Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Persze lehet, hogy az európai emberek békevágya kiterjed a magyar tőkések pénzére is? (2024.05.11. 14:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Pink Floyd Live in New York 1988 www.youtube.com/watch?v=13m5-0EOwIM (2024.05.08. 10:34) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.01. 12:23 Fabius

Akcióban a Gyámhivatal Kommandó

Címkék: gyermekvédelem gyámügy plázarendőr

Érdekes felfordulásra lettem figyelmes tegnap a Miskolc Pláza mozi melletti folyosóján: három fiatalkorút állított a falhoz és vett körbe 5-6 hölgy, egy egyenruhás közeg meg két férfi. A kápós hangnemben záporozó kérdésekre a kölykök csak kapkodták a fejüket és riadtan válaszolgattak. Érdekelte a csoportot hogy kerültek be a városba, egyedül vagy testvérekkel, mi a sétafika célja, stb. Nem nagyon tudtam mire vélni a dolgot, amíg az egyik üzletben dolgozó eladó fel nem világosított: éppen gyámhivatali razzia zajlik, arrafelé ez nem újság

Az megvan, hogy év elejétől a rendőrségnek lehetősége van a lógós diákokat összegyűjteni a plázákból és visszaterelni az iskolákba.

iskolarendőr.jpg

Legfeljebb az nem világos egészen, hogy ezt hogy tervezik kivitelezni péntek délután fél 7 körül, mikor az említett esemény zajlott? Azt is vágom a felkeltett érdeklődésem utáni kérdezősködés eredményeképp, hogy vannak bajok, a tinik egy része hajlamos a bolti lopásra, és nem szégyellnek a pláza körül egy spanglit sem megtekerni. De az azért nem világos, hogy a feltételezésen alapuló eljárásnak miért a folyosón ordítva, nyilvános megszégyenítés keretében kell lezajlania, és miért nem mondjuk egy erre alkalmas helyiségben? Mert az ugye megvan kedves szervek, hogy nem minden gyerek lop automatikusan, iskolaidőn kívül esetleg édesszüleje tudtával ment pölö moziba a haverokkal, és nem szükséges vegzálni ha sétált a folyosón és különösebben nem csinált semmit. 

Szóval lehetne ezt intézni talán másképp is. 

Mert, ha az én fiatalkorú gyerekem jönne haza azzal, hogy megnézte a Herkules Legendáját a moziban, mire kifelé falhoz lett állítva és ordítva vallatták honnan jött, mit csinált és hol van - az egyébként nagykorú -testvére ha van, akkor néhány szilánkosra rúgott ajtó, és falfehéren sírva magyarázkodó közszolga jelezné haragomat, legyen a célja bármi a kölyköm alap nélküli baszogatásának. Ez egyikünknek se tenne túl jót. Ezért nem lenne baj, ha kitalálnátok emberi módot az ilyen eljárásoknak, ahol nem eleve bűnözőként kezelitek azt is, aki tényleg semmit nem csinált. Sok kellemetlenségtől megkímélnétek magatokat, meg minket is. 

Köszelőre! 

887 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr815792677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viszket a tenyerem, avagy engedd hozzám a gyermekeket! 2014.02.02. 19:31:24

Tilki Attila, Szatmár dicsősége kampányol. Aki mást állít, hazudik. Kedvenc idézetei közül a következőt osztotta meg a Luby bál videóján: „Itt az emberek nem hazudnak akarattal, ha keserű szájuk köpnek, ha viszket a tenyerük ütnek..” Idézni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Höhö... :)
Majd a leánynak szólok, hogy ha Győrben, suli után, a sétálóutcában egy ilyen faszkalap hőbörögni mer velük, akkor érdeklődjön az egyenruhások szabadidőeltöltésének hasznosabb módja utan.
Kiváncsi vagyok mikor fut be az első komment az illusztrációra.
FAB. Szerintem a te gyerkőceidnél egyből lejön, hogy nem jelenthetnek senkinek problémát. Viszont az ilyen kis bűnözőpalántákat, - etnikumtól függetlenül - nem ártana megnevelni.

youtu.be/HRGEn6H4tcM
@Sir Bates dö Hól:
Ja, hogy Batman-t vegzálja a SZERV?
Ugyan, te is félreérted... :)
Azért az sem utolsó hogy a tanár köteles feljelenteni adiákját ,bizonyos esetekben!
a képen is látszik, hogy milyen társaságot vegzálnak. Nyilván nem véletlenül - elég a volt helyi főrendőr igazságbeszédére utalni :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Már csak az éjszakai párja hiányzik! Lehet , mosogat!:)
@tristen2005: Érdekes volt az este, nőtt a komment szám, ugyanakkor egy árva bejegyzést se láttam.

Tök jó ez a tahósítás.

Elkerülte sokak figyelmét az egyik legnagyobb rezsidémon, pedig valamelyik ellenzéki párt is tett fel kérdéseket a gázszállítás offshore hátteréről.

Ez a valódi célja az E-on, a gáztárolók és a paksi bővítés megvalósításának.

Átvették a gázkereskedelem ellenőrzését, immár szaporodik a sok-sok apró centecske köbméterenként.

Szeva bácsinak megszületett a magyar utódja.
jólöltözött és tiszta kölök legalább 5 éves...mit vizsgálnak rajta elektronyosan? hátha van nála fémpénz? vagy esetleg mi lehet még?

a gyámhatóság azonnal örökbe is fogadja ha ha arra alkalmas a gyerkőc vagy csak baszogattyák és megkínozzák meg ordítoznak?

az is szép, hogy holmi bliccelésért földre lehet teperni meg nyílvánosan megalázni bárkit elegendő a gyanú árnyéka és máris lerohanják?

ennyit megér az egész kalamajka?

milyen undorító...

persze a megoldás nem ez mert ez csak aljas seggfejek és perverz állatok fajtalan hajlamainak kiélését legalizálják...
ennyi pénzért akár le is csökkenthetnék a jegyek és a bérlet árát meg a moziban nem kellene vegzálni gyerkőcöket

és mit csinálnak velük ha bármit rendetlennek találnak? fizetnek neki vacsorát és elviszik fürdetni meg altatni friss meleg ágyikóban?

brühüyyy
@Habakuk999:
Csak a nálam vagy nálad kérdést nem tisztázták még!:)
@Ómacicka Bábó: Szerintem ők erőtlenek, de ne legyen igazam. Bőven elég lenne ha a videón látható kölköket, bárki a társadalom hasznos és építő tagjává tudná tenni.
@tristen2005: Összenő, ami összetartozik.:)

persze csak szerintem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mondjuk a dzsobbik lenne erre a feladatra nagyon alkalmas...humánus és zerge meg tud vonúlni és kurva sokat dumálni arról mit kellene másoknak tenni mialatt ők vonúlnak körbe körbe mint a birkák

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sok zacis gyereket ismertem ,de nem tudok olyanról aki a nevelők miatt tudott kitörni. Az erőtlenek kitételt meg nem értem ,jobb fegyverek ,nagyobb tūzerő?
@rodeo36: Kezdetnek bőven elég lenne, ha őszintén lehetne beszélni a problémáról, mint mondjuk ebben a BM-es oktatófilmben még az átkosból. Amikor ez készült, lehet még te is itthon voltál. :)

youtu.be/RsICgBX-HLY
B+
Android alatt a profilom átállt Sir nevére... utána meg munkásőrünkére... mit pöcsöl ez?
Szerencsére nem enged olyanko hozzászólni.... :)
Hejj, pedig...
@Sir Bates dö Hól:
Mé, mé? Nem gábris húzza... a telómon bekúszott megint...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sok a duma...a dzsobbik is csak dumál olcsó hí1g fos

brühüyyy

majd ha megoldottatok bármit jelentkezz addig bullshit a pártotok
szakértelem és hozzáértés ballib ármány, ellenben narancsmaffiával és a pincsijével a jobbikkal.

Csak utalnék arra, amikor ezt bevezették, és szinte mindenki támogatta, voltunk néhányan akik szóltunk, hogy nem kéne jóhiszeműnek lenni, mert ennek a hatalomnak ilyenje nincsen, és lőn.

íme:

A Bocskai-viseletért lobbizik a Fidesz a hurkafesztiválon

A hagyományos tört lencsével, helyi alapanyagokból készülő hurkával és más helyi termékkel megkezdődött a nemesvámosi lencse- és hurkafesztivál, amelynek megnyitóján Navracsics Tibor azt mondta: az a közösség erős, amely megleli önazonosságát.

hvg.hu/itthon/20140201_A_Bocskaiviseletert_lobbizik_a_Fidesz_a

--------------------------------------------
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ó, Papa, iOS-en ugyanilyen bugos fos. néha olyan nickeket is berak ide, akiket az életbe nem láttam még. ennél csak az m.mandiner a szarabb ;-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak lobbizzanak. legfeljebb már messziről látszani fog, kire eresszem rá a kutyát
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha elfogadják, akkor én meg javasolnám, protokolláris kötelező egyenruhaként.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Először téged kéne a társadalom hasznos és értékes tagjává tenni...

a képen látható batmanpólós cigánygyerek például eleve nem szavazhat, tehát per definitionem nagyságrendekkel kisebb kárt okozhat, mint ti.
@vitéž munkášőr: Azér' akárkire ne!!! Még elkap valamit az a jószág!
@Sir Bates dö Hól: egy hangyafaszányi kételyed sem volt benne:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak nyugalom! Van a jobbikban(is) akkora belharc, ki jusson be(ha) a 200 fős parlamentbe... Számolj! 17%-ot kaptak, ez most mennyire lesz elég? Gyaníthatóan, MIÉP lesz belőlük is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Remélem, ha 2014-ben összebútoroztok a fityisszel, akkor is ugatni fog a pici szátok, hogy beszéljünk őszintén simicskáról. :DDD
@rodeo36:

"meg tud vonúlni és kurva sokat dumálni arról mit kellene másoknak tenni mialatt ők vonúlnak körbe körbe mint a birkák"

:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

és akkor most számoljuk át PAKS II-t először lélegeztetőgépre, majd egy havi cigánygyerek-bűnözésre... jó szórakozást!
Amúgy: hivatalos szerv 18 év alatti gyermeket kérdez bármiről:

"A kérdésre nem válaszolok csak a gondviselőm, vagy kirendelt ügyvéd jelenlétében. ". És onnantól a személyes adatokon, lakcimen kivül egy szót se.
(Ha van mobiltelója, és meg tudja tenni, hangrögzitőt kapcsolja be. )
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lesz még itt kacagány, Hofi is látta.
Bár ezeknek ciki, hisz tehénen a gatya jobban áll, mint ezeken.
Piktorunknak is a gumicsimma a menő, abban sukárcsávó...
@nincs_itt: pedig nincs mit tenni, már zsinóros paszománnyal apportíroznak. már csak bencsikbandi kucsmáját kéne megszereznem a csibészeltetéshez ;-)
Van itt pénz mint a pelyva! Újabb beruházások Felcsúton!

Orbán Viktor azt mondta, Magyarország olyan ország, ahol, ha a miniszterelnök falujában történik valami, abból politikai ügy lesz. De "sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek, mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is".

hvg.hu/itthon/20140201_Orban_meg_tobb_epitkezest_igert_Felcsutna#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_
@OPHELIA: igazad van, akár pengét is nyeltem volna rá:)... pavlovi reflex náluk:)
@vitéž munkášőr: A kutyára adta a paszománytosat? Meg a bencsik kucsmáját is?!?! Négy Mancs!!!
Én ezért kereszteztem a pitbullomat a golden retrieverrel, mert letépi a karját a delikvensnek, de visszahozza!!
@tristen2005: Nem is értem, a felháborodást, hiszen még guggoló lovasszobra nincs is Felcsúton, ennek a takarék-láng elmének, még Ceausescu sem engedett meg magának ilyesmit.
Akkor egy kis aktuális. Szájer aszonta, hogy kell a hatósági ár a közműszolgáltatások esetében. Mert nem lesz verseny. Aha, valaki tudja, hogy mijabánatoslószerszámot csinál ez ottan Brüsszelben? Mert, hogy durvára nem figyel, az sicher!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a butafejű pörzse annak is felolvas némi gempáért bármit
@nincs_itt:
De a duma: "a karaván halad" ti meg bekaphatjátok!!
@nincs_itt: dehogy! azt cibálják műnyúl helyett ;-)
@tristen2005: Bizony, a kutya ugat, finom, művelt ember ez mini.elnök!
@nincs_itt:
De hogy az apja nem szól neki, semmi közöd a faluhoz, valami vándorköszörűs pottyantott ide!
@vitéž munkášőr: Huhh, akkor megnyugodtam... Remélem, azért illusztris közszereplők képeit is megmutatod az ebeknek, mégis csak tudják az igazi célpontot is felismerni!
@tristen2005: Persze, hogy nem szól az apja, mert már nem ott vándorköszörül!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jaj Boli, szerinted mennyi ideig maradna egy pufajkás kacagány A3-as portréja a 4000 kilopondos állkapcsok csattogásában egyben?

bocskais bábut kell csinálnom. de mivel tömjem ki?
@nincs_itt: simán. csak szagmintát is kell gyűjtenem. első körben Szakonyfalu jó is lesz
@vitéž munkášőr: Nem köll azt kitömni!! Soroljam, kikre ad rá a bocskait? Aztán jáccódjék az a kutya kedvére!
"Szerinte Magyarországon ma még nem igaz az a mondás, hogy minőségi életet igazán csak vidéken lehet élni. Nagyon sok településen kell még faluházakat, közösségi tereket kialakítani ahhoz, hogy az emberek úgy érezhessék, bár falun élnek, mindenhez hozzáférnek, amihez a fővárosiak."

Elemezzük.
orbánnak mo két részből áll: falu és főváros. Természetesen e kettő szembeállítva egymással.
Mi kell a rendes falusi embernek? Faluház és közösségi tér. Ha ez megvan, semmi gond, akkor megvalósul a minőségi élet, hisz szerinte ez a cél, és minőségi életet csak vidéken lehet élni.
Szerintem az egyszínű viola-pink nyakkendő már azt jelzi, hogy viselője nagyon hosszú utat tett meg eddig... s már így is tovább jutott, mint amire intellektusa predesztinálta, a szoftver nem bírta a terhelést, a biztosíték kiolvadt, vissza a biztos alapokhoz...
@Sir Bates dö Hól: az a kibaszott közösség először kimehetne a falu határába körbe-körbe, felszedni a szemetet, amit a vadparaszt felmenőik szórtak szét frutti helyett az össznépi elböszmésedés elmúlt 30 évében...
@vitéž munkášőr: Szemét éppen mindenütt van, nem tudsz úgy túrázni sem, hogy ne botolj bele lépten nyomon ottfelejtett "cuccokba."

Ehhez nem kell barnábbnak lenni az átlagnál.

Mert gyanítom, hogy a távoli kirándulóhelyeken nem a cigányok kirándulgatnak és szórakoznak nagy erőkkel.

Érdekes amúgy, hogy például a szlovák túraútvonalakon nem kell kerülgetni a szemetet, pedig nagyságrenddel több ember kószál arrafelé, mint nálunk.
@Habakuk999: már megbocsáss, de én még a sorok között sem utaltam a rejtett erőforrásokra
@Sir Bates dö Hól: Éppen ragadhatott volna rá valami, elég sok helyen tanulta a politikát.

Nehéz ez egyébként, én is mindig irigyeltem "kékvérű" ismerőseimet a teljesen természetes intelligenciájukért.

Persze van olyan nemes ismerősöm is, akit nem nagyon irigylem emiatt.

Poszthoz: teljesen természetes és egyre többször leszünk tanúi a hatósági kishivatalnokok túlbuzgóságának.

Ez a rendszer hasonlóan a többi félelem alapú rendszerekhez mesterségesen turbózza fel a túlkapásokat a csinovnyikok bizonyítási vágya következtében.
@vitéž munkášőr: megbocsátok, simán így értelmeztem, ezek szerint rosszul.

A rejtett erőforrások helyett viszont tán normálisabb a cigány főnév használata, az előző Angyalosra sikeredik.
@Habakuk999: "Szemét éppen mindenütt van, nem tudsz úgy túrázni sem, hogy ne botolj bele lépten nyomon ottfelejtett "cuccokba."
Ehhez nem kell barnábbnak lenni az átlagnál."

Fatornyos falucskám sváb lakói költségérzékenyek, ezért az építkezési sittet lazán a patakpartra szokták hordani. Mindenki tudja, de senki nem szól.
Az évenkénti lomtalanítást sem szokták bevárni, megy minden teherautóval kifelé, a falu határába.

Odahaza természetesen végtelenül tiszták és nettek.
@Habakuk999:
Oszt itt röfögnek még a szlávok piszkosságáról...
@Habakuk999: megint meg kell bocsátanod, nekem semmi pajom a cigány szóval, a PC beszédért sem rajongok, de ez a rejtett izé, nem Gébbel, hanem a csúti tahóval meg a harácspáterével rokonítható ;-)
@épészmérnök: ugyanez a helyzet nálunk is. egy nemzeti park közepén

de látom, elvittem a témát rendesen - mindenkitől sorry
@tristen2005:
A világ közepe, Orbanescu ettárs faluja. Ramatyul fog kinézni lepusztulva a paraszt kertjevégében a stadionja, ami pénzünkből...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem a szegénység és a szemét természetes "szövetségesek", ugyanakkor Épész kommentje csak az igénytelenségünket támasztja alá.

Nem tudsz úgy megállni egy bekötőúton bármilyen távol lakott településtől, hogy ne lenne az összes bokor alja autó által kihordott szeméttel tele.

Pedig ez se olcsóbb, mint a kuka. Nem értem én ezt a gondolkodást.
@vitéž munkášőr: orbán, mint rejtett erőforrás?

Na erre tényleg nem asszociáltam.:(

A témáról beszéltünk, maga az ötlet jó, tényleg sokan csavarogják át az iskolaidőket plázákban, a megvalósítás nyilván egyre gyakrabban lesz vadmajom módon teljesítve.

Ennek kiteljesedését láthatod jelenleg Ukrajnában az ellenzékiek megfélemlítésében látva a megoldást.

Nem lesz az.
@Habakuk999: nem fogalmaztam pontosan: rokonítható helyett - tőlük származik a kifejezés. tényleg nem hallottad még?
@Habakuk999: Hol legyenek a gyerekek, amikor télen elmennek hazulról? A jeges, vagy latyakos, szürke utcán? A plázában meleg van, világosság, tiszta, ingyenes vécé, és még szórakoztató is. Kell ennél jobb?
@vitéž munkášőr: tényleg nem, csak Angyaltól.

ha nem muszáj, nem hallgatom őket.
@épészmérnök: Mondjuk, iskolában is lehetnének adott esetben.

Azt nem nagyon értem, hogy este fél hétig melyik iskolában van tanítás, de hofmann rózából akár még ezt is kinézem
@vitéž munkášőr: Pont most találtam ezt, baz+, áruld el mijafax motiválja a közösséget?

gepnarancs.hu/2014/02/kepriport-pusztitekonysag/
@nincs_itt: Szőr említette Pavlovot, te meg egy Micsurin vagy, hogy keresztezel? Klónozással is foglalkozol esetleg?:)
@kekex:
Tényleg gyűjtemi kéne néhánynak... a többinek is, csak koszorúra...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak nehogy akasztó legyen a vége:) akurvaanyát ennek a disznónak!
@OPHELIA: Gondolkoztam rajta, de maradtam a szakmámnál. Attól nem büdös a hűtőm ;o)
A posztban szereplő témával kapcsolatban, sajnos volt szerencsém végignézni ehhez hasonlót. Vasárnap délután, full teli Auchan. A pénztárnál álltunk sorban, amikor a biztonsági őr a mögöttünk álló fiatal párt kikapta a sorból. A mellettünk lévő pénztár szalagjára kipakoltatta a csajjal a kézitáskáját. Jó 10 perces procedúra volt, hiába esküdözött, hogy nem loptak semmit, ki kellett pakolnia, egy csomó ember szeme előtt. Természetesen nem lopott semmit. Sírógörcsöt viszont kapott.
Akkor még volt üzenőláda az üzletben, meg írtam a látottakat. Egy hét múlva jött a levél, hogy az üzlet biztonsági kamerái rögzítették az eseményt, biztonsági őr elbocsátva.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ilyen emberek vezetik az országot, akik tele vannak adóssággal, khm...:)
@Habakuk999: Épp ma voltam a helyi recycling udvarban, megállt mellettem, egy X5 bömös, Q-rva nagy Ódi, meg Porsche Cayenne is volt, a többi ipari hulladékról nem teszek említést. Majd a felnyitott csomagtartók tartalma, nyomtatótól a konzervdobozig szépen elkezdett a megfelelő konténerbe vándorolni.
Mindezt a pógár, kicsi ügyes kezecskéjével és kacska lábacskáival végezte, társadalmi hovatartozástól függetlenül. Mindenféle, hangsúlyozom bármiféle hulladékodat kiviheted ide, igaz van aminek az átvételéért csekély összeget kell fizetnie a pógárnak. Pl. a bútorlapra ragasztott tükörért(múltkor ilyet kellett odavigyek). 3 különböző kukába gyűjtöm a szemetet, a fekete az a vegyes háztartási, a kék az a papír, barna a komposztálható. Nem nehéz ez, de amikor Mo.-on azt láttam, hogy a szelektív szigetről a konténereket, ugyanabba a kocsiba ürítik, akkor elgondolkodtam...
@vitéž munkášőr: a vasbeton elemeket kicsit macerás lesz, az marad"csontvázként", mementónak!
Remélem, fog függeni azokon a konzolokon egy-két labdarúgóba oltott politikus, vagy fordítva?
@nincs_itt: porsche nem ipari hulladék! ehhez tartsuk magunkat:)
@taga20: narancs élveztem! de azért csak rozsdacsomó lesz azokból is! nem mondom, szépek, meg minden, de valahogy jobban kedvelem a rizsrakétákat... pedig, nem azokat farigcsálom mókaidőben...
@OPHELIA:
Háztartás vezetésére is alkalmatlan nagy része, nem egy országéra...
De ennek a balfasz ország, balfasz pógárainak ezek kellenek...
Éjjen a Rezsisvarcz!
@nincs_itt: az nem lehet, hogy a kocsi is szelektív?
Mi is szelektálunk, papír, üveg, műanyag, háztartási szemétre.
@Habakuk999: az lehet, de hangsúlyozom, amikor és amit én láttam, hogy ugyanabba a kocsiba ürítették a különböző konténereket. tartalomtól függetlenül.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"B+
Android alatt a profilom átállt Sir nevére... utána meg munkásőrünkére... mit pöcsöl ez?
Szerencsére nem enged olyanko hozzászólni.... :)
Hejj, pedig... "

Az még haggyám, nekem a múltkor a Blogger Gézáéra állt át. Majdnem leestem a villamosról!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azt viszont már kitaláltam, hogy van olyan dolog, amit remekül tudnának vezetni:
- áram! lehetőleg magas feszültség!
@nincs_itt: ami belül van az a patent. egyébként belőlünk mi lesz?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: lassan már úgy lecsökkentik, hogy azt is importálnunk kell:)

Hallottam, hogy a Széll Kálmán teret át fogják nevezni
@huzzadneki shakespeare: Akkor ez nem csak velem fordult elő??? Belépek, oszt látom, hogy nem én vagyok!
@huzzadneki shakespeare:
Legézáztak? Durva... legalább felvonyítottál a villanyoson? :)

@nincs_itt:
Azt a számlát fizetném!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mi van skac por zik a veséd? ekéne menned a botba sörér, csak a seggedet nem tudod felemelni?:)))
@nincs_itt: Nálunk is így csinálják. Ráadásul ritkán és a konténerek környéke folyamatosan tele van szeméttel.
@taga20: Ja, hogy belőlünk mi lesz? Ki tuggya, még nem jött vissza senki elmesélni...
Két-háromszáz ember ment ki a paksi bővítés ellen tüntetésre.

Ezúton is szívből gratulálok valamennyi fotelfelkelőnek és szájhősnek!
@taga20:
Lazábban Humor Harold!
Javában dógozok, még kb. fél óra melóm van, szerver, munkaállomás karbantartások, frissítések. Oszt húzok haza... nyomi...
@épészmérnök: mérnököm, drága. ha egyetlen alternatívát - fontos, hogy MŰKÖDJÖN is - ajánlanának a zatom helyett, elgondolkodnának többen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A bótot meg kin hagyd, mer' megen rísz majd, hogy nincsen maláta szörp otthon!
@nincs_itt:
Majd ha róld nevezik el!
Nincs itt tér... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jovan te kis sztahanov, ako ha hazamész egy sört leguríthatsz, az engedélyt megadom:)))
@nincs_itt: Drágám, az elmúlt héten ezerszer kitárgyaltuk, hogy az alapkérdés nem ez. Az alapkérdések:

- a demokratikus döntéshozatali eljárás teljes mellőzése

- a finanszírozás, melyről semmit nem árulnak el, és amely közgazdászok szerint a következő ötven évre Magyarországot Oroszország felé teljes mértékben eladósítja, és függővé teszi.
@nincs_itt:
Má'van otthon egy kis szüretlen, meg szűrt söröcske, csak most én nem vagyok otthon. Kerüljük egymást... de...
@épészmérnök: Értelek!!! Egyet is értek ezekben!! Sőt!! De amit a haragos zöldek művelnek... csak erre akartam utalni! Bocsánat, nem volt egyértelmű!
@taga20: Na?
www.bmw.de/de/neufahrzeuge/5er/gran-turismo/2013/start.html

De a panamera az már télleg valami!!! De az igazi szépség a Targa volt/van/lesz!!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Várgyááá Lali, Lali várgyáá!( a zegyik kedvencem : www.youtube.com/watch?v=qUj01fUJhwk)
Szűrjed fogaid kerítésén azt a seritalt!
@huzzadneki shakespeare:
Má'vót!
Egyébként HIHETŐ!
KOMOLYAN!
Ha valaki nagyot sikkaszt, netán megvesztegetési pénzt akar elsikálni, akkor ezt a szar dumát a NAV megeszi? Értem... Broáááfff...
A LEXUS és a motorka is kijött a 10 misiből ráadásul... Komolyan, egy zseni az ember, qrva jól tud alkudni!
Hazudni viszont annál szarabbul...
Ugyan már Fabius, hisz nyilván így akarják elejét venni a szigetszentmiklósihoz hasonló ügyeknek:
www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/01/09/mindenki-meguszta-a-szigetszentmiklosi-gyerekkinzast/
Ja, mégse, azokat leszarják a gyámügyesek.
@nincs_itt:
Szakaggy le... dógozok, most indítottam újra a szervert.
Izgi van, nemám beáll, mert akkor 2 napi hidegélelem és újratelepít... :(
@nincs_itt: Te ugye, Magyarországon élsz, és nem olvasol külföldi lapokat?

Ha olvasnál, akkor tudnád, hogy az alternatív energiaforrások mostanában már kezdenek alternatívból mainstream-be kerülni.

A zöldek basztatása, jelentem, mindenütt régen kiment a divatból, ez csak egy ilyen bezápult helyen, mint Magyarország fordul elő.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ezt a pénzmosási módszert már Jókai is megírta a Háromkirályok csillagában.
@épészmérnök: Épész! A másik oldal ugyanúgy Paksot akar. Csak az elveszett konc miatt siránkoznak.

