Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.18. 09:07 Fabius

Nem gazsulálunk senkinek!

Címkék: fidesz orbán beszéd szolgaság és gazsulálás

Mink' aztán soha de soha! Legfeljebb mindig éppen annak a seggét nyaljuk aki felé vagyunk arccal. Kínában kutyázzuk az Uniót, az uniós nagykövetek reggelijén meg azért aggódunk, hogy ez a betyár Cameron meg a britek nehogy szétfingják a nullás lisztet. Az ugyanis veszélyes, kinyílhat Pandóra szelencéje és kieshet belőle a szerencsemalac, ami a hazai fejlesztési beruházások 97%-át finanszírozza. 

orbán janus.jpg

- Micsoda államférfi!!!!!- sóhajtják erre a hívek,

- micsoda képmutató gyökér - mondja a világ többi része. 

Magyarországnak elege van abból, hogy nyugatról dumáljanak bele mit tegyünk - mondta, majd krákogott kicsit mert a nagy lihegéstől a keleti medveszőr a torkára szaladt és így folytatta: "a magyar kormányban mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy Magyarország helye az EU-ban van".  A szolgamentalitás le van gyűrve, teccikéteni? Innentől már csak olyan apró gesztusokat teszünk, mint a következő török megszállás a törökökkel bizniszelés reményében soron kívül felújított Gül Baba türbe, és a belháborúba meg korrupciós botrányba keveredő, a fél rendőrséget és igazságszolgáltatást lecserélni kénytelen Erdogan "politikai vezetésének" méltatása. 

Mert gazsulálni mink asztat nem fogunk, remélem világos!

Legfeljebb konszolidálunk egy kicsit, mert ha már nem zeng az ég, akkor leülünk ám a bankokkal is megbeszélni ezt meg amazt. Azt már megtanulták, hogy Viktor szava és aláírása pont annyit ér, mint az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét rejtő apró betűs a hitelszerződés alján, de legalább egyforma lesz a tárgyaló felek erkölcsi mércéje, és a Bankszövetséggel egymásra ontott szájváladék fölött megszülethet a Csulatestvéri Szövetség. 

De ezt nehogy gazsulálásnak vélje bárki, vili?! 

A nagyköveteknek a reggeli után minden világos lett. Legfeljebb már csak azt nem értették, hogy minek kell az utak minden állomásán az összes rendszert hozsannázni Kínátol Azeren keresztül Kazahsztánig, mert ez szolgamentalitásnak tűnik nyugatról nézve, de az ugye legyőzetett a Nagy Szolgamentalitás Elleni Háborúban. 

366 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr245819754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez jutott szlovákia déli, ukrajna nyugati, románia nyugati, ausztria keleti és a többiek északi szomszédjának aminek a közepe alcsútbsasznád a makovecz csirkekeltetővel és lőrincz tezsvír nagypofájával...és ez meg is felelő annak amilyen a magyarnak nevezett nemzet a NER és KOTKOTKOT Mányos ányok

brühüyyy

és milyen szép a lila sáljában ahogy bedőlésre felkészűl
Jó reggelt Fab!Bocs, hogy nem a cikkhez szólok hozzá először, de ahogy olvastam az alábbi hírt, egyből Te ugrottál be, mivel, ha jól tudom Zuglóban élsz:

vs.hu/tesz-jeloltjekent-indul-valasztason-horvath-andras-0218/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tesz-jeloltjekent-indul-valasztason-horvath-andras

Nos, élsz a választás lehetőségével?Bár én Összefogás-párti vagyok, de ha kapnék a körzetembe egy hasonlóan ártatlan jelöltet, lehet, hogy elcsábulnék, hogy ne kelljen befogott orral x-elni.
Tegnap megnéztem ovi beszédét (is).
Egyszerűen nem találok szavakat azóta sem. Tele csúsztatásokkal, hazugságokkal (nagy-nagy "bölcsességekről", lózungokról nem is beszélve) és még tetszik is a közönségének. Nincs senki, aki szólna neki? (Tudom: nincs.)
Ölég érdekes volt a sok keleti "bölcselet".

Viszont biztos új szaktanácsadója van. Egészen másként, más retorikával beszélt, mint régebben. Történt valami? :)

És megint a kettősség. Hogy itthon, a saját nyájának mit mond, meg kifele, a nagyköveteken keresztül mit izen.
Bár megmondta: "Ne azt nézzék, mit mondok ..."
Egyébként nem tudom, miből gondolja, hogy a külföldi az hüjjje, nem látja a dolgokat, összefüggéseket?
Bizonyíték erre, hogy évek óta (nem is tudom mé?) nem hívják Nyugatra.
FIDESZ+MSZP+DK+PM+E14+MLP+MOMA=Posztkomcsi jobblib+ballib diktatúra

GYURBÁN VIKRENC TAKAROGGY! :)

drlukacs2010.hu/blog/wp-content/uploads/2013/04/gyurb%C3%A1n.jpg
@Marcellusca: Nekem a macskák színe, és az egérfogás közti összefüggés elemzése volt a kedvencem. azért ez mutatja, hogy OV nem gyszerű földi halandó, mert pl nekem nem jutott volna eszembe egy évértékelőn a macskák színéről értekezni..
Naná, hogy nem gazsulálunk. Senkinek. Mindenkinek.
Már a baltás ügynél vili volt. Hogy mi aztán nem.
Annyira.
Amennyire.
Orbánról már anno Kerényi megmondta, hogy az ezoterikus főcsakra
@Penivaldes: Nekem meg a poszt-komcsizás. :(
Igaz, igaz, ők, most valódi kommunizmust építenek. Vagy legalábbis szeretnének.
Poszt-komcsizik, miközben soraik tele vannak VALÓDI kommunistákkal.
Nekünk ne ugasson senki, a magunk útját járjuk! Ja. Mán megjárták a kazah és orosz sztyeppéket és most már az iráni sivatagban talpalnak.
@Marcellusca: moast mi bajod? maguk útját járjuk, aztán hol Szibériában bukkanunk fel, hol meg Mao szülőhelyén. ilyenek vagyunk mi vándor magyarnép.
@E.Csaba:

Kösz, hogy szóltál. Horváth indulása jó hír!

Megoldódni látszik a szavazás gondom :-))
@Penivaldes: Én aszittem, azok mások. :)

MEGVAAAAAN!!! Megen portyázunk. :D
@Fabius: Ennek örülünk, mindig is szurkoltunk neked, hogy megoldódjanak szavazási problémáid. de tényleg.
@Penivaldes: Ááá, [legyint] nem mondanám. :)
Csak időnként elgondolkodom (pedig qrvára fárasztó). :D
@Penivaldes:
persze, mert te még sohasem értékeltél évet....amint rászorúlnál??? azonnal eszedbe jutna nemcsak a macsek színe de a balneológia is a cetek kockás fejkendője kapcsán

brühüyyy
azért érdekes ennek a pávatáncnak a megítélése nyugaton és keleten. mindenhol azt mondja orbán, amit ott az adott pillanatban hallani szeretnének. utána máshol a tök ellenkezőjét. mindenhol benyelik, hogy a magyar külpolitika csak a honi választópolgárok elkápráztatása jegyében zajlik?
@parti_giano: így ravaszkodik...egyébként a szélsőséges iráni siiták ilyenek.
viktor:
"nem gazsulálunk senkinek,tehát bármikor,bárkinek lemegyek kutyába!"
Később hirdetnek új trafiknyerteseket
Eltolják a határidőt, >>>>>nem is hitték volna, hogy ilyen nagy munka elbírálni a pályázatokat.<<<<<<???????????????????????????????

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F02%2F18%2Fkesobb_hirdetnek_uj_trafiknyerteseket%2F
@Penivaldes: macska = cukiság = több klikk/voks

a jobbik is ezért nyávog
Bocs, hogy OFFolok, de kikívánkozik belőlem:

Tegnap Rogán 'Blikkszobor' Antal nyilatkozott a választási ajánlási ívek kapcsán. Mondandójának a lényege, hogy az ellenzék választói még mindig nem tudják, kire szavaznak, mert az összefogás nem állt össze időre, bezzeg a fidesz...

Tóni! Egy dolgon gondolkozz el! Már három és fél éve tudják, kire NEM szavaznak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ötödször linkeled. Unalmas, mert itt senki nem hülye.
Elsőre megértette mindenki és itt már kevéssé érvényes, hogy az ismétlés a tudás anyja.
@Orica Középföldi: igazam volt a szó-mágiával kapcsolatban?... mint valami vajákos, aki kilépett az aranyágból (amivel nincs gondom, csak a kettősség, a meghasadt tudat:-))...
Econovum-ügy: Elutasítjuk Horváth László helyreigazítási kérelmét
3
Szily László átemelt egy posztot, a szerző: Tóth Csaba Tibor

Az ál-PhD-s kazah konzul ügyvédje helyre akar igazítani minket. Mivel Horváth Lászlónak tényleg nincs PhD-je, nemet mondtunk. Korábbi cikkünkre válaszul levelet kaptunk Horváth László jogi képviselőjétől, amelyben sajtóhelyreigazítási kérelemmel fordult hozzánk. A kérelmet sajnos el kell, hogy utasítsuk.

atlatszooktatas.cink.hu/econovum-ugy-elutasitjuk-horvath-laszlo-helyreigazitas-1524367691/@szilylaszlo
@GeoCracker: Kicsit sem értem minek floodolod állandóan magad.Elefántháton utazó bolhára emlékeztetsz.
@Fabius: Segítesz neki ajánlást gyűjteni?

Tegnap amúgy szemtanúja voltam egy szívderítő eseménynek.

Az utcán égymástól nem messze standolt az Mszp és jobbik. Egy járókelő, verbálisan elég csúnyán neki esett a piros dzsekis szoci standolóknak. Erre odament egy jobbikos és gyorsan megvédte őket, mondván ne ezekkel a fizetett diákmunkásokkal kiabáljon mert ők tényleg nem tehetnek semmiről.

A konfliktus résztvevői élég rendesen meglepődtek, majd a fiatalok később meg is köszönték a nem várt segítséget a csúnya nácinak.;)
@Orica Középföldi: "Ráhel apja takaroggy" is visszatérő szokott lenni, de annál persze nem panaszkodsz. ;)
Narancs vallás eccerű,mindig a főnöknek van igaza,ha mégsem akkor is,oszt jónapot.Jégre vitte rendesen moszkovitya a hatalommorzsákért bármire képes elvtelen söpredéket,most éppen balról előzik a ballereket és kékcédulás választásokra készülnek!
Engem tényleg csak az érdekel, hogy ő maga elhiszi-e a saját szövegeit.
Tudom, hogy nem ő írja, így előfordulhat észre sem veszi mekkora fordulatok vannak az egyes beszédek között.
Na jó, nem is érdekel.
@Sir Bates dö Hól: ez a kettősség a küldetéstudatos embereknél mindig megvan. de ezt ők nem képesek még felfogni sem, nemhogy megérteni. csak a motorikus válaszok vannak.
@Fabius: a válasz itt van: szó szerinti idézet Orbán Viktor 2014. február 16-i évértékelő beszédéből.

Még mindig elcsodálkozom, pedig nem tegnap kezdtem a szakmát, honnan veszik a bátorságot, hogy megmondják, sőt elvárják, mit gondoljunk, hogyan emlékezzünk, milyen célokat tűzzünk ki, mit tegyünk és mit ne tegyünk.

www.youtube.com/watch?v=wGEu7r9iKQI

(a 34,45 percnél pedig igazi csemege található...)
......

és, hogy mennyire okosak meg ügyesek ott "fent" az irányok meghatározásában, azt az elért eredményeink mindezt alátámasztják!

Önámítás magas fokon

Mintha a kés állt volna meg a levegőben. Pedig nem történt semmi különös. A Világgazdaság évindító gazdasági konferenciáján egy grafikon jelent meg a falon. Kelet-Közép-Európa és Magyarország növekedését mutatta az elmúlt tíz évben. A látvány megdöbbentő volt. És lehangoló.
Minden lehetséges! - hangzott a konferencia címe.

.....

„A konferencia szervezőinek ezután egyetlen dolgot kellene tenniük – mondta a szünetben az egyik résztvevő üzletember. – Idehívni az elmúlt 10-20 év összes elérhető miniszterelnökét, gazdasági és pénzügyminiszterét, jegybankelnökét, kormánypárti vezetőjét és szembesíteni őket ezzel a grafikonnal. Magyarázzák meg, mert nem értjük: miként lehet, hogy a többi kelet-közép-európai ország átlagos növekedés üteme 2004 és 2012 között 29,8 százalék volt, a magyaré meg 2,9 százalék?”

www.vg.hu/velemeny/onamitas-magas-fokon-421649?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201402
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Zombbikok csak kalpagdísz moszkovitya kalapján,bármilyen aljasságra képes szerencsétlen a hatalomért.4 év alatt semmit nem tudott produkálni a zombikok,KDNP lenyúlta az oktatás ügyet,a zombikok földkérdésben alukáltak leginkább?!Hol van ilyenkor a gárda,nem elég védtelen cigányokat öldösni.
@Fabius: Amúgy ez a jobbikhoz hasonló módszerük is szimpi.

"A TESZ mozgalom egyik érdekessége, hogy jelöltjeivel aláírat egy visszahívhatósági becsületszerződést annak érdekében, hogy a jelöltjeik bármikor felelősségre vonhatóak és elszámoltathatóak legyenek."
@Sir Bates dö Hól:

Igazad:))
De megjegyzem, hogy a szómágia nem sajátja,idegen toll, vajákosnak messze alkalmatlan, tehetség híján.
Igen, volt. Sorry...
@Fabius:
"Kösz, hogy szóltál. Horváth indulása jó hír!
Megoldódni látszik a szavazás gondom :-))"

ne aggódj, majd szavazás előtt négy nappal kiderül, hogy
-a nyomozás szerint bűncselekményt követett el, aminek a büntetési tétele vagy 4200 év börtön, vagy a választásból történő kizárás (ügyész dönthet)
-a laptopján 2014 gb gyermekpornó van, külön gyurcsány, bajnai, és gyurcsánybajnai könyvtárakban
-kisiklik a villamos, és felugrat a harmadikra, ahol lakik. szörnyű baleset. kóma.
-megbízható emberek tanúsítják, hogy amikor még a NAV-nál dolgozott, elsikált nekik több kétes ügyet, amiről nem beszélhetnek, mert úgy hallották ők is.
@toportyánzsóti: Egy gárdistát sem tudsz mutatni, aki büncselekményt követett el. Gondolom ez a rejtett erőforrásokkal is így lehet, főleg ha megkérdezel mondjuk egy börtönőrt a benti lakossági arányokról.;)
Hehe!
Mennéztem a kifüggesztett rezsihülyeséget.
Aszongya: a társasház elektronyos áramfogyasztására nem vonatkozik a rezsirizsa.
Ennyit a Vonáról, meg a hivatalos jelöltségről!

"Vona?

Ő már most sem ura a helyzetnek, nincs befolyása arra, mi történik a Jobbikban.

Kinek van?

Meglátásom szerint Szabó Gábor irányít, egy másfajta erőtérben, másfajta csoportra támaszkodva pedig a Novák Előd, és talán… Talán nincs is más. Vona csak figyeli az eseményeket.

A betyársereges, hatvannégyvármegyés világban azért komoly befolyással bír a párt.

Fordítva. Azok mozgatják a Jobbikot.

Read more: offforever.blog.hu/2013/09/19/fn_24_nagyinterjuja_posze_lajossal_aki_a_jobbik_programjat_irta#ixzz2tfNcDHaf
@Fabius:

az előbb szólt jaegkiskaes nekem is. nagy kő szakadt le a szívemről voks ügyben. akkor már csak segíteni és támogatni kell.
A Lemerülős Akkumulátorú Kedves Beteg egyik legfontosabb szabadságharcos (és pávatáncos) vezérelve, hogy
VAN AZ A PÉNZ, AMIÉRT GAZSULÁLUNK!
csalanlevel733.blogger.hu/2014/02/16/shakespeare-ahogy-tetszik-nemzeti-2014-februar

A "rendkívül sikeres" Nemzeti Színház, ahonnan a SZÜNETBEN olyan hosszú, tömött sorokban távoznak a nézők, hogy a ruhatárban sorba kell állni ...

