Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.26. 00:04 Fabius

Le vagy tojva, Unió!

Címkék: jobbik ep választás kovács béla mszp-bukta

Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van, pártjuk által leselejtezett urak és úrhölgyek öltenek arra gömböc formát, a kinti hatalmasok amúgy is folyamatosan csak báncsák' a Viktort / voksolgatás nélkül is megvédenek saját kormányunk hülyeségétől, és kitömnek minket pénzzel. Mit kell ezt annyira túlspilázni, hogy segget emelve szavazni menjünk?

hopsz2.gif

A második tanulság a hihetetlen kreatív módon csak az MSZP Mohácsa néven emlegetett számszerű eredmény. Nos, a szocik már ott tartanak, hogy az áprilisban kapott szopórollerrről is leszédültek, elvesztették a második helyet és ha ez nem lenne elég, Budapestet is. A fővárosi értelmiségnek és baloldali idősebbeknek látványosan lett elege abból, hogy a szociknál mindig van - és amíg nem változnak, lesz is - egy simongábor, ha az nem akkor szkinhed Molnár, szóval olyan valaki akinek a szaros gatyáját lehet lengetni a nép előtt. Összefogás kényszer nem nyomott senkit, így mindenki szavazott a baloldalon arra akit gondolt: az idősebbek Gyurcsányra, a fiatalabbak az Együttre, a zöldek az LMP-re. Az MSZP meg az első eredményeket látva úgy érezte magát, mintha a választók kirúgták volna a bányászbéka alól a lábat, és ők szorultak a segge alá: a fővárosban messze alulmúlva az országos átlagot nem a pártok sorrendjében, hanem a baloldali pártokéban lettek harmadikok a szinte egyformán végzett Együtt és DK mögött. Szerintem amíg Mesterházy ecpec kimeheccel számolgatta a lemondok-nemmondokot, addig Horváth Csaba a fotelkarfa rojtosra karmolása után cafatokra tépte a főpolgármesteri jelentkezőlapját.

hopsz3.gif

Jó, én is tudom, 26% az 26%, de azért talán ne intézzük ezt el ennyivel. Tegyük fel, az összefogás biznisz a megismert formájában nem áll fel, szépen külön indul mindenki, akkor most frakciója van Gyurcsányéknak, frakciója az Együttnek, az MSZP frakció sokkal kisebb, a protest szavazók tudnak hogyan szavazni, így - szerintem - nem parlamenti párt az LMP. A kormányváltásra így is, úgy is zéró volt az esély, Schiffer András hisztije az egyetlen, ami kockán forgott volna. Innentől világos, hogy Mesterházy és a szoci vezetés áprilisi "ezt egyedül is megcsináltuk volna!!!" - dühöngése akkora blöff, mint a csillió évre titkosított Gripen jelentés.

hopsz4.gif

(képek. gifszínház)

Most Gyurcsányék feljöttek a nyakukra és az Együtt is lőtávolon belülre került. Kíváncsi vagyok a pártvezetés meddig próbálja még elodázni az elodázhatatlant? Akár hogy is, könnyű dolguk nincs, szerintem Szekeres Imrének megint látomásai lesznek a Jászságban és Pinológus Laci ismételt felbukkanása is készpénznek vehető.

További érdekes tanulság, hogy az elkötelezett Jobbik szavazókat mennyire nem tántorította el a KágéBéla ügy. Szerintük úgy látszik az teljesen oké, ha egy képviselőjük idegen hatalmaknak dolgozik így vagy úgy. Béla úr - elvileg - mandátumot szerzett, így nincs akadálya, hogy tovább lobbizzon Putyin barátjuk érdekeinek megfelelően az Európa Parlamentben. Ha nem volt világos akkor most mondom, ez még csak titok sem volt, ügynök úr a saját szájával találta mondani: "továbbra is azért fog dolgozni, hogy minél előnyösebb stratégiai, energetikai és politikai együttműködés alakuljon ki az Európai Unió és Oroszország között." - vagyis lófaszt, Mama, nem titeket fog szolgálni mert rá is szavaztatok a Jobbik EP listáján, hanem Putyin elvtársat. Ha nektek tényleg ez kell, mert szerintetek a nagy medve és a szent turul szerelemgyerekéből szép utódok lesznek, legyen, éppen csak innentől ne ti akarjátok megmondani ki mennyire magyar meg hazafi.

Mert az bizony hihetetlenül röhejes lesz ilyen lelkes tavarisozás közben.

 

ÁPDÉT 1: Kágébéla megy az EP-be: "Mandátumot szerzett magyar emberek támogatásával, demokratikus úton, úgyhogy Brüsszelben fogja képviselni a Jobbikot és azokat az embereket, akik őt mandátummal ajándékozták meg." - mondta Vona Gábor, így davaj, davaj, tavaris.

 

ÁPDÉT 2: Az MSZP elnöksége felajánlotta lemondását a választmánynak. Mesterházy csapatának szerintem ennyi volt.

 

583 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr446210113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hinnye, basszus!
Nem es tuttam, hogy BBBBB ekkora nagy kommunista. :D
@Benjamin Eisenberger: nekem inkabb ugy tunik, hogy ti buktatok meg, amikor nem vagytok kelloen versenykepesek es nem vagytok kepesek megteremteni versenyhelyzetben a sajat joleteteket, mert mindig kell egy kadar-szeru apafigura:-)
@Benjamin Eisenberger: "Hát a pénzt azt küldhetik csak ne ugassanak bele a politikánkba meg az országunkba!! Mert az már zsarolásnak számit!!"

ez igen:-)

az igazi rablomentalitas:-)
@Benjamin Eisenberger:

"A nyugati "jólét" megbukott."

még!

