Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/29/cseh-katalin-komment-nyiregyhaza-szulesz-foorvos/ "A vizsgálat lezárultá... (2024.04.29. 15:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.24. 09:54 Fabius

Mészáros Lőrinc Orbánnál is bénábban hazudik

Nem csitulnak az Őfelsége Stadizóleuma körüli hullámok, megjött a videóbeszámoló...

 

...és megszólalt a polgármester-alapítványfőnök-örök mindenes Mészáros Lőrinc, akinek némi meglepetésre sikerült bénábban hazudni a főnökétől is. Már úgy értem nem az meglepetés, hogy hazudik, hanem, hogy sikerült ebben Nemközpénzbőlvót!!!! Viktort is lekörözni, ami lássuk be bravúros teljesítmény. "Közpénz egyetlen fillér sem jött a stadionra" - mondja, és mert érzi ezzel némileg bajban lesz hozzáteszi: "hacsak valaki a társasági adó felajánlásának a lehetőségét nem tekinti annak."

Nem ez az egyetlen meglepő kijelentése: "nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg." - mondja, mi meg nézünk ki a fejünkből, mint mikor Viktor az Uzsokiban született és Kispesten felnőtt Puskást le vidéki fiúzta: tényleg, baszod, és ezt így kimondtad bármiféle "hacsaknem" nélkül? 

Mert mi veled ellentétben úgy emlékszünk, aranyapa, hogy a szerencsecsillagod emelkedése II. Orbán idejére esik:

- A Mészáros és Mészáros Kft. előbb 850 millióról kétmilliárdra, a következő évben kétmilliárdról négy és félmilliárdra tudta növelni bevételeit. Ott voltatok mindenhol ahol közpénz esett csatornázástól hulladékhalmokon keresztül védműépítésig, és most is ti nyaljátok többek között a kivételezett keveseknek fenntartott mézesbödönt

- A Búzakalász 66 Kft. II Orbán és a földmutyi előtt nem is létezett. Azóta a céggel és családtagokkal megszereztétek a fejérben kiosztott földek közel egynegyedét. (23,7%) A 2011-ben 276 milliót fialó cég 2012-ben már milliárd fölött tudott, és nem csoda, ha sikerült bekúszni az oligarchalista előkelő helyére azzal a rövid idő alatt összerántott 6,9 milliárdos becsült vagyonkával, hogy ilyen trafikkoncessziós apróval már ne is foglalkozzunk. 

Innentől pedig nem értem ezt a nemafideszkormánytólgazdagodtam szar dumát. Először is az nem volt kínos mikor szolgabírónak álltál, de az igen, mikor ennek hozadékaival szembesítenek? Másodszor nem szükséges hazudozni már, mert a szavazásra hajlandó emberek többségében aszonták, ez így ahogy van nem gusztustalan fosfelhő hanem olyan valami, amiből kérnek még egy ciklust. Harmadszor meg ha kiderül rólad, te tényleg annyira sötét vagy, hogy elhiszed a ne zavarj, épp lopok törvény hatására - eddig - ki nem adott vagyonnyilatkozatod alkalmas arra is, hogy a cégeid egyébként nyilvános beszámolóit elfedje, akkor komoly bajban leszel. 

Ugyanis Don Vittorio az egyszerű, de a látszatfenntartással megbirkózni képes srácokat kedveli, nem a hülyéket. 

822 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr106079613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szavazásra hajlandó emberek nem többségében mondták azt, hogy ebből kérnek még egy ciklust, hanem kevesebbségében.
egy tanulságos komment a 444-ről Kishantos kapcsán...:

"ahogy egy Fideszes barátom is mondja (aki most nyert 21 évesen 17 milliót falusi turizmusra,miután 2 éve belépett a pártba...) őt nem érdekli szarik az egészre, ő támogatja elvakultan őket,hiszen csak így juthat előre(megjegyzem se szakmákja se esze,buta mint a faszom...)"
Bertolt Brecht: Orge kívánságainak jegyzéke

Ha már öröm: minél nagyobb adagban.

Ha bőr: legyen inkább nyuzatlan.

Ha történet: amitől megáll az ész.
Ha jótanács: amivel semmire se mész.

Ha lány: csak úgy, hogy nem ismered.
Ha asszony: aki többeket szeret.

Ha orgazmus: külön, és ne közös.
Ha cívódás: egyidejű és kölcsönös.

Ha érkezés: maradni mindörökre.
Ha búcsú: csak egyképp ne, ne bőgve.

Ha művészet: aminek haszna semmi.

Ha mester: idejekorán eltemetni.

Ha élvezet: mit szóba fogni bírsz.
Ha cél: akár egy harmadrendü is.

Ha ellenfél: a méreg vesse szét.

Ha barát: száján gyermekded beszéd.

Ha szín: a pirosnak pirossa.

Ha hír: csak aki hozza.

Ha világelem: a tűz mind közül.

Ha istenség: szörnyet ki szül.

Ha pusztulás: a tapsolók előre.

Ha évszak: egyre gondolok, az őszre.

Ha élet: fényben élni.

Ha halál: szökkenésnyi
Már miért lenne valaha is bajban ez a derék ember?
Se ő se a többiek sosem fognak bűnhődni.
Ez van.
Ez a rendszer lényege, nem tudom mit lehetne még hozzáfűzni a történethez, amit nem mondtunk el ezerszer. Szomorú az, hogy már fel sem háborít. Legyintés. Nincs itt semmi látnivaló.

Némi reményre ad okot, hogy a magyarok többsége nem az oligarcháinknál képzeli el a jövőjét, hanem a rohadtmultiknál:

"A Magyarországon első alkalommal végzett felmérés szerint a leginkább környezet- és társadalomtudatos munkaadónak a Mercedes-Benz, a legérdekesebb munkalehetőséget kínáló vállalatnak pedig az IBM bizonyult 2014-ben. A saját szektorában elért legjobb eredményért különdíjat kapott a Samsung Electronics, a Richter Gedeon, a Magyar Telekom és a Nestlé. A felmérés eredményei szerint az autóipari vállalatok még a telephelyüktől távol is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Audi számít a legvonzóbb munkahelynek még a Dél-Dunántúlon is, a győri vállalatot csak a Mercedes-Benz tudta megelőzni Közép- és Észak-Magyarországon."

profitline.hu/hircentrum/hir/310365/Az-Audiban-dolgozna-a-legtobb-magyar
Szerintem Mestaros úr ugy érezhette h nem a Fidesz kormánynak, hanem magának orban Viktornak köszönheti felfelé ívelő pályáját
lehet, hogy mészáros sötét, mint a nagymagyar éccaka, lehet, hogy az agya a kettes szorzótáblánál már ledobja az ékszíjat, még az is meglehet, hogy gps nélkül haza sem találna, de egy valamit nagyon tud: strómannak lenni.
mert tegye fel a kezét, aki elhiszi, hogy az a néhány milliárdocska az ő tulajdona.
hogy akkor kié..? lehet találgatni...
egy repülőgép, ha légcsavaros bizonyos magasságon túl nem képes feljebb...a sugárhajtásúaknak is van felső határa, El Condor (nem tévesztendő össze a turullal) ettől egy kicsit feljebb is...ami afölött van oda rakétával majd rakétája válogattya hogy mennybe megy e...és visszagyün e

a többit rátok bízom...a 424-es horgony nélkűl valami gyorsan a szád ra kellene

és akkor talán?
brühüyyy

olyan kedves emberek ezek a kicsinyesség és aljasság sunyiság példaképei mint a rogántonya a rugalmas vagyonával: gumiból van lehet vele...de a többi sem különb

a Nagy Nemzeti Pancsoldát mikor??? mert az is ha leég porig és csak a betony marad...
@Husz_János_Puszita: akkor majd koppannak - nehogy azt gondold, hogy a multikhoz nem gyűrűzött be a móriczi urambátyám világ...

(saját bőrömön)
@vitéž munkášőr:

tegnap írtam erről elemzést a pénzügyi management "csodái" címen: infláció és annak csapdái meg miért vannak a bérek befagyasztva már 35 éve a...szóval ott....is

brühüyyy

de nem ismétlem hei M ato lcsi és a többiek meg még értenek is hozzá
Ilyen nyiltan hazudni és hülyének nézni az állampolgárokat, még nem láttam.
A stadion átadása után a közszolgálati média folyamatosan azt harsogja, hogy a nyereségadóból megvalósult stadion nem közpénz, hanem a vállalkozók adakozása.
Miközben ez az adó ugyanúgy viselkedik az állami adóbevételek tekintetében, mint az SZJA pl. vagy egyéb adók.
Ez a hazugság azt tükrözi, hogy mégis magyarázkodásra szorul a stadionépítés forrása, de nálunk már a magyarázkodás is átfordul hazugságba.
@Mariann19:
ez még ebben a "magyarázkodós" formájában is gumicsont ugyanúgy a heim elvtárs apologetikája -akurvaannyátnekiis- te meg bedobhatnád a zeltolcsi elvtárs kamattekervényesi tevékenységének áldásos állapottyát amely alapján a döglödő gazdaságot még meg is fagyasztyák és visszatolgyák a kőkorszakba

kis személyes és színes kérdés neked: szerinted a bérmunkákat (mint merdzsóaudisamsungésatöbbi) milyen tevékenységnek könyveljük abban a könyvben ahol a magyar eredeti gazdaságot elemezzük?

brühüyyy

kis mészárososch gazdaságpolityika: hamár ellopta akkor hová teszi, hogy nem láccik?

elássa?
@Mariann19:
tudod ezek még a egymagyarnábobkárpáthyzoltánaranyember szintjére sem nőttek föl...valahol kőkorszakban a barlangok és törzsközösség előtti világban...mert ugye a barlangi tszcs sem működött ha mindenki csak lopott volna a spájzból (ott odavetették a kardfogú tigrincsnek ha ilyet merészelt meg nem dolgozott)

brühüyyy
@rodeo36: jah, közelg az májusi tél:

"Gyengült csütörtök délelőtt a forint, az eurót a kora reggeli 307,12 forint után délelőtt tíz órakor 308,37 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.
Az euró árfolyama 307,05 és 309,32 forint között alakult délelőtt.

A jegybank csütörtökön közölte, hogy a 36,2 milliárd eurós devizatartalékából 1-2 milliárd eurót 2014-ben lejáró devizakötvények törlesztésére fordít.

"1-2 milliárd €-t" kb. Kicsire nem adnak."
@vitéž munkášőr:
na mit mondtam pár hete? de ti nem ...csak rágjátok a sok gumicsontot: a rogányt meg a mészárost és a többi hajmeresztőt ahelyett, hogy azt néznétek, miért nincs magyar gazdaság és miért rothad ami még megmaradt...miért csökken a GDP mialatt a tartozás meg arányosan növexik

szóval a csőd bejelentését már nem lehet sokáig halogatni mert már 2 éve halogattyák....a bejelentést

most a trollok hol vannak? és mit rágnak vagy továbbképzésen vannak...

a lényeghez semmit csak a gájza a mellékesből csinál fősodratot és jól felfújja a többi dettó

és hisztériakeltés meg a szarrágás a hitreményszeretetkapcsán

brühüyyy

milyen érzés a levesben lenni?
@nandras01: így van. mészáros orbán egyik zsebe. az egyik legkisebb zsebe
@Mariann19:

Ha a stadion magánpénzből van, mi a faszt keres a minielnök, a poltpeti, plagibohóc meg a többi bűnöző a lelátón? Mit keresett ott a TEK?
@vitéž munkášőr:

Mire ez a rezsim bukik, simán ki fog derülni, hogy komplett módon külföldre menekítették az összes zsetont.

Remélem, annyi azért marad még a trezorokban, amiből egy szép szobrot emelhetünk a Miniszterelnökúrnak.
@rodeo36: emlékszem mit mondtál - a leves meg egyre melegebb
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Vajon a Stadler-stadion avatásán ki volt a díszvendég? Ezt most komolyan kérdezem, hogy emlékszik-e erre valaki, mert én nem (bár teljesen hidegen hagyott a dolog).
Azért a párhuzamba is bele lehetne gondolni egy kicsit... hogy melyik stadionépítő hol tart...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: gyanítom, hogy az a külföldi széf a baráti keleten van és nem a hanyatló, megbízhatatlan nyugaton, ahol még a végén zárolni merészelnék
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: most, hogy mondod, a felsoroltak költségeire is kíváncsi lennék, hogy ki állta a cechet az szinte egyértelmű: mi
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Csakazértis már kiváncsiságból is kigugliztam :) ott nem volt ekkora felhajtás, csak tízezer néző...

www.utazzitthon.hu/stadler-stadion-akaszto.html
@vitéž munkášőr: Azért a baráti keleten sem életbiztosítás széfben tartani a vagyonkát, pláne, ha az nagyobbacska. Persze egészen más okból...
@vitéž munkášőr:

Jó volt a buli, csak sok volt a köcsög. :)
@elmeherceg: értem én, viszont remélem, hogy ők nem ;-)
No és ha lopta? Lopott itt már más is!
...meg csak akkor minősül lopásnak ha lebukik és el is ítélik! Elítélték? ...NEM!
Tehát nem lopott. Az nem elég, hogy "csak" lebukik.
Lásd ....és itt sorolhatnánk.

Magyarországon : Lenin élt, Lenin él és Lenin élni fog!
...akarom írni: Magyarországon LOPTAK, Magyarországon LOPNAK, Magyarországon LOPNI FOGNAK!
@vitéž munkášőr:
Azt hiszem a Ft esés kiváltó ok inkább az volt, hogy megint baszogassák a külföldi bankokat, illetve jött a beismerés h államadósság tekintetében kellenek a sámánisztikus ötletek: azt jelentették be h a 2hetes MNB kötvényből (erre vonatkozik a jegybanki alapkamat) kiűzik a külföldi bankokat h azok magasabb kamatozású állampapírokat vegyenek v magyar banki beteteket. Ennek a 800mrd forintnak valamerre meg kell majd indulnia. Sztem itt marad de volt egy kis para. A devizatartalékok nagysága alapvetően elég, nyilván ha foci stadiont építenek ebből is, akkor nem lesz okés :-((
@rodeo36:
Azt kell h mondjam h szerencsére az államcsőd réme nem fenyeget, ennél sokkal magasabb eladósodása rátával eleldegelnek országok. 2 hete jelentette az sp h felfelé fogjak módosítani a hosszútávú deviza kockázati besorolásúnkat- ami meg mindig bóvli persze.
Szarul állunk, de közel sincs államcsőd közeli helyzet, nyilván az adatok is kotmetikázva vannak, de ezzel egyutt sem .
@Csekkliszt#10:
nem akarom én ezt erőltetni...magam részéről azokat az összegeket amik termelés vagy bármely hasznot hozó tevékenység nélkűl érkeznek az országba azokat nem veszem figyelembe
hogy példálózzak:
ha a te otthoni, konyhai büdzsédet csinálod és állandóan beleszámolod azt, hogy a nagyi, aki ámerikában unatkozik, havonta átutal 1000 dollárt azzal jót teszel magadnak de egy idő után kilépsz a melóból és ...(soroljam?) azután a nagyi elfelejti küldeni mert Alzheimeres vagy akármi és te ott leszel ahol a part szakad

na ez a magyar büdzsé, kb 40%-ka folyamatosan a nagyi ajándéka és a másik 40%-ot ellopják de az ilyenformán nem láccik vagy...brühüyyy

számolgassál ezzel a metódussal

tudom hogy nem egy öröm de ez a valóság

a többi mesemesemátkaszarikamadárka
@rodeo36:
Nagybácsi ajándéka, rody, nagybácsi, ugy hívják Templeton.
Addig jo amíg ő hajlandó a magyar tundermesere, ezt elismerem, nála van a kötvényállomány 10%a.
Szerencsére az alapkezelő guru Mark Mobius nem focibuzi, hanem bicikliőrült!
Magyarországot dicséri a legnagyobb hitelezője
A Franklin Templeton szakembere szerint a magyarok is fel vannak készülve a Fed taperingjére.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyarorszagot_dicseri_a_legnagyobb_kulfoldi_hitelezoje.580458.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Húuu akkor rody nak van igaza, nagy a baj!!! Hazabeszélnek:-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tulajdonképpen igaza van: fogjuk tudni fizetni a hozamokat, mivel a magyar inkább csendben éhendöglik, ahelyett, hogy felgyújtaná az országot.

Ha majd kiveszik a fél vesénket, és eladják, Fabius meg Tótawé ír egy dühös, de azért vicces posztot.
Kiakadtak a matektanárok is, Orbánnak írtak dühös levelet

A matematikatanárok szakmai szervezete levelet írt Orbán Viktornak, melyben azt kifogásolják, hogy nem egyeztettek velük a tankönyvellátás korlátozása előtt és kérik az intézkedés felfüggesztését. Úgy vélik, elég kompetensek ahhoz, hogy bővebb körből választhassák ki a matematikatanításhoz való tankönyveket.

hvg.hu/itthon/20140424_Kiakadtak_a_matektanarok_is_Orbannak_irta
@Csekkliszt#10:
@rodeo36 szerintem az eu-s forrásokra gondolt, azt nem kell vissza fizetni. akire te gondolsz, az komoly kamatot kér,(kap)!
az eu, az vissza nem téritendőt ad mint jóságos nagynéni!
templeton, mellett melózni kell, mert pörög a kamat, + a tőke... de uniós pénznél, hátra dőlni, és osztogatni a haveroknak! nagyjából...
@Csekkliszt#10: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: van benne valami

„Nincs koronánk, de mi is felajánljuk az Apáczai Kiadót ennek a Nemzetnek”

Az egyik állam által megvett – és a kötelezően ajánlott listával rögtön helyzetbe hozott – tankönyvkiadó, az Apáczai Kiadó vezetője, Esztergályos Jenő igencsak fura interjúban magyarázta el a kialakult helyzetet. Hangsúlyozta, a szakma számára nem pénzkérdés, hanem a hite szerint való kötelesség. Úgy véli, semmi baj a kritizált Bánhegyi-féle könyvekkel.

hvg.hu/itthon/20140424_Nincs_koronank_de_mi_is_felajanljuk_az_A

---------------------------------

Miért sérülékeny még mindig a magyar gazdaság?
Az ÁKK vezető közgazdásza hat fontos okot jelöl meg, miközben az elmúlt évek jelentős javulását is bemutatja.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/miert_serulekeny_meg_mindig_a_magyar_gazdasag.4.198160.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Ha a stadion magánkézből van, mit keres ott a lelátón..."
Ezért van a "magánpénz" forrásként emlegetve.
Mert ha közpénznek nevezzük, óhatatlan a bírálat, hogy nem lehetne-e egészséges célokra felhasználni a közpénzt.
Figyeld meg, ha felsoroljuk hogy milyen célokra nem jut pénz /éhezés, eü, oktatás/ azonnal populistának kiálltanak ki, kisszerű alaknak, akik híján vannak a nemes célok megjelölésének.
Bele lehet dögleni ebbe az ármányos retorikába, amit űznek velünk.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Igen, köszi, mindkettőtöknek igaza van, rodyval általában es most is inkább civakodunk.
Az évi EU-s forrás 1200 Mrd Ft lesz, ha le tudjuk hívni, a külföldiek államkötvény állománya most kb 5000 Mrd, bármelyik hiánya hasonló forráshiány okoz.
Jo kérdés h melyik szorongatja jobban a tokunket, rody szerint nem szabad csak ág EU-s nagyi csecsbimbóira várni - egyetértek, ma az összes beruházás 80%_a ilyen pénzből van, de ezek elmaradása es hiánya sokkal inkább hosszabb tavon romló hatású, mint egy esetleges azonnali fizetésképtelenség
(államcsőd). Köszi -:-))
@vakapad: Mégis mi lett az eredmény 2.100.000. szavazattal 2/3-os többség. Pedig nem 3.000.000 ember él itt ,vagy igen?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Betettem az Esztergályos-interjút az éjjel .... mellé írtam, hogy csak az olvassa el, akinek jó a gyomra, mert nem kicsit fog hányni tőle. Nagyon.
@vitéž munkášőr:

"ahogy egy Fideszes barátom is mondja (aki most nyert 21 évesen 17 milliót falusi turizmusra,

megjegyzem se szakmákja se esze,buta mint a faszom...)"

Te vagy a buta köcsög!! :))))) Mikor nyertél te 21 évesen 17 milliót, bármire??? Na menj a jó k. anyádba, te lúzer!!! :)))))))
Ácccsiiii!

Azt mondták a kormányváltós kisköcsögök, hogy aki nem megy el szavazni, az a fideszre szavaz.
Na, tehát a fideszre szavazók + ennyivel voltak többen, még az 12,5/5-is megvan, nemhogy a 2/3! :)))))))
@ggiza: a tiednél jártam. siess haza, mert egy kicsit véres lett a háta a deszkán
@Csekkliszt#10:
szerintem nincs gond a hitellel, ha kitudod termelni a törlesztőt, + van egy kis hasznod!
a befektetés erről is szól.
ha van 10 millió hitelem, és a bizniszem tud olyan nyereséget kitermelni ami fedezi törlesztő részletet, kit érdekel?
de ha olyan dologba fektetek a mi nem termel, akkor van a baj!
van ismerősöm, aki lakásokba fektetett (hitel) amig ki van adva, minden ok! ha nem tudja kiadni akkor van baj!
mikor nem tudja kiadni?
ha nincs rá kereslet!
miért nincs?
mert az embereknek nincs pénze!
miért nincs pénze?
mert nincs munkája!
nem tudok olyan vállalkozás inditani, ami kitermelné a költségeimet!
és miért?
mert nincs rá pénzük az embereknek!
azt hiszem ez a 22-es csapdája!
@Mariann19:
A Pancho aréna már is jobban teljesít!
totalsport.hu/hir/uresen-kongott-a-pancho-arena

Most akkor nem az van, hogy a szép és modern stadionok mágnesként fogják vonzani a nézőket? Hogy-hogy? Pedig hozzáértő szakemberek azt mondták, ha lesz stadion, lesz foci is. Nem is értem, pedig a fiúk igazán kitettek magukért; 5:2-re verték a Törököket! Szerencsétlenek, biztosan sokkos állapotban léptek a pályára mert megszokták, hogy otthon Büyükizilpinarbasi-Kücükkaymaz negyedosztályú szintű rangadókon nézők is vannak.

Na nem baj, ezt az eredményt látva a magyar szurkolók a következő meccsen már meg fogják tölteni az arénát. Sőt, jönnek a rzeszóvi és a bielsko-bialai Felcsút szurkolók is, békeszotyolaköpködésre. Lesz itt móka és vidámság!
@ggiza:
egyből full kreténbe nyomni nem ér!
köszönj, kivánj minden szép és jót, aztán vágjál bele!
@rodeo36:
"Matolcsy kamattevékenységessi tevékenységének áldásos állapttyát, amely alapján a döglődő gazdaságot még meg is fagyasztja."
A sorozatos kamatvágási őrületben az a baj, hogy nem veszi figyelembe a törvényszerűségeket, melyeket egy MNB-nek mindíg be kell tartania.
Hurrá optimizmus veszi körül az infláció már-már O-hoz konvergáló szintjét, azonban ennek megvan a maga veszélye, és rövid időn belül meg is fogjuk tapasztalni az emelkedését.A vállalkozások az inflációs szint miatt versenyképességük megtartása érdekében nem emelnek árakat, áraikban még a felmerülő valós költségeiket sem érvényesítik, ami azt jelenti, hogy fennmaradásuk kockázatos, egy eészük tönkremegy, vagy csökkentett működésre kényszerül. Ez aztán csökkenti a foglalkoztatottságot, adóbevétel kiesést okoz, és ami a legnagyobb veszély, talpraállásuk hosszú átfutást igényel.
Jó közgazdászok és bankárok tudják, hogy milyen inflációs ráta szükséges egy adott gazdasági időtartamban.
Azt is tudjuk, hogy az alacsony kamatszint másik célja a vállalkozások számára nyújtott hitelek kedvező kamatozása. Azonban nálunk még ez sem vonzerő, mert egyszerűen nincs piac, nincs kereslet. A fejlett országokban ilyen alacsony kamatszintnél meglódulna a gazdaság, csak mi nem ebbe a körbe tartozunk.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): dehogyisnem. c'est la jaffershitnyik: értő olvasás után kinyilatkoztatás :-)))
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): az szebb lenne, de ez ilyenkor tette kívánatosabbá a narancsseggű muterját, ez van ;-)
@Knósszosz:
Nem is örülsz, hogy a Pancho stadion építése mennyire megemelte a GDP-t? Sajnos csak átmenetileg, mert most jön a fekete leves, fenn is kéne tartani, mégpedig naponta kell beleölni a lóvét.
Kérdés, hogy miből?
Nem akarok ötleteket adni, inkább elképzelhetőnek tartom, hogy rendeletileg csak ebben a stadionban lehet koncerteket tartani esténként, matinéban az öregeknek a Csárdáskirálynőt.
Na, így lesz igazad, lesz ott nóta és kacagás.
Lenne folyamatos tapsvihar is, ha mi lépnénk fel. Hi-hi-hi
@vitéž munkášőr:
nem a te idő pontoddal volt bajom! -)
@Mariann19:
közel 4 milliárdba került, 7 milliárdot kaptak, nem közpénzből!
3-ból, futja egy darabig...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Abszolút igazad van, a hitel kell is es önmagában nem az eladósodás mértéke a döntő, hanem a jövedelemtermelő Kepesseg, azaz a lehetőség h vissza tudod fizetni, ezert lehet ma az USA es japán a világ 2 legeladósodottabb országa, na persze az más kérdés h ez hol fordul át kezelhetetlenné es jön az elinflalasi kényszerkedv, ami más bajokat okoz. A tankönyvek szerint az a jo, ha a hitelek döntő része beruházásokba megy, náluk ez nincs így sok eves mélyponton a beruházási hajlandóság.
Jo kérdés megint, hogy hogy húzod ki magad a hajadnál fogva: erre ugye 2 megoldás van: a keynesi modell, amely felülről makroszinten a keresleti oldalt erősítené es a masik ami meg a kinalatit. De hogy visszatérjek a kérdésedre: nem hogy pénzük nincs az embereknek, hanem főleg tőkéjük, de ez nem -elsősorban - az ő dolguk, hogy munkát teremtsenek- itt lehet kilépni a 22 csapdájából. Ide kell vonzani a tőkét es itt tartani, amíg y saját belső piac es állam nem elég erős h ezt megtegye, ebből lesz munka, es kereslet a túlkínálati lakáspiacon. De amíg csak azt latja a magyar es külföldi Tőkés h itt kérem lopnak es csak elvesznek, addig lófutykos lesz itt nem fejlődés es persze esélye, h egyszer megunnak minket finanszírozni. Ezert is akarja most az állam a külföldirol a belföldire állítani a finanszírozás motorját, mert kisebb a kontroll is ezáltal
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Nem lehetett jobban elmondani azt ahogy reagáltál a .... -ra/re.
:-)))
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
A stadion tudtommal 3.8 millárd Ft-ból létesült.
Viszont információ hiányom van, mert nem tudom, hogy kaptak-e 7 milliárdot pluszba, ha igen, konkrétan honnan, és mi a 7 milliárd felhasználásának megjelölése.
Ja, és most populista leszek. A 7 milliárd pontosan elegendő lenne a várólisták megszüntetésére. Tudtad?
@Mariann19:
Talán Te, de én… a hangommal?-:o
Amúgy meg nem aggódom a fenntartási költségek tekintetében.
Egy hónap elteltével sem jelentkezett minden idők ötödik legnagyobb összegű magyar lottónyereményének tulajdonosa – írja a Bors…

A Privátbankár azt írja, hogy ebben az esetben: "A fel nem vett nyeremények egy elkülönített nyereményalapba kerülnek, ezután 180 napig használhatók fel ugyanabban a játékban nyeremények céljára (különsorsolás, dotáció, nyereménykerekítés formájában), ha erre a célra nem használják fel az összeget, úgy adóként a költségvetésbe fizetik be a fel nem vett nyereményeket."

