Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.21. 05:50 Fabius

Legyen hungarikum a tényleges életfogytiglan!

Tudathasadásos állapot mikor az ember alapvetően egyetért Orbánnal valamiben, aztán egyszer csak önvizsgálaton kapja magát, hogy baszki nem vagyok beteg, nem képzelődöm, én ezzel most tényleg, mert amúgy ez szánalmas, kifigurázva röhögni való.

Amit a tényleges életfogytiglani büntetésről és a strasbourgi emberjogi bíróság ezzel kapcsolatos álláspontjáról gondolok azt leírtam legutóbb, mikor a téma fölmerült, és ez semmit nem változott azóta. Az emberjogvédők a "remény" körül pörögnek, és ha elnézem ami most történik akkor én is: abban reménykedtem egyszer az életben a kormányom nem egy tízéves elkényeztetett idióta szintjén fog kezelni valamit. De a téeszelnökarcú fáraó összesen két dologhoz ért, a harcoláshoz és a rendkívüli sajtóközleményezésbe csomagolt szempörgetéshez, mikor az online népművészek megtalálják, és azt leggyűlöltebb ellensége csokorba gyűjtve megosztja a faszbúkján

Ezzel meg annyi a bibi, hogy belezavarodnak a háborúzásba, mint Gépont Fodor a szerelmes fallikus szimbólumok gyártásába, és nem arról szól a történet, hogy a tényleges életfogytig előtt elítélt Bene megint pisztolyozáson törheti a fejét, ha idén kiszabadul, hanem arról, hogy ez a büntetési tétel lesz a következő akác-rezsicsökkentésünk, amit már holnap hungarikummá kéne/lehetne nyilvánítani. Az a hülyeség nem zavar, hogy Orbánék összekeverik fatorlaszt a latorfasszal, nincs meg nekik - vagy úgy tesznek, mintha nem lenne - hogy az emberjogi bíróságnak semmi köze Brüsszelhez, ahogy a képviselőinket se oda, hanem Strasbourga küldjük. De az igen, hogy a közbeszéd megint megvédjük háborúról mesél és nem arról, hogy kedves bíróság, a móri mészáros Weiszdornnak adjunk reményt, vagy a balástyai rém Szabó Zoltán előtt csillantsuk fel a lehetőséget, hogy még életében újabb nőket gyilkolhat meg és áshat el a tanyáján? 

Tudom, tudom, kampány van és semmi sem drága, de azért lófaszt, mama!

Legalább ilyenkor, a fajsúlyos és a társadalom számára fontos ügyekben lehetne valami mértékletes ésszerűséget produkálni akkor is, ha nehezetekre esik. A népet hülyíteni hangulatkeltő elemekkel nem nehéz, cserébe a fölmerült problémát megnyugtató módon megpróbálni megoldani nem lesz könnyű. Lehet ennek megfelelően, hőzöngés nélkül kellene nekifogni, legalábbis akkor, ha az a cél, komolyan vegyék amit mondani akartok. 

319 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr626186153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Műfelháborodás és kettős mérce 2014.05.21. 12:46:26

Valahol rettentő szánalmas, hogy egy internetes mémben találja meg Hoppál Péter a legújabb bizonyítékát a baloldal mindent elöntő agresszivitásának (és persze a nyalonchíradó szolgaian sulykolja az összes csatornáján a témát szokás szerint).  De hát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer: 41 multam.. mar nem hivatkozhatok arra, hogy nem vagyok eleg erett a dologhoz, nem?:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
www.youtube.com/watch?v=PtqTLmhxRY8

imádom mikor emberek mennek egyedűl az uccán és hangosan jajonganak meg sikoltoznak és zokognak meg röhögnek korábban erre volt az OPNI becsukták most lehet mindenhol félelmetes

és miket beszélnek?

hallgattam tegnap a buszon két hülye picsát kéyféle nyelven a másik oldalra ordítozoött és nem hagyta abba amikor valaki hindú beütéssel beszél hadarva angolúl az csodálatos

brühüyyy
@ausländer Sipi:
aki esküvőt szervez az más rémtettekre is képes

még nem nőttbeneked

jégesőnek igaza van sörözni jobb

brühüyyy
@ausländer Sipi:
mindíg az a pillanat lebegjen a szemed előtt amely bekövetkeztekor a baltát tartod a hátad megett és a gázcsapot a másikban éls arról elmélkecc mikor is rontottad el

brühüyyy

nincs is annál szebb az asszonyt feldarabolni baltával és aszondani, hogy konyha baleset áldozata belesett a családi húsdarálóba

'stenbizony
@Sir Bates dö Hól:

no, this is the goin'in
brühüyyy

akartál kérdezni valamit?
@ausländer Sipi: MUHAHA!
Ez az! Neked se legyen jobb, mint másnak! :)))

Gratula!

