Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: A közmunka inkább iszony. Annak is aki végzi és annak is, akinek végzi, mert sok köszönet nincs be... (2024.05.04. 13:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.13. 11:12 Fabius

Matolcsy: zseni és puncimágnes

Címkék: fidesz matolcsyzmus weidermann helga

A túlhabzsolt élvezetek kampánya ez. Cusi könyve se kutya, de az igazi csemege Weidermann Helga eposza Kusza Szem és Mindenórás Tábornok függetlenségi háborújáról. (olvasónaplók még itt, itt meg itt is )

Nem sok értelmetlenebb dolog van annál, ha olyan ember ír könyvet a gazdaságról aki - kb egyetlenként - Matolcsynál is kevesebbet ért hozzá, cserébe legalább tanulságos. Kusza Szemről ugyanis kiderül, hogy van egy dolog amiben mégsem teljesen tehetségtelen. Egy olyan valami, amit ránézésre meg nem mondanál, ez pedig a puncimágnessége. Weidermann Helga szervilissége sem tudja eltakarni teljesen a leplezetlen rajongást hősünkért, aki tudja meg ország világ, igenis(!!!!) ért a számokhoz, öt perc alatt összehány egy költségvetést - tán ezért lehetett, hogy ünnepelték ha módosítás nélkül túlélte a januárt - és egy regény alapján méri fel a pénzvilágot. 

matolcsy3.jpg

A gazdasági kormányzás háborús retorikája és a hadiállapot minisztériumi szintű fenntartása nem újdonság. Ahogy sok újdonság nincs az irományban, ami meg van, arról talán inkább nem szerettünk volna tudni. 

Weidermann Helga inspirációját - elvileg - Vezénylő Tábornok úr elejtett félmondata adta, miszerint a túlzott deficit eljárás alól kikerülés története krónikásért kiállt. Én prózaibb, kézzel jobban megfogható illetve megszámolható okot sejtek motivációként, bár a Két Géniusz iránti rajongás őszintének tűnik. Olyan őszintének, hogy habozás nélkül erényként mutatja be azt a két dolgot, ami leginkább jellemezte a matolcsyzmust: a jellemtelenséget és inkompetenciát. 

A bankokkal egyeztetés módja és annak számtalan felrúgása, az IMF hitel-nemhitel körüli hiszti és balfaszkodás koronája, mikor Kusza Szem nem bírta tartani a lepcsest és bennfentes információkat súgott a Goldman & Sachs-nak. Aztán meg őszintén rácsodálkozik a világra, hogy dicsak', időnként a forintra spekulálnak itten egyesek. Érdekes lett volna tudni, hogy vajon kiknek és miről nem tudta még tartani Gyurci a pofáját az általában elég felkavaró és árfolyamrábaszást hozó megszólalásai előtt? Mert erről Weidermann  a győzelmi jelentésben szemérmesen hallgat.

 

De, hogy valami pozitívum is legyen, örömmel vettem, hogy a NER odafigyelt potenciális ellenségeire, és szemmel tartotta például Frei "Bérgyilkosvadász" Tamás mindenkori munkásságát. Jó is az ilyen arcok minden rezdülését lekövetni, mit  tudni, lehet A Bankár nem egy fantázia szülte regény, hanem egy felkavaró és megsemmisítő erejű topszíkret szakdolgozat a pénzvilág működéséről. Isteni szerencse, hogy a Matolcsy gyerek nem mittom Wilbur Smith-tet olvas, mert képzeljük el mi van, ha aput meg Viktort a Most kell meghalnoddal szívatja. 

Röhej, hogy a gondolatmankóként használni kívánt számokkal még egy visszatekintésben sem sikerült összebarátkozni, az ellentmondásokról és logikai eltaknyolásokról nem is beszélve. Arra jó ez a könyv, hogy amit eddig csak feltételeztünk kuszagyuriról és izmusáról, azt Weidermann Helgának köszönhetően már biztosan tudhatjuk. Köszi, ügyesek vagytok! 

 

215 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr25858145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The Best of Matolcsy 2014.03.13. 21:16:45

Tagadhatják is akár, de Matolcsy személye és pozíciója a kormány különböző tárgyalásain téma mostanában. Nem mintha sokat számítana a gazdasági miniszter személye, de szimbolikus üzenete mindenképp van/lesz Matolcsy maradásának vagy távozásának. A mat...

Trackback: Hirtelen regény lett az egyre kínosabb memoárból 2014.03.13. 13:13:34

Annyira szeretem, amikor totálisan hülyének próbálnak nézni.  Elég nagyot szólt tegnap, amikor Wiedermann Helga könyvéből kiderült, hogy Matolcsy még annál is alkalmatlanabb volt gazdasági miniszternek, mint ahogy azt szinte az egész ország képzelte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A hat legfontosabb kérdés a Takarékbankról
A kormány kilenc hónap alatt előbb államosította, majd továbbadta a 2100 milliárdos üzletet. Elvesztette a fonalat a sok csavar és furcsaság között? Segítünk eligazodni.

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140311-a-legfontosabb-kerdesek-a-takarekbank-eladasarol.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
éljen soká a szovjetorosz putyinista birodalom, és hű pincsije a fideszjobbik vitoriátus

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi hitelt

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű hitel elkülönítését - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

hvg.hu/itthon/20140313_Az_orosz_kormany_jovahagyta_a_paksi_hitel
a posztho, ilyen beismerés után egy normális társadalomban, a miniszter másodperceken belül lemond, vagy lemondatják, ellenben nálunk, tehát a logika szabályai alapján mi már régen nem vagyunk -lehet nem is voltunk soha- normális társadalom.

"Az eseményeket magyarázva Zdeborszky György a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta, ez azért volt nagy hiba, mert a jelenlévők megtudhatták, hogy hamarosan erősödni fog a forint. Ezt akár ki is használhatták, ami bennfentes kereskedésnek minősül, amit az Egyesült Államokban a - közgazdász megfogalmazása szerint - 187 év börtönnel büntetnek.
(Index/Klubrádió) "
egy dolgban mindenképpen lever engem matolcsy: sokkal több idézetet tud fejből nostredamustól.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lemondani? Nálunk kikapcsolható még a gravitáció is, szóval szerintem sinen vagyunk.
"Isteni szerencse, hogy a Matolcsy gyerek nem mittom Wilbur Smith-tet olvas, mert képzeljük el mi van, ha aput meg Viktort a Most kell meghalnoddal szívatja."
azért ken follet katedrálisát csak odatukmálták az orruk elé a bevezetés a stadionépítésbe fedőcím alatt.
@stoppos76:

sinen vagyunkz a biztos, de a kanyar mögött már ott a vonat, baeg :)
Bármelyik pártra hajlandó vagyok szavazni, amelyik a programjába veszi, hogy kormányra kerüléskor azonnal beszámíthatatlanná nyilváníttatja és/vagy gyámság alá helyezteti Matolcsyt, hogy ez a világ szégyene sámánista-jobbagyféltekés balfasz eltűnjön végre a PICSÁBA!
matolcsy egy idióta. pont. helga is. pont.
@parti_giano:

Ehhem, de jobban belegondolva mindannyian jobban jártunk volna, ha a kölyök Nemere művelt:

- Senkinek se nyiss ajtót! - mert jön
- A Sátán csapdája, és
- Csak kétszer halhatsz meg!
Eközben az Ipsos is: "a választási kampány eddigi nyertesének a Jobbikot tartja, két hónap alatt csaknem megduplázták a táborukat."

