Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.01. 12:23 Fabius

Akcióban a Gyámhivatal Kommandó

Címkék: gyermekvédelem gyámügy plázarendőr

Érdekes felfordulásra lettem figyelmes tegnap a Miskolc Pláza mozi melletti folyosóján: három fiatalkorút állított a falhoz és vett körbe 5-6 hölgy, egy egyenruhás közeg meg két férfi. A kápós hangnemben záporozó kérdésekre a kölykök csak kapkodták a fejüket és riadtan válaszolgattak. Érdekelte a csoportot hogy kerültek be a városba, egyedül vagy testvérekkel, mi a sétafika célja, stb. Nem nagyon tudtam mire vélni a dolgot, amíg az egyik üzletben dolgozó eladó fel nem világosított: éppen gyámhivatali razzia zajlik, arrafelé ez nem újság

Az megvan, hogy év elejétől a rendőrségnek lehetősége van a lógós diákokat összegyűjteni a plázákból és visszaterelni az iskolákba.

iskolarendőr.jpg

Legfeljebb az nem világos egészen, hogy ezt hogy tervezik kivitelezni péntek délután fél 7 körül, mikor az említett esemény zajlott? Azt is vágom a felkeltett érdeklődésem utáni kérdezősködés eredményeképp, hogy vannak bajok, a tinik egy része hajlamos a bolti lopásra, és nem szégyellnek a pláza körül egy spanglit sem megtekerni. De az azért nem világos, hogy a feltételezésen alapuló eljárásnak miért a folyosón ordítva, nyilvános megszégyenítés keretében kell lezajlania, és miért nem mondjuk egy erre alkalmas helyiségben? Mert az ugye megvan kedves szervek, hogy nem minden gyerek lop automatikusan, iskolaidőn kívül esetleg édesszüleje tudtával ment pölö moziba a haverokkal, és nem szükséges vegzálni ha sétált a folyosón és különösebben nem csinált semmit. 

Szóval lehetne ezt intézni talán másképp is. 

Mert, ha az én fiatalkorú gyerekem jönne haza azzal, hogy megnézte a Herkules Legendáját a moziban, mire kifelé falhoz lett állítva és ordítva vallatták honnan jött, mit csinált és hol van - az egyébként nagykorú -testvére ha van, akkor néhány szilánkosra rúgott ajtó, és falfehéren sírva magyarázkodó közszolga jelezné haragomat, legyen a célja bármi a kölyköm alap nélküli baszogatásának. Ez egyikünknek se tenne túl jót. Ezért nem lenne baj, ha kitalálnátok emberi módot az ilyen eljárásoknak, ahol nem eleve bűnözőként kezelitek azt is, aki tényleg semmit nem csinált. Sok kellemetlenségtől megkímélnétek magatokat, meg minket is. 

Köszelőre! 

887 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr935792677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viszket a tenyerem, avagy engedd hozzám a gyermekeket! 2014.02.02. 19:31:24

Tilki Attila, Szatmár dicsősége kampányol. Aki mást állít, hazudik. Kedvenc idézetei közül a következőt osztotta meg a Luby bál videóján: „Itt az emberek nem hazudnak akarattal, ha keserű szájuk köpnek, ha viszket a tenyerük ütnek..” Idézni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@nincs_itt: én ezt másként látom... míg 15-20 éve szinte senki nem kérdőjelezte meg moon, hogy a koncentrációs táborok és a végső megoldás léteztek-e, ma igen, s közben felnőtt egy új nemzedék, akik viccnek gondolják az egészet... ez pedig nem jó irányba vezet, ezért ennek mindig ellent kell mondani szerintem.
nem, nem normális orbán, bár kétségtelen, hogy ezt most sikerként tudja eladni.
@parti_giano: ezek szerint huhogott a szukafattya lingam :-)
@parti_giano: Nem volt Duna körös. A Műszaki Egyetem Zöld Körének volt a tagja.
@GeoCracker: mobilneten filmet nézni!tudsz élni!:)))
@Sir Bates dö Hól:
mondd nem hiányzik neked a háziszárnyas? lehet, hogy kiutazott Ottawa-ba és Montreal-ba mert a Staudt Gábor mindenféle kávézókban népiesch fórumokat tart, ha nem beszél franciául akkor csakis magyaroknak, ki fizeti a kávét? vagy egyedűl van és a briosch is belefér a költségvetésbe? miután Torontóban kibaszták mint macskát szarni átment a másik két városba hátha talál magyarokat akik érdeklődnek iránta és hátha mondandója is van?

