Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: El tudod képzelni, hogy orbán ezt saját zsebből fogja fizetni és nem lesz valamilyen olyan akármi,... (2024.05.17. 18:13) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.21. 05:50 Fabius

Legyen hungarikum a tényleges életfogytiglan!

Tudathasadásos állapot mikor az ember alapvetően egyetért Orbánnal valamiben, aztán egyszer csak önvizsgálaton kapja magát, hogy baszki nem vagyok beteg, nem képzelődöm, én ezzel most tényleg, mert amúgy ez szánalmas, kifigurázva röhögni való.

Amit a tényleges életfogytiglani büntetésről és a strasbourgi emberjogi bíróság ezzel kapcsolatos álláspontjáról gondolok azt leírtam legutóbb, mikor a téma fölmerült, és ez semmit nem változott azóta. Az emberjogvédők a "remény" körül pörögnek, és ha elnézem ami most történik akkor én is: abban reménykedtem egyszer az életben a kormányom nem egy tízéves elkényeztetett idióta szintjén fog kezelni valamit. De a téeszelnökarcú fáraó összesen két dologhoz ért, a harcoláshoz és a rendkívüli sajtóközleményezésbe csomagolt szempörgetéshez, mikor az online népművészek megtalálják, és azt leggyűlöltebb ellensége csokorba gyűjtve megosztja a faszbúkján

Ezzel meg annyi a bibi, hogy belezavarodnak a háborúzásba, mint Gépont Fodor a szerelmes fallikus szimbólumok gyártásába, és nem arról szól a történet, hogy a tényleges életfogytig előtt elítélt Bene megint pisztolyozáson törheti a fejét, ha idén kiszabadul, hanem arról, hogy ez a büntetési tétel lesz a következő akác-rezsicsökkentésünk, amit már holnap hungarikummá kéne/lehetne nyilvánítani. Az a hülyeség nem zavar, hogy Orbánék összekeverik fatorlaszt a latorfasszal, nincs meg nekik - vagy úgy tesznek, mintha nem lenne - hogy az emberjogi bíróságnak semmi köze Brüsszelhez, ahogy a képviselőinket se oda, hanem Strasbourga küldjük. De az igen, hogy a közbeszéd megint megvédjük háborúról mesél és nem arról, hogy kedves bíróság, a móri mészáros Weiszdornnak adjunk reményt, vagy a balástyai rém Szabó Zoltán előtt csillantsuk fel a lehetőséget, hogy még életében újabb nőket gyilkolhat meg és áshat el a tanyáján? 

Tudom, tudom, kampány van és semmi sem drága, de azért lófaszt, mama!

Legalább ilyenkor, a fajsúlyos és a társadalom számára fontos ügyekben lehetne valami mértékletes ésszerűséget produkálni akkor is, ha nehezetekre esik. A népet hülyíteni hangulatkeltő elemekkel nem nehéz, cserébe a fölmerült problémát megnyugtató módon megpróbálni megoldani nem lesz könnyű. Lehet ennek megfelelően, hőzöngés nélkül kellene nekifogni, legalábbis akkor, ha az a cél, komolyan vegyék amit mondani akartok. 

319 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr176186153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Műfelháborodás és kettős mérce 2014.05.21. 12:46:26

Valahol rettentő szánalmas, hogy egy internetes mémben találja meg Hoppál Péter a legújabb bizonyítékát a baloldal mindent elöntő agresszivitásának (és persze a nyalonchíradó szolgaian sulykolja az összes csatornáján a témát szokás szerint).  De hát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ahelyett, hogy örülnének, a strasbourgi döntésnek!
több millió ember tönkretételéért, már nem lehet életfogytiglant kapni!
fideszkdnp!
lesz remény!
azert tegnap is hoztak a format a profik a habony muvekbol. ezek a gyors reakciok eleg fejetlenek. vagy tenylega fejukkel fociznak bajnaiek.
Azt azert hozza tennem, hogy az elozo szabalyozassal is rengeteg lehetosege volt a birosagnak a visszateres megakadalyozasara, es a 60-70eves gyilkosok veszelyessege nem vetekedik a partdroidok veszelyessegevel.
Lehet életfogytiglant adni, mindössze meg kell adni az időközönkénti felülvizsgálat lehetőségét (ez az a bizonyos "remény"). Aztán ha 25 év után nem akarják kiengedni, nem is fogják, de a delikvensnek ott a lehetősége, hogy 25 évig húzza meg magát, legyen jófiú és akkor kaphat nyalókát, akarom mondani feltétlesen szabadlábra engedhetik (esélyes, hogy ezt a kritériumot lehetetlen megugrani).
A jelenlegi törvénnyel a magyar börtönökben van 46 olyan ember (akarom mondani lény), akikkel nem lehet mit kezdeni, mert nekik már nincs vesztenivalójuk, ezzel pedig mind a saját, mind a rabtársaik, de még az őreik életére is veszélyt jelentenek.
Inkább azon törnék a fejüket, hogy a kisebb súlyú cselekmények elkövetőinek ne továbbképzés legyen pár év börtön, hanem rehabilitáció, hogy amikor kikerülnek, ne maradjanak antiszociális elemek és hasznos tagjai legyenek a társadalomnak. Nyilván vannak olyanok, akikkel nem lehet mit kezdeni (mert mondjuk családi hagyomány a bűnözés vagy csak simán annyira alacsony az IQ-ja és/vagy EQ-ja, hogy ember abból már nem lesz), de vannak olyanok is, akik még a jó útra téríthetők...na őket ki kéne emelni a többi közül és foglalkozni velük.

Több másik blogon sokan még a kényszermunkát is felvetik, mint opciót, csak arra nem gondolnak, hogy az nem hatékony (a rab nem érdekelt benne, hogy jól dolgozzon, már ha egyáltalán, ugyanakkor jóval több őr is kell, hogy ne szökdössenek el).
igazi életfogytot, lennének ötleteim:

Népszabadság: Orbán szűk körben bejelentkezett az államfői posztért

Beiktatása után beszélt ambícióiról. Ha olyan a csillagállás, 2017-től Lázár lesz a kormányfő.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F05%2F21%2Fnepszabadsag_orban_szuk_korben_bejelentkezett_az_allamfoi_posztert%2F

------------------------------

Tízmilliót dob az állam Ákosnak

Párizsba, Moszkvába, Rómába viheti a műsorát. Hét pályázatot írt ki az NKA, a pénz több mint fele az övé.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2014%2F05%2F20%2Ftizmilliot_dob_az_allam_akosnak_a_karcolatokra%2F
@Yobbágy Fery:

"Több másik blogon sokan még a kényszermunkát is felvetik, mint opciót, csak arra nem gondolnak, hogy az nem hatékony (a rab nem érdekelt benne, hogy jól dolgozzon, már ha egyáltalán, ugyanakkor jóval több őr is kell, hogy ne szökdössenek el)."

én azért ezt meg tudnám szervezni úgy, hogy esténként még a világon valaha említett összes istenehez is imádkoznának, és csak a börtönmunka megdobná 2%-kal a gdp-t.
@Yobbágy Fery: Jó jó de még ott lehetne a bérrabtartás is, amely esetben semmi gondunk nem lenne az infrastruktúrára és egyéb járulékos humánerőforrásra sem. Szóval lízingelhetnénk a lényeket valami külföldi böribe is. :)
@jaegtoer: Na, aztán mégis hogyan veszed rá a rabokat, hogy jól dolgozzanak, megérje őket foglalkoztatni úgy, hogy mindeközben az összes nemzetközi egyezményt betartod?
Tehát: nincs nagyobb költsége, mint normál munkaerőt alkalmazva megcsinálni, a hibaszázalék is legfeljebb akkora lehet és emberként is kell kezelni őket.
Hüpp hüpp hüpp, barbatrükk? ;)

Orbán szűk körben bejelentkezett az államfői posztért.
Beiktatása után beszélt ambícióiról. Ha olyan a csillagállás, 2017-től Lázár lesz a kormányfő.

index.hu/belfold/2014/05/21/nepszabadsag_orban_szuk_korben_bejelentkezett_az_allamfoi_posztert/
Azért csinálja ezt a kormány és a Felcsúti Ellentengerkicsi, mert a birka népe ezen csámcsoghat és szavazhat a Tényekben, és em azzal van elfoglalva, hogy az ország mennyit bukik az EU-s pénzeken, és a Norvég támogatásokon. Ami miatt Lázárt egy normális országban már régen letartóztatták volna hazaárulás vádjával.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az mindjárt más kérdés, ha olyan országról beszélünk, amelyiknek nem kell olyan apróságokkal foglalkozni, mint az emberi jogok. Az ilyet amúgy párszáz éve úgy hívták, hogy rabszolga-kereskedelem és az nem véletlenül ment ki a divatból a világ fejlettebbik felén. Függetlenül attól, hogy simán az utcáról kapdosod össze hozzá az embereket vagy a börtönöket üríted ki, az általad sugallt dolog bizony a rabszolgaság.
@The Lonewolf: Vigyázz, mert Hoppál Péter sajtótájékoztatót hív össze, amin kisírt szemekkel beszél a sajtó (magyar nemzet, magyar hírlap, hírtv, echo tv, demokrata) képviselőinek, hogy a varánuszon egy kommentelő kicsinek nevezte őfényessége 0. Viktort és kedvenc udvari bolondját hazaárulással vádolná, pedig az a kágébéla. Ja és gyurcsánybajnai elkúrta, meg természetesen emúttnyócév.
:)
@Yobbágy Fery: Mivel az általad is csak lényeknek nevezett egyedekről van szó, ebben az esetben talán előrébb valók lehetnek a mostanában egyre inkább előtérbe kerülő gazdasági és költséghatékonysági szempontok. Arról nem is beszélve, hogy piacgazdaságban amúgy is ez az alfa és az omega szempont.:)
Gábriel, azért ismerd be, hogy nem egyszerű olyan helyzetben lenni, amikor gondolkodni kell a pénzek felett, és nem izmozni a különböző országokkal, hogy miképpen bukhatjuk el ténylegesen járó támogatásokat. Ez már vastagon kimeríti a hazaárulás tényállását. A Felcsúti Ellentengerkicsi meg még asszisztál is hozzá.
@The Lonewolf: Teljes mértékben igazat adok neked. Az általad említett magas beosztású úriember sokkal inkább kimeríti a definíciódat mint mondjuk Béci, aki az uniós intézmények nevű ország és haza ellen kémkedett. :)
latom Fabi, meg mindig kurvara nem fer a fejedbe, hogy mirol is szol ez a sztori...

vagy csak nem vagy kulonb embernek, mint egy egysegsugaru fideszes-jobbikos, csak mas oldalra sodrodtal.

mindenesetre tessek szepen belenyugodni. a tenyleges eletfogytiglan, csak ugy,mint a halalbuntetes elavult, barbar dolog. meg akkor is, ha egyesek nem birnak kinoni a vicsorgo bosszuvagy nemtelen eleterzesebol.
egyszeruen megvaltozott az itelkezes es a buntetesvegrehajtas filozofiaja. mar nem a csocselek agyatlan bosszuszomjanak kielegitesere szolgal, mint azt orbanek es te, kedves Fabius szeretned felhasznalni. nem az a feladata, hogy az ostorod legyen es odabasszon, ahol nem tetszik es ugy, ahogy neked tetszik.
@Yobbágy Fery:

azért...

például szépírás órát tartanék nekik szabadságjogaik teljes tiszteletben tartása mellett 200 féle betűtípusra mind nyomtatott, mind folyóírásra, szoprán énekórai hanggyakorlatokkal egybekötve. Hidd el vannak támadhatatlan eszközök és módszerek, s az előbbiek az "üzlet" miatt nincs is kifejtve.
@jaegtoer: nem tamadhatatlannak kell lenni, mint orbanek ahol nem taggyulesen loptak szet az orszagot, baratom, hanem korrektnek...
@ausländer Sipi:

Hülyeségeket beszélsz.
Ölték meg családtagodat? Láttál/beszéltél már 20 évet ült pszichopatával? Tudod milyenek az esélyei a társadalomba való visszaillesztésnek 20-25 év után?

Barbár dolog. Aha. Ölni nem az?
@jaegtoer: egyebkent megertem a felhaborodoast valhol, csak azt kellene elfogadni, hogy szabad es tolerans tarsadalmat szabadon es toleransan gondolkodo emberek tudnak letrehozni.a kicsinyesen, bosszuszomjasan, diktatorukosan gondokodo emberek kicsinyes, bosszuszomjas es diktatorikus tarsadalmat alkotnak. ez latszik most gyonyoruen orbanek hatalman.

aprilisban hazamentem szavazni, ha mar ugyis mentem, kivettem kicsit tobb szabit es eltoltottem 10 napot Maon. rettenetes, ahogy az emberek ott egymassal szemben viselkednek. mielott mentem, vartam, hogy ott lehessek egy kicsit, ha nem is volt honvagyam, de erdekelt, mi a helyzet. a 3. napon megint rajtam volt a menekulhetnek, annyira negativ minen es mindenki.

ugyhogy megint csak arra tudok visszaterni ami regi vesszoparipam es jol latszik a strassbourgi itelet kapcsan is: orbanek nem balesete, hanem karmaja a magyar tarsadalomnak.
@Orica Középföldi: de igen, az. es? azert mert mas barbar neked is annak kell lenni?

es igen, oltek mar meg csaladtagomat.

nem fogod fel, mirol szol az itelet. nem KOTELEZO kiengedni 20-25 ev utan. nem azert a 999 emberert van ez a jog, akik 20-25 ev utan meg rosszabbak lesznek, mint voltak, hanem azert az egyert az 1000bol, akinek sikerult felfognia amit tett es atertekelnie az eletet, azert az egy ezrelekert, aki kepes volt emberre lenni.
@ausländer Sipi: "orbanek nem balesete, hanem karmaja a magyar tarsadalomnak."

