Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.10. 13:29 Fabius

Levelet küldött Gordon - megírom!

Címkék: bajnai gordon összefogás együtt 2014

Amíg a Jókai utcában Mesterházy Atesz immár miniszterelnök jelöltként a kampányra gyakorol serényen, addig megkerült Gordi is, és levelével próbálta árnyalni ezt a képet. 

Kinyitva az írást több meglepetés is ért. Először is nem hittem, hogy az Együtt a történetek után még egyszer valaha leírja vagy kimondja: korszakváltás. De a legcukibb mégsem ez, hanem a közvetlenül utána következő mondat, ami a teljes szövegkörnyezetben így hangzik:

"Célunk továbbra is a korszakváltás. Felismertük azonban, hogy ezelőtt nagy akadály tornyosul: Orbán kétharmados rezsimje"

Azta, ne bassz! Tényleg felismertétek? Most? Mér', eddig tán nem volt elég feltűnő, hogy a korszakváltás kormányváltás nem sétagalopp lesz, ahol az ellenfél nem a Semjén zsoltárok alatt ministráló korakamaszok kórusából áll össze? Mit csináltatok eddig, ha ez a felismerés most jött el? Mondhatnánk, hogy hja, végül is jobb későn, mint soha, ha nem lenne már tökmindegy. 

A többiből kiderül, hogy amúgy mi hitszegények vagyunk, és vissza kellett adni a reményt, hogy a teljes feladás után az akciós hitfarhát ott vár minket az összefogás teszkóban és csak érte kell nyúlni. Erre pedig csak ez, és csakis ez a megoldás volt kéznél alkalmas. Azt sem kell elfelejteni, hogy ez kényszerpálya, a közös lista kényszerlista és Mesterházy kényszer mini szterelnök jelölt. Na de majd, szóval majd ha megszületett a Fényességes Győzelem - ezen már röhögni sincs kedvem - akkor majd az Együtt csillaga újra önálló emelkedésbe kezd, és a párt tényező lesz, bibi. 

Maragyámá', ne röhögjél, mert de ha mondom!

Télleg! Az Együtt - PM lesz a felálló új kormányban az az erő, amelyik garantálja:  "a korszakváltás se maradjon el a kormányváltás után".  Azt nem részletezték, hogy a legerősebb résztvevő által kikényszerített Mesterházy miniszterelnökkel és Gyurcsányékkal egy kalapban ezt mégis hogy tervezik kivitelezni, de részletekkel bíbelődni előre minek? Elégedjünk meg azzal, hogy ők a garancia lesznek, a gyökerek a összefogás gulyásban, akarom mondani a Gyökeres Változást Akarók Képviselői. 

összefogás_3.jpg

Ennél viccesebb talán az sem volt, mikor tegnap ÉdesViktor kijelentette, Kerényi Imre az ötletével annyira hiányzott neki, mint Csang Szongtheknek a halászati jog Korea északon

 

737 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr885750433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.11. 16:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Spániel: www.atv.hu/videok/video-20130823-gyurcsany-ferenc
Nézd meg ezt, itt Gyurcsány többször elmondja, hogy Bajnainak vissza kell lépnie.
@kekex: Nézd meg ezt, itt többször elmondja, hogy Bajnainak vissza kell lépnie.
www.atv.hu/videok/video-20130823-gyurcsany-ferenc
@Spániel: Bocs, ezt kekex-nek akartam. :)
@V-PORT: most mg MA mogyoróit szorongatja ugyanezzel.
@V-PORT:
Tekintsük el attól, hogy szakmailag mennyire lenne alkalmas Mesterházy. EGYETLEN tény is elég az alkalmatlansága kimondásához:
ELHINNÉ NEKI BÁRKI, BÁRMILYEN ÍGÉRETÉT, azok után, hogy szart csinált a szájából?
Márpedig a választás nagyrészt ígérgetés, és hit abban, hogy azt be is tartják.
Mesterházynak már azt sem hiszik el, amit tagad!
nagyon jó magyarázatot találtam, magamnak! én úgy nézem mostantól az összefogást, hogy meg volt az első forduló! ők maradtak, meg a viktor, és vona! na most akkor mi legyen? ha szeretnék egy biztosabb, nem biztos hogy nagyon jó lesz, de ennél jobb lesz! ezáltal, lehet készülni 2018-ra! mert lesz rá esély, megvolt a tanulópénz! minden nem fidesz szavazónak! most 2014 kell megoldani, hogy legyen lehetőség 2018 ra! a fidesz nem fog változni, csak rosszabb lesz! ez a hármas nem arra készűl, hogy lecserélje a polgárait, a fidesz már megtette!
@iii: nincs vitatnivaló abban amit mondtál, de szerintem a bojkott fajsúlyosabb lenne
Fabius, Te most tulajdonképp mit akarsz? Még négy év Fideszt? Térj má' észhez!
@vitéž munkášőr:
Én meg ritkán nézem a rémhírtv-t, most viszont vendégségben volt alkalmam látni, hogy ez ügyben Orbán farmerben és kihízott zakóban vett részt a nemzetközi sajtájon. SzájjalÁrtónak legalább volt annyi esze, hogy öltönyt vett fel.
Nem voltam büszke és boldog, hogy egy ilyen alak képviseli az országot!
@kekex: attól csak szaros lett az orra. Máskor vidd ki. Naponta többször.
Hát, fiúk, itt a vége, innen télleg menni köll.
Inkább egy-egy batyu minden családtagom hátára, ennyire reménytelen már sehol nem lehet az EU-n belül, mint itt.
@épészmérnök:
Azért kell most, hogy világos legyen, hogy NEM Mesterházy lesz az!
@kekex: petikének tök mindegy, hogy a tarajos vízfejéhez mit vesz fel ;-)
@V-PORT:
Na bumm! Voltak vagy 200 ezren - és nem többen. Azóta sokuk már megbánta.
@Spániel:
Kint szorongatta, aztán rohant a szőnyegre...
Viszont elég volt egyszer beleverni! De persze a kutya az egy intelligens lény.
@"V-PORT:
"ha nem találnak olyan indokot, hogy a kisebb párt vezetője legyen a jelölt"
Egyébként azóta sok víz lefolyt a Dunán, és Mesterházy igen keményen megdolgozott az alkalmatlansága bemutatásáért!
@Habakuk999: Pontosan. Megfogadtam, hogy nem kommentelek, de ez remek összefoglalása volt annak, amit magam is gondolok, úgyhogy muszáj volt.
@Mariann19: +1

megadtuk a lehetőséget, hogy leteremtsed. remek riposzt! :-)
@vitéž munkášőr:
Blogger Géza mindíg formába hoz.
@Evezős:
Szóval a 31-ik perctől tér ki a minielnöki jelöltségre és igen realista: össze kell fogni, meg kell a személyben állapodni, és abban mindenkinek egyet kell érteni. Ámen
Megnyugtató a tudat, hogy a hármas szövetségben a legparasztabb a legnagyobb vezér, a legelvtelenebb a legokosabb, a legjóravalóbb pedig egy puhány balfasz.
Igazán csúcsra pörgött a kiválasztódás.

