Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.20. 11:25 Fabius

Kémkedünk, Béláim?!

Mennyivel szórakoztatóbb ez a mostani kormányváró időszak, mint a legutóbbi. Négy éve ilyenkor Kósa és Trubadúr Péter döntögette a forintot, most meg azon megy a találgatás, volt-e kompromittáló buziskodás, esetleg travikurvázás azon a bizonyos horvátországi nyaraláson, és kinek, mikor és mennyit kémkedett Kágébéla

kovács béla2.jpg

Mert úgy néz ki, Béla tényleg kémkedett, legalábbis a szakszolgálatok által bemutatott bizonyítékok a szocikat és az LMP-t meggyőzték erről. A mit, mikor és mennyit természetesen hétpecsétes titok, ahogy az már csak szokás a magyar politikai néphagyományban. Ám a jelek szerint a szakszolgálatok nem csak Kovácson, de Molnáron és Ingyencsabin is rajta voltak, hacsaknem egy önkéntes blikkriporter csípett el valami kompromittálót a kebelbarátokról. Vaaaagy, Molnár maga agyalt ki valami "érdekfeszítőt"', amitől azt reméli együttérzést csikarhat ki a közvéleményből. 

Vona Gábor és a Jobbik viszont nincs ennyire szerencsés helyzetben. 

A Kágébéla ügy elhozta Vona számára a jelentéktelenné válás keserű pillanatát. A háttérből elsunnyogó KáGéBé érdekesebb, mint a pártvezetés sajtó előtti magyarázkodása, a mikrofont is elkapkodó újságírók hátáról verődött vissza Vona pityergés határos hangja: kíváncsi még valaki a válaszomra?!  A rossz hír az, kedves Gábor, a magyarázkodás szemmel láthatóan nem érdekel senkit, a megalapozottnak talált vádak és az azóta megjelent új infók - külföldi szolgálatok is rajta voltak Kovácson - annál inkább. Úgy látszik az elmúlt ciklus pincsiskedéseiért kijáró kegyelmi időszak véget ért, a Jobbik is kénytelen beleállni abban a pöcegödörbe amit itthon politikának hívnak. Pech, hogy mindjárt nyakig el is merül, mert a kémvád és hazaárulás buli még ebben a kloákatengerben sem hétköznapi dolog. 

Ahogy az sem mondható hétköznapinak, ha egy magyar képviselő egy idegen nagyhatalom nyílt lobbistájaként működik, amíg itthon a többiek a nemleszünkgyarmatot nyomatják végtelenített szalagról békemenetelés közben. 

Márpedig Kovácsról a remek orosz titkosszolgálati múlttal - is - rendelkező Dugin mondta: ő az Eurázsiai Unió legnagyobb lobbistája. Ezek szerint meg ugye nem minden gyarmatosodással van baj, és a Jobbik sem utál minden Uniót. Nem tudom az egykori Szovjet Unióval hogy állnak éppen, de Vona lelkesen fényes gombszemeit látva, és bűbájos szövegét hallgatva tegnap Olgánál nem sok kétsége maradt senkinek: a szocializmust feltámasztják, ha rajtuk múlik. 

 

 

238 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr356184140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Béla 17 pillanata 2014.05.20. 18:16:27

Otto von Stirlitz legújabb kalandjai. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vona igazából drogmámorban tomboló amerikaiakkal beszélt telefonon?

Naná, hogy az online népművészeket is megihlette Vona Gábor élő adásban lefolytatott telefonbeszélgetése Vlagyimir Putyinnal.

cink.hu/vona-igazabol-drogmamorban-tombolo-amerikaiakkal-besze-1578888460
és akkó' mivan? a fidesz már olyan vén, hogy legalább az "F"-et ki kellene cserélni benne, a "D" is hamis az esz az rendben lenne mert mindent esz...ha nem aggyák elloptya

kijafaszt érdekel egy újabb gumicsont vagy a gumicsont és a csontvázak kombinéja?

esetleg bugyi?

és milyen szaros és kibaszott unalmas ez az egész putyinnyátokmegmár és a kádéempé helyére kellene valami más szentfazék kevesebb vadásszal és kevesebb lukas fogamzásgátlóval

a zelempé is olyan szép, hogy csak festeni lehet szebbet

a maszop meg hát ki akar várni csak még azt nem tuggya mit
a hírcsárda kutyafaszaehhez képest

és az Anonimus-t igazoltattya a TEK a Városligetben

brühüyyy

szép vidám dili bolondok hajóján sok bolond a bolond lukból bolond szél fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú de mennyire
@ausländer Sipi: télleg jó. gondolom, az anno az orosz mikroelektronikát felemlegető viccre alapozták.

www.facebook.com/viccekzenek/posts/124279057725607
Fab és egy igazi kém, pont úgy "reagál" mint Béci a sajtótájékoztatón.:) Ne röhögtess már.
A lényeg továbbra is TGM írásában van a többi pedig gumicsont, ahogy már Rodeo is leírta korábban.

Azt hittem már olvastad.

Az ellenzékiség kriminalizálása a diktatúra nyitánya.

"Kovács tökéletesen alkalmatlan arra, hogy orosz kém legyen – hiszen az őt Oroszországhoz és az orosz politikához fűző szálak bevallottak, föltűnőek és közismertek. Ha valaki, ő aztán biztos, hogy NEM orosz kém. Ha vannak a magyarországi politikában orosz kémek, nekik nyilván skandináv vagy dél-amerikai kapcsolataik vannak: legalább tudják valamiről tájékoztatni orosz megbízóikat. Miről tudná Kovács Béla európai képviselő informálni a KGB-t (maradjunk a jól bevált régi rövidítésnél)? Arról, hogy mi újság Moszkvában? Vagy arról, hogy hogy működik Brüsszelben a moszkvai kormányszervek által koordinált és szponzorált orosz lobbi?

Nem arról van itt szó, hogy Béla orosz kém-e (nyilvánvalóan nem az, még a „kém” és „ügynök” szavak leghomályosabb, leglazább, legtágabb értelmezése szerint se: hiszen az „ügynök” titkos ügynök, és hol volt itt bármiféle titok?), hanem arról, hogy a haldokló polgári demokrácia alapvető elveit, jogszokásait, ésszerű mentalitásmodelljeit boldogan sutba vágja (majdnem) mindenki. Pillanatnyi – ráadásul képzelt – előnyök kedvéért, amelyekből maradandó hátrányok lesznek.

hvg.hu/velemeny/20140519_TGM_Bela_a_kem
na megneztem a vona-videot

"de Vona lelkesen fényes gombszemeit látva, és bűbájos szövegét hallgatva tegnap Olgánál nem sok kétsége maradt senkinek: a szocializmust feltámasztják, ha rajtuk múlik."

nemzeti szocializmus ez, bakker...
vona es ajobbik gyakorlatilag nyiltan fel akarjak szamolni a demokraciat es be akarnak csatlakozni az orosz blokkba, visszahozva a diktaturat, amiben ok akarnak lenni az illuzorikus hatalommal biro kesztyubabok akiknek putyin keze van a seggeben...

szoval a jobbik akar az uj kunbelak, biszkubelak generacioja lenni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te se siess úgy védművet építeni béla köré. mert ugye ebből még bármi lehet, lehet hülyeség, de lehet végbéla.
@Rodeo36: Figyuzz majd oda. Vasárnap EP választás, utána Béla "ügyével" is ennyi fog történni. :)

scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1619344_637045779706409_3539289707416624838_n.jpg
@parti_giano: Én nem akarok építeni védművet. Ő is csak egy politikus a sok közül, de most komolyan szerinted pont egy ilyen ember kellene a ruszkiknak "titkos ügynöknek", aki épp, hogy azon a téren nem titkos, amiben működnie kéne? :)

Amúgy semmilyen bizonyíték nem lett ám bemutatva a bizottsági ülésen, csak hogy tudj róla te is. :)

alfahir.hu/bizonyitek_nincs_de_kemugy_van

youtu.be/5RVlAwzA8W8
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem. ez nemzetközi játszma, itt nem lehet besöpörni az ügyet a matyó szönyeg alá.
@parti_giano: de lehet itthon tartani az ügyet, majd egészségügyi okokra hivatkozva érdemei elismerése mellett más fontos beosztásba kerül a Béla, ha már nosztalgiázunk az átkososról. Ha nem megy ki, kisebb a nemzetközi figyelem is, na mibe, hogy Gabika valami hasonlót fog lépni? ;)

