Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.02. 05:11 Fabius

Mese a sohalesz nav vizsgálóbizottságról

Címkék: mszp lmp vizsgálóbizottság nav botrány

Érdekes módját választotta az LMP a NAV botrány körüli hajcihő politikai előnnyé kovácsolásának: a hétvégén konkrétan szétszpemmelték a szocikat. Az ökoszocialisták jimkerije, Vágó Gábor műhóval csinálta a hűhót a Jókai utcában és beleevett az egyetlen talpon maradt szoci, Lukács Zoltán sajttájlevesébe is. Nem mondom, hogy amit csinált nem abszolút jogos, de az azért érdekelne mekkora lelkesedéssel írnak majd alá nekik a szocik ezek után. 

Mert aláírnak, naná, ha teljesül néhány nem jelentéktelen feltétel. 

Legalábbis ezzel haknizott Lukács Kálmán Olgánál, mer'há az egyenes beszéd mindenek előtt való. Úgy értem a tévében benne szerepelni az ilyen című műsorban, és nem a szó szerint értett valóság. Mert azzal továbbra is vannak bajok. Ahogy a szocilista pártnak úgy Lukácsnak sem erőssége a magyarázkodás ebben az ügyben. Aszonta, őt meg a pártját nem érdekli kicsoda mitfirkál a zinternetten, ők aztán sosenem írnak alá olyan bármit amin a jobbikosok aláírása szerepel. Mert ők a nácikkal nem alkusznak. Nem, nem soha. 

Már úgy értette, a frakciónácikkal. 

Mert a kilépettekkel simán igen, úgyhogy az LMP szaladjon és szedegesse össze mittom a Lenhardt aláírását a Gyurcsányékéval együtt, aztán majd ha kész a picsa és meleg a málé - egy perccel sem előbb - a többi negyvennyolcat összetolják ők maguk. Mert vannak elvek, tecciktunni, náczikakkal együttműködés meg nemvan. Vagy nem úgy van. Volt. Vagymi, mert ugye a háromkirályfi-háromkirálylány ügyben is megesett, sőt, vitanapot kezdeményezni közös beadványon a Jobbikkal az Orbán kormány két évéről sem volt ennyire büdös, mint a NAV vizsgálóbizottságának összerántásához asszisztálni. Ami a vitanapkor parola, az adóhivatal vizsgálatkor oppardon, elnézést, mink szűzkurvának teccünk ám lenni. 

Mit tudom én, ennek tükrében elég mókás ez a húzódás meg a tiltakozva tokarázás az átévén. Komolyan érdekelne, hogy ők még mindig azt hiszik valamitől majd feltámadnak, vagy már csak úgy vannak a szárnyalással, mint az egyszeri Homér?

722 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr785670359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt: tegnapi hír, hogy engesztelhetetlen MSZP-buzi ismerősöm is úgy döntött, hogy ezekre, és főleg Mesterházyakra nemnemsoha, semmilyen választáson!

Szanyi kapitány! Tudom, hogy olvasod! Ez így kurvára nem fog menni, érik a következő Vitya-kétharmad!
Arról nem is beszélve, hogy a határozatképtelen albizottsági űlésre sem derogált Meseházynak beülni és szerepelni, miközben egy csúnyanáci jobbikos volt épp a levezető elnöke a bizottsági meghallgatásnak.
Meglehet rosszul emlékszem - hiába,a kor - de "jónevű" elődjük / a Joszif / nem volt ennyire következetes.Ő bizony aláírt a nácikkal./Más kérdés,hogy mi lett az eredmény/Lehet,innen ered a bizalmatlanság.
Jó reggelt!

A szocik tényleg azt hiszik, egyedül vannak ébren, mindenki más álmodik, és majd a szoci győzelem felébreszti őket.

MA-nak sikerült egy gyorsuló spirálba vinni a szocikat, ami a választásokig le is darálja őket.

Ez a tokarázás gyilkos duma volt:))
off...

"Százezrek követelik Kijevben Európát
Megbénult az ukrán fővárosban a közlekedés, hatalmas a tömeg, tovább feszül a húr."

Ők onnan szeretnének szabadulni, ahová Orbán viszi az országot. Úgy tűnik 24 és és mindent elfelejtettek...2015-be társulhatunk Eurázsia-Putyiniába. on...
és még:
"Ennyi van

Elmegyek. Ha valaki még nagyon csinálna valamit, az olvassa el ezt a Waszlavik László-interjút. A kijevi események tükrében pláne aktuális Gazember Petőfi Velorex Ullmann Camembert Mónika Sámán Szabadcsapat művész úr 2006-os midiindulója. Üdv."
444.hu/2013/12/01/nagy-balhe-van-kijevben/
Lassan már úgy érzem, hogy a szocik nem is akarnak semmit, tökéletesen elégedettek a mostani helyzettel és csak a szájtépés megy, hogy kicsit se legyen gyanús a cinkosság. Amíg kapják a pénzt addig kuss van.

(Vízipisztollyal lőjük egymást akkor mekkora ellenségek vagyunk ugyebár?)
@Orica Középföldi: Jó reggelt. Én már túl vagyok ezen... a balfaszkodásnak és a kivárásnak és számításnak is megvan az a határa, amikor az ember már csak legyint... rohanunk a forradalomba...
"Nagykoalíció a Bosnyákon"

A hely szelleme vagy valami más.

Miközben dúl az egymás lejáratására épülő pártküzdelem, és az egyik párthoz tartozó képviselő még azonos aláírási íven sem akar szerepelni a másik párthoz tartozóval, addig kollégánk kiszúrta, hogy Zuglóban, a Bosnyák téri piacnál emeszpések, jobbikosok, fideszesek, szolidaritásosok békében és barátságban küzdenek a vásárló- és utazóközönség kegyeiért.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131130_Nagykoalicio_a_Bosnyakon#rss
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Akkora szürkeállománnyal és IQ-val, ami összesen a maszopban van, max egy ötödik osztályos süni csapatot lehet sikeresen vezetni egy iskolai számháborúban:(
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Ott is vásárolok.Közelről szemlélni nagy élmény:)
Ha látnád milyen arckifejezésekkel mennek oda egy-egy standhoz, hogy méregetik egymást, milyen dumákkal erősítik önbizalmukat, hát..nagyon érdekes.
Sokat elárul polgáraink ilyen-olyan állapotáról.

Milyen színházat láttatok?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Egy tanulságos elemzés, hátha érdekel. :)

Érdekes aspektus, hogy míg az EU (pontosabban annak előzményeként, „magjaként” aposztrofálható integrációs kezdeményezés) a második világháború után a szovjet fenyegetettség árnyékában „szökkent szárba”, addig az Eurázsiai Unió éppen a Szovjetunió széthullása utáni beszűkült orosz érdekszférát stabilizálná egy nyugati politikai és gazdasági expanzióval (euro-atlanti integráció) szemben.

iranytuintezet.hu/sites/default/files/eurazsiaiunio.pdf
Miért baj, hogy az MSZP következetes?
Igaz lólépésben és csak a sakktáblán, de mégis.
Mondjuk az égő házból kirohan a jobbik, az MSZP bent marad?
A kérdés akkor is az, hogy hogyan kerültek oda.
@Orica Középföldi: Kis könnyű esti darab. A Madáchban, O'Neill, Napsugárfiúk. Gálvölgyi, Benedek Mikós. Szétröhögtük magunkat. Mondjuk, hogy ezért 400 km-t kell autókázni... szégyen.
@dr. jenőke (jenőke): Nekem ez is nagyon tetszett a napokban. :)

"A szocialisták nem hajlandóak egy listán szerepelni a Jobbikkal, így aztán nem áll fel parlamenti vizsgálóbizottság az ezerhétszázmilliárdos áfacsalás felderítésére. Milyen hősies, elvi politizálás! Inkább odadobják azt a rongyos ezerhétszázmilliárdot, de nem közösködnek a Jobbikkal! Ennek a bátor és példamutató politikai döntésnek bizonyára semmi köze ahhoz, amit Horváth András, egykori adóellenőr állít, miszerint a csalás- és lopássorozat még 2007-ben, az MSZP kormányzása idején kezdődött. Szeretném felhívni Mesterházy és következetesen erkölcsös frakciója figyelmét, hogy máris létezik olyan lista, amin a Jobbikkal közösen szerepelnek: ilyen a parlamenti fizetési lista, esetleg onnan is le kéne iratkozni! Vagy ha mégis jól jön a havi hét kiló, akkor netán ezt a hazug, képmutató politikai álláspontot kéne félretenni, és a képviselői eskü szellemében cselekedni! Az MSZP frakciójának tagjai Magyarország állampolgárainak a képviseletére esküdtek. Nincs apróbetűs rész, mely szerint "kivéve, ha a Jobbik is ugyanerre törekszik".
Azert fogok nagyot nezni, ha a DK meg szep ovatosan vagy a legnagyobb ellenzek vagy a megkerulhetetlen havercimbora lesz tavasszal :>>>
Eközben.

Orbán újabb kétharmadára is felkészül az ellenzék

Bár hivatalosan mindhárom baloldali párt a 2014-es győzelemre gyúr, a hvg.hu-nak több MSZP-s és DK-s forrás is megerősítette, hogy a pártoknál a vereséget is bekalkulálják és a harc már a 2018-as posztokért, a Fidesz kétharmadának megakadályozásáért folyik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a felek egymással vetélkednek „az ellenzék vezére” pozícióért.

hvg.hu/itthon/20131202_ellenzeki_vita_2018
@Megdobbent: Az új SZDSZ nem lesz az, főleg fletóval nem.
Elgondolkodtató a nem írunk közösen alá című magatartás és életforma.
Lehetővé teszi a jobbiknak, hogy olyan elvek érvényesítéséért is kampányoljon, ami egyébként idegen tőle, de népszerű, és amelyek az MSZP elsődlegesen a baloldal sajátjai (van ilyen most? kérdezi a költő).
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Fogd fel úgy, milyen jó, hogy van miért, mivel és hová utazni. Jobb kedved lesz:)
@Megdobbent:

Én is ezt látom:))
Gy nagyon profi módon építi a DK-t, az emberek nem hülyék.Nem MA-nak tettek hűségesküt.
napnál világosabb, hogy a fidesz a szocikkal együttesen kéz a kézben fosztogat
Meseháziéknak érik a 9% amit Bajnai bejelentkezése után mértek nekik,bevetette ijedtében ő is a maszopos bértollnokait és közvéleménykutatás hamisítőit ahogy a fityusz a sajátjait...
@Orica Középföldi: de vegre mar, hogy egyre tobbeknek kezd feltunni mesterhazyek kamuellenzekisege.

mesterhazyek es az mszp mumiaplatformja ami maradt gyurcsanyek kivalasa utan ugyanugy a koncot akarja csak, mint a fidesz. talan ovatosabban ragcsaljak, nem harapnak akkorat es olyan fajdalmasat - de mint nem reg kifejtettem, nem vagyok benne biztos, hogy nem tanultak el orbantol a modszereit.. - de akkor is csak az kell nekik, hogy az o kezukbe kerulhessen a korrupcios bevetelek tobbsege.
@ausländer Sipi:

MA képességeit illetően nekem egy percig sem voltak kétségeim.
Kellően cinikusan azt mondhatom, a kondér visszaszerzéséhez olyan képességek kellenek, amivel MA és csapata nem rendelkezik.

Ebben az élesedő játszmában egyre szélesebb körben lesz nyilvánvaló, hogy eszköztelenek, tehetségtelenek, fantáziátlanok.
Nincs miről beszélni.
@Orica Középföldi: en ezt nem mondanam.

inkabb azt, hogy baromi atlatszoak. nem kepesek olyan hittel es meggyozodessel kiallni a jogallamisag, a liberalis demokracia, a sajtoszabadsag, stb mellett, hogy barki is egy pillanatig elhiggye nekik, hogy nem csak a mezesbodon kell.

egyebkent ugyanazt akarjak eljatszani, mint 2002ben. ugyanugy egy populista szart tolnak remelve, hogy megutaljak a fideszt annyira, hogy majd "jobb hijan" rajuk szavaznak, mint anno megyoekra.

teny, hogy a fidesz egyebkent mindent meg is tesz ennek erdekeben, de eleg sok embernek kezd kinyilni a szeme es latja, hogy a jelenlegi mszp ha nem is olyan zsakutca, mitn a fidesz, de minimum helyben toporgas, a korrupcio es posztkadarizmus pocegodreben torteno pancsikolas.
@ausländer Sipi:

Sipi!

Amikor azt írom, hogy eszköztelenek, az szó szerint azt jelenti, hogy nincs tudásuk, hitük, meggyőződésük, elképzelésük.

Nincs mit megjeleníteni, csak magukat, ami valóban nagyon átlátszó:))

Azért képzeld el, hogy Lukácstól/Töröktől/Tóbiástól/etc. kérnél egy definíciót a liberális demokráciáról:)))

Kurva nagy gondban lennének:))
@Orica Középföldi: Jó reggelt!
Azt várom, Gy mikor hirdet meg egy új összefogást/Bokros, Kuncze, Fodor/, mert a jelenlegi egy nagy 0
@KÁTÉó53éúétr6: gordon nagyon elkurta, hogy igy befekudt az mszpnek...

pedig egy tisztesseges osszefogqas elen eleg jo miniszterelnok-jelolt lehetett volna a szakertelmevel. csak az a gond, hogy ez a sarhazi banda ugyanugy megbuktatna es kicsinalna, mint gyurcsanyt anno, vagy gordonnak muszaj kesztyubabkent vislekedni,mint mesterhazinak.

a jelenlegi mszpnek ugyanis nem mas az erdeke, mint vinni tovabb az elmult majdnem 25 ev gyakorlatat, visszahozni a 70-30at es kellemesen elteszetoszaskodni a 4 ev kormany-negy ev ellenzek valtoban..
a navos egy sértődött barom...
irigy hogy az ország sikereSS
én bízok ártunkban és ormányunkban !
orbán miniszterelnö kúr is megmondta:
vannak még hibák, de kiköszöröjjük a csorbákat!
elképesztő hogy nem attok a fideSS nek bizalmat
amióta a fideSS 6almon van minden más, jobb lett
nincs semi gond, a bűnözést is felszámolták
nyilván bűnöző aki ennek nem örül...

jajrá magyarok ! jajrá nertársak !
@ausländer Sipi: Jól látod, ezért gondolom, hogy új "madame" kell, de gyorsan
@KÁTÉó53éúétr6:

Itt még bármi történhet:) Akár ez is.
@Nyilas Mise: Szerintem a navos egy fizetett pátcsicska, aki pontosan tudja, hogy ebben az országban nincs olyan ügyészség, bíróság vagy bizottság, aki annyira független, hogy hihetően kideríti az igazságot Éppen ezért az LMP jobban tenné, ha EU-us bizottságot kérne /ha akarja egyáltalán/ az helyett, hogy a pártokre dobálja a sz.rt ...van már azokon elég
a navos lázadó mögött is bajnai áll !
Csakszólok, hogy a 2012. évi XXXVI tv.24. § (1) bek-ének utolsó fordulata szerint:" Nem terjedhet ki a vizsgálat továbbá olyan ügy megvizsgálására, amely folyamatban lévő büntető-, szabálysértési, polgári vagy hatósági eljárás tárgya."

Úgyhogy tök mindegy, akarnak e csatlakozni. Ez egy LMP-s habverés. Ezért nagyot csalódtam Schifferben.
Miért is nem tudom komolyan venni H.A. koordinátor felfedezéseit?
ez csak egy példa:

1572/2006. számú közigazgatási elvi határozat
Az ún. láncszerződések (az Európai Bíróság terminológiája szerint: körhintaszerződések) esetén a számlák alaki és tartalmi hitelességével kapcsolatban az adóhatóság a tényállás teljes körű feltárása érdekében jogosult vizsgálni nemcsak a vitatott számlák kiadójának és befogadójának gazdasági kapcsolatát, hanem az ezt megelőző gazdasági eseményeket is (1992. évi LXXIV. tv. 32. §).

Az elsőfokú adóhatóság ellenőrzést végzett a felperesnél általános forgalmi adónemben 2004. február 16-29-éig terjedő időszakra. Megállapította, hogy a felperes számítástechnikai alkatrészek, illetve mobiltelefon alkatrészek nagykereskedelmi tevékenységét végezte. Vizsgálta az értékesítési láncolatot és az árajánlatokban, a válaszokban a megrendelések, az áru, a számla és a kifizetés útjában szereplő gazdasági társaságokat. Az ellenőrzés megállapította, hogy a közvetlen számlakibocsátók vevői és szállítói több esetben azonosak. A gazdasági láncolatban szereplő árualap eredete nem volt fellelhető.

Az adóhatóság elsőfokú határozatával 37 192 000 Ft jogosulatlan visszaigénylést állapított meg, amely után 18 596 000 Ft adóbírságot szabott ki. Megállapította, hogy a vizsgált számlák nem fogadhatók el hitelesnek, a társaságok valódi célja az adóáthárítás látszatának megteremtése volt.

stb, stb, ....
@Orica Középföldi:
Egyetlen könnyet sem fogok ejteni, ha EZ az MSZP eltűnik a gödörben.
Majd akkor sírok, ha valakik utánuk netán meg akarják csinálni az újat, oszt az ilyen mesterházyfélék akkor előmásznak és bele akarnak ülni a tutiba.
Mert hogy így leend, arról semmi kétségem nincsen.
(pedig elkéne egy rendes szocilaista párt ebben az országban!)
@InversioN: Persze, hogy nem akarnak!
Mit is kezdenének a szarkupaccal, ami a nyakukba ömlene 2014-ben - hiszen nulla ötletük van rá!
Benn akarnak ülni a parlamentben. Ennyi.
@Orica Középföldi:
Francokat! Ahhoz ismerni kéne a számokat!
@Megdobbent: @Orica Középföldi:
Reggel a klubrádióban György Péter esztéta és médiaelemző azt találta mondani, jogosan, hogy az ellenzéki oldalon csak a DK politizál, mert Gy politikusként viselkedik.
Maszop vezetője, MA pedig úgy, mint egy előzékeny cipőbolti eladó, és egy kettős könyvelő egyvelege.
@alte trottel:

"Francokat! Ahhoz ismerni kéne a számokat!"

Erről lehetne bővebbet?
@Spániel:

Fura, de életszagú György Péter fantáziája:))
@CSENDES: sifferben? csalódtál ?

orbán nem csalódott...
az ördög ügyvéggye...
elképesztő ügynök barom
Hogy milyen véletlen egybeesések vannak...

"Októberben emeltek vádat a CBA-közeli áfacsalók ellen
Pont a Horváth András-féle modell szerint működtek, 1 fős hivatalos létszámmal sokmilliárdos forgalmuk volt, a bukta után a CBA vette át a boltokat.P

Még nem tudni, hogy a rendőrségi nyomozás milyen mélységig tárta fel a CBA-üzletlánc franchise rendszeréhez tartozó abdai székhelyű Delikát Kft. tulajdonosainak ügyeit, akikre még 2011 szeptemberében csaptak le a NAV-osok, őrizetbe véve a két ügyvezetőt. P

Az Átlátszó cikke szerint pontosan az történt ebben az esetben, mint amiről a renegát, egykori NAV-os Horváth András az utóbbi hetekben beszélt. Papíron utaztattak élelmiszert Magyarország, Szlovákia majd ismát Magyarország között, 3,4 milliárdnyi áfát visszaigányelve."

cink.hu/oktoberben-emeltek-vadat-a-cba-kozeli-afacsalok-ellen-1474731081
@Orica Középföldi: szia:-)... szerintem a számháború levezénylését sem nézi ki belőlük...
Kedveseim!
Háttérben az utóbbi 24 év minden szemete, előtérben az aktuális műbalhé.
A bevált módszer: mindig olyan (patt)helyzetet kell teremteni, amely nem vezethet konkrét eredményre, viszont a szándék/igyekezet látszata megmutatkozzon.
A mi politikai prostituáltjaink az egykori római lányok fő problémáját választották megoldási alapelvükként, amely "szexelni, de ártatlannak maradni" lehetőséget jelent.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olvastam tegnap a cikket, de ez azért még nem elemzés... kiváncsi vagyok mit fog tudni produkálni ez a csapat, bár tanulmányok kiinduló pontja hogyan lehet "radikális konzervatív"... agybaj...
@InversioN: Miért is jut erről eszembe a 2010-es választás. Ezek semmi újra nem képesek. A vak is látja, hogy Orbán hatalmát szolgálják. ÉBRESZTÓ süketek és vakok!
@Csaknézek...:
nem is akarom megérteni, miről beszélhetsz...
webshop.cba.hu/index.php?cmd=product_show&cat_id=173&article=330

(figyelem! tájékoztató jellegű adat! ugyanez külföldön 260 forintnak megfelelő valutába kerül!)
@Apacsfőnök: így már érthető?

Az ellenzék 2018-ra készül, 14-ben a kétharmad megakadályozása a cél.
Másra nincs is lehetőségük, eltöketlenkedtek minden józan, célravezető alkalmat.

index.hu/belfold/2013/12/02/az_ellenzek_mar_2018-ra_keszul/
komlomedia.wordpress.com/2013/12/01/a-birodalmak-nem-nonek-az-egig/

hány napja van hátra orbánnak?

brühüyyy

a dollárkötvényei milyenek?
@Spániel:
Pont ez fáj mindegyiknek, hogy Gy. úgy viselkedik, ahogy akar - és ahogyan ők nem mernek viselkedni.
Ha van bármilyen előnye a karaktergyilkosságnak, akkor ez az:
Gyurcsányra már mindent mondtak - hol jogosan, hol jogtalanul - ezért mára eljutott odáig, hogy nullára nem érdekli, mit vált ki a szavaival a párttársaknál.
Ahogy elnézem, amit mond, az viszont egyre jobban jut el a "zemberekhez".
@rodeo36: Az emberiu civilizáció mindig is kedvezett a birodalamsodásnak. Ennek van némi humánetológiai alapja is. Viszont sosem kedvezett a birodalmak tartós fennmaradásának :-)
@rodeo36: ne aggódj, Matócsi töpörtyűagyából erre az esetre lis ki fog pattanni valami tuti.
Ha nem, jön a második opció: Gyurcsány-Bajnaiahibás.
@Nyilas Mise:

"A legdrágább megszorítást választja a kormány
.
.

A második legrosszabb eszköznek az IMF elemzése szerint a vállalati adók emelése bizonyul. Sőt, bár a negatív növekedési hatás kisebb, mint a kormányzati beruházások visszafogása esetében, a nemzetgazdasági beruházási szintet messze ez az eszköz üti meg a leginkább. Egy 1 százalékpontos kiigazítás már az első évben 0,4%-kal zsugorítja a GDP-t az alappályához képest, a beruházások pedig három év alatt bő 8%-kal esnek vissza. Így aztán - hiába látszik megszorításmentesnek ez a megoldás - valójában az alappályához képest a vállalati adóemelés a második legkedvezőtlenebb hatást fejti ki a bérekre.

A magyar kiigazítási körök közül az utolsó néhány már egyértelműen erre az eszközre támaszkodott, így ez a tanulmány is alátámasztani látszik azt a közgazdasági vélekedést, hogy a gazdasági hatásait illetően egyre kedvezőtlenebb szerkezetűvé váltak a kormányzati csomagok."

www.portfolio.hu/gazdasag/a_legdragabb_megszoritast_valasztja_a_kormany.192402.html
Szerintem a fidesz és az mszp is arra játszik, a választásokig megpróbálják kenegetni, amennyire lehet, agyonhallgatni az ügyet, hátha nem tűnik fel a választóknak. Remélem tévednek.
A NAV-vizsgálatban amúgy egyik nagy párt sem érdekelt. Az MSZP pedig gyakorlatilag tudatosan a vesztésre játszik. Ez sem teljesen új. A bajom ezzel az, amit már írtam. Nem a Jobbik-nak kellene átjátszani a hatalmat
endresy.blogspot.hu/2013/11/valasztast-nyert-az-mszp-fidesz-jobbik.html

Az egy más kérdés, hogy egy Fidesz-Jobbik-LMP koala, ami jelenleg érlelődik a 4/5 megszerzése érdekében két éven belül polgárháborúba vagy tömeges exodusba fog torkolni.
@KÁTÉó53éúétr6:

A kampányt nem Brüsszelben vívják, hanem itthon.:)
Az LMP-nek pont ezt kell tennie, ha parlamentbe akar kerülni a 3%-ával.
dakoták kommancsok együtt fosztyák ki az országot

minden politikus bűnöző !
@rodeo36: Ezt én is pont el akartam neked küldeni, de megelőztél. Figy ez a hír szerinted is igaz lehet?? Mert ha igen, akkor az usácska elég mozgalmas éveknek néz elébe. :) Ottani médiákban szerepelt már ez a hír valahol???
@GeoCracker: "Az egy más kérdés, hogy egy Fidesz-Jobbik-LMP koala, ami jelenleg érlelődik a 4/5 megszerzése érdekében két éven belül polgárháborúba vagy tömeges exodusba fog torkolni."

Nekem hasonlók jutnak eszembe egy új ballib kurzus kapcsán.:)
@Evezős: Tegnap direkt megpróbáltam tárgyilagosan megnézni és hallgatni a beszédét.
Folyamatában kiérlelt, kerek mondatok, bárki, még Manci néni számára érthető és értelmezhető komplett témakörök.
Röviden, pörgősen előadva és NEM PAPÍRBÓL FELOLVASVA.
Ezzel szemben felmerült bennem a kép: MA és az okt. 23-i zavarodott makogása a felcsúti maradonáról szóló monodrámájáról.Bőven lenne mire szerényebbnek lenniük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Nekem hasonlók jutnak eszembe egy új ballib kurzus kapcsán.:)"

Érdekes, nekem is.
Nem tudom ugyanis felejteni a Nagy Összefogást 2006 óta. És az együtt megélt tapasztalat nagy úr, új ballib kormány mindegy mit tesz, alakulása után fidesz-jobbik "spontán" zavargások, tüntetések, robbantgatások "keletkezhetnek", mert a haza nem lehet ellenzékben.
Ugye?
Mindenki meg van őrülve?

Behívták Ukrajnába az orosz csapatokat
A moszkvai Komszomolszkaja Pravda internetes kiadásában közölte: Szergej Szmoljanyinov szevasztopoli önkormányzati képviselő és harminc társa levélben kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy küldje be az orosz csapatokat Ukrajnába.
"Miután az ukrán nemzet és legálisan megválasztott elnöke, Viktor Janukovics elutasította az Európai Unióval való rabló társulási szerződés aláírását, a nyugati hírszerző szervezetek és ügynökeik megpróbálják megdönteni az ország törvényes vezetését" - idézte az Onet.pl a levél szövegét. "Kérjük, nyújtson katonai és minden más szükséges segítséget a testvéri nemzetnek, az ukrán kormánynak és elnöknek az ország szuverenitása, a Krím és más ukrán területek orosz nemzetiségű lakossága védelme érdekében. Kérjük, egyeztessék az ukrán kormánnyal az Orosz Föderáció fegyveres erőinek az ország területére való bevonulását."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/behivtak_ukrajnaba_az_orosz_csapatokat.570914.html#
@Spániel: Nekem nem emiatt sokkal, inkább egy új SZDSZ porondra lépése kapcsán, mivel én a DK-t igazán annak látom.
@Husz_János_Puszita: Akkor a navos bácsi adócsalás felvetése az LMP számára teremtett kampány-eszköz.
@Csaknézek...: írtam szombaton:/... csak lé nyista:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mikor láttál te utcán hajnalokig harcoló, gyujtogató, csuklyás, molotovkoktéllal, utcakövekkel napokig randalírozó DKst vagy szdsz-est?
Könyörgöm, csak egyetlen egyet mondjál!!!!!!!!!
Vagy csak egyetlen ilyen alkalmat, amikor ez megtörtént.
Mitől félsz mégis?
@Sir Bates dö Hól:

Igaz.

Túl a dolog szörnyűségén, ha eszkalálódik ott a helyzet, vajon nem fenyeget minket az orosz gázcsap elzárásának veszélye?
Ez különösen annak fényében lehet kardinális kérdés, hogy csak pár napra elegendő tartalékunk van...
@rodeo36: Rodeo, a Komlói Hírek a Hídfő című világlap hírét vette át ezt a nagy jelentőségű információt.

A cikk egyik mondatában a szerző azt állítja, hogy a hír olyan jelentőségű, hogy emiatt nem hozta le egyik mértékadó lap sem.

Másik mondatában viszont a Reuters elemzőjét idézi, aki a hírt kommentálja.

A Hídfő a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű huszonhatodik nímand ultrahiperszélsőjobboldali csoportocska lapja.

No comment.
@Csaknézek...: Szerintem az ott kialakult belpolitikai helyzet semmilyen hatással nincs az orosz gázcsapok elzárásának veszélyére.
Azt pedig már független szakértők is cáfolták, hogy a gázkészlet pár napra lenne elegendő.
@CSENDES:

Ok, kösz! :o)

Mindig trutyiban van az ember (legalábbis én biztosan), hogy mit higgyen el abból, ami napvilágot lát a neten, és még ha igaz is, hogyan értelmezze.
@GeoCracker: A tömeges exodus már folyamatban van. Szívszorongva tapasztalom, hogy egyre többen jönnek ide, a világ végére is. Egyrészt örülök, mert így van kivel magyarul beszélni, és nekik is jobb itt mint otthon, másrészt semmit sem szeretnék annyira, minthogy Magyarország olyan jó hely legyen, hogy vissza lehessen költözni.
@Spániel:
(nem láttam-hallottam Gyurcsány beszédét, de ezek szerint úgy beszélt, mint egyébként.)
Mesterházyról az okt.23-i "fellépése" kapcsán már írtam:
ha ott, mikor felmegy és hallja, látja, hogy a tömeg mit akar, mit skandál, eldobja a papírjait és mond pár mondatot (ez elvileg nem kéne, hogy probléma legyen neki, de úgy látszik, mégis az!) fejből az összefogásról, majd felhívja a színpadra az összes felszólalót, akik aztán egymás kezét fogva a tömeggel együtt skandálják az ÖSZZEFOGÁS szót ... hát felrobbant volna a tér és senki nem kérdőjelezné meg az mszp vezetői mivoltát.
De ezek annyira hülyék és annyira tehetségtelenek, hogy még három lyukas mogyoróban is több előrelátás, meg spontaneitás leledzik, mint bennük.
Pusztuljanak, minél előbb (mármint párt és szervezet), hogy létrejöhessen a romjaikon valami, ami enné, csak jobb lehet. (Csak sajnos, nehéz elképzelni, hogy a MA-félék ezt szó nélkül tűrnék és visszahúzódnának: hiszen egyikük sem ért semmihez, soha nem csináltak mást. Éhkopp jönne, azt meg nem hagyhatják. Hát ezért törtetnek és sunyiznak ezerrel ...)
@épészmérnök:
a "tréfa" az ebben, hogy én meg ugyanezt a hírt -kicsit diplomatikusabb köntösben- a Kínai Nemzeti Bank elnökétől hallottam egy nemzetközi fórumon...a BBC-nek van egy olyanja, hogy bizonyos témában összeránt egy csomó hírességet és bedob témákat amiket egy szintén nemzetközi zsűri értékel a végén...

kösz a komlói hírek és környékének bemutatását úgysem ismertem eszik e vagy isszák

brühüyyy
@Csaknézek...:
...+ egy irtózatos menekültáradat. Az pont nagyon kell főleg arra BAZ megyében ....
@Csaknézek...: meglehet oldani a beszerzést máshonnan is:)...@CSENDES: -sel ellentétben viszont akadozhat a gázellátás, de nem most... én inkább szocsiból maradnék távol:/... szerintem itt putyin ellépte magát, de elég csúnyán:)
@épészmérnök: Bocsi, de a hírt sok, gazdasági lap lehozta. Pl.

www.vg.hu/penzugy/devizapiac/kina-felhagy-a-dollarvasarlassal-417049

Utolsó mondata ugyan csak egy óhaj, ..