Most mondanám, hogy hehehe, de inkább szomorú vagyok ...
:-(

De tönkre kellett tenni. Ezt is.
Természetesen. Magyarország általános szinten is magasabban áll, mint hogy magától termelje ki a Jobbik képviselte nívót. A Jobbik primitívségének összetettsége, szinte érthetetlenül alacsony színvonala épp abban rejlik, hogy több felületről többfajta hatás éri és mozgatja.

Read more: offforever.blog.hu/2013/09/19/fn_24_nagyinterjuja_posze_lajossal_aki_a_jobbik_programjat_irta#ixzz2tfXXru7a
Ismert tanárok bojkottálják a portfóliózást
Szily László átemelt egy posztot, a szerző: Átlátszó Oktatás

Korábban mi is írtunk a Hoffmann Rózsa és Marekné Pintér Aranka nevével fémjelzett közoktatási vezetés által kitalált életpályamodell egyik kulcseleméről, a portfólióról. A portfóliót akkor kell elkészítenie egy tanárnak, ha szeretne a Pedagógus I. kategóriából feljebb lépni. Kollégám így foglalta össze a véleményét:

atlatszooktatas.cink.hu/korabban-mi-is-irtunk-a-hoffmann-rozsa-es-marekne-pinte-1524847822/@szilylaszlo
@nincs_itt: @tristen2005:

"Ha a demokraták nem javasolnak változást, akkor majd javasolnak a fasiszták. Nincsen vákuum a politikában. Az nem úgy van, hogy itt senki nem fog megmozdulni. A fasiszták itt vannak, fiatalok, hisznek az eszméikben, akármilyen rémesek is. Nem nézném le őket. Magyarországnak óriási szerencséje van, hogy Vona Gábor ilyen tehetségtelen, rossz vezető, nem inspirál senkit, hála istennek. Ma Magyarországon egy tehetséges fiatal fasiszta vezető nagyon sokra vinné"

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/358809_standardtamas_gaspar_miklos_a_magyarok_meg_sem
(megj.: a fasiszta jelzőt meglehetősen túlzónak tartom a faszpumpás bugrisokra aggatva)
ide kell másolnom, mert szerintem nagyon fontos dolog ez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Javaslatot teszünk továbbá egy tapasztalatainkon és tudásunkon alapuló adatbázis létrehozására: Anti-portfólió klub, melyet a Hívatlanul honlapján tennénk közkinccsé a szakma épülésére és a közvélemény tájékoztatására.
Megjegyzés: az aláírók között vannak olyanok is, akik egyetértenek a tiltakozással, de még nem tölthetik fel a portfóliójukat.

• Arató László vezetőtanár, tankönyvszerző, Magyartanárok Egyesülete elnöke
• Balla Árpád tanár
• Bihari Péter ph.d., történelem szakos gimnáziumi vezető tanár, tankönyvszerző
• Mezei Mónika ph.d., történelem és latin szakos gimnáziumi tanár
• Pethőné Nagy Csilla szakvezető tanár, érdemes tankönyvíró, az „Olvasással és írással a kritikai gondolkodásért (RWCT)" program nemzetközi trénere
• Schiller Mariann magyar és angol szakos gimnáziumi vezetőtanár, tananyagfejlesztő
• Szabó Anna gyógypedagógus, szakkönyvek társszerzője
• Szántó Judit történelem és filozófia szakos tanár
• Szarvas Péter földrajz és testnevelés szakos tanár
• Szegő Edit háromdiplomás, kitüntetéses, hazai és külföldi programokban részt vevő tanár

Csatlakozók:

Bakos Judit angol és orosz szakos középiskolai tanár, természettudomány szakirányú tolmács és fordító

Beöthy Zsófia magyar, történelem, médiaismeret és mozgóképkultúra szakos tanár, mentortanár, tananyagfejlesztő

Bokor Judit történelem és német szakos tanár

Budai Éva dr. magyar, társadalomismeret és dráma szakos tanár, mentor, szakértő (igazságügyi, tantárgyi, pályázati stb.), tankönyv-szerkesztő és -szerző. Portfólió-feltöltésre életkora miatt már alkalmatlan.

Bugát Tünde matematika, földrajz és informatika szakos középiskolai tanár

Dettre Imola gyógypedagógus, pedagógia szakos bölcsész/tanár, szakvizsgázott pedagógus

Dudás Judit tanár

Erdész Ferenc matematika és fizika szakos tanár

Fodor Hilda történelem, orosz, német és német nemzetiségi szakos tanár, tantervi szakértő

Fogarassyné Orczy Zsuzsanna történelem és német szakos középiskolai tanár, szakvizsgázott pedagógus

Gulyás Judit magyar, angol és spanyol szakos középiskolai tanár, bölcsészdoktor, 37 éve a pályán

Hári Andrea magyar - orosz szakos tanár, szülő

Hertel Judit gyógypedagógus, klinikai szakpszichológus

Jordán Helén mozgóképkultúra és médiaismeret és német szakos tanár

Komjáthy Anna rajz, művészettörténet és ábrázoló geometria szakos középiskolai tanár

Kosztel Krisztina óvodapedagógus; szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető

Leiner Károly tanító, gyógypedagógiai tanár, Példakép-díjas pedagógus 30 éve a pályán

Lukács Klára háromdiplomás, szakvizsgával rendelkező tanár

Mihály Claudia Zsuzsanna történelem és német szakos tanár

Morvay Zsuzsa tanító és magyar-angol szakos tanár

Nagy Erzsébet német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, biológia-mezőgazdasági ismeretek szakos általános iskolai tanár, tanügyigazgatási szakértő és szakíró

Németh Márta kétdiplomás 54 éves tanító, készül a harmadik diplomájára

Ódor Bernadett testnevelő tanár

Őri Andrea tanító, tehetséggondozás szakvizsgával

Pásztor Éva angol, történelem, szerb és horvát szakos tanár

Pétery Dóra zenész, tanár

Pfeifer Erzsébet tanár

Ráthy Zsuzsa zongoratanár, korrepetitor

Ronyecz Annamária magyar és történelem szakos tanár (36 éve tanít és élvezi)

Ruszina Andrea tanító, drámapedagógus és gyógypedagógus

Séra Zsuzsanna tanító, gyógypedagógus

Simon Anna magyartanár 33. éve

Stribik Ferenc tanár

Szakács Emília magyartanár

Szarka Judit latin nyelv és irodalom, mozgóképkultúra és médiaismeret szakos gimnáziumi tanár, esztétika szakos előadó, tananyagfejlesztő

Szász Kinga angol és történelem szakos tanár 12 éve

Tamás Ferenc magyartanár, tankönyvszerző

Tihanyi Tibor matematika és fizika szakos tanár

Tokaji Ildikó magyar és angol szakos középiskolai tanár

Végné Faddi Andrea háromdiplomás közgazdász középiskolai tanár, hatkötetes tankönyvszerző

Vitó Gabriella gyógypedagógus

Zsombori Barbara szakvizsgázott magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, kommunikációs szakember, pszichológus, drámapedagógus, művészetterapeuta

Támogatók:

Fóti Péter oktatáskutató

Kürti Judit szülő, nagyszülő

Lázár Júlia tanár, költő, műfordító, tanári állását 2012-ben felmondta az új köznevelési törvény miatt

Molnár B. Béla szülő

Molnár Éva pályaelhagyó

Somorjai Lászlóné nyugalmazott informatika tanár
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ja.
Harmincezer meg feltölti ...:-(
(éppen az előbb vitáztam egy kolléganővel, aki azt mondta, ő feltölti, úgyis marad a fidesz is, meg a portfólió is ...)
:-(((((((((((((((((((((((((((((((
@Evezős: birkának lenni biztonságosabb, tudod... :-(
@Penivaldes: A cicák színe pedig fontos. Meg a szőr hossza :-)
Hosszú szőrrel rosszul fognak talán egeret a kínai cicák :-)
@Evezős: tudom, hogy a lényeg nem fog változni, de az a kevés akinek nem tetszik ez, legalább lássa és érezze, hogy nincs egyedül.
Nincsenek illúzióim, ez is pont úgy fog végződni, mint a manyupos rablás, töredék állt ellen akkor is, és még mennyi gyalázatos lopás-rablás-kinyírás fűződik ehhez a bagázshoz, és még mennyi fog kötődni ha nyerni fognak. Na ezért viszket a talpam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sokukat ismerem a HÍVATLANUL-ból és már hónapok óta azt kommunikálják, hogy NEM töltenek fel portfóliót, bármi legyen is a retorzió (ugyanis, azt nem reklámozzák sehol sem, hogy a portfóliófeltöltés NEM lehetőség, hanem KÖTELEZŐ - megadott időn belül muszáj megcsinálni. Mindenkinek. Amikor jönnek ellenőrizni az iskolát, annak be kell mutatnia minden beosztott pedagógus portfólióját.)
@vitéž munkášőr:

Elfog múlni, mint a tinédzser tombolás!
@vitéž munkášőr:
Ez is, de inkább a pénz: sokan azt hiszik, hogy akkor előbbre lépnek. Én meg biztos vagyok benne, hogy NEM lesz pénz annyi ember finanszírozására, ahányan át akarnak lépni a pedII-be.
Már az is árulkodó volt, hogy igen, jelentkezz, töltsd fel a portfóliót, aztán majd a KLIK meghatározza, hogy KIK és MIKOR kerülnek át.
És évente 20% a kvóta.
Ahova az idősebbek biztos nem kerülnek be, mert akkor az ő pénzük még több lesz és a nyugdíjuk(???) is ...

Más:
Én nem vagyok hajlandó pl. az általam hosszú évek alatt kiötölt, megcsinált munkafüzeteket, feladatsorokat, ellenőrző-teszteket, tehát a saját szellemi termékeimet ingyen és bérmentve odaadni az államnak, hogy aztán azt lopjon el belőle, amit akar. Ugyanis semmi garancia nincsen arra, hogy a feltöltött portfólióból nem mazsolázzák ki a nekik tetsző dolgokat és aztán csinálnak abból tankönyvet, munkafüzetet, egyebeket. Amiknek most, jelenleg éppen híján vannak (mert a tankönyvkiadók nem adják a sok pénzért kifejlesztett anyagaikat!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Evezős: A legdurvább, hogy gyakorlatilag ingyért kapnak teljes módszertani kézikönyvet, hatékonysági statisztikával. Mert 10-30 év éhbéren szerzett tanári tapasztalatait nyúlják le.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pont úgy lesz, igen.:-(

Néha nem csodálkozom, amikor a pedagógusokról úgy beszélnek fórumokon, ahogy ... (bár azt hiszem, kevés olyan szakmát/hivatást lehetne mondani, ahol a gerincesség, meg az öntudatosság a jellemző. Manapság ...)
:-(
ő is szólhatott volna korábban is, tudnia kellett volna mire képesek ezek a fiúk:

Sólyom László: A paksi bővítés
a Fidesz hitelességi válsága
Szerinte az emberek tovább látnak a jövő havi villany­számlánál. A paksi bővítést bírálta keményen.Mintha az egész politikai elit
az oroszok zsebében lenne.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F18%2Fsolyom_amit_tudnunk_kene_paksrol_az_titkos%2F

Vita az MTA-n a paksi bővítésről Sólyom Lászlóval.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F18%2Fmegkesett_atomkonferencia_az_mta-n%2F
@GeoCracker:
Igen!

És sajnos, sokan csak most kezdenek éledezni e téren. Pl. tegnap olvastam csak estefelé egy hírt és a hozzáfűzött töméntelen kommentek a HÍVATLANUL-on, hogy ja, akkor most mi is lesz az én, saját szellemi termékeimmel??? Adjam oda egy netes felületen az államnak azt, amit (magamról beszélek most) én hónapok/évek alatt csináltam, kvázi fejlesztettem ki, adott tárgyhoz, témához??
Nekem legalább ötven dossziényi anyagom van (mindent elrakok, ez jó is, meg rossz is), még a régi, alsós tanítónénis dolgaim is megvannak.
De van pl. művelődéstörténethez 20-25 oldalas, saját gyártású munkafüzetem, témánként. Adjam oda nekik???

NEM!

(Miközben kollégáknak bármikor, bármit, ha kértek.)
@GeoCracker: @Evezős: oops, erre a szellemi rablásra nem is gondoltam, ez így még felháborítóbb :S
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Na, mit emelt ki az index a hozzászólásokból?

"Mintha az EGÉSZ politikai elit az oroszok zsebében lenne."

= Mindkettő ugyanolyan rossz.
"E minősítési rendszer legbotrányosabb hibája, hogy

visszamenőlegesen

állít a startkőre korábban képzettségük alapján magas fizetési kategóriába sorolt, több évtizede a pályán levő pedagógusokat.

Lenulláz minden eddigi eredményt, akár egy egész életutat.
Lefokozza az idősebb, nagy tapasztalattal rendelkező, az intézményt sokszor a vállukon vivő, meghatározó tanárszemélyiségeket. Semmisnek nyilvánít akkreditált, többnyire egyetemi képzéseken megszerzett, tanúsítványt, diplomát, eddig végzett szakértői-fejlesztő munkát. Képzeljük el a tábornokot, amint egy reggel őrnagyként ébred!

Különösen méltánytalan és aljas eljárás ez azokkal szemben, akik pályájuk utolsó harmadában, netán a vége felé járnak. Nekik ugyanis sokszor már sem energiájuk, sem idejük nincs az öncélú újrabizonyításhoz.
Pályájuk bére, hogy tömegesen fognak kimaradni a minősítő eljárásból, s belőlük papír szerint, hivatalosan kimondva már sohasem lesz mestertanár a kötelező várakozási idő és az újra megmászásra kínált „szamárlétra" miatt."
áhhhh, szóhoz sem jutok, eláll minden szavam:

A mozgáskorlátozottak szavazóköre nem akadálymentesített

444.hu/2014/02/18/a-mozgaskorlatozottak-szavazokore-nem-akadalymentesitett/

----------------------------
ez a fasz már istennek képzeli magát, valaki a körön belül tökön rúghatná már

Orbán: >>>A mindenséggel<<< mérhetjük a sikert
Nem indulnak harcba a GE ellen, a tőkének és munkának együtt kell működnie.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F02%2F18%2Forban%2F
nahhh,

Bokrosék beállnak az Összefogás mögé

A Népszava szerint szerda délelőtt írja alá a Bokros Lajos-féle Modern Magyarország Mozgalom (MoMA) a megállapodást az Összefogás pártjaival. Bokrosék január 30-án jelentették be, hogy tárgyalásokat folytatnak a baloldali összefogással. Azt mondták, hogy egy külső, programalapú támogatói megoldáson gondolkodnak, a támogatásért cserébe nem kérnének egyéni helyeket, viszont bizonyos garanciákat igen.

A szerződésben végül az Összefogás azt vállalja, hogy ha győznek, helyreállítják a jogállamiságot, és elfogadnak egy új, kétfordulós, arányos választási rendszert.

Január végi rendezvényükön Bokros Lajos az Index kérdésére elmondta, pártjának 14 tagja van.

index.hu/belfold/2014/02/18/szerdan_alairjak_bokrosek_az_egyezseget_az_osszefogassal/
No ha eztet a ideodugrálást a fize$$ trollok is tudják követni, akkó le a kalappal.
De kérdezem én....mijafaszom fog történni a választás után?
Nyer a csuti az eddig oké... oszt?
@Myrath:
Mi lenne? Minden jobb lesz, még ennél is... essetunni... :(
@Evezős:
" Amikor jönnek ellenőrizni az iskolát, annak be kell mutatnia minden beosztott pedagógus portfólióját."

ha én tanár lennék, csinálnék egy progresszív-performance portfoliót: beleszarnék egy bubis borítékba, és lezárnám légmentesen, ráírva: pedagógusi életpálya-modell.
aztán tegye el a klik oda ahová akarja.
ááááááááááááááááááááááá

"Balliberális kötődésű" civilek támogatását vizsgálná a lehallgatási botrányt vizsgáló bizottság
Meghosszabbították az Egyesült Államokban kipattant lehallgatási botrány magyarországi szálait vizsgáló parlamenti bizottság mandátumát – értesült a Magyar Nemzet kedden.

hvg.hu/itthon/20140218_Balliberalis_kotodesu_civilek_tamogatasat
@Secnir: sok gondod nem lenne a munkahely kereséssel Mo-n ;)
OFF

Ezeknek küldi a nyugat és az USA - továbbra is - a fegyvereket.

