Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.19. 13:03 Fabius

Horváth András háza elé farolt A Fekete Autó

Címkék: fidesz áfacsalás horváth andrás

Nyomásgyakorlás? Az itt nincsen. Áfacsalisztánban kizárólag véletlenek vannak.  Jó, esetleg még szerencsétlen egybeesések, de azzal annyi. Szóval aki azt látja, hogy hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda Horváth András információira építve nyomozást rendel el, mire kedd reggel máris Horváthra rúgják az ajtót a mezítlábasok házkutatás és einstandolás céljából, az csak valamelyiknek tanúja, nem köll minnyá kombinálni meg aztagecó, tiszta ötvenes éveket kiabálni. 

horváth.jpg

Meg amúgy is nálunk ez a modor: nem elkérjük amire kíváncsiak vagyunk - ha már ennyire vizsgálatra ajánlgatja a jóember - hanem elmegyünk érte és kitúrjuk a zoknis fiók aljáról. Mert csak, azért. Meg, hogy érezze a törődést a mocskos szemét, aki alapjaitól vádolja korrupcióval a nert, és a baráti kiskereskedelmi láncokat báncsa! (!!!) 

Ne tessék itt mézeskalácsba csomagolt vattacukor diktatúrát kiáltani!

Hisz, ha nehezen is de összejött a vizsgálóbizottsághoz szükséges 78 aláírás, örö'é bodottsá', Mitulásbáti hotta, mindenki megnyugodhat. Igaz, hogy vizsgálat továbbra is majdeccer lesz valamikor, ha az ügyészség büntetőjogi felelősséget állapít meg, de nem teljesülhet minden kívánság, a Jézuska elfoglalt a kormány meg szarik az egészre. Ők eljátszanak azzal, hogy ezt a Horváth nevűt baszogassák és ellehetetlenítsék, hátha elmegy faszikám kedve a vádaskodástól. 

Nem tudom az Ostobák Válogatottjának feltűnt-e, hogy ezzel a házkutatással gyakorlatilag elismertek mindent, amit Horváth eddig állított. A vizsgálat elől bújócskázni az összes létező módszerrel, gáncsolni, nem részt venni, határozatképtelenné tenni mindent az egy dolog, ez a közvetlen tökre lépés meg egy másik. Könnyen lehet, hogy érdemi vizsgálat nem lesz a választásokig, de a habonyárpi ötletbörzén már elkészült a gyurcsánybajnai-schiffermesterházy előtt láncon vezetett Horváth óriásplakátjának terve. 

Innentől meg csak remélem Horváthnak volt annyi esze, hogy a "zöld dosszié" tartalmát feltöltötte az összes felhőszolgáltató tárhelyére, tuti ami fix...

645 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr475699357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@ausländer Sipi: nézd meg a szamárköhögés cimű filmet! ott a megfejtés!
@magándemokrata: na igen

ezekre az esetekre mondta egy volt edzom, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen:-)
@ausländer Sipi: igazad van, ne rázz fel, hagyj meg a világomban! megoldom, ha nem jön össze én is léphetek! van hova mennem!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: elobb utobb megtelik am a pocegodor is is...:-)

annal magasabb lesz a szar es minden egyes mozdulatra lotyogni fog:-)
@magándemokrata: egyszerubb es kenyelmesebb ram duhosnek lenni, mint valodi megoldast talalni?:-)
@ausländer Sipi: mondd, te feltetted magadnak azt a kérdést, mit szúrtál el? tartottál önvizsgálatot, ha olyan nagyszerű kezdeményezéseket tettél, olyan példamutatóan éltél, miért nem hallgattak rád? nem adtad fel túl korán, amiért most lelkiismeretfurdalásod van? benned nincs semmiféle hiba?
@bella _ciao: igen, megtettem:-)

pontosan abbol tanultam meg azt, hogy a nyivakolsas es onsajnaltatas csak elmelyiti a problemakat, nem megoldja. es azt is megtanultam, hogy az a normalis, hogy az elet folyamatosan kihivasokat dob elenk aminek ha nem felelunk meg, akkor baj lesz belole.

persze maradtak mas hibaim is.
pl nehezen toleralom azokat, akik olyanok, mint en VOLTAM:-)

olyan ez, mint amikor schobertnorbi beszol a dagadtaknak:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kifogas mire?:-)

kivancsi lennek ra, hogy mindossze csak probalsz - teljesen eredmenytelenul, hiszen a te tetteid teged minositenek - provokalni azzal, hogy dedost jatszol, vagy valoban valamifele kifogaskeresest latsz az altalam leirtakban. es ha igen, akkor kifogas mi HELYETT?;-)
@ausländer Sipi: milyen tényeket írtál eddig?:-)

