Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.06. 13:21 Fabius

Lehet más a pofozkodás?

Címkék: kampány lmp vágó gábor pártlista

Ismét eldőlt egy kérdés: nem csak a politika,  a politikai helyosztó sem lehet más. Jó, nem volt túl lényeges kérdés, de mégis hátra lehet dőlni és meg lehet nyugodni: a lehetmásságot hirdetők sem tudják ezt másképp kezelni, mint akárki más. Sőt, ha abból indulunk ki, hogy amíg Orbán legalább pajtakasztingolni szokott, addig az LMP-ben "véletlenül szokás értesülni, hogy éppen a sorsomról döntenek a nagyok", akkor érezzük leginkább, mennyire nem más ez itt. 

Hogy mire jó ez? Fassetuggya. 

Az LMP-nek rosszabb, hogy lassan már a kutyát sem érdekli. A párt felszalámizása után a megmaradt ismert arcok kinyírása elég sajátos, de legalább gyomorforgató kampánytechnika. A Papcsák egyetlen valamire való ellenzékének számító Várnai koncnak odalökése után kinyírták azt a Vágó Gábort is, aki rendhagyó - és vicces - módon teremtett hagyományt a politika emberközelivé tételében mikroblogjával. Megtéve a szívességet, hogy érdekeljen még valakit ami az LMP körül a parlamentben történik, és aki elég aktívan kivette a részét a párt egyéb dolgaiból is. 

vago_gabor.jpg

Az elintézés módja - khmm - amolyan elempésre sikerült, ahogy az már csak lenni szokott. A kongresszus kinyír akár a távollétedben, indoklás, magyarázat, apelláta nincs. Helyette a szokásos mismásolás van Schiffertől is: mosom kezeimet, kérdezzétek a pártigazgatót meg a választmányi titkárt.

Őket meg vajon minek, mikor végignéztük elégszer mi történik a pártban ilyenkor? (semmi)

Aztán meg aszongya a hírek, hogy új kampánystábbal erősítenek meg minden, fő kérdés az akarsz tiszta Magyarországot lesz. Igen, ezt a kérdést úgy teszik fel, hogy a helyosztó székfoglalón az "ügytelen" Vágót majdnem a szeplőtlen szűz imázs elvesztésében élenjáró Ladányi Attilára cserélték. Gondolom szólt valamelyik új ember, hogy na héló, korrupcióellenes kampányt nyomni ügyeskedővel a pártlistán elég - khmm - bajos lesz, érdekes bukét kap így a gyakorlatban bemutatott pártelit-csere. 

Én már csak arra leszek kíváncsi, hogy a felépítetlen arcú és imázsú, ismeretlen jelöltekkel és erősen hiányos pártszervezettel felálló zöldek vajon kinek a szimpátiájára fognak ácsingózni, ha már most, a kampánykezdetben bemutatják orbánabbak az eredetinél, mikor a pártlista-helyszűke úgy kívánja? Őszintén érdekelne ti mit gondoltok, kinek és mire lesz ez így elég? 

507 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr705738283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az LMP lassan de biztosan elérte azt, hogy
1. Alig vehető komolyan -- s ez az erózió még azokat is magával rántja, akik még komolyan gondolják arrafele magukat;
2. Gyakorlatilag antimatematikus politikai erő lett -- se nem oszt, se nem szoroz;
3. A Fidesz vonzáskörbe került, mivel az ellenzékből gyakorlatilag kiírta magát -- úgy viselkedni, mint a hasmenésesen ideges sündisznó, az lehet más politika, de alapvetően idiotizmus;
4. Az egyetlen parlamentbe jutási lehetőségükként a fenntiek miatt lassan tényleg csak a már emlegetett FIDESZ-Jobbik-LMP nagyszalámirúd serclijeként van esélyük -- S ezzel nyugodtan lehuzhatjék a rólót.
Az események elrobogtak a fejed fölött, Fabius. A mai nap eseménye, és nagyságrenddel érdekesebb, hogy kiegyezik az Együtt, a maszop és a DK.
sancta simplicitas! az nem vót meg, hogy egy szalámit szelettyeibül ragasztanak össze, csak szar a ragasztó?
@épészmérnök:

Nem robogott el fölöttem semmi.

1: még nem egyezett meg senki senkivel.
2: koránt sem biztos - az eddigieket figyelembe véve - hogy meg fog bárki bárkivel.

Én szeretem kivárni amíg valami megtörténik, ha egyáltalán.
FIDESS pénzből teremtettek egy "ellenzéki" pártot és most elküldik azokat akiknek nem szóltak, hogy a Orbánt nem támadni, hanem támogatni kell.
@GeoCracker:

Jah, a kevéske megmaradt esélyüket éppen most játszották el.

Szerintem.
@Fabius: És a fasza E14 kampányvideó terveket láttad már? :)

Kínos kampányvideók kerültek fel a netre Bajnaiéktól

Az Együtt 2014 videócsatornájára került fel 3 videó, amelyeken Bajnai Gordon szinkronizálja a Casablanca című film különböző jeleneteit, amiket kampányszövegekkel rondítottak el.

www.hir24.hu/belfold/2013/12/31/kinos-kampanyvideok-kerultek-fel-a-netre-bajnaiektol/
@Fabius:
nekem meg néha az az érzésem (és ez erősödik), hogyaszongya:
-schiffer az lmp-t vagy tönkre akarja tenni, vagy be akarja vinni a fideszbe (lásd ertsey, vágó, várnai és az E2014-be távozott lmp-sek)
-a cocik arra játszanak (megvezetve bajnait és az E2014-et), hogy bekerüljenek ugyan a parlamentbe, esetleg orbánnak többsége legyen, de ne 2/3.

vagy mindkettő. a második a durvább, mert a cocik ugyan így ki tudják csinálni a fideszt örökre (4 év múlva), mert a fidesszel fölzabáltatják a saját szarukat is, de könyörgöm, az nekünk milyen 4 év lesz? schiffert és az lmp-t leszarom, mert nem oszt, nem szoroz.
@Fabius: Szerintem is igen nagy valószínűséggel, öngólt rúgtak, és odabetonozták a labdát a kapu sarkába.
@Fabius: Állítólag "csak" annyi történt, hogy egyszerűen lecsúszott a határidőről, a választmányt pedig ez nem érdekelte.:)

alfahir.hu/ezert_nincs_rajta_vago_gabor_az_orszagos_listan
@Secnir: "a második a durvább, mert a cocik ugyan így ki tudják csinálni a fideszt örökre (4 év múlva), mert a fidesszel fölzabáltatják a saját szarukat is, de könyörgöm, az nekünk milyen 4 év lesz? schiffert és az lmp-t leszarom, mert nem oszt, nem szoroz."

Mikor érdekelte a maszopot vagy a fideszt - egy fikarcnyit is - a választópolgárok érdeke?
@épészmérnök:
Az a nagy megegyezés azért necces szerintem, mert
- Bajnai még mindig azt hiszi, hogy diktálhat. -- Ám már fél éve nincs abban a pozicióban
- Még mindig ugyanott tartanak, mint Szárszón -- Ám a "nőjjetek fel hozzánk" még akkor is rossz hozzállás, ha tnyleg ők a vezető erő
- Gyurcsány számos gesztenyét kikapart már nekik, amit visszarugdaltak a tűzbe -- Deri hülye, ha a sziszifuszi munkával elért poziciójából enged, miközben Bajnai mrá semmit nem tud ajánalni cserébe a lózungokon kívül
- Amíg az MSZP egyedül akargyakorlatilag nyerni, és a polceleb Mesterházy a vezető, addig gyenge az alkupozíció a DK-val -- Viszont már nincs ideje az MSZP-nek bárki mást "felépíteni"
Ha már ez a Mindenórás Tábornok kelet felé figyel, miért nem ezt figyelte: index.hu/kulfold/2014/01/06/viszlat_lat_hello_euro/ Mert ideje lett volna megcsinálni ezt a lépést, ha nem akar örökösen szabadság harcolni mindenki ellen.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Emlékszem, amikor a legkülönfélébb irodák sarkában hegyekben porosodtak a "Szovjet Nő", "Szovjetunió", és hasonló színes folyóiratok. Kötelező volt megvenni, de olvasni még a fogorvosnál sem olvasta senki.
Üzenném a PM-eseknek - gondolom téged olvasnak - hogy most vesztették el a szavazatom.
Krvára nem fogok Gyurcsány Ferkóra szavazni. Azt még megettem, hogy az 1 forduló miatt csak visszalépdelnek, de egy listán indulni vele - azok után főleg, amit 3 évig mondtak - szégyen és gyalázat. A maradék LMP meg kész van teljesen, lassan a megmaradt normális embereket is kinyírják.
@nedudki74: Hát szerintem én sem nagyon fogok a MASZOP-PM-DK-ra vagy az elempére szavazni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ehh...bazmeg, nem hiszem el, hogy ennyi szakértőnek álcázott töketlen balfasz van ezen az "oldalon".
@nedudki74:

Hová kapkodsz te is? Egyelőre semmi de semmi konkrétum nincs. Beszéd az van, illetve lesz. Egyelőre ez ennyi csak.

Aztán majd meglátjuk, és arról lesz nekem is véleményem.
nem mindegy, ki nincs azon a listán, amelyikről senki sem kerül be a parlamentbe?
persze ettől függetlenül gyomorforgató, amit schifferék csinálnak, de ha valaki csak egyetlen percig is komolyan vette őket és most csalódott, az csak magára - és a naivitására - haragudhat.
@Secnir:

Én mindenkire haragszom aki a "zabáltassuk fel a Fidesszel" mantrát nyomja.

Semmit nem fogunk felzabáltatni velük, cserébe mindent ki fogunk fizetni győzelmi jelentésbe csomagolt tranzakciós mobilpercdíj illeték és e-kerékpárút adó formájában.

Az LMP mindig is ilyen félamatőrök gyülekezete volt. Ha a szocikkal szembeni alkupozícióhoz lett volna annyi bátorságuk, mint egymás kinyírásához, akkor ma nem így állna ez az összefogásnak nevezett semminullazéró.
@Fabius:
Ha már beszéd - ez már megvolt?
www.youtube.com/watch?v=a-JZjQJUQuc&feature=youtu.be
(Orbán évértékelés Klubrádió módra)
Egyébként bejelentette már Áder a választás időpontját? Jujj, úgy izgulok, hogy netán április 6. lesz!
@Fabius: Én nem hiszem el, vagyis nem akarom elhinni, hogy ez egy valódi kampányfilm.
Miért éppen a Casablanca lenne? Semmi értelme. Égetni vele viszont lehet.

Egyébként Boldogot!
lehet más a semjén? igen, a lázár.

913 lelőtt állat, fenéken pálcázás - így mulat egy fideszes magyar úr

cink.hu/913-lelott-allat-feneken-palcazas-igy-mulat-egy-fide-1495400459
@bella _ciao: Sosem értettem mijafasz élvezet van élőlények megölésében? :(
@CSENDES: Pedig az E14 csatornáján vannak a videók. :)
Ez bazzzz. :) Kíváncsi lennék, hogy melyik tévécsatorna merné leadni.

vimeo.com/79422715
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kinek és miért "kínos"?

az a szó, hogy kínos az sokféle jelentéssel bír ebben az esetben a fidesz nek kínos és az téged mint fideszdzsobbikost miért zavar?

szentszarkorona is van

akkor lehet szentszarfidesz is akkor jó ha minél kínosabb

brühüyyy

ne kínlóggy annyit mert a pelenkád tele lesz hamarabb, mint gondolnád
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
megnéztem -szerintem- nagyon fasza vídeók, még akkor is ha dzsobbik ilyet sem tud

csak benyalni tövig a kétlábon közöttetek sétáló isteneteknek

brühüyyy

te kis istenfélő...a zútszéli isten is isten dzsobbikéknál?
@bella _ciao:
Nézve a Lázár féle bacchanáliát, megértem a Horthy korszak restaurációs szándékot, a feudalista törekvéseket.
Így legalább legalizálni lehet a főúri tivornyákat, már csak a nemesi címek kiosztása nem történt meg.
Látva a képeket, nemsokára a kerítésen kukucskálva nézhetjük a koronázási ünnepséget.
Rémes!
Most valami okosat kéne írnom, de nem teszem. Az ember próbálkozik, és ha nem jön össze új tervet csinál. Tudom, hogy sokan most egy kicsit csalódottak, úgy az egészbe. De én hiszek abban, hogy mindennek oka van. Oka volt 2010-nek, és talán oka lesz 2014-nek is. Semmi nem tart örökké, még a akkor sem, ha valamiben sziklaszilárdan hiszünk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

B+, Már a hozzászólásokat is lopod!

Johannita
Johannita 1 week ago
Tökéletes. Kíváncsi lennék, hogy melyik tévécsatorna merné leadni....
@Mariann19: Szia.
Szó szerint. Oszternak Ábrahámhegyen egy lepukkant partszakaszon - ahol ember nem is gondolná - elkerített hajókötője van, kapuval. Rajta a tábla: Oszter Sándor.
@Spániel: Ez az Oszter nagy spíler!Ha egyszer vége lesz, akkor ezek mind a baloldal seggét fogják nyalni.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

igazad van pubi....marad: kinn a parlamentből, vagy beolvad a fideszbe

brühüyyy

össze ami összeillik úgyis a dzsobbik van pénzelve a közpénzek ellopott milliárdjaiból a fidesz álatal hogy horgya a zászlót ott is ahol a fidesznek "még" kínos nemdebár bugyuta?

brühüyyy

magna cum tomate
@V-PORT: Ő is egy tehetséges ember, na. Mindíg megtalálja azt a segget, amit nyalni érdemes.
@V-PORT:
Megnéztem a facebook oldalt, az Oszter felesége, a Tétényi Évát Mo. miniszter elnökének oldalt hirdeti!
Ha egyszer Orbán nem lesz, Rogán és Lázár ki fogja egymást a hatalomért csinálni. Úgy fogom élvezni! :))
@Spániel:
A gondolatomat egy érzékletes példával szeretném bemutatni.
Havas Henrik egyik műsorában az általa alig tisztelt parlamenti képviselőkkel kapcsolatban odafordult a műsor résztvevőihez:
"És láttátok, hogy ezek hogyan esznek?"
"Ezeket" kell nekünk alattvalóként alulról felfelé pislogva csodálni.
Azért az is megér egy gondolatot, hogy "ezek" képviselik a hazai elitet?
Akkor inkább az alattvalók között akarok tobzódni.
@Mariann19:
Szia! Nem láttál még engem, velőspacalt enni!:)
@Mariann19: Te sem fizetsz elő a Magyar Krónikára úgy gondolom. :)
@Mariann19: Pedig a Tákolmány írásakor igény azért volt rá bőségesen.
@V-PORT: "Semmi nem tart örökké.."

Basszus, mi sem tartunk örökké. Én már jó rég szívok. Most inkább fújnék, szívjanak mások.
@V-PORT: Én nem várnám meg ezt az "élvezetet", ha nem muszáj.
@tristen2005:

Szegény Fabius megint lemaradt a lényegről. :DDD

Szarvas for president!
@tristen2005: Valaki biztosan nagyon berágott:

Oszter Sándor felesége eltüntette a galériát Facebookról és kiborult azokra, akik mindenből politikát csinálnak:
cink.hu/913-lelott-allat-feneken-palcazas-igy-mulat-egy-fide-1495400459/1495472906/@klagdavid
@CSENDES: Én pozitív gondolkodású vagyok. De egyben racionális is. Ha véletlenül 2014-ben a baloldal nyer, Orbán elindítja a hadseregét. Lehet, hogy a négy évet sem tudnák végig csinálni.
Ha 2014-ben véletlenül a jobboldal nyer, és mondjuk nincs 2/3, minden Orbán fejére fog hullni.
Vajon, mikor tűnne el végleg?
@tristen2005:
"Nem láttál még engem velős pacalt enni."
Nem is vagy országgyűlési képviselő...
Viszont abból a velőből juttathatnál legközelebb
a parlamentbe is agyfeltöltésre.
@tristen2005:

Ott nem lesz kutyabőr eladó!!!

@Spániel:

Diósjenőn/ahol lakik/ is eltereltette a falu patakját valamimagántó építése közben...

@Mariann19:
Szia!
'akiszegényannyitisér1...a kvnnyukba!!legalább 900 ártatlan madárral is gazdagodtak...
..szegény hazánk!!

Napokkal a rajt előtt,halovány a csapatunk!!
@Mariann19:
Beletekintettem ennek az Oszterné Failoni Donatellá(cská)nak(nem vicc, ez a neve, maga prezentálja egy Tisztikereszt kitüntetés emléklapjának beszkennelésével) a face-oldalába (ha már egy link odakalauzolt) .... hát.... hasonló következtetésre jutottam. Ezek azt hiszik, visszajön a dzsentri korszak (nekik tán már vissza is jött!?), az urambátyám világ, a Nosztyferik ideje (Tóth Mari még nem érkezett vissza Ámerikából?). Teleposztolja az oldalt ezekkel a műmájer képekkel - aztán kitesz olyat is, ahol a kisunoka harmadik születésnapját a csatatér, mostalna lábosos konyhában fotózzák, tortával, gyertyával ... vadast főz, zongorázik, budai úriasszonyok karácsony előtti cukipartiján bájolog - és ugyanazzal a kézzel lebuzizza Alföldi Róbertet.
Namostan, ha a Lézer ezekhez dörgölődzik - az iszonyat ízléstelen zakójával egyetemben - az mindegyiküket minősíti: Lézert azért, mert azt hiszi, az aktatáskacipelőből lett "úriembert" ezek a méltóságosék valaha is befogadják, a méltóságos Oszternét meg azért, mert miközben magát valaminek gondolja, a legalja söpredékkel fotózkodik (gondolom, némi haszon reményében - bár nem tudom, a kétezer éve semmit nem csináló Oszternek kinyalt Kossuth-díjon kívül még mit is akarhatnak?) ...

Nekünk nem csak a söpredékből, hanem a méltóságosokból is a legalja jutott ....
:-(
@Spániel:
Én az előbb még láttam!
@V-PORT:
Most olvastam a 100-as listát, mindazokat, akiket újságírás elkövetésére kértek fel.
Nem fogom előfizetni a Magyar Krónikát, látván az összetételt.
Orbán lesz a sajtó cézár?
@tristen2005:
...sokban fogadnék rá, hogy fogalma sincsen róla, ki az a Tétényi Éva ...
(Az oldal nagyon tanulságos. Pedagóguskénz erősen forszíroznám, hogy amikor a Noszty fiú esete Tóth Marival c. könyvet olvassuk - esetleg a Rokonok-at Móricztól - nem a filmet vetíteném le, hanem Donatellácska oldalát nézetném meg a tanulóifjúsággal, hogy értsék, mi az hogy DZSENTRI, kik voltak, mifélék, akik tönkrevágták ezt az országot akkoriban...
@Evezős: Ez a racionalizmus. Sem a baloldal sem a jobboldal nem újult meg. A következő négy évben a baloldalnak van esélye, míg a jobboldalnak nincs. Én "bajnaista" vagyok, de annyira nem vagyok elvakult, hogy már elnézést a vulgaritásomért, a szart nem lehet szarral befedni.
@CSENDES:
Azóta is toldozzák-foldozzák.
A legjobb, hogy az államadósság korábban 50%-ban meghatározott mértéket viszont törölték.
Amikor belevették, még tele voltak reménységgel?
@Evezős:

A dzsentri már eleve egy sosem létezett valami másolata, Lézer ennek a sosemvolt valami másolatának a másolata.

Származási hely: Kína
@gazoló:
Nem hittem, hogy volna, hogy hazai pályán nem mi leszünk az elsők.
Na, de hogy a harmadikok....
Most kipihenik remélem lelki sérüléseiket, és a testre koncentrálnak.
@Mariann19: Többen nemet mondtak. Stumpf is. Nem tudom mit vártatok Kerényi ezt az Mszmp-ben tanulta. Csak egy kicsit nyakon öntötte Berlusconival, és Putyinnal.
@Spániel:
Rózsa Sanya nagyon berágott, az összes politikai
bejegyzést törölte! volt ott paksi atomerőmű látogatás meg amit akarsz! Most cserepes virágok
vannak feltöltve!:))
@Secnir: Szerintem az MSZP nem akar nyerni. Abban sem vagyok biztos, hogy Bajnai nyerni akar. Illetve szinte biztos vagyok benne, hogy nem.
@V-PORT:
Lehet, félreérthető voltam, de az ámen arra ment, hogy teljesen egyetértek veled.
MIndenben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ez jó!
(és sajnos igaz: Oszteréknak, ha jól emlékszem, malmuk volt Győrben, de ettől még nem volt arisztokrata - viszont k@rva jól szaladt neki a szocializmusban. Tele volt vele a tv, a színház, az újság. Ezer éve semmit nem csinál, de úgy él, mint egy arisztokrata - gondolom, a kinézete is azért olyan, amilyen -, a méltóságosné meg idomult hozzá ....
Lázár azt hiszi, hogy a tükörbársony, libafos zakó, meg pár ilyen elmeroggyant idióta, mint akikkel ott ropnak a vadászházban, az valami garancia neki arra, hogy ő is beltag.
Irtó hamar meg fogja tanulni, hogy nem.
Mi meg majd röhögünk. Mint most.)
@Mariann19: @Spániel:
A facebook törlés után egy hozzászólás az Oszter
feleségének!