XDDDDDDDDDDD

kérlek folytasd!

nálunk a céghez a szefós takarítónő is 4 millás mopedautóval jár, hullaszag és rothadás mindenütt...

...mindez a nyugati határtól 80 kilométernyire
@ausländer Sipi:
Ezt lájkolnám, de nagyon!
:-)

Az szép pillanat lesz, amikor Attilácskát kib@sszák a hóra, átérezheti minden érzékével, milyen is ez ...
@Benjamin Eisenberger: nem baj hüjegyerek, homokozzál csak nyugodtan. kapsz egy százas szöget is, nehogy információ sokkot kapj, azzal elleszel
@vitéž munkášőr:

Az a baj veletek nagy nyugat imádókkal hogy mindig csak a fizetéssel dicsekedtek, de azzal már nem hogy a megélhetés is többszörösbe kerül mint itthon!!

Voltál már Dániában vagy Svájcban??!! 4-5X annyiba kerül minden mint itthon!!!
Apropó, ha külön indult volna áprilisba a 3 ballibsi párt akkor 0, azaz NULLA egyéni körzetet nyertek volna. HOPPÁ!

A Fiatal Demokraták pedig olyan erösek mint 4 éve :))
@Benjamin Eisenberger: muhaha!

Ausztria: élelmiszer - uaz (áfa 10%) üzemanyag - olcsóbb. minimálbérből is vígan kiköhögsz egy 300€-s garzont. évente 14x kapsz fizut. soroljam még gyökér?
@ausländer Sipi: hagyjad szerencsétlent, azt sem fogja fel, hogy az a pénz amit "küldhetnek", az mind a bukott kapitalizmus hordaléka.
@Benjamin Eisenberger: en svajcban elek;-)

elmondanad, mi kerul 4-5x annyiba?

a fizetes valoban 4-5x annyi. az elelmiszer szinte ugyanannyi - mondjuk 10%-kall kerul atlagban tobbe, de van ami meg olcsobb is, a hus az ami kb masfelszerese a magyar araknak, de a minosege jelentosen jobb. a szolgaltatas kerul tobbe - pontosan a fizetesek miatt. de az sem annyival.

lakast berelni valoban 2-3 szorosa az otthoninak - mi pl. menyasszonyommal 2000 frankot fizetunk egy 110 negyzetmeteres lakasert, melygarazzsal, rezsivel + villanyszamla, ami viszont megegyezik az otthonival.

de ez a 2000 frank meg mindig csak a 40%-a az egyikunk fizetesenek:-)

szoval kettonk netto jovedelme kb 11.000 chf, amibol durvan 3000 elmegy lakasra, krankenkassera, autobiztositasra es adora.
a maradek 8000bol meg csak kihuzzuk valahogy honapvegeig;-)
@nincs_itt:

Magyarország az uniónak nettó befizetője.

Vagy ki kell lépni vagy ki kell magunkat valahogy baszatni az unijóból.
@Benjamin Eisenberger: óóóó, a kis globetrotter!!!
mesélj még, se here se zádé!!
mond el nekem, mennyibe kerül 1 liter benzin Németo.-ban? azt is tudod, hogy egy olyan zigóta mint te, mekkora órabért kap?
1 kg sertés hús? hm?
1 kg kenyér?
1 üveg sör?
1 db folkszvágen golf? éves adó? biztosítás?
nincs minimálbér, csak szólok, hanem ágazati megállapodások vannak, ez van...
szóval?
@ausländer Sipi:

Valahol azt olvastam hogy 40-50 frank a hus kiloja.

Ez igencsak többszöröse az itthoni árakhoz.

Ne hazugyj!
@Benjamin Eisenberger: OK, te okos vagyol! akkor lépjél te ki, én meg azért csak elbóklászok a ca 4000 eurómból(netto), te meg az ezresed oszd be, ugyanolyan árak mellett.
@nincs_itt:

Ja hát ha nincs minimálbér akkor akár azt is megteheti a munkáltató hogy fizet a munkásnak havi 10 eurót. :))

Kurva jó hely lehet az olyan ország ahol nincs minimálbér. Igy BÁRMIT megtehet a munkáltató, akár az is törvényes hogy nem fizeti ki a dolgozót :)) Mert ugye nincs törvény arra hogy mekkora is legyen a minimbér...ezért bármekkora is lehet, akár 0 is :))
@Benjamin Eisenberger: "A piacgazdaság megbukott. A kapitalizmus igazságtalan és kizsákmányoló, ezért bukásra van itélve."

Melyik agitprop könyvben olvastad ezt narancsbolsi?

Tudod mi bukott meg? A narancsbolsevik komisszár rendszer. Aminek most kevesebb mint 15%-os követőtábora volt.

