Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.18. 11:43 Fabius

BVSC romtelepem Városligetre cserélném, mert hülyék vagytok, azért! - jeligére

Címkék: fidesz városliget múzeumi negyed papcsák ferenc

Ez a mi önkormányzatunk ingatlanbizniszben élenjár. Olyan előnyös cserét bonyolítunk éppen, hogy a mintáért sírva jön könyörögni a donaldtramp, és egyenesen Papcsák Feri előtt térdelve fogja fújni orrból a takonybubit, ha nem kapja meg a receptet. 

Zugló megkapta az államtól a BVSC romhalmazt - tecciktunni azt, ahol azóta összedőlt az uszodai a vaslétra meg ilyenek - cserébe meg odaadtuk a Városligetet 99 évre

Társadalmi egyeztetés? Az meg mi az? Ráadásul a kerület vagyonát polgármonsterünk a saját képviselőtestületünk megszavaztatása helyett országgyűlési tótumfaktumságát kihasználva passzolta el, mer'hát választott képviselőink mostanában beleszarnak a ventilátorba, meg amúgy sincs közük hozzá mit kíván a felsőbb érdek. Ezek szerint nem azért választottuk őket, hogy ilyen fontos dolgokban véleményt mondjanak, hanem biodíszletnek Papcsák nertárs udvartartásába. 

városliget.jpg

A zuglói LMP élén Barta János képviselőjelölttel tiltakozott az ügylet ellen, ráadásul szerintük a Józsefvárosi pályaudvar ingatlana alkalmasabb helyszín lenne a tervezett múzeumi negyednek. Plusz - állítólag - vannak olyan elképzelések, miszerint Papcsák lehetne a Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. vezetője, ami a Zugklói Vagyonkezelő ügyei után sajátos bukéval bírna. Érdekes, hogy senki rajtuk kívül egy betűt nem szólt a cseréhez. Pedig mi kerületiek vártuk, hogy a legutóbbi ingatlanbiznisz - nagykoalíció után lesz-e mástól, például a kerületi szociktól bármi reakció, de semmi. 

Külön érdekesség, hogy a friss törvényszöveg úgy fogalmaz, az építési beruházások befejezése után a zöldfelület aránya nem lehet kisebb a 2013 december 31-i állapotnál. Ami csak azért bajos, mert a Városliget beépítettsége 5,7%, ami közel a duplája a közparkokra vonatkozó 3%-nak. Sebaj, még van idő egy villámgyors radírozásra amíg kitart a kétharmad, frásznak annyit bíbelődni holmi zöldparkok beépítési százalékaival. Annak is örüljön a környék népe, hogy stadion nem épül az Olof Palme és Dvorák sétéány sarkán, oszt' jónapot. 

Amúgy is! Ki kérdezte itt a lakókat? Na azért. 