Átalakulás elkezdődött, érzed? :)
Gyűrűsféregből papucsállatka. :DDDDDD
@Orica Középföldi:
Értem én, értem…
Keresem-kutatom azt a levelet, azt a hozzászólást, amelyben sikerült (természetesen akaratomon kívül) megbántanom téged kedves Orica.

Szándékosan sosem tennék ilyet, viszont sajnálatos módon akadhatnak az ember életében olyan pillanatok, amelyek finoman szólva sem segítik elő a racionális gondolkodás kívánatos minimumának elérését, sőt, akár mozgáskoordinációs zavarokat is okozhatnak, amelyekből szükségképpen adódhatnak olyan szituációk, hogy például egy adott levelet nem a kívánt címre küld el az ember... talán erre volt intelligens reakciód Norbi és az ő szarjainak említése-:)))
Úgy emlékszem ilyen nem fordult elő de ha mégis, tökéletesen megértem a leheletfinom utalásodat, hogy mit csináljak Norbival-:o

A borok és egyéb szeszesitalok fogyasztásának tekintetében én mindig is a pragmatizmus híve voltam, nem vizsgálgattam mélyrehatóan az előttem lévő palackot, ha nem volt rajta sárga, vagy narancssárga (az még rosszabb) alapon fekete X, esetleg halálfej, akkor - mivel üvegről van szó – kinyitottam és laza mozdulattal garatra vettem a tartalmát… Eddig! Hála Neked, a jövőben sokkal nagyobb körültekintéssel fogok hozzáállni a mértékletes borfogyasztás örömei okozta eufórikus állapot átélésének, tekintettel a cikkben említett termékcsalád ezen piacon való megjelenésére. Szó szerint „keserű” tapasztalatom van az említett márkával kapcsolatban. Kedves ismerősöm unszolására (aki a természetes gyógymódok híve) kipróbáltam nevezett brand palettájáról egy ananász ízesítésű tejsavó italt. Illetve, hogy pontos legyek; másfél kortyot. Az elsőt gyanútlanul és nagy slukkal küldtem be a tápcsatornám bemeneti nyílásába, akárcsak úgy, mint ha egy hűvösen izzadó Paulaner palackból kortyoltam volna, aztán a második felénél a sokk okozta védekező reflex letiltotta a peroralis ízlésficam kontrollálatlan elhatalmasodását, megelőzvén evvel egy súlyos maradandó károsodást, nagy szerencsémre.
Az élmény amúgy leírhatatlan volt, a mai napig ki-kimaradnak étkezések, ha előtte eszembe jut eme katartikus élmény. Magának a déligyümölcsnek az íze nyomokban sem volt fellelhető a rózsaszínnél is halványabbra lúgozott árnyalatú kulimászban, viszont helyette tapasztalható volt benne egy igen elegáns bouquet, ami nagyjából a lapostetők szigetelésére alkalmazott, negyvenkét fokos napsütésben kicsöpögő kátrány markáns ízére emlékeztette a gyanútlan kóstolót. Ez az „íz”egyébként hosszú ideig megmarad a szájban, nálam csak négy sör elfogyasztása tudta a Ph értéket normális szintre beállítani, azt is csak úgy-ahogy. Különösebben nem csodálkoztam, volt szerencsém(…) más termékekhez is, de ez még nekem is sok volt.

