Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.20. 11:25 Fabius

Kémkedünk, Béláim?!

Mennyivel szórakoztatóbb ez a mostani kormányváró időszak, mint a legutóbbi. Négy éve ilyenkor Kósa és Trubadúr Péter döntögette a forintot, most meg azon megy a találgatás, volt-e kompromittáló buziskodás, esetleg travikurvázás azon a bizonyos horvátországi nyaraláson, és kinek, mikor és mennyit kémkedett Kágébéla

kovács béla2.jpg

Mert úgy néz ki, Béla tényleg kémkedett, legalábbis a szakszolgálatok által bemutatott bizonyítékok a szocikat és az LMP-t meggyőzték erről. A mit, mikor és mennyit természetesen hétpecsétes titok, ahogy az már csak szokás a magyar politikai néphagyományban. Ám a jelek szerint a szakszolgálatok nem csak Kovácson, de Molnáron és Ingyencsabin is rajta voltak, hacsaknem egy önkéntes blikkriporter csípett el valami kompromittálót a kebelbarátokról. Vaaaagy, Molnár maga agyalt ki valami "érdekfeszítőt"', amitől azt reméli együttérzést csikarhat ki a közvéleményből. 

Vona Gábor és a Jobbik viszont nincs ennyire szerencsés helyzetben. 

A Kágébéla ügy elhozta Vona számára a jelentéktelenné válás keserű pillanatát. A háttérből elsunnyogó KáGéBé érdekesebb, mint a pártvezetés sajtó előtti magyarázkodása, a mikrofont is elkapkodó újságírók hátáról verődött vissza Vona pityergés határos hangja: kíváncsi még valaki a válaszomra?!  A rossz hír az, kedves Gábor, a magyarázkodás szemmel láthatóan nem érdekel senkit, a megalapozottnak talált vádak és az azóta megjelent új infók - külföldi szolgálatok is rajta voltak Kovácson - annál inkább. Úgy látszik az elmúlt ciklus pincsiskedéseiért kijáró kegyelmi időszak véget ért, a Jobbik is kénytelen beleállni abban a pöcegödörbe amit itthon politikának hívnak. Pech, hogy mindjárt nyakig el is merül, mert a kémvád és hazaárulás buli még ebben a kloákatengerben sem hétköznapi dolog. 

Ahogy az sem mondható hétköznapinak, ha egy magyar képviselő egy idegen nagyhatalom nyílt lobbistájaként működik, amíg itthon a többiek a nemleszünkgyarmatot nyomatják végtelenített szalagról békemenetelés közben. 

Márpedig Kovácsról a remek orosz titkosszolgálati múlttal - is - rendelkező Dugin mondta: ő az Eurázsiai Unió legnagyobb lobbistája. Ezek szerint meg ugye nem minden gyarmatosodással van baj, és a Jobbik sem utál minden Uniót. Nem tudom az egykori Szovjet Unióval hogy állnak éppen, de Vona lelkesen fényes gombszemeit látva, és bűbájos szövegét hallgatva tegnap Olgánál nem sok kétsége maradt senkinek: a szocializmust feltámasztják, ha rajtuk múlik. 

 

 

238 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr476184140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Béla 17 pillanata 2014.05.20. 18:16:27

Otto von Stirlitz legújabb kalandjai. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@maxell az okoskodó birka: Fogadjunk, hogy azt se tudjuk így mindösszesen sem, hány afrikai ország is van jelenleg.

A neveikről nem s beszélve.
@Habakuk999:

Csak a magad nevében beszélj! Én pontosan tudom. Jómagam szerekesztettem is egy atlaszt, teljesen naprakész információkkal:

http:\maxell\foldrajz\atlaszok\Африка

Sajnos egyelőre csak lengyelül és bolgárul van meg, de már dolgozom a fordításon (sajnos most nincs rá időm, mert beiratkoztam egy tanfolyamra, hogy megszerezzem a 46-ik végzettségemet).
@maxell az okoskodó birka: "megszerezzem a 46-ik végzettségemet)." pedig nem engedünk a 48-ból! mindent bele, hajrá magyarország, hajrá maxell!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szarpofájú rühes ruszki pénzen magyarokat egymás ellen uszító utolsó gané!
A rühes fajtáddal együtt miért nem húztok már a ruszkikhoz?
MIÉRT NEM TAKARODTOK A FASZBA ALJAS HAZAÁRULÓK??
@maxell az okoskodó birka:
meg a nagymami szilvalekvárja