Gabriel de Saint-Nicholas Donatella, amikor feltetted a képet, én is meglepődtem. Nem az a baj ha vadásznak, még az sem ha valaki jobb vagy baloldali. A baj az - ugyanúgy mint a régi káderekkel is ez volt a baj - hogy ezek az emberek (gondolok itt a mai politikusokra) 20 éve tanultak meg késsel-villával enni. Ezek nem arisztokraták, nincs is semmi közük semmiféle tradícióhoz, és bocsáss meg, de a jobboldali politikusok nagy részének még a polgári tradíciókhoz sincs semmi köze. Csak úgy tesznek, mintha... és ez nem is feltétlenül baj, de nem mindenki fogadja el - vagy be - ezeket az embereket, ezen nem kell csodálkozni. A választók biztosan elhiszik hogy polgári tradíciókkal bírnak, én mégsem szeretnék egy asztalhoz ülni velük vagy akár vadászni. Miért? Mert nem oda valók...
58 perce · 1
@GeoCracker: Szerintem akar, csak tudja, hogy nem tud. Most készülnek a következő négy évre, és ezzel a manőverrel plusz pontokat akar. Mesterházy nem mondhat nemet, mert akkor ő lesz az összefogás gátja.
@Evezős: mostanában olvastam többedszer Móricz Virág apjáról írt életrajzát.
Kötelező olvasmánnyá tenném.
A századelő és a horthy korszak minden társadalmi mocska benne van. Ugyanúgy kiemelte a felsőbb osztályokat, a többi nyomorult kíméletlenül mehetett a levesbe.
@tristen2005: megkapta a magáét a csúnya néni, maradt volna kussban.
@Spániel: Ez van olyan izgalmas,mint a Hajdú-Puzsér "csata".
@Evezős:
"A méltóságosoktól is a legalja jutott."
Ezeket az embereket nem motíválja az, hogy nívós politikai elitet alakítsanak ki.
Láthatóan az értéket az képviseli náluk, hogy az általuk magas szintűnek vélt emberekkel mutatkozzanak, náluk ez az elit norma.
Ösztönösen ráéreznek arra, hogy valódi elit ne alakuljon ki, mert mellettük leértékelődnének az összehasonlítások révén.
Marad a dölyfös, pökhendi szereplés cifra külsőségek mellett, nekik ennyi elég.
@Spániel:
Úgy van.
És ezt akarják visszahozni ezek a barmok.
Már Antall idején elkezdődött - tele voltak a lapok a hirtelen díszmagyarrba, meg bocskaiba öltözködő idiótákkal -, aztán érdekes módon kicsit alábbhagyott, és most megint tombolnak.
Kellene valami nagy-nagy lélekelemző, aki megfejtené, miajóbüdösfrancért vannak oda 2013-ban is emberek olyasmiért, ami már akkor is a Balkán alja volt ...
Ezeknél még a jótékonykodás is olyan, hogy inkább rágok mohás keresztfát, de ezektől nem kéne a tányér leves.
:-(
A poszt temaja kevesse erdekel.

Az LMP-rol az elmult evben (soran) nagyon keveset irtam, mert szamomra megszunt letezni. Ugyanakkor meg udom erteni Fabius erzelmeit.

Ertseyrol mar vagy 1.5-2 eve leirtam, hogy '14-tol nem lesz kepviselo (ez amugy nem volt nagy etwas), de jol mutatja, hogy miert is nem lesz az, hogy neki most, 3 honappal a valasztas elott esik le a tantusz.

Vagoert sem faj a szivem. Sorsdonto pillanatban a nagyobb rosszat valsztotta. Mehetett volna a PM-es fiatalokkal (nem nagy karrier, bar az azert Bajnai golyoit megiscsak ok szorongatjak), akik kozul paran ilyen-olyan kepviselok azert lesznek, es meg egy ciklust (legalabb) lehuzhatott volna, mint masodvonalbeli fullajtar. Igy meg mehet vissza o is autofenyezonek (figyeled epeszmernok? en is tudok Gyurcsany-utalasokat :) ).

Szemely szerint a cigany szavazok leszalamizasarol olvastam volna szivesen, amit a fidesz a kisebbsegi kepviseloi listara regiszralassal igyekezett cselesen elerni. A hetvegen olvastam rola eloszor, es bar mar nehez meglepni, de azert meg igy is megdobbentem kisse.

Az Egyutt-videok meglehetosen ertelmetlenek, de ha szerencsejuk van, akkor ez a tema is elfelejtodik egy ido utan, mint Hiller-haver kampanyszlogenjei/otletei.

@Secnir:
"mert a cocik ugyan így ki tudják csinálni a fideszt örökre (4 év múlva), mert a fidesszel fölzabáltatják a saját szarukat is, de könyörgöm, az nekünk milyen 4 év lesz?"

Roppant szar 4 ev lesz, de meg igy se fogjak a szocik "kicsinalni" a Fideszt. A kovetkezo 4 ev meg a 2013-as evnel is konszolidaltabb lesz, hiszen Takarekszovetkezet + 1-2 bank, miegymas mar mar a valasztasig Fidesz kezbe kerul. Utanna mar nem igen kell senkibe nagyot belerugni. Ha megis, akkor nyugodtan tehetik, hiszen ez a 4 ev bizonyitotta, hogy a tarsadalom kulonbozo reszei nem hajlandoak egymas erdekeben osszefogni. A gazdasagi novekedes (a kormanyzati huzasok ELLENERE) konnyen elkepzelheto, hogy a kulfoldi nagy gazdasagok elenkulese hatasara akar 2% fole is felkuszik. Igy '18-ban a Fidesz "sajat" 2-2.5%-os sikeret allithatja parba a szoci -5-6%-os (vilagvalsag kellos kozepen)negativ novekedessel.

@GeoCracker:
"Bajnai még mindig azt hiszi, hogy diktálhat."

Ugyan dehogy. Mar akkor sem hitte el, amikor meg vagy 1 honapja is azt nyomta, hogy o miniszterelnok lesz! Most meg nezd csak milyen parades kommunikacios gyngyszemet alkottak nekunk!:
hvg.hu/itthon/20140106_Bajnai_otelete_Gyurcsany_valasztasi_esely#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_1_6

A hatranybol igyekszik elonyt kovacsolni :
"„Gordon azt szokta mondani a belső tanácskozásokon, hogy a győzelem esélyét növelve mindenkinek háttérbe kell szorítania az egóját, hát a maga részéről most példát mutatott” – értékelte a volt miniszterelnök hétfői bejelentését a Bajnai-stáb egyik meghatározó tagja."
Es azt, hogy szarban van eladjak nekunk, hogy tukeppen tejben vajban furdik, es csokikremmel kenegetik.. :D

"Gyurcsány számos gesztenyét kikapart már nekik, amit visszarugdaltak a tűzbe -- Deri hülye, ha a sziszifuszi munkával elért poziciójából enged, miközben Bajnai mrá semmit nem tud ajánalni cserébe a lózungokon kívül"

Ettol nem kell felned! A "Feri"-t ezek ketten sikeresen belekenyszeritettek egy win-win szituba; ha van, ha nics Teljes osszefogas o jol jar mindket esetben. Kozben pedig sorban konyvelheti el az aprocska, de (partja es az o szamar) megis fontos gyozelmeket. Merthogy Mesterhazy es Bajnai meghatralasa az egyszersmind szamara nem kis siker.

A valasztas pedig felteszi majd a koronat.
Hiszen nyilvan az MSZP-Egyutt azt remelte, hogy mivel az ellenzeki partokat alulmerik - sokak velemenyet osztom en is - ez a valasztas napjan majd eldonti a kerdest. Am tevedtek, hiszen a lakossag 70%-a var Fidesz gyozelmet, a kettejuk tokolesenek "hala". Ez viszont sok embert tantorit majd el, hogy egyaltalan megmozduljon, leadni a szavazatat egy eleve vesztes Ugyert. Am ha a DK-t beveszik, egy TELJES osszefogas, amolyan egyszegfront alakul ki, sokan ezen bizonytalanok kozul megiscsak elmehetnek szavazni, mert mar joval nagyobb eselyet lathatjak egy Orban-valtasnak (szerintem remenytelen, de szivesen bevalnam,hogy tevedek), igy aztan a voksok szama valoban tobb lehet, mint amit a kutataok mernek.

Szamomra ez lesz az elso igazi probatetele a DK-nak; meg tudjak-e allni, hogy ne sajat dicsosegukkent kommunikaljak, amiben csak kis szerepuk van, azon tul, hogy azt bizonygatjak, hogy Gyurcsany nem vitt tobbet, mint hozott...

@nedudki74:
"Üzenném a PM-eseknek - gondolom téged olvasnak - hogy most vesztették el a szavazatom. "

Tobb is veszett Hastings-nel, hogy egy parafrazissal eljek.

@tristen2005:
A film remekul sikerult, de nekem is feltunt a megjegyzes, szorol-szora. CSak ha nem kell, en nem allok szoba Gabriellel. Bar igy attetelesen azert megerdemel egy gratulat, mert megiscsak altala lattam a filmecsket.
@Spániel:
Halálra röhögtem magam!
A legjobb az Ómagyar Rikkan.
Ezt ne felejtsük el, jól lehet majd használni humoros megjegyzésekhez.
Kerényi mellett Rákay Philip új műsorát várom. :)
@tristen2005:
Az általad közzé tett hsz pontosan fejezi ki az én gondolataimat, örülök neki.
Mondtam már olyat én is, hogy nem ülnék be velük egy kávéra.
Győzikével sem.
@simple observer 1.0: Egy dologról nem beszéltél, az "áldozatról". Az Mszp hozni fog, Bajnai hozott. Mit áldoz fel a DK?
@Evezős:

Remélem, Mr Finkelstein egyszer kiadja a memoárját, amiben részletesen leírja, milyen volt az Univerzum legszánalmasabb pojácáinak dolgozni.
@Evezős:

Itt 'rekettyésben' a 'muharon' semmi nem változott...
@Mariann19:
Pedig volna kikről példát venni - ha már nem bírnak létezni anélkül, hogy valami kaszthoz ne csatlakozzanak: Ottó bácsi, a Habsburg, elég szép példázatot mutatott nekik...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ki van csukva.
Oda lenne a világbéke ...!
(szerintem egyrészt lesz@rja - a pénznek meg nincsen szaga -, másrészt tele lehet a páncélszekrénye a világ nagy politikusainak Finkelstein és Birnmbaum által aláír titoknyilatkozatokkal ... még az ük-ük unokáik is titkosítva vannak.)
@Evezős:

S. Failoni nemzetközi hírű karmester volt, az Opera örökös tagja.
Igazi nagypolgári életet élt, megfelelő körülmények között.
Ide vette férjül a lánya Osztert:)
Ugyan szerintem OS abszolút tehetségtelen, de ezt a szerepet kitűnően megtanulta, és mi tagadás, elég jól is adja elő. Messziről legalábbis így látszik.
@CSENDES:

Végül is mitől ne lehetne - munka fázisban lévő - kampányfilm?

Láttál te mostanában épeszű ötletet egyet is bármelyik ellenzéki formációtól?
@V-PORT:

Tonyónak nulla esélye van Lázárral szemben, ezt most borítékba teszem. Lézerblocker lesz a Tökéletes Utód akárki meglássa. Mellette Kósa meg Rogán csak táskahordó lesz, mint most.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Baszki, ha majd főállásban fogok ráérni én is majd nem maradok le semmiről :-D :-D
@Fabius: Én nem vagyok benne biztos. Nagy harc lesz. Két ilyen szuper agy. :)
@V-PORT:
"Többen nemet mondtak.Stumf is."
Ez a 100-as lista ugyan a lap alapításához kötődik, de kissé hasonlít a Magyar Művészeti Akadémiához, ahol a kormányhű híveket egy akolba terelik.
Az újságírói hitvalláshoz nem illik a szigorú elkötelezettség párt vagy kormány tekintetében.
Amennyiben megteszik, hiteltelenné válnak az olvasók szemében.
Arról nem szólva, hogy a 100-as lista - finoman szólva - heterogén összetétele nem vonzhat a szakmájára komolyan adó újságírót.
Poszthoz.

Amilyen tisztességtelenül elbánt Vágóval és Ertseyvel Schiffer, az nekem azt sugallja, történt valami háttérmegállapodás.

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ez volt az ára, hogy a fidesz bevigye a hátán, mint a kerdemeket.

Más magyarázata nem lehet, hogy a két ismert arcot lecseréli "nyerő" ismeretlenekre:))
@Orica Középföldi:
Igen, ezt tudom, Donatella bébiszitterét egy időben Maria Callasnak hítták. OK (bár ettől még ők sem voltak főurak)...
Osztert férjül vette - gondolom, a külcsín többet nyomott a latban, mint a belbecs -, de ő sem ettől lesz arisztokrata, főúr.

Azt hiszem, a kedves Papa (SF) elájulna ma, ha látná, hol műmájerkedik a lánya meg a veje ...
@Evezős: @Orica Középföldi: persze, hogy mulatságos ez a "műmájerkedés", de a sokak által megélni vágyott "értelmiségi" létformától csupán anyagi erőforrásaiban különbözik... mindkettő talmi, az alapjaival nem rendelkezik a sajár magukat ode besorolók többsége... persze csak szerintem... hát nem jobb lumpenprolinak lenni?:-))
@Fabius: "Láttál te mostanában épeszű ötletet egyet is bármelyik ellenzéki formációtól?"

Gyurcsány szakácskönyv, Vadai új imidzse? :DDD

Illetve mostanában szerencsére eltűnt Mesterházy. Ezt adom.

"Baszki, ha majd főállásban fogok ráérni én is majd nem maradok le semmiről :-D :-D"

Hja, munkahelyet választani tudni kell! :D
Már most kész röhej!

Felrobbant az internet Orbán lapja miatt
Ma kiderült, milyen újságot is szeretne Kerényi Imre Orbán Viktor segédletével. A legsötétebb kommunizmust idéző tervek miatt számtalan mém született, ezekből válogattunk

www.hir24.hu/belfold/2014/01/06/felrobbant-az-internet-orban-lapja-miatt/~~fokusz
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Hááááát, mit tudom én, ha Vadai új imidzse Ferkó könyvének címlapján domborodott volna elő....talán. De szerintem nem akarták, hogy egyetlen címlapért te vásárold fel az összeset, a középről kitéphető és széthajtható Vadai poszter meg nem fért el a formátumban :-D :-D :-P

"Illetve mostanában szerencsére eltűnt Mesterházy"

A héten mini szterelnökjelölt lehet belőle, annyira eltűnt.
@Spániel:

Kíváncsian várom, hogy hányan küldik el Kerényiéket az anyjukba. Mert azt pl elképzelni nem tudom, hogy mondjuk Sándor György ehhez a nevét adja.

@V-PORT:

Persze:
Vedd le a hangot, mit látsz? Pierre Woodman castingol:
www.youtube.com/watch?v=uZBZqhXDZX8
:D
@Fabius: De egészen mini. Ő lesz az, akinek másodjára sem jött össze, míg a két volt miniszterelnök bölcsen hátralépett. Mesterházy besétál egy csapdába és észre sem veszi.
@Sir Bates dö Hól:

Igazad van, de ha valaki nem tudja mi az "alap", nem is hiányzik. Se neki, se a környezetének.
Elég a drága látszat, ami megvásárolható.

Értelmiségit megjátszani sokkal nehezebb, mert ott az alap hiánya azonnal szembetűnik, és nem vásárolható meg.

A lumpenprolik szilveszteri jókívánságaikat küldik:))
no, asszongya:

a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott

lehet röhögni
@Fabius:

Azt nem "kitépjük" bzmg, hanem a tűzőkapocs késsel történő óvatos felfeszítése után kiemeljük. :)

Viccet félretéve: Mesterházy (vagy GyF, vagy Bajnai, vagy akárki) egyelőre még azt is képtelen volt elérni, hogy legalább az ellenzék megkérdőjelezhetetlen vezetője legyen, hogy akar(nak) az ország vezetői lenni???

Mindegy, költői...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ráday, Stumpf A., Vízi E.(?!) már megtették.

Kapásból tudok olyan neveket mondani, akik viszont nem fogják....
@Spániel:

Egyelőre:
cink.hu/hanyan-mondanak-nemet-a-magyar-kronikara-1495504987

Kálomista vállalja, Fritz Tamás nem nyilatkozik (wtf?) Jankovics Marcellt ennél azért többre tartottam.

Ciki ez az internet, be kéne tiltani.
@Evezős:

Cuki lesz, ahogy ezek után majd Csontos János(!) meg Kálomista(!) lakájmédiázik(!!) a Hírtévé(!!!)ben.

Hányni kell ettől az országtól.
@Evezős: nincs. ez gyanús. nézted a postaládád, mail fiókodat? kerényis levelet keress.
Emelje fel a kezét, aki ezt fél évvel ezelőtt elképzelhetőnek tartotta.

Még én se. Pedig.
Amúgy én Schäffer Erzsébet (Nők Lapja)nevétől is kiakadtam - igaz, miután szinte kislánykorom óta mindig járattuk-vettük a Nők Lapját, tavaly tavasszal úgy döntöttem, abbahagyom. Volt benne szerepe a fenti néninek is, meg annak is, hogy a belem jött ki a sok ezoteriától meg a mélymagyar szájkereszténységtől, amibe elmerültek ... De azért kiábrándító lesz, ha pár név tényleg megjelenik a lapjukban....
(Csík János lenne a másik ....:-( )
Nem hallgatnak Gyurcsányra, pedig megérné :))

Mit mondott? (Bokrossal teljesen egyezően? )

Közös lista, közös jelölt, közös konszenzusos miniszterelnökjelölt, aki egyik sem a jelenlegi aspiránsok közül, (Gyurcsány belengette, hogy neki van egy jelöltje, aki nem pártember, de nem mondja meg egyenlőre, kire gondolt), közös program: a jogállamiság, a demokratikus alkotmány helyreállitása, normális választási törvény visszaállitása, majd új választások kiirása. (Gyakorlatilag egy választási koalició, mint az olasz Olajfa.
www.origo.hu/nagyvilag/20121025-az-olasz-olajfa-szovetseg-lulivo-tortenete.html
Ott a példa.) Csak így lehet a Fideszt leváltani.
Természetesen ha nem cél a Fidesz leváltása, akkor számos elképzelés lehet, ebből látunk most jó néhányat.
@bella _ciao: ehhez, az induló újságról Kerényi meg a lilaköd, ámítás, népbutítás, az egyetlen áfium, kudlikjuli:

"A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond. A Magyar Krónika jelszava: keresd a jót. Legjobbjaink a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják. Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem. Kell a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség. Kell az igen. Igen, keresd a jót. A Magyar Krónika szerzői szellemi életünk meghatározó személyiségei. Akikből nem önbizalomhiány árad, hanem derű, hit és szakmaiság."
www.atv.hu/belfold/20140106-egyre-tobben-cafoljak-kerenyit-kezd-kinossa-valni-a-magyar-kronika/hirkereso

Ebből azonban nagy bajok lehetnek még:

60. Ókovács Szilveszter igazgató
61. Orbán Viktor miniszterelnök.
@bella _ciao:
Úúúúúúúúúúú .......

Ez fájt!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: már dolgoznak rajta. Igaz, hogy Kínában, de Petike gyanúsan sokat járkál oda.
@Evezős: aspirint?
viccen kívül. hiányoltam kun miki házitörténszt. szakállyal jól kiegészítenk egymást.
@Evezős: remélem Csík finoman kiaraszol. Csalódnék, ha nem. Egyébként sem ujságíró, díszpintynek hívták?
@bella _ciao:
Kumin sincsen rajta.
Meg Óbersovszky.

Viszont szh Pálffy igen.
Biztos lesz sommelier- rovat is ...

(Még Keresztes Ildikó írásaira lennék kíváncsi ... Borbás Mariskával ketten vihetnék a gasztro-rovatot. Főzni úgysem tud egyik sem.Pont odavalók.)
@Spániel:
Én azt gondolom, ez valami fajta teszt ....ki mit lép címmel. Talán újság sem lesz, csak kíváncsiak, ki hogyan reagál?

Most nem vályogházi csating lesz, hanem ez....
@Spániel:

Mindenki "finoman kiaraszol". "Megköszöni, de visszautasítja". "Egyéb elfoglaltsága miatt".

