Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.14. 14:26 Fabius

Seggszáj Tarlós vs IngyenCsabi cicaharc

Címkék: tüntetés fővárosi közgyűlés közlekedési-rezsidémon

Azon már nem lepődünk meg, hogy főpolgármesterünk megint segget hord a szája helyén. Az viszont elég vicces, mikor az ötletnyúlásból született legújabb rezsibaszás közben a tömegkozlekedési-rezsidémon totális elüldözést is lehetségesnek tartó kezd osztakkor ez műbűl lesz kifizetve, he??-  harcba, miközben a szélsőjobboldal lelkes, még-még-még, ennyi nem elég!!!-gel kontráz alá. 

Miután Tarlós "Semmiképp nem oszlatjuk fel erőszakkal a tüntetést" István mégis feloszlatta erőszakkal a városházi tüntetést, megkezdődhetett a rezsidémon kiűzése a BKV  bérletek közül is. 

tarlós.jpg

Eredetileg csak a nyugdíjasokat rémisztgető démont üldözték volna, de szerencsére a Fő Nemzeti Rezsidémonűző Németh Szilárd a főpolgármesterrel együtt résen volt, és időben közbelépett. Módosító javaslatuknak hála általános 10%-os bérletár csökkentés lesz, heuréka, megcsinálták, ráadásul jön a kedvezményes kutya és félhavi diákbérlet is. A közlekedési-rezsicsökkentés átnyomva, a tüntetők kiebrudalva, elöljáróink megszolgálták az ebédet. 

Amíg ők azt rágcsálják mi mélázzunk el azon, hogy a végül ellenszavazat nélkül átment díjcsökkenést azért miből lesz fizetve? - kérdéssel árnyaló szocialista Ingyen Csabi vajon mennyire volt hiteles, ha tudjuk, az ő egykori "jó híre" szerint lehetne a tömegközlekedés teljesen ingyenes, vagy legújabb bejelentése szerint háromezerből is kihozható lenne egy felnőtt bérlet? Mert a kérdés abszolút jogos, a BKV finanszírozása örök problémája a fővárosnak, a mostani árcsökkentés sincs az égvilágon alátámasztva semmivel, ráadásul Tarlósékat szemmel láthatóan megfertőzte az ingyencsabi vírus, de...

Pont annak kell a költségeket és a hiánypótlást firtatni, aki szerint a mostaninál lényegesen nagyobb csökkentés is kivitelezhető? 

Hogy a Jobbiknak semmi nem drága, és a jelenlegi körülmények között izmosabban üldöznék a rezsidémont a Fidesznél is ( 30% ), az csak mulatságos. De vajon mennyire valóságosak azok a számok és adatok amikkel a fővárosi szocik dobálóznak, ha egy 10%-os csökkentést látva máris egy autónepper hitelességével a finanszírozhatóságon aggódnak? Hogy lesz így a mostani csökkentett árnak is egyharmadára visszavágva a bérlet ára - és miből lesz az finanszírozva -  ha valami csoda folytán ők nyernek jövőre? IngyenCsabi tudományos kutatások eredményeit kérte számon Tarlóson, mi pedig joggel kérhetjük a történtek fényében tőle is ugyanezt. 

Mert ez így nagyobb rejtély, mint az, honnan tudta a fehérneművel tévéhaknizó sumukkandor Kálmán Olga intim méreteit

959 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr515633476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sőt. a szocik túltettek tarlósékon dombóváron. mert csökkentették az önkoris lakások bérleti díját 10%-kal. dombóvár is jobban teljesít.

Így csökkent rezsit a baloldal – lenyúlják a Fidesz fegyverét

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/igy-csokkent-rezsit-a-baloldal-lenyuljak-a-fidesz-fegyveret-87446
Nem akarom védeni Tarlóst, de az nem volt eroszakos oszlatás. A hatalom által gyakorolt agresszió még nem szokás moon, legalábbis akkor nem, ha ott a sajtó.
ennek a posztnak volt valami értelme is egyébként...? :O
@holex:
Igen volt, van is. Érdekes kérdéseket vet fel.
- Ha csak politikai elhatározás kérdése az árképzés akkor miért emelték eddig mindig?
- Hogyan érinti ez a BKV koltsegveteset, finanszírozását?

stb.
A reális havi bérlet ár kb 5-6000 Ft lenne. Ezért a színvonalért, ilyen jövedelmi viszonyok között.
akkor csapjunk bele:

NAV-botrány: eltussolná az adócsalási ügyet a kormány, a NAV és az MSZP is

A hatóságok az időt húzzák, a pártok el akarják tussolni az adócsalási botrányt, az emberekben viszont rendszerváltó hangulat kezd kialakulni - ismét megszólalt a NAV-ot és a legnagyobb cégeket adócsalással vádoló volt adóellenőr

hvg.hu/gazdasag/20131114_NAVbotrany_eltussolna_az_adocsalasi_ugye

------------------------------------

A DK első fokon elérte: nyilvánosságra kell hozni a trafikpályázatok bírálati lapjait

A Fővárosi Törvényszék szerdán egy, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke által indított perben első fokon, nem jogerősen arra kötelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra a trafikpályázatokat elbíráló bizottság tagjainak névsorát, illetve a vesztes és nyertes pályázatok bírálati lapjait. Ezt Molnár Csaba jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/gazdasag/20131114_A_DK_elso_fokon_elerte_nyilvanossagra_kel

----------------------------------

Hatósági Áron nehéz napjai

Hogyan lesz törvényileg megfizethető a rezsi Rogán Antalnak és a közmunkásnak is?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131114_Hatosagi_Aron_nehez_napjai
"Hogy lesz így a mostani csökkentett árnak is egyharmadára visszavágva a bérlet ára - és miből lesz az finanszírozva - ha valami csoda folytán ők nyernek jövőre?"

Sehogy. Ahogy eddig is a kukában végezte a választási ígéretek jelentős része. És ahogy a 100 naposból láttuk, hogy nem teljesülnek a kampányígéretek, annál már csak az a rosszabb, ha igen.

Csak a menthetetlen debilek és a valóságra totálisan fittyet hányó ostobák hihetik, hogy a BKV/BKK aztán mostantól rögtön 10%-kal olcsóbban fog működni, csak mert valaki kifingta magából ezt a 10%-os árcsökkentést, az összes többi meg nem győz rákontrázni a büdösre. Ez persze nem jelenti azt, hogy a BKV/BKK nem működhetne akár 30%-kal olcsóbban, ha bizonyos emberek kis önmérsékletet tanusítanának.

Ez most az az időszak, amikor odaígérik a pónit, jövő májusban meg nem győzzük kerülgetni a lószart. Itt az évek alatt csak a szlogen változott, akkor a 14. havi nyugdíj volt a sláger, most a rezsicsökkentés. Hirtelen minden olcsóbb lett, csak mert "aszonták"...

Az egyetlen dolog, amire itt nyugodtan fel lehet készülni, hogy a kampány még nagyobb hülyeségekkel (és mocskolódásokkal) lesz tele, mint legutóbb. Minden olyan párt, amelyik így kampányol, nyugodtan aktualizálhatja a Fidesz szlogenjét: "Hülyébbek vagyunk, mint négy éve!". Nem véletlen, hogy kitúrták a Kétfarkú Kutyát a választásról. Túlságosan belesimultak volna a kampányszövegeik a "komoly" pártok ígéreteibe.
csak semmi kettős mérce:

"Megélhetési jogvédőkhöz" fordult a Fidelitas Kéri miatt

Közleményben szólította fel a Fidelitas a legnagyobb hazai jogvédő csoportokat és "az összes megjegyezhetetlen nevű jogvédő szervezetet", hogy vizsgálják ki Kéri László Jászapátiban tett kijelentésének körülményeit. Vadai Ágnes "harcos nőjogi aktivistát" pedig arra kérték, hogy "ripacskodásai" helyett szólítsa fel bocsánatkérésre Szekeres Imrét a politikus jászapáti fórumán történtek miatt.

hvg.hu/itthon/20131114_Ripacskodo_Vadaihoz_megelhetesi_jogvedokh
@labrabbit:

" A hatalom által gyakorolt agresszió még nem szokás moon,"

Ez lehet, de a meggondolatlan kijelentéseiket betartani nem tudó/akaró politikusoknak elég komoly hagyománya van.
Most tényleg megőrültek ott fent a kormányban

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán bejelentette a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ megalapítását.

cink.hu/most-tenyleg-megorultek-ott-fent-a-kormanyban-1464297403/@szilylaszlo
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Nem lesz 10%-kal olcsóbb a BKV működése, a bérletek lesznek ennyivel olcsóbbak. Vagyis keletkezik egy lyuk, amit valamivel kénytelenek lesznek kipótolni, mert a BKV működésének átalakításáról, racionalizálásról, költségcsökkentésről vagy bármi egyébről nem szól az elfogadott határozat.

Csak azt mondja, 10% bevételkiesés lesz.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): áááááááááááááááááááááááááááááá dehogy:

Schmitt Pál volt köztársasági elnököt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) rendszerváltás utáni első elnökéről elnevezett Hagelmayer István díjjal tüntették ki – áll a legfrissebb Hivatalos Értesítőben. A díjat az Állami Számvevőszék jogállami, társadalmi súlyának kialakításában és szakmai tekintélyének növelésében kiemelkedő érdemeket szerzett szakemberek, közéleti személyiségek kaphatják, tavaly például többek között Rogán Antal. A tavalyi kitüntetés kapcsán a Mandiner azt írta, a díjjal egyben 640 ezer forint pénzjutalom is járt, az idei jutalom mértékét nem közölték

index.hu/belfold/2013/11/14/az_asz_kituntette_schmitt_palt/

----------------------------

kepviselofunky.blog.hu/2013/11/14/pinter_sandor_dolgozni_ment?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_11_14&utm_campaign=index
@Fabius: félve közbevetném, hogy most egyeztek meg az buszsofőrökkel az első ajtós felszállás terheinek kompenzálásáról, az még rá jön erre a 10%-ra, és még ki tudja mik mennek jobbra és balra el fű alatt.
csak úgy, tanulságnak:

Az MSZP Fidesz-tagozat lett Angyalföldön?

Tóth József szocialista polgármester saját hastákörben döntött arról, hogy a XIII. kerület hajléktalanmentes övezet lesz. Az Alkotmány nem játék civil szervezet aktivistái bementek arra a csütörtöki képviselő testületi ülésre, melyen a polgármester bejelenti a határozatot, hogy rákérdezzenek, a szocialista vezetésű önkormányzat miért támogat egy olyan intézkedést, ami a jobboldali rendpárti kormányzásra jellemző. A cikket folyamatosan frissítjük.

hvg.hu/itthon/20131114_toth_joska
@Fabius:
Ezt én is értem, de az "egyszerűek" azt fogják gondolni, hogy azért lesz 10%-kal olcsóbb a bérlet, mert annyival jobban működik a NER-ben a BKV. Tutira lesz majd erre kampány a fővárosban, teleszórják a brossúrákat meg a plakátokat a "fenntartható" meg az "olcsóbb" szavakkal, sőt, ahogy az manapság az összes jóléti-közérzetjavító intézkedésnél használják, előadják majd, hogy "az intézkedés hatása a költségvetésben rendelkezésre áll", és kész.

Aztán ha esetleg egy-két év múlva mégis borul a bili, akkor majd lehet mutogatni az akkori vezetőkre, akik képtelenek voltak tovább fenntartani a "fenntartható" intézkedéseket.

Az emberek jó részét egyszerűen nem érdekli, hogy hogyan és mennyiért működtethető a BKV (de egyébként ez szabadon behelyettesíthető), hogy mennyiért jár a busz vagy a metró. Az érdekli őket, hogy a pénztárba mennyiért veszik a jegyet, és hogy az utazás színvonala megfelelő legyen számukra.
főcím öveket bekötni, batyutársaság már a vastagbőrön nyomul, becsapódásuk rövidesen várható ide is :D
Nagyon szép és nagyon jó ez a tömegközlekedési díjcsökkentés, már csak arra vagyok kíváncsi, h ott fent, a központban tudják-e, hogy tömegközlekedés (buszok/villamos/troli) nem csak a koronázó székesfővárosban jár, hanem az ország egyéb részein is...

Mert az csúcsszuper, hogy a munkahellyel és az országos átlagtól magasabb fizetéssel ellátott bpi polgártárs olcsóbban utazik, de azt vajon tudják-e, hogy a nagy kék pld. Miskolcon sem jár ingyen, sőt, ha utána számolnék (vonalsűrűség és járatszám tekintetében) szerintem az MVK drágább, mint a BKV és itt se meló, se fizu.