NMSZLKV

brühüyyy
@Rodeo36: erről jut eszembe, rodi! kidolgozhatnál valami ötletet arra, hogyan tudna nagyanyám gázt termelni a palatetőn?
@Fabius: Egyetértek veled. Most ki kell mondanunk, hogy a bíróság ártatlannak találta őket. Ha esetleg nem láttad volt egy TGM hírvita is, ami szintén tanulságos volt.

youtu.be/EEkJ594W7eY
@parti_giano: Esetleg ha több bablevest enne és kiülne oda? :)
@Rodeo36:
Rodi!
Holnap írom a választ.
Ma 20-ig adóbevallási határidő van. Érted?
@parti_giano: Nagy kő esett le a szívemről, hogy értetted a humort. :)
Ritka nagy hülyeség ez a kém ügy. Széegyenletes, hogy a FIDESZ kormány ennyire hajlandó kinyalni a nemzetközi ballib seggét. Lobbi tevékenység mindig is volt, lesz is. Kovács Béla havi négymilliós EU-s fizetéséből egy alkalommal nyugodtan áldozhatott pártja részére néhány milliót, álságos baromság azt kutatni, honnan volt erre pénze. Én megkérdezném: Bajnai, aki több száz milliót kapott a Soros nevű megbízójától, amiért az ő kövét fújja, nem kém? Hogy a nemzeti oldalt megpróbálják belerángatni egy ilyen alantas koncepciós baromságba, szomorú történet és nagyon rosszul fog elsülni.
@azbesztos: te is nagy hülye vagy, bajnait emlegeted, miközben a fidesz csinál ki titeket. szóval, mi van, nem ízlik a narancssárga galuska?
@parti_giano: Itt ügynökök csak a baloldalon vannak. Az összes balos Eu képviselő hazaáruló gazember. Sajnálom, hogy a FIDESZ nem őket nyomozza, hanem ezt a jószándékú balekot.
@azbesztos: "Itt ügynökök csak a baloldalon vannak." édes barétom, nem kívánom, hogy összeomoljon a világképed. tudom, elég egyszerű, bal oldalt a rosszak, jobb oldalt a jók. te, mi lenne, ha sáncolnék?
@parti_giano: szerintem a jobbik tényleges és potenciális szavazói számára már annyira hiteltelen a mainstream politika, hogy semmit nem befolyásol érdemben egy ilyen ügy.
@azbesztos: Te fasszopó retek, kit is fizetnek a ruszkik?? Miért gyűlölitek ennyire a Magyart??
@azbesztos:
Le vagyok maradva, a postagalamb is hetente csak egyszer jár felénk, de a soros milliókat nem a Zorbán kapta? Meg nyolc röpke évig ez a Piktor gyerek volt még a Liberális Internacionálé alelnöke is... vagy én tévedek?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): postagalamb? felétek még egy lusta postakenu/kajak sem jár! mert az evezős, valami boli, ott hever részegen a patak partján.
@parti_giano:
Semmi dolgod? Na séta, nyuszifül...
Majd kapsz a kis pofádra az evezővel! Iszol te rendesen? :)
Ez volt már? Interjú Venezuela volt gazdasági miniszterével. Olajfüggőség és gazdaság. Jó az egész. Félelmetes a hasonlóság, lehet Orbán Chavezt tanulmányozta inkább?

"A lényeg, hogy mindent államosítottak, amit úgy indokoltak, mondván, az olajkincs a népé és „történelmi igazságtétel, hogy a nép kezébe visszaadják az olajtermelést és exportot”. Egészen konkrétan az történt, hogy a koncessziókat Chavezék az általuk – politikailag – megbízhatónak tartott rokonok, barátok közt osztották ki. Csak az uralkodó párthoz és személy szerint a Chavezhez való hűség számított az osztogatásnál. Mindeközben a szakma külföldi résztvevőinek túlnyomó részét teljesen kiszorították. A régi szakembereket, menedzsereket vagy elbocsátották, leváltották, vagy szakmailag, emberileg – a Chavezék által egyre inkább birtokolt televíziók és újságok révén – ellehetetlenítették. A tehetséges fiatal szakértők mind egy szálig emigráltak. A venezuelai olajiparra rátelepedett a dilettantizmus. A korrupció minden korábbi méretet felülmúlt, a monopolhelyzetbe hozott államosított olajipari vállalatból ellenőrizetlenül szívja ki a pénzt a pártklientúra. Mindebből infláció kerekedett, erre fel a kormány központi árellenőrzést vezetett be, rögzítették előbb az áram, majd minden alapvető szolgáltatás árát. Most ott tartunk, hogy a világ egyik élvonalbeli energiatermelő országában rendszeresek az áramkimaradások, sorba kell állni a kenyérért, nincs vécépapír és sok más alapvető cikk a szupermarketekben."

