Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.07. 09:14 Fabius

2 millió rezsiharcos országa

Címkék: választás 2014 fidesz jobbik kormányváltók lmp

Na, ezen is túl vagyunk. Az ellenzékkel ellentétben én szeretnék gratulálni Orbán Viktornak a történtekhez, mert technikai értelemben bravúr amit véghezvittek: sikerült Magyarországot a 2 millió rezsiharcos és többmillió közönyös országává tenni. Olyan hellyé, ahol a rezsipórért cserébe lenyelnek az emberek nyugdíjmegtakarítás einstandtól föld és trafikmutyiig bármit. Sőt, nem egyszerűen lenyelik ezt, de mindjárt további kétharmados felhatalmazást adnak a folytatáshoz. Igaza van Viktornak, nem is akárhogy nyertek, az egybitessé butítás győzelme ez gondolkodás felett. 

Nyilván, ha lett volna valami épkézláb ellenzék féle, akkor más lehetett volna a helyzet. 

Bajnai jól mondta, ez az összetétel nem volt vonzó alternatíva a választóknak, de most őszintén: ki gondolta komolyan, hogy a 2010-es hazavágott válogatott egyesítése majd bármiféle sikerre vezet és vonzó alternatíva lesz? Mindenesetre azon már nem kell tovább gondolkodni, hogy az Orbáni elkúrás önmagában elég-e bármire, mert elég nyilvánvalóan nem lett elég. Ha van pozitív hozadéka ennek a választásnak az az, hogy a baloldal Mohácsa eljött, nem kell rá tovább várni, ha a pártok akarnak még magukkal kezdeni bármit akkor el lehet kezdeni építkezni pont úgy, ahogy Szabó Timi mondta: vissza kell nyúlni a gyökerekhez, a civil politizáláshoz és alulról kell megújítani a baloldalt. Nem lehet a végletekig takarózni a szembe szélben hugyozós választási rendszerrel, be kell látni, hogy a szövetség ilyen formája nem megszólította és összefogta, hanem a két protest párt felé tolta a választókat.

Az LMP-t átlökte a küszöbön, a Jobbikot pedig keleten a második erővé tette. 

Vona Gábor kriptahangulatú beszéde nem volt indokolt. Hacsak el nem hitte komolyan, hogy győzhettek volna. Pedig ennek a választásnak a legnagyobb nyertesei ők. A középre nyitó kampány önmagában is jó húzásnak bizonyult, de legalább ekkora szerencséjük is volt a baloldal bénázásával. Keleten sikerrel szólították meg a mindenkit utálók jelentős tömegét, és a 4 év után is viszonylag ismeretlen LMP-vel szemben nyerték a protestharcot. 

Schifferék is megköszönhetik a kormányváltóknak a küszöbugrást. A szavazóbázis csere után elveszni látszottak, de a szövetségi politikát is elkúrókon felháborodó fővárosiaknak éppen kapóra jöttek megint. Így az LMP lett az a párt, amelyik mondanivalója tömegeket nem érdekel, mégis parlamenti helyeket érő számban szavaznak rá.

Javíthatna a személyes mérlegemen a tény, hogy Papcsáknak minden anyagi ráfordítás és sikerpropaganda ellenére sikerült eltaknyolni. De üröm az örömben, hogy zuglói polgártársaim a csöbörből vödörbe elv alapján beTóCsáztak, és így ugyanazt választották csak pepitában. Szomorú, hogy Horváth András nem sokakat érdekelt, indulása gyakorlatilag az ángyánisták számára szolgálhat tanulságul: a személy kampány nélkül semmit nem ér. 

 

 

 

849 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr115973151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Stockholm-szindrómás ország 2014.04.07. 13:19:59

A Stockholm-szindróma egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyű...

Trackback: Túlélőkészlet választások utánra 2014.04.07. 10:13:26

Most hogy indul a Második Négyéves Terv, a Vincentblog fontosnak tartja, hogy hasznos életvezetési tanácsokkal lássa el a tegnapi eredmények iránt azért nem annyira lelkes olvasóit. Lássuk be, nem lehettek olyan vérmes reményeid, de ha mégis elmulas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyanmar Orban mindig biztosra megy, ha majd az utolso magyarmagyar csalad is utilaput kot es elhuz a budos picsaba az elhetetlensegbol, akkor majd megint fordit egyet a koponyegen es Orsoskent majd vezetni fogja "valasztott" nepet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

olvastam az invitálásodat a 'kiállításra', de nagyon rá voltam jegesedve a fősodorvonalra... érdekes lehet, de sajnos nem járok mostanság arrafelé.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

leszel szíves jegelni egyszer s mindenkorra ezt a vodkavizezés témát, különösen, hogy úgy beszélsz, mintha a a kedvedért mindig sörrel töltenék fel a Mosoni-Dunát a Lajtával és a Rábával egyetemben. meg vagy jegezve. priv ment.
@Orica Középföldi: :D

na de hölgyem!
ha nem lenne tömör megállapításaiban legtöbbször irónia, most az gondolnám nyalizik!

így viszont, "csak" nevetve indult a reggel is.
köszi! :)))
Képzeljétek, hétfőn, 7-én kaptam a nemzeti választási iroda helyi választási irodájától egy 'Értesítő'-t szavazói névjegyzékbe vételről, amelyben tájékoztatnak arról is, hogy melyik szavazókörbe tartozok, mi a szavazóhelyiség címe, és melyek a szavazás feltételei és egyéb a választás lehetőségeit taglaló hasznos információkat. mi lenne velem nélkülük.
na nagyjából így működik a rendszerük. nyilván az áttekinthetőség érdekében a levél keltezését mellőzték.
@jaegtoer: :)

"mint följebb írtam vala, ne fogd vissza magad."

eszembe sincs. :DDD
csak tudod ez fajta arcnélküli kommunikáció nem az én terepem.
szeretek hallgatni. megismerni más véleményeket. én nem a színpadon éreztem jól magam, csak a reflektorok mögött tudtam melózni, nem is akárhogy...

