Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.13. 11:12 Fabius

Matolcsy: zseni és puncimágnes

Címkék: fidesz matolcsyzmus weidermann helga

A túlhabzsolt élvezetek kampánya ez. Cusi könyve se kutya, de az igazi csemege Weidermann Helga eposza Kusza Szem és Mindenórás Tábornok függetlenségi háborújáról. (olvasónaplók még itt, itt meg itt is )

Nem sok értelmetlenebb dolog van annál, ha olyan ember ír könyvet a gazdaságról aki - kb egyetlenként - Matolcsynál is kevesebbet ért hozzá, cserébe legalább tanulságos. Kusza Szemről ugyanis kiderül, hogy van egy dolog amiben mégsem teljesen tehetségtelen. Egy olyan valami, amit ránézésre meg nem mondanál, ez pedig a puncimágnessége. Weidermann Helga szervilissége sem tudja eltakarni teljesen a leplezetlen rajongást hősünkért, aki tudja meg ország világ, igenis(!!!!) ért a számokhoz, öt perc alatt összehány egy költségvetést - tán ezért lehetett, hogy ünnepelték ha módosítás nélkül túlélte a januárt - és egy regény alapján méri fel a pénzvilágot. 

matolcsy3.jpg

A gazdasági kormányzás háborús retorikája és a hadiállapot minisztériumi szintű fenntartása nem újdonság. Ahogy sok újdonság nincs az irományban, ami meg van, arról talán inkább nem szerettünk volna tudni. 

Weidermann Helga inspirációját - elvileg - Vezénylő Tábornok úr elejtett félmondata adta, miszerint a túlzott deficit eljárás alól kikerülés története krónikásért kiállt. Én prózaibb, kézzel jobban megfogható illetve megszámolható okot sejtek motivációként, bár a Két Géniusz iránti rajongás őszintének tűnik. Olyan őszintének, hogy habozás nélkül erényként mutatja be azt a két dolgot, ami leginkább jellemezte a matolcsyzmust: a jellemtelenséget és inkompetenciát. 

A bankokkal egyeztetés módja és annak számtalan felrúgása, az IMF hitel-nemhitel körüli hiszti és balfaszkodás koronája, mikor Kusza Szem nem bírta tartani a lepcsest és bennfentes információkat súgott a Goldman & Sachs-nak. Aztán meg őszintén rácsodálkozik a világra, hogy dicsak', időnként a forintra spekulálnak itten egyesek. Érdekes lett volna tudni, hogy vajon kiknek és miről nem tudta még tartani Gyurci a pofáját az általában elég felkavaró és árfolyamrábaszást hozó megszólalásai előtt? Mert erről Weidermann  a győzelmi jelentésben szemérmesen hallgat.

 

De, hogy valami pozitívum is legyen, örömmel vettem, hogy a NER odafigyelt potenciális ellenségeire, és szemmel tartotta például Frei "Bérgyilkosvadász" Tamás mindenkori munkásságát. Jó is az ilyen arcok minden rezdülését lekövetni, mit  tudni, lehet A Bankár nem egy fantázia szülte regény, hanem egy felkavaró és megsemmisítő erejű topszíkret szakdolgozat a pénzvilág működéséről. Isteni szerencse, hogy a Matolcsy gyerek nem mittom Wilbur Smith-tet olvas, mert képzeljük el mi van, ha aput meg Viktort a Most kell meghalnoddal szívatja. 

Röhej, hogy a gondolatmankóként használni kívánt számokkal még egy visszatekintésben sem sikerült összebarátkozni, az ellentmondásokról és logikai eltaknyolásokról nem is beszélve. Arra jó ez a könyv, hogy amit eddig csak feltételeztünk kuszagyuriról és izmusáról, azt Weidermann Helgának köszönhetően már biztosan tudhatjuk. Köszi, ügyesek vagytok! 

