Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.17. 13:39 Fabius

Egyengyereknek Egyenországban egyentankönyvet!

Címkék: fidesz tankönyv balogh zoltán

Olvasom, hogy Balogh Emmi megint a nyakába ránt némi perhadat, miközben rendkívüli sürgősséggel igyekszik tiporni a "megfelelni" pedált az orbanizáció taposómalmában. Meg persze olvasom a Tótavét, nézem a Pokorni elkámpicsorodott arcát, amint az oktatási bizottság elnökeként "nem akar erről beszélni", de az arcán ott ül az a faszombazmeg kifejezés, ami minden hoffmannrózsásodáskor ott szokott, és valahol megértem: Ennyi minden után nekem sem esik már jól az egyébként jóízű ejmiakurvaanyátok sem. 

Bele lehet fáradni és meg lehet unni, ugyanis.

Aztán az ember úgy tesz majd ezzel is, mint a "közoktatási reform" összes többi lófaszával: a negyedórás udvaron szaladgálást elnézi napi-tesinek, az egész napos iskolából egyszer egy évben megírja a "a gyerek hazajön ebéd után, köszipuszi" - kikérőt, majd ahogy a megszólaló egyik fővárosi gimnázium igazgatója mondja: „Legfeljebb kevesebbet használjuk majd a tankönyvet”. Aztán ülsz egy kicsit, és az egyentankönyvizálás dühködén túl eszedbe jut valami: baszki, ezt mi nem majd, hanem már csináljuk. Kis keresgélés az iskolaköteles holmijában és meg is van:

könyv5.jpg

Aham, úgy van. Most is van olyan tantárgy, amit nem a könyvből, hanem fénymásolt és füzetbe beragasztott lapokból tanul a gyerek. Gond? Egy szál se. Balogh miniszter Hoffmann Rózsa államtitkárral kézen fogva mehet a francba, oszt'jónapot. Tanulni eddig is együtt tanultunk, innentől legfeljebb napirendre vesszük a magyarázatot is: azért kell ezt így, édesgyerekem, mert országunk vezetői kretének egytől egyig. Ezt tudja a tanító néni/bácsi, ezért nem abból tanít amire kényszerítik, tudja apu meg anyu is, és most már te is, magzatom. "Ők" egyendroidot akarnak belőled nevelni, mi, a szüleid és tanáraid meg versenyképes tudással bíró felnőttet. Érted, Kincsem? Akkor jó. Orbán Viktor bácsinak egy mobiltelefon bekapcsolása is nehézséget okoz, ezért hiszi, hogy elzárhatja a világot előled, aki készség szinten használod az internetet meg a guglit. Neki az informatika legfeljebb annyit mond, hogy létezik olyan bizbasz, ami meg tudja számolni hányat fordult a traktor a vetésben. 

Úgyhogy ne aggódj, Kincsem, jó lesz ez így is, amíg valami jobb nem jön. De azért szóljál, ha titeket is kivezényelnének valamelyik kutyaütő elé töltelék közönségnek, hogy apuci időben elküldhesse a komcsikat oda, ahová valók. 

582 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr385696468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nálunk kicsiben, itt nagyban, ugye nincs kérdés:

A történelemből is kiírták Kim Dzsong Un nagybátyját

A KCNA észak-koreai hírügynökség hivatalos oldaláról mintegy 35 ezer koreai nyelvű és 65 ezer spanyol, angol, kínai és japán nyelvű híradást töröltek, amelyekben szerepelt a kegyvesztett Dzsang Szong Tek.

hvg.hu/vilag/20131217_A_tortenelembol_is_kiirtak_Kim_Dzsong_Un
Belecsepegtetik a diákok fejébe az új módit

A tankönyvpiac államosításának lényege, hogy az új alaptanterv hangsúlyosan jelenjen meg a tananyagban. Drága húzás, de a kormány elszánt.

www.origo.hu/itthon/20131216-hogy-alakitja-at-a-tankonypiacot-a-kormany.html?sec-top
Szerintem a gondolkodás veszélyes. Főleg, ha nem úgy gondolkozol, mint pártunk és kormányunk. Ezt már gyerekkorban ki kell irtani.
Várom, hogy az internetet is államosítsák, és blokkolják. Ja és az olvasás sem hasznos. Égessük el a könyveket, a könyvtárak helyett legyenek foci akadémiák.
Szörnyű országban élünk.
Alig csordogál adó a dohánypiacról

Októberben 28, novemberben 18 milliárd jött be a dohány jövedéki adójából.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131217-alig-csordogal-ado-a-dohanypiacrol.html?sec-2
@V-PORT:
- a pincsijobbik máá éget könyveket...
- kijafasztomi weboldalt tiltatna, egy vagy több, semmi gond
- hörtévé számonkéri a nyilatkozót, milyen alapon véleményez mást, mint amit a hörtévés hallani akar
www.youtube.com/watch?v=uOBVfQ3CHMw
Ez a különbség köztem és köztük. Én tudom áprilisban miről és miért fogok szavazni.
FAB és kik készítették ezt a fénymásolt "tankönyvet"??? :)
Mi lesz a nyelvkönyvekkel?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Teljesen mindegy, kik. A lényeg, hogy több és jobban illusztrált anyag van meg így, mint amúgy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én most arra vagyok kíváncsi, hogy ha két könyvből lehet választani, és az egyiknek mondjuk nincs, akkor mit csinálunk. Mert ugye az Oxford csak nyelvkönyveket ad ki, szóval kilőve.
@V-PORT:

A nyelvkönyvekkel az lesz - most olvastam valahol egy tanártól - hogy megveszik az angol nyelvű kiadásokat, mert pl a brit hülyék olyat is gyártanak amikből a - nekik - idegen nyelvűek is faszán tudnak angolt oktatni.
Mindezt azzal az ájtatos felsőbbrendűség tudattal, hogy az ember zsebében megcsörren a kulcscsomó...
Kíváncsi vagyok a tanárok, tankönyvterjesztők reakcióira! Már ha lesz egyáltalán bármilyen reakció.
@Fabius: Szóval a kiadó megveszi, mondjuk az Oxfordtól, és az adja el?
Azt hallottam, hogy az Apáczai jó eséllyel pályázik az egyik helyre.
@V-PORT: lesz rovásírásos meg lesz azeri. egyéb kérdés?
Itt nem a könyv minősége fog dönteni, hanem a haverság, és mivel ingyenes lesz, minél olcsóbb legyen az államnak.
@V-PORT:

Frászkarikát a kiadó, a tanár veszi:

"Legfeljebb majd titokban külföldi tankönyvet rendelünk, a britek kiadnak nagyon jó angolkönyveket külföldi nyelvtanulók részére. Majd azt fénymásolgatom, és abból tanítok, csak így drágább lesz"
@bella _ciao: Le vagy maradva. Eszter Izraelben - propaganda füzet ovisoknak már van. :)

www.nemzetifoto.hu/node/717
ami nem annyira off.
azért az egyentankönyv melletti érvek sem mind alaptalanok.
Ha viszont még csak nem is iskolatipusonként lesz egyen a könyv, akkor az bizonyos, pl. alternatív pedagógiák elhalásához vezethet. Ami azért baromság, mert a gyerekek nem esztergapadon, sablon alapján fejlődnek.

Miközben az egycsatornás megmondóemberség mindig csábit az egyengondolati elvárásokhoz.
Balog és Orbán IQ-ja meg sehol nincs mndjuk Aczél-hoz képest. Sem külön, sem együtt
@Fabius: Szerintem is így lesz.
Amúgy a címből az egyenruha kimaradt.
@Fabius: Volt már ilyen a nyelvtanítás történetében.
Emlékszem, amikor az egyetemen az angolt fű alatt a Gorkij!!!! könyvesbolból beszerzett, CCCP-ben kiadott cuccból tanították.
Sajnos a költözések során elvezsett már. Pedig most jó lenne, ha kéznél lenne :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem. Én még oroszt tanultam kötelező jelleggel és az angol oktatása a szakami angolra korlátozódott. A tanárnő csak meghekkelte a rendszert :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ja, és egyébként bizonyos tekintetben miért ne. Az orosz kultúra nem csak a Gulag-ról és a vodkáról szól. Az Ogyesszai vásárcsarnokról, és egy csomó másról is.
@V-PORT:

"Szörnyű országban élünk. "

és szörnyen kommentelek. még.
@GeoCracker: Ne tud meg én annak idején Orosz órán elénekeltem a ruszki himnuszt és ötöst is kaptam rá. :)
Nem, Édesgyerekem, MI VAGYUNK kretének egytől-egyig.
@Fabius: léccilécci heharaguggy, hogy megoffollak egy picit, de ezt nem tudtam kihagyni röhögés nélkül, bocsesz:

Zugló polgármestere felszólította (!) az örmény csapatokat, hogy vonaljanak ki Nagorno-Karabah tartományból.

www.hir24.hu/kulfold/2013/12/17/papcsak-ferenc-jol-megmondta-az-ormenyeknek/~~latest
@Spániel: @GeoCracker: és ha megindul a zuglói gyíkhadtest... ja. a janicsák meg viszi az asszonykórust.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha jó a töri tudásom, 1948-tól kezdődően volt hasonló erőltetett törvénykezési gyakorlat. Szép párhuzam, ez a narancsoseftársaknak.

Amúgy több fronton dúl az osztályharc, ... dehogy is, a NERtársharc, nem elég a jövő generációkat lenullázni, a ma dolgozókat sem kímélik.

index.hu/belfold/2013/12/16/kiakadtak_a_mernokok_az_allamositasi_terveken/
Pokorni és Bencsik nemmel szavaztak, de átment a tankönyvek államosítása
pokorni

Mostantól tantárgyanként kettő darab tankönyvből lehet választani. Kiadók és nyomdák sora megy csődbe. Kártérítési perek és egyforma iskolák jönnek.

444.hu/2013/12/17/pokorni-es-bencsik-nemmel-szavaztak-de-atment-a-tankonyvek-allamositasa/
Most lépték át azt a határt, mely után nincs az a személyes érdek vagy preferencia ami miatt támogatni lehet még őket.
Ettől függetlenül kell egy szabályozás az oktatás területén, ám annak kompromisszumon kell alapulnia, széles társadalmi/szakmai elfogadottsággal és meglehetős flexibilitás jellemezze az új ismeretek adaptációja során. Ezt viszont az elmúltnyolcnak kellett volna megteremtenie. Ez az ő bűnük.

Fabius, az nem megoldás, hogy majd otthon buherálsz a gyerekkel az oktatásban. Ez is személyiség-romboló hatású hosszú távon, azonkívül a társadalmi mobilizáció legnagyobb gátja. Elfogadhatatlan, hogy egy kevésbé jó képességű vagy igényes szülő kiváló adottságú gyereke emiatt vesszen el.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kiafasz készítette volna?

A Marosmenti rekettyésben megbúvó Titólánczoskutya ellenforradalmár békaemberek! Nem látod kismajom, hogy nejlonba van csomagolva, nehogy átázzon? :-))
tanulságos a doksi vége:

készítette: Dr. Halász Zsolt
látta: Dr. Halász Zsolt

minek annyi ember, elég ha a Kedves Vezényló elintéz mindent, és a végére oda kellene írni: a NERnevében.
@Sir Bates dö Hól: pontosan, erről van szó, ez az egy dolog ami miatt élhetetlennek tekintem ezt az országot. Nincsenek illúzióim, ebből az országból nagyon sokáig nem lesz semmi, aki teheti a gyerekei érdeke miatt menekül.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Elmész ám nte a nagybüdös picsába az antiszemita suzemeteddel együtt! Mocsadék!
Elszegényedett könyvmolyné a férjéhez:
Ha a gyerek nem akar éhes maradni és okosodni is szeretne, akkor EGYEN TANKÖNYVET!
@Sir Bates dö Hól: azért eléggé lealmoltad fabiust: "egy kevésbé jó képességű vagy igényes szülő". ezt nehéz lesz kimagyarázni.
@GeoCracker: Nyugodtan számolhatsz a reciprokkal... mi még tudjuk mit jelent. Ők meg leragadtak Brezsnev elvtárs beszédénél:

Elvtársak! A kommunizmusé immár a világ egyhatoda! Fejlődünk! Holnapra, már az egyhetede, évvégére már az egytizede is a mienk lesz!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csendesen nézegettem... volt egy-két normális pillanata. De már elmúlt.
@V-PORT: Ne aggódj! Meglesz az is. Böllérkötény, narancssárga gumicsizmával, a talpán stoplikkal, felül a mentén Nagy-Magyarország kokárdával, bőszárú lobogó gatyával, nagy, tökig érő zsebekkel, piros hátizsákkal...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látom, a himnusz éneklése belédvésődött, maradandó lelki károsodást okozott...
Mekkora gerinctelen fasz ez a "megvédjük a turulunkat." Pokorni.
Mekkora hős: nemmel szavazott...
Az ilyenek veszélyesebbek, mint a hithű fideszesek.
Hány szerepet képes ez elvállalni és eljátszani...
@Spániel: Már idéztem ugyan önmagamtól, de megest aktuális:

Ha harc, legyen harc. Mondá az ördög, és odafingott a villámnak. (német közmondás)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Ne bomolj mókus. Ha ilyen szart terjeszthetnek a magyar ovisoknak, akkor pld. a rovásírás bőven belefér a lurkóknak. ;)
@bella _ciao: Csak nem a hankitankivument, hanem a faképnél történő gyagyást fogják a menyeskék gajdolni:-)
Általában visszafogom magam, de ezt most muszáj: Macskafarok kommentje a mandin:

"Ez kulcsfontosságú lépés a gyermekeink jövőjét illetően, biztos vagyok benne, hogy kulkák, hellerek és alföldik százai fröcsögnek majd naphosszat, hogy miért nem a megszokott hamis dogmákat kántálják az ifjú fogyasztók fejébe. Ha rajtuk múlna, Jókai helyett a Jersey Shore lenne kötelező..."

Azért remélem, azt mindenki elképzeli, amint Alföldi művész úr és Heller Ágnes asszony betiltja Jókait, és helyette kötelezővé teszi a Barátok köztöt.

És ne legyenek kétségeink, a magyar populáció minimum hatvan százalékának ez az éjféli sötétség kavarog az üres fejében.

Nehéz idők jönnek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért az a maradék 5-10 év is megéri nyugatt körülmények között:-)
@Sir Bates dö Hól: Ezt pont Te mondod, akinek írmagja szanaszét szaladgál a világban? :-)))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Higgadj le. Épp, hogy beesel és egyből osztod a müpolkorrekt dumát. ;) Megint el vagy varázsolva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Higgadt vagyok! Éppen ezért küldtelek csak ilyen jelzőkkel el a picsába. Nyomorult.
@bella _ciao: Rendelek egyet és elküldetem mókusnak, ma úgyis formában van. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bazdmeg! Ha úg folytatod, ahonnan egy hétre nagy erőszaktétel után visszatértél, megint lesz egy gábriel menjen a jóédesanyájába és a kedves mami vetéljen el idejekorán vitanap, Mondtam: Kushadj, lapíts, vagy mész a helyedre, a veszélyeshulladékt-árolóba, mert fertőző vagy, mint a pestis.
"A nyugati sajtót raknák helyre
a holokauszt-emlékév pénzén
A roma fiatalok kirúgásáért elmeszelt jobboldali alapítvány most az igazságtalan antiszemitázás okait tárja fel a holokausztév-pályázat pénzéből."

Ilyenek vagytok! Nyomoroncok!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Ha higgadt lennél, akkor úgy beszélnél velem, ahogy magadnak is elvárod. Amúgy meg ezen az ovisoknak adott propagandán, inkább nekem lenne jogom felháborodni. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

De érdekes, az oviban már tudnak olvasni? Egyébként szerintem is helytelen az izraeli propaganda, még a végén azt hinné az a kis ovis, hogy a zsidók is emberek.
"Jogerősen is megrovást kapott
a fideszes Horváth Zsolt
Oklevél nélkül osztott jogi tanácsot."

index.hu/belfold/2013/12/17/jogerosen_is_megrovast_kapott_a_fideszes_horvath_zsolt/

Mi ez a képesítés nélküli ország-és oktatás, gazdaság vezetéshez... és a seggnyalonc bíró az elsőfokú ítéletben még a társadalmi hasznosságát is megemlítette, mint enyhítő körülményt. És nem köpte szembe magát.
Készül az újabb happening:

"A békemenetesek is a Kúria ellen fordultak
Szerintük a Kúria a megbízatását a néptől kapta, ezért nem kedvezhettek volna csak a bankoknak."

Remélem lengyel devizahitel-károsultak szép számmal képviseltetik majd magukat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tudok. Elhúzhatsz a nyilaskeresztes faszfej barátaid közé... ott nég ideológiai császár is lehetnél... in meg legfeljebb a falu bolodja, a Jancsi bohóc.
@V-PORT:
Azt nem csodálom. Esztergályos Jenő az egyik legnagyobb seggnyalója ennek a kormánynak ... (a könyvei meg... hát ...no comment.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tulajdonképpen mi a gáz azzal, ha tudja az ovis, mi a Jom Kippur? (Mondjuk én nem tudom.)
Mostmár értem Hól de Louist!

"A marihuána rontja a memóriát
A füves cigarettát szívó tinik memóriáért felelős agyterülete összezsugorodik, akár a skizofréneké."

Bár néha kétségeim vannak az "angol tüdősök" megállapításait illetően:-)

index.hu/tudomany/egeszseg/2013/12/17/a_marihuana_rontja_a_memoriat/
mi a f@szt izgultok egy bukott ormány végső vergődésein ?

már megbuktak... csak egyelőre nincs hejettük más...

ebből mindnek BÖRI lesz (hacsaknem kilépünk a halálbünti miatt ideiglenesen az UNIJÓBÓL)
És az normális-e, hogy mindenkinek ingyenes lesz a tankönyv? A 47 ezerből dőzsölőknek és a másfél millával nyomorgóknak is?
Ez volt anno a Westel 450 a hatvanas hívószámokkal, ezelőtt 25 évvel, amit megszüntettek, mert gazdaságtalan volt a 450 MHz? Farral bele a tóba:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

jajj, az a simon jános egy arany pofa. kari kisz-titkár és tégla volt az egyetemen, később a kisz-kb tagja, a nic mozgalom feltalálója és egyéb munkásmozgalmi akciók tutora. most se bagóér tilikózik a vezír faszán a többi trógerral együtt.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: öööö itt van benne, csak olvasni kell:

Az energetikai óriás távközlési cége, az MVM Net Zrt. indulhat a pályázaton, amelynek beadási határideje január 15. A tervek szerint siker esetén az MVM távközlési cége adatátvitelre és kormányzati kommunikációs szolgáltatásokra használja a 450-es sávot, de nem a GSM, hanem a CDMA technológia kiépítésével. Ez a GSM-nél jóval kevesebb adótornyot tesz szükségessé, így az elképzelések szerint országosan mintegy 300 adótorony elegendő a 90 százalékot meghaladó lefedettség eléréséhez. A kormányzati igények között az elektronikus útdíj-rendszer kiszolgálása is szerepel. A beruházás teljes költségét megfigyelők 10 milliárd forint alá becsülik.
MEGBUKTAK fideSS mafiá ék !

de nem lesz évismétlés !

ezér a bukásér böri/halál jár...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

eszt a lomniczi sarjat reggel láttam a tévében. először hörögni kesztem, hogy mekkora marha, csak lecsillapodva konstatáltam, hogy ez az ökör végül is jogi diplomát kapott. vissza plagi papát!
@hacsaturján: te tévét nézel ???? amit én nézek ott nem hiszem hogy lomnici előugrik...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ne is mondd! szobatársam vót a koleszban és ő vót a fegyelmi bigottság elnöke, amikor kirúgtak a kiszbül, amin én jót röhögtem, merhogy nem vótam kisz tag.
Nahhh... Gabriel a helyére került...