ki fizeti a kávékat? Le Depanneur

www.ledepanneurcafe.com/

Aussi, sachez qu’il est possible de louer Le Dépanneur Café pour vos occasions spéciales :

lancement, levée de fonds, réunion, conférence, tournage, etc.

Notre salle à l’arrière, le Backstore, se prête particulièrement à ce genre d’événements.

brühüyyy

ha a háziszárnyas tudná...leinná magát kávéval
@vitéž munkášőr: hatástalan lenne!nem ismeri a keresztet!:))
@parti_giano:
Erre predesztinálja a fürge buszsebessége, vagy segít a szűretlen? Besegít?
@punkfrog: Én egész komolyan nem tudom, hogy mi az a Nemzeti Eszme.

Magyar vagyok, ápolom az anyanyelvemet külföldön élve is, tolom ezerrel itt a magyar kultúrát, nem is sikertelenül. Fontos nekem, mit történik otthon, teszek is, amit tudok és lehet.

De hogy a Nemzeti Eszme, az micsoda, na azt nem tudom!
@rodeo36: nekem nem hiányzik, ám úgy is előeszi a fene...
@Knósszosz: ja, be. az seggít. azt tette oda, le is lassult a rendszer. nem lehet mindent kajakból megoldani.
@parti_giano: Az előbbi volt a rövid válasz.

Vargha Jánost 1998-ban Orbán felkérte, hogy legyen környezetvédelmi tanácsadó a miniszterelnöki hivatalban. Vargha elvállalta, és ugyanazzal a lendülettel egy hónap után lemondott.

Zoli meg úgy érezte, hogy lehetősége van cselekvésre, és ezt egyre inkább el is hitte. Most meg már késő.
@Mariann19:
De hiszen tudhatnád, hogy mindenhez ért.
Inkább hálásnak kellene lennie a magyaroknak, hogy a sors egy ilyen prolihisztorral ajándékozta meg ezt a sokat szenvedett kis országot.

Remélem, nem kerül soha vészhelyzetbe a közelkörzeti légi irányítás rendszere, merakkó... belegondolni is rossz.
@Knósszosz: Lehet, hogy a repteret azért építteti, hogy a toronyban ő lehessen a légiirányító. Síppal a szájában, könyékig érő fehér kesztyűben fogja irányítani a göbziket.
@OPHELIA: nézd meg a linket, csak pár perc. másokkal végeztetem el a piszkos munkát. ettől a nótától alapból irtózik a tömjén. hát még így! :-)))
@Sir Bates dö Hól:
ez egy zenés kávézó ebben a pillanatban Adrien zenél...úgyhogy staudtgabi zenés beszélgetést folytat

brühüyyy

francia shanzone-ra urizál

brühüyyy

magyarul
@épészmérnök: és beindult a spirál... megnézném az arcát, mikor elolvasta a paksi beruházás ötletét.
@punkfrog: már van jobb ötletem, OPHELIA már tudja ;-)
@punkfrog: @épészmérnök: szerintem itt Habakuk arra gondolt, hogy a "ballib oldal" (nem tudom másként nevezni) valamiért írtózott még a patriótizmustól is, azzal a sovinizmussal/irredenta nacionalizmussal vette egy kalap alá, amit antal engedett ki a palackból -bár mentségére legyen mondva, ő sem fogta fel, mit tesz, hibázott-, s ezért nyomták inkább a multikultit és internacionalizmust ezerrel... a "ballib értelmiség" meg erre rátett azzal, hogy a "nemzeti"/"magyar" szavakhoz a provinciális/ mucsai pejorációt rendelte hozzá, akár akaratlanul is... az előbbiek az én vélemènyem persze, Habakukkot nem kötik...
@vitéž munkášőr: ezt a tátraiék is egész jól feldolgozták. lusta vagyok megkeresni.
@épészmérnök:
tennap hozzád szóltam hallgacc?