Szóval, ezek után odafigyelek, nehogy véletlenül valami ilyesmi kerüljön a kosaramba, mert megint úgy járok mint a tejsavó itallal. A tesztben említett Egri Bikavér parafadugóján látható márka árasztotta el egy multi áruházlánc polcait is, ahol 350 forint körüli áron lehet palackját beszerezni. Ahhoz képest miből van a Norbi-féle ami ugyanott készül, csak háromszor annyi az ára? Még egy másik kérdés is felmerül itten; a bor az mitől lesz ápdét kompatibilis? Kivonják belőle a hizlaló zsírt? A dagadt Blaufrankisch és a szintén kórosan túlsúlyos Merlot forrása közben az „ég a zsír” DVD hanganyaga szól a pincében, aztán a kettőt összeöntik és kész a teljes kiőrlésű fitness cuvée… -e?

A mondás igaz: „Amíg lószar van, addig veréb is van.”
@Knósszosz:

Gondoltam, hogy élvezni fogod a poszt stílusát:))
@Orica Középföldi:
Ha gasztro posztról van szó, csakis Váncsa jöhet szóba nálam. Nem tudom a stílusát címkézni, számomra teljesen egyedi.
De ez a boros sem volt akármi!-:)
@Knósszosz:

Egyetértek. Váncsa minden szempontból utánozhatatlan:)
@Orica Középföldi:
Igen, Váncsa unikum!
Amúgy vissza bortesztelősre, tényleg stílusa van neki, olyan képekkel operál, hogy... jól szórakoztam rajta!-:)
Hát igen, a baloldal megint a gyilkosok pártján áll. Legalábbis a kommentekből ez jön le.
@DFK: mert egyszeru vagy, mint a faek. igazi fideszesnek valo:-)
@DFK:

Tévecc. Az itteniek -legalábbis- tisztelt édesanyád pártján állnak és még azt is megértik miért tartott meg. Én konziként -együttérzésem mellett- hibáztatom.
@jaegtoer: az utolsó mondathoz tudok csatlakozni.
@ausländer Sipi: Nem bazd meg!Csak az északiak odafent a nagy jólétükben úgy elhülyültek,hogy nem tudják mit csináljanak jódolgukban!
Ennyi.
@ausländer Sipi: Gratulálok hozzá, és sok sok boldogságot nektek.:)
@ausländer Sipi: A világ elhülyült részén.
Nem gyűlölet,hanem jogos harag.
@Mariann19: Naa oottt a pont,de nagyon!
Miért kell a gyilkosnak több jogot adni??!!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: akkor haragudj, ha attol edes lesz az eleted:-)

pontosan errol beszelek kulonben:-)
arrol a primitiv tarsadalmi gondolkodasmodrol, aminek orban viktor, vagy megrosszabb lehet csak a "jutalma".

tolem ugy erzed jogosnak a gyulolkodesed, ahogy tetszik. attol meg gyulolet es harag marad es nem marad el a buntetes erte:-)
@ausländer Sipi: Sajnos ettől nem lesz édes.
Te direkt nem akarod érteni.
Szállj le a fűről krisnás!
Ki nem szarja le orbán viktort?
Hál isnnek ez a "primitív társadalmi gondolkodásmód" még a világ nagyobbik részén jelen van.
Nem gyűlölködés,hanem harag okkal egy ok nélküli tettre.
@Sir Bates dö Hól: "akkor ki kell lépni a klubból... annak minden következményével együtt..." Ez nem így működik. Teljes jogú tagjai vagyunk a klubnak, a klub olyan, amilyenné - mások mellett - mi is alakítjuk. Változtatni mindenen lehet, a többi már tárgyalás kérdése csupán.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: tehat ha jol ertem, szamodra a civilizalt, humanus es europai gondolkodasmod egyfajta dekadencia, amit jellemzoen fufogyasztas kovetkezmenye:-)

mond.. ugy kulonben..

normalis vagy te? szoval eszednel vagy amugy altalaban, vagy ez a szociopata mentalitas az egesz eletedet athatja?:-)
@Sir Galahad: nem, ezen nem lehet valtoztatni.

