Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.16. 11:40 Fabius

Mese az elveszett LMP szüzességről

Címkék: szüzesség lmp schiffer andrás

Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el vége. 

Úgy vágunk neki a 2014-es választásoknak, hogy egyetlen szűzpárt - legyen ideológiailag bármilyen - sincs az indulók között. A két nagy tömb réges régen nem szeplőtlen, a Jobbik a Szegedi Csanád balhé kirobbanásakor kiderült EU képviselők sajátos költségkeret felhasználásakor, az LMP meg most, a napelemtenderen vesztette el a szeplőtlen imázst.  Balfaszsági mérce, hogy még csak meg sem érte, mert Lázár János remek ütemérzékkel visszavonatta a pályázatot, aminek így nettó pofára esés lett a vége az LMP, és a párt körüli cégek számára. 

schiffer.jpg

Lézer Dzsonni most kényelmesen hátradőlve nézi, ahogy az ártatlanságukat vesztett szüzikék vergődnek, mint a pornószínházban rajtakapott apácák az anál dildó elrejtése közben, és közben joggal röhöghet, hogy a közvélemény máris bukás videóval bünteti a produkciót:

Lázárnak azért van annyi rutinja, hogy pontosan tudja: Schiffer "hülyeséget csináltak" magyarázkodásából egy büdös szó nem sok, annyit nem hisz el senki. Az ugyanis kizárt, hogy a pártvezetés tudta nélkül indultak volna a baranyai szervezetből többen azon a pályázaton, ami ellen maga a párt vehemensen fellépett. Úgy különösen kizárt, hogy pártpénztárnokok és választmányi tagok tették ezt, ráadásul Ladányi a párt pénzügyi helyzetének javítását kapta feladatául „a párt még ki nem alakult gazdasági holdudvarának létrehozásával". 

Az sokkal hihetőbb, hogy ők maguk sem hittek a pályázat megfúrásának sikerében, és ha már, akkor nekik is jusson belőle némi apró. Csak elszámolták magukat és alábecsülték Lázár Jánost.  A szopórolleren kapott agyi oxigénhiányban meg pont az következett, amiért sokan elfordultunk az egykor szimpatikus párttól: a hülyeséghez ragaszkodás és következetlenség. 

A párt utolsó belső ellenzékének számító, családi perpatvarba keveredő Várnait habozás, meghallgatás és védekezés lehetősége nélkül odadobták koncnak, a balhéja remek alkalmat nyújtott rá, hogy megszabaduljanak tőle. Mit tettek Ladányiékkal? Semmit a világon. A párttagságról nem volt szükséges lemondani azért, mert a párt által vehemensen támadott pályázat nyertesei között voltak - pedig, ha a hivatalos kommünikének hinnénk, amit nem teszünk - akkor konkrétan átbaszták a pártvezetést és mélyen hallgattak a dologról. Ladányi az ügy kirobbanása előtt mondott le a választmányi tagságáról - vagyis ez nem következmény - azt meg, hogy akkor most pontosan kicsoda és mióta az LMP pénzgereblyéje, arról semmit nem tudunk. 

A történtek és a "gazdasági holdudvar" fényében érdekes bukét kapott a párt legfrissebb plakátkampánya és Schiffer kijelentése is, miszerint: ki lehet szabadítani a magyar politikát a gazdasági érdekcsoportok fogságából. Amúgy meg elmúltháromév!!!!, és mostan a vak is meglássa, az ismételt bejutás után ki lesznek építve a hatékony szervezetek amikre eddig nem volt elég a négy parlamentben eltöltött év. Istenuccse, komolyan. 

 

579 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr955694820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.16. 15:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius:
Hát először is, Ladányi nem csak a választmányi tagságról mondott le már korábban, hanem az ügy kipattanása után erről a bizonyos forrásszervezői pozícióról is. Azaz jelenleg mezei tag.
Az pedig, hogy a vezetőség nem tudott a pályázásukról, lehet nem elhinni, de ez a helyzet - annyira az LMP se hülye, hogy ne rendezze a dolgot, mielőtt nekimegy nyilvánosan a pályázatnak.
Amúgy meg nem a közvélemény büntet a bukás videóval, hanem valószínűleg volt LMP-s, épp ezért a közvélemény számára kevéssé érthető (pedig tényleg vicces).
@hacsaturján:

"oszt nem kéne itten utálkoznom nap mint nap"

azért ennyire nem vagyunk sújtottak, hogy ilyen lesújtó véleménye legyen Mester... bár ha meggondolom, hogy legjobb, ha nem gondolok semmit...
@magándemokrata: Amúgy azt nyilatkozza Toroczkai a riportban, hogy "nyáron költözött az Ásotthalom határában húzódó tanyavilágba, de állítása szerint nem azért, mert már akkor látta magát a polgármesteri székben."
@salytóskifli: februárban pályáztak. Hogy szeptemberben nem szóltak. hogy ők is benne vannak - ezért kell(ett) lemondaniuk, mert átverték a pártot. Még akkor is, ha egy zöldenergiás pályázaton LMP-sként indulni alapból nem ciki.

