosságba is beleoltsák a lángoló nemzeti érzést.
A tévedés óriási, hiszen látható a közvéleményben, hogy a hatás kontraproduktív.
Erről ennyit.
Te a barátom vagy, taga csak nem fog ezért orrolni rád?
A sport egy összekötő kapocs, és abból sok minden eredeztethető.
@Penivaldes: húgi, én érden lakom!:)))
@évásanyó:

én mostanában nem igen eszem nyers húst a beaf meg hát véres én inkább magam de pörköltet csinálok yucca-val

a nyers húst csak akkor ha tudom honnan származik és nem régibb, mint 2 napos vágás és akkor felfüstölöm előtte és lekaparom tatárbeafsteak-nak ha van türelmem de azt jófajta bélszínből is lehet

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Nem féltem a kislányodat. Te majd kiszaszerolod, hogy mi a legjobb neki.
Amikor a sivár jövőkép elénk kerül, tényleg az lehet a cél a gyerekeinknél, hogy ebből az országból el kell menni.
@nincs_itt:
itt az nem úgy megy, meg kell néznem hogy az LCBO-ban van-e ez whyskey? vagy mi a fajtája nem hallottam most mennyek googlizni miatta

leírnád?

brühüyyy
@Penivaldes:
Értem mire gondoltál, azt én is támogatni tudom, hogy legyen egy egalizált kapcsolat a gazdaságban, kultúrában.
Ilyen mérsékelt együttműködésben mindenki nyerne.
Kár mesterségesen olyan érzelmeket provokálni, amelyeknek egyelőre nincs meg az alapja.
@rodeo36:
Rodi!
A tatárbeafsteak a kedvencem.
Baromi erősen.
@nincs_itt:
hát nem lehet rossz ízlésed ez egy single malt scotch 40 éves a legfiatalabb és potom 500 dollár egy 7 decis palack

brühüyyy

Glenfarclas40

www.masterofmalt.com/whiskies/glenfarclas-40-year-old-whisky/
@rodeo36: a szomszédom fiát tanítom, ő hentes. még bőgött a marha a tányéromban, olyan friss volt, bartelezünk, apám azt tanította, az is hülye, aki megfizettet, nexus helyett. jó tanítványa voltam, így mindig van friss bélszínem:))
@Mariann19: nem szabad nagyon erősen, mert nem érzed tőle az ízét, de én is igen szeretem.)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
békáink nincsenek azok nálatok vannak, birkák csak a külsőbb területeken a farmok világában

nálatok tele van az ország velük nem akartok exportálni belőlük, lehet hogy jó árat adnának ha nem nagyon vén és van bundája...persze nálatok divat a borotvált birka ott vonulnak a zuccákon

brühüyyy

és visznek csíkos zászlókat is bégetve
@nincs_itt:
nem rossz gondolat, és már teljes a tapasztalati bizonyság

brühüyyy

gesundheit

zum voll

brühüyyy
@nincs_itt:
sajnos a glenfarclas ki fog maradni az életemből, mert (ezt írják róla) és emiatt én nem is kóstolnám meg:
Tasting Note by The Chaps at Master of Malt
Nose: Very complex and rich. Calves leather, cedar wood cigar boxes and cocoa kicking things off. Then we’re onto waves of sweet sherry and chocolate orange, marmalade and butterscotch. Hints of molasses develop and just a whisper of pepper.
Palate: About as rich and intense as anything we’ve ever tried from Glenfarclas. The chocolate richness develops in the glass, with notes of chocolate raisins, dates and figs, orange and maraschino cherry. Then spices and thick espresso coffee.

brühüyyy

vagy whyskey vagy likőr

te milyennek írnád le? mert ezek szerint mindenféle izé van benne amit én útálok...sok "nagynevű" piát pont ezért -mielőtt megveszem megkérdezem a szakembert- és ha ilyen máris kimarad a borokkal ugyanúgy valami hülye kitalálta, hogy mindenfélét kell beleizélni az a Shiraz amiről beszélek az attól Fruity mert a szőlő gyümölcsízét is megőrizték benne és telt öblös sűrűn folyó alig áttetsző csodálatos vörös

brühüyyy
@évásanyó:
az igen...itt nekem félóra járművel a "White meat" de ott azután minden teljesen friss....meg is kérik az árát de olyan sajtokat is árulnak, hogy ...ihaj a krémes sárga camamber stilus

brühüyyy
@Mariann19: az nem lehetne, hogy hárman lennénk barátok? má csak azé, hogy az átlag életkort lehúzzam:)))
hajráfradi, hajráfradi:))
@rodeo36: Legalább ennyi "hasznom" legyen a pedből:))) Sajnos a sajtokat is szeretem, úgyhogy kössed föl a gatyád!!:))
@taga20: a nejed mit szól hozzá?))
@taga20:
Te is kiemelt barátom vagy. Nem vetted észre?
Kénytelen leszek édeskés hangon szólni hozzád,
hogy rájöjj. Dilis!
Én az átlagéletkort háromfelé számítva 18 évvel rontanám.
Te mennyivel húznád le az átlagot?
A végeredményt akkor sem tudjuk meg, mert Gazoló életkorát nem ismerjük.
Na, mindegy. Nem vagyunk matuzsálemek, és passz.
@Mariann19:
hát kinek kinek én is olyan erősre csinálom amit én még elbírok és a fokhagyma reszelés vagy zúzás sem kis munka

és a piritósok garmadában

vajat is jó hozzá pláne ha van házi vaj

brühüyyy

a hús ízének meg kell maradnia
Aki még nem ismerné ezt a blogot. :)

"A legnagyobb összeesküvés-elmélet azt hinni, hogy nincsenek összeesküvések."

konteo.blogrepublik.eu/
@Mariann19: stílusos leszek, vagyok. 69-es vagyok:) a csajok szeretik, én is:)))
@Mariann19:

'56...