Tényleg nem meri elküldeni senki ezt a faszt a büdös picsába???
@DarthVader: 2012-ben bátrokodtam írni, hogy Bajnai egyik nyerési esélyét egy olajbokor adhatná. aZóta vagdossa a gyökereit
@DarthVader: "ha nem cél a Fidesz leváltása, akkor számos elképzelés lehet, ebből látunk most jó néhányat."

szerintem két-három hónappal a választások elött nincs semmi komoly jele a fideszt leváltó lendületnek. Itt már rég harapni, rúgni, dühöngeni, szavazókat meggyőzni kellene.
Az ellenzéki pocsolyában dagonyázni, lemerülni, kibekkelni, ez most a cél.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egyelőre otthon, amikor magára zárja a klotyóajtót.
@Orica Középföldi: annál, amit te gondolsz annak, ott feltűnik... de a definíció vulgarizálódik, mintegy "köz-definíció"-vá válik... bát véleményem szerint tán az arisztokratának sem volt elég csak a latifundium:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Jankovics Marcellt ennél azért többre tartottam"

Ezt a mondatot és 98-ban sóhajtottam el.

Sándor György miért nem kérdéses? Hithű fideszes.
A Fidesz meg a holdudvara nem tesz mást, mint lemásolja a 30-as éveket. Megnézték párszor a Hyppolitot és hagymát akarnak enni hagymával.
Őket Orbán tartja össze. Ha azt kérné, hogy áldozzák fel az első szülött gyermeküket, megtennék.
@Orica Középföldi:
Én a Szinetáron is meglepődtem ....
@Sir Bates dö Hól: a legtöbb arisztokrata jó oktatást kapott (nemesi vagy udvari iskolák). volt, amelyiken látszott, volt, amelyiken ez sem segített, maradt neki a latifundium. azért a magyar arisztokraták birtokai messzire elmaradtak területben nyugati társaikétól.
Ceglédi Zolika most kommentálja Olgánál ezt az újságot ....
:-D)
@GeoCracker: "a „vadászat ősrégi dolog, azonkívül a vezető politikusok mindig körülvették magukat művészekkel”.

Nagy Frigyes meghívja udvarába J. S. Bach-ot, vs Lézer Jani fácánt pufogtat Donatellácskával.

Akkor ezt most jobban nem is bontanám ki.

@Orica Középföldi:

Aki egy Burda szabásmintán keresgélte mezítláb a Kispipa vendéglőt, aki a Lyukasórát írta, az nem lehet ennyire igénytelen. Mondd, hogy nem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: különben is bachból maximum a pisztárngozást nézném ki.
azért egy-egy társalgásba belehallgattam volna lézeréknél.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Donna Tella egy beírást nem tudott végigírni logikai bukfencek nélkül....

nem is kell ragozni.
Arisztokrata hölgyek korábban is voltak együtt a fess hajtókkal. Kinek mi jut :-)
@Spániel:
Már az sokatmondó, hogy szétröhögték az egészet ...
Kb. ezt kéne tenni ezzel a baromsággal mindenkinek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Sajnálom, de az:))
Emiatt - tán Nagy Bandó - évtizedig nem is beszélt vele.
"a Magyar Krónika, amelynek felkérő levelének minden sorából süt a büszkeség: igen, seggnyalók vagyunk. „A tárgy nívós és sikeres folyóirat alapítása, mely eszméinket hirdeti. (…) Legyen e lap az állam által támogatott kulturális innováció egyik eleme. (...)”

jobbegyenes.blog.hu/2014/01/06/kormanyegeto_kerenyi_ur
@GeoCracker: te most lázárt lehajtóztad? mondjuk egyes lázárokra biztos áll a megállapításod.
@Evezős: ja, nagyon sokáig mutatták a mémeket, miközben Olga leröhögte magát a székről.
@Orica Középföldi:
Igen, erre én is emlékszem.
Egyszer valahol nyilvánosan megpróbálta kibeszélni ezt - nem tudom, milyen műsor volt, tv-ben láttam -, de egészen borzasztóan belekeveredett a magyarázkodásba és a végén csak arra emlékszem, hogy sajnáltam. Úgy festett, mint aki totál leépült. :-(
@Spániel: "nívós és sikeres folyóirat alapítása, mely eszméinket hirdeti"

ez nekem is szemet szúrt:

eszméink = lopizmus, ...

a többi szabadon behelyettesíthető
@Sir Bates dö Hól:

Röviden én is annyit tudnék írni, mint bella.
1, Természetesen lehet más a politika. Annyira lehet más, hogy már nem is akar politizálni. A parlamentben legalábbis.

2, Hol lehet előfizetni erre a Magyar Lófika, vagy mijjen beszt ellerre?

3, Azért csak jó szarcsimbóknak lenni a csúti zizé seggszőrén. Így kell a múziktévés hülyepicsázósból mtv (magyar telekommunikációs veszedelem) alispáni címig menetelni, bukott műsorokkal.
@V-PORT:

Nem igazan ertem a kerdesed.

Ha arra gondolsz, hogy az MSZP "hoz" 13.5%-ot (negy ceg decemberi meresenek atlaga) az Egyutt 4%-ot (szinten atlag), akkor a DK "hoz" 3.5%-ot.
Persze lehet itt buveszkedni a szamokkal, amit amugy nem igazan pontosan mernek egyebkent sem, meg ugye a hibahatar...
De ha pusztan a szamot tekintem, akkor Bajnai es Gyurcsany kozott 0.5%, azaz cirka 40000 szavazat van.

Aldozatrol pedig azert nem beszeltem, mert egyik sem "aldozott" fel SEMMIT!

Szepen hangzik, hogy az MSZP, es az Egyutt aldozatot hoz a TELJES osszefogasert, meg a HAZAert, csak hat NEM IGAZ!

Mindket tarsasag igyekszik elhajolni a hatalmas pofon elol, amit egy ilyen kulon-kulon felemas osszefogas jelentene. 30-nal nem (sokkal) tobb mandatum a szociknak, es cirka 6-7 az Egyuttnek, amibol 2 kapasbol megy a PM-nek. Vagyis a kisebb arculatvesztest valasztjak, ami Gyurcsany valamilyen formaban torteno "felvallalasat" jelenti.

A nagyobb pofon, amit most aztan sietve probalnak elkerulni, mindket vezeto politikai karrierje veget jelentene (szerintem igy is fogja). Bajnai egy ilyen egy eves zuhano trend utan aligha veszelheti at egy aprocska part elen, hogy minden partjaval kapcsolatos kerdesnel libasozzon a Fidesz. Mesterhazy, mint az itt linkelt Magyar Narancs cikk pepecul elemezte, hiaba vette magat korbe hozza hu emberekkel, es szoritotta ki a matuzsalemeket, ha egyszer ket hatalmas zako (2010-ert csak a 2/3 el nem keruleseert karhoztatom) utan aligha venne ot komolyan barki is.

Vagyis most majd beindul a szar kenegetese. Hogy a veresegert tukeppen nem is ok a hibasak, hanem a patas Feri olyan szornyu sok szavazot taszajtott el, mint nedudki74-et. Ami persze szinten nem igaz.

Sot! Az igazan mokas helyzet az lesz, hogy mikozben a Teljes osszefogasnak (es fokent NEM a DK-nak) koszonhetoen az MSZP es az Egyutt is (varhatoan) tobb mandatumot szerez majd, mint a jelenlegi felallas eseten kapnanak, e ket part majd nyilvan igyekszik majd kijatszani a Gyurcsanytobbetvittminthozott kartyat.
Amit nehez lesz, mint azt probaltam fejtegetni korabban, hiszen maga a teljes osszefogas is atbillenthet 2-3 egyeni korzetet, de fokent nem is ez lesz a legnagyobb dobas.
Hanem, mint irtam korabban, ket dolog:

Egyreszt azok a szavazok, akik elhallgatjak ellenzeki "szimpatiajukat", netalan szandekosan fideszesnek mondjak magukat am szavazni mar ellenkezoleg huznak be az X-et.
Masreszt az a tobb 10ezres, netalan 1-2 100ezres tomeg, akit a kovetkezo 3 honap alatt meg meg lehet arrol gyozni, hogy egy ilyen osszefogassal bar meg mindig minimalis, de joval nagyobb esely van az Orban-valtasra, mint a ketparti osszefogassal Gyurcsanyt kiutalva.

Ez a ket faktor egyuttesen pedig tobb szavazot hoz, mint amennyit Gyurcsany valoban el fog tantoritani.

PS:

Erdekes tanulmanyt lehetne irni arrol, ahogyan az ellenzeki mediaban fokozatosan valtozott a hangulat. A kezdeti (szinte) mindenki GYurcsany ellen hangulat hogyan fajult odaig 3-4 honap alatt, hogy mara mar Bolgar Gyuri bacsi is inkabb mismasol, de nem ekezi folyton a DK-t/Gyurcsanyt, vagy hogy a Gyurcsany-imadattal nehezen vadolhato Havas mar szinte leidiotazta emezeket a toketlenkedesikert. Vagy eppen Magyar Balint karacsony elotti interjuja Olganal....
Vagyis meg elkepzelni sem tudom mekkora nyomas nehezedik erre a parosra, hogy tetszik-nem tetszik, valami modon egyezzenek ki GYurcsannyal.

Vagyis megegyszer; szo sincs itt SEMMILYEN aldozathozatalrol!
Ne legyunk mar naivak!!!
@Evezős:

"Úgy festett, mint aki totál leépült. :-( "

Csendben mondom, és bocsánatot kérek a sándorgyuri imádóktól, de szerintem sose volt egészen felépülve:)
@bella _ciao:
Állatbaráti szeretetből nem lehetne olyat csinálni, hogy egyszer ideiglenesen a lovakat felcserélni a lázárokra. Úgy 450 évre?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Hányni kell ettől az országtól. "

nem az országtól. az uraitól. a 'nép' dolgozik, kűzd, küszködik, túlél és remél, és reménykedik.
@Orica Középföldi:
Puszta sértődöttség beszél belőled, mert egykor te sem tudtad megmutatni a Burda kiadású térképen, hogy merre van a Novhét tér. Ez örök kötőtűfóbiát hagyott benned.
@bella _ciao:

Mire vagy kíváncsi Elemérrel kapcsolatban?
@Spániel:
„A Magyar Krónika szerzői szellemi életünk meghatározó személyiségei.”
Nem mindegy, hogy milyen perspektívában. Olümposzi magasságokban, vagy a Belfegor segge alatt nyolc emelettel.

Ennek kapcsán vagyok nagyon kíváncsi Julika publicisztikáira, vajon miről fog majd írni? Mert azt sejtem, hogy Kövér vagy Deutsch mivel kápráztatja majd el a gyanútlan olvasót, de Julika milyen témát fog előbányászni? Türelmetlenül várom, már számolom visszafele a napokat.
@simple observer 1.0: Ha Gyurcsány visszatér lehetsz te a Gyurcsány által létrehozott Magyar Krónika egyik szerkesztője. :)))
@simple observer 1.0:

jó a fejtegetésed.

azért mégis kiemelném ezt:

"Aldozatrol pedig azert nem beszeltem, mert egyik sem "aldozott" fel SEMMIT!"

a változásra akkor nyílik lehetőség, ha majd áldozatot hoznak. és azt a változásra elköltött saját zsebből származó forintban is ki lehet fejezni, nem csak jövendő igazgatótanácsi tagságban vagy képviselői mandátumban.
@Spániel: hogyne, eszembe is jutott mikor egyszer kerényi rítt az ekkotévén, hogy valaki a metrón leköpte. az a valaki megismételhetné ezt, esetleg egy teve/láma tuningjával
@Bakter:

Az első Burda óta küzdök a kötőtűfóbiával:)))
Hallom Egerünket bacogatjátok a Vadai fétise miatt?
Durva ez... Rohadékok vagytok azért, mindenkinek vannak perverziói!
@Orica Középföldi:
Értem, van is benne valami (Sorry, tényleg), de abban a műsorban a szokásosnál is gargyább volt. Ha jól emlékszem, rá is hagyták aztán, mert már tényleg ciki volt, ahogyan egyre érthetetlenebbül mondta és mondta ...

(Én nagyon régen bírtam - burda szabásminta, meg "egyenlő pályák, egyenlő esélyek: én biciklivel megyek" - de amikor ő is előadta a kádári rendszer elnyomottja c. műsort, akkor kissé meglepődtem....)
@Knósszosz:
Juliskának anno háztartási műsora volt a tévében. Háztartástanra fogja nevelni a kicsinyke úrilányokat ....
@bella _ciao:

Remélem utánozhatatlan stílusában elegánsan elküldi a picsába:)
@Knósszosz: Pl.:
- Így, hetven után
- A nyugdíjas évek örömei
- Hátrányai
- A mellőzöttség keserű kenyere /pedig mit összenem konzultáltam ezeknek a rohadékoknak 02-ben!!!!/
- A Nagy Visszatérés
@jaegtoer: "nem az országtól. az uraitól. a 'nép' dolgozik, kűzd, küszködik, túlél és remél, és reménykedik."

Továbbá megszavazott kétharmaddal egy falka bipoláris, kleptomániás páviánt.
A "nép" kinyalhatja a seggem. Mindegy, itt van Viktor, a Selejt Bosszúja. Jó étvágyat!
Alakul ez. :)

Kálmán Olga: - Ön is hajlandó hátralépni?
Mesterházy Attila: - Én minden opciót hajlandó vagyok átgondolni.
@simple observer 1.0: "Vagyis most majd beindul a szar kenegetese."
Igaz, még nem a DK-ra, de már egymásra elkezdték maszatolni a kakit:most hallgatom Szigetvárit,Mesterházyt (és reggel Nilset). Mindegyik azt mondja, hogy ők (mind) mindig is ezt akarták, de a másikra tekintettel nem változtattak.És ezekre kell szavaznom, ide nem orrbefogás kell hanem scafander...
Pálffy István vajon miről fog írni? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Fácánölő Lázár János!!!! Eldobomazagyam.
Ez rosszkor jött neki, ettől már nem fog megszabadulni, fél ország ezen /is/ röhög.
De ugye aki korpákok közé keveredik.....
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_Nagy Frigyes meghívja udvarába J. S. Bach-ot, vs Lézer Jani fácánt pufogtat Donatellácskával.

Akkor ezt most jobban nem is bontanám ki._"

művészi lényeglátással összefoglaltad a valót, ami azt illeti:)
@V-PORT: hajbongyorítás ráffal és szürkebaráttal a szoliban
Nézem és hallgatom Meseházit az ATV adásában, ahogyan Kálmán Olgával beszélget.
Egy építkezésen történt párbeszéd jutott eszembe:
- Te Gazsi! Mit rohangálsz itt ezzel az üres talicskával?
- Jaj, tudja, akkora itt a hajtás, hogy nem volt időm megrakni.
@bella _ciao:
MIért ült be Vidnyánszkyhoz??????
Húúúúúú b+!!!
két ilyen hír(magyar krónika,lázár vadászat)és
néhány blogbejegyzés és néhány tucat mém...a többi néma csend...
az ellenzék...a helyén!
Magyarország, 2014 január 06.
választások:2014 április 06.
mindenki kérjen még valamit!
nemsokára záróra.
@bella _ciao: Arisztokratának arisztokretén, művésznek nem művész.
Mágnásmiska
@bella _ciao: @Orica Középföldi: akkor szerintem egyről beszélünk, az az alap mindig kellett... persze nem az lp-knek:-)
És Balázs Péter? Eperjes? Reviczky? Blaskó Péter? Fábry?
www.hir24.hu/belfold/2014/01/06/felrobbant-az-internet-orban-lapja-miatt/~~fokusz

:))

Lófasz van itt mama, nem ellenzék!

Anno a narancsbolsi kurvák már rég telerítták volna a sajtó legutolsó, kurvákkal foglalkozó sarkát is, hogy a mocskos bolsik hogyan mulatnak és élősködnek a nép nyakán, mulatnak isznak, vadászgatnak...
Itt néhány újságíró idealista álma, hogy ezt megmutassa...
HU, 2014. Faca, nagyon faca...

A komplett ellenzék menyjen anyjába!
Milyen magas labda kéne még?

Orbán thai ladyboy kurvákkal kézen fogva sétálva menjen a Parlamentbe, domina szerkóban, miközben Rogánt és LézerDzsonnit pórázon vezeti, közben a beszervezési papírjaival legyezgeti magát, a régi KISZ titkáros korát visszaríva?

Megérdemli ez az ország a sorsát!

Az LMP, a trójai Schifferrel együtt meg a lipiczai tenyészménnek kedveskedjen...
Ha jól emléxem Lászlóné lobbizott a vadhúsért a gyermekéhezés elleni harcban. LJ ezen dolgozik.
A dolgozó népért, a hazáért.
@Evezős: hobó? adott erről egy interjút valahol. valmi olyasmi kicsengéssel, bármikor feláll, ha nem tetszik neki.
@Spániel:
Változnak az idők.
Vadölő hosszú-puskával, Csingacsguk tomahawkkal, Lázárjános lézerpuskával.

De mi a francot csináltak 913 fácánnal? Mi volt ez a féktelen öldöklés?
Ez legkevesebb egy tonna fácánleves csigatésztával.
Kerényi. Lázár. Kósa. Ezek nélkül április után? Akarom én a kormányváltást? Rezeg a léc. :))
@dr. jenőke (jenőke):
Kibas.ott finnyás gyerek vagy!
Vagy a szimpla irigység beszél csak belőled... :))
@Evezős:
Duguláselhárítás két lépésben, avagy a háziasszony kalandjai a huncut kis lefolyóval?
Mert főzni az azért komoly dolog, főként ha felelősséggel végzi az ember (ezt Jég jól tuggya), más munka meg azon kívül a konyhában nincs, hacsak a mosogatást ne soroljuk oda.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"-Továbbá megszavazott kétharmaddal egy falka bipoláris, kleptomániás páviánt.
A "nép" kinyalhatja a seggem. Mindegy, itt van Viktor, a Selejt Bosszúja. Jó étvágyat!_"
ez igaz. az egyharmad megszavazta a kétharmadot.

de a nyaldosásos dolog hangoztatásával -bármilyen disszonánsan is hangzik- azokkal kerülnél egy platformra, akiktmiatt befogod az orrod, mert elviselhetetlenek.

a 'nép' mint mondtam, azok akik dolgoznak, remélnek, usw. őtőlük nem határolódhatunk el, mert közülük valók vagyunk. ha mi is elfordulunk tőlük, akkor végkép nem marad remény. sem nekik, sem nekünk. abból az anyagból kell dolgozni, ami van. nem az ő hibájuk. a nép vétke mindig a vezetői bűne, és sohasem fordítva.
@Spániel:
"A mellőzöttség keserű kenyere /pedig mit összenem konzultáltam ezeknek a rohadékoknak 02-ben!!!!"-:DDD

Ejjbeszépen lelőtted amit éppen fogalmazni próbáltam!
+1!-:)))
@V-PORT: Baeg, nnics ebben az országban egy kurva riporter, aki belemondja a mikrofonba egy ilyen válasz után, hogy
"Lázár úr, ön az én, és a nézők/hallgatók adójából él igen fényűzően, gyakorlatilag mi tartjuk el önt és családját. Úgyhogy kapja össze magát, és válaszoljon arra a kérdésre, ami engem és főként a nézőket/hallgatókat érdekli, mert esetleg fel fog merülni bennünk az a gondolat, hogy kötelességünk-e nekünk önt eltartani, vagy esetleg el is lehet önt zavarni a halál retkes faszára - vagy valami ilyesmi. "
@Spániel: Ezt láttátok már? :)

1.58-tól zseniális. Az ellépés és a kérdés ("Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?") is.

Kósa Lajos polgármester úrtól kérdezni merészeltek

youtu.be/LJ5VgXD3Dxg
@GeoCracker:

Ketsegtelen, hogy jo erzeke van a taktikazashoz. DE!

MA es BG alaposan besegitett neki. Pl. az un. ultimatum-sztori.

Ezeke ketten siman raugorhattak volna Bokros es Pusztaine kezdemenyezesere, amihez talan 1-2 napon belu azert mar csatlakozott Gyurcsany. Ha jol tudom, Bokrosek nem akarnak mandatumot, hanem 500 nap utan uj valasztast (ami nem biztos, hogy rossz huzas lenne).
Helyette beindult a tereles es ferdites, hogy Gyurcsany ultimatumarol van szo. Ez a probalkozas durvan besult, es csak ezzel a baromsaggal 1-1.5 honapot elvesztegettek az uggyel.

Merthogy mi valtozott dec. 10-hez kepest 1 honap alatt? SEMMI.

A helyzet nem latszik javulni az MSZP es az Egyutt szamara, viszont egy TELJES osszefogashoz szoritanak a hataridok. MA es BG szamara erdekes lehet, hogy igy OK azok, akik az osszefogas kiterjeszteset felvetik, es nem Gyurcsany egyik "felajanlkozasara" bolintanak ra nagy duzzogva. Sokakat megteveszthet a trukk, ami egyebkent ertheto probalkozas, de a lenyeget tekintve semmi nem valtozott.
Mindegy vegul ki a kezdemenyezo, ha vegul a kozos lista, kozos jeloltek, kozos mini elnok jelolt harmas lesz a megallapodas vegeredmenye, amit meg honapokon keresztul eppen Gyurcsany es a DK nyomatott.