Fatoum Al-Jassem „bűne" az volt, hogy rajtakapták, amikor a Facebookot használta. Ezért a lányt egy vallási bíróság elé citálták a szíriai Rakka városában. Az incidens mögött állítólag egy iraki székhelyű, szélsőséges iszlám szervezet áll, ami az Aszad-rezsim ellen harcol Szíriában. Az ő fegyvereseik fogták el a lányt és állították bíróság elé.
A fegyveres szervezetnek egyébként VAN SAJÁT Facebook-oldala.

www.hir24.hu/kulfold/2014/02/17/facebookozas-miatt-koveztek-halalra-a-lanyt/

ON
@vitéž munkášőr: Kibicnek pedig sokkal egyszerűbb is, nem is kerül semmibe.

Tudod, nem nagyon gondolom, hogy bárkinek is joga van elítélni a létbizonytalanságban létező tanárokat (sem).
Kedves barátaim, polgártársak (rezsicsökkentés)
Magyarország mindig tudta, hol a helye (rezsicsökkentés), és nem gazsulál senkinek (rezsicsökkentés). Magyarország híd kelet-nyugat között (rezsicsökkentés), de nem szeretne átjáróház lenni (rezsicsökkentés). Éppen ezért a saját útját járja (rezsicsökkentés), ha tetszik ez a világnak, hanem nem (rezsicsökkentés). Új alapokra helyezi a felépítményét (rezsicsökkentés), és nem fog félni senkitől (rezsicsökkentés). Önállóan kívánja betölteni vezető szerepét Európában (rezsicsökkentés), és a fejlett világban (rezsicsökkentés). Sem gazdaságilag (rezsicsökkentés), sem politikailag nem fog senkitől függeni (rezsicsökkentés). Mert a magyar fiatalok sem gazdasági menekültként mentek el nyugatra (rezsicsökkentés), hanem azért, mert meg akarják mérettetni magukat (rezsicsökkentés), vállalják az ezzel járó kihívást (rezsicsökkentés). És milliárdokat utalnak haza (rezsicsökkentés), amit nekünk kötelességünk megköszöni (rezsicsökkentés), kedves barátaim. Amennyiben az elhangzott beszédem vagy annak összefüggéseit valaki nem értené, tekintse meg valamelyik szóvivői sajtótájékoztatót (rezsicsökkentés), vagy tanulmányozza a független közmédiát (rezsicsökkentés).
Köszönöm figyelmüket (rezsicsökkentés).

(A külföldre nemmenekült fiatalokról szóló rész plágium, előadója a fentebbi szöveg valóságos előadója, helyszíne a Parlament. Saját füllel hallva, sk. Ja: rezsicsökkentés)
@Bakter:
Csak erőlködök, pedig ilyet még én sem tudnék kitalálni a fejemre esett sorompó ihletése után sem:
"Szükségünk is volt az önök sikerére, mert az van megírva a sors könyvében, hogy a magyarok tehetségesek de csak középszerűen sikeresek. A GE-együttműködés bebizonyította, hogy mi magyarok a mindenséggel mérhetjük a magunk sikerességét" - mondta Orbán Viktor a GE szolgáltató központjának megnyitóján a hvg.hu beszámolója szerint.
@Secnir:
Hidd el, nem Te vagy az első, akinek a fejében ez megfordult ...
(Én konkrétan azt a pénzt szándékozom ilyen formátumban Rózsinéni címére elküldeni, amit a KELLO egy éves munkámért szándékozott fizetni (tankönyvezés): 44.600 forint - de aztán a jó KLIK úgy döntött, hogy jó lesz ez nekem bruttónak és ő majd levonja belőle amit le kell. Megjegyzem: a mai napig nem kaptam egy fillért sem a tavaly március vége óta tartó melóért ...)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azt tudom, h jobb lesz persze, csak olvasnék egy progromot (upsz bocsi programot), h mire is szavazzak. Vagy elég ha a dzsobbik ömlengéseit magamévá teszem? Egy cég?
No mindegy, keresek kutatok, és a moma-ra szavazok....:) ( uppsz, arra nem is lehet, mer' beállt a sorba)
@Bakter:
Ellophatom?
(mert nagyon jó!)
:-)
@Bakter:

:DDDDDDDDD ez naggyon állat lett (rezsicsökkentés)...még most is röhögök (rezsicsökkentés)...:))
@Myrath: Ez faszbúkra való!!! Lophatom???
@Myrath: nem lehet. Én is rájuk akartam. Így, ha aláírják a megállapodást, átjelentkezek ideiglenes lakóhelyre, - mert az állandón az ország egyik legnagyobb gazembere az összefogás jelölt- szavazás előtt két napig nem eszem-iszom, hogy ne hányjam el magam, ha x-elek az összefogásra.

De így sem vagyok biztos abban, hogy jól döntök.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Simon Gábor már gyanúsított, tagad, szabadlábon védekezik

Adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt hallgatta ki gyanúsítottként az ügyészség Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden.

hvg.hu/itthon/20140218_Gyanusitottkent_hallgattak_ki_Simon_Gabor
@Habakuk999: jól nem tudsz dönteni, de nem tudsz legalább nagyon rosszul, és talán adsz esélyt, ami a fideszjobbikkal biztosan nem lenne.
@Habakuk999: érdekes módon @Evezős értette amit írtam. "kibicnek", aha. tudod, én azért ülök most itthon és b*szom itt a rezet, mert kifejtettem a véleményemet a munkahelyemen a közösség érdekében, míg azok becsúsztak a púzójukat üríteni az asztal alá. erről ennyit
melléklet:

Kína kiakadt az Észak-Koreát keményen elítélő ENSZ-jelentésen
Peking indokolatlannak tartja az ENSZ Észak-Korea emberjogi helyzetéről készült jelentésében Kínát ért bírálatot, s kedden a kínai külügyminisztérium szóvivője által visszautasította azt.

hvg.hu/vilag/20140218_Kina_kiakadt_az_EszakKoreat_kemenyen_eli
@Evezős:
"Ugyanis semmi garancia nincsen arra, hogy a feltöltött portfólióból nem mazsolázzák ki a nekik tetsző dolgokat és aztán csinálnak abból tankönyvet, munkafüzetet, egyebeket."

esetleg tizenkettőből összeollóznak egy használhatatlan tizenharmadikat, természetesen a szerzői jogdíj letéteményese már megvan.
Beszédes csend az offshore gázügyben
Miközben az illetékes minisztérium és a Met Zrt. szerint minden rendben van, a cég offshore gázbizniszével kapcsolatban hírbe hozottak közül többen is elhatárolódtak az ügytől. A Met hátterében felbukkanó két magyar üzletember még mindig néma.

atlatszo.blog.hu/2014/02/18/beszedes_csend_az_offshore_gazugyben
@Evezős: semmiképp ne add nekik, látható, hogy így legalizálnák a plágiumot. hiába no, előre a mester, doktór smit páll nyomdokán!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az az én nagy bajom, hogy semmivel nem tartom pozitívabbaknak a másikokat sem.

Az igaz, hogy nem akkora gazemberek, mint a mostaniak, ugyanakkor felelőlesen kormányozni nem tudnak.

Jó példa erre a ma linkelt cikk a régiós fejlődésről - ami ugye a heppem, egy éve ezzel példálózgatok-.

Szóval jó annak, aki tudja, hogy az összefogásos leányok és legények az igazi demokraták.:) Kár, hogy nem tartozom közéjük, sokkal egyszerűbb lenne sok minden.:)
@Habakuk999: Van jobb döntés? Sokkal faszább lett volna, ha nem szakad kétfelé az ország a választási törvények miatt. Aszem, a legsokszínűbb parlament lenne 2014től. (szerintem bent lenne az mszp, lmp, fidesz, jobbik, dk, együttpm, moma)
@Evezős:
Ha fityeszes vagy, lopd el nyugodtan. Megszokásból, kérdés nélkül.
Ha nem vagy fityeszes, számodra minden felhasználás engedélyezett.

@Myrath:
A rezsicsökkentés nem vicc. A magyar családok ennek következtében tegnap 1,5 milló, ma 1,8 milló, holnap 2,2 millió forintot spórolnak meg havonta. És ingyen vehetnek fel készpénzt a számlájukról a megemelt díjú kártyájukkal. Tessék elismerni, ha a kormány megvéd a pénzéhes multiktól, akiknek közben felavatta az itteni érdekeltségeit.
@vitéž munkášőr: Sajnálom.
Ugyanakkor úgy gondolom, nem a létbizonytalansággal küzdők feladata, hogy "forradalmat" csináljanak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
De abban semmi kivetni valót és gyanúsat nem találtak, hogy szíjrágó a 10 milliós éves jövedelméből 16 millióval gyarapodott 365 nap alatt.
@Evezős:

"Képzeljük el a tábornokot, amint egy reggel őrnagyként ébred!"

tévedni teccettél. az tiszt. nem fő-, de tiszt.

tizedesként, az igen! de itt bakára hajtanak, golyófogónak mindenki jó.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
És mi lenne jobb?
Én nem hallok semmit az ellenzéktől, csak, hogy nem fog több gyerek éhezni. Na most a bajnaiék már ki is számolták ezt pár tíz millióból megoldják.
Na most a nagyon demokrata nagyon baloldaliakat most kezdte el zavarni a gyerekéhezés?
8 év alatt mikor 30 %-ot sikerült dobniuk az államadósságon, mikor 9 % volt a hiány, mikor IMF hitelt vettek fel, mind-e eközben nem tudták kiszorítani az a pár milliárdot a gyerekéhezésre??
Szóval most akkor mitől is lenne jobb??
@Habakuk999: nem talpig demokraták, olyan a hatalomban nincs, csak ha többen vannak, jobban figyelnek egymásra, és kevésbé tudnak a fű alatt ügyeskedni, normális kontroll kell a hatalomnak, mert ott fent mindenki elkurvul.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A megállapodás aláírása biztos megtörtént, mert 21-én már Bokros Lajost fogom meghallgatni az Összefogás képviselőjének a jelölő-gyűlésén
@Habakuk999:

"Az igaz, hogy nem akkora gazemberek, mint a mostaniak, ugyanakkor felelőlesen kormányozni nem tudnak."

dehogynem. csak kompakt sminkdobozuk van No Ki Á nak hála (a hálót adj ne hala-t mintájára)

persze, ki (no ki a ...?) gondolta vona, hogy emezeknek se hála, se háló se hólé nem számít, hanem leengedik a tavat, a folyót és a köszgép munkagépei rögtön össze, majd eltolcsizzák a zsetont és a forgalmi táblákat a nyomravezető úttal együtt föl is szedik.
szánalmas benyalás megint a széljobbnak.....

Az EMMI az év legszánalmasabb helyesbítését kérte Radnótiné miatt

Helyreigazítást kértek a Magyar Hírlaptól, hogy kiderüljön, Radnóti Miklósné nem a saját halottjuk. Jó, hogy szerenádot nem adnak az ingadozó jobbikosoknak.

Borzalmas lett volna, ha akárcsak egy darab Jobbik és Fidesz között ingadozó potenciális szavazó átlagos Hírlap-olvasó azt hitte volna, a kulturáért felelős minisztérium kulturáltan járt el egy liberálisgyanús kultúrzsidóval. De nem lesz borzalmas, mert az EMMI helyreigazítást kért és az MH persze közölte is. Még mindig remegek arra a gondolatra, hogy milyen hólabdaeffektust okozhatott volna, ha az álhír marad meg bárki fejében.

cink.hu/az-emmi-az-ev-legszanalmasabb-helyreigazitasat-kerte-r-1524981861
@irógép: "Szóval most akkor mitől is lenne jobb?" Nem tudom! azt azonban igen, hogy a sátánra is képes leszek szavazni/Jobbikon kívül/, ha az eltakarítja ezt a hazug, rabolva harácsoló, népbutító kalózokat
@jaegtoer:
Igen, ezt ismerem.
Aljasok mindig voltak. Én főiskolásként hosszú időt töltöttem - szemináriumon leginkább, a többiekkel együtt - azzal, hogy az órát tartó hölgy doktorijához az egyébként szakfelügyelőként a megye iskoláiból összelopkodott dolgokat kicsit átfazonírozzuk ....
:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bocs. nem gondoltam, hogy hülyeséget írok, következtetés volt.. ha már előadónak hívja, akkor....milyen papírt kérsz tőlem?
@KÁTÉó53éúétr6: olyat amin szerepel a neve, hogy előadó lesz az Együtt gyűlésén. Nem kell kétségbe esni, nem akarlak lekáderezni, azt meghagyom másnak :D

már linkeltem, de akkor megint:

Bokrosék is aláírnak a Baloldali Összefogással

Szerdán délelőtt írhatják alá az Összefogás párjai Bokros Lajos Modern Magyarország Mozgalmával azt a megállapodást, amiben a baloldali pártok vállalják, hogy győzelem esetén helyreállítják az a jogállamiságot és újra két fordulóssá teszik a választási rendszert. A MOMA cserébe kívülről támogatja az Összefogást. Bokros nem kér pozíciókat, sem képviselőjelölti helyeket. (Népszava)
@vitéž munkášőr:
Nem tervezem.
Sőt, inkább azon gondolkodom, hogy aláírom a bojkottot.
@Bakter:
Hogylennékmá fityeszes? Még a feltételezés is sértő ...!
:-)

(Berakom a fészre, a Hívatlanok homokozója nevű helyre. Megjelöllek, mint forrást is ...:-)
@Habakuk999:
De ha kicsit vastagabb lenne a gerinc - és főleg: EGYSÉGESEN! -, akkor nem tudnának mit kezdeni velünk?
És mekkora hír lenne, hogy SENKI nem tölt fel portfóliót????
@jaegtoer:
Ezt a lányok fogalmazták, nézd el nekik/nekünk ...!
Talán közérthetőbb lett volna az, hogy a harminc-harmincöt éve a pályán levő kórházi (sebész)főorvost visszaminősítik frissen szakvizsgázott kezdővé ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igen, van papírom, és lekáderezhetsz /te is/ nem vagyok sem tagadó, sem bujkáló
@KÁTÉó53éúétr6: na ez a mentalitás a jó...
A sátán is inkább:)
Hitler kiirtott 10 millió embert, jött helyette Sztálin meghalt 30 millió ember, sokkal jobb volt!!
Csak azért, nem mindegy, hogy most nem nőtt 30 % az államadósság, tartjuk a hiányt, visszafizettük közben az IMF hitelt, ami nem kis teher volt éves szinten, sőt még pár szektorban béremelések is voltak. Folyamatosan növekszik a GDP, ami a nagy ballibe megmondó emberek szerint itt évekig nem kéne hogy nőjön, beindult az építő ipa és az autó ipar, szóval ezek tények, ha utálod Orbánt, ha nem... ettől még messze nem hibátlan ez a kormány, de az előzőhöz képest azért legalább nem elcsesz mindent.
Ja és , ha sátánra akarsz szavazni szavazz Feri!! Amit művel, ahogy viselkedik, az már lassan egy szektás woodo vezzére hajaz!
@Bakter: Én is lopom. :)
Nem kérem, nem kérdezem, egyszerűen bejelentem: lopom. :P
Oszt', jó' va'. :D
Minden eddiginél kisebbre, 0,15 százalékponttal 2,7 százalékra vágta a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa keddi kamatdöntő ülésén. Az elemzők többsége 0,05-0,10 százalékpontos enyhítésre számított.

index.hu/gazdasag/2014/02/18/csokkent_az_alapkamat/

---------------------------

A hitelek ötödét már nem fizetik
A többség a lakás árának több mint 90 százalékával tartozik. A beígért csomagra várnak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F02%2F18%2Fa_hitelek_otodet_mar_nem_fizetik%2F

-----------------------------------

Varga szerint lehetne erősebb is a forint

A költségvetést 300 forintos euróval számolták.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F02%2F18%2Fa_hitelek_otodet_mar_nem_fizetik%2F
@irógép: Fölösleges volt fáradnod a szöveg leírásával, mert ha akarom minden órai hírekben hallhatom a "sikert". Mégis...ha utálom Orbánt mit gondolsz? miért?
@KÁTÉó53éúétr6: sokan utálják! Biztos neked is meg van rá az okod. Nem tudom pl. megérteni, hogy lehet Gyurcsánynak egy fél szavát is komolyan venni még is vannak akik rajonganak érte.
De ez van ilyenek vagyunk emberek.
És persze, történhet bármilyen fejlődés, akik akarja rá mond valami mást. Mert egy ország gazdasága olyan összetett dolog, hogy mindig lehet valami rosszabb mutatót találni.
Így megy ez...
@Evezős:
"Képzeljük el a tábornokot, amint egy reggel őrnagyként ébred!"

nem tudom elképzelni. tábornokból főtisztként tud ébredni csak. tábornok, mint rang, nincs.
@Secnir:

Simán felöltözik reggel, leveszi a pizsamát!:)
@Secnir: Jajjjmán!
Akko': Képzeljünk el egy vezérőrnagyot, amint egy reggel honvédként ébred!
Így gyó? :P
@Marcellusca: kekeckedik a fószer, ne hagy magad :D

Vezényló egy reggel közmunkásként ébred, miközben Fletónak díszíti a választási irodát ;)
@irógép:

nem kell annyira gépiesen írni.

tegnap Vakapád bemutatta, hogy az előzőek évente átlagosan 3,75% hiányt hozogattak össze, a szabadságharcos megváltók meg évente átlagosan 4%-ot.