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/5165-venezuelaszindroma
@ephart:

Tudod, baromira nem érdekel a Jobbik szereplése a választásokon. Se az eddigin, se az ezutánin.
Tudomásul vettem, hogy ez az ország, amelyet egykor hazámnak tekintettem és éreztem, menthetetlenül elhülyült, gyakorlatilag maga alá szarik pelenka nélkül. Nem örülök neki, de a tényt kénytelen vagyok tudomásul venni.
@DarthVader:
Ennél hangyafasznyibban súlyosabbnak látom a helyzetet.
@Husz_János_Puszita:
Nem...
Dehogy...
A zoroszoknál sincs kódolva a szitu... de`télleg....
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te, lajtatündér, most éppen egy birsalmapáleszt ízlelek. neked meg coki! meg lyukas kajak, kenu! oszt fújhatod, mint a defektes guminőt.
@parti_giano: először tisztázni kell, hogy ivano-frankovszki vagy kramatorszki az a pala. Első esetben ugyanis a gaz Európát kiszolgáló újfasiszta pala csak a hungarikumok sorvadását idézi elő, ugyanakkor az igazi progresszív birodalomhoz vágyó kramatorszki megfelelő számú kínai alsószoknya viselése esetén lencse és egyéb hüvelyes elfogyasztása nélkül is képes üvegházhatást gátló kvazi vedőgáznak minősülő színtelen ám egyáltalán nem szagtalan légnemű elegyet előállítani.
@parti_giano:
Baszki, mondom én,gondok vannak,keversz a tagával, a sörtelennel, a guminőssel...
Talán mást kéne innod?? :(
@Habakuk999:
Hűűű... többet ne igyál... gond lesz... :)
@parti_giano: Ha a nagypapát bántják a szelek,
ültessétek fel a kúppalára.:D
@közrabszolga: Múltkor szőr épp azt ecsetelte itt, hogy akik "fajtársoznak" azok bugris náci gyökerek. :)
@ornagy50:
... hogy te milllllen gonoc tucc lenni... :-)
Bacogassuk csak...
!!!!!!!!!!!!!!

"Bűnözők gyilkolnak", "Jobboldali szektor gyilkol", "Nemzeti Gárda – gyilkosok" – ilyen feliratok jelentek meg egy orosz filmhíradóban a 25. képkockán. Az általában másodpercenként 24 képkockát tartalmazó videók megtoldása egy régóta ismert manipulálási eszköz.

www.origo.hu/nagyvilag/20140520-tiltott-kepkockakkal-manipulalhat-az-orosz-teve.html
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azér' mert magas őfelsége, lüttyő "it", de szerintem e.t. valaminek, még értelmest írt mi habánk. tessék megpróbálni szótagolva olvasni, különben beutallak egy pisa felmérésre.
@parti_giano:
A mensa teszten is elég jól átmentem, szóval... kösz, prosztata rendben, pisilnem se kell... valami még? ;)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mivel vonatszámra hordtuk az azbestpalát befelé, palagás kérdéskörben szakértőnek minősítem magam.
azt hiszem, nem rendelkezek kevesebb információval, mint a tv-ekben megjelenő Biztonságpolitikai és egyéb okoskodók.
@parti_giano:
Óóó... cukorfalatom... nem lehet olyan jó segged, hogy ebben az életben elcsábuljak a puncitól. Persze ha neked Conchita jobban bejön, akkor ne énrám vetístd ki a homoerotikus élményeid... nem vagyok én langyi jobbikos! :)
@Habakuk999:
Ugyan... bármely jobbikos "szakértő" több pénzt hoz ki belőle, mint Te! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Restelkedem ,de hát tód,hogy az
"úttörő ahol tud segít.":D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az igaz, de a jobbik a felazsiai birodalom felemelkedésének nemes célja érdekében gyűjti a lét, mig én legfeljebb egy új kasza projektet tudnék felmutatni.
szó, mi szó, nehezen hadakozhatnek a kaszammal a társadalmi fejlődés és igazságosság göröngyös útján a világbéke érdekében kuporgato jobbikos szakértők ellen.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
és miért kell ezt ennyire kínosan bizonygatnod?
csak nem? manapság semmi sem az aminek láccik