Akik még nem tették, követhetnek.
@Nyilas Mise: Be is szarnál, ha az asszonyból reggel, amikor felébredsz, valami iylesmi ugornya ki:-))
@Nyilas Mise:

belenészhecc az enyimbe is, onnan se ugrik ki egy deka lomniczi se. legalábbis én nem úgy hívom.
@hacsaturján: hehe, akkkó nekem ennyi elég, te is lázadó ellenforradalmár voltál már akkor is ;)

Vagyunk ezzel itt így még néhányan :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jahh... tiszta nosztalgia buli. Csak amikor megalakul majd az AntiOrbanista Egységfront Emlékbigottsága... na ottan nekünk a sok jelentkezőtől helyünk nemigen lesz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ölég korán rájöttem arra, hogy a ruszkik akár pecázni is mehetnének, mer annak a szar, gyáva rencernek nem köllöttek az ő szuronyaik. vót ölég simonjános meg most is van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: VElszeg Gábriellé lesz az 1-5-ig terjedő párttagkönyv valamelyike... mi meg...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

én eszt úgy szoktam mekkfogalmazni, hogy ha az összes mai 56-os hős annak idején elslattyogott vóna záhonyba, oszt vetett vóna egy sárgát a tiszába, akkor a ruszkik a büdös életbe nem tuttak vóna azon átkelni.
@hacsaturján: Hát ahogy emlékszem, nem is nagyon törték magukat a rencermentésen... már akkor is feketén turbófeltöltőt és álcaruhát árultak a laktanyabejáratnál a réntulajdonsoknak:-)
@hacsaturján: Be is szartak vón asszem... hisz úgy tutták, mer ott is volt ám tömegtanítás, hogy a Sárga folyó már a kínai határ:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

aszt is szokom mondani, hogy legalább egy zászlóaljnyi ruszkit azé meg köllött vóna tartani valahol kecskemét környékén, a nyíri erdőbe, bekeríteni üket, jól megfizetni, osztán az összes mostani szabaccságharcos vasárnapi szórakozás gyanánt odajárhatna köpködni, csakhogy hősiességét letuggya a haza oltárán.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

asszem, nekünk is vigyázni kőne, nehogy az onokáink a szuezi csatornát keressék a balatonnál!
@hacsaturján: Asszem, jelentős túljelenkezés lett volna hasonló akcijó esetén a köpködendők között:-)

Jut eszembe a boldog 90-es évek. Valamelik faszkalap napiMDF-es tróger ecsetelte hőstettét, a nagy ellenállásról: Nos? Ön is ellenálló volt?
-Há deméghogy. Az indóháznál álltam oszt jött egy ruszki kiskatona. Kérdezete, melik vonat meg Bogorodcsányba... én meg jól elküdtem Kiskunlacházára... na ilyen is volt, nem mese ez gyermek:-)
@hacsaturján: ááá ők már csak a Panama pénzcsatornát fogják itten megtanáni...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

én meg eccer a zsúfolt 12-es buszon fingottam egy oltári büdöset, oszt hogy álcázzam magam, elkesztem méregetni a mellettem ájuldozó kisruszkit, akit asztán a felheccelt tömeg kishíjján meglincselt. akkor jöttem rá, hogy a vereskatona mekkora egy hős bír lenni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Rég láttalak.... :-(

Amúgy igazad van. A népek fejében Kharón eltévedne a setétben
@hacsaturján: mindekinek megvan a maga 12 ruszki kiskatonája ebben a kie völgyben... de még egyetlen fideszes feje sem csüng a kopja fán... Ja? Majd 20 év múlva:-)
@hacsaturján: Ezt a történetet már olvastam a busz mind a hatvanhat utasától, mega soffőrtől, kalaúztól, meg a két ellenőrtől... csak a kisruszki hallgat, mint aki beszart:-)
... és különben is Urban Legend... a valódi történet a Majakovszkij utcán esett meg, a 70-es trolin... csak éppen kábeltűz volt:-)))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ámen, azok a tököli repteres Mig29-esek, na meg a buszró látott rohantatott veres sorkatonák, ejjj szegények, na de a Másenka csillagvadász asszonykájának KrasznajaMoszkva pacsulija, jobban csinálta a helyet, mint mostanság a homleszi bukééé :D
@GeoCracker: De ott van, ki mutassa az utat a setétben Cerberus. És Ő teszi zsebre a 2 orbánlusztot is.
Azt azért nem árt leszögezni.

Az egyen-tankönyv az, ami megfelel az általad aposztrofált "versenyképes tudást" tartalmazó tankönyvel.
Ami megszűnik, az a speciális oktatási rendszerekben használt könyvek.

A megszüntetésükkel én magam nem értek egyet, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a diákok 90%-a most is egyen-tankönyvekből tanul, és akik nem, azok nem azért mert több tudást meríthetnek a könyveikből, hanem leginkább máshogy és kevesebbet,
miközben fontos dolgok sora történik:

Ingyentaxi és műhó az állami filmkarácsonyon

Az Andy Vajna által felügyelt filmalap partiján volt csokiszökőkút is.

www.origo.hu/itthon/20131217-a-magyar-nemzeti-filmalap-karacsonyi-bulija.html?sec-1
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

1.) Ha többféle tankönyv van, akkor annak többféle a minősége, tehát van rosszabb és jobb tankönyv.

2.) Ha van rosszabb tankönyv, akkor van olyan gyermek, akinek rosszabb tankönyv jut.

3.) Jó-e ha van olyan gyermek, akinek rosszabb tankönyv jut?

Nem jó, ez csak úgy küszöbölhető ki, ha egyféle tankönyv van, mégpedig a lehető legjobb féle.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

bizonyicsd be! linket, vagy lövök! igenis én vótam az ellenálló, oszt jónapot!
@hacsaturján: kevés telink... én voltam a kcsi rzki, csak megtanítottak jó magyartanárok magyarul:-) Másenka meg államtitkár lett azóta, valami Rauzsi, oszt má megse ösmör:-)
@willdattaa: idióta... a szillogizmusról hallottál már valamifélét harangozni?
@willdattaa:

Egy waldorfos iskola nem tudja ugyanazt a tankönyvet használni, mint egy önkormányzati.

Ha ez csak az állami iskolákra vonatkozik, akkor ezzel nincs nagy gond.

Csepp gond, akkor is van, hisz sok iskola kénytelen egyedi módszereket bevezetni, a sok vagy még-több hátrányos helyzetű diák okán, bizonyos településeken.

Pl A csapból is folyó Helyőkeresztúri iskolamodell, ami valóban példaértékű.
@willdattaa:

naaaagy igasság! pont ezér köll egyforma gyerek is, mégpedig a lehető legjobb féle.
@willdattaa: csak neked, de úgyse érted....

"A hagyományos logikában olyan következtetési forma, amelynek legalább két premisszája van. (Az egypremisszás következtetést nem szillogizmusnak, hanem közvetlen következtetésnek nevezték.) Megkülönböztettek kategorikus, feltételes és szétválasztó szillogizmusokat.
A szillogizmus olyan következtetést jelent, melyben egy kijelentés (a konklúzió vagy következmény) két másikból (a premisszákból vagy feltételekből) következik. A görög „szüllogiszmosz” („συλλογισμός”) kifejezés érvet, következtetést jelent, és Arisztotelész is ebben az általánosabb értelemben használta, de később a tradicionális logikában azt a speciálisabb jelentését nyerte el, melyet az előbb definiáltunk.
Arisztotelész az Analitika első könyvében is ír róla: "Szillogizmus pedig az olyan beszéd, amelyben bizonyos dolgok megállapításából szükségszerűen következik valami más, mint amit megállapítottunk, mégpedig azért, mert azok a dolgok úgy vannak. 'Mert azok a dolgok úgy vannak', ezt úgy értem, hogy ezek alapján következik; hogy pedig 'ezek alapján következik', ezt úgy értem, hogy semmi egyéb dolog nem kell ahhoz, hogy bekövetkezzék a szükségszerűség." E meghatározás szerint a szillogizmus azonos jelentésű a "logikailag helyes", vagy más néven az "érvényes" következtetéssel. Azonban, szerepel Arisztotelésznél a szillogizmusnak egy szűkebb terjedelmű fogalma is. Miszerint a szillogizmus olyan következtetés, amelyben meghatározott szerkezetű két kijelentésből következik valami más, mint amit ezen két kijelentés megállapít.
Az arisztotelészi szillogizmus elmélete annak a tana, mely szerint ha ismert egy fogalom viszonya másik két fogalomhoz, akkor milyen esetben lehet megállapítani valamit e két fogalom egymáshoz való viszonyáról. Illetve, ha meg akarjuk alapozni azt a kijelentést, amelyben két fogalom egymáshoz való viszonyáról szólunk, akkor milyen módon lehetséges ez egy harmadik fogalom felhasználásával."

forrás: wikipédia
@hacsaturján:

Te helyeselnéd ha a gyerekednek rosszabb minőségű tankönyv jutna mint más gyereknek? Gratulálok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "még a végén azt hinné az a kis ovis, hogy a zsidók is emberek."

Hát elég nagy szegénységi bizonyítvány a kiadvány készítőitől (Izraeli nagykövetség) ha azt hiszik egy ilyen kiadvány kell ahhoz, hogy egy óvodás embernek tartson bárkit is. :)

www.nemzetifoto.hu/node/717#11214
@hacsaturján: Elmeséljem neki?

Na, az ecceri tudós kisérletezik:

Fog egy bolhát, kitépi egy lábát. Ugorj bolha! Bolha ugrik.
Kitépi a másik lábát. Ugorj bolha! Bolha ugrik.
Eljut az utolsó lábához. Kitépi.
Ugorj bolha!
Bolha, nem ugrik.

Jegszőkönyv elő:

Dedukció: Ha a bolhának mind a nyolc lábát kitépik: Megsüketül.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Baszod mókus elég rendesen elgurult ismét a gyógyszered. Szerintem kezeltesd magad. :) Megint össze-vissza beszélsz jó nagy marhaságokat.
A balliberálisok röhejesek, az Orbán-gyűlöletük miatt még azt is képesek bevállalni hogy a gyereküknek rosszabb tankönyv jusson, csak hogy ellentmondhassanak a kormánynak hogy ne egyféle tankönyv legyen. Szánalmas.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az, hogy Te nem érted, csak annak a tanúbizonysága, hogy már akkoriban is voltak, akik megelőzték a korukat, a többféle tankönyv sem segítette szellemi épülésüket.
@willdattaa: Asszem fordítva ültél fel a kecskére. De ez ne zavarjon...
@willdattaa:

ha valamit nem értesz kérdezz!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Mókás, hogy tiltakozol te is a gyerekek agymosása ellen, de persze csak szelektíven és nem minden esetben, ahogy az ma is kiderült. :)
Most már hörögnek és acsarkodnak is a szerencsétlenek pfffff XD
@willdattaa: ha valamiből csak egy van, akkor az mindig a legrosszabb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hülyegyerek! Ez a kiadvány nem kötelező olvasmány minden óvodában/iskolában. Ha ennyire idióta vagy, tényleg húzz a picsába.
@punkfrog: Wildi ebben az esetben unikum. Ő a legjobb a trollcsapatban:-) Már megint nekünk csak ilyn jutott:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Én mindent értek, inkább te szaladgálsz ismét a kettős mérce vakvágányán. Szóval vagy ítélj el mindenféle gyerek agymosást vagy ha ezt nem teszed, akkor egyik miatt se tiltakozz. :)
@punkfrog: Már elég régen fenn lehet a Kubatov fizetési listán... 227 hozzászólása volt. Ha a többi is ilyen... kidobott pénz.
Amikor nem tudnak megcáfolni, akkor jön a személyeskedés. Balliberális tempó :P
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Na persze. Végül is a narancs színű fideszes uzsi doboz sem volt kötelező csak valahogy egész véletlen kiosztották az összes gyereknek. Ne nézz már ennyire hülének lécci lécci. :)
@willdattaa:

ki akar itten tégedet megcáfolni, tücsökbogár? a cáflást ki köll ám érdemelni!
@hacsaturján: A HAbony-műveknél lomtalanítás lehetett... kiküldték szerencsétlen félhülyéket a NER sivatagba:-)
@hacsaturján:

Ha többféle tankönyv van, akkor van olyan gyerek akinek rosszabb minőségű jut.
Megnézném hogy cáfolod ezt meg.
"Egyengyereknek Egyenországban egyentankönyvet!"
Megint hisztiznek a libsik. Miközben pont ők tépik szét az agyukat azon, hogy a maguk képére formálják a világot.
@willdattaa:

dehogy akarlak én megcáfolni tégedet, nyuszómuszó. pusztán annyit mondtam, hogy baszd meg a fűnyíródat.
egyen országot egyen gyereket és egyen tankönyvet

brühüyyy
@hacsaturján:

A Gyurcsánytól tanultál szépen beszélni? Meglátszik.
@J.László:

mink asztat mán régen a saját képünkre formáltuk, ezér asztán el fog vinni a krampusz tégedet. de, ha akarod, megbeszélheted a dógot ezzel a willdattaa gyerekkel, ketten is kitesztek majnem egyet.
@willdattaa: te nem be egy üzletbe mert megbolondulsz!
véletlen rosszabb kenyeret veszel!
úristen!
@willdattaa:

nem, én az egyetlen, lehető legjobb tankönyvből (lenin összes művei) tanultam, csak hogy tégedet bosszanthassalak. a gyurcsány nekem az apukám, bibibííí!
@hacsaturján: Kurvára tetszik ez a bibábús érvelgetés:-) Szarul írták meg a fejükben a CD-t oszt mindig ugyanazt játsza le...Persze az is lehet, hogy csak a rendszergazda CD-ró májszter valamely "nagyember" kikupált félidióta zsengélye, mint a Dávidka:-) Egy kaptafára készültek ezek.
@punkfrog:

A gyermek tanítás az nem üzlet, ott nincs helye piacnak, a gyermeknek a legjobb minőségű tankönyv kell és ebben nem lehet megkülönböztetni egy gyermeket sem.
@willdattaa:
Azt is leírnád nekünk, hogy mi garantálja azt, hogy az egyentankönyv jó lesz? Ha ebböl a "jobbanteljesítö kormányból" indulunk ki, akkor semmi, söt...
A legviccesebb meg jövöre az lesz, hogy tanévkezdésre ismét nem lesznek kész a(z egyen) tankönyvek :)
Még év végéig meg kéne a parlamentben szavazni és az Alaptörvényben rögzíteni, hogy mindazokat a veszteségeket és gazdasági károkat, amelyeket a kormány ad hoc intézkedéseivel az államosítás során okoz, az elszenvedőinek fizesse meg.
A döntéshozók felelősségre vonása is történjen meg az anyagi kártérítés terhe mellett.
Mindíg elképeszt, ha ember által létre hozott fizika vagy szellemi értéket eldobni, megsemmisülni látok.
A tankönyvekkel is ez a helyzet. Ahogyan olvasom, akkerditálásuk félmillió Ft, fejlesztésük több millió Ft-ot igényel.
Megszűnik a terjesztés, az eddigi tartalom változik, és a fizikai előállítás is.
Várható a tízezres nagyságrendű munkahelyek megszűnése is.
Ami az alkalmazást illeti, sérül az iskolák autonómiája, a módszertani szabadság is.
@willdattaa:
Ki dönti el, hogy mi a jó? A komcsi fidesz?
@willdattaa: "írók! alkossatok remekműveket!"
és igen.lettek remekművek.
@V-PORT:
dejszen a fociakadémiák sem focistákat termelnek? valamit bizonyosan de focista nem gyün ki a másik végin ott ahol betolják nem tudom mit tolnak be?

de focista sincs

úgyhogy a csőd és hajnalhasadás

brühüyyy
@willdattaa: mi van, unalmasak lettek a shitnyik cimboráid a mandineren, hogy itt rázod a pofonfát?
@Mariann19: Kövér Szilárd már tegnap este pezsgőt bontott... még a házmestert is megkívánta:-)
@willdattaa: Te figyi, már csak analfabétákra futja a Kubatov Szakmunkásképzőben?
Mert ekkora baromságokat, mint amiket ideírsz, egy írni-olvasni tudó ember nem képes kitalálni ....
De azért az is megdöbbentő, hogy emberek önként és dalolva mennek vissza - a felcsúti lókupec hátsóján keresztül - abba a diktatúrába, amit állítólag amúgy ő maga, egyszálegyedül döntött meg 1989-ben.
Ti a világ csodái vagytok a fideszben, ez kétségtelen....ennyi hülyét összecsődíteni a világ legprimitívebb kommunikációjával, maga a csoda.
@Fabius:
lásd a nagyon régi de nagyon bevált Alexander rendszert és van még egy pár amit megkaptam Cambridge-ből ingyen...abból tanultam...már akkor is hangosítással készültek

brühüyyy
@willdattaa:
Úgy, hogy képzeld el (nem tudod, értem én, de nem áll tőle távol az eufemizmus), hogy azért van több könyv, mert KÜLÖNFÉLE érettségi fokon álló, KÜLÖNFÉLE szociális hátterű és képességű gyereknek kell UGYANAZT a tananyagot ÉRTHETŐEN eljuttatni ...
Mondjuk te az élő példa vagy rá, hogy van az a hátrányos helyzetű, akinek mindegy, milyen könyvet adnak a kezébe, úgy marad ....
Szerencsétlen.
@rodeo36: félkész, elősütött, mirelit focistákat termelnek, a piacra.
de mire kiengednek és készrefőnek, kiderül, hogy nem is hasonlítanak az eredetire.
szavatosság nincs.
valakik mégis megveszik mindkét terméket.
@V-PORT:
már mondtam, hogy a 60-as évektől kaptam ingyen nyelvkönyveket és tudományos meg szépirodalmat Cambridge-ből, a magyar vám azokat bontatlanul engedte be...tudni kellett mit kérj...természetesen tanítási tananyag is hozzáférhető nemcsak az önmagad oktatására gondoltak

olyan rendszerek, hogy én az Alexander-t úgy kaptam meg, hogy neked az első kötetre már nincs szükséged a többit használd egészséggel

egész könyvtáram volt...paperback mind de mind ingyen és felülbélyegezett válaszboríték is volt amiben lehetett kérni egy idő után ajánlottak is listákat egyszerre sohasem küldtek 5 könyvnél többet

brühüyyy

le vagytok maradva?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szia!
Leskelődtem kb. 20.00 h-tól 23.00-ig.
Mestermunkát nem lehet közben abbahagyni.
Köszönet érte!
Kövér Szilárd a kedvezményezett?
Ezt még nem olvastam.
@Jaffar:

Az egy következő lépés. Most először abban állapodunk meg, hogy ha többféle tankönyv van, akkor van rosszabb tankönyv, tehát van olyan gyerek akinek rosszabb tankönyv jut, ami rossz dolog, tehát nem fogadható el, vagyis nem lehet többféle tankönyv.
Miután ebben megállapodtunk mert itt senki nem tudta cáfolni, a következő lépés garantálni azt hogy az egy tankönyv ami lesz az a lehető legjobb egyen. De abban a vitában már nem nyitható meg a vita arról a megállapodásról amely szerint egy tankönyvnek kell lennie. Viszont a balliberális oldal nem azt kifogásolja hogy az egy tankönyv az szerinte nem a legjobb, hanem önmagában azt hogy egy tankönyv legyen, miközben az imént kiderült hogy az egy tankönyv az egyetlen elfogadható felállás.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ugyanez jutott eszembe ... a Kövér famíliának már fájhatott, hogy mindent a főnök zsíroz le magának, gyorsan kitalálták ezt a kis, pár milliárdos lopást, hogy a bebukott nyomda új életre kelljen.
Kövérszilárdné meg úgyis a KELLO-nál nyomul (ha jól emlékszem), hát innentől aztán szüret! (ne csak a sárazsadányi dűlőben hulljon a pénz, szüretelhessen már az ország legnagyobb komcsi famíliája is!)
@punkfrog: Most nem értem mit pampogtok. A kedves kommentelő megmondta a tutit, ha többféle tankönyv van, akkor SZÜKSÉGSZERŰ, hogy lesznek tankönyvek, amik rosszabbak, és lesz egyetlen egy (legény van csak a gáton), amelyik meg a JÓ lesz.
Hát akarod te, hogy a gyerekednek ne ez egyetlen egy JÓ tankönyv jusson? Na ugye, hogy nem!
Ha van választék, az ROSSZ! Ezt mán a náci-komcsi diktatúrák is felismerték, nem is engedték, hogy drága népük vergődjön a választék mocsarában.
Most is megment minket ez a drága kormány ettől a fertőtől, gyermekeinknek a legjobbat fogja adni. Punktum!
Csak azt nem tudom, hogy mi a francnak van parlamenti, meg önkormányzati választás, legyen szavazás, és tömött sorokban szavazhatunk a magyar szocilista munkáspárt, izé, a fidesz jelöltjeire. Minek összezavarni a buksi fejünket. A KÖZPONTBAN úgyis jobban tudják, mi jó nekünk.
@Fabius:
egy könyvet sohasem éri meg fénymásolni kurva drága lesz és az idő amit belefeccölsz hasznosabban is...

egyszerűbb több példányt kérni és ha egy osztály kér fejenként 5 könyvet?

matek fiúk matek és ésszel él az ember

ti 2013-ban az én 1966-os szintemet sem ütitek meg

most megint lehet duzzogni...hogy hogyapicsába beszélhetek én í1gy a sok cizellálttal

brühüyyy

ébredjetek fel bár tél van de nem mind vagytok mókusok meg denevérek
@Mariann19: Nem tudom, de nem mindegy? Teljesen mindegy hogy kövér e vagy sovány, csak a csaláson belül maradjon:-)
@willdattaa: Ebben csak te állapodtál meg magaddal, hogyha többféle tankönyv van, az rossz. Így a kommented többi része fölösleges és értelmetlen.
@willdattaa: Bazdmeg! Neked szerencséd van. Felváltva olvashatod a FIDESZ programot és a Bibliát! Szerencsés flótás...
@Evezős: Hát a Méhszaros Dinnyepisáló Lőrincz? Smafu? Az ország legnagyobb srófmanja...
@willdattaa: Nem, nem derült ki az, hogy az a legjobb felállás, ha egy a tankönyv.
Annyi derült csak ki, hogy számodra a legjobb, ha a tankönyvkiadás is állami kézben lesz, és a központ dönti el, hogy milyen is lehet az az EGY tankönyv.
@bella _ciao: pont, hogy nem rá értettem... az esélyegyenlőség szűnik meg ezáltal és ez elfogadhatatlan
@Evezős: Jogos. Dojcsot kistraffirosszták egy stadionnal, Orbánnak ott van Felcsót Sárazsadány, meg tudja a faszom, Semlmecinek egész Abádszalók, Szélesnek a kastélyszálló és az antigravitron, Illésnek az összes Nemzeti Park, mint homokozó... Snitt Palyának a havi 2 milliós apanázs, meg a többi cuhaldung, mert megérdemlik... megdolgoztak érte. Még ez a Tállai senki is kapott 500 millát... van itt pénz... még csak le se kell hajolni érte... hullik, mint a manna...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: tiniként nem is helyeslem, de az alkoholt sem... ha fiatal vagy, kevésbé tudsz mértéket tartani, szerintem
@hacsaturján:
:))
Hűűű...bammeg...
Még ha a rének is idegesek lennének, mi lenne itt!?
nem rég alakult valami emlékező bizottság, akik majd kutatják a történelmet,viktor és a fidesz menetelése, széles átiratja a fizikát, smitpál a nyelvtant, testnevelés, futbalista képzés, szarból vár épités, technika, kémia! van még valami? mi lenne ha lenne konkurencia, aki a valós tudást nyomtatná, kinálná tanitásra? esetleg el is jutna a diákokhoz? ilyent a NER-ben nem lehet! ők megmondják a tutit mindenkinek, nehogy már a gyerekek félre legyenek tájékoztatva!
@willdattaa:
Ne liberálisozzál nekem már, mert mindjárt én is elkezdek anyázni. Mi köze van az általad említett "liberálisoknak" ahhoz, hogy 1 vagy többféle tankönyv lehet? Netalántán ha a véleményem nem egyezik meg egy dologban a fidesz véleményével, akkor már mindjárt liberális vagyok? Ahogy nincs két egyforma gyerek, úgy nincs két egyforma felnött sem. Ha bármilyen szakmából két szakit kérdezünk, bizonyos szakmai dolgokban különbözni fog a véleményük. Pont ez a lényeg, és ez semmiképpen rossz. Nincs olyan, hogy amit a fidesz mond az csak jó, vagy rossz lehet. Vannak dolgok amikkel egyet lehet érteni, de sajnos a legtöbb dolog egy faszság és nem viszi az országot elöre. Nem is célja persze, his za képviselöik nem az országért, hanem magukért dolgoznak. Persze most jöhet a replika, hogy az mszp is ezt tette, de akkor mijafaszért zavartuk el a dögelegyeket? Azért, hogy még éhesebbek jöjjenek?
Kedves @J.László:

Miután böfögtél egy kolbászos-libsist, hozhatnál pár érvet a döntés mellett!