Az adósságot pedig akár reálértéken akár nominál értéken nézed lesújtó úgy, hogy közben 3000 mrd mnyp- megtakarítást benyeltek, és évi cca 450 mrd Ft. nyugdíjjárulékot bezsebeltek, így
tehát összességében kb. +4200 mrd forinttal rablópandúroztak...az externáliákat most nem is számolom

ha mindent összeadsz, (tehát az összeadandókat nem kivonod) 82,5 %-on állhat a gdp-hez viszonyított államadósság. de a százalék csak arra jó, hogy elfedje a valóságot,

az államadósságadósság:

2010. május:.....19933,4 mrd Ft.
2013. december:..21998,1 mrd Ft.
növekedés:....... 2064,7 mrd Ft.

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

nem véletlen, hogy nem mondogatják a konkrét Ft-ban kifejezett értékeket, mert az mást mutat, mint a százalék.

a foglalkoztatási adatokhoz annyit fűzök hozzá, hogy minden településnek májusig közmunkában kötelező foglalkoztatni fejkvóta szerint, egy kétezer fős település terhe 50 fő.

nem mintha emezek annyira jobbak lennének, csak húzzuk ki a fejünket mindenki seggéből. csak jobb úgy, nem?

az IMF hitelt kifizették valóban, csak az értékpapír kibocsátás kamata néhány százalékkal magasabb, mint a letudott IMF adósságé, igaz ezt a kamatot még csak ezután kell kipengetni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na, abba biztos belepusztulna. Ott, a helyszínen. :)
@Marcellusca:
:-)
Fentebb már reagáltam egy ilyenre (férfiak ....), írtam, hogy ezt nők fogalmazták, valamint: szvsz jobb lett volna egy főorvos --> frissen szakvizsgázott százhuszonötödik alorvos a megyei kórházban példa, mert azt értette volna mindenki ...
@Evezős: Mi az az orvos? :P
Mer én 4 éve nem láttam olyat. Akkor is csak azé, mer hosszabbítani köllött a jogsit. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Néha az jut eszembe, hogy talán ennyi gerinc kéne belénk is.
Oszt itt még nyomokban sincsen utalás arra, hogy mi folyik ...

Igaz, ők is tűrtek egy darabig, mielőtt megunták a packázást.
Milyen szép látvány lenne, amint a felcsúti lókupec ingujjban, hátizsák nélkül, hóna alatt a megzavarása pillanatában dédelgetett focilabdával menekül a rakparton ...
:-)
@Marcellusca:
Jó, azért a zemberek nagy része találkozott már olyannal!
Neked meg amúgy sem köll analógija, érted Te anélkül is, hogy miapálya ...

(Én is a múlt héten voltam hasonló okból, mondta is, hogy régen látott ....:-)
@Evezős: csak te vagy itt a csajok közül, elemezd már eme hírecskét ;)

Orbán a borosüveghez nyúlt, amikor nem találta otthon a feleségét
Kibontott előző nap késő este egy üveg bort, amikor látta, hogy nincs otthon a felesége - mesélte el Orbán Viktor a General Electric szolgáltató központjának az átadása előtti munkareggelin, ezzel indokolva, hogy gyorsan szeretne egy kávét. Lévai Anikó - mesélte tovább a sztorit a Facebookra feltöltött videón - azért nem volt otthon, mert jelöltjük, Fónagy János számára gyűjtött aláírásokat.

hvg.hu/itthon/20140218_Orban_kisse_masnaposan_ment_a_GEhez
@Evezős: nono! ukrajnában halottak vannak. nem kívánom senkinek az ottani fejleményeket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szokjunk hozzá az ottani dolgunkhoz.1-2 éven belül nekünk sem lesz más lehetőség, ha ezek maradnak.Nem hiába van a Kis Törpének 4500 fős TEK-je, ő számított hasonlóra itthon.Szerintem ő lepődött meg a legjobban, hogy milyen birkák vagyunk.Visszatérve a TEK létszámához, csak érdekességképpen.A TEK-nek 4500 fős állománya van, úgy, hogy gyakorlatilag semmi dolga..Az Idegenlégiónak, ami 24 órán bevethető a világ bármely pontján a harci állománya kb 6000fő.
Magyarország TEK 4500FŐ szemben a Légióval, ami 8500fő.Remélem érezhető a kontraszt...
@E.Csaba: igen, és ne tessék elfeledni a parlamentörséget sem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sz@r lehet, mikor ráiszik a gyógyszerre ...:-)

Komolyra fordítva (bár erről nem nagyon tudok komolyan írni):
egy fél percig sem gondoltam, hogy otthon náluk másképp mennek a dolgok ... rá kell nézni a nőre és mindent értesz!

Nálunk a zember egyrészt nem érzi úgy, hogy ha nem vagyok otthon (ami ritkaság...) akkor ünnepelnie kéne, másrészt: otthon nem vedel, mint a gödény, ha egyedül van, ha nem, harmadrészt: ez a mentalitás, amit itt leföstött, erősen emlékeztet engem egy nem túl szimpatikus életmódra.

Nem mesélem el újra a pár évvel ezelőtti karácsonyos-családlátogatós videón látottakat, gondolom, már mindenkinek a könyökén folyik ki ...de aki azt látta, az tudja, hogy ez nagyon sok minden, csak nem harmonikus-szerető család.
@parti_giano:
A halottakat én sem.
de azt a fajta kiállást, amit hetek óta mutatnak, azt igen.
@E.Csaba: Miért van az, hogy én már semmin sem bírok meglepődni? :-(
@Evezős: nem vagyok tanár, nem is értek hozzá.
csak nem gondolom, hogy egy abszolút zsarolható köztisztviselői réteg lenne a reform mozgatórugója.

Tudod, úgy gondolom, akár lehetnének is, ha lenne cél és olyan erő, aki, ami mögé felsorakozhatnának.

Nálunk olyan nincs, akkor sem, ha komolyan veszem Bokrost és az ő tizenhármát.
putyinhaver világa:

Bíróság elé állították a Putyin-ellenes tüntetések szervezőit
Megkezdődött a bírósági eljárás kedden Moszkvában Szergej Udalcov, a Baloldali Front nevű radikális párt elnöke és a platform egyik aktivistája, Leonyid Razvozzsajev ellen. Azzal vádolják őket, hogy tömeges zavargásokat készítettek elő Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

hvg.hu/vilag/20140218_Birosputyin_ellenes_tuntetok_birosag
@irógép:
"Nem tudom pl. megérteni, hogy lehet Gyurcsánynak egy fél szavát is komolyan venni"

"A GE-együttműködés bebizonyította, hogy mi magyarok a mindenséggel mérhetjük a magunk sikerességét” – mondta Orbán Viktor"
@jaegtoer: francokat. nézd meg a jobbik szárnyalását és a növekedés mélyrepülését.
(és lehetne hosszan sorolni bármit egészségügytől oktatásig)
Aki tud kormányozni, nem ilyen statisztikát generál.
@vitéž munkášőr: szerintem nem ez a cél itthon, ha meg is érdemelnék "eliték".
Az első mindenséggel mért siker:
"15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot az MNB monetáris tanácsa a mai ülésén, ezzel 2,7 százalékra csökkent az irányadó ráta. A forint jelentősen gyengült a hírre."
itt tartunk, ennyit látnak belőlünk, és még nagyon nem is lehet vitatkozni velük....

"Orbán Viktor mint szappanoperai főhős?" - rólunk írnak a külföldi lapok
A The Daily Telegraph kikéri magának, hogy egy náci múltú ország biztosa (ti. Andor László) oktassa ki a briteket az idegengyűlöletről. A Hospodárské Noviny azt írja, a mai magyar helyzet messze van a liberális demokráciától. A Die Welt szerint a baloldal kampánya a Fidesz 2010-es kampányát idézi, a Jobbiké viszont az 1990-es Fideszét. Tele van velünk a külföldi sajtó.

hvg.hu/velemeny/20140218_Orban_Viktor_mint_szappanoperai_fohos__r
nahhh, ezt is behúzták a haverok:

Ők adják az online pénztárgépeket a Postának

Egyedüli ajánlattevőként az ECR Trade Pénztárgép Kft. és a Mobil Adat Kft., mint közös ajánlattevők szállíthatják az online pénztárgépeket a Magyar Postának – derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A Magyar Posta Zrt. által kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredetileg becsült értéke nettó 456 millió forint volt. Az ajánlattevők nettó 453 millió forintért vállalták a pénztárgépek gyártását, szállítását és üzembe helyezését. A beszerzésnek része a gépek működtetéséhez szükséges folyamatos előfizetői adatátviteli szolgáltatás biztosítása is. A pénztárgépek darabszámát nem tartalmazza a közlemény. (MTI)

444.hu/2014/02/18/ok-adjak-az-online-penztargepeket-a-postanak/
@Habakuk999:
Vannak szervezetek (PSZ, PDSZ), akinek az kell és vannak, lennének pártfüggetlen, abszolút középen álló ( a Hívatlanul deklaráltan ilyen) szerveződések, ahol mindenki a szakmából csatlakozhatna és kiállhatna azért, ami jó, vagy az ellen, ami hülyeség (portfólió pl.).
És a meghirdetett megmozdulásokon lehetne politikamentesen, a förtelmekre reflektálva üzenni a mindenkori hatalomnak.
Ez sem sikerül, mert sokan kizárólag azt látják, hogy most jobb lehet nekik anélkül, hogy azért a kezét meg kéne mozdítania (béremelés, amit mindenki megkapott - és hiába vannak, akik rosszul jártak, ez sem izgatja a töbséget), vagy ugyan kell tennie érte (adminisztrálnia saját magát), de ezzel "elébe kerülhet" olyanoknak, akik esetleg önhibájukon kívül nem fognak tudni előrelépni ...
Ige, van az a pénz, tudom. De néha a tükörbe is bele kéne nézni ...
(Nekem mindenem megvan és nem fogom feltölteni. Sőt, írtam már, ha ezek maradnak, talán még az éppen nyárom harminc éve művelt hivatásom is feladom. Ebben, ami itt folyik oktatás-nevelés címén, nem lehet jó érzéssel részt venni, ennyi.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az itt sikerpropagandát folytató bérencek fejét annyiszor mélyíteném el matócsi ánuszában, ahányszor megugrik az árfolyam. Hadd érezzék az unortodox változás szelének szagát. Pedig most már a misi is megszólalt, hogy talán nem kéne kamatolni, kedves Marha Nemnormális Bagázs.
Persze védekezésül elhangzék, hogy a gyenge forint jó az exportra termelőknek. De az nem tétetik hozzá, hogy az exportálók jelentős része az alapanyagait importálja.
@Bakter: nem normális, az tény, aki ezt röhögés nélkül le meri írni:

Magyarország helyzete ugyanakkor más feltörekvő országokkal összehasonlítva fundamentálisan erős, sérülékenységét csökkenti a tartósan magas külső finanszírozási képesség, és az ennek nyomán csökkenő külső adósságállomány. Az állam és a magánszektor jelentős alkalmazkodása révén a folyó fizetési mérleg többletbe fordult, ezáltal csökkentve az ország külső eladósodottságát, és így a gazdaság külföldi forrásokra való ráutaltságát - visszhangozza a közlemény Matolcsy György MNB-elnök többször elhangzott véleményét.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/miert_15_itt_az_mnb_magyarazata.576666.html

---------------------------------------

A döntés nem veszi figyelembe a piac figyelmeztető jelzéseit

A 2,7 százalékos magyar alapkamat már csak hajszálnyival magasabb a 2,5 százalékos lengyelnél. A mostani döntéssel a jegybank nagy kockázatot vállalt fel, ugyanis az alapkamat csökkentés növekedési kilátásainkat már nem befolyásolja érdemben, viszont a januári forintgyengülés megmutatta, hogy stresszes nemzetközi környezetben az alacsony magyar kamat milyen sérülékennyé teszi a forintot - kommentálta a döntést Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzsere.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepodtek_az_elemzok_mi_lesz_most.576662.html
@Bakter: "De az nem tétetik hozzá, hogy az exportálók jelentős része az alapanyagait importálja."

Az exportőrök jelentős része véletlenül nem-e rohattmulti?
@Bakter: ""A GE-együttműködés bebizonyította, hogy mi magyarok a mindenséggel mérhetjük a magunk sikerességét” – mondta Orbán Viktor""

Más idézetet kellett volna választania:

"bűneim halállá állnak össze"
Sólyom: Paks megfordítható, akár a Zengő
Sólyom László szerint hiába döntött a kormány
és a parlament, az erőmű bővítése még nem dőlt el.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F18%2Fpaksbol_is_lehet_zengo%2F
"nem gazsulálunk senkinek" - mondta a felcsúti szélkakas és körbefordultában minden seggbe belenyalt, amelyiket elérte a nyelvével. Sőt a távolabbiak felé is hívogatóan csapkodta.
oops, csak nem, akkor hol a függetlenedtünk mantra, akkor ki és mikor is hazudott napra nap???

A keleti óriástól való energiafüggőségünket nem fogjuk tudni kiváltani, de ha összekötjük az energiahálózatunkat a környékbeli országokkal, akkor az nagyban befolyásolhatja az ország tőkevonzó képességét – mondta Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Joint Venture Szövetség Külgazdasági évadnyitó elnevezésű konferenciáján.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/vallott_a_helyettes_allamtitkar_megmarad_az_orszag_orosz_fuggosege.576664.html
@épészmérnök:
Részletkérdéseken tetszik lovagolni. Ezek nem olyan multik, ezek a méd in ungarítche Európahajtó motormultik. Mér nem tetszik már megtanulni, hogy mindig éppen aztat mondjuk, ami ott és akkor, azon fél négyzetméteren az érdekünk. És különben is, így jól megosztjuk és kijátsszuk egymás ellen a multikat, mert így egyikük sem tudja soha, hogy ki a baráthy és ki a rohadth.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Oszt Sólyom úr mit tetszik majd csinálni visszafordításul, felgyalogol a kéményre? Talán ha esetleg máskor is kinyitotta volna a száját, amikor még hivatal is volt segge alatt.
" „…harcolni fogunk Franciaországban, harcolni fogunk a tengereken és óceánokon, harcolni fogunk egyre növekvő bizalommal és növekvő erővel a levegőben, megvédjük szigetünket, bármibe kerüljön, harcolni fogunk a partokon, harcolni fogunk a leszállópályákon, harcolni fogunk a mezőkön és az utcákon, harcolni fogunk a hegyekben; sohasem adjuk meg magunkat…”. (W. Churchill)

"„Elégedetlen honfitársaim, nem tőlem, hanem tőletek függ a polgárháború kérdése... Nem ellenségek, hanem barátok vagyunk. Nem szabad ellenségekké válnunk... Az emlékezet misztikus húrjai, amelyek ott feszülnek a csataterektől és a hazafiak sírjától az élő szívekig, a családi tűzhelyekig érve, behálózva ezt a tágas országot, újult erővel fogják zengeni az Unió kórusát, ha - és én bizton hiszem ezt - a természetünkben lakozó jobb angyalok ismét megérintik azokat!” (A. Lincoln)

"Hölgyeim és uraim, kedves barátaim: csökkent a rezsi!" (O. Viktor)
@Bakter:

Az ágyban rendkívül tehetséges, de sajnos csak közepesen sikeres vagyok. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az mindenképpen becsülendő, hogy néha-néha odamondogat jobbról. Csak így, egy elnöki ciklus távlatában kissé hamis. És az odamondogatás célzottjai simán kiröhögik. Vagy még arra sem méltatják. Ahhoz úriembernek kéne lenniük, hogy reagáljanak rá, és mint tudjuk, az ő szótárukból ez a fogalom hiányzik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az utolsó név hallott már a másik kettőről?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azé fogyunk. Bár a ballibbancsok ne is nagyon sokasodjanak, mer hígul a seggpötty pírja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
b+
ma reggel varga üzent matolcsynak (igaz, a TÉVÉBEN BASZOD? A TÉVÉN KERESZTÜL, hogy tuggyadecsémholahelyed, nemjóeza forint ámde így nekünk, mert mi 300 ft alatti ejróval számoltunk, tudod, kőccségvetést.
erre matolcsy nyáladzóan vigyorgó tekintetével bólogat, hogy egen, egen, vágom, vágom, tovább, vágom, hehe, hehe...
és megvágta megint a kamatot. ez hülye.
@Habakuk999:

lehet, hogy felületes voltam. indulj ki a compact sminkkészletből:)
@épészmérnök: ""A GE-együttműködés bebizonyította, hogy mi magyarok a mindenséggel mérhetjük a magunk sikerességét” – mondta Orbán Viktor"

Tekintsd meg az alábbi Hubble-fotót a Lófej-ködről:
apod.nasa.gov/apod/image/1304/horseheadir_hubble_1225.jpg

Kezdd el megszámolni a galaxisokat.