 

215 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr585858145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The Best of Matolcsy 2014.03.13. 21:16:45

Tagadhatják is akár, de Matolcsy személye és pozíciója a kormány különböző tárgyalásain téma mostanában. Nem mintha sokat számítana a gazdasági miniszter személye, de szimbolikus üzenete mindenképp van/lesz Matolcsy maradásának vagy távozásának. A mat...

Trackback: Hirtelen regény lett az egyre kínosabb memoárból 2014.03.13. 13:13:34

Annyira szeretem, amikor totálisan hülyének próbálnak nézni.  Elég nagyot szólt tegnap, amikor Wiedermann Helga könyvéből kiderült, hogy Matolcsy még annál is alkalmatlanabb volt gazdasági miniszternek, mint ahogy azt szinte az egész ország képzelte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most nem azért hogy védjem, de állandóan hülyézitek mindegyiket, azt nem ők, hanem ti laktok a retkes panelokban, adóssággal a nyakatokban!
Akiket meg hülyéztek,azok köszönik szépen de jól elvannak.
Szóval ki is a valódi hülye?
Ő, Ők, vagy TI?

Nincs több kérdésem!
@Diorella Queen:

milyen retkes panel?
itt lakunk az interneten, az utca neve duna vize, házszámot meg elfújta a szél. nézdmá?!
Az a szép ebben a történetben, hogy az összes fidesznyik blogger szent meggyőződése volt, hogy az IMF-t a szocik hívták be. Még forrást is követelt tőlem a hülyébbje, amikor az IMF-tárgyalások miatt a szocikat ekézte, és közöltem, hogy azok a kormányhoz jönnek, nem az ellenzékhez.

De, hogy a kabinetfőnöke ennyire hülye legyen a Matolcsynak, hogy leírja egy könyvben a főnöke bűncselekményét, az még annál is nagyobb idiotizmus, amit a Matolcsy csinált.

Baromira eltudom képzelni, hogy GS főakárkije, aki ott volt a reggelin, kiejtette a kezéből a poharat a narancslével tök spontán, és már a wc felé menet kapta elő a telefonját, hogy leadja a fülest a brókereinek, hogy srácok, most shortolunk.
@Diorella Queen:
Én nem panelban lakom, hanem családi házban.
Adósságom sincsen, egy árva peták sem.
A valódi hülye az, aki szimpatizál a rabszolgatartóival.

Remélem, minden kérdésedre választ kaptál muci.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

egy szabadon tomboló őrültnek nem büntetés a bolondok háza, az természetes közege.

ott vesse ki a tranzakciós adót a rácsok mögött!
Matolcsynak sitten lenne a helye.
@Diorella Queen:
Ha majd beszántja a sorsuk a te kis kedvenceidet, te is szopni fogsz kedves...
Panelod sem lesz, csak egy naptár, amin Matolcsy bőrtangában középső ujjat mutat neked.
Valóban nem ők laknak panelben, de akkor aki - az csak senki? Minő éleslátásra utal...

Tényleg ennyire hülye vagy?
mindenki meccseket néz? Valecia nagyon jó Szófiában...Porto Nápolyban és a többiek meg még hátra van 2

brühüyyy
@Evezős:

Te felülsz egy beugratós kérdésnek?

és ne lódíts, mékhoty nincs adósságod?!