" Kína ugyanakkor azt is szeretné, ha legkésőbb 2020-ra a jüan jelentősége annyira megnőne, hogy felváltaná a dollárt a világ tartalékvaluta szerepében - közölte a Conclude."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
akkor volt erről szó és akkor nagyon soxor, amikor a GOP befagyasztotta az államot

ez persze nem lesz azonnal de a folyamat megállíthatatlan...

nagyon fontos tényező, hogy nagyon sok külföldi vállalkozás nagyon sok amerikai van Kínában és azoknak ártana a legjobban

olvasd ugyanerről "épész" hsz-t

brühüyyy
@GeoCracker:
a hangyák és a méhek sokkal bölcsebbek

brühüyyy
@Spániel: sajnos a matócsnyi-ból nem lehet töpörtyűt csinyányi

ehetetlen és tele van kiütésekkel pirosak a seggén

brühüyyy
@Spániel: "Behívták Ukrajnába az orosz csapatokat"

Tragédia lehet ebből.
@épészmérnök: Igen, nekem is ismerős valahonnan ez a mondat és nem lett jó vége.
@Sir Bates dö Hól:

"szerintem itt putyin ellépte magát, de elég csúnyán:)"

Mi történt Szocsiban?
@Penivaldes: igen... ha nincs háttérmegállapodás a szaudiakkal vagy iránnal, akkor botrány lehet ott... de lehet, hogy így is lesz egy casus belli... de attól még nem lesz pénz
@rdos: arra azért kiváncsi leszek, hogy kinek fognak exportálni egy erősebb jüanmellett:)... és ezt hogy kezelik le otthon, főleg, hogy a belső rossz hiteleikről semmit sem tudni, tán nem véletlenűl:)
azé oan jópofák vagytok, ti ellenzékibőrbe bújt fideszfanok :-) ekézzetek csak, azé az elmúlt 23 évben 12 évig szoci kormányok voltak, és azok alatt MINDIG jobb volt, mint a zsebnéró vagy a pökhendi hülye Antall alatt.
@rdos: Nincs kétségem efelől, arra reagáltam, hogy az ultraszélsőhiperjobboldali blog szerint elhallgatták a hírt.
@Csaknézek...: az eurázsiai unióval lépte el magát... szocsiban az olimpia lesz...
@rodeo36: Ha a dollárnyomtatás leáll, akkor az orbán-kormánynak annyi, nem lesz, aki megvegye a bóvlit - mit gondolsz?
@Spániel: Én inkább arra gondolok, hogy kik vetkőztették alsógatyára a magyar társadalmat az elmúlthuszonban a gengszterváltás óta. Szerinted a csúnya nácikok??? :) Amit te írsz az "csak" következménye azoknak a bűnöknek, amit gengszterváltó "elitünk" prezentált a számunkra az elmúlt 20-24 évben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ahhha...csak bennem ilyenkor megjelemnik a kérdés, hogy vajon e a következmények nem e kitermelt tagjai az elitnek,vagyis az ő dühök nem őszinte hanem megjátszott, azzal a céllal, hogy addig se a lényegről legyen szó..
"Üdv a t. Házból. Percrőlpercrézünk
Na, fél óra kellett, hogy elérkezzünk a nap témájához, a NAV-os botrányhoz. Bemelegítésként a jöbbikos Gyöngyösi Márton vádolja a korrupció támogatásával a kormánypárti képviselőket. Válaszul Szatmári Kristóf államtitkár tisztánlátást remél annak eredményeként, hogy az ügyészség vizsgálódik, s maga a NAV is feljelentést tett. Majd kerek mondatokban azt írja körül, hogy vélhetően nincs itt semmi baj, s igazából az a Horváth nevezetű ember, aki borította a bilit, sosem volt tűzközelben."
@KÁTÉó53éúétr6:

"Akkor a navos bácsi adócsalás felvetése az LMP számára teremtett kampány-eszköz. "

És ha az? Nem akarod tudni az igazságot?
www.origo.hu/itthon/20131202-jogosulatlan-adatkezeles-miatt-is-feljelentette-a-nav-horvath-andrast.html?sec-1

"A számítógépén talált adatok, valamint a szekrényében fellelt iratanyagok átvizsgálásakor jogosulatlan adatlekérdezéseket tárt fel a NAV – tudatták közleményükben. „Mindezen túl a volt munkatárs saját bevallása szerint adótitkokat tartalmazó adatokat juttatott ki a hivatalból és birtokol jelenleg is” – írja az adóhatóság."

Nem kommentelem, csak nyelek egyet. :-(

@Sir Bates dö Hól: A kínai eftársak helyében azon filóznék, hogy tibeti, vagy ujgur "spontán" lázongások lesznek, vagy mindkettő. :-( Irán fél évig nem "pofozható", az ukránok és az orosz medve "ellesznek egymással" :-(, de van itt még valami, ami miatt fájhat az amik feje.

"Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?"

www.portfolio.hu/vallalatok/csak_ido_kerdese_hogy_a_bitcoin_elsopri_a_penzugyi_rendszert.188046.html
a poszthoz

Áfacsalás miatti nyomozás egy CBA-közeli cég ellen – a jéghegy csúcsa?

www.atlatszo.hu/2013/12/02/afacsalas-miatti-nyomozas-egy-cba-kozeli-ceg-ellen-a-jeghegy-csucsa/

itt meg a cikk összefoglalója a lustáknak:

NAV-botrány: Horváth modelljét követhették a CBA-közeli csalók

hvg.hu/kkv/20131202_NAVbotrany_Horvath_modelljet_kovethettek
@Spániel:

Cöf se írhatta volna szebben. Apám!! Nagy az Isten állatkertje.
@épészmérnök: Elhallgatni valóban nem hallgatták el, a gazdasági rovatokban szinte minden újságban megjelent. Abban viszont talán a komlói médiának lehetett némi igaza, hogy nem a megfelelő súllyal tálalták.
@épészmérnök:
a dollárnyomtatás folyamatosan csökkenni fog...már annyi dollárbankjegy van forgalomban, hogy szerintem csak csillagászati számokkal fejezhető ki (Kína deklaráltan 3,6 billió azaz amerikai trillió egyedül)
a zorbánkácska nem abba bukik meg hanem abba, hogy akkor kamatokat és járulékokat fog fizetni a kötvényeiért, amit nem tud...rosszabb lesz mint a legrosszabb és leghülyébb devízahiteles

sajnos Europa sokkal jobban mössze van fonódva az usával mint az egészséges lenne ezért nem hiszem jó partner ebben a leváltásban pedig érdeke lenne és tényleges érdekei keletre mutatnak

az északamerikai védővámok akkorák, hogy szinte nem is éri meg europai terméket venni, vagy csak kivagyiságból most a kanadai freetrade lehet valami de évek fognak eltelni míg ezt számszerüsítik...addig bármi lehetséges

ki az a hülye aki megveszi a kurvadrága kanadai olajat pláne a tarsand-ből de a többi is mire odaér...ahol vennék...ilyenkor igazán nagyok a pocsolyák amik körülveszik amerikát még az északi tenger is

szóval nagyon komplikált ez is

brühüyyy
"Szlovákia tavaly 156 ezer tonnával több cukrot exportált, mint amennyije volt..."

444.hu/2013/11/28/szlovakia-tavaly-156-ezer-tonnaval-tobb-cukrot-exportalt-mint-amennyije-volt/

Ha ez mind ide jött, akkor csak ennek az áfája kb. 5 mrd Ft volt 2012-ben.
@Mitzimackó:

" 12 évig szoci kormányok voltak, és azok alatt MINDIG jobb volt"

Már akinek. Nem csak egyféle szempontrendszer, értékrend létezik, ahogy a választási eredmények is mutatják.
Horváth András válasza a NAV vele kapcsolatos vádjaira:

"Nem igaz, hogy nem volt adóellenőr, az sem igaz, hogy jogosulatlanul nézett bele száz revizor anyagiba - Horváth András, az adóhivatal volt dolgozója sorra veszi levelében, hogy szerinte mi nem valós abból, amit a NAV vezetői róla közöltek."

www.origo.hu/gazdasag/20131202-horvath-andras-levele-az-adohivatal-allitasaira-valaszul.html?sec-1
@rdos:

""Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?""

A szakértő 5 évet jósolt, de annyi az ellenérdekelt, hogy szerintem több lesz az.
@Penivaldes: Akár ezen is el lehet gondolkodni, de ez akkor is csak következménye marad annak a mérhetetlen károkozásnak, amiben benne volt az SZDSZ, de a többi fő felelős párt is (MSZP+FIDESZ).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyu, szerintem ez a mai gengszterváltó -emútháromév- a nemzet legalább 60 %-a számára jelentősebb károkat okozott, mint a többi húsz együttvéve. Minden érdeket megsértett, anyagit, erkölcsit, törvényit. A mélyszegénység tombol és napról napra növekszik néhány tízezer javára.
2006-ban néhány mondat miatt történt, ami történt.
Most valódi, nagyságrendekkel nagyobb problémák miatt kellene kimennetek és ugyanazt a cirkuszt végigvinni, mert itt már kimutatva is emberek milliói éheznek, fáznak, rákos gyerekes családokat lakoltatnak télvíz idején, diplomások válnak hajléktalanná, jobb esetben emigrálnak miközben gátlástalanul nyomul az agymosás és a populizmus.

Ha valamikor, itt lenne az ideje egy határozott jobbik fellépésnek, de mint sejtjük, a valószinűsíthető koala miatt inkább "elnéztek" a problémák felett. És ha megtörténik az összeborulás, úgy jártok, mint Torgyánjózsi. Sehogy.
Nem tudom érdemes egyáltalán foglalkozni az MSZP-vel. Az hogy jelenleg ők a legnagyobb ellenzéki párt csak tünete hazánk kórságának. Majd egyszer.

Fabius jókat írsz de kérlek egy ilyen sértő párhuzammal ne mocskold be Homer J. Simson-t!
@Spániel: Én úgy tudom, pont azért nem lesz összeborulás mert tanultak TorgyánJózsi példájából. Amúgy meg ha tényleg ekkora a baj, pld. a dékások miért nem tüntetnek még vehemensebben, ha olyan nagy ellenzékinek és a haza "megmentőinek" tartják magukat???
"Visszavágott a NAV-nak volt dolgozója
Horváth András az Origónak küldött levelében sorra vette, mi nem valós abból, amit a NAV vezetői róla közöltek. Az adóhatóság volt munkatársa az elmúlt hetekben több alkalommal azzal vádolta a NAV-ot, hogy évente ezermilliárdos mértékű áfacsalásban asszisztál a legnagyobb adózóknak. Válaszul a hatóság feljelentette volt dolgozóját rágalmazás miatt.
hvg.hu/gazdasag/20131202_Visszavagott_a_NAVnak_volt_dolgozoja#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default_hirkereso
@Penivaldes: Akár el is magyarázhatod, bár a tegnapi Böjte Csaba beszéd és átélt élmények alapján más dolgokat érzek fontosnak, főleg így advent idején. Ahogy elnéztem az őt kísérő tusnádi gyermekkórus 13-14 éves leányainak tiszta tekintetét, egyből leomlott bennem nagyon sok aggodalmaskodás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ügyes próbálkozás a labda visszapattintására:))

A kérdés még kérdés:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Újra felteszem a kérdést:

Mikor láttál dk-st utcán dühöngeni, gyujtogatni, stb. stb.
Ez eddig a jobbik privilégiuma volt, sőt el is várjuk tőlük, főleg akkor, amikor súlyos nemzetgazdasági okok is vannak rá.
Ne azt kérdezd, hogy dk, szdsz miért nem, hanem hogy ti miért nem?
Semmi sem csípi a szemeteket, csak az öszödi beszéd csípte?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel...én azt mondtam, hogy a macskaköves lázadók haragja sem őszinte, mert őket is rángatják, és béreltek

egyébként meg igazad van, advent van, és jövőre sem hal ki a magyar, mert 1 már biztos, a másik még nem biztos, de reménykedünk.
mszp jobb volt, mert
"nem csináltunk semmit"

azért ez jobb kormányprogram...
unom hoyg ezek a náci dakoták
álandóan mindent "újraszerveznek"
Lapszéli jegyzet Lukácshoz

Holdsarló
nézi csak
reggelig,
végül a
vándorló
pásztorok
meglelik.

Jászol a
bölcseje
fényekkel
úgy teli!

Állnak és
csodálják
feketén, –
s köztük két
hű tehén
leheli
a gyerek
csillogó
bőre tükrét

Radnóti
Parlament:
"Schiffer András szerint Horváth András „a magyar Snowden, akitől a magyar elit reszketni méltóztatott”
„Ha nincs semmi probléma, miért menekülnek a tüzetes vizsgálat elől?” – kérdezte a Fidesztől az ökopárti képviselő.
A reagáló Szatmáry Kristóf azt kérte Schiffertől: ha van akár nála, akár Horváthnál bármilyen konkrétum, akkor azzal álljon elő"

Én nem tudnék ellenállni egy ilyen felszólításnak.
@Spániel:
Senki nincs megőrülve. Oroszország vissza fogja szerezni magának Ukrajnát és Fehéroroszországot. A Kaukázust és Közép-Ázsiát is. E folyamatot látod most elkezdődni.
@rdos: azért a bitcoin egyrészt véges, másrészt az "megszerzéséért" mit is kell tenni?... csatlakozom @Orica Középföldi: -hez... szembesülni kell azzal, hogy ha a világ nem akar háborút (eddig ez volt a megoldása az ilyen helyzeteknek), akkor valami újat kell kitalálnia... márpedig háborúzni most csak az usa képes hagyományosan (ha nem használnak atomot):/
@Spániel: Szerintem nem várod el tőlük, ha megtennék akkor azért szapulnád őket, hogy lám-lám ismét a jobbikos csőcselék randalírozik az utcán, stb.
Parlament, az Indexen Révész Máriusz kommentje:

"Józsa István is a NAV-ról interpellál. Ha minden szavát elhiszi Horváth Andrásnak, akkor ő is elfelejtette, hogy Horváth András 2007-től ostorozza az adóhatóság munkáját."

index.hu/belfold/2013/12/02/parlament_pp/

Mit is jelent ez a két mondat...? :o)
@Spániel:

"A reagáló Szatmáry Kristóf azt kérte Schiffertől: ha van akár nála, akár Horváthnál bármilyen konkrétum, akkor azzal álljon elő"

Én nem tudnék ellenállni egy ilyen felszólításnak."

Erre írta az Index tudósítója:

Csodálkoznánk, ha
Bárki ki merné itt mondani
A konkrét érintetteket.

:o)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: randalírozni nem kell, atól mert nagy a hangod, még nem vagy jani
index-folyam rulz

A legjobbkor
Révész Máriusz (Fidesz) dec. 2. 14:07
érkeztem. Mesterházy Attila épp engem emlegetett az áfa üggyel kapcsolatban. A politika, a választási kampány sok mindent felülír. Horváth András kb. 2 éve azzal keresett meg engem, hogy bár eddig nagyon várták, de sajnos nem váltották le az APEH régi kommunista vezetőit, csak megforgatták őket, és nem változott semmi, bár szerinte ugyanolyan nagy visszaélések vannak, mint voltak a választás előtt.

Révész Máriuszt kérdezném, hogy
Vágó Gábor (LMP) dec. 2. 14:40
mi lett abból, amikor Horváth odaadta neki azokat az anyagokat 2011-ben, amik felhívják az óriási adócsalásokra a figyelmet?

:D
index.hu/belfold/2013/12/02/parlament_pp/?p=0
@J.László: Meg ugye arról se legyenek illúzióink, hogy ez az Ukrán "forradalom" is kb. annyira spontán és alulról szerveződő, mint pld. a szíriai volt. :(
@Penivaldes: Én nem szoktam hangoskodni, vagy úgy nézek ki szerinted??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Vagy a CIA-projekt "narancsos forradalmuk" 2005-ben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: látom, megvan a csapattársad... hihetetlen, hogy mennyire korlátozza a helyzetértékelés józanságát az usa-cionizmus ellenes gyűlölet és a wishfull-think...
Horváth Andrást kivezették a parlamenti sajtópáholyból
Horváth a délután egy órakor kezdődő ülés elején felment a karzatra az újságíróknak fenntarott sajtópáholyba - jelentette az Origo tudósítója. Nem tudott észrevétlen maradni, minden fotós őt fényképezte. Fél óra múlva megjelentek a parlamenti őrök is, akik kivezették Horváthot a sajtópáholyból.

www.origo.hu/itthon/20131202-horvath-andrast-kivezettek-a-parlamenti-sajtopaholybol.html
@J.László: és hozzá ott a több ezer hasznos idióta, aki azt hiszi majd mehet Bécsbe cukrászdát nyitni. :)
@Sir Bates dö Hól:

Pedig pölö próbálkozhatnának Svájcban is külföldről forradalmat kirobbantani.
Izgalmas kérdés, hogy vajon sikerülne-e... :o)
@Csaknézek...: Elég, ha a neveket feketével áthúzzák, az eseményeket szóró szóra leírva.
Aztán később valahogy véletlenül mégis átlátszódik a cégek neve is.
@Csaknézek...:
"Vajon kap-e választ Vágó?"

révész csak írni tud, olvasni nem.
@Secnir:

Úgy néz ki, Máriusznak beragadt a klavija...:

"Számos mezőgazdasági termék esetében kezdeményezte a kormány a fordított Áfa bevezetését az adócsalások megakadályozása érdekében. Ebből a gabona sikerült, és több kérésünkhöz nem járult hozzá az EU."

"Széll Bernadett szintén az ÁFÁ-ról beszél, bár nem teljesen értem, hogy hozza össze a stratégiai cégekkel. Az általa felsorolt ágazatok szinte mindegyikében kezdeményezte a kormány a fordított ÁFA bevezetését, az adócsalások visszaszorítása érdekében."

Tehát a fordított Áfa mindent megold(ana), és valamennyi felmerült kérdésre ez az univerzális válasz?
@Sir Bates dö Hól: Az szerintem téged is elhomályosít csak ellenkező előjellel. :)
@Spániel: Miért nem kért rendes belépőt, mondjuk az LMP-től???
@Spániel:

Ha az idézett szöveg minden sorának első betűit összeolvasod... :o)
@Sir Bates dö Hól: ahogy olvasgatom, ismereteik alapját képezik a james bond filmek is. esetleg láttak egy-két stirlitzet. ezzel megalapozták a titkosszolgálati szakértő címüket.
Horváth Andrást kivezették a parlamenti sajtópáholyból
Origo2013. 12. 02. 13:46

Nagy feltűnést keltett hétfőn a Parlamentben Horváth András volt NAV-os dolgozó, akivel délelőtt már a számvevőszéki és költségvetési bizottság is foglalkozott. Horváth a délután egy órakor kezdődő ülés elején felment a karzatra az újságíróknak fenntarott sajtópáholyba - jelentette az Origo tudósítója. Nem tudott észrevétlen maradni, minden fotós őt fényképezte. Fél óra múlva megjelentek a parlamenti őrök is, akik kivezették Horváthot a sajtópáholyból.
Elfogták a hanuka-gyertyatartók rongálóit
A három pesti férfi három helyszínen is lecsapott.
"""""ÉS MOST FÖLAKASSZÁK ŐKET ???????????
"""""ÉS...TESSÉK MONDANI... A JOAV BLUMM-OKAT IS ELFOGJÁK ????? UGYE ????!!!!!!!!!!!
Révész M.:

"Az SZDSZ hatalmas tartozása, úgy tűnik, a balliberális média számára rendkívül kellemetlen, kínos téma. Már délelőtt több portál próbált elővágásokat tenni, és hitelteleníteni ezt az interpellációt. Számomra is furcsa, hogy az SZDSZ különböző vezetőiből álló utódpártocskák úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne ehhez az adóssághoz."

Minden világos!
Horváth András nem mond igazat! :o)
@kvadrillio: AHHA...HMMM....SŐT....PŐLÁNEHHH !!!

HANUKÁKAT IZRÁELBEN TESSENEK GYÚJMTOGATNI !!!!!!!

MAGYARORSZÁGON A FENYŐFA ÁLLÍTÁS HONOS !!!!!!!!
@bella _ciao:

"_NAV-botrány: Horváth modelljét követhették a CBA-közeli csalók_"

nyilván. a magyart elsősorban a magyar lopja meg, a tolvajok közt legfeljebb csak harmadik a sorban a multi.
@kvadrillio:

Megkérhetlek, hogy keresd meg a hangerőszabályzót a klavidon?

Előre is köszönöm! :o)
feldob egy kérdést, majd saját maga válaszol rá. magával skizo, velünk meg szado.
@jaegtoer: mert mi még a multinak is tudunk újat mutatni. az egész ország egy hungarikum.
@kvadrillio: JAHHH...ÉS AZ SZDSZ FIZESSE KI A TARTOZÁSÁT ! TÚL SOK MUTYI-MILLIÓKKAL TÁMOGATTÁK ŐKET, AMIKET SOROZATOSAN LENYÚLTAK !

" 2003 november 5-én aztán Kuncze Gábor találkozott Bécsben Zachhal és Aczéllal, írja az osztrák lap. November 24-én Aczél az általa korábban vezetett bécsi Liberális Intézet nevében átutalt 93 ezer eurót (21 millió forintot) az SZDSZ-nek. Négy nappal később Kuncze Gábor levélben köszönte meg a nagyvonalú támogatást, amely „lehetővé teszi a liberalizmus eszméjének további terjesztését Magyarországon”. Az SZDSZ éves pénzügyi beszámolóiból az derül ki, hogy az Osztrák Liberális Intézet rendszeresen utalt pénzt a magyar liberálisoknak. Eddig több mint százmillió forintot kapott a párt az osztrák Liberális Intézettől: 2004-ben 69 milliót, 2005-ben 24-et, 2006-ban 30 milliót. 2007-ben a rendszeres támogatás megszűnt.

8:3 és 2:2:1

2004 elején Zach arról írt feljegyzést a Strabag elnökének, hogy a liberálisok pénztárnoka a szocialisták pártpénztárnokával megállapodást kötött. Ez arról szólt, idézi a lap, hogy „a felek tartják magukat ahhoz, hogy a megállapodás semmilyen körülmények között nem bontható fel. A 11 a két koalícióspartner között 8:3 arányban oszlik meg”.

A Profil szerint ez a „11” igazából 11 millió eurót jelent. Egy későbbi, a Strabag számára projektekről szóló feljegyzésben ugyanis a következő szerepel: „M5 - amelyről 11 millió eurós megállapodás született – aláírás előtti állapotban”.

Itt az is szerepel, hogy Puch László a szocialisták pártpénztárnoka elégedetlen, s a pénz mielőbbi átutalását akarja. A lap szerint ezért Zach arról tájékoztatta Puch Lászlót, hogy a pénzt a Strabag az Eurocontacton keresztül szeretné kifizetni”, ez a megoldás lenne ugyanis „megbízható és biztonságos”. "

...A TÁRSADALOM A MEGSZORÍTÁSOK MIATT NEM V
ÁLLALJA ÁT AZ Ő SZARJAIKAT !!!!!
@kvadrillio: AMÚÚÚÚÚGY......ezért kellett a több párt rendszer ???? hogy többen.....többen nyúlhassanak le ?????

eszem-fasom megáll !!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
őszintén megmondom, az a bajom, hogy azért a néhány mondatért, - amit lehet így is meg úgy is értelmezni, ki-ki vérmérséklete és politikai irányultsága szerint - történt meg az "esemény, amiből a fidesz szűzlányként robbant ki és hasított a választásokig.
Pedig vastagon benne volt, a háttérből irányította és finanszírozta az erre nagyonis hajlamos tömegeket.
Végül a jobbikra maradt az utcai szar meló elvégzése, végigvitele, és lassan az derül ki, hogy csupa ártatlan, véletlenül arra sétáló cekkeres vásárló tartotta sakkban mintegy két hétig a várost. Olyan kurvaradikálisak voltatok akkor, hogy nem tudtam dolgozni járni az Erzsébet hídhoz a könnygázbombák meg a hajnalig tartó harcok miatt.

Újra leírom, amire nem akartál válaszolni: ma összehasonlíthatatlanul nagyobb okok lennének arra, hogy pofánvágjátok a fideszt, jobban kiérdemelné az eddigi igéretei és azzal szögesen szembenálló jelenlegi hőstettei alapján, mint Gy az öszödi beszédért.
Szereptévesztés, nem a cigók a ti ellenfeleitek. Kis szájkarate, zászlóégetés, ebből áll a mai jobbik. Ha akkor olyan faszagyerekek voltatok, most miért neeeem?
Ellenzékben vagytok, vagy neeeem?

Maszop-E14 örül, hogy lyuk van a seggükön és szelel, nincs B-közép rajongótáboruk, saját kiképzett "csendőrségük", párszáz nyugger nem haderő.
DK bőven megteszi, amit maroknyian meg tudnak tenni, randalír nem a műfajuk.
@kvadrillio:

Úgy van, aki tartozik, az fizessen!

Mit szólsz a mostani lenyúlásokhoz?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"__megjelentek a parlamenti őrök is, akik kivezették Horváthot a sajtópáholyból.__"

Úgy vélem, nem csak az államapparátusba, a parlamenti padsorok közé is bőven befolyt a trágyalé.
Hanem a történések azt mutatják, hogy bőven van fosni-valójuk balról is jobbról is. és kurva magasan
@Spániel:

"ma összehasonlíthatatlanul nagyobb okok lennének arra, hogy pofánvágjátok a fideszt, jobban kiérdemelné az eddigi igéretei és azzal szögesen szembenálló jelenlegi hőstettei alapján, mint Gy az öszödi beszédért."

Így van!
A magyar ember nem hisz, hanem tud. Tudja azt, hogy minden (ismétlés: MINDEN) politikus mocskos, csaló gazember. Tuti. Általánosságban nem merném mondani azt, hogy saját tapasztalatból tudja esztet (merthogy ő maga sem veti ám meg a számlanélküliséget), deazért … van ebben valami.

Mint hallottuk, olvastuk, ilyesmi, Horváth András 2011 (ismétlés: 2011) környékén vizsgálódott valamely ügyben, és megfogalmazódott benne a gyanú (ismétlés: gyanú), miszerint több tízmilliárdos csalás lehet az ügy mögött. Próbálkozott a további vizsgálatok kierőltetésével először a NAV keretén belül, aztán kívül, még Rogánhoz is eljutott az ügy, de végül nem lett belőle semmi. Horváth úgy érezte, hogy leállították, kissé magába is volt roskadva, egy ideig tanácstalanul nézegette lángpallosát, aztán eszébe jutott valami, és rávetvén magát az ottani adatbázisokra gyűjtögetni kezdett (60.000 oldal, vagy mennyi). Mindent mindennel összeadva az gyött ki neki, hogy a hasonló területen dolgozó összes cég összes ÁFA visszaigénylése (ismétlés: összes, összes) öt évre visszamenőleg (gondolom, annyi ideig őrzik az adatokat a NAV-nál) 216 milliárd forint. Feltételezve, hogy ez mind egytől-egyig ÁFA csalás (ismétlés: egytől-egyig), és csak az adott területen ennyi, úgy gondolta, akkor a teljes országra nyugodtan számolhat 1000 milliárdot, amelyhez még 700 milliárd hozzácsapása nem olyan nagy kunszt. Eddig ebben nincsen semmi meglepő, ezt az összeget mindenki tudja, még a külföldi vizsgálódó szervezetek is, Magyarország valóban kb. ennyit csalhat évente, deviszont nem csak a nagyok tesznek ki ennyit, hanem a cégek, népség, katonaság, ól inkluzíve (megjegyzés: az ÁFA csalás minden országban, ergo az EU-ban is nagy gond). Összehasonlításképpen megemlíthető, hogy a NAV júniusban derített fel egy szlovák-magyar cukorügyet, ahol az importált mennyiség papíron hazánk éves cukorfogyasztásának másfélszerese volt (480 ezer t!), a kaszálandó összeg meg 2,6 (kettőegész-hattized!) milliárd, de lebuktak. Bőven Horváth színrelépése előtt.

Ami viszont tényleg újdonság volt, Horváth azt mondta, ez a csalás politikai segédlettel történt. És mivel praktikus okokból (ismétlés: praktikus okokból) 2007-ig ment vissza egy 2011-es vizsgálódás alapján, rögtön sikerült a teljes politikai elitet belerántani az exkrementumba, Gyurcsány, Bajnai, Orbán, a pártok, meg aki még arra járt, amely belerántás nagy lelkesedéssel találkozott a teljes nem politikusi körben a „Na, ugye, hogy megmondtam” effektus alapján, hiszen ezt mindenki így tudta és tudja.

A parlamenti vizsgálóbizottságok működését mindannyian ismerjük (lásd pl.: MALÉV ügy). A bizottság jelent, a Parlament többsége meg megszavazza, hogy a jelenleg regnálók a bárányok, a zemútnyócévesek meg a farkasok. Mind egy szálig. Punktum. Arról nem is beszélve, hogy a bizottságnak se jogköre, se nyomozati szerve, se hozzáértése nincsen. Az egyetlen lehetséges megoldás az ügyészség/rendőrség vizsgálata. Itthon más nem adatik, aki tehát a parlamenti vizsgálóbizottságtól azt várja, hogy a./ tárgyilagos legyen, b./ valami eredménye legyen a jelentésének, azt nem óhajtom besorolni sehová, mert esetleg sértésnek veszi.

A beidézett példákról:
1./ Steiner Pál 2012. decemberében jelentette ki, hogy politikai karanténba zárnák Vonáékat és ezért megígérte, hogy vitanapot sem fognak kezdeményezni velük. „Az MSZP semmilyen intézményes kapcsolatot nem tart fenn a Jobbikkal a jövőben, így nem vesznek részt a Jobbikkal közös országgyűlési kezdeményezésben” – fogalmazott Steiner.
2./ A Három királyfi, Három királylány (civil) Mozgalom ívének aláírása nem vitanap és nem országgyűlési kezdeményezés érdekében történt.
3./ Az „Orbán kormány két éve” politikai vitanap kezdeményezésének aláírásgyűjtő ívét Mesterházy 2012.május 18.-án írta alá, azaz Steiner kijelentése előtt 7 hónappal.
Megállapítható tehát, hogy a két példa úgy sántít, hogy jobban se kell.

Összefoglalásként tehát mondhatjuk, hogy véleményformáló értelmiségünk, beleértve Vatagbőrt, Varánuszt, 444.hu-t („Ha nem a saját mocskukról – ismétlés: mocskukról - van szó, Mesterházy vidáman ír alá együtt Vonával”) meg a többit, keményen és vállvetve dolgozik Orbán újabb 4 évén, lehetőleg persze kétharmaddal. Csak így tovább fiúk.
@jaegtoer: cirbi is félreértette. kövér emberei csak egy excluzív parlamenti sétára invitálták, ahol olyan tereket is megnézhet horváth, amit egy egyceri látogató nem. pl. a pincezárka.
Az én nagy vátesz lelkem ma kora reggelről... és mondom: a NAV sosemvolt vizsgálóbizottságosdija tovébbra is lepkefing ehhez képest...

"Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.12.02. 06:27:06
off...

"Százezrek követelik Kijevben Európát
Megbénult az ukrán fővárosban a közlekedés, hatalmas a tömeg, tovább feszül a húr."

Ők onnan szeretnének szabadulni, ahová Orbán viszi az országot. Úgy tűnik 24 és és mindent elfelejtettek...2015-be társulhatunk Eurázsia-Putyiniába. on...

Tahótlanítok
Válasz erre
Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.12.02. 06:29:10
és még:
"Ennyi van

Elmegyek. Ha valaki még nagyon csinálna valamit, az olvassa el ezt a Waszlavik László-interjút. A kijevi események tükrében pláne aktuális Gazember Petőfi Velorex Ullmann Camembert Mónika Sámán Szabadcsapat művész úr 2006-os midiindulója. Üdv."
444.hu/2013/12/01/nagy-balhe-van-kijevben/
"
@kvadrillio: na te kis fidesznyik..
csak kibujik a szog a zsakbolk:-)

de mindig tudtam en, hogy az faj a fidesznek es a csocselekenek legjobban, hogy rajtuk kivul masok is vannak a palyan es nem rugdalhat kedvere az ures kapura:-D

egyebkent a megszunt szdsz egymilliardos tartozasahoz..
a fidesz altal elsikkasztott tiszti kaszino kamatokkal vajon mennyi is?
ugy 4 milliard? esetleg 6?
@kvadrillio: akko írjá mán pár sort arró is, hogyan pumpálódik át a sokmilliárd forint trafikosokon, vízszerelőkön, földmutyisokon, múkörmösökön, közgépen keresztül a fideszbe.