709 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr975697634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: megkérdezhetem, hogy mit tanulsz?
@ausländer Sipi: kishaver... nem tehetek róla, hogy a buta, de nagyarcot viselő figurákkal teli a tököm... többek közt veled... ha csak az értelemnek a szikrája feltünne benned, kevésbé lennél agresszív, visszább vennél az arcodból, lehet még komolyabban is vennélek. Legalább azt elérnéd, hogy annyira, mint az anyám kutyáját... egyelőre csak a semlegesnek mondható ázalagszinten vagy.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Sipikével én nem tartottam konzultációt, mert szeretem a szines, elmés társalgást, és erre én alkalmatlannak találom.
Tudom, ti is, csak elhülyéskedtek vele.
Erre a tipusra jellemző, hogy vesztesként is érmesnek érzi magát.
Így legalább mindíg boldog.
@ausländer Sipi: Csak jelzem, mondat végén nagyon ritkán használok pontot. Ha igen, akkor vérkomoly vagyok és morcos.
@Penivaldes:
"Ráncfelvarrás?" Most még nem, mert feszül a bőr a jólét okán.
Esetleg gatyára, díszítő elemnek.
@Mariann19: Próbálom egy kicsit nevelgetni a fajzatját... de alapvető viselkedéskultúrával, szabad értelmi neuronokkal sem rendelkezik. Teljes agykapacitását leköti az alapvető biológiai, élettani funkciók fenntartása.
@Penivaldes: azt hittem orvosnak tanulsz! vagy már szakosodsz gyermek orvosnak?
@Mariann19: Valóban szórakozom... a humornak még csak a morzsája sem szorult bele. Igaz, az már kicsit elvontabb gondolkodást igényelne...
@rodeo36: "Adós fizess!"
Felárat, mert rizikós vagy, mondja a Moody's.
Te is rizikós vagy! Mit írtál Vérmókusnak? Ime:
"Hagyd Mariannt szenvedni, mert az olyan jó."
Hát ez mi?
Ha kiszenvedek az influenzámtól, akkor ki fog nektek annyi hülyeséget össze csacsogni?
Este azért is kikúrálom magam a recepted szerint, hogy ne legyen igazad.
Rossz vagy!
@Mariann19: Nekem szánta oldalvágásként, mivelhogy kétségbevontam a javallott csodaszerét, ergó szívtelenül hagynálak megdödleni:-)
@Penivaldes: A "botot" nem faragni szokták, mert annak többnyire elég zajos mellékhatása szok lenni, hanem erősen megmarkolni:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A spontán humor megértéséhez intelligencia kell.
Ezért ezzel ne próbálkozzál, mert amin nevetni kéne, azt sértésnek veszi.
Vicceket mesélj, az egyszerű műfaj, a gyengébb értelműek is képesek értékelni.
@magándemokrata: orvosnak? megtisztelő feltételezés, de nem.
@Mariann19: Hát olyat itt a virtuális térben nemigen tudok tenni, hogy mondjuk krumpliorrot ragasztok, és felbotlok egy tejszinhabos vödörben... szarügy... inkább feladom:-)
@Mariann19: Dondolod keressek neki seggberúgdosós, botlócsetlős jutub videókat? :-)
@magándemokrata:
Ezt nem értem.
Amikor kirobbantotta ezt az egészet, akkor (ha jól emlékszem, pont Olgánál) azt mondta, mindenről van biztos helyen másolata, sőt, arra is felkészült, hogy ha "valami történik vele"...
Most meg ez?
Nem értem ...
Ez vagy tényleg hülye, vagy provokátor és egy jól rendezett színielőadás tanúi vagyunk ...
Az még rosszabb. :-(
@Penivaldes: Akko', mi?
Plankton meg csecsemő ...
@Evezős: én már mindent eltudok képzelni!
@magándemokrata:
Azt (eddig) kizártnak tartottam, hogy valaki belemászik egy ekkora sz@rkupacba - és nem tudja, merre a kijárat.
Ahogy telt az idő, a pasas (nekem) egyre reménytelenebbnek tűnt. Aki 2013 végén olyat bír mondani, hogy ő akar beszélni személyesen Orbánnal, mert biztos, hogy csak a csúnya tanácsadók akadályozzák meg, hogy ő lejusson hozzá és elmondja neki, mire bukkant .... hát az szimplán hülye (vagy oscar-díjas színész, amit még nehezebben hiszek el erről az emberről!).
Most meg ez ....?

Arra kezdek tippelni, hogy a FIDESZ Bábszínház előadását látjuk éppen, rendezte a baltaképű habonyárpi, a pénzt adja hozzá andyvajna - mi meg, jógyerekekhez hasonlóan egyelőre izgulunk, meg reménykedünk (hogy happy end lesz a vége), aztán meg ők fognak röhögni a páholyban ....
@Evezős: Tudod mit?
Én elhiszem, hogy face to face akart viktorral beszélni, mert nem véletlen feltételezte, hogy valahol elakadnak, eltévelyednek az infók.
És azzal is tisztában van, hogy Viktor Viktorovics Viktorov által kézivezérelt a kormányzat és minden felügyeleti, ellenőrzési jogkörrel bíró szerv.

