Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.15. 08:39 Fabius

Tankönyv, tankönyv, te csodás

Címkék: fidesz oktatás tankönyvpiac hoffmann rózsa

Az Alkotmánybíróság nem babrál tovább a tankönyvtörvénnyel, ezek szerint minden úgy fasza ahogy van. Helyettük is babrál viszont a már fél lábbal az ajtón kívül lévő Raúzsi nénnye, aki nem képes a tanárok-tanulók szívatása nélkül szépen csendben elvonulni nyugdíjba. De aggodalomra semmi ok, a tanárok tankönyvválasztása szabad, szabadon választhatják a kettőből-háromból azt, amelyikkel a fenntartójuk is egyetért. 

Ijesztőnek tűnhet ez minden gyakorló szülőnek. Viszont, ha közelebbről megnézzük a dolgot azért kétségbe esni nem kell, Pártunk gyerekeinket már az iskolában felkészíti élethelyzetekre, nekünk szülőknek meg kevesebbet kell szöszmötölni a felvilágosítással. Irodalom órán például nem csak azt tudhatják meg, hogy  ejrópai Istenük egy darab van, de azt is, hogy már az ókorban igaz volt: ha a fasz feláll, az ész megáll és oktalan állattá válik tőle Isten és ember. 

hoffmann.jpg

Az elmúlt években sok szülő várta az idei áprilist azért, hogy Hoffmann legalább politikai értelemben elmúlik legyen bármilyen az eredmény. Csalódniuk nem kell, a saját pártja is tuti kieső helyre listázva próbált megszabadulni tőle, ami aztán Viktor kegyéből mégsem sikerülhetett: egyszerűen szarul nézett volna ki egy államtitkár a lista "ti már rohadtul nem kelletek" részén. Így Pálffy ment, Rózsa markolhatja tovább maga alatt a széket, karmolhatja rojtosra a karfát, mikor jön el a pillanat mikor kényelmetlenség nélkül tudnak tőle megszabadulni.

De a műve, ez a förtelem akkor is itt marad. Még egy ideig. 

Orbán állami iskolás, központosított, gyerek helyett nerkompatibilis egyendroid képző álmát megvalósítani a lehető legszarabbul sikerült. A KLIK nehezen mozduló működésképtelen vízfej, a tankönyvpiac beszűkítve, szereplői tönkretéve, az állami színvonalnak megfelelő könyvek rossz viccei ennek a stadizóleumban megtestesülő rémálomvilágnak. Szégyen, hogy a bólogató nejlonkutyává degradált, tankönyvválasztás nélkül hagyott tanárok ezt az úgynevezett életpályamodellért gyakorlatilag szó nélkül eltűrik. Néha egy kis morgolódás és berzenkedés van, de faszombazmegelés legfeljebb otthon, a négy fal közé zárva történik, már ha egyáltalán. Ha így haladunk mi szülők kénytelenek leszünk falvédőre hímeztetni és a közelgő pedagógus napra ajándékba adni egy megtévedt, véleményformáló tanár szavait:

"Nem a könyvet kell tanítani, hanem a gyereket. Irodalomórán önállóan gondolkodni, nyelvtanórán pedig az önálló gondolatait kifejteni. Aki ehelyett könyvet magoltat, az nem való a pályára, mert csak egy kártékonyabb van nála, a kontár orvos. Eddig is megvoltak a kiegészítő anyagaink, ezután is meglesznek, hülyeség ellen pedig igenis van orvosság: a józan ész és az ép lélek: ki-ki hallgasson e kettőre, és tegye a dolgát."

 

379 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr236038197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reformnak reform 2014.04.15. 16:05:43

A pedagógusok életpályamodelljének bevezetésében a béremelés megvolt, az előmeneteli rendszer kialakítása most zajlik. Amint ez beindul, zárul az oktatási reformfolyamat. Úgy tűnik, ezt a kormány tényleg végigcsinálta. Elődjük hiteltelenné válásában n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

éljen a NER és az egyengyerek: mint katona aki a tisztnek engedelmeskedik és bármit megtesz és azt is ingyen

ez kell a NER-nek

brühüyyy

ezek nem fognak GDP-t termelni ezek értéktelen bábuk és kartondobozban a helyük
A mindent elsöprő tanári felháborodás nem látszik (ja, és hol vannak a szülők?), de akadnak, akik harcolnak:

- www.pdsz.hu/cikk/36575
- https://hu-hu.facebook.com/pages/Tanárok-a-közoktatásért/143680702453209
- www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10152351550144722&id=246325909721
- hivatlanul.com/category/dokumentumok/tiltakozas-2/
Nem hiába töltette fel a Kedves Vezető Balsai-félékkel az AB-t.
Rózsika meg annyira szánalmas, hogy szóra sem érdemes, igaz óriási kárt okozott a magyar oktatásban.
"Látták, hogy az égre hajnalban megérkezik a nap, és este lebukik, ezért azt mesélték, hogy a nap egy isten"

"Csodálkoztak azon, hogy mennyire okos tud lenni az ember, azt mesélték, hogy a bölcsességnek is van istennője, Pallasz Athéné (Minerva), és érezték, hogy miközben az ember okos, a teste néha nagyon nem okos, olyan, mintha az ember fölül okos lenne, alul meg oktalan állat, ekkor azt mesélték, hogy léteznek olyan lények az erdőben, akik alul kecskék, felül emberek, ők a szatírok, akik éjjel az erdőben szaladgálnak és nőkre fáj a foguk"

szerintem meg az az oktalan állat, aki összekeveri Pallasz Athénét Minervával. Nekem különben az egész olybá tűnik, mintha egy katolikus pap próbálná meg elmagyarázni a többistenhit kialakulását, de úgy, hogy ne jöjjenek rá, hogy ő keresztény.
Ez mekkora!
Már mióta vártam erre!
Galla Miklós könyvéből végre tankönyv lett!

Ami ebben az országban folyik azt ép ésszel már csak a bolondok fogják kibírni. De hát ez kell a magyaroknak, erre szavazott a kilenchuszad.
Ugyan off, de kikivánkozik. Szomorú hír ez, bizony. Államadósság elleni harcunk elbukni látszik.

"2014.04.11-én a központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 24 487,4 milliárd forintot tett ki, ami 2 488,8 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest. "

Ízlelgessük. 25 és fél ezermilliárd. Alig több mint 3 hónap alatt 2500 MD forint növekmény. És oda 3000 MD forint manyup pénz. Ez a 2010-es váltás óta nagyjából együttesen több mint 8 ezermilliárd. (19 ezer milliárddal vették át. ) És még csak válság sincs. Már nem csodálkozom rajta, miért várt az AKK 3 hetet a közzététellel.
@Secnir:

"Látták, hogy az égre hajnalban megérkezik a nap, és este lebukik, ezért azt mesélték, hogy a nap egy isten"
Nem igaz, az istennek a szobatársa a főügyész, ezért kizárt dolog hogy estére lebukjon.

A bölcsességfog istennője meg Phallosz Athé felesége (Kinyerma), aki után a szatírok rohangálnak az erdőben azt kiabálva hogy:
- Kurvára fáj a fogam!
Aki leghangosabban ordít az a nyertes és jelentkezhet Athé feleségénél egy ingyen tömésre.
ami a fent említett linken található TK_koncepciót illeti, részlet:

"Kiinduló célunk a megértés és a tanulás iránti érdeklődés felkeltése a taneszközök
segítségével is.
[...]
Erkölcsi nevelésként elsősorban a családi kapcsolatok mozgató rúgóit szükséges
feltárni.
[...]
Előtérbe kell állítanunk a kerettantervben megjelölt kompetenciák fejlesztését, és
különösen is a tanulás tanulását"

kérdésem: ki hány helyesírási és/vagy fogalmazási hibát talált?
Azt hiszem tankönyvet fogok írni a neretnyik képző tanintézmények számára.
@Secnir:

" Nekem különben az egész olybá tűnik, mintha egy katolikus pap próbálná meg elmagyarázni a többistenhit kialakulását, de úgy, hogy ne jöjjenek rá, hogy ő keresztény. "

Csúúúúúúcsduma:))))))))))
És valószínűleg rá is tapintottál a lényegre.

Valóban egészen elképesztő az a károkozás amit HR elkövetett.
Nekem volt bajom a nagy szabadsággal is, mert hihetetlen rossz minőségű tankönyvek tömegével árasztották el a piacot, DE! volt jó is.

Ha ma ilyen és ilyenebb a választék, az tragédia. Mi hálistennek túl vagyunk ezen, de az se volt leányálom.
A napi küzdelem a silánysággal, a nagy hiányok pótlása sok terhet rótt a szülőre.

Mai napig nem vagyok képes megérteni, hogy miért nem lehet normális magyar nyelvtankönyvet csinálni, amiből legalább az egybe- és különírás alapvető szabályait meg lehet tanítani egy gyereknek.

OFF A kezdő iskolás szülőknek ajánlom a Gyógypedagógiai Főiskola - ez még a neve? - Kis magyar nyelvtan c. könyvét. Ez az egyetlen használható könyv. ON
Végre azt is megtudhattam hogy én miért vagyok egész más mint a többiek.
Azért mert "ők többen vannak".
"- Én nem!" :-)
@Orica Középföldi:

A ner gondol az alattvalóira, a ner jó.
A ner azért alkot ilyen tankönyveket hogy ezután mindenki örüljön annak, mikor a jó szervezésnek hála néhány nap késéssel (értsd: nyári szünet előtt két nappal) érkeznek csak meg a tankönyvcsomagok az oskolába.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"hol lehet ehhez a könyvhöz hozzájutni? "

sehol, mert április óta szamizdat. két év börtön jár csak azért, ha megtalálják a könyvespolcodon, ha olvasása közben csípnek el, akkor a bal szemed nyomják ki.
@DarthVader:

Magyaros harcmodor.
Megfutamodást színlelünk, hagyjuk hogy az államadósság, önnön nagyságától teljesen eltelve elbízza magát. Majd amikor elkezd minket üldözni, csapdába csaljuk és jól lenyilazzuk.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Én annak idején, tankönyvellátást is vállaló boltban vettem.
Hogy most milyen a rendszer, fogalmam nincs róla.
Azóta több gyereket kiszolgált, akik biztonsággal érzik, hogy mi a különbség a kijelentő és felszólító mód között helyesírásilag:))
Hogy mekkora a fejetlenség a forráshiányos oktatásban: kaptunk egy levelet a polgármestertől, amelynek elso része felszólít h a 3 eves gyerek óvodaköteles és irgumburgum, a levél második része meg szakmai érvekre !! hivatkozva könyörög hogy nehogy ilyen hamar beadjuk oviba a gyereket - mert terhelné a kapacitást.
@AroMo:

Mint alattvalót, kiráz a hideg a ner gondolataitól.
@Orica Középföldi:

A ner gondol az alattvalóira, a ner jó.
A ner azért csökkentette a rezsit, hogy amikor az alattvalóját kirázza a hideg, akkor feljebb tekerhesse a fűtést.
@AroMo:

Ez szellemes:))) De nem hinném, hogy rezsiszilárd agyában(?), ilyen érv megfordult volna.

Elképzeltem, amint ezt elmondja:)))
@Secnir:
"ha olvasása közben csípnek el, akkor a bal szemed nyomják ki."

A bal szememmel nem büntetnének nagyon, az szinte csak a szimmetria kedvéért van, dísznek.
Olvasni egyébként sem én fogom (már ha hozzájutok egyáltalán), hanem az onokák és az ő szüleik. Vigyázzanak ők magukra :)
Felbujtásért mit kaphatok?
@Orica Középföldi:

Köszönöm, megpróbálom kinyomozni. Ráférne a cseppségeimre egy kis nyelvtani erősítés.
mek.niif.hu/06800/06897/html/0410.htm
nevelés, mint a manipuláció eszköze

Megfelelő technikákkal változtatni kell a klasszikus irodalmi alkotásokon. Példaként Mark Twain műveire utalt. Az alkalmi olvasó, amikor először kézbe veszi ezeket a klasszikus alkotásokat, nem fogja gyanítani, hogy azokban bizonyos változtatásokat hajtottak végre. Felkészült tudósnak kell lennie annak, aki szóról-szóra végig akar menni a klasszikus szövegeken, hogy ezeket a finom változtatásokat észrevegye. A változtatások célja az lesz, hogy az olvasókban - elsősorban a fiatalokban - természetessé tegye az új világrend másfajta kultúrájának az elfogadását. A gyermekeknek és fiataloknak a korábbinál lényegesen több időt kell az iskolában eltölteniük, de a legtöbb iskolában semmit se fognak tanulni. Ha mégis elsajátítanak bizonyos ismereteket, az meg se fogja közelíteni azt a mennyiséget, amit korábban kellett tanulniuk a diákoknak. Természetesen lesznek jobb környékeken minőségi iskolák a gazdagabbaknak, és ezekben valóban tanulniuk kell a diákoknak. Sőt e jobb iskolákban még fel is kell gyorsítani a tanulási folyamatot és az átalakulást.

E felgyorsítás eredményeként az ilyen elit nevelésben részesülő gyermekek agya fejlettebb lesz, és több ismeret rövidebb idő alatti elsajátítására lesznek képesek már fiatalabb korban is, mint korábban. A hosszú-távú nevelési program része az iskolaidőszak egész évre történő kiterjesztése, illetve egész napra való meghosszabbítása. E szerint nyár folyamán is lesznek szemeszterek, és a hosszú nyári szünidő a múlté lesz. A felnövekvő nemzedékek számára hosszabb időre lesz szükség ahhoz, hogy iskoláikat befejezhessék. Ami eredetileg az első fokozatú egyetemi képzéshez tartozott (bachelor degree) az a jövőben már csak újabb egyetemi fokozatok (master degree, illetve ph.D) megszerzése után lesz lehetséges. Ebből az következik, hogy az elnyújtott iskolázási időszak jelentős része csak üresjárat lesz. A kevés minőségi iskola azonban rendkívül igényessé válik.

A diákoknak már fiatalabb korban dönteniük kell arról, hogy mit akarnak tanulni, és milyen pályát választanak, ha képzésüket be akarják fejezni. Egyre nehezebbé válik egyik területről egy másikra átváltani. A tanulmányokat szűk területre specializálják, vagyis mélyebb tudást adnak, de korlátozottabb területen. Ez azt jelenti, hogy mindenki csak a saját területén jut hozzá a megfelelő kutatási anyaghoz és eszközökhöz. A saját területén túlmenően már csak engedéllyel teheti ugyanezt.
@Bicepsz Elek: Lehetva Hoffmann Roza is Bindenberg-es??
@The Lonewolf:
Dehogy... Alaptörvény a hátsójába, hogy érezze a törődést. A gránitszilárdságú lófasz mellett...
Sírva fakadt a tanárnő Hoffmann Rózsa listájától
Dull Szabolcs2014. 04. 15. 10:01
210
komment A következő tanévtől pontosan megszabja a kormány, hogy milyen tankönyvekből taníthatnak a tanárok az állami iskolákban. Hoffmann Rózsa a múlt héten küldött ki minden intézménybe egy javasolt tankönyvlistát, amelyen évfolyamonként és tantárgyanként szerepel, hogy miből lehet oktatni, és magyarból, illetve történelemből több esetben semmilyen választást nem hagy a tanároknak a kormány. Sok tanár nem érti a kényszert, amelynek szerintük a gyerekek látják majd a kárát. A kormány azzal indokolja az előírást, hogy így olcsóbb lesz a tankönyv.

www.origo.hu/itthon/20140414-megszabja-a-kormany-hogy-milyen-tankonyvekbol-tanithatnak-az-allami-iskolakban.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

csak ennyit tennék hozzá:

www.youtube.com/watch?v=HLWbI_3LLPI
és a lényeg:

Pink Floyd - Another Brick In The Wall, Part 2 (Official Music Video)

vimeo.com/57337028
Secnir, lehet valami ebben a szamizdat-dologban. Megnéztem ezt a könyvet az online könyváruházakban, több helyen is az szerepelt, hogy NINCS KÉSZLETEN vagy NEM RENDELHETŐ. Így, nagybetűvel és pirossal, hogy feltűnjön azonnal. Lehet, hogy a maradékot most zúzzák be?
@DarthVader:

A GDP pedig közben stagnál, vagyis nincs miből kifizetni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

lehet, azért mert hibás a könyv, a "Magyar" melléknevet kisbetűvel irják benne pölö.
@Husz_János_Puszita:

az infláció gyakorlatilag nulla, igy nem lehet elinflálni :)
@Husz_János_Puszita:

Jó lesz e', igen jó. És most néztem, az Államadósság elleni Küzdelem Alapba (vagy hogy a fenébe híjják) tavaly mindösszesen 10 misi érkezett. (2012-ben 240 misi körül) Úgyhogy adományokból se lehet törleszteni :)

Fel kéne már húzni a mozdonyhorgonyát a gyorsnaszádnak, mert a piros pöttyös seggünk ki fog lógni a gatyából :)
@DarthVader:

Mert smucig vagy, tessék utalni az alapba. :)
@DarthVader:

A forint lassan, de biztosan gyengül, árfolyamon is bukunk. Lényeg, hogy kamatot vág a jegybank.
@Husz_János_Puszita: Unortodox módon csökkentjük az adósságunkat. Valami zseni a kormánypárti oldalon megmondta már, hogy a negatív növekedés is növekedés.
@DarthVader:

... vagy a Nemzetit... Egyébként is, miért nem Nemzeti Nyelvtan a címe?
@DarthVader:
"az infláció gyakorlatilag nulla"

Márminthogy a statisztikákban. A boltban és a piacon nem igazán.
Hogy mik nem vannak. :)

Választókat szembesítettek a nevükben aláírt ajánlóívvel

A Most Mozgalom aktivistái a hétvégén maguk próbáltak a lemásolt ajánlások nyomába eredni. Becsöngettek a Magyarországi Cigány Párt gyanús ívein szereplő emberekhez, hogy rákérdezzenek, ténylegesen kit is ajánlottak.

index.hu/belfold/2014/04/15/most_video/
@The Lonewolf: Igen, ő most a Magyar Államkincstár elnöke.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Az infláció az erőszakos állami beavatkozás és a stagnáló gazdaság miatt nulla. Nincs fejlődés, nincs kereslet, ami húzza az árakat. Egyiktől sem lehetünk boldogok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Aha, az aktivisták itt illegálisan hozzáfért személyes adatokkal vegzálják a nertársakat? Remélem lesújt az illetékes egy államtitkári levél (mint jogforrás) minden szigorával.
skiccpalika magornyelvi docens szeleme mindenűt ot van, ájjen róúzsika, a nagy magor tanito:

Nevettél már ma? Schmitt Pál véste a Várkert Bazár márványtábláját
1
Szily László

Most már esélyes, hogy egy jelentéktelen emléktábla lesz a pöffeszkedő Orbán-rezsim legerősebb szimbóluma. Még helyesírási hiba is van rajta. És kőbe véstek egy hazugságot is. Kiváncsi vagyok, hogyan fogják kijavítani.

cink.hu/nevettel-mar-ma-schmitt-pal-veste-a-varkert-bazar-mar-1563335017
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Olyan bazárt sem láttam még eddig ahol a bazári majmok nevét vésik legfelülre és legnagyobb betűvel a cégérre.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Ez elég szar ügy az országra nézve. De ez legalább olyan jól kifejezi a rezsim lényegét, mint @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - találata...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hogy hogyan javítják ki? Egyszerűen, a nyelvstratégiai izé rendelete szerint mostantól így kell írni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tényleg helyesírási hibás, mert az eggyütest így, két gy-vel kell írni.
@The Lonewolf: Megfelelő embert a megfelelő pozícióba. Gondolom Fekete Pákó túlképzettnek bizonyult. Vagy csak ideológiailag nem volt elég képzett.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Orica, hol lehet ehhez a könyvhöz hozzájutni?"

