Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kozelet/2024/05/11/magyar-punkosdi-egyhaz-vadirat-18-milliard-karertek/ "A lap szerint új f... (2024.05.12. 08:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Pink Floyd Live in New York 1988 www.youtube.com/watch?v=13m5-0EOwIM (2024.05.08. 10:34) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.04. 12:39 Fabius

Online pénztárgép: perelünk, Lalikám, perelünk?

Címkék: fidesz online pénztárgép

Az online pénztárgépek körül továbbra is akkora a káosz, mintha egy kormányszóvivői homloklebenyről készítettek volna szemléltető ábrát. A folyton változó határidős jogszabály és engedélydzsungelben kisboltos egyszeri szegényember legyen a talpán aki eligazodik. Az Index nagyjából összerántotta kronológiai sorrendbe a történetet, de találtam benne egy momentumot ami azért további misézést a témában megér. 

Az Alt Cash "balhé" ugyanis a jelek szerint ott nem ért véget, hogy jogkövető és együttműködő magatartást tanúsítva mi, az eset károsultjai megjelentünk adott időben az adott helyen, és még határidőben módosítottuk amit módosítani szükséges volt a rendelésen. Aki azt hitte ezzel, és a módosításról szóló visszaigazolás kinyomtatásával és jelenlegi gép mellé tételével megtette, amit megkövetelt a haza pénzügyi kormányzat az bizony tévedett. Hogyhogy miért? Mutatom:

alt cash2.jpg

Ez itt az Alt Cash visszaigazolás mintája amit kaptunk. Teccik látni a szállítás vállalási dátumát? Ha nem, akkor mondom, hogy 2014. március 31. Mi ezzel a baj? Mármint azon kívül, hogy az Index szerint...

"A NAV korábban közölte, a jogszabályban meghatározott kötelezettségek megszegése esetén az érintett vállalkozásokat akár egymillió forintra is bírságolhatja.

November elején ráadásul az Országgyűléshez benyújtottak egy módosító javaslatot is, amely előírta, az adóhatóság mulasztási bírság kiszabása mellett az üzlethelyiséget, szolgáltató helyet 12 nyitvatartási napra lezárhatja, ha az adózó a pénztárgép üzemeltetésével kapcsolatos, jogszabályban meghatározott kötelezettségét megszegte.

Így nem kell majd csodálkoznunk, ha szilveszter után több nagy bolt egyáltalán nem nyit majd ki. Az adóhatóságnak nem lesz nehéz ellenőriznie, hogy ki kötötte be a gépét és ki nem, hiszen elég lesz saját számítógépes rendszerében megnéznie, melyik vállalkozás pénztárgépe van bekötve január 1-jén, a többinek pedig csak ki kell postáznia az elmarasztaló határozatot."

...ezen kívül a világon semmi. Mármint semmi lesz abban a pillanatban, mikor az érintettek - vargamiska vagy az Alt Cash - közli, hogy akkor kinek teccik majd fizetni a révészt. Mer'hogy csalánt verni a saját pöcsötökkel édeseim, 12 napon keresztül egymillióért. 

varga mihály_1.jpg

Mi, az Alt Cash ügyfelei jogszerűen és jóhiszeműen jártunk el.

- A pénztárgép amire a rendelést leadtuk és az előleget kifizettük az ügylet megkötésének pillanatában engedélyes volt. 

- A kialakult helyzet kezelésére hozott válságintézkedéseknek eleget tettünk annak érdekében, hogy a pénztárgépcsere a jogszabályoknak megfelelő határidők szerint megtörténhessen. 

Ha ezek után január másodikán megjön az elmarasztaló határozat a millás bírsággal és a 12 napos bezárással akkor annak kurvára nem fogok örülni, és nyilván kifizetni sem fogok semmit, amit rajtunk kívülálló okok - az egymással huzakodásotok - miatt mégis kellene. Mert hogy itt állítólag jogállam van, ahol ha jogkövető magatartást tanúsítok akkor hátrány nem érhet, vagy mi. Ha ti ezt másképp gondoljátok azt legyetek már kedvesek még decemberben közölni, mert 80 ezer sorstársammal együtt elmennénk megköszönni ezt az odafigyelést és körültekintő gondoskodást a választási év első napjaiban. 

Köszelőre. 

* tudja valaki mit mond az Álmoskönyv a kkv szektor választási évben felhergeléséről? 

635 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr885675255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az lett volna az igazi kibaszás ezzel a szemét rendszerrel, miszerint senki sem fizet egy fillér előleget sem, kér egy regisztrációs kódot és vár arra, hogy egy olyan gép megjelenjen a piacon, ami a vevőnek megfelel és van engedélye amit a géppel együtt átad...sőt részletre vettem volna...ne magyarázd, hogy ...mert nem volt kötelező az előleg. és a kedvezmény az árból csak egy ígéret amit a piaci verseny kilőhetett volna

és senki egy szót sem szólhat, te teljesítettél és nyasgem

de ti belementetek a kisded játékokba, be voltatok és be vagytok szarva hogy mi lehet...hát egyszer már valami rend szerű is lehetne...amiben ti magatok tevékenyen résztvehettek

a sok hülye rendszerető rabszolga megint benyalta a szaros fagylaltot

brühüyyy
FAB te mikor írod majd meg az ügyfeleidnek, hogy nektek mennyit spórol a kormány??? ;)

hvg.hu/gazdasag/20131204_A_bankoknak_is_be_kell_szallni_a_Fidesz_r
A KKV-t szerintem egyáltalán nem érdemes hergelni.
Ha ugyanis a jó része átmegy a KATA-ba és a másik fele pedig az egyik felének a költségbenyelőjévé válik, akkor az ÁFA-visszaigénylésekkel elhet szívni mint a torkos borz. Miközben a lehet töprengeni a szavazók hirtelen elvesztésén is.
FAB erről vélemény esetleg??

Boltok százait zárhatja be a NAV

index.hu/gazdasag/2013/12/04/penztargep/
AMúgy, ahogy a másik szálon már írtam. Amgí a jogiztonság rogáni magasságokban van
endresy.blogspot.com/2013/12/rogan-hazhoz-rendeli-birosagot.html
Addig miért pont ezen kell csodálkozni.

Különben most halottam valami nyilatkozatot, hogy a NAV-vizsgálóbizottság megalakítása különben is törvénytelen lenne. Mondta a Fidesz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mert, hogy asszongya:

Mi lesz az Alt Cash-gépekkel?

Az Alt Cash hoppon maradt ügyfeleit idő közben egyébként már éppen elkezdte levadászni egy másik cég, amikor újabb fordulattal az Alt Cash is visszatért a ringbe: egyik gépe, a SAM4S NR-300-as végül mégis megkapta az engedélyt. Ez azonban csak az egyik a sok közül, még mindig van több gépe, ami engedélyre vár, a megrendelések pedig konkrét típusokra szólnak.

A kereskedelmi szövetség azt javasolta az Alt Cash Kft.-nek korábban rendelést adó vállalkozásoknak, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazóval és annak viszonteladóival. A korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépre leadott megrendelések ugyanis jelenleg nem érvényesek, ezért az engedélyezett másik típusra, az NR-300-ra új megrendelést kell leadni.

A cég amúgy nem szeretne lemondani azokról az ügyfelekről sem, akik már befizették a másik, jelenleg engedély nélküli gépre a foglalót. Múlt héten azt mondták, az SAM4S NR-270-es modellről egyeztetnek a NAV és az MKEH szakembereivel, és készek átalakítani úgy, hogy megfeleljen. Az SAM4S NR-240-es és a SAM4S NR-440-es modell várhatóan könnyebben átcsúszik, ezek ugyanis a most engedélyezett NR-300-as alapmodell bővített változatai. A minisztérium szerint az Alt Cashnek nyújtott támogatás nincs veszélyben, azt utólag folyósítják.

Nincs kibúvó
Kibúvó egyébként a pénztárgép bekötése alól nincs, egyedileg bizonyos helyzetekben kérhető ugyan mentesség, de elsősorban inkább csak olyankor, ha a boltban képtelenség online adatkapcsolatot létesíteni. Az adatközlést azonban a kereskedő így sem ússza meg, csak más módon kell jelentenie a hatóságnak.
@GeoCracker: Ez még előttünk áll, vagy már bevezették csak nem figyeltem oda elég rendesen??? :)

hungarian.ruvr.ru/2013_12_04/Venezuela-torvenybe-foglaltak-a-szocializmus-ep-teset/
@rodeo36:

Az gondolom mellékes körülmény, hogy

a: részletfizetés lehetősége nem állt fenn,

b: cserébe előleg befizetés nélkül nem vették fel a rendelést, amit igazolni kellett NAV baszogatás ellen.

Valami egyéb világmegváltás?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te, a posztot olvastad amúgy?

Mert ennek a cikknek - és helyzetnek - a véleményezéséről szól.
@Fabius: nem volt szükség visszaigazolásra csak regisztrációra???

vagy már megint be vagytok falazva???

akkor meg kell rogánozni az egészet

ugye mész választani és te sem fogsz ...a kormánypártra...

brühüyyy

nagy só lesz...első hát só
lexarom a kkv t, ők is meggebedhetnek...
a tejjes magyarság együtt "emelkedik" lefelé a vízalá !
@Fabius: és titeket is megtalált már a másik cég, aki állítólag elkezdte levadászni az Alt Cash hoppon maradt ügyfeleit?? Vagy te nem számítasz hoppon maradtnak??? ;)
@Fabius:

az amit én tudok -szakembertől- az az hogy önszorgalom volt az előleg befizetés, a regisztráció volt az egyetlen előírás a többi ajánlás

ha senki sem fizet semmit (SIC) amíg nincs gép akkor most miről beszélnétek?

a rendszer tépné a haját és nem ti...

vagy olyan szorgalmasok vagytok? minden kibaszáshoz két fél kell a baszás adoot csak a "ki" meg a "meg" nem mindegy

brühüyyy
Akit nem érint azt nem is érdekli.
Számtalanszor bebizonyosodott, hogy az emberek többsége leszarja a másokkal szembeni kibaszásokat.
@rodeo36:

most mi a szart okoskodik itten? vót eccer rengeteg csillió magánnyugdíj is, oszt mi lett az eredmény? én csak arrul tudok, hogy a sipi lefalcolt.
@hacsaturján:
ott is a lustaság döntött, hahahahahahaha mindenki elmegy, hogy márpedig nem lép ki...akkor most ...

szóval a sipi egy bölcs embőőőőőőr

meg én is

brühüyyy

most még a takarék szövetkezetekkel kell megtenni kivenni a betéteket és a párnacihába tenni...dehát lustaság fél egészség a másik fele??? rábaszás
@Nyilas Mise: Már széles is megmondta, hogy az nem zuhanás, hanem a gravitáció kikapcsolása. Olvass olyságot
Ebben az unortodox országban jogszerűen és jóhiszeműen eljárni?
Hogy mik vannak!
Szegény böcsületes bankok. :)

Gigabírságot kapott nyolc bank az EU-tól

hvg.hu/gazdasag/20131204_gigabirsag_bankok_eu_kamatlab
Az a szép az egészben, hogy a nevezett kft már akkor pénztárgépeket árult, amikor egynémely kormányszócipelő még a csattogó fitymájú falófaszt tologatta a fidelitas kutyaszaros homokdühöngőjében. Ez csak úgy eszembe jutott.
Amúgy meg rémelem, hogy felülbírált trafikosok között igen szép számmal akadnak majd mutyihaverok is, akik végre majd a saját bőrükön érzik a gennyek betyárbecsületét. Bár egyes narancsagyú hívők akkor is seggbe csókolnák a zizét, amikor személyesen lopja le róluk az utolsó alsógatyájukat is. A krokodilok meg éheznek.
80.000 * 1 millió = 80 milliárd

ügyes
@rodeo36:

alaptyába véve a sipi császkálhatna jóideig, mint a vetélő, ha nem lenne sok sipi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tudod Gábrish, én azóta fizetek minden lófaszért bankilag, mióta a zizé forradalmi hevülettel megvédett tőlük. A megvédés előtt kb 400 forintomba került minden havonta. Ennyit a becsületről, meg rohadékról.
@bella _ciao:

Mindenki Széles Gábor golfpályájára figyel majd
A Hungaroringhez lesz mérhető a fontossága, a szálloda csillagai pedig jogosak, mondja a vállalkozó.

www.origo.hu/itthon/20131204-szeles-gabor-fejlesztesei-zalacsany-fogyasztascsokkento-csomagkuldo.html?sec-1

oszt amikor ki-be kapcsolgatja az antigravitront... na akkor lesz csak móka-kacagás:-)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a JP Morgan és a Chase Manhattan morzsányit fizet a büntetés nem éri el a bank "egy órai forgalmát"

a többiek is hasonlóak...te meg minden szart lenyelsz és idehordod

brühüyyy

ez olyan mintha neked aszongyák, hogy ejnye bejnye
@rodeo36: mg kell rogánozni....beszarás, annyira jó.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

akkor mindenki szabadon fog lebegni és az összes közlekedési eszköz haszontalanná válik (súlytalan jármű nem halad hanem lebeg...és ha a légy rászarik akkor a végtelenbe távozik egyenesvonalú egyenletes mozgással)

lesz itt vidámság meg tréfa

brühüyyy

a széles is súlytalanná válik?
@Bakter: Könnyen meglehet, csak ittenfelé vagy 5 bőszen nekikezdett pavilon van félbehagyva benzinkutaknál és hipereknél... gondolom, nem kandiscukrot akartak bennük árulni... ahogy elnéztem, 1-2 milla már beépítve alsóhandácson...
@rodeo36: ááá én csak konkrétan a gplfpályás gravitáció kikapcsoláson vidámkodtam:-)
Új információ pénztárgép fronton!

Ha valaki azonnal haza akarja vinni az online pénztárgépét, mától megteheti.

Nem kell rendelni, vigyen magával (Budapest, 13. ker. Dráva u. 5.) 128.000,- Ft + Áfát. Az üzembe helyezés is csak 5.000,- Ft + Áfa (máshol 10.000,- Ft + Áfa).
Ja: És ne felejtse otthon az üzembe helyezési kódját,mint én. Nekem sajnos plusz egy kör volt. DE MEGVAN, NÁLAM MÁR MŰKÖDIK ! :)
@rodeo36:

Nem tudom miféle "szakember" mondta ezt, de ahogy van hülyeség :-D

Nem önszorgalomból fizettünk előleget, hanem mert nélküle nem vettek fel rendelést, és nem tudtam élő szerződést igazolni.

Baszás ügyben meg amolyan a kibicnek semmi sem drága érzésem van. De amíg mi kockáztatunk itt komoly pénzeket a vállalkozással és teremtünk munkahelyet, fizetünk elherdálható adót és nem a kibicek, addig halkabban kell kibicelni, vagy mi.
Mondjuk Tiger Woods becélozza a legközelebbi fekete lukat:-) Persze ebben már van gyakorlata:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: most az ugrott be, ha ezek vargával összefogva olyan mosógépeket kezdenek gyártani, amiben belül nincs gravitáció... és gondol a magyar gdp-re is... már linkeltem egyszer ezt:

25.media.tumblr.com/5f3607473d88eba595f2bb46db539269/tumblr_mx8m4s1Bof1r9fro5o1_500.gif
@bella _ciao:
olvasván a "nagyinterjúúúúúúúút" ami kimaradt a nagy fejlesztésből:

nemzetközi reptér a közelben
olyan autópálya amin rezzenésnélkűl lehet közlekedni és helikopáter leszálló és garázsok a helikopáterek részére

csak nem képzeli a széleselvtárs, hogy a Tiger Woods a magán jet-jével a ferihegyre száll le és vonattal meg rollerral fog bumlizni zalapicsányba...a legközelebbi reptér Schwechat mert Graz-nak és Schönbrunn-nak nincs olyanja...

szóval vannak még hibák

ki festette fel a Hungaroringet csúszkálós festékkel? csak nem a szélesművek?

a nagy inszeminátor

brühüyyy
@Nyilas Mise:

majnem ojjan, csak zöld, prézlis és ketyeg.
@Fabius:
2/3 ugyebár...ti csináltátok...meg még mindíg senkisem elég jó...hát maradnak

válogatós fasznak kutya seggében a helye

brühüyyy

aláírás: egykibic
@rodeo36: nem kell a tigrisnek repülő, szélessávú antigravitáción fog érkezni a korlátlan lehetőségek földjére. egy kis fantázáiát kérnék, rodi...
@hacsaturján:

kurvanyád majdnem magamra kávéztam

brühüyyy

...prézlis és ketyeg...
@rodeo36:

ezesetben tíz deka zöldre festett rántotthalra próbáltam célozni. a ketyeget csak azér irtam oda, hogy nehezebben lehessen kitanálni.
@bella _ciao:

tudod mikor láttam Donald Trump-ot a saját Boing 757-es gépével Skócia legszebb tengerparti hegyvidéke fölött körözni ahol saját golfpályát épít, mert szeret golfozni és ha már akkor legyenek verszenyek is...

akkor elgondolkodtam...

és ez a nagy világhírű zalapicsány 12* azaz

******************-os létesítmény annyi külföldit fog vonzani....hogy gravitáció legyen a talpán amelyik 36 óránál tovább ott tartja

de álom álom édes álom álom szép....
brühüyyy

a csárdáskirálynő t sem tuggyák má' előadni mert nincs aki olyan tud lenni
szélesre nyitott teleportában várnak minden 4csillagos pirospettyes seggű közel stávol keleti vendéget...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Fogalmam nincs minek számítunk. Az tény, vannak más ajánlatok, de szállításra-beüzemelésre dec.31-ig nem vállalkozik senki.

Legalábbis azok közül akikkel valamilyen kapcsolatba léptünk. A cégek a saját eredeti megrendelésük kiszolgálásával sem nagyon boldogulnak.
most hogy legyőzte a gravitációt
akkor a békemenettel mi lesz?
be se kell jelenteni a rendőrségen?
mert nem érint utcát? hanem a légügynél?

BÉKÉSLEBEGÉS lesz?
most hogy legyőzték a gravitációt?
@rodeo36:
"a csárdáskirálynő t sem tuggyák má' előadni mert nincs aki olyan tud lenni"

jajaja, meghalt honthy hanna, oda az igasság!
@rodeo36:

1: A kétharmadot nem én csináltam.

2: Teccettek volna a baloldalnak nem telifosott katasztrófaturistának látszani kormányképes erő helyett. Sokszor mondtuk mit kéne tenni, basztak rá, és az MSZP arra is képtelen, hogy legalább a szövetségeseinek ne hazudjon.

www.origo.hu/itthon/20131203-az-mszp-parhuzamos-jeloltallitasra-keszul-az-egyutt-pm-korzeteiben.html?sec-2
@GeoCracker:
Ráadásul, ezt most gyakorolja a szírfejű Rogán egy olyan ügyben, amikor ezer százalék, hogy a zemberek szimpátiája kíséri.
Aztán mikor majd nem Rezesovát, hanem valaki olyat rakat vissza kézivezérléssel a börtönbe, aki esetleg "csak" a politikai térfélen okoz gondokat - akkor már nem szólhat érte senki. Mert most sem szóltak.
Undorító, aljas, mocskos terv ez - és senki nem látja, nem szól ellene.
Konkrétan Rezesovát szívesen látnám egy kiégett autóroncsban úgy, hogy a fogorvosa tudja csak azonosítani - de nem ez a módja, hogy Tóni csettint és hat óra múlva a pudlikutya-szerű ügyészség/bíróság/rendőrség a lába mellett nyalogatja a kezét.
Konkrétan jogászoknak kéne szót emelni, meg bizonyos politikai erőknek - megvilágítva azt is, mit is legitimálnak itt sokan a tapsikolással, meg a lájkolással.
@Fabius:
az egész megbukott volna, hahahahahaha nem fizettek előleget...mindenkit a NAV sem tud meg mit tud?

dehát ti vagytok a....éljen pártunk és kormányunk még 30 évig -legalább- mert az általatok annyira lehányt kádárrencer addig volt és még mindíg nincs vége csak egyre rosszabb

a magyar mezőgazdaság ellátta az országot és a KGST-t minőségi nyugatra is exportálható termékekkel

a magyar ipar exportképes volt önerőből és fejlesztéseket hajtott végre önerőből

a széleselvtárs mit adott el az oroszoknak? é is azok között volt akik a jól működő és folytatásra váró orosz piacot szétbaszták 1985-ben az oroszok már újratárgyaltak egy sor ügyet és készek voltak teljesíteni bármilyen feltételt kölcsönös előnyök alapján

ne mondd hogy nem, résztvettem a tárgyalásokon és az együttműködés előrehaladott szakaszában...de már akkor működött az üzletelhárító magyar banda a későbbi fidesz és dzsobbik párttagkönyvvel mint a pozsgay elvtárs és hasonló meztelencsigák

brühüyyy

nagyelvtárs a széles elvtárs a kurva annyát
@Fabius:
asszittem te tucc másban is gondolkodni mint az őskori kövületekben?

a fidesz és az összes többi ma létező magyar párt politikai túlélő és a vetésforgó alapján mindíg is ki fog veletek baszni

új pártokra van szükség de nem az lmp-re...hanem ép eszű világosan gondolkodó magyarokra és az nincs

mert nem neveltek új politikust és aki alkalmas lenne az elmegy a picsába szakácsnak

magyar jövő és jelen

a múltban

már horthysta pártok is vannak de olyan eccse amelyre rálehetne sütni a bélyeget, hogy megállja a helyét egy demokráciában

24 év nem volt elég csak a poshadásra és a szar rohasztására?

meg az ország szétbaszására és a szélesféle seggfejek milliárdosokká tétele aki az országnak egy buznyák előnyt nem hoz de kurva gazdag

brühüyyy
és a simlicska meg a többi szarházi
@Evezős: Igen. Ezért is írtam, hogy ketté kéne szedni. Az egyik az amit Rezesova elkövetett. Az büntetendő, és legyen hatályos bírói ítélet rá.
A másik viszont Rogán aljassága. Az a kommunikációs játék amit folytat.