2 cégben voltak benne, a harmadik, amit említesz, az egyikük üzlettársáé (nem LMP-s).

A friss cégek jelentkezése tényleg fura, és nem jó rendszer, de ezt úgy hívják, hogy projektcég, és az NFÜ pályázatain nemcsakhogy engedik, de sokszor bátorítják is (egyszerűbb az elszámolás és a nyomonkövetés). Az átlátszós cikkben ez nagyon hangsúlyos volt, s az LMP-s megszólalásokban is, de nem ez a gáz része a kiírásnak.
@jaegtoer:

maga gondulkodik, én utálkozok. nem oly nehéz, idesereglik, ami tovatűnt, a fej lehajlik, lecsüng a kéz.
@Lastres: A projektcég rendben lenne, csakhogy a projektcéget is cégek szokták létrehozni, akiknek viszont kell hogy legyen tapasztalatuk és megbízható hátterük. Itt viszont erről szó sincs. A projektcéget bízvást meg lehet alapítani a pályázat elnyerése után is. Szóval ha ez még ráadásul rendszer is, az nagyon gáz.

Az üzlettárs meg üzlettárs, ugyanaz a csatorna.

Ami még érthetetlen, hogy Várnait egy kétséges magánéleti probléma miatt kirúgjátok, Ladányi és társai meg továbbra is tagok maradhatnak, amikor sokkal többet ártottak az LMP-nek, mint a zuglói frontharcos. Úgyszintén hiányolja a közvélemény az üggyel való nyilvános elszámolást, hogy Ladányi már nem pénzgyűjtő, arról sehol nem jelent meg nyilatkozat, meg a másik illető sorsáról sem.
Lehet Másként is Politizálni - de az is ugyanúgy pénzbe kerül. A pénz forrásai pedig a politika világában nem lehetnek mások, csak amit a pártok már eddig is a maguk módján kiaknáztak

Ez a realitás, a többi meg az álomgyár hiszékeny választóknak
@hacsaturján:

itt van, mongyuk ez:

hvg.hu/w/20131217_Amikor_a_gyerekekert_jottek

árpádunk jól mongya, csakhogy a mű az ő kommentyeivel kerek, azaz a darab értékibül az előadás sokat levon. anno decebal egy tanerő képző angol nyelvű felvételi dolgozatait javítgattam. kereken húsz darab elfogadható minőségű dolgozatot köllött vóna tanálnom, hogy a tanszéken a tanárképzés beindulhasson. nu, nekem insgesamt összejött három. ennek ellenére a képzés beindult. tizenhét nyomorult azóta nyelvet tanít, sőt...a british council meg csak rászta a fejit, mer ők finanaszírosztak. mindazonáltal a kuka kérdés sokkal érdekesebb aspektusokkal szolgálhat, tán eccer írok rula, bár nem hiszem.
@guma: Nem lehet, hogy GJZ pont ennyire alkalmas az életben? Amúgy mi a megalázó a kukásautó vezetésben?
Egyébként, aki a politikában nagykövetségig vitte, annak kell lennie olyan kapcsolatrendszerének, amire egy válalkozást, karriert fel lehet építeni. Ha GJZ-nek nem sikerült megfeleő kapcsolatrendszert építenie, akkor bizony életképtelen lúzer.
@salytóskifli: ezt a céget magánszemélyek hozták létre, akik közül Ladányi már korábban is foglalkozott napelemmel (egy kisebb rendszert építettek fel).
A közvélemény elvárása jogos. Az, hogy már nem pénzgyűjtő, Schiffer nyilatkozott az Indexnek (benne is van a cikkben), amelyik ennek ellenére hozta le olyan címmel a cikkét, mintha ez nem történt volna meg. (később odaragasztottak egy keretet, amiben szerepel, hogy "Ladányi Attila november 30. óta nem a párt adománygyűjtési megbízottja.".
@guma: Googliztam egy kicsit: nem jobbkormányos a kukásautó. Szóval kitalált hazugság az egész.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Kívánom, hogy neked is ez legyen a legnagyobb gondod. :) "

én meg békés, boldog Karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek. Te, szarházi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Áááá, dehogy azért. Dehogy.
Ő kimondottan szeret hátrányos helyzetű településeken lakni, ahol semmi sincsen, mert ő egy olyan kis önzetlen gyerek ....érdek, az nem munkál benne, egy fél milliméternyi sem.