(BOCS)'de kija'fuckommondta,hogy Taga nem a barátunk:))
@taga20:
'mostmáköszönhetszcsókolommal:))gyík:))
@rodeo36:
A pácolás is fontos, én előtte kb. négy nappal kezdem.
Főként szilveszterkor lepem meg a nagyérdeműt, éjfél után.Nagyon erősre készítem.
Rodi! Hallgattam a Falla zenét, azért szeretem videon, mert engem lenyűgöz a hangszeres játék külön külön megfigyelve. Azt az erős koncentrálást itt lehet csak látni, az összhangról nem is szólva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hát valamivel kevesebb szőr van rajtuk vagy pontosabban kevésbé szőrök...de a szöveg az ütős

brühüyyy

"Tivadar"
@taga20: Helló öcsi, én meg 67-es. :)
@taga20: hínye.
hisz akkor már 1945 éves vagy. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

':))nyeretlenkétéves:)
Azt sem tudja ki az a Bob Dylan:))
@gazoló:
Senki nem mondta.
Most számoltam ki az átlagot, 51.
Nem sok, taga tényleg lehúzza az átlagot. Jó neki.
@Mariann19:

Írigykedjükjó'magoriulreája:))
@Mariann19:
manapság az OSG-tartják a legjobb spanyol együttesnek, úgy tűnik a Jesús Coboz visszavonult és ez a fiatalember vette át tőle

tényleg élet"szaga" lesz a látványtól, és látod a karmester szerepét

brühüyyy

milyen pácot csinálsz?
@évásanyó: ha minden este teljesítek, utána szájkaratézhatok:)))
@gazoló:
Ja, meg a söröket se ismeri, ezt első kézből tudom! :))
Mi van a meccsel lelkeim,alázzuk már a londoniakat??
Vezényló szórja már a 'fasságait a "munkásőrség új főhadiszállásán a 'zöldsasoknál,cserébe 2006-ért:)))
annyiradeannyiraleszarom:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

:)Eccer majd tartunk neki 'konzultációt serekből:))
Találgassunk?

"Elfogyott a cukor, bementünk a Sparba, a legolcsóbb cukorral pedig egy furcsa céghálóra bukkantunk, és egy strómannal is beszéltünk. Utánamentünk a forgalmazónak, és a kiskunsági tanyavilágban, egy elhagyatott raktárépületnél kötöttünk ki, amelynek a külsején ott virít: Növényvédőszer. A kulcsfigurát zűrös cégek veszik körül, olyasvalakire sózta rá a vállalkozást, aki csak a közjegyzőnél ismerkedett meg vele. Mégis a kulcsfigura intézi tovább a cukros bizniszt, de főnökének rossz száma van hozzá. Egy véletlenül elküldött levélből kiderült: a CBA is üzletel a cukros céggel. Az adóhatóság hallgat."
hvg.hu/gazdasag/20140805_cukor_ugyeskedes
@Penivaldes: húgi, ako te meg 1924 éves vagy:)))
@rodeo36: nem, nem, nem!!! nyugodtan próbáld ki!!!! megéri, elhiheted! megkóstoltam a 25 évest mielőtt egy kisebb vagyont kiadtam érte!!!
@taga20: ne irigykeggyé!! csak a 2,8-as xdrive-os... a 3,5-nek kinyomtam vóna szemit, gonolhatod.
@Penivaldes: egyre nehezebben az itteni nyuggerbrigádot:))
@Penivaldes: A 80-as évek új hullám zenéi között és a videódiszkókban kergettük a csajokat. Kérdezd csak tagát. :)

youtu.be/ZhaHLoK3CF4
Bongesztem kicsit, es aztan belefutottam valamibe, amibe korabban nem, mert ilyen helyekre nem igen jarok.

Szoval kello tisztelettel kerdem:

Hogyan van az, hogy akik ilyen jelenteseket, hireket irnak nem ismerik a magyar nyelvet???

A KSH kiadvanya rogton az elso mondatban igy indit:

"Bevezető
Magyarország bruttó hazai terméke 2014 I. negyedévében 3,5%-kal nőtt
az előző év azonos időszakához viszonyítva."

A 3. mondat mar finomitja a szamot es a kiigazitott ertekekrol ir, de ez sem sokkal helyesebb:

"2014 I. negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított
adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez
képest 3,2, az előző negyedévihez képest 1,1%-kal növekedett."

Itt a forras: www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gdn/gdn21403.pdf

Az MNO-n mar meg sem lepodom:

"Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2014 első negyedévében 3,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. "

mno.hu/gazdasag/az-unio-elen-a-magyar-gazdasagi-novekedes-1230326

Ha nem lennek ilyen szornyen johiszemu, akkor azt kellene felteteleznem, hogy vagy nem ertik, hogy mirol irnak, vagy tudatosan ferditenek...

Persze az is lehet, hogy en tevedek, igy barki magyarazatat elfogadom, ha sikerul megerttetnie velem, hol tevedek.
@nincs_itt:
MEGTALÁLTAM, van a bót'ban, de csak 17 éves potom 123 dolcsi...a többiekhez képest nem is olyan drága

holnap vagy holnapután járkálok szerteszéjjel majd benézek oda is

brühüyyy

kösz...majd beszámolok
@rodeo36:

B+ te aztán drága muzsikus vagy!

Utoljára valamikor 2007-ben egy céges buliban dugtam bele a szaxofonba egy húszezrest.
Igaz, be voltam karmolva rendesen, de ez a Tibi gyereket nem igen zavarta.
Szólni ugyan nem tudott, de a szája a füléig ért, a szemöldökével meg vagy tíz percig integetett!
mikor köszöntötték viktorkát, fütyült a közönség, hihihi
@gazoló:
nézem a megnyitót, és nem tudom eldönteni, hogy
örömujjongás van-e néha, vagy füttyszó.
@rodeo36:
Olajban pácolom simán, aztán pépesre cincálom a húst, és úgy ízesítem mindenfélével.
@Penivaldes: Dehogynem. :)

Ilyenek voltak akkor (1982)
youtu.be/1UGjPiTDaNU

és ilyenek mostanában. :)
youtu.be/LzgFKNb8VOc
@huzzadneki shakespeare:
PÁLYÁZD MEG...
hátha megkapod?

nem rossz pénz, de kurvára meg kell érte dolgozni, van olyan nehéz mint a bányában csak ez nem porzik...nekem van benne gyakorlatom tudom miről beszélek

kérdés még milyen nyelven kell előadni...frissítések válhatnak szüxégessé és az azzal jár, hogy az egynyelvű akadémiai szótát végig kell rágni egy nap alatt persze tudni kell hogyan

ugorj bele hátha

és akkor ihacc te is glenfarclas-t vagy Glenfiddich-et ami ugyanaz a minőség

brühüyyy
@rodeo36: @taga20: Őket nézzétek meg. Engem teljesen levettek a lábamról. :)

youtu.be/kUSxnMR5frk
@Mariann19:

Biztosan'feszítsdmeg megy ezerrel:))
@Mariann19:

tehát egészben hagyod és olajban

én ezt legutóljára úgy csináltam, hogy egyszerűen levakartam a húst pépesre, van kis konyhai füstölőm ott a megfelelő fával egy pár órát füstölöm, majd vékonyra szelt vöröshagyára teregetem szét ami persze lőtte vagy zsírpapír vagy alufóliára van rátéve és összegöngyölöm de nem tovább mint 24 órát, majd a hagymát eldobom (kell friss hagymakockákat előkészíteni zsenge hagymából, fokhagymát péppé kis só pirospaprika bors és a csípős paprika és azt alaposan összekeverem, a nyers tojás akkor kerül bele amikor a kis tálkára kiszedem a magamét és a pirítóson már ott a házi vaj...és a pohárban meg a fehérbor

brühüyyy
@Penivaldes: kösz húgi, ez jólesett. küldök neked viszont, csak rodinak ne mond el, me má öreg:)))
www.youtube.com/watch?v=pWmU966LanY
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kösz
és a kajak kenu itt is adják de felvételről majd kédsőbb tegnap is néztem

brühüyyy
@rodeo36:

Áhhh, nem pályázok meg semmit, meg el is vagyok késve vagy negyven évvel.

Én már csak maradok a kaptafánál!

Töményet mem iszok, mert attól igencsak el ökörödik az ember.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
angyal, azé vannak még pillanataid, de utána hülye leszel. vagy negédes leszel, vagy előveszed a zsidó, usa, gyurcsány, libsi kártyát:)
@Mariann19:
Mariann!
Nyugi, ma éjszaka beviszik az ügyeletre.
Már a kubatov beszéd alatt gecikínos volt a hangulat, aztán a cáratyuska beszéde... na meg utána?:)) A Gundel nyomta a sódert, mögötte meg a focista nyalta a száját úgy tíz másodpercenként és a pofájára rá volt írva minden. Ez volt a tahójának 2014 április 6, reggelig el tudják oltani?
Plagi kell: brühüyyy
@Knósszosz:
A Sport ájcz kormányközeli(?), mert aztán a Gundelt mutatták oldalról, és messi(?)ről, ott már nem volt a képben a kedves nagyon beteg.
Most mingyá' belenézek a mérkőzésbe is, az előzetes nagyon jó volt!!:)))
@Knósszosz: Útálom, mint a szart, de azt el kell ismerni, hogy ügyes!Amikor Gundel felkonferálta , kezdett fütyülni a közönség, és a beszéde elejét végigfütyülték. Az arcán nem a győztesek mosolya volt. Utána viszont el kezdte a fradiszurkolókat nyalizni, persze, hogy bejött a taps.De viktor látta, hogy elment a falig. most be fog Pestnek mégjobban keményíteni:((
@rodeo36:
Rodi!
Ne érdemes kapirgálni, ha robotgépbe teszed, tök pépesre szétveri a húscsíkokat.
Reszelt hagyma, fokhagyma, bors, piros arany, egy kis gulyáskrém, és baromi erős piros paprika.
Beviszem a pirított szendvicskenyereket, és mindenki keni a kenyerét. /meg egymást, mert szilveszteri kaja/.
@évásanyó:
Azt azért nem momdtam, hogy nem vagyok optimista. Hová is lenne a vilag! :-))
@Knósszosz:
Szia!
"Ma éjszaka beviszik az ügyeletre."
Aztán vihariramban átirányítják a neurológiára.
Kubatovot figyeltem, és nem akartam hinni a fülemnek, hogy milyen felhorkanások voltak, a füttykoncertről nem is beszélve.
Micsoda égő!
Én meg kéjes örömmel idézem fel a boldogító perceket.
@Penivaldes: nekem is ez jutott eszembe.
milyen öreg vagyok:))
@évásanyó:
lehet ezt látni valahol?

brühüyyy
Na, már megint a zsidók jártak jól... :)

"Az amerikai áru rákot okoz
Beindult az orosz propaganda gépezete, amely az ország biztonsága érdekében tartja szükségesnek az import-stopot. Most tudhatta meg a nép, hogy az amerikai whiskey terméketlenséget és rákot okoz. A gondoskodó állam azonban nem pihen - máris megállapodtak Brazíliával nagyobb húsimportban és folynak a tárgyalások Törökországgal gyümölcs és zöldség, valamint Kínával alma behozataláról. Moszkva önkormányzata pedig az öntudatos hazafiak számára olyan bolthálózat létrehozását tervezi, amelyek csak hazai árukat kínálnának.

A Reuters adatai szerint a rendelkezéssel a tavalyi élelmiszer-import közel negyedéről kell lemondjanak az oroszok. A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a tilalommal sújtott országok adják húsimportjának 54, halbehozatalának 52, a gyümölcs és zöldség import mintegy 30 százalékát. Bár kétségtelenül erősen túlzók azok a kommentárok, amelyek szerint ez éhínséget fog okozni az országban, a kínálat jelentősen meg fog csappanni, és más, ennél is fontosabb hatásai várhatók. Még ha sikerül is a kieső szállítások nagy részét más országokból pótolni, elkerülhetetlenül emelkedni fog az élelmiszerek ára, növelve az amúgy is erős inflációs nyomást.

Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszter nyilatkozata szerint elsősorban Dél-Amerikából, Közép-Ázsiából, Izarelből és Belaruszból remélik pótolni a hiányt.
(Mondom én...)
Azonban könnyű belátni, hogy sokkal drágább Dél-Amerikából szállítani az élelmiszert, mint Európából. Nyilván az általában is kedvezőtlen gazdasági helyzet mellett ez is szerepet játszott abban, hogy az Alfa Bank a döntés nyilvánosságra kerülése után idei inflációs prognózisát 7-ről 8 százalékra emelte. A jegybank célszámán, az 5 százalékos már rég túl vannak, s a pénzromlás mértéke 7,5 százalék körül jár, így még az Alfa Bank pesszimista jóslata is optimistább lehet a valóságnál. Ez pedig újabb - idén már a negyedik - kamatemelésre kényszerítheti a moszkvai jegybankot. A hitelköltség az év eleji 5,5 százalék után most 8 százaléknál tart - írta a The Moscow Times"
@Mariann19: Mariannkám, kicsi lány! Ne álljon félreértés a barátságunk közé, tisztellek, becsüllek és tudom, hogy Te is engem. Rendben?
@rodeo36: Próbáld itt :)

tevenezo.info/digisport_1_elo_internetes_kozvetites_online_stream/

Egy ideig olyan mintha nem indulna be, de türelem. Aztán reklám bezárására kattints. Megnyílik majd másik ablakban valami hülye reklám de azt meg bezárod és utána nézheted élőben a frad-cselzit. :)
@rodeo36: Nézz bele, hátha lesz még Viktor kifütyülés. :)
@Mariann19: @Knósszosz:
csak hogy ne kétségek között aludjatok el, kommenteket is elolvasni:

444.hu/2014/08/10/kifutyultek-orbant-a-fradi-stadion-avatojan-mondott-beszede-kozben/

Orbán életében másodszor teszi be a lábát Fradi-meccsre
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/113143/
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Jaja tuti éhen fognak halni, nem lesz gyümölcs se egyéb termékek, eljő az orosz apokalipszis, Moszkva lángba borul, és az EU diadalmaskodik.

