Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/05/06/magyar-nyelv-es-irodalom-erettsegi-feladatok-vizsga "Magyar nyelv és ... (2024.05.06. 08:49) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.10. 13:29 Fabius

Levelet küldött Gordon - megírom!

Címkék: bajnai gordon összefogás együtt 2014

Amíg a Jókai utcában Mesterházy Atesz immár miniszterelnök jelöltként a kampányra gyakorol serényen, addig megkerült Gordi is, és levelével próbálta árnyalni ezt a képet. 

Kinyitva az írást több meglepetés is ért. Először is nem hittem, hogy az Együtt a történetek után még egyszer valaha leírja vagy kimondja: korszakváltás. De a legcukibb mégsem ez, hanem a közvetlenül utána következő mondat, ami a teljes szövegkörnyezetben így hangzik:

"Célunk továbbra is a korszakváltás. Felismertük azonban, hogy ezelőtt nagy akadály tornyosul: Orbán kétharmados rezsimje"

Azta, ne bassz! Tényleg felismertétek? Most? Mér', eddig tán nem volt elég feltűnő, hogy a korszakváltás kormányváltás nem sétagalopp lesz, ahol az ellenfél nem a Semjén zsoltárok alatt ministráló korakamaszok kórusából áll össze? Mit csináltatok eddig, ha ez a felismerés most jött el? Mondhatnánk, hogy hja, végül is jobb későn, mint soha, ha nem lenne már tökmindegy. 

A többiből kiderül, hogy amúgy mi hitszegények vagyunk, és vissza kellett adni a reményt, hogy a teljes feladás után az akciós hitfarhát ott vár minket az összefogás teszkóban és csak érte kell nyúlni. Erre pedig csak ez, és csakis ez a megoldás volt kéznél alkalmas. Azt sem kell elfelejteni, hogy ez kényszerpálya, a közös lista kényszerlista és Mesterházy kényszer mini szterelnök jelölt. Na de majd, szóval majd ha megszületett a Fényességes Győzelem - ezen már röhögni sincs kedvem - akkor majd az Együtt csillaga újra önálló emelkedésbe kezd, és a párt tényező lesz, bibi. 

Maragyámá', ne röhögjél, mert de ha mondom!

Télleg! Az Együtt - PM lesz a felálló új kormányban az az erő, amelyik garantálja:  "a korszakváltás se maradjon el a kormányváltás után".  Azt nem részletezték, hogy a legerősebb résztvevő által kikényszerített Mesterházy miniszterelnökkel és Gyurcsányékkal egy kalapban ezt mégis hogy tervezik kivitelezni, de részletekkel bíbelődni előre minek? Elégedjünk meg azzal, hogy ők a garancia lesznek, a gyökerek a összefogás gulyásban, akarom mondani a Gyökeres Változást Akarók Képviselői. 

összefogás_3.jpg

Ennél viccesebb talán az sem volt, mikor tegnap ÉdesViktor kijelentette, Kerényi Imre az ötletével annyira hiányzott neki, mint Csang Szongtheknek a halászati jog Korea északon

 

737 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr515750433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.11. 16:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tök jó ez az egész. Az egyik oldal neohorthysta beütéses Rákosi-nosztalgiája áll szembe a másik oldal kicsit maoista, de különben az óvóda nagycsoportját idéző társasággal.
Nemtom, mit izélsz most Fabius! Mérnem az örömöt mondod, hogy legalább nem a postaládámat szemetelte össze pármilliárdból. Tetszett volna nem feliratkozni a hírlevélre:P

Arról meg tán tehet, hogy pont a szúrós szemű Szigetvári a kampányfőnöke, és nem a habony... izé... de az is lehet, hogy éppen itt van a kutya elhantolva, mert hogy ennél azért jobbat érdemelt volna:(
hát pedig én kénytelen vagyok fulladásig nevetni.
korszakváltás biztosítása...
Amellett, hogy teljes legyen az öröm, néhényan forgatják a gyalogsági ásót is, mint a másik szálra már bemásoltam
endresy.blogspot.com/2014/01/level-nevesnek-nevezettekhez.html

Mert akinek ilyen aláírói vannak, annak már ellenség sem kell....
@Penivaldes: Ezen a poszton most én is padlót fogtam a röhögéstől. :)
@Evezős: Nem azt állítottam, hogy Tétényi egy ideális jelölt. Csak azt, hogy volna előnye a jelölésének. Tudom, sokan emlegetik a jobbikos támogatottságát.
Ezzel szemben Orbánnak több és mélyebben antiszemita, rasszista megnyilatkozásáról tudok, mint Tétényi esetében. Orbán holdudavarából is.
Amúgy, s ezt nem titkoltam itt sem, programilag nekem a DK tetszik.
Azt is elég sokszor emlegettem, hogy jól el tudnám képzelni a DK programját Vadai jelölésével is.
@GeoCracker: és mit szólsz amikor én is támogatlak? :)
@GeoCracker:
Tétényiről azt látom, hogy engedékeny. Az egy dolog, hogy végigcsinálta ezt a négy évet így, ahogy - de amikor bármi, minimális "jóindulat" (nem tudom másként nevezni, bár ez elég nagy túlzás) nyilvánult meg feléje a hatalom irányából, azonnal gyengült ő is.

Nem tudom elképzelni, hogy azokkal a lényekkel, akik azt művelték egy várossal, amit a Meggyesék Esztergommal, bármiféle módon ki lehet, vagy ki kell egyezni.
HA ezt nem látja, akkor vak - és elég sokszor látszott úgy, hogy szinte alig várja, hogy bekövetkezzen.

Bármily meglepő, én Vadait - elismerve azt a sok mindent, amit csinált - nem tartom erre alkalmasnak. Illetve nem alkalmasnak (el tudná látni a dolgát), hanem a szerephez elfogadhatónak. Ő ugyanúgy mélyen megosztó személyiség, mint GyF.
@Evezős: Nem állítom, hogy szent. De azt igen, hogy szekértáborokba szervezett alszekértáborokkal nem lehet semmit kezdeni.
S igenis ki kell tudni egyezni.
A tényleges bűnösöket meg kell nevezni, és el kell ítélni. De a többiekkel ki kell tudni egyezni.
Ellenkező esetben a bűnösökről nem lehet leválasztani a megvezetetteket, és vége egy nagy többhatalmi mutyi lesz, és marad az ország következmények nélküli országnak.
Anno ezért írtam posztott arról is, hogy még a Jobbik féligazságait sem lejhet leseperni. Csak normális választ kell rájuk adni. Programot a pogromok helyett. Ahogy másutt írtam: akinek ma ellopják a bicaját, lesz-...ja a grafikonos lozungokat. Szavaz arra, aki hihető antibiciklitolvajos programot kínál. az emberek nem olyan elvontak, mint Heller és csapata.
Viszont azt, aki nem szereti, ha meglopják lefasisztázni azért, mert a jobbikra szavaz, nem biztosan jó megoldás. Vele a saját dimenzióban kell tudni kiegyezni.
Tétényi lehet, hogy megyegyezett, kiegyezett. Anno Kádárt a kompromisszumok robotaséként is emlegették.
Igen, a kompromisszumok robotosára van szükség.
Elveket kell lefektetni, és nem dogmákat. Ha a lefektetett és a jobboldalla is szóba állni tudó, de demokratikus elvek mellett Tétényit dobja a gép, akkor őt dobja. Ha valaki tud jobbat, álljon vele elő.
Ellenkező esetben gesztusok és demagógiák harcát fogjuk vívni, míg ránk nem rohad az egész Kárpát-medence.
Az én olvasatomban sok szempontból a DK a jobb megoldás. De nem okvetlenül Ferivel. Nem azért mert alkalmatlannak tartom, hanem mert megosztó. A másik két jelölt alkalmatlan is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kellő visszefogottsággal és emelt fővel igyekszem túlélni :-)
Keresve, hogy mit rontottam el :-)))))
Többet tankolnak a magyarok, véget érhetett a válság

hvg.hu/gazdasag/20140110_Tobbet_tankolnak_a_magyarok_veget_erhetet

és akkor varga gazdaságcsináló mini szter úr még meg sem nézte a hűtőgépeladási statisztikákat.
@GeoCracker:

Én támogatnám a Vadai-kormányt. :) Domina kell ennek a népnek. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én is támogatnám, ha jelölnék :-)))
Jó a bőrdzsekis képe :-)
Én marha meg azt hittem pont a rezsim MIATT van szükség korszakváltásra.
@bella _ciao: Többet tankolnak, vagy többért tankolnak?
Basszus!
Ennyire mg nem volt igaza a külön listát állítani kívánók érveinek, az együtt listát állítani erőszakolók érvei ellen. Az együtt listások azzal érveltek, hogy az ecceri nép (értsd: zemberek), nem tudnák kire kellene szavazniuk. Ma az ATV Start riportban arrA a kérdésre válaszolva, hogy mit szólnak az összefogáshoz, két kis öreg azt mondta, hogy külön-külön többet lehet hozni, továbbá hogy amelyik párt több szavazatot kap, az legyen a miniszterelnök, valamint az egyik hölgy, hogy Bajnait jobban el tudta volna fogadni.
Szerintem most lesznek igazán megzavarva a fejek.
ha gyurcsány képes lesz beállni ezek a faszok mögé, akkor inkább otthon maradok a választáskor.
nem, nem gyurcsány miatt.
rá, mint az jelenlegi poltikai paletta egyetlen valóban demokratikus és europer személyére igen, de nem vagyok hajlandó adni a szavazatomat egy nímand mesterházy potenciális(?) miniszterelnökségére.

nagyon remélem, hogy több esze van annál gyurcsánynak, mint hogy eljátssza az esélyt, hogy 2018- ban kihívója lehessen orbánnak.
@CSENDES: is. gázolajbó többet, benzinből kevesebbet. és persze többért. de legalább a válságot letankoltuk.
""Célunk továbbra is a korszakváltás. Felismertük azonban, hogy ezelőtt nagy akadály tornyosul: az hogy alkalmatlanok vagyunk, mint a kurvaélet."
Jól értem, hogy Bajnai szerint a farok fogja csóválni a dinót?
@Evezős:
Miért baj, ha valaki megosztó személyiség?
Komoly választ kérek, ha lehet.
@dr. jenőke (jenőke): A megosztó személyiséget vagy nagyon gyűlölni, vagy nagyon szeretni lehet. Ez tovább tudja mélyíteni az árkokat, pedig itt okos kompromisszumokra lenne szükség.
@GeoCracker:
Olvasásban most értem hozzád. Kérdés ugyanaz, mint a lapátok tulajdonosához.

Miért baj, ha valaki megosztó személyiség?
Komoly választ kérek, ha lehet.
@nandras01:

Gyurcsány intelligenciája mindig tüske marad a stupid birkák szemében,a fideszben a jobbikban de még a 'cocik körében is...Lehet ,ez volt az egyik legnagyobb 'bűne',ripacskodásai mellett..Nyilván sokat tanult az idők folyamán,de annyit azért valószínűleg nem ,hogy visszalépjen a hatalom csábításától,jóllehet Ő is érzi,jelenleg azonnal százezrek zsebében nyílik ki a bökő neve hallatán!/ha küldetéstudata van,az egy dolog.../ 2014 magyarországán nem sok keresnivalója van az élen,vagy ha igen iszonyatos indulatokat fog kiszabadítani.
Azt nem bánnám ha tekintélyét az 'összefogásban,eszét,ravaszságát arra használná fel,hogy helyzetbe hozzon egy elfogadottabb személyt./legyen az Tétényi,Surányi vagy más jelölt.../Nem hiszem el,hogy nem veszi észre Mesterházi,hogy csődként éli meg az ellenzék zöme a személyét!!!!!!!!!!!!!!Ha /hah-ha/ Ő miniszterelnök jelölt akkor Schmuck Andor köztársasági elnök aspiráns ha /ha-ha/ lehetne...........................
@CSENDES: mert még nem esett le, hogy az új VT még inkább eltolta a súlypontot az egyéni mandátumok felé. Így hiába kap A, B és C jelölt összességében akár sokkal több szavazatot, mint F jelölt, ha a legtöbb szavazatot F kapja.
Pl. 2+3+4 szavazat = 9, mégis F jut be 5 vokssal. Viszont ha hárman finnyáskodnak is, és otthon maradnak, ABC akkor is bejut 6 szavazattal.
A listás helyek lényegében nem osztanak-szoroznak. Nagyon kevés szavazatkülönbség durván boríthatja a mérleget ide vagy oda.
@gazoló:

Ehhez az országhoz pont illene Schmuck A., mint Közt. Elnök. Még az se biztos, hogy hülyébb lenne, mint Palika, vagy vállalhatatlanabb, mint Káder.

Amúgy is Nyuggerisztán vagyunk. :)
@CSENDES:
Sem Orbán, sem Gyurcsány nem okoz senkinek fejtörést, hogy szavaz-e rá, vagy sem.
Puding Bélát megcsodálják, fanyalognak rajta, nem elég sós, nem elég cukros, nem elég nedves, túl száraz...
Egyértelmű helyzetet teremtenek.

Na, örüljön Gábriel is!

Olvassatok bibliát: a langyosokat kiköpi az úr....
Itt a magyarázat:
"Istent teljes szívünkkel, egész lelkünkkel, teljes értelmünkkel és minden erőnkkel szeressük. Ez a mondat és ez az ige teljesen egyértelmű. Jézus a Jelenések Könyvében nemes egyszerűséggel kijelenti, hogy a langyosakat kiköpi a szájából. Az Úrnál nincs takarékláng, valaki vagy tűzben ég érte és teljesen átadja magát és neki él vagy nem. Valaki vagy élőáldozatként adja önmagát és teljes erejével ráhangolódik a Szent Szellem hullámhosszára vagy a világot választja." (MÁTÉ és MÁRK írásához)
Csak nehogy valaki a vallási fanatizmusra akarjon asszociálni, csak a példa kedvéért idéztem, hátha érthetőbb.
Már régóta háborgok azon, hogy senki nem érti a politikusi megosztás lényegét, a politikus sem, pedig abból él, hogy megosztó. Ha nem lenne az, fej, vagy írás alapján is lehetne politikusokat választani - válogatni.
@dr. jenőke (jenőke): Egy jó troll erre azt írná, hogy ezt magadtól is tudnod kéne :-))

De.
A magam részéről ott látom a problémát, ha ott is megoszt, ahol különbennem kellene. Tegyük fel, hogy összeállítok egy tuti programot, amit minden judeoballibsikreténbukottbalos magáénak mondhatna. Már akkor, ha nem érzelmi, hanem szellemiségi kérdést akarna előle csinálni.
Ámde ezek egy része személyemben utál, mert azt hiszi, hogy miattam esett ónos eső a pártszékházuk kapujánl. S nem olvassák el, amir írtam, meg sem próbálják, mert hitelvi kérdést csinálnak belőle.
Wrgo nem az ellenfelek felé, hanem ugyanazon az oldalon is törésvonalat okozok, ahol amúgy is keskeny már a sziklaperem.

Gy.F. esetében lehet persze azt mondani, hogy Szanyi és Mesterházy mesterségesen démonizálták az MSZP-ben, mert leárulózták, már nincs idő arra, hogy minden tökkelütöttet erről meg lehessen győzni. S fordítva is igaz. Szanyit nem fogják a keblükre ölelni a túloldalon. Holott ő sem csak hülyeségeket beszél.
A szimpla véleménykülönbségek mentén poersze, hogy keletkeznek kis megosztottságok. De amikor hitelvi viták alakulnak ki, akkor ott senki nem érvel, hanem acsarkodik.
Vadai szerintem elfogadottabb a baloldal egészén, mint Gyurcsány. Még talán a mérsékelt jobboldalon is.
Ha ugyanis megfigyelted Gyurcsány taktikáját, akkor abban benne volt az is, hogy magára vonta a tüzet. Surranópályák sorát biztosítva maga mellett. Ezzel sem Bajnai, sem a többiek nem éltek. Vadainak az utolsó pillanatban is átadhatja a kormányt. Ő házon belül van. Alkalmasint az egy szem surjáni hülyeségtől eltekintve gyakrolatilag szintén jórészt mentesítette a tűztől.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerintem is! aki lovaglópálcájával elfenekel titeket:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @GeoCracker:

én is támogatnák egy bőrdzsekit, de sarkantyút már nem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: álmodozol, egér. nu, ha így haladunk, ez a domina fog ütni téged továbbra is. nem hátulra, hanem az agyra mért csapásokkal.

Selmeczi megtudta, mit venne el a bukott baloldal
'Étellel próbálnak nyomást gyakorolni'
A Fidesz szóvivője szerint a bukott baloldal kormányon eltörölné a gyed extrát. Onnan tudja, hogy nézte a tévét.

nol.hu/belfold/selmeczi_megtudta__mit_venne_el_a_bukott_baloldal
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem kurvára érdekelne mégis hogy képzelik a korszakváltást garantálni mondjuk egy győzelem esetén?

Odamennek Atikához, hogy naaaa, lécci lécci, váltsunk már korszakot nagytesó, mer'tod garancia meg minden, amit nem csináltunk meg amíg erősebbek voltunk azt majd most kéne, ugye te is szeretnéd?
@GeoCracker:
Tétényi viszont képes volt összefogni az ellenzéket, méghozzá balszéltől jobbszélig.
ÉS garantáltan fidesz-ellenes. És nő.
"Akinek ennyi jó kevés,
azt érje gááncs, érje megvetés"
Lemaradtam az eseményekről.Milyen levelet írt Bajnai?
@GeoCracker: mert leárulózták...

Azért az megérne egy msét, ki kit árult el és mikor.
@GeoCracker:
Te is tudod, hogy a megosztás képessége nem hitvitákon nyilvánul meg. Nyilván ismered a kis/nagy csoportos vizsgálatokat, hogy hogyan bomlanak fel és ki válhat vezérré?
Ha tisztában vagy a karizma fogalmával, akkor hogyan lehet felhánytorgatni rosszalló hangsúllyal, hogy valaki megosztó személyiség?
Az aki "megosztott" nem látja be, hogy kiválasztottja megosztó, viszont értetlenül néz rád, hogy mi is a bajod.
Nem az a megoldás, hogy elzárjuk a megosztónak bélyegzetteket, hanem okosan hasznosítani azt a többletet, amivel az egyébként okos, értelmes emberek nem rendelkeznek.

Nem kívánok senkit sem meggyőzni, de remélem néhányan elgondolkodnak a megosztó személyiség szerepéről.
Legyen erre példa Kossuth és Széchenyi, hagy ne a napi aktualitással vigyük rossz irányba az értelmezést.
@Fabius: ők ezt garantálják, majd sokat ismételgetik Attila fülébe. vagy nem tudom
@bella _ciao: "Erre Selmeczi Gabriella azt mondta: a baloldal egyre lejjebb csúszik, saját magát is képes alulmúlni, hiszen a bajai és a kislétai videohamisítási botrány után a hírek szerint "most már étellel is próbálnak nyomást gyakorolni cigány emberekre szavazatokért cserébe".

Tehát Mo-n éheznek az emberek. Köszönjük, Gabika.
Nem mintha az ellenzék képes lenne kihasználni ezt a ziccert.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az ellenzék melyik ziccer használta ki eddig az egycsilliárdból?
@Penivaldes:

Hmmm. Együtt Duruzsolunk frakció?
Elolastam.Tehát ők lesznek a Korszakváltás őrei, megkerülhetetlen erőként.Jaj, Istenem!Sírva nevetek...
Nem mára ígérték a programbemutatójukat az ATV-n, 4-kor? Nem az megy..
@Fabius:

"__Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem kurvára érdekelne mégis hogy képzelik a korszakváltást garantálni mondjuk egy győzelem esetén?__"

hogy Te micsoda egy perverz disznó vagy?! már megbocsáss! :)
@Fabius: nem feltétlen duruzsolás. lehet vérfagyasztó suttogás is.
különben meg úgy fogják garantálni, hogy ha Attila nem akarja magát garantálni, meg minden, akkor majd jól oldalba bökik.,,amikor nem figyel.
@gazoló:
Vigyázz mit kívánsz, mert megkaphatod! (Van Schmucknak doktorija?)
Szerintem a levélben az is szerepel, hogy az mszp zsarolása miatt mentek bele a közős listába, mert nekik fontosabb orbán leváltása, mint bármi más.
Az első normális nyilatkozatuk. Nem az ország, hanem a politikussá válás szempontjából. Ezt hiányoltátok, nem?
@Fabius:
Még a legjobb esetben sem lesz 50% +1 mandátuma az mszp-nek, tehát bizony lesz zsarolási potenciálja a koalíciós partnereinek. Bár már ott tartanánk!
Szende kérdések:

1. Gyurcsánnyal erősebb az ellenzék, vagy nélküle?

2. Gyurcsánnyal erősebb az ellenzék úgy, hogy a választások előtt 3 hónappal sikerül csak a többi pártból minden hitelességet kipacsizva elérni a közös indulást, vagy nélküle úgy, hogy 1-2 évig építkezhetnek, reagálhatnak viszonylagos békében, a pártok közötti hangsúlyeltolódásokat azért szépen megmutatva?

3. Minek örül most a DK tábor? Hogy negy külön nyerünk, hanem együtt veszítjük el a jövő alakításának utolsó esélyét?

brühühü, ahogy rodeo mondja
@Fabius:
Gyurcsány az éhségsztrájkkal eliminált regisztrációt.
@Fabius:

Esetleg, ha Orbán lebukna, amint gyereket eszik. Talán. Kiállna Nyakó Pista, és... ja de nem, azt is elbasznák.
Könyörgöm, ahol szóvivőnek sikerül kinevezni a párt legirritálóbb arcát?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nincs más szándék, csak hogy pártként működjünk, mert máshoz nem értünk. Ott meg pozíciók vannak, meg emberek, és ezeket párosítják. Hogy pártként jól működjünk az soha föl sem merült.
@miva?:
1. Van ellenzék Gyurcsány nélkül? Curvára figyeltem az EM 4 évben - de nem igazán látszottak!
2. Tehát elismered, hogy ki kellett picsázni a többi tesze-tosza pártot, hogy egyáltalán létrejöjjön az összefogás (különmutyi nem jáccik!)
3. Jobb külön-külön veszíteni, mint együtt?
Olvasd el e tárgyban a Haha elemzéseket! Bajnainak sem ártott volna!
@kekex:

Azt azért törölték el, mert technológiailag kivitelezhetetlen lett volna. Szartak ők GyF-re, meg a zemberekre is.
@jaegtoer:

Pontosan melyik a disznó perverzió? A korszakváltás, a gőzelem esetén vagy hogy még érdekelne az egész? :-D
@GeoCracker: Jahogy Gordon az èn rezsim kétharmadára gondolt? :-)
@Penivaldes:

Ott van Kormos Kata, ott volt Buday Berni, ott van Kunhalmi...

Erre Török Konfettizekakálmánolgábammertidiótavagyok Zsolti.
@kekex:

'sztán mivel fogja zsarolászni őket? Azzal, hogy ahogy Peni mondja vérfagyasztó sustorgás lesz 4 évig?

Komolyan, kb mivel?
@GeoCracker: de őt igen! ezért hozza létre a magyar csapatot, akik segíteni fognak a rezsi elleni harcban. kérdésem? Kifizetik?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Tudod hogy választják a szoci szóvivőt?

Bezárják mindegyiket egy üres szobába két vasgolyóval. Amelyik az egyiket elhagyja a másikat elrontja, az nyert.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Buday Berni jó volt, Kunhalmi annyira már nem. nekem irritáló.
@Penivaldes: Én Szollárt kedveltem, bár az nem Mszp szóvivő volt.
"Az egyik oldal a Fidesz hívők, a korrumpált tömegek, a hivatalnokok, a közszolgák tömegeinek felvilágosítása. Először is a hazugságokról kell felvilágosítani mindenkit, hogy a jószándékú, vagy naiv, és képzetlen emberek átlássák a magyar valóságot. Velük is meg kellene értetni, hogy a Fidesz nem romokban fetrengő országot vett át, hogy Gyurcsány és Bajnai kormányzása hatalmas sikereket ért el, hogy gazdasági, kulturális, oktatási, sőt még a Fidesz által megakadályozott egészségügyi helyzet is jobb állapotban volt, mint most."
..
"Hogyan hihessük el az ellenzékről, hogy valóban ellenzék, hogy szándékai tiszták, hogy nem túlélésre játszanak, hogy teljes az összefogás a leváltás akarásában, és nem fogja hátba támadni senki a másikat? Hogy nem vész el a szavazatunk, ha a közös ellenzéki jelöltre voksolunk! Legalább az ország szavazó polgárainak felét kellene meggyőzni arról, hogy nemcsak dumálnak, hanem valóban a kormány leváltására törekednek, és képesek is rá."
nepszava.hu/cikk/1007589-a-baloldal-ha-raer-tokon-szurja-magat
@V-PORT: " de úgy tudjuk, az MSZP-ben az is felmerült, hogy Gyurcsány a hatodik legyen: ez még biztos befutó hely, de a választási törvény értelmében az országos lista szavazólapján csak az első ötöt kell feltüntetni, így arról már éppen lecsúszna a volt kormányfő. "

Igazi mszp: induljunk neki a választásoknak olyan arcokkal, akiket rá sem merünk írni a szavazólapra. :DDD

1 Mesterházy Attila
2 Bajnai Gordon
3 Kalkuttai Teréz Anya
4 Superman
5 Csillámpóni
6.Gyurcsány Ferenc
7 Puch László
8.Freddy Krueger
9 Adolf Hitler
10 A. Breivik
11 Skynet
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az ötödik az Rodolfó lesz, és utána Gyurcsány.
Hogy lesz ezzel a kettős állampolgársággal? Biztos sok határon túli fog így rájuk szavazni.
@Fabius:
Ugyanazzal, amivel rákényszerültek az összefogásra: megosztva az összezáró fidesz le tud szavazni bármit. Nem csak a nyeréshez, a kormányzáshoz is összefogás kell. És akkor már inkább most játsszák le, mint a választás után, mert akkor már nem egymással kell foglalkozniuk - vagy Eljő a JEGES (azaz 3-ik Orbán)
@V-PORT: Csillámpónit ne akard kicvenni!!!
ő a korszakváltás garanciája
@Penivaldes:

Fent Mordor szóvivőjét láthattuk.

