Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.04. 08:29 Fabius

Orosz kémek miatt lett Orbán orál jobbágy?

Címkék: fidesz orbán viktor paks

Azt mondja nekünk a Nouvel Observateur, hogy az orosz titkosszolgálat kiderítette és a Roszatomnak megsúgta, milyen ajánlatot tett Paks felújítására a francia Areva. Innentől a történet ismert, Putyin kiparancsolta Viktort Moszkvába, ahol a lengyelek szerint egy visszautasíthatatlan ajánlattal orál jobbágyot faragott belőle

orbán putyin_1.jpg

 

Tényleg ilyen egyszerű lett volna és ennyin múlt volna a legnyugatibb orosz megyévé válásunk? 

Fene tudja. Bennem azért ott motoszkál a gondolat, hogy ha Németh Miklós utolsó komenista miniszterelnök szerint az egyetlen hiteles magyar ügynöklista Moszkvában van, akkor ott újra felfedezett legjobb barátaink nem csak őrizgetik, hanem olvasgatják is. Márpedig, ha arra képesek, hogy ipari kémkedéssel lekagylózzák mit ajánlott a franciák atomcége, akkor arra még inkább, hogy a megszerzett információt felhasználva segítsenek eldönteni Csillagunknak, pettingelve csókdossa a hegyét, vagy torokra engedve le is nyelje a végén. 

Mer'hát Paks II. rekord gyorsasággal alá lett írva, az ügynöklisták nyilvánosságára meg szándék sincs, sőt.

Orbán orál jobbággyá válásával párhuzamosan előkerült Tasnádi László egykori operatív tiszt, akiből hogy, hogynem rendészeti államtitkár lett háromperkettes múltja ellenére. Pedig ha valaki, akkor a Dunagate botrányba belebukó Stumpf após Horváth István mellett ő - akinek feladata  "elsősorban a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon ellenséges tevékenységet folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése" - volt - tudhatja, mit műveltek Orbánék a rendszerváltás hajnalán egészen pontosan. Ezt a tudást meg a Nagy Putyincsókoló Hadjáratban meg jobb, ha megtartja magának, esetleg egy államtitkári fizetéssel elősegítjük a szelektív amnéziáját. Elvégre aki velünk van az legalább nincs ellenünk. Oké, jelenléte kínos egy kicsit, de mit számít ez akkor, mikor már az oxfordi egyetem sem akar emlékezni arra, hogy Viktor - a Soros pénzén - is odajárt

Hogy mondta mindenért illetékes Lázár legutóbb? "Megérett a helyzet egy jól működő érdekházasságra, ami egyre nagyobb élvezetet jelent mindkét félnek". Hááát, minél többet ismerünk a részletekből, annál biztosabbak lehetünk, ebben a házasságban ki a csaj. Isteni szerencse, hogy nemrég építettünk új, nagy gyártókapacitású vazelingyárat Nyírbogdányban...

360 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr16571783

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.08.04. 12:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@nincs_itt:
Esztet akkor ugyanúgy látjuk, nekem kell mindkettő. Olyan nem volt még, hogy vagy ez-vagy az volt, mindig volt kutty és maccs is. Most is. Meg van mellettük parazita is sajnos, de azt nem én akartam.