Ez egy baromság. Ha Orbán holnap eltűnne a magyar társadalom ugyanúgy még nagyon sokáig ilyen lenne. Szóval ez a folyamat jóval korábbról datálódik.:(
@ausländer Sipi:
Mindez szép, és jól is hangzik, meg igaz is, de ...
ad1: a letöltendő életfogytot nem az "egyszerű" emberölők kapják, hanem a súlyosabb bűnt elkövetők;
ad2: az nem civilizálatlan, "emberkínzó", ha azt mondjuk egy többszörös gyilkos, antiszociális elkövetőnek, "ha jól viselkedsz, 20-25 év múlva felülvizsgáljuk, hogy egyáltalán szóba jöhet-e a szabadon bocsájtásod"?
Ez csak arra jó, hogy "megkönnyítse" a fogvatartók munkáját, mert talán kicsit meghúzza magát, mert ott a remény ...
@ausländer Sipi:

Tudok olvasni:)) Tehát értem miről szól az ítélet.
Az idealisztikus hsz-d viszont jelzi, hogy fogalmad nincs a börtönviszonyokról.

A poszt egyébként a kormány kommunikációjáról szól:)
@Marcellusca: pontosan az a leginkabb civilizalatlan, amikor a remenyt veszed el valakitol es annak a jogat, hogy megvaltozhat.
@Orica Középföldi: tudom, de en ott latom a fo gondot, hogy mi a taptalaja a kormany kommunikaciojanak, amiben meg tud elni. mi nevelte ki orbant es mi az, amiben ilyen szepen ki tudott teljesedni.

ha ezek a feltetelek maradnak, akkor teljesen lenyegtelen,hogy orbant elviszi az ordog holnaputan, mert meguti a guta. jon utana egy masok, valoszinuleg megrosszabb, egy lazar. es az is meg fog elni es az is mukodni fog es kiterjeszteni a hatalmat.

mert amig loszar van, addig vereb is lesz...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bár én nem vagyok Jobbikos, de ha a kormányzó pártunk áll elő hirtelen ilyen "tényekkel" majd az egészet hirtelen titkosítja n+1 évre, akkor az emberben óhatatlanul felmerül a kísérteties hasonlóság egyéb ügyekkel, (Simon, Molnár Gyula, stb.) ahol érdekmúlás miatt villámgyorsan lezárultak a vizsgálatok illetve felmentő ítéletek születtek. Szerencsétlen Kovács Béla is el lesz felejtve május 25. után, amikor a Fidesznek már nem lesz érdekes a Jobbik további lejáratása.
@The Lonewolf: Megint egy kommented, amivel teljesen egyetértek. :)
@ausländer Sipi: Meeer az ojjjan civilizált, ha csak láccatreményt kínálok. :(
Egyébként meg a tényleges életfogytiglan ellenesek vitorlájából egyszerűen ki lehetne fogni a szelet olyan ítéletekkel, mint 100 év, vagy 120 év. Nem életfogytiglan, mert meghatározott időtartamú, és ha jól tartja magát az elítélt, illetve vigyáz magára, még a szabadulását is megéri.
@ausländer Sipi: Lóf@szt nem! Már megbocsássá! :)
Kutatások, felmérések kimutatták, hogy 10-12 év börtön után a szabadult elítélt NEM KÉPES visszailleszkedni a társadalomba. Van, akinek ez kevesebb idő után sem megy.
Szvsz, normális bizottság nem engedi szabadlábra az ennyit ült, súlyos (ált. életellenes) bcs-t elkövetett egyént.

Főleg azért nem, mert a mi börtönrendszerünk nem a nevelésre, képzésre, átnevelésre van berendezkedve, hanem a fogvatartásra.
@Marcellusca: de te masrol beszelsz mint en.

en arrol beszelek, hogy 20-25 ev utan ha felulvizsgaljak es arra alkalmasnak talaljak, kiengedik. nem arrol, hogy milyenek a korulmenyek. azt pedig senkinek nincs joga eldonteni, sem szemelynek, sem birosagnak, hogy kivel mi lesz 20-25 ev mulva, hogy fog ogndolkodni az adott korulmenyek hatasara, vagy ellenere.
@The Lonewolf:

Nana. Nem kéne összemosni egy korrupciós ügyet egy kémváddal. Más a kezelési mód értelemszerűen.
A villámgyorsaságról meg annyit, hogy a napokban felmentett Molnárt pont 4 éve kaszálták el. Van róla fogalmad, hogy ilyen stigmával élni négy évig, mit jelent?

Engem sokkal jobban zavar, hogy ugyanazt a törvényt egyik bíróság így, a másik meg amúgy értelmezi/alkalmazza.

A jobbik lejáratása - hallva OV terveit - hosszútávú létérdeke a fidesznek.
@Marcellusca: az az igazság, nem értem az indulatokat.

Van egy klub, ahova tartozunk (nagy szavakkal játszva: történelmileg, mindig is, blablabla), tehát követni kell(ene) az ottani szokásokat. Ezeket most az emberi jogi bíróság közvetítette felénk.

Amúgy felhívnám a fajgyűlölők figyelmét (nem rólad van szó), hogy most éppen a hazai cigányságra kezdünk hasonlítani, akik - ugye - nem normakövetők, nem akarnak beilleszkedni, összeférhetetlenek és csak élősködnek a MI pénzünkön. Most őszintén, kell ez nekünk?

Bocs, hogy közbepofáztam.
Lehet félreértem, de nem a tényleges életfogy a gond, hanem, hogy a felülvizsgálat lehetőségét meg kell-e adni.
Tudom, hogy csak elmélet, mert viktorék nem tévednek, de mégis.
Ráadásul a hivatkozott 94%-ban nem vagyok benne.
@ausländer Sipi: Én nem adnék nekik életfogytiglant, fejenként 120-140 év, mint Texasban, és az jó magaviselet esetén harmadolhatják nekik. A kecske is jóllakik (nem életfogytiglan) és a káposzta is megmarad (rájuk rohad még a műanyag lakat is).

@Orica Középföldi: Persze, nem azonos súlyú, de a kémvád is kis híján előkerült a Simon ügyben is, az pedig. hogy az egyik bíróság így értelmezi a törvényeket a másik úgy, az a Tokaji szőlőcsaták óta nem kérdéses, amikor az ÉS először megnyerte a pert Orbánékkal, és a Tokaji birtokokkal szemben, másodfokon, pedig simán elkaszálták őket.Azóta pedig Handó Tündibündi áldásos tevékenységének köszönhetően csak rosszabbodott a helyzet.
@Orica Középföldi: másról beszéltek... @ausländer Sipi: az inszinuációt kivéve azonos az álláspontom... bár a poszt most tényleg orbánék agyatlanságáról szól... vagy a hosszabb távú következményeket figyelembe nem vevő, a pillanatnyi érdekeket előnyben részesítő aljasságukról és ostobaságukról... már ezért sem lehet ez államférfi...
@Orica Középföldi: azért az újbudai párost ne emeljük piedesztálra:-)... nem ezt írtad, tudom...
@Orica Középföldi: Közben ne felejtsük el: még megalapozott gyanúról sincs szó Kovács Béla esetében, csupán titkosított sejtetésekről. Az ötvenes évek kémpereiben ismert módszerekkel.
Már a Btk. parlamenti vitájában jelezték parlamenti képviselők, hogy: az EU elleni kémkedés bűncselekményét EU ellenes és euroszkeptikus erők elleni politikai leszámolás eszközeként fogják használni. Igazuk lett. Már csak a fekete autók váratnak magukra. Ki tudja meddig...
Fontos lehet arra is felhívni a figyelmet, hogy miután az EU elleni kémkedés csak 2013. július 1-étől büntetendő cselekmény és büntethetőséget elrendelő büntetőjogi normák visszaható hatályának tilalma a legfőbb jogállami alapelv, ezért a hatóságok részéről kirívóan törvénysértő a gyanúba kevert Kovács Béla EP képviselő esetében bármely ezen időpont előtti időszak vizsgálata és büntetendő cselekményként történő emlegetése.
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól: nem tartom olyan hatalmas fajsúlyúnak a bíróság ítéletét, simán felül lehet vizsgálni 25 év elteltével. nem ez fogja növelni a bíróságok leterheltségét. persze, lehet belőle elvi kérdést csinálni, de minek.
a kommunikáció, na az röhejes. akár orbán elkapkodott mondatai, összekevert városok és intézmények, akár hoppál elképesztő primitív témaválasztása. ah! dedós szint.

cink.hu/hoppal-peter-politikusrobot-maga-az-elethu-android-az-1579438138
@parti_giano: a strasbourgi bíróság ítélete nagyon fontos... viszont az áldozatok jogainak felemlegetését folyamatosan egyik párt részéről sem tudom hova tenni...
@Orica Középföldi: "Engem sokkal jobban zavar, hogy ugyanazt a törvényt egyik bíróság így, a másik meg amúgy értelmezi/alkalmazza."

Ennek kiküszöbölésére nagyon egyszerű és bevált technikák vannak...
@ausländer Sipi: Igen, ja, persze.

Ha már annyira kisarkítjuk a dolgot: azt se tudom, holnap mi lesz velem, nemhogy 20-25 év múlva. És mennyire fogok megváltozni a körülmények hatására.
És feltételezhető, hogy minden (legtöbb) súlyos, emberéletet kioltó, minősített eset miatt életfogytra elítélt bűnözőben benne rejlik Jézus, a Jóisten és még ki tudja, hogy mi, aminek hatására megvilágosodik.

Nem azt mondom, hogy ne legyen meg az esély a szabadulásra, de lássuk be, reálisan nem bocsáthatók szabadon azon elítéltek, akik tényleges életfogytot kaptak. Ha meg csak belengetjük előttük a szabadulás lehetőségét, az meg kínzás.
Többszörös gyilkos kapjon emberéletenként 30 évet, amit 30 év múlva felül lehet vizsgálni!
Először tisztáznunk kéne, hogy mit akarunk elérni a börtönnel.
@Marcellusca: "Ha már annyira kisarkítjuk a dolgot: azt se tudom, holnap mi lesz velem, nemhogy 20-25 év múlva. És mennyire fogok megváltozni a körülmények hatására."

ebben semmi kisarkitas nincs.
ez a valosag. legalabbis a vilag kevesbe megkeseredett es gyulolkodo reszen:-)

mondjuk mashol is, de akiket elvakit a harag es a gyulolet, nem is akarnak mast latni, mint ami ezeket az erzeseket kiszolgalja.
@Sir Bates dö Hól:

"Ennek kiküszöbölésére nagyon egyszerű és bevált technikák vannak..."

Már ott elakadtam - mint képzetlen:) - miért erre kell technikát kidolgozni?
Nem egyszerűbb a törvényt egységesen értelmezni?

Tudom, naiv vagyok. Egy ügyvéd barátom mondta, a jó ügyvéd mindent és mindenek az ellenkezőjét is be tudja bizonyítani.
@Sir Bates dö Hól: lehet hozzá alkalmazkodni minden nagyobb parádé nélkül. nézd csak, bejött a téma a blogon, s mindenki nagy jogtudós és felkent lélekbúvár (mert megváltozik a börtönben, de nem, nem változik meg, marad gyilkos) lett. oszt érint max 100 embert mo-n. nekem nem fontos, hanem gumicsont.
@flort: Áhhh, nincsenek indulatok. :)
Csak vitázunk.
Igen, tartozunk egy (elit) klubhoz, ami nem is gond. És, igen, be kell tartani a játékszabályokat!

Viszont ez a téma mindig heves vitákat szül. :)
@Yobbágy Fery:
olvass utána a jelenlegi amerikai (USA) börtönbérlet, rabbérlet és arabosítás mert a magánzó csak tele börtönt akar tehát bármi áron fel kell tölteni...ha valakiknek anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy a saját magán börtöne állandóan dugig legyen akkor az tesz is érte, börtönlobby

brühüyyy

és ez halál komoly százezrek vanna ártatlanúl bebörtönözve mert a sarki rendő teljesítette a kvótáját a bíróságok is érdekeltek

szóval kapitalizmus

és akkor az egész magyar szégyenbrigád jogászokból rakódik össze és ahhoz sem értenek (sohasem gondoltam,hogy)

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: nem, a poszt nem orbanek agyatlansagarol szol.

bar lehet, hogy Fabius arrol akarta irni, de a poszt arrol szol, hogy amig loszar van, vereb is lesz, amig a magyarok tobbsege ketpofara eszi ezeket a szarokat es boldog mosollyal nyugtazza, mi tobb, helyenvalonak erzi a folyamatos harcot, szembenallast, a megbocsatas helyetti orokos haragot, addig megel az ilyen kommunikacio. es ha megel, annak viktorketharmad az eredmenye.

az ellenzek es szavazoi pontosan ugyanugy konyekig tur a fidesz szaraban es eszi azt, mint a kormanypart(ok) es szavazoik.

a mentalitas es a hozzaallas determinalja a diktaturat, amit orbanek letrehoztak es mukodtetnek. itt orban egy senkihazi kis majom lenne, semmi tobb. kell, hogy vevok legyenek egy bunko parasztgyerek ostobasagaira, hogy idaig eljusson, eljuthasson.
@Marcellusca: nem értem. A piros lámpát lehet vitatni, de attól még meg kell állni előtte. Nem azért, mert megbüntetnek, vagy elcsap valami nagy batár, hanem mert ez van.