Kérdezek néhányat, ha gondolod válaszolhatsz:

Honnan akasztanak le néhány milliárdot erre a célra?
Miért jó az, ha nyomdák zárnak be?
Miért jó az, ha tankönyvkiadó cégek zárnak be?
Biztos, hogy magasabb színvonalú lesz az állami könyv, mint a mostani?
Az általános iskolásoknak ingyen jár majd a tankönyv. Tényleg ennyire gazdagok vagyunk?
@aritus: igen.
ha több párt van, akkor valakik a rosszabbra szavaznak!
ezt nem engedheti a kormány, hogy valakiknek rosszabb legyen.legyen ezért csak egy párt.hogí melyik legyen az, azt majd a 2/3 eldönti, mivel erre (is) felhatalmazást kaptak a néptől.
a kör bezárult.
@magándemokrata:
Egy faca kis tankönyv lesz erről is!
Kötelezően, NEKED is!
NERrenforradalmároknak kötelezően! Ki is kérdezik... :D
@willdattaa: "Négy láb jó, két láb rossz"
@Le_Penseur:
Miktől ne lenne jobb az állami tankönyv, mint a mostani?

"Az általános iskolásoknak ingyen jár majd a tankönyv." Még szép, hogy ingyen járjon. Tudás alapú társadalomban élünk, nemde? Evidens nemzeti érdek, hogy a diákok az anyagi hátterüktől függetlenül juthassanak hozzá a tudáshoz.

A "liberálisoknak" ez természetesen teljesen magas.
@Jaffar:
Agyhalott ecceri narancsos seggdugasszal kommunikálni próbálsz?
Elég durva, mazochista vállalkozás, pláne az ő IQ szintjével és seggre ragadt nyelvével szemben. Vigyázz, mert összeken... :(
Ezekről nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire balfaszok, vagy csak a tanfolyamon beléjük vert faszságokat böfögik vissza, Kubatov ettárs és a kis meleg amerikai pajtása útmutatása alapján.
Egyik cikibb, mint a másik persze. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én megfogadom Tóta W. tanácsát, belépek a fiukhoz! ha nyernek, pályán vagyok, ha nem, majd verem a mellem, hogy én belülről bomlasztottam!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
ilyesmit ideírni?

és az érzékeny lelkek akik még nem láttak Arisz tót tel észt sem főve sem nyersen és olyat mondani, hogy valaki le van szillogizálva? vagy esetleg beszillogizált?

hát szóval illetlen vagy ma

brühüyyy

olyan bort kaptam b+, hogy 8 nyelven beszél és még dorombol is

beeeeeeeeeeeeee

neketke van egyen tankönyvet nekemnek meg borcsa
@J.László:
Lacika! Ezért a szánalmas logikai levezetésért küldtek ide, te szerencsétlen?
Kár volt, szerintem hagyd a francba, max. kiröhögteted magad ezzel. Csajozz, vagy valami értelmes dologgal üsd el az idődet, nem való ez neked.
Szánalmas erőlködés részedről - persze ha az a cél, hogy csontig nyalj Róuzsikának, az oké, arra még jó vagy...
Piktort (és köpönyegforgató pártját) akkor is imádtad, amikor 8 röpke évig a Liberális Internacionálé alelnöke volt, Soros bácsi pénzelésén?
Vagy most van csak gondod a libsikkel?
Néha legalább használd a szőrgolyót a nyakadon.
Értem én, hogy IQ szinted, meg emlékezeted az aranyhaléval vetekszik, de sértő, hogy mást is olyan kis gyökérnek nézel, mint te vagy.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Nem mindegy?"
De!
Amennyiben révedezünk egy kicsit a múltban, bevillant, hogy ezt a profilt egy-két potentát kinézte magának, voltak részmegvalósulások és meghiúsulások.
A képlet egyszerű. Ahol állami megrendelésre kerül sor, ott biztos a piac távlatokban is.
Aztán csak az árakat kell kormányzati segítséggel felsrófolni, és tuti a biznisz.
Voltam napilapnál gazdasági főnök, láttam, milyen módon lehet megszerezni pl. az állami nyomtatványok gyártását. Nagy biznisz volt a munkanélkülieknek szóló képzéshez szükséges tankönyvek előállítása is.
Egy kis szines. Láttam ezeket a könyveket, pl. lakatosoknak, fémmegmunkálóknak a "Juhtenyésztés" adott bő felvilágosítást erről a szakmáról.
@magándemokrata:
Így volt ezzel

Orbán elvtárs
Kövér elvtárs
Deutsch elvtárs
Varga elvtárs
...
...
...
...
...
...
...

A komplett mai elvtársi qrmány...
Szép is ez, meg megható.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
ez a jegyzőkönyv nem a fidesz leguccsó taggyűléséé?

brühüyyy

azoknak sincs már lábuk és régóta süketek
@willdattaa: állapodjunk meg a megállapodás megállapodásában. na jó, legyen.

oké, ha több tk van, akkor biztos, hogy van egy legrosszabb... bár várj, ez sem biztos. lehet, hogy csak kevésbé legjobb van. itt már bukik is a logikád.

amúgy visszautalva egy korábbi, ballibsikhez szegzett kérdésedre: az, hogy kiderüljön, hogy az egyetlen tk valóban a legjobban lett-e megírva, nem két perc. vagyis ennek letesztelése élő lurkókon való kísérletezést igényel. visszautalva az előző visszautalásomra:
csak a ballibsik szeretik, ha az ő gyermeküknek jut a rosszabb könyv. te a logikád alapján valószínűleg azt szereted, ha az egyetlen tankönyvet a te gyerekeden kísérletezik ki/tesztelik le.
én is gratulálok.

fúj, most zsarus lett a kezem, ahogy a klasszikus mondta vala.
@willdattaa: Tévedsz.
A gyermeknek joga van a számára legjobb minőségű oktatáshoz.
A tankönyv csak egy eszköz.
A tanár meg hadd válassza meg azt, hogy az adott közösségben milyen eszközzel tudja leghatékonyabban biztosítani ezt a jogát a csemetének.

Bizzák rá. Ahogy egy favágónál is elhsizem, amíg ki tudja vágni a fát, hog ő tudja az adott fához megválasztani a fejszét. Méretre, súlyra, alakra.

Persze, ha a kormány azt mondja, hogy heringgel lehet fát vágni az más.... :-)))
@J.László:

"Miktől ne lenne jobb az állami tankönyv, mint a mostani?"

Nem azt kértem, hogy kérdezz vissza, hanem azt, hogy érvelj!

pl.: Az állami tankönyvírók felkészültebbek lesznek a mostaniaktól. AZ állam jobban megtud majd fizetni egy írót, mint a mostani kiadók.

"Még szép, hogy ingyen járjon. Tudás alapú társadalomban élünk, nemde? Evidens nemzeti érdek, hogy a diákok az anyagi hátterüktől függetlenül juthassanak hozzá a tudáshoz."

Mint tudjuk nincsen ingyen ebéd.
Az ingyen tankönyvet is meg kell írni, elő kell állítani, ki kell szállítani stb. Akik ebben a folyamatban részt vesznek mind ingyen fognak majd dolgozni?

A tudás alapú társadalom egy olyan idea, amelyet kis hazánk a következő 50 évben megközelíteni sem fog.

Jelenleg a gyártósori betanított munka, a bolti eladó és a közmunkás a legkeresettebb. A felsőfokú tanulmányokat végzőket kimondottan üldözzük.
@Sir Bates dö Hól: ugye nem hulyeskedsz, komolyan beszelsz?! tok jo felismeresekre jutsz, irhatnal konyvet, tankonyvet. allamit is.
@willdattaa: ha pedig egyféle van, akkor feltételezed, hogy mindenki egyforma. Pedig nem. Egy iskolában egy évfolyamon két osztály nem egyforma. Sokszor nem ugyanabból a könyből tanulnak. De te addig jutottál, hogy a ballibok (most akkor melyik is?) mit gondolnak. Sajnállak
@Le_Penseur:
"A tudás alapú társadalom egy olyan idea, amelyet kis hazánk a következő 50 évben megközelíteni sem fog."

A tudás alapú társadalom egy olyan idea, amelyet 100 esztendővel ezelőtt már létrehoztunk. Aztán jöttetek ti. Ezért újra létre kell hozni mmegint.
@bella _ciao: nem értem, mi a gond most, vagy hülye vagyok (ez sanszosabb) vagy elbeszélünk egymás mellett...
szerintem willdata es a lacika irjak a hetedikes matematika tankonyv logikai hatteranyagat. kenik~vagjak.
öööö, ez lemaradt, így megy ez a narancsmaffiánál:

Államosították a Neo FM frekvenciáit
Nyerges Zsolt hátradőlhet, a Class FM-nek egyhamar nem lesz konkurenciája. A Neo egykori frekvenciáit csendben odaadták a közmédiának.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2013%2F12%2F17%2Fallamositottak_a_neo_fm_frekvenciait%2F
@Sir Bates dö Hól: az a gond, hogy nem veszed eleg komolyan magad. ne is haragudj, de igy nem javasolnam a hazaterest. sot, trisztan cimbit is utanad kuldjuk.
@J.László: bruhaha! mikor lesz Közgép Huba android 9.1 5" display 64gb gorilla glass teló, arról pofázz?!
annó kaptak egy díszpéldányt, de a kidolgozás már sokkal korábban megtörtént:

Első rész

- rövid bevezető a Győzelem-tömb lepusztult, elembertelenedett betondzsungelének rajzát adja
- Winston Smith, a Külső Párt tagja, kételkedni kezd a Párt által diktált elvekben
- a tilalom ellenére vesz egy jegyzetkönyvet, és naplót kezd írni
- gondolataiban megjelenik O’Brien, akiben ismeretlenül is leendő szövetségest lát
- egyre többet tudunk meg Winston és a rendszer múltjáról
- munkahelyén, a Minigazban felfigyel Syme-ra, az Újbeszél Szótár fejlesztőjére
- biztos benne, hogy Syme – noha párthű – el lesz gázosítva túlzott intelligenciája miatt
- Winstonban egyre inkább tudatosul a Párt agymosási módszereinek tisztességtelensége
- felidéz három, a vezetés által fizikailag és nyomaiban is eltűntetett forradalmi vezért
- legfőbb módszer: elgázosítás (kivégzés) + a sajtó meghamisítása visszamenőleg is
- a prolinegyedben tett látogatása során tovább tágul Winston tudata
- vásárol egy üvegbe zárt korallt, a boltból kilépve figyelmes lesz egy lányra

Második rész

- Juliában igazi szövetségesre és szeretőre talál
- kapcsolatuk már önmagában lázadás a Párt ellen
- hivatalosan a szex csak újabb pártkatonák nemzésére szolgálhat
- O’Brien bizalmába avatja Winstont
- a nemrég elgázosított „nemszemélyre”, Syme-ra utal, ezzel kis gondolatbűnt követ el
- O’Brien a Belső Párt tagja, a pártellenes Testvériség mozgalom egyik vezetője
- Julia és Winston belépnek a Testvériségbe
- megkapják Emmanuel Goldstein könyvét a Testvériség alapeszméiről
- a könyv elolvasása után titkos rejtekhelyükön elfogja őket a Gondolatrendőrség

Harmadik rész

- Winstont a Szeretet-minisztériumba szállítják, ahol O’Brien veszi kezelésbe
- cél: megtanítani neki a duplagondol technikáját
- háromlépcsős módszer
- tanulás
- „Szabadság az, ha az ember mondhatja, hogy kettő meg kettő néggyel egyenlő”
- Winston az elektrosokk segítségével valóban elhiszi, hogy 2+2=5
- megértés
- a Párt és a rendszer működésének megértése
- O’Brien jövőképe: „képzelj el egy csizmát, ami az emberi arcra tapos – és ott marad”
- elfogadás
- Wilsonból a kínzások és az éheztetés hatására emberi roncs lett
- O’Brien szerint ő a humanista eszmék utolsó képviselője
- megtörésének utolsó eszköze a 101-es szoba – a legrosszabb dolog az életben
- a teljes „kondicionálás” hatására Winstonból ortodox pártkatona válik
- emlékszik ugyan korábbi felfedezéseire, de nem tulajdonít jelentőséget nekik
- a szokásos gyakorlat szerint kis időt szabadlábon tölt, majd „mindent bevall”
- a Szeretet-minisztériumban „a régóta remélt golyó az agyába hatol”
- „Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért
@bella _ciao: ? ha nincs magyarázat, esélyed sem lesz bagettre!:)... most tényleg nem értelek:(
@J.László:

Kérlek meséld el nekem, hogy mit hoztál létre 100 éve! Aztán arról is mesélhetsz, hogy jövök én a képbe!

Orbán Viktor a munka alapú társadalom létrehozásában látja nemzetünk jövőjét. A munka alapú társadalom az a tudás alapú társadalomból, vagy helyette fog létrejönni?
Gyerekek, mi a francért csodálkozunk, háborodunk fel?
Nemzetgazdasági miniszterünk mondta az aranyszájával még novemberben:
"Az 1947-es államosításokkal ellentétben a folyamat az önkéntességen alapul"
Ezt az önkéntességet pedig nem is ő ismerte fel, ő csak híven idézi az MNB elnökét, Matolcsy piros seggpöttyös Györgyöt:
"„Aki helytelenül privatizációs vagyonhoz jutott a természetes monopóliumok területén – energia, szennyvíz, víz, csatorna –, attól vissza fogjuk venni, mert önként visszaadja. Mert olyanok lesznek a feltételek.”
index.hu/gazdasag/2013/11/26/varga_onkentes_az_allamositasunk/

Most már tudjuk, hogy a tankönyvkiadás (a nyelvtanítás, a mérnöki tervezői munka) is természetes monopólium, és azt is tudjuk, hála az ide irogató kormánypárti kommentelöktől, hogy ez jó.

Van kérdés pajtások? Remélem, hogy nincs!
@bella _ciao:
Túlértékeled! Max. az ovis, macikás, nyuszikás kiszámolós lapozóst! :D
vagy én vagyok a hülye, vagy ez a idióta humanoid:

Hoffmann: dehogy jelent két tankönyvet a két tankönyv!

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerint az új tankönyvellátó rendszerben akár nőhet is a tankönyvek száma egy-egy évfolyam és tantárgy esetében, emellett a pedagógusok továbbra is szabadon megválaszthatják segédeszközeiket.

hvg.hu/itthon/20131217_Hoffmann_dehogy_jelent_ket_tankonyvet_a_k
@aritus: csak ennyit hozzá:

Március végéig eladja az állam a Takarékbankot

Március végéig kell megszabadulnia a Magyar Fejlesztési Banknak, valamint a Magyar Posta Zrt.-nek a Takarékbankban meglévő részesedésétől. A legmagasabb vételárat kínálót nemzetközi pályázat útján választják ki. Előnyben: a takarékszövetkezeti piac szereplői – derül ki a kedd délután kiadott Magyar Közlönyből.

hvg.hu/gazdasag/20131217_Marcius_vegeig_eladja_az_allam_a_Takarekb
@Le_Penseur:
Témánál vagy. Orbán.

Mindazonáltal a munka és a tudás a lehető legközvetlenebb kapcsolatban vannak egymással. Sajnálnám, ha ezt el kellene magyarázni.

Természetesen egy liberálistól mind a munka, mind a tudás olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.
@J.László:
"A tudás alapú társadalom egy olyan idea, amelyet 100 esztendővel ezelőtt már létrehoztunk. Aztán jöttetek ti. Ezért újra létre kell hozni mmegint. "

Ki a Ti ebben az esetben. Csak mert Orbán a munkaalapú és nem a tudásalapú társadalomról, Pintér ennek alosztályaként gyakorlatilag a kényszermunka-alapuról értekezett.

Úgyhogy ezek szerint neked nem tetszik Orbán-vezér. O.K. Értettük.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: túl, pont mint a "képviselőket"

Kanalakat számoltatna, felhőket rajzoltatna a képviselőkkel a PM

Csak akkor járna nekik fizetés, ha elvégzik a közmunkásképzést, áll Szabó Tímea törvényjavaslatában.

www.origo.hu/itthon/20131217-a-politikusokat-is-kotelezne-a-kozmunkaskepzesre-a-pm.html?sec-1
@GeoCracker:
Tessék. A másik libsi, aki nem érti, mi a munka és tudás közötti összefüggés.
@J.László: aha

Ingyentaxi és műhó az állami filmkarácsonyon

Az Andy Vajna által felügyelt filmalap partiján volt csokiszökőkút is.<<<<<<<<<

www.origo.hu/itthon/20131217-a-magyar-nemzeti-filmalap-karacsonyi-bulija.html?sec-2
@Sir Bates dö Hól: magyarázom, de nem koncentrálsz. sőt szétszórt vagy, s ezt már mókus is szóvá tette. komolyabban vegyed magad, a hülyülést hagyjad csak ránk. esetedben főleg rám (szakadék).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Goldstein"???
Te cukkolod Gábrist... :D

@aritus:
A vicc, hogy az a kretén szerencsétlen ezt komolyan is gondolta.
Na már most, akkor annak a balféknek gondold el az értelmi szintjét.
Persze ezek az itt is felbukkanó Kubatov és Kumminista narancsbuzi seggnyalók isszák a szavát és bólogatnak.
Bár az egy másik "cselekvés" részükről...
Szépen tudnak bégetni is még! :)
@J.László: folytasd baszki, már látom, te leszel a nap hülyéje

XDDDDDD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ah, már megint ezek a csodás feltételek! Önként és dalolva államosíthatnak a mi drága vezetőink!
Magyarország ismét jobban teljesít az államosításban!

Csak akkor mi a fene bajuk van a kádár rendszerrel? Talán csak annyi, amit Orbán mondott, illetve elszólta magát, hogy neki nem a diktatúrával, hanem csak azok működtetőivel volt baja. Az nagyon is tetszett neki.
@J.László: aha, tudás alapú:

​Megdöbbentő: A minisztériumnak fogalma sincs a nyelvtanítást lehetetlenné tevő törvényről (frissítve!)

cink.hu/megdobbento-a-miniszteriumnak-fogalma-sincs-a-nyelvta-1482623297
@J.László: Gejza, anyádat még nem sikerült teherbe ejtened? Megint liberális farkakat markolászol errefelé?

"A tudás alapú társadalom egy olyan idea, amelyet 100 esztendővel ezelőtt már létrehoztunk. Aztán jöttetek ti."