Na, most miért nem képzelhető el, hogy a kormány is lottózzon? Vagy, izé...
@Csekkliszt#10:
ezt nem értik a fidesz szavazok!
imf egy kontroll volt,ezért kellett tőlük megszabadulni, hogy mehessen a simli!
@rodeo36: www.napigazdasag.hu/cikk/10943/

"Ha a Magyar Nemzeti Banknak a finanszírozási rendszert érintő csütörtökön bejelentett változtatásai nyomán nagy lesz a bankok kereslete a forint állampapírok iránt, akkor a második félévben nagy valószínűséggel már nem lesz szükség újabb devizakötvény-kibocsátásra, mondta Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese."

Nem lehet hogy azt a pár hónapot kihúzzuk államcsőd nélkül? Ugyan azt nem értem ki az az őrült aki magyar államkötvényt vesz (ismerek személyesen is nem egyet, mind a magas kamatot mondják oknak), mert hogy államkötvényből könnyen csinálhatnak a kiszfiúk békekölcsönt. :-(
Remélem nem leszek naív ha azt mondom, hogy ezzel a húsvéti stadion avatósdival, meg a mészáros féle hazudozással, szemétségekkel ami a napokban történt, a fityesz elvesztette szavazói nagy részét, és ordas nagy cumi lesz nekik az EP választás, tehát nem ők küldik a legtöbb delegáltat. Remélem buknak májusban és betelt a pohár a szavazói nagy részénél is április után!
@Amadeus62:
Naiv vagy:-(
Egy vallást nem lehet megrengetni h ellopták a misepénzt:-)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): engem nem zavart. csak az szokott, ha a turulbanszületettek diszgráfiásak ;-)
@Amadeus62:

Álmodozz csak kicsicsíra!!
A Fidesz péppé veri a balliberálisokat májusban! :)
Sehol sem lesztek.

"A Kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott miis" Mondta Orbán Viktor Miniszterelnök.

Nos ha összeadom a Kommunista szavazatokat (Böszmeomlás + Elempé) az még mindig alig 30% fölötti :DD

Ennyien vagytok KOMMUNISTÁK!

Rajtatok kivül még van a félhülye dzsobbik és a Polgári Kétharmad. Így lesz ez májusban is, meg összel is!

Hehehehe :DD
@Csekkliszt#10:

"Egy vallást nem lehet megrengetni h ellopták a misepénzt"

Itt ugye a proletár angyalföldiekre, zuglóiakra gondolsz?!
hasznos lesz a stadion a nyilvános AKASZTÁSOK miatt...
Budapesti önkoris választás: A maszop felajánlotta hogy beáll az elempé mögé.

Összenő ami összetartozik, ezt már 5 éve megmondtam.
Lmp = Szdsz

Hajrá Tarlós István!!
@Benjamin Eisenberger:
te ugye a holdon laksz?
milyen ott az idő?
@Benjamin Eisenberger:
Definiálnád nekem a "proletár" fogalmát?
@Vitéz.László:

Sor eleje: Gyurcsány Fletó. Felkészül Meseházi, Bajnai...majd a sort az sötétzöld elempések zárják :)

Ööö..mennyi lesz a popcorn literje?
@vitéž munkášőr:

"Gyengült csütörtök délelőtt a forint, az eurót a kora reggeli 307,12 forint után délelőtt tíz órakor 308,37 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben."

Azt is meg szoktad írni amikor erősödik a forint ?
Vagy azt is felhoztad, amikor az alagutak épültek a síkságra a haverjaid jóvoltából?
Ugyan már ! Mindig is ez ment kormányzati szinten. A szoclib szekció, már a privatizáció kezdetén kifosztotta az országot, ahhoz képest ez amit a mostani kormány csinál, kis maszatolás, amit évekig kéne még folytatniuk, hogy a ballibbel szembeni lemaradást behozzák.
Biztosíthatlak, ha talán ezért aggódsz, a Fleto meg a Bajnai haverotok sem fog most már éhen halni.
Egy aprócska különbség azért van a két oldal között, mégpedig az, hogy míg a ballibek közben olyan mélyre húzták az országot, hogy kis híján fizetésképtelenné vált, a mostani kormány úgy teremtett egyensúlyt, hogy közben nem döglött éhen senki. (Ehhez kellett az IMF megkerülése.) Londoni pénzügyi elemzők szerint pedig jövőre a befektetésre ajánlott kategóriába kerülhet az ország.
@Amadeus62: tessék, látod elkezdődött a műszak a Szentkirályiban...
@Knósszosz:

Mit definiáljak rajta?? Látogass el egy külpesti panellakótelepre (Újpest, Palota, Csepel...) és meglátod :))

Na, ez emeszpé pont az ilyen helyeken tudott csak nyerni. De csak "épp hogy"

Biztos a gonosz Orbán miatt nem csökkent a rezsi ezekben a 10 emeletes kuckókban :((
@Benjamin Eisenberger: Rossz a számtanod fityiszhívő. Fityisz, jobbklikk, maszop, lehetettvolna más, nemgyütt, déká boccs, ha valakit kihagytam mind bolsevista párt, moszkoVityáddal tokkal vonóval.

kkbk.blog.hu/2013/06/01/a_kommunista_keresztapa

Kedvcsinálónak fenti linkről egy idézet.

"a "Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását?" című cikkünkben. Nem azt állítottuk, hogy beszervezték ügynöknek, hanem az általunk közölt dokumentumok - köztük Orbán saját kézzel felvázolt hálózata - alapján, arra a következtetésre jutottunk, hogy egy állambiztonsági hálózati személy kapcsolata volt, akit - akarva-akaratlanul - informált."
@vitéž munkášőr:

www.patriotaeuropa.hu/wp-content/uploads/2014/01/y-Boh%C3%B3c.jpg

Amugy tudod min röhögtem egy ideig állandóan? Azon hogy folyton azt hazudtátok, hogy csalnak a közvéleménykutatók, meg hogy hülyeség szerintetek az hogy böszméék 30% alatt lesznek, aztán mégis VALÓSÁG LETT :)

Meg hogy félnek elmondani az emberek a véleményüket a közvéleménykutatóknak...ilyeneket hazudtatok még április elött :DDD
@rdos: soha nem lesznek képesek ezek az állatok ezt (mármint a tokot-vonót) felfogni...
@Benjamin Eisenberger:

te öreg, összekeversz valakivel - nem jöttél még rá?
@Amadeus62:
Sajnos igen naiv vagy. Májusban a Jobbik is lever titeket. Ősszel aztán jön az idei harmadik zakó.

Ennek azért is örülök, mert az MSZP előbb-utóbb szakítani fog a libernyákokkal, hogy ne menjen egészen tönkre, így rövidesen ők is nácik lesznek. Akkor fogom magam halálra röhögni.
@vitéž munkášőr:
Akkor most hogy lesz? Ezentul beszámolsz minden Ft mozgasrol v csak reggel-dui összefoglalót adsz, v óránként is menne? Engem a kábel GBPUSD is érdekelne, ha már lehet kívánni !!
@no_successful2:
"a mostani kormány úgy teremtett egyensúlyt, hogy közben nem döglött éhen senki. (Ehhez kellett az IMF megkerülése.)"
tudnál adni egy linket, ahol az imf miatt éhen haltak emberek?
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

"imf egy kontroll volt"

Ahogy mondod, az IMF nagyon szigorú feltételekkel nyújtott volna nagyon rövid lejáratú hiteleket.
Lett volna sírás és fogak csikorgatása.
A ballib éppen ezért forszírozta anno, mert tudták, hogy IMF=Megszorítások,=kormány bukás. Az kvára mellékes volt a ballibnek, hogy közben közalkalmazottak tízezrei maradtak volna állás nélkül. A szociális kiadások megnyirbálása mellett.
Az IMF már sokszor taszított országokat tartós recesszióba.
@no_successful2:

Igy van. Pl. Romániá is megszivta velük a dolgot...meg görögország meg ciplus
@Benjamin Eisenberger:
Kösz!
Láttam már ilyeneket, de hol kell keresni rajtuk a proletárt? Vagy esetleg belül van, mert kívülről én nem láttam. Főként, hogy azt sem tudom még mindig, mit is kell keresnem. És mi köze van az emeszpéhez?
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): "7 milliárdot fizettek be a vállalkozók.
Olyan kis megengedő vagy.
Plusz még hiszel a "közpénz" tagadásában.
Ahhoz mit szólsz, hogy az a vállalkozó, aki igénybevette az adókedvezményt, aztán visszalépett, attól adók módjára hajtja be a NAV a meghiúsult támogatást.
Ha a vállalkozók meggondolják a saját erőből nyújtott támogatást, akkor a NAV-nak mi köze hozzá, hogy még behajtással fenyegetőzik?
Nagyon keverednek itt a forrás megnevezések, már lassan össze leszek zavarodva, ha ez így megy tovább.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

"tudnál adni egy linket, ahol az imf miatt éhen haltak emberek? "

Tudnál egy linket adni, ahol egy IMF beavatkozás után pl. 4 éven belül emelkedett volna az adott országban a fogyasztás ?

(Na munkára fel, keresgélni, jó munkásemberek)
@vitéž munkášőr: Pedig a képlet egyszerű, szavazó korú népesség %

Nem szavaz, vagy érvénytelent szavaz 36,91
fityisz 28,3
nemgyütt 16,1
jobbklikk 12,8
lömpöpé 3,4
snecik 2,52

Ennyit a 44%-os 2/3-ról.
@rodeo36: már elnézést hogy megkérdezem, de te valami szellemi fogyatékos vagy?

Vagy mi ez a "brühhy" lépten-nyomon, hogy már olvasni se lehet ezt a blogot, hogy ne kerüljön tőled idegállapotba az ember!
@Knósszosz:
"De én a hangommal?"
Akkor ne az legyen, profilt váltunk.
Szotyit fogunk árulni jó drágán.
Felöltözünk valami nemzeti színű ruhában, párta, pörge kalap, mifene, és szabad a pálya.
A keresményünk 70%-át pedig TAO közbeiktatásával felajánljuk támogatásként a felcsúti fél falu házainak rendbetételére a kontraszt megszüntetése érdekében, mert ez a felemás kinézet igen randa.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Te jó ég. Hogy lehet ilyen naivus maximus valaki? Olvastál ma újságot? Romániában sztrájkol a vasút. Hármat találhatsz, miért. Figyeld majd meg, mire fog menni Románia az IMF-fel. Ponta olyat fog bukni, mint legutóbb (is) az MSZP. A baj csak az, hogy az RMDSZ is bukik velük. Bár lehet, hogy az nem is olyan nagy baj.
@rdos:

Oszt?! Mi a faszé nem szavaztak?! Most pofa be van azoknak akik nem szavaztak!!!

Amugy meg 94-ben az mszp kevesebb szavazattal kapott 2/3-t. Erröl ennyit!!
@J.László:

Az mondjuk baj lenne. Az rmdsz az egyetlen hiteles magyar párt ott!! Pontáér viszont nem kár!!
@vitéž munkášőr: de komolyan mi ez??? WTF?
hónapok óta ezt látom itt, meg olyan nickneveket, hogy egy pszichiáter kandidátusi értekezést tudna belőle írni.
@no_successful2: pontosan - közalkalmazottak tízezreire semmi szükség nincs - tegnap pont egy okmányirodán jártam, 10-ből 8 pudvás ribancra ott se volt semmi szükség
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kiakadtak a matektanárok is, Orbánnak írtak dühös levelet - A kozákok levelet írnak a szultánnak:

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_zaporozsjei_koz%C3%A1kok_levele_IV._Mohamednek#mediaviewer/Fájl:Repin Cossacks.jpg
Komolyan gyerekek, ez jobb, mint a rádiókabaré. Keserédes, nemmondom, de Einsteinnek igaza volt!
@Roberto Carlos:

Ez egy ilyen retardált blog...főleg azzal a zsobbikos gabriel arkanygal blogrobot artudittu nevű picsával...
@vitéž munkášőr:

"közalkalmazottak tízezreire semmi szükség nincs"

Ez kábé olyan mintha azt mondanád hogy rugjuk ki őket és legyen nagyobb munkanélküliség... :))

Köszönjük Eseme :)
@Roberto Carlos: csak annyit tudok mondani, hogy ezt itt el kell fogadnod, vagy pária leszel ;-)))

de ha esetleg pszichiáter vagy, szerintem bátran fejtegess, nekem tetszene
@Amadeus62: Te melyik bolygón élsz??? Tán az ostoba nép eddig nem tudta, hogy stadion lesz, meg a többi mutyit (trafik, manyup, takarék, föld, stb. stb.)?
Jó nekik így is, láthattad a szavazáson.
.., a könnyeim folynak, hagyjátok abba!!!
@vitéž munkášőr: a blog maga kiváló lenne, de a hozzászólók egy jelentős része (főleg az értelmetlen szóláncos nickek) szerintem klinikai esetek...
@Benjamin Eisenberger:
Köszi, de még mindig nem világos, mert azt mondja a cikked, hogy a proli az arról ismerszik meg, hogy nem rendelkezik vagyonnal és ezekkel van tele a panel.
De hát a panele amiben él, az nem a vagyona? Az is az, nem? Ezt nem értem teljesen és azt sem, hogy akkor a vagyonnak mi köze az emeszpé nyeréshez?
Kár, hogy konkrétan egy hazugságot sem sikerült demonstrálni. No, sebaj, talán legközelebb...

Egyébként mi a rosseb az, hogy valami "elfedi" egy cég beszámolóját? Ezen a blogon mind egy másik magyar nyelvvel találkozik ember, amit más emberek nem használnak...
@Roberto Carlos:

Nincs mutyi. Azt csak tit találjátok ki, de bizonyitékokat nem tesztek közzé, csak rágalmaztok :)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

"http://varanus.blog.hu/2013/01/18/matolcsy_amnezias"

Neheztelek is rá ezért, hogy olyan balek volt anno.
Egy olyan hajóval akart kikötni, amelyen hemzsegtek a patkányok (A ballib politikusok, a kiterjedt PosztMSZMP-s kapcsolatrendszerével, gyakorlatilag uralták a privatizációt) . Persze erre gondolom rájött azóta már.
Matolcsi, egy olyan kártyajátékos volt, aki nem tudta, hogy neki vannak a leggyengébb lapjai, aztán csak emelte a tétet.
@Benjamin Eisenberger: igen, rá gondoltam én is, elég idióta.
Bár te sem vagy kicsi, bár nem sok látszik ki belőled a viktor ánuszából...
Na megjött a haverom a Géza, rám nincs is itt ma már szükség! Na pásztok libsi köcsögök! :))
@Benjamin Eisenberger: Választékos stílusod, pártszimpátiád alapján az a benyomásom, az épülő focializmus haszonélvezője vagy. Ez is egy meló (bértollnok), remélem jól fizetik. Ne gondold, hogy nyugdíjas állás.

Az érvénytelenül szavazók aránya megyémben 3,4% volt, ami a snecikre adott 2,5%-nál is jelentősen több. Évről évre nő az érvénytelen szavazatok aránya, az otthon maradók is valszeg azért nem mennek, mert egyikre sem akarnának ikszolni.

Mára a legtöbben úgy gondoljuk, ez nem demokrácia, nem népképviselet, hanem csak egy cirkusz. Abból is a rosszabb fajta.

Cizellát szavaiddal élve "Pofa be" lesz itt nem is sokára sokaknak, akik ma azt hiszik mindent megtehetnek.
@Roberto Carlos: írta, hogy lehet naiv dolgot kérdez - sajnos tényleg...
Komolyan beszarok: egy operett nem ennyire teátrális!
2. Felvonás:
Főtroll szinrelép.
Altroll kötelességtudóan átadja a helyét.
Csindradratta, bumbumbum!!
@Mariann19:
hahó!
ne tedd! én neked hiszek, mert kicsit nem figyeltem gazdaságtan órán...
igy most rád figyelek a témában!
@Blogger Géza: klassz (önjelölt?) haverod van! nem éget nagyon?

:-DDD
@Amadeus62: "Remélem nem leszek naív ha azt mondom, hogy ezzel a húsvéti stadion avatósdival, meg a mészáros féle hazudozással, szemétségekkel ami a napokban történt, a fityesz elvesztette szavazói nagy részét, és ordas nagy cumi lesz nekik az EP választás, tehát nem ők küldik a legtöbb delegáltat. Remélem buknak májusban és betelt a pohár a szavazói nagy részénél is április után! "

De, naív vagy.
@no_successful2:
görögök, csak elkezdtek kilábalni...
@vitéž munkášőr:

"pontosan - közalkalmazottak tízezreire semmi szükség nincs - tegnap pont egy okmányirodán jártam, 10-ből 8 pudvás ribancra ott se volt semmi szükség "

Ebben az egyben asszem egyetérthetünk, én még kiegészíteném azzal, hogy most végre már szép lassan elbúcsúzhatnánk a szocializmusból megörökölt "fizetek, hogy minél több gyereket csinálj" rendszertől is. El kéne már indulni végre az adócsökkentés irányába valahogy. De könyörgöm ! Ne az IMF "jóakarói" mondják meg, hogy ezt mikor, és hogyan és milyen társadalmi rétegekkel tegyük !
@vitéž munkášőr:

" szívesen, "eseme"..."

Ne légy kekec, ez lehet, hogy az Emese hímnemű megfelelője, csak nem tudunk róla:))
@Benjamin Eisenberger:
Hé... és akkor most mi lesz a prolival? Már kezdtem kapiskálni a dolgot, erre elmész? Nem szép tőled, de komolyan!
@Roberto Carlos:
ez egy ilyen blog!
de ha olvasod, ismered Rodeo erényeit is!
ird a neved után, hogy egy magyar gyermek apukája is vagy, mint roberto carlos! -)
@Benjamin Eisenberger: Már miért támogatnék egy olyan állami berendezkedést amelyről nem a nép döntött 1989-ben?

Nincs pofabe, annak is jár a szólásszabadság aki nem ért egyet a társadalmi berendezkedésünkkel.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

"görögök, csak elkezdtek kilábalni..."

minden országnak saját utat kell találni, egyénre szabottan, hogy milyen módon oldja meg a problémáit.
Én nem igazán hiszem, hogy egy IMF tisztviselőt nagyon érdekelnének egy ország társadalmi, vagy szociális viszonyi. Maga elé vesz egy kockás papírt, oszt szoroz, aztán csak kijön a végén, hogy dögöljetek éhen, de fizessetek csírák.
@no_successful2: nézd, én sem rajongok sem az IMF-ért, sem a Világbankért, de akkor ki a faszom rángassa ennek a tolvajbandának a pórázát?
@vitéž munkášőr:
"Közalkalmazottak tízezrei semmi szükség nincs."
Ám olyan ország kevés van, ahol ötszintű rendszer működik."
Település, járás, megye, regionális központok és ezek felett az állam intézménye.
Ezek a szintek egymásnak is termelik a feladatokat, nemcsak az állampolgárok felé történő kötelező szolgáltatások emésztik fel a munkát.
@Mariann19:
Te nem félsz attól, hogy a szotyiárusításból éhen döglenénk? Amennyien kíváncsiak voltak az U-19 szereplésére... hát nem vennénk belőle telket a holdon.
@Roberto Carlos: Nincsenek régi viccek, csak újszülöttek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új.

Ezért nem tudod értelmezni a neveket, meg a brühühüt.
@Sztavrosz_:

Nem! Aki nem szavazott egyikre sem hanem otthon kussolt, az kussolja végig a 4 évet is! Ott volt a fél nap arra hogy elmenjen szavazni, ha nem tette meg akkor ne pofázzon !! Ez igy tisztességes...!!
@Mariann19: A megye ráadásul teljesen szükségtelen, az EU-támogatások régióknak szólnak.
@vitéž munkášőr:

Templeton.

Ők legalább nem kérnek semmilyen feltételt, meg nem pofáznak bele a gazdaságba mint az ájemeff!
@Benjamin Eisenberger:

A kampánynak vége. Már levetheted a bohóc ruhát.
@Benjamin Eisenberger: Aki meg nem volt hajlandó építeni a kommunizmust az ne pofázzon arról hogy milyen szar volt a szocializmus. Ez így tisztességes akkor...
@no_successful2: "Én nem igazán hiszem, hogy egy IMF tisztviselőt nagyon érdekelnének egy ország társadalmi, vagy szociális viszonyi. Maga elé vesz egy kockás papírt, oszt szoroz, aztán csak kijön a végén, hogy dögöljetek éhen, de fizessetek csírák. "

Marhaság. Az IMF pénze a tagállamok pénze. A tisztségviselők dolga annak utánajárni, hogy a kihelyezett pénzt képesek lesznek-e visszafizetni. Ezért olyan szigorúak. Az IMF alacsony kamatra ad pénzt, viszont cserébe elvárja, hogy vissza is kapja.
@Roberto Carlos: Rodi papa egy unikum - most nem fog dörgedelmesen kiosztani, mert alighanem éppen csicsikázik az Óperencián túlon. a blog meg tényleg ilyen, elég tágan értelmezett az 'ontopic', de mi ezért szeretjük
@Benjamin Eisenberger: húzzál már a bokámtól Buksi, mert felrúglak!
@J.László:
kedves mr. lászló!
ugye tudod, hogy amig a gazdaság nincs stabil növekedési pályán addig az imf nem enged ilyen stadion épitkezéseket!
na ezért kellett a mi bankunkat ki pattintani!
lóvé kellett, ezért adunk ki állam kötvényt, szintén hitel!
csak kicsit drágább!
de azok akik veszik, sz.rnak bele mire költi a kormány!
veletek megetette viktor, hogy fúj csúnya imf!
ja, csak ők odab.sztak volna, hogy stadion?
a gazdaság, hangsúlyozom, növekedési pálya meg sehol?
lászló ez a baj!
"Könnyebb az embereket hülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik őket"
(Mark Twain)
Magyarország jobban teljesít. Hajrá fidesz!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

ne erőlködj, a hordabarmokat a tények nem érdeklik.
@vitéž munkášőr:

"nézd, én sem rajongok sem az IMF-ért, sem a Világbankért, de akkor ki a faszom rángassa ennek a tolvajbandának a pórázát? "

Templeton. Lehető legjobb megoldás mint hitelező. Nincsenek feltételek, nyugdíj nyirbálás, és nem pofáznak bele a belügyünkbe.
@Benjamin Eisenberger:

De bizony ők is kérnek feltételt, azt hogy vissza kell fizetni jó vastag kamattal.
@Benjamin Eisenberger:

Nabazz. Ezt se hittem volna, hogy valamiben egyetértünk :))
@Oxica: szerintem ne etessük, durván szelepes a shitnyik
@Oxica:

Persze. De nem ugatnak bele hogy itt milyen gazdpol. menjen ellenben a zsidó ájjemeffel.

És már az ájjemeffnél is megnött jelentösen a kamatláb.
@vitéž munkášőr: felháborító hogy mmijjen izléstelen képet linkelsz...

toronydaru? a stadion és a ház között?

a PÁJA KÖZEPÉN !!!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
teljesen mindegy, mit linkelünk nekik!
viktor az isten...
vagy még csak a főldi helytartója?
de akkor ki a pápa? -)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"No én is egyet a völgyhídról... sikertelen emberünk nem fog neki örülni :))"

Hát igen, a völgyhíd.
Végülis a Strabag csinálta meg, (Strabag demokraták ugyebár)
@no_successful2:
j. lászlónak irtam már, igen oszt szoroz,
és kihúzza a stadion projektet!
ezt miért nem értitek meg, hogy ezért fúj imf!
@vitéž munkášőr: imf helyett van orosz hitel, az mert az oroszok biztos nem kérnek semmit cserébe, ők olyanok :D
@rdos:

"Snecik" - :-DDD Ezt még nem hallottam!

btw talán még hatásosabb számokat leetne generálni, ha a teljes magyar népre vetítenéd (tudod, az a bizonyos "16millió"). Még durvábbak az a kontrasztok és azok is megértik az álláspontodat, akik esetleg nem jártak annyit iskolába.
@Benjamin Eisenberger:

Mert itt most milyen gazdaságpolitika van orbanisztánban?

Erre még az arabok sem adnak lóvét mert nem kapják vissza.
Bolseviktor elvtárs még feléli a devizatartalékot és utána harangoztak.
@épészmérnök:
A szocik már kezdték régiókra szervezni az intézményi rendszert, de a Fidesz visszatekint a régmúltba, valamint a haverokat is el kell helyezni valahová.
@Mariann19: és ezzel mit szerettél volna mondani? a tegnapi sztorim az, hogy reggel nyolckor az aszott picsák az okmányirodában (visszaköszönés nuku) azon röhögtek, hogy az egyik ügyfele sem jött 8-ra (előjegyzés), de az én ügyemmel (5'-es) egyik sem volt hajlandó foglalkozni, csak két hét múlva. 60km-rel arrébb soron kívül megcsinálták...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Nem értem, hogy pölö a szintén rendesen eladósodott Németország vagy a pénzügyi csőd szélén egyensúlyozó USA miért nem az IMF-től vesz fel hiteleket. Ha egyszer olyan kurva jó dolog IMF hitelt felvenni.

Jól mondta fentebb valaki: azért forszírozták annyira a ballerek az IMF-et 2012-ben, mert az rendszerint a kormány bukását szokta eredményezni.
@_most_:

Nem mindegy hogy beruházásra veszünk fel hitelt (Paks) vagy likak befoltozására (ájemeff)

Kurvára nem mindegy!
MUHAHA!
Ez egyre "jobb". :D
[sírvanevetős]
@Vitéz.László: nem lehet ám még összevérezni-szarozni a friss gyepet!
@Marcellusca: nem rossz, csak kissé egysíkú :-)))
@vitéž munkášőr: Csak az a kurva címlap ne lenne! :D
@Benjamin Eisenberger: a zsidó ájemef 188 tagországot számlál - és mind a 188 tagország zsidó!!! Ez nagyon nagy felfedezés, gratulálok!!!

"Nemzetközi Valutaalap (angolul International Monetary Fund, IMF) 1945-ben létrehozott washingtoni székhelyű szervezet, amely jelenleg (2013) 188 tagországot számlál.