brühüyyy
@épészmérnök: hát az amiről a bal és liberális oldal lemondott.nyilván orbán javára.:)
de egyetértek veled.
és ezzel a legendával vagy minek hívjam, hogy lemondott a nemzeti...
én is régóta küzdök azokkal akik ezzel vádolnak személy szerint engem is.néhány a "barátom" volt egykor...
@vitéž munkášőr: ezt a tátraiék is egész jól feldolgozták. lusta vagyok megkeresni.
@parti_giano: nem baj. ők nem éppen a zsánereim

de azért nem veszünk össze, ugye? ;-)
@Sir Bates dö Hól: Szőr, ezek lózungok. Semmi konkrétumot nem mondtál. Konkrétan mi az, ami miatt nem eléggé "nemzetiek" a baloldaliak, és a liberálisok? De egészen pontosan, és konkrétan!
@rodeo36: Szia, nem olvastam, valszeg már elmentem addigra. Mizu?
@épészmérnök:
-:DD
Elképzelem!
Ha valamelyik repülő ojjektum meg megússza és landol, akkor kimegy elé egy almásderesen és a ló seggére ki lesz függesztve a "follow me" tábla, oszt bevezeti az állóhelyre-:o
@Sir Bates dö Hól: Értelek, de azt elfelejted, hogy 70 éve történt!
Természetes, hogy a mai huszon-harmincasok NEM emlékeznek!
Sok-sok népcsoport, vallási felekezet áshatna a múltba.
Én csak annyit szeretnék, ha végre a vitákban nem ez lenne a végső, mindent elsöprő érv!
Ennyi.
Legyünk végre EMBEREK, megkülönböztetés nélkül!
@vitéž munkášőr: jóóóó.
Ha esetleg kevés a szentelt vized, szóljál. Szentelni ugyan nem tudok, de szentségelni:)
@vitéž munkášőr: nehezen tudnálak elképzelni tátraival a gój motorosok között.
@punkfrog: Sejtem, miről van szó. Egész egyszerűen rejtett zsidózás. Az mdf-ben a népiesek kezdték.
Azért végtelenül aljas dolog, mert hát, ugye, a magyar kultúra nem ugyanaz lenne Szerb Antal nélkül, akinek szétverte a fejét egy csendőr, a sokak által rajongva szeretett Rejtő Jenő nélkül, aki munkaszolgálatosként halt meg, és hát Radnóti Miklós nélkül, akinek ismerjük a sorsát.
@rodeo36: ennyire kiváncsiak ott rá... hál' isten...
@parti_giano: Laibach-al sem tudom magam elképzelni, meg motorom sincs, csak egy KTM mofa-m ;-)

tudod, egy "ízirájder, öcsém"
@Sir Bates dö Hól: az Antall-féle magyarkodástól irtóztak és nyitni akartak a világra.én így látom.
de nem mondtak le a magyarságukról.ezt csak a fidesz terjeszti róluk.
@épészmérnök: dzsobbnak a dzsobbikok...kurva nagy érdeklődés...legalább 5-en voltak a pincérrel meg dzsesszzenésszel

brühüyyy

staudt
Szasztok, most elmegyek, egy tengerparti hotel teraszán megtekintjük a naplementét, és egy koktéllal koccintunk a 34. házassági évfordulónkra.