@ausländer Sipi: ez régóta nem volt kérdés
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a kémügy az nem egy bajai videóhamisítás, s nem egy osztrák bankszámla sztori. másrészt, ebben a nemzetközi helyzetben, ahol nem a legjobb mo respektje (pedig plakátokon követelik), kimondottan ütőkártyaként használhatják.
van egy olyan gondolatom, hogy ez igazából nem a jobbik ellen szól, hanem orbánnak dugták az orra alá, "vegyél vissza" hozzáfűzéssel. ezt itthon meg ő a jobbik ellen használja.
@parti_giano: Amúgy mióta nevezhető országnak vagy hazának egy európai intézmény? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Van abban valami gyönyörű, hogy egyre közelebb kerültök TGM-hez, pontosabban fordítva.
Ma már negyedszerre másolod ide.
@Orica Középföldi: Ez amiatt van, nehogy jöjjön szőr és megint obégatni kezdjen arról hogy milyen szörnyű helyekről és emberektől idézek. :)
Katasztrofális volt Vona a kálmánolgában... totális homály, ami a nemzetközi gazdasági, politikai, katonai erőviszonyokat illeti... meg a törökök??? picsába jönnek ide a törökök... meg ez a "még a KGB is emberségesebb volt mint Brüsszel", na hagyjál már...

ennél csak az a rosszabb, ha tudja, hogy égbekiáltó ökörségeket hord egymásra, de cinikusan nyomja a dumát, mert tudja, hogy a sok magyar birkának ez kell.

Egyetlen pozitívum volt, hogy már nem akar az EU-ból kilépni, lehet, hogy közben rájött, hogy nincs hova.
@parti_giano: Kb. itt tartunk és van aki még komolyan is veszi. :)

youtu.be/YBosVmOOdxU
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Rosszul idéztél. Nem a KGB-ről volt szó. A lényeg amúgy nem ez, hanem, hogy a szektATV is feladta már a bojkottot. Tudod mit jelent ez? ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a törökök!!!
azon én is jót röhögtem
Vona Gábor "Hello, Putin!" pólóban - frappáns videó arról, hogy mi mozgatja a szélsőjobbot

Bár az európai szélsőjobbos pártok nemzetinek vallják magukat, sokkal inkább a Kreml érdekeit képviselik - állítják egy oktató jellegű animációs filmben, amellyel az EU egységét pártolókat próbálják szavazásra bírni.

hvg.hu/vilag/20140520_Vona_Gabor_Hello_Putin_poloban__frappans
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

persze...gumicsont és fing

brühüyyy

majd elmúlik, a következő izé már a fiókban legfelűl van, csak ki kell rántani

ugye 25-én bármi lehet, még az is, hogy a fidesz nem kerül be...bármi okból

én arra adnék egy rohadt almát
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @Kiállá: az új jobbikos tanmese szerint dugovics titusz csak egy baráti ölelésre kapta el a törököt, majd megbotlottak, azért estek le a bástyáról.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Igazad van. Bevallom, néha az interjú megtekintése közben letiltott az agykérgem.

Az eszmefuttatás a németekről az oroszokról és a törökökről egészen szürreális volt.

Hogy hova a faszomba lépnénk ki, ha kilépnénk, és főleg miért, továbbá, ha már üzlet, akkor miért nem GAZDAG országokkal akarunk üzletelni, számomra rejtély.

A legjobb, a "mosogatni megyünk Londonba!" meg direkt demagóg és kibaszott cinikus. Nyilván jobb volna, ha mosogatni se mehetnénk Londonba. Egyébként rengetegen tanulnak már EU-s országokban, és nem mosogatni fognak. De ti ennek nem örültök, hanem a szátokat húzgáljátok.

Itt egy cikk, hogy sajnos a következő száz évben is az USA fogja fingani a passzátszelet, jó szórakozást:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fnol.hu%2Fgazdasag%2Fa-dollar-csapdajaban-1462427&ei=oTZ7U6WpBufpygPc04DACg&usg=AFQjCNFZbkr4c5o4fV1FxlyNKBU4SSsbUg&bvm=bv.67229260,d.bGQ&cad=rja

Tényleg próbáld megérteni a cikket, egész új látóhatárokat fogsz megpillantani.
Nyomi jobbikosoknak szeretettel ajánlom azt a kis szemléltetést, amikor páran kórusban szvalják nekik a következőt:
HAZAÁRULÓK!
HAZAÁRULÓK!
HAZAÁRULÓK!

Jó, lehet pár RUSZKICSICSKA is benne, kreatív elemként.
@parti_giano: de a mongolokkal miért nem barátkozunk, ők is olyan sok jót tettek a magyarokkal annak idején?
+ legalább az is keleten van

vagy ők már túl sárgák ehhez? :))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"...majd egészségügyi okokra hivatkozva érdemei elismerése mellett más fontos beosztásba kerül a Béla,..."

Az a baj, hogy ha ő hozza a lóvét, akkor ő rendeli a zenét is. (Vagy akinek a pénzét hozza.) Bár valószínűleg ezek után Putyinék parkoltatják ezt az embert és átcsoportosítják az erőiket egy másik lobbistára, valamelyik hasonszőrű k.európai széljobb pártban. Ennek pedig hatása lesz a Jobbik anyagi helyzetére is, annak meg a Jobbik politikai sikerességére.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ha a világ a feje tetejére áll, a dollár akkor is a nemzetközi pénzügyi rendszer központi eleme marad. Minél nagyobb az igény biztonságos és likvid pénzügyi eszközök iránt, s minél kisebb az egyéb szóba jöhető kínálat, annál jobb a dollárnak."

Ez a hét vicce volt. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te Angyal, azért ha egy kicsit belegondolsz, érdekesen forognak a világ kerekei, nem?

Csak képzelj bele, ezelőtt két évvel még bőszen komcsizni kellett és árvalányhajazni, manapság pedig nem győzöd a volt Szovjetunió érdemeit sorolgatni.

Ha Rodeo fél-keresztapád hozzájárul, én mint a másik fél-keresztapád javaslom, hogy a napraforgót okvetlenül vedd fel a nevedbe, ez egyrészt üde színfoltként hatna, másképp jól kifejezné az itteni tevékenységedet.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egyébként a Jobbik pont a folyamatos, teljesen agyatlan, ráadásul nyilvánvalóan hazug EU-ellenes uszítás miatt nem verte már rég le a fideszt meg a maszopot.

Tudod, elég sok család fia pizzafutár Londonban, meg lánya bébiszitter Hollandiában, meg tanul Bécsben, vagy épp neki magának kell negyven évesen elmenni megdonáldszot takarítani Berlinbe jobb híján, és emiatt a szavazófülkében az utolsó pillanatban megremeg a toll a kézben, hátha tényleg akkora faszok vagytok, hogy kiléptetnétek Magyarországot az EU-ból a Zónába.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát igen a saját kutyánk konteója az tuti szentírás de a másé az hülyeség. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ennek a fele sem igaz, de hát neked is egyszerűbb a szokások mantrák mentén haladni, mint megismerni a valós szándékaikat és nyilatkozataikat.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te nyilván jenben meg rubelben tartanád a lottóötösödet.

"Gábriel, menj te a picsába!"

Beszarok rajtatok, komolyan. :DDD
@parti_giano: Ja viktor meg múltkor kiesett az izraeli kémrepcsiből de a TEK elkapta. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tehát a valós szándékok és nyilatkozatok egész mások, csak a médián átszűrődő LÁTSZAT az, hogy a ruszkik meg az arabok seggét nyaljátok, az EU-ra meg fújtok, és nem lehetetlen, hogy kiléptetnétek az országot.

Kurva gyorsan cseréljetek:

Szóvivőt
Marketingest
Sajtóst
Kampánymenedzsert.

Szívesen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem nem az általad felsoroltakat kellene cserélni. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Egyszer ha ráérsz megmutatod majd a térképen az "uniós intézmények" nevezetű országot, ami neked is a hazád? Vagy csak szimplán te is beálltál már viktor mögé a sorba, akinek szintén ezek a hivatalok jelentik a magyar hazát? :)
hmmm

Felmentették Molnár Gyuláékat

Molnár Gyula szocialista és Lakos Imre volt szabad demokrata politikus gyanús XI. kerületi ingatlaneladásában ítélt a Kúria.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F05%2F20%2Feldol-hogy-ulnie-kell-e-molnar-gyulanak%2F
@Orica Középföldi: Na jó meg azért mert akkor talán te is elolvasod és elkezdesz gondolkodni az összefüggéseken. :)
@Orica Középföldi: pont ezt akartam írni... meg az egyre gyakoribb "rendszerkritikus/anarchista/inkább szélsőbalos" szájtok linkelése... milyen brainstorming lehet a hedkvóteren... bár én inkább "szellemi guberálásnak" nevezném:-)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A lényeg amúgy nem ez, hanem,..."