ha nem tetszik,, ki lehet lepni. aztan lehet orulni neki. ez ugyanis jogharmonizascios kotelezettseg. lehet alkudozni dolgokon, de az emberi jogok kerdese nem olyan. eszed, nem eszed, nem kapsz mast.
@ausländer Sipi: Az elhülyült,a hagyjuk magunkat megölni,mint a birkák,mert attól leszünk európaibbak,és humánusabbak gondolkodás egyszerűen nem normális.
A mindenki azt csinál amit akar,ADDIG AMÍG ezzel nem árt másnak gondolkodás a normális.
Szomorú hírem a számodra,hogy a világ nagy része bizony ilyen "szociopata".
@Mariann19: Nem akartalak megsérteni, ne haragudj!
@Vombatus Ursinus:
Szó sincs róla, hiszen csupán véleményt cseréltünk kultúrált hangnemben.
Remélem, a jövőben is tudunk beszélgetni, ha
a téma erre alkalmat ad, megtiszteltetésnek érzem, ha erre sor kerül.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: en megertem a haragodat es a felelmeidet, csak eppen nem ementseg semmire. sot, eppenhogy azt probalom elmagyarazni, hogy ne ezek iranyitsanak, mert egeszsegtelenne tesz mentalisan.

es tudod az sem mentseg, hogy masok is beleszarnak a vasarnapi huslevesbe. neked nem kellene.
A tényleges életfogytiglanosnak nincsen vesztenivalója. Halálbüntetés eltörölve, többre meg nem ítélhetik. Én nem lennék ott se börtönőr, se cellatárs.
@ausländer Sipi: Ha igazad volna, soha semmilyen uniós jogszabály nem változott volna meg.
@Sir Galahad: nem igazam volna, hanem igazam van. barmilyen unios jogszabaly valtozik, az a jogok kiterjeszteset es nem korlatozasat szolgalja. amirol te beszelsz az egyszeruen szembe megy az europai gyakorlattal.
@ausländer Sipi: Az európai gyakorlat viszont attól függ, mit akar a tagországok összessége, és a törekvések bizony nem egyirányúak. Bevándorlásügyben, különösen a briteket figyelve, lehet példát találni bőven az általad vélelmezett jogkiterjesztő irány ellenkezőjére is. Minden csak többségi akarat, szándék kérdése - a többi már diplomácia.
@Sir Galahad: a briteket.. de nem europat, ugye? es a britek most kezdenek pont elhuzni europatol, ami szamukra is ugyanugy a vesztuket fogja okozni, mint Magyarorszagnak, hogy ezt muveli.

az unio nem fogja feladni az elveit, nem fogja szociopataknak arengedni a torvenykezest, sem farage-nak, sem orbannak, sem a hasonszoru populista feldiktatoroknak, akik a demokracia moge bujva akarjak kiepiteni az arisztokratikus nemzetallamukat. lehet az emberi jogokat korlatozni - europan kivul. annak minden kovetkezmenyevel egyutt.
@ausländer Sipi: Figyelj. Elmondom még egyszer, de többször nem: a közös európai uniós joganyag változása vagy állandósága azon múlik, hogy a tagországok mit akarnak. Ha bővíteni akarnak bizonyos jogterületeket, akkor bővülni fog, ha szűkíteni, akkor szűkölni. A Kelet-Európából érkező munkavállalók, a bevándorlók jogait például mostanában több tagország szűkíti. Emiatt egyikük sem lépett ki az Unióból, legalábbis én úgy emlékszem. És ha ez a lehetőség ilyen esetekben megvolt, nem látom be, hogy a tész esetében miért ne lehetne.
@Sir Galahad:

"Ha bővíteni akarnak bizonyos jogterületeket, akkor bővülni fog, ha szűkíteni, akkor szűkölni. "

ez aranyos volt. és! találó, még ha elütés is:))
@Sir Galahad: nem fogjak szukiteni. erted? szembemegy az unios alapertekekkel a jogok szukitese.

ha tenyleges eletfogytiglant es/vagy halalbuntetest akarsz, azt az union kivul teheted meg kovetkezmenyek nelkul.
@Sir Galahad: egyebkent nem a koltozesi es munkavallalasi jogaikat szukitettek, hanem a szocialis ellatasokat korlatoztak. az pedig nagyon nem ugyanaz.
@ausländer Sipi: ???
HÖ?!
Vagy ahogy Laci mondaná:Hoogy???!

