Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/05/03/orban-viktor-szerkesztosegek-per-spar Vélhetőleg a per tárgya rágalma... (2024.05.03. 10:27) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.26. 00:04 Fabius

Le vagy tojva, Unió!

Címkék: jobbik ep választás kovács béla mszp-bukta

Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van, pártjuk által leselejtezett urak és úrhölgyek öltenek arra gömböc formát, a kinti hatalmasok amúgy is folyamatosan csak báncsák' a Viktort / voksolgatás nélkül is megvédenek saját kormányunk hülyeségétől, és kitömnek minket pénzzel. Mit kell ezt annyira túlspilázni, hogy segget emelve szavazni menjünk?

hopsz2.gif

A második tanulság a hihetetlen kreatív módon csak az MSZP Mohácsa néven emlegetett számszerű eredmény. Nos, a szocik már ott tartanak, hogy az áprilisban kapott szopórollerrről is leszédültek, elvesztették a második helyet és ha ez nem lenne elég, Budapestet is. A fővárosi értelmiségnek és baloldali idősebbeknek látványosan lett elege abból, hogy a szociknál mindig van - és amíg nem változnak, lesz is - egy simongábor, ha az nem akkor szkinhed Molnár, szóval olyan valaki akinek a szaros gatyáját lehet lengetni a nép előtt. Összefogás kényszer nem nyomott senkit, így mindenki szavazott a baloldalon arra akit gondolt: az idősebbek Gyurcsányra, a fiatalabbak az Együttre, a zöldek az LMP-re. Az MSZP meg az első eredményeket látva úgy érezte magát, mintha a választók kirúgták volna a bányászbéka alól a lábat, és ők szorultak a segge alá: a fővárosban messze alulmúlva az országos átlagot nem a pártok sorrendjében, hanem a baloldali pártokéban lettek harmadikok a szinte egyformán végzett Együtt és DK mögött. Szerintem amíg Mesterházy ecpec kimeheccel számolgatta a lemondok-nemmondokot, addig Horváth Csaba a fotelkarfa rojtosra karmolása után cafatokra tépte a főpolgármesteri jelentkezőlapját.

hopsz3.gif

Jó, én is tudom, 26% az 26%, de azért talán ne intézzük ezt el ennyivel. Tegyük fel, az összefogás biznisz a megismert formájában nem áll fel, szépen külön indul mindenki, akkor most frakciója van Gyurcsányéknak, frakciója az Együttnek, az MSZP frakció sokkal kisebb, a protest szavazók tudnak hogyan szavazni, így - szerintem - nem parlamenti párt az LMP. A kormányváltásra így is, úgy is zéró volt az esély, Schiffer András hisztije az egyetlen, ami kockán forgott volna. Innentől világos, hogy Mesterházy és a szoci vezetés áprilisi "ezt egyedül is megcsináltuk volna!!!" - dühöngése akkora blöff, mint a csillió évre titkosított Gripen jelentés.

hopsz4.gif

(képek. gifszínház)

Most Gyurcsányék feljöttek a nyakukra és az Együtt is lőtávolon belülre került. Kíváncsi vagyok a pártvezetés meddig próbálja még elodázni az elodázhatatlant? Akár hogy is, könnyű dolguk nincs, szerintem Szekeres Imrének megint látomásai lesznek a Jászságban és Pinológus Laci ismételt felbukkanása is készpénznek vehető.

További érdekes tanulság, hogy az elkötelezett Jobbik szavazókat mennyire nem tántorította el a KágéBéla ügy. Szerintük úgy látszik az teljesen oké, ha egy képviselőjük idegen hatalmaknak dolgozik így vagy úgy. Béla úr - elvileg - mandátumot szerzett, így nincs akadálya, hogy tovább lobbizzon Putyin barátjuk érdekeinek megfelelően az Európa Parlamentben. Ha nem volt világos akkor most mondom, ez még csak titok sem volt, ügynök úr a saját szájával találta mondani: "továbbra is azért fog dolgozni, hogy minél előnyösebb stratégiai, energetikai és politikai együttműködés alakuljon ki az Európai Unió és Oroszország között." - vagyis lófaszt, Mama, nem titeket fog szolgálni mert rá is szavaztatok a Jobbik EP listáján, hanem Putyin elvtársat. Ha nektek tényleg ez kell, mert szerintetek a nagy medve és a szent turul szerelemgyerekéből szép utódok lesznek, legyen, éppen csak innentől ne ti akarjátok megmondani ki mennyire magyar meg hazafi.

Mert az bizony hihetetlenül röhejes lesz ilyen lelkes tavarisozás közben.

 

ÁPDÉT 1: Kágébéla megy az EP-be: "Mandátumot szerzett magyar emberek támogatásával, demokratikus úton, úgyhogy Brüsszelben fogja képviselni a Jobbikot és azokat az embereket, akik őt mandátummal ajándékozták meg." - mondta Vona Gábor, így davaj, davaj, tavaris.

 

ÁPDÉT 2: Az MSZP elnöksége felajánlotta lemondását a választmánynak. Mesterházy csapatának szerintem ennyi volt.

 

583 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr676210113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FAB. Te nem követed az esemény sodrát? :)

A történet most éppen ott tart, hogy Kovács Béla „nem klasszikus hírszerző munkát” végzett Oroszországnak. A Népszabadság péntek délelőtti cikke – névtelen titkosszolgálati informátorokra hivatkozva – azt írja: Kovácsot „elsősorban nem arra használta az orosz titkosszolgálat, hogy titkos uniós dokumentumokat szerezzen meg számára”, hanem az ő „szakterülete a bomlasztás” volt. „Az unióellenes hangulatkeltés az Európai Unió központjában, az euroszkeptikusok, az unióellenes szélsőségesek összefogása, frakcióvá szervezése” - számol be a baloldali lap.

Vagyis Kovács Béla nem orosz James Bond, nem kém, nem adott át titkos információkat, nem árulta el a hazáját, hanem az a "bűne", hogy megszervezte az euroszkeptikus pártok együttműködését, melyek szövetségnek frakciót kívánna létrehozni. Kovács Béla "bűne", a „bomlasztás, a hangulatkeltés” - lefordítva az 50-es évek retorikáját idéző koncepciós vádakat -, hogy nem hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében és helyette olyan pártszövetség építkezésében vesz részt, amely az Uniót a nemzetek Európájaként képzeli el. Azonban ez egyáltalán nem „konspiratív összeesküvés”, hiszen az elképzelés kezdetektől fogva a Jobbik programját képezi és a nemzeti szuverenitás megőrzésének fontosságát helyezi előtérbe.

Ha igazak a Népszabadság információi, akkor ezek nem a Kovács Béla elleni vádat erősítik, hanem inkább azt, hogy nemzetközi érdekeket sérthet az uniós birodalomépítés elleni jobbikos kiállás, amit lejáratással és titkosszolgálati módszerek bevetésével lehetetlenítenének el.

alfahir.hu/kovacs_bune_bomlasztja_az_europai_egyesult_allamokat
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Géb, te nem olvasod elég alaposan a posztot? Ott van benne belinkelve a népszabó cikk. Ami engem nem győzött meg semmiről azon kívül, hogy Bélátok kiszolgálja Putyint és törekvéseit.

Mámma' meg tán arról szavaztunk, MINKET - és nem Putyint, érted, ugye? - kik képviseljenek odakint.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Amúgy gabika, a ruszkik (tudod akiknek a faszát szopjátok) 1848/49-ben és 1956-ban is leverték a Magyar Nép szabadság törekvéseit.
A zsidók az 1848/49-es forradalmat pénzzel támogatták, éppen ezért ferenc jóska mocskosul megsarcolta őket.

Szóval vagy fejezd meg a zsidósát, vagy takarodj vissza putyin elvtársad végbelébe.
Kösz előre is!
@Fabius: "Ami engem nem győzött meg semmiről azon kívül, hogy Bélátok kiszolgálja Putyint és törekvéseit."

Szerintem a német gyáriparosok meg Merkel jobban kiszolgálja, a többiekről már nem is beszélve. :)

hunhir.info/?pid=hirek&id=74799
@közrabszolga: Megint el vagy tévedve, de ettől még nem fogunk holnap rosszul felkelni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Őszintén szólva szarom le magasról mit művelnek Merkelék, amíg nem ők, hanem ez a Kágébéla atyámfia. Ha majd emigrál német honba vele sem lesz bajom.

De addig van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Próbáld összeadni az "összefogás" pártjainak százalékait, majd próbált összevetni a náci férgek százalékával.
Ha megvagy szólj ;)
"Az MSZP elnöksége felajánlotta lemondását a választmánynak"

ez a "felajánlom a lemondásom" egy lófasz. ez csak arra jó, hogy fel lehessen mutatni, hogy "naugye milyen fasza gyerek vagyok!"
ha csipetnyi felelősségérzete lenne, akkor nem felajánlaná a lemondást, hanem lemondana.
csak az a biztató, hogy gyurcsányék jól szerepeltek.
úgy néz ki, hogy kezd megjönni az emberek esze :)
Az alacsony részvétel alapján (mely mindig a szélsőségeseknek kedvez), meg kell állapítanom, hogy a jobbik megkezdte erózióját... s ennek üteme gyorsul az abszolút második hely következtében... drága ár ez három helyért, főleg kovács helyéért...
@Fabius:

ennek a törpe goebbelsnek magyarázhatod, köszöni a lehetőséget, meg a felületet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" és helyette olyan pártszövetség építkezésében vesz részt, amely az Uniót a nemzetek Európájaként képzeli el. "

a nemzetek európája már megvolt. számtalan háborúval, vérrel és mocsokkal, a hallatlan fejlődés mellett. az utolsókat I. és II. sorszámmal illették.
Az 1870-es években majd 1929-ben is sikerrel sikerült importálni a gazdasági válságot az US-ből. Legutóbb 2007-ben.

A nemzetek európájára azért van szükség, hogy a két élősködő, az US és a SU bocs FÁK, sikeresen szívják el az 'életerőt' az öreglányból. Aki ma nemzetek Európájáról vizionál az egy seggfej, mert miközben elutasítja az integrációt, a tolvaj markát nem rest odatartani a kasszához, mert az europálya azért már tetszene, csak amit tenni kell érte az nem, ami nem csoda, hisz a mértéktelen tolvajlás nincs betervezve.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én a Jobbik helyébe nem lennék olyan elégedett. Te, ezek már a spájzban vannak. :))
Az emeszpe pofonjaval nagyon elegedett vagyok a tobbiek erosodesevel is, a jobbik meg a szokasos hanyinger, es latva a tobbi szeljobbos erosodeset europaban, nincsenek illuzioim. A demokratiku eroknek valaszt kell adniuk a szeljobbra, mert ez igy egyenes ut a pusztulasba megint, es a putyini diktatorok meg csak oromkodhetnek.

Az oroszszovjetunio ujjaszuletese folytatodik, es ez semmi jot nem fog hozni europanak.
Uff en beszeltem
@V-PORT: '45 ota ott vannak folyamatosan, igaz, '90-ben elbujtak a kortebefott moge.
azert orban buksijat meg fogjak simogatni a neppartnal. ismet hulyere vertek a tobbieket. ha onkori valasztasokon is ez ervenyesul...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tökéletesen egyetértek.

Azért annyit hadd pontosítsak, hogy az pl angol, vagy a dán szélsőséges párt kurvára nem ugyanaz, mint a jobbik.
Ahogy követtem az eseményeket, a jobbikkal szinte egyik szélsőjobbnak nevezett párt sem akar egy frakcióban lenni, mert a jobbik még nekik se elfogadható.
Persze Putyin minden olyan pártot, amelyik az Unió ellenében határozza meg célkitűzéseit pénzel, mert Putyinnak gyenge EU vagy az EU szétesése a kedvező.
Nekünk (Magyarország) meg az erős EU.

Szerintem már nem lehet ezekkel a hagyományos felosztásokkal mit kezdeni, hogy jobb-bal oldal, szélsőjobb, szélsőbal, liberális stb, kurvára nem írják le a lényegét egy pártnak.
@parti_giano: De két ex-pm, akiknek van egy 3 meg egy 1 éves pártja, Budapestet simán elvitte az Mszp elől.
nem az EU t tojják le a mogyorók, hanem a magyar politikai mafiát
@parti_giano: Az önkormányzati választásra tovább folytatja a fidesz a választási kerületek átrajzolását.
Legalábbis a XI. kerületben teljesen átrajzolták őket az országoshoz képest is, annak eredményének függvényében.
Gazdagrétet és Kelenföldöt pl teljesen szétszedték - így teljesen abszurd formákat kapva - és hozzácsapták a szétszedett részeket egy-egy "úri" környékhez.

Szóval a törvényesített választási csalást tovább folytatja a fidesz. Őket már csak égszakadás-földindulás válthatja csak le.
az LMP már többedszer kap "támogatást" orbántól (vö választási csalás)

5,000001%
ad3) a nácik végig masírozzák az eut is 1 millió közmunkás támogatásával...
@Sejk a derék katona: Az Lmp nem biztos, még módosulhatnak a külföldi szavazatokkal.
@V-PORT: hát igen, az lmp pengeélen táncol a bejutást illetően.
Én nagyon utálom Schiffert, meg a zöld pártok ideológiájával is sok mindenben nagyon nem értek egyet, de annak azért örülök, már 6 párt tényező valamennyire, szóval drukkolok, hogy meglegyen az 5%-uk.
@V-PORT: ja ja a a dúcse saját kezével rajzol nekik kereszteket...
"Tegyük fel, az összefogás biznisz a megismert formájában nem áll fel, szépen külön indul mindenki, akkor most frakciója van Gyurcsányéknak, frakciója az Együttnek, az MSZP frakció sokkal kisebb, a protest szavazók tudnak hogyan szavazni, így - szerintem - nem parlamenti párt az LMP."

Lehet jelentősen másképp alakultak volna az MSZP szilánkjai közötti erőviszonyok, mert a szavazók kevésbé mertek volna szétszavazni, mint a "tét nélküli" EP választáson. Ez a legerősebbnek látszó formációnak kedvezett volna, és az még mindig az MSZP volt.

Az viszont igaz, hogy az LPM valszeg nem jutott volna be.
index.hu/kulfold/eurologus/2014/05/01/30_dolog_ami_nem_lenne_az_eu_nelkul/
Érdemes elolvasni ezt a listát, "de mit adtak nekünk a rómaiak" (Brian élete).
A hülye fidesz és jobbik, meg a szavazóik ezek ellen "szabadságharcolnak" meg uszítanak.
Orbán szerencséje, hogy az EU tagjai vagyunk, különben már rég totális gazdasági összeomlás lenne Mo.-n. (Meg persze a magyar állampolgárok szerencséje is)
@aritus: nincs baj, majd putyinka megment minket, azaz viktorkat, mint 49-ben a csaszart, 56-ban a szelbalt, most meg a szeljobbat, inkludid jobbik, vid kagebela.
Azok után, hogy Bélus egyértelműen idegen érdekek kiszolgálója, ilyet nyilatkozzon valaki, akkor az ő sálját is AZOK fizetik?
A választásokon csak a papírforma jött. Hülye cocik mire számítottak?
@aritus: Csak egyet emelnék ki:
"9. Magyar föld és mezőgazdaság
Az utóbbi években leginkább a külföldiek földvásárlása kapcsán a magyar föld kiárusításával szoktak fenyegetni a politikusok, de jó ha tudjuk, hogy a magyar gazdáknak soha nem volt olyan jó lehetőségük a megerősödésre és a fejlődésre, mint most. A magyar gazdálkodók hektáronként 68.000 forint támogatást kapnak az EU-tól. Ez magasabb összeg, mint amennyit bármelyik, 2004 óta csatlakozott tagállamban kiosztanak. Emellett a magyar mezőgazdaság a szintén uniós forrásként érkező vidékfejlesztési támogatásokból is részesül."
az unio tarcson el minket és kussojjon

magyar ember nem dolgozik, max cigánykodik...
eu választás buziválasztás...
itthon is buzik nyertek !
mehetnek a buziképzőbe !
Még egy ilyen cikk és elindítom a Tiltsuk be a Gifet mozgalmat.
@aritus: Nagyon szép lista, remélem a Fidesz szavazók is elolvassák, és elgondolkoznak rajta, amikor a mini szterelenökük éppen az EU-t ekézi, és tanácsokat ad neki.
"A fővárosi értelmiségnek és baloldali idősebbeknek" nem csak a simongáborokból meg a szkinhedmolnárokból lett elege, hanem abból a mérhetetlen lustaságból is, ahogy az MSZP -belekényelmesedve a múltba- még mindig ott tart, ennyi pofáraesés után is, hogy őket úgy kell szeretni, ahogy vannak, és ha őket nem szeretik eléggé, az a demokrácia csődje. Ennek megnyilvánulása volt a fent is emlegetett "ezt egyedül is megcsináltuk volna", ami kimondásának pillanatában is nevetségesen kínos önámítás volt.

Érdemes rákeresni Szanyi kapitány ma reggeli köztévés produkciójára, ahogy előadja a "ha a nagyanyámnak három kereke lenne..."-jellegű magyarázkodást arról, hogy miket és kiket kell összeadni ahhoz, hogy az MSZP ne szoruljon a Jobbik mögé.
@Fabius: Ez igaz, de Gábriel a nemzetek eurázsiai uniójáról álmodik. Úgy mindjárt érthető a rajongása. Neki vezér kell, mert ő pontosan az, aminek Kertész Ákos leírta.
Namost.

DK = Gyurcsány + ... izé... hirtelen nem jut eszembe több név. Ennek a pártnak jelene van, jövője ÍGY nincsen.

EPM = Bajnai + Jávor Benedek + ... izé ... hirtelen nem jut eszembe több név. Bajnai szerencsére nem tolja annyira az arcát, hogy mindenki mást kitakarjon, de sok munka lesz még.

A szocik, sajnos 25 évvel később, mint kellett volna, lehúzhatják magukat a vécén. Az országnak azzal tettek volna a legjobbat, ha 89-ben feloszlatják az MSZMP-t, de annál kapzsibbak voltak (külön-külön is és együtt is).
Mellesleg ez a mandátumelosztás is torz. A százalékok alapján a fidesznek 10,81, azaz 11 mandátum járna.
Tulajdonképpen nem is lehetett mást várni. Az elmúlt évek unióellenes megnyilvánulások sok embert elbizonytalanított. Arra természetesen ügyelt a FIDESZ, hogy saját kemény magja valós súlyában kezelje a kérdést. Mert még mindig jobb Magyarországnak tagnak lenni, mint nem. A befolyó milliárdokra nagy szüksége van a FIDESZ-nek és holdudvarának. A másik gond a már lejáratott arcok és pártok megújulásképtelensége.
@Mészáros Laci: Fel kellet volna kötni őket még időben. (Holokauszt II., de megérte volna)!
@közrabszolga:

A Jobbik leverte a patkánytelepet külön-külön, ez jött ki a matek végén.
Ha meg együtt indulnak, lehet hogy még nagyobb lett volna a zakó...
És ennyi erővel, ahogy összeadsz egy MSZP-t egy DK-val, a Fideszt is összeadhatod a Jobbikkal, mert ha egy jobboldali szavazónak választania kellene egy Fidesz+KDNP+Jobbik koalíció között és egy MSZP+DK+E-PM között, nem nagyon habozna!
Így a végeredmény: 66,17 kontra 27,9, azaz több, mint kétszeres különbség...

És ha végképp bukik a Jobbik, akkor marad a Fidesz, de ha ti buktok az Együttel, nektek marad a DK vagy a Kecskebaszó pártja, de nem sajnállak benneteket.
Hát ezen lehaltam. Kágébéla európéer honatya. Hogy kém, vagy nem kém, azt hagyjuk, de saját szájával mondja, hogy ő a szojvet, ... oroszokkal kialakítandó jó kapcsolatért "dolgozik".

Ehhez képest min dolgozik az EU?

"A 100 százalékig egyetlen földgáz-szállítótól függő kelet-európai tagállamok energiabiztonságának szavatolását és egy, a tagállamok közötti szolidaritási mechanizmus formalizálását tartja rövid távon a legfontosabb teendőnek az a szerdán nyilvánosságra kerülő közlemény, amelyben az Európai Bizottság felvázolja Európa energiafüggőségének csökkentésére vonatkozó terveit. "

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/fontos_brusszeli_dokumentum_szivargott_ki.3.199340.html

Bélám pediglen "magyar" parlamenter! Nekem ég a pofám a jobbikra szavazók miatt. :-(

Igaz a többiért se rajongok.
Na erre mit szól majd Heller Ágica?
(azon kívül, hogy: - Hefsefsesfesfesfehsefsesese mekkemekkekekeke sfesfehsfesfefse mekmekkmek...)
Látom az összeomlás hívők nem bírják elviselni, hogy az LMP nem úgy ugrál ahogy ők fütyülnek.
"az átlag magyar tesz magasról az Unióra."

Meg úgy általában a "politikára". Köszönhető mindez az orbánusz viktorusznak és rezsimjének. Szégyellhetné magát, de úgysem fogja.

Más.
Ma reggel a tompika a szanyi kapcsán egy futóversenyt hozott fel példának. Aztán nem éppen sportszerűen elkezdte rugdosni a földön fekvő "ellenfelet". Innen is gratulálok a seggfejnek, azért akaratlanul is előbújik belőle a gumicsimma.
Igen fideszes balfaszok, ezért utál benneteket az ország nagy része, ostoba parasztok vagytok! A maszopot meg más miatt, csakis ezért ülhettek a "kormánynál", úgyhogy ezt tartsátok észben amikor örömködtök mint majom a farkának...
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!:

Kádár ettől fosott harminc évig, de nem értek egyet az ilyesmivel. A bosszúfantázia hatékonyan oljda a frusztrációt, de nem szabad sokáig benne ragadni, mert megbénít.
@75. Vladys:

én örülök, hogy bejutott az LMP, de ez nem maguknak köszönhetik, hanem a szavazóknak. még egyszer INGYEN nem kapnak esélyt. tessen dolgozni.

drága LMP, mi volt ez? ez nektek kampány? ne már.
@libbant: Ugyan a hozzászólásod nem nekem szólt, de itt vagy élő példaként miért is nagy parasztok a fideszesek.
Amúgy le vagy maradva mert a komcsik és bolsik meg pont ti fideszesek vagytok.
@munkás ököl: Qrva nagy tévedésben vagy! Kimaradtál a fideszes zuhanyhíradóból? Az orbán éppen pár hete kezdett hozzá a jobbik szalámizásához. A torgyán pártjának a sorsára fog jutni a lobbik.

Az agresszív kismalac talál egy csodalámpát, gyorsan megdörzsöli, mire kijön belöle
a szellem és igy szól:
- Mit kivánsz kislobbikosom?
Mire az agresszív kismalac:
- Anyád lobbikos!
Ja, szarunk az unióra. Végre a ballibeknek is leesett, miért bukó az européer demokrata ideológia sulykolása.

hülyék
Gyurcsány jó szereplésén meglepődtem.

Bár vélhetően igaza van az indexes elemzésnek, mely szerint ez számára a maximum.
index.hu/kulfold/ep/2014/05/26/kezdodik_az_mszp_vegjateka/

Mindenesetre az szinte bitosra vehető, hogy amíg Gyurcsny indul addig a Fidesz nyer, amíg nem csinál attól nagyobb baromságot, mint az elmúlt 4 évben.

Szóval szinte bármit tesz a Fidesz (hisz baromságokat eddig is csináltak), amíg Gyurcsány indul, addig nyerni fognak.

Márpedig Gyurcsány rendíthetetlen politikai tényező.
@libbant:
te vagy az én emberem!
egy kérdés!
ha az általad felsoroltak, bolsik, patkányok,
mert ugye ők, valami volt mszmpsek...
akkor a kib.szott oroszország, mi?
ezen az alapon, "patkány bolsi" a te kis világodba...
Nem csak az unió, hanem ti is le vagytok tojva libsikéim. Számolgassátok a szavazataitokat, amíg még van belőle.
@libbant:
Kár volt meginnod a maradék jégoldót ...szerencsétlen idióta, azt sem tudod, mit beszélsz.
:-)
Éppen most buktatok akkorát, mint az ólajtó.
:-D)
@Kón Bandit:

Dehogy esik le nekik. A balliberális táliboknál egy putris cigány is progresszívebb.
A választási bizottság hallgat az érvénytelen szavazatokról. Itt a választás végeredménye %-ban, a választáson megjelentek százalékában és a teljes népesség százalékában.

megjelent szavazó
párt szavazat 2322982 8033818
fityisz 1191163 51,28% 14,83%
jobbklikk 339501 14,61% 4,23%
maszop 252494 10,87% 3,14%
déká 225762 9,72% 2,81%
nemgyütt 167012 7,19% 2,08%
lömpöpé 115957 4,99% 1,44%
ahazaeladó 12107 0,52% 0,15%
esemese 9263 0,40% 0,12%
protest 20723 0,89% 0,26%

Na, így egy kicsit másabb a példátlan "győzelem".
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!:

Mindenkinek csak ezt tudom mondani.

Érdemes észrevenni, hogy nem kollektív jelenségről van szó, egyéni személyiségvonás, hogy valaki rákattan egy ilyen dologra vagy sem.

(Mindazonáltal elég óvodás dolog ez a mutogatás :-)))
@libbant: Akkor mért vagy Fidesz szavazó, ha utálod a bolsikat és a komcsikat? Csak egy rövid felsorolás, hogy a magát jobboldali konzervatívnak mondó Fideszedben és holdudvarában mennyi volt MSZMP és KISZ tag/párt és KISZ titkár ücsörög: Orbán Győző, Orbán Viktor, Kövér László, Mikola István, Martonyi János, Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás, Pintér Sándor, Hoffman Rózsa, Boross Péter, Matolcsy György, Deutsch Tamás... és a lista a végtelenségig folytatható. Légy szíves libbantkám ezek is próbálj meg elgondolkodni, ha erre m ég telik a nagyon csökött agyadból és világnézetedből.
Boccs, látom a tabot nem ismeri a blog, de azért így is kisilabizálható a "példátlan győzelem". :-)
Matekozzatok büdösbolsik.
Hátha kijön, hogy nem a Fidesz és a Jobbik van az első két helyen, hanem ti.
@The Lonewolf: Hány éves vagy? Még engem is beléptettek a KISZ egyik alapszervezetébe egy évre (betegségem alatt a középiskolában), mert nem volt meg a létszám, pedig én aztán nem akartam. Szóval, én is komcsi vagyok? :)

Az országos KISZ-titkár és a pártitkár az már más tészta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezzel csak az a probléma, hogy mi az Európa Unió tagjai vagyunk. MI IS VAGYUNK AZ EURÓPAI UNIÓ! A magyar nép szavazta meg egyértelmű többséggel a belépést, tehát nem valamiféle erőszakos aktusként vagyunk részesei.
A tagságunk nép általi legitimációja egyértelmű.
És ennek gyengítésén dolgozik Bélátok egy közünk nincs hozzá hatalom érdekében. Egy olyan hatalom érdekében, amely már számtalanszor térítette le Magyarországot a függetlenség és az egészséges gazdaság útjáról. Egy olyan hatalom érdekében amelynek vezetője életútja önmagában is jelképezi, hogy a kommunista vagy a jobbos keresztény maszlag csak felszín a valódi birodalomépítő imperialista törekvések fölött.
Egy ilyen hatalom érdekében tevékenykedni, egy bennünket komoly támogatásokkal ellátó, a nép által megszavazott államszövetség ellenében simán hazaárulásnak minősíthető.
Egy
@Fabius: teljes mértékben igazad van paszuly.inkább a kozmopolita zsidók érdekét helyezzük előtérbe
Ja, és a lényeg a választók 28,66%-a veszi be azt a maszlagot, hogy van ki között választania.

Ennyit a módszerváltás legitimációjáról. :-(
@Kón Bandit: @sivatagi n.: A nagy EU ellenességetekben azért olvassátok el ezt a kis gyűjteményt, és tegyétek hozzá az EU miatt itt levő további gyárakat, mint Audi, Opel, Mercedes. Ha ennyire nem hiányzik nektek az EU és a pénze, akkor a szabad munkaerő áramlás elvét alkalmazva lehet elhúzni keletre, ott úgysincs EU. Néhány lehetőség: Oroszország, Belorusszia, Kína, Észak Korea...
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: A felsoroltak többsége nem gimnáziumi KISZ-tag volt.
Deutsch, Orbán Kisz-tagságával jönni szerintem se korrekt. De a pártba már tényleg nem volt kötelező belépni, az már megalkuvást jelentett vagy elfogadást. Borost, Mikolát, Pintért már kár mentegetni. Pozsgay meg országosan ismert arc volt, de őt meg pont azért mentegetném, mert pártemberi mivolta ellenére is komolyan képviselt nemzeti érdekeket, kulturális emberként is volt egy nimbusza, ő nevezte '56-ot népfelkelésnek először, ehhez több bátorság kellett akkor, mint otthoni harcos ellenzékiként a Szabad Európát hallgatni.
@The Lonewolf:

A szabad hazaköltözés lehetőségét kihasználva ti is elhúzhatnátok izraelbe.
hű látlelet egy országról az itt megjelent narancsjobbik droidok kommentjei
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem lenne baj, ha megtanulnának németül, ott a "hunhir"-nél, ugyanis NEM elég volt a szankciókból, mivel Merkel azt merte mondani az ő szájával, hogy Németország nincs felkészülve a szankciók bevezetésére. A gyáriparosok pedig azt KÉRTÉK, hogy fontolja meg a szankciókhoz való csatlakozást. Egyébként minden stimmel...
K.Béla pedig nem lezárt ügy, maradjunk annyiban, hogy kicsit még vizsgálódnak, meg izélgetik aztán repül.
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Dehát pont a büdos bolsik vannak az első két helyen, nem?
Vagy szerinted ki a bolsi? Szerintem az államosító, a piaci árakat a normál gazdasági folyamatokkal ellentétesen befolyásoló antidemokratikus intézkedéseket hozó, jogállamiságot leépítő, oroszok seggnyalói, látszat nemzeti érdekvédő, valójában hazaáruló csoportok, akik ugye bolsevikként többségben vannak.
Stimmel, hogy ezek kik?
teljesen jó ez a jobbikfidesznek, akkor ezt érdemlik és ez kell nekik:

Andy Vajnáék elnyertek mindent az állami Szerencsejáték Zrt. elől

Vajna és a debreceni focicsapat tulajának fia megbízható adófizető, ezért járt nekik a koncesszió.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F05%2F26%2Fandy-vajnaek-elnyertek-mindent-az-allami-szerencsejatek-zrt-elol%2F
Szép írás!