Amit 100 esztendővel ezelőtt "létrehoztatok", az arra volt jó, hogy elveszítsétek az ország területeinek kétharmadát. Ennyit a "nemzeti jobboldalról". Hajjá ki a cipődbű...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Matolcsynak, meg Vargának vicc, az országnak tragédia:(((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tudom én, de néha beleesek a gödörbe és elkezdem etetni a trollt.
Egyébként ezek tényleg ennyire hülyék :(
@GeoCracker:
Szervilis, önálló gondolat nélküli embernek akarsz az öngondoskodástól beszélni?
Kádár népe ez.
Önállótlan, szolganép, pártcsikák!
@J.László:
Nem Te nem érted.
Orbán a munkaalpú társadalomról beszélt.
Na most a társadalomnak szerinted két alapja lesz? Egy réteg munka, egy réteg tudás, egy réteg föld? Vagy mégis?

Ja, és rétekeztél valami munka és tudás kapcsolatáról. Szerinted hénya nlátták az Akadémia alapítóját kaszálni?
Az ELTE névadója báró volt. Az Eötvös inga feltalálója is. Jedlik Ányos pap (s mellesleg egyetemi tanár). Csúnya egy liberális bagázs, tényleg :-)
@aritus: így is van, ő akart lenni mindennek az úra, és ezen van, ezért válogatta ki maga mellé a legszervilisebb embereit, semmi nem változott, csak címkét cseréltek, a seggnyaló mentalitás örök, csak a kívánatos segg változik.

Ékes példa számos, kommerek, száljobberek, narancsdroidok, mind mind a narancsos NERÁSZLÓ alatt, menetelve és lengetve a tetves vezető előtt.
@vitéž munkášőr:
Abban már jó! :D
Dobálj neki aprót és mond, hogy "táncolj bolond"!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
De legalább a saját gondolati koordinátarendszerében lenne konzekvens :-))
@J.László:

olvass:

3 év alatt 5000 tanyai tanterem épült Magyarországon. A modern épületek fala már nem vályogból készült, hanem téglából, padlózatuk vörösfenyőből készült, hatalmas ablakaik voltak és palatetőjük. Háromszobás tanítói lakás is tartozott hozzájuk, az udvaron téglából épült WC-vel. Ezek az új tanyasi iskolák lettek a tanyavilág kultúrközpontjai, ahol könyvtár is volt, valamint gramofonnal és filmvetítő gépekkel voltak felszerelve. Gazda-, iparos- és olvasókörök tarthatták itt összejöveteleiket. Klebelsberg még arra is figyelt, hogy az új tanítói lakásokba úgy kerüljenek a fiatal tanítónők és tanítók, hogy ezzel növelhesse az összeházasodás és letelepedés lehetőségét. A tanárképzésre különben is nagy gonddal ügyelt, és azt hangsúlyozta, hogy a "magyar oktatótól, kezdve a kis óvónőn fel az egyetemi tanárig" azt az egyet követeli meg, hogy "ne csak tanítsa, hanem szeresse a magyar gyermeket."

hu.wikipedia.org/wiki/Klebelsberg_Kuno
@J.László: hehe. nálad úgy kapcsolódik a kettő össze, hogy bementél a lendvay utcába, oszt megkérdezted a kubatovot: tudsz munkát? oszt azóta itt ontod a karaktereket.
Nekem az a véleményem, hogy Istennek különös tervei vannak Magyarországgal. Nem véletlenül küldi kedves hazánkra a világ legutolsó söpredékét. Ez egy próba. Rendszerteszt.
@J.László: Lehet. Ha pedig túléli Orbánt és a többit, akkor mi lesz?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Hééééé, ne zavargyad mán össze! :)
Az két könyv! :D Mos' mi leszen? :DD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

szerinted majd megtanulják (és értik is?!) 2 könyvből is:

Bencze Imre: Édes, ékes apanyelvünk
(részlet)

Magyarország olyan ország, hol a nemes nemtelen,
Lábasodnak nincsen lába, aki szemes szemtelen.
A csinos néha csintalan, szarvatlan a szarvas,
Magos lehet magtalan, s farkatlan a farkas.
Daru száll a darujára s lesz a darus darvas.
Rágcsáló a mérget eszi, engem esz a méreg.
Gerinces vagy rovar netán a toportyán féreg?
Egyesben a vakondokok vakond avagy vakondok?
Hasonlókép helyes lesz a kanon meg a kanonok?
Némileg vagy nemileg? Gyakori a gikszer.
"Kedves egesz seggedre!" köszönt a svéd mixer.
Arab diák magolja: "tevéd, tévéd, téved,
Merjél mérni mértékkel, mertek, merték, mértek.
Pisti így szól: "Kimosta anyukám a kádat!"
Viszonzásul kimossa anyukád a kámat?
Óvodások ragoznak: "Enyém, enyéd, enyé",
Nem tudják, hogy helyesen: tiém, tiéd, tié.
A magyar nyelv, remélem meggyőztelek barátom,
Külön leges-legszebb nyelv, kerek e nagy világon.
@J.László:
Szép az aláírásod!
Családnév, vagy csak becenév a "Hülye" nálatok?
Ez a durva bizonytalanság...
A seggnyaláson kívül - mesélj aranyom - mit melózol?
Állami alkalmazottként baszod a rezet(és az adót el), vagy netán teszel valamit a GDP-hez te is?
@J.László: azért kubatovot ne nevezd istennek (mit szólna viktorod), meg ennyire ne írd le magad se. söpredék még nem vagy, ellenben egyszerű hülyének nevezhetünk.
igen tudás alapú, meg minden szép és jó, csak a Vezényló agymenésére pénz tömkelege, mert arra kell...

A stadionok minden pénzt megérnek a kormánynak

Egy kiemelt terület van a jövő évi költségvetésben: a sport.

www.origo.hu/gazdasag/20131217-elfogadtak-a-2014-es-koltsegvetest.html?sec-2
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Így kicsit visszás már az is, hogy Klebelsberg Kúnóról nevezték el azt az állami intézményt, mely a nevét viselve a centralizáltan vaskalaposodó oktatáspolitika szimbólumaként kezd működni. Olyan körülmények között, amikor az oktatáspolitika csatatérré válik, és az értelmiség létszámarányos csökkentése kormányzati céllá magasztosul. Kiművelt emberfők helyett kényszerbe művelt agytekervényekkel szabályozott csinovnyik-hadak képzése válik céllá az állami bürokrácia számára. S ezzel párhuzamosan versenyistállókba koncentrált oligarchaképzéssé silányul az, ami az ország előrejutását szolgálhatná. Mármint az egyik oldalon. Mert a képzési haranggörbe másik oldalán a szolgaság újratermelése zajlik. Az önálló gondolataikra öncenzúrával felvigyázók tömege által kinevelt orbanista embertípus megalkotása. "

endresy.blogspot.hu/2013/02/rekviralo-sulirekviem.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bizony, ez a legeslegszomorúbb ebben a történetben, hogy 23 év szabadságból ezt tudta kihozni ez az ország. Egy komplexusos és tahó akarnokot imádnak, mint élő istent, aki hangosan és gátlástalanul visszahozza a KÖZPONTI AKARATOT, amivel szemben nincs apelláta. Ehhez felhasználja a törvénykezést, a populista osztogatást, a múltat (hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131031_A_mult_aze_aki_megmuveli), és a jövendőt (köz és felsőoktatás, nyelvtanítás, kkv-k tönkretétele adókkal, államosítással).
@J.László:
Ezért, vagy te, és a többi alja, söpredék itt.
Próbára teszed a MAGYAROK törelmét.
Rákosi elvtársad is ezt játszotta!

ÉLJEN A PÁRT!

index.hu/belfold/budapest/2013/12/17/kormanyzati_auto_poffeszkedik_a_jardan/

A csicskák terpeszkednek...
a nemes cserélendő fideszesre

- Petőfi Sándor -

A MAGYAR NEMES

Őseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!

Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!

Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!

Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!

Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!

Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!

Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!

Ősi joggal, ősi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!

(Borjád, 1845. szeptember 26–október 7. között.)
@GeoCracker: igen már akkor ezeket írtuk, és az élet minket igazol, olvastalak már akkor is, a linkeskedést meghagytam a szerzőnek

@aritus: nincs mit hozzá tennem
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Jól mondod. Mondat közben csupa nagybetűvel írni a "magyar"-t, az a mimikri. Nem tudom, érted-e ezt a kifejezést. Rátok találták ki.
bocs, hogy a komoly témát egy egy Humorfesztiválos részlettel lazítottam...

@aritus: jogos!

@GeoCracker: jó összefoglaló volt már akkor is :)
@J.László:
Ecceri vagy ecsém, mint a faék!
Ha nem érted és zavar, hogy a saját szar stílusotokat látod vissza, akkor ne a szellemi toprongy állapotodat akard kivetíteni rám.
Ha ennyire szánalmas csicska lennék, mint te égne a pofámon a bőr! Önálló gondolatod, véleményed még az életben nem volt, visszhangzod az állami propagandát és gerinctelenül, szar alak módjára CSICSKAKÉNT élsz!
Már ha érted a szó jelentését, a te szinteden...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én e? szokok én olyat? ha valaki a begyemben van, azt szépen és nőiesen elküldöm a zannyába :D
Azt az oktatási hülyepicsát még oda sem, a biohazardsága okán, a célhelye a napban van.
Ha már az oktatás a téma erről mi a véleményetek?

Nyelviskolamutyi - jön a piac újraosztása?

Az újabb szabályozás persze lehetőséget teremt a nyelvoktatási piac újraosztására. Erre már számtalan példát láthattunk a ciklus során - elég csak a trafik, vagy a takarékmutyira gondolnunk. Egy dolog mindenesetre biztos: minőségi nyelvoktatásra az országnak feltétlenül szüksége lenne.

tenytar.blog.hu/2013/12/17/nyelviskolamutyi_jon_a_piac_ujraosztasa
@J.László:
TE faszkalap náci!
Ha fele olyan MAGYAR vérvonalat tudnál felmutatni, mint az enyém, akkor a szaros fenekedet a Körúton huzigálnád!
Ostoba paraszt vagy és maradsz is, de ez a te gondod...

Ennyi megy németül? Ez kevés... a primitív köreidben, persze ezzel te vagy a király!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A parasztozás jellegzetes saujude tempó, kedves barátom. Pölö innen lehet titeket felismerni. Valami megmagyarázhatatlan okból gyűlölitek, aki kenyeret ad a szátokba.

A zsidó hovatartozásoddal nem nem lenne probléma, ha nem lennél akkora sutyerák, amekkorára az eddigi hozzászólasaidból következtetni lehet.

Mindig csodálkozom, amikor a rendkívüli képességű zsidó nemzet ilyen selejteket mutat fel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Március végéig eladja az állam a Takarékbankot"

átolvastam. most mi van? mi a faszom van?
". A legmagasabb vételárat kínálót nemzetközi pályázat útján választják ki."
mi van?
" A szerződéskötés határideje: 2014. március 30."
WTF?
"Az MFB-nek a Takarékbankban 36 százalék, a Magyar Posta Zrt-nek 19 százalék a tulajdonosi részesedése. Az értékesítés nem érinti az MFB Zrt.-nek a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetében fennálló tulajdoni részesedését."
mi a büdös mocskos rabló kurva édesanyjuk van itt?
@J.László: saujude? az micsoda, fideszignácz? hadd ne haljak már meg tudatlanul
@Secnir: én is csak skubiztam. elállnak az államosítástól? vagymivan?
@J.László:
Nagymamáddal beszélgess... :))
Vagy a neved elején a J már tudjuk mit jelent?
Vetíts még!
Sprichst du Deutsch? Dann vertehst du es:
www.youtube.com/watch?v=Q4OsEwAQaro
Rólad szól...
Persze ha te a parasztot azon a szinten értelmezed, ahol, akkor kár erőlködnöd, max. magadról állítod ki a bizonyítványodat.
Ostoba paraszt vagy, nem földműves, te szerencsétlen csicska lélek... Szolga voltál, az is maradsz!
@J.László:

Messzire jutottál a poszt eredeti témájától! Maradjunk ott, hogy érvelsz az államosítás és az egyen tankönyv mellett!

Segítségül elmesélem, hogy milyen problémákat láttam az előző rendszerben:

- túl sokféle tankönyv volt a piacon. Találkoztam olyannal, hogy egy iskola azonos évfolyamában mind a három osztályban eltérő könyvekből tanították a matekot.
- a profit érdekében olyan stikliket is bevetettek a kiadók, hogy ugyan azt a könyvet kiadták gyakorlatilag változtatás nélkül, de eltérő cikkszámmal, így a „régi” könyvet nem örökölhette a gyerek, hiszen eltérő volt a cikkszám és a tanár nem fogadta el.

Az új állami rendszer lehet, hogy kiküszöböli ezeket a problémákat.
@Le_Penseur:
Miért?
Érvelt már ez a kutyaütő?
Pártpropaganda hebegésén kívül másra is képes ez?
@Le_Penseur:
A közoktatásnak vagy állami, vagy egyházi kézben kell lennie. Nekem ez a véleményem. Magánkézbe semmilyen körülmények között nem szabad adni.
@Secnir: mi lenne, van takszövös haver, majd neki lesz szuper pályázat, és meg is fogja kapni, ennyi
Apuka remélem tökös faszagyerek, és a Kincse után járó adókedvezményt is visszadobja, "ezektől nem kell" alapon.

Különben kifejezetten gagyi poszt.
@aritus: Azért édekes lenne, ha mondjuk a mérnökszakma a nanuárban esedékes tagdíjat egységesen letétbe helyezné, mondjuk azzal az indoklással, hogx kedves kamara! tessenek már szvesek lenni évi 47 ezer forintért az érdekeinket képviselni! Namármost. A szakmagyakorlás itten bizony, kamarai tagsághoz kötött. Ha kizárják a kamarai tagokat, nagyjából senki sem tervezhet, műszaki vezethet, műszaki ellenőrizhet. Nem olyan nagylétszámú ez a szakma... és akkor bizony, mi lesz a stadionépítésekkel, meg az EU pénzlenyúlásokkal????
@Valóraváltógép:
Valami kreatívabb vélemény, érv?
Valami, amiért NEKED van igazad, nem Fabiusnak?
Ennyi volt?
Ennyire tellett?
Tényleg... most aztán romokban vagyunk...

ÉLJEN A NAGY ÁLLAMOSÍTÁS!
ÉLJEN A KUMMINISTA PÁRT!
ELŐRE A PIKTORI ÚTON!

Tényleg, Rákosi csak mazsola volt.
Padlássöprések is lesznek?
Meg beszolgáltatási kötelezettség?
Remélem a kötelező uradalmi munkát is bevezetik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azon kívül még el lehet mondani róla, hogy trollmágnes. A butább fajta trolloké. :)

"Valami, amiért NEKED van igazad, nem Fabiusnak?"

Az van bőben.

"Padlássöprések is lesznek?
Meg beszolgáltatási kötelezettség?"

Remélem. Rád férne, hogy sűrűbben takaríts. Beszolgáltatni ugyan mit tudnál te? A plazmatévédet? Akkor min néznéd a győzikét? :))
@J.László: Az oktatás ma is túlnyomóan állami, vagy egyházi iskolákban folyik, és ez ezután is így lesz.

Az állami iskola remekül tudja oktatni Átlag Ákost.

Diszlexiás Dénest, Diszgráfiás Diannát, Túlmozgásos Hiperaktív Tamást, Beszédhibás Bélát, Fogyatékos Ferencet és a többi, nem átlagos gyereket speciális eszközökkel és módszerekkel lehet oktatni, ott pedig jól teljesítenek a nem állami sulik.

Ezért szerintem semmi gond nincs abban, ha privát sulik is oktatnak. A működésükre kell nagyon odafigyelni, hogy ne nyúlják le a pénzt.
@Le_Penseur: Meg Okos Bélát. Az általad felsoroltakat, azokat valóban nem, de ezt elvárni sem lehet egy normál gyerekekre szabott intézménytől.
Sőt, Kalányos Rodrigó Dzsoki Eduárdót sem fogja tudni hatékonyan tanítani. Ezt SEM lehet tőle elvárni.
@Valóraváltógép:
Nono... az a te műsorod.
Ma minden ecceri a saját vágyait rám akarja vetíteni?
Én még dolgozok - persze a narancsbolsevik párt trolljai is - viszont nekem legalább kreatív a munkám.
Mások számítógépeiből a szart én lapátolom ki...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezzel jobb, ha nem is próbálkozik. shitnyikisztáni bóvli, kuka
@vitéž munkášőr:
Nem, de annyira primitív a szerkezetük, hogy ha égőcserén kívül más gondja van, akkor nem is éri meg szöszölni vele. Max. ha a tápja szaraxik.
Nem akarná kifizetni a tulaj az órabért...
Tessék 2 év garanciális cuccot venni abból is, előre tájékozódni az üzemórákról és a fej áráról.
Bár, az olcsó és szar a nagy üzlet. Nem szeressem.
LCD monitort is javítunk, de ha a kondikon (2-300 forint) kívül más baja is van, marhára nem éri meg bohóckodni velük.
A tápjuk száll általában csak el, 1000 forintért általában javítható + munkadíj.
Bátran, határozottan kijelentem: jó estét!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kevesebb mindenre, csak a falábú focisták az ő TOP teljesítményükkel kapnak sosem látott mértékű pénzt!
Evégre a teljesítményt meg kell fizetni!
A hülyének is megéri.
Illetve csak a Hülyének...
@J.László:
Mit nem mondasz… ha nem az állam kezében vannak az iskolák, akkor kiében? Na meg az egyházakéban is, akkor?

Persze az egyházak kezébe túl sok jogosítványt, illetve lehetőséget adtak, ami megint a tipikusan magyar másik oldalra való átesés ragyogó példája. Vannak olyan területek, amelyeket az állami intézmények nem megfelelően tudnak kezelni, mondjuk úgy, nem hatékonyan. Itt beléphetnek másféle - nem állami – megoldások, akár egyháziak is. De az azért mégiscsak túlzás, ahogyan az egyházi iskolák úgy terjednek, mint alattomos fing matiné alatt a moziban.
Itt azért ide lehet szúrni azt is, hogy nem volt helyénvaló és ízléses a Pető intézetet baszogatni, ha már…

Terjedjenek amúgy a zegyházi iskolák, bánja Overdose szerszáma, én nagy ívben lessz… akkor ha az adott intézményt a saját pénzéből fenntartja, egyetlen kurva fillér állami csöcsből kifejt adóforint nélkül!!
Ebben az országban nagyon sokaknak telis-tele van a töke attól, hogy emezeknek az isten pénze sem elég. Orrba szájba tömi őket (nappersze a történelmi fegyházakat… ugyebár…) zsével a kormányzat, de ez nem elég, van hatalmas arcuk arra is, hogy az egyházi iskolák működtetésére még plusz lóvét énekeljenek ki az adófizetők szájából, amit mondjuk ezerszer értelmesebb célokra is lehetne fordítani.

Szóval, újra: legyen állami kézben az oktatás… miről beszélsz? Hát, éppen most hol a francban van? Pont most igyekeznek minden egyes szegmensét az oktatásnak maguk alá gyűrni, a hűbéres haveroknak ez is sok milliárdos üzlet és akkor megjegyzed, hogy aztán magánkézbe azt nemdenemdeneeem!? Ebben a formában szerinted ami történik, az micsoda?
Lopás, ha nem tűnne fel. A kölkek jövőjének lopása, az egész rendszer magánhasználatra való lopása hatalmas haszonnal, amit felügyel két idióta, akikről Tóta W. is kellő „tisztelettel” emlékezett meg.

Van az a pénz, amiért ennyire hülyének teccen lenni? Bocsánat, rossz a kérdés: mennyi az a pénz? -, bár ez nyilván személyes adat és adótitok is. A hülyeség meg nyilvános, azt olvashattya, aki téged…
Hiába, a törvényt és seggnyalóit meg kell fizetni, régi mondás.

Amúgy sokan vagytok még? Mit fogtok csinálni, ha majd fogy a kiosztható tiszteletdíj? Egymástól loptok?
De szép lesz, amikor az elvtársak egymást nyírják a konczért-:O
@J.László: ok.neked van lehetőséged most is állami vagy egyházi iskolába íratnod a gyereked.
miért zavar ha én máshová szeretném.
tudod az a különbség köztünk, hogy én nem akarok tőled elvenni semmit.
te meg igen.a szabad választásomat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én a KÖZvalóraváltóGÉP márkájú projektorra gondoltam, te sörissza! ;-)
@bella _ciao:
nekem az jött le, hogy MIUTÁN államosították az összes MAGÁNKÉZBEN lévő takszövöt ÉS a takarékbankot, ezekután kilép belőle, megmarad az állami kontroll egy része, de eladják (akár külföldiekek is).

ez...
...ez lopás.
@Le_Penseur: Haggyad mááá. azokkal a Dunába, vagy le a gellérthegyről... amelyik alkas libapásztornak, az esetleg maradhat. Persze az anyabaszók fattyai, feltéve ha NER hitűek maradhatnak. Még miniszterelnök is lehet belőlük... A konzullá kinevezendő lovakat a Lázálom testvérek már fedeztetésbe állították...
Ma este félfüllel megtekintém az mtva híradót. Ebből megtudvám, hogy jövőre még annál is jobban fogok élni, mint azt az idén még elképzelni sem merem. Nő a gázsim, de csökken a rezsim, és az alapkamatom, meg még az is, amire most nem emlékszem, de a kormány szerint gyufe miatt most sokba kerül. Így tehát nem lehet más válaszom erre a ballib által keltett tankönyv hisztire, mint ez: reggel felkelém, és reggelizém, majd kávézám, azután máris gőzerővel szervezém a Ki Tud Többet A Felcsútról országos vetélkedőt. Mert hivém, hogy eme nép és ország jó úton jár, minden lépéssel közeledvén nagy egyenlőség felé. Melyben népünk fiai és lányai között eltűnnek az osztálykülönbségek, és a szegény meg a gazdag tanuló könyvében ugyanannyi oldal és kép lesz.