Szdsz-nek egy osztrák liberopárt adott pénzügyi támogatást, nem aa magyar emberek rovására.

MAGYAR ADŐFIZETŐK PÉNZÉBŐL, MÉGJOBBAN MEGRÖVIDÍTVE ÉS MÉG MÉLYEBB NYOMORBA DÖNTVE EZZEL MÁR 4,5 MILLIÓ HIVATALOSAN IS SZEGÉNYNEK MINŐSÍTETT HONFITÁRSUNKAT!!!!!!!

Szdsz-nek egy osztrák liberopárt adott pénzügyi támogatást, nem aa magyar emberek rovására. Tiltakozzanak az osztrákok, ha bajuk van ezzel.

Te hülye troller, itt úgy bebuksz, hogy egész éjjel borogathatod..
@kvadrillio:

tassék képezni magadat.

menorák azok, vagymi.
@ausländer Sipi:

"_a fidesz altal elsikkasztott tiszti kaszino kamatokkal vajon mennyi is?
ugy 4 milliard? esetleg 6?_"

erről nem hallottam, sőt nem is kaptam belőle! mesélnél róla 4 mondatot?!
@jaegtoer: a fidesz meg a kilencvenes evek elejen kapott egy partszekhazat - a volt tiszti kasizno epuletet - , mint minden part. es eladta 697 millio forintert, majd a penz szoren-szalan eltunt.

ez csak ket mondat, de szerintem a lenyeg benne van:-)
@bella _ciao: ahhh, tényleg, az egy kormány és párttagra eső biztonsági szolgálat arányát tekintve lassan veri az a történelem nagy vesztőinek arányszámát...

hiába vannak fontos dolgok:

Februárban új házszabály léphet életbe az országgyűlésben, értesült az Index. A 2014-es választások után teljesen átalakul a parlament szerkezete és munkarendje. Az eddigi 386 helyett csak 200 képviselő lesz az országgyűlésben, új szereplőként megjelennek a hazai nemzetiségek képviselői is.

A Fidesz ezért látta szükségesnek, hogy új szabályokat vezessen be az ülésekre és a bizottsági munkára. Úgy tudjuk, hogy a házszabály szövegének tervezete már hónapokkal ezelőtt elkészült. A szöveget azonban csak nemrég kapták meg az ellenzéki frakciók. Az előterjesztés parlamenti tárgyalása hamarosan elkezdődik, viszont csak jövő tavasszal lép életbe.

A házszabály részletesen meghatározza a frakciók és a képviselők munkáját, a plenáris ülések és bizottsági ülések rendjét. Az újdonság az, hogy szabályozni kell a nemzetiségi képviselők felszólalási lehetőségeit és azt, hogy milyen keretek között vehetnek részt a parlament munkájában.
A Fidesz leszavazott újabb két NAV-os vizsgálatot

Két olyan napirendi javaslatot is megfúrtak, amelyek a volt NAV-os kijelentéseit vizsgálták volna.

www.origo.hu/itthon/20131202-a-fidesz-tovabb-gancsolja-horvath-andrast.html?sec-1
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor maradjunk ebben, én vagyok egy barom, hogy ilyenről véleményt cserélek veletek... egyszerűbb lenne egy termeszboly lakóival értekezni a hexameterről...
@vakapad:

Bemondásra elhinni a szociknak, politikai összeesküvés áldozatai ők, mennyivel racionálisabb ugye.:)

Az állam nettó áfa bevétele 2.500 - 2.800 milliárd évente. Tekintve a fekete gazdaság elterjedtségét, abszolút hihető szám az 1.000 milliárd. Aki a gazdasági életben mozgott az elmúlt két évtizedben, tudja.

A csalás mindenhol problémát jelent a világon, igaz. Az arányok, ami nagyon nem mindegy.

A bizottságosdi tökéletesen megfelel arra, ne hagyjanak szőnyeg alá söpörni egy ekkora horderejű ügyet. Ha valaki nem akar tudomást venni a választott pártja viselt dolgairól, lelke rajta. Én tudni akarom az igazságot. Szeretném. Annyira naiv nem vagyok, hogy meg is tudom, de igényem az lenne rá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kedves Gábriel, ki élsz a hősők terén, nem te nem hangoskodsz, hanem színjátékot játszol:)
@bella _ciao: a tű a szénakazalban-t, mint alapolvasmányt se felejtsd el!
@Husz_János_Puszita:

1./ Nem emlékszem, hogy hitről írtam volna. Tényeket írtam. Amennyiben azzal kapcsolatban van kiegészítés, szívesen fogadom.

2./ Mint írtam, mindenki tudja, külföld, belföld egyaránt, hogy Mo. éves ÁFA csalása 1000 milliárd. Nekem ezt nem szükséges bizonygatni, mert én is tudom (mint írtam).
Az MSZP várja az ötleteket az okos lánytól:
- legyen ellenzéki indítvány, de ne fogjanak össze a Jobbikkal
- legyen NAV vizsgálat, de őket véletlenül se találja bűnösnek
- támadják a Fideszt, de ne lehessen rájuk mutogatni, ha nincs valós alapja
- legyenek nyertesek, de ne kockáztassanak semmit...
@Husz_János_Puszita:

Nekem (döbbenetes, nem?) nincsen választott pártom. A legközelebb hozzám a DK elképzelései állnak, de arra fogok szavazni, aki a legnagyobb valószínűséggel képes leváltani a jelenlegi regnálókat.

A parlamenti vizsgálóbizottság max. arra jó, hogy az ellenzéket besározza. Semmi másra.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

igen, Mókus, a kijevihez képest. de itt ez a főcsíny.

nem is az áfacsalás már a fő veszély, hanem az, hogy nekiül 5 könyvszakértő, hites könyvvizsgáló, és számszakilag bebizonyítják, hogy az a szar ami itt közigazgatás, önkormányzás, egészség-betegség- és nyugdíjellátás, segélyezés címén folyik, -a színvonalat tekintve- kihozható cca. 12 ezer milliárdból, s a különbözetet [17-12=5 ezer mrd HUF -ot] még simán átjátsszák évente a csókosoknak ennek annak ilyen-olyan címen, és még a kórházba is, a rendelő intézetbe is, és polgármesteri hivatalba is vigyük magunkkal a wc-papírt, mert beszarás az egész...
@kvadrillio: fenyofat is izraelben allitgassatok akkor, mert ott szuletett a zsidogyerek akit megvaltokent unnepeltek:-)
@vakapad:

"__A legközelebb hozzám a DK elképzelései állnak__"

Isten megáldja, kedves Vakszülő!

Hozzám legközelebb most a vízcsap van, de bort iszom, és juszt se váltok sörre!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: cionista cia-ügynökök agitálnak kijevben a nép akarata ellen, mint megtudtuk ma már itt:/
@jaegtoer: azert te egyre jobban kilehetsz ettol a dk-tol es gyturcsanytol..:-)

baszki.. rehabilitalodik a csavo!
hiaba utalod annyira:-D
@bella _ciao: a j.c. superstar-t én is láttam... akkor én is jártam hittanra?
@jaegtoer:

Ha a hasonlatba valami értelmet bele tetszene csempészni ... esetleg annyi, hogy "hozzám a bor zamata áll legközelebb", és akkor talán ...
@vakapad: az áfa a pártfinanszírozás egyik forrása... pont, ennyi, az összeg pedig ebből a szempontból irreleváns...
@kvadrillio: hülye vagy és akkor finoman fogalmaztam. főleg mert félek azt hiszed, hogy a hanuka az a zsidó karácsony, és a gonosz zsidók csakazértsem hajlandóak fenyőt állítani, hanem a gyertytartójukkal hadonásznak, és ezzel bomlasztják nemzetünk egységét.
@épészmérnök:

Gondoltam, hogy a tények roppant zavaró dolgok egyeseknek.
@Sir Bates dö Hól:

Aha. Meg az útépítés, meg a földbirtok, megez, megaz ...
@vakapad:

Oké.
Tény, hogy Mesterházy elment a Jobbik által elnökölt bizottsági ülésre jópofizni, holott semmi keresnivalója ott nem volt. Ezt nevezem én képmutatásnak.

Tény, hogy Varánusz sokkal nagyobb arányban ostorozza a kormánypártokat, mint az ellenzéket. Hogyan járul hozzá Orbán újabb négy évéhez a munkásságával, nem értem.

Olyan áron nem akarom leváltani a fideszt, hogy a másik oldal disznóságait nem lehet szóvá tenni, ugyanis semmit nem old meg a problémáinkból. Csöbörből vödörbe. A tetteinknek következményei vannak. A hallgatásunknak is.
@ausländer Sipi: @vakapad:

leginkább az zavar, hogy benéztem anno azt a ganajt, és a minap belekukkantottam a 16 pontos pottyába, és (most nem érdekes, hogy teccik vagy nem teccik nekem) azt köllött megállapítanom, hogy a legéletrevalóbb a többi között. hogyne vedelném hát a bort, amikor ez a pinokkió még mindig mutat valami újat dzsepetton kívül a jótündérnek is. hogy lesz így elvhű választás meg szavazás a durva életbe?! de azt azért mondom, várjuk meg a március idusát. eccer már megérte. hátha lesz kéccő is?
@Sir Bates dö Hól: OK. Értem, de ha ezek beputyítanak, igaz megszokták már, a nagydakotának meg a hatalomban maradás megér annyit, hogy hátulról dugják, de a büszkesége nem sérülvén elölről szoják, akkor nekünk harangoztak. Európa kellős közepén startol az újabb 45 év keleti nyitásos kapuzat, hála az égnek, nekem már biztosan nem kell ehhez végigasszisztálnom. Ez az igazi hazaáruéás nem mesterházi pipogya, idióta mestekedése.r
@vakapad: Egyik párt sem fogja tudni leváltani.
Együtt sem, mert már annyira hiteltelenné váltak egymásnak és nekünk így, külön-külön, hogy az együttműködésük egy puskaporos hordó lenne. A legjobb arcukkal sem tudnának 40-45 %-nál többet elérni szerintem.
Szerintem 18-ra játszanak, most a bekerülésük a cél, és mivel olyan helyzetbe kavirnyázta magát a fidesz, amiből nincs jó kiút, rövidesen nagyon büdösek szarosak lesznek még az elvakultaknak is, jöhet a bukta utána szépremaszkírozott délceg legények és leányok, ferik, attilák, gordonok, ágikák, andrások, stb.
És jobb is, hogy nem a töketlen ellenzék nyakába szakad az egész trutyi, mert nem tudnának vele mit kezdeni.
Putyin cár alatt Orbán bojár. Lehet a falhoz csapkodni a házipáleszes poharat, a muzsikrendszer kiépülöben, és a dunai hajóvontatók hada már úgyis iskolába jár. Az, hogy Ferenc, vagy Kuklivetz pátriarcha lelki irányítása alatt, az olyan mindegy...
@Husz_János_Puszita:

Aha. Semmi keresnivalója. Te csak tudod.

Érdekes ez a "nagyobb arányban ostorozza". Nem szolgáltak rá? Egyébként én élethalál kérdésnek tartom az ország szempontjából a 2014-es választást, fenti okból mondvacsinált ügyekkel (ami a saját, egyéni! szájíznek nem felel meg) további bizonytalanok eltántorítása az ellenzéktől Orbán szekerének tolásával egyenértékű.

Tudom. Már beszéltünk róla többször is. Ne menj el, oszt annyi.
@Spániel: azért a 18-ban, én nagyon nem bíznék az ellenzék helyében, a sajátomban meg főleg nem
@Spániel:

Ahogy gondolod. Ha neked hiteltelenek, nem menj el, oszt (miként az előbb írtam) annyi.
@jaegtoer:
Nincs olyan szerencsénk, a bolsevik had most összezár, hisz tudják, hogy ha Piktor bukik, akkor nekik hugyoztak és sokat kell utána bíróságokra járniuk.
Le van ez zsírozva, a coci majmok a narancsbolsik alá játszanak, aprópénzért.
@rodeo36: Ők is egy kísérlet a kulturára.... :-)))

@épészmérnök: @Penivaldes: Elég lidércálom az a társadalmi szoc.abortusz ami zajlik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az az, de inkább énekeltem, a zenémet leszólta, mert szerinte rosszul fogom a hangszert.)
@ausländer Sipi:

ééééttttem mááá! esz asz a székgház szügy.ééttteem. aszíttem má újabbat is patronáltak.

mekkéne nézni a parlament tulajdoni lapját is, nehogy gház legyen azzal is
@Penivaldes:
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!
A tövénél fogtad? ;)
@jaegtoer: valamibol meg kellett alapozni a simicska-birodalmat anno;-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lehet abból 16 is, kérdés, lesz-e olyan rátermett erő, amely vinni tudja az ügyeket.
@vakapad: bár eddig a dk a befutó, még nem vagyok meggyőzve, de elmegyek, nehogymá rajtam mújjon a nyerés. Kapok a pofámra majd itten.
@jaegtoer:
Gáz?
Ugyan, menny'má! Rég a Közgép a tulaj ott.
@vakapad:

Én nem tartom élethalál kérdésnek, valószínű ez a fő nézetbeli különbség köztünk. Jó ideje gondolom úgy, a törésvonal nem a két nagy párt, nem kormány és ellenzéke, nem bal és jobb, hanem a polgári értékrend és a kollektivizmus között húzódik. Amíg előbbi nem kap prioritást, szinte mindegy melyik eszme mentén rángatják zsinóron a népet. Különbség a nyűglődés időtartama között van.

A legpolgáribb amúgy szerintem is a DK. A többinek nem mérhető a támogatottsága.
Mondjuk a rossz oldala ennek az, hogy az LMP is elég szánalmasan nyomja.
A magyar politikában ez maradt. Szánalmasság.
Pedig akár a nagyvezír meg a sleppje is mekkorát szakíthatna, ha jól lelepleznék a nagy áfacsalást, amit a tudtuk nélkül csináltak (hehe persze) és nagy jóság lenne.
De hát ennyi ész nincs. Sehol sem a magyar politikában.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne genyózz, nem méltó hozzád, tartsd meg energiád a narancstrollokra ;)

A nemzeti trafiklobbi jobban teljesít

Merné bárki cáfolni, hogy ez az egész véletlenül sem az egészségről, hanem néhány lobbista érdekkör harcáról szól?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131202_A_nemzeti_trafiklobbi_jobban_teljesit

-----------------------------------

Folytatódik a forintgyengülés

Már 303 közelében is a forint.

www.investor.hu/news/trading/20131202-fotytatodik-a-forintgyengules.html?utm_source=origo_cimlapbox
@Spániel: tőlem biztosan nem kapsz, én a 16-ban sem reménykedem, ez a beton még csak most köt, messze még a belülről robbantó rozsdás acél hangja.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne hülyéskedj, nem arról van szó, amiről te beszélsz. elpirulok
@Spániel:

"Kapok a pofámra majd itten."

Hát ez vicces. :o)

Vannak többen is, akik azért nem szívesen írják le Gyurcsány nevét itt a blogban, vagy fejtik ki róla a véleményüket, mert tartanak a DK fan klubtól.

És vannak, akik azért nem szívesen írják le szintén itt, hogy a DK-ra fognak szavazni, vagy legalábbis erre hajlanak, mert attól tartanak, hogy "ki lesznek átkozva".

Tényleg vicces. :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Genyóóóóóó... nekem mondod? :)
307 a cél... GYŐZTÜNK!!!
Elinflálják a forintot. A narancsbolsi majmok meg ugrálnak a fán, és ünnepelnek.
@vakapad: az is azt szolgálja... a kérdés csak az, hol válik el a pártkassza és hol kezdődik az egyéni zseb...
óóó azok a gééének...

Orbán Gáspár ünnepel, hogy nem házasodhatnak a melegek

Nyilvános Facebook-posztban éljenzi Horvátországot a miniszterelnök focista fia.

cink.hu/orban-gaspar-unnepel-hogy-nem-hazasodhatnak-a-melegek-1474778938
mehááát vannak fontos dolgok ugyi:

Orbán Gáspár nem egyedül örül a horvátok homofóbiájának

Nagyon nem lennék most a horvát melegek helyében. A miniszterelnök fia után most a legkorszerűbb KDNP-s beléjük törli a lábát egy picit.

444.hu/2013/12/02/orban-gaspar-nem-egyedul-orul-a-horvatok-homofobiajanak/

----------------------------------

És akkor a legbefolyásosabb amerikai katolikus főpap hazudott egy kiadósat

Timothy Dolan bíboros szerint egyesek megpróbálnak úgy csinálni, mintha az egyház ellenezné a homoszexualitást, és a melegházasság híveinek jobb volt a marketingje, mint nekik.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F12%2F02%2Fes-akkor-a-legbefolyasosabb-amerikai-katolikus-fopap-hazudott-egy-kiadosat%2F
"Orbán: aki adót csal, annak börtönben a helye - - 16:15"

hm... azért ez kevés neki... szerintem nyilvános stadioni akasztás...

elég durva hogy ezzel van tele a sajtó... nyilván a libsik...
@Sir Bates dö Hól:
Itt??? Bammeg! Te tényleg messze vagy... Ez itt Orbanisztán! Ne légy marha. Amikor Piktorunk már 20 évvel ezelőtt is egy komplett, állami tulajdonú, csak használatra kapott pártszékházat büntetlenül eladhatott... Azóta is röhögnek, maguk se gondolták, hogy azt büntetlenül meg lehet úszni!
Hol vannak ehhez képest azok a csalók, akik az Eiffel tornyot eladták, vagy a Szabadság szobrot? Az csak vas... :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem kellünk mi oda:)... most nincs cocom-lista, meg az ex-szovjetek majd ellesznek egy darabig egymással:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ja, a buzifelvonuláson is az ellentüntetők fele "gyanús"! :))
@Csaknézek...:

Szerintem nem vicces, de fő a pozitív gondolkodás.:)
@Sir Bates dö Hól:
Tudod, ha Putyin bátyó begorombul az ex-szovjet szomszédunkra és elzárja a gázcsapot, akkor szopacs lesz itt is, mivel Piktorunk az eddigi több. 3-4 hétre való gáztartalékot eljátszotta, mára 3-4 nap körüli van csak...
miközben:

Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés egyenlőtlenségeire és a betegekkel szembeni ellenséges hozzáállásra figyelmeztetnek az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index 2013 készítői. A 35 országot rangsoroló listán Magyarország a tavalyival megegyezően, a 28. helyen áll.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_a_baj_a_magyar_egeszseguggyel_itt_a_felmeres.570850.html
@Csaknézek...:

a dk fanklubbnak szarva van, meg harap is. nem vicces!
@Sir Bates dö Hól: jaj kedves Sir Bates, nekem is lenne hozzád annyi kérdésem, hogy csak na.
egyébként írtam neked, mert kedvelem magát:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: persze, az az egyetlen bevétele az országának, biztos elzárja:)... két hónap múlva meg már lenin mellett fekszik esetleg:)
@Sir Bates dö Hól:
Igaz... sokfelé ment az a zsé, sok mai milliárdos kezdőtőkéje lett az. Ost ez még az "ártatlanabb" csínjeik közül van...
@Sir Bates dö Hól:
Csak erre zárja el... Németek felé máshol megy.
@Husz_János_Puszita: 'Nem akarod tudni az igazságot?" amit egy hét végén 2 nap alatt derítenek ki, azt nem, mert minek?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: onnan is el lehet látni moot... de ez már többről szólna akkor...
@hacsaturján:

Kedves Mester!

Ön rénisztgeti itten a népeket, mikor erre semmi szükség nincsen, mert a "patástól" annyira tartanak sokan, hogy nevét sem veszik a klavijukra.

Én azért tesztelem ezt a dolgot:

Gyurcsány:
- eeee'baszta!
- egyedül tesz valamit!

Jöhet a kétfrontos átok! :o)
A NAV hagyja a súlyos adómilliárdokat ellopni büntetlenül egyes kivételezettekkel. Sebaj, minden napra kitalál valamit az NGM, hogy foltozgassa inkább a lyukat tisztes adózó vállalkozásokkal. A minap az új adóváltozásokkal a jövedéki törvényben egy félmondat kiegészítéssel, meg egy másik mondat átszerkesztésével többszáz (ezer?) vállalkozást hajtott be a jövedéki engedély-kötelezettség körébe és ezzel 5 milla/kopf biztosíték fizetésére kötelezve őket. Ami ugyebár onnan egy elfekvő, holt zsé a vállalkozásnak, újabb elkölthető az államkasszának (elvileg persze nem elkölthető, de ez kit zavar a fidesz nevű útonálló rablóbandában).
@KÁTÉó53éúétr6:

Akkor csak kellene bizottság, különben a Polt Péter maga intézi a dolgot.:)
@Spániel: Értem amit mondasz de én továbbra is azt látom, nem tartanál velük egy utcai forradalomban a fidesz ellen, vagy tévednék???
@Sir Bates dö Hól: Lehet ezt is mondani de a témában kb. ez nekem is a véleményem. :)

Medve koma a szomszédban – örülünk, Vincent?

A tüntetések közvetlen kirobbantó oka az volt, hogy Ukrajna az utolsó előtti pillanatban visszatáncolt az EU-val kötendő társulási szerződéstől. Maga a kormányfő, Janukovics is elismeri, hogy nem teljesen önszántából jutott erre az elhatározásra, döntését erősen segítették Vlagyimir Putyin jótanácsai. Ezek nagyjából úgy foglalhatók össze, hogy, ha az ország tovább folytatja a Brüsszelhez való közeledést, akkor éhen dögleszti őket. Elzárja a gázcsapot, felmondja a sok milliárdos áruhitel szerződéseket, leáll az ukrán ipar, a kijevi hetedik emeleti panelben meg fából rakott tűzön lehet sütni a húsjegyet.

Sokan szörnyülködnek az „aljas zsaroláson”, de nem kevesen akadnak olyanok is, akik ünneplik az erőskezű Vlagyimir cárt, aki jól megleckéztette a nagyképű brüsszelitákat. Én valahogy egyik olvasattal sem tudok igazán együtt érezni. Moszkva lépése igazi bicskanyitogató bizánci agresszív tahóság. Engem a megszívatott Unió – egyébként tagadhatatlanul szívderítő – látványa nem kárpótol annyira, hogy a brezsnyevi pax sovietica újjáéledő módszereit ünnepeljem. Ugyanakkor mélységes naivitás, vagy álszentség kell ahhoz, hogy őszintén sajnáljuk a nagy európai álomtól megfosztott ukránokat. (E skillekben a hazai liberális újságírás persze nem szenved hiányt, van, aki egyenesen kijevi „európai forradalomról” ömleng.) A politikailag és gazdaságilag is döglődő EU célja valójában nem más, mint, hogy újabb kizsákmányolható perifériákat keressen a már teljesen lerabolt kelet-közép-európai régió után. Kijev semmi másból nem marad ki, csak ebből. Mindezt persze nem szabadságuk megőrzésének nemes vágyától vezettetve teszik, hanem egyszerűen azért, mert a ruszkik befenyítették őket. Abban a régióban, ahol a szerencsétlen Ukrajnát húsz éve létrehozták egyszerűen lehetetlen független államiságot teremteni. Legalábbis az elmúlt hét-nyolcszáz évben még senkinek nem jött össze, miért éppen a ’91 óta regnáló maffia-elittől várnánk ekkora teljesítményt?

Egyébiránt nem hiszem, hogy az ukrán parlamentet ostromló tömeget az euroatlanti integráció elvont vágya mozgatná. Egyszerűen elegük van mindenből. A kilátástalan nyomorból, a mindent elöntő, rothadt korrupcióból, és mindenekelőtt abból, hogy két évtizede azt hazudják nekik, hogy van egy hazájuk. Pedig valójában az egész Ukrajna-projekt születésétől fogva semmi másról nem szól, mint néhány ezer egykori szovjet pártkáder éppen ezt a szerencsétlen országot nézte ki arra, hogy szétlopja. Az elkeseredett, és a nyugati média által kellően felheccelt emberek ez ellen tiltakoznak, ennek az ellenszerét álmodják bele az Unióba. A helyzet külön pikantériája, hogy a tiltakozások egyik legfőbb motorja a kőkemény szélsőjobbos, soviniszta Szvoboda párt (nekünk, magyaroknak a vereckei emlékmű konstans megrongálása okán lehetnek ismerősek). Őket maszturbálja most „demokratikus, nyugatos” ellenzéknek a fősodratú világsajtó. (Ugyanazok, akik 2006-ban szélsőséges randalírozóknak bélyegeztek minket – de a „Kettősmérce fogságában” című siralmas éneket már annyira unom, hogy ezúttal nem is dalolom tovább.)

A történet igazi tanulsága az a száraz, egyszerű tény, hogy az Unió terjeszkedési rádiuszának végéhez érkezett. S, ami még fontosabb: ez a vonal ott húzódik, ahol Oroszország tűréshatára. Nem az az újdonság, hogy Kijevnek Moszkva szabja meg, meddig mehet el – hanem az, hogy Brüsszelnek is. Putyin mester nem csak sima genyózásból rántotta vissza az keleti szomszédunkat az Unió kapujából. Azt akarta megüzenni, hogy az orosz-ukrán gazdasági Anschluss megkezdődött. Tetszik, vagy nem (nekem annyira azért nem): a medve ismét itt van a szomszédunkban. És ezzel valamit kezdenünk kell. Elsőként talán nem ártana ismét szóba állni vele. Hátha meg lehet, kérni, miként a szakállas viccben a nyuszika teszi, hogy lécci húzzon már le a listájáról. Mert azon a listán rajta vagyunk mi is, abban biztosak lehetünk.

jobbegyenes.blog.hu/2013/12/02/medve_koma_a_szomszedban_orulunk_vincent
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nahát nekem az a hiteles, aki megpróbált már kezdeni valamit az egészségüggyel például. Szólamokkal tele a hócipőm. Szakpolitikákról mély kuss van, nemhogy tennének valamit.
@Csaknézek...: elbaszta, tutyi mutyi is volt, most legalább van szája, és nem hallgat. Ellenben ő is csak egy érdek ember mint mi mindannyian, és egyedül meg csak egy senki, társadalmi támogatottság nélkül, meg egy kirakat báb. Társadalmi és politikai kontroll nélkül, meg ő sem különb, egyik politikusunknál sem.
@Parajpuding:

Lesz ez még így se. Minden pénzt besöpörnek, amit csak találnak.
@jaegtoer: "leginkább az zavar, hogy benéztem anno azt a ganajt, és a minap belekukkantottam a 16 pontos pottyába"

akkor itt az ide meghallgatnod is (ha még nem tetted)...

www.youtube.com/watch?v=_JGPe4Trt6A
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
az egyik blogon rajta van apu tablóképe...ha nem roma nem tudom mi legyek olyan tipikus...de ez nem lenne probléma ha nem lopna állandóan és élne meg abból büntetlenül egész életében sohasem dolgozott, sohasem hozott létre egy fillér értéket sem és vidáman megél a hülye emberek pénzéből

ha ilyen egy ország akkor meg is érdemli

brühüyyy

sírásra semmi ok, tapsra fel
@Husz_János_Puszita: ehhh, de jól megtámogattál megint, és ismét az érdekeit érvényesíteni képes erős polgári középosztálynál tartunk, mint oly sokszor már ezidáig...

Bár a makroelemzők szerint nem növeli a munkanélküliséget az infláció feletti 2014-es minimálbér-emelés, a munkaerő-piaci szakértő legalábbis aggódik.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobb_magyar_munkanelkulit_hozhat_a_mai_dontes.570929.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Béremelés nem kívánságműsor, szigorúan a GDP alakulásához kötném. Államnak biztos bevétel az adókon és járulékokon keresztül. Más szóval adóemelés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor írd oda azt, hogy egyetértesz... remènykedjetek álmaitok megvalósulásában... Gábriel, zártagyú emberekkel nincs kedvem vitázni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ukrajna egy nagy magyarország...szétlopták és most nyomorognak

ebből kifolyólag bárki aki enni ad nekik (és az ukrántélkurvahidegtudlenni) megmondja, hogy mit tehet és mit nem

ez van magyarországon is csak itt vastaps is jár hozzá mert a kis cigánykurvából minielnök lett és semmi más nem változott tolvajnak született és tolvaj maradt

brühüyyy

és a dzsobbik nyaldossa a seggét is
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akinek halálhírét keltik, örökké fog élni. Lehet hogy miattatok nem bír már megdögleni végre az EU?:)
@Sir Bates dö Hól: Szerintem lehet beszélgetni, csak máshogy látunk bizonyos dolgokat. :)
Ez volt már??? .)

A választási eljárásról szóló törvényhez számos pontosító, kiegészítő módosító javaslatot nyújtott be a kormány, melyek múlt héten kerültek megszavazásra. Bár a törvény alapjait már korábban lefektették, a módosítások eredményeképp nemhogy a választás előtt egy évvel, de néhány hónappal sem áll rendelkezésére akár a választási bizottságnak, akár a pártoknak, a választások lebonyolításához, törvényes kampánytevékenységhez szükséges stabil jogi háttér.

iranytuintezet.hu/sites/default/files/kormanypartokra_szabott_valasztasi_rendszer.2013.11.29.pdf
@Husz_János_Puszita: Áááá dehogy, ahová mi belépünk mindig széthullik. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha kilépünk, akkor megerősödik. Azt akarod? Nemár.:))
@rodeo36: Nagyjából egyetértünk. A vicces csak az, hogy most sok EU-s tüntető azt hiszi, hogy Brüsszel majd nekik is elhozza a "kánaánt". Amúgy meg szerintem a szomszéd medve már elég nagy ahhoz, hogyha Szíriában meg tudta állítani Izraelt, Szaud-Arábiát az Usácskát és Nyugat-Európa bizonyos országait, akkor a szomszédjában pláne nem fogja hagyni, hogy ne az történjen amit ő akar.
65 millióért végzi a munkáját Hoppál Péter Pécs országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvívője

A Fidesz pécsi elnöke Hoppál Péter parlamenti képviselő alig több mint fél éve kapta Fidesz szóvívői kinevezését, ezalatt igazi botrányhős lett, sokak szemében az egyik legnegatívabb Fideszes politikus. Ellene mostanában több bírósági pert is indítottak, sőt már bírósági ítélet is van arról, hogy hadilábon áll az igazsággal.
De vajon mennyit kap ezért a képviselői munkáért Hoppál? Ennek néztünk utána, kiderült, Hoppál nem kevés pénzt keres a 4 éves parlamenti ciklus alatt, annyit, amennyit egy átlagember egész élete alatt sem keres meg. Vagyonbevallása szerint Hoppál Péter havonta bruttó 1 millió 356 ezer 432 forinot tesz zsebre, azaz a 4 év parlamenti ciklus alatt összesen bruttó 65 millió 108 ezer 736 forintot. (Forrás: PecsiStop.hu: Baranyai képviselők vagyonnyilatkozata). Hoppál Péter amúgy 41 éves, foglalkozását tekintve ének-zene tanár. zenekarmester, pécsi református presbiter korábban a Pécsi Református Gimnázium tanára, később igazgatója volt. Érdekes pályakép rajzolódik ki.Vajon a pécsiek nem azért választották meg, hogy őket képviselve a város fejlődését, lakóinak biztos megélhetését segítse elő? Sajnos ebben nem jeleskedik Hoppál Péter. Nézzünk utána, hogy 2009 májusa óta mit ért el Pécsett Hoppál Péter és a pécsi Fidesz. A Dunántúli Naplóban 2013. november 26-án megjelent cikk szerint Baranya megye a pécsi Fidesz alatt szinte katasztrofális állapotba került, a megye népessége egyre gyorsabb ütemben csökken, a gazdaság teljesítménye katasztrofális, szinte minden mérhető dologban az utolsók között kullog Baranya.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Oroszország papírtigris. Kicsit esik az olajár, Putyinnak macisajt. Nem véletlenül erőlteti az ázsiai szabad kereskedelmi egyezményt, aminek a lényege ugyanaz, mint az EU elődjéé volt. Fel akar építeni egy negyedik világgazdasági centrumot, tudja, hogy az erő abban van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vajon mitől lett boldogabb Orbán fia, mitől lett nagyobb a komfortérzete, hogy a melegek nem házasodhatnak Horvátországban?
Tán menekül a házassági ígéretei elől, vagy ahogyan Ertsey Katalin mondaná: "Látens buzi e tetszik lenni?"
@rodeo36: én kicsit másként látom...

nyaldossa?
szerintem meg amit a jobbik mond abból törvény született (születik!) minden téren...

inkább egy ez a kettő úgy vélem...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
folytatva a BITCOIN kapcsán kialakult helyzet elemzését, magam részéről nagyon egészségesnek tartom azt, hogy végre politikai és katonai egyensúly jön létre a világban (nem érdekel ebből a szempontból, hogy milyennek tartják a jelenlegi orosz elnököt...Nagy Péter cár volt és valakinek össze kell fognia a VILÁG EGY HATODÁT nagyobb mint Kanada!!!)
és ez most látszik: nem kell sorolnom...egyre inkább béke lesz mert valaki rámert ordítani a másikra, hogy: kuss hátrébb az agarakkal...sajnos Europa betegesen demokrata és az a sorsa, hogy egy olyan tagja lesz amely lenyeli...hogy ez 2016-ban vagy 2026 ban lesz e az majdnem mellékes kérdés...a Jen és Rubel esetleg a Rúpia és BITCOIN együtt leverik a zöldhasút (meglátásom az, hogy a zöldhasú jelenlegi urai fogják magára hagyni a székhelyüket és hagyják megrothadni seperc alatt)

brühüyyy

Ukrajna megérdemli amit kapott és magyarország is megérdemli a cigánykurvát mégpedig azért kurva mert ha Lévai Anikó nem akarja megférjezni és magáévá tenni akkor ez a szarházi ma cigarettacsikkeket válogat a szemétből de Horváth belügyminiszter hallgatott a lánya jó barátnőjére -neki mindegy volt- és ma ez van...az 1989-es duma nem neki kellett volna elmondania

dehát ez van

brühüyyy

lámpavasra vele
@guma:
jó az nektek?

brühüyyy
melyik törvények:????
@Husz_János_Puszita:
vizsgáld ezt felül...szűklátókörű vagy

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: " nem kellünk mi oda:)... most nincs cocom-lista, meg az ex-szovjetek majd ellesznek egy darabig egymással:) "

OK. Te eztet tudod, de valaki meg merte már mondani Orbánnak? :-)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: miről beszélgethetnénk azzal, aki szerint az oroszok helyretettek mindenkit szíria kapcsán... biztos, hogy másik tv-adást nézek, mint ők...
@Sir Bates dö Hól:

miért mi történt?

kisegítenél?