Nem-csokis-szájú sk guberáló... neked a lényeg, hogy lefele és ne felfele mozgasd a villámzárat reggelente slozi előtt... tgm-en ne törd a fejed...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" mert akkor talán te is elolvasod és elkezdesz gondolkodni az összefüggéseken. :)"

Nem tűnt fel, hogy nem egyforma az ízlésünk?
@Sir Bates dö Hól: "bár én inkább szellemi guberálásnak nevezném..."

Ezért olvaslak rendszeresen téged is. :)
Hehe!
De jó, hogy nem látom Gábris "munkásságát". :)
Csak a válaszokat. :(

Mindennapi trollunkat add meg nekünk, ma!
Láttam, tennap szonár próbálta feltárni a mélység titkát. :)))
Ki lesz a mai kiválasztott?
Aki leghamarabb megláttya címlapon? :D
@Sir Bates dö Hól: "tgm-en ne törd a fejed..."

Azon inkább neked kellene. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Moszkvába még senki nem akart manapság kimenni (önként) melózni?
Meg kéne lepődnöm? Ecceri jobbikosok se a GUM áruházból öltözködnek, pedig....
@Marcellusca:
Te sem fijjam bluetooth?
Ugye, mennyivel olvasmányosabb gabris majomságai és idehányásai nélkül a blog! :)
fideszjobbik és a putyini szimbiózis:

paks, eu ellenesség, tőke ellenesség, bank ellenesség, ballib ellenesség, kisebbség ellenesség, meleg ellenesség, média bedarálás,
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: riposztjaid élményszámba mennek... nem sziporkázó humoruk okán... csak örül a lelkem, hogy kezded meghaladni a dns-kódolt funkcionális analfabétizmusod...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ugye neked nem kell magyaráznom, hogy ki rendelte a cikket?

a többi teljesen érdektelen...süket duma

a BBC élő adásában (nem egyben többen) ahol a világ vezető országainak különféle képviselői csücsültek 2007-2014 között, azok mást mondtak és meg is indokolták

igaz, azok tényleges gazdaságirányítók és nem dumfrancik baksisért

brühüyyy

bocs...de messzemenően nem értek ezzel -sem- egyet

semmi személyes csakis üzlet
@Sir Bates dö Hól: Egybites jobbertől még ez is sok nem? ;)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
boli...ugye nem vagy -legalább te nem- ilyen?

kérdésem: miért keresik hiába a GUM-ban is azt amit máshol a szemétbe dobálnak mert túltermelés és hulladék meg seljt? vagy neaggyisten kísérleti gyártmány amit ingyen kapott az eladó

te -remélem-jobban fel vagy készűlve gazdaságból és nem ilyen sekélyesen ahogy itt "sziporkázol" vigyázz a szalmakazalra a Lajta partján nem lesz miben aludnod

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
még egy kérdésecske: miért nem lehet a világ fekete seggű része egyenlő és azonos jogokkal a szabadpiacon?

én Mariann-nak írák valamit ő meg hallgat

és te?

brühüyyy

csakis demokratikus alapon?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a nagy egyenlőségben Szudánból (mindegy hogy észak vagy dél) miért viszik el az olajat a világpiaci árának töredékéért? és ugyanaz az aranyra is vonatkozik amikor 1650 dollár punciája a világpiacon akkor 32!!!!!!!!!!!!! dollárt fizetnek neki punciánként

ezt szabadkereskedelemnek nevezed vagy esetleg van más neve?

brühüyyy
Ezen a mondaton azért jót röhögtem:
"Mert úgy néz ki, Béla tényleg kémkedett, legalábbis a szakszolgálatok által bemutatott bizonyítékok a szocikat és az LMP-t meggyőzték erről. "

Teccik érteni, majd a szocik meg az elempé eldönti, mi van. :)

A szolgalelkűség ezennel új szobrot kapott.
Nagyot bakizott az életfogytig tartó börtönt védő Fidesz

A Fidesz máris nekiment az EU-nak és a szocialistáknak a tényleges életfogytiglani börtönbüntetés (tész) ügyében született keddi döntés miatt. Csakhogy a tész ügyében született ítélethez az EU-nak semmi köze.

hvg.hu/itthon/20140520_Nagyot_bakizott_az_eletfogytig_tarto_bort
Orbán Viktornak az ukrajnai magyar kisebbségről tett kijelentéséről, a paksi bővítésről, és Vlagyimir Putyinhoz fűződő kapcsolatáról cikkezik a külföldi sajtó.

hvg.hu/vilag/20140520_Orban_nem_bolond__rolunk_ir_a_kulfoldi_s
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá..................................................................................................................................................................

Bayer, Szaniszló, Melocco is oktatnak a "magyar néptanító" szakon

A Kőrösi Csoma Sándor Magyar Egyetem "magyar néptanító" elnevezéssel, már akkreditált képzés keretében is oktathat saját közlése szerint. A 10 hallgató olyan órákra járhat, mint magyar ember- és örökléstan, magyar írás- és nyelvtörténet, magyar néplélektan, ősi magyar hitvilág, nemzettudat.

hvg.hu/itthon/20140520_Bayer_Szaniszlo_Melocco_is_oktatnak_a_mag
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Cikkez, mégpedig többnyire pozitívan. Ajjaj. Megint magatokra maradtok? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Van aki ilyesmit tanul, és van, aki genderizmust. :P
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hogy ez mekkora tévedés.......brühüyyy

a BLOOMBERG minapi hosszas elemzésének eredményeképpen (készített és publikált) a feasibility study azt hozta ki, hogy az északamerikai (kanadai/usa) palagáz semmilyen módon nem éri meg még azokban az országokban sem ahol kibányásszák

sajnálom, hogy ellent kell mongyak neked is

a Bloomberg az olyan meghatározó gazdasági tényező és elemző akit nem szokás felűlírni mert akkor borzalmak derűlnek ki, rájuk boríttya az érveit számokkal több ezer oldalon át

nem érdemes próbálkozni velük
egy olaj üzletet azért nem tudtam megkötni, mert amikor én -telefonon- megkaptam az adatokat a tankhajóról aminek rakománya eladó volt addigra eladták és én nem tudhattam csak a bloomberg (üzleti partnerem a Bloomberg bejegyzett partnere és kapja a bennfentest...

kár óbégatni

szerencsétlen putyin ellenesek

nekem nem barátom, nem rokonom nem szeretőm a putyin, de azt tudni kell róla, a világ közel 1/6-nak elnöke és 150 milliónál több emberi erő van a kezében

ez nem sok...de valami

hacsak nem akarják a demokraták lebombázni mjint Izrael Iránt aki sohasem támadott meg senkit az utóbbi 3000 évben

brühüyhyy

Lenin aszt ajánlotta tanulni nagyon hasznos
Szemünk láttára születik az új pallasz athéné!... a mindent überelő komment...

"Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu2014-05-20 14:36:41

@Rodeo36: Az ilyen csacskaságokról már nem is beszélve. :)

hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_20/Az-amerikai-gaz-ketszer-annyiba-fog-kerulni-Europanak-mint-az-orosz-5367/"

S a link, mely mindent megmagyaráz, kérlelhetetlen logikával, s tények sorát felvonultatva:
"Ma, 13:58

Az amerikai gáz kétszer annyiba fog kerülni Európának, mint az orosz

© Fotó: Flickr.com/Beyond Coal and Gas/cc-by-sa 3.0

A gáz ára, amelyet az USA szállíthat Európának, másfélszer-kétszer drágább lesz, mint az orosz – jelentette ki Alekszandr Novák, Oroszország energetikai minisztere.

Márciusban Washington kifejezte készségét, hogy jelentősen növeli a palagáz szállítását Európába, hogy csökkentse az orosz szállítók dominanciáját,. Ez fedezi az európai szükségletek negyedét.

Novák kifejtette véleményét, hogy az amerikai gáz nem veszélyezteti Oroszország pozicióit."