Te jóérzésűként ki tudnál menni, hogy a békákhoz hasonlóan manipulált birkának érezhesd magad?
@MolnarErik:
Felelős? Ebben a qrva országban?
TE VICCELSZ!
A képen, ott fenn, Batman, na az igen - még a 4x nagyobb ecceri IQ light-os egyenruhás balfasz fémdetektorral ellenőrzi is, nem-e géppisztoly vagy, aknavető van a kiccsákónál - az felelős sokmindenért, de a HIVATAL hogyan volna???
Ne....
Nincs itt látnivaló kérem, mindenki mennyen tova... jó messzire tényleg ettől a marha országtól...
@MolnarErik:
De ez a balfasz még cifrázza is... számolni se tud, hülye is...
Ez egy országgyűlési... izé, merthogy állítólag humanoid.
@nincs_itt: Nem is kell külföldi lapokat olvasni. A HVG aztán nem igazán zöldbarát, és mégis. Mai hír:

"2013-ra Németország napenergiából fedezte teljes országos energiaigényének 40 százalékát."

hvg.hu/enesacegem/20140201_5_dolog_amivel_Nemetorszag_leckezteti_a_v

Jelentem, Németország északabbra fekszik, mint Magyarország, és a napos órák száma nem magasabb.
@MolnarErik:
Amúgy ugye nem azt mondod ezzel, hogy ebből a kreténből kinézed, hogy Jókait olvas??? Neeee...
@Habakuk999: A "másik oldal" odáig jutott el, hogy megszavazták a hatástanulmányok elkészítését!

Szerinted ez ugyanaz, mint Magyarországot ötven évre eladósítani, titkos szerződésben, az oroszoknak?
@nincs_itt: hát ez a GT nem a legszebb, bár belül fasza lehet. a Targa tényleg a leg,leg...:)
de azé, ha sok pénzem lenne ezt venném:)
www.youtube.com/watch?v=OC3jWP-V8Nc
Akkor a szeméthez: a uk-ben és germán nyelvterületen nem találkoztam ezzel az utcán, a latin viszont valahogy kevésbé érzékeny erre... vagy nem tudom... nem az erdőben, de a francia városokban nem lesz munkanélküli egy utcaseprő még jó darabig...
@nincs_itt: A klímaváltozást is vitatják még sokan Magyarországon. Erről a hisztiről is a zöldek tehetnek :-)

A NASA legújabb, döbbenetes videója a klímaváltozásról

hvg.hu/tudomany/20140131_A_NASA_legujabb_dobbenetes_videoja_a_klim
@épészmérnök: Most hogyan vitatkozzam Veled, amikor ugyanazt gondoljuk nagyjából Paksról?

De csak nagyjából, mert te zöldként az új lignit erőmű ellen is tüntetnél.:)

"A tüntetést az Energiaklub, a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Paks Vobiscum? és a Védegylet szervezte.

A megmozduláson részt vesz az LMP több politikusa is"

Na most bármennyire is fájó, legfeljebb a Greenpeace-vel tudok azonosulni, az igaz, nem minden szervezetről hallottam.

Inkább járom a kék túrámat, ha ez nem is olyan eltökélt politikai meggyőződésnek is tűnik, de szerintem az.

nem leszek senki marionett bábja.
@épészmérnök: habár az lmp-seket akár támogathatnám is, egyedül ők figyeltek fel a gázszállítások off shore vonalára.
Itt se reagált rá senki sem, pedig ez az évszázad boltja, az ezerszer megcsócsált "ügyek" kutyafülék hozzájuk képest.

Gyakorlatilag mindnyájan, az egész magyar nép és gazdaság fizetjük a sarcot a mocskoknak, s észre sem vesszük.
@Habakuk999:
Azt ne kérdezd, hogy kire szavazz, mert én se tudom, magam se, de...

Orbán célja, hogy minél jobban elriassza a vele egyet nem értőket a szavazástól - tudod te ezt jól.

Nálad ez akkor már sikerült is.
Tehát müxik a taktikája, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni, mert az neki kedvez. :(
@Habakuk999:
Cirbi gombolyag idézgette, de a pártok tényleg kussolnak.
Ne itt tégy ezért szemrehányást, szerintem a "politikai elitünk" vagy ennyire hülye, vagy ennyire korrupt és nyakig benne van a buliban.
Egyik rosszabb, mint a másik...
@tristen2005:

BÉLAAAA!

2005. június !!!!

Te, mit ittál?
Na, jók legyetek, végeztem a melóval mára, majd otthonról még rátok nézek (egy sörrel), nem ám elszemtelenedtek! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, vitatkoztunk ezen már sokat, nekem nem lesz rosszabb véleményem olyan emberről, aki elmegy s leszavaz az ellenzékre.

Majdnem ugyanúgy útálom őket, mint orbánékat, de én is leszavaznék rájuk, ha garantálnák, hogy egy száznapos resettel visszaállítanák az eredeti rendszert és kiírnának új választásokat.

Az egy darab Bokros kivételével fölmerül valakinél a demokratikus játékszabályok visszaállításának lehetősége?

Ha ezt bebizonyítod nekem, bizony isten elballagok.
@Habakuk999:
"ITT sem reagált rá senki"
Mármint a gázszállítás bízniszre.
Annyi szegmense van a paksi ügynek, egyelőre az állampolgár próbálná felfogni, hogy miről van szó.
Még a felveendő hitel formájáról is valótlanságok jelennek meg, a kormány és az oroszok eltérő módon nyilatkoznak, hogy ki veszi fel, milyen jogcímen.
Írod fentebb, hogy a másik oldal Paksot akar.
Hogyan tudják eldönteni, hogy mit akarnak, ha nem tudják miről van szó?
Nm kéne politikai kérdésként kezelni ezt a témát, hanem kőkemény gazdaságiként.
@Mariann19: ez kőkemény politikai kérdés is legalább olyan mértékben, mint gazdasági.

Ne hülyéskedj, az ország energetikai ellátása alapvető politikai, biztonsági kérdés.:)
@Habakuk999:
Nem vagyok formában. Gondolkoztam egy kicsit, és tényleg igazad van, nemcsak gazdaságban kell gondolkozni.
Pedig csörtézni akartam veled, de inkább elhúzok, mert nagyon nem szeretek veszíteni.
csak a dakotákat b@sztattyák a dakoták...
szerintem a kölök ellen a TEK et is kelet vona...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Dehogy kussolnak!

Az Együtt 14 holnap tüntet.

www.facebook.com/photo.php?fbid=496300860487826&set=gm.260010084168269&type=1&theater

Amit nehezményezni lehet, hogy a zöld szervezetek külön tüntettek. Még azt sem mondhatják, hogy pártsemlegesen, mert az LMP szervezte. Remélem, a holnapira is elmennek!
@Habakuk999: mit akarsz a gázbiznisszel?... nézd meg, hogy kik vannak benne, s rájössz, hogy miért nem óbégat senki:-)... cserébe küldök valamit
kitekinto.hu/europa/2014/01/15/megepul_a_belgradi_manhattan/#.Uu0r8tO6rFo:-)
@Habakuk999: Három kattintás volt az egész, egy perc alatt előbányásztam neked, ha te lusta vagy hozzá, és inkább az előítéleteidet szajkózod:

"A második Orbán-kormány által okozott károk és az elhúzódó gazdasági válság nyomán hazánkat közép- és hosszú távon fenyegető kockázatok miatt a 2014–18 közötti kormányzati ciklus két, egymásra épülő szakaszból fog állni.

Az első szakaszban az új kormány munkája a helyreállításra, az új konszolidációra fog összpontosulni: visszaépítjük a hazánkkal szembeni bizalmat, illetve a magyarok jövőbe vetett hitét; elsősorban a JOGÁLLAM ÚJJÁÉPÍTÉSÉVEL, kiszámítható gazdaságpolitikával és egy versenyképes oktatási rendszer megteremtésével.

A második szakaszt pedig a valódi, fenntartható növekedés beindításának szenteljük: elsősorban olyan intenzív, az ország minden szegletében érzékelhető munkahelyteremtést segítő környezet létrehozásával, amely piaci folyamatokon alapul, azaz fenntartható."

program2014.egyutt2014.hu/eloszo/
@épészmérnök: ez azért nem teljesen az, amit Habakuk kifogásolt/hiányolt, s amit bokros mondott...
@épészmérnök:
Csókolom!
Nekem semmi teendőm, hátradőlhetek egy üveg söröcskével.
Haba válaszára várva... :) csók...
@Sir Bates dö Hól: Nekünk sikerült a koronaherceget is vérig sérteni a vízkongresszuson, de hajrá, előre az Öbölbe!:)

a diplomáciához tényleg nem nagyon elég a lila nyakkendő...

Belgrádot szeretem, ha valóban lesz nekik egy saját Defance-juk, csodájára lehet majd járni.

Drukkolok nekik, nekik se sok minden jött össze mostanában.
felcsúton még lesz sok beruházás
a jót evőnk sz üllő falulya !
@gazoló:
Felcsúti parasztnak lenni max. mi meg fizethetjük a hobbiját. Ennél már csak az a rosszabb, amelyik sulok még tapsikál is...
@Habakuk999:
Mesélj, mi volt az! Tudod, felénk a postagalamb is csak hetente 1x jár...
@Sir Bates dö Hól: Mi a különbség? Újjáépítik a jogállamot.
@épészmérnök: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem menekülök el a kihívások elől, de helyzet van, oda a vacsora
majd jövök
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem iszom én semmit most... "Az első szakaszban az új kormány munkája a helyreállításra, az új konszolidációra fog összpontosulni:"
ad1) nem szeretném, ha ezek "helyreállítanának" bármit is, mert az lehet csak restauráció lesz;
ad2) a "konszolidáció" jól hangzik, de vagy olyan képzettek, hogy egy programot is hibásan írnak, vagy azt jelenti, hogy csak a jelenlegi kedvezményezettek nem megfelelőek nekik, ám a rendszer az szájízük szerint van...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"még úttörőnyakkendőt sem tudtak a nyakába kötni Lőrincnek"--(most kapott narancssárgát!)

Már ez is dicsősségnek számít ebben a rohadék brancsban...Pedig úttörőnek lenni annyira jó volt!!
Na de ami utána jött ("apártésakiszgyőzelemrevisz"),na ezt már önként,szabad akaratból vállalta mindenki és lett-volt olyan 'ettárs'mindörökké,hogy még most is az...
@Sir Bates dö Hól:
Backi... sajnos a hazai viszonyok alapján nem minden alap nélkül... inkább igyál... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
tudod ki sajnál téged hogy dolgozol, max a spájzból kihoztad a sört, ilyen hamar a géphez értél!:)
@Sir Bates dö Hól: Sir, maga szőrözik!

A "jogállam újjáépítését" hogy a viharban lehet többféleképpen építeni? Nem vagy te egy csöppet rosszhiszemű? (Bár, Magyarországról lévén szó, ez indokolt.)
@tristen2005:
Ki mondta, hogy sajnálni kell?
Már a sör és a tel. is a kezemben.
@Sir Bates dö Hól: Sir, ezt megtalálni egy fél perccel tovább tartott, de bizonyára számot tarthat az Ön nagyrabecsült érdeklődésére. A Haza és Haladás Alapítvány blogjáról:

"A hatályos Alaptörvény megalkotása során a Fidesz a saját konzervatív világképét erőltette rá a társadalomra, amikor erősen vitatott társadalmi kérdésekre adott saját, ideologikus válaszait alkotmányi szintre emelte. Az Együtt 2014 alkotmánytervezete ezzel szemben abból indul ki, hogy az alkotmány csak olyan értékeket tartalmazzon, amelyeket a társadalom széleskörűen és szinte egyöntetűen oszt. Éppen ezért a korrekciós tervezet minden olyan, 2011-ben az Alaptörvénybe erőszakolt ideologikus megfogalmazást hatályon kívül javasol helyezni, amelyek az egyik politikai oldal világképét kívánják kétharmadba betonozni."

hazaeshaladas.blog.hu/2013/01/14/politikai_csusztatasok_az_alkotmanykorrekciorol_kozpenzbol#more5016267
@tristen2005:
Ivóvíz, árpamaláta, kezelt komló, komlókészítmények. Ceske Pivo. További kérdések?
@Sir Bates dö Hól:

Én mondjuk egy MA vezette kormányból* semmit nem nézek ki, de nem is gondolom, hogy ez a veszély fenyegetne bennünket.

*el nem tudom képzelni, hogy komoly ember elfogadna egy miniszteri felkérést.
@gazoló:
Backi, nem vagytok TI gonocok?
Csak egy hangyafaxni méretben...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'Álszentfarizeuskomenyistalibsibolsi!!'
Ne mondd,hony az első képbőlnem merítenél némiképp!!
@taga20:
Kedvenc Paulanerem idehaza 499 huf... vicc... In Österreich va, hogy 1 € alatt. Mert jobban teljesítünk...
@GeoCracker: Gyárfás mindig is egy ide-oda hajladozó hm... nyírfácska volt.

Ami Lázár dumáját illeti a gimnáziumokról, az egybevág a tankötelesség korhatárának a leszállításával, és a szakmunkásképző tananyagának a nagyon durva megnyesésével. Ezek tudatlan, faragatlan jobbágyokra tartanak igényt. A művelt ember veszélyes a hatalomra.
@nincs_itt:
"az lehet, de hangsúlyozom, amikor és amit én láttam, hogy ugyanabba a kocsiba ürítették a különböző konténereket. tartalomtól függetlenül. "

Ezen én is háborogtam kicsinyég, de elmagyarázták, hogy a kukásautó belül el van választva, és más-más helyre megy a válogatott szemét.
Olyan mesélte, aki saját két szemével látta, hát egyelőre elhiszem neki, de legközelebb megkukkolom a kukásautót.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ja, és a vindoz amcsiba olcsóbb, mint nálunk:) na erre varrjál gombot:)))
@taga20:
Backi, vásárolok az ebay-en, minden olcsóbb... :(
@gazoló:
Francia kulccsal mégsem mehet számítógépet javítani, igaz hol van a szerelő?
Szevasztok, megyek sziesztázni.
barma eléggé nyal:

Így akarta leégetni az európaiakat a jobbikos képviselő

"Kelet-Közép-Európa gyarmatosításáról", illetve az Európai Parlamentben megszavazott, Magyarországról szóló Tavares-jelentés elfogadásának körülményeiről akarta kérdezni Gaudi-Nagy Tamás Martin Schulzot, de nap kapta meg a szót az Európa Tanácsban. A magyar parlamentben rendszeresen akciózó képviselő most is odatette magát.

hvg.hu/vilag/20140201_Igy_akarta_leegetni_az_europaiakat_a_jobb
@GeoCracker:
Ugye pár milliót eltüntettek az úszószövetség kasszájából! 2010-ben nagyon támadták, úgy néz ki, bevonták a vitorlákat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Gaudi? Szánalom... ha olyan sötét lennék, a konnektorba huggyoznék.
Ostoba muzsik csak, feltünőségi viszketegséggel...
mire számítottak?

Demjánék szerint egy pályázóra írhatták ki
a TakarékBank tendert

Az OTSZ érvénytelennek tartja a kiírást, és kész uniós fórumokon perelni.

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20140201-az-otsz-szerint-olyan-mintha-egy-palyazora-irtak-volna-ki-a-takarekbank-tendert.html?sec-4
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mi van sanyibácsi elszabadultak a kutyák?:)))
ezt a barmot, mit képzelt, a kisgömböcvitya nem akar mindent felfalni?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az sincs kizárva, hogy ennek a lottónyertes, Fidesz-KDNP-s, a haza sorsát mindenek felett szem előtt tartó jámbor embernek a lelke, fehér galamb képében minden este felrepül az égbe, és ott aranybúzát eszik a jó Isten tenyeréből. :-)
@tristen2005: Van az a mondás az üléspontokról és álláspontokról....
@épészmérnök:
S ezen megállapításaiddal nem is vitázok....

Szerintem is a zsellérképzés szintjére lövik be a szakképzést.
@épészmérnök: ok, akkor jókedvvel fogom támogatni azokat, akik egy mondatot sem tudnak szabatosan és egyértelműen írásba önteni, mert tényleg az ő útjuk vezet európába... kötözködő vagyok?... megeszem én a szójás lecsókolbászt és pipivirslit is, ha nincs más, de hadd jelezzem már, hogy az nem chorizo vagy knackwurst...
@GeoCracker:
Becseszne a tanult ember... Ide proli nép kell, zsellér, szolga... A néplélék meg vevő rá.
Kádár népe...
@Orica Középföldi: én meg azt nem tudom elképzelni, hogy nem politikai/lojalitás alapon osztanák az esetleges pozíciókat... persze, lehet az is, hogy nekem van elvarázsolt elképzelésem a "szakértő" szó jelentéséről:)
@Sir Bates dö Hól:

Egyről beszélünk:))

MA-nak egyszerűen nincs merítési lehetősége valamirevaló szakemberben.
@nincs_itt:
És akkor következzen Medvegy Gábor kemény beszámolója (szerkesztve) a szombati szegedi rezsifórumról :

"Gondoltuk, ilyet nem mindennap lát az ember, bár most egyre sűrűbb lesz. A megyeházán volt a buli, előtte negyed órával egyszer csak megkezdődött az intenzív befelé rajzás. Nagyjából mindenki hetven és a halál közt. Megjött Josef Fritzl is, meg állt kint egy elég érdekesen felöltözött faszi, akin röhögtem is magamban,hogy Pampalini, erre ráköszöntek, hogy szervusz, fővadász úr. Esztékászemüveg, sildes sapka, hitlerbajusz, ez a 2014-es rezsidivat. Én is készültem, vittem magammal egy CÖF-ös zászlót, az mindig jól jöhet. Jöttek ismerős újságírók, lengettem nekik meg köszöntem jó hangosan, hogy dícsértessék a rezsicsökkentés, közben érkeztek Gyimesi meg Bohács képviselők, kissé feszültnek tűntek. B. Nagy kormánymegbízott nem idegeskedett, de hát az nem sokat tud a világról, illetve egyet igen, üzembiztosan vigyorogni.

No, kerüljünk beljebb. Hát mit tesz isten, töltették ki az emberekkel az aulában a jelenléti ívet, elérhetőséggel, mindennel, frissítették a Kubatov-listát. Bent a tanácsterem zsúfolásig tömve, 98 százalékban öregekkel, a maradék főleg olyan alsó tagozatos tanító néniknek tűnt, akik hobbiból aláznak gyereket. Később az egyik újságíró kolléga mesélte, hogy egy ilyen lebaszta őket, mert épp azon kacarásztak, hogy rezsikuponokat kéne osztani, hogy jöjjenek az emberek. Jönnek azok anélkül is! – hördült fel tanítónéni. Szétnéztem, mindenki olyan búval baszott volt, hát örüljetek már, rezsiünnep van. Meglengettem a CÖF-ös zászlót, erre a balfasz B. Nagy mosolyogva visszaintegetett.

Szájer József volt a sztárvendég. – Azt mondták nekem, hogy sokan nem fognak eljönni a rossz idő miatt, hát mi lett volna, ha süt a nap? – viccelődött. Hehehe, derült a közönség. Felrakták Bohácsot is a színpadra biodíszletnek. – Három lépcsőben fog csökkenni a rezsi! – ejtett ámulatba Szájer. – Először a villany – mondta, mire a felkészült közönség egyszerre: „A GÁÁÁZ!” Ménem ti mentek ki, ha jobban tudjátok, gondoltam. – Ez az első kormány, ami csökkentette az emberek megélhetési költségeit! – tudtuk meg. – Így leírni szegény Kádárt – mondták mellettem. – Visszaadtuk, amit a cocilisták, a Bajnai, a Gyúrcsány meg a Meggyesi elvettek az emberektől! – mondta Szájer. – Arohattak – tettük hozzá. Gondoltam, ez megérdemel egy tapsot, el is kezdtem, de egyedül maradtam. – Az Orbán-kormány a rezsicsökkentésért hajlandó volt konfliktusokat is vállalni – folytatta Szájer, ekkor végre sikerült megtapsoltatnom a nyuggereket.

- És micsináltak a bankok? – kérdezte. Fölrobbantak a gecibe, vágtam rá. Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok TRÜKKÖZNEK! Akurvaannyukat. Megtudtuk, hogy van ám rezsimunkacsoport, annak meg egy zöld száma, ahol lehet feljelentést tenni, ha visszaélést tapasztalunk. A feljelentés jó, azt szereti a magyar. Közben mi meg megbeszéltük, hogy a végén majd jelentkezek és megkérdem, hogy fel lehet-e jelenteni a közös képviselőt, ha kiteszi ugyan a rezsicsökkentést, de gúnyolódik?

De még egyelőre folytatódott a műsor. – Vannak olyanok az országban, akik nem tartják kívánatosnak a rezsicsökkentést. TUDJUKKIK ezek! – mondta Szájer. Összenéztünk bólogattunk, hát nyilván hogy a zsidók. persze. – Amelyik cégnek nem tetszik ez a folyamat, azt az állam nagyon szívesen hajlandó visszavenni – tett visszautasíthatatlan ajánlatot a doktor úr. - Az állami kézben lévő monopólium bevett forma, ebben vannak tapasztalatok – mondta. Ja, vannak, vagy negyven év. – De folytatódik-e a folyamat, amit ez a kormány elkezdett, vagy visszatérünk az ELMÚTNYÓCÉVHEZ? – kérdezte. Itt egy kicsit lapozgatnom kellett a fejemben, hogy milyen évet is írunk. – Vannak olyan pártok, amik visszatérnének a piacgazdasághoz – mondta Freud, illetve Szájer.

- Nemrég együtt ebédeltem Szamarasz görög miniszterelnökkel – került elő a remek példa. Megtudtuk, hogy Szamarasz irigykedik Orbán Viktorra, hogy milyen erős hatalma van. Én meg elképzeltem, hogy Kim Dzsong Unra milyen irigy lehet mindenki. De Görögországból nézve gondolom, mindenkire lehet irigykedni.

folyt. köv.
@Marcellusca: folyt.:
Szóba került a munka világa, hát ez roppantul érinti a jelenlévő nyugdíjas közönséget. – Kétszázötvenezer új munkahelyet hoztunk létre! Azt szokta mondani erre az ellenzék, hogy de hát ebbe beleszámoljuk a közmunkát meg a külföldön dolgozókat is. Hát és aki külföldön dolgozik, az nem dolgozik? Hádehogynem! – Itt majdnem ki kellett mennem, mert már könnyezve röhögtem. – Egész végig a röhögést fogjuk hallgatni? Nem kéne ám kiröhögni! – szólalt meg mögülem egy gestapós tanítónéni. – A rezsicsökkentéstől nőttek a jövedelmek – tárta elénk Szájer a feltehetően Matolcsy által kiszámolt gazdasági mutatókat. Szóba került a feltétel nélküli alapjövedelem. – Háhogy? Há munka nélkül pénzt kapni? Há kifogakkor dóóógozni? – hangzott el a kérdés. Hööööj, hördült fel a nyugdíjas közönség. – Há ki termeli meg azt az ingyenpénzt? Obama? Netán Putyin úr? – kérdezte Szájer.

Na, egy bácsi elkezdett fészkelődni, sapkában, napszemüvegben ült bent, majd kiállt a terem szélére jelentkezni, ott nyújtózkodott vagy negyed órát, nagyon izgult. – Mit csináltak Gyurcsány Ferencék? – hangzott el a színpadról a kérdés. A közönség rá is vágta, LOPTAK!

- Mondják el mindenkinek az igazságot! – szólított fel Szájer, én meg most épp azt csinálom. – Nem is csinálnak abból titkot, hogy Gyúrcsány bábozik az ellenzékkel! – mondta el az igazságot. Majd felszólította a jelenlévőket, hogy csatlakozzon mindenki a Magyar Csapathoz, akinek van ideje, az aktivistáskodjon, akinek nincs, az adjon pénzt. A Szájer-show végén a tömeg egykedvűen tapsolt, megint nekem kellett hangulatot teremteni egy hajrámagyarok bekiabálással. A balfasz B. Nagynak ez is nagyon tetszett, vigyorgott.

Na, kérdések! Aha, azt hitted. Kiállt B. Nagy, hogy kérdezni saaaaaajnos már nem maradt idő, mert akkor nagyon sokáig itt ülnénk, és sajnos le is járt a terembérlet. Abban az épületben, aminek ő a gazdája. Mondták azután ismerősök, hogy más városokban pont ugyanígy volt.

Kifelé menet egy nénike elalélt a kezemben lévő CÖF-zászlótól, meg is kérdezte, hogy mikor lesz békemenet. Mondtam, a választások előtt, de menni kell ám nagyon, mert verik az ukránok szegény oroszokat, meg különben is mindenki nagyon el van már kanászodva. – Hehejj, ez a beszéd, ott leszünk! – mondta. Mi meg elfelé menet azon csodálkoztunk, hogy ha valaki tíz éve azt mondja nekünk, hogy ez lesz a Fidesz közönsége, azt körberöhögjük."
@nincs_itt:
Te, a kedvenc Paulanerem itt a tecsóban 499... Jobban teljesítünk?
@Orica Középföldi: ako inkább maradjon vitya, az ám merít kibaszottul:)
@Marcellusca:
Szellemi toprongyoknak ez bőven jó... Szájer vmi kiskancsóval, kézenfogva?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te is soproni vagy, együtt kevertétek a homokozóban a pisikását, ne tagadd!
@Marcellusca:
Akkor ezek szerint be vannak fosva az ettársak, kérdezni nuku, húzzon haza mindenki, de előtte egy kis zsét adakozzatok....
Komcsiknál kérdezni legalább lehetett, igaz nem örültek, meg azzal a szar dumával is jöttek, hogy én ezt nem érthetem, merthogy ideológiailag képzetlen vagyok.... :-)
Ezek a volt büdös komcsik még erre sem képesek...
@tristen2005:
Bebacott volna... Komcsikkal nem keredtünk... :-)
@taga20:

Rossz a hozzáállásod. Ov nem akar már változtatni semmin. Minden gránitba van vésve, mégha híg is. Neki nincs dolga.

Az ellenzék árnyékkormányának már rég készen kéne lennie, komplett kormányprogrammal rendelkeznie.
Ehhez képest nincs semmi. Ez egy tuti bukás, győzelem esetén is.
A helyzetet nem MA hisztijei, és a seggéből lógó vazallusai oldhatják meg. Ehhez nagyon kevesek.

Iszonyatosan felelőtlen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Emlékezz vissza 2002-re, választások után is kiszórtak vagy 1 milliárdot.
@Orica Középföldi:
Minden szavad igaz!
Szégyen az ellenzék impotenciája...
INDEX
Egy fideszesnek se volt ma ötöse a lottón
Így hát jövő héten már 2227 milliót nyerhet.

Hogy ezek mekkora arcok! :-)
@taga20:

Mindettől függetlenül rájuk fogok szavazni, mert minden le nem adott szavazat a fidesz és a jobbik esélyeit növeli.