Nagy az isten állatkertje ....
@jaegtoer:

van máááásik! no, lássa!
@DFK:
Egyik-másik utca seprő locsoló autó jobb kormányos, az is Főkefe! Meg Magyarország is! Mindenki örömére!:))
@Evezős:
Deviza hiteles volt, bebukta a hitelt, Ásotthalmon talált menedékre!:))
@Evezős: @tristen2005: polgármesterként picit avittak lehetnek nékije a közigazgatási ismeretei azzal a 64 vármegyével. nehogy szabadkára küldje a lelkem a hivatalos leveleket.
@hacsaturján:

bár minden egyre aggasztóbb, fárasztóbb és mulandóbb -mégis- akár lehajlik, akár lecsüng, az ész lomotol szakadatlan, én bizakodok abban, nem hiába, mert "az nem lehet, hogy annyi szív hiába..."

a nyelv meg veszélyes fegyver, szinte közhely, de ezt meg magánál, Mester, ki tudná jobban?
@hacsaturján:

"van máááásik! no, lássa! "

milyen másik? én nem látok senkit.
@Evezős: tanít majd saját főből, amig marad ilyen tanár, fogynak, mert fogyhatnak, ki az aki szélmalmol a narancsmaffiával?

Nemsokára csak két tankönyvből választhatnak a szaktanárok tantárgyanként és évfolyamonként. Miután az Orbán-adminisztráció államosította az önkormányzati iskolákat, megmondta, hogy mi legyen a helyi tantervekben, és centralizálta a könyvterjesztést, most a tankönyvpiac kerül sorra. Ennek köszönhetően tovább csökken a tanárok szakmai szabadsága, nehezebb lesz a diákok képességeihez, műveltségéhez, családi viszonyaihoz igazítani a tananyagot.

/nem elég aktuális A FAL, és az 1984/

hvg.hu/itthon/20131217_Legfeljebb_nem_tankonyvbol_tanitunk
@jaegtoer:

eszt beszéjje meg vörösmarty kollegával!

"van máááásik..."
hiszen ippeg most esett hasra a fostalicskába botolva. ja, hogy nem látta...?
ennyi, kár a szóért:

"„Legfeljebb kevesebbet használjuk majd a tankönyvet” – mondta a fővárosi gimnázium igazgatója, aki viszont reménykedik benne: még ha két könyvre is szűkül a kínálat, az egyik majd olyan lesz közülük, amit jól lehet használni. Ennek ellenére hibának tartja a kínálat szűkítését, mint mondta az 1980-as évek második felében álltak át arra, hogy az 1956-os forradalmat inkább „elbeszéljék” a diákoknak, vagy újságcikkekből tanítsák, mert „a tankönyvben nem a valóság volt”. Ugyanakkor az igazgató attól is tart, hogy a pedagógus-életpályamodellel együtt bevezetett minősítési rendszerben a bizottság – melybe a felügyelő szerv, a tankerület is delegál egy embert – esetleg számon kéri majd, hogy miért nem használják gyakrabban a tankkönyvet."
@bella _ciao:
Nehogy úgy járjunk mint a Szlovákok a Kotlebával, az is bünözöként kezdte, most Besztercebánya ispánja!
@tristen2005:
Akár ezt is kinézném ebből a Tóth Lászlóból (mé'nem vót neki jó a saját neve, sosem fogom megérteni, mint Zázrivecznek a sajátja, vagy attól magyar valaki, hogy magyarosch a vezetékneve????), de sokkal inkább azt, hogy érezte a pénzszagot és annyi.
Nem tudom, mennyi idő múlva jönnek rá a szerencsétlen helyiek, hogy kit ültettek a saját nyakukba - de sajnálni egyet sem fogok közülük ...akiknek az a megélhetéshez az elsődleges szükségletük, hogy cigány- és zsidómentes legyen a környezetük, azok megérdemlik azt a Tóth Lacát, remélhetőleg évekre.Ennél nagyobb dolgot nem fog tudni csinálni ugyanis .... ez ehhez ért egyedül (meg talán az ostorpattintgatáshoz, de azért nem adnak semmit a boltban ...)
@bella _ciao:
Lesz ott minden, ahogy elnézem, gondolom, első teendője lesz a rovásírásos táblák kihelyeztetése, meg annak oktatása ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
remélhetőleg nem a semlyén meg a zorbán és a kövér írják a tankönyveket> matek, fizika és földrajz valamint kémia és a történelem szerintem irodalomba bele sem mernének fogni vagy ha igen lenne sok mosoly és tréfa meg vidámság

brühüyyy
@hacsaturján:

"ja, hogy nem látta."

inkább hordom a keresztem, mintsem hordó legyen a keresztem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hihi, már az idén lehet erre gyakorolni, még mindig van egy csomó hely az országban, ahova nem érkeztek meg a tankönyvek .... pl. mondjuk nálunk a pótrendelésnek (szeptember után beiratkozottak)még se híre, se hamva ....mindjárt félév lesz.
Tehát ez az év volt a próba a következőhöz ...