Közben valamelyikük környezetéből nem szólna valaki végre nekik, hogy a bizonytalan közép most okádja éppen lábszáron magát az ilyen bullshiteket olvasva?
Rogán Toni KISZ titkárnak is SZAR volt! Megirom
A korszakváltás első eleme az lenne, hogy felvesznek egy IMF hitelt. Az IMF feltételei eleve olyanok, hogy törvényszerű a bukás, így úgyis az fogja visszafizetni, aki 4 év múlva nyer. Az pedig nyilván nem fog kapni levegőt, így nyugodtan számon lehet rajta kérni, miért nincs 5 és 6-os metró, a hajléktalanok miért nem kapnak automatikusan lakást, ráadásul a diktatúránál már csak a kormányszintű antiszemitizmus nagyobb, amit az extra kedvezményekért a tenyerünkből evő zsidó szervezetek éppúgy készségesen aláírnak, mint a kényszerűségből megsarcolt multik által pénzelt balliberális EU képviselők.
index.hu/belfold/2014/01/11/hetfore/
Ez Gyurcsány Ferenc. Az elvek. Ja inkább a Parlamentbe jutás. Neki jó Mesterházy. Gratula. Most mondjatok valamit!
@Spániel: Holnap megyek.

Én nem akarom senki kedvét elvenni a választástól.

Az, hogy nem akarom vissza az "elmúttnyócévet" plusz a maradékot, még ne szegje a kedvedet.:)

Úgyis jön rögtön iii vagy kekex és megmagyarázza, hogy az orbáni propaganda csúnya vadhajtásait kajálom be vajas kelbimbó és gyurcsánybajnaimesterházi kánaánja helyett.
@Habakuk999: Ezt Kerényi is megirígyelhetné!:)
@iii: Nekem nagyon tetszik, amilyen ártatlanul tiszta szívű lelkes vagy.

Tudod, az éhségmenet, bocs a békák, na a csizmadia féle menetelők között sok ugyanilyen ártatlanul tiszta szívű lelkes menetelő van.

Szóval a kérdés továbbra is az: mit ajánlotok a kormányváltáskor a hozzám hasonló talán nem egészen ártatlan, nem egészen tiszta szívű és lelkes, ugyanakkor óvatos és érdeklődő, szavazattal rendelkező állampolgárnak?
@Habakuk999: Nem ezt az utolsó három sort. Megírod?
@V-PORT: Írja a nyavalya. Most vacsoráztam, iszom a mustáros tormás halra egy pohár bort, nem hiányzik gyomorforgató mesterség most.)
@♔batyu♔: Annyi hülyeséget szedtél össze ebbe a bekezdésbe, hogy nehéz válaszolni. Az nem zavar, haver, hogy senki nem beszélt IMF-hitelről? Már csak azért sem, mert jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy szükség lenne rá.

Az nem zavar, hogy IMF-hitel csődbe kerültünk volna? Az nem zavar, hogy egyáltalán nem az IMF-hitel miatt nyert a Fidesz, tehát a bukásnak abszolút nincs ehhez köze?

Amint az is egy súlyos hazugság, ostoba fideszpropaganda, hogy az IMF tenné tönkre az országokat, ennek pont a fordítottja igaz. Itt találsz egy listát azokról, akikkel jelenleg szerződésük van az IMF-fel:
www.theguardian.com/news/datablog/2011/may/24/imf-loans-dominique-strauss-kahn#data

Ezek között olyan csődben levő országok vannak, mint Lettország, ahol épp most vezették be az eurót, Írország, Horvátország, Románia, Ukrajna, Mexikó, stb.

A magyar kormány per pillanat jóval drágábban bocsát ki folyamatosan euró- és dollárkötvényeket, mint amennyiért az IMF kölcsönözte volna. Igaz, akkor nem tudna bármit megtenni, amit eszébe jut, mert el kellene számolni, mire költi a pénzt.

A sületlenség, pedig amit utána összehordasz, elképesztő. A hajléktalanok nem hogy lakást nem kapnak, hanem még el is üldözik őket törvényesen. Senki nem követel 5-ös meg 6-os metrót, de azt igen, hogy ne vonjanak ki ezermilliárdot a szociális, oktatási és egészségügyi szférából, miközben a gazdagoknak ugyanezt kiosztják és van pénz az országot teleépíteni stadionokkal és még nagyon sok mindenre van pénz, ami a Vezírnek kedves.
@Habakuk999: Nekem nem az a fő jellemzőm, hogy ártatlan tisztaszívű vagyok, szerintem ilyen az emberek túlnyomó többsége is. Különösebben lelkes sem vagyok, mivel baromira nyomasztó szélmalmok ellen harcolni.

Nem egészen értem a kérdésedet. Az imént írtam le, hogy mit ajánlunk a kormányváltáskor. Vagy azt nem neked írtam? A lényeg, hogy sok minden más mellett leginkább munkahelyeket (különösképpen a fiatalok számára), beruházást az oktatásba és annak újraszervezését, valamint igazságos adórendszert. Emellett természetesen alap a Fidesz-sújtotta jog- és intézményi rendszer rendberakása, amennyire lehetséges.
@épészmérnök: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"___@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Édes barátom, dermesztő látvány, ahogy az ún. demokratikus oldal valójában saját magát szúrja folyamatosan tökön.
Semmi szükség fideszes trollhadseregre, a karaktergyilkolászást magától is elvégzi a ballib közönség.
Tejjesen hüjék vattok.___"

Ahogy mondod, kedves Mérnököm, de nincs ebben semmi dermesztő, ha valaki azt kiáltja: -Hejj, emberek, Ébresztő!

Mindazonáltal ép eszem értetlenül toporog az előtt a tényállás szerű halmozott tényhányadék előtt, hogy az összefogók nem okultak és semmilyen következtetést nem vontak le múltbeli hibáikból. Az egyetlen Lendvai Ildikót kivéve ugyanazok indulnak leváltani a fideszt, akik miatt kétharmada lett a fidesznek, valamint megfestették a 2010-től 50 éven át tartó adósságszolgálat 50 árnyalatát.