Mintha egy apró momentum elkerülte volna a szerző figyelmét!

51,5% A FIDESZRE SZAVAZOTT!

Komolyan írsz egy elemzést(elmélkedést) az EP választásról és a kontinens legnagyobb arányú győzelméről elfelejtkezel említést tenni?

Értem.

Nem érted.

Más:

Egy országos választás után pár héttel 29%-os részvételt produkálni nagyon is jó eredmény.
A szomszéd 13%-os eredménye, az leszarás.
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Sajnos most fejeztem be a kommentelést, mert gondolkodni képtelen emberekkel nincs miről beszélni. Neked is ajánlom figyelmedbe az alábbi linket: index.hu/kulfold/eurologus/2014/05/01/30_dolog_ami_nem_lenne_az_eu_nelkul/
Egyébként, meg téged is tahótlanítottalak.
Lesöpörte a rendőrség Bajnaiék feljelentését az MNB ügyében

Az Együtt-PM hűtlen kezelés miatt tett feljelentést, miután lapinformációk szerint a nemzeti bank százmilliárdnál is többet költ új ingatlanokra, egy Guarneri-hegedűre és egy Bruegel-festményre vagy a Design Terminál és a Zeneművészeti Egyetem támogatására. A rendőrség nem vizsgálta érdemben az állításokat.

hvg.hu/gazdasag/20140526_Lesoporte_a_rendorseg_Bajnaiek_feljelente
@rdos: Mi az, hogy hallgat az érvénytelen szavazatokról? Bármelyik szavazókörnél megnézheted őket a neten.
@Bogyó 2: Nézd a sok hülyét! Mind szembe jön az autópályán.....

Gondolkozz egy kicsit!
Már párolog az optimizmus
Májusban kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index értéke, az üzleti és fogyasztói várakozások egyaránt romlottak.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_valasztasok_utan_mar_parolog_az_optimizmus.581700.html
@Kón Bandit: nem baj, nektek ott jó. EU meg kell a fenének. kérjél majd vízumot Ausztriába, és 5 évente kapsz 50 eurót. ez kell nektek, akkor minek szavaztok EP képviselőkre?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jobbikfidesz? LOL! Ezek nácik, mi? A sok egykori pártag és másvallású, akik a fideszben és holdudvarában, valamint a befektetőik között vannak, mind nácik? Ez igen! :) Egyébként lehet benne valami. De ez messzire vezetne.
@The Lonewolf:
főőőcííím, és a fideszjobbik trollkülönítménynek teljesítenie kell, különben nem csönget a pénzes postás ;)
Ha valaki elött eddig nem lett volna világos, hogy a Jobbikot és szócsövét a Köcsög.Infót a Putyinék pénzelik.

Zdrásztvújtye, turulszar evö tróger magyar barátaim, zdrásztvújtye...
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: Bocsika, 1982-ben végeztem a gimnáziumot, de nem voltam KISZ-tag. 1984-ben léptem be a KISZ-be a munkahelyemen, mert jó kis többnapos KISZ-es továbbképzőket tudtunk tartani nagy berúgásokkal és csajozásokkal.
@Sejk a derék katona: "az LMP már többedszer kap "támogatást" orbántól (vö választási csalás)"

Ezt a baromságot honnan veszed? Miféle választási csalás? Ki csalt, mikor és hogyan? Kár ilyen szoba-összeesküvés-elméleteket agyalni, főleg amikor Lázár pont a Norvég Alapok kapcsán basztatja az LMp-t. Te sem vagy jobb az egyszeri fideszesnél aki nem bírja elviselni, ha valakinek nem pont ua. a véleménye és Orbán-ellenesként nem tapsol az MSZp-nek vagy Gyurcsánynak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: figyelj, mit mondott Viktor? "Folytatjuk!" Ez a sok marha gazdasághoz értő, meg azt felelte: "Nélkülünk!"
"Csípem" ezeket a ballibsi kioktatásokat.

Orbánék nyilán azért nyertek toronymagasan, mert nem a belpolitikai veszekedéseket viszik ki Brüsszelbe, hanem Mo. érdekeit képviselik.

Az Index annak idején tele volt és van ballibsi gúnyolódással, holott Orbánék szép lassan a ballibsi kudarcokat sikerekre fordították. Megszűnt a túlzott-deficit eljárás, amivel Gyurcsányék 2004, azaz belépésünk óta nm tudtak mit kezdeni, pár magyar "unortodox" intézkedés az EU országok gyakorlatának része lett, Orbánéknak visszamenőleg azokat a bentragadt EU-s pénzeket is sikerült megszerezni, amiről Gyurcsányék már lemondtak.

Ezek számítanak. A ballibsi lózungokkal, ki náci, ki demokrata, antiszemitizmus, rasszizmus, pedig kitörölhetik a seggüket, ezekkel nem lehet választást nyerni.
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: pontosítva

fidesz+jobbik=nemzetikommunista diktatúra, ha a széljobb és a szélbal összeér, örülök, hogy segíthettem ;)
@Kalmár: Ja! A szar finom! Ezer légy nem tévedhet!

Gondolom a '94-es mszp győzelemről is ez a véleményed!
Varánusz
EU

Le vagy tojva, Unió!

Az EP választás első számú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra.

kep.cdn.index.hu/1/0/616/6161/61610/6161032_27268_871c72e110155512cba02df62904dff8_wm.jpg
"További érdekes tanulság, hogy az elkötelezett Jobbik szavazókat mennyire nem tántorította el a KágéBéla ügy."

Hát azért csak elvesztettek április óta 6-7%-ot. Ha nem pont mostanra esne a baloldal átrendeződése, nem sikerült volna megcsípniük a második helyet úgy, hogy az első helyezet háromszor annyi képviselőt küldhet Brüsszelbe, mint ők.
A habzószájú öszefogáspártiak valahogy elmaradoznak a parlamenti választások óta. Pedig feltenném a kérdést, hogy akkor ez most így jó? Meglepett bárkit bármelyik eredmény? Ha a szemellenzőt felcsatoljuk, akkor a világ kitakart része már nem is létezik?

Kibaszott pipa vagyok, és az MSZP meg a DK elmehet a csába! Kézenfogva követheti őket a mélyentisztelt politikai színház, szavazóstul, politikusostul, újságíróstul.

Éljünk agy nélkül, mert úgy kellemesebb!
@Bogyó 2: Szavazókörnél meg. Melyik sajtóttermékben láttál hasonló százalék számítást? Elég ha priviben küldöd a linket, mert érdekelne.
... attól függetlenül én inkább a baloldalhoz húzok, csak arra a szavazásra mennék el, ahol arról szavaznánk, hogy kilépjünk-e az Unióból! Elegem van már abból, hogy az Orbán-kormány sz@rkavarásai miatt a magyar polgárokat szopatják ...
@♔bаtyu♔: szép, szép de néhány konkrétumot a kincstári szöveg helyett...
tudjuk, a "szoclibek" szarok voltak, láccik is az "eredményeiken". de a fidesz faszasága meg nem láccik a gazdaságon.
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust:

"A Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress (CAP) 2011 óta folyamatosan pénzeli a Haza és Haladás Alapítványt. A Heti Válasz még 2012-ben írta meg, hogy a Bajnai Gordon vezette alapítvány Soros György közvetett és közvetlen támogatását élvezi. Az alapítvány ezután hozta nyilvánosságra, hogy 2011-ben 209 ezer eurót, 2012-ben pedig 228 771 dollárt, összességében mintegy 110 millió forintot kapott a CAP-tól, amelynek egyik alapító ötletgazdája a magyar származású üzletember volt. Bajnaiék akkor ígértet tettek rá, hogy folyamatos tájékoztatást fognak adni a jelentősebb támogatók kilétéről. Az mno.hu ezzel kapcsolatban ismét megkereste a pártot, ahol csupán annyit közöltek: közzé fogják tenni a 2013-ban nagyobb összeggel támogató szervezetek és magánszemélyek nevét, valamint e támogatások összegét. Az mno.hu összességében egymilliárd forintnyi támogatása vonatkozó kérésére Bajnaiék azt válaszolták: „ennek az összegnek a töredékét” kapta az alapítvány a CAP-tól."

"Soros pénzeli a kormányellenes civil szervezeteket is

A Heti Válasz derítette ki tavaly, hogy Soros György alapítványai és a befolyása alatt álló úgynevezett Norvég Alap összesen nyolcszázmillió forintot osztott szét a kormányellenes civil szervezeteknek, illetve a Bajnai Gordon köré csoportosuló „független civileknek” – így többek között a Társaság a Szabadságjogokértnak, a Haza és Haladásnak, a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen, a Mona nevű feminista szervezeteknek, illetve az Átlátszó.hu-nak."
@Bogyó 2: naivkám:))))

a lempet orbánhozta létre a választani nemtudó birkáknak...
@♔bаtyu♔: te ez ugyanaz a soros, aki Orbánt is "pénzelte"? vagy ez egy "másik" Soros?
@nincs_itt: Nézd, az itt nem sokat számít, hogy erről TE mit gondolsz.

Valójában az sem, hogy Orbán erről mit gondol. Az számít, mi van. Amit leírtam, az VAN.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Érdekes, hogy a sok fidesz/jobbos hordabaromnak soha sincs reakciója arra, amikor bolsizik, hogy a Fidesz tele van volt MSZMP-s káderrel. Ha nem beszélünk róla, akkor nincs.
@nincs_itt: A srác problémázik azon, hogy a Jobbikot pénzelik.

Én csak mutattam neki, hogy "őket" is pénzelik.
@The Lonewolf: de az, mégpedig nagyon főcímes. Azért estek be ennyien
@DarthVader: Most képzeld el, milyen hihetetlenül izgalmas lenne ez a blog, ha három ballibsi beszélgetne arról, hogy Orbánék milyenek.
@♔bаtyu♔: Orbánék nem ezért nyertek, hanem azért,mert az emberek még fásultabbak mint eddig, jól látható a részvételi arányokon, ellenben a fidesznél tök mindegy mit mondanak, a híveik akkor is odahúzzák az X-et, s alacsony részvételnél felértékelődik a klientúra, az ellenzéki pártok nem tudnak kellő alternatívát mutatni, részben külső körülmények hatására részben saját hibáikból megroppantak 2010-re és Orbánék a földön fekvőt fejberúgva gyakorlatilag kiiktatták, csak annyira életben tartva őket, hogy meglegyen a látszat.
Gyurcsány, Bajnai mögött anno nem volt 2/3-ad, a fidesz minden reformot megtámadott és megfúrt, semmi kompromisszumot nem mutatott és a minél rosszabb gazdasági teljesítményben volt érdekelt, lásd a fideszes önkormányzatok nyakló nélküli eladósodottságát. Amire egyáltalán nem volt ilyen mértékben szükség, nem a mindennapos megélhetésekre kellett a pénz, elég megnézni a többtízmilliárdos adósságából nemrég konszolidált Debrecent, a felelősen gazdálkodók szája meg be van fogva országos szinten ennél kevesebb pénzzel.

A GYurcsány-érában a Fidesz folyamatosan panaszkodott az Eu-nál, semmivel se csinálták ezt másképpen, mint a mostani ellenzék, csak emezek több alappal tehették és ezért születtek határozatok, jelentések.

Az "EU tanul tőlünk" megint egy fideszes önámítás, több dolog marginálisan előtte is létezett, meg teljesen más módon van tervezve vagy valósul meg, ha a részleteket nézzük, pl. a sokat emlegetett angol rezsi-ügy.

Lózunk ügyben meg a "kommunisták mind ott lesznek"-nél nem kell nagyobb egy államosító, egyeduralmi törekvéseket, jogállamiságot leépítő, rezsit egyértelműen csak népszerűség-hajhászásból csökkentő politikustól.
Vona ezt találta mondani a 14%-os gyogyós-válogatottjára, hogy:

"Ma a Jobbik Magyarország második legerősebb pártja"

Köcsög.Infó nyeleven ez úgy szól, hogy "második erövé vált a jobbik..."

A 14%-os brigád :))))

Nyehehehehhehehehhehehe
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne lásson már itt mindenki összeesküvéseket, csak annyiról van szó, hogy az európai szélsőjobbot az oroszok pénzelik, míg a liberálisokat az amerikai zsidók...
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Dehogyis, mindenki tudja, hogy ez az MSZP volt. Vagy Bajnaiék?

Csak jól titkolják:))))
@♔bаtyu♔: Én egy jobboldali érzelmű, neveltetésű stb. választópolgár vagyok pl, aki sem a populistákra, sem a nácikra nem hajlandó szavazni, na?
@miva?: ne zavard meg, ez a kérdés nála szabálytalan kivételt fog okozni a rendszerében ;)
@Bogyó 2: ja értem. A fásult emberek elmentek 30 fokban szavazni és fásultságukban úgyis mindegy alapon szavaztak Orbánékra.

Orbánék pedig Gyurcsánynak és Bajnainak álcázva magukat jó nagyot rúgtak a földön fekvő MSZP-be.

Szerintem keresd meg az Index szerkesztőségét, örülni fognak annak, hogy politikai témákban újabb szakértő bloggerre találtak. Elférsz a többi mellett:)
addig ebből az országból nem lesz semmi, amíg ugyan ezt el nem lehet mondani a fideszről is, és most nem azt mondom, hogy jöjjenek a széljobbalok helyettük...

Itt van egyetlen ábrán
az MSZP tragédiája
A szocialisták visszaestek oda, ahonnan 1990-ben, a rendszerváltáskor indultak.

www.origo.hu/itthon/20140525-az-mszp-tamogatottsaganak-alakulasa-1990-ota.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
@miva?: És akkor mi van? Magánügy, ki nem szarja le?
@Online Távmunkás: Valahogy így, éppen ezért nincs az MSZP-nek valamiféle liberálisokat teljesen kizáró, pld. szociáldemokerata különutas politikával esélye.
és a lényeg:

Így vágja tönkre a középosztályt a válság
Cinkotai Norbert 2014. 05. 25. 09:00

Az tény, hogy a válság elég rosszul jött a középosztálynak, viszont még az ebből való kilábalásból is látszólag rosszabbul jönnek ki, mint a legfelsőbb, vagy éppen legalsóbb rétegek.

www.investor.hu/news/trading/20140523-igy-vagja-tonkre-a-kozeposztalyt-a-valsag.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=cimlapi_box&utm_campaign=sec
@♔bаtyu♔:

Az alapvetéssel van a probléma, tezsvérem:

"A Heti Válasz derítette ki"

Már csak az érdekel, hogy mikor lesz megint helyreigazítási ítélet ellene :)))))

hetivalasz.hu/itthon/helyreigazitas-44722/?mid=5780878

hetivalasz.hu/itthon/helyreigazitas-70489/

www.168ora.hu/itthon/gyurcsany-ferenc-jogerosen-pert-nyert-heti-valasz-ellen-122973.html

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=89423

Nyehehehehehhehe turulszerevö kretének, nyehehehehhehe
@rdos: Sajtóterméket nem láttam. Szerintem nincs is még ilyen összesítés, hivatalos végeredmény még nincs. De véletlenszerűen is érdemes megnézni a szavazóköröket, jelentéktelen a számuk. A delegáltak is azért vannak, hogy lássák, mit minősítenek érvénytelennek,bár szerintem a sima önkormányzat által választott bizottság is normálisan tudja kezelni a dolgokat. Ha nem bízunk bennük, akkor az is felvetődhet, hogy teljesen meghamisítják a jegyzőkönyveket, s kár itt érvénytelen szavazatokkal bíbelődni. De ez marhaság, mert ezt még a Fidesz se tudja és akarja megszervezni. Pedig ha valamikor ilyet lehetne csinálni, most leginkább, de ettől szerencsére nagyon messze vagyunk, s ilyen környezetben nem is lenne értelme.
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Persze:

"Az mno.hu összességében egymilliárd forintnyi támogatása vonatkozó kérésére Bajnaiék azt válaszolták: „ennek az összegnek a töredékét” kapta az alapítvány a CAP-tól."

Pereljék akkor Bajnait is nyehehe:))
@♔bаtyu♔: Magánügy, hogy a liblingjeid egy gusztzstalan populista és egy fasiszta párt? Igazad van. AZ nem magánügy, hogy kb 30% szavazópolgár ki van zárva a demokráciából, mert a szocikra nem szavaz, ti meg gusztustalanok vagytok, és minden jobboldali kezdeményezést a királyod kamupártokkal, egy a táborral, és egyéb vállalhatatlan eszközökkel ellehetetlenít. Ez sztem annyira nem magánügy!
@Online Távmunkás:

Nagyon helyes. Azokat valszeg nem az oroszok pénzelik a Jobbikkal ellentétben.
@miva?: Mielőtt nagyon felizgulnál, az én liblingjeim azok, akik TELJESÍTENEK. Azaz akár Gyurcsányék is LEHETTEK volna, ahogy másik kétmilliónak is.

Téged miért zártak ki, nem mehettél el Gyurcsányra szavazni vasárnap?
"Szerintem amíg Mesterházy ecpec kimeheccel számolgatta a lemondok-nemmondokot"

Bizonyára. :D :D :D

Az pedig a valóságtól teljesen elrugaszkodott elképzelés, hogy mióta a párt szembesült azzal (Szonda Ipsos), hogy a népet egyáltalán nem érdekli az MSZP, nyerési esélyük zéró (0), szépen megbeszélték maguk között, hogy akkor Mesterházy és csapata elviszi a két buktát (OGy, EU), aztán felmarkolja a zacskó pénzt, mintegy végkielégítésként, az öregeket nyugdíjazzák az EU-ba vagy akárhová, a 6 milliárdos pártadósságot meg rálőcsölik a pártra (a fiatalokra, ha vannak ilyenek), nesze nektek, utánunk az özönvíz alapon, kezdjetek vele, amit akartok.

Micsoda gondolat, hogy ezek ez a párt becstelen, aljas, cinikus, képmutató vezetőivel ilyesmire vetemedne, hogy Mesterházy "van az a pénz"-alapon állt oda bokszzsáknak.

Ugyan már, ki gondolna ilyet! :D
@♔bаtyu♔: Gyurcsány inkább neked való :D
Teljesítenek? Azért a tényeket elemezgetve feltűnik, hogy lassan albánia is beelőz, persze ez a királyi médiából nem tűnik ki. Pontagyú
@Bogyó 2: "a kommunista vagy a jobbos keresztény maszlag csak felszín a valódi birodalomépítő imperialista törekvések fölött."

Nyugodj meg. Az ejúúúú mögött álló erők birodalomépítő törekvéseit leplező demokratikus és ballib maszlagot nem nagyon lehet túlszárnyalni. :)
@miva?: Fogod te még szeretni Ferit, mert hetek kérdése, hogy felküzdje magát az MSZP lehetséges elnökeinek sorába.

Nézzél már a 2010-es és a 2014-es eredményre te ostoba, mielőtt engem pontagyúzol.

Ennyire nem esik le neked miért is buktatok meg és még mindig miért nem tudtok kijönni a kukából, te nagyonértelmes????
"Jó, én is tudom, 26% az 26% (...) A kormányváltásra így is, úgy is zéró volt az esély"

Ennyi, meg egy bambi. Most jól elrecskázik rajta az ún. balliberális sajtó és közönsége azon, hogy ehhez a combos eredményhez ki tett hozzá mennyit, addig sem arról kell beszélni, hogy az egész konglomerátum Mesterházytól Bajcsányon át a legutolsó mandátumvadász PM-esig együttesen szopott megint egy orbitálisat.

Az ún. jobboldali sajtó és közönsége meg lelkesen fújja a levegőt a parázs alá, mert nekik aztán szebb álmuk sem lehet, mint elnézni, amint a (sokadszorra is) rongyosra kitömött ellenfél azon vitatkozik, kinek volt nagyobb szerepe a becsületgólban.
@miva?: Ja és még mindig nem mondtad miért zártak ki téged a demokráciából?

Vagy csak mantrázod valami ballibsi politikus baromságát? Mert őt valóban kizárták, csakhogy nem Orbán, hanem a választók.
@Attitude Adjuster:

"Az ún. jobboldali sajtó és közönsége meg lelkesen fújja a levegőt a parázs alá, mert nekik aztán szebb álmuk sem lehet, mint elnézni, amint a (sokadszorra is) rongyosra kitömött ellenfél azon vitatkozik, kinek volt nagyobb szerepe a becsületgólban. "

Igazából valahol már unjuk:))))
"Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van..."
Meg kéne nézni az EP választás eredményeit a többi országban. A helyes megállapítás az, hogy az átlag EU polgár ezt gondolja, és mint egy másik blogon írtam:
Ha ez az EP választás (nem kifejezetten a magyar eredmény, hanem en bloc) sem ébreszti rá a Brüsszelben tespedő bürokratákat, hogy az EU-val komoly gond van, akkor azt hiszem le lehet rövidesen húzni a rolót.
@Sejk a derék katona: "a lempet orbánhozta létre a választani nemtudó birkáknak..."

Hát persze! Sőt a Dk-t is ő hozta létre, Gyurcsánnyal! Orbánnak sokkal inkább érdeke a választani nem tudók otthon maradása, mint, hogy szirénázzanak a Parlamentben, ha így nézzük az a naív, aki minden összeesküvés-elméletet felhörpint. Orbánnak a Parlamentbe bejutásra nem esélyes kispártok léte jöhet csak jól.

A választani nem tudás Fidesz-MSZP dimenzióban egyébként is annak nem probléma aki kétbites. Aki csak fekete-fehérben lát. Aki csak jót meg csúnya gonoszt ismer. Aki képtelen árnyalatokat, színeket megkülönböztetni. Aki még éretlen a többpártrendszerre, a pluralizmusra és csak mi és az ellenségben képes gondolkodni.

Pedig ennél még Kádár is többre volt képes a híres mondásával.
és akkor most ne nézzük ki is és miért is most mondta ezeket:

"Na most akkor... Egy ekkora pofon egyre azért jó. Kiderül, hogy aki kapta, csak alszik vagy már meg is halt. A pofont az MSZP kapta, az összes többi párt elszámolhat valamilyen sikerről. Az persze tanulságos, hogy már egyik sem a Fideszhez méri magát, és a demokratikus pártok sem izgatják nagyon magukat a Jobbik miatt. Én nyilván az MSZP felrázásában vagyok érdekelt, vagy egy teljes baloldali újrarendeződésben, mert a mostani megerősödés ellenére is látok növekedési plafont a DK és az Együtt-PM fölött is. Ha viszont jelenleg 3 közepeske méretű párt létezik a bal-dem. oldalon, akkor:

1.egymás nélkül nem rúgnak labdába az önkorm. választáson, de a szélsőjobb visszaszorításában sem.

2. Valamilyen közösen támogatott ernyőszervezet révén vagy más módon ki kell dolgozniuk az azonnali, öntevèkeny szociális segítségnyújtás akcióit,módszereit a leszakadók, nyomorgók, éhezők számára mert számuk nőni fog, és nem várhatnak 2018ig..
Fotó: MTI / Kovács Attila

3. Hozzanak létre együtt alternatív parlamenteket, vitafórumokat országosan és helyben, mert a parlament és a Fidesz vezérelte önkormányzatok nem adnak majd helyet az értelmes vitának, és a közélet iránti érdeklődés, a demokratikus készsègek és igények 4 év alatt végleg elsorvsdhatnak.

4.Az MSZP vegye észre, hogy a baloldalon történt átrendeződés nem az áprilisi vereség folyománya, hanem azé, ami ápr. óta történt illetve nem történt meg. Nem látszottunk képesnek sem az önreflexióra, sem a változàsra.. A választmány most is csapdába került. Ha elfogadja az elnökség lemondását, szabályaink szerint ki kell írni az alulról felfele történő, teljes tisztújítást, ami nálunk kb. 3 hónap. Ha az önkorm.választások miatt ettől megijed, nem fogadja el a lemondást, a süket és vak párt képét mutatjuk, a majdnem vagy egészen halottét. Ennél minden jobb. Ha csak... Ha csak nem találunk 'unortodox'megoldást: pl. rendkívüli kongresszus változtat a szabályokon, vagy meghatározott időre átmeneti vezetést bízunk meg stb. De ha nem mutatunk életjeleket, mozgást,változást, mindenki elkönyveli: halottat ért a pofon. Nem szeretnék merő tapintatból és fegyelemből halkan, lábujjhegyen járkálni a saját kiterített testünk körül".

hogy ne érje szó a ház elejét:

hvg.hu/itthon/20140526_Lendvai_Egy_ekkora_pofon_egyre_azert_jo
@Bogyó 2: Jókora szakértő lehetsz te. Orbánnak 1998 óta éppen az a jó, ha a lehető legtöbben mennek el szavazni. Az éppen a kis pártoknak nem jó.
-no comment-

Lévai Anikó gratulált Tereskovának az Orbán-portrés kiállításért?
10382524_787198414626358_745757940172214812_o

A Godot Galéria vendégkönyvébe írt az miniszterelnök állítólagos felesége. Tereskova 57-szer festette le Orbán Viktort, majd kirakta a képeket a falra.

444.hu/2014/05/26/levai-aniko-gratulalt-tereskovanak-az-orban-portres-kiallitasert/
@Muad\\\'Dib: "Ha ez az EP választás (nem kifejezetten a magyar eredmény, hanem en bloc) sem ébreszti rá a Brüsszelben tespedő bürokratákat, hogy az EU-val komoly gond van, akkor azt hiszem le lehet rövidesen húzni a rolót."

Pontosan. Miközben a bogyókák löki itt is a sódert, hogy milyen fasza minden és, hogy a jónép mennyire akarja a mostani szartákolmányt. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nyugodt vagyok. Pont azért mert az EU-birodalom részei vagyunk, mégha rosszul is esik, hogy egyesek nem fogják fel az előnyeit. Mert ebben a "birodalomban" az emberek jobban élnek mint másutt. Mert itt vannak a világ legélhetőbb városai. Mert itt él az átlagember úgy, aminél nem sok helyen jobban, ha van ilyen egyáltalán, de azok nagy része is ebből a kultúrából kinőtt ország. Mert még egy ország sem lépett ki, de mindig vannak, akik bebocsátásra várnak.

Ha majd Oroszországban élnek jobban az emberek és a dán, holland menekültek kérik a bebocsátásukat a szentpétervári repülőtéren vagy Königsbergben, majd akkor kezdek idegeskedni. De egyelőre ez csak egyes magyar jobbos fejek vágyálmaiban szerepel így, amúgy nem is értem miért, mi a fenét sznek ennyire Nyikolajon és Szásán, teljesen elfelejtve amiről eddig habzó szájjal beszéltek Wass Albert olvasása után.
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Marine Le Pen is bevallottan csodálja Putyint... Biztosan csak véletlenül emlegették az EP-választások előtt, hogy ők fogják vezetni az oroszbarát szélsőjobb frakciót Brüsszelben...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na, ez legalább valamiféle helyzetelemzés, nem pedig céltalan nácizás.

Nézzük a célokat:

1. meglévő erők egyesítése
2. szavazótábor növelése 25-30%-ról 50 fölé

Nézzük a problémákat:
1. Gyurcsány nem jó integráló erő, amit ő viszont nem ismer el. Viszont kb. 5%-nyi tömeget leköt

2. Bajnai dettó, kb. 2% tömeggel. Ez összesen 7%

Mondanivaló:
Ki rasszista, náci, demokrata NEM mondanivaló, hanem a mondanivaló hiányában pótcselekvés, maguk a ballibsi szavazók sem erre buknak, a többi pláne nem.

Mondanivalók: Közbiztonság, cigányok integrációja, oktatás, gazdaság, munkahelyek, REZSICSÖKKENTÉS!, stb. De nem efféle lózungok, hogy "növelni kell a munkahelyek számát", hanem konkrétumok.

Na persze ott a rossz hírnév, azt is le kell küzdeni személycserékkel, a múlt látványos tagadásával, stb.

remélem, a ballibsik megköszönik, hogy SEGÍTETTEM.
@♔bаtyu♔: "ja értem. A fásult emberek elmentek 30 fokban szavazni és fásultságukban úgyis mindegy alapon szavaztak Orbánékra."