Persze arról nem nagyon szól a fáma, hogy 9,5 milliárd € rés keletkezett az orosz élelmiszerpiaci szektorban. Ez akkora összeg, hogy még az új-zélandi sajttermelők is bejelentkeztek az orosz gazdasági minisztériumba, hogy az orosz piacra szeretnének belépni. A latin-amerikai vezetők bejelentették, hogy országaik készen állnak a "gyümölcsűr" betöltésére. Mindeközben az orosz központi vezetés 50 milliárd dollárt különített el az orosz gazdák számára, hogy lehetőleg a keletkező kiesést "házon belül" oldják meg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kösz
nézem
brühüyyy
lemaradtam a pofázmányokról
@rodeo36: sport1.közvetít, a neten nem tudom
@nincs_itt: Hát, most sem sikerült semmi érdemit vagy értelmeset mondanod, de szerintem ez senkit nem lep már meg. :) Attól, hogy gyorsan épül a csarnok, szerinted nem számít bele a növekedésbe? Vagy milyen hülyeséget hiszel megint épp?
@rodeo36: Örülök, hogy megy. :) Szerintem nagy zakót fognak kapni a zöld sasok. Orbán kifütyülésről meg biztos lesz még 1000 videó a neten. :)
@évásanyó:
kösz már nézem

brühüyyy
fradi 1 chelsea 0

brühüyyy
Hol adják Fradi meccset, tudja valaki?
@huzzadneki shakespeare: Sport 1-en vagy a neten. Korábban küldtem Rodeónak a linket.
@rodeo36: Na Drogba már le is sérült. Mourinho gondolom boldog lesz.:)
@taga20:
"nézem, csak a postagalamb még nem ért ide:) "

Írtam a másik címedre, megkaptad?
@vitéž munkášőr:
ráadásúl négerfasz

brühüyyy
@tristen2005:" Miért kék a Duna?"
Azzé mert az ég is kék!
Pedig egy FRÁSZT!!!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Most mondja az ember a rádióban, hogy a Cselziben egy ánglus játékos sincs! :-)

Telefonozok, nem jött be az adás, de nem gond, legalább van egy kis retro fíling.
@ornagy50: Adria viszont tényleg akkor olyan szép kék, ha zavartalanul süt a napocska. :)
@rodeo36: Na végre feltűnt a pocakos is Kubatov mellett. :)
@taga20:
" egyre nehezebben az itteni nyuggerbrigádot:))"

Vigyázz, támadnak a protkók :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: meg.
egyébként nem arról volt szó, hogy költözés van a betonozóból?
holnap reggel küldöm az infót, asszonypajtás útján.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mondták má neked, hogy a kurvaanyád:) hát én mondom, me gyönyörűek a képek, és a lelkembe tépnek!
jövőre malilosinj vagy rabsziget, ha addig élek is:))
@Penivaldes: ne féltékenykedj! nem áll jól:)
@Blogger Géza:
"gyorsan épül a csarnok"

Viszonylag sűrűn járok a régi 5-ös úton Szeged irányába. Évekig állt Kiskunfélegyháza szélén egy félbehagyott csarnok-torzó, előtte az "eladó" tábla. Egyszercsak valakik befejezték, azóta (szintén több éve) üresen áll, az "eladó" tábla annyiban változott, hogy most már a "kiadó" is szerepel rajta.
És ez csak egy példa. Mindenfelé járok az országban, sok ilyet látok.
Mi ebben a sikertörténet szerinted?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Érdekes, én olyanokat látok, amelyekben aztán be is indul a termelés vagy raktározás. Nyisd ki jobban a szemed.
@taga20:
"egyébként nem arról volt szó, hogy költözés van a betonozóból?"

Hát pont ez az, olyan gyorsan kellett a betonozóból eljönni, hogy a másik nem készült el időre. Azért lenne jó, ha jövő héten ezt a munkát meg lehetne szervezni, mert a család Balcsizik (kivéve a vejemet, aki szaladgálni fog Érd és Balcsi között), nyugodtan tudna dolgozni a szakember. Eddig én őriztem a kölkeket és a Balcsi után is én fogom, de iskolakezdésre jó lenne, ha rendben lenne a ház.
@Blogger Géza:
" Nyisd ki jobban a szemed"

Vagy járj te is többfelé.
@taga20: Jövőre mi is tervezzük Losinjt. Na akkor találkozunk. Ezt az apatmant ismered? Állítólag valami magyar adja ki. :)

www.cromega.com/cromega%20apartman%20I/index.html
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Taga, mi van ebben a városban, hogy minden ott lakó szereti? Lányomék is csak két kilométerrel mennek odébb, mert kinőtték a lakásukat, de eszükbe nem jutott másik városba költözni, pedig Pesten dolgoznak és a kölkek is oda járnak suliba. De élni csak Érden akarnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te megbízol a magyarokban, me én nem:)

zsidó nyári fesztivál, mondjuk szegedi csanáddal, bevállalnád?:))
@taga20: Miért szerinted ő is ott lesz? Amúgy miért ne, már tavaly is bevállaltam volna. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: holnap reggel küldöm a galambot, de nem biztos, hogy rábólint a májsztró:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: a hülyék a hülye helyeket szeretik:) bocs:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal, ne légy gyagyás! szarkazmusról hallottál már?:))
ha nem keresd elő!
@taga20: Persze de az hozzád is közel áll. Amúgy meg Peni is túlélte a talit. :)
@taga20:
"holnap reggel küldöm a galambot, de nem biztos, hogy rábólint a májsztró:)"

Ez már a megrendelő és munkavállaló problémája, a lényeg, hogy lehetőség legyen, vagy megegyeznek, vagy nem, mi mindent megtettünk :) Előre is nagyon köszönöm.
@taga20:
"a hülyék a hülye helyeket szeretik:) bocs:))) "

Hé, a gyerekemről beszélsz ... Mindjárt indul ám a protkó ! :)))
OFF

Erre kíváncsi leszek.