Engem meggyőzött novák indoklása...
@Sir Bates dö Hól:
kedves dö Hól a sírban aki bates

ha ilyen információk alapján lottóznál, sohasem nyernél

az északamerikai palagáz a következő 25 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! évben nem lesz kibányászható és nem lesz kikötyő amely fogadni tuggya a kikötő kiépítésének kölcsége (Bloomberg adat) 2,3 trillio dollár és akkor csak 4 kikötőről beszélünk ahonnan el kellene szállítani de mint fing nem érkezik célba

egyébként jól vagy?

nembaj érezd magad jól és jó egészséget ne vitatkozz a Bloomberg-gel az árt a szépségednek is

brühühüyyyyyy
Fabius, nem szívesen védelem a Jobbik politikusát, de szerintem aránytévesztés forog fenn.

A bizonyítékok csak állítólag léteznek. Az ügy komolyságáról az érintett is csak a Magyar Nemzetből értesül (WTF).

Sokkal inkább tűnik úgy, hogy a FIDESZ tárgyi vita (lévén nincs ideológiai különbség) helyett inkább ilyen lószarral keni össze a közeljövő legnépszerűbb ellenzéki pártját (szép új világ).

Amúgy üdvözlöm a "Tahótlanítok" gombot. Sokkal jobb lett a kommentbox!!
Végre nem Hitler és nem a visítva röhögő spanyol. A tökös orosz elnök főszereplésével készült óriási mémvideó, minden másodperce arany. Kovács Kágébéla Béla bukása végleg betette az ajtót, nem lennék szívesen Vona Gáborék helyében. Nevettetek ma már? Fogtok!

cink.hu/putyin-elnok-kimeletlenul-kiosztotta-a-szerencsetlen-jo-1578923079
ööö, mit is írtam nem is olyan rég?

Kovács Béla kórházba került

A kémügyes jobbikosnak mellkasi fájdalmai lettek

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F05%2F20%2Fjobbik%2F
@Rodeo36: "Lenin aszt ajánlotta tanulni nagyon hasznos "
Két szín alatt misézel?...:-)
aki nem válaszol az kiírja magát a kultúremberek sorából

brühüyyy
@Rodeo36: akkor válaszolok. a palagáz nagyanyám szerint is szar, bár lehet, hogy asszondta a tetőt nézve, gáz ez a pala. már nem emlékszem.
@parti_giano:

Kolosit neves társadalomtudósnak nevezni, barokkos túlzás.
@Habakuk999:
nem akar kinyílni mijafaszez?

brühüyyy
szóval felejim? bedzsuváztatok

vagy?

brühüyyy
@parti_giano: nem rossz az, csak környezetszennyező egy kicsit.
Itt egy jelentés az európai bányászatának következményeiről:
www.mtvsz.hu/dynamic/energia_klima/mtvsz_palagaz_jelentes_magyar.pdf

Az USA év végére elkezdi a szállításukat Angliába.

Náluk működik ezerrel a palagáz-kitermelés, soha nem voltak zöldek, a világ egyik legnagyobb szennyezője versenyben Kínával és tán Indiával.

Programjuk is van a palagáz technológia exportjára, a tanulmányban linket is találsz hozzá.
@Orica Középföldi: meg ugye haragos is a tankönyvbiznic érintettség okán. ha így folytatja, simán csak szocilógus lesz orbánék szemében.
Ez az fabius!
Toljad csak a fidesz szekerét!:))
@Rodeo36: ft cikk, lehet, hogy regisztrációhoz kötött, de minek másoljam be az egész cikket?
Hosszú.
@Habakuk999: haba, én a palagázhoz hülye vagyok. csak nem szerettem volna, ha rodi kizár engem fidel castro társaságából.
@Egyallampolgar: "A bizonyítékok csak állítólag léteznek. "

Cica, a kémelhárítást ne keverd össze a valóságsóval.
@Habakuk999:
mit akarc bizonyítani?

brühüyyy
kackacmiaúúúúúúúúúúúúúúúúú
@Habakuk999:
jéééééééééééé

nem vagyok egyedűl?

pusszantlak kuki

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Arisztótelész is ugyanazt ajánlotta

brühüyyy
@parti_giano: Ez jó tanulmány, az igaz egy kicsit erősen zöld szemmel nézve.

Az USA lng exportjának nagy része Ázsiába megy, - Japán, India -, Európa nem akar környezetszennyező palagázt, így ha tetszik, ha nem, maradnak az oroszok. (Vagy az arabok, ha egyszer megnyugodnának már )

Szóval a Rodeo-féle változat is erős túlzás, de a Gazprom bojkottálása se alternatíva.
eddig szimpatizáltam Fidesszel.végül is ők küldték kb 20 évre politikai pöcegödörbe a nemzetidegen judeobolsi söpredéket. de amit most művelnek a Jobbikkal nálam elérte hogy véglegesen elforduljak tőlük
@Rodeo36: semmit se akarok bizonyítani, csak idéztem egy cikket palagáz-ügyből kifolyólag.
@Habakuk999:
ez hülyeség

tudod e miért?

nem? kár
brühüyyy
@parti_giano: Basszus, Fidel él még?
Húúúú, halvány gőzöm sincs róla, ennyire setét nem lehetek:(
Ha eltekintünk a kémkedéstől, akkor is egy hatalmas paradoxont találunk!
A Jobbik akik idáig legszívesebben halomra ölték volna a kommunistákat, a kommunistákkal krokettálnak! 2014. Október 23.-án ki lesz a Jobbik díszvendége, Igen Putyin!!!
Idáig jutott a jobbik?
@Rodeo36: High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights. www.ft.com/cms/s/0/b943b2c4-b8ed-11e3-98c5-00144feabdc0.html#ixzz32GTsmxGm

Reverse flow” pumps have also been installed that allow gas to be pumped west to east. Germany’s RWE and Polish state company PGNiG supplied small volumes of gas to Ukraine in this way last year, and talks are under way to provide Ukraine with gas from Slovakia as well.
Such infrastructure is of little help to countries almost totally reliant on Russia, such as the Baltic states. They, too, have attempted to diversify. Lithuania has built a $330m floating liquefied natural gas (LNG) import terminal that will start working by the end of the year. Poland is also due to complete a large LNG terminal this year.
Such ventures reflect the hope that Europe might be able to replace some Russian gas with LNG imports. But this would mean a big change in current trends. Europe was badly hurt by the 2011 Fukushima nuclear disaster, which led Japan to swap to gas-fired power generation and signalled a move of LNG cargoes from Europe to Asia. Last year, Europe’s net imports of LNG were about 48 bcm, the lowest since 2004, and well below the 90 bcm peak in 2011, according to BG Group.
If Europe wants more LNG, it will have to pay for it. The continent spends about $11 per million British thermal units for gas, while in Asia, LNG fetches about $15 per mBTU.
“LNG is not a particularly cheap insurance policy,” says Howard Rogers, director of gas research at the Oxford Institute for Energy Studies.
Upward pressure on price could be mitigated by an improving supply picture, however. Wood Mackenzie, the consultancy, says 150 bcm of LNG production capacity is being built globally, and not all will go to Asia.
In particular, substantial LNG exports from the US would make European consumers drool. Cheniere, which is building an LNG export terminal in Louisiana, has committed some cargoes to Asia but also struck deals with European companies such as BG and Centrica of the UK.
The US could emerge as a big exporter of LNG. About 28 export projects have been proposed there, with more than 350 bcm of capacity, but most estimates suggest a fraction of those will be built. BG says roughly 90 bcm of export capacity will be in place in the US by 2025. The expectation is most of that will go to Asia.
Europe could try to replicate the success of the US shale boom and develop its unconventional gas reserves. But progress has been slow: some countries, such as France and Bulgaria, have banned hydraulic fracturing processes, and while countries such as the UK are eager to exploit shale reserves, public opposition is strong. In Poland, thought to have enormous reserves, drilling results been discouraging, and some companies have given up.
Meanwhile, reducing demand would cut Europe’s gas imports. Building more renewable generating capacity would have a similar effect. However, the eurozone crisis and concerns about rising energy costs have triggered a rethink of the cost of renewable subsidies, and several EU countries are paring back their support. That will slow the construction of wind farms and solar parks.
For analysts at Bernstein Research, all this leads to one clear conclusion. ”We continue to believe Gazprom’s most profitable market is safe,” they wrote in a recent report. “Like it or not, Europe is stuck with Russian gas.”