Azok szarnak bele,akik az idiotizmust erőltetik.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: felteszek egy kerdest..
miert faj neked az, ha valakitol nem vesszuk el a lehetoseget ahhoz, hogy jobba legyen mint volt?
@ausländer Sipi: Nem vesszük el.Életben marad.
Változzon meg odabent!
Megbocsátani csak annak,akinek lehet.
Az a körülményektől is függ.
Van akinek lehet csökkenteni a büntetését de nem mindenkinek.
@ausländer Sipi: Akkor esetleg belátja,hogy jogosan van ott ahol.
Biztos van olyan eset ahol én lennék elnézőbb és te hökkennél meg,hogy most miért?
Mondjuk nekem pofám nem lenne ilyenkor kegyelmet kérni.
Meg tutira beszélnék az áldozatom hozzátartozóival,hogy gyerekek akkor döntsetek ti.
@ausländer Sipi: Amúg én normális vagyok (még egy régebbi kommentre).
Azok az idióták inkább akik ilyen ember és életellenes dolgokat találnak ki.
Nyilván vannak olyan esetek és emberek akiknél lehet enyhíteni.
De ez nem kell,hogy mindenkinek járjon.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem a feltetlen enyhites jar, ugye azt tudod?

a vita azon megy, hogy egyaltlan szoba kerulhessen az enyhites 25-30 ev utan, vagy nem.

a tenyleges eletfogytiglan azt jelenti, hogy akar megvaltozik az illeto, akar nem teljesen lenyegtelen, nem is vizsgalhato. a nem tenyleges eletfogytiglan semmi mast nem jelent, mint egy felulvizsgalatot, aminek a vegen meg mindig ugyanugy lehet tovabb bortonben tartani az illetot, ha ugy itelik meg, hogy nem alkalmas a tarsadalomba visszaengedesre.

mindossze ennyi a kulonbseg.

megvizsgaljak az illetot 2-3 evtized utan, vagy ne.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: erre mondjak, hogy konnyu mas faszaval a csalant verni:-)

egyszeruen nem vagy abban a helyzetben. es egyalatalan nem biztos, hogy ennyire faszagyerek lennel egy ilyen helyzetben.

ezen kivul a hozzatartozok nem kompetensek ezt eldonteni mivel

ad 1. erintettek - tudod, egy rendort, birot, ugyvedet is levesznek az ugyrol, ha kiderul a szemelyes erintettseg. nincs joga dontest hozni, nyomozni, vedelmet ellatni.

ad 2. nagy esellyel nem szakameberek

az altalad favorizalt jog- es igazsagszolgaltatas alapja a bosszu. ezt kellene megerteni, hogy az az ido mar elmult. a jogszolgaltatas alapja a tarsadalom biztonsaga es az, hogy minden egyes tagjanak - tehat az elitelteknek is, akik szinten tagjai a tarsadalomnak - a leheto legtobb jogot biztositsa annelkul, hogy masok jogait sertene - csak szolok elore, a hozzatartozok bosszuvagya nem jog. erzelmileg ertheto dolog, de akkor sem jog.

a jognak eppen az a lenyege, hogy lehetoleg minnel kevesebb erzelmet figyelembe veve, a racionalitast objektiven figyelembe veve dontson, hozza meg a hatarozatait. a tenyleges eletfogyrtiglan egy erzelmi dontes, a bosszuszomj kielegitesere szolgal.
@ausländer Sipi: És most mondd ,krokodilkönnyekkel a szemedben,megható hangon,hogy:Nekik is jár még egy esély!:
index.hu/belfold/2014/06/12/eletfogytiglant_kaptak_baunokek_gyilkosai/
@ausländer Sipi: Vannak olyan esetek ahol talán lehetne,de van ahol egyátalán nem kéne.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mindenhol kell egy felulvizsgalat. es annak eredmenyetol fugg az,hogy megy vissza az illeto, vagy kiengedhetik.

ez a feladata a 20-30 evenkenti felulvizsgalatnak - tehat a nem tenyleges eletfogytiglan rendszerenek. hogy kitalaljak, hogy evtizedek utan ki valtozott meg es ki nem, kit lehet visszaengedni es kit nem.

ugyanis a nem tenyleges eletfogytiglannak - mint fentebb irtam - ez az ismerve, nem az, amit el akarnak az ellenzok hitetni, hogy boldog-boldogtalant kiengednek egy ido utan. a gyakorlatban ugyanugy lesz tenyleges eletfogytiglan, csak azon keves kivetel kedveert, akik kepesek es hajlamosak megbanni es megvaltozni lesz felulvizsgalati lehetoseg. a modern igazsagszolgaltatas mottoja ugyanis az, hogy inkabb szaz bunos ussza meg, mint egy artatlan bunhodjon. halgassanak meg 1000 embert, akibol egyet tartanak erdemesnek 30 ev utan a szabadulasra. de tegyek meg.
@ausländer Sipi: Ha volt annyira faszagyerek az illető,hogy gyilkolt,akkor lgyen annyira faszagyerek.
Tehát kénytelen lennék az lenni.:))

Igen.A hozzátartozók dühösek lehetne rám,és nem biztos hogy valami nagyon belátó emberek.Akkor így jártam.
Lehet ilyen esetben egyátalán "szakember" valaki?