Vagyis a duo elpazarolt 1-1.5 honapot, mert mar ennyivel beljebb lennenk, csak azert mert - Magyar Balint utan szabadon - nem lehetett megertetni veluk, hogy mi az elemi erdekuk...
@dr. jenőke (jenőke):
Sport. Úri sport ez kérlek.
Egy bizonyos (be)képzelt, a többitől különböző társadalmi szint ( 00 ) ezt megkívánja, sőt, ott már kötelező.

Zsolti is ezt csinálja nagy élvezettel, aztán van szentelt víz meg tömjén dögivel és veresmisebor meg fehér és rozé vadvacsorával, amúgy jókeresztyénböjtölésileg.
És nem lopunk és nem hazudunk.
@DarthVader: nem lehet elzavarni, történelmi küldetéstudata van.

"Forrásunk szerint, ha az elkövetkező 5-6 évben nem akar a 2010-es MSZP sorsára jutni a Fidesz, teret kell engednie a Lázár- vagy Rogán-típusú politikusoknak, hogy a saját karakterük szerint alakíthassák a politikát. Hosszú távon pedig a fiatalok szempontjából az a kulcskérdés, ki tudja elhitetni magáról, hogy Orbán majdani visszavonulása után képes elfoglalni „a Naprendszer központi csillagának helyét”, ugyanis forrásunk úgy véli, a Fidesz már nem képes más rendszerben működni, „erős központi gravitáció nélkül széthullana”.

Abban több beszélgetőpartnerünk is egyetértett, hogy egy 2014-es vereség kiszámíthatatlan folyamatokat indítana el."

hvg.hu/itthon/20131002_Lazar_Janos_portre_Fidesz_Orban
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: erről Toldi jut eszembe: ej, fiam, de nagy kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál.
@DarthVader: nagyon igaz!
én is a falnak megyek ezektől az idióta újságírónak nevezett valakiktől.
addig kell ütni amíg nem válaszol!
@V-PORT:

Ne a tukrot hibaztasd, ha...

nem tudod, vagy nem vagy hajlando elfogadni/ felmerni, hogy mi tortenik korulotted. ;)

De ha mar megint gyurcsanyista lettem, ugyan vilagosits mar fel bennunket, hogy ugyan mi tortent az utobbi idoben (az unnepek alatt), amiert most megis ugy nez ki, hogy a korszakvaltok csak beadjak a derekukat?! Mert gondolom te aztan, hogy nem vagy elfogult (na talan KICSIT Bajnai iranyaban), csak tisztabban latod, mint en.
@simple observer 1.0: A taktzikai térnyerési szándék már az éhségsztrájknál látszott.

BG és MA, ahogy írtam anno, Szárszón bement az elitista vezérelvűség zsákutcájába. Azóta egy helyben pörögnek visszafele.
Kinyílott a bicska a zsebünkben. Megírjuk

Mindenki röhög Orbán Viktor új folyóiratán. Pedig nem más ez a tervezet, mint nyílt fenyegetés – és egy új korszak hírnöke.

magyarnarancs.hu/narancsblog/kinyilott-a-bicska-a-zsebunkben-megirjuk-88146
Bild: Schumacher túl van az életveszélyen
@vitéž munkášőr:
Ugye-ugye... végre egy rokon lélek, akinek feltűnik... ezeknek meg mintha gyöngyöt szórnék, a disznók elé... :)
@bella _ciao: azé valljuk be, ennél nagyobb ingyenreklám, mint amit mi itt csapunk, nem is kell ennek a seggnyalonc lapnak.
@Spániel: Bazz ettől is padlót fogtam. :)

A mai nap, és egyben a 2014-es év eddigi legerősebb híre az Orbán-Kerényi-féle agyrém propagandaújság szellemi templom (sic!) azaz a Magyar Krónika indulása.

A hírt olvasva egyből arra gondoltam, hogy kimeríthetetlen poénforrás lenne egy alternatív Magyar Krónika létrehozása: szinte semmibe se kerül lefoglalni a magyarkronika.hu domaint, aztán kezdődhet a móka. Már írom is be kedvenc domain- és tárhelyszolgáltatóm oldalán a címet, hogy mindenkit megelőzve lecsaphassak a nagy lehetőségre, de hoppá...

Francba, no... De hát biztos ülnek az MKKP-nél vagy valahol nálam ügyesebb és gyorsabb emberkék, akiknek velem együtt jutott az eszébe pontosan ugyanez. Azért lássuk csak, ki a szerencsés, és mire számíthatunk: irány a domain.hu részletes keresője.

m.cdn.blog.hu/gr/greyhound/image/140106_kronika2.JPG

Kicsit meglepődtem, hogy egy szlovák cég a nyertes, Hódmezővásárhelyről... Valamelyest megnyugtat, hogy a regisztráció immár 3 éve történt, így mégsem az orrom elől vitték el, de ez így egy kicsit gyanússá vált. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem az első, ami eszembe jut mostanában Hódmezővásárhelyről, az a Lézerjani, Szlovákiáról pedig a kristálycukor, áfacsalás, és offshore kifejezések. Nem sok jót sejtet, ha a kettőt együtt látom, így hát gyors nyomozásba kezdtem.

Nem is kellett sokáig túrnom az internetet: a Google első találatai között találtam ezt a HVG cikket, mely gyakorlatilag minden előzetes aggodalmamat megerősítette: a szálak valóban Lázárék offshore-birodalmához vezetnek. Erről a bizonyos szlovák cégről legutóbb akkor hallhattunk, amikor a hódmezővásárhelyi önkormányzat botrányos módon iskolaépületet adott el internetes bannerekért, majd kicsit később az online kaszinók államosításában meghódításában látták meg a kiaknázatlan piaci rést. Úgy látszik, a szerencsejáték-biznisz sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így most a lappiacon próbálkoznak - természetesen közpénzből, mindezt a kulturális innováció (sic!) jegyében.

Azt mondtam már, hogy a kurva anyátok?

greyhound.blog.hu/2014/01/06/kinyilott_a_bicska_megirom
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jóvanna, én identitásom szerint zorbán testit nézegettem nyálcsurgatva.
Uuuupsz ez viszont komoly.

H/13490 Országgyűlési határozati javaslat

A hitelezésben alkalmazott hibás pénzintézeti gyakorlat feltárása, megszüntetése és а
következmények enyhítése érdekében szűkségen egyes intézkedésekről

www.parlament.hu/irom39/13490/13490.pdf
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nagggyon remélem, minden szarukat a nyakukba öntik, még a választások előtt.
@jaegtoer:

Nemileg ponositanam, mert nem pontosan ugyanarrol irunk, ha jol ertem.

En aldozathozatalrol mas ertelemben irtam.
Az anyagi vonatkozast lehetne sorolni, GYurcsany es Bajnai eseteben is minielnoki idejukbol. Ez engem nem kulonosebben erdekel, hiszen annyi szazmillio es 4-5(?) milliard (Gyurcsany) mellett mar ne a fizetesukert acsingozzanak, vagyis szamomra ez az elvart minimum volt toluk. Tovabba mind Bajnai (Ha&Ha alap.), mind Gyurcsany (szakacskonyv) anyagilag is tamogat(ta/ja) politikai torekveset, ami egyebkent bevett szokas pl az USA-ban.
Mesterhazyt alapveto anyagi helyzete okan nem firtatom, masreszt nala, ha be is dobna egy kisebb sajat toket a kampanyba, az eltorpulne a part vagyona mellett....

En (es azt hiszem, hogy az azt felveto is) aldozatrol politikai ertelemben irt. Ezert irtam, hogy aldozatot e duo nem hogy nem hozott, SOT! Meg meghagytak (beleeroltettek, ami Feri nyilvan nem bant) Gyurcsanynak a kvazi-martir szerepet, es hogy majd o meg felajanlja a teljes osszefogast amikor is a DK majd sajat sulyanal szerenyebb, de meg elfogadhato ajanlattal is be fogja erni.

Marpedig politikai versenytarsadnak ekkora elonyt nem adhatsz!

Mintahogy hasonlo okolszabaly, hogy politikai vitat igyekezz megnyerni, de ne megalazo mertekben (mert akkor a szimpatia a megalazott iranyaba fordulhat)!
összefoglaló a nap fontosabb híreiből /a nagyon elfoglalt cirbi helyett/:

Navracsics Donatella üti Kerényi Lázárt

magyarnarancs.hu/hirnarancs/navracsics-donatella-uti-kerenyi-lazart-a-rokonok-magyarorszaga-88147
@E.Csaba:

Pontosan erre utaltam kicsit korabban. Most majd igyekeznek SAJAT elhatarozaskent eloadni az Osszefogas kitagitasanak ugyet, mikozben ugye az ember meg jol emlekszik, hogy ez eppen forditva volt.
(es e tekintetben erdektelen, hogy Gyurcsany es a DK meggyozodesbol volt eleve TELJES osszefogasparti, vagy annyira igyekeztek kapaszkodni az utols oszalmaszalba 1%-os idejukben. Persze erdekes lenne tudni valami belsos infot)
Az EU szkeptikusok meg bekaphatják!

"Ilyen feltámadást még nem látott a világ

2009-ben Magyarország után IMF-hitelt kért és kapott Lettország is
Brutális megszorítások következtek, de a miniszterelnököt újraválasztották
Az államcsőd elmaradt, harmadik éve Lettország teljesít a legjobban az EU-ban
Lettország 2014. január 1-je óta hivatalosan is az euróövezet tagja.
Teljesítettük küldetésünket
– jelentette be Andris Vilks, lett pénzügyminiszter az euró bevezetésének napján. A kétmilliós balti ország a döntéssel csatlakozott az összes jelentős közös európai intézményhez az EU-tól a NATO-ig."
index.hu/kulfold/2014/01/06/viszlat_lat_hello_euro/

Biztos valami zsidó összeesküvés...
@E.Csaba:
Ja, kifelejtettem; ki az a Nils?
@E.Csaba:

Basszus, mire elkuldtem, le is esett: Nils Holgerson.
@Spániel:

"Mert igen, persze, roppant vicces, hogy a mondatainak nincs értelme, hogy seggnyalásból épít katedrálist, vagy ahogy a szerkesztőbizottsággal bénázik. Amely „szerkesztő bizottság” ugyebár háromtagú lenne: „Balogh Zoltán, Kerényi Imre és Vizi E. Szilveszter” szerepel Kerényi levelében. Balog miniszter nevét nem sikerült leírnia, Vizi E. Szilveszter meg azonnal elhatárolta magát, hiszen nem szólt neki senki. Nagyjából ennyire komoly a dolog – legyinthetnénk. De ne legyintsünk.

Nem is attól ijesztő és visszataszító igazán ez az új ötlet, hogy megint a semmire megy el egy halom pénz (a honoráriumok bizonnyal rekordot döntenek a magyar lappiacon), és a Fidesz már megint állami forrásból finanszírozza a pártpropagandát. Még csak nem is azért, mert félbolondok, félnácik és félanalfabéták is meghívást kaptak, hogy a miniszterelnök szerzőtársaként az új nemzeti elit részei legyenek. Ezeket megszoktuk már."

Ha most aszondom, hogy kinyalhatják a f...ánkostálat, akkor finom voltam!
Ennyi szervilis, surmó, grafomániás muzsikot!

magyarnarancs.hu/narancsblog/kinyilott-a-bicska-a-zsebunkben-megirjuk-88146
@V-PORT:

Kosa megiteleseben viszont egyetertunk.

Hatalmas!
Amúgy a kedvenc részem ettől a szervilis baromtól:

"a tejcsináló Cserpes úr" - öööö... itt azért a tehénnel kisebb viták lesznek, meg Cserpes Úr is tiltakozni fog talán a fejőgép láttán!

"dalcsináló Ákos úr" - no comment, annyi pénzért, sokan még Kerényi Úrnak gyereket is csinálnának.

"a kiállításokat varázsló Baán úr" - persze, Rodolfó meg húzza meg magát

"a színházcsináló és öt gyermeket nevelő Vidnyánszky úr" - proli neveltségem visszatart ennek kommentelésétől!

"a borkészítő Bock úr" - hát, inkább nem minősítem azt a folyadékot, mert ha bemegyek egy Lidl-be és leemelek a polcról egy 1000 forintos spanyol, francia tucatbort, besírok a minőség béli eltérésen...

"a lótenyésztő Lázár testvérek" - CBA? No Comment! Tudjuk... meg sejtettük is!
@Spániel: Hallod úgy pörögnek az események, hogy Fabius félóránként írhatna új posztot. :)
@simple observer 1.0: "igyekeznek SAJAT elhatarozaskent eloadni az Osszefogas kitagitasanak ugyet,"

hááááát, az az október 23-a nem volt olyan rég és emléxünk rá, ki mit mondott.
Mesterházi pl. hatszor azt, hogy hölgyeim és uraim, továbbá háromszor hogy felcsúti maradona. A többi mondanivalója jelentéktelen volt, mint ő maga.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
qrvára kiváncsi vagyok, hova fut ki a téma, remélem a közröhej megadja neki a jól megérdemelt kegyelemdöfést.
@V-PORT: Szerintem a kamera elől ellépős jelenet is tuti mém lesz. :)
@Spániel:
Csókolom, gyűjteni fogom, díszkötésbe köttetem!
Kitüntetett helyre kerül a polcaimon. Van vagy 8-900 könyvem, de lesöprök egy polcot ezért! :D
@bella _ciao:
TAGADOM!
Az az intim videóm Charlize Theronnal kiszivárgott csak!!! :(
@GeoCracker:

Taktikazik ez mind orrba-szajba. Bajnai feltunesekor pl. kifejezetten rosszul jott ki a lepes a DK-nak, es majd 1 evig nem nagyon termett nekik baber, de amikor igazan fontos volt, a veghajraban, Ma es BG sokkal tobb hibat vet(ett).
@bella _ciao:
Cseszed, az nem Bollywoodban, hanem Hollywoodban volt! Egérbanya sem volt ott, moci sem, csak egy klassz francia...ágy!
Ja, és taga kutyája sem, még mielőtt... :)
Mert TI olyanok vagytok!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: pedig, hogy szeretnek ignáczkodni azok is - de őket mégse büntetik a tudjukkik

youtu.be/v98kzwJX830

biztos azért mert nekik nincs szívcsakrájuk, meg stratégiai vízkészletük, bizony! :-S
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem ez a film lehet a "túl a barátságon" indiai feldolgozása. de hogy keveredtél bele?
A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése.
Fentiek tudatában kívánok jó éjszakát minden fars angolónak!

ADY ENDRE: FARSANGI DAL
Szép úri nép, didergő itt a fény,
Szükség van itt vidám harangozóra…
Lecsúszott vén napunk az ég ívén:
Szép úri nép, hisz ez farsangi óra,
Édes, pogány, vidám farsangi óra…

Szép úri nép, néhányan itt vagyunk,
A lelkünk vers, a lelkünk csupa ének,
A lelkünk, hej, régibb, mint mink magunk,
Nagy Pán sípjában ez vala az élet
S azóta él a vers és száll az ének…

Szép úri nép, kegyes szívvel fogadd
Az élet ez örök farsangolóit,
Ha tapsra készt’, nincs nálunk boldogabb,
Akár borús, akár tréfás bohó itt,
Családjuk egy s még mindig egyre hódít.

Szép úri nép, hej, fordult a világ!…
Kihuny a gáz… Ős Hellász napja éget,
Amerre nézek, fény, dal és virág,
Olimpiának síkja, színes élet,
Virágeső hull s mámort zeng az ének…

Szép úri nép, a vér csodás, nagy úr,
A vérből az életnek titka árad,
Hiába nyit virág s az ég azúr,
Hideg a fény, a vérünk hogyha bágyadt:
A vérből az életnek titka árad…

Szép úri nép, hallatszik a zene!
Szaturnusz hív ünnepre deli népet,
Egy mennyország minden asszony szeme,
Milyen vágyó, milyen erős legények,
Éljen a vér, a kedv, a mámor, ének!…

Szép úri nép, mámorban hinni jó,
Mámorban hinni földi, boldog, édes,
Mámort tanít a tarka hisztrió,
A dal, a hit, a mámor üdvösséges,
A dal örök, csupán az óra véges…

Szép úri nép, arcod megváltozott,
Emlékezünk, mi már régente élünk:
Farsangi nap mikor leáldozott,
Óh, mint gerjedtél vágyra, dalra vélünk,
Emlékezünk, mi már régente élünk.

Szép úri nép, bágyadt a vér s ideg,
Olimpiának szentelt síkja néma,
A lelkünket fagyasztja a hideg,
Szaturnuszhoz hiába hív poéma,
Vidám, pogány, farsangi óra néma.

Szép úri nép, jambus-dal száll feléd,
Szájam sövényén egy-egy szava reszket:
Mikor eldobtad a mámor egét,
Ez a mi népünk ezer édent vesztett,
Mi vonszoljuk, hej, a te bús kereszted!

Szép úri nép, didergő itt a fény,
Szálljon csoda e kis harangozóra,
Frissülj meg, vér, te bágyadt, lomha, vén,
Fakadj ki múltból, valamelyik óra,
Édes, pogány, vidám farsangi óra!…

Szép úri nép, néhányan itt vagyunk,
A szó, a dal legyen a régi máma,
Szent mámorral teljék fáradt agyunk,
Ez a világ ma itt a Pán világa,
Mi dédapánk, a nagy Pánnak világa…

Szép úri nép, ez itt egy más világ,
Az időből kitépett ez az óra,
Sirász e hely, hull reánk a virág,
A múlt s jövő jöttek találkozóra
S nagy Pán vigyáz e szép találkozóra!…
-
-
-
Szép almokat az aludni vágyóknak, derűs ébredést az arra rászorulóknak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Bock úr neve alapján inkább sört csinálna - bár tartok tőle, attól is hánynánk
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Dehogynem, rendszeresen neztem a kalandjait. Csak nehezen esett le, hogy politikai teren mire kellene asszocialnom a Nils utan, de aztan a hianyzo nev alapjan beugott a megoldas...
"Január elsejével bezárt a régió egyetlen anyatejgyűjtő állomása Debrecenben.
Az állomás bezárása mindenféle egyeztetés nélkül történt, mondják az orvosok. Az RTL riportot forgatott erről, és csodák csodája, de a forgatás után Kósa Lajos sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette, egyeztetettek az érintettekkel, így szerdától újra kinyit az állomás, sőt többet is fizetnek az anyatejért, és még kampányt is indítanak, mert ez az "önkormányzat szívügye".

AZ RTL riportere megpróbálta megkérdezni, hogy miért a bezárás után jutott eszükbe hogy leülnek egyeztetni ...
Nem lövöm le a poént, de 01:55-tól olyat látunk, ami klasszik NER."
index.hu/bloghu/vastagbor/2014/01/06/kosa_lajost_polgarmester_urat_megkerdeztek

A szánalmas NER huszár finom kifejezés erre a túliskolázott eccerire...
Valaki vilagositson mar fel, hogy honnan jon ez a:

"
MEGIROM!
"

?
@tristen2005:
Rohadék perverz állat vagyol... :)
Nem, ez a TE homevideód volt!
@simple observer 1.0:
A "BESÍROK" ciki lett volna... Az marad nekünk! Persze nem több százezerért.
@E.Csaba:

Szegyen ream, de a kep nem maradt meg nekem. Pedig a blogot rendszeresen olvasom, meg a kommentket igyekszem atfutni.

Ertem en, hogy ez olyan ironikus dolog, mint amikor en patasozom Gyurcsanyt, de valahogy csak maradok Bajnai nevenel.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mit vagy kiakadva? Csak elvárja az übersovzky-stefka színvonalat, innentől már csak egy lépés, hogy a kérdéseket ő adja borítékban a stábnak.
@dr. jenőke (jenőke):
Aha... a szar, vagy a fos szinonimája?
Tényleg nem mindegy, hisz az egyik hígabb!
@Knósszosz:
Mennyire is vastag az a boríték?
Gerinctelen szarnak lenni annyiért ezeknek megéri...
@dr. jenőke (jenőke):
Ki fogja az illető kérni magának! Durva sértés volt, 2 felest kíván...
@dr. jenőke (jenőke) :
Mond ez valamit: kerényi!???!!!!

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hiába no, a klasszikus műveltség... :D

Kovetem a sztorit, de meg mindig nem ertem az EREDETET.

Mint pl. az, hogy schmittelem, ertem, hogy a copy-paste alapjan teremtodott ide lett belole.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Büszkeség és balítélet.
Van gerincünk és tudunk értéket teremteni.
Csak a cím újragondolása, amúgy gyök zéró.

Amúgy a majdani Lázár-Roggyant csata végkimenetelére kíváncsi leszek, ha egyszer a jóslatok szerint sor kerül rá. Nagy tévedés azt hinni Lázárról, hogy egy seggfej. Már olyan értelemben, hogy simán hagyja magát eltaposni. Főleg egy Rogányossy izétől.