26400 mrd HUF osztva 8 millióval egyenlő 3,3 millió forint az adósságod. Ha veled együtt 3 tagú a családod, akkor az majdhogy 10 millió ficcs, és ha mától nem nő egy fillérrel sem, 2043-45 körül jár le az uccsó részlet.
alsó hangon persze és kitoszott nagy optimizmussal szemlélve.
@rodeo36: öreg a hétvégén kezdődik az F1. haggyad má ezt az orbán hobbit vityának!:))
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Longoltak. Nem azt tudták meg, hogy akkora szar van, hogy kell bármilyen lové, hanem már nagy córesz volt es Lepcsej Szájú kusza szem azt lötyög ra el, hogy bármit is ugat a pocakos tabornok, a kormány hajlandó elfogadni a pfuj büdös nemzetközi zsido maffia (sic) segítségét.
Longolták a forintot, azaz shorták a usdhuf eurhuf devitaparokat es jól tették, mert du 4 Ft öt erősödött a Ft.
@taga20:
Vettel alatt a red bili meg köhög, most mi lesz?
A Lujíz lesz az esélyes vagy az Alonso?
Remélem az utóbbi, csípem a spanyolt!
@Knósszosz: hát kibaszott egy ízlésed van(na jó a székesfehérvári fúvósokkal, ráhibáztál:)), alonsot epicsázza kimi:)
massa a nyerő, vettel a második félidőre fötámad, mint a fönikszmadár:))
a tegnapi sörmageddont kihevertétek bolival?:)
mennyit bazsalygok:))))
@rodeo36:
Hát… ez hagyján, a „négysoros” művéhez képest.
Ésakkó aszongyák, hogy a zorbány elmebeteg.
Ez igaz, de helyesen úgy kell mondani, hogy a zorbány is!

Troppauer Hümér újra él!! A versei(??) alapján kijelenthető, hogy súlyosan torzult személyiségről van szó. Azon gondolkodom, hogy ha egy félkörmérnöknek (utcaseprőnek) orvosi vizsgálat szükséges a munkába állás előtt, az miért nem vonatkozik olyan emberekre is, akik milliárdok sorsáról döntenek gombnyomogatással? Semjén elvtárs veleszületett fragilis X-szindrómája csak feltűnt volna egy üzemorvosnak, ha elküldik a képviselőség előtt egy vizsgálatra – nem?

Az tetszik, hogy a sorok között az égvilágon semmilyen logikai kapcsolat nincs, kurvajó!-:)) Én is írok egy verseskötetet, hátha meggazdagszom belőle. Semjén elvtárs a példaképem és az ő négysorosa, melynek útmutatása alapján az első versemet meg is írtam, a címe:
Balaton

Ökölbe szorult lábfejjel hallgatom, hogy
Reve borította el a hegesztést a nemzet gázcsövén...
Miközben betonkeverők ezrei forognak kelkáposzta főzelékkel
Addig ti nyamvadt Combinók a körúti flaszteron izzadtok és...
Jaj nektek énekes madarak, kik szét fütyölétek a hajnal csöndjét
Mert nem látjátok hogyan masíroznak véres hurkák forró sütőkbe...
Hát, bevégeztetett…
Jobbikos hurkakauszt... és cinkosan kacsint a holdsarló
De már nem érdekel semmi sem... csíp a szúnyog... kurvára

Ha a Semjénét kiadták, akkor követelem, hogy nekem is jusson hely a költészet égboltozattyán!!
Ez a zsolti satu hülye, de milyen kurva jól megél félkegyelműen is... nekem is sikerülhet!?
@taga20:
Kinyitotta a ketrecet az asszony, hogy itt vagy?
Nem baj, sőtnembaj!
Rájkőnen és Alonzó között lesz még nagy balhé, borítékolom...
@Knósszosz: a múltkor már aszonta mind a kettő, hogy már felnőttek!!!!!!
@Knósszosz: tudod, nem figyel és huss vagyok:)
én nem értem nálad ezt az alonsofunságot. ménem rosberg inkább? bár mindenki annak drukkol akinek akar:)
itt van pl. vidéki, géza, belpesti, szopják vitya faszát és még büszkék is rá:))
@OPHELIA: ja, mutkor meg azt mondta vitya, hogy utáljuk a ruszkikat, ma meg azt mondja, hogy szeretjük őket, holnapma meg megint kurva diktátoraputyin:) na kb. ez megy a ferkánál, csak urán nélkül:)))
minden napra jut valami olyan elképesztő szintű kreténség/pofátlanság, amivel elérték, hogy rezignáltan fogom tudomásul venni azt is amikor kiderül, hogy a csúti tahó kecskékkel baszik. köpni kell, phü
@Knósszosz: Off a téma, de szerintem Kimi elpicsázza az oviedoi elszálltammagamtólmajmot.
go Kimi go! ;-)
@vitéž munkášőr: drága munkásőr bajtársevtárs, legyen szíves az avatarját visszaváltani az előzőre, me ettől hánynom kö és szolok anyámnak is:)))
@taga20: de ők legalább egy Ferrari istállóban csinálják a fesztivált
@hadri: Kimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
@Knósszosz:
csodálatos...
Petrarca is lehetne, ha...