A nemzetközi monetáris rendszer központi intézményét a nemzetközi pénzügyi együttműködés és az árfolyamstabilitás elősegítése, a gazdasági növekedés fokozása és a magas szintű foglalkoztatás megteremtése céljából alapították, illetve nem kis részben azért, hogy átmeneti pénzügyi segítséget nyújtson fizetési mérleggel kapcsolatos problémákkal küzdő tagországainak. A tagok meghatározott kvóta (gazdasági súlyuk) szerint járulnak hozzá az alaphoz, és a szervezettől kölcsönöket vehetnek fel adósságaik törlesztéséhez."
@Knósszosz:
lehet, hogy az a baj, semmilyen óceánjáró nem tud kikötni ott a szűk uccában, meg a gyorsan a szádtól már el is van dugúlva a tengerszoros ott a Nagy Nemzeti Nádfedeles és a Nagy Nemzeti Pancsolda között és a hattyak is ott zavarogtak...szóval kurva nagy kavarodás miatt meg a jegyeket nem jó betűtípussal nyomtatták és a sárga szín sem az volt ami a zelőírás meg a piros sáv keresztben sem megfelelő szögben és szélességben

nagy a nemzeti rendetlenség arrafelé

meg kell fenyíteni a Nemzet Naccerű Gázszerelőjét

brühüyyy

ő a Nagy Nemzeti Hibásch
@J.László: csak hasonlítsd össze, hogy mondjuk az USA mennyiért tud a piacról felvenni hitelt és nézd meg, hogy Magyarország mennyiért tud felvenni, így talán megérted a dolgokat, bár kétlem :D
@J.László: "Nem értem, hogy pölö a szintén rendesen eladósodott Németország vagy a pénzügyi csőd szélén egyensúlyozó USA miért nem az IMF-től vesz fel hiteleket. "

Az már megfordult a fejecskédben, hogy talán nem szorulnak rá?
@épészmérnök:
Esetleg Magyarország sem szorul rá. Jé.
@no_successful2:

Mindegy, hogy ki csinálta meg, a Vegyépszer sem lett volna olcsóbb. A lényeg, hogy kinek az idején fogadták el a terveket.
(ha már olyan nagyon szálka a szemetekben az M6 alagút)
Vagy pont az fáj annyira, hogy nem a Vegyépszernek jutott a zsíros falat?
@_most_:
Nyilván nekik is pont annyiért adna, mint Magyarországnak.
@Benjamin Eisenberger:

Na meg az se mindegy hogy értelmes beruházásra veszünk fel hitelt vagy értelmetlen beruházásra (Paks, stadionok)

Kurvára nem mindegy!
@épészmérnök:
Mi kurucok is a tagjai vagyunk, a fő kuruc Kusza Szem pedig az ajemef pedig a kormányzótanács tagja. Azaz mivel ő orban levághatatlan jobb keze, ezert kuruc orban a jobb kezével tolja a fujzsidoajef (sic) szekerét. Nabammeg.
@Knósszosz: Ne aggódj, mi a jég hátán is megélnénk. Majd kitalálunk valamit. Pl. a faszerkezet állagmegóvását a Panchoban.
Megpályázzuk.
@Roberto Carlos:
Carlitos cual es el problema tuyo? no llegó la mensualidad todavía? los coxones ademas vete al oyto lado pienso que ni te sabes leer entonces porqué reclamas legibilidad

cual cosa estas procurando neste sitio?

brühüyyy

talvez otros pudieron ayudarte en algo?
@J.László: "Esetleg Magyarország sem szorul rá. Jé. "

Ha nem szorulna rá, akkor miért vesz fel a világpiacon kölcsönöket? Csak tán nem amiatt, mert a spekulánsok a bebukás rizikóját fizettetik meg a magas kamattal?
@Marcellusca: látod, pedig mennyit ríttak, hogy szar lett az új dizájn, a blogketrec helyett
El tudná valaki röviden magyarázni, miért ilyen megrögzött IMF fétisesek a liberálisok?
@vitéž munkášőr:
a Tempeltonnénak nem Ejú a férje? én ajándokrúl rebegtem vala te meg drága pízzért vett kölcsönről zenélsz nem vagyunk egy hangnemben

a tied kandúr a zenyém meg dirrdúr

hamis váltókról hallottál? (na azok a békakölcsönök már mind az)

brühüyyy
@J.László: én csak jaffaszú csútifétises buzikat látok
@vitéž munkášőr:
que pena más grande

brühüyyy
ni lee no escucha
@rodeo36: lehet az én hibám: azt hittem csicsikálsz
@J.László: "El tudná valaki röviden magyarázni, miért ilyen megrögzött IMF fétisesek a liberálisok?"

Kisfiam, előbb tanulj meg értően olvasni. Az imént magyaráztuk meg többen is, de valószínűleg nem fogtad fel. Azért ezzel az értelmezési képességgel, amit most felmutattál, nem kellene felvágni. Nem szégyen, persze, de nem is ok a dicsekvésre.
@rodeo36: te értesz engem félre - a shitnyikek keverik itt a szezont a faszommal
@J.László:
mi itt szerény jobbreményűek vagyunk sem nem libsibolsi sem nem komcsi sem nem dzso bbolda Lí

nem tudjuk kielégíteni az ilyenirányúdat talán a picsában? oda még nem fordúltál?

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
ja ha te is fiam Brúta

akkó mingyá' más a fiú fekvése ...terpeszs széles és nyögnagyot

brühüyyy
@rodeo36:
Rody is back!
And funny as fuck :-))
@Csekkliszt#10: Hóhahó! Újabb ficfapoétát üdvözölhetünk???
@Csekkliszt#10: trolléknál lett is syntax error nagy hirtelen - reset button, new message soon
@Benjamin Eisenberger: Tévedés, 2 hetente egyeztet kormány szinten varga, MNB szinten matolcsy. Kinyalják a seggit, 10%-os GDP arányos tulajdonnal 2 nap alatt csődbe rakhatja az országot.
@vitéž munkášőr:
me despertaba por tanto ruído

esta gente ni me deje dormir un poquito

brühüyyy
@épészmérnök:
Oh ha tudnàd!
De lassan leteszem a lantot, mert most hozom fel a postabol a (z előfizetett :-)) Helyi Témát es az Akciós Érszűkület Vizsgálatot Erekciós Érszűkület vizsgálatnak olvastam. Kész...

Ui
Aki viccelni mer rajta azt kivagom, mint bunkobrendelmatyas a blogjáról, hátmitképzeltek!!!!
@vitéž munkášőr:
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy az ötszintű intézményi rendszer nem alkalmas arra, hogy az állami szolgáltatásokat optimális szintre szervezze, mint példádból látható, ne ugrassza össze az állampolgárokat.
Ezen kívül a leglényegesebb, annyira drága a működtetése, hogy pl. szociális célokra közel 10%-kal több jutna.
@vitéž munkášőr:
Olyan nincs: hogy Fatal Error, please bin the shit! ?
@J.László: Ha nem is röviden, de el tudnánk. Csak te nem értenéd meg.
@Mariann19:
mindenki ezzel az Erkezettel foglalkozna?

gyúlékony? én alvállalkozásban a zoltását entrepreneurship

brühüyyy
@J.László: fideszbaromnak mit lehetne értelmesen elmagyarázni?
@shinichi:
:-)
Megèrtené, ha akarná, de azèrtsem
@Mariann19: rendben, már megijedtem, hogy véded a szisztémát, az előző hsz-edből nem jött át a konklúzió - amivel egyébként teljesen egyetértek
@Csekkliszt#10:
addig is vegyél fel rá kis hitelt...kishitel ki sere kció...

brühüyyy

hová tűntek trollék? örsgyűlést tartanak? vagy számhábrúznak?
@vitéž munkášőr:
te is fiam Brúta?

Khón Klúz Ío -hoz Vazz E Lín akkor bemegy

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
Ààààh, semmire sem jó.
Siralmas a tudati állapotuk, ma pont hihetetlenül szórakoztató bár, ott kéne tenyleg a reszett.
@J.László: Mert doktrinérek a liberálisok.
Sikerült már utánanézned mi az a doktrinér?
Mert sokan röhögünk a műveletlenséged eme fokán rajtad. :-))
@rodeo36:
Neccsáádd máá. Ezt gratis megoldják zsipzsupsz!

Na várjunk csak, mit is mondtam!
1!
@rodeo36: az Óperencián túl is van sok semmirevaló cellulitiszes pitsah a departmentnél, akik szarnak a citizenre?
@Benjamin Eisenberger: "Ők legalább nem kérnek semmilyen feltételt"

SZABNAK. SZABNAK feltételt, nem kérnek. Tanuld már meg az anyanyelvedet, te félművelt pojáca.
@belekotty: Azért én értékelem, ahogy igyekszik, odateszi magát, bevállalja, hogy kinevessük.
@Benjamin Eisenberger: Te magadban beszélsz? Kinek coki? Csak nem lovasjómunkásember vagy?
@Benjamin Eisenberger:

"hogy" előtt vessző, a "jelentősen" hosszú "ő". Az a piros hullámos vonal a szövegdobozban meg nem az EKG-d, hanem az jelzi, hogy bunkó vagy.
@Benjamin Eisenberger:
Az előző linken nagyobbat röhögtem:
jovaros.blog.hu/2014/03/31/nyerunk
Tényleg azt hitték, hogy simán nyernek. Hihetetlen.
@Csekkliszt#10: Ami egyébként nagyobb tragédia, mint ha csak szimplán hülye lenne. :)
@shinichi:
Jól csak szívével lát az ember
@Csekkliszt#10: azt ne felejtsd el, hogy az mind belemegy a gazdaságba, tehát, ha az kiesik, akkor nagyon nagy a baj (az eu-források)...
@vitéž munkášőr:
olyanok mindenhol vannak, de ha eccer meg próbálja leszarni utána már nincs rá több lehetősége
celluliyisz nem probléma az mekk Dó Nálc

brühüyyy

vagy Tim Horton's
@épészmérnök: ha visszaugrálsz a kommenteken, akkor fiat lux i fer
@rodeo36: látod ez a baj - ezek a narancsseggűek Aphroditékoknak hazudják magukat...

felügyeleti szerv? panaszt ki fogad bé? marad a leszarom tabletta, meg a drive away to next stop
@J.László: egymásnak is kiverhetitek. de "csak semmi buzulás"!

youtu.be/7_6sBaLzjuI

XDDDDD
@vitéž munkášőr:
ezek a trollok megfertőzték a bloghu-t...percekig nem engedett be

ott helyben a supervisor-t kéred...de ez nagyon ritkán fordul elő

brühüyyy
@Mariann19:

"Ne aggódj, mi a jég hátán is megélnénk."

Az enyémen ugyan nem:D
" A második Orbán-kormány utolsó fél évében a minisztériumok és háttérintézményeik legkevesebb 7.111.094.741 forintot költöttek utazásra, valamint bútorok, telefonok, járművek és informatikai eszközök beszerzésére. A tényleges összeg azonban jóval nagyobb lehet ennél, ugyanis az EMMI egyáltalán nem közölte, hogy mennyit költött járművekre és utazásra, a KÜM az informatikai eszközökre és telefonokra költött összeget nem mondta meg, az NFM pedig későbbre ígérte a minisztérium alá tartozó cégek beszerzési adatainak összegyűjtését…"

via: atlatszo.hu
@vitéž munkášőr:

Kik is szerkesztik az atlatszót?

Csak nem a ballibek?!

Te meg elhiszel mindent amit írnak :DD
@rodeo36: itt a szupervizor is valamelyik celluloidnak a basszai-bahja, sz'al Midgarðsormr újfent bekapta a szaros farkát...
Ez meg mit fetreng itt a padlón? Feltűnési viszketegség... szánalmas.
@Benjamin Eisenberger:

youtu.be/3OeqNbJsIno

"Hú, de szerelemes vagyok!
Nagyon szerelmes vagyok!
Tebeléd, tebeléd!
Szerelmes vagyok én!"

kicsit beteg vagy Buksi, de majd meggyógyulsz egyszer...
@vitéž munkášőr:
Számold át 4-es metróra. 100 méter. Hívd fel Lendvayt, ő megmondja neked lélegeztetőgépre átszámítva is.
"Három nappal az országgyűlési választások előtt, április 3-án érkezett – nem saját rotorján, hanem egy AN-124-es óriásgépen – Kecskemétre az a három orosz Mi-8T szállító helikopter, amelyet a Honvédelmi Minisztérium szerint civil – katasztrófavédelmi – célokból szereztek be 3 milliárd forintért."

via: hvg.hu
@Benjamin Eisenberger:

"__FETRENGEK! :DDDDD __"

Mások meg azon fetrengtek, hogy a Wiener Zeitung-ot komcsi szennylapnak tituláltad, balfasz.
Közben:

"A Wiener Zeitung a világ legrégebbi még most is megjelenő napilapja. A Bécsben magánvállalkozásként indult lap 1812-től az osztrák kormány hivatalos lapja lett, és 1857/58-tól kezdve az osztrák állam adta ki. [2]"

"1810 óta a Wiener Zeitung egyúttal az ország hivatalos közlönye;[2] itt teszik közzé többek között a cégalapításokat,[7] a közbeszerzési felhívásokat,[8] a befektetőknek szánt, jogszabály által előírt információkat[9] és az ágazati kollektív szerződéseket.[10]

2011-ben a Wiener Zeitung elindított egy Bécsről szóló internetes enciklopédiát, a Wien-Wiki-t.[11]"

hu.wikipedia.org/wiki/Wiener_Zeitung

Itt a link, mert akkor kurva gyorsan felszívódtál. Nyilván rohantál fetrengeni a beégéssel. Fejsegg.
@Benjamin Eisenberger:
Mivel a bírói kar nagy része kommunista, nem tud olyat tenni, amiért elítélnék. De ne is tegyék. Ő a Fidesz csodafegyvere.
@J.László:

"De ne is tegyék. Ő a Fidesz csodafegyvere. "

Ahhoz képest igencsak meglépték a 15%-os küszöböt...nem jo ez így.
@J.László: minden rühes shitnyik betenne a Jókai utcába?

figyi seggarcz! ajánlj már be a főnökeidnél, jó pénzért aranykoszorús jaffatroll lennék, most pont rá is érnék

nickjeim tippjei:

@botoxcenzor
@fittelina_fletozár
@török-ánuszgyűrű-zsolti

de van még a tarsolyban, nálatok tutira jobban nyomnám
@jaegtoer:
Elnézést a közbeszólásért.
A Google már hozza is neked a "wiener zeitung heller", "wiener zeitung heller agnes" javaslatokat, ha rákeresel. Mi más lenne, ha nem bolsi lap? Különben az osztrák és a német újságokkal nagyon kell vigyázni, mert náluk egyoldalúbb sajtó csak Észak-Koreában található.
@Benjamin Eisenberger:
Húú.... visszajöttem a vásárlásból, drukkoltam, hogy újra itt legyél-:)
Na, folytassuk lécci! Jó?
Szóval, a panel és az emeszpé, meg a proli. Most, hogy is van? Mert a Kurucinfó nem mindent írt le erről, amit meg igen, az sok. Még ezt se magyaráztad el és újabbat dobsz be, ki az a Tepleton? Az is proletár, vagy mi a jó fene?
Franc se érti ezt a sok hülyeséget, beszélj már Magyarul, ha te is az vagy lécci!
@J.László: "a bírói kar nagy része kommunista"

Tájékozottságod lenyűgöz! Az információid forrását is felfednéd, tudod, csak a rend kedvéért?
@Sir Bates dö Hól:
Abszolút! Munkahelyeket ad, Ft stabilitáshoz hozzájárul, keresletet teremt, költségvetést is javítja, stb es ha jól csináljak akkor további működőtőkét hoz, infrastruktúrát javít, stb. Csak annyit mondtam, hogy Uncle Sam nagybácsi magyarországi küldötte, a Franklin Templeton emerging mkt fundja komolyan meg tudná borítani a gazdaságot likviditási válságot, Ft "leértékelést", ezáltal kényszerkamatemelest okozva, ha ugy döntene valamiert, h eladja magyar kötvényállományát v nem gorgeti tovább. De Hálisten most nem így néz ki.
@J.László: Egyik ámulatból a másikba esek! Te még koreaiul is tudsz?
@Benjamin Eisenberger: @J.László: csak kérdem tőletek: szerintetek az okés, hogy konkrétan mészáros ekkora vagyonra tesz szert ilyen rövid idő alatt, s mind-mind költségvetési pénzből finanszírozott, illetve kormányzati döntés következménye helyzetbe kerülése?... csak ennyi lenne a kérdés, s lehetőleg ne a "ballibsik" gazdagodására fókuszáljatok most... csak mészárosra...
@J.László:
Bezzeg te, aki régen is a Pravda szerelmese voltál, máig azt tartod a mérvadónak. Megértünk elvtárs, Nulladik Viki is Kiszgeciként kezdte, majd Liberális Internacionálé alelnökként folytatta, úgyhogy eléggé bele kell húznod, ha hasonló libsibolsi majom szeretnél még ebben az életben lenni...
@J.László:
talán az imf nem akar valamit finanszirozni...
ami mind a két ország költségvetését, nagyon megterheli!
@Sir Bates dö Hól:
... ja, meg azt, h most közel sem vagyunk államcsőd közelben, sőt a hitelminősítők es befektetői hangulat a felminősítést valoszinusitik (a szar aljáról a szar tetejére)
@Knósszosz:

Na!

Bp-n a II, XII kerületben végig TAROLT a Fidesz-KDNP, ott ahol jómodú dolgos emberek élnek...ezeken a budai lakórészekben szinte semmit nem ért el a maszopdékápéemm szövetség, míg a külvárosi panelgettókban, ahol a panelprolik (igen ez létező szó) a Kormány gyengébb eredményt ért el.

Ebböl következtetve a maszop az bizony a panelprolik pártja! Csepel, Újpest...viszont a II kerben meg a 20%-ot se ütötték meg a haverjaid! Országos átlag alatti eredményt ért a Böszmeomlás a polgári Budai kerületekben.

Buda NEM kér a ballerekből.
@épészmérnök:
Csak úgy, no meg aktívan franciázik is a narancsbolsevikoknak! :)
@vitéž munkášőr:
Tehát háromkor van váltás ...
Ma nem láttam még a tegnapi izékét, wallenberg generálist. Vagy hosszú volt a műszak és ma pihenhet ...?
:-)
Na igen, jó tudni, hogy Kispest akkoriban vidék volt, amikor Puskás ott felnőtt, ui. 1950-ben csatolták Budapesthez.

Nagy pofa, kevés ész - ez a ballerek sajátja. :)
@rodeo36:
Az is lehet a baj, hogy Nyergesújfalutól nincs arrafelé vezetve a Duna és a Bullship szárazon még nehézkesebben mozog, ezért nem ér oda időben szurkolókkal. A betűtípus is bajos, a Senza Intellettivo-t nem találni a wördbe, pedig fideszék csak azt olvassák...
@szonár:

Annyit azért javítanék hogy Kispest (xix ker) 1873-ban csatlakozott Nagy-Budapesthez.
@Benjamin Eisenberger:

ciplus ....

:-DDDDDDDDDDDDDDDD

Istenkém, mér nem kűddenek néha egy írástudót! Csak egyszer!Miért mindig az analfabéták jutnak ide?
Vagy mind azok vagytok?
@Evezős: "Tehát háromkor van váltás ..."

Éppen ideje, mert ezek a boxzsákok már nagyon porosak, és a töltelék is hullik kifelé belőlük.
@Sir Bates dö Hól:
Az első értelmes kérdés.

Azonban engem egyáltalán nem érdekel, miből gazdagodott meg Mészáros. Ha hiszed, ha nem Gyurcsány meggazdagodása is hidegen hagy.

A bissau-guineaiakon ellenben jókat szoktam röhögni. Ennyi.
@Csekkliszt#10: pedig előbb-utóbb valakinek el kell adnia, ha nem változik a helyzet... bár én azt gondolom, hogy a heti válaszban megjelent heim-interjú jelezheti egy változás kezdetét (megint nyertek, de a kassza üres, a szpáhi-gazdálkodás nem tartható fent több cikluson keresztűl)... tán egy éve írtam itt, hogy nem a moin, hanem az ep-választásokon kell a fidesszel szemben jól szerepelnie a többieknek (s most itt akár viheti az összes helyet a jobbik is... szégyen lenne, de a lényeg, hogy minél kevesebb magyar erősítse a konzervatívokat az ep-ben)...
@Evezős:
:-))
Tudod hány fordulón ment át?
Creme de la creme!
@Knósszosz: "Senza Intellettivo-t nem találni a wördbe, pedig fideszék csak azt olvassák... "

Az egy nagyon jó kis betűtípus, dislexiásoknak ajánlott!
@J.László:
te a csődkockázati felárról hallottál már?
azt hiszem a magyar, és a német, nem azonos!
ugye a nem azonost érted?
@Benjamin Eisenberger:
Nos, a romániában szocializálódott fajtád legalább olvasni tud, ha már érteni nem ért magyarul.
Ecceri, nem szégyen, ha nem érted, csak kisebb arc, mer valaki még ráül.
Tanulással, iq fejlesztéssel is próbálkozhatnál, de réged elnézve...hagyd a pic.ába!
@J.László:

Tényleg mi a helyzet Simon Gabesszal? Kapja már a löketeket a szegedi csillagban? :DDDDDDD
@Benjamin Eisenberger:
"Bp-n a II, XII kerületben végig TAROLT a Fidesz-KDNP, ott ahol jómodú dolgos emberek élnek."
Hát igen, náluk nem csak a rezsi rizsa jött be, hanem a 16% SZJA is, mert, hogy ők jártak a legjobban vele.
@Sir Bates dö Hól:
Őszintén ezt az EU-s választást így nem is gondoltam át, köszi.
Heim: nekik is van értelmes think tank-jük, néha ha nagy a gond előjönnek h így nem lesz jo, aztán visszarugdossák őket a partvonalra. Az nyilván nagyon nagy gáz, hogy az MNB-t dezsmaljak, ebből lehet majd nagy gáz és nyilván mutatja a kassza állapotát es az ehseguket
@Benjamin Eisenberger:
De nekem nincsenek olyan haverjaim!
Csak szeretném végre konkrétan körülírva tudni, hogy mi az a proli. Jó, nem a dolgos második meg tizenkettedik kerületiek, ezt már tudom.
Amúgy ezek azok a fideszesek, illetve mindegyik az, vagy emeszpés is közöttük aki viszont nem proli mert nem panelben lakik... öregem, ez annyira bonyolult, nem tudnád egyszerűen?
@Benjamin Eisenberger:
"Tényleg mi a helyzet Simon Gabesszal? Kapja már a löketeket a szegedi csillagban?"
Mesélj már, hogy megtalálták már az afrikai útlevelét, vagy még mindig keresik?
Vagy netán találtak egy két másik útlevelet is és ezért kellett meglátogatnia a Pintér fiúknak Welszet, a hírrel, hogy öngyilkos akar lenni??
@épészmérnök:
Most akkor Te is?
Mi az a dislexia???
Mára már össze vagyok zavarodva...
@Mariann19:
Azt Te csak hiszed!
Annak már réges-régen meg van a bonyolítója!
Sokat biztos nem tévedek, ha a Mészáros és Mészáros és Mészáros és ... nevű cég környékén kell keresni!
Nem gondolod komolyan, hogy beengednek oda idegenszívűeket? Olyan helyen festeni, ahol a Főméltóságú Kormányzó és Vezényló Tábornok Úr napi szinten előfordul???
@Sir Bates dö Hól:
De tenyleg ez az europai parlamenti választások érdekes téma lesz, hogy ki meg hogy.
Le vagyok maradva róla ...
@Csekkliszt#10:
... mármint hogy a többi országban is ...
@J.László:

"Elnézést a közbeszólásért.
A Google már hozza is neked a "wiener zeitung heller", "wiener zeitung heller agnes" javaslatokat, ha rákeresel. Mi más lenne, ha nem bolsi lap? Különben az osztrák és a német újságokkal nagyon kell vigyázni, mert náluk egyoldalúbb sajtó csak Észak-Koreában található."

még egyszer:

ááááá. el sem olvastad.

.
@Benjamin Eisenberger:
El tudom képzelni, amikor bemegy egy bankba és villant egy anyja nevére kiállított bissau-guineai útlevelet. Közben magyarul beszél. Az arcom leszakad, milyen piti kis sügérek ezek ott az MSZP-ben.
@szonár: Meg a Honvéd is vidéki csapat volt mi?

Hülyegyerek.
@Knósszosz: tudod Knósszosz ez úgy van, hoyg a sok köcsög panelproli megszavazta magának a fideszes polgármestert - biztos azért mert szeretnek szopni - aztán hirtelen felindulásból megszavaszták az mszp-s országgyülési képviselöt...kib.szott kiszámíthatatlanok ezek a panelprolik :)

azé' pofán tudnám rúgni azt a barmot is amelyik prolizik, egy echte komcsi - ja nem komancs, mégse nem dakota - fönökkel a háta megett'

az a tetű proli termeli meg a kalácsra valót a seggfejének csak ezt feletik el állandóan ezek a panelprolizó sutyerákok.
@J.László:
Az ugye egy cseppet sem zavar, hogy nem nagyon akarja az ügyészség meglelni azt az útlevelet??
@Evezős: nem szabad a nevüket kiejteni, mert még azt a szardarabot is ideeszi a rossebb. juteszembe, valami vudut kéne ezekre celebrálni
@Benjamin Eisenberger:
Te hol laksz?
Tanyán valahol Göcsecsicsárpuszta mellett?
Mert hogy fogalmad sincsen a városi rétegződésről, a ciklikusságról és hasonlókról, az biztos ...
@Sir Bates dö Hól:
Kulonben meg eladniuk nem nagyon kell, megtarthatják lejáratig, azt néztem a külföldi kötvényállomány átlagos hátralevő futamideje 3.5 év, valszeg be levettek anno 5-10 evesbe, ott akkor volt 500-700 pont kamatpremium az ami kötvények hét képest, hatalmas árfolyamnyereségben vannak. Igaz, mivel forintkitettseguk van, a gyenge Ft miatt bukhatnak is. Igazából eladni ilyen csomagot nem lehet, lejártakor majd agyalnak.
@épészmérnök: úgyse nem érti az isten barma, assziszi' a portéka a polcon terem...

az a qrva nagy szerencséjük - politikus ""úraméknak"" - , hogy a régi fos szakszervezeteket még az elején szétb.szták, az új szar szakszervezetek vezetöit meg kilóra megvették.
@csak egy néző:
Azt már rég megtalálták Welsz lakásában, ahol az MSZP-alelnök úrnak külön páncélszekrénye volt. Legalábbis jómagam így vagyok informálva.