Ugyan nem nekem szólt a kérdés, de hasonlóan jó könyv - amennyiben alsós gyermekről van szó - Varga katalin: Én,te, ő c. könyve is. Játszva tanulhatja belőle a gyerkőc magyar helyesírást, nyelvtant.
Jut eszembe, egy könnyebben kivitelezhető akciót találtam ki Kishantosért cserébe.
Légi támadás a Csútány stadionja ellen. Drónnal belepermetezni a gyepbe gyomirtóval pl. azt hogy Hüje Orbán. :-)
A Finale 14 SL megfelelően hígított oldata meg is tenné.
La grande finale, kezdetnek.
@félázsiai nagymagyar: persze, a balliba magyar irodalom és történelemtanárok csürhéje! nehogy már ne a komcsi írók kimaradjanak s a náci Wass, Nyírő, Herczeg, Tormay, Szabó Dezső és társaik bekerüljenek az irodalomkönyvekbe, nehogy a történelmet nem marxista/libsi felfogásban merjék már tanítani az iskolákban!
Szerencsére vannak olyan kiváló pedagógusok, akik pont letojják a hülye tankönyveket, amelyek jó részét abszolút hiteltelen és arra érdemtelen emberek írják. Van, aki csak arra használja majd, hogy legyen, esetleg képeket vágnak ki belőle.
Agymosás program indul, ne felejtsétek el: nem kell tiszta tudatú, érdeklődő, nyitott, a viéágra kíváncsi és kérdéseket feltevő és válaszokat váró állampolgár, mert az kínos, veszélyezteti a hatalmat, nem vesz be a gyomra akármit, nem lehet ócska üveggyönggyel elkápráztatni.
Elég, ha a szalag mellett tudja majd, hogy a piros vezetéket a zöldhöz, a kéket pedig a sárgához kell illesztenie, és ezért cserébe kap egy kis minimálbért. A köztes időben pedig horpaszt, esetleg újabb droidoknak való kicsiket gyárt a Rendszernek.
viéágra=világra, bocsánat
@bölcsbagoly: Ezt valaki fordítsa le magyarra léccilécci!
micsoda kép, baj ha a halak helyébe képzelem magunk?

Már nem lubickolnak a négyes metró pisztrángjai
Orosz Péter és 2 hozzászóló

19 napja jár a négyes metró. A második üzemnapon láttam először a Gellért tér pisztrángjait, melyek a negyedik nap estéjén már partra vetetten hevertek. A helyzet azóta se változott.

cink.hu/mar-nem-lubickolnak-a-negyes-metro-pisztrangjai-1563335115
@Oktalan állat: majd megteszi neked egy okos állat!
@The Lonewolf: már megint azok a kutyák...

Lemaradt egy T a Várkert Bazár felújításának emléktáblájáról
A helyesírási hibát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vette észre.
@bölcsbagoly: Jó hát annyit felfogtam, hogy baromság, de köszönöm a megerősítést.
@GonoszMostoha: persze, Magyar Bálint és Hiller Piftike oktatási rendszere "tiszta tudatú, érdeklődő, nyitott, a viéágra kíváncsi és kérdéseket feltevő és válaszokat váró állampolgárokat" nevelt ki, pl, azokat a tanulókat akik a legutóbbi matek PISA felmérésen is leszerepeltek! Azokat abunkó fiatalokat akik képtelenek viselkedni a közterületeken, akiknek a tudása, műveltségi alapjai a béka hátsója alatt vannak, akiket az egyetem első évfolyamán felkészítőkre kell küldeni, mert reál szakokon szinte nulla a tudásuk. Ezt kellene konzerválni nemde, okostojások?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nekem három kutyám van. Kezdem félteni őket, nehogy illegalitásba kelljen vonulniuk ezek után.
@Oktalan állat: részedről nem is várható el több! Csak azt kellene felfognod még, hogy feleslegesen baromkodsz, mert attól leszel bölcsebb mint tegnap voltál! Az meg......nulla a köbön.
@GonoszMostoha: "Elég, ha a szalag mellett tudja majd, hogy a piros vezetéket a zöldhöz, a kéket pedig a sárgához kell illesztenie, és ezért cserébe kap egy kis minimálbért. A köztes időben pedig horpaszt, esetleg újabb droidoknak való kicsiket gyárt a Rendszernek."
Nekem annó meg azt tanították, hogy 1956-ban ellenforradalom volt... Aztán még itt vagyok, az a rendszer meg már nincs. Úgyhogy nem kell sírni ennyire előre.
@GonoszMostoha:

Köszi a tippet, van itt elsőstől hatodikosig mindenféle kölök. Rengeteget olvasnak, és a szavak képe mégsem ragad meg bennük. Valamelyik könyvet majdcsak le tudom vadászni, és onnantól én leszek a gonosz nagyi :)
@annamanna:

Ez kurva jó!!!!!

Ez történt a görögöknél. Máshol meg a zembereknek fingjuk nem volt, hogyan keletkeztünk, ők is kitláltak ezért valamit, de elég zsugoriak voltak ahhoz, hogy ne imádjanak több istent, mert az sokba' van, ezért kitalálták az egyetlen öreg kaporszakállút, aki szerintük megteremtette a zembert, stb. Na ennek az öreg kaporszakállúnak volt rengeteg követője, akik közül néhány úgy érezte, hogy valamiért ő közelebb áll az öreghez, és összezagyvált hetet-havat az öreg nevében. Ezeket nevezték prófétáknak. Aztán egyszer egy próféta nagyon beolvasott a hivatásosoknak, ráadásul a nemzetközi helyzet is egyre fokozódott, igy aztán erősen megszuttyongatták ezt a nagyszájú prófétát. A hívei meg nem akarták elhinni, hogy a prófétájuknak baja esett, igy aztán verbálisan feltámasztották. Na ebből lett a kereszténység.

Szuper!!! Ettől egyszerűbb magyarázat nem is kell!
@bölcsbagoly: Ja. Aki nem olyan oktalan állat, mint Te :))
Jéééé. :)

Irigység, féltékenység, gyűlölködés és káosz jellemzi a baloldal választások utáni kommunikációját. A baloldalnak nem csak azzal kell szembenéznie, hogy elbukták a választási szlogenjükben is hangoztatott kormányváltást, hanem azzal is, hogy az ország nagy részében a Jobbik mögé szorultak. Ez a szembenézés azonban láthatóan nem megy könnyen. Lopnák is a Jobbik programját, meg nem is. Miközben egyre többször fogalmazódik meg a baloldalon, hogy meg kellene tudniuk szólítani a Jobbik szavazóit, megoldást kéne találni a problémáikra, továbbra is fasizmussal és nácizmussal vádolják a nemzeti pártot, vele együtt pedig több mint egymillió magyar embert.

Nem csak a szocialisták nem tudnak mit kezdeni a Jobbik programjával és a támogatóival. A Magyar Narancs egyik véleménycikke is „párbeszédet” kezdeményezne a Jobbik szavazóival, de továbbra sem tud továbblépni a nácizáson. A nemzeti pártot nácinak titulálja, a szavazóit, akikkel pedig szerinte beszélgetnie kellene a baloldalnak, „szélsőjobboldali honfitársaknak” nevezi.

alfahir.hu/az_mszp_odavan_a_jobbik_szavazotaboraert
@bölcsbagoly: Sok lesz az a nulla a köbön. Nulla a négyzeten, az talán.
Nem tudom ki gondolja komolyan, hógy Rózsi (Margit) megozott egy önálló döntést is politikai pályafutása során. Koncnak dobták, el is rágódik rajta mindenki, miközben a készülő tankönyveket a legnagyobb megtekintő tekinti meg készülő fázisában. Kézzel vezérli ezt is.
@bölcsbagoly:

Most te kaptad feladatul ezt a blogot? Tényleg, hogy van nálatok? Kiosztják reggel, vagy kalapból húztok? És a teljesitménykontrollt hogy csinálják? Karakterenként, kommentenként fizetnek, vagy hogy? Neadjisten meggyőződésből csinálod, ingyen? Hubazz, ezt fel se merem tételezni.
@DarthVader: hahaha, ebből a szövegből egyszer még tankönyv lesz! :D
Amúgy, komolyra fordítva - ara gondoltam, esetleg annyit tehet egy tanár, hogy az érdeklődőbb diákoknak pdf-ben elküldi az eddig jól használható tankönyvet, hogy ne ezzel mérgezzék az elméjüket és fecséreljék az idejüket. Meg szorgalmas könyvátlátogatásra ösztönöz, az még nincs betiltva.
Kedves Mindenki,
most akkor adjátok hozzá a hírhez, hogy én hétfő óta harcolok ezzel a listával és a KELLO szoftverével ...(Nem, nem lett jobb tavaly óta!).

Mára felvittem a közismeretei könyveket és a szakmaiakat ... van, ahol már 17.000 HUF-nál járunk (12.000 a limit!), és még nincsenek benne a nyelvkönyvek (kb. 2-2500 HUF darabja)...

Sorra húzzuk le a különböző feladatgyűjteményeket és pl. nem rendeltünk senkinek földrajz atlaszt sem.

Ja, hétfőn (ápr. 14.)lehetett belecsapni a lecsóba, holnap az uccsó tanítási nap, jövő szerdán jönnek először a gyerekek és közben meg kéne csinálni a tankönyvrendelési listát minden osztályhoz, hazaküldeni, a szülőkkel átnézetni (mi kell és mi nem róla), aláíratni, visszaszedni, összesíteni, javítani a KELLO honlapján, elküldeni a KLIK-be engedélyeztetni, majd utána megrendelni.
határidő: április 24.

Ha nem jövök többé, akkor vagy megőrültem, vagy kezet emeltem magamra, vagy kezet emeltem másra ...
@Evezős: Együttérzésem, neked is és a többi tisztességes tanárnak is.
@DarthVader:
A fény vonzza a sötétséget. Ennyi :-))
@DarthVader: na megszólalt egy másik demokrata! remélhetőleg a frusztrációtok az agyatokra megy és az új OPNI-ban végzitek mind, vezéreitekkel együtt! csak ahhoz új ra meg kellene nyítni a régi Lipótot.
@Bicepsz Elek: ez kár, hogy lemaradt: ""Február végén zártkörű tanácskozást tartott a budapesti Soros Egyetemen a Világbank. Az előadók elmondták, hogy elképzelésük szerint Magyarországon csak 8 millió lakosnak kellene élni. Ebből 2 millió úgynevezett "narrow minded" szakember legyen, a többi 6 milliónak pedig a hátteret kellene biztosítania. Az előadók úgy vélték, azokat a magyarokat, akik egy bizonyos szellemi szint fölé emelkedtek, ösztönözni kellene a kivándorlásra.""
@Evezős:
:-))
Sok "hite " és örömet a munkádban és a gyerekekben!
Ez lehet hitvallás is, nem?
"Nem a könyvet kell tanítani, hanem a gyereket. Irodalomórán önállóan gondolkodni, nyelvtanórán pedig az önálló gondolatait kifejteni. Aki ehelyett könyvet magoltat, az nem való a pályára, mert csak egy kártékonyabb van nála, a kontár orvos. Eddig is megvoltak a kiegészítő anyagaink, ezután is meglesznek, hülyeség ellen pedig igenis van orvosság: a józan ész és az ép lélek: ki-ki hallgasson e kettőre, és tegye a dolgát."
@annamanna:

"Az előadók úgy vélték, azokat a magyarokat, akik egy bizonyos szellemi szint fölé emelkedtek, ösztönözni kellene a kivándorlásra.""

Na ez már működik!!
@Evezős:

Tudod, nem személyeskedésképpen mondom, de "bekaphattyátok" ti, pedagógusok (is). Amikor tiltakozni kellett volna, 120 ezerből voltatok 200-an. A többinek tetszik. Akkor meg?

(Valamelyik dél-amerikai országban a pedagógusok valamiért tüntettek. 120 ezren. Na NEKIK volt bajuk valamivel. )

(Az asszony tavaly nyáron, 33 év pedagógusi munkaviszony után otthagyta az egész virtsaftot klikkestől, hoffmannrózsástól. Most eltartom. Mert én megtehetem. A többi meg szívjon, ha már olyan jó neki, hogy nem volt ideje kifejezni a nemtetszését. )
@Husz_János_Puszita:

"__Az infláció az erőszakos állami beavatkozás és a stagnáló gazdaság miatt nulla. Nincs fejlődés, nincs kereslet, ami húzza az árakat. Egyiktől sem lehetünk boldogok. __"

ha ilyen kekec vagy, magadra vess. inkább ne. még beszántanak.
@bölcsbagoly:

"__@DarthVader: na megszólalt egy másik demokrata! remélhetőleg a frusztrációtok az agyatokra megy és az új OPNI-ban végzitek mind, vezéreitekkel együtt! csak ahhoz új ra meg kellene nyítni a régi Lipótot. __"

de otthon tetszik lenni a témában. szintén zenész?
@nordsee:

aki ribancnak áll, nem csoda, ha toszogatják.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hoffmann Rózsának Suzuki Sfiwt márkájú kocsival közlekedik (az adóbevallása szerint). De van képviselő, aki Tolyotával, és van, aki Dévuval.
Amikor Havas a haját tépte amiatt, hogy a képviselők buták és műveletlenek (az egyik nem tudja kiejteni Nietzsche nevét stb), a beszélgetőpartnere, G. Fodor Gábor azt találta válaszolni, hogy na és? A nép is buta és műveletlen, és nem árt lenézni a népet. www.youtube.com/watch?v=RP8_4DStHt4
@Csekkliszt#10:

"_Egy szint felett igen. _"

az az átkozott igényesség, az, az az oka mindennek. mivé lesz a világ?!
@jaegtoer:

szegény Bagoly, Horatius Coclesként harcol a túlerővel szemben, övéi már mind megfutottak :))

Nicsak, nicsak:

"Porsenna .... mert dicsőségének tartotta, hogy Rómában ismét az ő rokonai, etruszk királyok uralkodjanak, hadba szólította seregét, és elindult Róma ellen.

Erre a hírre nagy félelem kerítette hatalmába a római szenátust; akkora volt Clusium hadereje, akkora Porsenna királynak híre-neve. De félelmüknek más oka is volt. Adókkal és egyéb szolgáltatásokkal annyira szorongatták a szegényebb néposztályokat, hogy attól rettegtek, a sanyargatott nép most megalázkodik a gyűlölt királyok előtt, és ha szolgaság árán is, békét vásárol tőlük. Mi lesz akkor velük, az atyákkal?... Siettek tehát számos kedvezést adni a népnek, hogy életét elviselhetőnek találja." (!!!)

Na ezt a hatalmat védte a hős Horatius, mintegy ókori bölcsbagoly :))

mek.oszk.hu/00600/00692/00692.htm#25
@jaegtoer:
:-))
Mivé, mivé? Közmunkássá!
Ez a "maszter plen"
@bölcsbagoly:
jóóónapot román hazafi! ide is be tetszett okvetetlenkedni?
@jaegtoer: miért, szabónak kellene lennem ahhoz, hogy lássam , hogy elszabták az öltönyt? Te csak szakács diplomával állapithatod meg a levesről, hogy elsózták?
@annamanna: nem tudok és nem akarok hozzá tenni semmit, itt tartunk
@Secnir: látom, a figyelmeztetés nem használt, na jó, akkor jön a hidegzuhany!
Erre nem fogja senki sem felkészíteni a gyerekeinket, ez a baj

Mi leszel?
..." a hatvanas években még 62 év volt a világ legnagyobb vállalatainak átlagéletkora, most 18, 2025-re meg 15 lesz, szóval a közeljövő legfontosabb cégeinek többségét még meg sem alapították. Éppen ezért arra a kérdésre, hogy mi leszel, ha nagy leszel, az most a helyes válasz, hogy fogalmad sincs, még nem jött létre az a szakma."
@GeoCracker: nagyon jó, hogy ezt leírtad, az a baj, hogy felületes olvasásnál még csak fel sem tűnnek a ferdítések.
Állítólag Einstein mondta, hogy elmegyek az orvoshoz, mert élnie kell valamiből. Aztán kiváltom a gyógyszert, mert a patikusnak is élnie kell valamiből. De nem veszem be, mert én is élni akarok.
Szóval ha nagyon erőltetik, meg kell venni a könyvet, aztán meg csukva hagyni.
​Minden idők legnagyobb Orbán-popónyalója Petró Ildikó főszerkesztő
2
Szily László

Obersovszky főbe lőtte magát, Bencsik András bogozza a kötelet, Illés Zoltán megtébolyodott. Rákosi Mátyásnak írtak ilyeneket, amit a Közszolgálat főszerkesztőnője. Ilyet azért 2010 óta se nagyon láttál!

cink.hu/minden-idok-legnagyobb-orban-poponyaloja-petro-ildiko-1563354568
@Csekkliszt#10:
Ja, ismerem a helyzetet és csináltam már tantárgyhoz munkáltató tankönyvet.

Sajnos, vannak tantárgyak, ahol nem fér bele az időbe!(Pl. a magyar órák számát heti négyre csökkentette a jó Raúzsika és Tankaranka... Ebből egy nyelvtan. Itt kéne megtanítani mindent az érettségire.
Hosszú vita folyt a megbeszélésen, hogy vegyünk-e tankönyvet, vagy szöveggyűjteményt irodalomhoz. A szövgy.-t muszáj, a tankönyvről előbb lemondtak a kollégák, ahogy a reál tárgyak esetén is inkább a feladatgyűjtemények maradtak.
De: nem lehet fénymásolni (nincs gép, vagy rossz és nem csináltatják meg, vagy nincsen benne patron), nincsen elegendő interaktív tábla (és ha elromlik, nem csináltatják meg), és órán nem lehet mobiltelefonról feladatmegoldani.

