Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Neytiri1: www.penzcentrum.hu/karrier/20240424/orban-viktor-reszkethetnek-az-irodistak-a-jogaszok-a-fogalmazo... (2024.04.24. 18:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.14. 14:54 Fabius

Minden kampány kedvencei: a nyugdíjasok

Egyszervolt országban miből lehet elsőként észrevenni, hogy élesedik a kampány? A lángoló hangú ellenzéki beszédekből? Lófaszt, mama, ilyenek nálunk nincsenek. Akkor tán abból, hogy Orbán, a Viktor bejelenti a III. Rezsicsökkentést, mert az első kettőt kevésnek érzi az üdvösséghez? Frászt. 

Az olyan apró, pársoros híradásokból lehet észrevenni, mint EZ, EZ meg EZ

Teccikéteni, ugye? Parasztvakítás nekünk, kápé a nyugdíjasoknak, mint potenciális választást eldönteni képes rétegnek. Zuglóban 3 ezer forintos bözsi utalványt osztanak, Dunaújvárosban lehet rosszabb a helyzet, mert ott már 5000 forint kápét. Szélesedik az Erzsébet program, innentől szinte ingyen mehetnek 50 fürdőbe áztatni, és ugye 65 év fölött már az fürdőbe jutás sem igényel óriási befektetést közlekedés szinten. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy azoknak a nyugdíjasoknak jut ez, akiknek jövedelme az Eurostat jelentése szerint magasabb, mint a 65 év alattiaké

Közben Trümmel Alfonz - aki nem bármennyire hihetetlen, nem egy Rejtő hős - szerint isznak, drogoznak és trollkodnak

Tudom én, hogy mekkora trollmágnes hozzányúlni ehhez a témához, meg azt is, hogy az olvasótábor egy része is úgy van ezzel, hogy háde minek nekimenni azért a párezerért a nyugdíjasoknak. Ettől függetlenül én csak azt gondolom, érdemes elgondolkodni a jelenségen magán. Az egyik oldalon a kánaán, a másikon meg az olyan szívatások, hogy pl. az a kkv szektoros kisvállalkozó, aki adott esetben munkahelyet teremtett a házára fölvett devizahitelből, azóta nyögi a hitelét, de melózik, áfa és járulékbevétellel tömi az állami feneketlen kutat, annak pont lófasz a seggébe, mert se végtörleszteni nem jogosult akkor sem, ha tudna, és az árfolyamgátat sem veheti igénybe. 

Mert csak, azért. 

Pedig ha bukfenc van az ő háza pont ugyanúgy elúszik, mint a pártirodán titkárnő Gizikéé, aki úgy végtörleszthet vagy veheti igénybe az árfolyamgátat, hogy a magyar gazdasághoz magához a világon semmit hozzá nem tett. Aztán most nézi, hogy a kedvencek sorában ismét hátul kullog valahol a léteznek még, de minek? - kategóriában, kedvezménynek meg legfeljebb azt értékelje, ha most véletlenül kimarad az előre megírt forgókönyvű adórazziából

995 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr775690893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Győztek az Ábrahám Géza utca lakói, megállították a narancsos úthengert 2013.12.14. 23:38:34

Köszönet a bátraknak! Önök bebizonyították: nem dönthetnek a fejünk felett, a részvételünk nélkül! Tavaly decemberben a többségi GŐZGÉP frakció úgy döntött nem kíváncsi az utcában lakók véleményére, tőlük függetlenül dönt két utca átnevezéséről. Az Á...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.14. 17:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@OPHELIA: Szó sincs róla. Inkább cuki látni, hogy a fidesz ellen még egy Toroczkai és a helyi dékások is képesek összefogni.;)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: na, akkor két különböző forrásra is hivatkozhatsz... bár az egyik megbízhatónak nem nevezhető:-)
nem hinném, hogy kimennek, obama cameron tavaszi látogatásán mindent egyértelművé tett... viszont, ha mégis, és frankfurt, akkor az eu-t átkeresztelhetik Negyedikre és csatolt részek:-)
"Privilégiumban részesítik a vallási szervezeteket, a szabadságjogok pedig csorbultak 2010 óta – derült ki az IHEU jelentésének Magyarországról szóló két oldaláról. A szervezet az előbbiek mellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az állam egyházi szervezeteket, iskolákat támogat, és amiatt is, hogy bizonyos egyházak befolyásolják a valláshoz fűződő jogok alakulását Magyarországon.
Az IHEU szerint ugyan a magyar állam hivatalosan szekuláris, de valójában több százmillió dollárral támogatta az egyházakat a kormányváltás óta."

vs.hu/13-orszagban-halalos-bun-az-ateizmus-1215/
Na, megnyugodhatunk, minden rendben van!

"2013 után 2014-ben is folytatódnak a reálbérek emelkedését szolgáló kormányzati intézkedések, a kormány egyre több munkavállaló „sorsát rendezi” – jelentette ki Zsigó Róbert vasárnapi sajtótájékoztatóján.
A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: míg az Európai Unió 28 tagállamából 12-ben csökkennek a reálbérek, addig Magyarországon nőnek. Ennek oka az alacsony infláció mellett a 16 százalékos adókulcs, a családi adókedvezmény, valamint a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelése.
...
Zsigó Róbert úgy fogalmazott: az ország tartósan a gazdasági növekedés pályájára állt, és a „Gyurcsány-Bajnai-kormányokkal szemben látszik a fény az alagút végén”. Jelenleg 21 éves csúcson van a foglalkoztatás, csökkennek az adók, nőnek a bérek és mindezt a kormány nem hitelből fedezi."