A harmadik, hogy az ellenzék bénán szemléli.
A Jobbik lecsapta a labdát. Legalább elmondhatom, hogy olvassák a blogomat és a kommentjeit, mert szinte ugyanazt adták sajtóközleményként.

" A Jobbik szerint valószínűleg történt nyomásgyakorlás a bíróság felé a kormánypártoktól az M3-s autópályán halálos balesetet okozó szlovák nő házi őrizetének megszüntetésével kapcsolatban - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Apáti István.

A jobbikos politikus szerint "igencsak gyanús az időzítés és igencsak kilóg a lóláb", hogy néhány órával azután döntött a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon a házi őrizet megszüntetéséről, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán megjelent videóban vizsgálatot kért.
Apáti István szerint ugyanakkor egy fordított kommunikáció is lehetséges, miszerint a Fidesz "kapott egy fülest" a bíróságtól a házi őrizet megszüntetéséről és "Rogán bulvárhős Antal ezután állt ki a nyulak bátorságával" a nyilvánosság elé."
Mármint lényegét tekintve nagyon hasonlót....
@rodeo36:

Bukott volna a lófaszt. Szó nélkül szétbírságoltak volna minket, oszt jónapot. Plusz "mi" lettünk volna az "indok", amiért a gazdasági növekedés nem indul be, pedig a csoda készen, csakhát elszabotáljuk az adófizetést mert gecik vagyunk.

Amúgy nekem a kifehérítéssel semmi bajom. Az eljárás módjával van, de azzal annál több.

A Kádár - ruszkik - KGST vonalon azt érzem megszépíti az emlékezet. Pedig akkoriban is úsztunk az adósságban, és egyedül pont semmire se mentünk:

www.archivnet.hu/gazdasag/magyarorszag_csatlakozasa_az_imfhez_es_a_vilagbankhoz__ii._resz.html

Mondott Kádár is szenvedélyes beszédet PB ülésen 78-ban, hogy az SZKP-tól vagy az IMF-től kóduljunk inkább.
@Sir Bates dö Hól: Hát ha csak egy baromság lenne és nem a szomorú valóság. :( De lapozzunk.
most olvasom az Isten ufó és Széles Gábor közti kapcsolatot, de kezdem nem érteni:(
visszatérek inkább az anatómiához
@rodeo36:

Erre szokás mondani, abból eszel ami az étlapon van. Én se politikus alkat se politikusnevelő kisdedóvó nem vagyok.
@Penivaldes: Jobban teszed. :)

Széles Gábor az amerikai hadseregnek szánja csodafegyverét

hvg.hu/gazdasag/20131204_Szeles_Gabor_az_amerikai_hadseregnek_szan
Kis mai vágatlan (master) összefoglaló ala HVG.

"NAV-botrány: a Fidesz szerint törvénysértő lenne a vizsgáló bizottság
Egy régi szocialista kezdeményezésre hivatkozik a kormánypárt.

A bankoknak is be kell szállni a Fidesz rezsicsökkentős kampányába
A bankoknak is előírnák: tájékoztassák ügyfeleiket, mennyit spórol nekik a kormány.

Trükkös a minimálbér-emelés
A kiskeresetűek jártak a legrosszabbul: 38 helyett 10 százalék járt nekik

Széles Gábor az amerikai hadseregnek szánja csodafegyverét
A vállalkozó szerint "Brüsszel ma sok ember fejében azonos értékű Trianonnal".

Lehessen egy pohár bor után szavazni és vezetni is!
Szóljon hozzá
Tulajdonképpen miért árulnak alkoholt a parlamentben? Videó.

Még karácsony előtt leállhat a legmodernebb hazai erőmű
Az E.On már a héten úgy dönthet, hogy leállítja az áramtermelést Gönyűn.

Köszönjük
A fél ország hiszi most, hogy Rogán Antal záratta be Rezešovát. Hogy juthattunk idáig?

Epizód a parlamentben: Gaudi-Nagy szembeszállt egy teremszolgával
A Jobbik molinóját távolították volna el a teremőrök, de Gaudi-Nagy közbelépett."
Horváth András az Origónak küldött levelében sorra vette, mi nem valós abból, amit a NAV vezetői róla közöltek.

hvg.hu/gazdasag/20131202_Visszavagott_a_NAVnak_volt_dolgozoja
@Fabius: "Sokszor mondtuk mit kéne tenni, basztak rá, és az MSZP arra is képtelen, hogy legalább a szövetségeseinek ne hazudjon."

Ezt ők úgy fogalmazzák meg, hogy:

"Az MSZP felkészül Bajnaiék lemorzsolódására" :D

www.origo.hu/itthon/20131203-az-mszp-parhuzamos-jeloltallitasra-keszul-az-egyutt-pm-korzeteiben.html?sec-2
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Finoman arra célzott, hogy, ha továbbra is agyhalott leszel, képes lesz elvégezni rajtad egy lobotómiát. Nagy kárt már úgyse tenne benned, de legalább volna realisztikus magyarázat arra, hogy miért vagy hülye.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Dehogy is én jóban vagyok Penivel, te meg legalább advent alatt szeresd egy picit jobban az embertársaidat. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Küldök egy szívderítőbbet, ami talán neked is tetszeni fog. :)

1490 A budai vár Mátyás király korában

youtu.be/-oNQBcaBGIg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elkezfted megint a cigányozást és zsidózást. Úgy tűnik nem férsz a bőrödben. A kegyelmi állapotnak lassan vége, mint az nagy ádventi igéretednek.
@Fabius:
a mai GDP közelít az 1978-ashoz
anno törlesztettünk ritmusban
a hitel mértéke a maival nem hasonlítható
a történelmet azért tanultuk, mert hasznos és nem agnoszkálni kell, hanem előrehaladni

megértelek nem vagy kisdedóvó de valakinek kellene lennie

az ország elbaszott 28 évet

Délkorea, Singapur, Malaysia, Indonézia, Chile és hasonlók jó példák mit lehet 28 év alatt és mit nem

de vannak a negatív példák és abból sem tanúltak

na hagylak csüngve mert nem fogjuk mi ezt ketten megoldani

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Én nem látok ilyesmit. Vegyél fel tisztább szemcsit és úgy nézz engem (is).:)
@rodeo36: Meccsnézés nem lesz mostanában??? :)
"Széles: Orbán előre látta a jövőt
Nem tudja, mekkora a vagyona, de tudja, meddig ér a takarója. Itt az interjú második fele."

index.hu/gazdasag/2013/12/04/szeles/
Bosszantó elírás:
"Újra kiírták a trolitendert"

Helyesen: trolltender.
Tényleg kevesen vannak és nyeszlettek. :o)

index.hu/belfold/budapest/2013/12/04/ujra_kiirtak_a_trolitendert/
@maybach: "Számtalanszor bebizonyosodott, hogy az emberek többsége leszarja a másokkal szembeni kibaszásokat."

"most ertem jonnek de senki nincs aki szoljon..."
@Csaknézek...: Émmár nyikkanni sem merek. Hiánycikk lett az országban a normalitás és a józan ész...
@Csaknézek...: Jahh! Volt neki víziója, meg Videoton teleVíziója... azon át látta a jövőt. Lőfaszt ide kristálygömböt.
@ausländer Sipi: beszarnál, ha megjelenne nálad a TEK. A szomszédod mégjobban:-)))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: szerintem széles is sokat üldögélt anno egy videoton super color előtt. aztán ilyen feje lett tőle.
@Evezős: bizony, errol szol az egesz...

egyebkent nem ez az elso ilyen eset, emlekezzunk arra, amikor a mal vezerkart orban utasitasara helyeztek elozetesbe.
Majd akkor szóljatok, ha a széles golfpályán leszállt az Executor csillagromboló. Vader a haverom, lesz számára egy-két melóm. Ő csak bekapcsolja a videotelefont, és a jelöltem azonnal nem kap levegőt. A tököm szaladgáljon utánuk egyenként.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Megvédi magát! Tele van stelázsi Swiss Army Knife eszközzel!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Videoton teleVíziója..."

Nekem már az Ikarusznál gyanús volt, hogy anti-gravitációs hajlamai vannak (tudod, Dedalon és Ikarusz a reppentős sztoriban). :o)
@bella _ciao: Mindig is tuttam, hogy ártalmas az elektroszmog,meg a villodzó 50 hertz, de hogy egy agyat képes legyen ennyire lebontani? Igaz már az alapanyag sem volt teljesen százas.
Persze, ha belegondolok a sorozatfüggő, megmentendő devizahitelből vett lapostévé előtt sört ivó és popkornotot csócsáló NERnemzeti lakosságba... mégiscsak lehet ebben valami.
@ausländer Sipi:

hogy elkapja a hülye szomszédodat, azért!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Általuk leszel Valaki:-)"

Ha egy mód van rá, inkább maradnék senki.
Ma már annyi Valaki szaladgál a világban... :oS
@ausländer Sipi:

nem! eredetileg büzgülvalagoson, csak eltévedtek a ködben.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Hiánycikk lett az országban a normalitás és a józan ész..."

Bespejzoltak belőle, monopolizálták és újra festették.
Nemzeti normalitás és nemzeti józan ész néven fut manapság.
@bella _ciao:

"aztán ilyen feje lett tőle."

Fordítva.
Arról mintázták. :o)
@Csaknézek...:

Eggyel több vagy kevesebb, secko jedno mondá a művelt dakota.:)
@hacsaturján: személyesen a főnök fog menni sipi szomszédjáét, ez lesz majd a hajdú-gate ügy.
@Csaknézek...: várgyááá bammeg:

"Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.12.04. 09:24:46
Há émmeg csak mostan világosodtam meg.

A Videoton, meg a Zikrausz nem csődbe ment, hanem a proaktív kisérleti fázis járulékos vesztesége lett, vagyis az első két gravitáció kikapcsolás következtében az égbe szállt. (Mondjuk Ikaroszt még értem is, de a Videoton? ) Akkoriban még nem lehetett az antigravitációs energiacella projektet nyilvánosságra hozni, mert a judeoliberálbolsevik zsidó nagytőke beépített ipari kémei, rácuppantak volna a kisérleti eredményekre, és fennállt annak a veszélye, hogy nem kishazánk bokrétáját lengette volna az ingyenenergiával működő ventillátor, hanem Tel-Avivban klímatizálták volna véle a jeruzsálemi siratófal környékét, illetve a szabadalom ellopásával megintcsak a fentemlített világuralomra törő csoport taszajtotta volna mégnagyobb rabszolgaságba kicsiny kakastollas hazánkat és a baráti arab államokat.
Ennek fényében mi, jólnevelt NER polgárok fájdalmasan bár de tudomásul vesszük két alapiparágunk szarrá verését és tönkretételét, a többezer ember utcára tételét, és kíváncsian várjuk, - az Echo TV adásait folyamatosan monitorozva-, hogy mikor történik meg a Nagy Bejelentés. Remélem Miniszterelnökünk e hatalmas földtörténetin és humánkulturális esemény bejelentésekor jelen lesz, és ollójával jelképesen átvágja a TV adó elektromos tápkábelét, bizonyítva, hogy immár nem vagyunk energiagyarmat.

Már csak egy kérdés maradt:

Érthetetlen számomra a kormánypártok rezsicsökkentési hadjárata, hisz, mint törvénytisztelő NER polgárok, a rövidesen várható mannaeső, áram, fűtés, víz és egyéb energiaforrások korlátlan ingyenes hozzáféréséig, azt a kicsi időt, féllábon állva kibírtuk volna, nem lett volna szükség a Rezsidémonűző Szilárd kicsiny agykapacitásának maximális igénybevételére ezügyben, hanem ezeket a hatalmas szellemi energiákat át lehetett volna csoportosítani a Selmeczi Gabriellával közösen megcélzott esztétikai nobeldíj-projekt kiteljesítéséhez."
@ausländer Sipi:

nem helyezték őket előzetesbe, csak őrizetbe vették. kahler bíró pedig azonnal szabadlábra helyezte őket. no, ekkor kellett volna orbánt előzetesbe venni, de izibe!
@hacsaturján: utólagos (visszamenőleges hatályú) előzetes nincs? Szerintem lesz.
@hacsaturján: Szólhatnál a réneknek, meg a Mikulásnak! Én azért kiteszem a telihócipőt az ablakba. Táncsak nem lopják el reggelre az ötödikről:-)
@bella _ciao:

"el a kezekkel a gravitációtól!"

Sőt!
Nemzeti gravitációt!
Elegünk van a hitvány nyugati gravitációból!
A miénk az igazi!

Mer' akit megfog, azt a bedes életbe' nem ereszti el többé...
"Medve jött be hazánkba!!!"
Tökkétségbe estem. Már azt hittem a Putyin gárda innen akarja lerohanni Ukrajnát:-)

444.hu/2013/12/04/medve-jott-be-hazankba/
Szles látókörű hazánk nagyja újabb aranymetszetes köpete: "Csodálatos kastély épül! Nagyobb lesz, mint a mostani, és visszaállítom az eredeti szimmetrikus formáját. A kastély előtti parkot pedig a Brunelleschi által is fontosnak tartott aranymetszés szabályaira ügyelve alakítom át."
Hehhe! Külön kertészt fog alkalmazni arany metszőollóval:-) Az idiótája! :-)
Előállítás lineáris törtfüggvény-sorozat tagjai alakjában[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Ha a fenti lánctört-sorozat tagjait egyszerűsítjük, úgy hogy a bennük szereplő törteket közös nevezőre hozzuk, érdekes dologra juthatunk. Ezt azonban egyszerűbben is megtehetjük: Mivel
\Phi = \frac{\Phi +1}{\Phi}, a jobb oldalon álló Φ-kbe behelyettesítve a bal oldalon álló Φ jobb oldali alakját:
\Phi = \frac{ \frac{ \Phi +1}{ \Phi } +1 }{ \frac{ \Phi +1 }{ \Phi} } = \frac{\frac{2 \Phi +1}{\Phi}}{\frac{\Phi +1}{\Phi}} = \frac{2 \Phi +1}{\Phi +1},
Most az így kapott kifejezéssel ugyanazt csinálva, mint előbb, azaz beírva a legelső egyenlet jobb oldalát, adódik:
\Phi = \frac{3 \Phi +2}{2 \Phi +1}.
Észrevehető, hogy a számláló és nevező együtthatói az \left( f_{n} \right) _{ n \in \mathbb{N} } Fibonacci-sorozat szomszédos elemei. Teljes indukcióval bizonyítható, hogy általában is:
\Phi = \frac{ f_{n+1} \Phi + f_{n}}{f_{n} \Phi +f_{n-1}}.

Na, erre varrjon gombot. Már majdnem olyan, mint a rezsicsokkentés egyenlete:-))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Azéééé' megnézem majd a következő Békemendegélést, amikor az élbolyban ufókok lesznek szép számmal "Szia Attis!" pólókban... :o)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

ezen mán rég túl vagyok. a baj csak az, hogy a rének között ott van a viktor rén, az meg hajlamos beleszarni a gazdátlan cipőkbe. a többit beszéld meg te a mikulással!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"A gázolaj és a benzin nem tartalmaz rezsit!"

Így van!
Az infekció csökken, a rezsi csökken!
A hús, ződség, liszt, cukor, tej, meg általában inden meg nől, mer' még nem védték meg eléggé!

Na de majd!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

a rezsicsökkentést schrödinger macskája számolta ki, mikor a gazdája éppen hótt részegen aludt a pitvarban.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"aranymetszés szabályaira ügyelve"

Az aranymetszés szabályai:

1. tereld el a qncsaft figyelmét,
2. a társad laza de gyors mozdulattal mentesítse a qncsaftot mindennemű aranyától,
3. lépjetek le mielőbb feltűnés nélkül.
@Csaknézek...: Mintha csak a jövö évi Fideszprogramot olvasnám:-) Te írod? :-)
"Megtalálták Szemiramisz függőkertjét"

Abban volt a graviti off gomb. Így könnyű.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Á, visszamondtam.
Az utolsó szabály nem teccett nekik.
Aszondták, hogy 3. szabály jobb lenne így: És lelépés előtt nagy röhögéssel dörgöljétek bele a manus pofájába, hogy "Kiraboltunk, bazmeg!"

:oS
@rodeo36: "a magyar mezőgazdaság ellátta az országot és a KGST-t minőségi nyugatra is exportálható termékekkel"

Hát vagy nem egy országban leledztünk, vagy a "nyugatra is exportálható termék"-definíciónk nem azonos:)
@Sir Bates dö Hól:

Egy vacsora nem a világ! Csak a bajnokság!
@Sir Bates dö Hól:

teee, figyuzz! rodeonak igaza van. én még ámerikába is exportáltam. bezony!
harcojjunk
Rezsi ellen
és a felesége,
Rezsisová ellen !
@tristen2005: van még korrupt gyökér a világon aki nem jattolt volna ezzel a viktor gyerekkel?... mert én "normális" társaságban még nem láttam...
@Sir Bates dö Hól:

Bakker, Casanova se járt a Kék Osztrigába!:)
@hacsaturján: akkó maga cseszte el az egészet, azt a szovjet piac összeomlására csak ráfogták!... dejszen, akkó' mehetett vóna minden az usába a köztársaságból, nem?
@Sir Bates dö Hól:

Bakker, Casanova se járt a Kék Osztrigába!:)
@Sir Bates dö Hól:

Oda ment az, Alaszkán keresztül!:)
@tristen2005: jaja emlékszem rá, itt könyörgött a rohadó nyugat, hogy vehessen pl. a világhírű alföldi borokból, meg a globus gyíkhúsából, az öt literes savanyából, mi meg jól kibasztunk velük, mert moszkvának adtuk mindet aranyáron... ahogy határt léptem bécs felé a csóró labancok meg megrohantak egy szelet kismackóért, egy zsák bountyt adtak érte:)
@Csaknézek...: Láccik, hogy idejekorán kiléptél a programból, vagy valamit félreértettél! A harmadik pont az úgy szól, hogy: MEGVÉDÜNK BAZDMEG!
@hacsaturján: jahh:-)) a szabad világ levegőjét:-) Külön DHL rénexpresszel:-)
@Sir Bates dö Hól:
amiért kemény valutával fizettek az mind "nyugat" hadd ne soroljam Hacsaturján-meg még meg is magyarázza neked csak külön

te valahol a hól-ban laktál?

brühüyyy

nem sokat tucc te az akkori időkről
@rodeo36:

Bakker, akinek Mózes véste a keresztlevelét!:)
@Nyilas Mise: na végre egy jó. Ilyet, sokat... a ráhelapja úgysetakarodikk:-)
@tristen2005: De itten meg az egész ország terített asztal. Egyeseknek:) Mondhatnám, bőségtál. És mink bagyunk a szógák, meg a kacagtató luzerudvaros bolondok.
A Demokratikus Koalíció kijelenti, hogy képviselői a következő országgyűlésben sem fognak fölállni sem Kövér László, sem más házelnök kedvéért. És amennyiben az 1938-as állapotnak megfelelően helyreállított Kossuth téren egy póznára kitűzik Orbán Viktor kalapját, annak sem fognak köszönni.
@rodeo36:

magyarázza a tököm, öreg vagyok mán a gyökérmagassághoz hajolgatni.
@tristen2005:

nem kívánok további részleteket adni...fölösleges...várjátok meg a széleselvtárs agylazítóit az antgravitront meg a delejherkentyűt és azt amikor a Saudi Király különrepülőgépe leszáll zalapicsáson és az egész háremével elfoglalja a kastély és a királynak már nem is marad hely csak a garázsban

brühüyyy
@hacsaturján:
én is ugyaneere az álláspontra helyezkedem

meg röhögök

ahogy megy a zokogás miközben nem csinálnak semmit csak gazsulálnak a surmónak alcsútbasznádról...a kiskirály majd...az megolgya

hogy mit? hátafaszomtuggyademegolgya baz'meg

üdv ...