És akkor jöjjön az mszp:
www.youtube.com/watch?v=HKpEDJAk-5w
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: látod ő jó lenne, bár ö sem.
én őt elég karrieristának ismertem meg. és az nem feltétlen jó
@Fabius:

a "_ korszakváltást garantálni_" -nak a mikéntje.

aki a saját 'bejutásához' kurválkodásra fanyalodik az legfeljebb gruppent helyezhet kilátásba(!), de garantálni azt sem tudja. a minőségi sexhez is kiváló partnerek(!) kellenek... ha netán saját magamat hallanám is félre, akkor a minőségi szesz már egész bonyolultnak tűnik, és a korszakváltáshoz még el sem indultunk, csak aperitifet ittunk, feltéve, ha átlátható a képzavar, de ez nem gépzavar, csak mutatja, hogy a poszt igazat szól, ha mégsem, akkor is csak a valót mutatja.
@kekex:
Arra van szüksége ennek az országnak? X hónapnyi állóháborúra, amíg Bajnai rájön, hogy a "zsarolási potenciáljával" ugyanúgy kitörölheti a seggét, mint ahogy most éppen teszi az ATV-n? Vagy tényleg kis-SZDSZ-szé kell tenni egy jobb sorsra érdemes irányvonalat?
@kekex: Egy értelmezhető ország felépítése felé vezető üton a nulladik lépés a tárgyilagosság elsajátítása. A szoci kormány idején burjánzó láthatatlan kánaán képe engem nem abban erősít meg, hogy a hasonszőrű nézeteket hangoztató népek majd kísérletet tesznek égető problémáink megoldására, mikor fel sem ismerik azokat. Legyünk már kicsit józanabbak! Milyen sikertörténet volt pl egészségügyben akkoriban?

Asztakurva!!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: brávó

:D

csillámpóni előrébb is lehetne
@miva?:
tehát nem voltál mostanában kórházban. Szerencséd!
@kekex: már ne is haragudj, de úgy saccra van velem együtt min. félmillió ember, aki szavazna valami normális alakulatra. Nekem Bajnai komoly kompromisszumok árán megfelelt volna, a szocikkal való összebútorozást utolsó kétségbeesett lépésként még tán elfogadtam volna, na de Gyurcsányt soha. Inkább lerohasztom a kezem, mint hogy Orbánra vagy Gyurcsányra szavazzak valaha is! Na mennyi veszett? Biztos vagy benne, hogy kevesebb, mint amennyi jött? Én nem.
egyébként meg Gyurcsány is írt levelet, és demokrata csúcsteljesítményként az sem rakható ki az ablakba:
nepszava.com/2014/01/magyarorszag/gyurcsany-erositi-a-partdemokraciat.html/comment-page-1#comment-339457
@kekex: fél család egészségügyben dolgozik

Drága emlékezetű Lajos idején pont az a szar volt, ami most van.
@miva?:
Mivel Bajnai tök egyenesen folytatta Gyurcsány gazdaságpolitikáját (válságban már nem is tudott alapvetően változtatni) ha elfogadható Bajnai - mi bajod van Gyurcsánnyal?
Olyan jobbközép gazdaságpolitikát nyomattak, hogy ihaj!
@kekex: Én éppen ezoldali volnék :)

Gyurcsány személye, Szilvásibácsi, valamint az ország kormányzásának súlyos hiányosságai miatti 2/3-os fülkeforradalom pl nem bocsánatos bűnök. Az én szememben éppen ezért Gyurcsány és Orbán együtt jelképezik mindazt, ami morálisan elfogadhatatlan. Kielégítő a válasz?
@Sir Bates dö Hól:
"Az első normális nyilatkozatuk."
Én is így gondolom.
@miva?:
Akkor is elsunnyogták a rákosok kezelését?
Egyébként meg matematikai képtelenség: többtiz, ha nem többszáz milliárdot vontak ki az egészségügyből - már hogy a fenében maradhatott volna "pont az a szar"? Azért a hígfos és a kemény trágya között van némi különbség!
Amint a csivava és a dán dog között is. Pedig egyik kutya, másik eb....
@kekex:

Te, nemtom feltűnt-e, de ezt a korszakváltósdit kormányváltás utánra ígérik. Akkorra, amiről azt írod: már nem egymással kell foglalkozniuk - vagy Eljő a JEGES (azaz 3-ik Orbán)
Beindult az ökölharc, Mesterházi tökig bebetonozva.

Egy trükkel leválasztanák Gyurcsányt a szavazólapokról
hvg.hu/itthon/20140110_Gyurcsany_Mesterhazy_Bajnai#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_1_10

Lehet, hogy eddíg mély delíriumban voltam, de nem Botka volt, aki többször egyértelműen kizárta a további együttműködést?
Ki kéne már józanodnom, na.

Botka: Na végre!
szeged.hir24.hu/szeged/2014/01/10/botka-na-vegre/~~fokusz
@kekex: Jó, akkor ezek szerint jó volt. Éven túli tartozások miatt nem kaptak gyógyszert betegek kórházban, hanem vehette meg a látogató, ha futotta neki, és folytathatnám. De akkor rózsaszín volt a világ. Nincs miről vitáznunk, igazad van.
@Sir Bates dö Hól:

Csöndben megjegyzem az emeszpé bármekkora, egyedül képtelen választást nyerni. Ha valakiknek volt kezében zsarolási potenciál az éppen nem ők voltak, ellenben most mégis úgy állunk, ahogy.
@miva?:
Balról ez pedig úgy látszott, hogy Gyurcsány háttérbe vonulásával a béna mszp képtelen volt felvállalni a saját eredményeit, elsunnyogta a kemény választási harcot, és a majd 1 millió szavazatot is csak azoktól kapták, akik Gyurcsány és Bajnai politikáját értékelték.
A többi 1,5 millió inkább otthon maradt.
Ha Gyurcsány vezette volna a harcot - nem lett volna "fülkeforr!", hiszen Orbán minden hisztivel is csak + 200 ezer szavazatot tudott összegründolni 2002-höz képest!
Lehet, hogy "van 500 ezer" aki nem szavazna Gyurcsányra, viszont VAN 1,5 millió, aki viszont igen.
Egyébként még be is jöhet nekik a közös lista. Moon nem lesz semmi balhé, hisz már itt is sokan '18-ra készülnek. Amíg négyévenként voksolhatunk, a remény hal meg utoljára. S eddig mindig protest-vote volt moon.
Lehet, hogy a többség jobban utálja a fideszt, mint a többieket.
Így leszűkül minden körzet fidesz-jobbik-közös jelöltre.
Meg az is szerencse, hogy az mszp is a rezsicsökkentés mellett van, meg a nagy többség (itt is) hisz abban, hogy egy váltás esetén elindulnak a határon türelmetlenűl toporzékolva várakozó befektetők mo felé, s minden rendben lesz. Elterítve lopott az elmúltnyolcév, nem kevesebbet, mint a fidesz, de sokak felé adott. A fidesznek viszont erre csak koncentrálva volt esélye, hisz sok volt az az ínséges nyolc év. Sokkal kevesebb embert hoztak helyzetbe. Egy mészárost sokkal könnyebb utálni és irigynek lenni rá a vagyona miatt, mint egy leisztingerre, nobilisra. Az egyik mégis csak egy "buta gázszerelő alcsútbasznádról".
Arra esély nincs, hogy olyan legyen mo, mint amit én kívánatosnak tartanék, de attól még a fidesz leváltható.
szerintem
@Fabius:
Hát bizony elég nehéz elképzelni, hogy kormányváltás nélkül is lehessen korszakváltást csinálni. De a kvantumelméletben még talán az is elhelyezhető.
@kekex: Ön egy párhuzamos valóságban tartózkodik! Kérem mindannyiunk érdekében, hogy meg ne érintsen semmit, az Isten szerelmére, mert mindannyian elpusztulunk az Univerzum eddigi második legnagyobb robbanásában!!!!
@miva?:
Ha olvasásértelmezési problémáid vannak, akkor röviden: kemény trágya volt. A mostani meg híg fos. Az nem ugyanaz. Csak lépj bele, és meglátod!
@Fabius: nem az számít, hogy mi az igazság, hanem az, hogy mit hiszel, hogy mit akarsz hinni annak... s a te szavazatod is csak annyit ér, mint egy analfabétáé, vagy egy nobel-díjasé, miként az enyém is, s itt valamennyiünkké.
@kekex: Én ettől még nem szavazok oda, ahol már eddig is csak nyüszítve elfogadható emberek voltak, ha Ferenc is a listájukon szerepel. És ez az én hatásköröm, szóval nem tudsz olyant idehazudni, amivel 1. egy másodperc alatt le nem buknál, 2. megszerezhetné Ferenc a szavazatomat
@Sir Bates dö Hól: Csakhogy a tanárúr szavazata mégis kicsit többet ér, mint falubolondja pistáé, ugyanis fröccsözés közben neki több a tekintélye. Ez az ország nagyobb részén igenis fontos, és pont ezek a tekintélyesen fröccsöző urak lesznek nehezen meggyőzhetők.
@kekex:

Szerintem meg az gyakorlatilag lehetetlen, hogy kormányváltás után bárki korszakváltásról kezdjen beszélni. Ezért érdekelne kurvára, hogyan is képzelték.
@Mariann19: szia:)... nem becsületes, de legalább "politikus", elkezdtek sunnyogni ők is:)... s most már mindent az mszp-re tolhatnak:)... visszakerültek a zsarolási pozicíóba:-)... s valljuk be, az ő szempontjukból most ez a fontos:-)
@Spániel:

Azért az beszédes, hogy a szocik egyetlen egyéni helyről sem lépnek vissza a 75-ből, az osztozkodást oldja meg Gyurcsány Bajnaiékkal ahogy akarja.

Mekkora áldozatot hoztak Meseházi elnökjelöltségéért.

(gyurcsány bevétele a buliba kényszer, nem áldozat)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Mellé.

Szanyi már a brüsszeli járaton ül.
@Fabius: úgy gusztustalan az egész ahogy van, és ráadásul az MKKP-t sem jegyezték be. Most mi legyen?
@nandras01: 2018-ban Orbánnak nem lesz kihívója (legfeljebb, ha Putyin küld valakit). Uff.
engem ez többé nem érdekel. utánunk az özönvíz
@Sir Bates dö Hól:

Nem éppen.

Már úgy értve egy szavazat az egy szavazat, stimm.

Éppen csak annyi a bibi, az enyémet meg kellett volna szerezniük. De most éppen nincs mivel.
@Kuviklacz: 51-ben sem gondolta senki, hogy pár év múlva valaki fel meri emelni a szavát, 87-ben apám azt mondta, hogy ő is kibírta egész életében, én is ki fogom. Nem olyan a jövő, amilyennek messziről látszik.
@miva?: A jövőről nemlehet hazudni. Ha nem tudod elképzelni, mi lesz, ha Orbán folytatja, vagy tetszik neked, akkor megértél egy egészségügyi intézményre.
@miva?:

Előre a küszöbugrásnyi mennyiségben leadott faszrajzért. Nincs jobb ötletem.
@miva?: Aki 87-ben még változatlanságra számított, arra nincs mit mondanom. 85 óta Gorbacsov volt.
Az 56-osat meg nem kívánom senkinek. És nagyon jól tudhatod, hogy ez most durvább lesz.
@Fabius: Ennek az a baja, mint a bojkottnak: nem lesznek elegen.
@Fabius:

Akkor helyettesítsd be akármelyik másik arccal a listáról.
@Fabius: Ezt én sem tudom megemészteni.
Remélem, kiveri a biztosítékot, hármasban még nem ültek le.
Csak már hányok attól, hogy mindíg a civakodás, marakodás a jellemző erre a prosztó pártra.
@Fabius:

index.hu/szarvas/

'Pi@@ába,női castingot vagy fa@@alvoksolok!!!
@Kuviklacz:

30% nem tudja mihez kezdjen a lapjával. Ez több, mint az összefogás fanok százaléka. Simán összejöhet a 300.000 egy okosan tolt faszbúk kampánnyal is.
@Kuviklacz: Értem. Tehát mikor a határon a csehszlovák határőrök szétszedtek, akkor apámnak mást kellett volna mondania :D

Ecsém, a jövőről nem lehet hazudni?

Májusban Álmos sírjából visszatérve erzsébetutalványt osztogat a fletóra szavazóknak. És ez nem hazugság, mert a jövőre vonatkozik. Asszem veled is befejezhetjük :D Megállapodjunk egy döntetlenben?
Nnna, ezért kell az összefogás, csakhogy egy ALKALMAS jelölttel:
magyarnarancs.hu/hirnarancs/imadkozzunk-simicska-lajos-lelki-udveert-88239
Simicska Lajos gyarapodásáért misézni nem kell, csak halhatatlan lelkét féltjük. Az Átlátszó kiszámolta, hogy „egyedüliként vagy konzorciumban a tavalyi magyar költségvetési hiány felét a Közgéphez áramoltatták a büdzséből, összesen 431 milliárd 872 millió 945 ezer 311 forintot”. Az Index pedig szépen összeadta, hogy „a cég az elmúlt 4 évben összesen közel 900 milliárd forintnyi állami, illetve önkormányzati megbízást kapott”. Dicsértessék!
@Fabius: Volt valahol róla szó, hogy csak az Együtt lép vissza?
@Spániel:

Nem fog ez kiverni semmit sehol. Szépen összeülnek és újraosztják a bulit. Mondtam tegnap is, hogy nem a pucsítás ténye, hanem csak az elvárt póz a kérdés.
@V-PORT:

Nem volt. Csak arról volt ők kezdeményezik a nyitást a DK felé. Most meg a szocik a szart is feletetik velük, merhát ugye ti hívtátok őket, akkor a ti rovásotokra megy a buli.
@kekex: Van Mesterházynál ALKALMASABB?
@Fabius: moon soha nem szereztek szavazatokat... azt mindig a másik fél veszítette el, leginkább:)... itt a valódi, előremutató haladást szorgalmazók valóban "nemzetidegen test":)... ez van, ezt el kell fogadnunk...
@Fabius: Egy más Magyarországon az Együtt aratott volna.
Nem vagyok benne biztos, hogy szavazni akarok. És, ahogy nézem egyre többen így gondolják.
@Fabius: mindegyis, a vége úgyis az lesz, hogy gyurcsányahibás.
@Sir Bates dö Hól:
"Visszakerültek zsarolási pozicióba."
Bajnai esetében ezt nem látom megalapozottnak.
Bajnai kezdettől kitartóan az Orbán kormány leváltása érdekében vállalta fel ezt a - számára - bizonytalan kimenetelű missziót.
Okos fickó, képes volt felmérni a rá váró és számára bizonytalan szerepeket már a kezdetektől, nyilvánvalóan tudta, hogy nem lehet prímhegedűs a meghatározó MSZP mellett.
Ettől a felismeréstől függetlenül kitartóan munkálkodott és készült a kormányváltás utáni konkrét feladatokra úgy, hogy pontos tervekkel állt elő, míg az MSZP részéről a közhelyeken és banalitásokon túl nem nagyon tudjuk, hogy mit akarnak.
Miután jelenleg önként visszalépett személyes ambicióit félre téve, mivel is zsarolhatná az MSZP-t?
Nehéz pontos képet kialakítani erről a helyzetről, miután a tárgyalások tartalmát nem tárták elénk, és emiatt saját intuíciók alapján lehet csupán közelíteni a valóságot, ezért a véleményemet kezeld a hipotézisek szintjén, hozzá téve Bajnai iránti elismerésemet.
@Sir Bates dö Hól: a valódi, előremutató haladást kevés helyen adta az ég csak úgy, azért egyesével tenni kellett sokaknak. Nálunk nem akarja senki egyedül elkezdeni, mert majd az állam megcsinálja, ha végre jól szavazunk, miközben senki nem a preferenciái szerint szavaz, hanem egy mozgó n-ismeretlenes egyenletet érzésből megoldva okoskodja ki a szavazatát.
@Mariann19: hajszálra itt tartottak akkor is, amikor megállapodtak a Nagy Összefogásban.
DK-nak felajánlottak a szocik 2-3 megalázó helyet azzal, ha nem tetszik, kérjen az El4-től.

Kellene egy kampányt indítani, hogy Mesterházíra nem szavazunk.
Egyébként ha alszom rá egyet, lehet, hogy még MA minielnök is megszavazható befogott orral az alábbiak miatt:
"Amiről Lánczi beszél, az az orwelli negatív utópia, a totális állam, a társadalom leigázása. Lánczi András professzor ezt a jövőt szánja nekünk Orbánnal egyetértésben a polgári Heti Válasz hasábjain közzétett írásában. De nem csak szánja. Ez van megvalósulóban. Orbán nem veszíthet tavasszal. Tervei vannak még.

Ezek az emberek nagyon veszélyesek. Ezek az emberek, úgy tetszik, megőrültek. Mit gondolnak, van bármi esélye annak, hogy ne hulljon vissza mindenkire -- vajon már hányadszor száz éven belül -- ez az eklektikus, sötét rettenet? Van bármi esélyük arra nekik, hogy megússzák?

Mégis a rezsim micsoda magabiztosságáról árulkodik, hogy Lánczi közzétette ezt az írást!"
hafr.blog.hu/2014/01/09/miert_fog_elbukni_orban
@Sir Bates dö Hól:

Oké, én elfogadom. De akkor nekik tőlem a faszkorbácsot kell elfogadni, mert cserébe csak jár valami kedvesség :-)
@V-PORT:
Persze. Eddig Tétényi Éva és Surányi merült fel.
De nyitott vagyok más ötletekre is.
Azt gondolom, hogy ha Gyurcsany belemegy egy ilyen (korabban linkelt hvg cikk), vagy ahhoz nagyon hasonlo megallapodasba, akkor 0.5-1 ev kemeny munkajat dobja a kukaba.

Egyelore varakozom, de ha nem valtozik erdemben a helyzet, akkor a megallpodas utan igerem Feri is megkapja tolem.

Ui: Az internetem dobbenetesen szar, ugyhogy mar annak is orulok, hogy nagy neha frissul az oldal es ogy egyaltalan nagy duzzogva betolt egy-egy lapot, igy aztan talan egesz hetvegen nem fogok hozzaszolni (gondolom milyen sokan fogjak hianyolni ;) ).

Ugyanakkor akar az elozo posztnal is nekem irt hsz-okra majd akkor valaszolok, aztan az erintettek meg elolvassak, ha meg idoszeruenek tartjak.

Tovabbi jo szurkolast!
@Spániel:

Na az az egy speciel nem lesz. Ezt Attis már elkúrta, úgyhogy mesterháziahibásozás lesz.
@Mariann19: bajnai nem véletlenül töltött '10 után időt az usában:-)... őt ismerték, rá tettek, pont ezért nem lenne szerencsés egyébként az ő általa hozott befektetői pénz, de ez tényleg csak az én ízlésem... szal, nem az az ártatlan kisdobos ő, mint a képe alapján látszik:-)
@Fabius: Nekem sokkal jobban tetszett a Simicska és Orbán képével ellátott plakát, amin az állt, ők már jobban élnek, hát Ön?
@V-PORT: Kb. Mindenki. Még én is.
@kekex: "De ez mellékes. Sokkal fontosabb, hogy Orbán állítólag a "hit és a racionalitás új viszonyát alakította ki magában", mert "felismerte" a vallás "civilizátori" (helyesen civilizáló) erejét."

Azt pedig, hogy "lop", úgy kell szépen mondani, hogy a "közvagyon és a magánvagyon új viszonyát alakította ki magában".

Nincs a Földön szánalmasabb lény, mint a magyar jobboldali "értelmiségi".
@Fabius: ide születtünk, ennyit tehetünk maximum:)
Egyébként déltájban olvastam egy 66-20-20-as osztozásról, de most nem találom. Pedig az még vállalható is lenne.
@Mariann19: Az az Együtt-PM kampánynyitó beszéd, amit egyesek az ATV-n vártak 16 órától, a Klub Rádión ment le. Hallottam. Jó volt.
@Fabius:
na, Fábi, akkor most nézzük logikusan a dolgokat.
Bajnainak az volt a célja, azért állt ki tavaly, hogy egyrészt visszatérjen a politikába (pipa), másrészt összefogja a baloldalt - orbán ellen (pipa). Bajnai sehol nem mondta, hogy ő akar a MEjelölt lenni, csak azt mondta, hogy nem zárkózik el előle, ha felkérik. felkérték? nem.
és azt kell, hogy mondjam, nagyon jól csinálta.szerintem ő kavarta a málnaszőrt, nem gyf. a baloldalt szóba jöhető jelöltek közül VALÓBAN gyf-re szavaznának a legkevesebben, ezért addig játszott, amíg gyf-et, mint ME jelöltet senki nem fogadta al. igen ám, de a DK szavazótáborára mégis szükség volt, ezért végül csak becsempészte a dk-t és gyf-et is.
akik nem számítanak: smuck, thürmer stb, azokkal nem is foglalkozott.
bokros, fodor most kezdi felismerni, hogy igen, Bajnai addig kavart, amíg két választásuk van: vagy kihullanak, vagy beállnak mögé.
az lmp-ből, aki VALÓBAN orbánleváltást akart, az PM néven átállt. aki nem, annak a sorsa schiffer kezében - vagy beállnak a fidesz mellé, vagy kuka. ertsey és vágó már lépett is. szerintem idővel meg fognak jelenni a baloldalon.

mesterházy szempontjával nem foglalkozom, ő egy báb. ezért legyintett rá bajnai is: legyél te a miniszterelnökjelölt, bazmeg, majd rájössz.

gyf meg a Cronicus Orbanicus Undoritis minden tünetét felmutatta. nem kell vele foglalkozni. 10%-nál többet önállóan a büdös életben nem fog tudni összeszedni, 2014-ben az 5% is necces, ezért KELL neki csatlakoznia mindenáron.

Bajnai addig-addig húzta a húrt, amíg mindenki szépen beadta a derekát: megvan a baloldali összefogás. amivel nem számolt, az Juhász, de nem fogják elfogadni a lemondását, kell a Milla.

mosmtár jöhetnek a kidolgozott programok.
és hogy miért nem 2012-ben van 2013-ra időzítette? mert akkor a fidesz letolta volna a médiában a picsába az összefogást. és most? nézd meg, láttad a tegnapi híradót? nem tudtak mit kezdeni a hírrel, hogy megegyeztek. összevissza mutattak mindenféle korból minden hírt, már komolyan sajnáltam őket. most kell(ene) a fidesznek egy olyan taktika, amiről nem álmodtak: hogy összefognak ellenük. beetették őket. szép volt.
érdekes három hónapunk lesz, pláne, ha az E2014 kijön valami normális, jól értelmezhető programmal.

hú. ez hosszú volt.
De legalább Feri főzhetne valamit, ha már bevették a buliba. :)
@kekex:
Tétényi nem vállalja el. Még nem. nincs felépítve.
@Secnir:
Tétényi 4 éve "épül" és "Mindenki Esztergomi"
Gyurcsányon kívül ennyire következetesen fidesz-ellenesen DOLGOZÓ politikust mutass még egyet!
@Secnir: mosmtár jöhetnek a kidolgozott programok.
Fent lesznek az Együtt PM oldalon. Nem nyomtatják ki mind a 150 oldalt, mert ők egy modern párt.
Külön kedvencem volt a hungarikum a magyar összetartozás, mert mi ebben is szét tudunk húzni:-))
@kekex: Heti Válasz kavarja a lekvárt. Most ez nem fog menni, mert meg akarnak egyezni. GY.F a fekete ló. Szerintem ő is, máris megvádolták antidemokratikussággal, mert kussra intette a tagokat a megegyezés szándéka okán.
@Secnir:
Hosszú, mint az Együtt programja? (150 oldal)
És ezzel a Bajnai addig kavart szövegeddel "mosolyt csaltál ajkaimra"
@kekex: Ha idézel, csak pontosan: előbb utóbb mindenki rájön, hogy esztergomi(?) vagy valami ilyesmi volt. Most lusta vagyok kikeresni.
@Fabius: úgy értettem, rátolják fletóra, hogy azért buktak, mert bevették.
@CSENDES:
Nem az intés miatt - az még elfér a levegőben. Hanem mert a DK honlapján is letiltotta az ilyen hozzászólásokat a pártdemokrácia nagyobb dicsőségére.
@kekex: Oszt a pártfegyelem miatt lett elq*va az október 23. is véleményem szerint.
@Spániel: Tuti. Mesterházy, és Gyurcsány lesz a hibás. Bajnai ma csak 2x mondta el, hogy ő mindent az országért tesz, de ez növekedni fog. Áprilisban 100x fogja elmondani naponta.
@kekex: Én csak azt mondom, hogy Ferenc vállalhatatlan, mert "két, tömeggel rendelkező test egymásra vonzerőt fejt ki, ez az erő a két test tömegközéppontját összekötő egyenesen helyezkedik el, és mindkét test tömegével arányos, ugyanakkor a testeket egymástól távolítva csökken."

már elnézést, hogy a te érvelési eszközöddel élek :D
@CSENDES:
A ki kezdte a verekedést azzal, hoyg visszaütöttek mindig lehet érdekes kérdés. De valójában nem sokkal visz előre szerintem. Egy bizonyos ponton már szinte biztosan nem.