néha családi körben elszalad velem mostanában a ló és dumálok ha kell ha nem. biztos az öregedés jele ez, mert itt is előfordul néha és ez nekem még szokatlan... :D

ma a húsvét szigeteken csatangolok majd, ahol képzeld kiássák a nagyfejhez a pocakos testet. itt lesznek képek : offforever.blog.hu/

addig is blogtársam szösszenetét küldöm szórakozásnak:

www.youtube.com/watch?v=tFan618sR4Y&feature=youtu.be
@jaegtoer:

miért csodálkozol, hogy te "repi" listára kerültél! :)
nem akartak megzavarni nyugalmadban mindenféle programmal...
@Sir Bates dö Hól: Ahogy elnézem a kommentjeidet te sokkal inkább vagy gyűlölködő. Kb. mint az agyhalott hitgyülisek. :)
@guma:
erre gondoltál?
today.ucla.edu/portal/ut/easter-island-statues-revealed-234519.aspx

érdekes és épész nem is tuggya? Chilei felségterület Polinésiában

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Orbán Viktor a következő négy évben igyekszik megszilárdítani hatalmát, és kiiktatni ellenfeleit. Bár az NATO védelmére és az uniós tagsággal járó gazdasági előnyökre Magyarországnak továbbra is szüksége lesz, a nyugatról érkező figyelmeztetéseket ezután sem veszi komolyan a kormány. Gati szerint az Alkotmánybíróság a maradék önállóságát is elveszíti majd, valamint eltűnnek a szabad sajtó utolsó képviselői. És mindezt a nyugati kormányok nehezen ugyan, de tolerálni fogják – véli a professzor."
hvg.hu/itthon/20140407_Gati_Napoleon_ota_nem_helyezkedett_annyit

Itt a kulcs... megérdemli sajnos az ország...
@guma:

és 1954/55 Heyerdahl már...

Explorer Thor Heyerdahl excavated this Easter Island statue in 1954-55. The UCLA project is the first, legally permitted archaeological project in the quarry since Heyerdahl's dig. The grandchildren of diggers on that project now work on Van Tilburg's project. Photo is from Heyerdahl's book, "Easter Island: The Mystery Solved."

brühüyyy

azaz ez "csak" folytatás
@rodeo36: :)))

igen!

szinte ugyanezek a képek lesznek csak van 1+ amin pocakos kőszobor van premierplánban...

Chile is lesz ebben a hónapban... fantasztikus egy hely. sajnos rövidre kellett fognom, mert így is túl hosszú lett...

de előbb, 12-re Knoszinak "építettem" egy Boeing 737-et... hahahaha
@rodeo36: ez szemétség! :(((

már megint nem értek semmit csak a név ismerős...

Heyerdahl akire úgy emlékszem, hogy megépítette a kon-tikit...
a többi marad a te titkod!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

hagyjátok már ülepedni kicsit az eseményeket...
higgyük el mi is, hogy majd a szerdai kormányülés meghozza a várva várt jó változásokat...
@rodeo36:

nálam majd szokás szerint 8 után pár perccel nyílik a (rövid poszt és benne a) galéria :DDD
@jaegtoer: nem védem őket... EP lesz az! én is megkaptam!
@guma:
Heyerdahl sok minden más mellett építette meg a Kon Tiki-t, mert a többi kutatását -amit személyesen végzett- akarta bizonyítani...sok sikerrel meg is tette

(nem úgy mint a zorbán, kilóg a lóláb)

a többszörösen ismétlősdő népvándorlásokat és kereskedelmi utakat kereste, Egyiptomiak átszelték az Atlanti Óceánt, Kínaiak meg a Csendest és nemcsak szárazföldön de óceánon át is érkeztek amerikába akikből lettek a későbbi indiánok és latinamerikai indió-k akik semmi más kínai leszármazottak

a többi anglisul van és olvass több történelmet meg nemzetközi kereskedelmet azaz külker történetet aminek része Trója, Karthago, az Argonauták, Odüsseus (Ulysses), és a nagy világvándorai Buddha, Alexander el grande, és legutoljára Columbus, meg Magalhaes, Vasco da Gama, Tristan de Cunha (soroljam?)

meg a szíjjgyártó petya aki kizárólag lopott pénzre utazik, vagy ingyen kurválkodik

brühüyyy
@guma:
ki ne felejtsem a Keresztes Lovagokat akik nagyon szemét módon csinálták

ja....próbáltam de nem mutatott semmit...csak a pincér várja hogy sört rendeljek és a földgömb pörg mint bolondóra

brühüyyy
@guma:
kiönt a Duna?

brühüyyy
@rodeo36: :)

ezt nevezik kísérleti régészetnek!
hazánkban is van jeles képviselője akit a szakma tudósai is elfogadnak, mert van amit kitalálni vagy megtanulni sem lehet asztal mellett könyvekből...
sőt, nemzetközi hírre lett pl a százhalombattai régészeti parknak ami ezeket az elveket vallotta készítésénél...
@rodeo36:

igen!
a könnyeimet fel sem tudom fogni...
:DDD
@magándemokrata:

nem mondod!
annyit rohangáltam tegnap de a levelesem meg sem néztem...
@guma: akkor gyorsan pótold! nekem meg bizsergette a szivem, hogy libsi létemre, mégis ember számba vesznek! -)
Az Atv Strat+ műsorában Váncsa István nagyon érdekeseket mondott a választásról, baloldalról, ideológiákról és egyebekről. Érdemes rákeresni.
@guma:
az benne a kísérlet, hogy addig ás árkokat amíg nem talál valamit? persze ehhez is kell olvasni valamit különben úgy járna Józsi papája, ugye Józsit börtönbe basszák és az otthoni földeket a papa már nem tuggya művelni és panaszkodik levélben erre a fiú mongya neki, hátha tud segíteni...és megjelennek a TEK-esek és felássák 3 méter mélyen a kertet, ki is tisztogattyák de a végén lógó orral elmennek papa megírja Józsinak akinek a válasza ennyivel tudtam segíteni (aszonta ott vannak elásva a bűnjelek)

brühüyyy

ez Trójánál is így kezdődött azután megtalálták Pryamos lábnyomát és megörűltek...
@rodeo36: jajj te!

már megint kiforgatsz - de azért sem hagyom magam... hahaha

arról beszéltem amit Heyerdahl csinált!
tessék engem nem megkeverni!
@rodeo36:

ja!
a többit töröltem, mert nem tudom, hogy ma mimóza vagy-e...

hahahahaha
@Orica Középföldi: Nem nyújtottak vonzó kínálatot, például Gyurcsány miatt sem. Nem ez volt a fő ok, de az egyik.
@jaegtor: nem találom a bejegyzésed, csak emailben jött meg, de azért válaszolok.