Jó, tudom: a Pintér ölette meg Welszet, meg a két felvidéki csávót is, a Balogh, vagy hogy hívják meg az Orbándiktatúra szerencsétlen áldozata.
@épészmérnök:
A tegnapi hülyőke (a zsidófixált)ma töltésen van, bizonyára.
@Benjamin Eisenberger:

A félművelt pojáca úr remélem azért két roham közt tisztában van vele, hogy a cipőjét nem köthetné meg az Átlátszó akármelyik munkatársának...
@J.László:
Figyu haver!
"Simon és védője kérték, hogy az ügyészség - ha valóban lefoglalta az állítólagos útlevelet -, akkor mutassa be, "szembesítsék" Simont az okmánnyal. Úgy tudjuk, vallomásában annak idején Welsz is úgy nyilatkozott: ő maga nem látta az iratot, és ha volt is ilyen, azt nem ő "intézte"
@épészmérnök:
Szép lírai :-))
Állítólag sok külföldi tokre nem tud különbséget tenni a két nyelv között, ha tudni akarod milyennek hallják a magyar nyelvet mások, hallgassd meg a törököket.
@J.László:
közben rájöttél már, hogy mennyi a csődkockázati felár magyar, ill. német?
@Csekkliszt#10: Az hagyján, hogy lírai....... de inkább nem mondok semmit, ezt fiúk úgysem értik.....
@vitéž munkášőr:
Jó, de ma új turnis jött, nézzél széjjel: egyik betegebb, mint a másik ...
Ezeket nem tudom, tenyésztik-e, vagy maguktól lesznek ilyen frusztrált, irigy, savanyújóska lúzerré?
El szoktam tűnődni, micsoda életük lehet, csak annak tudnak örülni, ha más rosszul jár, baleset éri, beteg, meghal és hasonlók.
Ez az a típus, akinek ha megsimogatnád a hátát, nem kedves gesztusnak vélné, hanem feljelentene pedofíliáért ... borzasztó szánalmas sors, élet ...:-(
@Benjamin Eisenberger:

Feltételezem, feleslegesen írom le, hogy az Átlátszó újságírói, vállalva a folyamatos vegzatúrát, a te szaros pénzedet (is) próbálják védeni, te korlátolt, vonalas fasz.
@épészmérnök:
cual idioma ésta? y que canta...aparece muy romantico jajajajaja

dimelo

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger: ez nem válasz arra, amit kérdeztem...
@J.László: nem ezt kérdeztem... szvsz nem nehéz párhuzamot vonni kettejük közt, de 2/3 birtokában lehetne talán konszolidálni is... nem örültem a 2/3-nak '10-ben, de azzal csodát lehetett volna tenni, viszont csak elcsesztek mindent... a most meghozott rossz döntések következményei majd 5-15 múlva lesznek érzékelhetőek... (még mielőtt: nem, nem gondolom alkalmasnak az mszp-t a vezetésre, bajnaival és gyurcsánnyal is komoly fenntartásaim vannak ilyen téren... a jobbik meg minősítésre sem érdemes)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én nem is fárasztottam magam e tény ismertetésével...
@épészmérnök:

na jól beletrafáltam ez csak nem görög? olyan mint egy kopasz Marlene Dietrich csak nincs olyan baritonja...

brühüyyy
@vitéž munkášőr:

Igazából nem is a stadion fáj. Nekem az fáj, hogy egy fajba tartozom ezzel az állattal. Meg az olyan intellektuális hazaárulókkal, mint Blogger Gejza.
@Evezős: ezek is zsidófixáltak, de deutsch, fónagy, csintalan bizonyára a jó zsidajaik
@épészmérnök:
Óh come on! Ezt nem vártam tőled! Azért mert mi fiúkák az eszünk a lábuk között hordjuk még van eszünk!
Mit mond?
Ez a srác nem szerepelt valamelyik torok sorozatban? Belenéztem egyszer egybe (Hmmm) es teccett!
@épészmérnök:
que cosa que los "hembros" no se entienden...sí lo hacen deben entenderlo también

un grieco romantico en un bar en Istanbulo

jejejeje

anda dimelo el secreto grande

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: megértelek. a materiális szint maradjon csak ezeké a szubhumanoidoké

először állatokat akartam írni, de rájöttem, hogy nem sértegethetem a négylábú barátaimat
@rodeo36:
Ha nem hagyjátok azonnal abba hogy folyamatosan olaszul kvartyoltok, soha tobbet nem írok egy sort sem anglisül!
@Csekkliszt#10:

tehát török, és búg mint Marlene Dietrich azt, hogy "forró szívem szerelmet teremt" vagy valami hasonló...kilóg a...forró

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hogy kerül egy mondatba Géza és az "intellektuális" kifejezés?
@Csekkliszt#10:
Ez nem olasz ...:-)
Valami más délszaki, spanyol, vagy portugése ...
:-)))
@vitéž munkášőr: Aha, étem.
Négy láb jó, két láb rossz.
:D
@vitéž munkášőr:

Ön kikkel tekintene meg szívesebben egy afrikai napfelkeltét a szavannán?

A. Németh Szilárddal és Zsigó Róberttel.
B. Egy falka vidám foltos hiénával.
@Csekkliszt#10:
csak kis olasz vala a többi spanyol és iciripiciri latin...nyugodtan ángliusozzál ide az nem gond lehet New Zeeland, Aussy, Zimbabwe, Niger slang no problemo

brühüyyy

amit igazán szeretek az az argentin spanyol Buenos Aires-ből (de los porteños) az az igazi meg a São Paulo;i portug~l slang

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Ja, igen. Ha már 2012-ben nem tört ki a forradalom, az éhséglázadás és nem dőlt össze a forint, továbbá nem rúgtak ki az EU-ból, ahogy az akkori jövendölés szólt, nos, akkor most 15 év múlva. Értem.
@Evezős: portugése, jöhet(ne) egy butykossal! :)
@Evezős: tényleg furcsa, hogy megvan az összecsalt 2/3, nerkánaán, pénzeső - aztán mégis idejárnak mazochista módon rázni a pofonfát ott, ahol nyilvánvalóan semmiféle hatást nem tudnak kifejteni egy ellentétes/ellenséges világnézetű közegben...

de tudod ez az a típus, amelyik fejberúgja a hajléktalant, majd misére menet simán a közpark padjára szarik
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Őőő, izé, jelöljük meg a B választ. :)
Természetesen olyan formában, hogy az A válaszban szereplők azért nem választhatók, mert a B-sek elfogyasztották őket (azokat?) vacsira. :D
@Marcellusca: négylábú barát jó, kétlábú shitnyik rossz
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"A" - ugyanis van egy falka foltos hiénám ;-)
@Sir Bates dö Hól:

Géza esetében az "intellektuális" fosztóképző.
@Marcellusca:
os lusitanos não dizem-se-à portuguése, sómente: português

rsrsrsrsrsrs
@vitéž munkášőr:
..majd a mise előtt meggyón, áldozik és ott folytatja, ahol abbahagyta.
Ismerem.
:-(
@Marcellusca: szerintem minden szart még a hiénák sem esznek meg...szerintem

a sakálok, vagy a keselyük talán, ha már elég büdös a portéka :)
@rodeo36: a sómente az olyasmi, mint a félédes?
@Evezős: többnyire a gyónást ezek elsunnyogják - de az IHS-t simán magukhoz veszik, mint mindent ami LÁTSZÓLAG ingyen van
@vitéž munkášőr:
Nem tudom, nyilatkozhatom-e mások nevében. Jómagam azért járok ilyen helyekre, mert beszarok a röhögéstől, ahogy visítoztok, mint aki fába szorult. A cikkeket el sem olvasom. A libsik hozzászólásai úgy általában azonban szenzációsak.
@Marcellusca:

TE! Nem szolnál Vastagbőréknek hogy oldják fel a tiltásomat?! Te gyakran szoktál irógatni...

Szeretem az a blogot.
@vitéž munkášőr:

hihihihihihi
sómente = csak, egyedűállóan, csakis (spanyolul: solamente és olaszul: solo)

brühüyyy
te ezeket itt meghülyítettük most kezelésre járnak meg a zazbej tisztán bor nélkűl-höz tanácsadásra
@Marcellusca:
Az én érdekemben pedig az 1000 leütésnek és a varánusznak szólhatnál. Ki vagyok tiltva e két példamutatóan demokratikus blogról. Előre is köszönöm, ha megteszed.
@batka manó:

A hiénák kedvenc csemegéje a még meleg, friss orrszarvúszar. De az igaz, hogy Zsigóra még ők sem fanyalodnának rá.
@épészmérnök:
tudod ott Istanbul belsőn -a Mazi az a szerelmének a neve-...a negyedik absynth után már mindegy, hogy fiú vagy lány úgysem emléxik rá másnap... de búg tovább mint egy búgócsiga...a többiek miért néznek rá olyan gyanúval telten?

brühüyyy
@J.László: szívesen megkúratnálak a szomszéd lovával a biboldóbarom, esetleg anyád hátán (persze csak ha szereti)

ez is tetszik ugyi?

:-)
Na, vaze, minek néznek ezek itten? :)))
@rodeo36: a tejbegrízsztán miféle kosher cuccot löket Tel-Avivból mostanság? nem lehet tőle bebaszni? biztos, hogy az ner-kompatibilis?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: erre mondják, mindig tanul valamit az ember, hiénából nem vagyok még büfé...de ezt a két trógert a kannibálok is csak szimplán agyonvernék, megenni nem mernék hátha elkapnak tőlük valami vackot. ;)
@rodeo36:
Csak vicc volt, az olaszt észre sem vettem, a carlitos poén óriási volt:-))
Riszpekt, nyomjátok !!!
Szép a repertoárod:-))
@J.László: én ilyet nem írtam... megértem még azt is, ha valaki érzelmek miatt szavaz a fideszre (nem mert szereti, csak az mszp ne jöjjön vissza), ha érdekből (most jó neki az egykulcsos, vagy bekerült a redisztributív visszaosztásba), de az oktatás rendbe nem tétele (nem ők amortizálták le, azt megtették az előttük levők, ők csak sóval hintették be a helyét), a struktúra átalakításának elmaradása, a szpáhi-gazdálkodási szemlélet, egy dilettáns kretén gazdasági vezető pozícióba helyezése mind-mind olyan hátrányba hozta moot, mely behozhatatlan lesz a mostani középkorúak aktív időszakában... b+, kétharmaduk volt, program nélkül, egy csodát csinálhattak volna ott!... ezzel szemben mindent csak elkúrtak... ugyanezt az összeget meg lehetett volna keresniük három ciklus alatt is, úgy, hogy folyamatosan fejlődik az ország, a teljes népesség körében van 50% feletti elfogadottságuk, s nő a gazdaság... csak egy kis önmérsékletre lett volna szükség, s némi józan észre... a legnagyobb államférfiak közé emelkedhetett volna orbán, így azonban az lesz, aki alatt a legnagyobb visszaesés következett be...
@vitéž munkášőr:
Ez a másik, amiért szívesen látogatok libsi helyeket. Minden alkalommal sikerül jókat zsidóznotok és természetesen cigányoznotok. De ti nem vagytok ám nácik. Áááá, neeem.
Ezek a Varánuszos posztók miért torkollnak mindig offba?! Csak a kiváncsiság miatt érdekel...több száz komment minden irás alatt...aminek semmi értelme!!
@J.László:
te azt se tudod hol vagy? hogy vagy kitiltva a varanusrol?
laci, laci hülyének nézel minket?
@Sir Bates dö Hól:

Nyugi. A Miniszterelnök a többség szemében már Államférfi :)) Az meg hogy mit pofáznak a liberálisok meg a kommunisták senkit sem érdekel.
@Sir Bates dö Hól:
Egy napra is hogyan kerül? :)
Sok a pénz narancsos pártkurváknál, nem fogunk itt se unatkozni...
@vitéž munkášőr:
Figyu! Mentális egészséged megőrzése miatt felszólítalak, hogy ne reagálj!
@Marcellusca:
Milyen kedvesen szólított meg: TE!
:-)))

Nem is értem, miért nem ugrasz mindjárt ...:-)
@Csekkliszt#10:
a roberto carlos (az a leghíresebb majdnem "szent" brazil énekes/zeneszerző neve)

hova bújdokolt el

hogy legyen képed róla:

itt énekel a Mracana-ban

www.youtube.com/watch?v=tng68qexP7g

brühüyyy
Már nagyon várom a forradalmat, amikor az ilyen Mészárosok talpa alatt fütyül majd a szél.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Jól van baszod, a varánuszon vagyunk. Fel sem tűnt. Akkor @Marcelluska elintézte, amit ezúton meg is köszönök neki. Isten az atyám, ki voltam innen tiltva. Meg lett nekem bocsátva.
@batka manó:
Ugyan... jót átsütve, sok pálmapálinkával, amit szűzlányok alaposan átrágott cefréből készítettek, nem lehet gond... :)
@Csekkliszt#10: oks, minnyá, csak még egy kicsit :-P
@vitéž munkášőr:
Ok igazad van, jobb ha nem marad bent:-)
@J.László: a biboldóbarom a benji komád volt nickje, ha már ennyire rövid az "eszed"

de az jó hír, hogy a szodómia jöhet

:-)))
@Csekkliszt#10:
a Maracaná rogyásig van, mint mindíg ez most az 50 éves évfordulója és ez a 3 leghíresebb dala

www.youtube.com/watch?v=17ZpALX98t4

brühüyyy
@rodeo36: megijesztette a brühüyyy-d, meg a sok pszichoanalizálandó nick :-)))
@Amadeus62: Márpedig, ha a Szentséges Száj kijelenti, hogy az nem kösszpénz, akkor az nem az!
Ecceriek mindent bevesznek, semmi nem elég nekik, hogy kiábránduljanak.

Esetleg, ha majd egyszer éhen döglenek.

Hány évig is volt Csauseszku? (1965-1989)
Azt legalább egyként utálták, míg ellenben Őfelsége Felcsútit iiimáááádják.

A helyzet reménytelen.
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Ki birja még e szürkeséget,
Ki hazugokat tündököl?
Már jöjj, Ököl:
boruljon föl e nem jó Élet
S jöjjön a Halál, e nagy orvos,
S a Halál után ébredések,
Borzalmak,
S jöjjön valami más,
Óh forradalmak miért késtek?

epa.oszk.hu/00000/00022/00250/07486.htm
@Benjamin Eisenberger: @J.László:

Gyerekek, kapjátok már össze magatokat... az egyikőtök írni-olvasni nem tud, a másiknak fel sem tűnik, melyik blogon van egész nap, ha ti vagytok az élcsapat, akkor ennek nem lesz jó vége.
@J.László:
Le kéne jönnöd a WD-40-ről, vagy a kannásborról, akkor könnyebben és hamarabb megvilágosodnál. Kissé túl sokat nyalsz a libsi(Liberális Internacionálé alelnöki posztját 8 évig betöltő)-bolsiknak(a KISZ titkár szót érted?)...
Nem lesz ebből biztosan gondod?
@Benjamin Eisenberger: te tényleg ennyire rövidlátó vagy, vagy arra izgulsz, hogy tolod mindenhol a baromságot?...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

WD-40 XDDDDDDD

már tudom mivel fújom be a lacinak szánt lófaszt
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
szerintem csak mókáznak!
amikor leadják a műszakot, összekacsintanak, és büszkék magukra!
@AKIsTUDATLAN: itt a kulcsmondat:

"Azt legalább egyként utálták, míg ellenben Őfelsége Felcsútit iiimáááádják."

az viszont nem kicsit lesz durva, ha az imádat elillan. viktor felkötheti a bugyit, ezek az imádok simán darabokra tépik ha valamin megdöccen az imádat és nekik is leesik a tantusz, hogy a választott királyuk baromi meztelen.
www.facebook.com/ernest.kocsis.7

Basszameg és ilyen retardálak LÉTEZNEK! Ezek komolyan gondolják amit, nem trollok! BORZASZTÓ!
Kiégett a szemem ettől a kocsis örnszt a profiljától..

(ilyen országban élsz)
@Sir Bates dö Hól: naná. csitt-csatt, csitt-csatt - már csupa ektoplazma a képernyője:

youtu.be/R38CyuzJljQ

XDDDDDD
www.facebook.com/photo.php?v=259942644184682&set=vb.100005068444164&type=2&theater

Ezt már tegnap belinkeltem...asszem mazoista vagyok!

Meg van az az ostoba tyúk a knausz tímea vagy ki a picsa..törökgáborelemezen írogat állandóan.
Idióták ezek mind...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Valami rendes MAGYAR pálinkára össze kéne nekik dobni a zsét, mert ritka fos a cucc, amit szlopálnak, vagy szívnak.
Ezek ennyire aljanép tényleg, vagy már csak a hűség számít, mint anno KövérZászló ettárs felvételijénél?
@rodeo36:
Köszi Rody:-))
Kicsit nyugi lesz itthon meghallgatom -éjjel
www.facebook.com/photo.php?v=254461241399489&set=vb.100005068444164&type=3&theater

Basszameg, valaki bélyeget gyűjt, valaki parafadugót, más meg sörösüveget...és van olyan aki fideszes matricát, kitűzőt, propaganda kiadványt, és még büszke is rá! Ilyen undorító szervilizmus, személyi kultusz talán még az 50-es években nem volt.

Mi a faszom van ezzel az országgal?!
@Sir Bates dö Hól: van olyan nő, aki frankón ejakulál

ejnye Szőr, mi vagyok én, Lux Elvira?
@Sir Bates dö Hól:
Ha rendes qrvaként mélytorkozza a brét naponta, miért ne akarhatna olyan fizetést?
Elég aktívan qrálja magát....
Cselédekre van szükség ebben az országban
magyarip

„Ez egy feudális, nem polgári társadalom, ahol a hűség a lényeg, a magángazdaságban és az állami szektorban is. Cselédekre van szükség ebben az országban.”

444.hu/2014/04/24/cseledekre-van-szukseg-ebben-az-orszagban/
@vitéž munkášőr: ott nincs az a klasszikus csit-csat hang...
És megszólalt!

www.facebook.com/photo.php?v=253605414818405&set=vb.100005068444164&type=3&theater

Lehet én vagyok nagyon perverz hogy ilyeneket nézek, de ez akkor sem mindennapi! És ezek nem trollok, hanem ilyen alakok tényleg léteznek és mindent komolyan gondolnak és nem veszik észre, hogy mennyire szánalmasak!
@csak egy néző: ezeket nem kell HÜLYÍTENI csak,
szinten TARTANI.s=/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
2010-ben első törvények között volt valami olyan, hogy a háztartási alkalmazott (cseléd) után, nem kell járulékokat fizetni!
@Amadeus62:
Tegyük hozzá, hogy 3 ember előtt ezt a szar dumát már nem meri egyik sem elereszteni, mert tudat alatt azért bennük is ott bújkál... :)
Egyébként létező állat(élősködő)faj.
Pártok körül tenyészik, most a coci majmoknál is visszaszorúlt, a másik komcsi fajtánál szaporodott el ez az élősdi...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "intellektuális hazaárulókkal, mint Blogger Gejza."

Egér, egér... mi van veled? Gejza és az intellektus egy mondatban?
@Amadeus62:
Én spec.pénzt próbálok(mást is, de ahhoz meg pénz kell), kisebb sikerrel, hülye fixa ideám, hogy munkából meg lehet élni... hát nem...
Jó, tudom, ott a MINTA, Mészáros és Simicska ettárs, de ... a gerincem, meg a becsületem legalább megmarad!
@épészmérnök:
Őszül a bundája... vagy elfogyott a söre... :( durva verziók!
Újabb trükköt kell bevetni a Takarékbank megszerzéséhez

Egy eddig ismeretlen értékpapírral az Alkotmánybíróságot is kicselezheti a Magyar Takarék.

www.origo.hu/gazdasag/20140424-atvaltozo-kotvennyel-szerezne-meg-a-takarekbankot-a-magyar-takarek.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Trükkök országa lettünk... mármint állampártunk a trükkök ezreivel trükközik... :(
Négyszáz akárhány komment a blog.hu-n azért felső harmadba tartozik nem? Ezzel akár keresni is lehet :)
@vitéž munkášőr:
Te milyen rendes vagy... törődsz vele... miért nem jó neki a vazelin? Vagy köpj oda... :))
Szeretetre és elismerésre szomjaznak mind. A teljesítményük és elbűvölőség-faktoruk alapján ehhez nem juthatnak hozzá, ezért egymást bálványozzák. Nem egyedi jelenség, már Karinthy is megírta:

Uram, zseni lakik Önben!
Önben, Uram, nemkülönben!

És mindenkit utálnak, aki felébresztené őket ebből a deluzióból.
@Sztavrosz_:
Örömlányként bármely pártnak összedobhatod. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te említetted WD-40-et - és mint jómunkásemberhez illő, van is a sublótban. jószívű vagyok, nem sajnálom ettől a gyökértől ;-)
@J.László: MÉÉÉÉ kő neked röviden???
Sietsz???
Akkó aggyá FORSZÁZST enged ki a FÉKEKET ,
Oszt huzzá innejt a BÜDÖS PELCSÁBA!!!
@ornagy50:
Ugyan... majomfogóval száll le mindig! :)
Tetszik:

"Intézkedés közben eltörték egy német férfi karját a rendőrök a Liszt Ferenc repülőtéren április 23-án – tudta meg a hvg.hu. "

ugyanott:

"Az eddigi legmagasabb színvonalat érte el az utaskiszolgálás minősége az első negyedévben a budapesti repülőtéren - közölte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője csütörtökön az MTI-vel."

index.hu/belfold/2014/04/24/eltortek_egy_nemet_utas_karjat_ferihegyen_a_rendorok/

Jólteljesítés jegyében.
@belekotty: ez mááán mög valah mívelve.
Mint a LÓszar a legyek által !!!:DDDDDDDDDDD
@jaegtoer: ezt meguszta a náci...

pedig háborúban állunk velük...
@jaegtoer:
Jó hírünk a nagyvilágban... a niggereket felénk is verik? :(
@J.László:

"El tudom képzelni, amikor bemegy egy bankba és villant egy anyja nevére kiállított bissau-guineai útlevelet. Közben magyarul beszél. Az arcom leszakad, milyen piti kis sügérek ezek ott az MSZP-ben. "

képzeld hozzá, hogy ez az az útlevél, amit a gyanúsítók azaz vádlók nem tudnak bemutatni, és merengj el azon a 12-őn, amit nem akarnak.
@jaegtoer:
:) az is megvan ugyebár, hogy a botrány kirobbanása után, amikor ez a majom már 2 napja őrizetben van, vki számlát nyit neki, amit már következő nap "megtalál" a MN?
Komolyan tök hihető!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

ez vajon figyelmeztetés Merkelnek, a soron kívüli 'raportért'? :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

ez pont olyan, mint a lábtörlő felgyújtásos merényletek.
@jaegtoer:
Nulladik keménykedik? Legközelebb majd a török takarítószemélyzettel üzenik meg Piktorunknak in Berlin, hogy húzzon haza, alsó-alcsútbasznádra, a fűtött fűre...
@jaegtoer:
Clodó ettárs régi cimbi volt, nem is értette, miért bacogattyák, amikor Sanyi bácsi cimbije ő... mit isznak ezek...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Úgy van. Reménykedve keménykedik, keménykedve reménykedik, miközben alapvetően puha pöcs, amit időnként a t. nejen elhelyezett monoklikkal kompenzál, az utolsó stádiumban stadionokban vizionál.
@jaegtoer:
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Jellemző, hogy tök fölösleges dolgokra cuppantok rá, miközben a valóban fontos eseményekről nem esik szó.

A nemzet kancája zabostarisznya nélkül, nektek smafu?
www.femina.hu/hazai_sztar/rubint_reka_naptar_fotozas
Minden hölgytől elnézést kérek, aki sértve érzi magát... őket nem sorolom abba kategóriába, amibe ez a... zizé tartozik.
Én azt vallom, hogy a cölibátus egy álságos, szar, katlik baromság, de ránézve erre a ... megértem őket.
Ez egy szörnyű történet. Második felvonás: kéne egy hotel is a közelben, különben hol laknának a játékosok és a vendégek? Nézzünk csak körül: amennyiben kivásároljuk a közeli házak telkeit, az máris pompás megoldás. Kicsit drága lesz az is, de nem várható el, hogy a remélt nemzetközi közönség Budapestről bumlizzon oda minden nap...
@jaegtoer:
Szem nem maradt ott szárazon... oszt elutazott Clodó ettárs...

@Knósszosz:
Durva valuta arrafelé a kockacukor... a nyereg meg szép emlékeket dob fel neki... a zabról nem is beszélve...
@Sir Bates dö Hól:
A mi másik beszélgetésünkre.
Ezert nem is tudjuk azt rendesen lefolytatni.
@Sztavrosz_: nem ebből el, van rendes melója is.
@J.László: Mert nem jut nekik a gój motoros szinigazgató keresztszemes páleszéből.

Amúgy nem IMF-fétis kérdése. Szerez számolatlanul pénzt 2% kamatra a piaci 4-7 % helyett és te is mehetsz a Dörner keresztje alá faszentnek,.
@belekotty: A doktrinér, az a doktor tréner schmitt féle átirata. Nem?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: attól tartok, hogy nem egyazon 50%-ban lennénk benne... bár történhetne csoda is...
@Sir Bates dö Hól:
Nem is olvastam, kosz
Tothwa megint nagyon jó!
@Csekkliszt#10: én nem mondanám, hogy nagyon jó... csak logikus jelenleg... az a szörnyű, hogy ezt el kell mondani moon... milyen itt az establishment?!...
@Sir Bates dö Hól:
Nemtom lehet h igazad van, összeszedett es lényegre tapintott, nem brillirozik, de nem is kell mindig, szerintem jön vissza!
Establishment?
Ugye erre mondják: Brühahaha? :-))
@Sir Bates dö Hól:
nem gondolod, hogy ez a történet bárhol megtörténhetett volna illetve meg is történik kezdve anno a Pompidou központtal Páris olyan negyedében ahol...és a többi ezt meg kell vívni ez évezredes harc, üzleti érzék, profizmus és tartalom meg közönség mely nem hagyja el őket bárhová mennének

az ókori agora system folyatása a lényeg és ezt csak nagyon kevés helyen tudtá
k megvalósítani maradéktalanúl pedig az AGORA az létkérdés egy társadalom életében

brühüyyy
@Csekkliszt#10:

rodeo36 2014.04.25. 00:41:39
@Sir Bates dö Hól:
nem gondolod, hogy ez a történet bárhol megtörténhetett volna illetve meg is történik kezdve anno a Pompidou központtal Páris olyan negyedében ahol...és a többi ezt meg kell vívni ez évezredes harc, üzleti érzék, profizmus és tartalom meg közönség mely nem hagyja el őket bárhová mennének

az ókori agora system folyatása a lényeg és ezt csak nagyon kevés helyen tudtá
k megvalósítani maradéktalanúl pedig az AGORA az létkérdés egy társadalom életében

brühüyyy
@rodeo36: @Sir Bates dö Hól:
Bocs, most próbáltam végignézni mel Gibson Passiojat, de képtelen voltam rá.
Rámfér egy kis r.carlos a la rody meg egy kis pia:-)
@Csekkliszt#10: melgibson egy asshole
cerkóf style

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger: Ugye tudod, hogy Orbán Viktor Ifjú Gárdista parancsnok volt?
@Benjamin Eisenberger:
"Ezek a Varánuszos posztók miért torkollnak mindig offba?!"
Mert a sok hülye komcsi kommentelő képtelen kordában tartani a gondolatait. Ezek olyanok, mint a piaci kofák.
@imres:
a szellemi szabad, mond neked valamit?
dehogy neked megfelel az irányitott!
ma mit kell gondolnotok?
@imres: szia imres elvtárs! pattanj vissza a mandinerre a többi jaffabuzihoz. ott nincs off, csak váll-lapogatás és shitnyikfitymacsattogtatás, meg a bő nyál tengere - az a te éltető közeged
@rodeo36:
De még mekkora!
Azért korsó filmjeit meg az Apocalyptot szerettem, ezt a mészáros nem, bár volt egy pillanat, amikor a szenvedés megfogott. Lehet h csak ez kellett?