szép kerek és fehér

brühüyyy
@Habakuk999: haba, te ilyen rébuszos írást nem szoktál. mi van, vadkender mező közepéből kommentelsz?
@Habakuk999:
add be szabadalomként

biztos nyerő

brühüyyy

még annyit: nem mindegy hogyan van hasítva
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyu, nem kellene erőlködni, mindenki Bélálya, nem csak az AH-nak szúrt szemet. Polt sem teljesen hülye, csak olyasmivel fordul az EP/EU-hoz, amit azért elég erősen lepapíroztak/videjjóztak/hangfelvettek.
Még valamit, ez a csóka(is), mivel dzsobbikos, mint a többi botrány-hős, annyira setét, hogy egy ájfonért az annyát megcsinálja, nyílt színen. A legjobb az egészben az, hogy szerintem fingja sem volt mire használják, ez is dzsobbikos tulajdonság.
Vona/Zázrivecz/kituggyahogyhííínak?! meg a másik vége az ostobaságnak. A primér alkesz Mirkóczki se gyenge...
@Rodeo36: azért mocsi vagy, rodi! írhatok bármit nagyságos canadában leledző polihisztorunknak, le sem szarsz. most negligálsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért hirtelen TGM is "hiteles" lett felétek? TGM, hm... és Ceaușescu viszonya...
nem kellene hagyni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ájjá má' le! alfahír, ugyan! az mno hitelesebb. bedobják a régi trükköt, a fidesz+a zemeszpé... hu, baz+
miközben 1 hete arra recskázik a novák+szabó, hogyaszongya: "lenyomtuk a zemeszpétot is!"

most mi van???
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): akkó küggyek sört? a zíkú tesztet is elbaxa, meg pisilned is fog kelleni.
megcsinyátam én is, mondom lenyomom a bolit, de baszki csak 6 ponttal lett kevesebb...
@parti_giano: eperszedesben vagyok, ez tény. Valami baj lehet velem, mert már reggel bekuldtem az adóbevallásom, általában éjfél előtt öt perccel szoktam.
szóval Visszatérve, az eprek között volt alkalmam számot vetni azzal,hogy mi meg sem érdemeljük, sőt ki merem mondani egyenesen méltatlanok vagyunk ezekre a derék honfitársainkra, akik rendíthetetlenül dolgoznak érettünk, mint pl a Béla, aki nem habozik kéthetente repülőre szállni, csak hogy jobb legyen nekunk.
Ugyanez vonatkozik Angyalra is, aki ugyan Elfelejtett válaszolni arra a kérdésre, miert is forog a jobbik, mint egy ringlispíl, de nyilván sokkal fontosabb gondolatokon járt az esze.
@Rodeo36: baszki a "jelenleg nem érhető el" az szerinted mire ingerel? eltaláltad, iszom még valamit!
@Habakuk999:

Ne forszírozd a választ, mert olyan kimerítő terelésben lesz részed, hogy holnap elvéted az eperföldet.
@Habakuk999: igazad van, te, bibliai cefregyűjtő! ne ám lekvárba, mélyhűtőbe tedd az érett, piros gyümölcsöt! hordóba, s jó főzet esetén, az egész blogközönség hozzád evez boli kajakján/kenuján.
@parti_giano: amiből lekvárt lehet, abból pálinkát is!
@nincs_itt: bocsi, te jöhetsz a megígért bömösömmel habához. aztán kiviszlek, de szívesen a vasútállomásra.
@parti_giano: látszik, hogy téged is megfertőzött a Fidesz MSZP ideológiája. Tessék tudomásul venni, az új szövetségi ital a vodka.
@Habakuk999: szóval epersmucig vagy? mennék, de vodkát mutatsz?
@parti_giano: mongyá má' valamit legalább, 3-5, cabrió, X, mijafaxomlegyen?
@parti_giano: folvehetitek Angyalt is, o majd mutatja az utat, járt már nálam. Amúgy is kiváncsi lennék, hany km után fogyatkozna meg az utasok szama.
@Orica Középföldi: ettől nem tartok. Ilyenkor nagyon szelektív a látása.
@Habakuk999: "akik rendíthetetlenül dolgoznak érettünk"