brühüyyy
@rodeo36: @hacsaturján: uraim, mi a gond?... széles csak visszahozza a világhírű magyar ipart... amúgy is akkor szocializálódott, tud ő mindent a sikerekről:)
@rodeo36:

én úgy vagyok vele, hogyha valakinek fingja sincs valamihöz, akkor mér ne lehetne hüje? tejjes mértékig megbocsátható, de persze röhögni azér lehet rajta.
@rodeo36:

Ha nincs gravitáció, hogy a 3.14-ba száll le?:)
@Sir Bates dö Hól:

ugyan, ugyan! semmi gond. igaz, hogy a mezőgazdaságrul vót szó, de akkor is. egyébként meg menj a picsába!
@Sir Bates dö Hól:

kedves hól vó't hól nem vó't

attól kaptok majd agyzsugort meg májrecsegést és csontszilánkot

brühüyyy

saját zsebre szocializmust?

azt nem merte elárulni 30 évvel a nagy találka után mit vett tőle a szovjet miniszterelnök? és mivel fizetett?

brühüyyy

most jön a delej a kanyarban
@Sir Bates dö Hól: Nyugatra? fűszerpaprika., különböző borok, méz, zöldség szárítmányok, libamáj csak ami ebben a pillanatban eszembe jutott
@KÁTÉó53éúétr6: töketlen! az ideológiát, ami akkor a legfontosabb volt kifelejtetted, meg a békeharcot is:-)
@hacsaturján: szó volt ott az iparról is... de tényleg nem értem, ha annyira tele volt az ország nyugaton is eladható termékkel (lett légyen az ipari vagy mezőgazdasági), akkor miért is nem indult meg az exportözön?... nekem itt a gps egy picsát jelől csak, az is svalbardon van...
@Sir Bates dö Hól:
kedves luki

a nagy izében ami ma van mikor exportált eredeti magyar terméket, 85%-nál nagyobb magyar hányaddal a magyar ipar?

csak reexport van amiben a munkaerőn kívűl nincs vagy csak 5% körüli magyar termék

kurva nagy eredmény a kurva annyát aki ezt jónak tartya

olcsó összeszerelő üzem kecskékfőggyén két kecske egy összeszerelő magyar termék zéró csak a magyar bab megy és fingként távozik

kitaláltátok a magyarviaszkot

baz'meg

most van a magyar csodatojás fából legalább 100 darabot elő tud állítani évente a konyhakredencen igazi magyar akácfa meg magyar kéz és magyar kredenc már az eszterga az nem bizonyos, hogy magyar

hol van ma D4K traktor ami magyar szabadalom volt és 100%-ban magyar

kisbucika hól vó't hól nem vó' sohasem tu'ttad mi is az a magyar gazdaság

brühüyyy

hóóóóóóóóóóóóól éltél akkor?
@KÁTÉó53éúétr6: nameg a belső exportot. Balatoni nyarak, találkozás a kelet-nyugatnémet rokonyokkal, a gulash-chikos karikásustoros romantikát aggszűz német nyanyáknak erőszakkal, avagy anélkül, az odaadó magyar lányokat, akik egy digó barisnyatartóért tették őket boldoggá, a kivándoroló Hengerelt Évákat, Csicsolinákat (knosszi bocsi),a Mulenrúzst, ahol Medveczki Ilona volt a legfőbb exportcikk, a cigányzenész bandát, amelyik tökig gázolt a Balatonba elhúzni a kedves vendég nótafáját, meg ilyenek:-)
@Sir Bates dö Hól:
rosz az a gps dugd fel

te nem is éltél akkor de mindenképpen ismeretek híján maradtál és most összevissza bégecc

brühüyyy

Iraq, Lybia, Angola, Siria, USA, +++ mind nehéz valutával fizettek... a Hargita Ezüst vonat Argentina-ban...Ganz Mávag, a hajó és kikötői daruk, gázturbinák, gőzturbinák, RÁBA. Ikarus, Videoton, Bábolna és a sok magán gazdaság

az Ikarus 55 és 66 ma még a németeknél vadi új állapotban konzerválva luxusként műxik mert olyan egyedi darabok voltak és maradtak azóta is

brühüyyy

de te csak mondd azt amiről halvány fogalmad sincs

brühüyyy
@KÁTÉó53éúétr6:
a magyar kukorica termesztési rendszert délamerikai mezőgazdászok tanulták (a kukorica hazái) Szombathely mellett (ne tagadd én voltam a tolmács)...a magyar gabona export és a konzervipar

az iparról már beszéltem

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Nu, jól ellettél, küldve a picsába:-) Így jártál. A haza bölcsi meglettei, mindjólmegaszonták neked. Kushadj, oszt nézz utána kódorognak e a tegnapi flansziák:-) Vagy fizess be egy Ikarosz '66 túrára. Csak oda:-))
@rodeo36: és akkor a kubába exportált műszálas otthonkák tömegéről nem is említettél:-)
@KÁTÉó53éúétr6: akkor gazdasági fellendülést kell alapozni a magyar borokra, fűszerpaprikára, libamájra, mézre meg a többire... mert csak jelzem, azokban az országokban, ahol én jártam (s nem egy napra, mint a japán turista) ott egyiket sem ismerik... vagy szembe kellene nézni azzal, hogy politikai szempontok estek latba a vevő részéről (ld. zasta kalandjai az usában) vagy elengedni a magyar mezőgazdaság mítoszát... bár nekem teljesen érdektelen, ki mitől látja szépnek a múltat... nekem sűrűbb volt a hajam, mikor kádár élt:)
@Sir Bates dö Hól:

nem ártana venned a gps mellé egy okos telefont is!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nem is tudtam hogy, műanyag házakat is készítettünk anno!:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
az El Polinesio-ban a világ legjobb sült csirkéjét sütötték indián módszerekkel az alapanyag a bábolnai csirke volt

2001-ben saját magam láttam használni Hajdú mosógépet karbantartás és bármiféle javítás néékűl működött már akkor 26 éve Habana-ban és kurva büszke volt rá a tulaj hetente 60 kg száraz szennyest mosott vele az egész családra

brühüyyy

az otthonkákat...hát azt nem láttam
@Sir Bates dö Hól:

Biztos a Gedeon bácsi nyírta!:)
@rodeo36:

hat évet húztam le mexicoban.
@rodeo36: kedves rodi:)... abban az országban éltem aminek a jövőjét (az én jövőmet) ippeg felzabálta a rendszer a sok köcsög vezetésével, akik a döntések közelébe fértek... ismersz egy párat közülük személyesen?:)...

tele volt mo világszabadalommal csak valahogy nem sikerült piacra vinni, mi?... pedig waszlavik is feltalálta a recskázógépet, a sok hülye meg maradt a jobbkéznél...:)
@Sir Bates dö Hól:

A méret szabályozással akadtak gondjai!:)
@rodeo36: Hagyd! az MÓDI, hogy abban a rendszerben minden szar volt,
@hacsaturján: mosópor még akad -gyakran segít az szövegértelmezésben itt a blogon-, de a telefon az még nálam is butább, jobbra meg nem telik, nekem nincs tuti export-piacom az elfekvő globusos gyíkhúskészletemre... pedig az is működik, mint rodeo ikaruszai:)
Én csak azt nem értem, hogy volt ez a csudálatos magyar mezőgazdaság és ipar és mittudomén a szocializmusban, osztán mégsem mi lettünk a leggazdagabbak.
Akkor hová tűnt a lé a szocializmusban, mert olyan borzasztó nagy rongyrázásra azéééé nem emlékszem.

Az mondjuk igaz, hogy jelenleg gyakorlatilag nagyítóval kell keresgélni magyar fejlesztésű termékeket
@hacsaturján:
entonces vamos a recordar los tiempos viejos y olvidar los pingueros aquí

saludos cordiales

brühüyyy

ademas no vale la pena gastar saliva por ellos merecen lo que hay
@KÁTÉó53éúétr6: Ez nem MÓDI.

Ugyanúgy fenntarthatatlan gazdasági rendszer volt, mint most a Matolcsy féle, bár megkockáztatom, hogy a Matolcsy rendszer közelebb áll a valós gazdasági folyamatokhoz, mint a múltbeli.

Nem volt piac által meghatározott érték.

Egyáltalán semmilyen érték nem volt.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :-) így jártam, mint te az átírattal:-)... ok, akkor jobb volt minden, de azé a f@szom se akarja, hogy visszagyüjjék az a renccer... bár a gazdaság az jó volt... a bresti csirkét meg bábolnáról koppintották:)
@Sir Bates dö Hól:

na idefigyuzz, faszfej! az a rencer nemcsak a te jövődet zabálta föl, hanem az én kölkeimét is. csakhogy azt a zabálni valót elő is kellett állítani, amit addig zabáltál meg, amíg nem húztad el a beledet. az a rencer engem hál'isten kibaszott a bölcsészkarrul, így megtanulhattam, hogy ne tarcsam a pofám, ne hódoljak be és ne meneküljek. te nem a rencer munkáját fikázod, hanem az enyémet, ezér pediglen kiröhöglek az összes sirámaiddal együtt, oszt mostan recskázhacc kedvedre.
@KÁTÉó53éúétr6:

sőt ócska a Bláthy Zipernovszky és a többi meg segghülyék voltak meg a Bánki Donát és hasonló agyament idióták

a szürke eminenciások akik "csak" tették a mindennapit és úgy alkottak azok meg...

szóval tele van az ország szarral nyakig ér kérdés mikor töltődött föl és ki tölti?

brühüyyy

tényleg szar...sőt ócska

anno nem a Makovecz félék érvényesültek hanem akik a Hilton-t csinálták a várban aminek csodájára jártak és még...

szóval soxar
@Sir Bates dö Hól:
" elengedni a magyar mezőgazdaság mítoszát... "

A magyar mezőgazdaság nem mítosz volt. Ha nem lehetetlenítik el szándékosan, önös érdekektől vezérelve, még mindig mítosz lehetne. Higgyél Rodinak és KÁTÉnak, igazuk van.
@Habakuk999: nem is éltél akkor; nem érthetsz hozzá; különben is hülye vagy→ a fentiek közül tetszőlegest választhatsz:-)
@hacsaturján: találjuk már meg a gyógyszert, ha elgurult... te adtál nekem kenyeret?... azt gondolom nem, akkor viszont a recskázásra való felhívás is korlátozodhatna azokra akiknek adtál:)... viszont a sirámaim azok hol is jelentek meg pontosan?... vagy már titkosította a svalbardi archívum?
@Habakuk999: "fenntarthatatlan gazdasági rendszer volt" ez igaz, de javítható lett volna, ha mi nem új URAKAT akarunk /pl nem verjük szét a mezőgazdaságot, ami működött és szervezett volt/ míg a Matolcsy féle rendszerbe az ország fele beledöglik.
@Sir Bates dö Hól: azé ollan jó hogy vannak csalhatatlan váteszek és pálesszel Itten halnánk meg síkhülyén:-)Hijába, az utolsó prolihisztor is magyar vóóót:-)
@rodeo36: Mezőgazdasági kutatóintézetek akkori eredményeit ma is alkalmazzák a világban ám ki van mondva:akkor minden szar volt
@Sir Bates dö Hól: dógozni nem sokat dógoztam, az tény, tanulni viszont tanulhattam, ez is tény.

Cuccokat pedig adtam el, ikarusztól bábolnai komplex rendszerig, almától kukorica vetőmagig, ez úgyszintén tény.

nem volt ezekkel baj, szerették őket.
@Habakuk999:
"Akkor hová tűnt a lé a szocializmusban, mert olyan borzasztó nagy rongyrázásra azéééé nem emlékszem."

De nem is szűkölködtél, igaz? Olyasmire sem emlékezhetsz, hogy ételre, ruhára, lakásra, fűtésre nem telt. Nem akarom én idealizálni azt az időszakot, de azért ne kiáltsuk már ki pokolnak.
@Sir Bates dö Hól: Nem vagy hülye Sir, csak nyögve erőlködve dobsz ki mindent abból a rendszerből
@rodeo36: csak nagyon halkan mondom, seggemben a hüvelykujjammal, hogy Bláthy-Zipernovszky, Bánki, Irinyi, Galamb, Csonka János, Kandó Kálmán tudomásom szerint NEM A KÁDÁR-rendszerben tevékenykedett. Feltéve és megengedve, hogy a Horthy-éra jogelődként van nyilvántartva:-)
@KÁTÉó53éúétr6: Ezt a javíthatóságot nem nagyon értem és látom.

A keleti piacról nem lett volna szabad nagy ívben kivonulni, ugyanakkor ez sem egyszerű történet.

Abban az időszakban vadkelet volt a FÁK-ban, pénz sehol, csak barterezni lehetett.

Magyar finanszírozó, eximbank, állami támogatás sehol, - mivel az akkori gazdasági csodánkból is a épp a fizetésképtelenség küszöbén dülöngéltünk - így aztán hiába várták az oroszok a jól megszokott tokajit, a franciák, németek, olaszok és dánok egy pillanat alatt köröztek le bennünket, mert ők tudtak hat hónapig finanszírozni, mi pedig egy árva napig sem.
Látom épül a szocializmus.:))
@KÁTÉó53éúétr6: nem dobok ki semmit, ami jó volt, vagy ami érdem volt... de az nem jelent világhírű bort, hogy nem kell felütni kólával, mert anélkül is iható... a helyén kéne kezelni mindent... a pick téliszalámija egy nagyon jó szalámi, de nem "A" szalámi... itt két hét alatt nem fogyott el egy rúd szeletben a hiperben, pedig nem egy zsákfaluban vagyok... ja és 25€/kg, ami itt normál ár... talán nem át kellene gondolni, mi is az a hungarikum... mert innen/máshonnan nézve csak az, amit mi ismerünk...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
azt persze -mimástvárhattamvolna- kihagytad a szavaimból, hogy ezek a zsenik után jönniük kellett a szürke eminenciásoknak akik a mindennapi rutinnal és a kitartással apró ötletekkel megvalósították azt amit meg lehetett valósítani és az nem kevés...pontosan ezeket a névteleneket akarom "megnevezni" mert nélkülük (a Ganz Mávag, a Vöcsi, Ikarus, Bábolna, RÁBA stb több tízezer szorgos és kitartó mérnökei technikusai meg a melósok csinálták...) a melós jobban meg volt becsülve mint ma

(Obama most beszél élőben: kevés az amit azok részesednek akik létrehozzák a javakat és az a gondoskodás is kevés amit megérdemelnének)

nincs "jó" rendszer, de van "jobb" és az az volt: jobb

a többi mese

és csak egymás cikizése lesz belőle mint ahogy az manapság szokás üsd ki a beszélőt legyen púpos vagy sánta vagy csak ne legyen vallásos és máris hiteltelenné lehet tenni a Cassandra effect ami anno egy isteni átok volt ma meg egy ragáky amit nem lehet kiírtani

teljesen megbántam hogy belepofáztam az okosok és mindenttudók "bölcselmébe" rátok kell hagyni

majd felébredtek ha máskor nem a koporsóban

brühüyyy

jó kis "vitatechnika"
baz'meg
Bláthy Ottó Titusz (Tata, 1860. augusztus 11. – Budapest, 1939. szeptember 26.),

Zipernowsky Károly (Bécs, 1853. április 4. – Budapest, 1942. november 29.

Bánki Donát (Bánk, 1859. június 6. – Budapest, 1922. augusztus 1

Irinyi János (Albis, 1817. május 18. – Vértes, 1895. december 17.)

Galamb József (Joseph A. Galamb) (Makó, 1881. február 3. – Detroit, 1955. december 4.)

Csonka János (Szeged, 1852. január 22. – Budapest, 1939. október 27.)

Egerfarmosi és sztregovai doktor Kandó Kálmán (Pest, 1869. július 8. – Budapest, 1931. január 13.)

Déri Miksa (Bács, 1854. október 24. – Merano, Olaszország, 1938. március 3.)

Neumann János (Neumann János Lajos) (Budapest, Lipótváros, 1903. december 28.[3] – Washington, 1957. február 8.)
@Sir Bates dö Hól: érzékeny lecsóba csaptál bele. kaptam már a pofámra itt, mert nem láttam aranykornak kádár a punk rendszerét.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Balatoni nyarak,"

Aztán a genya Merkel megszüntette a munkanélküli segélyből Plattensee-t a tokosoknak, azóta se értik a Balatonon, hova tűntek a turisták? Zimmer Ferinél még megvoltak.:)
legyen vége a benzűlöttek, a komancsok, dakoták, rézbőrűek és Rézes-ovák hatalmának !
@rodeo36: csak pontosítottam, nem vitatkoztam. Te voltál félreérthető:-) Veled én nem vitatkozom, és nem is akarok. Nem szeretem a vörösbort:-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ki kiáltja ki pokolnak? Én aztán biztosan nem.
Az oktatást, a kultúrát sokkal normálisabbnak gondolom, mint most, bár az Acélhoz berendeltek nagy valószínűséggel ezt árnyaltabban láthatják.

Arról beszélek, hogy a szocialista tervgazdálkodás működésképtelen.

Mi ezer-száz emberrel tudtunk annyi szenet kihozni egy év alatt, mint amennyit egy szibériai külfejtés 150 emberrel fél hónap alatt.
pedig ha valahol volt pazarlás, az a Szovjetunióban volt.

Nem kritizálja senki sem a technikai eredményeket, mert valóban voltak.
Csak, ott az a hülye csak: mennyiért, és milyen nyereséggel?

Itt kezdődtek a problémák.

S ami szerintem nagyon fontos, a mi nemzedékünk - gyurcsány és orbán nemzedéke is - felelősségérzet, kötelességtudás, tisztesség , úriemberség és becsület nélkül nőtt fel - szocializlódott - , aminek a mai napig mi magunk is, de sajnos még az unokáink is inni fogják a levét.

mert csaló, lopós, hazug gazemberek vagyunk úgy nagyjából országos szinten.
@rodeo36: és cikizésről szó sem volt. Látod, nem ugatok bele, csak rezonálok...
@bella _ciao: Így jártál Béla! :-) A kislistám halálozási helyeit viszont érdemes végigböngészni: Így becsülték meg őket.
@bella _ciao:

és az a szar mivé lett mára? híg fos vagy bölcsőzsír

brühüyyy

de a tiétek ahogy a @hacsaturjan mondja nagyon precízen

embernek maradni vagy emberré válni az ma nagy hiánycikk MON
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

a frekvenciáddal lehet a gond

brühüyyy

és a szinkrotronoddal
@Sir Bates dö Hól: bár én azt se értem, miért másmilyen a sör egy prágai kocsmában.
egész nap ezt emésztem
@bella _ciao: pedig én tisztára annak gondoltam:-)
@rodeo36: Mint említettem, nem veszem fel a lasztit. Nem vitatkozom. Mert pl. a rumot sem szeretem. Elolvaslak, mert érdekel amit írsz, feltéve, ha józan vagy, és ennyi. Én nem köpök a zsarátnokra, ha már megszívtuk a békepipát:-)
@Sir Bates dö Hól: te sír, ez a kétfogatlan rozmár(rodeo és hacsa), még lenint is újra balzsamoznák:))
@rodeo36: "és csak egymás cikizése lesz belőle mint ahogy az manapság szokás üsd ki a beszélőt legyen púpos vagy sánta vagy csak ne legyen vallásos és máris hiteltelenné lehet tenni a Cassandra effect ami anno egy isteni átok volt ma meg egy ragáky amit nem lehet kiírtani"

"embernek maradni vagy emberré válni az ma nagy hiánycikk MON"

Ezt mindkettőt te írtad. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: a nyúl béla nincs is a listán! pedig kiment ámerikába, oszt azóta a bárányok hallgatnak.
@rodeo36: aham, akko' az a logika, ha ma szar, eggyel előtte kányaán volt. proletár kányaán.
Azt sem nagyon értem, hová tűnt pl az a fejlett élelmiszeripar?