R.Carlos kiraly, helyretette a kis lelkem (meg a konferáló csaj, jesszus). Vicces pillanat, hogy amikor az elso számba belekezd, elered az eső, és mindenki egyszerre húzza fel a kapucnit: mintha valami rítus lenne, a zenehallgatás része, egy földönkívüli énekel, sok kicsi többi meg nézi a nagy űrhajót áhítattal.

Most már tudom nem csak bossanova van:-))
@rodeo36:
.. Kora reggel van, kávéfőző nuku:
: korai, nem korsó filmjei ...
Meg köszi szép, ez lemaradt
Meg jo reggelt (éjt)
"I have to use that money to build my church! I brought the fire and brimstone back to Christianity with The Passion and now I'm gonna start my own church! And do you know why?! So I can play banjo! [whips out a hat and banjo, puts on the hat] Jesus, oh how I love ya, how I love ya Jesus!"
@vitéž munkášőr:
:-)
Tenyleg elmentek neki. Minek iszik, aki ...
@imres:

"__
@Benjamin Eisenberger:
"Ezek a Varánuszos posztók miért torkollnak mindig offba?!"
Mert a sok hülye komcsi kommentelő képtelen kordában tartani a gondolatait. Ezek olyanok, mint a piaci kofák.
__"

Talán azért, mert -számodra bizonyára érthetetlen- a Fideszen és a Főnök seggének nyaldosásán kívül is van élet.
Valamint nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy élhessünk, és az életünk értelme nem az hogy egy valagot nyaldossunk, hanem részei lehessünk az élet csodájának. Bár ez utóbbit nem értheted.
@jaegtoer: imres elvtárs becsenget és elfut. mindenhol ezt csinálja a shitnyik. a lábtörlőre nézz rá, mert lehet, hogy oda is kulázott
@vitéž munkášőr:

Köszi, értem. Tehát csak annyit tud, hogy először oda-, aztán becsinál, majd gyorsan elinal.
@rodeo36: csupán csak szomorúsággal tölt el, hogy eltűnik valami, ami jó volt, s leginkább azért, mert valaki irigy volt...

így visszagondolva nem is tudom, hogy mi lehetett bp agórája... tán nem is volt...
@vitéž munkášőr:
Hahaha:-)) Nagyon jo! Köszi:-)
Még jo h nem fizettem 9 dolcsit!!
Megnézem majd az egész epizódot is.
@jaegtoer:

Nem vagy igazán belátó.
A muníciójuk csak adott témára szól. Mit csináljon szegény egy OFF esetén?
Kizártnak érzi magát. Nincs csatlakozási pont. Azért ez nagyon dühítő tud lenni.

Nyilván nincs akkora rutinja, mint Gébnek, akit nem zavar ilyesmi.

Lelki sivárságát bizonyítja, hogy azt sem ismeri fel, a piaci kofáknál szórakoztatóbb, szókimondóbb, éles eszűbb, versenyben edzett rétege a társadalomnak alig van.

Gyöngyszemeket lehet felcsipegetni, ha az ember ráérősen, nyitott füllel mászkál. Egy élmény:))
@Sir Bates dö Hól:

"milyen itt az establishment?!..."

Minden kekeckedés nélkül kérdezem, mit értesz - ma - establishment alatt?

" mert valaki irigy volt..."
Tombol a kisstílűség, a szűkkeblűség, a kivagyiság, a sötétség, a fékevesztett indulatok.
Borzalmas ketrecharc zajlik.

Visszatekintve Bp történetére, egy agorája sose volt. Egyszerre több, igen, bizonyos korszakokban. Ma talán csirázik itt-ott valami.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: erre most mit mondjak?... biztos a valóságban is megesik, meg szomorú, meg minden... pl. az egyházak az összeharácsolt vagyonukat értékesíthetnék és megakadályozhatnák az ilyet, tehetnének ez ellen valamit... lemondhatnának az állami támogatásról... (persze, nem pc ezt írni most, de egyrészt érezd, hogy másnak veled vitázva mivel kell szembesülnie, másrészt meg a gödörrel megszüntettek valamit... )
@Orica Középföldi: jelen esetben az intézményesített ellenzék képviselőit értettem alatta... általában az ún. elitet (ebbe a politikai, gazdasági, szellemi, azaz a társadalmi beleértendő nálam)... többnyire az "intézményt" reprezentálókra használom... bár ez az "intézmény" és a "reprezentáló" viszonya moon elgondolkodásra késztet... intézmények vannak-e moon?... vagy csak individuumok kapnak esetleg intézményi jelleget? s mi lesz "halálukkal"?... megvan a köldöknézés oka a mai napra:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Ezért kérdeztem:))
Messze nem egyszerű/egyértelmű ez a kérdés.
@Sir Bates dö Hól: Hát igen és feltételezem nem csak a keresztény egyházakra gondoltál. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ilyen hangulata ma is van Bp-nek. Egy hét a Le Méridienben, szakszerű idegenvezetés, és megkapod a csoda hangulatát vagy a hangulat csodáját.

Na de aki itt él???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolhatok a hitközségre is, bár a "harácsolást" inkább a költségvetésből juttatottra értem... még pontosabban, melyet, mint a feudális uralkodó osztály részese szerzett meg... így a hitközségre ez kevésbé vonatkozik, miként a hitesek önként fizetett hozzájarulására sem... már jeleztem, horn legnagyobb hibája a vatikáni szerződés aláírása volt szerintem... gyökér voltál gyula...
@Orica Középföldi: nem hiszem, hogy képes vagyok ezt írásban itt kifejteni:-)...
@Sir Bates dö Hól: Állami támogatást ha jól tudom több egyház és felekezet is kap. Ha jól értem, akkor mindegyikre gondoltál?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: amit hitéleti tevékenységre kap, azt semmiképpen nem adnám... a karitatív és az oktatási tevékenység tekintetében pedig nem kerülhetne sem előnyösebb, sem hátrányosabb helyzetbe, mint a nem egyháziak... igen, ez lenne az ingatlanok fentartása során is a követendő... mindenki tartsa el saját magát és a hobbiját...
@Sir Bates dö Hól:

Nem is vártam el a kifejtést, csak a vezérhangyát piszkáltam meg egy kicsit:))
@Sir Bates dö Hól: ne kekeckedj! :DDD

ő csak társaihoz akar idomulni, akik már bevették az IQ csökkentő gyógyszert és élvezik a "törzsiélet" egyik formáját...

(azt ne feledd, hogy abban az egyezményben lemondtak "mindenről" -ami azért állami tulajdon is volt valahol- csak a pénzbeli megváltás folyósítására tartottak igényt... de ez már nem elég nekik ma...)

MinusIQ - IQ csökkentő gyógyszer

www.youtube.com/watch?v=HtHnui2X8Co
@Orica Középföldi:

"Nincs csatlakozási pont. Azért ez nagyon dühítő tud lenni."

Ezt belátom. nincs lehetőség a jólteljesítésre, a jól végzett munka örömére.:DD
@Orica Középföldi:

azért jó, hogy van aki az apró nüanszokra is figyel :DD
nem lehet benned csalódni, feldobsz tömör "piszkálódásaiddal" :))))
@guma: ebben maradéktalanul egyetértek gyurcsánnyal, felül kell vizsgálni...
@Orica Középföldi:

Pedig egyszerű:

Akik irányitanak vagy irányíthatnak, akik befolyásolnak, vagy befolyásolhatnak, akik lefölözik, vagy lefölözhetik a hasznot.

A demokráciákban ezekhez hozzászámíthatók a vezetők és akik vezethetnének. Itthon nem, mert a itthon ilyenek nincsenek.
Ez az egyik leglényegesebb különbség Mo. és más* országok között.

[más* = valamennyi]
@Knósszosz:
Mindig szerettem volna tudni, hogy úgyamúgy mijaférfijak véleménye erről a ...női lényről?
:-)
@Sir Bates dö Hól:

mielőtt valaki megtámadna, hogy nem tartom tiszteletben a hitét, szeretném leszögezni: gyakorolja és gondoljon azt amit akar!
de ez nem lehet kötelezővé tenni és mindenkire kiróni a vallások fenntartásának költségeit...

ezt a videót, "turbó" magyarok és a hit helyett "vallásban" (szinte szekta híveiként) élők ne nézzék meg!

George Carlin: Isten áldjon

www.youtube.com/watch?v=zzXxMR8Nmcs
Ez mindennél jobban kifejezi miért tart ott a hazám, ahol tart... a profinciális szervilizmus promenad.hu/galeria/lazar-janos-atvette-mandatumat-2191
@Sir Bates dö Hól:

igazolást vett át és ajándékokat... :(
elképesztő...
köszöntik az új "úriosztály" igazolt tagját...

vastagbor.blog.hu/2014/04/25/lazar_janos_atvett_egy_igazolast
@guma: Megboldogult Carlin bácsi más témákban is nagyon jó. :)

youtu.be/EAOjQ_vnXRE

youtu.be/wbhqn7mBmbo
@jaegtoer:

Válaszodból olybá tűnik, hogy én nem tudom mit jelent. Nem veszem ezt feltételezésnek:))
A válasz más szempontból fontos volt.

Sír jó érzékkel tapintott rá az intézmény és a politikai kinevezett "individuum" kapcsolatára/viszonyára/függőségére.

Végül egy egyszerű kérdés, Mészáros Lőrinc a magyar establishment tagja?
@guma: Már láttam, de akkor te meg nézd meg azt a másik kettőt. :)
Megvan az Európai Egyesült Államok első magyarországi követe

"Akiket a fentiek nem győztek meg arról, hogy a Demokratikus Koalíció 16 pontja „a szabadság, a biztonság és a jólét” garanciája, azoknak a figyelmébe ajánljuk Gyurcsány Ferenc szintén ezen a fórumon elhangzott ígéretét, miszerint ha egyetlen mandátumot sem szereznek májusban, akkor az az őszi önkormányzati választásokra „magától is kinyílik” az a kérdés, hogy a pártelnöknek le kell-e mondania. Reméljük, legalább ezt az egy pontot beváltják, ha sor kerül rá." :)

jobbegyenes.blog.hu/2014/04/25/megvan_az_europai_egyesult_allamok_elso_magyarorszagi_kovete
Nicsak nicsak. :) De mit fog majd ehhez szólni németsanya féle szektATV? :)

Bajnai Gordon vitára hívja a Jobbikot is

A Jobbikot érintő bojkottpolitika nem vált be, a Jobbik többé nem tabu az Együtt–PM számára, erről döntött csütörtökön az Együtt-PM elnöksége, tudta meg az Origo. Bajnai Gordonék a következő napokban vitára hívják az összes pártot, amely listát állított az európai parlamenti választáson

www.origo.hu/itthon/20140425-bajnai-gordon-a-jobbikkal-is-vitatkozna.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A kétségbeesés mardossa majd lelkük, és remegve gondolnak vissza a régi időkre.
@Sir Bates dö Hól:
a képviselő képvisel...nagyrészt önmagát (lásd az amerikai szenátorokat és kongresszistákat akiknek ez a seljthalmaz lézer csak halvány másolata) minden a feje tetejére állt

a képvselő egy szarházi aki az én érdekeimet kellene hogy képviselje és ne engem tiporjon bele a talajba ha az ő személyes érdekeit kérdésekkel beszámoltatással keresztezem

a világ meg van rothadva...nem csak levédia alsó majdnem mindenhol

brühüyyy
láttad a gábriel azonnal hozott másik georgecarlin-t mert az nem lehet, hogy gyomorforgatóan szarnak mondja a vallásokat legfőképpen a katolikust...de a többit sem kímélte...
ez a "demokrácia" a carlin megaszongya és semmi sem változik

ha lenne AGORA akkor ott meg is tépnék a politikust meg a többi szarházit de legalábbis nem tudna elmenekűlni a liftbe meg a rötyibe mert ott olyan úgy volt, hogy körülállták

brühüyyy
@rodeo36: én elfogadom a szólásszabadságot még akkor is, ha egy nekem kedves ügyet vesz górcső alá. :)
@rodeo36: abban megegyeztünk mindig is, hogy vannak bizonyos anomáliák a transzatlanti világban/kultúrkörben... a megoldást van véleménykülönbség köztünk...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tisztázzuk!... én egyházról beszéltem, nem vallásról... neked mi a kedves: jézusi tanok vagy a katolikus egyház?... mert a kettő nem ugyanaz...
@Sir Bates dö Hól: Szerintem a Katolikus egyházban is tisztán jelen vannak a jézusi tanok, ahogy a bűnös és gyarló emberek is, ugyanúgy mint bármely más emberek alkotta közösségben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
számomra lerágott csont a vallások és egyházak meg a többi fölösleges időpocsékolás...a nagyhatalmas szabadságban mindenki baszhassa el a szabadidejét azzal amivel akarja csak nekem ne kelljen erről hallanom és főleg ne én finanszírozzam akaratomtól függetlenül
ha valakinek van egy hobbija, hogy istenkéjét ápolja akkor fizesse is meg...ha ingyen nem jön le a mennyekből

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
milyen jézusi tanokról rebegtek? azt soha senki sem látta csak mások írták le évszázadokkal később az akkori idők szája íze szerint...a legkedvesebb a lóoldalán megvilágosodó római katonatiszt akiből nagyhírtelen paulus válik és jobban tuggya...

a legenda legendája és mese mese mátka meg a piroska és a hét törpe bár nagy bánatomra nem hupikékek és vasorrú bába meg a turul és a csabakirályfi kondenzcsíkja a zégen és ahasonló hülyeségek mások ezt gyermekmese könyben aggyák ki óvodásoknak hogy amikor kijönnek a homokozóból és le vannak homokozva legyen mivel legyezni magukat a vasorrú söprűje erre is jó

az a baj semmi sincsen ingyen mindenki a pénzemet akarja a képviselő elvtársak és a papbácsik és papnénik meg a többi kurvák

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Szerintem a Katolikus egyházban is tisztán jelen vannak a jézusi tanok, ahogy a bűnös és gyarló emberek is, ugyanúgy mint bármely más emberek alkotta közösségben."

Ilyen álszent mismásolást:)))
Néhány órája engedtelek ki, é máris elérted a szellemi környezetszennyezés kritikus határát. Sajnálom.
@Orica Középföldi: Most mit csináljak ha egy toleráns nagyondemokrata nem tűri a másságot csak ha az övéről van szó. :)
@Sir Bates dö Hól: tul magos eme kerdes neki, meg jo hogy mostansag eme eretneksegert nem kell maglyara menned ;)
S ebben a hangulatban miért ne bántanák és aláznák meg a leggyöngébbeket? Az, hogy gyöngék és szegények, bizonyíték rá, hogy ennyit érdemelnek. Az, hogy nincs pénzük, annak a jele, hogy rosszak az erkölcseik. A legelvetemültebb kapitalizmus fasisztikus apológiája egyre elfogadottabb. Miért is ne lenne? Mindent áthat az erő csodálata.

Pár évtized múlva az ország fele cigány lesz. Keservesen kell majd megfizetni a mai bűnökért.

A huszadik század elején ugyanezen a hangon írtak és beszéltek az oláhokról, a rácokról, a tótokról. Azóta is álmélkodunk a trianoni tragédián. Pedig Mocsáry Lajostól kezdve számosan megjósolták, mi lesz a következmény. Őrültnek, élettől elszakadt, dogmatikus idealistáknak tekintették őket. Adynak és Jászinak, Kunfinak, Szabó Ervinnek, Kassáknak nem volt és nem lehetett parlamenti mandátuma. Kisebbségben voltak, nem számítottak. Hiába beszéltek, hiába beszélnének ma is.

Üdvözlet a győzőnek.

hvg.hu/velemeny/20140425_TGM_A_faji_allam_kialakulasa
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem IV Szép Fülöp kora ez, hogy máglyára menjenek a lovagok
@rodeo36: Nekem nem kell a pénzed, nagy kincs az is, hogy olvashatlak. :)
@Penivaldes: merem ezt remelni, de vannak ketsegeim, amott fent egy pelda, hogy miert is...
@vitéž munkášőr: Ezt korábban már mutattam neked is tégéemtől. Láttad annak idején? :)

youtu.be/6gSx5pJAZm4
@Orica Középföldi:

Ne is, és én sem nem is.

Tulajdonképpen a Lordomnak szólt, hogy nem kell ezt annyira túlmisztifikálni. Különösen nem Magyarország viszonylatában.
Az egyszerűsítés következtében előállott értékelési szempontok egyszerűségére kívántam felhívni a figyelmet.
A Lord túl vizsgálati szempontjai túlértékelik a Magyarországi résztvevőket.

Mészéros Lőrinc? Része. ˙(máshol börtönben ülne)

Ezért tartunk ott, ahol.
@Sir Bates dö Hól: tudod a szájhagyomány alapján terjedő akármiről van tudományos móccer megméretni a valóságtartalmát...anno csináltuk a tanárunk vezetésével voltunk vagy 30-an a kölkek vegyesen és körbeültetett bennünket széken és a feladat az volt hogy valaki a sorban valamit EGYETLEN SZÓT súg a balra ülő fülébe és az továbbsúgja...a vizsgálat az, hogy mit fog a jobb fülében hallani amikor a ,kör zárúl és visszaér hozzá a SZÓ??? sokéves tapasztalat az, hogy soha azaz zéró probabilidade az, hogy ugyanazt hallja

tehát itt van a zegyházi iratok eredetiségének vizsgálata
az eredeti sohasem létezett de sok változata lett az idők során mint az örökké változó múlt

nagyon szeretem

ezt a játékot 10 éves koromban próbáltam ki azóta valahogy sokat mosolygok mindenféle gyagyaságon...mint próféciák és a csipkebokor meg a meghasadó temnger és az Ararát amit ellepett az árvíz (érdekes módon én ott voltam az Araráton is és azóta a Noé mondhat akármit )

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nincs kedvem trollos ipiapacst játszani. a trianonra utalás a cikkben egyébként kifejezetten neked szól
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem ezt kérdeztem... igaza van @Orica Középföldi: -nak, mismásolsz, pont ezt kértem elfeledni/elhagyni a részedről tegnap... akkor egy kérdés még: hogy van pofája bármely katolikus papnak, lett légyen az érsek vagy püspök, nagyértékű szolgálati kocsit használni és személyes szakácsot tartani moon, miközben félmillió gyermek éhezik?... ez a "tisztán jelen levő jézusi tan"?... minősítheti ezt bárki demagógiának, a lényeg még is ott van benne: a katolikus egyház moon a továbbélő feudalizmus része, adaptációra/megújúlásra képtelen, az "elnyomó osztály" képviselője, szerintem... nem a vallásodat kritizálom, hanem az ingyenélő bizniszegyházakat... nálam ez legfőképp a katolikus egyház...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"___Most mit csináljak ha ____"

Dögölj meg. Toleránsan.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
rádőlt a szobor?

előfordúl

gipszből volt vagy bronz?

mindegy

minek jár arra vagy térgyelt és úgy volt? akkor meg mit sajnálod

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
Köszi a magyar szinkronost is:)
South parkban nagy a lemaradásom..
@rodeo36: nézd, ők elfogadják ezt valónak, régebben nagyobb jelentősége volt a szószerint vételnek, ma nyilván asszociál a többség... valóban érdekesebb lehet az, ami kimaradt a bibliából...
@Csekkliszt#10: szívesen. a második linken megtalálhatod az összeset, ami kimaradt
@vitéž munkášőr: amit ide idéztél, azt mondom mióta...
@vitéž munkášőr:
TGM cikk- utóbbi idők legjobb írása tőle es egyéb tekintetben is a legfontosabb.
@Sir Bates dö Hól: Ez egy "kicsit" olyan Robespierre vagy Tanácsköztársaság ízű lett. :)
@Sir Bates dö Hól: hiába mondasz neki bármit - csak az érdekli, hogy relativizálhasson és félrevigye a topikot. irigylésre méltó kitartással teszi ezt, a habzó szájú shitnyikeket könnyen ki lehet pöckölni innen, őt nem. próbálom a jót is látni benne (például az öreg nénis link), de ez ritka alkalom, hamar visszatért most is a megszokott játékaihoz...
@jaegtoer: szerintem, pont az "establishment" moi (tán ex-szovjet; kkeui ) viszonya/függése/kapcsolata az individuummal (a kifejezés őshazájában egyértelműen intézmény van, míg itt egy-egy személy... nézd csak meg pl. a moi pártokat... nincs eszme, csak vezér!) mutathat rá miért is a lemaradás, a más út a nyugathoz képest...
@vitéž munkášőr: Semmihez nem tértem amúgy vissza, sőt mindjárt húzok is. :)
Vészjósló ahogy másoljuk az I vh utáni folyamatokat: Mo weimarizálódása megindult, orban elkezdte kiépíteni Mussolini fasiszta korporacios rendszerét /államát, és immár a faji szembenállás is elfogadott lett. Az ujnácik teret nyertek, sőt elfogadottá váltak, simán az ingerküszöb alatt maradva, a liberális - baloldalra kezdik a nácik rátolni saját bélyegüket es mindezt mi bégetve tűrjük.
Meg kell nézni a Kabaré című filmet mi lett ebből : egyik snittben szép kékszemű hirlerjugendek vidáman énekelnek mintha csak kiscserkészek lennének, következő snittb a filmen a pogrom kezdete. Mikozben a pódiumon a majom vígan énekli: Money makes the world go around...
@Csekkliszt#10: hibátlan - ebben megvannak a helyes arányok, amit TGM - valljuk be - régebben többnyire baltával faragott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az lehet, de Ferenc pápa gyakorlatilag ugyanezt gondolja... ezért is akarja megújítani/megtisztítani a szervezetet, hisz mindenhol szorul vissza valójában... vesd össze tevékenységét a muszlim testvériséggel, s meglátod, hogy az miért sikeres... tényleg láss is már, ne csak nézz...
@Csekkliszt#10: nem teljesen jó a párhuzam - a korporációs állam nem vette semmibe a munkásosztályt, a szarbáni eredeti tőketolvaj kapitalizmussal szemben
@Sir Bates dö Hól: "abban megegyeztünk mindig is, hogy vannak bizonyos anomáliák a transzatlanti világban/kultúrkörben..."

Ezzel kapcsolatban hirtelen ez az írás jutott eszembe. :)

Az államcsínyek előidézésének gépezete: Avagy a demokrácia felszámolása

"Nemsokkal a Haitin 2004-ben történt amerikabarát fordulat után - ekkor űzték el az ország elnökét, Jean-Bertrand Aristidet- meghallgattam Ira Kurzban, Arisztide védőügyvédjének Miamiban tartott felszólalását. Beszédét egy találós kérdéssel kezdte: "Miért nincs soha Washingtonban államcsíny?" A megfejtést is azonnal közölte: "Azért, mert Washingtonban nincs USA követség." Az ügyvéd beszédének ezt a részét viharos tapssal díjazta a hallgatóság, aminek nagy része nálunk élő haiti-i volt. Ők igen jól értették, hogy mit is mond Kurzband."

tinyurl.hu/qxRn/
@vitéž munkášőr: @Csekkliszt#10: "A jobboldal győzelméből hovatovább arra következtetnek, hogy a jobboldalnak igaza van, hiszen sikerült becsapnia a többséget. A győzelem mindent igazol."

Igen, ezzel az írással én tudok azonosulni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: inkább arra válaszolj, hogy szerinted nem kellene lesülnie erdő péter pofájáról a bőrnek a ma moa miatt?
@vitéž munkášőr:
Szerintem a fasiszta korporacio is semmibe vette a munkasosztalyt, nem volt fogalmi kategória vagy szövetséges. Hivatalrendeket alakítottak ki, a szakszervezetek nem a munkásokat képviselték, s bár léteztek kollektív szerződések is, azok valójában nem a munkavállalók jogait érvényesítette hanem kötelességeit, a fegyelmet, a rendbe valo betagozodast. De ez a fasiszta államrend lényege: minden érdeket, akar a magántulajdont is az állam alá rendelni. Az individuum felesleges, van legfőbb akarat oszt jónapot.
Azt kell h mondjam h Mussolini még akar tisztességesebben is csinálta, mert követője ezt is csak egy máznak használja, hogy kifossza a kasszát. És ezt szo szerint kell érteni.
@Sir Bates dö Hól: @vitéž munkášőr:
A győzelem semmit sem igazol. Arra kéne hogy felhatalmazást adjon jól politizálni !
@Sir Bates dö Hól: Akár le is sülhetne, viszont nekik nincs szégyellni valójuk és többségben is vannak. :)

ilyenazenpapom.com/customPages/index?subSiteId=1
@Csekkliszt#10: nem a mondattal, hanem az írással tudok azonosulni (tgm-esszé(?))...
@Sir Bates dö Hól:
Én is! Nem is veled veszekszem :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor elkezdik szétosztani az aranykeresztek árát a rászorulók közt?...
nepszava.com/2014/04/velemeny/128614.html

valaki kellene mellé, aki megtanítaná írni... kínszenvedés végigolvasni... bár nem ír mindig valótlant, sőt sokszor tisztán lát, de a stílusa...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Márffy érsek..mindig magáról dumál, meg arról, hogy egy napon született a pápával.
"Óriási csalódottság" - Bokrosék nem indulhatnak az EP-választáson

Nyolc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság a május 25-i európai parlamenti választásra, ennyi lista szerepel majd a szavazólapon. Három szervezetnek - köztük a Bokros Lajos vezette MoMának - nem sikerült összegyűjteni a listaállításhoz szükséges 20 ezer ajánlást.

hvg.hu/itthon/20140425_Bokros_Lajosek_nem_indulhatnak_az_EPvala
fideszdzsobbik, a góré igazít :D

Putyin: Az internet a CIA találmánya

Az orosz elnök egy szentpétervári sajtótájékoztatón kelt ki az internet ellen.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F25%2Fputyin-az-internet-a-cia-talalmanya%2F
@Penivaldes: igaz:

​Nyugdíjasverő Habony Árpád még mindig nem adja fel

Őrület, de a gyalogosokat nagy bátran karatézó terepjárós miniszterelnöki tanácsadó tovább küzd és perel, mert a Magyar Narancs megírta, hogy mit művelt. Pedig jogerős ítélet volt az ügyében.

cink.hu/nyugdijasvero-habony-arpad-meg-mindig-nem-adja-fel-1567492696
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na ilyenkor bánom, hogy nem figyeltem, és gyakoroltam anno eleget a harcműveszetet a tesiórán
@Sir Bates dö Hól: "nem a vallásodat kritizálom, hanem az ingyenélő bizniszegyházakat... nálam ez legfőképp a katolikus egyház... "

Ferenc pápa, ha lenne hiteles információja a magyar katolikus egyház állapotáról, alighanem szétcsapna köztük.
@épészmérnök: Kapaszkodj meg, nagyon sok infója van a magyar katolikus egyházról is. :)
@Sir Bates dö Hól: Támadhatatlan a logikája:

"Az Alkotmány előírja, hogy a hatalom kizárólagos gyakorlására való törekvéssel szemben mindenkinek nemcsak joga, hanem kötelessége fellépni. E fellépés egyetlen békés eszköze a bojkott. A bojkott nem politikai és taktikai kérdés, hanem alkotmányos kötelesség."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Putyin: Az internet a CIA találmánya"

Ő aztán tudja - főfő titkosszolga volt.
@jaegtoer:
"Ne aggódj, mi a jég hátán is megélünk."
Reakciód:"Az enyémen bizony nem."
Nem csodálkozom, hiszen mindíg elvetetted a szolidaritás elveit és alkalmazását.
Egoista!
@Penivaldes: Gondoltam, mivel ez eléggé Katolikus kánonjogi téma.
@rodeo36:
Csak tájékoztatásul:
A "móccer" a megboldogult szocializmus első felében (x-ik, a háború utáni első kiadásban) megjelent SICC (Szórakoztató Időtöltések, Cseles Csalafintaságok) c. könyvben szerepel/t/.
@DR. INKVIZITOR: Ugyanezen könyv a "nagyátkosban" megjelent könyv utánnyomása volt. Nekem még megvan odahaza, ha az egerek meg nem rágták.
ennyi, és ismét a kérdés:

- valaki meglepődött ezen?