Te, a kufircot is ilyen website-okról tanultad?
@ausländer Sipi: lelki update. nem lenne hülyeség, ha nem a schobert szintjén űznéd.
Orbán Viktor megmondta, ha valaki adótcsal, annak börtönben a helye. Horváth úrral kapcsolatban pedig:
"Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!" (Tanu)
@Sir Bates dö Hól: peldaul azt, hogy mindenki felelos magaert, az eleteerrt es a helyzetert amiben van es hiaba varja mastol a megvaltast, ha nem valtja meg sajat magat, akkor baszhatja:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: roppant frappans..:-)

azon gondolkodom, hogy az iranyomba erzett megvetesed es gyuloleted segit rajtad?:-)
Projekció:a szorongáskeltő vágyaktól úgy szabadul meg a személy, hogy azokat másoknak tulajdonítja.
Mivel azonban dühe szorongást gerjeszt, a projekció elhárító mechanizmusát alkalmazva belsővé teszi érzelmeit: nem ő dühös, hanem mások dühösek őrá.
@bella _ciao: ha mar lelki update, akkor az inkabb csernus szintje, nem?:-)

inkabb buksisimit osszak, hogy "neeeem. nem te tehetsz a helyzetrol amibe kerultel es nem is a te dolgod osszekaparni az eleted.. varjal csak amig jon valaki szep es okos, aki megteszi helyetted.."?

az mukodne?:-)

dehat ezt csinalja keves kivetellel az egesz orszag.
es milyen jok az eredmenyek!:-DDD

mindenki jokedvu, a jolet az egeket veri, a szabadsag felemelo es egy demokratikus vezeto all az orszag elen aki tisztaban van vele, hogy a polgaork megbizasabol a polgarok ugyeit intezni van ott.
igaz?:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bingo!:-)

errol beszelek.

na, megvan az elso felismeresed. na? vajon mi lesz a kovetkezo lepcso, hogy most ezzel a hibaddal tisztaban vagy?:-)
1:

ausländer Sipi · www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.12.20. 15:21:09
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: roppant frappans..:-)

azon gondolkodom, hogy az iranyomba erzett megvetesed es gyuloleted segit rajtad?:-)

2:

Projekció:a szorongáskeltő vágyaktól úgy szabadul meg a személy, hogy azokat másoknak tulajdonítja.
@ausländer Sipi:
Figyi, mint már írtam, sok mindenben osztom a gondolkodásodat(Ha úgy tetszik: véleményedet), és értem, hogy mit hiányolsz, mit "kérsz számon".
De.
Itt élek és értem azt is - sőt, ha ez kielégítőbb, magamat is besorolom közéjük -, aki arra hivatkozik, hogy a képtelenséggel határos most, jelen helyzetben öntudatos polgárként odavágni nekik.
Ahogy magándemokrata is írja, akinek választania kell, hogy egyen-e, vagy tüntetni menjen (maradjunk ennél a végtelenül leegyszerűsített opciónál, ez még igaz is, sok esetben), az kényszer hatása alatt áll és a döntése sok minden, csak nem szabad. És akkor még nem szóltam arról, amiről már írtam korában: amíg nincsen arról bizonyosság, hogy ha elindulok, akkor nem egyedül leszek, addig meg pláne.
Én éveken át éltem úgy - és most sem állok ettől a helyzettől túl távol -, hogy a hónap végén előre megírtam egy kockás füzetben, hogy milyen kiadásaim lesznek, mire kell mindenképpen pénz - és a maradékot osztottam el, kajára. Ami volt, hogy napi 700 forintra jött ki, ha nem volt adott hónapban semmi extra, akkor napi 1000-re is felment. Ebből két felnőtt ember napi étkezését kellett kihoznom... hiába tudtam, hogy ott lenne a helyem minden olyan megmozduláson, ami ezek ellen a mocskos, aljas banditák ellen szerveződik, csak egyszer tudtam részt venni egyen, a bizonyos Operaházi tüntetésen. Azon is úgy, hogy befértem egy autóba és az illető nem kért pénzt, még a benzinre sem (rühelltem is magam érte, nagyon!).