Én, mint választó, nem lehetek felelőtlen.
@Orica Középföldi: kicsit unom, hogy aki erre jár belerúg az ellenzékbe. nem akarlak megbántani, de te szerintem egy falut se tudnál elvezetni. az ellenzéknél ki vannak dolgozva az egyes területek. bajnaiék több ilyen anyagot feldobtak. egyébként bárki jobbat szarik, mint vityáék, ezt látatlanban bevállalom.
@taga20: megragadtad a lényeget... szövegértés, mint a zenebarátodnál:)
@huzzadneki shakespeare:
Majd jövő héten Piktornak...
Nem gondolod, hogy piti 10 misivel játszik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ki is mondta ezt valamikor réges-régen? hümmm. NYALIGÁTOR!!!:))
@Sir Bates dö Hól: apám ti vagytok a három testőr?:) ha valamit nem úgy értelmezek, mint te, ako az má szövegértésbő nulla? sír bazdmeg, ne bassz:)
@taga20:
Vedd be a fogalmazásgátlót:)
@taga20: na ez a lecsókolbász vs. chorizo
@épészmérnök: Tudod, való igaz, hogy lusta vagyok.
Az is igaz ugyanakkor, hogy nem mindig volt ez így, két-három évvel ezelőtt nem győztem kattingatni a Haza és Haladás tanulmányaira, sőt lelkesen hivatkoztam rá ha kellett, ha nem.

Szóval az idézetekkel semmi bajom.

Nekem az elmúlt egy-másfél év történéseit látva merülnek fel apró kérdéseim.

Alapvetően az, hogy mi a garancia arra, hogy egy olyan - tegyük fel, hogy jó szándékú, demokrata, elkötelezett - brigád, aki hibát hibára halmozott, mindent elkövetett, hogy a változást akarók bizalmát elveszítse, tök béna és lejáratódott szoci és dk pártocskáktól is súlyos vereségeket szenvedve koalícióra kerülve megtáltosodik és valóra tudja váltani az akaratát - tán jobb lenne az elképzelés, mert akaratot még nem láttam tőlük - ?
@taga20: ok, neked akkor jó lesz az ellenzék programja is... jolly joker draskovicsot előhúzzák a kalapból?... te elolvasod azt amire válaszolsz?... te, ha tízszer olyan pontosan állítod be az esztergádat, mint ahogy azok az "egyes területek ki vannak dolgozva", akkor is komoly selejtet produkálsz:-)
@taga20:

Hogy én mit tudok elvezetni, az maradjon az én titkom:))

Miután nem vagyok bizonytalan szavazó, nyugodtan belerúghatok azokba, akik csak az egojukat növelik, az eszüket nem. Mondhatnám, hogy nem érdemlik a voksomat, mert nem, de a voks az ország jövőjéért adódik.

Van 3 program. MSZP, DK, Együtt.
Helyenként köszönő viszonyban nincsenek, 2 hónappal a választások előtt.
Nem tudjuk, ki fogja ezt összefésülni, és ki képviselné/valósítaná ezt meg a kormányban.

Nem ismerjük a prioritásokat, a hangsúlyokat, a gazdasági lehetőséghez mért ütemtervet, stb.

Ugyanolyan programnélküliségre szavazunk, mint 2010-ben.
A nagy különbség, hogy OV tudta mit akar, 20-22 éve együttdolgozó harcedzett lojális gárdája volt.

Valamint MA nem rendelkezik OV képességeivel. Ami közös bennük, az felejthető.

A többiről, a tovább mélyülő szakadékról, az agymosás eredményeiről nem is szólok.

Magyarul, ha szeretem az ellenzéket, az attól még olyan, amilyen.
Én pedig nem vagyok vak.
A gyámkommandó biztos nem véletlenszerűen végzi a vizsgálandó fiatalkorúak kiválasztását.
A cikkíró vélhetően jólöltözött kulturált viselkedésű csemetéjét békén hagynám. A barnabőrű, melegítőruhás. hangoskodó, szotyihéjat köpködő, a falat ütögető, rugdosó társaságot viszont ellenőrizném.
@Sir Bates dö Hól: kedves sír, szerintem az olyan félmondatokat, hogy elolvasom amire válaszolok, ne gépeljük be, me ilyennél én álltam ki melletted. előre is köszönöm.
más, hol láttad te drazsét? ne basszad szét az egészet, ilyen beszólásokkal.
@taga20:
Garantálod, hogy Puch ettárs, Basja ettárs se fog sündörögni? Neked elhinném... B-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Csóri Puch nyomorog, a bevallása szerint nincs céges jövedelme, eladta!:)
@exkalibur:
a szotyival azért én vigyáznék... már ha fontos lenne a megélhetésem moon.
@taga20: "kicsit unom, hogy aki erre jár belerúg az ellenzékbe" ezt írtad... ki rúgott bele az ellenzékbe?... se orica, sem én nem bántottuk őket... tényekben (melyeket mi annak vélünk) rögzítettünk... ha azt mondom, hogy bárki is képes folyamatokban gondolkodni az ún. ellenzék reprezentásai közül, akkor az egy valóra vált gondolat lesz?... szerintem nem... a fentiek miatt jeleztem az a) szövegértés hiánya; b) el sem olvasod... milyen lehetőség van még a te esetedben?
ezek a gyámkommandósok is tudják mi a jó. nem a nyomortanyákra mennek körülnézni, hanem a jó klímájú plázákba, ahol egy hamburger, és egy gyros közötti holtidőben jól megszívatnak néhány gyereket meg szülőt. nerszolgák. mit vársz tőlük?
@jaegtoer:
Nagyon beletaláltál. Szerintem a nyóckerben akciózhatnának... Hirtelen lelohadna a lelkesedésük.
@Orica Középföldi: "Magyarul, ha szeretem az ellenzéket, az attól még olyan, amilyen.Magyarul, ha szeretem az ellenzéket, az attól még olyan, amilyen." nem kell szeretni, szerintem meg nem is lehet szeretni. nem tudom, lehet, hogy kilépek a testemből, fejbe rúgom magam, s rájuk szavazok. de nagyon fejbe kell rúgni magam.
@Orica Középföldi: arigato.
"Valamint MA nem rendelkezik OV képességeivel"
melyikkel? remélem egyikkel se. gondolom, azt má mindenki hallotta, hogy mindenki olyan országban akar élni, ahol nem ismerjük a ME-t.
@exkalibur: "A barnabőrű, melegítőruhás. hangoskodó, szotyihéjat köpködő, a falat ütögető, rugdosó társaságot viszont ellenőrizném."
A fenti jellemzőknek az ellenőrzés foganatosításakor egyszerre kell fennállniuk vagy elég egy is? Mert, ha az összes jellemző szükséges, akkor szólok a kölöknek "szoli most nincs", azt csinálhat amit akar.
@Sir Bates dö Hól: "k, akkor jókedvvel fogom támogatni azokat, akik egy mondatot sem tudnak szabatosan és egyértelműen írásba önteni, mert tényleg az ő útjuk vezet európába... kötözködő vagyok?."

Igen.
@exkalibur: Most aztán szarva közt találtad a tőgyit!
Plázacicaként vagy legényként simán lehet falat rugdosni és köpködni?
@Habakuk999:
Mert a "fehérek" nem olyanok!
Komolyan...
@exkalibur:

Hogy a gyámkommandó gyámkodik nem probléma. De tán lehetne úgy is, hogy nem kezel eleve bűnözőként senkit, pláne nyilvánosan, puszta vélelmezés alapján nem.
@jaegtoer:

Na ja. Csak könnyebb ezt a plázában nyomni a számos utcák vagy Lyukóbánya hwlyett. Arrafelé még nem szóltak kommandózásról a hírek.
@taga20:

De bizony,sok a közös bennük.
Ugyanolyan sértődékeny, hiú, ellenvéleményt nem tűrő,nagyot álmodó, stb

OV sajnos meg tudta valósítani, MA soha.

Egyetértek, jó lenne nem tudni az ME nevét, és jó lenne megnyerni az ötös lottót.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Becseszne a tanult ember... Ide proli nép kell, zsellér, szolga... A néplélék meg vevő rá.
Kádár népe..."

Boli, ez pont nem Kádár népe. A Kisátkosban mindenki tanult, de legalábbis beiskolázták. Te erre biztos nem emlékszel, mert kicsi voltál. A "nagy" átkosban, a Horthy-rendszer idején a hat elemi volt kötelező, azaz tizenkét éves korig. Ezt a Kisátkosban előbb 14, aztán 16 évre emelték. Ez az alap. Az általános iskolát, mint a neve is mondja, általánosan kötelezővé tették, és nyolc osztályossá. Minden kisvárosban középiskolát nyitottak, és az egyetem ingyenes volt. A proletár vagy parasztszármazásúakat pozitív diszkrimináció érte. Ez azt jelentette, hogy ha két gyerek azonos pontszámot ért el a felvételi vizsgán, akkor a munkás, vagy parasztszármazásút vették fel.

Ki akarták nevelni a saját, lojális értelmiségüket, és tisztában voltak azzal, hogy az ország fejlődéséhez intelligensebb és képzettebb emberekre van szükség, mint korábban, amikor a mezőgazdaság dominált.

A kultúrát erőteljesen támogatták, a TIT ott leselkedett minden sarkon, és ingyen szabadegyetemi tanfolyamokkal kólintott főbe. Estébé. Estébé.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Amúgy tényleg nagyon elkeserítő, ahogyan viselkedik egy nagy csomó gyerek.

De erről nem a gyerekek tehetnek, hanem többek között pont azok, akik a szavazatomra ácsingóznak.

Én ezt tartom a legnagyobb bűnüknek, s ezt a deklaráltan szocialistaként aposztrofált, ugyanakkor szociálisan abszolút érzéketlen, a pénzgyűjtés szellemétől elvakult bagázsnak képtelen vagyok megbocsátani.
@parti_giano: @taga20:

annyit kellene csak megoldani, ha a libásra leadom a voksot, akkor az ő kivételével a többit elvigye a bubópestis, vagy a nerinfluenza...vagy valami...tőlem lehet eccerű fekete merci limuzin is fehér csipkékkel virágokkal...
@Sir Bates dö Hól: van egy cé, mint a bronxi mesében. adjuk meg egymásnak ami a sajátja, ne legyünk suttyók. kérlek!
@Orica Középföldi: "MA-nak egyszerűen nincs merítési lehetősége valamirevaló szakemberben."

Ezt, kérdem szépen, honnét tudjátok ilyen bizonyossággal?
@taga20: Február 15-én már a jobbik programját is olvashatod. :)
@parti_giano:

Én se szeretem őket:))
Három napig válságban voltam, aztán a hányingert legyőzte a józan ész.
Angyal minden itteni megnyilvánulása erősíti a döntés helyességét.

De még mindig tükör nélkül fésülködöm:))
@épészmérnök: értettem, akkor lejjebb adom azokat a fene nagy igényeimet... megcélzom a béka fenekét, aztatat (hihetetlen gyorsan sikerült az aklimatizáció) bisztosan tök jól elérik majd az újj vezetök.
@Orica Középföldi: má megint a pénz:)
MA nem tudja(esetleg nem akarja) megvalósítani, ami ovnak sikerült. ezé a te szemedbe ov a valami?
@Habakuk999: "Alapvetően az, hogy mi a garancia"

Nincsen garancia! De annál, hogy a fidesz megint kétharmadot kapjon, minden jobb.

Haba, én kétszáz kilométert fogok utazni, hogy szavazzak, de elmegyek. Még az is lehet, hogy nem nyit ki márciusig a konzulátus, és Buenos Aires-be kell menni szavazni, kétezer kilométerre, de elmegyek, és elviszem a családom szavazóit is! Ha két hónapig paprikás krumplit eszünk, akkor is.
@épészmérnök:
Ebben igazad van...
Viszont a szolgalelkek, pártcsicskák fénykorukat élték, Orbán féle pártcsemeték, Kisz-es előjogokkal sújtottak kiváltságos világa volt. Ez is az volt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a kibaszott isten basszon meg! hagyjad má a jobbikot, ezek a selejt bosszúja:)
@taga20: most éppen semmi suttyóság nem volt a mondandómban... megbántani meg eszembe sem jutott... (természetesen van c) is, ami a trollkodás/hazugság, így ez most eszembe sem jutott, tekintettel, hogy te jegyezted a hsz-t)
@taga20:
Bacod, mit morogsz, te melegedtél össze vele.
Most élvezd a ... barátságon túlt... :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ebben meg neked van igazad. Ezért is - többek között - örültem a rendszerváltásnak, mert azt vártam, hogy onanntól kezdve a minőség lesz a mérce. Kis csacsi, aki voltam.
@Orica Középföldi: de legalább azt az önelégült mosolyt ne látnám mesterházy arcán, szégyellem, hogy veszprémi. mondjuk navracsics is az.
@Orica Középföldi: segíts, kérlek!... @taga20: -val beszorultunk egy forgóajtóba (ahogy látom, te is:)), azt nem tudunk kijönni...
@Sir Bates dö Hól: "a) szövegértés hiánya; b) el sem olvasod... milyen lehetőség van még a te esetedben? "
sír kérlek ne! vitatkozhatunk, de ne...
@épészmérnök: Nézd, tisztelem az elkötelezettségedet. Őszintén mondom, nem gúnyolódom, Te elhiszed nekem úgy gondolom.

Orica tükör nélküli fésülködését úgy szintén.

Nekem is jobb lenne, ha kevesebb kétségem lenne és képes lennék eldönteni, mi is a jobb az ország szempontjából, én viszont sajnos képtelen vagyok megítélni, jobb-e egy tök tehetetlen, erőtlen bagázs anarchiája egy maffia allűrökkel bíró vadmajom anarchiájánál.

Úgy vélem, végig kell járni az utunkat, bizonyos vagyok abban is, bármelyik változat ugyanabba a csapdába vezet.

Amit nem vagyok képes megítélni, az az időtényező.
@Habakuk999: az "anarchiát" most a balfaszkodás/ötletelés/promt döntések szinonimájaként használtad?
@parti_giano:
Mit ittál?
Nem áll, esik a mocsok...
Ma reggel is egy jég volt mindkét kocsi.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: egyszer veled is összemelegedtem, azt is élvezem a mai napig:) ne tagadd!!:)))
@Habakuk999: Én nem egy politikai formációhoz vagyok elkötelezett. 2010-ben ugyan nem tetszett a fidesz, emlékeztem 1998-2002-ből, hogy lopósak és hazudósak, és szemtelenek. De azt nem gondoltam, hogy ilyen viharos sebességgel leépítik a demokráciát, így aztán nem mentem el Buenos Aires-be leadni a szavazatomat, mert az akkori ellenzék, beleértve az LMP-t is, annyira azért nem érdekelt.

Most viszont el fogok menni. Mégpedig azért, mert negyven évet éltem diktatúrában, és nem akarom, nagyon nem akarom, hogy a dolgok így folytatódjanak. Állítsák vissza a demokráciát, és utána dulakodjanak tovább egymással a pártok. De demokratikus viszonyok között.

A demokrácia iránt vagyok elkötelezett, nem a pártok iránt.
@Sir Bates dö Hól: nem egészen, az orbánizmus visszahozza a rendszerváltás nyers vadkeletjét, a balodal uralma pedig az erőtlen és tehetetlen állam irányítás nélküliségét.

mindkettő anarchiát jelent, nem?
@taga20:
Cukorfalat, összekeversz a novícia barátnőddel... :'(
@taga20:
Nem lehet az mondani hogy nagyon válogatos lennél, tegnap a Gábris, ma a Boli, a sarkon különbek állnak!:)
@épészmérnök:

1. Ha megnézed a vezető testületek embereinek végzettségét,képesítését, szakmai gyakorlatát, nagyon siralmas a kép. Ne tévesszen meg a 40 éves korban szerzett humánmenedzseri végzettség.
Ezt a szleng, polgári foxi-maxinak csúfolja.

Így lehetett pl. tanítói végzettséggel, diploma nélkül oktatási szakértő Kunhalmi és elnökségi tag.

2.A civil hátteret képező jelentős szakmai tagozatok vezetői azonnal átigazoltak Gy-hez. Nem is tudom, folyik-e még ilyen munka a maszopban.

3.Nincs szürkeállomány sem a pártban, sem körülötte. Tudom, hogy volt olyan, aki segített a programkészítésben, de nem adta a nevét.

Nos miből meríthetne? Tócsái vannak.

MA már nyilatkozta, hogy szakembereket kér fel miniszternek, egy konkrét nevet említett. A faszi annyira jelentős, hogy már nem is emlékszem a nevére.

Bajnai körül azonnal megszerveződött egy jó névsor.
MA körül miért is nem?
@tristen2005:
Kiszféltékenyke... Tagánál simúlj be...
@épészmérnök: Értelek és tisztellek érte.

Csak - az a rohadt csak - velem azt gondoltatja, hogy akikre tiszteletre méltóan leadod a szavazatodat s véletlenül nyernek, simán beülnek a készbe, restaurálnak, rekvirálnak s rá se bagóznak a demokráciára.

Neked legyen igazad, ne nekem.
@Habakuk999: Én azért félek a jövőtől. PLd. ahol McCain felbukkant, ott nem sok jó dolog történt eddig a világban. Nehogy menni kelljen ágyútölteléknek mondjuk Ukrajnába, megmenteni nekik ott is a demokráciát. :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Olyan jól néznétek ki hármasba! taga, boli, gábris, a triumvirátus!:)
@Habakuk999: orbán rendszere nem anarchia.
ne emlegessük a kettőt együtt.
@tristen2005: igazad van:) te ezé mit fogsz kapni bolitól:))))
@tristen2005:
Na, gyere le aranyom a csavarlazítóról, hidd el, anélkül is lehet élni...
Igyál, vagy füvezz, kevesebb a mellékhatása.
@Orica Középföldi: Ha tisztán maszop-kormányról beszélnénk, teljesen egyetértenék veled. Azonban némi reményt hagy, hogy egy széles koalicióról van szó, amelyiknek a résztvevői nyilván elvárják, hogy egy-egy tárca az övék legyen, emellett gondolj rá, hogy a szadesznak mekkora "zsarolási potenciálja" volt. Most lesz Mesterházy mögött négy másik párt, amelyik "zsarolhatja".
@parti_giano:

"de legalább azt az önelégült mosolyt ne látnám mesterházy arcán,"

Ez már a személyiségtorzulás jele. Nem tegnap kezdődött.
@taga20:
Te, ez nem nyáladzás volt, mint amit te szoktál rendezni. Az bakker nálam is kifolyik, még a tabletből is, ahogy nyalsz Mariannak, Knoszival...
@Habakuk999: a rendszerváltás nyers vadkeletje a gazdaságban volt, az "eredeti tőkefelhalmozás" alatt, ahol volt esélyed neked, nekem is, viszont ma a redisztributív "származékos tőkefelhalmozád" kora van az einstand és zabraty szellemében:-)... ez nem anarchia... jogbiztonság teljes hiánya, de nem anarchia:-)

Belgrád. Szerintem az azt is jelzi, hogy -miként Béccsel szemben egyszer már alulmaradtunk a régiós központ harcban-most szintén buktuk a következő 40 évet...
@punkfrog: valóban nem anarchiának indul, de oda vezet, mivel képtelen egyedül irányítani a rendszerét, így az irányíthatatlanná válik, s a logikus folyamatok átveszik a hatalmat fölöttük.
@punkfrog: Mostanában egy helyen lépett oda de béke lett a háború helyett. Persze ha kell tud morcos lenni a nagy maci is. Sajnos a világhatalmi érdekek ismét nekiveselkedhetnek, hogy elkezdjék birizgálni a pofonfát. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy mi mint NATO tagok nem keveredhetnénk bele egy nagy szarba. :(
@tristen2005:
Cucuka, te a Háttér egyesület aktivistája vagy?
Rossz helyen agitálsz, esélyed se...
Gondolom, hogy a gyámhivatal elmeroggyant kommandósai azért viselkednek így, mert a saját szájbabaszott tripperes tetves kurva anyjuk is így kommunikált velük, miután valamelyik kocsma budijában tajt részegen a világra szarta őket.
Fúúúúúúúúúúúúúúúj!
@taga20:
Knoszit látod, akkor a sörödet vêdd!
@Sir Bates dö Hól:

"beszorultunk egy forgóajtóba (ahogy látom, te is:)), azt nem tudunk kijönni..."

Ilyenkor én simán átsuhanok üvegen, fán, és hagyom forogni.
Aztán vagy jön, vagy marad:))
@Sir Bates dö Hól: abból a cikkből még nem vonnám le a következtetésed. sok nagy terv bukott már el. a szerbek csatlakozásában orbán láthatna veszélyt, más lenne putyin liblingje.
@Habakuk999: Igen, én is úgy vélem, hogy a voluntarizmus hosszabb távon működésképtelenséghez vezet. Rendszereket nem lehet büntetlenül birizgálni, túlfeszíteni, mert elpattannak. Ez biztos. Hogy pontosan melyik ponton, azt legföljebb sejteni lehet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bazdmeg itt van holeanyó, nem te vagy? tegnap kérdeztem:)
@taga20:
Megvagyol buzulva? Ne igyál... Akármi is az, tedd le...
@épészmérnök:

Elvileg neked igazad lehetne, de gondolj bele, milyen az, amikor négy párt zsarol:))
Sőt! Egymást is zsarolják:))

Ki a fene fog kormányozni, amíg ezek mexikói felállást játszanak és MA meg toporzékol, mint egy ovis, hogy enyém a vödör?
Van erre idő?
@Sir Bates dö Hól: jogos, de az lesz belőle.
az átgondolatlan törvénykezés, állam- és gazdaság irányítás óhatatlanul anarchiába dönti az országot, ha ez nem is a klasszikus anarchisták eszménye is.:)

A Kárpát medencét, a visegrádiakat, Kelet-Európát már buktuk, természetesen bukjuk a Balkánt is.

Nincsenek szövetségeseink, nincs tőkénk, stratégiánk, ugyanakkor van jó nagy pofánk.
Optimális vezérürük vagyunk.:)
@parti_giano: az öbölmentiek oda raknak pénzt, szerbia "csont nélkül" lesz az eu-tagja, putyinban pedig csalódtak, szarban hagyta őket, medvegyev alatt nyitottak, sokkal többre számítottak, olcsóbb az "ügyintézés", tartják a szavukat, s ott minimális tőkével csodát lehet tenni... ki jönne bp-re, ha oda is mehet?... ezt is elcseszte a moi establishment...
@Habakuk999:
Orbánék olyan mélyre lökték az országot, olyan otrombán, diplomáciai érzék nélkül nagyképüsködtek és szartak a szalon közepére, hogy max ruszki csicska lehet.
Bevállalta, kerül, amibe kerül...
@jaegtoer:

"annyit kellene csak megoldani, ha a libásra leadom a voksot, akkor az ő kivételével a többit elvigye a bubópestis, vagy a nerinfluenza."

Ez így lesz, csak a libásozás miatt kicsit tovább fog tartani:))
@Habakuk999: ezt nevezzük versenyképesség romlásnak/versrnyhátránynak, de ez nem anarchiát fog szülni, hanem erősebb/rendpárti állam iránti igényt, szerintem...
@épészmérnök:

Ez most komoly, hogy 4 év kormányzati sikert "zsarolási potenciál"- tól tesszük függővé? Emlékszem a szadi potenciáljára, mekkora siker volt az is.
@Orica Középföldi: Ez mind jogos fenntartás. Tudsz jobbat? Maradjon a fidesz kétharmaddal?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem nagyon hiszek a ruszki csicskában sem.

az orosz büszke nép, aki a franciákhoz hasonlóan "nagy nemzetnek" tartja magát.

orbánt nyilván kihasználják, de szövetségesként egy másodperc töredékéig nem gondolnak rá.
@Habakuk999:
Azért ïrtam, hogy Orbán lett a ruszkik csicskája.
Az azért mindig megnyugtat, mikor megjelenik a jobbik külpolitikai tanácsadója, elemez és irányt mutat. Jó tudni, bármily ostoba is vagy, nem te vagy az alján.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Az első etap a jogállam visszaépítése. Ebben egyetértenek, és ha ezt megcsinálják, akkor én elégedett leszek.
"orbánt nyilván kihasználják, de szövetségesként egy másodperc töredékéig nem gondolnak rá."
mi ez a kibaszott süketelés, orbán egy országot képvisel! köszönjük emese.
@Sir Bates dö Hól: látom az arab érdeklődést, a nagy beruházás odébb van. láttam már én fűben nyuszit. persze, tudok róla, hogy bevásárolták magukat a szerb légitársaságba.
az orosz szálat sem varrták még el.
abban egyetértünk, hogy mo. elbaszta. így járunk, ha hülyegyereket küldünk oda, hívja le a kis ahmedet focizni.
@Sir Bates dö Hól: szerintem annyira hiányzik a szaktudás orbán mellől - a kontraszelekció következtében esély nincs ennek változására -, hogy rendszere képtelen az állam irányítására.

erre már ebben a ciklusban is számos példát láthattunk, a jövőben ez csak fokozódhat.

igen, a jobbik féle erős rendpártiság is jöhet ki ebből ki győztesen, az tuti gyorsítaná a fejlődési utat.:)

orbán rendszere nem Kádár rendszere, távolról sem.
@Habakuk999: nem, mert a hatalma megmarad.akkor meg már nem anarchia, hanem egy őrült zsarnok irányíthatatlan rendszere.
a "klasszikus" anarchiában nincs hatalma senkinek.
Az "alap a jogállam"-mal szerintem majd' mindenki egyetért itt... azonban tud valaki válaszolni arra, hogy miért is bízzam olyanokra annak felépítését, akik előző felépítményét gyakorlatilag egy év alatt elbontották, minden gond nélkül, olyannyira érezte azt magáénak a társadalom, hogy a nullához konvergáló ellenállást tett a védelmében. Most biztosabb alapokat fektetnek le?
@punkfrog: igazad van, valóban nem klasszikus anarchiáról beszélek, ugyanakkor én nem hiszem, hogy tartósan berendezkedik az orbánizmus, nem hiszek az őrület tartós hatalmában
"akkor néhány szilánkosra rúgott ajtó, és falfehéren sírva magyarázkodó közszolga jelezné haragomat"

wowwww, de kemény ez a poszter, aztamindenit

mondjuk megnézném, hol rugdalná szilánkosra az ajtókat, a rendőrségen, a gyámhivatalban vagy a bíróságon? egyik sem okos dolog.

és legyen rend végre, aminek az is a része, hogy a gyerekek ne mászkáljanak össze-vissza, ne cigizzenek, és ne igyanak alkoholt.
komolyan mondom, ekkora barmot, mint ez a habakuk, rég láttam.:(
@épészmérnök:

Mint jeleztem, nem tudok jobbat, mint az összefogásra szavazni.
Lehet, hogy ez csak annyira lesz elég, hogy a fidesznek a jobbikkal együtt se legyen 2/3-a.

Lehet, bár kicsi esélyét látom, de nem zárom ki, hogy nyer az ellenzék.

Itt csak meditáltam MA alkalmatlanságán, de sokféle megoldás lehetséges.
Ad absurdum azt is el tudom képzelni, hogy ő lesz az ME, és az égvilágon semmiben sem dönthet.