de a semjéni nagyságig még nem értél fel

annak a rozsdás vasait és galambkakiját nem lehet...

próbáld kiadni Knósszy összest

brühüyyy
@taga20:

mesélj valami pletyit az új F1-ről mi van kedvenceddel hol fog versenyezni? és mivel?

és hová töltik a redbullt?

brühüyyy

valami tabletta nincs orbány ellen?
@OPHELIA: Iceman! Idén higgadtnak kell lenni, és az Neki megy egyedül. :-)
@taga20:
Nem kéne annyit inni! :)))
A T.Nejedtől hebegni tudtam csak... :D
DE'TÉLLEG!
Úmmmeglepődtem... Tök parasztnak nézett, gondolom.
:(
@OPHELIA:
Tudod, hogy Kimi a kedvencem. Na!
De Alonso is ugyanolyan nekem, kedvelem.
@hadri: a higgadtsággal nincs baj, de keveset tudunk az autóról
@rodeo36: hát, mivel emultak azok a csodás 70-es 80-as évek itt a cocializmusban, ezé maradt a meló, remélem a bika és nyúi rendesen belehúz, vettel meg odacsap előbb-utóbb:))
@hadri:
Nincs vita ebben, Kimi favorit és Alonso is nekem, győzzön a jobbik!
Ja.. nem az...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem nézett annak, me mondtam neki, hogy van egy vidéki nethaverom, aki egy kicsit debil, de szereti itt mindenki, me mindenkit muzsiknak hív:))
sörmageddont megúsztátok tegnap(gut,besser,gösser)?:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kedves Gábriel!
Olvasója vagyok ennek a blognak jó ideje. Ritkán szólalkok meg. Ezen bejegyzései, viszont a troll kategóriájába tartoznak. Ön az első megszólásaival terel, és bagatelizálni próbálja a Matolcsy által elkövetett "bennfentes kereskedelmet". Van egy rossz hírem Önnek. A bogumil szemű vona, ha hatalomra jut, akkor sem fogja elhozni Önnek a magyar kánaánt, mert olyan tufa az egész brigád, aki mögötte áll, hogy a kétismeretlenes egyenlet megoldóképletét sem tudják felidézni. Sőt, van egy olyan perverz gondolatom, hogy a "négyjegyű függvénytáblátat" ból sem tudnák megkeresni. Tudm miről beszélek, van ogy.-i jelölt a jobbik listán, akit ismerek.

Elég idős vagyok ahhoz, hogy emlékezzem, mit akartunk '90-ben. Nos, nem ezt. Nem azt, hogy a 21. században a mocsok, a fos és a szar közzül kelljen választanom. Egyet tudok. Európai életet akarok élni. Ezt pedig NEM A JOBBIK fogja elhozni. Ismerve az iráni ajatollahszopó hajlamaikat. Ja, amúgy ők a KERESZTÉNYEK?

Kedves Gábriel, gondolkozzon el ezen.
@OPHELIA: Az egyetlen motor, ami leáll menet közben, és újraindul. Takarékos lesz, csak a kérdés a megbízhatóság. Tuti, hogy altatnak, és nem futtatták teljes gőzzel. (legalább is remélem...) Hamilton kivégzi a kocsit a vége előtt... :-) sok neki a gomb a playstation-höz képest :-D
@rodeo36:
Nincs kiadó, csak beadó és drága...
Most Kleiber van, de az nagyon...
@Knósszosz: A Jobbik NEEEEEEEEEEEEEEE.
Az ügyesebb inkább!
@taga20:
hajrá Alonso és a többiek...már V6 van vagy az még a jövő?