(ui a Lendvay utcába: a jólmenő helyen lévő trafik kulcsát a vonatkozó listában szereplő címre kérem elküldeni. A rendelettel együtt, ami szerint csak én árulhatok ezután szotyit és sört a stadionokban, valamint benzint és gázolajat a bezáratott, majd cégéremmel újranyitott kutakon. Köszönöm.)
@Bakter: Hát kár beléd a jó szándék, az egyszer biztos.
@vitéž munkášőr:
Nem issza... Dógozik!
Már csak 1 noti van hátra mára... :(
Igaz, az csúúúúnya fertőzött darab, Linux alatt levírusozni és blokkolni gépet, az már művészet a felhasználótól! :D
@Secnir:
Nem csak azzal lesz ez eljátszva, a közüzemi cégekkel + még pár dologgal is szerintem. Egy kis vállvonogatás, majd a birka narancshívők lelkesen tapsolnak Simicska és Orbán elvtárs tulajszerzésének.
Evégre az ő büdös komcsijaik nem olyan büdösek nekik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: haver, ennyi "jó minőségű" troll. hogy én mé nem trollkodok hétköznap? anyám:))
@taga20:
Látod!? Hangulatos kis csapatot küldött Kubatov elvtárs!
Irigykedhetsz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ó, ez Rodeo terepasztala. ha már lazulás, én inkább ennek a híve vagyok (fincsi lesz, ne ijedj meg tőle):

youtu.be/KzutrE85HZw
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ezerrel! nem is bírtam ki, pedig megfogattam, elég ha a hétvégén arcoskodom:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem vágom a linuxot, bár tényleg műtárggyal lehet dolgod, mivel azt hallottam, hogy az stabil OS
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Semmi nyalás, karrierépítésnek nevezik ezt. Ja, és jövőre 20 centivel hosszabb lesz a sorompóm. Vagy 25-tel, a világgazdaság izgalmi állapotától függően.
@Bakter:
Nehogy a gyorsvonat keresztbe menjen... :D
@Bakter: én az IKSz-hez szeretnék bekerülni. tudsz adni tippeket, hogy ne hányjak a tömjénszagtól?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Bölcs meglátás. Ha ezek észreveszik, hogy a vonatok a világban mindenütt hosszában közlekednek a síneken, itt simán bevezetik 2/3-ilag, hogy keresztbe menjenek azokon, amúgy unortodoxan. És hát amilyen nálunk sínek állapota, nem is lesz nehéz az átállás.
@vitéž munkášőr:
Tippet? Ingyen? Ez nem kommunizmus itten, he. Még nem...
@Bakter: mondtam én, hogy ingyen? lopott NENYIkkel fizetek
@Le_Penseur:
Ebben tökéletesen egyetértünk. Az elmúlt 23 esztendő liberális agymosása talán rám is hatott valamelyest.

Tehát így helyesbítek: profit alapon nem szabad oktatni. Rendben, magán alapon OK (alapítvány, ilyesmi), de üzleti alapon szigorúan tilos közoktatást felépíteni.
@vitéž munkášőr: Igen tudom, de én is szeretem Wagnert. A megküldött zene alapján gondolom őt is szereted. :)

youtu.be/7eolvRvvLuU
@Bakter:
Simán fog menni:
Kőbánya-Kispest Kunszentmiklós-Tass (60 km)
1 óra 13 perc
Ilonka meg prémiumot kapott... ungarische sínskanzen - Elvirán csekkolható, nem vicc!

Nem köll bizber, ha vizeleteden érzed, hogy gyön a csühös, pisálás közben leengedheted a másik kezeddel a sorompót, nem köll sietni, csak tízzel gyün.
@vitéž munkášőr:
Én igazi rendszerhű bakter vagyok. Tehát a saját pénzünkben ennek megfelelően nem hiszek. Dollárt, sokat, a Kajmán-szigetekre, aztán tárgyalhatunk a tippadás feltételeiről.
@Bakter: rendben. George Town-ban van vasútállomás?
@Knósszosz:
Jól fogalmaztál: sín-skanzen.

Amúgy 12/14 villamos vonala. Olyan fényizék kerültek fel, mint a stadionban, és mutatják, hogy ez melyik villamos. Marha fasza. Viszont a vonalon egyre több helyre kerülnek ki a 10 km/ó-s táblák. De mivel nem vagyok gyufe-siszta elégedetlen ballibbakter, látom a jó szándékot a dolog mögött: "azé megy lassan a villamos, köcsög kancsók, mert így jobban lehet látni rajtuk az új fénykijelzőt. Üdv, békaka".
@vitéž munkášőr:
Kell nekem érteni ahhoz, amit csinálok? Jutok én valahová ebben az országban, ha értek a dolgomhoz? Na látod. Fogalmam sincs, hol van vasútállomás.
@vitéž munkášőr: Most komolyan erről mi a véleményed??? Szerinted is lehet különbséget tenni népirtás és népirtás között?? :(

index.hu/kulfold/2013/12/17/lehet_tagadni_az_ormeny_nepirtast/
Este van, este van Kiki nyugyalomban...
elől járt a jó példával.
Jó éjt az aludni vágyóknak!

Garai Gábor : Láthatár

Most állj meg itt, és nézd a láthatárt.
Remeg a föld, eltörpülnek a fák.
Felhők fölrázott vánkosán a nap
lomha vért csorgat már, nem aranyat.
Fejed fölött megfordul egy madár,
a láthatár felé suhanva száll.
Szétszórja a megnyúlt árnyékokat
az úton végig-söprő alkonyat.
Magad állsz a mai nap peremén,
nincs szívedben se bánat, se remény.
Nem is sejted, mit ígér a holnapod,
de elébe kell állnod, azt tudod.
És túl kell élned; amíg csak lehet,
ugyanazt kell itt újra-kezdened,
téglánkint rakva egyre a falat
a részvéttelen ég boltja alatt,
mintha létezne beteljesedés,
s nem rész lenne maga is, az egész,
mintha az időt hagynád örökül
(mi átfolyt rajtad, s nélküled röpül
tovább) az utódokra, mintha csak
az lenne lényeged, mi megmaradt
kezed nyomán, s mások javára vált...

Nos, állj meg itt, és nézd a láthatárt.
.
.
.
A korán-kellők ne felejtsenek el korán kelleni!
A koránról többet az érdi müezintől.
@Bakter: Újpest-Rákospalota vonal? Béke út?.... hmmm gyermekkorom legszebb nyarai... Újpest szülőotthon... ott ismertem meg, milyen melegvízzel teli 200 literes vaskádban lubickolni...
@willdattaa:

"Az egy következő lépés. Most először abban állapodunk meg, hogy ha többféle tankönyv van, akkor van rosszabb tankönyv, tehát van olyan gyerek akinek rosszabb tankönyv jut, ami rossz dolog, tehát nem fogadható el, vagyis nem lehet többféle tankönyv."

azé aggódnak ezek a liberáncsok, mert lehet, hogy ezentúl mindenkinek -érted?- mindenkinek a rosszabb tankönyv jut. mert a Főnök stadionos éleslátása nyomán, már az egyetemi professzorok is hagyják a fenébe a tudományos érvelést, és a futball világából vett példákkal próbálják vélt igazukat, vagy állításukat vagy különös műgonddal csomagolt véleményüket a Főnök számára érthetővé tenni.
azaz nem mindegy, hogy valaki egy bunkó Focistához igazítja a országot, vagy a tudomány mai állása szerint láttatja a világot. no már most ebben az esetben bocsánatos bűnnek gondolom, hogy ezt épp a liberális ködevők adják a világ tudtára, ha már a fideszben egy épeszű sem maradt, csak éhes zsebű féleszű, ebből aztán dögivel.

mindazonáltal... vagy-é nyóccéves?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nagyon válogatós vagyok ám! őt inkább csak elismerem, mint a szakma nagymesterét ;-)
@Bakter:
-:DD
- Kuruttykurutty... vétel, itt vitéz-itt vitéz, taplós hallasz? - vétel.
... ssshshsshhhhsshshhhh...
- Itt Pista, vétel. Most nem érek rá, vétel. Mert vár rám egy másik... vétel. Jó pénzér használt csukklósok, vétel. Antall Attilával egyztetve, vétel. Neked annyi, vétel?
@vitéž munkášőr: Az igényesség jó tulajdonság. Ez a dal, hogy tetszik?? :)

youtu.be/FoOb5suP84E
@jaegtoer: hahha.. de úgysenem érti... prosztóba kiáltott szó...
@punkfrog:

"__@J.László: ok.neked van lehetőséged most is állami vagy egyházi iskolába íratnod a gyereked.
miért zavar ha én máshová szeretném.
tudod az a különbség köztünk, hogy én nem akarok tőled elvenni semmit.
te meg igen.a szabad választásomat.__"

nem sietek a kolléga segítségére, de szabadjon megjegyeznem továbbra is szabadon választhatsz melyik fél ekezet házába akarsz járni. minden más mellékszál. teljesen szabadon választhatod a katkót, a refcsit, zsicsit, meg ilyeneket. ha lázadó tipcsi vagy, mehecc a moszlimokhoz, a bugyistákkhoz, usw... tied a választás. persze a legjobb lenne, ha a vidi meccsekre járnál, ott többet tudnál intézni. otp-én keresztül könnyebb. ha még szmájlikra is igényt tartasz, akkor végképp elkúrtad. szerintem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na őt nagyon csípem, az alábbiak óta:

youtu.be/7nJaiKQIoxs

Géb, ezt vágod? kötelezővé tenném a tableten tanuló kisiskolásoknak (egy párhuzamos univerzumban)...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

nem is azé írtam, csak vigasztaltam. mire felnő lehet még delnő.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Te, az nem a kondér volt?
Ott pácolták a vérmakit - persze önvédelemből!
Erre megszökik... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nyóccévesen? nemár. de lehet hogy majd elakad annál a stációnál. mindenesetre az irányt arra vette, de mé vegyem el a pozitív végkicsengést? különösen, hogy marhakolomp?
@vitéž munkášőr: Igen ismerem. Amúgy a verseket is szereted megzenésítés nélkül?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Most gyüssz valami eddig nem látott képekkel... baazmeg!-:DDD
@jaegtoer: köszi.:) a laci nevében is.
csak egyre reagálnék.
FRADI meccsre járok.
már időtlen idők óta...
ez is egy választás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: bárkitől bármit természetesen nem. vannak kedvenceim, zenével és anélkül is. de csak azért is itt egy másik zenés kedvenc:

youtu.be/HmhNd7VJ3Mc
@jaegtoer:
Folyamatosan túlértékelitek a vezényló csicska csapatait.
Birkavonulásban, seggnyalásban jók, de észérvekben?
Pláne a sok bolsevik paneljuk és szánalmas seggnyalásuk mellett?
Államosítunk ettársak?
Dehogy!
Csak úgy néz ki!
A nép most ÖNKÉNT adja. Majdnem olyan önként, mint 1947-ben...
Hisz nagy példaképük, Rákosi pajtás után, ez a szerencsétlen, jobb napokat látott Varga gyerek is lement bérku... bérkutyába:
"1947-tel ellentétben most tényleg az önkéntességen alapul az államosításunk Varga Mihály szerint. Ez teljesen rímel Matolcsy mondataira, amik szerint a cégek önként visszaadják a vagyonukat az államnak, „mert olyanok lesznek a feltételek”. Versenyelőny a kormány cselekvőképessége, de még nem találtunk vissza a helyes útra, mert az elmúlt nyolc év hibáit nem lehet három év alatt rendbe hozni. Érzi, hogy mintha megrendült volna az országban a befektetők bizalma, de van olyan beruházási mutató, amiben jól állunk, ez a német autóipari beruházások mértéke Kínához képest. Az egymillió munkahely helyett inkább 400 ezerre lehet számítani, ebből is kiemelte, hogy máris 230 ezer közfoglalkoztatott van. Az EU-val pedig azért borzasztó a viszonyunk, mert a nemzeti érdekeket képviseli a kormány."
index.hu/gazdasag/2013/11/26/varga_onkentes_az_allamositasunk/

Oszt állítólag ez, meg a Pokorni a legértelmesebb ott... A többi meg segghülye???
@punkfrog:

"FRADI meccsre járok.
már időtlen idők óta...
ez is egy választás. "

:D
én meg dolgozni. szintén idétlen idők óta. ez is egy választás. ezért tartom magam távol mostanság a fidesztől.
:D
@jaegtoer:
Na ja... még véletlenül összemosnak velük...
Kellemetlen egy társaság, még azt hiszik, hogy te is OLYAN vagy! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Gyönne, nem gyön.
Telezabálta magát mogyoróval oszt mos puffog... ki. Azér!

Mócárttal vigasztalódom... de nem a golyóival, csak úgy.
Kérjetek hozzáférést Roditól és tudni fogjátok, miért érdemes.
Mondjuk ezért(is):
www.youtube.com/watch?v=nPbxIT9W1AY
és 00:06:40-től Romanze-Andante... az Alien sorozat első részében is benne van, ezt fejhallgatóval és tök sötétben, amikor repül az ember galaxisokon át...

Jóó, menjek a pi-pííí... és nem is tolatok, de akkor is!

Kérdezzétek Rodit, ő aztán tuggya.
@jaegtoer:
a munka és stadion alapú társadalom két lénye vagyunk:)
@punkfrog:
Mazókák!
Egyik jobb, mint a másik.
Béközép népe meg sehol?
Lejárt a kumministák munkaideje?
Túlóra az túró? A Pártért a Piktorért... Áááá... már a trollok sem a régiek!
@Knósszosz:
Tudtok élni cseszed!
Alukálok...
Jóccakát!
..az állami tankönyvben milyen jól fog mutatni, hogy aszongya:
..a komenisták egy öszödi csőszkunyhóban adták el a nemzet titkos stadionépítési terveit a csúnya kapitalistikáknak...
@jaegtoer:
el kőne dönteni (vagy föl) mi is az, hogy rossz tankönyv...

szerintem van rossz tudás meg jó tudás és nem tudás meg tudás de rossz tankönyv...
azt politikusok döntik el a saját politikai szempontjaik alapján?

szakmákban: matematika, geometria, fizika, kémia, IT, nem sok politika fér el de hülye tankönyvet kiadni róla?

szóval el kellene már ezt is dönteni

brühüyyy
@Knósszosz:

most kezdenek delikvencsócsikat képezni akadémiai fokon ...

www.youtube.com/watch?v=gV47aJDwtHQ&list=PLudFEqVjGK0RnX5d9fIT-rf4yu0VyHcG7

a híres fehércímkés Columbia cimkén

brühüyyy
@Knósszosz:

Szia Knósszosz!

elküldtem a töltött káposzta receptet, ide nem teszem be, mert rövidre fogva is 3,3 oldal lett.
Fabius bár toleráncs azé mindennek van határa.
és különben is, kurva jó recept. mondhatni jægtœricum.
@rodeo36:

vannak aggasztó jelek, hogy az ideológiájuknak teret engednek olyan helyeken, ahol nem kellene.

szakmai viták nincsenek, mindent politikai szemszögből közelítenek meg. szerintem ebben az álságos világban viktor is keresztbe baszik, keresztre szarik, kereszten gondolkozik, hogy megfelelő keresztmetszetben fejezzem ki magam és egy mondattal többet is.
nem csak a törvények, a törvényszerűségek sem érdeklik őket. fizika? matematika? ezeknek? -nél? -től? ugyan.
@taga20:
figyuzz...felkészűl és megnéz
www.youtube.com/watch?v=s88P4Tcp6qg

nem egy napos feladat de nem fogod megbánni

brühüyyy
@jaegtoer:
szerintem: az ideológiájuknak a rötyiben, a pöcegögörben annak is a legmélyén van a helye a többi szarakodás és a lámpavasak pihentetése

mindegy ki jön ennél szarabb már nincs

brühüyyy
Nem ertem a hiszti okat.
A tanarok azert jartak egyetemre, hogy ne csak egy konyvbol nyomjak a temat, hanem szeles latokorrel a tankonyv mellett mast is eloadjanak.

Az en idomben magyar irodalom es nyelvtan oran a konyvet elo se vettuk 4 ev gimi alatt. Csak a szoveggyujtemenyt. Es az elmeleti tudnivalokat szepen lejegyzeteltuk fuzetbe.
Hasonlokeppen matematikabol is csak nehany konyvet hasznaltunk a sokbol, amit megvetettek velunk. Mellette persze sokat diktalt a tanar es sokkal hasznosabb, erthetobb volt, mint a konyvek.
Gyakorlatilag minden tantargybol kell a tanaroknak annyi municioval rendelkezni, ami lehetove teszi a tankonyv nelkuli tanitast.
5 ev egyetem alatt fel kellett halmozniuk par tucat oravazlatot stb.
Ja, meg ugye az intenet koraban ne ragadjunk mar le egy konyvnel. Legalabb megtanul a gyerek kutatni a tudasert.
Fel kellett volna nyomni mar regen az osszes tankonyvet, jegyzetet, korabbi erettsegi feladatsorokat, gyakorlo feladatokat pdf-ben meg tovabbi ket-harom e-book formatumban egy kozponti tarhelyre, aztan szevasz, gyerek letoltheti. Nincs draga tankonyv, nincs felesleges hiszti.
A tanar megmondja, mit tolts le a tabletre, vagy ha nincs, akkor mit nyomtass ki kovetkezo orara, lehet, hogy olcsobb lenne, mint tankonyvekkel rohangalni. Fealadatsorok, peldatarak, gyakorlatok, vazlatok, segedanyagok, esszek, szovegek, versek, abrak, hang es video file-ok idegen nyelvek oktatasahoz, animaciok... amit csak akarsz.
Van csucstechnologia, csak senki nem arra hasznalja, amire jo lenne. Mindenki nyomja a streamelt japan iskolaslanyos szexfilmeket meg a fetispornot, a twilight-ot es az idiota szuperhosos amerikai filmeket torrenten, de kozben senki nem kepes arra, hogy tanulasra hasznalja a netet. Van tabletje mar szinte mindenkinek, de a legtobben csak szalonnat vagnak rajta...
Weöres Sándor: A birka-iskola

Egyszer volt egy nagy csoda,
Neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
Az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,
Így hát egy se ment oda,
Meg is szűnt a iskola.
@bambanő:

jó reggelt!

rég olvastalak.
jó az ötlet. sőt!
Kár, hogy az ország harmadának még mindig nincs számítógépe. ismerek olyan családot ahol meg négy van.
az iskoláknak van. csak papír nincs meg "festék" ahol igen, ott a tankönyv se ügy.
az egységes követelményrendszer és a különböző színvonalon megírt könyvek között amúgy meg rendet kell vágni. ebben nincs hiba. az ellenérzésem abból fakad, úgy zajlik majd (illetve már!) ez is, mint a föld-, a trafik- és a rezsiblöff.
@bambanő:

" Van tabletje mar szinte mindenkinek, de a legtobben csak szalonnat vagnak rajta... "

szabadjon jeleznem, én a lilahagymát szoktam a hátlapján kerámiakéssel áttetsző vékonyságú szeletekre a paradicsomsalátához, semmi egyebet nem szoktam, még fokhagymát sem, foghagymát meg pláne nem. nem tudom az okát de az lehet az ok, hogy a tablet a tudás útja.... szóval, hiába na a tudáshoz tableten át vezet az út. majd elfelejtettem. természetesen kikapcsolt állapotban, de most, hogy említeni is tetszettél -megszégyenítően-, ki fogom próbálni -büszkén-bekapcsolt állapotban.
a vágódeszkán, meg kivonok, összeadok, szorzok (a jólteljesítési együtthatóval mindent) és róvást rovok. legalább fejlődik a finommotorikám. kisebb l-f-at már faragtam ajándékba régebben, azóta áttértem a sárgarépa főzelékre...

mindazonáltal örültem, hogy olvashattalak. kell a józan hang, ha spicces is.
@bambanő:

"A tanarok azert jartak egyetemre, hogy ne csak egy konyvbol nyomjak a temat, hanem szeles latokorrel a tankonyv mellett mast is eloadjanak."

erre, arra a 25%-ra való tekintettel -akik viszik a hátukon az egész oktatás ügyet- és akiket tisztelek, nem írok szösszenetet. pedig nagyon az ujjam begyiben van.
@bambanő: Ja nahyon jo a technologia. Foleg amikor csodas modon bevandorol a tablet valamelyik kis bidambidam taskajaba es estere mar borra valtozik a krimoban.
Fabiusnak se legyen unalmasabb!