A negyvenedik tájékán elkezded O. Viktort és Világraszóló Sikereit a megfelelő perspektívából látni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
index.hu/belfold/2014/02/18/megkesett_atomkonferencia_az_mta-n/
na, rokonunk is felszólalt, most látom. igaz, kicsit cizelláltabban fogalmazott paksról, mint amikor itt volt babalátogatóban két hete. sőt, hogy azt mondjam, egészen emberi hangokat hallatott (igaz, mégiscsak az MTA).
@Bakter:

Többen megerősítették, hogy Viki utolsó találkozása írott szöveggel a Gőgös Gúnár Gedeon volt, úgyhogy nem biztos.
húúbakker

Ukrán erőszak: 7-re nőtt a halottak száma, ultimátumot kaptak a tüntetők

Az utolsó hírek szerint legalább heten haltak meg eddig az ukrán tüntetők és a rendőrök közötti újabb összecsapásokban kedden. Az ukrán titkosszolgálat és a kijevi belügyminisztérium ultimátumot intézett a tüntetőkhöz: ha helyi idő szerint 18 óráig nem áll helyre a rend, a hatóságok „minden törvényes eszközt” bevetnek a káosz felszámolásáért. Az ukrán igazságügyi miniszter az ellenzéki vezetőket okolta a feszültség kiéleződéséért. Cikkünket folyamatosan bővítjük.

hvg.hu/vilag/20140218_ukran_eroszak_ujabb_halottak
@Evezős:

"De ha kicsit vastagabb lenne a gerinc - és főleg: EGYSÉGESEN! -, akkor nem tudnának mit kezdeni velünk?
És mekkora hír lenne, hogy SENKI nem tölt fel portfóliót???? "

a hajó 2012 decemberében elúszott, amikor a tanárok egységesen nem álltak ki a diákok mellett. írd meg, teljesen újat (ne tudják lenyúlni, ellenben pofás legyen).
magadnak, családodnak a bojkottal nem használsz, ellenben tönkre mehetsz bele. az első kérdés amit fel kell tenned magadnak az, akarsz-e tovább tanítani? Ha igen, nincs választásod. most. ne legyen illúziód. cserben fognak hagyni, neked pedig éppen hogy fenn kellene maradnod az örvényben. őrzők. jusson eszedbe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a viktor világmindenségéhez: nem linkelem, mert, mert nem találom, de megpróbálom leírni...
van egy bolygó képsorozat. a Földdel kezdődik aztán a Nap meg a többi. a méretarányokat megtartva, a következő képsorozatban viszonyításként megtartják a Földet, amely csak tűhegynyi, és a sort egy 4 cm átmérőjű sosem hallott nevű bolygó zárja.
az új soron már csak a Nap-ot jelzik tűhegynyi ponttal és a sort szintén egy "óriás" bolygó zárja kb 4 cm-es átmérővel. és így tovább...

hiába. akinek a világmindenség egy focilabda, az könnyen ragadtatja magát ostoba kijelentésre.
@épészmérnök:

Egyébként erre a majomra nézve semmi sem volna pusztítóbb hatással, mintha egyszer tényleg megpillantaná magát kozmikus perspektívából...

"Hé, hátaz meg mi a csoda?
Lassan, ahogy csak egy gyönyörű nő tud fürdőjébe lépni, egy hosszú, ezüstös hajó ereszkedett csendesen a földre.
Kellemes fény szűrődött ki belőle. Nyíló ajtajából magas, elegáns, meglepően finoman metszett, szürkés-zöldes arcú lény lépet ki. Lassan feléjük lépdelt.
Útjában feküdt annak a parasztnak a sötét alakja, akinek máját épp most fogyasztotta el Ogdai kutyája, s aki tudta, ezt már nem kaphatja vissza, és vajon a feleségével most mi lesz. Majd végre ezt a pillanatot választotta, hogy jobblétre szenderüljön.
A magas idegen utálkozva, és bár ehhez nagyon közelről kellett volna vizsgálni az arcát, kissé irigykedve állt meg mellette.
Oda-odabiccentett az összegyűlt mongol vezéreknek, majd egy kis jegyzettömböt húzott elő fémes köpenyéből.
- Jó estét, - mondta halk, alattomos hangon - Wowbagger vagyok, akit A Végtelenül Meghosszabítottnak is neveznek, de nem terhellek azzal, miért. Üdvözlet nektek.
Megfordult, és most a bámuló hatalmas Kánhoz szólt.
- Ön Dzsingisz Kán? Dzsingisz Temüjin Kán, Yesügei fia?
A naptártekercsek kicsusszantak a Kán kezéből le, a földre. A Wowbagger hajójából szűrődő fény kisimította csodálkozó, feldúlt, ugyanakkor fáradt sárga arcát. Mintha álmodott volna, a hatalmas Császár belegyezően előrelépett.
- Azért megnézné, jól van-e írva? - kérdezte az idegen, orra elé tolva a jegyzettömböt, - nem szeretném, ha most derülne ki, hogy elrontottam, és elölről kell megint mindent kezdenem, tényleg.
A Kán bambán bólintott.
- Teljesen helyesen van tehát írva? - Kérdezte ismét az idegen.
Az átszellemült Császár finoman megrántotta az arcát, de szemei még az idegenre tapadtak.
- Jó, - mondta erre Wowbagger, és a név mellé egy kicsi pipát tett, majd felnézett.
- Dzsingisz kán, maga egy utálatos, részeg disznó. Maga egy jelentéktelen ürülékdarab. Köszönöm.
Azzal az idegen visszahátrált a hajójába és elrepült.
Vészjósló csend maradt utána.
Később, az év során oly nagy sietséggel viharzott be Dzsingisz Kán Európába, hogy majdnem elfelejtette útközben Ázsiát porig égetni." (Douglas Adams)
@jaegtoer:

Azt ismerem. :D Meg van az a plakát, "A hely, ahol élek" címmel: a képen egy hatalmas spirálgalaxis, az egyik karjának a külső részén egy pontra mutat egy nyíl, a nyíl mellet felírat: "Dorog". :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ja, ott a beszélők között, tudod. okos ember ő is. csak ha körünkben van, akkor jobban kiereszti a hangját, és itt tud dühöngeni (igaz, még házipálinkával is ráteszünk).
nem mondom el, mi a véleménye paksról, mert még kimehet :) amit elmondott, az mondom, egy nagyon, nagyon finom, kulturált megnyilatkozása az ügyről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én az ágyban 100%-os sikert tudok felmutatni. Minden este elalszom.
@miva?:

Mikor este kikapcsolod a telefonod, utolérhetetlen vagy az ágyban!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hát ja, meg Jancsó Miklós esetében is 3 nap gondolkodás után tudták csak eldönteni hogy saját halottjuk legyen e vagy sem.

Szánalmas férgek "dolgoznak" ebben a EMMI nek nevezett bohóc minisztériumban.
@Bakter: Nem tudtad, hogy minden politikus mögött ott van legalább egy családtag, aki egész évben az orrod elé dugdos min. 20 millió forintot (kp. natürlich), hogy vedd csak el öcsém, majd vissza adod, ha tudod, nem sürgős, mi úgysem tudunk vele semmi értelmeset kezdeni...
@jaegtoer:

magyarnarancs.hu/aszerk/tandij-es-pusztitas-78236

"Bár az alávetettség és a félelem szociálpszichológiájáról az Orbán-rezsim naponta szervíroz újabb és újabb tudást, nem értjük. Nem értjük, hogy miért vannak olyan szakértők, akik ehhez segítséget nyújtanak Orbánnak. Vagy akárcsak falaznak neki. És végképp nem értjük, hogy miért nincsenek az utcán, miért nem láncolták magukat még a szóban forgó intézményekhez, miért nem üvöltenek torkuk szakadtából az egyetemi felsővezetők - a rektorok, dékánok, tanszékvezető egyetemi tanárok -, az egyetemi oktatók, a tudományok doktorai, a docensek, adjunktusok és tanársegédek, az egyetemre készülő harmadikos és negyedikes gimnazisták és egyéb érettségizők; ezek szülei, közeli és távoli rokonai. Bárki, aki Magyarországon 2011-ig diplomát szerzett. Bárki, aki 2011 után szeretne. Akinek a gyereke szeretne.

Bárki.

Mindenki."
Teljesen off, de ezt megnézve:

www.youtube.com/watch?v=rJ2Oim3wI74&feature=youtu.be

nem értem, hogy az esztergomiak hogyhogy nem verték még Meggyest agyon? (Bár a testületet már próbálták,javukra legyen mondva. ) És le merném fogadni, hogy Esztergomban (is) a Fidesz jelöltje lesz a befutó.
Hát igen, a poszt írója kb. annyit ért a diplomáciához, mint hajdú a harangöntéshez.

Amúgy meg az, hogy az EU-ban képzeljük el a jövőnket, marhára nem azt jelenti, hogy nem kell kritizálni, ha hülyeségeket csinál (az utóbbi pár évben szép számmal volt rá példa), vagy hogy nem kell ara törekedni, hogy kevésbé szarul működjön. Pont ezt kéne felfogni, hogy nem a te általad elképzelt seggnyaló (idézet a posztból) mentalitásod a nyerő.

A "fejlesztési beruházás" meglehetősen nehezen értelmezhető, de maradjunk annyiban, hogy a hazai beruházások döntő többségét egyáltalán nem az EU finanszírozza, és amit finanszíroz, azt sem 97%-ban, hanem kisebb arányban.
@DarthVader: Mert hozzászoktunk apránként. Hozzászoktunk, hogy Magyar Bálint alatt az összes tantárgyat elvégezve még úgy sem volt elég a beszámítható kredit, hogy az egyetem kurzuskínálatában a karon nem volt el nem végzett de felvehető tantárgy, hogy a TO-kon a bevezetett informatikai rendszer mellett továbbra is kötelező volt kézzel papíron vezetni az ügyeket, hogy a diploma megszerzéséig bizonytalanságban éltünk az első pillanattól az utolsóig, hogy esetleg valami helyrehozhatatlan mulasztást követünk éppen el, hogy pl a MÜFKI-ben az eltartóüszemélyzet leépítését célzó törekvés azt eredményezte, hogy 100 takarító, konyhás, stb jutott egy kiüresedett kutatóintézet kiszolgálására, mert valamiért a kutatóknak kellett menni, hogy éveken keresztül hallottuk, hogy az aktuális liblingek kutatásaira jut pénz, de a fiatal, aktív kutatókra csak óraadási kényszer jut, hogy a doktori iskola diákjai inkább a könyvtárnak ajánlották fel a megalázó apanázsukat, amiért ki is porolták a feneküket. Hogy a gazdasági igazgató őrző védő cége szédszedte a kutató wartburg-ját, miközben azon szállította a hírneves vendéget, miközben kalkulált 10milliós lopás még elfogadható volt az őrző - védő cég szerint. Folytassam-e?
@Blogger Géza:

Az EU-nak most valószínűleg a bipoláris Csúti Cerkóf, meg a tökkelütött négyszemű famulusa jótanácsaira van szüksége.

A Vezéred szerencsére keni-vágja a diplomáciát, az jól látszott Indiában is, a kínai EU-fikázásból is, meg a testvéri Iránnak küldött meleg hangú táviratból is... :DDD

"azt sem 97%-ban, hanem kisebb arányban."

96? :D
@Blogger Géza: Honnan az adatok, Géza? Mert a nem ellenséges KSH és az eurostat szerint nem neked van igazad.

Továbbá a diplomácia már csak olyan, hogy a fideszeseket a saját pártcsaládja képviselői is cikinek érzik ajrópában. Viktorral nem áll szóba senki, és az ÁK, a szakértők és egyebek dolgozóit megértő mosollyal biztosítják, hogy nem gondolják az egész országról ám, hogy olyan, mint Orbán vagy Szájer.
Es gejzazseni is befutott, keretik felallva tapsal unnepelni a mestert :)
Igy kell ezt. Hajrá Orbán, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
@miva?: ja, ha hozzászoktatok, akkor rendben van. Akkor már mindegy.
Viktorné is gyüjtött Viktornak...

toportyánzsótinak külön ajánlással :-))

endresy.blogspot.com/2014/02/asszony-alairatni.html
@Muzsikok közt:

"Orbán Viktor kormányfő rendkívüli teljesítménye, hogy a gazdaság vergődése ellenére biztos esélyese a választásoknak. "

Nagy haditett :)) És ez így marad addig, amíg olyanok lakják az országot, mint jómagad.

Ad 2: Mióta is fontos nekünk Brüsszel véleménye? Csak nem ma délután óta? Mert reggel még baromira nem volt fontos, sőt!!
@Muzsikok közt:

Ne zavarjon, hogy Orbán "fantasztikus teljesítményének" azt tartják, hogy a gazdaság vergődése ellenére győzni fog egy megbuherált, inkorrekt választáson...
@Muzsikok közt: "Összességében Brüsszel osztja a magyar hatóságok véleményét, miszerint az ország képes eleget tenni fizetési kötelezettségeinek. "

Nem mentünk csődbe.

Fenomenális.
Piramidális.
Intergalaktikus.
Az Autóskártyában a Ferrari Dino.
@DarthVader: Most se fontos. Ők vergődnek, nem mi.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vergődtek volna a így a komik, nem lenne tele a gatya Orbántól...:)
@Blogger Géza:
Géza, Géza.
Féligazságok mestere. Te!
A beruházások 97%-a us társfinszírozású. Magyarul egy kapavágás se lenne az eu nélkül. Max Matolcsy hátába. Vasvella!.
A beruházások közül mon, mennyi az ami hasznot hoz. Az a néhány gyár, ami véletlenül nem ukrajnába, vagy romániában kötött ki.
A stadionok nem.
A mol-részvények sem. Különös tekintettel a hazi nagy kőolajbázisra.
A nyolcvanas évek óta nem volt ilyen ügyes a magyar külpolitika, mint most. Néha suta, néha bénázgat, de végre próbálkozik! Az eseményeket homlokegyenest másképp értékelem, mint a poszter.
A lényeg az eredményességen van, de aki nem próbálkozik, ne is reméljen eredményt.
a gazsulálás az nem szolgalelkűség hanem

gazsulálás = CIGÁNYKODÁS

a dakota nem fog gazsulálni:)

a gazsulálás csak romákokra érthető fogalom...
@irógép: Kedves Írógép! Mi köze van a hozzászólásodnak a tartalomhoz?
@Blogger Géza: hulye vagy.Az adat pontos.Ma nincs olyan fejlesztes am8ben nincs eu penz.
@irógép: előzőhöz képest azért legalább nem elcsesz mindent.....viszont ellop mindent
Szép estét!

Két kérdés motoszkál bennem jó ideje:

1. A hivatalos sikerpropagandát vajon hányan hiszik el valóban?

2. Mikor lesz az a pillanat, amikor tömegesen fognak ráébredni a valóságra?

Amíg a 2. pont nem érkezik el, a szekér tovább fog menni ugyanígy, és ugyanabba az irányba.