Ennek semmi köze a bosszúhoz-és légy szíves ne rám vetítsd ki ezt.A világ minimum 90%-a ilyen.
Ez arról szól,hogy te megöltél valakit kishaver és ezért te ugyan életben maradsz,csak be leszel zárva örökre.
Hol van ez az áldozat szenvedéseihez képest?
Ha ennyire tekintettel vagyunk az elkövetőre,akkor több joga lesz már mint az áldozatnak,a társadalomnak.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Ez arról szól,hogy te megöltél valakit kishaver és ezért te ugyan életben maradsz,csak be leszel zárva örökre.
Hol van ez az áldozat szenvedéseihez képest?"

ezt hivjak bosszunak, amikro velt, vagy valos serelmekert valaki erzelmi alapon akar elegtetelt venni.

nincs mit kivetiteni. ez van. es nem mentseg a 90%.

ennek pont az a lenyege, hogy mi nem vagyunk olyanok, mint ok. mi adunk eselyt.
@ausländer Sipi: Jaj hagyjuk már ezt a hülye dumát,hogy mi majd jobbak leszünk mint ők,könyörgöm!
Mert ezen besírok a röhögéstől!:))
Ha egy hónapig kínzok egy ilyen férget mire megdöglik,akkor is jobb vagyok nála.
@ausländer Sipi: Az nem lehet,hogy a 10% gondolkodik hibásan?:))
A lila/rózsaszín ködös világukban:Majd én jó leszek és akkor ő is jó lesz velem,igen.
Ez sajnos nem így működik.
A jogos büntetés nem bosszú.
Adtunk esélyt.Életben hagyjuk őket.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez ugyis belulrol kellene, hogy fakadjon:-)

egyebkent nem is tudom, nem lehet, hogy anaci nemetorszagban anno a 10 szazaleknak volt igaza?:-)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: arra probalok ravilagitani, hogy attol meg nincs igaza a csurhenek mert tobben vannak.

vagy egyunk tehenszart, mert 10 milliard legy nem tevedhet?:-)
@ausländer Sipi: Nem lehet,hogy annak a pár idiótának nincsen igaza,akik a saját kis rózsaszín világukban élnek?
Mert amit kigondoltak,az a világ 95 %-án nem működik?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem, nem lehet, hogy azoknak nincs igaza, akik jobba es nem rosszabba, megbocsatobba, es nem duhosebbe, elfogadobba es nem kirekesztobbe akarjak tenni.
@ausländer Sipi: Az ember és életellenes döntéseiktől vajon jobb lenne a világ?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem eletellenes a dontes. azert, mert te annak akarod beallitani, meg nem lesz az, sot, eppenhogy az ellenkezoje.

aki a gonoszt feli es gyuloli ugyanugy paranoid es gyulolkodo, mint maga a gonosz:-)
@ausländer Sipi: Pedig az.
És hál istennek nem csak én gondolom így.
Hanem a világ nagy része.
Helyesen.
És néha bizony nem csak a gyilkosokat lőném főbe.
De nyilvánvalóan vannak olyan esetek ahol én is enyhítenék a büntetésen.
Meg kell vizsgálni a körülményeket,az áldozatot és az elkövetőt is.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "És néha bizony nem csak a gyilkosokat lőném főbe."