Megszavazták a Takarékbank átváltozó kötvénnyel való bevételét

Jó évet zárt tavaly a Magyar Takarékbank Zrt., a beszámolót pénteken fogadta el a bank éves közgyűlése, amely határozott átváltozó kötvény kibocsátásáról is.

hvg.hu/kkv/20140425_Megszavaztak_a_Takarekbank_atvaltozo_kotv
Kezdődik!

"Amennyiben az orosz hadsereg átlépné Ukrajna határait, Csehország megerősíti saját határait és az ország stratégiai fontosságú objektumainak védelmét - közölte Petr Pavel altábornagy, a cseh hadsereg vezérkari főnöke."
"Megerősítette: amennyiben nyílt orosz-ukrán katonai konfliktus tör ki, Csehország kész négy Gripen vadászgépet és több mint 300 katonát bocsátani a NATO keleti határainak védelmére.
A NATO-nak világos az álláspontja azon határ tekintetében, amelyet az oroszoknak nem szabad átlépniük: ez a balti államok veszélyeztetése.

"Ezen országok veszélyeztetése egyértelműen az Észak-atlanti-szerződés 5. cikkelyének alkalmazásához vezetne, amely a katonai erő alkalmazásával is számol" "

figyelo.hu/cikkek/402874-praga-mar-keszultsegben-van
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "valaki meglepődött ezen?"
Én azon lepődtem meg, hogy a délelőtti híradás szerint 139.000 fővel nőtt a foglalkoztatottság a tavalyi év azonos időszakához képest.
Ez hogyan lehetséges?
@Mariann19: a megfelelő statisztika, és most jönnek ki a választások előtt felfuttatott közmunkák eredményei ;)
#1

Lázár mindig ott lesz a szomszédban

Énekkarral, csokrokkal ünnepelte Hódmezővásárhely Lázár János mandátumát, aki arra készül, hogy beérje a politika egyetlen professzorát.

www.origo.hu/itthon/20140424-riport-lazar-janos-mandatumatado-unnepsegerol-hodmezovasarhelyrol.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-3&utm_campaign=sec

#2

A Nagy Utód minden szava szent

Az észak-koreai vezetőről sorra jelennek meg az ország hírügynöksége által kiadott fényképek. Egy dolog minden képben közös.

kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1404/kim_d201442511142/gallery.xml&rovat=nagyvilag?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-4&utm_campaign=sec
Kishantos: a bíróság elutasította a birtokháborítás miatti kereseteket

2014. április 25., péntek, 16:04
Szerző: MTI

Elutasította az új haszonbérlők keresetét a Székesfehérvári Járásbíróság a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ellen kezdeményezett birtokvédelmi perben.

hvg.hu/itthon/20140425_Kishantos
@Sir Bates dö Hól:
Bartus egy mega zseni.
Hisztis, veszekedős, összeférhetetlen, nem tetszik amit a hitgyüliben csinált, de ettől függetlenül mindenben!! igaza volt, 5 éve olvasom, előre megmondta!!!
Szolgálati közlemény: háromszáz millió köbméterrel megemelték a biztonsági gázkészletet

Személyes Fejlesztési Miniszterné, Némethné intézkedett. Magyarország tartaléka már nem 615, hanem 915 millió kubikméter földgáz. A visszapótlás a hajdúszoboszlói tárolóba történik majd. (MTI)

444.hu/2014/04/25/szolgalati-kozlemeny-haromszaz-millio-kobmeterrel-megemeltek-a-biztonsagi-gazkeszletet/
@vitéž munkášőr:
Nem ér:-)
Én Mussoliniről beszéltem, az ő államáról.
Ez amit küldtél ez beszaharás...
Nem vicceltek a németek.

Soha nem értettem, hogy a világ egyik legkulturaltabb népe -azóta is- hogy a túróba süllyedt oda, ahova, mert egyébként nagy tiszteljük vagyok.
@Csekkliszt#10: Mit szólsz a NATO mozgósításhoz?
@Csekkliszt#10: mindenhol ugyan úgy működnek az emberek, ha pedig a körülmények adottak...
@épészmérnök:
Bartus: a legjobb amikor olyanokat ír, hogy minden rendőr kötelessége lenne azonnal letartóztatni ot az alkotmányos rend erőszakos megdöntése miatt es a stadionjában nem ajándékkal hanem letartóztatási paranccsal kellett volna várni.
Es igaza van !
@Csekkliszt#10: "Soha nem értettem, hogy a világ egyik legkulturaltabb népe -azóta is- hogy a túróba süllyedt oda, ahova, mert egyébként nagy tiszteljük vagyok. "

Az jutott most eszembe, hogy mindkét esetben olyan országról volt szó, amely korábban nem létezett. Az egységes Németország, és az egységes Olaszország is viszonylag új fejlemény volt. Lehetséges, hogy a tömeghisztéria azért volt lehetséges, mert egy új, egységes identitást kínált nekik, amely a korábbi városállam-szintű identitásnál erősebb volt?
@épészmérnök: jelképes csak, semmi jelentősége az álig felfegyverzett százezres orosz elitcsapatokhoz képest, akik már egy jó ideje ottan dekkolnak.
@épészmérnök: ez is benne van, lásd a jelenkori újjáéledő szovjetorosz birodalmat, és vissza is kanyarodtunk a jelenkori Ukrajnához
@épészmérnök:
NATO mozgósítás?
Errol lemaradtam... Bartus írta, hogy jöhetnének ide rendet rakni? Igaza van akkor.

Vagy ott tart az ukrán válság?
Mert ott meg nem értem hogy gondolták, hogy az oroszokkal közös határuk lesz. USA nagyon szeretné, de még nincs 1 polosu világrend. Amikor velük csinálták ezt anno 1962- ben a Disznó-öbölben, abból majdnem világháború lett..
hmmmmm

A Kúriához fordul az ombudsman a hajléktalan-ellenes rendeletek miatt
zóna

Indokolatlanul széles területről tiltották ki a hajléktalan embereket Budapesten. Főleg Zugló és Angyalföld járt ebben az élen. A rendelet részeinek eltörlését kérte most Székely László.

444.hu/2014/04/25/a-kuriahoz-fordul-az-ombudsman-a-hajlektalan-ellenes-rendeletek-miatt/
@épészmérnök:
Bingo!!!
Mennyire igazad van, tenyleg ez a nemzetállam fetisizmus lehet az oka!!! Köszi, ez a megoldás !!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "jelképes csak, semmi jelentősége "

Ebben nagyon nem értünk egyet. Jelképes, éppen ez a jelentősége. Nem azzal kezdik, hogy odacsapnak. Jelzik, hogy meddig lehet elmenni büntetlenül.
Nyilván nem akarnak háborús konfliktust, de azt sem, hogy Oroszország azt higyje, most már mindent szabad neki.
@Csekkliszt#10: Mussolininél is hasonló volt az ábra:

"A fasizmus megszüntette a munkássztrájkot és a munkaadó kizárási jogát. A munkaadó és munkás viszonyát külön munkajog, a Carta del Lavoro szabályozza, amelynek az egész világon nincsen párja. A munkaadó és a munkás között felmerülő viszályokat külön bíróság (Magistratura del Lavoro) intézi. Mussolini a munkaadókat corporációkba, a munkásokat szindikátusokba tömörítette, melyeknek élén külön miniszter áll. Előbb maga Mussolini, most Bottai miniszterrel az élén. Mussolini a munkát és a tőkét egyenlő piedesztálra emelte. A fasizmus célja, hogy a munka és a tőke küzdelmét kiküszöbölje s összműködését biztosítsa."

betiltva.com/files/nagy_elek_fasizmusrol.php

nem mentegetni akarom, de EZEN a ponton számomra 100x szimpatikusabb a szisztémája annál, amit nekünk kell lenyelni a NERben
@vitéž munkášőr: Vigyázat, munkás alatt csak az "árja" munkást értették! A kényszermunkásokat, a munkatáborok lakóit nem!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Néha nézem a régi fekete fehér filmeket a német birodalomról, a megalomán gyönyörű építészet szolgál diszletul az őrjöngő diktátor által delejezett tömegnek ...
Hat ember legyen a talpán , aki ilyenbe nem őrül bele es tart velük.
@Csekkliszt#10: mozgósítás nincs, csak némi jelképes erősítés, néhány repülő a baltiakhoz, néhány csapat erősítés a amerikai bázisoknál, egy két hadihajó /angol/amerikai/

hvg.hu/vilag/20140425_Praga_mar_keszul_az_oroszok_ukrajnai_hata
@épészmérnök: A "munka" piedesztálra állítása a hitleri Németországban része lehetett a szómágiának. A "munkás" (értsd: árja dolgozó) idealizálása megfosztotta a szót korábbi lebecsülő mellékzöngéjétől, ezzel erősítve a dolgozók önértékelését. Ettől még vígan kizsákmányolhatták őket, sőt, még könnyebben mint korábban.

Lásd a "proli" negatív mellékzöngéje manapság.
@vitéž munkášőr:
Akkor neked van igazad!! Ezt nem tudtam.
@épészmérnök: nem akarlak megsérteni, de nem nyitok vitát: katyvaszt ne csináljunk a dolgokból - Mussoliniről van szó!!!

"Mussolini apja elkötelezett és szűkebb környezetében elismert szocialista volt. Gyakran megfordultak nála olasz anarchista marxisták, otthonában pedig több ilyen szellemiségű művet tartott – nem csoda, hogy Benito már 17 évesen anarchistának tartotta magát és részt vett a helyi munkások szervezkedésében. Az sem meglepő, hogy nehezen talált állást: első tanítóskodása után inkább Svájcba ment (1902), ahol a helyi olasz marxisták örömmel fogadták a tehetséges, fiatal újságírót. Itt találkozott Anzselika Balabanovával, a poliglott orosz emigránssal, aki segítette kiművelődni. Svájcban Mussolini megismerkedett a legfrissebb szocialista irányzatokkal, amelyek közül leginkább Pjotr Alexejevics Kropotkin és George Sorel anarchista és szindikalista nézeteivel szimpatizált: már ekkor elhatárolódott a klasszikus forradalmi elképzelésektől, helyette a szakszervezetek (szindikátusok) által kinevelt munkásság általános sztrájkja mellett tett hitet."

hu.m.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini
@Csekkliszt#10: tömegpszichózis, miért is van békemenet, stadion, vonulgatás stb?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Szolgálati közlemény: háromszáz millió köbméterrel megemelték a biztonsági gázkészletet
Személyes Fejlesztési Miniszterné, Némethné intézkedett. Magyarország tartaléka már nem 615, hanem 915 millió kubikméter földgáz. A visszapótlás a hajdúszoboszlói tárolóba történik majd. (MTI)"

Lehet, hogy valami nagy buli, sütés, főzés lesz a Lászlónééknél?
@vitéž munkášőr: Ok, én a németeken agyaltam, igazad van.
@csak egy néző: Vége a fűtési szezonnak, így könnyű...
@épészmérnök:
Ukrán helyzet: oroszok saját belpolitikai valsagukat konvertálják kulpolitikai sikerré, klasszikus eszkalálódási "játék", Putyin addig fog elmenni, amíg a többieknek is legalább annyira fog fájni míg nekik. Nulla vesztenivalója van, ez a túlélése záloga.
@épészmérnök: semmi gond, jobb a tényekkel tisztában lenni ;-)
@Csekkliszt#10: arra tartunk:

Öt ország új szankciókat fontolgat Oroszország ellen

Barack Obama amerikai és Francois Hollande francia elnök, Angela Merkel német kancellár, valamint David Cameron brit és Matteo Renzi olasz kormányfő felvetette újabb szankciók lehetőségét Oroszországgal szemben az ukrajnai helyzet romlása miatt - közölte pénteken a francia elnök hivatal.

hvg.hu/vilag/20140425_Ot_orszag_uj_szankciokat_fontolgat_Oroszo

-------------------

Megszakadt a kapcsolat az EBESZ-misszióval Donyeck megyében

Megszakadt a kapcsolat az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ) a kelet-ukrajnai Donyeck megyében tartózkodó katonai ellenőrző küldöttségével - közölte pénteken az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

hvg.hu/vilag/20140425_Megszakadt_a_kapcsolat_az_EBESZmissziova
Bocs, elszállt az előbbi kommentem... most meg üres...meg amikor írni akarok a vitéz munkásőr jön fel... Meg jo hogy nem a biboldo... Bocs, az összehasonlításert
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Még mindig csak "fontolgatják" a szankciók bevezetését. Ha Putyin gondolna egyet és a fejükre hugyozna bő sugárral, ezek még akkor is fontolgatnának?Kemények, mint a híg fos..
@Sir Bates dö Hól:
Legyen mega v legyen hisztis?
:-) nem mindegy!
A zsenik mind kibirhatatlanok: Newton szűzen halt meg, elég vicces figura volt
@Csekkliszt#10: nekem meg Te jöttél fel 3x-i reload-ra is :-)))

KBM
@vitéž munkášőr:
Olvasgatom a linket amit küldtél.
Ez a Nagy dr. nem egy nagyon fura szerzet??????

"...A fasizmus nem kiviteli cikk ugyan, de azok az eszmék, azok az irányok és reformok, amelyek a fasizmus lényegét alkotják, számot tarthatnak arra, hogy az egész világon elterjedjenek.

A fasizmus ma még csak tíz évre tekinthet vissza, ami egy nemzet életében mint rezsim nem nagy idő, de újabb évtizedek múlva már nemcsak fasiszta rezsimről, hanem fasiszta korról fognak beszélni. A fasizmus tehát egy darab történelem. Új cél, amelynek elérésére az egész emberiségnek törekednie kell. És ha az emberiség Mussolini eszméit magáévá teszi, akkor „Ledült romoknak átkozott porán” helyes irányban fog fejlődni..."
@E.Csaba: Vitalij Csurkin szerint az Ukrajna körüli események bizonyos szempontból a posztszovjet világrendszer törésének a jele.
Azt hiszem, hogy az Egyesült Államok már érti, hogy nem parancsolhat a világon mindenkinek. De ezt a felismerést még nem tudják más viselkedési formában megjeleníteni. Nem érzik magukat komfortosan, amikor más erőpólusokat látnak, elsősorban Oroszországot és Kínát. Az USA számára ez szokatlan állapot.

hungarian.ruvr.ru/2014_04_25/Vlagyimir-Putyin-Kijev-egyre-inkabb-kozonseges-junta-2967/

Megjegyzem, hogy ez még csak a kezdet.
@Csekkliszt#10: ezek (betiltva.com) korabeli, a kommunisták által '45 után indexre tett irományok, keresgélhetek más forrást is, de a témánk lényegén az nem fog változtatni
@Csekkliszt#10: szar a blogmotor, nem kell hozzá az a féleszű :-)))
@vitéž munkášőr:
Nem abszolút nem változat a lényegen, max egy kicsit polirozott az a kép.
Azt gondolom, hogy "munkásnak" lenni sose volt nagyon jo dolog, de mivel a globalizáció hihetetlen anyagi es életkörülményi javulást hozott a legnagyobb tömegek számára, - még akkor is, ha paradox módon a nekik a tőkével szemben leosztott torta szelet egyre kisebb, lsd majd link- szóval a munkásosztály helyzete egyre jobb, ha csak azt nézzük milyen anyagi javakhoz jutnak hozzá, amihez korábban esélyük sem volt.

A globalizáció -sok bajával egyutt- egyenlősít is. Persze minket Mo érdekel, -a NERt most ne tárgyaljuk ki, mert így érzésre erős döntetlenre es csillagos ötödére adnám h melyikünk ruhelli jobban- itt a kulcs momentum, hogy szakadunk-e v nem az a mobilitás lesz, azaz h helyrajzilag, lakásügyileg és képzettség terén - tudati tényezőket megint hagyjuk, mert az alap- mennyire lesz egy magyar dolgozó ember abban a helyzetben, hogy oda tudjon menni, loturot menni: "áramolni", ahol a leginkabb fizetős kereslet van arra amit tud. Ma egyébként a mobilitás a határon belül a közép es nyugati határ fele tódul, ott is a legmagasabbak az ingatlanárak. Más kérdés h Mo EU-n belül túl magas sajattulajdonu ingatlannal bír, ami ezt y fajta társadalmi mobilitást gátolja, összefüggés az, h egy országban minél több az ilyen ingatlan, annál fejletlenebb és vice versa.

Szóval a globalizaciorol, munkasokrol, egyik kedvenc blogom:
fotelkalandor.blog.hu/2014/01/25/terkepek_amelyekbol_megerted_a_vilagot_4_a_globalizacio_igazi_arca
Autóvezetésért korbács és börtön jár

150 ütés, nyolc hónap elzárás a büntetése a szaúd-arábiai nőnek, aki vezetni merészelt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F04%2F25%2Fautot_vezetett_megkorbacsoljak_elzarjak%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugye milyen furcsa, hogy itt még sosem volt demokráciaexportos bombázás és megszállás, pedig hozzájuk képest Szíria vagy Afganisztán maga a liberális demokrácia. :)

kozelkeletjelene.weebly.com/szauacuted-araacutebia.html

scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1012138_153413644805567_142921436_n.png
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Valószínűleg úgy lesz. Ez az élet rendje:)
De azért hátha:)
@Mariann19:

Igen! Miért is tagadnám, jegoista vagyok.
@Sir Bates dö Hól:

Túl nagy feneket kerítesz neki. Bár egy szép női popsi és a környezet!?....

Amibe te mentél bele, az alsó hangon is egy húszoldalas házi feladat, az enyém ugyanazt mutatta be 4 szópárral, és az eltéréssel. az enyém nem jobb, csak rövidebb és egyszerűbb, de ettől te még bonyolíthatod:)

Időközben tovább tömörítettem: lángszóró.
Esetleg géppuska. Kifejező? Az.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ady:

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!"
@Blogger Géza: Érdeklődve hallgatom, hogyan jön ez az Ady idézethez! Egész pontosan, viszont azt látom, hogy vannak párhuzamok Ukrajna volt "elnöke" és Orbán+udvartartás között. A párhuzamok egyike, a durvára meggazdagodott haver+rokon+cimbi+jóbarát.
Te a SZÍÁLYÉ nem ott szokott okvetetlenkedni, ahol úgy gondolja, hogy diktatúra van? Te ez csak nem egy újabb párhuzam...
Még egy apróság, értem én, hogy fideszesnek lenni nem könnyű, de a konteót és Ady szembeállítani, az még nálatok is erős! Nem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hiába, ez a vörös Angyalföld, meg az egész "vörös félhold zóna"... úgy látszik, csak propaganda szinten toleránsak, a valóságában még kevésbé, mint a polgári zónák.
@nincs_itt: Tök egyszerű. Ady egy Nyugat-imádó filoszemita volt. Ez itt meg egy ellenpont, amely felvázolja ennek a két csoportnak a másik oldalát is... Csak ez kicsit aktuálisabb, mint egy halott költő évszázados búsongásai.

A Bush család is rohadtul meggazdagodott, mégsem tört ki az USA-ban forradalom. Bár én nem tudok konkrétan senkiről, aki az elmúlt 4 évben gazdagodott volna meg, Simicska, Nyerges, Mészáros stb előtte is gazdag volt.
@Blogger Géza:
Te, Gézám!
Lovas, mint Ady ellenpontja?
Mit szívtál édes egyetlen tündérbogaram?
Lovas elvtársadról beszélsz ecceri lölköm, aki szimpla köztörvényes erőszakos bűnöző volt a Kádár rendszerben, majd a rendszerváltás után beadta kivándorlási kérelmét Izraelbe(nagymutterra hivatkozva), akik köszönték, de nem kértek belőle?
Hasonló a család nálatok is?
Nem szégyen, evégre a családi háttérről nem tehetsz, csak magadért felelsz, eszed meg mint egy marék lepkének...
Te tényleg olyan balfasz vagy, mint amilyennek kinézel! :))
Végül is a gazdáid nem az eszedért tartanak...
@nincs_itt:
Te, ez a Gézuka tényleg olyan primkó, mint amilyennek kinéz elsőre, másodikra, harmadikra... segghülye, vagy durva a szer, amiről nem bír lejönni.
Nem Paulaneren él, vmi kukoricadarás szar lehet a kedvence.
Ezeket a napszemüveges buzikat láttátok?

kep.cdn.index.hu/1/0/596/5962/59620/5962046_16614_5c04076c62099b2b85e0e9acfc204b7a_wm.jpg

Elég durva kórkép a mai honvédségről... :((
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Na és? Attól még nem írhat jókat? Ady meg egy szifiliszes kicsapongó korhely volt, na bumm.
A Gézukához hasonló, gyengébb képességű narancskurváknak ajánlott:

Ady Endre

A fajok cirkuszában

"Magyar bolyba sodort léttel
Sírom el, hogy nincs magyarság,
Nincs kivétel
S még a fájdalmunk is régi.

Minden, minden ideálunk
Másutt megunt ócskaság már,
Harcba szállunk
S már tudjuk, hogy kár a harcért.

Csak cammogva fonjuk éltünk
Mások elhányt guzsalyáról
S nem kár értünk,
Ha elvágják fonalunkat.

Csak valami más is volna
A mi másolt életünkben,
Mint új borba
Belesajtolt szagos fürtök.

De a mi kis bolyunk semmi,
Húsvéttalan a magyarság
S írni, tenni
Mégis űznek nagy parancsok.

Nem tudom, hogy mi a célja
Ennek a hazug életnek,
Mégis néha
Ezért mindent lángba dobnék.

Mi az én nyomoruságom,
Bármi koldus, bármilyen bús?
Sírva látom:
Kietlenebb a fajtámé.

Céljainkat elcélozták,
Életünket már elélték.
Cirkusz-ponyvák
Bohóc-sorsa leng előttünk."

Ne félj Gézuka, nem feltételezem, hogy érted is...
Ostoba csicska voltál világ életedben, az is maradsz! :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ebben is mellélőttél, én még Münchenben is ittam Paulanert. :)
@Blogger Géza:
Aha... szerinted a szifiliszen van a hangsúly... ez a hasonló problémáid miatt van??? :))
Állítólag már kikezelhető... Hajrá...
@Blogger Géza:
Igen... és??? :D
"nincs_itt" kolléga naponta ott issza... Akkor???
Géza... te egyre gyengébb vagyol...
Iszol te rendesen?
Nem fizetnek rendesen? Mesélj...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Miért, neked meg Lovasnál évtizedekkel ezelőtti privát dolgai a legfontosabbak, nem az, hogy mit ír?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megint nem látsz, csak nézel... minek adott neked a Jóisten értelmet?... ez a legnagyobb bűn, amit elkövethetsz vele szemben, szerintem...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ne aggódj, elég jól fizetne, meg vagyok elégedve. :) Inkább nálatok látom a frusztráltságot. :)
@OPHELIA:
Elképzelem, ahogy anno a Zalkán a Dísz téren kiálltunk volna "napszemcsiben"... :))
Bár a balfasz hangya ettárs feje felett így is elnéztem, amikor ott pattogott nekem, majd 2 óra várakozás után - teljes felszerelésben, ráadásul kiröhögtem, mint őrparancsnok... :)
@jaegtoer: kifejező, igen... bár, nekem jól esett átgondolni:-)...
@Csekkliszt#10: nem látom géniusznak, de biztos csak irigy vagyok:-)...
@nincs_itt: Egy kis adalék az ukrán és szijáé vonalhoz.

Noam Chomsky szerint "a legjobb könyv ebben a témában" William Blum "A remény megölése: az amerikai katonák és a CIA intervenciói a II. Világháború után"(Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II) c. könyve. Amennyiben igényük van arra, hogy történelmi kontextusba helyezzék mindazt, amit most Ukrajnáról olvasnak vagy látnak a televizióban, akkor ez a könyv lehetővé teszi ezt. Ez a könyv semmi mással nem helyettesíthető, főleg most, amikor azt tapasztaljuk, hogy Ukrajna minden régiója lakóinak reményeit ugyanazokért a célokért áldozzák fel, amik miatt Irán (1953), Guatemala (1954), Thaiföld (1957), Laosz (1958-1960), Kongó (1960), Törökország (1960, 1971, 1980), Ecuador (1961 és 1963), Dél-Vietnam (1965), Brazilia (1964), Dominikai Köztársaság (1963), Argentina (1963), Honduras (1963 és 2009), Irak (1963 és 2003), Bolivia (1964, 1980), Indonézia (1965), Ghana (1966), Görögország (1967), Panama (1968 és 1989), Kambodzsa (1970), Chile (1973), Bangaladesh (1975), Pakisztán (1977), Grenada (1983), Mauritánia (1984), Guinea (1984), Burkina-Faso (1987), Paraguay (1989), Haiti (1991 és 2004), Uganda (1996) és Libia (2011)népe annyit szenvedett. A felsorolás nem teljes, és nem szerepel benne a hasonló számú sikertelen puccskísérlet (Pl. Kuba, Disznó-öböl...a ford), valamint azok a hatalomváltások világszerte, amelyeknél konkrét bizonyíték nincs az amerikai beavatkozásra, csak alapos gyanú (Pl. Egyiptom, tavaly...a ford.).