Konkrétan fejlett magyar élelmiszeri-pari termékeket keresgélek, de ma is csak belgát találtam a sok-sok lengyel mellett.
@Sir Bates dö Hól: valahol olvastam, hogyha valaki hangosan mondja az igazát, távolról sem biztos, hogy igazsága vagyon...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
nincs zsarátnok...nincs mire köpni...békepipa műxik...

talán néhányan összehasonlítják amit Obamától idéztem azzal, ami ma MON van...az már egy haladás lenne

brühüyyy

most egy darabig semmi szesz nem lesz hétfőn kiürült egy pár palack de nem volt baleset

most sok minden mást kell csinálnom...
@Sir Bates dö Hól: Azt tudtad, hogy a mi tanyasi csirkénk francia? komolyan
@Husz_János_Puszita: nem akar itt szocializmust építeni senki a 'nóta" arról szól csupán hogy a fürdővízzel ne legyen kidobva a gyerek is
@bella _ciao:

mellébeszélsz: te mondád -idéztelek- szar volt és

.... fossá vált ezt meg én tettem hozzá

brühüyyy
"Orkán közelít Észak-Németország felé"
Majdnem elnéztem a K betűt...
Annyira meg a rosseb akar rosszat a németeknek! :))
és egy picit tovább gondolva ezt a kérdést eljutunk oda, hogy abban a régi rendszert dicsérők és fanyalgók megegyeznek, hogy mára gyakorlatilag nincs piacképes magyar termék, nincs hungarikum, magyar hozzáadott érték.

Még egy picit tovább gondolva az is belátható, hogy ez nem a mostani három év eredménye, hanem úgy az elmúlt fél évszázadé is.

( ezt már csak azért írtam, mert ellaposodott a társalgás, hátha fölpörögne egy jó kis, bezzeg a szocik jobban kormányoztakozással )
@rodeo36: olvass vissza, de nem írtam, hogy szar volt. aztat írtam, hogy nem neveztem aranykornak. van közte pár árnyalat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A nevelője, tényleg keresgélek piacképes cuccokat, végre találtam szép csirkét, tanyasit, erre kiderül, az se magyar.

nagyon szépen ki vagytok világítva este, tök jól néz ki a vitorlapark a sötétben.:)
@Habakuk999: nem végeztem csirkecsaládfa-kutatást:-)... persze én is a boci csokira szavaztam a tibivel szemben... az volt a választék... sőt, emlékszem a 'brasil' márkanevű kávé volt a csúcs... meg az omnia... full robusta... azt egyszer találkoztál arabica-val is, s a világ átrendeződött... :)..
biztos vagyok abban, hogy a feldolgozó-ipar is csúcs volt akkor... egy globus pacalpörköltért olajkútat kaptál texasban:-)
@Sir Bates dö Hól: viszont sokkal egészségesebbek leszünk, mint mások, csak két százalék transzzsírt zabálunk januártól
Amikor idősebb családtagjaim és ismerőseim a szememre vetették, hogy '45 után felépítették az országot a jövő nemzedékének, szépen megköszöntem s csak halkan jegyeztem meg, hogy tán nekik sem volt annyira kényelmes a romok közt héderelni...

Önzetlenül ma például az a nyugdíjas tesz valamit a jövőért, aki a mindenki számára elérhető szabad felsőoktatásra szavaz, bár már az unokája is végzett... persze csak szerintem...
@Habakuk999:
A belvárost látnád! Választási év jön cseszed! :)
A francnak nem jöttél be...

@Sir Bates dö Hól:
Végre valaki, aki tudja, hogy nem a KÁVÉ a lényeg, hanem az, hogy robusta vagy arabica. Látod, nemhiába vagy már kint...
@taga20: azt nem tudom, nekem most a picsába vezető út megtalálását adták parancsba:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: reggel mentem, este jöttem, nem mertem korán visszaindulni, mert ittam egy kis sört, szerintem elátkoztál volna, ha megcsörgetlek:)
@Sir Bates dö Hól: te imádod az ilyen típusú mondásokat:

"a rezsicsökkentés csökkentése nem feltétlenül rezsinövelés"

Paulo Coelho
@Habakuk999:
Hülye nem vagyok, ha meg tudsz csörgetni, akkor jöhetsz, különben meg ki van kapcsolva a teló - csörgethetsz.
@Sir Bates dö Hól: ha kutat nem is, egy fél tonna szenet nagy valószínűséggel igen.

én nem is nagyon látom a kibontakozás lehetőségét.

Már koppintani sem nagyon vagyunk képesek a fejletteket, kitalálni valamit pedig végképp irreális.

De én eccerű vagyok nagyon, lehet mások máshogyan látják, jó lenne, ha megszólalnának.
@Nyilas Mise:
Én ott ragadtam le, hogy magyar seggbe, magyar ló...t!
Mert olyan kis maradi vagyok...
@GeoCracker: Még az is előfordulhat,hogy a tónyi
február idusán vissza hozassa a BALTÁST !!!
@ornagy50: mééérr???? a baltásost azt csak kölcsön adtuk haza ?
@ornagy50:
Sok Baltás kell, akik körülveszik Orbanius Ceasart a kis baltáikkal... Ezek jobban fosnak...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ha ki tudod fizetni a törlesztést, nem fogod perelni a bankot. Ha nem perelsz, ő hoppon maradhat.
@Habakuk999: mert élhetetlen vagy... olasz, spanyol, francia, amerikai piacin tárt karokkkal várják a magyar borokat:-)...

Kicsit kezd a mai beszélgetés arra fordulni, mint a 'bazi nagy görög lagzi"... itt kánaán volt, galaxis-nóvum k+f-fel, azt valaki ellopta...:)
ez olyan gyönyörű:

"A törvény módosítása után a jövőben már nem fordulhatna elő például olyan eset, amikor a gazdának az igazoltan meg sem termett mezőgazdasági terményt fedezeti vásárlással kell a kereskedőnek biztosítania. A benyújtott módosítás egyik oldalról eleget kíván tenni ugyan annak az igénynek, hogy a mezőgazdasági termények piacán továbbra is legyen lehetőség az úgynevezett határidős ügyletek megkötésére, másrészről viszont meg kívánja akadályozni, hogy akár a vevői oldalon fennálló gazdasági erőfölényből, akár az eladói oldalon fennálló felelőtlen szerződéskötésből eredően tömeges jogvitákra valamint ezzel összefüggésben állami beavatkozásra kerüljön sor. "

A gazdák eddig is úgy hazudoztak, mint a vízfolyás, a szerződés nem számított, csak ha ők nyertek a határidősön.
@bella _ciao:
nembaj hamutrábbi

brühüyyy

lehet má' asse' lesz
@Sir Bates dö Hól: az se jött össze, kóser bort kerestek rajtam, szerinted találtam? Pár palackkal.
Hű mennyi borotvaél volt itt ma:)
@Habakuk999: én már leírtam, mit tennék, ha a te helyedben lennék:-)... eladni meg nincs mit, ezt tudomásul kell venni... viszont innen nézve orbán helyesutat követ a szakmunkás képzéssel:/
@Nyilas Mise:
Amióta ilyen a neved, beléd is...

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szerencsére nincs ilyen elkötelezettségem. Amúgy sem hiszem el, amit egy ügyvéd mond... :D
@Habakuk999:
Gábrisnak szántad, meglepinek? :(
Kár bele...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt se nagyon értem, miért tartott neki egy napig az adventi magába révedés.

lehet, jót tenne neki egy kis kóser macesz.
@Habakuk999:
Flódnira van ráindulva idehaza a kettes szakasz...
Nem ettem még, vagy nem tudtam, hogy az.
Tényleg jó? Tudod, itt vidéken a postagalamb is csak hetente egyszer hozza az email-eket.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Szerinted olvasott dan Brown-t? Nem hinném.

megvan már a csodaenergia?

Teljesen elbutulok, nem írok, nem olvasok (sajtót)
@Sir Bates dö Hól:

Szia:)
Most értem haza. Átfutottam.Felszabadult és kötött idegpályák, generációk villongásába csöppentem:)
Most már csak az kéne tudnom, ki a gilette?
Azt nem ér mondani, hogy attól függ honnan nézem.
@Orica Középföldi: gilette és occam a két borotvás gyilkos. wilkinson az inasuk.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Csak haladóknak, ha javasolhatom. Ha megvágja magát, úgyis kiderül, csak kezdő:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ha nagyon édesszájú vagy, imádni fogod.
Nekem egy fél kocka egész évre kielégítette a sütemények utáni vágyamat:)
@Orica Középföldi: javítanám. wilkinson és gilette a két borotvás gyilkos, occam az ideológusuk.
@Habakuk999:
Maceszt valamikor régen anyám vett, amikor égett a gyomra... :D
Flódnit (mákos édesség, ha jól tudom) majd lövök, ha Pesten járok.
@bella _ciao:

Még jobb. Egyéb felállás?:)))
@Nyilas Mise: ÁÁÁÁÁ!!!A választgatásig majd
itten ejnyebejnyézik oszt utána a vízözön !!!
@bella _ciao:
Állítólag Occam borotvája a legélesebb, az mindent lenyisszant! :)
Mármint a fűnyíróelv alapján... hisz az a legvalószínűbb...
Ráadásul vmikor az 1300-as évek körül élt az a jóember, ha jól tudom. Papocska is volt.
@Orica Középföldi:
Állítólag szenzációsak a hölgy sütijei! Arra hajtok én is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bammeg töki! az egyik legjobb sütike:-)

A flódni a zsidó konyha egyik legismertebb süteménye, Magyarországon a legismertebb. Édes, töltött sütemény.
Alapvető összetevői: tészta több rétegben és a töltelékek – dió, mák, alma, lekvár (a receptek szerint tipikusan szilva, de akad baracklekvárt is javasló recept is).
A tészta alapanyagához gyakran bort is kevernek, más receptek szerint a mák- illetve diótölteléket főzik fel borral.
Mazsolát, reszelt narancshéjat is szoktak a töltelékbe rakni. A töltelékek sorrendjében nem egyeznek az elérhető receptek. A legfelső tésztalapot be szokták kenni tojássárgájával és aranypirosra sütik. Tálaláskor kockákra vágják.
@bella _ciao:

"közös ellenségük a szőr."

Inkább nem írom le, mit válaszolnék erre:))))
@bella _ciao:
Katolikus cseszed, arra vagyok keresztelve az anyai ág miatt, de az apai ág evangélikus. Persze az is csak egyik ága a családnak, a másik nagy ág ott is katlik.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Valóban nagyon finom. Az az ízkavalkád - Nyúl leírta az összetevőket - maga a gyönyör, egy falatig:))
A többi tényleg a nagyon sütiimádóknak való.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Jóvanna! Nekem az almáspite is ünnepi zaba volt gyerekkoromban, nem kaptam ilyen flancos mákos zabákat!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Csuhás, csuhás... tök mindegy..."

Nana! Veszélyes az általánosítás:)
@bella _ciao:
Szerintem is, evégre katlikus pap is van a családban. Kerüljük is, mint a poklot...
@Habakuk999: Ez? Uggyanmá.
Legfeljebb a Spion bölcskeit, a Mikoránt, meg Fordtól Az internacionista hitsorsostot vette eddig a kezébe, meg legfeljebb a "könnyen, gyorsan a számítógépről címü, hogyan másoljunk és mi a kópépénisz című fejezetet:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és akkor a család bogas ágát (khmmm... a tisztázatlan, nem pedigrés egyedeket, mint pölö Te) nem is szákoltad:-)
"Rogán akcióját nem hagyta szó nélkül a Bírói Egyesület
2013. december 04., szerda, 19:42 • Utolsó frissítés: 23 perce
Szerző: hvg.hu

Címkék: Rogán Antal; Magyar Bírói Egyesület; házi őrizet; Eva Rezesová; Eva Rezesova;

KinyomtatomElküldöm Twitter
A Magyar Bírói Egyesület szerint Rogán Antal keddi, Rezesova-ügyben tett nyilatkozata alkalmas arra, hogy a folyamatban lévő eljárás befolyásolásának a látszatát keltse."

Elő szőr befekszünk, aztán púder... gusztustalan mosakodás...

hvg.hu/itthon/20131204_Rogan_akciojat_nem_hagyta_szo_nelkul_a_Ma
@bella _ciao:
Lehet menni legelni! vagy valami... NYOOOOOMIK!

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Kergesd nyulacska a bolháidat tova...
"Annyira ott lettem volna, mikor megszületett ez a nagyszerű gondolat az új házszabályról:

Kezdésként az ülést vezető elnök elnöki emelvényre érkezésekor az ülés résztvevői felállva köszöntik a választópolgárok közösségét.

Nem tudni, hogy ezt maga a házelnök ötölte-e ki, vagy valamely közeli munkatársa szervilisségének az eredménye, de az biztos, hogy óriási bajok vannak a fejekben arrafelé. Külön bájos, hogy a megalomán és öncélú faszkodást a választópolgárok közösségének köszöntésével akarja legitimálni"

fenteslent.blog.hu/2013/12/04/most_kellene_leallni_kedves_kover_laszlo

Mondtam én, hogy be lesz rövidesen vezetve a kegyelmes és a méltóságos megszólítás is!
A különösen szervilis egyedeket meg a Mária Terézia Nagyvalagrend Piktor fokozatával díjazzák!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hm rendes magyar nevem van mit akarsz?

én nagymagayarországot aminek 3 óceán mossa partyát !

amugy lesz majd rendesebb vitézi nevem is ! meglázsd
de nem akarom túl sűrűn cserélgetni...
@Nyilas Mise:
Régen volt, amikor megdoktorosodtunk, mi is...

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Lompos feldob, oszt lehet menni Dáridót nézni!
@Habakuk999:
"
S ami szerintem nagyon fontos, a mi nemzedékünk - gyurcsány és orbán nemzedéke is - felelősségérzet, kötelességtudás, tisztesség , úriemberség és becsület nélkül nőtt fel - szocializlódott - , aminek a mai napig mi magunk is, de sajnos még az unokáink is inni fogják a levét.

mert csaló, lopós, hazug gazemberek vagyunk úgy nagyjából országos szinten. '"

Ezt nagyjából egyformán látjuk.És ez nagyjából a mi hibánk, akik ezt a nemzedéket neveltük. És mi ebből a kiút? Mert szerintem ez lenne a lényeg.
@Orica Középföldi: "közös ellenségük a szőr."
én szeretem összehozni az embereket:-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "És ez nagyjából a mi hibánk, akik ezt a nemzedéket neveltük."

Hát te lehet, hogy nevelted, de én kikérem magamnak. Én mindig tisztességes példát mutattam mindenkinek, még ki is röhögtek érte, de mindig jól tudtam aludni. Amikor értelme volt, szót emeltem minden olyan jelenség ellen, ami ide vezetett. Ezért is kirühögtek. Még ettől is jól éreztem magam, és tulajdon képen most is jól érzem magam, magam miatt. Az más kérdés, hogy fáj a lelkem azok miatt, akiknek nem volt, és nincs képességük kiállni magukért. Viszont ezek soha nem álltak ki értem, de soha nem is fognak másért sem.

Nos mi is legyen a kiút?
@Sir Bates dö Hól:
"Önzetlenül ma például az a nyugdíjas tesz valamit a jövőért, aki a mindenki számára elérhető szabad felsőoktatásra szavaz, bár már az unokája is végzett... persze csak szerintem... "

És ha megteszi (mert szerintem velem együtt sok megteszi) akkor szerinted mi lesz?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem lesz jobb?... kis lépések, azt mindenhova elérsz... a kiút keresését meg talán el lehetne kezdeni azzal, ha mindenki (egyén és közösség) csinálna egy leltárt és magába nézne... attól még lehet mindent folytatni úgy is, hogy tiszta vizet öntünk a pohárba:)... szerintem...
@látjátok feleim szümtükkel:
"Hát te lehet, hogy nevelted, de én kikérem magamnak"

gy.k.: nem személyre szabottan mondtam, hanem az egész országra vetítve. Szerintem teljesen érthető volt, de ha ez megnyugtat, személy szerint én teljesen nyugodt lehetek afelől, ahogy a gyerekeimet neveltem. De ez nem jellemző az egész országra, és ezt látom gondnak.
Na és akkor mi is a megoldás?
@Habakuk999: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Itten ezzel nyalogatjátok egymást:

"__S ami szerintem nagyon fontos, a mi nemzedékünk - gyurcsány és orbán nemzedéke is - felelősségérzet, kötelességtudás, tisztesség , úriemberség és becsület nélkül nőtt fel - szocializlódott - , aminek a mai napig mi magunk is, de sajnos még az unokáink is inni fogják a levét.

mert csaló, lopós, hazug gazemberek vagyunk úgy nagyjából országos szinten.___"

nos ha így van, akkor nincs probléma. amennyiben mindenki ilyen, úgy akkor azok közül a legjobbak kerültek a hatalomba.
nem értem mire a paláver, meg a hiszti és demokráciaszomj és éhség?
én azonban ellentmondanék nektek ebben.
sokkal inkább gondolom azt, hogy az emberek a mondottaknál sokkal jobbak, s ezt használták ki egymás kezébe kilincset adva egy tőről szakadt bűnöző banda. lehet, hogy a NÉP HÜLYE, lehet, hogy a NÉP OSTOBA, lehet, hogy a NÉP BOLOND, minden lehet... az viszont bizonyos, hogy egyszer minden cérna elszakad. nem előbb, nem utóbb....
pont akkor, amikor eljön az ideje...
ezért ne pocskondiázzátok a népet, mert ha Ti, az okosok és a látók is egyre lejjebb nyomjátok a 'fejét' a szarba sosem lesz képes felemelni onnan, vagy abból, a feladat az, hogy segíteni kell neki abban, ne csak nézzen, hanem lásson.

had ne poénkodjak ahogy mondjátok "csaló, lopós, hazug gazemberek vagyunk úgy nagyjából országos szinten." hát igen, meglehet, hogy ti igen, de én és még sokan mások bizony NEM.

egy bűnszövetkezet hozza a törvényeket több, mint húsz éve, és mindenki hallgatott, mert mit is és mire is várhatott?
A technika mára lett olyan fejlett országos szinten, hogy az adatokat össze lehet drótozni, sopronból győrön át kelebiáig, és vissza algyőn nádudvaron keresztül sopronkőhidáig egyetlen asztal mellett Pesten.
Nyugi. Emeljétek fel a lelketeket, mert a mocsok nem a tiétek... és nem is a népé... a nép lehet hibás, de sohasem bűnös...
@bella _ciao: "beszart az ország gps-e" a szövegeidtől meg én....észvesztő csaj vagy
@bella _ciao:
"úgy néz ki, minden út felcsútra vezet."

Merem remélni, hogy az enyém nem. Szerény eszközeimmel megteszem ellene, amit tehetek.Szerencsétlenségemre én szeretek ebben az országban élni, bárhogy háborgok is. Pont ezért nem mindegy, hogy egyesek mit tesznek az én hazámmal (mert igenis az enyém, bárki bármit is mond).
Erre mondják, hogy a 22-es csapdája?
@jaegtoer:

Az önpocskondiázás - és nem utolsósorban egymás indokolatlan fikázása - valóban nem visz sehová, nem vezet semmi jóra.

Tanulságok viszont vannak valamennyiünk számára.
@jaegtoer:
Okos dolgokat mondsz, de erre érdemben csak reggel válaszolok neked egy baráti vacsorán elfogyasztott, részemről rendkívüli alkoholmennyiség okán. De első ránézésre egy oldalon állunk, csak megfogalmazásbéli a különbség. Reggel átolvaslak még, mielőtt reagálok, nem kedvelem a félreértésekből származó válaszokat :)
@Csaknézek...:

"Tanulságok viszont vannak valamennyiünk számára. "
bizony vannak, és van miből mit levonni... és! hozzáadni:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: hah, maci! jócskán érzelgőssé tett a mézes pálesz, legalább tudom, mitől vagy oly furcsa.
@Orica Középföldi:
Már kezdem megszokni, hogy minden nap előbb-utóbb véget ér. Lám, most is már két óra sincs hátra. Így, ha aludni térsz, jó éjszakát.

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,
akarsz-e mindig, mindig játszani,
akarsz-e együtt a sötétbe menni,
gyerekszívvel fontosnak látszani,
nagykomolyan az asztalfőre ülni,
borból-vízből mértékkel tölteni,
gyöngyöt dobálni, semminek örülni,
sóhajtva rossz ruhákat ölteni?
Akarsz-e játszani mindent, mi élet,
havas telet és hosszú-hosszú őszt,
lehet-e némán téát inni véled
rubin téát és sárga páragőzt?
Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,
hallgatni hosszan, néha-néha félni,
hogy a körúton járkál a november,
ez utcaseprő, szegény, beteg ember,
ki fütyürész az ablakunk alatt?
Akarsz játszani kígyót, madarat,
hosszú utazást, vonatot, hajót,
karácsonyt, álmot, mindenféle jót?
Akarsz játszani boldog szeretőt,
színlelni sírást, cifra temetőt?
Akarsz-e élni, élni mindörökkön,
játékban élni, mely valóra vált?
Virágok közt feküdni lenn a földön
s akarsz, akarsz-e játszani halált?