Sokkal jobb lett volna, ha tabletet, kis laptopot kap mindenki és digitálisan letölthető tankönyveket.

JA, és most mondom: TUTI, hogy nem lesz szeptemberben tankönyv, mint ebben tanévben!
@DarthVader:
Nem ellenkezek, jogos. :-(
Itt is mindenki húzz az igát ezerrel, ahelyett, hogy a sarokba vágta volna megrendelőt (én is) és beint nekik.

De engem nem tudnak eltartani - pedig én is harminc éve húzom itt.
Ha összejön, én is lelépek ... megértem a feleséged, és valahol irigylem is.
@bölcsbagoly:
milyen figyelmeztetés? vastagbőrön már tisztán látszódott, hogy a joghoz nem értesz, kevered a szezont a fazonnal. képtelen voltál állításaidra egy linket felmutatni, és amikor buktál, nekiálltál személyeskedni.
itt még csak érintőleg sem szóltál hozzá a témához, csak fikáztál - csodálkozol, hogy letrolloztak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ami azt illeti, Hoffmann nem a saját maga által erőltetett tankönyvekből tanulta a helyesírást és az irodalmat. Swiftet sem most olvasott, ha olvasott egyáltalán valaha. Szóval lehet, hogy ő minőségibb tankönyvekből tanult, mégis csak ide jutott. Móra fordítva tanulta meg az 's' betűt, mégis Móra Ferenc lett belőle. Szóval a tankönyv csak egy eleme az oktatásnak, a probléma gyökere jóval mélyebben van. Persze, fontos erre is figyelni, de nagyjából már szinte veszett fejsze nyele. Ha tanár lennék, ez már nem is izgatna.
túl van ez bonyolítva
görögök istenei csapodárok, és nem tudják ki kinek a gyereke
római istenek túl komolyak
a zsidók istene, meg egy szeszélyes alak, aki sosem tudja eldönteni, hogy küldjön e mennykőcsapást avagy nem, és mindig a leggyanúsabb alakokat választja ki követnek.
ő azóta átköltözött Európába, mert itt jobb a klíma. Na de nekünk magyaroknak is van istene, aki egy fa tetején él a jurtában.
@Evezős:
De ugy tudom h meg a tavalyi tankönyvek sem értek mindenhova oda?

Mi?? Tablet, minilaptop? Az nem science fiction? Voltam az osztrák gimiben bemutatón, minden padon volt egy, ugy tanulták a matekot. Huje labancok:-))
De hát ha van laptop, akkor azt megint nem lehet kontrollálni. A kör bezárult. Ki akarhat olyat?

Nektek lesz a legnehezebb dolgotok:-( azért ne csapj agyon senkit se!!
jó a kép:

kep.cdn.index.hu/1/0/589/5897/58978/5897872_13056_2de7e6c7002257fc0f377336e3d37e20_wm.jpg

Miről szól a tankönyvbotrány?
Az államosított iskolák a választás előtt nem sokkal államosított kiadóktól vehetnek könyveket. Néhány milliárd miatt minőségi könyvek mennek a kukába, sérül a szabad könyvválasztás joga.

index.hu/belfold/2014/04/15/mirol_szol_a_tankonyvugy/
@Evezős: Érted kár lenne @Evezős, ha meg másra emelnél kezet annyit kapnál érte, mint egy rendes emberért.
@Csekkliszt#10:
Nem, nálunk is van még hiány ... mámongyuk, minek is érne ide ...? :-)

Ja, valóban a digitálist nem lehet kontrollálni, ez igaz!
Agyoncsapásra jelöltem pedig már van egy pár ... (4.., 5..., 6..., stb.)
@Penivaldes:
"Na de nekünk magyaroknak is van istene, aki egy fa tetején él a jurtában."
Azt hallottam, hogy épp nyaral. Komoly, természetjáró ??
@bölcsbagoly: Most itt rontod a levegőt? Biztosan zavar, hogy vannak olyanok, akik aggódnak a demokráciáért. Van egy ötletem a számodra, Észak Korea tárt karokkal vár. Majd körbe hordanak , mint véres kardot, hogy végre valaki disszidált hozzájuk, mert elege van a demokráciából.
egyházi iskolák szabadon választhatnak tankönyvet. indokolás: nem állami fenntartásúak. ez óriási.

nem ezekre szavaztam, nem vittem a gyerekem egyházi iskolába, ergo egyentankönyvet kap. a szülők pedig kussolnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én azt nem értem mi történik a Holddal, és a lányokkal..A Hold is menstruál, vagy a lányok is fogynak-híznak egy 29 napos ciklus szerint?
@bölcsbagoly: anyád picsáját te félázsiai műparaszt.
@Csekkliszt#10: jó, hogy szólsz. tudnotok kell gyerekek, hogy élnek Magyarországon olyanok, akik szerint Atyánk leszállt közénk, és testet öltött 1963 májusában Felcsúton. Bizonyára ti is láttátok már a tévében. Na ő az.
@Penivaldes:
Nincs is ezzel semmi gond, történelembe ágyazott tény, nemhiába Alcsúton állt meg Szent István király, hogy a Szűz Máriának felajánlja Magyarországot.
@Secnir: elfelejtkeztél az IRL-zésedről? No majd eszedbe juttatják!
@Csekkliszt#10: Fordítva, Mária tudta hová kell mennie.
Egyébként ez egy szép hagyomány, de annyira kiforgatták, hogy az fájdalmas.
@Penivaldes: kínzó kérdések ezek, bizony így van ez, és semmi válaszok, csak a nagy setét csend...

Ma nagyon ott vagy, kipihented magad, vagy ellenkezőleg?
@The Lonewolf: @fvipera: megszólalt egy újabb demokrata!
@Csekkliszt#10:
Most már csak azt kell majd tisztázni, hogy milyen korona volt a fején, mert az az egy biztos, h nem az, amit a Parlamentben kiállítanak.

De ez részletkérdés, majd megoldják.
@The Lonewolf: arra a demokráciára mit ti ajánlottatok, a szavazók nemet mondtak! Nem is kevesen! úgyhogy mars a francba a demokráciátokkal együtt!
höhö, mit küzdötök azzal tollas éjszakaival, elég csak a fejméretét nézni ;)
@Penivaldes:
Ne érts félre, nem akarok e miatt senkit sem bántani, csak a kiforditás-beforditas, az fáj..
@Husz_János_Puszita:

Én mindig komolyan beszélek, oszt a végén ez lesz belőle.
Rájöttem hogy a drón azért nem jó ötlet, mert a civil változatok között nem sok olyan van ami számottevő mennyiségű gyomirtó permetlével (+ a szóró szerkezet súlya) tudna felszállni.
Kamov Ka-26-al berepülni meg elég kockázatos lenne mert jönnének a gripppenek. :-)
@bölcsbagoly: "úgyhogy mars a francba a demokráciátokkal együtt"
sokan ezen az úton vannak, lehettek félszemű királyok, a vakok között.
@Csekkliszt#10: ugyan,ugyan, nálunk meg a matek érettségin ott a számológép a padon, nehogy már azért bukjon meg a delikvens, hogy nem tudja az 1x1-et!-:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak az a baj, hogy nem viszi el az ördög őket Fletójukkal s a többi mitugrásszal együtt, egyszer és mindenkorra!
@Penivaldes:
Köszi!
:-)

(...és itt ragadom meg a lehetőséget, hogy előre elnézést kérjek mindenkitől, ha időnként beesek ide és ordítok egyet, vagy hülyeséget írok, vagy trágárkodom, de mentális egészségem érdekében néha muszáj ... a főnökömre nem ordíthatok,a férjem nem tehet róla, az utcán meg nem biztos, hogy megértenék, ha elkezdenék őrjöngeni ....)
@The Lonewolf:
Pedig hidd el, kéjes álmaim vannak arról, hogy kit hogyan vágnék pofán egy vaslapáttal ... Rózsi benne lenne az első ötben.
@bölcsbagoly: Most még egyszer szóba állok veled, de utána mész a ketrecbe. Azt a demokráciát amire ti nemet mondtatok egy aljas szemét választási rendszerrel, a világ nagy részén működik. Csak nyisd ki a szemed és nézz körül a világban, de ha akarod példákat is mondok: Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, Németország, Spanyolország, Csehország, Szlovákia, és még sorolhatnám.
Egyébként mi azzal a borzasztó nagy baj, hogy az esélyegyenlőség jegyében az egységes, ingyenes állami közoktatásban (nagyjából) egységes a tankönyvválaszték?

Akinek ez nem jó, elküldheti valami alternatív iskolába, ahol kísérletezhetnek vele.
@Evezős: jaj eltorzul akkor az arcberendezése, és az esztétikailag nem megfelelő, mert diszharmónia keletkezik a harmónia terén.
@bölcsbagoly:

Aha. Szóval ezért valami külön díjazás jár. Veszélyességi pótlék, vagy ilyesmi :)

Hát, hordabarmoknak ez jár. És sajnos, akinek az Orbán-rezsim (inkluzive Hoffmann Rózsa) tetszik, holott mindazt megtette és teszi, amit az elődjei, sőt, attól sokkal-sokkal többet - mármint fasságot - amitől akkor a hordabarom hisztérikusan óbégatott, most viszont áhitattal hozsannázik, azt nem lehet más szóval illetni. Ez nem demokrácia kérdése. A demokrata elfogadja, hogy Hoffmann Róza ott van, ahol van, és nem gyujtja rá az épületet, (belül akármennyire szeretné is :) de attól még bírálhatja erőteljesen is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Nemrég épp Pokorni Zoltán mondta azt, hogy Magyarországon túlértékelik a tankönyvek szerepét az oktatásban. A tankönyv csak egy segédeszköz a tanításhoz, a tanár épp ezért van, hogy a benne lévő hibákat helyreigazítsa, és segítségükkel azt tanítsa, ami meggyőződésének megfelel. A tanár szabadsága ezzel a tantermek ajtaja mögött továbbra is megmarad."
Nem tudom, Pokorni meddig bírálhat bármit is belülről, legalább ilyen haloványan.
@Csekkliszt#10:
Korona??? Miről beszélsz???
Nem koronája volt, hanem hátizsákja!
Igen, az, amit most betettek a NM-ba! Ő is tőle örökölte ...
@Evezős: miért nem Balog? Az ő pofája többet is elbír, és ő a miniszter.
@Evezős: Tiszta szívemből megértelek, nekem is van egy elég hosszú listám, de mindig az lebeg a szemem előtt, hogy annyit kapnék értük, mint egy-egy rendes emberért, és akkor veszek egy mély levegőt...
@Penivaldes: nekem is, különösen a kamu nyilatkozat után amit az év elején kellett leadnunk, a nyelvi és természet tudományos emelt óraszámmal. Meg valánk szopatva esmét, és mossák kezeiket az igen tisztelt "tanárok", behúzva fül és farok, sompolyognak az árnyékban, és egy szavuk sincs. Én meg csak forrok magamba, és hallgatom egy tíz éves szomorú véleményét erről az országról, és a korai felismerésről, hogy micsoda gerinctelen és megalkuvó emberek vannak, és hogy mennyire nem számít a tisztesség és a tudás. Mert csak a látszat kell, semmi más nem számít.

Eljutottam egy hét után, hogy tudok állandó anyázás nélkül véleményt alkotni, pedig lészívesebben, ordítva anyáznám mindazokat, akik nem látják, hogy mi történik, azokat akik nem veszik észre, hogy a jövő elkezdődött.

Szörnyű következmények előhírnökei azok a folyamatok amik jelenleg az oktatásban is történnek, nincsenek illúzióim. A nyomasztó felelősségem a gyermekemért, nem ad lehetőséget a tespedésre, tenni és lépni kell, vagy ezt, vagy azt.
@bölcsbagoly:

Az, hogy a szavazók hány százaléka milyen rendszerre voksolt, nem jelzi a rendszerek értékét. Ha ebből indulunk ki, a tehénszar is baromi finom lehet, hiszen a legyek kivétel nélkül szeretik. Az csak a szavazók (ama valóban tetemes részének) szellemi képességeit jelzi.
@Penivaldes:
Mert az én liberális agyammal, mindenki abban hisz, amiben akar. Viszont történelembe beemelni és ezzel hivatalossá tenni kétes múltbeli eseményeket nem túl szerencsés. Szent István szerepe, tettei erősen vitatottak es nyilván a fennálló hatalom elvárásainak megfelelően (is) kerültek dokumentalasra. Lsd milyen koronába iktatták be- ha ilyen egyszerű kérdésekben is elhajolhat az igazság akkor tenyleg csak egy lépésre vagyunk attól h majdnem meglett Petőfi csontváza - igaz, hogy a női csontváza.
Na, most ugyanaz a legendagyártás folyik.
@annamanna:
Szerepel a listámon. Előkelőbb helyen, mint Rózsi.
@annamanna:

Az tudtad hogy G. Fodor Gábor egyszer elindult egy szépségversenyen és második lett?
Ő indult meg Gollam.
Akkor vette fel tiszteletből a neve elé G. előtagot.
Őt persze mégsem a szépségéért szeretik, hanem az eszéért.
@bölcsbagoly:
"elfelejtkeztél az IRL-zésedről? No majd eszedbe juttatják! "

mi van?

@Blogger Géza:
"Egyébként mi azzal a borzasztó nagy baj, hogy az esélyegyenlőség jegyében az egységes, ingyenes állami közoktatásban (nagyjából) egységes a tankönyvválaszték?"

1. nem egységes
2. nem ingyenes
3. szó sincs esélyegyenlőségről

amúgy a kötőszavak stimmelnek.
@Penivaldes:
... és hogy teljesen tiszta legyen, a poén azért Alcsutra volt kihegyezve.
@Csekkliszt#10: Nem tudsz olyat mondani akinek a szerepe ne lehetne vitatott.
@Csekkliszt#10: másrészt azt gondolom, hogy ezekhez mi itt hülyén állunk hozzá. minden oldalról.
@The Lonewolf: Szlovákia, Románia, süsd meg.
Életemben nem gondoltam arra, hogy eljön az a nap, amikor azon tépelődöm, mennyivel jobb lett volna akár még szlováknak is születni, mint magyarnak.

Cirbi kolléga cinkes linkje és a felcsúti stadion videója teljesen kiakasztott.

Az rendben van, hogy az ember szeretne olasznak születni, ott a tenger, kétezer éves kultúra, reneszánsz, humanizmus, művészetek, civilizáció a barbárság tengerében.

Na de, most jön a na de: az már végképp nincs rendben, hogy egy a hegyekből szalajtott történelem nélküli nép is be tud illeszkedni az európai civilizációkba, a mi népünk pedig a szabadságban és demokráciában is megtalálja a maga zsarnokát, hogy kedvére hízeleghessen és megalázkodhasson, hogy hasát fogja a röhögéstől vagy pityeregjen a szánalomtól vérmérsékletétől függően egy normális országból származó valaki.

szégyen amit csinálunk.
@DarthVader:

Többség.
Unorthodox matek a'la Kuszaszem.

Egyszerűsítse az alábbi törtet és válassza ki a helyes megoldást a megadott válaszok közül!

18/40

a) 9/20
b) 1/2
c) 2/3

(A helyes válasz a c)
@bölcsbagoly: hiányolom a csapatból Vezénylót és hű pincsijét Vonákot is
@Habakuk999: " az már végképp nincs rendben, hogy egy a hegyekből szalajtott történelem nélküli nép is be tud illeszkedni az európai civilizációkba, a mi népünk pedig" - Mit szóljanak az arabok, a kínaiak, az indiaiak, a közép-amerikai indián civilizációk örökösei?
@annamanna: Szerintem ők köszönik, nagyjából megvannak maguk civilizációjukban.

Nekünk viszont úgy látszik, nem kell a szabadság.

Általában vitatkoztam azokkal, akik magyarázták itt, hogy a magyar népnek egy nyalni való fenék kell, mindig berzenkedtem az általánosítás ellen.

Lassan kezdem azt hinni, nem volt igazam, s ami még rosszabb azoknak van igaza, akik talpnyaló népnek gondolnak bennünket.
@Habakuk999: "egy a hegyekből szalajtott történelem nélküli nép" uff. haba, tisztelettel mondom, de ez ökörség volt. nekik is van történelmük, néha túlfényezik, misztifikálják, de van. pont mint mi, a madzsarok.
@AroMo: A nyilazáshoz van nekünk elég nyilasunk?
:D
@Penivaldes:
Lehet h hujen állunk hozza mindkét oldalon, de most hagyjuk ki egy pillanatra a vallást, a katolicizmust, vagy mégse ? Fontos h minek állítunk törtenelmi emléket: a Hősök terén ott van Gábriel arkangyal, egyik kezében a szent korona, merthogy a legenda szerint ezt ő szerezte meg az országnak Szilveszter pápától. Jo, ha legenda, akkor legyen, de történelmileg ugye vitatott, hogy úgymond.. Erre mi történik most, itt van ez a szoborállítás ügy, jön a politika amely felülírja a történelmet es a birodalmi sas térdre kényszeríti Gábrielt. Jo, ha legenda, mint az előbbi, akkor hagyjuk. De nem véletlenül van ekkora felháborodás most, mert semmi más nem történik ilyen olyan kőbe vesés címen mint hazugság gyártás h a hatalom (mocsoksága) igazolva legyen. A kettő ugyanaz, szedjük szét a szakralitást a valóságtól es akkor nincs baj. Ne hazudjunk a gyerekeinknek. Es akkor nincs baj.
hmmm, szépen bele illik a gittegylet gerinctelen döntéseinek sorába:

Margitsziget: visszadobta az Ab Angyalföld panaszát

Visszautasította a XIII. kerület Margitszigetre vonatkozó alkotmányjogi panaszát az Alkotmánybíróság – olvasható a testület honlapján közölt végzésben. A kerületi önkormányzat szerint bebizonyosodott, hogy az Alaptörvény súlyosan korlátozza az önkormányzati autonómiát.

hvg.hu/itthon/20140415_Margitsziget_visszadobta_az_Ab_Angyalfold
@Habakuk999: Pont ezért írtam oda a szlovákokat is a felsorolásba. Az a nép, akiknek a legnagyobb hőse egy Janosik nevű betyár (hegyirabló), és még szobrot is emelnek neki, viszont tudnak demokrataként viselkedni, azért nagy szégyen arra a népnemzethy nagy magyar konzervatívra nézve, aki arra szavazott, hogy a demokrácia egy fölösleges rossz, és csak a viktor.
@parti_giano: ugyan, magyar történelemként élték meg az egészet, az nem történelem, hogy Magyarország jobbágyaiként hordták be a városi piacokra a brindzát.