Nagyon csipáznám, ha levennéd azt a 2 számmal nagyobb mellényedet, mert lötyög rajtad. Hidd el, rajtad kívül is van,aki ért a közgazdasághoz,nemcsak azért mert 5 évig tanultam, hanem mert ezzel is foglalkoztam.

Ami összegeket említesz, azok virtuális és részben behajthatatlan pénzek, amiket természetesen meg kellene szerezni, de hogy az mennyi, azt senki nem tudja. Te sem.

Amiket én említek, azok összességében 1000 milliárd vagy még több. A progresszív adórendszer nem arról szól, hogy dögöljön meg a másik tehene, ez csak a te fixa ideád. Már számtalanszor leírtam, hogy miért jó, nem kezdem újra. A lényeg, hogy így igazságos, nem véletlenül ez van minden normális orszgban. A fideszes rablógazdaságban nem.

jó reggelt!
@guma:
má' mögest mi gyutott eszödbe, hogy basztassál l'art pour l'art

brühüyyy
nyugodtan írjad le ha má' kiötlötted
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Gati szerint az Alkotmánybíróság a maradék önállóságát is elveszíti majd, valamint eltűnnek a szabad sajtó utolsó képviselői. "

És mit ért szabad sajtó utolsó képviselői alatt? Ellenzéki sajtót? Az sem szabad, mert az baloldali ellenzéktől és holdudvarától függ.
Azért elképesztő, hogy a baloldali ellenzék és hiszterioliberális holdudvara azt tartja szabad sajtónak, amikor csak baloldali sajtóorgánumok vannak. Most hogy van baloldali és jobboldali sajtó is, most ugye nincs sajtószabadság. Pedig a teljes baloldali sajtóvertikum él és virul. Van tv (atv), írott sajtó (Népszava, Népszadadság, rádió (klubrádió), elektronikus média (index.hu). DE most (a fidesz 2002-es veresége óta, s a hírtv indulásával) nem csak ez van, hanem a jobboldalnak is megvannak a maga csatornái. Ezt nevezik egyesek a sajtószabadság korlátozásának. Megáll az ész!
Na ez az elmebeteg gondolkodás megkapta a zakót az Istenadtától április 6-án.
@iii:

Nem szeretek veled vitatkozni, mert baromi szemellenzős vagy:))

Neked Gy a hibás, a Gy-hívőknek Mesterházy, Az MA-hívőknek ti - és a kör bezárult.
Lehet ebben tocsogni, csak felesleges.
Történt, hogy 1994-ben, két párt összefogott, és a szavazatok 49,89%-val, kényelmes, 72%-os többséget szerzett a parlamentben...Sírtatok?
@Orica Középföldi: Te tévedésben vagy, ebben az égvilágon semmi értékítélet nincs, ez egyszerű tény. Az összefogással egy szikrával nem nőtt meg azok száma, akik ezekre a pártokra szavaznának, sőt. Gyurcsány csak az egyik ok a sok közül, és messze nem a legfontosabb. A Fidesz kezébe ezzel olyan ütőkártyát adott, amit nem lehetett kivédeni.

Te pont olyan szemellenzős vagy, mint én egyébként. Mi mindannyian szemellenzősek vagyunk, ilyen az emberi természet.
@jobbdemokrata: Te annyira begyöpösödött vagy, hogy az fáj. Te úgy gondolod, hogy van két mozdíthatatlan oldal, aki mindig egymással pingpongozik és hol az egyik veszít, hol a másik? Mi közöm nekem a 94-es választásokhoz?

A 94-es rendszerben messze nem szerzett volna kétharmadot a Fidesz, ráadául ott két párt kellett hozzá, nem egyetlen párt, sőt egyetlen ember kezében volt a hatalom.

Nem az a probléma előssorban, hogy kétharmadot szerez a Fidesz, hanem hogy ilyen katasztrofális 4 év után nyerni tud.
@iii:

" Te tévedésben vagy, ebben az égvilágon semmi értékítélet nincs, ez egyszerű tény"

Na akkor utoljára.
Egyetlen tény van, a szavazás végeredménye. Minden más gondolati absztrakció, de nem tény.

Természetesen én is tudok hibást megnevezni, de az sem tény:))
@borzzz: általában ezt teszi... már, ha ilyen tartalmú a komment.. egyébbként én még valahol csípem is Gézát... az elsiklást meg megszoktam sub kavicsnál, meg a blogon nem kell mindenre reagálni...
@Orica Középföldi: Nehezen érted meg, hogy nem hibás vagy nem hibás, hanem ok. Persze, az eredmény az tény, de ebből a tényből és az előzményekből lehet levonni következtetéseket. Én azt teszem. Én még olyan emberrel is találkoztam, aki nagyon örült az összefogásnak, csak Fodor ellen tiltakozott kézzel-lábbal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ahogy elnézem a kommentjeidet te sokkal inkább vagy gyűlölködő. Kb. mint az agyhalott hitgyülisek. :)"

Elnézed, elnézed... de nem érted meg azt amit írok azokban, hisz negligálod gedeont és masát... szövegértelmezési lehetőségeid/képességeid határait jól mutatja, hogy egyéni csúcsod az "a kurva anyádat, azt" interpretálása... bár azért néha itt is elvéted (elvégre nem lehet mindig az ember csúcsformàban, nem igaz... bár veled kapcsolatban az "ember" használata még nem közmegegyezés tárgya, mondhatnám messze nem axiómatikus), s a fentebbi -számodra többszörösen összetettnek tűnő- mondat nem fedi fel magát előtted, titkát megtartja magának...
@jaegtoer:

Biztosan megelőzött már valaki a felvilágosításban, de én is szólok: ez már az EP-választásra szóló értesítés volt.
Én is csodálkozva vettem ki a postaládából, de figyelmesen elolvastam :)
@greatwideopen:
Te komolyan gondolod ezt a sajtószabadságos izét?
@iii:

"nemcsak azért mert 5 évig tanultam, hanem mert ezzel is foglalkoztam."

nem láccik rajtad.