Tekintettel arra, hogy a ép eszemmel képtelen 'vatok' az eddigi cselekménykibontakozás pozitív végkicsengését felfogni és további wattokat sem óhajtok a probléma feltárásába és ezt követő megoldásába fektetni, mert nem bírná a kardánom [tengely, nem kardigán!, vagy mégis inkább kardio-(?:-)]a terhelést igazat kell adjak neked, teljesen megalapozott a "_hülyék vattok_" rám vonatkozó szegmense. ellenben Fűegér kollégáért nem kezeskedek, eddig tök normálisnak tűnt, bár kétségtelen vonakodni láccik attól, hogy mint a a kedves közönség többi egyede, kezébe vegye a nemzeti ecsetet, s ő is azt festegesse fel az égre, kelettől-nyugatig, északtól-délig: -VVálasszunk be a parlamentbe 2014-ben is tolvajokat és hülyéket, mert így lesz szép és izgalmas az élet.
@iii:

"__Egyrészt olvasd el vagy hallgasd meg, hogy az ellenzék mit ajánl, kész van az MSZP és az Együtt programja is.__"

ne fessed te se. mindenki láttya, hogy az ellenzék egy nagy, lankatt, ótvaros faszt ajánl szopásra. hát szopja, akinek gusztosa van hozzá. ki programmal, ki a nélkül, régtől tuggyuk, hogy más a választási program, és más a kormányzás. ne nézzé má hülyének! Kérlek!

[a kulturált közönségtől szíves elnézésüket kérem] [a nem kulturáltaktól is.] [a fideszesektől nem. nekik ez még mindig elérhetetlen álom-szerű szellemi magaslat. különösen az ótvaros] megisírhattyák. herényileg.
@Habakuk999: @iii:

"___@iii: Nekem nagyon tetszik, amilyen ártatlanul tiszta szívű lelkes vagy.___"

én habókosnak mondanám:-)
mondhatnám ködevőnek is, de az már foglalt:D
@Habakuk999:

"Szóval a kérdés továbbra is az: mit ajánlotok a kormányváltáskor a hozzám hasonló talán nem egészen ártatlan, nem egészen tiszta szívű és lelkes, ugyanakkor óvatos és érdeklődő, szavazattal rendelkező állampolgárnak?"

miért ragaszkodsz olyan csökönyös megátalkodottsággal ehhez? majd hazudnak valamit. annyira sose voltak legatyásodva agyilag.
@Orica Középföldi:

"__" Grállovag, a védtelen hölgyek védelmezője:))"

Nem:)) Te Sancho Panza voltál, és nem voltak szélmalmok:)__"

érdekes módon Taga csatában tényleg lovag, békeidőben meg tényleg maga a szélmalom.
@iii:

"__Senki nem követel 5-ös meg 6-os metrót[...]__"

én még 7-es, 8-as és kilences metrót is követelek.

"__[...]de azt igen, hogy ne vonjanak ki ezermilliárdot a szociális, oktatási és egészségügyi szférából, miközben a gazdagoknak ugyanezt kiosztják__"

ostobahülyebunkóéhenkorászagyrokkantbarom. jó reggelt. bazmeg.
Az a jó iii kommentjeiben, hogy mindig emlékeztet arra:

-Rohadjon le a kezem, ha arra szavazok, akiket iii ajánlgat feszt.
@iii:

"___
Nem egészen értem a kérdésedet. Az imént írtam le, hogy mit ajánlunk a kormányváltáskor. Vagy azt nem neked írtam? A lényeg, hogy sok minden más mellett leginkább munkahelyeket (különösképpen a fiatalok számára), beruházást az oktatásba és annak újraszervezését, valamint igazságos adórendszert. Emellett természetesen alap a Fidesz-sújtotta jog- és intézményi rendszer rendberakása, amennyire lehetséges.
___"

a hülyék a túlsó parton vannak. a gondolkozók és gondolkodók, meg itt. azért ezt -ha lendületben is vagy, ne hagyd figyelmen kívül. kébzedd eee ezek a ganyé libsik hasznájják az eszüket. nem is eccer. bezonyáááám!

én meg konzi vagyok. értem-nem értem, értem nem kár.
na. a penzum megvan. megírtam.
Kedves @jaegtoer: :)

"-Rohadjon le a kezem, ha arra szavazok, akiket iii ajánlgat feszt."

elnézve a penzumod, nekem most nem okoztál jó érzést...
persze miért is tennéd?

magamat nem tartom okosnak, tehát szeretek a különböző szövegekben kalandozni és megtudni ki miért gondolja azt amit gondol...

nem szeretem egyik oldalt sem... sok okot szolgáltattak erre.
de élni kell és még az unokák szemébe is bele kell nézni, hogy mit alakítunk tőlünk telhetően a világunkon...

én azt hiszem a tegnapi útátadásnál elmondott szöveg végleg meggyőzött arról, hogy nem száradhat le a kezem, ha megteszem azt amit tehetek azért, hogy ez az "égi" jelenség aki se törvényt se embert nem ismer, ha nem őt szolgálja - ne mérgezhesse ilyen szinten és ekkora hatalommal tovább ezt a kis országot...
@guma:

a 'baloldal' a kettes számú tolvaj banda azzal zsarol, hogy nincs rajtuk kívül más, ezért rájuk kell szavazni, közben gondosan kinyírtak mindenkit, akik több eséllyel indulhattak volna a választásnak. a bödön a lényeg. lehet is rossz érzésed. nekem is az van.
@jaegtoer:

Hú barátom, nem akármilyen kaszálást végeztél:)))
Mondhatni tarvágás.

Hetek óta ütsz jobbra-balra, valami baj van? Azon túl persze, ami van, de az kiszámítható volt.

Taga egy témában szegődött Panzának, és olyasmi ellen küzdöttek vadul, ami nem is volt:))
Ellenben ködszurkálás közben elfelejtette, hogy ő lovag.
Erre ment a hsz, egyébként igazad van:)

Azokért a konzikért, akiket a közéletből ismertem tényleg nem kár.

De te nem tartozol oda:)
@jaegtoer: Hogy más a választási program és más a kormányzást, azt a Fidesztől tudjuk.

Egyébként meg húzz a picsába. Tahó.
@jaegtoer: -hoz takarok fel. Fletónak 2 ciklusban volt tán 4 éve, kordonkának 2 éve, előtte kétszázkilencnek 2 éve. Ma-nak eddig szerencsére egy se, de az akol ua. Megtették azt, amit most ígérnek?

Nem.

Mi a garancia rá, hogy ha idén ők adhatják a tvisztelt házban a több "közszolgát", akkor megteszik?

Csak 1 kérdés. Ki törölte el a kormányülések hangfelvételét? Viktorka, az 1. ámokfutása alatt. Megyő, fletó, kordonka visszaállította?