Tudom, a fenét sem érdekli a többség nyomora, az enyém sem okoz fejfájást senkinek, csak azért írtam le, hogy van az a helyzet. És igazából mi még jó helyzetben vagyunk: van munkánk, van hol lakni, fűtünk, éhen sem halunk ... de aki BAZ-ban, vagy SZSZB-ben egy kisváros szélén tengődik, nulla információ birtokában arról, mi történik tőle akár csak 400 kilométerre is, és még a megyeszékhelyre sem tud beutazni - attól nem lehet azt várni, hogy ott legyen minden kilométerkőnél. Ezeket az embereket egyetlen dolog érdekli, túlélni a mát. HA vetnek nekik a hűbérurak bármit, akkor úgy érzik, elég és nem lázadnak, hiszen sikeresen ölték ki belőlük a REMÉNYT ara nézvést, hogy lehet jobb is.
Talán emlékszel a tavaly téli(?) éhség menetére ... megszervezte a kormányzópárt, hogy büdös, koszos, részeges söpredéknek tekintsék őket, amerre járnak. Ki volt találva minden momentum, hogyan lehet őket lejáratni. És bejött nekik.
Ez volt az a pont (nálam), amikor azt éreztem, hogy vége mindennek, hiszen ha a megosztás így működik, akkor lehetetlen bármiféle szolidaritást csiholni mondjuk olyan esetben,a mikor nem éhező és munkát követelő emberekről, hanem egy sokkal megfoghatatlanabb dolog, pl. a választókerületi határok megváltoztatásából eredő egyenlőtlenségek miatt kéne országos felháborodást kicsikarni.
nekem este versenyem van, megyek gyakorolni

orom volt:-)
@ausländer Sipi: igen k.rva kényelmes ember vagyok! nem lehetek rád dühös mert nem ismerlek, ártani nem ártottál nekem! bizonyos szint felett, már mint értelmi, az ember megtudja oldani az életét! csak ha egy mód van rá akkor a szerettei körében teszi! te nem ezt tetted, szerinted mi a komolyabb, itt küzdeni, vagy egy full demokráciába ide osztani az észt? ne fáradj a válasszal, mi tudjuk, te mást tudsz, ez igy van jól! kinek az, kinek ez! ha nekem nem jön össze mert még olyanabb lesz a helyzet, megoldom! majd akkor megyek! de nem fogom osztani erre a blogra, hogy sok hülye, miért nem teszitek, ezt,+ azt! max a szuper polgárda+ mandin! itt pedig megpróbálok az igazi, valós helyzetről tájékozodni! de észt osztani, ebben a helyzetben olyan mint betegnek mondani, üvölteni, gyógyulj már meg, nem látod, hogy a hazának úgy kellesz! ja 33! ez marad!
@Evezős: csak gyorsan, mert varnak.

soha nem allitottam, hogy ez konnyu es aldozatmentes folyamat. de minnel kesobb kezdodik el annal nehezebb lesz es annal nagyobb lesz az aldozat.

ami most valasztas az 1-2 napi kaja es tuntetes kozott egy ev mulva valasztas 3-5 napi kaja es a tuntetes kozott. a varakozastol nem lesz jobb, csak rosszabb. minnel kesobb kezdenek el az emberek polgarosodni es ontudatosodni, a feladat annal nagyobb es nehezebbb lesz. mar most nehezebb, mint egy eve volt es sokkal nehezebb, mint 3 eve volt es ket ev mulva meg nehezebb lesz.

a schobertnorbis analogiat hasznalva azt mondanam,hogy 10 kilo tulsullyal nem konnyu eletmodot valtani, 15 kiloval meg nehezebb, 40 kiloval rettento lesz.

de a vege mindenkeppen a teljes lepusztulas, ha az ember nem kezdi el a valtozast, a valtoztatast.
@magándemokrata: amit Evezosnek irtam neked is szol.

minnelkesobb kezded el, annal fajdalmasabb lesz es annal nagyobb aldozatokat fog kivanni toled.

na tenyleg megyek, mert dolgom van

schones tag mitenand:-)
@ausländer Sipi: egyik sem játszik, annyit nem érsz... nem megvetlek, sajnállak, nem gyűlöllek, miért is tenném, csak szánlak... de ezen szavak különbségét úgysem vagy képes felfogni, pedig elég szignifikáns a differencia közöttük.