Remélem, a tankönyvkiadók végigviszik a pereket és mindet meg is nyerik.
@hacsaturján:

"eszt beszéjje meg vörösmarty kollegával!"

eszt most nem sietem el, van még némi, más irányú tennivalóm:)
@jaegtoer: Hasonló szépeket neked is, bár a jelzőt én nem teszem hozzá, mert akkor hitelteleníteném a jókívánságomat. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rutinos tanár meg tud lenni tankönyv nélkül (én pl. egyáltalán nem használok - persze ez lehet tárgyfüggő is -, igaz, nagyon sok melóval jár az órai anyag megjelenítése...), aki régóta csinálja, annak van összerakott anyaga is hozzá. Lehet fénymásolni - ha nem az iskolában, mindig akad szülő, aki hajlandó segíteni -, netről dolgoztatni, projektet csináltatni a gyerekekkel, ilyesmik.
Szóval megoldható.
De ettől ez még a világ szégyene!
@tristen2005: Még mindig jobb, mint az elmúlthuszon politikusai, akik kishalként kezdték, most meg nagy pályás maffiozók. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"bár a jelzőt én nem teszem hozzá"

véleményemet ismered, s az pont attól lett hiteles, bár a látszat csalt, mert biza főnév az, innen s túl, de ha olyannak érzed magadat, ki vagyok én, hogy vitassam?:)
@Evezős: igen, erősen tanár és tárgy függő, és lehetnek lázadók, ez viszont és az egy országos góré miatt, vannak kétségeim:

"Ugyanakkor az igazgató attól is tart, hogy a pedagógus-életpályamodellel együtt bevezetett minősítési rendszerben a bizottság – melybe a felügyelő szerv, a tankerület is delegál egy embert – esetleg számon kéri majd, hogy miért nem használják gyakrabban a tankkönyvet."
@Nyilas Mise: "gááá,gá, gááá,gá" vége az órának a közmunkás tanfolyamon? Látom, ötöst kaptál! gratula!
Azért ez a napokban felszínre tört Szijjártói zsenialitás sem volt semmi. :)

Képzeljük magunk elé, ahogy Orbán Viktor egy gyéren megvilágított parlamenti dolgozószobában politikai és gazdasági tanácsadóival körülvéve egy asztalra kiterített térkép fölött hümmög: hogyan lehetne megszüntetni, vagy legalább enyhíteni Magyarország energiafüggőségét? A probléma ugye valós, hiszen például 2009-ben az orosz-ukrán gázvita miatt két hétre leállt a hazai gázimport.

Szóval ott áll az a sok okos, öltönyös ember fejvakarva, és akkor valaki előáll a zseniális ötlettel. Mi lehet jobb egy minket 45 évig megszállva tartó, mostanában újra szuperhatalmi terveket szövögető, a zsarolást píszí gazdaságpolitikai eszköznek tekintő ázsiai országnál? Hát egy rasszista, apartheid államot üzemeltető, háborús veszélyzóna közepén elterülő közel-keleti, amely elzárja az ivóvizet az ott élő palesztinok elől.
Micsoda briliáns ötlet! Micsoda fantasztikus gazdaságpolitikai érzék, nemzetstratégiai jövőbelátás! :)

jobbegyenes.blog.hu/2013/12/17/izraeli_valthatja_az_orosz_gazfuggoseget
@rodeo36:

"remélhetőleg nem a semlyén meg a zorbán és a kövér írják a tankönyveket> "

sovány vigasz... gondolj véleményedre a minap, az akadémiát is hogy leszóltad:)
@DFK:

A kukásautók zömmel balkormányosok. A seprő és sövényvágók meg zömmel jobbosok.
Szijjasztok!

Én csak olvasok sokszor, tudjátok, de amit a tankönyvpiaccal tettek, az Orwell-i, megdöbbentő posztkommunista tett!!!!
Ha a gyerekeim a fizeSS szűrt tudományát kell, h tanulják, az felkészítés a "csavargyári" életre, illetve a változó tudás meghazudtolása. Egy bizottság mondja meg mi az okosság?? Megdöbbentő!!! Középkor!!! Egyébiránt olyan szempontból nem lep meg, h a katolikus egyház történelmileg a zemberek sötétségben tartásában volt érdekelt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hidd el, nem "esetleg" fogja számonkérni, hanem biztosan!
De erre is van megoldás: majd ha jön a - frissen képzett mameluk - tanfelügyelő, akkor szépen előveszik a tankönyvet és kirakják a padra, esetleg felolvasnak belőle, vagy ad fel leckét a tanár, jó látványosan. Vannak erre bevált technikák már. Igaz, még az átkosból - de a fene hitte volna, hogy valamikor még szükség lesz rájuk ...:-(
@DFK:
" nem jobbkormányos a kukásautó"

Nem biza. Viszont az utcaseprő-autó igen. Az sem sokkal nagyobb karrier.
@Evezős: ahogy várható volt, elfogadták. pokornyi is lesunyta fejét.

Bekeményített a Fidesz: leseperték Pokorni puhító ötletét

hvg.hu/itthon/20131217_Bekemenyitett_a_Fidesz_lesepertek_Pokorni
@Evezős: igen a régieknek meg van ez a tudása, az újak, meg beletanulnak, vagy megszöknek, én az utóbbit tartom valószínűbbnek, és ennek örömére még inkább hígult a tanári társadalom, és csapnivalóbbá válik a minőség. Kontraszelekció mindenek felett, és nem csak a gazdaság, a közigazgatás, hanem már az oktatásban is, és hol van még az őrület vége.
@bella _ciao: ha lenne még tartása, lemondana és visszavonulna, de nem lesz, ugyan úgy mint már annyi esetben, és amit még a régi AB tagok sem tudtak megtenni, mielőtt menniük kellett.