Nem.

Igaz, meg se ígértk.

Egy csapat, nem tűnt fel senkinek? Még érthetőbben.

Jó rendőr - rossz rendőr. :-(
@rdos: Ez meglehetősen történelmietlen feltevés, se a csapatok, se a helyzet nem ugyanaz, mint volt.

Garancia semmire sincs, a remény van és a bizalom. És az a tudás, hogy ami most van, az rosszabb a korábbiaknál is.

A kormányülések hangfelvétele meg olyannyira marginális kérdés, hogy nem is értem, hogy jön ide. Nem mindegy az neked?

Nem egy csapat, éppen az Együtt-PM miatt.
@rdos: Amúgy Gordonnak 1 éve volt, a válság csúcspontján. És amit akkor kellett, megtette. Ma már ő se ugyanazt mondja, mint akkor, mert a háttere is változott, a körülmények is változtak és talán ő is változott.
@iii: ".. kormányülések hangfelvétele meg olyannyira marginális kérdés ...". Ha jól emlékszem még az átkosban is készült felvétel, az egy másik dolog, hogy abból mit kötöttek az orrunkra.

Kordonkának meglehet tényleg csak 1 éve volt, de arra azért volt elég ideje, hogy az 1pártállami ügynökügyeket fityisszel közösen, egyhangúlag nyolcvan évre titkosították. Amíg ez a kérdés nincs elrendezve, egyetlen pártszerveződésnek sem tudok hinni.

De persze lehet reménykedni abban, hogy a mindenoldali eftársak megváltoznak. Csak szerintem nem érdemes. :-(
@rdos: Nos, a kormányülések hangfelvételét is rosszul tudod:

hvg.hu/itthon/20100708_nem_minden_kormanyulest_rogzitenek

Erről a titkosításról se hallottam, de bizonyára tudod bizonyítani. Az ügynökügyek rendezésével a PM is egyetért, bár ennek szintúgy semmi jelentősége nincs 25 évvel később. Ez már csak gumicsont tényleg és főleg vicces ezt kardinális kérdésként felhozni, miközben nyergesvontatóval viszik ki Simicskának a közpénzeket.
@miva?: Akkor meg miért nem szavazol rá? Mindenáron Sodexho pass kell, derogál az Erzsébet utalvány?
Hazugság: olyasvalamit mondani, ami nem igaz. A jövőre nézve ígérek, nem hazudok. És mindenkinek módja van azt képzelni a jövőről, amit akar. De menjünk talán vissza oda, amiről beszélünk: szerinted nem tud egy GYF-hívő olyan idehazudni, ami miatt rá szavaznál (ha jól értem). Szerintem pedig az, hogy kire szavazol, attól függ, hogy kitől mit vársz. Ezt a múltbeli tapasztalataid határozzák meg, hiszen annak alapján alkotsz véleményt arról is, hogy kitől mi várható (feltételezem). Jelen pillanatban azonban nem arról van szó, hogy arról próbálna bárki meggyőzni, hogy GyF jól kormányzott (ismét csak feltételezem, hogy nem a FIDESZ karaktergyilkossága vetett benned gyökeret, habár sokat hallom vissza amúgy komoly és Orbán-ellenesek emberektől is ezt a mantrát, de Téged többre tartalak), hanem csak arról, hogy a jelenlegi ellenzéki összefogásra szavazva az ország jövője nyitott, és ha elég hívet sikerül a következő választásig szerezni egy akármilyen, de komolyan vehető politikai erőnek, az meg is nyerheti a választást. Na most az szerinted hazugság, hogy ha Orbán ismétel, négy év múlva senkinek semmi esélye nem lesz demokratikus úton leváltani? Mire meg a magyar oda jut, hogy erőszakkal leváltja, addigra már a helyzet olyan szar lesz, és a történések olyan erőszakosak, hogy azt senkinek nem kívánom.

Nem vagyok apád (öcséd korabeli se, sajnos), de én azt mondtam volna, hogy amennyi ebből hátravan, azt guggolva is kibírjuk.
@Fabius: Legyen igazad, csináld meg. Szvsz a fész kapacitása nem nagyobb ennek felénél (ennél nem jut feljebb egyetlen politikai kezdeményezés, sem, zömében inkább a felénél vannak). Egyébként kétségeim vannak a fészen idegenek felé folytatott kampány hatékonyságát illetően, legalább az elejére más platformokon kell sztárolni a kezdeményezést (a Millát is az Index nyomta).
De ismétlem, hajrá! Ha megtalálsz a fészen, talán be is szállok.
A nagybőgő hivatalos neve Gordon!
@iii:

"__@jaegtoer: Hogy más a választási program és más a kormányzást, azt a Fidesztől tudjuk.

Egyébként meg húzz a picsába. Tahó.__"

kedves iii, bizonyára nem veszed rossz néven, ha szabadidős tevékenységemre kiadott iránymutatásodat nem fogadom meg, és jellemzésemre közölt tömör összefoglalódat nagy ívben leszarom. mindazonáltal meg tudom érteni, mérhetetlenül fáj, hogy átlátok a szitán.
@iii:

jaaa. méghogy aszongya, hogy tahó.

no, és ez a gusztusos címképed nemzetimarhulat.blog.hu/ nyilván a szárnyaló szellem fárosza, civilizáltságod méltó lenyomata. nyomiii.
@jaegtoer: bocs! most láttam a válaszod...

a következtetésed jó, de a kiutat hiányolom, keresem...
ennyire nem lehetünk tehetetlenek!
@guma:

"nem szeretem egyik oldalt sem... sok okot szolgáltattak erre."

ez önmagáért beszél, nem is szorul magyarázara.

engem az háborít fel, és sújt le, hogy tetszik, nem tetszik kénytelen leszek -feltehetően- olyanokra szavazni, akikről egészen bizonyosan tudom, hogy nem lesznek jobbak a deákné vásznánál, ellenben tudom: -a simicskaizmust partvonalra kell tolni, mert ha így folytatódik, akkor az helyrehozhatatlanul csődbe programozza még a kilábalást lehetővé tevő gazdasági szegmenseket is. az egyéb jóvátehetetlen károkat most hagyjuk is.
@jaegtoer: kösz! :))))

megválaszoltad amire kíváncsi voltam:

"engem az háborít fel, és sújt le, hogy tetszik, nem tetszik kénytelen leszek -feltehetően- olyanokra szavazni, akikről egészen bizonyosan tudom, hogy nem lesznek jobbak a deákné vásznánál..."

valahogy így vagyok vele én is, ezért nem tudtam "megérteni" azt a kurva erős fogalmazást, hogy: "Rohadjon le a kezem..."

