Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.04. 12:39 Fabius

Online pénztárgép: perelünk, Lalikám, perelünk?

Címkék: fidesz online pénztárgép

Az online pénztárgépek körül továbbra is akkora a káosz, mintha egy kormányszóvivői homloklebenyről készítettek volna szemléltető ábrát. A folyton változó határidős jogszabály és engedélydzsungelben kisboltos egyszeri szegényember legyen a talpán aki eligazodik. Az Index nagyjából összerántotta kronológiai sorrendbe a történetet, de találtam benne egy momentumot ami azért további misézést a témában megér. 

Az Alt Cash "balhé" ugyanis a jelek szerint ott nem ért véget, hogy jogkövető és együttműködő magatartást tanúsítva mi, az eset károsultjai megjelentünk adott időben az adott helyen, és még határidőben módosítottuk amit módosítani szükséges volt a rendelésen. Aki azt hitte ezzel, és a módosításról szóló visszaigazolás kinyomtatásával és jelenlegi gép mellé tételével megtette, amit megkövetelt a haza pénzügyi kormányzat az bizony tévedett. Hogyhogy miért? Mutatom:

alt cash2.jpg

Ez itt az Alt Cash visszaigazolás mintája amit kaptunk. Teccik látni a szállítás vállalási dátumát? Ha nem, akkor mondom, hogy 2014. március 31. Mi ezzel a baj? Mármint azon kívül, hogy az Index szerint...

"A NAV korábban közölte, a jogszabályban meghatározott kötelezettségek megszegése esetén az érintett vállalkozásokat akár egymillió forintra is bírságolhatja.

November elején ráadásul az Országgyűléshez benyújtottak egy módosító javaslatot is, amely előírta, az adóhatóság mulasztási bírság kiszabása mellett az üzlethelyiséget, szolgáltató helyet 12 nyitvatartási napra lezárhatja, ha az adózó a pénztárgép üzemeltetésével kapcsolatos, jogszabályban meghatározott kötelezettségét megszegte.

Így nem kell majd csodálkoznunk, ha szilveszter után több nagy bolt egyáltalán nem nyit majd ki. Az adóhatóságnak nem lesz nehéz ellenőriznie, hogy ki kötötte be a gépét és ki nem, hiszen elég lesz saját számítógépes rendszerében megnéznie, melyik vállalkozás pénztárgépe van bekötve január 1-jén, a többinek pedig csak ki kell postáznia az elmarasztaló határozatot."

...ezen kívül a világon semmi. Mármint semmi lesz abban a pillanatban, mikor az érintettek - vargamiska vagy az Alt Cash - közli, hogy akkor kinek teccik majd fizetni a révészt. Mer'hogy csalánt verni a saját pöcsötökkel édeseim, 12 napon keresztül egymillióért. 

varga mihály_1.jpg

Mi, az Alt Cash ügyfelei jogszerűen és jóhiszeműen jártunk el.

- A pénztárgép amire a rendelést leadtuk és az előleget kifizettük az ügylet megkötésének pillanatában engedélyes volt. 

- A kialakult helyzet kezelésére hozott válságintézkedéseknek eleget tettünk annak érdekében, hogy a pénztárgépcsere a jogszabályoknak megfelelő határidők szerint megtörténhessen. 

Ha ezek után január másodikán megjön az elmarasztaló határozat a millás bírsággal és a 12 napos bezárással akkor annak kurvára nem fogok örülni, és nyilván kifizetni sem fogok semmit, amit rajtunk kívülálló okok - az egymással huzakodásotok - miatt mégis kellene. Mert hogy itt állítólag jogállam van, ahol ha jogkövető magatartást tanúsítok akkor hátrány nem érhet, vagy mi. Ha ti ezt másképp gondoljátok azt legyetek már kedvesek még decemberben közölni, mert 80 ezer sorstársammal együtt elmennénk megköszönni ezt az odafigyelést és körültekintő gondoskodást a választási év első napjaiban. 

Köszelőre. 

* tudja valaki mit mond az Álmoskönyv a kkv szektor választási évben felhergeléséről? 

635 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr815675255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@ausländer Sipi:

6000 frank fizuval könnyű nagyvonalúnak lenni.