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: vannak egy páran akikkel párhuzamos világban mozgok most itt.... egyébként most rendben van, teljesen komilfó:)
@rodeo36: azt nem mondtam!
csak érzékeltetni akartam, hogy szerintem egy az a kettő letagadhatatlanul...

(bármelyik törvény: bankok, külföldi cégektől kezdve most már a hajléktalanokig...)
@rodeo36: nem kívánok belemenni egy parttalan vitába, arról sem, hogy valójában mit tud a brics-gazdaság, s pláne nem az orosz... nagyon kevésben értenénk egyet...:)
@Sir Bates dö Hól: és ha megpróbálnál lejönni az agyadról? Mingyá több barátod lenne:-) Igaz ellenségeid szaáma nem csökkenne:-) De tudod a tudat! Az módosul:-)
@CSENDES:

"Vajon mitől lett boldogabb Orbán fia,"

Nem látszik túl tájékozottnak a mindennapi ügyekben.
Feltette azt a kérdést pölö, hogy miért is nem lehet a fesztiválokon cigit kapni?

Tán ha a papájához fordulna... :o)
Hamár lettvón sorry...

"Orbán az ÁSZ mögé bújt a NAV-ügyben
A borító adóellenőr ügye a Számvevőszékre tartozik szerrinte. A közmunka azért is kell, mert ott írni, olvasni tanulnak az emberek."

index.hu/belfold/2013/12/02/parlament_pp/
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"A borító adóellenőr ügye a Számvevőszékre tartozik szerrinte."

A Tocsik-ügynél még másképpen látta...
Akkor először volt a Bizottsági vizsgálat.

Ki érti ezt...? :o)
@Csaknézek...: Az akkóóó vóóót, emmeg most:-) Változnak az idők, csak az erkölcstelenek nem.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: áh, jobb ez a világ... kevésbé vagyunk itt sűrűbben, csak velem, de mások inkább a 'többen' kateglóriába tartoznak:)
@Csaknézek...: Az adóellenőr egyébként sem borított, hanem burritot tett az asztalra. Csak azok a hülye zugfirkászok:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Hát ezek a firkászok...
Gyanútlanul odatette a burritot, aztán aszon'ta: ráfázott, mer' qrva drága volt a mekibe' - oszt mit ki nem hoztak ebből a firkancnokok! :o)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Én mondom, haver, itten ollan libsifirkancdiktatúra meg tasztatúra meg proszektúra van, hogy a fal adja a másikat!

Szervezzünk Bék..., ja nem, az már egy működő projekt.
Szervezzünk Antivédőelleneskinyilvánító Menetet a legnagyobb álomférfi mellett!
Le a firkancdiktátorokkal!

:o)
@Sir Bates dö Hól:
üssed vágjad...arra vagyok kíváncsi...

én elmondtam az enyémet és kíváncsi vagyok a tiédre...vagy titok?

brühüyyy

nem lesz parttalan mert utána megtudom és akkor annyi
... részlet...

"A Magyar Narancs arról cikkezik, hogy a közszférára vonatkozó beszerzési tilalom idején több millió forintért vásárolt eszközöket a Corvinus hallgatói önkormányzata, így több százezer forintért fényképezőgépet, vagy kolbász- és hurkasütő készletet, sőt, még két doboz gumióvszert is kifizettetett az egyetemmel."

index.hu/bloghu/atlatszo/2013/12/02/heti_mutyimondo_szerelem_a_korrupcio_idejen
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Putyin cár alatt Orbán bojár. Lehet a falhoz csapkodni a házipáleszes poharat, a muzsikrendszer kiépülöben, és a dunai hajóvontatók hada már úgyis iskolába jár. Az, hogy Ferenc, vagy Kuklivetz pátriarcha lelki irányítása alatt, az olyan mindegy... "

nagyon elvarázsolt valami, már a kievi dolgok, most meg ez....

és még a tasla cellák nem is voltak
@Csaknézek...: ezzeg arról, hogy Népünk Nagy Vezérének rendben van a bélháztartása, egy rohadt sor sem jelent meg. Pedig ma is nagyot alkotott. Skandallum!
Kéne szólni mégiscsak Sóherkovszkinak! Elvégre ez a nao híre:-) És le se húzta! Rezsit is csökkentett:-)
Találós kérdés!

Mi a közös a két állításban?

"Eltűnt egymillió baloldali szavazó." (forrás: több helyen)

"Eltűnt félmillió X-Faktor néző." (Origo)

(megfejtés: szar volt a műsor!)
@rodeo36:

Azt még te sem tudod megjósolni, hogyan fognak alakulni a világ erőviszonyai. Próbálkozások vannak. Oroszország az olajon kívül gazdaságilag gyenge, a macsóskodás nem csak Orbánon nem segít, hanem Putyinon se. Az olajbevételből tartja fenn a bőkezű szociális hálót, abból vesz szavazatokat magának.

Hogy egy pénzből világpénz legyen, konszenzus kell és megrendíthetetlen bizalom a fizetőeszköz iránt, ami háttér nélkül nem megy. Egyelőre az USA gazdasága tudja hozni azt a bizalmat, pont a stabil évszázados demokrácia miatt. A jövőben mi lesz, csak a jó ég tudja.

Ez egy magánvélemény, tudod, amit írok. Senkit nem szoktam leszűklátókörűzni vélemény miatt.
@rodeo36: szerintem éppen snowden volt és egy olyan csoportot sem akar a hatalomhoz hozzáengedni, ami irán befolyása alatt áll... oroszoknál meg nincs anyagi erőforrás... ha erdogan meg megegyezik öcalannal, majd megy asszad is a levesbe... ez is egy lehetőség, de, hogy senki nem szart be putyintól, az biztos...
@Husz_János_Puszita:

mivel nem értek egyet, de nem akarok veled sem parttalan vitába bonyolódni...ennyiben maradunk

az enyém is magánvélemény...mindenről

brühüyyy
@Csaknézek...:

Számvevőszék már nyilatkozott múlt héten, ők formailag vizsgálódhatnak csak. Nem lesz ÁSZ vizsgálat. Olyan szépen dobálják, mint a forró krumplit, egy élmény nézni.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Bizony, kitűnő a példád a setétben settenkedő libfirkászok lebuktatására!

Nadebezzeg!
Azok aztán biza!
Láccik is, hogy a mieink!
Nem pofáznak, csak annyit kérdeznek, hogy mit kő' írni!
oszt ami kő', asztat megírják!

Há' nem ez a dóga annak, aki tájékoztat?
Jóhogymá' nem akarnak csak úgy kérdezgetni bele a vakvilágba, mint a hanyatt ló Nyugaton!
Meg válogatni, hogy miről akar írni!

Hát hol élünk?
Tán demokrácijában?
Mégcsakazkéne!
Nohátakkorna!

:o)
lemondott már OL Irén ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"A politikailag és gazdaságilag is döglődő EU"

Itt ájjunk csak meg egy szusszanásra!
Ha jól gondolom, Gábris, fijatal 1én lehetsz, rencerváltás előtt valószinűleg még más törölte ki a segged. Én viszont a csikófogaimat már akkorra elhánytam (azóta már a lófogaimat is, sajnos), úgyhogy életem nagyobbik része telt az ensönt rezsimben. Na most az akkori életem krisztusi ideje alatt folyton azt hallottam - és tudom, hogy felmenőim is hallották még születésem előtt, sok-sok évig, hogy a nyugat/kapitalizmus "halódik". Hogynemondjam "döglődik". Mind politikailag, mind gazdaságilag. Aztán hogy-hogynem, kiderült, hogy egész jól bírja. Más döglődött itten, nem a nyugat/kapitalizmus. Csakhogy a nyugatnak/kapitalizmusnak volt egy kurva nagy pech-hje. Bevettek maguk közé minket, magyarokat. Na ez hiba volt. De végeredményben mindegy: Magyarország már régen felszántott föld lesz - nem, nem az Eu szántja fel, de mégcsak nem is a zsidók, hanem önnön polgárainak irgalmatlan szemellenzős bornirt hülyesége - amikor a nyugat/kapitalizmus még mindig köszöni, de jól lesz.

(Ld. Hofi: - Tudod mi lesz, ha a kapitalizmus megdöglik és eltemetik?
- ?
- Nem ő jön föl kisérteni, hanem mi megyünk le enni.)
@Sir Bates dö Hól:
mint megígértem nem leszek parttalan

fenntartom amit írtam
sic transit gloria mundi

és innen megyünk áfácsalásba...ami engem teljesen hidegen hagy

brühüyyy

(azért megjegyzem érdekes a földrajzi elhelyezkedésük azoknak az országoknak amelyeket az usa az utóbbi 60 évben lerohant hadüzezenet nélkűl)
@Husz_János_Puszita:

Foszlány emlékeim szerint az MSZP-SZDSZ kormány Gyurcsány vezetésével próbált már valamit kezdeni az egészségüggyel, és már az egészségbiztosítók rendszerét is be akarták vezetni, mely biztosítók harcoltak volna a betegekért, mint a kötelező biztosítás esetében a biztosítók az autósokért (minél jobb feltételeket kínálva, mert belőlük éltek volna), és meg tudták volna védeni a betegeket az egészségügytől, lévén, hogy lett volna orvos meg jogász alkalmazottjuk is, melyek közül egyik se beteg, aki csak hálát tud rebegni a drága doktor úrnak valamely boríték kíséretében. Nomeg oda irányították volna az ő betegüket, ahol jobb az ellátás és/vagy olcsóbb, fenti okból a kórházak a biztosítókhoz hasonlóan ugyanúgy versenyhelyzetbe kerültek volna, amelyben hamar kiderül, hogy szakmailag melyik a nyerő. Node le is szavaztuk ezt a borzalmat, és Orbán Viktor nyilvánosan megígérte Gyurcsánynak, hogy mindent leszavaztat, bármivel próbálkozik is, lévén akárhány Albert házaspárja neki talonban. Ekkor lett befejezve az összes reformizé, mert mindenki látta, hogy ennek kies hazánkban semmi esélye sincs.

Ezt csak úgy írom, mert grafomán vagyok. Nem mintha bárki hitelességét növelné vagy csökkentené is.
@DarthVader:
érdekes...(van egy kérdésem, lehet?)
miért van a világ több mint 65%-án nyomor? és akkor nem mondtam sokat...

brühüyyy

csak nem?
@Husz_János_Puszita: Most pölö arra a "demokráciára" gondolsz, amelyben az NSA mindenkit lehallgat, netán a Patriot Act vívmányaira, vagy ha már úgyis most volt az 50. évfordulója arra, hogy ha kell a nyílt színen takarítják el saját elnöküket is az útból, 90 évre titkosítva az információkat?? ;)
@Husz_János_Puszita:

"Számvevőszék már nyilatkozott múlt héten, ők formailag vizsgálódhatnak csak."

Akkor bezárult a kör.
Pedig annyira szeretnék kideríteni a Fideszben is, hogy van-e alapja HA vádjainak.

De hát nem lehet.
Egyszerűen nem lehet!
Nincs megfelelő szerv rá.
Ezek szerint.

Kar széttár, lemondó, sajnálkozó mosoly, lapozzunk...
@DarthVader: Még akár tetszetős is lehetne, amit írsz bár én 67-ben születtem. Te?? ;)
@vakapad:
északamerika:

egy azaz egy darab Tylenol normal strength kórházban 16,75 dollár

a gyógyszertárban kedvezmények nélkül egy doboz 200 tablettával 9,65 dollár

a biztosítási rendszert dícséri

egy lúdtalpbetét (egy pár) a gyógyszertárban szabadpolcon 15,75+ÁFA biztosítóval ugyanaz 500 dollár+ ÁFA

a többit rádbízom csak hogy legyen számszaki alapod

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Érdekes nekem eddig úgy tűnik azok mentek a levesbe, akik azt mondták Asszadnak már csak napjai vannak hátra, azóta meg eltelt cirka 3 év. ;)
@vakapad:

Értetted a célzást, Bokros után Gyurcsányra gondoltam.:)
@Csaknézek...:

Egy, csak egy maradhat: a Polt Péter.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Igen arra. Ahol nyilvánosságra kerülhetnek a visszaélések, és ahol a nyilvánosság megpróbálja ellenőrizni a hatalmat.
@DarthVader:

A bölcsességfogad megmaradt, látom.:)
@vakapad:

"Foszlány emlékeim szerint az MSZP-SZDSZ kormány Gyurcsány vezetésével próbált már valamit kezdeni az egészségüggyel, és már az egészségbiztosítók rendszerét is be akarták vezetni, mel..."

kár hogy az ország egyik legnagyobb ingatlanspekulánsa volta a eü-i miniszter molnár izé személyében.

megint érdekes volt azzal szembesülni a széfek után, hogy akik addig is fizették a járulékokat rendben azok fizethették volna a vizitdíjat, akik meg addig is semmit, azoknak 3 hát után törvénybe foglalták hogy továbbra sem kell semmit. az meg hogy az milyen szép lett volna , nem egyenlő azzal ami lett, és főként. a szociális népszavazás kérdése időközben megoldódott, köllött annyit nyavalyogni mijatta.

akkor is csak bottal piszkálták a szart, és éppen kezd kiderülni, amit akkoriban is mondtam, minden arról szólt akkor is, hogy lehet az emberektől még több zsét lehúzni.

ittttt ezer milliárd elcsalt áfa, amottttt kétezer milliárd zsebből zsebbe korrupciós zseton, emittttt nem is titkolt pofára adott vagyoni jog, az uszkve 4000 milliárd, jobban megvakarom, 5000 milliárd forintocska.

amúgy igazad van, próbálkozott itt mindenki mindenkivel és mindennel, csak lopni ne kelljen kevesebbet.
@Husz_János_Puszita:

"Egy, csak egy maradhat: a Polt Péter."

Halló! Hogy ki keresi? Vágó Úr? Sajnos főügyész úr éppen nem ér rá. Kérem, próbálják meg később, úgy 15-20 év múlva!

:o)
@Husz_János_Puszita: Max. a kirakatba tett bábukat. Az igazi hatalmasokat már nem nagyon.
@Husz_János_Puszita:

bocs megpróbálja de teljesen eredménytelenül mert megmagyarázzák patriot law

brühüyyy

meg hazaáruló, halálos ítélet tárgyalás előtt
@jaegtoer:

nem maradt le egy számjegy az elejéről?

szerény számításaim szerint ez: -37000 milliárd HUF

brühüyyy
@jaegtoer:

Egy vasárnap délután egy erősen ittas ember a folyóparton szédeleg, és meglát egy papot, aki épp keresztelőt tart. Odamegy és megáll az atya közelében, aki meg is szólítja:
- Gyermekem, készen állsz rá, hogy megtaláld Jézust?
- Persze, hogyne! - feleli a részeg.
- Nos, akkor gyere csak közelebb! - azzal a pap megfogja a fejét, és egy-két másodpercre lenyomja a víz alá.
- Na, gyermekem, megtaláltad Jézust?
- Nem. - bámul bambán a férfi.
A pap megint bemártja a fejét a folyóba, majd amikor felnéz, újra megkérdezi:
- Na, megtaláltad már Jézust?
- Nem.
Harmadjára is megismétlődik a szertartás, most egy kicsit hosszabban. A részeg kiemeli a fejét a vízből, az atya ismét kérdi:
- Most már megtaláltad Jézust?
- Nem! Biztos, hogy itt esett bele a vízbe?

brühüyyy
@rodeo36:

ha úgy vesszük igen, de é_v_e_n_t_e 5000 milliárdról írtam, nagyjából stimmel is, mert az első 4-6 évben lájtosabban mentek még a dolgok...
@jaegtoer:

Úgy sikerült, ahogy, de legalább próbálkozott rendszerszinten belenyúlni. Nálam a becsületére válik.

Persze, hogy pénzbehajtásnak látszott, hiszen nagyrészt az volt. Kongott a kassza, hiány az egekben. Megszorítások voltak, vannak azóta egyfolytában. Lesznek is még pár évtizedig, strukturális átalakítás nélkül. A költségvetés éhes, holdudvar mohó. 300 ft-ért megbukott, szerinted mi lett volna, ha valódi kiadáscsökkentésbe kezd?
@Husz_János_Puszita:

e kérdésben azért van kibékíthetetlen ellentét közöttünk, mert én azt mondom, hogy minden megszoítás azért kell, mert az érintettek nem jajlandók kevesebbet lopni.

az hogy 300 forintokkal pótolnak hiányzó 300 milliárdot, miközben békén hagyják az akkori 1500 mrd korrupciós zsét, valamint a áfacsalási biznisz akkori 900-1200 mrd-ját, értetlenül hallgatom a rendszer szintű reformhablatyot, már megbocsáss. [én azt értem, hogy szerette volna, csak az nem ugyanaz, mint a megcsinálta, aztán agyonlőtték]
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @rodeo36:

Demokráciát sem jóságos fehér varázslók működtetik. Azért még mindig ott a legtöbb lehetőség a hatalom ellenőrzésére.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
én egy tizessel korábban. Na de akkor hogyhogy nem emlékszel?
@jaegtoer:

Azt én egy szóval nem mondom, a kiadáscsökkentést nem az urak zsebén kell kezdeni. Gyurcsány sokat pedzegette akkoriban, amikor társadalmi hazugságokról beszélt. Nem véletlenül csinálták ki.

A korrupció a rendszer része. Az egészségügyben is. Maguktól nem fognak lemondani róla.

A társadalom nem fogja elkezdeni követelni a közpénzek felhasználásának átláthatóságát, amíg nem fogja fel maga is, semmi nincs ingyen. Se az orvosi vizsgálat, se az útépítés, se a közvilágítás, se a rezsicsökkentés, se az Orbán imádat. Hogy az a pénz az övé. Felfogni pedig akkor fogja, ha fizetnie kell a közjavakért, legalább egy jelképes összeget. Mert valaki azt most is kifizeti. Amíg állam bácsi, addig politika csak úri huncutság, amihez neki, állampolgárnak semmi köze.

Vagy hogy gondoltad, hirtelen elszégyellik magukat, megjavulnak és visszafizetik a zsákmányt az államkasszába? Mi okuk lenne rá?
@rodeo36:

hát, ha azt gondolod, hogy erre a kérdésre itt és most röviden válaszolni lehet, akkor súlyossan tévedésben vagy :)

Mindenesetre ahol működő parlamentáris demokrácia van, ott jóval kisebb ez a 65 %.
Ahol a tőke a markában tudja tartani az establishment-et, ott nagyobb ez a 65 %. (amerre mi is tartunk. de ez is hosszú. )
Valamit csak jelent.
@jaegtoer:

"megint érdekes volt azzal szembesülni a széfek után, hogy akik addig is fizették a járulékokat rendben azok fizethették volna a vizitdíjat, akik meg addig is semmit, azoknak 3 hát után törvénybe foglalták hogy továbbra sem kell semmit. "

Hát, ez igy ebben a formában nem igaz. Mindenkinek fizetnie kellett volna, leszámitva azokat, akik olyan krónikus betegségben leledzenek, amir addig (!) ingyen kapták a gyógyszert, de azután fizetni kellett a receptdijat - de csak akkor mentesültek, ha az abbéli betegségük került ellátásra. Más betegség esetén nekik is fizetni kellett.

Ja, hogy az egészségügy belülről is bomlasztotta az egészet, mert a háziorvosok nagy része fel volt háborodva, hogy ő "pénzt kezeljen, hát micsoda ő? ". A paraszolvenciára nem köpött annyira. (Mint most az MSZP a Jobbikos közösüléssel. Hol igy, hol úgy) . Másfelől pedig a háziorvosok jelentős része egyszerűen idióta, ha elküldik a boltba kenyérért, de csak zsömle van, éhen döglik, mert nem tudja, hogy mit csináljon.
Volt olyan háziorvos, akinek napi 100-as forgalma volt, fele dajak meg jivaro, a vizitdij után ez lement 75-re, a bevétele megnőtt havonta minimum 350 ezer forinttal, és fel volt háborodva a vizitdijon. A kamara mit mondott? nem köll a vizitdij, szedje be a kormány, és adja oda egyszerűen.

A vizitdíj legnagyobb problémája az volt, hogy baromi szarul kommunikálták.

Most is van akkora barom, hogy mellette a T. rex egyszerűen gyalogbolha, aszondja, hogy nem köllött a vizitdij, mer'hogy ő fizetett járulékot is meg 300 Ft-ot is. Kérdeztem tőle, hányszor volt orvosnál egy évben. Kétszer. Mondom, az haccáz. Annyi. A Fidesz egyik első intézkedése volt, hogy 1 %-kal felemelte az eü járulékot. Mondom, mennyit keresel egy hónapban. 220-at. Na az pont 2200. Évente több mint 24 ezer. Tehát akkor fizettél haccázal többet - ha mentél, most fizetsz 24 ezerrel többet, akár mész, akár nem, de a vizitdij volt a szar. Igazad van, bazdmeg, hogy mennyire igazad van. Rohaggyanak meg a vizitdijukkal.

(Ja, a plussz 24 ezer mellett a bedes életbe' nem volt ekkora adósságuk a kórházaknak, mint most.)

Csak egy kicsit,egy icike picikét, de tényleg csak egy kicsit, de nem kéne gondolkodni?
Varga Misi:

"míg Magyarországot néhány éve még egy lapon emlegették Görögországgal, ma már messze vagyunk a csőd közeli állapottól,"

Na most én baromi békés ember vagyok. De ha módom lenne rá, akkor egy duplacsövű sörétespuska mind a két csövibül fejbe tudnám ereszteni, az egyik csőbül séróból, a másikból a biztonság kedvéért, ha még maradt volna valami a búrájából. Hogy nem szakad ránk az ég. Kijafaszom emlegetett bennünket egy lapon, és mi lett a következménye? Hát ti voltatok, büdös görény! A svejci frank, amelyik addig vagy 3 hónapig tartózkodott 200 forint fölött összesen, azóta kb 2 hétig volt 200 alatt. (Amióta Matolcsy elküldet Oli Rént északra, megint erősödött vagy 5%-ot)

(Megmutattam a beosztottamnak a CHF/HUF chartot és megkérdeztem, szerinte mióta szállott el az ő törlesztője igazán? Hát, igazán és tartósan 2010 óta. )
@DarthVader:

Az én dokim imádta a vizitdíjat, fele annyian nem voltak a váróban és nem zaklatták éjjel kiszállásokkal, mert akkor ingyen vitte a gyógyszert magával. Volt pénze a rendelőbe venni ezt meg azt. Kis falus körzet.

A kórházban viszont sokszor hallottam a betegektől várakozás közben, nem adnak dugi pénzt a laborban satöbbi, hiszen egyszer már fizettek. Így lehet kiirtani a korrupciót szerintem, lassan a gondolkodás formálásával. Kifejezetten jó intézkedés volt. Na nem a széfek.:)
@DarthVader:

Na ja hogy szakadjon rájuk az ég!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem állitottam, hanem kérdeztem tőle, ember. Azt válaszolhatott, amit jónak látott. (legfeljebb utána cseszhettem volna le, de jól vizsgázott :))
Nu, elszállott a zűrbe vagy hat komment? :)
Ja,nem. Békemenetet a blogmotor ellen!
Intereszting. Fabe, arról miért nem szól a fáma nálad, hogy a jó ex-navos politikai pályára készül?! Pedig az legalább új lenne.
Na jó, offoljunk, melyik pasim van itt? :D
@jaegtoer:

Érdekes ez az ingatlanspekuláció. Molnár (Lajos volt egyébként) fölöslegesnek tartott annyi ágyat, súlyponti kórházakat hozott létre, gondolom ebből ered a logikus gondolat, márminthogy ezután a megszüntetett kórházrészek/kórházak telkeit, épületeit nyilván csúszópénzért átjátszotta a haveroknak. Néha elképed az ember, de aztán csak legyint. Ez van.

Arra is gondoltam, hogy a kórházi széfek tutira előkerülnek. Horváth Ágnes ugyebár azt mondotta volt, hogy 60 millióból meg lehet oldani. Én úgy vélem, hogy ennyit megért volna, akinek már lopták el valamijét a kórházban, aszerint nyilván többet is, az ország viszont egy emberként röhögött azon, hogy ez mekkora ökörség. Azt nem mondták, hogy miért az, de a röhögéshez ma már elég annyi hogy széf. Kicsit Karinthyre emlékeztet engem, de az legyen az én bajom.

Azt nevezzük … khm … információhiánynak, hogy a vizitdíjat szerinted csak azok fizették, akik TB-t is fizettek. Nem így volt, de hagyjuk. És persze az is nagyigasság, hogy felejtsük el a „mi lett volna, ha megmarad” elméletet, hiszen leszavaztuk, így aztán lépten-nyomon lehet azt mondani, hogy a zemútnyócévesek ezt se oldották meg (mondják is). Ahhülyék! Már abba is hagytam a „nyavajgást miatta”.

És bizony az sem tagadható, hogy amint írod „akkor is csak bottal piszkálták a szart, és éppen kezd kiderülni, amit akkoriban is mondtam, minden arról szólt akkor is, hogy lehet az emberektől még több zsét lehúzni.” Emlékszem, a statisztikák alapján nőtt a körzeti orvosok jövedelme, csökkent a terhelésük meg a várakozási idő (ami ingyen van, az „jár” és annyiszor használom, ahányszor csak akarom, nemigaz?), és 60 milliárddal javult az EÜ kassza, amelyet az adófizetők pénzéből kellett korábban kipótolni. A zsével.

Csattanóként ide másolom, amit a végére írtál:
„amúgy igazad van, próbálkozott itt mindenki mindenkivel és mindennel, csak lopni ne kelljen kevesebbet.”
Ennyi elég is az ország jelenlegi lelkiállapotát és gondolkodásmódját illetően.
@DarthVader:
tagadom az usa 75% körüli a saját szintjéhez képest

a többi meg...hát nem Svájc és Svédország

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:
lásd az USA-t: NSA, Wikileaks és a 60 év hódító háborúk

brühüyyy

teljesen demokratikusan kezdték és úgy is tartják...lásd még a GOP országbefagyasztási demokratikus ingyencirkuszát...cum trucc
@Kowalski, helyzetjelentést!:
akkor lehet bombát is feladni? csomagban?

brühüyyy
@ornagy50: ne kérese magácskát a vénkurva mert HADAT ÜZENÜNK mindnek ! é sakkor má cseszheti ! akor eltapossuk mint a szovjet és az amerikai birodalmakat 44-ben !

rohat büdös imperilista !
@DarthVader: Jó is az, ha van az embernek biztos kapaszkodó pontja ebben a zaklatott világban. Pl. mai, amikor kétségbeesve hívott a nyomtatóvarázsló, hogy hogyan is találná meg a bejáratot, montam neki: Eccerű: keressen egy csutkára leültetett fehér cigányBMW-t, az oldalán méteres náci vaskeresztekkel, amelyik suttyó, parasztmódon az elejivel elállja a bejáratot a másik felével meg a füves parkban áll... kerüjje meg, oszt ott a bejárat... nem fogod elhinni, 30 másodpercen belül boldog vigyorral nyugtázta. Megtalálta! :-)
@vakapad:

hejába kezeled le az ország állapottyát, kedves Vakszülő, a reform azé bukott meg mert nem az volt, és nem arról szólt amiről kellett volna.
nyilván eccerűbb a bérből fizetésből élők 300 forintjaival baszkolódni, mint a százmilliárdos tolvajokat rács mögé helyezni talpig vasban. védjed nyugodtan a szarháziakat.

szerencse hogy ez mindig előjön, ha véletlen "másként" kezdek gondolkozni, mindig visszakerülünk a kályhához, hogy egyetlen fészekalja tolvaj banda ez, és mind védi a sajátját, ki reformnak látszó faszkodással, ki pirosfehérzöld pántlikával.
@rodeo36: márminthogy az USA lakosságának 75 %-a "szegény"?
@jaegtoer: a százmilliárdos tolvajok biztositják a zsét a következő választáshoz.

A Fidesz-nél még az előzőhöz is. Most kell visszafizetni azt a lóvét, amit a száműzetés hosszú és keserű évei alatt betoltak a Fidesz-be, amivel aztán sikerült a felszinen tartani a Fideszt.És most kell ellopni azt a pénzt is, amivel a következő választást meg lehet nyerni. Úgyhogy a Fidesznek most kétszeres - sőt, háromszoros - mennyiségű zsét kell magáévá tennie a közösből. Ahogy látom, sikerül is nekik.
@DarthVader: számolj utána a saját statisztikájuk szerint 43% nyomorszint alatt van

brühüyyy
@DarthVader:

Nagyúr! ez tiszta sor. én arra szok fölhorgadni, hogy a járulékfizetésem mellett nem fizetett vizit díjam lyukat üt a költségvetésen, ugyanakkor az elcsalt és ellopott száz- és ezermilliárdok nem, ellenben én aki ezt feszegetem, szarházi vagyok mert nem támogatom azt a reformot, aminek az a célja, hogy hagyjuk futni a csalókat és a tolvajokat, az adófizetőkön meg húzzák tovább az adósrófokat.
Ez tényleg jó volt. :)

Volner János: A közmunkásokkal csak a statisztikákat kozmetikázzák

Orbán Viktor - Volner János csörte volt ma a Parlamentben. Úgy tűnik, kihozta a sodrából Viktort, amikor szembesítették az igazsággal :)

youtu.be/lwJ-bCSs_BM
@DarthVader:

"_A vizitdíj legnagyobb problémája az volt, h..._"

a vizitdíj legnagyobb problémája az volt, hogy a semmiből lett semmiért, miközben háborítatlan maradt a korrupciós zsé, meg az összes többi ellopott 1111 milliárd+1500 mrd.
amúgy éppen annyit kellett várnom az orvosnál, ha nem többet, és az irányított betegellátásnál előre időpontot kérve sem kerültem időben sorra. MÁV Korház muhaha...