Én nem kedvelem egyiket se, de Lázár fényévekkel okosabb és a cinizmus penge éles fegyvere is nála van, amivel Rogányt... na, ne is említsük. Jani az, aki a főnökét is levegőnek nézi, de egyenlőre kénytelen befogott orral a bűzét elviselni, viszont ő az a fazon, aki szerintem simán hátba döfi, ha az alkalom majd kínálja neki.

Magánvéleményem, nem vagyok politikai elemző... láccik is.
"A rendszert nem intelligenciák, hanem kioperált agyú idióták, tehetségtelen és jellemtelen karrieristák, unintelligens barmok irányítják és működtetik. Azért a rezsiharcosok Magyar Csapatához hasonlót Bacsó Péter sem talált volna ki, az már Virág elvtársnak is sok lett volna. Bástya elvtárs nem mert egy radirt sem hazavinni az unokáinak, nemhogy stadiont építsen a kert aljába"

nepszava.com/2014/01/velemeny/bartus-laszlo-az-osszefogas-hazugsaga.html
Varánusz a hüllő szeretné beterelni Meseházy-Lúdmilla-Böszme karámjába ( A Hazafiatlan Népfrontba) az LMP-t is.

Ha ezt az LMP megtenné akkor mitől lehetne más a politika?

Kupa Mihály is Centrum néven alakított egy pártot, de már a választások második fordulójában alázatosan felajánlotta, hogy visszalépteti jelöltjeit az MSZP javára:

Ez lett a Centrum párt veszte!
@Vidéki: nincs itt semmi látnivaló, haladjon tovább!
@Pali papa és a negyven rab ló:
Kerényi után a második legszervilisebb seggnyaloncot nem ismerni... :-(
Tanulni, tanulni, tanulni.
@vitéž munkášőr:
Kössssz az infót.
Szép kis alak. Önbecsülése semmi.
@Vidéki: összenő, ami összetartozik... felelőtlenség a jövővel szemben... veled is hogy elbánt a szülők azonos dns-e...
"kinyírták azt a Vágó Gábort is" Nem nyírta ki senki Vágó Gábort, Vágó Gábor maga nyírta ki saját magát, amikor nem tartotta be a párt alapszabályát a jelöltállításkor. ( bennfentes )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem értem, mi a gond ezekkel a videókkal. A Fidesz-propagandista Tutiblog képével jönni meg kissé gáz, kedves barátom. Arról nem beszélve, hogy a kép hazugság, a bajai videoszakkörhöz sok mindenkinek van köze, a szociknak, a dékának meg a fidesznek, nu ippeg az Együttnek az égvilágon semmi.

Egyébként vannak ennél sokkal videóik, amik igazi újítások, az Igazságvadász sorozat:
www.youtube.com/watch?v=yGXAfaxzdRI
A napsütést éreztem az arcomon, és boldog voltam. Január volt, és úgy éreztem magam,mint tavasszal. Boldog voltam. Nem tudtam mire vélni ezt a hatalmas örömöt. Aztán eszembe jutott tavaly március. A szavak, amikor azt mondták soha többet nem lesz hóhelyzet Magyarországon. Aztán újabb dolog jutott eszembe. Az, hogy a tavaszi idő miatt kevesebb lesz a fűtési számlám, sokkal kevesebb. Éreztem, hogy ünnepelnem kell. Krémest akartam, és kacsasültet, meg pitypangot a hajamba, és Ákost. Boldog voltam. Mert éreztem milyen az, amikor jobban teljesítek. Tudtam mi a dolgom. Megírom.
Aztán felébredtem, és rájöttem, hogy miért nem fogok soha a Magyar Krónikába írni. A világ nem tökéletes, nem csak jó dolgok történnek. Van, amikor semmi sem sikerül, amikor utálod az egészet, amikor sírni akarsz. Az élet nem egy romantikus lányregény. Hazudhatunk, és úgy tehetünk, hogy nincsenek negatív dolgok, de ez csak hazugság. Becsaphatjuk saját híveinket, de semmi sem tart örökké, és ha majd rájönnek, hogy milyen is a valóság talán már késő lesz. Én ezt írnám meg.
@Sir Bates dö Hól:

"veled is hogy elbánt a szülők azonos dns-e... "

Hűűűűűűű, de gonosz vagy:)))))
@V-PORT:

Nem ismertem ezt a vénádat:)))
Jó!
@Orica Középföldi: Tudom. :) Csak ne hogy Kerényi fülébe jusson. :)
@V-PORT:

Azt hiszem ő már eljutott arra a szintre, amikor már csak a saját hangjait hallja meg:)))
vágó gábor ott cseszte el hogy hű maradt a róka schifferhez, rég lépnie kellett volna az együtt-be.
@Orica Középföldi: És még hányan vannak, mind a két oldalon. :(
A következő négy év is meglepő lesz és mulatságos.
De, hogy még Borbás Marcsit sem hívta meg. Pedig Pálffyval jó párost alkothatnának. :)
Nem a kongresszus döntése volt, hogy VG nem kap helyet a listán. A kongresszusi delegáltak túlnyomó része megszavazta VG-t!

Mielőtt állítasz valamit, utána kéne olvasni. Ebből is látszik, hogy nem lehet más a blogolás.
@V-PORT:

Ez a lista egy dologra mindenképpen jó, garantáltan megsértődött, megijedt néhány ember.

Tegnap óta azon röhögök, hány ember lett szorongásos, vaj'h ő miért nincs a listán?
Ez most kegyvesztettség? Feledékenység? Leértékelés? Miben hibázott?
@Orica Középföldi: Én meg azon gondolkozom, hogy akkor mi lesz, ha mondjuk a Fidesz igaz nyer, de mondjuk 44 %-a lesz. Össze mer fogni a Jobbikkal?
@V-PORT:

Naná.Mint a kisgazdákkal. Legföljebb a húsleves marad el.
@Gólyakalifa: "Arról nem beszélve, hogy a kép hazugság, a bajai videoszakkörhöz sok mindenkinek van köze, a szociknak, a dékának meg a fidesznek, nu ippeg az Együttnek az égvilágon semmi."

Biztos igazad van, de speciel az én kommentem nem a bajai videóról szólt. :)
Nocsak, Vágó kilépett az LMP-ből: Elege van.
A mai slusszpoén a poszthoz. :)

"Elegem lett" - Vágó Gábor kilép az LMP-ből

Vágó Gábor nem indul a 2014-es választásokon, és az LMP-ből is kilép - ezt maga a képviselő mondta el a Vs.hu-nak adott interjújában. Szerinte először újra kell építeni az LMP-t ahhoz, hogy valóban más legyen a politika.

hvg.hu/itthon/20140107_Elegem_lett__Vago_Gabor_kilep_az_LMPbol
@DarthVader: eltévedtél! :D
Azt sem tudod, mikor milyen posztra kommentelsz! Igaz, nem is számít, a lényeg írd ki magadból a napi adagot.
Akárhogy is vesszük, az ellenzék szembe megy mindazzal, amit az elmúlt 3 évben mondott.Azaz hazudtak végig. El akarták hitetni, hogy nem így, nem velük, nem úgy...stb. Aztán párhónappal a választások előtt megtörténik az összezárás, lehullanak az álarcok, s előbújik a jól ismert, megúnt bagázs.Nincs választási lehetőség kishazánkban. Na ezért nincs demokrácia!
A hírek szerint adminisztratív hiba történt. Namost a szabályokban éppen az a jó, ha betartják őket. Állítólag maga Vágó mondta, hogy ne tegyenek vele kivételt. És egyébként még módosulhat a lista, és várhatóan módosulni is fog.

Itt sikerült egy lavór vízben valami viharféle kavarást bemutatni. Túl lett reagálva.
@NekemNemEzKell: nahát! olyanok, akikről 2005 előtt semmit sem hallottál, sőt, jórészükről 2010 előtt sem, nos ők csinálnak valamit, te meg megúnt bagázsnak nevezed őket. akkor a FIDESZt minek nevezed, 25 éves pártelnökkel?
@is:

Leginkább Vágó reagálhatta túl, mivel kilépett:))
@Orica Középföldi: Mit tippelsz FAB új posztjának témájára? :)
@is:

Nem hinném, hogy az összezárás kapcsán az LMP-re gondolt az előző kommentelő:)))

Mindenki türelemmel, kíváncsian és kellő tisztelettel figyeli Schiffer identitás-keresését.
Namármost, számla nélkül biztosan lehet óccsó szippantósautót szerezni. Nem öntenétek-é inkább oda ezt a mérhetetlen sok mocskot, fekáliát? Vagy ennyire dübörög már a kampány meg a félelem egy újabb 2/3 - tól?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Témával tele a flaszter. Nem tudom melyikért nyúl Fab, mire lesz ideje.
@Sir Bates dö Hól:

Írod: "veled is hogy elbánt a szülők azonos dns-e..."

A beltenyésztés gyakran előnyös!

Gondolj az angol telivérekre, amelyek nyerési esélyei kimagaslóak a lóversenyeken.

Örökölhető-e az intelligencia? (Index)
• Boldogkői Zsolt
2012. október 16., kedd 14:09 |

(A szerző egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatója.)

A cikk foglalkozik azzal az érdekes jelenséggel, hogy noha a zsidók a világ lakosságának csak 2 ezrelékét teszik ki, de

a Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy zsidó származású.

Az "Askenázi Nobel-díjak" című fejezetből megtudhatjuk, hogy

"A kelet-közép-európai zsidók nagyon sikeresek a tudományban, amit az általuk elnyert Nobel-díjak nagy száma is mutat. Ennek több magyarázata is létezik.

A harmadik lehetőséget (amit a szerző legvalószínűbbnek tart) a genetikai háttér jelenti.

Egy érdekes feltételezés a 15. kromoszómán elhelyezkedő hexózaminidáz (HEXA) gén mutációját gyanítja a háttérben.

A HEXA enzim a zsíranyagcserében játszik szerepet. Ha mind az apai mind az anyai génkópia mutáns, akkor – elsősorban az idegsejtekben – káros mennyiségben felhalmozódnak az úgynevezett GM2 típusú gangliozid molekulák, és emiatt az idegeket körülvevő mielinhüvely nem alakul ki megfelelően.

Ez a Tay-Sachs-féle szindróma, egy rendkívül súlyos betegség, ami viszonylag gyakori az askenázi zsidóknál.

A feltételezés szerint a kór a heterozigótákban (egy mutáns és egy nem-mutáns HEXA gént tartalmazók) nem okoz betegséget,

hanem az intelligenciát növeli.

Ezt a jelenséget nevezik

heterozigóta fölénynek,

már amennyiben szelekciós előnyt is biztosít a hordozóknak. A mikéntre nincs magyarázat."
Mi ezen az egészen a probléma. Legalább Schiffer és a mókus örs 2014-ben végre oda kerül, ahol a legjobb helye van. A parlamenten kívülre.
@Hannibal ante portas: Ahogy elnézem fideszéknek egy egész flotta szippantós autó kéne. :)
@Vidéki: Csak nem azt akarod mondani, hogy a ballibek fölényes heterozigóták? :)
@NekemNemEzKell: te semmit nem értesz ebből az egészből. Rendszerszintű kérdésről van szó. Vagy megy az országrontó és kifosztó, az országot megosztó, aljas és polgárháború felé vezető fideszmaffia, vagy nem. Ez az első kérdés. Nincs jó választás. Csak kisebbik rossz. Nekem se tetszik, de ez van. Utána lehet továbbgondolni.
@Sir Bates dö Hól:

Kiváló genetikusunk Czeizel Endre szerint is a zsidó emberek askenázinak nevezett csoportjánál kimutatták, hogy van egy csakis rájuk jellemző gén, ami azért nem tűnt el, mert a szigorú házasodási szabályok ellene hatottak a "felhígulásnak".

Azok az emberek, akik több ezer évvel ezelőtt a zsidó házasodási szabályokat megfogalmazták és leírták jól ismerték a növénytermesztés és állattenyésztés fortélyait.

Tisztában voltak vele, hogy az ember, mint biológiai lény szintén része a természetnek és intuitíve ráéreztek a genetika törvényszerűségeire, noha nem ismerték a genetikai kódot, amit az emberiség csak a közelmúltban ismert meg.

A törvényalkotók szándéka világos volt:

El akarták kerülni, hogy a zsidó nép általuk kedvezőnek tartott genetikai állománya felhíguljon, ezért alkották meg a szigorú házasodási szabályokat.

A szigorú házasodási szabályok tették lehetővé, hogy a genetikai állomány ne híguljon fel, hanem megőrződjön, mint a lóversenyzés estében az angol telivéreknél.

Az angol telivérek nyerési esélyei évszázadok óta messze felülmúlják a nem ilyen kedvező genetikai adottságokkal rendelkező egyedek nyerési esélyeit.

A lóversenyzésben ismert, hogy az angol telivérek nyerési esélyei a legnagyobbak.

Kimutatható, hogy ezek mindannyian több száz évvel ezelőtt szerencsésen importált néhány ló leszármazottai.

A tenyésztők szigorú szabályok szerinti tenyésztési elveket alkalmaztak és ezzel sikerült az angol telivérek fölényét biztosítani a lóversenypályákon.
@Vidéki: Izé...egyet kell érteni azzal, amit írtál, mert a tények ezt igazolják.Szeretjük, nem szeretjük, ez van. Aki ezt tagadja, az vagy ostoba, vagy hülye.
@is: Mert itt most, nem róluk van szó.
@Parajpuding: Szerintem ez az így megfogalmazott vélemény:"...megy az országrontó és kifosztó, az országot megosztó, aljas és polgárháború felé vezető fideszmaffia, vagy nem...."( A fidesz helyére, a másik oldal beírhatja az MSZP-t, vagy akit akar.) Ez vezet a polgárháborúhoz, nem x,y párt. Ha te benyalod, s "HARCOSAN" képviseled csak az egyik felet, na az a polgárháborúhoz vezető út!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
jávorszarvas matricával???
mé' nem szürke marhás volt rajta?
Az LMP legnagyobb baja mindig is az volt, hogy nem látszottak. Schifferen kívül kevés olyan emberük volt, akinek a nevét sokan ismerték. Vágó volt az egyik ilyen, és most őt is elintézték. Ezzel az amúgy is rossz esélyeiket tovább rontották.

Csúnya lesz a vége az LMP sztorinak. A párt egyik fele még a ciklus végét sem várta ki és lefeküdt azoknak, akik ellenében létrejöttek. Nagy pofáraesés lesz nekik, ha a végén Fletóval együtt kell majd kampányoniuk, de megérdemlik.
A párt másik fele meg szép lassan felszámolja önmagát. Bravó!
@bella _ciao:
OK, róla el is hiszem.
De azt nehezen, hogy EDDIG(!) nem látta, mit művel Vidnyánszky.
@NekemNemEzKell: a demokráciát szerintem a hatalmon lévő megunt bagázs szüntette meg
@Knósszosz:
Mondom:Juliska néni, főz, mos, vasal, szerel - valószínűleg dugulást is elhárít ... -, köt, horgol és lektorál (Stahljudit első szakácskönyvét)...
Ő egy reneszánsz asszony.
@Evezős:

Ezt visszautasítom az egész reneszánsz nevében:)))
Minden pártban voltak, vannak, lesznek problémák, ez a fejlődés útja, ezeket le kell rendezni. Az LMP is megteszi, csak mert nem nagyon támadható műbalhékkal lehet hírbe hozni.

V.anus elvtárs már sokszor ekézte, alázta az LMP-t teljesen tudatlanul. Ez az erőssége anusnak.
A Ladányiék korrektül pályáztak és nyertek egy pályázaton. Lázár szarjankónak nem tetszett, hogy fideszeseken kívül már is nyert, ezért leállította pályázatot, kifizetés nem történt.
Ennyi,a főbenjáró bűnük.

Az LMP mindenhol indul, gőzerővel dolgozik és be fog jutni a Parlamentbe.
Az megint miért baj, ha nem hőzöngő, kutyapicsázó, asztalt és mellet döngető "parlamenti celebekből" áll a csapat.

V.anus törlést!
@jog-ász: igen. ez kerényi belső hangja, ami egy zárt, légüres térben bolyong és kong.
@Orica Középföldi: " Tegnap óta azon röhögök, hány ember lett szorongásos....." szerintem a Magyar Krónika megjelenésének célja, hogy: na akkor sorakozó !
@Evezős: a reneszánszban, de inkább humanizmust mondanék, sem volt mindenki polihisztor. bár ténykérdés, hogy háziasszonyok akkor is voltak. szakácskönyvek kevésbé.
@Soha többé kétharmadot, ezért kell menned szavazni:
Nem az a baj, hogy hiányoznak a celebek. Az azonban sokkal nagyobb baj, hogy szinte minden más is hiányzik az LMP-ből. Mármint a görcsös nyavalygásokon kívül. Nem egyes emberekből, hanem a pártból, mint olyanból. Egyes emberek ettől még jók és hitelesek lehetnek. Majd megszöktetik őket.
SchA számára ugyanis a legnagyobb ellenfél a saját zártsága. Ilyen szempontból méltó párja Juhásznak. Két, önmagába zárt entitás, ami kifele a sündisznó erejével szúr és rúgkapál.
Az LMPnek a Millával kellett volna összeállni. Mindenki jobban járt volna. Bajnai is, az ellenzék is, és az LMP, illetve a milla is. Kisebb kommunikációs károkozással el lennének egymással
@bella _ciao:

Elfelejtettem volna kirakni a szmájlit?

(Juliska néni - ahogyan azon az oldalon szinte mindenki - unikális darab és mindenhez ért: a bemondáshoz, a műsorvezetéshez, a Kedves Vezető kíséréséhez, a baracklekvárhoz, a copf-mintás gyapjúpulóverhez és a horgolt vitrázsfüggönyhöz ... stb.
Erre szokták mondani, hogy reneszánsz ember ...(kissé elnagyoltan, ám találóan).
@Evezős: értettem ám szmájli nélkül is. csak megihletett vidéki genetika terén tett ámokfutása.
juli nénjéről mindig beugrik az a hülye vicc, mi a közös benne és bem apó spermájában? de hess, csúnya szexista poén!
@Evezős:

Ilyen sőt ilyenebb nagymamából sok van Mo-n:)))
@bella _ciao:

Elkezdted? Fejezd be!

Szakácskönyvről Váncsának azért más a véleménye:)
de rühheltem ezt a vágó gyereket. örülök, hogy kivágták. ő kicsit hamarabb kezdhet állást keresni mint az összes többi lmp-s képviselő. hehe.
@Orica Középföldi: a szakácskönyvről csak annyi volt megjegyzésem, hogy a humanizmusban nem volt oly elterjedt, mint ma. bár a jó szakácsnak akkoriban is nagy keletje volt.

a vicc: mindkettő bemondó. mondtam, hogy csacska vicc.
@bella _ciao:

"megihletett vidéki genetika terén tett ámokfutása. "

Én se gondoltam, hogy ilyen gyönyörű ívben lesz részem ma reggel, Sírtől Czeizelig:))))
@Orica Középföldi: az én megfogalmazásomban szőröcske lett vidéki múzsája.
@KÁTÉó53éúétr6: Jé, meg van szüntetve a demokrácia?Basszus! Én meg itt irkálok antidemokratikusan? Te meg válaszolsz cenzúrázva??? Na, ez már döfi! Sőt be van tiltva! Hogy miért? Mert ezt mondják. Na ne!A hülyéketmeg lehet etetni ilyen ostobasággal, de ez nem ok arra, hogy mindenkit hülyének nézzen az, aki ilyesmit állít! Egyáltalán mi a fing az a demokrácia ami meg vam szüntetve?
@is: Az adminisztrációs hibáról:
Hónapokkal a képviselő jelölti jelentkezések lezárása előtt:
LMP: Gábor, szeretnél indulni a választásokon?
Vágó: Nem.
Napokkal előtte:
LMP: Gábor, szeretnél indulni a választásokon?
Vágó: Nem.
A lezárás előtti pillanatokban:
LMP: Gábor, szeretnél indulni a választásokon?
Vágó: Nem.
A jelentkezés lezárult, a kongresszus megkezdte a vitát a jelöltekről.
Vágó: Szeretnék indulni a választásokon.
Ezek után a választmány miről dönthetett? Vagy elfogadja a jelentkezést szabálytalanul, vagy elutasítja a párt egyik legismertebb arcának a jelöltségét. Hát nem politikusként viselkedtek, ez igaz. Lehetett volna más a döntésük?
@bella _ciao:
Ezt nem ismerem ...:-)

(Megmondom a zőszintét, lassan már nem merek hozzászólni, mer' nem tudom, hogy ki mit gondol komolyan és mit nem ... Halálkomolyan úgy tűnt most, hogy én itt kikacagom a Juli néni szervilizmusát és mindenhez értő attitűdjét - Te pedig az én tudatlanságomat ... Sorry! :-)
@Evezős: @NekemNemEzKell: "...mi a fing az a demokrácia ami meg van szüntetve?" ezt mond meg te, hisz az előbbiekben te írtad le, hogy "ezért nincs demokrácia" Irányított demokrácia az van /volt már ilyen/:irányított választás, földosztás, trafikosztás, bankosztás soroljam?
@Orica Középföldi:
Ja. + az imádat a Kedves Vezető iránt sem egyedi ... (anno el is gondolkodtam rajta, hogy mi bánata lehetett ennek a Kudlik Julinak a cucilizmusban? Vagy azt sírja vissza és a felcsúti lókupecben látja a múltidéző angyalt???)
@KÁTÉó53éúétr6: @Evezős véletlenül került a cimbe, nem neked szántam a választ. evezősnek azt akartam írni, hogy Juliskanénit nem viselem el amióta /80-as évek eleje/kaptuk a hírt:gyerekét állami gondozásba adta, mert gátolta őt a munkájában
@bella _ciao:
Jesszasz .... (hülyülök. Többször is el kellett olvasnom, mire leesett ... borzasztó.)
:-)
@KÁTÉó53éúétr6:
Komoly?
Ezt nem is tudtam ....:-(

(Csak azt, hogy a férje magas rangú katonatiszt volt, innentől pedig pláne nem értem, mi a retek baja vót a cucilizmussal, aminek építésében mindketten oroszlánrészt vállaltak!?)
@bella _ciao:

" az én megfogalmazásomban szőröcske lett vidéki múzsája."