Jég azon háborog jogosan, mindig ugyanazon a kétmillió adófizetőn húznak egy srófot. Akár a saját zsebek tömködéséről van szó, akár szavazatvásárlásról. Nekem is ebből lett elegem tulajdonképpen, de szerintem neked is. Főleg, hogy társadalmi megbecsülés nem jár mellé se a kormányzat, se a társadalom, se a közvetlen környezet részéről.
@Evezős:

Akkor már ketten vagyunk reménykedők.:)
csak úgy a fenti cikkből:

"A hallgatóság meg lelkesen bólogatott. Ami nem csoda, mert minden, amit Horváth elmondott, tökéletesen passzol az egyszerre államfetisiszta és „kisember-párti” közönség ízléséhez: a nagy gonosz multik elcsalják az adót, pedig ha befizetnék, eljönne a tejjel-mézzel folyó kánaán, húú, ezermilliárddal többet költhetne el az állam. Vagyis persze ezermilliárddal többől tartanánk ugyanitt.

Horváth úr és hívei ugyanis számos ponton tévednek. Az első mindjárt az, hogy több pénzből a magyar állam sikeresebb lehetne. Ez tévedés, onnan tudjuk, hogy tévedés, hogy amikor a magyar állam például a nyugdíjpénztárak elrablásából többezermilliárdnyi pluszhoz jutott, az égvilágon semmire nem ment vele. A magyar államnak működésének lényegéből fakadóan mindegy, mennyi pénz felett rendelkezik, az a pénz sosem lesz elég, mindig megszorításokra lesz szükség az egyensúlyhoz, és így tovább. Ennek számos oka van, de Kornai óta tudjuk, hogy a puha költségvetési korlát (vagyis a bemondásra adott egyre több és több pénz) ezen a helyzeten csak ront. Ráadásul Magyarország most is szinte korlátlanul tud forráshoz jutni a nemzetközi pénzpiacokról, mégsincs semmi eredménye a gazdaságpolitikának. Matolcsy György maga mondta a saját szájával, hogy a világgazdaság pénzbősége miatt lehet csökkenteni a jegybanki kamatot. Csendben jegyezzük meg, hogy az első klasszikus, aki ezt a fordulatot használta, ugyanakkor azt is mondta, hogy hazudtak reggel, délben, este."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A magyar adórendszer két legnagyobb hibájába senki, sem Horváth úr, sem a neki lelkesen tapsolók nem gondolnak bele, mert egyszerűen fel sem tűnik nekik"

Ezt már többen leírták itt. S el is mondták, miért nem:-)
Nyers Rezső például egészen biztosan kommunista, hiszen éppen a napokban vonták meg tőle a nyugdíjpótlékot, ami ebben a térségben egyetlen biztos jele az ilyesminek, Pozsgay Imrét viszont díszvacsorával várta Áder János, amiből megtudhattuk, hogy az MSZMP Politikai Bizottságának egykori tagja nemhogy kommunista nem volt, de valószínűleg az első fideszes lehetett, még 69-ben, amikor belülről bomlasztott.

nepszava.com/2013/12/velemeny/para-kovacs-imre-brooklyn-visszacsatolasa-es-mas-tortenetek.html
@Husz_János_Puszita:

"Jég azon háborog jogosan, mindig ugyanazon a kétmillió adófizetőn húznak egy srófot."

Ismételem magamat: igen! :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne keseregj, ahogy A tanú-t értették a népek, úgy a közszolgálatit is.:)

Eszembe jutott, a kormány lemutyizza ezt az egészet az energiaszolgáltatókkal. Az Eon nagy üzletet csinált a gáztározókkal, ki tudja miről folyik a tárgyalás a Tigáz-zal a sötét hátsószobában. Így kompenzálhatják a veszteségeiket. Egy biztos, az adófizetők és a fogyasztók buknak rajta.
@Sir Bates dö Hól: tévecc. ezek a képek megtalálnak. az aurum, de nem, inkább az aurám vonza őket.
@Evezős:
Itt van ez a volt SZDSZ Gulyása is. 1990-től volt parlamenti képviselő. Végzettsége népművelő és általános iskolai történelemtanár. Nem találja a helyét, ezért derékig behajolva kotorász a reterátban.
Hátha bejön.
De nem, csak ontja magából a marhaságokat.
Legyen neki ez a dicsőség.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Sir Bates dö Hól:

Haverom évek óta kint dolgozik, nagyságrendekkel nagyobb fizetésért, mint előtte. Most is többet költ, mint a mennyit megkeres, állandó pénzzavarban van. Szép szóra nem hallgat, nem tanul semmiből. Tanmese vége.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Sir Bates dö Hól:

Nem vitatva az igazatokat annyit hadd tegyek hozzá, hogy HA kiállása (feltételezve, hogy igaz, amit mond) mégis pozitív jelenség, mert megtörte a(z el)hallgatás mögött rejlő közönyt és félelmet.
@Husz_János_Puszita: öööööö

Mellár Matolcsynak: Nem kell megsértődni
Szerinte a növekedés mögött választási konjunktúra áll, az történt, mint az elmúlt 20 évben mindig.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F05%2Fmellar_matolcsynak_nem_kell_megsertodni%2F
és öööööö

Matolcsyék keményen nekimentek Király Júliának

Közleményben reagál a Magyar Nemzeti Bank Király Júlia elmúlt hetekben megfogalmazott kritikáira, és határozottan visszautasítja azokat. A jegybank volt alelnöke Matolcsy hitelprogramjáról azt mondta, az isteni kegyelem talán megmentheti.

hvg.hu/gazdasag/20131205_Matolcsyek_visszavagtak_Kiraly_Julianak
@tristen2005:
Na, ettől forrt fel az agyvelőm tegnap és a népszabi cikk kommentjeit elolvasva meg megállapítottam, hogy ez az egész a legeslegföldbutább fideszes barmoknak lett kitalálva, akik nemhogy annak nem néznek utána, ki volt Nyers Rezső - de annak sem, ki volt a Pozsgay.
Így aztán meg lehet tapsolni azt, hogy a csornai Bronzonelvtárs együtt vacsorál azzal, aki ha maradt volna rendszer, le sem köpné ma Ádert, és lehet köpdösni azt a Nyers Rezsőt, akinek a sok köpönyegforgató anno a lába porát csókolgatta volna - ha írástudó és nem félanalfabéta barom -, amiért úgy élhetett, ahogy ...
@Csaknézek...: bizony pozitív jelenség, de ha ez is elhal mint minden eddig, akkor semmi jelentősége, lásd földmutyi, dohánymutyi, köszgépmutyi, a la narancsmaffia. Hogy csak a jelenkort említsem, de nyugodtan citálhatok ide 10-50-100-1000 évekről is ezt azt.
@dr. jenőke (jenőke):
Mondom, ettől tartok ....
(Én speciel egyikkel sem egyeznék ki, soha. Egye meg mindegyik, amit főzött. Tudom, ő itt a feketeseggű, de ez jut eszembe: GYF-et aztán tényleg a nullára amortizálta le mindenki - mégsem lett renegát, és éppen tápászkodik felfele.
A tóniszerű nímandok közül vajon melyik lenne rá képes ...? Ilyen módon?)
@Evezős:

Ne mondj ilyet. Áderek megtalálták volna a pozíciójukat abban a rendszerben is.:)
@Husz_János_Puszita: hjaaa, így megyen ez, én már csak tudom, svábföldén járva, megtapasztaltam, hogy a gének nem hazudnak, olyan szép viccek voltak a svábokról, hogy a skótok is kihúzhatták magukat a fogverős garasozást cáfolva,
@Csaknézek...:

Szerintem is pozitív még akkor is, ha el fog halni.
@dr. jenőke (jenőke):
Akkor ezért "szakért" minden héten valami ügyben?
Nem tudtam, hogy ő is egy polihisztor ....
Kakszi Lajos örökbecsűje jut eszembe (egyre többször!):
"Menj a pichába, menj a pichába, menj a pichába!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"akkor semmi jelentősége,"

Szimbolikus jelentősége akkor is lehet.

Az analógia kissé áttételes: '56-os forradalmat is leverték...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és tudjuk, hogy gyurink a frappáns visszavágások mestere... szóval nem is merem elovasni, mit válaszolt király júliának.
@Evezős:

A linkelt cikk, nem csak a Nyers Rezsőről szólt!
tök snasz lenne a használt kocsikkal beparkolni az új stadionok elé:

Lecserélik a kormányzati vezetők autóit - lejárt az Audik, Fordok ideje

www.napi.hu/magyar_gazdasag/lecserelik_a_kormanyzati_vezetok_autoit_lejart_az_audik_fordok_ideje.571190.html
@bella _ciao:

Egy kis szösszenet!