eszembe sincs kevésbé szart választani programba részt venni de - "ha így folytatódik, akkor az helyrehozhatatlanul csődbe programozza még a kilábalást lehetővé tevő gazdasági szegmenseket is." - elvet vallom én is...
@Orica Középföldi:

"_Hetek óta ütsz jobbra-balra, valami baj van? Azon túl persze, ami van, de az kiszámítható volt._"

ki vagyok billenve a kényelmes nézői székből.
a 'baloldal' végre rájött, hogy nincs más hátra, mint előre. erre olyan arcokat pozicionálnak, ami lefogja a változást akarók kezeit az ikszelések idején.
vagy... egy szanyit küldenének eu-s képviselőnek? mi baj van Tabajdival, meg egy maroknyi jó arccal? egy Tabajdira, egy Andorra bármikor szavaznék... de egy szanyira? soha. és akkor nem szóltam a szűkebb pátriámról. talán március elejére letisztulnak, kiforrnak a dolgok...

és egyre többször hallani a gazdagozást, ami sehova sem vezet. miért nem inkább szegényeznek? világosan látszik, hogy valójában látszatintézkedésekre készülnek, hogy befogják a szegényebbek száját, aztán megy minden továbbra is a maga útján. áfacsalás, sunyi mutyi miegymás ezerrel, azaz 2500 mrd-dal és azt vesszük észre, hogy akkor is van lejjebb, amikor a gödör alján vagyunk. és feszt erőszakolják kezünkbe az ásót. azaz velünk ásatják még mélyebbre a gödröt.
@guma:

"ennyire nem lehetünk tehetetlenek! "

de. ha normális fejlődés ment volna végbe a társadalomban, azaz nem lopják meg az emebereket többszörösen, akkor 20 év alatt csak kialakulhatott volna egy szélesebb, "teherbíró" réteg, amely képes lenne befolyásolni a dolgok menetét. tőkeerő híján azonban a "középosztály" le van bénulva, és sodródik a válsággal, az "értelmiség" meg van roggyanva, és a mindennapokat németszilárdok, mészároslőrincek, tiborczistvánok és hasonló senkik szörnyűségei határozzák meg.

divat, trendi azt mondani, hogy foglyul ejtett társadalom. sajnos ez mélyen igaz és a tehetetlenségben manifesztálódik.
@Vidéki:

"A nagybőgő hivatalos neve Gordon! "

a lebőgötté meg vidéki.
@jaegtor: szar ez a tahótlanító, mert a válaszod így is elküldi mailben. Ha megkérhetlek, hogy engem is kapcsolj ki, köszi.

Lófaszt látsz te át, nem szitán, viszont a szád olyan mocskos, hogy nem ártana öblögetni utána.
@jaegtoer:

Amikor 2010-ben a bölények kitalálták, hogy egy kicsit előtérbe tolnak egy - tök mindegy milyen - fiatalt, akkor úgy gondolták, mindössze egy, másfél évre, aztán visszajönnek.

Magabiztosságuktól eltelve egyet felejtettek el, MA-t ők szocializálták. Tehát egyetlen dolgot jól megtanult, a hatalom koncentrálását.

Elég volt neki egy év, hogy minden döntéshozó testületben az ő emberei üljenek.Olyanok amilyenek, látjuk.Elriasztotta a maradék értelmiséget is.
Ma nincs szürkeállománya a maszopnak.
Gyakorlatilag egy darab valamirevaló szakemberük sincs.
Megsemmisíti önmagát, nem kár érte, de hihetetlen kárt okoz.
Ez az ára az ostobák hatalmi játékának. Túl nagy!

Ebbe a nagyon nívótlan állományba egy Tabajdi nem fér bele, Andor meg messze elkerüli.
A maszop is kádertemetőnek tekinti az eu-t.
Igazából Tabajdinak is azért kellett menni, mert nemzetpolitikai koncepcióját nem tudták megemészteni.
Nincs itthon, nem kell vele foglalkozni. Kapitális hiba volt.

11-ben vagy 12 elején subrozáztak a bölények, látva, hogy tarthatatlan a fiú és csak kárt okoz, és akkor szembesültek azzal, hogy semmi eszközük. Akkor kerültek partvonalra, miközben némi látszattevékenység az ogy-ben megmaradt nekik.

Onnantól tudható volt, hogy MA lecserélhetetlen 14-ig, és csak egy bukás viheti el. Ha!

Az elmúlt egy évet nem is minősíteném. Katasztrofális volt.

Most kármentés folyik. Kíváncsi vagyok mire lesz elég.

Én nem tartozom a Gy-fanok közé, de remélem és látom,sokat tanult a bukásból, a rossz személyi döntésekből, a kapkodásból, etc, Rajta is lógnak régiek, majd lekopnak. Elég eklektikussá teszi a DK-t a sokféle árnyalat (Bauer, Debreczeni, Niedermüller), de lehet, hogy ez jó.

Én komolyan reménykedem, hogy MA összevissza beszédein át fognak lépni, mert egyszerűen muszáj!
Azt hiszem elérkezett az a pillanat, amikor már érzelmeknek, egyéni ambícióknak nincs helye. Pontos helyzetismeret, kőkemény racionalitás szükséges.

A fentiekben nem foglalkoztam az istenadta néppel, mely végülis dönteni fog.

Én csak egy vagyok belőle:))
@Orica Középföldi: Ma a politikai invenció nem az MSZP-ben és nem is a DK-ban van, ők ugyanazt mondják nagyjából, amit 10-15-20 éve nyomnak.

A DK a baloldali szélsőségnek játszik, amikor engesztelhetetlen gyűlöletet celebrál Gyurcsány a gyűlésein, mint "Orbán legkeményebb ellenfele", tudatosan szembemegy számos kérdésben a baloldali szövetséggel (mint pl. a külföldi magyarok szavazati joga, ami ezekben a körökben népszerű toposz, politikailag viszont ostobaság.