Jóéjszakát nektek!
@épészmérnök: ha lózungok, lózungok... nekem ez jött le az elmúlt 23 év alatt... lehet engem emiatt támadni, hablatyolónak nevezni, akkor is csak ezt tudom mondani... nem először tűnik úgy, hogy mi más országban voltunk az elmúlt negyedszázadban, de ennyi...
@épészmérnök: itt most vitatkozom veled.szerintem ennek semmi köze a zsidókhoz.
egyszerűen ki akarják tagadni a nemzetből a bal és liberális oldalt.nem csak a zsidókat.
@épészmérnök: klassz program. fejezd ki együttérzésem párodnak. d:
@OPHELIA:
Erős sokkot kapna a kapitány!
A focista csábos narancssárga sportszárban, fél köbméteres szarbödönnel, pink nyakkendőben csalogatná a madarat...
Ujjujjj
@épészmérnök: Gratula!. Milyen gyorsan telik az idő, már megint házassági évfordulód van!
@Knósszosz: Most nem linkelem be a kék osztrigás számát:)
@punkfrog: nem írtam, hogy ők lemondtak volna a magyarságukról, de olyan nyugat-imádat sugárzott róluk, hogy az csak na... nyilván ez nem a valódi értelmiségre vonatkozik, hanem a "ballib" pszeudo-értelmiségre, de hát ők voltak a pártok holdudvarában, ők voltak a médiában... ezt kezelni pedig az akkori és a mostani "politikusok" sem tudták/tudják... sötétek "mint néger segge lyukában a Negró" (Boli) vagy gyengék ezt kezelni vagy megfelel ez a helyzet nekik...
@épészmérnök: gratula! küldhetek egy kis ónos esőt? ;-)
@OPHELIA:
OK!
Cserébe jó éjt Neked és minden jelenlévőnek!
@nincs_itt: 70 éve történt... sőt cca '20-ban kezdődött, s most ugyanazt készítik elő az elmúlt 23 évben, csak a cigányok ellen, megalapoztak a bűnbakoknak (s ezzel az mszp szavazói is azonosulnak), az szdsz/liberálisok meg csak pénzforrásnak tekintették őket, kifizetőhelyként kezelték a rájuk vonatkozó tanulmányi/projekt csatornákat/forrásokat, a romák kollaboráló képviselőit meg üveggyöngyökért megvették... mo egy ilyen hely, ahol ezzel kell szembesülni... én is jobban érezném, ha "emberek" lennénk, megkülönböztetés nélkül...
@épészmérnök:
a helynek van neve? hogy kiverjen a sárga irígység?

brühüyyy

egészségetekre aki ennyi ideig az sokkal tovább is
Valamikor, 1990. előtt volt egy törvény, az államigazgatási eljárás szabályairól, és voltak kiképzett, gyakorlott alkalmazók, akiket, ha vétettek, felősségre vontak. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben, ez így volt (legalább is az ismeretségi, szolgálati körömben) Ma nincs ilyen törvény, van egy totális diktatúra irányába haladó, kiképzetlen, műveletlen, legkülönféléb szervezetekbe összekapart hatalomíttas egyének jogtipró serege. Az erőszak erőszakot szűl, ezt nem tudják a főokosok. Amire ráeszmélnek, addígra sajnos már késő lesz...
Jó éjszakát mindenkinek, álmodjatok szépeket!
@Sir Bates dö Hól: láttál volna engem akkor!
rólam milyen nyugatimádat sugárzott!!!
25 éves voltam 1989-ben...
1980-tól a szobám falán egy GB térkép bejelölve a helyekkel ahová el akarok jutni...Anfield Road "The Kop" Liverpool, Hammersmith Odeon London...hmmm
jó'cakát.

@Sir Bates dö Hól: összezavarhatnád a vonalakat egy nemzeti bagett recepttel.
@punkfrog: élni talán, de filmet nlzni nem :-)
inkább megírtam a véleményem erről a balfékről
endresy.blogspot.com/2014/02/boross-megvedte-szakalyban-magat.html

@vitéž munkášőr: ne irigyeld tőlük :-))
@rodeo36: Itt egy jó kis videó kedvenc borházadról. :)