brühüyyy
@rodeo36: kevered a VV6-tal:))
egyébként V3 kétütemű van:)
@rodeo36: V6 turbo hybrid van, kedves Rodeo :-)
@hadri: a merciről jót olvastam, remélem igazad lesz Hamiltonnal kapcsolatban. Nagyon nem szimpi egyéniség számomra.
két és felet alszunk még
@konrad77: Megtisztelő, hogy szólásra tudtam sarkallni egy ritkán kommentelő választópolgárt is. ;)
@OPHELIA: hajnalban edzés van. az már csak fél... Hamilton nagyon buta, viszont nagyon tehetséges. Nem túl jó kombó.
A merci jónak tűnik, kérdés a többiek mit mutattak meg magukból...
A Bottas gyerek is érdekes lehet.
Arany János: LETÉSZEM A LANTOT
(1850. márc. 19.)

Letészem a lantot. Nyugodjék.
Tőlem ne várjon senki dalt.
Nem az vagyok, ki voltam egykor,
Belőlem a jobb rész kihalt.
A tűz nem melegít, nem él:
Csak, mint reves fáé, világa.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Más ég hintette rám mosolyját,
Bársony palástban járt a föld,
Madár zengett minden bokorban,
Midőn ez ajak dalra költ.
Fűszeresebb az esti szél,
Hímzettebb volt a rét virága.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Nem így, magánosan, daloltam:
Versenyben égtek húrjaim;
Baráti szem, müvészi gonddal
Függött a lantos ujjain;
Láng gyult a láng gerjelminél
S eggyé fonódott minden ága.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Zengettük a jövő reményit,
Elsírtuk a mult panaszát;
Dicsőség fényével öveztük
Körűl a nemzetet, hazát:
Minden dalunk friss zöld levél
Gyanánt vegyült koszorujába.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Ah, látni véltük sirjainkon
A visszafénylő hírt-nevet:
Hazát és népet álmodánk, mely
Örökre él s megemleget.
Hittük: ha illet a babér,
Lesz aki osszon... Mind hiába!
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Most... árva énekem, mi vagy te?
Elhunyt daloknak lelke tán,
Mely temetőbül, mint kisértet,
Jár még föl a halál után...?
Hímzett, virágos szemfedél...?
Szó, mely kiált a pusztaságba...?
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Letészem a lantot. Nehéz az.
Kit érdekelne már a dal.
Ki örvend fonnyadó virágnak,
Miután a törzsök kihal:
Ha a fa élte megszakad,
Egy percig éli túl virága.
Oda vagy, érzem, oda vagy
Oh lelkem ifjusága!
.
.
.
Eltelt nem kevés idő Ady jöttéig. Tőle csak néhány gondolat egy verséből:

Te álmos, szegény Magyarország,
Vajon vagy-e és mink vagyunk?

Vajon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?

Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
@taga20: csatlakozom :-D az egy sunyi siró-picsogó, "megmondalakanyukámnakvagyapukámmegveriapukádat"
köcsög!!! Massa, (meg mindenki) mennyit segített neki?
Hagyjuk már AL(ice)ONSO-t!
@hadri: "A merci jónak tűnik, kérdés a többiek mit mutattak meg magukból..."
a többiek altatnak, pl. a williams:)
@taga20:
Nem is értelek... GENYAC!
Sör? A szádra se vedd! :))
@hadri:
a kis sebastien sem akármi...maradok Alonso...és még néhány a fettelke meg...bullizzék a kedvére

a hamiltonka is bohóc de arra van szükség azt nem értem a kimi miért nem nyer a másik német jó hogyishíjjáknem ribbentropp valami hasonló

szóval akkor majd rávadászok, hogy legyen sikoly

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):

pedig álmodtunk egy nagyot.

aztán az történt, ami szokott:

aki sokat markol, keveset fog.
@hadri: szeretek én is elküldeni a picsába valakit, de az F1-es srácokkal, mindig csínján bánok. visszaveszek, me ott az utosó is szarrá verne bármiko. remélem vágod amit petyegtem:))
@hadri:
akkor az a merci V6-jának keverése?