Nem érted. Nem a fásultak mentek el szavazni, hanem a pártkatonák, a 2018-as szavazatukat már most előre borítékolhatók, a klientúra. Alacsony részvételnél ezek szavazata felértékelődik. Pont ezért akartak regisztrációt is.
Ugyanaz lesz mint Kádáréknál. Az emberek érzik, hogy nagyon nem lehet mit tenni, s érdektelenné válnak, a rendszer keretein belül csak a túlélés érdekli őket, nem hisznek abban, hogy tudnak a rendszeren változtatni. A klientúrának meg fontos érdeke a rendszer fenntartása, ezért ők elmennek. Másik része meg a párthívők, jobboldalon a hit mindig erősebb a racionalitásnál, ezért a Fidesznek másik jobboldali párt híján mindig lesz egy tábora, akiktől akármit csinálhatnak.
@Bogyó 2: Szerintem te paranoiás vagy.

Ha valaki az EU-ban helyezkedik, bírálja, mert jobb poziciót szeretne magának, az nem EU ellenes, hanem okos.

Te ennyire nem gondolkodsz el, miért nyernek zsinórban Orbánék? Azt hiszed, hogy csak hazudniuk kell a Magyar Nemzetben?
" Nyugodt vagyok. Pont azért mert az EU-birodalom részei vagyunk, mégha rosszul is esik, hogy egyesek nem fogják fel az előnyeit. Mert ebben a "birodalomban" az emberek jobban élnek mint másutt. Mert itt vannak a világ legélhetőbb városai. Mert itt él az átlagember úgy, aminél nem sok helyen jobban"

Ez viszont a két, világháborúnak kikiáltott kontinentális polgáháborút leszámítva pont így volt az EU nélkül is.
@♔bаtyu♔: figyelj tényleg nem számít mit gondolunk.
az EP szavazósdit is megnyerte a fidesz, mindezt "g@ci únió, lépgyünk ki!" retorikával.
ez titeket fidesz szavazókat is minősít.
@Bogyó 2:

"Másik része meg a párthívők, jobboldalon a hit mindig erősebb a racionalitásnál"

Nem csak a jobbodalon, sőt. Még mindig tíz-, ha nem százezrek szendevélyesigazságbeszédeznek, meg bajnaikihúztagödörbőlagazdaságotoznak.
@Muad\\\'Dib: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szerintem nem lenne baj tájékozódni, más EU tagországok polgárainak véleményéről EP ügyileg!
Sok-sok kritikát, sőt ellenvetést hallanátok. De legyünk őszinték, az EU-ban jobb mint kívüle.
Emlékeztek talán, mekkora "ellenállás" volt, amikor Németo.-ban bevezették a D.mark helyett az eurót. Valahogy megértették, hogy nem akkora baj ám az átlagpógárnak. ez csak egy példa volt.
@♔bаtyu♔: " Jókora szakértő lehetsz te. Orbánnak 1998 óta éppen az a jó, ha a lehető legtöbben mennek el szavazni. Az éppen a kis pártoknak nem jó. "

Jókora. A kis pártoknak valóban nem jó. De Orbánnak se. Ugyanis a legnagyobb részvétel 2002-ben volt,(70%) fölött, utána 1994-ben, aztán 2006-ban. Szerinted melyik volt jó Orbánnak ezek közül ha már nem én vagyok a szakértő hanem te?
@Bogyó 2: Na látod ami jókat felsoroltál azt pont nem a Konbendit és Schulz féle EU birodalomnak köszönhetjük. Amit nekik köszönhetünk arról kérdezd meg esetleg a görögöket, spanyolokat, íreket vagy az angol Farage szavazókat. :)
@♔bаtyu♔: Értem, szóval a Jobbik nem Eu-ellenes, ugyanis az orosz ellenpélda annak kapcsán jött fel, ha figyeltél (esetleg).

Tehát az Eu zászló jobbikos képviselők általi kihajigálása a Parlamentből is csak egy baráti gesztus volt.
@Bogyó 2: A Fidesznek ennyi pártkatonája nincsen. Az persze tény, hogy van egy stabil kb. 35% akik mindig elmennek szavazni és a büdös életben nem szavaznak ballibsi pártokra, de ezek mindig is megvoltak és ezek nem fideszesek, mert mindig a jobboldal vezető erejére szavaznak, akik MOST éppen Orbánék.

Ugyanez az érzelmi mag megvan a ballib oldalon is, csak ott mivel nem egyesültek, a mag is szóródott. Továbbá a kihaló nyugdíjasokkal ott csökken. De kb. stabil 20% ott is megvan.

Szóval a többi dönti el a szavazást, viszont a többi EREDMÉNY centrikus.

Tehát, én most a Jobbikra szavaztam, mert úgy voltam vele, Orbánék stabilak, viszont azt akartam, hogy a jobbikos Kovács bekerüljön. De én sem vagyok fideszes, azért szavaztam volna mégis rájuk, mert SZERINTEM (és nem valami ballibsi szerint) okosan és határozottan képviselték az elmúlt 4 évben a magyar érdekeket.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy szükségük van egy "tolóerőre", ne lustuljanak el, ez pedig a Jobbik.

Azért a Jobbik, mert az valós problémákat vet fel. Én nem szeretném, ha Orbánék legfontosabb problémája az antiszemitizmus és efféle marhaságok lennének, miközben ezer más fontos dolog van. Ezért nem jók számomra a ballibsi pártok "tolóerőnek".

Sok szavazó gondolkodik így, ahogy én.
@nincs_itt: Nem, a Fidesz "Több tiszteletet Magyarországnak" retorikával nyerte meg. de legfőképpen elmúlt 4 évnyi munkájával.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért nem lépnek már ki a görögök? Könyörgöm, lépjenek már ki! A spanyolok is, meg az írek is! Rajta!
Ja, hogy az ottani Jobbik akar kilépni, van aki meg mégsem? A Farage-szavazók pont azért akarnak kilépni, mert nem akarják, hogy te ott dolgozz, nem akarják, hogy a te utadat, hídadat, színházadat ő fizesse. A Jobbik meg azért, mert nem akarja, hogy itt angolok dolgozzanak, meg magyar fejlesztési pénzből építsék Londont? Teljesen mások az okok.
@Bogyó 2: Ez ugyanolyan kamu mint pld. Fico 2 évvel ezelőtti Eu ellenes plakátjai.

nem kell mindent szó szerint venned sem jobb, sem baloldalon.

Az pedig nyilvánvaló, hogy ha létezik szabad "szegmens" pld. az EU ellenesség felől, akkor konkrétan oda is lesz jelentkező, nem biztos, hogy a Jobbik.

A demokrácia lényege az, hogy ez egy piac kereslettel, kínálattal. Ha azt látod, hogy akar valamit egy csomó ember, élére állsz és ha szerencséd van, akár nagyon nyerhetsz is.

Csak ebbe visznek érzelmi elemeket.
@nincs_itt:
A probléma az, hogy a szavazat eredményei azt mutatják, hogy az embereknek elegük van abból, hogy a bürokratáik piszlicsáré baromságokban döntenek a tagországok helyett, míg a komoly ügyekben nem mernek döntést hozni se pro se kontra (például a devizahitelben felmerült kérdések). Ráadásul számolatlanul öntik a pénzt ki az ablakon baromságokra, semmiféle eszközük nincs arra, hogy ellenőrizzék ki hogy lopja el a támogatásokat, de arra van energiájuk, hogy pl. a magáncélra főzött pálinkával foglakozzanak. Miért nem azzal törődnek, ha már velünk vannak elfoglalva, hogy a komoly támogatásokat a belépésünk óta szinte kizárólag ilyen-olyan megvesztegetésekkel lehet megnyerni. És nem mi vagyunk az egyetlen ilyen ország. Valójában a padlás már tele van az EU vízfejének a pótcselekvéseivel, miközben a gazdag országok polgárainak abból van elege, hogy az ő pénzüket öntik ki az ablakon a szegény országoknak pedig abból, hogy az "elit" lenyúlja az összes hozzájuk érkező pénzt.
@Attitude Adjuster: "Ez viszont a két, világháborúnak kikiáltott kontinentális polgáháborút leszámítva pont így volt az EU nélkül is."

Igen, de ugye ott volt a kivétel. Azóta pont azért nem volt háború, mert a II. világháborút okosabban zárták le a győztesek mint az elsőt. Nem alázták meg a németeket, nem taszították őket olyan nyomorba, amiből csak a háborús gazdaság húzta ki őket, hanem enélkül is 20 év múlva jobban éltek mint a győztesek. Az EU elődjeként létrejött SZén- és Acélközösség olyan érdekközösséget hozott létre, ami értelmetlenné tette az egymással való háborúskodást. A vám megszüntetése, a szabad kereskedelem olyan előnyöket hozott, hogy sorra jöttek a többiek is, különösen azért, mert egyre égetőbbé vált a verseny tartása a nagy belső piacú országokkal szemben, s Kína, India feljövetelével ez még inkább így van. Az egymás között egységes belső piac megszűnésével Európa menthetetlenül veszíteni fog, de még ezzel sincs könnyű helyzetben.
@♔bаtyu♔: lelked rajta, ha így gondolod. de azt azért belátod, hogy jelenleg qrvára nincs mit "tisztelni" Mo.-on, mert az nem úgy megy, hogy Orbán odaáll és követeli a tiszteletet. Megnéztem a részvételi adatokat, országonként bizony az a 27% körüli mo.-i részvétel, nem parancsol komoly tiszteletet.
Továbbá, én nem látom, hogy Mo. fejlődne, az átlag bér még mindig 5-700 euró/hónap körül mozog, de az árak tényleg EU-s árak.
csak érdekesség képpen, mert ma reggel tankoltam, 95-ös benzin 10 centtel olcsóbb Mo.-on, mint Németo.-ban.
A húsárak is csak 10-15%-al alacsonyabbak ott Mo.-on.
Milyen eredményekről beszélsz?
@Muad\\\'Dib: Na pont ezt írtam én is! Hidd el, nem csak ott Mo.-on van tele a púpja sokaknak az EP bürokratákkal...
De 1979! óta folyamatosan csökken a német részvételi arány is az EP választásokon.
A poszt alaphangja, miszerint az EU nem érdekli a magyarokat (kit érdekel?), de nem azt jelenti ez, hogy az EU a szar, hanem a magyarok..:)

...tipikus balliba felhang, nagy sikereik fő oka ez a magargyülölet.
@nincs_itt: Hehe. Az EUnak kell kivívni a tiszteletet kelet európában, nem fordítva. Kelet európa mindenben jobban teljesít, mint a régi EU országok.
@Kón Bandit: Huhh, de tudod mit beszélsz? Mesélj már, termelő üzemek Mo.-on, amelyek magyar tulajdonúak és a termékeik iránt akkora a kereslet, hogy nem győznek beruházni?!
Csak nem az Audi, Mercedes, GM(Opel) üzemekre gondolsz? Így megugrott az új autók iránti kereslet ott Mo.-on? Csak 2013-ban 64 ezer magyar telepedett le Németo.-ban. Ez is azért lehet, mert annyira jó ott...
Szerintem nyugodj meg, ülj le, igyál egy kávét.
@nincs_itt: Az eredmény az egy relatív dolog, azt jelenti, hogy valamihez képest egy előrelépés.

2010-hez hasonlítva 2014-et egyértelműen beszélhetünk eredményekről.

Mo-t a külföldiek személy szerint idáig is tisztelték, mert a magyarok jó benyomást tesznek rájuk. Általánosságban udvariasak, segítőkészek, barátságosabbak, hazaszeretők, ráadásul egzotikusak is. Orbán nyilván nem is ezt a részt értette, hanem azt, hogy egy Kohn Bendit féle ne tematizálhassa az EP "közvéleményt", márpedig ezt elérte.

Hanem a magyar
@♔bаtyu♔: "A demokrácia lényege az, hogy ez egy piac kereslettel, kínálattal. Ha azt látod, hogy akar valamit egy csomó ember, élére állsz és ha szerencséd van, akár nagyon nyerhetsz is."

Magyarul a saját érdekeidet képviseled, rohadtul nem a közösségét, nemzetét, csak kihasználod azt, hogy ők miben hisznek és csak annyiban teszel nekik eleget, amennyire az téged hatalomban tart.

Tipikus fideszes gondolkodás. Nem, ez nem a demokrácia, ez a csőcselékuralmas-demokrácia, a populizmus, a demagógia előszobája. Ez olyan mintha beszüntetnénk a szépirodalom meg a komolyzene sugárzását, támogatását, mert az emberek többségének szappanoperákra meg gagyi disco-slágerekre van igénye. Egy politikusnak elitként kell viselkednie, aki többet lát, mélyebb összefüggéseket is ért és nem feltétlen a leginkább jónak tűnő megoldást ajánlja, mert a legtöbben csak azt érik fel ésszel. Felelős hazafiként kell politizálnia, ami azt jelenti, hogy meg kell tudnia különböztetni a jó célokat a népszerű céloktól, mert azok nem ugyanazok.
Persze demokrataként a többségnek kell majd kiválasztania az utat, de senkiházi hatalommániás, aki csak élére áll népszerű céloknak, akkor is, ha az láthatóan tévút. Egy felelős politikus felhívja a veszélyekre a figyelmet akkor is, ha az nem népszerű és ha ügyes is, akkor meg tudja győzni a tömegeket az igazáról. Ez az igazi politikusi teljesítmény és a hazafiság, nem az, hogy mindig azt képviselem, aminek a legnagyobb a népszerűsége. Az csak egy önző hataloméhes viselkedés.

Az első világháborúban nagy volt a harci kedv, népszerű volt a háború szorgalmazása.
Felelős hazafi támogathatta a háborút? Szerintem nem, s két év múlva be is bizonyosodott az igazuk, mert a hazatérő rokkantak és halotti értesítések után kijózanodtak a tömegek is.
@♔bаtyu♔: Hogy értené a balliba mi az eredmény, amikor életében nem dolgozott? Igy az adóváltozásokat sem nekik találták ki.

Menjenek ojrópába talán kapnak pénzt a faszverésért, meg aztán Nyeu-t gyengíteni, Mo-t erősíteni kell..:)
@♔bаtyu♔: mondtam, ha te így látod, akkor jó. de azért 2013-ban 64 ezer magyar ment el csak Németo.-ba.
Kohn Bendit, hm, volt igaza, meg nem is... tényleg nem illik SENKIT basztatni, ez igaz.
a magyar pedig addig nem fog semmit "tematizálni", amíg legalább Ausztria, de elég lenne Szlovénia is, szintjére fel nem küzdi magát.
de ez még igen távoli, ködös lehetőség. ami csak távolodik a jelenlegi politikai elit hathatós közreműködésével.
@♔bаtyu♔: csak kiegészítésként: "a jelenlegi politikai elit" alatt 1990 óta volt összes kormányt értem!
@Bogyó 2: Senkit nem érdekel a demokrácia. Ezt ugatja a baloldal 2006 óta, de lefossa ja nép.

Annyi kell hogy hazafiak vezessék az országot. 3 ballib gigabukó után ennyi a legsötétebb kommunistának is dereng már. Mesterházy gagyogott is tegnap vmi nemzeti érdekekről.
@Bogyó 2: Hagyd a fenébe a batyuval való meddő vitatkozást. Úgysem tudod meggyőzni az egyszerű gondolkodásúakat. Nekik elég, ha a mini szterelnökük, meg mondja a tutit, mert akkor nem kell tovább törniük a fejüket a kérdésen.

Tisztán látható ez a politikában is. Senki nem gondolkozik el azon, hogy egyes Fideszes potentátoknak miből telik egyre nagyobb Pasa parki lakásra, vagy 23 milliós fácánvadászatra.
@Bogyó 2: Ne legyél már ennyire ostoba b+. Egy szöveget képtelen vagy politikai előítéletek nélkül értelmezni?

"Ha azt látod, hogy akar valamit egy csomó ember..."

Tehát nem te akarsz valamit, hanem egy csomó ember, te csak az élére állsz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy téged nem érdekel, csak a karriered érdekében csinálod. Fordítsam ezt a közérthető mondatot neked tovább????

Ezt amúgy jobb körökben közösségi magatartásnak hívják.
@Bogyó 2: Zorbán akár királlyá koronáztathatja magát. A ballib semmit nem tud tenni, meg az EU se (az EU tele van királyságokkal).

Amit a fidesz 2002 óta csinált a polgári köröktől mostanáig, azt a világ minden politikusképzőjében tanítani fogják, 'hogyan csináljunk politikát' címmel. A ballibet is, a 'hogyan ne csináljunk politikát' rovatban..:)
@Kón Bandit: Baszd meg, akkor keressetek egy jóra való diktátort, Kim Dzsong Un vagy valaki hasonló biztos jó lesz nektek. De én inkább maradok demokrata.
@Kón Bandit: "Hogy értené a balliba mi az eredmény, amikor életében nem dolgozott?"

Ezt azért kifejthetnéd bővebben, hogy mire alapozod. Szerintem érdekes eredményre vezetne egy eltartottsági ráta a pártszavazók körében. Tudod, azoknak az ellentétére gondolok, akik a piacról élnek, munkából.
@nincs_itt: Azért az nyilvánvaló, hogy pld. az Ausztria szintjére való felküzdést jobban akadályozta az, hogy 54%-ról 83%-ra nőtt hiány, az IMF hitel és az évenként nagy államháztartási hiányok jobban akadályozták mint Orbánék bármilyen intézkedése.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Pontosan. Miközben a bogyókák löki itt is a sódert, hogy milyen fasza minden és, hogy a jónép mennyire akarja a mostani szartákolmányt. :) "

Senki nem mondta, hogy minden fasza, de hogy jobb mint az oroszoknál az hótziher.

Az EP-választás érdeklődés szintjén valóban kudarc, de ez is azért van, mert nincsenek érdemleges hatásköreik. Én személy szerint egy ilyen hatáskörökkel rendelkező EP-nél feleslegesnek is tartom a választásokat, szerintem elég lenne, ha a nemzeti parlamentekbe bejutott pártok delegálnának oda tagokat a parlamenti részarányuknak megfelelően.
Ha az Ep hatáskörök jelentősen szélesebbek lennének, akkor már fontos volna a közvetlen választás, de így nem látom értelmét, hasonlóan a megyei önkormányzatokhoz. Arra is hiába szavazunk, valójában az emberek nem élik meg valódi önkormányzásként, legtöbbjüknek fogalma sincs ki a megyei elnök. Nem az ő hibájuk.
@The Lonewolf: Te sem nagyon gondolkodtál el, hogy vajon az MSZP-SZDSZ-eseknek ez miből telt.

De nagyobb baj, hogy azon sem, hogy ezek mellett miért ilyen kurva nagy az évenkénti államháztartási hiány, miért nőtt az államadósság a negyedével és ezekre még miért kellett még IMF hitelt is felvenni.
@♔bаtyu♔: ez nem igaz, mert az ÁH hiány a termelő gazdaság teljes hiánya miatt nehezíti a felzárkózást! Mo.-on jelenleg NINCS valód termelő gazdaság. Ez a legnagyobb baj! Példaként a japán hiányt hozom, de megnézheted a németet is.
@Bruteman: 'Ezt azért kifejthetnéd bővebben, hogy mire alapozod.'

A fidesz legnagyobb 2 húzására, az 1 kulcsos adóra és a családi adózásra.

1. baller pártra max. átlagbéres, egyedülállónak éri meg szavazni. 2 átlagbéres 1 gyerekesnek már nem. Meg is látszik az eredményeken.

2. olyan kombóban, ahol anci minimálbéres, apci meg ahogy mondod, a piacból él és a multinál egész jól keres, megint csak a fideszre érdemes szavazni, mert az adójóváíráson anci kevesebbet bukott, mint amennyit apci nyert. És ha gyerekek vannak akkor még jobban megéri a fideszre szavazni.
@The Lonewolf: "De én inkább maradok demokrata. "
Miközben még azt is elég nehezen viseled el, hogy egyáltalán létezik "nem demokrata" kategória is.
Kozben csak rohogok, mennyi agyhalott fideszjobbikos agyhalott lett hirtelen, de hat mondani kell az agitpropot :)
@Bogyó 2:

Nem kell mindjárt átesni a ló túlsó oldalára, az ún. "euroszkeptikusok" többsége sem akarja az EU-t (vele az egységes belső piacot, az árúk és személyek szabad mozgását, stb.) megszüntetni, az euroszekpticizmus sem az európai együttműködés elvetése, csak arra való törekvés, hogy egy ellenőrizetlen, kaotikus bürokrácia kezébe központosítsanak egyre több döntést. Még a populista EU-ellenzők sem az unió nehezen kétségbevonható előnyeit akarják felszámolni, nem az egymás közötti háborúskodás lehetőségének visszanyeréséért küzdenek, hanem a szubszidiaritás elvét lekukázó szuperállami törekvések ellen - saját munkaerőpiacuk, szociális ellátórendszereik, nemzeti különérdekei védelmében.
@Kón Bandit: "Senkit nem érdekel a demokrácia"

Igen, mindenki "apucit" várja, nem magunk akarjuk intézni a dolgainkat felnőtt ember módjára. Egyetértek, hogy így van, csak azzal nem, hogy ez így jó. Mert pont az a jelentéktelen kis városállam-halmaz, ahol ez valamikor kialakult, adott annyit a világnak, ami sokkal több mint pl. amit a kiba' nagy és hú de tekintélyes perzsa, asszír, mongol birodalom hagyott hátra.
Ez a kis félsziget, Európa, ami még mindig sokkal nagyobb jelentőségű az emberiség kultúrájában, mint a mai tekintélyelvű birodalmak.
@nincs_itt: És akkor most ebbe bele kell nyugodni? Az államháztartási hiány először is csökkenthető úgy, hogy nem megy az államadósság rovására, továbbá nem csökken, hanem nő a GDP, azaz a gazdasági teljesítmény rovására sem megy.

Lsd. 2013., de 2014 is.

Persze, nem szokványos eszközök, "unortodoxia", keleti piacok felé való nyitás és tsai.
@Kón Bandit:

"baller pártra max. átlagbéres, egyedülállónak éri meg szavazni. 2 átlagbéres 1 gyerekesnek már nem. Meg is látszik az eredményeken."

Az már igaz, ogy-választás előtt nézegettük az asszonnyal a mindenféle ígéreteket, és arra jutottunk a ballib azt ígéri, ha kormányra jut, tőlünk pénzt von el. Nem mintha akkor szavaztunk volna rájuk, ha Kánaánt ígérnek, de hogy már a kampányuk is arról szólt, hogy ki akarnak velünk, átlagbér körül kereső 'gazdagokkal' kúrni, az legalábbis vicces.
@Bogyó 2: Szerintem épp Orbánék jelentős győzelme mutatja azt, hogy itt bizony nem apucit várják. Orbánék ugyanis hoztak pár nagyon kellemetlen intézkedést is. Olyat, ami egész nagy tömegeket késztetett arra, hogy "öngondoskodjanak".
@Bogyó 2: 'Igen, mindenki "apucit" várja, nem magunk akarjuk intézni a dolgainkat felnőtt ember módjára.'

Szó nincs róla. Csak ahogy a liberalizmus szó az SZDSZt juttatja a választó eszébe, a demokrácia meg a DK-t meg az MSZP-t, addig itt olyan nem kell. Tőlük nem kell semmi, köszi.
@♔bаtyu♔: Hát basszus pont te nem érted!
Aki politikus akar lenni, az nem hülye, csak szép, hogy csak élére kelljen állnia mozgalmaknak, hanem eleve vannak saját elképzelései, víziói a nemzet (és nem csak a saját és családja, faluja)érdekéről, jövőjéről, igyekszik erről meggyőzni az embereket, s nem aszerint váltogatja az elképzeléseit, hogy éppen mi a divatos. Ez persze nem zárja ki, hogy megismerje az emberek problémáit, de jó esetben eleve tisztában van ezekkel és be tudja csatornázni mindezt a terveibe, s ezek csak részletkérdésként merülhetnek fel, hiszen eleve magától értetődően jó és normális célok vezetik.
@♔bаtyu♔: belenyugodni nem kell!!! ez világos, de a wudu-közgáz, meg az "unortodoxia" sem volt képes a magyar termelő gazdaság növelésére. Az eredmények a multiknak köszönhetőek, ráadásul annak, hogy pl. más EU-s tagállamokban megugrott az autó vásárlás. Ebben semmiféle szerepe nem volt Orbánnak és kormányának.
Az adó-rendszer átalakítása... az már érhet valamit, de csak ha sokan dolgoznak, ez pedig nem így van!
@Bogyó 2: De a ballib ideológiacentrikus politikája is teljes csőd.

Attól hogy ők kiálltak és azt mondták hogy ők a demokrácia, meg európa, senki sem fossa le a bokáját.

És nem azért, mert a demokrácia rossz, vagy Európa rossz. Hanem azért mert a ballibnek semmit sem szabad elhinni, azt sem, amit kérdez, ezt tanítja az elmúlt25 év, meg az azelőtti 40.
@Kón Bandit: Ez így van. Kétségtelenül tehetséges a hatalom megszerzésében és megtartásában, bár akor volna ez igazi, ha nem kellene hozzá ez a gátlástalanság a választási rendszert, a médiahelyzetet, az alkotmányos rendet, az önkormányzatiságot illetően.
Ha ugyanabban a jogállami rendben, ami amúgy 2010-ben lehetővé tette neki a kétharmados győzelmet, ha ugyanabban éri el ugyanezt a sikert, akkor emelem a kalapom, de így olyan mintha zseniális védőként ünnepelnénk azt aki rendszeresen felrúgja az ellenfél csatárát, csak nála van a síp is. Ez így gátlástalan és ügyes, sikeres, de nem a nemzeté a siker.
@Bogyó 2: Ezt a vitát lezárhatjuk, mert értelmetlen, ugyanarról beszélünk.
@Kón Bandit: Lehet még olyan eshetőség is, hogy apci kevesebb adót fizet, de már 4 éve nem emelkedett a bére, mert az ágazati különadó elvisz mindent.

Akkor acpi kire fog szavazni?

Vannak olyan emberek is, akik több dimenzióban is tudnak egyszerre gondolkodni. Nem mindenki vásárolható meg.

+
"1. baller pártra max. átlagbéres, egyedülállónak éri meg szavazni."

Tehát 30 alatt közel minden dolgozó embernek.
@Attitude Adjuster: De én nem is ezekről beszélek. Az ilyeneket én nem is nevezem eu-szkeptikusnak, ezzel nincs is probléma. Én az Eu-ból való kilépést szorgalmazókról,vagy az egész Eu megszüntetését kívánókról beszélek. Vannak ilyenek, és az Eu-zászló kihajigálást se tudom úgy értelmezni, hogy ők csak szeretnék megreformálni az intézményeket. Lófaszt! Akkor ha nekem nem tetszik a magyar kormány, akkor kidobhatom a magyar zászlót? Eszemben sincs! A zászló nem a kormányt jelképezi (aki amúgy szereti magát ezzel azonosítani) hanem a nemzettel.
@nincs_itt: Na persze. Orbánék utálják a bankokat, általában a multikat és ezért jól megszívatták őket.

Gyakorlatilag velük és persze velünk kifizettették azt az IMF hitelt, amit Gyurcsányék felvettek és el is költöttek.

Ez pedig nem volt kis összeg.

A GDP növekményhez nem csak az autógyárak járultak hozzá, hanem a mezőgazdaság, sőt az is, hogy te többet vásároltál. Ehhez viszont megfelelő gazdasági környezet kell. Aminek megteremtése Orbánék dolga.
@Bogyó 2: 'Ha ugyanabban a jogállami rendben, ami amúgy 2010-ben lehetővé tette neki a kétharmados győzelmet, ha ugyanabban éri el ugyanezt a sikert, akkor emelem a kalapom'

1. lófaszt emeled, hülye komcsi vagy

2. abban a 2010es rendszerben is brutális fidesz győzelem lett volna 2014ben, nem mintha nem tudnád

3. a fidesznek alkotmányos kötelessége az én szájízem szerint alakítani a választási rendszert, hiszen ezért szavaztam rá
@Kón Bandit: "Csak ahogy a liberalizmus szó az SZDSZt juttatja a választó eszébe, a demokrácia meg a DK-t meg az MSZP-t, addig itt olyan nem kell."

Egyrészt ez baj, ezen is felül kellene emelkedni, másrészt meg nem hiszem, hogy ez az ok. Akkor a kisgazda szóról mi jut az eszébe az embereknek? A kereszténydemokratáról? MDF? Márpedig tudjuk, hogy a kisgazdapárthoz képest még Fodorék Liberális pártja is nagy párt, a kereszténydemokraták meg csak névlegesen léteznek a Fidesz köpenyén.
@Bruteman: 'Lehet még olyan eshetőség is, hogy apci kevesebb adót fizet, de már 4 éve nem emelkedett a bére, mert az ágazati különadó elvisz mindent.

Akkor acpi kire fog szavazni?'

- miért, kire szavazott? Miről beszélsz?

'Vannak olyan emberek is, akik több dimenzióban is tudnak egyszerre gondolkodni. Nem mindenki vásárolható meg.'

- igy van szerencsére ott vannak a DK megvásárolhatatlan ifjú szavazói..:DDD

'Tehát 30 alatt közel minden dolgozó embernek.'

- Hát, ezek meg a Jobikra szavaztak, szopóka.
@Muad\\\'Dib:

"például a devizahitelben felmerült kérdések"

Kicsit ez olyan, mint a "világhírü a magyarok munkabírása, leleményesség, észjárása, jó konyhája, jó bora...bla-bla"

Aham persze, Magyarországon világhírü.