Engem sosem kérdeznek meg semmiről!!
Most toporzékolok...
@Knósszosz: Mé' bántana bárki is, me'macskád van? Én összenövesztettem Kormit Bogikával, nagy haverok voltak halálukig.Nagyon csípem a cickokat is meg a kutyukat is.A kutyukat csiptnyivel jobban:)
@huzzadneki shakespeare:
Előtte még a kompromittáló anyagok a falon, bekeretezve... szóval azt a szoptatást eléggé előkészítették!
@nincs_itt:
Asztán meg a a Józsi'bával osztozik a vacsin...
@évásanyó:
Erről a falkáról eszembe jutott valami...
@évásanyó:
Nagyfater anno rá se nézhetett Sopronban a macsra, mert az már fújt is rá, én meg kiskölök a farkincájánál fogva vonszoltam, úgy, hogy ott volt macs keréklenyomata a porban. :))
@Knósszosz:
Most kimentél kibontani ezért egy sört??? :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Én ezt kutyával játszottam el, voltam, vagy 3 éves, bent a kutyaólban aludtam el Bodri ölében, örjöngve kerestek, mire meglátták, hogy a kutya "dajkál":)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Rutinos vagyok, ki volt bontva:)
Ne izélgessé, mert lehalászizlak!:o
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te mostan valami rozsasat iszol, viselkeggye, nem mindenki ez az elso gondolata!
@évásanyó:
A színe narancssárga... és büdös. Kurvára.
@Knósszosz: tippelek! Doglott fideszes macska!
@évásanyó: Most soroljam fel az összes fideszest, vagy... szabad a gazda!:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): en? Most is teljesen absztinens vagyok. Ulok a buszon, meg fel ora es otthon is vagyok. Na akkor Hasseroder!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te messze a dzsobbiktol? Aze elegregen isnerunk, h tuggyuk ez viccnek oleg car
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ja, csavargok... eddig a rothado kapitalizmustot illatositottam.
@nincs_itt:
Bakker...
"Zum 140-jährigen Jubiläum der Hasseröder Brauerei servieren wir unseren Fans ein Bier, dessen Geschichte eng mit der unserer Brauerei verbunden ist. Denn mit Hasseröder Fürstenbräu Granat haben wir eine Bierspezialität nach Tradition des Fürsten zu Stolberg-Wernigerode gebraut. Mit historischem Etikett – dem unlöschbaren Durst gewidmet."

Nyami...
Megy a duma itt a fontos dolgokról, de az valahogy elsikkadt (persze nem - most néztem utána), hogy a múlt vasárnap óta mi történt a tegnapi vasárnapon.

Ez már mindennek a legalja, erre szavakat sem lehet kapásból találni:
444.hu/2014/08/03/az-erpataki-polgarmester-kivegezte-netanjahut-es-simon-pereszt/

Gratulálok...
Miféle szar országgá lettünk, ahol ilyen aljasságokat simán, következmények nélkül meg lehet tenni? A kérdés persze költői, hiszen a mondás igaz; fejétől bűzlik a hal. Az ország miniszterelnöke egy... akiről immáron az is bebizonyosodott, hogy nem csak simán becstelen szar alak, hanem látens antiszemita is a tetejében... illetve csak volt. Eddig. Innentől kezdve nyíltan az! Ugyanis; megakadályozhatta volna ezt az egész képtelen elmebajt, hiszen a Magyar Újságírók Országos Szövetsége már pénteken kifejezte tiltakozását az ügyben:
www.muosz.hu/cikk.php?page=elnokseg&id=4962&fo=5&iid=0
Hha akarta volna, simán megakadályozhatta volna ezt a világ szégyenét, két napja lett volna közbelépni. De nem akarta.
Mert neki kell a Dzsobbik, ezért képes minden mocskot elviselni velük kapcsolatban. Elviseli a félkegyelmű Orosz Mihály Zoltán baromságait is, aki hol honfoglaló hét törpének, hol azeri deszantosnak öltözik, épp mikor milyen súlyos az elmeállapota.
A történetben a fő kérdés nem ennek a barom állatnak a permanens és egyre fokozódó zsidófóbiája, hanem a hatalom sumákolása, az összekacsintás a nemzeti radikális csőcselékkel ami akár tragédiához is vezethet. Közhely, hogy a történelem ismétli önmagát? Az. De ettől még igaz...