@dr. jenőke (jenőke):
"Te is tudod, hogy a megosztás képessége nem hitvitákon nyilvánul meg. Nyilván ismered a kis/nagy csoportos vizsgálatokat, hogy hogyan bomlanak fel és ki válhat vezérré?"
A megosztás képessége nem hitvitákon alapul, de sokszor abban nyilvánul meg. Amellett addig teljesen jó a dolog, amig minden részhordának szabadon lehet formális és informális vezetője. Amikor azonban már mindenki volt mindenkivel, és szűk az erdő, akkor a közel egyenrangú csapatok közel egyenrangú vezetői közt inkább már a hit rangsorol.

"Ha tisztában vagy a karizma fogalmával, akkor hogyan lehet felhánytorgatni rosszalló hangsúllyal, hogy valaki megosztó személyiség?"
Nem hánytorgattam fel rosszalló hangsúllyal. Leszögeztem a véleményem. Jelenleg nagyjából olyan helyzet mint az egyszeri pasinál:
-kell egy nő, aki jól főz, aki remek az ágyban, aki tiszta szobával vár. Valamint szervezőkélszség, hogy ezek ne tudjanak egymásról.
Bajani jól főz, Mesterházy sármos (már akinek), Gyurcsány képes megszólítani az embereket. A hordáik viszont szúrós szemmel méregetik egymást, és nem tehetik meg, hogy ne tudjanak egymásról. Miközben ugyanabban a lakásban kellene sertepertélniük. Ettől még nem bántom Ferit, mert megosztó. Nem is tud másmilyen lenni. S nem is tudna csapatot sem gründolni, ha nem ilyen lenne. De attól még az. Egyébként ettől még jó lenne az összefogás. Így viszont nem fog menni. A görcsölésnél lehet, hogy jobb lenne a külön indulás. Ebben Ferinek igaza lehet. A választási törvény ennek nem kedvez.

" okosan hasznosítani azt a többletet, amivel az egyébként okos, értelmes emberek nem rendelkeznek."
Ld. az előbbi példát. Szép lenne. De szkeptikus vagyok a mai magyar ellenzék esetében.

"Legyen erre példa Kossuth és Széchenyi, hagy ne a napi aktualitással vigyük rossz irányba az értelmezést. "
Valamiért mindig volt a magyarságnak egy hatodik érzéke a rosszabbik megoldást választani. Pontosabban megnézni egy feladatot és bizalmat szavazni annak, aki az adott feladatra a legalkalmatlanabb az adott kínálatból.
@kekex: "Gyurcsányon kívül ennyire következetesen fidesz-ellenesen DOLGOZÓ politikust mutass még egyet!"

Pedig gyuriferi attrakciója, mindenkinél jobban segíti a fidesz érdekeit. :)
@CSENDES:
És is lusta voltam kikeresni.
Ez pedig a mai nap aktuálisabb, mint augusztusban volt:
gepnarancs.hu/2013/08/hagyjuk-mar-mesterhazyt-a-picsaba/
@kekex: tétényi szerencsés volt, eddig semmit nem kellett csinálnia, meggyes személye biztosította ezt neki... ettől még nem politikus, a fidesz-ellenesség még nem garancia semmire... nálam:-)
@Secnir: Tétényi speciel azt mondta emlékeim, hogy amennyiben egy pártszövetség felkéri, elvállalja. Háttér nélkül igaza van, hogy nem jelöli saját magát :-)

De fenntartom, hogy lehet, hogy nem ő a legjobb. Csak a jelen kínálatból sokkal jobbat sem tudok mondani.
Személy szerint bőven el tudnék képzelni egy olyan felállást, hogy
Tétényi M.E.
Bajnai gazdaság
Mesterházy kancellária
Gyurcsány propaganda felelős.
Vadai Belügy
Bokrosnak megajánlanám az MNB-t
Fodornak pedig egy jó könyvet az idelaizmusról olvasgatni.
@Sir Bates dö Hól:
Ugyan már, hát hol volt Medgyessy politikus?
És vele mégis lemosták a fideszt és Orbánt.
@GeoCracker: Ez a Vadai ilyen nagy ász? Mit tud, azonkívül, hogy reménytelenül imádja Gyurcsányt?
@GeoCracker:
Bokros pénzügy. Az MNB-be ElTolcsy be van betonozva.
@Spániel: Szia!
"Kellene egy kampányt inditanunk, hogy Mesterházyra nem szavazunk."
Ennek már megindult az automatizmusa, te is láttad tegnap, izzott a MA elleni hangulat.
Azonban nemcsak hangulati elemeket gerjesztett a tárgyalások híre, ennél sokkal rosszabb következett be ahogy látom, az emberek egy része lemondott a szavazási szándékáról.
Az összefogás idétlen töketlenkedéseit tárgyaljuk hónapok óta, és nem esik egy szó sem arról, hogy mit is várunk el az ellenzéktől kormányra kerülésük esetén, és ezekhez az elvárásokhoz igazítanánk a döntésünket.
Ez a probléma vetíthető ki a bizonytalan szavazókra is, mert az ellenzék pártjai nem nyújtanak kapaszkodót, melynek oka nyilvánvalóan az, hogy nincs határozott terv az esetleges kormányzati munkára.
Csodálkozom, hogy az MSZP nem ismeri fel, hogy szükség van a választók számára olyan eligazításra, amely pontosan tartalmazza az állampolgárok életének jobbá tételét.
Ehelyett bonviváni bájvigyorral magyarázzák a nagy semmit.
@kekex: lehet :-))

@V-PORT: vannak helyzetek, amibe nyilván nem tudom mit tud. De az nem is érdekel. Viszont a helyzetfelismerési képessége és a riposztbátorsága elég jó. Bajnainál és Mesterházynál jobb. S szerintem nem hülye nő.
Amúgy Gyurcsány, az ember, aki évek óta nyomja az igazság dumát, meg, hogy ha valami nem jó, akkor azt jelzi, és nem megy bele elvtelen alkukba, simán belemegy Mesterházy miniszterelnökségébe? Hol vannak az elvek? Juhász Péternél?
@kekex: áruld már el, hogy csinálod, hogy csak a neked tetsző dolgokat látod/veszed számításba?:-)... még fekete-fehér a tv-d, mi?:-)
@Sir Bates dö Hól: Az, hogy Bajnai az USA-ban volt, és támogatói vannak, az miért baj?
Nekem pl. tök mindegy, hogy ki delegálja a befektetőket, horribile dictu én már annak is örülök, ha nem seprűzik ki őket, amelynek most tanúi vagyunk.
Bajnai személye a gazdaságon túl - ha már az USA támogatását említetted - megfelelő garanciát nyújtana a jogállam komolyabbá tételére, hiszen Hillary Clinton ezt kérte számon a jelenlegi kormányon, és ő személyében támogatja Bajnait.
Ne felejtsük el, az USA azért a demokrácia érvényesülésének legbefolyásosabb hatalma a világon.
Én boldogan kacsintanék Bajnai ábrándos kék szemébe, csak jobbítson az ország helyzetén, bárhonnan is támogatják.
@Mariann19: én némi nagyvonalúsáűggal még szimpátiát is szerezhetnének. De így...ehhh.
Most már kezdek inkább abban hinni, hogy Győzikének kinő az agya.
@CSENDES:
Kár, hogy nem néztem elejétől Bajnait, viszont a hallottak alátámasztják, hogy az ország irányításának minden szegmensére van terve.
Méghozzá részletesen kidolgozott, számításokkal alátámasztott tényezőkről beszélt.
A találékonyság a magyar politikusoknál is meg van? :)

Egy trükkel leválasztanák Gyurcsányt a szavazólapokról

hvg.hu/itthon/20140110_Gyurcsany_Mesterhazy_Bajnai
@Spániel:
"Némi nagyvonalúsággal még szimpátiát is szerezhetnének."
Milyen alulképzett politikusok azok, akik még az alapokat sem képesek a közéletbe belevinni a választások előtt?
Azért ne legyél szkeptikus, választani kell, ha másképp nem, protest alapon, blindre kiválasztani valamelyiket.
@V-PORT: Gy. sosem mondta - Juhásszal ellentétben - hogy MA-t nem fogadja el min. elnöknek. Finoman kóstolgatta őket, de nem rúgott bele a szocikba, mert tudta, hogy szükségük lehet még egymásra. Finoman sasszézott ki a pártból is, minden mocskolódás nélkül.
@V-PORT:
"Majd jó lesz 2018-ra."
A jóslatod szerint akkor elég hosszú lesz az átmeneti idő a korszakváltásra, pedig a csillagok állása szerint ez az év a fordulat éve kéne, hogy legyen.
Akkor várakozzunk!
A döntő fontosságú változások egyszer csak ide érnek ehhez a szerencsétlen néphez.
@Spániel: Nem. Nem. Nem. Akkor sem tudtok meggyőzni, hogy Gyurcsány milyen fasza csávó. Sajnálom. :(
@Mariann19: Képzeld el, hogy egyéniben nyer az E14+GYF tandem fölényesen a maszop jelöltjei ellenében. Ez viszont egyértelmú választási vereség és nyer a fidesz.
@Sir Bates dö Hól:
Mi a csoda van ma?
Tétényi értékelése teljesen megegyezik az én véleményemmel.
Már nem is fogunk veszekedni, vagy mi lesz már?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

+++++++++++++++++++))))))))))))

brühüyyy

nagyon tetszett amit mondott a kopasznak a tevében

és van stílusa, egyéniség
@dr. jenőke (jenőke):

mint a zevező a vizet "megossza"

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: "tétényi szerencsés volt, eddig semmit nem kellett csinálnia, meggyes személye biztosította ezt neki"
ezt a fenomenális baromságot! fuss neki még egyszer haver! nem kö mindig írnod, csak ha valami értelmeset tudsz, ako kö:)
@Mariann19: nem írtam, hogy baj, csak a tények miatt... ne legyen csalódás... és van olyan befektető, aki nem előnyös:-)
@Spániel:
Mert a választási törvény ilyen sanda szándékkal készült, hogy így alakuljon a végeredmény.
Spániel! Életem egyik legizgalmasabb estéje lesz a választási eredmény megismerése.
@V-PORT: semmilyen meggyőzési szándék nem volt abban amit írtam.
Tiszteletben tartom bárki véleményét és érzelmeit. Nagyfiú vagy már, el tudod dönteni.
Én csak egyszerűen nem tudom annyira utálni és hülyének látni GY-t, mint amit sokan szeretnének beleláttatni.
Kis felüdülésként ezt érdemes megnézni.

Nyáry Krisztián irodalomtörténész, kommunikációs szakember a vendég, akivel beszélgettünk az ellenzék kommunikációjáról, a politikailag vállalhatatlan írók kezeléséről, Ferenc pápa sikerének titkáról és Kölcsey másik férfi iránti szerelméről.

www.noltv.hu/video/5245.html
@Mariann19: jó lenne közösen, valami kiskocsmában végigizgulni.
Fabius felvetésén elmerengve gondolkozom pártalapításon!

A neve:
"SZAVAZZ A FASZOKRA!"
(Feltétlenül Alaposan SZeretnénk Országosan Kurvanagyot RAbolni)

Jelen állás szerint nyerünk.
Pedig mi, FASZOKRA, még alig vagyunk faszok ezekhez képest....
Fabius, Fabius, nem illik bántani szegény Bajnait. Megpróbál ebből a helyzetből kis méltósággal kijönni. Saját kudarcának beismerése nem egyszerű.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Be vagyok lépve!!!
Mint első jelentkező, a bizonytalansági tényezők miatt nagyot szeretnék kaszálni és nem a réten!
@Spániel: akkor nagy bajban vagyok. A kutyámnak is csak 3 cm-es van.
@Mariann19: akkor ez neked is szól:
"taga202014-01-10 19:03:06

@Sir Bates dö Hól: "tétényi szerencsés volt, eddig semmit nem kellett csinálnia, meggyes személye biztosította ezt neki"
ezt a fenomenális baromságot! fuss neki még egyszer haver! nem kö mindig írnod, csak ha valami értelmeset tudsz, ako kö:)":-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ezt neked szántam:
akkor nagy bajban vagyok. A kutyámnak is csak 3 cm-es van.
@taga20: szia:-)... írd le, mit szeretnél olvasni és majd bemásolom, jó?:-)
@Spániel:
A kiskocsmában kikérnénk egy literes flaskát, olyan 50-60%-osat.
Mindenre gyógyír lenne, a fájdalomra és az örömre is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ki lesz a pénztárnokunk? Mert itt puchokat, simicskákat kell lekörözni.
@Mariann19: jó ötlet, szeretem a házipáleszt.
@Sir Bates dö Hól:
Az eredeti véleményünket fenntartom, semmiféle befolyásnak nem engedek.
Tétényi erényeit egyelőre nem kell túldimenzionálni, mivel egy síkon tudott csak bemutatkozni.
Ilyen természetű kiválasztásnál óvatos vagyok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mi az hogy!!!!
Micsoda triumvirátus lennénk!
@Mariann19: Az tök jó lenne.:) Amúgy uncsi lenne végigkínlódni az eredményt.
@Sir Bates dö Hól: leírom mit ne. pl. hogy van egy nő aki 4 éve küzd a fideszcsürhével, erre te belerúgsz, me épen ilyened van. szia, egyébként:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Most vonalzóval rohangáljak??? :))
Na jó, .... :D
Tipikus nő vagyol cseszed! Egyből a kasszakulcs után érdeklődsz... Hová kerültem...

@Spániel:
2-es számú tagkönyv... :) Az ötösért ölni fogják egymást a publicisták!
@Sir Bates dö Hól: kösz a segítséget, de gondolom mariann is olvassa a kommenteket:)
@taga20:
Nem kéne inni, ha nem érted... A te korodban e'mmá veszélyes is lehet! Az izgalom, a ... :D
@Mariann19: be szeretnék vágodni:-)... kerülöm a konfrontációt:-)
@Spániel:
Pálesz kell?
Körte, átfejtettem tegnapelőtt, mert a lüke sógor műanyag (ásványvizes) flakonban hozta. Barbár...
Itt mán a baj nem kevés!!!
Ki kell tenni óriásplakátokra, hogy aki az Orbán Viktorra szavaz, annak lerohad a keze.
Mit lehet tudni, É-Koreában bejött! :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tudod, miné többet iszom annál jobban remeg a kezem, miné jobban remeg a kezem, anná több piát lögybölök ki, minél több piát lögybülök ki annál kevesebbet iszom. tehát miné többet iszom anná kevesebbet iszom:)
az hiszem BonczGéza:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hú, de szeretünk, persze minden érdek nélkül.
Akkor már nem is kell kocsmába menni.
Schiffer mit össze tud bénázni Kálmán Olgával szemben.....
Késsel villával megeszi a csaj.
@huzzadneki shakespeare:
Ezeknek?
Minek?
Hisz se számolni, se olvasni nem tudnak.
Bár, ha a Győzike showban elmondanák, na az igen! Egyből a fél ország...
@huzzadneki shakespeare: itthon meg kaptak a szülők a zegyházi iskolából leveleket, hogy elkéstek a gyerekek és ez komoly jellemhibára fog vezetni.
Az fideszben mindenki elkésett az iskolából?
@Spániel:
Nono... a sört TI hozzátok (cseh, nem a bőcsi lábmosóvízgyár remek termékeiben akarunk pancsikálni).
Borban is válogatós vagyok, mostanság csak a spanyol, francia borokban bízok meg! Az a q..va tapasztalat!
@Spániel:
Lebuzizták őket?
MÉG NEM?
Majd...
Amúgy így jár, aki a papokhoz járatja a kölköt általánosba. Nálunk is van ilyen iskola, de amíg régen egy remek iskola volt, mára a rengeteg támogatás ellenére keményen leküzdötte magát.
@taga20: nem rúgtam bele és nem a fidesz-csürhével küzd, hanem egy helyi, magát kiskirálynak képzelő egyénnel, aki időlegesen maga mellé tudta állítani a pártbeli potentátokat is -akik rossz döntést hoztak, de ezt nem látták akkor, meg nagyon mozgásterük sem volt meggyes miatt, de ez más kérdés-, s így emiatt nem volt neki (tétényinek) választása, eljátszotta az emberarcú mártír szerepét... egyelőre ennyi amit tudunk róla... de kormányt/országot vezetni ahhoz több kell... játszhatunk vabankra is, ám én a "külső, független miniszterelnök" vágyát/ígényét a kétségbeesés jeleként értelmezem... egy reménysugár, hogy rá való hivatkozással mégis úgy tudok elmenni szavazni, hogy ne kelljen megmásítanom az itt esetleg leírtakat, "ha ... lesz a me-jelölt, akkor inkább nem is szavazok"...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: kölcsönbe és ajándékba kapjuk:) hiába a név az név
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Dehogy házipálesz... csak annak néz ki... meg olyan az íze... meg a szaga... :D
Ütős.
@Sir Bates dö Hól: szinte egyetlen soroddal se értek egyet. össze-visszatekerekegsz. haver, ha te csak a tízedét megtetted volna amit ő, a töködön is az izzadság folyna. vicces amikor olyan arc osztja az észt( csókolom orica:)) aki délben jelentkezik be, hogy jó reggelt:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: van egy üveg 10 éves minőségi portoim. Be tudnád nyakalni?
@Spániel:
Bolond vagy Te!
Nem vagyok balbál... szépen, lassan, méltóságteljesen fogyna el.
Rodeo papa előtt ne forszírozd...
@Spániel:
Megszervezzük a választásig.
@taga20: :-) ad1) még soha nem rontottam el egy farab esztergálnivalót sem, odaengedsz a pár tízezer eurós gépedhez?; ad 2) vicces, hogy úgy ítélsz, fogalmad sincs tettem-e valaha bármit vagy sem:-)
@Sir Bates dö Hól:
Nincs konfrontáció, ne vizionálj, mert Boli elvonási tüneteinkről beszél.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szép estét! Itthon leszel még a választások napján? :)
@taga20:
BALBÁL VAGYOL! Állat... mikor volt az már! :(

@Mariann19:
Remete lett... vagy pörköltalap...
@Penivaldes: Igen, de ahhoz olyan pártpénztárnok kell, aki ennyit el tud sinkófálni. :D
@Sir Bates dö Hól: ad2) te is ezt tetted tétényi évával, úgy hogy szerényebben:)
@Mariann19: ez egy jó kérdés. eddig jó vot egy kis csönd, de má hiányzik:))
@dr. jenőke (jenőke):
(bocs, de közben családi program volt)

Fanyalgás van, orrhúzás, sőt, orrbefogás, piszkálás. Tekintsd meg a Gyurcsányhoz kapcsolódó hozzáállást.

Azt gondolom, bármennyire is kemény nő - vagy annak mutatkozik - Vadai, azért tolerálni a sz@rcunamit, amit a nyakába borítanának sokan, azt nehezen viselné. Gondolok itt pl. a Surján-típusú véglényekre, akik a külsején gúnyolódtak/gúnyolódnak folyamatosan.

És a stílusa, ahogy beszél, az sem vált ki mindenkiből szimpátiát.

Maga a megosztó személyiség az én olvasatomban akkor képes mégis sikeres lenni, ha a személyét óhatatlanul ért bírálatokat nagyon jó stílusban és szemmel láthatóan (tehát a nyilvánosság előtt) frappánsan és humorral bírja kezelni, illetve amit csinál, az képes meggyőző is lenni, nem csak hatékony, meg hatásos.

Gyurcsányt esetenként még azok is elismerik, akik egyébként sikítófárszt kapnak tőle, ahogy sokan meg Orbánt tartják tehetségesnek - pedig azt hiszem ő aztán tényleg megosztó - és szintén ő az, aki - bár ennek okait/módját nem ismerem - magasról tesz a személyét érő támadásokra.

Vadaiban nem látom ezt, nyilván a tehetségével nincsen bajom, csak nem érzem benne azt, hogy az utálattal/szeretettel, ami feléje irányul, minden helyzetben képes lenne megbirkózni.
@Spániel:
Qva jó! :D

Mármint aki nem tud németül, az hanggal nézze.
A németül tudók inkább hang nélkül... :D

cink.hu/kiszivargott-a-kep-es-hangfelvetel-a-tegnapi-magyar-kr-1498530691
@kekex:
Én arra nem innék mérget, hogy fidesz-ellenes...
@taga20: az igazság az, hogy szövegértésben hozod a magyar átlag tőmondatos szintjét (A nap süt. A szél fúj.), de ma konfrontáció-kerülő vagyok, így inkább maradok annál: igazad van, elnézést...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: dehogy, csak egy "támogató" kell hozzá, aki mindent megtenne értünk:)
@Spániel:
Botkánál sunyibb arc nem sok van az mszp-ben.
Ha az kell, holnap csípőből fogja fikázni újra ...
Ritka egy görény arc - és ez nem újkeletű megállapításom, pár éves.
@Sir Bates dö Hól: azé annyi szövegértésem van, hogy értem, azt hogy enézés közben is beviszel egy bodicseket:) máskülönben nem akartalak megbántani.
@taga20: nem vettem annak, de neked szükséged van idolokra, ennyi... ha tétényi, akkor lehet kekex is vagy te is me... semmivel sem mutattatok kevesebbet:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

most nézem a SKY TG24HD (Tele Giornale) Nápoly érsekének kezdeményezésére és anyagi támogatásával a Nápolyi futball liga elnöke megállapodást kötöttek, hogy a PSG mintájára az utcagyerekek sportra nevelésére és támogatása arra, hogy foci utánpótlásokká váljanak...és egyáltalán a sport lekösse és nevelje az elveszettnek hitt kölkeket

nincs semmi stadion meg Puskár Akadémia hanem dolgoznak

brühüyyy

lesz Vadai Minielnöknőhölgy? van egy szavazatom rájája + GYF mint szaktanácsadó
@rodeo36:
Naná!
Gy. F. Egerünk rá volt gerjedve amúgy is egy időben, ám legyen... :D

@Sir Bates dö Hól: @taga20:
Na, ha abbafejeztétek a durrogást, simogassátok meg egymás buciját, puszika oszt lehet menni a dógotokra! Balfékek...
@GeoCracker:
Rettentően, idegesítően hülye volt.
Olga sem a szívem csücske, de most tényleg megette, életlen kanállal ....
@rodeo36: Igen itthon is ez kéne, bár úgy tudom itt is tolnak pénzt az utánpótlás és szabadidő sportba. Persze a sok stadionpénzt is ide kéne átirányítani ill. az igazán eredményes sportágak támogatására is.
@rodeo36: végre öreg. a sok hülye itt ekézi ferit meg a dékát, pedig én rájuk szavazok, me megígérték, hogy mtva karthágó lesz :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mongyuk az olasz Calcio és a magyarfoci között a Fischer Annie sem lenne képes lezongorázni a különbséget

de ott ez nem állami hanem a:

"La Chiesa Católica Napoletana" Arcobispo de Naples és a Liga Napoletana del Calcio

brühüyyy

nem adófillérek hanem???

mecsoda különbség
@taga20: Ágicára nem szavazok, amúgy meg Gyuriferiék a legtöbbet épp a fidesznek használnak minden mozdulatukkal.
MTVA karthágó meg pláne nem lenne max. átállítanák ballib szócsővé. Minek lerombolni azt, ami őket is ugyanúgy kiszolgálhatja? :)
@taga20:
tarts ki barátom...ha lehet én is adok egy savazatot Vadai Úrhölgy és GYF Naccságos Polikus-ra

brühüyyy

végre valami nem a pudvák és a buzik

a huzavona meg a meseházi a kék osztrigából két 69 után
@rodeo36: Nem mondod, hogy van olyan dolog egy katolikus érsek részéről, ami még neked is szimpatikus lehet? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

egérrel egy az utunk

brühüyyy

és te vadevezős? persze a titkok megsértése nélkűl csak úgy sejtetni???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
na b+ ezért érdemes volt beírni hát semmiképpen sem erdőpéter olyan szimpatikusan és ferencpápaian adta elő

a magyar katlikok mikor nem fognak kibaszni a koldusokkal és a szegényekkel? lesz valami?

vagy csak összeborulás orbánnal és egymás leszopása a kék osztrigában? 69

brühüyyy
@rodeo36:
Ezekre? Mondtam, FASZOK néven inkább pártot alapítok...
@rodeo36: elblattyogsz a követségre és behúzod azikszet:) végre egy normális ember:) (plusz aki még)
az előzőhöz bocs h. nm írtam hosszas kookmentet, de Hoppál ügye önmagáért beszél
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te angyal, nem mindenki olyan gerinctelen, mint te:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jó kérdés, még nem tudom. Mostanság inkább Madrid felé utazunk, de ki tudja. Hol van az még?!
@Penivaldes: Az akad itt bőven, nem? Boli, Egér, Taga, Szőrök szőrje.:D
@Spániel:
Egyházi "tapasztalataim" nekem is vannak.
Anyósom jelenlegi férje egy Tisza-parti kistelepülés református lelkésze (anyósom a harmadik!!! felesége).
A fickó iszik, napi két doboz cigit rág el a karosszékben ülve, mindezt zárt ablakok mellett. A TV-n csak az Echo, meg a Hír Tv-t szabad nézni, hamisítatlan véresszájú Fidesz-KDNP-s.
Az "öreglánnyal" úgy beszél mint a kutyával, cselédjének tekinti.
Az egyház számítógépe tele van pornó előzményekkel, meg egy puttony vírussal. Alig győzzük lefele letakarítani róla.