Itthon javarészt a FIDESZ+MSZP szorgos ebben. Az "eredményeik" is mindenki előtt nyilvánvalóak. Bár nem hiszem, hogy ezt neked különösebben ecsetelni kéne.
@parti_giano:
a nagyi palagázára írtam valamit a hasítás és a lencsefőzelék együtthatójára kell figyelni meg arra, hogy mennyi sört igyon rá ha sok a fokhagyma benne...akkor hasít egy palát harántosan, két tál lencsefőzelék csülökkel é sok fokhagymával valamint sörrel korsóban...felfogni dupla szoknya ernyősítve

ablaknyitáskor nincs gyertyagyújtás

brühüyyy

igyál valami zamatosat
@nincs_itt: "Még valamit, ez a csóka(is), mivel dzsobbikos, mint a többi botrány-hős, annyira setét, hogy egy ájfonért az annyát megcsinálja, nyílt színen. A legjobb az egészben az, hogy szerintem fingja sem volt mire használják"

Ez így nem fedi a valóságot...
@Habakuk999: tegnap tetszett a "krokodilkönnyek a háborúba hajtott ifjakért"... vagy valami hasonló:-)...

Megnéztem vonát kálmánnál... falnak megyek ettől a "medve nem játék", "ne húzgáljuk a maci bajszát" jobbikos kliséktől...
@Sir Bates dö Hól: Na akkor békepipa gyanánt nézd meg ezt a mai Morvai szereplést.:)

youtu.be/TgaoPSEMJas

Szerintem tetszeni fog.
@Rodeo36: nem iszik sört, csak rumot, hasonlít rád ebben is, na meg érdeklődik a palagáz iránt. ha összejöttök, szólíthatlak papinak?
@Sir Bates dö Hól: Neked is vannak érdekes perverzióid.

Jut eszembe, vasárnap választás. Te például tudod, kire lenne jó szavazni?
@Habakuk999: Én ezek után a DK-ra fogok szavazni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És ismét nem csalódtam. Tuti, hogy mindig megtalálod a leghülyébbeket.
kedves fidesz, jobbik rajongók! ha van kdnp-s azok is!
oké!
oroszország, nem kommunista...
de akkor a szocik mitől kommunisták?
a lik még mindigest szivárog:

Egykori KGB-ügynök buktathatta le Kovács Bélát

A kémelhárítás egy oroszról gyűjtött adatot, amikor Kovács a látókörükbe került - írja a Magyar Nemzet.

www.origo.hu/itthon/20140521-a-magyar-nemzet-szerint-volt-kgb-ssel-osztott-meg-informaciokat-kovacs-bela.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem únod még ezt a baromságot...és ha kém? akkor mi van? seggünk kivan?

az egész fidesz egy kémbanda a kádéenpé is néha asse tuggyák kinek kémkednek lásd a szijjgyártót a buzit...csak a loknijait növesztené meg mert ilyen kurva randa kopasz nőt még levédia alsó sem látott a dajcstaminak már nagy pocakja van nem is fér hozzá még ha ügyeskednek is egy kicsit...bár a nagy világutzó már végigszophatta a fél világot

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez pedig úgy volt lehetséges, hogy a hivatkozott, ám közelebbről meg nem nevezett kgb ügynök a fidesz holdudvarába tartozott, föltehetően Welsz is ugyanannak a holdudvarnak dolgozott. A különcködő béla meg rábaszott.

Aki nem lép eccerre, nem kap rétest estére.

Egyelőre úgy néz ki, hogy minden törvénysértést megrendeznek és megcsinálnak a fideszes trógerek, aztán megpróbálják a szart rálapátolni arra, akit kipécéztek maguknak.

Nem baj ez. Egyszer csak azt veszik észre, hogy nincs lapát.
@jaegtoer: bár már ott tartanánk, hogy nincs lapát...