és a többiek? fúrnak faragnak és kennek

brühüyyy
@taga20: parancsolj, most már mehet sugárba! (a kedves Mamának nem javaslom)

;-)
@hadri: @taga20: vasárnap majd kiértékeljük a versenyt, addigra lehet, h okosabbak leszünk.
Ezek a rohadék ruszkik, még most is megkérdőjelezik a Lézer Elvtárs szavahihetőségét és a narancsbolsevik pártkurvákét?
SZÖRNYŰ IS EZ!!!

"Az orosz parlament honlapjára rövid időre kikerült a javaslat, amiből több pontos is kiderült: Lázár János nem a teljes igazságot mondta, amikor a paksi bővítés részleteit ismertette.

A vs.hu azt írja, a hitel a paksi beruházás 80 százalékát fedezheti, a maradék húszat a magyar félnek kell előteremtenie. Korábban azt mondták, hogy a húsz százalékot majd csak később kell fizetni, most kiderült, hogy nem. Minden számlát külön-külön 80 százalékban a hitelből kell kifizetni, a többit a magyar fél közvetlenül utalja az építtető Roszatomnak.

Kiderült sok minden az utalás részleteiről is. Minden költségvetési év előtt legkésőbb hat hónappal meg kell állapodni az oroszokkal, hogy az adott éveben mennyit szeretnénk elkölteni a hitelből. A hitelt 21 év alatt kell visszafizetni. Utalni évente kétszer kell: minden év március 15-én és szeptember 15-én. Az első részletet az új blokkok átadása utáni első fordulónapkor kell kifizetni, de legkésőbb 2026. március 15-én.

Ha késünk valami miatt a fizetéssel, jól megjárjuk: a 15 napot meghaladó késedelem esetén másfélszeres büntetőkamatot ír elő, a további 180 napot maghaladó késedelem pedig jogot formál az oroszoknak arra, hogy egyoldalúan felmondja a szerződést, és a teljes tartozást egy összegben követelhesse a magyaroktól. Előtörleszteni lehet, de ezt 90 nappal előre jelezni kell.

Összesen 21 év alatt kell visszafizetni a teljes összeget, ez három hétéves ciklusra tagolódik. Az első hét évben a hitelösszeg 25 százalékát kell kifizetni egyenlő részletekben. A második hét évben a hitelösszeg 35 százalékát kell kifizetni egyenlő részletekben. A harmadik hét évben a maradék 40 százalékot, szintén egyenlő részletekben.

A kamat 2014 és a törlesztés megkezdése között 3,95 százalék, ezután hét évig 4,5 százalék, a következő hét évben 4,8 százalék, az utolsó hét évben pedig 4,95 százalék. Ez szintén nem egyezik azzal, amit a magyar kormány eddig állított."

index.hu/gazdasag/energia/2014/03/13/az_oroszok_jovahagytak_a_paksi_hitelt/

Tudom, a Cirbi gyerek is mingyá'gyün, hogy vótt'má! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: infuziót engedélyezed:)
kapsz valamit tőlem, egyébként fűegér dobta nekem:)
www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk
@konrad77: ugye, hogy a zázrivecz Bogumiltól a macskavarázslótól kölcsönözte a szemeit? csak ezek a szemek nem hipnotikusak, hanem sötétséget sugárzóak - fekete lyukak a Nagy Magyar Semmibe
@taga20: persze. szarrá verne. vezetésben. (azé van ott, az a munkája). pókerben?
@taga20:
Haggyá'má!
Asszony Pajti több mint 2 évig a koleszben egy szobában lakott vele Pesten! Szóval le vagytok maradva! :((
@OPHELIA: ja még esőt is mondanak. csak nehogy agyonvágjon valakit az akksi...
@vitéž munkášőr@vitéž munkášőr: ezt nem én mondtam, de igaz rád:))
www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öregem, ezt a piás családot:) nem elég, hogy a bika vedel, még az asszony is rossz társaságba keveredett, persze régen, mamá rendesasszony:))
@hadri: na jó, szájkaratéban te vagy a nyerő, popozicióból indulhatsz:))
@hadri: esküszöm, én nem nyúlok hozzá:)
@taga20:
Ha szerencséd van, nem futsz majd össze vele... :D
A másik osztálytársát Szabó Győzőnek hítták, szóval, ja.
@taga20: :-)