Nah, ilyenek ezek a szentemberek. :-)
@rodeo36: Ne aggódj Erdőtől én sem vagyok elájulva. Viszont sok becsületes pap/szerzetes/hívő tesz olyat nap mint nap, amely minden tiszteletet megérdemel, még tőled is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Amúgy sem szabad kartágót csinálni belőle. Hol fogják a népek szilveszterkor a himnuszt?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hogyne láttam vona. pár órával ezelőtt nyomtad be egy másik jpg-vel együtt:)
@rodeo36: Nem rajongok a katolikusokért, de nekem szimpi az új pápa...
@taga20: Jól van akkor figyelsz rendesen. :)
@huzzadneki shakespeare: sakespeare mé nem beszélgetsz e vele? csak úgy ateista módra, hátha megérti:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt hallottad má, hogy dicsérjen meg téged gábriel angyal:))
@taga20: Hát a főangyaloktól ez jól is esik. :)
@Sir Bates dö Hól: Nem tudom, hol jártál éppen, amikor Tétényi egészen elképesztő pofátlanságok ellenére képes volt működtetni a városát, és keményen állta a végtelenül aljas és sötét támadásokat. Nem csak az aljadék szemét Meggyesivel, hanem az egész cinikus fideszes alsó- és felső szintű söpredékkel szemben.
A jereváni rádió... izé, tv híradó olyan szellemesen tud idézni amikor a hülye cocikat alázzák.

www.hirado.hu/videok/?video=35139

Valahogyan mégis kimaradt a mémgyár info pl. Kósa gyökérről, SZájtátó balfékről, SchittPalikáról, a hókatasztrófáról vagy a royal wedding buliról, netán a békemenetes, nem leszünk gyarmatos mémekről.
Ki érti ezt...
@Sir Bates dö Hól: Óriási különbség van az idolok iránti rajongás, és a teljesítmény méltányolása között.

Itt egy kis adalék, hogy milyen körülmények között dolgozik Tétényi:

"Minap zajlott le másodfokon az a per, melynek tárgyalása során egy kormánytisztviselő nyomatékosan kijelentette, hogy „egyértelmű parancs” az, amit ők gondolnak, és ezt végre kell hajtani mindenkinek. Eddig csak olvastam ilyenről, hogy a központi hatalom a vélt igazát kötelezően kiadott parancsként hajtatja végre. Döbbenetes volt mindezt megtapasztalni a saját bőrömön. A per tárgya az volt, hogy kötelező-e alpolgármestert választani Esztergomban a testületnek, vagy nem? Az első fokon eljáró Bíróság, - értelmezve az idevonatkozó jogszabályt, miszerint a polgármester javaslatára, munkájának segítésére a testület titkos szavazással egy vagy több alpolgármestert választhat; egy főállásút a képviselők közül, aki a polgármestert helyettesíti; a többit választhatja külsősként is -, úgy döntött, hogy ez egy ajánlott lehetőség, amivel élhet az önkormányzat a polgármester munkájának segítésére, valamint a folyamatos működés biztosítására."
tetenyi.blog.hu/
@épészmérnök: most meg fogsz lepődni. amit a héten nyomtál és amit most nyomsz, az nekem kurvára tetszik, tetszett:) csak így tovább drága barátom:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem egy nyársat nyelt, ostoba agglegény. :)
Máltán még nem jártunk, de éghajlata miatt az lenne nekem az ideális.
Látom, ugyanaz a töketlenkedés még mindig. Ebből nem lesz ellenzéki győzelem.
@taga20: Valamikor, réges-régen volt egy Magyar Hírlap nevű újság. Ezt az újságot be akarták csukni, de az újságírók nem hagyták. Dolgoztak tovább, amíg lehetett. Na annak az újságnak volt a mottója, hogy

A TÉNY SZENT, A VÉLEMÉNY SZABAD.

Azóta az újság is, meg ez a mottó is teljesen elfelejtődött.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én nem szavazok sehova, nem tudok hazamenni.
Mesterházy a minielnök jelölt tényleg? Nyehehe kac kac nyekk nyekk
@épészmérnök:

Előfizettem a Magyar Hírlapra, aztán egyszer csak megyek be a honlapra, nem akartam hinni a szememnek. Gondoltam, eltévedtem. valahoghy lemaradtam a tulajdonos váltásról.:)
@épészmérnök: tudod mit?... igazad van, annak ellenére, hogy akkor még otthon voltam, de te biztos tudod... válasszátok meg kormányfőnek, biztos bejön... az, hogy ún. "szakértői kormány" milyen helyzetben és intervallumban létjogosult, azzal meg ne törödjetek, annyi unortodox megoldás volt moon az utóbbi időben, ez már nem oszt, nem szoroz... de akkor miért nem a madártani egyesületből választotok vezetőt?...
@taga20:
"sakespeare mé nem beszélgetsz e vele? csak úgy ateista módra, hátha megérti:))"

Az előbbi mondókámba nem vettem ugyan bele, de anyósom, vagy három napja ott hagyta a papot és haza költözött az anyjához.
Az volt a baja a csuhásnak, hogy újévkor megköszöntötték, és hogy őt egy fehércseléd sem köszöntheti meg előre, mert ő teológiát végzett, meg egyéb ilyen baromságok (mondjuk én sem igazán értettem a dolgot).

Úgyhogy nem hiszem, hogy lesz még valaha is beszédem vele. :-)
@Sir Bates dö Hól:

Jó ötlet, az igazi vezetéknevem egy madárnév.:) Kár, hogy nem vállalom, nem érek rá.
@Sir Bates dö Hól: én még most is itthon vagyok, tehát én még nálad is jobban tudom:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Boli!
Nem hülye gyerek az a Kósa, csak tudni kell tőle kérdezni! :-O
@huzzadneki shakespeare:
Persze! Evégre csak pozitívan... mint a teszten...
@épészmérnök: aztán jött szélesgabibácsi a flukszuskondenzátorral és, A TÉNY SZART SE ÉR, A VÉLEMÉNY AZ ENYÉM. és az újság él és virul:)
@Husz_János_Puszita: egyébként milyen kint?... steiermark, ugye?
@Sir Bates dö Hól: csak a te lógigádat követtem:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
hátb+ végignéztem. ez a szerkesztőgárda egy demokratikus ország másnap hajnalban az erkéélyen lóg.
@Sir Bates dö Hól: de azt tettem! ki a fasz tudná, ha én nem:))
@Sir Bates dö Hól:

Igazad volt, a stájerek nem lesznek a kedvenceim. Néhány jó fej van azért. Amúgy szuperül érzem magam, vannak itt mindenféle népek, pezseg az élet.:)
Jó éjszakát, szép álmokat mindazoknak, akik álmosak.
Elég nehéz a mai napra aktualizálható verset találni, nem is állítom, hogy találtam.

DANTIS ALIGHIERII: LA DIVINA COMMEDIA
PURGATÓRIUM
Harmadik ének; A kiátkozottak
(részlet)

Mintha juhocskák aklukból kijöttek
egy, kettő, három... míg a többi reszket
gyámoltalan, s csak nézdeli a földet:
s mint az első tesz, mind utána tesznek;
ha ez megáll, mind rádülöng, s megállnak,
nem tudva, miért, bárgyumódra, veszteg:
úgy láttam én fejét a boldog nyájnak
jönni felénk; és láttam, hogy szerényen
néznek és méltóságot tartva járnak.
S észrevevén, hogy megtöré személyem
ott a barlang előtt a nap sugárát,
és jobbfelől árnyam maradt a fényen:
megálltak, kissé megvonulva, hátrább;
s a többiek, kik jöttek nyomaikba,
nem tudva, miért, ugyanazt csinálták.
-
-
-
Jó reggelt!
Ébredjen frissen mindenki, akinek muszáj.
@taga20:
Ha már szóba hoztad az előbb az ateizmust, bemásolom a kedvenc idézetem.

Nem hiszem, hogy létezik egy igazi, gondolkodó Isten, aki feljegyzi minden madár halálát Ausztráliában, vagy minden bogárét Indiában, egy Isten, aki nagy aranykönyvébe beleírja minden bűnünket, és ítélkezik felettünk, amikor meghalunk - nem akarok egy olyan Istenben hinni, aki szándékosan rossz embereket teremt, hogy aztán szándékosan elküldje őket megsülni a pokolba, amelyet szintén ő teremtett -, de azt hiszem, hogy kell lennie ott valaminek.
@huzzadneki shakespeare: az rendben, hogy néha be-be huny, de évekig fel sem ébred?
az a nagy büdös helyzet, hogy nem az isten teremtette az embert, hanem az ember az istent.
nem én találtam ki, csak loptam, de igaz:)
@Orica Középföldi: kedves, egyszer mondja má azt, hogy szar vot a vers:)
@Fabius:

Az ellenzéki győzelem legnagyobb ellenfele pontosan ez a cinizmus, ez a hitetlenség, ez a kívülállás és éppen azoktól, akiktől azt hittük, hogy segíteni fognak.

Persze, bele lehet kötni az élő fába is, minden szófordulatba, minden szónoki fogásba. Ha neked jól esik, hogy még rúgsz is egyet azokba, akik valami jobbat, többet képviselnek, tegyed. Persze, nyilván az a kúl, ha kurvára függetlenek és vagányak vagyunk, ha megrugdosunk mindenkit, ha kell, ha nem.

A cikked mélységesen igazságtalan és igazából nem is értem a mögötte levő koncepciót, feltehetően azért, mert nincsen.
@taga20:
?????????????????????
!!!!!!!!!!!!!!!

No, azért!
@GeoCracker: Haggyá má ezzel a Tétényivel! A teljes holdkórosság, amit ezzel a nővel műveltek. Azt leszámítva, hogy alkalmatlan miniszterelnöknek számos okból, már elmondtam párszor, hogy ha az MSZP azt a Bajnait nem fogadta el jelöltnek, aki a saját miniszterelnökük volt, akkor miért engednék ezt át egy alig ismert, nyeretlen kétévesnek?

Ennél sokkal sanszosabb harmadik személyeket se fogad el egyébként, például Surányit vagy Majtényit sem.
@dr. jenőke (jenőke): nem kö mellre szívni, te jókat nyomsz:) csak oricát akarom a rutinjából kirángatni:))
@CSENDES: Ez így van, a problemo, hogy akkor nem 6%-on kellene állnia az Együttnek. Valami nem stimmel.
@taga20:

"vicces amikor olyan arc osztja az észt( csókolom orica:)) aki délben jelentkezik be, hogy jó reggelt:))"

Vettem:))
Tétényi egy karakán nő,egy sikeres építész,de olyan szűk terepen mozoghat, hogy törvényszerűen mártírt csináltak belőle.
Nem gondolom, hogy boldog ettől.

Nem derülhetett ki, hogy milyen városvezető lehetne normális körülmények között.
Lehet sajnálni, lehet vele együtt érezni, de ennyi.

Én tisztelem a kitartását, de ennél több képességet nem tudott felmutatni. Érzelmeket nem szabad ebbe belekeverni:)

Sírnek van igaza, sajnálom.
@Fabius: Ez duma, marketingszöveg.
@taga20:

Szar verseket a Vincenten lehet olvasni:)))

Jenőke nem abból válogat.Egy vers vagy megérint, vagy nem, vagy tetszik, vagy nem, vagy passzol a választás, vagy nem.
Ez utóbbiból sarjadt ki ez a hagyomány:)))

Egyéni a befogadás.
@Orica Középföldi: sírnek nincs igaza!"Én tisztelem a kitartását, de ennél több képességet nem tudott felmutatni. Érzelmeket nem szabad ebbe belekeverni:)"
a kitartás objektív, nem érzelem. egyébként mé van az, hogy a nők jobban gyepálják a női politikusokat, mint ahogy kijárna nekik? szeretnék olyan országba élni ahol egy angelamerkelt vagy egy márgárettecsört lehet szapulni:)
@taga20:
Nézzél már szét!
Magyarországon "egy angelamerkelt vagy egy márgárettecsört lehet szapulni".
Teljesen nyugodtan...
@Orica Középföldi:
"egy sikeres építész"
EZ mit jelent? Mit épített? Stadiont? Bazilikát? MIT?
@iii:

Ne haragudj, de nem értem, mi ez a nagyhalál.

Fab, mint egy választó leírta a véleményét. Mint blogger, vitára bocsájtja.

A hozzászólásokból láthatod, hogy ehhez képest seregnyi más vagy nagyon árnyalt vélemény is létezik.

Nem gondolom,hogy az itt diskurálók ne rendelkeznének kiforrott elképzelésekkel, döntésekkel.
Itt max más látószögekkel lehet megismerkedni.

Még egyetlen olyan hsz-t sem olvasta, hogy kösz, meggyőztetek az ellenkezőjéről:))

Ne legyél ennyire elkeseredve!
@taga20: ne játszad magad, begerjedsz itt tétényire, mindjárt küldök egy mailt az asszonynak, aki majd a töködre lép.
@tristen2005: budit a telked végében, mit?:))
@dr. jenőke (jenőke): szeretnék olyan országban élni. ez lemaradt nálad:)
@épészmérnök:

"VIKTOR SZENT, A GRAVITÁCIÓ FELFÜGGESZTHETŐ!"

(Figyelem, a CIA titkos aktáiból kikerült fotón egy olyan szerkezet látható, amelyik a gravitáció energiáját hasznosítja:
s.cghub.com/files/Image/189001-190000/189008/499_large.jpg

A kurva életbe, tudtam, hogy megcsinálták. :D)
@bella _ciao: odáig értelek, hogy a vonára gerjedsz, de ako engem mé basztadsz:))
@taga20:
Jól értem, hogy élni és mellékesen szapulni is?
Élni? Nehéz ügy.
@tristen2005: apám amilyeneket te kulázol, arra külön szabvány van:))
@tristen2005: Hat évig Terézvárosban, két évig Győr-Moson-Sopron megyében volt főépítész. Ez komoly államigazgatási tapasztalat. Hozzá négy év polgármesterség az ismert körülmények között.
Tény, hogy nem valamelyik pártban serdült fel, de ez engem csöppet sem zavar. Sőt!
@taga20: á, beszélsz zöldségeket, nem vagyok olyan angyali, hogy ötödik (v.) gábriel iránt vonzódjak. de ahogy elnézem ma is kutyuval aludhatsz. köcsi.
@bella _ciao: vaúúúúúúú! ez nem én votam, hanem kutyu:) tétényire meg max. mentálisan gerjedek, te gerjedelem:))
@taga20:
Menj le, nyald körbe, de hamubansült pogácsát vigyél mert, hosszú az út gyalog, sötét van, nem lát senki, petróleum lámpát szerezd be, ha sokáig maradsz vegyél egy kanna petrolt. Buszbérlet nem kell!
@Orica Középföldi: "Ne haragudj, de nem értem, mi ez a nagyhalál.

Fab, mint egy választó leírta a véleményét. Mint blogger, vitára bocsájtja."

Leírtam már napokkal ezelőtt a véleményemet. Fabius egy véleményvezér. Befolyásolja az olvasókat. Akár tetszik ez neki, akár nem, ez felelősséggel jár. Ő nem "egy választó" a sok közül.
@taga20:

Azért vannak gondjaid:))
A kitartás és az érzelem nem egy mondatban szerepelt.

Az, hogy csupa pozitív érzelem van az irányába - részemről is - a képességeit nem befolyásolja.
Ezeket viszont nem volt módja megmutatni. Lehet, hogy vannak, lehet, hogy nincsenek. Nem tudjuk!!

Ilyen mocskos,aljas ellenszélben dolgozni, már amennyit lehet, kitartani, ezért respect. Az, hogy civil támogatást tudott szervezni maga köré, az jelzi, hogy embernek is nagyszerű.
Tehát nem bántom, csak nem képzelgek vele kapcsolatban.
mondja már meg valaki, honnét jött az, hogy tétényi realitás? mondta valamelyik a triumvirátusból? vagy kifogta valamelyik blogtárs a zaranyhalat, oszt ezt kívánta? különben is, írt már szakácskönyvet?
@épészmérnök:

"Mesterházy mennyiben alkalmasabb?"

Ilyet soha nem ejtettem ki a számon és sose gondoltam.

Sőt és sőtebb:))
@Orica Középföldi: természetesen vannak gondjaim, mint bárki másnak, de úgy látom betaláltam. nem képzelgek, csak szeretnék egy nőt az ország élén látni. ennyi:)
@taga20:

Nem izgat fel ez a szép dagadt focista?
@tristen2005: nem talált, drága öreg trottyos barátom. gabriellára gondoltam:)
@Husz_János_Puszita: ja, graz az nagy befogadó-város amúgy:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szexuálisan igen, mentálisan nem:) túl agresszív:))
@bella _ciao:

Ez már régen felmerült. Amikor Olgának sikerült mártírt csinálni belőle, azonnal felébredt a szolidaritás az emberekben, és elindult a lavina:))
@épészmérnök: ok, meggyőztél... komoly államigazgatási tapasztalata van... ha jelölik, ezek után én is rá adom a voksom...
@Orica Középföldi: igen.
nektek van igazatok sirrel.
tétényi belekerült egy helyzetbe, amiben küzd derekasan.
de ha belegondoltok, megoldani nem tudta.
a folyamatos küzdelem miatt tűnhet erősnek.
miniszterelnökként azonban 1000x ekkora kihívásokkal kellene szembenéznie.
nem jó választás.
@Sir Bates dö Hól: öcsi, mé vergődsz? nem áll jó:))
@punkfrog: te, ezek szerint vitya 1000x faszább? hülye vagy? bazdmeg:)
@punkfrog:

Ahogy a dolgok állnak, rajtunk egyedül egyvalaki segíthetne: az a faszi, aki annak idején feltalálta a kereket.

Ennél kisebb lumen ide már kevés...
@Orica Középföldi: emlékszel fellini amarcordjára? ül az öregúr a fán, oszt kiabálja, hogy nőt akarok, nőt akarok. taga most pont ilyen.
@bella _ciao: te pubi, én ako beszéltem dundikával amiko mé nem vot "valaki". egy kawasakin pucsított ano:)
@épészmérnök:

" Fabius egy véleményvezér. Befolyásolja az olvasókat. Akár tetszik ez neki, akár nem, ez felelősséggel jár. Ő nem "egy választó" a sok közül."

Nekem igen:)) Egy markáns stílusú, jó tollú blogger, akivel többször értek egyet, mint nem. Ezért és a kommentelők miatt olvasom.

Magát a szót - véleményvezér - se tudom értelmezni a saját értéktartományomban:))
Ettől persze sokan tekinthetnek rá így.
Nem tudjuk:)
@bella _ciao: a délután folyamán megkaptam. most este, éjszaka az okos nők okosságát keresem, de az okos nők hülyesége nem érdekel:)
@iii:
Még mindig, szintén sokszoros önismétlésként

A jelöléshez:

1 Világos, mindenki számára elfogadható, közös platformról támogatható politikai és gazdasági program;
2 Az előbb említett program világos, az átlagemberek szintjén is mindenki számára érthető kommunikációja;
3 Az emberek meggyőzése arról, hogy az Orbán kormányt nem csak technikailag lehet, de hosszú távon is érdemes leváltani;
4 Az előző pont teljesülése esetén az emberek meggyőzése arról, hogy a megvalósításhoz el kell menniük szavazni;

Az említett pontok teljesülése nélkül ugyanis teljesen mindegy, hogy ki a kormányfőjelölt. Ha nincs mögötte a pártok széles platformja által támogatott program, akkor győzelem esetén sem fogja tudni teljesíteni a vállalásokat. Ha valami elitista elefántcsonttoronyban, zárt ajtók mögött érik ez a program, és a zárt görbe menti integrálás fejben való elvégzése nélkül nem lehet elmondani a lényegét, akkor fabatkát sem ér.
endresy.blogspot.hu/2013/08/egy-vezerelvu-ellenzek-felesleges.html

Most akkor sebtében légy oly jó és anticinikus, hogy a 4 pont teljesülésének mértékét megbecsülőd. Augusztus óta ugyanis inkább vissza, mint előrelépést látok. S aztán ajánlasz egy másik jelöltet, aki a mérsékelt jobbtól a bal közepéig képes kommunikálni.
az különben baromira nem érdekel, hogy szerinted az MSZP mit enged vagy mit nem enged. Azzal akkor foglalkozok, ha odahívnak a tárgyalóasztalhoz.
@bella _ciao:
Lehet a kutya kitúrta a mézes bödön közeléből!:)
@Orica Középföldi: Na, hát az enyém is egy másik látószög.
@iii:

Így igaz:)) Alaposan, tisztességesen be is mutattad.
Lehet, hogy követőkre is akadtál, ha mégsem, nem a te hibád.
@taga20: nem.
tétényi kevés vitya és bandája ellen.
megeszik reggelire.
@taga20: orica és épész gondolatait hülyeségnek nevezed? felhámborodtam!
@punkfrog: rendben. ako ki legyen? sör robin:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én a két pont közötti egyenest találtam fel.
van esélyem?
@bella _ciao: orica gondolatai hülyeségek, épész über épész:) a héten.
@taga20: csak egy lehetséges jelölt van: chuck norris. a réndzsör.
@taga20: inkább a varázsceruzás srác a kutyájával:)))
vagy a kisvakond............
Ja, azt a részt az amarcordból én is szeretem... a másik a "szívd, ne fújd!... nem, nem kapok levegőt!":-)
@bella _ciao:

Bár taga lesújtó véleményét olvasva erősen gondolkodom, hogy összeomoljak-e?
@Orica Középföldi: azé a pucsítás keményen megy:)
@bella _ciao:

" csak egy lehetséges jelölt van: chuck norris. a réndzsör."

Olyan döbbenetesen csúnya pasas, hogy már szinte vonzó:)
@Orica Középföldi: hagyjad, tagánk holnap porszívózás közben átgondolja majd.
@Orica Középföldi: várjál. bél mondó urat szokták inkább ilyetén nevezni. ha már színész.
@bella _ciao: te egy rohadék vagy! tényleg porszivozok holnap:)) má az is baj, ha szeretem a feleségem?:))
@taga20: mert bactál megvenni az automata porszittyót, pedig, hogy sírt a szád.
@bella _ciao:

Norrist nem tekintem színésznek. Tehetségtelen, mint egy sárkefe.