Ok, akkor ország nélküli nép jobb definíció?
És így tán nem bántjuk meg a szlovák büszkeséget sem.
@Habakuk999: "Szerintem ők köszönik, nagyjából megvannak maguk civilizációjukban."
Aha. Látom, roppant tájékozott vagy a világról.
@annamanna: Szeretnék tájékozottabb lenni. Kérlek segíts nekem ebben, légy szíves lécci!
@Habakuk999: Segíts magadon, az Isten is megsegít.
@The Lonewolf: És tudják, hogy szükség van a hatalom megosztására. Fico elhajtása egyértelműen a szlovákok demokrácia érettségére utal szerintem.
@Csekkliszt#10: a Hősők terén nem az angyal a baj, hanem pl Thököly, mert ő aztán erősen vitatott.
az emlékmű meg egy külön téma.
@parti_giano: igaz, hogy egy SMS-ben le lehet írni azt a történelmet, de van történelmük... Szlovákia az első világháború után létezett pár évig, majd a II. Világháború előtt-alatt Tiso miniszterelnöksége alatt létezett újra pár évig. Aztán hosszú szünet és csak 1993-ban született meg Szlovákia önálló államként. Érdekes módon mára szinte minden téren lehagytak minket, sőt az Eurót is bevezették. Igaz, hogy náluk nem a Vezényló rombolását kell még négy évig nézzék . és még egy rohadt Matolcsyjuk sincs.
Bakker, hogy BOLI éppen most nincs itt!!!!!!!!!

Informatikus-sörtesztelőket keres a Misys

www.napigazdasag.hu/cikk/10188/
@jaegtoer:

Velem már nem tudnak mit csinálni, magyarembernek meg ez kell, látod.
@annamanna: Inkább te légy szíves. Ugyanis már azt sem nagyon értettem, hogyan függ össze a magyarok ragaszkodása valami jópofa zsarnoksághoz a különböző civilizációk örököseihez.

Mivel nyilván roppant tájékozott vagy, kíváncsian várom az örökösök válaszadását.

Külön kíváncsi vagyok, melyik indiai civilizáció örököseire gondolsz, bár meg kell hagyni, az arabok is erősen érdekelnek. Nem is beszélve a mandarinokról és az aztékokról.
@AroMo:

Haveromnak van permetező helikoptere, ha gondolod. Orosz békebeli, az trendi manapság.
@Habakuk999:

"a mi népünk pedig a szabadságban és demokráciában is megtalálja a maga zsarnokát, hogy kedvére hízeleghessen és megalázkodhasson,"

No-no, ne ragadtassuk el magunkat! A népünk egy része, mint ahogy pl. testünk része a seggünk luka is. Nem vagyunk rá túl büszkék, nem mutogatjuk túl gyakran, de azért még is csak hozzánk tartozik és szükség van rá. Abban persze igazad van hogy azzal lehet némi gond ha testünk pont e része veszi át a hatalmat hosszabb időre, de hát van ilyen is. Egyszer majdcsak kijövünk a klozetról, és talán akkor már nem a felcsúti stadion lesz amit az ajtón kilépve azonnal meglátunk. :-)
@DarthVader: oops :D

Szankciók célkeresztjébe kerülhet Darth Vader

Sajtóhírek szerint az Oroszországgal szembeni esetleges újabb amerikai szankciók célkeresztjébe kerülhet Igor Szecsin, a világ legnagyobb tőzsdén is forgó olajtársaságának elnöke, akit egyben Vlagyimir Putyin orosz államfő közeli szövetségesének is tartanak. Az orosz férfit, aki korábban kormányfőhelyettes is volt, csak Darth Vadernek becézik.

hvg.hu/gazdasag/20140415_Ramehetnek_az_orosz_Darth_Vaderre
hjaaaa

A határtalan pornó miatt jó az Európai Unió

Ezt az Európai Néppárt konzervatív francia elnöke mondta, aki Orbán Viktort is támogatta a Békemeneten.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F15%2Feu-porno-hatarok-nelkul%2F
@Csekkliszt#10:

A valóság az, hogy az egész szoborállítás jól bevált politikai hatalomtechnikai trükk. Hívők elélveznek tőle, baloldal még jobban elélvez tőle, megkapta a kedvenc témáját. Lehet nácizni doszt, miközben a fiataloknak az égvilágon semmit nem mond már a szó. Történelem. Vezér röhög a markába, mindenki megkajálta.
@Habakuk999: ez volt a kiindulás: ""az már végképp nincs rendben, hogy egy a hegyekből szalajtott történelem nélküli nép is be tud illeszkedni az európai civilizációkba, a mi népünk pedig" - Mit szóljanak az arabok, a kínaiak, az indiaiak, a közép-amerikai indián civilizációk örökösei?"
Ha a mi hosszú történelmi múlttal rendelkező népünk nem elég érett az europeer demokráciára, akkor mit szóljanak az arabok, a kínaiak, az indiaiak, a közép-amerikai indián civilizációk örökösei? Ez volt a kérdés, de úgy látom, te még a saját szövegedet sem bírod értelmezni.
"Ugyanis már azt sem nagyon értettem" - Te valóban nem érted, még azt sem, amit magad írsz le. Neked tényleg fájhat, hogy mindenki megelőz. Ilyeneket, mint te, nem nehéz.
@Husz_János_Puszita:
Lehet h csak ennyi volt a baj, de az nagyon nagy baj ha ....
@AroMo: Tudod, nagyon sokáig hasonlóan reagáltam, nem nagyon kedvelem a nekünk Mohács kell, és alja nép vagyunk típusú hozzászólásokat, de mostanában kezdek elbizonytalanodni.
A Mohácsban nem, Ady szerintem nem gondolta azt át annak idején - akit érdekel a korszak, Bán Mór Hunyadi sorozata logikusan mutatja az utat Zsigmondtól Mohácsig, elgondolkodtató, ha kalandos is a történet -, ugyanakkor nagyon erősen foglalkoztat, miért nem tudunk gyakorlatilag mi egyedül a csatlakozók közül élni a lehetőséggel.
Mindig a Kádár-féle gulyáskommunizmus hazugság-szocializációjára lukadok ki, de ez nem kellően jó magyarázat. Valami még hiányzik. Nem értem, nem tudom megmagyarázni az okokat.
@Csekkliszt#10:
"...birodalmi sas térdre kényszeríti Gábrielt"
Ööööö... izé... nagyon nem akarom félreérteni, de Gábris tudja már, hogy szopni fog? :D
@AroMo:

A Havas alaposan megizzasztotta egyik nap. :)
@Husz_János_Puszita:

Enyémnek meg kettő (KA-26), igaz az egyik már csak alkatrész donor.
Akkor kérjen a haverod engedélyt a Csútány stadionjának a légterébe való berepülésre. Biztos megadják, a TEK már élesíti a Mistralokat. :-)
@Spániel:
Helló, helló... há'de illik itten bacogatni a szegény infomókust? :((
@Habakuk999:

Szerintem kellően jó magyarázat. 4 évtized elég elhitetni az emberekkel, nekik minden jár. A szomszédaink nem voltak ilyen szerencsések.
Re: POSZT

"Ha így haladunk, mi szülők kénytelenek leszünk falvédőre hímeztetni és a közelgő pedagógus napra ajándékba adni egy megtévedt, véleményformáló tanár szavait:"

"Kötetünk alighanem az első és utolsó _kairosz_ pillanatban jelenhetett meg: a megfelelően kommentált – mindig az eredeti nyelvből készült – fordítások nyolc nyelvből készültek (kínai, ujgur, középperzsa, kopt, arab, szír, görög és latin), – ilyen szakembergárda létrejötte és együttműködése a könyvkultúra, a felsőoktatás és egyáltalán a kultúra megdöbbentően gyors, a hajszálgyökerekig hatoló lepusztulása miatt a jövőben teljesen elképzelhetetlen."

- netuddki (2011)
@Habakuk999: Ady nem gondolta át? akkor kérlek olvasgasd még egy kicsit!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az maga a határtalan pornó, hogy ezt a...lényt bárki támogatja.
@annamanna: magyarázz nekem, óóóó éles elméjű.

Az arabok, indiaiak, kínaiak nem nyugati, európai civilizációk, így köszönik szépen, nem nagyon kérnek a nyugatéból, van nekik saját is.

A mi történelmi múltunk amúgy nem túl hosszú múltra tekint vissza szerintem.
Ezeréves államunk valóban régibb, mint jó néhány európai országé, ezért is érdekes, miért nem tudunk élni az uniós csatlakozás lehetőségeivel.
Olcsó poén lenne arra hivatkozni, hogy ilyen személyeskedő ugyanakkor semmitmondó állampolgárok okozzák a bajt, de ez sajnos nem igaz.
@Evezős: "Sokkal jobb lett volna, ha tabletet, kis laptopot kap mindenki és digitálisan letölthető tankönyveket."

Na de hát itt a lényeg, kérem :), meg a posztban. Az Internet korában nincs szükség taaaankőnyveekre... Nórmális?! Ugyan hová vezetne ez, Mrs Lipton? ...csak és kizárólag a tanulás facilitátoraira. Amit látunk, az színtiszta progresszió: a tankönyvpiac leépülése. Marad az Internet és a tanárok, akarom mondani: a jó fej pedagógusok, akiről ránézésre megállapítja és megmondja a szülő, a még hamarabb a gyerek, hogy Ő az arc.
@Husz_János_Puszita:

Mondjuk inkább azt hogy nem hagyta szóhoz jutni! Bár, a ner egyik szellemi háttérembere (értsd: lepedőbe burkolózva ijesztgeti az embereket éjszaka) által elmakogott pár mondat színvonalából ítélve úgy sejtem hogy emiatt nem érte túl nagy veszteség a nézőket.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
:-) majdnem azt írtam, h meghágja

Nem ismerek ilyen nevű lényt. Én csak az igazi angyalokat szeretem!
@Habakuk999:

Mi ez a nagyravágyás? Nekünk Mohács kell blablabla?
Értem én hogy merjünk nagyot álmodni meg ilyesmi, de azért ne képzeljük már magunkat párttagkönyves kollégiumi szobatársnak!
Nyugodj meg, Mohácsot is egy ilyen fogja megkapni!
@vitéž munkášőr: Gondolod, hogy jobb lett nekünk Mohács után?
Tanultunk belőle?
Összezártunk és fejlődésnek indultunk, mint ebihalak a pocsolyában?

Én nem pont erről olvasgattam annak idején, hanem lepusztulásról, elmaradottságról, szegényedésről.

Akkor miért is kell nekünk az a Mohács?
@Csekkliszt#10:
A "bólogatot" csak azért nem írtam, mert ilyen felfokozott hangulatban ez a libsibolsi népség "ittend" még félreértené.
MERT EZEK IS OLYANOK!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: neeem, csak szeretetből és őszinte jószándékkal küttem
@Habakuk999:
Lófasz kell ide, nem Mohács, abból se tanult anno a nagyérdemű.
Amíg a kis saját pocsolyájában nincs pofán csapva a halacska, addig nem érdekli - a másik pocsolyája meg pláne nem érdekli, csak őt hagyják békén.
Azé a cikk sok mindent elmond a cocikról. Pedig Ron egy rossz szót sem mondott róluk......

www.blikk.hu/blikk_aktualis/ron-werber-lehettem-volna-kemenyebb-is-2247463
@AroMo: Tőlem aztán nyugodtan mehetünk,de csak 21-esre jó a SZAKSZÓM.
@ornagy50:
Ha jó a felszerelése és a lőszerjavadalmazása... :D
@Habakuk999: Az araboknak mi a saját civilizációjuk? Mert a Köze-Keleten jó pár civilizáció váltotta egymást, bár ez neked nyilván kimaradt. A kínaiak, közép-amerikaiak a saját civilizációjukban élnek? Igen? És Indiában jól megvannak? - Hát kívánok neked hasonló jókat. Ezek az országok nem kérnek a nyugat civilizációjából, mert elég nekik a sajátjuk?
Csodálkozol, miért vagy lemaradva. Én nem csodálkozom. Ha megnyugtat, ennél már nem lesz több eszed.
@ornagy50:

21? Az olyan mint a Black Jack. (Tu 160) Az fasza, azzal már meglehetne egy kicsit szórni a Csútány klozetját. A stadionban meg lenne egy kis collateral damage, de hát minek építtette olyan közel?
@AroMo:
Szerintem a "repülő kályhacsőre" gondolt... :)

@Evezős:
NEM, DEHOGY!
Persze, ha visszatér és bőszen nyalogatja a szája szélét...
@Habakuk999: Adyról volt szó, aki sosem állította, hogy jobb lett a nemzetnek Mohács után...

az én olvasatomban azért kell Mohács, mert a magyar szopni szeret. akkor meg már hadd tolja bő nyállal :-(
mind bűnöző

fideSSmafia
@annamanna: te mitől vagy ilyen feszült? Rossz napod van vagy simán ilyen privitimus maximus a vitakultúrád?

Mellesleg igen, külön civilizációk, külön kulturális, vallási egységek, nem nemzetállamok.

És igen, nem kérnek a nyugat civilizációjából.

Van, aki azt hitte -pl Fukuyama - a szovjetunió bukása magával hozza a nyugati civilizáció uralmát és elterjedését a Földön.
Ezzel szemben áll pl Huntington véleménye a civilizációk háborújáról, aki szerint egyre inkább élesednek a törésvonalak a szerinte vallási alapokon nyugvó civilizációk között.

A közelmúlt példái - Balkán, Ukrajna, India, Dél-Amerika - Huntingtont igazolják.

Ha nem érzed magad frusztráltnak szívesen meghallgatom az érveidet az indiaiak, kínaiak, arabok törekvéseiről és útjáról az európérség felé.
@Sir Bates dö Hól:
Ugyan, amikor átmeneti trollhiány lép fel, kezdetét veszi egymás bacogatása... :(
@vitéž munkášőr: Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:

Veréshez szokott fajta,

Cigány-népek langy szivű sihederje,

Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:

Én magyarnak születtem.

Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,

Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig

Rángasson minket végig.

Ne legyen egy félpercnyi békességünk,

Mert akkor végünk, végünk.

Biztosan van, aki azt szeret, én megmondom őszintén, nem nagyon akarok.
@Habakuk999: ezek elgondolások/vélemények, melyek rendeltetése az olvasó gondolkodásának beindítása... fukuyama nélkül huntington sem írta volna meg a könyvét:-)...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mi van? Berobbant az olajkályha? :-)

Jó lehetett az is, vadászgépen még sosem repültem, nagy élmény lehet.

A nyalogatásról. A vezénylő tábornok köreiben teljesen megszokott. Családok megélhetését lehet rá alapozni. Orbán nyelvcsapásait azért láthatjuk folyamatosan mert itthon nincs olyan segg ami eltakarhatná. Mivel most ő a top dog így neki belföldön nem jut olyan ami ne lenne rangon aluli. Mondhatnám azt is hogy szegénynek emiatt árnyékbokszolásra avagy léggitározásra kell fanyalodnia. :-)
Foci nyelvre nem tudom hogy kell ezt lefordítani, azt biztosan jobban értené ő is.
@AroMo: Ez csak egy szerény MIG.s=/
@ornagy50:
A hétvégén volt makett kiállítás felénk. Örök téma ott is a 21-es, minden színben.
@Sir Bates dö Hól: Tudod, azon gondolkodom, hogy az alsó korona István fejére kerülésétől bennünk van-e az ortodoxiához való ragaszkodás vagy csak a huszadik század második felében alakult ki ez bennünk?
Az rendben van, hogy a határ borotvaéles élén ingadozunk, de miért? Amikor elvileg mi a nyugathoz tartozunk.

Nekem bejött Huntigton. Amikor olvastam a történelem végét, voltak kérdéseim, a civilizációk háborúját pedig a napi sajtó igazolta lépten nyomon.

Érdekes dolog ez a vallás. Akkor is hat, ha tulajdonképpen alig létezik.
Jól hangzik a befejező idézet, de a mai jó tankönyvek nem csak magolásra valók.
A tudnivalón kívül van benne bőségesen: információ, szemléltetés, feladatok garmadája,választási lehetőségek(mondjuk pl több műalkotás, szerző, amiből lehet választani)...és így tovább.
Nagyon megkönnyíti a tanár munkáját egy jó tankönyv.
A rossz pedig hatalmas plusszmunkát követel.
És ne felejtsük el, hogy manapság a közepesekből lesznek tanarak. Na, azok közül nem mindenki gyötri magát, hogy a tankönyvet ő maga kiegészítse a fentiekkel.
De ha van egy jó anyag, akkor tán megcsinálja/csináltatja a gyerekekkel.
Hihetetlen mekkora elbutulás van, a PISA felmérési eredmények tragikus romlása nem véletlen.
Pedig SOHA nem fogunk kimászni a gödörből, ha az oktatást nem javítjuk meg forradalmian.

Ehelyett vannak ezek, amiket írtál.
Siralmas. A szülők között pedig elég kevesen vannak, akik ki tudják javítani, ki tudják pótolni, amit az iskola elront.

Ehh, ez teccik a magyaroknak, csak legyen nekik(fityeszkdnp) háromharmad!
@Blogger Géza: Az a baj, te nagyon hülye, hogy nem mindenki egységesen és egyformán olyan hülye, mint te vagy!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Híjtuk tepsinek is,mert hajlamos volt a csúsz-
kálásra.:)
@Habakuk999: én sem akarom, mégis ez van (már egy jóideje)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én meg ezt tenném hozzá:
mkdsz1.freeweb.hu/n54/tor-157illyes.htm
Nem árt néha újraolvasni és ráismerni.
Ami (nem csak az oktatás, hanem minden)most van, és volt az elmúlt években, az a Mohács, amiről Ady írt.
Csak az a nagyon nagy baj, hogy ezt kevesen hajlandók felismerni és szóvá tenni.
@Habakuk999: Ha egyrészt azt állítod, hogy bezzeg a szlovákok is előrébb tartanak a demokráciában, mint mi, másrészt összevissza hablatyolsz arról, hogy miért is annyira remek az araboknak, a kínaiaknak, az indiaiknak és a közép-amerikaiaknak, akkor neked már nincs is szükséged Hoffmann Rózsa butítására, elég vagy hozzá saját magad is.
Pontosan a te példádon látszik, hogy alapvetően nem a tankönyveken múlik egy ember szellemi egészsége, értelmes gondolkozása. Te láthatóan nem vagy képes rá.
Véletlenül nem te vagy maga Hoffmann Rózsa személyesen? Tőle telne ennyi következetesség, és tőle várnám, hogy ilyen nagy barátja a kínai elvtársak által felépített kultúrának.
Ráadásul nem is bírsz válaszolni arra, amit kérdeztem tőled. Nem azt kérdeztem, amit írsz, és amit írsz, annak sincs értelme. "Ezzel szemben áll pl Huntington véleménye a civilizációk háborújáról, aki szerint egyre inkább élesednek a törésvonalak a szerinte vallási alapokon nyugvó civilizációk között.