Meglátjuk. Szavazni kell.
@Sir Bates dö Hól: Az előző felépítmény létrehozása konszenzusos alapon történt, az Ellenzéki Kerekasztal mellett. Ezt építették le, konszenzus nélkül.
@taga20: Taga, ne! Légy szíves, ne bántsd Habakukot.
@Orica Középföldi: nincs rá idő!de a fidesz a mi fejünkhöz tartja a pisztolyt, ők meg legalább egymáséhoz!
mesterházyt legalább sakkban tartaná(k) valaki(k)
orbán meg sakkban tartja az országot.
tessék választani!
@aciduzzu: "és legyen rend végre, aminek az is a része, hogy a gyerekek ne mászkáljanak össze-vissza, ne cigizzenek, és ne igyanak alkoholt."

Nem hinném, hogy létezett nemzedék, amelyik nem próbálta ki a cigizést - én 14 évesen kezdtem, az ivást (szintén), és hát azóta is összevissza mászkálok. Bár a cigizést és az ivást azóta abbahagytam, mert, ahogy mondani szokás, benőtt a fejem lágya.

És ezt nem a járőröző rendőröknek köszönhetem.
@aciduzzu: így van... s a rendnek legyen az is része, hogy néhányakat sterilizáljunk, hamá' a felmenőik esetében ez nem történt meg...
@épészmérnök: kösz, de engem nem zavar, nem látom se őt, se Angyalt
@épészmérnök: jó, csak miattad, de annyira ...:)
tudom nem lát, de...ossza az észt.
@Habakuk999: mi a fasz köze van ehhez az egészhez angyalnak? ezt a f...t. befejeztem, csak szét basz az ideg, ha egy b.... osztja az észt(csókolom oricát, őt szeretem még ha néha provokálom is):))
@Sir Bates dö Hól:

"Jó tudni, bármily ostoba is vagy, nem te vagy az alján. "

Ha ostoba vagy, sose gondolod, hogy te vagy alján.Legföljebb megmondják:))

Ez az öröm szerény, és hamis megnyugvást ad:) Sose lefelé kell viszonyítani.

És persze görény vagy, mert tudod:))
@aciduzzu: de szép is lesz, amikor a gyerekek szép keresztényi nótákat danolva lila nyakkendőkben sétafikálnak a templomtól a vezír pódiumáig oda vissza.

rend a lelke mindennek.
@épészmérnök: azért annyira nem hiányzik az a jogállam a népnek, ahogy látom... meg azért szó se róla, sokkal jobb volt, de a "jogállam"-tól az a helyzet is messze volt, amennyiben jogállam alatt a jog uralmát értjük.
A kerekasztal lovagjait meg inkább most nem érinteném.
@Sir Bates dö Hól:

": így van... s a rendnek legyen az is része, hogy néhányakat sterilizáljunk, hamá' a felmenőik esetében ez nem történt meg..."

Szerinted értette?
További jó beszélgetést és jó éjt!
@punkfrog: Más világ. Mi európai polgárok vagyunk, mára már a gimnazisták jelentős része is külföldön tanul, nem beszélve a sok százezer Sipiről és Huszitáról.

Orbán kifejezetten eredményesen használja ki a törvények kiskapujait, de őt is fogják az Európai közösség szabályai.

Normális ellenzékkel sokkal kevesebb esélye lett volna.
@Sir Bates dö Hól:

Azt írtad, hogy a mostani ellenzék által létrehozott államjogi berendezkedés áll szemben a fidesz által gründolttal.

Ez nem így van, az Ellenzéki Kerekasztalnál a fidesz is ott volt. Az első szabadon választott parlament pedig, amelyik kidolgozta a részleteket, jobboldali konzervatív volt, népiesch beütéssel.
@épészmérnök: Utáltam is őket érte, én a Kossuth-címerért hevültem...
@Orica Középföldi: én kevéssel is beérem:-)

Viszont azt elismerem, hogy orbán legalább rendelkezik/rendelkezett valamely vízióval, távlati céllal (most annak minősítésébe ne menjünk bele), míg a többiek halvány lila finggal nem rendelkeznek azon kívül, hogy "utolérjük a nyugatot" (ez valahogy megmaradt, biztos a fiatalkori emlékek:))... s pont ezért a nagyívű távlati cél hiánya miatt csak a mutyira képesek (orbánék is megteszik, de ott van más is, erről mát beszéltünk többször is).
@Orica Középföldi: nem hiszem... gyöngyöt a disznók elé:-)
Jó éjt.
@Sir Bates dö Hól: "Viszont azt elismerem, hogy orbán legalább rendelkezik/rendelkezett valamely vízióval, távlati céllal"
hülye vagy bazdmeg? mi a fasszal rendelkezik? maffiadzsuva, örömködj!
@épészmérnök:
Alapvetően elpofátlanodott a pol.garnitúra mindegyk eleme.
Az csak a csúcs most, hogy ezek ezt tökéletesítették és sosem látott cinizmussal, továbbá a coci világból átvett régi ismerős dolgokkal kiegészítették , majd a sok suloknak odabiggyesztették eléje a NEMZETI szót, kisajátítva és ledegradál is azt. Soha nem látott árkot ástak, szakították szét a társadalmat és fordítottak egymás ellen az embereket, csak azért, hogy ez a kis zsebcézár a hatalmat megszerezze és a gazdasági holdudvarát gátlástalanul kiszolgálja.
Szétlopják az országot, kommunista felvonulásokat rendeznek "nemzeti" címszóval, gyűlölködve, kirekesztve, másokat, miközben cinikusan a képünk hazudnak sosemlátott eredményeket, "sikereket".
Agymosást szeretnének gyermekeinken véghezvinni, miközben sunyin egy sosem volt múltat akarnak kreálni, saját aljasságuk, megélhetési komcsi múltjuk leplezésére.
Persze sok hasonló aljadék a rendelkezésükre áll és készségesen segít a múltja elhazudozásában, a jövő elrablásában. A kérdés, hogy a kifosztott ország mikor züllik és szegényedik le annyira, hogy azt mondja ÁLLJ!
Egyenlőre a marketing remekül működik, a sok birka még mindig lelkesen megy a kolomp után.

Az ellenzék sok bűne mellett képtelen kiállni és azt mondani, hogy tessék, mi így képzeljük el a hazánkat, így lehetünk versenyképesek, ezekhez a tervekhez kérünk felhatalmazást, amit pedig így képzelünk el, SZÁMONKÉRHETŐEN megvalósítani....
Egy modern és erős Magyarország felépítêse a következőkből áll... Igen... Ez és ez kell hozzá, ezt és ezt kell eddigre megtenni ezêrt, ilyen áldozatvállalás lesz szükség érte...
Ilyen és ilyen módon kívánjuk az ellenőrizhetőségünket és megbízhatóságunkat bizonyítani, kontrolláltatni...

Szóval ez lenne az alap... BÁRKITŐL!
leszarom, hogy ez balos, vagy jobbos, hisz ezek kamuk, a tetteik érdekelnének.
@Habakuk999: korea nem más világ.ott van dél.ugyanaz a nép.
mi európai polgárok tűrjük ami ebben az országban történik.
akkor mi vagy nem európai polgárok vagyunk vagy itt európai polgári állapotok vannak.
sipik és husziták pedig nem tűrik.ők elmenekültek.
@Sir Bates dö Hól: csak az a baj, hogy a szép célok megvalósítása nagy többségben tömény barbarizmussal párosul.

ezen már gondolkodtam régebben, orbánnak kellett volna kitalálni a szocik célkitűzéseit, elképzelhető, hogy előbbre járnánk, de legalább nem lett volna kétharmad.:)
@taga20: néha irigyellek... nem gyakran, néha... semmi kétely, kék sarok patás orbàn, piros sarok a szent megváltó... :)
@taga20:
Nincs igazad, Piktorunk nagyon is tudatosan tette, amit tett. Nem egyedül, komoly team rakta ezt módszeresen, még ellenzékben össze. Tervezett folyamatok szemtanúi és alanyai vagyunk, ezt pont látszik. Max.csodálkoznak, hogy ezen a birka népen sokkal többet le lehet nyomni...
@Sir Bates dö Hól: "(most annak minősítésébe ne menjünk bele)"
de menjünk bele!
egy sorozatgyilkosnak is van víziója mégsem kap elismerést érte.
@Habakuk999: nem barbarizmus az, hanem a szükségszerűség, az erő... barbarizmussá a használója miatt válik:-)
@Sir Bates dö Hól: soha nem irigyellek. amit te itt összehordasz, az röhejes.
"Viszont azt elismerem, hogy orbán legalább rendelkezik/rendelkezett valamely vízióval, távlati céllal (most annak minősítésébe ne menjünk bele), míg a többiek halvány lila finggal nem rendelkeznek azon kívül, hogy "utolérjük a nyugatot" (ez valahogy megmaradt, biztos a fiatalkori emlékek:))... s pont ezért a nagyívű távlati cél hiánya miatt csak a mutyira képesek (orbánék is megteszik, de ott van más is, erről mát beszéltünk többször is). "
ez mi a fasz?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ako a pénztárgép biznic mé nem gyütt be? etc.
@punkfrog: szerintem más világ, egy teljesen sajátos, a világtól mesterségesen elzárt fejlődési úttal, egészen egyedi történettel, eredettel.

szerintem ma is európai polgárok vagyunk, várjuk türelmesen a választásokat, megbüntettük semmittevésükért az előzőeket - ahogy látom, ismét büntetni fogjuk őket - és meg fogjuk előbb-utóbb büntetni a hazaáruló banditáinkat is.

Csak most éppen nem nagyon van kivel, ezért ki tükör nélkül fésülködik, ki reménykedik a reménytelenben, ki vakhittel, kétely nélkül vonul.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Az ellenzék sok bűne mellett képtelen kiállni és azt mondani, hogy tessék, mi így képzeljük el a hazánkat, így lehetünk versenyképesek, ezekhez a tervekhez kérünk felhatalmazást, amit pedig így képzelünk el, SZÁMONKÉRHETŐEN megvalósítani...."

Boli, tegyük fel, hogy léteznek ilyen tervek. Honnan fogod tudni, hogy mit tartalmaznak? Bemondja a rádió, megmutatja a tévé?

Vagy azt várod, hogy személyre szabott csinos füzetet küldjenek a nevedre? Akkor meg az volna a problémád.

Ma már többször bemutattam, hogy az információk, amelyeket annyira hiányoltok, három kattintásnyira vannak, és fél perc alatt megszerezhetők. Ha igazán érdekel benneteket.

A média állapotát ismerjük. Ilyen körülmények között legalább annyi elvárható, hogy hármat kattintson a tudatos választópolgár! És egy tudatos, művelt polgártól az is elvárható, hogy amikor mond valami durvát, bűnnel vádolja az ellenzéket, akkor azt bizonyítsa. Például azt, hogy nincs programja az ellenzéki szervezeteknek.

És nem, nem fogom most már sokadjára beidézni ide a linkeket. Járj utána!
@Habakuk999: Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, Habakuk, de aki most lebeszéli az embereket a választáson való részvételről, akármi is a motivációja vagy az érvrendszere, az még az esélyt is elveszi, és objektíven azt segíti elő, hogy Orbán győzzön.
@Sir Bates dö Hól: erről beszélek én is, ha nem is szabatosan..

ha a szociknak orbán céljaiból legalább tizede a szemük előtt lebegett volna, nem lenne 2/3.

hülyeség ez a mi lett volna, ha.

Most ez van.

Pedig ahogyan látom, eléggé föl van háborodva az ország.
Épkézláb ellenzék dagadtra nyerhetné magát.
@épészmérnök: amennyire puha pöcsnek tartottalak pár hónappal ezelőtt, annyira respektállak az utóbbi időben:) mintha én írnám.
@Habakuk999: elbeszélünk egymás mellett.
korea.
ugyanaz a nép tűri a legmocskosabb diktatúrát de a határ túloldalán százezres tüntetéseket szerveznek az egyetemisták a jogaikért.
a mai magyarországon nincsenek európai állapotok, de eltűrjük.ez rémisztő!
ettől pedig nem vagyunk európai polgárok.
@Habakuk999: Hogyan nyerje magát dagadtra az ellenzék, ha az értelmesebb polgár ül a képernyő előtt, és kommentelget, ahelyett, hogy felemelné a farát, és kimenne a tüntetésre.

Holnap kimégy az Együtt Paks elleni tüntetésére?
@taga20: Hát pöcsöm, az nincs, se puha, se semmilyen :-)
@épészmérnök: Nem beszélek le senkit. Sőt, javaslom, menjen mindenki szavazni, mivel az új alkotmány és választási törvény beiktatásánál az ellenzék nem élt a parlamentből való kivonulással.

Én csak a magam kételyeiről írok. Benned is léteznek ezek a kételyek, csak te úgy ítéled meg, ezek kevésbé negatívak, mint a másik oldal.

Számomra viszont nincs két oldal.

ma úgy látom, legfeljebb Bokrosra szavaznék, de nem tudom, rá lehet-e?

persze önmagában Bokros sem megoldás..
@punkfrog: oké... én személy szerint nem szeretem az ő vízióját, ám az egy önálló, független és az érdekeit érvényesíteni tudó mo (eddig még nincs is bajom ezzel), mely antikommunista (ittpicit már zavaros a feje, hisz leginkább a volt "nomenklatura" gazdasága zavarja), keresztény (ezt a szekularizáció likvidálásával oldja meg, ami maga után vonja a lelkek megszerzését is, bár a cél/eszköz relációban nem vagyok biztos)... ezzel áll szemben az, hogy "legyen sok lóvém, éljek jól, mint marci hevesen... ha a lakosság is jól él, az sem baj, de inkább tekintsük indifferensnek" és a "csatlakozzunk a nyugathoz"... ez az oldal semmit nem fogalmaz meg, nincs egy összetartozás, egy tudat, úgy tesznek, mintha mi is a nyugat része lennénk, mintha lenne nemzet, bármely kohézió a moi emberek közt... ezek kihagyták az ezt megelőző lépést és soha nem is fogják megérteni, hogy mi a gond velük, szal ennyi, szerintem:-)
@Habakuk999: ezredszer is leírom:
nem a 2/3-al van baj, hanem azzal amire használják!
csinálhatták volna jól is.
semmi és senki nem akadályozta őket.
ne az előző kormányokat szidd a mostani állapotokért!
@taga20: röhejesnek lehet röhejes, de nekem ez a véleményem:)
@Sir Bates dö Hól: Kicsit konkrétabban fogalmazd meg, ha kérhetném.
@épészmérnök: gondolom oximoronró má hallottál:)) na ez a puhapöcs ez vot.
@Sir Bates dö Hól: "ám az egy önálló, független és az érdekeit érvényesíteni tudó mo (eddig még nincs is bajom ezzel), mely antikommunista (ittpicit már zavaros a feje, hisz leginkább a volt "nomenklatura" gazdasága zavarja), keresztény"
az jobb, mint a "legyen sok lóvém, éljek jól, mint marci hevesen... "????
magyarországot a súlyának megfelelően kellene elhelyezni világban és annak függvényében kialakítani a kapcsolatainkat.
sokkal többre mennénk.
nem kellenek a küldetéstudatos vezetők!
@Habakuk999: Az élet apró örömei. Egyből megoldódnak a gondjaink ha kevesen látnak. :)
@Sir Bates dö Hól: "ez az oldal semmit nem fogalmaz meg"

Honnan tudod, hogy "ez az oldal" mit fogalmaz meg, ha arra sem vagy hajlandó, hogy rákattints azokra a linkekre, amiket bekopiztam? Arra meg végképp nem, hogy proaktív légy, és magadtól keresd, mit mondanak?

Süketek párbeszéde folyik, ismételgeted folyton ugyanazokat a vádakat, és elengeded a füled mellett a bizonyítékokat, melyek a vádjaid alaptalanságát bizonyítják.

Sir, esküszöm, úgy viselkedsz, mint egy troll! És Habakuk is.
@épészmérnök: Nem, nem megyek. A baltás kiadása elleni tüntetésen ott voltam, az volt az egyetlen, ott sem éreztem jól magam.

nem vagyok egy "megénekeltethető", skandáló, tapsolós fajta.

és sajnos már nem hiszek az együtt mozgalom alkalmasságában.
@épészmérnök: szerintem ez elég konkrét volt, de legyen... orbánnak van egy jövőképe, amit el akar érni, s ezért tesz is, ezzel szemben a mostani ellenzéknek meg nincs víziója, mert az nem egy jövőkép, hogy éljünk jobban... az az transzatlanti világban/nyugat-európában lehet egy cél/terv, de az egy más világ... az lehetne ennek az oldalnak a víziója, hogy legyünk "normális európai polgári állam, állampolgárokkal", de ezt nem fogalmazza meg, ezért srmmit nem tesz, sőt, mindig a múlt megoldásait alkalmazza, teremti újra...
@punkfrog: szidhatom a római pápát vagy a dalai lámát is, de minek?

sikerült fölnevelni a második nemzedéknyi gettólakókat is

sikerült a "nemzetit", a "magyart", a szuverenitást átadni a vadbarmoknak

sikerült a hozzánk hasonló államok gazdasági fejlődésének töredékét elérni

sikerült a liberalizmus - szerintem csodaszép eszméjét - szitokszóvá silányítani.

folytathatnám, de minek?
@Habakuk999: A tüntetés nem a skandálásról szól, hanem a számokról. Ha kimégy, és egész idő alatt a youtubot nyomatod a telódon, akkor is többet cselekedtél, mintha itt töltöd az időt. Mert eggyel többen lesznek kint, és a számok számítanak! A bizonytalankodók akkor billennek át, ha erőt látnak, ezt pedig a tüntetéseken résztvevők száma képes megmutatni.

Egyébként a holnapi tüntetés nem Paksról szól, hanem a demokráciáról, és a függetlenségről.
@Sir Bates dö Hól: Honnan tudod, hogy milyen az ellenzéki csapatok jövőképe? Elolvastad? Ha nem, akkor csak a levegőbe beszélsz!
@épészmérnök: gondolom a maira gondolsz. én is megyek a családommal:)
@épészmérnök: Én miért vagyok troll?

Szépen leírtam, hogy lelkesen olvastam a H&H tanulmányait.

Az igaz, azt is leírtam, hogy a másfél éves tevékenységük arról győzött meg, hogy egy pamutgombolyagot se mernék rájuk bízni, nem egy országot.

De azt is, hogy mindenki szavazzon arra, aki akar.:)
@taga20: Persze, én vagyok a fekete bárány. :) Nem baj, lesz ez még így se. Akusztikus gitármuzsikát szereted? :)

youtu.be/9qYZilieoKc
@Habakuk999: Nem azt írtam, hogy troll vagy, hanem, hogy úgy viselkedsz, mint egy troll. Lehet, túloztam. Bocsáss meg.
@punkfrog: indulj el nyugatra, itt ez a helyzet (ez így most picit túlzás, de ezt most hagyjuk)... moon, s kkeuban fáziskésésben vagyunk, orbán a feudalizmust választotta, mert abban van mo, a másik oldal meg ezt nem veszi tudomásul, bebeszéli magának, hogy ott polgári berendezkedés van, ez a legnagyobb hibájuk nekik... mint amikor 16 évesen azt gondoljuk, mi már felnőttek vagyunk, mert van fanszőrzet és cigizünk...
@Sir Bates dö Hól: Magyarország már egyszer kikászálódott a feudalizmusból. Sokba került, de végbement. Mezőgazdasági országból ipari országgá vált. Ez tény. A félfeudalizmusból egy rövid, demokratikus átmenet után belekerült a kemény, majd a puha diktatúrába. Aztán jött a demokrácia, amelyről keveseknek volt tapasztalata. El is szúrták. De az alapvető tapasztalata a többségnek nem a feudalizmus.
@épészmérnök: tudnám, hogy kö, küldenék:)
egy kibaszott trolltól ne kérj bocsánatot, me nullázod magad.
@Habakuk999: te most kinek a bűneit sorolod?
@épészmérnök: Igazad van, valóban kinn kéne lelkesedni a demokráciáért az ónos esőben.

De: egyszer, rendszerváltáskor, amikor még nem volt egyértelmű, mi is lesz a szitu, bizony folyamatosan jártam a bányászfalvak kocsmáit, beszélgetve az emberekkel.

Enyhén fenyegettek - tényleg csak enyhén, nem voltam partizán -, hogy ráfázok még a nagy demokráciára.

Aztán a sok antidemokrata egy másodperc alatt elfelejtette meggyőződéses hitét. soha többé nem mentem pártnak közelébe sem, egy-két esetben nem tudtam, tudok kitérni.

szóval alkalmatlan vagyok bármely mozgalom aktív támogatására, legfeljebb elvek, eszmék mozgatnák meg a fantáziám.

a holnapi nap pedig sima pártrendezvénnyé degradálódik.
@Habakuk999: Elvek? Ha lennének elveid, kedves barátom, akkor holnap kimennél az ónos esőbe.
@épészmérnök: ne hülyéskedj, miért kéne megbocsátanom? :)

nem vettem sértésnek.:)

tulajdonképpen hasonlóan gondolkodom én is, csak az a kurva nagy bökkenő, hogy számomra abszolút hiteltelenek azok a mozgalmak, amiket valamilyen szenten támogatni lennék kénytelen.

Ahhoz pedig tényleg vén vagyok, hogy bégető birkák lajstromát gyarapítsam.

Ezért szép ez a világ, igazat adok neked, egyet is értek veled, de mégis más a végkövetkeztetésünk.

Ezt nem fogják soha megérteni a kizárólag oldalakban gondolkodók.
@Sir Bates dö Hól: te meg azt mondod, hogy éljen orbán, mert a feudalizmust választotta!
szerencse, hogy vagyunk néhányan akik ezt nem vesszük tudomásul.
@épészmérnök: :-)... hidd el, elolvastam; hidd el, nagyon jól ráláttam mindegyikre; ennek ellenére már írtam, ha tehetném én szavaznék... orbán ellen, mert az is késlelteti a katasztrófát, mert vannak, akiknek nincs idejük várni (nekem lenne éppen); mert talán valami elindulna... de ezekkel semmi nem fog elindulni, ennek ellenére szavaznék... a programok (igen, orbánén kívül) meg csupán akciótervek, mindenféle jövő-koncepció nélkül (ebben a tekintetben tán még oricával sem egyezik a véleményem).... de elolvastam, nem azért írogatok, mert elkapott a grafomán-félórám:-)
@épészmérnök: "Paksról döntsön a nép!

Együtt 2014
2014. Jan. 29., Szerda 13:23
A népszavazásért tüntet az Összefogás vasárnap

Az ellenzéki Összefogás pártjai tüntetést szerveznek február 2-ára, vasárnapra annak érdekében, hogy a Paksi Atomerőmű bővítéséről népszavazás döntsön, ne pedig a miniszterelnök kénye-kedve. Meggyőződésünk, hogy ez a kérdés az egész nemzet ügye, mert több nemzedékre meghatározza Magyarország és a magyar emberek jövőjét. Túl fontos ezért ahhoz, hogy a háttérben, a nyilvánosság kizárásával született paktumok döntsenek róla. Paksról döntsön a nép! Semmit rólunk nélkülünk!

Időpont: 2014. február 2., vasárnap 15.00 óra

Helyszín: Budapest, V. ker., Alkotmány utca

Beszédet mondanak (sorrendben): Gyurcsány Ferenc (DK), Szabó Imre (MSZP), Fodor Gábor (MLP), Jávor Benedek (PM), Bajnai Gordon (Együtt)."

Szerintem Paksról ne döntsön a nép.

Szerintem Paksról tegyenek döntéselőkészítő javaslatokat a szakértők, legyen társadalmi vita és ezt követően döntsön a parlament.

S az én elveimhez nem fér bele Gyurcsány- szerinte Paks szükséges, Fodor - azt se tudja, mi a franc a paksi fagyott kutyaszar - és a többi nacsalnyik szereplése.
@punkfrog: hol mondtam, hogy éljen orbán?... azt viszont mondom, hogy nem "maffiózó"! :-) bár kétség sem fér hozzá, hogy ezt egyszerűbb rámondani, mint valóban elmélyülni az indítékaiban és céljaiban, valamint a másik oldalnak szembenéznie azzal, hogy igazából miértis van/volt eddig kudarcra ítélve:-)
@Sir Bates dö Hól: "hidd el, elolvastam" - nem hiszem. A következő dokumentumot egészen biztosan nem olvastad, mert ha igen, akkor nem írkálnád, amit irkálsz.

"Az Együtt 2014 Választói Mozgalom elvi, erkölcsi alapvetései"

www.egyutt2014.hu/az_egyutt_2014-rol_dokumentumok/az_egyutt_2014_valasztoi_mozgalom_elvi_erkolcsi_alapvetesei.html
@épészmérnök: ahogy akarod... akkor nem egy poszt-feudalizmus van moon, hanem más, legyen így...
@Habakuk999: majd ha a te vállalkozásodat is elveszi tőled a fidesz, akkor már késő lesz...
és ha maradnak elveszik.vagy beállsz közéjük.
@Sir Bates dö Hól: "a programok (igen, orbánén kívül) meg csupán akciótervek, mindenféle jövő-koncepció nélkül" gyagyás vagy? milyen programja van a felcsúti maffiagyereknek? lopjuk szét magyarországot, vagy ki tud többet a szovjetunióról? eszemfaszom!
@Sir Bates dö Hól: azt mondod, hogy neki legalább van víziója.mindegy hogy milyen!
míg az ellenzéknek csak annyi, hogy éljünk jól.
@punkfrog: akkor legalább kvittek lennének a szocikkal, ők már vették el vállalkozásomat.

Tisztelt Uram!

Hidd el, nem gyűlölöm tőled kevésbé a fideszt.

De azt is légy szíves elhinni, hogy ettől nem leszek meggyőződéses összefogás rajongó, az összefogás látható, hihető tevékenysége hiányában.:)
@Sir Bates dö Hól: Nincs kudarcra ítélve.

2002 elején hasonló volt a hangulat, mint most, csak nem annyira kétségbeesett és dühös. Elkeseredés, riadalom volt az antidemokratikus tendenciák, és a fidesz nyilvánvalóan törvénytelen gazdasági gyarapodása miatt (amit te habozol maffiának nevezni).

Az emberek féltek. Nem annyira, mint most, de féltek a fidesztől. Nem vallották be a pártválasztási preferenciáikat a közvéleménykutatóknak. A választási eredmény és a közvéleménykutatási eredmények 5-10%-kal különböztek egymástól, mindegyik közvéleménykutatónál.

Senki nem hitt abban, hogy a szocialisták, pláne, hogy a puha, gyenge karakterű(nek láttatott) Medgyessy győzhet. És mégis, győzött.

Most az új választási törvény miatt sokkal nehezebb győzni, viszont az elkeseredés is nagyobb, hiszen százezrével csúsztak le emberek a kétségbeejtő nyomorba.

