Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/29/cseh-katalin-komment-nyiregyhaza-szulesz-foorvos/ "A vizsgálat lezárultá... (2024.04.29. 15:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.28. 10:20 Fabius

Kövérlaci: barát vagy ellenség?

Címkék: kövér lászló rezsicsökkentés parlamenti őrség

Kettős érzése van az egyszeri választónak mikor kövérlaci megnyilvánulásait olvassa. Egyrészt ugye itt van az az érzés, ami szerint a Nagy Büdös házmestere a Nemzet Házmesterévé válva aggódig értünk, és a társasházak rezsicsökkentéséért:

"Minden épeszű ember tudja, a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár. Nehéz bebizonyítani ennek ellenkezőjét, bár a szolgáltatók próbálták eltitkolni ezt a számlákon, a közös képviselők jelentős része pedig lenyelte a csökkentést a közös költségben" 

Másrészt meg ott a szembesülés, hogy a rezsidémon üldözés közben azért csak sikerül seggére verni néhány százmilliónak, mert miért ne? Elvégre a felduzzasztott létszámú saját sereg nem járhat összevissza hacukában, és gondolom a mélygarázs őrzés se megy gyalog, oda is kell 4 db új Superb, hogy a földfelszínre közlekedés és a járőrözés meg legyen oldva valahogy.

kövér laci.jpg

Isteni szerencse, hogy a százmilliós tusolóblokk elég nagy lett, és annak bővítésére - egyelőre - nem volt szükség. Úgyhogy most itt állunk a dilemmával, hogy akkor a Morczos Bajusz nertárs rezsicsökkentő barátunk minékünk, vagy közpénzherdáló ellenségünk? Mert ugye a rezsiharc vívmányaként most az van, hogy: "legalább 45 napig kifüggesztett hirdetményen tájékoztatniuk kell a lakókat arról, mennyit spórolt a társasház" - és ugye aggódhatunk, hogy a Nemzet Házának házmestere hogy tesz majd ennek maradéktalanul eleget úgy, hogy ne egy kibaszott deficit látsszon a naranccsal szedett hurrájelentés alján. 

Jó, oké, mentő körülmény, hogy Morczos Bajusz tényleg igyekezett mindent megtenni a házbevételek növelésének érdekében: 19 milliót kaszált csak a kiszórt büntetésekkel, amivel legalább a lőtérhasználat költségeit nullára hozta. Innentől viszont nem csodálkoznék, ha a képviselőket lassan a kötőszavakért is megmázsálná, hátha futná belőle egy rend új paszományra. 

792 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr255714230

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rezsi Wars - Csataterek 2013.12.28. 14:31:47

- Leülni, mert lövök! Oda az asztalhoz, mindenki!- Ki akar rabolni minket? Azt képzeli csuklyában nem ismerem meg, hogy maga a közös képviselő?- Persze, hogy én vagyok. Csak végighallgatnak és kész! Nem akarok börtönbe kerülni! Szóval Kovácsék, most pe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A közös költség azért jó, mert abban világosan látszik, hogy az üzemeltetés nem csak a lépcsőházi világításból áll.
Vajon azt a közös képviselőt, aki odaírja, hogy itt ennyit spróroltunk, de ott annyival ntt az összes kiadás, pl. banki költségek, ÁFA, stb. Vagy odateszi, hogy 5 éve arányaiban mennyi volt az energiaköltség, és most mennyi, azt elviszi a TEK? Vagy
@GeoCracker:

A közös költségről terjed a neten!
Ja, amúgy ez kering most a Facebookon:

"Tisztelt Lakótársak! A Kormány kötelezővé tette, hogy kifüggesszem az értesítést, hogy Önök az ide...i évben 17.468 Ft-ot takarítottak meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A Kormány ugyan azt nem mondta, de én azt is közlöm, hogy a bankok megsarcolása és emiatti költségek növekedése miatt, a számlavezetés és utalások költségei 28.468 Ft-ra rúgtak. Emiatt Önöket a Kormány - végül is - 11.000.- Ft-al rövidítette meg. Ebbe nem számítottam bele az egyéb költségnövekedéseket sem. Sem azt, hogy a földgáz piaci ára idén 23 %-al csökkent. Jó gondolkodást... Az Ön közös képviselője"
@tristen2005: Ez jó! Akár igaz, akár nem. Sajnos alighanem igen. Majd őérte is megy a Laci házőrsége.
@tristen2005: Nem benned volt kételyem. Rákeresve láttam az arckönyvben. De azért ott is van pár szöveg, ami kétségesen hiteles.
Ez a rezsicsökkentés kitáblázás egy veszélyes dolog. Bárki összefirkálhatja, letépheti, felülragaszthatja ellenpropagandával.
Kötelezni kell a közös képviselőket, hogy védjék meg a hirdetményt! A legbiztosabb, ha a saját testükkel. Javaslom, hogy szendvicsemberként hordják magukon! Éjszakára levehetik, de kötelesek az ablakba, jól láthatóan kivilágítva kitenni...
@Watchdog:
Neved alapján te megfelelő lennél e nemes feladatra!:))
A parlamenti őrsereg 2,5 milliárdba került.
A bírságokból csak 19 millió folyt be.
"Tegnapi póstával érkezett 1090/1903 sz. hivatalos átiratukra, melyben azt kérdik, hogy a Rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatás a társasház falára ki miért nem került, hivatalos tisztelettel azt válaszolom, hogy basszák meg az urak a rezsicsökkentésüket, mert 35 Reaumur hőségben ilyen szarságokkal nem foglalkozhatunk. Teljes tisztelettel: lófasz a seggükbe.

Réthy László közös képviselő, Vadai Ágnes tér 6-8"

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDsQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.bama.hu%2Fbaranya%2Fkozelet%2Ftragar-de-hivatalos-level-igazolja-a-multbeli-hoseget-397033&ei=t6W-UoXwJIPYtQan9YFo&usg=AFQjCNERFHfq4Kc3at1uZAPXmlmH_nicgw&bvm=bv.58187178,d.Yms&cad=rja
2006-ban volt a "rosszabbul élünk" kampány, most van a "jobban élünk".
Mindkettő hazugság, és épeszű embernek hányingere van ettől az egész propagandától.

Csak érdekességképpen:
A régi házrészünk födéme régi fafödém, tetején salakkal. Erre raktam 20 cm hőszigetelést mikor beköltöztünk.
Most leszedtük a salakot, és pár napig hőszigetelés nélkül volt a födém. A napi gázfogyasztás 0 fokban 9 m3-el (napi 1200 Ft) ugrott meg azonnal, egy 70 m2-es házrész födémének hőszigeteletlensége miatt.

Beraktuk a hőszigetelést a fagerendák közé, valamint fölé még 10 cm-t keresztbe, mindenestől együtt 200e Ft-ba fájt (volna, ha meg kellett volna vennem a hőszigetelést a mai árakon).
200.000 / 1200 = 166 nap, magyarul egy fűtési szezon alatt visszajön az EGÉSZ költsége.
Bódvalenkén meg egy anya gyermekével éhezik. Sajnos nemcsak ott.
a fideSS nyúgend örökös tagja a komcsi/náci ügynök laca...
@GeoCracker: Nálunk igaz nem nagy a társasház /két lépcsőház 28 lakás/ lakásonként hatvan azaz 60 forint a megtakarítás a különböző adók emelése miatt! Röhögtünk egy jót ezen a barmon!
@Kőmíves Kelemen:

Én kifizettem a multikkal, oszt' jónapot. A bérlet is olcsóbb lesz ezer forinttal, szóval én biztosan a fideszre szavazok. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Salakhordás közben jött a nyugdijas szomszéd okoskodni.
Elmagyaráztam miért szenvedünk ezzel, ő csak legyintett.
Szerinte a Fidesz 20%-al csökkentette a rezsiköltségeket, és az összes többi áremelkedésről az EU meg a multik tehetnek. De biztos abban, hogy a választások után Viktor a hús árát is lejjebb viszi.
B+, az ilyenekkel mit lehet csinálni? (azon kivül, hogy lapáttal agyonverem még a választások előtt?)
@zsaruvér: Anyámnál, egy hasonló házban hasonló a "megtakarítás". A lakótelepen a sötét lépcsőház miatt lehet, hogy elvileg több, de a banki költségek is nagyobbak. A háznak külön takaírtó kell. Minedn ÁFA, TB, fizuemelés nyomja a teljes rezsit.
A kérdésre válaszolom, hogy egyik sem, hanem az Apánk. Mint annak idején - kb. 8 éven át - Sztálin apánk.
Gondviselőnk (a Kedves Vezetőnk, Fényes Csillagunk)minden figyelme és igyekezete mellé nagyon kell egy kis szülői szeretet is!
@Kőmíves Kelemen:

Semmit. Mindegy, ez egy ilyen ország. Az hagyján, hogy a szomszéd már akkor bajban lenne, ha megkérdeznéd, mit ért "multi" illetve "EU" alatt, de 10 magyarból 8 azt sem tudná elmagyarázni a saját szavaival, hogy mi az, hogy "pénz".

Ettől függetlenül még Viktor lejjebb viheti a hús árát. Aztán jöhet az olcsó lapostévé. Venezuela jobban teljesít!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
amíg a humorunkat nem veszíttyük el addig jó...ha egy diktátort kiröhögnek az meghal...mindent kibír de azt ha kiröhögik azt nem lásd a Pomádé király új ruhája című örökbecsűt amit ugye Rákosi pajtásról csináltak és a Székely Mihály feje helyén egy hatalmas léggömb ékeskedett amire -mint a hóember- rá lett festve a szeme szája orra füle azonosan ahogy kedves kopasz kinézett és a Rákosi tapsolt a legjobban mindenki Kossuth díjat kapott

na ez sem szentesen sem a morcosbajuszlandon nem fordulhat elő mert ezek éberek és...van palotaőrség meg rezsidémon gárda

brühüyyy

vidáman megyünk tönkre
@rodeo36:
Rájöttem!
Azért van a palotaőrség, mert vigyázni kell a rezsidémonra. Képzeld el mi lenne itt, ha valaki kihúzná a démon feje a dugót!
Kijönne egy féldeci dzsin.
Nekünk addig jó, míg egymást baszogatják!:)

444.hu/2013/12/27/toplista-hz/
@tristen2005:

Nem azt a linket akartam. Ezt.

reszegbroker.tumblr.com/post/71131292356/terry-black-erre-gondolhatott
@tristen2005:

lesz baj még a rezsicsökkentés túllihegésével a közös képviselők bevonása miatt. különösen, ha valaki asztat találná mondani, hogy ha a kormány elrendelte feladatként a közzétételt, tegye mellé a költségfedezetet, de ne a közösből hanem orbán viktor saját személyes zsebéből, egyébként meg a saját faszával verje a csalánt, ha már anikó asszonynál nem megy, amiképpen druszám is, az a fasz kövér, akivel a faszkivan így december 28-án is. aszt mondjuk nem tudom, hogy a személyreszabott anikójánál hogy megy, de valami nagyon gáz lehet, ha ennyire kell a segéderő, az év minden napjára 1.
@dr. jenőke (jenőke):
a fél deci dzsin az zseniális...tudod az jutott eszembe, mennyivel bátrabb volt anno a Pomádé szerzőgárdája: a "Túl puha paplan..." című örökbecsűt a Székely a Borisz Godunov Őrülési jelenetének zenéjére és dallamára énekelte...akármikor hallom a szöveget és a zenét együtt kibaszottúl el kezdek röhögni...

és amikor ma van egy ténylegesen skizofrén őrült a trónon (ott szarik már 25 éve) akkor senki még csak meg sem meri említeni, hogy hólyag van a nyakán és a rezsidémon az OPNI-ból szabadúlt

a mellékelt (ittfent) fácsé bejegyzés, hogy a szaldó 47%-kal negatív a közös kölvcségre vetítve akkor a háztartásokra vetítve mennyi is a negatív szaldó?

a kurvaannyátarezsidémonkitalálóinak

meg a szentesi gimnázium igazgatójának

brühüyyy
Mi lesz ebből?
2010 óta folyamatos csökkenés figyelhető meg az ágazat beruházásainál. 2011 és 2012 között éves szinten közel 90 milliárddal estek vissza az energiaszektor beruházásai...
...a politika, illetve a szabályozás ...sok esetben tovább rontotta az energiatársaságok beruházási hajlandóságát és képességét. Magyarországon már a válság kitörése után megjelent az energiacégeket terhelő különadó, de a 2010-es kormányváltás óta egyértelműen nehezedő működési környezett jellemzi az ágazatot. Az imént már vázolt negatív piaci környezet mellett új szektorális adók, árbefagyasztás, támogatásmegvonások, majd a mesterséges rezsicsökkentési lépések nehezítik az energiapiaci szereplők boldogulását. Mindezek többnyire ad hoc módon, előzetes egyeztetések nélkül kerültek bevezetésre, ami tovább rontotta a szabályozás kiszámíthatóságát.

Ebben a környezetben érthető, hogy a hazai energiapiacon a magántársaságok többsége csökkenti a beruházásait, hiszen a hosszú távú üzleti tervezés lehetősége elvész a piaci és szabályozási turbulenciák között.
www.portfolio.hu/vallalatok/energia/mi_lesz_ebbol_megdobbento_beruhazasi_szamok_erkeztek.193398.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
@rodeo36:

Egyértelmű, hogy mitől fél legjobban a Vitya! :DDD

Csak neki pechje van, mert szegény sajnos elég röhejes.
@dr. jenőke (jenőke):
csak, hogy tisztában legyünk a dolgokkal, 1986-ban látogattam meg egy barátomat akinek a háza -Mátyásföld- ki volt kapcsolva -akkor már 12 éve!!!!!!!!!!!!!!!!- az elektromos és a vízhálózatból is, és egy NDK gyártmányú napelemes rendszert üzemeltetett, amivel minden szükségletét fedezte és akkor, 1986-ban már régen amortizálódott a rendszer...a fűtés (hűtés is ugye!!!) padlóba épített rendszer ami tiszta és nagyon gazdaságos 27C fokon keringtetett víz elegendő a ház melegen tartásához a leghidegebb télen is

és akkor ma 2013-ban levédiában a 15000 éves magyar múlttal rezsidémon van

"legyen kevesebb mondá az úr és lőn" (ez van a biblia nevű baromságban is onnan másolták)

brühüyyy
@Kőmíves Kelemen:

"B+, az ilyenekkel mit lehet csinálni? (azon kivül, hogy lapáttal agyonverem még a választások előtt?) "

semmit nem kell tenni. ezek döglenek bele először a rezsicsökkentésbe, 2014-ben még besegítik viktort a miniszékbe, aztán kicserélik villamosra...
@jaegtoer: A próféta szólna belőled!
@dr. jenőke (jenőke):
www.portfolio.hu/vallalatok/energia/csodafegyvert_fejlesztett_amerika.193311.html?utm_source=hiraggregator_landing&utm_medium=cikkajanlo_popup&utm_campaign=hiraggregator_cikkajanlo

van ebben valami, amiről megy a hallgatás, milyen mellékhatásokkal kell számolni, California kiszárad azaz az egyik élelmiszertermelő állam kihal, a vízháztartás rovására történik mert a vizek meg elfolynak és a folyók utánpótlása nincs megoldva...esőzés nem az igazi vagy hurrikán esővel vagy szárazság hónapokon át

szóval nem egyértelmű

és az önköltsége is hazug mert a tartalék pénzekből fedezik és még 15-20 évig bírják azután a rabnlógazdálkodás eredményeit a következő generációk fizetik

brühüyyy
Ahhoz mit lehet szólni, hogy a 2007-2020-as ciklusra 300 milliárdos úniós forrást kapnak az egyházak a hazai eu-s támogatásokból.
Az oda itélés magyarázata az, hogy a 7 éves támogatási keretösszeg 4%-át lehet a kormányzati apparátusban dolgozók bérére, ellátására, informatikai eszközök beszerzésére fordítani.
Amennyiben a kormány úgy dönt, hogy ezt nem veszi igénybe, lehetősége van ezt az összeget konkrét fejlesztésekre fordítani.
A kormány úgy döntött, hogy ezt az összeget az egyházak kapják meg, megfelelő önrész mellett további fejlesztéseket hajtanak majd végre ebből a forrásból.
Az ész megáll!
@Mariann19:

Milyen fejlesztést? Építenek a templom mellé egy nyári konyhát!:)
@tristen2005: Szerintem újabb egyházi fenntartású intézményeket állítanak majd fel. Iskolákat, egészségügyi beruházásokat, és persze, új templomokat a meglévők felújítása mellett.
Az is elgondolkodtató, hogy az önrész, 40-50 mrd ugyan honnan lesz?
A történelmi egyházaknak miből származna annyi nyeresége, hogy az önrészt biztosítani tudják?
Azt is mi adjuk a részükre.
A rezsi csökkentés margójára!

Ami viszont a nénózás indokoltságát illeti, felhívnánk a figyelmet, hogy egy lakossági rezsicsökkentési fórum ma már akkora súlyú esemény, amire nem lehet eléggé korán elindulni, sőt az a meglepő, hogy már eddig is nem vadászgépekkel érkeztek rá a magas rangú vendégek.

nol.hu/lap/allaspont/20131228-neno?ref=sso
@Mariann19:

Ha jól emlékszem a Bartusnál olvastam, a kereszténység Ferenc pápa által hirdetett szegénysége, akkor mire gyűjt? Ossza szét a szegények között. Ha olyan gazdag, akkor meg mit kunyerál minden misén a perselybe?:)
Kövérkomcsi miért nem az adónkból spórol?
Nincs annyi pénz, amit el ne lopna! ő meg a haverok!
@tristen2005:
Lehet, hogy két funkciós füstölőt innovál.
Plusz, szabadalmaztatja.
@Mariann19:
Ez a persely pénz is olyan, uram feldobom, ami fenn marad az a tiéd, a többi az enyém! Én még nem láttam papot, velorexel közlekedni! A pia 0 tolarenciánal is, ők vergődtek először, ez nekik munkaköri kötelesség! Foglalkoztass Gk. vezetőt, meg van oldva!
Rezsibohócok azt hiszik a hülyék vannak többségben,pedig csak ők képzelik be maguknak, 1 millióan vannak ott ahol 80 ezer sem fér el.
Milyen öröm, ha levelet hoz a posta. Mondták régen az emberek, de nekem csak a szemem kerekedett a levéltől az öröm helyett. Az utolsó áramszámlában számlázott fogyasztási időszak ugyan is nem egy hónap ( 30 nap, vagy négy hét ), hanem 23 nap. Egy héttel kevesebb, mint ami az eddig gyakorlat volt. Természetesen a fizetendő összeg pont egy hétnyi fogyasztással lett rövidebb, mint a szokásos összegek. Ráadásul a számla alján meg is magyarázzák, hogy a számla ténylegesen annyi lenne, mint régen, de a rezsicsökkentés miatt most nem kell annyit fizetni.
No Béláim, gondolkodjunk!
@Mariann19:

Nesze neked rezsicsökkentés!

Idén február és december között 4,4 millió forint értékben utaztak külföldre a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai.

Mit csináltak 1280 euroból naponta? az 384000 ft?/nap

Az adatokat az Átlátszó kérte ki, ebből derül ki, hogy a legtöbbe két kurátor tizenkilenc napos ausztráliai utazása került, összesen 2,384 millió forintba, ehhez pedig kaptak még bruttó 1280 euró napidíjat.

www.hir24.hu/belfold/2013/12/28/milliokert-utaznak-kulfoldre-a-kozmedia-kuratorai/~~fokusz
@tristen2005:
Viszont elolvastam Megyesi Gusztáv nénós írását. Nevetséges ez a vijjogással körített száguldozás
Pesten, mintha Obama rég áhított látogatásának konvoja haladna az Országházba.
Közben csak ezek a nimandok ijesztgetik a járdán megdermedt járókelőket.
Az ember csak elnézően vigyorog, amikor államférfit játszva nénóznak az aszfalton, magukban önelégülten aposztrofálva, hogy milyen felemelő érzés nagy embernek lenni.
@Mariann19: és az általad felsorolt intézményekkel mi a baj?
@Mariann19: 3 órától hetes stúdió:)
@taga20:
Mi történt? Asszony szabadon engedett!:)
@taga20: Szia taga!
Hol található a 7-es stúdió? Nem ismerem.
@Mariann19: klubrádió. kurvajó:))95.3
@tristen2005: ledobtam a béklyót, fellázadtam:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem így tenném fel a kérdést.
Megkérlek, gondold át, hogy a fejlesztések forrásainak egy részét miért kell vallási alapon
oda itélni, miért nem a fejlesztési prioritás a vezérelv?
Ha szabad picit offolni, ehhez a listához ti mit tennétek hozzá?

Olyan országban szeretnék élni...

Olvasónknak nincsenek nagy vágyai, csak szeretne normális országban élni. Utópiáját meg is osztotta velünk.

Olyan országban szeretnék élni...

Ahol a bűnözőnek nyugodtan ki lehet mondani a származását, mint ahogy ez az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban, közkedvelt nevén a "fejlett Nyugaton" szokás. Ahol nem kell kulcsra zárnom az ajtót, ha elmegyek otthonról, mert tudom, hogy a környék biztonságos.
Ahol a törvény előtt mindenki egyenlő, ahol nincsenek „nagyságosurak” meg kivételezett kisebbségek.
Ahol az erdők, mezők tiszták, az utak mellett nem áll halomban a szemét. Ahol akác- és bálványfák helyett őshonos fajokból álló, szemnek kedves ligetsorok övezik az utakat, utcákat, vasútvonalakat.
Ahol a szerződések átláthatók, és ha egy másik ember szemébe nézek, nem azt kell kutatnom, mennyit adjak neki "okosba", hogy ügyes-bajos dolgaimat elintézzem.
Ahol egy fizetésből el lehet tartani egy családot, és az egyik szülőnek mindig jut ideje a gyerekekkel foglalkozni.
Ahol az alkotókészség (kreativitás), az értelem (intelligencia) és a találékonyság (innováció) jegyében a tehetséges magyarok fölnevelése a cél.
Ahol nincsen "magyar ugar", ahol nincsen "Hortobágy poétája", ahol a tehetségek megtalálják számításukat.
Ahol a falvak és városok szépek, ahol nem tesznek egész utcákat élhetetlenné a cigányok.
Ahol a bizalom, fegyelmezettség, szorgalom mutatja az utat.
Ahol tudom, hogy a régebbi és mostani kormányok tagjai közül hányan voltak a pártállami rendszer ügynökei.
Ahol nem számláról számlára kell táncolnom a tű hegyén, és a hó végén nem azt kell néznem, mennyi van még a pénztárcában a következő fizetésig.
Ahol az emberek nyíltan meg tudják vitatni nézeteltéréseiket a „politikai korrektségnek” csúfolt cenzúrától mentesen.
@Mariann19: nem ismerted? pedig ez még csak nem is alhambra:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ha szabad picit offolni, ehhez a listához ti mit tennétek hozzá?"

talán azt, hogy mennyapicsába.
@tristen2005:
Most néztem utána, ez a közmédia alapítványa.
Miért Ausztráliába mennek szakmailag tudakozódni?
Csak nem Rodeo indított közmédiás továbbképzést?
Viszont a napidíj nem is olyan sok egy napra esően, kettőjüknek olyan 20.000.-Ft körül van/nap.
Igaz, nem tudjuk, hogy a koszt és kvártély szerepel-e a saját kiadásaikban. Szerintem nem.
Biztosan az esti sétákon, ha megkívánnak valakit vagy valamit, fedezetként kaptak egy kis ellátmányt.
@taga20: Hirtelen nem esett le, pedig nem is vagyok kómában.
A műsor zene füleimnek.
@Mariann19: egészségére kisnagysága:)) kb. tízen valahány éve hallgatom:))
@Mariann19:

Átnéztem az Átlátszónak irt választ ott nem úgy tűnik hogy, 20e/ fő, ezek hogy számolnak, mert a napi díj az /nap, a levélben 80-1280-ig van, feltüntetett napidíj. Azt nem figyeltem ki hány napot volt. De itt a link, biztos te jobban ki igazodsz rajta.

atlatszo.blog.hu/2013/12/28/4_4_millioert_utaztak_kulfoldre_a_kozmedia_kuratoriumanak_tagjai
@Mariann19: Ha iskolákat vagy egészségügyi intézményeket fejlesztenek netán ujjakat hoznak létre, talán mindegy, hogy ezt egyházak vagy az állam csinálja. Gondolom az egész társadalom hasznára válik mind a kettő.
Persze nálunk már csak úgy megy, hogy olyasmibe is sokszor rosszat látunk amibe nem kellene.
@jaegtoer: Részemről a szerencse, hasonló szépeket neked is. :)
@tristen2005:

"_Ha jól emlékszem a Bartusnál olvastam, a kereszténység Ferenc pápa által hirdetett szegénysége, akkor mire gyűjt? Ossza szét a szegények között. Ha olyan gazdag, akkor meg mit kunyerál minden misén a perselybe?:) _"

hátjó. vagy bal hát. Szétosztják. a jövő héten mit osztanának szét? a mienkét. csak óvatosan a máséból való osztogatással, mert eccercsak asztat teccik észrevenni, hogy te teccik lenni a Más.

ismerős amúgy a vicc? valamelyik dúsgazdag rockefellerhez, vagy rotchildhoz bemegy egy szerencsétlen és panaszkodik, mondván, hogy ha szétosztaná a vagyonát a szegények között akkor milyen jó lenne, erre odadob neki 10 centet azzal, hogy neki éppen ennyi jutna, úgyhogy máris takarodhat.

szumma: nem a nagy vagyonokkal van a baj, hanem azzal, mire használják. az elosztogatásnál rosszabb nem is történhetne vele. Ellenben ha munkát és munkahelyet teremtenek vele, az már a szegénység felszámolásához vezető utak egyike.
Ennek a végére azért kíváncsi leszek. :)

A NAV nem adja ki a hétvégén lezavart vizsgálat jelentését.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adótitok és személyes adatok védelmére hivatkozva tagadja meg az arról a vizsgálatról szóló jelentés kiadását, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Horváth András áfacsalásról szóló állításai kapcsán egy hétvége alatt végzett el.

Az LMP közleménye szerint Schiffer András pert helyezett kilátásba Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a NAV ellen. Azok után, hogy Horváth András az áfacsaló hálózatokról szóló állításaival a nyilvánosság elé állt, az NGM egy két nap alatt elvégzett vizsgálatra hivatkozva állította, hogy az adóhatóságnál minden rendben van. Schiffer András és Ángyán József közérdekű adatigényléssel fordult a tárcához a vizsgálat jegyzőkönyvének kiadásáért.

index.hu/belfold/2013/12/28/a_nav_nem_adja_ki_a_hetvegen_lezavart_vizsgalat_jelenteset/
@jaegtoer: "szumma: nem a nagy vagyonokkal van a baj, hanem azzal, mire használják. az elosztogatásnál rosszabb nem is történhetne vele."
az a nagy kérdés, hogy jött össze. bilgétc vagyonával nincs gondom, mészároslörincféregével van!:))
@jaegtoer:

Félre értetted amit írtam, ne ossza szét, de ne akarjon mindent, begyűjteni! Attól nem lesz finomabb a misebor, mert 100 ezer dollár/liter!
A Szent Péter tér se lesz nagyobb!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Örömmel látom, hogy a mai napra rendelt cigányozáson túl vagy. Remélem elégedett vagy, hogy milyen nagyszerű történetbe csomagolta valaki neked.

Ha a következő hsz-ben egyben lerendeznéd a zsidókat, zusácskát, palesztinokat, szektATVét, szerintem mindenki megkönnyebbül.