„Elfogadhatatlan, hogy Király Júlia időről időre – például leköszönő jegybanki alelnökként – a hazai és a nemzetközi befektetői közvélemény előtt megalapozatlan kritikát fogalmaz meg a MNB tevékenységéről. Teszi ezt olyan pénzügyesként, aki 2008-ban úgy vélekedett, csak a válság oldalszele érinti hazánkat, s aki olyan szűk rétegnek nevezte a devizahiteleseket, akiket nem szabad megmenteni. A pénzpiacok valós értékítéletét jelzi, hogy 2013 áprilisában, Király Júlia leköszönésének napján a forint árfolyama az euróval szemben erősödött” – fogalmaz a közlemény.
@Husz_János_Puszita:
Lehet.
de azért janika nem lenne köztársasági elnök - maximum vb-titkár Csornán, ami képességeit ismerve a maximum, ami kinéz belőle -, és hát lássuk be, Pozsgay nem gazsulálna egy kisvárosi vb-titkárnak ....tehát majdnem ott vagyunk, ahol írtam.
:-)
@bella _ciao:

Gondolom nem a győri játékosoktól elvett Audikat kapják meg!:))
@tristen2005:
Bocs, én csak a tegnap a népszabiban megjelent - és meglepő módon Ny. Rezső mellett állásfogaló cikk kapcsán említettem.
Para írását elolvasva nagyot nem tévedtem ...
@tristen2005: gyurink minapi bejelentésére meg gyengült. mondom, hogy ollan, de ollan frappáns ez a pöttyösseggű!
@bella _ciao: Böjte Csaba beszéde az állampolgári eskü után

youtu.be/FqFJpQasGRU
@bella _ciao:

"gyurink minapi bejelentésére meg gyengült."

Rosszul látod.
Az még mindig Király Júlia lemondása miatt volt nagyrészt, de belejátszott a bukott baloldal emúttnyócéve, élükön a Gyurcsány-Bajnai tandemmel. :o)

Emlékezhetünk továbbá azokra a heroikus verbális erőfeszítésekre is, amelyekkel anno Kósa Lajos és Varga Mihály próbálta az másnapos brókerek és a leselkedő karvalytőke által előidézett zuhanó forint árfolyamát stabilizálni.
Sikerrel jártak, mert némi zuhanás után meg sem közelítette az 500 Ft-os árfolyamot az Euro.

Hát így köll ezt látni!

:o)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Nem is azon csodálkozom, hogy cintányéros bohócok meg habostorták közepette ünneplik, hogy elüldöztek 500.000 gondolkodót és beszereztek helyettük 500.000 nyalógépet + ugyanennyi szavazatot -, hanem azon, hogy az atya - IMMÁRON MÁSODJÁRA - nem bír ellenállni a reflektorfénynek és annak ellenére pattan be középre szólót táncolni a kedves mamával együtt, hogy úgyegyébként ez keresztényként, szerzetesként nem túl ildomos dolog az ő számára.
Ismétlem magam: BROÁF!"
@Csaknézek...: nem mondtam soha, hogy HA ellen vagyok:-)
@Husz_János_Puszita: államra, van már/még olyan, én valami narancs izékét vélek látni ;)
@Csaknézek...:

A másnapos brókerek a kócos fogú, haverjai, ezse tudni?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Megakadt a szemem a beruházási mutatón, átböngésztem. Nem ért meglepetés. Szinte kizárólag állami beruházások, illetve úniós pályázatok adják. Ha a vasútépítésekre gondoltok, akkor talált, süllyedt.

A kormány keynesiánus gazdaságélénkítést csinál állami beruházások formájában + monetáris élénkítést Friedman szellemében. Eddig minden szép és jó, így kell válságot kezelni.

Csakhogy Keynes beruházásokról beszélt multiplikátor hatással a versenyszférában, nem Simicskáról és pártfinanszírozásról. Nem stadionokról, amiket utána drága pénzen fenn is kell tartani, infrastrukturális gazdasági hozadék nélkül. Hozna, ha úgy csinálnák mint nyugaton, jó pénzért bérbe adják kluboknak. Mi közpénzből tartjuk fenn a stadionokat és a klubokat is. Nem egészen erre gondolt Keynes.

