Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.27. 16:10 Fabius

Fesztiválélményem szólásszabadsággal és Kósa Lajossal

Címkék: blog.hu véleményszabadság bloggertalálkozó campus fesztivál index2

A Campus Fesztiválra szóló meghívó landolt nálam a napokban, beszélgessünk közönség előtt:

- a média helyzetéről 2014-ben
- szabad-e a blogolás,
- van-e véleményszabadság.

campus.jpg

Érdekes dolognak hangzott elsőre, nyilván igent mondtam. Aztán persze elgondolkodtam, vajon Rúzsa Magdi és a Tankcsapda koncert között félúton mennyire fognak a fesztiválozók nézni ránk, mint busmanok a szánkóra, de úgy voltam vele, hogy a majdmeglátjuk és a reményhal is több a semminél. Meg különben is volt annak egy sajátos bája, hogy pont Kósavárosban és pont a frissen épült debreceni stadion árnyékában rendeznek ilyet, úgyhogy a kíváncsiság erősebb volt a kétkedésnél. 

Meg aktualitása is volt a dolognak, több is. Először ugye az Origó példája, másodszor meg a levél, amiben blog.hu-s bloggertársunk indokolta a távolmaradását: ha eljönne, ha névvel és arccal is vállalná amit, akkor annak munkahelyi és egzisztenciális következményei lennének. Szóval megtárgyalni éppen volt mit, néhányakat érdekelt is, de közel nem annyi fiatalt, mint elsőre, a számtalan megmozdulásuk után gondolná az ember. Az mindenesetre kiderült, az Indexen is van időnként nyomás, érkeznek jelentések "Lázár János kedélyállapotáról", de kitartanak a bloghuval együtt. Előkerültek régebbi és friss sztorik, példák amik tanulságul szolgálhattak akár a blogolással most kacérkodóknak, szóval dumáltunk egy jót. 

Aztán elvonultunk felfedezni Kósa büszkeségét, a stadiont.

A sátorból odafelé beleszaladtunk a Nagy Emberbe is, amint éppen egy kamera előtt - és nem mögött, hehe - osztotta az észt, sőt, annyira jófejnek bizonyult, hogy egyesek szelfiztek vele, ha már így alakult. A stadionhoz érve meglepetés a liftben ért: nem a VIP szint van a csúcson, hanem a skybox. Itt, a nézőtér tetején trónoló üvegfalú helyiségek egyikében terítettek meg nekünk vendéglátóink, és pont úgy nézhettünk ki a pályára csodálkoztunkban, mint kegyelmesék a megnyitón. 

022.jpg

Takaros lett a cucc, szó se róla. Már csak valami értelmes foci kéne bele, hogy ne érezze az ember kidobott pénznek a puszta létezését. De, ha másért nem azért megérte az egész, mert piszoár-sógorok lettünk Kósával, Orbánnal, Mészáros Lőrinccel és Kubatov Gáborral, ettől különlegesebb fesztiválélményt nem szerezhet halandó magának. 

214 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr546548785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@parti_giano:

ő már örül ha az esti mese alatt nem zavarják:)
@nincs_itt:
"forgalomból való kivonás a kereskedők esetében, nem jelenti a műszaki vizsga érvénytelenségét"

Persze, ezt tudom és logikus is. Az előbb én írtam hülyeséget, köszi, hogy pontosítottál.
@dr. jenőke (jenőke):

Off:
Én valahol valamikor lemaradtam, miért is nem kapunk már esti verseket?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: efogyott, meg bénák voltak, meg kurva későn nyomta, meg mindenki alukált, meg megy mindenki melózni:)) ezénincs kereslet.
Tegye meg mindenki a tippjét, hogy mikor jön a Gejza aki blogger, meg az a másik retardált pojáca, aki olyan bohócos?!

Majd jön a süket, hogy; háháháá, ez aztán a fórum, a var ánusz (ez humor nála) beégett, mer a magyar emberek nem kíváncsiak a libsibolsijudeoblablablablabla... levegőt(!!), szóóval majd figyelek, szerintem nem sokáig köll várni.
@taga20:

Ebből szó szerint semmi nem igaz:))
@taga20:

Brühühü, nekem hiányoznak. Tudom, keressek magamnak :)

Na, vacsi után konyha rendbetéve, vasalnivaló kivasalva-elpakolva, cigaretta megtöltve, sör kezemügyében, jöhet a vízilabda döntő :)
@Orica Középföldi: @taga20:

Rovásírással készülnek a kiadványok, Jenőke még nem vizsgázott le.
@Knósszosz: ahogy nézem az időképen a radart, ma este nem várható fityeszcunami:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem mondod, hogy olyan agyatlan vagy, hogy bagózol?
@taga20:
"nem mondod, hogy olyan agyatlan vagy, hogy bagózol? "

De.
Hiába, senki nem lehet tökéletes, még én sem :)
@Orica Középföldi: ako konkrétan lehazugoztál, mégha körbe is írtad:))
lehet, hogy a szaúdiaknak van igaza?:))
@taga20:
Azt nem a Reisz András szokta előre jelezni Te!
A narancssárga szupercella az kifog rajta, hirtelen magától egyszer csak kialakul és ömlik belőle a cunami... nuku síma, azaz; dajcstamás borotválatlanul és twitterintelligenciával bele az arcodba.

Vigyázz, veszélyes!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: és amilyen korlátolt vagy a mutyiboltban veszed a koporsószeget:)))
@taga20:
Kénytelen vagyok, a csempészcigik bűnrosszak, vagy én nem tudtam normális forrást felkutatni, messze lakom minden határtól.
@taga20:

Otthon nem lehet dohányt termeszteni. Nem olvastad, az ürge kannabiszt termelt otthon, gyógyászati célra, egyből 90 tővel, hosszú vajúdásra számított:)
@Knósszosz: ha én is olyan nyaligátor(bájboli) lennék, mint te, ako aszt mondanám, hogy ezmeg olyan knosszi a görög belépő vot. de én, én vagyok:)))
más! jövőre szeretnénk elmenni nyaralni, görögbe, me ott mindig jól éreztük magunkat(kéccer voltam, nem kell burzsujozni), szeretném majd kérni a segítségedet, hogy hova.
korfun voltam, voltunk mindkétszer, nem csalódtunk, de jövőre máshova akarunk.
előre is köszönöm:),
1:3 oda. Innen már nagyon nehéz lesz a meccs mert a szerbek az utolsó negyedben a legjobbak.

Jugoszlávia ellen mindig nehéz, emlékezzünk csak a 1:12 es pótselejtezőre.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: segítek!! holnaptól nem gyújtasz rá, me taga aszt mondta, me öreg vagy má bohócnak, me figyelek az egészségemre, me jó példával járok elöl az unokáimnak, me nem vagyok gyagyás, me etc. nem folytatom, me fáj az ujjam, a sok hülye dohányostól:)))
Hihetetlen milyen bénák vagyunk támadásban.
@taga20: Má mé kell neki holnapig várni, 40 év bagzás után aszontam tavaly márc.29-én de.10 órakor, hogy soha többet egyet se. aztán most így van.nem is indokoltam.
@taga20:
Kerkyra az csak félig görög, majdnem brit gyarmat. Tele van ottani turistákkal, főként fiatalokkal, akik bulizni járnak oda. Tiszta Balatonyi Száund, olyan Rasikás szinten. Benitses, Moraitika, Bambáti etc... ezek mind olyan izé helyek, ahol jól szórakozik az ifjúság, de nem az olyan vén majmok, mint Te!:))

Persze van ott nyugodt és szép hely is bőven, a Jón tenger oldalon például, Paleokasztrítsza, vagy az északi felén a Canal d' Amour sziklák vidékén (Sidari, Roda), szóval Korfu sem rossz, de az igazi görög fílinget ne ott keresd. Majd adok tippet ha érdekel privátban, mert itt le leszek...

Kérdés, hogy mi érdekel?
Csak döglés, vagy aktív pihenés? Nem mindegy. Dögleni Korfun is lehet, viszont ott nem sok történelmi érdekességet találsz. A Dodekanésszosz szigeteket ajánlom Rodosszal, vagy Kósz is ott van, de a Kikládok gyöngyszemei sem semmik, van választék bőven, de ha rám hallgatsz, akkor Kréta. Az más... mindennél másabb. Na, majd privben, Te ecter&gályos.
@évásanyó:
Majd két éve, dec 3-án...
Azóta én se. Nem hittem, hogy megy, de megy.
@évásanyó: még jobban szeretlek:) így kell csinálni. én is így tettem 1995-ben. nem kell dumálni, hanem a faszba ki kell hajítani!!!
@taga20:

": ako konkrétan lehazugoztál, mégha körbe is írtad:))
lehet, hogy a szaúdiaknak van igaza?:)"

Na akkor cizelláljunk:)

efogyott - több emberöltőre elég a napi egy

, meg bénák voltak,- neked:)

meg kurva későn nyomta,- este 10-kor még te is fent vagy, ha időnként nem is a topon

meg mindenki alukált, - ld. mint fent

meg megy mindenki melózni:)- sajnos nem mindenki

ezénincs kereslet. - kínálat nincs:))

Hol és mit írtam körül?