Ez a tolvaj banda fok megbukni, akit moszkoVityád támogat.

www.mindenegybenblog.hu/hirek/orban-mercedese-a-gyarban-dolgozo-olvasonk

Nem értek egyet az erőszakkal (való fenyegetőzéssel) sem, de itt a reakció is.

www.vg.hu/vallalatok/ipar/rendorok-vizsgaljak-at-a-dolgozokat-a-mercedes-gyar-bejaratanal-428183

Saját népeteket adjátok el rabszolgának és még így is folyamatos támogatásra szorultok a sok lopikálás miatt.
@vitéž munkášőr: @ausländer Sipi:
Biztosssan nem is úgy is vaaan.
Ti is csak a rothadó nyugat, beépített, bomlasztó szándékú, sötétben bujkáló, rémhír terjesztő, (NER)ellenforradalmárai vagytok. :D
@Benjamin Eisenberger: aha, szóval nem jártál ott, sőt be sem vásároltál, elárulom neked, hogy a kibebaxott drága argentin marha rumpsteak kilója 15-18 euró errefelé. az átlag sertés hús árak 5-8 euró/kg, a csirke 4-6, marha 6-18, a minőségről nem akarok beszélni, ezt egy háziasszony jobban el tudja magyarázni. de ha zongorázni lehetne...
@rdos:

52% az a 15. :))

És kurvára nem kommunisták! Ne hazudozz!

Az egykulcsos adó szerinted komcsi?!

Te ostoba!
@Benjamin Eisenberger: valoban, lehet olyan hust is venni, ami annyiba kerul, jellemzoen ez marhahus, ami otthon is 5-6000 forint korul van. de persze nem mindenhol kerul annyiba az sem, uzlete valogatja.

a serteshus 12-14 frank korul mozog, a szarnyas 6-15 kozott, feldolgozottsagtol es reszetol fuggoen - pl 1 kilo csirkecomb, sutesre keszen, befuszerezve 6 frank alatt van, egy kilo pulykamellfile 13-15 frank.

es nem hazudok, hiszen fent irtam, hogy a hus dragabb, de cserebe sokkal jobb minosegu. legutobb mikor othon voltam nagyopn vagytam mar egy jo rantott csirkere.. hat.. megbantam:-)

szoval olvass, erts, figyelj, gondolkozz:-)

mar ha nem tul nagy keres egy onkentes jobbagytol;-)
@nincs_itt:

Én csak dán disznot ettem, de az borzasztó rossz! És drága is! (150-200) korona/kg.!!
Szorozd be 40-neL!

Ennyit mondjuk a skandináv "jólétről".
@Benjamin Eisenberger: figyelj te sötét barom, Mo.-on van minimálbér, mit csinál a munkaadó??? NEM fizet többet.
itt ahogy írtam a szakszervezet megállapodott egy ágazati bérlistáról, amit a végzettség, az eltöltött évek és sok egyéb befolyásol, nem minimálbér, de ettől csak magasabb lehet a fizetésed.
pl. egy ipari tanuló(tudod, olyasmi ami te sosem voltál) a tanulmányai idejére az én cégemtől az első évben, havi 900 eurót kap, 2. évben 1000, 3. évben 1100, majd elkezd dolgozni és akkor a cégnél érvényes besorolás szerint kapja a fizetését, ami 2300 euró bruttótól indul.
semmit nem tudsz a világról kicsi fidióta
@nincs_itt:

"mit csinál a munkaadó??? NEM fizet többet."

Értem. De akkor mi a jófaszért a Kormányt kell szidni? Tehet a Fidesz arról hogy seggfej a munkáltató és nem fizet?! NEM!
@Benjamin Eisenberger: "Kurva jó hely lehet az olyan ország ahol nincs minimálbér."

igen, kurvajo:-)

emiatt pl itt 3% koruli a munkanelkuliseg, tudsz reszmunkat vallalni - tele van minden 60-80%os allasokkal, azaz 3-4 napot dolgozol egy heten es igy is megkeresed atlagban a 3-4000 frankot havonta - es hasonlo nyalanksagok:-)

egyebkent onkentes minimalber van. pl a svajci lidl bevezette, hogy naluk 4000 frank a minimalber. annyi a minmum amit egy lidl alkalmazott keres.
@Benjamin Eisenberger: aha értelek, mondtam már okos vagyol! Te Dánia hol is van? Olyan bizonytalan vagyok, csak nem szomszédja Németo.-nak...
@Benjamin Eisenberger: igen, tehet. a magas adoterhek, a gazdasagi bizonytalansag, a kozmunkaprogram es a piacellenes kommunikacio, valamint a piacellenes torvenyek egyuttesen vezetnek oda, hogy a munkaltato nem fizet tobbet. ugyanis a munkaltatonak van egy nagyon fontos dolog, amit szem elott kell tartani es az a bevetel merteke. ha keves, akkor nem tudja az alkalmazottakat fizetni, nem tud fejleszteni, ujabb munkahelyeket teremteni. tehat a ceg fennmaradasanak erdekeben valahol ki kell gazdalkodni a ceg mukodtetesenek koltsegeit.
@Benjamin Eisenberger: ennyire hülye vagy!
tudod a kormány az nem azért van, hogy legyen aki pofázik nemzeti ünnepeken!
tudod a törvényeket is a kormány alkotja.
pl. a minimálbérre vonatkozó és egyéb a munka világát szabályozó törvényeket is.
akkor fuss neki mégegyszer, hogy miért is kell a kormányt szidni ott, Háccsó Hátasztánban?!
Engem akkor sem győztök meg ezekkel a libsi humbugokkal, akkor is Orbán Viktort támogatom és kész! Ö kitűnő politikus!!
@Benjamin Eisenberger: hajra..

te fogod megszivni, nem mi, akik elmentunk eloletek a rothado liberelis demokraciakba:-)
@ausländer Sipi:

Nem hinném hogy megszivnánk :)

Nálunk NEM lesz liberalizmus, szerencsére a magyar nép nem vevő a liberális baromságokra, "elvekre" :)
@Benjamin Eisenberger: a hit nem mas, mint tudas nelkul atelt bizonyossag. en tudom, hogy mar most szopoagon vagytok es meg rosszabb lesz.