youtu.be/y6MDgzl5Jss
@Sir Bates dö Hól: a második rész kicsit értelmezhetetlen számomra...ki a sötét?az akkori liberálisok, antallék vagy mindenki?
olvastam a ggg-t, mmm-t, és az azs.t is, sőt még most is a lányomnak:)))
@punkfrog: a politikus jelentős része komoly hendikeppel indulna egy kisérettségin, bár sokukat az általános iskolai bizonyítvány átadása miatt sem tennék a most wanted list-re... a többiek meg gyengék vagy számítóak voltak...
@parti_giano: jó éjt... végy egy stanglit, kend meg pálpusztaival, helyezz rá csabait és zöldpaprikát... így jó-e?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olyan, hogy kanadai magyar televízió az azt jelenti, hogy hetente fél órás adása van a nemzetiségi csatornán, minden vasárnap délelőtt 11 körűl...ezek filmezték ezt is...annak, még utána kell néznem, hogy az LCBO adott e ki borforgalmazási engedélyt bármilyen címen, mivel az kizárólagos állami monopólium és a mai napig ellenkező hír nem jött annyit lehet tudni, hogy megy egy harc -már 5 éve!!!- azért, hogy ne csak az állami üzletlánc árúlhasson bort azaz bármilyen szeszes italt... az étterem fekvése olyan, hogy oda nem igen fog senki sem elzarándokolni autóval a várostól kb 55 percre van, tömegközlekedéssel meg 2 és fél óra oda is meg vissza is...a website-juk még nem műxik és nem válaszolnak sem telefonhívásra sem más megkeresésre

a többi rablómese

ha az LCBO-n keresztűl értékesítik a borokat akkor azok árai olyan magasak amit sokan meggondolnak hogy megkóstolják e

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
MIVEL A HATÓSÁG CSAKIS EGYES ALKALMAKRA AD KI ENGEDÉLYT AMIT A KÖVETKEZŐK SZERINT SZABÁLYOZ:

Special Occasion Permit
"Special Occasion Permits are for the sale and service of beverage alcohol at special occasions such as weddings, charity fundraisers, receptions etc. Special Occasion Permits are issued through Liquor Control Board of Ontario ("LCBO") SOP service stores throughout the province on behalf of the Alcohol and Gaming Commission of Ontario (“AGCO”)."
As of July 1, 2012, changes to Regulation 389 of the Liquor Licence Act governing SOPs are in effect. These changes represent the third installment of the modernization of the SOP program, with previous changes having been implemented in June and August 2011. For more information on these changes, please visit our website page: Special Occasion Permt Reform Special Occasion Permit Reform.

An SOP is required if you are planning to sell or serve alcohol at special occasions, such as weddings, charity fundraisers and receptions. An SOP is needed any time alcohol is offered for sale or served anywhere other than in a licensed establishment or a private place (for example, a private office or a residence).

There are three types of special occasions for which a permit may be issued:

Private Event: For events where only invited guests will attend. These events cannot be advertised and there can be no intent to gain or profit from the sale of alcohol at the event.
Public Events: For events that are open to the public. Public events can be advertised and allow for fundraising/profit from the sale of alcohol.
Industry Promotional Events: For events held to promote a manufacturer’s product(s) through sampling. There can be no intent to gain or profit from the sale of alcohol at the event.
The Registrar of Alcohol and Gaming may impose one or more AGCO-Board approved conditions on a Special Occasion Permit to mitigate identified risks to public safety or the public interest (see Conditions).

A monetary penalty may be assessed against a permit holder by the Registrar of Alcohol and Gaming for breaches of the Liquor Licence Act and Regulations (see Schedule of Monetary Penalties).

Liquor Sales Licensed Establishments and SOPs
A Special Occasion Permit may be issued for an event at a licensed establishment. The applicant and the event type would need to meet the legislated criteria. Some considerations include purchasing the alcohol for the event under the authority of the SOP and not from the licence holder, and the conditions applied to the licence of that particular establishment would continue to apply under the SOP.

An applicant in the process of acquiring a Liquor Sales Licence may also apply for one (1) SOP to host a "grand opening" event while waiting to receive their Liquor Sales Licence.

Private Places
A "private place" is defined as an indoor place to which the public is not ordinarily invited or permitted and is not available for rent to the public for occasional use. A company´s private boardroom is an example of a "private place".

An SOP is not required for a function at a "private place" if there is no sale of alcohol and the event is held only for invited guests.

However, if alcohol is being sold in a "private place", an SOP is always required unless the event is already being held under the authority of a caterer´s endorsement.