Belmondo az más. Az egy sármos pali:)
@bella _ciao: te még erre is emlékszel? na ezé neked egy sír nótát:))www.youtube.com/watch?v=HhJhwhxiuKE
-nem szeretem mesterházyt.
-miért?
-............
-ja!az más.

de 3 hónappal a választások előtt őt lett az ellenzék ME jelöltje.
és mi történik?
a "baráti tűz" nagyobb mint az ellenséges.
így biztos semmi eredményt nem fog elérni.
de üssük csak.
még,még,még,még!
mire számítunk?
hirtelen előkerül a semmiből egy VALAKI?
akit ugyanúgy össztűz alá vennénk, mert, mert......
ja!az más
vakapad!
a jogdíjat majd utalom!:))))
Most látom mennyi az idő, jó éjt!
@taga20: Ezt is láttad már korábban? Tisztára Rodeo jut eszembe róla. ;)

youtu.be/msJB1I_IBQw
@punkfrog: ako te most mesterházyt hájpolod? úgy legyen, ha ápr.6.-án ő lesz akire kö én rá szavazok. ha egy fokkal jobb, mint orbán/ördög ako rászavazok:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mé nem alszol bazdmeg, persze hogy láttam. esténként a te faszkalap kommentjeidet nézegetem:)
@bella _ciao: ezt a nyálas alakot:)) beszarok.
@taga20: Na jó mivel ilyen kedvesen marasztalsz, inkább húzok a picsába. ;)

youtu.be/vzqLSFGjfZs
@taga20: ki nem állhatom mesterházyt.
de hát.....
ez itten kérem magyarország!
a (sokkal)kisebbik rossz
más meg nincs.
vagy külön indulva is lehet nyerni????
én mindenképp szavazok.
kire lehet?
jó lenne már tudni.
@bella _ciao: öcsisajt, ha provokálsz rábaszol. alukájjá me egész este hülyeségeket beszéltél:)www.youtube.com/watch?v=X2sBOEYLpAA
@punkfrog: 90 óta mindig szavaztam, de ha az lesz, hogy bojkott, ako ahhoz tartom magam:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a gyurcsányferi üjjön a meljeden egész éjszaka:))
@taga20: bojkott?
nem a szavazóknak kéne, hanem az ellenzéki pártoknak.
indulna a fidesz meg a jobbik....:)))
@punkfrog: faszkalap egy ország a mijenk! a maffia büszke, az ellenzék fél? vagy mi ez? lesz ez még egy ország? nem bírom elhagyni, pedig kéne.www.youtube.com/watch?v=XHOWa3MPYTM
@taga20: én is itt ragadtam...
mondjuk piát még lehet kapni.:)))
@punkfrog: azé me olyan fasz vagy mint én, kapsz tőlem valamit. bár lehet, hogy nagyképű votam:))www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g
@taga20:
kanadaihirlap.com/2013/12/27/adakozo-orban-negy-milliard-forint-az-erdelyi-magyar-felsooktatasnak/?replytocom=133518#respond

egy hsz:
"Kedves Ille!
Elküldtem volt egy viszonylag hosszú leírást, Román és Magyar nyelven is e-mailben. Ha itt lehoznád a cikket,néhány leventesapkás mély turulbunkó megtudná mi a Transsylvaniai magyarul beszélők véleménye a horthy-jányi féle szenthaza neotetveiről. Már alig várják a napot,hogy újra eszkábáljanak össze egy erdélyi-bevonulást,hogy a sok-sok talplövés után majd csak leszállnak a régi Trianon-nyávogásról.

Abból új Trianon lesz. Azt még nem tudni,hol lesz az új demarkációs vonal.A duna vagy a nagykörút hosszában.

Hátrább az agyarakkal.

Saját fertályon bokát csattogtatni, zászlót csóválni,kart lengetni és telepofával szónokolni,ez az igazi szittya-virtus.

Ajánlom, hogy ettől elégüljenek ki.Ezen túl kezdődik a ráb@szás."

a sok focialista ez meg egy erdélyi magyar...nemakármi

brühüyyy
@taga20: megírta ezt a számot
www.youtube.com/watch?v=z4cQy6wJg9o
....most meg átköltözött a "másik" magyarországra:(((
hol élünk mi???
@rodeo36: tudod mi a legszomorúbb? sokan azt hiszik, hogy erdélyben élnek a tiszta lelkű madzsarok:) egy időbe jártam arra felé, ugyan olyan férgek, mint mi:))
@rodeo36: fidelkasztro az öreg tényleg öreg. össze kéne gyűjtenem egy kis pínzt és elmenni cubába, me látom, hogy nem sok van hátra ennek a kubának. így kéne még élveznem:) pedig ez a szívem nagy csücske:)))www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g&list=PL1DD600D3254C17BE
@taga20:
ahhoz, hogy az ottani zenét igazándiból megismerd és megértsd ahhoz valakivel kellene menned vagy találkoznod aki vezet, mert azokon a helyeken ahol túristáknak játszanak és főznek meg táncolnak az már nem az igazi el kell menni fel a hegyekbe a Sierra Maestra-ba Pilón és Marea del Portillo meg Santiago de Cuba és a környező falvak és malacsültet enni yucca-val amit eredeti módon készítenek és rumot inni vizes pohárból a folyóban fürdeni és nádfedelesben lakni ezt én 5 év alatt kipróbáltam számtalanszor

a Tropicana szép is és mutatós is és ha ügyes vagy jól érzed magad ugyanúgy mint az El Polinesio-ban ahol a világ legjobb sűlt csirkéjét csinálják és a sok koktél amit kalózfejnek formált cserépkorsóban vagy lefejezett kókuszdióban szervíroznak Hatüey-t inni az El Bodigita ahol Hemingway is berúgott számtalanszor már csak túrista attrakció bár a koktéljaik jók

szóval az új generáció már nem olyan vendégszerető anyagiasabbak de vidéken még fellelhető sok minden

brühüyyy

menj de beszélned kellene a nyelvet legalább néhány szót mert ha angollal próbálkozol átbasznak
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/megszolalt_a_fitch_a_raiffeisen_elmaradt_kivonulasarol.3.193779.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Dübörög a kampány, az osztogatás, végül is nekem, nektek kell kifizetni csak más ebédjét... Remélni tudom csak, hogy Piktorunk gyógyszerei rendben, mert különben ennél is cifrábbak jönnek.
Mi a pöcsért nem ingyen kap mindenki sört? Ja, az más programja volt...
@GeoCracker:

1 Világos, mindenki számára elfogadható, közös platformról támogatható politikai és gazdasági program;

Ilyen egyrészt már eddig is volt részeiben, de most össze lett rakva: program2014.egyutt2014.hu/

Másrészt viszont nem létezik mindenki számára elfogadható program, azért vagyunk külön pártokban, és nem egyben.

2 Az előbb említett program világos, az átlagemberek szintjén is mindenki számára érthető kommunikációja;

Ez is folyik, 1 év óta. Más kérdés, hogy az elképesztő kormányzati ellenpropaganda mellett hogy tud érvényesülni.

3 Az emberek meggyőzése arról, hogy az Orbán kormányt nem csak technikailag lehet, de hosszú távon is érdemes leváltani;

Ez aztán meg pláne folyik. De aki körülnéz az országban, a maga bőrén érzi.

4 Az előző pont teljesülése esetén az emberek meggyőzése arról, hogy a megvalósításhoz el kell menniük szavazni;

Ez a választások előtti kampány feladata.
@punkfrog:
Én: - nem szeretem Mesterházyt?
Te: - miért?
Én: - azért, mert alkalmatlan. Ezt a baloldal tudja, és ezért zúdított rá össztüzet. Ezt a jobboldal is tudja, és ezért nem nagyon ekézi. Ha ekézne, azzal lehetőséget adna, hogy Mesterházy és köre elgondolkozzon. Tudod, csúzlival nem lövünk elefántra, ágyúval pedig verébre.
@iii:
Elfogadom, hogy meg sem próbáltad értelmezni, amit írtam.
1. A volt már részleteiben, és ott van már majdnem összerakva az E14-nél az ugye szerinted sem jelent közös-széles-platformról való támogatottságot. Arról nem beszélve, hogy ezt nem most kellett volna megszülni, hanem egy éve.
2. Hol folyik ember? Bajnai többször, nem is rég ismét, volt az ATV-ben. Köbgyökpermiatyánk szintű szöveget nyomott, a gazdasági kommunikációjának megértéséhez nagydoktori kell. Haggyá a Fiodesszel. Meséld el gyorsan nyócelemikomaptibilisen, hogy miia fenét is akartok. Nemmegy? Naugye.
3. Aha, a Holdon folyik. Egymással veszkőrdtök az emberi kommunikáció helyett. Ki a frászt érdekel, hogy Bajnai hogy szereti Mesterházyt, ha a megszólítandók fele egyaránt fütyül mindháromra?
4. Akinek erre esélye sincs, az rossz jelölt. Bajnainak esélye sincs.
@taga20:

" a gyurcsányferi üjjön a meljeden egész éjszaka:))"

Ezért a szellemes "átokért" mindent megbocsájtok a röhögés ideje alatt:))))
@Orica Középföldi: köszönöm hölgyem, mindjárt nagyon kedvel szedem össze a kutyagumit:))
@Orica Középföldi:
Kevés durvább átok van... Bár tagát meg dícsérje meg Matolcsy ettárs. Ringassa a bölcsőjét Köver Lacus. Tartson neki etikaoktatást Kerényi... :-)
@GeoCracker:
Totál csőd az ellenzék. Ezt vmiféle edménynek feltüntetni max. a narancsbolsevik pártnak lehet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: neked meg pálfipistával kejjen osztozni a pián:))
Boccs, a kommenteket most nem olvastam, ha ismételnék, az csak ezért van.

Mit akarnak a baloldali, a liberális és a szagértő ettársak? Korszakváltást?

Aha. Értem.

És a Horváth András ügyben, Ángyán József ügyben, kötmanyug ügyben, különadók ügyben, rezsidémoni ügyben, ... mi a tervük az eftársaknak?

A mindenoldali eftársaknak izenem, lehet ennél (korszakváltás) szebb szlogent is kitalálni, de konkrétumokkal többre lehetne jutni.

Amíg ti engem gyermeknek nézte, ettársak, addig csak annyit tudok nektek mondani, kedves mindenoldali eftársak és megmondóemberek;

Ugyan menjetek már!

Bocsi, előtte zsebek tartalmát kéretik az asztalra tenni! A másikat is ferikém, igen, a zakód zsebét is fordítsd viktorom!

Remek, zsebek üresek. Mehettek.
@taga20: Ilyen szemétséget ne kivánj :-))) Szomjan hal. S nem pálffy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az. Csőd! S ennek még tapsikálnak is.
Ha pedig Gy.F. megpróbál kiegyezni, akkor a szövegéből kiragadnak ismét 3 mondatot és elkezdik előásnbi a csatabárdokat.
BTW, Bartus is.
nepszava.com/2014/01/magyarorszag/gyurcsany-erositi-a-partdemokraciat.html/comment-page-2#comment-339670
mert elfelejik, hogy amit idéznek, annak egy eleje is volt.
@GeoCracker: igazad van, csak hirtelen pipa lettem:))
@taga20:
Ebből is látszuk, miféle rosszéletű NERrenforradalmár vagyol. A HIT neked smafu, csak a szesz...
@GeoCracker:
Na, te is mehetsz segïteni neki kutyagumit szedni.... :-)
A HIT nektek smafu... :-\
@V-PORT: igazad van.
szerintem azonban bárki lenne mesterházy helyén, ugyan ilyen össztüzet kapna a saját oldaláról.
ami nem is lenne baj, ha nem 3 hónap múlva lennének a választások.
de hát mostanra sikerült kiizzadniuk valamiféle közös "lista szerűséget".
ezen az oldalon mi sose fogunk úgy összezárni és beállni valaki mögé mint a jobboldalon.
de ez nem is baj.
nem kell elfogadnunk az arra alkalmatlanokat vezetőnek.
egy hátránya van, így nem lehet legyőzni orbánt és bandáját ebben a választási rendszerben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A HIT nagyon fontos dolog. Ki miben hisz abban üdvözül. Van aki istenben, és van aki az alkohol szellemét akarja megmenteni. S leissza róla a piát. :-)))
Aztán ugyebár isten sem mindegy. Van aki Fairlight-ban hisz például
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Kevés durvább átok van."

Taga tegnap átment lópokrócba. Nem igazán hajlandó átgondolni, hogy miértis?, ettől viszont egyre idegesebb lett.

Az átok, mint valami ősi ritus feloldotta az összes görcsét, dühét:)))))

Én meg elképzeltem, ahogy Gy, mint lidérc (Hany környékén lúdvérc:)) ül Géb mejjén:))
Még most is röhögök.
@Orica Középföldi: nem pokróc, Grállovag, a védtelen hölgyek védelmezője:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azért ennyire csődnek lenni teljesítmény. A teljesítményt meg el kell ismerni. :D
@taga20:
Jó, jó, de csak az egyik vesédet adnám oda érte... O:-)

@GeoCracker:
Nem is, ŐK nem olyanok! A KDNP nem. A taga meg a Pálffy igen, de...

@Orica Középföldi:
Hát még ha nem inna! Minden esetre majd keresek képet róla, mert még kiderül, hogy nagyobb orra van, mint a tuggyukkiknek + bibircsókos, a vállára meg odanőtt a fekete macs.
'reggelt, Népek!

Tuggyuk mán kire köll (lehet) szavaznyi? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ja, de egyből előre bebukni... Erre még az angol fogadóirodákban se vállalnának be semmit! :'(
@Marcellusca:
Persze! A t..ömre... Komolytalan vagy...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Amúgy a választások sikeres elvesdztése után majd erre figyelj! Hivatkozni fognak rá:
`A pártszövetség vezetője azt mondta: készek voltak lemondani saját ambícióikról, hogy ne kelljen lemondaniuk a közös célokról.
Hozzátette, a kormányváltás érdekében fogadta el az MSZP feltételét: közös lista akkor lehet, ha a szocialisták nevezik meg a miniszterelnök-jelöltet. Bajnai Gordon ezt azzal magyarázta, személyes áldozat árán is ideje volt véget vetni az ellenzéki kakaskodásnak, mert "Orbán Viktor már kezdte behűteni a pezsgőt`
Merthogy akkor megy a kukába csak ez a szerencsétlen meseházy.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: meglett a "jó" reggelem. nem fejtem ki, hogy miért, de több szempontból is érintve éreztem magamat

(köszi a linket)
Tennap kaptunk emeszpés szórólapot.
Szavazzunk Hiszékeny úrra! :)
Na, nem őrája:
static2.origos.hu/i/0809/20080918zsebteve.jpg
:D
@Marcellusca:
Most bevallhatod, a Playboy középső oldaláról feszeszegetted ki... Kis hamis... ;-)
@punkfrog: Nem az a gond, hogy ő alkalmatlan, hanem, hogy látják, hogy van nála alkalmasabb. Igen, Bajnai, nem egy nagy "was ist das", de 100 95-en őt választanák.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én meg mindkét golyódat. persze, csak ha nem üveg:))))
@taga20:
Irány porszivozni, nem itt szívózni!:)
@taga20:

" Grállovag, a védtelen hölgyek védelmezője:))"

Nem:)) Te Sancho Panza voltál, és nem voltak szélmalmok:)
Ennek az összefogásnak tényleg az a lényege, ha bekövetkezik a vereség, akkor lehessen teríteni a felelősséget.
Korszakváltás egyértelműen nem lesz! De most így még a baloldalon sem.
Beszéltek itt sokan sok mindent. Bajnai, meg a volt LMP-sek két évig mantráztak, hogy tényleg új korszakot kell nyitni, hogy aztán szembeköpve magukat a beálljanak a régiek közé.
És legjobb, hogy ezért tegnap Bajnai még meg is tapsoltatta magukat!
Ha ezek más most ilyen puha gerinctelenek, hogy tudnának ezek egy országot képviselni és az érdekeit nézni???
SEHOGY!!!
Mesterházy ahelyett lerázta volna a koloncot magáról és 2018-ra készülne bevállalja ezt az egész szart! Ő is egy puha pöcs!
Orbán mindig a saját játékát játssza. Ezek meg csak Orbántól függnek. Semmi önállóság és elképzelésük sincsen, kizárólag Orbán által határozzák meg magukat. És ezért szánalmasak és nevetségesek!
Így aztán nagy tömegek a bizonytalanokból ilyen puha gerinctelenekre szavazni nem fognak. Főleg, hogy ezek az arcok egyszer már voltak hatalmon és a bankok kiszolgálásán kívül mást nem nagyon csináltak.
Akik zsigerből utálják Orbánt azok már eddig is ott voltak a szavazók között, de akik tényleg bizonytalanok, és valóban egy megújulásra vártak azokat biztos nem a Gyurcsány és Bajnai fogja az urnákhoz vonzani.
És ezek az emberek, ha hatalomra jutnának semmit nem tudnának csinálni! Ja, de rögtön egymásnak esnének, hogy kinek az érdeme volt a győzelem és az egész kormányzás ezzel is telne.
Juhász Péter legalább nem csinált segget a szájából. nagyon sok mindenben nem értek vele egyet, de ő tényleg újat akart, csak olyan naiv volt, hogy elhitte ezek tényleg hagyják majd ezt???
emberek, vagy akik vagytok!
megmondaná valaki, hogy bizonyos receptekben miért héjastól, máshol meg nem héjastól főzzük meg a burgonyát?
@Penivaldes: Melyik receptről van szó?
Mert van, aki a rakott krumplinál héjastól főzi meg, van viszont, aki meg sem főzi előre.
Más íz, kevésbé esik szét, több tápérték.
@V-PORT: bajnai ugyan ilyen össztüzet kapna.
úgy meg nem lehet választást nyerni senkinek, ha a sajátjai is ütik...
főleg ebben a rendszerben.
@V-PORT: úgy általában kérdem. nem a megfőzés nem főzés, hanem a héjastól vagy nem héjastól főzés. van annak lényege?
@Penivaldes: Szerintem, vagyis a tapasztalatom szerint, ha héjastól megfőzöd, utána az nem esik annyira szét.
@punkfrog: Lehet. De róla többen elhinnék, hogy alkalmas.
Az Együttnek, a cél a Parlament, onnan könnyebb lesz építkezni.
@Penivaldes: Krumplija és célja válogatja.

A krumplisaliba a kiflikrumplit héjastól, mellesleg a cica szereti a fött krumplihéjat, de nem ezért.
Nem fő szét és az ízanyagok is jobbanbenne maradnak. Amellett főzéskor nem szívja meg magát, tehát tömöttebb állagú is marad. Ugyanezért a gombóchoz is inkább héjastól, de inkább a lisztesebb krumplikat, nem a kiflit.
Ha darabolod és úgy főzöd meg, akkor megszívja magát vízzel is gőlés közben és gyorsabban is fől. Ha utána össze akarod törni, akkor jobb. Pl.pürének.
@Penivaldes: Ha héjastól főzöd (sütöd) nem esik annyira szét.
Meg kicsit másabb az íze is.
@Marcellusca: persze, hogy tudok. bár én csak a címlapig jutok, de nemm jön be:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hát, szerintem gyurcsányt azért veszik bele a buliba, mert legalább lesz kit hibáztatni a vereségért. :)
@Marcellusca: á nem. de tényleg nem, de szoktam néha pasinézőbe menni:)
@tristen2005: LOL
Marhapörivel, koviubival. :DDDDDDDDDD
Hüjjjjjeeeeeeeee!!!!!!!!!!
@Penivaldes: Ehhh, tisztára úgy érzem magam, mint a középiskola törióráján. Nem én szóltam be, csak hangosan röhögtem, mégis én lettem kizavarva a teremből. :DDD
Világ Proletárjai Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt az proletárok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos munkásnépet félrevezetve, imperialista nagytőkés fasiszta egyeduralomra törnek, az emberek vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és egymás ellen uszítva az elvtársakat!

Ki a szoci pártokból a gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben (gulágban)!

Világ Proletárjai egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát és az erkölcstelenség elharapózását!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő nagytőkés mussolini fajta fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a szocialista életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik gazdag burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontú automatizációt ellensúlyozni kell, tehát a társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, de a munka mennyisége lecsökkent a termelés automatizált felgyorsulásával!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pomegájcse...
@Penivaldes: Mégis engem piszkálsz, nem pedig tristent. :(
Pedig ő dobta be, hogy megetted Nokedlit. :D
@Penivaldes:
Kedvelem a macskákat. Úgy általában. MOndjuk a falnakszaladt hosszúszőrüeket kevésbé. kb. 6 évesen a közelébe engedtek egy nagy csíkos cicának :-)
Olyanok, mint a nők. Mármint a normális nők :-) Igazi egyéniségek, és élhetsz értük, velük, mellettük, de felettük soha :-)
@GeoCracker: De, értelmeztem és válaszoltam is rá. Ez abból is látszik, hogy te is válaszolsz az enyémre.

Csakhogy értelmetlen folytatni ezen a szinten. Bármit mondanék, arról kijelented, hogy hülyeség. Most még utoljára megkísérlem.

1. Gondolom, átnézted a programot és értékelted. Egy álomvilágban lehet hogy létezhet mindenki által elfogadható program, ami ráadásul már a választások előtt 2 évvel elkészült, de a valóságban ilyen soha nem volt és nem is lesz. Van ezzel szemben olyan program, amely több tucat ember munkája és több száz támogató véleményét tükrözi, amely időben elkészült és alkalmas arra, hogy széles körben elfogadható legyen.

2. Szerintem Bajnai szövegét már egy érettségivel is meg lehet érteni, de ha ez neked túl sok, akkor tessék: "van 3 dolog, ami fontosabb minden másnál. Ez az Együtt-PM Szövetség programjának „szentháromsága”. A 220 ezer új munkahely, a beruházás az oktatásba és az igazságos adórendszer."

Egyébként meg akik ezt nem képesek felfogni, azok amúgy sem a program alapján döntenek. Azoknak lesznek majd plakátok, gyűlések, személyes megkeresés.

3. Hogy kit érdekel, hogy Bajnai szereti-e Mesterházyt? A médiát, édesapukám, aki kizárólag ezen csámcsog. Hidd el, bármely politikus jobban szeret beszélni a céljairól, a programjáról, de nem teheti meg, mert a személyi kérdések mindig is a legizgalmasabbak.

És most megnyugodhatsz, megtörtént az összefogás, a visszalépés, már nem egymással akarunk foglalkozni, de láthatóan ez se hat meg.

Egyébként meg totális naivitás azt várni, hogy ne foglalkozzunk egymással, amikor az ellenzék minimum 3, de inkább 13 pártból áll.

4. Itt arról volt szó, hogy az embereket meg kell győzni, hogy elmenjenek szavazni. Hogy jön ide Bajnai? Egyébként még mindig ő lenne a legesélyesebb arra, hogy Orbánt megverje, de erre valóban kicsi a sansz, hogy a szocikat meg lehessen győzni.
lexarom a libást !

amugy szerelhetnél Fabius "tahótlanító" gombot a az összes politikusra

én szorgalmasan nyomkodnám ki őket...
@Penivaldes: Inkább nem írom le ide. Sok itt a nyálcsorgató ... :D
Szerintem Mesterházy hibát követett el azzal hogy összeállt a korábban már hiebrudalt bolond Fercivel ( most meg az előkelő 3. helyen lesz ) és a gázsütőre való Libással és konglomerátumával bár ebből lesz aki még Juhász Kendermagos Péteren kívűl kilép.
Kuncze Bokros Fodor bekaphatják MBGY szerint.

Jobb lett volna ha az MSZP egyedül fut neki a választásoknak tiszta lappal. Most meg akik bekerülnek azok is majd 4 felé húznak.
@rdos: Tessék:

áfacsalás ügyben: adóhatóság megerősítése, nagyadózók rendszeres ellenőrzése, a konkrét ügyet meg nyilván az ügyészségnek ki kell vizsgálni

földügyben: a szerződések felülvizsgálata, ha van törvényes lehetőség rá, megsemmisítése és újrapályáztatása

kötmanyug ügyben: ez már veszett fejsze, de az átlátható és a Fidesz által is megígért egyéni nyugdíjszámla keretében rendezhető

különadók ügyben: fokozatos kivezetés, illetve a bankadók normális szintre csökkentése

rezsidémoni ügyben: valódi rezsicsökkentés energiamegtakarítással, az állami kézivezérlés megszüntetése.

Egyébként ezek annyira nyilvánvalóak egy normális országban, márpedig ez a cél.
Na, franc abba a KBM-be!
@V-PORT:
mintha neked válaszolt volna:
"_5. Abban, hogy a mai helyzet előállhatott, a főhibát Mesterházy Attila követte el. Olyannyira belelovalta magát a miniszterelnökjelöltségbe, hogy nem jutott el tudatküszöbéig, valóban alkalmas-e erre a szerepre. Hajthatatlan nyomulása késztette a rokonszenves Bajnai Gordont – akinek egyedül volt szerény esélye ama „hallgató” szavazók megszólításával a demokratikus tábor bővítésére – az elegáns visszalépésre. Ha Mesterházyban van jelentős politikai kvalitás, ha képes a történelmi jövő áttekintésére,vagyis ama bibói politikai realitás elemzésére, talán még ugyancsak visszaléphet. (Ahogy Bajnait 2009-ben az utolsó utáni pillanatban találták meg – mindig vannak a politikában is utolsó utáni pillanatok._"

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/350503_gyurcsanyrol
@Orica Középföldi:
Like.
(lsd., mint fent, a 168órás interjú ....)
@tristen2005:
Aki a királyin vezet műsorokat, mióta a felcsúti lókupec a király? Csiszár Jenővel, meg az ügyeletes izékével (Szente Vajk)karöltve?

Várom, mikor ül ki a tribünre is ....
@punkfrog: Én még mindig bízom benne, hogy megjön az esze és rájön arra, hogy a hosszútávú érdeke nem az, hogy ő legyen a jelölt. És akkor az MSZP megnevezei jelöltjét, Bajnai Gordont... és hirtelen felébredtem, mert a kezem a bilibe lógott.
@taga20: "sokan azt hiszik, hogy erdélyben élnek a tiszta lelkű madzsarok:) egy időbe jártam arra felé, ugyan olyan férgek, mint mi:))"

Nem jártál ott eleget, ott kellett volna laknod, hogy megismerd őket. Úgy mint én a magyarokat. 25 év után azt mondhatom, amit az első itt töltött évemben: csalódtam. Ez a társadalom sem jobb, mint a román. Annyi a különbség, hogy itt lakosság négyötöde szarházi.
@Penivaldes:
(lehet, már elkéstem, de)én, ha a leve is kell, héj nélkül főzöm, ha a leve nem, akkor héjastul.
@rodeo36: " el kell menni fel a hegyekbe a Sierra Maestra-ba Pilón és Marea del Portillo meg Santiago de Cuba és a környező falvak"

Ay, mi general... Castro is így kezdte... de azért jó a tipp.
:)

@Con Storm: Hogy hívják azt a cuccot, amit szedsz? Aggyá nekem is...
@iii:

Bajnai is töketlen, alkalmatlan pöcs... idézek: "Szerinte ez a kormány négy éven át főuri vadászatot rendezett az országban. Vadásztak mindenre, a jogainkra, a politikai ellenfelekre, trafikra, földre stb. „Talán már törik a fejüket az első éjszaka jogának megszerzésére is. Nem engedjük!"