Szóval nekem "vidékinek" ez miért jó? Az én 300 Ft-os (elővételben) 400 Ft-os (járművön) megváltott jegyem és 7000 Ft-os bérletemről sem feledkeznek el, ugye???
Amúgy most minden szarkazmus nélkül...valaki magyarázza már el nekem, hogy hogy kívánja csökkenteni az állam a rezsit, hogyha egyszer az emberek munkájának az eredménye, hogy nekem van áram és víz a lakásomban. Emberek munkájának köszönhetem, akik ugyancsak pénzből élnek és ez vonatkozik a BKV-ra is, lefektettek síneket, emberek dolgoznak pénzért, karban kell tartani és így tovább. Vagy az Ő fizetésükből akarnak levonni? Vagy a vezetők fizetéséből? Honnan akarják el venni a pénzt. Például hogy akarják elérni, hogy olcsóbb legyen a víz? Nem fizetik ki az emberek bérét, akik azért dolgoznak, hogy nekem iható vizem legyen, vagy a vízművek vezetőjének a fizetéséből faragnak le, vagy az alapanyagokból használnak ezentúl olcsóbbakat? Nagyon kíváncsi lennék, ezt hogy akarja a kormány megcsinálni. Nem vagyok ellene, mert nagyon hamar elmegy a bérünk a rezsire, pedig még TV-m sincs, de a kivitelezésre nagyon kíváncsi lennék. Már rég felakartam tenni ezt a kérdést, nagyon megköszönném, ha valaki tudna válaszolni, vagy belinkelne egy cikket, amit esetleg elmulasztottam és ahol ezt kifejtik.
@Nagy Eszti: ilyen cikk nincs, mert nem a tényleges csökkentés a lények, lásd mint fent@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): kolega szösszenetét
Csoda, hogy még nem álltak elő az igazi csodafegyverrel a rezsicsökkentés terén:

Meg kell szavazni, hogy holnaptól maximum 240 Ft az EUR, és hipp-hopp 20%-kal lecsökken mindennek az ára, devizahiteltől az üzemanyagig, stb.
(ez mondjuk közvetve rávilágít arra is, hogy az országos devizában eladósodottságot, az erős árfolyamon történő EUR bevezetés oldaná meg a legkönnyebben)

Ha még a 27%-os ÁFA-t is lefeleznék, az lenne csak a szép világ.
Ne ragadjunk le a pillanatnál!
10 év 1 millió új munkahely, 0 rezsi (10x10%),
ingyen BKV bérlet és még sok-sok közérzetjavító gazdaságpolitikai bravúr.
Hogy kik fizetik? A sok külföldi, akik a példátlanul sikeres gazdasági intézkedéseinket és megoldásainkat - hatalmas összegekért megvásárolva - másolni fogják.
Senki nem állhat az utunkba, mert a Nyugat agonizál, az IMF-tartozásunk 0, Magyarország megvédi magát és jobban teljesít.
Aki megéri, az megérdemli!
Nem tökmindegy? Úgyis kifizetjük adóban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja köszi, van benne valami. Én is azt vettem észre, mert azért próbáltam kutakodni, hogy inkább csak sokat ismételgetnek ilyen varázsszavakat, pl., rezsicsökkentés, megjobbanélünk, meg még sok mindent, szóval nekem is inkább agymosásnak tűnik, ahogy írta a hozzászóló, most lecsökkentik valami hülye ürüggyel, ami persze nem fenntartható és később, meg csak vonogatni fogják a vállukat.
Éppen ideje volt, hogy az a sok paraszt vidéki is mélyebben a zsebébe nyúljon majd, hogy a főváros olcsóbban közlekedhessen! Ez mindannyiunk érdeke, elvégre rengeteg sok mindent ad a főváros a vidéknek!
@klarky:

Lárifári.

Neked már létrehozták a Miskolc Pont kártyát, tessék azzal üldözni a rezsidémont!!!!

Meg nézegessed a hónapok óta tesztüzemben fel alá járó új villamosokat, mert azok szépek, amúgy meg a szemétbűl is kiűzetett a rezsidémon, ha nem tudnád!!!

www.miskolc.hu/kriza-akos-polgarmester-rezsicsokkentesrol
@Fabius:
Igen.

S azt is hozzátettem: ha ott a sajtó.
@Nagy Eszti: egy igen fontos momentum azért még a háttérben lapul, ugyan ezt eljátszották Pécsen a franciák által üzemeltetett és tulajdonolt vízművel, át is vette az önkormányzat és néhány haver az üzemeltetést amikor bedobták a törülközőt a szünni nem akaró csesztetéstől, meg is lehet nézni az árakat mára. Na ez lesz BP-n is.
Ó bazzzz FAB. Olgi tuti Schmuckra szavaz majd 14-ben. ;)
@labrabbit: a demokratikus oszlatás rejtelmeiről gázsütős ferkót kell megkérdezni. ;)
Mit jelent a state capture, vagyis az állam foglyul ejtésének fogalma? Milyen egy tipikus magyar oligarcha életútja és mit rejthetnek az ügynökakták? Hogyan alakultak ki a pártkötődésű üzleti körök és mi közük a kampányfinanszírozáshoz? Hogy tudja egy politikailag beágyazott gazdasági elit befolyásolni a törvényhozást és a végrehajtást? Van-e remény az állami szintű korrupció visszaszorítására?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ múlt szerdán az atlatszo.hu kerekasztal beszélgetésén Alexa Noémi a Közép-Európai Egyetem adjunktusa, Rényi Pál Dániel a Magyar Narancs újságírója és Mong Attila, lapunk főszerkesztő-helyettese. A következő, november 27-i beszélgetésünk a korrupció és az innováció kérdéskörét vizsgálja majd, a Müsziben megrendezendő eseményről időben szólunk majd a facebook oldalunkon

atlatszo.blog.hu/2013/11/14/oligarchak_es_a_foglyul_ejtett_allam_mindig_van_lejjebb
a rezsicsökkentés fontos.
eltereli a figyelmet arról, hogy az aktív dolgozók munkabérét továbbra is alacsony szinten tartják és magasan az állami újraelosztásét.
Így nem alakul ki erős középosztály és ez lehetővé teszi a politikusok, és klientúrájuk törvényekkel és kézi-vezérléssel is védett -élősködésen alapuló- gazdagodását.
Pszt!

A benzin is lesz itt olcsóbb tizennégyre. Hisz már a MOL is a mienk!
@jaegtoer: ennyi, és ezt szolgálja minden lépésük, a szétcseszett oktatás, a látszat gondoskodás, az információhoz jutás korlátozása, az ellenség képzés, a harc mindenki ellen, a folyamatos bizonytalanságban tartás és megfélemlítés
" A fideszes Németh Szilárd 2013-re 56 milliárd forintra becsülte a jegyekből származó bevételt, ebből finanszíroznák a csökkentést. "

nem tudom, érti-e valaki, elmagyarázom: a BKV-nak van éves szinten X mrd forint bevétele a jegy- ÉS bérletárakból. Ez a bevétel jövőre mondjuk X-4 mrd forint lesz (mivel csökkentik a bérletárakat), a hiányzó 4 mrd-ot pedig a csökkentett bevételű X-4 mrd-ból kívánja fedezni németh nagyonokos szilárd. Így lesz X-4-4 mrd az X-ből. kérdés az, hogy ebben az esetben egy végtelen ciklus történik, hiszen fedezik a hiányt, ami hiányt gerjeszt, tehát fedezni kell a hiányból.

(mindamellett a bkv-nak 2012-ben 17 mrd forintos bevétele volt jegy és bérletértékesítésből. az 52 mrd egy fikció.)
@Secnir: jajj mán, a fijuknak nem erősség a matek, felcsökkent bevétel az, más nem lehet, ha kérdésed van még, fordul nyugodtan Matócsniemenbégóráettárshoz ;)
nem jó tüntetők voltak nah. Ha mellette tüntettek volna akkor nem lett volna velük baj.
@Spiro:
"az erős árfolyamon történő EUR bevezetés oldaná meg a legkönnyebben"

Ezt mondom régesrég. Hogy nem kellett volna ferkóéknak mesterségesen gyengíteni a Ft-ot, amikor 230nál volt az ojró.
csakhát az exportőrök egyből hisztiznének, ha visszamenne mondjuk 270re.
jahhh ezt elfeledtem, hajlamos vagyok kiejteni ezt is a fejemből:

Orbánéknak 30 milliárdot adtunk kölcsön a múlt hónapban

Októberben harmincmilliárd forinttal növekedett a kifejezetten a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, így megközelíti az 1600 milliárd forintot - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) csütörtökön.

hvg.hu/gazdasag/20131114_Orbaneknak_30_milliardot_adtunk_kolcson_a
@Sir Bates dö Hól: ne félj, nem fogunk megenni ;)
a kézis szekció Fabius és Mariann, ha vész van el fogsz bírni velük egyedül is ;)
10%-al csökken a bérlet ára. Ballibsik, erre valami nagyon ütős indokot kellene találni.

Pld. "Mi ingyen gondoltuk":)))
Az a legszebb, hogy eredetileg úgy adták be a javaslatot, hogy csak a nyugdíjasok bérleteinek az árát csökkentsék. Azokét a nyugdíjasokét, akiknek már korábban is csökkentették az árat...
Miért nem fizetnek a nyugdíjasok is ugyanannyit, mint a diákok vagy a GYES-en lévők?
@♔batyu♔: Szerinted miért Ingyen Csabi a ballibsik 2010-es főpolgármester-jelöltjének gúnyneve? Azért, mert 2010-ben ingyen BKV-t ígért a kampányban.
@Nagy Eszti:
Kedves Eszti!
Miután eddig a kérdésedre nem jelent meg magyarázat, ha megengeded, elmondanám, leegyszerűsitve.
A szolgáltató cégeknek vannak működési költségei, anyag, bér, költségtipusú adók, amortizáció és egyéb költségek, ez utóbbiak pl. idegen fuvarozás, telefon, kamatok stb.,amortizáció és van a nyereség. Ezekből a tényezőkből alakul ki az ár, ebből lesz a cégeknek bevételük.
A rezsicsökkentés először is a nyereségüket nullázza le, majd a bevételeik csökkennek, és a működés átmegy veszteségbe.
Nagy a valószínűsége, hogy a szolgáltatók - átmenetileg hitelt vesznek fel annak érdekében, hogy működésüket fenntartsák, melynek kamatait nekünk kell lenyelni, vagy a szolgáltatásuk akadozó lesz. Késett hibaelhárítás, szakadozó ellátás, áramszünet stb.
Mint látjuk már napjainban, a további veszteségek elkerülésére költségeket csökkentenek elbocsájtásokkal.
Tehát a rezsicsökkentés terheit a szolgáltató cégek viselik, a kormánynak egy fillérjébe nem kerül, viszont hatalmas politikai nyereséget zsebelnek be ingyen a cégek és a mi terhünkre.
Ugyanis a szolgáltatók a kiesett árbevételüket áthárítják a vállalkozásokra, amelyeknek a termékeit mi emiatt már drágábban vesszük mert a vállalkozások a rájuk áthárított terheket szintén beépítik az árba.
Nem tudtam rövidebben leírni a folyamatot, de örülnék, ha segíthettem.
Tehát akkor eddig a BKV-nak extraprofitja volt?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: dénes ferenc jobban leírja az alapokat, mint én:-)... ugyanaz, mint a foci, csak pepitában:-)
@♔batyu♔:
"10%-al csökken a bérlet ára."

ebből az fog következni, hogy a bkv bevétele csökken, hiánya nő. ezt a hiányt a főváros (=> az állam => te és én) fizeti meg.
tehát ha 10%-al csökken a bérlet PESTEN, azt megfizeti minden adózó, záhonytól bakonybercegen keresztül sopronig mindenki.
@Secnir: neki inkább a 30%-os agymenést linkeld, neki az jár ;)
haverok, buli, hanta:

Töröcskeié a csodásan fejlődő takarékszövetkezet

Az ÁKK vezérigazgatója áll a hipergyorsan növő Körmend és Vidéke mögött.

www.origo.hu/gazdasag/20131114-torocskei-istvan-a-szechenyi-bank-alapito-tulajdonosa-az-aak-vezerigazgatoja-birtokaban-van-a.html?sec-1
@GeoCracker:
civil akció volt. Én inkább bátorítanám oket és másokat is.
Visszatérve Ta.hós úrra, én már régóta nem hiszek a fehér szemöldökűeknek!
@GeoCracker: szerintem nem volt az, kellenek az ilyenek nagyon, kis adalék:

Az Együtt nem gyűjthet
aláírást Pécsen

Sem a rendőrség, sem a város nem adott engedélyt. A Fidesznek nem volt gondja.

www.origo.hu/itthon/20131114-nem-adtak-engedelyt-az-alairasgyujtesre-az-egyutt-pm-nek-pecsen.html?sec-2
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha már más hírek is sorjáznak ez vajon benne lesz a ma esti ATV-ben??? :)

Az évente zsebre vágott 42,5 millió Ft közpénzről hazudik a TEV, de rasszizmusukat legalább nyíltan vállalják

Tegnap este nézegettem a Tett és Védelem Alapítvány honlapját, és két érdekes dologra bukkantam. A Támogatás menüpontban ez olvasható:

A Tett és Védelem Alapítvány állami forrásoktól mentesen, magánadományokból biztosítja a működéséhez szükséges feltételeket.