A szocik hihetetlenül elöregedtek, ha megnézi valaki az okostelefonos Voks 14 eredményeit, ott nincs több 5% szavazat az MSZP mellett, Mesterházy labdába se rúg, még a PM-s Jávor és Szabó Tímea is megelőzi. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok körében elfogynak a támogatóik, kizárólag az idősebb korosztály lelkesedése tartja fenn őket.
@iii: mármint a külföldi magyarok szavazati jogának megtagadása.
@iii:

ne szívd mellre. én sem teszem. gondold át a gazdagozást. az mindig kiakaszt (engem). ha a mocskos szó elhagyta a számat, miért kellene utána öblögetnem, ha már tiszta?

a szegény-gazdag szembeállítása mindig kihoz a sodromból, és egy iiirástudótól mindig elvárom, hogy árnyaltan és nagy körültekintéssel fogalmazza meg álláspontját. ha nem teszi azt kapja, amit. az ellentétek szítását mindig elítélem, hiszen a szegénység enyhítése, minimalizálása, netán felszámolása nem azon múlik, hogy akinek van, attól elveszem és odaadom annak, akinek nincs. a szegénység felszámolása a tudásalapú gazdaságban az oktatás lehetőségeinek kiterjesztése, biztosítása a legelesettebbek számára is. szörnyű látni, hogy jó képességű fiatalok elégtelen anyagiak miatt vergődnek az iskolai tanulmányaik alatt, mert a szüleik nem képesek biztosítani a tanuláshoz szükséges feltételeket, vagy erejükön felüli terheket kell vállalniuk, amibe belerokkannak, vagy anyagilag, vagy pszichésen, vagy mindkét módon. az írástudó kiemelt felelősséggel tartozik megnyilvánulásaiban. egyrészt kerüli mosdatlan szóhasználatot, másrészt a társadalom integrációjára törekedik és nem a megosztására. mivel sokadjára találkoztam a 'gazdagozással' feltehetően ez okozta, hogy a cérna végzetesen elvékonyodott és el is szakadt olvasván hsz-edet és nem kíméltem sem személyedet, sem mondandódat.
Amit a személyedre mondtam azért kérhetek elnézést, de ellentéteink -emlékezetem szerint- még az archiregnumról eredeztethetők, ezért nem sokat érne, talán nem is lenne őszinte, hiszen az agresszív és vehemens kampányolást soha nem szíveltem. az elfogult, téves, és ezekben megátalkodott véleményre -ha arra érdemes- mindig reagálni fogok, amíg van értelme.

a lófaszt, mint végső érvet köszönöm, tudomásul véve, de nem elfogadva elteszem rosszabb időkre, s alkalmasint visszaszolgáltatom kamatostól, ha úgy adódik, hogy kiérdemelted.
@Orica Középföldi:

helyzetértékelésed kitűnő, mint mindig, talán több is annál, mert arra ösztökél, hogy továbbra is tárgyilagos érdeklődéssel figyeljem és értékeljem MA tevékenységét, aki lehet, hogy az mszp szakadékba vitelével megszüntet egy csúnya sebet a társadalom 'lelkében', és ezzel Gyurcsánynak lehetőséget nyit egy ütőképesebb, kiegyensúlyozott 'néppárti' képviselet megerősítésére. és tényleg... hátha tanult a múlt és a saját hibáiból.
@jaegtoer:

" Gyurcsánynak lehetőséget nyit egy ütőképesebb, kiegyensúlyozott 'néppárti' képviselet megerősítésére. és tényleg... hátha tanult a múlt és a saját hibáiból."

Még egy jégtörőnek sem szabadna elfeledkezni erről:

Az a Gyurcsány Ferenc fogalmazott így, aki a politikai hatalom megszerzése és megtartása érdekében minden alantas eszközt bevethetőnek tartott és 2006-ban, a 2006-os választások megnyerése után többek között erről így fogalmazott:
.

„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége,

meg TRÜKKÖK SZÁZAI, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,

segítette, hogy ezt túléljük."
Felrobbantották a CIB Bank XIII. kerületi fiókját.
És még mondja valaki, hogy nem tudnak olyat ajánlani a külföldi bankoknak, amitől azok rögvest kivonulnak ....
@iii:

"Ma a politikai invenció nem az MSZP-ben és nem is a DK-ban van, ők ugyanazt mondják nagyjából, amit 10-15-20 éve nyomnak."

Neked az a bajod, hogy túl közelről szemléled az eseményeket, és érzelmileg erősen elkötelezett vagy.

Ez önmagában nem baj, csak az összehasonlításhoz nem jó alap:))

Szivem szerint azt mondanám, hogy politikai invenció egyik pártban sincs.
Ha maradunk az invenció definíciójánál
(az → innováció egyik formája. Valamely kultúrán belül már meglevő ismeretek, eljárások, tárgyak új feladatok megoldására alkalmazásának vagy új szintézisbe egyesítésének folyamata, valamint e folyamat eredménye.) , akkor
kizárólag szakember/értelmiségi kérdés, hogy egy párt a társadalom bajaira tud-e megoldást javasolni.

Ebben az értelemben igaz, hogy az MSZP ezzel nem rendelkezik, a DK igen, és vitathatatlan, hogy a legkimunkáltabb az E14-é.
De ez nem politikai invenció.

A politikai invenció ahhoz szükséges, hegy a fenti manifesztálódni tudjon.
Ebben pedig vitathatatlanul a DK jár az élen.

Nem szabad elfelejteni, hogy a választók nem változtak, az értelmiség nem változott, a két csoport dinamikája pedig messze különböző.

A legtutibb tipp birtokában is csak akkor kaszálhatsz a lóversenyen, ha vannak lovak.
@Evezős:

Ki lehetett az a gonosz ember, aki elégedetlen volt a jóságos bankok működésével, annyira, hogy dühe robbantásban manifesztálódott.
@Evezős:

Nem lehetséges-e, hogy a devizahitelesek földalatti terrorszervezete lelkén szárad a bankrobbantás?
@Orica Középföldi: szia. igen, ez az. szomorú, hogy csak gyurcsány volt képes tanulni a 2006 óta eszkalálódó történetből. bajnai nem tud átlépni magán. ő nem tud megnyerni egy választást, vele nem lehet kampányolni. ez most kiderült. jó szakember, de csak a sunnyogó pályán tud a miniszterelnökségre jutni. ott persze már hozhatja a formáját.

​Megvan, miért áll olyan szarul Bajnai pártja

cink.hu/megvan-miert-all-olyan-szarul-bajnai-partja-1500085413
@Vidéki:
Ki lehet az a gonosz ember, aki szeretné a bankokat a) "államosítani", b) magyar tulajdonban tudni?
@Vidéki:
Nem lehetséges, hogy a "Legyen a bankok ötven százaléka magyar tulajdonban" nevű állami terrorszervezet akciója volt a robbantás?
@Vidéki: tetszik, mikor kubatov kicsiny petárdája konteózik.
@bella _ciao:

Szia:))
Mondhatnám, örülök, hogy hasonlóan látjuk, de nem örülök, hogy ezt kell látni.
@Evezős:

A magadfajta balfácán szerint gonosz az az ember, aki szeretné a bankokat a) "államosítani", b) magyar tulajdonban tudni?