úgy már jártam, mint az a csákó a biciklivel - még magamra is húztam, hátha komfortosabban alszom
@vitéž munkášőr: bocs nem akartalak megbántani, rosszat küdtem:) ezt akartam:))
www.youtube.com/watch?v=1gaRoBWdKKk
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát imádkozom, mint a güzü, hogy kálámbo feleségével nehogy találkozzam:)
a végén még kiderül, hogy temeg csáknorisszal jártál egy óvodába:))
@taga20:
Rosszabb a helyzet! :D
Semmi dógod amúgy???
@rodeo36:
Fernando.. ja!
Ő a favorit nekem, én is, de Kimi is!!
A jégmacsót is szeretem...
1000 und eine nacht... mint tennap.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: semmi, asszony lepihent, nekem max. egy lityi bort kö még meginnom:) lehet nem fog sikerülni. egyébként meg azon csodálkozom, hogy matocsi, vitya még nem lengedezik a vason, amik itt kiderülnek:) persze tudom, cusi meg szájmon a sláger:(
@taga20: ez így is van - most is vidéken vagyok :-)))
@taga20:
Birka ország, birka nép.
A sok seggnyaloncnak kifizetődő még mindig tapsolni.
Gondolkodni meg megerőltető lenne, egyszerűbb a segget nyalni.
@Knósszosz: fernando olyan, mint démonhil. hova tűnt?:) ja kimi párnáját igazgatja:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:" A sok seggnyaloncnak kifizetődő még mindig tapsolni."
ez a sok debil még számolni sem tud! tapsol és még többet fizet. legalább csehek lehetnék, lehetnénk:))
@vitéž munkášőr: szegény megboldogult apósomnak volt ez szokása
@hadri: régóta nézem. bár az utóbbi időben skizofrén lettem, me az m1-et kibasztam a repertoárbúl:))
@taga20: én is csak ezt az 1-et nézem az m1-en, nehogy fertőzést kapjak.
@hadri: azé remélem kokot vagy rákaikálmánt nem hívják be:)
@OPHELIA: hál'istennek szokásommá nem vált még - 1x, 2x előfordult :-s
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az oroszoktól kellett megtudnunk, de ők is gyorsan lekapták, még szerencse, hogy az internet nem felejt.

Ezek után ne éljünk-e a gyanúperrel, hogy titkos záradékai is lehettek annak a szerződésnek, mint a Molotov-Ribentropp paktumnak? (Az első csontváz - 2-es metró - már ki is pottyant a szekrényből)
@vitéž munkášőr: "ugye, hogy a zázrivecz Bogumiltól a macskavarázslótól kölcsönözte a szemeit? csak ezek a szemek nem hipnotikusak, hanem sötétséget sugárzóak - fekete lyukak a Nagy Magyar Semmibe"
Lófaszt, mama. Kokain.
@taga20: ennyit szlopálni... :)@Fahéjas proli

BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te meg a hebegés? :D
megnéztem vona :)
@rodeo36: jó amikor nyomsz egy kis mjuzikot! :)
@Knósszosz: a kedvenced 80 éves lett! :)

pici ízelítő részlet tőle:

Moldova György
Aki átlépte az árnyékát…
Emlékezés és dokumentumok

"Valamikor 1959-ben Tamás hozott egy frissen megjelent könyvet: Berkesi András – Kardos György: Kopjások című kémtörténetét.