Soha rosszabbat, de a homlokcsóknál Sír nem erre gondolhatott:))))

Máris itt a komoly dilemma: a múzsa vagy a homlok a tévedés:))
@Evezős: ne bolondozz! értettem a reneszánsz emberre tett hasonlatodat, delta néni fricskázását, hogy álhumanista. ezt próbáltam megerősíteni, talán picit otromba módon. de a humanisták a szívem csücskei, egy erasmushoz, de akár egy zsámbokyhoz méltatlannak érzem ezt a kerge politikumot és szervilis holdudvarát.
Fabius, Fabius

Hazudsz mint a vízfolyás, mint mindig LMP témában. Motivációdat ítéljék meg az olvasóid (aki még nem jött rá, hogy félrevezeted őket).

0. Ertsey-t miért kellett volna meghívni a kongresszusra, ha egyszer nem párttag?
1. Várnai magát zárta ki a pártból. Egyrészt nem állította helyre a felfüggesztett tagsági viszonyát, másrészt hazudott az ellene folyó büntetőeljárásról.
2. "a kongresszus kinyír" Igazság Vágó szájából: "Bár a szombati ülésén a kongresszus kétharmada lehetővé tette az egyéni jelöltségemről való döntést, az országos választmány többsége mégis úgy döntött, nem támogatja indulásomat." Kongresszus tehát nem nyír.
3. "Schiffer mismásol" ehelyett az igazság: "A 13 tagú választmányból öten jelöltségem mellett álltak, köztük a két társelnök is"
"Schiffer András frakcióvezető egyébként az Indexnek azt mondta: szerinte a képviselő az LMP egyik legértékesebb politikusa, és nagyon szeretné, ha indulna"
4. Ladányira cserélték - ????????????????

vs.hu/vago-gabor-nem-indul-es-az-lmp-bol-kilep-0107/

444.hu/2014/01/05/vannak-akik-nem-akarjak-elengedni-vago-gabort/

Gondolom nem lesz helyesbítés, ahogy a korábbi írásaidnál sem.

pm hogy áll? súrolja már a fél százalékot az ismertsége? frustrated much?

Töröljél nyugodtan, nehogy kiderüljün a turpisság.
@Evezős: Az egyik férje a nagyon jó humorú Ősz Ferenc újságíró volt.Szerintem nem lehetett baja a cucilizmussal, mert kedvelt szeretett bemondó volt.....most igyekszik "helyezkedni" mint már annyian...
@GeoCracker: Arról nem az LMP tehet, a Milláék és a Szolidaritás kezdtek Bajnaival tárgyalni. Ott úszott el az Új Ellenállás :).
@Orica Középföldi: szőröcske önkéntelenül vált múzsává. nem csókolni akart, de vidéki lelkülete nem a leheletfinom legyintésekhez szokott, de ezt fogjuk nehéz gyermekorára, mikor még agricola néven futott a hvg-n. szóval a tévedés a homlok lesz, mert a legyintés inkább altájon csattant, s ezt a két testrészét -szemmel láthatóan- keveri vidéki.
@Soha többé kétharmadot, ezért kell menned szavazni: Éééérdekes, akkor miért támadta az LMP frakciója a pályázatot, többek között éppen Vágó? Csak nem erről a bibiről van szó?

Az meg igen érdekes, hogy azok a képviselők, akik a parlamentben gürcölnek 3 éve a semmiért, azok hirtelen celebek lesznek... Nagyon ismerős ez a stílus.
@Scagnetti: Éppen azok voltak az ismertek, akik a PM-be mentek, Karácsony a legismertebb, egy időben a legnépszerűbb ellenzéki politikus volt. De Szabó Tímea is kedveltebb Schiffernél.
Ez meg most hogy?
Az ellenzéki káosz sűrűjében, választások előtt pár héttel még mindíg ezen rugózik?
Ez a megválaszolatlan kérdése ennek a jóasszonynak, semmi más nem csípi a szemét, csak ez az egy?
Attól lesz okos és népszerű , hogy tud gyűlölködni, hogy bármi áron bele rúgni másba?

"Egykori párttársainkat, barátainkat látni most, hogy lassan egy ágyba fekszenek Gyurcsány Ferenccel,"

www.atv.hu/belfold/20140107-ertsey-egykori-barataink-egy-agyba-fekszenek-gyurcsannyal/hirkereso
@iii: Ez miben mond ellent annak, amit írtam? Azt mondtam, Vágó volt az LMP egyik ismertebb arca. Lehet, egyértelműbb lett volna, ha a maradék LMP kifejezést használom, de a lényegen ez sem változtat. A maradék LMP egyik ismert arca tűnik el, ráadásul úgy, hogy abból a párt nem jön ki jól. Ez egy 5% körüli pártnál végzetes is lehet.

Szabó Tímea a hajára kenheti a népszerűségét. Eladta magát a szociknak, csak idő kérdése, hogy teljesen bedarálják. És csökkenhet is ez a népszerűség, ha Fletó is megjelenik az összefogásban, mert azt már sokan nem fogják lenyelni.
Az őrült évkezdet nagyon jót tett az aktuálpolitikai költészetnek, Konok Pétert remek versre inspirálta.

Tendertánc a vadászbálon

cink.hu/egyetlen-versben-kerenyi-imre-megiromja-es-lazar-janos-1496153104
@Scagnetti: szerinted most az a csillagok állása, hogy Fleto nélkül van összefogás?
Az eddigi össze-nem-fogás egy átgondolt, kiérlelt, többség számára is vállalható és választható, nyerő összefogás?
Ezen már Gy. nem tud sokat rontani.
@bella _ciao: A vége nagyon jó lett. :)

Megírország, stüszikalap
biztos befektetés-alap
nincs szakadék, nincs már árok
Habsburgok és KISZ-titkárok
új burzsujok, régi grófok
együtt tekerik a srófot
fácánjava calvadosban
teljesítünk, egyre jobban
amíg bírjuk: nagy a dajdaj
talán sose lesz már hajnal.
@Spániel: Javítani sem. Szerintem tökmindegy, hogy együtt vagy külön indulnak, nyerni nem sok esélyük van. Ezt ők is tudják, és mivel egymás társaságáért sincsenek oda, nem is nagyon halad ez a nagy összefogósdi. Arra persze még jó, hogy mint kommunikációs csodafegyvert, időnként bevessék, mintha csinálnának valamit. De közben a Fidesz által feladott magas labdákat nem csapják le, a régi leszerepelt arcokat nem selejtezik le, és úgy általában nem csinálnak semmit, amit egy kormányzásra készülő csapattól várni lehetne. Ezek pontosan tudják, hogy ki fognak kapni, és inkább az érdekli őket, hogy a saját oldalukon megszabaduljanak a vetélytársaktól. Vicces, de egymásnak inkább ellenségei, mint Orbánnak.
@Orica Középföldi: A Kerényi-lista egyúttal hűségpróba. Kik mondanak nemet? Mert abban biztos vagyok, hogy nem elég influenzára hivatkozni, amikor valaki visszautasítja a visszautasíthatatlan ajánlatot.
@iii: Szép lassan ők is Gyuriferi statiszták lesznek.
@Spániel:
Olga pl. megkérdezhette volna tőle, hogy:
1. Miért lépett ki az LMP-ből? (Ennek a megválaszolásától, mióta megtette, még mindig elzárkózott. Legalábbis én nem emlékszem, hogy válaszolt volna rá, egyenesen, korrektül...)

2. Ha kilépett - felteszem: nem értett egyet valamivel -, akkor miért maradt a frakcióban? Ott mit csinált, vitt véghez az elmúlt időben?
Nekem ez így, csak pénzkereseti lehetőség és nem hivatás(tudat).

3. Ha kilépett ("=szünetelteti a tagságát"), akkor minek sír bele az ott folyó dolgokba???

4. OK, valamiért útálja Gyurcsányt, mint eb a szaharát, vettük (elsőre is). Átlátó képessége kiterjed-e arra a tényre, hogy amennyiben ő (EK) a fidesz/Orbán leváltására törekszik, bármennyire is útálkozik, MINDEN demokratikus erővel kart karba kell öltenie, akinek a minimális célja legalább ez? És hogy ezt nem ő határozza meg - lévén nem pártelnök/oligarcha/jóisten ...

Ha pedig erre nem képes, vagy nem akarja, valamint: nem ez a célja, akkor --> tessen belépni a fideszbe, tessen pártot alapítani, tessen olyan formációt választani, ami kényes ízlésének megfelel (szabadon választott!).
Ha már ez alatt a négy esztendő alatt az összes energiáját abba feccölte, hogy - hol ezzel, hol azzal - kib@sszon.

Ezért nem kell parlamentben ülő politikusasszonynak lenni.
Ezért nem.

:-(
@Soha többé kétharmadot, ezért kell menned szavazni:

Basszus, be fog jutni a parlamentbe, külön.

Emiatt lesz kétharmad.

Vágód?
@épészmérnök:
Ugyanezt mondtam: ez egy teszt, több céllal.
1. Mit lépnek azok, akik rajta vannak?
2. Mit lépnek azok, akik nincsenek?

+ járulékos haszon: jó elcsámcsog rajta mindenki ...
HELP!

Mi van olyankor, ha a laptopon a win szalad, de a billentyűzet nem csinál semmit?
@Scagnetti: hehe. te vagy mráz ágoston sámuel:

„Abban a helyzetben, ha a baloldal nem győzelemre készül, el kell teríteni a felelősséget" - mondta a szakember, aki szerint Gyurcsány Ferenc bevétele egy összefogásba azt is szolgálhatja, hogy ő is a várható baloldali választási vereség felelőse legyen.

www.hirado.hu/2014/01/06/mraz-agoston-samuel-a-fidesz-abszolut-tobbsegi-gyozelmere-van-esely/
@bng: "Lehetett volna más a döntésük?"

Igen.
@Fabius: Azt nem tudom, hogy ki mondta tollba az indexnek (Varánusz is onnan vette át), hogy Ladányi ott lesz, ugyanis az se biztos, hogy egyáltalán a választáson elindul. A lista első 30 helyén biztosan nem lesz, de szerintem hátrébb sem.
Ertsey "véletlenül szokás értesülni, hogy éppen a sorsomról döntenek a nagyok" Kata pedig már nagyon régen (~1-2 éve) deklarálta, hogy nem akar képviselő lenni 2014-től, így senki sem döntött sorsáról, csak ő maga.

A sajtó meg a blogok pedig érdekes módon nem arról írnak, hogy az LMP egy más pártokban nem látható demokratikus eljárással állít listát, és az első 30-ban csak 3 baranyai van, amely nem tekinthető súlyosan aránytalannak.

Vágó viszont tényleg forrófejű, nem értem, miért a választmányból akarja levezetni a legitimitását.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én kedvelek. De a Jobbik sem a tökéletes gentelemanek szülőhelye. Tudod szálka-gerenda.
@iii: "a képviselők, akik a parlamentben gürcölnek 3 éve a semmiért"

Na ne. Téged ennél komolyabb embernek ismertelek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Magyarul: működik, amit egérrel kell csinálni azt viszi, de semmilyen billentyűre nem reagál.
@simple observer 1.0:

"Nemileg ponositanam, mert nem pontosan ugyanarrol irunk, ha jol ertem."

értem. helyes, ha megkülönböztetjük az anyagi, a karrierbeli és a morális(?) áldozatvállalást.
@jt: Ki mondta, ki mondta...

az a virtuális párt, ahol kimondani sem lehet az LMP nevét, amelyik virtuális párt az LMP pénzén bomlasztotta az LMP-t és az a virtuális párt, aki még mindig hozzáfér érdekes módon a párt belső fórumaihoz

na az mondta
@Fabius:

mentsd el amid van, és indítsd újra.

vagy egy billentyűzetkombinációval kapcsoltad ki, vagy kilazult a csatlakozó, vagy lenyomtad az egered görgetőjét felindulásodban vagy anélkül hidegvérrel.
@Fabius: Notinál az elég gáz. :( Remélhetőleg még garis a géped, ha nem akkor lehet, hogy klaviatúra csere lesz a vége, jobb esetben lehet csak a klaviatúra csatija rossz, netán kontakt hibás, stb.
@Spániel: Ne bántsd Ertsey asszonyságot:-)Ő ezt az egészet, amit politikai térnek hívunk egy magasabb szintről nézi.Ő csak "szerényen" annyit mondott, hogy azért száll ki, mert intellektuálisan az egész fölött van, csak neki voltak használható javaslatai, ötletei, a többi léhűtő az valójában hihetetlenül primitív többségében.Tehát az ő elmondása szerint ezért száll ki, holott egy későbbi mondatában elismeri, hogy 88-óta politizál,kezdve a Fidesszel és sok "politikai ágyban" megfordult, ami tulajdonságot másnál megbocsáthatatlan bűnnek tart.Tudjuk, más szemében a szálkát is...
Ő sem veszi észre a többi elvakult LMP-s taghoz hasonlóan, hogy a politikai állapotok miatt nem tud érvényesülni az LMP és amit képvisel és mivel ahhoz finnyásak, hogy szövetkezzenek, hogy ez megváltozzon ezért tartanak ott, ahol tartanak.De azért nagy tétben mernék fogadni arra, hogy ha a jövőben sikerül az ellenzéknek megváltoztatni ezt a jelenlegi felállást és újra több párt érvényesülhet,akkor ott fog állni az első sorban valami új "nagyon tiszta" párttal..
@iii:

"hogy azok a képviselők, akik a parlamentben gürcölnek 3 éve a semmiért, "

megmosolyogtattál:)
köszönöm.

sokan gürcölnének azért a semmiért, ami forintban kifejezve nem semmi a másik semmivel összevetve
@épészmérnök:

Mondhatnám, hogy ez egy nagyon gusztustalan csapda, de Kerényinek annyi esze sincs, hogy "jól" állítsa össze.

Így egyszerűen csak röhejes:)
@épészmérnök: Semmi alatt az eredményt értem, nem a pénzt.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ??? Miért lennének?

@Scagnetti: Nem mondd ellent, csupán kiegészíti.

Eszednek a tokját adta el magát a szociknak. Ha még Bajnait mondanád, de az sem igaz. Nem véletlen, hogy pártszövetséget alkottak és a közös listában is önállóan fog szerepelni a PM. A népszerűség meg mindig jól jön, azt éppen hogy nem a hajra keni. Nagyon sokan még miniszterelnöknek is el tudják képzelni (nem mintha ő akarna az lenni).
@Fabius:
jaaaa. hogy lapid van?

próbálj feldugni neki egy billentyűzetet. ha élvezi megáll, nem megy tovább. ha szalad tovább, akkor az egér görgetőjét nyomd le. amíg el nem tűnik a görgetési ikon.
ha esse. akkor az első opció. kikapcs, indít. vagy reset. csak nehogy a Föld gombját nyomd. van még néhány elintézni valóm.
@bella _ciao: Bocs, de nekem van még hajam.
@Fabius:

nincs a képernyődön egy kör benne egy felfelé és egy lefelé mutató nyilacska közte egy pont?
444.hu/2014/01/07/schiffer-nincsen-belsoharc-vago-kiegett/
Schiffer egy másik dimenzióban él. Vágó volt a legismertebb arca. A volt Mdf-eseket és Fideszeseket beveszi, de az induló csapatot kiszórják. Tiszta Fidesz.
@Scagnetti: Jaj, ez annyira csípem ezt a fensőbbséges, értelmiségi nyafogást és távolállást! Nehogy véletlenül elköteleződjünk valami mellett, nehogy véletlenül igent kelljen mondani. Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.

A tények azok ezzel szemben, hogy az Együtt-PM-ben jelöltjei közül szinte senki nem volt képviselő 2010 előtt, de még az MSZP is nagymértékben lecserélődött. Ezen a héten jelenik meg Bajnaiék programja, gőzerővel szervezik az aktivistákat, szocik dettó. Ha rossz kedvünk is van, mert az embereket könnyű megvezetni a rezsihülyeséggel meg a libázással, azért senki nem megy úgy a csatába, hogy ne akarjon nyerni. Mert akkor nem is fog soha.
@iii: Bajnai a szocik miniszterelnöke volt, és a visszatérése után rögtön nyilvánvalóvá tette, hogy a szocikkal együtt tervezi a jövőt.
Szabó és a többiek ezt pontosan tudták, mégis beálltak mellé, ezzel is bizonyítva, hogy nem különösebben fontos nekik, hogy más legyen a politika.
Nem sok jövőt jósolok nekik, Puch elvtársék megeszik őket reggelire a választás után.

Kár, hogy a maradék LMP sem képes rá, hogy alternatívát nyújtson. Így tényleg csak a kétfarkú kutyák maradnak.
@Scagnetti: meg ebből látszik, hogy humorod is. visszavonva. :))
@Evezős: Spekulációk helyett olvasd el az interjút Vágó Gáborral.

vs.hu/vago-gabor-nem-indul-es-az-lmp-bol-kilep-0107/

"a következő három hónapban minden energiámat egy már megkezdett feladat befejezésére, az adócsalás-botrány felgöngyölítésére fogom fordítani. Bízom abban, hogy valóban létrejön az a vizsgálóbizottság, amely az ügy részleteit hivatott kivizsgálni, ennek pedig csak úgy tudok részese lenni, ha a frakció tagja maradok."

Sajnos, Vágó is abban az illúzióban él, hogy a parlament demokratikus. Akkor kellett volna az egész ellenzéknek en bloc felállnia, amikor a fidesz megszavazta az alaptörvényt. Azóta csak ezt az illegitim rendszert legitimálják a jelenlétükkel.
@V-PORT:
Az nem lehet, hogy "egyszer majd kérünk valamit Öntől, Pelikán elvtárs?" - és most jött el az idő?
@Scagnetti: Ne legyél már ilyen. Sajnos ebből tudsz választani, és még sokáig ebből is fogsz.
Az Együtt ott követte el a hibát, hogy sokáig várt az Lmp-re, és, hogy Bajnai első perctől kezdve nem mint Orbán első számú kihívójának aposztrofálta magát. Most újratervezik. Bejutnak, és van 4 évük a Parlamentben.
@épészmérnök:
Én nem Vágóról írtam, hanem Ertseyről.
Vágót illetően szerintem egyetértünk.
@Evezős: Vagyis, hogy lenullázzák magukat? Furcsa taktika.
@Scagnetti: Hát hogy öregistenbe tervezné máshogyan? Szerinted a szocik nélkül meg lehet verni a Fideszt?

Arról nem beszélve, hogy bizony a szocik programja áll legközelebb az E14-PM programjához, ezzel szemben az összes többi párttal rengeteg ellentmondásban van.

Az az LMP stratégiája, hogy a 4K-val karöltve többséget szereznek a parlamentben. Nu, legfeljebb nem most, hanem olyan 20 év múlva.
@iii: "Jaj, ez annyira csípem ezt a fensőbbséges, értelmiségi nyafogást és távolállást! Nehogy véletlenül elköteleződjünk valami mellett, nehogy véletlenül igent kelljen mondani. Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter."

Itt ki mellett kellene elköteleződni? Simicska Fidesze vagy Puch szocipártja mellett? Számotokra ez egyértelmű, de vannak sokan, akiknek nincs gyomruk egyikhez sem.

"A tények azok ezzel szemben, hogy az Együtt-PM-ben jelöltjei közül szinte senki nem volt képviselő 2010 előtt, de még az MSZP is nagymértékben lecserélődött. "

Nem veszed észre, mennyire szánalmas, mikor már az MSZP-t kell fényezned? Lecserélődtek? Tényleg? Majd ha a múmiákat kidobják, akkor mondhatod ezt, addig viszont sima hazugság.

"Ezen a héten jelenik meg Bajnaiék programja, gőzerővel szervezik az aktivistákat, szocik dettó."