Classes of SOPs
There are two classes of Special Occasion Permits available:

Sale: A Sale SOP is issued when money is collected for the sale of alcohol either directly or indirectly. This could be through, for example, an admission charge to the event, when tickets for alcohol are sold to people attending the event, or when there is any pre-collection of money for the alcohol. The application fee for a Sale Permit is $75.00, for up to three consecutive days.
No Sale: A No Sale SOP is issued when alcohol is served without charge or when there is no money collected for alcohol – either directly or indirectly – from guests.
The application fee for a No Sale Permit is $25.00 per day.
Application Process
Permit applications must be submitted to an LCBO SOP service store at least 30 days before the event takes place, except for Private Events which require a minimum of 10 days notice.

The building department must be notified as well if a tent, marquee, pavilion or tiered seating is used. This notification must be provided at least 30 days before the event takes place if fewer than 5,000 people per day are expected to attend the event, or at least 60 days before the event takes place if 5,000 people per day or more are expected to attend the event.

www.agco.on.ca/en/whatwedo/permit_special.aspx

TEHÁT ÁLLANDÓ ENGEDÉLYRŐL BESZÉLNI HAZUGSÁG A TÖBBI MEG RABLÓMESE
a tv is hazudik, propaganda okokból

jobb ha nem vitázol olyan dolgokról amikről halvány lila fingod sincs

brühüyyy
@rodeo36: és te szoktad nézni az adásaikat? :)

www.youtube.com/user/kanadaimagyartv/videos

Jut eszembe. Én úgy hallottam, hogy a Duna TV World elvileg arrafelé is fogható.

www.mtva.hu/hu/vetel/allando-veteli-adatok-televizio
@rodeo36: Miről beszélsz megint?? Kurvára nem vitáztam veled csak elküldtem egy videót róla. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hazug embert könnyű utólérni

www.agco.on.ca/forms/en/1575_a.pdf

ezt töltsd ki
és akkor egyszer, egyetlen egyszer árúlhatsz bort ott abban az izében...kajára más törvény vonatkozik

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hülyeségeket küldtél

én arra reagáltam, az itteni blogtársakat kell felvilágosítani, hogy ne bazd át őket

brühüyyy

azaz arra az egy estére kaptak engedélyt és azóta be is van zárva mert bűntény...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
antennával? mert a kábelen nem gyün antennám meg nem volt nem van és nem is lesz

hogy vagy?

brühüyyy

esetleg a neten át de azt nem szoktam...már csak ilyen vagyok

adnak rajta túró rudit? vagy VV6-ot?

b+
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem szoktam nézni...érdektelen hejreripityomos baromság me gazáderjános nyersen álomfő

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a fenti szövegből egy lényeges:
"An SOP is required if you are planning to sell or serve alcohol at special occasions, such as weddings, charity fundraisers and receptions. An SOP is needed any time alcohol is offered for sale or served anywhere other than in a licensed establishment or a private place (for example, a private office or a residence).
"

azaz ha nem otthon ingyen csinálod akkor engedélyes és azt végig kell csinálni

brühüyyy

a kanadai magyar tévé olyan szar mint a fidesz alsókisbürgözdön, vagy alcsútbasznádon

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
amennyiben engedélyt kér ezekről lehet szó:
Types of Liquor Licences
Liquor Sales Licences
Applying for a Licence
Temporary Extensions
Renewing a Licence
Transferring a Licence
Changing the Establishment Name
Changes to Licensed Areas
Licence Endorsements
Catering Endorsements
Removing a Condition
Closing a Business
Risk-Based Licensing
Risk-Based Licensing FAQs
Conditions
Plans
Manufacturer’s Licence
"Tied House" Liquor Sales Licence
"By the Glass" Limited Licence
Retail Store Authorization
Manufacturer’s Representative’s Licence
Ferment on Premise Facilities
Liquor Delivery Service Licence

és mindegyiknek van eljárása és költsége meg -természetesen- átfutási ideje

az az érdekes az egészben, hogy a létesítmény hallgat azaz halott...tehát igazam van egy alkalomra szólt és azzal ki is merűlt az egész
az 25 dollárba kerűlt ha ingyen volt szervírozva minden

brühüyyy

olcsójános a fidesz is
@parti_giano: Már mindenbe beletörődött :-)
@vitéž munkášőr: Egy kis hóval, évente egy napra kiegyeznék. Ónos esőt inkább ne :-)
@rodeo36: "a helynek van neve? hogy kiverjen a sárga irígység?