Csak hogy a devizahitel nem csak Magyarországon van. Van ilyen Ausztriában. Németországban, söt Japppánban is (igaz, ez nem EU).

Viszont Ausztriában és Németországban az állampolgárok kvázi ki vannak képezve-, fel vannak világosítva a deviza-hitelek buktatóból, ami okozza azt, hogy jóval kevesebben hazárdíroznak "devizával" úgy mint a tudatlan-segghülye magyar. Sajnos ez így van. Ez a mindenkori politikusaidnak a büne, ugyanis nekik az a céljuk, hogy minél kreténebb legyen a magyar társadalom, így soha nem tünik fel a prolinak, hogy a magyarnak magyar a farkasa...

Hogy értsd: Mészáros/Leisztinger/Nyerges/Simicska/Csányi/Széles/Hernádi...
@Bogyó 2: 'Egyrészt ez baj, ezen is felül kellene emelkedni'

- ne viccelj már, senki más nem volt Orbán alternatívája csak az elqró kommunista bagázs és Vonáék. Vona előre is lépett, a komcsidemokraták meg a lefolyó felé araszoltak.

Felülemelkedni? Ezt úgy érted szavazzunk Gyurcsányra, Ateszra mert időközben demoktaták lettek? Ezt érted felülemelkedésen? Muhhahaha.
@Bogyó 2: Terelhetsz, de a liberalizmus, demokrata szavakat lejárattátok.

Ma ezek pejoratív felhanggal azt jelentik, hogy ballibsi szavazó.

Ezen inkább nektek kellene felülemelkedni, hiszen ti használjátok magatokra.
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Jó nagy tévedés, az állampolgárok ott sem okosabbak, csak ott a bankok egyszerűen betartják a törvényeket. Az osztrákoknál pld. a devizahitelt a bank szinte meg sem merte kockáztatni, be is tiltották.
@Bogyó 2: "Senki nem mondta, hogy minden fasza, de hogy jobb mint az oroszoknál az hótziher."

Azt egyébként honnan szedted, hogy az euszkeptikus pártok egész Európából Oroszországot akarnának csinálni? Nyugtass meg, hogy ennyire nem szopod be a fősodratú média hülyeségeit. Ha mégis az kb. olyan lenne, mintha én hinnék a világméretű zsidó összeesküvésben.:)
@Kón Bandit: 1.Fasza gyerek vagy, meg kedves is, de a komcsi te vagy minden bizonnyal, különösen, ha a fideszt isteníted. Nem tudom nálad mi a komcsi definíciója, de valószínűleg a nem Jobbik, nem fidesz-szavazó szinonimája, ami érdekes, dehát egyszerű embereknek egyszerű a nyelvezete, orbán is ezt használja, holott ő nagyon jól tudja mekkora néphülyítés ez, de ugye ő felemelés helyett inkább az ő szintjükön kommunikál.

2. Képzeld, én nem tudom, hogy akkor is ilyen Fidesz győzelem lett volna, ha nem építik le az Ab hatásköreit, ha nem foglalják el a közmédiát és nem napi negyedórán keresztül simongáboroznak miközben Simicska nevét nem is ejtik ki, ha nem lehetetlenítik el az ellenzéki médiumok jelentős részét, ha normális, érdemi köztársasági elnöki tevékenységet végző ember kerül oda és nem egy aláírógép majd egy pártkatona, ha valóban független lenne az ügyészség, ha nem csinálnak az önkormányzatokból ismét tanácsokat, és ha érdemileg csökkentenének rezsit nem ilyen népátverős módon, ha nem lennének ilyen CÖf-ök, amelyeknek van pofájuk "civil" szervezetként hirdetni magukat miközben lejáratókampányt szerveznek ellenzéki politikusok ellen, szóval ha mindez nem lett volna, akkor lehet, hogy még ígyebbül nyernek és akkor meg is érdemelnék. Én a Fideszre nem egyszer szavaztam már, míg mondjuk az MSZp-re soha. De amit 2010 óta műveltek azt elképesztőnek tartom és nemzetellenesnek.
@♔bаtyu♔: Sokértelme nincs a devizahitelnek egy eurót használó országban. A svejci frank sem ad kedvező kamatot.

Mo-n azért lett bestseller, mert a forinthitel brutkó kamatra ment, a frank és euró meg sokkal kisebbre.
@Kón Bandit: A dk-ra néhány bepörgött nyugdíjas szavaz, de nem tényező, csak neked nagyon fontos minden ellenzéki összemosása a dk-val.

A fideszre mindenféle zombi szavaz, azok, akiknek mindegy, csak ne a komenisták (persze egyiket sem zavarja, hogy a fidesz ugyanakkora régi komcsi gyűjtő-telep, mint az mszp.)

A jobbikra nem tudom, miért szavaz bárki is, semmit nem tettek le eddig az asztalra pofázáson meg orosz lobbin kívül (hatalmas LOL különben). Szakértelem, reális jövőkép zéró...
Azért nagyot röhögnék, ha megunná az Unió és kitennék a szűrünket. Jöhetne haza a sok Unióban munkát vállaló. Jót tenne a munkanélküli statisztikáknak. Na meg kivonulna az Audi, Mercedes, Siemens... etc... Úgy 10-15 év alatt magunkhoz is térnénk, ha valóban Kelet felé tudnánk nyitni. De lehet, hogy 2 szék közül a földre esnék, mert nagy szükség arrafelé sincs ránk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Azt egyébként honnan szedted, hogy az euszkeptikus pártok egész Európából Oroszországot akarnának csinálni? "

Mert ilyet szedtem valahonnan?
Ez hogy következik az előbbiből? Mindössze arról van szó, hogy jobbikos barátaink ócsárolják nem az eu döntéshozatali mechanizmusát, hanem úgy általában az egész európai értékrendet, s az oroszt dicsőítik. Nincs bajuk Putyin politikai rendszerével, kulturális felfogásával. És igen, ez magyar sajátosság, a többi eu-szkeptikus nem mond ilyet, szerintem a fősodratú médiában sincs ilyen.
@lavór:
Felesleges úgy tenni, mintha az EP választások csak felénk adtak volna nagy sallert az Unió hivatalos, minden szép, minden rózsaszín propagandájának. Nagy bajok vannak, és változtatni kéne, mert különben még nagyobbak lesznek. Lásd:
@Muad\\\'Dib:
@Bruteman: 'neked nagyon fontos minden ellenzéki összemosása a dk-val.'

- úgyérted ballenzéki, ami az ellenzék fele, és nem kell összemosni, hiszen a DK vezetője a ballenzék ex-miniszterelnöke.

'A fideszre mindenféle zombi szavaz, azok, akiknek mindegy, csak ne a komenisták'

- Igy van, ennyi elég is a győzelemhez.

'A jobbikra nem tudom, miért szavaz bárki is, semmit nem tettek le eddig az asztalra pofázáson meg orosz lobbin kívül (hatalmas LOL különben)'

- A semmit sem tettek le az asztalra úgy tünik nagy előny ebben a mezőnyben.
@♔bаtyu♔:

Olvastad azt a részt, hogy "kvázi ki vannak képezve"?

Ez azt jelenti, hogy fel vannak világosítva. Egyébként valóban a törvényeik védik az állampolgáraikat a bankokkal szemben.

De ehhez vannak bizony nagyon komoly, de emészthetö nyomtatott írások, amiket az osztrák/német állampolgár esetenként nagyon-nagyon szívesen forgat, mielött lakást/autót vásárol.
@♔bаtyu♔: A liberális szitokszóként hangzik el a jobbosok részéről, semmivel se mondják kevesebbet. A demokrata szó meg hát, ha egyszer nem volnának antidemokratikus intézkedések, akkor nem is volna ez téma. Muszájból vannak ezek a kifejezések. Ha az ember azt látja, hogy miként épül ki egy egyszemélyi hatalom, hogy félresöprik a más véleményeket, ha a saját párton belül is mindenkinek kuss van, ha a nagyfőnök egyet pillant, ha személyesen hagyja jóvá minden egyes képviselő-jelölt jelöltségét, egy döntéssel emel fel és süllyeszt le embereket, akkor mégis miről beszélünk? Ha azt látom, hogy félretesz egy embert mert veszít, de magát nem tette félre se 2002, se 2006 után és nem beszélt 2006-ban a "a bukott jobboldalról" egy olyan ember aki még mindig több ogy választáson veszített mint nyert, akkor az ember nem tudja kikerülni a demokrácia, demokratikus szavakat.
megszállták a blogot a megmondóembörök meg a trollisztáni bölcsek most már "csak" dolgozni kellene magyarisztánban és termelni valamit amiből meg is lehet élni és leszokni a kopásról

az EU megingathatatlan de lesz némi változás ez az mi az EU lényege nem úgy mint magyarisztán: eccer kibasztak magukkal és azóta folyamatosan mit is csinál a focialistakeresztényfácángyilkosok hada? mert dolgozni semmit de sokat pofázik és mennyi baromságot

a sok hülye focialista hívő meg nyeli tyúk a taknyot

az is

brühüyyy

jóestét és szép álmokat

mikor lesz ébresztő? mikor majd nem tudod kinyitni a lecsavarozott koporsód fedelét belűlről?
@Muad\\\'Dib:

Tulajdonképpen nem csak az Unióval van baj, gyakorlatilag az egész világ gazdaságával.
A legutóbbi válság óta gyakorlatilag toldozgatnak-foldozgatnak. Valós változásoknak nyoma sincs. Teljes tanácstalanság látszik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: buta vagy, bigott és képtelen a folyamatok értelmezésére... persze ez nem meglepő, hiszen egy összetett mondatot sem értesz meg... kívánom, hogy a lányod egy olyan országban nőjön fel/élje le életét, amilyenre ti vágytok...
@Bogyó 2: Az egy nagy tévedés, hogy elvetnék az európai értékrendet. Sőt azt az értékrendet sokkal inkább a mostani Európa veti el.
@Kón Bandit: "- ne viccelj már, senki más nem volt Orbán alternatívája csak az elqró kommunista bagázs és Vonáék. Vona előre is lépett, a komcsidemokraták meg a lefolyó felé araszoltak."

Ezzel egyetértek, igen ez az egyik legfontosabb oka Orbán győzelmeinek, nem a saját nagyszerűsége.

"Felülemelkedni? Ezt úgy érted szavazzunk Gyurcsányra, Ateszra mert időközben demoktaták lettek? Ezt érted felülemelkedésen? Muhhahaha."

Nem, nem úgy értem. Hanem pont, hogy azokat a kifejezéseket nem velük kell azonosítani.
Szavazási ügyben inkább nem adnék tanácsokat, mert leteszem a voksot, de komoly kétségekkel, s mindenki tegye úgy, ahogy jónak gondolja. Elfogadom, hogy ez az eredmény, mert kénytelen vagyok elfogadni azt a társadalmi környezetet is, amiben vagyunk. Demokraták nélkül nincs normális demokrácia és ez nemcsak Orbánék miatt van így, ilyen a közeg. Egyszer talán majd az embereknek nem fog tetszeni az, ha egy AB-t kiherélnek, de addig még sok idő telik el, addig érdekesebb az, ha ráíratják törvénnyel a számlára, hogy 700 Ft-tal kisebb a rezsiköltség. Persze az nincs rajta, mennyi volt a rezsi 2010-ben, mennyi volt akkor és most a világpiaci ár és az sincs rajta, hogy mennyivel dobja meg ezt is a 27%-os ÁFa, ráadásul az nemcsak ezt. Mindez túl bonyolult, de ez van.
A választások szabadságát nem kérdőjelezhetem meg, mert szabadok, csak nem korrektek. De erre meg nincs elég nagy igény.
Megbízható fosásból tudom, hogy ma reggel egy maszopnak nem látszó captain sany kibérelte a Skywalker Ranch-ot. Ahol a Skywalker Sound összes munkatársa azóta már gőzerővel dolgozik az Oeszoed Sound 2.0 hangmintán. A megrendelők az 1.0 kilóglóláboló verzió kirobbanó sikere után nagyon bíznak az újabb változatban. Mert halálosan zavarja őket a konkurens Boesme Dance 2.0 feltörekvő sikere.

Más ügynökökeik libatenyésztési vonalon puhatolóznak...
@lavór:

"ha megunná az Unió és kitennék a szűrünket. Jöhetne haza a sok Unióban munkát vállaló. Jót tenne a munkanélküli statisztikáknak"

Ha a félmillió kivándorló haza kényszerülne Magyarországra, akkor bizony polgárháború lenne. Ezt Habonyék nem hiszem hogy akarnák, mert habár a fidesz-jobbik Birkamenet szépszámú, de a langyos-takony elszántságával szemben egy nyugat-eus vendégmunkás minden téren törekvö. Bizony.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te, gábrish, miként éled meg ama feketelyuk effektust, mely szerint az Európai Parlamentben került eurószkeptikus, illetve szélsőjobbos pártok közül már többen is azonnal jelezték, nem közösködnek a dzsobbikkal? Biztos szép a menyasszony, csak a kérők válogatósak, mi?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És ki képviseli? Az oroszok?
Tudom, te nyilván a keresztény hagyományokra gondolsz. Ebben egyébként egyetértek, hogy azt mint fontos kulturális jegyet, Európának képviselnie kellene, nem siratom én se a törököket, hogy nem építhetnek mecsetet Svájcban.

Ugyanakkor a demokratikus hagyományok (amelyek egyébként a keresztény hagyományokban is megjelennek)meg nagyon is Európa védjegyei és a mai nyugat-Európa képviseli leginkább.
Valamikor Athénban a vezető (legyen az király, türannosz, vagy demokrata vezér) előtt féltérdre ereszkedett a katona, elismerve a rangsort, de nem porban csúszva mint Perzsiában. Ő is volt valaki, s itt vált el először Európa Ázsiától. Ezt továbbra is a Nyugat képviseli, ahol az átlag is valaki. És marhára nem ezt képviseli Oroszország vagy Kína, ahol egy luxusterepjáróval bármit megtehetsz, anélkül meg senki vagy.
@Bakter:

"Oeszoed Sound 2.0 hangmintán."

De pihent vagy:))))))))
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Pontosan. Aki úgy vállalta be a devizahitelét, hogy 20%-os emelkedésnél már bukik minden, az meg is érdemli. Én, érdekes, a mai napig tudom fizetni, van még két évem és vége, pedig nagyjából ugyanúgy keresek mint anno.

És az a legbájosabb az egészben, hogy én se emlékszem, hogy kormányközleményekben reklámozták volna, hogy vegyünk ilyet, se arra, hogy a Fidesz kézzel-lábbal tiltakozott volna a devizahitelezés ellen. Sőt!

Kiket mentettünk ki banki vagy állami pénzen?

Végtörlesztetthettük fideszes ogy-képviselők devizahiteleit, kiváltottuk fideszes önkormányzatok devizakötvényeit. Hát hol volt akkor a nagy okosság?
@♔bаtyu♔: "A demokrácia lényege az, hogy ez egy piac kereslettel, kínálattal. Ha azt látod, hogy akar valamit egy csomó ember, élére állsz és ha szerencséd van, akár nagyon nyerhetsz is."

"A demokrácia lényege az, hogy ez egy piac kereslettel, kínálattal. Ha azt látod, hogy akar valamit egy csomó ember, élére állsz és ha szerencséd van, akár nagyon nyerhetsz is."

Ja, valami ilyesmi. :) Viszont közgázos terminusok szintjén ez úgy fest, hogy vannak az irracionális nézetek, amelyeket a választók vallanak, és nem csak vallanak, hanem a magukénak éreznek, és szeretnek. Amit szeretnek, arra van kereslet, amire pedig kereslet mutatkozik, arra lesz kínálat. Valós piaci környezetben ez úgy nézne ki, hogy a választó hajlandó 'y' mennyiségű vagyonról lemondani 'x' mennyiségű észszerűtlenség elfogyasztásáért. Csakhogy a választási procedúra a választó számára érzéketlenségig tompított környezeteben valósul meg. Minthogy a szavazás nem kerül pénzbe, nem kell kinyitnia a pénztárcáját, annyi irracionális nézetet, döntést vásárol magának, amennyit akar.

Irracionális nézetekről beszélünk abban az értelemben, hogy ezek politikai nézetként károsak, önmaguk ellen hatóak, helytelenek, tehát rosszak.

Ezért amikor a közakarat megvalósul, helytelen döntések sorozatának kéne megtörténnie. (Lásd száznapos program.) Következésképp a demokrácia eleve kudarcra, bukásra ítélve, ha megvalósul: mert az történik, amit az emberek akarnak. Tehát a demokrácia fennmaradásának záloga a kevesebb demokrácia. A demokratikus (= többé-kevésbé demokratikus) államok virágzásának egyik fő oka, hogy valójában nem igazi demokráciák. (Lásd Gábriel fórumtársunk kedvenc cikkét az USA demokráciájáról.)

Miért nem omlik össze a demokrácia, amikor a közakarat, a "népakarat" helyett a gazdasági lobbi akarata érvényesül? Van valami, amit a választó szeretett irracionális nézeteinél is jobban szeret: a stabilitás. A stabilitás az, amiért a választó hajlandó lemondani ábrándjairól, vagy legalábbis elfogadni, hogy azok ábrándok maradnak. A stabilitás a demokráciák legfőbb erénye. A kiszámítható gazdasági környezet.
@Sir Bates dö Hól: Szakadj már le végre a lányomról faszfej. Én sem emlegetem a felmenőidet vagy az utódaidat. Mikor tanulsz már meg viselkedni te szerencsétlen? :) Ehhez kurvára nem kell még érettségi sem, nemhogy egyetem.
@Bakter: Különösebben nem izgat a dolog, amúgy is felesleges ott nyalni, ahol semmi értelme. :)

tinyurl.hu/q8T1/
@Bogyó 2: Kár, hogy nem volt mindenkinek ennyi esze, mint neked. Akkor nem kellene mentegetni senkit közpénzen.
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Arról nem is beszélve, hogy nem lenne pénz luxusterepjáróra, amiből kiszállva másokat lehetne rugdosni, ha át merészelnek menni a zebrán. :D
Az eu-t temetők, az eu-szkeptikusok előretörését ünneplők közül nyilván mindenki tisztában van farange, le pen, wilders szándékaival, céljaival. S azzal is, hogy milyen "tiszteletre" számíthat támogatóiktól közép-kelet-európa, köztük mo is. Nyilván megtapasztalta mindegyikük a Lajtától nyugatra eső mindennapok valóságát is. Majd kialakította preferenciáit. Ez így jó.
Nyilván mindegyik az SM második betűjét preferálja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez nem nyalás, okoska: ha nincs frakció, akkor kuss van. Vagyis kedves képviselőitek csak a fizetésért vannak ott kint, megszólalási lehetőség, azaz a nézeteik kifejtése, netán a soxor hangoztatott érdekek képviselete nélkül. Bár lehet, hogy ez a céljuk: szavazók behülyítve, embereik csüccsennek a megfelelő helyen jópénzért, felelősség nincs, csak lé.
@Bakter: Igen a felelősség pedig csak úgy dübörög a néppártban a balosoknál meg a zöldeknél is. :)
@Bogyó 2: Pintér rendőr(i vezető) volt, és azoknak kötelező volt belépni. Hülyeség ezért támadni.
@Muad\\\'Dib: változtatás a kulcsszó. Nem baltával, vagy - ahogy a francia szélsőség csinálná - ebolával nekiesni...
Amúgy van annak valami bája, hogy kimennek az euroszkeptikusok, és felmarják a szép fizut, és kiélveznek minden olyan előnyt, amihez sosem jutnának hozzá, ha nem lenne EU. Ez azért valahol röhejes. De persze van egy népréteg aki zabálja a retorikát, hogy majd mi újratárgyalunk, asztalt verünk. Pedig amit ott vertek nem az asztal volt... Persze ezek azok, akik két pofára zabálják, hogy hazudtak éjjel-nappal, meg öszöd, meg nokiás doboz. Beszavazzák a euroszkeptikusokat, akiknek elemi érdeke, hogy legyen EU, máskülönben mehetnének vissza átlagbérért dolgozni a többi no name polgár közzé.
Szóval ennyit az euroszkeptikusokról.
@Sir Bates dö Hól:
maximális egyetértésem mellett van egy javaslatom, számszaki vonatkozásai "is" vannak ezen "hősök" javaslatainak...és ezek a számszaki vonatkozások felűlírnak minden egyéb szempontot, pláne egy olyan pragmatikus Parlamentben mint a Brit, a Farage kap majd néhány kérdést, azoktól ott a helyszínen elájúl, kiviszik és felmossák majd gyorsan elmegy marxista leninista általános iskolába közgazdasági alapfokot tanulmányozni, meg akarván tudni, hogy ha az ő szemszögéből nézi a 2x2 akkor is 4 és akkor elsápad

erre a sápadásra várok még 2014 júniusa előtt és egy kis parázsos vitára a Lordok házában meg az alsóházban ahol ...

a többit te tudod

brühüyyy

jobb lesz mint a hírcsárda

ja, és lőpen kartárs sem lesz másképpen
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Pontosan ezért van, hogy az EU-n belül a szavazóképes lakosság felét sem érdekli ez az egész EP választás.
Viszont a változtatásra egyáltalán nincs hajlandóság az EU vezetésében. Ugyanis szép nagy bürokratikus, önmagának munkát adó örökmozgó épült ki Brüsszelben, nekik pedig fájdalmas lenne, ha hasznos munkáról és eredménykényszerről szólna a dolog. Pedig egyébként elég lenne egy kicsit visszafelé menni és megnézni mikor is működött ez jól. Amikor gazdasági unióként akart működni, nem pedig politikaiként. Mert a gazdaságot nem lehet átverni. Ott teljesíteni kell. Nem elég befeküdni az adott "oldal" politikai tömbjébe és nyomkodni a gombot agyatlanul...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
a zejúszkepszist is lehet gyógyítani...mikor 5 kilónál többet hízik az elvtárs ott kinn akkor hazarendelni fogyókúrára a mocsarak lecsapolására és a víz visszalapátolására árvíz idején

most jön majd a zöldár
brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fáj valami?... téged kitiltottak az iskolából, hogy ekkora kihívás a szövegértés?...
@Sir Bates dö Hól: Miért neked fáj, hogy ennyire hülye vagy?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

1500 eus fizuból nem jön ki a lukszus terepjáró.

Egyébként hiszed vagy sem, a zebra a határmenti Ny-Magyarban szent tehén például Miskolccal szemben. Ott sajnos tényleg nem életbiztosítás.
@Kón Bandit:

Szerencsére elment a hordabarma, ezért nem neki válaszolok, de

"Hogy értené a balliba mi az eredmény, amikor életében nem dolgozott? "

Ettől jobban senki nem irhatta volna le jobban a Fidesz vezérkart. Orbán, Szíjjártó, Deutsch Tomi, Rogán Tonyó, Lézer Dzsonni, stb, stb. Életében nem dolgozott egyik se.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: asszociáció, absztrakció a gonosz műve, mi?... a parabola az neked csak egy antenna, mi, szentfazék?... hogy viseled minden vasárnapi kannibalizmusod, te idióta?... (bár nem hiszem, hogy érted)...
@Sir Bates dö Hól: Nekem könnyebb elviselni téged, mint neked saját magadat. :)
@Rodeo36: van olyan, melyben mindig egyezik az álláspontunk... azért azon ukip-supporterek közül, kikhez képes még a blog retardáltja is emberszabásúnak tűnik, kíváncsi vagyok, ki fogja elvégezni a farange által be nem engedett vendégmunkások munkáját... mert vagy képzetlenek, vagy lusták/alkalmatlanok a munkára...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Á, már értem. Te a bíróság által garázdaságért jogerösen próbára bocsátott mini-elnöki tanácsadóra gondolsz. Így már világos :)

Egyébként ez a személy ugyan az a személy, aki a Rasi esküvöjén is tanácsolta, hogy mindenkitöl vegyenek sperm...akarom mondani nyálat, hogy megtudják, ki (lesz) a Vitya unokája apja :)))))))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "kimennek az euroszkeptikusok, és felmarják a szép fizut"

A demokráciában az is benne van, hogy a képviselők a fizetést nem a rendszer kritikátlan dicsőítéséért kapják, illetve a kritikájuk megvalósításának az is része, hogy képeseknek kell lemondaniuk a privilégiumaikról. Amikor Farage arról beszélt, hogy kirúgná az EU parlament képviselőit, természetesen ezt saját magára is értette, másképpen értelmetlen lenne.
@Muad\\\'Dib: na most a gazdaság határozza meg a politikát vagy fordítva? ne csináljunk úgy, hogy nem az európai tanács határozná meg az unió működését. ahol a megválasztott államfők képviselik az országokat. barroso mehet ahová akar, ha az et egységes döntést hoz ellenében. ne misztifikáljuk már túl a brüsszeli bürokraták hatáskörét.
@lavór:
"Azért nagyot röhögnék, ha az únió kitenné a szűrünket."
Tudom, hogy nem röhögnél velem együtt, mert látod a következményeit.
A multik kirúgása kb. 700.000 ember munkahelyének megszűnésével járna, ehhez jönne még 500.000 hazatelepülő - egyelőre - kinti munkavállaló, a kettő együtt 1.200.000 ember, akik a jövőben valamilyen ellátást igényelnének.
Miután a multik adják a GDP 80% körüli mértékét, ha ez kiesne....
Az eu támogatások megszűnésével leállnának a beruházások, melyek szintén a munkahelyek megszűnését jelentenék.
Mi maradna ezesetben az országban, amelyből ellátásokat kéne finanszírozni pl?
A keleti nyitáshoz, ahhoz, hogy önerőből exportképesek legyünk, hitelt kéne felvenni, a termeléshez beruházásokat kéne üzembehelyezni, melynek átfutási ideje 2-3 év, és akkor kezdődhetne a termelés, és az export.
Addig a keleti partnerek sem tudnak külön ránk várni, hiszen kölcsönös gazdasági kapcsolatokról van szó.
Nem kéne a multik és az eu ellen uszítani, mert nélkülük egyelőre halott lenne az ország.
@Rodeo36: "Farage kap majd néhány kérdést"

Farage politikai pályafutása előtt a gazdasági szektorban dolgozott, szerintem nagyon is tisztában van az alapokkal.
@Sir Bates dö Hól: Itt az ideje, hogy Angliába költözz és megmutasd ott is milyen dolgos-szorgos munkaerő vagy. Amúgy ha rám gondoltál én felettébb boldog vagyok, ha hozzád képest legalább emberszabású vagyok és betartom az alapvető viselkedési normákat.
@Mariann19: "Azért nagyot röhögnék, ha az únió kitenné a szűrünket."

Ezt azért sem forszíroznák, mert precedens lenne arra, hogy mások is elkezdjék a kijáratot keresni.
@Mariann19: "A multik kirúgása"

Az EU tagságnak nincs köze ahhoz, hogy mekkora multis jelenlét van nálunk.
@Alick:
mint abból amit csinál az láccik, hogy hülye hozzá...és a brit gazdaság problémáira nem a Farage "gondolata" a megoldás és ez ki is fog derülni seperc alatt...amíg van saját pénzük addig játszanak a Commonwealth-ben és az usa-val együtt a kis rablóhadjáratokban (újfajta monopolista marketing)
de ez nem megy soká

mijafasztcsináltobamategnap kabulban? amerikának a tökei tele vannak az egész szarral és nincs katona utánpótlás

a többi a csőd azonnal

ha a veteránokat hagyják megdögleni akkor a katona nem fog harcolni és nem is vonúl be zsoldosnak

a brit bérekért sem kap brit dolgozót bizonyos munkákra de azt meg nem akarja kifizetni mert akkor más a gazdaság amihez -szerinted- a Farage ért valamenyyit

bizonyos, hogy egy hülye

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: "milyen "tiszteletre" számíthat támogatóiktól közép-kelet-európa, köztük mo is"

Ha Kelet-Magyarországról egymillió munkavállaló akarna munkát találni és beköltözni a budapesti agglomerációba, azért nyilván nem a munkát keresők a felelősek, hanem az a kormányzat, amelyik képtelen volt a gyengébb régió felzárkóztatását hatékonyan támogatni.
Ugyanez érvényes európai méretekben is...
@parti_giano:
Na pont itt a probléma. A brüsszeli bürokraták heréltek módjára viselkednek mikor fontos ügyekről van szó, és roppant fontoskodóak mikor piti baromságokról. Ezért törnek előre nyugaton is a szélsőségesebb pártok.
@Mariann19:
szia, és ezt te ezeknek magyarázod, most estek le a fáról és azzal vannak elfoglalva, hogyan másszanak vissza és hogy a babántot hogyan hámozzák

szellemi képességeik csimborasszója
láccik abból amit irigálnak (tudod mit jelent a szó idegenűl?)

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tőmondatok rejtelmeit még érted?... titkaid feltárulnak előtted?... tudod, tőmondat... pl. Az ég kék.; A nap süt.; Te hülye vagy.
Én a korszakváltásra adtam le a voksom, és tényleg jó érzés, hogy az elveim mellett szavazhattam, nem hányingerrel, valami ellenében.

A szocik pontosan azt kapták, amit érdemeltek, a választók elmondták a véleményüket az erőszakos nyomulásukról, üres, tartalmatlan baloldali lózungjaikról. Európai minimálbér, minimál nyugdíj, persze. Röhej.

Jobbikon nem csodálkozom, a híveik annyira elfogultak és elvakultak, hagyják magukat az orruknál fogva vezetni, és még élvezik is.