Ui.: mennyünk mán át a másik posztyra, mer fárasztó ugrálnyi és megosztódnyi! Köszi. :D
@Evezős: a legnagyobb naivság, ha valaki azt gondolja ma, hogy nálam a bölcsek köve! majd én megmutatom! áááh! a becsületesség nem kifizetődő! én is a habony művekre tippelek!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Jou tube videókat?"
Menőzzél! Válasszál ki a "vicces" kínálatból, vagy bohózatokkal és helyzetkomikumokkal operálj! Próbálkozzál. Lehet, hogy még meg is szeret, mint azonos kultúrkörbe tartozót.
@Evezős: most hallgatom a klub rádióban! hát naivka! talpig becsületes, sima fidesz szavazó aki bizott a nagy vezérben! azt mondja a cikkel ellentétben, hogy felkészült erre...! most akkor se habony, se naiv?
@Evezős: Gyakorlatilag azt mondta most egy riportban, hogy azt találták meg nála, amit el akart juttatni az érdekeltekhez, amiből végre a rendőrség meg az ügyészség számára is világos és egyértelmű az egész szisztéma. A többi meg jó helyen.

Egyébként ha elkérik, bármikor átadta volna rendőri intézkedés nélkül is.
@Spániel:
"Egyébként ha elkérik, bármikor átadta volna rendőri intézkedés nélkül is." - Ehhh, az mijenmán? :D
ennyi:

Civil szervezésben tüntetés kezdődött a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete előtt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András mellett, akinél csütörtök délelőtt tartottak házkutatást és akit személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítanak.

hvg.hu/itthon/20131219_Horvath_Andras_tuntetes

------------------------------------

Az LMP "hadüzenetnek" tekinti a Horváth András korábbi adóhivatali dolgozónál tartott csütörtök délelőtti házkutatást.

hvg.hu/itthon/20131219_LMP_haduzenet_a_Horvathnal_tartott_hazkut
@Marcellusca: igaz, örüljön, hogy megúszta monokli nélkül, egy kis izmozás kell ilyenkor. Persze jobban csengett volna egyeseknek, hogy vérbeforgó szemekkel saját magát földhöz verve ellenállt és testével védte a kék dossziét.
miközben

"A Tárki Társadalomkutatási Intézet kutatásai szerint 2013-ban nőtt a pártot választani tudók aránya és erősödött a Fidesz, míg a baloldali ellenzéki pártok együttes támogatottsága lényegében változatlan, de a pártválasztók körében a Demokratikus Koalíció (DK) megelőzi az Együtt-PM szövetséget."
www.atv.hu/belfold/20131219-tarki-a-dk-megelozte-bajnaiekat
@Mariann19:
te is kiemelsz részleteket és ferdítesz? mivel azt írta a receptem szart sem ér illetve hülyeség és hasmenést okoz erre reagáltam

kezeld már ki magad

a Moodys meg hadd basztassa a sok seggfejet

magyar állampolgárok nagyrésze nem tuggya miből áll visszafizetni egy hamis váltót...kiállítani könnyű de jön a behajtó a nagyfarkú szenge vitéz és nem kérdez csak odacsap

brühüyyy
@magándemokrata:
Aha.

Én még mindig hajlok a bábszínházra, a "Cirkuszt a népnek! - hogy addig jobban lophassunk!" - projekt keretében ...
@Spániel:
Akkor miért nem ballagott be vele és adta le maga ....?