"A kormány újabb terhekkel sújtja a fuvarozókat"
index.hu/bloghu/farkasivan/2013/12/17/a_kormany_ujabb_terhekkel_sujtja_a_fuvarozokat

Nekünk meg drágaszág...
@jaegtoer:postámba

Légysz az én postaládámba tuszakold bele a töltött káp, receptet.
Sok gyerek,sok vendég és mindenki nagyon szereti. Biztos nem olyan mint az enyém,az csak egy oldal. Köszi :)
@Reggie:

ne légy ennyire pesszimistán pejoratív. egyrészt nem is biztos hogy a kis bidambidamnak van táskája, lejet neki Vuitton-ja (ejtsd: vui-tonyója) is másrészt csereáru választék sokkal változatosabb, és biztosan adnak érte búzát és békességet, sőt sört is, pálinkáról, rumról, vodkáról nem is szólva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pedig most aztán győzött az igaz magyarság !

visszafoglajjuk trianont !

lesz még nagy nagy magyarország !

3 óceán foglya mosni partyainkat !
a dunapartot !
@avanivi:

ez se több. ha kiveszem belőle a magyarázó szöveget, ebből sem marad több, mint egy oldal. persze nyilván a magyarázatban rejlik az aljasságom, ezért ezt féltve titkolom és őrzöm, arról nem is szólva, hogy ez férfiaknak íródott. mivel már el vagyok könyvelve absolut emancica ellenesnek, talán megérted, hogy a bizonyítékokat nem terjesztem...
annyi az egész, hagy ami belevaló + 2 óra beszerzés + 2 óra munka +7-8 óra főzési (inkább melengetési) idő, azt rá kell szánni, se egyikkel, se másikkal nem éri meg spórolni. és még így is tartok tőle, hogy hiányos lett a receptem. szóval vallj szint, miből vagy: -rendetlen, erkölcstelen, csélcsap, védtelen, esendő, szeretetre, megértésre vágyó férfiember, vagy erős, büszke, törtető és rátarti, gőgös női hölgy?
'reggelt, Népek!

Na, ma mit államosítanak/államosítottak?
Kocsmák már államiak?
Benzinkutak...?
@J.László:

"__Nekem az a véleményem, hogy Istennek különös tervei vannak Magyarországgal. Nem véletlenül küldi kedves hazánkra a világ legutolsó söpredékét. Ez egy próba. Rendszerteszt. __"

Köszönöm. tényleg így gondolom. én is.:DDDDDDDDDD
@jaegtoer:
Recipet kérem in is, mind az elkészítés módja, de legfőképpen a retorikai fűszerezés miben léte érdekel!:)
@Nyilas Mise:

úgy van. csak elütötted, de én értem. a "dumapartot" akartad volt ir(ta)ni
@Fabius:

FAAAAAABBBBBIIIIIUUUUUSSSssss?!

mehet a recept?
még nem közkívánatra ugyan, csak nem akarok sok nyomot hagyni, elég nyomott vagyok így is.
@jaegtoer:

Ha tagás dimenzióban lennék, akkor azt mondanám, lófasz a seggedbe, de ugye tudod, hogy hazudós vagyok:))

Én ilyen randát nem mondok, de ha nekem is megküldöd, akkor karácsonyra minden vád alól mentesítelek:)))

Azt nem ígérem, hogy kulináris élvezet is lesz belőle, de szellemi biztos.
Majd aprítok hozzá egy kis lila hagymát és szalonnát a gép hátán:))
Egészen pontosan: január-november viszonylatban az idei infláció 1,9 százalék (ez feltehetően kicsit még lejjebb fog kerülni a legutóbbi, novemberi rezsicsökkentés miatt)....

Ki érti ezt?
Ha csak a közös költséget és a tranzakciót veszem alapul, ez évben máris rengeteg nyugdíjas bevétele legalább 1,5 százalékkal csökkent.
Ha így megy tovább, a következő rezsicsökkentés visszafizetési kötelezettséget jelent?
@jaegtoer: ja recept! köszönöm, előre!
"Tanulni eddig is együtt tanultunk,"

Szerencsére a legtöbb magyar szülő egyaránt penge világtörténelemből, magyar nyelvből, a nitrogéntartalmú szerves vegyületekből és a fehérjeszintézisből.
@jaegtoer: már erős férfi vagyok :(((
A töltött káposztám a család szerint naaagyon jó,csak újítani szerettem volna de értem amit írtál,úgyhogy ,sérgarépafőzelék :)))
@jaegtoer:
Mély tisztelettel a töltött-káposzta iránt, kérlek, küld el nekem is.
(sajnos káposztafölddel nem rendelkezem, de az asszonynak van egy kis cserepes kertje az ablakban, ahol már kapor, citromfű meg ilyesmi projekt is megvalósult 0 forintos vissza nem térítendő támolygással)
@jaegtoer: :)

ne komolytalankodjon uram!

385 hsz után ugye ez a kérdés csak vicc?

tehát csak ismételni tudom sok más mellett @Orica Középföldi: kérését... :DDDD
@jaegtoer: szia! Nekem is nosza! Igaz, nekünk is csak 12 literes a legnagyobb:-)) De ez legyen a mi legnagyobb bajunk:-)
@Orica Középföldi: Ne komolytalankodjunk kérem tisztelettel így kora reggel... még böfögöm a savanyút a tegnapi sörözés után:-) Különben is: Nállunk a plazmatévé szolgál hasonló célokat, igaz konyhapultként is funkcionál.:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: én is azért szeretnék plazmát, mert jő konyha sziget lenne! olvasom nálad bevált, jól gondoltam! irok is a megfelelő embernek!
@Orica Középföldi: @avanivi: @magándemokrata:
@tristen2005: @dr. jenőke (jenőke):

Jesszusom! végül is nem sok, csak éppen és pontosan 11000 karakter, rendben.

Fabius henyél avagy lapul, lehet épp dolgozik, hogy ide se kukk. úgy hogy várakozok...mit mond.
@jaegtoer:

Fontos érv lehet, hogy Máriának igazi karácsonyt szereznél.
Örömmel venné, hogy íme igaza van!
A penészgomba tenyészet burjánzik,még nem penicillin, de már káposzta, szétoffolja a blogot:)))
@jaegtoer: tedd be valamelyik szobába! abból gond nem lehet! pl. zene, most néztem van ott pia dögivel, legyen kaja is!
hmm győzött a lustaság, lesz ami lesz, ennyi levelet nem írhatok most. egy kis szünetet tartsatok, hogy egybefüggő legyen, ha betolom.
I/III. rész
azon töprengek magamban -röhincsélve- ki a tulok farka vagyok én, hogy recepteket írogatok neked, amikor -szerintem- meglehetősen jól helytállsz a konyhában is, feltehetően még jobban is, mint én. de placebonak v. kontrollcsoportnak jó lesz.

most ne vedd sértésnek, de megkíméllek attól a verziótól, amelyik azzal kezdődik, hogy végy hat hektár jó földet, olyan igazán káposztának valót, szántsd fel az asszonnyal eke elé fogva a szarvát jó mélyen lenyomva…. már modern időket élünk. emáncincáltat .különben is, mindig mi szolgáltunk és csak a fejünket védtük, ha mégis úgy esett…....etc.

Tehát már feltételezem, hogy megvan a savanyúkáposztás haver, ahogy már szóltam erről nemrégen, de nem is bush…usw.

KELLÉKEK:
1 kg darált hús/lapocka
1 szemrevaló egész füstölt csülök, ami még nem lett megfőzve csonttal együtt (ez azért fontos, mert ha főttet tennél bele, az olyan semmilyen lenne benne, szittyós vagy mittomén: pfejj)
2 db gyönyörű szép disznóláb/köröm (a szépségfokot a tisztasága adja. első, vagy hátsó, mindegy, de! nem talkső csak az izié köll.
6-8 db 5 mm vékonyra szelt karika bükkfaforgácson füstölt kolbászból. ha többet szeretnél bele, inkább a fazékon kívül edd meg a "többet" a már ismert lilahagymaetüddel.
libazsír ½ kg, és még marad is (kenyérre, lilahagymával pirospaprikával, sör…(most magyarázzam?)
0,5 liter rizs (félliteres bögrével tolom, lehetne 6 dl-es is, de nekem csak literesem van, vagy 1/2-esem na, nű!)
20-22-24 káposztalevél, ha nagyon! nagyok, a vastag ér mentén kell! elvágni. a legjobb olyan leveleket kérni –ha lehet, amiből 9 cm hosszú és 5 cm átmérőjű hengerekbe hengergetheted a töltelékeket. a nagy levelek szabdalásából sem csinálok kimittudot, fogom az étkezési ollót (közepes Fiskars egyenes) és azzal sutty megoldom, úgy, hogy az eret egyik oldalon sem hagyom benne, ellenben ha már kivágtam, megeszem.
1 öklömnyi fej vöröshagyma, mert amiben nincs, az nem étel, hanem desszert
2 kg savanyú aprókáposzta
erős cseresznye paprika 4-5-6-7-8-9 (azokat a csili viliket hagyjuk a sznoboknak, némelyik olyan, mint az óvodás nyalóka. + 1 egy szétmorzsolva
5 babérlevél
2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika (ezt nem kell bemutatnom milyen legyen, gondolom. se szegedi, sem kalocsai nem játszik, csak jóféle házi, az is hajnalpiros ólom-oxid (Pb3O4) azaz mínium nélkül.
1 (25 cseppes) teáskanálnyi őrölt bors
edény aljára 5mm vékonyra szelt füstölt szalonna szeletek elegen, hogy le ne égjen
3 liter füstölt főtt csülök leve. (ha nincs, csontleves!, de semmi esetre sem csapvíz)
1 üveg félédes/félszáraz vörösbor (ár 700-800-1000 Ft árban.)vagy amilyen van a spájzban, pincében, hordóban, de kommenyista! legyen, mert itt Kolcsaknak semmi helye! tehát 700 alatt nemigen van bor, 1000 Ft fölött meg marketing, azt meg fölösleges a káposztába, hiszen az utolsó órában teszed bele azt az 1 dl-t, amit kell, a többit meg megiszogatod közben lubickolva a feelingben, és ingben gatyában amíg 6-7 órán át fövöget gyöngyöző kacagással, csiklandozva alant égő kicsi lánggal.

A T Ö L T E L É K E K
HÚS
nem szoktam vele sokat vacakolni, nincs benne semmi hókusz pókusz, mindenképpen soványabb husi kell hozzá, én lapockát veszek, meg is daráltatom, ki szoktam várni a hentesnél amíg valaki lapockát kér netán combot, és akkor kérek 1 kg lapockát. ( a gépi darálóban ugyanis benne marad mindig 1kg az előzőekből és akármit kérsz, úgyis azt kapod, ami a gépben van, mert 1kg húsnál több nem kell egy 10 literes fazék, lábos főzőedényt feltételezve)
na, megvan a dög darált állapotban.
be kell keverni éppúgy, mint a kolbászhúst, csak kevesebb fokhagymát kell bele tenni, a legjobb, ha semennyit, ez a semennyi is maximum 2 közepesnél kisebb gerezd lehet, teljesen szétnyomva nyomó által, melyhez te csak a nyomóerőt adod a szerkezetnek. kis bors, bővebben pirospaprika, de érzéssel, de nem érzelegve, só de! nem sok, mert a csülök füstölt és eredendően elsózott, mivel annak kell lennie. annyira kell tulajdon megmosott kezeddel összemarcangolni az egyveleget, hogy olyan állagú legyen, mint a tanár azaz tatár bifsztek. amennyiben nem akarod, hogy szétessenek a töltelékek, akkor ebbe a masszába kell keverni még egy egész tojást mindjárt az elején, hogy ne fáradj kétszer, mint a rest.
RIZS
1 kg húshoz kb. 5 dl bögrényi rizst libazsíron megfuttatsz egy kicsit majd ugyanabból a bögréből ráöntesz 1,2 bögrényi vizet, és mindjárt kicsi lángon, vagy elektronyosság esetén legkisebb fokozaton, (ha a rohadék 8 fokozatú akkor a növekvő fokozatokból a harmadik legkisebbre kell beállítani, ami lehet 3-as vagy 5-ös attól függően, merről volt őrült a mérnök, fentről, avagy lentről) és hagyni kell az intim szférájában fedő alatt duzzogni egészen addig, amíg el nem sírta a könnyét, azaz el nem főtte a vizét, de a legjobb, ha a felforrástól számított 30 perc után lekapcsolod akármi is van alatta, és hagyod 40 percig pihenni, hogy minden nedvességet magába szívjon, és hadd puhuljon a beste. nem baj, ha félpuha lesz, ez a cél.
a pihenés azért is kell, hogy hűljön, mert ki lesz az a maaaarrrcha, aki bele fog nyúlkálni a forró rizsbe, hogy összekeverje a már előkészített fűszerezett darált hússal?! ha mégis forró lenne még a genya, akkor használhatsz a keveréshez kanalat, villát, imádságot, a lényeg, hogy egyenletesen el kell keverednie a rizzsel, EGYENLETESEN, azaz nem matematikailag, hanem geometriailag. ezért kell a darált húst előzőleg megdolgozni, nem pedig azért, hogy elfáradjon, vagy engedelmes legyen, vagy aberráltak lennénk, hanem a forró rizs és hús egyenletes eloszlásának kényelmes, ergonőmiailag kényelmes kivitelezése miatt.

EGYÉB TENNIVALÓK
a káposztaleveleket egy nagy tál langyos vízben 10-15 percig áztatod, majd kiveszed és hagyod a vizet lecsöpögni, nem a kőre, hanem szép tiszta konyharuhára. az aprókáposztát egy nagy tésztaszűrőben (az enyém kb. 6literes lenne, ha az alja nem lenne tele sűrűn lyukakkal) szóval folyó langyos vízzel megzuhanyoztatod, közben megforgatod, hogy a langy víz mindenütt érje, ez tartson öt percig, a fürdetést követően lazán kicsavarod, vagy kinyomkodod belőle a vizet, majd úgy hagyod, had lustálkodjon.

ezután töltött káposztát képezel. a káposztalevelet kezedbe veszed, s egy evőkanállal a tölteléket a levél egyik végébe helyezed, hosszúkásra egyengeted, majd a levél bal szélét fel és ráhajtod a töltelékre, hogy a töltelék bal oldalát teljesen elfedje, sőt a széle ráhajoljon úgy, hogy a tölteléket a káposztalevélbe tekerve a baloldala zárt legyen, a jobb oldalán kilógó káposztalevél széleket úgy hajtod egymásra és a töltelék irányába betűrve, nyomva, hogy ott is bezárja a tölteléket a káposzta levele. comprende?

no. a vöröshagymát apró kockákra vágod, és éppen szükséges mennyiségű libazsíron megpirítod egy kisebb serpenyőben, ha már színt kapott ami a sárgás és az éppen barnulni készülő állapotot jelenti, leveszed a lángról és egy evőkanál őrőlt pirospaprikát hintesz bele, elkevered, s azon nyomban egy féldeci (elsőre féldidi-t írtam, de hogy ez hogy jött ide, ne kérdezd) szóval féldeci csülöklevet öntesz bele, hogy a paprika meg ne égjen.

Most jut szerephez a legalább 10 literes edényed, az alját a szalonna szeletekkel béleled (hogy semmilyen körülmények között ne égjen le), ezután jöhet az aprókáposzta 1 cm vastag rétegben, majd a töltött káposzta egyedek, s a közöttük levő résekbe menetelnek a füstölt csülökhús katonák. alulra kerül a három darabba fűrészelt csülökcsont (kézre ujjra vigyázni).
a következő réteg megint aprókáposzta ez már lehet az előzőnél vastagabban, mintegy 2,5 cm.
mint az évismétlés jönnek újra a töltött kápó hengerek, közéjük a csülökhús kedvesek, és a kolbászkarikák rendesen, valamint a desznyó lábak/körmök és a farka szépen megtisztítva. ekkor következik a libazsíron pirított és piros paprikával megörjített hagyma, amivel befeded ezt a réteget, majd újabb aprókáposzta takaró, és erre az újabb töltött kápók helyezve újabb husikkal vegyesen s a maradék aprókáposzta az egészet fedje le.
a babérleveleket, a cseresznye paprikákat, kolbászkarikákat szépen gusztusosan a tetejére rendezed, ha zeneileg élveteg vagy és a festészet sem teljesen idegen a cseresznyepaprikák fele piros, fele zöld legyen, minden felhang nélkül javaslom ezt, de az se baj, ha a pirosak kerülnek 2/3-os többségbe, és nem azért, hogy a vörösöknek jobb kedve legyen.
[egyidejűleg megkövetem a chili paprikák egy bizonyos nemzetségét, a héten találkoztam néhány képviselőjükkel, akik kivívták tiszteletemet minden időkre (ne ítélj, hogy meg ne ítéltess)]
A csülökleveddel felöntöd az egészet, úgy hogy épp ellepje a felső réteget. ha marad még félreteszed és ha elfövi a levet, úgy a nap folyamán pótolod.
Amennyiben minden sikeres, az fazekadban maradt még másfél –kétliternyi hely, erre szükség is lesz, ha a töltelékben a rizs tovább duzzog és dagad, épp tele lesz a fazekad.
a legkisebb gáz vagy elektromos energia szintet igénybe véve, illetve beállítva a félkész művet tedd oda főni fedő alatt, két óra múlva tegyél a fedő alá szélre egy fakanalat.
Alea iacta est. a többi az isteneken múlik.
Ha reggel 8:00-or kezdtél ehhez az egészhez, akkor most már épp 10:00 óra van, s ha közben reggeliztél is, jutalmazd meg magad 1 vagy másfél deci vörösborral, hogy meglegyen a nap alaphangja. ezután szabadon töltheted a napodat, olvasgass, vagy hallgas zenét, de fél füllel és fél szemmel a konyhára nézz és a fedőt levéve dicsérd, méltasd az éppenhogy gyöngyöző fenséges alkotást, és igyál egy-egy pohárnyi áldásos áldomást, de 1-1,5 dl. mindenképp maradjon.

EPILÓGUS
este 17:30-kor a megmaradt kis borral felköszöntöd művedet azaz bele öntögeted, 18:00 órakor megszünteted energiahordozó keltette meleget, tehát a fazekad leveszed, és hagyod hűlni másnap reggelig.
Másnap, mikor már teljesen kihűlt, mintegy két óra tartamig újra adj neki egy kis meleget.
Ezután azt tehetsz amit akarsz, jöhetnek rá a vendégek is, de akkor neked nem sok marad.

FIGYELEM!
Egyes -magukat háziasszonynak tekintő- amúgy szabadlábon randalírozó bűnelkövetők a főzési aktus végső fázisában „berántják” a töltött káposztát azaz lisztet pirítanak, rántást készítenek és ezt a förmedvényt, ezt a teremtés szégyenét bele erőszakolják a fazékba és nem hallják a káposzta halálsikolyát. Kérlek, hagyd a rántást a nőkre. férfiember ilyet nem csinál, ha mégis, nem így, nem ezt és különben is!

ALJASSÁGOK

1. több esetben elkövettem azt, hogy 4-5 szelet csontos rövidkaraj szeletet csempésztem a második rétegbe. nem lett rosszabb tőle. máskor füstölt nyelvet is tettem bele a káposzta örömére, hogy nyalt neki, szinte viháncoltak a tűzön… és a fantáziád előtt szabad a pálya…

2. sehol nincs kőbe vésve, hogy miképpen főjön ez a fenséges káposzta költemény,
el lehet ezt követni bográcsban szabadtűzön…
3. egyszer kipróbáltam mini mennyiségben –tényleg csak azíziért- 4 literes vaslábasban vasfedővel a sütőben. egyevésre tényleg elég és belehalósan kiváló, de bosszantó a miniatűr mennyiség, amikor az ember másnap megint enne belőle. csak az íz kedvéért persze.

jó étvágyat kívánok hozzá, ha időközben nem jönne meg.