Meglátjuk, mi lesz. A meccs nem lefutott.
@épészmérnök: Épész, tedd a kezedre a szíved és valld meg: Te, mint meggyőződéses zöld, elmennél ilyen demagóg kampányrendezvényre keserű szájíz nélkül, ha itthon lennél?
@Habakuk999: Keserű szájízzel, de elmennék. Nem adom fel a meccset, amikor még el sem kezdődött.
@punkfrog:

"az ellenzéknek csak annyi, hogy éljünk jól"

Most, amikor karácsonykor ezrek állnak sorba egy tál ételért Budapest központjában, és a vidéken emberek megfagynak, gyerekek százezrei csak az óvodában, vagy az iskolában kapnak enni, mert otthon nincs ennivaló, ez számomra egy csodálatos, és lelkesítő program!
@épészmérnök: szerintem még ezt is olvastam, bár szerintem ez egy updatelt változat lehet... ok és?... végre akarják azt hajtani amit ott leírtak?... akkor az elsők közt kell bajnainak elbujdosnia:-)... de persze, bármi jobb, mint a fidesz, de csakegy dolog miatt: mások nem akarják uralni a gondolataim, a lelkem, de "csak" ennyiben jobb a mostani választék... de ez az én véleményem, s mint ilyen, nem mérvadó...
@Habakuk999: nehogy a szívedet a kezedre tedd:)
szerinted ez a kibaszott troll nem a fityesz szekerét tolja? és juszt is kimegyünk tüntetni.
@épészmérnök: szerinted a népszavazás Paks ügyében támogatandó kezdeményezés?
Jenőke (dr. Jenőke) ma nem jött, így engedelmetekkel, helyettesítem őt.

Szép álmokat!

Ady Endre:
Álmodik a Nyomor

Duhaj kedvek Eldorádója,
Száz tivornyás hely, ne bomolj.
Csitt, most valahol, tán Ujpesten,
Húszesztendõs legénynek vackán
Álmodik a Nyomor.
Gyár-marta, szép, sovány, bús alvó,
Melle horpadt, válla kiáll,
Arcán zúzos, jeges nedvesség,
Mosolyog. Szent, nehéz álmában
Urabb, mint egy király.

Tiszta ágyat és tiszta asszonyt
Álmodik s vígan fölkacag,
Kicsit több bért, egy jó tál ételt,
Foltatlan ruhát, tisztességet
S emberibb szavakat.

Kevesebb vért a köhögésnél
És a munkánál több erõt
S hogy ne kellessen megjelenni
Legalább tíz-húsz esztendõig
Az Úr szine elõtt.

Te, nagyváros, csupán öt percig
Álljon ürítetlen a bor
Dús asztalán dús nábobidnak,
Mert valahol talán utolsót
Álmodik a Nyomor.
@Habakuk999: ha nem vetted volna észre én nem az összefogás mellett érvelek hanem a fidesz ellen.le se írtam idáig, hogy összefogás.
evolúciós ugrásokat azonban nem tudunk végrehajtani.nincs most magyarországon olyan politikai garnitúra amit te elképzelsz.de ha marad a fidesz akkor biztos, hogy legalább 20 évig nem is lesz.
a fidesz veresége esetén azonban lesz lehetőség megváltoztatni a rendszert.
kis lépésekkel tudunk csak haladni.
vagy forradalommal.
de az se garantálná, hogy hozzáértők kerülnek a hatalomba.
@taga20: @punkfrog: @épészmérnök: minden bizonnyal bennem van a hiba... valami elvarázsolt definíció-koordináta-rendszerben mozgok... más gondolati síkon, nem tudok feljutni a tietekre... ez van... vagy lehet, beálltam:-)
@épészmérnök: :)

jó éjt, bár arrafelé még nemigen van este
@épészmérnök: pontosan.
ez kellene, hogy legyen az elsődleges szempont.
nem pedig az idióta harc mindenki ellen!
@Sir Bates dö Hól: de komolyan, milyen rendszere van a felcsútimaffiafőnöknek? ami neked tetszik:(
@Sir Bates dö Hól: vagy mi nem ugyanazt az anyagot szívjuk!:)
@Habakuk999: nem Paksról van szó, hanem az intézési módról!
máris titkosították 10 évre!
miért????????
mit titkolnak?????
mért hagyjuk??????
@épészmérnök: egy pártpolitikai alapon szerveződő békák versus birkák alapú népszavazásnak?

Előbb meg kéne tanulni a népszavazás s előkészítésének társadalmi szakmai vitákon alapuló mesterségét.

a vizitdíj alapú népszavazásnak abszolút semmi értelme. Szerintem szigorúan persze.
@taga20: nem jeleztem, hogy tetszene, de attól még van neki, s nem rendszere elsősorban, hanem jövőképe:-)
@taga20:

Te ma vagy nagyon fáradt, vagy nagyon piás, vagy nagyon hülye vagy.
Azt fel se tételezem, hogy annyira primitív vagy, mint amit ma itt előadtál.
@punkfrog: Ha visszaolvasol, talán én tiltakoztam legjobban Paks II ellen, mondjuk nekem ehhez apró érdekem is fűződik, de ez most mellékes.

De ne haragudj, miért tapsolnék egy demagóg pártrendezvénynek olyan megnevezett cél érdekében, amivel nem is értek egyet?

Menjenek a mindenféle fanok.
@Sir Bates dö Hól: "hol mondtam, hogy éljen orbán?... azt viszont mondom, hogy nem "maffiózó"! :-) bár kétség sem fér hozzá, hogy ezt egyszerűbb rámondani, mint valóban elmélyülni az indítékaiban és céljaiban, valamint a másik oldalnak szembenéznie azzal, hogy igazából miértis van/volt eddig kudarcra ítélve:-)" bazdmeg, gyere haza és mélyüljél el vitya seggében, te barom! komolyan mondom örülök, hogy kimentél és ott szívsz.
@Sir Bates dö Hól:

"mindenféle jövő-koncepció nélkül (ebben a tekintetben tán még oricával sem egyezik a véleményem).... de "

Mondtam egy szóval is, hogy az ellenzéknek van kimunkált jövőképe?
@punkfrog: ühüm, itt az ellentmondásunk:

"a fidesz veresége esetén azonban lesz lehetőség megváltoztatni a rendszert."

szerinted. Szerintem pedig a fidesz vereségével nem változik a rendszer meg.

ennek a garnitúrának nem az az érdeke, hogy rendszert változtasson, ebben született, elképzelni sem tud mást.
@Orica Középföldi: feküdj vissza! szerintem ezt a primitív dumát dobd 666-nak és sírnek. vevők rá.
@Habakuk999: nem látok ellentmondást.
azt írtam: "a fidesz veresége esetén azonban lesz lehetőség megváltoztatni a rendszert."
nem azt, hogy megváltozik, hanem csak annyit, hogy lesz lehetőség megváltoztatni.
ha azonban marad a fidesz akkor a lehetőség is elvész
@Orica Középföldi: ott volt az, hogy "tán"... nem tudtam eldönteni egyértelműen:-)...
jóccakát mindenkinek!

Almodovart érdemes nézni, elgondolkodtató filmjei vannak. Kurosawának is.
@taga20:

Tényleg beragadtál a forgóajtóba. Sajnálom.
Ezeknek a gyerekeknek ez volt az első találkozásuk a hatósággal, olyan élményeket szereztek, ami garantálja a jövőbeli ellenszenvet és bizalmatlanságot bármilyen hivatalos szervvel szemben. Gratulálok, jó az irány. Hajrá Magyarország!
@punkfrog: én látok:)

sebaj.:) szép jó éjt
@taga20: pedig hidd el, jobb lenne neked is, ha otthon lennék:-)

Miért kell ezt írnod oricának? Annyira méltatlan ez... arról nem beszélve, hogy szarul is érzed majd magad ettől, itt fogsz majd bocsánatot kérni, minek ez?
Szvsz neked sem ártana egy ggg-mm-azs kombó:-)
@Habakuk999: jó éjt!... torrentén viszont tudsz nevetni... a jobbiknak kötelezővé tenném:-)
@Orica Középföldi: gyenge ajtó amit írsz, ha neked 666 és sír a példa, ako kövesd őket, én nekem épész jobban tetszik. nem sajnálom.
@taga20: persze, te kezdted... arról nem is beszélve, hogy Habakuk és orica vajmi kevés dologban van azonos alapon, orica nem követ senkit, Habakuk szintén a saját meglátásának ad hangot, mindkettejükre jellemző a rezisztancia bárkivel/bármivel szemben, ha igaznak vélik azt, amit gondolnak... én nem számítok, mert én itt kint szívok:-)
@Sir Bates dö Hól: kicsit úgy kezdek lenni, mint szív vagy nyúl. nem peni, me ő szájkaratés:)
www.youtube.com/watch?v=bPgqYm-l420#t=0

Ady Endre

Csák Máté földjén

Nyakatokon vad, úri tatárok
S mégis büszke a ti fejetek.
Frissek a vérben, nagyok a hitben,
Csák Máté földjén ti vagytok az Isten.
Előre, magyar proletárok.

Ami csak szépség s ami reménység,
Mind ti vagytok a Tisza körül.
Nincs a világon még annyi bánat
S annyi láncosa nincs még a világnak,
Mint itt és nincs annyi nagy éhség.

Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,
Éhe a Szépnek hajt titeket.
Nagyobb igaza sohse volt népnek,
Hitványabb Nérók még seholse éltek.
Vagytok: a Ma, vagytok: a Holnap.

Én, beteg ember, csupáncsak várok,
Vitézlő harcos nem lehetek.
De szíveteket megérdemeltem,
Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem:
Véreim, magyar proletárok.
Na, nyomik, végigolvastam.
Párszor szépen elbeszéltek egymás mellett, nem akarjátok egymást érteni, meg van egy kis durcáskodás is... Mint az oviban. Szép dolog a hit, épêsz mondatai, hogy leírták a számonkérhető jövőképet, terveket,... De....
Sajnos nem, csak egy ötletbőrzét írtak le, garanciák és számonkérhetőség nélkül, megfelelő ellenzéki támogatás, ezáltal hitel nélkül.
Sajnos amíg azt ráadásul a társadalom részére hitelesen, hiteles személyek nem tudjàk közvetíteni, addig tulajdonképp NINCS IS.
Teljesen mindegy, hogy azután ezt médiatúlsúllyal, vagy mivel magyarázzuk...
@taga20: "..ha neked 666 és sír a példa, akó kövesd őket, én nekem épész jobban tetszik..." senkinek nem kell követni senkit véleménye van mindenkinek és ezeken a véleményeken nem ártalmas, ha elgondolkodsz az helyett, hogy sértegetsz.Te ennél okosabb fiú vagy amikor "másnapos" vagy
@KÁTÉó53éúétr6:
Nono... :-) lehet, hogy a kuty megmorogta, elfogyott a söre, vagy asszony kényszermunkára fogta... Minden esetre gyengébb napja volt, valahol elvesztette a fonalat, vagy a tablettáit...
és az megvan hogy most kap(kapott)fegyelmit kitudja hány családsegítő/gondozó/gyámhivatalos a szigetszentmiklósi eset miatt?nem avatkoztak eléggé be egy (balhés)család életébe..akkor sem ha nincs nagyon rá hatáskörük.
@jog-ász:
Bocsi, nem az volt, hogy nincs felelős megint, egyik hivatal se tehet semmiről?
Hol olvastad?
index.hu/gazdasag/2014/02/02/hig/

ebből a kis pénzből tényleg helyre lehetne hozni a túra útvonalak melletti pihenőket, menedékházakat.

éjjen a rezsidémon
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bocs :)

nincs igazad... nagy volt a felháborodás és ezért valamelyik tótumfaktum utasította az önkorit új kivizsgálásra, ahol már találtak bűnöst is...

@KÁTÉó53éúétr6: :)

szerintem még a ggg vagy a mmm értelmezése is gondot okozott éjjel neki... az asszony meg az ágyba sem engedte be, így a feszkót valahol le kellett vezetnie :)))
fahéjas proli BoliDa, a"nyomi"-val végképp elegem lett.Tanulhatnál épészmérnöktől,mindent, de először is azt, hogy "degradál", és nem "ledegradál".
Mi a probléma, megállítottak pár csellengő cigánygyereket?
@Habakuk999: :)

mit vársz azoktól akik budira is kocsival mennek?
szerinted a vadászházon kívül láttak ők túraútvonalat és pihenőt az erdőben?
@halkan:
Pont nem rá vonatkozott, de tényleg hagyjuk, ezek szerint magas ez neked...
@♔batyu♔: ha gondolkozol esetleg rájössz...
(talán fel sem tűnt, hogy nem a cigányon van a hangsúly?
ejnye!)
@♔batyu♔:
Max az, hogy megint csak egy ilyen primitív faszt tudtak ideküldeni a gazdáid, mint te vagy.
@guma: Konkrétan garancsira céloztam, benne van a gázos bótban, s nagy kék túrás, abból az 50-80 milliárdból csak futja egy kis festékre
@punkfrog: Ez kb. akkora baromság, mint az, hogy Orbán náci.
@Habakuk999:
Ugyan... A Pártnak is le kell adni amit, meg a királnak is... Mi marad akkor?
@♔batyu♔: de jó, hogy megjöttél, már azt hittem, nem lesz színvonalas hozzászólás ebben a balliberális fertőben
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ostoba vagy te b+, nem demokrata. Azt hiszed, aki itt mást ír mint te, azt küldték. Ami annak fényében ráadásul különösen geci dolog, hogy baromságokat írsz.
@guma: Lesz szánom-bánom, ha újra olvassa ma a reakcióit
@Habakuk999: Ekkora baromságot, Orbán feudalizmust vezet be. Ki a faszom mondja erre azt, hogy nahát, de tényleg, nap mint nap tapasztalom?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: igen valami oka biztos volt, hogy ma csak olvasott, de nem értelmezett
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

a tegnapi tüntetésről:

"Érdekes volt, hogy a nemzetközi sajtó nagyszámban képviseltette magát. A Reuters, és az ORF külön forgatócsoporttal vett részt, de a magyar tévék sem cselekedtek másként. A Hír TV pont a Fent és Lent jelen lévő szerzői mellett kezdtek felvenni egy anyagot, mire „hangsávot” és „kötelet” bekiabálásokkal igyekeztünk vidámabbá tenni a napjukat. Reméljük lement adásban is."

fenteslent.blog.hu/2014/02/01/orban_devizahitel_csapdaba_loki_az_orszagot

ezen meg jót nevettem, mi mehetett ebből a pr tv-n le:

www.noltv.hu/video/5290.html
@Sir Bates dö Hól: Oricával nem szoktam azonos platformon lenni, szerintem nem bánja se ő, se én.
Ettől még nem szakad össze a világ.
Drága kormányunk mindenkit alapból bűnözőnek néz.

De majd a majmok elmagyarázzák, hogy kétezerhatban mennyire kilőtték az ő szemét.
@♔batyu♔:
Mi a baj csicska? Érzékenyen érintett?
Osdtoba talpnyaló muzsik vagy, olyan kreténségekkel, hogy közel nem bírok ennyire tufa lenni, mint te...
@guma:
Tényleg volt egy cikk 17-én, aszerint valaki repült. Megtaláltam.
@♔batyu♔: Mellé ment, de ha ilyen szépen kérsz, elmondom a véleményem:

hűbéri rendszert próbál bevezetni orbán, s a történelem folyamán a hűbérei viszonyok a feudalizmus jellemző viszonyai voltak, tehát nem túl nagy baromság.
@guma:
Majd alakítanak a hangsávon...
Opera effekt is lehett volna, lekésték, vagy vmi..
@Habakuk999: Te ezt tényleg komolyan veszed? Tudod mi a hűbéri rendszer? Vagy csak jól hangzik, a náci már nem túl erős?
@♔batyu♔: "Ez kb akkora baromság, mint az, hogy Orbán náci" Igazad van még nem áll horogkereszt a Szabadság téren
höhöhö főcím, és csomagocska már itt is van :D

kár a borsóért, a hitre nem hatnak az érvek
a szint:

Ez most onnan jött, ahonnan nem számítottunk rá

Hoffmann Rózsának meggyűlt a baja a betűkkel.

444.hu/2014/02/01/ez-most-onnan-jott-ahonnan-nem-szamitottunk-ra/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Aha, taga meg gondolom kutyabatyút lapátolja... Iccaka elborúlt egy csöppet.
@KÁTÉó53éúétr6: Egyikből még nem következik a másik, de ahogy elnézem, neked tényleg tökmindegy.
@épészmérnök: Nem, nem Mo.-on élek. Viszont ismerem egy kissé, a helyi viszonyokat. A photovoltaik telepek igen elterjedtek, a magánházaktól az ipari mezőgazdasági létesítményekig. De egészen véletlenül dolgoztam szenes erőműveknél is.
@♔batyu♔: tényleg komolyan, ha nem is annyira, mint a lányom reggelijét
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amúgy ez ott feltétel... Mint a Tolyota... :-)
SchmPalika árnya máig kísért.
Akkora már a feudalizmus, hogy a magyarok menekülnek. Persze egyenlőre csak turistaként.

"Folyamatosan nő a délkelet-ázsiai régióba utazó magyar turisták száma: a tavalyi év első kilenc hónapjában közel 25 százalékkal többen utaztak Malajziába az előző év azonos időszakához képest - közölte az Ázsiaspecialista utazási iroda az MTI-vel."
@Habakuk999: én is ezt írtam, hogy nem vagytok azonos platformon általában... persze, te nem olvastad az eredetit:-)... 'kó vérnyomás ment volna felfele:-))
@nincs_itt:
Te, kedvenc Paulanerem itt 499. Akkor már jobban teljesítünk? Hülye labancnál, a határ túloldalán 1 Euro alatt is meg lehet kapni...
@Sir Bates dö Hól: Ámokot futott? Nem baj az. Meg tudom érteni a tehetetlen dühét, ha nem is olvastam, nagyjából el tudom képzelni, (legalábbis azt hiszem) van egy tényleg ütődött ősellenség, van alternatíva s egy két majom nem kellő áhítattal támogatja a váltást.

Bár ez azért nem is annyira igaz, hiszen csak én vagyok olyan hüle, hogy nem tudok választani két rossz között, Ti szépen kinyilvánítottátok, hogy a kisebbik rosszat választjátok erős fanyalgással.

Akkor viszont nem értem a problémát.:(
Bakker, mik vannak...

fideszfigyelo.blog.hu/2014/02/01/szegedi_rezsiforum_szajer_jozseffel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_02&utm_campaign=index

A sajtó szerencsére számos "rezsifórumról" számol be, ahol a Fidesz a szendvicsek mellett nagyon kínos érvekkel próbálja tüzelni hallgatóságát.

Szegedi fórumról Medvegy Gábor az átlátszóoktatás bloggere számolt be személyes mikroblogján. Az írás jól visszaadja a rezsifórumok hangulatát ezért lentebb közöljük is, de egy részt kiemelnénk.

"Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok trükköznek!"

Valóban a bankok trükközése miatt olcsóbb külföldön a bankolás? Nem lehet, hogy a kormány bankadója, tranzakciós adója, kamatadója és a kamat EHO-kötelessége miatt?"
@♔batyu♔: "Ekkora baromságot, Orbán feudalizmust vezet be. Ki a faszom mondja erre azt, hogy nahát, de tényleg, nap mint nap tapasztalom?"
Jóatyád, ő mondja erre születésed pillanatától... minden áldott nap jelzi élete párjának, hogy micsoda egy tufa parasztot sikerült összehozniuk személyedben... de sebaj, néz össze a két szüle, jó lesz majd valami jobbágy-formának a posztfeudális korban... s lám, felvirradt a te napod, bár, azok a drága kommenyisták elmentek, de meggyüttek a mostani uraságok... s így azért mégis csaj van értelme létednek, nem?... mennyi-mennyi új csizma, mind-mind megannyi talppal... s ráadásul többsége még szaros is, csillan fel szemed... te megérkeztél saját kis önnön kánaánodba...
@Habakuk999: nem'tom, azért az árnyaltabban hangzik, ha azt mondom, hogy a részemről nagyobb elutasításban és jóval veszélyesebbnek/ártalmasabbnak látott ellen protestálnék, pont az ártalmassága miatt, bár a másik egyetlen képviselőjével sem várnék együtt még csak buszra sem soha, szívem szerint:-)
@Sir Bates dö Hól:

Nem akármilyen lett ez a hamubasült pogi:))))
Rendes útravalót kapott batyu.
@Orica Középföldi:
Rezsiharcos elszaladt, a bátor, a hős... Sir nagyon beletalált a talpnyaló lelkébe.
na jó, mindenkinek megbocsátok a tegnapi ámokfutása miatt, me szülinapom van. u.i.:kivéve kamukuknak:)
@taga20:
Bódog... Izé, bódogujj ahogyantucc!
A csajok füle érjen a pöcsödig, ne légy tufa habával, cáfold meg és hidd el, ha jogos és jó a cáfolat, igazat ad.
Addig szedegesd a kutyabatyut az udvarban... :-)
@Sir Bates dö Hól: hülye dolog ez a buszra szállás.
Mostanában megnézem a Bayer zsóti féle másfél millió lépést, pedig ha megszólal, nyílik ki a bicska a zsebemben, viszont az operatőr munkája nekem nagyon tetszik.

Csak ne lenne ez az álszent, ájtatos manós duma hozzá, s a sok egyértelmű hazugság.

Röhej, hogy egy túrázásról szóló filmbe is betolakodik a mindennapi politika.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: kösz. előbb fö kell olvasztanom, me szép jégbevonat van rajta:))
@Habakuk999:
Mégis, miért lopta le Rockenbauerr ötletét, mit gondolsz?
Pártköcsög, élősdi a figura. Nem néztem, inkább a neten ezt:
www.youtube.com/watch?v=9lBHxuJbpaY
+ egy csomó a Kék Túráról
@taga20:
taga!
Nagyon boldog szülinapot kívánok!
@♔batyu♔: de következik és nekem nem mindegy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nagyon szép film illetve nagyon szép képek és van benne egy nagy csomó információ, csak ritka barom módon tálalva.

tudod, ez is valahogyan Lordunk fejtegetésével függ össze.

Zsóti is kétségbeesetten küzd bizonyos eszmékért csak nem nagyon tud mit kezdeni velük.

Ugyanakkor ezekben van sok pozitív dolog is, amit pl normális az állammal és nemzettel foglalkozó baloldal magáévá tehetne és nem kéne primitív embereknek primitív módon megpróbálni terjeszteni őket.

Amúgy nem gyalogolt, Zsótti autóval tudta le a kék túrát, ellenben Rockenbauerékkal.
@taga20: élj nagyon sokáig "kishörcsög"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "@Sir Bates dö Hól: Bezzeg azok a régi szép párizsi idők. :)

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/14809_631735260220274_588754011_n.jpg"
gondolt vissza Günther meglevesedett szemekkel arra az időszakra, mit a gestapo ezredes mellett töltött el, annak csicska/köcsög multifunkciós kombójaként, bár tudta, hogy a könnyeit inkább a moi falusi budi -mely mellett magát markolássza- tartalmának szúros szaga csalta elő, mint a nosztalgia, ám végül is mindegy, hisz célját elérve otthagyta névjegyét a penetráns deszkafalon... amely cselekedete a véletlenek szerencsétlen összjátéka (mert mi másnak nevezzük azt, hogy egy felelőtlen légy pont oda rakta le petéit hova Günther volt kénytelen üríteni magját, miután a kecske elutasította közeledését) és a nap melegének köszönhetően a világ egy új eredetmítosszal lett gazdagabb... melyet te, mint érintett, ágyékod minden sarjának továbbadhatsz... bár reménykedjünk, mint jóérzésű emberek, hogy az utánad következő első generáció inkább párod és "lakatos winettou a dob utcából" kooperációjának eredménye.
@Habakuk999:
Ja kérem, egyenlő esêlyek, egyenlő pályák, én kerékpárral megyek... :-)
Nincs gyomrom olyan párticskát nézni.
Maradok az eredetinél, azt imádtam!
@Mariann19: köszönömszépen, drága:)
@Mariann19:
Ez a kis mocsok hogyan ünnepelteti magát... :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mindkettőt nézem most, jobb úgy mászkálni az erdőben, hogy van egy kis rálátásod
@KÁTÉó53éúétr6: köszönöm neked is. és egyre finomabb a stílusom:) ezt is köszönöm nektek:))
@Sir Bates dö Hól: Na ha már "jóapázol" anyád mondta, miközben épp leszopott.

Dinsztingválj b+, nem otthon vagy. Ha nem bírod a másik véleményét menj a picsába a Nők lapja fórumára, a faszomba személyeskedsz b+.

Gondolom, akkora liberális vagy, majd szétszakadsz te faszkalap.
@Sir Bates dö Hól: ez is szép, bár nem tudom, mire is válaszoltál.

Lírai hangulatban ébredhettél:)
Index címlap:

"Ackióban a Gyámhivatal kommandója
Fiatalokkat falhoz állítani, ordítozni, iskolásokat cseszegetni - ezért fizetjük a rendőrséget?"