Megint oda lyukadunk ki ahova mindig, a látszathoz.:)
@Csaknézek...: ollan tökéletesen látod, hogy csaknézek. még jó, hogy kuszaszem elvtársnak senki sem meri megmondani, hogy fordítva tartja a gdp grafikonos papírost.
@Csaknézek...: basszus, ez a flanszia milyen oldalakon szörföl (angolul sirup-ol, nevéhez méltóan).
@bella _ciao:

:o)

"senki sem meri megmondani, hogy fordítva tartja a gdp grafikonos papírost."

Viszont megnyugtatja, hogy egy sima fehér oldalt lát maga előtt... :o)

Mert ha a másik oldalt tartaná fejjel lefelé, még eszibe juthatna valami, és annak akár nem kívánt mellékhatásai is lehetnek... :o)
erről regéltem reggel, és íme, betűkbe is szedték gyorsan:
/kicsit jobban is mint én, szokás szerint :D/

Ez meg tényleg ütős lenne, főleg megemlékezve az régenvolt össznépi kivonulósdira báj fideszkádéjempé :D

"Azért szívesen megnézném a Fidesz-frakció fejét, ha valamilyen csoda folytán Gyurcsány lenne az elnök, és felállva kéne köszönteniük őt. Ez persze sosem fog bekövetkezni, csak nagyon vicces lenne."

vastagbor.blog.hu/2013/12/05/felallas_lesz_szemleltetes_nem
@Evezős:

Igaz.
Kisz titkárokat nem lebecsülni, látod milyen sokra vitték mind.:))
@Csaknézek...: jaja, gyurink maga a tabula rasa. csak itt-ott egy-egy pöttyöcske.
@Husz_János_Puszita: ne végszavazz mááá, héhahó, ez az én szövegem :D

"a látszathoz.:) "

amúgy meg jahh, :S
@ausländer Sipi:

"ott van pl "occazezeretfiztekeventenemfizetekvizitdijat" jaegtoer rogton:-)"

annál kissé többet fizetek, csak nem akartam nagyzolni, mer nem sipi vagyok hanem jég.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:DDD
Pedig megérne nekem egy magasabb összegű belépőjegyet.:)
@Sir Bates dö Hól:

Erre

"Na kire illik a leírás?:-)"

válaszoltam azt, hogy "Nem is tudom..."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Gyurcsány lenne az elnök, és felállva kéne köszönteniük őt."

Hasonló már megtörtént, sőt, nemcsak felálltak, ki is mentek!
@bella _ciao:

"csak itt-ott egy-egy pöttyöcske."

Annak is lehet még előnye.
Mert ha Gyurink napja netán valamikor leáldozna, még mindig lehetne a túró rudi reklámarca:

"A pöttyös az igazi!" :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"én is ezt írtam, le vagyol fáradva ;)"

Henyehunya..igaz...sorry.
Figyelmetlenségből és gondatlanságból elkövetett palizálás vétségébe pottyantam. :o)
@Csaknézek...: most tudtam meg hogy Bajnai Orbűántól palizálta el a rárontani kifejezést
@Penivaldes:

"túró rudi reklámarca..unortodox"

Az unortodox túró rudi - vagyis a csomagolásban nem lenne semmi - kampányában is részt vehetne.
És elmagyarázhatná, hogy azért üres a csomag, mert csökkentjük a zadósságunkat.
Vagy ha ez nem jönne be, akkor meg kilopták belőle a Tuggyukkik. :o)
@Csaknézek...: ne legyen üres a kedvenc édességem csomagolása:)
@Evezős: Ha nem haragszol, - de ha igen akkor is - nálam Böjte Csaba élete 1000-szer hitelesebb mint az idézett vélemény. Tőlem akár még jó sokszor állhat reflektorfénybe, akkor is fényévekkel lesz a róla nagyon "okosakat" írók felett. Bár az ilyen stílusú szösszenetekre, inkább ilyesmi válaszok valók. :)

jobbegyenes.blog.hu/2013/12/05/koztunk_eltek_de_nem_velunk

Amúgy fogadjunk, hogy meg se hallgattad miket mondott Csaba testvér. :)
@Csaknézek...: "reklámarca" aham. még jó, hogy az a testrésze, ahol a pöttyök vannak, kompatibilis a fejével.
@bella _ciao:

Most mééé' fanyalox?
A reklám olyan, mint a növekedés: a negatív is számít! :o)
ööö