Tudjuk, hogy ez nem igaz, de már megszoktuk a hazugságokat tőlük is. Kormányunk évente 42,5 millió forint közpénzzel támogatja ezt az alapítványt.
A másik érdekesség, hogy aki szeretne ingyen kijutni Izraelbe, és 10 napig kirándulgatni a palesztinok mészárosaival, az jelentkezhet a TEV honlapján. Természetesen nem mehet ám mindenki! Mindenféle gójt nem fogadnak, csak aki megfelel az alábbi kritériumoknak:

- elmúltál már 18, de nem vagy még 27
- nem voltál még szervezett úton Izraelben
- van legalább egy zsidó nagyszülőd

Ez már diszkriminációnak számít, hiszen ezen az ingyenes utazáson nem vehet részt mindenki. A tolerancia nagy bajnokai mondják szinte mindenkire, aki nekik nemet mond, hogy rasszista, antiszemita, miközben ők pedig vígan szegregálnak származás alapján.

Nekik lehet, nekünk pedig kuss van, és fizessük a kárpótlást! A végső következtetés ezek után akár az is lehetne, hogy bármelyik szórakozóhely bejáratára ki lehet írni ezek szerint, hogy:

Csak akkor lépjen be, ha valamelyik nagyszülője magyar!

tev.hu/event/10-napos-ingyenes-felfedezout-izraelben/
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Hoffmann: imádják a gyerekek az erkölcstant

A pedagógusok kedvező tapasztalatairól számolt be az új tantárgy, az erkölcstan oktatása kapcsán a köznevelésért felelős államtitkár, miután csütörtökön a fővárosban az ország több pontjáról érkező pedagógusokkal folytatott zártkörű megbeszélést.

hvg.hu/itthon/20131114_Hoffmann_imadjak_a_gyerekek_az_erkolcstan
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azt gondolom erősen kompenzálják a stadionépítést.

Ez egyrészt nem baj. Másrészt meg azt gondolom, egy sportág sikere nem azon múlik, hogy épül-e csimbumm cirkusszal "akadémia" a számára, vagy sem. Az én korosztályom gyakran a szerelését is magának vette, mégis kinőttek közülünk Éles Jóskák és Zsigmond Gyurik.

Ez valszeg annak is volt köszönhető, hogy gyakran ingyen is dolgoztak velünk szakemberek, és Iváncsik Misik, Kovács Péterek, Marosi Lacik voltak/lehettek a példaképeink.
@Fabius: finoman szólva kompenzálás, már csak az összegek miatt is. A többiben egyetértünk, @Sir Bates dö Hól: is erre gondolt, csak nem mondta ki :D
@labrabbit: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rendben. Bátorítsuk őket. Mit lehet elérni? A közvélemény kifárasztását? A kommunikációs ingerküszöb felemelését?
Ez Orbánnak jó. Az ellenzéknek nem annyira.
Értem én. Megmutatják. Mit is? Hogy tudnak 20 embert verbuválni egy média-hekkre? Ügyesek. Elértek érdemben bármit? Nem.
Annyira kis adalékok, hogy szinte semmi hatásuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A kézis hírhez vélemény?"
Ugyan nem tőlem kérdezted, de kotnyeleskedek.Sommás véleményem van, a kézilabdába invesztált közel 4 mrd Ft legalább nemzetközi sikert és ismertséget garantál, a nézőtér rendszeresen tele van, szemben a focival.Nem tagadom, elfogult vagyok.
Viszont a hír olvastán belém hasított a felismerés. Ugyanis ott az hangzott el, hogy a kézilabda stratégiai ágazat lesz hazánkban.
A görög stratégia szó hadviselést, hadvezetést fejez ki, és mint ilyen egybevág Orbán örökös harcra buzdító felkiáltásaival.
Miután a sport immáron stratégiai ágazattá nőtte ki magát, az ágazati befektetésekre jellemző beruházási megtérülésre számítok, hasonlóan az anyagi termelési ágazatok tekintetében.
@Secnir: Persze, nemzethalál. Még véletlenül sem az fog történni, hogy valamivel többen vesznek bérletet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Jah, hát a felcsúti péniszemlékmű is 3,8 milliárdból épül, csak van azért különbség egy Mocsai vezette, - és ma is, milliárdok beletolása nélkül is működő - Hajdú János, Kovács Péter, Gyurka János által irányított akadémia, és Viktor budikilátását színező, sehol nem jegyzett bajnokságos, kisvonatos látványosság között.

nemzetikeziakademia.hu/
@♔batyu♔: Egyébként már sok éve kiszámított tény, hogy igen. A BKV ingyen is üzemelhetne az utasok felé. Amikor ugyanis tízmilliárdokkal megtámogatják, akkor is az adófizetők dobják össze.
A bérlet 10%-a ebben alig játszik. Optikai tuning a többi közpénzhez képest, amit elnyel a tömegközlekedés.
Csak persze ahhoz egy valósan szoros adóelszámolású városháza kellene. Nem olyan, ami jelenleg is üzemel.
A befolyó iparüzérkedési és helyi adókból simán futatna ingyért azoknak, akik budapesti lakosok vagy itt dolgoznak. RFI-dés kártyákkal a buszba léptetés is meg lenne oldva. A peronokra a bunkó ellenőrök helyett pedig kalauznéniket, bécsikat kellene állítani. Egy közteressel. Akinek az IQja legalább a 80-at eléri.
@♔batyu♔: Nem fognak többen bérletet venni. Akinek van állása az 11 ezerért is meg tudja venni. Akinek nincs, annak a 10 ezer is rengeteg pénz.
Tudom a titkot, hogy basznátok szájba a buzi kurva anyátokat. El is mondom rögtön.
Hát kérem ez a lőszerek árából lesz összespórolva. Ugyanis eddig úgy volt, hogy a Dunába lövik az összes politikus gecit, de nem, nem bazdmeg, most derült ki, hogy végül akasztás lesz. Nem csörlős IFA-val, mert az úgy még a rezsicsökkentéssel együtt is kibaszott drága lenne - bár így is megérné, jegyzem meg közbevetőleg. Kézi erővel lesz az megcsinálva. Az egyik brigád (mszp) választ egy fideszes köcsögöt, azt felhúzzák az első lámpaoszlopra. Utána csere. Ezzel el lesznek egy darabig, és állítólag nekünk ettől már csak jobb lesz.
@s: huha, nalad mikor gurult el ennyire a taller?:-D
@GeoCracker:

Ettől nem kell ügyesebbnek lenniük. Civilek, figyelmet felhívó akcióval. Ezt elérték. Az úgynevezett ellenzék meg bassza meg magát, meg esetleg a tótjóskát is
@ausländer Sipi: Öreg, én látom a folyamatokat teljesen tisztán. Eltévedve te vagy, ha meg nem haragszol érte.
@s: bizony, egeszen ide muriig tevedtem el:-D

pont azert, mert en is latom a folyamatokat:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem csak erre... de akár a veszprém, akár a fradi közpénzes kitömése miben különbözik a mezőkövesdnek juttatott pénztől?... ki kell mondani, hogy plebs nez a circus, a panem-re még várni kell... de enélkül is imádja a többség:-)
@s:
Jelenleg ennek a programnak lenne a legnagyobb támogatottsága.
@Mariann19: szia!:)

a "költségvetés" értelmezéséhez egy kis segítség a Hofitól:

www.youtube.com/watch?v=ku_TqWuGd_s
@s: Annyi a bibi, hogy jóval több a fidesz szavazó és hamar elfogynának a maszoposok. Esetleg a senkire sem szavazókat is be kellene vonni a műveletbe. ;)
@Fabius:
gazdaságvezetési analfabétizmus, az ami a fidesz "akciói"-ban csúcsosodik de nem csak ott leledzik, hanem ragályos...
legyen krumpli mondá a a közöttetek két lábon járó élő isten és lett krumpli...még el se kellett ültetni, a földet sem kellett megművelni és betakarításhoz az ültetvényt ápolni és megművelni...semmi lett és kész mint minden más is hogy honnan van rá pénz? hát az nem érdekes az a legkevesebb (mármint a pénz, mert ellopták) viszont semmihez sem értenek csak a lopáshoz és a hazudozáshoz

a BKV betegsége nagyon régi, főleg az autóbuszállomány körüli idiótaságok a sok káder és dilis összegyűlt és kavarta a szart ezt a "gyerek" feltárta de megoldani nem tuggya mert arra nincs jogosítványa, hát élvezi hogy drágán túrhattya az orrát értekezleten ahelyett, hogy tényfeltáró -és nagyon értékes- életművét meg is valósítaná

és ez általános
a pokolba vezető minden út jóindulattal van kövezve (Dante Alighieri La Divina Commedia)

nem is olyan isteni ha ilyen "isten"-ek járkálnak bűntetlenűl...hol vannak a keresztek?

brühüyyy
@GeoCracker: "Csak persze ahhoz egy valósan szoros adóelszámolású városháza kellene."

Ja mint a Demszky és a Hagyó féle. ;)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Erre mondám, hogy egy médiahekk. Ha valóban el akarnak érni valamit érdemben is, akkor tetszik, nem tetszik kellene némi politikai érettség is.
Minél közelebb kerülünk a kampányhoz, annál inkább.
Már akkor, ha nem Orbán hatalomba-betonozásához karnak pár veder cementet vinni. AKár csak közvetve is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel, Gábriel. a következő mondat már nem fért bele az idézőjelek közé?
"Nem olyan, ami jelenleg is üzemel. "
@rodeo36: Nem azt regélted múltkor, hogy az anyag örök?? Így a krumpli is lehet csak úgy és kész. ;)
@guma:
Szia Guma!
Tudod, mi jutott eszembe az említett kacagányról?
Az, hogy ha ilyen alattvalóknak nevelnek át, a nemzeti tudat jegyében majd 40 fokos melegben ebben a szerkóban kell majd ünnepelnünk a kenyér ünnepét.
Kacagány = röhögény.
@Mariann19:
te itten gúnyolócc? ezek meg nagy komolyan lopnak?

és harcba hívnak...megy a f...m vagy asse ...harcoljanak egyedűl vagy a rötyin

béke legyen

és boldogság és politkátlanítani a napi életet

látnod kellene a helyi teve (külön csatornán csak aszt) a toronto-i városháza nagytárgyalóját mutattya és a polgármestert basztattya az egész ország meg a világ rajta röhögnek és le akarják váltani ez meg nem bírja a gyűrődést és már ordítozik és csúnyán beszél...ilyent demokráciában lehet...és nem lesz már hosszú életű de addig is szenved míg kinyírják...persze megérdemli egy süket akarnok diktátor aki assziszi hogy és sohasem...szóval ezt kéne tarlós pityuval és bandájával is csinálni megfingatni a a választótestületi ülésen a nagy nyilvánosság előtt a közönség ott űl a lelátókon és hajráz meg tapsol és ordítozik...a sajtó meg mint légy a büdös lábra rászállt a polgira és követi mint fing a büdös segget

brühüyyy

látnád a Comedy Channel-t abból élnek már hetek óta, hogy...lefilmezték az ürgét az meg tagaggya pedig látható hogy ott van és szippant...is
@s:
hát ne haragudj bazmeg, de rég olvastam ilyen hozzáállású és stílusú írást a blogon! uszító mivoltában nem kételkedem, és erősen gyűlöletkeltő alapja van az egész írásodnak. hogy kielemezzem, mely részei igazából hányingerkeltőek, behunytam a szeme, és elképzeltem azt, amit leírtál, majd...