egyebkent kormanyzati forma szerint jelenleg is liberalis demokracia van az orszagban;-)

csak hogy satirozgassam kicsit politologiai ismereteid feher foltjait;-)
@ausländer Sipi:

"egyebkent kormanyzati forma szerint jelenleg is liberalis demokracia van az orszagban;-)"

Érdekes pedig állandóan azt pofázzák a nagy megmondóemberek hogy nálunk diktatúra van. Ezekszerint mégsincs?? :D
Jó tudni!
@Benjamin Eisenberger: mellesleg itt svajcban kozvetlen demokracia van, csak liberalis gondolkodasuak a szavazok, tehat az az erdekes helyzet alakult ki, hogy itt a kormanyzati forma a kozvetlen demokracia ami gyakorlatilag liberalis demokracia, nalatok viszont a kormanyzati forma a liberalis demokracia, ami egyfajta felig feudalis, felig fasisztoid jegyeket magan viselo kaosz.
@Benjamin Eisenberger: elmeletileg oroszorszag is demokracia. gyakorlatilag nem. ahogy egy fideszes is magat jobboldali konzervativnak es keresztenynek nevezi, pedig ebbol a harombol egyik sem valosul meg:-)

tehat azert, mert a hivatalosan kommunikalt kormanyzati forma a liberalis demokracia, etol fuggetlenul meg nem az.
@Benjamin Eisenberger: de más sem lesz! ahogy most sincs! nincs ipar, mezőgazdaság, szolgáltató szektor, csak vegetáló cégecskék, meg 7-8 mocskosmulti, ja ezek a mocskosmultik adják a GDP 80%-át ott.
ha neked jó, hogy öregkorodra nem lesz nyugdíjad(járni, jár! csak nem jut!), nem lesz orvosi ellátásod, akkor támogasd orbánt, vagy amelyik éppen azt hazudja amit hallani akarsz.
ha gyereked jövője abból fog állni, hogy biorobot lesz egy mocskosmulti összeszerelő üzemében és ennek durvára örülhet, akkor legyen neked karácsony! az én gyerekeim már nem ebben gondolkodnak. szerencsére!
"Számunkra a mértéktartás, a szerénység és az alázat a politika zsinórmértéke"

www.fidesz.hu/hirek/2014-05-25/gyoztunk-nagyon-gyoztunk/
@nincs_itt:

Te barom, attól hogy nem lennénk uniós tagok még itt lennének a multik. Norvégia és Svájc sem uniós állam és mégis vannak ott multik!

Totál semmi köze a kettőnek egymáshoz!
@Benjamin Eisenberger: aha, tudod schengen, meg a termékek és szolgáltatások szabad áramlása, vámok és határok nélkül.
mesélj, akkor miképp oldaná meg a multi, csak nem? de! ugye azt nem gondolod, hogy az AUDI megemeli az árait, mert Mo. nem EU tagállam?
szegény, szegény.
@Benjamin Eisenberger: ja még annyit, zárásként, hogy ha lennél kedves felsorolni Norvégia és Mo. közötti különbségeket, illetve Svájc és Mo. közöttieket is. Majd egy huszáros fordulattal, kezdj el gondolkodni!
@Benjamin Eisenberger: svajc es norvegia csak formailag nem unios tagallam. ugyanugy az efta tagjai - sot, alapitoi - ami az unio alapja.

tehat ezekbe az orszagokra gyakorlatilag ugyanazok a feltetelek kereskedelmi es migracios szempontbol, mint barmely unios tagallamra. szabad koltozes, vammentesseg, szabad munkavallalas, okiratok elismerese - tehat pl a magyar jogositvanyom itt teljes erteku igazolo okiratnak szamit.

az, hogy unios tagorszag mao csak annyit jelent, hogy van evi parezermilliard amit az eu ad kegyesen, hogy ne boruljon be az egesz hobelevanc a picsaba. es akkor nem lennenek multik sem pl. nem nagyon kellene maot svajchoz, vagy norvegiahoz hasonlitani, mert sem gazdasagban, sem emberanyagban sehol nincs hozzajuk kepest:-)
@Benjamin Eisenberger: te fogóval jöttél a világra, mi?... megszorították...
@Sir Bates dö Hól:

Ne bántsd!
Az egyszerű világkép is világkép. Ő nem a sajátja bővítéséért/tágításáért jött ide, csak meg akarta mutatni, hogy az övé milyen:)
@Benjamin Eisenberger: Komisszár eftársnak alázatosan jelentem néha dolgozni is kell, nincs nekem időm folyamatosan vitatkozni.

Komisszár eftárs szíves figyelméba ajánlom, hogy nem kommunistáztam. Hanem bolsevistáztam. Prostituáltra nagy a különbség.

Ha nem értené a komisszár eftás keressen rá 1/2X Edmundovics Dzerzsinszkíjre (6. leninevtárs terrorista jobbkeze volt, mára csak a szelleme maradt itt, de ez sajnos prostituáltra nem szellemes, nem is tudom, miért pont a komisszár eftársnak mondtam).