Nem tudom, mit higgyek már .... ha dörzsölt, akkor nagyon az, ha hülye ... akkor is.
(Nálam, aki Orbánban bízik, az helyből hülyébb, mint bárki nekifutásból.)
@rodeo36:
"Kezeld már ki magad!"
Azt teszem nemsokára, mert neked és Vérmókusnak kellett megmagyaráznotok a recipé hatásait.
Ez a nyavalyám nem ad lehetőséget a tiszta, világos gondolatoknak, homályos pillantásokkal nézek a nagyvilágba.
Mi lesz, ha erre még este ráteszek 3 üveggel?
A magyar népnek tényleg nem ártana az alapfokú pénzügyi ismeretek elsajátítása. Legalább annyi, hogy amikor felvesz 20 millió hitelt, tudja, hogy mi az az árfolyamváltozás.
@Evezős: Ügyészségnek már leadott egy adagot, ahol feljelentést tett, máshonnan pedig senki sem kérte.
Rendőrök jelentették fel személyes adatokkal való visszaélés miatt, amiről semmilyen értesítést nem kapott.
Szó nélkül és váratlanul ütöttek rajta.
@Mariann19: Szia. Amikor felvettem egy látszólag icipici összeget - másfél millát - 2008 júniusában, igazán körültekintő voltam, minden bankot összevetve találtam meg az igazit.
Akkoriben az ember legizgalmasabb álmában sem merült fel, ez a szó, hogy árfolyamváltozoás, mert minden úgy ment, mint az ágybaszarás, kedves banki nénivel megegyeztünk,l hogy a svájci az egy betonbiztos, jen már nem, csapjunk bele.
És azokban az időkben rajtam kívül még sokszázezren, millión voltak ebben a hitben.
Szerencsére én nagyon rövid távra vettem fel és fizettem vissza, ami induláskor 76 ezer volt, hat hónap múlva pedig 103.

Saját tapasztalatból mondom, hogy akkor sem egy vargamisi, sem egy simorandrás nem tudta volna előre megmondani, hogy mi lesz itt rövidesen. És az vesse el az első követ el, aki nem a saját érdekét nézi.
Akkor, abban az időben ez volt a legjobb alternantíva. A legtöbb esetben az első hitelüket vették fel főleg lakásvásárlásra az emberek, honnan lett volna bármilyen pénzügyi kultúrájuk és miért.
@Mariann19:
ha akkor megcsinálod amikor először írtam már régen rendben lennél...kb 3 max 4 óra alvás után üdén frissen éberdsz ...fürdesz és kész

brühüyyy
@Spániel: Szia Spániel!
Az emberek megfelelő ismeretek nélkül mennek bele hitelekbe, és az abszolut jóindulat mondatja velem, hogy jó lenne ezen a téren előrébb lépni, mert a lakosság a jövőben is folyamatos kapcsolatban lesz ilyen ügyletekben.
Látszik, hogy banki körökben felismerték ennek a szükségességét, és szorgalmazzák, hogy már a középiskolában legyen lehetőség a pénzügyi és biztosítási tananyag bevezetésére.
Éppen ma volt a Pénzsztár középiskolai verseny döntője, melyet a bankok hirdettek meg.
Amennyiben tudtad volna, hogy ennyire megemelkedhet a részleted az árfolyam miatt, az ismeretek birtokában biztosan mérlegeltél volna.
@rodeo36:
Megcsinálom a varázslatot, de csak 8 tablettám van.
Az is elég lesz remélem.
Holnap hálálkodom neked. Jó?
@Mariann19: persze, igazad van, a mai tapasztalatok alapján már véresen komoly lett a hitelfelvétel.
Mindenképpen fel kellett vennem, mert befejezetlen volt a házikónk és már "csak" ennyi hiányzott, de tényleg mérlegeltem volna, nem két évre, hanem duplájára vettem volna fel, ha előre és biztosan tudom, hogy lesz változás.