Bingó
@Evezős: mit mondjak? már leirtam, egy cipőben járunk! csak én még a munkanélküliséggel is küzdök! nem sirok, jók a szponzoraim, ezért nem kell "megaláznom" magam! cipőre vissza térve holnap nekem kell, maradj otthon!
@ausländer Sipi: Azonnal válaszd ki az IQ 49-es táblát az intelligencia teszten. Bár az aranyhal valszeg meg fog előzmi:-)
egoizmus

Olyan életelv, mely szerint az ember saját magát állítja tevékenysége, viselkedése középpontjába; olyan emberre jellemző magatartás, aki saját, önös érdekeit a társadalom, a közösség és mindenki más érdekei elé helyezi. Az egoizmus ugyanakkor erkölcsi tulajdonság is, mely a társ.-mal és más emberekkel való viszonyában jellemzi a személyiséget. Az egoizmus a magántulajdon keletkezésével jelenik meg, s a kapitalista társadalomban éri el a legfejlettebb formáját. A feudalizmus vallásos világnézete elleni harcban a XVIII-XIX. sz. felvilágosult gondolkodói, majd Ludwig Feuerbach és az orosz forradalmi demokraták fölvetették az értelmes egoizmus gondolatát. Ezen az embernek olyan jogos érdekeit értették, melyek mások érdekeit nem sértik és egybeesnek a társ. érdekeivel. A történelem során azonban az egoizmus mint erkölcsi tulajdonság általában negatívan értékelődött. A szoc. erkölcs alapvetően elítéli, s a közösségért alkotóan tevékenykedni tudó és akaró embert tartja eszményének.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Látod, Sipike mégiscsak egy küldetéstudatos zseni: Egyszerre tud egoista és szocialista erkölcsi alapon a közösségért alkotóan tevékenykedni tudó és akaró ember.
@ausländer Sipi:
Szerintem azt próbáljuk itt (többen is) magyarázni (és ha nem, akkor majd valaki megcáfol!), hogy a polgárosodás, az nem egy önként vállalt és eltervezettt folyamat, hanem egy helyzetre adott (sokszor, ha nem mindig!) önkéntelen válasz.
Valakiknek MÓDJA van/nyílik arra, hogy elkezdjen magáról gondoskodni, mert a) van rá pénze, b) adott rá a lehetőség c) mindkettő.
Aztán ez egy idő után magával hozza azt - főleg, ha érzi ennek előnyeit is -, hogy az a valaki már maga keresi a módot és lehetőséget arra, hogy az élete minden területén ő vegye át az uralmat és az abba beleavatkozni akaró államot, pláne pártot, korábban a földesurat (de lehet, hogy ez vissza fog térni?), meg a gyártulajdonost megpróbálja kiküszöbölni belőle.
A semmi szélén tengődő, munkát huszonéve nem végző nyomorultak, akiknek az igényszintje a napi kajára, esetleg a kannás borra, meg az esti dugásra koncentrálódik, nem fognak egy reggelen úgy ébredni, hogy "B+ apjuk, mától pógárok leszünk, füröggyé meg, mielőtt hozzám nyúlsz az ágyban és tegyé" szalvettát a térdedre, amikor a sámlira kuporodva megiszod reggel a rántott levest a zománcos bögréből!"
Lehet ezt nekik mondani, tanítani nekik a közmunkás téli iskolában, de nem fogják még csak érteni sem, nem megfogadni.
Abban a pillanatban viszont, mikor nem büdös, koszos ingyenélőnek állítják be, és emberszámba veszik, úgy is bánnak vele és úgy is viselkednek a jelenlétében is, meg a háta mögött is, egy idő után (elnézést a patetikus megfogalmazásért, de talán így érzékelhető, mire gondolok) "öntudatra ébred" és fokról fokra próbál SAJÁT MAGA!!! változni.

Itt most az történik, hogy minden olyan tényezőtől, aki nem ült már legalább egyszer együtt a felcsúti lókupeccel egy légtérben, tűzzel-vassal veszik el még a lehetőségét is az "öntudatnak, öntudatosságnak".
Ellenszere még nincsen. Azért, mit itt fentebb leírtam.
@magándemokrata:
Én soha életemben nem gondoltam volna -és nem vagyok egy mai csirke! -, hogy olyat kell látnom, hallanom, azzal szembesülnöm, hogy jó szakmával, képzett elmével, tenni akarással ... emberek éheznek, fáznak egy fűtetlen lakásban és semmilyen módon nem tudnak egyről a kettőre jutni.
:-(
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hehe megértetted a sorok közötti mondandómat ;)