Most adott a strasbourg-i döntés, lépni kell, függetlenül attól, hogy mi erről a véleményünk. Nem?
@flort: OK, hogy meg kell állni a piros lámpánál.
De nem lehet bizonyos fórumokon arról vitázni, hogy szükséges-e éjjel 2-kor is, hogy az a lámpa pirosan világítson?

Egyébként meg a poszt - szvsz - arról szól, hogy viktorkáék orrára koppintottak, hogy meg kell(ene) állni a piros lámpánál, ő meg egyszerű, tajparaszt módjára (ami az ő valója) elkezd kiabálni, hogy azt majd ő eldönti, hogy meg kell-e állnia.
És abban meg @ausländer Sipi: -nek igaza van, hogy ehhez a hőzöngéshez játszótársakat is talál, akiket nagyon könnyen belerángat az oldalán. :(
@Orica Középföldi: az lb elvi döntéseket és irányelveket ad ki... ez vezet az egységes jogértelmezés felé... a bizonyítás, az ügyvéd rátermettsége, inkább a bírósági szakot megelőzően számít... aztán már az, hogy mit/kit ismer (jogot vagy bírót)...:-)
@parti_giano: én ezt egy nagyon fontos sarokpontnak vélem, meg kell vitatni, s hagyni kell, hogy az indulatok feltörjenek...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: köszönjük, hogy bemásoltad gaudi gondolatait... a link kuruc.info/r/6/128133/ ... hagyd meg neki a dicsőséget, sk...
@ausländer Sipi: a posztot elolvasva, te a fentiekre asszociáltál... a másik posztra utaló linkkel valóban újranyitotta a blogger a témát...
@Marcellusca: "Egyébként meg a poszt - szvsz - arról szól," ... öőő, szerintem meg egy skizofrén önelemzése, hogy egyik meggyőződését (a tényleges életfogytiglanról) hogyan rendeli alá egy másik mániájának, ami kitűnő miniszterelnökünk beszámíthatósága körül forog.
Azért nem olyan bonyolult beírni ám a Btk-ról szóló törvénybe, hogy pl. 25 évente egy bizottság dönt arról, hogy az elítélt kiengedhető-e - aztán majd jól nem engedik ki. Ennyi, nem olyan nagy ügy...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

már miért ne lehetne életfogytot kapni? az a pisa teszt tényleg valós eredményt mutatott, ritka alacsony a színvonal nálunk
facepalm.

sőt, facewall.

de hát minden országnak olyan kormánya van, amilyent megérdemel.
Milyen életfogytiglan????
Kibaszott kötél a megoldás.
A bíróság döntésével az a baj, hogy figyelmen kívül hagyja a büntetőjog egyik fontos szempontját, a társadalom önvédelmét. Ezeket az embereket el kell zárni annak a lehetőségétől, hogy újra öljenek. Ennek egyik módja a tész, a másik a halálbüntetés. Az, hogy adjunk nekik reményt arra, hogy egyszer újra ölhetnek, cinikus értelmezése a humanizmusnak.

De ha már mindenképp ragaszkodik a felülvizsgálat lehetőségéhez az emberjogi bíróság, volna egy ötletem. Fel kéne állítani a - mondjuk - Áldozati Hozzátartozók Bizottságát, amibe önkéntes alapon emberölések áldozatainak hozzátartozói jelentkezhetnek. A felülvizsgálat alkalmával őket kelljen meggyőznie a tisztelt gyilkosnak, hogy hadd jöjjön ki újra...
@Sir Bates dö Hól: jaja. mások a preferenciáink, de így jó. most iderittyentek egy számodra fontos témát, s félve kérdem, ugye, megelőzi szemedben a strasbourgi ítéletet? ugye?

Pelcznével vitázna Szanyi

hvg.hu/itthon/20140521_pelcznevel_vitazna_szanyi
@Sir Bates dö Hól:
szegény fácánok? bal vagy jobb fácánra lőnek inkább?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: ez mekkora duma a stoppos nevű kommentelőtől:

"Jajjmán. Kapott a csóka egy hatalmas központosított minisztériumot. (Amúgy az ilyet miért nem hívjuk Maxisztériumnak?)..."
@Sir Galahad:
azt sohasem szabad elfelejteni, hogy a justicemord is létező kategoria és az utóbbi időben nagyon sok esetet tárgyaltak újra...mivel 25 év börtön után derült ki a delinkvens ártatlan volt és maradt de szellemi állapota vagy más nem tette lehetővé a normális tárgyalást anno szóval a justicemord -ot sem szabad kihagyni vagy legyen az a feltétel, hogy a tévesen ítélkező zsűrit vagy bírót ugyanarra ítéljék automatikusan amivel tévedtek

a törvények maguk is felülvizsgálatra szorulhatnak mert...volt olyan eset, hogy nyílvánvaló útonállás jellegű gyilkosságot önvédelemként ítélt meg a zsüri (a védő jóvoltából és a törvény hülyesége miatt) és elengedte a gyilkost

brühüyyy
II Janos-Pal papa kepes volt megbocsajtani a merenylojenek.
Mert nem felt. Az akar mindenaron megbuntetni valakit aki FEL. Es a felelemmel manipulalni lehet az embereket. Ezt scinalja orban is, persze nem ingyen, eddig 3000 milliardotokba kerult, hat csak hajra!
@Sir Galahad: Mármint szerinted a rendőrség, a bíróság, a bv intézmények rendszere, a jogszabályok rendszere nem elég a társadalom önvédelmére?
A háromcsapás, meg a tényleges életfogytiglan parasztvakítás, klasszikus konzervatív populista húzás, hogy megmutassák mi tökösek vagyunk, és odacsapunk. De hogy ez tényleg szükséges-e ebben a formában az már senkit sem érdekel.
Ahogy az sem érdekel senkit, hogy az, hogy felülvizsgálják a tényleges életfogytiglani büntetéseket nem jelenti automatikusan a szabadlábra helyezést. De jó így eladni főcímmel az újságot. Szegény Szita Bence gyilkosai már mindjárt szabadulnak, mert a gonosz imperialista bírák megtorpedózták a tényleges életfogytiglant.
A nép meg zabálja az ilyet, ahogy látom.
@Sir Bates dö Hól:

". aztán már az, hogy mit/kit ismer (jogot vagy bírót)...:-)"

Megengedhető az és/vagy?
Gondolom a legjobb opció: jogot és bírót?

Bocs, bocs:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem vagyok abban biztos, hogy "háromcsapás, meg a tényleges életfogytiglan parasztvakítás, klasszikus konzervatív populista húzás" valóban csak konzervatív...
ne legyen akkor tényleges életfogytiglan ha nem tetszik, legyen felülvizsgálat 30 év múlva automatikusan és kapjon mindenki még 30 évet. Aztán 30 év múlva megint ha szükséges.
@Orica Középföldi: az a legjobb, valóban:-)... bár az már eleve egy jelzés, hogy ezen az egészen (jog/bíró) viccelődünk... fel sem szabadna merülni a gondolatnak...
@Sir Bates dö Hól: persze a merülés nem pont a leghelyesebb most... hisz az lefele mozog...
csak úgy:

Kiretusálták Marx szobrát

A Corvinus Egyetemen található szobor az Ybl Egyesület honlapjáról tűnt el.

www.origo.hu/itthon/20140521-kiretusaltak-marx-szobrat-az-ybl-egyesulet-honlapjan.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

---------------------------------

Pharrellre táncoltak, letartóztatták őket

Irán nem enged meg ilyen közszeméremsértést.

444.hu/2014/05/21/hat-irani-fiatalt-tartoztattak-le-mert-a-happyre-tancoltak-nyilvanosan/
@Sir Bates dö Hól: Jó érzés, hogy megint egyetértünk. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hogy irigylik iránt vonáék... meg semjén sötét zsolt is...
@Sir Bates dö Hól: Tartok tőle, hogy országunk politikusai - főként a jobboldaliak - imádják kipróbálni a különböző keményvonalas büntetési elveket a mi rovásunkra. A kriminológusok szerint felesleges volt mindkettő bevezetése, a hazai helyzet nem indokolja, ráadásul már 2009 óta mondogatják, hogy ütközik az emberi jogokkal.
Ez hangulatjavító intézkedés, beleillik az egy hét alatt rendet vágunk vonalba.
@parti_giano:

Hú de szeretne ilyen alkatot OV:)))))
Bár lehet, hogy a pocakos focista nem a halála, csak tábornokban nem bírja.
@mikka: Azért a kötéllel vigyázni kéne, Akármilyen kis számban, de előfordul, hogy kiderül, hogy az elitélt nem bűnös. Akkor majd felmented a kötelet? Csak egy abszurd szitu. Ott a halott vérző fejjel, az elkövető véres baltával a kezében, és senki nem látott mást a terepen, ráadásul többen tudják, hogy vitáik voltak. Minden ellene szól, megzakkan, még be is vallja, mert reménytelennek látja a tagadást. (A pszichológusokkal jönni nem ér, nem egy egzakt tudomány). Kivégzik, aztán egy év múlva előkerül valaki, akár véletlenül, hogy mégis látott valamit, találnak valakinél valamit, ami arra utal, hogy köze lehetett az előző eseményhez, ezek nem képtelenségek. Ellenzem a halálbüntetést, nem a bűnözők védelmében, hanem mert az ítéleteket emberek hozzák, és tévedhetetlen ember nincs, a halálbüntetés viszont nem visszacsinálható. Inkább tartsunk el száz embert élete végéig, (eltartunk úgyis sokkal többet), mint egy tévedés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: abban, hogy sumákolsz, abban igen... sőt, a tényekben még gaudival is...
@élhetetlen: Kaiser Ede, mint móri mészáros, az is abszurd volt. Akármekkora gazember is, abban csak ártatlan volt.
ez a lázár olyan vadász, hogy nem engedi a zsákmányt

A Kehi vizsgálja majd a Norvég Alapot

hvg.hu/itthon/20140521_A_Kehi_vizsgalja_majd_a_Norveg_Alapot
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért kiváncsi lennék, mi alapján válogatod össze egy kommentbe a linkeket. :D
@Sir Bates dö Hól: Na végre. Számomra ez pont elég, azért is raktam be.
@Sir Bates dö Hól: pedog a vezetők is kerülhetnek a nemesbik szerv rosszabbik végére:

pl egy közülük:

Maximilien François Marie Isidore de Robespierre
A reményt? A remény megvan. Reménykedhetnek, hogy megváltozik a törvény. Remélem nem fog. De ez a reményt nem érinti.
@Sir Bates dö Hól: Jut eszembe. Megnézted tegnap a Morvai sajttájos videót? :)
Tényleges életfogytiglan kiszabása volt 2010 előtt is. Magda Marinko tán nem azt kapott? Egyáltalán mi változott Orbánék alatt ezen a téren?
Fabius! Hányszor kell még elmondanom, hogy _lószart_?! „Lószart, mama!” Klasszikusokat csak pontosan!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Mármint szerinted a rendőrség, a bíróság, a bv intézmények rendszere, a jogszabályok rendszere nem elég a társadalom önvédelmére?" Lehet vitatni, hogy mennyire elég - mondjuk, hogy elég. De ennek a rendszernek része a tész is, és ezt most ki akarják venni belőle, ami nyilván meggyengíti.
@Rodeo36: Nem látom be, hogy a tész ebből a szempontból miért rossz. Ha bármikor kiderül az illető ártatlansága, a büntetés jogalapja megszűnik, mehet haza némi kártérítéssel. A halálbüntetés az, ami lehetetlenné teszi az esetleges igazságszolgáltatási hiba orvoslását.
hm orbán ügyeibe belegondolva...
még a TÉNYLEGES HALÁLBÜNTI is aktuális...
@Sir Galahad: Nem hinném, hogy gyengítené. Az, hogy x év után felülvizsgálják, nem jelenti az automatikus szabadlábra helyezést.
A tényleges életfogytiglan és a három csapás szűkíti a bíró mérlegelésének területét, sőt, bizonyos esetben kizárja, ezért jogos, ha van egy garancia a rendszerben.
Ha a büntetést valóban megfelelően alkalmaztatja a jogalkotó, akkor mindegy hogy 1 év, 5, 10, 100 év után veszik elő, az eredmény ugyanaz lesz. Ha pedig nem kellő szakmai megalapozottsággal jártak el, akkor viszont jó, ha vannak beépítve garanciák. Te nem így gondolod?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A tész-ről azt gondolom, hogy 1. lehet vitatkozni, hogy mekkora, de mégiscsak van bizonyos visszatartó ereje, 2. alkalmas arra, hogy az emberi életet nem tisztelőket megfosszák a további gyilkolás lehetőségétől. Ha ez megszűnik, a rendszer gyengül. Nem?
Orbán most Strasbourggal háborúzik, mert megint kampány van (már vagy 12 éve folyamatosan). Egy olyan tök marginális kérdésről, hogy legyen-e tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés, vagy ne legyen. Semmi sem indokolja, hogy ne lehetne felülvizsgálni 25 év múlva, hogy egyáltalán szóba jöhet-e a feltételes szabadulás. 25 év alatt totál megzakkan egy fegyházban bárki, vagy egy idióta, antiszociális barom lesz belőle (vagy már előtte is az volt), esetleg egy személyiség nélküli zombi. Gyakorlatilag nulla az esélye, hogy be tud illeszkedni a társadalomba, mert nincsenek kapcsolatai, kötelékei, 25 év meg elég sok idő ahhoz, hogy el lehessen dönteni róla szakemberek bevonásával, hogy milyen irányba változott.