Jobbulást!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

hagyd már a picsába. egy szar provokátor. attól érzi magát különbnek, hogy másokba törli a lábát, ilyenből van itthon is bőven, ezzel legalább eggyel kevesebb, arról nem is szólva, hogy ez lenne az első aki cserben hagyna. hagyd a francba.
@Spániel:
Nehogy azt hidd, hogy nem okoz gondot nekem is pl. egy szolgáltatói szerződés értelmezése. Különösen a Tv, telefon, internet, így egybe.
Szerencsére az egyetlen maximalista barátnőm mindent tud, ő eligazít.
Igyekszem jobbulni, köszi szépen.
@Mariann19:

"Az emberek megfelelő ismeretek nélkül mennek bele hitelekbe, és az abszolut jóindulat mondatja velem, hogy jó lenne ezen a téren előrébb lépni, mert a lakosság a jövőben is folyamatos kapcsolatban lesz ilyen ügyletekben.
Látszik, hogy banki körökben felismerték ennek a szükségességét, és szorgalmazzák, hogy már a középiskolában legyen lehetőség a pénzügyi és biztosítási tananyag bevezetésére. "

már 2011/2012 tanévben bevezethették volna. ebből is látszik, hogy egy ordenáré segg banda. a bankok 1 hónap alatt össszedobták volna az anyagot, újabb hónap múlva a könyvek is készen lettek volna. elmaradásából látszik, hogy viktorékat semmi más nem érdekli, csak a jájem. minden más macera nekik.

fontosabb volt nekik buzizni a hittanon, megbotránkoztatni az erkölcstanon, mint magukon kívül bárki máson is segíteni. nem hasonlítgatok, mert nem vezet sehova, de maradjunk annyiban, ez a legmocskosabb banda.
@Mariann19:

jaaaaaaaaaa. jó gyógyulást, rodeo most se mondott hülyeséget. néha szok, a nyóc kalmo izé sok, max 3 ! épp elég.... forró fürdő, fél liter forralt bor még a kádban, vagy úgy a sört ahogy mondta. én a pálinkát se hagynám ki. persze nem korsóval, csak pohárral:) 1dl-sel gondoltam. persze mielőtt belefulladnál a kádba, borba, sörbe pálinkába és a jókívánságba, ki kell támolyogni a kádból egyből be az ágyba...
@jaegtoer: Ott van kéznél Mr. Rezignált. Legalább a haláltusáját, miközben feredővizbe ful, el tudja majd mondani a halottkémeknek, két kanál önállóan megtall fagylalt között:-))
@Mariann19:
rajta, ha hiányzik tabletta boríccs bele a sörbe a citromlé mellett egy fél pályinkát

brühüyyy

lényeg, hogy 40 fok körűl hevűljél az megöli a vírusokat is

brühüyyy
@jaegtoer: a kalmopyrin-ben van salycil és az is hevít és nem rugat be annyira

lényeg a nagyon magasan tartott testhőmérséklet amitől beleájúl az ágyba és a kórokozók meg döglenek egyse marad

brühüyyy
@rodeo36: Öregbolhás Barátom! Nem azt mondtam, hogy hasmenést okot, hanem azt, hogy béltisztítást végez. A kettő nem ugyanaz! Mintahogy Sarastro áriája sem a Don Dzsonivenni:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - : tévedsz, én hetekkel ezelőtt megmondtam. :P Mikor a csóka a parlamenti meghallgatáson villogott a kis zöld mappájával. De akkor azt mondtátok, hogy nem. Pedig ugye hogy de?!
@Sir Bates dö Hól: velem is tönkremegy, mert jobban értékelik a külsőm, mint az eszem. ;)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Megkaptam az üzit, köszönet érte. A szerződésekben annyi szakkifejezés van, amit nem ismerek, hogy problémát okoz az értelmezése.
Amennyiben nem zavarok, élek a lehetőséggel.
Szegény Jég, nem tudja, hogy ki a Mr. Rezignált, hacsak ki nem következteti a "feredővízből".
Tényleg, nem is hülyeség bevezetni ezt a szinkron feredőt.
Majd orvosi javallatnak álcázom.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
mivel a másiknál ahol bolhásítasz nem klikkel a bloghu...