"_Ami összegeket említesz, azok virtuális és részben behajthatatlan pénzek, amiket természetesen meg kellene szerezni, de hogy az mennyi, azt senki nem tudja. Te sem._"

Nem, tényleg én sem tudom a pontos összeget 5 forintra kerekítve...

Ellenben, 'ha ezért nem ér a nevem', akkor szerintem a fidesz gazdaságpolitikája is rendben van, mert ha ezt a lényeges dolgot nem tudja senki, akkor szabad a gazda, nincs mit számon kérni sem a fideszen, se senkin, és eleve biztosítva van a szabad rablás az idők végezetéig...nincs simicska ügy, nincs mészáros hatmilliárd, nincs trafik story, áfa-buli, cuki pletyik, számlagyárak, usw.

"_
[1)]
"Amiket én említek, azok összességében 1000 milliárd vagy még több."
[2)]
"A progresszív adórendszer nem arról szól, hogy dögöljön meg a másik tehene, ez csak a te fixa ideád. Már számtalanszor leírtam, hogy miért jó, nem kezdem újra."
[3)]
"A lényeg, hogy így igazságos, nem véletlenül ez van minden normális országban."_"

[1)]
értem. ezer milliárdot, még úgy-ahogy el tudsz képzelni, ötezret már nem.
De baz meg, akkor mi a francért állsz le egy 16 ezer mrd Ft-os költségvetés problémáiról vartyogni.
[2)]
értem. jó esetben a magyarországi bérek harmadát teszik ki a Lajtán túliaknak. ezt akarod te progresszív adózás alá vonni, mert igazságtalan az, ha valaki háromszor négyszer annyit keres, ezért háromszor, négyszer annyi adót fizessen, mint aki a viszonyítási alapnak megfelelőt, hanem -a háromszoros,négyszeres helyett- fizessen inkább ötször, hatszor annyit. mert szerinted ez az igazságosabb. és így legalább nem alakulhat ki soha számottevő polgárság sem, és minél kevesebb legyen az önálló egzisztencia...
nem az az alapelved tehát, hogy a jól elvégzett értékes munkát jól fizessék meg, vagy jól lehessen belőle megélni, és amiből nem gond az ésszerű adóterhet viselni, hanem azokat sarcolnád meg, akik egyébként is több terhet viselnek, azaz elértéktelenítenéd az értékes munkát. briliáns egy közgazda lehecc.

azonban rosszabb vagy te a legganébb trágyánál is (bár az hasznos a megfelelő helyen), mert a jelenlegi áldatlan viszonyokat konzerválnád és pontosan azt az elvet alkalmazva, amit tagadsz, azaz dögöljön meg a szomszéd tehene is.

A rendszerhez nem nyúlnál, hadd lopjon csak továbbra is aki csak hozzáfér. "mert az úgyis olyan virtuális" és megfoghatatlan.

"_Nagyon csipáznám, ha levennéd azt a 2 számmal nagyobb mellényedet, mert lötyög rajtad._"

Szar ügy mi, ha valaki olyan jön szembe, aki nem fő célként, hanem alrendszer részeként veszi figyelembe a költségvetés bevételi oldalát, annak -a rendszerbeli tökéletlenségéből, hibás struktúrájából következő- hiányosságait és hibáit.

aszondod, a mellényem lötyög rajtam, merhogy két számmal nagyobb...
ne akard, hogy feltárjam előtted hogy mi lötyög, hol, és miért usw.

maraggyunk annyiban, azért mert esetleg(!?) könyvelni tucc, még messze vagy a józan paraszti észtől is, a konstruktivitástól meg pláne, és annyi kreatív gondolat terem benned, mint a sóstó-pirtó közötti homokbuckákban, bár 40 éve még megtermett rajtuk is az árvalányhaj, míg benned csak a kisstílű irigység vert gyökeret...

na, mellényezz csak tovább, b+. két számmal.
@iii:

"Én még olyan emberrel is találkoztam, aki nagyon örült az összefogásnak, csak Fodor ellen tiltakozott kézzel-lábbal. "

én meg még olyan emberrel is találkoztam, aki repesve örült az összefogásnak, és csak mesterházyt, Bajnait, fodort, kónyát, juhászt, pm-et meg a többieket kifogásolta.
ja és a pöcsöm is nagyobb/kisebb. attól függ, mi a deal.
@jaegtoer:
Azt már az eu-s választásra kaptad.
Mi is kaptunk, hétfőn.
@greatwideopen: ha kérhetnélek, gondolkodj. miből él a sajtó? megvan? nos, vajon miért nincs ezekben állami hirdetés? ja, mert a barátit nyomja, de nagyon a fidesz! tudod a nyomtatott is már szinte csak a hirdetésből él!

hvg.hu/cimke/%C3%A1llami_hirdet%C3%A9sek

tehát valószinű erre van utalás! tudod igy lehet elhallgattatni az ellenzéki sajtót..
www.youtube.com/watch?v=6ddxN2qrW7c

Kérdezném, hogy volt-e bárki, rajta kívül, aki ezt, vagy hasonlót merte mondani az ominózus kérdésre?

Azt is, hogy egyet lehet-e érteni azzal, amit itt mond?
@greatwideopen: 2008-2012-ig igentanulságos!

2008 mn 7.4%
2012 mn 22.3%

2008 népszab. 12.7%
2012 népszab. 2.3%

mertek.eu/sites/default/files/reports/allami_reklamkoltes.pdf

olvasgass!kicsit torzultak az arányok!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: @Evezős:

Köszönöm.

az igazság az, hogy meg voltam könnyebbülve, mer aszittem, hogy újabb nemzeti konzultációs levelet kaptam a Főnöktől, és bevoltam szarva, hogy nem fér rá az a sok lófasz, amit egyébként előre kitervelten, hidegvérrel, de nem aljas indokból óhajtottam volna vázlatszerűen elhelyezni az elherdált fák megbecstelenített adathordozóvá alakított anyagán, ezé nem olvastam csak a vastagbetűset, az eu az meg tiltott szó volt április 6-odikáig, vagy okádik(?) gambányilak, ezért fel sem ismertem a szó alakját a betűk egymásutáni sorrendében, és 6-odikán is csak este derült ki, hogy szó nincs róla, eszünk ágában nincs lemondani az uniós pénzekről és státuszokról...

na elég. köszi.
@Evezős:
nem szoktam a politikusokat megnézni, ezt most megnéztem,
és a kurva annyát a riporternek, be kell vallanom a Gyurcsány Ferenc nagy tisztelője vagyok

és ez megerősített ebben

a 30 ezüst is jó példa: Júdás felkasztotta magát

brühüyyy
@jaegtoer:

Na ne. Te nem érzed magad megtisztelve, ha Dicső Urunkkal konzultálhatsz? Mi ez a negativizmus? Irgumburgum...! Majd jól a körmödre néznek egyszercsak, és elveszik a papírod-ceruzád, hogy ne rajzolgathass!
@jobbdemokrata:
"Történt, hogy 1994-ben, két párt összefogott, és a szavazatok 49,89%-val, kényelmes, 72%-os többséget szerzett a parlamentben...Sírtatok?"