Szerintem vihar a biliben.
@Sir Galahad: A tésznek semmiféle visszatartó ereje nincs, ezt csak azok állítják, akiket megnyugvással tölt el, hogy egyáltalán van ilyen. A halálbüntetésnek sem volt visszatartó ereje, a megszüntetése óta feleannyi emberölés történik egy évben, mint amikor még alkalmazták.
Megint született egy szélső liberális döntés ami a vékony deviáns réteg számára kedvez, a normális többséggel szemben. Nincs ezen semmi meglepő látjuk már pár éve, hogy ebbe az irányba haladunk.
@Vombatus Ursinus: Aki egyszer brutálisan, előre kitervelten megölt valakit, azt miért is kellene kiengedni? Hátha nem öl megint, mert talán megváltozott? Ez lehet így van, el is éldegél 5-10 évig nyugodtan, majd valami hatására megkattan és újra előröl kezdi. Az áldozatait mi nyugtassa, a fene nagy tolerancia, vagy mivel már halott őt úgy se érdekli?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ad1/ a jogelveket soha, senki nem vitatta itt... kivéve a jobbikosokat, ha "ballib" volt a target; ad2/ nem sokan vitatták itt az indítékokat sem (nem úgy, mint máskor a jobbikosok); ad3/ kovács nem kóser, ez is tény... ezen ügy nélkül is szégyen őt reprezentánsként szerepeltetni... Σ ostoba szaralakok vagytok...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: még nem volt időm... linkeld újra, ha lehet... köszönöm...
@Sir Galahad: semmi visszatartó ereje nincs... ez a tény...
@75. Vladys: Nem KELL kiengedni, értsd már meg!
@75. Vladys: számomra te tűnsz deviánsnak... a normálissal szemben... az áldozatra való hivatkozás inkább emócionális vagy demagóg populizmus... a tész szempontjából irreleváns... az áldozat jogait inkább a társadalmi szolidaritás segítené/védené, de azt senki nem hiányolja...
mondjuk nem értem mire gondoltak Orbánék, hisz pontosan tudták előre, hogy ez a törvény nem fog átmenni Strasbourgban, gondolom egésznek csak az volt a lényege, hogy megint lehessen szabadságharcolni, csak nem értem, ha a többi európai országnak megfelel, hogy nincs tényleges életfogytiglan, akkor azért nem lehet akkora probléma vele, vagy máshol nincsenek gyilkosok?
@Sir Bates dö Hól: Szóval ma már az a deviancia, hogy nem akarunk darabolós gyilkosokkal együtt élni? Megnyugtató.
@75. Vladys: A "ki lehet", az nem azt jelenti, hogy kiengedik. Németh Istvánt is kiengedték, aztán mire kijött egy bestiális gyilkosból meleg kántor lett. Na bazzz...
@75. Vladys: nem érted. A ki lehet azt jelenti, hogy egy megfelelő eljárás keretében, az eseteket egyedileg elbírálva. Nem pedig, mint valami fűnyíró, mérlegelés nélkül elvetve a lehetőséget, hogy az illető szabadulhasson. De a gyakorlatban egy darabolós gyilkost nem fognak kiengedni.

Annyiról van itt szó, hogy az igazságszolgáltatás nem a törvényhozás feladata. Ha hoznak egy tvt, ami korlátozza a bíróság mérlegelési lehetőségét (pl. a 3 csapás), azzal egyszerűen átvesznek igazságszolgáltatási feladatot, holott a bírónak kellene eldöntenie, mennyire súlyos az ügy.
@ausländer Sipi:
A tényleges életfogytiglan nem barbár dolog, hanem az a célja, hogy a veszélyes egyént egy életre elszeparálják a börtönön kívüli társadalomtól. Ennek semmi köze a bosszúhoz. Ha bosszúról szólna, akkor minden esetben halálbüntetés lenne helyette, viszont mivel nem vagyunk barbárok, de az illető veszélyes, ezért elzárjuk.

Egyébként meg a legtöbb gyilkos nem kap tényleges életfogytiglant, mert egy nem visszaesőnél nyilván van remény a változásra, ezért mondjuk 30 év után feltételesen szabadulhat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: miért, nem nézed ki szőrből, hogy ilyen nagy projektet irányíthat?
@ausländer Sipi:
Ha lenne olyan módszer, amivel biztosan megállapítható, hogy valaki veszélyes-e a jövőben, akkor olcsóbb lenne 10 évente minden embert felülvizsgálni, mint rendőrséget fenntartani.
Míg mi itt és hasonló blogokon ilyen fontos dolgokon vitatkozunk, (p)ártunk és (k)ormányunk semmit nem bíz a véletlenre: index.hu/belfold/2014/05/21/szlovak_ceg_intezi_a_kormany_milliardos_utazasbizniszet/
@parti_giano: perszehogy, de a lényeget le tetszettél hagyni :D

Franciaország is húzott egy Combinót

A 15 milliárd euróért beszerzett vonatok nem férnek be az állomásokra.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F05%2F21%2Ffranciaorszag_is_huzott_egy_combinot%2F
Semmi visszatartó ereje nincs a tésznek. Az, hogy csökken az ismertté vált gyilkosságok szàma, csak annak köszönhető, hogy nőtt a tartósan eltűnt személyek száma. Sőt sok gyilkossàg csak közigazgatási eljárásként van nyílvántartva, mert a hulla már olyan állapotban van, ahol a magyar technikával már nem lehet semmit sem bizonyítani.
döglődik a blogmoci, asszem hamarosan fejre fog állni
De szép lenne, ha az ügyészség hivatalból elrendelné a nyomozást és a vádak is megállnának 2424.hu/index.php?pg=cikk&id=10287#Scene_1
Persze tisztában vagyok azzal, hogy álmodik a nyomor, és a Don sérthetetlen, de akkor is jó dolog eljátszadozni a gondolattal...
@Boka1: Ez tömény baromság, már ne haragudj...
hmmmmm, bátor embör:

24 óra a közmédiával

A magamon végrehajtott emberkísérlet célja egy teljes napot eltölteni a mindannyiunk pénzéből fenntartott közmédia fogyasztásával. Hipotézisem szerint 24 óra elég lesz arra, hogy Fidesz-szavazóvá váljak, és soha többé ne kérdőjelezzem meg, hogy jó helyen vannak-e adóforintjaim Rákay Philip zsebében. Tartsanak velem ezen a fantasztikus utazáson!

444.hu/2014/05/21/24-ora-a-kozmediaval/
@Vombatus Ursinus: @Ianas: A társadalom tagjaira erősen veszélyes egyedet nem szabad kiengedni. A ki lehet már bőven problémás. Ennyi erővel lövöldözhetnénk is egymásra mert utána nem biztos, hogy el KELL minket temetni.
@SemBoga:

"már miért ne lehetne életfogytot kapni?"
értő olvasás?
www.jogiforum.hu/hirek/31818
ja, pisa teszt!
tényleg alacsony a szinvonal...
Lázár száz milliárdos álma: a kétmillió közmunkás országa

Lázár János azt ígérte, 2015-től a kormány minden munkaképes magyarnak ad legalább közmunkát. Ez szigorúan véve azt is jelentheti, hogy egy éven belül 2-3 millió közmunkás rohangál Magyarországon, de sokkal reálisabb, hogy a közmunkások jelenlegi létszámát a két-háromszorosára emelnék. Az első abszurd, a második drága.

hvg.hu/gazdasag/20140521_Tobb_milliora_emelne_a_kozmunkasok_szamat
Lázár: Szenvedélyes vadász vagyok

Lázár János tisztában van azzal, hogy ellenérzést vált ki a szenvedélye, eddig azonban nem tudott leszokni róla.

www.origo.hu/itthon/20140521-lazar-janos-szenvedelyes-vadasznak-tartja-magat.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

igen, tényleg bizonyítod, hogy nem érted, miről van szó, a pisa rád is vonatkozik :)

lehet kapni életfogytig tartó büntetést, azzal a kitétellel, hogy időnként meg kell vizsgálni a szabadon engedés lehetőségét
a múltkor még azt mondta az ügyészség, hogy nincs útlevél
index.hu/belfold/2014/05/21/ugyeszseg_simon_irta_ala_a_kamu_utlevelet/
Azon érdemes elgondolkozni ebben a kérdésben, hogy ha egy gyilkos magáénak vallja azt a jogot, hogy más életét elvegye, miért nincs joga ugyanezt a döntést a gyilkos felett ezt a társadalomnak érvényesíteni?
Tudom, hogy ez napjainkban nem egy elegáns állásfoglalás, a fifty-fifty véleményt barbárnak illik minősíteni, mégis az emberek túlnyomó része az évek során kialakult morális érzéke a halálbüntetést tartja megfelelő eljárásnak.
A jogvédők mintha elfeledkeznének arról, hogy a fennálló szabályok a történelmi idők alatt alakultak ki az emberek morális elvárásai alapján, ennek ellenére szinte kényszerrel kívánják saját elveiket bevezetni.
A kényszerek feloldását népszavazással lehet megoldani, mert ott a nép eldönti, hogy milyen keretek között kíván élni, és ez a lényeg.
A jogvédők indoka többek között, hogy hiba %-nak orvosi műhibában is sokan,előfordul ezekben az ügyekben. Igen, mint mindenütt máshol, ahol vígan ki lehet jelenteni, hogy minden ügyben vannak vesztesek. Persze, meghalnak emberek orvosi műhibában, balesetben stb. de ott szándékosság nem vethető fel. Ez a különbség ennél az indoknál.
Nem szabad azt elfelejteni, hogy egy gyilkosság nemcsak az elvett életet jelenti, hanem a megmaradtak iszonyú fájdalmakkal tele jövőbeni sorsát, teljes életének elviselhetetlenségét, mely lehet, a halálnál is rosszabb lehet.
@Secnir: azóta aláírta, há minek vót bezárva néhány napig, ha már ennyit sem tudnak elintézni visszamenőleg ;)

Ezt is vissza kellett hozni a köztudatba, ha már megy a szarakodás a jobbikkal is, a pártatlanság látszatára adni kell ugye a fidesz szügyészségnek is.
@SemBoga:
félre érthető volt az első kommentem, most néztem vissza!
ezért céloztam arra, hogy örüljenek a fiuk, mert lehet felülvizsgálni!
elnézést!
@Mariann19: a befejező részhez hozzá tenném csak csendben, hogy az igaztalanul járulékos veszteségnek tekintett ártatlan állami meggyilkoltra is és hozzátartozóira is vonatkoznak eme gondolatok.
@Sir Bates dö Hól: Nem tény, csupán vélemény. De ha még így is van, az a funkciója vitathatatlan, hogy - mivel halálbüntetés nincs - egyedül így lehet véglegesen elszigetelni a társadalomtól azokat, akik újra gyilkolhatnának.
Nem nagyon értem mit kell ezen pörögni, a blogger nem látott még kampányt? Az bizony ilyen.

Inkább örüljetek annak, hogy Orbánnék jó ízlése nem engedi meg a negatív kampányt Kováccsal, Gönczzel. Pedig akik ezeket "bírták" odaküldeni, megérdemelnék.
Reggel beszélget Rónai Egon egy arccal - nem tudtam, akkor még, ki az - és jövés-menés-reggelizés közben arra leszek figyelmes, hogy ezredjére hallom: akácfakoalíció ... Mondok: Ki ez a jóember barna bársonyzakóban vajh?

De csak mondja 1001-edszer is, hogy akácfakoalíció ... és besértődik halálosan Rónaira, aki felolvassa neki, mit mondott a HázmesterLászló két esztendeje az akácról. Na, kezdek képben lenni, mondok, ez valami fideszállat (ami nincs és mégis van)...
Végén kiderül: Glattfelderbéluska vót, aki sietett leszögezni, hogy élete egyötödét az EU parlamentben töltötte és nincsenek amúgy miniszterei ambíciói.

Komolyan mondom, ha akár tíz éve ilyet látok egy tévében és azt mondják, hogy ezek létező emberek és majd mi is ilyenek leszünk, így fogunk kommunikálni és ezek(!!!) lesznek nálunk a politikusok, hát akkor vagy halálra röhögöm magam, hogy hazugság, vagy ha kicsit komolyabb periódusomban talál meg a dolog, mérget iszom, hogy ne kelljen ilyen idióta világban létezni...
Kész vagyok, ez a szürrealitás, amiben élünk, már szinte fáj.

Ez a Glattfelder Bubi nem a Szájer barátnője amúgy?
@Mariann19: "Azon érdemes elgondolkozni ebben a kérdésben, hogy ha egy gyilkos magáénak vallja azt a jogot, hogy más életét elvegye, miért nincs joga ugyanezt a döntést a gyilkos felett ezt a társadalomnak érvényesíteni?"

Ez már a halálbüntetésről szól, nem a tészről.

Azért, mert ez bosszú. Egy düh, amit mindenki érez, ha egy brutális gyilkosságról olvas. Ezzel operál a Jobbik is.

"A kényszerek feloldását népszavazással lehet megoldani, mert ott a nép eldönti, hogy milyen keretek között kíván élni, és ez a lényeg."