mno.hu/belfold/egyre-tobb-munkavallalo-sorsat-rendezik-1200704

"Nem hitelből fedezi" :o))))

Azér' ez az Orbánmanus csak tudhat valamit!
Semmiből így helyrehozni a dolgokat, és még csak hitel sem köllött hozzá! :o)
@Csaknézek...:
Semmit nem értesz! Ejnye, ejnye...
Persze, hogy nem kellett hitel, hiszen megspóroltuk a szükséges fedezetet a rezsicsökkentéssel.
Ha kikapcsolják a gravitációt, cipőre sem lesz gondod, mert nem kopik a cipő talpa.
Ha rosszak lesztek és hálátlanok, visszakapcsolják és jól pofára estek.
@Csaknézek...: ok... ma volt egy link az eib 100m€ hiteléről az eximbank részére, kkv-knak, fejlesztésre... mit fejlesztenek, hova, ha berendezést vesznek, az hol csapódik le, ha export, akkor mennyi a magyar hozzáadott érték... mind-mind egy újabb szeg lehet a koporsóban:/
@dr. jenőke (jenőke):

Szó, mi szó, csudálkoztam is, hogy mostanában állandóan a plafont kell tisztogatnom, nem a padlót. :o)

Hát, teccik tunni, én ideológiailag képzetlen vagyok...de majd igyexem! :o)
@Sir Bates dö Hól:

"mind-mind egy újabb szeg lehet a koporsóban:/"

Nem kétlem, hogy igaz, amit írtál.
@Csaknézek...: de nem érted, igaz?... az agrárolló nyilását érted?
@Csaknézek...: azért minden ellenére irigykedve nézek tgm-re:)
@Sir Bates dö Hól:

"de nem érted, igaz?..."

A logikáját értem.
A tárgyi ismereteim viszont csekélyek ahhoz, hogy komolyabban véleményt nyilvánítsak a témáról.
Amit korábban írtam, az is egyszerű logikai következtetés volt.
@Csaknézek...: ok... előállhat olyan helyzet könnyen, hogy azért dolgozzunk, hogy a különbségünk nőjön a maghoz képest, hisz itt üt vissza a technológiai lemaradásunk... na, jó, a hiánya, a k+f meg ismeretlen fogalom... ebből a szempontból vagy pl az informatikai fejlesztések (szoftver ld graphisoft), vagy start-up lehet kitörés... vagy a fű legalizálása, hisz akkor ide jönne mimdenki, ekkor csökkenhetne a különbség... szerintem
Ez a korlatozas-tervezet olyan tipikusan angolos, es Cameronos.

Merthogy a magyarazat a huzasokra klasszikusan populista, es demagog. Mikozben a tenyekkel szemben all. Talan mar iden, vagy tavaly kozoltek egy angol tanulmanyt arrol, hogy a kelet-europai munkavallalok eppen, hogy vesztesei a szocialis rendszernek Angliaban. Ugyanis kevesebb juttatast jarnak ki, mint amennyi valojaban jarna a munkajuk, adojuk utan.

A minapi kirohanasuk a kelet-europaiak ellen ekes bizonyiteka, hogy csak bunbakokat keresnek.

Mikozben egy lengyel, egy magyar jo esellyel visszamegy hazajaba egy ido utan, az Angliaban letelepedett azsiai, es arab csaladok (akik mellesleg joval szaporabbak is a kelet-europaiaknal) aligha fogjak utolso 1-2 ezer fontjukat arrakolteni, hogy visszatelepitsek az egesz csaladot, oda ahonnan jottek.

Cameron nepszavazasi felvetese egyertelmuen az UKIP miatt szuletett. Nem tudom, jogilag hogyan all a helyzet. De ha kilepnek az EU-bol, vagy csak bevezetik ezt a szabalyozast, akkor azzal elvagtak magukat.

Ha kilepnek, akkor az irek aldani fogjak az idot, amikor atvettek az angol nyelvet. A nemetek pedig majd udvozlik meleg szeretettel a Citybol atkoltozo penzugyi cegeket. A skotok is jo esellyel fognak inkabb a fuggetlenseg mellett szavazni, mint maradni a sullyedo brit hajon mikozben az angolok alaposan kihasznaljak majd oket (olaj- es halaszati bevetelek).
Az USA pedig nyilvan nem a doglodo angol gazdasaghoz fogja kotni magat, hanem a prosperalo nemet, illetve skandinav gazdasaghoz.

Mindamellett, hogy milyen alsagosan populista a tervezet, es annak kommunikalasa, gazdasagi ertelemben meg egy hatalkmas nagy ongol is.

Hiszen a bevandorlok altal elvegzett munkak, vagy a szakertelem hianya miatt betoltetlenek, vagy pedig, mert a derek angol nem hajlando annyiert elvallalni azt a "troger" melot.
Vagyis a tervezet egy amolyan bujtatott (minimal)beremelesnek is tekintheto, ami majd nyilvan tolja felfele a tobbi munkaert kert bereket is. Ami az amugyis doglodo angol gazdasagot aligha fogja segiteni. Mi jol emlekezhetunk a 2001-es es 2002-es minimalber emelesekre, es azok hatasara...

A tervezettel Cameron beismerte, hogy nem volt kepes erdemben kezelni az Egyesult Kiralysag gazdasagi problemait.
@simple observer 1.0: az életszínvonal visszavétele nélkül senki sem tudná... plusz a cityn kívül nincs is... ahhoz meg nem tud nyúlni.
@Sir Bates dö Hól:

A City ugye ertheto, hiszen anelkul azonnal osszeszakadna az angol gazdasag.