Szép almokat az aludni térőknek, vidám hajnalt, 3 deci huhogva kerítést szaggatót a most ébredőknek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nono!
Mit gondolsz milyen útra ment a legutóbbi filézett halászlé (harcsa is volt benne) egy darab szálkája?
@dr. jenőke (jenőke): a kedvenc versem, költőm. te hol tartasz? ágyból ki vagy be?
@dr. jenőke (jenőke):

Ez a mai napra nagyon jó választás volt:)))
Köszi, jó éjt!
@bella _ciao:

"beszart az ország gps-e."

És a GDP is állandóan liberora szorul... :o)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

semmi különöset nem mondtam, csak nem szeretem, ha vélekedésem szerint gerinces emberek gerinctelennek mondják magukat, mert, mert, mert csak önostorkodnak. Lófaszt! aki egyenes, gerinces legyen az, és utasítsa vissza azt, hogy mind szemetek lennénk, mert ez eccerűen nem igaz, ezt szeretnék elhitetni velünk és rólunk, de hogy már ott tartanánk, hogy általunk?! na aaazt már nem! ájjon má meg csak az az expressz!! mer fel nyitom a sorompót!:)
@bella _ciao:
Ha van munkám, éjszaka dolgozom a telefonok és egyebek miatt. Úgy gondolom, már nem is nagyon számít, milyen napszak van. Egy fekvésre általában 2-3 órát alszom, szükség szerinti ismétlésekkel.
@Csaknézek...: mondjuk azért egyre kisebb liberó kell neki. nem ám tena lady.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Úgy láccik, bajusznak erőszakkal kiverték a fejéből azt az egy bitet is, amivel legalább annyira tudta vinni, hogy nem szarta össze az üléstermet és a taknyát nem csapta a pulpitusra. Mert nyilvánvaló, hogy ezekhez a rettenetesen fontos változásokhoz neki köze van.

Minő meghatottság fogja övezni a parlamenti üléseket... már most könnyezem.
Begyön bajusz a terembe, a hetes felpattan (kocsis málé az eminens), majd tolja az igét:
"Kövér László bácsi házmester elvtársnak jelentem, a parlament légyszáma ismeretlen, mert a szellőztetés után nem csapták le mindet a takarítók, amúgy meg 194-en vagyunk, igazoltan hiányzik pistike, a János kórház toxikológiai osztályának főorvosa szerint már józanodóban van. Bajusz megköszöni, majd feszes vigyázzban eléneklik a magyar himnuszt meg a székelyt, elszavalják a szózatot, elmondják az üdvözlégy máriát majd három miatyánk után, az istenáldotta nép szolgálatában áhítattal helyet foglalnak. Ezek után a teremszolgák betolnak tizenkét kubikostalicska szart, aztán kezdődhet a dobálódzás, meg a kurvaanyázás... ahogy eddig is.

Minő megható (z)üllések elé nézünk.
@Knósszosz:

Tavaris Alekszej Kövérevics Nerev, ja dakladivaju vam, szasztav gruppi...(itd) :o)
@bella _ciao:

Kisebb, kisebb, de a termés aromafaktorának intenzivitása viszont markánsan növexik! :o)
@ornagy50: Hogy március idusán hadrendbe álljon, mint székházvédő? Lehet
@Knósszosz:
Jajjajjaja mondta Pist bácsi, amikor ráült a cserepes kaktuszra. Tusz-dráma!
@Knósszosz:

Ennyi fantáziával egyszerre könnyű és nehéz az élet:))
@Csaknézek...:
-:O
Az orosz nyelven jelentés opció nem is ugrott be!!
MSZMP KB múlttal jogos!
@Csaknézek...: valamiben jobban kell teljesíteni. aztán úgyis a dánokra fogjuk.
@Knósszosz:
A méltóság, meg a népfelség az elv! Félremagyarázod! :))
@Knósszosz:

"vigyázzban eléneklik a magyar himnuszt meg a székelyt, elszavalják a szózatot, elmondják az üdvözlégy máriát majd három miatyánk után, az istenáldotta nép szolgálatában"

és a 'megjöttek a fehérvári huszárok' hol marad?
@Orica Középföldi:
Nehéz (lesz), mert az előzetesben fényévekig vakarócchatok, mire halálra ítélnek.
A cuccomat összecsomagolom, hogy csak fel kelljen kapni és uccu...
Illa berek, NER-ek erek, nem árt felkészülni.
@Knósszosz:

"Minő megható (z)üllések elé nézünk. "

úgy néz majd ki, mint a krumlifőzelékbe potyogtatott brokkoli pép.
@bella _ciao:

Vagy bűzkék leszünk a nemzeti, világbüdös humuszunkra. :o)

Magyar földbe magyar...biotrágyát!
@jaegtoer:
Nemcsák nem képviselő és nem tuggya, hogy a pályinka hun terem.
Majd elvégzi az OKJ-s kotyvasz tanfolyamot, utánna esetleg a fejérvárossi huszárok is... ha szomjassak, bár ez nem biztos.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Dehogy magyarázom 1/2-re, csak az Argus kettőre van zárva és próbálom a kóggyát megfejteni!-:))
Hüle!
@Knósszosz:
Seggitek: tavares csl és nyica, pipogyafrater nyikhaj nyet a cucc ...innentől már nem tudom.
@jaegtoer:

"'megjöttek a fehérvári huszárok' hol marad?"

Azokat majd a Tekintetes és Bajszos Házmester hívja bé ha rendbontáson kap már megen' valakit, hogy megregulázza a T. Ház méltóságát súlyosan sértő ellenzéki képviselő(nő)t. :o)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: többek közt az ilyen ügyek széles nyilvánosságra kerülését akadályozzátok meg a "vadmajom"-nézetekkel, a kontraproduktizmus alapesete vagytok (kuala lumpur)

A falu meg szép-szép, meg jó, csak a számokat nem látom... egy ötletnek nem csak szépnek és emelkedettnek kell lennie, hanem hasznosnak is... ami minimum önfenntartó konstrukciót jelent... sok sikert nekik, de azt látni kell, hogy ez az út konzerválhat is helyzeteket...
@Knósszosz:

"próbálom a kóggyát megfejteni!-:))"

Tesó, mondd neki asztat, hogy "múkóggy!" :o)
@Csaknézek...:

Ez Kusza Szem és OV jelszava, és lőn:))
@Orica Középföldi:

Hát... kapott egy kis Gellert az elképzelésük... De Uri módon tojnak rá... :o)
Csak emlegetni kellett...:

"Az Országgyűlés elnöke szerint az utóbbi három és fél év törvényalkotása minőségi és mennyiségi szempontból is kiállja a próbát. Kövér László erről szerda este a Vas megyei Celldömölkön beszélt a Kemenesaljai polgári esték rendezvénysorozat keretében tartott előadásában. Szavai szerint eszelős tempót diktálva nyolcszáz törvényt és négyszáz országgyűlési határozatot fogadott el a Ház. Ezek között voltak, amelyeket módosítani is kellett, de ezek egyikével sem okoztak kárt, nem ártottak az országnak, megfogalmazása szerint legfeljebb nem használtak annyit, mint amennyit szerettek volna."

jog.mandiner.hu/cikk/20131204_kover_jo_a_minoseg

"Eszelős tempó" - ez mióta pozitív jelző?

"Nem használtak annyit" - gondolom ez a "Megvédjük!" szinonímája lehet...
@dr. jenőke (jenőke):
Sose vóttam géniusz oroszbúl, de mára azér megtanultam profin.
Az atyuska-bátyuska anyanyelvi szintű kiejtése a small ujjamban van.
Ez nem vicc!-:)
@Csaknézek...:
Teljesen hülye vagy!!-:))
Te... Uri-:O
@Knósszosz:
Ezt hívják gorcsevi magaslatnak.
Vagy fennsíknak? Földrajzból és ábrázoló geometriából az x tengely alatt vagyok.
@Csaknézek...:
abszolút igénytelen pasas. Abszolut vodka.
@Csaknézek...:
... és az átszellemült polgári birkák - a polgári esték rendezvénysorozat keretében - itták a szavát, lelkesen bólogattak.
Elég égő ilyen ecceri és balfasz NER hívőnek lenni!
@Sir Bates dö Hól: Hát pedig direkt azért küldtem el neked a nemzetközi linket. Máris terjesztheted a galloknál. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hol, az arabok közt?... szerinted nem ezt gondolják maguk is?:
@dr. jenőke (jenőke):
Én momentán mindenből a-latta és nem X, csak sima farhát tengely, jobban teljesítésileg.
A szomszédban csirkeszárnyból lesz a halászlé szenteste Norbi update tésztával, a receptet keresem.
Nekem sem fog másra telleni és ezt komolyan.

Jó éjt, szép holnapot!-:)
@rodeo36: A minimat meg be is táncolt a szobába, amikor elkezdett centrifugálni. Abszolút komfort, nem kellett hozzá kimenni kivenni a ruhát. Bammeg egy gázégőben több volt az importtartalom, mint egy teljes égő ára lett volna. Az Ikarusz nem tudott felmenni egy rendesebb hegyre, max. kényszerszellőztetése volt, semmilyen komfortszabványnak nem felelt meg - az exportálhatóaknak csak a karosszériája volt Ikarusz. Az egész a KGST kényszermunkamegosztásán meg a totál igénytelen orosz piacon alapult. A cukoripar azért ment gajra, mert a magyar termelők nem voltak hajlandóak annyiért adni a répát, hogy rentábilisan tudjon termelni a cukoripar. Volt egy-két kiemelkedő termék és technológia (általában KB-tagok vezetése alatt).
Egyszer elindultunk egy kutatólaboros tenderen Algériában. A Műegyetem adott hozzá oktatási programot. Idejött a megrendelő, és - joggal - úgy lealázott, hogy nem kaptunk levegőt. A műszereket persze mind nyugati katalógusból kellett venni, mert itthon nem volt megfelelő teljesítményű, ami meg volt, vagy a KGST partnerek árultak, annak a szállítási határideje a következő utáni ötéves tervre esett, mert addig minden kapacitásuk le volt kötve. Emlékszel a világszínvonalú R-10-es számítógépre, vagy a Robotron memóriás írógépre? Vagy az EMO PC-jére? Ami ment, a tpa, a Digital által csendben tűrt klón volt. Illúzió volt az egész. El kell olvasni az Ekonosztát-ot, oszt az is kiderül, miért.
@Knósszosz: Dehogy kezdődik. Aki káromkodik, engedély nélkül megszólal, azt sarokba állítják, ismétlés esetén kukoricára térdepeltetik (Rodeo úgyis visszasírja a kukoricatermelési rendszerünket).
@Csaknézek...: A FIDESZ számára hasznosság próbáját persze, hogy kiállja. És tényleg nem használt annyit, mint használhatott volna.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Esetleg például mindenki által elérhető felsőoktatás. Jobb esetben nem lesz még négy évig Orbán-kormány. @Sir Bates dö Hól: Viszont nem mndey, hogy milyen feltételekkel. Mert az teljesen ingyenes, differenciálatlan állami támogatással csak leamortizálta az egyetemeket. Az, hogy a FIDESZ mit vezetett be korrekt tandíjrendszer plusz diákhitel helyett, más kérdés. Van olyan ország (erősen piacpárti és Európa legjobb egyetemeinek többsége ott van), ahol a tandíjra hitelt kapsz, és csak bizonyos (nem nagyon csekély) jövedelem felett kell visszafizetned.
Vagy az egyetemista meg hálálja meg a nyugdíjasnak ezt a szavazatot azzal, hogy a mindenki számár elérhető magas nyugdíjra szavaz?
@Kuviklacz: Nem nézted be ezt egy picit??? Vagy nálad a War Crimes Tribunal az emberjogi bíróságot jelent??? :)
@Kuviklacz: azt írtam, hogy mindenki számára elérhető szabad felsőoktatás, nem az, hogy ingyenes, meg azt, hogy a jövőre szavaz, így nem gondolom, hogy vissza kell adni a voksot.
@Knósszosz:
Ez a csirkeszárnyas hallé érdekel. Az utolsó affér óta a halszálka mintás öltönyömet sem veszem fel.
Jut eszembe: Ohat-pusztakócs környékén van egy koedukált hal és csirketábor.
A csirkéket "halliszttel etették.
Az eredmény? hát ne tudd meg.
@Kuviklacz:
az Ikarus neve (volt) Ikarus Karosszéria és Járműgyár...ezzel sok mindent megmondtam...
az 1970-es évek elején Istanbul Athen vonalon Mercedes túra busszal utaztam az közel 1000 km!!! semmi különbség nem volt az ugyanakkor Magyarországon és sokfelé máshol üzemelő Ik55,66 túrabuszaitól...jóval később Spanyolországban utaztam egy 800 km-es távot szintén Mercedes-szel kemény rugózású, komfort nélküli légkondi semmi...szerencsére október volt és nem kellett fuldokolnunk

minden járműgyár használ import elemeket főleg a "power train" és más hasonlók általában import vagy honi vagy külföldi az Ikarus amerikai motorokat szerelt a Kanada-ba és az USA-ba expertált járműveibe valamint a futóművek sem RÁBA volt bár a RÁBA oda is exportált de nem ezt a teljesítményskálát...
a 200-as család nemzetközi szépségversenyt is nyert és a technológia olyan volt hogy lehetett adaptálni bárhol a világban és ez meg is történt mindenféle korrelációban és hozott évente angol font és svájci frank meg usadollár milliókat

hogy a magyar nemzetgazdaság mire költötte a bevételeit az másik kérdés
a mezőgazdaságban sem volt minden rózsás de az 1987 előtti állapotokra nem igaz amit írsz...sőt...az állami intervenció nem mindíg volt egészséges de a gazdaság működött és az életszínvonal a jelenlegi összevetésben azaz mindkettő nemzetközi összehasonlításában az akkori jobb volt mint a mai...és ha a hitelállományt nézem a különbség nevetségesen rossz a maiak rovására a népet és az államot is beleértve

nem akarok mélyebben belebonyolódni összekeversz időszakokat és nincs viszonyítási alapod

viszont annyi bizonyos az akkori rendszer a COCOM és egyéb nyalánkságok ellenére is jobban működött mint a mai

magam részéről nem kívánom ezt részletezni nem ide való...maradjatok a pénztárgépek fiaskójánál ilyen és hasonló anno elképzelhetetlen lett volna a kibaszott tervgazdálkodás nem engedte...

az egyetem olyan vállalkozásba bonyolódott amire nem volt meg semmi feltétele és leégett mint a pampafű meg is érdemelte a nagyképűség és a butaság meg a vállalkozási analfabétizmus csimborasszója és nem állt egyedűl ebben...magyar betegség a kivagyiság meg hogy én is tudok vállalkozni mert csak azután nincs hozzá semmim a vevő meg jön
Iraq-ba úgy ment a küldöttség, hogy az írásos anyagot én vittem csomagban a ferihegyre a kezükbe és ők is csak ott látták meg amikor az iraqiak kinyitották és ott helyben azonnal aláírták a szerződést a tárgyalás után hívtak fel, hogy ragyogó az anyagod...mindennek volt háttere és meg volt alapozva szállításra kész volt az egész ezt nem mindenki tudta sem akkor sem ma és te meg erről zokogsz

a hülyéknek egyszer meg kell bukniuk ahhoz hogy felébredjenek vagy elpusztuljanak még ha eghyetemi adjunktus meg tanársegéd és professzor (volt alkalmam velük dolgozni borzalsztó volt: mondd meg mit akarsz a tanulmányban és azt írjuk bele!!!! én mint rendelő és a projekt gazdája kaptam ezt attól akitől elemzést és szakmai hozzáértést kértem és vártam el a több százezerért amit kifizettettek volna anno az nagyon nagy pénz volt egy 200 oldalas tanulmányért és szégyen az egyetemre)

a felfuvalkodottság és a valós felkészültség között hatalmas különbség van és az én külföldi partnereim bennem azt tisztelték, hogy ha mondtam valamit azt kezükbe is adtam vagy megmondtam mikor és hol kapják

brühüyyy

és ez ma csak tovább romlott a semmit árúlják drágán és csodálkoznak, hogy a vállalkozásaik szarok vagy sorra buknak meg nehogy azt hidd a széles egy nagy üzletember egy seggfej aki felfuvalkodott és lop
@dr. jenőke (jenőke):
a csirkének is meg a tojásoknak is döglött halszaga van és néha az ízekbe is belevándorol nincs az a citrom ami ki tudná ölni

ez más húsipari izékre is igaz a teheneket is lehet táppal etetni és akkor lehet olyan tejet kapni ami még tejpor alakban is rothadó halszagú

brühüyyy
@rodeo36: Jut eszembe. Amikor ez a tűz volt, te még itthon voltál ugye???

konteo.blogrepublik.eu/2011/05/26/a-mikroelektronikai-vallalat-konteo/

Itt nem voltak esetleg kollégák vagy ismerősök?
@rodeo36:
Nagyon így van.
Hacsak az idő meg nem szépítette emlékeim, ugyanez igaz a Rábára is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem éppen akkor sem

a többi meg maradjon titok...a rohadt szocik a Lloyds-szal biztosítottak (mi is mindenhol és mindíg fizetett mint ahogy azt kell)

és nem az Állami Biztosítóval

brühüyyy
van még ilyen gyermekmeséd?
@dr. jenőke (jenőke):

kösz...akkor most megnyugodhatok legalább te!!!!:))))

brühüyyy
@rodeo36: Szerinted melyik konteo állhat legközelebb a valósághoz??? :)
@rodeo36:
A magyar biztosítókat is biztosították egy külföldivel.
Divat volt a kármegosztás ezen a módon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az egész egy konteo a konteo-król...brühüyyy

olyan jó 25 évvel később kitalálni baromságokat

nekem a biztosítási csalás teccik leginkább az a legszellemesebb

de hogy a kíváncsiságodat legyezgessem azt hiszem a szovjetek áttelepítették az egészet mert éles volt a helyzet szerte széjjel és nem érezték biztonságban levédiában

de törd a fejed hátha ki tudsz találni valami még frappánsabbat: marslakók és Belfegor meg a Dart Wader lerohanták és pelperzselték

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
a biztosítás devízatartalmától is függött...az ÁB csak forintot akart fizetni (jó ügyvédei voltak) míg a többi szépen leperkálta abban a pénznemben amiben meg lett kötve

brühüyyy

hogy mennyire és hogyan osztozkodtak az már egy másik játék
Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője kedden a Facebookon közzétett videójában felháborítónak nevezte, hogy Eva Rezesová házi őrizetbe került. A Fidesz-frakció nevében azt kérte a parlament alkotmányügyi bizottságának elnökétől és az igazságügyért felelős minisztertől, hogy vizsgálják ki a szabad lábra helyezés, a házi őrizet indokoltságát.

Más hatalmi ágak képviselői nem fogalmazhatnak meg nem jogerős bírósági döntésekkel szemben elvárásokat, az alaptörvény is rögzíti, hogy a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók - hangsúlyozta a Magyar Bírói Egyesület közleményében.