Bullshit kimaxolva. Eddig a teljes vadászatot dermedt üregi nyúlként nézték végig, ugyan mi változna, ha a fidesz bevezetné az első éjszaka jogát is? :DDD Szépen végignéznék, még tartanák is a gyertyát. Persze azért Gordon olyat mondott, amit már "nem hagynak", a biztonság kedvéért, amit a fidesz valszeg tényleg nem mer meghúzni. :DDD

A fideszről nem beszélek, mert az nem párt, hanem egy gazdasági bűnözésre berendezkedett csoport, őket leszámítva ez a mostani "Ellenzéki Összefogás" az elmúlthuszonötév abszolút mélypontja. Felfoghatatlan.
@iii: Pont a válaszod gyengéire próbáltam rámutatni. Nem hülyeség amit írsz, csak nem fedi le a felvetéseket. Mindenki által teljesen elfogadható program biztosan nincs. De olyan programnak kell lenni, ami komprromisszumokkal, de mindenki számára elfogadhatóan támogatható. Erre rossz válasz, hogy az E14-nek van programja és a többiek vagy támogatják, vagy hülyék és nem nőttek fel a HaHaladók nagyszerűségéhez.

"van 3 dolog, ami fontosabb minden másnál. Ez az Együtt-PM Szövetség programjának „szentháromsága”. A 220 ezer új munkahely,"
Vö. mindenkinek munkát, aki akar dolgozni. Detto Bajnai. Ma több munkanélküli és közmunkás van 220 ezernél.

" a beruházás az oktatásba "
GDP hány %-a? Miből?

"és az igazságos adórendszer. "
mindenkinekmás az igazságos. A majd megoldjuk a több kulcsot és nem egy kulcs kicsit gyenge ide.

"
És most megnyugodhatsz, megtörtént az összefogás, a visszalépés, már nem egymással akarunk foglalkozni, de láthatóan ez se hat meg.

Egyébként meg totális naivitás azt várni, hogy ne foglalkozzunk egymással, amikor az ellenzék minimum 3, de inkább 13 pártból áll."

Az összefogás jelenleg kétpolusú Bajnai-Mesterházy. Még a legutóbbi hírek szerint is. Ergo, tényleg nem hat meg. Nem a DK egyenlőként való elismerésének a hiánya miatt, hanem mert gyakorlatilag zártkörűnek tekintik. Ma már nem is lehet talán másként. De az elmúlt másfél évben bőven lehetett volna olajfákat ültetni. Ez 2012 novemberében világosan látszó szükségszerűség volt. A belső hatalmi harcokkal elment egy év. Gratuláljak? Mihez?
13 ellenzéki szervezet van? És? erre is igaz, hogy másfél év lett volna rá. BTW, nem lenne 13, csak 4-5, ha időben nekiáll Bajnai egy kompromisszumkész egyeztetésnek. Ez kérem jelenleg el van cseszve. S amikor ez kiderül, akkor mit tesztek? Leültök Mesterházyval tovább rágni a gittet. Miközben Bajnai támogatottsága a DK szintjére vagy alá erodálódott. 2012 novemmberében még iránymutató erő volt, mára egy a még indultak közt. Ha a média és a Fidesz hagyományörzésből nem foglalkozna az E14-el, akkor max az ingerküszöböt karcolgatná a ténykedése. Úgyhogy legyetek hálásak a médiának és a Fidesznek :-))

"Itt arról volt szó, hogy az embereket meg kell győzni, hogy elmenjenek szavazni. Hogy jön ide Bajnai? "
Ki fogja meggyőzni az embereket, ha nem az ellenzék vezetői?
@iii: "Egyébként ezek annyira nyilvánvalóak egy normális országban" Talált süllyedt. Ebből következik, hogy országunk, sajnos, nem normális. :-(
@iii:

"- Viktor elvette a kisvödrömet, elvette a kislapátot, elvette a matchboxomat, de ha a Nintendómhoz nyúl, azt megemlegeti!"

M-E-G-A-L-O-L!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Eddig a teljes vadászatot dermedt üregi nyúlként nézték végig"

Na ez a bullshit. Bajnai valóban nem rikácsolt, mint Fletó, hogy jól alszik-e Orbán, de amit kellett, megtette, az LMP-PM-ről nem is beszélve, akikhez még Gyurcsány is odakönyörögte magát.

www.youtube.com/watch?v=0u0njcwFG08

és még hosszan sorolhatnám.
@rdos:

Aki még ebben az országban él, szabadlábon van, és még adót is fizet ezeknek, az kollaboráns.

Nem gond, (de, gond, csak most a rím kedvéért úgy írom, hogy nem gond) imádott nagyszüleim egy életet éltek le többszörös kiváló dolgozó, törzsgárdatag kollaboránsként.

Csak annyit kérek, nevezzük nevén a dolgokat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A' la törökgáborelemez: Milyen ügyes az a Fidesz! Már önmagában az új választási törvénnyel belekényszerítették az ellenfeleiket ebbe a "csak rossz megoldás létezik" csatározásba. Ők dörzsölik a tenyerüket a fotelben, a politikai közönség meg Bajnai hülyeségét elemzi, nem a választási törvény mögötti sportszerűtlenségét.
@Evezős:
Gabcsikát ne bántsd, olyan szép a mosolya, mint a lónak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Eddig a teljes vadászatot dermedt üregi nyúlként nézték végig, ugyan mi változna, ha a fidesz bevezetné az első éjszaka jogát is? :DDD Szépen végignéznék, még tartanák is a gyertyát."

Tökéletesen egyetértek. Lájk (vagy mi a tökömet mondanak mostanában). Azonban látni kell, hogy készülnek rá. Nem véletlenül nem engedélyezik a meleg házasságokat. El tudnám képzelni valamelyik narancsos főúrat, mondjuk simlicskát, ahogy bemegy álló cerkával a hálószobába, aztán kiderülne, hogy töke van a menyasszonynak...
Nem mintha lenne jelentősége "az első éjszaka" jogának: manapság Európában teljesen mindegy, melyik éjszaka az, úgy 10 éves koron felül...
@miketbeszéltek:

Az új választási törvény minimum "sportszerűtlen", ettől még Bajnai, (Hogy GyF-ről meg Mesterházyról ne is beszéljek), alkalmatlan. Egyébként ha hozzá sem nyúlnak a választási rendszerhez, ezeknek akkor is pont annyi esélyük lenne, mint hóembernek a Pokolban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Süketnek minek? Nézz utána, ha kíváncsi vagy rá.
@Evezős: köszönöm, de nem tudom megnyitni, ha leírnád a címét a cikknek, akkor máshogy rákeresnék:)
@GeoCracker:

olvastad?
hallottad?

és akkor most mondja valaki, hogy nem megy el szavazni...

Illegálisan épült utat adhatott át Orbán Viktor

A „saját magunk gyengeségei feletti aratott diadalnak” minősítette Orbán Viktor azt a tényt, hogy sikerült megépíteni egy alig több mint öt kilométeres útszakaszt...

www.atv.hu/belfold/20140110-orban-viktor-utavato/hirkereso
@iii:

Ja, hogy utána kell kuglizni. Akkor Borsodban biztos átment.
@guma: csak kiegészítésképp: Rogán "szülőfaluja" a szomszéd település...
@vitéž munkášőr: ezt most nem értem:)... nincs flash player a mobilon:)
@guma: érdekesnek tartom azt is, hogy szlovén nemzeti színekkel volt egybefonva a magyar szalag, a szlovén állam is beszállt az építkezésbe? mert a csúti csak magyarzemberezett buzgón, vindustótokat nem említett...
amikor az mszp-pm a már többmilliószor leszerepelt Kiss Pétert indítja újra a IV. kerületben (nem láttam, de gondolom Csizmár lesz a másik szoci jelölt), nincs miről beszélni, nincs kire szavazni, nincs semmiféle megújulásra való szándék egyik oldalon sem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mondom, értelmetlen munkának nem fogok neki. Mutattam egy példát. Ha nem ebben az országban élsz és még az eseményeket se követed, akkor nem csodálkozom, hogy ez a véleményed. De akkor hallgass a tapasztaltabbra.

Vagy mit vártál? Hogy az Együtt B-közép majd (az egyébként lefoglalt) Kossuth téren fog randalírozni? Vagy felgyújtja újra a tv-székházat? (Mondjuk most lenne haszna.)
@Penivaldes: szép vidék, sok gomba, tufa népek - a szomszédságom
@Penivaldes: azt kell, hogy mondjam, hogy igen :-(

Felsőszölnök környéke pedig közismerten degenerált. szarevő vendek "úgy" tartották egyben a családi vagyont
@JohnHenry: Az MSZP estében a "drasztikus" megújulás kísérlete elhibázottnak tűnik.A törzsszavazóbázis az idősebb korosztályból való, akiknek Kunhalmi, Tóbiás,Akárki nem mond semmit.Nekik a vonzó személyiségek azok, akikkel együtt öregedtek meg, például Lendvai, Kovács,Kiss és lássuk be, az "újak" nem nagy ászok...
@vitéž munkášőr: ó ez nem szokatlan a Bakonyban sem:(
azokat a bányászok menették meg a degeneráltságtól
@Sir Bates dö Hól:
Az e heti 168 órában van egy interjú Tétényivel. Nem tudom, hogy neten elérhető-e már (nekem megnyitotta, sőt olvasni is lehet), a címe az, hogy A fáradhatatlan (a címlapon is ő van).
Közben a lapban (én papíralapon olvastam a cikket ) megtaláltam, hogy ez egy rádiós interjú rövidített változata. Az pedig itt meghallgatható (legalábbis nekem ez is elindult):
www.168ora.hu/szerda11/szerda-11-radio-tetenyi-eva-esztergom-121568.html

Szerintem alátámasztja, amiket írtál Tétényiről.
@tristen2005:
Jó, közben észleltem, hogy a téma egészen más volt, kér volt beleóbégatnom ...:-)
(Ettől még Gabika egy mameluk. Régebben nem volt az, mikor látta, hogy a seggnyalásból is meg lehet élni, akkor az lett.)
@Penivaldes: itt a de generének kedvezett a vasfüggöny is
@guma:
Láttad az átadásról szóló tudósítást?
Éppen csak nem húzták le Orbánról a nadrágot a nagy (verbális)seggnyalás közepette, de hajlongani úgy hajlongtak előtte, mint a japán császár előtt szokás ...
Meg is mondta, hogy a 2010-es nagy arányú rászavazás köszöneteképpen kapták az utat tőle...
@iii:

Azt mondjuk minimumszinten elvártam volna, hogy az Együttes a kezdeti támogatásukat legalább megőrzik, vagy hogy legyen EGY üzenetük, amit Mari néni is fejből fúj, és nem a neten kell keresgélni.

Mindegy, nem érdekes.
@vitéž munkášőr: :)

azonban ezzel a szöveggel és tettel nem csak a szomszéd faluba lehet jobb helyeken eljutni...
@vitéž munkášőr:
ki szállt be?

fogalmam sincs!

én most azonban totál elszálltam...
ez már annyira lent van, hogy lassan átjutunk a földgömbön.
@Evezős: hát, ahogy látom ez csak a jövő héten lesz nekem legkorábban:)... nem neked, csak a félreértések miatt: semmi bajom tétényivel, csak semmit nem tudunk róla, a "szakértői-kormány" meg nem aktuális... mármint, ha a szakzsargonban elfogadott definíciót értjük alatta...
@Evezős: :)

csak ezt a részletet láttam ami ezen a linken van...
én ennyitől és ettől is rosszul vagyok!
komolyan!
@Evezős: most írtam Peninek a környékbeli de generéről. true story! Rogán sem véletlenül olyan amilyen
@guma: jó meglátás és igaz, ott tényleg könnyedén a Thule-n túl érzi magát az ember
@Sir Bates dö Hól:
Hát akkor meg kell várni a jövő hetet - nem tudom, nekem a rádiós interjú is műxik, meg a cikk is bejött ... pedig nem vagyok ott sem tag, sem rendszeres olvasó - én megveszem az újságot, ha van benne érdekes cikk (és a héten több is van benne), szóval nem értem, miért látszik nekem és miért ne neked.

A véleményünk Tétényiről + a jelenről, asszem, többnyire egyezik.
@Sir Bates dö Hól: :)

szerintem is nagy falat lenne a Tétényinek, ha megkínálnák vele...

én a Király Júliát (ha jól írom a nevet akire gondolok - nemrég mondott le a MNB-ban) viszont eltudnám képzelni.
igaz neki van politikai véleménye is a dolgokról, amire szeretik ráhúzni, hogy "ellenzéki".
pedig szerintem csak józan és még a számokat is ismeri...
@vitéž munkášőr: tudom miről beszélsz:(
én sem hiába vagyok olyan amilyen:)
@guma:
:-)
Pedig atv híradóban volt a tudósítás - gondolom, a javát ők sem mutatták - és a látvány ... mint amikor Rákosi elvtárs megjelent a tsz-melléküzemágban (vagy az akkor még nem volt??:-) és megtekintette az újjáépült női öltözőt. Majd felavatta. Sok léhűtő, tobzódás a jelképtengerben .... már csak a Lenin-Sztálin-Rákosi képek(et helyettesítő maiak fotói) hiányoztak.
@vitéž munkášőr: hát igen. itt az utolsó pillanatban jöttek a bányászok.
@vitéž munkášőr:
Ja, akkor Rogán keze is benne vót?
Illetve azért volt a sok fideszre szavazás, mert a Tóni helybeli?

Hát ... soha jobb ne legyen nekik, de tényleg, (ha ennyire rövidlátók),mint hogy odajár négy évente a fidesz és felavat egy öt kilométeres erdei elkerülő utat (vagy mit)...
@nandras01: "rá, mint az jelenlegi poltikai paletta egyetlen valóban demokratikus és europer személyére igen..."

mit használsz, ami ennyire üt? crack? kokó? hernyó? vagy csak simán vagy ennyire hülye? :)
@Evezős: nem tudom megerősíteni, de itt egymás seggébe érnek a falvak. Rogán Szakonyfaluja csak egy köpet ettől az úttól. de a legszebb az, hogy a régebbi közúti hálózat olyan a környéken, hogy csak terepjáróval érdemes rajta közlekedni, amennyiben nem autóalkatrészre szeretné az ember a jövedelme jelentős hányadát fordítani. nekem is be kellett ruháznom egy 4x4-esre pár éve a fentiek miatt
@Mariann19: Pff, pocsék életed lehetett... Az eddigi legunalmasabb választás lesz az idei. Sajna elrontották a ki esik ki játékot... :(
@punkfrog: Az MSZP elnökválasztó kongresszusa nagyot hibázott: észre kellett volna vennie, hogy Mesterházy - bár rokonszenves, kedves fiú - nem alkalmas miniszterelnök-jelöltnek. Ekkora pártban tuti, hogy találhattak volna jobbat, pl. csak a szegedi polgármestert említem.
van már ojan párt aminek az a programja hogy

MINDEN POLITIKUST BÖRTÖNBE ?!?

és ez még a polkorrekt program verzió...
...GURGULÁZIK A SZEME ORBÁNVIKTORNAK...MEGÍROM !, TIKK-JE VAN ORBÁNVIKTORNAK...MEHGÍROM !,...ELFINGOTTA MAGÁT ORBÁNVIKTOR...NAGYON BÜÖDÖS VAN....MEGÍROM ! SÍR-SÓHAJT-ZOKOG A NÉP....NEM ÍROM MEG !...MERT CSAKIS POZITÍV DOLGOK TÖRTÉNHETNEK A "MAGYAR KRÓNIKÁBAN !"!!!!!!......HÜLYÉNEK SZÜLETTÉÉÉÉÉ????? MEGÍROM !!!!!!!!! A NAPI ÁSZ-BAN !!!!!
@Jolka40: ááááááá!
ők saját magukat is alkalmasnak tartják!
patt!
@Mensikov: De jó, hogy így aggódsz a demokráciáért!
Én nem nagyon értem, miért vannak a hívek - Gyurcsány, Bajnai, Mesterházi stb - nekikeseredve.

Éveken keresztül az ellenzéki oldal összefogást sürgetett. És lőn megvalósuló összefogás.

Nézzük meg, mire is alkalmasak a kedvencek, én ugyan végtelen, a faéknél is egyszerűbb fejjel nem nagyon jövök rá, de a hívek biztosan el tudják mondani:

Mesterházi: szerintem arra alkalmas, hogy a háttérben torzsalkodó erős emberek habozás nélkül a pódiumra tolják, jellegtelen szürkesége miatt.

Bajnai: egy adott feladatot a szájába rágva végrehajtson.

Gyurcsány: bohócként szórakoztassa a plebset a hüjevagyorbán mondókával.

A többi jeles szereplőnek a nevét se tudom, így alkalmasságaikról se nagyon vagyok meggyőződve.

Azt pedig a szörnyülködő hívek tudnák nálam sokkal jobban megmondani, mire nem alkalmasak híveik legkedvencebb partnerei, itt és most sok mindent tudnék tudnék felsorolni, de minek.

Miniszterelnöknek, ellenzék vezérének, korszakváltást levezénylőjének egyik se alkalmas.

Szóval, szerintem nem nagyon érdemes azon siránkozni, hogy ha az egyik előbb van, mint a saját kedvencem, akkor nem szavazok, mert a másik csúnya bácsi vagy néni.

Nem kérem szépen, megtalálta az összes zsák a foltját, összenőtt, ami összetartozik.

Aki akar, vagy azt hiszi, felelősségteljes választópolgári mivolta kötelező számára vadmajmom hordákra szavazni, erre a foltozott, toldozott tartalom nélküli, ám hatalmas üres bendővel és étvággyal rendelkező társaságra szavaz. semmivel sem érnek többet, mint Orbán oldala, de igaz, ami igaz, nem fidesznek hívják őket.

Mondjuk arra is nagyon kíváncsi volnék, hogy a hívők meg tudják-e mondani, mi is lesz jobb az összefogás kormányzásában?
Mitől is lenne korszakváltás, mitől is lenne eredményesebb az országunk.

Engem hatökörrel se nagyon lehet elhúzni választani egyetlen eset kivételével, azaz ha tényleg lenne olyan akció, ami a választások bojkottjáról szólna, nemi szervek rajzolásában nem nagyon érzem magam otthon, de valami normális rajz miatt tán felöltöznék tisztességesen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Édes barátom, dermesztő látvány, ahogy az ún. demokratikus oldal valójában saját magát szúrja folyamatosan tökön.
Semmi szükség fideszes trollhadseregre, a karaktergyilkolászást magától is elvégzi a ballib közönség.

Tejjesen hüjék vattok.
@Viktor Mutyin: az arány azóta kúszott ilyen magasba, amióta tömegesen költöznek át Erdélyből.

Bocs, ezt nem tudtam kihagyni, mert eszembe jutott a miskolci önkormányzat, amely tiszta lelkű hargitai favágókból áll.
@Sir Bates dö Hól:
Csakhogy a "veszed észre" és "veszed számításba" nem szinonim fogalom. Sok mindent észreveszek, de ezeket a saját elveimnek megfelelően súlyozom az összképben.
Mint akárki más.
Hja "ízlések és pofonok..."
@Habakuk999: Mivelhogy ezt a teljesen idétlen bojkott témát rágod, ezért a többi véleményed teljesen érdektelen. Az egyébként igen érdekes, hogy bojkott esetén minek és hova mennél választani, de mindegy is.

A bojkott egyes egyedül Orbán bebetonozására alkalmas. Ismétlem, ezt még Oroszországban, sőt Belorussziában se lépi meg az ellenzék, pedig ott picinyég súlyosabb a helyzet.
@Spániel: @épészmérnök:
DK-s ismerőseim határozottan tagadják, hogy Gyurcsány bármikor minielnöknek minősítette volna alkalmasnak Mesterházyt. A listavezetés azzal ugyanis nem azonos. Ahogy Kovács listavezető mellett lehetett Medgyessy minielnök-jelölt.
@iii: A parlamentet kellett volna bojkottálni attól a perctől fogva, hogy megszavazták az alaptörvényt.
@kekex: Azt magyarázná már el valaki nekem, hogy miért szükséges MOST megnevezni a miniszterelnököt.
@kekex: Ez nem igaz, számtalanszor elmondta, hogy egyértelmű, hogy a legerősebb párt adja a miniszterelnököt és hogy Bajnai vonuljon vissza.
@épészmérnök: egyetértek, de úgy kövér "évetté" volna a betevőt...
@iii: mi elvileg EU tagok vagyunk, azok a szláv népek meg nem. szerinted nem lett volna a bojkottnak némi kellemetlen visszhangja?
@V-PORT:
Magyar Narancs szerkesztői "Fordulat előtt"-ből:
"És különben is, a Gyurcsányt övező széles körű, példátlan intenzitású, a racionális érvelés próbáját magáról természetes egyszerűséggel levető közgyűlölet lassan visszaszorulóban van. Oda, ahonnan a Fidesz politikai stratégái annak idején tudatos számításból szítani kezdték, a kormánypárt propagandaosztályára, és az általa irányított médiumokba. Aki pe4dig még mindig önfeledten, meggyőződésből hódol ennek a szenvedélynek, mind orrfacsaróbban árasztja az egyházi gimnáziumok fiúvécéinek jellegzetes, vizelet-, cigaretta- és spermabűzből álló egyenlegét"
@vitéž munkášőr: De, biztosan, de ez akkor is belügynek minősül, ráadásul olyannak, amibe hivatalos szinten nem szólhat bele az EU. Most is morogtak az alkotmány meg egyebek miatt, de csupán kozmetikai különbséget lehetett elérni.
@iii: Még szerencse, hogy a hívek véleménye értékes és felettébb érdekes.

Ezért is kérdeztem, meg tudnátok-e mondani, mitől iiis és mire iiis lesz alkalmas az összefogás nemes mezőnye?
@Habakuk999: Ha hiszünk benne, akkor kormányváltásra, ha eleve feltett kezekkel megyünk neki, akkor további 4 év szívásra.
@kekex: Szily is megmondta, hogy túl rövid volt a piaristáknál a szünet, nem volt rá idő. :)
Gyurcsánnyal, pont a bizonytalanokat iktatták ki. Pont azokat, akik Gyurcsány miatt szavaztak a Fideszre.
@Evezős:
Tétényi fidesz-ellenessége egy "muszáj-herkulesség,szíve szerint, mint jobboldali szerintem szívesen besimult volna a NER rendszerébe. Ettől függetlenül ő az egyetlen, akit egy széleskörű fidesz-ellenes összefogás juttatott a posztjára és azt a MAI NAPIG ÖSSZETARTOTTA!
Egy összefogás élére - nyitott vegyértékekkel a jobboldal felé is, momentán nem tudok jobb jelöltet. Szakmailag persze Bajnaitól Surjánig elég nagy a választék. De hogy a szakma labdába rúgjon, ahhoz nyerni kell. És ahhoz egy ilyen jelölt kell/ene.
@Blogger Géza:
Szia Gézu!
Keresem az okát, hogy az itt kommentelők közül miért engem választottál ki kaján örömöd kifejezésére az ellenzék értékelését tekintve.
Arra a következtetésre jutottam, hogy az itteniek közül a leggyengébb képességűre esett a választásod, mely megfelel a te csökkent szellemi színvonaladnak, és egyenrangúként véled a disputát folytatni.
"Pff pocsék életed lehetett..."
Hozzá teszem, és még milyen lesz!?
Különösen annak fényében, hogy a kormány most kíván 6.902 mrd értékű kötvényt kibocsájtani, mely az éves költségvetés cca 43%-a.
Mindegy, lesz pénz rogyásig, sugárzó arccal nézhetünk a perspektívába.
Amúgy liberálisként annyira nem vagyok a padlón, eljön a mi időnk is.
Nem vitás, hogy az ellenzék most nem mutatja a legjobb formáját, azonban a választás még nem lefutott meccs, nem tudjuk, hogy mi lakozik mélyen a választók tudatában.
Lehet, hogy te, lehet, hogy én fogom a választások utáni eredményt látva kajánul feltenni a kérdést:
"Na, mi a pálya?"
@iii: És milyen lesz az országnak a kormányváltás?

jó, mert hiszünk benne?

Én tényleg tisztelem, ha valaki hisz valamiben, de én miért gondoljam azt, hogy kormányváltást követően nem lesz ugyanolyan rossz, ha nem rosszabb, mint orbán alatt?
@Habakuk999: nnna, most vetted el a kedvem az egésztől.
Mentél volna inkább kirándulni.
@Habakuk999: Egyrészt olvasd el vagy hallgasd meg, hogy az ellenzék mit ajánl, kész van az MSZP és az Együtt programja is.