www.atv.hu/belfold/20140313-ipsos-erosodott-a-fidesz-valtozatlan-mesterhazyek-tabora
Én, a hitetlen gyaur kutya bevallom szörnyű mulasztásom: még nem olvastam a remekművet. Ez annak tükrében még nagyobb vétek, hogy Spielberg máris kijelentette: "filmet csinálok belőle". (Ilyen lelkes fogadalmat utoljára Michael Crichton Jurassic Park-jának megjelenésekor tett.) A forgatókönyvet George Lucas írja, a főszerepet Leonardo di Caprio játssza (végre összejön az az Oscar is érte), az akciójelenetek Michael Bay rendezi.
@Bakter: eh, ez a történet tarantinoért kiált, főszerepben deni de vitoval.
Fohászkodtam a Nagy Butamchulumpany istenhez, aki az ugarsziriotiták mondavilágában az égi mechanika istene. Kértem, hogy korábbi óhajommal ellentétben ne az egész országot bassza telibe egy stadion alakú aszteroidával, elég csak a Múzeumkertet a megfelelő időpontban. Remélem, meghallgatást nyertem.
@parti_giano:
A műhöz és szereplőihez illő több komolyságot.
Én azt nem értem, h egy ilyen profi tíím nem tudta előbányászni a Freitomi telefonszámát, oszt megkérdezni tőle, h viccelt-e vagy nem-e.
Matolcsissimus kijegyzetel egy kalandregényt..DD..rejtett titkok 6 oldalon..DD...eszem faszom megáll!
@parti_giano: Inkább. :)

A za di Caprijó-gyerök túlságossan jóképű. Meg nem es kancsal. :D
@Bakter: mert spielberg komoly ám. de legyen igazad, hozzuk ájrópába, lars von trier egész jó film noirt hozna ki belőle. ha már komolysegg, izé, komolyság.
@Myrath: le van írva, tehát igaz. minek felhívni freit? a feritélből már gondolhatnád, hogy a népmeséket is valóságként éli meg gyuri. nála alaptétel a kiskakas félkarjcára.
@Bakter:

Kár a Múzeumkertért... inkább materializálódjon egy T-Rex a Kedves Vezető mögött, és amint a gyerekkórus rázendít Petőfi Sándor: Rezsicsökkentés című művére, harapja le a fejét, aztán mehet is vissza a Felső-Krétába.
Erich von Däniken megírhatná már az igazságot a magyarokról is.
@OPHELIA:
mosdatják a szerecsent, ennyi. nem fog menni.
@OPHELIA:
Nekem már ott fantasztikus regénynek tűnt, amikor egy hangyafasznyit zseninek próbálta beállítani a Tündérgyurcit... :))
De... ÉJJEN A PÁRT! CSAK A NARANCSKOMCSIK!!
Ma hallottam: az Autópályakezelőt összevonták a Közútkezelővel, utóbbi managel mindent. Az autópályánál dolgozó ismerős mondta,télen megjelent egy faszi a közútkezelőtől, és megkérdezte, miért 2 gép tolja egyszerre a havat az autópályán ? Mondtam, miért nem mondták neki, hogy azért, mert három nem fér el.

És ez megy minden szinten.
@Secnir: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

vehetnénk úgy is, hogy nem a könyv, hanem a gyurci egy fikció...

jön a herceg fehér lovon, megcsókolja az alvó csipkerózsa moot...
öööö

Hatvan milliárdért jön a 30 éves szovjet technológia

Nemcsak Paks, de a 3-as metró jövőjét is az oroszokhoz köti a kormány: a Figyelő információi szerint izmos trükközéssel harminc éves szovjet technológiával modernizálja a '70-es évek közepén gyártott, tehát jó eséllyel 50 éves szovjet technológiát.

hvg.hu/gazdasag/20140313_Hatvan_milliardert_jon_a_30_eves_szovjet
@DarthVader: igen, és ez a fő baj, működik a kontraszelekció minden szinten
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ott a bibi, hogy nem csak a regény fantasztikus,
fantasztikusan szar, ahogy ezt az egészet csinálják
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én nagyon szeretnék egy 25% Jobbik, 6% LMP, 44% Fidesz, 25% baloldalt látni az országgyűlésben. Nagyon. Sőt, azt se bánnám, ha a Jobbik erősebb, mint a baloldal. Ha a Fidesznek 44%-a van, akkkor mindegy. De ezt nagyon szeretném.
@parti_giano:
Bizony komoly, megcsinálhatja a Kubatov listáját is. JCV-mal.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Bizonyos áldozatot hozni kell a szebb jövőért.

@maybach:
"Erich von Däniken megírhatná már az igazságot a magyarokról is."
Azért mindent ő sem mer megírni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: már közeledik :D

Új T. rex rokon dinófajt találtak Alaszkában

Egy új, kicsiny dinoszaurusznak, a híres T. rex egy rokonának kövületeire bukkantak kutatók Alaszka északi részén. A 70 millió éves maradványokat a földtörténeti késő krétakorból származó üledékes kőzetekben találták a texasi Perot Természeti és Tudományos Múzeum szakemberei.
@DarthVader:
Mondd, miért kell, hogy a (só)hivatal és vezetése értsen ahhoz, aminek a hivatala? Az illetékes kérdezhette volna azt is, hogy miért nem egymás mögött, libasorban megy a két gép, mert úgy csak a külső sávot foglalja el.
@DarthVader: Hüjjje! :P
Elfér ottan 3 is. Sőt! Ha igazán jól akarnák tisztítani, akkor egyből 4-et küldenének ki a pályára.
De jó jaz a magyarnak, ha mán 2 sávon el tud evickélni a zótópályán. :(
@Bakter: az eredeti kérdés lényege pedig, hogy mija fa@ért pocsékolja 2 gép az üzemanyagot és a sót
@DarthVader: Mer a zidióta kanadásijak meg emígyen nyomgyák:

www.youtube.com/watch?v=GghqeRgJ6aM
5 perc alatt én is összehányok egy költségvetést könnyedén, csak előtte nagyon sok rossz dolgot kell innom
@titan:

Egészségügy: 25 milliárd
Foci: sokmilliárd
Oktatás: meg lófasz a bölcsész seggetekbe...
Közgép: mégsokkaltöbb milliárd
Répa

***

- Miaf... Tibike, mit keres a költségvetésben répa??? Hogy nézel ki?
- Ne üvölts már... szétreped a fejem...
@Myrath: Én is erre gondoltam, és már linkeskedtem is. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
doktor semjén amikor még nem volt doktor de költő, és ilyen csodálatos litera túrákat szervezett, íme:

Blues

Poros grundokon
lépcsőházak
gangok és lichthofok
dzsungelében

szenilis nénik
és maszatos kisiskolások
közt keresgéllek,

Ó Rejtőzködve Közelítő!

ez olyan spontán és annyira Dante-i mintha a pokol a szomszédban lenne

brühüyyy (ez meg az én versem és versenyre hívom doktorsemjént)
@Myrath:

Mocskos imperialista propaganda, egyébként meg fotosopp. És fordítva van felvéve.

Nagy dolog, mi meg megszüntettük a telet.

Egyébként, ha nem tetszik valami, át lehet ülni másik országba.

Belügymin.
@rodeo36:

A Rejtőzködve Közelítőt ismerem! Az zabálta fel az űrhajósokat abban a Ridley Scott sci-fi-ben, de aztán Sigourney Weaver egy szál bugyiban kilőtte a mentőkabinból nyílpuskával!

Remélem, Semjén végül megtalálja...
@Myrath:
ja...mert a 401 (a híres fouroone) Toronto legfőbb ütőere 35 cm hó esett...és ha leáll a forgalom az többe kerűl...mint ez a néhány készenlétben álló hókotró (magánvállakozások) és sószóró (ez a város kelet nyugati fő ütőere de a 403 és a Gardiner is ugyanilyen széles...a város ban!!! benne!!!!

és nem küldtek esemest sem meg assem javasolták hogy üljenek át egy másik autóba

brühüyyy
@Myrath:
ja és költségvetési tétele a város költségvetésében

brühüyyy

de kurvára kritizálják
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
nepszava.com/2014/03/velemeny/para-kovacs-imre-nehez-istennek-lenni.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201403

Magyarország önként és demokratikusan megy a szemétdombra, végre nem a gonosz labancok, muszkák, nácik, szovjetek kényszerítenek minket arra, hogy szolgák legyünk, hanem egy kis nemzeti hazugságért eladtuk magunkat. Csak jelezném: a sírt, hol nemzet süllyed el, vidám lakodalmas rockzenészek és értetlen európaiak veszik körül, mert egyébként lehettünk volna normális ország is ebből a pénzből. Tényleg

és Sigourney Weaver még bugyi nélkűl sem mert a cusiék a fiúkat szeretik a semjénkartársvágyai és az a szopós szája

brühüyyy
@rodeo36: Vicc vót ám...
@rodeo36: nahhh, itt a vége és pont, ennél már csak rosszabbat tudunk írni, az utolsó kapcsolja le a villanyt...