Ez a cím! Aki ezt így képes megírni, és kitenni, az ne irkáljon semmi okosságot meg véleményt iskola témában, hanem húzzon vissza a negyedik osztályba.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: apám, hogy te mindent kiszúrsz:)))
nem kö megszerelni valami pókhálós medikát?:))
@taga20:
Isten éltessen, a modorod tegnap elég durvára volt esztergálva!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hol ünnepeltesse magát?
Felcsúton?
Délután nem ér rá, tünti programja van családi körben.
@Sir Bates dö Hól:
B... meg... Izé... Most gyün a batyus szarzsák megint... :-)
A Gyámhivatal úrinői és úriembrei ilyenkor nagyon nagy pofájúak, egyébként meg éhenhalnak a kisgyerekek (fényevők), vagy patkánnyal etetik őket a szexuálisan (is) vegzáló szüleik, amelyekről persze 12 év alatt sem szereznek tudomást.
Valóban az kellene már, hogy néhány ajtó sdzilánkosra törjön (vagy nemcsak ajtó?), és szájba legyen kúrva néhány hülye. Főleg a vezérek közül, mert akkor lefelé is rend lenne.
@taga20:
Akkor most, Orosz pénzből Magyar atom, sugárzó a hangulatod!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az ilyen szarzsákok nem értenek másból. bízom benne, te is fogod.
@tristen2005: kösz haver. tegnap nagyoló esztergálás vot, ma megy a simító fogás, de gondolom tudod te is, ahol esztergálnak ott hullik a forgács:)) (lehet, hogy nem így szólt az eredeti)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: legalább bloggergizit küldték vona a központból:))
"
"Folyamatosan nő a délkelet-ázsiai régióba utazó magyar turisták száma: a tavalyi év első kilenc hónapjában közel 25 százalékkal többen utaztak Malajziába az előző év azonos időszakához képest - közölte az Ázsiaspecialista utazási iroda az MTI-vel."
"
de nem, ezt a retardált droidot, aki bakker ezt hányja ide!
@Habakuk999: a táj szép, bár az "ezer év európa közepén" oly kenetteljes dumával volt:-)
@♔batyu♔:
Próbálkozz Orbán elvtársnál, meg a többi komcsinál. Ja, hogy mind a mai kormányban elvtárs?
Ostorozd őket... Persze ha te is elvtárs voltál, akkor nem fogod...
@taga20: akkor boldog születésnapot:-)
@taga20:
Ennyi az esze, ezen az ecceri sudriparaszton nem lepődünk meg...
Pártkurvák gyöngyszeme.
@♔batyu♔: valahogyan eltévesztetted ezt a tükörállítást.

nem baj, gyakorlatozz szorgalmasan, előbb utóbb megtalálod az elvtársakat is.
az volt már, hogy ez a kép nem Magyarországon készült?
Libsifos cím, hazug cikk. Fizetett sajtó.
@Sir Bates dö Hól: kösz neked is. remélem még sokat csesztetjük egymást. én téged bunkós bottal, te engem pillangó késsel:))
@gazoló: nagyon köszönöm, ez kurva jól esett. nagyon patent ez a dal:))
@enpera:

Buta troll, fizetett hozzászólás.
@♔batyu♔: off
muter üzeni, legközelebb hozd atyád is, neki legalább eléri a normális méretet, míg a tiéddel el hangya sem dicsekedhet... ezt megerősítette anyád és nejed is, hisz nekik is van összehasonlítási alapjuk, így ezt vehetjük ténynek... az az én kérésem, hogy legközelebb muternál a slozin a papírt is használhatod a végső fázisban, nem szükséges puszta kézzel végezni a műveletet... bár azt nyilván előrelépésnek érzem, hogy most már a nadrágszíjat megoldod, mielőtt elhelyezkedsz az ülőkén... meg nekem sem kellemes a barna csíkos gatyáidat nézegetnem, miközben életed jobbik felét vigasztalom nálatok... reklám ide, reklám oda azért az ariel sem képes csodákra...
on
@Habakuk999: ott van a link, megnézhetnéd... komolyan:-)
@Habakuk999: köszönöm neked is. ha akarsz nekem egy születésnapi ajándékot adni, ako vegyél ki a tahók közül:)
ja, és megpróbálok uralkodni magamon, persze nem fog mindig sikerülni, de a jó szándék meg van bennem:)))
@Sir Bates dö Hól: szerintem nem hiányzik, Zsóttit nézek, és ebédet sütök, közben a lányom filmet néz, szórakozunk így is erősen:)
@enpera:
Muzsik ettárs, ez nagyon, nagyon gyenge volt...
Valami érv, cáfolat, tény?
Sehol?
Baszod, sötét vagy, mint nigger valagában a Negro.
@jaromil: gondolom ott készült, ahol a fityesz választási plakátján lévő kisfiús kép a mútko:)
@gazoló: a csicska csiszár, kibaszott idegesítő!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
papíralapú bevallás 2014-ben!
normális országban:
elektronikus bevallás, nyilvánosan elérhető formában 5 évre visszamenőleg.
ez lenne a minimum.
na meg valami következmény...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
istennek korábban kellett volna intézkedni.most már késő.:(
@Habakuk999: ahogy mondtad, haba. nagyon szép az operatőri munka, méltó rokihoz. ám az kódolva volt az elején, hogy bayer nem lát túl a politikán, s teletömi a szöveget fideszes giccsel. próbáltam hang nélkül nézni, de úgy sem jó.
@punkfrog: szerintük jobb fent, mint itt lent. csak azt nem értem, hogy ako mi a fasznak nyavalyognak?:))
@taga20: hogy megváltozott mióta elvette azt a kosaras lányt. ez a házasság átka? mit mondhatnak rólam a haverjaim.
más. nagyon izgatott vagy. a sok házimunka? rád küldjek egy automata porszívó ügynököt?
@parti_giano: azt kaptam szülinapomra, hogy nem kö a hétvégén mosogatni. se porszívózás, se .., csak tunyulás:) ja és kapok egy új papucsot, me a régi kezd szétmenni:)))
hehe. mikor a köcsögök szívatják a köcsögöket. dőljünk hátra, élvezzük...

​Bréking: már Hajdú Péter is rájött, hogy a fideszesek az igazi kommunisták

cink.hu/breking-mar-hajdu-peter-is-rajott-hogy-a-fideszesek-1514250147
@parti_giano: és ugyanúgy szereti a gabonatáblákat, bokrokat, fákat, a csodaszép virágos réteket, mint én.:)

ha tudnék fotózni, hasonló képeket csinálnék magam szerint
@Sir Bates dö Hól: Oda se neki. :)

"Nézd a világot: annyi milliója,
S köztük valódi boldog oly kevés.
Ábrándozás az élet megrontója,
Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.
Mi az, mi embert boldoggá tehetne?
Kincs? hír? gyönyör? Legyen bár mint özön,
A telhetetlen elmerülhet benne,
S nem fogja tudni, hogy van szívöröm.
Kinek virág kell, nem hord rózsaberket;
A látni vágyó napba nem tekint;
Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget:
Csak a szerénynek nem hoz vágya kínt.
Ki szívben jó, ki lélekben nemes volt,
Ki életszomját el nem égeté,
Kit gőg, mohó vágy s fény el nem varázsolt,
Földön honát csak olyan lelheté."
@taga20: gábriel hisz istenben.
így aztán, ha van ha nincs, neki szívás lesz.
vagy a pokolban vagy a nagy semmiben.:)
@parti_giano: egyébként láttunk má ilyet, pl. kerényievtársnál. anno a pártitkárokkal konyakozott, csak hogy bomlassza a rendszert, utána a chartánál sertepertélt, ma meg ő az egyik legnagyobb keresztény, nemzeti, vityafaszszopó! ez ám a pályaív:))
@taga20: jaja, boldog születésnapot, akartam mondani, te tunya dög! gondolom, a szád mérete alapján valami ilyesmit kaphattál:

31.media.tumblr.com/004785c6f6af4b00ac7bd7edcdcb828b/tumblr_mumn31T8lW1qghudso1_500.jpg
@punkfrog: bakker, ez egy gyomros vot:) de igazságos.
RAZZIÁZNAK ! HŰŰŰ...MEG HA ! DE AZT ÉVEKIG NEM VETTE ÉSZRE EZ AZ APPARÁTUS, HOGY CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAKKÉNT ÉVEKIG BRUTÁLISAN MEGERŐSZAKOLTÁK GYEREKEIKET EGYES GENETIKAI TORZÓK !!!!!
Kérdés hogy mikor van a gyerek nagyobb veszélyben, ha log a suliból, ahová Lázár szerint ne is járjon aki nem akar egyetemre járni, vagy otthon a szerető családja körében?
Lásd, a mostanában napvilágra került eseteket gyermek bántalmazás témában!
@punkfrog: A többi lehetőségről lemaradtál? :)
@parti_giano: köszönömszépen. viszont itthon csak annyit szoktam mondani, hogy igen szívem, igazad van szívem, stb. csak itt veletek szájaskodom:))
@taga20:

'Van az a zsé amiért korpás...
Émelyítő,undorító,harmadikvonalas műsor lehet...
Néhány képkockát néztem(mijjafa@raháánnyákelaztavalagnyigempát),de az épp elég volt,zsűristől,előadóstól,filipestől!!!hányinger!
@Sir Bates dö Hól: Gyakran beleesel a személyeskedés hibájába, amikor azt hiszed attól még inkább igazad van? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem dehogy, csak tegnap mindenki engem szekált, hát gondoltam ma szeressenek engem:))))))))))

ne vedd komolyan amit előbb írtam, pedig nagy poén lett volna:)
sajna 45 lettem, mint Sumi egy hónapja. remélem felépül és nem valami gyagyás lesz:(
@taga20: a papucs élettartamát hihetetlenül ki tudja tolni a heti egyszeri lábmosás... én sem hittem, de kipróbáltam, s láss csodát! igazság vagyon ebben:-)
@gazoló:
Passz, ilyen fostalicska műsorok kívül esnek az érdeklődésemen. Majd elmondjátok, min kell röhögni... :-)
@parti_giano: Bruhaha. Ez mekkora. Még mindig vannak kis naivak, akik azt hiszik, hogy ők nem kerülnek sorra. Pedig de.
@taga20:
Ilyenek ezek a bigék, célozgatnak, hogy hol a helyed... :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mivan, kivágott szentfazék?... mitől lenne ez személyeskedés?... gondoltam én is evangelista leszek, s rögzítem a te perszonális genezised, szerintem van annyi valóságalapja, mint a te námber-ván-búkodnak.
@Sir Bates dö Hól: jó ötlet, de ha rendszeresen mosom a lábam, ako a zoknit nem tudom a sarokba támasztani:)
@taga20: Én meg idén leszek 47. Schuminak csodák kellenének.:(
@Sir Bates dö Hól: Senki nem gátol meg abban, hogy tévedéseidet - klaviatúrát is ragadva - a világba kiálthasd. :) Tudod, amint arról már korábban is szó volt. Egyfajta virtuális siratófal vagy szpíkerkorner, ahol mindenki elmondhatja örömét és bánatát. :)
@taga20: viszont, ha néha levennéd a zoknit, a kecskét sem kellene annyit hajkurásznod... lehet egyszer-egyszer megállna:-)
@Sir Bates dö Hól: Amúgy múltkor már tisztázott, hogy nem kivágott. Elfelejtetted? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mesélj még valamit magadról, szerintem sokakat érdekelné itt:))) pl. te és böjtecsaba, te és szegedicsanád, mint a két jobbikos barátsága, etc.:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: oszt mi a tévedés?... rákaptál az ablak-zsiráfra, így változott a bestseller list eleje?... mindent én sem tudhatok, de majd ápgrédelek.
@Sir Bates dö Hól: nem kö azt kergetnem, velünk él a lakásban:)
index.hu/belfold/2014/02/01/ne_induljanak_utnak_onos_esos_teruleten/ És ez a kis majom ma reggel ott kezdett. Kérdezem én, hogy az osztrák kancellár, vagy esetleg az amerikai elnök mikor megy be személyesen a katasztrófa védelem központjába személyesen irányítani azt amihez nem ért. Könyörgöm, ez az ember kezd olyan lenni, mint Rákosi, aki személyesen adott tanácsokat a disznóknak az elléshez. Ez is mi a bánatos anyja picsájáért akar beleugatni mindenbe? Azért vannak a szakemberek egyes pozíciókban. Ha nem értenek ahhoz mit csinálniuk kellene, akkor ki kell rúgni őket és kész.
A gyereknek iskolaidőben az iskolában a helye. Ha valamiért nincs ott, akkor legyen felnőttel, és ne a plázában csámborogjon egyedül. És igen! A tiéd se! Ami meg az álltalad előadott verbális Rambot illeti, ez egy jól körülhatárolt társadalmi réteg hozzáállása. És úgy mint őket, téged is meglepne utána a jól megérdemelt letöltendő. Inkább azon járjon az eszed, mit csámborognak a gyerekek egyedül a városokban. Ha a tiéd is ezt teszi, neked is gratulálok hozzá!
@taga20: Vigyázz durva, de te érteni fogod szerintem. :)

NE BASZAKODJ A SORSSAL! +18

belsoseg.blog.hu/2014/02/01/ne_baszakodj_a_sorssal?utm
@zolcsik76: csak katonásan! a kopasznak is körletben van a helye. de látom, szociológiai tanulmányokat is folytattál: "jól körülhatárolt társadalmi réteg". fejtsed ki már!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na látod, ezé tartjuk a kecskét a lakásban:))
soha nem lehet tudni.
@taga20: A héten 6x mostál lábat, 2x a csizmádat is levetted!
@tristen2005: :)) és mindezt a kerticsapnál. na ki a faszagyerek? egyébként a motoroscsizmámat még lefekvésko sem veszem le, nehogy megegye a kecskénk:))
@Sir Bates dö Hól: Nem az a tévedés amit írsz, hanem a stílusváltásod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudom, picit túl finomkodó még mindig, de ennyi a maximum, mi tőlem tellik...
@nincs_itt: "De egészen véletlenül dolgoztam szenes erőműveknél is. "

Milyen a hatásfokuk? A füstgázmosójuk? Mennyi dioxint eresztenek ki?

(A kérdések becsapósak ám!)
@zolcsik76: A te gyereked este hétkor iskolában van? Talán esti tagozatos?
@épészmérnök: köszönöm neked is, jólesik:)
Ezt találtam a neten.

"ŽIDOVSKÁ NÁBOŽENSKÁ OBECÉRSEKÚJVÁRI ZSIDÓ HITKÖZSÉG

Česká bašta 5

SK-940 01  N O V É  Z Á M K Y  /  SLOVAKIA

.

N Y I L A T K O Z A T

Nyugtalansággal, mély megrendüléssel és megbotránkozással vesszük tudomásul, hogy az akkori magyarországi zsidóság deportációjának 70.-ik évfordulója – a méltó megemlékezés éve, a megbékélés és tényfeltárás, a tanulságok levonása és azok tanítása helyett – Magyarországon mindinkább a napi politika tárgyává sekélyesül. Az utóbbi napok – részünkről elfogadhatatlan – állásfoglalásai és történései számunkra kérdésessé teszik a Civil Alap nyújtotta támogatási szándék őszinteségét.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Szálasi Ferencnek, melynek felavatásán díszőrséget áll a már akkor betiltott Magyar Gárda. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Horthy Miklósnak, aki teljes mértékben felelős a magyarországi zsidóság pusztulásáért. Annak a Horthy Miklósnak, aki a Sztójay-kormány első ülésén közölte: [A] „zsidókérdés megoldásában szabad kezet adok a kormánynak és annak intézkedéseibe nem óhajtok beleszólni.” Nem más, mint Edmund Veesenmayer tanúsította a Jaros–Endre–Baky perben: Horthy Miklósnak megvolt minden lehetősége és hatalma, hogy a deportációkat meggátolja. Ha képes volt meghiúsítani a csendőr-puccsot és letiltani a budapesti zsidók elhurcolását, akkor ebben nincs okunk kételkedni.

Elfogadhatatlannak tartjuk a „mi – a magyarok, ők – a zsidók” szóbeszédet, még ha úgy is hangzik el, hogy „mi, magyarok, megvédjük a kisebbségeinket”. Elfogadhatatlannak tartjuk a holokauszt áldozatait kizárólag mint a zsidó közösség veszteségét számon tartani. A Magyarországi holokauszt közel hatszázezer áldozata olyan tudatos népirtó politika és magas szinten megszervezett, még a nácikat is bámulatba ejtő szofisztikált cselekvés következménye, amelyet az akkori magyar kormány és közigazgatás teljes szervezete vitt végbe.

Elfogadhatatlannak és a történelem tudatos hamisításának tartjuk a céltudatos felelősség-áthárítás minden formáját, az áldozatok és bűnösök összemosását, a német megszállásra és a„szuverenitás elvesztésére” való hivatkozást. Ezt nem teszi igazzá semmilyen történelemhamisító ál-emlékmű. Nem feledjük: már a náci megszállásig is legalább 60 ezer áldozata volt a Magyarországi zsidógyűlöletnek, közöttük az „idegenrendészeti eljárás” 18 ezer áldozata is. Elie Wiesel szavaira hivatkozva: „…nem azért, mert valamit tettek vagy esetleg nem tettek volna, hanem kizárólag azért, mert zsidó anyától születtek. Engem gyűlöltek, még mielőtt megszülettem volna

Gyermeteg magyarázkodásnak tartjuk azt az állítást, hogy az akkori kormány vétsége lenne, hogy „nem védte meg zsidó polgárait és anyagi eszközöket bocsájtott rendelkezésre az üldözésükhöz”. A magyar állam, a regnáló kormányok évek, évtizedek alatt tudatosan készítették elő a genocídiumot, az ország zsidóktól való megtisztításának soha nem látott bűnét, ezért a zsidó polgárokat kizárólag saját maga ellen kellett volna megvédenie. Ehelyett ellenük mozgósította a kétszázezres államapparátus minden bevethető közegét.

Ezekben a kérdésekben sajnálatunkra nem történt határozott állásfoglalás a 2014. január 27-i Holokauszt Emléknapon elhangzott legmagasabb szintű miniszterelnöki üzenetben sem. Ezen nem változtat a tény, hogy Navracsics Tibor helyettes miniszterelnök Úr, vagy Rétváry Bence államtitkár Úr nemzetközi rendezvényeken magyar felelősségről beszél. A valós történések iránya ezt nem követi.

Mindez őszintetlenné teszi a Magyar Kormány hozzáállását a Megemlékezés Éve szervezésében és anyagi támogatásában. Szabadjon Konrád György szavait idézni: „…az nem a százezernyi hetven évvel ezelőtt meggyilkolt zsidó gyerekről, hanem a mai magyar kormányról szól”. Hozzá szeretnénk tenni: annak választási kampányáról. Az áldozatok emléke nem lehet a napi politika és politikai harc, az ország imázsának a külföld felé szóló szebb bemutatása érdekében a propaganda eszköze.

Nem adhatjuk nevünket sem a történelemhamisítás, sem a Horthy-rendszer szerecsenmosdatásának szolgálatához. Meggyilkolt szüleink, nagyszüleink, testvéreink emlékének kegyelete számunkra mindennél előbbre való, ezért ebben a folyamatban nem kívánunk részt venni.

Mindezek miatt a Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség vezetősége egyhangúan úgy döntött, hogy a Magyar Kormány Civil Alapja adta, a megemlékezési rendezvényeket támogató pénzügyi támogatást nem fogadja el, és a már megítélt 1,5 millió Ft hozzájárulásra szerződést nem köt.

A Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség elöljárósága.

Az Elöljáróság nevében és megbízásából Lang Tamás elnök, s.k.

Kelt Nové Zámky / Érsekújvár, 2014. január 28."
@Sir Bates dö Hól: Kíváncsi vagyok követi -e őket a többi Hitközség.
Most éppen a magyar méhészeket akarja tönkretenni az EU

Akácirtást akar a hőn szeretett Európai Unió - hazánk pedig Európa egyik legnagyobb méztermelője, részben az akácnak köszönhetően. De lehet, hogy hamarosan ez is múlt idő lesz, mint oly sok minden más, a Fidesz-MSZP ugyanis megmondta: a tagság mindenek előtt!

youtu.be/5FWMF0yr_-I

www.hirado.hu/2014/02/02/kiirthatja-az-eu-igy-vedenek-a-nepszeru-magyar-exporttermeket/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kérdezd meg őket... ugyanaz a főnök, mint nálatok, csak ott senki nem analfabéta...
én pedig ezt találtam, ami nagyon megrendített, talán segítségükre tudunk lenni:

"Krisztina tizenhat évig várt a csodára, hogy gyermekeit magához ölelhesse. Hiába előzte meg gyermeki várakozás az ikerpár érkezését, az édesanya a szülés szövődményeibe belehalt, így csupán néhány közös pillanat és gyengéd érintés jutott gyermekeivel. Azóta a csonka család a pótolhatatlan anyai törődés hiányában veszi fel a harcot a nehéz, rideg hétköznapokkal – egy komfort nélküli, baranyai falusi házban....
Amennyiben ön is segítene a gyászoló édesapán és az édesanya nélkül maradt ikreken, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal a 72/526-658-as telefonszámon vagy érdeklődjön a csaladtamogatas@szememfenye.hu e-mail címen! A Szemem Fénye Alapítvány gyűjtése február tizenegyedikéig tart, ezt követően személyesen szállítjuk ki az összegyűlt adományokat.

A család most a családi pótlékból él, ezért a családapa pénzadományoknak is örül. Az apa bankszámlaszámát privát üzenetben tudjuk eljuttatni a jelentkező adományozók kérésére, de anyagi támogatást átutalhatják alapítványunk bankszámlaszámára is. Ez esetben kérjük az átutalásnál az „IKREKNEK” közleményt feltüntetni.

Szigetvári Takarékszövetkezet
50800111-11083762

Unicredit Bank
10918001-00000033-67470006 "

szememfenye.hu/hir/Anyai-oleles-nelkul-maradtak-a-koraszulott-ikrek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Baromság minden oldalról.

1, az akácot nem lehet kiirtani. Ha akárhány év mulva csak egyetlen fafaj lesz Magyarországon, az az akác lesz.

2, az akác baromi agressziv gyom. Más kérdés, hogy gyorsan nő, szárazságtűrő, félsivatagos területen is megél, és Magyarország közepe már most arra hajaz, de semmi nem indokolja, hogy akácot bárhol Magyarországon direkt telepitsenek. Nő az magától. (Középhegységeink déli oldalán kezdi kiszoritani a bükköt.)

3, számos növény van, amelyiknek a méze sokkal jobb, mint az akácé. Legfeljebb több vele a baj. És hát amivel munka van, az nálunk nem jó.

Vihar a biliben. (Sokkal egyszerűbb lenne, ha Magyarország kötelezettséget vállalna arra, hogy harcolni fog az akác ellen. Ez a "harcolni valami ellen" most egyébként is különösen népszerű. És hát ugye, van harc, amit széttárt karral elbukik az ember. Mint a parlagfű ellenit pl. )
@épészmérnök: jut eszembe, épész! visszaidézem neked a dunakörös élményeket! zozi akkor is ilyen jópofi volt?

coub.com/view/lopy
@DarthVader: Legyen igazad, már csak a méhészek érdekében is. :)
@Sir Bates dö Hól:
Kösz, hogy feltetted az érsekújvári nyilatkozatot.
Minden magyar állampolgárnak meg kéne ismernie.
Remélem, a nemzetközi sajtó súlyának megfelelően foglalkozik ezzel a nyilatkozattal.
Ma hajnalban Orbán Viktor saját kezűleg szüntette meg az ónos esőt,
hsz-ek: csüngőhasú Hüvelyk Matyitól istenálgya miniszterelnökúrig.

www.facebook.com/photo.php?v=10152198971186093&set=vb.298090296092&type=2&theater
@parti_giano: na köszönöm szépen:) én egy konszolidált, finom modorú, ja és majdnem elfelejtettem, szerény családapa vagyok, mint bástyaevtárs:))
@taga20: hogyne. és miképpen vontad le a képből, hogy én az ellenkezőjét gondolom? mert pl. a guminőt simán helyettesítsd be a kutyuval, as otthon vagy.
@Spániel: kérlek mond azt, hogy ezeket a nyálas véleményeket egy gép csinálja és ezek csak kitalált emberek:) más magyarázat nem lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hozzád képest bármely ló pélója komoly sanszos nobel-díj aspiráns a kvantumfizika területén...
@Sir Bates dö Hól: Szerintem oktasd ki a nyilatkozó szóvivőt is, de csak ész érvek alapján. Tudod nála hatástalan lenne, hogy mondjuk meghúzod a pajeszát, netán utalsz anyucijára vagy a felmenőire.:)
@épészmérnök:
el kell dönteni: szén, lignit, szemét, nukleáris, víz, szél, nap???

vagy mindegyik?

ja és sohase feledjétek mindegyiknek van hatásfoka

és ki is lehet számolni

meg áramot termelni vele

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem ő, te vagy egy hendikeppes létforma a lófaszhoz képest... nem megy neked az értelmezése egyetlen szövegnek sem... ne lazázz, vedd el a kölöktől a ggg-mm-azs alapműveket, arra kellene trinity-ként tekintened... na jó, most segítek még
"A cionizmus kritikája

A cionizmussal, mint eszmével és mozgalommalszembenálló eszme, mozgalom, politikai törekvés azanticionizmus, amely sokféle, gyakran egymással összekapcsolódó forrásból táplálkozik:

Kritika vallásos zsidók részéről: történelmileg a legkorábbi bírálat, a cionizmus megszületésével egyidős. Eszerint a zsidó állam léte szentségtörés, csak a Messiás állíthatja helyre az ókorban elpusztított Izraelt."

hu.m.wikipedia.org/wiki/Cionizmus

bár nem hiszem, hogy érteni fogod... a merevedésre inkább fogadnék...
@Habakuk999:
"Röhej, hogy egy túrázásról szóló filmbe is betolakodik a mindennapi politika. "

Ép pont a szöveg miatt képtelen vagyok nézni. Egyszer véletlenül belefutottam, a címnek nagyon megörültem, no de mikor a szöveget nyomták, rájöttem izibe, hogy ez bizony nem az a másfél millió lépés. Azóta kerülöm.
@taga20:

Sokáig élj, és sose hagyj el minket!
@taga20:
"kapok egy új papucsot, me a régi kezd szétmenni:))) "

Persze, mert kuty szétrágta, csak falazol neki :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: köszönöm neked is, nem fogtok megszabadulni tőlem:) boli meg fog pukkadni, hogy ennyire szeret itt mindenki:))
@épészmérnök: Mivel nem energetikai szakember vagyok, ezért ezekre nem tudok választ adni.
Elégedj meg a GKM(Mannheim) Block 9. adataival, megtalálod az GKM honlapján(www.gkm.de/projekt_block_9/klima_und_umweltschutz/). Szerintem átadták már.
De megnézheted az RWE Neurath, adatait is.
Azt tapasztaltam mindkét esetben, hogy az erőmű mellett napokat parkoló autómon NEM volt több a mocsok, mint Bp. belvárosában, 6 km-re laktam, ott pedig teljesen por, hamu mentes maradt az autóm...
Kérdés?
Mert onnan a fotelből, távolról lehetsz okos, ha nincs személyes tapasztalatod.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
és megszűnt a nyomor, az ónos eső, a havazás, a síkosság és lőn béke?? de hát akkor mi ellen kell harcolni? mert harc van a zónoseső ellen és legyőzték a legszebb az egészben a sok szép bársonyfotel, meg a bölcsesség: télen ónos eső is lehet a havazás mellett ez augusztusban lenne csoda és akkor kellene ellene harcolni januárban havazik és ónos eső van és jégteleíteni kell...

ország megáll egy pár napra

brühüyy
esemesen értesítették őket van időjárás és télen tél van következésképpen ónos eső is lehet majd eláll
@taga20:

jó egészséget meg hosszó kéjes merevedéseket akkor amikor be akarodés a kuty legyen veled mikor derűre van szükséged

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Na itten a Palyuláner, 20 flaschka, 13,90+3,10 pfand
aszongya, az pfand nélkül, mer az 1 ájró 311 kb, 4323 ft 20 üveg, tehát: 1 üveg= 216 Ft. Bazzeg, ennyire jól éltek ottan?? Talán még norvégiában ilyen baxott drága!
@taga20: Kívánok egy Targa-t neked!!! Sok boldog szülinapot!
@taga20: grat te forgácsoló, osztán fogd vissza magad, egyszer vége van minden védett ünnepnek ;)
don Don don

A BKK milliárdokért ellenőrizteti a jegyeket
Újabb két évre szerződtek le a külsős biztonsági céggel, több milliárd forintért, magasabb óradíj mellett.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/igy_ellenorzik_a_jegyeket_budapesten_talalja_ki_hany_milliardba_kerulnek.575115.html
@rodeo36: kösz öreg. kuty itt döglik mellettünk a kanapén. a merevedést külön köszönöm:))
@nincs_itt: ez vot az egyik legszebb jókívánság. dánkesön:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ahelyett, hogy ennyivel csökkentenék a jegyek árát?

vagy ...lenne ingyen a BKK is meg az ónos eső és a havazás

mennyi megtakarítás

brühüyyy
@nincs_itt: a franciáknál is 2,8€/l -től van a sör ára... németeknél tényleg olcsóbb jóval, mint itt...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
látván a vídejót amin leteperik a zembört mert csak...és a jegye a zsebében...ezek is tudnak esemesezni? és elhárítani? mennyibe került ez a BKK-nak és a fővárosnak, egyszerűbb hagyni a bliccelőt ha bliccelő de ha nem akkor meg még rosszabb

a kurva annyát aki ezeket rátokszabadította az összses perverz állat BKK ellenőrnek meg munkásőrnek megy géppisztolyuk van?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Közepes minőség, szóval nem a "Nagy" gyártók, hanem helyi, nekem baromira tetsző söröket gyártó cég árai:

100 Ft/flaschka áron, ez átlag, szóval a hell/lager 90 a hefeweizenek(szűrt, szüretlen, sötét!) 100 környékén terülnek el. Kifejezetten jó minőségben!
@Sir Bates dö Hól: Kezdesz fejlődni szőröm. Végre egyetértünk benne, hogy az anticinizmus az nem antiszemitizmus. :)
@nincs_itt: ismerem az árakat ott... innen mindenki oda jár át vásárolni:-)... a határ túloldalán szombaton csak francia rendszámot látsz szinte a parkolókban...
@Sir Bates dö Hól: Te Szőr, nem lenne jobb ha helyette SzŰr-nél? Értelmetlen, mi több árt az egészségnek, ha angyalokkal hadakozol...
Nem merném elengedni moziba a kölköt este, de láthatóan jobb is...:)
@zolcsik76:
"A gyereknek iskolaidőben az iskolában a helye."