Ha a nép szavazna ilyen ügyekben, akkor még boszorkánypróba is lenne, efelől ne legyen kétséged!
@Marcellusca:
Pontosan.
A zuram rendszeresen (évente) visz be csoportot (20-21 éves diákok) a közeli börtön & fegyházba, látogatásra. Lássák, mivel jár a bűn. Ő mesélte ezen ügy kapcsán, hogy a legsúlyosabb elítáltek külön folyosón vannak, egyedül a cellákban és van olyan börtönőr, aki évek óta dolgozik a börtönben, de nem hogy nem látta XY életfogytost, de még a folyosón sem járt, ahol ezeket tartják.
Namostan ilyen módon tartott emberekről azt gondolni, hogy 20-25 év után kijön és visszailleszkedik a társadalomba, naívság ...

Én is azt vallom, hogy aki amúgy halálbüntetésre érett, mert elvette egy, vagy több ember életét (nem az autóbalesetet okozókra gondolok, bár Rezesova nélkül a világ egy élhetőbb hely lenne pl.), az éljen 6 négyzetméteren, dolgozzon maximum, a javakból minimálisan részesüljön és soha többé ne kerüljön a kapukon kívülre. Ennek érdekében osszanak ki rá 200 évet és nagyon-nagyon jó magaviseletért harmadolhatják majd egy olyan húsz év múlva.Ha nagyon jól viseli magát, akkor felezhetnek is.
@Vombatus Ursinus: és szép örömtüzekkel, rajta főleg ártatlanokkal, ami velejárója a progromoknak és a visszaútnak a pallosjog korába.

Lásd most a törököket, a szétrobbanó főleg fekete amerikai halálra ítélteket, a kinai ékorreai iráni ilyen olyan bűnösöket.
@Vombatus Ursinus:
A halálbüntetés tőled ellentétes véleményezőkről írod:"
Azért, mert ez bosszú. Egy düh, amit mindenki érez, ha egy brutális gyilkosságról olvas."
A bosszú fogalmilag az, amit végre is hajt, méghozzá az egyén, tehát nem nevezném az érzést bosszúnak.
Úgy látom, te a többség véleményét egy eseti torz lángoló érzésnek gondolod.
Én úgy gondolom, hogy az ember minden brutalitást iszonnyal érzékel, ez az iszony indukálja az öntorvényű ember elleni indulatot,mert veszélyt lát benne.
Nem hinném, hogy ma az emberek elfogadnák a boszorkányégetést.
Egyébként miért gondolod, hogy a nagy többség morális érzete hibás ezügyben, és kisebbségé a jogos?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az utolsó bekezdésem mindenkire vonatkozott, aki ebbe körbe tartozik.
@Mariann19: bocs, hogy bele, de csak utalnék a 300-ra, az is olyan megfontolt volt ugye, és csak semmi érzelem zsigerileg.
@ausländer Sipi:
Kétségeid ne legynek, 25 év múlva egy elítélt gyilkos nem lesz semmivel sem jobb ember. Továbbá: milyen utat láthat maga előtt az, aki kijön mondjuk ötven+ évesen, megkeseredve, esetleg fanatizáltan (az idióta norvég tömeggyilkos pl.), lakás, munkahely, emberi kapcsolatok híján ...?
Mi lesz vele?
Soproni Ági színésznő fia és annak a barátja, akik őt meggyilkolták, feldarabolták, egy részét kutyákkal megetették?
Vagy a három soproni középiskolás, akik lelőttek két embert a helyi lőtéren, mert ez tűnt a legegyszerűbbnek ahhoz, hogy fegyverhez jussanak? (Az egyik személyisége ráadásul olyan, hogy a tizenx év alatt, amit kapott, inkább továbbképzi magát, hogy amikor kijön és újra öl, kissé nehezebb, vagy lehetetlen legyen elkapni. A háromból kettőt biztosan nem szabadna kiengedni többé, egyet pedig állandó kontroll alatt tartva csak - ő a súlyosan befolyásolható, aki kinn őrködött, míg a bentiek gyilkoltak. Aki ilyen személyiség, azt azonnal megtalálja minden háttérből manipuláló pszichopata és akkor vége.)
Nagyon nehéz dolgok ezek ...de egy biztos: jelenleg a börtön nem arra "nevel", hogy ide soha többet ne kerüljek vissza, hanem dacra, frusztrációra, dühre, revansvágyra. És ilyen embereket kiengedni nagyon veszélyes.
@parti_giano:
Biztosan nagyon magas színvonalú vita lenne ...
:-)

Mint mondotam volt anno, aki leáll a nácikkal, sok jóra ne számítson.
Szh Jávor Benedek kikapta Hisztina Morvait ... valaki belinkelte egy fórumon és elkövettem azt a hibát, hogy beletekintettem.
Morvai egy változókorral küzdő (és folyton alulmaradó) arrogáns picha, aki képtelen a normál párbeszédre, szerintem nincsen olyan, akivel beszélgetni tudna. Aki azt hitte, hogy akár levegővételnyi szünetet is tart a monoton darálásban, az egy hülye (már bocsánat!).

Ki jött bárhogyan is ebből az egészből Jávor? Meggyőzőtt bárkit is, bármiről?
Megtudtunk valami olyan Morvairól, amit eddig nem tudtunk?

Volt értelme????

Nulla.
@Vombatus Ursinus:
Lájk.

Egyébként én nem az ellen ágálnék, hogy legyen-e felülvizsgálat -legyen!
De ez alapos, jól megindokolt esetben történjen és ne egy tarisznyásbölcsés-kinézetű, három hónapja diplomázott pszichológusleánka döntsön, hanem mondjuk minimum öt tagú bizottság, vizsgálatok és a börtönből hozott anamnézis alapján.
@Vombatus Ursinus:
Azért ez a ritkább ...lássuk be.
:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bízzon meg valaki ezzel és én qrvára leszoktatom.
Egy nap alatt!
@Vombatus Ursinus:
Nem feltétlenül bosszú.
Inkább úgy nevezném, hogy kiegyenlítődik a folyamat,a mit a gyilkos kezdett meg azzal, hogy megfosztott valakit a lehetőségtől, hogy az élete akkor érjen véget, amikor azt a saját szervezete "akarja". A folyamat végén meg az áll, hogy ezért cserébe azt kapja, hogy ő sem a természeti törvények szerint fejezi be az életét. Csak erről nem egy valaki dönt és öncélúan, hanem egy komplett társadalom egy eljárás végén, melyben szembesítik az elkövetőt a tettével.

De én alapjáraton nem vagyok a halálbüntetés engesztelhetetlen híve - sosem voltam érintett, tehát nem éreztem még, mit jelent az áldozat hozzátartozóinak fájdalma, lehet az megváltoztatná ezt -, és el tudom fogadni, ha életben hagyják, de bezárva.
Bár a norvég barom esetében el sem tudom képzelni, miért kéne megkönyörülni bárkin, aki rezzenetlen arccal ölt meg 74(?) embert, egy ideológia nevében.
@Mariann19:
"A bosszú fogalmilag az, amit végre is hajt, méghozzá az egyén, tehát nem nevezném az érzést bosszúnak."
Akár bosszúvágyat is írhattam volna, a lényegen nem sokat változtat.

"Úgy látom, te a többség véleményét egy eseti torz lángoló érzésnek gondolod."
Jól látod.

"Én úgy gondolom, hogy az ember minden brutalitást iszonnyal érzékel, ez az iszony indukálja az öntorvényű ember elleni indulatot,mert veszélyt lát benne."

Ezzel nem vitatkozom, mindenkit elrettent egy brutális bűncselekmény. A probléma azzal van, hogy tényleg az követte-e el a bűncselekményt, akit a társadalom egy emberként lámpavasra húzna.

"Nem hinném, hogy ma az emberek elfogadnák a boszorkányégetést."

Most még nem.

"Egyébként miért gondolod, hogy a nagy többség morális érzete hibás ezügyben, és kisebbségé a jogos?"

Leírtam, hogy miért gondolom. Mire vagy még kíváncsi?
@EnTeO: Ott a két pont!
A többi köteles és egyéb más baromságot írót pedig nagyon tudom sajnálni, hisz a Strasbourg-i döntést sem tudták értelmezni, úgy, mint az EU-s szövegértési felmérésekben "baromira jól" teljesítők.
@Evezős: "Nem feltétlenül bosszú."
De az. "A folyamat végén meg az áll, hogy ezért cserébe azt kapja, hogy ő sem a természeti törvények szerint fejezi be az életét." Ezt nevezik bosszúnak.
"Csak erről nem egy valaki dönt és öncélúan, hanem egy komplett társadalom egy eljárás végén, melyben szembesítik az elkövetőt a tettével."
A társadalom nem dönt semmiről egy eljárás során. Ott emberek döntenek és tévedhetnek. A rendőrség, az ügyészség, a szakértők, a tanúk, és még a bíró is. Túl sok a bizonytalansági és legfőképpen az "emberi" tényező.

Ha bezárják 50 évre azokat állatokat, mint a szécsényi gyerekgyilkos, vagy a százhalombattai zombi, egy szavam sincs ellene. De tegyék ezt úgy hogy egy szakértő csapat figyeli minden lépését a fegyházban és megalapozottan (mindenki által hihetően) mondják ki, hogy nem mehet emberek közé.
@parti_giano: nem, de biztos valami másik hun:-)...
@parti_giano:

Elolvastam. Továbbra sem kedvenc HA.
@Mariann19: ha a halálbüntetés mellett érvelsz, akkor mondd, hogy bosszú/önvédelem... az indoklásod logikátlan, s picit szégyenlős:-)...
@Vombatus Ursinus:
TÉSZ??
Termelői értékesítő szervezet
Hogy került ide?
@Vombatus Ursinus:
Szerintem a bosszú az, ha érzelmileg túlfűtött állapotú ember(ek) attól remélnek a fájdalmukban enyhülést, hogy a fájdalom okozóját szenvedni(meghalni) lássák.

A bíróságokon ítélkezők (elvileg)megtanulták, hogy mire ügyelve kell levonni a következtetéseket, és azért lettek odaállítva (kvázi a képzettségüket hasznosítandó a társadalom által megbízva), hogy NE a bosszú érvényesüljön, hanem a bűn(ös) büntetése a tette mián.

Az emberi tényezők biztosan sokat nyomnak a latban egy mondjuk kacifántosabb, nem közvetlen, csak közvetett bizonyítákot tartalmazó per esetén, de tettenéréskor, vagy nyilvánvalóan egyértelmű bizonyítás során nem hiszem, hogy kétséges lehetne a büntetés.
Megint a norvég baromra hivatkozom: őt miért ne lehetne eltakarítani a világból?
(miközben én is azt vallom: ha sosem jöhet ki többé, az pont elég büntetés neki. De biztos, hogy sosem jöhet ki többé? Mi van, ha forradalom lesz, vagy valami lilahajú úgy gondolja, eleget bűnhődött már, netán bűnbánó képet ölt és húsz(?) év múlva kiengedik.
Majd megint legyilkol uszkve nyolcvan embert, mert neki azt is lehet ...?
Vannak esetek, mikor nem látom értelmét, hogy emberiességet mutassunk. Ez az egyik. Szita Bence gyilkosai a másik - bár ott sem egyértelmű minden.)
Van bizonyíték!
KGBéla kémcsövet vásárolt 2002. 10. 11. napján.
@75. Vladys: Én ezt nem vitattam. Én azt vitatom, hogy a törvényhozásnak a feladata-e fűnyíró-elvet követve eldönteni, ki (vagyis milyen paramétereknek megfelelő eset/egyén) veszélyes a társadalomra, vagy a bíróságé, aminek elvben ez a munkája?

Szerintem az igazságszolgáltatás az az "igazságszolgáltatás", mint hatalmi ág feladata, nem a "törvényhozás" mint hatalmi ágé. Ha ezek összemosódnak, abból csúnya dolgok kerekedhetnek ki.
@Evezős: Továbbra is az a kérdés, a lilahajúaktól való félelem elég alap lehet-e arra, hogy a törvényhozás beleszóljon az igazságszolgáltatás munkájába, vagyis nem általános kereteket adandó alkot törvényt, hanem mondjuk egyes esetekre adott reakcióként.

Ugyanezzel az érvrendszerrel pont cáfolható az egész, hiszen ha a bíró lehet lilahajú, úgy a törvényhozó meg lehet vérnősző fasiszta állat, aki mindenki gázkamrába küldene, aki ellop egy zsömlét a boltból. Minél jobban elválnak a hatalmi ágak, és nem pofáznak bele egymás munkájába, annál kisebb az esélye annak, hogy egy élhetetlen társadalomban kötünk ki.
@Sir Galahad: nem vélemény, tény... a tész senkit nem tart vissza, akit a 10-15 év nem tart vissza... a többivel nem vitatkozom, ez is egy megoldás, de nem ezt vállaltuk... akkor ki kell lépni a klubból... annak minden következményével együtt...
@dr. jenőke (jenőke): tész= tényleges életfogytiglani szabadságvesztés.
Én alapjában egyetértek veled, csak megpróbálok azok fejével is gondolkodni, akik másképpen látják.
Az élhetetlen társadalom nálam a túlszabályozott.
Az, hogy a törvénykezés megállapítja a büntetés időtartamát, elvileg mindig konkrét eseteken alapul, azokat viszonyítgatták egymáshoz korábban, míg aztán ezek össze nem álltak valamiképpen egy törvénykönyvvé. Ami nem megengedhető: konkrét esethez nagyhirtelen új törvényt hozni (tehát kitalálni egy büntetési módot, időtartamot, formát azért, hogy adott bűntény elkövetője - nyilván a társadalmi nyomást érzékelve és annak gesztust téve - súlyosabban bűnhődjön, mint amit egy abba a kategóriába eső addig kaphatott), mert ez már politika szimplán.Az meg mindenbe szerete belepofázni, főleg, ha hasznot is remél tőle/belőle.