"Gyilkosok közt cinkos aki néma"

pedig jelenleg egy társadalom szétverése és kinyírása zajlik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Népakarat? ne röhögtess!! Ásotthalmon az emberek 85 %-a azt sem tudja ki ez az ördögfajzat, mert annyira nem érdekli őket a politika
munkalehetőség

Latinul tudó filmterjesztőt keresnek az átlátszó pályázaton (frissítve!)

cink.hu/latinul-tudo-filmterjesztot-keresnek-az-atlatszo-palyaz-1484790380
@jaegtoer:
mint a mellékelt ábra mutíttya teljes joggal...vannak ismereteim...de a nevezett könyvről még te sem voltál hajlandó egy linket adni, hogy belelapozzak...

szerintem a hangyák oktatása is sokkal rugalmasabb mint amilyen ez lesz most...és a hangya termelékeny

brühüyyy
itt tartunk, ez azizé sem lesz már idiótább...

Navracsics Tibor ezért élete végig szégyellheti magát

A következőket bírta mondani a Parlamentben abban az ügyben, hogy Szombathelyen középiskolásokat vezényeltek ki meghallgatni a kormánymegbízott beszédét egy kiálltásmegnyitón:

Egy rendezvényre egyébként iskolánként szoktak vinni diákokat, azt pedig, hogy egy kormánymegbízott, aki politikai megbízott, milyen politikai beszédet mond, arról a helyi nyilvánosság hadd alkosson véleményt.

Szoktak? Szoktak? Igen, azok a rohadékok, akik az én gyerekkoromban terrorizálták Magyarországot azok szoktak. 12

Egy magyar presztízsegyetem tanárát, a permanensen komcsizó Fidesz mérsékelt, értelmiségi szárnyának prominensét hallották.34

cink.hu/navracsics-tibor-ezert-elete-vegig-szegyellheti-magat-1484142539
@KÁTÉó53éúétr6:

"azt sem tudja ki ez az ördögfajzat, "

majd csak lesz. most még csak holdkóros, szíriuszi idealista ködszurkáló. hja kérem, az asszimiláció csodákra képes:)
@rodeo36:

"de a nevezett könyvről"

na ugye, hogy túl sok könyv van forgalomban:D

mely könyv linkje kellene?
és még egy barom:

Papcsák Ferenc Azerbajdzsán mellé állt a karabahi konfliktusban, és fölszólította Örményországot, hogy vonuljon ki
papcsakosszes

Zugló polgármestere világpolitikai jelentőségű nyilatkozatot tett.

444.hu/2013/12/17/papcsak-ferenc-ormenyorszag-vonuljon-ki-nagorno-karabahbol/
@KÁTÉó53éúétr6: Hát én az országosan ismert ördögfajzatoktól jobban félek. :)
@Myrath: @Evezős:

Nem tudom mennyire vagytok tisztában azzal, hogy mekkora anarchia volt a tankönyvpiacon.
Lassan minden település más tankönyvből tanított,és az egyik szarabb volt a másik. Ebbe tanerőnek beleszólása nem volt. Abból tanított a legtöbb helyen, amit az ig, kiválasztott.A választás szinte mindig kenőpénzalapú volt.

Olyan nagyon kevés akadt, ahol az ig, kiadta a feladatot a szakmai munkaközösségnek, hogy válogassanak, mérlegeljenek, döntsenek, és akkor az a kötelező a suliban

Az a tanszabadság teljes félreértelmezése, hogy a tanár abból tanít, amiből akar.
Csak egy példa. Fővárosi ált.isk 6.oszt. angol. Egy év alatt 4 tanár fordult meg az osztályban, mindenki ragaszkodott a "saját" szabadságához. Így majd 20 ezer forintba került egy év angol, cserébe szinte nem tanultak semmit.
Szóval ez az áldatlan állapot felért az egyetemig, ahol a szintfelmérésen kicsapódott a egész, és egyszerre mutatkozott meg az összes hiba.
Egyetértek, ez tarthatatlan volt.

De!
Nem látok garanciát arra, hogy a két könyv, szakmailag abszolút korrekt lesz, hogy a fejlesztést szolgálja,hogy a következő PISA-n nem esünk még tovább vissza stb.
Persze jelen oktatáspolitikánkban semmire se látok garanciát, illetve amire látok, az bizony nem vidám.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Navracsics valamikor gondolkodó ember volt, mára a pénzért el.urvuló csicskák etalonjává vált - Navracsicska csak...
Majd az emlékezete megszépíti a seggnyalását és hazudozását.