Ez hülyeség ezek elso fordulós területi adatok.
A két part végül a 2. forduló után az egyéni listák 93%t, az országos listák 64%t szerezte meg, abszolút jogos volt a 2/3.
www.politikaievkonyv.hu/online/mp20/1-03_fabian.html

Ezert törölte el viktator a 2. fordulót 2014-ben.
@Csekkliszt#10:
Tedd hozzá azt is, hogy a kétharmada ellenére eszébe sem jutott az ország Alkotmányának piszkálgatása, pláne nem egy nyikhaj, hozzá nem értő, kitartott dzsigoló általi újraíratása.
„Minden propagandának népinek kell lennie, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítania, akikhez fordulni gondol. Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg.
A tömegek felfogóképessége nagyon korlátozott, ezzel szemben a feledékenység nagy. E tényekből kifolyólag minden hatékony propagandának csak nagyon kevés pontra szabad korlátozódnia, és ezeket jelzésszerűen oly sokáig használnia, amíg csak a legutolsó is képes egy ilyen szóval kapcsolatban maga elé idézni azt, amit akarunk.

Minden nagy vezér művészete abban áll elsősorban, hogy egy nép figyelmét ne szétszórja, hanem mindig csak egyetlen ellenségre összpontosítsa… Egy nagy vezér zsenialitásához hozzátartozik, hogy még az egymással ellentétben álló ellenfeleket is úgy jelenítse meg, mint amelyek egyetlen kategóriához tartoznak, mert különböző ellenségek felismerése a gyenge és bizonytalan kategóriáknál könnyen vezethet ahhoz, hogy kételkedni kezdjenek saját igazukban.”
– Hitler, Mein Kampf, 197., 198., 247. oldal
@Evezős:
:-) hozzáteszem h a "szemet pufajkás" Horn meg a cunya "ballibsi" SZDSZ kifejezetten békejobbot nyújtott a jobboldalnak es konszenzus kereső 2/3 politikát folytattak. Úriemberek voltak, nem mint az ovisok, h ha nem teccett neki valami, egyből alaptörvénybe faragta.
@Evezős:
Phu
Benito és Adolf írta a kötcsei beszéd bevezetőjét, ez az orbáni centralis erőtér lényege.
@Csekkliszt#10:
Igen.
Rá is faragtak mind a ketten ...:-(
@Csekkliszt#10:
Betettem az új poszthoz is és ott még hozzáírtam, hogy egyre biztosabb vagyok benne, hogy Orbán egyetlen könyvet olvasott el egész életében - de azt ki is jegyzetelte.
Pont ezt.
@Evezős:
Szerintem Mussolini fele fasiszta korporacio az orbáni rend igazi alapja azert
@jaegtoer: Hülyeségeket beszélsz, drága barátom, ilyen stílusban se időm, se kedvem nincs vitatkozni. A nagy pofádat továbbra se értem, hogy mire föl van.
@jaegtoer: Nos, ilyenekkel egyáltalán nem találkoztam és nem is jellemző. Ettől még nyilván van olyan, akinek Gyurcsány és van olyan, akinek Mesterházy nem tetszik, éppen ezért nem volt sok értelme a közös listának.
Elkezdődött a német megszállási emlékmű építése

Derék döntés.már rég állnia kellene
@ephart: te tudod egyáltalán minek örülsz?
@iii: 1 kérdés! volt szó alternativ választási bizotságról, van erról valami infód?

én csak azt találtam, hogy 1 - éve volt felkérés, vállalás. de mást nem találok!
köszelőre!
@Csekkliszt#10:

Attól függetlenül, adolfot biztosan ronggyá olvasta ...
:-(
@magándemokrata: Ilyen nem lett tudtommal, de szinte mindenhova lett 2 választási megfigyelő. Magával a választás lebonyolításával nem volt probléma.
@iii: nol.hu/belfold/alternativ_valasztasi_bizottsag_alakult-1389337
a szavazat számok bediktálása miatt kellett volna! az összesitésre azt mondanak amit akarnak!
akár fel is cserélhetik a számokat!
de ha minden választó körből leadják a számokat, akkor nekem, és másoknak is megnyugtatóbb lenne, pláne a politikusoknak!
A szavazóköri szavazatokat a megbízottak továbbították a választókerületi stábnak, nem tudok itt visszaélésről.

Amit nehéz ellenőrizni, az a levélben bejövő szavazatok, de ez csak a listás eredményeket befolyásolja és csak 2% pontban.
@iii: a választókerületi azt továbit amit akar....
ezért kérdezem.
ez igy nem megnyugtató!
@iii:

milyen stílusban?

teeee kifogásolod, amikor az őskomcsi vagdalkozásodra valaki az orcádba tolja a szart?

tehát valójában az érvek elől futamodtál meg, azaz alábbiakra nem akartál válaszolni, mert jóérzésű és logikusan gondolkodó emberek előtt nevetségessé válnál. Esetleg csak azt erősítenéd meg, hogy a kiutad te is abban látod, hogy intézményes keretek között kellene meglopni azokat a munkavállalókat netán vállalkozókat, azaz azokat az átlagosnál 'jóval jobban' keresőket (2500-4000 €-s fizetésről beszélek), akiknek mondjuk mind a szaktudásuk, mind a felelősségük is több azokénál akik mélyen alul vannak fizetve, és ezért negyedét, harmadát, felét keresik annak amit "irigyelt" kollégáik.

tehát álljon itt az amire nem válaszolsz az én stílusom miatt, miközben te nagyképűsködsz és gúnyolódsz. ezekre adott reakciómat kihagyom, kivéve kettőt. de válaszolnod, már nem kell, mert okafogyott.
idézőjelben „_...._” a tied, az enyém ’jelöletlenül’.