...majd rájöttem, pusztán formai hibákat ejtettél, és az időintervallumot kellene szűkebbre venni, ezzel megnövelni a kiváló, magas minőségű lámpavasak számát. úgy gondolom írásod akár egy független országgyűlési képviselő választási programjának nagyszerű alapja is lehet.
@rodeo36: a torontói polgi füvezett?? Na akkor sirbatesznek tuti szimpi lesz az ürge. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
jé a dzsobbikos bölcselem...légy és lett...mondá a zúr...a kolompér az tényleg vadon terem (lásd Peru-ban ahol van vagy 50 féle kolompér jobbnál jobb) és csak... de azért jobb ha...
de ezt a dzsobbiknak megérteni hát lóval imádkozni

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem tudom miért sír ba tesz nek...de nem fű volt hanem kemény kristály...és alkoholizél is meg ordítozik...és kinyilatkoztat -amíg haggyák- itt északamerikában bármely csatornát bárhol lehet nézni kis kabaré az a városi tanácsi ülés...sír ba tesz majd eldönti

te mit szecc?

berühüyyy
@Mariann19: nem akarlak elszomorítani, de egy sima bajnoki fordulón kevesen vannak veszprémben. apolitika ebbe is betette a kezét. és rohadt drágák a jegyek. pénzügyek:

Ömlik a pénz a kirakatcsapatba

A 2012 szeptemberében bejegyzett MKB Veszprém Kézilabda Zrt. igazgatóságába bekerült Kálomista Gábor és Fonyó Károly, Simicska Lajos egyik legközelebbi üzlettársa is.

magyarnarancs.hu/belpol/simicska-veszprem-mkb-omlik-a-penz-a-kirakatcsapatba-85336
@rodeo36: és a mi kolompérunk mikor szorul majd be a kéménybe?? ;)

kuruc.info/r/22/76111/
@bella _ciao:
Nem vagyok veszprémi, így nem tudom, hogy sima bajnoki meccsen mi a helyzet, a TV-ben mindíg teltházat látok, de azok valóban tétmeccsek, az indokolja a nézőszámot.
Kálomista Gábor hogy kerül a kézilabda igazgatóságába?
A Hír tv-n már láttam bölcselkedni, egy állandó műsornak állandó résztvevője.
Nem is értem, hogyan tud ilyen tengernyi feladatot ellátni, mert emellé még a filmjeihez kapja a száz milliós támogatásokat.
A Fidesz hivei mindenütt ott vannak, tekintet nélkül arra, hogy milyen műfajról van szó.
@rodeo36:
Szia Rodeo!
Néha elképedve nézem Tarlós arroganciáját, amikor bejátszanak egy-egy részletet az ülésről.
Még a hétköznapi viselkedésnormákat sem képes betartani, nemhogy a diplomáciai beszédstílust követné.
Simán leint, berekeszt, kirekeszt embereket, ha valaki nem úgy szól, ahogyan neki tetszik.
Látod, hogy nálunk a parlamenti "etikett" minden szinten egyenlő az agresszivitással.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem jó betörő...meg kell szerezni a kulcsokat -másolatban- és a riasztó kódjait...és az ajtón át...mint a dzsobbik és a fidesz csinálják és sikerrel pedig nincs is olyan sok cigány közöttük hacsaknem a kétlábon járó élő isten?

brühüyyy

szegény roma meg szomjas maradt mert nem követte az irányvonalakat...lopni csak törvényesen és a főbejáraton át illik és az egész leltárt nem egy pár palackot

brühüyyy
@rodeo36:

:)
nem szép tőled, hogy légúti rendellenességeit ápoló embertársadat ilyen dehonesztáló szövegkörnyezetbe helyezted. én úgy vélem mindenkinek természetes, vele született joga hogy akut, vagy idült bajaira, netán túlzott örömeire gyógyírt találjon. van aki folyadék, van aki tabletta, és van aki por alakban teszi magáévá az elixírt. az acc is ilyen csak van aki feloldja vízben, van aki egyből bezabálja. szerintem félretájékoztatták, vagyis hát nem tájékozódott az adott gyógytermék helyes használatáról, vagy igen, de túl gyorsan akarta a gyógyhatást és a filmekből látott módon alkalmazta. ez olyan vicces? vagy tán bűn? szer - szer.
:)
Olvasom valahol, hogy egy polgi nagy büszkén kijelenti, hogy 26 jóközmunkásember dolgozik az önkormányzat földjén, és lassan befejezik e termés betakaritását, 1 millió forint értékű zöldséget termeltek be a község konyháiba.

26x (csak) 47 000 Ft x 6 hónap, az több, mint 7 millió forint.

Kissé drágállom a zöldséget :) (nem az önkormányzatnak kerül sokba, hanem nekem, meg a többinek, aki a hétmilliót előteremti. )
@Mariann19: kálomista volt a producere a cozmáról készült filmnek. elvileg kötődik a városhoz egy ideje.
@Mariann19:
a dagadt surmóval a parlamenti homokozóban minden meg van mondva, a városházán nincs ügyvezető aki szót ad és vesz el? meg egyebeket?

még fejlődnie kell ennek a rencernek vagy elpusztúlnia

brühüyyy
@Mariann19:

"A Fidesz hivei mindenütt ott vannak, tekintet nélkül arra, hogy milyen műfajról van szó. "

teremnek mint a bolondgomba egy alomba.
@bella _ciao:
Ezzel az indokkal kissé érthető a pozíció, azonban nem törvényszerű.
@Mariann19:

'a parlamenti "etikett"'

...amiről majdnem minden képviselő tudja, hogy elektronikus jegyet jelent... :o)
@rodeo36:
A parlament, az intézményi rendszer a demokrácia gyakorlásához teremtett egy "jogegységet", melynek eszmei mondanivalója, a pofa be annak, aki nem engedelmeskedik.
Aki ezt nem érti, annak jön a bünti.
Egyre súlyosabb, ezért törvényszerűen eluralkodik a félelem.
@jaegtoer:

"teremnek mint a bolondgomba egy alomba"

Egy a zászló, egy az alom!

Illetve a Főnöknek hat... :o)
@Mariann19: nem törvényszerű? majd 8. alaptörvénymódosításban benne lesz.
@jaegtoer:
Szia!
Előljáróban válaszolnék arra a kommentedre, melyben a szellememről szóltál.
Ugyanígy értékellek téged, a kiegyenlítődés megtörtént.
Szómágus!
@Mariann19:

Szia Mariann! A Kálomista úgy került a Veszprémhez, amikor a Kozmát meggyilkolták, ő felvállalta a dokumentumfilm elkészítését jó pénzért és úgy látszik ott ragadt mint a csiriz!
@Csaknézek...:
Szójáték ugye?
Mert ahhoz az IQ-hoz csak homogén a szavak fogalmi értelmezése.
tikett = etikett
Majdnem egyforma a hangzás, biztos egyforma a tartalom is. Nem?
@bella _ciao:
Persze, sőt az alaptörvényben.
Legyen már a dolognak egy kis pofája is.
@tristen2005:
Szia Tristen!
"Ott ragadt, mint a csiriz."
Az a hézag, hogy ezek a mamelukok aztán mindenütt szerepet kapnak. TV, FEB, Igazgatói Tanács stb.
Orbán beindíthatna pl. egy Kokó csatornát, mert olyan tehetséges, hogy különböző műfajú műsorokban ő a profi. Pl:
Legokosabb osztály /vetélkedő/, Borvacsora,
kézin is szakértő, fociba is beledumál és közvetít.
Hiába, a hűségnek meg van a jutalma.
@Csaknézek...:
Legközelebb tedd a helyükre az intuicióidat, mert a túlértékelés csalódást okozhat.
Esetleg tévesen szavazol.
@Mariann19:
ma újabb kísérletem lett maximálisan eredményes: a háziszárnyas -ha megfelelő a riposzt az ő beszólása után- nem válaszol és hanyagolja a kommentelést...olyan sakál módszer

brühüyyy
@Mariann19: Éjszáka néha skálázok a tévén, minden 2-ik csatornán a Koko szerepel, nagyon undorító, antipatikus (nem gyógyszerész) személy!
@Mariann19:

"Esetleg tévesen szavazol."

Áááá, ugyan, dehogymá'...
Hát lehet ma tévesen szavazni?

Hiszen csak úgy tolonganak az alkalmasabbnál alkalmasabb, rátermettnél rátermettebb T. házlakójelöltek, akiknek közös ismérvük ezenkívül a hitelesség és a szakmaiság. No meg a böcsületesség. :o)

Egyébként módosítom eredeti állításomat, mert szerintem mégiscsak van olyan a T. házban olyan, aki ismeri eme szó valódi jelentését.

A takarító(nő).
@tristen2005:
mi (ki)? az a koko?

eszik e vagy isszák?

brühüyyy
@rodeo36:

Fordulj a szombathelyi polgmesterhez - hátha el tudja mondani. :o)
@tristen2005:

A Chacon meccs óta nem csípem a manust.
Ott már bohóckodott, a közönség felé vigyorgászott - aztán amikor kiütötték, sértődötten hisztizett egy jót a meccs sajtótáján.
Hogy ő volt a jobb.
Aha...

Később pedig feladta a bokszot, és visszavonult.

Ezek nem kifejezetten sportemberi tulajdonságokról árulkodnak.

Azóta pedig még lejjebb sikerült küzdenie magát nálam (is).
@rodeo36:
Volt valami véleménykülönbség közöttetek?
Most látom, hogy Gábriel megerősítette, hogy Kokó a bokszoló, akiről fentebb írtam, és megírta neked.
@tristen2005:
Teljesen így vagyok én is, ha csak meglátom, megyek tovább.
Figyeld meg az alig leplezhető oldalpillantásait a kamerák felé, nézi, hogy benne lehet-e a képbe.
@Mariann19:
a szokásos, a krumpli teremtésével kapcsolatosan -mint tudod mélyenszántó- meg a lopástechnikák, kémény vagy ajtó törvényesen

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ja, kösz, a box az nálam cask capon jó egyébként nem sport hanem bohóckodás és ráadásul gusztustalan is

brühüyyy
@Mariann19: Köztünk véleménykülönbség??? Ilyesmi szinte alig szokott előfordulni. :) Amúgy én nagyon csípem az öreget és sok dologban felnézek rá, persze nem mindenben de hát én sem lehetek tökéletes. :)
vs.hu/muvi-meddove-tetel-eddig-tul-konnyen-ment-1114/

"A KDNP-nek a parlament előtt lévő javaslata szerint művi meddővé tételt csak az kérhetne a jövőben, aki vállalja a költségeket, elmúlt negyvenéves, vagy három gyermeke van."

Csak bele ne reccsenjünk ebbe az egyre jobban táguló szabadságba!
ha a politikusok nem lopnának akkor a jelenlegi ár
HARMADÁÉRT lehetne gazdaságosan üzemeltetni a budapesti tömegközlekedést
@Csaknézek...:
Tudod mit? Akkor a takarítónőre szavazzunk.
Csak jól járhatunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
valami glitch van az előzőben: box az nálam csak cipőre jó...sohasem nézem...utálom...a többi rendben
@rodeo36:
Éppen most volt a TV-ben konkrétan a lopástechnikáról szó.
Amennyiben csak 10%-a lenne csak igaz az is drámai lenne.
Sajnos itt a többszöröséről van szó, és már leplezetlenül.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Persze, nincs itt semmi baj.
Azt szeretem, hogy itt azért mindent meg tudunk beszélni akkor is, ha más-más elveket vallunk.
@tristen2005:
Majd jó visszasírod még Kokót minden 2. csatornán, ha jön helyette rákász fülüp, a rendkívül feltörekvő zseniszupergéniusz, aki pár év (és gyors kétmillióig számolás fejben) után a zenetévés "hülyepicsa kapjabejafaszom" szózattól a főmédiumistává szárnyalt.
Bevallom, én spec nagyobb szívvel nézném menetbájert, a roppant férfias keménységgel, nemesi hangzással raccsoló essssei miatt.
Vagy paripást, miként zsidózva telepedik le Avivban.
@Mariann19:

tehát
mai értéken:
1700 mrd a csencsem bencsem
1700-2000 mrd a korrupció.

az annyi mint 3700 mrd

3700 X 20 =74000 mrd

74000:300= 246 mrd euró

offshore-ban pedig 242 mrd dollár büszkélkedik

persze tudom, hogy nem egészen így van, hiszen a melósokat még külön meglopják, dejazér hajaznak a számok, ha nem is fillérre, mert valamiből csak épültek a paloták, és futkoznak a 30 millás verdák.
Ma egyébként baszott nagy kalapálás hallatszott a Felvonulási tér felől. Állítólag holnapra az utóbbi idők focisikereit megörökítő hatalmas, tekintélyes kiterjedésű emlékképmolinói mögött megkezdődött a kádártribün visszaállamosítása eredeti helyére. Egyelőre hungarocellből, mert egyetlen olyan szakembert sem találtak az országban, aki képes szétbonthatatlan betont bekeverni, (a rossznyelvek szerint ezek mindegyike külföldön lapátol már régen). És hogy mivégre? Hát mert így gyüvünk ki a szarból (mutatom, lássátok?) a legújabb dzsí dí pí adatok szerint. Ergo hétvégén mindenki húzzon felvonulni, és integetni országunk csatátnyerő attyának ott fent a tribünön. Narancssárga nerzászlókat pedig lehet rendelni a www.veddmerpofanbasznak.gov.hu címen. Melegen ajánlott, ha nem akarsz hideget.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
de azért vitatkozni és dumálni jó

RTD2

minél egyértelműbben annál izgisebb

brühüyyy
@Bakter: Inkább a Regnum Marianum templomot állítsák vissza, amit Rákosi robbantatott fel.
@rodeo36:
mi (ki)? az a koko?