Ha a fidesz leváltásához kevés is az ellenzék teljesítménye, a jövőre nézvést mindenképpen örvendetes, hogy átrendeződnek az erőviszonyok a baloldalon. Egy új baloldal születésének vagyunk tanúi, remélem legalábbis.
@Rodeo36: "a brit bérekért sem kap brit dolgozót bizonyos munkákra de azt meg nem akarja kifizetni"

Erre eddig is ott voltak a pakik, az indiaiak és más színes nemzetközösségiek... Farage ellenében inkább azzal érvelnék, hogy a kelet-európai munkavállalók esetében kisebbek a kulturális különbségekkel járó kockázatok.
@Sir Bates dö Hól: Milyen kár, hogy te a tőmondatok mellett az alapvető normákat sem ismered.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: alapvető viselkedési normák... mint például, hogy nem szarsz oda, ahol eszel? (a jobbik ezt teszi jelenleg)... egy-egy rasszista/antiszemita link idetolása egy ":)" kiséretében, gondolod az alapvető viselkedési normák betartása?... beszari, képmutató kis gennyláda vagy, így: menj te az anyádba, azt boldogítsd őt...
@Alick:

a Farage az egy seggfej...téma lezárva

brühüyyy

a britek britanniában nem képesek együttélni a Commonwealth tagállamok lakóival mialatt a britek kurva jól asszimilálódtak ott (a kurva annyukat ott ők vannak kisebbségben már 500 éve, lassan tanulnak mint a gyep a golfpályán)
@Husz_János_Puszita:
a te általad jobboldalnak tartott szarháziak sohasem voltak jobbosok és semmilyen oldalon sem álltak csakis a saját magukén a 195 képviselő elvtárs akik saját magukat képviselik

nincs megújulás és rothadás van a nemzeti jövedelem olyan alacsony abszolút értékben, hogy az semmire sem elég, ha nem jön külső forrás és a hitelek akkor ez a gazdaság már 6 éve csődben lenne illetve van csak titkolják hazugságokkal

brühüyyy

a kommunista orbánból még csak tetszhalott nem volt minden egyéb egy dolgozni nem akaró nagypofájú senkiházi aki lop ez ma magyarország minielnöke zsebibaba
@Muad\\\'Dib: mert a piti ügyekre van felhatalmazásuk, amit papíron rögzítettek. az emlegetett pálinkafőzés is ilyen, aláírtuk a társulási szerződésben. a nagy ügyekről még mindig az et dönt. ott van igazán töketlenkedés, mert mások az érdekek.
@♔bаtyu♔: ugye ez most nem komoly? mert ha az, akkor tényleg nagy baj lehet a fejekben arrafelé!
A mezőgazdaság, ami kizárólag! a szerencsés időjárás miatt tudott aktívumot felmutatni.
Érdekes, én úgy hallottam, hogy csökkent a vásárló erő Mo.-on.
Ja még egy apróság, velem ugyan semmit ki nem fizettet egyetlen mo.-i gazember politikus sem!! Gondolom sejted miért!
@Alick: ?... nem állítottam ennek ellenkezőjét... direktebben: a ukip/fn/stb. támogatók szerint: az ex-kgst-beli uniós személyek (nem gondolják azokat polgároknak) ellopják a munkájukat, lerohasztják és kizsigerelik a szociális rendszerük, míg anyaországuk az általuk megtermelt adóból csak irreálisan nagy támogatás kapva fosztogatja az eu-s büdzsét... picit egyszerűbben: mind retkes-tetves ingyenélő tolvaj gecik vagyunk kkeu-ban... persze mindenki ismer olyan exszocialista országból jöttet, aki "rendes és tisztességes", de a többi.... ha a jobbik érvrendszere ugrik be, biztos véletlen:-)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A dzsobbikról beszéltem. A felvetéseim elől szokás szerint olyan elegánsan kicsúsztál, mint a taknyos, vazelinban fürdő vízisikló.
@parti_giano:
Ez tény, csakhogy az EU polgárokat ezek a dolgok pont nem érdeklik. Neki az jön le, hogy amibe nem kéne abba beleszólnak, amibe meg igen, abba nem. A nyugatinak elege van, hogy a pénzét öntik keletre, ahol még véletlenül sem arra megy amire kellene, a keletinek meg elege van, hogy a pénz, amit ő állítólag megkap le van nyúlva sok-sok éve mindenféle probléma nélkül, de az ő magányügyei nagyon fontos és szabályozandó dolgok...
@Alick:
Az alábbiakat arra a lavor általi bejegyzéshez rtad, hogy mi lenne, ha az eu kitenné a szűrünket.
"Ezt azért sem forszíroznák, mert precedens lenne arra, hogy mások is elkezdjék a kijáratot keresni."
Inkorrekt, és Janus-arcúak ezek a jelzések a tagállamok részéről, mert egyrészt tartják a markukat, másrészt eszük ágában sincs az eu-ból kilépni.Bizonytalan a helyzet a világgazdaságban, az eu mégiscsak egy védőhálót jelent ezeknek az államoknak, miért viselkednek egyes országok úgy, mint a vonakodó menyasszonyok. Komolytalanok az ilyen megnyilvánulások.
A másik. Persze, hogy a multik jelenléte nem függ az eu-tól, nem vagyok hülye, hiszen pl.Kínában is vannak, és a világ eu-n kívüli országokban is szerte a világban.
A multik kivonulásának következményeiről lavornak írtam, aki felvetette ezt a kérdést ugyanabban a kommentjében, amire válaszoltam.
@Rodeo36: "a Farage az egy seggfej"

Lehet... és persze nem kell vele egyetérteni... csak az a baj, hogy az EU parlamenti széksoraiban nála kevésbé értelmes mega-seggfejek ülnek, akik bárgyú mosollyal söprik a szőnyeg alá a felvetett problémákat, mintha minden rendben lenne.
Ha Farage csak "parlamenti ébresztőórának" jó, már megérte...
@Sir Bates dö Hól: Megint hülye vagy mint oly sokszor és még hazudsz is mint a vízfolyás. Kapd már össze magad, mert lassan hülyébb képet festesz magadról, mint egy löpenista.
@Alick: ezt gondold végig még egyszer!
mert ha nem lennénk EU tagok, akkor vámok, adók stb, csak még nyomottab bérszínvonal és még magasabb adó-és járulék kedvezményekért cserébe mennének oda azok a multik, akik a GDP 80-90%-át adják Mo.-on!
@Mariann19: Azt ne felejtsd el, hogy aki csak tehetné az maradna, ott ahol van!
Kicsit megnőne a "macera", mert 2004 előtt is volt "munkavállalási engedély" meg hasonlók. Azok mennének haza, akiknek se szakképzettségük, se nyelvtudásuk stb. Na akkor igazán megmutathatná magyar kormány, hogy mit tud!
De ahogy elnézem, az elkettyintett 25 év, vadul folytatódik!
@Muad\\\'Dib: tény, bonyolult rendszer, hibákkal. ezért van nagy előnyük a populistáknak. a bővítéseknél meg túl nagy volt a korrupciós kockázat, ahogy mondod, sokszor állami szemhunyással/segítséggel történik kelet-európában. ezt a rendszer szintjén nehéz bizonyítani.
@Bakter: "A felvetéseim elől szokás szerint olyan elegánsan kicsúsztál"

Attól, hogy nem válaszolok egy felvetésedre az nem elegáns kicsúszás, csupán csak annyi, hogy maximálisan nem értek velük egyet. :)
@Alick: a briteknél az új munkahelyek alig hatodát!!!! érted??? töltik be a bevándorlók. szóval Farage tényleg egy penis vulgaris.
Mellesleg, igen halkan merem csak megjegyezni, hogy sok vezető európai gazdaság roggyanna meg, ha bevándorlók nem lennének olyan nagy számban jelen!
Nem vagyok fajgyűlölő, de az EP elsősorban a cigányságnak köszönheti a magyar Jobbikot.A volt lakásom előtt rendszeresen sétált el a kissebbség. Annyi ocsmányságot soha életemben nem hallottam, az ablakot nyáron is zárva kellett tartani. Az egyik nem volt húsz éves,de a gyerekett már tolta a babakocsiban, a màsikat maga után húzta, a harmadik meg ot púposodott a hasában.
Ha ugatni me valaki nekik, azt nyolcan agyonverik vagy megkéselik.
@Rodeo36:
Pedig csak néhány következményt soroltam fel arra a helyzetre, ha nem lennénk eu tagok és nem lennének itt a multik.
A kettős beszéd egyik része ezt harsogja a közéletbe, jó lenne, ha az emberek tisztában lennének ezekkel, és mindjárt nem gyarmatosítóknak fognák fel a jelenlétüket.
Amikor a profit kitalicskázásáról van elitélően szó, mit gondolunk, hogy gratis fektet be bárki is?
Egy magyar vállalkozó nem a profitért vállalkozik?
Ezek alapvetések, bosszantó, ha kifordítják a törvényszerűségeket.
Tudom, mit jelent az irigálás szó, de elég intím, ezért most nem definiálom a jelentését.
@Muad\\\'Dib: ugye érzed, hogy egyensúlytalan amit írtál, mert a "nyugati" adófizető, adja a pénzt, amit a "keleti politikus"+gazdasági felhője ellop, tehát nem a keleti kisembertől sajnálja a pénzt, hanem a tolvajoktól. Igazán komoly beleszólást én nem tapasztalok a "magán ügyeimbe" az EP részéről. De az nekem sem teccik, hogy amit én is befizetek adót egyebet, abból orbánék és a többi csibész dőzsöl. mondjuk 23 millióért fácánt lődöz.
@Sir Bates dö Hól: "mind retkes-tetves ingyenélő tolvaj gecik vagyunk kkeu-ban"

A verbális túlzásoktól eltekintve ez a pontos igazság... és az EU félresikerült elképzelései hozták létre ezt a státuszt.
A britek jól tudják, hogy a gyarmatokból való meggazdagodás alapja az, hogy befektetni az olajozott gyarmati infrastruktúra létrehozásába kell, viszont a helyi önálló gazdaság fejlesztése nem kívánatos a számukra kedvező cserearány megtartásához.
Pontosan így működnek az EU "felzárkóztató" támogatásai is... örüljön a balkáni paraszt az ótópályának, de pisáljon vért, ha versenyképes gazdaságot szeretne és tanuljon meg a gyarm... izé, a fejlettebbek igényeinek aládolgozni.
Persze lehet mondani, hogy a kínaiak is ebből építkeztek... na de náluk egyrészt ott volt az igénytelen kuli munkaerő, másrészt a kínai piaci érdekeket gondosan védő (ál)kommunista államhatalom.
@nincs_itt:
Egy szóval nem írtam, hogy nincs igaza. Csak épp azért ,mert így érez, brutál erősek lettek a az EU szkeptikus pártok nyugaton is. Erre még nekik rájön az elhibázott bevándorlási politika, és így együtt már nyugaton is kezd ez sok lenni az embereknek.
Az alapjaitól kellene megreformálni a rendszert, mert így nem működik jól. Se nekünk, se a nyugatnak.
@nincs_itt:
"Azt ne feljtsd el, hogy aki tehetné, az maradna, ott, ahol van."
Ami az érdekes, hogy nemcsak az anyagi viszonyok előnyei miatt.
Egy kutató munka eredményeként kiderült, hogy a kinti munkavállalások egy része nem is anyagi indíttatású, hanem a hazai értékválság elviselhetetlensége miatti is.
"Azok mennének haza, akiknek se szakképzettségük, se nyelvtudásuk."
Amikor az értékválságot említettem, ez az egyik legnagyobb hátránya az országnak, mert nem vette észre időben, hogy a világon megváltoztak az értékek, és a tudás lépett az első sorban.
Egy ország irányítóinak ilyen globális jelenségekkel is kéne foglalkozni, és az ezzel foglalkozó kutatások eredményeit alkalmazni is kéne, mert idáig lehet a világversenyben lejutni.
@huzzadneki shakespeare: Szerintem te túlságosan rasszista vagy. :)
@Muad\\\'Dib: Ebben tévedsz! Nyugaton élek, éppen elég régóta, hogy lássam miként is működik a "nyugat".
A bevándorlási politika szoros összefüggésben van a demográfiai helyzettel, illetve a korábbi gyarmatokkal is! Valóban tapasztalható, hogy az EU szkeptikusok megerősödtek, de inkább csak hangjuk.
@Mariann19: a feltételezett kirúgási folyamat egyes átmeneteiből remek tagállami zsaroló potenciált lehet építeni... ha az EU keményít, akkor azért, ha engedmények kerülnek szóba, akkor meg amazért.
Nagyon is kényelmes mindenkinek a jelenlegi status quo-t (lehetőleg nem rúgunk ki senkit) védeni... ha egy madár felröppen az egyik faágról, a többi fán ülő is helyezkedni akar.
@nincs_itt:
Láttad a mostani választások eredményét? Én nem csak a hangjukat látom...
@nincs_itt: "ha nem lennénk EU tagok, akkor vámok, adók stb, csak még nyomottabb bérszínvonal és még magasabb adó-és járulék kedvezményekért cserébe mennének oda azok a multik"

Nem feltétlenül... ha EU-s szabályok megkerülésére nálunk lehetőség van vagy az EU-tól független megállapodás köt minket egy másik piachoz. És persze a magyar piac is azért valamekkora piac.
De azért ne építsünk a kilépésre...
Gréczy Zsolt szerint ezentúl senki nem kérheti Gyurcsány lelépését, holott de. :)

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140526_De_lepj_vissza_Feri
@Mariann19: Értelek! Sőt sokakkal beszélgettem, akik nemrégiben jöttek, sőt olyanokkal is akik tervezik. Bizony a legtöbb, iskolázott, Mo.-on sem rossz egzisztenciával rendelkező ember. Mégis az erkölcsi és értékrendbeli válság nagyobb súly a latban, de a legnagyobb erő, az a jövőtlenség, a gyermekeik kilátásai, az öregkori lehetőségeik.
Az az ország menthetetlenül elsüllyed,amelyik nem fektet eleget a szakképzésbe, minden szinten! Sok fiatal magyar szakemberrel találkoztam, az ismereteik siralmasak! A mai magyar mérnök, szakmunkás, hát inkább nem minősítem! Tisztelet a kivételnek! Mert tényleg nem csak ők tehetnek erről!
A "világhírű magyar" szakmunkás a múlté! Ez már csak legenda, sajnos!
@Alick: látod, máris a mutyiban gondolkodsz! ez a legnagyobb baj arrafelé!
@Alick: voltam/vagyok ilyen környezetben, ott ezek nem verbális túlzások...
@Muad\\\'Dib: láttam, ugye tudod mekkora a számarányuk az EP-ben? most növekedett egy cseppet. és?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Attól, hogy nem válaszolok egy felvetésedre az nem elegáns kicsúszás, csupán csak annyi, hogy maximálisan nem értek velük egyet. :) "

Akkor a válasz ez: "nem értek veled egyet". De van válasz. Ha nincs, akkor az elegáns? kicsúszás.
Tegnap este hallottam nemesvezeredet. Nos, akkor hogyan is képviseli a szegény bérből és fizetésből élő egyszerű magyar emberek érdekeit nemesvezered embere, ha meg sem tud szólalni az illetékes parlamentben?
@nincs_itt:
A szélsőjobb és szélsőbal együttesen majd 25%-ot tesz ki a mostani választások alapján. Azért ez nagyon nem kevés.
@nincs_itt: "a briteknél az új munkahelyek alig hatodát!!!! érted??? töltik be a bevándorlók."

A komparatív előnyök oldaláról nézd: kedvezőbb nekik a helyzet, ha a britek a saját szempontjaik alapján szabályozhatnák a külhoni munkavállalók munkaerőpiaci jelenlétét, mintha automatikusan be kéne mindenkit fogadniuk, tekintet nélkül arra, hogy az illető elsősorban a szociális védőhálóra vágyik vagy produktív munkát végez.
Másrészt teljesen jogos az EU rendszerének kritikája, ha a felzárkóztatási támogatások ellenére tömegesen jönnek a gazdasági menekültek.
El kell dönteni: ha az EU érdekérvényesítői szabadpiaci belső gazdasági gyarmatosítást szeretnének, akkor az ebből keletkező szart is nekik kell feltakarítaniuk. Ha viszont valódi föderalizmust akarnak, ehhez be kell vállalni a gazdasági különségek hosszú távú felszámoló programját, ami sokkal több pénzt (és etatizmust) jelentene.
Nem lehet az egyikről beszélni és a másikat csinálni... és egyik út sem fáklyásmenet.
@Mariann19:

Pedig igazi kihívás lenne az EU-t ellenzők számára; megmutathatnák, ki a legény a gáton.
Hitelt felvehetnek Kelet felől is, csak az nem segít rövidtávon rajtunk. Egy beruházási hullámnak sajna van lefutási ideje. A tervezéstől a piacok ellátásáig. Persze lehetne úgy csinálni, mint anno, 370 forintért előállítani a 200 forintért eladható terméket. Na de az mitől is piacképes? Korszerű ipar? Ugyan már! Nehézipar? Hol van nyersanyagunk? Mezőgazdaság? Nadrágszíjtelkeken versenyképes világpiaci termékeket előállítani? Ugyan!
Hidd el, jól szórakoznánk. :)
@nincs_itt: vagy erőből érdekérvényesítenek a felek vagy különalkukban gondolkodnak... tudsz harmadik utat a kevésbé erősek számára, a csicska szerepén túl?
@nincs_itt:
"Mégis az erkölcsi és értékrendbeli válság nagyobb súly a latban."
Persze, mert megváltozott a szemlélet, az attitűd, a kommunikáció, az emberek egymásközötti kapcsolata, a műszaki fejlődés és a tudás. Ezek után el kellett hagyni a szokásokat, a régi értékeket, és ezt felváltotta az individualista önkép kialakulása.
Nehogy azt higyjük, hogy ennek a változása nincs hatása a politikára.
Ugyanis a gazdasági viszonyok változása kedvezőtlen, a munkanélküliség és a bizonytalanság a politikusokra és az ország vezetésébe vetett bizalomra is visszahat.
Ez világjelenség, melynek hatásait látjuk a káoszban, ugyanakkor kicsiben, országon belüliben is.
nem mondom, hogy nem elvont ez a levezetés, de azért foglalkozom vele behatóbban, mert azt látom, hogy maga az ember, az egyén élete soha nincs a fókuszban.
Megy a duma múltról, nemzetről, gazdaságról, integrációról látványos megfogalmazásokban, de hogy ezekben milyen szerepet szánnak az embereknek, annak nyomait sem látom felfedezni.
@lavór: "Pedig igazi kihívás lenne az EU-t ellenzők számára"

Az euroszkepticizmus nem az EU félresöprését, hanem az európai együttműködés új alapokra helyezését jelenti...
@Mariann19: "Megy a duma múltról, nemzetről, gazdaságról, integrációról látványos megfogalmazásokban, de hogy ezekben milyen szerepet szánnak az embereknek, annak nyomait sem látom felfedezni."

Igazából ez a lényeg!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én csak realista vagyok. Lodzsika, ész érvek, plusz józan paraszti ész!! :-) A többi csak bla-bla..
A szociknak váltaniuk kell ez tisztán látszik, ha ebből sem tanultak, akkor tényleg süllyesztőben a helyük.
A DK szereplése azért csalóka, mert a jobbikhoz hasonlóan radikális párt, és a szavazóik is azok, így azok most is elmentek mind szavazni. Így az alacsony részvétel miatt jobb eredményt értek el. Ami sok vizet nem zavar, legfeljebb az mszp-nek baszott oda.
De ez nem volt több, mint egy nagy reprezentatív felmérés. Az emberek nálunk valóban leszarják ezt.
A kormány oldalnak annyiból jól jött, hogy egy újabb erő felmérésen bizonyíthatták, hogy messze őket támogatják jelenleg a legtöbben.
de következő négy évben sok minden változhat nagyon. Hogy tudja-e tartani kormány a növekedést, és képes-e egy két faszságától megszabadulni. A másik oldalon meg eldőlhet ki lesz a kihívó. Egy esetleges újabb összefogás szerintem megint sehova nem vezetne...
@lavór: "Hidd el jól szórakoznánk."
Elhiszem, kurva jól szórakoznánk, mert ráérnénk. Munkánk nem lenne, szabadok lennénk, mint a madarak, ülnénk a fák alatt, néha felnyúlnánk egy-egy bogyóért.
Földet művelhetnénk botekével, n a de annyian?
Komolyra fordítva a szót.
Amikor az átfutási időről beszélünk, annak ékes példája lesz a 2016-os évig tartó kedvezőtlen GDP alakulás.
A 2007-2013. ciklusra járó eu-s támogatást Lázár vezényletével - hogy el ne vesszen - bekasszíroztuk, beruháztunk, jó is volt az évvégi GDP, mert akkor számoltuk el a teljesítményértékeket.
Most jön a 2014-2020-ig tartó támogatások lehívásának lehetősége, de miután nem egyenletes a folyamat, most kezdődnek a pályázati kiírások, a jóváhagyások után kezdődnek a beruházások, ahhoz minimum 1-1.5 év kell, mire "termőre " fordulnak.
Ha egyáltalán "termő" fejlesztések lesznek.
@Mariann19:

akkor ebben meg is állapodtunk -mi ketten- de a többiek?

ja, vannak még akik ...de az egész izé a magyar belpolitikai seggség miatt megy mint a lézerlevele a norvég külügyminiszternek aminek van hazai és elküldött változata

ezt először én lepleztem le a Paris Match cikk alapján amiből fordítottak fűt fát csak azt nem ami a cikkben volt...amikor a többiek is utánanéztek akkor lett belőle botrány

és -szvsz- ez a lényeg emiatt van az egész szarkeverés mert a GDP nem elég semmire miután ellopták a tervbevett összeget de gyébként sem!!! tehát ha ninc s eu és nincs hitel (bármilyen drágán is) meg a békekölcsön -én már csak annak hívom- akkor az egész már 6 éve csődben van

brühüyyyy
@Alick:

És ez miben is változtatna a hozzászólásom lényegén?
Mert én nem írtam az euroszkeptikusokról. Arról viszont igen, hogy az EU elhagyása után mi vár az országra. Mert ugye nem hiszed te sem, hogy a FIDESZ és a Jobbik kommunikációja nem egyértelműen erről szól... Bár a FIDESZ részéről kétféle kommunikáció létezik, egy másikat adnak elő Brüsszelben. Gondolom, majd egyszer megváltozik az együttműködés is, mint minden más. Csak meg kell élni és tudni kell kivárni.

@Mariann19:

Lehetne egy jó kis biogazdálkodást kezdeni, vegyszerre úgyse lenne pénzünk. :)

Hát igen, a kifutási idővel kell valamit kezdeni. tartalékokat felhalmozni, miegymás.
De szerintem újra lángolna a magyar föld a földkérdés miatt. Bár most sem akarja igazán művelni senki...
@Muad\\\'Dib: akik meg egymással nem állnak szóba, szóval azért ez nem akkora erő. Na ne már, hogy az EU elosztási rendszere legyen a hibás, amiért a k.kelet ájrópai országokban népszokás a korrupció, hagyomány a lopás politikai és gazdasági körökben.
a szociális juttatásokért költözőket pedig elég hatékonyan (na azért nem annyira, de itt éppen változtatnak ezen, pont úgy ahogy az EU-szkeptikus gondolják! ügyes nem?!) szabályozták eddig is. pl. felénk lakást sem tudsz bérelni, ha nincs munkaszerződésed, bankszámlád. Kezdheted panzióban, de az durva drága 25-30 euró/éjszaka, ezért havonta már 80 nm-es lakást is kaphatsz, rezsivel együtt!!
igaz, hogy a panzió megengedi, hogy bejelentsd mint lakcímet, ekkor indultál el azon az úton, hogy 1-2-3 hónap múlva saját bérelt lakásod legyen.
Szóval nem annyira egyszerű ám, mondjuk a "Kindergeld"-ért idejönni, hiába 187 euró/hó, ahogy látod, az itt sem elég semmire! Ha nincs szakmád, a nyelvet sem beszéled, akkor 1000-1200 eurós bevételre számíthatsz, kalkulálj! Szóval, ki van ez találva!
@Alick:
"Igazából ez a lényeg!"
Tényleg örülök, hogy te is ezt tartod prioritásnak.
Elég nehéz megfogalmazni ezt az igényt, mert félő, hogy patetikusnak fogható fel, az indoklás unalmasnak is tűnhet, nehezen szánom rá magam, hogy ezt tematizáljam.
@Rodeo36: szoktam mondogatni, hogy 2008-óta csődben van Mo., csak még van honnan kis pízecske csordogálása.
Érdekes tök egyformán látjuk!
Erre jársz elraktam neked egy üveggel a passió-gyümölcs borból!
@nincs_itt:
De igen, az elosztási rendszer nagyban tehet róla. Ugyanis mivel az EU politikai unió lett gazdasági helyett, a korrupció az elosztások körül kizárólag akkor szokott fájni nekik, mikor politikai vitájuk van egy tagállammal. Ez pedig abszolút helytelen hozzáállás.
@nincs_itt:
Másrészt, ha jól ki lenne találva, akkor most nem kéne arról beszélgetni, hogy miért az egynegyede az EP-nek a szélsőjobboldal és a szélsőbaloldal.
@Mariann19: Az ember is degradálódik, mivel egyre nagyobb a gépi munkavégzés. Továbbá az ember "drága" és "megbízhatatlan", mert fárad, beteg lesz, igényei vannak stb. De van amit NEM lehet kiváltani gépekkel, vagy csak egy szeletét a feladatnak. Ide viszont nagyon jól képzett, gyakorlott, baxott jól megfizetett ember kell. Sajnos nem túl sok, de azért szép számmal! Csak egy német gyár, ahol 22 ezer ember dolgozik! ez csak egy üzeme! ebből van még sok Németo. szerte is! A többi termelő üzemről nem beszéltem! A "függelékeikről" meg pláné nem!
@Muad\\\'Dib: Természetes, hogy akkor fáj, amikor vitatkoznak! Mivel érdekes módon, akkor megkapirgálják a felhasználást és k.kelet ájrópában durva magas a korrupciós ráta. Szólnak, hogy: "hé cimbi, figyelj má' egy kicsit! kapod a pénzt, oszt mégsem jucc 5ről a 6ra? hogy van ez?!"
Ez nem politikai jellegű vita, ugye?
pl a tavalyi német árvíz kárenyhítésére lószart kapott Németo. Ugattunk is, hogy "héló, leckmichamarsch! ugyanezért, mások többet kapnak. benyelte Németo.? be!
@Muad\\\'Dib: a bevándorlás szabályozása van okosan kitalálva, nem direkt módon, ahogy egy-két bugris hőbörgő széljobb/balos akarná, hanem úgy ahogy azt kultúr népek szokták...
@Rodeo36:
"A költségvetés nem elég semmire."
Pedig kedvező árfolyammal van beárazva a jelenlegihez képest.
Ne is ez a kritikus pont, hanem a költségvetési hiány tartása.
Orbán indoklása szerint - ez hihető is - olyan vagyonelemeket vásároltunk, amelyeket nem terveztünk, így a finanszírozás is nehézkes.
A kérdés az, hogy miért kell nekünk az energiaszektorból államosítani?
Állami tulajdonban hatékonyabb lesz a működtetésük, mint a tulajdonosnál, aki megnéz minden fillért?
Márcsak azért kérdezem, mert a magánosítás volt a jelszó, amikor mindent elherdáltunk?
@nincs_itt:
Nem teljesen erre gondoltam. Hanem arra, hogy amíg egy országban olyan politikai struktúra van, ami megfelel az EU - nevezzük mondjuk - aktuális pc gondolkodásmódjának, addig nem foglalkoznak vele. Ennek állatorvosi lova Görögország. Már eleve tisztán politikai okokból lett felvéve (szinte semmit nem teljesített a követelményekből), folyamatosan el lett nézve neki a kamuzás, sőt még a válság után is inkább politikai, semmint gazdasági teljesítésekhez kötötték a segélyek folyósítását. Elhibázott politika. El kell dönteni, hogy egy gazdasági uniót szeretnénk, vagy egy politikai föderális tömböt. Nem lehet összevissza beszélni, aszerint épp milyenünk van.
@lavór: "Bár a FIDESZ részéről kétféle kommunikáció létezik, egy másikat adnak elő Brüsszelben."

Különutas próbálkozások, bár az EU előnyeiről (mega-mutyi) nem akarnak lemondani.
@Muad\\\'Dib: "El kell dönteni, hogy egy gazdasági uniót szeretnénk, vagy egy politikai föderális tömböt. Nem lehet összevissza beszélni, aszerint épp milyenünk van."