Az olaszok beavatkoznának

Federica Mogherini olasz külügyminiszter vasárnap nem zárta ki annak lehetőségét, hogy hazája katonailag beavatkozik az iraki helyzetbe.
Korábban az olasz külügyminisztérium aggodalmának adott hangot az iraki keresztény lakosságot ért üldöztetés és bűncselekmények miatt.

index.hu/kulfold/2014/08/10/az_amerikaiak_megint_lovik_irakot/

ON
@Penivaldes: Nagy kő esett most le a szívemről. Figy gyere el te is a zsidó nyári fesztiválra és bekerítjük tagát. :)
te balról, én jobbról?
sőt, viszek egy hálót, amit orvul rádobok.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: talán róla, talán rólad, de legfőképpen magamról:)
@Mariann19: ezek szerint mi egyidősek vagyunk.
szép kerek szám:)))
@taga20:

Én nem Érden lakom... De ugyanilyen hülye hűséggel ragaszkodom a városomhoz.
@évásanyó:
Ez nem kreatív pofánzarás kikerülés volt, mindent papírból, mint láthattad. Szerinted van ennek önálló és frappáns válasza csípőből? Anyóka ne csináld már!

Ma 19:30-ig azt hitte, hogy szentté avatják ott a zarénába, aztán meg... három sárga, két zöld és most jönnek a csíkosok, de nem biztos, hogy használnak. Ő is benézheti, nem?
@Mariann19:
"Én meg kéjes örömmel idézem fel a boldogító perceket. "
Te kis perverz...:))
Akkor már ketten vagyunk ferde hajlamúak:D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: akármilyen hülye vagy bírlak:) na megyek me holnap meló, mégha furcsa is:))
jóéjt!
@taga20:

Jó éjt neked is, nekem most lesz egy hét gyerekmentes pihi, holnap az egész napot semmittevéssel töltöm, utána megpróbálom a lakást emberivé tenni az egy hónapos gyerekinvázió után :)
@Knósszosz: Nem csak a beszéd után Gundel takarásában nyalogatta a száját. A beszéd elkezdése előtt nyalintott egy jó nagyot jobbra, majd a jóistennek megköszönés előtt egyet középre.
@tristen2005:
Ez jó!
Te, mint Fradi szurkoló, mit szólsz a mai meccshez? Nem fikázás, komolyan érdekel.
Nem tudom, valós volt-e a Chelsea mai teljesítménye, de egy valamit láttam; valami focira emlékeztető izét a Fraditól. Ha 2:1 lett, akkor is. Most be vagyok rúgva, vagy mi van velem?

Az a fütty és fúj előtte nem tartozik a dologhoz, valószínűleg a Fradi szurkolókat is vastagon érinti a szopás, amit a poloskának köszönhetnek. Tán ezért a Hacki Tamás effektus.
@Spániel:
Olvastam, újat nem írt, nagyjából egyezik az én véleményemmel... lesz itt még holnap hujjújj...
@Knósszosz: igazis, erre nem gondoltam. akkor a sajtósának kivételesen volt érzéke a fradiszívhez, vagy ő is fradista.))
@taga20:
Én is beteg vagyok, HELP!!!:DD
@tristen2005:
Ez úgyszólván már nem is hiba. Ez a NER természetes működésének a következménye, akár csak Selmeczi Gabriella.

Selejt még a multiknál is van, hát még a fidexben..?
@Penivaldes:
Szia Peni!
Meg mingyá' jóccakát is, mert lefáradtam itt a meccstől, n meg az előtte lévő körítéstől inkább. A meccs nem is volt borzalmas, de ami előtte...? Nyehhehehe...
@Mariann19: "Hiába, egy másképp szocializálódott nép nem érzékeli, hogy másképp is lehet gondolkozni."

S -mivel ezt gondolják az Óperencián túl is sokan- így válik a kkeui nyugaton büdös gyökérré... ezek szerint teljes joggal...
@OPHELIA:
Szia Keresztanyám!
Azt nem láttam, de majd holnap rákeresek.
Nem semmi volt ez az este, két szomszédom is átszólt a beszédek után: "láttad bazmeg??!"

Jaja, láttam, és kurva jót röhögtem:))
@évásanyó:
Ugyan, semmit... csak maradj itt és az már elég!
A Rodi meg alussza magát, vagy mia tschuda?
@Knósszosz: Most veszik a nézőktől a füttymintát kifelé jövet a stadionból.

Jó éjt:)
@OPHELIA:
Füttyszkenner?:)
Szotyihéj-detektor és tökmag analizátor... az is lesz? Modern egy izé ez...
@Knósszosz: Nem tudom mi van vele, aggódom én is:((
@Knósszosz: remélem, lesz zsebbe porszívó a testőröknek:))
@Knósszosz:
na akkor mindenki fütyülőjét leszkennelték? a szagát is?

mi a végeredmény...valami ájtatosság vagy nagymise a szent focihoz nem volt és tempőlomi zászlókkal felvonulás meg körtánc?

brühüyyy
"hanem az, hogy Orbánnak nincs több pénze"

Így van - Simicskának van több pénze.
@évásanyó:
"embert próbáló feladat, ha jól emlékszem.)) "

Jól emlékszel. Imádom őket, de kétszer örülök nekik: egyszer, amikor jönnek, és egyszer, amikor elmennek.
Persze azért közben folyamatosan élvezem, hogy itt vannak, de őszintén bevallva azért tényleg fárasztó. Most két napig öten voltak itt, ebben a létszámban volt egy nem egészen két éves is a nagyok mellett... Hát túléltük, de ez egy 2. emeleti ketrecben 60 nm-en nem egyszerű. Ezért szeretnék kertes házra cserélni, de az isten világáért sem akar összejönni :)
Azért ilyenkor a saját mondásom szokott eszembe jutni, hogy "most panaszkodsz vagy dicsekszel?"...
@évásanyó:
Évásanyó!
Fogalmam nincs, hogy mi állhatott tegnap este a barátságunk közé, nem is volt párbeszéd köztünk, hacsak nem a tatár bifsztek csipős voltára gondolsz.Ez volt az egyedüli téma köztünk.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A szakmai nyelvezet elsajátításánál arra utaltam, hogy erre is is szüksége van egy szakembernek, de csak akkor, ha idegen nyelven folyik a tárgyalás.
@Sir Bates dö Hól:
A külhoniak szocializációjára reagáltál imígyen:
"S mivel ezt gondolják az Óperencián túl is sokan, így válik kkeui nyugaton büdös gyökérré - ezek szerint teljes joggal."
Nincs szoros összefüggés az egyes országok között ilyen tekintetben, mert nem a földrajzi fekvés határozza meg a szocializáció minőségét.
A megjegyzésed általánosítás.
@Knósszosz:
Szia Knósszi!
Tegnap írtam:
"Én meg kéjes örömmel idézem fel a boldogító perceket."
Ki hitte volna, hogy az orbáni politika, benne a stadion avatás nyilvános elutasítása a megnyitón ilyen torz érzületeket dob az emberben a felszínre.
Hová fajul ez a világ, ha még mi is elfajzunk benne.
Vigasztal, hogy most már ketten vagyunk ebben a perverz örömben.
@Mariann19: igazad van, általánosítottam, mint gulliver vagy pangloss...
@Mariann19:
Szia Mariann!
A mi esetünkben (és szerintem még pár millió ember esetében is) ez nem torz érzület. Ez egészséges reakció. Nem azon örömködünk, hogy valaki súlyos beteg, hanem az okoz némi derültséget, ahogyan a drága miniszterelnök úr felpattant a szopórollerre és azt kapta ízelítőül a nyakába, ami egyébként a többség véleménye, akár hogyan is igyekeznek hamisítani az eredményeiket. Lásd; mennyi az annyi az a kétharmad... ócska szar duma.