És abban is biztos vagyok, hogy amint a propaganda és a valóság közötti lyukak már a hívőknek is szemet szúrnak, tovább fog erősödni a paranoiás hárítás és bűnbakkeresés/képzés.
@Muzsikok közt:

Félanalfabéta pöcs... :DDD Bazmeg, te TÉNYLEG nem érted azt a két cikket... elolvastad a címeket, meg megnézted a képeket benne, mi? :DDD
@Csaknézek...: mire kell raebredni?
a jelenlegi kormanyt nem fogjak levaltani.
ha a fideszt veletlenul megszoritja az osszefogas, akkor lesz fidesz-kdnp-jobbik.
eselytelen azon agyalni hogy valtozas lesz.
nem lesz
@irógép: visszafizettük közben az IMF hitelt...huu de nagy teher volt ,dragabban felvett penzbol kifizetni.
@DarthVader: Arra válaszoltam, hogy miért nem tűnik igazán bombasztikusnak a változás.
@DarthVader: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vazeeee!
Ez azt sem tudja értelmezni, amit belinkelt.
MUHAHA!!!
@Sexual Harassment Panda:

Malmaink eléggé másfelé őrölnek: cáfoltál több dolgot, amit nem is állítottam. :o)
@Marcellusca:

Mint tudjuk, az OECD szerint Magyarországon beindult a gazdasági növekedés:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Fvelemeny.nyuzsog%2F20140127_Porszem_a_hirugynoksegi_gepezetben&ei=PqwDU_WpOIaStAayjoDoDA&usg=AFQjCNF-iKwq9B8aUW2jYnNj5erfxpDisA&bvm=bv.61535280,d.Yms&cad=rja

:DDD

Én nagyjából még emlékszem a '80-as évek Népszabiira meg Híradóira, azért ez a nettó, primitív, gyerekes hazudozás, csúsztatás, de főleg ez az infantilis játszótéri hencegés a semmire már akkor sem volt divat... Ez még Eric Cartmennek is kínos lenne...
@Parajpuding: Köszi, sikerült egy hangos nevetést kicsalnod belőlem...
Minden alapot mellőző, buta írás.

OV igen komoly megállapodást kötött a kínaiakkal, abban a kérdésben, hogy innentől kezdve ne kerülhessen az országba vámmentesen onnan semmi.
Külön kitértek arra, hogy Szlovákián keresztül, trükkösen se lehessen kijátszani a vámszabályokat.
Persze ezen információk megszerzése kisebb utána járást, időt...stb-t igényel, amire a blogok írogatóinak se esze, se kedve.

Csak az ilyen színvonalú valamikre futja.
@Csaknézek...: engem a tenyekkel nem tudsz felrevezetni!:)
(nem neked akartam irni)
@Jock Ewing: ügyes vagy! mert a kínai kormány maga csempészte a wing cipőket a magyar piacra. hogy a lókukiba kerülhetett be kínai áru ide vámmentesen másként?
@Blogger Géza:
Gézuka, Gézuka... Ez most komoly volt? Mert viccnek kurva gyenge, még tőled is...
Mert te azután mindenhez értesz! DE'TÉLLEG!
Ezt sokszor bebizonyítottad... :)))
Gázám! (ha'má így, egymás közt basszuk a rezet.)

Te, most akkor a "hivatalos állami statokat" hazugozod és cáfolod?
Ne'ba!
Te, ennyire...
Mesélj, melyik hazudik?
Ki a tököm finanszírozza, merthogy hazai pénz nincs, te ecceri, az EU-s pályázatokat meg hívjuk le? :)
Miről hablatyolsz, szerencsétlen narancsdroid?
Gézám, sötét vagy, mint a nigger seggelukából a szádba esett Negró, amit szopogatsz...
@Jock Ewing:
Ecsém, rólad még megoszlanak a vélemények, hogy szimplán szövegértési problémákkal küzdő ecceri vagy, vagy tényleg olyan primitív szolga, mint elsőre tűnsz...
IQ teszt? Negatív? Nem okés...
@parti_giano:

Neked sincs sem eszed, sem időd, ahogy látom.
@Muzsikok közt:
Megértem a neved... két orosz muzsik közt, vazelin nélkül... szar lehet neked...
Van még pár, hozzád hasonló narancsmuzsik a neten!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: es annyira barom az emberunk, hogy meg a fidesz sem tagadja hogy eupenz nelkul nincs fejlesztes, de o itt okoskodik...DD
@jaegtoer:
Mindenség, piha!
Maradjunk a Naprendszernél. Csak! Ami ugyebár egy szürke, átlagos galaxis 100 milliárd csillaga közül az egyik szürke, átlagos csillagának a kis udvarháza.
Talán nekem jobba sikerül ecsetelnem a méreteket. Mivel mindig is csíptem, és tanulmányoztam a csillagászatot, elég gyakran leragadok egy-egy tud csatorna ilyen témájú műsoránál. A múltkor egy csillagász egy labdának titulálta a Földet. Aztán kezdte mutatni az arányokat. Autóba ült... Ha jól emlékszem jópár mérföldet autózott, hogy elérje a méretarányos Plútó. És a Naprendszer még így is Mindenség mindennél kisebb részecskéje.
És a troll még azt nyígja, "hogyan lehet gyufe bármelyik szavát komolyan venni". Hát ennek tükrében Ferencük bármelyik szava bibliai idézet lehetne az orbáni komolyság mellett.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Te vagy az a "proli" célközönség, akiknek ezek a mihaszna blogok készülnek.
A blogíró meg röhög rajtad, hogy helyette vicsorogsz a magad egyszerű mivoltoddal az ellenvéleményre.
@Muzsikok közt: Összes magyarok, vagy csak a fideszes magyarok?
Meddig ugrálhat Magyarország?
Ezt is érdemes megnézni:
www.youtube.com/watch?v=vHdWo6KbY9s
@parti_giano:

Egyem azt a szopós száját... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Sexual Harassment Panda: géza talán a széles-féle energiacellára gondol, mint fejlesztésre. kikapcsolták nála a gravitációt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Fúúú, vaze, majdnem kiköptem a vacsim. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: begyűjtenéd azt a narancsot a kezéből, mint havasi gyerek a kólás dobozt?
@Jock Ewing:
Látod - kis értelmiségi szappanopera hősöm - itt van a gond... :(
Neked ez a megélhetésed, én meg kiröhögöm az ecceri, megélhetési troll fajtádat.
A blogíróval előbb beszéltem (nem emlékezett meg rólad, szóval elég szar lehetsz), de ha ezért fizetnek neked, hajrá, légy te is szép, szervilis seggnyalonc, ahogy a hozzád hasonló pártbuzik.
@gazoló:
Ugyan, lusta disznó, csak felteszi a lábát az asztalra...
Fabius, nagyon beletenyereltél a lendvaiildikó utca kockakövébe. Bevetésre került a nehéztüzérség is a blokkergéjza meg a zsizsikek közt személyében, hogy szellemi erőikkel megtámogassák a desszantos vrájtmasin szórványos vaktölténytüzét.
@Neander: egyebkent biztos informaciokbol tudom, hogy a kormany ugy fog tuljarni Brusszel eszen hogy paksi atomeromurol atnevezik aksi patomeromure!
@Jock Ewing:
"OV igen komoly megállapodást kötött a kínaiakkal, abban a kérdésben, hogy innentől kezdve ne kerülhessen az országba vámmentesen onnan semmi. "

HÁHÁHÁHÁHÁÁHÁHÁHÁHÁÁHÁÁÁÁÁRRRRGGHHHHHÁÁÁÁÁRÁÁRGGh
öcsém!
te aztán értesz a mulattatáshoz! miért nem indulsz a showder klubban? vagy te lehetnél lagzi lajcsi, bunyós pityu meg bangó margit egyszemélyben! komolyan, majdnem kiköptem a sörömet, mikor ezt olvastam a kínai mobilomon, ami vámmentesen jött be az országba "20$ gift" jelöléssel. meg asszonyé is (az enyém 200$ volt, asszonyé 120$).
meg a többit nem sorolom föl, mi vámmentes, mert egyrészt szűk az 5000 karakter, másrészt mutass nekem olyan kínai boltost, aki tud vámigazolást mutatni a 300 forintos pólójáról.
@maybach: Nem is érti, amit felolvas.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Biztos Tanzániába emigrált 'oszt még nem vezették be hozzá a netet!
@parti_giano:
A kreténségét és vámszakértését is mosolyogjuk meg akkor... :D Ne kérjünk IQ-t is számon... OK!
Nem meggyőző

Az elemző szerint ugyanakkor a Capital Economics ezt nem találja meggyőzőnek, ugyanis véleménye szerint a devizatartalékokhoz mért - a folyómérleg-pozíció mellett a rövid lejáratú külső adósságkötelezettségeket is tartalmazó - bruttó külső finanszírozási igény tekintetében Magyarország már nem tűnik különösebben erősnek a felzárkózó piaci mezőnyön belül. Jackson szerint ez azt is jelenti, hogy a forint továbbra is sebezhető egy esetleges újabb eladási hullámtól, és ezért az MNB jövő havi kamatdöntését rendkívül nehéz megjósolni.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_meggyozo_az_mnb_ervelese_capital_economics_.576679.html

----------------------------------

Leváltották a kritikus hangú Eho Moszkvi rádió vezetőjét

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/levaltottak_a_kritikus_hangu_eho_moszkvi_radio_vezetojet.576686.html
@Bakter:
Gézuka, mint nehézkreténség? Végül is... szegénykém, olyan kis Mekk Elek... bár, a narancsbuziknak jó lesz! :)
@Secnir:
Aljas rágalom! 300... nem is...
700! Felénk... :))
@meszena:
"A nyolcvanas évek óta nem volt ilyen ügyes a magyar külpolitika, mint most."

Oszt ez miben is mutatkozik meg? Talán abban, hogy néhány afgán menekültön kívül a láthatósági kotonba bújtatott lófaszon kívül senki nem jön látogatóba hozzánk, aki kicsit is számít a világpolitikában. Meg abban, hogy a kolduló szíjrágó világvándorát leszámítva az ország vezetőjét sem hívják meg sehova csak úgy barátilag, ellenben kirendelik, mint Moszkvába.
Bezzeg a rohadt gyufe idejében egymásnak adták a kilincset a világ jelentős állam- és kormányfői.
@Bakter:
RÁGALOM!
ELADTÁK AZ ORSZÁGOT AKKOR!
Most bezzeg nem! Félreértitek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igen, a mocskok, azt a zeurópai hajtómotor gyártó Mercedest is idecsábították, apróért eladva nekik a jó magyar pitypangfődet. Bezzeg a sikeres mostani külpolitika ezt nem tűrve büntetésül átvágta a nyitószalagot, bicskával, és stratégiai megállapodást kötött a rohadékokkal.
@Bakter:
Ilyenek ezek!
...de majd most, vagy nemsokára!
Oszt Havasi Berci seggéből kilóg a kipufogó...
Bazzz... imádom az ilyen spam hullámokat :D

"Nincs több kényelmetlen merevítős melltartó, bonyolult fűző, veszélyes plasztikai műtét, kínzó testgyakorlat vagy szégyelni való kitömött melltartó. A BreastFast-tal a mellnagyobbítás és a mell növelése gyors és biztonságos. Valóban működik, teljesen biztonságos és alaposan tesztelt. A legjobb az egészben, hogy azonnal megrendelheted itt és most, a saját otthonodból!"

A tangámat mikor kezdik cikizni??? ;)
@Muzsikok közt: Cica, te olvasol is, vagy csak linkeket hánysz ide?

Az Orbán megdöbbentő teljesítménye, aminek a linkjét idézed, a következő:

"Szabad, de nem korrekt választás előtt áll Magyarország - írja a bne régiós hírportál, amely szerint Orbán Viktor kormányfő rendkívüli teljesítménye, hogy a gazdaság vergődése ellenére biztos esélyese a választásoknak."
@épészmérnök: A második linked győzelmi jelentése is így néz ki kibontva:

"A brüsszeli szakértők úgy látják, hogy 2014-ben a GDP-arányos költségvetési hiány a maastrichti 3 százalék közelében alakulhat. Ráadásul ennek elérését javíthatja az uniós források felhasználásánál a nemzeti önrészre vonatkozó számítás változása is. A bizottság szerint 2015-ben is a limit alatt maradhat a deficit.

Nem ennyire a jó azonban a helyzet az államadósság alakulásával kapcsolatban: az értékelés szerint a jelenlegi folyamatok alapján nem várható, hogy teljesül a folyamatos GDP-arányos csökkentés előírása."

Cicuka, ez ám így nagyon gáz. Szedd össze magadat, légy szíves.
úgy emlékszem, valamelyik parlamenti közvetítésben láttam mostanában

- Józsikám! .. Igyunk egyet!
- Köszönöm, tudja édesapám, soha nem iszom.
- Gyújtsunk rá!
- Köszönöm édesapám, tudja én soha nem szívok.
- Mongyad má' neki! HMM'
- Aztáá'n Józsikám! .. Azt tudod ugye, hogy vagyunk mi férfiak, és vannak asszonyok. Ugye azt tudod?!
- Mjahh.. tudom háÁ't!
- Akkor azt is tudod, hogy hogyan lesz a gyerek. HmmMM'??
- Nem, azt nem tudom.
- NEM TUDOD, MÉG EZT SEM TUDOD!! HÁT AKKOR MI AZ ISTENT MAGYARÁZZAK EGY ILYEN HÜLYÉNEK? Csicsónénak három lánya, mind a három egy szoknyába'..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

annak a képsorozatnak -amiről beszéltem- van egy poénja. a legvégén, amikor már azt hinné az ember, hogy már minden mértéket kimerített, az utolsó bolygón, "óriások" golyóznak bolygó méretű golyókkal.
HURRÁÁÁÁÁÁÁÁ!
MEGINT GYŐZTÜNK!

"A mai 0,15 százalékpontos alapkamat-csökkentéssel, az elemzők véleménye szerint a Monetáris Tanács vékony jégen táncol. Egy euróért két forinttal többet kellett fizetni a kamatdöntés után már egy perccel. Ez több oldalról ered, egyrészt nemzetközi, másrészt hazai okok állnak a kockázatok mögött.

Mégis mi várható?

Mivel a jövőt az elemzők sem látják, ezért két alternatívát emlegetnek leginkább. Ha a gazdasági helyzet rosszra fordul, akkor a jegybank nagy kamatemelésre is kényszerülhet, hasonlóan 2008-hoz, amikor 3 százalékkal növelték a jegybanki alapkamatot. A másik alternatíva szerint a beinduló gazdaság és a javuló nemzetközi hangulat lehetővé teheti a további, nagyon óvatos kamatvágást.

Mi lesz a megtakarításaimmal?

Elsősorban a bankbetét és a rövid futamidejű állampapír az, aminek a kamata szoros összefüggésben áll az alapkamattal. Minél alacsonyabb az irányadó ráta, annál kisebb a bankbetét kamata, amit kézhez kapok. Elviekben a Diszkontkincstárjegyek esetében is így kellene történnie, azonban a piac már elkezdte beárazni a jövőbeni kamatemelkedést, így azok hozama várhatóan nem csökken majd számottevően. Ehhez hasonlóan a hosszú futamidejű, fix kamatozású kötvények hozama a kamatcsökkentés hatására növekednie kellene, azonban a hazai gazdaságpolitika hitelessége befolyásolja a hozamemelkedést.

Oké, de mi a jó nekem a kamatcsökkentésben?

Ezzel a lépéssel a folyamatosan csökkenő hitelkamatlábak is csökkennek, ezzel elősegítve a hitelezést. Ezért lehet egyre jobb lakáshitel ajánlatokat találni a hitelintézetek kínálatában, és a vállalkozói hitelek is egyre kedvezőbbek (igaz, hogy jelenleg a Nemzeti Hitelprogram dominál a szektorban), ami elősegíti vállalkozás indítását, fejlesztését, a lakáshoz jutást. A leglényegesebb azonban, hogy minél alacsonyabb az alapkamat, annál inkább megéri a devizahiteleket forinthitellel kiváltani.

A mindennapi életbe hogyan szól ez bele?