Jaaj inkább még sem, megtalálnák a módját, hogy a szarukat más ganajozza ki alóluk.
@Rodeo36:
Teljesítem az igéretemet, és válaszolok az általad felvetett témákra, melyekben nem mindenben értettünk egyet.
Kezdjük az aktuális témával, melynek Putyin a főszereplője.
Több hsz-ben azzal támogatod a cselekvéseit, hogy természetes, hogy az ország érdekeit érvényesíteni, és mi ezzel a baj?
Amit jelenleg tesz, az Oroszország nagyhatalmi törekvéseinek érdekében teszi, melyet újra akar feltámasztani. Ne felejtsük el, ezt a pozicióját az ország elveszítette.
Egyszer már sikerült nagyhatalommá válni, amelynek kezdete kisértetiesen hasonlít a jelenlegi állapothoz, mert egy gazdaságilag lerobbant ország állt szemben elsősorban az USA-val. Mindkét fél a maga társadalmi rendszerének létjogosultságát helyezte előtérbe, Így a két fél ellenséggé vált, egymásra nézve veszélyt jelentettek. Ezt az USA úgy használta ki, hogy esztelen fegyverkezésbe hajszolta az oroszokat, melyek nek gazdasági talpraállítását nagymértékben nehezítette, egyben a szocialista országokét is. Tudjuk mi lett a vége, az ellenfél elérte a célját, a szocialista rendszer megbukott.
Ebből inkább tanulni kellett volna, mint a megismétlésére törekedni.
Putyin nem gazdasági hatalmával, nemzetközi tekintélyével, a kialakult gazdasági szabályok figyelembevételével kívánja elérni célját, hanem határrevíziókkal, a szövetségesek bevonásával, gazdasági zsarolással. Nem kétséges, hogy a szövetségesek poziciója mi lenne, már ismerjük a múltból.
Kérdés, hogy mindez mennyire szolgálja az ország érdekeit? Tévedés azt hinni, hogy az energiaforrásai felülirhatják-e az eu-t, az USA-t, hiszen ezen kívül ezernyi szál fűzi össze az oroszokat más területeken is, és számíthat Putyin is az ellenreakciókra a nála erősebb és integrált államok részéről.
Ukrajna. Azt írod, hogy Ukrajnának is vannak kötelezettségei, és ezeket teljesíteni kell. Itt is az látható, hogy Putyin a gazdasági kapcsolatokat nem korrekt módon kezeli. Ukrajna jövőbeni eu-hoz való csatlakozását látva Putyin látványos engedményeket és pénzt adott Ukrajnának a hozzá való kötődés reményében, majd látván, hogy ez nem jön be, brutálisan megemelte az ukrajnának szállított árat, ha jól emlékszem 260 körüliről 430 körülire.Ilyen nemtelen eszközök nem illenek bele a mai világrendbe, mely kialakította globális szabályrendszerét.
Kérdezed:"Putyin nem indíthat el politikai lavinát? Nem! Te írod, hogy mennyire igaza van az országa érdekeiben eljárni. Ám a vélt országérdek az eszközeit tekintve egyben a környező országok biztonságát fenyegeti, kialakult gazdaságának lerombolását, az ottani társadalom szétesését jelenti. Lásd. pl. a balti államok veszélyét.
Ami Marx Károlyt illeti, ahogyan én gondolom:
Marx a kommunizmus teoretikusa volt, közgazdász és filozófus, aki törvényszerűségeket írt, melyek be is igazolódtak a történelem során.
Napjainkban és nálunk munkásságának elismerése a szocialista rendszer elismerését is jelenti, és miután ez nálunk nem sikkes felfogás, Marxot is, mint gondolkodót nem illik méltatni és elismerni.
Ezzel nem lehet egyetérteni, mert Marx képviselt egy iskolát, annak tanait lehet elismerni és cáfolni, de mint minden irányzatot, el kell fogadni, mint egyfajta tudományt.
Végül a monopolkapitalizmusról.
Azt tudjuk, hogy az egészséges szabadversenyes kapitalizmus során jött létre a "nagy hal megeszi a kishalakat" következtében, működésének központjában nem a tisztességes profit termelése áll, hanem az extra profit hajhászása.
Létezésük - sajnos - meghatározza a világ sorsát, hogy terjeszkedésük érdekében háborúkat robbantanak ki, gazdasági hatalmuk erősítése érdekében egyre kevesebb jut a javakból a többségnek, nyílik az olló a jövedelmekben, összefonódások jönnek létre gazdasági hatalmuknál fogva a politikai hatalommal, mely elképesztő társadalmi igazságtalanságokba torkollik.
Azt figyelem a világban való szinte rendszeres tüntetések során, hogy a fentiek következtében
olyan egységes ellenállás következik be a világ országai között, mely a monopolkapitalizmus fennmaradását veszélyezteti.
Rodi! Ezek csak az én földhözragadt, laikus gondolataim, nincs különösebb értéke az elmondottaknak, remélem, nem is vártad tőlem.
@Mariann19:
lementettem abba .docx-be amit erre a célra nyitottam...közelítesz ahhoz amit szeretnék tőled hallani, ha felülvizsgálod a sajátodat, mégpedig ezt a legutolsót, akkor rájössz, hogy önmagadnak mondtál ellent az eszmefuttatásod két részében az első ben megkérdőjelezed az oroszok szuverenitását a másodikban világosan elemzed, hogy a monoplizmus a világ jelenlegi létformáját lerombolja és ezt nem lehet megakadályozni csak késleltetni