A közelmúlt példái - Balkán, Ukrajna, India, Dél-Amerika - Huntingtont igazolják."

Ezek a példák igazolják a vallási alapokon nyugvó háborút a civilizációk között!! Ez igen!!

Csak ismételni tudom, te már nem leszel okosabb soha.
@AKIsTUDATLAN: én meg ezt:

Váci Mihály:Még nem elég!
Nem elég megborzongni,
de lelkesedni kell!
Nem elég fellobogni,
de mindig égni kell!
És nem elég csak égni:
fagyot is bírjon el,
ki acél akar lenni,
suhogni élivel.
Nem elég álmodozni.
Egy nagy-nagy álom kell!
Nem elég megérezni,
de felismerni kell!
Nem elég sejteni,
hogy milyen kor jön el;
jövőnket - tudni kell!
Nem elég a célt látni;
járható útja kell!
Nem elég útra lelni,
az úton menni kell!
Egyedül is! Elsőnek,
elől indulni el!
Nem elég elindulni,
de mást is hívni kell!
S csak az hívjon magával,
aki vezetni mer!
Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jó szándék kevés!
Több kell: - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell: - az érzelem!
Ám nemcsak holmi érzés,
de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!
Nem elég - a Világért!
Több kell: - a nemzetért!
Nem elég - a Hazáért!
Több kell most: - népedért!
Nem elég - Igazságért!
- Küzdj azok igazáért,
kiké a szabadság rég,
csak nem látják még,
hogy nem elég!
Még nem elég!
@AroMo:

"___No-no, ne ragadtassuk el magunkat! A népünk egy része, mint ahogy pl. testünk része a seggünk luka is. Nem vagyunk rá túl büszkék, nem mutogatjuk túl gyakran, de azért még is csak hozzánk tartozik és szükség van rá. Abban persze igazad van hogy azzal lehet némi gond ha testünk pont e része veszi át a hatalmat hosszabb időre, de hát van ilyen is. ___"

:D:D jól eltaláltad. mostanság magyarországra rájött a szapora, ezért éppen nemzeti hasmenése van... aminek ki kell jönni, az most aztán csak úgy tódul kifele... ezért aztán olykor térdig, máskor derékig de leginkább kétharmadosan elárasztott mindent a fos... nem is ragozom tovább...:-)
@annamanna: :))) Vicces vagy. Nagyon.

Maradjunk ennyiben, úgy látom a magam eccerűségében nem érek föl hozzád.

Olvass, s gondolkodj: ugyanez vagy pepitában, ahogy látom:)

Beköszönő – 2014. április
2014. április 10. 7:10
Sajnos nem ismerem személyesen. Persze szeretném, de hát ki ne szeretné. Idei március 15-i beszéde után ismét melegség töltötte el a lelkemet, mint minden beszéde végén, és nem feltétlenül az elmondottak miatt, hiszen azok egyértelműek, hanem azért, ahogyan minden egyes alkalommal szemöldökét felhúzva, fejét kissé zavartan lehajtva, papírjait rendezgetve igyekszik leplezni meghatottságát. Merthogy meghatódik… Most, a választások után, amikor soraimat olvassák, „egységbe forrott erőinknek” köszönhetően már büszkén mondhatom, hogy kicsiny, de egyre erősebb hazám miniszterelnöke változatlanul a nagyon is emberi Orbán Viktor.
Nem tudom, miként éli hétköznapjait, hiszen hogyan is tudnám, de amit a médián keresztül látni enged az átlagember számára, pontosan olyan, mint amilyen az ország első emberétől elvárható, mintha minden nap Seneca intelmei szerint cselekedne: „Ne feledd: emberhez méltóan kell élned, hogy méltó légy e magas cím viselésére… Hívd segítőtársul a bölcsességet. Ha tógájába burkolózol, megóv a bajoktól, szentélyében biztonságra lelsz… Élj nemes szívvel, és élj egyenes lélekkel! Parádé nélkül, gyűlölködés nélkül élni – íme: tiéd a boldog élet.”

Valószínűleg ennek a gondolatiságnak köszönhetően vonzotta magához hasonló lelkületű munkatársait, akiknek segítségével megvalósulhatott vagy elindulhatott az a rengeteg jó intézkedés és kezdeményezés, amelyekkel az elmúlt négy évben határainkon innen és túl is gazdagodtunk, és amelyekkel talán jobbá, emberibbé válhat szűkebb és idővel talán tágabb környezetünk. Ezek közül áprilisi számunkban az agykutatásról, az új Ptk.-ról, a nemzetpolitika fontosságát hangsúlyozó kezdeményezésekről, hazánk GMO-mentes politikájáról, a Kárpát-medencei örökségünk védelmét célzó programról olvashatnak, hogy csak néhányat említsek. Tágabb környezetünk tekintetében pedig többek között megismerhetik, hogyan viszik hazánk jó hírét kutatóink, miként válhat a bor országimázst formáló tényezővé, és mit tehet egy maroknyi magyar New Yorkban vagy akár Dubaiban kulturális kapcsolataink fejlődéséért.

Remélem írásainkat olvasva meg-megdobban a kedves Olvasó szíve, hogy bizony, magyarnak lenni jó, és ebben az érzésben megnyugodva várhatjuk mindannyian az ünnepek ünnepét, a húsvétot.

H. Petró Ildikó főszerkesztő
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Igaz bolsevik ettársnő nem vész el, elvtársai felkarolták, majd rendesen támogatták karrierjét.
Nem értem a libsibolsik háborgását... Ezt akarta az ország, megkapta!
Ne garasoskodjunk a gyerekeink könyvén. Gondolom Kövér Szilárd is osztja ezen teljesen NER kompatibilis nézeteimet...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ááá

Németh Szilárd visszatért

A Fidesz politikusát nem rázta meg különösebben, hogy azon nagyon kevés kormánypárti képviselő közé került, akik április 6-án nem tudtak mandátumot szerezni egyéni választókerületükben. Egy hét alatt felkelt, megrázta magát, és újra felvette a fegyvert a rezsiháborúban. Ráadásul most szintet lépett, és már egész Európa orra alá odadörgölte: rezsicsökkentésben mi vagyunk a királyok.

444.hu/2014/04/15/nemeth-szilard-visszatert/
@annamanna:

akkor olvassad figyelmesebben, mert le találod körözni. Habának esetenként vannak bakugrásai a gondolatmenetében, de azért... persze ha eleve elutasítod a prófétákat az más... a sértegetést hagyd a trolloknak, te különb vagy. feltételezem.

-Hogy miért ugatok bele? Csak. érvekre lennék inkább kífáncsi, a batyu faszok itt kókadoznak élesítésre és kiosztásra várva a sarokban, mindenkinek jut, nem kell se türelmetlenkedni, se tulokodni...

tehát érveket, cáfolatokat, ilyesmi...
@Secnir: Már mitől nem egységes?
Miért, tandíjat fizetsz a közoktatásért?
Miért, ha mindenki másból tanul, akkor van szó esélyegyenlőségről?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Így is van!
Holnaptól lehetne az Ipad árát is csökkenteni, persze ha nagyon akarjuk...
@Habakuk999:

Habaaaaaaaaa!
A szellemi környezetszennyezésnek is vannak határai:))
@jaegtoer:

Ha jól érzékeltem, az elnagyolt fogalmazás és olvasás tipikus esete forog fenn.
Ugorniuk kéne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Istenem, milyen eszményien szép.
Vannak még ilyen próféták?!
@Blogger Géza: pedig annyira megfogadtam de annyira...

- egységes az érettségi(meg a diploma) legyen, mérjék össze az almát az almával. az oda vezető út meg legyen szabadon választott amennyire csak lehetséges
- az oktatás nem ingyenes (már az óvoda sem), adót fizetek érte nem keveset, a járulékos költségeket meg zsebböl
-esélyegyelösség nem attól frankó, ha szar könyvekből,szarul tanítanak

szerintem te direkte élvezed, hogy nagyobb hülyének mutatod magad mint amekkora vagy ezért én részemről... :)
@Orica Középföldi: E cikk elolvasását követően megnéztem a felcsúti stadion videóját.

Csodálkozol, hogy az élő fába is bele tudnék kötni?:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
:-)
Mi?? Szórják Hamut a fejemre??
Hát má te is kezded? Akkor Game Over..(mondta a vadász mikor athajtott egy szarvason)
@jaegtoer: @Orica Középföldi: Ugortam.
Mivel nem nagyon szeretem nyomkodni a billentyűket, csak minden harmadik gondolatomat szoktam leírni- ez is sokkal több, mint amire szükség lenne itt -.
Nem sértődöm meg, ha valaki rossz következtetést von le belőlük.

Ugyanakkor ez a mai példa is megmutatja - és most nem érdemes vitatkozni Orica ezen, elég egyértelmű - hogy mennyire zsigeri a gyűlölködés, s mentálisan mennyire szükség lenne a baloldali szimpatizánsok viselkedésének újragondolására.

A Szaffiban a kapitány fején van egy gőzkieresztő. Azt hiszem, nem ártana sokaknak kiereszteni a gőzt egy szeleppel s elkezdeni józanul átgondolni a miérteket.

a vörös fejű rózásából nehezen lesz énekes halott.
@batka manó:

1) "amennyire lehetéges" és ki dönti el, hányféle idióta könyvvel lehetséges? Az iskola fenntartója fizeti a cechet, talán azt is megszabhatja, miből lehet választani és mennyiért. Régen kb egyféle könyv volt, mégis megtanultak a gyerekek olvasni, számolni, ami ma már sajnos - hála a fene nagy liberalizmusnak - vagy összejön vagy nem.

2) Ne legyél nevetséges. Adót akkor is fizetsz, ha nem jár iskolába gyereked.

3) Mert nyilván az eddig is nagy példányszámban rendelt könyvek tutira szarok. Ezt te tutira tudod, mert miért is? Mert épp olvasol valami hangulatkeltő cikket? Amiben kikeresik a 4000 könyvből a 3 leghülyébb mondatot?
@Habakuk999:

Én már rég túltettem ezen magam. Nem azt mondtam, hogy elfelejtettem!!

Arra vagyok kíváncsi, kinek lesz kötelező rendszeresen megjelenni, hogy tele legyen a megalománia eme makoveczi jelképe.
@Orica Középföldi: kötelező? tülekedni fognak, csak ott lehessenek.

Szerinted ez a "főszerkesztő asszony" nem pucsítana ott tangabugyogóban ha tehetné?

Szégyen, a baltás kiadatásának napján szégyelltem az országomat ennyire, mint most.

És tudod mi a röhej?

Nincs Vörös hadsereg, nincs spanyol zsoldos, török janicsár, ezt mi önerőből saját akaratunkból tudtuk megcsinálni.

Ez az igazi gyalázat.
@Habakuk999:

"hogy mennyire zsigeri a gyűlölködés, s mentálisan mennyire szükség lenne a baloldali szimpatizánsok viselkedésének újragondolására."

Elárulnád hogy a fenébe jutottál el a vitátoktól a fenti következtetéshez?
Nem tudlak követni:))
@Habakuk999:

Ne keverd össze az országot a kormánnyal.
@Orica Középföldi:

hallod, ebben a frusztrált világban?!

már én is feszt ugrálok. oszt még ojtóherrnyom sincs. de úgy láttam a javallott ugrás megvolt:)
@Blogger Géza:

na utoljára:

1)"A tankönyvvé nyilvánítással és a tankönyvjegyzékre történő felvétellel kapcsolatos hatósági feladatokat az Oktatási Hivatalban a Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály Akkreditációs Osztálya látja el." trallala...a gyerekemnek idén "csak" 16.000 forint volt a tankönyvcsomag, nem a fenttartó fizette
2) az oktatás is a befizetett adókból van, nem ingyen!!!
3) erre nincs mit mondanom, mert te csak viktor seggét látod, mondjuk azt jó közelről ;)

ui: hogy, hogy nem a tetű egyházi iskola abból oktat amiből akar, akár még jó könyvből is, nekik áldott jó rózsa asszony valamiért nem ajánlott szabadon választott kötelezöt...
@jaegtoer:
Ahelyett, hogy nerkompatibilis lennél... ááá....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Félreérted Drágaszág!
Itt jön Gejza és megaszondja, hogy nem is értitek a számokat, meg válság is van.
Remélem nem hagytam ki semmit, igyekszem a NER haszontalan pógárává zülleni... :)
@batka manó: Naná, a fenntartó határozza meg. Egyébként egyre több gyerek kapja ingyen a tankönyvcsomagot, de ehhez az kell, hogy nonprofit módon, nagy példányszámban nyomtassák ezeket a könyveket.
én ezért a selejtért is kibaszottul szégyellem a magyarságom...

Gaudi-Nagy Tamás megmagyarázza

A neves katalán építész szerint, azért nyal ő be rendszeresen csontig és bő nyállal Vagyimir Putyinnak, mert így majd Oroszország támogatásával visszaszerezzük Kárpátalját. Végülis van benne annyi logika, mint amikor egy magyar, állítólag antikommunista politikus, egy volt szovjet titkosügynök lábai elé borul.

444.hu/2014/04/15/gaudi-nagy-tamas-megmagyarazza/
géjza géjza, remélem az ötéves terv papírjaid meg vannak a foximaxiról
@Orica Középföldi: Nem az kormány választotta meg a fideszt kétharmaddal másodszor.

Nem a kormány írja a dicshimnuszokat, nem a kormány menetel az Andrássyn ha kell, ha nem.

Ezt mi hoztuk össze, a mi kollektív szégyenünk.

Akkor is, ha úgy gondoljuk, nincs szégyellni valónk.

Az előzőhöz: a hölgy második nekifutásra eljutott oda, ha valaki szerinte blődséget beszél - halvány gőze sem volt amúgy szerintem, miről is írtam, de ez nem nagyon baj - illetve valami oknál fogva ellentmondást fedez fel a szövegeiben, az csak Rózát dicsőítőaljasrohadtfideszpatkány, ha nem is ecsetelte ezt ily részletesen.

Szerintem ez nem olyan helyes. Érthető a frusztráltság, de nemigen előremutató. Ezen rugózni fölösleges, amíg nem lesz valami korrekt mozgolódás, szerveződés, a balos híveknek csak az átkozódás marad, na ez nem nagyon tetszik nekem, s fogok is folyamatosan pampogni miatta.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tiltakozom!!
Maga legyen olyan kedves nem említeni eme darab... akárminek a nevét olyan kontekx... kóhnszeksz... izémittudoménban micsodában, ahol Antoní mester neve le vagyon írva!!
Gyalázat!
mint a rezsikamunál, ezt is valaki majd jól meg fogja fizetni:

Olcsóbb, de milyen minőségű?

A tervek szerint mivel a két állami kiadó nagyon nagy tételben forgalmazhatja majd könyveit, a tankönyvek ára jelentősen csökkenhet. A kormány szerint a privát tankönyvpiac nem hozott igazi versenyt az árakban. A könyvek ára folyamatosan az infláció fölött emelkedett. Az állami kiadóknál megszűnik a profitérdek is, ami elvileg alacsonyan tudja tartani az árakat.

A kormány szerint a mostani kiadványok ára 10-70 százalékkal alacsonyabb, bár ha jobban megnézzük a listát ez nem minden esetben igaz. A 10. évfolyamon például a Nemzedékek Tudása kiadó kétkötetes irodalomkönyve és szöveggyűjteménye 3670 forintba kerül, az állami iskoláknak nem ajánlott, de bejáratott és közkedvelt Krónika Nova hasonló kiadványa 990 forinttal olcsóbb.

index.hu/belfold/2014/04/15/mirol_szol_a_tankonyvugy/

és az agitpropos géjzaféle duma:

index.hu/belfold/2014/04/15/az_ellatas_biztonsagat_szolgalja_a_lista/
@Blogger Géza:
Gézuka, te tényleg szövegértési problémával küzdesz csak, vagy komolyabb mentális zavarok okán van fürge nyelvecskéd az exkomcsi elvtársak hátsójába a híg fosig fennakadva?
Merthogy a számok, a kisebb-nagyobb jelek nem zavarnak, nem zavarnak a "negatív hírek" sem, rendes komcsi talpnyalóként mormolod elvtársaid szar dumáját...
Szép dolog a hit, de a gerinc jobb tartást ad!
Ezt nem is sejtetted...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: válság?! Biztos túlköltöttek a plakát kampányon... :) Izé, asszem. :O
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ugyan... mi fizettük úgy is. Át kéne Knoszinak számolni sörbe... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

mármint hogy én kompatibilizálódjak?

hja, ha az úgy menne! azt vettem észre én minden eddigi struktúrában rendszeridegen voltam. lassan az a gyanúm kezd kialakulni, hogy nem változott itt 'lófasz se', csak idősebb lettem pár tucat évvel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A 27 százalék áfafejű rezsisárkányt LE FOGJA GYŐZNI... én ebben hiszek! De komolyan!
Ne azt nézd/hallgassad amit mond, hanem amit csinál!-:)
@jaegtoer:
UGYE!?
Ebből is egyértelműen lejött, hogy benned van a hiba! Nem is étem a kekeckedésed okát... most már kicsit meghúzhatnád magad, pláne, hogy a... :)
@Knósszosz:
Ja, meg a Nőtanács... te ennek a Géza gyereknek kéne valami rendes sörre gyűjteni, mert szegénykém olyan orbitális faszságokat firkálgat össze minden témában, hogy a sörével lehet gond - evégre aki ennyire szakértő, az vagy tök hülye mindenhez, vagy egy igazi reneszánsz ember.
Sok évtizede tanító tanároknál sokkal jobban tudja (azt is), mi kell a kis hüle kölköknek, tanaraknak.
Az informatikai temát már elő se merem hozni neki, még a végén szégyenben maradok... :(
@Habakuk999:

"[...] s fogok is folyamatosan pampogni miatta."

azért lehetnél egy kis belátással. akiknek a bőrére megy ki a játék az érzik, tudják akarják.

akiknek kellene ezen dolgozni, azok nincsenek kényszerhelyzetben, mert a kondér mellől elég lassan lehet csak kisodródni.

az önszerveződéshez kell egy kis idő, és kurva sok pénz. nem olyan egyszerű ez, mint a szakirodalomban. légy belátással. lezajlik úgy-ahogy a uniós választás, utána jön a nyár... aztán itt az ősz, helyhatósági választás... és máris nyakunkon a Karácsony, meg a beigli, és a mákos nudli, hogy a madártejet ne említsem... szóval annyi dolog van! csak hogy visszacsatoljak a klasszikusra, a társadalmi folyamatokat nem lehet siettetni.
ha eccercsak nem lesz bejgli, meg Karácsony se, majd akkor feleszmélnek a népek. ez meg nem idén lesz. fal-fej-bátorság. van elég bajuk a 'szociáldemokratáknak' akárkikből is álljanak össze, had pihegjenek még egy kicsit:)
én is alig kapok levegőt, pedig én aztán nem vagyok 'balos'.
@DarthVader: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Na, az én posztom 09.57, a HVG 10.27 :) Szerintem olvasták a Varánuszt és utánanéztek :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát, csak vigyázz... még le leszel nyomva, mint Sublótbigbeng karóra az ötödik kerületi választópolgár torkán!