A szaúdiaknak nincs igazuk, és jusson eszedbe, hogy léteznek még matriarchális közösségek. Jövőre tán oda kéne mennetek:)))) Javasoljam a nejnek?
@Knósszosz: Nagyon meglepődtem hogy ennyit ér a "nem" a számból. Knosszi! nagyon aggódom Rodicicáért, mer fájdította a gerincét délelőtt nagyon, azóta meg se egy mukkk:((
@taga20:
"holnaptól nem gyújtasz rá"

És ha mégis, a jó taga bácsi a kezemre csap :)

Ennél én sokkal többet kapok a fejemre a gyerekektől-unokáktól, de megátalkodott ellensége vagyok magamnak.
Egyszer már próbálkoztam, hogy abbahagyom, de még hetek múlva is minden óra minden percében hiányzott. Hát mit feszegessem már magamat itt féllábbal a magam ásta sírban :)
De a gondolat azért érlelődik.
@évásanyó:
"soha többet egyet se. aztán most így van"

Mert egy hős vagy, én meg esendő ember.
@Knósszosz: éreztem, hogy te is értékes arc vagy. ráadásul én annyira átfordultam, hogy szinte megvetem aki dohányzik. aki pedig reggel hatkor az orrom alá bagózik, miközben én a virágok illatát élvezem és a madarak csicsergését, aszt ....., nem folytatom:)
@évásanyó:
Nyugi, rossz pénz nem vész el, legfeljebb ellopják, ha Magyarországról van szó.
Rodi nem itt lakik, tehát semmi gond.
Lábadozik, és fog gyönni. Naná, ezer megbeszélnivalóm van vele, amikhez csak ő ért itt igazán.
@taga20:
Nem kell ezt misztifikálni, eldöntöd fejben és az a kiindulópont. Nem tágítasz tőle...
Persze nem mindenkinek könnyű, nekem szerencsém volt, nem evett fene utána, míg a haverom ma is előveszi néha, mert évek múltán sem tudja levetkőzni. Ez van, nem kell nagyképűsködni vele, van akinek nem megy és nem azért, mert nem szeretné eldobni. Egyszerűen nem megy neki.

Egy jó Raki a mediterrán vacsora előtt, aztán könnyed veresbor kortyolgatása a kaja mellé és egy jeges pohár Ouzo a dinnye vagy szőlő mellé desszertnek utána vala... eszembe sem jut a cigi.
@Orica Középföldi: jaj de nehéz veled drága! nem tudom, hogy bír veled az urad:)
persze tudom, ha elfogy az érv durváskodom:)
de azé egyszer elfenekelnélek:)))
u.i.: ezé megint kapok:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Lópélót vagyok hős, csak begorombultam a nemzeti dohánybizniszen, és azt mondtam, dirrekte jó, hogy f@szosztok velem, me így én nem megyek sehovase, inkább leszokom lustaságól kifolyólag, meg ne szabják meg nagy szabadsággal hol gyujthatok rá, ha itt se ott se, akkor én meg azt mondom, sehol se.Rosszul jártam, mer a pénztet elköltöm nassra, és hízok rendületlen, mint egy gyesznyó.
@Knósszosz: rendben igazad van, nem szívatom tovább aki szív:)
a második bekezdés annyira baba vot, hogy elővettem a bőröndöt:)
görögország a szívem csücske.
horvátoknál is voltam egy párszor, de néha olyan érzésem volt, mintha 1980-ban a balatonnál lennék.
@taga20:
"ráadásul én annyira átfordultam, hogy szinte megvetem aki dohányzik"

Hát hiába, rablóból lesz a legjobb pandúr...

De azért engem ne vess meg, én nem füstölök az orrod alá :)
@Knósszosz: Érdekes, mióta nem dohányzom, azóta azt álmodom, hogy szivarozok, de tényleg:))
Úgy tűnik, elfáradtak a fiúk.
Nem szorulnak mentségre, de nekem úgy tűnik, hogy némi bírói segédlet is hozzájárult az eredményhez.
Akkor is: szép volt, fiúk!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem akartalak bántani. durva voltam, ne haragudj! de ami késik, nem múlik:)
szeretlek, taga.
@évásanyó: szerintem má előtte szivaroztál:)))
@Knósszosz:
" a haverom ma is előveszi néha, mert évek múltán sem tudja levetkőzni."