úgyhogy nekem ne jöjjön vakszülő és másse. humbug volt az egész.
pr-op-agenda.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

az egy hűjjje. első kézből tudom, ne törödj vele:D
@vakapad:

"Azt nevezzük … khm … információhiánynak, hogy a vizitdíjat szerinted csak azok fizették, akik TB-t is fizettek. Nem így volt, de hagyjuk. És persze az is "

ha nekem, aki feszt mindenféle járulékot fizetek teljes árban ugyanúgy kell fizetnem a vizitdíjat, mint annak, aki nem fizet járulékot, milyen reformtól kéne meghatódnom?

de ez mellékes. rühellem a 300 forintos lovaglást, amikor kussolás van az ezermilliárdos rendű összes többiről.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát, sajnos el kell ismernem, hogy volner abszolút korrekt volt, nem tudom továbbra sem, hogy milyen gazdasági szakember (nem ismerem a jobbik programját), de talán az egyik legnormálisabb eddig a jobbikban... a legjobb a videón orbán mögött figyelni az emberek reakcióit, na az beszarás... orbán meg egyszerűen csúcs...
@Orica Középföldi:
Darab szerint huszonkettő már az órák száma.
mára már csak kettő maradt hátra.
Jó éjszakát!

Garai Gábor: JÓKEDVET ADJ

Jókedvet adj, és semmi mást, Uram!
A többivel megbirkózom magam.
Akkor a többi nem is érdekel,
szerencse, balsors, kudarc vagy siker.
Hadd mosolyogjak gondon és bajon,
nem kell más, csak ez az egy oltalom,
még magányom kiváltsága se kell,
sorsot cserélek, bárhol, bárkivel,
ha jókedvemből, önként tehetem;
s fölszabadít újra a fegyelem,
ha értelmét tudom és vállalom,
s nem páncélzat, de szárny a vállamon.
S hogy a holnap se legyen csupa gond,
de kezdődő és folytatódó bolond
kaland, mi egyszer véget ér ugyan -
ahhoz is csak jókedvet adj , Uram.
-
-
Szép almokat az aludni térőknek, Grant's whiskyt a most ébredőknek.
@jaegtoer: te, ne szívasd má nyúlat:))
Te linkelted a kievi eseményeket, az a szerencsétlen akart valamit mondani de összeomlott a gépe, és abbamaratt később meg má csak hüje lett, erre montam, nem tehet róla, ha most úgy maratt. majd meggyógyul. monta járjak közbe, közepesnél nagyobb rugás ne érje:D
@jaegtoer: az egy valódi átalakítás lett volna.
de hát te ugyanannyit vártál a MÁV kórházban, ergo: semmi eredménye nem volt!
úristen!ezt a marhaságot!
leméred egy néhány hónapja bevezetett reform hatásfokát a várakozási időn.gratulálok.
a 300 Ft.-Ft-on meg te lovagolsz folyton...
@Nyilas Mise: ugyisvan!!!
Gyüjjék DR KOTÁSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@punkfrog:

ja. értem minden csodálatos volt.
@Nyilas Mise:
Várj csak, ez nem is utó pija! Mivel Obama nem áll szóba a mentális törpével, akár valósággá is válhat a víziód.

Egy dunai kotróhajó átszelvén a nagy pocsolyát, a fedélzetének korlátjára szerelt két sor elöltöltős kovás puskával lövi majd New Yorkot, visszamenőleges hadüzenettel. - Ez NER trendi izéé...
Az éttermekben ülő jenkik meg félrenyelik a hosszú kávét és a fánkot a röhögéstől, hogy: "ezmiez a köpőcsövezés?" Közben partra száll a 31-es Dobó István gépesített vízibiciklis dandár, khaki színű csikós gatyában és terepszínű juhászsubában, aztán lerohanja Mant és Hattantot.
Lesz nagy csodálkozás...-)))

Ne becsüld le a képességeinket, jó?!
@punkfrog:

"de hát te ugyanannyit vártál a MÁV kórházban, ergo: semmi eredménye nem volt!
úristen!ezt a marhaságot!
leméred egy néhány hónapja bevezetett reform hatásfokát a várakozási időn.gratulálok."

ne akassz ki, min kellett volna lemérnem? fecskefarkak hogy sorakoznak a villanydróton?

az kurva bonyolult mi? ha 9:30-ra vagyok behíva, akkor legkésőbb 10:-kor sorra kerülök, és nem még 11:00-kor is ott baszom a rezet.

mennyi átfutási idő kell ahhoz, ha valami fél tízre van megbeszélve, akkor az fél tízkor el is kezdődjön. ez télleg annyira kurva bonyolult, hogy ez egy teljesíthetetlen elvárás...
@Sir Bates dö Hól: Mondjuk Matt Damon is jó dologra hívta fel a figyelmet. :)

"Azt próbáljuk elmondani, hogy valójában vissza kell térnünk a függetlenségi nyilatkozat alapelveihez, céljaihoz és szelleméhez.
Mert az azt mondja, hogy ellenállást kell kifejteni a jogtalan hatalommal és erőkkel szemben, amelyek megfosztják az embereket életüktől, szabadságuktól, boldogsághoz való joguktól."

youtu.be/Zs61Et8x_bk

Csendben jegyzem meg az EU-nak se ártana visszatérni az alapító atyák alapelveihez.:)
Szerintetek ez mennyire helytálló?

"az újságírók a világ minden részén inkább baloldaliak; felmérések igazolják, hogy például a német újságiróknak csak kilenc százaléka szavaz a jobboldali CDU/CSU-ra, többségük a szocdemekkel és a zöldekkel szimpatizál. (Nincs ebben semmi meglepö, a bankárok vagy jogászok meg inkább jobboldaliak és liberálisok.)
...
A média, a művészet baloldali terrénum. Az a társadalomkritikai attitűd, amely egy újságírótól ugyanúgy elvárható, mint egy művésztől, inkább baloldali sajátosság. A jobboldalt inkább a fennálló állapotok tisztelete jellemzi."

vs.hu/versus/mit_tesz_a_nyugati_media/
@jaegtoer: szerintem olvass utána mit szerettek volna csinálni.
a széfektől a súlyponti kórházakon át a több biztosítós rendszerig.
de te pontosan leírod, hogy téged mi zavart benne.
és egy ilyen átalakítás nem néhány hónap alatt hoz eredményeket.
és hogy válaszoljak is.
ja.most jobb.
remélem jól vagy!
nem szeretném ha orvosra szorulnál!
igaz vizitdíj már nincs.
tényleg jobb most.
@jaegtoer: ezt viccnek szántad, ugye?
@punkfrog:

nem bazmeg nem írtam le pontosan.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
@Orica Középföldi:
Tessék ezt komolyan venni, a fehér ló visszatér és lesz szárnya is, ultraszittya, posztbesenyő és neoavar gyökerekkel, vissza trianonba, de az meg hol van??

A térképen nincs, akkor???
Jó éjt mindenkinek, hosszú kedd lesz nekem.
@Csaknézek...:

Ha ezt összevetem a mai Vidnyánszky-kritikával, határozottan igaznak tűnik:))
@jaegtoer:

"rühellem a 300 forintos lovaglást, amikor kussolás van az ezermilliárdos rendű összes többiről."

Igazad van abban, hogy a probléma gyökerei itt is a khm...rossz gazdálkodásban keresendők. Nevezhetném másképpen is. :o)
És elsősorban arról kellene beszélni, főleg megoldani.

Az a 300 Ft-os vizitdíj nyilvánvalóan egy szar helyzet lyukainak a foltozgatására lett volna elég.

Viszont az is igaz, hogy:
- az eü járulékok megemelésénél jobb lett volna,
- azok fizettek, amíg volt, akik ténylegesen igénybe vettek orvosi ellátást, vagyis szelektíven "sújtotta" az embereket,
- kevesebben mentek akkortájt feleslegesen orvoshoz, és így az orvosok leterheltsége is kisebb volt.
@Orica Középföldi: Hát aztat semigen fogom megnézni. Legfeljebb karácsonyeste, ha leadja a királyi:-) Bár a kritikát olvasva inkább szilveszteri kabaré...
@punkfrog:

és ne zsibbasszál a több biztosítós rendszerrel. én pontosan tudtam, hogy miről van szó, mert az amerikai rokonok elmondták miről van szó. eccerűen át akarták jáccani a havereknek a a teljes szektor biztosítóstól, kórházastól, rendelőstől.

Amúgy b+, amire amúgy várnom kellett volna februártól szeptemberig, elmentem a fizetősbe és megcsinálták 8000 ficcsért, 0 várakozási idővel, egy másikat 4700 forintért 3 perces várakozást követően.

Tehát nehogy bemutasd nekem a csövön a lyukat. már ami a bonyolultságot illeti.

annyi az egész, hogy az a ribanc aki jegyzi az időpontot, nem 4 barmot ír egyszerre 9:30-ra és amikor megy a rendelés, a másik gané nem kettesével sorolja előre protekciósokat. ennyi bazmeg és a reformról még nem beszéltünk.,
@Orica Középföldi:

MELYIK kritikával?
Kettőt is láttam...
Egyik alélt, másik alázott. :o)
Basszus... holnap zsoldfizetés oszt hajdú elkezdett spórolni? Kicserélte a vaktöltényeket?

"Hasbalőtte kollégáját egy TEK-es
A TEK kommandósai egy bűnözőt próbáltak elfogni
a Ferenciek terén, a zűrzavarban egymást lőtték."
@jaegtoer: ne legyél már primitiv :) A várakozásnak mi a tököm köze van a vizitdíjhoz? (Hacsak az nem, hogy ha fizetted, akkor joggal moroghattál, most meg kussolj, ingyé' ez van.)

A várakozás azért van, mert az eü-ben dolgozók jelentős része, mint mondottam - nem csak a háziorvosok - képtelenek bármilyen ésszerű szervező tevékenységre. Semmi köze a fizetős-nem fizetős egészségügyhöz. Szimpla balfaszság.

A fizetős rész egy lépés volt a "nincs ingyen" felé. (Igen, a nyugdijasoknak sincs ingyen. Meg a dajakoknak se). Mig ellenben most szivod a bránert, az emelt járulékfizetéssel, akik meg előtted állnak a sorban, akkor legalább fizettek, most meg csak te fizetsz.

Érdekes, azért valahogy nem vagy ennyire heves, hogy a szinházba jegyet kell venned, holott az adódból is bőszen támogatja az állam.

Az, hogy mennyire elszántak a tizenezermilliárdos ÁFA-csalással, az az eü szempontjából lényegtelen. NEM csak a többletbevétel miatt kellett fizetni.

Mindegy, nyilván nem foglak meggyőzni, de hidd el, akkor jártál jobban, amikor a vizitdijat fizetted, és most jársz rosszabbul. Függetlenül a többi körülménytől.
@jaegtoer:

"én pontosan tudtam, hogy miről van szó, mert az amerikai rokonok elmondták miről van szó. eccerűen át akarták jáccani a havereknek a a teljes szektor biztosítóstól, kórházastól, rendelőstől."

Ezer szerencse, hogy a Vezénylő Tábornoknak helyén volt az esze és a szíve, így a Nagy Népszavazással meg lehetett akadályozni az évezred umbuldáját.
@Csaknézek...: Áááááá ilyenkor a járókelők is TEKes statiszták:-) A látvány a lényeg, meg azz akcijjo...Igazi 3D:-)
@Orica Középföldi:

"És melyik alélt?"

Nahát, ezt nem tudni! :o)
MNO.

Vajon melyiknek higgyek...? .o)
@jaegtoer: ok
én viszont csak akkor láttam rá lehetőséget, hogy jobb legyen az egészségügy.
se előtte, se utána.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Mondjuk felénk az a hír járta, hogy a boldogult tüdőgondozót azért vágták puccbe-glédába, mert egy Mszp-s potentát hölgyike kinézte a fijának. Persze ez rút rágalom:-)
Bocsi tügyőkórházt, nem gondozót. Más kategoria.
@Csaknézek...:

onnantól kezdve, hogy a járulékfizetők, akik fenntartották az egészet, ugyanúgy fizetniük kellett volna az egészért, mint akik csak utasok voltak benne onnan nem tud senki meggyőzni arról, hogy ez nem síma lehúzás volt.

az externáliák persze igen, valóban együtt jártak a vizitdíjjal, de három hét után már a népszavazás nélkül is önszántukból visszacsinálták és akinek addig se kellett fizetni annak azután se kellett. nem kell meghazudtolni a valóságot.

de! mindig mondtam, most is. aki úgy érzi, keveset fizet a közösbe, senki nem tartja vissza, hogy fizessen többet. RAJTA!!.

jóccaknapreggel.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"A látvány a lényeg, meg azz akcijjo..."

Aha, éééétem!
Statos bűnözőket üldöztek statos TEK-esek áltölténnyel lövöldözve, aztán eljátszották, hogy nyekk, mentő gyött, bevitte, ilyesmi?

Ez a Mátrixnak hanyadik része is lesz? :o))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"csaknézdmeg és ítélj:-)"

Na de tezsvérem!
Mér' akarsz Te nekem rosszat?
Hát mit vétettem én, azon kívül, hogy néha elgyurcsányozom magamat itt a nyilvános szférában? :o))
@Csaknézek...: montammá mé nem figyelsz?

"Basszus... holnap zsoldfizetés oszt hajdú elkezdett spórolni? Kicserélte a vaktöltényeket?

"Hasbalőtte kollégáját egy TEK-es
A TEK kommandósai egy bűnözőt próbáltak elfogni
a Ferenciek terén, a zűrzavarban egymást lőtték." :)
@DarthVader:

úgy van. mia fasz köze van a kilincsnek az ajtóhoz?

rendszerszemlélet? vagy az már zavaró tényező?
@Csaknézek...: mennyé csak... evvégre kulturkampf van, vagy mifene:-) Megnézheted Udvarost 160-as mellykasnyi szilikonymejjel:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Kicserélte a vaktöltényeket?"

Figyeltem én, haver, csak nem tuttam, hol ér véget a forgatókönyv, és hol kezdődik a való.
@Csaknézek...: Ja meg, hogy egy kb. 12 éves fiúcska a vérdisznót a kaucsuk-faszát fogva rángassa a színpadra:-) ollé:-)
@jaegtoer:

"a járulékfizetők, akik fenntartották az egészet, ugyanúgy fizetniük kellett volna az egészért, mint akik csak utasok voltak benne"

Igen, ez nem volt igazságos.
@Csaknézek...:

A didaktika eme formája, mely engem hülyének néz, valahogy nem ösztönöz színházlátogatásra.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"csaknézdmeg és ítélj:-)"

Pont azt teszem.
Csak nézek, és igen, itt élek, hogy az a... :o)
@Orica Középföldi:

A didi taktika nekem se jön be ebben a formában, vagyis műDorottyaként. :o)

A hülyének nézés pedig azért van, hogy edzésben maradjanak a látogatók.
Ha kilépnek, szükségük van rá. :o)

Egyébként meg akinek ez köll, hát rajta.
És akinek elég az MNO, hogy elhiggye: na ez az igazi művészet, cuppanjon rá bátran.
@jaegtoer: nem tudod miről szólt az az egész.
bezzeg az amerikai rokonok!azok tudták!
nem akarlak meggyőzni.
élvezd a rendszert!
most nem kell többet fizetned?
@DarthVader: pontosan leírta mi a helyzet.:(
@jaegtoer:
"a reform azé bukott meg mert nem az volt, és nem arról szólt amiről kellett volna."

ijjnye! ebben már benne is van a megoldás, ti. ha az lett volna, azaz reform, és arról szólt volna, amiről szólnia kell, a reformról, akkor nem bukott volna meg. ugye? jól következtetek? mert ez az ország tele volt, tele van reformvágyó emberekkel, akik égnek a reformokért, csak teréz anyák helyett gazemberek vezetik őket, azért nincs nekik semmilyen reformjuk, a szegényeknek.

namost a reform szó ugye 'újraformálást' jelent, ami az alapanyag, és az újraformáló kezek minőségét / tudását tekintve nem nyújtanak derűs kilátásokat a végeredményt illetően. talán revolúció? nem, az sem, mert az meg átforgatást jelent. akkor mi? tudat változás? na, az már jobban hangzik, de nem azt jelenti-e, hogy átlépünk azon, amit éppen tudunk, feladjuk, és hagyjuk, hogy helyére lépjen egy új tudás? de milyen? honnan jöjjön? a múltból? a múlt tele van faszintos tudásokkal, ezt mindannyian tudjuk, mert halljuk állandóan, és prófétáik ma is rekedtre kiabálják magukat, kufárjaik mindenhol jódlizzák, de tüzetesebben megnézve jól látható, hogy az is kaki volt, épp úgy, mint a mostani. ja, és akkor mindennek tetejében ott az a kényes pillanat, mikor régi tudásunkat feladjuk, ami bármilyen is volt, mégis valamilyen biztonságot jelentett, és ott állunk hirtelen egy vákuumban, egy pillanatra minden tudás nélkül, anyaszült esztelen, és jól beszarunk, hogy namost akkor most talán már megis haltunk.

és tényleg, talán tényleg meg kell tudnunk halni a múltnak, a réginek, a beidegződéseknek, a megpállott tudásnak, hogy egy pillanatnyi retteneten, a semmin, a képletes halálon átmenve megengedjük az újat történni bennünk, amiből egy új tudás, egy új tudat fakad, amiből valóban új formák, és nemcsak re-formák jönnek létre.

ki képes erre?

nem egyszerű, na. talán egy individuum képes rá, talán, de egy közösség? és amúgy hogy jönne egy individuum ahhoz, hogy egy közösséget ilyesvalamire kényszerítsen? nem-e legeslegelőször magában kéne megtennie ezt a kvantumugrást, hogy példájával esetleg egy láncreakciót kiváltson, hamár közösségben gondolkodik? nem-e?

ez a világ ma velejéig korrupt, korrupt keleten és nyugaton, északon és délen, és ne áltassuk magunkat - kevés kivételtől eltekintve - az volt régen is. valódi reformokhoz az embernek le kell vetkőznie múltját, mai tudatát ami abból ered, és át kell mennie a semmin, hogy az újba érkezzen. reset. vagy ő resetel, vagy resetelve lesz.

jól elkeveredtem, basszameg a monotheos, de most már vissza nem megyek.. ja, de mégis: az egészségügy volt a kiindulópont, és az egész-ség-ügy lett a vége. mert így az ember csak egy töredék. fuss el véle, happy resetet, vagy magyarul röviden: reset:)
Na és akkor a világhíres magyar okostojásról hallottatok már??? :)

mtro.hu/ajandek/okostojas-vilagsikeru-magyar-talalmany/
a kdnp-s reakciókhoz. Gyurcsány sem komplett, de ezek legalább szarrágók is
endresy.blogspot.com/2013/12/kdnp-mene-mene-tekel-ufarszin.html
@riennevaplus:

Kedves R.

a legjobbkor érkezett a réz finomított változatával kedves Fényhozó! már annyira intenzív ízzásba váltott intim szférám aurája azzal a re tira re format C: szindrómával, s éppen közel ágyaskodtam ahhoz, hogy frajdi mélységekbe süllyedve sosem látott méretű és sokaságban előforduló fedező mén eszközöket kezdjek hajigálni múlt-, és önfeledtető ellentmondások elmepróbáló sorainak olvastán, melyek célja, hogy a régvolt idők odakozmált ököruszályát nosztalgiát generáló kandírozott marcipánszegfűs egységcsomagokba töltött csomagocskában tolják le a torkomon...

hanem:

"_ijjnye! ebben már benne is van a megoldás, ti. ha az lett volna, azaz reform, és arról szólt volna, amiről szólnia kell, a reformról, akkor nem bukott volna meg. ugye? jól következtetek? mert ez az ország tele volt, tele van reformvágyó emberekkel, akik égnek a reformokért, csak teréz anyák helyett gazemberek vezetik őket, azért nincs nekik semmilyen reformjuk, a szegényeknek. _"

jó megfokta, hogy az egy utánból nem következik a kettő. szentigaz. szégyellem is.
jó kis öntökömrúgásra sikeredett ez a mulaccságos mondat.
azt akartam a tudatom zavaros aljából a fölszínre lökni, tartom magam olyan fasza és megalkuvó gyeröknek, amennyiben valóban reformnak bizonyülnek ama feri-i álmok, s menetközben nem alakülnek át csodák csodája folytán szűköcske kör közepén prédára leső martalócok egyéni érdekeinek szövevényévé, mondhatni rézzé, akkor nem kezdtem volna az egésszel a már említett intenzív pettingen is túlmutató együttlétet.

annyi bezonyos, jó volt más szemével is észrevenni, milyen is feleslegessé lenni e blog on.
OFF

post scriptum : a levezetéssel egyetértek, tulajdonképpen leföldelte az egészet.
öööö, ismét a szakmaiság csúcsa:

Addig ütötték, míg el nem ájult"
1459028_586575384729418_1530678746_n

A 444 olvasóinak beszámolói a hétfő esti lövöldözésről.
Tovább
erdelyip

erdelyip
bűnügy
december 2., hétfő 22:04
7 134

Így néz ki a kommandósok egyik autója, amire rálőttek a belvárosban
Lövedék ütötte lyuk Terrorelhárítási Központ (TEK) autóján MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Én egyébként eddig azt hittem, hogy a TEK golyóálló Audi Q7-es terepjárókat vett anno nagyon drágán.
Tovább
erdelyip

erdelyip
bűnügy
december 2., hétfő 21:47
3 108

Kommandósok lövöldöztek a belvárosban

A Havaria Press azt írja, hogy a Ferenciek terén kommandósok próbáltak elfogni egy keresett bűnözőt, aki tüzet nyitott rájuk. A férfi megsérült és őt kellett kórházba vinni.

Ehhez képest az MTI a Terrorelhárítási Központra hivatkozva azt írja, hogy az egyik kommandós lőtte le a másikat véltelenül

egy sikeres elfogási akciót követően.

Állítólag Hajdú János TEK főnök vizsgálatot rendelt el.
''''Ördögi politika a rezsiharc, mert senki nem tudja érthetően elmagyarázni, hogy miért káros. Az a siralmas és szégyenteljes helyzet állt elő, hogy az MSZP az Együtt PM-mel dalolva megszavazta, s azt mondta, igen, persze, kitűnő, mi aztán igazán nem mondunk ellent a rezsicsökkentésnek, legfeljebb néhány részletében finomítanának rajta. Egyébként van olyan párt, amelyik nem szavazta meg, az LMP. Nem véletlen, hogy Schiffer András nem állt össze az MSZP-vel és az Együtt PM-mel, s azt mondja, a kirívó demagógia árát meg kell fizetni.''''

figyelo.hu/cikkek/ordogi-politika-a-rezsiharc
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szánalmas...

nem is értem hogy bírtak KUSSban maradni Han Sóló elfogása után....
@DarthVader: @punkfrog: @Kowalski, helyzetjelentést!:

magamban azon röhincsélek, hogy milyen lázas igyekezettel igyekeztek megmagyarázni nekem, hogy miközben az egészségbiztosításra éves szinten, több, mint félmilliót fizettem anno, a szolgáltatást mégis ingyé vettem igénybe, most meg hogy időközben még többet fizetek, az egészségügyi ellátás számomra továbbra is ingyenes.

ízlelgessétek.
Reggel azt mondta a rádió az autóban, hogy a NAV feljelenti a feljelentőt, mert illegálisan jutott adatokhoz!?
Akkor most a NAV titkosan őriz információkat az adócsalókról????
Mondom én, hogy tombol a rezsicsökkentés. A TEK árulja Han Solo pisztoját:-)

"Vegye meg Han Solo pisztolyát!
Legalább 44,6 millió forintnak megfelelő összeget
kell letenni a Star Wars-relikviáért. Megéri."

index.hu/kultur/2013/12/02/vegye_meg_han_solo_pisztolyat/
@jaegtoer: Jó reggelt. Látom rémeseket álmodtál:-) Na mindegy is.
Nnna... szóval élvezettel olvasgaton teoretikus agymenéseiteket, már csak azért is, mert olyan dolgoktól foglaltok állás, amelyek se így se úgy soha nem valósultak meg. Így aztán a "milettvolna ha" levezetések és bizonyítások ugyan agytornának jók, de se pro-, se kontra bizonyításnak nem nevezhetők. Persze azért szemléletformálásra, elogondolkodtatásra jók, de tartok tőle, hogy akiknek igazán ezt olvasniuk kellene:

1. Nem tudnak olvasni
2. Tudnak, csak szövegértelmezési problémáik vannak
3. Tudnak, de nem akarnak
4. Szarnak rá:-)
@DarthVader:

"Csak egy kicsit,egy icike picikét, de tényleg csak egy kicsit, de nem kéne gondolkodni? "

vissza a feladónak.
Már irtam egyszer, vizit dijról saját tapasztalatom! A vizit dij nem arról szólt csak, hogy fizess! Hanem az intézmények elszámolásról a TB felé! Egyszerű pl. krónikus beteg vagyok, kórház, bent fekszem hétfőtől péntekig 5 nap hétvége otthon! Hétfő vissza, péntekig! Zárójelentés, feküdt 10 napot, vizsgálat ez, és ez! Igy volt? Irja alá! Viszlát! A szavazás előtt, és most, nem igy történik! Kér a dokim egy sima alap labort, én közlöm a körzetivel, beutal csinálnak 1 full vizsgálatot! Pörögjön a biznisz, a TB fizet a vizsgálatért, indokolt krónikus beteg vagyok minden vizsgálatot elbir a papir! 1 ilyen vizsgálat 40 e ft! Amit kértek 10e! Na ezt lehetett kontrolálni! Most, 13 napot vagyok papiron kórházba! Ez fájt a nagy dokiknak mert nem tudtak okoskodni! Évekig fizettem a fogorvosnál, maszek alapon! Most felnőtt fejjel értettem meg miér kéri el a TB kártyám! Zsebbe ment minden, viszont jogosult voltam! Ja számlát soha nem kaptam..
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nagy faszok vagytok, képesek vagytok 8,24-ig ídegelni a paraván mögött, hogy utána induljon a Hell!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

persze... meddő, és nem is vita, mert a "ha" nem vitaalap.
de mégiscsak figyelemre méltó, amilyen vehemenciával van védve forintonként a háromszáz, és negligálva az ezerhéccáz + kétezer millárd + n mrd erre+arra

annyi pénc van itt, hogy az Úr belelógattya a micsodáját és azzal kavargattya, mer ez itten a kánaán [legalábbis annak a tíz-tizenötezernek.] aki (n)avval veri a csalánt.
@magándemokrata:

értem. ez olyan, mintha a közértben fizetnél még külön 300 forintot, hogy a nav tudja ellenőrizni a boltost, mert ez a 300 forint a kilábalás alfa és omegája és nélküle összeomlik a renccer.

hogy én ezt nem vágtam le. pedig milyen jó duma.
Juhász Gyula:
Karácsonyi óda

Csöndes az éj és csöndes a világ is,
Caesar Augustus aranyos mosollyal
Zárta be Janust, Mars fegyvere rozsdás:
Béke a földön.

Hallgat a germán és hallgat a pártus,
Néma az indus és néma a hellén,
Herkules távol oszlopa se rendül,
Thule se mozdul.

Már az aranykor új eljövetének
Hírnökeit, a szomorú szibillát
S a szűzi Virgilt födi földi sír és
Hír koszorúja.

S messzi mezőkön nyájaikat őrző
Pásztori népek nézik a derengő
Új csillagot, mely aranyát elönti
Jászoli almon,

Hol mosolyogva és fázva az éjben,
Szőkehajú és szelíd anya keblén,
Most mutatod meg magad a világnak,
Isteni gyermek
@jaegtoer: latom nagyon probalod magyarazni a saradat, hogy miert is segedkeztel a magyar egeszsegugy szetkurasaban

nem fog menni:-)

itt tudod mennyi a vizitdij, apafej?

200 chf.

ugy, hogy mellette fizetem a krankenkasset rendesen havonta. az majdnem 200 chf.
ennek ellenere ha egy nathaval elmegyek rovoshoz, az a viztidijjal, mindennel egyutt cirka 500 frankba faj.

csak ti, kadar kicsi nepe nem fogjatok fel, hogy semmi sincs ingyen. nem csoda, hogy ott tartototok, ahol:-)
@jaegtoer:

csodálkozom rajtad ebben a témában...
nagyon világosan gondolkozol és élvezet olvasni szösszeneteid.
ez a megállapításod nagyon jogos. viszont amikor azt emlegeted, hogy anno más ingyen kapta nem fizetés nélkül azt pont az a 300Ft-os világ fedte fel és szankcionálta...

kiderült, hogy több tízezer (százezer - már nem emlékszem pontosan) ember semmit sem fizet és a a TAJ kártyák sokszorosa van használatban (emlékeim szerint 13millió!), sőt a határon túliak is számolatlanul kapnak minden ellátást, hogy csak párat említsek.