Sör meg az ilyennek csak egy való.. de azt nem is írom ide, mert még kiátkozol b+!-:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"te ennek a Géza gyereknek kéne valami rendes sörre gyűjteni, mert szegénykém olyan orbitális faszságokat firkálgat össze minden témában, hogy a sörével lehet gond "

affenét. ennek még nője sincs, még fényképen se. csak a főnök lehet nála felakasztva mindenhova, és még arra se jön rá az ostoba, hogy az neki rossz, szörnyű lehet úgy látni, olyan magasan a segget, amit nem ér el nyelvvel.

méghogy jó sört neki? lófaszt. azt egy egész 'batyu'-val.
@Blogger Géza:

"__Naná, a fenntartó határozza meg. Egyébként egyre több gyerek kapja ingyen a tankönyvcsomagot, de ehhez az kell, hogy nonprofit módon, nagy példányszámban nyomtassák ezeket a könyveket.__"

géza te neki szoktál futni, vagy együltő helyedben vagy ilyen hülye?

óccó kínait vegyenek! vékpiár uszítás! cázcázalák enkedmén!
@jaegtoer:
Mondjuk AZ a két szép, deli ostoba nercsicska, a szánalmas seggnyaló szaktudásával, Piktor és a hasonló exkomcsik nélkül már éhenhalt volna...
Irigy is vagy, a vodk... na, mindegy...:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"_Irigy is vagy, a vodk... na, mindegy...:_"

na, az batyna még be, hogy Finlandiával itassuk az ostoba érdemtelenjeit! höhh!
@jaegtoer: biztosan van testvére... :)
@Blogger Géza:

"Az iskola fenntartója fizeti a cechet, talán azt is megszabhatja, miből lehet választani és mennyiért."

Gézám, a fenntartó az állam→költségvetés. Pont ezért kellett volna konszenzus, demokráciákban így szokás ilyen súlyú kérdésekben (mert ez Pakssal egyenrangú kérdés).

"Régen kb egyféle könyv volt, mégis megtanultak a gyerekek olvasni, számolni, ami ma már sajnos - hála a fene nagy liberalizmusnak - vagy összejön vagy nem."

Két észrevétel: 1/ azt hívták egypárti/állampárti diktatúrának; 2/ saját személyed a legjobb bizonyítéka sub kavics mellett, hogy az nem volt egy tökéletes szisztéma, ha olyanokat is produkált nagy számban, mint ti.
@Sir Bates dö Hól:
Ráadásul ez még lehet, hogy szaporodni fog. Képzeld el, egy hasonló képességű ecceri NER kislánnyal, mint nyúlék, akarom mondani, mint Orbánc ettársék. Csak nekik nem lesz annyi koleszos haverjuk, akik bearanyozzák idősebb napjaikat, a saját stadionjuk árnyékában.
Marad nekik a zárnyékszék.
@Blogger Géza:
"Már mitől nem egységes?
Miért, tandíjat fizetsz a közoktatásért?
Miért, ha mindenki másból tanul, akkor van szó esélyegyenlőségről? "

akkor egyesével.
-Már mitől nem egységes?
=már mitől lenne az, ha a NAT engedélyez többfajta könyvet? (itt jegyezném meg, hogy a NAT és te is saját magad cáfolod meg ezzel).

-Miért, tandíjat fizetsz a közoktatásért?
=én nem. viszont az, akinek van KÖZOKTATÁSBAN érintett gyermeke, az igen. nem keveset. már most, ÁLLAMI óvodában havi 10-14e HUF az ellátás.

-Miért, ha mindenki másból tanul, akkor van szó esélyegyenlőségről?
=segítek, mert a gyöngeelméjüek szellemi istápolása mindig az erősségem volt: ha adott egy matematika tankönyv 8. osztályban (ÉS CSAK EGY), és abból tanul a diszlexiás és abból tanul a sakkozó, és abból tanul józsi, a vállalkozó 120-as mellbőségű lánya, vajon melyik fogja megérteni azt, hogy gyök alatt X négyzet az minusz 1? elmondom, egyik sem.
józsi lánya csak pislog, a diszlexiás a gyöknél leragad (hacsak fel nem olvassák neki ötször), a sakkozó nem érti a minuszt, viszont mindenki más példákon át megsejti azt, hogy miért lehet ez?
arról, hogy a látássérültek intézetében a rajzoktatás nem ugyanaz, mint egy normál iskolában - hoffman rózsi szerint de.
ezért nincs szó, és nem is lehet szó esélyegyenlőségről. aki mást mond, az hazudik, vagy nem ért hozzá.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gonosz vagy:-)... bár azt megjegyzem, hogy az oktatás agóniáját orbánék csak befejezték, nem őmiattuk van ilyen állapotban ez a terület...
@Sir Bates dö Hól: Tévedés. Magyarország nem konszenzusos demokrácia, hanem többségi. Soha nem is volt konszenzusos, és nem is lesz, ugyanis itt semmiben nincs konszenzus.
@Secnir: Látod, ilyen funkcionális analfabétákat termelt ki az oktatás, mint te.

Ismétlem önmagam.

" ingyenes állami közoktatásban (nagyjából) egységes a tankönyvválaszték"

Most az a bajod, hogy van választék, vagy az, hogy nincs. Telefonálj gyorsan a pártközpontba, mert összezavarodtál...

Az ellátás az neked tandíj? Ember, te hülyébb vagy mint hittem...

És szerinted nincsenek speciális tankönyvek az olyan hülyéknek, mint te? Ember, itt a normál osztályokról beszélünk.
@Blogger Géza:
"... ugyanis itt semmiben nincs konszenzus."
Persze, nincs... de milyen értelemben nincs?
Jobb nem hajlandó elfogadni szakmai érveket a másiktól, bal nem hajlandó elfogadni érveket a szintén másiktól.

Ez hová fog vezetni?
Randa egy jövő vár ránk, ha pusztán pártszimpátia alapján döntünk mindenről -bár ez most kilőve... április 6- valami mást kellene... nem gondolod?
Nem piszka kivételesen, csak józan véleményre volnék kíváncsi. Lehet-e bal és jobb szénné szívatott munkavállaló ugyanazon véleményen, vagy ez meg az oldali eleve cumira van ítélve a meggyőződése okán???

Szeinted?
Nem látom BG-t, de nagyon szórakoztató olvasni a válaszaitokat:))
@Blogger Géza:
"Ismétlem önmagam.
ingyenes állami közoktatásban (nagyjából) egységes a tankönyvválaszték"

baszodbéla, NINCS VÁLASZTÉK!

"Az ellátás az neked tandíj? Ember, te hülyébb vagy mint hittem..."
gondolom, te vagy 12-18 éves közötti lehetsz, vagy 90 fölött vegetálhatsz, és lövésed sincs arról, hogy egy szülő mennyit fizet az ún. ingyenes általános iskolai ellátásért.

"És szerinted nincsenek speciális tankönyvek az olyan hülyéknek, mint te? Ember, itt a normál osztályokról beszélünk. "
az, hogy lehülyézel, az lepattan rólam, azért legfeljebb egy rúgást ér a kocsmában. viszont az, hogy nem fogod fel azt, hogy a hoffman-féle törvény NEM KÜLÖNBÖZTETI meg a (szerinted) speciálisokat és a (szerinted) normálisokat! diszlexiás, látássérült, normál és élsportoló ugyanazokat a könyveket kapja. ezt úgy látszik egyik média sem hangsúlyozta, és te sem fogod föl (szerintem inkább 90 fölött vagy).
@annamanna: Ha csukva lehet hagyni . Kirugás nélkül
@Secnir:
Akkor kilötyög a söre... már értek mindent! :)
Jók legyetek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
hát hagyom én is. apám mindig mondta: az elme a legnagyobb fegyver! és mindig legyen benned annyi, hogy sosem szállsz szembe fegyvertelenekkel.
na, jóéjt.
@Blogger Géza:
Gézám, a kommentem 2/ megállapítását tökéletesen igazoltad hozzászólásoddal:-)... kár volt kihagyni mind gőgös gúnár gedeont, mind mosó masát ismerőseid , olvasmányélményeid közül... nem erősséged a szövegértés, a lojalitást inkább értékelhetik, ha tényleg -mint azt mindig kihangsúlyozod- olyan nagyon megy most neked az üzlet... persze a piacgazdaságban is fontos a lojalitás, ám a szövegértés hiánya sikerességed útjában állna... szerencsédre mo nem az a hely, ahol ez számít... nem a demokráciára vonatkozott a konszenzusos jelző, te vice sub kavics!...
@Secnir: "(szerintem inkább 90 fölött vagy)"
gondolom ezt a korára értetted, nem az iq-jára...
Szedjétek szét Gézát helyettem is, kösz!
@DarthVader:

Szerenyseg! Ne tomjenezze (semlyenezze) magat!

www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

Amugy veleme elofordult mar vagy ketszer is, ha nem is ilyen gyors "reakcio", de mindketszer veletlennek tulajdonitottam.
@Habakuk999:
kuki, te akárkivel csak úgy? hátha nem tuggya felfogni mi a téma...és mitől marhaszar a magyar élet? (bullshit: ómagyarul)

a huntington meg egy ...nem fogom elolvasni huntington-t sem, mert azt elemzik amit valakik készakarva erőszakkal végrehejtatnak önös érdekből és azt próbálják elhinteni (semmi haragugyetesemakarodfelfogni?) hogy mindez mint természeti erő hat...hát a huntingtonnak is a kurva annyát...a farmerek elzavarták a szövetségi rendőrkatonaságot a főggyeikről -erről nincs hír?- és azok farkukat behúzva eloldalogtak,mmert az mégsem lehet, hogy a saját testvérerire lő meg pofánbassza egyébként is farmerék fel voltak fegyverezve állig...ilyenkor jó 2. amendment

de ezt MON ne is próbáld mert akkor mi lesz a kurvapecérsujtásoskondásmagyarminiszterelnökkel és bandájával

mert szerintem már száradnának a fasorban az ágakon

brühüyyy

az a pár csilliárdos aki az egész adminisztrációt mozgattya mint kesztyűbábokat azok érdekei a fontosak azok vitték az amerikai melót ázsiába és hagyták meló és megélhetés nélkűl a honfitársaikat de sokat nyernek rajta a szabad tőkeáramlás az a szabadság a többi bullshit
@annamanna: Összevissza beszélsz. Hagy Habakukot békén. Igaza van.
@Habakuk999:

kell ez, meg kell tanulnod és fejből recitálnod naponta 12x a vezérhangya képe előtt térdenállva

brühüyyy

erre szavazott a szavazó
@Knósszosz: Szerintem az az ügy megint túl van hisztizve. Egy profitorientált csoport elveszti piacát, illetve annak egy részét, és ezért sír. Mivel több ezer tankönyv maradt így is a listán, amelyek többsége kipróbált, eddig is nagy számban eladott könyv volt, nem hiszem, hogy olyan pocsékak lennének.
@Secnir: Vannak ugye törvényszerűségek: minél nagyobb példányszámban adnak ki egy könyvet, fajlagosan annál olcsóbb. Pont az ilyen szarrágók miatt, akik sírnak, hogy nem fizet ki mindent az állam az ő gyerekének költségeiből (szép példája vagy a homo kádáricusnak), igyekeznek minél lejjebb vinni az árakat. Tehát ha kevesebb kiadvány lesz, olcsóbb lesz a rendszer. Csak hogy ne sírjon annyit a szád.
1998 április: 1 340 826 birka = beregi ÁRvíz

2010 április: 2 706 292 birka = bódvai+sajó ÁRvíz

2010 október - 2 444 228 birka - vörösiszapÁR

2014 április - 2 142 142 + 122 588 (román) = 2 264 730 birka - ÁR ????
@simple observer 1.0:

Igen, ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénység :)
@AKIsTUDATLAN: Szerintem ez a fajta egyáltalán nem hülye, csak simán jellemhibás.
@Vitéz.László: nagyon vársz most valami borzalmat.....remélem csak sima hóvihar lesz a vége.....
ó azok a szép ötvenes évek, házmesterek, megfélemlítés, egyen tankönyvek, kontraszelekció:

Hatvanezer forint legyűri a rezsilázadókat

Több mint harminc vizsgálat indult a rezsicsökkentésről szóló hirdetmények hiánya miatt. A közös képviselők többsége fölöslegesnek cirkusznak tartja, hogy futkorásszon az évi pár száz forintos megtakarítások miatt.

www.origo.hu/itthon/20140414-hogyan-elik-meg-a-kozos-kepviselok-a-rezsicsokkentes-miatti-pluszmunkat.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@Blogger Géza:

Már jobban fizetnek? gondolom a tankönyv költség megtakarításokból kapsz bónuszt is. de ezen túl is megértelek, a szolgalelkeknek -így a tiednek is- éppen minden megfelel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ha belegondolsz, a ház közös költségeinek terhére kötelesek a közös képviselők a fideszpropagandát közzétenni. egy valamire való közös képviselő ilyen esetben egy másik tacepao-n közzéteszi azt, hogy az egyéb költségek emelkedése mellett, a ház pénzátutalásait terhelő tranzakciós adó kétszer, háromszor-négyszer akkora mint a rezsicsökkenés következtében keletkezett "megtakarítás".
@jaegtoer: volt ilyen lépés, benzinkutaknál, és a bankoknál is, nem sokáig ugráltak ők sem, a néhány millás büntetéses lófej az ágyban, gyorsan meggyőzi a maffiával szemben menőket.
@Habakuk999: Erről a dumáról a régi vicc jut eszembe:

Papó és Mamó sokadik házassági évfordulójukat ünneplik. Az ünnepi ebéd közben papó azt mondja: emlékszel, amikor először megfogtam a kezedet, hogy elpirultál! mire mamó: hát persze, drágám, még mindig megmelegedik a szívem tája, ha eszembe jut! Édesem, akkor vedd ki a kebledet a leveses tányérból.
Hogy, Ti, mennyire türelmesek vagytok a retardált idiótákhoz ... :D

Jól elszórakoztatok ezzel a Géjzával, csak nem tudom, miért?
Mikor veszitek már észre, hogy egy jól képzett troll? Igen, igen, ő nem agyatlan, hanem jól képzett. Mindig mindenben ellent fog mondani, de nem a zsigeri hülyeségéből adódóan, hanem (előre kitervelten és) jól megfontoltan.
Na, mindegy, ha jó ez így nektek ... :)
És a KBM is mehet a .......!!!
@épészmérnök: Vagy:

70 éves Józsi bácsi elmegy az orvoshoz:
- Doktor úr, asziszem fordítva folyik a vérem.
- Miből gondolja?
- Hááát, tuggya, 40 évvel ezelőtt, mikor a zasszony megsimogatta a hajamat, felállt a farkam. Most meg, ha megsimogattya a farkam, égnek áll a hajam.
:DD
@kentauri: a büdös rohat románok remélem elöönti valami ÁR
@Blogger Géza: értek én mindent, nagyon sikeres hoffmann és marekné tanügyi reformja. annyira sikeres, hogy továbbra már számításba sem veszi őket orbán. géza, valld be, egy könyvből tanultál te is, de mindent. benne volt fizikától irodalomig az összes tudomány abban a 20 oldalban. és a lendvai utcában szerkesztették.
@parti_giano: Lehet, hogy Hoffmann nem a legjobb politikus, de az, hogy a közoktatásban minél nagyobb legyen az esélyegyenlőség, és minél olcsóbb legyen a (követelményekkel összhangban lévő) tankönyv, ezek üdvözlendő törekvések.
@Blogger Géza:
Előző válaszodban írád: „Egy profitorientált csoport elveszti piacát, illetve annak egy részét, és ezért sír.”
Ez akkor azt jelenti, hogy mostantól fogva tiszta, transzparens és… nonprofit lesz a tankönyvpiac, mert a fújabelemjönki komenistákat kirugdosták onnan? És akkor a Rózsika Szíve Nemzeti Havercsávók Tankönyvkiadó Zrt. -nem profitorientált csoport- meg pezsgőzik és ők nem sírnak? Mit ünnepelnek? Azt, hogy ebből semmi hasznuk sem fog származni? Te komolyan azt gondolod, hogy ezt bárki is elhiszi?