Iskolaidőben igen. De ha elolvastad volna a posztot, abban benne van a történtek időpontja. És az nem esik bele az iskolaidőbe.
Láss, ne csak nézz...
Ja, és arról még nincs törvény, hogy a gyereknek iskola után egyenesen haza kell mennie, és reggelig nem léphet ki a lakásból. Mozira, barátokkal beszélgetésre meg ne is gondoljon, az úri huncutság.
@taga20:
"jó ötlet, de ha rendszeresen mosom a lábam, ako a zoknit nem tudom a sarokba támasztani:)"

Szövegértés... a LÁBAD, nem a ZOKNID... :)))
@nincs_itt: Mi nem hadakozunk, csak néha elküld a búsba is. :)
@épészmérnök: Szia! nem kezdem újra a tegnap estit, csak egy kis mai adalék hozzá:

"A transzparensek és a beszédek alapján is a gyűlés erősen kampányszínezetű volt sokan hoztak az április 6-i választásra felhívó, vagy orbánozó plakátokat."

index.hu/belfold/2014/02/02/az_oszodi_beszed_fogadta_a_paks_ellen_tuntetoket/
@nincs_itt: olvastam a magyarnarancsos cikket. durva. csak az ingerküszöb egyre magasabb, mindenkinél. minden nap tucatjával kapjuk a pofánkba az ilyeneket, mégsincs semmi érdemi reakció. talán ezért?:

nepszava.com/2014/02/uncategorized/bartus-laszlo-a-szurkek-hegedolnek.html
@vitéž munkášőr: Ha érdekel a töri, itt egy jó és tisztázó dokfilm, egy gyakran félremagyarázott témában.

youtu.be/2dljYrTv_gU
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nesze, emberi hangon... én is úgy vélem, hogy csak elírtad... ettől függetlenül te nemcsak anticionista eszméket propagálsz itt... tudod az a legnagyobb probléma, hogy fogalmakkal, azok jelentésével nem vagytok tisztában... ezért mondom: ggg-mm-azs...
@taga20: prosit Bro! a giroszkópod még működik? ;-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: látod, ezért tartom oltári hibának, hogy a bal és lib oldal lemondott a "nemzeti" eszmékről, Zsóttiék pedig csak erre képesek.
@nincs_itt: kényelmesebb lenne, de nem hiszem, hogy olyan jól áll mo, hogy válasz nélkül lehetne hagyni ennek a baromnak a linkjeit, főként úgy nem, hogy az ővéi, mint "gábriel, aki ott állja a sarat" emlegetik... persze a névvel még gondban lesz, mert az első viselője nagyon elpicsázza, ha találkoznak majd...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nagy fasz vagy, szakályról kiderült, kurzustörténész. kapott is egy intézetet. kosaras meg... náci ruhában... de te értesz a törihez. én meg az infihez.
@vitéž munkášőr: nehezen pörög föl, de utána ...:))
@Habakuk999: ggg-mm-azs... az alapok, Gőgös Gúnár Gedeon, Mosó Masa, Ablak-Zsiráf, mert a szövegértésük a nullához konvergál... azt majd jöhet az Öreg néne őzikéje is, csak szép sorban...
@Sir Bates dö Hól: Azt hittem valami jóféle varázsgomba-kombó kódja.
@parti_giano:

Ezt helyettem is írtad.
Tényleg egy méretes fasz. Méghogy tisztázó beszélgetés:))))
@Habakuk999: ezekre úgy hat, mintha az lenne...
@Sir Bates dö Hól: Pedig ugyanúgy mint nálad, nálam sem számít, hogy ki milyen származású, Csak és kizárólag a tetteket kritizálom.
@parti_giano: Szeretnél te annyira érten a törihez mint ők. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: most két lehetőség van... vagy az a borsónyi agyad is kettévált, s hol egyik, hol másik irányít, vagy valaki leül a gépedhez... a harmadik, s egyben legsanszosabb, hogy olyan vastag a bőr a pofádon, hogy még ezt is gond nélkül írod le...
@Sir Bates dö Hól: ah... ezek annyira hülyék, hogy még a varázsgombát is a sámán szedi helyettük. majd megmondja nekik, mit üzentek a szellemek. a varázsgombától még gondolataik támadnának... az meg veszélyes, mert agymunka.
Nagy kő esett le a szívemről, amikor az ifjú dékás is azt mondta, nem Putyin ellen tüntetnek. :)

index.hu/belfold/2014/02/02/az_oszodi_beszed_fogadta_a_paks_ellen_tuntetoket/
@Sir Bates dö Hól: Jó csávó vagy te amúgy. Te melyikre tippelsz? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: köszi, de nem kell. és ha már csendőrök (a kurva anyját mindenkinek, aki bármilyen rezsimszolga erőszakszervezetbe beáll), akkor inkább ajánlom neked ezt a Jancsó-filmet megtekintésre, ebben is "remekelnek" a kedvenc kakastollas seggfejeid:

youtu.be/96osyWNblwU
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a töri nálam az ismeretterjesztő szint. nekem ne dumáljon tudományról, aki 46 évesen maximum a história és rubikon szinten vegetál. miközben állítja, érdekli a téma.
@Tűzfal: broáf! és még ezt se baszarintotta pofán senki. nincs ott egy nyugdíjas bányász?
@vitéž munkášőr: Már megint mi ez a szemellenzős általánosítás? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: rühellem a rendőrféléket. tilos?

"postás, rendőr, vasutas - hülye, hülyébb, leghülyébb"
agyam elszáll. azt mondja most a hóbagoly boros, hogy a magyar mindig is históriás nép volt. ez mi a faszt jelent?
Nincs.
És normális ember is egyre kevesebb!
NÉZD MEG MENNYIEN LÁJKOLTÁK!

Ha ránézel a facebook profiljára, láthatsz egy olyan képet, ahol kint áll az óvodások előtt, a mellette ülő polgármester asszony is csak döbbenten pislog ki a fejéből.

vajon itt mit mondhatott?
@Tűzfal: @vitéž munkášőr: ott két dolog mindent visz... az egyik a fidesz jelmondata (minek a bátorság... ezek komolyan háborús fílingbe zazázzák magukat:))... a másik "Nagyarban egy óvodai nyílt napon vettem részt, ahol az óvodás gyerekeken kívül jelen voltak a 0-3 éves korosztályú gyerekek és szüleik. Ők a Biztos Kezdet programok célcsoportjai."... mit csináltak ott a félévesek, bandáztak... az sokkal jobban zavar a lopásainál, hogy segghülye az ember... oly kevés elegancia van a moi "establishmentben"... egyik sem egy arsene lupin...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a pofátlanul hazudó kettévált borsó kombóra... és ne udvarolj, nem vagyunk a kolostorban... emberi mivoltod már eljátszottad...
@Tűzfal: figyi, hagyd már a faszbukkot. idiótáknak való
@Sir Bates dö Hól: ja, a jelmondat! az összes jaffershitnyik nyomja a bőhmbácsit. ócska bazári majmok ezek
Meghalt Philip Seymour Hoffmann.
@parti_giano:

Csak annyit, hogy az öreg vendéglátós egyre szenilisebb.
@Knósszosz: kösz haver:) látom mások is tökélyre fejlesztették az esztergálást:)
@Orica Középföldi: olyan mondatokat hányt ki a száján, ami megteremtette az alapját a mém ipari szintű előállításának kishazánkban. nagyon primitív volt. de mit várjunk, amikor egy géb szintű sutyerák is abszolút magabiztossággal nyilatkozik arról, ki a jó történész.
@taga20:
Azé a munkadab se mindegy, a tudás fontos, de pluszt ad ha olyat csinálsz, ami közel áll a szívedhö!-:)))
Egésség!!
@Sir Bates dö Hól: Sohase mond, hogy soha. Ezt még nem tanultad meg? :)
@Knósszosz: csak az legyen, a többi má jön magától:))
@Tűzfal:
Igazságtalan vagy!
Vihetett volna szalagkorlátot is a csemetéknek...
Nekem az tetszik fölöttébb, hogy a nulla éves korosztállyal, hogy tanálkozott?
Ezt, ha megmagyarázná valaki...
@vitéž munkášőr:

Idiótáknak, de ha nem nézek rá, rejtve marad ez a gyöngyszem.
@Spániel: Köszi, hogy belinkelted. Én évek óta a szememfényének adtam az 1%-omat.
Érdemes végigolvasni a honlapjukat az indulástól, az eddigi eredményekig.
Szívszorító, amikor két olyan anya hozza létre az alapítványt, akiknek rákban halt meg a gyermekük.
Ellenpéldaként gyermekrák alapítvány vezetőjét hadd ne illessem jelzővel.
@Knósszosz:

Jó!
Megkacagtattál!

Talán még senkitől nem kértem, de ha ezt a véleményedet megosztanád a poszt alatt, megtisztelnél.

A szatmáriak kis része jut el a 700 hozzászólásunk végére!
@Tűzfal: megfogtál. de ne rugózz a lájkokon ;-)
@Tűzfal:
Kopi-paszta, oda?
Szívesen, ha gondolod.
@Knósszosz: belopózott a szülőszobába, kezében egy rezsicsökkentős és egy gyedforever ívvel.
@parti_giano:
-:))
De, várjál csak... a Czeizel aztat mondta, hogy a fogantatás pillanatától... szóval, akkor, hogy is és hol?
@OPHELIA: köszönömszépen audis:)
@parti_giano: nincs egy link a ludovika szégyenéhez?
@Knósszosz:
Nem tudtad? ott volt a teremtésnél!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pre-humanoid, nekem van gerincem... az a ti jelmondatotok...
@Knósszosz: hát... ha így áll a dolog, akkor illő lesz benézni a takaró alá, ha nekiállunk kacérkodni a hölgyekkel. még rossz pályára futunk...
@Knósszosz: IGEN.

Olyan bölcs és mély értelmű voltál, hogy ezt sokaknak kellene olvasni!

:)
@OPHELIA: hát ezen momentán nem tudok segíteni, de hogy legyen valami jó hírem is, intézkedtem:)
hvg.hu/idojaras/20140202_Medve_arnyeka
@parti_giano:
Én már meg sem próbálom, inkább nézen a VV6-ot, micsinált ma Debilió meg a többi szellemi géprongy.
@Habakuk999:
"látod, ezért tartom oltári hibának, hogy a bal és lib oldal lemondott a "nemzeti" eszmékről"

Én meg rosszul vagyok már a "nemzeti" szótól is. Mi a bánat az a nemzeti eszme? És miért kell mindent ezzel a szóval felcimkézni?
Olyan nagyra vannak sokan mostanában a magyarságtudattal (vagy annyira hiányolják), de szerintem egy se tudja, hogy az mit jelent.

Én a Kádár-korban nőttem fel. Nem bűn, nem erény: tény, amire semmi befolyásom nem volt. Lehet, rosszul emlékszem, és ez betudható élemedett koromnak, de nem emlékszem arra, hogy állandóan a magyarságunkat sulykolták volna belénk. Nem kellett, az olyan természetes volt számunkra, mint az, hogy levegőt veszünk.
Akkor "Nemzeti" a Színház volt, a Múzeum és a Galéria, és ez így volt jól. Mostanra sikerült ebből a szóból egy tartalom nélküli sallangot gyártani, és ez így nincs jól.
Nem mondani kellene, hanem megélni, egyszerűen, természetesen, magától értetődően.

De hát én csak egy csekély értelmű medvebocs vagyok.
@Tűzfal:
Na, evvel most elvágtál engem Bolinál...:))
De nem baj, másoltam.
@Knósszosz:

Szerintem Boli intelligens úriember.
Ha nem az lenne, akkor majd szól! :)

Ha mégis beléd kötne, legfeljebb nem kap szilvapálinkát!

És köszi!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Egy korábbra datálható szemétségüket se felejtsd el, a kokárdát is kisajátították maguknak. A választás napján ők voltak az igaz magyarok, akik kitűzték, pedig hol volt már március 15?

A Nemzeti-szóval nincs semmi baj, csak nem kellene mindenre ráaggatni, mert ettől lesz lassan fújabelemjönki szaga. Csepeli Nemzeti Szennyvíztisztító... etc.
@Tűzfal:
Úriember... khmmm-:))
Nagyon szívesen!
@Knósszosz:

Egyetértünk.

Off: addig kínálgattam neked a lóbalzsamot, hogy most meg nekem van rá szükségem. Szerencsére van, kezdhetem vele kenegetni a csuklómat.
@vitéž munkášőr: Minden szava igaz, csak ne keverte volna ide megint a zsidó kérdést..
@Knósszosz: hát igen, erős megnevezés ez egy borospince szökevényre.
@Sir Bates dö Hól: Ezt nem tudtam, hogy az "övéi" miként emlegetik. Szerintem pedig igenis ignorálni kell, mert ha reagálsz, akkor részesévé válsz az eszmefuttatásának.
@taga20: jajaj, oda a rezsicsökkentés:)
@nincs_itt: sajnos azt ha kell, ha nem, beleszövi. de ezen már túl tudom tenni magam - az összes shitnyik őrjöng, ha posztol valamit, ez számomra már egy tuti, mérvadó értékmérő:

mandiner.hu/cikk/20140202_bartus_laszlo_a_szurkek_hegedolnek#comments

;-)
@nincs_itt: nagyon komoly, figyeld meg nyáron kalászokat fog simogatni
@Sir Bates dö Hól: "oly kevés elegancia van a moi "establishmentben"
fejétől büdösödik...
hátizsákos miniszterelnök, zsebre dugott kézzel, félrészegen, cipővel az asztalon, szotyit köpködve...

... egyik sem egy arsene lupin...
:))))
@parti_giano:

Túl sok mézet hoztam egyszerre :) Legközelebb két szatyorba rakom, akkor nem lesz baj :)
@punkfrog: arsene lupin nem, louis vuitton igen
@nincs_itt:
"Ez elmebeteg!"

Felébredtem reggel, bekapcsoltam a tévét híreket nézni, hát nem ez az idióta mesélt az ónos esőről? Ki is szállt az álom szememből azonnal, és repülőrajttal kerestem másik csatornát.
@nincs_itt: már jegyzetelnek mellette, mint hol is...nem jut eszembe...valami északi ország keleten és kettő van belőle.a vezetés meg családi biznisz...
@taga20:
More winter!

Groundhog Punxsutawney Phil sees shadow

(milyen elegáns neve van!!!

Doyle Rice, USA TODAY10:31 a.m. EST February 2, 2014
An analysis of weather data from the National Climatic Data Center in Asheville, N.C., shows that Phil's forecasts are, on average, inaccurate.

(Photo: Gene J. Puskar, AP)
STORY HIGHLIGHTS
• The crowd at Gobbler's Knob was disappointed
• But Phil doesn't have the best forecasting track record
• Phil isn't the only furry forecaster
Punxsutawney Phil, the world's most famous fuzzy forecaster, popped out of his burrow Sunday morning and predicted six more weeks of winter, much to the disappointment of the crowd gathered at Gobbler's Knob in Punxsutawney, Pa.
According to folklore, if it's cloudy when the groundhog emerges, the critter will leave his burrow, signifying that winter will soon end. If it's a sunny day, Phil will supposedly see his shadow and, frightened, retreat back into his burrow, and winter will continue for six more weeks.
Phil emerged at 7:28 a.m. ET to the cheers of thousands of cheering fans who braved temperatures in the 30s to hear his prediction. Many wore knitted hats in the shape of groundhogs or had groundhog paw marks painted on their cheeks.
Phil was brought to the podium by a group of local dignitaries known as the Inner Circle, all men clad in top hats and old-fashioned black frock coats. It was the 128th time Punxsutawney Phil had made his prediction.
Punxsutawney is pronounced "Punk-sit-taw-nee."
The Inner Circle brought out two scrolls, one predicting six more weeks of winter, one predicting spring around the corner. The crowd then chanted "Phil! Phil! Phil!" to wake him up.
The Inner Circle knocked on his burrow, and he was brought out to a cheering crowd. Phil spoke in "groundhogese" to the Inner Circle and directed its president, Bill Deeley, to translate for him. Put into English, his prediction was:
"A Super Bowl winner I will not predict,
but my weather forecast you cannot contradict.
Why that's not a football but my shadow I see,
It's six more weeks of winter it must be!"
Despite the hoopla and festival atmosphere in Punxsutawney, Pa., an analysis of weather data from the National Climatic Data Center in Asheville, N.C., shows that Phil's forecasts are, on average, inaccurate.
"The groundhog has shown no talent for predicting the arrival of spring, especially in recent years," according to the center. "Phil's competitor groundhogs across the nation fared no better."
The center found that from 1988 to 2012, the groundhog was right 10 times and wrong 15 times. In other words, 10 times, the national average temperature for the remainder of February matched what would be expected based on what the groundhog predicted.
Last year, the furry rodent, also known as a woodchuck, did not see his shadow, so there should have been an early spring. Phil gets a mixed grade last year — the nation had a slightly warmer than average February but a chillier than average March.
Since 1887, the groundhog has seen his shadow 100 times (meaning six more weeks of winter), and not seen it 17 times to predict an early spring. There is no record of the prediction for nine years in the late 19th century.
Although Phil is the most famous hog of them all, other prognosticating groundhogs include West Virginia's French Creek Freddie, Georgia's Gen. Beauregard Lee, Ohio's Buckeye Chuck, North Carolina's Sir Wally Wally, Alabama's Smith Lake Jake and New York's Staten Island Chuck (full name: Charles G. Hogg).
Groundhog Day has its origins in an ancient celebration of Candlemas, a point midway between the winter solstice and the spring equinox, according to the climate center.
Superstition has it that fair weather was seen as a prediction of a stormy and cold second half to winter, as noted in this Old English saying:
"If Candlemas be fair and bright,
Winter has another flight.
If Candlemas brings clouds and rain,
Winter will not come again."

brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
hülyeségekkel foglalkoztok amikor halálosan komoly játékok is vannak

www.huffingtonpost.ca/2014/02/02/groundhog-day-2014-predictions-canada-wiarton-willie_n_4694749.html

Wiarton Willy,

Punxsutawney Phil,

Shubenacadie Sam,

Other groundhogs will also be forecasting the weather on Feb 2

Last year, Wiarton Willie and Punxsutawney Phil predicted an early spring, while Shubenacadie Sam saw a longer winter.

brühüyyy

vigyázzatok epebajra, és vegyetek fel cilindert mert a mormota megkérdezéséhez az jár
@Orica Középföldi:
Kissé vidéken ragadtam. Tovább, mint gondoltam.
Mozgalmas nap volt a mai. Gyurcsány csaknem gyurcsányozott, de legalábbis őszödi beszédelt, viszont jól. Bence is szólt, de nem gyurcsányozott. Meg ilyesmik.
Pihenjünk. Üdítő álmokat, jó éjszakát!

Szabó Lőrinc: Hajnali rigók

Hajnali négykor bekiabáltak,
ahogy a torkukon kifért,
(bár az ablak alatt a fáknak
zöld korcsmáiba még alig ért,
még nem is ért új fénye a napnak)
s mint a bolondok, úgy kacagtak,
kurjongattak az ablak alatt vad
vigadozásban a kerti rigók.

Hajnali négykor e szárnyas égi
korhelyek dala vert ma fel.
Micsoda hangok csetepatéi!
Füttyök, sípok, ezer meg ezer!
Bosszantott ez a csibészlárma,
de a szívem nemsokára
együtt dalolt, egy nótára
vert veletek, buta sárgarigók.
S mintha én volnék a hajnal,
mintha én volnék a kert,
úgy megteltem e friss zsivajjal,
úgy telezengett az irigyelt
állati jókedv bölcsessége,
hogy valami könnyű égbe,
földöntúli békességbe
vittek, emeltek a földi rigók.

Hajnali négytől harsogott a
korhelynóta az ablak alatt;
úgy zengett az a dal, hogy azóta
nélküle is csupa fütty a nap;
csupa fütty, pedig elhallgattak
s reggelre emlék maradt csak,
hogy milyen éktelenül mulattak
a hajnali kertben a sárgarigók.
.
.
.
Nyulak, mókusok, medvebocsok, sünmalacok és egyebek! Kényelmes almokat és szép álmokat!
És: erre csörög a dió, arra meg az ébresztőóra…
Derűvel teljes boldog ébredést azoknak, akik nem tehetnek mást!
Ne legyen rágyújtás két cigarettára, egy nótára, meginni hat féldeci törkölyt és közben elszívni egy bögre kávét..
@vitéž munkášőr: elképzeltem ahogy rogán őrjöngve keresi az arsene lupin üzletet, amint ezt elolvassa!:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ne cipeld a mézet, helyszínen kinyalni a bödönt, nincs logisztikai probléma!:)
@punkfrog: az a legdurvább, hogy ez egyáltalán nincs kizárva ;-)
Jenőke!

Van itt már elég rabló:)
@nincs_itt: A kérdés, mint írtam másutt, nem ez, hanem az, hogy miért nem kérdeznek meg nyilvánosan egy szakértőt
endresy.blogspot.hu/2014/01/miert-koz-lelettelen-orban.html
@GeoCracker: Bandikám, ezt a gennyes hóbaglyot hadd ne vegyem tényezőnek. őrület, hogy egy ilyen két lábon járó szargombóc bármilyen pozícióban lehet
off/
még csak nem is politika, de jópofa :-)
www.muldersworld.com/photo.asp?id=10782
ha volt már, bocs
/off
@GeoCracker: élőben bicskanyitogatóan hatott, mikor egy partiszervizes szakértőként nyilatkozik történelmi kérdésekről.
@rodeo36: felejthetetlen film a Punxsutawney mormota szereplésével: Idétlen időkig (Groundhog Day)
mellékszereplő:Bill Murray
:)))
@vitéž munkášőr: hallod, orbán rohadtul félreértette a káma szutrát, ha ezt a hóbaglyot pozicióba helyezte. d:
@GeoCracker: nem politika? Tömjénzsolti ellen simán bevetném ;-)
@vitéž munkášőr: Az a baj, hogy azért vannak jó páran, akik tényezőnek hiszik.
Holott lassan Grazban kellene a széket melegítenie a Vezérnek.
@Habakuk999: "ezért tartom oltári hibának, hogy a bal és lib oldal lemondott a "nemzeti" eszmékről"

Kifejtenéd bővebben, esetleg csinálnál egy listát azokról a nemzeti eszmékről, amelyekről a bal és lib oldal lemondott?
@vitéž munkášőr: :-))9 Nyertél :-)

@punkfrog: Ne is emlegesd. Ma úgy döntötte, hogy megnézném a Szellemírtókat. A mobilnet megszivatott..

Amúgy a tél rohadt hideg lesz. akármit mond az a patkány :-)
@OPHELIA:
Nem tudom miért és mikor váltott át.
Mármost mindegy.
@parti_giano: muhaha! olvasta az upanisadot, majd gyorsan keresett egy lingamot. boross volt a legközelebb

XDDDDD
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Detélleg jó, szóval csak rajta!
Mégegyszer kösz neked is!
@vitéž munkášőr: Dehogy. a kínzás az, amit az előbb írtam. Kimerített keretű, és belassított mobilnettel bármit letölteni :-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Hát nem ez az idióta mesélt az ónos esőről?"
Délben is ez ment a hírekben.
Először azt hittük, időjárás jelentést közvetítenek.
@Sir Bates dö Hól: "most két lehetőség van... vagy az a borsónyi agyad is kettévált, s hol egyik, hol másik irányít, vagy valaki leül a gépedhez..."

Hát persze! Erről van szó! Kidolgoztak egy egyszerű karaktert, és felváltva nyomatják!
@parti_giano:
De hol van?
Csak nem sürgős esete van?
Egy bögyös medikával?
@GeoCracker: csak ne lenne Graz hozzám olyan közel... itt a kép előttem, ahogy egymás ágytáljának a szagát inhalálják
@vitéž munkášőr: gondolta, maximum huhog az öreg egy picit, de akkor kerekes bagolyot csinál belőle. értsd, kap egy állami autót sofőrrel.
@Knósszosz: a fenét, helyettesíti valamelyi processzort az egyik alaplapon.
@OPHELIA: á, jobb ötletem van, a Rolling Stones után szabadon:

youtu.be/hhkvR9uMyU4

+ egy kis szenteltvíz és nyomban egy sörétes szalonkává változna
@épészmérnök: köszi.
én lusta voltam válaszolni neki, hogy tudniillik nem a bal és liberális oldal mondott le a nemzeti eszméről, hanem a orbán kijelentette, hogy a haza nem lehet ellenzékben és ... kész.
sokan meg elhiszik még mindig ezt a baromságot és orbánhoz igazodnak.
a bal és liberális oldal soha nem mondott le a nemzeti eszméről.
ezt csak a fidesz terjeszti.
@nincs_itt: én ezt másként látom... míg 15-20 éve szinte senki nem kérdőjelezte meg moon, hogy a koncentrációs táborok és a végső megoldás léteztek-e, ma igen, s közben felnőtt egy új nemzedék, akik viccnek gondolják az egészet... ez pedig nem jó irányba vezet, ezért ennek mindig ellent kell mondani szerintem.
nem, nem normális orbán, bár kétségtelen, hogy ezt most sikerként tudja eladni.
@parti_giano: ezek szerint huhogott a szukafattya lingam :-)
@parti_giano: Nem volt Duna körös. A Műszaki Egyetem Zöld Körének volt a tagja.
@GeoCracker: mobilneten filmet nézni!tudsz élni!:)))
@Sir Bates dö Hól:
mondd nem hiányzik neked a háziszárnyas? lehet, hogy kiutazott Ottawa-ba és Montreal-ba mert a Staudt Gábor mindenféle kávézókban népiesch fórumokat tart, ha nem beszél franciául akkor csakis magyaroknak, ki fizeti a kávét? vagy egyedűl van és a briosch is belefér a költségvetésbe? miután Torontóban kibaszták mint macskát szarni átment a másik két városba hátha talál magyarokat akik érdeklődnek iránta és hátha mondandója is van?

ki fizeti a kávékat? Le Depanneur

www.ledepanneurcafe.com/

Aussi, sachez qu’il est possible de louer Le Dépanneur Café pour vos occasions spéciales :

lancement, levée de fonds, réunion, conférence, tournage, etc.