1 boksz világbajnok(volt) csak a Chacoan nyakon
csapta!
@rodeo36: Nekem megtiszteltetés. Amúgy ehhez a két hírhez mit szólsz???

'We shall raise our flag in the White House... Britain will be next!': The war cry of Al-Qaeda's ENGLISH soldiers fighting in Syria

www.dailymail.co.uk/news/article-2506231/Al-Qaedas-ENGLISH-soldiers-fighting-Syria-warn-Britain-next.html

Koszovóban is megvethette lábát az al-Kaida

kitekinto.hu/europa/2013/11/14/koszovoban_is_megvethette_labat_az_al-kaida/#.UoUxhPlWKgZ
@tristen2005: Az olimpiai szereplései még nagyon szimpatikusak voltak.
@Csaknézek...:

A 20 milláért, amiből a Boxutca nevű becsület süllyesztőt megtudta nyitni, érdemes volt a fidesz színpadon ácsorogni! Ua.mint Deltás Júlia.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Az olimpiai szereplései még nagyon szimpatikusak voltak."
Az lehet, de a dolgok mélyre nézve)amellett hogy a baloldal sem a szentek gyülekezete) a jobb oldalra csak a szemetet hordja össze a szél!
@tristen2005:

a jobb oldalra csak a szemetet hordja össze a szél!

.
Mesteházi újabb pofont kapott, biztos ő lesz a Miniszterelnök jelölt?

Egy komplett MSZP-s szervezet lépett át a DK-ba - article_display_page - Demokratikus Koalíció
dkp.hu
Az ásotthalmi MSZP szervezet minden tagja csütörtökön átlépett a Demokratikus Koalícióba - jelentette be Gréczy Zsolt szegedi
@tristen2005: @jaegtoer:

persze idézőjelek...

aztán még lófaszerdő a . után

csak a miheztartás végett. nagyon ne lovald bele magadat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Egy templomon hova álljon őnerszentnersége integetni a bir..., őőőő, a népének, üljön tán a kereszt csúcsára? Gondolkozz!
(Mondjuk én el tudnék képzelni alatta egy keresztet, amiben van pár Saturn V hajtómű, és 400 megatonna petárda.)
@tristen2005:
Akkor most az jön, hogy baloldali média is elkezd veszettül gyurcsányozni?
@jaegtoer:
Laptopon sötétben írok!
@gipsz.jakab:
"ha a politikusok nem lopnának akkor a jelenlegi ár
HARMADÁÉRT lehetne gazdaságosan üzemeltetni a budapesti tömegközlekedést"

ez egy kicsit a poszthoz is szól, meg off is:
családban (beházasodott) egy hölgy, családjuk buszban utazott. cirka 20 busz. 5-6 külföldre bevásárló- és egyéb turizmus (bérbe is adtak), a maradék kettő (2) településen helyi buszjáratot lát el.
a kettő (2) településen rajtuk kívül van még 1-1 HELYI buszjárat (kicsit más útvonallal). a sofőrökön kívül a telephelyen van 3-4 szerelő, és slussz-passz. a családi cégből anyuka a könyvelő-anyagbeszerző, apuka az anyagbeszerző-utazásszervező, leánygyermek az utazásszervező-könyvelő.
fényesen megélnek. fejlődnek. csak eredeti(!) alkatrészt vesznek a klímás, maximum 8(!) éves buszokba. sofőrt az elmúlt 10 évben egyet rúgtak ki alkoholizmus miatt.

akkor most lássuk az arányokat
20 busz, 30 (!) sofőr, 4 szervizes, 3 irodai alkalmazott. (81%/11%/8%)
bkv?
saját bevallása szerint 12745 alkalmazottból 5101 járművezető, 4782 fizikai alkalmazott (beleértve szervizes) és 2927 irodai alkalmazott van (40%/37%/22%) (2012-es adat)

szerinted miért veszteséges a BKV?
megfejtéseket a kommentekbe kérem. :D
Nem esti vers helyett.

GÁBOR ANDOR: Jogot a népnek

Két előadó együtt jön ki a függöny elé és nagyon csendesen, pontosan együtt ezt mondják:

JOGOT A NÉPNEK!

Aktuális politikai dal, szövegét írta Lukács László, zenéjét szerezte Tisza István.

Az egyik: Kinek haja barna vagy szõke,
Ki szemtelenül néz a nõkre, -
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Ki este az ágyával szembe
A ruháját nem rakja rendbe
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Ki nem kel fel hajnalba korán,
kinek mitesszer van az orrán
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Kinek sarka le van taposva,
S padlóra köp a villamosba
A másik (ordítva): Az nem kap választójogot!

Az egyik: Ki a lépcsõn szuszogva megy fel,
Ki bajuszkötõt használ reggel,
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Kinek a nagypapája kasznár,
Ki bajuszkötõt sose használ
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Ki fürdõkádba bemegy põrén,
Kinek anyajegy van a bõrén.
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Kinek vatta van a fülében,
Kinek nincs vatta a fülében,
A másik: Az nem kap választójogot.

Az egyik: Ki csak egyszer is életébe
Kávézni kávéházba lép be,
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Ki ebéd után nem pikétez,
Ki tudja, hogy Justh Gyula létez,
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Ki Ehrlichet Gusztávnak véli,
Ki Gusztávot Ehrlichnek véli,
A másik: Az nem kap választójogot.
Az egyik: Kinek a fején van a szája,
Kinek egy nõ volt a mamája...

(Itt abbahagyják)

Együtt: Mondjuk inkább csendesen ki.
Senki! senki!! senki!!! senki!!!!
Abszolúte senki sem kap
Választójogot!

1912
@gipsz.jakab:
és tedd hozzá, hogy minél feljebb megyünk a 'ranglétrán' (sofőr=>szerviz=>iroda), a fizetések annál nagyobbak.
@Bakter:

Nem állt mögöttük senki.(géppisztollyal)
Burns: FALUSI RANDEVÚ

Van itt valaki? Ki kopog? -
Én vagyok, mondta Findlay.
Takarodj, senki sem hivott! -
Ugyan már, mondta Findlay.
Lopni indultál? Mit csinálsz? -
Megsúgom, mondta Findlay.
Valami rosszban sántikálsz. -
Nem rossz az, mondta Findlay.
Ha most kinyílna ez a zár -
Csak nyilna, mondta Findlay.
Nem alhatnék el újra már. -
Nem bizony, mondta Findlay.
Ha benn volnál, szobámban, itt -
Bár volnék, mondta Findlay.
Itt rostokolnál hajnalig. -
Hát hogyne, mondta Findlay.
Ha itt maradsz ma éjszaka -
Maradok, mondta Findlay.
Vigyázz, hogy épen juss haza! -
Vigyázok, mondta Findlay.
S bármi essék is idebenn -
Hadd essék, mondta Findlay.
Mindhalálig titok legyen! -
Titok lesz, mondta Findlay.

-
-
Szép almokat az aludni térőknek, egy féldecit a most ébredőknek!
@Secnir:
Szerintem azért veszteséges a béka, mert az ilyen, hozzád hasonló bajnaista pribékek azt terjesztik. Valójában nem veszteséges, hanem egyre jobban teljesít (nyíl felfelé). És aki ezt nem látja, az hazaáruló bliccelő. Jövőhéttől a villamoson is csak az első ajtón lehet majd felszállni, hogy az ilyeneket kiszortírozzák a becsületesen dolgozó magyar emberek közül. A négyes metrón nem is lesz több ajtó, csak első, mert azzal is az egészséges spórolást, az olcsóbb államot hirdetik. Ne nyerészkedjen a magyar adófizetőkön az altröm azzal, hogy egy csomó felesleges ajtót sóz ránk a busás profit reményében. Lófaszt a gumikerekébe.
@GeoCracker: nekem a tejjes ELIT ből elegem van

legyen az
politikai-
bak- vagy koselit ....
@Bakter:
Ja-:)

A magam részéről a BKV történetben az tetszik piszkosul, ahogyan a taplóspista igyekszik kicsinálni a kis dávidkát. Két mikrogigász harca... kurva jó!-:))

Pista majd beszarik az erőlködéstől, hogy víz alá nyomja a minden tömegközlekedések ifjú géniuszát, az meg röhög a fikás tenyerébe, mert a főrokon oltalmazó szárnyai alatt akkora balfasz lehet, amekkora csak akar. Él is a lehetőséggel, mer haggyák jáccani, ez csak nem bűn? Szóval, a Quijote-Sancho Panza meccs 0:0 - egyenlőre.
Aszondta a taplós: "vitézi nem primadonna, dolgoznia kell!" - háá, ja.
De ha nem tud a szerencsétlen?! A kalapácsot sem ismeri csak az okostelót, avval meg szöget beverni...
Marad a fikagolyóbis gyártás és ízlelgetés, meg az utastájékoztató rendszer, aminek az ég-világon semmi értelme, viszont marha jól néz(ne) ki, ha működne. Zürichben igen, ott rendben van, de már csak hetek kérdése és a Helvétek is elesnek velünk szemben, mert a GDP éppen szárnyal, hála a mindenható jó istennek és a Mercedes-nek.

Vargamisi az ülőrúdjáról hajnal kettőkor felkeltve is ezt kárálja és akkor a szopott gombóc még meg se jött Indiából (vagy igen?), na, akkor lesz aztán a haddelhadd. Hol vannak Doxáék, ugyan már!
Azért a teljes ingyenesség esetén legalább meg lehet a jegyárusítás és ellenőrzés költségeit spórolni.
Na jó, csak vicceltem. A baj az ingyenességgel nem az, hogy miből fizetjük ki, hanem hogy megnövelné a tömegközlekedés terhelését.
Persze, ha tömegeket akarunk tömegközlekedésre átszállítani, kellemesebb módszer, mint a dugódíj meg a piros hullám.
@tristen2005: Ez hülyeség. Ott is vannak értékes emberek, mint bárhol máshol.
na mizu? ma is sokat loptak össze (/vissza/szét) a komcsik?
kisztitkárok és más ügynök mafiózók ? dakoták és kommancsok?

ja még nincs vége a napnak, még biztos "dolgoznak"
Van benne valami

A felzárkózás illúziója

Az Európai Bizottság rendszeresen eldicsekszik azzal, hogy a kelet-közép-európai országok uniós integrációja milyen jól sikerült.
hirdetés

Hivatkozási pontként gyakran merül fel, hogy néhány „új” tagállam, mindenekelőtt Szlovénia, Csehország és Szlovákia az egy főre jutó GDP-t nézve már megelőzött néhány régebbi tagállamot, például Portugáliát, Görögországot vagy Ciprust. E narratíva szerint a keletiek felzárkózása a nyugatiakhoz csupán idő kérdése. A válság ugyan törést jelentett, de hosszabb távon a külföldi működő tőkére alapozó kelet-európai kapitalizmusmodell felzárkózáshoz vezet.

Bár Simon Kuznets, a GDP mérőszám kitalálója hiába figyelmeztetett már annak idején arra, hogy ez a mutató pusztán a kibocsátást méri, nem fejlettségi mutató, a mainstream mégis mind a mai napig büntetlenül az utóbbiként kezeli azt. Nézzük meg, miért vezet mindez óriási tévedéshez példának okán a keleti tagállamok esetén.