"az életszínvonal visszavétele nélkül senki sem tudná"
Csakhogy nem errol van szo! Kormanyra kerulesukkor alaposan meggyomroztak a lakossagot megszoritasokkal, ment is az "elmultnyolcevezes" (esetukben 13 Blair-Brown ev). Talan mar ott voltal akkor, es emlekszel ra.

Ez a tervezet eppen, hogy nem a szinvonal visszavetelerol szol. Ahogy az elobb irtam, a tervezet eppen ellenkezoleg hat(hat) majd. Mint Morszagon, nyilvan az angolok sem adnak barkinek szocialis segelyeket (nem tudom, csak sejtem), es feltehetoen valamennyi ledolgozott idohoz kotik azok juttatasat.

Ahogy kulso szemlelokent latom, az otlet nem fog igazan semmit megoldani.

Ugyanis lehetne emlegetni a szocialis rendszert, es annak potyautasait (www.dailymail.co.uk/news/article-2218553/Father-12-whos-worked-branded-Britains-worst-behaved-dad-judge-hands-ANOTHER-Asbo.html , www.dailymail.co.uk/news/article-2354396/Jobless-mother-11-worked-gets-500-000-luxury-eco-home-country-built-just-funded-taxpayer.html)
de ez esetben KIFEJEZETTEN a bevandorlokrol, kulfoldi munkavallalokrol van szo. Az ilyen valtoztatasok az altalam korabban irtak szerint fognak hatni.

Mas kerdes, hogy egy ilyen tema a tomegeknek, illetve a boritekolhato vitak Brusszellel, 1.5 evvel a valasztasok elott nyilvan jol jonnek a kormanyzatnak.
@simple observer 1.0: úgy értettem, hogy az angol gazdaság problémáit anélkül nem lehet megoldani... egyszerűen nem hatékonyak, túl sokat keresnek→versenyképtelenek, a középosztály alatti átlag "angol"-hoz képest egy moi lumpenproli széles látókörű, tájékozott akadémikus, a most elfogadott usa-beli sajátszámlás ügyletek tiltása a bankok számára a cityt is érinteni fogja... értettem, mit írtál.
Itt, franciáknál, ugyan ezzel küzdenek, csak van egy no1 turizmusuk, no1 élelmiszeriparuk és tudnak exportálni... valamint a németek eddig finanszírozták a "hobbijukat"... ellenben hollande sokkal tehetségtelenebb/erélytelenebb, mint cameron...
@Csaknézek...:
az lesz a "megoldás", hogy évekig fognak kotlani a témán...szvsz nem a szabályokat, hanem a gazdaságokat kellene befolyásolni...az a hatalmas ellentmondás, hogy GBR az USA trójai falova europa-ban azaz annak érdekeit követi, mialatt az USA-nak szándékában sincs szabadkereskedelmi megállapodást europa-val aláírni és még sok mással sem mert annak élvezi az előnyeit és ez a szegregáció másik égtájak irányában is érvényesül azaz még sok víz le fog folyni a Dunán amíg ennek -is- megoldása lehetséges

brühüyyy
@Orica Középföldi:

nem a káposzta, hanem egy gyári munka.
@OPHELIA:

"Tárgyként vagyunk kezelve,"

micsoda optimista szemlélet?!
@OPHELIA:

"Akkor igyekezzél a káposztával, mert van toros kolbászhusim a fagyóban. A legnagyobb fazekam viszont csak 8 literes. A múltkor valami gulyáságyú méretről regéltél. "

az elég kétesélyes. felengedéskor a hús leve értelme is távozik, olyannal tkápó nem dolgozik.
lehet gyűszűnyi méretekkel is dolgozni, végül is a miniatűröknek van keletje az antikvitáspiacon, de hogy tálaláskor mokkáskanállal kelljen porciózni az adagokat?:) gondolj vele! a csülökcsont -mégha háromba fűrészeled is- hogy fér bele a nyolcliteresedbe? és akkor -ugye a róla lehántott füstölt husi, a nemfüstölt köröm és malacfarka, (nem a nemző, hanem a másik végtag) végül is 25-30 dekákból is lehet főzőcskézni 2 személyre félevésre...:)
@jaegtoer:

Hú de korán kelő vagy:))
Jó reggelt!
@punkfrog:
Az a baj, hogy igazából, akinek mondjuk 60-80 ezer a nyugdíja, nem biztos, hogy jobban rászorul a támogatásra, mint akinek 180-200 ezer. Saját személyes tapasztalat, hogy míg utóbbi egyed minden megkeresett forint után adózott, semmilyen támogatásra nem volt jogosult, mert neki papíron, fehéren-feketén kimutatott "magas" bére volt, előbbi szegény, kőgazdag vállalkozó adót csalt ahol tudott, minimálbér, meg mindenféle támogatások felmarkolása(lukszus kégli, lukszus autó, lukszusminden..., sőt, minden gyerek, sőt unokák is, fényűzően kistafírozva. A nyugdíja meg most 65 ezer forintnyi kis kávéra való.
És akkor is meg most is ő a nyerő, szegény.
@jaegtoer:
fő az egészséges táplálkozás...hadd főjön, azt nagy kondérban jó megcsinálni, ahogy mi csináltuk anno a nyárikonyhában ugye ott volt a tűzhely rejta/benne a kondér 100 literes és abban lett minden lefőzve fával szénnel aláraktunk aztán hadd szóljon, a kocsonyának valók meg a disznósajtba valók és a hurkák mind abban főttek majd az abalében a füstölt cucc két héttel később a füstölő is ugyanott volt...akkor már lehetett megbolondítani a káposztát volt hozzá 50 literes lábosunk, amit a sparhedre kellett tenni de abból olyan lett minden hét nyelven beszélt és érdekes módon sohasem voltam kövér...