tehat te magad sem kulonbozol emberileg toluk:-)

kulonbnek kell lenni, nem ugyanolyan szociopatanak.
@ausländer Sipi: Miért?
Legfeljebb ugyanúgy megbocsátasz majd nekem is.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igy van:-)

hiszen pont az a viselkedes- es gondolkodasbeli kulonbseg tesz engem kulonbbe, ami beloled hianyzik:-)
@ausländer Sipi: Tehát ha én okkal gyilkolok nem vagyok jobb annál aki minden ok nélkül gyilkol.
Ez nagyszerű.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igy van. a gyilkos az gyilkos. elvegre akik 56ban a tomegbe lottek szinten okkal gyilkoltak, nem? akik gazkamraba vezenyeltek embereket, nekik is volt okuk ra. akik felakasztottak nagy imret, szinten okkal tettek. okkal dobtak atombombat hiroshimara es nagaszakira, okkal szortak meg napalmmal a vietnami dzsungelt es falvakat is. okkal lottek le fenyot es prisztast. okot talalni konnyu. embersegesen viselkedni a nehez.
@ausländer Sipi: Naaa!Ne akard nem érteni amiről beszélek!
Te tényleg valami álomvilágban élsz.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: az nem jut eszedbe, hogy van aki maskent gondolkodik, ugye?

hogy nem mindenkit a zsigeri erzelmei vezetnek. pontosan azert, mert a realitasok vezetnek, nem az almok es erzelmek
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: illuzio...:-)

pontosan, hogy illuzio. a realitas az, hogy nincs ertelme a tenyleges eletfogytiglannak. az az illuzio, hogy visszahoz barkit is az eletbe valaki mas eletenek, eselyenek az elvetele, az illuzio. az, hogy a bosszu begyogyitja a sebeket, szinten illuzio.

a valosag az, hogy aki sulyosan vet atarsadalmi szabalyok ellen, azt el kell tavolitani a tarsadalombol. de csak addig, amig nem kepes a szabalyokat ujra kovetni. mert ha letoltott 20-30 ev fegyhazat es utana kepes visszailleszkesni - igen, tudom, hogy ez ezer az egybol - akkor meg kell adni neki az eselyt. vagy fizesse a tovabbi fogvatartasanak koltsegeit az a bosszuszomjas barom, aki bent akarja meg latni:-)
@ausländer Sipi: Igen ezt már vártam.
Ez az: És az áldozat?
-Mi van vele?Neki már úgyis mindegy nem?
Című hozzáállást.
Ehhez csak gratulálni tudok.

Persze van akinél lehet enyhíteni,csak azért lehet azt is mondani,hogy persze haver megváltoztál,de négy ember az mégis csak négy ember.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mi van az aldozattal?

vissza tudod hozni?

csak realisan, tudod, nem erzelmektol vezerelve:-)

a harag, bosszuvagy, duih csak tevutra vezet. te magad voltal az, aki azt allitotta, hogy a vilagot a realitasok vezetik:-)

eppen eleg kar az, hogy meghalt valaki, vagy valakik. a bosszuvagyaddal pedig csak noveled a tarsadalmi karokat. tehat ezert ertelmetlen, mert minden szempontbol - tarsadalmilag, gazdasagilag - tobb kart okoz benntartani valakit, akit mar nem szukseges, mint kiengedni. a bosszu, a harag, a gyulolet NEM ertek. eppen ellenkezoleg.
@ausländer Sipi: DE Már eleve több jogot adsz az elkövetőnek,mint az áldozatnak és a társadalomnak azzal,hogy életben hagyod!
Ez nem bosszú hanem igazság.
@ausländer Sipi: Akit már nem szükséges bent tartani.Akkor van olyan akit két év után simán el lehetne engedni,mert valószínűleg többet ilyet nem csinál.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem, errol nincs szo. teljesen felesleges demagog hazugsagokba keverned magad:-)

csakis a sajat megitelesed rontod amikor ilyen hulyesegeket beszelsz. sot, azt sem mondja senki, hogy mindenaron ki kell engedni valakit 20-30 ev botonbuntetes utan. semmi, azaz semmi nem alapozza meg a felelmeidet. azok csakis a te fejedben leteznek.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem, nincs benne. egyaltalan sehol nincs benne, hogy tobb jogot kapna az elkoveto.
@ausländer Sipi: De nyilvánvalóan vannak olyan esetek,ahol több mint valószínű,hogy nem fog újra ölni az elkövető.
Most viszont sajnos mennem kell aludni.:((
Este is van nap.:))
Viszlát.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: akkor minek benntartani tovabb, ha letoltotte a bunteteset?