-onnantól nézheted meg mit számláztak a nevedre az eü ellátás címén - ami nagyon érdekes dolgokat hozott felszínre...

akkor lépet hivatalba a betegjogi képviselet és nem kevés eredményt ért el az orvosokkal szemben a beteg érdekében - amit rögtön meg is szüntetett az új kormány...

kb 100ezer embernek kell azóta fizetni a tb-t akik addig valóban semmit nem fizettek.
sajnos a többi adat elég homályos már emlékeimben, így azokra nem is hivatkozom - viszont az biztos, hogy azóta sem kaptak el orvost úgy mint akkor, hogy a hazai ellátottak nevére végez tömeges műtétet. elítélték, majd kegyelmet kapott az elnöktől mert állítólag önzetlenül segített a határon túli magyarokon...
@jaegtoer: abban meg tökéletesen igazad van, hogy nem mosható össze semmivel a sok ezer milliárd elsíbolása amivel megkárosítják az országot!
viszont a gazdaság fekete és szürke színeibe valahol bele lehet vájni a körmöket, akár megkerülve a bástyákat ami védelmet nyújt a piszkos üzletekhez...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

pont arról győzött meg a tegnapi disputa, hogy nincs értelme vitázni. valmilyen idea mentén védik a mundért, ami sosem volt használatban, csak kirakatba, és ezzel védik az ezermilliárdos áfacsalást, a korrupciót, mert az ellopott zsé fele befolyna, már szufficites le(het)nne a költségvetés.

most hogy a hejesírás lóvarázs aláhúzta a 'szufficites't és megnéztem az ajánlást, semmin nem csodálkozom, a "deficites"-t ajánlotta.

miről is hablatyolok?
@jaegtoer: nem lenne szufficites, viszont nem lennenek ilyen szar allapotban az utak, akorhazak, az oktatas, stb...

az az orszag rothad.
belulrol.

kivulrol meg alig-alig latszik, de az egeszsugugy, infrastruktura es okatatas lepusztitasa olyan kovetkezmenyekkel fog jarni az elkovetkezendo 5 evben, hogy belegondolni sem merek.
@guma:

bármilyen háromszáz forintot szívesen kifizetek bármire, ami előre visz, feltéve, ha nem azért kell fizetnem, hogy zavartalanul ellophassák továbbra is az ezermilliárdokat.

ezt aljas módon nem említettem, de gondolom felesleges is annak, aki átsiklik az ezermilliárdos tolvajlás felett.
@jaegtoer: ez suket duma:-)

masok nagy lopasa nem mentesit teged a blicceles alol.
@jaegtoer: az ország azért ilyen mert szétloptuk! MINDENKI! nincs kivétel! igen rá kéne szoktatni magunkat a becsületességre, a törvények betartására! én igy látom! tudom, hogy ha mi megtesszük, nem biztos, hogy más nagyobb volumen is megteszi,de valahol el kell kezdeni! ha ennek ez az ára, legyen fizetés azért, hogy kapjak számlát! ha ez tudatosul mindenkiben, na akkor fent sem fognak tudni milliárdokat csalni, mert ki.aszott tudatos polgárok leszünk, és rá fog jönni mindenki, hogy a rendszer igen is működhet, lesz értelme a választásoknak! mi döntünk, de csak akkor, ha tudatos polgárai leszünk a rendszernek! tudom, hogy itt a blogon mindenki ezt akarja, de ennek ára van! persze minden reform, átalakitás kemény, ha minket érint pláne!
@jaegtoer: ingyenes??????
na ez a baj!
hogy azt hiszed ingyenes!
az átalakítás célja többek között az is lett volna, hogy mindenki lássa, mi mennyibe kerül!
de te véded ezt a szart ami most van, mert azt hiszed INGYENES!
közben pont a mostani rendszerben vernek át minden nap.
nem tudod ellenőrizni őket, nem tudsz más szolgáltatóhoz menni.
@jaegtoer: értelek!

sőt értettem eddig is gondolatmeneted!
pont azért csodálkoztam, hogy mindent kikerültél ami ezen picit változtatott.

bevallom neked, fogalmam sincs miként és hol kellene kezdeni jelen helyzetünkben a rendrakást - és ez ijesztő is számomra...

az biztos, hogy leszűkítettek minden lehetőséget és talán csak a DK programja ad lehetőséget változásra...
szerencse, hogy ilyen platformon lehet erről dumálni, véleményt cserélni...
@magándemokrata: ez egeszen potnosan igy van...

ez az amit mindig magyarazok. az elit olyan, mint a nep, csak ugyesebb abban, amit eltanult a neptol.

magyarorszagon konkretan a csalasban, lopasban, mutyiban, sibolasban.

alulrol kellene elkezdeni a valtozasokat, egy uj elitet kinevelni, akik azt latjak a mindennapokban, hogy a hetkoznapi polgarok is becsuletesek, nem adnak halapenzt az orvosnak, nem bliccelnek a tomegkozlekedesen, befizetik az adot, szamlat adnak es kernek. kifogasok helyett.

a jelenlegi elit az elmult 25 evben azt latta mindenhol, hogy az ervenyesul, aki lop, sal hazudik, korrumpal. a zoldseges, a komuves, a villanyszerelo, a takarito kisiparos, a vallakozo, a konyvelo, a ceges alkalmazottak, akik hazahordtak amasolobol a papirt es a filctollakat, mindenki csak lopott, lopott es lopott.

es amig ez nem valtozik meg, amig - ahogy te mondtad - a hetkoznapi emberek nem lesznek becsuletes es ontudatos polgarok, aig nem latjak be, hogy meg kell fizetni az elmult negyedszazadban elkovetettekert, kamatostul visszafizetve mindent, addig el sem indulnak az uton egy jobb vilag fele es addig orbanviktorok fogjak igazgatni a pitlak kis eletuket. mert ezert a viselkedesert ez jar.

karma goes around and bytes your ass...
@guma: az oktatásról a 16 pontjukban írnak érdekes dolgokat
@jaegtoer: erről jut még az is az eszemben, hogy amikor bevezették a számlagyűjtést és volt valami díj is rá - mindenki röhögött!

pedig más országokban hihetetlen siker volt és a feketegazdaságot óriási mértékben lenyomta (nem megszüntette, de jelentősen csökkentette!).
igaz ahol sikert értek el ott havonta 1.db lakást és 10db nagy értékű műszaki cikket sorsoltak ki.
vagyis változni kell mindenkinek. tehát @magándemokrata: véleményével csak egyet tudok érteni.
@Penivaldes: én azért az egyházakról írt pontját is érdekesnek tartom - főleg ha tudod mi volt a vatikáni szerződésben ami milliárdos pénzfolyamot biztosított az egyházaknak amit most még plusz 5milliárddal csak úgy megfejeltek a különböző juttatások és fizetések épület rekonstrukciók, felújítások mellé...
@magándemokrata: Haggyad má. A múltkor kivagyiságból megnéztem már az eü lapom a zügyfélkapun:-) Beszarás:-) LEgalább 64 fogam van, a magányfogorvos simán elszámolt egy csomó beavatkozást, amit már amúgy zsebbe számla nélkül kifizettem praxisból, már végeztek rajtam lobotómiát, proszektúrát, viviszekciót és terhességmegszakítást:-) Mit mondjak? Na akkor kezdtem el igazán betegnek érezni magam:-)
@guma: a vatikánit a római kat egyházzal kötötték.
gúzsba köt az vele a baj.
@ausländer Sipi: örülök sipikém, hogy fél év alatt bennszülöttebb hegyikürtös stüszivadász lettél, mint akit ott tojt az anyja a világra:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: tudod, en a mentalitasomhoz kerestem uj kornyezetet.
valahogy nem birtam a hetkoznbapokat penetransan athato kistiluseg buzet;-)
@magándemokrata: Azééé nyugodtan vuisszamehetünk az eredendő bűnig. Tán Te is tudod, hogy 1945-től a mai napig nincs megfizetve a munka ára. A "hivatalos" fizetésből normálisan szinte soha senki nem tudott megélni. Persze az igéret megvolt, hogy nem is kell a lóvé a szocialista embertipusnak, mert a jótékony állam, majd ugyis mindenkinek szükslglete és igénye szerint mindent biztosít. Gyurcsánnyal szólva: Lófasz mama! Azt biztosított. Így aztán valóban mindenki lopott. A segédmunkás téglát, a festő festéket, az irodista papirt, ragasztót, nyomdafestéket, az magasabb beosztású elvtársak pedig az életünket. És 24 év nem volt elég arra, hogy a mindenkori hatalmon lévők ezt korrigálják, az utóbbi 3 évben pedig csak még nagyobb lett a központosítás és elvonás. Természetesen nem önzetlenül. A kivételezettek zsebeit valamivel ki kell tömni. Sok kicsi sokra megy. Lsd. tranzakciós illeték, telefonadó, 10%-os cigiárrés... a végősszeg elképesztő. És ez ellenőrizetlenül megy tovább a kiérdemesültek zsebébe...
Nemt'om, ez volt-e már, de borzasztó:
nol.hu/lap/allaspont/20131203-megint_radnoti

Mindig azt gondolom, hogy már a mocsár alján ülünk, lassan a nádszál is eldugul, amin a levegőt vesszük és rosszabb már nem lehet - oszt kiderül, hogy debizony.
Mi lett belőlünk??????
Eldugják Radnóti szobrát ....és mindenk kussol.

Miközben Ukrajnában döntik megfele a kormányt azért, mert keletre akar nyitni és nem nyugatra ... azok az ukránok, akiket itt - nem állok távol a valóságtól, ha leírom - mindenki lenéz és bugrisnak tart.
Basszus.
@ausländer Sipi: nem 25 ev, van az nehany evszazad is, a tobbivel egyetertek. Azt tennem hozza csak, igazi 22 kettes csapda, nepnek kellene kiharcolni es a politikai elittel megcsinaltatni, se a nep, se az elit nem erdekelt. Az oktatast latva, nem is lesz erdekelt sokaig.
@ausländer Sipi: A mentalitásodra én a Te helyedben nem lennék büszke. Inkább taszító. Nagyjából a partovalon kívülről odaszasz, ahol zabáltattak, tanítottak, többek között az én pénzemből is. Szocializálni nem tudtak. Az empátiás készséged pedig konvergál a nulla felé.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

erre próbáltam utalni fentebb Jégnek!
mert ez akárhogy kerülgetjük reform volt...
viszont szerencsésen megúsztad mert se gumibugyi se pelenka tömkelege nincs a felsorolásban :D
és gyereket sem szültél! a 64 fog pedig hosszú életet biztosít mert mindig tudsz majd rágni...
@ausländer Sipi:
A jelenlegi elitet a jelenlegi hatalom gyártotta le - néhány kivétellel.
Amit látunk, az szemfényvesztés. Például nem adóztatja meg a nyugdíjakat, ámde a tranzakciós adóval mégis, rezsit csökkent, de mégse, mert azt a szolgáltató teszi, nem veszünk fel hitelt, csak államkötvényt bocsájtunk ki, és a sor folytatható... Játék a szavakkal, határok nélkül.
Polgár, kokárda és mások már elhasználva. Most a nemzeti van soron.
@guma: Írtam, hogy volt terhességmegszakításm:-))) A kettő kizárja egymást:-)
@Evezős: es a Weores Sandorrol, akit osszefestettek, nem is szoltunk, mikozben gyilkos barom agyamenteknek szobrokat avatunk, es ajnarozzuk napestig. Beteg tarsadalom, rohan a vegzetebe, mikozben sokan tapsikolva eltetik a meglopoikat.

Hangulatot kaptam ujraolvasni az 1984-et, felelmetes az ember, felelmetes az a zsigeri rendszer ami felulirja az eszt es az elkolcsot. Ami mindenkiben benne van, es oly sokan oly regen remekul ki is hasznaljak.
@jaegtoer:

Senki nem mondott ilyet. Amit mondtunk, ha van benne valami közösen megragadható, az az, hogy nem látod a fától az erdőt, amikor elborítja az agyadat a fixa ideád, hogy a ki tudja, hány ezer milliárdos csalás-lopásról senki nem beszélt, sőt, azért kellett a 300 Ft, hogy "zavartalanul ellophassák továbbra is az ezermilliárdokat", Molnár L. "ingatlanspekuláns" és az egész reformkísérlet nem is szólt másról. Ez így, már ne haragudj, zavaros baromság. Lehetett baj és rengeteg hiba a reformmal, de az biztos, hogy mindez nem így függ össze. Azon pattogni, hogy nem fizetsz be még 300 forintot, amikor már úgyis fizeted a járulékokat, csak azt bizonyítja, hogy nem látsz tovább az orrodnál. Miért nem azt követelted akkor, hogy legyen átlátható és ellenőrizhető, hogyan költik el a járulékodat? És miért nem mondtad meg, milyen út vezet ehhez a rengeteg ellenérdekelt, korrupt szereplővel teletömött színen? Egy szarul, korrupt módon, rosszul szervezetten, alulfinanszírozottan működő rendszer megreformálását szerinted hol és hogyan kellene elkezdeni? Olyat mondj, ami működőképes is, politikailag keresztülvihető is és megpróbálja elviselhető módon ráébreszteni a közvéleményt arra, hogy mindez pénzbe kerül és ezért olyan módszereket kell választanunk, ahol ez a lehető legcélszerűbben és átláthatóbban működik.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem is all szandkeomban empatiat erezni egy ilyen felelotlen bagazzsal:-)

a kritikaim jogosak. nem veletlenul leptem le, pontosan ez a fajta teszetosza, sertodos, de kozben azert sunyi es alattomos hozzaallas a mindennapokban az, ami egy tisztabb, elhetobb es korrektebb kornyezetbe vitt.

es csak fizettem en is 22 evig adot, szoval nem sikerul bennem sem halat, sem lekiismeretfurdalasrt ebreszteni bennem, mert kamatostul megfizettem azert a zsak szarert amit ott kaptam:-)

tudod en egy selfmade man vagyok. nem az iskolaban tanultam amit tudok, nem nyelvtanarok tanitottak. mindent en magam, a magam erejebol ertem el. akinek halas lehetek azok a szuleim, de egeszen biztos nem az orszag, vagy atarsadalom, ami gyerekkoromtol kezdve egesz eletemben folyton csak kibaszni akart velem es folyamatosan gancsolt:-)
@dr. jenőke (jenőke): a jelenlegi elit a 90es evekben alapozta meg magat a zavaros idokben, amikor mindenki lenyult mindent amit csak tudott.

a 90es evekben szinte nem volt olyan, hogy teljes fizetessel bejelentett munkahely. ez pedig pont a sara a munkaltatonak es amunkavallalonak, nem is beszelve arrol a mentalis mocsarrol, amiben simicskaek es orbanek felismerve a lehetoseget kidolgoztak a state capture hosszutavu tervezetet...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :DDD

ismerek olyan nőket akinek volt ez is az is! :)))
vagyis nem kizárótényező - csak ha műhiba történt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a magyar oktatas felsobbrendusege egy legenada volt mindig is. az elmult 50 evben loszart nem ert az egesz, csak kitermelt egy nagy adag funkcionalis analfabetat es idegroncsot.

a tehetseggondozas es a lehetosgek mfeltarasa helyett csak a droidkepzes megy hosszu evtizedek ota. hoffmanrozsiek igazabol csak a koronat teszik fel a sok evtizedes kupacra.
@jaegtoer:

Ja, és persze ez a kísérlet sem volt ilyen, hanem betonfalba ütközött, de nem azért, mert ML ingatlanspekuláns, és szeretett volna még ey csomó emberrel együtt rengeteg munkát ölni abba, hogy kitaláljanak egy reformot, csak azért, hogy fedezzék az átsiklást az ezermilliárdos tolvajlás felett, hanem azért, mert 1. a magyar közgondolkodás megváltoztatásához a többi politikai szereplő és a véleményformálók jószándékára is szükség lett volna, 2. a Fidesz természetesen nem erre törekedett, hanem a legprimitívebb és leghamisabb hiedelmek, megszokások és érdekszövevények kihasználására a hecckampány érdekében (ld. a mengeléző Lázárt Hódmezővásárhelyen) 3. az MSZP tutyimutyisága, kispolgáriassága és a fideszesekhez hasonló érdekbeágyazottsága miatti reformellenessége (meg bizonyára a @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: által említetthez hasonló törekvései) miatt a koalíción belül keletkezett helyzet, amiben Gyurcsány végül messze túlhátrált; és végül nyilván a Molnár-féle reformok hibái, időzítése, kommunikációja, a partnerekkel kötött kompromisszumok etc. miatt.
Én ebbe nem megyek bele, évek óta nem járok orvoshoz.)
ezt ki olvasta?

www.pupublogja.hu/2013/12/kapuzaras-elotti-panik.html
...."Azon töröm a fejem mostanában, hogy a demokratikus ellenzéknek deklarálnia lenne érdemes az Alaptörvény azonnali hatályon kívül helyezésének szándékát, vagy ráérnek majd a választások után, Orbán puccskísérlet miatti megvádolásával és letartóztatásával egyidőben meghirdetni?
Meg, hogy mi legyen a TEK jól kiképzett harcosaival, akik végső soron nem eszmei alapon azok, akik, hanem ideológiamentes zsoldosok?
Azon is gondolkodtam már, hogy a Fidesz esetleges választási veresége esetén vajon átadná-e békésen a hatalmat, vagy ehhez szét kellene verni a futballhuligánokat, sokkal erőszakosabban, mint 2006-ban?"....
@jaegtoer:

"Nálunk ha az egészségügyről van szó, ma minden politikus Marie Antoinette. Ha panaszkodnak az emberek (betegek vagy orvosok), hogy nincs kenyér (pénz), kalácsot ajánl. A királynőt lefejezték, a bárgyú politikusok eddig megúszták. Én nem kalácsot, csak jó kenyeret akartam adni, nem 3,60-ért, de tisztességes áron. Az én fejem a helyén van, ha az Öné is, van remény.
Nagy hibát csak nagy emberek követnek el, mondta valaha egyetemi tanárom, e könyvben apró hibák lehetnek csak. Ne várjon az olvasó sok pletykát, politikai csemegét és intimitásokat, csak annyit, ami elegendő megmutatni a különbséget színpad és nézőtér között, s ha szükséges, a díszletek mögötti öltözőt. Mivel embernek tartom a politikust, a rosszat is, lehetőség szerint kerülöm a személyes utalásokat. És ne habozzon Barátom, ha ettől az olvasás érdektelenné válik, hagyja abba, mint én a miniszterséget.
Tisztelettel:
ML"

static2.lira.hu/upload/M_28/rek3/618817.pdf
@ausländer Sipi: Ecsém, ha te azért jársz ide, hogy fényezd az egódat és önmagadnak megpróbálj szobrot emelni, tedd azt. Bár érzésem szerint leginkább csak önigazolásokat keresel...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: oke, nem teljesen ertettem akkor:-)

azt hittem, hogy csak altalanossagban fogalmazol a fent leirtakra, en meg konkretizaltam az oktatasra.
@guma: Jó, de rendesebb, odafigyelőbb országokban az andrológiára küttek vóna:-)
@ausländer Sipi: örülök, hogy Te a vakszemeddel is tisztábban látsz, mint a király:-)
Bár hozzáteszem, hogy Neked is az önpomádédon kívül nem sok ruhadarab jutott. Megvezetett az a ravasz Takács:-)
Na, eddig sem voltam különösebben oda Bajnaiért, de legalább empátiával figyeltem. Azt hiszem, felesleges volt.
Vagy csak túl jól sikerült a tegnapi kaviáros, de inkább többpezsgős vacsora. Kérdem én: Nooormális? Nincs ennek az emberkének valami marketingtanácsadója?

"Bajnai: sorskérdés a külföldön dolgozók hazacsábítása
Ha itthon dolgoznának minimálbérért, az havi 30-50 milliárdos többletbevélt jelentene."

AZt hiszi ez a szerencsétlen, hogy aki kiment külfödre dolgozni, hazajön 102 ezer forintért lelkesedésből, amikor a fagyasztói kosár nagyjából nyugati szinvolanú?

Itt tényleg valami kurva nagy baj van... Egyre inkább hajlok arra, hogy a magyar politikai szinpadon tényleg csak értelmi fogyatékosok szerepelnek.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: latod, ez megy csak a magatokba nezes es nemi onkritika helyett:-)

dehat ezert is leptem le, mert untam ezt a picsogo, magaert tenni nem akaro, de az ambicioknak sunyi modon keresztbe tevo mentalitast.

tudod mit mondok mindig. orban viktor csak a tunet. a betegseg ti vagytok, akik nem tesztek semmit magatokert:-)

bakker, a szemetek elott lopjak szet az orszagot, korlatozzak torvenyben a szabadsagjogaitokat, fosztjak meg a gyerekeiteket a jovojetol es a tudastol.

es picsogtok bazd meg, meg nekem szoltok be, aki meg meri kerdezni, hogy miert hagyjatok, hogy alavalo allatok modjara banjanak veletek:-)

gratulalok;-)

tudom, most az fog jonni, hogy "te miert nem teszel valamit?", es az, hogy "miert, te mit tettel?":-)

mindig ez van, amikor csinalni kellene valamit:-)
@ausländer Sipi: Deamúgy, nem vagy sokkal különb az Alcsút-Felcsút rangadó vezérszurkolójánál: Hüje a bíró! Ha nagyon emberkedni akarnál, állj be a pályára Judgezni, oszt fújjad a sípidet, nonkonformista módon, befolyásolástól mentesen és igazságosan, amikor az egyik csapatnak 45 fokban lejt a pálya, a szél csal felőlük fúj, a Nap nekik háttal áll és pályaszélességű az ellenség kapuja... idióta.
@ausländer Sipi: Tudod mit bazdmeg? Húzd haza a beled, jelöltesd magad miniszterelnöknek, adj ki egy programot. 1 szavazatod - már részemről- biztos lesz:-) Ja? Hogyez büdös, jobb langyos szimmentáli erjdt tejben áztatni a bütyköket a lábadon és öledben a laptoppal fikázni a nyomorúságból itthonmaradottakat, és kézben beleélvezni a lábmosó savóba? Igen! Igen! Ezis egy kellems életforma. Nehogymár azt hidd, hogy aki nem ment el, az azért nem tette, mert teszetosza nyikhaj senki? Többnyire nem tehette meg anyagi okokból, a család-apaanya, gyerek, nagyszülő okán, akkor szépen kérlek ne ugass a pálya széléről, és főleg ne verdda nyálad, mert hát lássuk be, szerinted bármennyire pitiáner a hozzáállás, a kényszerből ittragadtak magas ívben tesznek a nagy arcodra, Jó nagy darabot.

Vannak itt Tőled sokkal régebben outpatriáltak, és mégis normálisabbak, szenzitívebbek, értelmesebbek és self-on made emberkék, mint Te, aki azt hiszi, hogy feltelálta a melegvizet, a piramist és a Celsius skálát.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: igen, pontosan errol beszelek.

na? ettol most jobb?;-)
most, hogy engem jol kiosztottal lesz tisztesseges egeszsegugy, okatatas, infrastruktura, fellendul a gazdasag?:-D
Hehhe:-))

"Ünnepelnek Semjénék a melegházasságról szóló horvát népszavazás után"

Jahh... Így már biztosan nem kell feleségül venniük a "barátnőiket" :-))) Legalábbis nem Horváth-országban:-)))) A metresz-státus mégiscsak decensebb, és öröklési problémák sem vetődnek fel a Szent Családban:-)
@ausländer Sipi: HA megnyugtat: Lófasz se lsz itt, de még karácsonyi estifény sem:-)
@ausländer Sipi: Na, azért van legalább egy jó tulajdonságod:-) Nem vagy sértődékeny. Persze az is lehet, hogy csak azért, mert nem értetted meg miket is írtam:-) Bár ez mellékes körülmény:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne aggódj magad miatt. Téged úgyis kivet a föld, és a rókák fognak szérhordani. Akkor meg nem mindegy, hogy most min aggódsz? :-)
@ausländer Sipi: és most az elmult 50 évben kitermelt funkcionális analfabétáknak örülnek a londoni kórházak, a berlini nagyipar és személyedben mennyire örülnek ott....mint funkcionális analfabétának?
Szálljál már le arról a kurva magas polcról és ne dumálj haza többesszám második személyben.
Bocs. most önérzetes magyar voltam, pedig nagyon utálom ami itthon történik
Ez ám a demokrácia:-) Futóbolondok is díjhoz jutnak:-)

"Az Európai Unió egy gyarmattartó kolhoz

Petőfi-díjat kapott a Terror Házában a szovjet emberi jogi harcos, aki az EU halálában bízik. Vlagyimir Bukovszkij az Uniót egy szocialista alapokra felhúzott kolhoznak tartja, ahonnan Nagy-Britanniának is mielőbb ki kellene lépnie."

index.hu/belfold/2013/12/03/bukovszkij_az_eu_tenyleg_gyarmattarto/

Már in definitum, a "gyarmattartó kolhoz", önmagában egy gyönyörű képzavar:-) Persze meg sem lepődöm, hogy MaRiska, a gyarmatosított tehén díjazza az érte szót emelőket:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem nagyon van min megsertodnom:-)

megszoktam ugyanis, hogy barmikor valami jobbitasi szandekkal alltam elo inkabb lecsesztek, kikurtak velem, minthogy tettek volna valamit. pont ez uldozott el. tudod, az en ertekrendem szerint teljesen felesleges masokra mutogatni, az elitre, a kormanyokra. azok is mi vagyunk ugyanis. nem egy kulon brigad akit az ufok tettek le egy sotet ejszakan az alfoldi hortobagyon, hanem oket valasztotta az orszag nepe, mint legjobbjaikat.

az ember mindig azt nezze, mit tud tenni onmaga. mit tud javitani. de vegig ugy ereztem a 40 ev alatt, hogy akkora ellenszelem van, amivel nem birok megbirkozni. gondolhatod, hogy 40 evesen nem egy kejhompoly uj eletet kezdeni egy idegen kornyezetben, de egyszeruen feladtam. ugy ereztem, hogy tobbet erdemlek annal, amit otthon kaptam.
@KÁTÉó53éúétr6: Haggyadmá Csipikét. Még mindig az eurofória hatása alatt áll, hogy kapott egy fűtői állást St.Móricban, a helyi kétcsillagos vendégház alagsorában, és időnként látja grasszálni a sielésre érkezett celebeket a vörös??? szőnyeg szélén. Neki már ezért is megérte:-)
@KÁTÉó53éúétr6: es mi a helyzet az mszp es a fidesz elvakult szavazoival, azokkal a milliokkal, akik idaig jutattak az orszagot?
az a 3-400.000 ember aki lelepett pontosan az emlitett 3-4 millio elol lepett le elsosorban.

ez pontosan ugyanolyan onamitas, mint a nobel-dijasokra hivatkozas. vagy arra, hogy a magyarok csinaltak meg hollywoodot.

na? vajon miert MASHOL vannak es nem otthon? vajon miert MASHOL kamatoztatjak a tudasukat?

lehet onerzeteskedni es megsertodni. csak az nem segit semmit.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: egy futo tobbet keres itt, mint en informatikuskent..:-)

tudod, itt az emberek tisztelik egymast. a futot is:-)
@ausländer Sipi: Közhely de igaz: Bolond likból bolond szél fúl. A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Ne kivánd azt felebarátodnak, amit magadnak se kívánnál. Aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja. Vak segít világtalant, Ki libákkal álmodik, kakasokkal kel... kell még?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: "de egyszeruen feladtam. ugy ereztem, hogy tobbet erdemlek annal, amit otthon kaptam. "

És rajtad kívül, akik itt maradtak, legalább 9 millióan érzik így. Ki, mondjuk naponta egy literrel több almabort, ki esetleg több rezsicsökkentést, ki talán több szabadságot, és van olan is, aki a Porsche , Daimler, Lamborghini mellé egy Ferrarira vágyik:-)
Szép reggelt mindenkinek!

Megnyugodva láttam, hogy az örökzöldek , vizitdíj és Sipi orzságímázsa, szerepelnek:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: en speciel nissan gtr-re

sajnos egy hasznalt is majdnem egy eves fizetesem.

ugyhogy marad a focus st, az megvan 4 honap alatt;-)
@ausländer Sipi: Pitianer switschdealer... akkor már inkább itthon a Honda Accord 2,4 Aut. Exe-vel:-)
@ausländer Sipi: a kritikákban sokszor igazad van, mégis azt mondom,.....nem értesz te semmit!
Tudod milyen kép jön le rólad? "HURRÁ, HOGY ELJÖTTEM, DE JÓ LENNE OTTHON LENNI"
@ausländer Sipi: Oszt kergesd a biteket Schwiccsdajcsúl:-) Az amúgy is a számításteknika világnyelve:-) Ausgang! Eingang! Blauer Bildschirm des Todes:-)
@KÁTÉó53éúétr6: Ezt pedzegettem én is. Túlkompenzál, oszt a pipje leszakad egy kis anyjaféle csirkefarhátperkeltért nokkedlivel, savnya ubival:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: jaja, menyasszonyom is azon rohog, hogy tanuloautot akarok venni, merthogy itt altalaban az 5 hengeres focus st a fahrschule auto:-D

de az 5 henger az 5 henger.
volt egy regi passatom. egy gl5-os, amit sajnos renovalas utan elloptak. ott szerettem meg az 5 henger hangjat:-)
@KÁTÉó53éúétr6: nem igazan lenne jo otthon lenni:-)

inkabb valami olyasmi munkal bennem, hogy basszatok meg, nem latjatok hova mentek es mi lesz a vege ennek?:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
aki ördögöt fest a falra, annak megjelenik, ez kimaratt, a cikk pedig erről szól. Nesztek, egy kis felüdülésként, már nagyon parttalanná vált a téma megtémázása, Ja, és ezért nem vergődnek a zellenzékiek, hogy megszerezzék ezt a "kánaánt"

Aknamezőre léphet Magyarország
Interjú Deák Dániellel, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárával
Azt mondja, a rezsicsökkentéssel a jövőt lopja el a kormány.

- Már eddig is elvitte, amit megtalált: elvonta a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokat, konfiskáló hatású adóval sújtotta az előző ciklusban végkielégítést kapott közszolgákat, beavatkozott hatályos szerződésekbe, lesöpört a pályáról olyan gazdasági szereplőket, mint a takarékszövetkezetek, egész ágazatokat tüntetett el egyik napról a másikra a föld színéről, például a szerencsejáték piacon, elkezdte kreatívan hasznosítani a mások által elért jegybanki megtakarításokat, és az energiaszolgáltatók által felépített infrastruktúrát.
Ha állami tulajdonba veszik a cégeket, az államra nemcsak a fenntartás, karbantartás terhei hárulnak, de elesik azoktól az adóktól is, amelyekből eddig jelentős bevételhez jutott, például a közműadótól, a Robin Hood adótól. Fájdalmas történet ez.
- Az emberek is így látják?
- Nem, mert az ebből származó előny itt és most jelentkezik. A közösségi feladatok ellátásában viszont majd csak évek múlva jelentkeznek gondok, de ez már nem érdekli őket, főleg nem Magyarországon. Ördögi politika a rezsiharc, mert senki nem tudja érthetően elmagyarázni, hogy miért káros. Az a siralmas és szégyenteljes helyzet állt elő, hogy az MSZP az Együtt PM-mel dalolva megszavazta, s azt mondta, igen, persze, kitűnő, mi aztán igazán nem mondunk ellent a rezsicsökkentésnek, legfeljebb néhány részletében finomítanának rajta. Egyébként van olyan párt, amelyik nem szavazta meg, az LMP. Nem véletlen, hogy Schiffer András nem állt össze az MSZP-vel és az Együtt PM-mel, s azt mondja, a kirívó demagógia árát meg kell fizetni. Én is azt mondom, az árbefagyasztás populista üzenetének címzettjei fizetik meg később a rezsicsökkentés árát.

Mikor várható a krach?
- Öt-tíz év múlva, de az már a politika számára nem belátható idő. A politika időt nyer azzal, hogy előre hozza a költekezést. Itt és most szerez szavazatokat, de az, hogy milyen áron, közömbös.Három-öt év múlva azonban az unortodox politikát folytató Magyarország aknamezőn fogja magát találni, minden sarokban robbanhat valami, mert a mostani intézkedések negatív hatása akkor kezd majd először mutatkozni, emellett a nemzetközi bíróságok is súlyos tíz és százmilliárdos bírságokkal sújthatják Magyarországot.
figyelo.hu/cikkek/ordogi-politika-a-rezsiharc
@ausländer Sipi: milyen papírzsepit?... én örülök, mindig jó kedvvel ébredek, mert, hogy még élek:-)... javaslom, inkább vegyél a kezdetnek egy 350z-t (szerintem jobb, mint a 370z), a focust meg felejtsétek el... addig élvezd a speedet, míg tudod:-)
@ausländer Sipi: Háha így negyven fölött van a mennyasszonyod... akkor már majdnem mindent értek:-) Nem bíztál a magyar nyugdíjrencerben oszt világgá szaladtál, oszt találtál a szomszéd tehenénél kicsit szebb rádváró, nem kérdezősködlő arát, ki biztosítja hátralévő életed havasigyopáros, kürtőskalácsos környzetben, míg a halál el nem válazst:-) És hidd el, tudom. Svejben még a svejcisapkák és a hegyek is magasabbak:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ne is emlegesd a schwitzerdeutschot..
valamennyire makogok nemetul, de ez teljesen mas.

meg a szmaokat is teljesen maskepp hasznaljak. elmentunk mozuibe es megkerdezi tolunk a csaj "drue-d brille?" - ennyit ertettem..

na az a 3d szemuveg pl:-)

a koszonom az merci vielmal, a piac, vasar a chilbi, a viszlat az ade, a jo napot a gruezi, ha tobben vannak a gruezi mitenand..

egy kulon nyelv. es krakognak a ch-nal, mint a hollandok.
@Sir Bates dö Hól: itt nem elvezel speedet, mert ugy megcsinal a rendor, hogy arrol koldulsz, az 50es tablanal az 51 mar 50 frankba kerul:-)
@dr. jenőke (jenőke):

Remek cikk, nagyon jól fogalmazza meg a mondandóját.

"- Öt-tíz év múlva, de az már a politika számára nem belátható idő. A politika időt nyer azzal, hogy előre hozza a költekezést. Itt és most szerez szavazatokat, de az, hogy milyen áron, közömbös."

Ezért ágálok folyton az mszp-fidesz tengely ellen. Szavazzunk új pártokat a parlamentbe, akik később kinőhetik magukat.

"Három-öt év múlva azonban az unortodox politikát folytató Magyarország aknamezőn fogja magát találni, minden sarokban robbanhat valami"

Ezen már alig tudunk változtatni, de valamikor el kell kezdeni a jövőt, különben 15 év múlva is ugyanitt leszünk.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Azt hittem, ha a Chávez megmurdel, kicsit fellélegezhetnek szerencsétlen venezuelaiak. A proletárdiktatúra megvalósult formájában élnek.
@Sir Bates dö Hól: Látod vazze, Te élhetetlen fütyi! Tizenév alatt se vitted semmire. Akkor ülsz ótóba, amikor a helyi román maffiastrici meghív az Aro-jába, oszt elvisz kéttszázmétert a sarki közértbe beváltani a bagett-utalványod. Emmeg? Fél éve sincs oda, oszt öthenfers Lamborghini fűnyiró vágja 200 hektáron reggelente a méteres füvét:-) Grátisz. És az a fű.... ne is kérdezd. Lethális:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: hogy hagynálak mán ki?:-)... Sipi ugyan nagy szelfmédmen, de kivel beszélne?:-)

Meg svájc is csak az újdonság és a tudatlanság miatt szép:-)
@Husz_János_Puszita: Vigyázó szemünket Venevuzuvellára vessük. És kezdül el felvásárolni a törtaranyat. Jó lesz az még lisztet venni...
@Husz_János_Puszita: És hát, nekik van olajuk a tűzre:-) Nekünk meg marad a szentkúti búcsú:-)
@jaegtoer:

Az elv az volt, az fizessen a szolgáltatásért, aki igénybe veszi. Az autópályán sem közlekednek ingyen az adófizetők, hiába az ő pénzükből épült.