@Evezős: oktatás, közmorál, jogbiztonság, szolidaritás, amíg ezek lerombolva, a lánglelkű forradalmárok esélytelenek, még a legnagyobb jó szándék esetén is.
@Evezős: volt, van ilyen ismerősöm! amikor megtehettem támogattam! most ők teszik ezt velem! tüntetni nincs idejük, hajtják a pénzt, kint vannak külföldön, azt mégse kérhetem, te támogasd még a tüntetés turizmusomat is! de ha indul szervezésben lakhelyemről, ott a helyem! az én munkámat lázár oldotta meg! azt hittem nyugdijas állásom van, hát nem! tudod amikor kocsmák zárnak be na akkor jön a vég! 2010-ig, én becsődölt kocsmáról nem halottam! kereskedelem, vendéglátó ebben mozogtam! ha az embereknek nincs, nekem sincs!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Abban az esetben van (lesz) esélye egy forradalmi megmozdulásnak (bár én inkább kihagynám ezt a fajta momentumot az életünkből), ha nagyon-nagyon sok embernek nem lesz egyáltalán vesztenivalója és egyúttal úgy is érzi, hogy annál, ami van, minden, még a halál is jobb lehet.
Nem kéne eljutni idáig ...
:-(
@Evezős: pontosan, erről van szó, semmi vágyam sincs mártírrá válni semmilyen tekintetben, akkor inkább bátran követem Sipi forradalmi és világmegváltó példáját.
itt tartunk, nincs messze már az idő:

Matolcsy: Négy nagy bank is kivonulhat
Nem segítik a magyar gazdaságot, nem hiteleznek eleget. 6-18 hónapjuk lehet még hátra.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fbankesbiztositas%2F2013%2F12%2F20%2Fmatolcsy_negy_nagy_bank_is_kivonulhat%2F

------------------------------------

Karácsonyi ajándékot akart venni
a Mammutban, megverték
A vietnami fiú lépcsőn ment. Kopasz, feketébe öltözött férfi jött szembe, ütötte a hasán, az arcán

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F12%2F20%2Fkaracsonyi_ajandekot_akart_venni_megvertek_a_mammutban%2F
@ausländer Sipi:
"mostmar, hogy nem a bortomre megy ez a hulye jatek mar szorakoztat es nem duhit:-) "

Jahogy akkor azért dühítesz minket, mert az téged szórakoztat. OK, így már tiszta.
Ketrec.
@ausländer Sipi:
"az a normalis, hogy az elet folyamatosan kihivasokat dob elenk aminek ha nem felelunk meg, akkor baj lesz belole."

És kis hazánk már nem dobott elég kihívást eléd, hogy küldöldre kellett menned keresni? Nem lehetett volna inkább a problémamegoldó képességedet itthon kihasználni?
Mert én úgy látom, hogy lenne itthon is elég tennivaló, amit folyamatosan rajtunk kérsz számon. Milyen alapon?
Nem tűnik fel, hogy saját magadnak is ellentmondasz?
át vagy világítva Sipi.

Maradok a kellemes ünnepeknél, amit neked is kívánok és egy boldogabb új esztendőt az enyémnél, de azt hiszem minden körülmény dacára neked nehezebben fog menni. Hajrá!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az írás nem arról szól, amiről itt beszéltünk, de a vége az idevág! (Pedig nem is én írtam!)

"U.i. Nekem most tulajdonképpen hallgatnom kellene, különben semmi reményem arra, hogy fényesen felívelő tudományos karriert fussak be Magyarországon – figyelmeztettek a ma „valakik”;

mert a politikai lojalitáson és a szolgalelkű meghunyászkodáson kívül semmi másnak nincs értéke és jelentősége (lásd Prof. Dr. Klinghammer Istvánról a BUKSZ).

De Luthert és Babitsot idézve mondom: „Itt állok, másként nem tehetek” (ezt maga Balog Zoltán lelkészkedő csúcsminiszter is kellene hogy értse), „mert vétkesek közt cinkos aki néma”.

„A lelkiismeret [ugyanis] a szabadság élményének az a mozzanata, amelyben az ember tudatára ébred felelősségének.” (K. Rahner – H. Vorgrimler, Teológiai kisszótár, SzIT, Budapest, 1980, 447)."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/347755_nemzeti_kereszteny_erkolcs
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: de ugye az tiszta, hogy barmilyen kifogasokat talalsz ki, barmilyen modon is probalod elutasitani az altalam leirtakat, nem futhattok a vegtelensegig a kotelessegeitek es a felelolsseg elol?:-)
@jaegtoer: fuuuu....

at vagyok? nahat:-DDDD

es akkor moast fellendul a magyar gazdasag, orbanek botronbe mennek es helyreall a magyar demokracia?:-)

ugye meg moindig nem erted sem te, sem a haverjaid, hogy ez nem rolam szol, hanem rolatok..:-)

akarmit kitalalhatsz, akarhogy atvilagithatsz, akarmit kitalalhatsz rolam, felderitheted, hogy ket kecskevel es egy csapat terry blackkel mulatom at az ejszakaimat, hogy hosszuszakallu csoves vagyok zurich kulvarosaban, teljesen fuggetlen attoll, hogy ha nem kapjatok ossze magatokat akkor TI fogtok csunyan rabaszni. helyesebben megcsunyaban:-)

erted?