@Evezős:
wien.orf.at/news/stories/2620463/

Frissebben, a mai osztrák újságok szerint összességében kb. 30.000 közalkalmazott tüntet a napokban.
Rendőrök, tanárok, közalkalmazottak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bugyog a lefolyó... azután a helyére kerül a "cuccos".
Baltavári mesék címmel majd ír egy könyvet.
@Orica Középföldi: szokás szerint a ló másik oldala, mint már annyi esetben...

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
rég volt, tán igaz sem volt
és hol vannak a többiek???

Kilép a Fideszből,
mert csak cigány listára szavazhat
„Ez a törvény olyan, mintha nem a Fidesz, hanem egy szélsőjobboldali párt hozta volna.” A Fidesz komoly kedvezményekről beszél.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F12%2F17%2Fkisebbsegi_regisztracio%2F
öveket bekötni, a választások miatt a szakadék felé gyorsítás következik:

Visszajár a devizahitelesek pénze, abcug Kúria!
deviza

A KDNP-től Rogán Antalig, Szili Katalintól a CÖF-ig, mindneki a kemény hangú közleményeket ír, a devizahitelekről szóló bírósági határozat óta.

444.hu/2013/12/17/visszajar-a-devizahitelesek-penze-abcug-kuria/
@Orica Középföldi:

hiába. a józanság hangja. pedig már a fedáksárinál tartottunk. de tényleg sok péncről van szó. úgyhogy jogos a renonc. de sárit nem szabad mellezni öööö.. mellőzni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Éljen a Kommunizmus!
Nehogy már felelősséget vállalj a saját tettedért, aláírásodért, szerződésedért.
Végül is csak a szokásos narancsbolsevik bullshit.
ÉLJEN A PÁRT!
ELŐRE A PIKTORI ÚTON!

"Fel vörösök..." (na jó, kifakult, rothad, de az elvtársak a régiek!)
Mind komancs, sehol egy rendes dakota... :)
Bajnai: Ez tömegsír
2013. december 17. 11:50

Elkészítette a 2014-es költségvetésről szóló véleményét és a technikai kivetítést a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány és a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest. Bajnai Gordon az elemzést bemutató sajtótájékoztatón közölte: ez egy választási költségvetés, az első félévben osztogat, majd a második félévben fosztogat.

www.portfolio.hu/gazdasag/bajnai_ez_tomegsir.3.193100.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Orica Középföldi:

Lehet, h így van. De ez nem megoldás. Illetve megoldás, ha egyoldalúan szeretném manipulálni az oktatást, gondolkodni képtelen embereket akarok neveltetni.
Van igazságod, de nem csak a két véglet létezik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bajnai inkább a libák árával számoljon el, meg a Sorostól kapott milliókkal, amivel tönkre akarja tenni hazánkat. :)
"Tízmilliárd forintba kerül és komoly kockázatai vannak a tankönyvkiadás államosításának. A minisztériumok figyelmeztették a kormányt, azonban a Miniszterelnökség szerint vállalni kell az áldozatot - derül ki egy kiszivárgott kormány-előterjesztésből.

Mintegy 10 milliárd forintos költsége és komoly kockázatai lesznek a tankönyvkiadás államosításának a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerint - derül ki az Átlátszó birtokába került kormány-előterjesztésből (pdf), amely a tankönykiadás államosításának okait, céljait és kockázatait mérlegeli.

Az előterjesztésből kiderül az is, hogy a javaslatot csak a minisztériumokkal egyeztették, a döntés alternatíváit és hatásait nem mutatta be senki a kormánynak. Mint arról a hvg.hu beszámolt az éves szinten 14 milliárd forintos forgalmat bonyolító teljes tankönykiadói iparágat letarolhatja a tankönykiadás államosítása, azonban egyelőre sok a homályos részlet, és nem tudni például, hogy a nyomdákat is eléri-e a változtatás."

Az indoklása (ellátási zavarok) még ettől a simlis aljadékoktól is durván cinikusra sikeredett!
De legalább újra győztünk!
Bajszos népünk győzni fog!!!
@V-PORT:
SZerintem is!
Meg Piktorunk is, evégre sikeresen lejmolta Soros bácsit... hány évig is? :)
Vagy azt már megadta???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lehet, h a devizahiteles sztoriba ég bele a fizess? Végleg! Olvastam véleményeket, mely szerint valami "apróság", vagy nem várt esemény dönti le az autokráciát. Möglássuk!
@Myrath: annyi alkalom lenne és volt rá, talán egyszer, valami...akár ez is...jó lenne
@Myrath:

Ez tipikusan az a helyzet, ha nincs meg a csontváza az oktatásnak óvódától az egyetemig, amin a hús a tankönyv,az izomképző, agyfejlesztő a tanár, akkor bizony gnóm lesz az eredmény.