A Rubicon át van lépve, fel kellene ébredni végre!!
@Knósszosz:
Te, ha nem innál annyit, akkor tegnap meg is hallgathattad volna, azt a félórás vonítást, amit ez a hegyibalfasz rendezett! :D
@Knósszosz: errol mar colt itt is szo. De nem szabad felkapni a vizet! Ez ott teljesen normalis,gondold csak vegig, parlamenti part a jobbik,ez a nyomorult, aki az agyhalalt labon hordta ki, meg peldakep a fogatlan tarsolyos bunkonak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Én nem iszom, nem szokásom sporteseménynek álcázni a szürcsölést... csak, hogy világos legyen!:))

Amúgy végig hallgattam, és baromi jól szórakoztam! Ekkora seggfej ritkán születik a magyar politika egére.
@Knósszosz:
Na, kösd le magad, intravénásan egy üveg rumot köss be, akkor talán túléled!

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oU7kBoQav00

Az üveg ki fog esni a szádból...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Mondom: Végig szenvedtem!
Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy sírjak...
Inkább röhögtem, az volt kódolva benne.
@Knósszosz: akkor kezdd el! Meg annyit ehhez az elmebeteghez, polgarmester, azt is gondold vegig, hany ilyen VAN meg, de azok lopnak, sikkasztanak, zsarolnak, hivatalivhatalommal elnek vissza stb. Na azok se jobbak
@Knósszosz: gondolom az sem zavar, hogy a külügyminisztèrium elhatàrolòdott, ès "elfogadhatatlannak", " elìtèlendőnek" nevezte.
Gondolom akkor is ennyire fel voltàl hàborodva, amikor Bajnai az Orbàn-szoborral szòrakozott!
Barom..
@Sexual Harassment Panda: Megkérlek, hogy viselkedj!Ezen a blogon nem szokás az egymás gyalázása, ráadásul egy légynek sem ártó embert barmoztál le, nem mintha bárkinél is felmentenélek!Válogasd meg a szavaidat, hamár egész nap itt üdültél!
@nincs_itt: @Knósszosz:

Az érpataki szinitanoda előadása simán beillett volna egy Mikszáth novellába.
A hóhér meg aztán kutyásan jól tolta, egy született tehetség.
Engem már az sem lepne meg, ha egy ekhós szekérrel nyakukba vennék az országot.
@nincs_itt:
199 seggarc a Duma partján...
És az megint egy kibaxott vitz, amit az ellenzék művel a főpolgármester jelölt állítással... elképesztő!

A jelöltjeik között simán elférne és talán esélyes is lehetne, Özv. Paráné Dr. Hara Piri, a japán gyökerekkel rendelkező mezőgésa, őt legalább annyian ismerik, mint a Falus Ferencet...
Ezek ott a balon, mindig belefutnak a tasliba. Kell ez nekik?
Azt gondolom igen, mert nem lehet csak úgy véletlenül ilyen nagy cuclikba belefutni.

Sört!!
@Sexual Harassment Panda:
Olvastam... de számomra az a felfoghatatlan, hogy ha múlt kedden világos volt az ami most vasárnapra készült Érpatakon, miért nem lehetett leállítani?

A külügy reakciója a minimum, de ez nem menti a kormányzat balfaszságát, hogy időben nem taposta el az egész szart. Vagy nem így gondolod?
@huzzadneki shakespeare:
Én röhögtem végig, aztán átgondolva inkább sírnom kellett volna, de azt nem vagyok hajlandó már ezért a szarért...
@huzzadneki shakespeare: csak azt nem értem, hogy egy kilométeres körzetében nincs egyetlen épeszű ember sem, aki odamenne hozzá, és egy rohadt nagyot ráb@szarintana a fejére?Hajléktalanokat be tud vinni a yard, ezt a marhát mé' nem?
@Sexual Harassment Panda: Hát édes Gyöngyöm, te velem így ne beszélj, csak, ha az édesanyádat is ugyanígy megtiszteled, vagy tehén volt a radiátorod Kicsi Élete anyónak, és nem tanított meg viselkedni?:(
@Knósszosz: mièrt, mit kellett volba csinàlniuk? Nem is èrtelek, komolyan
@Knósszosz: görény leszek (adom, mi lényegem:-))... mi a baj az emberrel?... biztos szereti a gyerekeit, simogatja a kutyáját, macskáját, lehet, hobbija is van (numizmatika, filatelista, madárt les, vonatot számol, stb.)... lásd meg benne az embert:-)...
@évásanyó:
A bürgermájsztert nem lehet csak úgy letartóztatni! :-)
@Knósszosz: "A külügy reakciója a minimum, de ez nem menti a kormányzat balfaszságát, hogy időben nem taposta el az egész szart. Vagy nem így gondolod?"