Egyetértek @jaegtoer:-ral.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ahol nem tesznek egész utcákat élhetetlenné a cigányok."
Liberálisként indulatot kelt bennem, hogy az "Olyan országot szeretnék" felsorolásban szerepel ez az "alapvetés".
Elmondom, hogy nekem a cigányok honfitársaim, sokkal közelebb érzem magamhoz a cigányokat, mint a ránk erőltetett határontúliakat.
Mi egy földrajzilag körülhatárolt területen, egy országban élünk, s o r s k ö z ö s s é g b en. Ez a kulcsszó a honfitárs fogalmában számomra.
Együtt élünk ebben az országban örömökben és keservekben, több száz éves múlttal és a jövővel, mi, ebben az országban élő magyarok.
Mi közösen éljük át sikereinket és kudarcainkat.
Olyan ideológia, amely arra alapozza a sikerét, hogy embereket egymás ellen fordítson, halálra van itélve.
Nem érvelek tovább, hiszen ezeken az oldalakon számos vita szólt erről, most én is hozzá tettem az álláspontomat, mert eddig soha nem beszéltem erről veled.
Így év végén pótolom ezt a mulasztásomat, gondolkozz el rajta!
@taga20: Ha választanom kéne, nekem inkább Steve Jobs vagyonával nincs gondom. :)
@Mariann19: Mondjuk a kérdés nem az volt, hogy mit törölnétek a listából, sokkal inkább az, hogy mit tennétek hozzá. Természetesen azt is el tudom fogadni ha ez a pont van akinek nem tetszik. Viszont összességében egész jó az arány, ha csak ezzel volt probléma. :) Jó dolog konstatálni, hogy sok kérdésben egyezik a véleményünk és csak néhányban van eltérés. Ja és annak is örülök, hogy itt mindenki szívesen lenne gondolkodás nélkül szomszédja az említett kisebbségnek. :) Ez szintén arra utalhat, hogy a liberális demokraták semmiképp sem szoktak álszentek lenni csupán csak a sudribunkó műkeresztény jobberek.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ha iskolákat vagy egészségügyi intézményeket fejlesztenek."
Nézzük a realitásokat.
Az oktatásban és az egészségügyben a kapacitások jelen vannak, a probléma e két ágazatban ezen intézmények fenntartásában van a folyamatos forrás kivonások miatt.
Itt beruházásokról van szó, a fogalom bővítést jelent, amelyre jelenleg nincs szükség hazánkban, hiszen a meglévők is pénzhiányban szenvednek.
Tehát a 300 mrd nem a legégetőbb célokra, mint munkahelyteremtésre és termelő beruházásokra kerül felhasználásra.
Ez a probléma.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Mondjuk a kérdés nem az volt, hogy mit törölnétek a listából, sokkal inkább az, hogy mit tennétek hozzá. "
Nem kaptam felkérést, hogy mit tennék hozzá, ez egyébként sem diktátum tárgya.
Autonómiámból eredően viszont kiemeltem azt az elveimmel összeegyezhetetlen pontot, amiért fel kell a szavamat emelni, és ezt kitartóan megteszem mindaddig, amíg ez az embertelen hang el nem tűnik a közéletből.
@rodeo36: "van ebben valami, amiről megy a hallgatás...". Az olajipar mindenütt állam az államban. Nálunk is. Az átkosban is az volt, azóta is az.

A rétegrepesztéstől nem félteném a vizeinket. A száradás Kaliforniában lehet hogy valós, de nem hinném hogy a rétegrepesztések miatt következett be. A nem konvencionális szénhidrogének több km-es mélységben vannak, a "vízműves szint" pár száz m, a felszíntől lefelé. Röviden, szerintem nem zavarják egymást, ha a technológiát betartják (palástcementezéssel ki kell zárni a felsőbb rétegeket az olajos kút csőfalánál).

Lufi az lehet a dologban, de az inkább a pénzügyi - finanszírozási oldaltól sejthető.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: számomra lényegtelen az elkövető származása. nem érdekel,. az érdekel, hogy fogják el, és büntessék meg. ahogy a szomszédom sem érdekel, hpogy fehér, fekete, sárga. hagyjon élni, csak ez érdekel.
@Mariann19: Érdekes. Ezek szerint nem tudsz olyan utcáról Magyarországon, ahol igaz lenne ez az állítás? Sőt ha a logikádat nézzük, akkor még a cserdi polgit is lerasszistázhatnád, hiszen olyan valóság nem létezik, ami ellen neki fel kellet lépnie a saját sorstársai körében. (Pld. azzal, hogy "Köcsögmentesítő program" néven börtönlátogatásra vitte a roma fiatalokat, nyilván nem véletlen nevelő szándékkal) Vagy őt is embertelennek neveznéd, ha a sajátjai között is nekiáll felszámolni a bűnözést? :)

Amúgy én messzemenőkig támogatom, hogy sok ilyen község legyen még az országban.

www.bama.hu/baranya/kozelet/kocsogmentesites-cserdiben-a-ribancroller-jobb-lenne-497774
@Penivaldes: Hasonlóképp látom én is, a tapasztalat viszont sajnos más és ez a "szörnyű embertelen" mondat csak erről szólt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én azt támogatom, hogy hagyjanak békén. hagyjanak békén az eszméikkel, a hepajaikkal
@Penivaldes: azé egy izmos négert elviselnél a szomszédban:))
@Penivaldes: ne szopasd ezt a derék pogárt! me terelés képen bedobja böjtetezsvért:))
@Penivaldes: Félre ne érts. Én is azt kívánom mindenkinek, hogy békében és nyugalomban élhessen a lakhelyén. Nekem egyébként tényleg szimpatikus ez a cserdi polgi. Remélem ezt sikerült azóta (2010) tisztázni, mert picit belerondít az általa alkotott pozitív képbe.

"A cserdi polgármestert 50 millió forintnyi mobiltelefon alkatrész eltulajdonításával gyanúsítják, amelyben egyik munkatársa is részt vett. Az év hőse egyebek mellett a hivatalban is tárolta a lopott szajrét, összesen ötezer akkumulátor került elő."

www.pecsinapilap.hu/cikk/Elcoteq_lenyulas_____Bogdan_az_ev_hose_volt_2009-ben/30291
@Penivaldes: hogy mennyire egy rugóra jár az agyunk, pont erre gondoltam:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel!
Itt elvekről beszéltünk eddig, kár lenne egy cserdi marginális példával elütni a lényeget.
@Mariann19: "fel kell a szavamat emelni, és ezt kitartóan megteszem mindaddig, amíg ez az embertelen hang el nem tűnik a közéletből."

Én is bízom benne, hogy ezen hangok indítéka végképp eltűnik a közéletből és marad csupán az emberi hülyeségből fakadó mellébeszélés, miközben mindenki tudja majd, hogy nem létező problémákat feszegetnek a valóságot egyáltalán nem ismerő polgártársaink.:)
@taga20:

pedig lehetne. no, de mindegy. érteni vélem a vezérhangyádat.
@Mariann19: Én szívesen beszélek elvekről, de az általad kifogásolt mondat nem szólt másról mint sokak tapasztalatáról, amiből egyáltalán nem következik, hogy aki megfogalmazta amblokk utálná a cigányokat vagy, hogy minden tagját bűnözőnek tartaná. Persze tudom, hogy a másik oldalnak ez az állandó fixa ideája a kérdéssel kapcsolatban. A legrosszabb pedig az, hogy még beszélgetni sem lehet normálisan róla, mert egyből elkezdődik a hamis bélyegek kiosztogatása.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mennyi rezsit csökkentet a cserdi polgármester? Mert itt arról van nagybaszó! nem érdekelnek a nyilas testvér felfedezései! Tudod B+, Hitler is rezsit csökkentett!
@jaegtoer: értem a "pedig lehetne"-t. csak lusta votam vegytisztább példát felkutatni agyamban:)) nem csalódtam.
@tristen2005: Látod ez itt a baj. Normálisan beszélgetünk aztán jössz a hülyeségeiddel. Ezek után ha én meg le hungarofób libsi köcsögöznélek, akkor neked állna följebb. :)
@taga20: Figy, ha még nincs ötleted, mi legyen a szilveszteri menü, van egy remek tippem.:)

youtu.be/--I_j2ZflPc
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, veled az a baj, hogy néha mikor megbotlasz, még normális is vagy:) de izoldának igaza van.
@tristen2005: a nemzeti fasza-laptörvény asztalán jól mutatna a rizsa-törvény is!a fideszes békamenetes bírkáknak ajánlom:marx tőkét olvasgassák a meiny kampffal fűszerezve!Attól há-turul lesznek felvílágosítva!Talán a szar-poródásuk is megoldódhat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
B, Mindig találsz magadnak egy olyan személyt, aki nem küld el a 3.14-be,azonnali hatállyal, mert nem olyan a természete! Itt lenne Nyúl, már kétszer végig futottad volna a Canossát, és nem a bűnbánat miatt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__ Én szívesen beszélek elvekről, de az általad kifogásolt mondat nem szólt másról mint sokak tapasztalatáról, amiből egyáltalán nem következik, hogy aki megfogalmazta amblokk utálná a cigányokat vagy, hogy minden tagját bűnözőnek tartaná. Persze tudom, hogy a másik oldalnak ez az állandó fixa ideája a kérdéssel kapcsolatban. A legrosszabb pedig az, hogy még beszélgetni sem lehet normálisan róla, mert egyből elkezdődik a hamis bélyegek kiosztogatása.:(__"

miről beszélgecc te, te másoló és linkelő automata, b+!

milyen hamis bélyeg kiosztogatása? te magad vagy a bélyeg, bazmeg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel!
Az idők folyamán ezek az oldalakon láttam, hogy mereven ragaszkodsz a fenti kérdéssel kapcsolatban kialakított véleményedhez, nem hiszem, hogy a mai napon az megváltozna.
Ezt nagyon sajnálom.
Hidd el, sokkal jobb úgy élni, ha kiölöd magadból az oktalan ellenérzéseket, és fenntartások nélkül fordulsz minden ember felé.
@tristen2005: Annak azért örülök, hogy mindenki érzékenysége őszintén érdekel. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a hitleres rezsicsökkentés, bár ő nagyba vette a gázt. ezé adott magának 20% kedvezményt!
te vagy hülye vagy, vagy egy nagy manipulátor. ezen agyalok cca. egy éve:))
@jaegtoer: Szerintem hülyeséget mondtál. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na ide figyelj ta f..rágó, belinkeled hogy, a cserdi polgi milyen faszagyerek, rögtön utána meg is cáfolod a következő linkben, ő is a cigány bűnőzés ellen harcol, a következő linked, nem is olyan faszgyerek mert lopott is! döntsd már el , mit akarsz, ha te úgy gondolod a Krisztust is meg kell fordítani a kereszten, menjen vér a fejébe is! B..meg!!!
@taga20: Ne őríts meg baszod. Mutass már egy linket, ahol az van, hogy 20% angebot volt a Zyklon-B-re?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

egy bélyeg mondása nem irányadó, különösen, hogy bélyeg 'Gyűjteményem'! van.
Helyes helyes, a fidesz győzni fog!
@tristen2005: Rosszul látod. Én azt mondom, hogy alapjában véve faszagyerek azért mert a faluját élhetővé tette. A másik link pedig arról szólt, jó lenne tudni mi lett azóta abból a gyanúsításból, hiszen ez is fontos információ lehet, főleg egy olyan közéleti blogon, ahol percenként kritizáljuk azokat a politikusokat, akik visszaéléseket követnek el. Gondolom a polgármester is politikusnak számít, még nálatok is. Szóval nem olyan bonyolult ez hidd el. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris, szerintem te az első vagy. inkább hagyjuk a témát, me megint kivetkőzöm magamból, mint tegnap:)
@Sírköves Slomó: na végre, egy értelmes embör:)))
ne hogy bevedd!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu 2013.12.28. 16:38:06
@Penivaldes: Félre ne érts. Én is azt kívánom mindenkinek, hogy békében és nyugalomban élhessen a lakhelyén. Nekem egyébként tényleg szimpatikus ez a cserdi polgi. Remélem ezt sikerült azóta (2010) tisztázni, mert picit belerondít az általa alkotott pozitív képbe.

"A cserdi polgármestert 50 millió forintnyi mobiltelefon alkatrész eltulajdonításával gyanúsítják, amelyben egyik munkatársa is részt vett. Az év hőse egyebek mellett a hivatalban is tárolta a lopott szajrét, összesen ötezer akkumulátor került elő."

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Elcoteq_lenyulas_____Bogdan_az_ev_hose_volt_2009-ben/30291

Legalább el is olvasnád amit linkelsz! Benne van a cikkben, ő ártatlannak vallja magát, a bíróság meg úgy dönt ahogy dönt! Te meg jössz azzal, remélem tisztázta magát! Te tényleg hülye vagy, vagy génjeid alapján szemét!?
@tristen2005: Te tudod végül mi lett az ügyben a jogerős ítélet? Lécci linkeld már azt is. Én örülnék a legjobban ha minden OK az ügyben.
@taga20:

" vagy hülye vagy, vagy egy nagy manipulátor. ezen agyalok cca. egy éve:))"

Ez olyan időpocsékolás, amiért már szinte bünti jár:))))
Cseréld ki a vagy-ot és-re, és a probléma feloldva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ne légy aljas! Ott van a cikkben! Olvass, ne csak írj!
@Orica Középföldi: ennyi az egész, te egy zseni vagy, látom jézust, megvilágosodtam! vagy sokat ittam má megint?:))
@tristen2005: haver kösz, hogy ma te gyepálod:)
@tristen2005: Melyik részletre gondolsz? Én a cikk végén ezt találtam.

"A rendőrség gyanúja szerint a polgármester és társa az elektronikai termékeket gyártó Elcoteq Magyarország Kft. középvezetőjeként, különleges jogosultságaival visszaélve, a gyárból rendszeresen selejtes termékeket tartalmazó csomagokat küldetett magának, hogy később értékesítse őket. A házkutatásokon ötezer ilyen akkumulátor került elő, egy részük a polgármesteri hivatalban."

Emiatt és kérdeztem, hogy azóta mi lett az ügy vége.
@taga20:
Az a szomszéd asszony volt, hálóingben!:)
Egyből tele a gatya odaát ha meglátják Kövér nevét :) Bizony ő szókimondó típus, nem egy balliberálist rakott már úgy helyre, hogy csak hápogni tudott... :D
kövér egy setét prosztó, minden szava hűen tükrözi is
jahhh, és főcíííny, ahogy a mellékelt trollok is igazolják :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak nem "kabátlopási ügybe keveredett" (azaz ellopták a kabátját)

te azután rágod a szart habosra...inkább azt írnád le ide, hogy mi a véleményed a vonagabcsiról a melegbárban...ahová hazajár és be van járatva

a többi mese
maradjunk a te pártodnál és söpörd tisztára

brühüyyy
@Mértékadó értelmiségi:

Ha a hsz-ed egy értelmiségié,
akkor erősen kell gondolkodnom, hogy mihez is ad mértéket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
amennyiben ez gyanú a rendőrségnél vizsgálják ki, ha nincs bizonyíték akkor ügy sincs

a vonagabcsi a melegbárban és a fidesz seggében az milyen?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Dec. 28-i a cikk, ha tudná nem beírná! B+, sötét, szentjánosbogár kétszer cserél elemet amíg a fejed körbe járja!
@Mértékadó értelmiségi:
a kövérelvtárs egy szarházi geci bunkó seggfej
brühüyyy

te meg a seggnyalója

hogyan tett a ballibsikkel ? mi is az a ballibsi? talán az aki nem ért egyet őkövéréségével és hatalmával visszaélve megbünteti?
a kurvaanyádat
@Orica Középföldi: esetleg nem kéne összedobni egy kis pénzt, hogy sűrűbben legyen fő a címen a gyík, me ako jön ez a sok értelmiségi és ako tudunk diskurálni:)))
@rodeo36:
"a kövérelvtárs egy szarházi geci bunkó seggfej"

Íme egy intelligens, tanult, felvilágosult, már-már európéer ember véleménye :)
@rodeo36: öreg, te butább vagy, mint egy orka. azok, ha találnak egy fókát játszanak vele, födobálják, szeretgetik és utána eszik meg. erre te, mint egy fehércápa:))
@Tiszta ház, rendes udvar: gondolom a kövérelvtárs részével vot bajod, te fizetett alkalmazott:)
@tristen2005: Remélem nem kevered a cikk alatti utolsó komment dátumával, mert a cikk az 2010.06.25-i.:)

www.pecsinapilap.hu/kommentek/cikk/30291/Elcoteq_lenyulas_____Bogdan_az_ev_hose_volt_2009-ben

Na szállítod már végre választ a szentjánosbogarazás helyett? :)
@taga20:
magas "fóka" volt...le kellett csapnom

brühüyyy

már toccsant is a delinkvens nem reagált azaz bűnös
@Tiszta ház, rendes udvar:

Nincs dolgod? Udvar seprés, fogmosás miután ide hánytál.
@rodeo36: Terriblekk a hiteles hírek szállítója, aki egész véletlen épp a szoci politikusokat felejtette ki a listájáról?
Látom már felétek is közeledik a szilveszteri kabaré ideje. :)
@Tiszta ház, rendes udvar:
meghatározásod precíz: a kövérelvtárs egy szarházi geci bunkó fideszes állat

és természetesen a rólam szóló véleményeddel egyet kell értsek, precíz

brühüyyy

tem meg maraggy az udvaron tisztán
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Fórum | Apróhirdetés | Programok | Képgalériák | Közérdekű | Cégregiszter | TV | Mozi | Archívum | Hírlevél | RSSRSS
Pécsi Napilap Pécs, 8°C
2013. december 28, szombat, Kamilla 0
@taga20: Nézd, Kövérnek is vannak kemény nyilatkozatai, de még a legdurvább is nagyságrendekkel nívósabb és szalonképesebb, mint amikor itt néhányan hányják az epét.

De ez aligha Kövér érdeme. Egyszerűen arról van szó, hogy viszonylag nem túl magas intelligenciaszint felett egy normális ember képes egész mondatokban, obszcén kifejezések nélkül, logikus érvrendszerrel alátámasztva elmondani, hogy miért nem szeret valakit :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
én nem azt kérdeztem, hogy ki maradt ki a listáról, hanem azt, hogy a vonagabcsi szája miért gecis?
erre te jössz azzal, hogy szétkenegeted a gecit még jobban

ugye nincs rá válaszod?

és mely dzsobbikos politikusok nincsenek benne a melegbári ügyben? kűggy e gylistát

brühüyyy

ez nem szilveszter ez gecizés amit te csinálsz
@rodeo36: tiszta sor:)) de becsüjük meg a selejtet, az is anyag, a méhben pénzt kap érte az ember:))
@Tiszta ház, rendes udvar:
én téged útállak és egy szar szemét állatnak tartalak

ez így kerek és világos?

brühüyyy
@taga20:
bizonyos selejtek ide jöttek terjedni azokat is a kukába vag a nagyolvasztóba kell dobálni

brühüyyy
@Tiszta ház, rendes udvar: talán ott kéne kezdeni, hogy én nem lopom kövérelvtárs pénzit, ő viszont két pofára zabálja a közöst.
és amit ez a maffiacsalád itt előad, az csak ilyen reakciókat szülhet értelmes emberekből!
@rodeo36: Rodi ne már. Most komolyan ennek a félkegyelműnek hiszel, aki már 2005-ben is ezzel a listával haknizott, egy kis bulvár bevétel reményében?? :)

velvet.hu/onleany/tb0308/
@tristen2005: "Nincs dolgod? Udvar seprés, fogmosás miután ide hánytál. "
Ja, hogy itt a gondolkodó emberek térfelén (a másikon ugye nem gondolkodnak, csak bégetve mennek a vezér után) csak egyfajta vélemény lehet? Minden ezzel ellenkező az hányás? :)

@rodeo36: Ne is haragudj, de irreleváns, hogy mit gondolsz (/gondoltok) rólam.

Ha jobban meggondolom ez igaz a nagypolitikára is. Lehet kövérlacizni, baromállatozni, viktátort kiálltani, de az emberek ezt már irrelevánsnak és komolytalannak tartják :)
@tristen2005: Ne bassz Izolda. Most komolyan idemásolod a hírportál fejlécét, amiben automatikusan mindig ott szerepel az épp aktuális dátum a mai névnappal együtt? :)
Azért ez eléggé szantjánosbogaras volt el kell ismerned. :)
@Tiszta ház, rendes udvar:
Te jöttél ide, berúgtad az ajtót, most meg csodálkozol, hogy hiányzik a fogsorod!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
selejt termékekről van szó ugye, azok értéke hulladék visszahasznosításra...azaz nem új áron kell számolni valamint egy megrendelés volt hozzá amit teljesített és a biztonságiak ellenőrzése mellett

a vád semmis a többi a te szarkeverésed

brühüyy
belekeveredett a kabátlopásba: azaz ellopták a kabátját

de csak csámcsogj ezen a szaron is miért is nem mondod mi is van a melegbárban a vonagabcsi?-val
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tristennek írod:
"Annak azért örülök, hogy mindenki érzékenysége őszintén érdekel."
Ordas nagy hibád, hogy téged nem.
Most van kb. egy éve, hogy Szív elhagyta a blogot, amelynek oka pontosan az volt, hogy téged nem érdekelt Szív érzékenysége.
Szív távozása példa arra, hogy milyen következménye van a gyűlölködő magatartásnak, amikor már nem tűrhető a folyamatos zsidózás, mert az emberi méltóság tiltakozik ellene.
Az ilyen kártékony megnyilvánulások után elment az egyik legkíválóbb ember, akit szerettünk, akit a mai napig visszavárunk.
Boldog lehetsz! Te maradtál!
@Mariann19: Ezt is rosszul látod, sokszor sokkal figyelmesebb vagyok a ti érzékenységetekre, mint ti az enyémre. De hát minden szentnek maga felé ugyebár. A Szív dolog sem teljesen úgy van, ahogy állítod. Arról már nem is beszélve, hogy zsidózni sem szoktam.
Az milyen jó lesz már, amikor végre papíron is láthatjuk, hogy milyen összeget jelent a rezsicsökkentés. Mer' Ugye a hírekből az jön le, hogy ettől a rezsiharctól már a gyermekvállalási kedv növekedésére is lehet számítani, arról nem is beszélve, hogy karácsony előtt a kereskedelem is bevételnövekedésre számított a rezsicsökkenés miatt... Na de akkor kőbányán most mi lesz? :
www.atv.hu/belfold/20131128-20-szazalekkal-csokken-a-rezsi-az-elod-utcaban-nott
@Mariann19: drága mariann, értem a gondolat meneted, minden tiszteletem szívé, de ha nem vesszük föl a kesztyűt, akkor vágóhídra terelnek átvitt és valós értelemben. ez az én álláspontom!
@tristen2005:
konyak parféval

brühüyyy
bedőlt alaposan
@rodeo36: Ha ennyire tájékozott vagy a futó rendőrségi vizsgálatok, netán a jogerős bírósági ítéletek kapcsán lécci dobj egy hiteles linket az ügy megnyugtató lezárásáról. A cikk kommentjeit is érdemes lenne elolvasnod, elég tanulságosak. :)
@Tiszta ház, rendes udvar:
mondod ezt te aki magad vagy irreleváns...eddig mindennek az ellenkezője
bizonyított mint amit állíttok...a többi rablómese és idő meg blogtér pazarlás

brühüyyy
@taga20:
Úgy ne menj oda, feldöntöd a pultot!:)
@taga20: Egyetértek, főleg, hogy te is könnyű szerrel tudsz leverni ha úgy alakul. Szív erre kisujjából képes volt. Szóval ez a "miattam ment el" szöveg nagyon nem fedi a teljes valóságot.
@tristen2005: Én mindig lógni hagylak, de azért jó lett volna megnyugtatóan tisztázni ezt a kérdést. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__[...] Arról már nem is beszélve, hogy zsidózni sem szoktam.__"

tényleg nem. ezt is megoldod linkekkel és idézetekkel, a másolásokkal. mert még tetű is vagy b+.

a rinocéroszbőr érzékenységedet meg hagyjuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem sokat! idén má ne dumálj, vagy ha ez sok, ako legalább annyit, hogy csak dicsőítsd az eu-t, izraelt, a nyugati demokráciát:)
A legmagasabb pozíció, amit erre a kreatúrára bíznék, az egy kiszuperált, egykori vidéki tsz portási állása. És küldenék mellé pár éjjeliőrt is a brancsából. Van rá jelöltem jópár.
@jaegtoer: te nagyon be vagy rágva angyalra. nagyjából értem:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nincs ügy, te csinálsz ügyet ott ahol nem is létezik sohasem létezett
arra válaszolj miért volt és mit csinált vonagabcsi a melegbárban langyosan
de semmi link pusztán tények..de eddig csak szarozol és kened szerte széjjel
brühüyyy
Basszátok meg. Akármikor benézek ide és elolvasok 3 darab karakter, máris látom a lényeget: Gábrish vs zsidók.
@taga20: Számomra jégnél a műérzékenysége a legfurcsább, miközben egy csomó dologban egyetértek vele. :)
@Bakter: Részemről kurvára nem volt szó a zsidókról, de az ilyen apróságok ne zavarjanak. :)
@taga20:
"ha nem vesszük fel a kesztyűt, akkor vágóhídra terelnek átvitt és valós értelemben."
Szív rendkívül eszes és művelt ember, akinél nem
említhető semmiféle olyan dolog, amiért vele szemben kirekesztő módon kéne fellépni.
Tehát mindegy, hogy kíváló emberekről van-e szó, vagy bőrszín miatti megkülönböztetésről, a kiszemelt célcsoportot gyűlölni kell a tanaik értelmében.
Honnan tudjuk, hogy holnaptól nem a szegényeket vagy az értelmiséget fogják-e üldözni?
Ijesztő.
@rodeo36: Rodi. Én is ugyanezt mondhatnám mármint, hogy egy nemlétező ügyből csinálsz "ügyet". Pld. vonagabcsi a melegbárban. :)
@Mariann19: Tudom, hogy nem nagyon számít mi írok, hiszen ez már rég irreleváns az előre legyártott klisséiteknél, de azért halkan megjegyzem nem rekesztek ki senkit és mindenkit csakis a cselekedetei alapján gondolok megítélni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
tehát nem volt ott, vagy amit mondasz, hogy már2005-ben is
hát akkor régi törzsvendég, be van járatva kayway-jal
brühüyyy
@rodeo36: Persze de 2005-ben még nem kellett megemlítenie, hiszen akkor a megrendelők még másokat kívántak kispécézni általa.:)
@Mariann19: "Honnan tudjuk, hogy holnaptól nem a szegényeket vagy az értelmiséget fogják-e üldözni? Ijesztő."

Most akkor kezdjem el én is leírni a fantazmagóráimat, hogy szerintem kiket fognak holnaptól üldözni? :)
@Tiszta ház, rendes udvar:

"__De ez aligha Kövér érdeme. Egyszerűen arról van szó, hogy viszonylag nem túl magas intelligenciaszint felett egy normális ember képes egész mondatokban, obszcén kifejezések nélkül, logikus érvrendszerrel alátámasztva elmondani, hogy miért nem szeret valakit :)__"

ez így is van. csakhogy a fideszbanda nem érti, ezért kell egy kicsit bazmegolással, kurvanyázással, lófasz-belengetéssel értelmi szintjükhoz taszigálni a mondanivalót, mert ezeket szövegmagyarázat nélkül haladéktalanul megértik. amint lazítunk egy kicsit és szakmai vagy irodalmi vagy zenei ne tán gasztronómiai vagy turisztikai területre térünk azonnal számon kérik, miért érezzük jól magunkat, miért offolunk, hol van a bazmegolós méltatlankodás.
nos ez directe kibaszásból csináljuk, rejtve iqszondázzuk a t. publikumot . időnként perverz igényeket is kielégítünk, amikor lófasszal teletömött zsebekkel és seggekkel távozhatnak a rezsirajongó elmeroggyantak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Valószínű, hogy hosszas, ám parttalan lenne a beszélgetésünk, de azért így év végén gondold át, hogy kritikátlanul követned kell-e az általad eddig emlegetett tanokat?
Nézd meg! A többség nem támogatja, sőt világszerte egyre nagyobb a tiltakozás a kirekesztő politika ellen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem beszéljünk a hüvelygombáról:) talán ebben a témában ....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Számomra jégnél a műérzékenysége a legfurcsább, miközben egy csomó dologban egyetértek vele. :)"

biztosíthatnálak, ha érdemes lennél rá, hogy esetemben szó nincs műjégről, valójában se nem utállak, se nem gyűlöllek, próbállak helyeden kezelni, ezért jeges közönnyel szemléllek, mint egy kupac szart, amit el kell takarítani, közegészségügyre és járványveszélyre tekintettel. ebben egyet is érthetnénk, de hát a szarság a lényeged.
@jaegtoer: Engem sosem zavar, amikor offolva dumcsizgattok, ezernyi más témáról, mint amiről a poszt szól, sőt. Szóval én ebben is maximálisan toleráns demokrata vagyok.:) Az emberi hangvétel csak amiatt szükséges, mert mindenki joggal várja azt el saját magának is.
@tristen2005: te gyagya vagy, ilyen állapotban, hogy tudnék pötyögni:)))
Én nem értelek benneteket... :(
Ti még kommunikáltok Gábrissal?
MINEK???