Nagyon felhúztad magad a vizitdíjon.:)

Seggbe kell rúgni a tolvaj pártokat. Én nem szavazok egyik mutyilovagra sem, eldöntöttem. Ha elveszik a szavazatom, úgy jártam, de megpróbáltam legalább. 2010.-ben is elveszett.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: hogy hagynálak mán ki?:-)... Sipi ugyan nagy szelfmédmen, de kivel beszélne?:-)

Meg svájc is csak az újdonság és a tudatlanság miatt szép:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Sipi engem arra emlékeztet, mikor "külföldre szakadt" hazán fiai jöttek 56-ban uszítani, 90-ben pedig észt osztani. Nekik is azt mondtam,"Hol voltatok, amikor itt kellett volna lennetek"
@Husz_János_Puszita: Soha nem szoktam, de mos költőzök neked kicsinyég, hogy értsd:

Máriapócs felé
Van egy nagy alagút.
Most megy hazafelé
Egy világtalan koldus.
Világtalan vagyok,
Nem látom az eget.
A középső lábom, Ben éri az eget.

Nem maradt más néköm
Csak az apám fasza.
Azt kantározom fel,
Azon megyek haza...

Nnnya, ez a kismagyar valóság:-)
@Husz_János_Puszita: "Három-öt év múlva azonban az unortodox politikát folytató Magyarország aknamezőn fogja magát találni, minden sarokban robbanhat valami"

bekotott szemmel egy felhos ejszakan...

errol beszelek, hogy valamit tenni kel, mert minden egyes nappal nehezeb es nehezebb lesz visszafordulni.

nem nyavajognek, ha latnam barmifele jelet annak, hogy orbenk le lesznek valtva, de csak a kisstilu marakodas, meg haragszomrad, meg vele ugyan nem, meg hasonlok mennek. egyszeruen nem latom azt, hogy lenne valami koncepcio ugy a politikaban, mint a valasztok fejeben.

pedig az lenne az elso,hogy kialakuljon valmaifele koncepcio, valamifele elkepzeles a valasztok fejeben, hogy milyen kiutat latnak, milyen megoldast preferalnanak. addig, amig nincs ilyen a populizmus fog megelni. az viszont csak melyebbre es melyebbre loki az egesz hobelevancot.
@Sir Bates dö Hól: Jahh, ha csak a csipike riesonnőjének kellek? Akkor akár mehetek is babot válogatni:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Én törtarany helyett nyugati nyugdíjra gondoltam, de ahogy ismerem az imprilistákat, el fogják tőzsdézni azt is. Még Venezuelába is betették a lábukat a libsik szabotálni. Ilyen ez az EU. Nincs menekvés előle.
@KÁTÉó53éúétr6: "Hol voltatok, amikor itt kellett volna lennetek"

ott szoptam 40 evet. koszonom, eleg volt:-)

mindig csak azzal talalkoztam a HETKOZNAPI emberek szintjen, hogy mit ugrals,z miert nem maradsz nyugton, miert, te mit csinalnal, ugyan mar..
ezek a jobbfajta reakciok voltak, mert nem egyszer tettek keresztbe nekem. nem a hatalom. nem a kiskiralyok. az egysegsugaru po'garok, mert csipte a szemuket az ambicio.
@Sir Bates dö Hól: "Meg svájc is csak az újdonság és a tudatlanság miatt szép:-)"

tehat igazabol nekem nem is jo, hogy nem a fuligszaros nagy magyar valosagban ulok otthon, igaz?:-)
@ausländer Sipi:

Látod az ellenzék legnagyobb része is megszavazta a rezsicsökkentést. Olyan Ady-s dezsavű érzésem van, semmi nem változik a magyar ugaron.
Lehet, hogy nem teljesen bolond/ellenforradalmár az ex NAV-os Horváth?
index.hu/gazdasag/2013/12/03/nav/
@Husz_János_Puszita: Ugyan már... a Wizzer dij is ilyen. Megveszed a repjegyet. Kifizeted mellé a foglalási díjat, a csomagdíjat, az elsőbbségi beszállási díjat, a reptéri illetéket, a reklamálási díjat, a kerozindíjat, az átutalási díjat, így már csak alig több, mint ha normális légitársasággal repülnél, és kapsz ellenszolgáltatásként: bádogvárosi becsekkolót slózi nélkül, 600 méteres élménytúrát gyalog a gépg a reptéren, kurvakényelmetlen 10 centis lábterű ülést, 100 km-re lévő érkezési repülőteret, ahonnan 80 euróért visz be a legközelebbi faluba a taxi, hogy fel tudj szálni 15 euróért egy vonatra, hajnalban indulhatsz, éjszaka érkezel... és ha valami problémád van, percenkét 500 forintért mesélheted el a fél óra után bejelentkező callcenrteresnek a bánatod:-)
Na, ez a magyaroszági modell:-)
@ausländer Sipi: akkó' meg vegyé' babettát:-)... ha meg 51 mész, ' kó hüje vagy... legalább 90, ha mán büntetnek, nem?:-D
@Husz_János_Puszita:

Hajjaj, a politika bizony furfangos egy dolog. Egy ember, egy szavazat. Amennyiben nem szavazzák meg, akkor megnyernek ... khm ... az annyi mint 1268 bizonytalan szavazót, és biztosan elvesztenek kb. 1,2 milliót. Van egy olyan érzésem, hogy (bár a háló törzsközönséges olyan sokra nem tartja őket) ezt még ők is ki tudták számolni.
@ausländer Sipi:

"basszatok meg, nem latjatok hova mentek es mi lesz a vege ennek?:-)"

Nyilván az ide írogatók nem látják, ellentétben pl. Veled, vagy azokkal, akik hisznek a feritélben, vagy akár a szocikban...

Tényleg magas az a ló, ahonnan osztasz minket.
PONT minket!

És ez akkor sem elegáns, ha akármekkoraszuperbigheró voltál, amíg itthon éltél.
Kiültél a nézőtérre ebből az elcseszett meccsből.
Feladtad.
És a partvonalon kívülről fikázol.

Így jobb Neked?

Ja, és hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Baszdmeg, qrvára látjuk, hogy hová megyünk, és azt is, hogy mi lesz a vége ennek!
@KÁTÉó53éúétr6: nem ugy tunik.

de lehet, csak nem veszitek komolyan?

egyszeruen azt nem latom, hogy barki barmit is tenni probalna ellene.

na jo, pontositok. ugy tunik, hogy alig paran akarnak valamit tenni ellene. az pedig keves lesz, edeskeves.

es tudod a legnagyobb gaz az, hogy odaig jutott az egesz, hogy ha sikerul is levaltani az a fideszt, meg akkor is ott az mszp, mint legnagyobb ellenzeki part, aki csak annyival jobb a fidesznel, hogy nem rugdal szoges bakanccsal mikozben nemileg diszkretebben lenyuljak az orszagot. aki inkabb meg fog alkudni a fidesszel a hatterben, ahogy megalkudott 2006ban is, minthogy valtoztassanak. szpen ki fogja adni a szovetsegeseit a fideszpropagandanak, ahogy kiadtak gyurcsanyt is anno, mert megprobalta kiszedni a szart a szonyeg alol. nem is beszelve arrol, hogy egy sima gyozelem nem eleg, ketharmad kell, hogy a fidesz idozitett bombait es taposoaknait el lehessen tavolitani, de ehhez meg ismet egy olyan mszp kell, aki nem a legnagyob ellenzeki ero, mert pont ugyanugy fogjak elszabotalni mint tettek 2002ben a keller-fele nyomozasokkal.

es sem egy megmozdulas, sem egy epkezlab szervezodes, a felmereseken nem latszik, hogy barki is tamogatna a valtozast, valtoztatast es a tulmozgasos, hiperaktiv gyurcsany az, aki a legjobb az egesz ellenzeki csapatbol, ami lassuk be, kurvara ciki.

a tobbseg rezignaltan veszi tudomasul, hogy a jeghegy jon. es remenykedik, hogy a tulelok kozott lesz...
@Csaknézek...: "Baszdmeg, qrvára látjuk, hogy hová megyünk, és azt is, hogy mi lesz a vége ennek!"

akkor ajanlom a fenti irasomat neked is.
@Sir Bates dö Hól: a 90 az mar 3-400 frank..:-)

extrem gyorshajtas eseten pedig egyszeruen elevesik az autodat es elarverezik.
@ausländer Sipi: ne mond!..és tehetetlen voltál velük szemben?... akkor az itthon maradók tehetetlenségét miért nem érted meg?
hehhe:-)

"Ungváry pert nyert Strasbourgban
A történésznek joga volt a pártállam kollaboránsának nevezni Kiss László alkotmánybírót."
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ez van... kevés vagyok svájhoz... vagy túl sokk:-)

bajnai meg hüle... fogyasztói kosárhoz: 1g itt 10€... és nem 0,8 hanem 1 és nem szar:-)... miért mennék haza?:)
Hubazz!!!!! LEsz itten még Magyar! Fel! Támadás:-)))))

Tavaszig sem kell várni az energiacellára
Széles Gábor szerint távoli galaxisokba is eljuthatunk majd. A gravitáció egyébként kikapcsolható.

index.hu/gazdasag/2013/12/03/tavaszig_sem_kell_varni_az_energiacellara/
@jaegtoer: hát ezt mellélőtted. Te is tudod, mert fizeted, én is tudom, mert a fizetés mellett még belülről is látom, hogy az egészségügy kibaszottul drága, már ahol működik. (Nálunk nem annyira, ettől még drágább). De a népszavazásos hordabarmok (na ki volt ebben társtettes? ) miért mentek hordában szavazni? Na? Az ingyenes egészségügyért. Naugye. Tehát most ingyenes. Sajnos, ez van. 300 Ft-on megváltottátok az ingyenességet, ami ugyan neked huszonezerrel többe kerül, de hát Te csak egy apró porszem vagy a gépezetben :)

A 300 Ft-nak a legnagyobb érdeme lett volna, hogy az ingyenesség fogalmát eliminálta volna azoknak, akiknek addig is és azóta is ingyenes.
Szemelvények:

"Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció."

"Miért ne derülhetne ki az is, hogy az értelmes lényeknek nemcsak az általunk eddig ismert földi mutációi léteznek? És az miért lenne elképzelhetetlen, hogy a földi vallások is csupán egy magasabb rendű vallás szerény mutációi? Előbb-utóbb éretté válunk az információra, de még úgy száz-százötven évet várnunk kell ahhoz, hogy az idegen lények megjelenését ne drámaként élje meg az emberiség."

Na, azt hiszem, neki már végképp sikerült kikapcsolódnia:-)

Remélem olvasta a burkusok országimázynövelő reklámját:

Graz, Téged vár! Hozd magaddal a barátod is:-)
@KÁTÉó53éúétr6: uhumm.. tehat azert tehetetlenek az emberek, mert tehetetlenek a sajat tehetetlensegukkel szemben...:-)

jo kis erveles:-)

egyebkent a tehetetlensegnek nagyon egyszeru okai vannak.
onzes, gyavasag es irigyseg. mindenki azt varja el, hogy majd mas oldja meg a problemakat, neki ne keruljon semmibe - lasd vizitdijas nepszavazas - ez az onzes

mindenki attol fel, hogy ha valaki elkezdi felrugdosni a szarosbodont, akkor ki fog derulni, hogy bizony, mindenkinek benne van a szara ebben es mindenkinek feladata lesz a takaritas - ez a gyavasag

es egy jol prosperalo gazdasagban ohatatlanul a tehetsegesek es ugyesek jobban boldogulnak es nagyobb eroforrasokra tesznek szert. na nehogy mar ugy legyen! szenvedjen mindenki! dogoljon meg a szomszed tehene is! - ez az irigyseg

ezeket figyeltem meg 40 ev alatt, mint a tehetetlenseg okait.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
nem az a durva, hanem a hír24-nek adott interjú - aminek az első felét közölték még csak le. de az is elég, hogy agyzsibbadást okozzon. ugyanaz a hatása mint hirtelen 4 deci házipálinkának.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"A gravitáció egyébként kikapcsolható."

Még szép!

Hoznak rá egy törvényt, és már ki is van kapcsolva...
@ausländer Sipi:

Érdekességek a hozzászólásban (persze nekem és persze roppantul szubjektíve):

1:/ Csodálkozás azon, hogy „sem egy megmozdulas, sem egy epkezlab szervezodes, a felmereseken nem latszik, hogy barki is tamogatna a valtozast”, miközben hangsúlyoztatik, hogy az egyetlen alternatíva, az „MSZP mint legnagyobb ellenzeki part, aki csak annyival jobb a fidesznel, hogy nem rugdal szoges bakanccsal mikozben nemileg diszkretebben lenyuljak az orszagot. aki inkabb meg fog alkudni a fidesszel a hatterben, ahogy megalkudott 2006ban is, minthogy valtoztassanak.”
Hát kérem, akkor vagy ne csodálkozzunk, vagy változtassunk az MSZP megítélésén. A kettő együtt nem megy.

2./ Az majd’ minden hozzászólás elengedhetetlen tétele, hogy „lenyúlják az országot”. Mégpedig az általános vélekedés szerint mindenki. Ez a „lenyúlás” összességében a költségvetéshez képest a vonalvastagságot se éri el, ugyanakkor a gazdasági tönkretétel (lásd: beruházási ráta) elhanyagoltatik, pedig annak aztán sok évre súlyos kihatásai vannak. Gyerekekre, unokákra, stb.
Nodehát a „lenyúlás” über alles. Mint tudjuk. A többi érdektelen.
@ausländer Sipi: Na, azt hiszem, beteltem veled. Különösebben nincs veled bajom, de jogos önvédelem okjábul mész a Gábriella mellé... remélem, megértesz:-) Nincs harag, csak fárasztasz és zsibbasztasz...
@Csaknézek...: Hja, a Gabesz meg a haverja már bizonyított. Tudnak a vízen is járni. Igaz, a Simicska, Nyerges tandem, elárulta nekik, hová verték a cölöpöket.
Hol lehet Berlusconira szavazni? :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Vigasztaljon, hogy ő legalább tökéletes, nem úgy mint mi. :)
Micsoda csapás Sesztáknak! Nem elég, hogy bukta a 10 milliárdot a szélessávú tenderen, még ez is.... rettenetes....
"Nem tilthatták volna ki a fogyatékos kisfiút
A naphegyi Oxygen Wellness sértette az egyenlő bánásmód követelményét, új házirendet kell írniuk."

index.hu/belfold/2013/12/03/nem_tilthattak_volna_ki_a_fogyatekos_kisfiut_a_jatszohazbol/

Háha még a NAV is rászáll a kisvárdai ingyen pártirodáért...

Asszem sürgősen levelt ír sipinek, neme kerítene néki egy viszonylag jól fizető svejci feketemosogatói állást. Azért ott könnyebben hozzájuthat a bankszámlálójához...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jól elesztek kettesben a ketrecben. Csapdlecsacsizni már így is tudtok, de lehet rövidesen hárman lesztek, oszt akko már ultizni is fogtok tudni:-)
@V-PORT: Nekem már egy Raoul CosaNostradamus is megváltás lenne...
@ausländer Sipi: ha magunkat tudnánk "fegyelmezni" a választásokon tudnánk az elitet is! lenne jól teljesités mert tudnák, hogy általunk kerültek oda, de
általunk is kerülnek ki! de ehhez tényleg magunkon kéne elkezdeni a javulást!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: De várj én Sipinél is tahótlanítva vagyok. Akkor ez már ketrec a ketrecben??? :)
@ausländer Sipi: ...és most én /vagy itt bármelyikünk/mit tegyen?......szerinted....azon kívül, hogy ezt az előadást megtartja, amit te.
Majd lesz választás, és mindenki megtesz, amit megtehet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem hallottál még a tagadás-tagadása paradoxonról? Úgyhogy nyugodtan készítheted a blattot:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Ilyen elképzelésekkel nyugodtan lehetett volna Matolcsy utódja. A gravitáció pont annyira "kapcsolható ki", mint amennyire a pénz és az energia ára tart a nullához.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Már megint földhözragadt vagyol! Ha az UFÓ-k felviszik az Úrba, mint Sámánnótaénekesmáltailovag Attist, akkor ottan tényleg nincs gravitáció, és napszélerőműveket is tud építeni:-)
@ausländer Sipi:

Nem fog megváltozni Sipi. Időben és térben széleskörű nemzetközi felmérés szerint ( 30 év, sok ország ) a magyarok 80%-a abban hisz, érvényesülni csak a másik rovására lehet. Eszerint élnek, így alakítják az életstratégiáikat. Nem gondolkodnak kooperációban, nem tudják hogy 1+1 több mint kettő, ha közös munka eredménye. Nem ismerik a win-win-t.

Az elit sem különbözik, ők korlátlanul jutnak hozzá a mások által megtermelt javakhoz, annyi az egész, és elveszik.

Ugyanazt látod a pártcsatározásokban, fel sem merül, hogy az ország jóléte szempontjából alap dolgokban minimális konszenzusra lennének képesek. A másikat akarják legyőzni, az ország érdekei pedig elvesznek a pitiáner bozótharcban.

Így szocializálódtunk. Nem a magunk felépítésében gondolkodunk. Életstratégia, amit a szüleink és a környezetünk nevelt belénk. Tisztelet a kivételnek, mert azért ott van a 20%. Ők szenvednek tőle.

Azért gyűlölöm a "gazdagozást", mert ezt a hozzáállást erősíti. Vegyük el a másiktól.
@ausländer Sipi: tudatlan vagy a helyi viszonyokban... nem tudod, hogy ki és mit korrumpál... kérdeztem tőled, mi az alapja a svájci gazdaságnak, azt mondtad a korrektség:)... elmondom a titkot, csak neked: nem a kakukkos óra, hanem az, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül bárki pénzét befogadták mindig, mégha az gyerekpornóból származott, akkor is, a II.vh-s elfeledett betétekről meg szó se essék... tehát van egyfajta bája annak, ha azt állítod példaként:-)

Nantes. Az egyik leggazdagabb város volt Bretagneban. Külön kiállítás van a városban a rabszolgakereskedelemnek, mert abból jött a vagyon.

És a skótoknál sem felejtik el glencoe-t. Én beszéltem egy Campbellel, aki nem hivatkozott semmire.

Csak ez a nem kellő tudás:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: idén tavasszal aszonta széles, hogy őszig se kell várni az energiacellára és a haza fényre derül, élőisten nagyven évig tündököl.
Most mi van?
Az ember, aki a nagy felújítás útjában áll
1 hozzászólás
Az ember, aki a nagy felújítás útjában áll
Megtaláltuk azt az embert, akit törvénymódosítással akar kitenni a lakásából L. Simon László, mert útjában áll a Várkert felújításának. Mikola Csaba tíz éve áll perben-haragban az állammal, pedig ő szeretne megegyezni. A kormánybiztos írásban kommunikál."
Na, még egy Lex Mikola:-)))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én nem néztem utána, hogy milyen vizsgálatok történnek velem, mert krónikus beteg lévén, nálam bármi mehet, komoly TB finanszirozásal.. a lopás, hát meg.. igazad van ki mihez jutott hozzá! valami megoldásnak lenni kell! valahol el kellene kezdeni! k.urva nehéz! amikor egy szolgáltatás, szerviz anyag nélkül, pusztán a tudás 120 ezer akkor ha a havi jövedelmem ennyi, de kapok egy ajánlatot 60 e. én is megbotlok4 szóval jár a szám nekem is..
@Husz_János_Puszita:

Egyik kérdés:
"Az elit sem különbözik, ők korlátlanul jutnak hozzá a mások által megtermelt javakhoz, annyi az egész, és elveszik."
"Azért gyűlölöm a "gazdagozást", mert ezt a hozzáállást erősíti. Vegyük el a másiktól."
Nincs itt valami ellentmondás?

Másik kérdés:
"Ugyanazt látod a pártcsatározásokban, fel sem merül, hogy az ország jóléte szempontjából alap dolgokban minimális konszenzusra lennének képesek. A másikat akarják legyőzni, az ország érdekei pedig elvesznek a pitiáner bozótharcban."
Miben lehetne megegyezni úgy, hogy az win-win eredményre vezessen?
@ausländer Sipi: Nem kell tovább érvelned: békén hagylak
@KÁTÉó53éúétr6: BARMIT!

erted? akarmit!

menjetek az utcara tunteni a navos csavo mellett, tomegesen bojkottaljatok az iskolarendszeret, mert nem enegeditek a pappok ekzere adni a gyerekeiteket, szervezkedjetek, szolidaritsatok. zarjatok le a hidakat, mint 90ben amikor a taxis sztrajk volt. millio es egy lehetosege van OSSZEFOGASSAL megfingatni a hatalmat.

de eloszor ossze kellene fogni es nem azt keresni allandoan, hogy miert NEM, hanem azt, hogy miert IGEN.
@magándemokrata: nemcsak TE vagy krónikus... de ezt inkább hagyjuk. De juszt se döglünk meg:-)
@vakapad: Megvan a konszenzus. Hogyan lopjum el a legtöbbet. Mi kell még ezenkívül? Ez az igazi win-win állapot. Legalábbis a bótoló felek között:-)
@magándemokrata: "de ehhez tényleg magunkon kéne elkezdeni a javulást!"

ennyi a varazslat

de amig az ilyen vermokusok is inkabb a homokba dugjak a fejuket megoldaskereses - megha fajdalmas megoldas is - helyett, akkor ott rohad meg az egesz ahol van.
@ausländer Sipi:

Elnézést, egy kérdés. Tegyük fel, az ország népe elegendő mennyiségű hidat zár le ahhoz, hogy a jelenlegi regnálók kénytelenek legyenek szedni a sátorfájukat.

Aztán mi lesz?
@ausländer Sipi: Húlyegyerek! Az ORbám kormány 3 éve mást sem csinál, csak az egyes szegmenseket szopatja szanaszéjjel. Ellenségképzésben vérprofik. Lassan már az egyéni individominimum is összeveszik önmagával és gyűlölni lezdi saját magát. El kell ismerni. Ebben vérprofik.
@ausländer Sipi:
most már tényleg abbahagyhatnád.
mi akik itthon élünk, küzdünk.
nap mint nap.
próbáljuk élhetővé tenni az országot.
nem csak tüntetéssel lehet változtatni.
megvívjuk a napi harcainkat a munkahelyen,szolgáltatóknál,hivatalokban stb.
tudod, itt a létfenntartás arányaiban több időt vesz el az életünkből, mint neked ott.
1 éves fizetésed elég egy 30 millás nissan gtr-re.hajrá!
örülj, hogy jól élsz, és ne minket basztass!
nem irigylem tőled!élvezd!
de minket hagyj békén!
ezek a mi problémáink, nem a tieid.
végül:
remélem nem akarsz hazajönni ha már itt is jól mennek a dolgok!
@Sir Bates dö Hól: blablabla...

amig ez a mentalitas megy, addig tenyleg nem erdemel az orszag jobb eletet. egyszeruen nem jar hozza.

mi lett volna otthon az 1:12 vege?

hany szazalekban szavaztak volna meg masok fizetesenek a csokkenteset akar a sajat rovasukra is?

mert az ilyen kulonbsegeken megy el a hajo, meg az ilyen suket dumakon, hogy hjakerem, nekik konnyu, mert...
@jaegtoer:

Nem lenne szufficites a költségvetés. Nincs az a pénz, aminél ne lehetne többet elkölteni, egyszerűen felélnénk a pénzt, aztán kezdődne a sírás elölről.

Egészségtelen gazdaságszerkezetben törvényszerű a hiány újratermelődése. Számtalan példa van rá a világban, nálunk ezerszer kevésbé korrupt országokban. A politika sehol nem állja meg, ne piszkáljon bele, ha szavazatszerzésre van kilátás.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Én ezt komolyabb kérdésnek gondoltam annál, hogy népi, egyben urbánus, sőt, az országos konszenzusba simuló közhelyekkel lehessen válaszolni, de már nem ráz meg különösebben.

Fidesz lop, MSZP lop, punktum. Akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés.
@ausländer Sipi: gyönyörű képzavar. Ezt már svájcban találtad? Vagy az első beszerzett villáhárítós sapkáddal, a boltban adták bónuszként? A strucc meg ugrándozik a fára és mogyorót zabál:-)

Egyet nem tudsz Tökvirág. Ha akarnám, holnap a szomszédodba tudnék költözni, és hosszú ballonkabátban riogathatnám a negyvenébves menyasszonyodat reggelente,amikor munkába indul a helyi csirkebelezőbe, és lefagyállóznám az öthengeres fordfókuszodat, ha kedvem tartaná. Nem mellesleg Lagzi Lajcsival bombáználak éjjel-nappal:-) Kéne ez neked? :-))))
@punkfrog: az en eletemben ott nem fognak jol menni a dolgok amig csak sertodotten duzzogtok es nem segitetek magatokon:-)

egyebkent a gtr csak nalatok 30 milla, itt 60000 chf-ert mar lehet kapni. a nullkilometeres 139.000 chf.

www.autoscout24.ch/de/autos/nissan--gt-r?allmakes=1&make=57%2c0%2c0&model=395%2c0%2c0&nav=8&prop=1&sort=price_asc&uprop=2&vehtyp=10

tudod, itt nem hagyja magat a svajci lehuzni az allam altal ilyen mindenfele kamu regadokra, meg ilyenekre.
kozvetlen demokracia van, az emberek nem fasulnak bele a politikaba, hanem igenis, elmennek, szavaznak es nem hisztiznek.
@vakapad: lehet, hogy komolyabb a kérdés, de kérlek bocsásd meg nekem, hogy nincs a zsebemben a bölcsek köve, és ezt a trágyahalmot megpróbálom vidámkodva túlélni:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: miert kell alafekudni?

en tudom mit csinal a fidesz. de miert kell nekik teret adni erre? miert van az, hogy az ellenzeki oldal legnagyobb problemaja gyurcsany pl? mert a fidesz azt mondta? bakker...
"Berlusconi magyar EP-képviselő akar lenni
REUTERS/Remo Casilli
Ez lenne a nagy meglepetése az olasz parlamentből kizárt milliárdosnak. A La Repubblica szerint Berlusconi a lehetőségek között veszi számba Magyarországot, ahol barátja, a „Milan-szurkoló” Orbán Viktor a kormányfő."

És ez nem is olyan hihetetlen. Orbán szerintem azonnal ki is nevezné Unga-bungaparti főtanácsadójának:-) Természetesen nem közszereplőként:-)
Ömlik a lóvé a kultúrába:-)

"Usztics több mint 60 milliót kapott új filmjére az MTVA-tól
Usztics Mátyás új rendőrös sorozatának első két részére 7,9 milliót előkészítésre, gyártásra 52 millót költ az MTVA. Ebből a pénzből 2×50 perc magyar pályakezdő rendőrökről szóló akciófilm készül. Usztics a baráti Azerbajdzsánban is forgat. (Átlátszó)"
@ausländer Sipi: használt nissan! :(((
ennél komolyabbnak gondoltalak.
139.000.-CHF*240=33.600.000.-Ft :)))
@vakapad: Ja hát az rendben van, ha az elit jut korlátlanul a mások által megtermelt javakhoz és korlátlanul gazdagodik amikor a "megtermelő" méltatlankodik na az már gazdagodozás
A poszthoz:

"Amit Horváth András volt adóhivatali alkalmazott állít, az sem nem újdonság, sem nem elég konkrét és meggyőző. A NAV belső működése kizárja, hogy felülről le lehessen állítani bármilyen vizsgálatot – mondja Király László György egykori APEH-elnök, aki négy éve adószakértőként dolgozik."

magyarnarancs.hu/belpol/tobb-mint-felelotlenseg-volt-apeh-elnok-az-adohivatal-elleni-vadakrol-87725
@vakapad:

Nem értem, nincs ellentmondás. Amikor a közpénzt zabrálják, nem más pénzét veszik el? Az adófizetőkét.

Boldogabb helyeken konszenzus van például a magántulajdon szentségében, a jogbiztonságban, a tájékoztatás szabadságában, abban hogy nem hágjuk meg hátulról a gazdaság és a fizika törvényeit. Bárki van hatalmon. Világnézeteken, értékrendeken, prioritásokon lehet vitatkozni, de a valóságot és a szakmaiságot általában nem ignorálják. Konszenzusos értékek pártállástól függetlenül.
@ausländer Sipi: Sipi tudod, te tényleg a jing vagy @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jangja mellett (Géb, a belpolitikában zseni vagy, ha külpolitikai tájékozottságodat vesszük alapul:)), megérdemlitek egymást:-)

Blablabla?... az amit írtam?... swiftet mégmindig nem olvastad, mi?:-)... azért nem irigyellek, egy ilyen megakadt-a-lemezjátszó-fílinggel létezni ölég szar lehet:-)
@punkfrog: uhumm, de az a nullkilometeres, 590 lovas limited edition, ami a kiegeszitokkel 40 otthon..

tudod nem veleltelnul hordtak be a hasznalt autokat svajcbol a regado elott:-)

minosegi, elenorizhetoen szervizelt es olcso a hasznaltautopiac.
@Husz_János_Puszita: amivel sohasem tudtam mit kezdeni, hogy az egészségügyet ugyanolyan szolgáltatásnak tartják mint az autópályán való száguldozást. mert szerintem nem ugyanaz
@Sir Bates dö Hól: orommel vagyok az ellentete egy tekintelyuralmat, tomeggyilkossagokat, fajelmeletet favorizalo nacinak:-)
@ausländer Sipi: , "itt az emberek nem fasulnak bele a politikaba, hanem igenis, elmennek, szavaznak es nem hisztiznek. "

ezt a pár szót éppen úgy írtad, mint egy húsz éve idegenbeszakadt hazánkfia, aki csak temetésekkor jön haza látogatóba.

Egyet, csak egyetlen egy brúszviliszt vagy egy klintisztvúdot mondj, aki van annyira ütőképes - és nem párszázalékos pártocska - hogy miatta tömegesen zúdulni lehet a szavazófülkébe, mert világmegváltó csúcsprogramja van, amivel kisöpri ezt a hulladékot nyom nélkül és végre nekünk is élhető és fenntartható, igazságos körülményeket teremt.

És mi van ha egymillióan kimegyünk az utcára hőbörögni? Fidesz alaposan megtámogatott öcoja kimegy aznap egymillikétszázezren és ők nyertek.

Egyetértek mókussal, ülünk a trágyadomb tetején és kínunkban röhécselünk, előre gondolkodni egy hónapra sem merünk.
@vakapad:

Ja hát akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Tyúk volt előbb vagy a tojás. Bizonyára az én dőreségem felelős államférfiaktól azt várni, formálják is a közvéleményt, ne csak kihasználják a maguk hasznára.:)
@Spániel: igen, tudom, hogy kifogas mindig van, hogy miert NE..;-)

errol beszeltem fentebb.

mindig van megoldasotok arra, hogy ne kelljen megoldani:-)

a partocskak miattatok parszazalekosak. hanyan is mentek el szavazni legutobb, amikor a fidesz ketharmad megesett?

az altalad leirtak nem kovetkezmenyek, hanem okok. azert nincs eros ellenzek, mert nincs tamogatottsaga. azert lehet a populizmussal tomegeket mozgatni, mert annak van, mert mindenki abban szeretne hinni, hogy kemeny munka nelkul el lehet takaritani a szarkupacot amiben mindenkinek megvan a maga kis ganehalma.

szerintem ismersz mar annyira, hogy tudd: kifogasokat nem fogadok el.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Hülyeség, hogy az elitet nem az ufók dobták le a Hortobágyon.:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Húbazz!!:))))
Meg vagyunk mentve, de ha nem, szólunk a Bruce Willinek.
@Csaknézek...:

:DD Vezérünknek nem lehet probléma.:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: :-) mit mondjon király?... hogy ő is állított le vizsgálatot?:-)
@ausländer Sipi: csak egymás nélkül semmik vagytok, nem léteztek:-)
@ausländer Sipi: Jó, akkor segíts, mit tegyen egy eccerű pestlőrinci lakos, aki eddig kiment minden millás, bajnais, dk-s hídra, ami eddig létezett és buzgón csápolt és fújolt.
Mit tegyek holnaptól, hogy előrébb lépjünk?