Szóval nem ketten vagyunk, tegnap csak ott a stadionban nagyon sok magunkfajta 'kettes' volt, amint azt lehetett hallani. Láthatóan nagyon igyekezett mihamarabb eldarálni a mondókáját, és miután befejezte, kurva gyorsan lemászott a létrán a öt centi magas emelvényről és leforrázva beállt a játékoskijáróba, ahol a Gundel Takács erőlködött piszkosul valami Fradi statisztika-féle hülyeséggel kábítani a közönséget. Pechjére a Gundel mögé állt be, így aztán a kamera folyamatosan elkapta a fejét. Kész tanulmány volt látni, ahogy az tíz másodpercenként idegesen nyalogatta a szája szélét, láthatóan majd szétrobbant a dühtől és pláne a meglepetéstől, hogy őt, az élő istent kifütyülték és fúúújolták. Ez van, ha nem fizetett pártmuzsikok előtt kotkodácsol, egyből kiderül mit is gondol róla az az "istenadta nép"
@Sir Bates dö Hól:
Akár hiszed, akár nem, én mindíg megörülök, ha összeakadunk egy-egy témánál.
A végén mindíg megegyezünk valamiben...
@Knósszosz:
A tegnapi stadion átadáson Orbán arra számított, hogy a jelenlévő nézők kivétel nélkül ki fogják fejezni a rajongásukat, a kalapokat az ég felé dobálva éltetik majd.
Őszintén szólva meglepődtem, hogy a sporthoz közel állók is kifejezték az ellen
érzésüket, nem is akárhogy.
Képzeld el Orbánt, hogy hogyan készült erre a napra, amikor ő lett volna a főszereplő, a pozitív hős. Mennyire lehetett volna hivatkozni arra, hogy az ottani közönség a magyar nép egyetértését szimbolizálta, előre a még több stadionért.
Na, és ott volt Kokó, a fő seggnyaló, mint egy udvaronc állt a bejáratnál Orbán közelében.
Hányinger az a pasas.
Viszont kifizetődő neki ez a hűség. Nemcsak a boxban, hanem a fociban, kéziben is ő a riporter, különböző Tv műsorokban látható, a múltkor egy természetcsatornán tűnt fel.
Na, mindegy, Knósszikám mi elfajzottunk a látottak miatt, szerencsére még több százezer ember jár hasonló cipőben.
@Mariann19:
"Képzeld el Orbánt, hogy hogyan készült erre a napra, amikor ő lett volna a főszereplő, a pozitív hős. " - ez a kulcsmondat.
Én már a Kubatov elvtárs beszéde alatt sejtettem, hogy készül valami - bejött:))

Na meg előtte a kormánybiztos úr... hát az olyan gyönyörű császári retorikai panelekkel volt telerakva... hogy rakja tele... csillagos ötös jár érte a NERfocialista hablatyfesztiválon, hogyaszongya:
"Hivatásunk a győzelem. Mondjuk ki együtt, győzni jó. Mondjuk bátran, győztünk. Mi magyarok, mi budapestiek... győztünk mert készek voltunk megdolgozni érte.... A Fradi csodacsapat, mely végigverte a fél világot. nem lehetett elvenni a nevét és a színeit sem. Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni a tőlünk, a miénk" - mondta Fürjes Balázs. Drog sem kell, az ilyentől simán be lehet tépni.

Szóval volt gazdagon verbális fingfelhő, idáig éreztem.
@Knósszosz:
Azt figyeltem a TV közvetítés végén, hogy azt a Las Vegas Casino támogatta, Andy Vajna vezérletével.
A dolgok így függenek össze.
@Mariann19: jeleztem már a vörös reciprokok irányába megmutatkozó addiktivitásom (én nagyon vizuális tipus vagyok, hatalmas szívvel, melybe a posztszmókig az egész világ belefér, az opszisztem hiátusát egy szpészkékkel lehet korrigálni a galaxis túlsó végéről)... általában abban egyezünk meg, hogy neked van igazad, mint valószínűleg most is, de mindig hagysz egérútat a tisztes visszavonulásra:-)... így engem is az öröm jár át ezen alkalmakkor:-)... szal, köszönöm:-)...
@Sir Bates dö Hól:
"Általában abban egyezünk meg, hogy neked van igazad."
A helyzet az, hogy kemény vitapartner vagy, és emiatt elindítod az agytekervényeim aktivizálódását, mert rohadtul nem szeretek veszíteni.
Ám veled szemben ez nem jelent hátrányt.
Szeretem a szemlélődő embereket, az ok-okozat összefüggéseit keresőket, a rendszerben való gondolkodást.
Miután te képviseled ezt a tipust, mindíg örömmel beszélgetek veled, még akkor is, ha vesztesként hagyom el a harcmezőt.
@Mariann19:

"_még akkor is, ha vesztesként hagyom el a harcmezőt._"

@Sir Bates dö Hól:

"_de mindig hagysz egérútat a tisztes visszavonulásra_"

Elnézést a belevakkantásért.