teljesen lenyegtelen az en szemelyem, a velt, vagy valos hibaim, mert hangyabokanyit nem befolyasolja az altalam leirtak tenyszeruseget. azt kapjatok amit erdemeltek es ha nem kezdtek maskent viselkedni es gondolkodni, meg rosszabb lesz. ez gyakorlatilag kozhely:-)

barmennyire is hiszitek, hoguy jobbat erdemeltek, azt kaptatok ami jar. ha jobbat akartok, jobban kell viselkedni, gondolkodni, teljesiteni.

es ennyi:-)
@Evezős: igen, ez nagyon jo.

egy dolog marad ki, hoguy ahhoz, hogy az ilyen dudva megeljen ahhoz kell az olyan talaj is..

azaz ahhoz, hogy a nacionalpopulizmus es fasizmus mukodjon ahhoz kell egy olyan nep, aki hajlando ezt megenni.

irtad tegnap, hogy itt nincs ennek hagyomanya es nem ugy fejlodott az egesz tarsadalom es a polgarosodas egyfajta kenyszer eredmenye.

valamennyire igazad van.

most itt a kenyszer. most kell tanulni a viselkedesmintakat masoktol, a modern penzugyi rendszerek mukodeset, a modern tarsadalom felepuleset kezdve az egyen gondolkodasatol, ontudatatol es felelossegetol amire az egesz epul.

ugyanis ott kellene elkezdodni az egesznek, az egyenek szintejen, akik nem maoskra varnak, masok moge bujnak, messiasokat, nepvezereket keresnek, hanem maguyik veszik kezukbe az eletuket. donteseket hoznak, aminek vallaljak ugy a negativ kovetkezmenyeit - lasd pl. devizahitel - es tanulnak belole. nem birosagra, kormanyra, nepi mozgalmakra akarjak az eletuk megoldasat terhelni, hanem ok maguk veszik a kezukbe.

ha ez nem lesz meg, akkor a lemaradas egyre sulyosabb lesz, a szakadek az ahitott nyugati szabadsag es jolet valamint a magyar felfasiszta diktatura es nyomor kozott egyre nagyobb es nagyobb lesz.
@ausländer Sipi:

Igen Sipi, az tiszta. De ugye az is tiszta, hogy én nem erről beszéltem? És az is tiszta, hogy te nem arra válaszoltál, amit kérdeztem?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: mert teljesen felesleghes hulyesegeket kerdeztelp;-)

mondjuk ugy, abszolut figyelmen kivul haghyom amit kerdezel, mert a problemahoz annyi koze van, hogy pontosan az ilyen hulye szemelyeskedesekkel es ostoba kerdesekkel akartok allandoan kibujni a feladatok es a felelosseg alol:-)

ugyanis teljesen lenyegtelen, hogy mi a jogom, honnan veszem a batorsagot, ki vagyok en, kinek hiszem magam.

ezek ugyanis lenyegtelen kerdesek:-)

a kerdes az, hogy miert vagytok ilyenek es miert hagyjhatok, hogy igy banjanak veletek, amikor folyamatosan panaszkodtok a kovetkezmenyek miatt?
miert nem valtoztattok, miert nem valtok jobb emberekke, hogy egy jobb tarsadalmat epitsetek es jobb eletet erdemeljetek ki?:-)

ezek a lenyeges kerdesek. nem az, hogy ki vagyok en. az nem szamit. lehetek kukas, balettancos, gyerekgyilkos. barki felteheti nektek ezeket a kerdeseket es jogosan teszi fel.
@ausländer Sipi:

"__teljesen lenyegtelen az en szemelyem, [...]___"

így van. teljesen lényegtelen a személyed. csak fontoskodsz. szeretnél Valakinek látszani, de nem vagy más, csak egy senki. mindig röhejes egy ideig, ha valaki el akarja játszani hogy feltalálta a csövön a lyukat, egészen addig amíg ki nem derül ő maga a lyuk.