Az egész ügynek az a látszata, hogy a cél a joghoz nem értő, de ellenzéki oldalon is nagyjából elfogadott Rogán lejáratása lehetett.
"tudja valaki mit mond az Álmoskönyv a kkv szektor választási évben felhergeléséről?"
Várj, hadd én, hadd én, hadd én:
Nagyjából azt mondja, hogy kurvára otthon marad, mert leszarja az egészet, aztán megint anyázik a 4 éves kétharmad miatt, ami ezek után már akkora arccal fogja nyomni a szövegeit, hogy kitakarja a napot. (Lásd még: varanus.blog.hu/2013/11/09/a_baloldal_bemutatta_budapesti_jeloltjeit)

Na mit nyertem? Plüss gyíkot az email címemre kérem. :DDDD
4/5-öt a fideSS nek !
haggy fejezze be az ország felvirágoztatását !
hogy magyarország MÉG jobban tejjesícsen !
se uj poszt? se egy épkézláb komment?

akkor megyek dolgozni, üdv:
Garcha Olivér
@nemecsek ernő áruló: úgy kábé, és nincs mit hozzá tennem, azok után, hogy mennyire semélyeskedősre futott ki tegnap délután egymással a vita, pedig itt értelmes emberek vannak főleg, és mégis. Elkeserítő a helyzet, ami nem sok jót ígér a jövőre.
itt tartunk:

Hegedűs Zsuzsa: Orbán Viktor a legjobb exportcikkünk

Orbán Viktor mára mérvadó európai politikus lett főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa szerint, aki a Heti Válaszban azt is elmondta, hogy szerinte a kormány nemzetközi kommunikációjában nem volna helye a kioktató hangnemnek.

hvg.hu/velemeny/20131205_Hegedus_Zsuzsa_Orban_Viktor_a_legjobb_exp

--------------------------------------

A szószegő állam

Mindegy, hogy felcsúti komák vagy III/III-asok: ha az állam a szavát adta, akkor állja.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131205_A_szoszego_allam
@jaegtoer: na majd ha letorolted a habot ajanlom figyelmedbe azt a mondatot, amit Hobotol hallottam ugy 25 eve

"a bohocok kiralya az lesz, aki alegnagyotbbat tudja fingani"

erted-e?;-)
@ausländer Sipi:

A másik posztnál is jeleztem, két malomban őröltök, és teljesen mást:)))
@ausländer Sipi:

Ja! Nem mindenkinek Hobó a filozófusa, pl. nekem se, de ettől elfogadom, hogy neked igen:)
@Orica Középföldi: attol meg igaz amit mondott.

azert van ilyen elitunk, mert ilyet sikerult kitermelni. ebben szocializalodtak es teljesedtek ki, ezt tanultyak el es uzik mesteri fokon.

amig nem lesz egy felelos polgarokbol allo kozosseg addig orban viktor a jutalom. es a felelos polgar nem az, hogy "csinaljonazallamamitmondokvagyakasztok!"

az a csocselek.

a felelos polgar tisztaban van azzal, hogy az o feladat uzemeltetni es/vagy megfizetni az allam uzemelesenek koltsegeit. es tudja, hogy azt kapja amit erdemel, tehat ugy tesz, hogy erdemes legyen a tisztesseges elitre, vezetokre, a jol mukodo allamra.

tehat teljesen lenyegtelen, hogy kinek mennyire filozofusa Hobo. amit megfogalmazott az akkor is igaz.

a tarsadalom ugyanis a polgarokbol, az egyenekbol epul fel. ok az alapjai, a teglai a tarsadalom epuletenek. ha ezek a teglak nem jo minoseguek az egesz szar lesz, ahogy van.
A kormány által múlt héten elfogadott, de a Vatikán által még alá nem írt megállapodás módosításának szövege (2013. október 01. napján) egyelőre titkos. Annyit azért már tudni lehet, hogy alapjaiban nem változtat az 1997-ben kialakított kereteken, a finanszírozást illetően azonban egyértelműbbé válik. Ezt – minden eshetőségre, azaz kormányváltásra is felkészülve – az Orbán-kormány is fontosnak tartotta. A vatikáni megállapodást pedig a többi egyházzal külön-külön aláírandó egyezmények is követik, majd az új „játékszabályokat” a választásokig törvényben rögzítik.
A módosuló szerződés értelmében az állam az összes személyijövedelemadó-bevétel egy százalékát átengedi a felekezeteknek, akkor is, ha a felajánlóktól beérkező összeg ennél kevesebb. (Az adózók eddig jellemzően az átirányítási lehetőségek egyharmadát használták ki.) A megállapodás ismét hangsúlyosan kimondja majd, hogy az egyházi iskolák – a közfeladatok átvállalásával arányos – támogatásban részesülnek. E célból egyébként már az e hét keddi parlamenti ülésen 7 milliárd forint pótlólagos támogatást szavazott meg a törvényhozás az egyházi és a nemzetiségi iskoláknak. A Varga Mihály gazdasági miniszter által jegyzett egyik előterjesztés pedig 100 millió forint korábban nem tervezett forrást biztosított az iskolai etika- és hitoktatásra, ahol az is új könnyítés, hogy az állam a korábbi 12 fős kötelező elvi csoportlétszám helyett már 8 fő esetén is finanszírozza az oktatást.

www.punkosdi.hu/content/modosulo-vatikani-megallapodas-uj-szovetseg
"Orbán: sikerült leverni a lakatot Magyarország kapujáról
Már félmillió új magyar állampolgárt hozott a kormány nemzetpolitikai húzása."

hvg.hu/itthon/20131205_Orban_sikerult_leverni_a_lakatot_Magyaror

Én meg kibaszott boldog vagyok, hogí adott esetben ez a másfélmillió ember, akiknek lássuk be semmi köze nincs az itt élők gazdasági és mindennapi életéhez, az adóhivatalhoz, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, a pálya széléről bekiabálva fogja eldönteni, hogy én, itt, hogyan éljek.

Remélem, már csak ezért is, majd egyszer Orbánról soha, senki nem akarja majd levernoi a lakatot.
@ausländer Sipi:

akkor itt te leszel, mert feszt bűzt eregetni jársz ide.
bocsi félmillió, csak elöntötte a szar az agyamat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Hegedűs Zsuzsa: Orbán Viktor a legjobb exportcikkünk"

Akkor qrvára ideje lenne már exportálni őt...
@Csaknézek...: Hegedűs meg visszarepatriálhatna a redvába oda, ahonnan előbányászták, a francia menekülttáborba. Szőrrel azt hiszem jól meglennének..
@jaegtoer: haggyad, ne vedd figyelembe sipi sipitozását. Még nem múlt el nála a kivándorlás örömének hebefrén hatása
@ausländer Sipi: "attol meg igaz amit mondott" és igaz az ellenkezője is. nemcsak egy út van. sok.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: És persze vihetne magával néhány kecskét, pár kiló krumplit, és szedhetne gombát...
De legalább Kóka és Fodor pislog értetlenül mint hal a lisztben, mondván nem is értik, hogy halmoztak fel 1 milliárdos tartozást, amit szintén mi fizetünk.
@bella _ciao: mondtam már? Imádom ezeket a harsány, mindenttudó kocsmai filozoptereket és főideológusokat. Emmég azt is tudná és véleményezné, hogyyan készül tablettából az almabor, persze megkóstolni nem akarná, nem merné...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: a rokonyodat, azt a jádenyulat meg kilötték a holdra a kínaiak. javaslom, óvatosan ezek után a kínai utazgatással. bár baromi jó fotókat posztolhatnál ide a blogra a holdról.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: velem aztán biztos nem... azért nálam is van egy határ:-)
@bella _ciao: "attol meg igaz amit mondott" és igaz az ellenkezője is. nemcsak egy út van. sok.
(bella coelho)
@tristen2005:

"A Demokratikus Koalíció kijelenti, hogy képviselői a következő országgyűlésben sem fognak fölállni"

Honnan veszik, ott lesznek a következő országgyűlésben hehe.:)
Ha ott lesznek, végre beteljesedik a fidesz álma, elvihetik bilincsben a Gyurcsányit.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: sipi megaszondta, mit kell csinálni. ő megpróbálta, de nem hallgatott rá a közönsége. ezért lecserélte őket kakukkos órákra, de azok csak minden órakor hallgatják öt percig, így a fennmaradó időbe visszajár a régiekhez. én szeretem, s látom ám, hogy nála van a bőcsek köve.
@Sir Bates dö Hól: nagy dög vagy. éppen akartalak kérni, fogalmazd meg már koelósabban a gondolatot, neked jobban megy. na ja, visszanyalt a fagyi. köszi.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Imádom ezeket a harsány, mindenttudó kocsmai filozoptereket és főideológusokat."

Osztozom a szimpátiádban.
Helikopter-szindróma - ez a neve a tünetegyüttesnek... :oS
@bella _ciao: No akkor a colho non plusz ultra, csak hogy boldogok legyetek:

Coleho, ahogy mondta Coelho:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Remélem egyszer még megérem, hogy kattan a lakat rajtuk. Azért érdemes lenne élni.:)
@bella _ciao: áh, nincs mit... viszont a kakukkos órán nagyon jót röhögtem:-)
@Csaknézek...:

"Akkor qrvára ideje lenne már exportálni őt..."

Kiváló ötlet, támogatom:))
@dr. jenőke (jenőke):

Szja 1%-a körülbelül 16 milliárd forint.
@Husz_János_Puszita: Egy a gond csak. Még nem látom, ki lesz az, aki rájuk teszi, mert akiknek erre esetleg lehetőségők lenne jelenleg, azokra ugyanúgy rá lehetne rakni.
@Csaknézek...: széles módszerével, a gravitáció kikapcsolásával majd gyógyítható lesz a helikopterség. illetve nem. akkor mindenki helikopter lesz.
@bella _ciao:
magyarítva:
Ha Nyúl, hát legyen Nyúl. Monta a Nyúl. :-)
@bella _ciao:

". én szeretem, s látom ám, hogy nála van a bőcsek köve."

Mondtam már, hogy nagyon dög tudsz lenni?
Környezeted hogy viseli?:))))))
@bella _ciao: Bammeg, akkor hatosvillamos sem lehet majd? :-) Marad naki akkor a kakukkos óra:-) Csak néha kiakad:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"akkor hatosvillamos sem lehet majd?"

Dehonnem!
Törvénybe iktatják, hogy a repülő villanyos is villanyos, rányomnak egy hatost, oszt haccóljon!

Ollan szépen fog repkedni a Dunával elárasztott körúton (by Kétfarkú KP) a vízijárgányok felett, mint a vöcsök fénykorában, és csak úgy dőlni fog belőle a bőcsesség, kövestül! :o)
@ausländer Sipi:

Te Sipi!

Határozott bája van annak, ahogy értekezel itt a felelős polgár mibenlétéről, a társadalom felépítéséról.

Valószínűleg nem tűnt fel neked, hogy vannak itt páran, akik lényegesen pontosabban értik és egzaktabban meg tudják fogalmazni mindezt, miközben nagyvonalúan feltételezik az olvasókról, van nekik is képük erről.

Tudnál - megközelítően - nagyvonalú lenni, hogy olvasható legyél?
@Orica Középföldi: igen?
hat a felmutatott eredmenyek alapjan ez nem ugy tunik:-)
@ausländer Sipi:

Nem tudom Sipi...
A polgári lét az egy gondolkodásmód, nem tudom hol tanulhatnák meg tömegesen az emberek. Attól, hogy rájuk pirítunk, nem fogják. Amíg nem lettem beosztottakért felelős, egész másként gondolkodtam, éltem bele a világba. Onnantól nem volt kecmec, nem lehetett kenegetni, másra hárítani, másra várni, nekem kellett megmondani a hogyan továbbot. Ha elcsesztem, az eredményt rajtam kérték számon.
Hosszú tanulási folyamat, a felelősség a kulcsszó.
@Husz_János_Puszita: "Hosszú tanulási folyamat, a felelősség a kulcsszó."

abszolut igy van. de amig a tobbsegtol azt latom/hallom, hogy o mindent mennyire jol csinal, csak a korulmenyek, meg az elit..

addig ez a tanulasi folyamat nem fog elindulni.
amit en szeretnek az az, hogy egyszer realisan nezzenek mar szembe vele, hogy elkurtak. nem kicsit, nagyon. es ideje lenne maskent csinalni. mindenkeppen az o borukre megy a vasar, ergo lehet dumalni, masokra mutogatni, masokat hiabztatni, de a felelosseg mindenkeppen az ovek.
és még egy:

„Az isteni kegyelem megmentheti” – Interjú Király Júliával

magyarnarancs.hu/belpol/az-isteni-kegyelem-megmentheti-interju-kiraly-juliaval-87790

ez csak printben van egyelőre, itt az összefoglalója:

Matolcsy csak az isteni kegyelemben bízhat

fn.hir24.hu/gazdasag/2013/12/05/matolcsy-csak-az-isteni-kegyelemben-bizhat/
@tristen2005: ne légy gonosz. még csak most állt fel neki a reakció. csak a reggeli kávéval vette be a kék tabit. úgy különben, hiába írja elő a házszabály, kövérre senkinek sem akaródzik felállni (csak a fidesz!). tabi ide vagy oda.
@ausländer Sipi:

"elkurtak. nem kicsit, nagyon"

Ezt előtted már mondta valaki, szintén nagy népszerűségnek örvend miatta.:))

Nnna most utálni fognak engem itt nagyon, de kibököm...Orbán magas sebességi fokozatba kapcsolta a tanulási folyamatot azzal, hogy sokak kezét elengedte az állam. Akiket most a kormány elárult, becsapott, az árokba lökött, megtapasztalták a csődöt, a jogbiztonság hiányát, a jövedelem nélküliséget, a kiszolgáltatottságot megtanulták a leckét egy életre. Tanárok, diákok, devizahitelesek, rokkantak, bányászok, vállalkozók, közmunkások, nem folytatom, hosszú a sor. Ne tévesszen meg senkit a rezsidémon, ezek az emberek alaposan átgondolják az életstratégiájukat a tapasztalat nyomán.

Más kérdés, hogy igazságtalan, durva és kegyetlen. A soványka bizalmi tőkét is eljátszotta, ami megvolt a társadalomban. Csak a jövő tudja megmondani, a morális, bizalmi, alkotmányos, gazdasági krízis elmélyítése hasznunkra válik vagy az ellenkezője fog történni.

A krízis maga a durva tanulási folyamat.
@Husz_János_Puszita: "A krízis maga a durva tanulási folyamat."

igy van

de egyelore nincs tanulasi folyamat, csak mutogatas van, mert orban, mert gyurcsany, mert a szocik, mert ez, mert az..

mert mindenki mas.

tudom, hogy nagy katarzis jon es jo lenne, ha ebbol jo iranyba lenne elindulas, nem pedig vissza. ehhez pedig eloszor be kell latni a hibakat, hogy legkozelebb ne kovessuk el.
@Husz_János_Puszita:

@bella _ciao: már meg védett, de ilyen hozzáállással a máglya halál is elkerülhető lett volna!:)
@ausländer Sipi:

A politika csak a felszín. A krízis otthon ül a konyhaasztalnál, mindenkinek saját magának kell kitalálnia, mi legyen ezután. Nem véletlen az elfordulás a politikától. Ha nem a politikától várnak megoldást a gondjaikra, az már egy nagyon jó lépés szerintem. Az első lépés.
@Husz_János_Puszita: igen, szerintem arra gondolt, ha felállsz zsigmondra és nem a máglyára.
@bella _ciao: @tristen2005:

Megígérem, legközelebb napra kész leszek, felállok Kövérre, leszokom a kávéról, mondjátok mi még az elvárás.:)
Gombot varrni nem tudok.
napok óta nyűglődve a mellékes helységben, erről lemaradtam, csak úgy bedobom megint, mert tanulságos, azoknak is, akik akár egy sima többséges fideszhatalommal szemben is reménykednek valamiben, akár a parlamentben is:

Rogán Antal, Harrach Péter és más képviselő ugyanis módosítanák az az Országgyűlésről szóló törvényt. Így:

Országgyűlés ülésén vagy bizottsági ülésen – a (2)–(3) bekezdésben meghatározottak kivételével – tárgyi, képi vagy hanghordozó útján történ ő szemléltetés (a továbbiakban: szemléltetés) nem alkalmazható.

444.hu/2013/12/03/betiltjak-a-parlamentben-a-szemleltetest/
@Husz_János_Puszita: rá szoksz a nemzeti dohányra, imádba foglalod A NAGY NARANCSOT, 24/24-ben nézed osztott képernyőn az összes köszszolgálati adót, plusz hirehó kombót, jahh és naponta ott vagy a Nemzeti színházban. Első blikkre csak ennyit.
@ausländer Sipi: azért azon mindig mosolygom, hogy te sokszor állsz össze itt a blogon olyanokkal, akik pont hogy nem tudnak szembenézni a múlt hibáival:-)... csak úgy jelzem:-)
@Husz_János_Puszita: sajnos nem elavalszthato.
a rossz mentalis allapot rossz donteseket vonz maga utan, aminek tovabbi rossz kovetkezmenyei vannak.

teny, hogy eloszor "otthon" kell rendet rakni.
a politika mindossze a tunete annak, hogy "otthon" nagyn sok baj, foleg az elgondolasokban, elkepzelesekben. es en is azt mondom, nem a politikatol kell varni megoldast, hanem szemleletet kell valtani, felhagyni a hulyesegekkel es akkor a politika meg fog javulni "magatol". azert van orban viktor hatalmon ekkora szavazobazissal, mert sokakat a rosszindulat, irigyseg es a masokban kar okozasanak vagya hajt. azert nincs ellenzeke, mert amit orban kepvisel azzal szemben csakis egy felelos polgari szemleletet lehet szembeallitani, az osszes tobbi ugyanaz a szar amit orban tol, csak gyengebb kivitelben. addig fog orban gyozni es addig fog zsigerelni, amig az egyenek fejeben nem valtozik meg valami, nem vetkozik le a haragjukat, bosszuvagyukat, pitianerseguket es az allandoan masra mutogatas kenyszeret, amig nem neznek szembe magukkal es a valosaggal, amig nem latjak be, hogy ha sok kis gyulolikodo, hgaragos, depresszios ember el egy tarsadalomban akkor az egy haragos, depresszios, gyulolkodo tarsadalom lesz aminek az elen a legharagosabb, legdepressziosabb, leginkabb gyulolkodni tudo faszfej fog allni.

egyszeruen ennek a viselkedesnek orban a "jutalma"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tiltsák akkor be a médiát is, különben nem mennek vele semmire.
melléklet:

A dohányboltok tettek be a lappiacnak?

Az újságosok nem árulhatnak dohányt, a trafikokban alig árulnak újságot. Van lap, ami vásárlói negyedét elvesztette, és lesznek újságosok, amik bezárnak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2013%2F12%2F05%2Fa_dohanyboltok_tettek_be_a_lappiacnak%2F

----------------------------------------

Lépett a kormány áfacsalásügyben
Az NGM a cukorra is fordított áfát kért Brüsszeltől november végén. Horváth András volt NAV-dolgozó szerint is ez az egyik legfertőzöttebb terület.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F05%2Flepett_a_kormany_afacsalas-ugyben%2F
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Hihi.
A DK már kiközleményezte, hogy ők testületileg nem fognak felállni, bármilyen büntetés is jár majd érte.
Reggel Bárándy Gergőnél is rákérdezett Mészáros Antónia, hogy ők csatlakoznak-e ehhez, mire erőst zavarba jött és jött a híddal, amin majd akkor kell átkelni, ha odaérünk, meg hasonlók.
Szóval ők majd felállnak - ill. kivárják, melyik opció hoz többet ...
BROÁF.
@Evezős: na tessek

es ezekkel kellene levaltani a fideszt..?;-)
Kiírta az új trafikpályázatot Németh Lászlóné

Újabb trafikpályázatot írt ki Németh Lászlóné 992 felszabadult koncessziós jogra. Azoknak a helyére lehet jelentkezni, akik korábban koncessziót nyertek, de nem írták alá a szerződést az állammal, nem nyitották meg a trafikjukat, vagy elhunytak. Emellett azokra a településekre is lehet pályázni, ahol nem volt érvényes pályázat.

hvg.hu/gazdasag/20131205_Kiirta_az_uj_trafikpalyazatot_Nemeth_Lasz
@Knósszosz:
Az egész, úgy, ahogy van, gyönyörű életkép - és realista a végtelenségig -, de a Kocsis Málé az mindent visz.
Elloptam.
:-)
@Husz_János_Puszita: megértelek, nem lennél egyedül...

@Evezős: te ne linkelj ilyet, megint mehetek ki könnyíteni magamon.

-no comment-

444.hu/2013/12/05/szintfelmeres-magyarorszagon-2013-ban/
@Sir Bates dö Hól: nem áll össze senkivel. ahogy a nagy író mondja: "Ha hűségesnek kell lennem valakihez vagy valamihez, leginkább magamhoz kell hűségesnek lennem." (p.c.) tök piszi ez a csávó, mármint a pauolo. észrevetted?
@ausländer Sipi:

Nehéz ügy. A haragot, irigységet, depressziót úgy lehet levetkőzni, ha az ember feláll, tesz valamit magáért, attól sikerélménye van, megjön az önbizalma és így tovább. Jó kedve lesz. Ha az egyéni krízis rákényszeríti, nyert ügyünk van nem?