MEGÉRDEMLITEK!
MAZOCHISTÁK!
Üss, még üss, gyötörj, sorvaszd az agyam, jöhet a kormánypárti jobbikos propaganda... ez is egy élvezet! :))
Nekem gyomorforgató... de ez az én gondom.

Tehát akkor csak én vagyok olyan prosztó, paraszt, bugris (proli, na... :D), hogy tartósan tahótlanítom?

Párszor megjárta, amint kieresztettem az eccerijét a ketrecből, egyből elszemtelenedett...
Sokkal egyszerűbb és célravezetőbb a falnak beszélni (meg a nullát osztani), mint Gábrissal, észérvvel kommunikálni.

Leszarom... MERT MEGTEHETEM!!!
@jaegtoer: Ilyesmiket akár én is gondolhatnék rólad, de az általad leírtakat továbbra is inkább betudom a véleménynyilvánítás szabadságának, amit szerintem te is messzemenőkig tisztelt másokban. :)
@jaegtoer:
Mert olyan izé vagy... akkor most én is, izé...? :D
DULVA!
A szar pedig szar, még ha Gábris próbálja polírozni is... csak rosszabb, ahogy fröcsköl...
nos a nemzetidegen judeobolsiknak ennyi maradt.acsarkodni a partvonalról.amúgy szimplán politikai statiszták maradnak 2o14 után is.a döntéseket nélkülük hozzák meg a magyarok és nem tehetnek ellene semmit. 2o18 talán talán ám az elég messze van
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Elég sokszor feltűnik a neved és a zsidó szó egy hsz-ben. Vagy szerzőként, vagy címzettként.
@jaegtoer: nekem néha úgy tűnik, gábris egy olyan gép, mint az amelyik pl. a t-homenál válaszolgat. nyomja meg az 1-es gombot, nyomja meg a 2-es gombot. semmi értelem:))
@jaegtoer:
Nem kell ezt ilyen virágvasárnapi nyelvezeten közölni velük, mert buffer underrun lesz 2 bittel.
Csak így egyszerűen, tőmondatban:
Bugrishal csak bugrishul.
(csak ezt értik, lásd selcici és a többi szómajom mondandóját.)
@jaegtoer: "egy kupac szart, amit el kell takarítani, közegészségügyre és járványveszélyre tekintettel."

Ez egészen úgy hangzik, hogyha tehetnél még ki is irtanál. Ezek után már csak azt nem értem miért a hungarofóbok rettegnek folyamatosan a népírtástól vagy a sohatöbbémégegyszer visszatérésétől?
aki ephartot bántja, engem bánt! én nem kockáztatnám meg, én ismerem magam:)))
@Bakter: Látod ilyen káros tud lenni a ballib prekoncepció és megbélyegzés? :)
@ephart:
Ostoba muzsik vagy... de tőled mit is vártunk volna.
Balfasz vagy, ecsém!
Legalább megéri hülyének lenned???
@taga20: Na bazz most lebuktam, 4 évig melóztam a Ténél. :)
@taga20:
Neked is nyasgem... :D

@Bakter:
Genetika lesz???
DULVA!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Ilyesmiket akár én is gondolhatnék rólad"

megtehetnéd, megteheted, de most -őszintén- abszolút nem érdekes, hogy én vagy te mit gondolunk egymásról, az nem változtat azon, hogy amit teszel az veszélyes, és káros, és többet ártasz vele a magyarságnak, mint használsz. ez a bajom veled, rontod a hatékonyságomat, mert kisstílű szarságokba bonyolódsz, amikor irreverzibilis folyamatok indultak be 6-7 éve, és nem vettük észre, és már túl sok áldozattal jár a upgrade, erre te még baszmákolódsz idejétmúlt, lejárt lemezekkel, mert azt hiszed, hogy az menő és előrevivő, pedig csak egy ásónyommal mélyebbre szintezed a gödröt, amibe a jövő reménységét lököd. ezért vagy szarkupac.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elkaptalak kis geci, és ako arról még nem is beszéltem, hogy láttalak bemenni egy melegbárba teriblekkel és vonával:) de ha felidegesítesz ako véged:))
@Mariann19: Nem tudom pontosan milyen "tanokra" gondolsz. Mindenesetre a folyamatok nem biztos, hogy úgy alakulnak majd, ahogy esetleg te is várod.

hungarian.ruvr.ru/2013_12_27/Europa-jovore-jobboldali-politikai-foldrenges/

Szerintem sokkal jobb lenne mindenkivel normális párbeszédre törekedni.
@ephart:
A nyelved tedd a helyére, ecceri balfasz... :D
Kinyalhatod, ostoba!
@ephart:

"nos a nemzetidegen judeobolsiknak ennyi maradt.acsarkodni a partvonalról."

kedves ephart, menj te a kedves és tisztelt kurva anyádba, mert a partvonalról legfeljebb te ugatsz, mert a zsét mi adjuk a nemzetieschkedő schtadionozásotokhoz.
ennyit a partvonalról, faszfej.
@ephart:
a, azé partvonal, mer mostan újjíccsák fel a pályákat, azé nem lehet a pályára menni, csak pályán kívülről lehet beleszólásra pályázni.
b, a legfőbb magyar döntéshozó az ősmagyar orsós.
c, "2018-ban talán lesz" judeobolsi beleszólás? Há nem teccik bízni az örök rezsicsökkentésben, és a húsz évig tartó fideszgulyásban, a galaxisokba vivő unortodoxikus 2/3-ban és a "világ dromedárjai egyesüljetek" jeligében? Mer ha nyista hit, akkor nyista keletinyitás se, ott nem komálják a hitetleneket.
@ephart: te cuki ölebem, ne kapkod bolibácsi lábát, me kurva nagyot rúg beléd:)
@jaegtoer: Nagyjából egyetértek csak az zavar picit, hogy a kommentedből nem lehet eldönteni, hogy akkor most alul vagy felülértékelsz? :) Szerintem itt is középen lehet az igazság és őszintén érdekel általában a véleményed, még akkor is, amikor szarkupacozól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"prekoncepció és megbélyegzés"
Ne használ ilyen külföldiül csengő szavakat, mert nem értem. Billog van a valagadon, oszt kész. Dávid csillagos.
@jaegtoer: hogy mondta Apád?el lehet menni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elég durvákat, nagyon disznó voltál. pl. ephart szájába belevizeltél, de nem folytatom, me ephart meg megdugta a macskát:))
@jaegtoer:
Egy igaz bolsevik (ostoba) seggnyalóval ilyen hangnemben beszélni... ez már szinte sertés, illetve sértés, na... :D
Kumminista bolsevik elvtársak ilyen mérvű pimaszsága már-már vérlázító!
Ezek tényleg ilyen ostobák, vagy fizetett ribancok?
Mert egyik sem dicsőség...
@ephart:

statiszta?! ezt mondod te?, akinek még függönyrojt szerep sem jut az előadásban, csak egy szar, szakadt, elakadt magnószalag tekerő hebegő szarevő!
@ephart:
Az anyád volt, te ostoba! Es'setudni... balfasz!
@taga20:
NE!? Komoly? Bár, erről a balfaszról el is hiszem...
@taga20:
Figyelj! Vegyé'vissza - ezt a szart még levizelnem is derogál... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
hát pedig siess a hugyozással, mert szarnom kell.
@ephart:

" hogy mondta Apád?el lehet menni"

nagy szarban lennétek, ha föl kerekednénk, s itt hagynánk, de nem tesszük, kivárjuk míg fejvesztve, rablott vagyont hátrahagyva puszta léteteket mentve mentek egymást taposva, hogy a bosszúálló híveitek utol ne érjenek.
@ephart:
Baszod!
Ez is egy érv...
Sikeres ember lehetsz! :D
SSteffyke klón lehetsz, de az eredeti jobb volt
... bár ennél durvább sértés nincs!
Legalább a gazdáid (Soros bácsi pénzéből) jól fizetnek ezért?
Ostoba muzsik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Arról már nem is beszélve, hogy zsidózni sem szoktam. "

Most őszintén, mennyi ideig tartott, amíg a röhögéstől ezt le tudtad írni?

De mi nem röhögünk ezen annyira.
@jaegtoer: no Statiszta arra várhatsz.nem lesz egy fekete szál sem a pajeszedben mire felfogod nektek itt meszeltek
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öreg vegyé vissza, me az ölebemet(efáradtot) rád eresztem. eddig csak nyalogatott, de ha begerjed, szétszed ez az ócska korcs:)))
@jaegtoer:
Te, ez a végbéltermék megér ennyit? :))
Végül is, legalább a megélhetését ennek a narancsoskurvának legalább biztosítjuk! :D
AZ IS VALAMI!
Manapság... Egy ilyen ribancnak...
Tulajdonképpen ugat belőlem az irigység, és szívesen lennék én is olyan mindenhez értő ostoba segg, mint szíjrágó:
"2012 óta 28 országban járt, 250 ezer kilométert utazott, 33 millió forintba került."

Több mint haccor kerülte meg a fődet, még pár kör, és műhód lesz belőle. Fölküldeném.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha lehet, ezt ne linkeld mégegyszer. Csúsztatsz, mert a cikk, mint óhajt, marginális véleményt tükrözi ezt.

De már tegnap is megírtam. Tényleg mindenkit hülyének nézel.
@taga20:
Hogyan akarod visszakapni?
Mert átadom ennek az ephart nevű elmebeteg narancsos ribancnak, aki simán felcsinálja a kutyádat! :)
Baszhatod a végeredményt, neked kell felnevelned, olyan hülyét meg nem találsz, aki bevállalja ennek a kölykét! :D
@Bakter: Sosem láttam ilyesmit hátul. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A jobboldali politikai földrengésről szóló cikket olvastam, és az előre törés fő motívációja a migráció tematizálása.
Ez jelenleg az egyik gondja Európának, és a jobboldal jó érzékkel kapja fel ezt a témát, mivel az emberek szembeállítása mindíg hatásos módszer sanda politikai sikerek elérése érdekében.
Nem hinném, hogy a jósolt 20%-nál magasabb lesz az eu-s jobboldali képviselők száma a 2014-es eu-s parlamenti választásoknál.
@Bakter:
2 forint 50 fillért nem ért meg, egy menő kurva meg ennél sokkal többet keres! :D
Araboknál nyerő volt?
Egy feszes seggű kecskéért többet fizet egy sejk...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nem értem, hogy mijafaszért hat meg egy általad is csak egy csekélyértelműnek titulált busztabunkó jobber kommentelő véleménye? :)
@Orica Középföldi:
MEGÉRDEMLED, HOGY HA SZÓBA ÁLLSZ VELE!
ENNYIRE SZÉLSŐSÉGESEN LIBERÁLIS LÉGY... :D
@ephart:

ez a nagy tévedésetek bazmeg, eszetekbe sem jut, hogy ellenfeleitek nem csak pajeszesek, nem csak szocik, hanem konzik is lehetnek.
@Mariann19: Egyébként te miből gondolod, hogy az "emberek szembeállítása" az csupán a jobboldal sajátja lenne. Ha végignézem a történelmet, marhára nem ez a kép tárul elém.:(
@jaegtoer: Én ezzel mér régóta tisztában vagyok. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A Dávid csillagos billogot a jelölt személyek valagán csak pajeszszőrkefével lehet láthatóvá tenni. Azt hittem, hogy ez köztudott.
@jaegtoer:
Komolyan leszek baloldali, ha ez a faszkalap jobboldali lesz! :D
Elolvasom Bartus írásait, megnézem az ATV-t...
Na jó, mindennek van határa...
@jaegtoer: ok ok.bocsánatot kérek hogy megsértettelek.az tévesztett meg hogy úgy beszélsz mint egy zsidó
@Orica Középföldi: Hát én elég sok linket látok tőletek is, amely eléggé marginális véleményt jelenít meg, mégis több jelentőséget kap a részetekről.:) Amúgy én senkit sem nézek itt hülyének, téged meg pláne nem.
@Bakter:
A jobbikos frakció nem fogja mutogatni a seggét. :))
Ahogy Slomó becserkészné nekik a lompost...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne csüggedj tegnap én is a szektATV-n néztem a Ben Hur-t. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Már el se olvassa, amit linkel. Tudom, keze alá dolgoznak, de akkor is. Ezt a pofátlanságot szóvá kell tenni:))
@tristen2005:
BENNED ROHADTUL NEM BÍZOK MEG!
ROHADTUL NEM VAGYOK HAJLANDÓ MEGNÉZNI A LINKED MÁR...
Behúztál a csőbe!
Kis hamis! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Simán kinézem belőle, hogy a következőkkel kereskedett a nonstop útjai alatt:
Arabvilág > fövenyhomok
Brazília > tűzifa.
Kína > nád
Japán > hal
Anglia > gyep
Oroszország > demokratikus jogrend.
Örményország > azeri baltakezelő
stb.
@Orica Középföldi:
Az egész jobbikos seggnyalonc frakció kinyalhatja a ... fánkostálat, Gábrissal együtt.
Ezek azt hiszik, hogy itt egy sikertörténet Gábris??? :D
YESSS! Az ő IQ szintjükön...
Jó estét!

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ahol az emberek nyíltan meg tudják vitatni nézeteltéréseiket a „politikai korrektségnek” csúfolt cenzúrától mentesen."
Ez jó... akkor ennek szellemében: kapd be a faszom:-)
Megjegyzem Jég tökéletesen érthetően leírta, mi a legnagyobb gondja az olyan háborodottakkal, mint te... arra meg jöjj rá magadtól, miért tudsz azonosulni sokszor a véleményével...
@ephart: azt hogy kö? te zsidóbeszéd szakértő:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A lófaszt vagyok én itt sikertörténet, sokkal inkább te kedves Boli. :)
@taga20:
Úgy, hogy aki nem úgy beszél, mint ő meg az a sok segghülye tőmondatos narancsbarom a médiában, az csak zsidó, komcsi meg ballibancs lehet.
@Sir Bates dö Hól: vigyázz, me megint megkapod, hogy a fű beszél belőled:) persze az apró betűs részben találod, nem fésztufész:)) u.i.: lehet, hogy a tu hosszú:)))
@tristen2005:
NEM HISZEK MÁR NEKED! :))
@taga20:
Genetikailag szakértő... evégre a vér...
Csanci is tudja!
KOMOLYAN!
@Sir Bates dö Hól: Arra gondolsz esetleg, hogy mindenki a saját véleményét tartja a legfontosabbnak? :) Tényleg a másik poszt alatti linkemet láttad amit neked küldtem? :)
@Sir Bates dö Hól:
Olyan durva vagyol... Most miért kell azt mondani neki, hogy "kapd be a faszom"?
Fura egy ízlésetek van...
Megbuzultatok??? :((
@taga20: Én sem értem, mikor a napnál is világosabb, hogy ez a festmény lóg a nappalitokban. :)

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/150079_434706199935420_535535787_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Nem értem, hogy mijafaszért hat meg egy ...jobber kommentelő véleménye? :) "

Nem hat meg, felháborít a cinizmusod.
De tudod mit? Tulajdonképpen "csodállak", hogy szemrebbenés nélkül elviseled azt, amit itt tőlünk kapsz. Megrázod magad és már lépsz is tovább, ha érveket várunk tőled, terelő linkekkel válaszolsz (tulajdonképpen te is link vagy ám), és mint egy tank, nyomulsz tovább. Ez nem semmi teljesítmény. A helyedben én már régen elbujdostam volna, én lennék a kőszáli remete.
De ha csak a szikráját felfedezném magamban annak, ami te vagy, el is mennék remetének.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt úgy kinézem a srácbúl, hogy egy éve még csanád képére ejakulált:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A mikulás egy konzervatív csökevény. Hülye zsákot hord aktatáska helyett, és állatokat kínoz a szánjába fogva. De azért a cigánygyereknek is visz ajándékot. Jobbikos lenne? Olyan mint a zsidóként zsidózó pártársa? Han Soloról is azt gondolták, hogy fideszes, mert látszólag csak pénz érdekelte. De azért csak hallgatott a farkára, és visszament demokratikus hercegnőért.
@taga20:
Olyan izé vagy..
Az igazi "férfibarátság" volt! ;) Cukika...
Backi... :)) DULVA!!!

"KÉT TONNÁS REZSIT TALÁLTAK EGY KŐBÁNYAI RAKTÁRBAN

A környéken lakókat kitelepítették, Németh Szilárd rezsibiztos a helyszínen tekintette meg a hatástalanítási munkálatokat."

hircsarda.blog.hu/2013/12/28/ket_tonnas_rezsit_talaltak_egy_kobanyai_raktarban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_12_28&utm_campaign=index
@jaegtoer: "amikor irreverzibilis folyamatok indultak be 6-7 éve"

Igazán hasznos lehetne ha ezt egy picit részleteznéd. Az is érdekelne kik miatt indultak ezek be a véleményed szerint és persze a megoldási javaslataid is fontosak lennének, szerintem mindenki kíváncsi rá.
Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy én is láthassam, milyen faszságokkal nem kéne foglalkoznom.
@taga20:
Valami "állatnak" nagyon ütős ott a kommentje... :D
@Bakter: "Oroszország > demokratikus jogrend"
ez a kakukktojás.
nyertem?
@taga20: Ja tényleg köszi. Te nézed?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Tulajdonképpen "csodállak", hogy szemrebbenés nélkül elviseled azt, amit itt tőlünk kapsz."

Ez egyébként azért van mert komolyan veszem a demokratikus párbeszéd fontosságát és engem még nem sikerült elriasztani az állandó vulgaritásotokkal.:) Amúgy a remeteség tök frankó dolog. Javaslom mindenkinek a gyakorlását, nagyon jókat tud kihozni az emberből.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Miből gondolod, hogy az emberek szembeállítása a jobboldal sajátja lenne."
Igyekszem pontosan fogalmazni, és a mondatomban ez az állítás nem szerepel. Íme:
"A jobboldal jó érzékkel kapja fel a témát, mivel az emberek szembeállítása mindíg hatásos módszer sanda politikai sikerek elérése érdekében."
A mondatban a "módszer" általános politikai technikára utal, nem kizárólagos jobbikos eszközre függetlenül attól, hogy jelenleg az eu-s előre törése érdekében él vele.
Igen, ez a módszer történelmi távlatokban is eredményesen működött, nem is kell nagy ész az alkalmazására, csak másolni kell.
@punkfrog:
Szőrszálhasogatás csak részedről...
Te is olyan vagy - mint a NER hívők nagy része - ha a szarban egy szál szőr van, már meg se akarod enni???
Nem is értelek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem én votam, én csak a hírcsárdán nyomtam egyet:)
@punkfrog:
Vesztettél. Szerinted Putyin vesz szíjrágótól demokratikus jogrendet? Legfeljebb annyit, amennyit Japán a halunkból.
(Bár igaz, a fenti jogrendből a mi készleteink is erősen megcsappantak, és még az is lehet, hogy abból is orosz importra szorulunk a közeljövőben.)
@taga20: Ha rám gondoltál nem nyert. :)
@taga20:
Kifogás!!!
KUSSSS!
Kuty volt már pisilni??? Ez a fontos...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szívesen. nem nézem, én az orbán5-öt nézem. ilyen hülye kérdést:)
@taga20:
Mazopista... Te ezt élvezed VELE!
Kis hamis... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: láttam, de nem tudok hozzászólni érdemben, mert nem ismerem és a nyelvet sem bírom oly mélységben... persze ismét vagy csúsztatsz vagy basztál elolvasni a hírt...

Nem zavar engem más véleményének hangoztatása, de egy amikor ilyen korlátolt rasszista gyökér vagy (mert ma is az voltál), akkor mit mondjak?... az persze sokkal jobban zavar, mikor hülyének nézed a többieket, akik itt kommentelnek, bár van, akinél egyezhet a véleményünk, de a többség nem végletesen ostoba...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én egyszer próbáltam meg vérnarancs fidesznyik lenni egy napig. A többieknek kellett itt megvédeni. Pedig egetverő túlzásokat írtam, mégis a nickem nem ismerők simán bevették, hogy kumintroll vagyok. Egyszer belefért, és mulattatott az anyázás, de hosszú távon nem lennék hülye.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nekem most kifejezetten tetszett Sir "kapd be..." kifakadása.
Előttem most lett olyan férfias.
@bella _ciao: Szia!
Melyik bróker csapatra gondolsz most?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: most votunk, brunyált rendesen. most megint itt döglik az asszony mellett ez a kutyu:)) de a kuvadisz nem érdekli:(
@Mariann19: OK akkor pontosítsunk. Nyugodtan lehet azt is mondani, hogy a "baloldal" jó érzékkel kapja fel a témát, mivel az emberek szembeállítása mindig hatásos módszer sanda politikai sikerek elérése érdekében.

Említsek én példákat vagy emlékszel rá te is a közelmúltból?

Azért az is cuki, hogy nem attól rettegtek, akik mondjuk az elmúlthuszonban is tönkretették az országot.:(
@Bakter: nézd meg a többi példádat.
mindenből túlkínálat van az adott termékből az adott országban.
nyertem.:)
na jó..az azeri baltakezelő az még necces:)
@Mariann19:
Mert elővette? Neeeee!!! :D
Majd a jobbik buzifrakciója rábukik, oszt... Veszélyesen élni jó?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igazad van, most olyan voltam, mint amit én tegnap szóvá tettem, ne haragudj.
ako! vered a répádat a jobbikos seggekre, és büszke is vagy rá!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ha iskolákat vagy egészségügyi intézményeket fejlesztenek netán ujjakat hoznak létre, talán mindegy, hogy ezt egyházak vagy az állam csinálja. Gondolom az egész társadalom hasznára válik mind a kettő."

Elhiszed ezt a hülyeséget, amit írsz?
Mert akkor miért ne csinálhatnánk egy Kulcsár Attila Zrt-t. Ő lenne a főnök is, kapna egy zsáknyi pénzt egy feltétellel, hogy csináljon iskolát meg kórházat, stb.....
@Mariann19: részegbróker, aztán 2.-án visszagyünnek és szétbasszák észak-koreát ill. magyarországot. ezek ilyenek:))
@Sir Bates dö Hól: Nem kapcsoltad át francia nyelvre? Amúgy meséld már el melyik kommentemben voltam ma rasszista? Legalább te ne pufogtasd a hülye paneleket. :)
@MikeBoy: Ha mondjuk a történelmi egyházakat Kulcsár Attilával egyenértékűnek tartod, akkor nem csodálkozom a válaszodon. :)
@Bakter: a feri, a kuminferi, a jó kuminferi... az egykor volt kockás posztó inges, remek, becsületes fiatal politikai újságíróból mi lett mára? egy pénzéhes, szétkúrt seggű köcsög. nem is. egy rettentően pénzéhes, rongyosra szétkúrt seggű köcsög, aki elvtelenül, a milliókért védi ezt az aljadék, magyargyalázó, a nemzetre rárontó, okádék maffiát.

tényleg, mit gondolhat, amikor ezt a blogot olvassa? mert olvassa, az tuti.
@tristen2005:
Baszki... csak nem bírtam ki ezt... :)
Az a qrva kíváncsiság.
Nagyfater rendőr egyenruhája több klasszissal jobban nézett ki anno, a Kraftwerk zenéje viszont passzol hozzá!
Viszont a kard hatékonysága... bár nagyfater anno mesélte, hogy amikor '42-ben kocsmai verekedéshez kihívták neki elég volt a kocsmaajtóba beállni és abbamaradt a verekedés.
Ha nem ment volna ennyire egyszerűen, akkor gumibot, vagy kardlap... :(
A másik nagyfater bőrtárcája is megvan (huszár volt az öreg), amin ott van egy 1936-os (abban az évben fel is oszlatták a pápai huszárezredet), Szegeden begyűjtött lövedék nyoma. Az is kardlappal oszlatott tömeget ott...
Ja, mert olyan libsibolsik valánk, anno is... :D
@bella _ciao:
Hát ha még egyet húzok az abszintból, egyszerre többet is látok magam körül a brókerekből az biztos.
Szilveszterkor kipróbálom, de ahhoz kell legalább egy, hogy sokszorozni tudjak.
@xvxvxv: és még túl finom voltál, evvel a csicskával.
@taga20:
A végén már mindegy, milyen bróker...
"A 2014-es választások után gyakorlatilag feleannyi képviselő ül majd a parlamentben, mint addig, hiszen a létszámuk 386-ról 199-re csökken.

Szerencsére nem kell félniük az elmagányosodástól, mert 2014. január elsejétől 30 fővel emelik az országgyűlési őrség, mindközönségesen a Kövér-gárda létszámát. Eddig 349-en voltak, de az új évben már 379-en lesznek, s az eddig sem szerény büdzséjük is megugrik még 200 millkóval meg négy új luxusautóval, illetve esőkabátokkal (hátha beázna a kupola vagy valami).

Ugyanakkor az intézkedésben mégis van valami tébolyult logika: ekkora létszámmal Kövér László egyszerre tudja kivezettetni az egész házat, ha nem tetszik neki valami, hisz minden képviselőre jut két őr. Az lenne a leghelyesebb, ha ott is ülnének mellettük, s például a kezükre ütnének, ha valaki rossz gombot próbálna megnyomni." (Magyar Narancs)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Te olyan, de olyan..."
Nem mered folytatni, mert félsz Nyúltól, mert kiporolja a bundádat.
"Mert elővette? Neeeee!!!"
Veszélyesen élni jó?
Nem, de izgi!
Embörök!
Kiskancsó ephart hirtelen hasmenést kapott?
Vagy interorbán hívta Kumin elvtárs?
Há'mert az a szint...
Max. Finkelstein nyomában (aki meleg létére homofób kampányok megtervezésében vett részt), hűűűű... bár az veszélyes lehet, vagy előtte lehet inkább veszélyes... na mindegy... merthogy bepucsít még ephart elvtárs, Finkelstein elvtársnak... na jó, ezt ne, mert elhányom magam... :((
Max. wmiki élvezné ezt...
Van benne valami? :)

Kinéztem ma a NAV-os tüntetésre, mert kíváncsi voltam, mekkora tömeget mozgat meg a Horváth András-ügy (mely véleményem szerint a legnagyobb botrány őszöd óta.)

A Roosevelt Széchenyi István téren sikerült elcsípnem a menetet, és elsőre igencsak meggyőzőnek tűnt az egybegyűltek magas száma, rég láttam már együtt ennyi magyar embert kiállni egy közös ügyért. A tömeg innen az Alkotmány utcába vonult a Mérleg utca - Nádor utca - Aradi vértanúk tere útvonalon, ahol a hídra felmászva kísésletet tettem a résztvevők összeszámlálására: 10 másodperc alatt nagyjából 7 sor lépte át az ott parkoló kék autó hátsó lökhárítójának vonalát, egy sorban 5-6 ember sétált, a menet vége pont 4 perc után ért oda. Számoljunk tehát percenként 6*7*6 fővel, az 4 perc alatt durván 1000 embert jelent. Legyen 1500, vagy akár 2000: SZÉGYEN. Egy két ünnep közötti szombaton, amikor még az időjárásra sem lehet fogni, hogy miért maradtál otthon? Szégyeldd magad, te birka nép: meglopnak, meghurcolják aki fel meri emelni a hangját, te pedig a seggeden ülsz a tévé előtt.

Miközben ugyanezekben a percekben tíz- vagy százezrek tolonganak az ország több tucat Tesco áruházában, hogy visszaváltsák a karácsonyra kapott leértékelt és szükségtelen kacatot, vagy hogy 10 forinttal olcsóbb szlovák UHT "tejjel" pakolják tele a svájcifrank-hitelre vásárolt autó csomagtartóját, leszarva azt, hogy az olcsóságot is épp azon ezermilliárd ellopásának köszönheti, ami ellen a mai tüntetés szólt volna. Abba már nem gondol bele az egybites buta proli, hogy az adócsalások elleni hatékony fellépés után talán a 10 forint többszörösét is megtakaríthatná, mert ha rendesen be lenne fizetve az a kurva ÁFA, akkor talán kevesebbet kéne fizetnie mindenkinek.