Notre salle à l’arrière, le Backstore, se prête particulièrement à ce genre d’événements.

brühüyyy

ha a háziszárnyas tudná...leinná magát kávéval
@vitéž munkášőr: hatástalan lenne!nem ismeri a keresztet!:))
@parti_giano:
Erre predesztinálja a fürge buszsebessége, vagy segít a szűretlen? Besegít?
@punkfrog: Én egész komolyan nem tudom, hogy mi az a Nemzeti Eszme.

Magyar vagyok, ápolom az anyanyelvemet külföldön élve is, tolom ezerrel itt a magyar kultúrát, nem is sikertelenül. Fontos nekem, mit történik otthon, teszek is, amit tudok és lehet.

De hogy a Nemzeti Eszme, az micsoda, na azt nem tudom!
@rodeo36: nekem nem hiányzik, ám úgy is előeszi a fene...
@Knósszosz: ja, be. az seggít. azt tette oda, le is lassult a rendszer. nem lehet mindent kajakból megoldani.
@parti_giano: Az előbbi volt a rövid válasz.

Vargha Jánost 1998-ban Orbán felkérte, hogy legyen környezetvédelmi tanácsadó a miniszterelnöki hivatalban. Vargha elvállalta, és ugyanazzal a lendülettel egy hónap után lemondott.

Zoli meg úgy érezte, hogy lehetősége van cselekvésre, és ezt egyre inkább el is hitte. Most meg már késő.
@Mariann19:
De hiszen tudhatnád, hogy mindenhez ért.
Inkább hálásnak kellene lennie a magyaroknak, hogy a sors egy ilyen prolihisztorral ajándékozta meg ezt a sokat szenvedett kis országot.

Remélem, nem kerül soha vészhelyzetbe a közelkörzeti légi irányítás rendszere, merakkó... belegondolni is rossz.
@Knósszosz: Lehet, hogy a repteret azért építteti, hogy a toronyban ő lehessen a légiirányító. Síppal a szájában, könyékig érő fehér kesztyűben fogja irányítani a göbziket.
@OPHELIA: nézd meg a linket, csak pár perc. másokkal végeztetem el a piszkos munkát. ettől a nótától alapból irtózik a tömjén. hát még így! :-)))
@Sir Bates dö Hól:
ez egy zenés kávézó ebben a pillanatban Adrien zenél...úgyhogy staudtgabi zenés beszélgetést folytat

brühüyyy

francia shanzone-ra urizál

brühüyyy

magyarul
@épészmérnök: és beindult a spirál... megnézném az arcát, mikor elolvasta a paksi beruházás ötletét.
@punkfrog: már van jobb ötletem, OPHELIA már tudja ;-)
@punkfrog: @épészmérnök: szerintem itt Habakuk arra gondolt, hogy a "ballib oldal" (nem tudom másként nevezni) valamiért írtózott még a patriótizmustól is, azzal a sovinizmussal/irredenta nacionalizmussal vette egy kalap alá, amit antal engedett ki a palackból -bár mentségére legyen mondva, ő sem fogta fel, mit tesz, hibázott-, s ezért nyomták inkább a multikultit és internacionalizmust ezerrel... a "ballib értelmiség" meg erre rátett azzal, hogy a "nemzeti"/"magyar" szavakhoz a provinciális/ mucsai pejorációt rendelte hozzá, akár akaratlanul is... az előbbiek az én vélemènyem persze, Habakukkot nem kötik...
@vitéž munkášőr: ezt a tátraiék is egész jól feldolgozták. lusta vagyok megkeresni.
@épészmérnök:
tennap hozzád szóltam hallgacc?

brühüyyy
@épészmérnök: hát az amiről a bal és liberális oldal lemondott.nyilván orbán javára.:)
de egyetértek veled.
és ezzel a legendával vagy minek hívjam, hogy lemondott a nemzeti...
én is régóta küzdök azokkal akik ezzel vádolnak személy szerint engem is.néhány a "barátom" volt egykor...
@vitéž munkášőr: ezt a tátraiék is egész jól feldolgozták. lusta vagyok megkeresni.
@parti_giano: nem baj. ők nem éppen a zsánereim

de azért nem veszünk össze, ugye? ;-)
@Sir Bates dö Hól: Szőr, ezek lózungok. Semmi konkrétumot nem mondtál. Konkrétan mi az, ami miatt nem eléggé "nemzetiek" a baloldaliak, és a liberálisok? De egészen pontosan, és konkrétan!
@rodeo36: Szia, nem olvastam, valszeg már elmentem addigra. Mizu?
@épészmérnök:
-:DD
Elképzelem!
Ha valamelyik repülő ojjektum meg megússza és landol, akkor kimegy elé egy almásderesen és a ló seggére ki lesz függesztve a "follow me" tábla, oszt bevezeti az állóhelyre-:o
@Sir Bates dö Hól: Értelek, de azt elfelejted, hogy 70 éve történt!
Természetes, hogy a mai huszon-harmincasok NEM emlékeznek!
Sok-sok népcsoport, vallási felekezet áshatna a múltba.
Én csak annyit szeretnék, ha végre a vitákban nem ez lenne a végső, mindent elsöprő érv!
Ennyi.
Legyünk végre EMBEREK, megkülönböztetés nélkül!
@vitéž munkášőr: jóóóó.
Ha esetleg kevés a szentelt vized, szóljál. Szentelni ugyan nem tudok, de szentségelni:)
@vitéž munkášőr: nehezen tudnálak elképzelni tátraival a gój motorosok között.
@punkfrog: Sejtem, miről van szó. Egész egyszerűen rejtett zsidózás. Az mdf-ben a népiesek kezdték.
Azért végtelenül aljas dolog, mert hát, ugye, a magyar kultúra nem ugyanaz lenne Szerb Antal nélkül, akinek szétverte a fejét egy csendőr, a sokak által rajongva szeretett Rejtő Jenő nélkül, aki munkaszolgálatosként halt meg, és hát Radnóti Miklós nélkül, akinek ismerjük a sorsát.
@rodeo36: ennyire kiváncsiak ott rá... hál' isten...
@parti_giano: Laibach-al sem tudom magam elképzelni, meg motorom sincs, csak egy KTM mofa-m ;-)

tudod, egy "ízirájder, öcsém"
@Sir Bates dö Hól: az Antall-féle magyarkodástól irtóztak és nyitni akartak a világra.én így látom.
de nem mondtak le a magyarságukról.ezt csak a fidesz terjeszti róluk.
@épészmérnök: dzsobbnak a dzsobbikok...kurva nagy érdeklődés...legalább 5-en voltak a pincérrel meg dzsesszzenésszel

brühüyyy

staudt
Szasztok, most elmegyek, egy tengerparti hotel teraszán megtekintjük a naplementét, és egy koktéllal koccintunk a 34. házassági évfordulónkra.

Jóéjszakát nektek!
@épészmérnök: ha lózungok, lózungok... nekem ez jött le az elmúlt 23 év alatt... lehet engem emiatt támadni, hablatyolónak nevezni, akkor is csak ezt tudom mondani... nem először tűnik úgy, hogy mi más országban voltunk az elmúlt negyedszázadban, de ennyi...
@épészmérnök: itt most vitatkozom veled.szerintem ennek semmi köze a zsidókhoz.
egyszerűen ki akarják tagadni a nemzetből a bal és liberális oldalt.nem csak a zsidókat.
@épészmérnök: klassz program. fejezd ki együttérzésem párodnak. d:
@OPHELIA:
Erős sokkot kapna a kapitány!
A focista csábos narancssárga sportszárban, fél köbméteres szarbödönnel, pink nyakkendőben csalogatná a madarat...
Ujjujjj
@épészmérnök: Gratula!. Milyen gyorsan telik az idő, már megint házassági évfordulód van!
@Knósszosz: Most nem linkelem be a kék osztrigás számát:)
@punkfrog: nem írtam, hogy ők lemondtak volna a magyarságukról, de olyan nyugat-imádat sugárzott róluk, hogy az csak na... nyilván ez nem a valódi értelmiségre vonatkozik, hanem a "ballib" pszeudo-értelmiségre, de hát ők voltak a pártok holdudvarában, ők voltak a médiában... ezt kezelni pedig az akkori és a mostani "politikusok" sem tudták/tudják... sötétek "mint néger segge lyukában a Negró" (Boli) vagy gyengék ezt kezelni vagy megfelel ez a helyzet nekik...
@épészmérnök: gratula! küldhetek egy kis ónos esőt? ;-)
@OPHELIA:
OK!
Cserébe jó éjt Neked és minden jelenlévőnek!
@nincs_itt: 70 éve történt... sőt cca '20-ban kezdődött, s most ugyanazt készítik elő az elmúlt 23 évben, csak a cigányok ellen, megalapoztak a bűnbakoknak (s ezzel az mszp szavazói is azonosulnak), az szdsz/liberálisok meg csak pénzforrásnak tekintették őket, kifizetőhelyként kezelték a rájuk vonatkozó tanulmányi/projekt csatornákat/forrásokat, a romák kollaboráló képviselőit meg üveggyöngyökért megvették... mo egy ilyen hely, ahol ezzel kell szembesülni... én is jobban érezném, ha "emberek" lennénk, megkülönböztetés nélkül...
@épészmérnök:
a helynek van neve? hogy kiverjen a sárga irígység?

brühüyyy

egészségetekre aki ennyi ideig az sokkal tovább is
Valamikor, 1990. előtt volt egy törvény, az államigazgatási eljárás szabályairól, és voltak kiképzett, gyakorlott alkalmazók, akiket, ha vétettek, felősségre vontak. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben, ez így volt (legalább is az ismeretségi, szolgálati körömben) Ma nincs ilyen törvény, van egy totális diktatúra irányába haladó, kiképzetlen, műveletlen, legkülönféléb szervezetekbe összekapart hatalomíttas egyének jogtipró serege. Az erőszak erőszakot szűl, ezt nem tudják a főokosok. Amire ráeszmélnek, addígra sajnos már késő lesz...
Jó éjszakát mindenkinek, álmodjatok szépeket!
@Sir Bates dö Hól: láttál volna engem akkor!
rólam milyen nyugatimádat sugárzott!!!
25 éves voltam 1989-ben...
1980-tól a szobám falán egy GB térkép bejelölve a helyekkel ahová el akarok jutni...Anfield Road "The Kop" Liverpool, Hammersmith Odeon London...hmmm
jó'cakát.

@Sir Bates dö Hól: összezavarhatnád a vonalakat egy nemzeti bagett recepttel.
@punkfrog: élni talán, de filmet nlzni nem :-)
inkább megírtam a véleményem erről a balfékről
endresy.blogspot.com/2014/02/boross-megvedte-szakalyban-magat.html

@vitéž munkášőr: ne irigyeld tőlük :-))
@rodeo36: Itt egy jó kis videó kedvenc borházadról. :)

youtu.be/y6MDgzl5Jss
@Sir Bates dö Hól: a második rész kicsit értelmezhetetlen számomra...ki a sötét?az akkori liberálisok, antallék vagy mindenki?
olvastam a ggg-t, mmm-t, és az azs.t is, sőt még most is a lányomnak:)))
@punkfrog: a politikus jelentős része komoly hendikeppel indulna egy kisérettségin, bár sokukat az általános iskolai bizonyítvány átadása miatt sem tennék a most wanted list-re... a többiek meg gyengék vagy számítóak voltak...
@parti_giano: jó éjt... végy egy stanglit, kend meg pálpusztaival, helyezz rá csabait és zöldpaprikát... így jó-e?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olyan, hogy kanadai magyar televízió az azt jelenti, hogy hetente fél órás adása van a nemzetiségi csatornán, minden vasárnap délelőtt 11 körűl...ezek filmezték ezt is...annak, még utána kell néznem, hogy az LCBO adott e ki borforgalmazási engedélyt bármilyen címen, mivel az kizárólagos állami monopólium és a mai napig ellenkező hír nem jött annyit lehet tudni, hogy megy egy harc -már 5 éve!!!- azért, hogy ne csak az állami üzletlánc árúlhasson bort azaz bármilyen szeszes italt... az étterem fekvése olyan, hogy oda nem igen fog senki sem elzarándokolni autóval a várostól kb 55 percre van, tömegközlekedéssel meg 2 és fél óra oda is meg vissza is...a website-juk még nem műxik és nem válaszolnak sem telefonhívásra sem más megkeresésre

a többi rablómese

ha az LCBO-n keresztűl értékesítik a borokat akkor azok árai olyan magasak amit sokan meggondolnak hogy megkóstolják e

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
MIVEL A HATÓSÁG CSAKIS EGYES ALKALMAKRA AD KI ENGEDÉLYT AMIT A KÖVETKEZŐK SZERINT SZABÁLYOZ:

Special Occasion Permit
"Special Occasion Permits are for the sale and service of beverage alcohol at special occasions such as weddings, charity fundraisers, receptions etc. Special Occasion Permits are issued through Liquor Control Board of Ontario ("LCBO") SOP service stores throughout the province on behalf of the Alcohol and Gaming Commission of Ontario (“AGCO”)."
As of July 1, 2012, changes to Regulation 389 of the Liquor Licence Act governing SOPs are in effect. These changes represent the third installment of the modernization of the SOP program, with previous changes having been implemented in June and August 2011. For more information on these changes, please visit our website page: Special Occasion Permt Reform Special Occasion Permit Reform.

An SOP is required if you are planning to sell or serve alcohol at special occasions, such as weddings, charity fundraisers and receptions. An SOP is needed any time alcohol is offered for sale or served anywhere other than in a licensed establishment or a private place (for example, a private office or a residence).

There are three types of special occasions for which a permit may be issued:

Private Event: For events where only invited guests will attend. These events cannot be advertised and there can be no intent to gain or profit from the sale of alcohol at the event.
Public Events: For events that are open to the public. Public events can be advertised and allow for fundraising/profit from the sale of alcohol.
Industry Promotional Events: For events held to promote a manufacturer’s product(s) through sampling. There can be no intent to gain or profit from the sale of alcohol at the event.
The Registrar of Alcohol and Gaming may impose one or more AGCO-Board approved conditions on a Special Occasion Permit to mitigate identified risks to public safety or the public interest (see Conditions).

A monetary penalty may be assessed against a permit holder by the Registrar of Alcohol and Gaming for breaches of the Liquor Licence Act and Regulations (see Schedule of Monetary Penalties).

Liquor Sales Licensed Establishments and SOPs
A Special Occasion Permit may be issued for an event at a licensed establishment. The applicant and the event type would need to meet the legislated criteria. Some considerations include purchasing the alcohol for the event under the authority of the SOP and not from the licence holder, and the conditions applied to the licence of that particular establishment would continue to apply under the SOP.

An applicant in the process of acquiring a Liquor Sales Licence may also apply for one (1) SOP to host a "grand opening" event while waiting to receive their Liquor Sales Licence.

Private Places
A "private place" is defined as an indoor place to which the public is not ordinarily invited or permitted and is not available for rent to the public for occasional use. A company´s private boardroom is an example of a "private place".

An SOP is not required for a function at a "private place" if there is no sale of alcohol and the event is held only for invited guests.

However, if alcohol is being sold in a "private place", an SOP is always required unless the event is already being held under the authority of a caterer´s endorsement.

Classes of SOPs
There are two classes of Special Occasion Permits available:

Sale: A Sale SOP is issued when money is collected for the sale of alcohol either directly or indirectly. This could be through, for example, an admission charge to the event, when tickets for alcohol are sold to people attending the event, or when there is any pre-collection of money for the alcohol. The application fee for a Sale Permit is $75.00, for up to three consecutive days.
No Sale: A No Sale SOP is issued when alcohol is served without charge or when there is no money collected for alcohol – either directly or indirectly – from guests.
The application fee for a No Sale Permit is $25.00 per day.
Application Process
Permit applications must be submitted to an LCBO SOP service store at least 30 days before the event takes place, except for Private Events which require a minimum of 10 days notice.

The building department must be notified as well if a tent, marquee, pavilion or tiered seating is used. This notification must be provided at least 30 days before the event takes place if fewer than 5,000 people per day are expected to attend the event, or at least 60 days before the event takes place if 5,000 people per day or more are expected to attend the event.

www.agco.on.ca/en/whatwedo/permit_special.aspx

TEHÁT ÁLLANDÓ ENGEDÉLYRŐL BESZÉLNI HAZUGSÁG A TÖBBI MEG RABLÓMESE
a tv is hazudik, propaganda okokból

jobb ha nem vitázol olyan dolgokról amikről halvány lila fingod sincs

brühüyyy
@rodeo36: és te szoktad nézni az adásaikat? :)

www.youtube.com/user/kanadaimagyartv/videos

Jut eszembe. Én úgy hallottam, hogy a Duna TV World elvileg arrafelé is fogható.

www.mtva.hu/hu/vetel/allando-veteli-adatok-televizio
@rodeo36: Miről beszélsz megint?? Kurvára nem vitáztam veled csak elküldtem egy videót róla. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hazug embert könnyű utólérni

www.agco.on.ca/forms/en/1575_a.pdf

ezt töltsd ki
és akkor egyszer, egyetlen egyszer árúlhatsz bort ott abban az izében...kajára más törvény vonatkozik

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hülyeségeket küldtél

én arra reagáltam, az itteni blogtársakat kell felvilágosítani, hogy ne bazd át őket

brühüyyy

azaz arra az egy estére kaptak engedélyt és azóta be is van zárva mert bűntény...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
antennával? mert a kábelen nem gyün antennám meg nem volt nem van és nem is lesz

hogy vagy?

brühüyyy

esetleg a neten át de azt nem szoktam...már csak ilyen vagyok

adnak rajta túró rudit? vagy VV6-ot?

b+
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem szoktam nézni...érdektelen hejreripityomos baromság me gazáderjános nyersen álomfő

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a fenti szövegből egy lényeges:
"An SOP is required if you are planning to sell or serve alcohol at special occasions, such as weddings, charity fundraisers and receptions. An SOP is needed any time alcohol is offered for sale or served anywhere other than in a licensed establishment or a private place (for example, a private office or a residence).
"

azaz ha nem otthon ingyen csinálod akkor engedélyes és azt végig kell csinálni

brühüyyy

a kanadai magyar tévé olyan szar mint a fidesz alsókisbürgözdön, vagy alcsútbasznádon

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
amennyiben engedélyt kér ezekről lehet szó:
Types of Liquor Licences
Liquor Sales Licences
Applying for a Licence
Temporary Extensions
Renewing a Licence
Transferring a Licence
Changing the Establishment Name
Changes to Licensed Areas
Licence Endorsements
Catering Endorsements
Removing a Condition
Closing a Business
Risk-Based Licensing
Risk-Based Licensing FAQs
Conditions
Plans
Manufacturer’s Licence
"Tied House" Liquor Sales Licence
"By the Glass" Limited Licence
Retail Store Authorization
Manufacturer’s Representative’s Licence
Ferment on Premise Facilities
Liquor Delivery Service Licence

és mindegyiknek van eljárása és költsége meg -természetesen- átfutási ideje

az az érdekes az egészben, hogy a létesítmény hallgat azaz halott...tehát igazam van egy alkalomra szólt és azzal ki is merűlt az egész
az 25 dollárba kerűlt ha ingyen volt szervírozva minden

brühüyyy

olcsójános a fidesz is
@parti_giano: Már mindenbe beletörődött :-)
@vitéž munkášőr: Egy kis hóval, évente egy napra kiegyeznék. Ónos esőt inkább ne :-)
@rodeo36: "a helynek van neve? hogy kiverjen a sárga irígység?

(Csak súgva mondom: a Sheraton Miramar, Viña del Mar-ban. A terasza a mennyország.)

egészségetekre aki ennyi ideig az sokkal tovább is - igen, ez már egy másik dimenzió
"
@Sir Bates dö Hól: "az szdsz/liberálisok meg csak pénzforrásnak tekintették őket, kifizetőhelyként kezelték a rájuk vonatkozó tanulmányi/projekt csatornákat/forrásokat,"

Ezt a rágalmat most gyorsan vondd vissza!

A legjobb tanulmányok szdsz-es műhelyekben készültek. Arról ezek a kutatók nem tehetnek, hogy a politikusok szartak rájuk, és a javaslataikra.

Például: www.eokik.hu/
@rodeo36: Itt a hely fotója, ahol elszürcsöltünk egy Daiquirit, meg nemtommégmit, és hozzá elrágcsáltunk egy pazar sajttálat, miközben lement a nap, táskájába tevén ügyeit, gondjait.

www.starwoodhotels.com/sheraton/property/photos/index.html?propertyID=1536
@épészmérnök: lehet, hogy én egy elvarázsolt bolygón vagyok vagy egy elvarázsolt kastélyban, de miért vonnám vissza azt amit leírtam?... dehogy vonom
@épészmérnök:
hát nem akármilyen a körgaléria ahol valószínűleg piáltatok és a sajtokat rágcsáltátok (én is sajtimádó vagyok) csodálatos lehetett a naplemente...

egészségetekre

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
jó lenne, de nem aggya az index-et pedig igazán röhögnék a pocakos idiótán
brühüyyy

who's gone with the wind?
és elkezdődött a nap:

GKI: a gazdasági folyamatok javulása átmeneti és látszólagos

A GKI Gazdaságkutató Zrt. a magyar gazdasági folyamatok javulását átmenetinek és viszonylagosnak tartja, és úgy véli, hogy a "választási gazdaságpolitika" csak rövid távon élénkítő hatású, a tőkevonzó képesség helyreállítása híján azonban nem teremti meg a növekedés tartós alapjait.

hvg.hu/gazdasag/20140202_GKI_a_gazdasagi_folyamatok_javulasa_atmen

------------------------

Osztrák jegybankelnök: vizsgálni kell, meddig bírják az osztrák bankok Magyarországon

Az osztrák jegybank elnöke szerint érzékeny téma Ausztriában a magyar bankok helyzete – írta a Napi Gazdaság. A lap hétfői számában megjelent interjúban Ewald Nowotny az osztrák bankok esetleges kivonulásával kapcsolatban azt mondta: mindkét oldalnak érdeke, hogy ne döntsön elhamarkodottan, és hosszú távú perspektívában gondolkodjanak.

hvg.hu/gazdasag/20140203_osztrak_bankok_nowotny

---------------------------------------------

Így oldotta meg Orbán a Fidesz legnagyobb rejtvényét

Senkit nem hagy az út szélén a Fidesz, miután Orbán a ciklus alatt többször kifejtette, aki hűséges, arról gondoskodnak. Megnéztük, mi lehet a 199 fős parlament kialakítása után az elitcsapatból kikerülő kormánypárti politikusokkal. Meglepő eredményt kaptunk: a 259-ből mindössze egyetlen ember sorsa bizonytalan.
Rovat: Itthon
Szerző: Kovács Áron - M. László Ferenc

hvg.hu/itthon/20140203_Igy_oldotta_meg_Orban_a_Fidesz_legnehezeb

----------------------------------------------
MNB: újra kell gondolni, mennyi lehet a bankok tisztességes profitja

A válság után most az a legfontosabb kérdés, hogy a pénzintézeteknél mit jelent a tisztességes profit szintje – mondta a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a Magyar Nemzetnek. Nagy Márton szerint a bankrendszerben eddig végbement változások egy hosszú út első állomásait jelentik, és a jövőben további átalakulások várhatók.

hvg.hu/gazdasag/20140203_mnb_banki_profit
@Imre István Gálos:

nem kell túlzásba esni.

a az Áe. helyébe a Ket. lépett.

2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0400140.TV

a hiba máshol van.
@Sir Bates dö Hól: nem jó. olyan vagy mint a fidesz. összekevered a népiescht a nemzetivel, bekenik gulyáskrémmel a horthy érát, utána azt hiszik, kész a nagy jövő. picit több kreativitást, ha lehet. nem fogadom el. kezdd újra.
@Sir Bates dö Hól: imho nem a ballib tett erre ra barmit is..

csak siman nezd meg, hogy viselkedinek azok az emberek, akiknek a magyarsaguk a legfobb ertekuk.

nem cimkezve lett ez a viselkedes, hanem megfigyelve es elemezve.

es teljesen nyilvanvalo, hogy intelligens ember elhatarolodik toluk. ugyanis ezek a turbomagyarok nem a haza szeretetben elik ki magyarsagukat, hanem magyarsugakra hivatkozva gyulolnek mindent es mindenkit, aki kicsit is elter toluk, maskent gondolkodik. azt hiszed, barkinek is van problemaja a patriotizmussal? csak eppen abban az orszagban az nem letezik. vagy ha ighen, akkor jol elbujt, mert csendesen szeretni nem lehet az orszagot, mert akkor rogton hazaarulo vagy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugy latom, meg mindig tul olcso az euro es a chf...:-)

na majd tesznek rola, hogy ne legyen 350 alatt euro;-)
@ausländer Sipi: nem vitatom, hogy ne lenne igazságod, de nem egyről beszélünk.
@épészmérnök:

Sír nem minősítette egy szóval sem a tanulmányok színvonalát.
Voltak közöttük kiválóak, és nagyon szarok is. Láttam, még mielőtt:))

Abban viszont sajnos igaza van, hogy a szadi síma kifizetőhelynek tekintette a rájuk vonatkozó tanulmányi/projekt csatornákat/forrásokat.
Azt csak néhány nagyon naív pályázó gondolhatta, hogy bárkit is érdekel, amit leírt.
Voltak ilyenek is, főleg cigány egyetemisták, frissdiplomások. Közöttük elég nagy kárt csináltak.

Egyet ne felejts el, a megrendelő és a kifizető a párt volt.
na akkor aki húnyt akinem én megyek rezsidémont nézni

brühüyyy
páááááááááá
@Knósszosz:
"De hiszen tudhatnád, hogy mindenhez ért."
A vasárnapi ebédnél hallgattam a nagy meteorológust, vagy 5 percig tartott a beszámolója az ónos esőről, az elhárításról, még minket is megdicsért, mert jobban viselkedtünk, mint a legutóbbi hóhelyzetben.
Rohadt nyögvenyelős volt a szöveg, szinte érezni lehetett, hogy egy egész team munkálkodott azon, hogy minél több oldalról világítsa meg az ónos esőt.
Röhej!
Pussz!
@tristen2005:
"Ne cipeld a mézet, helyszínen kinyalni a bödönt, nincs logisztikai probléma!:)"

... mikor hideg van, és sűrűn hull a fehér hó,
kell, hogy legyen az almáriumban eltéve ennivaló...

(Bocs, napközben nem tudtam válaszolni, nem voltam gépközelben :))
Ez elég kényes téma.
Majd ha lesz kedvem/időm,talán bővebben is reagálok.
@jaegtoer: Köszönöm a "kiegészítést", tudok róla, habár 2002-ben mentem nyugdíjba 35 év (BM) szolgálat után. Az "utózmány" gyenge fércmű (szerintem) következés képpen a megtartása még rosszabb. Ez a tapasztalatom.
@Imre István Gálos:

elnézésedet kérem,csak a tényszerűségnek tettem eleget, nem kioktatásnak szántam, különösen nem azoknak, akiket a törvény szellemében és nem a betű szerint szelleme hatott át. manapság a szellenet szele számít, és mellette már a betű sem.
úgyhogy szerintem is.
süti beállítások módosítása