Ne haragudj, de ezt hogy gondolod? Tiltsák meg hatalmi szóval? Tiltsanak be egy rendezvényt? Utólag eljárás alá lehet vonni (garázdaság stb.), de a szólásszabadság rá is vonatkozik, nem? (Normális helyen ellentüntetők mennek oda az ilyen helyekre, ott, ahol van civil szféra, s működik a fehérvérsejt:-))...
@Sir Bates dö Hól: És a szólásszabadságnak nincs egy határa, amitől az már más emberek érdekét, becsületét sérti?Csak kérdezem?
@Sexual Harassment Panda:
Kinek kellett volna mit csinálni? A külügy megtette a minimumot - ahogy mondtam - és előtte ki és miért nem tette meg ami a kötelessége lett volna, az információk tudatában. Mert tudták mi készül, erről semmi kétséged nem lehet.

Nem akartak beleugatni, akkor viszont semmi különbség a fidex és a dzsobbik között, sőt, egy tőről fakadnak. Ez durva így, de nem jár messze a valóságtól, szerintem.

Mit gondolsz...?
@Knósszosz: Remélem Rodinak semmi baja, nem volt csak reggel.((
@évásanyó: közösség elleni izgatás, garázdaság, gyűlölet-beszéd... ilyen a jog, ezért "küzdünk"... kevés bűncselekmény van, melynek az előkészületét is büntetni rendelik... s ez így helyes:-)...
@Sir Bates dö Hól: Akkor ez olyan, mint a családon belüli erőszak?Amíg nem folyik vér.....
@Knósszosz: "A több mint 1000 polgári áldozat emléke (és a tömeggyilkosságok kivizsgálása) sokkal fontosabb annál, hogy bárki nevetséges, parodisztikus, magamutogató, kegyeletsértő módon tiltakozzon ellene. És talán itt lenne az ideje, hogy ne különböző injekciós, szatyros félnótásokat, önjelölt hóhérokat, verőlegényeket, nemzeti mázzal nyakon öntött giccset, vagy épp farsangi bohócként tomboló önfuttatókat éltessen a nemzeti oldal, hanem azokat, akik erre rá is szolgáltak.)"

jobbegyenes.blog.hu/2014/08/04/felnotasok_510
@Sir Bates dö Hól:
Na, látom kihúztam a gyufát, nem vagyok valami népszerű a véleményemmel irányodban.
Kissé radikálisnak tűnhetett a megfogalmazásom, amikor 'eltaposás'-ról beszéltem. Természetesen nem fizikai értelemben értettem, csupán arra akartam utalni, hogy egy miniszterelnök aki nem szarházi(...), gyakorolhatott volna politikai nyomást a náci polgármesterre, hogy ezt azért még sem kellene csinálnia.

Rendben, rendezvényt nem kell betiltani, mert ez a gyakorlat messze vezetne. De kérdezlek téged mint okos és objektív Szőrt, hogy például Németországban egy előzetes nemzetbiztonsági szaglálás után, egy Orosz Mihály Zoltán-féle szemétláda, antiszemitizmustól csöpögő összejövetelének megakadályozása teljesen magától értetődő lenne, ott ezt elnéznék teljesen békésen?