Egy vitának -nevezzük csak szépen eszmecserének-, legelsősorban nem vesztesei és győztesei, hanem tanulságai, tapasztalatai és eredményei vannak. Amennyiben így szemlélnénk mindannyian, akkor arra a megállapításra juthatunk együttesen, hogy az eszmecserének sem győztesei, sem vesztesei nincsenek, hanem csakis nyertesei.:-)

Mérkőzések során más a helyzet, de esetetekben nem ez a kiindulási helyzet, mert nem rajt-, hanem alapvonalak vannak. Szerintem. Mégegyszer elnézést.
@jaegtoer:

Szép vakkantás, de nem feltétlenül osztom az álláspontod.:))

Általában úgy használjuk az anyanyelvünket, hogy nem is gondolunk bele, mit is jelent egy szó.
Pedig nagy a különbség az érvelő vita, ahol elsősorban elfogadtatni akarok, és az eszmeCSERE között:))
Itt én jó és kevésbé jó vitákat látok, ha közéleti a téma. Attitűd kérdése,hogy ennek a vége az általad óhajtott - " nem vesztesei és győztesei, hanem tanulságai, tapasztalatai és eredményei vannak" - legyen.
Ám, ha egészen őszinte vagy, egy vitának mindig van nyertese. Ezt mindig a hallgatóság dönti el, de a hozadék (tanulság) mindenkié.

Eszmét cserélni Nyúllal lehetett építészetről,utazásról, Knoszival főzésről, Bolival a csónakázásról, etc.:)) A zenéről pl Rodeoval se vitázni, se eszmét cserélni nem lehet, mert annyi ismerete itt senkinek nincs. Sima befogadó (gazdagodó) az, akit érdekel.

Nos, most vitázunk vagy cserélünk?
Nem ér azt írni, hogy vitázva cserélünk:))
@Mariann19: irulok-pirulok, de örömmel tölt el, hogy néha alkalmasnak tartasz a vitára, s a nagyvonalúságod vesztesként megmutatja milyen a lelked úgy általában:-)... köszönöm...
@jaegtoer: @Orica Középföldi: mikor a nagykutya vakkant, s reagál rá a hermelin, mit mondhat akkor a ma született bárány?... főként húsvét előtt?... csak béget gyenge hangján s csilingel a csengő nyakában, miközben fejét kapkodja ide-oda a heavyweight-finalt szemlélve:-)...
@Mariann19:
Igen, az idegen nyelven folytatott tárgyalásoknál ez teljesen helyénvaló. Engem az idegesít, mikor magyar nyelvű beszélgetésbe keverik bele az angol szakmai zsargont.
@Mariann19: @MViszont kifizetődő neki ez a hűség. Nemcsak a boxban, hanem a fociban, kéziben is ő a riporter, különböző Tv műsorokban látható: "

És akkor még nem beszéltünk a különböző kedvező kamatozású, egyébként soha vissza nem fizetendő hitelekből nyitott éttermekről. Legutóbb tavaly nyáron beszéltem vele, akkor éppen egy argentin étterme volt, Argentínából beszerzett marhahússal. Nem tudom, megvan-e még, a Boxutca viszonylag hamar bezárt, mondjuk elég szar hely volt.
"
@jaegtoer:
"Egy vitának -nevezzük csak szépen eszmecserének-, legelsősorban nem vesztesei és győztesei, hanem tanulságai, tapasztalatai és eredményei vannak. Amennyiben így szemlélnénk mindannyian, akkor arra a megállapításra juthatunk együttesen, hogy az eszmecserének sem győztesei, sem vesztesei nincsenek, hanem csakis nyertesei.:-)"

És már megint mennyire igazad van. Ezért szeretem ezt a blogot, mert vitáztok helyettem, amikor nem tudom formába önteni a bennem kavargó gondolatokat, és mindig akad valaki, aki ugyanolyan gondolatokat megfogalmaz. Itt nézetkülönbségek vannak, nem nézeteltérések, és ez így van jól.
@jaegtoer:
Lényeges különbség, hogy egy beszélgetés vita vagy eszmecsere.
Maradjunk az eszmecserénél. Ebben a műfajban a beszélgetés tárgya majdhogynem semleges, a vélemények sora mintegy kiegészítik egymást, a megfigyelések felsorakoztatása zajlik, a nézetazonosság megvalósulása mellett.
A vita feltételezi a vélemények különbözőségét, és a meggyőzés igényét hordozza magában. Érvek és ellenérvek ütköznek, és a csörtében az nyer, akinek álláspontja már nehezen, vagy egyáltalán nem torpedózható meg. A vitának is vannak tanulságai, tapasztalatai és eredményei, sőt, mégcsak a vitákra jellemző mindez.
Orica kiválóan összefoglalta a gondolataimat.
Látod, most két ellenféllel harcolsz, most mit teszel? Győzködsz teoretice, vagy kapitulálsz?
Netán levonod a tanulságokat, érdekelne, hogy melyek ezek?
Egyébként Sir-rel való gyengéd ugratásaink nem ilyen mélyreható elemekre épülnek.
@Sir Bates dö Hól:
Ne szerénykedj, nagyon is jól tudod, hogy itt milyen fajsúlyos a szereped.
Viszont a szokásos ugratásainktól ne tekintsünk el, mert ez olyan baráti gesztus, és felvidít.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Engem az idegesít, mikor magyar nyelvű beszélgetésbe keverik bele az angol szakmai zsargont."
Jogos!
Figyelem a TV gazdasági elemzéses beszélgetéseket, melyben az ország helyzetéről tájékoztatják a nézőket, és a magyarázatokban olyan speciális kifejezéseket dobnak be, hogy a nézők számára értelmezhetetlenné válik a magyarázat.
Ez intelligencia kérdése egyrészt, másrészt mindíg úgy érzem, hogy van az ilyen megnyilvánulásokban
egy imponálási szándék is. a pór nép felé, pedig a műsor nem róluk szól.
Koko. Azt nem tudom, hogy a politika ennyire befolyásolja a műsorszerkesztőket is, hogy Kokot mindenütt szerepeltetni kell? Vagy netán az éttermében ingyen adott vacsorák honorálása megy végbe a nézők kontójára? Emberileg leszerepelt a magyar nép előtt, jobban tette volna, ha megmarad szép emlékű sportembernek.
Most fentebb elolvastad bizonyára a véleményünket, amelyben tematizáltuk a vita és az eszmecsere mibenlétét. Most, hogy más-más értékelés látszik, neked is kialakult a véleményed.
Mond el.
@Mariann19:
"tematizáltuk a vita és az eszmecsere mibenlétét"