Elsődleges felelőssége ebben a mindenkori kormánynak van, mert ez a jövőről szól.
Jóváhagyták a Főgáz megvásárlását
Az állam most majd saját pénzéből is fizeti
a rezsicsökkentést. Nem a legjobb az időzítés.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F17%2Fjovahagytak_a_fogaz_megvasarlasat%2F
@bella _ciao:
Popkornyíj is menjen az anyjába ....(a többi csúnyát nem írom ide).
Elvtelen f@sz, aki - szerintem - látja, hogy ennek egyszer vége lesz és azért próbál ide is, meg oda is sasszézni.
Megszavazta, tehát benne ül, nyakig.
Sosem feljetem el, mikor ő volt az oktatási miniszter, az előző ciklusban. volt valami konferencia, ahol ő is megjelent. Tele a terem pedagógusokkal, sok egykori kollégája is (PDSZ-ből, suliból), szünetben odament vegyülni közéjük. Mutatja neki egykori kollélgája a fizetési jegyzékét, és mondja, hogy ez az utolsó, mert lelép innen. Pokorni válasza: "Megértelek."
Ezt bírta mondani, miközben ő volt az, aki tehetett volna ellene. De nem tett, hanem a bárgyú Medgyessi tett majd, utánuk.
Eh, ezekbe annyi gerinc/porc/Ca tartalmű testszövet se szorult, mint egy papucsállatkába ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az újak majd eltanulják a régiektől - ha lesz rá igényük.
Akinek nem - na, azokat fogják első körben PEDII-be átminősíteni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Már a múlt héten olvastam ...(mármint a hírt, hogy kivezényelték a gyerekeket).
Az a baj, hogy nem a szülők mennek tüntetni az elé az önkormányzat elé, amelyik ezt elrendeli ....
@Orica Középföldi:
Ez valamiért nagyon közkeletű vélekedés, de nem igaz.
Nálunk több, mint tíz éve (megnéztem az ingyenes könyvek pecsétjét) használjuk ugyanazokat a tankönyveket (pl. matematikából a Mozaik Kiadó Sokszínű nevű tankönyvcsaládját? magyarból a Pethőné-féle irodalomkönyveket, történelemből a Száray.sorozatot), és mivel legalább ennyi ideje létezik az (akkor még az önkormányzatok által finanszírozott) ingyenes tankönyv a rászorulóknak, mód sem nagyon volt arra, hogy cserélgessük, vagy variáljuk.
Nem vitatom, hogy sokféle könyv volt a piacon - de hidd el, amelyik pocsék volt, az előbb-utóbb kihullott a rostán. A piac képes volt működni.
Van ált. isk.-ra is rálátásom, tudom, hogy ott is egy idő után letisztult a piac, és csak a használható, életképes könyvek maradtak.
Az miért baj, ha BAZ megyében mást tartanak "testhezállónak" egy falusi iskolában, mint egy fővárosiban? Vagy egy nyíregyházi szakközépben más történelem könyvet tudnak jól használni, mint egy soproniban?
Adott (volt) a tananyag, amit el kellett végezni - de a tanárra volt bízva, hogy ezt milyen módon érte el.
Én egyedül a nyelvkönyvek piacát tartom rendkívül rossznak: direkt arra álltak rá, hogy ne lehessen a könyveiket újra használni, hanem minden évben meg kellett venni újra a könyvet, mert hiába csináltak munkafüzetet is hozzá, a tankönyvbe is bele kellett írni - ráadásul olyan papírra nyomtatták, ami eleve kizárta a ceruzahasználatot vagy a radírozást.
Valamint: szinte évente dolgozták át adott nyelvkönyvet, pár képpel, ábrával felturbózva, cserélgetve benne a leckék anyagait, nehogy használni lehessen több éve át is. (Miközben én nyelviskolában egy tanfolyamon, szinte ábramentes könyvből tanultam nyelvet pár éve, külön munkafüzettel, sok jegyzeteléssel. Miért nem lehet ILYEN könyveket a közoktatásban is alkalmazni??? Tudom a választ: mert ez nem biznisz!)

Én - pedig foglalkozom ezzel bő tíz éve - sosem találkoztam olyannal, hogy bármelyik kiadó meg akart volna vesztegetni, akár engem, akár szaktanárt, akár a főnököt. Azzal viszont igen, hogy most, mikor effektíve nincsen könyv, pl. a (volt) Nemzeti TK., vagy a Mozaik (Szeged), több doboznyi könyvet küldött ingyen, mert évek óta tőlük vásárolunk és mert kétségbeesésemben volt, hogy nekik írtam könyörgő levelet, mert annyira nem tudtunk mit csinálni a totál alkalmatlan KELLO teszetoszasága miatt. A mai napig nem lenne tanári példány az idén megjelent új tankönyvekből, ha ez a két kiadó nem segít ki bennünket ...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hátja. :-(
Nézd meg, Ukrajnában mitől állt fejre a világ ... nálunk a fejünkön ülnek három éve és mindenki robotol, hallgat és húzza az igát.
Ezek a mocskos görények nyolc éven át azt tanulták, mit és hogyan kell tenni ahhoz, hogy ne legyen ellenállás. Arra volt jó a nyolc év.
Egyetlen dolgot tudnak: milyen emberek vagyunk, milyenné váltunk, azaz milyen a magyar "néplélek"?
Ilyen.
Szar.
:-(
@Evezős:
Módosítok: Pokorni nem szavazta meg - tehát ne emiatt menjen a JBQÉ-ba, hanem a gerinctelen, szar viselkedése miatt.
@Myrath: Igen, közben olvastam és korrigáltam. (Ettől függetlenül véleményem Pokorniról nem változott...)
"Babarczi szerint Toroczkai László nem véletlenül költözött Ásotthalomra. Legkésőbb 2014-ben mindenképpen indult volna a polgármester-választáson. Sorra a hatása alá vonta a falu véleményvezéreit: a plébánost, a kocsmárost, a kmb-s rendőrt. Márpedig a falusi ember két helyen tájékozódik: a kocsmában és a templomban."