Nem hinném, bár én nem élek Németországban, de azt tudom, hogy erre nagyon érzékenyek. Bassz le nyugodtan, a tanulást nem tartom szégyennek, szóval ha balfasznak tartasz nem bánom, én a magam véleményét írtam le, ami nagyon nem biztos, hogy adekvát a témában.
"Tiltsák meg hatalmi szóval? Tiltsanak be egy rendezvényt? Utólag eljárás alá lehet vonni (garázdaság stb.), de a szólásszabadság rá is vonatkozik, nem?"

Igazad van, te valódi liberális vagy!
Mindenkire vonatkozik a szólás szabadsága, azt hiszem ezt itt most át kell értékelnem. Persze nem akartam belefojtani a szót eddig sem senkibe, de van egy kivétel - amit esetleg nem találok el - a náci ideológia, vagy az arra hajazó szar retorika.

Kösz neked, tőled is tanulok... és ne vedd 'illiberálisnak' a hozzáállásomat, nagyon távol áll tőlem ez a megközelítés. Azért méregethetjük, de szerintem nem veszünk össze, hogy kié a nagyobb, azt gondolom nincsenek kibékíthetetlen ideológiai ellentétek közöttünk. Legfeljebb vita, de abban te elég konzekvens vagyol, bárkit elküldesz a picsába!:))

Jó éjt Szőr, ne szívd mellyre, mi csak dumálunk és ütközünk esetleg.
@évásanyó: én nem ezt írtam, nem is sugalltam ezt, nem is hoznám fel analógiaként... ha te annak veszed, én elfogadom, legfeljebb máshogy látjuk a világot...
@Sir Bates dö Hól:
Visszamegyek... gyilkos a humorod, Gabra utalván. Tegnap leírtam valamit, én tartom magam hozzá.
Te megtolj egy ratatouille-t, egészséges és finom, bár én a hús nélküli dolgokkal nem lakok jól. Előételnek kitűnő, egy könnyed rosé-val... Aztán jöhet a Coq au Vin... azt te tudhatod, mmmhhhhmm...

Jó éjt!
@évásanyó:
Egy Efendinek is szüksége van pihenésre, biztosan rátalátl egy oázisra, és most ott szürcsöli a matusálent... egészségére nekije!!

Neked is, jó éjszakát!
@Sir Bates dö Hól: de az nem baj, jó éjt Szőröm, okosodtam Tőled, köszönöm..))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
elmentek a trollok, cincognak a kutyák-macskák...végre valami vidám dolog...

most ébredtem, frissen üdén mint a tulipán

lesem itt a macsek egyengetést és kuty simit végre valami brummogás

ti meg már mentek aluszni elmúlt éjfél...vigy
ázzatok a söprűre nehogy valami zavar támaggyon

brühüyyy
@rodeo36: ippeg most hiányoltak, Te "Le tulipe noire", szabad így elhanyagolni?:)
@Knósszosz:
vannak büntetőjogi kategóriák amik vonatkoznak még a kiöntöttatiszaszipi féle tetvekre is és a sarki rendőr szépen bekísérheti...és vizsgálati fogságban tölthet x évet mint azt mások politikai ellenfeleivel meg is tették

majd tárgyalás nyiltan az összes hírcsatorna jelen és ott betaposni a talajba és leültetni 4000 évre...attól, még van neki szólásszabadsága meg akármi

de az uszítás és asszizmus meg hasonlók azok büntetőjog alá tartoznak

brühüyyy
@rodeo36: Szia és szép napot!