Másrészt meg azért lesz jó, mert a jelenlegi az elmúlt 23 év legrosszabb kormánya, ezt bizton állíthatom. Teljhatalmuk tudatában annyit romboltak, amennyit csak tehettek és az elég számos. Ha ezt nem érzed, akkor kár is vitatkoznunk.
@kekex: ilyesmit írtam tegnap is. A listavezető még nem min.elnökjelölt.
Éppen most bunyóznak rajta.
A jelenlegi politikusok, kormány/ellenzék, régi arcok, leszerepeltek, nem kellenek.

A fiatalok labdába se rúgnak, kezdok, komolytalanok, rebellisek. Nincs szakmai gyakorlatuk a politikaban. Ha lenne, akkor hibaik is lennenek es mehetnenek az elso csoportba.

Kit óhajt a tisztelt választókozonség? Szulessen a habokból egy karizmatikus, felkeszult szuz csapat? Nem fog.
@épészmérnök:
és ne felejtsük el az "Esztergomi zarándoklatot sem" talán ha nem egyedül képviselem a támogató ellenzéket, akkor némi erőt lehetett volna felmutatni Orbánékkal szemben MÉG AZ ELEJÉN.
A kiskutyát is úgy tanítottam szobatisztaságra, hogy MÁR EZ ELEJÉN BELEVERTEM AZ ORRÁT A PISZKÁBA!"
@Spániel: www.atv.hu/videok/video-20130823-gyurcsany-ferenc
Nézd meg ezt, itt Gyurcsány többször elmondja, hogy Bajnainak vissza kell lépnie.
@kekex: Nézd meg ezt, itt többször elmondja, hogy Bajnainak vissza kell lépnie.
www.atv.hu/videok/video-20130823-gyurcsany-ferenc
@Spániel: Bocs, ezt kekex-nek akartam. :)
@V-PORT: most mg MA mogyoróit szorongatja ugyanezzel.
@V-PORT:
Tekintsük el attól, hogy szakmailag mennyire lenne alkalmas Mesterházy. EGYETLEN tény is elég az alkalmatlansága kimondásához:
ELHINNÉ NEKI BÁRKI, BÁRMILYEN ÍGÉRETÉT, azok után, hogy szart csinált a szájából?
Márpedig a választás nagyrészt ígérgetés, és hit abban, hogy azt be is tartják.
Mesterházynak már azt sem hiszik el, amit tagad!
nagyon jó magyarázatot találtam, magamnak! én úgy nézem mostantól az összefogást, hogy meg volt az első forduló! ők maradtak, meg a viktor, és vona! na most akkor mi legyen? ha szeretnék egy biztosabb, nem biztos hogy nagyon jó lesz, de ennél jobb lesz! ezáltal, lehet készülni 2018-ra! mert lesz rá esély, megvolt a tanulópénz! minden nem fidesz szavazónak! most 2014 kell megoldani, hogy legyen lehetőség 2018 ra! a fidesz nem fog változni, csak rosszabb lesz! ez a hármas nem arra készűl, hogy lecserélje a polgárait, a fidesz már megtette!
@iii: nincs vitatnivaló abban amit mondtál, de szerintem a bojkott fajsúlyosabb lenne
Fabius, Te most tulajdonképp mit akarsz? Még négy év Fideszt? Térj má' észhez!
@vitéž munkášőr:
Én meg ritkán nézem a rémhírtv-t, most viszont vendégségben volt alkalmam látni, hogy ez ügyben Orbán farmerben és kihízott zakóban vett részt a nemzetközi sajtájon. SzájjalÁrtónak legalább volt annyi esze, hogy öltönyt vett fel.
Nem voltam büszke és boldog, hogy egy ilyen alak képviseli az országot!
@kekex: attól csak szaros lett az orra. Máskor vidd ki. Naponta többször.
Hát, fiúk, itt a vége, innen télleg menni köll.
Inkább egy-egy batyu minden családtagom hátára, ennyire reménytelen már sehol nem lehet az EU-n belül, mint itt.
@épészmérnök:
Azért kell most, hogy világos legyen, hogy NEM Mesterházy lesz az!
@kekex: petikének tök mindegy, hogy a tarajos vízfejéhez mit vesz fel ;-)
@V-PORT:
Na bumm! Voltak vagy 200 ezren - és nem többen. Azóta sokuk már megbánta.
@Spániel:
Kint szorongatta, aztán rohant a szőnyegre...
Viszont elég volt egyszer beleverni! De persze a kutya az egy intelligens lény.
@"V-PORT:
"ha nem találnak olyan indokot, hogy a kisebb párt vezetője legyen a jelölt"
Egyébként azóta sok víz lefolyt a Dunán, és Mesterházy igen keményen megdolgozott az alkalmatlansága bemutatásáért!
@Habakuk999: Pontosan. Megfogadtam, hogy nem kommentelek, de ez remek összefoglalása volt annak, amit magam is gondolok, úgyhogy muszáj volt.
@Mariann19: +1

megadtuk a lehetőséget, hogy leteremtsed. remek riposzt! :-)
@vitéž munkášőr:
Blogger Géza mindíg formába hoz.
@Evezős:
Szóval a 31-ik perctől tér ki a minielnöki jelöltségre és igen realista: össze kell fogni, meg kell a személyben állapodni, és abban mindenkinek egyet kell érteni. Ámen
Megnyugtató a tudat, hogy a hármas szövetségben a legparasztabb a legnagyobb vezér, a legelvtelenebb a legokosabb, a legjóravalóbb pedig egy puhány balfasz.
Igazán csúcsra pörgött a kiválasztódás.

Közben valamelyikük környezetéből nem szólna valaki végre nekik, hogy a bizonytalan közép most okádja éppen lábszáron magát az ilyen bullshiteket olvasva?
Rogán Toni KISZ titkárnak is SZAR volt! Megirom
A korszakváltás első eleme az lenne, hogy felvesznek egy IMF hitelt. Az IMF feltételei eleve olyanok, hogy törvényszerű a bukás, így úgyis az fogja visszafizetni, aki 4 év múlva nyer. Az pedig nyilván nem fog kapni levegőt, így nyugodtan számon lehet rajta kérni, miért nincs 5 és 6-os metró, a hajléktalanok miért nem kapnak automatikusan lakást, ráadásul a diktatúránál már csak a kormányszintű antiszemitizmus nagyobb, amit az extra kedvezményekért a tenyerünkből evő zsidó szervezetek éppúgy készségesen aláírnak, mint a kényszerűségből megsarcolt multik által pénzelt balliberális EU képviselők.
index.hu/belfold/2014/01/11/hetfore/
Ez Gyurcsány Ferenc. Az elvek. Ja inkább a Parlamentbe jutás. Neki jó Mesterházy. Gratula. Most mondjatok valamit!
@Spániel: Holnap megyek.

Én nem akarom senki kedvét elvenni a választástól.

Az, hogy nem akarom vissza az "elmúttnyócévet" plusz a maradékot, még ne szegje a kedvedet.:)

Úgyis jön rögtön iii vagy kekex és megmagyarázza, hogy az orbáni propaganda csúnya vadhajtásait kajálom be vajas kelbimbó és gyurcsánybajnaimesterházi kánaánja helyett.
@Habakuk999: Ezt Kerényi is megirígyelhetné!:)
@iii: Nekem nagyon tetszik, amilyen ártatlanul tiszta szívű lelkes vagy.

Tudod, az éhségmenet, bocs a békák, na a csizmadia féle menetelők között sok ugyanilyen ártatlanul tiszta szívű lelkes menetelő van.

Szóval a kérdés továbbra is az: mit ajánlotok a kormányváltáskor a hozzám hasonló talán nem egészen ártatlan, nem egészen tiszta szívű és lelkes, ugyanakkor óvatos és érdeklődő, szavazattal rendelkező állampolgárnak?
@Habakuk999: Nem ezt az utolsó három sort. Megírod?
@V-PORT: Írja a nyavalya. Most vacsoráztam, iszom a mustáros tormás halra egy pohár bort, nem hiányzik gyomorforgató mesterség most.)
@♔batyu♔: Annyi hülyeséget szedtél össze ebbe a bekezdésbe, hogy nehéz válaszolni. Az nem zavar, haver, hogy senki nem beszélt IMF-hitelről? Már csak azért sem, mert jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy szükség lenne rá.

Az nem zavar, hogy IMF-hitel csődbe kerültünk volna? Az nem zavar, hogy egyáltalán nem az IMF-hitel miatt nyert a Fidesz, tehát a bukásnak abszolút nincs ehhez köze?

Amint az is egy súlyos hazugság, ostoba fideszpropaganda, hogy az IMF tenné tönkre az országokat, ennek pont a fordítottja igaz. Itt találsz egy listát azokról, akikkel jelenleg szerződésük van az IMF-fel:
www.theguardian.com/news/datablog/2011/may/24/imf-loans-dominique-strauss-kahn#data

Ezek között olyan csődben levő országok vannak, mint Lettország, ahol épp most vezették be az eurót, Írország, Horvátország, Románia, Ukrajna, Mexikó, stb.

A magyar kormány per pillanat jóval drágábban bocsát ki folyamatosan euró- és dollárkötvényeket, mint amennyiért az IMF kölcsönözte volna. Igaz, akkor nem tudna bármit megtenni, amit eszébe jut, mert el kellene számolni, mire költi a pénzt.

A sületlenség, pedig amit utána összehordasz, elképesztő. A hajléktalanok nem hogy lakást nem kapnak, hanem még el is üldözik őket törvényesen. Senki nem követel 5-ös meg 6-os metrót, de azt igen, hogy ne vonjanak ki ezermilliárdot a szociális, oktatási és egészségügyi szférából, miközben a gazdagoknak ugyanezt kiosztják és van pénz az országot teleépíteni stadionokkal és még nagyon sok mindenre van pénz, ami a Vezírnek kedves.
@Habakuk999: Nekem nem az a fő jellemzőm, hogy ártatlan tisztaszívű vagyok, szerintem ilyen az emberek túlnyomó többsége is. Különösebben lelkes sem vagyok, mivel baromira nyomasztó szélmalmok ellen harcolni.

Nem egészen értem a kérdésedet. Az imént írtam le, hogy mit ajánlunk a kormányváltáskor. Vagy azt nem neked írtam? A lényeg, hogy sok minden más mellett leginkább munkahelyeket (különösképpen a fiatalok számára), beruházást az oktatásba és annak újraszervezését, valamint igazságos adórendszert. Emellett természetesen alap a Fidesz-sújtotta jog- és intézményi rendszer rendberakása, amennyire lehetséges.
@épészmérnök: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"___@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Édes barátom, dermesztő látvány, ahogy az ún. demokratikus oldal valójában saját magát szúrja folyamatosan tökön.
Semmi szükség fideszes trollhadseregre, a karaktergyilkolászást magától is elvégzi a ballib közönség.
Tejjesen hüjék vattok.___"

Ahogy mondod, kedves Mérnököm, de nincs ebben semmi dermesztő, ha valaki azt kiáltja: -Hejj, emberek, Ébresztő!

Mindazonáltal ép eszem értetlenül toporog az előtt a tényállás szerű halmozott tényhányadék előtt, hogy az összefogók nem okultak és semmilyen következtetést nem vontak le múltbeli hibáikból. Az egyetlen Lendvai Ildikót kivéve ugyanazok indulnak leváltani a fideszt, akik miatt kétharmada lett a fidesznek, valamint megfestették a 2010-től 50 éven át tartó adósságszolgálat 50 árnyalatát.

Tekintettel arra, hogy a ép eszemmel képtelen 'vatok' az eddigi cselekménykibontakozás pozitív végkicsengését felfogni és további wattokat sem óhajtok a probléma feltárásába és ezt követő megoldásába fektetni, mert nem bírná a kardánom [tengely, nem kardigán!, vagy mégis inkább kardio-(?:-)]a terhelést igazat kell adjak neked, teljesen megalapozott a "_hülyék vattok_" rám vonatkozó szegmense. ellenben Fűegér kollégáért nem kezeskedek, eddig tök normálisnak tűnt, bár kétségtelen vonakodni láccik attól, hogy mint a a kedves közönség többi egyede, kezébe vegye a nemzeti ecsetet, s ő is azt festegesse fel az égre, kelettől-nyugatig, északtól-délig: -VVálasszunk be a parlamentbe 2014-ben is tolvajokat és hülyéket, mert így lesz szép és izgalmas az élet.
@iii:

"__Egyrészt olvasd el vagy hallgasd meg, hogy az ellenzék mit ajánl, kész van az MSZP és az Együtt programja is.__"

ne fessed te se. mindenki láttya, hogy az ellenzék egy nagy, lankatt, ótvaros faszt ajánl szopásra. hát szopja, akinek gusztosa van hozzá. ki programmal, ki a nélkül, régtől tuggyuk, hogy más a választási program, és más a kormányzás. ne nézzé má hülyének! Kérlek!

[a kulturált közönségtől szíves elnézésüket kérem] [a nem kulturáltaktól is.] [a fideszesektől nem. nekik ez még mindig elérhetetlen álom-szerű szellemi magaslat. különösen az ótvaros] megisírhattyák. herényileg.
@Habakuk999: @iii:

"___@iii: Nekem nagyon tetszik, amilyen ártatlanul tiszta szívű lelkes vagy.___"

én habókosnak mondanám:-)
mondhatnám ködevőnek is, de az már foglalt:D
@Habakuk999:

"Szóval a kérdés továbbra is az: mit ajánlotok a kormányváltáskor a hozzám hasonló talán nem egészen ártatlan, nem egészen tiszta szívű és lelkes, ugyanakkor óvatos és érdeklődő, szavazattal rendelkező állampolgárnak?"

miért ragaszkodsz olyan csökönyös megátalkodottsággal ehhez? majd hazudnak valamit. annyira sose voltak legatyásodva agyilag.
@Orica Középföldi:

"__" Grállovag, a védtelen hölgyek védelmezője:))"

Nem:)) Te Sancho Panza voltál, és nem voltak szélmalmok:)__"

érdekes módon Taga csatában tényleg lovag, békeidőben meg tényleg maga a szélmalom.
@iii:

"__Senki nem követel 5-ös meg 6-os metrót[...]__"

én még 7-es, 8-as és kilences metrót is követelek.

"__[...]de azt igen, hogy ne vonjanak ki ezermilliárdot a szociális, oktatási és egészségügyi szférából, miközben a gazdagoknak ugyanezt kiosztják__"

ostobahülyebunkóéhenkorászagyrokkantbarom. jó reggelt. bazmeg.
Az a jó iii kommentjeiben, hogy mindig emlékeztet arra:

-Rohadjon le a kezem, ha arra szavazok, akiket iii ajánlgat feszt.
@iii:

"___
Nem egészen értem a kérdésedet. Az imént írtam le, hogy mit ajánlunk a kormányváltáskor. Vagy azt nem neked írtam? A lényeg, hogy sok minden más mellett leginkább munkahelyeket (különösképpen a fiatalok számára), beruházást az oktatásba és annak újraszervezését, valamint igazságos adórendszert. Emellett természetesen alap a Fidesz-sújtotta jog- és intézményi rendszer rendberakása, amennyire lehetséges.
___"

a hülyék a túlsó parton vannak. a gondolkozók és gondolkodók, meg itt. azért ezt -ha lendületben is vagy, ne hagyd figyelmen kívül. kébzedd eee ezek a ganyé libsik hasznájják az eszüket. nem is eccer. bezonyáááám!

én meg konzi vagyok. értem-nem értem, értem nem kár.
na. a penzum megvan. megírtam.
Kedves @jaegtoer: :)

"-Rohadjon le a kezem, ha arra szavazok, akiket iii ajánlgat feszt."

elnézve a penzumod, nekem most nem okoztál jó érzést...
persze miért is tennéd?

magamat nem tartom okosnak, tehát szeretek a különböző szövegekben kalandozni és megtudni ki miért gondolja azt amit gondol...

nem szeretem egyik oldalt sem... sok okot szolgáltattak erre.
de élni kell és még az unokák szemébe is bele kell nézni, hogy mit alakítunk tőlünk telhetően a világunkon...

én azt hiszem a tegnapi útátadásnál elmondott szöveg végleg meggyőzött arról, hogy nem száradhat le a kezem, ha megteszem azt amit tehetek azért, hogy ez az "égi" jelenség aki se törvényt se embert nem ismer, ha nem őt szolgálja - ne mérgezhesse ilyen szinten és ekkora hatalommal tovább ezt a kis országot...
@guma:

a 'baloldal' a kettes számú tolvaj banda azzal zsarol, hogy nincs rajtuk kívül más, ezért rájuk kell szavazni, közben gondosan kinyírtak mindenkit, akik több eséllyel indulhattak volna a választásnak. a bödön a lényeg. lehet is rossz érzésed. nekem is az van.
@jaegtoer:

Hú barátom, nem akármilyen kaszálást végeztél:)))
Mondhatni tarvágás.

Hetek óta ütsz jobbra-balra, valami baj van? Azon túl persze, ami van, de az kiszámítható volt.

Taga egy témában szegődött Panzának, és olyasmi ellen küzdöttek vadul, ami nem is volt:))
Ellenben ködszurkálás közben elfelejtette, hogy ő lovag.
Erre ment a hsz, egyébként igazad van:)

Azokért a konzikért, akiket a közéletből ismertem tényleg nem kár.

De te nem tartozol oda:)
@jaegtoer: Hogy más a választási program és más a kormányzást, azt a Fidesztől tudjuk.

Egyébként meg húzz a picsába. Tahó.
@jaegtoer: -hoz takarok fel. Fletónak 2 ciklusban volt tán 4 éve, kordonkának 2 éve, előtte kétszázkilencnek 2 éve. Ma-nak eddig szerencsére egy se, de az akol ua. Megtették azt, amit most ígérnek?

Nem.

Mi a garancia rá, hogy ha idén ők adhatják a tvisztelt házban a több "közszolgát", akkor megteszik?

Csak 1 kérdés. Ki törölte el a kormányülések hangfelvételét? Viktorka, az 1. ámokfutása alatt. Megyő, fletó, kordonka visszaállította?

Nem.

Igaz, meg se ígértk.

Egy csapat, nem tűnt fel senkinek? Még érthetőbben.

Jó rendőr - rossz rendőr. :-(
@rdos: Ez meglehetősen történelmietlen feltevés, se a csapatok, se a helyzet nem ugyanaz, mint volt.

Garancia semmire sincs, a remény van és a bizalom. És az a tudás, hogy ami most van, az rosszabb a korábbiaknál is.

A kormányülések hangfelvétele meg olyannyira marginális kérdés, hogy nem is értem, hogy jön ide. Nem mindegy az neked?

Nem egy csapat, éppen az Együtt-PM miatt.
@rdos: Amúgy Gordonnak 1 éve volt, a válság csúcspontján. És amit akkor kellett, megtette. Ma már ő se ugyanazt mondja, mint akkor, mert a háttere is változott, a körülmények is változtak és talán ő is változott.
@iii: ".. kormányülések hangfelvétele meg olyannyira marginális kérdés ...". Ha jól emlékszem még az átkosban is készült felvétel, az egy másik dolog, hogy abból mit kötöttek az orrunkra.

Kordonkának meglehet tényleg csak 1 éve volt, de arra azért volt elég ideje, hogy az 1pártállami ügynökügyeket fityisszel közösen, egyhangúlag nyolcvan évre titkosították. Amíg ez a kérdés nincs elrendezve, egyetlen pártszerveződésnek sem tudok hinni.

De persze lehet reménykedni abban, hogy a mindenoldali eftársak megváltoznak. Csak szerintem nem érdemes. :-(
@rdos: Nos, a kormányülések hangfelvételét is rosszul tudod:

hvg.hu/itthon/20100708_nem_minden_kormanyulest_rogzitenek

Erről a titkosításról se hallottam, de bizonyára tudod bizonyítani. Az ügynökügyek rendezésével a PM is egyetért, bár ennek szintúgy semmi jelentősége nincs 25 évvel később. Ez már csak gumicsont tényleg és főleg vicces ezt kardinális kérdésként felhozni, miközben nyergesvontatóval viszik ki Simicskának a közpénzeket.
@miva?: Akkor meg miért nem szavazol rá? Mindenáron Sodexho pass kell, derogál az Erzsébet utalvány?
Hazugság: olyasvalamit mondani, ami nem igaz. A jövőre nézve ígérek, nem hazudok. És mindenkinek módja van azt képzelni a jövőről, amit akar. De menjünk talán vissza oda, amiről beszélünk: szerinted nem tud egy GYF-hívő olyan idehazudni, ami miatt rá szavaznál (ha jól értem). Szerintem pedig az, hogy kire szavazol, attól függ, hogy kitől mit vársz. Ezt a múltbeli tapasztalataid határozzák meg, hiszen annak alapján alkotsz véleményt arról is, hogy kitől mi várható (feltételezem). Jelen pillanatban azonban nem arról van szó, hogy arról próbálna bárki meggyőzni, hogy GyF jól kormányzott (ismét csak feltételezem, hogy nem a FIDESZ karaktergyilkossága vetett benned gyökeret, habár sokat hallom vissza amúgy komoly és Orbán-ellenesek emberektől is ezt a mantrát, de Téged többre tartalak), hanem csak arról, hogy a jelenlegi ellenzéki összefogásra szavazva az ország jövője nyitott, és ha elég hívet sikerül a következő választásig szerezni egy akármilyen, de komolyan vehető politikai erőnek, az meg is nyerheti a választást. Na most az szerinted hazugság, hogy ha Orbán ismétel, négy év múlva senkinek semmi esélye nem lesz demokratikus úton leváltani? Mire meg a magyar oda jut, hogy erőszakkal leváltja, addigra már a helyzet olyan szar lesz, és a történések olyan erőszakosak, hogy azt senkinek nem kívánom.

Nem vagyok apád (öcséd korabeli se, sajnos), de én azt mondtam volna, hogy amennyi ebből hátravan, azt guggolva is kibírjuk.
@Fabius: Legyen igazad, csináld meg. Szvsz a fész kapacitása nem nagyobb ennek felénél (ennél nem jut feljebb egyetlen politikai kezdeményezés, sem, zömében inkább a felénél vannak). Egyébként kétségeim vannak a fészen idegenek felé folytatott kampány hatékonyságát illetően, legalább az elejére más platformokon kell sztárolni a kezdeményezést (a Millát is az Index nyomta).
De ismétlem, hajrá! Ha megtalálsz a fészen, talán be is szállok.
A nagybőgő hivatalos neve Gordon!
@iii:

"__@jaegtoer: Hogy más a választási program és más a kormányzást, azt a Fidesztől tudjuk.

Egyébként meg húzz a picsába. Tahó.__"

kedves iii, bizonyára nem veszed rossz néven, ha szabadidős tevékenységemre kiadott iránymutatásodat nem fogadom meg, és jellemzésemre közölt tömör összefoglalódat nagy ívben leszarom. mindazonáltal meg tudom érteni, mérhetetlenül fáj, hogy átlátok a szitán.
@iii:

jaaa. méghogy aszongya, hogy tahó.

no, és ez a gusztusos címképed nemzetimarhulat.blog.hu/ nyilván a szárnyaló szellem fárosza, civilizáltságod méltó lenyomata. nyomiii.
@jaegtoer: bocs! most láttam a válaszod...

a következtetésed jó, de a kiutat hiányolom, keresem...
ennyire nem lehetünk tehetetlenek!
@guma:

"nem szeretem egyik oldalt sem... sok okot szolgáltattak erre."

ez önmagáért beszél, nem is szorul magyarázara.

engem az háborít fel, és sújt le, hogy tetszik, nem tetszik kénytelen leszek -feltehetően- olyanokra szavazni, akikről egészen bizonyosan tudom, hogy nem lesznek jobbak a deákné vásznánál, ellenben tudom: -a simicskaizmust partvonalra kell tolni, mert ha így folytatódik, akkor az helyrehozhatatlanul csődbe programozza még a kilábalást lehetővé tevő gazdasági szegmenseket is. az egyéb jóvátehetetlen károkat most hagyjuk is.
@jaegtoer: kösz! :))))

megválaszoltad amire kíváncsi voltam:

"engem az háborít fel, és sújt le, hogy tetszik, nem tetszik kénytelen leszek -feltehetően- olyanokra szavazni, akikről egészen bizonyosan tudom, hogy nem lesznek jobbak a deákné vásznánál..."

valahogy így vagyok vele én is, ezért nem tudtam "megérteni" azt a kurva erős fogalmazást, hogy: "Rohadjon le a kezem..."

eszembe sincs kevésbé szart választani programba részt venni de - "ha így folytatódik, akkor az helyrehozhatatlanul csődbe programozza még a kilábalást lehetővé tevő gazdasági szegmenseket is." - elvet vallom én is...
@Orica Középföldi:

"_Hetek óta ütsz jobbra-balra, valami baj van? Azon túl persze, ami van, de az kiszámítható volt._"

ki vagyok billenve a kényelmes nézői székből.
a 'baloldal' végre rájött, hogy nincs más hátra, mint előre. erre olyan arcokat pozicionálnak, ami lefogja a változást akarók kezeit az ikszelések idején.
vagy... egy szanyit küldenének eu-s képviselőnek? mi baj van Tabajdival, meg egy maroknyi jó arccal? egy Tabajdira, egy Andorra bármikor szavaznék... de egy szanyira? soha. és akkor nem szóltam a szűkebb pátriámról. talán március elejére letisztulnak, kiforrnak a dolgok...