A devizahitelek kiváltása nem csak az olcsó forinthitel miatt lényeges. A kamatdöntés közvetett hatásaként jöhet az euróhoz és svájci frankhoz képest gyengülő forint, és az emiatt növekvő törlesztőrészletek. A valószínűsíthetően gyengülő forintárfolyam az üzemanyagárakra szintén rossz hatással lehet. Ugyan az olaj árát rengeteg tényező határozza meg, de a tartósan magas euró árfolyam előbb vagy utóbb beépül a magyar árakba. Az üzemanyag drágulása minden olyan termék árát drágábbá teszi, amit közúton szállítanak, de elsősorban az import termékek (külföldről származó élelmiszer, ruhanemű stb.) ára lehet magasabb, mert az üzemanyag mellett az euró árfolyamemelkedése is kedvezőtlenül hat rá."
www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/megdobbento_kamatdontes_fajni_fog_a_magyar_csaladoknak.1039300.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

GYŐZTÜNK!
GYŐZTÜNK!
GYŐZTÜNK!
GYŐZTÜNK!
GYŐZTÜNK!
GYŐZTÜNK!
GYŐZTÜNK!
GYŐZTÜNK!

ÉJJEN APÁRT!
CSAK APIKTOR!!!
@épészmérnök:
Fideszmuzsikon ilyen számonkérni?
Há'de illik ez??? :(
@meszena: "A lényeg az eredményességen van, de aki nem próbálkozik, ne is reméljen eredményt."

Cica, definiáld nekem a diplomácia eredményességét. Mikor nevezzük egy ország diplomáciáját eredményesnek?
@parti_giano:
hát daliás, nemmondom, és milyen cifra...nem látom a bugylibicskát

és az eszét

brühüyyy

fejekő lehet vele diót törni
@épészmérnök: lehet, hogy tévedésből egy bajnai meetingre sikerült becsámpáznia?
@Jock Ewing: "Persze ezen információk megszerzése kisebb utána járást, időt...stb-t igényel, amire a blogok írogatóinak se esze, se kedve. "

A jelek szerint, cica, neked sincs kedved utánajárni. Ellenkező esetben linkeket hoztál volna.
@Marcellusca: kijev parade
buzik kurvák, kamionok, mentőautók
ez nem a 300 c. film folytatása?
vagy mini 56?
@DarthVader:

én akkor agyszerűen nem értettem, ma sem. és ma itt állunk tehetetlenül. annyira tiszta ügy volt. érthető és vállalható politikai hovatartozás nélkül, mellett, ellenére.
@épészmérnök: Úgy látom, CICA, rád nagy hatással volt ovi beszéde. :)
Főleg a macskás hasonlat. :D
@miva?: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Sexual Harassment Panda: Na, a sok hülye megint jól tökön szúrta önmagát. :) Legalább egyszer gondolkodnátok, néznétek utána, mielőtt hülyeségeket írkálnátok, de nem, nektek muszáj megszivatnotok magatokat. Magyarország GDP-jének kb 16%-t költi beruházásra, míg az összes EU-s támogatás (amelyben messze nem csak beruházás-támogtás van), amit az EU-ből nettó idejön, ennek csak töredékét éri el.

Megint tanaultaokv almit, kis buták.
@parti_giano:
Nem hülyegyerek az, de azért ne értékeld túl! :))
@miva?: "cikinek érzik ajrópában. Viktorral nem áll szóba senki" Ezeket a baromságokat ki diktálja nektek a pártközpontban? Váltsátok már le... Ebben a ciklusban is tárgyalt az összes jelentős európai vezetővel (EU-vezetők, német kancellár, francia elnök, brit miniszterelnök, olasz miniszterelnök no és persze az orosz elnök.) Mégis ki a lófütty az a fontos ember "ajrópában", aki "nem állt szóba vele?"
@Orica Középföldi:
Kicsit csonkítva, mert nem fért el. Viszont jó éjt!
HA tudok, később még visszanézek.
Hanyas vagy?..
47-es?..
Akkor te is egy új kor hajnalán születtél!..
Emlékszel?..
Akkoriban Négyféle akarat mosta a pártjainkat..
Azt mondod, Kisgazdapárt... Azt mondom, Parasztpárt..
Azt mondod, szocdem.?... Azt mondom, Kommunista Párt..
Előre fuss!
Azt mondod, mindenki egyet akart?...
Azt mondom, igen...
És ha azt az egyet már megkapta, akkor még egyet!...
Hanyas vagy!... 47-es?...
Azt mondod, sztrájk... Azt mondom, munkabeszüntetés...
Azt mondod, áremelés... Azt mondom, árrendezés...
Azt mondod, földalatti mozgalom... Azt mondom, metróépítkezés...
Mi már soha nem lehetünk veteránok, akikről úttörőcsapatot neveznek el.
Mi már nem vehetünk át kitüntetést mint a munkásmozgalom régi harcosai.
De mért nem vehetünk át kitüntetést mint a munkásmozgalom új harcosai?...
Tudod, mért nem?...
Mert apáink már annak idején megénekelték, hogy "ez a harc lesz a végső"!...
Mi az egy Pártból már rendszert csináltunk...
Azt mondod, szocializmus?... Azt mondom, leraktuk az alapokat...
Azt mondod, építjük?... Azt mondom, falazunk...
Mi sok néppel szolidarizáltunk... Bélyegen...
Azt mondod, Vietnam... Azt mondom, "Veled vagyok!"...
Azt mondod, Chile... Azt mondom, "Veled vagyok!"...
Azt mondod, Nicaragua... Azt mondom, "Veled vagyok!"...
Azt mondod, Szolidaritás?...
Azt mondom, "Te nem vagy magadnál!!!... Előbb mondd meg, hogy melyik országban!"...
Emlékszel a jelmondatokra?...
Előbb: "Földet vissza nem adunk!"
Később: "Lépj be a téeszbe!"
Előbb: "Váltsd meg a világot!"
Később: "Váltsa meg előre a menetjegyét!"
Előbb: "Jegyezz békekölcsönt!"
Később: Maradj békén, akkor kapsz kölcsönt!"
Előbb: "A kapitalizmus a szakadék felé tart!"
Később: "Érjük utol a nyugatot!"
Apád mi volt?...
Kulák?... Sztahanovista?... Opportunista?...
És te most mi vagy?...
Kisvállalkozó?... gmk-s?... Szakszervezeti bizalmi?...
Vagy mind a három együtt?...
Úgy tűnik, körben jártunk!...
Azt mondod, jó kör volt?... Igen... Most te fizetsz!...
Adj egy ötvenest!... Kösz!...
(A pénzre nézve!) Hányas vagy?... 47-es?...
Akkor mi félpénzekből is megértjük egymást...
Azt mondod, Petőfi, azt mondom, tízes...
Azt mondod, Dózsa, azt mondom, húszas...
Azt mondod, Rákóczi, azt mondom, ezres...
Azt mondod, nem annyi?...
Azt mondom, menj ki, és győződj meg róla magad!...
Voltál kisdobos?... Én is!...
Voltál elsőáldozó?... Én is!...
Mi voltunk az utolsó elsőáldozók...
Azt mondod, Tízparancsolat... Azt mondom, az úttörő 12 pontja...
Azt mondod, Hiszekegy... Azt mondom, egyszeregy...
Mi még álmunkból felriasztva is köptük!...
Azt mondom, 5x9... Azt mondod.....(45)
(Reagálás:) Tessék!... Már csak egy ember emlékszik 45-re!...
Azt mondom, 8x7... Azt mondod.....(56)
Ugye, ugye?... Egész kórus!... Jól megtanultuk!...
És amit egyszer megtanultunk, azt soha el nem felejtjük!...
Mert mi 47-esek vagyunk!...
Mi 47-ben jöttünk divatba, s a társaink 56-ban mentek ki... divatból!
Azt mondod, hazánkfia... Azt mondom, idegenbeszakadt...
Azt mondod, visszajön... Azt mondom, magánügy...
Azt mondod, valutát hoz... Azt mondom, közügy!...
Hanyas vagy?... 47-és?...
Akkor te is fiatal vagy!... Húsz éve!...
Azt mondod, KISZ?... Azt mondom, én is beleléptem...
Emlékszel?...
Mi együtt jártunk építőtáborokba is...
Azt mondod, Hanság, azt mondom, lecsapoltuk...
Azt mondod, Kőbánya... Azt mondom, csapoljuk le!...
Hanyas vagy?... 47-es?...Akkor neked is szűk az inged!... És az albérleted...
Mi együtt várunk otthonra is...
Azt mondod, lakás... Azt mondom, kéne!...
Azt mondod, van lakásprobléma?...
Azt mondom, csak probléma van...
Mi félszobákból is megértjük egymást...
Mi együtt várunk autóra is...
Hányas vagy?... 47-es?... De jó neked!... Én 8 ezer 647-es!...
Azt mondod, kiértesítettek?... Azt mondom, fizethetsz!...
Azt kérdezed, miből?... Azt kérdezem én is!...
Azt mondod, fizetés?... Azt mondom, ó, az a legkevesebb!...
Azt mondod, öntudat?...
Azt mondom, épp annyi, mint a fizetés!...
Hanyas vagy?... 47-es?...
Akkor ma már te is jó nagy lábon élsz!...
Emlékszel a hatvanas évekre?...
Akkor MI akartunk valamit!...
Azt mondod, Szörényi, azt mondom, Bródy!...
Azt mondod, Lennon, azt mondom, McCartney!...
Azt mondod, Elvis, azt mondom, a rendőr!...
Eljárt az idő fölöttünk!...
Ma már az akkor még velünk együtt csapoló osztálytársaink gumibotozzák a mi fiainkat a rockkoncerteken!...
Hanyas vagy?... 47-es?...
Akkor már a te fiaid is tinédzserek!...
És velük is alig értjük meg egymást...
Gyakran félszavakból sem!...
Azt mondjuk, haza, azt mondják, -fias Népfront...
Azt mondjuk, munkás, azt mondják, -őrség...
Azt mondjuk, váltó, azt mondják, -bot...
Azt mondják, adjam át!... Azt mondom, még meg sem kaptam!...
Apámék azt mondják, majd!... Én azt mondom, most!!!...
Azt mondják, türelmetlen vagyok..
Azt mondom, igen, mert 47-es vagyok!!!..
És lehet, hogy már megkezdődött a visszaszámlálás!...
Azzal nyugtatsz, hogy miénk a jövő?...
Akkor hát, 47-esek, jövőre, veletek, ugyanitt!..
.
Kíváncsi vagyok olvassák-e?
@Blogger Géza:
A felsoroltak közül ki jött el Magyarországra, hogy a csútival tárgyaljon? Csak úgy.
Most ne gyere azzal, hogy az Eu-s csúcson a felsorolt vezetők szóba állnak vele, amikor azt mondják: "húzz a hátsósorba", mert az nem éppen diplomáciai siker.
@Blogger Géza:

"Rekorder magas Magyarországon az uniós pénzből finanszírozott beruházások aránya – írja a Napi.hu egy tavalyi, az EU Tanácsa számára készített jelentés alapján. Magyarországon a projektek 97 százalékban használtak uniós pénzt 2009 és 2011 között.

Az uniós átlag alig több, mint 10 százalék. A legkevesebb közös forrást Luxemburg, Írország és Hollandia használ el. Ezzel szemben Magyarország után messze lemaradva Litvánia finanszírozza a fejlesztéseit 80 százalékban közösségi strukturális alapokból."

Gézám, mielőtt tovább kamuzol, adat tőled?
Sehol?
Akkor cicabogaram... :((

Nem kicsit kínos vagy... tényleg... ha már a tanulásnál tartunk...
@dr. jenőke (jenőke):
Ahogy Hofi szavai, úgy Bandó szösszenetei is ülnek a mai rendszerre.
Utánuk nem nagyon volt humorista...
@Blogger Géza:
Ja és ne gyere azzal, hogy ezt a "pártközpontból diktálják" nekem, mert a faszom sem tudja, hol van a pártközpont. Egyedül a fityeszét tudom, az a Lendvay utcában van, ha minden igaz.
Ja, és egyetlen ellenzéki képviselőt sem ismerek személyesen, kormánypártit annál inkább.
Akkor ez most hogyan hogy?
@Knósszosz:
Dehogynem: bármelyik fityszes szóvivő és médiamunkás profi humorista.
Siker, siker hátán... Minek fizessen? Amikor majd úgy is megmentik... há'mer aszonták!!!

"Durva bedőlési arányt hozott a "devizahiteles csomag"

Miközben a kormány továbbra is lebegteti a devizahiteles csomagot, és a jogi helyzet tisztázására vár, a lakossági hiteleknél újabb rekordot döntött a nem teljesítő hitelek aránya. 2013 végén a hitelek 18,8 százalékát nem törlesztették a háztartások, ami az előző negyedév végi csúcshoz képest is 0,3 százalékpontos emelkedésnek felel meg. Az Európai Bíróság, a Kúria, az Alkotmánybíróság és a kormány négyesének döntésein múló devizahiteles csomagra várók szorított helyzetükben sorra fizetésképtelenné válnak, erre azonban minden bizonnyal az erkölcsi kockázat is rátesz egy lapáttal. A kiterjesztett árfolyamgát pedig úgy tűnik, továbbra sem hozza meg az elvárt eredményeket. "
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/durva_bedolesi_aranyt_hozott_a_devizahiteles_csomag.1.195489.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Valamikor nagyra tartottam Havast, mint riportert.
Ma először kimondom: egy szar alak.
Tulajdonképpen egy pénzéhes, önreklámozó, raplis öregember, aki azt hiszi, hogy nélkülözhetetlen, mert baromi okos.

Hát nem...
@Blogger Géza:

Te ugatsz pártközpontról, te bérgeci??? Nem szégyelled magad???

A korlátoltságotoknál már tényleg csak a pofátlanságotok nagyobb...

"Pártközpont" képes beírni a Lendvay utcából, hátmosmártakaroggyapicsába, Gejza.
@Bakter:
NEEEE! Elég szar a humoruk... viccnek durva, érvnek vicc.
@Bakter:
Ja, ha csak úgy nem?-:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Bakter:

Aszongya az emberünk, "pártközpont"... hogy szakadna most már ezekre egy raklap alien...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A bőr, mely vastagabb a pofáján, mint a rinocérosz seggén lévő... Olyan echte politikus alkat.
Most akkor bérgeci, vagy pártkurva?
Há'mer nem mindegyik, melyik fényezi Kubatov ettársat makkját...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Olyan indulatos vagy! :)
Egy jó Pilsner Urqelle után hol nem szarom le a kiskancsó pártparasztját??? Ugasson, fröcsögjön... értsd meg, neki is meg kell élnie valamiből!
Ha már tisztességes munkája nincs...
@Evezős:
Ez aztán a "hangos siker"!
Túl azon, hogy ez hatalmas égés, magának a Nemzetinek a presztízsét is romba vágja. Kerényiék lángoljanak csak, Overdose függelékét sem érdekli a seggnyaló fajtájuk!

De nem kellene esetleg egy "bocsikával" bekopogni Alföldi Robihoz, hogy csináljon színházat ebből a teleszart istállóból, mielőtt végképp a lófasz se fog jegyet venni az előadásokra? Ugyanis Alföldi értett ahhoz, amit csinál... ez ilyen kurva egyszerű... tényleg.

Vidnyánszkyról még a kritikusai is azt mondták, hogy hagyjuk a politikai hovatartozást, mer mint rendező azé jó!
Ennyire? Ez igen! Akkor milyen egy szar rendező?
Persze nagyon más nem lehet valaki a háta mögött egy satu hülye Kerényivel, meg a Művészeti Akadémia bubifrizurás kretén Fekete Györgyével - aki mellesleg belsőépítész és halvány pink fingja sincs a színházművészetről - viszont hűséges narancspárti idióta, aki nyugovóra térni is plasztik orbánseggel az arcán szokott.
Ezen az alapon egy kazánkovács is lehetne az MMA elnöke, kábé annyit ő is értene hozzá...