A munkabérek ugyanis az ő esetükben nem nagyon követték a GDP gyors felzárkózását. És ez nem véletlenül van így. A munkajövedelmek GDP-n belüli aránya sokkal alacsonyabb Kelet-Európában, mint nyugaton. Nézzük 2009-et, az utolsó évet, amikorra uniószerte összehasonlítható adatok állnak rendelkezésre. Az OECD számai szerint ebben az évben Németországban a megtermelt jövedelmek 77 százalékát vitték haza a bérből élők.

Ugyanez a ráta Nagy-Britanniában és Belgiumban 69, Svédországban 62 százalék. Luxemburg megdöbbentően magas, 81 százalékos adatot produkál, de annak az országnak a gazdasága összehasonlíthatatlan másokkal, egy anomália a nemzetközi pénzügyi rendszerben.

A kelet-európai, külföldi működő tőkére építő modell esetében a munkajövedelmek részesedése a kibocsátásból sokkal alacsonyabb. A cseh mutató 52 százalék, a magyar és a szlovák 49, a lengyel 48. Megdöbbentően alacsonyabb arányok. Szlovéniát, ahol 68 százalék ez a mutató, inkább Nyugat-, mint Kelet-Európához sorolhatjuk. Más gazdaságfilozófiára alapozva váltott rendszert. Ott kis szerepet játszik a beáramló működő tőke. Sikeres is, jelenlegi átmeneti válságát döntően a rossz eurózónás konstrukció okozta.

A kedvezőtlen adatsor csak a meghonosodott felszínes gazdaságstratégiai narratívák miatt meglepő, amelyek azt sugallják, hogy a külföldi működő tőkére épített felzárkózás lehetséges. A gondolkodó, a frissebb nemzetközi politikai gazdaságtani irodalmat is ismerő elemző számára mindez nem meglepő, hiszen ezek az országok az alacsony hozzáadott értékű termelési fázisokkal épültek be a transznacionális cégek globális termelési láncaiba.

Az alacsonyabb hozzáadott érték kisebb termelékenységgel párosul. Ezt pedig csakis alacsonyabb bérekkel lehet honorálni. Hiába exportálnak a keleten megtelepedett „multik” magas technológiai fejlettségű termékeket, például luxusautókat, abban a keleti hozzáadott érték alacsony, tipikusan a gyártásra és összeszerelésre szorítkozik.

A kérdés az, hogy érdekelt-e a transznacionális cég a helyzet megváltoztatásában. A válasz az, hogy általában nem, mert a magas hozzáadott értékű termelési fázist a kiemelkedő bérezésű országban logikus neki végeznie. Az alacsony bérezésű országokat kifejezetten a csekély hozzáadott értékű fázisok elvégeztetése miatt érzi szerencsés befektetési célpontnak. Strukturálisan tehát Kelet-Európa beragadt egy lassabban fejlődő pozícióba.

Minden egyes megtermelt termék esetében a nyugati telephely több hozzáadott értéket termel, több bért oszthat ki, mint a keleti, azaz a különbségek nőnek. A gyenge szakszervezetek miatt a munkáltatón nincs bérnyomás. Mindezt az adatok is visszaigazolják. A bérek aránya a GDP-n belül Kelet-Európában csökkenő tendenciát mutat. Magyarország esetében például 1995-ben volt ez az adat még 68 százalék is, 2010-re azonban már csak 45 volt úgy, hogy 2009-hez képest is csökkent.

A magas GDP-növekedés tehát alapvetően a transznacionális tőke profitját erősíti. Ennek belátásához nem kell sem jobb-, sem pedig baloldali szélsőségesnek lenni, csak a realitások iránt elkötelezettnek.

figyelo.hu/cikkek/a-felzarkozas-illuzioja
@Kuviklacz:
Bérletárcsökkentés, miközben újabb hitel kell a BKV-nak, amiből törleszti az előzőeket.
Azért ez magas fokú szakmaiságra vall. De ezt hagyjuk is, a lényeg: valamelyik f@sz azt mondta a héten, hogy nem választási költségvetés készül.

Akkor mi a lófasz?
Ilyen baromságot, hogy lehet eladni? Csődben van a vállalkozásom, de csökkentem a szolgáltatásim árát? Ezt, hogy a francba?
Én hülye vagyok, de valaki magyarázza már meg!
Lécci!
@gipsz.jakab:
Van éjszakai műszak is, ne feledd!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha dávidka lemond, akkor mi van?
Van még hülye rokon, meg haver bőven.
Meg pénz dögivel, amit... tuggyuk.

Egyáltalán kérdeztél valamit?
Vagy hókon csinált egy dupla svanc látványa?
Na tessék. :)

Vona Gábor álruhában?

Tegnap a 444.hu portálon megjelent egy hír, miszerint egy hasonmásom dolgozik Recsken egy étteremben. A hír azonnal pörögni kezdett az oldalon.

Hogy senkiben ne maradjon kétség, elárulom, hogy én voltam az a pincér, aki tegnap felszolgált a recski Liget Étteremben. Régóta terveztem, hogy egy-egy szakterület életét ne csupán kívülről, politikusként igyekezzek megismerni, hanem belülről szerezzek tapasztalatokat. Tudom, hogy egyesek majd kampányfogásnak tartják, de ez igazából nem zavar. Van, aki hazugságokkal, van, aki mások gyalázásával, van, aki szerencsétlen emberek megvásárlásával kampányol. Én meg így. Azzal, hogy elmegyek belekóstolni a mindennapokba, hogy megőrizzem a kapcsolatom a valódi világgal, az emberekkel, és hogy a programunk megalkotása során ezen tapasztalatokból indulok ki, nem a parlamenti bizottságok papírszagú vitáiból.

Nagyon hasznos volt megismernem a felszolgálók, a vendéglátásban dolgozók életét egy kis családi vállalkozás keretében működő éttermen keresztül.

Folytatás következik!

www.facebook.com/photo.php?fbid=10152114415554623&set=a.10150160184994623.341499.247920204622&type=1

444.hu/2013/11/13/megoldodott-a-vona-gabor-rejtely-sajat-hasonmasanak-adta-ki-magat-a-jobbik-elnoke/
@GeoCracker:
Bakelit? Világsiker?
Valóban meg kell emlékezni róla. A mi új elitünknek csak baklövés sikerült.
egész világon válság van ! európa omlik össze...!
közben Magyaro. talpon tudott maradni ! ssssőőőt EMELKEDIK !!!!
ez óriási nagy dologg !
köszönnyük Orbán Viktor miniszterelnök úrnak
és kiváló csapatának !
jó egészséget és kitartást kívánunk nekik a további munkához !
@Knósszosz: Knosszi! Te még az ortodoxiában lettél hülye:-) A helyzet a NER rencerében, csak fokozódott, pedig a beteg állapota - orvosi szempontból - stagnál, avagy stabil:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Mert galád vagyol... :)
nagyonallat.postr.hu/ha-szomjas-vagy-inni-kell/
Knoszi inni ment!

"A Mercedes és az Audi megment minket"
www.origo.hu/gazdasag/20131114-kijott-a-2013-harmadik-negyedeves-gdp-adat-pozitiv-meglepetes.html?sec-4
Izé, agyhalott narancsosok emlékeiben élhet még a momentum, hogy ezek a beruházások mikor kezdődtek meg? Nem hiszem, hogy agyi kapacitásuk és felfogóképességük terjed odáig...
Gézuka valamelyik oldalon heves ünneplésben volt, az 1%-os növekedés miatt. Azt persze nem reklámozta, hogy még mindig kevesebb akkor is az össz., mint 2011 volt. De nem azért fizetik, evégre egy kurva meg ne válogasson! :
@gipsz.jakab:
Valami frankó, igazán megható temetés nem volt? Pedig kéne... ágyútalpas, zokogós, virágos, lengyel bértüncikkel...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Oké, akkor legalább tudom, hogy én vagyok a hülye, ez megnyugtatóan hat álmomra.

Ma este egy csodát hallgattam, az is segített, de nem árulom el. Esetleg Rodi ha megosztya veled, akkor lesz viszonyítási pontod, hogy a hülyeségem eredője honnan is származtatható.
Mindazonáltal, ha ez méssem menne a rodoszi éjszakákban magadhoz vett és azóta is ható alkoholmennyiségek okán, megfejelve azokat andalúz iccakákban öblögetés címén bedöntött szeszesitalokra való tekintettel, pukkaggy meg!

Sosem kapsz linket jó zenére, beeee!
Azt kérd Roditól
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Be kellett gyűjteni még így a tél előtt, a maradék makkjaidat... A te korodban már minden makk ajándék! :D
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Akkor ezt, majd hétvégén megbeszéljük, mikor leszel szíves ismét olyan rohadéknak lenni, aki kacsacombot zabál knédlivel és komenyista káposztával, aztán mindenféle top piájakat vedel rá és ágyból basztattya laptopot, tele helesírásschi hibákkal. Ésmég püszke is. Rá.

Kérdezném engeszteléssűl, hogy: ugye nincs harrach?
Pedig van, salynoss...
lófaszt! Holnap halnap, meg pályázatbeadási határidó... minden rabszolga, köztük én is most keresi az ingyenlóvét azoknak, akiknek még kell valamit produkálni egy kis zséért, akik még nem tatoznak, a "naodadobokneked egy kis ingyérlóvét, merjólnyaltál" körbe.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ezt tuttam... mongyuk és biztossan.
Jó éjt, aranydijót, mogyorót és pixelt.
Sokat!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Knopfler... JA!
A Dire Straits az kurva jó!
Viszont most van valami, amit félbe hagytam, folytatom.
De éjt és jobb időket a Mosoni Dunára.
Most elég szar... sajna.
Lesz még tavasz és lesz még lágy sör!-:)
@Knósszosz:
És, most vissza valamihez, ami...
Jó éjt!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
mondd mitől vagy olyan amilyen? és miért?
nem hiszek az alkoholizálás hatásában sem a túlzabálásban (plane ha cask urban legend, messziről jött utazó azt mesél amit akar, véleményem Preciosilla-é)

kis szurkapiszka csak mert cum trucc?

nem értlek...segítenél?

érveid nincsenek...

brühüyyy
@rodeo36: Rodi kedves!
Lehet bennem a hiba, vagy csak fáradt vagyok, de istenbizony nem értem a kérdést. Ha dekódolnád buta agyamnak felfoghatóan, esküszöm, teljesen normálisan és öszintén fogokválaszolni Neked.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
sajnos nem tudom dekódolni, annyit jegyzek meg, hogy meglehetősen "faramuci"-nak olvasom soraidat...de ne csináljunk ebből cabinet kérdést...fátylat rá

brühüyyy
@tristen2005:

"_ a jobb oldalra csak a szemetet hordja össze a szél!_" &

s mint mondád: laptopon sötétben írtad, arra azt jegyzem meg, hogy:

- Asztmás!

akkor úgy veszem, hogy a szándékod szerint nem 'csak', hanem 'sok'.