Tehát megfűzte a plébánost (akinek a korábbi polgármesterrel az volt a legnagyobb problémája, hogy nem adott pénzt lenyírni a templomkertben a füvet .... elnézve a plébit, mi lett volna, ha nekiáll és lenyírja ő maga? A Jóisten megbüntetni, vagy mi???), a kocsmárost - bele sem gondolok, mivel -, meg a helyi rendőrt.
Ennyi elég is volt, azok mentek el szavazni, akikre ez a három ember hatással tudott lenni.
Köszi, ennyi elég is arról, kik szavaztak Tóthra ....

nol.hu/belfold/20131217-ovek_a_templom_es_a_kocsma?ref=sso
@Evezős:

Muszáj válaszolnom, mert szélesebb rálátásom van a területre.
Attól, hogy a te iskoládban nem igaz - hál'Istennek - még nagyon sokban igaz, ezért közkeletű a vélekedés.

A tankönyvvel soha nem a kiadó házal, hanem a szerző.
Ő már csak akkor keres kiadót, ha fix példányra van ígérete, ami megéri.

Könnyű azt mondani, hogy a rossz tankönyv kihullik, de közben hány évfolyammal történt felelőtlen kísérletezés? Ki számol el ennek a kárával?
Ja, hogy ezt soha senki nem méri? Na ez a disznóság! Gyerekkel büntetlenül lehet kísérletezni! Majd kinövi. Aha! És itt most egy hosszú és cifra káromkodás jön.

Ettől a "testhezálló" szövegtől falra tudok mászni.
Ne a tankönyv legyen testhezálló,Szabolcsban és Sopronban is ugyanolyan az elsős,azt ugyanis nem lehet testreszabni, hanem a módszer!

Ááh!
@V-PORT: Kaya Ibrahimhoz vagy simicskalalihoz van szerencsénk? Esetleg egy jól fizetett droidhoz?
@Orica Középföldi: ..és most jobbak lesznek a tankönyvek? Ezt ön sem gondolja komolyan?
@miért:

miért? miért? csak bazmeg!

jó reggelt. bazmeg.

legyen jó napod is, bazmeg.
@miért: @jaegtoer:

jaaa, majd elfelejtettem, b+, bazmeg.
@miért:

Mint fentebb írtam, erre nem látok biztosítékot, noha lehetne.

Az aggályaim alapvetően a tehetséges, tanulni vágyó gyerekek miatt vannak, voltak.
Teljesen abnormális, hogy kitűnő érettségivel rendelkező, egyetemre felvett gyerek a szintfelmérőn szembesül, hogy őt bizony nem tanították meg deriválni, integrált számítani, stb.
Más tárgyakból ugyanennyi példát tudok hozni.

Ennek több súlyos következménye van.

Egyrészt x százalék kihullik fél vagy egy éven belül. Ennek a személyiségromboló hatásával a kutya nem foglalkozik. A gyerekek további sorsáról nem is beszélve.

Másrészt - nagyon helytelenül - az egyetemek egyre alább határozzák meg a követelményt az életben maradás miatt.

Ez egy ördögi lefelé tartó spirál.
@Orica Középföldi:

nem. direkt úgy vannak elhelyezve az ágyak, hogy ne tudjak kelni ballal, csak is jobbal, sőt, két jobbal.
a Miért, miért nem nézett utána, miért írtad, amit. ezért kapott tőlem annyi örömhajhászásra felszólító -nem is leplezett- kedveskedő unszolást. reménykedek, tehettem érte valamit.
@Fabius: Nos, a story-ban konkrétan kukásautó volt.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: így megy ez, kiderül előbb egy részletről, hogy nem igaz, aztán kiderül, hogy nem GJZ a szereplő, nem a munkügyi központban mondták, és nem azt. Amúgy ezenkívül minden rendben van a story-val. Emlékszünk: bajai "oktató" videó.
@DFK:
A sztorival nincs bajom. Hogy valaki nem pontosan fogalmaz, az előfordulhat bármikor és bárkivel. Ebből én messzemenő következtetést nem vonnék le.
süti beállítások módosítása