De ezt végiggondolni már nincs ideje az egyszeri prolinak, sietni kell haza, mert kezdődik a híradó, amiből megtudhatjuk, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően minden szép és jó, nincs itt semmiféle botrány. Ezek után minden f@szt megérdemel ez a szánalmas, barom nép, amit csak a szájába tolnak jó mélyen: megérdemli, hogy 1000 milliárd Forintot - fejenként százezer Forint csecsemőtől a nyugdíjasig - kihúzzanak a zsebéből, hiszen a seggét sem emelné fel ez ellen. Bolond is lenne a NAV és a kormány, ha törné magát azért, hogy ez ne így legyen...

greyhound.blog.hu/2013/12/28/isten_verd_meg_a_magyart
@Mariann19: nézem a kuvadiszt, látok egy orbánviktort aki néronak hívatja magát. és sajnálom ezt az embert.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem értetted meg ugye?
Én nem veszem egyenértékűnek (a figyelmet hívtam fel valamire), mégpedig arra kivel vetted egyenértékűnek Te magad az egyházat?

" hogy ezt egyházak vagy az állam csinálja"

Na akkor ki is veszi egyenértékűnek az államot az egyházzal?

És a kérdés még egyszer: te magad elszed azt a hülyeséget, hogy mindegy ki költi a pénzt az a társadalom hasznára válik!?
@Mariann19:
Nyúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúl egy lusta dicnó!
Ezt kár szépítgetni.
Lapít, mint ... fidesznyik a fűben!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az, hogy az elmúlt huszonévben ki tette tönkre az országot, nem egy esti beszélgetés időtartamára van kalibrálva.
Ez már egy más tematika.
@ephart:

"__ok ok.bocsánatot kérek hogy megsértettelek.az tévesztett meg hogy úgy beszélsz mint egy zsidó__"

nem. nem sértettél meg. kitüntetésnek veszem.
@MikeBoy:
Te még Gábrissal próbálsz, észérvvel kommunikálni?
Hány éves vagy?
Neeeeeee...
Én nem értelek!
Szűrő és sokkal gördülékenyebb a blog....
@taga20:
"látok egy orbánviktort, aki néronak hivatja magát."
Jó zenei érzéked van, nyugodtan kezdheted komponálni a koronázási misét, mert eljő a nap...
@jaegtoer:
Manapság... ráadásul ettől az ecceri balfasztól... simán! :D
@MikeBoy: Te hallottál már egyébként egyházi fenntartású iskolákról vagy kórházakról? Gondolom vannak történelmi ismereteid is abból az időből, amikor még jóval több ilyen intézmény volt, mondjuk rákosi pajtásék államosítása előtt. Ha ezzel meg vagy, kezd összerakni kiknek érdemes és kiknek nem pénzt adni az említett feladatok ellátására.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Komolyan leszek baloldali, ha ez a faszkalap jobboldali lesz!"

azéééé ne vetkőzz ki magadból, még a végén odáig fajulnának a történések, hogy fiúkat hajkurásznál:D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szép ez a szerelem:) mariannt még csak-csak értem, de te:)) gyere megvigasztallak:)))
@tristen2005:
mindez egy pár milliárdért aminek semmi más helye nem lenne az államháztartásban

csodálatos és nem szédűlnek el?
brühüyyy
@Mariann19:
Még keresik a megfelelően törpe lovat neki... más már nem korlátozza...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hol lapít a "lusta dicnó"?
Még mindíg valahol kint áztatja? Magát?
@jaegtoer:
Naaaaaa... azért annyira JOBBOLDALI nem!
Rúdon se táncolnék, ráadásul maradi puncihívő vagyok... tudom, ez komoly probléma ... :D
@jaegtoer: Ezen az alapon mi is kitüntetésnek vehetjük a magyarságunkat.
@taga20:
KUSS! Simogasd a kutyot... Asszony már alszik? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Miért kell neki törpe ló?
Itt meg arról fecsegett a múltkor, hogy 189 cm.
Vagy olyan lesz, mint a Petőfi versben?
"Megy a juhász szamáron, földig ér a lába."?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jól beszél, halgass rá. Az übermensch lét az mostanában, amúgy is a demokraták tulajdonság. :)
@Mariann19:
Beszéltem vele telefonon, csak szimplán hullik a szőre... :D
@Mariann19:
Ki???
Melyik volt olyan magas?
Én meg 187!
Piktor meg mint a kertitörpe...
@Mariann19: ja meg, hogy mekkora kan:) száj karatés:)))
Na jó éjt mindenkinek. :)

Magyarország jobban teljesít???

2010 óta történt:
- Adójóváírás megszüntetése
- Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
- Cafeteria megadóztatása
- Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
- Munkavállalói járulékok emelése
- ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
- Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
- Illeték emelések
- Cégautó adó emelése
- „chips” adó bevezetése
- „chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
- A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
- A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
- Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
- Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
- Szeszes-ital jövedéki adóemelése
- Dohányáruk jövedéki adóemelése
- Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”
- Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
- Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
- Egészségügyi járulék emelése
- A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
- 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés
- Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
- Szociális hozzájárulási adó bevezetése
- Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
- Autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, természetesen áremeléssel
- A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelhető
- Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
- Telekommunikációs adó
- „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ
- a helyi adók nőttek
- az egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
- Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Miért kell mindig eldöntendő kérdésre tereléssel válaszolni?

te magad elhiszed azt a hülyeséget, hogy mindegy ki költi a pénzt az a társadalom hasznára válik!?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nyulacska adta meg a főbb méreteit, valahogy így:
189/58/92
Még néztem is, hogy nem is olyan rossz.
Na jó, a bunda minőségét nem taglalta, éreztem, hogy ott gondok lehetnek.
@taga20: Kan, szájkaratés?
Azt is mondta?
Nem emlékszem, de azt tudom, hogy kapunk a fejünkre, ha visszajön, miután elolvas minket.
@MikeBoy:
Gábristól te egyenes választ vársz?
Hány éves vagy??? :((
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: méé vagy hülye?:-)... franciát nem bírom, azért nem tudok mit mondani az előadóról...

A kívánságlistával voltál rasszista, azt már a pavlovi-reflex következett... tudod, kurvára nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol valaki ki akarja mondani/meg akarja jelölni egy bűneelkövető vagy bárki származását/vallását/világnézeti vagy szexuális irányultságát, de nem hiszem, hogy ezt te valaha is fel fogod fogni... ezért vagy a lelked mélyéig rasszista.... ja, és amit leírtam fentebb, az nem a pc-kategória, csak a legminimálisabb bázis...
@MikeBoy: Mivel én sem azt írtam, hogy mindegy "ki" költi természetesen nem hiszem el. ;) Viszont továbbra is tartom, hogy egy egyház magas színvonalon tud ilyen intézményeket működtetni, így nem lehet bárkihez vagy Kulcsár Attilához hasonlítani.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Molyfaktora?"
RH pozitív! Ő csak pozitív lehet.
Cipőméretét nem tudod?
Mert az az igazán fontos, hogy milyen terhelési képességekkel ruházzuk fel magunkat, ha jól s...be rúg minket a rá nézve nem, de egyébként sziporkázó dumánkért.
@MikeBoy:
Rántva... de grillezve is jó, sok fűszerrel...
@Mariann19:
Bacca meg... már elnézést... én meg B negatív... ha valakinek kell a vércsoportom, szóljon, elég ritka. :))
@Sir Bates dö Hól: Akkor miért élsz a csigaevőknél? Remélem kitalálod miről van szó? ;) Másrészt a lista azon pontja kurvára nem volt rasszista, csupán egy tényt rögzített. Ezzel az erővel mondjuk Hollande sokkal inkább rasszista.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hát nem is tudom, viccesen azt mondanám, hogy történelmi ismereteim alapján Kulcsárnak tized annyi bűne sincs, mint a történelmi egyháznak.

De legyen, csinálja ezt az egyház mondjuk a saját pénzéből és akkor rendben van.
Ugye így jó lesz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fel sem ismered a rasszizmust, oly természetes neked... hollande nem rasszista, csak egy igazi idióta, ez az ország még további négy évet veszít el miatta... a francia nyelvet nem bírom olyan mértékben, hogy megértsem az előadót, ne játszd a hülyét...
@MikeBoy:
Te nagyon, nagyon, nagyon gonoc vagyol...
Pláne Gábrissal!
De ezért mi szeretünk... :D
@taga20:
Nekem mondod?
A katonaságnál az egész században még 1 ilyen állat volt csak.
Nem, Gábris másik században volt, még mielőtt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_Ezen az alapon mi is kitüntetésnek vehetjük a magyarságunkat._"

láccik, hogy térdig sem éred föl ésszel, mit is mondtam. amúgy azt vehetsz, amit akarsz... a mi pénzünkön végül is a határ a csillagos ég.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Ha valakinek kell a vércsoportom, szóljon." Tedd csak el szűkösebb napokra, véradáson te leszel a sztár, és különdíjas is pénzben kifejezve.
Tényleg, ha rosszabbodik a helyzet, megyünk vért adni.
Már nem is látom a jövőt bizonytalannak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gábris a kielégítő századnál vot. szerintem azt se tudja mi az a katonaság:)
@MikeBoy:

"De legyen, csinálja ezt az egyház mondjuk a saját pénzéből és akkor rendben van.
Ugye így jó lesz? "

A saját pénzbe ugye nem érted bele az állami támogatásokat?
@Mariann19:
Pénzért nem adok vért.
Ha valakinek életmentően szükséges, szívesen, de csak ingyen!
B-, bár jelenleg a cefre fokom már magas... :D
Este 6-ig melóztam, onnantól jött az almapálinka aperitif, majd a kaja mellé lévő Kronenburg 1664, azután az a "fránya" Ballantine's... Most a folytatáson filózok... már csak az a narancsbuzi e-betűs kretén hiányzik a boldogságomhoz. :)
@jaegtoer:

Jó éjt:))
A pajeszt ne felejtsd el feltekerni:)
@Orica Középföldi:

Én csupán azt mondom, az egyházat ne kezeljük másképpen, mint bármely más szervezetet.
@punkfrog:
Nem kínálati, hanem keresleti oldalról közelítettem meg szíjrágó portékáját.
Egy biztos: akármerre járt, nem adott el gyakorlatilag semmit, bármi is volt a kosarában. Tehát a kereskedelmet is unortodox módon folytatták, azt kínáltak eladásra, amire az adott helyen nincs kereslet. Mondjuk még ez sem lenne katasztrófa, ha tudtak volna keresletet generálni valamivel. Őszintén tapsoltam volna ennek az űrlényfejű futsalista seggnek, ha azzal áll ki a mikrofonok elé, hogy hatmillió tonna dunai homok adott el Kuvaitnak.
@Orica Középföldi: szerintem epilálta már. belelógott a töltött káposztába kóstolásnál.
@taga20: gyümölcsöző kapcsolatokat ápolsz, látom. ne is kezdjél mindenféle kaktuszpárlatokkal.
@taga20:
Szólj, ha orbánnéró éppen csútot gyújtogatja. A stadiont meg akarom nézni.
@Bakter: mikor a tábortűznél összegyűlik a sok jóember.
@xvxvxv:
Számos ilyen, korábban jobbra hivatott fiatalember terpesztett be a politikának, hogy az baksisért szétkúrja a seggét. Legfeljebb vannak olyan olyanok, akik ezt csak gumival hagyták megtenni.
@taga20:
Az az elején... persze nem ilyen flancosan nevezve... azután meg szimpla komlólé, utána meg gabonapárlat... :(
@Bakter: látni fogod, előbb utóbb, ezt a férget sikítani, mint nérot:)
@Bakter:
Egy kanna benzinnel én is adakoznék!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Most a folytatáson filózok."
Ne tétovázz és ne toporogj a bárszekrény vagy a hűtő előtt. Behúnyt szemmel nyúljál be, és ami jön.
Úgyis tudod, mi merre van.
Vagy esse tudni? - mondá Boli.
@Mariann19: ez az mariann, adj neki:) most el van gyengülve, most kö leteperni:))
@Orica Középföldi:
Úgy gondoltam, nem kell mindig politika, társadalom kritika, vagy más csoda.
Az éjszakai álmok - gondolom - részben magánügyek, ámbár régebben álomfejtők működtek és sorsok dőltek el, mi is legyen, mit is üzen...
Tóth Árpád a mai választás, ő üzen az alábbi címen:

AZ OLVASÓHOZ

Ludas Matyit mindenki ismeri,
Híre hetedhét országot bejárt,
Ő volt, ki egy nagyúrnak isteni
Jókedvvel jól ellátta a baját;
A dölyfös úr nem fért már a bőrében,
S Matyi szólt: Ennek kend levét megissza,
Ha garázdálkodik, hát Matyi szépen
Háromszorosan veri kenden vissza!

Pöffeszkedő népség akad ma is,
Ki dölyffel magát feltolni meri,
A feje üres, a mája hamis,
S a jóízlést gőggel arcul veri;
Nem addig a! Szóljunk oda nekik
Sorjában, hogy magát el egy se bízza;
Hallja az úr! ha illetlenkedik,
Háromszor veri kenden Matyi vissza!

Ludas Matyit, a friss, vidám fiút,
Fogadd szívedre, nyájas olvasó,
Az út, amelyen jár, egyenes út,
S a szava nyílt, nem álnok sugdosó;
Jókedvét, mint derüs, arany vetést
Hinti a szivekbe, hogy majd e tiszta
Humort, e harsány, zengő nevetést
Szívetek százszorozva verje vissza!

Jó éjt!
.
És szép almokat azoknak is akik aludni indulnak, vidám ébredést azoknak akiknek muszáj (el tudom képzelni, ha muszáj, akkor mennyire vidám!), és ébredésük segítse fél liter cikória kávé három deci házi törköly egyidejű felhörpintése.
Azonnali pénzt a pécsi focinak Orbán elvtárs, mert micsoda szégyen ez.

Pedagógus-orvos-ápoló-közalkalmazott-rendőr bére nem érdekes, csak pécsi foci legyen.

Ja és oda is új stadiont, merjünk nagyok lenni te törpe!
@Mariann19:
Natyon, natyon gonoc bocorkánynak teccik lennie... :(
Hová kerültem...
Komolyan!
Inkább a ... hűtőszekrény...
@Mariann19: amilyen ügyes a boli, mindig a margarinba fog beleakadni.
@bella _ciao: tekila, gyerek korom kedves itala vot:))
@taga20: látszik, mert mára csak a só nyalogatása maradt. ugye, öreg kecske?
@dr. jenőke (jenőke): egyszer nekem legyen kedves ajánlani a verset. még el is fogom olvasni:))
A tahóság SI mértéke 1kövér.
@taga20:
Mert csak bizonytalankodik, aztán majd szétveti a vágy a folytatásért.
Hiába, még kell egy kis biztatás, és mit tesz egy jóbarát?
Leitatja!
@bella _ciao:
Csúnya dolog ez a lenézésem... A margarin 1 polc balra... A tömény az ajtórészben, RÖGTÖN balra... a mintázatot kitapogatom akár sötétben is... kishitűek... SZÖRNYŰŰŰŰ EZ... amúgy van világítás a hűtőben, nálunk... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tudod mikor! Ha néróskodni akar, tegye saját pénzből. Van neki elég.
@taga20:
Nem egyszer, és egyébként örömmel.
Máris, de maradva Tóth Árpádnál:

BORDAL

Fölfelé megy borban a gyöngy,
Jól teszi,
Tőle senki e jogát el
Nem veszi.

De hogy borban feljebb száll a
Telek-ár,
Csalfa város, hej! nekem ez
Tele kár.

Borközraktár, terményraktár,
Gépraktár,
Nemsokára nekem is fel-
Virrad már.

Mert nem a bor itt a fő! Nem
Kertelek!
Tetszik nekem szörnyen az a
Beltelek!
@bella _ciao:
Hőmérsékletre megy.
Tapogatózik, és ami a hidegebb, az az övé, meg ami gömbölyű.
A margarin négyszögletes, de lehet, hogy később mindegy lesz.
@Mariann19:
Hidegebb? Bakker, ha így meg tovább, mingyá' nekrofil leszek... :D
Ezt írja a Kettős Mérce a Facebook-on:

"A két ünnep közötti időponthoz képest, a bejgli mámorhoz képest és az általános apátiához képest, nagyon-nagyon sok volt az a 2-3 ezer ember aki ma kiállt, Horváth András és az igazság kiderítése mellett a NAV ügyben!

Köszönjük azoknak akik ma kint voltak, azoknak akik pedig nem, azt üzenjük, két hét múlva az újabb tüntetésen (amit a szervezők a tüntetés végén bejelentettek) találkozzunk, hogy ne sikkadjon el az ügy!"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tudjuk, hogy van világítás a hűtőben, nem ez a hézag!
Hanem te már nem látsz, csak tapogatózol.
kac-kac

csókoltat: a gonoc bocorkány
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: kikérem magamnak. semmi lenézés, egymagasak vagyunk. csak saját tapasztalatomból indultam ki, miszerint az informatikusok elveszettnek érzik magukat, ha a számítógép 2 m-es körzetén kívülre kerülnek. de rájöttem, viszed magaddal a laptopot, ezzel a hűtő világítási problémáját is megoldod.
@Mariann19:
Amúgy a B. üveg se kerek... a cici az viszont kerek és nem hideg, ráadásul nem a hűtőben van!
UGYE MILYEN ÜGYES MEGFIGYELŐ VAGYOK? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A nekrofil melyik értelmezése szerint?
Nemi eltévelyedés? vagy
Hullabecstelenítés?
Ez utóbbi az üvegre is vonatkozhat.
"Elég volt abból, hogy a kisvállalkozókat, kisembereket üldözik, a nagyban csalókat futni hagyják. Minden állampolgárt veszélyeztet a hatalmi önkény, ezt nem hagyhatjuk" - (mondta Horváth András beszédében.)

www.origo.hu/itthon/20131228-osszebalheztak-egymassal-a-horvath-andrasert-tuntetok.html?sec-1
@bella _ciao:
Komolytalan... van USB-s lámpám... és???... meg ventilátorom is, a hűtőt még nem vettem meg, az USB-set...
Randa szegregálók vagytok! Majd azután meg komingoutoltok...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ugye milyen ügyes megfigyelő vagyok?
A katonaságnál felderítő voltál?
Vagy az esti kotorászásnál még ennyire toppon vagy?
Akkor még mehet a móka nyugodtan.
@bella _ciao: néha néha becsúszik a punci is. de csak az íze miatt:)
@Mariann19:
Csúnya liberális világnézeted van... :))
Nem szeretem a hűtött egyedeket! A forróvérűeket viszont...
@épészmérnök:
Minden tiszteletem és elismerésem a HA-Ha szervezőinek.
Megosztottam a facebook-on ugyanezzel a szöveggel.
Nézd meg a görögöket, ugyanez a téma, és tízezrével vannak kinn az utcán.
@taga20: javíthatatlanul hüle vagy. mehetsz boli hűtőjébe.
@Mariann19:
Őrkutya!
Gábris egy szinttel akkor is lejjebb volt már... :)
@Mariann19:
Kotorászás...? Fura lehet nálatok... :DD
@bella _ciao:
NANA! Finnyás is vagyok, minden hülyét nem tárolok a frigóban!
VEGYÉÉÉÉÉVISSZA! :D
@dr. jenőke (jenőke): köszönöm. érteni is vélem, bár kissé bárdolatlan vagyok:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Libsi, gonoc bocorkány azért nem akar téged a hűtőkamrába zavarni.
Csak úgy játszásiból vetettem fel a lehetőségeket.
Jobb a forróvérű választékban topogni, nem kell fűteni. Viszont nem kapsz rezsicsökkentést.
Életed legnehezebb döntése előtt állsz.
hányszor mondjam még, hogy ez a kövérlacinak nevezett fehérjehalmaz a legalja.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Milyen kevély vagy! Mert Gábrielt leelőzted a seregben. Na, mondjuk, jogosan.
Nem hízelgek, mert Nyúl félre érti.

Őrkutya
@Mariann19:
Kevély??? Neeee... mindjárt leKövérezel is... :((
@bella _ciao: csak azt ne, me ako csak usb jönnek a puncik:) nem lehetsz ennyire ...:)))
@Mariann19:
Nem leelőztem, de egy szinttel feljebb voltam, több értelemben is... :D
@taga20:
Nem értem. Bárdoltak a walesiek voltak, így miért lennél megkülönböztetett bárdolatlan?
Csak jelezni akartam, minden rendben, ha nem is rendszeresen, de küldöm szívesen.
@K.A.Ármin:
Hidd el, lesz ez még lejjebb is... tapasztalat.
Mármint bolsevik kutyából is lehetett konzervatív szalonna! Lacusunk életútja alapján...
@dr. jenőke (jenőke): önkritika. nekem nem mond semmit, de ma átestem rajta:) urak, urak ti velsz ebek:)) hát...
@dr. jenőke (jenőke):
Velem szórakozik a kis mocsok... de értem én a tréfát, csak ... majd nyáron a Lajtán annyira viccesnek is találom, hogy... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Dehogy kövérezlek le, a nyomodba nem léphet, mit képzelne magáról?
Jó, akkor nem leelőzted G-t, hanem felette voltál rangban is.
Remélem, nem te voltál a kiképző tisztje, mert akkor bizony elégtelen volt a munka.
@taga20:
Azért ne tekints a kutyra, mint potenciális szalonna alapanyagra!
@taga20: kutya, átesés... remélem nejed nem terike. má' megint annit ittál, hogy átestél a kutyun? azt a vak komondorát!
@Mariann19:
Nem hát! Mondom, hogy volt egy szint köztünk... ő a második emeleten, én a harmadikon... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: kisebb arc, kisebb pofára esés. jól nyomod te, poéngyár:))
Megyek aluba.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
Kevés ilyen házelnok van Európában , mint Kovér elvtárs,...inkább kelet felé találhatók akik ennyire mélydemokraták.
@bella _ciao: éva. szeretem a végtelenségig. ha kóstolgatsz nem veszlek észre, ha vitatkozol velem, figyelek.
@taga20: kóstogasson téged a vak kannyibál. baszod alássan.
@bella _ciao: ako ez mi vot?
"kutya, átesés... remélem nejed nem terike. má' megint annit ittál, hogy átestél a kutyun? azt a vak komondorát!"
szeretnék egy kulturált választ kapni, ha megy!
@bella _ciao:
De azok több irányból, akár tatárosan is... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt má láttad, hogy hülye vagyok. de ha valaki a nejemet vagy a családomat támadja annak vége. a húzást értem, a belém rúgást is. vicces vagyok egyébként:))
@dr kíváncsivagyok:
Ő maga is hungarikum, a saját gárdája meg...
A legszebb az egészben, hogy ez megint mennyibe kerül - NEKÜNK?

Jövőre pont 2.5 milliárdba, miközben rohad az egészségügy, az oktatás... minek soroljam, rohad minden!! 349 seggfej parolázik 400 ezres havi bérért, gyakorlatilag semmit sem csinálnak, szépen eljáccogatnak a kis gondtalan álomvilágukban, mint Bálintka meg Mátéka a kiscsoportban egymás pisilőjével - szétdurran az ember agya.

A másik meg, hogy ugyan mi a lófasztól kellene megvédeni azt az istállót? Mondjuk Szabó Rebekától, vagy Tímeától..? Ezek a seggfejek már a nőktől is beszarnak? Kíváncsi volnék, ha ezeket a derék forradalmár faszfejeket fegyveres konfliktusba vezényelnék, megsérülnének-e? Naná, a hátukon.
Amúgy meg tudtommal van egy másik szaregylet TEK néven, ha esetleg balhé lesz, akkor azok nyugodtan dominóznak majd a laktanyában, míg ezek a fotelharcos hősök jól megvédik a házmester elvtársat meg a benn dőzsölő narancsbolsevik csürhét? Ezek? Na, ne röhögtessenek már!

Hát, a TEK-ről is folyamatosan derülnek ki a baromságaik, letartóztattyák Darth Vadert az egyetemen, vasra verik Józsi bácsit a kertjében, mert a hülye szomszédja Kalasnyikovnak nézte a kezében a kígyóuborkát... és lehetne még sorolni, pedig ezekre iszonyatos pénzt költenek, mert ők a szuperkommandósok, ugyebár. Namostan, akkor a TEKesekhez képest milyen színvonalú felkészültséget képvisel, ez az angolkisasszonyokból verbuvált gittegylet?

Tiszta röhej, arról nem is beszélve, ha egyszer majd a földbe akarja verni ezeket a moslékosdézsákat a népharag, mert már enni se lesz mit, akkor baszhattya a 349 fős operett-testőrségét, fél óra alatt agyonveri a tömeg őket, aztán jön a kéj... amikor a bajusz kerül sorra.

Szóval pénzpocsékolás és a kibaszott jelképek folyamatos szidolozása megy még mindig, hatalmas összeget felemésztve.
KAZÁN!!!
@Knósszosz:
Ja... sört meg Bőcs próbál főzni... :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

'Azért az is cuki, hogy nem attól rettegtek, akik mondjuk az elmúlthuszonban is tönkretették az országot.:( '

mo. nem lett 'tönkre téve'. még él, még ha nem is virul. pontosan azt a helyet foglalja el jelenleg a világban - mint a focija is - amit megérdemel: valahol a középmezőnyben, ingázva tíz-húsz helyet aszerint, hogy éppen tehetségtelenek, idióták, gengszterek, pszichopaták, vagy tehetségtelen idióta gengszter pszichopaták, mint most, kormányozzák.

persze annyira azért nem áll távol tőle: az ilyen társadalom-hiszterizáló szólamok, hogy 'valakik tönkretették', amennyiben akceptálásuk elér egy kritikus társadalmi lefedést, karöltve a vágygondolkodással, a felébredni-nem-akarással, a múltba révedéssel, tényleg el fogják tudni érni, hogy oda juttassák. hogy egy tévdiagnózis megvalósuljon, ahhoz csak erősen hinni kell benne, és látom, te már elkezdted. adj hozzá még egy külső behatást, mondjuk pl. hogy a buck buckázik, ami többek között a szemérmetlenül manipulált aranyárból, a fed füstölgő pénznyomdájából erősen valószínűsíthető, ugye, és máris ott a tönk, és ahány magyar ember, annyi ötlet, hogy ki juttatta oda. then enjoy the soup and enjoy the ride, hángerien kisszakács.
@Knósszosz: jó éjszakát kívánok:))
@taga20: te taga. ne má!én bántanám családod? ne süketelj. azt tudom, hogy az alkohol érzékennyé tesz (én sem vagyok kivétel), de annak a kommentnek csak taga őfelségéhez és az köcsi balog képviselőhöz vót köze (legalábbis szándéko szerint), s nem az tisztelt nejéhez. a töködre lépek, ha megprószálsz bármi párhuzamot felvázolni a két dolog között. ha nem így gondolod, akkor is gábrielben van a hiba.
@riennevaplus:
Jelentősen túlterheled Gábrist... nem kéne... :/
@bella _ciao:
Páros láb, rugalmas térd... kicsit könyökkel rásegíthetsz...
@bella _ciao: értelek. ne haragudj. lépjünk:)
Kövér László: a választások tétje, hogy lesz-e esély nyolcévnyi építkezésre

A legnagyobb tétje ennek a választásnak az, hogy - mint korábban - a baloldal romjainak négyévnyi eltakarítása, illetve az építkezés megkezdése után jön-e egy újabb visszarendeződés vagy végre kapnak-e a választóktól nyolcévnyi építkezésre esélyt – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Echo Tv Heti Mérleg című műsorának adott, szombat este sugárzott interjújában.

www.hirado.hu/2013/12/28/kover-laszlo-a-valasztasok-tetje-hogy-lesz-e-esely-nyolcevnyi-epitkezesre/?source=hirkereso
@dr. jenőke (jenőke): remeg a lelkem, hogy kövér elvtárs a baloldalért aggódik. oly őszintén hangzik.
@taga20: de te sem. fizetheted z első kört, a többit állom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A lényeget a tökénél kaptad el, a sör minősége sokkal fontosabb, holmi kidobott milliárdoknál, egyetértek!-:))

Te, a kaja is olyan jó, amilyen a kinézete a helynek?
www.halaszkertvendeglo.hu/
@taga20:
Belefáradtál a dzsobbikos agit-propba?
Ne szívd mellre, igyál egy Stellát és fogd a nyúlra, úgy sincs itt!
@bella _ciao: bírom, ha valaki nem fasz. egyszer leisszuk:))
@taga20: "valaki nem fasz" tudod, tagám! eddig még nem punciztak le, még áttételesen sem, ahogy most te.
Máshol a Kövér ember, jópofa, joviális.
A mienk: gyomorbeteg, frusztrált,beteg lelkű.
Még ebben is unortodoxak vagyunk?
@bella _ciao: egyenes próbálok lenni. ha észre vetted rodeo se, nyúl se küld el az anyámba. nem tudom mé, de nem. %+!'
@taga20:
velem is leihatod, ha nem úú-tálsz!
Egyen fene a jó éjszakába bele:
www.youtube.com/watch?v=UhDgpXWkFHE
@Knósszosz: veled bármikor, duplán:))
@taga20: nyugi, egyenes vagy, mint átmulatott éjcaka után a hazafelé vezető út. csípik a formád.
@Knósszosz:
Hááát... állítólag nem rossz, de 150 méterre a helyi szennyvízteleptől... :)) Csak széljárás kérdése!
@Knósszosz: a tegnapit folytathatjuk? bár a nejem és a kutyu itt sertepertél:))
@bella _ciao: bírom a burád. de nem pucsitok:))
@taga20: igaz, nekem csak akkor pucsits, ha szereted a seggberúgást.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ja... azt én nem tudtam.
Amúgy jól néz ki, azért kérdeztem.
Akkor marad Halászi és egy kricsmi, ahol jó a fröccs... de kaja is van?
@taga20:
Na, mond nekik, hogy TAKARODÓ! :D
Ki az úr a háznál???
Jó, tudom, hogy a kutya, de akkor is...
@Knósszosz:
Baszod egykomám, annyi étterem van itt, ahol jó a kaja, ráadásul pia is van... Felétek nincs ilyen??? :(
@taga20:
Testvérem, ma nem folytatnék semmit és nem azért, mert ú-tállak, csak álmos vagyok.
Holnap, jó?