"Magyarország önként és demokratikusan megy a szemétdombra, végre nem a gonosz labancok, muszkák, nácik, szovjetek kényszerítenek minket arra, hogy szolgák legyünk, hanem egy kis nemzeti hazugságért eladtuk magunkat. Csak jelezném: a sírt, hol nemzet süllyed el, vidám lakodalmas rockzenészek és értetlen európaiak veszik körül, mert egyébként lehettünk volna normális ország is ebből a pénzből. Tényleg."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ja, pontosan photoshoppe: ezen a felvételen EB (eastbound) és amikor visszafelé játtszák akkor WB (westbound) a másik 8 sáv plusz lehajtósávok

kurva szar szervezés (mikor a mete urológia megjósolja akkor már a kamionok tulajai sesemeseznek egymásnak hogy hol lesz a randi, és megkapják a 40000 metrikus tonna egészségre nem káros sótározóból az adagjukat esemesen)

szar egy helyzet

brühüyyy
hmmm

anarki
popkult
ma 12:29
21 53

Olvasónk lőtte a Jászberényi úton, köszönjük.

444.hu/2014/03/13/durvul-a-kampany/

-------------------

Fotó: meghekkelték Vona Gábor plakátját

"Veled is végzünk" - hirdeti a Jobbik egyik óriásplakátja a budapesti Jászberényi úton. A hvg.hu egyik olvasója által lencsevégre kapott plakáton természetesen eredetileg nem ez volt az üzenet, csak egy vicces kedvű, a Jobbikal nagyon nem szimpatizáló aktivista átragasztotta. Sőt, Vona Gábor pártelnök előre nyújtott kezébe még egy pisztolyt is ragasztott, hogy még ijesztőbb legyen a hatás.

hvg.hu/itthon/20140313_Foto_meghekkeltek_Vona_Gabor_plakatjat
hehe, mennyi olvasó, vagy mindenek ugyan az? :D

Vona Gábor veled is végez
65
klagdavid
Klág Dávid
ProfilBekövet
Klág Dávid
Téma: jobbik

vona gábor
választás

32 perce

Megoszt Kinján
Megoszt Facebookon
Megoszt Twitteren
Permalink

Vona Gábor veled is végez

Vona Gábor kapott egy Lugert is a kezébe a Jobbik választási óriásplakátján.

A képet olvasónk lőtte a Jászberényi úton, de én már láttam más helyszínről is felbukkanni a Facebookon.

cink.hu/vona-gabor-veled-is-vegez-1542929486
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
árúlják az országot holmi izékékért beszecdett kemény és lopott pénzek mosása révén:

Agricola6709
A HVG gúnyolódva írja: "Ami nemzeti, az csak jó lehet."

A HVG valójában azt gondolja, hogy "Az idegen szép!"

Különösen szép lehet az idegen, ha az bissau-guineai állampolgár, akinek az útlevelében a fővárosban, Bissauban lévő Rua de Bolama 8 cím szerepel állandó lakcímként. Az országról rendkívül kevés információ érhető el, s a telefonos kapcsolat is akadozik, ám a Google műholdas térképe a fenti címre a korábbi elnöki palotát adja ki találatként.

brühüyyy
@rodeo36: Szép napot! Nézted tegnap a Barcát meg a Péesgét? :)
@rodeo36: vagy árulja, vagy nem árulja, vagy igaz vagy nem, vagy megtudjuk valaha, vagy nem:

Tele van bökkenőkkel Simon számlanyitása
Az afrikai útlevéllel még nem lett volna semmi gond. Ami igazán furcsa, hogy állítólag valaki más nyitott számlát Simonnak.

www.origo.hu/valasztas2014/20140312-hogyan-nyithat-valaki-szamlat-hamis-utlevellel.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Gondolom ürgebőrbe bújt fideszjobbernácik lehettek. :)
Sikerült ismét nagyon fontos dologra pénzt költeni fideszéknek. :(

Rogán felavatta a pesti Columbo-szobrot

hvg.hu/nagyitas/20140313_Rogan_felavatta_a_pesti_Columbo_szobrot
Lemondatnák Matolcsyt bennfentes információk kiszivárogtatásáért

Az MSZP-s Baja Ferenc szerint fennáll a gyanú, hogy az MNB elnöke november 17-én hivatali titkot szivárogtatott ki; ezt sem a jegybank, sem ő maga nem tudta cáfolni.

hvg.hu/itthon/20140313_Lemondatnak_Matolcsyt_bennfentes_informac
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
néztem...nem tetszett...a BM egy felfuvalkodott szarházi banda, a Robben egy aljas disznó kétszer ugyanazzal a trükkel átbassza a még nálánál is aljasabb részrehajló játékvezetőt akit életre eltiltanék mind a hármat

brühüyyy

a játék tisztasága óh...és a sok pénz a barca nyugdíjasok emlékcsapata
Talán a "legszebb", hogy ezek a szén alapú életformák vezető tisztséget töltenek be!
@rodeo36: Abból a pénzből, még Bissau-Guineában is lehetne valami normálisat összehozni. De ott Háccsó Hátasztánban, legfeljebb 1-2 ezer csirkefogó éldegél durva jól. Tényleg csodával határosnak tartom, hogy még áll az az ország!
Gondolkodtam, hogy a felhozatalból kit is lehetne választani. Nem ment, már megint nem, még mindig nem!
na baz+! az előző elszállt...De igaza van Lovasinak!!

"olyan konszenzus alakul ki a társadalomban, amelyik érvényre juttatja a kutyafalkában uralkodó viszonyokat, az emberi aljassággal megspékelve, mert a kutya a döntéseiben sokkal egyenesebb, mint az ember. „Mondhatjuk, hogy egy új barbarizmus van kialakulóban.”"
"„Akik valamilyen módon ennek a pusztulóban lévő értékrendnek az őrzői, azok egyre idősebbek, egyre szomorúbbak és egyre elkeseredettebbek. Azok a fiatalok, akik lehetnének a folytatás, és rémiszti őket, ami itt folyik, azok elmennek innen.”
"
Igen, az ott zombiország lett!
hvg.hu/kultura/20140312_Nagyon_keseru_interjut_adott_Lovasi_Andra#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_03_13&utm_content=top1lead
jók ezek a könyvek. előbújnak a háttéridióták.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Komolyan, annyi sci-fi info jött ki az elmúlt napokban, hogy ez csak porhintés lehet. Meg kene nézni hogy megvan-e még a Duna, vagy nem ástak alagutat alá MNB alá és simi.. Na, talicskázták el a nemzet aranyát v nem dobtak-e le nutreobombát a földönkívüliek Monor-alsora, amit eltitkolnak előlünk. Az nem lehet véletlen hogy ennyi agyatlanság jött elő az elmúlt 2 nap. Vagy már viktorovics aláírta hogy csatlakozunk az Orosz Független Allamokhoz es a hétvégén annektálnak minket a Barátság vezetéken keresztül.
@rodeo36:
A fociról(utálom, mint a xart!!) azonnal Karinthy jut eszembe, az Együgyű Lexikonnal:

"Futball

Magyarul: labdarúgás. Játsszák huszonketten, végkimerülésig, bandázs nélkül. A játékban labda is szerepel, amelyet azonban nem kell komolyan venni; ez csak afféle szimbólum, mely a főcél: a hasbarúgás ürügyéül szolgál. Kézzel nem szabad játszani; úgy fejbe, mint gyomorba, hátba, nyakcsigolyába, fogba, orrlikba, torokba és belekbe csak lábbal szabad belerúgni. A játék "gól"-okra megy: ez úgy történik, hogy a kapus keresztbe fekszik a háló előtt, mire a csatárok addig rúgják a hasát, míg átlukad; ezen a lukon keresztül a labdát begyömöszölik a hálóba. A legújabb szabályok szerint a labda elgurulása vagy kiugrása esetén egy kéznél lévő kirúgott szemgolyóval is folytatni lehet a játékot."
Békepipaárrobbanás
(elemi közgazdaságtan)

Csatabárdos apacs írta
Véres hadi üzenetét…
Fenn a fán szólt a pacsirta,
Hajnalt jelzett, s nem volt setét.