még mindig kellemes ünnepeket kívánok neked és boldogabb új évet.
@jaegtoer: en tudom, hogy vagyok valaki, de ez szamotokra lenyegtelen, hiszen nem azzal van problematok aki, vagy ami vagyok, hanem azzal, hogy nem vagytok hajlandoak a valosaggal szembesulni es felfogni az ok-okozati osszefuggeseket annak ellenere, hogy tudjatok, hogy igazam van. pontosan ezert vagytok ennyire kiakadva:-)

de majd megtanuljatok, hogy mindneki azt kapja amit erdemel es akkor talan elkezdtek erdemesebben viselkedni:-)

es ez akar egy egesz orszagra is igaz. hiszen az orszag emberekbol all es ha egy orszagban egyfajta rossz viselkedesminta tomegesse valik akkor az az egesz orszagot tonkreteszi.
@ausländer Sipi:

"_barmennyire is hiszitek, hoguy jobbat erdemeltek, azt kaptatok ami jar. ha jobbat akartok, jobban kell viselkedni, gondolkodni, teljesiteni._"

épp hajnalban tudtam meg, hogy kurva jó évet zártam. hiába, ami jár, az jár.
@jaegtoer: ne aggodj, majd elveszik jovore:-)

amilyen allamositasi hullam van a beleegyezesetekkel, nem lesz sokaig sajat ceged:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: reszletezdned, hogy mirol beszelsz?

mondjuk meglepodnek, ha tudnad, de azert kivancsi vagyok.
hatha

ne mondd, hogy nem adok eselyt a dedobol felemelkedesre;-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :-DD

nem baj. ha neked jo ott lent, maradj csak:-)

de aztan minden egyes alkalommal, amikor panaszkodni kivansz a kormany, vagy orbanek miatt, jusson eszedbe: ezert a viselkedesert meg ez a legjobb, ami jar. a tobbi csak rosszabb lesz;-)
Miért szúr úgy a másik szálkája?
PostDateIcon november 19th, 2009 | PostAuthorIcon Author: Szabó Szilvia
Mindenki fejében él egy kép önmagáról: „én ilyen vagyok!”,. Tényleg csak azok és olyanok vagyunk, amilyennek látjuk magunkat, amivel azonosultunk?

Nem lehet, hogy sokkal többek vagyunk, csak egyes dolgokról nem akarunk tudomást venni?

Igazán jó önismereti módszer, ha megfigyeled, hogy környezetedben, a körülötted lévőkben melyek azok a jelenségek tulajdonságok, amelyek téged rendszerint kihoznak a sodrodból, bosszantanak, idegesítenek.

Gondolkodj el egy pillanatra azon, hogy ki az a környezetedben, aki a legjobban zavar? Mi az a tulajdonság, viselkedésmód benne, ami a leginkább bosszant, ingerel? Vajon miért?

Minden, amit másokban bírálunk, kritizálunk, ami ellen a legjobban harcolunk, az bennünk is megtalálható.

Biztos ismered a mondást, hogy valaki más szemében a szálkát is meglátja, a magáéban a gerendát sem. Ez az egyszerű nép bölcsesség nagyon szépen fogalmazza meg azt a nap, mint nap előforduló, kapcsolatokat megmérgező jelenséget, amit a pszichológia projekciónak nevez.

A projekció (kivetítés) tulajdonképpen egy elhárítási mechanizmus, amikor is minden olyan tulajdonságunkat, gondolatunkat, érzéseinket, amilyenek nem akarunk lenni, amit magunkban nem akarunk meglátni és elfogadni, azt kivetítjük a másikra.

Az általunk negatívnak ítélt, önmagunkban el nem fogadott tulajdonságokat felnagyítva látjuk másokban, és hevesen bíráljuk, kritizáljuk őket miattuk. Indulataink hevessége jól tükrözi, hogy mennyire küzdünk önmagunkkal, hogy kizárjuk, elfojtsuk az adott tulajdonságot, vágyat.

A kivetítés a valóság téves felméréséhez vezet, és szubjektívvá tesz, lehetetlenné teszi a problémák gyökerének felismerését, így akadályozza az önismeretet, a fejlődést.
@ausländer Sipi: én csak egy tükör vagyok, ne a tükröt hibáztasd a képért
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: es mit tukrozol vissza?;-)

eppen erre lennek kivancsi. mert amit most ertek belole mindossze annyi, hogy sertegetni probalsz.

de lehet, csak nem ertelek es biztos van valami mas celod is a puszta rosszindulaton kivul, nem?:-)
@ausländer Sipi: a tükör az tükör, ha kicsi, ha nagy, a képet benne csak az látja, aki belenéz
@ausländer Sipi:

"___amilyen allamositasi hullam van a beleegyezesetekkel, nem lesz sokaig sajat ceged:-) __"

nekem egy egész saját világom van. tulajdonképpen meg vagy tisztelve, hogy ebbe be engedlek. miként én is, ahogy bnne vagyok a tiedben.