a cel nem a bosszu, hanem a tarsadalom vedelme. amikor valakitol mar nem kell vedeni a tarsadalmat, okafogyotta valik az elzarasa.
@ausländer Sipi: Ezért kell agy normál gyilkosságért minimum huszonévet adni.
Nem tizenötöt,hetet,másfelet(kettőfelet).
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: tul keves adot fizetsz?

a bosszuvagyad koltsegeit ugyanis a te es masok altal befizetett adobol alljak. es egy rab naponta kb 8500 forintba van. minnel tobb a rab, annal tobb penzbe kerul. mninnel hosszabb ideig ul, annal tobb penzbe kerul. minnel tobb penzbe kerul, annal kevesebb megy oktatasra es szocialis ellatasra, ergo annal tobb bunozo termelodik.
@ausländer Sipi:
"es egy rab naponta kb 8500 forintba van. "

Ha jól számolok, ez havi 255.000 Ft. Mennyi is az egy főre kiszámolt létminimum?
Jó, tudom, ez demagógia a javából.
@ausländer Sipi: Elég szomorú,hogy gazsira eleve többet költ az állam,mint az általa agyonvert Mari nénire.:((
Ezen kellene változtatni.
Amúgy ez a legidiótább érvelés,hogy sokba kerülnek.
Habár....a golyó olcsóbb!:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez van, a kozepkornak es a csocselek szorakoztatasara rendezett nyilvanos kivegzeseknek vege.

ideje lenne felnonod a civilizalt europai emberek szintjere:-)
@ausländer Sipi: Áh!Maradok az elmaradott Japánok és Amerikaiak szintjén.:))
Nem beszélve az alig párezer éves kúltúrákkal rendelkező közel keleti és más ázsiai országokról ( a berendezkedésük miatt).
Vajon nem lehet ,hogy azok csinálják rosszul ,akik kompenzálni akarnak?
És ezzel túlkompenzálják a dolgokat.
Ez egyszer visszaüthet.
Amúgy én eléggé civilizált vagyok és toleránsabb,mint az itteni banda nagy része.
De megint csak nekem szánod a dolgokat,mintha nem a világ 95%-a lenne hülye szerinted.:))
De amúgy inkább fizetek,mintsem a gyerekem gyilkosa szembe jöjjön velem az utcán.
@ausländer Sipi: Amúgy a vége felé már nem voltak nyilvános kivégzések.
Illetve igazságszolgáltatás.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: teoljesen lenyegtelen a bosszuvagyad:-)

csinalhatsz, amit akarsz, ha az europai kulturkor tagja kivansz lenni, akkor nincs sem halalbuntetes, sem vegleges eletfogytiglan. de termeszetesen attelepulhetsz olyan orszagokba, ahol a neked tetszo civilizacios szint van. ugye azokkal az "elonyokkkel" egyutt. ha tetszik itt, akkor el kell fogadni azt is, ami kevesbe tetszik. ugyanis ez a tolerancia. elfogadni, ami nem tetszik. nem is ertem, miert nevezi magat toleransnak valaki ennyi gyulolettel es bosszuvaggyal;-)

hiszen a tolerancia azt jelenti, hogy azt fogadod el, amivel nem ertesz egyet. nem nagy kunszt azt elfogadni, ami tetszik, vagy nem erdekel. attol nem vagy tolerans.
@ausländer Sipi: Max megölöm a gyerekem gyilkosát és 6 év múlva kisétálok a börtönből.:))
A gyilkosság nem tolerancia kérdése.
Ez nem küszöbre szarás vagy buizás!
A tolerancia nem kell,hogy öngyilkos politikába torkolljon!
@ausländer Sipi: És hagyjuk már az ÉN bosszúvágyamat.
Egyszerűen az embereknek biztonságérzetet,megnyugvást ad,hogy a gyilkos többé már nem árthat nekik.
@ausländer Sipi: Miért kell egy 3 szoros gyerekgyilkost elengedni?!?!

Ha viszont te ennyire toleráns vagy,akkor elviseled,hogy egy bazi nagy horogkereszttel a nyakamban megyek be hozzátok,vagy sétálok az utcán.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Egyszerűen az embereknek biztonságérzetet,megnyugvást ad,hogy a gyilkos többé már nem árthat nekik."

igy van. de erre nem csak egy megoldas letezik.
süti beállítások módosítása