– Ezt csináljuk meg, cégtárs!

Én, aki akkoriban Balzac és Flaubert bűvöletében éltem, fintorogva lapoztam bele. Szabályos hírszerző-elhárító kriminek találtam, harisnyakötőjében ciánampullát rejtegető ügynöknővel, álnéven börtönben raboskodó hálózati rezidenssel. Az irodalmi megformálás sem emelkedett a szokásos színvonal fölé, a szemem ilyen mondatokon akadt meg:

„– …Szívének minden dobbanása mázsás harangnyelvként verte izgalma szapora ritmusát…”

„– …A nagykövetből erő és nyugalom áradt. Már túl lehetett az ötvenen, de a mozgása fiatalos volt és szemének lágy kéksége ellent 8mondott az arc és a homlok barázdái sok megpróbáltatásról tanúskodó árkainak…”

A ponyvaregényből csak egy profira valló vonás ütközött ki: a nyugati és keleti titkosszolgálatok szervezetének és tevékenységének alapos ismerete.

Mikor elolvastam a könyvet, nyeltem egyet, arra a közmondásra gondoltam, hogy „jobb, ha az ember a más szakállán tanul meg borotválkozni”, legalább nem a magam anyagán követek el erőszakot. Aláírtam a szerződést, valamiből a következő félévben is ki kellett fizetnem a kávémat a Hungáriában."

dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=280&secId=26702&qdcId=3&libraryId=-1&filter=Moldova+Gy%C3%B6rgy&limit=1000&pageSet=1
@guma:
Köszi!

Én először a szatíráitól voltam elgyengülve, emlékszem az első könyv amit olvastam tőle, a titkos záradék volt. Aztán jött a többi... meg a szociográfiái. A vasutas könyvet ronggyá olvastam, a másik kedvenc az Őrség panasza.

Divat ma szalonképtelennek bélyegezni a Kádár iránti tisztelete miatt, de engem ez nem érdekel, én tisztelem a munkásságát ennek ellenére is. Olyanok mondanak véleményt róla, akik abban a korban voltak kölkök amelyben a könyvei többségét írta, nem is lehet pontos fogalmuk róla, de fikázni az sikk mostanában - tisztelet a kivételnek. Persze őt ez nem nagyon érdekli, lehet, hogy nem pontos de azt hiszem pont ő írta és akkor ez így most rá érvényes:

Olyan, mint a focilabda, minél nagyobbat rúgnak bele, annál magasabbra száll...

Éljen sokáig Gyuri bácsi!
@Knósszosz: :)

szeretem én is olvasni jó ideje.
szerintem kordokumentum munkássága...
jó egészséget neki, hogy bírja még folytatni a munkáját, ami igen széles spektrumot ölel fel életünkből.

ez pedig a mai csemegéd. nem hiszem, hogy láttál már ilyent:

offforever.blog.hu/2014/03/16/hihetetlen_animacioban_lathatod_europa_1_napi_legiforgalmat
@Knósszosz:
"a másik kedvenc az Őrség panasza."

És a Tisztelet Komlónak... De igazán nem is tudok kedvencet megjelölni, mindet szeretem.
@guma:

"szerintem kordokumentum munkássága..."

szinte egyenesen kón-kór-dátum egy ner in kompakt bilissel
nem elvétettem... in komp akt bilissel
@jaegtoer: hohó! :)))

szerintem annyi ágába túrta bele életünkbe, világunkba - ami jó alapot ad egy rendszer feltérképezésére...
emberek kapcsolataira, érzéseire, foglalkozásukra, a világuk működésének megértésére - nem fantáziálva, hanem beszélgetve, helyszínen követve...
szóval jó mesterember vagy a saját szavaival élve iparos, aki nem művész...
@Diorella Queen: Matolcsynak ismeretlen?
Berzeviczy

Berzeviczinek iskolái vannak, De mit is mondott? A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad. Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet. Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja
süti beállítások módosítása