"_Ami összegeket említesz, azok virtuális és részben behajthatatlan pénzek, amiket természetesen meg kellene szerezni, de hogy az mennyi, azt senki nem tudja. Te sem._"

Nem, tényleg én sem tudom a pontos összeget 5 forintra kerekítve...

Ellenben, 'ha ezért nem ér a nevem', akkor szerintem a fidesz gazdaságpolitikája is rendben van, mert ha ezt a lényeges dolgot nem tudja senki, akkor szabad a gazda, nincs mit számon kérni sem a fideszen, se senkin, és eleve biztosítva van a szabad rablás az idők végezetéig...nincs simicska ügy, nincs mészáros hatmilliárd, nincs trafik story, áfa-buli, cuki pletyik, számlagyárak, usw.

"_
[1)]
"_Amiket én említek, azok összességében 1000 milliárd vagy még több._"

értem. ezer milliárdot, még úgy-ahogy el tudsz képzelni, ötezret már nem.
De baz meg, akkor mi a francért állsz le egy 16 ezer mrd Ft-os költségvetés problémáiról vartyogni.vitatkozni?

[2)]
"_A progresszív adórendszer nem arról szól, hogy dögöljön meg a másik tehene, ez csak a te fixa ideád. Már számtalanszor leírtam, hogy miért jó, nem kezdem újra._"

értem. jó esetben a magyarországi bérek harmadát teszik ki a Lajtán túliaknak. ezt akarod te progresszív adózás alá vonni, mert igazságtalan az, ha valaki háromszor négyszer annyit keres, ezért háromszor, négyszer annyi adót fizessen, mint aki a viszonyítási alapnak megfelelőt, hanem -a háromszoros,négyszeres helyett- fizessen inkább ötször, hatszor annyit. mert szerinted ez az igazságosabb. és így legalább nem alakulhat ki soha számottevő polgárság sem, és minél kevesebb legyen az önálló egzisztencia...
nem az az alapelved tehát, hogy a jól elvégzett értékes munkát jól fizessék meg, vagy jól lehessen belőle megélni, és amiből nem gond az ésszerű adóterhet viselni, hanem azokat sarcolnád meg, akik egyébként is több terhet viselnek, azaz elértéktelenítenéd az értékes munkát. briliáns egy közgazda lehecc. [ezt fenntartom.]

[3)]
"_A lényeg, hogy így igazságos, nem véletlenül ez van minden normális országban._"

A rendszerhez nem nyúlnál, hadd lopjon csak továbbra is aki csak hozzáfér. "mert az úgyis olyan virtuális" és megfoghatatlan.

VÉGÜL:

"_Nagyon csipáznám, ha levennéd azt a 2 számmal nagyobb mellényedet, mert lötyög rajtad._"

Szar ügy mi, ha valaki olyan jön szembe, aki nem fő célként, hanem alrendszer részeként veszi figyelembe a költségvetés bevételi oldalát, annak -a rendszerbeli tökéletlenségéből, hibás struktúrájából következő- hiányosságait és hibáit.

aszondod, a mellényem lötyög rajtam, merhogy két számmal nagyobb...
ne akard, hogy feltárjam előtted hogy mi lötyög, hol, és miért usw.

- - - -

Szóval…. tehát ezek elöl iszkoltál el a stílus mögé, miközben te mellényezel. ügyi vagy... vagy inkább bigott. ki van adva, harc az egykulcsos ellen?!
@jaegtoer: Őskomcsi az anyád picsája. A progresszív adó, ami minden normális országban, még a liberalizmus alapországában, az USA-ba és Angliában is van, az neked komcsi? Nem vagy magadnál. Fogalmi zavaraid vannak teljesen.

Az teljesen hibás érvelés, hogy azért mert ott többet keresnek, ott jogos, itt meg nem. Éppen hogy fordítva van, itt szorul rá jobban az adókönnyítésre, aki keveset keres. Progresszív adó azonban nemcsak ott, de a hozzánk hasonló fejlettségű portugáloknál, görögöknél van, nem beszélve a csehekről, lengyelekről. Például utóbbiaknál egy nagyon egyszerű kétkulcsos adó van, 18 és 32%-kal és a lengyel gazdaság fejlődik, mint a rakéta (persze, nem csak emiatt).

A Fidesz által bevezette egykulcsos adó megbukott, egy szó sem lett igaz abból, hogy az majd hogy fel fogja lendíteni a gazdaságot. Pont a fordítottja az igaz, a szegényeknek adott adókedvezmény növeli a fogyasztást és fokozza a gazdasági növekedést.

Nem menekülök abszolút, imádok vitatkozni, de aki az érvek helyett a másik személyiségét mocskolja, azzal nem nagyon érdemes vitatkozni. Egyébként meg már egyszer ezt megvitattuk, fölösleges újrakezdeni. Nem értünk egyet, van ilyen, te szavazz Fodorra/Bokrosra, én meg másra. Ennyi.
@jaegtoer: El-t írtam, nem meg-et. De sajnos utóbbi is el fog jönni (azért sajnos, mert fájdalmas lesz az addig vezető út - legalább).
Ami a népnek megmagyarázást illeti, a nép tudatlansága (amelyről nem ő tehet, hanem akik tanítják) pont a körülmények közé tartozik.
Nem akarom az ellenzéket védeni, eltoltak ők elég sokat, de lehetőségük is kevés volt.
@iii:

"Őskomcsi az anyád picsája. "

látom előmerészkedett fennkölt stílusod, amit ellenben az én szememre vetettél.
magyarázhatod.ezt is, azt is.
@iii:

"Nem menekülök abszolút, imádok vitatkozni, de aki az érvek helyett a másik személyiségét mocskolja, azzal nem nagyon érdemes vitatkozni."

te nem vitatkozni imádsz, hanem magadba vagy szerelmesen beleőrülve.