Biztosan nincs igazam, de nekem a vita is egyfajta eszmecsere. És bármi néven nevezzük, egészen addig szellemi kihívás, ameddig a nézetek józan megfogalmazásáról szól, ameddig a partner véleményére nekem (de leginkább az éppen szereplő másik félnek, aki az én véleményemet fogalmazza meg helyettem) normális hangvételű, racionális válasza van, és ameddig a partner válasza őszintén érdekel.
Nem sorolom egyik kategóriába sem az anyázást, a pi@ba küldést, ezek számomra nem érvek. Pont azért szeretem a te megszólalásaidat, mert okosak, tárgyszerűek, bárki számára értelmezhetőek és gondolatébresztőek, anélkül, hogy lekezelőek lennének.
Ez most nem nyalizás, még ha annak tűnik is, hanem elismerés.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Van a vitának, mint fogalomnak a közhiedelemben egy negatív felhangja.
Holott a leghaladóbb formája az emberi kapcsolatoknak, mert a megismerés fontosságát hordozza magában.
A vitában nem az ember maga van a központban, hanem az általa képviselt vélemény.
Ezt kell élesen elválasztani egymástól, ezért nincs a vitában ellenség, csupán a nézetek hadakoznak.
Köszönöm a kedves mondataidat, örülök, ha sikerül érthető formába önteni a gondolataimat.Sokat adok az érthetőségre.
A munkám során korábban sok hivatalos irományt kellett megfogalmaznom, és szenvedtem tőlük, mint a kutya. Egyszer elhatároztam, hogy félredobom azt a mesterséges kifejezés módot, és a magam szóhasználatát alkalmazom. ez bejött, hiszen igazából senki sem kedveli a körülírt irományokat.
@Mariann19:
Örülök, hogy a vita előrevivő szerepében egyetértünk, és valóban az a lényeg, hogy nem ellenségek vagyunk, csak a nézeteink különböznek.
Az érthetőségről: anno friss diplomásként olyan főnököm volt, akinek nem volt diplomája, ellenben volt rengeteg esze. Úgy tanított üzleti levelet írni, hogy az is megértse, aki még csak nem is hallott az adott tranzakcióról. A későbbiekben én is ugyanígy próbáltam tanítani a feltörekvő ifjú generációt, az értelmesebbje meg is tanulta.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nekem itt is azok a kedvelt vitapartnereim, akikkel szinte soha nem egyezik a véleményünk az elején, van, hogy a végén sem.
Viszont felpezsdíti az embert, gondolkozik az ellenérveken, az egész számomra nagyon üdítő beszélgetés.
Ezért is vagyunk itt.
@Mariann19:

És mindig szívesen olvasom szellemi párbajaidat. Sem elég okos, sem elég tájékozott nem vagyok ahhoz, hogy bekapcsolódjak, viszont sokat tanulok belőlük :) Mondhatni, kihasznállak, de ez nekem jólesik, neked meg nem fáj.
@Orica Középföldi: hogy tettél szert gyerekkori fotóimra?:-)...
@Sir Bates dö Hól:

"__@Orica Középföldi: hogy tettél szert gyerekkori fotóimra?:-)...___"

Nem mindegy? Látod ezt is hiába dugdostad. Még Táfelspiccnél is megvan a hitelesített pajkos, de lupus jelleget hordozó bárányportréd:)

www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20140812-barany-vs-birka-mire-jo-es-mire-nem-barany-birka-hentes-faggyu-porkolt.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-7&utm_campaign=sec
@Orica Középföldi:

"_Szép vakkantás, de nem feltétlenül osztom az álláspontod.:))_"

Én sem osztom feltétel nélkül:-))

Arra akartam valójában kilyukadni, hogy nem árt, ha az ember, netán a nő vagy a férfi kellő és még egészséges humorral szemléli saját álláspontját, olykor elveit és saját személyét. Így a vita is eszmecserévé aszúsodik, feltéve, ha ez a kórosnak nem nevezhető hajlam a másik félben is megvan.

Ebből ugyan nem következik, hogy minden más ezen hsz-edben említett gondolatoddal, megállapításoddal egyetértek, ellenben kijelentem.

"_Nos, most vitázunk vagy cserélünk?
Nem ér azt írni, hogy vitázva cserélünk:))_"

Erről egy régvolt kamaszkori emlék jutott az eszembe, vagyis inkább kettő.

Lehet, hogy már meséltem, de kockáztatok.
Tehát kamaszkori -azóta is megélve megtartott- barátommal vitatkoztunk Isten létéről.
Ő amellett érvelt, hogy nincs, én amellett, hogy van.
Vérre ment:)
A vita elakadt aztán ott, amikor eljutottunk odáig, hogy láttad, hogy nincs sehol, versus láttad, hogy van valahol.
Igen ám, csakhogy ez 4 hétvégén lefolytatott vita volt, amikor is álláspontot cseréltünk és már énnekem kellett amellett érvelni, hogy nincs, és neki kellett kardoskodni amellett, hogy van.
Nagyon éreztük egymás agyát:)

Aztán egy őszi diákszüreten beszélgettünk csak úgy képes beszédben az élet értelméről a predestinációról és az ember a maga sorsának kovács mivoltáról először csak ketten. Aztán hallgatóságunk lett. először csak egy, aztán kettő, végül talán tucatnyian hallgattak bennünket, közbe nem szóltak, csak hallgattak. Aztán késő este lett, villanyoltás fekvés.
S L. a barátom mondta később, hogy többen mondták neki ugyan fogalmuk nincs miről beszélgettünk, de olyan jó volt hallgatni, és látni hogy mi teljesen értjük, és izzott a szenvedély a levegő, de mégis körbevett mindannyiunkat valami melegség.

Bár nem tudták, de megérezték hogy rólunk, róluk volt szó, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk, mivé lehetünk.

Mindez 'egy hajó a kikötőből-kikötőbe vagy a nyílt víz felé a tengeren' filmben elbeszélve, állítva, vitatva cáfolva és megerősítve szél ellenszél szigetek a kapitány a tisztek matrózok Nap Hold Csillagok 12 csomó 3 majom ... de a kulcsszavak sosem ki nem ejtve. Jók voltunk, na:D
Lehet szellőztetni.

Szóval a vitacserére valahogy ráhibáztál. Lehetséges. 100 évben egyszer.
:DDDDDDDDDDD
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Micimackó!
Nagyon kedves vagy.
Én ugyanígy vagyok az itteni társainkat illetően, veled is.
Nap mint nap lenyűgöz a tudásuk, a véleményeik, és megtisztelőnek tartom, hogy beszélgetnek, beszélgettek velem.
Ami még nagyon fontos, hogy barátokra teszünk szert, van egy asztaltársaságunk, ahol helyet kaptunk.
süti beállítások módosítása