bolhás az a...
ha neked ez jó, hogy belehumorizélj mindehová hát...tedd

nincs bolhám, sohasem volt...következésképpen nem morgok...de harapok mert nagyon nagy kutya vagyok

brühüyyy

majd analizéld a soraidat mielőtt bele...sorolsz
@jaegtoer:
Most, hogy csak lebegtetik a devizahitelesek problémájának megoldását, nagyon jól jön az állampolgárok tájékozatlanságára hivatkozni.
A nyugati, civilizált országokban már régen bevezették oktatásként ezt a területet, miért nem másolták le, még ész sem kellett volna hozzá.
Minél butább a lakosság, annál alázatosabb alattvalóvá válik.
Most hallom, hogy a közmunkások oktatásán azt is tanulják, hogy az állati hangok mely állathoz társíthatók. Pl. röf-röf = kismalac,
ssz = kigyó, stb. Botrány!
A kúrámhoz 2 óra múlva kezdek hozzá, talán ginben utazom, az jó erős, remélem, be tudom venni a kanyart a közlekedőben, ha egyáltalán odáig kibotorkálok.
Majd mesélek.
@rodeo36:
Tehát a hatásmechanizmus 40 fok körül tetőzik, és gyilkos pusztítást okoz a genya vírusoknál.
Most már értem az összefüggéseket, csak azt nem, hogy az elegy melyik komponense hozza létre a magas hőmérsékletet. Vagy együttesen hatnak csak?
@Mariann19:
a kalmopyrin vagy egy olcsó aspyrin ami nincs bevonatolva mindenféle baromsággal az hozza létre a hőmérsékletet 41 fok ajánlott!!! tartósan az alkohol segít a felfűtésben de inkább berúgsz tőle és elalszol, hogy ne szenvedj, a citrom C vitamin ami fűt is meg gyilkol ilyen töménységben (kalmopyrin tartalmaz kismennyiségű C vitamint is) tehát ha a gyors akció a rajtaütés számít ebben az alkohol nyerő...
nekem mikor maláriám volt akkor volt 42.3 C fok lázam is tartósan attól járóképtelen lettem mert 10 megatonnásnak éreztem magam és csak ügy tudtam elérni a Camoquin-t a hűtőben, hogy leestem hengeredve az ágyról és odahengeredtem majd lenyeltem 12 Camoquint (az ajánlott adag max 3 tabletta) de 12 perc múlva átéltem a teremtést meg az újjászületést ami 2 órá5t tartott de akkor már kezemben volt a gyógyszer és az ágyban ültem sörös dobozoökkal körülvéve és adtam a maláriának ami egyébként halálos is lehet

én agyoncsaptam egy éjjel másnap a négerek néztek rám???? jé neked is van paludismo-d? asszem már nincs de a felcser megnézett és aszondta mennyek a picsába haza és ne játtszak az életemmel

brühüyyy
@Mariann19:
maláriánál a szemed fehérje citromsárgára vált és azt vírus okozza azt kell meggyilkolni de csak akkor tudod amikor kirajzik a napéjegyenlőség éjjelén azaz a déli féltekén decdember 22-én éjjel

brühüyyy
@Mariann19:
még valami az alkohol egészséges hatása, hogy a vért is tisztítja azaz a döglött vírusokat ki is mossa...nem okoz hasmenést de élénk és erőteljes lesz a bélműködésed is...

a jó forró sör egészségesebb mint a pályinka vagy rum a forralt bor nem lehet rossz de a sörben van kaja ami megakadályozza a gyomor kikészülését

csináld mert nem bírom elviselni ha a szeretteim szenvednek

brühüyyy

menj szó nélkűl és harcra
@Mariann19:
az alkohol nem emeli a hőmérsékletedet a szükséges szintre

kombinált hatásról beszélünk

brühüyyy
@rodeo36:
Mindíg elcsodálkozom, hogy mi mindent tudsz.
Most már ismereteim birtokában megyek gyógyulni. Olyan szép mondatod van itt, nem is tudom, hogy a vízben, vagy a mondatban lubickoljak-e?
Szó nélkül húzok el, ahogy parancsoltad.
Szia!
@rodeo36: Rodi! Öreg Barátom!