majd beszámolót ide mit raktál össze és hogyan?

brühüyyy
@tristen2005:
jó kis herce hurca, láttam élő közvetítést, rugby Austráliából ott az egyik őrült elkapta shortját a csípőjén a másiknak és el kezdte annál fogva pörgetni az, hogy közben a short már a lycra-val együtt -repülés közben- combközépen volt egyáltalán nem érdekelte, a kamerák meg mutatták...ott van olya, hogy gyalogkamerás a pályán közelképet...a többit képzeld el...amíg a bíró le nem fütyülte...repül a repül a rugbysta

brühüyyy

angol meccsek voltak de semmi izgis hacsak az nem, hogy a MU végre győzött Aston Villa ellen
@rodeo36:
Tegnap esti menü, Napoli-inter 4-2, Lyon-Marseille elaludtam!:)
@tristen2005:
hát a zorbánkövérsimicskabanda szépen teljesít az egyházak -kurvasok pénzért-asszisztálnak nekik

közben a szekér húzza hátra a lovakat

brühüyyy

már már kőkorszakba
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a lybiain nincs egyedűl a marco rubio a másik seggfej és más seggfejek is a képen vannak

kedves szép emberek...mindent elkövetnek, hogy az oroszokat körbekerítsék...nagy godjuk, hogy az északi sarkot csak kanadával vitatják az oroszok felezniük kell de Dánia is érdekelt

szép kis izé ugyanolyan mint mikor a dzsobbik mag a zorbán erdélyben flangál és beleszarik a levesbe

brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "már túl sokat járt a szám"...nem Mackó.....túl keveset jár értem és élvezem megfontolt "replikáid"
@simple observer 1.0:

Szia! Tegnap beszéltem Londonban élő barátommal. Szinte szó szerint az általad leírtakat mondta a dologról. Nyilván volt más téma is, de nagyjából ez az ő meglátása is. No, nem mintha jelentene valamit, tizenéve kint élő egyetemi tanár, nagyjából szakirányú témában.
1. Megjegyezte még, hogy lesz még veszekedés az angolok és skótok között az olaj és földgáz mezők környékén, bár az az angol álláspont, hogy ezeket Nagy-Britannia tárta fel és teremtette meg a kitermelés feltételeit, így elég jogosan, nemigen szívesen adnák skót tulajdonba. Ugyanakkor ezek nélkül a bevételi források nélkül a skótok igencsak megszavnák, mert wiszkire és árpatermesztésre alapozni egy gazdaságot, nemigen lehet. Persze ott vannak még a halászati kérddések és jogosultságok is.
Az átlagangol nem sokkal értelmesebb, mint a magyar, így aztán a skót kiválás igencsak nagyon nagy nemtetszést vált ki a jónépben, ráerősítve persze a még mindig élő Brit világnagyhatlom illuziójával is.

2. A bevándorlási kvótával kacsolatban annyit említett meg, amit Te is, hogy Cameron hasonlóan Orbánhoz, befelé politizál, mert azolat a munkákat, amelyeket ezek az emberek végeznek, a nagytudású angol aranyért sem csinálná meg. Még az angol állampolgárságú színesek, volt koronagyarmatokból beszármazók sem.

3. AZ EU-val kapcsolatban megemlítette, hogy Cameron ugyanúgy, mint Orbán kettős játékot űz, befelé mást kommunikál, mint kifelé. Az angliai néphajngulat, ha most lenne a népszavazás, garantált kilépést eredményezne. A gazdasági oldalról megközelítve, egyértelmű, ha Nagy Britannia kilépne az EU-ból szívna, mint a torkosborz több dolog miatt is. Egyrészt, a már említett Pénzügyi központként működő City marginalizálódása, másrészt az angol ipar- és mezőgazadasági termelés nulla volumene. Amiből ma a britek élnek, az nagyjából a pénzügyi szektor,és a biztosítás, na ez esne ki alóluk, főleg úgy, hogy lassan beáll Merkelénél a nyugalom, láthatóan Németprszág megerősödve fogja továbbvimmi a dolgait. Hozzátette még, hogy Nagy-Britanniában már szinte nincs is angol tulajdonban lévő nagyobb cég, így egy esetlegen kilépéssel ezek a többnyire ázyiai cégek elvesztenék az ugyan szűkülő, de azért nem elhanyagolaható európába irányuló vámkedvezményeket, amitől erőteljesen morcossá válnának. Nem mellesleg az angliába irányuló export megdrágulása, lehet, hogy a kormányzatnak a vámbevételekből jelentős bevétele lenne, de igen erőteljes drágulást jelentene a plebsnek, az amúgy is az egyik legdrágább országban...

ennyit szerettem volna hozzátenni az elemzésedhez... mint az ucca emberének véleményét.
@simple observer 1.0:

Szia! Tegnap beszéltem Londonban élő barátommal. Szinte szó szerint az általad leírtakat mondta a dologról. Nyilván volt más téma is, de nagyjából ez az ő meglátása is. No, nem mintha jelentene valamit, tizenéve kint élő egyetemi tanár, nagyjából szakirányú témában.
1. Megjegyezte még, hogy lesz még veszekedés az angolok és skótok között az olaj és földgáz mezők környékén, bár az az angol álláspont, hogy ezeket Nagy-Britannia tárta fel és teremtette meg a kitermelés feltételeit, így elég jogosan, nemigen szívesen adnák skót tulajdonba. Ugyanakkor ezek nélkül a bevételi források nélkül a skótok igencsak megszavnák, mert wiszkire és árpatermesztésre alapozni egy gazdaságot, nemigen lehet. Persze ott vannak még a halászati kérddések és jogosultságok is.
Az átlagangol nem sokkal értelmesebb, mint a magyar, így aztán a skót kiválás igencsak nagyon nagy nemtetszést vált ki a jónépben, ráerősítve persze a még mindig élő Brit világnagyhatlom illuziójával is.