Elnézést, de Rodeo hadd olvasson
Horvátország udvarol az oroszoknak
Az EU-s szankciók ellenére Horvátország külön alkura készül a reménybeli ingatlanbefektetőkért.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_orszag_fekszik_le_az_oroszoknak.581523.html
@Habakuk999: de mondják, az öreg che szelleme is ott vibrál az örök palagázmezők felett.
hopp-hopp-hoppál... mindig találnak valakit, aki bevállalja a bevállalhatatlant? nem, ne mondjátok, ennyire nen kellhet a korpapénz.

​Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz, mert Bajnai megosztott egy posztot

cink.hu/sajtotajekoztatot-tartott-a-fidesz-mert-bajnai-megosz-1578935937
@Habakuk999:
faszom...nem olvasom...baromság

brühüyyy
védd meg ha tudod

gumicsont
@ephart:

Fiú, ne tedd! ne tégy semmi visszavonhatatlant! Annyi minden szép van még a világon, neked is lesznek még szebb napjaid! Nem lehetsz ennyire elkeseredve! Hiszen mi lesz velük nélküled...?

Azért abba nyugodj bele, hogy itt a lőtéri kutyát nem érdekli, ki felé fordulsz. (Persze ha felfelé fordulnál, az talán számot tartana érdeklődésre, de igy....)
@Habakuk999:
ez egy baromság
és nem vitatkozom róla mert nem éri meg

szar

brühüyyy
@Exxit:

És mivel jön? Tankkal? És vissza is megy, vagy marad? Ha Vonáékon múlna, maradna, még ha csak ideiglenesen is :)))

Ha ezt 25 évvel ezelőtt mondta volna valaki, hogy a szélsőjobb visszasírja a hazánkban állomásozókat, rögtön a psychiátria telefonszámát kezdtem volna keresgélni.
@Rodeo36: Pedig a végkicsengése az, hogy az orosz gáznak nem igazi alternatívája az észak-amerikai palagáz.

Csak nem pont úgy, ahogy írtad.
@DarthVader: köszi a tanácsot állatka.aztán ne hisztiz amikor elolvasod a Jobbik szereplését az EU választás után
@Habakuk999:
olvasd el a Bloomberg-et ugyanerről

brühüyyy

ne kavard ...olvass
én próbáltam belelátni ebbe a tegnapi olga vona beszélgetésbe amit a poszt is, meg a linkelt cink is próbál láttatni, miszerint,
"olga ej de jól leleplezte, meg megette vonát, korábban kellett volna", de nem találom ezt a részt.
@DarthVader:
Így van!
Miközben oldaltó függően megy, hogy vajon KGBéla, tényleg kém vagy nem, addig szépen megfeledkeznek arról, hogy a szélsőjobb, hirtelen szélsőbal lett!!

Ennek az ügynek az igazán erős aspektusa, hogy Vona és Putyin nyálat cserélt, mint ahogy Brezsnyev, és Kádár!

Hogy mondta Hofi: Pénzért mindent szopok, nyalok gombot varrok!
Mennyi? 3-5 milla az ára a jobbikban egy alelnöki posztnak? Egy követhetetlen múltú kommunista ennyit fizet! ebből kiindulva egy cigány 2-300 000 forintért lehet egy város szervezet elnöke. Egy buzinak , aki vállalja is 500 000 megyei elnököt adnak? Izraeli állampolgárságú, zsidó: 20 milla????
És Gyurcsány, vajon 25 milláért lehet a Jobbik alelnöke? :)

Ezzel, ha a Fidesz borította ki a bilit, ha nem a Jobbik szépen belesüllyedt a magyar politikába.
Ezek után nem kommunistázhatnak, mert ők csókolják pofán őket!
Megbüntetjük a politikusbűnözőket! Nosza hajrá, lássuk!!
Védjük a hazát! Melyiket, ezt vagy az Oroszt?
Utáljuk az Uniót, még nem tudjuk hogy az Európai uniót, vagy az Ázsiai uniót!
Nem vagyunk pénzéhesek! Ja, én meg a pápa vagyok!
Következesek vagyunk! Na ezt még ők se hiszik el magukról!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Erről, és úgy általában arról, hogy tégéemmel példálózol az jutott eszembe, hogy vajon mikor lesz cikk az alfahíren, barikádon meg a többin arról, felmentették Molnár Gyulát meg Lakost, vagyis éppen úgy megvalósult a haldokló polgári demokrácia alapelveinek sutbadobása, amire most hivatkozni teccetek a Kágébéla ügyben. Csak erről már jogerős ítélet is született a Kúrián, amíg Bélátok kivizsgálásra vár.

Szóval, kedves Géb, kíváncsian várjuk a most tégéemet hivatkozók véleményét erről az ügyről is...
Igazából semmi mondanivalóm a téma kapcsán, de azért leírom, csak hogy tudjátok: Szevasztopol a Krím-félsziget délnyugati részén, a Fekete-tenger partján helyezkedik el. Éghajlata enyhe. A téli középhőmérséklet 2,6 °C, a júliusi 22–24 °C.

Szevasztopol a 15. legnagyobb ukrán város és második a Krím-félszigeten Szimferopol után. A lakosság etnikai megoszlása: oroszok (71,6%), ukránok (22,4%), fehéroroszok (1,6%), tatárok (0,7%), krími tatárok (0,5%), örmények (0,3%), zsidók (0,3%), moldovánok/románok (0,2%) és azeriek (0,2%).

1784 és 1804 között az orosz Fekete-tengeri flotta központja volt. A Krími háború idején a török–brit–francia hadsereg ostrom alatt tartotta (1854. szeptember 25. – 1855. szeptember 8.). A párizsi béke értelmében a háború után demilitarizált övezet része, 1871-től ismét a hadiflotta támaszpontja.

Írjatok ti is minden poszthoz 600 statisztikai adattal, 48 évszámmal és mindenféle érdektelen, száraz tényekkel teletűzdelt kommenteket, így majd ti is nagyon értelmesnek, műveltnek és felkészültnek fogtok tűnni!
béláim a zúrban! csak halkan, de mindenképpen suttogva mondanám, találtam egy címlapot! talán magyarázat lehet bélánk kémkedésére... de psszzt!

bedo.hu/kepek/adat/muosz/1/0019.JPG
@Rodeo36: Olvastam, Konkrétan arról ír, olyan kurva occsó vót az ámerikánusoknál a palagáz a nagy bummban, hogy nem érte meg fejleszteni, így most tizedére estek vissza a beruházások ebben az ágazatban.

tegnap meg pont arról írt a Béomberg, hogy Európa 28 évig lenne képes ellátni saját magát palagázból, ha nem kényeskedne a környezetvédelem miatt.

Azt a sok sok trillió $-t nem láttam sehol.

De az is lehet, rossz Blomberget olvastam. A Financial Times is szar szerinted, nem vitatkozom, mert a hvg-t én is elfgultnak tartom.
@maxell az okoskodó birka: Én elnézést kértem a bemásolásom végén, csak Rodeonak másoltam, mert nem tutta megnyitni a linket.

Amúgy tök jó, ha időnként azt is megtudhatjuk, miről is jártatjuk a szánkat okoskodva.
legalább hetente egyszer.
Hat nap marad az élvezetekre.:)
@Habakuk999:
A palagáz már nem biznisz, most sokkal inkább az Zaire-Szudán-Egyiptom-Törökország-Bulgária olajvezeték (a Nagy Folytonos Globális Biztonság és Megbízhatóság Vezeték (NFGBMV)) sorsa a kérdéses!
@maxell az okoskodó birka: Fogadjunk, hogy azt se tudjuk így mindösszesen sem, hány afrikai ország is van jelenleg.