Mire eljutunk a választásig, Bajnai pártját már a küszöb alatt fogják mérni. Képzelem, mennyi minden meg fog valósulni a programjából.

"Ha rossz kedvünk is van, mert az embereket könnyű megvezetni a rezsihülyeséggel meg a libázással, azért senki nem megy úgy a csatába, hogy ne akarjon nyerni. Mert akkor nem is fog soha."

Lehet. Azt viszont még az MSZP-ről sem tudom elhinni, hogy ennyire amatőr lenne. Lehet rosszul kampányolni, sőt nagyon rosszul is, na de ennyire. Ezt már a hülye is láthatja, hogy nem működik.
@E.Csaba: Dehogy bántom. Ennek a szerény asszonynak súlyos teher a felbecsülhetetlenül nagy esze, amit ezek a mocskos fletofélék nem becsülnek.
Én csak kérdeztem.

Most mondja Schiffer, hogy Vágó kiégett.
Mingnyá megnézem a rendőrségi híreket, hogy tényleg-e.
@Evezős: Ertseynek a pártszakadáskor illett volna felállnia, és hagyni, hogy a helyét listáról feltöltsék.

Ez lett volna korrekt akkor is, ha én magam a "pártütőkkel" értettem egyet.
@bella _ciao: Köszi! Már majdnem megsértődtem. :)

Egyébként egyszer találkoztam vele. Bár akkor még nem tudtam, hogy ki ő és mit csinál. Tényleg egy karót nyelt fickónak tűnt.
@V-PORT: Tisztában vagyok vele. Ezért tartok most ott, hogy vagy áthúzom a szavazólapot, vagy ha lesz viccpárt az indulók között, akkor beikszelem azt.
@Scagnetti: "Itt ki mellett kellene elköteleződni? Simicska Fidesze vagy Puch szocipártja mellett? "

Sajnos, a kérdés most másképp vetődik fel.

Demokrácia, vagy fidesz.
@iii:

"Az az LMP stratégiája, hogy a 4K-val karöltve többséget szereznek a parlamentben"

Tudod, amikor még nem tudtam olvasni és felolvasták nekem a meséket, én is sokszor elképzeltem, hogy királylány leszek.
Na ennyi az LMP stratégiája.
Én kinőttem öt éves koromra:)))
A Párt bosszúja lecsapott Fabius billentyűzetére. Igazából Kumminista Hacker Brigádok bénították meg... :/
Vágó Gábor távozása baj. Nem azért, mert nem lesz liberális politikai erő a parlamentben, éppen ellenkezőleg: sokkal rosszabb lesz helyette. A baj az, hogy a magyarországi liberális politikai platform újra képviselet nélkül marad. Ami jön helyette, az egy újracsomagolt, felpuhított SZDSZ, a toleranciára keresztelt kirekesztés, a pluralizmusnak csúfolt dogmatizmus, a multinacionális tőke anyagi és szellemi szabadrablása.
1988-89 után másodjára fulladt ki a kísérlet, hogy egy értékrendjében liberális, ugyanakkor kemény kapitalizmuskritikát megfogalmazó párt megvesse a lábát kis hazánkban. A mi liberálisaink vagy nagyon bénák, vagy valakiknek nagyon nem érdeke, hogy legyen egy normális pártjuk.

jobbegyenes.blog.hu/2014/01/07/r_i_p_lmp
Schiffer szerint Vágó kiégett. Vágó viszont ezt mondja egy interjúban:

"Maradtak még politikai ambíciói?
Igen, szeretnék továbbra is a hazámért dolgozni, de csatateret váltok. Meggyőződésem, hogy a politikai osztály csak addig megy el, ameddig a nép engedi. Ahhoz, hogy a politikusokat kordában tartsuk, a társadalom mindenkori hatalommal szembeni ellenállóerejét növelni kell. Ehhez együttműködésen és bizalmon alapuló közösségi szerveződéseket kell kialakítani.
Több százezer adófizető érzi úgy, hogy miközben az állam mindenkori vezetése az ő pénzüket lopja – az ellenzék pedig ehhez segítő kezet nyújt – ők maguk tehetetlenek a hatalom visszaéléseivel szemben. Nekik kell erőt adni, mégpedig pártpolitikán túli eszközökkel."

vs.hu/vago-gabor-nem-indul-es-az-lmp-bol-kilep-0107/
@Scagnetti: Hát ha neked jobb a Fidesz-uralom vagy egyenértékű, mint a korábbiak, akkor te bizony kutyapárt vagy legfeljebb LMP szavazó vagy. Lelked rajta.

Bajnai pártja biztos lehetsz, hogy nem lesz semmiféle küszöb alatt. De ha az lenne, az miért lenne csak az ő hibája? Mi az az elítélendő dolog, ami miatt ezt érdemelné?

Egy kis biztatásért okostelefonodon töltsd le a Voks 14 alkalmazást, és kukk mal, hogy melyik párt és melyik politikus van az élen. Igen, tudom, hogy ez nem országos minta. De azért egy karakteres vélemény.
@Scagnetti: Én sem vagyok odáig az új fordulattól. De el kell fogadnom, hogy sok embernek a populista vezetők jönnek be.
Most a cél, hogy a Fidesznek ne legyen meg a 2/3-a, ezért kell dolgozni. Majd április után átgondoljuk az egészet.
@Evezős:
Nem.
Schiffernek mondta ezt Virág elvtárs ... aztán eljött az idő és a listán/egyéniben azokat kell indítani, akiket a kérelemben megkaptak ...
@iii: "Hát hogy öregistenbe tervezné máshogyan? Szerinted a szocik nélkül meg lehet verni a Fideszt?"

Szerinted a szocikkal van értelme megverni a Fideszt? Az ország érdeke mindkét banda eltakarítása lenne, és nem az, hogy a politikában még szűz erők legitimálják őket.

"Arról nem beszélve, hogy bizony a szocik programja áll legközelebb az E14-PM programjához, ezzel szemben az összes többi párttal rengeteg ellentmondásban van. "

Erre nem lennék büszke. Ami hülyeséget az MSZP összehord, azzal majdnem utoléri a Fideszt. Erről annak idején Bartus írt egy jó kis cikket:
nepszava.com/2013/10/velemeny/bartus-laszlo-moricka-programot-hirdet.html

"Az az LMP stratégiája, hogy a 4K-val karöltve többséget szereznek a parlamentben. Nu, legfeljebb nem most, hanem olyan 20 év múlva."

Az LMP nem alternatíva, ebben nincs vita.
@épészmérnök:
Igen, de ezért írtam, hogy valószínűleg a szegény asszony nem tudta eldönteni, hogy melyik formáció a nyerő, hova álljon - ezért kivárt.
Aztán ezt híják a "két szék között a pad alá" esetének ....

Hogy folyton-folyvást Gyurcsányra hivatkozik, az meg legyen az ő egyéni frusztrációja (ha ez a baja amúgy, akkor pont jó helyen lett volna Schiffernél!)
@V-PORT: Nem.
Schiffernek mondta ezt Virág elvtárs ... aztán eljött az idő és a listán/egyéniben azokat kell indítani, akiket a kérelemben megkaptak ...
Már egyszer felvetettem, hogy biztos, hogy nem a Fidesznek kell nyernie? Ha nyer az ellenzék a belső, és a külső problémák egy év alatt széttépné, és újból jönne Orbán. De ha a Fidesznek nem lesz 2/3-a saját törvényei zárják csapdába, plusz a kassza is tök üres lesz.
Ez a Magyar Krónika májusban jön, tele pozitívummal, mintha el akarna dolgokat fedni.
@Scagnetti: Bartus mint példa. OMG.

Ismétlem, a PM azért vált ki az LMP-ből, mert tűrhetetlennek tartja a Fidesz által kialakított féldemokráciát. Ennél bizony a szocik is fényévekkel jobbak voltak, minden kritikáim ellenére. Igen, velük kell megegyezni, mert ők bírják a szavazók jó részének a bizalmát. Aki demokrata, az ezt megérti.
Megvan!!! Vágó Gábor feltett egy videot, ez lesz a Magyar Krónika első számának cd-melléklete.
Valami isteni.

Sokkoló videóval búcsúzott Vágó Gábor a Facebookon

www.atv.hu/belfold/20140107-sokkolo-videoval-bucsuzott-vago-gabor-a-facebookon/hirkereso
@iii: "Hát ha neked jobb a Fidesz-uralom vagy egyenértékű, mint a korábbiak, akkor te bizony kutyapárt vagy legfeljebb LMP szavazó vagy. Lelked rajta."

Szar duma. Tudod, hogy nem ezt mondtam.

"Bajnai pártja biztos lehetsz, hogy nem lesz semmiféle küszöb alatt. "

Nem vagyok benne biztos egyáltalán. Folyamatosan zuhan, és még van három hónap a választásig.

"De ha az lenne, az miért lenne csak az ő hibája? "

Nagyrészt az ő hibája. Ha a kommunikációs emberei kúrják el, az is az ő hibája, mert miért nem cserélte le őket.

"Mi az az elítélendő dolog, ami miatt ezt érdemelné?"

Legnagyobb bűne a bénasága volt. A szocik megették őt is, ahogy a PM-et is meg fogják.

"Egy kis biztatásért okostelefonodon töltsd le a Voks 14 alkalmazást, és kukk mal, hogy melyik párt és melyik politikus van az élen. Igen, tudom, hogy ez nem országos minta. De azért egy karakteres vélemény. "

Hát tényleg nem országos minta. Mondták már neked, hogy a választást az MSZP és a Fidesz által felhergelt nyugdíjasok fogják eldönteni? Csak szólok, hogy ne akkor érjen meglepetésként. Szerinted mennyire reprezentatív minta egy okostelefonra(!) letölthető alkalmazás? Javaslom inkább a közvélemény-kutatásokat.
@V-PORT: Kétharmaduk már nemigen lesz. Sok szavazót elbuktak ők is 2010 óta.
Schiffer: "Maximálisan kiégve csinálta végig" Vágó az utóbbi hónapokat

Az LMP-t megdöbbentette Vágó Gábor kilépésének híre, amelyről ők is az újságokból értesültek. Schiffer András szerint Vágónak az utóbbi időben gyakran voltak "megfontolatlan és felelőtlen húzásai".

hvg.hu/itthon/20140107_Schiffer_Maximalisan_kiegve_csinalta_vegi
@Scagnetti: Ezért bajban lesznek.
Igen, Bajnai hibázott. Talán először akkor, amikor visszatért. Más a felfogása, és más a magyar politika. Én becsülöm benne, hogy megpróbálta, és akármi is lesz végig csinálja. Április után meg dönt. Szomorú lennék, ha venné a kalapját, de mégis megérteném.
@Scagnetti: "Az ország érdeke mindkét banda eltakarítása lenne, és nem az, hogy a politikában még szűz erők legitimálják őket."

Elmondanád nekünk, hogy honnan szednéd azokat a politikában még szűz erőket?

Az LMP megpróbálta, nem jött be. Amit én mélyen fájlalok, hiszen erősen drukkoltam nekik. De ami nem megy, az nem megy. Az ember folyamatosan tanul.
@iii: "Bartus mint példa. OMG."

Én sem rajongok érte, de ez volt az első cikk, amit akkor erről találtam. Egyébként a cikbben írtakhoz nem szeretnél valamit hozzáfűzni? Mert akár Bartus, akár nem, erre a programra Kádár is csak csettintene örömében, ha meghallaná. A szociális demagógia magasfoka. Rátok nézve szégyen, ha ezt tartjátok legközelebbinek a PM-hez. És Bajnainak is ciki, mert tőle igazából liberális programot vártak, akik ismerték, nem balos demagógiát. Arra ott a Fidesz és az MSZP, minek még egy párt?

"Ismétlem, a PM azért vált ki az LMP-ből, mert tűrhetetlennek tartja a Fidesz által kialakított féldemokráciát. Ennél bizony a szocik is fényévekkel jobbak voltak, minden kritikáim ellenére. "

Nem sokáig tartott a "lehet más a politika".

"Igen, velük kell megegyezni, mert ők bírják a szavazók jó részének a bizalmát."

Ja, hogy igazából ez számít. Ezzel már közelebb jársz az igazsághoz.

"Aki demokrata, az ezt megérti."

Na ez a legundorítóbb, mikor kirekesztitek a demokraták közül azokat, akik nem értenek egyet veletek. Csak szólok, ezzel a Jobbik szintjére süllyedtek, csak annyi a különbség, hogy ők nem azt szeretik eldönteni, ki demokrata, hanem, hogy ki magyar.
Arra a következtetésre jutottam, hogy a magyar egy mélyen érző nép. Annyira mélyen, hogy a (fideszes) szociopatákat kivéve senki nem használja az eszét, vagy ha mégis, akkor is kiélezett helyzetekben a gyíkagya veszi át a vezetést. Érzelmi alapon dönt. És ez baj, mert a vágyakat összetéveszti a valósággal.
@jaegtoer: "ez jó. én is ebben utazok."

Civil társadalom szervezésben?
@V-PORT: Nem lesz akkora mozgásterük, de már nem is lesz rá szükségük. Ami akadályozhatja őket, azt felszámolták 2010 óta. El lesznek ők sima többséggel is.
@Scagnetti: "Javaslom inkább a közvélemény-kutatásokat."

Aki már 2002-ben is élt, az emlékszik, hogy a fidesz első kormányzása idején, aminek a során századannyi mocsokságot nem csináltak a fijjug mint most, az emberek mégis, féltek. Őrült botrány volt abból, hogy a közvéleménykutatók bejóslásai 6-10 százalékponttal tértek el a választási eredménytől (amely tudjuk, a fidesz bukása volt).

Ennek fényében nézegesd a közvéleménykutatási eredményeket.
@épészmérnök:
A francokat! Finlandia hűtéssel bénázik...
@épészmérnök: "Elmondanád nekünk, hogy honnan szednéd azokat a politikában még szűz erőket? "

Sehonnan. Az LMP az volt, de mára sajnos már ez sem igaz. Illetve a maradékukra igen, de az meg épp most számolja fel önmagát.
@Scagnetti:
Shiffernek melyik része volt szűz?
No meg kitől?
@épészmérnök: 2010-re is azt mondták, félnek az emberek megmondani a véleményüket, aztán mégis az lett az eredmény, amit mértek. De tudod mit, legyen 6-10 százalék hiba. Még az is necces a szociknak. És akkor még a Jobbikról nem is beszéltünk, valamennyi szavazatot az is el fog vinni.
@MacPhisto: sejtem én is, de leszarom. Név szerint is pletykálják a pártban, de erre bizonyíték úgyse lesz, úgyhogy nem foglalkozom vele. Persze erről iii sem beszélne a világért sem, biztos nem is tud róla :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Shiffernek melyik része volt szűz?
No meg kitől?"

Ha már itt-tartunk, Katalin is fideszesként kezdte.
egy másik értelemtől független ember:

Domokos: a rezsi nem politikai kérdés

A rezsi nem politikai, hanem közgazdasági kérdés, a közszolgáltatást végző cégek méltányos árainak kiszámolása pedig a jól elszámolt önköltségen alapul – jelentette ki sajtótájékoztatóján Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kedden Budapesten.

hvg.hu/gazdasag/20140107_Domokos_a_rezsi_nem_politikai_kerdes
@Scagnetti: Drága barátom, 2002-ben a közvéleménykutatók sima fidesz-győzelmet mértek!
na még ez is. :))

Megint nem jegyezték be az MKKP-t

444.hu/2014/01/07/megint-nem-jegyeztek-be-az-mkkp-t/

egyre szűkebb a lehetőségek köre.
Az LMP-s Lengyel Szilvia perel a földmutyiügy miatt

Feljelentést tesz Lengyel Szilvia LMP-s országgyűlési képviselő Ángyán József legújabb, állami földpályázatokkal kapcsolatos jelentése nyomán. Lengyel feljelentését hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, vesztegetés és annak elfogadása miatt még ma megteszi a rendőrségen. Az LMP-s politikus beszélt arról is, Ángyán szerint a kormányoldalhoz közel állók jelentős földbirtokokhoz jutottak. (MTI)

444.hu/2014/01/07/az-lmp-s-lengyel-szilvia-perel-a-foldmutyiugy-miatt/
@Scagnetti: Bocs, nem figyeltem az évszámot, ezért reagáltam így. Ez is a magyarokra vonatkozó elméletemet támasztja alá. :-)
@épészmérnök:
Az IS... attól még lehet ember... bár pl. Kósát elnézve elbizonytalanodom.
Együtt-PM: "a Közgép polipként hálózza be az országot”

Szabó Rebeka szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég konzorciumain, leányvállalatain keresztül december 23-án és 26-án összesen mintegy 27 milliárd forint értékben nyert el újabb közbeszerzéseket, szilveszterkor pedig további 5 milliárdosat kapott.

hvg.hu/gazdasag/20140107_EgyuttPM_a_Kozgep_polipkent_halozza_be_a

----------------------------------------

Ezek a cégek nyithatnak kaszinót

Nagyjából minden készen áll a kaszinó alapításokhoz, van törvény, van végrehajtási utasítás, van bizottság és vannak jelentkezők. Azt kellene még

hvg.hu/kkv/20140107_Ezek_a_cegek_nyithatnak_kaszinot
hogy mik vannak:

Apró magyar bank falná fel a Raiffeisent
A százszor kisebb, jobboldali kötődésű Széchenyi bank nézte ki magának. Ha megveszi, az államnak is a zsebébe kell nyúlnia, ha nem a vásárlásnál, akkor várhatóan a veszteségek egy részét kell állnia.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F07%2Fszechenyi_raiffeisen%2F
@épészmérnök:
Csak "polgári körben" ne gondolkodjon...!
Az, hogy civil szerveződés(eke)t kíván szervezni OK.
Még akkor is, ha millió példa áll előtte - ami nem jött be. Elsősorban azért, mert a társadalom számottevő része nincsen rá felkészülve ....(arra, hogy közérdekből az önérdeket háttérbe szorítsa!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: milyen veszteség? a kurmány szerint extraprofittal dolgoznak a bankok.
@Evezős: Nehéz kenyér, valóban. A probléma tapasztalataim szerint nem annyira az önérdek és közérdek közti feszültség, hanem a bizalomhiány.

Ha odamegyek valakihez, hogy legyen szíves, írja alá a helyi kisvasút megszüntetése ellen tiltakozó ívet, akkor az első gondolata, hogy ki fogja látni a nevét, és milyen baja lehet ebből.

És valóban: a pártok azonnal rárepülnek a civil kezdeményezésekre. Ennek köszönhette 98-ban a fidesz a győzelmét. Horn vétett egy nagy hibát, újranyitotta a nagymarosi gát témáját. A zöldek felhördültek. A kisgazdapárt, Csurka, és a fidesz rögtön rájött, hogy fel tudja használni a témát.

Mivel az értékrend-vizsgálatok szerint akkoriban volt úgy 10% ökológiai értékek iránt érzékeny állampolgár, ez el is döntötte a választást.

Még én is a fideszre szavaztam, tört volna le a kezem.
@épészmérnök: már rá sem kell repülniük, elfogytak a civil szervezetek. kimerültek szellemileg, anyagilag meg az új civiltörvénnyel kihúzták alóluk a talajt. az egyik legmocskosabb húzása volt a fidesznek.
@MacPhisto:

Ha már Vágót idézed koma, akkor talán ezt is kéne:

"Azt láttam, hogy ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző. Az Országgyűlés nevű székfoglaló játékban ma az egész politikai kaszt azzal van elfoglalva, hogy jó helyre rakja a valagát, és nem azzal, hogy az adófizetők érdekeit érvényesítse."

Várnai dolgának elintézési módjáról egy szösszenet, ami megmutatja a szellemiségeteket:

"A Várnai eset kis pártunk történetében egy méretes jelzőpózna lett. Egyéniségek, kreatív fejek, "nehéz emberek", eddig és ne tovább! A párt intézményesülő belső rendje és az ezt támogatók nem tolerálják tovább az improvizációt - bármennyire is eredményes kifelé. Törvényszerű folyamat, hogy egy új szervezet érésével együtt leáldozik az zabolázhatatlan őserejű személyiségek kora.

Az alapítók vagy alkalmazkodnak és professzionalizálódnak, vagy kivetődnek a szervezetből. "

Szóval mi újság is van ezekkel az előre megtervezett "kivetődésekkel", koma? Várnai, Ertsey, Vágó...Beszélgessünk róla ki hazudik és miről.
@épészmérnök: "Még én is a fideszre szavaztam, tört volna le a kezem." végre, megfejtetted a milói vénusz/méloszi aphrodité hiányzó végtagjait.
@épészmérnök:
Igen, a bizalomhiány is nagy probléma, jogos.
De hidd el, elborzasztó nézni, hogy mennyien vannak, akiknek nem számít semmi, csak a saját érdekük - és hiába tenné kényelmesebbé ezernyi ember életét a kisvasút (hogy a példádnál maradjak), nemhogy alá nem ír, de keresztbe tesz, mert őt "zavarja a mozdony hangja és a füstje" - és ez előbbrevaló mindennél! Másik: a közömbös, aki minden ilyen kezdeményezésre megvonja a vállát, mert ha őt nem érinti, akkor a kisujját sem mozdítja miatta...