2. A bevándorlási kvótával kacsolatban annyit említett meg, amit Te is, hogy Cameron hasonlóan Orbánhoz, befelé politizál, mert azolat a munkákat, amelyeket ezek az emberek végeznek, a nagytudású angol aranyért sem csinálná meg. Még az angol állampolgárságú színesek, volt koronagyarmatokból beszármazók sem.

3. AZ EU-val kapcsolatban megemlítette, hogy Cameron ugyanúgy, mint Orbán kettős játékot űz, befelé mást kommunikál, mint kifelé. Az angliai néphajngulat, ha most lenne a népszavazás, garantált kilépést eredményezne. A gazdasági oldalról megközelítve, egyértelmű, ha Nagy Britannia kilépne az EU-ból szívna, mint a torkosborz több dolog miatt is. Egyrészt, a már említett Pénzügyi központként működő City marginalizálódása, másrészt az angol ipar- és mezőgazadasági termelés nulla volumene. Amiből ma a britek élnek, az nagyjából a pénzügyi szektor,és a biztosítás, na ez esne ki alóluk, főleg úgy, hogy lassan beáll Merkelénél a nyugalom, láthatóan Németprszág megerősödve fogja továbbvimmi a dolgait. Hozzátette még, hogy Nagy-Britanniában már szinte nincs is angol tulajdonban lévő nagyobb cég, így egy esetlegen kilépéssel ezek a többnyire ázyiai cégek elvesztenék az ugyan szűkülő, de azért nem elhanyagolaható európába irányuló vámkedvezményeket, amitől erőteljesen morcossá válnának. Nem mellesleg az angliába irányuló export megdrágulása, lehet, hogy a kormányzatnak a vámbevételekből jelentős bevétele lenne, de igen erőteljes drágulást jelentene a plebsnek, az amúgy is az egyik legdrágább országban...

ennyit szerettem volna hozzátenni az elemzésedhez... mint az ucca emberének véleményét.
bocs a duláért... kétszer elolvasni nem érdemes...
Természetesen az előbbi bejegyzés szőrhólnak is cimzettje volt.
A posztho...

Azt hiszem kellemesen végig lett csócsálva, véleményem szerint igencsak részletesen, meglepő módon, néhány partikuláris és erőteljesen szubjektív véleménny kivételével megfogta a csapat a probléma tökét.

Tegnapelőtt már az összes véleményemet elmondtam, így nemigen lett volna miért hozzászólnom tegnap, inkább csak olvasgattam...
"Hatalmas kapása volt a NAV-osoknak

2013. december 16., hétfő, 08:57
Szerző: HavariaPress

Hatalmas mennyiségű, közel háromnegyed milliárdos értékű, adójegy nélküli dohányárut füleltek le a pénzügyi nyomozók egy dunaharaszti raktárban, az ügyben hat embert vettek őrizetbe.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési egységei a napokban ütöttek rajta hat férfin, akik éppen egy gerendákat szállító kamion rakterében igyekeztek nagy mennyiségű cigarettát bepakolni a gerendák között kialakított rejtekhelyre. Az egyik elkövető a rajtaütéskor az ablakon át próbált elmenekülni, de társaival együtt őt is elfogták.

Mint kiderült, a helyszínen lefoglalt adójegy nélküli cigarettamennyiség majdnem egymillió doboznyi volt, melynek együttes értéke 728 millió forint. A Pest Megyei Főügyészség indítványozta a három magyar és három ukrán férfi előzetes letartóztatásának elrendelését, a gyanúsítottaknak különösen jelentős értékre elkövetett orgazdaság gyanúja miatt kell felelniük, amiért akár 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható."

Vajon a Sánta, mega Lázár padlásán hány dobozzal találnának?
@tristen2005: ehhe

nagyon jo.

vegre mas is leirja, hogy orban csak a tunet, a betegseg a magyar tarsadalom mentalis allapota
Alakul a "kékborítékos" választás... a teherautón szállított választó fuvarozás már megvalósult. Lesz itt még 103%-os FIDESZ siker...

"Színes borítékban szavazhatnak az átjelentkezők

Index
2013. december 16., hétfő 07:59 |
Címkékboríték, színes, szavazás
Leragasztott, színes borítékban adhatják le szavazataikat tavasszal azok, akik a lakóhelyüktől távol szavaznak, ezzel a korábbi visszás jelenségeket akarják kiküszöbölni, mondta a Magyar Nemzetben megjelent interjúban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője. A borítékok színéről ugyanakkor csak annyit tudni, hogy nem fehérek lesznek."

index.hu/belfold/2013/12/16/szines_boritekban_szavazhatnak_az_atjelentkezok/

Már csak a Békemenetet kell Hazafias Népfronttá átnevezni. És akkor Pozsgai visszatérhet a gyökereihez...
@rodeo36: hehhe... azért volt nekünk arrafelé egy Ferenc József földünk is. De trahányul eladtuk gombokért. Pedig, ha meglenne, biza, nem lenne szükség Széles antigravitációs holdjárójára. Fulladnánk bele az olajba, Lézer Jankó meg megvehetné a harmincadik luxusautójába is a lézerblokkolót, Oebán pedig felhőkarcolós stadiontot építhetne a felcsúti pampákon:-)
államosítás. szily ismét nagyszerű, szarkasztikus, aggódó...