és komolyan mondom, a legkomolyabban.
Sipi, nincs harag, nem irigyellek, nem utállak (már), egyszerűen sajnálom, hogy így viszonyulsz hozzánk, ellenben segítségeddel megerősödött bennem, hogy még az a kevés egyként gondolkozó is, miért nem jut ötről a hatra. Végtelenül sajnálom.
@jaegtoer: " ellenben segítségeddel megerősödött bennem, hogy még az a kevés egyként gondolkozó is, miért nem jut ötről a hatra."

nagyjabol sikerult kihamozni azt hiszem amit irni akartal..

es mire jottel ra?:-)
Sipi, miért kellene itt közzé tennem? a társadalom építése és épülése lassú. 1990-ben túl gyorsan történt minden, sok szart felvetett a víz. lassabban kell. te is tudod a fele spicli volt, vagy rosszabb. most egy hosszabb menet következik.
@ausländer Sipi:
"ugyanis teljesen lenyegtelen, hogy mi a jogom, honnan veszem a batorsagot, ki vagyok en, kinek hiszem magam.

ezek ugyanis lenyegtelen kerdesek:-)"

Igen. A személyeskedés joga valóban csak egyedül téged illet.

Viszont még mindig nem válaszoltál a kérdésemre. Remélhetem, még ebben az évszázadban ez megtörténik?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem szemelyeskedem.

te probalod szemelyeskedessel negligalni a megfigyelesemet.

az, hogy a megfigyelesem kellemetlenuol erint..
hat olvasd el fentebb amit Cirbolya irt - helyesebben bemasolt, mert nem o irta, nem az o gondolatai- , remekul leirja a helyzetet, hogy miert is bosszantalak es irritallak benneteket annyira:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: miert, kit bantottam?:-)

az orszagban kialakult egy helyzet, ami szazezreket uldozott el, korrupt politikusokat es az egesznek a csucsara egy diktatort tett.

meglatasom szerint ennek jol definialhato okai vannak, megpedig az ott elok viselkedesmintai, hiszen nyilvanvaloan egy orszagert es az ott tortentekert az ott elok felelosek.

hol bantom en a tukrot ezzel a megallapitasommal?:-)
@ausländer Sipi: a tükörben látszik az ország tükör képe, meg látszik ez egyes emberek képe is, oly sok tükör van, és oly sok tükör, ebben a sokaságban csak egy vagy te is, mint ahogy egyek vagyunk itt mi is.

ne a tükröt bántsd, ha nem tetszik a kép
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem

en mar nem vagyok a kep resze.

nem veletlenul jottem el. engem kellemetlenul erintett annak a kepnek a reszenek lenni. nem bizom bennetek. remenykedni meg remenykedem, de a remenyre nem epithetem a jovomet, a gyerekeim jovojet, csak bizalomra.
@ausländer Sipi:
Igen, de azt is írtam - csak most azt nem tudom, hogy itt-e, vagy máshol? :-) -, hogy mindent megtesznek az új földesurak azért, hogy ez ne menjen végbe. És hogy ahol - mint magándemokrata írta - választani kell, hogy eszem/fűtök vs. éhezem/fázom, de felemelem a fejem és nem hagyom magam, ott pontosan a "hagyománytalanság" miatt (sosem volt ennek előzménye, nem is tudják, hogy HOGYAN KELL) ez nem is tud működni.
Olyan valaki kéne, aki erre "nevel". Aki ezt képviseli, következetesen és folyamatosan. Aki elmegy ezek közé az emberek közé és elmondja, hogy hogyan kell ennek működnie (mert máshonnan nem tudják, hiszen a média NEM közvetít ilyesmit - mármint az a média, ami eljut hozzájuk!).
Erre ma politikus nem igazán hajlandó - más meg pláne nem tud ilyen helyzetbe kerülni.

Sajnálom, de megint oda lyukadok ki, hogy ezt a fajta "népnevelést" Gyurcsány kezdte az ominózus országjárós kampánnyal, és tudtommal, a mai napig csinálják. Más tészta, hogy a nácik éppen most lopják az ötlete és másolják ezerrel (Zázrivecz testvér). Ami azért veszélyes, mert ők a zsigeri érzelmekre próbálnak meg ezzel is hatni és nem észérveket mondanak - az előbbi pedig közérthetőbb és fogyaszthatóbb az információtól elzárt szerencsétleneknek.
Szóval, összefoglalva: ez nem megy máról holnapra, sajnos. És - legalábbis az elején - magától sem. Ez a legfontosabb!
süti beállítások módosítása