Ismerek jó pár embert, aki tényleg képtelen tanulni a hibáiból, ugyanazokat a köröket futja egész életében, mindig ugyanoda lyukad ki. Vannak ennek fokozatai, de a többség azért nem ilyen szerintem. Csak kell pár pofon az élettől.
@dr. jenőke (jenőke):
...majd megkönnyezem Zsírfejű Tónikát, ha ráérek, amiért "lejáratták" ....
Amúgy inkább az lehetett itt, hogy Rogánnak valaki megsúgta, Rezesovát visszarakja a börtönbe a bíróság és erre ő úgy gondolta, szerez egy kis népszerűséget - ha már se az Anyátokköztbe, se más, Cilike higiéniás/egészségügyi szokásait taglaló műsorba nem híjják őket manapság. Így kiállt a lakóparki ház elé, felsrófolta fejét a kameráig és szörnyülködött egyet. Miközben tudta, hogy aznap visszaviszik a némbert a jogos, megérdemelt tartózkodási helyére.
Tóni egy gennytömlő, magyarán szólva és ha a saját elvtársai szopatják halálra, azon csak röhögni lehet(ne) - mert itt inkább ő volt a szemfüles.
@Husz_János_Puszita: "ha az ember feláll, tesz valamit magáért, attól sikerélménye van, megjön az önbizalma" basszus, te tényleg viagrát vettél be reggel?!
@Husz_János_Puszita: "Csak kell pár pofon az élettől."

na igen. neha elgondolkodom rajta, hogy vajon az en nyersessegem es oszintesegem is abbol fakakd, hogy en is ilyen "pofon" kivanok lenni, csak nem a brutalis, belerokkanos fajta, csak egy kis saller..:-)

mert lassuk be, az, hogy belegazolok parak lelkivilagaba, vagy megsertem egy-ket vakeger onerzetet semmi ahhoz a balegyenes-jobbhorog kombohoz kepest, ami var az orszag nagyreszere ugy 5 even belul..:-)
@ausländer Sipi: lehet, de csodálkoznék rajta, ismerve a magyar iszonyokat
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Erre a hírre azt írtam, hogy hányinger (Vincent), és Böjte atya pedig anyukástól ássa el magát, amiért asszisztál Orbánék színjátékához.
Ez már a második dobása, ami miatt egyre kisebb szimpátiával nézem a gyereknevős dolgait IS.
Nagyon rosszat tesz, amikor a napi politikába ártja magát, és nem hiszem, hogy mindezt öntudatlanul, vagy jóhiszemből tenné.
Sajnálatos, hogy valamit, ami amúgy jó és dicséretes, miért nulláz le valaki szinte semmiért - mert nem hiszem, hogy ez a haccacáré annyit hoz a konyhára - különben nem tarhálna állandóan.
:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Erre majd jönnek a "jó" és "tartalmas" megfogalmazások.
Például:
- azért nem gombolom ki a sliccem, mert akkor szembesülnél magaddal...
- szeméremsértő tárgy forgalomba hozását tiltja a törvény, hogyan hogy anyád még mindig szabadlábon van...Nehogy már kitaláld, hogy tisztelet a kivételnek...
Meg ilyesmik.
@Husz_János_Puszita:
Január elsejétől akarja a Házmester az új házszabályozást, úgy tudom.
Vagy nem?
@ausländer Sipi: Sipi ne légy naiv, itt te nem gázolsz bele senkinek a lelki világába, sőt még a szemét sem nyitod fel senkinek, akik itt vannak/vagyunk, pont annyira látjuk a dolgok valóságát mint te is. Próbáld meg ugyan ezt a felvilágosítást meglépni az egyszerű nagytömegeknél pl. a fenti teszt célközönségénél ;)
@ausländer Sipi: Nézegess képeket venezuelai parasztokról, és tedd mellé Chávez fotóját.
Önmagukat látják Chávezben, ezért rajongtak-rajonganak ma is érte.
Nem baj, hogy nincs mit enni, de a benzin árát csökkentette!
Ugyanez működik Magyarországon is.
@Evezős:
Csupán arra gondolok, hogy belső rivalizálás áldozata lett.
Valaki azért biztatta fel, vagy adta az ötletet, hogy ellehetetlenüljön. Sikerrel járt, mert Tóninak tényleg nincs jogérzéke, meg gátlása. Lásd: szerverek deflorálása.
@Husz_János_Puszita:
+1
(Azzal a betoldással, hogy ha +ban még az is hozadék lesz - nem tudom, egyelőre nem tapasztalom, de hátha! -, hogy növekszik a szolidaritásra való hajlam az emberekben, a másik csoport iránt, akik nekik se hús, se hal, de ettől még kivágja a biztosítékot, ha elbánnak velük ... na, akkor tényleg van értelme ennek az egész szarkupacnak, amit a felcsúti lókupec idecsinált nekünk.Nem lehet megúszni a tanulási folyamatokat!)
@bella _ciao: ""Ha hűségesnek kell lennem valakihez vagy valamihez, leginkább magamhoz kell hűségesnek lennem." "

Orbán ezt szó szerint betartja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A közmunkaprogram nem lenne rossz, ha a végrehajtás nem lenne végtelenül megalázó, nem pofára menne, értéket állítana a középpontba és a cél nem a munkanélküliség elfedése lenne. Nem néznék le mélységesen a programban résztvevőket. Így nem önbecsülést ad a munka, hanem a földbe tapos.

Megszüntette például a fekete munka + segély kombót. Hirtelen megugrott a foglalkoztatás a takarító és őrzővédő cégeknél, érdekes.:)
@ausländer Sipi:
Ezekkel BIZTOS nem ...
Én leírtam őket. Végleg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Erről vitáztam a Vincenten, szerintem felháborító, de van, akinek tetszik, hogy az analfabétákat "felzárkóztatja" ez a jó kormány ...
:-(
@Husz_János_Puszita: mennyi ésszerű fidesz ötletet mondjak, és erre te mennyi jó megvalósítást tudnál említeni?
Látszat állam, látszat politikusainak, látszat demokráciájának, látszat működése, a látszat állampolgárnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " akik itt vannak/vagyunk, pont annyira látjuk a dolgok valóságát mint te is. "

azert ezzel par esetben vitatkoznek;-)

ott van pl "occazezeretfiztekeventenemfizetekvizitdijat" jaegtoer rogton:-)

most hozzam fel peldanak, hogy en 6000 chf-et fizetek evente, egy sima megfazassal ha dokihoz megyek az cirka 500 chf mindennel egyutt - vizitdij, gyogyszerfelirasi dij, vizsgalat, stb -, egy nap korhazi ellatas pedig 1000 chf, ha nincs kulonleges vizsgalat?:-)

de itt van is rendes, mukodo, professzionalis, k+f-et es a betegeket szem elott tarto, jol megfizetett allomanyu egeszsegugy.

de az egyszeruen ennyibe kerul.
es az egeszsegugy csak egy pelda. a jo uthalozat, az oktatas, a szocialis ellatas, nyugdij mind a tobbszoroset vonja el, mint otthon. de a tobbszoroset is adja vissza.

es ez nem azert van, mert a kormany, vagy az allam igy csinal, hanem azert, mert a polgarok ugy gondoljak, hogy fizsetni AKARNAK. mivel kozvetlen demokracia van, minden kutyafulerol nepszavazas van, havonta 2, igy abszolut a nep kormanyoz. es ok igy dontottek. sokat akarnak fizetni, cserebe minoseget kapni.
@bella _ciao: akárcsak én... kerüli a konfrontációt:-)... Sipi meg összeáll sokmindenkivel, mert a "szent cél" érdekében mindent:-)
@Evezős: hjaaa, ha van kicsit analfabéta, akkó okééé, akkor megértem a pontozási szisztémát, amúgy meg a jó kedves dilettáns áloktató kedves mamáját.
@épészmérnök: de en valahogy nem vagyok kepes ennyire leirni az orszagot.
@dr. jenőke (jenőke):
Hát nem tudom, egyelőre nem úgy néz ki. A Fácsén imádják, lájkolják - és neki ottan a Belvárosban más nem kell.
(vö:"A mi hős polgármesterünk odab@sz még a bíróságnak is!")
@Husz_János_Puszita:
Kicsit másként működött ez régebben.

1870. évi X. törvénycikk a Duna-folyamnak a főváros mellett szabályozásáról s a forgalom és közlekedés érdekében Buda-Pesten létesitendő egyéb közmunkák költségeinek fedezéséről és e közmunkák végrehajtási közegeiről

13. § A fővárosi közmunkák tanácsa évenkint a ministerium elé terjeszti azon közmunkák terveit és költségvetését, melyek a következő évben, vezetése alatt a jelen törvény 3. §-a d) pontja szerint a kölcsönből létesitendők, hogy azok költségeinek fedezése az állam költségvetésébe felvétethessék, s azok felett az országgyülés határozhasson.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mennyit is lehet lenyúlni ezzel a téli "képzési" programmal? Hány milliárdot?
Hogyan is a legegyszerűbb lenyúlni? ÚGY NEVEZETT (lepapírozott) képzéssel, melyhez befektetés kvázi nulla, hozzáadott érték (ami a pedagógiában IGAZÁN számítana) kvázi nulla - viszont a kivehető pénzösszeg ... na az az, ami NAGYON-NAGYON nem nulla (maximum a első számjegy után!)
@Evezős:
Nincs ennek jelentősége.
20.000 lájk is csak 20.000. Ennyivel nem lesz főpolgármester, kerület sem, viszont kikerülhet a parlamentből is.
A fidesz újra ossza a lapokat. Kíváncsi vagyok Kósa sorsára is.
@épészmérnök: nemá'! szerinted a havasi gyerek az utazások alatt coelhot olvas fel orbánnak?
@ausländer Sipi:

Az nem pofon, hanem hegyibeszéd.:)
Tanulni mindenki csak a saját kárán tud.
@Husz_János_Puszita: megiscsak a venezuelai parasztok analogiaja az ervenyes..?:-)
@ausländer Sipi: olvastalak benneteket, nem fogok belefolyni, véleményem szerint a kiindulási pontotok ugyan az, csak a lépések és a hozzá vezető útban vannak különbségek, a helyzetfelismerés meg van, megoldásokon lehet vitatkozni. AZ meg, hogy kinek a megoldása működő képes, azt meg csak a társadalom és az egyéni érdek tudná eldönteni, az is évek alatt.

Elemzés-tervezés-szervezés-végrehajtás-visszacsatolás-utógondozás-javítás

Nem kell belefolynom szerintem, érted, hogy mire gondolok. Túlságosan is összefügg minden mindennel, kiragadni egy dolgot belőle dőreség, még ha áfáról, szja adókulcsról, vagy vizitdíjról is van szó.

Jöhet bármelyik önjelölt megváltó, ha amit lázálmozott, köszönő viszonyban sincs a valósággal, és a társadalom nagy részének igényével, úgy is bele fog bukni, és ebben nincs kivétel se országban, se kultúrában.
@bella _ciao: mikó' nem vótam az?... egyetlen alkalmat sem tucc mondani!:)
@dr. jenőke (jenőke):
Nem fogok érte ríni, bármi lesz is a sorsa - már írtam valahol, hogy számomra az a leggusztustalanabb benne, hogy az első házasságából származó fiát soha, sehol nem említi gyerekeként ... ennél undorítóbb dolgot nem nagyon tudok elképzelni! -, itt sem nagyon izgat, hogy maga csinált-e hülyét magából, vagy rásegítettek olyanok, akik éppen készülnek kinyírni és a helyébe lépni.
De.
Az tuti, hogy rájátszott a zemberek irigységfaktorral tetézett érzelmeire és perpillanat bejött neki, azt meg, hogy mit profitál belőle később, most még nem lehet tudni (biztosan).
@Evezős:

Nem hiszem. Amikor a lét a tét, akkor a természet törvényei uralkodnak. Nem a szolidaritás növekszik, hanem az agresszió ( lásd Jobbik előretörése ). Reménykedjünk, átmeneti állapot és hogy a ner már a végkifejlet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Várj csak....egyet sem.:(
Fideszre is igaz, senki nem adhat mást, mi lényege. Talán az embertelenség a legjobb szó rá.
@Evezős: Egyet értek, csak abban nem, hogy bejött neki.
Nem volt még olyan rég, amikor a fidesznek is szent volt a bírói függetlenség.
Hidd el, hogy csak a nagyon tahók lelkesednek Rogánért, akit most maguk (a tahók) közül valónak éreznek. Ez még nem "A NÉP" hangja.
Azért is hangoskodnak, mert nem tudják mit beszélnek.
@bella _ciao:

Már nincsenek. Most egy kicsit csak magamért akarok felelős lenni. hehe.:)
@Husz_János_Puszita:
Úgy értettem, hogy ha elég sok csoport (réteg) lett elhajtva a retekbe, lenullázva társadalmilag, akkor van az a pont, amikor ezek elkezdik keresni a kapcsolatot egymással.
De nem tudom, jelenleg nem tapasztalom - vagy csak nagyon minimálisan -, és igazad is lehet akár abban, hogy a farkastörvények lépnek életbe akkor, ha már semmi vesztenivaló nincsen.
Tudom, hülye naívság, de én még mindig reménykedem abban, hogy valami jó is sülhet ki ebből a mocsokhalmazból, ami a nyakunkba szakadt, Orbán hathatós segítségével.
@bella _ciao: valld be, te ezeket direkt keresed!:-)... ma feladom a postán a bagettet, úgy is odavagyok a postáskisasszonyért:-)
@Husz_János_Puszita: önző dög vagy te is, sajnos ez az út vár ránk többiekre is, látva az események sorozatját. Most dől el, társadalom fejlődik a magyarból, vagy sziget emberek menekülő ás magába forduló birkanépe.

Nem vagyok optimista:

Rákosi is sírva fakadna
A köztévé ma reggeli, hírnek álcázott Gyurcsány-gyalázása és az ünnepélyes állampolgár-avatás simán befért volna a Tanú című filmbe.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fcomment.blog.hu%2F2013%2F12%2F05%2Funnepelyes_korulmenyek_kozott_tett_allampolgarsagi_eskut_az_500_000_kulhoni_magyar

----------------------------------------

Tőkeleszállításról határozott a Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. tulajdonosa, a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt., a döntést veszteségrendezéssel indokolták - írta a HVG.

A gázelosztó cég 125 milliárd forintos alaptőkéje 62 milliárd forintra csökken, miután a döntést az Energiahivatal is jóváhagyta. A Tigáz DSO tavaly 60 milliárd forint veszteséget könyvelt el, így saját tőkéje 62 milliárd forintra csökkent. A cég eredményét egyébként tovább csökkenthetik azok a szabályozási változások, amelyekről korában mi is írtunk. A HVG úgy tudja, a Tigáz csoportszinten idén már 75 milliárd forint fölé tornászta a veszteségét, leépítésekre is készül.

Arról, hogy az állam egyik kiszemeltje a Tigáz veszteséges elosztócége, már régóta hallani, nem okozna nagy meglepetést, ha hamarosan nyíltan is megjelenne kérőként az olasz ENI tulajdonában lévő társaság körül. Németh Lászlóné korábban úgy nyilatkozott, az nem elfogadható, ha a cégek csak a veszteségeket adják át az államnak, és azt is mondta, két energiacéget már idén megvehetnek. Cégneveket nem említett.

index.hu/gazdasag/2013/12/05/rendezik_a_tigaz-dso_veszteseget/
@dr. jenőke (jenőke):
Azóta, mióta a fészen egy nagyonfideszhívő anyuka "interpellált" Orbánhoz (annak rajongói oldalán), hogy - leegyszerűsítem, de ez volt a lényege - "tilcsa mán be a zinternetet", mert az ő nyolc (!!!) éves fia éjjel-nappal internetezik és mindenféle tartalmakat osztogat megfele, amik borzasztó csúnyaságokat tartalmaznak, szóval nekem már nincsenek illúzióim az agymosottság mértéke iránt.
Einsteinnel értek egyet (világűr+emberi butaság végtelenségének biztossága/bizonytalansága), mert naponta tapasztalom meg.
Tóni elég sok mindenben benne volt, nagyon sok mindenre hajlandó volt - még magához képest is sok aljasságra -, nehezen képzelem el, hogy ilyen primitív módon golyózzák ki ...
De meglássuk ...(mondta a vak is, anno. Szóval a pakliban benne van, ezeknél ott bármi belefér, aztán popcorn, kóla, fotel. egytől félek: nem szeretném egy fidesz általi lemészárlás után szőrcsuhában, kötélövvel a derekán kopogtatni látni a másik oldalon. Mert vannak olyan hülyék, hogy be is engednék ....)
@Fabius:

Tizenötezer pénztárgépet szállít a Comp csoport decemberben

Határidőre teljesíti a decemberi vállalását a lengyel Comp csoport, ebben a hónapban a pénztárgépgyártó összesen tizenötezer pénztárgépet szállít Magyarországra - közölte a cég.

hvg.hu/kkv/20131205_Tizenotezer_penztargepet_szallit_a_Comp_c

------------------------------------

Sipinek és mindenki másnak szeretettel:

Nicsak, ki csal adót?

A gonosz multik? Vagy esetleg az a kisember is, aki most fel van háborodva?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131205_Nicsak_ki_csal_adot
@ausländer Sipi:

6000 frank fizuval könnyű nagyvonalúnak lenni.

Jég azon háborog jogosan, mindig ugyanazon a kétmillió adófizetőn húznak egy srófot. Akár a saját zsebek tömködéséről van szó, akár szavazatvásárlásról. Nekem is ebből lett elegem tulajdonképpen, de szerintem neked is. Főleg, hogy társadalmi megbecsülés nem jár mellé se a kormányzat, se a társadalom, se a közvetlen környezet részéről.
@Evezős:

Akkor már ketten vagyunk reménykedők.:)
csak úgy a fenti cikkből:

"A hallgatóság meg lelkesen bólogatott. Ami nem csoda, mert minden, amit Horváth elmondott, tökéletesen passzol az egyszerre államfetisiszta és „kisember-párti” közönség ízléséhez: a nagy gonosz multik elcsalják az adót, pedig ha befizetnék, eljönne a tejjel-mézzel folyó kánaán, húú, ezermilliárddal többet költhetne el az állam. Vagyis persze ezermilliárddal többől tartanánk ugyanitt.

Horváth úr és hívei ugyanis számos ponton tévednek. Az első mindjárt az, hogy több pénzből a magyar állam sikeresebb lehetne. Ez tévedés, onnan tudjuk, hogy tévedés, hogy amikor a magyar állam például a nyugdíjpénztárak elrablásából többezermilliárdnyi pluszhoz jutott, az égvilágon semmire nem ment vele. A magyar államnak működésének lényegéből fakadóan mindegy, mennyi pénz felett rendelkezik, az a pénz sosem lesz elég, mindig megszorításokra lesz szükség az egyensúlyhoz, és így tovább. Ennek számos oka van, de Kornai óta tudjuk, hogy a puha költségvetési korlát (vagyis a bemondásra adott egyre több és több pénz) ezen a helyzeten csak ront. Ráadásul Magyarország most is szinte korlátlanul tud forráshoz jutni a nemzetközi pénzpiacokról, mégsincs semmi eredménye a gazdaságpolitikának. Matolcsy György maga mondta a saját szájával, hogy a világgazdaság pénzbősége miatt lehet csökkenteni a jegybanki kamatot. Csendben jegyezzük meg, hogy az első klasszikus, aki ezt a fordulatot használta, ugyanakkor azt is mondta, hogy hazudtak reggel, délben, este."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A magyar adórendszer két legnagyobb hibájába senki, sem Horváth úr, sem a neki lelkesen tapsolók nem gondolnak bele, mert egyszerűen fel sem tűnik nekik"

Ezt már többen leírták itt. S el is mondták, miért nem:-)
Nyers Rezső például egészen biztosan kommunista, hiszen éppen a napokban vonták meg tőle a nyugdíjpótlékot, ami ebben a térségben egyetlen biztos jele az ilyesminek, Pozsgay Imrét viszont díszvacsorával várta Áder János, amiből megtudhattuk, hogy az MSZMP Politikai Bizottságának egykori tagja nemhogy kommunista nem volt, de valószínűleg az első fideszes lehetett, még 69-ben, amikor belülről bomlasztott.

nepszava.com/2013/12/velemeny/para-kovacs-imre-brooklyn-visszacsatolasa-es-mas-tortenetek.html
@Husz_János_Puszita:

"Jég azon háborog jogosan, mindig ugyanazon a kétmillió adófizetőn húznak egy srófot."