Ha leöregbolhásozlak, az nem bántási, hanem baráti jelző. Ne szívd fel magad feleslegesen. Mgjegyzem, a morgás és a megbolhásodás nem kutyaméretfüggő:-) Ha már nekünk nem adatott meg, hogy vénségünkre a pampák bikái legyünk, csak szintén bolhás, ámdesak nyulak és mókusok legyünk ebben a nyomorult világban, legalább engedtesség meg, hogy sírva röhögjünk saját nyomorúságunkon, és hagy próbálhassuk meg humorral mókával, kacagással könnyíteni sanyarú sorsunkon. Nekünk így könyebb. Békepipa:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
marad a béke
közben rákattintottam a CNN-re és ott meg arról beszélnek, hogy a reality show amit Duck Dinasty-nak kereszteltek és és én nem is hallottam róla...botrányos...szerencsétlen idióták ezek is ott tartanak, hogy akereszténység az még mérvadó az emberiség életében (én tagadom: jelentéktelen és fölösleges) és akkor jönnek ezek az amerikai redneck-ek és 14 millió nézőért hajlandóak... de most ki kellett baszni a főszereplőt mert homofób...is meg seggfej

miért kell bárkinek a Föld nevű bolygón keresztény erkölcsök szerint motiválódnia? mi a lófasz az a kereszténység? és miért bszanak meg vele naponta többször?
mennyenek a picsába és hagyjanak békén

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
ez olyan romatikus mint egy szerelmi valomás

kösz béke is meg pipa is sok füsttel

brühüyyy
@rodeo36: Na látod! Ebben tökéletesen egyetértünk. Keresztény hitemre mondom:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
ja már bennem van 1 liter spanyol száraz fehér Tio Pepe

salúd

brühüyyy
@rodeo36: Ma sörnapot tartottam, hallgatva rád. Megvolt a 3 üveg. Igaz citrom, meg aszoirin nem jutott bele, az aszpirinre amúgyis immunis vagyok. Szóval Volt egy piros, egy kék belga trappista Chimay, meg egy üveg echte francia 0,66-os csatos Fischer... mind kurvajó a maga nemében...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
én meg -felejtendő a baromságokat- feltettem Wagner lohengrin: Melchior, Varnay, Svéd, Leinsdorf és élő felvétel a régmúltból

közben asszem -lehet- palackot kell cserélnem

brühüyyy

hol van a Barenboim féle Scala felvétel ettől művészi értékben...kár
@Mariann19:

"Szegény Jég, nem tudja, hogy ki a Mr. Rezignált,"

tényleg nem.
@rodeo36:

"@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
mivel a másiknál ahol bolhásítasz nem klikkel a bloghu...
bolhás az a...
ha neked ez jó, hogy belehumorizélj mindehová hát...tedd"

nem ismerek rád. egyre rigolyásabb vagy. biztos nem akart bántani. :)

neizéljmá! ki lesz a tanácsadónk?
@rodeo36: te öreg. bolhás a kutyám és sokat morog. mit tegyek?:))
@jaegtoer: Miféle tanácsadó??? Ballagási balgasági? Másra nem alkalmas...
@jaegtoer: szó sincs róla... ilyen elő sem fodulhat! Pufff..na ez a szemed alá ment:-)
@taga20:
ki kellkefélni megfelelő kefével és beszórni bolhariasztó porral...persze ha a kutyu bolhás akkor te is az vagy...nézz körül alaposan...és tapogasd

brühüyyy
@taga20: :D

tanulj! :))) a kutya valószínű, hogy embernek "gondolja" magát:

www.atv.hu/videok/video-20131108-friderikusz-1-resz-2013-11-07
@Mariann19:
"Amennyiben tudtad volna, hogy ennyire megemelkedhet a részleted az árfolyam miatt, az ismeretek birtokában biztosan mérlegeltél volna. "