Világunknak, amiben élünk, riasztó realitása, hogy miközben az USA a demokrácia védelmezőjének állítja be magát, minden erőfeszítése annak felszámolására irányul. Tevékenysége a világot veszélyesebbé, igazságtalanabbá teszi, megöli a reményt. Amikor 2005-ben (Amerika kegyetlen iraki háborúja ekkor tetőzött) Harold Pinter megkapta az irodalmi Nobel díjat, az átadási ünnepségen tartott beszédében elemezte ezt a tudathasadásos realitást. Így nyilatkozott az Államokról: "Amerika egyszerűen betegesen manipulálja a hatalmat világszerte, s ezt mindenki számára áldásos jótéteménynek álcázza. Ez a hipnózis ragyogó, okos és igen sikeres megnyilvánulása... Ez egy durva, közömbös, dölyfös és kegyetlen, de igen átgondolt tevékenység."

tinyurl.hu/qxRn/
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): őrparancsnok?? látom anno bevettek az evtársak a buliba:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): sztem álcázásnak hordják, nehogy felismerjék őket, én bizti, hogy nem állnám meg röhögés nélkül
a tegnapi kockacukros beszólásod nagyon ütős volt:)
@Blogger Géza:
Ja, privát... értem... segg vagy tündérkém... oszt akkor még finom voltam, a ..... anyukád még nem is emlegettem!
Egy nemi erőszaktevő "privát" dolgai csak NEKED mérvadók?
Evégre AZ csak a TE értékrendedbe férhet be, hisz ennyire liberális csak a TE fajtád lehet..
Frusztráltság? Gézuka - hogy ne hülyén kelljen meghalnod - jobb ha tudod, én leszarom a politikai paletta teljes skáláját, élen a volt komcsi gazdáiddal.
A libsibolsi gizdád (tudod, na ki a libsibolsi, ha nem az, aki volt a Liberális Internacionálé alelnöke röpke nyóóóóc évig, előtte meg KISZ titkár pár évig - már ha tudod, hogy az a Kommunista Ifjúsági Szövetség).
Ha úgy érted, ahogy én gondolom, hogy érted...
Bár téged elnézve, lófaszt se értesz.
Seggarc vagy picinyem, hanyagolj, keresd a Gábrielt, az a te szinted, hóóóót vallásos neonáci, imádja komcsi oroszokat és meleg szarig nyal Piktorodnak is - Ő a te embered, szopjátok egymást, mint rendes népnemzeti buzeránsok.

"Az ős Kaján

Bibor-palástban jött Keletről
A rímek ősi hajnalán.
Jött boros kedvvel, paripásan,
Zeneszerszámmal, dalosan
És mellém ült le ős Kaján.
Duhaj legény, fülembe nótáz,
Iszunk, iszunk s én hallgatom.
Piros hajnalok hosszú sorban
Suhannak el és részegen
Kopognak be az ablakon.

Szent Kelet vesztett boldogsága,
Ez a gyalázatos jelen
És a kicifrált köd-jövendő
Táncol egy boros asztalon
S ős Kaján birkózik velem.

Én rossz zsakettben bóbiskálok,
Az ős Kaján vállán bibor.
Feszület, két gyertya, komorság.
Nagy torna ez, bús, végtelen
S az asztalon ömlik a bor.

Ó-Babilon ideje óta
Az ős Kaján harcol velem.
Ott járhatott egy céda ősöm
S nekem azóta cimborám,
Apám, császárom, istenem.

Korhely Apolló, gúnyos arcú,
Palástja csusszan, lova vár,
De áll a bál és zúg a torna.
Bujdosik, egyre bujdosik
Véres asztalon a pohár.

„Nagyságos úr, kegyes pajtásom,
Bocsáss már, nehéz a fejem.
Sok volt, sok volt immár a jóból,
Sok volt a bűn, az éj, a vágy,
Apám, sok volt a szerelem.”

Nyögve kinálom törött lantom,
Törött szivem, de ő kacag.
Robogva jár, kel, fut az Élet
Énekes, véres és boros,
Szent korcsma-ablakunk alatt.

„Uram, kelj mással viadalra,
Nekem az öröm nem öröm,
Fejfájás a mámor s a hírnév.
Cudar álmokban elkopott
A büszke oroszlán-köröm.”

„Uram, az én rögöm magyar rög,
Meddő, kisajtolt. Mit akar
A te nagy mámor-biztatásod?
Mit ér bor- és vér-áldomás?
Mit ér az ember, ha magyar?”

„Uram, én szegény, kósza szolga,
Elhasznált, nagy bolond vagyok.
Miért igyak most már rogyásig?
Pénzem nincs, hitem elinalt,
Erőm elfogyott, meghalok.”

„Uram, van egy anyám: szent asszony.
Van egy Lédám: áldott legyen.
Van egy pár álom-villanásom,
Egy-két hivem. S lelkem alatt
Egy nagy mocsár: a förtelem.”

„Volna talán egy-két nótám is,
Egy-két buja, új, nagy dalom,
De, íme, el akarok esni
Asztal alatt, mámor alatt
Ezen az ős viadalon.”

„Uram, bocsásd el bús szolgádat,
Nincs semmi már, csak: a Bizony,
Az ős Bizony, a biztos romlás.
Ne igézz, ne bánts, ne itass.
Uram, én többet nem iszom.”

„Van csömöröm, nagy irtózásom
S egy beteg, fonnyadt derekam.
Utolszor meghajlok előtted,
Földhöz vágom a poharam.
Uram, én megadom magam.”

S már látom, mint kap paripára,
Vállamra üt, nagyot nevet
S viszik tovább a táltosával
Pogány dalok, víg hajnalok,
Boszorkányos, forró szelek.

Száll Keletről tovább Nyugatra,
Új, pogány tornákra szalad
S én feszülettel, tört pohárral,
Hült testtel, dermedt-vidoran
Elnyúlok az asztal alatt."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te gábris, azé a dájcs meg dzsepen manipuláció elég jó sikerült. a szovjet keleteurópai ideiglenes faszság meg egy rakás szar vot! szerintem verd bele ebbe a szarba a fejed, me megint próbálkoznak ezek a brigantik:)
@Sir Bates dö Hól:
Miért irigy vagy :-))?
Félelmetesen következetes és makacs, nem alkuvó, ez nálam a jel.
@taga20:
Majd elmesélem 2-6 sör közt, hányszor szerettek volna az "ettársak" a Petőfibe utalni. :))
Ostoba szdos törzsettárs ott csak azt hagyta ki a számításból, hogy az írnoka cimbi volt.
Amikor kitalált valami faszságot - elég sűrűn - akkor 3 perc múlva már tudtam... :D
Na sikerült levegőt kapnom.Nehezen ment.Sohse hittem volna, hogy létezik olyan ember, aki Ady Endrét akárcsak egy tálcán emlitse valami gyökér Lovassal.Hova fajult a világ, Blogger Geza másnéven nem Angyal?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Seggarc vagy picinyem, hanyagolj, keresd a Gábrielt, az a te szinted, hóóóót vallásos neonáci, imádja komcsi oroszokat és meleg szarig nyal Piktorodnak is - Ő a te embered, szopjátok egymást, mint rendes népnemzeti buzeránsok."
te, szabad ilyen csúnyán beszéni?:)))
@taga20:
Mé'nem? Bazzz... csak most szólsz?
MARHA... ha előbb mondtad volna... :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): má előre izgulok:)) majd én is mesélek a századparancsnokomról, aki szerint a macskájuk előbb leért a telekre, mint ők , pedig 160km-re vot:)))
@Csekkliszt#10: az lehet másnak a jele is... ez mind igaz Gábrielre is...
@Evezős:
Hát... csak annyi, hogy egy lény.
És semmi több.
"Nézd meg a körmét! Te mit szólnál, ha a lányodat egy ilyen ujjazná a szigeten"
Most ehhez mit lehet hozzáfűzni?
www.youtube.com/watch?v=qeRDxZNU7xw

Olyan szintű a sötétség, hogy az űrbeli fekete lyukak hozzájuk képest fényességes szupernóvák... (most guglizzák, hogy az meg mi a fax...) kábé, ez a szint.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Boli! Ady egyik legösszetettebb versével etetni ezeket... Hogy értene meg hogy mi a magyarság?
Vagy hátha leköti úgy egy hónapig es akkor nyugtunk van?
@taga20:
Földúton? Ne kamúzz! :D

@Csekkliszt#10:
Jó'vanna... túlértékeltem... mea culpa, mea maxima culpa!
@taga20: Azért az ne zavarjon, hogy ők pont nem szerepelnek a felsorolásban.:) A cikk nem megszállásról szól, hanem CIA puccsokról.
De fusd át akkor ezt a listát, ha továbbra is elakadnál. :)

www.salon.com/2014/03/08/35_countries_the_u_s_has_backed_international_crime_partner/

Ja és miért esel te is abba a bölcsis hibába, hogy a mostani Oroszországot volt szovjeteknek titulálod? :)

hvg.hu/velemeny/20140122_TGM_Az_uj_oroszellenesseg
@Sir Bates dö Hól:
Ez övön aluli volt:-) a következetesség nem azonos a repetitiv tevékenységgel, az önreflexió hiányával, azzal h valaki a pofádba hazudik es utána is mondja mondja
@Csekkliszt#10: a selejt bosszúja:-)... mondom, irigy vagyok:-)...
@nincs_itt: Ha már :)

Ady Endre - Istenhez hanyatló árnyék

Akaratomból is kihullassz,
Én akart, vágyott Istenem,
Már magamat sem ismerem
S Hozzád beszélni rontás fullaszt.

Üldöztetésimben kellettél
S kerestelek bús-szilajon
S már-már jajomból kihagyom
Neved, mely szebb minden neveknél.

Szent Képzelés, örök hit-balzsam,
Ki létlenül is leglevőbb,
Meghalok szent Szined előtt
S akarom, hogy hited akarjam.

Megűzeték s nem nyugszom addig,
Míg hitedet meg nem nyerem,
Mert kockán van az életem,
Mint árnyék, mikor elhanyatlik.

S hányattatom, miként a sáska,
Mert csak Tenéked van erőd
S mert nem láttam régen előbb:
Nem szabad hinni senki másba.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Azért az ne zavarjon, hogy ők pont nem szerepelnek a felsorolásban.:)"
öcsém bazdmeg, pont ezé mondtam!

"Ja és miért esel te is abba a bölcsis hibába, hogy a mostani Oroszországot volt szovjeteknek titulálod? :)"
azé bazdmeg, me amit most csinálnak, azé!
me, ahogy a kövérevtárs mondta, komenyista kövér disznóból, nem pogári szalonna:))
a lesz lemaradt, a picsában:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyik kedvenc filmem... ott van a blogon leírva... én nem gondolom valósnak, de nem tudom linkelni, mert nem engedi a blogmotor, azt írja, tiltott tartalom... olvasd el... ezért mondom, láss, ne csak nézz...
@Knósszosz: azé hátulról megdöngetnéd, valld be!:))
jobb, mint a guminőd:)))
www.napiszar.hu/Thumbnails/2656.w-486.h0.q100.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: már el sem érem a linket, kiírja, hogy tiltott tartalom...
@Sir Bates dö Hól: Te meg milyen neten csücsülsz? :) Ez egy normál youtube film részlet a Misszió c. filmből.
@taga20: Még szerencse, hogy azon már cseppet sem akadsz ki, ha a másik oldalon az usácska drogbárókat és fasisztákat támogat ha érdekei úgy kívánják, de ha kell 500 ezer gyereket is feláldoznak, mert az ilyesmi "megéri" a befektetést a demokráciaexport érdekében.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az általad linkelt chomskys hivatkozást (21:34-es hsz-ed)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ménem egy millió? ha már hazudsz, ako rendesen csináld! soha nem állítom, hogy az usa patyolat fehér, még sztálinnal is szövetkezett, de a kereszténység is elégetett egy pár embert az idők folyamán és közben mindenféle jóságról, szeretetről pofázott. még szerencse, hogy eszt simán meggyónjátok, asztán mehet minden tovább:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerinted az mennyire konstruktív, hogy putyinra az a válaszod: az usa szar és rohadék?...

nem hiszem el, hogy nem lehet normális véleménycserét folytatni... ezt a nihilt...
@Sir Bates dö Hól: Nem Putyinra volt ez válaszom, hanem arra, ahogy taga állította be őket a világ megmentőinek.
@taga20: De miért hazudnék, amikor erről a volt amerikai külügyminiszter asszony beszélt? :(

youtu.be/cEtdw7Z04QQ
@OPHELIA:
Egy messzi-messzi Ápdét Galaxisban... Dö dárk szájd av dö fórsz...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem! taga ilyet nem állított! ellenben felhívta a figyelmed, hogy kicsit unalmas mindig az usát mószerolnod a putyin seggéből kihúzott nyelveddel:))
@taga20:
Te, ha evvel az izével bármiféle kapcsolatba hozol, megszakítok minden diplomáciai kommunikációt veled!
Semmi műanyagot nem szeretek, a fröccsöntött polipropilén segg és cz-i czi, az nem jön be nekem, de én már csak ilyen megcsontosodott liberálbolsevista vagyok... ez van.

Rumod-söröd? -:))
@Knósszosz: jehh, magukat kéne már frissíteni - másra
@taga20: Kb. ugyanolyan mint amikor te sűrű bazdmegolások közepette bizonygatod, hogy ők most is szovjetek. :)
@Knósszosz: itt van nálunk egy francia cserediák. ezé le vagyok tiltva a piáról a héten:)) ja meg holnap meló, félhatko kelek:(
na nem baj, majd jővő héten bepótoljuk:))
@Sir Bates dö Hól:
Túrót vagy selejt. Van véleményed
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: így sikerült... mindketten tudjuk, hogy mindig kerülöd a tiszta állásfoglalást, mismásolsz, csúsztats... ezért gondolják itt sokan, hogy nem a véleménycsere a fontos neked, hanem a propaganda terjesztése... de ez egy blog, ide az emberek "beszélgetni", eszmét cserélni járnak...
@OPHELIA:
Vagy eltűnni az Orion ködben... van elég bajunk nélkülük is.
Ha meglesz az a bozontos Higgs ottan a Svájcban, az ilyeneket írják már bele az alagútba al-segéd neutron takarítónak, megérdemlik a státuszt.

A VV6 mai összefoglalóját meg nem is láttam, szóval, sok minden pótolnivalóm van még.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt annyira nem ismerem... én az amarcordot szeretem... meg a malenat...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg ako most ne baszd meg!jó?
ez a kgb-s putyin és maffiabandája tök úgy nyomja a blúszt, mint a szovjetek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
téged nem zavar, hogy te az usához és izraelhez képest határozod meg magad?
nincs saját értékrended?
odacsapódsz a putyinistákhoz mert a jobbikban most ez a trend.
aztán amikor itt putyin rohadt rendszerét szidjuk, akkor te előjössz a "bezzeg az usácska" dumával!
hogy neveled így a lányodat?
nem szabad lopni, de hát a pistike is lop ezért lehet nekünk is!
@Knósszosz: Higgs az nem lesz, maradnak a nyakunkon
majd nézünk helyette F1-t, az azért izgibb
@taga20: "ez a kgb-s putyin és maffiabandája tök úgy nyomja a blúszt, mint a szovjetek."

Nézd te leírod a fentieket és amikor én erre azt válaszolom és linkelem, hogy a demokrácia nagy bajnokai világcsendőrék fasisztákal és drogbárókkal fognak össze ha érdekeik úgy kívánják akkor az már fújjcsúnya, meg miért kell szegényeket mószerolni stb. :)

Nem érzed néha, hogy furcsán értelmezed az érvek ütköztetését? :)
@taga20:
Részvétem... aludj jól, de ne csüggedj; a sör az jó ízű lesz a következő hétvégén is!
A cserediák csinos? Mennyi idős?
Lehet egyetemista is, és akkor te meg írhatsz egy zeneművet titokban porszívóra-:o
Asszony meg csak figyel, mitől lettél ász!-:))
@Sir Bates dö Hól: Szerintem ha berakok egy érdekes írást az nem mismásolás. Más is sokszor csinál itt ilyesmit.
@Sir Bates dö Hól: Ha teheted nézd meg valahol. Nem fogsz benne csalódni.:)

youtu.be/qMgTCtSxOHE
@Knósszosz: fiú a lelkem. nem vagyok én katolikus pap, hova gondolsz?:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az a különbség, hogy mi nem mentegetjük putyinnal az usa szemétségeit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg ma egy óra alatt lefárasztottál, megyek aludni, me hétkor vár a satupad. gondolom, neked csak a tízórai misére kö menned.:)
na jó éjt minden trollnak;)))
@taga20: gábriel szombatista?:)))))
@OPHELIA:
-:))
Idáig ez a szezon nem nagy durranás... sajnos.
Barcelona szokott fordulópont lenni, meglátjuk.
Kimi hatalmas pofa, ha nyer, ha semmit nem csinál - én nagyon bírom.
Alonso és Ricciardo egyenlőre... nem tudni, viszont Hami és Rosberg, egyenlőre rendben.
Nem tudom, egyenlőre a motorok hangjával sem vagyok kibékülve.

Hoppál Péterével meg pláne.
Ilyen egyházi zenei, disszonáns szarral... művészet valakivé lenni. Persze ott, ahol a mérce gyök nulla, ott könnyű. Ez a fidesz és csatolt szervei.

Most plagizálnék, de nem teszem...
@Blogger Géza: Géza, sajnos nem érted, Te tényleg nagyon egyszerű vagy!
@punkfrog: Lehet ő szombatonként jár misére vasárnap helyett. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kicsi rigó, csak annyit idéznék a dzsobbik kedvencétől, amikor egy riporter megkérdezte Putyint: "Milyen VOLT KGB-snek lenni?" a válasz: "VOLT KGB-s NINCS!" Fordíccsad esztet le SZÍJÁLYÉRA? MEG MÁJFÁJV-ra, meg a tököm tuggya még mire!
Adyról meg csak annyit, hogy Istenhez való viszonya, nem olyan volt mint a tiéd!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kinek mi érdekes, ezt nem lehet kritizálni (te viszont nem véleményt teszel ide javarészt, hanem propagandát, ami nem ugyanaz)... soha nem válaszolsz semmire, helyette terelsz... ez a mismásolás... ha nem érted, hogy miről beszélek, akkor vitára alkalmatlan vagy, ha érted, akkor meg ne csináld... nem legyőzni kell itt a másikat, hanem beszélgetni... én legalábbis azt szeretnék...
@Blogger Géza: Gézám, Gézám most kapcsolok te a Bush családhoz hasonlítod a mészároslőrinceket???
Esetleg a csúti Rámszeszt??? Nálad negyon nincs rendben valami!
Áruld el, Mo.-n 6 első 2 második, így van meg 8 elemi a zátlag fideszesnél(te sem vagy kivétel) miből teremtett a komenizmusban vagyont? Csak nem? De!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
taga ugyanannyit jár misére mint én.
tök mindegy melyik nap van, mind csak "mese-mese mátka, szarik a madárka"
@Sir Bates dö Hól:

Kedves Szőr - a hólban benne:
Én beszélek/tem Gab testvérrel és állítom: nem hülye! Nem, nem az.

De valami elszakadhatott nála, mert konkrét kérdésekre - amelyek kurva egyszerűek - nem válaszol.
Ezt miért? Saját vélemény az nincs... vagy le van tiltva?
Mondom: nem hülye Gabriel, csak jól felhúzza a befáradt és szomjas bloggert, van tehetsége hozzá. Ő nem problem (annyira), nála sokkal undorítóbb seggek garázdálkodnak a blogon - de ez csak az én véleményem.
@Sir Bates dö Hól: Egyetértek én is csak beszélgetni járok ide. Most mond meg őszintén le tudna győzni bárkit is egy egybites jobber? :) Amúgy válaszolni is szoktam.
@Csekkliszt#10: @taga20: @Sir Bates dö Hól:
csak úgy egymás között: ti meg én, meg tudnátok nekem indokolni, hogy miért jó az nektek előítéletekkel közelíteni bizonyos dolgokhoz (preconcepció) ugyanakkor másoknak olyan előnyt biztosítani érvanyagotokban amivel az azonos alapokon való véleményalkotás lehetetlen

ez vitatechnika, felkészültség, naprakészség, és nyitottság bármire (azaz mindenre preconcepció nélkül)

lehetséges, hogy válaszoltok?

brühüyyy
@Knósszosz: igazad van.
gábrielt normál emberként tudom elképzelni.
ellentétben gejzával,filtollal,biboldóval,közokirathamisítóval...(elnézést a hard-trolloktól akiket nem soroltam fel)
ők csak, mint egy nick mögé bújtatott algoritmus jelennek meg a fejemben.
@rodeo36: bocsi, hogy belekotyogok, de szerintem mindenki prekoncepcióval mond véleményt.
ha ez nem lenne akkor véleménye se lenne!
(bár a prekoncepciónak van egy pejoratív értelmezése is.)
a vitában ez nem biztos, hogy hátrány.jelentheti a felkészültséget is.
az általad megszólítottak pedig szerintem tudják miről beszélnek.
taga inkább érzelmileg, Csekkliszt tartalmilag, Sir meg a kettő együtt.:)))
@punkfrog:
na hát akkor kíválóan elkaptad a szarva közt a tőgyit (ahogy drágajó nagybácsikám szokta volt aszondani...mikor...én....)

a prekoncepció a vitaképtelenség alapja, nem képes asszimilálni új dolgokat (még úgy sem, hogy félrevonul a tükrömtükrömmonddmegnékem és ott) hanem mint paleontológiai eset (őskövület) ismétli mint a zimamalom (azt amit már -tőle- úgyis mindenki ismer és még nem fogadott el de mongya mint a rózsafűzért Paternoster...)

szóval Liber scriptus proferetur...

ez teljesen jellemző a magyar állapotokra az utóbbi 35 évben (minimacal cula) és te is ugyanúgy ismétled, hogy már megaszon'tad meg ők is de akkor mi a büdös lábszagnak van a krokogyil ha mindíg mindenki ugyanazt szajkózza mint Lóri a bolond papagáj és -mivel nem is érti sőt nem is akarja megérteni- a másikat hát marad a mákdaráló: a mák egyre porítottabb lesz de mák marad és nem lehetséges sem megközelíteni sem azonossá tenni különféle álláspontokat érdekből vagy csak kőfejűségből

lásd Jókai Móricz: a Kőszívű ember fiai

pedig az már anno volt és még mindíg igaz

brühüyyy

ne légy má' olyan béka még punk sem
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"mond" ...mivel ez felszólító mód kettős "d"-vel írandó: mondd!!!

brühüyyy

ne add föl...de érvelj...és ne az legyen a móccered, hogy neked van másik meséd a krokogyilra, hanem arra reagálj pro vagy contra amihez hozzá óvatostalankocc

brühüyyy

a krokogyilon kéne indítani egy vitatechnikai alapfokú tanfolyást...kezdve kiscsoprtos óvodás szinten, hogy senkinek se fájjon és kiosztani a pelenkákat azután hadd szóljon a sárgarépafőzelékbe csomagolt vita
@rodeo36: senki sem mentes a valóság szubjektív leképezésétől... szerintem... èn biztos nem tudok ezen felülemelkedni... ez azonban nem prekoncepció feltétlenül... van egy saját értékrendszered, amit nem kell feladnod, de attól még lehetsz nyitott arra, hogy meghallgasd a másikat...

"ugyanakkor másoknak olyan előnyt biztosítani érvanyagotokban amivel az azonos alapokon való véleményalkotás lehetetlen" ezt nem tudom értelmezni...
@Knósszosz: nézd, számomra teljesen elfogadhatatlan az amit vall (milyen jó a betyársereg... az volt az első, majd kamenyec-podol a második, hogy átlépett egy határt)... ha nem hülye, akkor sokkal rosszabb... a jugó belháborúban szerinted kik készítették elő a terepet?... tatárszentgyörgyön?... (most a kristallnachtról, ruandáról ne is beszéljünk)... én nem moon vagyok, s valszín nem is megyek vissza, akár lehetne mindegy is... de mégis csak a hazám...
@Knósszosz: "nem hülye Gabriel, csak jól felhúzza a befáradt és szomjas bloggert, van tehetsége hozzá. Ő nem problem (annyira)"

Ez az ember pont úgy viselkedik, mint egy hittérítő. Folyamatosan mosolyog, semmin nem sértődik meg, ha kérdezel, vagy megcáfolod, előregyártott klisékkel válaszol, és közben azt hiszi, hogy mindezért üdvözülni fog.

Hát nem fog!

Viszont közben a nem kommentelő blogolvasók egy részében megragad valami az aljas szövegeiből, még akkor is, ha azonnal rácsap valamelyikünk. Nem minket akar meggyőzni, hanem azt a sokezer olvasót, aki naponta idejár. Ezért nagyon sajnálatos, hogy a bloggazda megtűri.

Dehát ezt már százszor kitárgyaltuk.
@Sir Bates dö Hól:
az, hogy -nagy kegyesen- meghallgatod a másikat nem teszel semmit (persze annál többet, minthogy lelőnéd a veled ellenkező vélemény hordozóját)a vita egyetlen célja az, hogy közös platformot alakítsunk ki a vita egy bizonyos szakaszában, nem kell végleg lezárni egy vitát (nem is lehet) de meg lehet bizonyos közös értékekben állapodni, hogy cselekedni lehessen ezért

de a te kegyességed, mely szerint megengeded, hogy bárkinek bármilyen véleménye legyen az semmit sem ér talán még annál is kevesebbet, mintha hallgattál volna és el sem mentél volna a vitára (a blog is egy AGORA)

ez az amit sem te sem sok mindenki más nem akar megérteni és játtsza a Lóri-t az őrűlt papagájt amelyik ismétli a nóta egy egy mondatát ott ahol megakadt tű a lemezen

ha a te felfogásodban a prekoncepció azt jelenti, hogy van valami képed valamiről és az valamilyen módon kialakult az akkor nálad tudományos hiba mert csak azt nem jelenti...

a és ezekután az értelmező szótárt meg hasonló dolgokat javallok mielőtt ebbe így belegabalyodunk és kijelented, hogy lófasz az én seggembe is meg én vagyok a bölcsek kövének hordózója és az égig érő lajtorja is a mellényzsebemben van és lezárod a vitát ott és akkor amikor éppen folytatni kellene

dehát pont ezt kritizálom

brühüyyy

meg kellene értened mi is a vita és annak yudományosan elismert technikája
@épészmérnök:
amint látod -fentebb, alantabb- itt levédia alsón turulok főggyén tudományos felkészűlcség hiánya mutíttya magát vala

érvelni és meghallgatni érveket valamint elérkezni egy közös platformra az nem divat mert a delikvencs (hogy a zőszavhasználatukat ismételgyem) asszisz a kis szaros identitását aggya fel ha megengedi és neaggyisten el is fogaggya, hogy jéééééééééééééééééééééééé annak a hülyének számomra is fontos gondolatai vannak és ellopom (hogy a fidesz sájlus nál maraggyak mert ha nem loptya el -bár ingyen van- akkor nem is magyar)

ez bosszantóan szar helyzet és asszem szemináriumokat kellene indítani az AGORA lényegéről mert a turulfing honában a csabakirályfi kondenzcsíkja alatt másléppen nem fog menni kisbaltával beleverni a delikvencsekbe a tudományt

brühüyyy
@punkfrog:
alkotó vitát twitterezve és essemese emese módszerekkel nem lehet megtanulni, pedig alaptudomány anno tanítottak retorikát, irodalmat és ktitikai irodalmat valamint a valóságot mert ott tartok, hogy levédia alsón a turlfing és csabakirályfikondzenzcsíkja alatt sennki sem tud vitatkozni már azzal sincs tisztában mi az, hogy: VITA...van e valami célja és ha igen akkor mi az...mert kihúzni a zalúlról a 3. fiókot a zagyad sublóggyából és kiszedni az ott poshadót és elismételni kismilliomoccor az nem hogy nem tudomány hanem gyagya elmekórtani eset vagy a tanulatlanság olyan foka amit talán nem is lehet kezelni egy bizonyos életkoron felül

brühüyyy

a magyar oktatásban assem taníttyák hogyan kell normálisan esztergálni nemhogy tudományosan felkészűlten érvelni és megállapodni

mert csak a megállapodás nem cél

az, hogy lehet -bizonyos mártékig- dumálni az nem demokrácia az szar nevenincs híg fosch

és a foszhból fosch lesz ha beszartokis

brühüyyy

delikvencsek főggye
@rodeo36: Nagyigasság.