Ezt a hangszert ismered? :)

youtu.be/qM2oFkQmyPk
@évásanyó:
valamikor pihizni is kell, hosszabb lett, mint vártam de nagyon jól esett

tulip noir kösz ez jó

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ismerem, de nem akusztikus, hanem elektronyos erősítésű...egészen tűrhető hangja van, bár én a pengetősöket nem tartom az első sorban sem...

brühüyyy
@rodeo36: További szép napot. :)

10000 singing Beethoven - Ode an die Freude _ Ode to Joy

youtu.be/xBlQZyTF_LY
@rodeo36: bocs a névelő kivételével nőiesitettelek, mer' mán megint nem figyelek, kevés sztolicsnaja volt itthon:((
@Knósszosz: jó éjt...nem húztál ki semmit, csak azt gondolom, hogy a mindenkit megillető alapvető jogok tekintetében a "mindenkit" nem lehet szűkítetten értelmezni egyéni ízlés szerint (lásd, az édi-bédi lápi-magyar kitiltását a blogról sem támogattam soha, mint helytelennek és jogtalannak ítéltet, de barátkozni és finomkodni sem kötelező azzal)... én, "okos és objektív Szőr" -nem ismerve a német gyakorlatot- nem gondolom, hogy betiltanák ott...
a "politikai nyomás gyakorlása" definíciót meghatározó vitaest témája lehetne...
(az "előzetes nemzetbiztonsági szaglálást" meg nem is vagyok hajlandó meghallani tőled, hisz az egy putyini-autokrata hatalomgyakorlás elfogadása lenne)...
@Sir Bates dö Hól: az "előzetes nemzetbiztonsági szaglálást" meg nem is vagyok hajlandó meghallani tőled, hisz az egy putyini-autokrata hatalomgyakorlás elfogadása lenne"

Mondasz valamit. Gondolom ez vonatkozik más "szaglálásokra" is. :)

nol.hu/kulfold/ugyeszsegi-vizsgalat-indult-merkel-lehallgatasa-miatt-1466131

www.origo.hu/nagyvilag/20131029-lehallgatasi-botrany-az-nsa-esete-angela-merkellel-es-barack-obamaval.html
Gyengébb egyedek miatt: a nemzetbiztonsági vizsgálat és a hírszerzés azok nem szinonimái egymásnak.
azért azt sem kétlem, hogy a francia titkosszolgálatok is elég aktívak voltak a francia cég érdekeinek védelmében, csak az oroszok jobban nyomták a témát
ilyen üzleteknél nincs olyan, hogy a politika, a cég honossága szerinti állam vezetése és a titkosszolgálataik kimaradnának az ügyből

ha meg a franciáknak ír alá Viktor, akkor a másik oldal azzal alázza, hogy franciázik a franciáknak

Magyarország kis hal a nagy cégek és a mögöttük álló erős államok harcaiban, természetes, hogy seggbe rakják néha
az is nagyjából borítékolható, hogy a mindenkori hatalom mindig lefölözi a részét az ilyen szerződésekből
ez egy ilyen hely
a lényeg az lenne, hogy meg is épüljön valami, ne csak egyesek gazdagodjanak

az illetékesek ugyanúgy lenyúlják a részüket a német, francia, koreai, orosz beruházásokból is
a számlát úgyis mi fizetjük
@Sir Bates dö Hól: Mint, ahogy a lehallgatás sem szinonimája a lehallgatásnak, ahol az egyik eset Putyini autokratizmus, míg a másik Obamai demokrácia. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: masa és gedeon... addig meg boldogítsd anyádat az elméddel, meg a kovácsokat...
ambörök ambörök

íme mittaláltam:

A liberális demokráciák költségvetésük egyre nagyobb részét kénytelenek oktatásra fordítani. Everett szerint Orbán is felismerte, hogy az oktatásban rejlik a GDP növekedés kulcsa, ezért forradalmi módszerek bevezetésére készül, ami már több nyugati elemző figyelmét is felkeltette. A jóléti államok általában közvetve, többszörös áttételeken keresztül hasznosítják az oktatásba fektetett forrásokat. Orbán mindenféle közbeiktatott szereplő nélkül egyből az oktatásból venné ki a forrásokat. Everett szerint, ha az oktatásból csak feleannyi pénzt lehetne különböző desztillációs eljárásokkal kivonni, mint amennyit ma a nyugati társadalmak az oktatás irányába mozgatnak az államháztartásból, már fedezni lehetne az inverz gázkitermeléshez szükséges új csővezetékrendszerek költségét.