A neveikről nem s beszélve.
@Habakuk999:

Csak a magad nevében beszélj! Én pontosan tudom. Jómagam szerekesztettem is egy atlaszt, teljesen naprakész információkkal:

http:\maxell\foldrajz\atlaszok\Африка

Sajnos egyelőre csak lengyelül és bolgárul van meg, de már dolgozom a fordításon (sajnos most nincs rá időm, mert beiratkoztam egy tanfolyamra, hogy megszerezzem a 46-ik végzettségemet).
@maxell az okoskodó birka: "megszerezzem a 46-ik végzettségemet)." pedig nem engedünk a 48-ból! mindent bele, hajrá magyarország, hajrá maxell!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szarpofájú rühes ruszki pénzen magyarokat egymás ellen uszító utolsó gané!
A rühes fajtáddal együtt miért nem húztok már a ruszkikhoz?
MIÉRT NEM TAKARODTOK A FASZBA ALJAS HAZAÁRULÓK??
@maxell az okoskodó birka:
meg a nagymami szilvalekvárja

NMSZLKV

brühüyyy
@Rodeo36: erről jut eszembe, rodi! kidolgozhatnál valami ötletet arra, hogyan tudna nagyanyám gázt termelni a palatetőn?
@Fabius: Egyetértek veled. Most ki kell mondanunk, hogy a bíróság ártatlannak találta őket. Ha esetleg nem láttad volt egy TGM hírvita is, ami szintén tanulságos volt.

youtu.be/EEkJ594W7eY
@parti_giano: Esetleg ha több bablevest enne és kiülne oda? :)
@Rodeo36:
Rodi!
Holnap írom a választ.
Ma 20-ig adóbevallási határidő van. Érted?
@parti_giano: Nagy kő esett le a szívemről, hogy értetted a humort. :)
Ritka nagy hülyeség ez a kém ügy. Széegyenletes, hogy a FIDESZ kormány ennyire hajlandó kinyalni a nemzetközi ballib seggét. Lobbi tevékenység mindig is volt, lesz is. Kovács Béla havi négymilliós EU-s fizetéséből egy alkalommal nyugodtan áldozhatott pártja részére néhány milliót, álságos baromság azt kutatni, honnan volt erre pénze. Én megkérdezném: Bajnai, aki több száz milliót kapott a Soros nevű megbízójától, amiért az ő kövét fújja, nem kém? Hogy a nemzeti oldalt megpróbálják belerángatni egy ilyen alantas koncepciós baromságba, szomorú történet és nagyon rosszul fog elsülni.
@azbesztos: te is nagy hülye vagy, bajnait emlegeted, miközben a fidesz csinál ki titeket. szóval, mi van, nem ízlik a narancssárga galuska?
@parti_giano: Itt ügynökök csak a baloldalon vannak. Az összes balos Eu képviselő hazaáruló gazember. Sajnálom, hogy a FIDESZ nem őket nyomozza, hanem ezt a jószándékú balekot.
@azbesztos: "Itt ügynökök csak a baloldalon vannak." édes barétom, nem kívánom, hogy összeomoljon a világképed. tudom, elég egyszerű, bal oldalt a rosszak, jobb oldalt a jók. te, mi lenne, ha sáncolnék?
@parti_giano: szerintem a jobbik tényleges és potenciális szavazói számára már annyira hiteltelen a mainstream politika, hogy semmit nem befolyásol érdemben egy ilyen ügy.
@azbesztos: Te fasszopó retek, kit is fizetnek a ruszkik?? Miért gyűlölitek ennyire a Magyart??
@azbesztos:
Le vagyok maradva, a postagalamb is hetente csak egyszer jár felénk, de a soros milliókat nem a Zorbán kapta? Meg nyolc röpke évig ez a Piktor gyerek volt még a Liberális Internacionálé alelnöke is... vagy én tévedek?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): postagalamb? felétek még egy lusta postakenu/kajak sem jár! mert az evezős, valami boli, ott hever részegen a patak partján.
@parti_giano:
Semmi dolgod? Na séta, nyuszifül...
Majd kapsz a kis pofádra az evezővel! Iszol te rendesen? :)
Ez volt már? Interjú Venezuela volt gazdasági miniszterével. Olajfüggőség és gazdaság. Jó az egész. Félelmetes a hasonlóság, lehet Orbán Chavezt tanulmányozta inkább?

"A lényeg, hogy mindent államosítottak, amit úgy indokoltak, mondván, az olajkincs a népé és „történelmi igazságtétel, hogy a nép kezébe visszaadják az olajtermelést és exportot”. Egészen konkrétan az történt, hogy a koncessziókat Chavezék az általuk – politikailag – megbízhatónak tartott rokonok, barátok közt osztották ki. Csak az uralkodó párthoz és személy szerint a Chavezhez való hűség számított az osztogatásnál. Mindeközben a szakma külföldi résztvevőinek túlnyomó részét teljesen kiszorították. A régi szakembereket, menedzsereket vagy elbocsátották, leváltották, vagy szakmailag, emberileg – a Chavezék által egyre inkább birtokolt televíziók és újságok révén – ellehetetlenítették. A tehetséges fiatal szakértők mind egy szálig emigráltak. A venezuelai olajiparra rátelepedett a dilettantizmus. A korrupció minden korábbi méretet felülmúlt, a monopolhelyzetbe hozott államosított olajipari vállalatból ellenőrizetlenül szívja ki a pénzt a pártklientúra. Mindebből infláció kerekedett, erre fel a kormány központi árellenőrzést vezetett be, rögzítették előbb az áram, majd minden alapvető szolgáltatás árát. Most ott tartunk, hogy a világ egyik élvonalbeli energiatermelő országában rendszeresek az áramkimaradások, sorba kell állni a kenyérért, nincs vécépapír és sok más alapvető cikk a szupermarketekben."

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/5165-venezuelaszindroma
@ephart:

Tudod, baromira nem érdekel a Jobbik szereplése a választásokon. Se az eddigin, se az ezutánin.
Tudomásul vettem, hogy ez az ország, amelyet egykor hazámnak tekintettem és éreztem, menthetetlenül elhülyült, gyakorlatilag maga alá szarik pelenka nélkül. Nem örülök neki, de a tényt kénytelen vagyok tudomásul venni.
@DarthVader:
Ennél hangyafasznyibban súlyosabbnak látom a helyzetet.
@Husz_János_Puszita:
Nem...
Dehogy...
A zoroszoknál sincs kódolva a szitu... de`télleg....
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te, lajtatündér, most éppen egy birsalmapáleszt ízlelek. neked meg coki! meg lyukas kajak, kenu! oszt fújhatod, mint a defektes guminőt.
@parti_giano: először tisztázni kell, hogy ivano-frankovszki vagy kramatorszki az a pala. Első esetben ugyanis a gaz Európát kiszolgáló újfasiszta pala csak a hungarikumok sorvadását idézi elő, ugyanakkor az igazi progresszív birodalomhoz vágyó kramatorszki megfelelő számú kínai alsószoknya viselése esetén lencse és egyéb hüvelyes elfogyasztása nélkül is képes üvegházhatást gátló kvazi vedőgáznak minősülő színtelen ám egyáltalán nem szagtalan légnemű elegyet előállítani.
@parti_giano:
Baszki, mondom én,gondok vannak,keversz a tagával, a sörtelennel, a guminőssel...
Talán mást kéne innod?? :(
@Habakuk999:
Hűűű... többet ne igyál... gond lesz... :)
@parti_giano: Ha a nagypapát bántják a szelek,
ültessétek fel a kúppalára.:D
@közrabszolga: Múltkor szőr épp azt ecsetelte itt, hogy akik "fajtársoznak" azok bugris náci gyökerek. :)
@ornagy50:
... hogy te milllllen gonoc tucc lenni... :-)
Bacogassuk csak...
!!!!!!!!!!!!!!

"Bűnözők gyilkolnak", "Jobboldali szektor gyilkol", "Nemzeti Gárda – gyilkosok" – ilyen feliratok jelentek meg egy orosz filmhíradóban a 25. képkockán. Az általában másodpercenként 24 képkockát tartalmazó videók megtoldása egy régóta ismert manipulálási eszköz.

www.origo.hu/nagyvilag/20140520-tiltott-kepkockakkal-manipulalhat-az-orosz-teve.html
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azér' mert magas őfelsége, lüttyő "it", de szerintem e.t. valaminek, még értelmest írt mi habánk. tessék megpróbálni szótagolva olvasni, különben beutallak egy pisa felmérésre.
@parti_giano:
A mensa teszten is elég jól átmentem, szóval... kösz, prosztata rendben, pisilnem se kell... valami még? ;)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mivel vonatszámra hordtuk az azbestpalát befelé, palagás kérdéskörben szakértőnek minősítem magam.
azt hiszem, nem rendelkezek kevesebb információval, mint a tv-ekben megjelenő Biztonságpolitikai és egyéb okoskodók.
@parti_giano:
Óóó... cukorfalatom... nem lehet olyan jó segged, hogy ebben az életben elcsábuljak a puncitól. Persze ha neked Conchita jobban bejön, akkor ne énrám vetístd ki a homoerotikus élményeid... nem vagyok én langyi jobbikos! :)
@Habakuk999:
Ugyan... bármely jobbikos "szakértő" több pénzt hoz ki belőle, mint Te! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Restelkedem ,de hát tód,hogy az
"úttörő ahol tud segít.":D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az igaz, de a jobbik a felazsiai birodalom felemelkedésének nemes célja érdekében gyűjti a lét, mig én legfeljebb egy új kasza projektet tudnék felmutatni.
szó, mi szó, nehezen hadakozhatnek a kaszammal a társadalmi fejlődés és igazságosság göröngyös útján a világbéke érdekében kuporgato jobbikos szakértők ellen.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
és miért kell ezt ennyire kínosan bizonygatnod?
csak nem? manapság semmi sem az aminek láccik