Pacsirtánk volt izom-, azon-
-ban ellentörzs hadi body-
-buildere (egy gyilkos fazon)
Ölni készült… ám egy ladi-

-k épp zuhanván vízesésből,
Ráesett e pacsirtára!
Zajtól apacs betojt egyből…
S nőtt a békepipa ára.
A baloldali összefogás a legfőbb ügyészhez fordult a Matolcsy-Goldman Sachs ebéd miatt

Írásban fordultak hozzá. Azt is kérik, hogy Matolcsy György jegybankelnök mondjon le, amiért bennfentes információt kotyogott el a Goldman Sachsnak. Az MNB szerint ez fikció.

444.hu/2014/03/13/a-baloldali-osszefogas-a-legfobb-ugyesz-vizsgalatat-keri-a-matolcsy-goldman-sachs-ebed-miatt/
Mi van akkor ha Matolcsy is egy fikció?
@V-PORT:
jó is volna.
akkor nem itt tartanánk.
Más.
Kezd az, az érzésem lenni, hogy Bajnaiék (Együtt) április 7-től kezdenek el igazából dolgozni. Most a cél a Parlament. Utána pedig az előkelő idegen szerepét játsszák.
Én azt nem értem, hogy egyetlen 10-es IQ-nál nagyobb IQ-val rendelkező ember sem olvasta el a kéziratot mielőtt kiadták a könyvet? Nem esett le senkinek, hogy amit az idióta matolcsi csinált nem éppen szabályos és jobb lenne kivenni a könyvből az a részt? Hogy gondolták, hogy ez jól sülhet el? Az író is elvileg közgazdász, hol a csudába szerezte a diplomáját, a tanárai ágyában?
@hozzászólóka: Csúszlákos telehelyesírásos izé után, szerinted volt valaki aki bármit is elolvasott ebből is, könyv, cím, ámítás.
@hozzászólóka: Szerinted nem Matolcsy volt az, aki elolvasta? Hatalmas egoval pedig megállapította, hogy micsoda hatalmas nagy király.
Különben kusza szem bűnlajstromát meg lehetne dobni a feljelentési kötelezettség elmulasztása miatti hivatali bűncselekménnyel, hiszen a könyv szerint ott az asztalnàl észreveszi h a cúna zsido bankár benfentes infót ad tovább es neki az ilyen esetben kötelező feljelentést tennie.
reggel már linkeltem, de nem elég ismételgetni:

Az oroszok egy összegben is követelhetik a paksi hitelt

Nem egészen úgy, nem egészen akkor és nem egészen annyit fogunk fizetni azért a 10 milliárdos orosz hitelért, amiből Paks II. épülhet - ez derül ki a hivatalos orosz portálon felbukkant szerződésből. Amit azonban villámgyorsan eltüntettek. De íme néhány érdekesebb részlet.

hvg.hu/gazdasag/20140313_Az_oroszok_egy_osszegben_is_kovetelhetik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ferenczi Krisztina 15 éven keresztül próbálta nyomon követni a Mindenórás Tábornok és családja tüneményes vagyonosodását, és nem egy délután ütötte össze, mint ez a kimondhatatlan nevű űberokos picsa.
Holnap fog megjelenni egy újabb könyv, Lápitoroki Maki tollából. Ebben fény derül arra, hogy matócsi markolt alá cuslágnak a páternoszterben. Ez pillanat a "pekidzs" közgazdaságtechnika szakszó tényszerű eredete is.
Moszkvából kellett megtudnunk, hogy mennyire kemények a paksi feltételek

A magyar önrészt már az elején is bele kell tenni, akár már idén is milliárdok mehetnek az építkezésre. A kamat és a részlet is hétévente növekszik majd. 2026-tól akkor is törleszteni kell, ha az első blokk még nem épül meg. Az oroszok kirakták a netre a paksi hitelszerződés részleteit.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F03%2F13%2Fmoszkvabol-kellett-megtudnunk-hogy-mennyire-kemenyek-a-paksi-feltetelek%2F
Nagyon remélem, hogy ezek közül sokan fognak szakácskönyvet is írni. Ha ilyen szakértelemmel állítják össze a receptjeiket, akkor a hívők gyorsan kifossák a belüket, és elapad a tábor.
főőőcííím, és mégis milyen nagy a csend...
@Bakter: figyi ott van fent a szerződésben, a kamu kedvező paksi áram, és erre még rátesznek egy lapáttal:

Orbán megígérte, Varga programot készít rá
Jönnek az elektromos autók: lesz hozzá adókedvezmény, támogatás és olcsó paksi áram.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_megigerte_varga_programot_keszit_ra_bovitett_.578329.html

és még egy kis adalék:

Paráznak az oroszok - íme az okok
Az Irán ellen bevezetett szankciókhoz hasonló blokád alá kerülhet Oroszország, ha beolvasztja a Krímet.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/paraznak_az_oroszok_ime_az_okok.578310.html
Hol van a kőkemény es állandóan komcsizó jobbos mag, aki ilyenkor nemzet,-és hazaárulást kiállt? Mert józan ésszel ember nem vesz fel ilyen hitelt. Tényleg igaz az, hogy az oroszok orban orra elé dugták az általuk kigondolt szerződést, h aláírod es kész !
Ezek után a nemzetbiztonsági bizottságot azonnal össze kene hívni. Az MNB elnök a zsidóknak árul el minket, az Orszagvezer meg a kommunistáknak. Igaza van a jobbosoknak: ma Magyarországot is a zsidobarát kommunisták irányítják ! De miért nem gyújtják akkor fel a várost ? Kinek a parancsára várnak?
ez is volt, de érdemes végig szemlézni a listát:

Megdöbbentek a bankok az MNB mai bejelentésén
2014. március 13. 15:50

Értetlenül és megdöbbenéssel fogadták a bankok az MNB mai bejelentését - tudta meg a Portfolio.hu. Az ügyben a Magyar Bankszövetséget is megkerestük, ahol hasonló fogadtatásról számoltak be.

Részletesen a bejelentésről:
2014.03.13 11:56 Brutális összeget vesztenek a bankok a mai bejelentéssel (2.)

Az érintett bankok tegnap este kapták meg a büntetésekkel kapcsolatban az MNB határozatait. Most folyik az indoklások értelmezése, részletes szakmai tanulmányozása. Általános álláspontot a bankszövetség ezt követően tud majd közre adni - válaszolta megkeresésünkre Sütő Ágnes, a szervezet szóvivője.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/megdobbentek_a_bankok_az_mnb_mai_bejelentesen.3.196491.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Te most károgsz. Büntetésből az összes narancssárga óriásplakát típus előtt meditálnod kell két órán át, áhítattal bámulva ezt. Mellékbüntetésképpen az összes fityeszhíradót meg kell nézned a választásokig.
Ha másra nem is, de arra jó lesz az a kibaszott könyv, hogy minden benne említettet - és az írót is beleértve - különösebb időigényes kivizsgálások nélkül lehet majd kényszergyógykezelés alá vonni.
Az elektrosokk, a különféle régen divatjamúlt gyógyszerek ismét felkapottak lesznek, matolcsynak hála. A homloklebeny lobotómia csak azért nem járható út az ő esetükben, merthogy az nekik már eleve nincsen. (Soha nem is volt.)
matolcsy nem csak úgy néz ki, mint egy elmeháborodott értelmi fogyatékos idióta, hanem az is. Képtelenség megérteni józan ésszel, hogy egy ekkora barom hogy kerülhetett miniszteri és jegybankelnöki pozícióba.