A Szita Bence - ügy mindenkit megrázott, anyaként mondom, hogy a némbert szívesebben látnám holtan, ráadásul megkínozva, mint élve húsz-huszonöt évig a börtönben, de reálisan gondolkodva úgy hiszem, megvalósult esetében a tökéletes bosszú: amit akart(a pasas), elveszett, bármeddig él, rajta lesz a bélyeg, a környezete gyűlöli, az életének semmi értelme immáron nincsen.
Tehát bűnhődik.
Ennél többet nem lehet akarni - bár ez sokszor súlyosabb, mintha kivégezték volna.
@Ianas: Pedig vannak olyan esetek amikor érvényesülnie kell a "fűnyíró elvnek", lásd a jelenlegi eset, vagy a 3 csapás. Értem én, hogy válasszuk szét a 3 hatalmi ágat, de nem kell a bírói testületet egy objektív szenttehénként kezelni. A 3 csapáshoz szvsz hülyeség hasonlítani a dolgot, mert itt ha elítélik akkor tárgyalást se kap többet, tehát nincs is mit korlátozni a bírón. Azt meg el kellene fogadni, hogy akár mennyire szeretnénk vannak olyanok akik nem hajlandóak beilleszkedni a társadalomba, annak legalapvetőbb normáit elfogadni. Az ilyeneket legjobb örökre elzárni a saját kis világukba.
@Evezős: A legsúlyosabb büntetés, még mindig a halálsoron rohadás 10-20 évig. Ott is fenn áll amit írsz+minden nap retteg, hogy ez lesz ez A nap.
Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy

index.hu/belfold/2014/05/21/mibol_van_kovacs_belanak_egy_szazmillios_kastelya/

Hazaárulásért kiszabható még a tész, (hogy ne legyen off a komment :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris az a gond, hogy "sejtéseket" nem szoktak titkosítani, bemutattak videókat, hangfelvételeket, ezek ismeretében Polt már az eu/ep-hez fordult, azért akárki is ez a Polt, nem teljesen hülye!
továbbá, ha nem vetted volna észre, nem K.Béla joggal ismeretlen(eddig) megélhetési politikusról van szó. hanem a teljes dzsobbikról, ahol K.Bélák vannak többségben.
@Vombatus Ursinus:
Köszönettel vettem tételes válaszodat, szerintem a felmerülő kérdéseket megbeszéltük.
"Mire vagy kiváncsi?"
Kérdésed azt sugallja, hogy tanulnom kéne tőled, mint az iskolában.
Kösz, de ez itt nem az a műfaj, már megbocsáss.
@Mariann19: ez nem látszik őszinte mosolynak:-)...
@nincs_itt: Láttál már kémet sajtótájékoztatót tartani? ;) Ha levideózták a konspiratív találkozót miért nem érték tetten, mint bármely más lefülelt ügynöknél teszik azt a szolgálatok bárhol a világon?
Nem hiszem, hogy valaha is egyetértek azzal a nagyon falusival aki lenyúlta a magánnyugdíjam.
Én úgy fogalmazom, hogy képviselek egy álláspontot amely alapjaiban hasonló adott esetben azzal amire ez a túrhás paraszt ráépít egy brüsszeli rágalomhadjáratot meg egy rózsaszín nagyon magyar szónoklatot a választások véget vagy csak azért mert mást úgysem tud, de egyetérteni Orbánnal csak akkor fogok ha fejbelövi magát - akkor azt mondom jó döntés volt.
@nincs_itt: Szerintem Földi nem egy hülye gyerek. Ő is azt a kérdést teszi fel, hogy miért nem érték akkor tetten, amikor zajlottak a konspiratív találkozók?

www.atv.hu/videok/video-20140521-foldi-laszlo
Hmmmm. Ez a Karácsony gyerek mindig szimpatikus volt nekem.

www.atv.hu/videok/video-20140521-karacsony-gergely
@parti_giano: Ez máskor is elő szokott fordulni. ;)
KGB lát azé basztassák a többi politikusok mer irigyek
hogy nem ők kapták a sok pénzt...
a hazaárulás és a politikusbűnözés is hungarikum...
@Sejk a derék katona: Azért ezt a képet nem hiszem, hogy überelni lehetne. :)

Lázár János lenyűgözte hallgatóságát Makón
Vélhetően nem vadásztörténetei gazdag tárházából szemezgetett... :)

444.hu/2014/05/21/lazar-a-padon-kozmunkara-jelentkeztem/
@ausländer Sipi:

" egyebkent megertem a felhaborodoast valhol, csak azt kellene elfogadni, hogy szabad es tolerans tarsadalmat szabadon es toleransan gondolkodo emberek tudnak letrehozni"

Amit citálni méltóztatsz vala, az egy ócska szavatosságát vesztett klisé vala.

Egyelőre az egyik legtoleránsabb állam az Ausztrál Államszövetség. Ez pedig ugye egy hajdani -réges-rég-volt- fegyenctelep.

US-t azért nem említem, mert erősen megoszlanának a véredények.

Az esetleg mintának ácsingozó SWISSE-t meg azért nem említem, mert bár az élhető országok egyik legélhetőbbike, sok minden, csak nem toleráns.
@jaegtoer: ettol fuggetlenul igaz.

en ertem, hogy jo lenne, ha a jelenlegi tobbsegeben tapasztalhato gyoker viselkedesmod elhozna a kanaant, de nem fogja. csak meg rosszabb lesz. es a kifogasok sem segitenek, meg a mellebeszeles sem:-)

az ilyen gyuloletet es haragot favorizalo, azt mozgatoerokent felhasznalo tarsadalom nem vezethet semmi jora.

de lehet meg a mostaninal is rosszabb:-)
Egy 2010-es oktatásügyi ajánlás alapján a jövő tanévtől megszüntetik a kézírás oktatását az Egyesült Államokban. A szövetségi irányelv úgy fogalmaz, hogy „a modern kor gyerekeit már nem szükséges megtanítani a kézírásra, helyette az aktuális kihívásokra kell összpontosítani, aminek középpontjában az informatika található. Elég a gyerekeknek a saját nevüket leírni kézzel, minden más nyugodtan mehet mobilon, tableten, PC-n.

radicalpuzzle.blogspot.hu/2014/05/egy-ujabb-lepcsofok-magassagos.html
@Orica Középföldi:

Bocsánat, hogy kissé elhaló hangon de hangot adok annak, hogy régi igazság, amihez norbi hozzányúl az számára arannyá, ügyfele számára szarrá válik.
az

UPDATE
natural

különösen tetszett.

Az egri bikához annyit fűzök, hozzá, hogy egy elég neves bortermelő egy kis hamisítási botrányba szökellt és néhány littyentője 'eladhatatlanná' vált, mint ahogy Tokaj környékén is esnek balesetek.
Jó norbikám olyan mint a döglégy, minden szarra rárepül, ha abból pénzt tud csinálni, mert az emberek minden szart képesek megenni és meginni, csak legyen hozzá marketing.

[ tényleg, a marketingel, és a markecol nincs is olyan messze egymástól ]
@jaegtoer:

Nagyon szórakoztató poszt volt:))
@ausländer Sipi:

egyébként egy nagy hülye voltál, hogy nem szóltál időben, egy jót sörözhettünk volna a Mosselenbe.

Úgyhogy egy mazochista vagy.
@jaegtoer: marmint mirol kellett volna idoben szolnom?:-)

hogy voltam Magyarorszagon?

el nem hiszed, mennyit rohantunk, szerveztuk az eskuvot, hordtuk szet a meghivokat ismerosoknek, haveroknak, rokonoknak, kerestuk a helyet, ahol tartjuk, az anyakonyvvezetot aki kijon helyszinre, zenekar, fotos, ruhaproba, gyuru...

majdnem 1000 km-t autoztunk el nagyreszt csak varosban.

neha nagyon durva halalfelelmem volt kulonben a svajci kozlekedes es utak utan:-D
@Sir Bates dö Hól:

jogegységi határozatoknak híjják. és kötelező. és nincs és, meg, hát, vagy, valamint, mindazonáltal...

Hézag az előfordul. Joghézag.

Itt is előszokott fordulni egy géza. egy hézag géza. Oszt? bármit mondjon, nem rendít meg senkit. működik a jogegységi határozat, amire minden egyes hsz-e egy megerősítés.
@ausländer Sipi:

Hát miről másról? A Moselennel nem vetekedik egy esküvő.

Különben ki esküdött?
@jaegtoer:
hahahahaha

te ki merted mondani, hogy mára az Aussy-k kultúremberekké váltak fegyencekből, mialatt a kurvákból, tolvajokból, selyemfiúkból, tyúktolvajokból összetoloncolt usa ma is úgy viselkedik a világgal mint ami miatt ők oda lettek toloncolva (a tolerancia hiánya sokkal eredményesebb lett volna meglennének az őslakos indiánok és nem a hamvaik...és esetleg a Wallstreet buzijai is nem privatejette-telmennének szopni és befogadni mindeféle selyemfiúk faszát mialatt kifosztják a világot...hol is van az az 1500 milliárd dollár amit az amerikai adófizetők mentőakciójából kaptak?)

szép a világ ihajtyuhajj és a lézerjani még vadészik 21 milláért fácánra mert van ráérő ideje mialatt tönkrebassza az országot

brühüyyy

(a sokribanckurvabuziannyukat a koleszból is!)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ja. és úszva mennyenek suliba akkor lesz belőlük na ki is afaszomtuggyahogyhíjjákvannekije 500 aranyérme a seggében is az van úszott értük (kénsavban nehezebb)

vízben

brühüyyy

nem kell olvasni sem tudni mert van a google glass és az beszólásra is kinyalja meg le is szopja

blútussz már a múlté csak tudnám mire jó?
@ausländer Sipi: Nyehhhhheeee! Nyihahahhaha!

Tedógód:)

A Mosselenben ettől függetlenül a vendégeim lehettek egy sörre, amely felelősségteljes gondolkodásra ösztönöz, és megóv mindenféle hebehurgya cselekedetektől.
@jaegtoer: 41 multam.. mar nem hivatkozhatok arra, hogy nem vagyok eleg erett a dologhoz, nem?:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
www.youtube.com/watch?v=PtqTLmhxRY8

imádom mikor emberek mennek egyedűl az uccán és hangosan jajonganak meg sikoltoznak és zokognak meg röhögnek korábban erre volt az OPNI becsukták most lehet mindenhol félelmetes

és miket beszélnek?

hallgattam tegnap a buszon két hülye picsát kéyféle nyelven a másik oldalra ordítozoött és nem hagyta abba amikor valaki hindú beütéssel beszél hadarva angolúl az csodálatos

brühüyyy
@ausländer Sipi:
aki esküvőt szervez az más rémtettekre is képes

még nem nőttbeneked

jégesőnek igaza van sörözni jobb

brühüyyy
@ausländer Sipi:
mindíg az a pillanat lebegjen a szemed előtt amely bekövetkeztekor a baltát tartod a hátad megett és a gázcsapot a másikban éls arról elmélkecc mikor is rontottad el

brühüyyy

nincs is annál szebb az asszonyt feldarabolni baltával és aszondani, hogy konyha baleset áldozata belesett a családi húsdarálóba

'stenbizony
@Sir Bates dö Hól:

no, this is the goin'in
brühüyyy

akartál kérdezni valamit?
@ausländer Sipi: MUHAHA!
Ez az! Neked se legyen jobb, mint másnak! :)))

Gratula!

Átalakulás elkezdődött, érzed? :)
Gyűrűsféregből papucsállatka. :DDDDDD
@Orica Középföldi:
Értem én, értem…
Keresem-kutatom azt a levelet, azt a hozzászólást, amelyben sikerült (természetesen akaratomon kívül) megbántanom téged kedves Orica.