Pontosan!
@Alick:

Pedig közeleg a színvallás ideje. Azért látszik, hogy már kezdi elérni Orbán az Unió ingerküszöbét. Akár rá is faraghatunk.
@nincs_itt:
"Van, amit nem lehet kiváltani gépekkel. Ide viszont nagyon jól képzett, gyakorlott, baxott
jól megfizetett ember kell. "
@Mariann19:

nézd -te tudod a legjobban- az árfolyammal való játék két vagy többélű fegyver...és már többször vissza is "nyalt" az energia és energiahordozók "piacáról" nekem megvan a különbejáratú véleményem, mióta tudjuk, hogy amikor a lobby felemelte az olajárat (nyersolaj, de tudod, hogy nem minden nyersolaj egyforma van nagyon sokféle mégis felfelé tendál a használhatatlan iszapos szar ára is) 145 dollár körülire barrel-enként akkor egy ideig sikoltozás ment majd a "piac" befagyott és megihatták volna az olajukat, persze nem itták meg levitték 98,45 (ez egy tréfás szám tőlem) és azon még el lehetett adni azaz 100 dollár körülire hozták ki ami a valóságban 28-34 dollárt ér már piacképesen azaz hatalmas rajta az extraprofit, nem véletlen, hogy háborúkat lehet belőle finanszírozni...hazugság, technikai maszlag a nehezen kitermelhető meg hasonló baromságok nem kell onnan kitermelni mert van máshol de azt akkor nem lebombázni hanem meg kellene venni jó pénzért (miért is útálják Irán-t?) Venezuela is fekete seggű mert az ő olajuk is szuperminőségű nem úgy mint az USA és Mexico területén kiszippantanak mert az meg iszap és zagy meg egy kis olaj kibaszott drágán finomítható de Joe Kiss-nek megéri mert semmit sem tett érte lopja az államot...

azaz az összes energiahordozó ára elméleti semmi köze a költség és normális haszon kulcsszámokhoz annyi amennyiért még max el lehet adni

és ezzel ki is van baszva a világgal

a világ meg hülye
mert nem kellene megvenni és akkor mi lenne egy pár hónap alatt?

térdre lehet kényszeríteni a lobby-t de ésszel kell csinálni de be vannak szarva és nincs alternatív energia mert arra is hülyék

és akkor az egésznek a gyökere itt van és lett belőle rezsidémon mert esze nincs és

brühüyyy
@Muad\\\'Dib: Nem csak a görögöknek, hanem Mo.-nak is, meg sokaknak! De a politikai unió is fontos, mivel egységes állásponttal lehet csak fellépni a "külvilággal" szemben, addig pusztán gazdasági unió nem is létezhet, mert nem lenne baj, minden tag ugyanazt tenné, éppen gazdasági szempontból. Természetesen vannak különbségek, hiszen történelmi, hagyománybeli eltérések vannak. De a főcsapás iránya legyen egységes!
De amíg Mo. rebellis, plebejus stb wudu közgáz, unortodoxia vonalon mozog, mert csak! Mert ezzel lehet hatalmat szerezni ott, addig ne csodálkozzon senki, hogy beleszagolgatnak a dolgaikba és fintorognak ha büdös!
@nincs_itt: Folytatom.
Erről jut eszembe, hogy az eu-nak nem a műszaki fejlesztésre, az innovációra kellett volna-e azt a temérdek támogatást inkább adni, mint a látványberuházásokra?
Tudom, hogy ez a fejlett országok versenyhelyzetét korlátozta volna, ezesetben pedig világosan látszik az ellentmondás, mely szerint az elmaradott országokat akarta szintre hozni az elmaradásuk miatt, mégsem érte el a célját.
Így ezeknek az országoknak gazdaságuk maradt ahol volt, fejlődésre egyelőre igen kicsi mértékben képesek, hátrányuk megmaradt, a milliárdok esetleg nálunk némi infrastruktúrában lelhetők fel, a többi viszont panziókban, és szökőkutakban, valamint az ötödször felszedett térburkolatokban vannak.
Így nem cél a szakmailag kiművelt fők taníttatása, mert nincs mire. Összeszerelni betanítással is lehet dolgozni.
@Mariann19:
erről kérdezz engem és @dr taga-t...tudna mesélni sok mindent

brühüyyy

nem véletlen az, hogy ezek már kísérleti műhelynek vannak bejelentve és galaktikus órabérekért dolgoznak ott is...de nem csak a a járműiparban a repülőgépgyártást is beleértem, hanem képzeld el az űrkutatás manuális munka igényét és minőségi kapacitás ígényét

erre nincs Magyarországnak manapság háttere mert nyomoroncokat nevel pedig Svájc ebből lett nagy évszázadok alatt!!!!!!!!!!!!! persze van Magyarországon is párőrűlt aki garázsokban gyárt olyan dolgokat amiket színaranyért sem lehet mert annál drágább és meg is fizetik...és vannak tudományos kutatók akiknek labor kellene

dehát neked meséljem?

brühüyyy
@Mariann19: arra is adtak, kedvenc példám, a Kkméti Mercedes, ugyanis ott a merci is, meg az EU is komoly pénzeket adott az oktatás fejlesztésére, hogy a környékben legyen elég képzett szakember. Hova lett pénz? Mert szakember képzés nem volt/lett belőle, alig tudja "összevadászni" a merci, meg szállítani a szakmunkásokat.
Persze kicsit sértette volna a multi érdekeit, de ne felejtsük el, hogy nincs Mo.-on számottevő konkurencia.
Szóval, amit adtak az lett lopva, hogy ne finomkodjak. Ezzel ellopták sok-sok ember jövőjét.
Lett belőle mindaz a feleslegesnek nem mondható, de nem sürgős "beruházás", meg látvány elem. Láttam olyan táblát 1-2 éve, ahol 100 méter távfűtési cső felújítása majd milliárdos nagyságrendbe került! Ez még a német mércével is a kibebaxott durva drága kategória!!! nemhogy a magyar árak és bérek viszonylatában!
@Rodeo36:
"A világ meg hülye. Nem kellene megvenni és akkor mi lenne pár hónap alatt?"
Mármint az olajat a világpiacon.
Rodi! Nem ilyen egyszerű ez a kérdés. A piaci folyamatokat nem lehet mesterségesen és beavatkozással leállítani.
Pontosan az ukrajnai helyzet folyományát láthatjuk, amikor a legerősebb fegyverrel, a gázszállítással szórakoznak, próbálnak lehetetlen helyzetbe hozni érdekelt szereplőket. Ugyanakkor ezeknek a zsarolásoknak áldozatul esnek mindazok a gazdasági szereplők, akik ezer szállal kötődnek az export-import ügyletek által egymáshoz, kiszolgáltatottak a hatalmaknak, és óriási veszteségeket szenvednek el.
Globálisan nézve ez mindenkinek veszteséget okoz.
@Rodeo36: "most estek le a fáról és azzal vannak elfoglalva, hogyan másszanak vissza és hogy a babántot hogyan hámozzák"

www.youtube.com/watch?v=7yNQ3G7XoIg#t=20m50s
@Rodeo36: stimmt, látom azokat a "szakmunkásokat", akik nem tudják melyik vége a szerszámnak mire való...akik nem tudnak beállítani egy gépet, mert az oktatásukban az már drága volt, ezért csak fényképen látták.
@nincs_itt:
Lépjünk túl a Magyarország dolgokon, mert nem ez a lényeg. Ezt tudjuk, nem új.
A lényeg továbbra is az, hogy a politikai csapásirány azonossága nem feltétlenül jelent gazdasági egyetértést és vice versa.
Egy gazdasági unióban ez nem probléma, mert szigorú gazdasági követelmények vannak, politikailag mindenki csinál, amit akar, de amint nem teljesíti a gazdasági előírásokat, repül.
Miután sikeresen előálltak egy politikai unióval, az lett belőle, hogy aki gazdaságilag nem teljesít, az ejnye-bejnyét kap, kivéve, ha valamiért nekünk fontos az aktuálpolitikai irány az adott országban épp, mert akkor szemérmesen elfordulunk.
Láthatóan ebből van elege az embereknek egyre inkább, és ezt tükrözik a "fura" eredmények (ha összehasonlítjuk a belföldi választásokkal az országokban) az EP választásokon.
@nincs_itt:
A merci példád tovább mutat, mint gondolnánk. Ilyen tapasztalat után vajon milyen munkát fog szánni a magyar munkavállalóknak? Biztosan nem a magas bonyolultsági fokú tevékenységeket kívánja majd idetelepíteni, esetleg egy új gyárát és üzemét sem.
Marad nekünk az egyszerű, tömegszerűségében végzett egyszerű műveletek elvégzése szakemberek hiányában.
Ehhez hozzájárul még a felsőfokú oktatásunk leépítése is.
@nincs_itt: hát lehet, hogy noban minden okés az edjukáció területén, de sem a uk, sem a három nagy mediterrán latin állam nem tud különb produktumot kibocsájtani, mint mo...
@Muad\\\'Dib: a politika és a gazdaság nem könnyen elválasztható dolgok...
@nincs_itt:
De lehetne rá törekedni. Jelenleg épp az ellenkezője történik, és szerintem ez nagyon nem jó.
@Sir Bates dö Hól: UK-án csodálkozom, a mediterráneum nem meglepő, ismerjük őket!
itt egy kicsit más a rendszer, mint pl. Mo.-on, UK és a többit nem ismerem. Ez sem hibátlan, természetesen, de jobb mint az átlag! Ezt viszont bizonyítani is lehet...
@Muad\\\'Dib: csak egy kérdés: mi a helyzet a protekcionizmussal?... az gazdasági vagy politikai kérdés?...
@Sir Bates dö Hól:
A protekcionizmussal kapcsolatos kérdéseket egy gazdasági unió képes kezelni. Már, ha hajlandó lefektetni a megfelelő szabályokat ezzel kapcsolatban.
@nincs_itt: csak hogy árnyaljam a képet:

Vállalatok
Autógyárakat kellene bezárni
2014. május 26. 14:33

Alan Mulally, a Ford hamarosan leköszönő vezére ismét figyelmeztet: az autógyártók jelentős túlkapacitásokkal rendelkeznek Európában. A vezér szerint amennyiben a helyzet nem változik, hosszútávon negatív következményekkel kell számolnia az iparág érintett szereplőinek.

www.portfolio.hu/vallalatok/autogyarakat_kellene_bezarni.3.199371.html
@Sir Bates dö Hól:
Például úgy, hogy vámuniót hoznak létre? Ami nem feltétlenül politikai entitás.
hu.euronews.com/2014/05/26/juncker-visszaszolt-orbannak-ez-nem-volt-elegans-/

Hülye ez? Armani öltönyhöz a hátizsák sem elegáns, oszt mégis... a gumicsizmáról meg ne is beszéljünk, mely kilóg a szájából.
@Muad\\\'Dib: és azon belül?... francia költségvetési szerv gépjármű-beszerzése során előnyben részesítheti-e az állami tulajdonú psa-konszern autóit a vw-gyártmányokkal szemben?... vámunió csak ekként köthet további megállapodásokat, vagy egyénileg is, más államokkal?...
Itt a kivert kutya esete forog fenn:

"Német SPD: a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban
azt sem lehet megengedni, hogy "végül olyan pártok döntsenek Európa jövőjéről, mint a Slivio Berlusconi-féle Hajrá Olaszország, vagy az Orbán Viktor-féle Fidesz" - tette hozzá a német alkancellár."
www.atv.hu/kulfold/20140526-nemet-spd-a-fidesznek-nincs-helye-az-europai-neppartban/hirkereso
@Muad\\\'Dib:
Vámunió hol nincs most? Lemaradtam... sokat qrogattátok egymást? :D
Nem csoda, hogy az emberek elfordulnak a hanyatló Nyugattól. Délkelet-Európa a jövő, a nagy Balkán Unió lehet a megoldás az emberek bajaira.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: OK, persze ez az USA szemüvegén keresztül igaz is lehet. 2008-hoz képest mekkora a visszaesés? nem tudom, de a 40 millió darabot soknak ítélem meg, esetleg a 6 év alatt összesen, tudom elképzelni, ugyanis a bmw rekord kibocsátásra készül, jó pár új modellel, ez pedig többet jelent mint a tavalyi 1,9 millió darab. Pedig a bmw nem jellemzően tömeg gyártó...
@nincs_itt:
Bhömös csákó... A Paulaner még mindig 499 felénk!
KUSSS!
Mi így szeressük! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): akkó' jóvanna! itten mostan esett az ára, mer' xarul megy. 11,90 euró/20x0,5 liter. irigyellek is titeket, hogy ilyen drágán is meg tuggyátok venni!
Én leszartam, filmet néztem inkább.
Nem értitek, megírom: ha kilépnénk az Unióból, az EU azonnal összeomlana, mivel Magyarország Európa gazdasági növekedésének motorja, termelési központja - ezért is ragaszkodnak hozzánk foggal-körömmel és próbálnak lekenyerezni eurómilliárdokkal. Csakhogy a mi szabadságharcunk nem eladó, ugyanakkor kegyesek vagyunk ezekhez a pária államokhoz: van az a pálinkamennyiség, amit ha lefőzhetünk, hajlandóak vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni.
@Pantagruel: na végre, valaki aki meg meri fogalmazni, hogy mijé' köllünk annak a tyuxaros elyunak!!!
így is van! nélkülünk még a fán ülnének!
@Pantagruel: örüljenek hogy egyáltalán szóba állunk velük.
gábrisnak, meg a többi félnótásnak ajánlom @guma: hivatkozását, alaposan elolvasni és ÉRTELMEZNI!!
ez sem kutya hír, ha már az állami egyéni számlák nem készültek el, akkor...:

Mától más lesz a nyugdíj

www.bankmonitor.hu/content/2634.htm
@nincs_itt: ez a komment...

"Sok antropoid ül a fán, mi néhányan pedig banánnal próbáljuk lecsalogatni őket, sikertelenül..."

:D rotfl
Nehany gondolat az eredmenyek EUROPAI viszonylataban.

Sokan irjak, hogy a valasztasok nagy gyoztesei a radikalis es EU-szkeptikus partok . Ebben van valami, de azert nem egeszen igy van ez!

Tegnap ket meglehetosen nagy butasag utotte meg a fulem.
Az egyiket Gyurcsany mondta, miszerint a bal-lib-zold (BLZ) oldal 5 evre el van asva. A masik Hacktol, lenyegileg ugyanez.

Ezzel szemben en azt allitom, hogy a trojka a korabbinal sokkal jobb helyzetbe kerult, es az adott korulmenyek kozott, talan meg jo is, hogy nem nyertek 10-20 mandatummal tobbet!

A BLZ mindossze 2.5%-ot veszitett, a Neppart azonban 7.3%-ot. A Neppart aligha tamaszkodhat az ECR-re, es egyeb EU-szkeptikus, vagy radikalis partok tamogatasara. A BLZ nyilvan megszavazza Junckert, hiszen nekik, mind strategialilag (jol lehet majd egy nepparti fonokre mutogatni kesobb), mind hosszutavon (egy kesobbi esetleges szoci gyozelem eseten nem vitatjak a fonokseget) ez siman megeri, plane ha meg ki is tudnak ezert csikarni ezt-azt a Neppartbol...

Mindekozben a BLZ eros kontrol alatt tarthatja az EPP-t, hiszen megiscsak 15%-kal van tobbjuk harmuknak, mint a konzervativoknak magukban. Rengeteg balos dolgot atnyomhatnak a Nepparton, es 5 ev mulva pedig jon a klasszikus politikai csiki-csuki: javulas eseten a BLZ az oka, tovabbi pangas eseten viszont az EPP a hunyo, mint legnagyobb, es a fonokot ado part.

Mar szombaton batorkodtam celozni a Cameron-os cikkel, majd tegnap a Daul cikkel, hogy azert Orban helyzete sem lesz am olyan rozsas. Valoszinuleg ki nem fogjak tenni, de valoszinuleg a Neppart ra fog kenyszerulni, hogy egyreszt az ertekelvuseget (amit mar reg elveszitett) bizonyitando profiltisztitas celjabol, masreszt pedig a BLZ felol erkezo nyomasnak megfeleloen, szekaljak neha Viktort. Hosszabb tavon nem tartom elkepzelhetetlennek, mint ahogy mar valamikor nov-dec tajekan emlitettem, hogy Viktor atuljon az ECR-be.

Az ujabb Orbannal-kapcsolatos cikkek, es megnyilvanulasok alapjan ugy tunik, nem lesz sok nyugta Viktornak, meg ha a kirakatban igyekszik is vedeni ot a Neppart...
@Mariann19: @nincs_itt: A merci még 50 km-ről is utaztat. Természetesen légkondis buszokkal.
Abban, hogy úgy kell összevadászni a dolgozókat, az is közrejátszik, hogy a munkabéreket az önkorival egyeztetve állapították meg, ne szívja el más cégektől a munkaerőt.
Szal nincsenek "túlfizetve" a magyar munkahelyekhez képest.
@OPHELIA: igen és? a bmw-be naponta 800 busz viszi a zembereket, természetesen légkondis buszok, az órabérek szépen szórnak átlag 10,22 bruttótól a csillagos égig. Mit jelent, hogy nincsenek túlfizetve? kap a montage-on dolgozó, 90-120 ezer nettót? az 3-400 euró/hó, + adó és járulék kedvezmények a mercinek.
Ja és a szakszervezet, 5,5%-os béremelést ért el két lépcsőben, ott kinek a kezéből eszik?
Nincs igény a "legózáshoz" szakemberekre. Betanított munkás pont elég.
@OPHELIA: jó is az! hogyé aggyák a litereset?
@OPHELIA: láttam, én kérek elnézést, de errefelé az 1 literes 1 euró... azaz ca 306 forint
az Erdinger Weiße, meg 75 cent, azaz 230 forint, nem 360!!!
durva gazdag ország vagytok! ilyen drágán élni!
@OPHELIA: 2,6 euró/óra???? ez igen!
@nincs_itt: 110e a nettó, +valamennyi cafeteria, azaz béren kívüli juttatás és évente 1x egy kocsi egy hétre üzemanyagkártyával. Az autóba 1500 km-t kell belenyomni 1 hét alatt, ez itt a reklám helye.
Rokon gyerek a Knorr-Bremsétől ment át, köpköd is rendesen, mert kevesebb a pénze.
Akiket kiküldtek németbe "betanulni", mind azzal jött haza Rastattból, hogy ott 4xtöbb fizetésért melóznak, ugyanazt a melót, amit itt 1 ember végez, ott 4-en
@nincs_itt: Na és ebből szerinted mennyi fog a ruszkiknál gazdára találni?
@nincs_itt: 549,- a literes. Gyerekem szokott kintről hozni, ő is németben van.
Hazai vonatkozas:
Megitelesem szerint gyoztesek, illetve vesztesek sorrendje a kovetkezo:

1. DK
2. Egyutt
3. Fidesz
4. LMP
5. Jobbik
6. MSZP

6. Evidens

5. Mikozben EUropa-szerte a szkeptikus es szelsoseges partok reneszanszukat elik, a Jobbik jelentosen rontott aprilisi eredmenyen. A kemeny mag tehat aligha tobb 400ezer embernel. Ugyanakkor jol mutatja, hogy az altalam korabban 300ezer kore becsult, "jobb hijan" rajuk szavazo tomeg akar meg joval nagyobb is lehetett bo honapja.

4. Ok is rontottak, es kulonosen kinos, hogy a ket altaluk hiteltelennek tartott part (Gyurcsanye, es Bajnaie is joval elottuk vegzett.

3. A gyozteshez huzas ervenyesult, es az amugyis aktiv szavazoikat megmozgatva, egy kisebb reszveteli arany mellett hoztak az elore varhato nagyobb gyozelmet, mint legutobb.

2. Nemileg erdekes, hogy az Egyutt a ZOLDseggel, gyakorlatilag lekorlatozni latszik sajat magat. Europaban a legjobb szereples 15% (Ausztria, Luxemburg, Svedorszag, a spanyoloknal 4 part egyutt ert el 17%-ot). Masreszt az LMP-vel kell majd megkuzdeniuk, akiket a Fidesz aligha fog szapulni, mig a libajnaizas elore garantalt....

1. Nyilvanvaloan az MSZP skalpjara hajtanak, hiszen egyazon szocialista EP frakcioba ulnek be, mint az MSZP. Akar az Egyutt eseteben az eredmenyuk csaloka, hiszen szinte biztos, hogy szavazoik 90-95%-at elvittek az urnakhoz, es az alacsony reszvetel miatt felulreprezentaltakka valtak. Ugyanakkor ismeretsegi korben mar aprilisban elegedetlenkedtek szoci szavazok, hogy meg megvarjak a majust es ha nincs valtozas, valtanak a DK-ra. Egyelore nem tudom,hogy ebben az eredmenyben mar ez a valtas benne van-e, vagy szamos csalodott MSZP szavazo meg csak majd most sorol at a DK-hoz....
A hsz-eket még nem olvastam, csak annyit fűznék hozzá, hogy: "naugye".
Az MSZP egy döglődő,kihalófélben lévő "lény".
Éppen Pesten voltam vasárnap, és azt láttam, hogy az MSZP-nek egyetlen plakátja sem díszlett az útfélen. Gondoltam is, mi a fene van ezekkel, ennyire nincs pénzük?! Mi lesz velük(?!), ha csúfosan leszerepelnek.
És lőn.
Ez legyen az ő bajuk, nem is igazán(csak balosként egy kicsit) sajnálom őket.
Ha pedig visszagondolok a múltakra, a Gyurcsány-regényre, akkor most fényesen beigazolódott az, amit én mindig is gondoltam.
Ezek elhagyták, elárulták, ezerszer cserbenhagyták az "eszüket".

Ideje lenne revideálni a kihozkivisz-t.
hehehe
Ja, igen, és részvételhez annyit, hogy a magyariak nem hallgattak a jó szóra:
Előtte:
hvg.hu/w/20140522_Tiszteletet_Europanak#rss
Utána:
hvg.hu/w/20140526_EuroBatman_fazik#rss
Na miután most kiderült, hogy a baloldalon ki a főteknős, érdemes lenne elkezdeni építkezni. mert a fideszt kéne legyőzni majd..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja, ezeknek a zöme jahreswagen...
van még kérdés?
@V-PORT:

Leonardo, Raffaello, Donatello, Michelangelo.
@nincs_itt:
Ez az "intézmény" még mindig létezik?
De rég hallottam róla. Persze mára az autó már nem érdekel, lehet, hogy azért.
"...az idősebbek Gyurcsányra, a fiatalabbak az Együttre"

Honnan tudod? Az iksz mellé nem kértek életkort.
Na, felébredt a Fidesz agytröszt is, lefosott lábszárral, és ki is adta az ukázt: új célpont: Gyurcsány. Királyi 1. híradóban 10 percen át taglalták, hogy az MSZP hogyan amortizálta le magát. Ebből a 10 percből 8-ban Gyurcsány volt látható a képernyőn, több pozitúrában, mint amennyi egy másfél órás gruppen pornófilmben látható. A konklúzió pediglen az volt, hogy Gyurcsány volt az oka, hogy az MSZP 10 %-ot kapott. Fel volt elevenitve az összes klisé, öszödi beszéd idézetek, égő város, minden volt.
Látszik azért, ki a király :)))
Volt korabban egy kisebb vita Farage-rol.

Szerintem o nem hulye, sot!

Ahhoz, hogy valaki ilyen ugyesen vigye vegig a maga demagog, populista maszlagjat, ahhoz okosnak kell lenni!

Es bar mara Farage szinte ugyanazt a ../../..-fob retorikat, sot bizonyitottan szlogenben is, mint a BNP anno, o megis ugyesen kikerulte a buktatokat.

A multkor volt, meltatlanul keves szo, a Benedek Marton cikkrol. En mar akkor is szoltam, hogy tukeppen vannak benne tevedesek, pontatlansagok.
Ami ide passzol, az az a resz, ahol a Griffin-vitabol von le alapvetoen teves kovetkeztetest, amivel szemben Farage a helyes ertelmezes alapjan tevekenykedik:
“A Griffin-vita és a republikánus előválasztás példái azonban azt mutatják, hogy egy olyan felállásban, amelyben legalább 5-7 politikus vitázik egymással, lehetőség nyílik a radikális, populista, sőt rasszista üzenetek hiteltelenítésére.”.
Totalis meg nem ertese a Griffin-vitanak. En akkor megneztem, ha valakit erdekel, eleg az elso reszet megnezni (www.youtube.com/watch?v=4iKfrY9l2kY), es abbol is egyertelmu a helyzet, hogy Griffin azert semmisult meg, merthogy netto NACI. Az angolok, meg nem szeretik a nacikat, gondolom minden generacio szamara London bombazasa kb. olyan alapveto osszetartoero, mint a yenkiknek Pearl Harbor. “Hosunk” aztan 5.08-nal el is koveti a kommunikacios harakirit, amikor kitor belole, hogy “I’m not a nazi.” Es innentol a vita tobbi resztvevoje mar hullagyalazast kovet el…

Farage pedig nagyon alaposan messzire elkeruli Le Pen-eket, nehogy otthon problemaja szarmazzon belole. Mikozben az EP-ben nyilvan szamos, sot valoszinuleg a legtobb esetben egyuttszavaznak majd…..

Az mar egy mas kerdes, hogy nalunk meg cirka fel millio embert, akik csak ugy odacsapodtak a Jobbikhoz aprilisban, egyaltalan nem zavarta, hogy egy naci partra szavaznak...
Ez a Mesterházy hülye. Szívesen folytatná az Mszp építését. What?
Csak úgy, az előbb a rádióban:
"A miniszterelnököt egy vékony réteg tartja hatalmon... a pofáján a bőr"-:o
mi volt itt egésznap? trollcunami?
a legszebb az volt, mikor az egyik arc délben arról röfögött, hogy a libsik nem melóznak, csak a markukat tartják. hogy ménem baszom itt a rezet egész nap? nem értem:))
@simple observer 1.0: Nem változott semmi. A Néppárt "nyert", de csak relatív többsége van. A szocialisták 2009-hez képest csökkenteni tudták a különbséget.

Folytatódik a kvázi nagykoalíció az EP-ben, a főbb frakciók - úgy mint eddig - rá lesznek kényszerítve az együttműködésre. Kemény csatározások, alkuk, álmatlan éjszakák. És így van jól. Ez fogja garantálni továbbra is az eu hatékony működését. A kompromisszumkényszer. Mindannyiunk javára.
@simple observer 1.0: Nagyon úgy tűnik, Gyurcsány Ferencnek sikerült az, amiben rajta kívül valószínűleg csak fanatikus hívei hittek: a volt miniszterelnök bravúros teljesítménnyel trollkodta szét a baloldalt, olyannyira, hogy újból megkerülhetetlen tényezővé vált.

A csendes, visszafogott, a szakértőinek mondott Együtt-PM és az abszolút ösztönpárt, retorikájában szélsőbaloldali, valójában kőkeményen piacpárti Gyurcsány-galeri teljesítménye azt mutatja, roppant hibás dolog lenne temetni az amúgy megújulásra tökéletesen alkalmatlan, hiteltelen garnitúrát.

Az is igaz ugyanakkor, hogy a baloldal összeomlását jelentő 2009-es EP-választáshoz képest semmivel sem tudtak előrébb lépni, legfeljebb azóta sikeresen felszalámizták magukat, nagyjából három, egyenlő részre.

Abszurd, de úgy tűnik, a két volt miniszterelnök jobban teljesít, mint a (és még egy abszurd) a megújulás arcának kikiáltott Mesterházy. A közepesen tehetségtelen szocialista pártelnök ugyanis láthatóan képtelen volt megbirkózni a mögötte felsorakozó igen virgonc politikai hullákkal (meg azokkal, amelyek a szekrényből dőltek ki...), és a végtelenül elhasználódott, fáradt, öreg párttal.

Az igazi nagy kérdés most már az, ki tudja a legzsírosabb szeletet kihasítani a baloldali tortából ősszel, konkrétan: ki adja majd a budapesti főpolgármester-jelöltet.

A közös jelölt elemi érdekük, hiszen a Fideszt egyedül a fővárosban tudják befogni, ehhez viszont együttműködni kell, ami pont az EP-választás eredményeit ismerve egyre nehezebb lesz.

Az MSZP foggal-körömmel fogja védeni az utolsó sáncait, Gyurcsány Ferenc és baráti köre lendületesen fog magának követelni minél több biztos helyet, a Budapesten harmadik (szorosan a DK mögött) Együtt-PM-nek pedig létkérdés, hogy életképes erőként mutassa meg magát ősszel a számára legfontosabb (néhány nagyváros kivételével gyakorlatilag egyetlen) helyszínen.

A kérdés már csak az, hogy a maradék helyek egymás közti leosztásán túl vajon eszébe jut-e valakinek odaát, hogy eközben a magyar társadalom tekintélyes részét képtelenek nem csak megszólítani, de megérteni is. A baloldali rétegpártok leginkább csak egymás kárára tud erősödni.

A helyzet az, hogy míg korábban egy szakács főzött csapnivaló módon a baloldali menzán, most már ugyanezt hárman csinálják, annyi különbséggel, hogy csak egymást zavarják az egyszemélyre szabott konyhában.

jobbegyenes.blog.hu/2014/05/26/feri_uzeni_117
@DarthVader:
akkor most már tényleg be vannak szarva, kiderült, hogy szépen csendben, de dolgozva érte, éehet pártot építeni 1,2 év alatt amire fityeszfocilandon 25 éve nem képes csak kényszer és zsarolás révén

brühüyyy
@AKIsTUDATLAN:

Nono!

Azert ne gyurcsanyistazzuk le TotaW-t, nagy hirtelenjeben!

Szerintem o egyeni pechjenek erezheti/erzi, hogy az egesz orszagban egyedul Gyurcsany az, aki politikuskent kiall amellett, amit o maga is gondol; az Europai Egyesult Allamok megkerulhetetlen.