Jó éjt, álmodj tokmányokkal és szikraforgácsold a szíjjártót, azt támogatom én is!-:)
@Knósszosz:
Ja, és az a mazochista se született ITT még meg, aki odáig leevezne, meg vissza...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bocsánat, de nálatok van ilyen?:))
Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Marx Károly utca 23
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Sorra zárnak be.
Mert jobban teljesít a Gabika, már naponta négyszer sejpíti a szipirtyó, hogy a nyuk és díjasok jövőre is.

Két kurva jó kajálda zárt be a környékemen, az egyik napközim volt tizenöt évig. Most mit mondjak? Csapolt és kurva finom Reininghaus volt a kaja mellé és ugyanolyan Gösser.
Nem bírta a NER-t, tavaly bezárt, meg a másik is.

További kérdések?
@Knósszosz: ha egy hétig alukálnál se zargatnálak:))
@Knósszosz:
A KÖZGÉP viszont jobban teljesít! Cseszed...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak nehogy egyszer a magam valóságában beköszönjek:)) bírnám a szitut, mikor azt mondanám neked, hogy taga vagyok, bolit keresem:))
@taga20:
Ott? Röhögnének is rajtad... :D
Előtte csörögj te majom, mert még tényleg majomnak néznek ott... konkurenciánk az ott...
Tartalékold magad nyárra, kell kormányos a Lajta Túrára - hogy valami hasznod is legyen már itt, kell Knoszinak egy kormányos a kenuba!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rendben. veszek virtuális kajak vagy kenu edzéseket:))
@taga20: Nagy franc vagy, de ezért kedvellek!-:)))
Jó éjt
Nekem nincs kettős érzésem kövér lászlóval kapcsolatban.

Egyértelműen egy képzelt fensőbbrendűségével és, hatalmával visszaélő, magát fegyelmezni képtelen, stílustalan népművészeti agyagedénynek tartom. Kb. Elmehetne egy modern gobbelsnek.
Meg mondjuk elmehetne a picsába is.

Ez az ember szégyene a parlamentnek, és a parlamentáris demokráciának is.
Őszintén remélem, hogy lesz olyan idő amikor a lakat is rárohad a teljes koleszos brancsra.

"Frigyes"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ahha, jobban, bizony.
Miről ismerlek fel jövő ősszel a gulágon?
Narancssárga lesz a csákányod nyele, vagy másra kell figyelnem?
@taga20: Szép álmokat tagművész csávó, sokáig azt hittem teljesen hülye vagy... jó éjt!
@Knósszosz: knosszibaba, nem vagy hazudós? :))
@taga20:

Ha gondolod, és elküldhetlek nyúl és rodi helyett is:))
@Orica Középföldi: drága, nem tud aludni? segítek:))
@taga20:

Csak elolvastalak benneteket:)
Milyen fika böffenet, majd 500 hozzászólás. A munkásőrök változatlanul erősen aktívak.
@riennevaplus: Igazad lehet. Nem érdemes csüggedni, hiszen Gordon is megmondta, hogy tavasszal tuti nyer, aztán 2015-től már jönnek a németországi bérek. ;)
@Mariann19: Kár, hogy csak Lelkes álszentség lett a tüntiből. :(

A kormánypárt tény és való, hogy minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy az ezermilliárdos nagyságrendűnek vélt adócsalást ne vizsgálják ki egykönnyen. Ezért nem jelentek meg a parlament költségvetési albizottságának ülésén sem, ahová így hiába érkezett zöld dossziét szorongatva a volt NAV-os. Egy dolgot, ráadásul a lényeget azonban elfelejtettek az Orbán-rezsimet bíráló lelkes tüntetők: mint azt Horváth rendre kifejtette, itt egy kormányokon átívelő, minden eddigi vezető pártot besározó csalássorozatról van szó.

Tisztázzunk hát: Ők, akik folyamatosan „alkotmányt, demokráciát és jogállamot” követelnek, Gyurcsány és Bajnai szolgálóiként bírálják a Fideszt azért, mert pont ugyan azt csinálják, mint elődeik. Mert nem látnak, nem hallanak, nem gondolkoznak, csak éreznek: mégpedig esztelen gyűlöletet. Racionalitás nélkül Orbánoznak, mert szokatlan nekik, hogy az ország eltakarította őket a közéletből – arra viszont már nagyívből tesznek, vagy talán nem is értik, hogy mindebben az ő bálványaik is részt vettek saját regnálásuk idején.

A kínjában minden cérnaszálba kapaszkodó baloldal ugyanis vagy szándékosan, vagy szerény képességeinek fényében örömmel felejtette el a szombati tüntetésen is, amit Horváth leginkább kiemelt a parlamenti bizottság ülésén. Ez nem más, mint, hogy a legnagyobb visszaélések 2007-től, a régiósítás után kezdődtek – és tartanak a mai napig. Magyarul hiába Orbánozol, kedves gyurcsányista, hiába korrupt rendszerezel, kedves bajnaista, a te bálványaid pont ugyan úgy a rendszer részét jelentették, mint most Orbánék. De mégis mit várhatunk azoktól, akik hisztérikus módon támadnak rá másokra, csak azért, mert Székely himnuszt énekelnek, vagy árpádsávos-zászlót fognak? Persze, tudjuk, tudjuk: egy kamutiltakozásnál erősebb ingerek kiváltására képes a műrettegés, így lényegében minden érthető. :(
@ "Nehéz bebizonyítani ennek ellenkezőjét"

Biztos?

~~~~~~~~~~~
1, www.portfolio.hu/vallalatok/energia/mi_lesz_ebbol_megdobbento_beruhazasi_szamok_erkeztek.193398.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Mi lesz ebből? - Megdöbbentő beruházási számok érkeztek
2013. december 28. 12:01

2010 óta folyamatos csökkentést mutat az energiaszektor beruházási hajlandósága. Idén a harmadik negyedében alig 30 milliárdnyi energetikai beruházást regisztrált a KSH, ami éves összevetésben 30%-os visszaesésnek felel meg. Az idei év első 9 hónapjában a tavalyi éves beruházási érték fele sem jött össze, pedig már 2012-ben is 90 milliárddal kevesebbet fordított az ágazat beruházásokra, mint az azt megelőző évben.

~~~~~~~~~~~~~~~

www.ma.hu/belfold/161296/Balazs_Jozsef_Fidesz_karokat_okoz_a_rendszeres_aramszunet_a_Matraban

Balázs József (Fidesz): károkat okoz a rendszeres áramszünet a Mátrában

Az elmúlt időszakban több milliárd forint értékű turisztikai beruházás valósult meg a Mátrában, a sorozatos áramszünetek pedig veszélyeztetik ezek működését - tette hozzá. Mint mondta: az áramkimaradások miatt technikai eszközök sora megy tönkre, illetve súlyos presztízsveszteséget okoz a helyzet a térségnek a vendégek fokozatos elmaradása miatt.