Nem tudom kire gondolsz, ki lehet az aki Magyarországon minden bankot magyar tulajdonban szeretne tudni?

Viszont magadfajta balfácánok minden bankot külföldi tulajdonban szeretnétek tudni!

A magadfajta magyargyűlölő balfácánoknak "az idegen szép", a magyar csúnya!

Hasonlóak vagytok Orwell Állatfarmjának állataihoz, akiknek egyik alaptörvénye így hangzott:

"Négy láb jó, két láb rossz!"
@Vidéki:
Na, cuncili, kaptál egy lehetőséget a normális társalgásra, de nem éltél vele - gyaníthatóan nincsen hozzá meg a vonatkozó agyféltekéd - ezért mehetsz a helyi náci után a tahótlanításba.

(Ugyan hétfő van, friss vagyok és üde, de három panellel dolgozó, két elemis kubatovista szakmunkás előkészítősökre nincsen nekem időm...)
@bella _ciao: Pont az a probléma Gyurcsánnyal, hogy semmit nem tanult 2006-ból meg amit művelt, csak nagyon-nagyon visszafogottan ismerte el eddig, hogy hibát követett el és rosszul kormányzott ("lehet, hogy nem kellett volna").

Bajnairól meg teljes tévedés, amit állítasz, mind programja, mind a viselkedése teljesen megváltozott. Még így se egy néptribun kétségtelen, nem hörög rekedten a gyűléseken, nem fröcsög - és hogy ez nem eléggé kell a népnek, azt vajon hibának lehet felfogni?

Bajnai simán lehetett volna miniszterelnök, ha mögé állnak, de ezt megtagadta az LMP, majd kihátrált Gyurcsány és Mesterházy is.

A miért áll olyan szarul Bajnai pártja tényleg vicces, csak annyi ellenvetésem van, hogy ilyen kijelentést soha nem tett, mert abba nyilván saját maga is beleértendő lenne. Plusz nem 4%-on áll, hanem 6-8%-on.

A korábbi bejegyzésedre pedig sajnos a DK rossz válaszokat is ad a társadalom bajaira, a jelenlegi programja kísértetiesen hasonlít Gyurcsány ad-hoc kormányzására, ahol kéthavonta jött elő újabb és újabb 100 pontokkal, majd nem lett belőle semmi.

Manifesztálni meg hála a jó istennek nem fog tudni belőle semmit. Hogy a nép vevő erre a paprikajancsi stílusra, az igen sajnálatos, de azért ennek már korlátai vannak.
@jaegtoer: Hallottál már olyanról, hogy parabola? meg irónia? A blog címéhez a kép teljesen adekvát és konkrétan nem sért senkit, csak aki magát annak gondolja. Tehát nem tahó.

Az aki viszont a válaszában érvek nélkül, kizárólag altesti jelzőkkel operál, az tahó. Pedig tudsz te normálisan is fogalmazni, megfigyeltem.
@jaegtoer: A "gazdagozás" az egy leegyszerűsítő fogalmazás és nyilván relatív. Jelentheti a társadalom felső 20, 10 vagy akár 1%-át is, megspórol néhány mondatot. Jómagam átlagos színvonalon vagy legfeljebb picivel fölötte élek, de ha összehasonlítom magam a mélyszabolcsi döngöltpadlójú viskóban élő szerencsétlennel, bizony hogy gazdag vagyok.

A normális gazdagok erre büszkék és nem felháborodnak.

Ezzel kapcsolatban az adórendszerről már számtalanszor vitatkoztam veled is meg másokkal is, ebben nem találkoztam még komoly ellenérvvel. A "gazdagoknak" bizony nagyobb arányban kell részt venni a teherviselésben, mert így igazságos.
@iii: bajnai nem tudta hozni azt a határozott fellépést, amit elvár az ember egy olyan politikustól, aki az ország vezetésére készül. ezt a dolgot már agyonrágtuk a varánuszon. és nincs "ha". mert már történelem. rosszul mérte fel a helyzetet, hagyta magát átvágni, jószándékú volt... indokokat kereshetünk/találhatunk még. de mindegy, mert nem az ő forgatókönyve jött be.
@bella _ciao: Nem (csak) Bajnai személyes tulajdonságain múlik ez a dolog, ez ennél sokkal komplexebb. Már csak azért is, mert az ellenzéki szavazók körében Bajnai még mindig toronymagasan vezet.

Az is tévedés, hogy hagyta magát átvágni, mert mi mást tehetett volna. Egyébként nem hagyta magát, más utat választott, csak hát az meg ide vezetett és eddig tartott. De akárhogy is van, nélküle még rosszabb lenne.
@iii:

"_Hallottál már olyanról, hogy parabola? meg irónia? A blog címéhez a kép teljesen adekvát és konkrétan nem sért senkit, csak aki magát annak gondolja._"

valóban nem sértő. undorító. a konyhakövön sorba rakott 5 levágott véres marhafej, mint irónia. hmmm.

"_Az aki viszont a válaszában érvek nélkül, kizárólag altesti jelzőkkel operál_"

ki mit érdemel, aszerint jut.
@iii:

"_Ezzel kapcsolatban az adórendszerről már számtalanszor vitatkoztam veled is meg másokkal is, ebben nem találkoztam még komoly ellenérvvel_"

én sem az enyémmel szemben.

amúgy több tucatszor elmondtam az álláspontomat és a véleményemet az adózás szemforgatóan álszent érvrendszernek álcázott lózungjairól. időnként valóban tiszteletlen vagyok, és nem fejtem ki 49-edszerre az álláspontomat, az nem gazdaságpolitika, hogy a problémák látszatkezelését úgy oldja meg bárki, hogy elveszi attól akinek van, és egy részét ellopják, a maradékot meg odalökik a szerencsétleneknek, hogy: -Ne, a gazdagok ilyen smucigog, sajnálják tőletek, de mi, gondolnk rátok. kérdezd azt a félmillió külföldre menekülő munkavállalót, hátha elégséges választ kapsz tőlük. ha nagyon erősködnél, hogy már pedig így a gazdagok, úgy a gazdagok, azt hiszem hamarosan összehasonlíthatatlanul izgalmasabb szókészlettel szembesülnél, amiből ízelítőt kaptál tőlem. feltéve, hogy valaki is válaszra méltatna. már azoktól, akik keményen megdolgoznak, a "gazdagságukért". mert a gazdag jelentését célszerű tisztázni, hisz itt a 2000 euró már fenenagy gazdagságnak számít, közben élni kevés, halni sok.

kevésbé lennél vonalas, könnyebb lenne a kockással, bár nem tudom a körrel mit kezdenél... csak mondom.

most már kinyomhatsz, nyomiii.
@jaegtoer: Amiket felsorolsz, abban semmi érv nincs, pusztán érzelmi tobzódás. A progresszív adórendszer nem sajnálatról meg smucigságról meg irigységről szól, semmi köze ehhez, számtalanszor leírtam az érveket. De most már tényleg le fogom írni egy cikkbe és csak linkelni fogom, mert nagyon unalmas.