Kisegítő iskolában lenne a helye a maga alá fosó nyáladzó 8 évesek között. És még ott is ő lenne az elrettentő példa. Mondanák is tanító nénik: "jaj, gyerekek, micsoda szerencsétek van, hogy nem olyanok vagytok, mint ő."
A helyi fideszes fia és menyasszonya
szociális alapon kapott lakást Óbudán
Menczer Erzsébet is megszavazta leendő menyének a lakást, és nem is szólt a családi kapcsolatról sem

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F03%2F13%2Fa_helyi_fideszes_fia_kapott_lakast_szocialis_alapon%2F
@Bakter: figyimááá, akkor ebben az évezredben sem fogok hazaérni, akarod te ezt galádul velem? :(
@s:
LOL
Az nem lehet a jo megoldás h a fog testrész amibe a Jobbkéz becsatlakozik, még nála is ..... bocs, nem találom a pontos kifejezést
@Csekkliszt#10:
... még nála is woodoo-bb?
Sajnos bármennyire gazdag a magyar nyelv, erős korlátozva ütközik bizonyos pszcihedellikus jelenségek leírásánál.
Kusza Szem új törzsi nevet kap: mostantól a Lepcses Száj név viselésére is jogosult
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Erre szokták mondani, hogy ehhez már pofa kell, de van is. Jobb országokban az első szankció a képviselő jelöltségről való visszalépés lenne, utána pedig jöhetne a szeppuku, de nálunk ez természetes dolognak tekinthető...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
el kellene már -egyszer s mindenkorra- gondolkodni azon kinek hoz hasznot az a sok "szankció" meg is lehet nevezni őket...ugye?

aki nem vesz iráni...orosz árút az másnak az árúját fogja venni mert bizonyos árúkra szükség van hacsak nem olyan bölcsek, mint a németek, és lettek -bizonyos mértékben- függetlenek ezektől a "szankcióktól"
az usa olyan hatalmas tankhajókat kezdett gyártani (évekkel ezelőtt de még nincsenek készen) amelyek képesek a tenger fenekén lévő forrásokból a gázt vagy olajat direktben kiszedni (a tenger fenekén robotokkal csőrendszert és fúrótornyokat létesítenek) és ezzel a gáz és az olaj kontinensek közötti szállítását megoldani (árakról most ne beszéljünk, de szankciókkal magasan tarthatók!!!) így "új piacokat szerezni" azaz kiütni a jelenlegi nagy energiellátókat -egy pár évtizedre és a kőkorszakba taszítva vissza őket- de azzal nem számolnak hogy nem az energiaforrások a leglényegesebbek hanem ivóvíz és élelmiszer amire nekik is szükségük van mert fogyóban van és egyre inkább és ezek beszerzési árai csillagászati számokkal lesznek leírhatók azaz az infláció minden az előzőek által elért hasznot lenulláz vagy negartívvá tesz
de aki hatalmi tébolyban szenved azt sok minden nem érdekli

brühüyyy

ugye a

cui prodest

nem mai mondás de mindent elmond
Paks 2 szerződés: évi két részlete közül az elsőt mindig március 15-án kell átutalni az oroszoknak.
Szabadságharc!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/soros_szerint_ez_var_europara_ha_nem_lep.578258.html

annyit elfelejt, hogy az USA ugyanebben a betegségben szenved "csak" nagyságrendekkel nagyobb mértékben...

brühüyyy
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csatlakozom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Harangozó Laura és vőlegénye a vőlegény szüleinél laknak. ezt az állapotot azonban nem tartják ideálisnak a családalapításhoz, albérletbe nem mennének, saját lakást pedig nem tudnak vásárolni."

Hát qrvajó. Nem mennének albérletbe. egyem a kis szívüket nekik, meg a mutternak is ... és a helyi Kovács János - Kiss Mária jegyespár (közmunkás + TESCO-pénztáros), az akarjon? Vagy lakjon a szülőkkel a panelban? Mert saját lakást ők sem tudnak venni.
Aztán.
Milyen némber lehet ez a Keszegné, ha így vélekedik róluk a jövendő meny?
És.
Vajon hol és milyen körülmények között lakik KeszegnéErzsébet, mekkora lehet a kis vityilló, amiben nem érzik megfelelőnek a fijatalok az életet úgy 1-2 évig, mire anyuci annyit bír lopni, hogy tudjon nekik lakást venni???

Mocskos görények.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Addig fognak ezen lovagolni, míg összerántják a parlamentet egy gyors lex matolcsy szessönre. :D
Hol vannak innen a narancstrollok? Így nem érdekes :(
Birka, Vidéki, mondjatok valamit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Evezős:

életrajz:
obuda.hu/szemelyek/menczer-erzsebet-2/

vagyonnyali:

obuda.hu/wp-content/uploads/2012/09/Menczer-Erzsebet_vny_2014.pdf

a papa, nem vitás, biztos megszívta, de a lánya tudta hol a napos oldal.

szegény, mint a templom ereklyetartója.
@Fabius:

Fabius, nem értesz te semmit a magas politikából, az irondalommal meg ne kötöszköggy, és hogy mindebbe beleszőtted magmentőnk bal és jobbherét öööö izé... kezét arra meg vékkép nem találni kifestő kifejezést, és ezért még megütöd a bokád, mint asztat bisztos helyről hallottam, és még átalányadót is fizethecc a kattintásszám után a Főnök csekkjére (nem Alfonsine) jó lesz, ha vityászolsz magadra.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Bármelyik pártra hajlandó vagyok szavazni, amelyik a programjába veszi, hogy kormányra kerüléskor azonnal beszámíthatatlanná nyilváníttatja és/vagy gyámság alá helyezteti Matolcsyt, hogy ez a világ szégyene sámánista-jobbagyféltekés balfasz eltűnjön végre a PICSÁBA! "

nem értelek? miért szeretnéd mentesíteni a felelősség alól. ülje csak le napi kvótával az okozott kárt a tettestársaival, de legalábbis hadd cidrizzen. az első összerezzenés megvolt. ki mindenkinek szivárogtatott ki -még- bennfentes információt? az amerikai tőzsdefelügyeletnél a labda.
@jaegtoer:
Az ő esetében nem érdekel a felelőssége, fel sem fogná, mi az, ahogy eddig sem tette. Ha bármiért is bíróság elé citálnák, csak annak a külföld általi támadásnak a bizonyítékát látná benne, amiről amúgy is meg van győződve, vagyis hogy mindenki hülye és ellenség, csak ő teáskanna. Egy börtönnel az lenne, ami mindig is akart lenni: az unortodoxia mártírja.

Szerintem a börtönnél is nagyobb büntetés lenne neki, ha oda kerülne, ahova még a börtönnél is inkább való, vagyis a bolondokházába, mert akkor az ő dédelgetett eszméiről és gondolatairól lenne kimondva, hogy azok, amik: hagymázas őrültségek.
Most nem azért hogy védjem, de állandóan hülyézitek mindegyiket, azt nem ők, hanem ti laktok a retkes panelokban, adóssággal a nyakatokban!
Akiket meg hülyéztek,azok köszönik szépen de jól elvannak.
Szóval ki is a valódi hülye?
Ő, Ők, vagy TI?

Nincs több kérdésem!
@Diorella Queen:

milyen retkes panel?
itt lakunk az interneten, az utca neve duna vize, házszámot meg elfújta a szél. nézdmá?!
Az a szép ebben a történetben, hogy az összes fidesznyik blogger szent meggyőződése volt, hogy az IMF-t a szocik hívták be. Még forrást is követelt tőlem a hülyébbje, amikor az IMF-tárgyalások miatt a szocikat ekézte, és közöltem, hogy azok a kormányhoz jönnek, nem az ellenzékhez.

De, hogy a kabinetfőnöke ennyire hülye legyen a Matolcsynak, hogy leírja egy könyvben a főnöke bűncselekményét, az még annál is nagyobb idiotizmus, amit a Matolcsy csinált.

Baromira eltudom képzelni, hogy GS főakárkije, aki ott volt a reggelin, kiejtette a kezéből a poharat a narancslével tök spontán, és már a wc felé menet kapta elő a telefonját, hogy leadja a fülest a brókereinek, hogy srácok, most shortolunk.
@Diorella Queen:
Én nem panelban lakom, hanem családi házban.
Adósságom sincsen, egy árva peták sem.
A valódi hülye az, aki szimpatizál a rabszolgatartóival.

Remélem, minden kérdésedre választ kaptál muci.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

egy szabadon tomboló őrültnek nem büntetés a bolondok háza, az természetes közege.

ott vesse ki a tranzakciós adót a rácsok mögött!
Matolcsynak sitten lenne a helye.
@Diorella Queen:
Ha majd beszántja a sorsuk a te kis kedvenceidet, te is szopni fogsz kedves...
Panelod sem lesz, csak egy naptár, amin Matolcsy bőrtangában középső ujjat mutat neked.
Valóban nem ők laknak panelben, de akkor aki - az csak senki? Minő éleslátásra utal...