Nem tudom, kik vannak többen, az önzők, közömbösök, vagy a félelemben élők, de amíg ez nem változik meg, addig itt civil kurázsi nem lesz!
@bella _ciao:
Pontosan!
(De elkezdte már az előző ciklusban, hiszen emlékszünk a Torgyánmariska-féle nőegylet lőteret megszerző eksönjére, vagy amikor mozgássérültek közösségi házát kapta csókos azért, hogy valami fitnessz-központot csináljon benne....)
@bella _ciao: A kilencvenes években a volt szoc országok tele voltak külföldi támogató szervezetekkel, amelyek milliónyi képzést szerveztek, és gyutacspénzeket adtak, hogy újjászerveződjön a civil társadalom. 2000-ben ezek továbbmentek Közép-Ázsiába, és az itteniek fenékre ültek. Annál is inkább, mert a Madártani Egyesületet kivéve mind arra rendezkedtek be, hogy majd az állam jól megtámogatja őket. Magyarosch.
A fidesz és a maszop karöltve nyomták le a civileket egyébként.
@bella _ciao: Hát, én ugyan nagyon gyönyörű vagyok, de talán milói vénusz nem :-D
@Fabius: Jó beszélgessünk. Vágó most sértett és vagdalkozik, HOLOTT a kongresszus túllépett minden elven és tisztán a személye miatt belement egy alapszabálymódosításba (fidesztempó). Az OV-ben meg azt mondta, hogy vannak szabályok és azon nem változtatunk menet közben.
Vágó az egész szitut annak köszönheti, hogy nem bírta időben eldönteni, indul-e. Ha nem kellett volna ezt a kutyakomédiát csinálni az ő tökörészése miatt (ld. kiégett), akkor most első 4-ben van a listán.

Várnai: még egyszer - hazudott arról, hogy van-e vele szemben büntetőeljárás, és az alapszabály értelmében megszűnt a tagi jogviszonya. Itt mi a hazugság? az, amit mögé akarsz látni, az a hazugság.
@MacPhisto: helyesen: az OV-ben azt mondták
@Scagnetti: Ezt ajánlom figyelmedbe. Elég tanulságos gondolatok.

– Ha az ellenzék gyenge, ugyan miért nem erősödik meg? – teszi föl a kérdést, de vajon az elmúlt három évben miért nem láttuk egy markáns ellenzéki erő megjelenését sem, miközben az új választási rendszer is erre predesztinálja a szereplőket?

– Az ellenzék gyengesége vagy éppen erőssége nem elhatározás kérdése. Ha csak elhatározás dolga lenne, akkor hipp-hopp, kellene venni egy nagy „ellenzéki” levegőt, összeszedni magukat, és már kész is. Hadd hivatkozzam megint az időre. Ha egy ilyen bejelentés mögött nincs egy hosszabb belső fejlődés, ha nem érlelődik ki egy ütőképes szervezeti keret és tartalmi mondanivaló, akkor az ilyen bejelentés nem eredményez kormányképes alternatívát. Régóta úgy gondolom, a Fidesz karrierje mögött az 1990-es évek közepe óta egy következetes elemzés, majd egy tudatosan felépített stratégia áll. 1994-ben, amikor az MSZP 54 százalékkal visszatért a hatalomba, a Fidesz törpepárt volt, s éppen csak bekerült a parlamentbe, a jobboldali pólus pedig az MDF nagy választási vereségével éppen kiiktatódott.

Amit sokan a Fidesz árulásának tekintenek, az számomra egy nagyon is reális politikai kalkuláció: felépíteni egy versenyképes jobboldalt, amihez a mérce az MSZP! Az alapkérdés, amire választ kerestek, ez volt: hogyan lehet egy kis pártból nagyot csinálni? Ezzel szemben a mai ellenzék nem a Fideszből mint realitásból, hanem annak tagadásából indul ki. Nem azt mondja, hogy itt van egy realitás, egy faktum, ami elemzésre méltó, hanem azt, hogy itt van egy párt és egy kormány, amely diktatúrát épít, tehát sürgősen ki kell iktatnunk. Ezzel szemben a Fidesz nem kiiktatni, hanem kvázi lemásolni akarta a 90-es években az MSZP nagypárti receptjét, vagy másképpen: akart csinálni egy olyan pártot a jobboldalon, amilyen az MSZP a baloldalon. A mai ellenzék azért toporog egy helyben, mert nem ismeri el a Fidesz-realitást.

mno.hu/belfold/a-fidesz-karrierje-mogott-egy-tudatos-strategia-all-1203226?oldal=2
@MacPhisto: Az LMP olyan, mint az erkölcstan órák leckéi. A menyecske át akar jutni a zajló Dunán, hogy beteg anyósát ápolja. A hajó tele van. A révész átvinné, azzal a feltétellel, hogy összebújik vele.

Mikor cselekszik helyesen a menyecske, ha megőrzi az izéjét a férjének, és eljut anyósa betegágyához, vagy ha hűséges marad, és anyós meghal?
nol.hu/kulfold/gyanusitott_a_spanyol_kiraly_lanya

Elképzelem, hogy Ráhelkét és a férjét Magyarországon meggyanúsítja valami ügyész .....
Mondjuk falopással, illegális erdőkivágással.
Kezdetnek.
@MacPhisto:

Várnaival kapcsolatban az a hazugság kedves felebarátom, hogy a sajtónak azt kommunikáltátok, hogy az asszonyverés miatt lett kiebrudalva.

Holott nem folyt ellene ilyen büntetőeljárás, se ti nem folytattatok le etikai vizsgálatot, ahol megvédhette volna magát.

Vágó persze nyilván sértett és vagdalkozik, meg kiégett vagy mifene. Aztán hopp, adminisztratív okokra hivatkozva pont úgy járt, ahogy Várnai.

Elég nehéz ebben nem összefüggést látni.

Arról nem is beszélve, hogy a Várnai ügy kapcsán pont az az Ertsey szólalt meg a pártotok nevében - az LMP közössége kivetette magából a latort - aki önmaga nem párt csak frakciótag, és akit most szerintetek meg sem kellett hívni sehová, mikor a képviselői helyek sorsáról döntöttetek, hisz - tádám - nem is párttag, bibibi.
@épészmérnök: "Annál is inkább, mert a Madártani Egyesületet kivéve mind arra rendezkedtek be, hogy majd az állam jól megtámogatja őket."

sokat mozogtam e szervezetek körül. igen, volt olyan szervezet, amelyik a állami csecs leszívására rendezkedett be. ennél azonban jóval bonyolultabb a helyzet.
@Fabius:
kontakthiba, vagy beütöttél egy billentyűkombinációt -a nagy pracliddal- és az kikapcsolta a billentyűzetet és esetleg átálltál szóvezérlésre vagy egerezésre kizárólag?

tréfás a számítástechnika

brühüyyy

én is csak csapkodok -pláne lendületben- és utána csodálkozom ha a számítástechnika meg megcsinálja amit nem is akartam...néha napok telnek el ilyen kütyükkel
@rodeo36: basszus, rodi, mi a francot kerestél a kerdemen? hihetetlenül cinikus ez a rétváry gyerek.
@bella _ciao: Persze, hogy bonyolultabb. Látszólag. De ha egy szervezet léte az állami, vagy az állam által menedzselt pályázatoktól függ, akkor vége a függetlenségének. Márpedig ez így ment.
@rodeo36: A műtét sikerült, a beteg meggyógyult, te meg a diagnózist keresed? Mit gondolsz a MacPhistonak felrajzolta a választ?
@tristen2005: "Megtanul úszni."

Az LMP nem akar megtanulni úszni, inkább a parton bénázik, miközben az anyós meghal.
@épészmérnök: Igen, így van. De ebben a pártban legalább vannak erkölcsi dilemmák.
netene!

Koplaljon 232 napig, és szerezzük vissza egész Erdélyt!

Ha hihetünk az erdélyi Krónika beszámolójának – márpedig a lap riportere hangfelvétellel tudja bizonyítani állításait -, akkor a magyar kormány pont erre készül.

444.hu/2014/01/07/lemondana-e-232-napi-jovedelmerol-erdelyert/
@Fabius: Lássál akkor összefüggést. Vágó maga írja le, hogy nem jelentkezett határidőben. Pont.

Hogy ki hazudik? ott van tételesen.

Kongresszus rakta ki Vágót? nem, épp ellenkezőleg
Schiffer rakta ki, ahogy a kép sugallja? nem, épp ellenkezőleg
Ladányira cserélték? nem is képviselőjelölt, ez is hazugság volt

mi is maradt a posztodból?
ja csak a forró levegő?

terelsz még, vagy kitérsz ezekre az érdemi pontokra?

nekem az is elég, ha úgy lesz ahogy szoktad és ignorálsz - engem is meg a valóságot
Schiffer /nagyvezérvédő/ügyvédurat meg kellene már elmeorvossal vizsgáltatni!Elgondolkodtak már ezek politikai gittegyletük szerepén? Zavaros politikai céljaikon,egyáltalán saját pártocskájuk elnevezésén...Sokáig nem gondoltam volna,hogy igazából a saját gesztenyéjüket kapirgáló fideszbérenc kotonszökevények!! Simán be lesznek darálva a kétszázalékukkal tavasszal!!Nem veszik észre,hogy legjobb embereik nincsenek már náluk?
@épészmérnök: tagdíjakból meg iszonyú nehezen tartja fent magát egy szervezet. a madártani is pályázatokon indul.

rossz élményem, hogy a civileknek szánt 1%-mat is két éve visszadobálja a nav, mert a megjelölt szervezetek nem teljesítettek valamit, miközben a szervezetek szerint náluk minden rendbe van. így ez a pénz is megy a költségvetésbe.
@gazoló: fideszbérenc szdsz 2.0

ikszdé
Ha azt akarná egy pártelnök, hogy az egyik legismertebb embere képviselő legyen, az lesz. Mert azért pártelnök. Lehet itt minden mögé bújni, de ez csak ködösítés. Ha ezt sem tudom átvinni a választmányon, nem vagyok alkalmas pártelnöknek.
@V-PORT: kivéve, ha az ismert embere nem akar képviselő lenni

demokratikus pártban egyébként a pártelnök nem mindenható
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Engem zavar, hogy úgy beszélünk az Lmp-ről, mint arról a pártról, ami a többiekhez képest az erkölcsi magaslaton áll. Beveszünk kiszállt Fideszeseket, akik három évig és előtte is részt vettek ebben a gombnyomogatásos cirkuszban, míg Bajnainál befogjuk az orrunkat.
@rodeo36:

Boli mester telefonos irányításával próbáltam orvosolni, holnapra kiderül sikerült-e :-D
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ezt a logikát valahogy sosem értettem. Sintér mind, ezért válasszuk meg a létező legsintérebbet? Ha lúd legyen kövér? Ha leszakadó országban élünk, tépjük le az ország fejét és rókázzunk bele a tüdejébe? Érdekes hozzáállás mindenesetre.
@MacPhisto: De legalább az LMP-ben vannak erkölcsi dilemmák szerinted, miközben feltételezed, hogy az összes többiben nincsenek?

Na ez, a hübrisz, az önteltség és önelégültség az LMP végzete.
@bella _ciao: "tagdíjakból meg iszonyú nehezen tartja fent magát egy szervezet. a madártani is pályázatokon indul."

A tagdíjakon kívül van a fundraising-nek sok más módja, mi is gyakoroltuk anno.
@V-PORT:
Erkölcs, meg ... izé... megélhetés.
Evégre a jelen állás szerint még idén ez a "frakció" is mehet vissza ugrálni a balettbe!
Mert kib..zott elvakult az a majom, aki a Schiffer féle trójai majomra szavaz.
@épészmérnök: Kérlek az elmúlt 5 évből sorolj fel ilyet más parlamenti pártoktól. Olyat, ami napvilágra is került, ami a tagság vagy egy képviselő meghasonlásához vezetett.
@V-PORT: "Engem zavar, hogy úgy beszélünk az Lmp-ről, mint arról a pártról, ami a többiekhez képest az erkölcsi magaslaton áll. Beveszünk kiszállt Fideszeseket, akik három évig és előtte is részt vettek ebben a gombnyomogatásos cirkuszban, míg Bajnainál befogjuk az orrunkat. "

Mi az, hogy. Maga a nagy Schiffer is együttnyomult Gyurcsánnyal a KISZ utódjánál, már nem is tudom, hogy hívták.
@MacPhisto: Nem az én dolgon a te álláspontodat alátámasztani.
@bella _ciao:
én semmit sem kerestem a terdem-en, fácsé...a faszbúkon meg minden szar meglelhető, én onnan megnyitottam én régi "rajongó"-ja vagyok a bencusnak...nála álnokabb képmutatóbb szemétláda már csak néhány van szégyen az, hogy fiatal, tehát -ha a vonat időben el nem üti mikor elszabadul a horgonyról- még sokáig tud rombolni és kenegetni as zart mintha mogyoróvaj lenne

brühüyyy

kíváncsivagyok válaszol e...ja beteszem a reakciómat a fácséra is...rohanok
@MacPhisto:

Nyehehe, kevésbé elegánsra sikerült ez a Várnai-etikai ügy átugrás. Ezen kívül lófaszt se érdekel senkit a párttag-nem párttag, kongresszus vagy választmány szőrszálhasogatásod.

Én speciel pont leszarom. Ha sikerült Vidának adminisztratív módon kinyírni mindenkit a pártból, majd átmegyek személyesen és gratulálok neki.

Mellesleg mit nem értettél a leírt: " Vágót majdnem a szeplőtlen szűz imázs elvesztésében élenjáró Ladányi Attilára cserélték" mondaton? A majdnem szó jelentését ismered, vagy idézzem az értelmező kéziszótárból? Esetleg azt is cáfolod, hogy Ladányi be volt jelentkezve a lista elejére Keresztessel együtt?
@Orica Középföldi: @bella _ciao: döbrögik, ezért még szorulni fogtok! ludas "lumpen" matyi:-))
@Vidéki: ez igen!... komolyan, le a kalappal!:-)... az, hogy a nobel-díj eléréséhez sokkal több kell, mint született képesség (csak a döntési mechanizmust és annak "politikai" aspektusait említve, a többi -szocializációs és gazdasági környezet, stb.- mellett) most hanyagoljuk... viszont a válasz igenis frappáns volt:-), gratulálok... bár a habsburgok és az angol earlok tekintetében ez a közelség más eredménnyel járt, mint ahogy te sem vagy askenázi:-)... bár a gondolatívet még Gábriel is megirigyelheti: muter gyömöszölésétől a kiválasztott népen keresztűl eljutni az epsomi derbyig, ez igen, én mindent megbocsátok!:-)))
@Sir Bates dö Hól:

Ha így folytatjátok vidékivel, határozottan jól fogok szórakozni:))
@Sir Bates dö Hól:
Hogy te milyen gonosz tucc lenni... :)
Igazán megható volt ennek a Vidéki IQ gyenge balfasznak az indoklása, hogy miért is született ecceri kretén ő.
Na jó, nem lehet minden balfasz pártseggnyalonc Mensa HungarIQa tag, értem én, de ennyire ostoba gyökér kevés van...
Szerintem se érti - még hangyafasznyit se - amit írtál.
@Fabius:
Nem látom a választ... Az én gépem is rossz??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát, ez, valami fenomenális!
"Orbán thai ladyboy kurvákkal kézen fogva sétálva menjen a Parlamentbe, domina szerkóban, miközben Rogánt és LézerDzsonnit pórázon vezeti, közben a beszervezési papírjaival legyezgeti magát, a régi KISZ titkáros korát visszaríva?"
Amúgy meg tényleg ez a legnagyobb baj. Összefogással vagy anélkül, de csakis egymás tökeit tudják szorongatni. Hát ezeket, ha netántán legyőznék Felcsúti Beteget, megsóznák, megborsoznák, és megennék reggelire finkelsteinék(vagy hogy hívják).
Az istenadta nép pedig nagykanállal habzsolná.
@Fabius: Ja értem, tehát senkit sem érdekel = akkor hazudhatsz nyugodtan. Világos.

Fabius majdnem olyan jellemű, mint Sztálin. Majdnem. Látod? mekkora korrekt vagyok? majdnem.

Elképesztően cinikus vagy bazmeg.
@épészmérnök: Nem az én álláspontom volt, hogy más pártban is van ilyen. Az, hogy az LMP-ben van, fentebb is igazolt. Te hoztad fel, hogy az a hübriszünk, hogy másnál nincs. Nemleges tényt nem lehet bizonyítani.

Mondjuk nem lepődtem meg, hogy nem jutott eszedbe egy sem.
@MacPhisto:

Ahham. Szóval Ladányi csak be volt jelentkezve a lista elejére, ugyebár, és Várnai ellen nem zajlott le etikai vizsgálat.

Igen, elképesztően cinikus vagyok, bazmeg.
@Gólyakalifa:

Hello Kalifa.

Sem az uj, sem e poszt utan nem lattalak felbukkanni. Az uj poszt felporgesevel amugyis tulhaladta az ido ezeket a kommenteket.

De!

Nagyon szivesen kifejtem velemenyem a hsz-oddal kapcsolatban, de csak akkor, ha elolvasod, vagyis meg koveted ezt a posztot.
@Fabius: Az vagy. A poszt nem erről szól, ellenben minden a posztban megfogalmazott állítás hazugság volt, tételesen cáfoltam. Azóta erre nem méltóztattál válaszolni, Várnai-Ladányi a terelési irány.
Mondjuk saját megközelítésedben majdnem igazat írtál. Majdnem.

Várnai a büntetőeljárásáról hazudott a pártnak, pont abban az időszakban, amikor a vakkomondor ügy ment. Etikai vizsgálat indult volna, de kiderült, hogy az alapszabály rendelkezései miatt megszűnt a párttagsága. Igaz, Várnai azt is hazudta, hogy a felfüggesztés fenntartásához szükséges nyilatkozatot megtette, de aztán ezt furcsamód sehogy sem találta...

Ladányi meg sokadmagával merészelt megnyerni egy zöldberuházásos (!!!) pályázatot, amit aztán kinyírtak, mert nem a fideszes haverok nyerték, ez a nagy bűne. Nem tudom, hogy mire jelentkezett be, én nem rendelkezem olyan kiváló információkkal, mint Sz. R., aki furcsamód ma is értesül minden belső levelezésről.

Te pedig a kis barátaiddal együtt most leszavazol Gyurcsányra. Erre számítottatok nem? Majdnem xD
@MacPhisto:

Érdekes hullámokat vet ez az ügy.

Először is itt van ügye Vágó, aki önmaga szerint:

"Pont a fúrás-faragás, és a politikai kaszt általánosan jellemző önzése miatt már hónapok óta érlelődött bennem, hogy nem indulok képviselőként. Az utolsó utáni pillanatban kiálltam a közösség elé, hogy úgy kell nekem ez, mint üveges tótnak a hanyatt esés, de betolom az LMP-t. Aztán végül velem toltak ki olyanok, akiket nem is ismerhettek."

Erre jöttél te meg Schiffer, hogy Gábor "kiégett"

hvg.hu/itthon/20140107_Schiffer_Maximalisan_kiegve_csinalta_vegi

én meg csak arra lennék kíváncsi, ezt te mondtad tollba neki, vagy ő neked?

Nem fontos, de érdekes: Várnai ellen büntetőeljárás nem zajlott. Ami zajlott azt ügyészségi vizsgálatnak hívják, ami nem ítélte megalapozottnak a büntetőeljárás elindítását.

Ladányi azt a pályázatot nyerte meg, ami ellen ORDÍTVA tiltakoztatok és mutyit kiabáltatok ti magatok. Ráadásul úgy, hogy a hivatalos közleményetek szerint ti a pártban erről nem is tudtatok. Muhahaha.

A belső levelezésetekről nem csak Sz. R. értesül mindenről. Hozzám is befúj a szél időnként csuda dolgokat.
Várnai eléggé lejáratta a zöld eszméket, amikor az autóbaleseténél kiderült, hogy terepjárója van és az az asszonyverési ügy sem tett jót a liberális eszméknek. Ilyenekért a tisztességes pártokból azonnal ki kell rúgni a tagokat - még akkor is, ha Magyarországon a többi pártnál nincs meg ez az erkölcsi minimum.
@nemecsek ernő áruló: A többiek már bizonyítottak.
Pont ezért szavaznának sokan a jobbikra.
Ezt kéne már végre megérteni kéremszépen!
Ne én legyek a náczi,ha jogosan van tele a tököm a többivel!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szíved joga. Nekem meg szavaik és tetteik alapján szívem joga szóvá tenni, hogy ez az újnyilas formáció még Orbán Viktornál is nagyobb fenyegetés hazánkra. Mert tanultam történelmet.
süti beállítások módosítása