Ami meg az 52 és kevesebb mint 15 kérdését illeti, ezt nem fogom tudni elmagyarázni, mert ez áltisis 5. osztályos százalékszámítási feladat. Minek a százaléka, ez széplelkeknek és hivatásos politikusoknak már misztikum.
@Orica Középföldi: nem bántottam... sőt, feltételeztem a legjobbat róla!... mármint, hogy nem tudatos nemzetvesztő... ha ezt veszem premisszának, akkor logikai úton csak a fogó marad... vagy a lobotómia:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Ez az első hsz-ből lejött, most viszont nem érti miről beszélsz:)))
@Benjamin Eisenberger: Huuu Beni! De megnyugodtam. Mondtad:

"Számunkra a mértéktartás, a szerénység és az alázat a politika zsinórmértéke"

Meg ezt ismondtad:
"52% az a 15. :))
És kurvára nem kommunisták! Ne hazudozz!
Az egykulcsos adó szerinted komcsi?!
Te ostoba! "

Ha nálatok ez a szerénység és alázat, akkor már csak azon izgulok, be ne pipuljatok valamin, mert elképzelni sem tudom, mennyire lehettek akkor morcik, ha alázatosan ilyen "kedvesek" vagytok.
@Sir Bates dö Hól: tudod, ez a szénalapú, humanoid életforma abba a kategóriába tartozik, amelyik ott tart, miszerint ami magyar, az törvényszerűen jobb, értékesebb, unikálisabb mint bármi.
nem érti, hogy azok az idők talán sosem voltak, de egészen biztosan elmúltak.
továbbá azt is simán elhiszi, hogy "azért nincs mit enni, NERtársak, mert böjt! van!!!"
@Orica Középföldi: csak van valami írástudó vagy fejlettebb létforma (cserebogár pl.) a környezetében... a retardáltakat mindenhol segítik, majd elmagyarázzák neki, bár az "jó mulatság, férfimunka" lesz!:-)...
@nincs_itt: te meg egy szívtelen bolhatáncoltató vagy!:-)...
@Sir Bates dö Hól: tudom! de ha egyszer jól esik(a fenét esik jól, sírni volna kedvem, ha arra gondolok, hogy az "ilyenek" határozzák meg a többi normális ember életét!)
de nem baj, talán, egyszer, csak-csak felnyílik a szemük a normálisoknak, kiirtják ezeket a bolhákat.
mno.hu/ep_valasztas/csipi-a-fidesz-az-europai-szocik-szemet-1228702

"A pénzügyi körök segítségével megbuktatott Silvio Berlusconi után Martin Schulzék most Orbán Viktort vették célba."

Nem fog sikerülni Sulcz!!
@Benjamin Eisenberger: nagyon szep cikk..:-)

a rakosi idoket idezi az imperialista ellenforradalmarokkal es kolaboransaikkal, a sotetben bujkalo ellenseggel:-DDD

ugye tisztaban vagy vele, hogy a paranoia betegseg?:-)
@Benjamin Eisenberger: mellesleg berlusconit nem a penzugyi korok buktattak meg, hanem az, hogy koztorvenyes bunozo:-)

tudod, ungabunga party, korrupcios ugyek, etc:-)
@ausländer Sipi: azaz pontositok..
adocsalas, kiskoru prostituciora kenyszeritese, valamint hatalommal visszaeles miatt iteltek el.
bakter, ez az izééé reménytelen, párba kéne kötni a tollasossal :D
@ausländer Sipi:

Ennek hiába magyarázol bármit. Ez összekeveri olyan egyszerű szavak értelmét is, mint az elméletileg és elmebeteg.
@jaegtoer: akkor mi lehet a "Vidd ki a bilit!" vs. "Idd ki a bilit!" esetén?...
@jaegtoer: - mit is mondott, doktor ur. elmehetek?
- nem! EL-ME-BE-TEG.
@Benjamin Eisenberger:
Azt tudod, hogy az eu által nekünk nyújtott támogatás, amely 7.000 milliárd, az az ország féléves GDP-je 1.000 milliárd híján.
Fel tudod fogni a számokból, hogy ez mit jelent?
@jaegtoer:
Most estem be ide, és látom, hogy Benjámin nem ismeri a liberalizmus és a diktatúra fogalmát.
Baromian keveri, ezért a szüzséje sem érthető.
@Benjamin Eisenberger: miert, kispajtas?
ki hangoztatja a kommunista "a nyugati kapitalizmus a szakadek fele rohan" toposzt?:-)

bar az is igaz, hogy amit ti a fidesszel es a jobbikkal muveltek az inkabb egyfajta nemzeti szocializmus;-)
@rdos: és mi köze van Putyinnak a Fletó témához? :)
Rágjam szájba?

Bábok egytől egyig. Csótány is bolseViki is (többiek is, kétséged ne legyen, így Gáborod is). Nem mellékesen egy térfélen játszanak úgy mintha egymás alternatívái lennének, holott dehogy. :-(

Ezért nem vadászta le moszoVityenka furcsánnyerencedet.

Kívülről sokszínűnek tűnnek, belülről róthvörös mind. :-(

Málenkíj robotig el se jutottál? Vagy ez a téma jobbklikknek nem is fontos?
@rdos: definialnad, hogy ki es milyen cselekedetek alapjan szamit babnak es ki nem..?:-)
@ausländer Sipi: Ángyán professzor nem volt báb. Félre is állították.

A maradék az (volt még egy energetikai? államtitkár is, aki így járt). Miből gondolom? Ami az átkosban jó volt, azt a módszerváltó többpárti eftársak megszüntették :-(

Ami rossz volt, az pl. embertelen bürokrácia azt még fokozták is. A "baráti" SzU-val kollaboráló rendszer a demográfiai adatok alapján kb 1978-tól egyértelműen már ellenünk volt. Amúgy annak a SzU-nak a "barátsága", mely saját polgárait is irtotta érdekes egy barátság volt.