Tényleg ennyire hülye vagy?
mindenki meccseket néz? Valecia nagyon jó Szófiában...Porto Nápolyban és a többiek meg még hátra van 2

brühüyyy
@Evezős:

Te felülsz egy beugratós kérdésnek?

és ne lódíts, mékhoty nincs adósságod?!

26400 mrd HUF osztva 8 millióval egyenlő 3,3 millió forint az adósságod. Ha veled együtt 3 tagú a családod, akkor az majdhogy 10 millió ficcs, és ha mától nem nő egy fillérrel sem, 2043-45 körül jár le az uccsó részlet.
alsó hangon persze és kitoszott nagy optimizmussal szemlélve.
@rodeo36: öreg a hétvégén kezdődik az F1. haggyad má ezt az orbán hobbit vityának!:))
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Longoltak. Nem azt tudták meg, hogy akkora szar van, hogy kell bármilyen lové, hanem már nagy córesz volt es Lepcsej Szájú kusza szem azt lötyög ra el, hogy bármit is ugat a pocakos tabornok, a kormány hajlandó elfogadni a pfuj büdös nemzetközi zsido maffia (sic) segítségét.
Longolták a forintot, azaz shorták a usdhuf eurhuf devitaparokat es jól tették, mert du 4 Ft öt erősödött a Ft.
@taga20:
Vettel alatt a red bili meg köhög, most mi lesz?
A Lujíz lesz az esélyes vagy az Alonso?
Remélem az utóbbi, csípem a spanyolt!
@Knósszosz: hát kibaszott egy ízlésed van(na jó a székesfehérvári fúvósokkal, ráhibáztál:)), alonsot epicsázza kimi:)
massa a nyerő, vettel a második félidőre fötámad, mint a fönikszmadár:))
a tegnapi sörmageddont kihevertétek bolival?:)
mennyit bazsalygok:))))
@rodeo36:
Hát… ez hagyján, a „négysoros” művéhez képest.
Ésakkó aszongyák, hogy a zorbány elmebeteg.
Ez igaz, de helyesen úgy kell mondani, hogy a zorbány is!

Troppauer Hümér újra él!! A versei(??) alapján kijelenthető, hogy súlyosan torzult személyiségről van szó. Azon gondolkodom, hogy ha egy félkörmérnöknek (utcaseprőnek) orvosi vizsgálat szükséges a munkába állás előtt, az miért nem vonatkozik olyan emberekre is, akik milliárdok sorsáról döntenek gombnyomogatással? Semjén elvtárs veleszületett fragilis X-szindrómája csak feltűnt volna egy üzemorvosnak, ha elküldik a képviselőség előtt egy vizsgálatra – nem?

Az tetszik, hogy a sorok között az égvilágon semmilyen logikai kapcsolat nincs, kurvajó!-:)) Én is írok egy verseskötetet, hátha meggazdagszom belőle. Semjén elvtárs a példaképem és az ő négysorosa, melynek útmutatása alapján az első versemet meg is írtam, a címe:
Balaton

Ökölbe szorult lábfejjel hallgatom, hogy
Reve borította el a hegesztést a nemzet gázcsövén...
Miközben betonkeverők ezrei forognak kelkáposzta főzelékkel
Addig ti nyamvadt Combinók a körúti flaszteron izzadtok és...
Jaj nektek énekes madarak, kik szét fütyölétek a hajnal csöndjét
Mert nem látjátok hogyan masíroznak véres hurkák forró sütőkbe...
Hát, bevégeztetett…
Jobbikos hurkakauszt... és cinkosan kacsint a holdsarló
De már nem érdekel semmi sem... csíp a szúnyog... kurvára

Ha a Semjénét kiadták, akkor követelem, hogy nekem is jusson hely a költészet égboltozattyán!!
Ez a zsolti satu hülye, de milyen kurva jól megél félkegyelműen is... nekem is sikerülhet!?
@taga20:
Kinyitotta a ketrecet az asszony, hogy itt vagy?
Nem baj, sőtnembaj!
Rájkőnen és Alonzó között lesz még nagy balhé, borítékolom...
@Knósszosz: a múltkor már aszonta mind a kettő, hogy már felnőttek!!!!!!
@Knósszosz: tudod, nem figyel és huss vagyok:)
én nem értem nálad ezt az alonsofunságot. ménem rosberg inkább? bár mindenki annak drukkol akinek akar:)
itt van pl. vidéki, géza, belpesti, szopják vitya faszát és még büszkék is rá:))
@OPHELIA: ja, mutkor meg azt mondta vitya, hogy utáljuk a ruszkikat, ma meg azt mondja, hogy szeretjük őket, holnapma meg megint kurva diktátoraputyin:) na kb. ez megy a ferkánál, csak urán nélkül:)))
minden napra jut valami olyan elképesztő szintű kreténség/pofátlanság, amivel elérték, hogy rezignáltan fogom tudomásul venni azt is amikor kiderül, hogy a csúti tahó kecskékkel baszik. köpni kell, phü
@Knósszosz: Off a téma, de szerintem Kimi elpicsázza az oviedoi elszálltammagamtólmajmot.
go Kimi go! ;-)
@vitéž munkášőr: drága munkásőr bajtársevtárs, legyen szíves az avatarját visszaváltani az előzőre, me ettől hánynom kö és szolok anyámnak is:)))
@taga20: de ők legalább egy Ferrari istállóban csinálják a fesztivált
@hadri: Kimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
@Knósszosz:
csodálatos...
Petrarca is lehetne, ha...

de a semjéni nagyságig még nem értél fel

annak a rozsdás vasait és galambkakiját nem lehet...

próbáld kiadni Knósszy összest

brühüyyy
@taga20:

mesélj valami pletyit az új F1-ről mi van kedvenceddel hol fog versenyezni? és mivel?

és hová töltik a redbullt?

brühüyyy

valami tabletta nincs orbány ellen?
@OPHELIA: Iceman! Idén higgadtnak kell lenni, és az Neki megy egyedül. :-)
@taga20:
Nem kéne annyit inni! :)))
A T.Nejedtől hebegni tudtam csak... :D
DE'TÉLLEG!
Úmmmeglepődtem... Tök parasztnak nézett, gondolom.
:(
@OPHELIA:
Tudod, hogy Kimi a kedvencem. Na!
De Alonso is ugyanolyan nekem, kedvelem.
@hadri: a higgadtsággal nincs baj, de keveset tudunk az autóról
@rodeo36: hát, mivel emultak azok a csodás 70-es 80-as évek itt a cocializmusban, ezé maradt a meló, remélem a bika és nyúi rendesen belehúz, vettel meg odacsap előbb-utóbb:))
@hadri:
Nincs vita ebben, Kimi favorit és Alonso is nekem, győzzön a jobbik!
Ja.. nem az...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem nézett annak, me mondtam neki, hogy van egy vidéki nethaverom, aki egy kicsit debil, de szereti itt mindenki, me mindenkit muzsiknak hív:))
sörmageddont megúsztátok tegnap(gut,besser,gösser)?:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kedves Gábriel!
Olvasója vagyok ennek a blognak jó ideje. Ritkán szólalkok meg. Ezen bejegyzései, viszont a troll kategóriájába tartoznak. Ön az első megszólásaival terel, és bagatelizálni próbálja a Matolcsy által elkövetett "bennfentes kereskedelmet". Van egy rossz hírem Önnek. A bogumil szemű vona, ha hatalomra jut, akkor sem fogja elhozni Önnek a magyar kánaánt, mert olyan tufa az egész brigád, aki mögötte áll, hogy a kétismeretlenes egyenlet megoldóképletét sem tudják felidézni. Sőt, van egy olyan perverz gondolatom, hogy a "négyjegyű függvénytáblátat" ból sem tudnák megkeresni. Tudm miről beszélek, van ogy.-i jelölt a jobbik listán, akit ismerek.

Elég idős vagyok ahhoz, hogy emlékezzem, mit akartunk '90-ben. Nos, nem ezt. Nem azt, hogy a 21. században a mocsok, a fos és a szar közzül kelljen választanom. Egyet tudok. Európai életet akarok élni. Ezt pedig NEM A JOBBIK fogja elhozni. Ismerve az iráni ajatollahszopó hajlamaikat. Ja, amúgy ők a KERESZTÉNYEK?