ha továbbelemzed ugyanezt az írásodat ukrajnáról érdekesebb dolgot is lehet írni: szvsz: egy pofátlan élősködő amely nem csinált semmit hanem mint fürdős kurva másoktól várja a jólétet vagy az oroszoktól vagy az atlantiaktól vagy mind a kettőtől egymás ellen kijáttszva őket

az árkérdést nem tartom negatívnak a jelenlegi világpiaci ár inkább közelít a 400-hoz mint a 260-hoz, ukrajna fizess vagy pukkaggy meg

nagyon fontos, ez a kettönk eszmecseréje mert szeretném a többi bloglakókat felébreszteni csipkejózsika álmukból és a sok téveszméből

brühüyyy
@Rodeo36:
Rodi!
Hol a búsba kérdőjeleztem meg az oroszok szuverenitását? Ellenkezőleg, Putyin teremti meg ennek a körülményeit, amikor beleavatkozik az eddig kialakult rendbe, zsaroló és hadi eszközöket vet be.
A másik. Amennyiben Ukrajna - szerinted - egy rajta élősködő parazita, akkor ennek megszüntetésére rendelkezésre állnak államközi szerződések, amelyek megszegése a szerződés szerint meghatározott következménnyel járnak, és a szerint járjon el.
Ne sajátítsa ki a Krímet, ne vonuljon fel tankokkal, viselkedjen úgy, ahogyan a nemzetközi szabályok szólnak.
Mint írtam, Ukrajnával nem ez a baja, hiszen eddig is baromi olcsón adta nekik a gázt, de miután Ukrajna inkább az eu-hoz akar tartotni, valamint Putyin egy eurázsiai nagyhatalomban gondolkozik, a másként gondolkozó Ukrajnát szankcionálja.
@Mariann19:
ez újfent érdekes...quod licet Iovi non licet bovi

a többi kis parázs

pontosan emiatt fentem élesre ezt a témát mert az jön ki -számomra 100000000000%-ra- hogy van akinek szabad valaminek a "szent" nevében a többieknek meg marad a kuss...hüccskihüccsbe

ezt nem tudom elfogadni

a demokrácia szent nevében ...soroljam e? hány országot csak úgy átgázoltak rajtuk mint teveszaron a karaván a sivatagban de ha a "feketeseggű" tesz egy ici picirt na kkor van...

mi bajuk Iránnal, senkit sohasem támadott meg de elküldte őket a búsba és nem is akarja őket látni...mit ártott Afganisztán az atlanti szent embereknek, meg Pakisztán amelyet drónoznak mint mikor a csirkepestist lángszóróval kezelik...soroljam?

kurvára csodálkoznak hogy India még nem dőlt a tédeik elé...Kínát meg ők tartják olyannak amilyen annyi pénzük van benne -meg a jövőjük- hogy meg sem merik érinteni

brühüyyy

persze akar egy másik állam szövetséget a tökei tele ,vannak a kergetőzéssel és sok álnok dumával...mindíg csak átbaszták a IIVH lezdetétől de kihasználták

most a Paribas fizet vagy nem bűntetést mert bankozott Iránnal vagy olyannal akinek viszonya van Iránnal

mi a fasz bajuk van Iránnal?
süti beállítások módosítása