orulunkvincent.blog.hu/2014/08/04/az_orbani_strategiarol#comment-form

brühüyyy

hát nem szép ez a magyar jövő a jelenben?
@Sir Bates dö Hól:

jaaaaaaa, a zegyiket szerzik a másikat biztosíttyák anti nóm iák

brühüyyy

etimológiai polityikon a tyikon kotkotkot ko dáááááááááááááááááácccs

és máris megvanoldva
@évásanyó:
az attól függ hogy a stolicsnyaját kilincspucolásra vagy gégereszelésre használod

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Most komolyan, miért nem tudod soha kihagyni a hozzátartozókat? Fejlődj már egy picit lécci lécci. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: velem ne nyálaskodj, gyökér... majd, ha te és elvtársaid negligáljátok a genetikát, majd akkor...
Még szerencse hogy Fodor, Zuchmann, Horn, Megyó, és persze gyúúrcsány soha nem tartotta oda senkinek a picsáját!
@Sir Bates dö Hól: Ja, hogyha te normálisan beszélsz valakivel az nálad nyálaskodásnak számít? :) Mondom azt kell csak elhagynod, hogy eldöntsd ki az ember és ki nem, ezek után gyorsan rájöhetsz az aranyszabályra, hogy úgy beszélj mindenki mással, ahogy magadnak is elvárod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne nagyképűsködj!
Az édi-bédi mosolycunamid és az általad tolt linkek két univerzum. Melyik aranyszabályáról beszélsz?
@Orica Középföldi: Arról amit te is elvársz magadnak. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Peched van. Te Knoszitól megkapod az egyikben, Sirtől a másikban.Ja, hogy az egyik nem tetszik?
El kéne döntened hova tartozol.
A maszatolás ugyan eredményes, de nem nálam.
lehet így is!

(óvódás voltam mikor Sztálin meghalt és akkor így megállt nálunk is az utcán mindenki!)

nem a személy miatt meghatározó éles kép ma is előttem a mozdulatlanságba dermedt utca...

Minden év augusztus elsején megáll Varsó. Felemelő és lélegzetelállító.

oxox.hu/2014/08/03/eloszor-egy-fotonak-tunt/
@guma:

Egyetértek, felemelő. Erről az egészséges nacionalizmusról beszélt Spiró.
Ez a cikk egy konkrétumok nélküli fantáziáláson alapuló szar.
Majd biztos az orosz titkosszolgálat elmond ilyesmit (ha így volt) egy francia lapnak.
Mintha két hantást látnék a krimóban, akik egymást hülyítik.
@guma: Hát igen. Ők harcolhattak a gettóban az ellenségeik ellen, manapság egy másik gettóban ez már terrorizmus.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

imádkozz, hogy ne az élet tanítson meg különbséget tenni betegesen mocskos értelmezéseid világában, amibe mindenkit be akarsz rángatni...

kapd vissza az élettől sokszorosan ezt a terrort amivel jő kedvünket , hangulatunkat rombolod, mérgezed...
@Sir Bates dö Hól:
Na, most hasogatjuk a szálat, ami Szőr?
Én nem teszem, kedvellek kezdettől fogva, de valamit megint félreértettél, vagy én hülye fogalmaztam félreértésre okot adóan.

A valóság az, hogy nincs ínyemre az előzetes nemzetbiztonsági szaglálás, pusztán arra akartam utalni, hogy ez mindennapos gyakorlat a NER rendszerében (erősebb mint anno a komenyista érában - meggyőzikésedésem szerint) és ezért nem értem, hogy mi a pélóért nem lehetett ezt az egész szart oroszmihályzoltánostul, feketecsukjásítéletvégrehajtóstúl negligálni a picsába? Nem akarom én az elmúlt rendszer beidegződéseit viszont látni, dehogy!!! Félre értesz. (bár ezt nem gondolom...)