​Valami nagyon csúnya dolgot művel most a Fidesz a gyerekeinkkel

cink.hu/valami-nagyon-csunya-dolgot-muvel-most-a-fidesz-a-gyer-1484016511
@Sir Bates dö Hól:

...és a 100 milcsi mellé még 50 a magyar államnak, az államigazgatás modernizálására. Na, ez már nem is szög, egyenesen facsavar.
A nyelvoktatás lenyúlásáról

Nem bonyolult politikai összeesküvés van itt, hanem egyszerű, piacbefolyásolással elért lopás, annak mintájára, ahogy a nagyok csinálják, és az a tragikus, hogy amikor a jelenlegi kormány megbukik, ezek a módszerek már normának fognak számítani, és az amatőrök által szétzilált, döbbenetesen gyenge minőségű joganyag lehetetlenné fogja tenni a normális rend helyreállítását.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131216_A_nyelvoktatas_lenyulasarol#rss
öööö, szárnyalunk, igaz a stadionok miatt, de kit érdekel:

KSH: 10,7 százalékkal nőtt az építőipar termelése októberben

Októberben 10,7 százalékkal nőtt az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz képest a szeptemberi 9,3 százalékos emelkedés után - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

hvg.hu/ingatlan/20131216_KSH_107_szazalekkal_nott_az_epitoipar_ter
@magándemokrata:

Gonoc vagyol... Nem tudok visszakeresni, múzeumba illő gépen olvasok, ha vissza szeretnék lépni egy kommenthez, meghal azonnal...
Tedd meg kérlek, hogy bemásolod nekem...
Köszi!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

ezzel a "kis színessel" el is dőlt 2014. egyenesen ránk.
kösz a "beszélgetés" színvonalát - élvezet volt elolvasni, így utólag is...
sajnos reagálni nem tudtam tegnap . elnézést!

@rodeo36: rendszerkritikai mulatósra táncolt az "elitünk" azon clipen cudarul beöltöztetve...

@Orica Középföldi: kösz
:)

@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: :)

"köszönet" ment válaszul :DDD
na most? első olvasatomban egyből a jobbiknak adatam az ilyen kérdést, de ne,, dk-sa szivemcsücske. na most?

Ellenzéki írásbeli kérdés a parlamentből: Túlárazott Magyarországon az iPhone!

444.hu/2013/12/16/ellenzeki-irasbeli-kerdes-a-parlamentbol-tularazott-magyarorszagon-az-iphone/
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nemrég volt, hogy a nagy japán autógyárak angliai üzemei - melyek nagyrészt európai piacokra gyártanak - pánikszerű menekülést követnének el. A vészforgatókönyv készen áll, hamar kimenne egy komoly termelőkapacitás Angliából. A beszállítói kör is persze, meg hasonlók. Ha jól emlékszem, talán le is írták, hány %-os munkaerő kiesés keletkezne.
Nem merik az angolok, csak fenyegetőznek vele.
@bella _ciao:
Égető probléma... Ekkora kretén képviselőt. Más problémát nem talált?
@guma: ha maradt volna benne "személyes", kérlek negligáld, bár megpróbáltam "kellő gondossággal eljárni. 1 db van, amit szándékosan hagytam benne, egy "hátas" :-) (majd még átnézem, és takarítom...)
@guma: guma néni, miért nem látom az emlékező kommentem nálatok? az oldalsávban látszik, de a posztnál nem.
segíts!
ez de jó.

Hány politikus kell egy lovarda átadásához?

A képen egy államtitkárt, két országgyűlési képviselőt és egy megyei kormánymegbízottat és egy Lázár-testvért rejtettünk el.

444.hu/2013/12/16/hany-politikus-kell-egy-lovarda-atadasahoz/
ma off ez

Joan Fontaine
1917 október 22-2013 december 15
Gyönyörű:-) Don Pintér Vadkanszagú életelixir parfőmje:-)) Minden Securitisnek Vadkan dezodort!

11 milliárdos árbevételből 36 milliós "eredményt" produkálni.... a klasszikus zsidóvicc kategória: "
És mitől is megy ilyen jól kedves Kohn a cégnek?
Mitől-mitől... hát mert vasárnap zárva tartunk"

"Vajon az áfa miatt dőlt be egy tízmilliárdos külkereskedő cég?

2013. december 16., hétfő, 10:10 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: hvg.hu

Felszámolnak egy nem egészen három éve létrehozott társaságot, amelynek egyetlen leadott pénzügyi beszámolója alapján az alapítás – nem teljes – üzleti évében több mint 11 milliárd forint árbevételt ért el, majd több adat nem érhető el a tevékenységéről. A cég külkereskedelemben utazott, a neve alapján azonban a biztonsági/vagyonvédelmi szakmától sem áll távol. A felszámolást a NAV kezdeményezte, de minden a cseh adóhatóság megkeresésével kezdődött.

A nyár végén felszámolási eljárás indult egy nem egészen három éves társaság ellen, ami voltaképpen nem is lenne feltűnő, ám a vállalat alapításának évében – 2011. feruár végén jött létre a cég – több mint 11 milliárd forintos árbevételt ért el. Ez önmagában sem kevés, de a következő, 2012-es évről semmiféle pénzügyi, vagy más adat nincs a cégről, a 2012-es gazdálkodásról szóló mérleget nem adtak le, idén augusztusban pedig felszámolás alá vonták a céget.