Ahogy mondád: a vitából is identitáskérdést kavarnak sokan. Holott a merevség csak egy bizonyos helyzetben dícséretes, más kontextusban viszont a hullamerevségtől semmiben sem különbözik. Aki nem képes változni, és változtatni a nézeteit, az szellemileg hulla...
@épészmérnök:
most olvasom, hogy a duródóra lesz a zoktatási és kultúrális parlamenti bizottság elnöke...kíváncsian várom mi lesz ebből a hoffmann elvtársnő után valaki a kormány részéről majd a felügyelő bizottság a duródóra és mi lesz a zoktatással és a kultúrával

lesz e oktatás és kultúra

és ha igen milyen

olyan szép ez az ország hogy

brühüyyy
hát én ezzel az agora dologgal úgy vagyok, hogy minden szombat hajnalba elolvasom quintilianus megfelelő passzusát a szép beszédbül, hogy kellő felkészülcséggel ájjak a kofával szembe, amikor húsz deka juhtúrót akarok beszerezni, lévén a kofa tejjesen más elképzelésekkel megáldva a pijac forgatagába, mint én, aka én fogyasztani akarok, ü meg átbaszni engemet, már ami az agora jellegét képezi az árak viszonylatába. mellékszál csupán, hogy ő a juhtúróval szembe nekem a magyar, mézédes terméket ajállja föl, míd én a rendes, birkaszagú és kissé csípős variációt kultiválom. ezér asztán csak annyit morgok, hogy vajjon szlovák brinza van-é, mer én aszt szoktam meg régen, hogy a jó juhtúrónak nincsen nemzetisége, hanemhát pont ojjan finom, mint a megboldogult kádár korba vót és amikor a hasonló mekkülömbösztetés röpke fölpofozást válthatott ki a lekközelebbi rendőr őrszobán. nomármost az ember előbb-utóbb ráébred, hogy quintilianus basszon egyedül, mer a dúró dórábul a büdös életbe nem lesz igazi juhtúró.
@hacsaturján:

milyen lesz a juh és a túró meg amikor összekeverik a kettőt

te meg írhatnál hogy legyen mit olvasni amint rápillantasz a Quintilianus-ra és nagyhírtelen Vaclav Háver áll előtted lebrinzázva sörbepácoltan

brühüyyy

rémesek a rének nyáron
@Csekkliszt#10:
csaxoltam...mindenkivel és nem

brühüyyy
@rodeo36:

"a prekoncepció a vitaképtelenség alapja"

A prekoncepció előre kialakított nézet, elgondolás, terv, ötlet, nézőpont, nem feltétlenül ítélet, és semmiképpen nem előítélet - amennyiben pontosan használjuk a fogalmakat.

Ha valami, akkor ez az igazi vita alapja, márha vitázni akar valaki, ütköztetni akarja a nézeteit, meg akarja mérni. Volt erre itt példa minap nagyúr, ad dio, sír között. Kifejezetten érdekes volt a "matekozás" :))

Géb nem akar - vagy nem tud ,vagy mindkettő - vitázni, ettől kezdve nincs miről beszélni vele kapcsolatban.

Ha igaz lenne,de nem az, hogy mindenki prekoncepcióval érkezik erre az agorára, akkor te sem vagy kivétel.
Az érzelmekre persze igaz.

Hosszú évekig olvastalak, de nem emlékszem, hogy akár egyszer is elfogadtál volna más nézetet.

A vitakultúrád, a stílusod - maradjunk annyiban, nem lesz tananyag. Ezt már jelezték neked itt néhányan, udvarias és kevésbé udvarias formában

Te se ezt tanultad:))
@Orica Középföldi:
"Hosszú évekig olvastalak, de nem emlékszem, hogy akár egyszer is elfogadtál volna más nézetet.

A vitakultúrád, a stílusod - maradjunk annyiban, nem lesz tananyag." - Bingó. Ott a pont. :)
Rodeó papának kinyilatkoztatásai vannak ...
@Marcellusca: @Orica Középföldi:

Így 'szeressük 'brühüyyy-t! /nyal... üljleegyes!/
Na meg a csiszolt és csiszolatlan orosz operavirtuózokért!

www.youtube.com/watch?v=wziAhM-M11g
@Orica Középföldi:

mielőtt bármi (remélve tucc ángliusúl)

pre·con·cep·tion (prē′kən-sĕp′shən)
n.
An opinion or conception formed in advance of adequate knowledge or experience,

especially a prejudice or bias.(FELHÍVOM FIGYELMEDET EME RÖVID ÉS TÖMÖR MEGHATÁROZÁSRA NEMZETKÖZILEG ELFOGADOTT)

The American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition copyright ©2000 by Houghton Mifflin Company. Updated in 2009. Published by Houghton Mifflin Company. All rights reserved.

namost tudományos tételeket általában nem megvitatni szoktunk hanem megismerjük és alkalmazzuk, ha cáfolni tuggyuk akkor azt megfelelő eszköztárral tesszük...

MOST AKKOR FELVÁGOM EREIMET ÉS A KICSORGÓ AKÁRMIT AMI KIFOLYJA MAGÁTA AZT MEG A

HOLY GRAIL-be csurgatom felajánlva azt a szent vita oltárán

"Ha igaz lenne,de nem az, hogy mindenki prekoncepcióval érkezik erre az agorára, akkor te sem vagy kivétel.
Az érzelmekre persze igaz."

mivel a tételed nem pontos a magam részéről sohasem közelítek semmihez preconcepcióval, ,viszont felvértezem magam ismeretanyaggal ami vitaalap és nem más...

amikor elszabadulnak az érzelmek az az értetlenség valamint a preconcepciózus hozzáállás következménye és olyankor néhányan tahótlanítanak egyedeket: az is olyan mint mikor Ms Strucc bedugja és az egész segge kilóg...

hogy engem nem fognak tanítani seholsem az már világos, mert mint ezen a krokogyéluson is meg az összes többin mindenki Honthy Hanna aki mindent jobban tud, tehát sohasincs semmiféle információra szüksége mert már van nekijje az, bármi is lett légyen vala

és akkor ez a krokogyélus amit a gazdája azért hozott létre, hogy legyen egy valós AGORA és nem képzetek meg preconcepciók és kitalációk meg a csabakirályfikondenzcsíkja...dehát ahhoz vitára lenne szükség és a baltákat meg a késeket és rothadt paradicsomot otthon kellene felejteni

nagyon remélem, hogy -mint előrevetítettem- kurvára le fognak baszni és sokan és le fognak győzni mint a sárkányt mind a 36 fejét lecsapják és akkor vidámság valamint tréfák lesznek és emmi sohasem lesz megoldva

pláne olyankor amikor a krokogyil is tele van

DELIKVENCSEKKEL

(ez a kedvencem)

brühüyyy

folytassa Chleo...összes pajzsok befűtve és a csapágyak beolajozva meg a gébzsír sem hiánycikk

rajta sok magyar nemzeti "delikvencs"
@gazoló:
kedves barátom: Nyesztyerenko Musszorgszkiy a Halál dalai és táncai egy zseni előadásában egy zseni műve és a zenekar is ragyogó

mintha Levédia alsón is aktuális lenne?

brühüyyy
@gazoló:
Ki monta, hoty nem szeressük? :)

Én is csak kinyalatkoztam. :D
@rodeo36:
Csaxoltam csaxoltam Rody ebből nem lesz vita
Senkivel szemben nincs prekoncepciom mindenkit előző írásai alapján ítélek meg. Volt olyan akivel volt chatünk, de megbukott, ha nem érdemli meg a párbeszédet továbbá az nem prekoncepcio az következmény. Nincsenek tettek következmények nélkül. Én az enyémiért vállalom.
Leírtam többször nincsenek tabutémák max ezen a helyen itt nem lehet az összes ilyet elővenni mert v szetrollkodják v anyázás lesz. Nekem az nem vita, ugye simafaszokkal nem kell beszélgetnem? Egyébként ezen előzetes viták is le folytak már velük, bemutatkoztak, köszi nem

Én itt azért vagyok, mert van jó pár ember akinek adok a véleményére es jók a felhozott témái. Velük akarok beszélni nincs idom a felesleges korokre, párat futottam, nem éri meg, falnak menni csak per se.

Volt egy játékelméleti feladat Pc programot kellett írni: kompozitiv es kooperatív taktikara. A legsikeresebb , a többi programot verő, a túlélő az volt: először elso lépés kooperatív, egészen addig amíg ellenséges lépés nem volt, onnantól ő is kompetit, amíg nincs kooperatív válasz. Es így tovább. Ezt vallom en is.
@Marcellusca:
ha valaki assertive és felmutatja a tételt azaz elővezeti, mint állítást az kinyilatkoztat

ti teljes fogalomzavarban vagytok, ez a nyelvtudomány és irodalom kiröhögése

ilyen perverz hozzáállást és azzal a preconcepcióval, hogy mondhat az ahülye bármit is nekem már van róla véleményem el sem kell olvasnom

én azért nem adom fel...hátha eccer egy valaki talán

de az -a mellékelt ábra következményeként- a 2. évezredben nem lesz lehetséges...

szóval: nektek semmit sem lehet állítani, mert az maga a sértés

járjatok templonyba és mennyetek hidni

brühüyyy

a 4.dal a közeljövőt festi érzékletesen
@Orica Középföldi: @rodeo36: rodinak van igaza, előre kialakított nézet, vélemény, előítélet.

www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=p&qsearch=&qdetail=9094

és igen "bravúrosan" vezette le angolból a latin eredetű szó etimológiáját. d:
de le kell ismerni kreatív vagy, rodi.

és az agora című filmről, mivel nagyon kedvelem a főhősnőt, hypatiát, orica jut az eszembe.
@Csekkliszt#10:
akkor @épész szavai pontosak:

ez a halál maga

a többi fentebb olvasható

brühüyyy

természetesen az ősközösségi azaz teamwork-re associal a te programod is anélkűl nem megy vagy gyors és fájdalmas halál

most MON a haldoklás folyik

de mindenki jobban tuggya

a sok delikvencs!!!!!!!!!!!!!!!! az akadémiáig bezárólag nem képesek kijavítani egy helyesírási hibát mert valami állat eccer elbaszta és a többi cerkóf meg másolja
@rodeo36: Azt hiszem átnevezem magam "Gébzsírra". :)
@rodeo36: :D

feltűnően érthető vagy ma!
én meg naiv...
mivel tudásom kevés, senkit nem ketrecelek, mert hátha...
de legtöbbször (valld be!) "onnan" nem az értelem jön...
az időm meg véges, hiszen annyi szépségtől vagy csak egyszerűen jó dologtól veszi el az időm, hogy igazat kell adnom annak aki nem szán rá egy percet sem.
@Orica Középföldi:

"Hosszú évekig olvastalak, de nem emlékszem, hogy akár egyszer is elfogadtál volna más nézetet."

rosszul emlékszel :D
(tavaly amikor újra olvastalak benneteket az "ősi" w-n volt pár meglepetésben részem...)

azóta mind ketten "szálkásodtatok" és kicsit merevebbek letettek, de számomra azok maradtatok akikre érdemes figyelni.
@rodeo36: Huuu találtam egy igazán neked valót. :)

youtu.be/SLRuO_VXhj8

Remélem nem leszel tőle olyan mint a régi rádiókabaréban az illetékes elvtárs, aki mindig azt mondta; "érti a tréfát, csak épp nem szereti". :)
@guma:
még akkor is ha Jézus sohasem létezett, szavai a kereszten: Atyám ha lehetséges vedd el tőlem ezt a keserű kelyhet de mindazonáltal legyen meg a te akaratod

és a: "te akaratod" az az, hogy ide kellene bejárnunk, mint kocsmába, hogy megismerjük egymást és egymás véleményét és azt is miért pont az a véleménye annak tükrében hogy emberek lévén a tévedés a lényegünk...és kisegíccsük egymást útmutatással, példaadással meg egyéb módon (ebbe az is bele kell hogy férjen, hogy némi alapvető tudományos ismeretanyaggal)

brühüyyy
@guma:
Már hat a tudatmodosító lé!
Mint tudjuk, a lé határozza meg a tudatot, amiből meg ered a prekoncepció pl.a Kú... izé Dúró ecceri leányzó felé is.
Bár, ha belegondolok, hogy ez a szerencsétlen lesz a Kultúrha jövőjének egyik megálmodója, az bezony prekoncepció nélkül is rémálomnak tűnik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

köszönettel vettem

nekem van saját doktrínám és az annyira (libsibolsi) rugalmas, hogy abba még az is belefér amire én nem találok elfogadható bizonyítékot

brühüyyy
@guma:
Olyan jól bactattyák egymást, mint régi házasok. Csak nem... ? :)
@rodeo36:
Még a végin ez lesz a prekoncepciód... brühühü...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
duródórakultúraésoktatás

ehhez hallgasd meg a linkről a 4. részletet a Hadvezér-t...na az van és lesz ha ez így beteljesűl

és miért ne?

Jézussal is kiitatta a keserű kelyhet az a jó édes apukája aki hőnszerette...akkor miért ne lehetne csabakirályfikondenzcsíkján új utakat találni

brühüyyy
@rodeo36: "és a: "te akaratod" az az, hogy ide kellene bejárnunk, mint kocsmába, hogy megismerjük egymást és egymás véleményét és azt is miért pont az a véleménye annak tükrében hogy emberek lévén a tévedés a lényegünk...és kisegíccsük egymást útmutatással, példaadással meg egyéb módon (ebbe az is bele kell hogy férjen, hogy némi alapvető tudományos ismeretanyaggal)"

Őszintén mondom ezt érdemes lenne bekeretezni is kitenni a falra.
@rodeo36:
Ugyan, túldimenzionálod... ezeknél ez csak féknyom a bőszárú gatyóban...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

uraságod nagyon friss és gonocc! :DDDD

ne rémisztgess feleslegesen a kulturkampfal, inkább menjünk Londonba:

offforever.blog.hu/2014/04/25/londonban_az_oxford_streeten_fraszt_kapnak_az_emberek
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

és eljöve az éjfél, csak a Hold sápadt fénye pásztáz a tájon a nagy hatalmas csata mezején...és akkor a dombtetőre felkaptat fenséges mozdulatokkal a Hadvezér, kezében kasza és arca nincs csak a csontjai: Ő a Halál...megszemlélni jött győzelmének eredményét, váérszag terjeng és a hullákon éjjeli vadak lakmároznak...de győztünk

és az Éjféli Seregszemlének ezzel lenne vége ha...nappal nem folyótatódna

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja, elfér ott a vona és dúródóra kép között, de teheted a feszület alá is.
@rodeo36: :)))

jó elv!
de amikor a hangulat és a kedv már más dimenzióba is elcsavarog és egy kis itóka meg mindig a pulton van, akkor a beszélgetés a fő szempont.
propaganda anyaggal nem tud senki semmit kezdeni, csak dühös lesz tőle mert kizökkenti és elvonja a "szférák zenéjétől"... :)

tehát nagyon is értem a berzenkedőket! komoly ok ez a bicskanyitogatásra egy "kocsmában"...
@guma:
ellenőrök és biztonságiak helyett

brühüyyy
@rodeo36: Küldöm ezt is szeretettel, mint a gastro kultúra művelőjének. :)

youtu.be/mxA5jf9Dbwg
@parti_giano: Nálunk nincs személyi kultusz. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
attól, hogy valakinek van két gyereke (nagyon idióta képek ezek mert semmit sem mondanak lehetnek pelenka reklám is meg cucli)
attól még nem profi politikus és nem ért egy ország kultúrájához és oktatási koncepciókhoz

most hadd ne lapozzam fel a .pdf-et?



brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nekem a füstölt sonkához és a szalonnához nincs szükségem a keresztre meg a mesére

kockás abrosz...és hidd el otthon anno mi ezt gyakoroltuk legalább 15 éven át mindent megtanultam és szerettem

amikor anyám nekem sütött kenyeret mert tudta nem eszem az édes tésztát akkor sem karcoltuk meg hanem szépen lassan befaltam

brühüyyy
@rodeo36: Jó OK. Amúgy az előző négy évben tagja volt ugyanennek a bizottságnak, talán ragadt rá valami, ha már egyetemi végzettsége is van. :)
Majd megláttyuk.
@rodeo36: Persze tudom csak azért gondoltam elküldeni hátha lesz benne valami, ami jó érzéssel, esetleg nosztalgiával fog el. Felbátorodtam attól, amint az imént írtál és bekeretezésre ajánlottam. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: d: politólogus. húha! igazán kulturált asszonyka. biztos olvasta a gőgös gúnárt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

sajnos a vak is aszon'ta

nincs erre idő 30 év lemaradást kell behozni

az USA az ő nagy pénzügy hatalmával a 29. helyen van a PISA-ban és most összevisszaszarjákmagukat, hogy legalább 1 helyet előre tuggyanak lépni

Levédia Alsó mit tud tenni anyagi ereje nincs van belőle stadiony meg ellopják nyom nélkűl

mikor lép előre?

brühüyyy

2087-ben?
@parti_giano: Gondolom egy satus kép lenne neki a non plus ultra. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
na azt én is bekeretezésre ajánlom...

és a jó kajákért...szóval ami jó az jó

brühüyyy
@parti_giano:
Nobel Irodalmi díj ...várományos mondás

azért meglesném taga-t amint bámúlja a morvaiporszíva

brühüyyy
@parti_giano:

Hypatiát én is nagyon kedvelem, így igazán kitüntető volt a megjegyzésed:)))

Tartozom egy kis magyarázattal az érthetőség kedvéért.
Nekem a nézet, a vélemény nem ítélet, mert ezek természetesen változhatnak, finomodhatnak,módosulhatnak. Érvek, bővülő ismeret, változó világ, etc. Ez a normális.

Ezért én nagyon ritkán ítélkezem, de azt még soha nem változtattam meg.
Aki engem meglop,lettlégyen bármi a lopás "tárgya", az tolvaj. Ez ítélet, és negatív szankciókkal jár.

Ma olyan sokszor használják rosszul és leszűkítve az előítélet kifejezést, hogy így ragad meg az emberek fejében és válik általánossá.
Ebben az értelemben nekem már nem fér bele a prekoncepcióba, ha azonosan értelmezzük a koncepció kifejezést.
Még ez se biztos:))
@gazoló:

"Így 'szeressük 'brühüyyy-t!"

Ebben téged senki nem gátol, nem kérdőjelezi meg az ízlésedet. Így szép a világ.
@rodeo36:
"az, hogy -nagy kegyesen- meghallgatod a másikat nem teszel semmit (persze annál többet, minthogy lelőnéd a veled ellenkező vélemény hordozóját)a vita egyetlen célja az, hogy közös platformot alakítsunk ki a vita egy bizonyos szakaszában, nem kell végleg lezárni egy vitát (nem is lehet) de meg lehet bizonyos közös értékekben állapodni, hogy cselekedni lehessen ezért

de a te kegyességed, mely szerint megengeded, hogy bárkinek bármilyen véleménye legyen az semmit sem ér talán még annál is kevesebbet, mintha hallgattál volna és el sem mentél volna a vitára (a blog is egy AGORA)"

Ez a te prekoncepciód velem kapcsolatban (különös tekintettel a prejudikációs többlettartalmára)

nem szoktam vitázni, mások gondolataira/véleményére→prekoncepciójára vagyok kíváncsi, ha valaki kéri elmondom a saját prekoncepciómat... ez egy beszélgetés maximum, nem vita, miről vitázzak itt bárkivel is?... arról, hogy akarok-e egy autokrata államban élni?... hogy ütni kell-e a köcsögöket, zsidókat, cigányokat, mert azok nem normális magyarok (bár mind a "normális", mind a "magyar" fogalom pontos jelentéstartalmában meg kellene egyeznünk talán)?... ilyen esetben nincs értelme vitának, jelzem, hogy én erről mást gondolok (többnyire a mitikus - s így csak a titkos és szent tudás birtokában lévő beavatottak számára értelmezhető- "kurva anyád" betűsorral... mit gyakran félreértenek, kik nem béavatott (lásd: hajó és béka transzcendens összefüggése) tudói a misztikumnak)... mint ahogy te is ezt teszed... igaz, az obamaki és zusácska, valamint többi korszakalkotó kifejezés neked segít jelezni, te mentes vagy az előítélettől, az előzetesen kialakított elgondolástól, így bátran állhatsz az agorára ki...

(azt csak zárójelben: prekoncepció; prejudikáció; szubjektum mindenkori jelenléte (főleg egy "méréssel nem igazolható/eldönthető" kérdésben)... mindhárom mást jelent... szerintem, s így ez nem mérvadó... csak a saját univerzumomban... ott viszont én vagyok a legfőbb Bates, ha az csupán egy Hól, akkor is:-))...

@Csekkliszt#10: -tel értek egyet... nem kell mindenkivel beszélgetni
@Orica Középföldi: igaz, változhatnak a szavak jelentései, tán az asztronauta is mást csinált az ókorban. meg egy sir sem szőrözött ennyit a kezdetekben. nekem tetszik ez az agora, kínálat van sokféle meglátásra.
@Sir Bates dö Hól:

a matematika nyelvén:

nem jutottunk -újfent- közös nevezőre

ilyen a sors és csekk-nek igaza van nem mindenkivel kell

brühüyyy
Bocs hetvege csalad
De hogy tiszta legyen:
- nalam mindenki tiszta lappal indult(t), olvasva kommentjeit mar nincs preconceptions
- emberek utaljak tetteik es mondataik következményeit es jönnek vissza sírva h miert nem? AZÉRT amit mondtál . Pont azért es CSAK annyiért
- stílus: egyeni. Olyanok vagyunk mint más foemlosok: kurkasszuk a falka tagjait es megvédjük osszezarunk ha azt gondoljuk bánccsák oket
Ennyi
@parti_giano: Na igen, bár az Agora főhősnője egy rég letűnt kor képviselő, hiszen az Alexandriai könyvtár, akkor már szinte nem is létezett. Bármint az épület megvolt, könyvek is voltak, csak a szellemiség hiányzott már. És ez az egészben a tragikus
@rodeo36: én nem tudok azonosulni azzal, hogy közös nevezőre kellene jutni bárkivel bármiben... kivéve a "senkit se bánts ok nélkül" és "ahogy magaddal szembe elfogadhatónak tartod", bár még ezen a téren is számtalan variáns lehetséges (ki mit minősít "ok"-nak; ki mit tart "elfogadható"-nak)...

Már jeleztem: adekvát tudást krisztusi kor körül is lehet már birtokolni, az évek számának növekedése pedig tolerancia és az ajtó nyitva tartása nélkül nem bölcsesség... csak lehetőség a nagyobb kedvezmény igénybe vételére az ofotértnél az új sztk-recept beváltásakor...
@Sir Bates dö Hól:
akkor ez neked (is) alapvető hibád, tudniillik a megegyezés nem azt jelenti, hogy bármit ami számodra kedves feladsz, hanem azt, hogy a sok minden közűl kiválogatod azokat amikben együtt érdemes (érdekből!!!) működni valaki olyannal akivel egyébként a kocsmában nem ülnék egy asztalhoz...a társadalom így műxik és ahogy te mondod úgy nem és ez látszik is ma MON és sok más helyen a világban

ebből lesznek a tomcat-ek meg a hasonló lapostetük, az ilyeneket kiszűrni egy mérő nem lesz képes soha mert a vitamódszerei selejtesek erre a célra...a tomcat-et másképpen kell és ebben te sem teszel semmit hanem mosod kezeidet mondván a tomcat egy állat vagy amőba, és elkerülöd de attól a tomcat még műxik és árt

brühüyyy
@Penivaldes:
nem láttam az Agora című filmet és én nem arról beszélek, hanem arról a jelenségről és fizikai létesítményről amit a régi görögök a nagy városállamaikban fenntartottak és agora-nak neveztek ami valami polgári fórum a kofák és kígyóbűvölők között az ottjárók által...ott alakult a napi politika tudomány és művészet, navigáció és minden ami az emberi élettel kapcsolatba hozható, képzelj el egy hatalmas piacot ami egyébként egy mai vásárcsarnok elődje és nem egy bevásárló központ ami nem megoldás semmire csak kiüríteni a zsebedet olyan mint egy intézményesített zsebtolvaj, mialatt az agora az a napi társadalmi élet helye és piac meg minden egyéb

www.agathe.gr/

itt megláthatod

brühüyyy
@Penivaldes:
ez egy részlete az előző link-nek

www.agathe.gr/guide/#guideText

érdemes kibontani

brühüyyy
@punkfrog:
@Sir Bates dö Hól:
@épészmérnök:

Köszi a véleményeket!
Először is azt szögezném le, hogy az az ideológia amit Gábriel képvisel, pont annyira elfogadhatatlan számomra, ahogyan nektek sem az.

Az ember lábfeje néha ökölbe szorul amint látja, hogyan sikerül neki a legártatlanabb diskurzusokba is becsempésznie a finom kis célzásait zsidó ügyben.
A víz kiver, amikor épp ki van vesézve egy adott téma amihez már senki sem tud semmit hozzátenni, ezért elkezd a társaság offolni, mondjuk például kitárgyaljuk a Borneón fellelhető Nasalis larvatus táplálkozási szokásait, erre beesik Gab és a kép alapján kijelenti, hogy ez a főemlős bizony Izraelben volt honos elsősorban, óvatos célzást téve az orrának mérete és annak Jeruzsálemmel való párhuzamosságára...

Nem akarom elviccelni, de részéről néha valóban hasonló szinten megy a burkolt zsidózás, ez tény! Az is igaz, amit Épész írt, hogy: „Nem minket akar meggyőzni, hanem azt a sokezer olvasót, aki naponta idejár.” Ez így van (szerintem is), ezért (is) mondtam azt, hogy nem hülye… pontosan tisztában van vele, hogy kit lehet megetetni, nem mi vagyunk a célközönség.
Szőr véleményéhez csatlakoznék újfent; elfogadhatatlan számomra amit vall, egyet értek! Én csupán csak azt akartam mondani -amikor azt írtam nem ő a fő probléma- , hogy vannak fokozatok. Gab nem az a fajta mocsári ork, mint akik általában vezényszóra váró agyatlan hordaként ellepik a blogot, a stílusa sem olyan. Beszéltünk és az abból adódó tapasztalataim alapján Punkfrog véleményében is van igazság. Pusztán az emberi megnyilatkozásai okán írtam ide mindezt, de ez nem változtat azon, hogy az ő értékrendje nagyon messze áll az enyémtől.

Lehetne erről hosszasan vitázni, de nem érdemes.
Szigorúan az én szubjektív véleményem, hogy nem ő az igazán veszélyes, hanem például azok a baromarcúak, akik feketében verik a díszlépést… viszont azokat meg megvédi, na…?
Farkába a kígyó… és ráadásul az új poszt is pont Gábrielékről szól…
süti beállítások módosítása