(Csak súgva mondom: a Sheraton Miramar, Viña del Mar-ban. A terasza a mennyország.)

egészségetekre aki ennyi ideig az sokkal tovább is - igen, ez már egy másik dimenzió
"
@Sir Bates dö Hól: "az szdsz/liberálisok meg csak pénzforrásnak tekintették őket, kifizetőhelyként kezelték a rájuk vonatkozó tanulmányi/projekt csatornákat/forrásokat,"

Ezt a rágalmat most gyorsan vondd vissza!

A legjobb tanulmányok szdsz-es műhelyekben készültek. Arról ezek a kutatók nem tehetnek, hogy a politikusok szartak rájuk, és a javaslataikra.

Például: www.eokik.hu/
@rodeo36: Itt a hely fotója, ahol elszürcsöltünk egy Daiquirit, meg nemtommégmit, és hozzá elrágcsáltunk egy pazar sajttálat, miközben lement a nap, táskájába tevén ügyeit, gondjait.

www.starwoodhotels.com/sheraton/property/photos/index.html?propertyID=1536
@épészmérnök: lehet, hogy én egy elvarázsolt bolygón vagyok vagy egy elvarázsolt kastélyban, de miért vonnám vissza azt amit leírtam?... dehogy vonom
@épészmérnök:
hát nem akármilyen a körgaléria ahol valószínűleg piáltatok és a sajtokat rágcsáltátok (én is sajtimádó vagyok) csodálatos lehetett a naplemente...

egészségetekre

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
jó lenne, de nem aggya az index-et pedig igazán röhögnék a pocakos idiótán
brühüyyy

who's gone with the wind?
és elkezdődött a nap:

GKI: a gazdasági folyamatok javulása átmeneti és látszólagos

A GKI Gazdaságkutató Zrt. a magyar gazdasági folyamatok javulását átmenetinek és viszonylagosnak tartja, és úgy véli, hogy a "választási gazdaságpolitika" csak rövid távon élénkítő hatású, a tőkevonzó képesség helyreállítása híján azonban nem teremti meg a növekedés tartós alapjait.

hvg.hu/gazdasag/20140202_GKI_a_gazdasagi_folyamatok_javulasa_atmen

------------------------

Osztrák jegybankelnök: vizsgálni kell, meddig bírják az osztrák bankok Magyarországon

Az osztrák jegybank elnöke szerint érzékeny téma Ausztriában a magyar bankok helyzete – írta a Napi Gazdaság. A lap hétfői számában megjelent interjúban Ewald Nowotny az osztrák bankok esetleges kivonulásával kapcsolatban azt mondta: mindkét oldalnak érdeke, hogy ne döntsön elhamarkodottan, és hosszú távú perspektívában gondolkodjanak.

hvg.hu/gazdasag/20140203_osztrak_bankok_nowotny

---------------------------------------------

Így oldotta meg Orbán a Fidesz legnagyobb rejtvényét

Senkit nem hagy az út szélén a Fidesz, miután Orbán a ciklus alatt többször kifejtette, aki hűséges, arról gondoskodnak. Megnéztük, mi lehet a 199 fős parlament kialakítása után az elitcsapatból kikerülő kormánypárti politikusokkal. Meglepő eredményt kaptunk: a 259-ből mindössze egyetlen ember sorsa bizonytalan.
Rovat: Itthon
Szerző: Kovács Áron - M. László Ferenc

hvg.hu/itthon/20140203_Igy_oldotta_meg_Orban_a_Fidesz_legnehezeb

----------------------------------------------
MNB: újra kell gondolni, mennyi lehet a bankok tisztességes profitja

A válság után most az a legfontosabb kérdés, hogy a pénzintézeteknél mit jelent a tisztességes profit szintje – mondta a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a Magyar Nemzetnek. Nagy Márton szerint a bankrendszerben eddig végbement változások egy hosszú út első állomásait jelentik, és a jövőben további átalakulások várhatók.

hvg.hu/gazdasag/20140203_mnb_banki_profit
@Imre István Gálos:

nem kell túlzásba esni.

a az Áe. helyébe a Ket. lépett.