üdvözlettel

jægtœr
itt a vége fuss el véle. a piacot kiválóságát és kiemelt fontosságát nem említettem, mert a lilahagymás etüd sztorinál Knósszoszszal ezt már megtárgyaltam...
@jaegtoer:

Kösz:)))

Azt nem lehet elérni, hogy az egész műveletet az istenek végezzék el?
@Orica Középföldi:

ha szóvá teszi, megtisztelem blogját sárgarépa főzelékkel, nem is kevéssel, mert időnként kipótolom sárgaborsó és kelkáposzta förmedvénnyel, aztán nézheti, eheti a kefét.

amúgy éppen ez mutatja, hogy nem untatja az élet azt, aki nem unja, és van más is mint a kereszt, meg hagymázas álságos elvek, amikor nincs is jobb, mint egy jægtœr-húsleves. de ezt majd Húsvétra alkotom meg. Mária meg főjön az imáccságban, meg amiben akar, én ráérek akkor, ha majd a föld két méter mélyen takar.
@Orica Középföldi:

"Azt nem lehet elérni, hogy az egész műveletet az istenek végezzék el? "

de hiszen az történik. ilyenkor a konyhában én vagyok az isten.
és ezt nem is lehet másként, csak úgy, hogy az emberfialánya Teremtővé lényegül, mikor töltött káposzta alkotásba kezd.
@Orica Középföldi:

"Azt nem lehet elérni, hogy az egész műveletet az istenek végezzék el?"

mi annyira problémás benne, hogy hozzá Isten kellene? :)
@jaegtoer: Na, eztet Karácsonyi ajándékként fogtam fel, szólok is Hacsinak, hogy küldjön Neked Svalbárdiából valamely kóválygó rénnel egy kis fókazsírt:-) Má nehogy má Nékem valami fáraccságba kerüjjön:-)
@jaegtoer: gratulálok! :)))

kösz!
élvezet olvasni...

már Knosznál is eszembe jutott Váncsa...
na de erre most te ráerősítettél!

szerintem ha hárman összefogtok bestseller könyvet hoznátok össze, mindenkit padlóra küldve :DDDD
sejteni lehetett, hogy ez lesz a következő lépésük.
Erről az egyen tankönyvről az alábbi ré vicc jutott az eszembe:

Moszkvában feltalálják az automata borotváló gépet.
Megkérdezik a feltalálót, hogy hogyan működik?
- Ó nagyon egyszerű. Ott az a lyuk az ember bedugja a fejét és a gép megborotválja.
- Nagyszerű, de mégis hogyan csinálja hiszen minden embernek másfajta feje van.
- Előszőr, csal először...
Persze tálaláskor kell a tejföl, és nem danone
@jaegtoer: köszi, azért oda irhattad volna az elejére, hogy éhgyomorra nem javaslod az olvasást!! aki már túl van a reggelin az is kiszalad a piacra a pecsenyéshez!!
@jaegtoer: Az ünnepek közeledtével ez a remek videó is hasznos lehet. :)

youtu.be/hybW2C7RvcY
@jaegtoer: nagyon szépen köszönjük ezt a remek költeményt, mely nyelvünknek csupa öröm.
megjegyzem szerényen, hogy mi otthon húsgombóccal csináljuk a tötltött képosztát. igazából nem is töltött az a káposzta. és a végén igen a tejföl
különben is szerezni kell diót vhonnan, hogy legyen mit beletölteni a beiglibe.
@magándemokrata:

bevallom, erre nem gondoltam:)
@tristen2005: Én mogyeszben utazom. A diót meghagyom, a halódó nyugat áfiumának:-)
@tristen2005: meg mák is kéne..hiába elmúltak azok az idők, amikor a kertben termeltük a mákot..bár mit nem teremltünk ki ott? költői kérdés. régi idők lejtős kertjében..
sóhaj
@jaegtoer: kedves jég. még jó, hogy léteznek ilyen nemnormális emberek, mint te. ez alkalommal is megfogadom, hogy nem a reményhalat szolgálom fel vacsorára, adok neki még egy kört. grat.
@J.László: Nyomikám, a diákok pontosan 2010 óta nem jutnak hozzá sem azonos módon, sem azonos értékben a tudáshoz.
Hála ennek a .... maffiakormánynak.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

ami aszt illeti, addig nem kűdök, amíg a magyar néphaccsereg fókazsír készlete (hende saba) el nem fogy. egyébként is egy egyen káposzta létrehozásához nem fogok hozzájárulni semmi módon, ellenbe tanáltam egy jó, fagyott mammutot, én abbul fogok főzni, kék moszattal meg füstölt narvál szarvval megpetézve.
@Penivaldes:
Mákod is lesz, ha a mókus váltságdíj nélkül elenged!:)
@bella _ciao:

köszi. tényleg érdemes kipróbálni. nem kunszt, de már ettem olyat, amit töltött káposztának neveztek, és nem is értettem, miért lenne az.
Ellenben Márti néniére az utolsó szusszanásomig emlékezni fogok, pedig tőlem kapta a receptet.
@Le_Penseur:
Ne kérdezz tőle ilyen bonyolultakat (munkaalapú társadalom vs. tudásalapú társadalom), mert most csak egy kifejezésre lettek trenírozva (három hétig!).
Bezavarsz!

:-)
@J.László:
Na ebben legalább igazad lehet:

tényleg a világ legutolsó söpredéke a jelenlegi maffiabandérium, ami az országot vezeti.

Az viszont meglepő (és mulatságos), hogy te Orbán végbelében üldögélve jutottál erre a nagyszerű felismerésre ...
Szerintem ugrott a tegnapi tiszteletdíjat a Kubatov Szakmunkásképző esti tagozatán! :-)
@hacsaturján:

le vagyok törve, pedig már terveket szövögettem a medve bőrire.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem a tóth győzelmét viseli nehezen, hanem az emberi takonygerincűséget, meg a nácikat. Nácikám.
@jaegtoer:

maga csak ne törjön le, hanem inkább hincse az igét, az jobban áll magának!
@Evezős:

szerintem nincs ott és nem is volt. de! az ű dolga.
@Evezős: Ne báncsad má' éppen a kiábrándulási szakaszban terelgetettetnéd vissza a "helyes" útra? Inkább díjazd, hogy már felvillant az agyában a kétely:-))
@Evezős: tudod, azért az ilyenek mélyen elgondolkoztatnak, mint a linkelt cikk.

333 millió forint jutalmat osztanak szét Tarlós hivatalában

A Főpolgármesteri Hivatal dolgozói viszont fejenként átlagosan 385 ezer forint pulykapénzt kapnak.

hvg.hu/itthon/20131218_333_millio_forint_jutalmat_osztanak_szet

nem sajnálom tőlük, de értetlenségemet fejezem ki, mert a hivatal is csak közpénzekből működik, ő is közalkalmazottak, köztisztviselők. más közintézmény pedig örül, ha a számláit görgetni tudja, s nem fullad bele, semmi cafetéria, prémium, pulykapénz (sőt, semmi töltött káposzta pénz sem). szuóval télleg nem értem. hogyan lehet különvség közalakalmazott és közalakalmazott között. elvileg egy az állami csecs.
@hacsaturján: Remélem a fellelt mammutnak köszönésképpen adtál egy orrösszedörgölőzős pusszancsot, amolyan jó inuit módra... elvégre úgy tűnik megmentett az éhenhalástól itt a 6 hónapos éjszakai télben. Bár sanszos, hogy a jegesmacik belezavarlanak a mammutlevesedbe...
narválszarvport pedig a helyi delikátban árulnak, vagy Te porítod személyesen? Ez nagyon fontos kérdés, különös tekintettel jég piros paprikára vonatkozó utasításának fényiben:-)
@jaegtoer: na, majd este iszok egy birspáleszt, közben felvillantom márti nénéd emlékét.

@Penivaldes: is. illetve közösen. a panettone például az enyém. másba meg belekotnyeleskedem, mert feljogosít rá az emancipanci.
@hacsaturján:

arról beszélgettem jaegkiskaessel, hogy húszegynéhány évvel nem gondolta egyikőnk sem, hogy idetartunk, mi több, el is jutunk, és a gyerekeinknek rosszabb lesz ma, meg holnap, mint nekünk tegnap.
​Ezt kell majd Hoffmann Rózsa homlokára tetoválni

"A kevesebb választék az olcsóbbságot is eredményez"

cink.hu/ezt-kell-majd-hoffmann-rozsa-homlokara-tetovalni-1485564949

miért nem azt hajtogatja, hogy nem lesz gázáremelés. tényleg komcsi a rózsi.
@Evezős: Szerintem Vadai sokkal nagyobb náci. :)
@Penivaldes: hehe. vagy csak jól kommunikálom. tanyulok én itten (pl. mókucitól).
OFF

MUHAHA!!!
Kitiltottak a TotalCar-os posztból, mert le mertem írni, hogy balf@sz a poszttoló.
MUHAHA!

ON
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

a fagyot mammut azé jó, mer minél többször melegíted, annál finomabb. melegítés közbe meg békén ihatod a jóféle medvekumiszt. a narvál szarvat reszelni köll, így is hatásosabb, mint a pirospaprika a potemix hejett.
@jaegtoer:

ajvé, én mán 89-be gyanakodni kesztem.
@Marcellusca:

mer fésztufész belemondtad a gépernyőjébe. ahelyett, hogy kotonba bujtattad volna a mondanivalódat. az megóvott volna szerben, és nem maradtál volna szarban. úgy kell neked!:)
@hacsaturján: úgy tudtam, hogy ott északon nincs merevedési probléma. mert olyankor kiteszik egy kicsit kivülre, ajtón túl, megfagy egy picit, keménykedik, oszt szép a világ.
@jaegtoer: Ja, ja. :)
Pedig többen is megjegyezték őbalf@szságának lénye mivoltát, csak cizelláltabban.
Mint @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: is. :D
@Penivaldes: Nem kinevetni, Hercegnőm! :)

Vannak, akik nem bírják a kritikát.
Főleg, ha azt még ráadásul minden polkorrektség nélkül teszik. :D
@bella _ciao:

csakhogy a pici inuit is úgy finom, ha minél többet melegítik.
@Marcellusca: Azért érdemes volt beleolvasgatni abba a posztba is. Kiderült például, hogy Cicus nem csak itt (néha, ha itt van), hanem ott is tud komplett idióta lenni... a másik pedig, hogy ebben az országban mindenki kurva jól vezet, és szakértői szinten ismeri a kreszt:-)
Úgyhogy, ki i szálltam onnét, mert a negyvenéves jogosítványom, meg a kb egymillió majdnembalesetmentes közlekedésem, nem jogosít fel arra, hogy beleszóljak a szakértől dolgába:-)
@Marcellusca: Ez is Te volnál gazember? :-)))

"Helyi Ember 2013.12.18. 10:59:13
Kedves Bende Tibor,

Az a tény, hogy nemes egyszerűséggel kitiltottál a blogról, fényesen bizonyítja a rád vonatkozó állításaim igazságtartalmát.

Persze ez sokkal egyszerűbb, mint ÉRVELNI, ugye?"
@hacsaturján:

akkor én még tojáshéjjal küszködő reményteljes 30-as siheder voltam, most meg polhajléktalan, oszt a tojáshéj is odalett. még jó hogy a tojásaimat megtartottam.
@jaegtoer: Azért a jégre ne ülj letolt gatyával... könnyen meglehet gondot okozna a felállás, ha mégiscsak meglátogatnának a jegesmacik kicsi üres tálkákkal a kezükben a helyi mammutadót beszedni:-)
@bambanő:
Az ötlet kiváló, de ...
Sajna, még olyan gyerek is van, akinek sem számítógépe, sem internet hozzáférése nincsen. Honnan volna tabletje?
Az ország különböző kistérségeiben különbözően szocializált és óriási szociális különbségekkel léteznek gyerekek. Van, ahol egyetlen tankönyv, meg egy füzet is "horribilis" összeget jelent a büdzsében, és van, akinek több százezres telefonja, tabletje, laptopja is van.

De ez kéne, hogy a jövő legyen - és nem a palatábla, ami felé Rozália és a magyar közoktatás ballag (igaz, öles léptekkel!)
@jaegtoer:
Tedd meg, kérlek! Lehet aztán vitázni ....
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Na, ja.
Én is csak azért olvastam bele, mert már a cím is - kicsit - bicskanyitogató.
Elolvasom a posztot, oszt', mi derül ki? Hát, hogy a poszttoló - nem kicsit - balfék, nem tud közlekedni.

Ilyen, nagyon okos, KRESZ-tudorok, anno az autózz.blog-on voltak. :)
Csak egy ideje nem nagyon pörög az a blog. :(
De, most kicsit nosztalgiáztam. :D
Igaz, onnan, Silent sosem tiltott ki (szinte senkit, csak, ha már nagyon alpárian elrúgta a pöttyöst). :)))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

már nem tudom hol, (mert amúgy szóra sem érdemes) olyan szépen írtam pedig, nem volt se lófasz se pina, szóval semmi ilyen, még szar se, még büszke is voltam magamra és mégis kitiltottak, pedig csak azt írtam amit gondoltam szép irodalmi nyelven, ahogy illik, kezdőbetők is irásjelekkel is mind rendben oszt küdtek a levesbe. van ilyen. végül is jót tettek velem:)
@bella _ciao:

zacskóról még nem hallottál?:)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Nem, nem. :)
Én csak egy nick-en kommentelek. :P
nekem azt írta ki, hogy abban a posztban már nem kommentelhetek. :D
De teljes mértékben egyetértek "Helyi Emberrel"!!!
(Pedig nem csak ketten fikáztuk. :DDDD)
@Marcellusca: ne törödj az ilyenekkel Marcelusca, drága. én mindig itt leszek neked:)
címlapos halálhír?

nem gebett meg valamejik rohadék fideSS komcsi ügynök ?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

óóóó! a jegesmacik tesók, nem ismerik simicskalajost.
@Marcellusca: És gondolj bele. Ez az ember "autós újságíró" ! :-))) Bruhahhhaa...
@Marcellusca: csak feléd küldtem legbájosabb mosolyom:)
@jaegtoer: Aha, szépen leírva, mi?
"A Mindenható kapkodjon téged az ágyékához!" :DDD
@jaegtoer:
Hát ... ez gyönyörű vót ....
(Szerintem én is elmentem ezt, mert bár nem hiszem, hogy valahA leszünk annyian, hogy elfogyjon, kettecskén meg ...de mindegy, élvezet volt olvasni, talán egyszer megcsinálni is lesz alkalmam!)
@Penivaldes: Vettem. :)))
Meg a szempilla rebegtetést is. :D
@jaegtoer: Azért ne mondd, hogy nem vagyok baromi rendes. Nem azt tanácsoltam, hogy letolt gatyával ne üljön a jaegre:-) Pedig megtehettem volna:-)
@jaegtoer:

én is annyi vótam, csakhogy korán érő tipusz.
@jaegtoer: de. azt mondják ez adta az ötletet a zacskós leveshez, nadeazmármilyen.
@vitéž munkášőr: Na, ezt (IS) haggyuk meg a hanyatló Nyugat ópijumának! :DD
@Evezős: addig, amedig egyes iskolákban afalat csak a lélek tartja, addig felesleges digitális tábla, meg tablet.
@Evezős:
Nekem van kalmapirin tablettem és aszpiriny tablettem is.
@bella _ciao:
Előbb írta valaki (magánban), hogy a KLIK december 21-én bezár - elmennek szünetre -, és senki nem tudott tájékoztatással szolgálni arról, hogy mi lesz a januári fizetéssel, a folyó ügyekkel, meg ilyesmikkel.
Sőt, állítólag Rozália tegnap fel volt háborodva, hogy ádventben, a karácsonyhoz közel azzal "zaklatják" hülye újságírók, hogy akkor most mi is van a tankönyvpiaccal????

Miközben ezek papíron mind a mi szolgáink. Mind, egytől egyig. Én meg azon agyalok, hogy miket főzzek a héten, meg a két ünnep között, hogy maradjon pénzem január első hetében is bevásárolni - ha esetleg megint nem utalják a fizetést, mert pihennek őnagyságáék ...
:-(
@vitéž munkášőr: ne emlegess nekem kurta szoknyát, hétfőn megszenvedtem vele
@jaegtoer: nade, vissza a poszthó eszmei mondanivallójáhooo. na meg a tütöttkapusztáho... Naszóval, a recipét elóvasva, mongyuk itten ez és csek ezen esetben elképzelhető az egyen tankönyv eshetősége, még ha remittendában is marad egynehány. Persze kirekesztő a dolog itten is, mert mi is van akkó, ha nincs a véglényfelhasználónak egy legalább 10 literes fazekja. (zárójelben: itt is volt persze alternatív megoldás, a söttőbenfőtt kisköcsögös, de, az biza nem az igazi) :-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Olvass, tanulj, művelődj! (Főleg történelmet!)
Erős hiátusokkal küzdesz.
@Evezős: ott a tötöttkáposzta recept. Ha beosztod, két hétre elég:-)
@jaegtoer: remélem nem veszed tolakodásnak, receptedben irod, hogy a rizst lepiritod, megfőzöd. egyszer próbáld ki, hogy lepiritva, még nyersen kevered a töltelékbe, hagy főzze meg magát a töltelékkel, szivja magába a füstölt lét! lazára tekerni a tölteléket! a rizs amit főzöl 30 percig az már egy kész étel! én a tölteléket az eres végére teszem, felhajtom, majd mind két oldalát ráhajtom, és feltekerem lazán! iz világra biztos finom, a leirás az nem lehetne tökéletesebb!
@vitéž munkášőr:
Tudom. Ott nem maffia + teljesen alkalmatlan hibbant némberek irányítják az ország oktatását.
@Penivaldes:
Ez igaz.
De ettől még maga a tablet, meg a digitalizált össztananyag nagyon jó ötlet.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

:-)
Ja, de be is kell hozzá vásárolni, mert egyetlen összetevője sem terem meg a spájzomban ....
@magándemokrata: jójó... de milyen rizsát? "A" rízs, "B" rízs, Alboreto, esetleg barna, vagy vad? :-)))
@Evezős: próbáltál már meg spájzot cserélni? Mint jenőke a szomszéd autóját? :-) Csak az asszony meg ne tudja! :_))
@Evezős: persze, nagyon is. bár háttér tudás nélkül csak a japánlányfilmeket fogják rajta nézni, tehát olvasni, olvasni, és memorizálni szövegeket, értelmeznil mert nehéz időkben azokhoz nyúl az ember, hogy ne váljon zombivá, és ne váljon bábbá.
csak tudod nekem az kissé fura, hogy majdnem széteseik az épület, de azért felszereljük a digitális táblát..bár az összetartja a falakat..
nekem erről mindig azok jutnak eszembe, akik a viskóba megvették a lapostévét
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

mink, itten svalbárdon basmati rizzsel csinyájjuk, az megy a mammuthoz. persze, ha kínai vendéget várunk, akkor jázminnal.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: heh. majd ír neki a klik egy sms-t: segítünk. fizetés nincs. ha üres a spájza, menjen át jenőkéjébe.
"Az osztrákok nem nyelik le a tanárokat ért szigorításokat
Emelték a tanárok óraszámát, csökkentették a bért, tízezrek vonulnak ma utcára."

hvg.hu/vilag/20131218_Tobb_tizezres_tuntetes_benitja_ma_Becset

Ja? Ez Ausztria....
@Penivaldes: De nem velem/nekem/értem/miattam. :(
@bella _ciao:

nem, az arabok jácchatnak a rénekkel, mer kecske itten nincs.
@bambanő: mindent meg lehet szervezni, de nem gondolom, hogy az cél lehet a XXI. század második évtizedében az eu-ban, hogy össznépi engedetlenséggel játsszon ki egy teljes népesség egy jogszabályi rendelkezést.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
dejszen az egész amerikai indián népesség bevándorolt kinai és távolkeleti

ez ma már ismert tény

brühüyyy
@Penivaldes: ebben a hidegben el is hiszem - a kis szómagombák helyén itt minden csupa zúzmara!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Inkább nem részletezem, hogy a szomszédságban kik laknak és milyen spájzot feltételezek náluk ....
Amúgy nekem tök jó spájzom van, nem is üres, igyekszem is karban tartani, de a recept hozzávalóiból max az apróságokat tudnám előállítani (hagyma, rizs, bors, zsír ... a többiből meg a minőségit beszerezni nem olcsó mulatság ...
Piacon veszem heti rendszerességgel a füstölt árut, disznóságokat, képben vagyok árilag. És akkor még a jó savanyúkáposztáról egy szót sem ejtettem ... annak a felkutatása sem egyszerű!).
:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

próbálkozzon 6-8 literessel és arányosan vegye kisebbre a hozzávalókat, vagy vegyen egy nagyobb fazekat, lábost. úgyis kell egy háztartásba egy rendes méretű főzőedény:)
@Evezős: Az általad javasoltakra sokkal inkább a Vadaihoz hasonló hungarofób, posztbolsi lumpeneknek van szüksége. :)
@hacsaturján: az iunitoknál szokás, hogy felkínálják az asszonykát az vendégnek. csak nem gondoltam arra, hogy egyéb ágyasaitokkal is ilyen nagylelkűen bántok. respect.
@Penivaldes:
Olvasás ... ez nagyon nehéz, mert felnőtt egy generáció, aki ezt - ilyen-olyan okokból - kihagyta az életéből és az ő gyerekeik között elvétve találsz olyat, aki műveli. A nemrégen feltűnt új típusú könyvek jó alanyai lettek volna a visszaétérítésre - történtek is lépések a beemelésre a közoktatásba -, de jött ez a Rózsika és visszatértünk a kőkorszakba: amit és ahogy ők akarnak olvastatni, az nem fog menni a XXI. században. Arra pedig esély sincsen, hogy Wass Albertet lecseréljék J.K Rowlingra (pl.)
Én anno egy teljes évfolyamon meg tudtam oldani az olvasástanítást Fekete istván Tüskevár c. regényével - ájuldozott is a szakfelügyelő, mikor megtapasztalta -, de ma már erre sem lehetőség, sem igény nincsen (és a Tüskevár sem jelenti azt és úgy, amit és ahogy akkoriban jelentett).
De a Harry Potterek - amik egy gyerekeknek szóló Agatha Christie-stílusú krimik tulajdonképpen -, vagy Berg Judit könyvei, esetleg a Csukás István által írtak - és sorolhatnám - mind alkalmasak lennének, akár kiváltani a sokszor rettentően tendenciózus tankönyveket és egyúttal kedvet csinálni az oktatáshoz.
Ami az iskolát, magát illeti: amíg ide-oda van szórva-dobálva fenntartók között (most, hogy az önkormányzat a fenntartó, de más köze nincsen hozzá, főleg), és valójában nincsen gazdája, majd hülye lenne áldozni rá bárki is.
Ez IS nagy hibája ennek a rendszernek .... (az nagyon jó forma volt régebben, hogy az iskola kiadhatta bizonyos rendezvényekre az épület arra alkalmas tereit - és a bevételből gazdálkodhatott.
Ez most megszűnt, illetve, ha kiadja a fenntartó, övé a bevétel is - a munka (takarítás, rendrakás, előkészületek, stb.) persze a dolgozókat terheli.
Rossz a rendszer. Teljesen.
:-(
"hungarofób, posztbolsi lumpenek" tovább képzés volt?
@bella _ciao:
:-)