Demostényleg... nem lehetne a Robinak szólni?
Nem lehetne, hogy legalább a művészetet ne mocskolják össze ezek a...
Robi ért hozzá, detélleg...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Telepatikus!
Pilzenit vettem én is, igaz, van még Stella is egy.
Egésség!
@Knósszosz:
Látod!!!
Na, e'mmá valami!
Kukoricadara nyomokban se, víz, maláta, komló, sörélesztő.
@Bakter: Kapaszkodj meg, ezek a tárgyalások nem Magyarországon voltak, hanem Németországban, Nagy-Britanniában stb. Erre nem gondoltál, mi???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Már vagy két évvel ezelőtt hallottam megbízható forrásokból, hogy ezt a késselvillávaltudóevőt úgy kezelik odakint maguk közt, mint egy darab szart. Csak hát ott tanulják, értik és érzik a diplomáciai protokollt, ezért a vakuk felé dobják a szmájlit.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Már közöltem az adatokat. Próbáld értelmezni. Vagy megcáfolni. (Na jó, ez még soha senkinek nem jött össze, szóval ne is erőlködj.) És megkülönböztetni a hazai beruházásokat (ami ugye a posztban szerepel) beruházásokat az állami beruházásoktól...
@Blogger Géza:
Én tudom, hogy ezek nem Magyarországon voltak, hülyegyerek, azért kérdeztem: ide ki jött el a felsoroltak közül.
@Knósszosz:
Tudod, kicsit bajban vagyok.
A múlt, az volt.
De: amikor valaki meghágja a szomszéd kecskéjét és utána elhíreszteli, hogy a szomszédja minden nap a saját kecskéjével közösül, akkor nem tudom, hogyan lehet az ilyesmit védeni.
Csak egy példa: Orbán szerint egyesek a görögökkel együtt emlegették Magyarország csődjét.
Valóban, egyesek így emlegették. Kósa, Varga és Szíjártó.
Na?
@Blogger Géza:
Persze Gézuka... persze... ezt a szar dumát tündibündikém a TE köreidben elsütheted, de itt szimplán hülyének néznek. Ki érti ezt... :)
Szánalmas hazudó vagy aranyom, de hát a többi, bolsevik haverod is ilyen, szóval nem lógsz ki a sorból...
@Knósszosz: cső :-) mizu ott?

dobjál már át egy üveg pinot noir rosét, a kutya elvitte az üveget, úgylátom megitta, fekszik
thx

nemkutya.com/wp-content/uploads/2013/12/86335-egy-reszeg-utolso-mondata....jpg
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szentendre. Mobil gát. 3 milliárd. Tavaly sokat mutogatták, hogyan tartja vizet - (amikor még el sem érte az alját a Duna). 100%-ban az Eu fizette.
Tele van az ország a táblákkal, hogy az Unió támogatásával készül, épül, stb. Akkor mi a baromfaszról beszél ez a baromfasz? Vagy állami beruházások vannak (stadionok pl) nagyrész Eu-s támogatással, vagy a rohadtmultik ruházgatnak be immel-ámmal, főleg olyanok, amik már régen itt vannak. Minden más pang, mindenki ül a pénzén, mert nem lehet kiszámolni, hogy ezek szuperkancsók mit találnak ki holnap reggelre, és 2/3dozzák meg délre. Itt a mai példa: Varga szól, hogy nem kéne, matócsi meg csak azért is a vártnál nagyobbat is vág. Hogy az armageddon bassza meg a valagát mindnek. Kétszer.
@Bakter:

"Lófaszisztán hercege csak a saját szemétdombján király,de ott kurvára...Na ha ezt meglépik tényleg'lámpavasérettek...

nol.hu/belfold/braunnak_nem_tetszik_az_orban_kiraly-projekt
"..mi magyarok a mindenséggel mérhetjük a magunk sikerességét.."

ha ezt Harry Potter hallaná, fú öregem
@Bakter:
Ettől a demagóg, hazudozós pártcsicskától mit vártál?
Szerencsétlen széjjel szopja a narancsbolsevikokat, majd még büszkén törölgeti is a szája szélét... ne legyen erre büszke? Ugyan...
@Evezős:
a művészi szabadság és az alkotás meg újraalkotás a színház lényege, oda a napi politikát is csak ezen a módon érdemes bevinni, de nem úgy, ahogy a szerencsétlen IQ mentesek sugallták...és lecserélték a közönséget a sajátjaikra akik szí1nházban korábban nem voltak és halvány lila fogalmusk sincs arról mire való a színház, arra bizonyosan nem, hogy nemzeti molyette jelmezekben űljenek a nézőtéren és ne értsenek egy árva mozdulatot sem az elődásból

kár

most két közönséget veszítettek el

brühüyyy
@gazoló:
Mekkora gátlás van bennük, szerinted?
@Knósszosz: A darabot egy román vendégrendező állította színpadra.

Egyébként a bécsi nemzeti beintett Vidnyánszkynak, visszamondták a meghívását Bécsbe.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Semmi sem tart örökké - még egy csillag sem. Ezt a mindenséggel mérő tudhatná. Előbb utóbb omlik a renccer, és amikor egy renccer omlik, az temet. Szó szerint. Boszniában, Ukrajnában a szikra tüzet okozott. Ne adj isten, hogy itt is az legyen, mint ott. De ha futás van, a vezérek futnak elől, a csicskák meg a sor végén. Ezeken szoktak átgázolni a vezéreket kergetők.
@parti_giano:
nem ismerem (magyar vagy külföldi?)

magyarázz

brühüyyy
@gazoló:

Nem nyugszik a kis geci, amíg be nem költözhet a Várba...

@rodeo36:

A jobber a művészetet kizárólag aszerint tudja értelmezni, hogy melyik "művésszel" tudja demonstrálni az ő nagy hazafiságát... nem tudja, hogy egy műre kizárólag esztétikai, nem pedig ideológiai szempontok vonatkoznak.

Poe nagy író volt, hiába egyébként egy nőverő alkoholista fasz, Tormay Cecile-ben viszont egyedül az az érdekes, hogy nyilas volt, a művei teljesen lényegtelenek.
@rodeo36:
Építik a stadionokat a kongásnak. Most tesznek róla, hogy a színházak se konkuráljanak velük. Azt hiszik, hogyha tehetségtelen, ötlettelen, hozzánemértők produktumait leöntik a nemzeti mázzal, az elég. Majd rájönnek(?), hogy nem. A túloldalon sem csak vak és süket hülyékből áll a tábor, a szart sem eszik meg mindnyájan. Legfeljebb nem reklámozzák, hogy megkóstolták, hanem csak csendben eltolják maguk elől a szaros tányért, és nem vesznek többet a minyonból.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tőlem beköltözhet a várba. Sőt: költözzön. De a pincébe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
kösz...ezeknek azt mondani esztétika, ideológia az az ördögtől való és rögtön előkapják a fakardjaikat a lajbi mellől

brühüyyy

hová tud még süllyedni ez a banda?
@rodeo36:
A faszerszám... faékek díszfelszerelése...
@dr. jenőke (jenőke):
Dűlt is a forint, de ebből hasznuk volt.
Nekik.
Most Kusza Szem mit művel megint?
Rábaszunk még erre, úgy vélem.
@gnme:
Avval sajnos én sem szolgálhatok, bár szívesen tolnék egyet, komolyan!-:)
Söröm is csak egy maradt, az is fele...
@épészmérnök:
Igen, olvastam én is.
De ez nem mentség, mert nem belopódzott az alagsorba és onnan titokban felkúszott "rendezni" - hívták.
Aki hívta az... csináljon olyat, amit ide nem írnék le, most. Tán később...
@Bakter:
Nem jönnek rá. Ez a rendszerük alapja, hogy megkérdőjelezhetetlennek érzik azt amit csinálnak, míg a másik oldalt teljesen alkalmatlannak bélyegzik.

Alföldi Robit miért is kellett kivágni?
Mert ősi magyar szokás, kibaszni a hozzáértőkkel, legyen annak bármi is a következménye. A pökhendi, szarházi, mindenek felett diszponáló seggfejek világa ez (megint)és mielőtt valaki kételkedne benne, hogy nem II. Orbráner dönt mindenben, az ébredjen fel kurva gyorsan, mert az államosított piros labda gyár is annyi fehér pöttyöt rak a lasztira amennyit a ő jónak lát és ugyanígy 4 ezer milliárdos beruházásokról is ő dönt egy személyben, szóval A-tól Z-ig mindenben!

Merne az EMMI, vagy az MMA vagy akármelyik gittegylet egyetlen egyet is fingani cári jóváhagyás nélkül??
Ugye, ezt senki nem gondolja komolyan?
Orbán Gazsula az a vidiben focizik ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "gazdasag Simlicska"

nem nevezném "gazdaságnak"
összefoglaló nevén inkább: bűncselekmények
civilhetes.blog.hu/2014/02/18/esztergom_a_halott_varos

www.youtube.com/watch?v=rJ2Oim3wI74

'bezzegéknél viszont van mit a tejbe aprítani...

www.hir24.hu/belfold/2014/01/29/felcsut-az-igazi-magyar-csoda/

valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/01/28/tiz-dolog-ami-meg-hianyzik-felcsutrol/?beuszo

bűnösváros??????

Eközben építőipar száguld,a gazdaság 'faszántosan növekszik,csökken a rezsi ba@@ameg!
Ha már magyarkodnak ezek a baromarcúak,akkor hogy jön ez 'legtörténelmibb városunkhoz...
miközben a szomszédban:

Lembergben állítólag már nincs hatalma Janukovicsnak

Janukovicsnak már nincs hatalma Lvivben, azaz Lembergeben – informálták a BBC-t a helyszínről. Az összes hivatalt elfoglalták a tüntetők, beleértve a helyi ügyészséget és a rendőrséget is.

hvg.hu/vilag/20140218_eldurvult_az_eroszak_kijevben/b42245

--------------------------------------

hvg.hu/vilag/20140218_eldurvult_az_eroszak_kijevben/b42246
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Komám, már csak ámulok! Gejza meg a többi fidióta, hihetetlen, hogy mekkorákat képesek fordulni. Gondolom amíg az Ellentengerstöpszli ki nem jelentette, hogy "gyorsnaszád tejjes gőzze' előre, az eju ellen!!" addig az Eu volt a minden, ahogy emlékezhetünk 2010 előtti időkre.
Most már, Kína és az Oroszok, meg kituggya még kik lesznek a jófiúk... Az EU meg rohaggyon meg! Mer' g@cózik, hogy számoljon már el a pízzel a csúti Rámszesz, aki maga a mindenség!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Úgy fog járni Orbán, mint az ecceri hipszter a diszkóban:

" Húúú, vazze, mekkora bicepszek!! Mit szedsz?
- Belépőt, köcsög!!"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Egy gárdistát sem tudsz mutatni, aki büncselekményt követett el."

Éveken át erőszakolta lányát a magyargárdista
www.youtube.com/watch?v=Uev-dW2am1o

Éveken keresztül erőszakolta saját tinédzser édeslányát N. László, aki közben a nemzeti öntudatot és erkölcsiséget hirdető Magyar Gárda felesküdött tagja volt feleségével együtt, aki szintén közreműködött a családon belüli szexuális erőszakban. Interjú az áldozattal.

Az atv.hu stábja exkluzív interjút készített az erőszakot elszenvedő N. Angélával, aki beszámolt arról, hogy apja hetente kétszer-háromszor élte ki rajta aljas ösztöneit, és az aktusokról videofelvételeket is készített.

Vérfertőzés, erőszak, lángszóró - egy gárdista portréja
www.atv.hu/belfold/20120322_verfertozes_eroszak_langszoro_egy_gardista_portreja
Tudom, hogy ez nem reklám helye, de ha egy-két emberrel többen lesznek, az is jó:

TÜNTETÉS A SZABAD OKTATÁSÉRT

FEBRUÁR 19. 16 ÓRA
BLAHA LUJZA TÉR

Mindenki várnak (diák, szülő, pedagógus) akinek elege van abból, amit KLIK (ill. a kormányzat) művel.

(Köszönöm!)
@jaegtoer:
(Bocs, tegnap este dolgom volt)
Igen, a hajó akkor úszott el, amikor ezt a KLIK, meg államosítás, meg MarkenéTankAranka stb. dolgot szó nélkül, hang nélkül lenyeltük és nem kergettük végig a rozált meg a mareknét vietnámi papucsban a Nádor utcán ...aztán megint, amikor nem álltunk ki a diákok mellett.
És most újból, mikor CSAK annyit kéne tenni, hogy nem tenni meg valamit.

Én nem töltöm fel, br. 30.000 / n.15.000 HUF a bére annak, hogy eladjam a lelkem ennek a hatalomnak, teljesen. AMi ráadásul olyan, mint a kutya vacsorája: teljességgel bizonytalan.

Én tavaly szereztem két év tanulással egy szakmát (köze nincs ahhoz, amit eddig csináltam). Idén augusztusban lesz harminc éve, hogy tanítok. Megvárom, merre fordulnak a dolgok és a nyáron eldöntöm.
De mindenben támogatom azokat, akik küzdenek ez ellen az esztelenség ellen.
@Knósszosz:
Azt, hogy ezek belássák, hogy szar dolog volt Vidnyának hozomra odaadni az (elvileg) ország első színházát, az soha nem fog megtörténni.

Buszoztatni fognak, diákokat fognak kirendelni, IKDSz-esekt castingolnak majd (mint az Orbán-beszédre!), de akkor is az lesz a mondás, hogy a színház, az kiválóan működik.

Ugye, a Burgtheater nem jött a Nemzetibe, mert Vidnya és a slepjje összevissza hazudozott nekik. Most Vidnyánszky és a Nemzeti nem megy a Burgtheaterbe a magyar napokra, mert csak. Gondolom, hízott nyolc kilót a meglevő 185-höz, hogy ilyen faszányosan bosszút állhatott a büdöslabancokon ...hogy takarodna vissza oda, ahova való ...!
:-(
@toportyánzsóti: Re: "Jégre vitte rendesen moszkovitya a hatalommorzsákért bármire képes elvtelen söpredéket,most éppen balról előzik a ballereket és kékcédulás választásokra készülnek!"

Ez pontosan így van.

Üdv:
b
@rodeo36:
Pontosan, ez a legfontosabb: két közönséget nulláztak le.
Abból az egyik képben volt a modern és a régi színjátszást illetően is, és együtt élt a színházzal, a másik jószerivel csak az árvalányhajas-korhűjelmezes szájbarágós dolgot érti.
Az előbbit elüldözték, az utóbbiak esetén kísérletet sem tettek arra, hogy megpróbálják ránevelni a gondolkodásra ....

Aztán végül a NSZ tényleg odajut, ahova Orbán a tervezéskor is szánta (különben nem egy giccsorgiába torkolló álomvilágot öntetett volna épületformájúvá): a gagyiság kategóriájába.
A stadionok fontosabbak voltak. Akkor is, meg most is.
@épészmérnök:

Erre válaszul Vidnyánszky is beintett nekik - a Burghteater pénzügyi problémáira hivatkozva -, szerintem most ül az irodájába és mondogatja: bibibíííí, bibibííí, bibibíííí ....
@vitéž munkášőr: Majd akkor lesz a nagy meglepi, ha az MSZP és a Jobbik közösen 50% fölé verekszi magát és koaláznak egyet! :-)))
Üdv:
b
@Evezős:
Persze, sosem fogják bevallani.
Csak egyetlen dolgot mondj, amiért valaha is felelősséget vállaltak?! Nem fogsz tudni olyat.

Az élet szinte minden területébe belepofáznak, mindenkit eltaposnak aki az útjukban van, a saját elképzeléseiket tűzön-vizen keresztül megvalósítják és ha nem sikeredik belőle valami fogyaszthatót összedrótozni csak egy rakás lószart, akkorelmúttnyócév – oszt jónapot.
A Nemzeti mostani helyzete nagyon erre hasonlít, de természetesen szarnak, bajnak itt sem lesz gazdája, majd Kerényi mester szokásához híven lesajnálja a kritikusokat, komenyistázik egy jóízűt és a dolog el van intézve.

Aztán ahogy írád:
„Buszoztatni fognak, diákokat fognak kirendelni, IKDSz-esekt castingolnak majd (mint az Orbán-beszédre!), de akkor is az lesz a mondás, hogy a színház, az kiválóan működik.” – kábé…
2010-ben képtelenségnek nyilvánítottam volna ezt a fenti mondatodat, aztán eltelt négy év és mára mindennapi rutinná vált ez, például békemenetben, meg olyan fideszes spiritiszta szeánszokon, ahol demonstrálni kell a szavazóik egységességét, na meg a rendszerük nagyszerű mivoltát. Közben meg az az igazság, hogy az egész szarvárukat a hatalmi gőgtől való félelem tartja össze - az anyagi és egzisztenciális padlóra kerüléstől való rettegés. Én az oktatás ügyén keresztül (is) kísérem figyelemmel, hogy mit képesek művelni emberekkel. Pedagógus jóbarátomtól kapom a képtelen híreket, szóval van pici rálátásom arra, mit művelnek veletek.

Lesz majd kivezényelt közönség a Nemzetiben?
Nem kizárt… ha Wlodzimierzékkel megtöltettek egy különvonatot, meddig tart a Nemzetit kitömni, büszkeségtől dagadó csöcsű NER polgárokkal?
Úgyszólván rutinfeladat.
süti beállítások módosítása