Azt meg egyenesen egy formálódó kabarétréfa slusszpoénjának lehet tekinteni, hogy: „a közoktatásban minél nagyobb legyen az esélyegyenlőség” című sóhajtást olyan kontextusban említéd, amiben a Raúzsika nénnye neve is szerepel… szívből kacagok és egyben mélyen meg is vagyok hatódva. Pedagógus barátom mesél… nem kell a süketelés.
@Habakuk999: szeretnéd ezt hinni, Rózsika. Pedig te vagy az, aki Kim Ir Szen, Kim Dzsongil és Kim Dzsong Un "civilizációját" autentikusnak látod, ugyan minek oda demokrácia? Aki nem európai, annak nem kell demokrácia, ugyebár, próféták gyöngye? És mivel mi is félázsiai származékok vagyunk, így aztán ebből GENETIKAILAG következik, hogy mi sem vagyunk demokráciára alkalmasak, mi? A demokrácia csak európai találmány, Európán kívül más civilizációk vannak, és oda NEM KELL demokrácia, ugye, próféta? Oda KEDVES VEZETŐK kellenek? Az Európán kívüli civilizációba nem való a demokrácia?
@jaegtoer: " Habának esetenként vannak bakugrásai a gondolatmenetében" - bakugrásokat látok, gondolatmenetet nem. Az araboknak, kínaiaknak stb stb jó a diktatúra, mert nekik ilyen a civilizációjuk? Ez egy gondolatmenet? Vagy hogy az ukrajnai, indiai, dél-amerikai események bizonyítják a vallási alapú háborút a civilizációk között?
Ne nevettess már, ennek az embernek nincsenek értelmes gondolatai. Ezek hajmeresztő ökörségek.
Azt elhiszem, hogy ő itt törzstag, és kebelbarát, és ezért pártolni kell, nekem mindegy.
@GeoCracker: Ehhez nyilván kellene egy olyan szakmai kurázsi, összetartás, hogy ne lehessen pótolni a "másképp gondolkodó" tanárokat olyanokkal, akik nem gondolkodnak, hanem bármit bemagoltatnak, ha kell. Nem minden múlik az államhatalmon, sok múlik az egyes emberek gerincességén is.
@annamanna: Csak nyugodtan. Miért vagy ilyen feszült ma is?
Ha lecsillapodsz és esetleg akarsz beszélni a problémádról, pár nap múlva szívesen meghallgatlak.

(nincsenek különösebb előjogok itt, ne érezd magad feszélyezve )
@GeoCracker: www.youtube.com/watch?v=F8RNH6jmx0k
"Minden eszköz adott a tanárok megfélemlítéséhez" Pacsirta Rádió
Minden eszköz megvan arra, hogy a pedagógusok 10-15-20%-át leépítsék. (2:15-nél)
@Habakuk999: Ez válasz? Ez lejárt lemez, Rózsika, Kálmán Olga már elsütötte, beee :D
@annamanna: Nemigen nézem Kálmán Olga műsorát (sem), így nem tudtam, hogy lejárt lemez.

Amúgy nem látom értelmét az írásodra válaszolni, hiszen nem olvastad - és ahogy látom nem gondoltad - vissza higgadtan, miről is kéne vitatkoznunk.

Annak pedig nem sok értelmét látom, hogy továbbra is elbeszéljünk a másik mellett.
Annak se, hogy te kitaláld és megelőlegezve leírd azt, mit is gondolok és mondok szerinted.

Szóval maradjunk annyiban, hogy tőlem kedvesvezetőzhetsz kedvedre, ha ez tesz jót az emésztésednek.
@annamanna:

legyen meg a te boldogságod.

ellenben:

"__Az araboknak, kínaiaknak stb stb jó a diktatúra, mert nekik ilyen a civilizációjuk? Ez egy gondolatmenet? Vagy hogy az ukrajnai, indiai, dél-amerikai események bizonyítják a vallási alapú háborút a civilizációk között?
Ne nevettess már, ennek az embernek nincsenek értelmes gondolatai__"

egyelőre ott tartunk, hogy fingod nincs sem ahhoz, sem arról, amit Haba írt.
@Habakuk999: Akkó' segítek, mert te lehetsz az egyetlen ember az országban, aki nem hallott róla: www.youtube.com/watch?v=kk3ptYL3Xxg Az eredeti beszélgetésről: cink.hu/a-nap-amikor-kalman-olga-atombombat-dobott-a-magyar-t-1561217667
@jaegtoer: ja, hát fingom az pont nincs. :P
@jaegtoer:

Hahó! Mókuskerékben nem lehet sétálni:)
@annamanna:

" ja, hát fingom az pont nincs. :P "

asse? akkor bajban vagy.
@jaegtoer: Önbizalma viszont van.

Vigyázz vele, rád száll, aztán csak pisloghatsz.
Vérmes menyecskének tűnik.

Pedig úgy szeretném megbeszélni valakivel, Huntington ilyen kiváló jós vagy csak forgatókönyvíróként használták.

Az ukránok félelmetesen pontosan bejöttek neki.
Lehet mi leszünk a kivételek a jóslataiban, nemhogy kitolnánk a határainkat Székelyföldig, az ortodoxok tolják el a Lajtáig.
@rodeo36: Jégtörő uramnak írt kérdéseim ide is vonatkoznak. Jós vagy forgatókönyvíró?

Nekem a jós szimpatikusabb lenne.
@annamanna: Ez ellen egy nem-szotosított szakszervezet, és aegy globális ellenállás tudna segíteni. De ez éppúgy hiú ábránd, mint sok más is.
poszthoz:

Komoly gondokat okozhat az idei tankönyvellátásban, hogy az állami iskolák csak a nekik kijelölt listáról rendelhetnek tankönyveket. A könyvek megrendelésére adott fejpénz nem lesz elég az új könyvek beszerzésére, eközben a korábban használt tartós tankönyvek egy része mehet a kukába. A rendszer nemcsak pazarló, de a kormány egyik fő szlogenjét, az ingyenes tankönyvellátást is veszélyeztetheti.

index.hu/belfold/2014/04/16/mindent_osszezavar_az_iskolakban_a_tankonyvrendeles/

-

A Mozaik Kiadó vezetője beolvas a tankönyves miniszteri biztosnak

index.hu/belfold/2014/04/16/mozaik_kiado/
@Habakuk999:

"Pedig úgy szeretném megbeszélni valakivel, Huntington ilyen kiváló jós vagy csak forgatókönyvíróként használták."

velem sajnos ez nem lehetséges, mert az én véleményem szerint a tőkekoncentrációt legsikeresebben végrehajtó legális és illegális üzleti és politikai csoportosulások profit maximalizálása mozgatja a számunkra is látható folyamatokat. a civilizációs eltéréseket és ellentéteket valamennyi érdekcsoport kihasználja, és lokalizált háborúkkal gyengítik az éppen konkurens csoportot, csoportokat, ezek a szövetségek időnként átalakulnak, ahogy érdekeik megkívánják. a kulturális beágyazódást, a társadalom fejlettségi és életszínvonalbeli szintjéhez mérten igyekeznek saját javukra fordítani. nem hiszek a kelet és nyugat, sem a fejlett észak és 'elmaradott dél' összecsapásában. de azt gondolom, hogy akár egy-egy ország, népcsoport manipulálható, és ezt meg is teszik vice versa. az látható, hogy Európának -beleértve a FÁK/Oroszország államait is, a német újraegyesítés óta nem hagynak nyugtot, valahol -egy jól körülhatárolható földrajzi helyen, vagy etnikai közösség életterében katonai konfliktusok lehetetlenítik el a folyamatos fejlődés és gyarapodás feltételeit. ebben szerepet játszhatnak a civilizációs különbségek, netán ellentétek, de a fő ok a tőkekoncentráció növelése vagy éppen annak lassítása, akadályozása a másik "térfélen" ezért szerintem a civilizációs különbségek csak mint taktikai elem játszanak szerepet ebben a gyakran vérfürdőbe torkolló sakkjátszmában.

a világ csendőre ahhoz van szokva, hogy a konfliktusok "messze" zajlanak, ezért érte sokkolóan őket szeptember 11, ami vízválasztó, cezúra a polgári társadalmak történelmében. mai napig nincsenek feltárva a részletek, csak egyes piacképes epizódok kapnak tág teret a nyilvánosság előtt.
Európa Oroszország nélkül kiszolgáltatott mind gazdasági, mind hadászati szempontból. a német és francia gazdasági és katonai együttműködés és ennek mozdonyához tartozó utaskocsik alkotta vonatot 'hivatottak' kisiklatni azok az 'érdek-lő-döz-ők', amelyek nem látják be, hogy a kínai gazdasággal lépést tartani teljes egységre lenne szükség, amelybe bele kellene tartozni a briteknek, és az US-nek is Oroszországgal egyetemben, Japánt sem kifelejtve. ez lehetne az az egyensúlyi állapot, ahol India tanulási képessége és kultúrája és az arab világ 'energiamonopóliuma' -amíg van- lehet a kilengések fékje. ezért van itt/ott [Közel-Keleten] is folytonosan szított feszültség és bizonytalanság amit időközönként tisztáldozatokkal fokoznak, vagy enyhítenek, attól függően melyik csoport kerül "helyzetbe"
persze ez csak egyetlen a számos változat közül, nem is a legteljesebb, hiszen dél-amerika folytonos változása és feszültségei -egyelőre- csak közvetve hatnak, de profithalászatra "megteszi".

[afrika egyelőre rablóhad-szín-tér]

szóval -szerintem- nem civilizációs, hanem tőkekoncentrációs harc folyik.

a civilizáció -mint olyan- hanyatlik. m_i_n_d_e_n_h_o_l, mert a technológiai, technikai fejlődés az csak a tőkekoncentrációt támogatja a vele járó lehetőségek többnyire csak lehetőségek maradnak. ma éppen olyan kevés szabadidőnk van, mint 200 évvel ezelőttieknek, az közlekedési eszközök fejlődése miatt sem lett több szabadidőnk, mert csak többet utazunk, nagyobb távolságokra is akár, de a szabadidőnk fajlagosan nem növekedett.

az a látszólagos időtöltés, ami nem volt 200 évvel ezelőtt most pedig igen, azok olyannyira szükségesek a mindennapi életvitelhez/tájékozottsághoz, hogy nem tekinthető "Szabadidőnek".

elnézést kérek ha katyvaszszerűre sikeredett, sör mellett könnyebb lett volna a mellékszálakat is fölvenni, mert a(z élő) beszélgetés ez esetben közbevetésre is lehetőséget nyújt, tanulmányíráshoz meg napok kellenének. de kinek van erre ideje? pláne, szabadideje?!:D
----

ezért szoktam mondogatni - Waltari: Mikael, és Mikael Hakim-ját. különösen az utóbbit, de azért csak az előzővel teljes.
Persze másnak meg más, mint pl. Asimov.
Horribile dictu: Örkény, Malamud. vagy csak: 42.

de jó kis off-ot hoztam össze. anamana a hibás!:)
@Habakuk999:
egyik sem, jégeső közben válaszolt, azt osztom és abból kéken zölden kigyün, hogy a valáások meg egyéb seggségek bevonása ebbe csak kisszines a lúdasmatyiban

a lényeg "elviszem pont"

a tökeit koncentrálja

brühüyyy

addig amíg valaki nem töketleníti és szerintem "valakik" most ezzel vannak elfoglalva és sikeresen...megy is a jajongás, hogy márpedig ez nem az ő játékszabályai szerint baszik ki vele

minél jobban kibaszik vele annál jobb europának és még sokan másoknak

brühüyyy

az ilyen huntingtonokat nem szabad olvasni mert öl butít és nyomorba tasszajt meg bérgumicsont készítő (egy a sok közűl)
@jaegtoer:

Hát ez nem semmi:)) Már hallottam egy-két elképzelést, ez méltó hozzájuk.
Érdemben nem tudok hozzászólni, kevés a biztos tudásom ezen a téren.
@Orica Középföldi:
segítség:
a zusa kurvára ki van borúlva, mert KÍna megint azt tesz a nem konvertibilis pénzével amit akar...de kijelentette a fehérbudiból a cerkóf: "még nem vesszük manipulátorként" kijafasz kérdezte?
és őkelme onnan a budiból micsinyanyál ha nem manipulál?

brühüyyy

ez most a "trend" arrafelé ahol ukrajnát szaggattyák apróra...a nagy 5 Forintos fagyi visszanyal
@rodeo36:

Köszi, de ez a te tudásod:)))
@Orica Középföldi:
kis matek: interpoláció és extrapoláció valamint "a" TÉNYEK megismerése és nem elhinni a: rubberbone manufacturer's bullshit

mézesmázas szavait

brühüyyy
@Orica Középföldi:
azt neked nem kell javallanom(?) hogy alapesetben vedd figyelembe EUROPA valós és hosszútávú érdekeit

BRÜHÜYYY

a Holland egy hülye, a Cameron meg már triplán lát, a Merkel meg hallgat

a többiek lázasan semmit sem mondanak

brühüyyy
@Orica Középföldi:
szerinted a Merkel beszél -anyanyelvi szinten- oroszúl?

brühüyyy
@Orica Középföldi:
ez egy mai cikk részlete a WP-ból:
My sentiments, to be clear, are with the legitimate Ukrainian government, not with the neo-imperialist regime in Russia. But the United States, frankly, has limited standing to insist on absolute respect for the territorial integrity of sovereign states.

Before Iraq there was Afghanistan, there was the Persian Gulf War, there was Panama, there was Grenada. And even as we condemn Moscow for its outrageous aggression, we reserve the right to fire deadly missiles into Pakistan, Yemen, Somalia and who knows where else.

nem kommentálom

extrapoláld

brühüyyy
@Orica Középföldi:

"Már hallottam egy-két elképzelést, ez méltó hozzájuk.
Érdemben nem tudok hozzászólni, kevés a biztos tudásom ezen a téren. "

ajjaj. pedig ez nem összeesküvés elmélet, és nem is összeesküvés. igazgatótanácsi üléseknek, meg világkonferenciáknak hívják ezeket...ez csak úgy zajlik:) nyíltan a szemünk láttára nyílt forráskódú piacokon. a kereskedők meg csak kereskednek, ki pénzel, ki áruval, ki emberrel, ki az életünkkel. szerencsére nincsenek trükkök százai sem, csak egy. de az működik. szerencsére ezt nekünk nem is kell tudni, minek terhelnének vele:)
@Habakuk999: "Huntington ilyen kiváló jós vagy csak forgatókönyvíróként használták.

Az ukránok félelmetesen pontosan bejöttek neki."

Persze, a vallási alapú civilizációk közti háborúra Ukrajna félelmetesen pontos példa.

:D
@annamanna:
melyik az a két vallás?

brühüyyy

bevallom pont?
@GeoCracker: A passzív rezisztenciában jobban bíznék, mint a testületi ellenállásban. Egyszerűen túl nehézkesnek tartom a testületi szintű lépéseket. Minél nagyobb egy rendszer, annál lomhább.
Például ezeket a szövegeknek lehet nézni a jó oldalát is, kiválóan megtanítható velük a kritikus szövegolvasás, fel lehet hívni velük a figyelmet arra, hogy menyire nem szabad készpénznek venni a felsőbb szintekről érkező kinyilatkoztatásokat. Sőt lehet velük viccelődni is. Lehet, hogy ez nem is olyan nagy probléma, mint amilyennek tűnik, lehet hasznot is húzni belőle. A diákok szerintem azt is elsajátítják, hogy a tanárok milyen példát adnak a problémamegoldásra. (Az életben, nem a feladatlapon). És ha azt látják, hogy dühösek, ellenállnak, beadványokat írnak stb, és mondjuk mégsem érnek el vele semmit, hiába dúlnak-fúlnak, akkor nem biztos, hogy azt érik el, hogy a diákoknak legyen kedvük a későbbi életükben a társadalmi problémákat megoldani.
De ha mondjuk egy osztálynyi diák azt látja, hogy a tanár viccnek veszi azt, ami neki nem tetszik, és jó poént hoz ki belőle, az talán többet segít a diák emberi tartásában, életkedvében.
Mert persze értem, hogy igazuk van a pedagógusoknak és joggal aggódnak. Csak azt nem látom, hogy ezzel a módszerrel az utóbbi években bármiféle sikert is el lehetett érni. Az utóbbi években jó pár diák- és tanár tüntetés volt, úgy emlékszem, különösebb eredmény nélkül.
Talán a módszeren kellene változtatni, és nevetni azon, amin különben sírni is lehet.
Ez csak egy ötlet, persze.
@rodeo36: hát ez az. Az ortodoxok egyik része a kijevi, a másik része a moszkvai pátriárka alá tartozik*, és ez máris komoly civilizációs különbség és háborús indok, legalábbis Huntington és Habakuk logikája szerint.

* egész pontosan: ukrán ortodox egyház – Kijevi Patriarchátus (39,8%), ukrán ortodox egyház – Moszkvai (29,4%), Ukrán Görög Katolikus Egyház (14,1%), ukrán autokefál ortodox egyház (2,8%), protestánsok (2,4%), római katolikus egyház (1,7%), Muszlimok (0,6%), Izraeliták (0,2%) egyéb (2,4%)
@annamanna:
doxológia

és máris szomszéd, mennyivel is tartozik?

brühüyyy

azt a lenátózott izmózuzmók nem akarják kifizetni a zukránok helyett

huntington-t olvasni? =megtu'nni mitől izzad a...szóval az
@rodeo36: Doxológia - pontosan :)
Ez Ukrajnában a lényeg, mi más :)

Kár, hogy most mutatnak az elébb még
Istent dicsértem én

Nem kezdtünk nagyon bele
Semmibe, jössz úgyis te
És minek is bármit is
E kis időre

És aztán nem jötté'
Átgyúrtuk életté
Idő komámmal
Ez üldögélést

Maradj otthon, nézzél TV-t
Töksötét vonatokat mutat minden csatorna
Mennek utas nincs egy se
Csak a büfékocsiban állnak (részegen)
Ketten, amelyik rosszul van az vagyok én
Kár, hogy most mutatnak az elébb még
Istent dicsértem én
@annamanna: figyuzz ez meg toxológia

deadmanride:

Tisztel foszerkeszto asszony.

Az on altal kozzetett ’ Bekoszono ’ cimu iras a Kormany.hu oldalon melegseggel ontotte el szivemet. Meghatottsagtol kuszkodve irom soraimat onnek, hiszen nem sokaknak adatik meg, hogy egy evtized utan elismerjek a nemzet oltaran tett aldozatait.

Az on ’ Bekoszono ’ cimu irasaban szereplo mondat, ideznem -

“Tágabb környezetünk tekintetében pedig többek között megismerhetik, hogyan viszik hazánk jó hírét kutatóink, miként válhat a bor országimázst formáló tényezővé, és mit tehet egy maroknyi magyar New Yorkban vagy akár Dubaiban kulturális kapcsolataink fejlődéséért.”

Kedves Ildiko, remelem nem haragszik meg, hogy Ildikonak szolitom. Kedves Ildiko. En, 2001-tol 2004-ig jelentos erofesziteseket tettem annak erdekeben, hogy a - kiemelnem a fenti idezetbol - ‘Dubaiban kulturális kapcsolataink fejlődéséért’ - tehat a nemzet erdekeit szolgaljam. Biztosithatom afelol, hogy a magyar ’ kultura ’ es a ’ magyar, minosegi termek ’ dubaiban valo megismerteteseben es annak terjeszteseben a tudasomhoz es kepessegeimhez kepest a legjobb munkat vegeztem.