Ha azok a faszkalapok, akiknek vezetőinknek, jövőképünknek és példaképünknek kellene lenniük, egyik kezükkel egymás haját ráncigálják, másikkal egy indiánkést szorongatva a másik háta mögött tartják sakkban politikai testvérüket. Mindenre alkalmatlan, öntelt, cinikus banda.
Utolsó hónapban persze már nagyon össze akarnak borulni, nagyon fogják szeretni egymást, de addigra mindenkitől hányógörcsöt kapunk.
Dk ebből fényévekkel kiviláglik, mert politizál is közben, de a többség mindíg visszaveri, mint egy kilazult szöget.

NNNa, most mit tegyek én ezek után a haza üdvére?
Orbán: már keleti szelek is fújnak nálunk

Orbán Viktor miniszterelnök szerint ma csak az nem üzletel Kínával és kínai vállalatokkal, aki "szándékosan becsukja a szemét". A kormányfő ezt a Huawei kínai távközlési cég regionális logisztikai központjának átadóján mondta kedden, a Pest megyei Biatorbágyon.

A miniszterelnök azt is mondta, hogy ma már bátran kijelenthető: aki Magyarországon ruház be, az biztos alapra épít, ugyanis sikerült lerakni egy modern, versenyképes magyar ipar alapjait, "a meginduló gazdasági növekedés számai pedig azt mutatják, hogy a számításunk bevált".

www.mfor.hu/cikkek/Orban__mar_keleti_szelek_is_fujnak_nalunk.html
csak ülök a tojásaimon, nézem a part szakadását, jóllehet tekintetem messzire vágyik, számolgatom a szőrszálakat s ha véletlenül egyet kitépek, hát sikkantok élesen.
@Penivaldes:

Nem tartják ugyanolyan szolgáltatásnak. Finanszírozásról beszéltünk.
@hacsaturján: én szőrös madarat még nem láttam... ha meg valaki a saját tojásain ül, akkor a szőrszál kitépése meg megkönnyebbülés, nem?
rághatjátok a gittet, csak ide dobnék egy részletet, míg egymást csesztetjük addig:
/idáig jutottam, és hívott a slozi/

"magyarnarancs.hu: Miért ne lehetne szóvá tenni a hibákat?

KLGY: Magyarországon, ahogyan a legtöbb európai országban is az adózás önbevalláson alapul, az adók több mint 90 százaléka – nagyjából tízezermilliárd forint – önkéntes befizetés révén kerül az államkasszába. Ha csak egy százalékkal csökken az önkéntes befizetés, mert az adóalanyok elbizonytalanodnak, és inkább nem fizetnek semmit, sehová, senkinek, az már valóban százmilliárdos kárt okoz."

magyarnarancs.hu/belpol/tobb-mint-felelotlenseg-volt-apeh-elnok-az-adohivatal-elleni-vadakrol-87725
@hacsaturján: Szar dolog amikor a suvadás elviszi az öreg tyúk tollait!:)
@Husz_János_Puszita: van abban valami báj, mikor valaki csak úgy érzi jól magát egy általa választott helyen, ha mindig az elhagyotthoz hasonlítja azt:-)
@Sir Bates dö Hól:

montam én ojasmit, hogy mér sikkantok?
@tristen2005:

a szar dolog az, ha az ülőke odacsípi a tojást.
@Sir Bates dö Hól: Ezt nézd meg. Szerintem a végén abszolút igaza van Z.Kárpátnak, amikor a politikai parazitizmusról beszél Mesterházy kapcsán. :)

index.hu/video/2013/12/03/jobbik/
@Sir Bates dö Hól:

A hasonlitgatás teljesen normális egy új helyen. Majd elmúlik.:)
@hacsaturján: nem is gondoltam, hogy madárként tekint önönmagára!
@DarthVader:

O.K. meggyőztél. felesleges az amit mondogatok hónapok óta, tehát felesleges a jelenlétem is.
innen látom, hogy teljesen reménytelen az egész.
sok szerencsét.
@Husz_János_Puszita:

Javasolnám, hagyjuk már ezt a közpénz zabrálást ...

Amikor 2000 környékén a regnáló miniszterelnöktől a TV -ben (bizony, ilyen idők voltak!) megkérdezték, hogy az állami!!! tendereken miért mindig a Vegyépszer nyer, és az miért mindig a miniszterelnök!!! apjától rendeli meg a mészkövet meg a dolomitot, akkor a miniszterelnök azt mondta, hogy ő nem lát ebben semmi kivetnivalót!!!, de majd szól az apjának, hogy ne nyerjen annyit!!!

Akkor én úgy gondoltam, hogy ebben a közpénz zabrálásra olyan kib...ottul érzékeny országban (nincs hely, ahol ne ezt olvasnám hányingerig, itt is megy a sírás, ami belefér) ez az ember soha többé nem lesz nem hogy miniszterelnök, de még alsó vezető sem, oszt tessék, ma úgy írja keresztbe kasul az alkotmányt a kétharmadával, ahogy csak akarja.

Valami baj lehet ezzel a közpénz zabrálásra való érzékenységünkkel.
@ausländer Sipi:

"__ masok nagy lopasa nem mentesit teged a blicceles alol. __"

nos, akkor most menj el a kurva anyádba, és még magyaráznom sem kell, hogy miért.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

___2013.12.03. 09:49:40
___2013.12.03. 10:08:42

szóval én nem látom fától az erdőt.

legyen ez a te vigaszod, és örömöd, és sikered... lehetőleg ne a legnagyobb...
@jaegtoer: valoban nem kell elmagyarazni, hiszen ismerlek:-)

de majd egyszer kihuzod talan a seggedbol a fejed te is:-)
@ausländer Sipi:

ha te mégegyszer azt állítod, hogy 300-at "elbliccelek" miközben éves szinten több mint félmilliót fizetek, akkor ismét mondom, hogy ne csak menj a kurva anyádba, hanem élj is vele intenziv nemi életet.

azt pedig, hogy ki húzza ki a seggéből a fejét elsősorban arra vonatkozik, aki a teljes gazdasági rendszerből kiemel egy neki tetsző részt és azt kezdi el basztatni, nem véve figyelembe az egész komplexitását és a kölcsönhatások rendszerét és fogalma nincs a rész és az egész viszonyáról.
pár nappal ezelőtt, bár nagyon igyekeztél türtőztettem magam, és kerestem azokat a pontokat, amelyek inkább együtt gondolkozásra és előre visznek, mintsem elválasztanának és külön utakra kényszerítenek, mi több, még meg is "védtelek"... az eltelt napok viszont arról győztek meg, hogy csak egy nagypofájú, gyenge senki vagy, aki valójában kint sem vitte semmire, és egyelőre arra se méltó, hogy lenyalja a kutyaszart az itthon maradottak cipőjének a talpáról.
szar ember vagy, az is maradsz. éppen úgy szövegláda vagy a semmire, mint ferenced, a szakirodalomban, vezetéselméletben úgy hívják az ilyet: álmodozó vezető, na ezektől mentsen meg az isten, mert minden szép, minden jó, csak amikor meg kellene valósítani, valahogy sosincs hozzá muníció se észben, se tettben.
@jaegtoer:

"Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt."

maga meg a ferit utájja. az ijjenbül lesz a jó nagy marhaság/álmodozás, kemény mint a fagyott kutyaszar.
má rehabiliztem azt a pernahajdert, csak egyeseknek nem elég, már azt kévánnák, hogy imádjam, mint az istent. az meg nem megy mer a másikat se megy.
viccelődésen kívül azt találtam írni, hogy a 16 pontos pottyával a legéletképesebb torzszülött a többi top rongy előtt.

azé... Mester! ne mondja, .... az Isten is hat nap alatt teremtette a világot szabad szombat nélkül, és se Húsvétja, se Karácsonya, akkor én mire.... mire köll, ki leszek kezelve...
@hacsaturján:

látja, kedves Mester, helyből is vagyok ojjan hülye, hogy ne legyen okom útálni a Ferit, mint az előbbiben is olvashattya. hol van már a tvalyi hó? írtam is valamit -kifejezetten jót- róla, de ez nem volt elég az imádóinak. hát azé mindent mégse, oszt látta mi lett a vége.
@mattüveg:

magam részirül én a káposztás cvekedlit imádom, csakhát a rének megvadulnak a káposzta szagátul, így jól fölfogott érdekeimet hangosztatva kötök kompromisszumot.
@jaegtoer: pedig azt mondom, mert ez tortenik:-)

hisztizel es vered magad a foldhoz, mint valami kadarista ingyenelo, hogy neked jar. jar a lofasz, az jar:-)

akar tetszik, akar nem, a tortentek azt igazoljak, hogy szepen szetbasztatok az egeszsegugyet a fidesznek asszisztalva:-)

es ezen atenyen nem valtoztat fikarcnyit sem az, hogy szemelyeskedsz es anyazol.

tetszettek volna gondolkodni e skifizetni az arat. akkor most lenne egeszsegugy orszagos elfekvo helyett:-)

es ezt a reszt egy dolog miatt emelem ki. ez a legnyilvanvalobb bizonyiteka a kadari puhapocsok orszagrontasanak, ami millio es egy alkalommal visszakoszon. az alap az, hogy fizwetni coki, de minden kellene. erre epulnek a populista partkampanyok, ezzel lehet benneteket kilora megvenni:-)

pedig addig, amig az ott elo polgarok nem hajlandoak megfizetni az arat, nem lesz mukodo orszag. hitelek lesznek, eladosodas, egyre romlo egeszsegugy, okatatas es infrastruktura.

es mondom, ez nem azert van, mert en mondom. hiaba torodd ossze a tukrot, kispajtas. a valosag megmarad:-)
@ausländer Sipi:

el vagy tévedve, seggfej. ha eddig nem jött volna le, éppen hogy a mindenkori fizetők közé tartozok, akiknek sosem volt semmi sem ingyen, sőt még mások helyett is fizettem, de te ezt összességében rendszerszinten sosem éred fel ésszel...

olyat erőszakolnál rám, ami sosem volt jellemző ezért szimplán hazug vagy, igaz ez neked kompletten is megy. erre vagy kalibrálva.
@jaegtoer: te vagy eltevedve, amikor azt hiszed, hogy az ilyen fillerkekert jar rendes egeszsegugy:-)

amit fizetsz az lofaszra nem eleg.
azaz de. valamivel szarabbra eleg, mint ami most van. azert jobb annal amit erdemelsz, mert hitelekbol kipotoljak. aztan ha nem lesz, akkor meg romlik egy kicsit es akkor lesz azon a siznten ami azert a penzert neked jar:-)
@ausländer Sipi:

"te vagy eltevedve, amikor azt hiszed, hogy az ilyen fillerkekert jar rendes egeszsegugy:-)

amit fizetsz az lofaszra nem eleg."

amit mondasz éppen alátámasztja azt, hogy képtelen vagy rendszerszinten látni és kezelni a problémát. jövedelmi viszonyaimhoz képest igen is magas a járulék amit fizetek, tehát a teljes gazdasági és újraelosztási rendszert kell vizsgálni miért is nem elég a biztosítási összeg a betegellátásra, egészségügyre, és nem leragadni egyetlen komponensnél. de belátom neked ez nem csak megterhelő, hanem túl sok, azaz magas. svájcból is csak játszod az eszed, lehetnél szerényebb, de nincs mire.
@jaegtoer: senkit nem erdekelnek a jovedelmi viszonyaid, az a vilag elmult, kispajtas.

hallo! kadar meghalt, cucika:-)
vege a vilagnak amikor is ajovedelmi visznyodhoz alakitjak az arakat a tobbit meg kipotoljak hitelbol oszt lesz majd valahogy.

ezt kellene mar felfogni.

piacgazdasag van, nem cuclizmus. mindenhol. es ha nem fizetsz, ra fogsz baszni. akarhogy vered magad a foldhoz, akarhogy sirsz, annyit kapsz amennyit fizetsz es viszonlangos:-)

de meg fogod ezt tanulni a sajat borodon hamarosan, ne aggodj:-)
@jaegtoer: " lehetnél szerényebb, de nincs mire. "

ezt kurvara jol latod:-DDD

valoban nincs mire szerenykednem:-)
alszerenykedhetnek, hogy a hozzad hasonlo kadarnepe ne erezze szarul magat, de nem fogok:-)
@ausländer Sipi:

hogy ne halj meg ostobán és hülyén és egyedül:

ha valaki nagyon okos, sokat tud, és erre nem vág fel, nem nagyképű, a dícséret egy formája, a tudás elismerése, hogy van MIRE szerénynek lenni, azaz sokat tud.

Tekintve, hogy te csak részproblémáknál leragadt, közhelyeket ismételgető, magyarokat, és magyarországot pocskondiázó, üresfejű "távolról nagylegény" senki vagy így nem kell szerénynek sem lenned, mert nincs olyan tudásod, csak közhelyed, arra meg lehetsz büszke, de ki nem szarja le. veled együtt.
@jaegtoer: suket duma:-)

ez az egesz szerenykedesre kotelezes otthon nem mas, mint a tehetsegtelen bunkok mentsvara, nehogy szembesulni kelljen a sajat semmirevalosagukkal:-)

nem egy problemanal ragadok le kulonben. ez mindenre igaz. az alapfelallas maon az, hogy senki nem akarja semminek megfizetni a valodi arat, de elvarna a fouri szolgaltatast a koldusnyi befizetesert.
es ha nem kapja meg, akkor foldhoz bassza magat, mint valami szaros hulyegyerek es meg annyit sem akar fizetni, mint eddig, mert neki jar.

a ket meter fold a vegen, kispajtas. az jar. de meg az sem ingyen:-)
@ausländer Sipi:

Kezded nagyon elvetni a sulykot, ami semmire nem jó, és sehova nem vezet.

Az a szerénység amiről Jég ír, nem azonos az általad használt fogalommal:)) Magyarul, nem érted miről beszélt. Van ez így, de előfordul, hogy lehet tisztázni fogalmakat, ha igazán érdekel más véleménye.

És van amikor nem:)
@ausländer Sipi:

Sipi.

Mintegy két hónapja még, útáltalak,
amikor Hacsaturján, a Mester elküldött engem a picsába, -elgondolkoztam- és rájöttem, haragszom rád, és gyűlöllek, mert megtestesíted mindazt amit megvetek.
Miközben Gábrielt ekéztem, magamba szálltam, meg advent, meg ilyesmi, ha mond ez valamit, és próbáltam úgy szólni, hogy elveimmel párba találjanak a szavak, s el is múlt harag nélkül az az egyetlen nap, pedig igyekeztél nagyon.
Aztán már odáig fajultam Hogy Ferencet kezdtem értékelni tárgyilagosan -jelenlegi!- teljesítménye! (és nem feltételezett motivációi) alapján, s tettem egy elismerő hozzászólást a 16 pottyára és egyáltalán a most folytatott küzdelmére.

erre, _v_a_l_a_k_i_ szóba hozta, hogy bezzeg az egészségügyi reform! (ami persze egy karikatúra volt) no persze ezt már nem nyeltem be, mert nem arra vállalkoztam, hogy a ferencimádók, sőt magának ferencnek a farkát szopkodjam, hanem csak megjegyeztem, amit tesz most, nincs ellenemre.
Na innen jutottam el veled odáig, hogy mire lehetnél vagy sem szerény.
ez persze azt jelenti, most már nem gyűlöllek, nem is is haragszom rád, sőt, már meg sem vetlek, hanem csak szánlak, szánlak, mert mindig csak gyökérnek leszel jó, sohasem havasi gyopárnak. ez van, ez lesz,neked -mára már belátom- ez jutott.
@jaegtoer: termeszeten ez tovabbra sem valtoztat azon a tenyen, hogy azt kapod az elettol amit erdemelsz es olyan allamot, amit megfizetsz olyan elit altal vezetve amit kinevelsz:-)

erted.

nem erdekel, mit gondolsz rolam. mert megtehetem:-)

azert jottem el otthonrol, mert remeltem, hogy van olyan hely, ahol az emberek felelossegteljesek es ennek kovetkezteben egy jol mukodo orsagban elnek. es itt van. ez ugy mukodik. pontosan az ellenkezojet teszik annak ami t te, vagy ti teszel/tesztek. felelosek a sorsuk es az orszag sorsa irant es ezert kezukbe veszik es tesznek erte. nem sirnak, picsognak, nem masok lehuzasaban es atkozasaban latjak a megoldast, hanem a maguk - es ezen kereztul a sajat kornyezetuk, a kovetkezo generacio es az abban felnovo kovetkezo vezetoi kor - epulesere.

ezt kellene eltanulni, tudod?:-)
es ne gyere azzal, hogy tettel te mar eleget. mutasd az eredmenyt!
jahogy lofasz es esti feny? akkor nem tetel eleget, vagy nem jot tettel. es ennyi:-)

majd ha egyszer rajossz, hogy a vilag igy mukodik, hogy a kifogasok nem visznek elore es masok ekezese nem teszi jobba a sajat eletedet, na majd akkor nekiallhatsz epiteni valami jobbat, aminek majd a gyumolcse valami ilyesmi lehet, mint ami itt van.

egyelore az eredmenyek azt mutatjak, hogy kurvara tevuton jarsz te is es sokan masok otthon. az elso lepes lesz ennek felismerese. a kovetkezo, amikor elkezdtek megalapozni egy jobb vilagot es nekialltok felepiteni. de minnel kesobb jon a felismeres, annal kemenyebb lesz a melo, mert annal melyebb szarbiol kel kivakarozni. es ezt nem oldja meg a "zavarjuk el az elitet!" hozonges, mert nem tudtok jelenleg jobbat odaallitani. en pontosan ezert leptem le, mert azt latom, hogy nincs alapanyag egy tisztesseges elitre.

mondjuk igeny sem igazan...
egyelore meg sem tudjatok fogalmazni, hogy mit is akartok igazan. nem veletlen, hogy az ellenzeknek fingja sincs arrol, hogy mi lesz majd, ha veletlenul nyernek. mert ti sem tudjatok, mit is akartok. a piacgazdasag budos, mert sok a felelosseg es a melo. a tervgazdalkodas jo lenne, de az meg nem eleg individualista. jo lenne mukodo allam, de fizesse meg mas.

megis, mi a faszt akartok az ellenzektol? osszefogast? oke. mi a koncepcio? mire? tothcsabi fele ingyenbkv, ingyensor, ingyenvirsli? az is a szakadek, csak az nem a tuskes-sziklas-gurulos-fideszes, hanem a meredek fal mellett zuhanos es akkor egy darabig hihetitek, hogy szarnyaltok...

az a gond, hogy szinte senkitol nem hallom azt, hogy "igen, dolgozni akarok, kemenyen, adot akarok fizetni, fenn akarom tartani az egeszsegugyet, tisztesseges oktatast akatrok uzemeltetni es infrastrukturat, szocialis halot, stb...
meg akarok alapozni egy uj orszagot meg akkor is, ha en mar nem elvezhetem."

mindenki csak nyig, mint baszatlan kurva a turelmi zona peremen, hogy ajajajajj.. dolgozni kellene, de dolgoztam mar annyit, jajajajj.. dolgozzon mar mas, fizessen mar mas, jajajajajj...

es amit itt leirtam azon kurvara egy centit nem valtoztat az, hogy TE mit kepzelsz ROLAM:-)

erted, ugye?:-) fikazhatsz,, ahogy akarsz, elkuldhetsz a kurva anyamba ahanyszor csak akarsz. amit leirtam akkor is teny marad.

mert az eredmenyen latszik, hogy mit vegeztetek.
na. muti az eredmenyt.
na latod, ennyit ert az egesz.
@Orica Középföldi: leirtam parszor, nem nagyon erdekel, hogy ki mennyire erzekenykedik.

ez nem a "mindenki szeret mindenkit" szakkor. nem az a celom, hogy csoportterapiazzak es masok erzeseire figyeljek.

az a celom, hogy leirjam amit latok, lattam, tapasztalok, tapasztaltam. nem cukormazasan, nem aranylameba csomagolva, mert egy darab szart barhogy csomagolsz darab szar marad. pontosan ez az a kepmutatas es szonyeg ala sopres az, amiben nem kivantam es nem kivanok reszt venni tobbe. pontosan ezert hatarolodom el bizonyos mertekben az otthonmaradottaktol, akik nem hajlandoak szembenezni azzal, hogy bizoyn egy hig fos az elmult 25 ev eredmenye es ideje lenne a szemlelet- es koncepciovaltasnak. marpedig az nem fog menni erzekenykedessel.
@ausländer Sipi: kedves Sipi!
Csak három gondolat:
1- próbáld meg jól érezni magad az általad választott helyen önmagában, ne csak azért/úgy, mert/hogy moon persze minden szarabb;
2- tetszik, nem tetszik új helyeden azért tudsz érvényesülni, mert moon(é-balkán, k-európa) szocializálódtál... én is azért élek meg mindenhol, még a Jég hátán is, mert onnan jöttem:-);
3- Jég kifejezetten nagyvonalú volt mindenkivel az elmúlt napokban, őt valóban megérintette advent szelleme, lett légyen az bármi is... értékelni kellene.

Csak ennyi:-)
@Sir Bates dö Hól: 1. jol erzem magam, koszi:-) az emberek felelossegteljesek es nem masok rombolasaban, hanem a maguk epiteseben elik ki magukat. nem azert, mert otthon minden szarabb - bar lassuk be, ez is egye legge jo indok - hanem azert, mert en igy kepzelem el a jol mukodo allamot es tarsadalmat ahogy itt megy.

2. pontosan azert leptem le, mert nem vagyok/voltam kepes abba a felelotlen eletvitelbe beilleszkedni. tehat lehet, hogy ott szocializalodtam, de pontosan az ellenkezo iranyba mentem, mint ami ott elfogadott es aminek koszonheto a jelenlegi otvar allapot.

3. mi ez a bullshit? ha advent van akkor mar jol mennek a dolgok? akkor mar nem is kell valtoztatni? attol igaza lesz? attol nem lesz szar az egesz? vagy nem ertem, mit is valtoztat az advent?:-)
@ausländer Sipi:

"mi ez a bullshit? ha advent van akkor mar jol mennek a dolgok? akkor mar nem is kell valtoztatni? attol igaza lesz? attol nem lesz szar az egesz? vagy nem ertem, mit is valtoztat az advent?:-)"

Az EQ-d sajnos nulla.
@Orica Középföldi: nem nulla, csak ez nem az a hely.

mondom, ez nem csoportterapias foglalkozas.
@ausländer Sipi: az a lényeg, hogy jól érezd magad, más nem számít:-)

Mi egy idősek vagyunk. Attól, hogy nem írja le mindenki a bánatát itt, lehet, hogy mást is ért sérelem moon, tán nagyobb is, mint téged. Azt mégsem átkozódik.

A subaru/honda egy rétegautó. Kimagasló műszaki tartalommal. De csak egy réteg veszi/van rá igénye. A többség inkább vesz egy 1.6 passatot, mert az is mutat. Ilyen a rendszer is. Akikitt vannak, azok is csak egy réteg. Nem a többség. Ilyen a demokrácia. Nem az 1.6-s passatot és használóját kell fikázni és alázni, hanem megmutatni/elmagyarázni neki miben jobb a subaru/honda. Érted?:-)
@Sir Bates dö Hól: nem, ez nem rolam szol.

nem arrol szol, hogy nalam a bolcsek kove. nem arrol szol, hogy en vagyok az igaz utat mutato jel.

legfeljebb annyiban szol rolam, hogy egyszeruen idegesit az allando nyivakolas a semmitteves es a hibak szonyeg ala soprese, mintha azt a kupacot valaki mas szarta volna a szoba kozepere. nem akarok en senkit semmilyen utra terelni. csak induljanak mar el valamerre, mert ebbe a kadar seggebe ragadt picsogasbol nem lesz mas, csak kelet-romania, vagy del-szlovakia.
@ausländer Sipi:

"mert ebbe a kadar seggebe ragadt picsogasbol nem lesz mas, csak kelet-romania, vagy del-szlovakia. "

asszem te maradtál svájcban is kádár seggébe ragadva.
@jaegtoer: jaja
en maradtam, amikor azt mondom, hogy filleres befizetesekert filleres szolgaltatas jar es azt, hogy a piac arait nem a zsebedhez szabjak..;-)
@ausländer Sipi:

"nem arrol szol, hogy nalam a bolcsek kove. nem arrol szol, hogy en vagyok az igaz utat mutato jel."

Csendben jelzem, hogy amit mondasz, és amit s ahogyan írod, aközött nagy különbség van, példa rá a fenti idézet.

Mert ahogy rendszeresen megnyilvánulsz, abból pontosan az jön le, hogy igenis az egyetlen igazság letéteményesének gondolod magadat.

Amit nyerseségnek nevezel, az a saját véleményed arrogáns és fennhéjázó kinyilatkoztatásaként jön át - nem csak nekem -, nem tűrsz ellentmondást, de még csak más szempontú megközelítést sem.

Miközben hangoztatod, hogy "jót" akarsz.
Nem kétlem, hogy ezt őszintén gondolod magadról.

Okos vagy (komolyan írom), de bölcs kevéssé.

Az utóbbi többek között arról ismerszik meg, hogy nemcsak az IQ-t veszi figyelembe, hanem az EQ-t is, és nem csupán egy szempontú megközelítést tart lehetségesnek bármely problémával kapcsolatban.

Igazságod birtokában mindent igazolni tudsz a saját megnyilvánulásaid okaként (mert okos vagy), de nem veszed észre, hogy eközben mit csinálsz, és annak milyen következményei vannak (ezért kevéssé vagy bölcs).

Érdemes lenne átgondolnod azt a kérdést, hogy miért akarsz állandóan nyerni?

Ígérem, többé nem zaklatlak ez ügyben.
@Csaknézek...: egyelore be kellene ismerni a problemat...

mert en nem utat akarok javasolni, vagy megoldast. hanem szembenezest, onkritikat.

utana majd lehet megoldasokrol beszelgetni. utana mehet mindenki amerre akar, de amig nem latja be, hogy mit es hol cseszett el, addig nincs ertelme megoldasokrol beszelgetni.

tudod, az alkohol- es drogproblemak megoldasanak is elso lepcsoje a gyengeseg beismerese;-)

pontosan azert ertik sokan felre, mert a nagytobbseg ahhoz szokott, hogy masok mutassanak utat nekik, masok keressenek megoldasokat.

en nem megoldast javaslok. szembenezest. utana majd mindenki szepen leszurve a tanulsagokat nekiallhat a sajat kis megoldasat kidolgozni.
a struccpolitika es sertodes viszont nem fog segiteni. sot.
@ausländer Sipi:

te gondolkodás nélkül belehajtanád az ágyútűzbe az embereket, én meg egészen addig nem, amíg nem látom azt, hogy élve is kikerülhetnek belőle, mert egy új/másik tróger bandának nem tisztítanám meg értelmetlenné váló áldozattal és áldozatokkal az utat. ez olyan ósdi keresztény csökevény bennem, bár nem jellemző.

...merthogy az élet egy kicsit több, mint 8000 CHF, igaz kevesebb, mint a mindenekfelett, az meg nem a nép hibája, hogy újat nehezen és lassan tanul, bár már minden vérontásból okult.

persze nem vitás, ez meghaladja a te mentális lehetőségeidet, de ez se a te hibád. mindenki annak születik, ami, s azzá lesz, aki, és van aki csak az marad, ami.

kellelemes ünnepeket.

J.
@ausländer Sipi:

"en maradtam, amikor azt mondom, hogy filleres befizetesekert filleres szolgaltatas jar es azt, hogy a piac arait nem a zsebedhez szabjak..;-)"

megint csak:

kiber jelenlétem óta mondom, alacsonyak a bérek, ebből következően a köz befizetések. ördögi kör.
így az államot túszul ejtő politikusok a külföldi, s honi munkaadókkal társtettesi minőségben együttesen fosztja ki a munkavállalókat. mindezt törvényesen, s a polgár tehetetlen. te is ezért menekültél el.

amúgy meg, a bér 10%-a nem kevés, az más kérdés, hogy maga a bér kevés. de ez neked, csak falra hányt borsó. ne gondolj velünk, majd megoldjuk a többiekkel, akikkel lehet, hogy hazajöhess a készre:) és akkor is fikázni majd az egészet.
@ausländer Sipi: ", hogy a piac arait nem a zsebedhez szabjak..;-)"

Tudod, hogy mi a piac egyik első szabálya? Kereslet-kínálat... ha valahol, akkor ott mindent a te zsebedhez szabnak:-)... furcsa, mi?:-)
@Sir Bates dö Hól: az elso szabaly a toke szabad vandorlasa. ha itt nem akarod megfizetni a szolgalatas dijat akkor megy az orvos angliaba.

de majd szolj, ha latsz valahol aranyrudat egy szazasert. nagy kereslet van ra. egeszen biztos, hogy elobb-utobb felbukkan;-)
@jaegtoer: az allamot ti ejtettetek tuszul ezekkel a lozungokkal, ezzel kiszelektalva a bokros-tipusu politikusokat a kozeletbol. azert nincs olyan vezetoi reteg aki valoban tenne valami ertelmeset, mert nincs ra igeny.

en meg mindig azt mondom, hogy a 98as valasztasokert bunhodik az orszag, amikor lemelytorkozta a bokros-csomagrol a fidesz hazugsagait.

azota senki nem mer lepni, utoljara gyurcsany probalt, de mogule is kihatraltak a szocik rettegve 98tol. mert a politikusok sem masok am, mint az orsaagban elok, hiszen kozuluk valoak. nehezsegektol, kihivasoktol, felelossegtol rettegok.
@vakapad: Köszi:

Végigolvastam a kommentárjaidat; amikor közéleti agymenésekre adom a fejem, általában levadászom őket. Megérte. Iq, ráció, higgadt, céltudatos mérlegelés, (meg:)határozottság, örökkévalóság meg a többi. Thx.
@ausländer Sipi:

"__az allamot ti ejtettetek tuszul ezekkel a lozungokkal, ezzel kiszelektalva a bokros-tipusu politikusokat a kozeletbol__"

anyádpicsája {továbbiakban: [a.p.]} ejtett túszul egy kóbor faszt {továbbiakban: [k.f.]}. maradjunk ennyiben.
@ausländer Sipi: :-) figyú, vagy nem érted, akkó az alap, vagy érted, akkó meg inkorrekt vagy:-)
@Sir Bates dö Hól: mit kellene ertenem?

kik szavaztak le bokrost?
kik szavaztak le az eu reformot?
ennek mi lett a kovetkezmenye?

miert akarja mindenki masra kenni a rossz donteseket es nem szembesulni a kovetkezmenyeivel?

lehet engem hulyezni, de ha a tisztelt honppolgarok nem valtoztatnak a mentalitasukon, akkor baszhatjak. es ez nem azert van, mert en mondom, hanem mert igy mukodik. te sem azert leptel le es en sem es az orvosok sem, mert kurvajok a perspektivak otthon. es teljesen felesleges az elitre, a vezetokre mutogatni, mert a valasztok valasztjak ki oket, az o felelosseguk, hogy mit tesznek es mit nem. teljesen felesleges kifogasokat keresni, teljesen felesleges masokra mutogatni.

es teljesen felesleges engem is lehulyezni. nem azert, mert sert, mert leszarom ki tart hulyenek es ki nem, mert a magam elvarasainak kell megfelelnem. hanem mert egyszeruen tevut. amig nem neznek szembe az otthon maradtak a sajat hulyesegeikkel, a sajat maguk ellen elkovetett hibakkal/bunokkel, addig nem lesz lofasz sem otthon. ugyanis az az elso lepes. amig mindenki csak azzal jon, hogy "en nem, en nem", pedig igen, addig nemhogy jobb nem lesz, de meg a jobb iranyaba elmozdulas sem tortenik meg, meg az a kokemeny munka sem tud megkezdodni ami kelleni fog ahhoz, hogy ezt az elpocsekolt negyedszazadot valahogy megfoltozzak. nem fogja mas megtenni ugyanis, nem lesz olyan "allamferfi" aki helyettuk rendbehozza ami el van baszva. hiaba a messiasvaras. annak csak orbanviktorok lehetnek a kovetkezmenye es egyre melyebbre es melyebbre csuszas.
süti beállítások módosítása