2000 eurót emlegetni Magyarországon súlyos tévelygés. Akkor menj ki Nyugat-Európába, ott valóban az alsó kulcsban fizetsz az egyébkén _ott_ progresszív adórendszer szerint. Mert az ott minősül alacsony fizetésnek, nem itthon. Itthon bizony bruttó 600 az egy igen magas fizetés, simán benn vagy a felső 20-30%-ban.

Nyomi meg a sanghaji nénikéd, az a táncoslábú.
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Igen, ez elég kellemetlen is volt Bajnainak, de nem is énekelte. Az Internacionálé amúgy nem kommunista, hanem baloldali-munkásmozgalmi dal, a mai szocdem pártok éppúgy éneklik.

És ez egyébként miért zárja ki a korszakváltást?
@iii:

"De most már tényleg le fogom írni egy cikkbe és csak linkelni fogom, mert nagyon unalmas."

ne fáraszd magad. értelmetlenséget lehet fényezni, csak felesleges és értelmetlen.

a mi sok és mi kevés versus gazdag triászával kapcsolatos véleményed éppen jól mutatja, hogy a legrosszabb komcsik között a helyed, akik kizárólag a Más zsebében való turkálással tudják csak elképzelni a közteherviselést, olyan közteherviselést, amelyben önmaguk -lehetőleg- a legkevésbé vesznek részt.

1988-tól 2010-ig progresszív adókulcsok voltak. akármennyi adó folyt be sosem volt elég.
ellenben offshore-ban vigyorog 242 mrd dollár, emellett évi 1500-2000 mrd HUF megy el korrupcióra, és a legújabb a cca 1700 mrd HUF/év ÁFA-csalás.

ezeket a kieső bevételeket óhajtanád ellensúlyozni a progresszív adózással. évi 3700 mrd-ot 370 mrd-dal. jó szórakozást.

amúgy azt szoktam mondani: ha kevesled az adódat fizesd be a többit a közösbe, semmi nem tiltja. Rajta.
@jaegtoer: Csodálatos ember vagy te, hallod. A művelt világ mindenhol progresszív adórendszert használ, de te csalhatatlan biztonsággal jelented ki, hogy ez márpedig értelmetlen.

Mint a parasztbácsi az állatkertben a zsiráf előtt: "Márpedig ilyen állat nincs!"
@iii:

most, hogy így mondod, magam is meg vagyok illetődve önön csodálatosságomtól. [:D]

de már látom, hogy szemellenzős nethuszár vagy és csak azt hallod meg amit akarsz, ezért ahogy régebben is, és többször is abbahagyom a társalgást. minek hordanék a sivatagba homokot, ha nem fogod fel, hogy a többkulcsos adó most annyit érne csak, mint a lyukas vödörba a víztöltögetés, felül beöntöm, oldalt alul száz lyukon kifolyik.
ha az ingerküszöbödet nem éri el, az a tény, hogy itt a munkavállalókat beosztásra és képzettségre tekintet nélkül évtizedek óta folyamatosan és nagymértékben meglopják, s a "hiányzó" [valójában törvényesített intézményes keretek között ellopott] összeget a jövedelmek további adóztatásával pótolnád- erről nincs mit mondanom, sértegetéssel meg minek vesződjek.
ha téged nem zavar a keresetek általában vett vérlázítóan alacsony összege, és a kiutat abban látod, hogy vegyük el a gazdagoktól, akkor mégiscsak egy gigantikus ostobasággal megáldott pártkatona vagy, aki viszi a direktívát.

sajnálom, hogy most nem találom, de talán majd holnap a másik gépemen megtalálom, majd belinkelem az EU tagországok adó kulcsait és a hozzájuk tartozó jövedelem sávokat, azért előzetesnek:

"__[…]Kezdjük rögtön a magyar szempontból legmegdöbbentőbb állításukkal. A jelentés szerint Magyarország benne van az offshore által legkedvezőtlenebbül érintett húsz fejlődő ország között. Sőt, 242 milliárd dolláros veszteségével megelőzi a nálánál sokkal nagyobb, és korruptabb hírben álló Lengyelországot, Ukrajnát és Kazahsztánt is! Az 1980-as évek óta Magyarországról kiáramlott összeg nyers számítások szerint a magyar államadósság két és félszeresét teszi ki!!! Ha igaz, amit a civil szervezet állít, akkor ez bombasztikus hír. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy az elmúlt harminc év megszorításainak többsége értelmetlen volt. Ezen felül pedig örökre érvényét vesztik azok a kijelentések, amelyek szerint a magyar állam túl nagy lenne, a jóléti juttatások pedig koraszülöttek és finanszírozhatatlanok.[…]__"

bővebben:

pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175065

és egy kis kitekintés a seggünkből a nagyvilágra [ha már a művelt világot említetted]:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/jel/jel31007.pdf

epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Minimum_wage_statistics/hu

ado.hu/rovatok/ado/az-alacsony-fizetesektol-szenved-magyarorszag

pogiblog.postr.hu/ki-mennyit-keres-europaban

www.mfor.hu/cikkek/Ennyit_er_a_magyar_minimalber_Europaban.html

kulfoldimunka.co/2013/03/27/mennyit-kereshetsz-kulfoldon-ime-a-nagy-berlista/

érdekes módon, a művelt világban a bérek ötször-tízszer magasabbak, s az adók harmonizálnak a bérekkel.

úgyhogy mégiscsak egy ócska kis seggfej vagy te, negyedbarátom akkor is, ha a művelt világ bér-adó viszonyait veszem alapul. már megbocsáss, [ugyan nem tartok rá igényt, csak mondom...

Mint mondtam, ha kevesled az adódat fizesd a különbözetet a saját zsebedből az adósságcsökkentő alapba, vagy add oda egyenesen simicskának, vagy valamelyik cégéres ganénak, de ne más zsebébe kotorássz, a más kontójára.

p.s. a tegnapi nappal 22560 milliárdról éppen 28000 milliárdra lett betáblázva az államadósság.

mi a faszról ugatsz te többkulcsos adóról? affektálós fejsegg.
@jaegtoer:

Tanács: ne tegyél ötnél több linket egy kommentbe, mert előmoderációra küldi a bloghu spamszűrő, és nem jelenik meg addig amíg külön kézzel be nem engedem.
süti beállítások módosítása