Az átkosbeli "szabadon választott" parlamentünk tudjuk mennyire volt szabad. Az 1986-os ogy választásoknál (ahol is már 2 jelölt is indulhatott) a jelölésre az akkor még egypártállami eftársak igencsak odafigyeltek.

A kapitalizmus alapjait még 1987-ben lerakták az egypártállami eftársak és hogy ne legyen feltűnő, hogy maguknak rabolnak "csináltak" további pártokat.

Egy valami változatlan 1980 óta (linkem csak 2010-ig szól), az ország kirablása. És még ez a legkisebb kár. Harminc év alatt 242 mrd dolcsi ment Mo-ról ofsórba.

image.guardian.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/21/gu_wealth-offshore-01.jpg

Naponta és fejenként ötszáz Ft-be kerül nekünk ez a "béke", valójában megszállás és érzésem szerint az ár fokozódik.
@rdos: es tudnal-e vajon arra valaszolni amit kerdeztem?

mert ez siman suketeles.

szoval mik azok a tettek, amik alapjan valaki bab es mik azok a tettek, amik alapjan nem bab?

mit kellene tenni annak a szemelynek, a jelenlegiekkel szemben, aki szerinted nem bab?
es mit tesznek ajelenlegiek, ami miatt szerinted valakik babjai? es kiknek a babjai?

tudod.. i see the puppet, but where is the puppeteer?:-)
@ausländer Sipi: Ennél többet nem tudok.

Lehet nevezni süketelésnek, szavajárásoddal élve suketelesnek, én következtetésnek nevezem a rendelkezésünkre álló töredék információk alapján.

Hogy kik a "bábok", azt addig nem tudjuk meg, míg az 1pártállami titokszolis archívumok meg nem nyílnak.

Ha tippem jó, akkor a bábokat a jubljankából és a szíájé főhadiszállásából mozgatják.

Innentől kezdve nehéz bármit is tenni, de persze ettől még kérdezhetsz sok okosat, csak vegyük észre, ha tippem jó, a mozgásterünk a minyurkánál is kisebb. :-(
@rdos: akkor ennek a patologiai definicioja siman paranoia. mondanam, hogy konspiracios teoria, de az azokat megalkotok sokkal kifinomultabak es reszletesebbek. legalabb megprobalnak osszefuggeseket es biznyitekokat talalni.
@ausländer Sipi: No ja. Paranoja. Tudsz jobb magyarázatot a történésekre? Ha a Te verziód a "vezércikkekből van összerakva", akkor viszont megkérlek, ne fárassz vele.
@ausländer Sipi: Látom hogy még zanzásított teóriád sincs.

Akkor következzék a kifinomultság és a részletesség.

Az eladósodásunkról. Alább link 11. sorszámú allinkje
h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/6.html

A módszerváltásunkról.
kibulizottorszag.net/

A nagyhatalmi háttérről.
www.magtudin.org/Hernadi_Tibor_%20A_masodik_vilaghaboru_igaz_tortenete.pdf

Ha nem elég. szólj van még.
@rdos: "Tudsz jobb magyarázatot a történésekre?"

persze. az egesz orszag toketlen. es most, hogy a tokosebbek leleptek, meginkabb megugrott a toketlen panaszkodok aranya. mutyioirszag kicsi mutyilakosai szetloptak az orszagot es most mindenkire mutogatnak. gyikemberekrre, bildenberg-csoportra, hatterhatalomra, cia-ra...

pedig eleg lenne csak tukorbe nezni:-)

a sajat totymorgesuk babjai. akik teszetoszakent teszetoszakat valasztanak maguk kozul csodat es messiast varva.

nem kell ide bekepzelni az elementaris butasagon es lustasagon kivul semmi mast:-)
@ausländer Sipi: " lustasagon kivul semmi mast:"

Látom gyorsan elolvastad a "kifinomultság és részletesség" 3 linkjét. Gratulálok.

A szövegértéssel azért lehetnek gondok a gyorsolvasásodban, ha még ezek után is az elementáris butaság és lustaság a magyarázat állapotainkra száz százalékban szerinted. Ha szerinted ez van, akkor én tovább nem is győzködlek.

Meggyőztél Sipi. Gratulálhatsz magadnak.
@rdos: nicns mit olvasgatni. mindenki a sajat sorsaert felelos. az osszes tobbi csak suketeles. magadert tegyel, ne masokra vicsorogj, szerencsetlen:-)
@ausländer Sipi: Elismerve néha felkapom a vizet, de mikor vicsorogtam én? Több mint ezer kommentemben szerintem "vicsorgást" nem találsz.

Nem szoktam személyeskedésre válaszolni, ha rosszindulatú. Valahol mélyen érzem utsó hozzászólásodban az értem való aggódást, még ha nem kicsit lesajnáló hangnemben is. Ezért válaszolok.

Nem panaszkodásként írtam konteómat, csak keresem az okokat. Nem a saját kudarcom igazolása képpen, mert bár nem vet fel a pénz, de itthon is megálltam a helyem, ehhez nem kellett két határon túlra mennem. Még egy apróságot magamról (pár kommenttel feljebbi 1. link oldalamra vezet), félig geológus emberként szokva vagyok az alulhatározott feladatokhoz. Már most közelmúltunk története is az. Ezért kerestem, keresem folyamatosan a logikus magyarázatot.