Szándékosan sosem tennék ilyet, viszont sajnálatos módon akadhatnak az ember életében olyan pillanatok, amelyek finoman szólva sem segítik elő a racionális gondolkodás kívánatos minimumának elérését, sőt, akár mozgáskoordinációs zavarokat is okozhatnak, amelyekből szükségképpen adódhatnak olyan szituációk, hogy például egy adott levelet nem a kívánt címre küld el az ember... talán erre volt intelligens reakciód Norbi és az ő szarjainak említése-:)))
Úgy emlékszem ilyen nem fordult elő de ha mégis, tökéletesen megértem a leheletfinom utalásodat, hogy mit csináljak Norbival-:o

A borok és egyéb szeszesitalok fogyasztásának tekintetében én mindig is a pragmatizmus híve voltam, nem vizsgálgattam mélyrehatóan az előttem lévő palackot, ha nem volt rajta sárga, vagy narancssárga (az még rosszabb) alapon fekete X, esetleg halálfej, akkor - mivel üvegről van szó – kinyitottam és laza mozdulattal garatra vettem a tartalmát… Eddig! Hála Neked, a jövőben sokkal nagyobb körültekintéssel fogok hozzáállni a mértékletes borfogyasztás örömei okozta eufórikus állapot átélésének, tekintettel a cikkben említett termékcsalád ezen piacon való megjelenésére. Szó szerint „keserű” tapasztalatom van az említett márkával kapcsolatban. Kedves ismerősöm unszolására (aki a természetes gyógymódok híve) kipróbáltam nevezett brand palettájáról egy ananász ízesítésű tejsavó italt. Illetve, hogy pontos legyek; másfél kortyot. Az elsőt gyanútlanul és nagy slukkal küldtem be a tápcsatornám bemeneti nyílásába, akárcsak úgy, mint ha egy hűvösen izzadó Paulaner palackból kortyoltam volna, aztán a második felénél a sokk okozta védekező reflex letiltotta a peroralis ízlésficam kontrollálatlan elhatalmasodását, megelőzvén evvel egy súlyos maradandó károsodást, nagy szerencsémre.
Az élmény amúgy leírhatatlan volt, a mai napig ki-kimaradnak étkezések, ha előtte eszembe jut eme katartikus élmény. Magának a déligyümölcsnek az íze nyomokban sem volt fellelhető a rózsaszínnél is halványabbra lúgozott árnyalatú kulimászban, viszont helyette tapasztalható volt benne egy igen elegáns bouquet, ami nagyjából a lapostetők szigetelésére alkalmazott, negyvenkét fokos napsütésben kicsöpögő kátrány markáns ízére emlékeztette a gyanútlan kóstolót. Ez az „íz”egyébként hosszú ideig megmarad a szájban, nálam csak négy sör elfogyasztása tudta a Ph értéket normális szintre beállítani, azt is csak úgy-ahogy. Különösebben nem csodálkoztam, volt szerencsém(…) más termékekhez is, de ez még nekem is sok volt.

Szóval, ezek után odafigyelek, nehogy véletlenül valami ilyesmi kerüljön a kosaramba, mert megint úgy járok mint a tejsavó itallal. A tesztben említett Egri Bikavér parafadugóján látható márka árasztotta el egy multi áruházlánc polcait is, ahol 350 forint körüli áron lehet palackját beszerezni. Ahhoz képest miből van a Norbi-féle ami ugyanott készül, csak háromszor annyi az ára? Még egy másik kérdés is felmerül itten; a bor az mitől lesz ápdét kompatibilis? Kivonják belőle a hizlaló zsírt? A dagadt Blaufrankisch és a szintén kórosan túlsúlyos Merlot forrása közben az „ég a zsír” DVD hanganyaga szól a pincében, aztán a kettőt összeöntik és kész a teljes kiőrlésű fitness cuvée… -e?

A mondás igaz: „Amíg lószar van, addig veréb is van.”
@Knósszosz:

Gondoltam, hogy élvezni fogod a poszt stílusát:))
@Orica Középföldi:
Ha gasztro posztról van szó, csakis Váncsa jöhet szóba nálam. Nem tudom a stílusát címkézni, számomra teljesen egyedi.
De ez a boros sem volt akármi!-:)
@Knósszosz:

Egyetértek. Váncsa minden szempontból utánozhatatlan:)
@Orica Középföldi:
Igen, Váncsa unikum!
Amúgy vissza bortesztelősre, tényleg stílusa van neki, olyan képekkel operál, hogy... jól szórakoztam rajta!-:)
Hát igen, a baloldal megint a gyilkosok pártján áll. Legalábbis a kommentekből ez jön le.
@DFK: mert egyszeru vagy, mint a faek. igazi fideszesnek valo:-)
@DFK:

Tévecc. Az itteniek -legalábbis- tisztelt édesanyád pártján állnak és még azt is megértik miért tartott meg. Én konziként -együttérzésem mellett- hibáztatom.
@jaegtoer: az utolsó mondathoz tudok csatlakozni.
@ausländer Sipi: Nem bazd meg!Csak az északiak odafent a nagy jólétükben úgy elhülyültek,hogy nem tudják mit csináljanak jódolgukban!
Ennyi.
@ausländer Sipi: Gratulálok hozzá, és sok sok boldogságot nektek.:)
@ausländer Sipi: A világ elhülyült részén.
Nem gyűlölet,hanem jogos harag.
@Mariann19: Naa oottt a pont,de nagyon!
Miért kell a gyilkosnak több jogot adni??!!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: akkor haragudj, ha attol edes lesz az eleted:-)

pontosan errol beszelek kulonben:-)
arrol a primitiv tarsadalmi gondolkodasmodrol, aminek orban viktor, vagy megrosszabb lehet csak a "jutalma".

tolem ugy erzed jogosnak a gyulolkodesed, ahogy tetszik. attol meg gyulolet es harag marad es nem marad el a buntetes erte:-)
@ausländer Sipi: Sajnos ettől nem lesz édes.
Te direkt nem akarod érteni.
Szállj le a fűről krisnás!
Ki nem szarja le orbán viktort?
Hál isnnek ez a "primitív társadalmi gondolkodásmód" még a világ nagyobbik részén jelen van.
Nem gyűlölködés,hanem harag okkal egy ok nélküli tettre.
@Sir Bates dö Hól: "akkor ki kell lépni a klubból... annak minden következményével együtt..." Ez nem így működik. Teljes jogú tagjai vagyunk a klubnak, a klub olyan, amilyenné - mások mellett - mi is alakítjuk. Változtatni mindenen lehet, a többi már tárgyalás kérdése csupán.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: tehat ha jol ertem, szamodra a civilizalt, humanus es europai gondolkodasmod egyfajta dekadencia, amit jellemzoen fufogyasztas kovetkezmenye:-)

mond.. ugy kulonben..

normalis vagy te? szoval eszednel vagy amugy altalaban, vagy ez a szociopata mentalitas az egesz eletedet athatja?:-)
@Sir Galahad: nem, ezen nem lehet valtoztatni.

ha nem tetszik,, ki lehet lepni. aztan lehet orulni neki. ez ugyanis jogharmonizascios kotelezettseg. lehet alkudozni dolgokon, de az emberi jogok kerdese nem olyan. eszed, nem eszed, nem kapsz mast.
@ausländer Sipi: Az elhülyült,a hagyjuk magunkat megölni,mint a birkák,mert attól leszünk európaibbak,és humánusabbak gondolkodás egyszerűen nem normális.
A mindenki azt csinál amit akar,ADDIG AMÍG ezzel nem árt másnak gondolkodás a normális.
Szomorú hírem a számodra,hogy a világ nagy része bizony ilyen "szociopata".
@Mariann19: Nem akartalak megsérteni, ne haragudj!
@Vombatus Ursinus:
Szó sincs róla, hiszen csupán véleményt cseréltünk kultúrált hangnemben.
Remélem, a jövőben is tudunk beszélgetni, ha
a téma erre alkalmat ad, megtiszteltetésnek érzem, ha erre sor kerül.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: en megertem a haragodat es a felelmeidet, csak eppen nem ementseg semmire. sot, eppenhogy azt probalom elmagyarazni, hogy ne ezek iranyitsanak, mert egeszsegtelenne tesz mentalisan.

es tudod az sem mentseg, hogy masok is beleszarnak a vasarnapi huslevesbe. neked nem kellene.
A tényleges életfogytiglanosnak nincsen vesztenivalója. Halálbüntetés eltörölve, többre meg nem ítélhetik. Én nem lennék ott se börtönőr, se cellatárs.
@ausländer Sipi: Ha igazad volna, soha semmilyen uniós jogszabály nem változott volna meg.
@Sir Galahad: nem igazam volna, hanem igazam van. barmilyen unios jogszabaly valtozik, az a jogok kiterjeszteset es nem korlatozasat szolgalja. amirol te beszelsz az egyszeruen szembe megy az europai gyakorlattal.
@ausländer Sipi: Az európai gyakorlat viszont attól függ, mit akar a tagországok összessége, és a törekvések bizony nem egyirányúak. Bevándorlásügyben, különösen a briteket figyelve, lehet példát találni bőven az általad vélelmezett jogkiterjesztő irány ellenkezőjére is. Minden csak többségi akarat, szándék kérdése - a többi már diplomácia.
@Sir Galahad: a briteket.. de nem europat, ugye? es a britek most kezdenek pont elhuzni europatol, ami szamukra is ugyanugy a vesztuket fogja okozni, mint Magyarorszagnak, hogy ezt muveli.

az unio nem fogja feladni az elveit, nem fogja szociopataknak arengedni a torvenykezest, sem farage-nak, sem orbannak, sem a hasonszoru populista feldiktatoroknak, akik a demokracia moge bujva akarjak kiepiteni az arisztokratikus nemzetallamukat. lehet az emberi jogokat korlatozni - europan kivul. annak minden kovetkezmenyevel egyutt.
@ausländer Sipi: Figyelj. Elmondom még egyszer, de többször nem: a közös európai uniós joganyag változása vagy állandósága azon múlik, hogy a tagországok mit akarnak. Ha bővíteni akarnak bizonyos jogterületeket, akkor bővülni fog, ha szűkíteni, akkor szűkölni. A Kelet-Európából érkező munkavállalók, a bevándorlók jogait például mostanában több tagország szűkíti. Emiatt egyikük sem lépett ki az Unióból, legalábbis én úgy emlékszem. És ha ez a lehetőség ilyen esetekben megvolt, nem látom be, hogy a tész esetében miért ne lehetne.
@Sir Galahad:

"Ha bővíteni akarnak bizonyos jogterületeket, akkor bővülni fog, ha szűkíteni, akkor szűkölni. "

ez aranyos volt. és! találó, még ha elütés is:))
@Sir Galahad: nem fogjak szukiteni. erted? szembemegy az unios alapertekekkel a jogok szukitese.

ha tenyleges eletfogytiglant es/vagy halalbuntetest akarsz, azt az union kivul teheted meg kovetkezmenyek nelkul.
@Sir Galahad: egyebkent nem a koltozesi es munkavallalasi jogaikat szukitettek, hanem a szocialis ellatasokat korlatoztak. az pedig nagyon nem ugyanaz.
@ausländer Sipi: ???
HÖ?!
Vagy ahogy Laci mondaná:Hoogy???!

Azok szarnak bele,akik az idiotizmust erőltetik.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: felteszek egy kerdest..
miert faj neked az, ha valakitol nem vesszuk el a lehetoseget ahhoz, hogy jobba legyen mint volt?
@ausländer Sipi: Nem vesszük el.Életben marad.
Változzon meg odabent!
Megbocsátani csak annak,akinek lehet.
Az a körülményektől is függ.
Van akinek lehet csökkenteni a büntetését de nem mindenkinek.
@ausländer Sipi: Akkor esetleg belátja,hogy jogosan van ott ahol.
Biztos van olyan eset ahol én lennék elnézőbb és te hökkennél meg,hogy most miért?
Mondjuk nekem pofám nem lenne ilyenkor kegyelmet kérni.
Meg tutira beszélnék az áldozatom hozzátartozóival,hogy gyerekek akkor döntsetek ti.
@ausländer Sipi: Amúg én normális vagyok (még egy régebbi kommentre).
Azok az idióták inkább akik ilyen ember és életellenes dolgokat találnak ki.
Nyilván vannak olyan esetek és emberek akiknél lehet enyhíteni.
De ez nem kell,hogy mindenkinek járjon.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem a feltetlen enyhites jar, ugye azt tudod?

a vita azon megy, hogy egyaltlan szoba kerulhessen az enyhites 25-30 ev utan, vagy nem.

a tenyleges eletfogytiglan azt jelenti, hogy akar megvaltozik az illeto, akar nem teljesen lenyegtelen, nem is vizsgalhato. a nem tenyleges eletfogytiglan semmi mast nem jelent, mint egy felulvizsgalatot, aminek a vegen meg mindig ugyanugy lehet tovabb bortonben tartani az illetot, ha ugy itelik meg, hogy nem alkalmas a tarsadalomba visszaengedesre.

mindossze ennyi a kulonbseg.

megvizsgaljak az illetot 2-3 evtized utan, vagy ne.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: erre mondjak, hogy konnyu mas faszaval a csalant verni:-)

egyszeruen nem vagy abban a helyzetben. es egyalatalan nem biztos, hogy ennyire faszagyerek lennel egy ilyen helyzetben.

ezen kivul a hozzatartozok nem kompetensek ezt eldonteni mivel

ad 1. erintettek - tudod, egy rendort, birot, ugyvedet is levesznek az ugyrol, ha kiderul a szemelyes erintettseg. nincs joga dontest hozni, nyomozni, vedelmet ellatni.

ad 2. nagy esellyel nem szakameberek

az altalad favorizalt jog- es igazsagszolgaltatas alapja a bosszu. ezt kellene megerteni, hogy az az ido mar elmult. a jogszolgaltatas alapja a tarsadalom biztonsaga es az, hogy minden egyes tagjanak - tehat az elitelteknek is, akik szinten tagjai a tarsadalomnak - a leheto legtobb jogot biztositsa annelkul, hogy masok jogait sertene - csak szolok elore, a hozzatartozok bosszuvagya nem jog. erzelmileg ertheto dolog, de akkor sem jog.

a jognak eppen az a lenyege, hogy lehetoleg minnel kevesebb erzelmet figyelembe veve, a racionalitast objektiven figyelembe veve dontson, hozza meg a hatarozatait. a tenyleges eletfogyrtiglan egy erzelmi dontes, a bosszuszomj kielegitesere szolgal.
@ausländer Sipi: És most mondd ,krokodilkönnyekkel a szemedben,megható hangon,hogy:Nekik is jár még egy esély!:
index.hu/belfold/2014/06/12/eletfogytiglant_kaptak_baunokek_gyilkosai/
@ausländer Sipi: Vannak olyan esetek ahol talán lehetne,de van ahol egyátalán nem kéne.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mindenhol kell egy felulvizsgalat. es annak eredmenyetol fugg az,hogy megy vissza az illeto, vagy kiengedhetik.

ez a feladata a 20-30 evenkenti felulvizsgalatnak - tehat a nem tenyleges eletfogytiglan rendszerenek. hogy kitalaljak, hogy evtizedek utan ki valtozott meg es ki nem, kit lehet visszaengedni es kit nem.

ugyanis a nem tenyleges eletfogytiglannak - mint fentebb irtam - ez az ismerve, nem az, amit el akarnak az ellenzok hitetni, hogy boldog-boldogtalant kiengednek egy ido utan. a gyakorlatban ugyanugy lesz tenyleges eletfogytiglan, csak azon keves kivetel kedveert, akik kepesek es hajlamosak megbanni es megvaltozni lesz felulvizsgalati lehetoseg. a modern igazsagszolgaltatas mottoja ugyanis az, hogy inkabb szaz bunos ussza meg, mint egy artatlan bunhodjon. halgassanak meg 1000 embert, akibol egyet tartanak erdemesnek 30 ev utan a szabadulasra. de tegyek meg.
@ausländer Sipi: Ha volt annyira faszagyerek az illető,hogy gyilkolt,akkor lgyen annyira faszagyerek.
Tehát kénytelen lennék az lenni.:))

Igen.A hozzátartozók dühösek lehetne rám,és nem biztos hogy valami nagyon belátó emberek.Akkor így jártam.
Lehet ilyen esetben egyátalán "szakember" valaki?