Apám már 25 éve abbahagyta a dohányzást, mikor egyszer belekóstolt az én cigimbe, hogy vajon ízlik-e még. Két-három hónap után eljutott addig, hogy már nem várta meg, míg megyek és kérhet tőlem, megvette magának. Ez tartott egy évig, akkor megint abbahagyta.
Nincs leszokott szenvedélybeteg, csak nem dohányzó nikotinista és nem ivó alkoholista.
Kinek-kinek az akaraterején múlik, hogy ő uralkodik a szenvedélyen vagy az őrajta.
Úgy tűnik, nekem nincs elegendő akaraterőm ehhez. Vagy össze tudom szedni, vagy így múlok el a világból, de nem központi kérdés számomra, van elég bajom enélkül is.
@évásanyó: @taga20: @Knósszosz:

Majd rodi bácsi küldd nektek havannai bőrszivart, állitólag sokáig lehet élvezni a szívását:)
@parti_giano: na erre megjelenik egy másik gyagyás! ilyen alacsony a kerítés?:)))
remélem a görények legalább egészségesen élnek:)
@taga20:
Nem bántottál, igazad van, mint mindenkinek, aki nem dohányzik.
Amúgy sem tudnék rád haragudni :)
marianna, gazolo gyászban, 7-12 a vízilabda meccs vége!
@tristen2005:
Onnan már nem fog, legfeljebb juharszirup aromájút, 'kicsit' északabbról.
@évásanyó:
Én meg azt, hogy stikában rágyújtok és bujkálok az ismerősök elöl. Tiszta skizofrén izé... pedig egyszer sem fordult elő és nem is akarom.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Simán meg tudod csinálni.
Én azért nem mentem neki, mert: úccse sikerül...
Dehogynem, higgy nekem. Vagyunk pár millióan csak itt Európában, akiknek összejött. Miért Te lennél az, aki kivétel? He?

Az értelmed nem csekély, szóval a nicked ellenére menni fog, hajrá!
@tristen2005:
Esetleg svalbárdi is lehet, arrafelé mit szívnak? Biztos nem azt, amit itten 8 millióan...
Kikaptunk sajnos de még van két év Rióig. Addig erősödhet ez a fiatal csapat csak keményen kell dolgozni tovább.
Rióban látok esélyt az aranyra és akkor a magyar vízilabda megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez.
@gazoló:
Akkor megtaláltad:))
Igen, ez... a nyár a kedvenc és Mari meg csodás. De a fickó mögötte, na az sem gyenge!!
Egészségedre!:))
@tristen2005:
Fekete vasárnap!
Egész nap erre a meccsre készültem.
@taga20:

" na erre megjelenik egy másik gyagyás! "

Miért? Ki az egyik?
@tristen2005: Majd adok én teneked bőrszivart, neféljcsak!
@tristen2005: Majd adok én teneked bőrszivart, neféljcsak!
Kicsit későn vacsiztam, és most döglök, mint egy elfuserált vizitehén a parton, meg se tudok moccanni.De mit csináljak, ha imádok jókat zabálni. Estére meg gyorsan kirittyentettem egy kis káposztásrétest, rendesen nyújtva, ahogy az édes tanította, nahát, majd le nyeltem utána a sörösüveget:)
@Orica Középföldi: nem fogod kihúzni belőlem a faszt! te is, én is, és még sokan tuggyák. mé akarsz nekem egy önmarcangolós hétfőt?:))
@évásanyó: én hogy szeretem aszt, aki mindig repetázik:))
@Knósszosz:

Hacsaturján tudná ízesen elemezni!:)
@Orica Középföldi: eleve tiltakoznod kéne az egyik ellen is. nézzenek már oda!
@parti_giano:

Először körbe nézet, tiltakozni majd a jelentkezés hiányában fog:)
@taga20: Apa szerette nagyon a káposztásrétest jó borsosan utána sörrel, én meg eltanultam tőle. Én azt tudom, ha jó étvággyal eszik a családom, akko egy se beteg.nem kell lázmérőzni.:)
@évásanyó: az probléma, ha én a káposztás tésztát porcukorral eszem?:))
@taga20:

Én a fogamat használom!:)
@tristen2005:
Azt várom, de valószínűleg frontálisan ütközött egy elhízott fókával, oszt most inkább törölgeti a zórát, min itt ossza a skandi észtet, van holnap is, nem igaz?
Vagy agancsot gyűjt a kádéenpé legföljebb és magas (lovon fölötte) potentátjának? Arrafelé a rének biztosan fogalmazzák a démarche-ot, meg nem is valószínű, hogy a Mester ilyen pofonba, csak úgy... azt a viktor tuggya csak, és még élvezi is.
@taga20: én is megeszem így is úgy is, csak ha porcukorral eszem, akkor muskotályost iszom utána nem sört.Má mé lenne baj, édes gyerekem:)
@taga20:
De guszti busz, nón e t tésztandum... ez alapvetés, ízlések és porcukrok (is)
Most rántott káráj és sült krumpli+uborkának salátája. Aztán döglés.