A szóban forgó társaság a Vadkan Security Kft., amelynek ügyében a cseh adóhatóság idén nyáron azzal kereste meg kereste a NAV-ot, hogy vitatja a társaság február-május időszakban lebonyolított 805 millió cseh korona (hozzávetőleg 8 milliárd forint) értékű importjának megvalósulását, azaz a cseh fináncok azt feltételezték, hogy csak papirozás folyt, árumozgás nem – tudtuk a cég felszámolójától. A megkeresés nyomán a magyar adóhatóság "levizsgálta" a céget és a felszámolási eljárást kezdeményezett, valamit bűnügyi feljelentést is tett közteher meg nem fizetése, azaz adócsalás miatt. Kérdéseinkkel megkerestük a NAV-ot is, de adótitokra való hivatkozással nemadtak információtkonkrét cégről.

A Vadkan kozmetikai eszközöket vásárolt Csehországban, amiket tovább exportált Romániába. A cseh adóhatóság a 2011 február-júniusi időszakban lebonyolított ügyleteket vizsgálva vélelmezte, hogy fiktív vásárlások történtek. Ezt a vélelmezést a felszámoló sem tartotta kizártnak a kiugró forgalom és a felszámolási szituációt leíró jellemzők alapján. A felszámolóhoz beérkezett céges iratok egyébként olyannyira hiányosak voltak, hogy az eljárás valószínűleg egyszrűsített felszámolással fejeződik be. Annyi azonban kiderült a dokumentumokból, hog a cégnek komolyabb vagyona nincs

A társaságot egyetlen magyar magánszemély hozta létre, aki jelenleg is tulajdonosa - és a felszámolás megindításáig ügyvezetője is volt - a vállalatnak – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. A 2011. február közepi alapításkori jegyzett tőke félmillió forint volt, ami azóta sem változott. A társaság 2011-ben 11,1 milliárd forint bevételre tett szert, aminek nyomán 36,18 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. A társaság tulajdonosát telefonon próbáltuk elérni, de nevén sem vezetékes, sem mobilszámot nem tart nyilván a központi tudakozó, mint ahogy a Vadkan Security nevén sincs bejelentett telefon – vagy titkosított számokról van szó."
@Penivaldes:

A blogmoci ezek szerint ott is szar, a következő komment elküldése után megjelenik majd a tiéd is.
A tulajdonos valszeg "Megszív Tot" Nincs új a Nap alatt.

Mennyi is 11 mrd forint Áfája? Ha jól sejtem, kb. 3 mrd. forint:-))))

Másik zsidóvicc vége: "Ügyes"
@Fabius: Jujj Te! Az elempé vérben és mocsokban szültett. És ezen Te mit is kérsz számot?
"55 adó van Magyarországon
A cégek a profitjuk felét fizetik a közösbe."

Plusz a munkavállaók közterhei... van az 80% is.
"Valójában ezek csak a fontosabb adók, hisz Magyarországon mintegy 55 különféle adót és adó jellegű elvonást ismer az adó- és könyvelői szakma. A listán egyébként találni kifejezetten adóhalmozó országokat is: Venezuela például elképesztően sok, 71 adófélét fizettet be a vállalkozásokkal, de nem sokkal jobb a helyzet Tádzsikisztánban (69) vagy az európai utolsó Szerbiában (66) sem. A lista vége jellemzően harmadik világbeli szereplőkkel van tele, így az afrikai (Elefántcsontpart 62, Szenegál 59) mellett főképp ázsiai országokkal (Srí Lanka 58, Guinea 57) találkozhatunk."
@AKIsTUDATLAN: kiskapuk és a rendszer hibáit kihasználók mindig lesznek.ezeket minimalizálni kell, nem pedig hozzájuk igazodni.
@magándemokrata:

Köszi szépen! Visszavonom, nem vagyol gonoc!
(ahogy írtam, nem tudom most visszanézni a kommenteket, és nem értettem, hogy ez mire válasz, de így már helyen vagyok)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ha a nicked alattira kattintasz, bejön, hogy mire irtak! 10 éves géppel kezdtem egy éve kommentelgetni, hát voltak csodák! most már pályán vagyok! jó szponzort találtam! keress egyet, te is!
@Habakuk999:
Az orbáni stratégiáról vitatkozunk, és továbbra is azt állítom, hogy erről akkor beszélhetünk egy ország irányításánál, ha egzakt kitűzött célról és az ahhoz rendelt módszerekről és eljárásokról győződünk meg.
nem beszélhetünk hatékony stratégiáról akkor, amikor a cél nem egyértelmű. Orbán nyáron a mezőgazdaságot jelölte meg az ország fő ágazatának, utána a sportot jelentette be stratégiának, jelenleg az iparosítás a fő csapás. Ez nem így megy korszerű gazdasággal bíró országokban, hanem a sajátságokat figyelembe véve kijelölnek húzó ágazatot a termelés és szolgáltatások körében.
Eköré tervezik meg a piacképes profilokat, és megszervezik a megvalósítás eszközeit és a szabályrendszert.
Miután nálunk nem stratégia van, hanem próbálkozás, így a stratégia törvényszerűségei nem érvényesülhetnek, nyilvánvalóan a kapkodva összetákolt metodika sem.
Kudarcba fulladt az Oroszországgal kiépítendő gazdasági kapcsolat, hiszen Putyin fél órára fogadta Orbánt. A gazdaság koncepciója ítt összefüggött a politikával, hiszen az Orbán által hangoztatott "Tovaris konyec" felszólítás után mi is lett volna várható?
A keleti nyitás szándéka hátrányos pozicióból indul.Ugyanis komoly gazdasági szereplők nem kisérleteznek új, megbízható múlt nélküli partnerekkel. Látható az eddsigiekből, hogy a remélt keleti partnerek morzsákat kínálnak fel, elnéző mosoly kiséretében.
"Hogyan gondolhatsz olyat, hogy ennek az embernek nincsenek tervei és módszerei, a francért kell homokba dugni a fejünket."
Tervei és módszerei lehetnek, de mi stratégiáról beszélünk, és én a fent leírtak szerint értékelem ezeket.
@Mariann19: Ha kell neked is a gumáé, akkor biza szólj, megy magányban:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szia Vérmókus!
Nem vagyok képben, így nem értem a mondatodat.
Mi van gumával?
@Mariann19: na, akkor ujra nekifutok. Ha akarsz nézni marokkói képeket in flagranti magánba, akkor szólj, és magányba küldön a linkeket. Nagy csodára ne számíts, válogatatlan, néhány ismételt, de legalább szabadidőben csócsálható... HA letiltott az üzenet, akkor szabadíts...
@magándemokrata:

Köszi, azt tudom, hogy hogyan kell visszamenni az előzményre, csak a gép nem bírja, rendszeresen kiakad.
Este otthon tudom visszanézni a régebbieket a saját gépemen.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Gőzöm nincs, hogy letiltott-e az üzenet, mert ezt a gépet csak kaptam, a profi munkagépemet ismerem.
Próbáljuk meg, megköszönném.
@Sir Bates dö Hól:

Mire megjottek az ujabb kommentek, vegetert a meccs es eltettem magam csicsikalni. Szoval:

Akkor alapvetoen hasonloan latjuk.

Az angol helyzetet nyilvan lehetne meg cizellalni. Az utobbi idoben nemileg javulgatnak mutatoik (GDP novekedes: Q2: 07%, Q3: 08%), de nem igazan lathato mi a sajat eredemenyuk, es mennyit huz rajtuk pl az USA (Q2: 2.5%, Q3: 3.6%).

A francia kerdesben kevesse vagyok tajekozott. A nyelvet nem beszelem, es mar csak angol nyelvu cikkekbol csipegethetek fel nemi infot.
Igy aztan nem tudom megitelni Hollande produkciojat. Nem igazan tudom mit probal, es csinal, de az eredmenyek alapjan ugy tunik o sem valtja meg a vilagot. Bar nem is kapott tul jo helyzetet orokul, es valami hasonlot produkal, mint Sarkozy utolso 1 eve: www.tradingeconomics.com/france/gdp-growth

MOst utannaneztem, es kozv kutatasokban dobbenetesen gyatran szerepel. Persze, ha elkezdene novekedni a gazdasag, neki is konnyebb dolga lenne "eladnia" magat a szavazoknak...
@simple observer 1.0: Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó 2013.12.16. 09:09:43
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Mozizok, csak egy kis szünetet tartok.
Hogyan mondhatsz olyat, hogy "Olyan, amilyen".
Mester! Ne legyen ilyen kishitű, ön, a profi!!
@simple observer 1.0: amit leírtam, annyival vannak jobb helyzetben, hogy merkel a szomszédban van és ők a kontinensen, viszont hosszútávon a bevándorlók súlyosabb probléma, mivel integrálódni nem is akarnak... és ez a 3. generáció.
@Sir Bates dö Hól: Különben is... az ángilusok a szárazföldi patkényoknak ősellenség, és vica versa, Ha már válaszhatnak, inkább Merkel Franszoáz kombó, mint bármelyiküknek Kamu Ron:-)
@Sir Bates dö Hól:

Ezert is tartom igazan mocsok dolognak, amit Cameron muvel, es szitja az indulatokat, es mutogat a magyarokra, lengyelekre...

Napnal is vilagosabb, hogy az igazi gondjuk az iszlam hivokkel lesz (volt/van).
A 2005 julius 7-i 4 robbanto kozzul 3(!) angliaban szuletett, es ott valt radialis iszlam hivove.
A ket hettel kesobbi sikertelen esemenyekben 4 kelet-afrikai (Szomalia, Etiopia) illeto vett reszt.

Vagy eppen a tavaszi sokkolo, woolwichi macsetes lefejezos meszarlas (fenyes nappal) ket elkovetoje kozul az egyik angliaban szuletett kereszteny csaladban, es aztan radikalizalodott (a masik fickorol kevesebbet talaltam).

Vagyis komolyabb gondjaik is volnanak, mind gazdasagi, mind szocialis vonalon...
@jaegtoer: optimista tkápó:)
A lefagyasztott husika nem tápos jószágból származik. Optimális defrosztálás esetén nem fog levet engedni. A csülköt megmértem colstokkal és belepróbáltam a fazékba. Tökéletesen elfér benne. Csontot fűrészelni a kórbonctanon szoktak, én a körmöt is késsel vágom szét ízületnél. No szilánk, egy mákszemnyi sem.
A miniatűrákkal célba találtál. Nagyon kedvelem őket a művészetekben. Nem a bonsai-ra gondolok, mert az kegyetlen gyilok, megnyomorítás. Viszont nagyon tetszenek a kínaiak belülről festett üveg ampullácskái. Hogy a francba tudják megcsinálni, nem kesztyűből van, hogy kifordítsák.
@simple observer 1.0: nem a témánkhoz, biztos olvastad már, ha nem, akkor rámutat, mit gondolnak jónéhányan vilagnaplo.hvg.hu/2013/04/01/geopolitikai-sztereotipiak/, valamint, a www.rusi.org kifejezetten jó, előfizetés nélkül is lehet sok mindent olvasni, eligazodsz rajta... biztos ismerted, így, hogy ne bántsalak meg, mintegy engesztelésképpen
www.youtube.com/watch?v=s9oMskByo3I&feature=youtube_gdata_player:-)
süti beállítások módosítása