Én 2007-ben körbenéztem a forintos és devizás hiteleket is. A felvett összegre forinthitel esetében kezdettől akkora részletet kellett volna törlesztenem, mint a devizás hitelnél a legrosszabb időkben, pedig kb. 50 % volt az emelkedés. Szerencsére nekem ez már csak a múlt.
Tudom, nem mindegy, hogy 20-ról 30 ezerre, vagy 80-ról 120 ezerre emelkedik... De mindenképpen ez volt az olcsóbb abban az időben. Sajnos sokan a teherviselő képességük felső határáig vállaltak hitelt, és nem maradt keret az árfolyamváltozásnak. Ezt súlyosbította még a tömeges munkahelyvesztés.
Mindenképpen tragédia ez a kialakult helyzet, nincs jó megoldása.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Szia!
Nagyra becsülöm benned, hogy a magad példájával
mutatod be a valóságot, mert a devizahitelekkel kapcsolatos előnyös törlesztési időszakról nem esik szó az érdekeltek részéről.
Mostanában esik szó gyakrabban a hitelt felvevők személyes felelősségéről is. Ez különösen azokban az esetekben jogos, ahol nem mérték fel a saját teherbíró képességüket.
Ismert dolog, hogy eladósodni a család teljes jövedelmének maximum 30%-ig ajánlott.
Én abban találom vétkesnek a bankokat, hogy ezt az ajánlást messze nem vették figyelembe.
Viszont teljes együttérzésemet fejezem ki azok iránt, akik munkahelyük elvesztése miatt kerültek drámai helyzetbe, vagy a vállalkozásaik nem a tervezett módon működnek.
@Mariann19:
"Én abban találom vétkesnek a bankokat, hogy ezt az ajánlást messze nem vették figyelembe"

Igen, ebben maximálisan egyetértünk.
Száz éve, mikor a lakásomat vettem, betartották a 33 %-os határt. Egyedüli hiteligénylőként nem is fogadtak el, be kellett vonni adóstársat is.
Az újkori jelzáloghiteleknél meg nem is voltak kíváncsiak a jövedelemre, csak a fedezetül bevont ingatlan értékére. Ebben valóban nagy a felelőssége a bankoknak, nem a kellő és elvárható gondossággal jártak el. Ennyiben meg is érdemlik, hogy a kárenyhítés őket is terhelje, de azt nem, hogy csak őket. Közös volt a felelősség.
@Mariann19: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

a megoldás egyszerű lett volna, egy törvény, amely azzal engedi a devizahitelezést, hogy az adós, és a hitelező az árfolyam kockázatban 50-50 százalékban osztozik.
igaz, akkor ma nem lenne min méltatlankodni vice versa.
@jaegtoer:

Igen Jég, ebben igazad van, de ez a hajó már elment rég.
A mostanra kialakult, elmérgesedett helyzetnek is valószínűleg ez lesz a "megoldása", bár ez ellen mindenki egyöntetűen tiltakozik. Ebben az egyben megvan az összhang adós és hitelező között: egyik sem akarja a kockázatot viselni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

azért van egy hangyányi különbség, az adós a saját javaival vesz részt a buliban, míg a bank a betéteseinek és a közvetve általa gründolt befektetési alapokba befektetők pénzével duhajkodhat csak. saját tőkéje hangya szellentése keltette léghuzat. ezért szokták menteni őket.
@jaegtoer:

Ebben igazad van. Viszont a bank köteles elszámolni a betéteseinek és a befektetőknek, és ha rosszul gazdálkodik, bizony könnyen belebukhat, láttunk már ilyet nem egyet. Tehát a banknak is va komoly kockázata.
(nem vagyok bankár, banki dolgozó sem, még mielőtt eszedbe jutna a mundér becsülete)
süti beállítások módosítása