2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0400140.TV

a hiba máshol van.
@Sir Bates dö Hól: nem jó. olyan vagy mint a fidesz. összekevered a népiescht a nemzetivel, bekenik gulyáskrémmel a horthy érát, utána azt hiszik, kész a nagy jövő. picit több kreativitást, ha lehet. nem fogadom el. kezdd újra.
@Sir Bates dö Hól: imho nem a ballib tett erre ra barmit is..

csak siman nezd meg, hogy viselkedinek azok az emberek, akiknek a magyarsaguk a legfobb ertekuk.

nem cimkezve lett ez a viselkedes, hanem megfigyelve es elemezve.

es teljesen nyilvanvalo, hogy intelligens ember elhatarolodik toluk. ugyanis ezek a turbomagyarok nem a haza szeretetben elik ki magyarsagukat, hanem magyarsugakra hivatkozva gyulolnek mindent es mindenkit, aki kicsit is elter toluk, maskent gondolkodik. azt hiszed, barkinek is van problemaja a patriotizmussal? csak eppen abban az orszagban az nem letezik. vagy ha ighen, akkor jol elbujt, mert csendesen szeretni nem lehet az orszagot, mert akkor rogton hazaarulo vagy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugy latom, meg mindig tul olcso az euro es a chf...:-)

na majd tesznek rola, hogy ne legyen 350 alatt euro;-)
@ausländer Sipi: nem vitatom, hogy ne lenne igazságod, de nem egyről beszélünk.
@épészmérnök:

Sír nem minősítette egy szóval sem a tanulmányok színvonalát.
Voltak közöttük kiválóak, és nagyon szarok is. Láttam, még mielőtt:))

Abban viszont sajnos igaza van, hogy a szadi síma kifizetőhelynek tekintette a rájuk vonatkozó tanulmányi/projekt csatornákat/forrásokat.
Azt csak néhány nagyon naív pályázó gondolhatta, hogy bárkit is érdekel, amit leírt.
Voltak ilyenek is, főleg cigány egyetemisták, frissdiplomások. Közöttük elég nagy kárt csináltak.

Egyet ne felejts el, a megrendelő és a kifizető a párt volt.
na akkor aki húnyt akinem én megyek rezsidémont nézni

brühüyyy
páááááááááá
@Knósszosz:
"De hiszen tudhatnád, hogy mindenhez ért."
A vasárnapi ebédnél hallgattam a nagy meteorológust, vagy 5 percig tartott a beszámolója az ónos esőről, az elhárításról, még minket is megdicsért, mert jobban viselkedtünk, mint a legutóbbi hóhelyzetben.
Rohadt nyögvenyelős volt a szöveg, szinte érezni lehetett, hogy egy egész team munkálkodott azon, hogy minél több oldalról világítsa meg az ónos esőt.
Röhej!
Pussz!
@tristen2005:
"Ne cipeld a mézet, helyszínen kinyalni a bödönt, nincs logisztikai probléma!:)"

... mikor hideg van, és sűrűn hull a fehér hó,
kell, hogy legyen az almáriumban eltéve ennivaló...

(Bocs, napközben nem tudtam válaszolni, nem voltam gépközelben :))
Ez elég kényes téma.
Majd ha lesz kedvem/időm,talán bővebben is reagálok.
@jaegtoer: Köszönöm a "kiegészítést", tudok róla, habár 2002-ben mentem nyugdíjba 35 év (BM) szolgálat után. Az "utózmány" gyenge fércmű (szerintem) következés képpen a megtartása még rosszabb. Ez a tapasztalatom.
@Imre István Gálos:

elnézésedet kérem,csak a tényszerűségnek tettem eleget, nem kioktatásnak szántam, különösen nem azoknak, akiket a törvény szellemében és nem a betű szerint szelleme hatott át. manapság a szellenet szele számít, és mellette már a betű sem.
úgyhogy szerintem is.
süti beállítások módosítása