Liberaliskent nem csoda, hogy en is igy vagyok ezzel.
@Knósszosz: hát hogyne! 14 hónapos járgányok. Vagy fiatalabbak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem lehetne, hogy csak a linket? Aztán ha érdekel, majd elolvasom. (Nem érdekel).
@V-PORT: Nem mozgósítottak eléggé, a szavazóik jelentős része pedig leszarta az EP választást. Amúgy meg.

scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10366260_10152396326761405_6185602548314379625_n.jpg
@simple observer 1.0: "az Europai Egyesult Allamok megkerulhetetlen."

Te melyik adást nézted amikor az EP választások voltak? :) Pont az a lényeg, hogy most még inkább el lesz elkerülve az EUSA.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezé láccik, hogy budapest messze a legjobb hely:)
a többi kuka! érd kuka! ki a fasz szavaz a fideszre? ez érdekelne.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az MSZP nek még van egy utolsó ásza Botka László. Ha őt előhúzzák a cilinderből és kinevezik pártelnöknek. Ez az utolsó patron.
@taga20: Már hogy lenne kuka. Attól, hogy mi Budapesten élünk az egész ország számít.
Jééé. :)

Minden képviselőnél 1990-től legyen vagyonosodási vizsgálat. A javaslatról a kormánypártiak hallani sem akartak.

alfahir.hu/mentelmi_jog_megtartva_vagyonvizsgalat_leszavazva_video
@Oxica:
Az MSZP "brand" lehúzta magát.
Botka népszerű Szegeden, de ugyan miért szavaznának rá Debrecenben, ahol a királyi család sarja még dühöngőt is adott a helyi focináciknak (tisztelet a kivételnek - ők vannak többségben), persze a te zsebedből.
MSZP kuka, Gyurcsány meg igen jól szórakozik, viszont Don Vittorio öröme azért nem teljesen felhőtlen. Feri még él és ez a későbbiekben komoly problémák forrását is jelentheti.
@Knósszosz: Igaz amit mondasz de más nincs mint Botka László, ez az utolsó szalmaszál.
Annak én is örülök hogy a DK a semmiből ilyen jól szerepelt és Fletónak nem kell visszavonulnia, mert mint tudjuk ő bolsevicctor elvtárs rémálma. Nem tud megszabadulni tőle.
@Oxica: Ez egy Urban legend. Fletó pont, hogy élteti Viktort.
@taga20:
Kinek a Kőnig, kinek a segge...
Ez nem semmi, de nem ugyanaz a kategória amiért én a NOHAB-ot, érted...
Mi van, bedöglött a porszívó, hogy itt?-:))
@Knósszosz: jókérdés:) tudod hétköznap meló, hétvégén jön a szórakozás(porszívózás, mosogatás, etc.:))
egyébként értem a NOHAB mániás arcokat:))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Fletó legádázabb ellensége lesz vicctornak és ki tudja mikor fordul a kocka, vicctor egy percig nem lehet nyugodt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

frászt. Hogy pozicióban mennyire tartja, azon lehet elmélkedni. De egy biztos: Viktor ama TV párbaj óta amikor Fletóval álmodik, sírva ébred. Olyannyira gyűlöli,hogy csak akkor csökkenne a gyíkember-állapota, ha kiteritve látná. Erre még mindig él, sőt egyre jobban. És eljöhet az az idő, amikor a parlamentben válaszolnia kell Fletónak, akit nem lehet elintézni egy legyintéssel. Mert esetleg face to face is megkaphatja, amiről nem is hallott, mert élő ember nem merte elmondani neki: "Ön egy gazember, egy tolvaj." Na ettől van befosva markolatig don Vittorio
@Knósszosz: na megyek, me jön a reggel. máskülönben megint egy élmény volt itt lenni:))
@Oxica:
MSZP (csak az én véleményem) leselejtezte saját magát. Akinek volt egy fél maréknyi sütnivalója, az már elhagyta a fedélzetet előbb - Lendvai Ildikó... jó, most lehet fikázni, de nem lehet mindenki Selmeciki de Vasalt Gabriella, pláne értelmi szinten ott lenn, ahol csak Cousteau kutatgatta a mélységet.
@taga20:
Álmodj horintálesztergával és homlokmarással, ahol a munkadarab valakinek hámloka...:)))
Cső!!
@DarthVader: Frászt. Ha akarták volna a kétharmaddal már rég kicsinálhatták volna. Ők éltetik mert a legjobb mozgosítás a fidesz saját táborának fletóka.

Amúgy meg Gyurbán takarodj.
Ez az idióta Mesterházy meg nem akar lemondani..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: húúú de jó! most aztán... de mi is?? ja! megvan holnaptól a sok karvalyuzsorástuggyukkik majd menekülnek!
te most komolyan azt hiszed ez számít?
@nincs_itt: Nem kell menekülni. Ami számít az az, hogy most a jobbik nem tudott úgy mozgósítani mint áprilisban és nagy volt az érdektelenség is a saját táborukban. A baloldal viszont összesen annyira képes, mint hat hete.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Köszezjó!
De azt. hogy érted: "Fletó pont, hogy élteti Viktort." -??
Valamiről lemaradtam?
@Knósszosz: Arra gondolok, hogy ők egyfajta szimbiózisban élnek. Ha az egyik eltűnne a politikából, követhetné a másik is.
Amúgy ha megnézed a 2014-es parlamenti buktát, szintén ez látszik. Ne tévesszen meg a mostani EP választás. Fletóék rétegpárt és nem tudnak már jelentős tömegeket elérni. Bajnai már más tészta. Mondjuk szerintem ők is csak egy bukott szellemiséget képviselnek (lásd SZDSZ) csak épp átcsomagolva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Izé... tehát akkor Don Vittorio a saját jól felfogott érdekében azért akarja Gyurcsányt egy kényelmes kokilla mélyén látni amint a csapolt fém ömlik rája, mert ő maga is el akar tűnni? Nem ló-gikus, de én már semmit sem értek lassan.
És cica-versa? Nyaúúú... magas ez nekem.
@turista a saját országában:

Azert nem olyan egyszeru ez, ahogy leirod.

Egyreszt, mert nem volt az a mukodes olyan olajozott, es van min valtoztatni...

Masreszt a Neppart igenis igyekezett kihasznalni helyzeti elonyet, barmikor, barmilyen helyzetben.

2011-ben pl. 3 EPP-s elnok volt az EU-ban:
Buzek, Barroso, Van Rompuy.

Mikozben joreszt a jopofizas ment az Angela-Nicolas-Silvio nepparti vonalon. Aztan maradt fokeppen a Merkel-Sarkozy iranyitas az EU-ban.Jol lathato, hogy Hollande gyozelme utan ez a nemet-francia parositas is elmaradozott, es fokent Merkel vitte az EU ugyeit.

Na ez most alaposan fog megvaltozni.
@Knósszosz: Én csak azt látom, hogyha ki akarta volna nyírni Fletót már rég megtehette volna.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha ki akarta volna nyrni lehet, hogy megtehette volna. Kisz-tagként a kocsmában. Manapság nem igazán.
Gyurcsány már régen abban a helyzetben van, hogy még a koncepciós ügyész is hatszor meggondolja a vérvádat. Orbán meg szimplán forsik.
Bőven van annyi vaj a füle mögött a Bibótól napjainkig, amibe simán felbukna. Ami kvés lehet ahhoz, hogy egyenesbe kijátszák ellne, de ami nagyon kínos, ha visszalőnek vele.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
De mégis mivel?
A dugós puska nem valami hatékony fegyver és azon felül az öszödi atombomba sem takarította el véglegesen az útjából, akkor mivel?
@Fahrenheit451: felajánlotta....

A régi mondás jut eszembe. tedd vagy ne tedd, de ne próbáld.
Nem felajánlani kell, hanem benyujtani.
@GeoCracker:
Na végre, egy írástudó megfogalmazta amire gondoltam!:)
@Knósszosz: Azért remélem kevesebb gépelési hibával gondoltad, mint ahogy én írtam :-)
@GeoCracker:
Ne izélj mán-:))
Különben is, igazolatlanul voltál távol, erről regélj!-:)
@Knósszosz:
2016 ban lesznek rendkívüli választások és Gyurcsány Ferenc lesz Magyarország kormányának feje

brühüyyy

a donna vittórai meg elkappanozza, hogy non piú andrai farfallone, notte giorno no girando ...delle belle ...
@Knósszosz:
Még mindig ugatok. Egyszerűen elkezdtem köhögni, meg flment a lázam úgy egy hete. nagy nehezen kihevertem szombatra annyira, hogy menetképes voltam (dolgozni muszáj volt). Vasárnap szavazatot számlálgattam egy bizottságban.
Közben járkálok gyógytornára a törött kisujjamat mozgásba lendíteni. De a gyógytornász kezd lemondani a projektről. Pdig már nem esik ki a fogkefe a kezemből.
S a János kórház előtti lejtőn megcsúsztam amikor az eső volt. Azóta rohadtúl fáj a térdem, és bottal járok, mint a százévesek.
Jut esezmbe, volt szavazni egy 92 éves bácsi. Saját lábán érkezett és távozott. Bot nélkül. Pusztán egy esernyővel a vihar miatt. Egy kicsit fáradtabb hetvenesnek, ha kinézett. Nem kmicsit irigyeltem azért :-)
S majdnem lecsaptam a poént, hogy a bátyja igazolványával nem illik szavazni :-)
Ez mekkora!
A retardált felnyitotta a szemem... a fidesz, jobbik tömegpárt, a többi rétegpárt, s a magyar jövő: e kettő váltógazdálkodása... "bukott szellemiség", mondja a funkcionális analfabéta... "A nap süt." ... alany, állítmány, megfejtetted már értelmét?...
@Rodeo36: Ahogy az ország kinéz szerintem 2015 végefele lesznek rendkívüli választások.
az utcűn. Flaszterrel.
@GeoCracker: Ez a mi gengszterváltásunk egyik legfőbb bűne. A két nagy bűnbanda (most épp átcsomagolás alatt az egyik) kartellben vágja tönkre az országot. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát igen. Nehéz lehet annak a technokretén gigerlinekkitalálni, hogy kikkel nyaljon egy tálból.
Orbánnal indult, gárdánál tart, de lehet, hogy a szélsőbalon köt ki.
Sosem lehet tudni, hogy az irániak mikor gondolják meg magukat.
Rossz lhet most Vonának is, lássuk be. Kénytelen lesz belülről bomlasztani az EU-t. A gerincét nem féltem. az nincs neki. Különben nem indultak volna.
De majd jön Morvai Hisztike és megmagyarázza.
@Oxica: "Annak én is örülök hogy a DK a semmiből ilyen jól szerepelt"

A privát rajongótábora elment szavazni, az összes választónak kb. 2.7 %-a. Marhára félelmetes eredmény egy érdektelen választáson.
Mintha az 1-8-as Holland-Magyaron a végén még lőttünk volna plusz 1-2 gólt... :)

"ő bolsevicctor elvtárs rémálma"

Viktornak Fletó a legnagyobb áldás, neki köszönheti a kétharmadot... talán kétszer is.
@Rodeo36:
Aszondod?
Ezt nem tudom, de az biztos, hogy ez - ha már említve vagyon - rendben van:
www.youtube.com/watch?v=MtXHqMMr41I
@GeoCracker:
Tessen vigyáznia magára kendnek, mert jó olvasni magátát... szóóval prevenció, nem győzöm hangsújjozni...!
-:)))
@Knósszosz:
Várj csak, igazad volt, Leech az nem fog sokáig... már érteni vélem.
@GeoCracker:
Semmiség, 10€/tanács!:)
De tényleg jó, ismerőseim is olvassák, szóval...
@Knósszosz:
behelyettesítve:

Figaro (Ildebrando) Gyurcsány Ferenc
Cherubino = a zorbány

(remélem érted mit aszond oda nekijje

brühüyyyy

ez a kedvencem előadni ( a sok közűl) már régen tanultam meg
@Rodeo36:
Ezt majd később, egyenlőre Mozart zenéje - mint tudod... - amitől én ismét, de ez... nagyon!
@Knósszosz:
ugye a szöveg kezdete:

ne tovább kis dumafranci....

brühüyyy
@Knósszosz:
ha kérhetném?
"egyenlőre" helyett itt az "egyelőre" a helyes

mert ugyi semmivel sem akarod egyenlővé tenni hanem még mást akarsz csinálni ehelyett

bocs...de nálad sem hagyom ki

brühüyyy
@Rodeo36:
Utána néztem és az eredmény delikvencs, szóval igazad van, majd javítom. Ha reggelre nem felejtem el.

Mostan inkább döglenék, mert itt majdnem 1:00 AM van, szóval jó napot ott-itt meg éccakát... te még hallgass valami szépet, én meg majd a macskám dorombolását, de azt nem lehet kikapcsolni.
CsŐŐŐ!
@simple observer 1.0:
Szia.
Nem értem, hogy jutottál erre a következtetésre:"Azert ne gyurcsanyistazzuk le TotaW-t, nagy hirtelenjeben!"
Ugyanis ez egyáltalán nem állt szándékomban.
Ez a második rész csakis az Eu-s választással és az EU szerepével, feladatával kapcsolatos, és teljesen független az első résztől(legalábbis én így gondoltam).

Sőt. Tóta W.-t kedvelem, és az EU-val kapcsolatos írásait nagyon-nagyon meg kellene szívlelniük a magyaroknak.
@Alick:
Ezt adták ki az érvelőközpontból?
Alig-alig olvastam valamit a politikáról, de ezt már sokadszor mantrázzák a fityeszdroidok.
Naagyoon soványka!
@Sir Bates dö Hól: Amiket mondott az interjúban?
Nekem is.

Tegnap az valami rémísztő volt, ahogy a blogot elárasztották a faszfej széljobbok. Tisztára, mintha a mandineren lettem volna.

Ha ez így marad, akkor a varánusz érdektelenné fog válni, mert elmenekülnek a normális kommentelők.

Szerintem a mandinert se olvassa már más, csak a törzskommentelő antiszemita faszok.
@aritus:
"Szerintem a mandinert se olvassa már más, csak a törzskommentelő antiszemita faszok. "
tévedsz, csak az a gondom vele, hogy gyorsabban cserélik a posztokat, mint az index a jobbsáv híreit. hozzászólok, és már nem is reagálnak rá (nem is tudnak).
Mikről maradtam le tegnap megint?
Agyhalottakat vettetek a nevetekre? :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): lásd mint fent, a sokévi átlagot meghaladó jobbikfidesz droid dúlás volt, meg persze főcím :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Jőjjön el az ő országuk,legyen meg az ő'akaratjuk:(+ fényesre nyalt vezérüké):'míg bele nem érnek kezeik a bilibe 'osztjónapot!
@gazoló: jahh

Az Alkotmánybíróság elé kerül ma a takarékok ügye

Az Alkotmánybíróság ma is tárgyalja a takarékszövetkezetek integrációját kifogásoló bírói beadványt.

hvg.hu/gazdasag/20140527_Az_Alkotmanybirosag_ele_kerul_ma_a_takare
@Knósszosz:

" de én már semmit sem értek lassan."

Ha javasolhatom, ne is G véleménye alapján próbálj tájékozódni:)) Tuti zsákutca.
Fura dolgokra is költ az NGM
Az Echo Tv és a Lánchíd Rádió műsorait támogatja idén az NGM, amely már 90 milliót költött utazásokra.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ok_kapjak_a_milliokat_varga_miniszteriumatol.581797.html

-------------------------------------

Matolcsyék újra kamatot vághatnak

Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa kedden, amelyen 10 bázispontos alapkamat-csökkentés várható.

hvg.hu/gazdasag/20140527_Matolcsyek_ujra_kamatot_vaghatnak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "rég megtehette volna"

Kis kitérővel kezdem. Nézzük a "tökéletes népképviseleti demokrácia" elszánt bajnokának az egybesült államoknak az elnökét. Legkésőbb a duplázó Reagan óta tudjuk, hogy csak egy báb.

Kedvenced Putyin ha jól rémlik efeszbés ezredesként ment "nyugdíjba", a történetét nem tudom pontosan (miért tudja valaki?) a lényeg az ezredesi rang. Titkoszsernyákoknál szép szép, de jó néhány tábornoki rang van felette. Viszont a Putyin félmeztelenül meg tud lovagolni egy igazi medvét, a népek zabálják az ilyen cukiságokat. Szerinted mibden dönt Putyin? Talán ha abba van beleszólása, mit montázsolnak alá, min lovagoljon (lehet, még ebbe se, hiszen megkapta a jattot, ez a szerep, bakker ezért fizetünk, te csak ne aggódjál az imidzseden, tudjuk mit csinálunk).

Ennyi felvezető után megkérdem, szerinted volt értelme megállapításodnak? Idézem.

"Én csak azt látom, hogyha ki akarta volna nyírni Fletót már rég megtehette volna."

Télleg ennyit látsz?

Befejező első kérdésem magyar radikális nemzeti oroszbarát. Holokauszt túlélőknek, áldozatok hozzátartozóinak jár kárpótlás? Jár, amőgy nagyon helyesen.

Második kérdésem, málinkíj robot túlélőinek, az áldozatok családtagjainak jár kárpótlás? Nekik nagyon helyesen nem? Tényleg érdekelne válaszod. Párszor firtattam ezt a nálatok meglévő szlavofil russzofil szimpátiát, válaszra sem méltattál. Most sincsenek illúzióim, már télelg csak egy kérdés.

Melyik nemzet radikálisai vagytok ti?
'reggelt, Népek!

Történt valami érdekes/érdemleges a zelmút pár napban? :D
@Oxica:

" Az MSZP nek még van egy utolsó ásza Botka László. Ha őt előhúzzák a cilinderből és kinevezik pártelnöknek. Ez az utolsó patron."

Abba Botka bele is hal. Nem véletlen, hogy inkább hárít.

Ennek az MSZP-nek már nincsenek ászai. Talpig elrohadt.
Vaktöltények még lesznek, fog is szólni néhány.

Most hallottam, hogy Molnár Gyula bejelentkezne elnöknek.Messiásként fogja fogadni a választmány, én meg csendben emlékeztetném, hogy volt ő az elnökség tagja.
Nem kéne elfelejtenie, mit mondott az akkori elnök neki. A tanulság ugyanis örök.

Hallgattam ma reggel Lendvait. Bármennyire okos, a valósághoz nem sok köze van.
Még nem jutott el hozzá, hogy a bp-i szocik szétesése az ő elnökségéhez/tevékenytelenségéhez kötődik.
MA-t ő találta meg elnöknek. Hogy csak a legnagyobb hibáit említsem.

Nem kéne, hogy bármit életre pofozzon.
a szocik jol belehaltak abba, hogy a fidesszel a hatterben osszeallva belekezdtek gyurcsany kinyirasaba es a jelek szerint meg csak nem is sikerult:-)
@Orica Középföldi: igy van, botka nem veletlenul nem foglalkozik massal, mar csak szegeddel.
nincs kedve ahhoz, hogy elsodorja az mszp hordaleka.
A magyarok 52+14%-a (Fidesz-KDNP+jobbik) azt üzente Brüsszelnek hogy nem kérünk liberalizmust!!

Ez pont 2/3!!

Ugyhogy ne hazudozz hogy nem küldtük el a kurva anyjába a nyugati bürokratákat!
@nandras01:

Jaja!

Az áprilisi 45% után most már 52% a Fidesz. Pont mint 2010-ben! :))
@Benjamin Eisenberger: uhumm.. ez olyan, mint bemenni egy halaszcsardaba es balhezni, hogy nem kerunk halat...

mellesleg a liberalis demokraciabol nem kerni gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nyugati felteke gazdasagi jiletebol nem kerni. a ketto egyutt ugyanis nem mukodik. kerhettek putyinbol - oda mar ugyis van egy jo kapcsolatotok kgbelan keresztul - kerhwettek kinbabol - orban feje uggyis melegszarik benne van a kinai gengszterek seggeben - es az ezzel jaro arisztokratikus fel- vagy teljesdiktaturakbol, modernkori feudalis rendszerekbol.

lehet valasztani. de a kovetkezmenyek nelkuli hozonbgest lehet befejezni vegre. ez nem az ovoda, fideszjobbagyok:-)
@Benjamin Eisenberger:

Tényszerűen: a magyarok kevesebb mint egyharmadának a kétharmadáról beszélünk, az, ha jól számolom, kevesebb mint 2/9. Nagyjából 20 %. Örülj.
@Benjamin Eisenberger:

"A magyarok 52+14%-a (Fidesz-KDNP+jobbik) azt üzente Brüsszelnek hogy nem kérünk liberalizmust!!

Ez pont 2/3!!

Ugyhogy ne hazudozz hogy nem küldtük el a kurva anyjába a nyugati bürokratákat!"

Ritka egy faszfej vagy te. elfelejtetted hozzátenni, hogy a kohéziós alapból magyarországnak szánt 7000 mrd-ot se kérjük.
@jaegtoer:

Hát a pénzt azt küldhetik csak ne ugassanak bele a politikánkba meg az országunkba!! Mert az már zsarolásnak számit!!
@ausländer Sipi:

A nyugati "jólét" megbukott. A piacgazdaság megbukott. A kapitalizmus igazságtalan és kizsákmányoló, ezért bukásra van itélve.

A többi süket duma!
Hinnye, basszus!
Nem es tuttam, hogy BBBBB ekkora nagy kommunista. :D
@Benjamin Eisenberger: nekem inkabb ugy tunik, hogy ti buktatok meg, amikor nem vagytok kelloen versenykepesek es nem vagytok kepesek megteremteni versenyhelyzetben a sajat joleteteket, mert mindig kell egy kadar-szeru apafigura:-)
@Benjamin Eisenberger: "Hát a pénzt azt küldhetik csak ne ugassanak bele a politikánkba meg az országunkba!! Mert az már zsarolásnak számit!!"

ez igen:-)

az igazi rablomentalitas:-)
@Benjamin Eisenberger:

"A nyugati "jólét" megbukott."

még!

XDDDDDDDDDDD

kérlek folytasd!

nálunk a céghez a szefós takarítónő is 4 millás mopedautóval jár, hullaszag és rothadás mindenütt...

...mindez a nyugati határtól 80 kilométernyire
@ausländer Sipi:
Ezt lájkolnám, de nagyon!
:-)

Az szép pillanat lesz, amikor Attilácskát kib@sszák a hóra, átérezheti minden érzékével, milyen is ez ...
@Benjamin Eisenberger: nem baj hüjegyerek, homokozzál csak nyugodtan. kapsz egy százas szöget is, nehogy információ sokkot kapj, azzal elleszel
@vitéž munkášőr:

Az a baj veletek nagy nyugat imádókkal hogy mindig csak a fizetéssel dicsekedtek, de azzal már nem hogy a megélhetés is többszörösbe kerül mint itthon!!

Voltál már Dániában vagy Svájcban??!! 4-5X annyiba kerül minden mint itthon!!!
Apropó, ha külön indult volna áprilisba a 3 ballibsi párt akkor 0, azaz NULLA egyéni körzetet nyertek volna. HOPPÁ!

A Fiatal Demokraták pedig olyan erösek mint 4 éve :))
@Benjamin Eisenberger: muhaha!

Ausztria: élelmiszer - uaz (áfa 10%) üzemanyag - olcsóbb. minimálbérből is vígan kiköhögsz egy 300€-s garzont. évente 14x kapsz fizut. soroljam még gyökér?
@ausländer Sipi: hagyjad szerencsétlent, azt sem fogja fel, hogy az a pénz amit "küldhetnek", az mind a bukott kapitalizmus hordaléka.
@Benjamin Eisenberger: en svajcban elek;-)

elmondanad, mi kerul 4-5x annyiba?

a fizetes valoban 4-5x annyi. az elelmiszer szinte ugyanannyi - mondjuk 10%-kall kerul atlagban tobbe, de van ami meg olcsobb is, a hus az ami kb masfelszerese a magyar araknak, de a minosege jelentosen jobb. a szolgaltatas kerul tobbe - pontosan a fizetesek miatt. de az sem annyival.

lakast berelni valoban 2-3 szorosa az otthoninak - mi pl. menyasszonyommal 2000 frankot fizetunk egy 110 negyzetmeteres lakasert, melygarazzsal, rezsivel + villanyszamla, ami viszont megegyezik az otthonival.

de ez a 2000 frank meg mindig csak a 40%-a az egyikunk fizetesenek:-)

szoval kettonk netto jovedelme kb 11.000 chf, amibol durvan 3000 elmegy lakasra, krankenkassera, autobiztositasra es adora.
a maradek 8000bol meg csak kihuzzuk valahogy honapvegeig;-)
@nincs_itt:

Magyarország az uniónak nettó befizetője.

Vagy ki kell lépni vagy ki kell magunkat valahogy baszatni az unijóból.
@Benjamin Eisenberger: óóóó, a kis globetrotter!!!
mesélj még, se here se zádé!!
mond el nekem, mennyibe kerül 1 liter benzin Németo.-ban? azt is tudod, hogy egy olyan zigóta mint te, mekkora órabért kap?
1 kg sertés hús? hm?
1 kg kenyér?
1 üveg sör?
1 db folkszvágen golf? éves adó? biztosítás?
nincs minimálbér, csak szólok, hanem ágazati megállapodások vannak, ez van...
szóval?
@ausländer Sipi:

Valahol azt olvastam hogy 40-50 frank a hus kiloja.

Ez igencsak többszöröse az itthoni árakhoz.

Ne hazugyj!
@Benjamin Eisenberger: OK, te okos vagyol! akkor lépjél te ki, én meg azért csak elbóklászok a ca 4000 eurómból(netto), te meg az ezresed oszd be, ugyanolyan árak mellett.
@nincs_itt:

Ja hát ha nincs minimálbér akkor akár azt is megteheti a munkáltató hogy fizet a munkásnak havi 10 eurót. :))

Kurva jó hely lehet az olyan ország ahol nincs minimálbér. Igy BÁRMIT megtehet a munkáltató, akár az is törvényes hogy nem fizeti ki a dolgozót :)) Mert ugye nincs törvény arra hogy mekkora is legyen a minimbér...ezért bármekkora is lehet, akár 0 is :))
@Benjamin Eisenberger: "A piacgazdaság megbukott. A kapitalizmus igazságtalan és kizsákmányoló, ezért bukásra van itélve."

Melyik agitprop könyvben olvastad ezt narancsbolsi?

Tudod mi bukott meg? A narancsbolsevik komisszár rendszer. Aminek most kevesebb mint 15%-os követőtábora volt.

Ez a tolvaj banda fok megbukni, akit moszkoVityád támogat.

www.mindenegybenblog.hu/hirek/orban-mercedese-a-gyarban-dolgozo-olvasonk

Nem értek egyet az erőszakkal (való fenyegetőzéssel) sem, de itt a reakció is.

www.vg.hu/vallalatok/ipar/rendorok-vizsgaljak-at-a-dolgozokat-a-mercedes-gyar-bejaratanal-428183

Saját népeteket adjátok el rabszolgának és még így is folyamatos támogatásra szorultok a sok lopikálás miatt.
@vitéž munkášőr: @ausländer Sipi:
Biztosssan nem is úgy is vaaan.
Ti is csak a rothadó nyugat, beépített, bomlasztó szándékú, sötétben bujkáló, rémhír terjesztő, (NER)ellenforradalmárai vagytok. :D
@Benjamin Eisenberger: aha, szóval nem jártál ott, sőt be sem vásároltál, elárulom neked, hogy a kibebaxott drága argentin marha rumpsteak kilója 15-18 euró errefelé. az átlag sertés hús árak 5-8 euró/kg, a csirke 4-6, marha 6-18, a minőségről nem akarok beszélni, ezt egy háziasszony jobban el tudja magyarázni. de ha zongorázni lehetne...
@rdos:

52% az a 15. :))

És kurvára nem kommunisták! Ne hazudozz!

Az egykulcsos adó szerinted komcsi?!

Te ostoba!
@Benjamin Eisenberger: valoban, lehet olyan hust is venni, ami annyiba kerul, jellemzoen ez marhahus, ami otthon is 5-6000 forint korul van. de persze nem mindenhol kerul annyiba az sem, uzlete valogatja.

a serteshus 12-14 frank korul mozog, a szarnyas 6-15 kozott, feldolgozottsagtol es reszetol fuggoen - pl 1 kilo csirkecomb, sutesre keszen, befuszerezve 6 frank alatt van, egy kilo pulykamellfile 13-15 frank.

es nem hazudok, hiszen fent irtam, hogy a hus dragabb, de cserebe sokkal jobb minosegu. legutobb mikor othon voltam nagyopn vagytam mar egy jo rantott csirkere.. hat.. megbantam:-)

szoval olvass, erts, figyelj, gondolkozz:-)

mar ha nem tul nagy keres egy onkentes jobbagytol;-)
@nincs_itt:

Én csak dán disznot ettem, de az borzasztó rossz! És drága is! (150-200) korona/kg.!!
Szorozd be 40-neL!

Ennyit mondjuk a skandináv "jólétről".
@Benjamin Eisenberger: figyelj te sötét barom, Mo.-on van minimálbér, mit csinál a munkaadó??? NEM fizet többet.
itt ahogy írtam a szakszervezet megállapodott egy ágazati bérlistáról, amit a végzettség, az eltöltött évek és sok egyéb befolyásol, nem minimálbér, de ettől csak magasabb lehet a fizetésed.
pl. egy ipari tanuló(tudod, olyasmi ami te sosem voltál) a tanulmányai idejére az én cégemtől az első évben, havi 900 eurót kap, 2. évben 1000, 3. évben 1100, majd elkezd dolgozni és akkor a cégnél érvényes besorolás szerint kapja a fizetését, ami 2300 euró bruttótól indul.
semmit nem tudsz a világról kicsi fidióta
@nincs_itt:

"mit csinál a munkaadó??? NEM fizet többet."