Már most zanzásított konteómra hasburgos ajkbiggyesztve mondtad, hogy nem részletes. Erre adok pár linket a részletek ügyében, majd megent csak hasburgosan böksz vissza; minek olvasni?

Francia nevelőnőm nem volt, de olvasmányaimban "jártam" úri körökben, ahol erre a szitura szkoták volt mondani.

Amúgy édesanyád jól van?

Hiszel amiben akarsz, Te dolgod. Én azért csak keresgélem a valót, néha ezt hiszem, máskor pont az ellenkezőjét. 10. linkem ha végigolvasod, klímaszkeptikusból váltam globális felmelegedés hívővé. Korábbi véleményem, ha úgy tetszik hitem nem tagadom le, csak már nem hiszem.

Igazad van, ne olvasgass, rongálja a szemet.
@rdos:

Ne vedd fel, főként magadra nem. Abban a hiszemben van, hogy akik itt írogatnak, azok mind panaszkodnak, azért siránkoznak, mert sikertelenek, és különben is lusták, élhetetlenek, és megérdemlik a sorsukat. Az fel sem merül benne, hogy a közállapotokért való aggódás és felelősség az ami esetleg a billentyűzet és monitor elé ülteti a hozzád, hozzám, hozzánk hasonlókat.
* Jó Sipink el van telve magától, azt hiszi ő szarta a spanyol viaszt, és mindenki hülye, akinek az övétől eltérő véleménye van.
Az ugyan igaz, hogy minden tőmondata igaz, csak a bővítményei teszik hiteltelenné a teljes mondatot.
Ilyen az, amikor valakinek sikerül kivakarózni a trágyából és lenéz mindenki mást akinél ez nem olyan egyszerű és kézenfekvő és többet kell tennie az sikerért, horribile dictu! a saját hazájában szeretne boldogulni.
Ettől Sipi még nem rossz gyerek, 20 év múlva majd -feltehetően- képes lesz árnyaltabban értékelni és szemlélni a dolgokat, a fekete és fehér színeken kívül más szinekkel is ismeretségbe keveredik, és nemcsak ír, hanem majd olvas is. Ha nem, le van szarva, és csak jobban járt mindenki, hogy nem itthon rontja a levegőt. Örüljünk jelenlegi sikerének, és annak is, hogy jól érzi magát, s otthonra lelt, befogadták. A lekezelő viszonyulása feltehetően segíti őt abban, hogy elviselje saját magát és saját életét, döntéseit és a maga mögött hagyott itthoni sikertelenségét.

Végezetül: @ausländer Sipi: Hajrá Sipi! Szarni ránk, megérdemeljük. Majd elküszködünk itthon ahogy lehet, te meg ott ahol vagy.
@nincs_itt: Az tény hogy Németországban,Ausztriában,Svájcban,stb. jólét van de ez csak úgy lehet parazitaként kizsákmányolják az olyan államokat mint Magyarország,ez a baj itt,hogy nem bent hagyják a pénzt hanem kiviszik ezekbe az államokba,ezt kéne már megszüntetni!
@William Great:

Gondolom te otthagynád a pénzed, amiért megdolgoztál, mondjuk Bangladesben, hogy ne éhezzenek szegények.
@William Great: hja, kérem Mo. annyira kizsákmányolható, hogy csak na! Mesélj, mit visznek el?
@jaegtoer: Köszi a támogatást.

Általában az eszmecserék, beszélgetések meddősége téma. Valami debbenet, hogy blogon "csetölve", vagy a való életben beszélgetve mennyire nehezen menek át a fősodrattól eltérő, ugyanakkor sok mindent logikusabban leíró elméletek. Ami külön elszomorító, arra nem veszik a népek a fáradtságot hogy elolvassák a forrást. :-(

Mindegy, dünnyögök magamban, de ettől "térítő kedvem" változatlan. :-).
@rdos:

Nincs mit, szívesen. Megismétlem Sipi jó gyerek, csak még nem tudja mivel nincs tisztában, amivel igen, az igaz, csak nem úgy és nem feltétlenül azért, ahogy gondolja.

A linkelt írásokat ismerem, és azért nem hagytam szó nélkül, mert azok olvasásának elutasítása olyan önhitt elfogultságra utal, amely hátráltatja a tárgyilagos álláspont kialakítását. Elfogultságból meg van elég.
@Husz_János_Puszita: Ez elégé demagóg.A helyzet ennél egy kicsit bonyolultabb.
@Husz_János_Puszita: És nem hogy demagóg hanem még hazug is.
@nincs_itt: Egyébként ezt fentebb leírtam már.
@William Great: szerintem el kellene gondolkodnod, hogy milyen pénze van Mo.-nak. Mert szvsz semmilyen.
@jaegtoer: mit mondjak erre:-)

igen, meg.

es ha nem mondtam volna le az ottmaradtakrol, ha lenne bizodalmam abban, hogy tudjak mit tesznek es milyen kovetkezmennyel, most nem a rigire nezne a teraszom:-)

de attol, hogy ram haragszol azert, mert lehetetlen bandanak tartom az Magyarorszagon eloket meg nem lesz jobb semmivel sem. sajnos igazam van a jelek szerint. hiszen megmaradt a fidesz 2/3, lehet ervelni sokmindennel, hivatkozni a valasztasi rendszer atirasara, lehet szidni az ellenzeki osszefogast. teljesen lenyegtelen a kifogasok sorolasa, hogy miert nem sikerult levaltani orbanekat, vagy legalabb egy kicsit visszavenni a a hatalmukbol. az eredmeny mindenkeppen az, hogy nem sikerult. es ezert a valasztok a felelosek. ezert "kuszkodok" en mashol. nem valthatok meg egy egesz nepet. se erom, se jogom, se lehetosegem. csak magamat:-)
@ausländer Sipi:

Kedves Sipi!

történt egy s más, illetve éppen hogy nem történt a havasi gyopáros párbeszédünk óta, [2014; április; május] ezért megengedőbb és elfogadóbb vagyok az általad hangoztatott dehonesztáló kijelentésekkel kapcsolatban, s talán illő lenne bocsánatot is kérnem a türelmetlen és válogatott szavaimért, ezuton kérem is.
Azonban majd idővel te is rájössz, hogy a magyar népesség 1990-ben jóhiszeműségével saját magát ejtette csapdába, amikor úgy gondolta, hogy a jólét és demokrácia automatikusan megvalósul, ha engedelmesen beáll a felülről vezérelt társadalom átalakítás sodorvonalába, miért kellett volna azt gondolnia, hogy a szocreál rendszer haszonélvezőinek örökösei a magyar történelem legnagyobb gazemberei lesznek? Erre tett rá még egy "lapáttal" a fidesz.
A nép egy kissé lassú felfogású s azért hogy te nem veszed, vetted fel ezt a lassú ritmust végképp nem hibáztathatlak.
De azért kárhoztatni minket, mert Mi Itt Akarunk Élni, Mert Valamiért Itt Akarunk Boldogulni, Azért Nem Érdemeljük Meg Mindannyian a pocskondiázó szavakat. Ezt be kellene látnod, de majd idővel talán megértőbb leszel, de ha nem, nekem úgy is jó, mert nem az én kabátom, csak azokért emelek szót akik a csapda legalján és olyan mélyen vannak, hogy esélyük sincs a jobb életre.
Társadalmi csapda... gondolkozz el ezen egy kicsit. Ebből nem olyan egyszerű szabadulni, attól, hogy neked "könnyen ment" másoknak ez még lehet lehetetlen, vagy megoldhatatlan.
Már hatszázezren elmentek, a következő években majd elmennek még hatszázezren... nem lóverseny ez, a "társadalom" lassan mozdul, de folyamatos mozgásban és fejlődésben van, mégha ennek nyilvánvaló jelei nehezen felismerthetők is.
Nem haragszom rád, hajdani türelmetlenségemért és bántó szavaimért mégegyszer elnézésedet kérem.
@jaegtoer:

Szerintem ennyi elég a vezeklésből:))
@Orica Középföldi:

Amióta meghallgattam és néztem az E.P. interjút azóta nagyon szégyellem magam. nem véletlenül írtam, hogy 'rohatt Fridi'. [:D]
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

[és Pünkösd is közelg, valamint egy üstökös, nem kicsi:]
@jaegtoer:

Nem kell szégyellni magad. Úgy is lehet szemlélni a világot, de te nem vagy EP.
Noha némi hajazás időnként felrémlik:))
@jaegtoer: nem hinnem, hogy bocsanatot kell tolem kerned:-)

ilyen a habitusod, en igy fogadlak el.

orulok, hogy latod, mirol is kezdtem beszelni es igen valoszinu, hogy turelmetlen vagyok bizonyos dolgokkal szemben, ez viszont en vagyok.

tudod annakidejen a rendszervaltaskor 17 eves voltam es hatalmas lelkesedessel voltam ott "tomegkent", vetettem bele magam a munkaba es dolgoztam abban a hitben, hogy most maskent lesz, mint ahogy a szuleimmel volt. es ami elkeseritett az igazabol nem az elit viselkedese, hanem az elitet felemelo hetkoznapi emberek tunya es buta tomege. mert oszinten, milyen orszag az, ahol ketharmadhoz juthat egy politikai szervezet - legalabbis magarol azt allito, nyiltan koztorvenyes buncselekmenyeket elkoveto, majd arra neha utolag, neha elore szentesito torvenyeket alkoto csoport - akiknek alapvetoen a megosztasra es gyuloletkeltesre epul a filozofiajuk? hogy tudnak az ilyen emberek szavazatok millioihoz hozzajutni? mert bzionyara volt csalas, kozmetikazas, nehezitett palya, de - ha a jobbikott is beleszamoljuk - tobb, mint 3 millioan szavaztak a sotetsegre, a feudaldiktaturara es az acsargasra. es sajnos az ellenzek soraiban is sok az ilyen szavazo es keoviselo/politikus. csak masik oldalra sodrodtak, mert ugy hozt a sors, de sok esetben ez az egyetlen kulonbseg.

szoval csalodtam. nagyot.
es megvan a csalodasnak az a foka, amikor ideje megszakitani a kapcsolatot szerelemben, baratsagban is.
@Orica Középföldi:
@ausländer Sipi:

Akkor most 'minden' meg-, ki-, le-, át- lett trágyalva:)

Véget is vetek a hamumamukamumanu szórásnak, bár továbbra is szállok magamba. Jó hely az. 'A létező világok legjobbika' Isten áldásával telitömött tescos szatyoromban a hónom alatt.[:)]
@jaegtoer: javaslom eckhart tollet ilyesmire:-)

www.youtube.com/watch?v=fKHwO4F2EMw&list=PLADFE149AB5515DA1

ha nem is mondanam azt, hogy 100%ig mindenben egyetertek, mindent megertek es mindent ugy csinalok..
de erdemes meghallgatni otletebresztonek:-)

melo kozben pl. nagyon jo stresszkezelonek;-)
süti beállítások módosítása