Varga: helyesnek bizonyult a kormány döntése

Helyesnek bizonyult a magyar kormány tavalyi döntése, amellyel új szintre emelte az országban működő nagyvállalatokkal való együttműködését - jelentette ki Varga Mihály a villamosipari Schneider Electric és a kormány közötti stratégiai megállapodás aláírása alkalmából tartott ünnepségen csütörtökön a francia cég szigetszentmiklósi logisztikai központjában.

hvg.hu/kkv/20131205_Varga_helyesnek_bizonyult_a_kormany_donte
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mi meg majd helyesen kifizetjük az EU versenyhivatala által kiszabott pár száz milliárd büntetést. Egyik taposóakna a sok közül.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

1. Ha eddig nem jött volna le, akkor ideírom: nácikkal nem vitatkozom, nem beszélgetek, kár próbálkozni.Másnál bejön, nálam nem fog.

2. Amit idéztem, az az én véleményem - csak máshova írtam be, onnan kimásoltam, ezért az idézőjel. Nem vita, pláne nem társalgási szándékkal, csak azért, hogy hangot adjak az ellenérzésnek, amit az atya cselekedete kivált. te magad úgy ájulsz el tőle, ahogy akarsz, te dolgot, a műsort neked adják, tehát a célközönséget eltalálták.

3. Hibátlan ember nincs. Akkor sincs, ha a szenttehén-álarcot ragasztatja magára, és akkor sincs, ha ezt igen sokan - köztük te is - beszopják. Hibázott most is, hibázott már akkor is, mikor megpróbált, magát mintegy prófétaként feltüntetve (és az önfényezés csúnya emberi tulajdonság) beledumálni belpolitikai ügyekbe.

4. Csaba testvéred - nekem, ha haragszol, ha nem, nem az - bármit mondhat az után a haccacáré után, amihez szerződtették, érdektelen.
(csak, hogy értsd: ha nem vesz részt a cécóban, nb. nem mászik bele egy eléggé kínos, nagyon sokakat megosztó ügyletbe, mint ez az állampolgársági dolog, akkor abszolúte pozitívumként mondhatta volna, amit mondott. Így nem ... ami meg a "mindenféle környező ország állampolgára szeretnék lenni" c. mosakodós izékét illeti:

elég lett volna azt hirdetnie, amit az "elöljárója" szokott, míg a Szentföldön prédikált + elfogadni, hogy az Egyesült Európában oda tartozik, ahova tartozni akar és többet tett volna a testvériességért, meg a szeretetért ebben a nyomorult országban, mint bárki!)

Nem szeretem, mikor valakiről, aki szentnek akar látszani, hirtelen fellebben a fátyol. Vagy a csuha ...

És akkor itt vége is lenne a mai napra rendelt jótéteményemnek, mely szerint az elesettet felsegítjük.
Társalgás vége.
@Evezős: gratula, ez tanulságosra és megfontolásra érdemesre sikeredett mások számára is
@Evezős: Nekem meg hülyékkel nem nagyon érdemes vitatkozni. :)
@Evezős: " elüldöztek 500.000 gondolkodót és beszereztek helyettük 500.000 nyalógépet "
Ez egy kifejezetten undorító mondat. Egészen érdekes, hogy pár mondattal lejjebb milyen erőteljesen határolódik el Ön, a "náci" Gábrieltől.
@Alonee:

"Ez egy kifejezetten undorító mondat. "

elhiszem, megértem. sokan mások meg egészen másképp gondolják. én speciel azzal egészíteném ki ama visszafogott állítást, hogy a közé a sok nyalonc közé elég sok faszszopó is keveredhetett.
aztán még remélem, hogy a szomszédja is átballag magához, és közli, miképpen kéne beosztani az ön jövedelemét, és a rájutó közműfejlesztési részt is igyekezzen ön befizetni.
Lassan ideje lesz megkeresnem Böjte atyát és elmondani neki, hogy senkiházi ganék bújnak jól csengő neve mögé. talán még nevet/neveket is említek neki.
@jaegtoer: Szövegértelmezési probléma, vagy direkt ütött luftot? Ki a fene mondta, hogy egyetértek egy percig is, a kettős állampolgársággal? Ki? Hiányoznak nekem? Mint púp a hátamra. Ez az 500.000 gondolkodó volt? Dehogy. Feltéve de nem megengedve, hogy az volt, mind az 500.000 nyalonc lett? Ugyan. Az ötéves gyerek is nyalonc lett? Te ezt így gondolod? Ja, hogy még faszszopó is. Aháá, kicsit bizarr gondolkodásmód node legyen. Arra próbáltam a magam szerény eszközeivel rámutatni, hogy ez a faék egyszerűségű gondolkodás pont olyan mint a Jobbik/náciké és ez a fajta reakció, mint a tiéd jelzi legjobban, hogy mennyire okai vagytok ti is, annak a bemerevedett álláspontnak aminek folyományaként itt nem lesz párbeszéd a büdös életben, mert Te barátom, vagy nem :), mindig azt olvasod ki amit olvasni hinni akarsz és nem azt ami valóban oda van írva. Most pedig rohanj sértődj meg, vagdalkozz vagy, ahogy Evezős nénéd szokta kisujjadat eltartva, közöld, hogy ez méltatlan és nem állsz szóba. Meg lennék lepve, ha tudnád, csak egy minimális módon is revideálni a véleményedet. Ugye kellemes itt, ugye jól érzed magad, itt mindenki ugyanazt mondja, kellemes akolmeleg van. Mire is emlékeztet ez engem. Ohó megvan, Orbánék is pont így működnek. Meg is vagyunk. Pápá.
@Alonee:

mámé lenne szövegértelmezési probléma? külön kiemeltem azt a mondatot, amire reflektáltam.

"__""Ez egy kifejezetten undorító mondat."__"

és erre elmondtam azt, amit fontosnak tartottam, miért nem undorító számomra.

az meg akit meg említettél és Evezős is, nos azzal az alakkal csak másodsorban az a bajom hogy kokettnáci, elsősorban az a bajom vele, hogy alamuszi szarember. tehát ha akarnám sem juthatok el vele a perbeszédig sem, nemhogy a párbeszédig. elsőt tegye meg vele az ügyészség, a másodikat meg a nemzetiszocialista, és a nemzetifocialista elvtársai. ebben viszont valóban egyetértünk, hogy eccerű ez, mint a faék.

...mer olyan nincs, hogy már az ajtóból beköpök az asztalközépre, aztán meg párbeszéd után óbégatok, merhogy demokraci van meg empatika, meg emberszám meg ilyesmi, amikor már húszan nyomják a köpetembe a pofám... no remélem nem volt sértő, nem is rád értettem, [komolyan!!] csak úgy elmondtam a levegőbe a levegőnek és a marinak, hogy a józsi értsen belőle. persze nem fog, de azt már leszarom.
........
@jaegtoer: Nem erről beszéltem egyszer sem, de nem gáz. Komolyan!! Az külön megtisztelő, hogy egy ócska postásnak használsz és rajtam keresztül üzengetsz. Őszintén köszönöm. Szevasz.
@Alonee:

nem baj. sajnálom, hogy nem azt mondtam/írtam, amit hallani/olvasni szerettél volna.
mostanában egy kicsit rigolyás vagyok. akárki megmondja, de ne keress erre akárkit, mer olyan nincs. illetve akad, de hát a lelki béke meg a káposzta vs rének szindi miatt ugye tartózkodó álláspottyot is gyakorlok.
@jaegtoer: A legjobb bennetek az, hogy kiszámíthatóak vagytok. Annyira tudtam, hogy nem bírod ki, hogy ne válaszolj és persze, megpróbáltál csípős lenni. Annyira aranyos. :) Apropó pont azt írtad, amit hallani akartam, ne reménykedj. Pápá.
Nem olvastam végig, de ha nem lenne a hozzászólások között: a 37/2013. NGM rendelet nem határozza meg az un. kiskasszák cseréjének pontos dátumát! Csak annyit, hogy kell "NAV kód" és érvényes gépre szóló szerződés, vagy forgalmazói visszaigazolás. Ha ez megvan, akkor addig használhatja a jelenlegi gépét, ameddig az online gépet üzembe nem helyezték! Kötött dátum nélkül! A 2014.január 01. dátum az e-journálos gépekre vonatkozik, ilyen "kis kassza" elvétve akad a nem számítógépes gépek között, az ára miatt eladhatatlan volt az 50 ezer forintos gépek között.
@Alonee:

"Apropó pont azt írtad, amit hallani akartam"

örömteli megnyugvással konstatálom.

Békés, boldog Karácsonyt Neked és Szeretteidnek, mi több azoknak is, akik nem.

J.
@jaegtoer: Ez elegáns volt. Boldog Karácsonyt kívánok Neked és a családodnak is.
süti beállítások módosítása