Értem. De akkor mi a jófaszért a Kormányt kell szidni? Tehet a Fidesz arról hogy seggfej a munkáltató és nem fizet?! NEM!
@Benjamin Eisenberger: "Kurva jó hely lehet az olyan ország ahol nincs minimálbér."

igen, kurvajo:-)

emiatt pl itt 3% koruli a munkanelkuliseg, tudsz reszmunkat vallalni - tele van minden 60-80%os allasokkal, azaz 3-4 napot dolgozol egy heten es igy is megkeresed atlagban a 3-4000 frankot havonta - es hasonlo nyalanksagok:-)

egyebkent onkentes minimalber van. pl a svajci lidl bevezette, hogy naluk 4000 frank a minimalber. annyi a minmum amit egy lidl alkalmazott keres.
@Benjamin Eisenberger: aha értelek, mondtam már okos vagyol! Te Dánia hol is van? Olyan bizonytalan vagyok, csak nem szomszédja Németo.-nak...
@Benjamin Eisenberger: igen, tehet. a magas adoterhek, a gazdasagi bizonytalansag, a kozmunkaprogram es a piacellenes kommunikacio, valamint a piacellenes torvenyek egyuttesen vezetnek oda, hogy a munkaltato nem fizet tobbet. ugyanis a munkaltatonak van egy nagyon fontos dolog, amit szem elott kell tartani es az a bevetel merteke. ha keves, akkor nem tudja az alkalmazottakat fizetni, nem tud fejleszteni, ujabb munkahelyeket teremteni. tehat a ceg fennmaradasanak erdekeben valahol ki kell gazdalkodni a ceg mukodtetesenek koltsegeit.
@Benjamin Eisenberger: ennyire hülye vagy!
tudod a kormány az nem azért van, hogy legyen aki pofázik nemzeti ünnepeken!
tudod a törvényeket is a kormány alkotja.
pl. a minimálbérre vonatkozó és egyéb a munka világát szabályozó törvényeket is.
akkor fuss neki mégegyszer, hogy miért is kell a kormányt szidni ott, Háccsó Hátasztánban?!
Engem akkor sem győztök meg ezekkel a libsi humbugokkal, akkor is Orbán Viktort támogatom és kész! Ö kitűnő politikus!!
@Benjamin Eisenberger: hajra..

te fogod megszivni, nem mi, akik elmentunk eloletek a rothado liberelis demokraciakba:-)
@ausländer Sipi:

Nem hinném hogy megszivnánk :)

Nálunk NEM lesz liberalizmus, szerencsére a magyar nép nem vevő a liberális baromságokra, "elvekre" :)
@Benjamin Eisenberger: a hit nem mas, mint tudas nelkul atelt bizonyossag. en tudom, hogy mar most szopoagon vagytok es meg rosszabb lesz.

egyebkent kormanyzati forma szerint jelenleg is liberalis demokracia van az orszagban;-)

csak hogy satirozgassam kicsit politologiai ismereteid feher foltjait;-)
@ausländer Sipi:

"egyebkent kormanyzati forma szerint jelenleg is liberalis demokracia van az orszagban;-)"

Érdekes pedig állandóan azt pofázzák a nagy megmondóemberek hogy nálunk diktatúra van. Ezekszerint mégsincs?? :D
Jó tudni!
@Benjamin Eisenberger: mellesleg itt svajcban kozvetlen demokracia van, csak liberalis gondolkodasuak a szavazok, tehat az az erdekes helyzet alakult ki, hogy itt a kormanyzati forma a kozvetlen demokracia ami gyakorlatilag liberalis demokracia, nalatok viszont a kormanyzati forma a liberalis demokracia, ami egyfajta felig feudalis, felig fasisztoid jegyeket magan viselo kaosz.
@Benjamin Eisenberger: elmeletileg oroszorszag is demokracia. gyakorlatilag nem. ahogy egy fideszes is magat jobboldali konzervativnak es keresztenynek nevezi, pedig ebbol a harombol egyik sem valosul meg:-)

tehat azert, mert a hivatalosan kommunikalt kormanyzati forma a liberalis demokracia, etol fuggetlenul meg nem az.
@Benjamin Eisenberger: de más sem lesz! ahogy most sincs! nincs ipar, mezőgazdaság, szolgáltató szektor, csak vegetáló cégecskék, meg 7-8 mocskosmulti, ja ezek a mocskosmultik adják a GDP 80%-át ott.
ha neked jó, hogy öregkorodra nem lesz nyugdíjad(járni, jár! csak nem jut!), nem lesz orvosi ellátásod, akkor támogasd orbánt, vagy amelyik éppen azt hazudja amit hallani akarsz.
ha gyereked jövője abból fog állni, hogy biorobot lesz egy mocskosmulti összeszerelő üzemében és ennek durvára örülhet, akkor legyen neked karácsony! az én gyerekeim már nem ebben gondolkodnak. szerencsére!
"Számunkra a mértéktartás, a szerénység és az alázat a politika zsinórmértéke"

www.fidesz.hu/hirek/2014-05-25/gyoztunk-nagyon-gyoztunk/
@nincs_itt:

Te barom, attól hogy nem lennénk uniós tagok még itt lennének a multik. Norvégia és Svájc sem uniós állam és mégis vannak ott multik!

Totál semmi köze a kettőnek egymáshoz!
@Benjamin Eisenberger: aha, tudod schengen, meg a termékek és szolgáltatások szabad áramlása, vámok és határok nélkül.
mesélj, akkor miképp oldaná meg a multi, csak nem? de! ugye azt nem gondolod, hogy az AUDI megemeli az árait, mert Mo. nem EU tagállam?
szegény, szegény.
@Benjamin Eisenberger: ja még annyit, zárásként, hogy ha lennél kedves felsorolni Norvégia és Mo. közötti különbségeket, illetve Svájc és Mo. közöttieket is. Majd egy huszáros fordulattal, kezdj el gondolkodni!
@Benjamin Eisenberger: svajc es norvegia csak formailag nem unios tagallam. ugyanugy az efta tagjai - sot, alapitoi - ami az unio alapja.

tehat ezekbe az orszagokra gyakorlatilag ugyanazok a feltetelek kereskedelmi es migracios szempontbol, mint barmely unios tagallamra. szabad koltozes, vammentesseg, szabad munkavallalas, okiratok elismerese - tehat pl a magyar jogositvanyom itt teljes erteku igazolo okiratnak szamit.

az, hogy unios tagorszag mao csak annyit jelent, hogy van evi parezermilliard amit az eu ad kegyesen, hogy ne boruljon be az egesz hobelevanc a picsaba. es akkor nem lennenek multik sem pl. nem nagyon kellene maot svajchoz, vagy norvegiahoz hasonlitani, mert sem gazdasagban, sem emberanyagban sehol nincs hozzajuk kepest:-)
@Benjamin Eisenberger: te fogóval jöttél a világra, mi?... megszorították...
@Sir Bates dö Hól:

Ne bántsd!
Az egyszerű világkép is világkép. Ő nem a sajátja bővítéséért/tágításáért jött ide, csak meg akarta mutatni, hogy az övé milyen:)
@Benjamin Eisenberger: Komisszár eftársnak alázatosan jelentem néha dolgozni is kell, nincs nekem időm folyamatosan vitatkozni.

Komisszár eftárs szíves figyelméba ajánlom, hogy nem kommunistáztam. Hanem bolsevistáztam. Prostituáltra nagy a különbség.

Ha nem értené a komisszár eftás keressen rá 1/2X Edmundovics Dzerzsinszkíjre (6. leninevtárs terrorista jobbkeze volt, mára csak a szelleme maradt itt, de ez sajnos prostituáltra nem szellemes, nem is tudom, miért pont a komisszár eftársnak mondtam).

Ami meg az 52 és kevesebb mint 15 kérdését illeti, ezt nem fogom tudni elmagyarázni, mert ez áltisis 5. osztályos százalékszámítási feladat. Minek a százaléka, ez széplelkeknek és hivatásos politikusoknak már misztikum.
@Orica Középföldi: nem bántottam... sőt, feltételeztem a legjobbat róla!... mármint, hogy nem tudatos nemzetvesztő... ha ezt veszem premisszának, akkor logikai úton csak a fogó marad... vagy a lobotómia:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Ez az első hsz-ből lejött, most viszont nem érti miről beszélsz:)))
@Benjamin Eisenberger: Huuu Beni! De megnyugodtam. Mondtad:

"Számunkra a mértéktartás, a szerénység és az alázat a politika zsinórmértéke"

Meg ezt ismondtad:
"52% az a 15. :))
És kurvára nem kommunisták! Ne hazudozz!
Az egykulcsos adó szerinted komcsi?!
Te ostoba! "

Ha nálatok ez a szerénység és alázat, akkor már csak azon izgulok, be ne pipuljatok valamin, mert elképzelni sem tudom, mennyire lehettek akkor morcik, ha alázatosan ilyen "kedvesek" vagytok.
@Sir Bates dö Hól: tudod, ez a szénalapú, humanoid életforma abba a kategóriába tartozik, amelyik ott tart, miszerint ami magyar, az törvényszerűen jobb, értékesebb, unikálisabb mint bármi.
nem érti, hogy azok az idők talán sosem voltak, de egészen biztosan elmúltak.
továbbá azt is simán elhiszi, hogy "azért nincs mit enni, NERtársak, mert böjt! van!!!"
@Orica Középföldi: csak van valami írástudó vagy fejlettebb létforma (cserebogár pl.) a környezetében... a retardáltakat mindenhol segítik, majd elmagyarázzák neki, bár az "jó mulatság, férfimunka" lesz!:-)...
@nincs_itt: te meg egy szívtelen bolhatáncoltató vagy!:-)...
@Sir Bates dö Hól: tudom! de ha egyszer jól esik(a fenét esik jól, sírni volna kedvem, ha arra gondolok, hogy az "ilyenek" határozzák meg a többi normális ember életét!)
de nem baj, talán, egyszer, csak-csak felnyílik a szemük a normálisoknak, kiirtják ezeket a bolhákat.
mno.hu/ep_valasztas/csipi-a-fidesz-az-europai-szocik-szemet-1228702

"A pénzügyi körök segítségével megbuktatott Silvio Berlusconi után Martin Schulzék most Orbán Viktort vették célba."

Nem fog sikerülni Sulcz!!
@Benjamin Eisenberger: nagyon szep cikk..:-)

a rakosi idoket idezi az imperialista ellenforradalmarokkal es kolaboransaikkal, a sotetben bujkalo ellenseggel:-DDD

ugye tisztaban vagy vele, hogy a paranoia betegseg?:-)
@Benjamin Eisenberger: mellesleg berlusconit nem a penzugyi korok buktattak meg, hanem az, hogy koztorvenyes bunozo:-)

tudod, ungabunga party, korrupcios ugyek, etc:-)
@ausländer Sipi: azaz pontositok..
adocsalas, kiskoru prostituciora kenyszeritese, valamint hatalommal visszaeles miatt iteltek el.
bakter, ez az izééé reménytelen, párba kéne kötni a tollasossal :D
@ausländer Sipi:

Ennek hiába magyarázol bármit. Ez összekeveri olyan egyszerű szavak értelmét is, mint az elméletileg és elmebeteg.
@jaegtoer: akkor mi lehet a "Vidd ki a bilit!" vs. "Idd ki a bilit!" esetén?...
@jaegtoer: - mit is mondott, doktor ur. elmehetek?
- nem! EL-ME-BE-TEG.
@Benjamin Eisenberger:
Azt tudod, hogy az eu által nekünk nyújtott támogatás, amely 7.000 milliárd, az az ország féléves GDP-je 1.000 milliárd híján.
Fel tudod fogni a számokból, hogy ez mit jelent?
@jaegtoer:
Most estem be ide, és látom, hogy Benjámin nem ismeri a liberalizmus és a diktatúra fogalmát.
Baromian keveri, ezért a szüzséje sem érthető.
@Benjamin Eisenberger: miert, kispajtas?
ki hangoztatja a kommunista "a nyugati kapitalizmus a szakadek fele rohan" toposzt?:-)

bar az is igaz, hogy amit ti a fidesszel es a jobbikkal muveltek az inkabb egyfajta nemzeti szocializmus;-)
@rdos: és mi köze van Putyinnak a Fletó témához? :)
Rágjam szájba?

Bábok egytől egyig. Csótány is bolseViki is (többiek is, kétséged ne legyen, így Gáborod is). Nem mellékesen egy térfélen játszanak úgy mintha egymás alternatívái lennének, holott dehogy. :-(

Ezért nem vadászta le moszoVityenka furcsánnyerencedet.

Kívülről sokszínűnek tűnnek, belülről róthvörös mind. :-(

Málenkíj robotig el se jutottál? Vagy ez a téma jobbklikknek nem is fontos?
@rdos: definialnad, hogy ki es milyen cselekedetek alapjan szamit babnak es ki nem..?:-)
@ausländer Sipi: Ángyán professzor nem volt báb. Félre is állították.

A maradék az (volt még egy energetikai? államtitkár is, aki így járt). Miből gondolom? Ami az átkosban jó volt, azt a módszerváltó többpárti eftársak megszüntették :-(

Ami rossz volt, az pl. embertelen bürokrácia azt még fokozták is. A "baráti" SzU-val kollaboráló rendszer a demográfiai adatok alapján kb 1978-tól egyértelműen már ellenünk volt. Amúgy annak a SzU-nak a "barátsága", mely saját polgárait is irtotta érdekes egy barátság volt.

Az átkosbeli "szabadon választott" parlamentünk tudjuk mennyire volt szabad. Az 1986-os ogy választásoknál (ahol is már 2 jelölt is indulhatott) a jelölésre az akkor még egypártállami eftársak igencsak odafigyeltek.

A kapitalizmus alapjait még 1987-ben lerakták az egypártállami eftársak és hogy ne legyen feltűnő, hogy maguknak rabolnak "csináltak" további pártokat.

Egy valami változatlan 1980 óta (linkem csak 2010-ig szól), az ország kirablása. És még ez a legkisebb kár. Harminc év alatt 242 mrd dolcsi ment Mo-ról ofsórba.

image.guardian.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/21/gu_wealth-offshore-01.jpg

Naponta és fejenként ötszáz Ft-be kerül nekünk ez a "béke", valójában megszállás és érzésem szerint az ár fokozódik.
@rdos: es tudnal-e vajon arra valaszolni amit kerdeztem?

mert ez siman suketeles.

szoval mik azok a tettek, amik alapjan valaki bab es mik azok a tettek, amik alapjan nem bab?

mit kellene tenni annak a szemelynek, a jelenlegiekkel szemben, aki szerinted nem bab?
es mit tesznek ajelenlegiek, ami miatt szerinted valakik babjai? es kiknek a babjai?

tudod.. i see the puppet, but where is the puppeteer?:-)
@ausländer Sipi: Ennél többet nem tudok.

Lehet nevezni süketelésnek, szavajárásoddal élve suketelesnek, én következtetésnek nevezem a rendelkezésünkre álló töredék információk alapján.

Hogy kik a "bábok", azt addig nem tudjuk meg, míg az 1pártállami titokszolis archívumok meg nem nyílnak.

Ha tippem jó, akkor a bábokat a jubljankából és a szíájé főhadiszállásából mozgatják.

Innentől kezdve nehéz bármit is tenni, de persze ettől még kérdezhetsz sok okosat, csak vegyük észre, ha tippem jó, a mozgásterünk a minyurkánál is kisebb. :-(
@rdos: akkor ennek a patologiai definicioja siman paranoia. mondanam, hogy konspiracios teoria, de az azokat megalkotok sokkal kifinomultabak es reszletesebbek. legalabb megprobalnak osszefuggeseket es biznyitekokat talalni.
@ausländer Sipi: No ja. Paranoja. Tudsz jobb magyarázatot a történésekre? Ha a Te verziód a "vezércikkekből van összerakva", akkor viszont megkérlek, ne fárassz vele.
@ausländer Sipi: Látom hogy még zanzásított teóriád sincs.

Akkor következzék a kifinomultság és a részletesség.

Az eladósodásunkról. Alább link 11. sorszámú allinkje
h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/6.html

A módszerváltásunkról.
kibulizottorszag.net/

A nagyhatalmi háttérről.
www.magtudin.org/Hernadi_Tibor_%20A_masodik_vilaghaboru_igaz_tortenete.pdf

Ha nem elég. szólj van még.
@rdos: "Tudsz jobb magyarázatot a történésekre?"

persze. az egesz orszag toketlen. es most, hogy a tokosebbek leleptek, meginkabb megugrott a toketlen panaszkodok aranya. mutyioirszag kicsi mutyilakosai szetloptak az orszagot es most mindenkire mutogatnak. gyikemberekrre, bildenberg-csoportra, hatterhatalomra, cia-ra...

pedig eleg lenne csak tukorbe nezni:-)

a sajat totymorgesuk babjai. akik teszetoszakent teszetoszakat valasztanak maguk kozul csodat es messiast varva.

nem kell ide bekepzelni az elementaris butasagon es lustasagon kivul semmi mast:-)
@ausländer Sipi: " lustasagon kivul semmi mast:"

Látom gyorsan elolvastad a "kifinomultság és részletesség" 3 linkjét. Gratulálok.

A szövegértéssel azért lehetnek gondok a gyorsolvasásodban, ha még ezek után is az elementáris butaság és lustaság a magyarázat állapotainkra száz százalékban szerinted. Ha szerinted ez van, akkor én tovább nem is győzködlek.

Meggyőztél Sipi. Gratulálhatsz magadnak.
@rdos: nicns mit olvasgatni. mindenki a sajat sorsaert felelos. az osszes tobbi csak suketeles. magadert tegyel, ne masokra vicsorogj, szerencsetlen:-)
@ausländer Sipi: Elismerve néha felkapom a vizet, de mikor vicsorogtam én? Több mint ezer kommentemben szerintem "vicsorgást" nem találsz.

Nem szoktam személyeskedésre válaszolni, ha rosszindulatú. Valahol mélyen érzem utsó hozzászólásodban az értem való aggódást, még ha nem kicsit lesajnáló hangnemben is. Ezért válaszolok.

Nem panaszkodásként írtam konteómat, csak keresem az okokat. Nem a saját kudarcom igazolása képpen, mert bár nem vet fel a pénz, de itthon is megálltam a helyem, ehhez nem kellett két határon túlra mennem. Még egy apróságot magamról (pár kommenttel feljebbi 1. link oldalamra vezet), félig geológus emberként szokva vagyok az alulhatározott feladatokhoz. Már most közelmúltunk története is az. Ezért kerestem, keresem folyamatosan a logikus magyarázatot.

Már most zanzásított konteómra hasburgos ajkbiggyesztve mondtad, hogy nem részletes. Erre adok pár linket a részletek ügyében, majd megent csak hasburgosan böksz vissza; minek olvasni?

Francia nevelőnőm nem volt, de olvasmányaimban "jártam" úri körökben, ahol erre a szitura szkoták volt mondani.

Amúgy édesanyád jól van?

Hiszel amiben akarsz, Te dolgod. Én azért csak keresgélem a valót, néha ezt hiszem, máskor pont az ellenkezőjét. 10. linkem ha végigolvasod, klímaszkeptikusból váltam globális felmelegedés hívővé. Korábbi véleményem, ha úgy tetszik hitem nem tagadom le, csak már nem hiszem.

Igazad van, ne olvasgass, rongálja a szemet.
@rdos:

Ne vedd fel, főként magadra nem. Abban a hiszemben van, hogy akik itt írogatnak, azok mind panaszkodnak, azért siránkoznak, mert sikertelenek, és különben is lusták, élhetetlenek, és megérdemlik a sorsukat. Az fel sem merül benne, hogy a közállapotokért való aggódás és felelősség az ami esetleg a billentyűzet és monitor elé ülteti a hozzád, hozzám, hozzánk hasonlókat.
* Jó Sipink el van telve magától, azt hiszi ő szarta a spanyol viaszt, és mindenki hülye, akinek az övétől eltérő véleménye van.
Az ugyan igaz, hogy minden tőmondata igaz, csak a bővítményei teszik hiteltelenné a teljes mondatot.
Ilyen az, amikor valakinek sikerül kivakarózni a trágyából és lenéz mindenki mást akinél ez nem olyan egyszerű és kézenfekvő és többet kell tennie az sikerért, horribile dictu! a saját hazájában szeretne boldogulni.
Ettől Sipi még nem rossz gyerek, 20 év múlva majd -feltehetően- képes lesz árnyaltabban értékelni és szemlélni a dolgokat, a fekete és fehér színeken kívül más szinekkel is ismeretségbe keveredik, és nemcsak ír, hanem majd olvas is. Ha nem, le van szarva, és csak jobban járt mindenki, hogy nem itthon rontja a levegőt. Örüljünk jelenlegi sikerének, és annak is, hogy jól érzi magát, s otthonra lelt, befogadták. A lekezelő viszonyulása feltehetően segíti őt abban, hogy elviselje saját magát és saját életét, döntéseit és a maga mögött hagyott itthoni sikertelenségét.

Végezetül: @ausländer Sipi: Hajrá Sipi! Szarni ránk, megérdemeljük. Majd elküszködünk itthon ahogy lehet, te meg ott ahol vagy.
@nincs_itt: Az tény hogy Németországban,Ausztriában,Svájcban,stb. jólét van de ez csak úgy lehet parazitaként kizsákmányolják az olyan államokat mint Magyarország,ez a baj itt,hogy nem bent hagyják a pénzt hanem kiviszik ezekbe az államokba,ezt kéne már megszüntetni!
@William Great:

Gondolom te otthagynád a pénzed, amiért megdolgoztál, mondjuk Bangladesben, hogy ne éhezzenek szegények.
@William Great: hja, kérem Mo. annyira kizsákmányolható, hogy csak na! Mesélj, mit visznek el?
@jaegtoer: Köszi a támogatást.

Általában az eszmecserék, beszélgetések meddősége téma. Valami debbenet, hogy blogon "csetölve", vagy a való életben beszélgetve mennyire nehezen menek át a fősodrattól eltérő, ugyanakkor sok mindent logikusabban leíró elméletek. Ami külön elszomorító, arra nem veszik a népek a fáradtságot hogy elolvassák a forrást. :-(

Mindegy, dünnyögök magamban, de ettől "térítő kedvem" változatlan. :-).
@rdos:

Nincs mit, szívesen. Megismétlem Sipi jó gyerek, csak még nem tudja mivel nincs tisztában, amivel igen, az igaz, csak nem úgy és nem feltétlenül azért, ahogy gondolja.

A linkelt írásokat ismerem, és azért nem hagytam szó nélkül, mert azok olvasásának elutasítása olyan önhitt elfogultságra utal, amely hátráltatja a tárgyilagos álláspont kialakítását. Elfogultságból meg van elég.
@Husz_János_Puszita: Ez elégé demagóg.A helyzet ennél egy kicsit bonyolultabb.
@Husz_János_Puszita: És nem hogy demagóg hanem még hazug is.
@nincs_itt: Egyébként ezt fentebb leírtam már.
@William Great: szerintem el kellene gondolkodnod, hogy milyen pénze van Mo.-nak. Mert szvsz semmilyen.
@jaegtoer: mit mondjak erre:-)

igen, meg.

es ha nem mondtam volna le az ottmaradtakrol, ha lenne bizodalmam abban, hogy tudjak mit tesznek es milyen kovetkezmennyel, most nem a rigire nezne a teraszom:-)

de attol, hogy ram haragszol azert, mert lehetetlen bandanak tartom az Magyarorszagon eloket meg nem lesz jobb semmivel sem. sajnos igazam van a jelek szerint. hiszen megmaradt a fidesz 2/3, lehet ervelni sokmindennel, hivatkozni a valasztasi rendszer atirasara, lehet szidni az ellenzeki osszefogast. teljesen lenyegtelen a kifogasok sorolasa, hogy miert nem sikerult levaltani orbanekat, vagy legalabb egy kicsit visszavenni a a hatalmukbol. az eredmeny mindenkeppen az, hogy nem sikerult. es ezert a valasztok a felelosek. ezert "kuszkodok" en mashol. nem valthatok meg egy egesz nepet. se erom, se jogom, se lehetosegem. csak magamat:-)
@ausländer Sipi:

Kedves Sipi!

történt egy s más, illetve éppen hogy nem történt a havasi gyopáros párbeszédünk óta, [2014; április; május] ezért megengedőbb és elfogadóbb vagyok az általad hangoztatott dehonesztáló kijelentésekkel kapcsolatban, s talán illő lenne bocsánatot is kérnem a türelmetlen és válogatott szavaimért, ezuton kérem is.
Azonban majd idővel te is rájössz, hogy a magyar népesség 1990-ben jóhiszeműségével saját magát ejtette csapdába, amikor úgy gondolta, hogy a jólét és demokrácia automatikusan megvalósul, ha engedelmesen beáll a felülről vezérelt társadalom átalakítás sodorvonalába, miért kellett volna azt gondolnia, hogy a szocreál rendszer haszonélvezőinek örökösei a magyar történelem legnagyobb gazemberei lesznek? Erre tett rá még egy "lapáttal" a fidesz.
A nép egy kissé lassú felfogású s azért hogy te nem veszed, vetted fel ezt a lassú ritmust végképp nem hibáztathatlak.
De azért kárhoztatni minket, mert Mi Itt Akarunk Élni, Mert Valamiért Itt Akarunk Boldogulni, Azért Nem Érdemeljük Meg Mindannyian a pocskondiázó szavakat. Ezt be kellene látnod, de majd idővel talán megértőbb leszel, de ha nem, nekem úgy is jó, mert nem az én kabátom, csak azokért emelek szót akik a csapda legalján és olyan mélyen vannak, hogy esélyük sincs a jobb életre.
Társadalmi csapda... gondolkozz el ezen egy kicsit. Ebből nem olyan egyszerű szabadulni, attól, hogy neked "könnyen ment" másoknak ez még lehet lehetetlen, vagy megoldhatatlan.
Már hatszázezren elmentek, a következő években majd elmennek még hatszázezren... nem lóverseny ez, a "társadalom" lassan mozdul, de folyamatos mozgásban és fejlődésben van, mégha ennek nyilvánvaló jelei nehezen felismerthetők is.
Nem haragszom rád, hajdani türelmetlenségemért és bántó szavaimért mégegyszer elnézésedet kérem.
@jaegtoer:

Szerintem ennyi elég a vezeklésből:))
@Orica Középföldi:

Amióta meghallgattam és néztem az E.P. interjút azóta nagyon szégyellem magam. nem véletlenül írtam, hogy 'rohatt Fridi'. [:D]
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

[és Pünkösd is közelg, valamint egy üstökös, nem kicsi:]
@jaegtoer:

Nem kell szégyellni magad. Úgy is lehet szemlélni a világot, de te nem vagy EP.
Noha némi hajazás időnként felrémlik:))
@jaegtoer: nem hinnem, hogy bocsanatot kell tolem kerned:-)

ilyen a habitusod, en igy fogadlak el.

orulok, hogy latod, mirol is kezdtem beszelni es igen valoszinu, hogy turelmetlen vagyok bizonyos dolgokkal szemben, ez viszont en vagyok.

tudod annakidejen a rendszervaltaskor 17 eves voltam es hatalmas lelkesedessel voltam ott "tomegkent", vetettem bele magam a munkaba es dolgoztam abban a hitben, hogy most maskent lesz, mint ahogy a szuleimmel volt. es ami elkeseritett az igazabol nem az elit viselkedese, hanem az elitet felemelo hetkoznapi emberek tunya es buta tomege. mert oszinten, milyen orszag az, ahol ketharmadhoz juthat egy politikai szervezet - legalabbis magarol azt allito, nyiltan koztorvenyes buncselekmenyeket elkoveto, majd arra neha utolag, neha elore szentesito torvenyeket alkoto csoport - akiknek alapvetoen a megosztasra es gyuloletkeltesre epul a filozofiajuk? hogy tudnak az ilyen emberek szavazatok millioihoz hozzajutni? mert bzionyara volt csalas, kozmetikazas, nehezitett palya, de - ha a jobbikott is beleszamoljuk - tobb, mint 3 millioan szavaztak a sotetsegre, a feudaldiktaturara es az acsargasra. es sajnos az ellenzek soraiban is sok az ilyen szavazo es keoviselo/politikus. csak masik oldalra sodrodtak, mert ugy hozt a sors, de sok esetben ez az egyetlen kulonbseg.

szoval csalodtam. nagyot.
es megvan a csalodasnak az a foka, amikor ideje megszakitani a kapcsolatot szerelemben, baratsagban is.
@Orica Középföldi:
@ausländer Sipi:

Akkor most 'minden' meg-, ki-, le-, át- lett trágyalva:)

Véget is vetek a hamumamukamumanu szórásnak, bár továbbra is szállok magamba. Jó hely az. 'A létező világok legjobbika' Isten áldásával telitömött tescos szatyoromban a hónom alatt.[:)]
@jaegtoer: javaslom eckhart tollet ilyesmire:-)

www.youtube.com/watch?v=fKHwO4F2EMw&list=PLADFE149AB5515DA1

ha nem is mondanam azt, hogy 100%ig mindenben egyetertek, mindent megertek es mindent ugy csinalok..
de erdemes meghallgatni otletebresztonek:-)

melo kozben pl. nagyon jo stresszkezelonek;-)
süti beállítások módosítása