....sajnos, ezeknek (KLIK) sms-re sincsen már keretük (20 milliárdos adósságot görgetnek amguk előtt januártól kezdve....)
De az ötlet nem rossz - Pintérsanya szerintem licenc-díjat fog szedni!
@jaegtoer: zseniális kérem szépen, még jó hogy most olvastam ebéd előtt, ezennel megyek is eszegéni, na nem ilyen műalkotást ;)
@magándemokrata:

dehogy is! minden infó kincs. először én is úgy csináltam, mert minek a macera. aztán rájöttem ha így is úgy is rászánom a napot akkor időben már nem oszt szoroz. ahogy írtam a cél a félig főtt, félpuha rizs, az hogy ezt ki hogyan éri el, már az alkotói szabadság körébe tartozik. persze pontatlan voltam, mert vizet írtam, pedig kikötöttem az elején csapvízről szó ne essék, nyilván csülöklében is fel lehet tenni azt a rizst, és a káposzta főzése, nem igazán főzés, mint inkább melegítés, hisz éppen, hogy haloványan gyöngyizik, esetleg gyöngyözik, ha már melléütöttem, és ha 7-8 óra alatt a rizs nem veszi át az ízt rendesen, ott essen bele a fene, és egye is meg!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne irigykedj Vadaira - bár elhiszem, hogy nincsen ezer éved arra, hogy kb. ezredannyira legyél européer és polgári, mint teszem azt ő (de mondhattam volna bárki mást is a nácik/fidesz berkein kívülről.)
Azt is értem, hogy irritáló lehet látni, hogy más viszi valamire, téged meg a kutya sem vesz emberszámba.... tényleg nehéz az élete manapság a gondolkodástól elszoktatott náciknak.
Majd sajnállak, ha lesz rá időm.
@magándemokrata: A dékánál folyamatosan az lehet. :)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"de milyen rizsát?"

mikor milyet. abszolút demokrata vagyok. néha fellázadok a saját receptem ellen is.

a rizsnél mindegy, hogy A vagy B. az a lényeg, hogy tiszta legyen, ne kelljen órák hosszat hamupipőkézni.
@magándemokrata:

Ez a "minden hétre egy jelzős szerkezet"-projekt.
Még az indexen ismerkedtem meg vele anno, ott volt divat a bérkommentelőknek/agymosott fanoknak betanítani a hétre rendelt eposzi jelzős szerkezetet, oszt onnantól, míg nem jött a következő, csak azt használták.
Most ez van beléjük plántálva, míg nem jön az újabb trend és újabb betanítás ....
@Evezős: Háááát kedves tutajos, remélem azért te többre viszed majd mint Vadai. :)

internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/06/szc3a9p-csaj-vadai-c3a1gnes.jpg
@Evezős: "agymosott fanoknak betanítani a hétre rendelt eposzi jelzős szerkezetet, oszt onnantól, míg nem jött a következő, csak azt használták."

Na látod pontosan ugyanilyen, amikor úton útfélen nácizol. Egész jól magadra ismertél. Mégsem vagy te olyan elveszett gyerek.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na ide figyelj jópofa hülye gyerek, most lett elegem belóled! rakjál már fel egy képet magadról! azt látom mások külsejét nagyon szereted fikázni! gondolom, mint pasi alaindelon, belmondó vagy! na elő a képpel! te ÁLLKERESZTÉNY! erről mint ha lenne valami a bibliában!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tyű, de bátor, tyű, de bátor ... és még keresztényi is vagy hozzá, valóban. (Csak szólok, hogy a kép régi - bizonyára rólad is lehetne rettentő előnytelen fotót feltenni a netre, valamint: ha egy nő külsején poénkodsz, vagy megpróbálod azzal alázni, akkor szinte biztos, hogy egyéb képességeiddel nem tudnál versenyre kelni vele ...bár ez eddig is nyilvánvaló volt -, és a még a vérbunkó Surján is elnézést kért miatta ... tőled ez persze nem várható.)

De látom, megint pellengérezed a keresztény/náci családmodell jellemzőit:

az asszonyt verni kell, és ha nem, akkor legalább nyilvánosan alázni.

Nem te vagy a komondoros Balogh? Eszed és "erkölcsi" felfogásod alapján minimum a klónja lehetsz ...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mivel már egészen olybá tűnik, hogy puncsolsz, azt meg mindig is utáltam (ráadásul ezt is, mint minden mást, nagyon tehetségtelenül vezeted elő), és túl ezen, elég rendesen összebüdösítettem magam azzal, hogy rákattintottam a nevedre, most elmegyek kezet mosni ...
Ezzel meg volt a hétre rendelet jótéteményem is: megpróbáltam értelmet csiholni belőled.
Nem ment, képtelen vagy a normális társalgásra.
Visszaraklak a ketrecbe.
@magándemokrata: Nem a külső a lényeg hanem a belső. :) Ha téged nem zavar az én érzékenységem miért kéne, hogy engem zavarjon? Amúgy Vadai nemes egyszerűséggel élő műsorban náci söpredékez, akkor nyugodtan lehet őt is hungarofóbozni vagy egyéb jelzőkkel ellátni. :) Arról nem is beszélve, hogy egy közszereplőnek sokkal több kritikát kell elviselnie ugyebár, ahogy erről már jogerős bírósági ítéletek is szólnak.
@Evezős: +++++! ezért van mindenkinek igaza aki nem áll vele szóba! mert egy végtelenül álságos szarházi!
@Evezős: A hazaárulási képességei valóban verhetetlenek. :)
@magándemokrata: Ezt én is nyugodtan mondhatnám, de minek. :)
@magándemokrata: ennyi: "mert egy végtelenül álságos szarházi!"
és mindig van egy jóérzésű aki remél, aztán minek...
@jaegtoer: hehhe megvilágosodtam: KONFITÁLT KOMFIRMÁLT TÖLTÖTT KAPUSZTA:-)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tudod, mindenki megpróbál, igy karácsony tájékán... mi vagyunk hülyék, akik szóba állunk vele!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A vélemény szabad így ezt én is mondhatnám akár. :) Arról már nem is beszélve, hogy ti is csak addig vagytok kurvára érzékenyek, ameddig nem a saját lelkivilágotokról van szó. :) Aztán ha a nektek közömbös dolgok kerülnek terítékre ugyanúgy átgázoltok mindenen, mint amit bőszen kikértek magatoknak serényen szarházizva. Tényleg bájos.
@magándemokrata: Igen tényleg. Szerintem nézd meg hogy indult pld. ma a nácizgatás. Szóval reklamálj esetleg tutajos kollégánál.
Persze tudom nálatok az a normális, hogy osztjuk az észt, aztán ha valaki felemeli a fejét és netán visszaszól, akkor jön a durci meg a melléduma.:) Sokszor mondtam már, illendő lenne végre megtanulni, nácizgatni legalább annyira ciki mint széljobber jégbüfésen zsidózgatni. Én egyiket sem művelem.
@jaegtoer:
A rizs eljárás nálam is azonos.
Félig puhított.
@magándemokrata:
Mindig megbánom, hogy a söpredékkel megpróbálok kommunikálni. Egyszerűen lehetetlenség eszüket vesztett, frusztrált, irigy, embertelen, lelketlen, tehetségtelen nullákkal zöldágra vergődni, még olyan minimál szinten is, hogy az állatiasságukat legalább valamelyest visszafognák.
Nem lehet, mert minden pillanatban csak azon jár az eszük, hogy hogyan lehet belerúgni olyan emberekbe, akik háromtized fokkal akár, de föléjük nőttek valami miatt.

Azért írtam, hogy ez a náci erkölcs, hogy egy nőt azért pellengérez ki, mert valaki - nem is ő, mert esze nincsen arra sem - talált róla egy fotót, ami ott és akkor előnytelen volt.

Az ilyen barmok gondolkodása alapján Stephen Hawking a legutolsó ember a világon, mert úgy néz ki, ahogy, és bizonyára bokáig pucsítana be valamelyik metroszexuális nyálzenésznek, mert naponta jár kozmetikushoz és Calvin Klein tervezi a ruhatárát. És még annyi esze sincsen, hogy minden egyes beírással egyre jobban leplezi le a saját, nyomoronc életét, a mocskos gondolkodását.

Élő példa minderre ez a szerencsétlen fotelnáci, akibe annyi lelkiség, napláne "kereszténység" szorult, mint egy tálib hegyivezérbe. Nem vitte semmire, minden nyomorult pillanatért az életében - és az van neki bőven - más a hibás, és nem tud, képtelen kitörni ebből a körből, semmilyen mondanivalója nincsen más, csakis ez. Klu-Klux-Klán sapkával a fején hirdeti, hogy kiféle-miféle ...
egyszer már visszaengedtem a tahótlanításból. Többet nem fogom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyszerűen rühellem - és mélyen szégyellem is -, hogy megint nem sikerült megállnom, hogy a lakhelyén, a disznóólban megmerítkezzek ennek a büdös nácinak a provokációja apropóján.

Ha még egyszer erre vetemednék, üssetek agyon!
Tahótlanítottam az oldalt.
@Evezős: azééé ütni nem kell, és kár lenne az egész oldalért is ;)
Tanulságos kis összefoglaló elemzés volt amott fent tőled, nem kell szégyellened, mind beleestünk ebbe a hibába.
@Evezős: Ezt a sok ökörséget rövidebbre is foghattad volna. A lényeg továbbra is az, hogy Vadai meg a hozzád hasonlók nyugodtan alázhatnak másokat, játszhatják a felsőbbrendűt, miközben mindenki más kussoljon ha meg meg mer szólalni, akkor szimplán csak náci. Baszod evezős, tényleg egyszerűbbek vagytok még a faéknél is. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az oldalon egy tahó van, azt eltüntettem, tehát az oldal tahótlanítva ....:-)

De én már másodszor estem abba hibába, hogy minimális jóindulatot feltételeztem valakiről, akibe egy csepp sem szorult.
Nem tudom, honnan a "kényszer", meg az illúzió, hogy hátha egyszer elkap valamelyikünk egy ilyennél egy olyan pillanatot, hogy legalább a minimális esély befigyel arra, hogy mégsem olyan, amilyennek itt lefesti magát a hozzászólásaival.
Aztán mindig csalódunk. Szerintem mindannyian.
:-(
lezárásnak, ami még sok is:

Ennél keményebb kétperces nyilatkozat még Hoffmann Rózsától sem várható

A kormany.hu videóján Hoffmann Rózsa vetít a tankönyvrendszer államosításáról. Ez kész.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F12%2F17%2Fennel-tobb-ostobasagot-nem-lehet-ket-es-fel-percbe-besuriteni%2F
@Mariann19: itt rizsázik a hölgy. azt'hittem már izgul az meccsre. vagy mélázik mo gazdasági csúcsteljesítményén.
@Evezős: Látom különösebben nem zavar, hogy amikor nekiállsz másokat minősíteni vagy nácizgatni, akkor mi is csalódunk benned.:)
@Evezős: te is, én is azért próbálkozuk, mert hát ha.. de rá kell jönnünk, hogy azt az embert aki minden nap úgy kel fel, hogy new york tel aviv tengely az menthetetlen! én már rég elhagytam volna a blogot, gondolom te is, ha ennyi zúzást kapnánk! de ő, ebből csak annyit lát, hogy neki mennyit kell itt tűrnie, és ennek néha hangot is ad! csak a környezetét sajnálom, eljutottam ide! nem a barátait, bár neki? evvel a szinvonallal..
@Marcellusca: megígérem legközelebb miattad veszem fel.
Krasznai Tünde pornós múltja miatt nem énekelhet a Parlamentben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerint aggályos, ha felnőttfilmekben szerepelt énekes is fellép a Parlamenti Gyermekkarácsonyon.

www.origo.hu/teve/20131218-krasznai-tunde-pornos-multja-nem-enekelhet-a-parlamentben.html?sec-1

basszus. kövér lacától nem kell félteni a gyerekeket? vagy a vakkomondorostól? eh! mert szanyi kimondottan a lelki épülésüket szolgálja.
@jaegtoer:

Ez a recept így leírva olyan ínycsiklandó, hogy muszáj lesz lépésről lépésre követnem...
időtlen idők óta főzök "tőtikápit", de kicsit másként. No de most majd csak néz a család karácsonykor...! (bár az eddigit is szerették)
@magándemokrata: Torz nagyon a tükröd. A valóság ennél sokkal egyszerűbb és békésebb is. :)
@jaegtoer: Nagyon örülök ,hogy megosztottad velünk, eltettem és továbbadom gyermekeimnek a recepted,,akik már jó előre kijelölték a tároló edényeket, amiben a " maradékot " szeretnék magukkal vinni.
Elhoztad nekem a karácsonyi hangulatot:))))

ui. még soha nem tettem a káposztába bort,ez szerintem csak alibi , egy deci káposztába, hat deci nekem ?
@bella _ciao:
"Krasznai Tünde pornós múltja miatt nem énekelhet a Parlamentben"

Szerintem szégyellje magát a Gyermekmentő Szolgálat. Ez a lány pont arra példa, hogy mindenhonnan fel lehet állni, a legmélyebb gödörből is ki lehet kapaszkodni akarattal, munkával, kitartással. Nincs nagy véleményem az RTL-ről, de most respect. Csak tartsanak is ki emellett.
Tündének meg lesz még ezer más helyen fellépése, bár ez neki nagyon sokat jelent(he)tett volna.
Nyaljanak sót (vagy szarjanak sünt, a nem kívánt törlendő), sok kicsinyes szaralak.
cink.hu/ezt-kell-majd-hoffmann-rozsa-homlokara-tetovalni-1485564949/@szilylaszlo

Érdemes végighallgatni az egészet, mert nem hosszú, és ijesztő pontossággal mutatja meg, micsoda egy agy nélküli, de annál veszélyesebb alak gyúrja át évtizedekre a magyar oktatási rendszert. Egy olyan speciális kommunista, aki az állampárt aktivistájaként annak idején tevőlegesen harcolt azért, hogy mindenből kevesebb legyen a választék, így tudásból, utazásból, információból és boldogságból is, aztán most, hogy az aktuális MSZMP megint felfedezte, rezzenéstelen arccal mondhatja a monitorunkba, hogy

"A kevesebb választék az olcsóbbságot is eredményez"
@Marcellusca:

"A Mindenható kapkodjon téged az ágyékához"

Ááááá! a tenyerén óv és hordoz, olykor hordóz.:)
@magándemokrata:
Szerintem nem a mártíromság a célja.
Anno az indexen volt (illetve a mai napig ír ott) egy szájkeresztény néni. Évekbe telt, mire többünknek leesett, hogy neki attól szép a napja, ha viszályt kelt, ha felhúz valakit, ha belerúghat emberekbe, ha totálisan felbosszantja a vele nem egy véleményen levőket. Mindeközben nyomatta az egyházi propagandát keményen, zsidózott, mint állat, buzizott is, ha alkalma nyílt rá, és persze közkinccsé tette ifjúkori emlékeit (ő volt a környék szépségkirálynője, minden pasi őt akarta meg ...csókolni, szóval a szokásos öntömjén), míg egyszer el nem ment egy topictalira ... ahol kiderült:
bandzsa, öreg, kövér, a végtelenségig buta, a családja - amiről legendákat regélt - lesz@rja, senki nem törődik vele, a gyerekei menekülnek a közeléből ....
Na, onnantól mindenki képben volt, tudtuk, hogy beteg szegény, ezen kívül érzelmileg egy három éves szintjén áll és ami nem adatott meg neki az életben, azt egyrészt irigyelte mindenkitől, másrészt egy elképzelt mesevilágban vetítette ki naponta a többiekre. És akkor volt jól, akkor örvendett a lelke, ha bárki "szenvedni" látott.
Ugyanezt érzem itt is.
Maximum ott betudtunk sok mindent a szeretettelen gyerekkorának, a szülői elnyomásnak, a rideg katolicizmusnak, amibe belenevelték. Itt sokkal több a tudatos gonoszság - és ez az, ami igazán szomorú, meg elkeserítő. Hogy mik élnek közöttünk, milyen beteg elmék ....
@avanivi:

"ez szerintem csak alibi , egy deci káposztába, hat deci nekem ? "

Nem. Négy összetevőtől lesz érdekes.

a hagyma, a füstölt csülök elfűrészelt csontjából kifövő csontenyv, az, hogy nem látott vizet, és a csipetnyi bor. ha nincs benne bor, akkor is jó, de ha van, akkor még jobb. más.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

szia Micimaci. elfelejtettem beleírni, a csülök csontból hogy ne jöjjön ki a velő, meg kell nedvesíteni a vágott részt, és beszórni sóval, hagyni 5-10 percig pihenni. csontlevesnél ugyanez a helyzet, ha a marha lábszárcsont el van fűrészelve. nálam elvan.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt a nagyon rossz pillanatfelvételt az elmúlt 2 hónapban legalább négyszer linkelted.

Miért tartod?
Egyfajta kábszer, hogy mindig hányni tudj?

Önigazolás valamire?

Azt mondta az atya, hogy így néz ki az ördög?

Te tényleg beteg lelkű vagy:((
Sajnállak.
@bella _ciao:
Szia!
Most fejeztem be a kiegészítő bevásárlási emlékeztetőmet, már nem is tételszámot mondok neked, hanem hosszúságot kb. 25 cm, nem nagy betűkkel.
Nemsokára hozzá rendelem a forrásomat - hogy stílszerű legyek - utána igényszint csökkenést hajtok végre, és máris csak 10 cm-es lesz a cetlim.
Azért kerekszemű rizst csak kiguberálok magamnak, kerül, amibe kerül.
@jaegtoer: A receptet kipróbálom úgy ahogy Te írtad,és olvasni is nagyon jó volt.:)

Majd elmondom a végeredményt:)
@bella _ciao: Viszont az RTL kiállása nagyon karakán volt.
@Mariann19: ezt neked is látnod kell. hacsak nem ottvoltál a kondferncián:

index.hu/gazdasag/2013/12/18/troll_meg_ilyen_magasra_nem_jutott/

nézd meg a ppt-jét is. szuper! na, én most indulok is vásárolni.
@bella _ciao:
én nem igazán értem, hopgy miről szólt az előadása a ppt alapján
@bella _ciao:
Nagyívű karrierjének megfelelő szép ember, csak a szakmaiság, csak az a követelmény ne volna.
Hogyan lesz gépészmérnökből pénzügyi- jogi szakember...
Igaz, hogy a Bagolyvár könyvkiadónál szerzett empíriáival végre gatyába rázza ezt az örökösen kisértő devizahiteles ügyet.
Nehéz dolga lesz, mert már a kormány sem nagyon akarja, nem meri felvállalni a sok évre szóló terheket.
@Orica Középföldi: Én nem így emlékszem, de sok jelentősége nincs. Amúgy ez a pillanatfelvétel azért jó mert hatásosan feltárja a valós képet az adott személyről.
@bella _ciao:
Ez volt az első X faktor, amit néztem - többé-kevésbé: a válogatást többé, a versenyt magát kevésbé -, és nem voltam elájulva Krasznai Tündétől. Sem a hangjától, sem a viselkedésétől (én végig éreztem benne egyfajta színészkedést, hogy most pontosan tudja, milyen arvot kell mutatnia....).
De.
Ha ez az egész mód volt arra, hogy leszámoljon a múltjával és kimásszon a gödörből, akkor respect az RTL-nek, hogy segítséget adott hozzá (azért meg külön, hogy nem nyerette meg vele a versenyt valami könnyfakasztós-romantikus fíling erőltetése mián).

Külön elismerésem nekik - pedig nagyon tirkán kapcsolok arra a csatornára, néhány "sztárjuktól" meg lever a víz -, hogy kiálltak Krasznai mellett és senki nem ment el az alapítványi műsorba.
(Ami egyébként, ha jól emlékszem, a szintén időnként vakkomondorba lépő Orbánné reklám célú alapítványa - ezt szokták pajzsként eléje tartani, ha nála jóval kevesebb pénzből élő és sokkal kevésbé befolyásos "nemközszereplő" mezei állampolgár (nénik) túlburjánzanak a médiában adakozásilag. Hogy delám! A Főméltóságú Pogácsaszaggatónő is tud adakozni - már ha a pénzhajhászás mellett ideje engedi ...)

Szóval RESPECT az RTL KLUB-nak, és minden ellenérzésem dacára: Hajrá, Krasznai Tünde!
süti beállítások módosítása