Kedves Gábriel, gondolkozzon el ezen.
@OPHELIA: Az egyetlen motor, ami leáll menet közben, és újraindul. Takarékos lesz, csak a kérdés a megbízhatóság. Tuti, hogy altatnak, és nem futtatták teljes gőzzel. (legalább is remélem...) Hamilton kivégzi a kocsit a vége előtt... :-) sok neki a gomb a playstation-höz képest :-D
@rodeo36:
Nincs kiadó, csak beadó és drága...
Most Kleiber van, de az nagyon...
@Knósszosz: A Jobbik NEEEEEEEEEEEEEEE.
Az ügyesebb inkább!
@taga20:
hajrá Alonso és a többiek...már V6 van vagy az még a jövő?

brühüyyy
@rodeo36: kevered a VV6-tal:))
egyébként V3 kétütemű van:)
@rodeo36: V6 turbo hybrid van, kedves Rodeo :-)
@hadri: a merciről jót olvastam, remélem igazad lesz Hamiltonnal kapcsolatban. Nagyon nem szimpi egyéniség számomra.
két és felet alszunk még
@konrad77: Megtisztelő, hogy szólásra tudtam sarkallni egy ritkán kommentelő választópolgárt is. ;)
@OPHELIA: hajnalban edzés van. az már csak fél... Hamilton nagyon buta, viszont nagyon tehetséges. Nem túl jó kombó.
A merci jónak tűnik, kérdés a többiek mit mutattak meg magukból...
A Bottas gyerek is érdekes lehet.
Arany János: LETÉSZEM A LANTOT
(1850. márc. 19.)

Letészem a lantot. Nyugodjék.
Tőlem ne várjon senki dalt.
Nem az vagyok, ki voltam egykor,
Belőlem a jobb rész kihalt.
A tűz nem melegít, nem él:
Csak, mint reves fáé, világa.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Más ég hintette rám mosolyját,
Bársony palástban járt a föld,
Madár zengett minden bokorban,
Midőn ez ajak dalra költ.
Fűszeresebb az esti szél,
Hímzettebb volt a rét virága.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Nem így, magánosan, daloltam:
Versenyben égtek húrjaim;
Baráti szem, müvészi gonddal
Függött a lantos ujjain;
Láng gyult a láng gerjelminél
S eggyé fonódott minden ága.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Zengettük a jövő reményit,
Elsírtuk a mult panaszát;
Dicsőség fényével öveztük
Körűl a nemzetet, hazát:
Minden dalunk friss zöld levél
Gyanánt vegyült koszorujába.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Ah, látni véltük sirjainkon
A visszafénylő hírt-nevet:
Hazát és népet álmodánk, mely
Örökre él s megemleget.
Hittük: ha illet a babér,
Lesz aki osszon... Mind hiába!
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Most... árva énekem, mi vagy te?
Elhunyt daloknak lelke tán,
Mely temetőbül, mint kisértet,
Jár még föl a halál után...?
Hímzett, virágos szemfedél...?
Szó, mely kiált a pusztaságba...?
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Letészem a lantot. Nehéz az.
Kit érdekelne már a dal.
Ki örvend fonnyadó virágnak,
Miután a törzsök kihal:
Ha a fa élte megszakad,
Egy percig éli túl virága.
Oda vagy, érzem, oda vagy
Oh lelkem ifjusága!
.
.
.
Eltelt nem kevés idő Ady jöttéig. Tőle csak néhány gondolat egy verséből:

Te álmos, szegény Magyarország,
Vajon vagy-e és mink vagyunk?

Vajon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?

Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
@taga20: csatlakozom :-D az egy sunyi siró-picsogó, "megmondalakanyukámnakvagyapukámmegveriapukádat"
köcsög!!! Massa, (meg mindenki) mennyit segített neki?
Hagyjuk már AL(ice)ONSO-t!
@hadri: "A merci jónak tűnik, kérdés a többiek mit mutattak meg magukból..."
a többiek altatnak, pl. a williams:)
@taga20:
Nem is értelek... GENYAC!
Sör? A szádra se vedd! :))
@hadri:
a kis sebastien sem akármi...maradok Alonso...és még néhány a fettelke meg...bullizzék a kedvére

a hamiltonka is bohóc de arra van szükség azt nem értem a kimi miért nem nyer a másik német jó hogyishíjjáknem ribbentropp valami hasonló

szóval akkor majd rávadászok, hogy legyen sikoly

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):

pedig álmodtunk egy nagyot.

aztán az történt, ami szokott:

aki sokat markol, keveset fog.
@hadri: szeretek én is elküldeni a picsába valakit, de az F1-es srácokkal, mindig csínján bánok. visszaveszek, me ott az utosó is szarrá verne bármiko. remélem vágod amit petyegtem:))
@hadri:
akkor az a merci V6-jának keverése?

és a többiek? fúrnak faragnak és kennek

brühüyyy
@taga20: parancsolj, most már mehet sugárba! (a kedves Mamának nem javaslom)

;-)
@hadri: @taga20: vasárnap majd kiértékeljük a versenyt, addigra lehet, h okosabbak leszünk.
Ezek a rohadék ruszkik, még most is megkérdőjelezik a Lézer Elvtárs szavahihetőségét és a narancsbolsevik pártkurvákét?
SZÖRNYŰ IS EZ!!!

"Az orosz parlament honlapjára rövid időre kikerült a javaslat, amiből több pontos is kiderült: Lázár János nem a teljes igazságot mondta, amikor a paksi bővítés részleteit ismertette.

A vs.hu azt írja, a hitel a paksi beruházás 80 százalékát fedezheti, a maradék húszat a magyar félnek kell előteremtenie. Korábban azt mondták, hogy a húsz százalékot majd csak később kell fizetni, most kiderült, hogy nem. Minden számlát külön-külön 80 százalékban a hitelből kell kifizetni, a többit a magyar fél közvetlenül utalja az építtető Roszatomnak.

Kiderült sok minden az utalás részleteiről is. Minden költségvetési év előtt legkésőbb hat hónappal meg kell állapodni az oroszokkal, hogy az adott éveben mennyit szeretnénk elkölteni a hitelből. A hitelt 21 év alatt kell visszafizetni. Utalni évente kétszer kell: minden év március 15-én és szeptember 15-én. Az első részletet az új blokkok átadása utáni első fordulónapkor kell kifizetni, de legkésőbb 2026. március 15-én.

Ha késünk valami miatt a fizetéssel, jól megjárjuk: a 15 napot meghaladó késedelem esetén másfélszeres büntetőkamatot ír elő, a további 180 napot maghaladó késedelem pedig jogot formál az oroszoknak arra, hogy egyoldalúan felmondja a szerződést, és a teljes tartozást egy összegben követelhesse a magyaroktól. Előtörleszteni lehet, de ezt 90 nappal előre jelezni kell.

Összesen 21 év alatt kell visszafizetni a teljes összeget, ez három hétéves ciklusra tagolódik. Az első hét évben a hitelösszeg 25 százalékát kell kifizetni egyenlő részletekben. A második hét évben a hitelösszeg 35 százalékát kell kifizetni egyenlő részletekben. A harmadik hét évben a maradék 40 százalékot, szintén egyenlő részletekben.