szép kerek és fehér

brühüyyy
@Habakuk999: haba, te ilyen rébuszos írást nem szoktál. mi van, vadkender mező közepéből kommentelsz?
@Habakuk999:
add be szabadalomként

biztos nyerő

brühüyyy

még annyit: nem mindegy hogyan van hasítva
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyu, nem kellene erőlködni, mindenki Bélálya, nem csak az AH-nak szúrt szemet. Polt sem teljesen hülye, csak olyasmivel fordul az EP/EU-hoz, amit azért elég erősen lepapíroztak/videjjóztak/hangfelvettek.
Még valamit, ez a csóka(is), mivel dzsobbikos, mint a többi botrány-hős, annyira setét, hogy egy ájfonért az annyát megcsinálja, nyílt színen. A legjobb az egészben az, hogy szerintem fingja sem volt mire használják, ez is dzsobbikos tulajdonság.
Vona/Zázrivecz/kituggyahogyhííínak?! meg a másik vége az ostobaságnak. A primér alkesz Mirkóczki se gyenge...
@Rodeo36: azért mocsi vagy, rodi! írhatok bármit nagyságos canadában leledző polihisztorunknak, le sem szarsz. most negligálsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért hirtelen TGM is "hiteles" lett felétek? TGM, hm... és Ceaușescu viszonya...
nem kellene hagyni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ájjá má' le! alfahír, ugyan! az mno hitelesebb. bedobják a régi trükköt, a fidesz+a zemeszpé... hu, baz+
miközben 1 hete arra recskázik a novák+szabó, hogyaszongya: "lenyomtuk a zemeszpétot is!"

most mi van???
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): akkó küggyek sört? a zíkú tesztet is elbaxa, meg pisilned is fog kelleni.
megcsinyátam én is, mondom lenyomom a bolit, de baszki csak 6 ponttal lett kevesebb...
@parti_giano: eperszedesben vagyok, ez tény. Valami baj lehet velem, mert már reggel bekuldtem az adóbevallásom, általában éjfél előtt öt perccel szoktam.
szóval Visszatérve, az eprek között volt alkalmam számot vetni azzal,hogy mi meg sem érdemeljük, sőt ki merem mondani egyenesen méltatlanok vagyunk ezekre a derék honfitársainkra, akik rendíthetetlenül dolgoznak érettünk, mint pl a Béla, aki nem habozik kéthetente repülőre szállni, csak hogy jobb legyen nekunk.
Ugyanez vonatkozik Angyalra is, aki ugyan Elfelejtett válaszolni arra a kérdésre, miert is forog a jobbik, mint egy ringlispíl, de nyilván sokkal fontosabb gondolatokon járt az esze.
@Rodeo36: baszki a "jelenleg nem érhető el" az szerinted mire ingerel? eltaláltad, iszom még valamit!
@Habakuk999:

Ne forszírozd a választ, mert olyan kimerítő terelésben lesz részed, hogy holnap elvéted az eperföldet.
@Habakuk999: igazad van, te, bibliai cefregyűjtő! ne ám lekvárba, mélyhűtőbe tedd az érett, piros gyümölcsöt! hordóba, s jó főzet esetén, az egész blogközönség hozzád evez boli kajakján/kenuján.
@parti_giano: amiből lekvárt lehet, abból pálinkát is!
@nincs_itt: bocsi, te jöhetsz a megígért bömösömmel habához. aztán kiviszlek, de szívesen a vasútállomásra.
@parti_giano: látszik, hogy téged is megfertőzött a Fidesz MSZP ideológiája. Tessék tudomásul venni, az új szövetségi ital a vodka.
@Habakuk999: szóval epersmucig vagy? mennék, de vodkát mutatsz?
@parti_giano: mongyá má' valamit legalább, 3-5, cabrió, X, mijafaxomlegyen?
@parti_giano: folvehetitek Angyalt is, o majd mutatja az utat, járt már nálam. Amúgy is kiváncsi lennék, hany km után fogyatkozna meg az utasok szama.
@Orica Középföldi: ettől nem tartok. Ilyenkor nagyon szelektív a látása.
@Habakuk999: "akik rendíthetetlenül dolgoznak érettünk"

Itthon javarészt a FIDESZ+MSZP szorgos ebben. Az "eredményeik" is mindenki előtt nyilvánvalóak. Bár nem hiszem, hogy ezt neked különösebben ecsetelni kéne.
@parti_giano:
a nagyi palagázára írtam valamit a hasítás és a lencsefőzelék együtthatójára kell figyelni meg arra, hogy mennyi sört igyon rá ha sok a fokhagyma benne...akkor hasít egy palát harántosan, két tál lencsefőzelék csülökkel é sok fokhagymával valamint sörrel korsóban...felfogni dupla szoknya ernyősítve

ablaknyitáskor nincs gyertyagyújtás

brühüyyy

igyál valami zamatosat
@nincs_itt: "Még valamit, ez a csóka(is), mivel dzsobbikos, mint a többi botrány-hős, annyira setét, hogy egy ájfonért az annyát megcsinálja, nyílt színen. A legjobb az egészben az, hogy szerintem fingja sem volt mire használják"

Ez így nem fedi a valóságot...
@Habakuk999: tegnap tetszett a "krokodilkönnyek a háborúba hajtott ifjakért"... vagy valami hasonló:-)...

Megnéztem vonát kálmánnál... falnak megyek ettől a "medve nem játék", "ne húzgáljuk a maci bajszát" jobbikos kliséktől...
@Sir Bates dö Hól: Na akkor békepipa gyanánt nézd meg ezt a mai Morvai szereplést.:)

youtu.be/TgaoPSEMJas

Szerintem tetszeni fog.
@Rodeo36: nem iszik sört, csak rumot, hasonlít rád ebben is, na meg érdeklődik a palagáz iránt. ha összejöttök, szólíthatlak papinak?
@Sir Bates dö Hól: Neked is vannak érdekes perverzióid.

Jut eszembe, vasárnap választás. Te például tudod, kire lenne jó szavazni?
@Habakuk999: Én ezek után a DK-ra fogok szavazni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És ismét nem csalódtam. Tuti, hogy mindig megtalálod a leghülyébbeket.
kedves fidesz, jobbik rajongók! ha van kdnp-s azok is!
oké!
oroszország, nem kommunista...
de akkor a szocik mitől kommunisták?
a lik még mindigest szivárog:

Egykori KGB-ügynök buktathatta le Kovács Bélát

A kémelhárítás egy oroszról gyűjtött adatot, amikor Kovács a látókörükbe került - írja a Magyar Nemzet.

www.origo.hu/itthon/20140521-a-magyar-nemzet-szerint-volt-kgb-ssel-osztott-meg-informaciokat-kovacs-bela.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem únod még ezt a baromságot...és ha kém? akkor mi van? seggünk kivan?

az egész fidesz egy kémbanda a kádéenpé is néha asse tuggyák kinek kémkednek lásd a szijjgyártót a buzit...csak a loknijait növesztené meg mert ilyen kurva randa kopasz nőt még levédia alsó sem látott a dajcstaminak már nagy pocakja van nem is fér hozzá még ha ügyeskednek is egy kicsit...bár a nagy világutzó már végigszophatta a fél világot

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez pedig úgy volt lehetséges, hogy a hivatkozott, ám közelebbről meg nem nevezett kgb ügynök a fidesz holdudvarába tartozott, föltehetően Welsz is ugyanannak a holdudvarnak dolgozott. A különcködő béla meg rábaszott.

Aki nem lép eccerre, nem kap rétest estére.

Egyelőre úgy néz ki, hogy minden törvénysértést megrendeznek és megcsinálnak a fideszes trógerek, aztán megpróbálják a szart rálapátolni arra, akit kipécéztek maguknak.

Nem baj ez. Egyszer csak azt veszik észre, hogy nincs lapát.
@jaegtoer: bár már ott tartanánk, hogy nincs lapát...