úgy viszont -és sajnos- igazságod vagyon. de tudom, hogy visszamutogatni nem ér. hanem tenger:)
@Dr. jenőke (jenőke):Ott találtam ezt:
ADY ENDRE

Ficánkol a parlament

Mosolyogj föl egy pillanatra, savanyú kedvû Magyarország, mert lám, drága gyermeked, a parlament, él, sõt ficánkol. Ma már majdnem meglelte önmagát, szinte, szinte legméltóbb, legigazabb energiáját fitogtatta a magyar képviselõház. Egyszerre csodák nem történhetnek ma már, e kételkedõ korban, de aki a mai parlamentet szereti, bízhat. Csak merjen lelkének legõszintébb zugaiból nyilatkozni e kényeskedõ gyermek, fölösleges lesz a szeretõ szülõk és rokonok aggodalma.
Most pedig e kis csúfondároskodás után, mondjuk meg komolyan, hogy halálosan szomorú a mi parlamentünknek minden élettel dicsekvõ megmozdulása. Dördülnek az ágyúk, forradalmi zászlókat tûznek ki az úri kikötõ legveszteglõbb és legrozogább hajói is, ha netalán a pipázó kényelmet fenyegeti valami.
Élete élésére a magyar képviselõházat csak afélék galvanizálhatják, amik például a kis vidéki kaszinót szokták és tudják. Udvariatlan az elnök, udvariatlan a többség, udvariatlan a kisebbség, kész a szörnyû háború. Egy miniszter rosszkedvû s valami vicinális megkerülésre nem kapható, országos a baj és viharzó a sérelem. És nem utolsó és nem kicsi szimboluma valami az sem, hogy a legdühösebb repülõ-löveg: a "parasztság". Ez a szép, úri parlament nem tud nagyobb pofont kigondolni sem, amikor önmagával pofozkodik, ennél a szónál. A "parasztság", ez a szép szó, a legrettenetesebb bélyeg, a lepra gyanúja, amikor a képviselõ urak egymás ellen zendülnek. Valóban, a magyar parlament õrzi a régi viccek tradicióját is a többi, állítólagos tradició mellett. A mágnás leköpi a dzsentrit, a dzsentri leköpi a polgárt, a polgár a parasztot s a paraszt a kutyát. Valahogyan így hangzott ez a régi s nagyon magyar vicc, de a magyar parlament nem változott s ilyenformán a régi viccek is megmaradtak.
Régi formák, régi viccek, régi kényelmek, régi unalmak, régi úrhatnámságok: körülbelül ez a mai magyar népképviselet. És természetesen a régi virtusok, amelyek annyi jogot élveznek, hogy nemrégiben muskulusait mutogatta és ígérgette egyik erõs honatyánk. Irigylendõ és szép a testi erõ, de Párisban az auvergne-i zsákhordók s minden cirkuszban a birkózók szoktak versengeni és dicsekedni vele. Szép a lovagos bátorság is, de istenem, melyik égõ sebét gyógyítja meg e sok sebû országnak a legvitézebb párbajseb is? Mert viszont a békés, lovagias jegyzõkönyveknek az írás-gyakorlás szempontjából való valamelyes hasznát el kell ismernünk.
Szándékolt, bölcs és derûsen megértõ érzéseink akaratosan, keserûen, sósan könnyekre változódnak, ha ezekrõl beszélünk. Ha eszünkbe jut, hogy ez az ország, ez a Magyarország ezerszer inkább a politika kénye-kedve, mint akármelyik másik. Ha arra gondolunk, hogy ezzel a parlamenttel, ezzel a politikával szemben hiába próbáljuk leghõsibb, legértékesebb erõinket összeszedni s vitázó és termõ munkába állítani. Ennek a parlamentnek nem fáj az ország, s ez az ország még mindig nem érzi biztosan, hogy sok fájása között ez a parlament a vezérlõ.
Él a parlament, ficánkol a mai magyar népképviselet csak azért, hogy a halálnak a gondolatát is elkerülje. Egy kuruckodó a magyar respublikát csinálja, Adalbert, a híres, kóbór, pénzes cigányvajda a toloncoló rendõrségtõl értesül, hogy Magyarország önálló állam. Adalbert vajda majd Galíciában elfelejti új közjogi értesülését, miként gyakran, sokan és hatalmasabb vajdák elfelejtették. Bizonyisten ezek a dolgok is jelentõsebbek, mint a mi képviselõházunk nagy viharai.
Borzasztóul nagy a ház, amely az õ "tanácskozó" helyük, az urak kilenctized részének, hogy kisebb számot, joggal, ne mondjunk. Veszedelmesen nagy az összetartás az urak között, amikor zártülésezik, parasztozzák, sõt vágják és pisztolygolyózzák egymást. Hajh, be gyönyörûen összebékülnének - kevés-kevés kivétellel - ha fejük fölött megsuhogna egy gordiusi csomót megoldással fenyegetõ kard.
Nincs nekünk, nincs ennek az országnak semmi hasznunk abból, ha a mi parlamentünk életet mutat, ha a saját õszinte életét éli. Ez az élet nem a mi életünk siralmának kórusa, de egy elõkelõ csoport külön élete, privát mulatsága. S a legkeserûbb pedig az, hogy most talán a tizenkettedik órában, ez az ország se fölkészülve, se fölkészítve nincsen eléggé, hogy más parlamentet, jobb rendet s új politikát rendeljen magának.
Szóval: a parlament elevenedik, ficánkol, él, de ez az élet majdnem egyenesen az európai, a friss Magyarország élete ellen tör. Pedig csak egy kicsit emberelné meg magát ennek az elbágyasztott magyar társadalomnak sok - összes - értékes része, másként volna minden. Addig pedig örüljünk, hogy az urak megtalálták önmagukat, s hogy életünk szerint való élet kezd dühöngeni a Duna-parton, az oktalanul nagyszerû palotában.
1911
Szerző és évszám nélkül?!
@rodeo36:

szia Rodi!

"_kis szurkapiszka csak mert cum trucc?
nem értlek...segítenél?
érveid nincsenek..._"

Mókusnak? hogyne lenne! csak szégyenlős!:)

ellenben én egy izgága alak vagyok, ezért nem átallok belekottyanni:

-Te egy rigolyás vényember lettél a zenetornyaid között kóvályogva. és nem kéne annyit centizni, hanem inkább egy kicsit kevesebbet vagy többet inni.:)
szóval:

Pénteken kelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. A keleti, északkeleti szél kezdetben élénk lesz, majd mérséklődik a légmozgás. 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután.

tehát:

www.youtube.com/watch?v=9EMyTifis4o
@AKIsTUDATLAN:

Ha kedveled Ady prózai írásait, szívesen ajánlom.

mek.oszk.hu/00500/00583/html/

Azon viszont meg vagyok lepődve, hogy Nyírőtől kezdve, mondjuk Herczeg Ferencig mindenkit előszednek, de Csengey Dénestől egy sor vers nincs a neten - - - vagy én vagyok ügyetlen.
@jaegtoer: :)

korán reggel!
éhgyomorra...
te kis durva:)
Rezsicsökkentési láz Európában
Írja: eHETI Válasz
Idézek:
''''A brit sajtót bejárta egy fotó, amelyen egy férfi sapkában, sálban, pokrócba burkolózva, elemlámpával a kezében újságot olvas. Az ötvenéves ember három éve él villany és gáz nélkül, mert a szolgáltató kikapcsolta lakásában az áramot. Chris Guest ugyanis méltánytalanul magasnak találta, ezért nem fizette ki azt a 70 fontos összeget, amiért az elektromos művek mérőóráját a helyére rögzítette volna. Így lakásában nincs villany, gáz, meleg víz, vezetékes telefon; hideg élelmet fogyaszt, és édesanyjához jár fürdeni. Az eset az energiaszolgáltatók egyeduralmának jelképévé vált Nagy-Britanniában.''''

www.24tanzania.com/man-spent-three-years-without-electricity-or-gas-because-he-refuses-to-pay-energy-firm-70-to-fix-his-meter/

eHETI Válasz hivatkozása:

www.dailymail.co.uk/news/article-2467376/Man-50-left-electricity-gas-THREE-YEARS-row-energy-firm-repairing-meter.html

Mi az angolul tudók véleménye?
@rodeo36: Bazzz Rod erről értesültél már? Én beszartam tőle. Szóval csak óvatosan a STOP táblánál. :)

The incident began January 2, 2013 after David Eckert finished shopping at the Wal-Mart in Deming. According to a federal lawsuit, Eckert didn't make a complete stop at a stop sign coming out of the parking lot and was immediately stopped by law enforcement.

"A man has filed a lawsuit stating that a traffic stop led to a series of forced medical procedures...His lawsuit says that without his consent, he was taken to a medical facility where he was forcibly X-rayed multiple times, sedated, given several enemas, required to give multiple stool samples, subjected to fingers penetrating his anus during multiple cavity searches, followed by an actual colonoscopy where cameras probed his intestines for drugs. The startling 14-hour ordeal failed to find any contraband inside his body."

This is one of the most despicable acts by our police that I have ever seen. I almost didn't believe this story when I first read it. I usually am a hard person to surprise but this story definitely succeeded in that way.

www.kob.com/article/stories/S3209305.shtml#.UoW_TPkz3Tr
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: orbán dakota megkampelne...

az utolsó "muhi kán"
na jo az uccsó dakota !
minden kiSStitkár eltűnne vele...
az lenne ám a békemenet...
na ne álmodozzunk, menyünk a dolgunkra
A volt adóellenőr, Horváth András arra szólította fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), hogy vonják vissza az ellene tett feljelentést.

www.hrportal.hu/c/nem-hatral-meg-a-volt-adoellenor-20131114.html

??????????????????????????????????????????!!!!

Szóval: ha ismerek egy magas polcon lévő fideszest, mint Horváth....

Ha jön a NAV ellenőrizni, ki kell tenni mondjuk Rogán, vagy Simicska életnagyságú képét és az adóellenőr el van riasztva?
Vagy éppen fordítva?
Vagy hogy van ez?
na jó reggelt, egy kis vérnyomás növelő:

A hatóság által kiszemelt jármű egy 1977-es évjáratú Transporter, tökéletesen restaurálva. Ezzel kéne az árvízből menteni.

index.hu/x.php?id=inxtc&url=http%3A%2F%2Ftotalcar.hu%2Fmagazin%2Fkozelet%2F2013%2F11%2F15%2Faz_allam_kolcsonveheti_az_autojat%2F

--------------------------------------------

Na, kik fúrták Bugárék néppárti felvételét?
Annyit elárulunk, hogy két magyarországi és egy romániai magyar párt. És hogy nem jártak sikerrel.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F11%2F14%2Fcsak_a_fidesz_es_az_rmdsz_furta_bugarekat%2F

----------------------------------------

Döntöttek Vitézyről és a Vígszínházról is
A Fővárosi Közgyűlés nem szavazta meg a BKK vezérigazgatójának felmentését, jöhet a BKV refinanszírozási hitele 2014-ben.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2013%2F11%2F14%2Fdontottek_vitezyrol_es_a_vigszinhazrol_is%2F

--------------------------------------

és a legszebb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mivel újságcikként kicsit nehéz, megpróbáltam szabadversként értelmezni a Magyar Nemzet beszámolóját a tegnapi közgyűlésről

Olvastak már cikkeket a kormánypárti sajtóból freejazz alapokra rámormogva? Most itt a nagyszerű lehetőség.

444.hu/2013/11/15/mivel-ujsagcikkent-kicsit-nehez-megprobaltam-szabadverskent-ertelmezni-a-magyar-nemzet-beszamolojat-a-tegnapi-kozgyulesrol/
@Dr. jenőke (jenőke): pont úgy, és mellé rakni a TAO utalás bizonylatát for hátsókertes budistadion.
büdös rohat (bak)elit

mikor lesznek a nagy szép uj stadionokban a nyilvános akasztások?
@Mariann19: köszönöm a válaszod, te sem maradtál volna ki, csak közben elkerültük egymást, ismét elmarad a vitánk, mert én is így látom, és a többiek is, már megint :D
hogy azaaaaaaaaaaa:
/minek, úgy is esélytelen/

Orbánék emberei 33 millióért mennek elitképzésre

Száz magyar vezető köztisztviselőt is oktatnak pénteken és szombaton amerikai vállalatvezetők, a Singularity University első európai csúcstalálkozója mellett ugyanis speciális képzést kapnak államtitkárok és helyetteseik, valamint kiemelt minisztériumi tisztségviselők - írta a napi.hu.

hvg.hu/karrier/20131115_Orbanek_emberei_33_millioert_mennek_luxus
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/339981_konyv_a_maffiarol

"A Noran kiadónál Magyar Bálint szerkesztésében megjelent könyvről van szó, amelynek címe Magyar polip, alcíme pedig „A posztkommunista maffiaállam”."