A kamat 2014 és a törlesztés megkezdése között 3,95 százalék, ezután hét évig 4,5 százalék, a következő hét évben 4,8 százalék, az utolsó hét évben pedig 4,95 százalék. Ez szintén nem egyezik azzal, amit a magyar kormány eddig állított."

index.hu/gazdasag/energia/2014/03/13/az_oroszok_jovahagytak_a_paksi_hitelt/

Tudom, a Cirbi gyerek is mingyá'gyün, hogy vótt'má! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: infuziót engedélyezed:)
kapsz valamit tőlem, egyébként fűegér dobta nekem:)
www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk
@konrad77: ugye, hogy a zázrivecz Bogumiltól a macskavarázslótól kölcsönözte a szemeit? csak ezek a szemek nem hipnotikusak, hanem sötétséget sugárzóak - fekete lyukak a Nagy Magyar Semmibe
@taga20: persze. szarrá verne. vezetésben. (azé van ott, az a munkája). pókerben?
@taga20:
Haggyá'má!
Asszony Pajti több mint 2 évig a koleszben egy szobában lakott vele Pesten! Szóval le vagytok maradva! :((
@OPHELIA: ja még esőt is mondanak. csak nehogy agyonvágjon valakit az akksi...
@vitéž munkášőr@vitéž munkášőr: ezt nem én mondtam, de igaz rád:))
www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öregem, ezt a piás családot:) nem elég, hogy a bika vedel, még az asszony is rossz társaságba keveredett, persze régen, mamá rendesasszony:))
@hadri: na jó, szájkaratéban te vagy a nyerő, popozicióból indulhatsz:))
@hadri: esküszöm, én nem nyúlok hozzá:)
@taga20:
Ha szerencséd van, nem futsz majd össze vele... :D
A másik osztálytársát Szabó Győzőnek hítták, szóval, ja.
@taga20: :-)

úgy már jártam, mint az a csákó a biciklivel - még magamra is húztam, hátha komfortosabban alszom
@vitéž munkášőr: bocs nem akartalak megbántani, rosszat küdtem:) ezt akartam:))
www.youtube.com/watch?v=1gaRoBWdKKk
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát imádkozom, mint a güzü, hogy kálámbo feleségével nehogy találkozzam:)
a végén még kiderül, hogy temeg csáknorisszal jártál egy óvodába:))
@taga20:
Rosszabb a helyzet! :D
Semmi dógod amúgy???
@rodeo36:
Fernando.. ja!
Ő a favorit nekem, én is, de Kimi is!!
A jégmacsót is szeretem...
1000 und eine nacht... mint tennap.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: semmi, asszony lepihent, nekem max. egy lityi bort kö még meginnom:) lehet nem fog sikerülni. egyébként meg azon csodálkozom, hogy matocsi, vitya még nem lengedezik a vason, amik itt kiderülnek:) persze tudom, cusi meg szájmon a sláger:(
@taga20: ez így is van - most is vidéken vagyok :-)))
@taga20:
Birka ország, birka nép.
A sok seggnyaloncnak kifizetődő még mindig tapsolni.
Gondolkodni meg megerőltető lenne, egyszerűbb a segget nyalni.
@Knósszosz: fernando olyan, mint démonhil. hova tűnt?:) ja kimi párnáját igazgatja:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:" A sok seggnyaloncnak kifizetődő még mindig tapsolni."
ez a sok debil még számolni sem tud! tapsol és még többet fizet. legalább csehek lehetnék, lehetnénk:))
@vitéž munkášőr: szegény megboldogult apósomnak volt ez szokása
@hadri: régóta nézem. bár az utóbbi időben skizofrén lettem, me az m1-et kibasztam a repertoárbúl:))
@taga20: én is csak ezt az 1-et nézem az m1-en, nehogy fertőzést kapjak.
@hadri: azé remélem kokot vagy rákaikálmánt nem hívják be:)
@OPHELIA: hál'istennek szokásommá nem vált még - 1x, 2x előfordult :-s
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az oroszoktól kellett megtudnunk, de ők is gyorsan lekapták, még szerencse, hogy az internet nem felejt.

Ezek után ne éljünk-e a gyanúperrel, hogy titkos záradékai is lehettek annak a szerződésnek, mint a Molotov-Ribentropp paktumnak? (Az első csontváz - 2-es metró - már ki is pottyant a szekrényből)
@vitéž munkášőr: "ugye, hogy a zázrivecz Bogumiltól a macskavarázslótól kölcsönözte a szemeit? csak ezek a szemek nem hipnotikusak, hanem sötétséget sugárzóak - fekete lyukak a Nagy Magyar Semmibe"
Lófaszt, mama. Kokain.
@taga20: ennyit szlopálni... :)@Fahéjas proli

BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te meg a hebegés? :D
megnéztem vona :)
@rodeo36: jó amikor nyomsz egy kis mjuzikot! :)
@Knósszosz: a kedvenced 80 éves lett! :)

pici ízelítő részlet tőle:

Moldova György
Aki átlépte az árnyékát…
Emlékezés és dokumentumok

"Valamikor 1959-ben Tamás hozott egy frissen megjelent könyvet: Berkesi András – Kardos György: Kopjások című kémtörténetét.

– Ezt csináljuk meg, cégtárs!

Én, aki akkoriban Balzac és Flaubert bűvöletében éltem, fintorogva lapoztam bele. Szabályos hírszerző-elhárító kriminek találtam, harisnyakötőjében ciánampullát rejtegető ügynöknővel, álnéven börtönben raboskodó hálózati rezidenssel. Az irodalmi megformálás sem emelkedett a szokásos színvonal fölé, a szemem ilyen mondatokon akadt meg:

„– …Szívének minden dobbanása mázsás harangnyelvként verte izgalma szapora ritmusát…”

„– …A nagykövetből erő és nyugalom áradt. Már túl lehetett az ötvenen, de a mozgása fiatalos volt és szemének lágy kéksége ellent 8mondott az arc és a homlok barázdái sok megpróbáltatásról tanúskodó árkainak…”

A ponyvaregényből csak egy profira valló vonás ütközött ki: a nyugati és keleti titkosszolgálatok szervezetének és tevékenységének alapos ismerete.

Mikor elolvastam a könyvet, nyeltem egyet, arra a közmondásra gondoltam, hogy „jobb, ha az ember a más szakállán tanul meg borotválkozni”, legalább nem a magam anyagán követek el erőszakot. Aláírtam a szerződést, valamiből a következő félévben is ki kellett fizetnem a kávémat a Hungáriában."

dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=280&secId=26702&qdcId=3&libraryId=-1&filter=Moldova+Gy%C3%B6rgy&limit=1000&pageSet=1
@guma:
Köszi!

Én először a szatíráitól voltam elgyengülve, emlékszem az első könyv amit olvastam tőle, a titkos záradék volt. Aztán jött a többi... meg a szociográfiái. A vasutas könyvet ronggyá olvastam, a másik kedvenc az Őrség panasza.

Divat ma szalonképtelennek bélyegezni a Kádár iránti tisztelete miatt, de engem ez nem érdekel, én tisztelem a munkásságát ennek ellenére is. Olyanok mondanak véleményt róla, akik abban a korban voltak kölkök amelyben a könyvei többségét írta, nem is lehet pontos fogalmuk róla, de fikázni az sikk mostanában - tisztelet a kivételnek. Persze őt ez nem nagyon érdekli, lehet, hogy nem pontos de azt hiszem pont ő írta és akkor ez így most rá érvényes:

Olyan, mint a focilabda, minél nagyobbat rúgnak bele, annál magasabbra száll...

Éljen sokáig Gyuri bácsi!
@Knósszosz: :)

szeretem én is olvasni jó ideje.
szerintem kordokumentum munkássága...
jó egészséget neki, hogy bírja még folytatni a munkáját, ami igen széles spektrumot ölel fel életünkből.

ez pedig a mai csemegéd. nem hiszem, hogy láttál már ilyent:

offforever.blog.hu/2014/03/16/hihetetlen_animacioban_lathatod_europa_1_napi_legiforgalmat
@Knósszosz:
"a másik kedvenc az Őrség panasza."

És a Tisztelet Komlónak... De igazán nem is tudok kedvencet megjelölni, mindet szeretem.
@guma:

"szerintem kordokumentum munkássága..."

szinte egyenesen kón-kór-dátum egy ner in kompakt bilissel
nem elvétettem... in komp akt bilissel
@jaegtoer: hohó! :)))

szerintem annyi ágába túrta bele életünkbe, világunkba - ami jó alapot ad egy rendszer feltérképezésére...
emberek kapcsolataira, érzéseire, foglalkozásukra, a világuk működésének megértésére - nem fantáziálva, hanem beszélgetve, helyszínen követve...
szóval jó mesterember vagy a saját szavaival élve iparos, aki nem művész...
@Diorella Queen: Matolcsynak ismeretlen?
Berzeviczy

Berzeviczinek iskolái vannak, De mit is mondott? A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad. Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet. Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja
süti beállítások módosítása