Ismételem magamat: igen! :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne keseregj, ahogy A tanú-t értették a népek, úgy a közszolgálatit is.:)

Eszembe jutott, a kormány lemutyizza ezt az egészet az energiaszolgáltatókkal. Az Eon nagy üzletet csinált a gáztározókkal, ki tudja miről folyik a tárgyalás a Tigáz-zal a sötét hátsószobában. Így kompenzálhatják a veszteségeiket. Egy biztos, az adófizetők és a fogyasztók buknak rajta.
@Sir Bates dö Hól: tévecc. ezek a képek megtalálnak. az aurum, de nem, inkább az aurám vonza őket.
@Evezős:
Itt van ez a volt SZDSZ Gulyása is. 1990-től volt parlamenti képviselő. Végzettsége népművelő és általános iskolai történelemtanár. Nem találja a helyét, ezért derékig behajolva kotorász a reterátban.
Hátha bejön.
De nem, csak ontja magából a marhaságokat.
Legyen neki ez a dicsőség.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Sir Bates dö Hól:

Haverom évek óta kint dolgozik, nagyságrendekkel nagyobb fizetésért, mint előtte. Most is többet költ, mint a mennyit megkeres, állandó pénzzavarban van. Szép szóra nem hallgat, nem tanul semmiből. Tanmese vége.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Sir Bates dö Hól:

Nem vitatva az igazatokat annyit hadd tegyek hozzá, hogy HA kiállása (feltételezve, hogy igaz, amit mond) mégis pozitív jelenség, mert megtörte a(z el)hallgatás mögött rejlő közönyt és félelmet.
@Husz_János_Puszita: öööööö

Mellár Matolcsynak: Nem kell megsértődni
Szerinte a növekedés mögött választási konjunktúra áll, az történt, mint az elmúlt 20 évben mindig.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F05%2Fmellar_matolcsynak_nem_kell_megsertodni%2F
és öööööö

Matolcsyék keményen nekimentek Király Júliának

Közleményben reagál a Magyar Nemzeti Bank Király Júlia elmúlt hetekben megfogalmazott kritikáira, és határozottan visszautasítja azokat. A jegybank volt alelnöke Matolcsy hitelprogramjáról azt mondta, az isteni kegyelem talán megmentheti.

hvg.hu/gazdasag/20131205_Matolcsyek_visszavagtak_Kiraly_Julianak
@tristen2005:
Na, ettől forrt fel az agyvelőm tegnap és a népszabi cikk kommentjeit elolvasva meg megállapítottam, hogy ez az egész a legeslegföldbutább fideszes barmoknak lett kitalálva, akik nemhogy annak nem néznek utána, ki volt Nyers Rezső - de annak sem, ki volt a Pozsgay.
Így aztán meg lehet tapsolni azt, hogy a csornai Bronzonelvtárs együtt vacsorál azzal, aki ha maradt volna rendszer, le sem köpné ma Ádert, és lehet köpdösni azt a Nyers Rezsőt, akinek a sok köpönyegforgató anno a lába porát csókolgatta volna - ha írástudó és nem félanalfabéta barom -, amiért úgy élhetett, ahogy ...
@Csaknézek...: bizony pozitív jelenség, de ha ez is elhal mint minden eddig, akkor semmi jelentősége, lásd földmutyi, dohánymutyi, köszgépmutyi, a la narancsmaffia. Hogy csak a jelenkort említsem, de nyugodtan citálhatok ide 10-50-100-1000 évekről is ezt azt.
@dr. jenőke (jenőke):
Mondom, ettől tartok ....
(Én speciel egyikkel sem egyeznék ki, soha. Egye meg mindegyik, amit főzött. Tudom, ő itt a feketeseggű, de ez jut eszembe: GYF-et aztán tényleg a nullára amortizálta le mindenki - mégsem lett renegát, és éppen tápászkodik felfele.
A tóniszerű nímandok közül vajon melyik lenne rá képes ...? Ilyen módon?)
@Evezős:

Ne mondj ilyet. Áderek megtalálták volna a pozíciójukat abban a rendszerben is.:)
@Husz_János_Puszita: hjaaa, így megyen ez, én már csak tudom, svábföldén járva, megtapasztaltam, hogy a gének nem hazudnak, olyan szép viccek voltak a svábokról, hogy a skótok is kihúzhatták magukat a fogverős garasozást cáfolva,
@Csaknézek...:

Szerintem is pozitív még akkor is, ha el fog halni.
@dr. jenőke (jenőke):
Akkor ezért "szakért" minden héten valami ügyben?
Nem tudtam, hogy ő is egy polihisztor ....
Kakszi Lajos örökbecsűje jut eszembe (egyre többször!):
"Menj a pichába, menj a pichába, menj a pichába!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"akkor semmi jelentősége,"

Szimbolikus jelentősége akkor is lehet.

Az analógia kissé áttételes: '56-os forradalmat is leverték...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és tudjuk, hogy gyurink a frappáns visszavágások mestere... szóval nem is merem elovasni, mit válaszolt király júliának.
@Evezős:

A linkelt cikk, nem csak a Nyers Rezsőről szólt!
tök snasz lenne a használt kocsikkal beparkolni az új stadionok elé:

Lecserélik a kormányzati vezetők autóit - lejárt az Audik, Fordok ideje

www.napi.hu/magyar_gazdasag/lecserelik_a_kormanyzati_vezetok_autoit_lejart_az_audik_fordok_ideje.571190.html
@bella _ciao:

Egy kis szösszenet!

„Elfogadhatatlan, hogy Király Júlia időről időre – például leköszönő jegybanki alelnökként – a hazai és a nemzetközi befektetői közvélemény előtt megalapozatlan kritikát fogalmaz meg a MNB tevékenységéről. Teszi ezt olyan pénzügyesként, aki 2008-ban úgy vélekedett, csak a válság oldalszele érinti hazánkat, s aki olyan szűk rétegnek nevezte a devizahiteleseket, akiket nem szabad megmenteni. A pénzpiacok valós értékítéletét jelzi, hogy 2013 áprilisában, Király Júlia leköszönésének napján a forint árfolyama az euróval szemben erősödött” – fogalmaz a közlemény.
@Husz_János_Puszita:
Lehet.
de azért janika nem lenne köztársasági elnök - maximum vb-titkár Csornán, ami képességeit ismerve a maximum, ami kinéz belőle -, és hát lássuk be, Pozsgay nem gazsulálna egy kisvárosi vb-titkárnak ....tehát majdnem ott vagyunk, ahol írtam.
:-)
@bella _ciao:

Gondolom nem a győri játékosoktól elvett Audikat kapják meg!:))
@tristen2005:
Bocs, én csak a tegnap a népszabiban megjelent - és meglepő módon Ny. Rezső mellett állásfogaló cikk kapcsán említettem.
Para írását elolvasva nagyot nem tévedtem ...
@tristen2005: gyurink minapi bejelentésére meg gyengült. mondom, hogy ollan, de ollan frappáns ez a pöttyösseggű!
@bella _ciao: Böjte Csaba beszéde az állampolgári eskü után

youtu.be/FqFJpQasGRU
@bella _ciao:

"gyurink minapi bejelentésére meg gyengült."

Rosszul látod.
Az még mindig Király Júlia lemondása miatt volt nagyrészt, de belejátszott a bukott baloldal emúttnyócéve, élükön a Gyurcsány-Bajnai tandemmel. :o)

Emlékezhetünk továbbá azokra a heroikus verbális erőfeszítésekre is, amelyekkel anno Kósa Lajos és Varga Mihály próbálta az másnapos brókerek és a leselkedő karvalytőke által előidézett zuhanó forint árfolyamát stabilizálni.
Sikerrel jártak, mert némi zuhanás után meg sem közelítette az 500 Ft-os árfolyamot az Euro.

Hát így köll ezt látni!

:o)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Nem is azon csodálkozom, hogy cintányéros bohócok meg habostorták közepette ünneplik, hogy elüldöztek 500.000 gondolkodót és beszereztek helyettük 500.000 nyalógépet + ugyanennyi szavazatot -, hanem azon, hogy az atya - IMMÁRON MÁSODJÁRA - nem bír ellenállni a reflektorfénynek és annak ellenére pattan be középre szólót táncolni a kedves mamával együtt, hogy úgyegyébként ez keresztényként, szerzetesként nem túl ildomos dolog az ő számára.
Ismétlem magam: BROÁF!"
@Csaknézek...: nem mondtam soha, hogy HA ellen vagyok:-)
@Husz_János_Puszita: államra, van már/még olyan, én valami narancs izékét vélek látni ;)
@Csaknézek...:

A másnapos brókerek a kócos fogú, haverjai, ezse tudni?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Megakadt a szemem a beruházási mutatón, átböngésztem. Nem ért meglepetés. Szinte kizárólag állami beruházások, illetve úniós pályázatok adják. Ha a vasútépítésekre gondoltok, akkor talált, süllyedt.

A kormány keynesiánus gazdaságélénkítést csinál állami beruházások formájában + monetáris élénkítést Friedman szellemében. Eddig minden szép és jó, így kell válságot kezelni.

Csakhogy Keynes beruházásokról beszélt multiplikátor hatással a versenyszférában, nem Simicskáról és pártfinanszírozásról. Nem stadionokról, amiket utána drága pénzen fenn is kell tartani, infrastrukturális gazdasági hozadék nélkül. Hozna, ha úgy csinálnák mint nyugaton, jó pénzért bérbe adják kluboknak. Mi közpénzből tartjuk fenn a stadionokat és a klubokat is. Nem egészen erre gondolt Keynes.

Megint oda lyukadunk ki ahova mindig, a látszathoz.:)
@Csaknézek...: ollan tökéletesen látod, hogy csaknézek. még jó, hogy kuszaszem elvtársnak senki sem meri megmondani, hogy fordítva tartja a gdp grafikonos papírost.
@Csaknézek...: basszus, ez a flanszia milyen oldalakon szörföl (angolul sirup-ol, nevéhez méltóan).
@bella _ciao:

:o)

"senki sem meri megmondani, hogy fordítva tartja a gdp grafikonos papírost."

Viszont megnyugtatja, hogy egy sima fehér oldalt lát maga előtt... :o)

Mert ha a másik oldalt tartaná fejjel lefelé, még eszibe juthatna valami, és annak akár nem kívánt mellékhatásai is lehetnek... :o)
erről regéltem reggel, és íme, betűkbe is szedték gyorsan:
/kicsit jobban is mint én, szokás szerint :D/

Ez meg tényleg ütős lenne, főleg megemlékezve az régenvolt össznépi kivonulósdira báj fideszkádéjempé :D

"Azért szívesen megnézném a Fidesz-frakció fejét, ha valamilyen csoda folytán Gyurcsány lenne az elnök, és felállva kéne köszönteniük őt. Ez persze sosem fog bekövetkezni, csak nagyon vicces lenne."

vastagbor.blog.hu/2013/12/05/felallas_lesz_szemleltetes_nem
@Evezős:

Igaz.
Kisz titkárokat nem lebecsülni, látod milyen sokra vitték mind.:))
@Csaknézek...: jaja, gyurink maga a tabula rasa. csak itt-ott egy-egy pöttyöcske.
@Husz_János_Puszita: ne végszavazz mááá, héhahó, ez az én szövegem :D

"a látszathoz.:) "

amúgy meg jahh, :S
@ausländer Sipi:

"ott van pl "occazezeretfiztekeventenemfizetekvizitdijat" jaegtoer rogton:-)"

annál kissé többet fizetek, csak nem akartam nagyzolni, mer nem sipi vagyok hanem jég.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:DDD
Pedig megérne nekem egy magasabb összegű belépőjegyet.:)
@Sir Bates dö Hól:

Erre

"Na kire illik a leírás?:-)"

válaszoltam azt, hogy "Nem is tudom..."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Gyurcsány lenne az elnök, és felállva kéne köszönteniük őt."

Hasonló már megtörtént, sőt, nemcsak felálltak, ki is mentek!
@bella _ciao:

"csak itt-ott egy-egy pöttyöcske."

Annak is lehet még előnye.
Mert ha Gyurink napja netán valamikor leáldozna, még mindig lehetne a túró rudi reklámarca:

"A pöttyös az igazi!" :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"én is ezt írtam, le vagyol fáradva ;)"

Henyehunya..igaz...sorry.
Figyelmetlenségből és gondatlanságból elkövetett palizálás vétségébe pottyantam. :o)
@Csaknézek...: most tudtam meg hogy Bajnai Orbűántól palizálta el a rárontani kifejezést
@Penivaldes:

"túró rudi reklámarca..unortodox"

Az unortodox túró rudi - vagyis a csomagolásban nem lenne semmi - kampányában is részt vehetne.
És elmagyarázhatná, hogy azért üres a csomag, mert csökkentjük a zadósságunkat.
Vagy ha ez nem jönne be, akkor meg kilopták belőle a Tuggyukkik. :o)
@Csaknézek...: ne legyen üres a kedvenc édességem csomagolása:)
@Evezős: Ha nem haragszol, - de ha igen akkor is - nálam Böjte Csaba élete 1000-szer hitelesebb mint az idézett vélemény. Tőlem akár még jó sokszor állhat reflektorfénybe, akkor is fényévekkel lesz a róla nagyon "okosakat" írók felett. Bár az ilyen stílusú szösszenetekre, inkább ilyesmi válaszok valók. :)

jobbegyenes.blog.hu/2013/12/05/koztunk_eltek_de_nem_velunk

Amúgy fogadjunk, hogy meg se hallgattad miket mondott Csaba testvér. :)
@Csaknézek...: "reklámarca" aham. még jó, hogy az a testrésze, ahol a pöttyök vannak, kompatibilis a fejével.
@bella _ciao:

Most mééé' fanyalox?
A reklám olyan, mint a növekedés: a negatív is számít! :o)
ööö

Varga: helyesnek bizonyult a kormány döntése

Helyesnek bizonyult a magyar kormány tavalyi döntése, amellyel új szintre emelte az országban működő nagyvállalatokkal való együttműködését - jelentette ki Varga Mihály a villamosipari Schneider Electric és a kormány közötti stratégiai megállapodás aláírása alkalmából tartott ünnepségen csütörtökön a francia cég szigetszentmiklósi logisztikai központjában.

hvg.hu/kkv/20131205_Varga_helyesnek_bizonyult_a_kormany_donte
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mi meg majd helyesen kifizetjük az EU versenyhivatala által kiszabott pár száz milliárd büntetést. Egyik taposóakna a sok közül.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

1. Ha eddig nem jött volna le, akkor ideírom: nácikkal nem vitatkozom, nem beszélgetek, kár próbálkozni.Másnál bejön, nálam nem fog.

2. Amit idéztem, az az én véleményem - csak máshova írtam be, onnan kimásoltam, ezért az idézőjel. Nem vita, pláne nem társalgási szándékkal, csak azért, hogy hangot adjak az ellenérzésnek, amit az atya cselekedete kivált. te magad úgy ájulsz el tőle, ahogy akarsz, te dolgot, a műsort neked adják, tehát a célközönséget eltalálták.

3. Hibátlan ember nincs. Akkor sincs, ha a szenttehén-álarcot ragasztatja magára, és akkor sincs, ha ezt igen sokan - köztük te is - beszopják. Hibázott most is, hibázott már akkor is, mikor megpróbált, magát mintegy prófétaként feltüntetve (és az önfényezés csúnya emberi tulajdonság) beledumálni belpolitikai ügyekbe.

4. Csaba testvéred - nekem, ha haragszol, ha nem, nem az - bármit mondhat az után a haccacáré után, amihez szerződtették, érdektelen.
(csak, hogy értsd: ha nem vesz részt a cécóban, nb. nem mászik bele egy eléggé kínos, nagyon sokakat megosztó ügyletbe, mint ez az állampolgársági dolog, akkor abszolúte pozitívumként mondhatta volna, amit mondott. Így nem ... ami meg a "mindenféle környező ország állampolgára szeretnék lenni" c. mosakodós izékét illeti:

elég lett volna azt hirdetnie, amit az "elöljárója" szokott, míg a Szentföldön prédikált + elfogadni, hogy az Egyesült Európában oda tartozik, ahova tartozni akar és többet tett volna a testvériességért, meg a szeretetért ebben a nyomorult országban, mint bárki!)

Nem szeretem, mikor valakiről, aki szentnek akar látszani, hirtelen fellebben a fátyol. Vagy a csuha ...

És akkor itt vége is lenne a mai napra rendelt jótéteményemnek, mely szerint az elesettet felsegítjük.
Társalgás vége.
@Evezős: gratula, ez tanulságosra és megfontolásra érdemesre sikeredett mások számára is
@Evezős: Nekem meg hülyékkel nem nagyon érdemes vitatkozni. :)
@Evezős: " elüldöztek 500.000 gondolkodót és beszereztek helyettük 500.000 nyalógépet "
Ez egy kifejezetten undorító mondat. Egészen érdekes, hogy pár mondattal lejjebb milyen erőteljesen határolódik el Ön, a "náci" Gábrieltől.
@Alonee:

"Ez egy kifejezetten undorító mondat. "

elhiszem, megértem. sokan mások meg egészen másképp gondolják. én speciel azzal egészíteném ki ama visszafogott állítást, hogy a közé a sok nyalonc közé elég sok faszszopó is keveredhetett.
aztán még remélem, hogy a szomszédja is átballag magához, és közli, miképpen kéne beosztani az ön jövedelemét, és a rájutó közműfejlesztési részt is igyekezzen ön befizetni.
Lassan ideje lesz megkeresnem Böjte atyát és elmondani neki, hogy senkiházi ganék bújnak jól csengő neve mögé. talán még nevet/neveket is említek neki.
@jaegtoer: Szövegértelmezési probléma, vagy direkt ütött luftot? Ki a fene mondta, hogy egyetértek egy percig is, a kettős állampolgársággal? Ki? Hiányoznak nekem? Mint púp a hátamra. Ez az 500.000 gondolkodó volt? Dehogy. Feltéve de nem megengedve, hogy az volt, mind az 500.000 nyalonc lett? Ugyan. Az ötéves gyerek is nyalonc lett? Te ezt így gondolod? Ja, hogy még faszszopó is. Aháá, kicsit bizarr gondolkodásmód node legyen. Arra próbáltam a magam szerény eszközeivel rámutatni, hogy ez a faék egyszerűségű gondolkodás pont olyan mint a Jobbik/náciké és ez a fajta reakció, mint a tiéd jelzi legjobban, hogy mennyire okai vagytok ti is, annak a bemerevedett álláspontnak aminek folyományaként itt nem lesz párbeszéd a büdös életben, mert Te barátom, vagy nem :), mindig azt olvasod ki amit olvasni hinni akarsz és nem azt ami valóban oda van írva. Most pedig rohanj sértődj meg, vagdalkozz vagy, ahogy Evezős nénéd szokta kisujjadat eltartva, közöld, hogy ez méltatlan és nem állsz szóba. Meg lennék lepve, ha tudnád, csak egy minimális módon is revideálni a véleményedet. Ugye kellemes itt, ugye jól érzed magad, itt mindenki ugyanazt mondja, kellemes akolmeleg van. Mire is emlékeztet ez engem. Ohó megvan, Orbánék is pont így működnek. Meg is vagyunk. Pápá.
@Alonee:

mámé lenne szövegértelmezési probléma? külön kiemeltem azt a mondatot, amire reflektáltam.

"__""Ez egy kifejezetten undorító mondat."__"

és erre elmondtam azt, amit fontosnak tartottam, miért nem undorító számomra.

az meg akit meg említettél és Evezős is, nos azzal az alakkal csak másodsorban az a bajom hogy kokettnáci, elsősorban az a bajom vele, hogy alamuszi szarember. tehát ha akarnám sem juthatok el vele a perbeszédig sem, nemhogy a párbeszédig. elsőt tegye meg vele az ügyészség, a másodikat meg a nemzetiszocialista, és a nemzetifocialista elvtársai. ebben viszont valóban egyetértünk, hogy eccerű ez, mint a faék.

...mer olyan nincs, hogy már az ajtóból beköpök az asztalközépre, aztán meg párbeszéd után óbégatok, merhogy demokraci van meg empatika, meg emberszám meg ilyesmi, amikor már húszan nyomják a köpetembe a pofám... no remélem nem volt sértő, nem is rád értettem, [komolyan!!] csak úgy elmondtam a levegőbe a levegőnek és a marinak, hogy a józsi értsen belőle. persze nem fog, de azt már leszarom.
........
@jaegtoer: Nem erről beszéltem egyszer sem, de nem gáz. Komolyan!! Az külön megtisztelő, hogy egy ócska postásnak használsz és rajtam keresztül üzengetsz. Őszintén köszönöm. Szevasz.
@Alonee:

nem baj. sajnálom, hogy nem azt mondtam/írtam, amit hallani/olvasni szerettél volna.
mostanában egy kicsit rigolyás vagyok. akárki megmondja, de ne keress erre akárkit, mer olyan nincs. illetve akad, de hát a lelki béke meg a káposzta vs rének szindi miatt ugye tartózkodó álláspottyot is gyakorlok.
@jaegtoer: A legjobb bennetek az, hogy kiszámíthatóak vagytok. Annyira tudtam, hogy nem bírod ki, hogy ne válaszolj és persze, megpróbáltál csípős lenni. Annyira aranyos. :) Apropó pont azt írtad, amit hallani akartam, ne reménykedj. Pápá.
Nem olvastam végig, de ha nem lenne a hozzászólások között: a 37/2013. NGM rendelet nem határozza meg az un. kiskasszák cseréjének pontos dátumát! Csak annyit, hogy kell "NAV kód" és érvényes gépre szóló szerződés, vagy forgalmazói visszaigazolás. Ha ez megvan, akkor addig használhatja a jelenlegi gépét, ameddig az online gépet üzembe nem helyezték! Kötött dátum nélkül! A 2014.január 01. dátum az e-journálos gépekre vonatkozik, ilyen "kis kassza" elvétve akad a nem számítógépes gépek között, az ára miatt eladhatatlan volt az 50 ezer forintos gépek között.
@Alonee:

"Apropó pont azt írtad, amit hallani akartam"

örömteli megnyugvással konstatálom.

Békés, boldog Karácsonyt Neked és Szeretteidnek, mi több azoknak is, akik nem.

J.
@jaegtoer: Ez elegáns volt. Boldog Karácsonyt kívánok Neked és a családodnak is.
süti beállítások módosítása