Tudtak róla előre, hogy mi a szart készít elő ott Érpatakon az a félkegyelmű tetű, akkor miért nem léptek? Ez nem demokrácia ellenes lett volna, nézd csak meg mit vonz maga után egy ilyen performansz Németországban. Ott nem is igen lehet ilyesmi ganéjságot csinálni, mert... tudod. Nem vagyok híve annak amiért lebasztál, sosem támogatnám... de ismerve a hatalom rettegését a 'mindentől', biztos vagyok benne, hogy előbb tudták ezt az egész szart mint a MUOSZ, mégsem csináltak semmit, azok legalább tiltakoztak már jó előre.

Nem a besúgóhálózat visszatérését és a hatalom fékek nélküli küzbelépését óhajtom vissza, de azt igen is elvárom, hogy ha ilyen szemétségről tudomást szerez a (volz) demokrata hatalom, akkor határolódjon el tőle, akár a betiltásával is. Ez nem arab szűzleánykák szeánsza nyárünneplőként... ezek fasiszta tetvek kedves Szőr.

Nyilván ezt is indulatból és lesz rá pár keresetlen szavad, de a véleményem akkor is ez és fenntartom továbbra is, hogy a beszólásaidat nagyon kedvelem és tanulok belőlük, eért is voltam őszinte veled valamikor mittudoménmikor. Legfeljebb eltérő az álláspontunk ebben a kérdésben (nem hinném...), de nem ad okot anyázásra, ugye? :))
@Knósszosz: semmiféleképpen nem ad okot:-)... csak szerettem volna felhívni a figyelmed, hogy vannak szabályok, melyeket semmilyen körülmények közt nem hághatunk át következmények nélkül (jelen esetben a "jó cél érdekében" megengedhetőnek vélsz valamit, ám hol a határ a "jó" és a "nem jó" közt?... a konzekvencia könnyen lehet a demokratikus jogrend erodálódása)...

(én semmit nem taníthatok senkinek, ám sokak kommentjeiből tanulhatok, így a tieidből is:-))

biztpol.corvinusembassy.com/?module=content&module_id=31
7. évfolyam 1. szám, első cikk (csak kattints rá, letölti az egészet... nem hosszú, ám a hobbitárs hazug és egyoldalú sulykolásával szemben muníciót ad:-))...
@Sir Bates dö Hól:
Akkor most érkeztünk meg arra a pontra, amivel mindketten azonosulni tudunk, véleményem szerint.

A demokratikus jogrend erodálódása nem Érpatakkal kezdődött és nem is az lesz a vége.
Viszont komoly figyelmet igényel, mi folyik arrafelé, mert ez az egész társadalomra nézve kibaszott veszélyes. Én nem besúgótársadalomban gondolkodom, de ha fény derül arra, hogy egy félkegyelmű náci, Netanjahu és Peresz bábú akasztást akar a fatornyos falucskájában, azt igen is meg kell akadályozni, a jog összes létező eszközével!! Ja, hogy ilyen itt nincs? Szar ügy, többek között ez sincs...

A civilizált világ ezért is belénk rúgott, jogosan. A fasiszta retorika sehol nem kúúl, én erre akartam izélni... szerintem kezdjük kapiskálni, hogy nem ellentétes a véleményünk az egész képtelen szemétségről.

Jó éjt Szőr és ne gyere kokővin recipével, mert abból is van százféle, de mindegyik finom:)) Szeva!!
@Knósszosz: értettem én elsőre is, hogy mit írtál, s érzelmileg el is fogadom, azonosulni is tudok azzal, csak nem lehet ilyet tenni, hisz az látjuk, hogy hova vezet...

Jó éjt...
@Sir Bates dö Hól:
Oké, maradok egyetértve:
Jó éjt!
süti beállítások módosítása