Elképzelhetetlen helyzet, hogy a XXI. század elején Magyarország egy területén rendszeresen kimaradjon az áram.

~~~~~~~~~~
Nem barát!!! Hanem egy rohadt büdös suttyó, bunkó, paraszt a buta fajtából...NAGY VERÉST FOG KAPNI A NAGY LESZÁMOLÁSKOR, AMI NAGYON KÖZELEG ( A 2014 es választás Fideszes elcsalása után) A NÉP FEL FOG LÁZADNI!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

na idefigyelj te önállógondolat nélküli szentfazék!

amikor megkötötték a vatikáni szerződést az ingatlanok visszajuttatása helyett a pénzt választották a híres "történelmi" egyházak!

az állam ezt a költségvetés adóforintjainkból fizette is az szerződés feltételei szerint.
az egyházi fenntartású kórházak, iskolák is azt kapták amit a költségvetés biztosított az állami szektor intézményeinek, amit további adóforint bevételekből az önkormányzatoknak kellett kipótolni a saját költségvetéséből, amit az egyházaknak is a saját költségvetésükből kellett volna kiegészíteni úgy mint ahogy az önkormányzatok tették...

most pedig már az ingatlanok is visszakerültek az egyházhoz + megemelték a vatikáni szerződés szerinti járandóságot és ezenkívül a fenntartás minden vonzatát még a személyi állományt is költségvetésből fizetjük...
nem is részletezem, mert ha a fenntartás, felújítás, stb állami akkor magyarázza meg nekem valaki az miért és mitől lesz egyházi, ha a népszámlálási adatok valamint a az 1% befizetés szerint is csökken a vallás támogatottsága?
mi ez az eszement visszaélés az állami vagyonnal?
@MikeBoy: "De legyen, csinálja ezt az egyház mondjuk a saját pénzéből és akkor rendben van. Ugye így jó lesz?"

Nem lesz jó, mivel ha ugyanolyan feladatot látnak el magas színvonalon, amit az állami iskolák vagy kórházak is végeznek, akkor őket is megilleti az anyagi támogatás. De te járasd a gyerkőcöd mondjuk Kulcsár Attila Zrt.-hez én meg mondjuk maradok a ferences, ciszter vagy piarista gimnáziumoknál.:)
@guma: Szerintem neked is nagyjából azt lehet válaszolni mint az imént MikeBoy-nak. Persze érdemes lehet még egy kicsit nagyobb ívben visszatekinteni a témát illetően, amely jól rávilágít a jelenlegi folyamatok mozgatórugóira.

Több mint 200 éve, amióta ez a szellem kiszivárgott, s lassan kezébe vette az irányítást Európa és a világ fölött, egy célt tűzött ki maga elé s esküdött fel rá, hogy véghez is viszi, történjék az akár egymásnak ellentmondó módszerekkel s eszmék alá bújva. Teljesen mindegy, hogy vérengző jakobinusok, okoskodó racionalisták, nyíltan materializmussal pusztító kommunisták, humánus máz alatt rejtező szociáldemokraták, konzervatívkodó polgári demokraták, ősmagyarkodó vagy nem ősmagyarkodó ezoterikusok, minden földi jót kínáló liberálisok, esetleg megalkuvó, elhatárolósdit, de emellett mélykatolikust is játszó angolszászbarát monarchisták képébe bújva tették s teszik ezt ezen szellem követői, el kell mondanunk, hogy mindig egy volt és egy a céljuk,: lehetetlenné tenni azt, hogy az emberből keresztény és egészséges módon a nemzetéért élő jellem váljék. Az igazi ok igazából ide vezethető vissza, a többi csak részletkérdés és gumicsont a népnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

elmész ám te a francba, ha az emberi szót nem akarod érteni!
nem én, ők választották a pénzt a meló helyett!
mit süketelsz akkor itt európáról?
az meg a legszebb, hogy a milliárdjaikból sem futja közel annyi segítségre, munkára mint amit az a kis "nem" egyház végez...
veled befejeztem, ha ennyire primitív szekta, propaganda szövegre futja csak, azt élvezd te...
nekem erre már se időm se igényem nincs!
Azért vannak akik még kivételezettebb helyzetben vannak, ha az adófizetők pénzéről kellene elszámolni. :)

vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/12/a-pentagon-nem-tud-elszamolni-8500.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Rosszul állsz a problémához:)

Az a bizonyos szellem nem kiszivárgott, mint egy mérgező gáz, a fejlődés következményeként utat tört magának.

Az igazi ok, hogy az állam és egyház szétválasztását, és ennek következményeit, egyszerűen nem képes lenyelni az egyház. Megértem, nagyon sok mindentől esett el:)))

Története során először pl.dolgoznia kellett, hogy megtartsa híveit. Komoly munka és látjuk az eredményeit. Nem, nem a szocialista tömbre gondolok, mielőtt még....

A hitéleti tevékenységet nem gátolja az állam. Az lesz keresztény, aki akar, olyan mélyen, ahogy akar.

Az egészséges módon,a nemzetéért élő jellem nevelése nem az egyház feladata.
@guma: Milyen meló helyett a pénzt? Jártál már egyházi gimnáziumban valaha is? A süketelést szerintem inkább te folytatod. :) Amúgy most épp Kazincbarcikán vagyunk. Ott maga a szoci önkormányzat adta át az egyik gimnáziumot a Szalézi rendnek és azóta a város és a szülők teljes megelégedésével folytatják a munkájukat.
@Orica Középföldi: Eltér a véleményünk de ez nem újdonság. :)
@Orica Középföldi: :)

na ez az!
fel sem fogja, hogy mi a dolga az egyháznak ha élni akar...

fel sem fogja, hogy a sült galamb nem repül ha azt valaki nem készíti el és tálalja az asztalra...

azt sem érti miért adták át a sulikat az egyházaknak az önkormányzatok, ahonnan a pénzt elvonták viszont az egyházak "számolatlanul" megkapják...

nem is tudom, hogy hol és milyen közegben él az az ember aki nem látja azt, hogy ez nem keresztényi cselekedet...
na sikerült fölhúzni a hülyeségével, ahogy elolvastam most a tegnapi napot.

(más: láttad a verset amit az igazgató letiltott?
linkeltem a tegnapi posztba...)
@rdos:
Csak most vettem észre írásodat.
Kiegészítem: A földkéreg átlagos vastagsága Magyarország alatt csak 25–28 km.
@guma:

Én mindent látok, akkor is, ha nem reagálok)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tanulmányozásra:
273/2010. (XII. 9.) Korm. rendelet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezetéről és egyes szervek kijelöléséről
@Orica Középföldi:
"Az egészséges módon,a nemzetéért élő jellem nevelése nem az egyház feladata."

ez azért sokkal árnyaltabb, noha nekem aztán nem sok közöm van bármilyen egyházhoz.

De ezzel a mondatoddal Te magad is vitatkoznál, ha eltöltenél pl néhány napot itt, Hargitha megyében.

Mellesleg a szocializmus hülye nemzetietlen politikája is pont állításod helytelenségét igazolja. Természetesen szerintem.

Ugyanis Magyarországon ezt a feladatot jelenleg senki nem végzi el, így marad az egyház.

Na mindegy, indulunk haza, jó szórakozást mindenkinek.
@guma: Most kezdjek izgulni, hogy egy 2000 éves közösségről te mondod meg, hogy mit kell tennie ha élni akar? Ez már a szilveszteri kabaré része? :) Kb. hasonló alakok hugyozták le a lenin-fiúk idején a katolikus oltárokat is, akik most sült galambokat meg ingyen élést vizionálnak az egyházak részéről. :( Remélem ők azért még nem annyira szimpatikusak neked, mert a végén megint kiderül, hogy rettegni sokkal inkább nekem lehet okom.
@Habakuk999: Jó utazást és békés boldog új évet neked is.
CSAK REMÉLNI MEREM, hogy nem ez a hülye manipulátor fogja tematizálni a mai napot is.
Hazudik, ferdít, linkel, terel,....könyörgöm: ne szóljatok hozzá csak két napig legalább.
"Kötélbajusz" Elvtársról aztán tényleg nehéz eldönteni, hogy barátunk vagy ellenségünk.
Sem politikai súlya, sem politikai tehetsége.
Reméljük, hogy a választáshoz vezető finisben
lesz még olyan megjegyzése (nyilatkozata) amely
a fideszes vészpolitizálás mellett kiveri majd
a biztosítékot.
@Habakuk999:

Azt egy szóval nem mondtam, hogy az állam ennek a feladatának eleget is tesz!

Az se mondtam, hogy nem csinálnak nagyszerű dolgokat egyes papok.

Ne tessék összekeverni az általánost az egyessel, mert abból nem születik jó válasz:))
@guma: Amúgy meg a magyarság már 500 éve kiszolgáltatottságban él, de az 1848-49-es szabadságharcunk leverése gyökeresebb sorsfordulót eredményezett, mint ahogy arról beszélni szokás. A Habsburgok tudományosan megalapozott tervet dolgoztak ki a magyarság nemzeti önismeretének lerombolására, azon keresztül nemzeti önbecsülésének szétzilálására.
E pokoli tervet a finnugor származáselmélet keretén belül, a Magyar Tudományos Akadémia
felhasználásával léptették gyakorlatba. Lényege az volt, hogy a magyarságot a nyelvrokonság kapcsán a Nyugat-Szibéria kezdetleges műveltségű népeihez
kössék, hogy ennek emlegetésével és az iskolákban való tanításával a lehető
legmélyebbre gázoljanak a magyarság lelkületébe, megtörve nemzeti
büszkeségét. E terv megvalósítása sikeres volt.

A magyarság csak a trianoni katasztrófa után kezdett föleszmélni aztán ami jó volt a Habsburgoknak, később jó lett
Moszkvának, és ami jó volt Moszkvának, az jó most a nemzetközi tőkének is.
A kommunista évtizedek, majd az immár 23 éve hazánkra szakadt nemzetközi "demokrácia" alatt felnevelkedett három nemzedék. Gyökértelen nemzedék, népi/nemzeti mivoltát nem ismerő, sőt, megtagadó nemzedék.
A magyarság tehát megérett a teljes és tökéletes hódoltságra, sőt, a teljes pusztulásra, olyannyira, hogy a legelemibb nemzeti érdekeit se képes megvédeni, de annak
még csak tudatában sincs.:( Na további szép napot és boldog új évet.
@KÁTÉó53éúétr6: Ugye milyen szép dolog a másság elfogadása, a tolerancia, valamint a szólás és véleménynyilvánítás szabadságának elfogadása? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: naba@dmeg ezt a hányadékot!Mintha Vona mondta volna. Te gyökértelen!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Látod alant? Magára ismert! Érdekel minden vélemény, ha azt nem a pondrók teszik.
@KÁTÉó53éúétr6:

Az a baj, hogy megint bemásolt egy ezerszer cáfolt konteót.

Tuti, hogy lesz aki ugrik és cáfol, mert a blog szellemisége megköveteli a gyomlálást.

Ha Fab ezért tartja, akkor jól kalkulált:))
Én a magam részéről befejeztem az önkéntes kertészeti tevékenységet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Már azt sem tudod, miről beszélünk ugye?
Nem a létező iskolák állami támogatásáról (amit el nem vitattam egy pillanatig sem), hanem az uniós pénzek elosztásáról, ahol az egyház KITŰNTETETT szerepet kapott politikai okokból!

És gondolom azonos feltételű pályázaton bizonyították ezt (nem egy Gábriel nevű észlény döntött) a többi szervezettel szemben, akik még ott vannak az oktatásban, egészségügyben, stb. és képesek lennének a fejlesztésekre.
És mégsem egy politikai döntés ez ugye angyalka?
Amiből ma annyi van hogy Dunát lehetne rekeszteni velük és megöli ezt az országot.

Túl sokat kommentelsz talán.
Így könnyű elveszíteni kiinduló témát is akár, de sebaj majd visszatámogatunk....

Tehát sima támogatást törli az agyából, mert nem erről volt szó és előveszi az uniós pénzek osztásának módját és azon rágódik....

És akkor még egyszer a kérdés (szigorúan ehhez a témához uniós pénzek elosztása):

"Ha iskolákat vagy egészségügyi intézményeket fejlesztenek netán ujjakat hoznak létre, talán mindegy, hogy ezt egyházak vagy az állam csinálja. Gondolom az egész társadalom hasznára válik mind a kettő."

Ezt a hülyeséget még mindig komolyan gondolod?
Mert ez egy akkora baromság, hogy az eszem megáll.
Összemosod az egyházat az állammal, de ami még rosszabb úgy teszel, mintha nem is létezne más tényező a világban csak ez a kettő.
ÉRTED MÁR?
Amilyen stílusban nyilatkozott tegnap a politikai ellenfeleiről azt egy út menti talponállóban sem engedi meg magának egy részeg paraszt.
Ez közjogi méltóság? Ez keresztény politikus.
Nem! Ez egy ócska pitiáner, proli. (Elnézést kérek a proliktól!)
@KÁTÉó53éúétr6:

Itt egy nagyon érdekes írás. Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni, főleg az iskolás szülők figyelmébe ajánlom.

Elképesztő, hogy mi van ma a piacon, amivel rendesen meg lehet zavarni egy gyerek fejét.

És nem tudni, hogy az iskola, a történelem tanár kinek a partnere.

index.hu/kultur/2013/12/27/jurtalakok_itt_a_taltosos_sci-fi/
@Orica Középföldi: húúúú, most kicsit beleborzongtam:))
@Remete:

"Ez egy ócska pitiáner, proli."

Ő is csak egy köztörvényes fideszes bűnöző, akinek hatalomváltás esetén ott lebeg a feje felett az a (sajnos csak elméleti) fenyegetés, hogy az igazságszolgáltatás szervei megkérdezik tőle, hogy hol van a Kövér család által elsíbolt több mint 100 millió forint.

nol.hu/archivum/20090604-eltunt_nyomdagepek__futoszalagon?ref=sso
@MikeBoy:

Tuti, hogy az ősködbe vesző eleid között volt bulldog:)))

Nem fogsz választ kapni. Ezt a játékot már kipróbálták néhányan.
De szurkolok neked:))
@KÁTÉó53éúétr6: egyébként boli csinálja már hosszú ideje jól. nem látja ezt az udvari bolondot:)
@Orica Középföldi: Na ez az amit már nehezen viselek: ezerszer cáfolt és kigyomlált konteók.
Ha már nincs a tarsolyában más, akkor azt írja: "én sem értek vele egyet, de ez van" vagy "poén volt" és kezdi elölről.Saját véleményt tőle egyet lehet csak ismerni /van Isten/ ám mindenbe beleüti az orrát, legyen az tréfa, mulatság, vagy közélet.
Ritka unszimpatikus ember.
@Orica Középföldi: ebbe:))
"Én mindent látok, akkor is, ha nem reagálok)))"
A kötéllaca gennyedző seb a nemzet testén.
@rdos: @dr. jenőke (jenőke):

annyival egészíteném ki, hogy húzódik még egy tektonikus törésvonal is délnyugat-északkelet irányban [Nagykanizsa-Tokaj], úgyhogy lehet repesztgetni, csak nem éppen praktikus, különösen, ha túl jól sikerül. igaz egy csomó probléma megoldódna...

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Eur%C3%B3pa_geol%C3%B3giai_nagyszerkezeti_t%C3%A9rk%C3%A9pe.jpg&filetimestamp=20120124005153&
@kovi1970: tévedsz! ez a valami egy rosszindulatú rákos daganat.
@KÁTÉó53éúétr6: Már régóta nem látom én sem,próbáljátok ki egy kicsit.
Nem fog hiányozni:)
Így is sok amit kapok belőle, mert valaki idéz tőle, vagy a válaszol neki .
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen, te csak maradj ott és mosasd az agyadat meg a gyerekedét is! Mi addig is fizetjük az adót, amiből az egyházak hatalmasat markolnak. Természetesen elszámolási kötelezettség nélkül költhetik azt el. Többek közt, magán célra, vagy luxus cikkek vásárlására. A templomok fenntartási költségét, természetesen az önkormányzatoknak kell fizetni, mert a milliárdokból erre nem akarnak költeni.Persze ez nem elég, mert az egyházi iskolák, külön markolnak az adó forintjainkból, és még sírnak is, hogy ez nem elég, még még!
És itt ez a szarkupac kormányunk aki lepaktál az egyházakkal, csak azért hogy az agy mosottakat maga mellé áll1ítsa. Mindegy nekik, hogy erkölcstelen, vagy netán pedofil. Lényeg, az orbán maffia dicsőítése. Hányinger ami ebben az országban folyik!
@Orica Középföldi: "S hogy most hol vannak a nyomdagépek? igen készülnek az állami tankönyv kiadására.Vérlázító!
@taga20: Eddig csak átléptem, de betelt a pohárt
@nemzeti csótány írtó: Ne zavarjon annyira de az általad említett MI-be mi is beletartozunk és mi is fizetjük az adót, bár szerintem ezt te is így gondoltad. ;)
@Gyuri bá: Kettőnk közül inkább te látszol annak. Amúgy pont az a lényege a blognak, hogy különböző vélemények jelennek meg rajta. ;)
@KÁTÉó53éúétr6: egyik nap engem is behúzott a csőbe és elmondtam mindennek. aztán gondolkodtam. rájöttem, úgy kö tennem, mint anno a twinpeaksszel. először ki nem álltam, me gyagyás filmnek tartottam. aztán rájöttem, hogy fordítva kö nézni. ezek után nagyon szórakoztatónak találtam, soha nem hagytam ki, bár a vége elég gyagyásra sikeredett:))
próbáld ki! az udvari bolond is csak egy embör:))
@Orica Középföldi: Inkább örülnetek kéne ennek is, hiszen így újra és újra "igazatok" lehet. ;)
@taga20: Kezdesz valamit sejteni a lényegből.;) Tényleg hogy tetszett a kuvadisz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te angyal, nincs a környezetedben egy értelmes ember, akit megkérhetnél, hogy nézze má meg amit ide beírogatsz egy nap? persze, ha fab beépített embere vagy, ako az előző mondatom tárgytalan:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: eléggé, ahogy a benhur is. vitya utolsó napjait láttam benne:)
@Orica Középföldi: Gondolom a saját konteóitok azért még mehetnek.Tudod Irán pénzeli a jobbikot, ha hatalom közelébe kerülnek indulnak majd a vagonok, stb. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kedves Gábriel, ennél nagyobb hülyeséget kevésszer olvastam. sajnos vagy nem sajnos a valóság nem az amit hiszel erről.
mert persze jó azt hinni hogy a gonosz Habsburgok, a sátáni Hunfalvyval leakarták nyúlni a multunkat, csak ez éppenséggel nem igaz.
Kezdjük a gonosz Habsburgokkal. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nem igazán értem, hogy ha leaakrták rombolni a magyar büszkeséget, akkor mégis miért építették fel István király kultuszát? Miért vezették be a magyar történelem tanítását az iskolákban? És ha annyira csak finnugor hívő kutatókat támogattak, akkor Ferenc József miért ragaszkodott ahhoz, hogy Vámbéry, aki török-mGYAR rokonság híve volt katedrát kapjon Pesten. hiszen őt el kellett volna nyomni..
Ha elakarom bvenni valakinek a múltját, akkor nem a nyelvrokonsággal szórakozom. A közember számára annak, hogy melyik szó honnan jött nincs jelentősége. Ellenben a dicső királyoknak, harcosoknak fontos szerepe van egy nép önérzetében. Vagyis ha leakarom rombolni egy nép büszkeségét, akkor a híres történelmi alakjait szólom le, és nem a nyelvtörténetet vegzálom. És mit látunk a dualizmus korában? újratwemetik Rákóczit, Zrínyi Ilonát, Kossuth szobrok, utcák.
És mit tanított a korabeli történelemoktatás a magyar múltról? nos azt, hogy büszke, nagy nép voltunk, dicső királyokkal, és később is sokat harcoltunk a függetlenségért. nem éppen lehangoló.
meg gondolkodjunk kicsit, bárki elhiszi azt, hogy a maygarok megtudván, hogy a nyelvük finnugor eredetű, vagy bármilyük finnugor eredetű bánatukban németek lesznek? ugye, hogy nem
És persze mi is történt azután, hogy a gonosz Habsburgok nem uralkodtak felettünk? mit látsz a dualista tankönyvekben? Igen finnugor rokonságot, de megemlíti, hogy elképzelhető az altáji rokonság is, vagyis kiskapukat hagyott. És mi volt egy huszas években írt történelemkönyben? Abban kizárolagos finnugor elmélet. Akkor most Horthyiék sem voltak igaz magyar érzelműek?:)
És végül a patás Hunfalvyról, minden rossz okozójáról. Róla szeretik azt hinni e összeesküvés hívei, hogy MTA elnök volt. nem volt az. mert nem lehetett az, Hunfalvy ugyanis részt vett a szabadságharcban, minek leveráse után elítélik, és 1850-ben amnesztiát kap, de állást nem a múltja miatt. 1859-be sikerül egyszerű akadémiai taggá válni, de magasabbra sosem. ja és könyvtáros volt az MTA-nál. magyarán ha akart volna sem tudott volna ördögi terveket véghezvinni. meg élete végéig Habsburg ellenes volt. tehát..értjük
meg őszintén..a hazafiaskodókat legkevésbé izgatta a múlt kutatása, vagy gondolkodás, és józan ész.egyszerűen mondva: nekik ha valaki nem volt magyar, vagy nem volt egyértelműen magyar származású, akkor csak magyarellenes lehetett, ellenben ha maga is finnugor elv ellenes volt, akkor mindegy volt már ki fia borja.

hosszan-röviden ennyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: legalább normálisan írnád le.
szép látványos film, igazi 50-es évekbeli csillogás, és benne a filmtörténet egyik legszebb szinésznője, Deborah Kerr
www.theplace2.ru/archive/deborah_kerr/img/Deborah_Kerr_HQ_1904.jpg
sajnos már ő sincs köztünk
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

humbug. arról volt csak szó, hogy a finn jobban elérhető és hozzáférhető volt. a perzsa meg nem volt nyerő és menő, mert sok volt a homok, meg a celsius fok, és a pia meg kevés, a nyelvtudásról nem is szólva. a félműveltek, és az célzottan művelteknek meg pont megfelelt a díl.
manapság már lehetne kutakodni, csak hiánycikk az ész. semmi furmány, semmi cselszövés, ha nincs ész, nincs se jövő, se múlt, se remény a kettőhöz. háromról nem is szólva. külöben is az utolsó cso(r)daszarvast épp semjén lőtte és ette meg.
@taga20: De miért lennék én Fab beépített embere?
Gábriel ugye, saját bevallása szerint sosem zsidózik.
tegnap linkelt egy francia humoristát:
varanus.blog.hu/2013/12/27/bespajzolt_a_nemzeti_oligarcha-mikulas/fullcommentlist/1#c21307229
meg se nyitottam, mert minek.de elgondolkoztam, hogy mitől lett számára érdekes egy francia(!)humorista?
aztán ma reggel a sporthírek között találtam meg a választ:
"Az Európa-bajnok, korábban a Real Madridban, a Chelsea-ben és a PSG-ben is játszó francia csatár Dieudonné ismert francia komikust utánozta, aki antiszemita megnyilvánulásai miatt többször is szembekerült az igazságszolgáltatással..."
sportgeza.hu/futball/2013/12/29/antiszemita_kezmozdulattal_unnepelt_a_francia_csatar/
nem náci,nem szokott zsidózni, nem hisz a konteókban!
igazi keresztény magyar ember.
kezeljétek a helyén!
@Penivaldes: hugi, nagyon belecsaptál a nullás lisztbe:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris ne legyél gyagyás, azé hogy pörögjön a gyík. margit érted? (bocs guma:))
@Penivaldes: Bocs ezt most direkt írtam úgy, ahogy tegnap taga.;)
@taga20: szerettem volna megismertetni a jelenlévőkkel bizonyos dolgokat. van egy hibám, nem vagyok vakhvő egyik oldal iránt sem, és ez segít abban, hogy lássam az igazat.
@Remete:
Remélem is! :)
Köteles Laca egy ócska, képmutató, pitiáner bolsi csak, aki gyűlölködik, fröcsög - echte komcsi pöcsköszörű. Az ország (egyik) szégyene az a szerencsétlen...
@punkfrog: és az a legszomorúbb, hogy a magyar náci, sunyi, önérzetes, és felháborodik, hogy ő nem. nekünk még a nácikból is a legalja jutott. de mé csodálkozom, a fityesz is magasan vezet. szegény hazám. valószínű az én hibám is.
@punkfrog: Amúgy azért mutattam SIR-nek mert ő ott él és érdekelt a véleménye. Amúgy meg téged sem tartalak antiszemitának ha ilyesmit linkelsz. ;)
@Penivaldes:
Összezavarod cica! :))
Te itt tényekkel és nem érzelmekkel jössz! Ez olyan kis rohadt dolog, belerondítasz az ecceri világképébe, árnyalod a világot neki, amiről még kiderül, hogy színes, nem fekete, vagy fehér...

Tulajdonképp randa boszorkány vagy, aki el akarja venni a múltunkkal sem tisztában lévő balfaszok jövőképét! :D
@punkfrog:
:((( Nem látom, erről mind lemaradok, a tahószűrő üzemeltetése miatt! DULVA! :)))
Hírek a világból, a múltból. :)
Vincent-ék is olvasgatnak, oszt miket nem találnak...

orulunkvincent.blog.hu/2013/12/29/deja_vu_a_reggeli_kavehoz_893#comments
Őrségváltás "körkörös védelem", "SÜN", és egyéb népies motívumok felhasználásával:

www.youtube.com/watch?v=rhwWBxGjIaE
@punkfrog: bevallom nem esztétikai szempontok alapján írtam, de köszönöm
@dr. jenőke (jenőke):

Ez a legjobb!

"Kövér László közös kudarcnak nevezte az elszámoltatás ügyét. Ehhez szerinte hozzájárultak azok, akik a baloldali pártokra szavaztak - vagyis azt támogatták, hogy a közélet megtisztulása "zökkenőkkel történjen" -, de azok is, akik a hatalom birtokában sem alakították át az igazságszolgáltatást úgy, hogy az megfeleljen egy demokratikus jogállam mércéjének."

Mármint az az elszámoltatás a közös kudarc, ami két éve még óriási siker volt, akkora, hogy 2%-os sikerrátával is rendszerszintű mutyikra világított rá:

vastagbor.blog.hu/2012/08/31/beszamoltak

Egyébként meg megértem, hogy a balos választókra is kell kenni a szarból, hiszen a faszért nem intéztek el nekik egy 4 vagy 5 ötödös győzelmet! A franc tudja, hogy a kétharmad jelentette gátak nélkül, amiben akár Alk... Alaptörvényt is lehet kézivezérléssel módosítani, mikre lettek volna képesek a fiúk! Talán még a 3% is meg lett volna az elszámoltatás sikerei között...

Az a legjobb az egészben, hogy senkit nem néznek hülyének és amnéziásnak...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
1.hallottad már Dieudonné-t?tudod miről beszél?
2.linkeltem én már ilyet?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát sajnálom..véleményemet gonosz Habsburgról, sváb kitelepítésről, Károlyi Mihályról nem érzelmekkel hanem a valóságból próbálom meríteni.
Egyszerűen csak nem szeretem,a mikor hülyeséggel tömik a másik fejét.
:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ugye-ugye!
jobbnál jobb linkekről maradsz le, mert nem vagy eléggé toleráns:)))))
@Penivaldes: én se a külalakot értékeltem:)))
@Penivaldes:

respect. szép volt. és nem lapos, hanem alapos!:)
@punkfrog: tudom:)
a nagy Alkotót utolérni nem fogom sosem. tegnap is fejet hajthattam művészete előtt. a vizet hidegkékre festette, és ujjaival ködfelhőt vont fölé, mely olyanná tette mint mesebeli tündérbirodalom lenne.
Lacika őrségéhez
endresy.blogspot.com/2013/12/koveritett-orseg-kover-kedvere.html

Alkalmasint akkora erőnek parancsol, mint a recski őrszemélyzet.
@taga20: Látom időnként jól elszórakozol vele.Esetek többségében túllépek rajta de amikor jókedvű de akárcsak a komoly társalgást megszakítva odatesz irritáló más témát, na az a legnagyobb bunkóság, és az elmúlt két napban mindig ezt tette.
és a vízre sirályok szálltak, és tiszta volt a víz, áttetsző, szép mesebirodalom. közel kerülhettem a Teremtőhöz, közelebb mint hideg templomok fala között, közelebb mint amikor magas szószékről kiátják, hogy bűnős vagy, és térdelj, és szavazz ide, mert csak akkor, mert a hullámok a köveknek ütödve szóltak a mindenhol Mindenhatóról, a békéről, és a kegyelemről.
és ezt nem felejtem el.
@Penivaldes: Hello! Akartam írni a Kövér-Gyurcsány csörtébe valamit, de még sem. :)
@V-PORT: Kövér-Gyurcsány csörte? Van annál fontosabb:) hol van az ahhoz, amikor kinyitva a sütőd ajtaját megcsap téged a pecsenyéd illata, és lelked megtölti az öröm, hogy ezt te csináltad, a te belső ösztönöd választotta ki a fűszereket. na az a beteljesülés:)
@KÁTÉó53éúétr6: értem, mit mondasz, de gondolom te is értetted a twinpikszes példát:) u.i.: nem az elmúlt két napban:)))
@V-PORT: én nem főzők, de tudom, hogy a főzés művészet, ahogy művészet a szerelem is.
@Penivaldes: mi van? sír küdött valami jó cuccot karácsonyra:))
@Penivaldes: Megkaptad Gyurcsány szakácskönyvét, és most belőle idézel? :))
ahogy művészet uralkodni a férfiak lelke felett:()
@punkfrog:
Paraszt vagyok, ez van, de nekem ez így pont jó! :)))

Amúgy ha Gábrist látjátok, ajánljátok neki ezt...

index.hu/indavideo/index.video/A_jovo_Izraelbol_erkezik

Ahogy a katonai technológiát átültetik a polgári életbe. Ő meg megveszi.
A világ TOP technológiai kutatási központja nem Kína, nem az USA, hanem...
@taga20: az a cucc lelkemben van, ellenben sírrel kinek a testében van a cucc:)
@Penivaldes: Én is köszönöm a válaszod. Jó lenne ha mindenki így tudna beszélgetni a másik kal.:)
@Penivaldes:
Csöpp, csöpp... a lavórkát betoljuk majd a képernyő alá... :D
@Penivaldes:
Az orrocskád meg mitől ... porcukros? :O
@Penivaldes: jajj, téged beszippantott valami szekta. szojá hugi, megyek megmentelek:))
@Penivaldes: Nem tudom mit vettél be, de most már állj le! :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem az fáj neked, hogy jézus zsidó, az isten fia...
@taga20: igen értettem a példát, igyekszem toleráns lenni. Attól még manipulátornak tartom, és ez hitványabb, mint az udvari bolond.
@V-PORT: túl sok mézeskalácsot ettem az utóbbi napokban:)
@taga20: én érzésből, szenveedélyből sütök.
@taga20:
Mindig is mondtam, hogy perverz a kicsike!
Feri főztje ha többszörösen jobb is, mint a politikája, akkor is ehetetlen kell, hogy legyen...
Jó napot.
Már megint jó a téma:-)
@jaegtoer: A linket köszönöm. Minden technológiában van kockázat, de ez inkább az emberi mulasztás - butaság - kapzsiság miatt van. Ha a szabályokat, a műszaki előírásokat betartjuk, akkor nem lehet baj.
@Sir Bates dö Hól:
PENNIKE VELED SZÍVOTT... aszonta... :D
Akarsz beszélni róla???
@Sir Bates dö Hól: témázgatunk, de fingunk nincs róla:)) remélem ez nem hiba?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne bántsd, az mondta megszünteti a köztévét. ezé lehet szeretni:))
@taga20: igen, szeretet, ez kell csak, és mergfogni egymás kezét, ó igen
@Remete: Ezen gondolkodom èn is,itt tart Magyarorszàg ezt a stilust kell meghonositani,O a pèldakèp?Dajcstomirol màr nem is beszèlek,mèg szerencse ,hogy màr a kutya se foglalkozik vele,legalàbbis Brusszelben.
@Penivaldes: mergfogni. ezt hogy, nincs is a g mellett az r:))
Ha valaki egy kicsit szeretne belemélyedni a nyelvrokonságba:))

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/21025
@Penivaldes:
Már annyit hallottam erről a Hunfalvyról, hogy megnéztem mit ír róla a Magyar Katolikus Lexikon. Mit tesz isten, ketten vannak.
Röviden ennyit.

Hunfalvy Pál (1842-ig Hunsdorfer) (Nagyszalók, Szepes vármegye., 1810. márc. 12.-Bp., 1891. nov. 30.): evangélikus, történetíró, nyelvész. Jogot és hittudományt tanult.
1838: ügyvéd. 1840: nyelvészettel kezdett foglalkozni. 1849/50 telén (bujdosása alatt) kezdte a finn nyelvet tanulni. 1857-58: Reguly Antalt segítette vogul gyűjtésének rendezésében. Rávette Budenz Józsefet, hogy a finnugor nyelvek tanulmányozására Pestre jöjjön. 1869: tanulmányúton járt a Balti-tenger mellékén. Részt vett a magyar nyelv rokonságát kutató ugor-török vitában. Népszerűsítette a nyelvrokon, főként vogul és osztják népek irodalmát.
Néhány írása:
1854. - A török, magyar és finn szók egybehasonlítása.
1855. - Finn olvasókönyv 1. kötet
1881. - Ugor v. török-tatár eredetű-e a magyar nemzet?

Hunfalvy János Hunfalvy Pál bátyja.
Hunfalvy János (1842-ig Hunsdorfer) (Nagyszalók, Szepes vm., 1820. jún. 29.-Bp., 1888. dec. 6.): Jogot és evangélikus teológiát végzett. Evangélikus, egyetemi tanár.
1849: a szabadságharc leveretése után 7 hónapig fogoly.
1858. XII. 15: az MTA l., 1865. XII. 10: r. tagja.