Jaaj inkább még sem, megtalálnák a módját, hogy a szarukat más ganajozza ki alóluk.
@Rodeo36:
Teljesítem az igéretemet, és válaszolok az általad felvetett témákra, melyekben nem mindenben értettünk egyet.
Kezdjük az aktuális témával, melynek Putyin a főszereplője.
Több hsz-ben azzal támogatod a cselekvéseit, hogy természetes, hogy az ország érdekeit érvényesíteni, és mi ezzel a baj?
Amit jelenleg tesz, az Oroszország nagyhatalmi törekvéseinek érdekében teszi, melyet újra akar feltámasztani. Ne felejtsük el, ezt a pozicióját az ország elveszítette.
Egyszer már sikerült nagyhatalommá válni, amelynek kezdete kisértetiesen hasonlít a jelenlegi állapothoz, mert egy gazdaságilag lerobbant ország állt szemben elsősorban az USA-val. Mindkét fél a maga társadalmi rendszerének létjogosultságát helyezte előtérbe, Így a két fél ellenséggé vált, egymásra nézve veszélyt jelentettek. Ezt az USA úgy használta ki, hogy esztelen fegyverkezésbe hajszolta az oroszokat, melyek nek gazdasági talpraállítását nagymértékben nehezítette, egyben a szocialista országokét is. Tudjuk mi lett a vége, az ellenfél elérte a célját, a szocialista rendszer megbukott.
Ebből inkább tanulni kellett volna, mint a megismétlésére törekedni.
Putyin nem gazdasági hatalmával, nemzetközi tekintélyével, a kialakult gazdasági szabályok figyelembevételével kívánja elérni célját, hanem határrevíziókkal, a szövetségesek bevonásával, gazdasági zsarolással. Nem kétséges, hogy a szövetségesek poziciója mi lenne, már ismerjük a múltból.
Kérdés, hogy mindez mennyire szolgálja az ország érdekeit? Tévedés azt hinni, hogy az energiaforrásai felülirhatják-e az eu-t, az USA-t, hiszen ezen kívül ezernyi szál fűzi össze az oroszokat más területeken is, és számíthat Putyin is az ellenreakciókra a nála erősebb és integrált államok részéről.
Ukrajna. Azt írod, hogy Ukrajnának is vannak kötelezettségei, és ezeket teljesíteni kell. Itt is az látható, hogy Putyin a gazdasági kapcsolatokat nem korrekt módon kezeli. Ukrajna jövőbeni eu-hoz való csatlakozását látva Putyin látványos engedményeket és pénzt adott Ukrajnának a hozzá való kötődés reményében, majd látván, hogy ez nem jön be, brutálisan megemelte az ukrajnának szállított árat, ha jól emlékszem 260 körüliről 430 körülire.Ilyen nemtelen eszközök nem illenek bele a mai világrendbe, mely kialakította globális szabályrendszerét.
Kérdezed:"Putyin nem indíthat el politikai lavinát? Nem! Te írod, hogy mennyire igaza van az országa érdekeiben eljárni. Ám a vélt országérdek az eszközeit tekintve egyben a környező országok biztonságát fenyegeti, kialakult gazdaságának lerombolását, az ottani társadalom szétesését jelenti. Lásd. pl. a balti államok veszélyét.
Ami Marx Károlyt illeti, ahogyan én gondolom:
Marx a kommunizmus teoretikusa volt, közgazdász és filozófus, aki törvényszerűségeket írt, melyek be is igazolódtak a történelem során.
Napjainkban és nálunk munkásságának elismerése a szocialista rendszer elismerését is jelenti, és miután ez nálunk nem sikkes felfogás, Marxot is, mint gondolkodót nem illik méltatni és elismerni.
Ezzel nem lehet egyetérteni, mert Marx képviselt egy iskolát, annak tanait lehet elismerni és cáfolni, de mint minden irányzatot, el kell fogadni, mint egyfajta tudományt.
Végül a monopolkapitalizmusról.
Azt tudjuk, hogy az egészséges szabadversenyes kapitalizmus során jött létre a "nagy hal megeszi a kishalakat" következtében, működésének központjában nem a tisztességes profit termelése áll, hanem az extra profit hajhászása.
Létezésük - sajnos - meghatározza a világ sorsát, hogy terjeszkedésük érdekében háborúkat robbantanak ki, gazdasági hatalmuk erősítése érdekében egyre kevesebb jut a javakból a többségnek, nyílik az olló a jövedelmekben, összefonódások jönnek létre gazdasági hatalmuknál fogva a politikai hatalommal, mely elképesztő társadalmi igazságtalanságokba torkollik.
Azt figyelem a világban való szinte rendszeres tüntetések során, hogy a fentiek következtében
olyan egységes ellenállás következik be a világ országai között, mely a monopolkapitalizmus fennmaradását veszélyezteti.
Rodi! Ezek csak az én földhözragadt, laikus gondolataim, nincs különösebb értéke az elmondottaknak, remélem, nem is vártad tőlem.
@Mariann19:
lementettem abba .docx-be amit erre a célra nyitottam...közelítesz ahhoz amit szeretnék tőled hallani, ha felülvizsgálod a sajátodat, mégpedig ezt a legutolsót, akkor rájössz, hogy önmagadnak mondtál ellent az eszmefuttatásod két részében az első ben megkérdőjelezed az oroszok szuverenitását a másodikban világosan elemzed, hogy a monoplizmus a világ jelenlegi létformáját lerombolja és ezt nem lehet megakadályozni csak késleltetni

ha továbbelemzed ugyanezt az írásodat ukrajnáról érdekesebb dolgot is lehet írni: szvsz: egy pofátlan élősködő amely nem csinált semmit hanem mint fürdős kurva másoktól várja a jólétet vagy az oroszoktól vagy az atlantiaktól vagy mind a kettőtől egymás ellen kijáttszva őket

az árkérdést nem tartom negatívnak a jelenlegi világpiaci ár inkább közelít a 400-hoz mint a 260-hoz, ukrajna fizess vagy pukkaggy meg

nagyon fontos, ez a kettönk eszmecseréje mert szeretném a többi bloglakókat felébreszteni csipkejózsika álmukból és a sok téveszméből

brühüyyy
@Rodeo36:
Rodi!
Hol a búsba kérdőjeleztem meg az oroszok szuverenitását? Ellenkezőleg, Putyin teremti meg ennek a körülményeit, amikor beleavatkozik az eddig kialakult rendbe, zsaroló és hadi eszközöket vet be.
A másik. Amennyiben Ukrajna - szerinted - egy rajta élősködő parazita, akkor ennek megszüntetésére rendelkezésre állnak államközi szerződések, amelyek megszegése a szerződés szerint meghatározott következménnyel járnak, és a szerint járjon el.
Ne sajátítsa ki a Krímet, ne vonuljon fel tankokkal, viselkedjen úgy, ahogyan a nemzetközi szabályok szólnak.
Mint írtam, Ukrajnával nem ez a baja, hiszen eddig is baromi olcsón adta nekik a gázt, de miután Ukrajna inkább az eu-hoz akar tartotni, valamint Putyin egy eurázsiai nagyhatalomban gondolkozik, a másként gondolkozó Ukrajnát szankcionálja.
@Mariann19:
ez újfent érdekes...quod licet Iovi non licet bovi

a többi kis parázs

pontosan emiatt fentem élesre ezt a témát mert az jön ki -számomra 100000000000%-ra- hogy van akinek szabad valaminek a "szent" nevében a többieknek meg marad a kuss...hüccskihüccsbe

ezt nem tudom elfogadni

a demokrácia szent nevében ...soroljam e? hány országot csak úgy átgázoltak rajtuk mint teveszaron a karaván a sivatagban de ha a "feketeseggű" tesz egy ici picirt na kkor van...

mi bajuk Iránnal, senkit sohasem támadott meg de elküldte őket a búsba és nem is akarja őket látni...mit ártott Afganisztán az atlanti szent embereknek, meg Pakisztán amelyet drónoznak mint mikor a csirkepestist lángszóróval kezelik...soroljam?

kurvára csodálkoznak hogy India még nem dőlt a tédeik elé...Kínát meg ők tartják olyannak amilyen annyi pénzük van benne -meg a jövőjük- hogy meg sem merik érinteni

brühüyyy

persze akar egy másik állam szövetséget a tökei tele ,vannak a kergetőzéssel és sok álnok dumával...mindíg csak átbaszták a IIVH lezdetétől de kihasználták

most a Paribas fizet vagy nem bűntetést mert bankozott Iránnal vagy olyannal akinek viszonya van Iránnal

mi a fasz bajuk van Iránnal?
süti beállítások módosítása