Kemeny idok voltak ezek. Az egyre erosodo baloldali terror, az europai unio kegyetlen diktatumai nem tettek konnyebbe munkamat. Europai unios burokratak hada probalta es probalja a mai napig megakadalyozni, hogy a magyar kultura eljusson keleti partnereinkhez. A neo kommunista, nepbutito, zullott erkolcsu Gyurcsanykormany nem valogatott az eszkozokben. Rendosegi ugyek, koholt vadak - de akar gyilkossagi kiserlet is hatraltatta azon pionirok munkajat akik - had idezzem ont ujra - ‘ mit tehet egy maroknyi magyar New Yorkban vagy akár Dubaiban kulturális kapcsolataink fejlődéséért. ’ - erre a kemeny feladatra vallalkoztak.

Had egeszitsem ont ki azzal, hogy New York, Dubai mellett Los Angelesbe, Hong Kong-ba, Bern-be, Romaba, Londonba es az elektronikus vilaghalo segitsegevel a vilag legeldugottabb zugaba is sikeresen eljuttattuk a ’ magyar kulturat ‘.

Kedves Ildiko - oszinte oromommel fogadom, hogy egy evtized utan, annyi megprobaltas, zaklatas, rendorsegi, ugyeszsegi vadaskodas utan vegre elismerik egy kis, de annal eltokeltebb csoport munkajat.

Maradok Tisztelettel

deadmanride - volt porno producer es operator.

brühüyyy
@rodeo36: Svájcot kihagyta a szerző, sebaj, mások szerencsére a világ ezen istenhátamögötti részét is behintették a magyar kultúra magvaival. Úgyhogy remélem, Svájccal már nem keveredünk kulturális háborúba. (Opp, bocsánat, most látom, Svájcot is említette). Ha a szerző igazat állít, tképpen létrehozta a Dubai-New York világbéke tengelyt, mindent behintve a magyar kultúra éltető sugaraival, feloldva a még létező civilizációs ellentéteket.
Mit is tehetnék ehhez hozzá? Már mindent elmondott helyettem John Lennon: Make love, not war.
Szóval világbéke. Kulturális alapokon.
@annamanna:

ott doxológia alsón:

"Világbéke" : "meg lehet baszni" kultúrális alapon Turi Rudi mint Nagykövet

by Rodeo36

brühüyyy
@rodeo36: igen, a vége mindig ez :)
Általában az eleje is :)

Amúgy rájöttem ám, mi lehet az ilyen habakukista érvelés mélyén.
Vajh mi állhat vallási alapokon Ukrajnában?
Ezt az épületes, sőt szenteltvizes szöveget találtam: avalasz.hu/valsagkezeles-ukrajnaban-keresztenyek-a-strategiai-pontokon/
Ezzel összevetve: 444.hu/2014/02/22/sulyos-arc-lett-az-ukran-parlament-elnoke/
Nyilvánvaló, hogy igazán izgalmas vallási háborút lehet végigizgulni Ukrajnában.
Remélem, ebből most már te is érted és világosan látod az ukrajnai polgárháború valódi okait.
A súlypontokat vallási alapon.
Érted...... azért tört ki, hogy végre valódi keresztények kerüljenek a stratégiai pontokra, aki a keresztényekért felelősséget vállalva az Isten gondviselésének eszközei, különös tekintettel a társadalom legsérülékenyebb tagjaira, az elesettekre és nélkülözést szenvedőkre.
Világos, hogy maga a jóisten csinált Turcsinovból parlamenti elnököt, szóval Ukrajna félelmetesen pontos példa a vallási alapon szerveződő civilizációs háborúra, nem kétséges, hogy maga Jézus a vezére, aki osztogatja a stratégiai fontosságú pozíciókat, és legyőzi a gaz (kiket is? ja, keresztényeket). De ők nem baptisták!!!4!!
Há! Erről van szó, kérem!
Ukrán vallási civilizációs háború, egy-null Jézus javára! (Jézus ellenében, de ki nem szarja le).
Metál az ész! www.youtube.com/watch?v=jBhnN2ile3M
@annamanna:

minthacsak viktor orbanukicsot hallanám a magyar mindent jobban teljesít és ha nem akkor az azonnal az első alapelv alkalmazandó mely szerint a rezsidémon sárkánya legyőzi...szóval ki is a sárkány?

érteménezt, perszehugy, csak még nem nyeltem elég huntington kapszulát obamaborral és leszentelt nátó farvízzel...olyan gyorsanaszád fogjadbemán

brühüyyy

teljesen világos, hogy eljött a felsötétedés naccerű időszakája...csak tu'nnékhinni
@rodeo36: "teljesen világos, hogy eljött a felsötétedés naccerű időszakája...csak tu'nnékhinni" - én abban hiszek, hogy ha az éjszaka eljön, akkor el is megy, nem tart örökké.
Orbán és a huntington kapszula: ez elég érdekes, mert egyrészt az Alaptörvény valamiféle katolikusságot rögzít (kegytárgy imádattal, azaz a korona tiszteletével), amire majd az egész Parlamentnek esküt kell tennie, és a legfőbb emberei között van két teológus is (Balog ref., Semjén kat.), de az egész finoman szólva sem konzisztens, hiszen pl. egy olyan kiszólásnál, hogy "eget rengető" győzelmet arattak, a fenti úriembereknek teljes erőből pofán kellett volna baszniuk Orbánt (a blaszfémia miatt).
Az egész tehát világos, mint a vakablak, mármint világos, hogy iszonyú köpedelem "huntingtonizálni" a politikát, és a 21. sz-i natúr machiavellizmust vallási köntösbe öltöztetni, mint valami babiloni kurvát (csakhogy témánál maradjak).
@annamanna: magam részéről megmaradok a babiloni szent kurváknál és a szopósoknál amikről a byblos csak úgy érintőlegesen

addig is

a mennydörgős ménkü vágjon beléjük de a gömbvillám jobb lenne

brühüyyy
@annamanna:
mondd! szerinted a semjuén az csak szopik vagy befogaggya a szent tagot?

van az a tömjén?

brühüyyy
@rodeo36: nem tudom, viszont eszembe jutott még egy érdekes huntingtonizálás: hvg.hu/itthon/20140417_Gratulalt_az_LMP_eredmenyehez_a_dalai_lam
Ha én lennék a dalai láma, rohadtul nem érdekelne az lmp, sőt azt se tudnám, hogy Magyarország melyik földrészen van. Nem butaságból, csak egyszerűen nem érdekelne.
Ezek maximálisan nem összetartozó képződmények. Nincs semmiféle szerves fejlődés a dalai lámától az lmp-ig. Ahogy Ukrajnában sincs semmiféle vallási alapon zajló civilizációk közti háború.
Erről az egészről csak egy mondat jut eszembe: Isten barmai lassan őrülnek.
@jaegtoer: Passuthot mindig kihagyod.:)

A Turkkuból Isztambulig ide-oda csapódó, vetődő Mikael Ibrahim nagyvezér temetésével jutott oda, hogy tartozni kell valahová, akkor is ha a napi érdekviszonyok esetleg másra is determinálnák.

A fejtegetéseddel egyetértek egy apró kiegészítéssel:

a kétpólusú világrend bukása után az usa és a "páholyok" úgy vélhették, eljött a Kánaán és házon belül le tudják rendezni a világ újra és újra felosztásait.

Na de, most jön a na de: kialakultak szinte észrevétlenül új hatalmi - gazdaságilag természetesen megalapozva - gócpontok.
Ezek a hatalmi gócpontok lerázták magukról a nyugat gyarmatosításból és gazdasági fejlettségéből adódó gyámkodását, s mintegy újjászületve megjelentek a színen, immár nem fejlődő országként, nem biztonsági tanácsban szavazó bábként, hanem szuverén politikai, hatalmi gazdasági szereplőként.

S mint önálló entitások, elkezdtek szövetségeket szervezni, saját régiójukban terjeszkedni, befolyásolási övezeteket kialakítani.
Az új szövetségi rendszerek pedig civilizációs - kulturális, vallási - alapokon rendeződnek.

Egy illetve kétpólusú világrend helyett szép lassan kialakulóban van napjainkban egy öt-hat pólusú rend.
@annamanna: Alapjában véve egy udvarias fickó vagyok, s nem nagyon jellemző rám az, ahogyan le fogom írni a következő mondatomat:

Kisanyám, te olyan setét vagy, mint a szénbánya mélye áramszünet idején.
@Habakuk999: Ideges vagy? Vedd be szépen a xanaxodat.
Ha hozzám akarsz beszélni, akkor találj ki érveket.
@annamanna: Én ugyan nem akarok hozzád beszélni. Bőven elég volt belőled épp ennyi.
Érveket írnom pedig fölösleges, hiszen olyan témában akarsz vitatkozni, amiről semmit sem tudsz.
Megkérdezhetném, mi az a xanax, de inkább a gugli, mint válasz tőled.

Minden jót mindenkinek!
@Habakuk999: Tehát anélkül adod fel, hogy egyetlen érvet is képes legyél összekaparni az agyacskádból. Személyeskedésen túl többre nem fussa a képességeidből (argumentum ad hominem). Pedig még idézhetnél a könyveidből, amiket sikerült elolvasnod (argumentum ad verecundiam). Persze azokból se leszel okosabb.
"Minden jót mindenkinek!" - ezt nyilván a kínaiaknak, az araboknak, az indiaiknak, a dél-amerikaiaknak és az észak-koreaiaknak is kívánod, akiknek teszerinted nincs szükségük demokráciára, hisz tökjól megvannak a maguk kultúrájában :D
És persze ebből a tökjóllétből kiindulva majd bizonyára tök jól fognak kulturális háborút vívni vallási alapon(!!) Európa ellen, mert ezt megmondta Huntington!
Sőt, mi több, valaki neked azt is megmondta (valaki!), hogy mi seggnyaló nép vagyunk!
Ezt te mind TUDOD, ez te tudásod, amire büszke vagy, hahaha.
Annyit érsz, amennyit tudsz :)
@annamanna: Igen, átadom a terepet neked, ó nem személyeskedés és bölcsesség bajnoknője.
Eljött a hozzád hasonlók ideje.

( a minden jót azoknak kívánom, akiket tisztelek és becsülök ezen az oldalon, rajtuk kívül neked is, ha már ennyi fölösleges percet elvettél az életemből )
@Habakuk999: Tehát semmiféle érvvel nem tudod alátámasztani azt, hogy a kínaiaknak, araboknak, indiaiaknak, dél-amerikaiaknak, észak-koreaiaknak miért nincs szükségük demokráciára, és miért vannak meg annyira jól a maguk kultúrájában, és miért akarnának vallási alapon vívott civilizációs háborúkat indítani.
Pedig igazán kíváncsi lennék, főleg Észak- és Dél-Korea összehasonlítása kapcsán, hogyan tudod bebizonyítani, hogy (a fentebb felsorolt népeknek) nincs szükségük demokráciára, mert köszönik szépen(sic!) jól megvannak(sic!) a maguk(sic!) kultúrájában(sic!).
És pláne kíváncsi lennék arra, hogy Ukrajna miért félelmetesen pontos példa a vallási alapú civilizációk közti háborúra(sic!).
Valamint arra is roppant kíváncsi lennék, kitől hallottad azt a bölcsességet, hogy a magyaroknak nyalni való fenék kell?
Ki volt tanítód? Hol jártál iskolába?
"Ki és mi vagy? hogy így tűzokádó gyanánt
Tenger mélységéből egyszerre bukkansz ki."

"tisztelek és becsülök ezen az oldalon,"
Vajon kit tisztelsz, Rózsika? Kim Ir Szen minden leszármazottját, barátját és üzletfelét? Az összes Kedves Vezetőt?

Most én is idézek neked:
"- Hát te kivel beszélgetsz? - kérdezte a Király, aki odajött Alice-hez, és nagy kíváncsian nézegette a Fakutya fejét.
- Barátommal, a Fakutyával - válaszolta Alice. - Ha megengedi, bemutathatom felségednek.
- Nekem ugyan egy cseppet sem tetszik - mondta a Király. - De nem bánom, megcsókolhatja a kezemet.
- Van eszembe - vigyorgott a Fakutya.
- Mit pimaszkodsz? - hörgött a Király. - Mit bámulsz rám? - S beszéd közben Alice háta mögé lopakodott.
- A királyokat bámulni szokás - mentegette barátját Alice. - Ezt már olvastam is valahol, csak nem tudom, hogy hol.
- El ezzel a Fakutyával - parancsolta határozott hangon a Király, és oda is szólt az éppen arra tartó Királynőnek: - Édesem! Légy szíves, távolíttasd el ezt a Fakutyát!
A Királynő csak egy módját ismerte az ügyes-bajos dolgok elintézésének, akár fontosak voltak azok, akár nem.
- Üssétek le a fejét! - mondta oda se pillantva.
- Majd magam megyek a bakóért - mondta a Király lelkendezve, s máris elrohant." (...)
"Legelőbb a farka hegye tűnt el s utoljára a vigyorgása. De ez még azután is látszott egy darabig, amikor a Fakutya már sehol se volt."
Tudod, ki nevet utoljára?
Én :D
@annamanna: Szerintem kár erőlködnöd. Nem fogok veled megvitatni semmit sem, ezt a belépőddel eljátszottad.

Lehet, hogy nem vagy rosszindulatú és ostoba, ezt nem tudhatom.
Ugyanakkor az a mód, ahogyan felületes olvasásra a számba próbáltál -sz adni olyan állításokat, amikre az életben nem gondoltam, s a Rózsikázásod megakadályozza azt, hogy méltó beszélgetőpartnerre találjak benned. Trollokkal sem szoktam anyázni.

Úgyhogy még egyszer minden jót kívánok, -most kifejezetten neked - annyi előnyöm származott belőled, hogy sok-sok dilemma után végre elhatároztam, hogy nem kell nekem itt okoskodni.
@Habakuk999: Tehát semmiféle érvvel nem tudod alátámasztani azt, hogy a kínaiaknak, araboknak, indiaiaknak, dél-amerikaiaknak, észak-koreaiaknak miért nincs szükségük demokráciára, és miért vannak meg annyira jól a maguk kultúrájában, és miért akarnának vallási alapon vívott civilizációs háborúkat indítani.
Pedig igazán kíváncsi lennék, főleg Észak- és Dél-Korea összehasonlítása kapcsán, hogyan tudod bebizonyítani, hogy (a fentebb felsorolt népeknek) nincs szükségük demokráciára, mert köszönik szépen(sic!) jól megvannak(sic!) a maguk(sic!) kultúrájában(sic!).
És pláne kíváncsi lennék arra, hogy Ukrajna miért félelmetesen pontos példa a vallási alapú civilizációk közti háborúra(sic!).
Valamint arra is roppant kíváncsi lennék, kitől hallottad azt a bölcsességet, hogy a magyaroknak nyalni való fenék kell?
Ki volt tanítód? Hol jártál iskolába?
"Ki és mi vagy? hogy így tűzokádó gyanánt
Tenger mélységéből egyszerre bukkansz ki."

"tisztelek és becsülök ezen az oldalon,"
Vajon kit tisztelsz, Rózsika? Kim Ir Szen minden leszármazottját, barátját és üzletfelét? Az összes Kedves Vezetőt?

Most én is idézek neked:
"- Hát te kivel beszélgetsz? - kérdezte a Király, aki odajött Alice-hez, és nagy kíváncsian nézegette a Fakutya fejét.
- Barátommal, a Fakutyával - válaszolta Alice. - Ha megengedi, bemutathatom felségednek.
- Nekem ugyan egy cseppet sem tetszik - mondta a Király. - De nem bánom, megcsókolhatja a kezemet.
- Van eszembe - vigyorgott a Fakutya.
- Mit pimaszkodsz? - hörgött a Király. - Mit bámulsz rám? - S beszéd közben Alice háta mögé lopakodott.
- A királyokat bámulni szokás - mentegette barátját Alice. - Ezt már olvastam is valahol, csak nem tudom, hogy hol.
- El ezzel a Fakutyával - parancsolta határozott hangon a Király, és oda is szólt az éppen arra tartó Királynőnek: - Édesem! Légy szíves, távolíttasd el ezt a Fakutyát!
A Királynő csak egy módját ismerte az ügyes-bajos dolgok elintézésének, akár fontosak voltak azok, akár nem.
- Üssétek le a fejét! - mondta oda se pillantva.
- Majd magam megyek a bakóért - mondta a Király lelkendezve, s máris elrohant." (...)
"Legelőbb a farka hegye tűnt el s utoljára a vigyorgása. De ez még azután is látszott egy darabig, amikor a Fakutya már sehol se volt."
Tudod, ki nevet utoljára?
Én :D
@Habakuk999:

Hahó!
Miért negatív élmény segít a döntésben?
Miért nem a pozitív?
@Orica Középföldi: A pozitívumok miatt tartottam ki eddig.
Nem nagyon látom értelmét vitatkozni.

Az igaz, lenne miről, hiszen itt van pl Gyurcsány cikke e nol-ban.

Erről pl nagyon szívesen beszélgetnék olyanokkal, akik ne adj isten olvasták dos Santos " Az ördög keze" című könyvét, ami nagyon közérthetően, szájba rágósan, kalandregénynek álcázva elemzi a 2008, az euro és az államadósság-válságok előzményeit, okait, természetét vagy a témáról nem politikai megrendelésre készült tanulmányokat.

Mi lenne ebből a vitából itt? Jönnének a Gyurcsányt védők, hpgy de feri olyan jól megmongggya Orbánnak, minek báncsátok.

Erre sajnálom az időt, így feláldozom a pozitívumokat.
Mert vannak itt azok azért bőségesen, ez szent igaz.
@Habakuk999:

Ebből biztosan nagy vihar lenne:)

Dos Santos alapvetően nem egy tudományág képviselője, hanem újságíró, aki jó bestsellereket ír.
Nem nagyon különbözik Browntól.

Fikciókról vitatkozni nagyon szórakoztató lehet, de sok értelme nincs.

Én csak az Isteni formulát olvastam, fizikatanár lévén még nehézséget sem okozott, de azzal be is fejeztem Santos olvasását.

A válságot nyilván minden közgazdasági iskola elemezte, és gyaníthatóan nem azonos következtetésre jutottak.

Arról azért ne legyenek kétségeid,hogy a tanulmányok nem megrendelésre születtek.
De, mindig. Nem a hobbikertészek szervezetét érdekli egy válság elemzése.

Erről itt a blogon csak közgazdákkal lehetne vitázni, ha vannak elegen és érdekli őket.
Egy ilyen vitához azért kevés, ha csak jó vénája van valakinek, de az elméleti alapok hiányoznak.

Gy-t nem olvastam.
süti beállítások módosítása