Ennek semmi köze a bosszúhoz-és légy szíves ne rám vetítsd ki ezt.A világ minimum 90%-a ilyen.
Ez arról szól,hogy te megöltél valakit kishaver és ezért te ugyan életben maradsz,csak be leszel zárva örökre.
Hol van ez az áldozat szenvedéseihez képest?
Ha ennyire tekintettel vagyunk az elkövetőre,akkor több joga lesz már mint az áldozatnak,a társadalomnak.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Ez arról szól,hogy te megöltél valakit kishaver és ezért te ugyan életben maradsz,csak be leszel zárva örökre.
Hol van ez az áldozat szenvedéseihez képest?"

ezt hivjak bosszunak, amikro velt, vagy valos serelmekert valaki erzelmi alapon akar elegtetelt venni.

nincs mit kivetiteni. ez van. es nem mentseg a 90%.

ennek pont az a lenyege, hogy mi nem vagyunk olyanok, mint ok. mi adunk eselyt.
@ausländer Sipi: Jaj hagyjuk már ezt a hülye dumát,hogy mi majd jobbak leszünk mint ők,könyörgöm!
Mert ezen besírok a röhögéstől!:))
Ha egy hónapig kínzok egy ilyen férget mire megdöglik,akkor is jobb vagyok nála.
@ausländer Sipi: Az nem lehet,hogy a 10% gondolkodik hibásan?:))
A lila/rózsaszín ködös világukban:Majd én jó leszek és akkor ő is jó lesz velem,igen.
Ez sajnos nem így működik.
A jogos büntetés nem bosszú.
Adtunk esélyt.Életben hagyjuk őket.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez ugyis belulrol kellene, hogy fakadjon:-)

egyebkent nem is tudom, nem lehet, hogy anaci nemetorszagban anno a 10 szazaleknak volt igaza?:-)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: arra probalok ravilagitani, hogy attol meg nincs igaza a csurhenek mert tobben vannak.

vagy egyunk tehenszart, mert 10 milliard legy nem tevedhet?:-)
@ausländer Sipi: Nem lehet,hogy annak a pár idiótának nincsen igaza,akik a saját kis rózsaszín világukban élnek?
Mert amit kigondoltak,az a világ 95 %-án nem működik?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem, nem lehet, hogy azoknak nincs igaza, akik jobba es nem rosszabba, megbocsatobba, es nem duhosebbe, elfogadobba es nem kirekesztobbe akarjak tenni.
@ausländer Sipi: Az ember és életellenes döntéseiktől vajon jobb lenne a világ?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem eletellenes a dontes. azert, mert te annak akarod beallitani, meg nem lesz az, sot, eppenhogy az ellenkezoje.

aki a gonoszt feli es gyuloli ugyanugy paranoid es gyulolkodo, mint maga a gonosz:-)
@ausländer Sipi: Pedig az.
És hál istennek nem csak én gondolom így.
Hanem a világ nagy része.
Helyesen.
És néha bizony nem csak a gyilkosokat lőném főbe.
De nyilvánvalóan vannak olyan esetek ahol én is enyhítenék a büntetésen.
Meg kell vizsgálni a körülményeket,az áldozatot és az elkövetőt is.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "És néha bizony nem csak a gyilkosokat lőném főbe."

tehat te magad sem kulonbozol emberileg toluk:-)

kulonbnek kell lenni, nem ugyanolyan szociopatanak.
@ausländer Sipi: Miért?
Legfeljebb ugyanúgy megbocsátasz majd nekem is.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igy van:-)

hiszen pont az a viselkedes- es gondolkodasbeli kulonbseg tesz engem kulonbbe, ami beloled hianyzik:-)
@ausländer Sipi: Tehát ha én okkal gyilkolok nem vagyok jobb annál aki minden ok nélkül gyilkol.
Ez nagyszerű.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igy van. a gyilkos az gyilkos. elvegre akik 56ban a tomegbe lottek szinten okkal gyilkoltak, nem? akik gazkamraba vezenyeltek embereket, nekik is volt okuk ra. akik felakasztottak nagy imret, szinten okkal tettek. okkal dobtak atombombat hiroshimara es nagaszakira, okkal szortak meg napalmmal a vietnami dzsungelt es falvakat is. okkal lottek le fenyot es prisztast. okot talalni konnyu. embersegesen viselkedni a nehez.
@ausländer Sipi: Naaa!Ne akard nem érteni amiről beszélek!
Te tényleg valami álomvilágban élsz.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: az nem jut eszedbe, hogy van aki maskent gondolkodik, ugye?

hogy nem mindenkit a zsigeri erzelmei vezetnek. pontosan azert, mert a realitasok vezetnek, nem az almok es erzelmek
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: illuzio...:-)

pontosan, hogy illuzio. a realitas az, hogy nincs ertelme a tenyleges eletfogytiglannak. az az illuzio, hogy visszahoz barkit is az eletbe valaki mas eletenek, eselyenek az elvetele, az illuzio. az, hogy a bosszu begyogyitja a sebeket, szinten illuzio.

a valosag az, hogy aki sulyosan vet atarsadalmi szabalyok ellen, azt el kell tavolitani a tarsadalombol. de csak addig, amig nem kepes a szabalyokat ujra kovetni. mert ha letoltott 20-30 ev fegyhazat es utana kepes visszailleszkesni - igen, tudom, hogy ez ezer az egybol - akkor meg kell adni neki az eselyt. vagy fizesse a tovabbi fogvatartasanak koltsegeit az a bosszuszomjas barom, aki bent akarja meg latni:-)
@ausländer Sipi: Igen ezt már vártam.
Ez az: És az áldozat?
-Mi van vele?Neki már úgyis mindegy nem?
Című hozzáállást.
Ehhez csak gratulálni tudok.

Persze van akinél lehet enyhíteni,csak azért lehet azt is mondani,hogy persze haver megváltoztál,de négy ember az mégis csak négy ember.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mi van az aldozattal?

vissza tudod hozni?

csak realisan, tudod, nem erzelmektol vezerelve:-)

a harag, bosszuvagy, duih csak tevutra vezet. te magad voltal az, aki azt allitotta, hogy a vilagot a realitasok vezetik:-)

eppen eleg kar az, hogy meghalt valaki, vagy valakik. a bosszuvagyaddal pedig csak noveled a tarsadalmi karokat. tehat ezert ertelmetlen, mert minden szempontbol - tarsadalmilag, gazdasagilag - tobb kart okoz benntartani valakit, akit mar nem szukseges, mint kiengedni. a bosszu, a harag, a gyulolet NEM ertek. eppen ellenkezoleg.
@ausländer Sipi: DE Már eleve több jogot adsz az elkövetőnek,mint az áldozatnak és a társadalomnak azzal,hogy életben hagyod!
Ez nem bosszú hanem igazság.
@ausländer Sipi: Akit már nem szükséges bent tartani.Akkor van olyan akit két év után simán el lehetne engedni,mert valószínűleg többet ilyet nem csinál.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem, errol nincs szo. teljesen felesleges demagog hazugsagokba keverned magad:-)

csakis a sajat megitelesed rontod amikor ilyen hulyesegeket beszelsz. sot, azt sem mondja senki, hogy mindenaron ki kell engedni valakit 20-30 ev botonbuntetes utan. semmi, azaz semmi nem alapozza meg a felelmeidet. azok csakis a te fejedben leteznek.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem, nincs benne. egyaltalan sehol nincs benne, hogy tobb jogot kapna az elkoveto.
@ausländer Sipi: De nyilvánvalóan vannak olyan esetek,ahol több mint valószínű,hogy nem fog újra ölni az elkövető.
Most viszont sajnos mennem kell aludni.:((
Este is van nap.:))
Viszlát.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: akkor minek benntartani tovabb, ha letoltotte a bunteteset?

a cel nem a bosszu, hanem a tarsadalom vedelme. amikor valakitol mar nem kell vedeni a tarsadalmat, okafogyotta valik az elzarasa.
@ausländer Sipi: Ezért kell agy normál gyilkosságért minimum huszonévet adni.
Nem tizenötöt,hetet,másfelet(kettőfelet).
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: tul keves adot fizetsz?

a bosszuvagyad koltsegeit ugyanis a te es masok altal befizetett adobol alljak. es egy rab naponta kb 8500 forintba van. minnel tobb a rab, annal tobb penzbe kerul. mninnel hosszabb ideig ul, annal tobb penzbe kerul. minnel tobb penzbe kerul, annal kevesebb megy oktatasra es szocialis ellatasra, ergo annal tobb bunozo termelodik.
@ausländer Sipi:
"es egy rab naponta kb 8500 forintba van. "

Ha jól számolok, ez havi 255.000 Ft. Mennyi is az egy főre kiszámolt létminimum?
Jó, tudom, ez demagógia a javából.
@ausländer Sipi: Elég szomorú,hogy gazsira eleve többet költ az állam,mint az általa agyonvert Mari nénire.:((
Ezen kellene változtatni.
Amúgy ez a legidiótább érvelés,hogy sokba kerülnek.
Habár....a golyó olcsóbb!:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez van, a kozepkornak es a csocselek szorakoztatasara rendezett nyilvanos kivegzeseknek vege.

ideje lenne felnonod a civilizalt europai emberek szintjere:-)
@ausländer Sipi: Áh!Maradok az elmaradott Japánok és Amerikaiak szintjén.:))
Nem beszélve az alig párezer éves kúltúrákkal rendelkező közel keleti és más ázsiai országokról ( a berendezkedésük miatt).
Vajon nem lehet ,hogy azok csinálják rosszul ,akik kompenzálni akarnak?
És ezzel túlkompenzálják a dolgokat.
Ez egyszer visszaüthet.
Amúgy én eléggé civilizált vagyok és toleránsabb,mint az itteni banda nagy része.
De megint csak nekem szánod a dolgokat,mintha nem a világ 95%-a lenne hülye szerinted.:))
De amúgy inkább fizetek,mintsem a gyerekem gyilkosa szembe jöjjön velem az utcán.
@ausländer Sipi: Amúgy a vége felé már nem voltak nyilvános kivégzések.
Illetve igazságszolgáltatás.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: teoljesen lenyegtelen a bosszuvagyad:-)

csinalhatsz, amit akarsz, ha az europai kulturkor tagja kivansz lenni, akkor nincs sem halalbuntetes, sem vegleges eletfogytiglan. de termeszetesen attelepulhetsz olyan orszagokba, ahol a neked tetszo civilizacios szint van. ugye azokkal az "elonyokkkel" egyutt. ha tetszik itt, akkor el kell fogadni azt is, ami kevesbe tetszik. ugyanis ez a tolerancia. elfogadni, ami nem tetszik. nem is ertem, miert nevezi magat toleransnak valaki ennyi gyulolettel es bosszuvaggyal;-)

hiszen a tolerancia azt jelenti, hogy azt fogadod el, amivel nem ertesz egyet. nem nagy kunszt azt elfogadni, ami tetszik, vagy nem erdekel. attol nem vagy tolerans.
@ausländer Sipi: Max megölöm a gyerekem gyilkosát és 6 év múlva kisétálok a börtönből.:))
A gyilkosság nem tolerancia kérdése.
Ez nem küszöbre szarás vagy buizás!
A tolerancia nem kell,hogy öngyilkos politikába torkolljon!
@ausländer Sipi: És hagyjuk már az ÉN bosszúvágyamat.
Egyszerűen az embereknek biztonságérzetet,megnyugvást ad,hogy a gyilkos többé már nem árthat nekik.
@ausländer Sipi: Miért kell egy 3 szoros gyerekgyilkost elengedni?!?!

Ha viszont te ennyire toleráns vagy,akkor elviseled,hogy egy bazi nagy horogkereszttel a nyakamban megyek be hozzátok,vagy sétálok az utcán.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Egyszerűen az embereknek biztonságérzetet,megnyugvást ad,hogy a gyilkos többé már nem árthat nekik."

igy van. de erre nem csak egy megoldas letezik.
süti beállítások módosítása