és egyre többször hallani a gazdagozást, ami sehova sem vezet. miért nem inkább szegényeznek? világosan látszik, hogy valójában látszatintézkedésekre készülnek, hogy befogják a szegényebbek száját, aztán megy minden továbbra is a maga útján. áfacsalás, sunyi mutyi miegymás ezerrel, azaz 2500 mrd-dal és azt vesszük észre, hogy akkor is van lejjebb, amikor a gödör alján vagyunk. és feszt erőszakolják kezünkbe az ásót. azaz velünk ásatják még mélyebbre a gödröt.
@guma:

"ennyire nem lehetünk tehetetlenek! "

de. ha normális fejlődés ment volna végbe a társadalomban, azaz nem lopják meg az emebereket többszörösen, akkor 20 év alatt csak kialakulhatott volna egy szélesebb, "teherbíró" réteg, amely képes lenne befolyásolni a dolgok menetét. tőkeerő híján azonban a "középosztály" le van bénulva, és sodródik a válsággal, az "értelmiség" meg van roggyanva, és a mindennapokat németszilárdok, mészároslőrincek, tiborczistvánok és hasonló senkik szörnyűségei határozzák meg.

divat, trendi azt mondani, hogy foglyul ejtett társadalom. sajnos ez mélyen igaz és a tehetetlenségben manifesztálódik.
@Vidéki:

"A nagybőgő hivatalos neve Gordon! "

a lebőgötté meg vidéki.
@jaegtor: szar ez a tahótlanító, mert a válaszod így is elküldi mailben. Ha megkérhetlek, hogy engem is kapcsolj ki, köszi.

Lófaszt látsz te át, nem szitán, viszont a szád olyan mocskos, hogy nem ártana öblögetni utána.
@jaegtoer:

Amikor 2010-ben a bölények kitalálták, hogy egy kicsit előtérbe tolnak egy - tök mindegy milyen - fiatalt, akkor úgy gondolták, mindössze egy, másfél évre, aztán visszajönnek.

Magabiztosságuktól eltelve egyet felejtettek el, MA-t ők szocializálták. Tehát egyetlen dolgot jól megtanult, a hatalom koncentrálását.

Elég volt neki egy év, hogy minden döntéshozó testületben az ő emberei üljenek.Olyanok amilyenek, látjuk.Elriasztotta a maradék értelmiséget is.
Ma nincs szürkeállománya a maszopnak.
Gyakorlatilag egy darab valamirevaló szakemberük sincs.
Megsemmisíti önmagát, nem kár érte, de hihetetlen kárt okoz.
Ez az ára az ostobák hatalmi játékának. Túl nagy!

Ebbe a nagyon nívótlan állományba egy Tabajdi nem fér bele, Andor meg messze elkerüli.
A maszop is kádertemetőnek tekinti az eu-t.
Igazából Tabajdinak is azért kellett menni, mert nemzetpolitikai koncepcióját nem tudták megemészteni.
Nincs itthon, nem kell vele foglalkozni. Kapitális hiba volt.

11-ben vagy 12 elején subrozáztak a bölények, látva, hogy tarthatatlan a fiú és csak kárt okoz, és akkor szembesültek azzal, hogy semmi eszközük. Akkor kerültek partvonalra, miközben némi látszattevékenység az ogy-ben megmaradt nekik.

Onnantól tudható volt, hogy MA lecserélhetetlen 14-ig, és csak egy bukás viheti el. Ha!

Az elmúlt egy évet nem is minősíteném. Katasztrofális volt.

Most kármentés folyik. Kíváncsi vagyok mire lesz elég.

Én nem tartozom a Gy-fanok közé, de remélem és látom,sokat tanult a bukásból, a rossz személyi döntésekből, a kapkodásból, etc, Rajta is lógnak régiek, majd lekopnak. Elég eklektikussá teszi a DK-t a sokféle árnyalat (Bauer, Debreczeni, Niedermüller), de lehet, hogy ez jó.

Én komolyan reménykedem, hogy MA összevissza beszédein át fognak lépni, mert egyszerűen muszáj!
Azt hiszem elérkezett az a pillanat, amikor már érzelmeknek, egyéni ambícióknak nincs helye. Pontos helyzetismeret, kőkemény racionalitás szükséges.

A fentiekben nem foglalkoztam az istenadta néppel, mely végülis dönteni fog.

Én csak egy vagyok belőle:))
@Orica Középföldi: Ma a politikai invenció nem az MSZP-ben és nem is a DK-ban van, ők ugyanazt mondják nagyjából, amit 10-15-20 éve nyomnak.

A DK a baloldali szélsőségnek játszik, amikor engesztelhetetlen gyűlöletet celebrál Gyurcsány a gyűlésein, mint "Orbán legkeményebb ellenfele", tudatosan szembemegy számos kérdésben a baloldali szövetséggel (mint pl. a külföldi magyarok szavazati joga, ami ezekben a körökben népszerű toposz, politikailag viszont ostobaság.

A szocik hihetetlenül elöregedtek, ha megnézi valaki az okostelefonos Voks 14 eredményeit, ott nincs több 5% szavazat az MSZP mellett, Mesterházy labdába se rúg, még a PM-s Jávor és Szabó Tímea is megelőzi. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok körében elfogynak a támogatóik, kizárólag az idősebb korosztály lelkesedése tartja fenn őket.
@iii: mármint a külföldi magyarok szavazati jogának megtagadása.
@iii:

ne szívd mellre. én sem teszem. gondold át a gazdagozást. az mindig kiakaszt (engem). ha a mocskos szó elhagyta a számat, miért kellene utána öblögetnem, ha már tiszta?

a szegény-gazdag szembeállítása mindig kihoz a sodromból, és egy iiirástudótól mindig elvárom, hogy árnyaltan és nagy körültekintéssel fogalmazza meg álláspontját. ha nem teszi azt kapja, amit. az ellentétek szítását mindig elítélem, hiszen a szegénység enyhítése, minimalizálása, netán felszámolása nem azon múlik, hogy akinek van, attól elveszem és odaadom annak, akinek nincs. a szegénység felszámolása a tudásalapú gazdaságban az oktatás lehetőségeinek kiterjesztése, biztosítása a legelesettebbek számára is. szörnyű látni, hogy jó képességű fiatalok elégtelen anyagiak miatt vergődnek az iskolai tanulmányaik alatt, mert a szüleik nem képesek biztosítani a tanuláshoz szükséges feltételeket, vagy erejükön felüli terheket kell vállalniuk, amibe belerokkannak, vagy anyagilag, vagy pszichésen, vagy mindkét módon. az írástudó kiemelt felelősséggel tartozik megnyilvánulásaiban. egyrészt kerüli mosdatlan szóhasználatot, másrészt a társadalom integrációjára törekedik és nem a megosztására. mivel sokadjára találkoztam a 'gazdagozással' feltehetően ez okozta, hogy a cérna végzetesen elvékonyodott és el is szakadt olvasván hsz-edet és nem kíméltem sem személyedet, sem mondandódat.
Amit a személyedre mondtam azért kérhetek elnézést, de ellentéteink -emlékezetem szerint- még az archiregnumról eredeztethetők, ezért nem sokat érne, talán nem is lenne őszinte, hiszen az agresszív és vehemens kampányolást soha nem szíveltem. az elfogult, téves, és ezekben megátalkodott véleményre -ha arra érdemes- mindig reagálni fogok, amíg van értelme.

a lófaszt, mint végső érvet köszönöm, tudomásul véve, de nem elfogadva elteszem rosszabb időkre, s alkalmasint visszaszolgáltatom kamatostól, ha úgy adódik, hogy kiérdemelted.
@Orica Középföldi:

helyzetértékelésed kitűnő, mint mindig, talán több is annál, mert arra ösztökél, hogy továbbra is tárgyilagos érdeklődéssel figyeljem és értékeljem MA tevékenységét, aki lehet, hogy az mszp szakadékba vitelével megszüntet egy csúnya sebet a társadalom 'lelkében', és ezzel Gyurcsánynak lehetőséget nyit egy ütőképesebb, kiegyensúlyozott 'néppárti' képviselet megerősítésére. és tényleg... hátha tanult a múlt és a saját hibáiból.
@jaegtoer:

" Gyurcsánynak lehetőséget nyit egy ütőképesebb, kiegyensúlyozott 'néppárti' képviselet megerősítésére. és tényleg... hátha tanult a múlt és a saját hibáiból."

Még egy jégtörőnek sem szabadna elfeledkezni erről:

Az a Gyurcsány Ferenc fogalmazott így, aki a politikai hatalom megszerzése és megtartása érdekében minden alantas eszközt bevethetőnek tartott és 2006-ban, a 2006-os választások megnyerése után többek között erről így fogalmazott:
.

„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége,

meg TRÜKKÖK SZÁZAI, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,

segítette, hogy ezt túléljük."
Felrobbantották a CIB Bank XIII. kerületi fiókját.
És még mondja valaki, hogy nem tudnak olyat ajánlani a külföldi bankoknak, amitől azok rögvest kivonulnak ....
@iii:

"Ma a politikai invenció nem az MSZP-ben és nem is a DK-ban van, ők ugyanazt mondják nagyjából, amit 10-15-20 éve nyomnak."

Neked az a bajod, hogy túl közelről szemléled az eseményeket, és érzelmileg erősen elkötelezett vagy.

Ez önmagában nem baj, csak az összehasonlításhoz nem jó alap:))

Szivem szerint azt mondanám, hogy politikai invenció egyik pártban sincs.
Ha maradunk az invenció definíciójánál
(az → innováció egyik formája. Valamely kultúrán belül már meglevő ismeretek, eljárások, tárgyak új feladatok megoldására alkalmazásának vagy új szintézisbe egyesítésének folyamata, valamint e folyamat eredménye.) , akkor
kizárólag szakember/értelmiségi kérdés, hogy egy párt a társadalom bajaira tud-e megoldást javasolni.

Ebben az értelemben igaz, hogy az MSZP ezzel nem rendelkezik, a DK igen, és vitathatatlan, hogy a legkimunkáltabb az E14-é.
De ez nem politikai invenció.

A politikai invenció ahhoz szükséges, hegy a fenti manifesztálódni tudjon.
Ebben pedig vitathatatlanul a DK jár az élen.

Nem szabad elfelejteni, hogy a választók nem változtak, az értelmiség nem változott, a két csoport dinamikája pedig messze különböző.

A legtutibb tipp birtokában is csak akkor kaszálhatsz a lóversenyen, ha vannak lovak.
@Evezős:

Ki lehetett az a gonosz ember, aki elégedetlen volt a jóságos bankok működésével, annyira, hogy dühe robbantásban manifesztálódott.
@Evezős:

Nem lehetséges-e, hogy a devizahitelesek földalatti terrorszervezete lelkén szárad a bankrobbantás?
@Orica Középföldi: szia. igen, ez az. szomorú, hogy csak gyurcsány volt képes tanulni a 2006 óta eszkalálódó történetből. bajnai nem tud átlépni magán. ő nem tud megnyerni egy választást, vele nem lehet kampányolni. ez most kiderült. jó szakember, de csak a sunnyogó pályán tud a miniszterelnökségre jutni. ott persze már hozhatja a formáját.

​Megvan, miért áll olyan szarul Bajnai pártja

cink.hu/megvan-miert-all-olyan-szarul-bajnai-partja-1500085413
@Vidéki:
Ki lehet az a gonosz ember, aki szeretné a bankokat a) "államosítani", b) magyar tulajdonban tudni?
@Vidéki:
Nem lehetséges, hogy a "Legyen a bankok ötven százaléka magyar tulajdonban" nevű állami terrorszervezet akciója volt a robbantás?
@Vidéki: tetszik, mikor kubatov kicsiny petárdája konteózik.
@bella _ciao:

Szia:))
Mondhatnám, örülök, hogy hasonlóan látjuk, de nem örülök, hogy ezt kell látni.
@Evezős:

A magadfajta balfácán szerint gonosz az az ember, aki szeretné a bankokat a) "államosítani", b) magyar tulajdonban tudni?

Nem tudom kire gondolsz, ki lehet az aki Magyarországon minden bankot magyar tulajdonban szeretne tudni?

Viszont magadfajta balfácánok minden bankot külföldi tulajdonban szeretnétek tudni!

A magadfajta magyargyűlölő balfácánoknak "az idegen szép", a magyar csúnya!

Hasonlóak vagytok Orwell Állatfarmjának állataihoz, akiknek egyik alaptörvénye így hangzott:

"Négy láb jó, két láb rossz!"
@Vidéki:
Na, cuncili, kaptál egy lehetőséget a normális társalgásra, de nem éltél vele - gyaníthatóan nincsen hozzá meg a vonatkozó agyféltekéd - ezért mehetsz a helyi náci után a tahótlanításba.

(Ugyan hétfő van, friss vagyok és üde, de három panellel dolgozó, két elemis kubatovista szakmunkás előkészítősökre nincsen nekem időm...)
@bella _ciao: Pont az a probléma Gyurcsánnyal, hogy semmit nem tanult 2006-ból meg amit művelt, csak nagyon-nagyon visszafogottan ismerte el eddig, hogy hibát követett el és rosszul kormányzott ("lehet, hogy nem kellett volna").

Bajnairól meg teljes tévedés, amit állítasz, mind programja, mind a viselkedése teljesen megváltozott. Még így se egy néptribun kétségtelen, nem hörög rekedten a gyűléseken, nem fröcsög - és hogy ez nem eléggé kell a népnek, azt vajon hibának lehet felfogni?

Bajnai simán lehetett volna miniszterelnök, ha mögé állnak, de ezt megtagadta az LMP, majd kihátrált Gyurcsány és Mesterházy is.

A miért áll olyan szarul Bajnai pártja tényleg vicces, csak annyi ellenvetésem van, hogy ilyen kijelentést soha nem tett, mert abba nyilván saját maga is beleértendő lenne. Plusz nem 4%-on áll, hanem 6-8%-on.

A korábbi bejegyzésedre pedig sajnos a DK rossz válaszokat is ad a társadalom bajaira, a jelenlegi programja kísértetiesen hasonlít Gyurcsány ad-hoc kormányzására, ahol kéthavonta jött elő újabb és újabb 100 pontokkal, majd nem lett belőle semmi.

Manifesztálni meg hála a jó istennek nem fog tudni belőle semmit. Hogy a nép vevő erre a paprikajancsi stílusra, az igen sajnálatos, de azért ennek már korlátai vannak.
@jaegtoer: Hallottál már olyanról, hogy parabola? meg irónia? A blog címéhez a kép teljesen adekvát és konkrétan nem sért senkit, csak aki magát annak gondolja. Tehát nem tahó.

Az aki viszont a válaszában érvek nélkül, kizárólag altesti jelzőkkel operál, az tahó. Pedig tudsz te normálisan is fogalmazni, megfigyeltem.
@jaegtoer: A "gazdagozás" az egy leegyszerűsítő fogalmazás és nyilván relatív. Jelentheti a társadalom felső 20, 10 vagy akár 1%-át is, megspórol néhány mondatot. Jómagam átlagos színvonalon vagy legfeljebb picivel fölötte élek, de ha összehasonlítom magam a mélyszabolcsi döngöltpadlójú viskóban élő szerencsétlennel, bizony hogy gazdag vagyok.

A normális gazdagok erre büszkék és nem felháborodnak.

Ezzel kapcsolatban az adórendszerről már számtalanszor vitatkoztam veled is meg másokkal is, ebben nem találkoztam még komoly ellenérvvel. A "gazdagoknak" bizony nagyobb arányban kell részt venni a teherviselésben, mert így igazságos.
@iii: bajnai nem tudta hozni azt a határozott fellépést, amit elvár az ember egy olyan politikustól, aki az ország vezetésére készül. ezt a dolgot már agyonrágtuk a varánuszon. és nincs "ha". mert már történelem. rosszul mérte fel a helyzetet, hagyta magát átvágni, jószándékú volt... indokokat kereshetünk/találhatunk még. de mindegy, mert nem az ő forgatókönyve jött be.
@bella _ciao: Nem (csak) Bajnai személyes tulajdonságain múlik ez a dolog, ez ennél sokkal komplexebb. Már csak azért is, mert az ellenzéki szavazók körében Bajnai még mindig toronymagasan vezet.

Az is tévedés, hogy hagyta magát átvágni, mert mi mást tehetett volna. Egyébként nem hagyta magát, más utat választott, csak hát az meg ide vezetett és eddig tartott. De akárhogy is van, nélküle még rosszabb lenne.
@iii:

"_Hallottál már olyanról, hogy parabola? meg irónia? A blog címéhez a kép teljesen adekvát és konkrétan nem sért senkit, csak aki magát annak gondolja._"

valóban nem sértő. undorító. a konyhakövön sorba rakott 5 levágott véres marhafej, mint irónia. hmmm.

"_Az aki viszont a válaszában érvek nélkül, kizárólag altesti jelzőkkel operál_"

ki mit érdemel, aszerint jut.
@iii:

"_Ezzel kapcsolatban az adórendszerről már számtalanszor vitatkoztam veled is meg másokkal is, ebben nem találkoztam még komoly ellenérvvel_"

én sem az enyémmel szemben.

amúgy több tucatszor elmondtam az álláspontomat és a véleményemet az adózás szemforgatóan álszent érvrendszernek álcázott lózungjairól. időnként valóban tiszteletlen vagyok, és nem fejtem ki 49-edszerre az álláspontomat, az nem gazdaságpolitika, hogy a problémák látszatkezelését úgy oldja meg bárki, hogy elveszi attól akinek van, és egy részét ellopják, a maradékot meg odalökik a szerencsétleneknek, hogy: -Ne, a gazdagok ilyen smucigog, sajnálják tőletek, de mi, gondolnk rátok. kérdezd azt a félmillió külföldre menekülő munkavállalót, hátha elégséges választ kapsz tőlük. ha nagyon erősködnél, hogy már pedig így a gazdagok, úgy a gazdagok, azt hiszem hamarosan összehasonlíthatatlanul izgalmasabb szókészlettel szembesülnél, amiből ízelítőt kaptál tőlem. feltéve, hogy valaki is válaszra méltatna. már azoktól, akik keményen megdolgoznak, a "gazdagságukért". mert a gazdag jelentését célszerű tisztázni, hisz itt a 2000 euró már fenenagy gazdagságnak számít, közben élni kevés, halni sok.

kevésbé lennél vonalas, könnyebb lenne a kockással, bár nem tudom a körrel mit kezdenél... csak mondom.

most már kinyomhatsz, nyomiii.
@jaegtoer: Amiket felsorolsz, abban semmi érv nincs, pusztán érzelmi tobzódás. A progresszív adórendszer nem sajnálatról meg smucigságról meg irigységről szól, semmi köze ehhez, számtalanszor leírtam az érveket. De most már tényleg le fogom írni egy cikkbe és csak linkelni fogom, mert nagyon unalmas.

2000 eurót emlegetni Magyarországon súlyos tévelygés. Akkor menj ki Nyugat-Európába, ott valóban az alsó kulcsban fizetsz az egyébkén _ott_ progresszív adórendszer szerint. Mert az ott minősül alacsony fizetésnek, nem itthon. Itthon bizony bruttó 600 az egy igen magas fizetés, simán benn vagy a felső 20-30%-ban.

Nyomi meg a sanghaji nénikéd, az a táncoslábú.
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Igen, ez elég kellemetlen is volt Bajnainak, de nem is énekelte. Az Internacionálé amúgy nem kommunista, hanem baloldali-munkásmozgalmi dal, a mai szocdem pártok éppúgy éneklik.

És ez egyébként miért zárja ki a korszakváltást?
@iii:

"De most már tényleg le fogom írni egy cikkbe és csak linkelni fogom, mert nagyon unalmas."

ne fáraszd magad. értelmetlenséget lehet fényezni, csak felesleges és értelmetlen.

a mi sok és mi kevés versus gazdag triászával kapcsolatos véleményed éppen jól mutatja, hogy a legrosszabb komcsik között a helyed, akik kizárólag a Más zsebében való turkálással tudják csak elképzelni a közteherviselést, olyan közteherviselést, amelyben önmaguk -lehetőleg- a legkevésbé vesznek részt.

1988-tól 2010-ig progresszív adókulcsok voltak. akármennyi adó folyt be sosem volt elég.
ellenben offshore-ban vigyorog 242 mrd dollár, emellett évi 1500-2000 mrd HUF megy el korrupcióra, és a legújabb a cca 1700 mrd HUF/év ÁFA-csalás.

ezeket a kieső bevételeket óhajtanád ellensúlyozni a progresszív adózással. évi 3700 mrd-ot 370 mrd-dal. jó szórakozást.

amúgy azt szoktam mondani: ha kevesled az adódat fizesd be a többit a közösbe, semmi nem tiltja. Rajta.
@jaegtoer: Csodálatos ember vagy te, hallod. A művelt világ mindenhol progresszív adórendszert használ, de te csalhatatlan biztonsággal jelented ki, hogy ez márpedig értelmetlen.

Mint a parasztbácsi az állatkertben a zsiráf előtt: "Márpedig ilyen állat nincs!"
@iii:

most, hogy így mondod, magam is meg vagyok illetődve önön csodálatosságomtól. [:D]

de már látom, hogy szemellenzős nethuszár vagy és csak azt hallod meg amit akarsz, ezért ahogy régebben is, és többször is abbahagyom a társalgást. minek hordanék a sivatagba homokot, ha nem fogod fel, hogy a többkulcsos adó most annyit érne csak, mint a lyukas vödörba a víztöltögetés, felül beöntöm, oldalt alul száz lyukon kifolyik.
ha az ingerküszöbödet nem éri el, az a tény, hogy itt a munkavállalókat beosztásra és képzettségre tekintet nélkül évtizedek óta folyamatosan és nagymértékben meglopják, s a "hiányzó" [valójában törvényesített intézményes keretek között ellopott] összeget a jövedelmek további adóztatásával pótolnád- erről nincs mit mondanom, sértegetéssel meg minek vesződjek.
ha téged nem zavar a keresetek általában vett vérlázítóan alacsony összege, és a kiutat abban látod, hogy vegyük el a gazdagoktól, akkor mégiscsak egy gigantikus ostobasággal megáldott pártkatona vagy, aki viszi a direktívát.

sajnálom, hogy most nem találom, de talán majd holnap a másik gépemen megtalálom, majd belinkelem az EU tagországok adó kulcsait és a hozzájuk tartozó jövedelem sávokat, azért előzetesnek:

"__[…]Kezdjük rögtön a magyar szempontból legmegdöbbentőbb állításukkal. A jelentés szerint Magyarország benne van az offshore által legkedvezőtlenebbül érintett húsz fejlődő ország között. Sőt, 242 milliárd dolláros veszteségével megelőzi a nálánál sokkal nagyobb, és korruptabb hírben álló Lengyelországot, Ukrajnát és Kazahsztánt is! Az 1980-as évek óta Magyarországról kiáramlott összeg nyers számítások szerint a magyar államadósság két és félszeresét teszi ki!!! Ha igaz, amit a civil szervezet állít, akkor ez bombasztikus hír. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy az elmúlt harminc év megszorításainak többsége értelmetlen volt. Ezen felül pedig örökre érvényét vesztik azok a kijelentések, amelyek szerint a magyar állam túl nagy lenne, a jóléti juttatások pedig koraszülöttek és finanszírozhatatlanok.[…]__"

bővebben:

pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175065

és egy kis kitekintés a seggünkből a nagyvilágra [ha már a művelt világot említetted]:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/jel/jel31007.pdf

epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Minimum_wage_statistics/hu

ado.hu/rovatok/ado/az-alacsony-fizetesektol-szenved-magyarorszag

pogiblog.postr.hu/ki-mennyit-keres-europaban

www.mfor.hu/cikkek/Ennyit_er_a_magyar_minimalber_Europaban.html

kulfoldimunka.co/2013/03/27/mennyit-kereshetsz-kulfoldon-ime-a-nagy-berlista/

érdekes módon, a művelt világban a bérek ötször-tízszer magasabbak, s az adók harmonizálnak a bérekkel.

úgyhogy mégiscsak egy ócska kis seggfej vagy te, negyedbarátom akkor is, ha a művelt világ bér-adó viszonyait veszem alapul. már megbocsáss, [ugyan nem tartok rá igényt, csak mondom...

Mint mondtam, ha kevesled az adódat fizesd a különbözetet a saját zsebedből az adósságcsökkentő alapba, vagy add oda egyenesen simicskának, vagy valamelyik cégéres ganénak, de ne más zsebébe kotorássz, a más kontójára.

p.s. a tegnapi nappal 22560 milliárdról éppen 28000 milliárdra lett betáblázva az államadósság.

mi a faszról ugatsz te többkulcsos adóról? affektálós fejsegg.
@jaegtoer:

Tanács: ne tegyél ötnél több linket egy kommentbe, mert előmoderációra küldi a bloghu spamszűrő, és nem jelenik meg addig amíg külön kézzel be nem engedem.
süti beállítások módosítása