az imént általad nekem adresszált anyám picsája választékos volta ugyan kelt némi hiányérzetet a stílust illetően, de jól szemlélteti hogy alapvetően egy vitaképtelen öntömjénező faszkalapnak méltóztatsz lenni és összes közgazdasági tudásod kimerül a más zsebében történő turkálásban más területen meg a turhálásban váljék mindkettő épülésedre, te briliáns közfaszgazda.
@iii:

"Az teljesen hibás érvelés, hogy azért mert ott többet keresnek,"

igazad van. mindenki hülye, és nem ért hozzá, aki nem te vagy. valamint.

jesszus!
@Kuviklacz:

egyetértek. a felelősség a vezetőké. minden esetben. azért ők a vezetők. hogy megtalálják a a jó megoldásokat. persze ez egy kicsit összetettebb, de most csak ilyen vulgáris megfogalmazásra futja. de most tényleg nagyon neccessen lejtett a pálya.
@jaegtoer: Mi van, nem tetszik a saját stílusod? Ezzel még mindig nem téged gyaláztalak, haver.
@jaegtoer: Amúgy azért nem láttam a válaszod, mert tahólistán voltál. Most kiszedtelek, de jól viselkedj. :)
@iii:

"Most kiszedtelek, de jól viselkedj. :)"

Ez egy nagyon tömény mondat.
Minden benne van, amit szóvá tettek többen (én is, régen) a hsz-eiddel kapcsolatban jó ideje itt.
iii és a köztem levő vita azon az egyszerű oknál akadt el az egykulcsos és többkulcsos adó alkalmazásának 'vitájában' hogy odáig el sem jutottunk miről van szó.

ő olyan példákra hivatkozik, melyek itthon nem ismertek, mégpedig azért hogy a közhangulat ne forduljon a mindenkori pazarló költségvetést végigvivő kormányzatok ellen.

az alábbi linken is elérhető tanulmány mellékletében -a 10-11. oldalon- az uniós országok jövedelemsávjaihoz rendelt adókulcsok táblázatba foglalt adatai a hozzájuk rendelt jövedelemsávokkal.

ebből kiderül, hogy a magyarországon régebben alkalmazott és a megváltóként tervezett adókulcsok olyan jövedelemsávokhoz tartoznak amelyek odakint valójában szinte 'adómentesek' a szociális háló rendszerébe tartozó juttatások miatt.

www.szef.hu/lapok/806/csatolmany

tehát a progresszív adózás önmagában nem maga métely Európában, csak Magyarország az a hely ahol ez maga a pokol.
Miközben itthon törvényes keretek között -vagyis inkább intézményes keretek között- van bőven lehetőség az adócsalásra, addig a bérből-fizetésből élők -akik az szja "behajtás" kedvenc és preferált alanyai és az adócsalást védő adóhivatalnak elég a propaganda jellegű adóellenőrzés mímelése, hiszen a bérből és fizetésből élők mértéktelen adóztatása mellett a büdzsébe befolynak azok az összegek, amelyekkel elnyöszörög a költségvetés a következő nagy kaszálásig.

amúgy a kb.15000-16000 milliárd forintos költségvetés bevételi oldalán az szja ugyan 2011-ben is a második legnagyobb bevételi forrás a személyi jövedelemadóból származó 1500 milliárd forintot tekintve, amely a GDP 4,8%-át teszi ki, a költségvetésnek pedig 9.375 %-a
a 2011-ben tervezett adóbevétel 522,1 milliárd forinttal, 27,8%-kal volt alacsonyabb az előző évi költségvetési törvény által előirányzott összegnél, melyből az adóváltozások bevételcsökkentő hatása 314,2 milliárd forintot jelentett.
Mindezek mellett

az szja-t csökkentő kedvezmények
2009-ben 484,6 mrd Ft
2010-ben 793,8 mrd Ft
2011-ben 384,1 mrd Ft, amit megdob a családi adókedvezmény 1070,9 mrd Ft-os összege.

kétségbevonhatatlan tény az előző évtizedek gyakorlatával szemben, hogy adókedvezményben jelenleg legelsősorban azok részesülnek, akik konkrétan be is fizetik az adót, és a kedvezmény a befizetéssel is arányos. ez bizonyára roppant igazságtalan azok szemében, akik eddig nem befizetőként, hanem haszonélvezőként járhattak rá az szja bevételekre.
Belátom azt is, ezen súlyos anomálián feltétlenül változtatni kell, vagyis vissza kell hozni azt a gyakorlatot hogy adókedvezményben elsősorban azoknak kell részesedni akik egy kurva fillért be nem fizettek, és valahogy akár új technikák elősegítésével ösztönözni kell az "ingyenélés" intézményes kereteit.

nem állítom, hogy a jelenlegi rendszer jó lenne, de asszem a karon ülőket se szoktuk kihajigálni csak azért mert kakis-pisis, hanem vesződünk vele egy kicsit, amíg 'szobatiszta' lesz.

én ezt a kis vesződséget preferálom, tekintettel arra, hogy
az szja a ktv-i bevételek mindössze ~10%-a
és a tényleges netto befizetők aránya a teljes népességre vetítve legfeljebb 10 %.
ennek a 10 %-nak lehet a terheit növelni, csak nem érdemes. aki ezt nem látja be, nem érti meg, azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, különösen annak az ismeretnek a birtokában, hogy ezer milliárdos áfa-csalási projektek működnek háborítatlanul, legalább 1500 milliárdos a korrupció útvesztőiben elsüllyedő költségvetési összeg, és az is megér egy misét, hogy egy 50 éves ember 4 év alatt milliárdos lesz csak azért, mert a miniszterelnök "földije".
ha ezek az utóbbiak mind-mind nem számítanak, és a megoldást az előbbiekben (link) túlmenő többkulcsos szja-ban vélik megtalálni, úgy nincs miről beszélni. egyszerűen újabb és jobb adócsalási oppardon! adóoptimalizálási technikákat kell kialakítani, hiszen amíg itt ezen tépjük magunkat, offshore-ban ott röhög és viháncol és gyarapodik 242 milliárd dollár, amelynek a fele lopott pénz, olyan lopott pénz, amellyel mind a munkavállalókat, mind a nyugdíjasokat, mind a magyar államot meglopták azok, akiknek társadalmi felelőssége azon őrködni, hogy ez ne történhessen meg.

természetesen a szociális intézményrendszer, a "HÁLÓ" is megérne egy misét, de minek? amíg az adóval nem jutunk dűlőre, addig minek az autópálya?

ennyit még gondoltam spontán hozzáfűzök az tegnapi anyámpicsájához és a két számmal nagyobb lötyögő mellényemhez...
Folytatódik a vérszem-projekt, az új "nemzeti egység" szellemében:
index.hu/belfold/2014/04/08/lazar_osztana_a_kulfoldiek_penzet_is/

Mert mégis hogy képzeli egy külföldi alapítvány, hogy olyan magyarországi civil programokat támogat, amit a naccságos Lázár úr nem hagyott jóvá? Mert az azt kezelő alap politikai kötődésű (LMP-s), és az fúj.