1870. VII. 19: a pesti Tudományegyetem egyetemes és összehasonlító földrajz tanára, 1887/88: rektora.
Néhány írása:
1867. - Hazánk közlekedési eszközeiről
1868. - Bányászat és ipar
1869. - Ég és föld, vagyis csillagászati földrajz
1875-1876. - A Duna budapesti szakaszának szabályozása
Csak magánvélemény: a moi egyházak elkobzott vagyona ekvivalens volt a latifundiumokkal, így osztoznia kellett azok sorsában (ez a zsidó hitközségek vagyonára nem igaz)... horn legnagyobb hibája a vatikáni szerződés megkötése volt... amíg van lehetőség adónk egy százalékának felajánlására az egyházak részére, addig aki efeletti költségvetési forrásokat kíván biztosítani a részükre az semmivel sem tesz különbet, mint orbán a foci támogatásával, a saját hobbiját fizetteti meg az én pénzemből, így a javaslatom feléjük az, hogy inkább az anyjukat és gyerekeiket rakják ki a kocsisorra, s az onnan befolyó bevételből finanszírozzák saját szabadidős tevékenységüket...
@dr. jenőke (jenőke):

Nem túl régen - tán egy éve sincs - létrehoztak egy oldalt, ami ezeket az áltudományos marhaságokat cáfolja.
Peni is onnan vette amit írt. Azt éppen olvastam, így ráismertem, de nem ugrik be a neve:))

Anno több hetilap is foglalkozott vele, ajánlotta.
Tényleg alapos munkát végeznek.
@Sir Bates dö Hól:

Kicsit durva a javaslat, de egyetértek))
@Orica Középföldi:
A Magyar Katolikus Lexikon nem mond ellen Penninek. Amit érdekesnek tartottam, az, hogy ketten vannak, és keveredik az életútjuk.
Penni jól írta: a nyelvi küzdő nem volt MTA tag, de elterjedt róla - családban marad alapon.
@jaegtoer:

Szia Jég!

Nem tudom mi az újság Középföldén:))
Nem vagyok rajongójuk, olvasójuk se.
Én egy Potter-rajongó névbitorló vagyok.
Oric, a törpe egy harmadik történetből, keresett magának egy családnevet:))
@dr. jenőke (jenőke): kb ez volt az egyetlen olyan téma, amihez méltó volt hozzászólni.
@dr. jenőke (jenőke):

Én se mondtam ellent)
Jeleztem, hogy a különböző nagyszerűkből álló társaság alapos munkát végez.
Nincs okom kételkedni bennük.
@Penivaldes: @Orica Középföldi: Hogy mi a tudomány és mi az áltudomány, az aránylag egyszerűen eldönthető. A rémhíreket, helyesbítek rénhíreket terjesztő Nyelv és Tudomány egyik cikkjére reagáltam. Erre.

www.nyest.hu/renhirek/mire-jo-a-nyelvrokonsag?comments

Azóta jobb írást is találtam Mellár Mihály ezen munkájáról. Ezt.

www.federatio.org/mi_per/Mikes_International_0112s.pdf

Volt ott minden, hogy pl nincs mássalhangzó írás (persze hogy van), vagy "nyelvújított" szavakat fejtett meg több ezer éves írásokban (végül erre nem adtak példát), ...

A lényeg, az amatőrnek eleve nem lehet igaza. Pedig ez az "amatőr" rengeteget dolgozott a megfejtésen, csak ez a megfejtése 111 oldal, nem éppen könnyű szöveg.

Valahogy a szakmámban ismert Alfred Wegner (meteorológus) jut az eszembe, aki a kontinensvándorlást először felvetette a XX. század elején. Az összes geológus leamatórözte, aztán ma meg már tananyag.

Nyelv és Tudomány, ízlelgetem ezeket a szavakat.

A (kísérleti) fizika is egy tudomány, igaz a (nagyhatalmi) politikával kevésbé átitatott, elismerve hogy a fizika világában is nehéz a fősodrattól eltérni. Miért fizika? Vagy 20 éve egy bátortalan közlemény jött ki, Debrecenben mintha sikerült volna hidegfúziót csinálni. A publikálók leírták a hozzávalókat, a receptet és nem telt bele egy hét, szerteszét a világban tucatnyi laborban leellenőrizték. Kiderült hogy mégsem hideg fúzió volt. Gyors bocsika, történet el is felejtődött, a tudósok sem vesztették el az arcukat, hiszen gyermekként megörültek egy ígéretes lehetőségnek.

Már most Mellár Mihály minószi írás megfejtése (ha igaz, ugyan laikusként nekem meggyőző, de nem az én véleményem a fontos) a társadalom tudományokban van akkora durranás, mint a hidegfúzió (lenne) a fizikában. Ehhez képest mit tesznek, az amúgy még nyelvében, nemzeti hovatartozásában is érintett nyelvtudósok.

Csuklóból hárítanak, ki se próbálják, mert hogy sarlatánság az egész.

Ezzel szemben mit tettek eleink? Mellár Mihály egyik megfejtett nyelvemlékében szó-rak-áznak. Szabad idejükben játszottak a szavakkal. Rakosgatták egymás mellé a szavakat, érdek nélkül, a maguk örömére és játékos nyelvük színesítésére. Ha jól értettem az eddig még teljesen el nem olvasott hatalmas megfejtés halmazt, ezek a megmaradt mondatocskák pont ezen szó-rakáz-ások eredményei lehettek.
@rdos: bevallomnekem a nyelvészet sötét verem, melynek értelmét nem látom, én inkább a történelemről beszéltem, meg a dicső múltról
@dr. jenőke (jenőke):

Nem:)
Valami hasonlóan rövid, de nem a nyest az biztos.
Peni megkönnyíthette volna a dolgot, ha feltünteti a forrást.
Eszembe fog jutni, de most máshol jár az agyam))
Mit is birt mondani az ő bajuszos szájával ez a "nyikhaj, senkiházi, jöttment" gennyes seb az emberiség testén a választási kampányról? Hogy a baloldal részéről egy soha nem látott gyűlölet kampány lesz a '14-es választásokig. Ezt pont az az "embernek kinéző lény" birja mondani, akinek a puszta látványa is tömény cinizmust, pökhendiséget, gyűlöletet sugároz. Mit is nyilatkozik nyilvánosan kedvenc kanálisában? "Az, hogy van egy Gyurcsány Ferenc nevű képződmény a politikában, amiről csak azért kell beszélni, mert akkora botrány mind a mai napig, hogy itt van velünk. Egy gennyedző seb a demokrácia testén az ő jelenléte" - fogalmazott. "- Már az is egy kín, hogy róla beszélni kell". Ezt tudja mondani ez a csupa szeretet sugárzó, magát demokratának valló féreg. Az még rendben is van, hogy magát egy bohóc hadsereggel körbevevő házmester gyűlöli a választási ellenfelét, akit lassan 4-éve nem sikerült sittre vágnia, de, hogy állítólag egy európai ország parlamentjének elnöke, nyilvánosan így fröcsögjön bárkire is, az önmagát írja ki a politikából egy normális országban, de nem itt. Csak halkan kérdeznem, ha mondjuk valamelyik ellenzéki ( ami nincs) mondta volna ugyanezt a mutyi kormány felcsuti vezetőjéről, akkor tuti, hogy azonnal birkamenetet szervezett volna a csordája. Ja és most a böfizőknek, sosem szavaztam szocikra.
@Penivaldes: egyébként a habsburgoknak annyit köszönhetünk, mint a törököknek és a tatároknak.
@csak egy néző: kurvára egyet értek veled, de az utosó mondat gyengére sikeredett:)
@taga20: nem értek egyet teljesen, de nem fejtem ki. jöjj rá magad
@Penivaldes: én teljesen egyet értek magammal, de nem fejtem ki:)
@Penivaldes: Sajnos a nyelvhez nyelvészethez én sem értek. Dicső múlt? Mi a dicső? Egyáltalán "Árpád magyarjai" mennyire lehettek magyarok?

Nekem ez a múlt dicsőbbnek tűnik.

hu.wikipedia.org/wiki/Marija_Gimbutas

Kedvcsinálónak fenti linkből idézek.

" A Közép-Európában kialakult civilizációt nevezte Marija Gimbutas „a régi Európa kultúrájának”.

A régi Európában a letelepedett lakosság eleinte falvakban, később néhány ezer főt számláló városokban élt. A kultúra i. e. 7000-től kezdve i. e. 3500-ig fejlődött. A régi Európa kultúrája egy békés kultúra volt, amit a művészete is mutat, hiszen az istenfigurák nem hordanak fegyvereket. A temetkezésekből arra lehet következtetni, hogy társadalma szociálisan nem tagolódott, nem voltak erős férfi vezérek, a művészete nem ábrázol harcot.

A kultúra egy írást is kifejlesztett, amelyet azonban eddig nem sikerült megfejteni.

A kultúra nem volt patriarchális, azaz a férfiak nem voltak a nők és a gyerekek fölé rendelve. A nők központi szerepet töltöttek be a gyereknevelésen túl a mezőgazdaságban és a kerámiakészítésben is."

Befejezésül mondom, ezt az írást fejthette meg Mellár Mihály.

A fölé-alárendeltségben, a korlátozott edezetű pénzrendszerben és az elnyomó szervezetekben megnyilvánuló maszkulin férfias világ helyett volt Európában 3500 évig sokkal igazságosabb, ja, de hölgyek által vezetett anyajogú társadalom.

Ez a nagy titok, ezt igyekszik a fősodrat elhallgattatni.
@csak egy néző: terel Laci.hisz a nemzeti oldalnak egy főnyeremény El Qrancs.most másodjára bacca szét a judeobolsi oldalt.de ha neked szimpi az elmebeteg elképzelése menj és szavazz rá.aztán ha győztök az SZDSZ2 folytathatjátok a dekadens életellenes politikátokat.demokrácia van érvényesűljék a többség akarata
@Orica Középföldi: eragon, nem potter... ha már az eredeteknél tartunk:)

Nem hiszem, hogy durva lenne a javaslat... ha valaki a zsebembe akar nyúlni, akkor azt ne a "közjó/közérdek" hangalakok hangoztatása mellett tegye, felhasználva a valami okból alkotott felesleges szabályokat az állami erőszakszervezetek segítségével... becsületesebb azt mondani szemtől szemben: "add ide vagy elveszem", kockáztatva azt, hogy esetleg egy kisbaltával fejbe basszák a le safirov...

Nem a könyv szemét, az olvasók képtelenek kritikát alkalmazni:)... miként a folyamatokban való gondolkodás képességével rendelkezés sem mindnyájunk kiváltsága:-)
@Penivaldes: Ja. És hol is lehetne kezdeni, ha nem a nevelésnél.

Fóti Péter: Útmutató rebellis tanároknak (gyerekeknek és szülöknek) Saxum kiadó 2009

A könyv ismertetője alább

www.foti-peter.hu/foti_utmutato_velemenyek.html
@rdos:

Ne haragudj, de nem érdekel Mellár se.

Tegnap néztem a Torinói lepelről jelenleg élő, egymásnak tökéletesen ellentmondó négy tudományos vélekedést.

Közben a Vatikán a segge alá gyűrte a leplet, hogy ne lehessen valóban vizsgálni.

Én türelmes vagyok és kételkedő))
@ephart:
Örülök, hogy sikerült a magadfajtájának bebizonyítani, hogy még azt sem tudod értelmezni, amit elolvasol, ha elolvastad egyáltalán.
@ephart: ostoba vagy és aljas, mint azok, akiknek érdekében írsz... kevésbé pc módon: egy szar alak.
@csak egy néző:
A "kiegyensúlyozott tájékoztatás" sajátos értelmezése lenne, ha ezek után a visszhang tévé nem interjúzná meg - mondjuk - Vadai Ágnest, hogy mi a véleménye Orbán Viktorról, vagy éppen Kövér Lászlóról.
Például:
A Jobbik először az ATV-hez fordult kifogással egy ügyben, ám a csatorna szerint nem sértettek törvényt, szerintük ez belefér az úgynevezett „szerkesztői szabadságba”. A Médiahatóság ellenben más véleményen volt, és megállapította, hogy az ATV megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeit és kötelezték a médiaszolgáltatót a Jobbik álláspontjának ismertetésére.
@Orica Középföldi: Dehogy haragszom. Beszélgetünk. És Gimbutas érdekel?

Anyuka vagy, vagy leszel, nőből vagy, boccs az idétlen megfogalmazásért. Ha Ti csajok vennétek át az "irányítást", szerinted nem lenne jobb? A kérdésem komoly.
@Penivaldes: a "dicső múlt" az szarkazmust takar most?
@Orica Középföldi:
és a 12 darab szentfityma az smafu? a torinoi lepel az legalább valami jófajta háziszőttes lepedő valami úri népség levetett és kimosatlan

brühüyyy

a legszentebbek a péterfillérek
mint orbánisztánban a rezsidémon
@rdos: nem lenne jobb, a nők nem jobbak a férfiaknál
@taga20: Habsburgokat nem akarnám védeni, de a labbancoknak, azaz Habsburghű magyaroknak jogos volt az az érve, hogy a progresszió, a polgárosodás végül is nyugatról terjedt el kishazánkban.

A mai labbancoknak (néhai szadesztől a jobbklikkig, tokkal vonóval a pártjaink) ez az érvük sincs, hiszen amit képviselnek az a komisszár mentalitás a mai napig. :-(
@Penivaldes: Abban igazad van, a hölgyek között is lehetnek embertelenek. Magam is találkoztam igazi gonosz női lélekkel (talán ha 2-vel ötven év alatt). Kandurkákkal sajnos jóval gyakoribb volt az ilyen találkozás. :-(
@rdos: nem értek egyet azzal hogy a nőiségre úgy tekintünk mint valami varázsos csodára. nem az
@Penivaldes: Soha sem voltam nőből, még a seregben sem, így sajnos nem tudhatom. :-)
@rdos: jó de férfiként számodra mit jelent az hogy nő? ki az akit annak nevezel?
attól nő a nő, hogy magassarkút hord?
@Penivaldes: Szerintem mindegy a lábbeli, az a nő, aki hölgyből van. Nem értem a kérdésed, szerintem minden hölgy anyuka szeretne lenni. Új életet adni. Új életet teremteni, innen csak egy lépés, hogy felismerjük a hölgyek "isteni" mivoltát.
Kövér pont olyan sunyi aljas g*nnyzsák, ahogy az a külseje alapján feltételezhető. A legordasabb komcsi széles ez országban.
@rdos: igen új életet adni, hogy véredből való vér legyen ott melleted, akit megtanítasz arra amire téged tanítottak.
belőlem hiányzik a női lágyság, a puha cicaság.
erős, makacs nők leszármazottja vagyok, olyanoké akik nem csipkés szettben várták az urukat haza, hanem keményen dolgoztak a földeken, az erdőben, és közben gyermeket neveltek.
@rdos: de a férfi is kell az új élet teremtéséhez. a terhesség meg reálisan szólva egy szexuális úton történő transzplantáció, melyet késleltetett kilöködés jellemez.:)
@rdos: bocs, de el kellett mosogatnom:) a polgárosodás nyugatról jött, franciaországból(pl. ejfel), angliából(clarkádám), németországból?(nem tudok példát mondani hirtelen:), viszont bécsből max. az adóbehajtó gyütt.
@Penivaldes: Az anyacica esetében nem a dorombolás a lényeg, szerintem, hanem a kiccicái. Az hogy anya. Ezért ezen ne keseregj.
@rdos: én azért akarok anya lenni, hogy fiatal maradjak, és majd ha megöregszem akkor ne vénasszonyok látogassanak, hanem ifjak, szép, büszke lányok
@rdos: nem tekintem majd kiscicának a gyerekeimet, ők egyéniségek, akik nem az enyémek
@rdos: pedig ez a kandurkákkal duma egy kicsit elgondolkodtatott:)
@Penivaldes: A hagyományos technológia az valóban két szereplős. A legelső ivaros lények (mai tudásunk szerint legalább fél milliárd évvel ezelőtt) himnősek voltak. És az erősebb volt a férfi. Mert az anyai szervezetet jobban megviseli a következő nemzedék "előállítása".

Egyedül az emberi civilizációban, annak hajnalán jöttünk rá erre az igazságtalanságra, és kompenzálták eleink ezt a hölgyek megbecsülésével, istenítésével. Azóta hogy a kandurkák vették át a hatalmat, lett már bocsánat, de szarabb a világ. :-(
@Penivaldes: ez az narcisztikus egoizmus deklarációja
@Penivaldes: te hugi, kemény cuccot nyomsz. sír kitett magáért:))
@Sir Bates dö Hól: valóban az.
nem rendelem magam alá senkinek, se férfinak sem nőnek.
nem lesz belőlem jó feleség
@taga20: Monarchia dolgaiban annyira nem vagyok járatos, meglehet igazad van. Pl kisvárosunkban a helytörténet első kutatója egy osztrák orvos volt, aki nagyobb magyar lett a magyaroknál. Multikulti volt az, még ha császári mázzal volt is átitatva. Röviden, nem keverném a Habsburgokat, meg az osztrákokat. A sógorral semmi bajom, a Habsburgok meg csak házasodni tudtak.
@Penivaldes: Boccs a "kiccicás" kandurkás hasonlatért.
@Penivaldes: mellérendelésről még nem hallottál? te nő te:)))
@taga20: igen, nekem a férfi barátom legyen, társam, szövetségesem
@Penivaldes: hoppá első lépés, a végén még jó kis feleség lesz belőled:) ha még tanítgatlak egy ideig:)))
@Penivaldes: szerintem a gugli neked is barátod...pl. itt kezdhetnéd www.idegen-szavak.hu... "ez" sima mutatószó, "a" (itt az-ként írva helytelenül) névelő... mintha a többit nem dekódoltad volna... válaszod alapján legalábbis...
@taga20: egyébként nem akarok jó feleség lenni, se jó nő.)
@Penivaldes: Társad, szövetségesed.

kutakodunk.wordpress.com/2011/10/10/matriarchatus-iii-%E2%80%93-nokozpontu-torzsek-a-valosagban-1-khaszik/

"A nőket házasságba nem lehet kényszeríteni, s az ő tulajdonukat képezi minden ingóság és a gyermekek is. Válni akármikor van joguk, ezekben az esetekben náluk maradnak a gyermekek és minden vagyon, a volt férj pedig anyja családjához tér vissza. Tradicionálisan nagyobb a férjek szerepe, mint más hasonló társadalmakban, ez már abból is kitalálható, hogy a házastársak együtt élnek."

Másik anyajogú csapat.

"A 60-as, 70-es években a maoisták megpróbálták érvényesíteni akaratukat, rájuk erőltetve a férfiközpontú társadalmat és a házasságot, de a moszók ellenálltak. Bármily hihetetlen a férfiak itt nem lázadoznak alárendelt szerepük miatt.
A tradíciók ellenére a közösség nyitott és lépést tart a fejlődéssel, szívesen fogadják a látogatókat. Manapság turisták tízezreit vonzza ez a különös hely, ahol nincs szó a háborúra, sem a börtönre, itt mindenféle erőszak ismeretlen."

vilagutazo.blog.hu/2010/11/13/az_utolso_matriarchatus_tarsadalomak_egyike_ahol_a_no_az_ur
@Sir Bates dö Hól: sír, ne bunkoskodj! sokáig itt turbékoltatok, most meg itt kóstolgatod rendszeresen. nem a te stílusod, kérlek:)
Ja, még a khászikhoz.

"Csakúgy, mint nem egy magyar mesében, a khászik között a vagyon örököse a legkisebb lány gyermek. "

Biztos véletlen egybeesés. :-)
@Penivaldes: én még soha nem oktattalak ki téged...
@taga20: pontosan mit minősítesz "bunkóság"-nak?
@Sir Bates dö Hól: ha valaki a lényegtelen dolgokba köt bele. pl. ez így nevetséges ekézés."ez az narcisztikus egoizmus deklarációja"
de senki nem teszi szóvá, me értjük.
remélem világos votam:)
@taga20: persze... amennyiben számodra az anyaság, s mindaz mit az megtestesít egy lényegtelen dolog... ebben az esetben igazad van a saját szempontodból...
@Sir Bates dö Hól: nem értjük egymást.te lefelé evezel a dunán, én felfelé. elkenuztunk egymás mellett:)
@taga20: ez azt jelenti, hogy nekem kell kevesebb erőkifejtés a haladáshoz, én csak csorgom lefele... persze passau az nem is beograd:)
@Sir Bates dö Hól: ez a baj, a csorgás lefelé, eredmény nagy szenvedés árán lehet:()
@Penivaldes: nem, az szorulás, igyáll több vizet..
@Sir Bates dö Hól: köszönöm kedves tanácsaid, igazán jólesnek. egészen megható, az a gondoskodás amit felém sugárzol. el is küldöm cserébe neked a legfrisebb béltermékem, elemezd már ki nekem.
@taga20: Nem fáj. Már sokszor leírtam, hogy az ő életében és tanításában sokadrangú az, hogy épp milyen emberi gúnyában jelent meg a földön. Az már más kérdés, hogy a zsidók miért nem fogadták őt el megváltójuknak?
@Penivaldes: ahogy gondolod:)... cserébe segítesz kétszavas bölcsességek terén?:)
@Orica Középföldi:
Nem untatni akarlak.
Csak elkezdtem - meghatározott cél nélkül - keresgélni a neten.
Te Mellárról is megemlékeztél, hogy nem érdekel. Gondoltam megnézem, miért, és ki is ez a pofa.
Ezt találtam, és mondhatom, hogy szórakoztató:

"[...] Térjünk most át a Hungár név történelmi hiányára! Eltűnését legfőképpen a nyelvi szakosodással járó tükörfordítások, no meg a torzulás, - az NG hangpárossal való birkózás - számlájára írhatjuk. De ide vezetett a régi írások, G előtt jelöletlen N hangja is. Ennek folytán a Hungár már nagyon régen Haggar/ Aggar, majd Hagar/ Agar/ Ogor stb. alakot öltött, megegyezve a bibliai Hágár/ Ágár ősanya nevével.
Több szálon is történelemhamisítás szagú, a bibliai Hágárhoz fűződő 4000 éves kapcsolatunk emlékének eltörlése. (Ja, szoruló népnek nincs hazája.) Szerencsére a messziről érkezett zsidóság tudva róla, életben tartotta származásunk emlékét, és a középkorban Hungár szinonimájaként használták ránk Hágár ősanya nevét.
Az adatokat 1881-ben közlő Kohn Sámuel rabbi szerint azonban, e szokás egy korai tévedésre vezethető vissza. Bár a Hágár névnek a Hongroe formával az ókori Bibliában két ízben történt egyeztetését elismerte, de ezt olyan korai elírásnak ítélte, - amelyből a középkori zsidóság is tévesen következtetett a Hágár és a Hungár nevek közti azonosságra.
A 2009-ben megjelent Hágár országa c. könyv szintén ezt a véleményt sulykolja, de mivel több irányból jövő történelmi és nyelvi adat igazolja az egyeztetés helyességét, így a Hágár és a Hungár nevek azonossága által, 4000 éves múltunk bizonyítéka került elő!"

Hát nem csodálatos az emberi elme? Ám van tovább is!

[...]Továbbá a német nyelv is egyezést mutat a Hager és Hunger formák között:
(ném) Hunger = soványság, ínség, éhség,
(ném) Hager = sovány, ösztövér, cingár. És tovább pontosít a:
(ném) Mager = sovány, ösztövér, és a görög GG-s formájú angol változat:
(ang) Haggard = sovány, ösztövér, szikár. (A GG itt az ősi NG-t takarja.)

A tévedés kizárására, hasonló változatok születtek történelmi Mogor nevünkről is!
Mogorva (ang) anger = harag, ill. ,,hágári változata”
(fr.) hagard = haragos, és
(fr) chagrin = mogorva, haragos.
(A népnevünkkel testvér ,,haragos” szó tehát NG-s, és sima G-s változattal is szerepelt, épp úgy, mint a Hungár/ Hagar.) Mogorvává tehát elvesztett őspozíciónk okán váltunk!

Mindezek: A Magyarok Istene, avagy Boldogasszony nyelvi hagyatéka címen.

Ennyi bizonyíték alatt a legelvetemültebb ajtó is kinyitható, ha bűnöző, akkor megtörhető, mint a bors, vagy a dió.
@dr. jenőke (jenőke):

Én annyi normálisnak látszó elmebeteggel találkoztam - nem önszántamból - pályám során, hogy hobbiból nincs rájuk időm:))
Ez ugye megbocsájtható nekem?
@Orica Középföldi:
Hát persze!
Viszont most találtam egy másikat: a könyvcím is magáért beszél: «Etrusco, una forma arcaica di Ungherese» (Az etruszk, mint a magyar egy archaikus formája). De mindez még világosabbá válik Alinei által néhány éve kidolgozott «Kontinuitás-elmélet»-én keresztül. Természetesen nyelvi kontinuitásról van szó. Az őskortól, egyenesen a paleolitikumtól napjainkig.

Azt már sejthetjük, hogy hová megyünk, hiszen Orbán az útjelző, de honnan jöttünk?

Teljesen megvagyok zavarodva bizonyítottan holland és mongol felmenőim ismerve.
@Sir Bates dö Hól:

"Nem a könyv szemét, az olvasók képtelenek kritikát alkalmazni:)."

Más az alapvetésünk:))

Te feltételezed, hogy biztos tárgyi tudással tudni kellene kritikusan válogatni.

Én meg azt látom, hogy a tárgyi tudást ettől a szeméttől remélik.
@dr. jenőke (jenőke):

Ne merülj bele nagyon. Én már 3-5 mondat után felismerem a tüneteket, és ha sok ilyet olvasol, hidd el cseppet sem szórakoztató.

Maradj a verseknél:))
@Orica Középföldi: azt is feltételezem, hogy akik ettől várják a tárgyi tudást, potencionális analfabéták... vagy eddig csak a cseh kettőt tudták fogni:)
@Sir Bates dö Hól:

Így igaz.
Egyre több a funkcionális analfabéta, és egyre több az identitás-kereső, aki csak zavarosban halászhat.
@Penivaldes: nem érdemlem meg ezt a nagylelkűséget, vidd be a kegyelemdöfést... felkészültem rá, találtam egy közfürdőt is időközben... vagy legközelebb linket is küldj, de "tényleg!"... huh
@Orica Középföldi:
Furcsa telünk van, így este 22 órakor is 7 fok Celsius a hő - árnyékban. Lehet álmodozni a tavaszról.
Jó éjszakát, szép álmokat a hamarosan előkerülő gyöngyvirágról.

Zelk Zoltán: CSILINGEL A GYÖNGYVIRÁG

Csilingel a gyöngyvirág.
Fehér a ruhája,
meghívja a virágokat
tavaszesti bálra.

Öltözik az orgona,
lila a ruhája,
kivirít a kankalin, a
szegfű és a mályva.

Táncra perdül a sok virág,
illat száll a légben,
őrt állnak a gesztenyefák,
illemtudón, szépen.

A szellő is megfürdik a
virágillatárban,
s arra ébredünk fel reggel:
napsugaras nyár van.

A vadrózsa rájuk nevet,
bolondos a kedve,
a rigó is füttyent egyet:
hej, mi lesz itt este!

.
Szép almokat az aludni vágyóknak, hideg-vizes ébresztőt a kényszerűen ébredőknek.
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi, jó éjt!
Tényleg tavasz van, fenyőillattal.
Bolond világ:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerinted mindegy, hogy az egyház vagy az állam kapja a közpénzt az egészségügyi fejlesztésekre. Ebből következően Te nyilván a "jó minőségű" egyházi egészségügyi intézmények valamelyikébe vitetnéd magad és szeretteidet stroke, aneurizma, szívműtét (amúgy ne adja isten) esetén, és nem a kiváló szakembergárdával rendelkező szakklinikára. És ezért nem tartod aggályosnak, hogy a súlyos forráshiánnyal, várólistákkal, elvándorlással terhelt állami intézmények helyett a fejlesztési összegeknek is az egyház a kedvezményezettje.
@rdos: Ugye csak viccelsz? És igazából nem hiszed el, hogy "a krétai írások nyelve magyar"? Nem gondolod azt, hogy az ókori pecsétek nem identifikációt és hitelesítést szolgáltak, hanem "Őseink borozgatás-sörözgetés közben, a hozzájuk hasonló vén tökösökkel és/vagy tyúkokkal locsogva, szó-rakót vakolgatva, rejtve/fejtve szó-rakoztak". És nem osztod azt a nézetet sem, hogy a mi nyelvünk (és csak a miénk) a világot képezi le, ezzel szemben a többi nyelv csak "fogyasztói jellegű"?
@borzzz: A kérdés nem az, hogy én mit hiszek. Pl. engem nem érdekel, hogy Te mit hiszel. Állítólag nálunk vallásszabadság van, értelmezésemben, hiszek, amiben szeretnék. Nemdebár? Cserébe neked is megengedem ugyan ezt a szabadságot.

Ha van egy kulcs a letűnt korok megfejtéséhez, akkor azt használni kell. Ha ez történetesen a magyar nyelv, akkor ezt kell használni. Ha az eszkimó, vagy zulukaffer az, akkor azt.

Eszerint átrágtad magad a több mint száz oldalas megfejtésen, továbbá rájöttél a megfejtés hibáira is. Érdeklődve várom. Mert ez, azaz a megfejtés hibája, érdekel. Bocsi, de nekem ilyen a

hitéletem.
@rdos:

Az az opció fel se merült benned, hogy a "megfejtésben" nem hibák vannak, hanem az egész egy hiba?

Gimbutas hipotézise addig marad hipotézis, amíg be nem bizonyítható, hogy igaza van/volt. Nos ez még nem történt meg.

Biztos megvan a magyarázata, hogy miért volt sikeres az anyajogú közösség, de én nem értek ehhez a témához.
Érdekesek a ma még létező, de igen elzártan működő formák.

Mindenesetre Páltól indulva a kereszténység akkora rombolást végzett e területen, hogy nemigen hiszek a helyreállíthatóságban.
A mi lett volna, ha? legföljebb egy érdekes szellemi játék lehetne. Hipotézishez is kevés:))
@Orica Középföldi: De, felmerült. A szerző megadja azt a 4 egyszerű szabályt, ami alapján dologozott, valamint a jelek megfejtését! Ezért állok értetlenül a magyar? nyelvészek elefántcsonttorony mentalitása előtt. Röviden, a szerző állít, elég meglehetősen sok konkrétumot.

Gimbutas hipotézise számomra elég megalapozott, neolitikum címszóból a wikipediából idézek:

"Társadalmi szervezet A neolitikumban kevés bizonyíték található fejlett hierarchiára, ami sokkal inkább a bronzkor kulturális jelensége."

A címszó ugyanakkor kitér megerősített neolitikus településekre is, valamint törzsi háborúkra is. Szóval nem egyértelmű, vélelmezem, helytől is és időtől is függhetett a dolog. A paleolitikum anyajogú volta pedig elég valószínű. Gyanítható, hogy az erőszakos "kultúrák" leigázták a békésebbeket.

Kereszténység szerepében egyet értünk, a szeretet vallása nevében sok borzalmat követtek el eleink. :-(
@Sir Bates dö Hól: nincs szükség kegyelemdöfésre. túlságosan is közelinek éreztelek magamhoz. megkaptam érte a magam büntetését. tőled.
@rdos:

Az még nem jutott eszedbe, hogy egy kritikus szemű olvasáshoz nem a szerzőtől kérsz szemüveget?

Elvarázsolt egy pasi vagy)
@Orica Középföldi: @rdos:

nadjon jó, mindazonáltal a végső kérdésre sehogy sem ad választ se Gimb utas, se Gil games, úgyhogy inkább visszaülök na hegyemre az úr mellé a felhők közé, török belőle egy jókora darabot(de! csak konzervatívot) s jó nagyokat harapok belőle, és olvasgatok, mi sül ki? Kalácsom, vagy Karácson, vagy egyenesen kartács?

Orica! a mútt kor belezagyválódtam a dei, tei etc idejolavórok lábvizébe ivásilafg(pfujj!:) má fogalmam sincs mit akartam, mert időközben kiöntöttem jézuskástól az az egészet, fenntartva persze azt a jogtalanságot, hogy továbbra is úgy beszéljek róla, mintha volna a a nem volna és fordítva. de! a van is isten, meg az úgy van isten, hogy nincsen, az tsak hiúságbeli kérdés, mer mind a két kardos bajtárs lándzsát tör amellett, hogy pusztújjanak a tűzimádók, meg a nagy Manitu unokái, míg az utóbbiak szarnak arra, hogy földijeik hogy boldogulnak Quetzalcoatl és
Vitzilopochtli naccságosokkal de inkább drukkolnak nekik, mer úgy vélekednek, abból nagy baj nem lehet, ha nekik is jó, hátha a lehulló morzsák tovaszóródva jól hasznosíthatók delaware mentén is, és ugyan mi bajuk lehetne attól, hogy Zoroaszter melegedni vágyik, bár zarahustraként kivagyiság kórban szenved, aztán még ha tudnák, Mohammed, Jézus mit szabadított a világra?! eközben Buddha tehetetlenül ül és a semmibe mered, mert mögötte Síva bogozza-kuszálja a szálakat, és már mind-mind bánja, amit tett, mint a kutya, ki kilencet kölykedzett.
hát csoda-é ha maradok a hegyemnélm és a konzervnél... ez a sok hülye újító, meg reformátor... hát mondja valaki, hogy nem a matriarchatus a nyerő... bár a mai napig nem értem, hogy ez a három feltaláló miért nem kapott Nobel prima primadoonna xfactor degenerále maximum díjat, mert együtt, de talán külön külön is többet tettek az emberekért, mint az idejolavoristák, a mekkváltókat diszgráfiásan nem említve.

No, nu, ezeket szeretem imába foglalni:
Axel Wenner-Gren (porszívó:)
Carl Miele-Reinhard Zinkann (mosógép:)
Josephine Garis Cochranet (mosogatógép:)

[{ha nem tartozna a szorosan, vagy bőven vett témához, úgy (sem!) kérek elnézést. lehetőleg jobbra is de középre is lehet. ha már nincs konzervatív oldal, legfeljebb sprotni, de abból is a ruszki a jó, battya meg.
úgy látom, itt ott több betű szalatt ki a billentyűzetből, mint szántam, lehet, hogy fellázadt?
@jaegtoer:

Ez utókarácsony vagy előszilveszter???

Azt nem mondhatod, hogy permanens)))

Még elolvasom néhányszor, le- és kihámozom.
@Orica Középföldi: Ezért fordultam a nyelv és tudomány blogjához. Mert sajna ebben amatőr vagyok, véleményem nem mérvadó.

Amúgy abban igazad van, hogy nem olyan fontos dolgok ezek, bár engem mindig is érdekelt a múltunk, az őstörténetünk. A magyarságé is és az emberiségé is. Ennél persze csak a jövőnk izgat jobban, na ehhez lenne segítség (szerintem) a múltunk alapos feltárása.
@jaegtoer: Korán kezdted, de hát végül is év vége van, ünnepek, miazmás. :-)

Kedves egészségedre. Amúgy igazad van, búsúljon a ló!

Buék
@Orica Középföldi:

színhétköznapos vagyok. az út a lényeg. azon meg mindenfélébe belebotlunk. ha van saját világképünk, nem szarulunk a máséra, és ha ráadásul nem is akarják ránk tukmálni akkor megvan a királyság. de ha minden izével elbíbelődünk az úton, akkor nem jutunk előre, és örökké a más piszkával kell foglalatoskodni. ezért aztán fel a hegyre, hegyibe, de ízibe'!:) onnan láccik az összes biszbasz a kanyargós úton, és innen föntről mind csak vakondtúrás, némelyik meg bolhaszar.
persze vannak közmegegyezős egyezségek, de minddel csak a macera van.
persze itt fönn se fenékig tejszín, ezek a kiszabott dinamók... ööö... dimenziók, meg világok... no, és a hangyáim... a lapátkáim és invázióra a hangyaspray...meg a hamu ami nem kamu. (szóval a hamu lógos, és azt a hangyaúrék nem szeretik, mert savasak, és ha belemásznak kész a baj. az a kinai nagy fal, azaz hamufal... szóval van így is épp elég gondom, mért vegyek a nyakamba még egy gimbutat, amikor csak valamit mutat, de nem az Utat, és nem a Valamit. a volt meg olyan amilyen.... 3000 év? na és? az évmilliókat kellene befogni, megfogni és megenni, ha nem tízóraira, de legalább holnapi ebédre...
@jaegtoer:

hűűűűjjje!

hejesssen: a "(szóval a hamu lógos, és azt a)" azt ám!

a hamu LÚGOS és azt a hangyák nem szeretik...
@rdos:

viccet félrehajintva. érdeklődéssel olvaslak, mivel a pofahabzásom mellett is érdekel.
de ha a syrius nincs benne, akkor mellékszál. és hol a turul, meg egyáltalán?! :D

na csak hűűjje vagyok.
na, majd most:

tényleg érdekel.

de most egy álmomról kell mesélnem Valaki(k)nek.
úgyhogy nem aprítom föl magam, csak olvaslak. tisztelettudóan.
...é s palacsintát is kell sütnöm. (szóttam Platonnak, de aszonta mondjam a platónak. hát hallottál már íjjjjet?! szójj hozzá.

ja. olvasásnál tartottam.
de nagy vész nincs, mert receptet nem írok s teszek közzé.
@jaegtoer:

Azért vigyázz. Az álomra emlékezés is álom:))
@Orica Középföldi:

"Az álomra emlékezés is álom"

...hát, ez az! álomvérem, Szabó Lőrinc is ezt tolmácsolta:)
@jaegtoer: "de ha a syrius nincs benne, akkor mellékszál. és hol a turul, meg egyáltalán?!"

Turullal nem szolgálhatok, de egy igazi magyar szíriuszira talán fussa.

www.youtube.com/watch?v=vAiwqwB4eKQ&list=PL6DD9767C797CD752

Kicsit elvont, az 5. sör után fogyasztható. :-)
@Orica Középföldi: Ez válasz?
Válasz. Kár.

Szerintem ez is olyan téma volt, amiről napokig lehetne eszmét cserélni.

Nem ez történik, napokig csak Angyal sárba döngölése folyhat itt, ha rászolgál, ha nem, esetleg egymás ajnározása, ha rászolgál valaki, ha nem.
Kár.

Úgy látszik, véglegesen elvesztette a "mi" oldalunk, - a nem jobbikosok és fideszesek oldala - minden reménységét.
Ahogyan a szüleim kétségbe vannak esve, mivel az ő "választható képviselőjük" az egyik legnagyobb gazembere az országnak.
Az mszp szembeköpte őket, a becsületes tisztességes baloldaliakat a senkiházi tolvajért.

Unalmas lett itt az élet, nem nagyon alakulnak ki viták, ugyanazok a sémák, klisék, csak a negatívumok, képtelen még a társaság pozitívumokkal reagálni, sőt képtelen egyszerű dolgokra tisztességesen reagálni.
Kár.

Pedig csak akkor lesz remény, ha tudunk pozitív példák tömegét felmutatni, nem csupán a mindent magasról lesajnálók táborából óbégatni.
@Habakuk999:

Nem tudom mire reagáltál, bár azt hiszem mindegy.

Ki akartad önteni a rossz hangulatodat, megtetted.
Summás ítéletet alkottál, nem feltétlenül helytállót.

Vannak jobb és rosszabb napok a blogon, de azért nem ez az élet.

Mutass példát))
@Orica Középföldi: Nincs rossz hangulatom. Sőt.

Csak eluntam a sok-sok sikálást.:)

Abban igazad van, hogy nem feltétlenül neked lett címezve ez a hozzászólás, de most speciel te csúsztattad el a választ, magasságok ködébe elbújva, mesterien utánozva a milliószor kárhoztatott Angyalt.

Az pedig komoly baj lenne, ha a blog lenne az élet.:)

Példát tudok mutatni: indulok sztrapacskát főzni.

BUÉK mindenkinek.
@Habakuk999:

" speciel te csúsztattad el a választ, magasságok ködébe elbújva, mesterien utánozva a milliószor kárhoztatott Angyalt."

Attól, hogy nem érted, még nem csúsztatott a válasz:))

Zokognék, ha mesteremnek kéne tekintenem:)))
@Orica Középföldi: Bocsáss meg nékem óhh, te nem csúsztatva válaszoló, hogy értelmetlen fejemmel próbáltam felnőni hozzád!

Legközelebb logika és pszichológia kurzusokat veszek, mielőtt zavarni merészellek.

(Bár azt hiszem, maradok inkább a sztrapacskánál.):(((

( sajnos tényleg jó példa vagy, miért is nincs nekünk normális, a pórnéphez szólni tudó balliberális értelmiségünk )
ne haragudj, nem személyeskedésnek szántam, egyszerűen csak kicsúszott a számon

tényleg ne haragudj, neked jó szórakozást, én a sztrapacskát választom, így mindketten jobban járunk:)
@Habakuk999: mert már előző nap megválaszoltuk, beszéltünk a cikkről... de mintha mi sem történt volna, tudod milyen Angyal:)
@Habakuk999:

hászerintem elég konkrét vót Orica. elválasztotta a szart a májtól.
azt ugyan nem rikoltozta, hogy Hozsánna, asse, hogy uzsonna, de erre én se gondoltam, hogy elvárás, de ha erre van igény, fordujjon mindenki hozzám, és lesz hozsán na, hogy mindenki attú kodul.

amúgy sose rosszabb értelmest mint a középföldi csajszi. jobb ha átgondolod, kedvenc prófétám. van hogy némely jövendölés mellé megy. nem nagy ügy.

sztrapacska után hónap lássalak!:)

tisztázzuk: ez a hónap, ez az a holnap, ami 2013. december 31. (kedd). legyünk következetesen konkrétak.
@rdos: Nem, nem rágtam át magam. Azt néztem meg, hová akar kilyukadni, és az eredmény roppant meggyőző: értelmetlen halandzsa, amelyben az okfejtés szerint ne is keressünk értelmet, mert szójátéknak szánták, "elszó-rakáztak" egy korongon/pecséten. Mit mondjak, ügyes.
Neked melyik jön be az izgalmas alternatívák közül? A magyar mint a Kárpát-medence őshonos nyelve? A sumér, a héber, a hun-kínai, az etruszk vagy a minószi nyelvrokonság? (Utóbbi kettő különösen gazdag lehetőségeket rejt, mivel egyik nyelvet sem ismerjük, nem maradt róluk értékelhető nyelvemlék.)
Hogy a magyarban volt-e mássalhangzóírás, vagy a szavak etimológiája tudományos szakkérdés. Szerinted meg hit és vélemény kérdése. Annyit természettudományos képzettségű emberként nyilván belátsz, hogy ezen az alapon nem folytatható termékeny vita.
Nagyon rokonszenves volt, amit arról írtál egy rénes kommentben, hogyan kell laikusoknak közérthetően elmagyarázni szakkérdéseket. Én is úgy gondolom, hogy ez lehetséges (van, aki tehetségesebb benne, van, aki kevésbé, de ez már más tészta). Viszont ha azt kérnék tőled, magyarázd el, hogyan kell kikapcsolni a gravitációt, hogy ingyen energiához jusson, akkor mit lépnél?
üdv és BUÉK
@borzzz: "Nem, nem rágtam át magam.." Én megtettem, ráment pár napom, de megérte. Engem meggyőzött, elismerve, laikus vagyok.

Amúgy a szerző lüki, kár, trák, etruszk és lüd nyelvemlékeket is megfejtett, a legutolsót, a lükit olvastam. Azok sírfeliratok voltak, témájuk az elmúláshoz igazodó.

Lehet rá azt mondani, hogy ügyes, meg azt, hogy a témába vágó.

Kérdezted. "A magyar mint a Kárpát-medence őshonos nyelve? " Kizárod? Árpád magyarjainak a történelme Kazáriáig ismert. Árpád "magyarjai" a pórnépet talán 1848-ig nem is tekintették a nemzet részének. Vagyis a nemesi magyar történelem szemléletbe a honfoglalás, a harcos dicső szittya múlt smakkolt.

Korábban már linkeltem, írtam pár sort erről a témáról, keresem rövidesen küldöm.

Gravitáció kikapcs? Erről a legfőbb polihisztort kérdezd, széles mosolyú gáborom tudhassa.
@borzzz: Ja, és mondtad: "Szerinted meg hit és vélemény kérdése. Annyit természettudományos képzettségű emberként nyilván belátsz, hogy ezen az alapon nem folytatható termékeny vita."

Ahogy az előbb mondtam, engem meggyőzött, de félek, nem engem kéne. Ehhez én kisfiú vagyok.

Kárpát-medencei magyar folytonosság, Vincentéknél kommenteltem utoljára, 2. komment.

orulunkvincent.blog.hu/2013/12/15/imre_herceg_levele_atyjahoz
Szia! Mivel ez a poszt már nem friss, így bűntudat nélkül offolhatunk:-)
Kérdezted, kizárom-e. Én nem zárok ki semmit, de az még a laikusnak is szemet kell szúrjon, hogy ezek a "meggyőző" alternatívák zárják ki egymást: nem lehet egyszerre őshonos ÉS minószi (szumír/hun-kínai stb.)
Bizonyára ismered a korai nyelvemlékeinket (Tihanyi Alapítólevél, Halotti Beszéd, ÓMS), ezekből látni mennyit változott a nyelvünk az évszázadok alatt. Mivel i. sz. 1000 előtti nyelvemlék nincs, nem tudjuk, milyen volt a magyar a honfoglalás korában, pláne az i. e. évezredekben. Mellár ettől nagyvonalúan eltekint, és a modern nyelvre "fejt". Szerinted ez rendben van?
Megnéztem a linket, emlékeztem a Vincentes kommentedre, sőt fontolgattam is, hogy válaszolok rá.
Ami a magyar népcsoport valamilyen szintű (ld. ket5tős honfoglalás) őshonosságának lehetőségét vagy a honfoglalók összetételét illeti, abban egyet tudok érteni. A népdaloknál viszont tévedsz, ezek nem annyira ősiek, mint gondolod, max. pár száz évesek a legrégebbik, és van mutatóba egy kevés, tán egy tucat, ami jóval korábbra tehető: ezek jellemzően ráolvasások.

A gravitáció kikapcsolásával azért bátorkodtam példálózni, mert ahogy te ezen mosolyogsz, azonképp mosolyognak a délibábos nyelvelméleteken és szófejtéseken a nyelvészek.

üdv és jó mulatást, én is indulok poharazni:-)
@borzzz: "Mellár ettől nagyvonalúan eltekint, és a modern nyelvre "fejt". Szerinted ez rendben van? "

Boccs, ez nem így van. Mellár Mihály a Czuczor Fogarasi szótára alapján fejt, ami egy magyar-magyar nyelvemélkeket és tájszólásokat tartalmazó szótár.

osnyelv.hu/czuczor/

Nem mellékesen a szerző az írásjelek megfejtését megadta. Ha majd valaki ennél jobb megfejtéssel áll elő, akkor majd neki "hiszek" és természetesen előtte őt is elolvasom. Igaz, én csak egy szaros mérnök vagyok, nem pediglen felkent akadémikus.

Más.
Népdalok korát honnan tudod? Tényleg érdekelne.

Hogyan magyarázod az indexes (igaz, szórvány) genetikai vizsgálatok eredményét. Emlékeztetőül, kevesen voltak a honfoglaló magyarok címmel.

index.hu/tudomany/tortenelem/magyar0131/

Továbbá hány finnugor lovas nomád népet ismerünk?

A finnugoristák szerint is 3-600 évvel ezelőtt elváltunk nyelvrokonainktól. Kazáriában Árpád magyarjai magyarul beszélhettek? Persze hogy nem. Megtartották a csak egymás közt használt ős nyelvüket? Szép tőlük. :-)

Az még szebb, hogy ezt az itt (Kárpát-medencében) élő pór népet megtanították rá. Csak azt nem értem, korábban, pl Etelközben, Kazáriában miért nem voltak ilyen bősz nyelvtanítók.

Nem mellékesen ezek a harcos szittya magyarok, későbbi nemességünk, ha szarban volt a haza, lazán leléptek (persze az adóért évente eljöttek a porta területén maradt falvaikba).

A pór nép viszont mindig itt maradt. Irott történelmünkben legalábbis. Előtte miért tettek volna másképpen a pór népek?
@borzzz: Gravitáció és mosoly. Jó példát hoztál, mert csak a gravitáció "áll ellen" a nagy egyesített elméletnek. Azt még nem sikerült megmagyarázni. (Úgy)tudjuk, hogy van, mert tapasztaljuk. Számolunk vele. Báró Eötvös Loránd óta ha igaz, egy tizedes jeggyel már jobban ismerjük a gravitációs állandót. De hogy miért vonzza egymást két tömeg, azt nem tudjuk, ma sem.

A dolog szépsége, hogy az eddigi egyetlen, az egész anyagi világot leíró elmélet, a húrelmélet szerint nincs anyag. Csak (felteszem elektromágneses) rezgések vannak, meg olyan csekélységek, hogy tizenvalahány tér dimenzió van! Ebben az elméletben a gravitáció is szerepel, de milyen áron?

Röviden, nem mosolyogni kéne a nyelvészeknek, hanem el kellene olvasniuk. Komolyan kéne venni, magukat, a szakmájukat. A húrelméleteket (volt több is) sokáig le se sz..ták a tudósok, mondván humbukk a 3 -nál több térdimenzió.

Ma már annyira nem biztosak benne. Ja, de ők legalább tudósok, nem agitPRókátorok. :-(
@rdos: Boccs, elütés

3-600 = 3-6000 vagy még egyértelműbben 3000-6000
@rdos:

A húrelmélettel példálózól, ugyanakkor a nyelvészetben a 19. sz-i Czuczor-Fogarasit tekinted etalonnak?

"hány finnugor lovas nomád népet ismerünk?"
Mire az ugorok lovas nomádok lettek (andronovói-cserkaszkuli kultúra, i. e. II. évezred közepe), már rég megtörtént a szétválás.

Amiben egyezünk: én is amellett vagyok, hogy a honfoglaló törzsek legtöbbjének nem magyar volt a nyelve. De lehetett (kellett legyen) köztük 1-2 magyar vagy magyarral rokon törzs. És kellett legyenek magyarok az itt élő népcsoportok között is. Csak ez adhat magyarázat arra, hogyan lett magyar a Kárpát-m. nyelve.

Most már csak arra kéne válaszolnod, hogy h a Kárpát-medencei őshonosság mellett teszed le a garast, akkor hogy illeszted a képbe a krétai-minószi - mindenben: életmód, hitvilág stb. - totál más kultúrát.
@rdos: A népdalok kora a dolog természetéből adódóan jó nehéz kérdés. Az közismert, hogy van régi és új stílus, de a régibe számít minden 1880 előtti, szóval ez így túl tág kategória. A legrégibbek a pentaton ereszkedő dallamú parlando-rubato ritmusúak. De van legeslegrébibb is, a pentatonnál korábbi: a négy- sőt háromfokú sirató, az un. ugor sirató (mert legközelebbi rokonságban az ugor hősénekkel áll).
De nagyon régiek a valamilyen türk érintkezésre utaló pentatonok és az össz-európai gregorián, zsoltár hagyomány, ami mögött egy középkorit jóval megelőző közös dallamkincs lehet.
Darabszámot megadni a lehetetlennel határos: egyrészt kismillió a variáns (és ezek szóródnak a kategóriák közt), másrészt még a műdalok egy része is visszavezethető a variánsokon keresztül egy nagyon régi változatra.
Egy korábbi hsz-ben félreérthetően fogalmaztam: az egy tucatot nem a dallamra, hanem a szövegre (azon belül is csak egyes sorokra) értettem.
@borzzz: "A húrelmélettel példálózól, ugyanakkor a nyelvészetben a 19. sz-i Czuczor-Fogarasit tekinted etalonnak?"

A humán tudományokkal az a baj, hogy nem, vagy nehezen számszerűsíthetők. Már most CzF szótárát lehet avíttnak tekinteni, nyelvemlékek szempontjából pedig forrásnak. A letűnt korokhoz közelebbi forrásnak, mint pl. mai "akadémiánk" szótárait.

Nem mellékesen finnugorista nyelvtudományunk szerint a magyar nem szógyökökre és erre települő szóbokrokra épül, CzF pedig szógyök hívő. Tudós nyelvészeink meg is magyarázták nekem, tán pont a rém ... akarom mondani rénhírekben, hogy a "tan", az nem gyök! Nem szógyök!

Már most eszerint a tanuló, a tanár, a tanít, a tanári, ... véletlenül kezdődik "tan"-al. Hát a finnugorista nyelvészet már csak egy ilyen "tan". Nekem az alany és állítmány megkülönböztetése is nehéz, de ezt a "tan"-t nem veszem be.

Eszerint voltak lovas nomád ugorok, nem tudtam. Köszi az infót. Ha nem jöttünk mi sehonnan sem, akkor a finnugor, legmélyebb rétege nyelvünknek kialakulhatott úgy is, hogy őseink egy része követte a mind északabbra szoruló rénszarvasokat. Ekkor viszont az elválás nem 3-6000 éve, hanem inkább 8000, ha nem 10000 éve következhetett be a holocén klíma történetének ismeretében.

"De lehetett (kellett legyen) köztük 1-2 magyar vagy magyarral rokon törzs. És kellett legyenek magyarok az itt élő népcsoportok között is."

Jól látod, nem mellékesen a két népesség (betelepülők és itt lakók) összességében a magyarnak kellett lennie a túlnyomó hányadnak.

Totál más kultúra? A krétairól, az őket elsöprő görögöktől tudunk ezt-azt, "sajtójuk" nem túl jó a görögöknél. Ha jól tudom még komédiát is írtak a nőuralomről, hogy hát az már milyen vicces.

Éppen minket is sepregetnek egy ideje, de mit szólsz arra, "feleség". Mit mond a férj? Ő, a feleségem az egyik felem. Ketten vagyunk egyek.

A régi, harcos törzsek előtti világról elég keveset tudni. Mintha nem is érdekelné ez a tudományt. Egy biztos ezt a régészek tudják, a neolitikus Kárpát-medencének Európa benépesedésében kulcsszerepe volt (földművelés kezdetei termékeny félhold majd anatólia, Balkán, Kárpát-med, majd innen a Duna mentén terjedt Ny felé). Szóval ha nem jöttünk mi sehonnan sem, akkor biza rokonunk fél Európa.

Ezt mind a honfoglalás kori köznépi csontleletekből, mind a mai magyar népességből vett DNS igazolja is.

Hogy ez a mai judeo - keresztény maszkulin világképbe nem fér bele? Jól látod. Nem. Ezért kell(ene) pusztulnunk, de ha még a fityiszt is kibírtuk (tatárjárást íberelték a narancsbolsi eftársak, ami csak egy érzés részemről, kellenének a számok), ennél nehezebbet is ki fogunk bírni.
@borzzz: Népdal. Na ehhez aztán végképp nem értek. Engem pusztán csak a darabszám nyűgözött le. Egy nagyon régi emlékem, még az átkosban a koleszban volt egy koncert. Amatőr ír népzenészek tolták az ír népzenét hosszú órákon keresztül.

A vicces, hogy számomra olyan ismerősnek tűnt. Mintha magyar népdalokat hallottam volna, de persze nem azok voltak. Tudom, csak egy kósza érzés, semmi több.

Kelta eredet mítosz ha jól tudom utal a Kárpát-medencei őshazájukra, amit lám a régészeti leletek igazolnak is.

Vélelmezem, nem csak nekünk kettős őstörténetünk van. A köznépi töri és a hódítók történelme. Ez utóbbi az (szerintem), amit a tankönyvekben látunk.

A mindenkori elnyomóink történelme.
@rdos: Igen, ezt szokták a társ.tud. orra alá dörgölni, de csak részben igaz. Egyfelől vannak olyan tud.ágai is, ahol a matek fontos segédtudomány, másfelől ha ezeket elfogadjuk "embertudománynak", akkor a tárgyuk természetéből adódóan nem is lehetnek egzaktak.

Ezen a gyök dolgon fölösleges lovagolni. Nevezd szótőnek a "tan"-t, ahogy az iskolában tanultad, oszt jónapot. Lényegében erről van szó, nehogy elhidd már, h a nyelvészek tagadják a közös szótőből alkotott bokrok létét, pont egy agglutináló nyelv esetében. Azért nem gyöknek (root) nevezik a mi szótövünket, mert az szigorúan véve mást jelent, nem szólva arról, hogy ez is 19. sz-i koncept.
Közkeletű tévedés, vagy inkább tendenciózus csúsztatás az ilyen-olyan alternatívok részéről, hogy ez az egész a magyar finnugristák (Habsburgok, labancok, komcsik stb.) ármánya. Van a nemzetközi tudományos konszenzus, ami viták során alakul ki, ugyanúgy, mint a term.tud-ban, időről időre előállnak új elméletekkel, aztán vagy igazolódnak - és integrálják őket - vagy nem. És mindenütt a világon és amióta világ a világ vannak délibábos szófejtők. Ez egy érdekes foglalatosság és nem kér pénzt. Küldheted neked linket, ahol összegyűjtve olvashatod a legnevesebb ködevők munkáit, de többre mész Bárczi Gézával (én az ő tanítványához jártam). Részben túlhaladta már az idő (a 70-es években halt meg), de jó bevezetést és szilárd alapokat ad, utána értőbben olvasod majd az alternatívokat is, ha rájuk fáj a fogad.
@rdos: Ez "a történelmet a győztesek írják" egy hangzatos közhely. Ebből következően van benne igazság:) De az a lényeg, hogy sok forrást kell használni, azokat összevetni, kritikusan kezelni. Konfuciusztól a görög, arab utazókon át a krónikákig sok helyről merítve lehet történelmet írni, és bár igaz, hogy értelmezés szerint többféle olvasat lehetséges, azért nem akárhány és nem akármilyen.
Valamiért te erősen szkeptikus vagy az általad idézőjelbe tett akadémiával és tudománnyal, de én ezt csak egy egészséges mértékig tartom jogosnak. Ha nincs tudományos közvélemény, amely elé ki kell állni megvédeni és bizonyítani az elméletedet, ha nincsenek sztenderdek, tisztázott alapfogalmak, akkor tényleg bárki bármit állíthat.
@borzzz: "ha nincsenek sztenderdek, tisztázott alapfogalmak, akkor tényleg bárki bármit állíthat"

Igazad van, magam is így vélem.

DNS egyezőség? Honfoglalás kori köznépi temetőkben és mai népességben? És továbbá Árpád magyarjainak a jelentősen eltérő DNS-e.

Erre mi a magyarázat? Ugye a DNS az természettudomány. Bizonyító erejű pl. bűnügyben.

Miért nincsenek lassan egy évtizede további genetikai vizsgálatok? Az angolszász világban nagy divat. Mert ha lennének a szilánkosra tört Közép-kelet Európában hasonlő vizsgálatok, akkor még jobban kiderülne, a totocska a legközelebbi rokonunk. Ez nekem nem fáj, de azoknak, akik minimum kereken száz éve erodálják a térséget igen.

A szkepszisem oka egyszerű, 1960-tól ismert a kontinens vándorlás a geológiában. 1981-86 között tanultam geológiát a kontinens vándorlás NEM volt a tananyag része. Mio, eo- geoszinklinális meg egyéb rég idejétmúlt tananyagól kellett vizsgázni. Azóta kissé szkeptikus vagyok mindennel, ami "hivatalos".
@rdos: Árpád magyarjainak helyett Árpád "magyar"-jainak lett volna a helyes megfogalmazásom, ha következetes akarok maradni konspiráció teóriámhoz. Már most lehet ködevésnek is nevezni, az ismert és kevésbé ismert tényeket próbáltam másképpen összerakni. A finnugor nyelv rokonságot nem zártam ki, sőt, előbb logikus magyarázatot is adtam rá.

Ha nem jöttünk mi sehonnan sem, akkor a hóhatárt követő korai vadászok (finnugorok) logikusan távolodtak el tőlünk a mai helyükre. Nem de bár?

Árpád "magyarjai" szintén logikus döntést hoztak, amikor pár generáció alatt elhagyták régi nyelvüket és megtanulták a magyart. Miért? Mert ha lefutottak a térképről hogyan kérjenek iránymutatást, amúgy udvariasan.

Hé paraszt! Melyik út megyen Budára?

Hogy mi van a háttérben?

Mi látjuk pl. mai politikumunk bolsevik gyakorlatát, valószínű bolsevik gyökereit, hogy nem, vagy kétségesen legitimek. Az egybesült államoktól kezdve Kiribatiig mindenki elfogadja legitim rendszernek, ezt a terebélyesedő rendszertelenséget kishazánkban. :-(

Egész Földre kiterjedő tudományos, boccs politikai konszenzus. :-) Ha érted az áthallást.

De hiszel amiben akarsz.
@borzzz: Mondtad. " De az a lényeg, hogy sok forrást kell használni, azokat összevetni, kritikusan kezelni."

A források köre egy elemmel bővült. Mellár Mihály megfejtett kódtáblájával (régen olvastam, de ha jól rémlik 159 írásjelnek adta meg az olvasatát).

Egyszerű kérdésem, hogyan veted össze, ha nem is olvastad?

Ha válaszolni szeretnél, vigyázz, a kérdésem becsapós! :-)
@rdos:

érdekes felvetéseket fogalmazol meg.
jó ideje arra a következtetésre jutottam, hogy a magyarságnak kettős identitása van, s a hajdani szűk elitet és egy-két tízezer martalócot kivéve itt senki sem volt 'magyar', és azon kevesek éppen úgy foglyul ejtették a ,mint most a tudjukkik.

nem véletlen, hogy még Werbőczi idejében is kiket, ill. miket fed le a magyar nemzet fogalma.

Arról nem is szólva, hogy ezzel a szemlélettel vizsgálva a 'magyar' történelmet, sokkal inkább a 'helyére' kerül minden, mint más megközelítéssel, akár a lászlói kettős honfoglalás elfogadása mellett is.

figyelemre méltó e tekintetben a külföldiek éleslátása is.

miközben a finn író (Waltari) leírja, hogy fenyőkérget ettek a finn parasztok, száz oldallal később (Antti) szörnyülködik, mily nyomorban vannak a 'magyarok'.
@jaegtoer: Örülök, ha tetszett. "sokkal inkább a 'helyére' kerül minden, mint más megközelítéssel, akár a lászlói kettős honfoglalás elfogadása mellett is"

Persze, ez is belefér. Sőt még az is, hogy az avar, magyar uralkodó osztály (a kagánok, majd Árpád és vérei harcosai) is eredendően magyarul beszéltek, bár szerintem nem valószínű.

Akadémista álláspont. A szemünk előtt nőttek ki a semmiből a szlovák akadémia szerint a "szolvák királyok". Vagy az átkosban a románoknál a dáko-román elmélet. Akkor most ezt is elemezgessem? Csak mert az "akadémia" mondja? Bár ezt inkább @borzzz: vagy @Orica Középföldi: beszélgető társnak kellene címeznem. :-)

Valóban érdekes. Bár jobb megfogalmazásnak tartom a "nem érdek nélküli"-t. :-(
@rdos:

Hahó, hahó!!!

Soha nem mondtam olyat, hogy bármely akadémia álláspontja vitathatatlan.
Néha még csak komolyan se vehető:))
Olykor elrettentő. Ld. Elena Ceaușescu akadémiai tevékenységét.

Nem igazán jellemző rám a tisztségek tisztelete.
Csak a tudást tisztelem:)
@Orica Középföldi: Boccs. Akkor ez mellé ment.

Ja, és "ha hó", akkor tél, hóember, ...
@rdos:

Ok:)))
Téged idézlek, vallásszabadság van:)
@rdos: Több ponton közelednek az álláspontok, de látom, a phaisztoszi korong még áll, mint a cövek:-)

Itt egy link, hogy mivel is lehetne összevetni Mellár megfejtését:
en.wikipedia.org/wiki/Phaistos_Disc_decipherment_claims
@jaegtoer: Igen, rdos is írta korábban, hogy nemzet alatt sokáig a nemesi nemzetet értették. Még a reformkorban is. Petőfiék tették szélkes körben elfogadottá a nép beemelését a nemzetbe.

Egyetértek azzal, hogy a magyaroknak (is) kettős, sőt többes identitása van, ami jó is, meg természetes is. A nemzet lényege szerint befogadó kell legyen, amíg emelkedő nemzet voltunk, gyakori és jól fogadott volt az önkéntes csatlakozás, az un. hungarus tudat nagy arányú megjelenése más etnikumú személyekben (Zrínyitől a Hunvalvy-testvéreken át Radnótiig), akik a magyar nemzet részévé kívántak válni. A nemzet kirekesztő értelmezése szerény véleményem szerint betegségtünet.
ááááá. most olvastam béndeknél egy kommentben, hogy a magyar államiság nemzetközi státusza megszünt 1572-ben.

hafr.blog.hu/2014/01/04/trianon_es_a_nyilas_tortenetszemleletunk/fullcommentlist/1#c21350834

nincs is kedvem a többihez. hogy ilyen mételyek terjedhetnek a neten azér az már nem is gáz, még csak nem is Mohács, hanem Hirosima.

identitás.... [?] ugyan. hogy is juthatott eszembe?! nem vagyok normális. háromhatvanas kenyér tej, szocpol oszt jónapot.
@borzzz: Köszi a linket, de a helyzet az, a gúglitrenszlét jobban tud angolul, mint én. :-(

Egyszerű (megismételt) kérdésem, hogyan veted össze, ha nem is olvastad? Én olvastam, hibát kerestem benne, de nem találtam (elismerve nyelvészetben gyenge vagyok, de pl. a kód tábla következetes).

Ha olvastad volna, akkor tudnád a megfejtett nyelvemlékek kb fele nem szójáték, hanem kifejezetten pajzán. A maradék fele közmondás, bölcselet, szójáték, ...

A lüki sírfeliratok pedig pont "alkalomhoz" illők.

Röviden. A puding próbája az evés.

A szomszédból egy 6 részes írás összefoglalóját ajánlom.

kkbk.blog.hu/2010/03/11/valasz_6_resz_a_genetika#c21346803
@Orica Középföldi: Vallásszabadság? Míg meg nem érkeztek az indoeurópaiak. Egy indoeurópai - olasz kutató mondja, nem én. Kedvcsinálónak:

"Az indoeurópaiaknak nem volt civilizációjuk, nem volt művészetük, nem volt vallásuk vagy bármiféle technológiájuk. Ha lett volna, akkor könnyen fel tudták volna deríteni az eredetüket. Nekik csak nyelvük volt. Az "indoeurópaizmus" egy szent nyelv tanulásának vallásos rítusát jelenti. Az indoeurópaiakat arról lehet tehát felismerni Európában, hogy ők honosították meg a hamvasztást, az ő hatásukra váltottak az európai társadalmak matriarchátusról patriarchátusra, béke helyett hadviselésre, továbbá az ő hatásukra váltotta fel a demokráciát a tirannizmus, az egyenjogúságot a rabszolgaság, a szolidaritást az agresszív versenyszellem, illetve a védelmező anyaistennőket az apai vezetők."

Forrása:
www.magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=846:a-magyar-europa-legsibb-nepe-interju-michelangelo-naddeo-val&catid=45:oeseink&Itemid=161
@rdos:

Elképesztő, hogy mennyire vonzódsz a holdkórosokhoz:)))
Amit idéztél, az úgy marhaság, ahogy van.
Minden mondatába bele lehet kötni, de ehhez se kedvem, se időm.
A hobbiból kinőtt monomániák nem igazán érintenek meg.
Ne haragudj:))
@Orica Középföldi: Dehogy haragszom. Egy valamivel viszont nem lehet vádolni Naddeo-t. Hogy érdek, bármilyen vélt, vagy valós érdek miatt írja, amit ír.
@rdos:

Ez tévedés:)
Ezeket az embereket a naggyá lenni, felfedezővé válni, egyedit alkotni, etc. önös vágya hajtja.

Gondolod, ha Mellár matematikában tudott volna alkotni ráér ebbe ölni az idejét?

Naddeoról a homályos kutatón kívül nekem nem derül ki, hogy mihez ért, mit tanult, mivel foglalkozott.

Na, máris többet foglalkoztam ezzel, mint amennyit ér az egész.
Meghagyom neked:))
@rdos: Visszajöttem. Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett?
Van egy ismeretlen nyelvű felirat (korong). Valaki előáll, hogy ő megfejtette. Oké. A munkája vagy meggyőző, vagy nem, de nincs mivel összevetni.

Amivel mégis összevethető lehet, az a számtalan rivális megfejtés ugyanerre a szövegre. Melyik a meggyőző(bb)? Természetesen nem tőled várom ennek a sok, különböző nyelvű megfejtésnek a kiértékelését, csak azért adtam a linket, hogy eldönthesd: nem találod-e furcsának, hogy Mellár egyetlen szóval, hivatkozással sem utal a többiekre. Nem hogy nem cáfolja meg őket, de úgy tesz, mintha nem is léteznének.

Többek közt erre gondoltam azt fejtegetve, hogy megkerülhetetlen a tudományos közvélemény (még ha esetenként konzervatív is), a sztenderdek tiszteletben tartása stb.
@Orica Középföldi: Gondolj bele egy kicsit: egy nép civilizáció, kultúra, vallás, technológia nélkül? Még a mesében sem létezhet.
(amúgy az "indoeu-i" nem népnév, hanem nyelvek gyűjtőneve)
@Orica Középföldi: Bocs, az előbbit nem neked szántam.
@borzzz: Egy pillanatig azt hittem, hogy elolvastad, de aztán rájöttem, hogy nem. Honnan?

" Mellár egyetlen szóval, hivatkozással sem utal a többiekre. Nem hogy nem cáfolja meg őket, de úgy tesz, mintha nem is léteznének."

Természetesen utalt a korábbi "megfejtésekre". Ja, és ha hinni akarsz, a tények ne zavarjanak.
@Orica Középföldi: Nem akarnálak megbántani, de a személyeskedés ... olyan vidéki. Télleg boccs.

A szerzőt nem ismerem, de ha már személyeskedés, akkor egy 2szeresen hátrányos helyzetű személyről beszélünk hiszen magyar és matematikus Szerbiában-Jugoszláviában. Ugye oda sem kellenek a gondolkodó lények.

Ezért, vagy sem, meg sem állt, míg a Föld másik felén menedéket nem talált. Él amiből tud, közben eredeti szakmáját sem felejti, kódfejteni kezd. Ha a megfejtése jó, akkor a hírnév már tutti, legefljebb még kell várni pár vagy pár tíz, vagy pár száz évet. :-(
@rdos:

Nem személyeskedtem, csak nem látok bizonyítva semmit.
El nem ismert tehetségekkel meg Dunát lehet rekeszteni.
Legyen igazad:))
süti beállítások módosítása