Méc még idén valahová nyaralni?
Horvát is jó, szeretem. Görög?
Én most Spanyolt preferálnám, ott lejjebb nagyon délen. Na, jó étvágyat!
@parti_giano:

"eleve tiltakoznod kéne az egyik ellen is. nézzenek már oda!"

Most aztán teljes bizonytalanságban vagyok:)
Nem tudom eldönteni, hogy a másik gyagyás te vagy-e, vagy csak közölt veled valamit. Ugyanis ennek függvényében más-más az első.
Így akár egyet is érthetek:))
Szeretem tudni mi ellen tiltakozom.

Már nem fogjuk megtudni, mert ha bedurvul, az az utolsó dobása nálam, és nem akarom kiprovokálni.
@tristen2005:
O.Jaba Viktor...
Csillagok Háborodottja hetedik epizód...
@tristen2005:
Ez kezd valahogy nem túl vicces lenni.
Nekem, legalább is.
@tristen2005: nem szeretem a kőbányait a stellát szeretem, pl.
@Orica Középföldi: küldök neked egy seprűt. tán segíti a tisztánlátást, ha teszel vele egy kört.
@parti_giano:

Van:))
És most teszek egy kört, jó éjt.
@Orica Középföldi:
"Már nem fogjuk megtudni"

Dehogynem, keress csak egy kicsit vissza. Az egyes számú gyagyás én vagyok, a másik partizán barátunk :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Brumika miért vagy te gyagyás meg a Partizán pajtás?Kimaradtam volna valamiből?.)
BÜDÖS ROHAT DAKOTA KOMCSIK NÁCIK FEUDÁLOK STB
@Sejk a derék katona: csak ne kiabálj mert felébrednek a többiek! suttogd el ugyezt a fülembe:)
@dr. jenőke (jenőke):

Ha hülye kerül hatalomba

Jut minden, lassan romba.
Mint baktérium tenyészet,
Megrohasztja az egészet!
Bűzös, romlott állagú,
Zajlik miatta háború!
Az egész elviselhetetlen!
Épp eszűnek, gyötrelem!
@parti_giano:

www.borsonline.hu/20140727_miniszter_lovette_le_a_malaj_gepet

"Milan Mitrovic · Kiemelt hozzászóló
Kovács Zoltán ! Amilyen félnótás lehetsz el is hiszed, hogy ez a hír igaz. Lehet az iraki vegyifegyvereket is elhitted bazd meg aztán azóta se találják. :):):) Biztos elvitte az UFO. Na meg a propagandának is elhiszed, hogy ezek értelmes "demokratikus" háborúk.:) mint Irakban, Afganisztánban, Líbiában....stb...stb....most épp Ukrajnában. Ne is gondolkozz! Minek az? Kíméld csak magad a gondolkodás kínjától és a TÉNYEKTŐL.:):):)"

brühüyyy
@Fabius: Milyen magántőkéből?!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

kibaszott egy .gif

miccócc a posványosi szabadföld félórához és marxista leninista esti szabadóvodai fejtágítóhoz?

honnan szedi ez a guggolós mellszobor ezt a soxart? valaki tölti bele mint hurkába a szart vagy mijafasz?

brühüyyy
@AKIsTUDATLAN:

magán töke magán ügy

brühüyyy
dakoták !

illiberek -

nádakerek !
@Fabius: nem lehet linkelni...

amugy mikor lesz a PANCSOLÓ poszt?
@rodeo36: ezt most miért nekem, miért az oricának írt kommentre?
@parti_giano:
mert így elolvasod

brühüyyy

vagy mégsem?
@rodeo36: a cikket igen (milyen jó hírforrást találtál. d:), a kommenteket már csak pár helyen. írni meg csak ide a varánuszra.
de még mindig nem értem, miért érzed úgy, pont engem kell meggyőznöd?
süti beállítások módosítása