De persze a CÖF-re magának pénzt osztó Csizmadia úr az tök oké...
@Csaknézek...: Mesélj, ebből egy kukkot se értek. Miért, mit jelent ez a mondat, azon kívül, amit jelent? De az látszik, hogy a százezer pszichoanalitikus országa vagyunk :)
@jaegtoer:

Először is ne próbáld az adóelkerülést és az áfacsalást szembeállítani a progresszív adózással, a két dolognak egymáshoz semmi köze. Ne próbáld úgy beállítani, mintha bármelyik ellenzéki politikus az adócsalást akarná mentegetni. Ez hazugság.

Mint írtam, ennek méretét csak becsülhetjük és azt se lehet megállapítani, hogy ebből mennyi szerezhető meg tényleges adóbevételként. Az áfacsalás egyik oka a rekordméretű áfa, aminek az egyik oka az a lyuk a költségvetésen, amelyet az egykulcsos adó ütött.

Aztán: engem te ne oktass ki közgazdaságból, amikor a nyugati bérszintekhez megállapított adókulcsokat hasonlítod össze a hazaiakkal. Ez totálisan szakmaiatlan. Amit meg lehet tenni, az az ottani átlagkeresetekhez kapcsolódó adószint összehasonlítása, ebben viszont a mostani kormányváltól által javasolt rendszer alacsonyabb, mint a nyugati átlag.

Ugyanebből következik, hogy abszolút nem igaz, hogy a magyar állam mértéktelenül adóztatna, ellenkezőleg, Európában teljesen átlagos helyen álltunk az adószintben. Az adózás szintje egyébként se mindent eldöntő dolog, vannak országok (skandinávok), akik rendkívül magas adószinttel is sikeresek és vannak akik rendkívül alacsonnyal is sikertelenek. A lényeg, hogy ezek az adók hogy hasznosulnak. Abban teljesen egyetértünk, hogy ezen jelentősen javítani kell.

Ha valaki mininálbéren tengődik, mint például az egészségügyi és oktatási dolgozók, a vidéki egyszerű munkások, stb. ingyenélőnek nevezni meglehetős pofátlanság.
Lehetett volna itt a világ legjobb ellenzéke, nem lehet 2 millió idiótát meggyőzni. De elindult egy folyamat. Idén 600.000-rel kevesebb szavazatot kapott a Fidesz mint 4 éve, a baloldal pedig 200.000-rel többet. Ja és valószínűleg nem lesz meg a kétharmad.
@iii:

"Először is ne próbáld..."

de, próbálom. miazhogynagyonis!

"Az áfacsalás egyik oka a rekordméretű áfa, aminek az egyik oka az a lyuk a költségvetésen, amelyet az egykulcsos adó ütött."

naccerű. azért emeljük az szja-t, mert inkább hagyjuk az áfacsalást virágozni.

"Aztán: engem te ne oktass ki közgazdaságból,"

pedig van mit pótolnod, és nincs mire szerénynek lenned.

tudniillik adózással korrigálni a szociális rendszer hatékonyságát elég kontra produktív,
adókulcsokkal elfedni a szociális problémák megoldatlanságát pedig végképp.

"abszolút nem igaz, hogy a magyar állam mértéktelenül adóztatna,"

akkor nincs probléma. de minek a több adókulcs?

"Ha valaki mininálbéren tengődik, mint például az egészségügyi és oktatási dolgozók, a vidéki egyszerű munkások, stb. ingyenélőnek nevezni meglehetős pofátlanság. "

nem, iii. arról van szó, fogalmad nincs milyen problémáról folyik szó, az eredeti mondat -tőlem- így hangzott:

"_ Belátom azt is, ezen súlyos anomálián feltétlenül változtatni kell, vagyis vissza kell hozni azt a gyakorlatot hogy adókedvezményben elsősorban azoknak kell részesedni akik egy kurva fillért be nem fizettek, és valahogy akár új technikák elősegítésével ösztönözni kell az "ingyenélés" intézményes kereteit._ "

szevasz.
@jaegtoer:

Ez majdnem olyan, mint a süketek párbeszéde, de határozottan szórakoztató:)))
@Orica Középföldi:

bizonyára észlelted, hogy az szja többkulcs, a harács (áfa-csalás, korrupció) a gyenge(elméjű) pontom. eccerűen nem hagyom a(nnyi)bba.

ennek az az oka, hogy a közigazgatást azt követően hagytam ott először, amikor 1988-ban bevezették a személyi jövedelemadózást. már akkor is kiütést kaptam a visszásságoktól.
@Orica Középföldi:

"süketek párbeszéde"

tényleg nagyo(ka)t szoktam hallani. szelektíven. időnként spontán. de most oda vagyok figyelve.

a progresszív adózás fejlett országokban hivatkozás ott, mint szakmai széles látókör megdönthetetlen ismérve.

amikor konkrétan behozom a EU-s országok jövedelemsávjaihoz rendelt adókulcsokat, utalva a hozzárendelt szociális háló figyelembevételére akkor az nálam, már nekem címezve, mint szakmai dilettantizmus van aposztrofálva.

van ilyen. nem tudok mit kezdeni azzal, ha a szociális problémák megoldására adókulcsokat gyártanak, és adózási problémák feloldására szociálpolitikai megoldásokat alkalmaznak.
@jaegtoer:

A mánia dédelgetése előbb-utóbb mániákussághoz vezet.

Ennek bizonyos fajtáit tisztelem (pl. a tiédet), másokat meg nem (pl. angyalét)
Vicces 4 ilyen év után még mindig a baloldalt fikázni, egyre viccesebb
süti beállítások módosítása