nepszava.com/2013/11/velemeny/kertesz-akos-kanadaban-otthon.html

"Az Amerikai Népszava olvasói ismerik az előzményeket. Bartus László főszerkesztőhöz írott nyílt levelemet követően (ami 2011. augusztus 29-én jelent meg a lapban), politikai hecckampány indult ellenem, nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol díszpolgári címemet azonnal visszavették, de kormányzati szinten, és a parlamentben is. A kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellenem, és nyíltan uszította a jobboldali szélsőségeseket, akik aztán az uszítást, a mocskolódást országos méretűvé duzzasztották, kiterjesztették az ország határán túl élő magyarok körére is, híveiket, táborukat addig heccelték, hogy jogosnak érezték, hogy ahol meglátnak, nekem ronthassanak; a többi életveszélyes fenyegetést csak azért nem ismertetem, mert nem tűr nyomdafestéket, és olyan mennyiségű volt, hogy több vaskos kötetben nem férne el. Így aztán állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek voltam kitéve, tettleg is inzultáltak, az utcán, uszodában, a Metrón, a bevásárlóközpontban is megtámadtak; nem vagyok gyáva, de kezdtem veszélyben érezni az életemet. Nyolcvan évesen az ember már nem szívesen verekszik.
(...)
Fél évig próbáltam kitartani ezt az állapotot, de aztán úgy éreztem, így nem mehet tovább. 2012. február 29-én feleségemmel elhagytam az országot, és Kanadába menekültem.
Ha egy nyolcvan éves író, akit minden a szülőföldjéhez köt, ilyen elhatározásra jut, és ekkora kockázatot vállal, annak súlyos oka van. Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt, véleménye kimondása miatt menekülnie kell.
Nagyon nehezen jutottam erre az elhatározásra, mert nekem, magyar írónak, a magyar nyelv jelenti az életet. Magyarországon található az a közeg, melyhez idáig szólni tudtam. Magyarország a szülőföldem, az volt az otthonom. A magyar kultúra, a magyar irodalom és költészet, mely talán a világ egyik legnagyobb költészete, a legmagasabb rendű katarzisban részesített. Így érthető, hogy ezt a fájdalmas döntést nem a magyarság ellen hoztam, amellyel eszmélésem óta sorsközösséget vállaltam; erre a lépésre az ország alig megszületett demokráciáját elpusztítani akaró jelenlegi politikai hatalom kényszerített.
Most nagy örömmel tudatom mindenkivel minden barátommal, minden olvasómmal hogy Kanada az 1951-es genfi konvenció értelmében védelmébe vett s ezzel a feleségemmel együtt befogadott.
Kanada iránti hálámat az ország iránti hűséggel, társadalma megbecsülésével szeretném bizonyítani. Azt a szabad légkört, azt az emberhez méltó életformát, melyet demokráciája nyújt, az ország értékeit, természeti és humánus szépségét szerény eszközeimmel hirdetni és védelmezni fogom."
@Kowalski, helyzetjelentést!: az a maffiakonyv nagyon kemenynek igerkezik, kivancsi vagyok mi lesz a visszhangja...
Schmittelő schmittes Schmittet akarom főpolgármesternek, mert ő a kampányában Budapest-igazolvány ígért, amivel minden fővárosi ingyen járhat moziba, strandra, usziba, állatkertbe, vidámparkba stb.stb.
Könyörgöm, kérjük fel!!!
@ausländer Sipi:

Van egy baromi jó részlet belőle a Narancs október 17-i számában, de online egyelőre csak egy rövid részlet.

magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-magyarorszaga-a-keresztapa-focija-87050

Igen, a reakció érdekes lesz. Lehetne tippelgetni is. Szily, a 444 és az Index elhülyéskedi, az Origo unalomba fullasztja, a Népszabadságra kíváncsi vagyok, a HVG-n remélhetőleg Tokfalvi vagy Seres ír majd róla, a jelentőségének megfelelően. AZ ÉS és a Galamus biztos a helyén kezeli.
@jaegtoer:

"Mókusnak? hogyne lenne! csak szégyenlős!:)"

Fenét szégyenlős, csak a nyelvújításából időnként nehéz megfejteni, mi a vicc és mi az érv:)))
@Kowalski, helyzetjelentést!: es ez mar nem csak egy db kende peter talponallo szintu sztorizgatasa..
@ausländer Sipi:

Nem éppen. Egyébként az is érdekes lesz, hogy a maffiasajtó hogyan reagál majd. :D
@Kowalski, helyzetjelentést!: inditanak egy sorozatot az altusrol, apro piroskarol es a hajdubetes ongyilkosokrol, valamint az ezek kozotti osszefuggesekrol;-)

ja es hogyan berelte fel dobrev klara apja ali agcat a papa elleni merenyletre.

az is fontos lesz:-)
@Dr. jenőke (jenőke):
Anno egyfajta vegyészeti forradalom volt.
Nem fülke....
Úgy hallottam, a BKV bevétele jegyekből és bérletekből 50 milliárd/év, amelyből a budapestiek jegy- és bérletvételei 35 - 40 milliárdot tesznek ki. Horváth szerint a budapesti zöldzónák kialakításával (az azokba behajtó autós fizet) 80 milliárdos bevétellel számolt, azaz az ingyen bérleten felül valami fejlesztési pénz is marad, magyarán megmondta, hogy honnan teremtené elő rá a pénzt. Szerinte a budapestiektől így ugyan elvesznek valamit (az olcsó autózást a városban), viszont adnak is annak aki ettől kezdve villamossal jár (olcsó tömegközlekedést). A elképzelést lehet vitatni, de csak érvekkel, napéldául:
- ha ad abszurdum víve a dolgot mindenki leteszi a kocsit, akkor a zöldzónás bevétel nulla.
- addig nem lehet a budapestieknek ingyenes, amíg a zöldzónás bevételi technikát ki nem építik.
- Stb.

Ha viszont valaki csak annyit mond, hogy holnaptól olcsóbb a bérlet, és punktum, akkor joggal lehet tőle megkérdezni, hogy miből?

A két eset nem azonos, viszont a cicaharcnak való kinevezése nagyon népszerű (amint látom). Mint mindig, most is mindenki más hülye. Oszt annyi.
Ha a politikusoknak is 9Ft/Km lenne az üzemanyag térítés máris meglenne a BKV 10%.
Valamint, ha a hajléktalanokhoz hasonlóan a politikusokat is kitiltanák mindenhonnan sokkal élhetőbb lenne az ország.
Merjünk nagyot álmodni!
@ausländer Sipi:

szia Sipi! ennek a kapitalistának linkelgesd az érveléstechnikai tanácsadó kisokost.

amikor olvastam, aszittem becarok, rögtön rád gondoltam, na ez kell a Sipinek, ha mi annyira lábszagúak vagyunk:
"__Számomra nagyon meglepő, hogy nagyon-nagyon sok rosszindulatú megjegyzést kaptunk ezzel kapcsolatban, pedig hát ezeknek az embereknek tudniuk kéne, hogy ugye ha a spirituális oldalt nézzük, akkor igenis Magyarországon van Európa szívcsakrája___"

úgyhogy bármit mondasz Sipikém, -Szívcsakra! oszt lapozgathatod a technikádat:DD
@jaegtoer: valakivel mar megint osszekeversz:-)

vagy lehet a kapitalistat kevered a kozonseges bunozokkel. mondjuk orbanek is azt teszik:-)

meg sokan Maon, azert van ketharmada a szervezett bunozesnek:-)
@vakapad:

"_Mint mindig, most is mindenki más hülye. Oszt annyi_"
Kedves Vakszülő jóleső nosztalgiázással olvastam hsz-t, megint nosztalgiával vegyes mélázásra késztet málé voltomról, de akukoricáról meg az jut az eszembe, ne legyen olyan nagyra mindenki a fejit (mostanában ferit is) használja. Az meg a maga hibája, hogy azt is megdolgoztatja ami benne van. Van ilyen! hanem hogy viseli?

köszönöm, amúgy. tényleg!

nem értek a dologhoz, már a seprűt fontolgattam. csak nem tudtam, elég környezetbarát-é védelmileg, ha meg mégis, vernek-e ki rá magmentők léghasználati transzportdíjat?

Minden jót, kedves Vakszülő, szép napot és jó hétvégét. + napsütést.
@jaegtoer: öööö hülyék és idióták tömkelege:

A szabad pálinkafőzés lehetővé tette a paraszti termelési, feldolgozási kultúra egyik utolsó elemének a megmentését, fejlesztését. Olyan élő hagyományról van szó, amely nagyon fontos a vidéki közösségek megőrzése szempontjából is - mondta.

...

Nőtt a feketekereskedelem és hülyére isszuk magunkat

A NAV adatai szerint a 2011-es évben Magyarországon a szeszipar 15,6 millió hektoliterfok alkoholt állított elő, amelynek majdnem fele, 45 százaléka pálinka volt. A hivatalos adatok alapján ebből a kereskedelmi főzésű pálinka mindössze 850 ezer hektoliterfokot tett ki, a bérfőzésben azonban 6,174 millió hektoliterfok pálinka készült. Mindezek ellenére ez utóbbiból mindössze 15 millió forint folyt be, míg egy évvel korábban ez az összeg 2,8 milliárd, két évvel ezelőtt pedig 8 milliárd forint volt.
...

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/11/15/a_palinkafozes_a_paraszti_elet_utolso_eleme_volt/
nnya, apránkint be lehet dugulni:-) Tényleg nem értem Rodi kérdését, valszeg, mert letardálódom, vagy valami hasonló... ha normáisan, nem esszé jelleggel kifejti, mi a problémája velem, természetesen ugyanúgye válaszolok nékije... és de igenis... érthető, legalábbis nekem:-) a mondandóm, arról nem tehetek, hogy az assziciációs elvonatkoztatás időnként a más srófra járó agyberendezkedések miatt van, amikor problémát okoz:-) A magyar nyelv meg azért szép, mert hihetetlenül lehet tekergetni összevissza:-)
@jaegtoer: bacchatod, jég! nem érti, miről beszélsz. tud olvasni, ám neki minden szóhoz csak egy értelmezése van, amit annak idején megtanult, kifundált vagy most olvasott valami oldalon... de ezt be is ismerte. ebben pl. nem fafejű.
@ausländer Sipi:

Sipikém, nem rémlik?
'-csak az első milliót ne kérdezzék!'

ez amúgy természetszerűleg olyan név alatt fut, hogy spontán gazdagodás. Tudod: abban szedte össze magát a DK címerállata is. csak az a másik spontán volt.
elképzelheted, hogy mekkora lehet a nihil, ha már róla is gondolkoztam?!

de, most nem vitatkozok, csak piszkállak.

ellenben van egy jó hírem, majdnem két hétig tobzódhatsz és olyan érzelemmentesen gyűlölködhetsz és vethetsz meg embereket, ahogy akarsz, mert nem érek rád, vagy legalábbis megtartóztatom magam, így aztán körösztgyámatyád, a Mester védelmét se köll esendőségedben kiérdemelni.

amúgy meg a kurva nagy ösztökéléseidre aszondom: -Gyere haza, oszt mutasd meg hogy köll.

Jaaaa! nem vagy politikus alkat! - mondád. akkor viszont minden ami kijön a szádon: gá-gá-gá!

még ha amúgy 95 %-ban egyet is értek veled.
kár hogy a hiányzó '5' súlyozási együtthatója éppen 1 híján húsz.

de a kilencvenöttel egyetértek.

No, szép heteket, meg a többit, kedves Sipi. a többit okosan oszd be magadnak, tegyél el belőle szűkösebb napokra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
this kind of shit is an everyday happenenig in each and all of the north American airports @boarding

LOL

just be happy

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):
this guy is not alone, many more are there and not counting the homelessness

LOL

brühüyyy
@jaegtoer:
some selective reading of the comments is also a good way for avoiding shit what happens in each moment...enjoy the fun

LOL

brühüyyy
@Kowalski, helyzetjelentést!: @ausländer Sipi: sziasztok:-)
Én is nagyon várom, hogy a kezembe vegyem a magyar szerkesztette remeket. Hideg téli estéken jó lenne olvasni.
Remélem benne lesz az is, hogy "mi, mint rendszerváltó generáció, a jogállam kiépítésének alapjait lerakó héroszok, a demokrácia fogalmával egyedüliként tisztában lévő kiváltságosok brahman kasztja, semmi hibát nem követtünk el, a történelem hívó szavának engedelmeskedve, legjobb tudásunk szerint, lelkiismeretünk és morálunk lágy tavaszi szellő hangjait elnyomva, predesztinációnknak eleget téve tettük meg a jobb és élhetőbb mo felé vezető út első lépéseit... hát basszátok meg mit nem lehet azon megérteni, hogy mi a közvagyont loptuk el, de ezek a fejünkre nőtt kis genyók már a magántulajdon szencségit támaggyák, hogy az tegye őket oda ahova mi gondújuk, hogy a tökért nem tuttuk beleírni a ptk-ba, hogy az akkori mutyik eredeti szerzésmódnak felelnek meg!... na mindegy, ezt elcsesztük, most viszont visszafele démonizáljuk a kisköcsögöket, azt felmencsük magunkat egymás előtt... a sok suttyó surmó választó (ezen mindig jót röhögök, inkább balekot kéne írni, de pc-k vagyunk) meg úgyse olvas el semmit".
Azért a kötet biztos jó lesz, bár majd mindegyik írást olvasta már az ember.:-)
nahh, kérem szépen, így kell ezt csinálni:

Százezer tulajdonos jogait függesztheti fel az állam

A jövőben senki sem lehet biztos abban, hogy az állam nem veszi el a magántulajdonát, ha hatályba léphet az a kihirdetés előtt álló törvényjavaslat, amellyel a kormány magasabb fokozatra kapcsolja a takarékszövetkezetek államosítását: a központi állami szervezet egy évre felfüggesztheti a takarékok tulajdonosait, és ami még veszélyesebb, azt is megtilthatja, hogy a szövetkezetek kifizessék a betétes ügyfelek pénzét.

hvg.hu/gazdasag/20131115_takarek_tulajdon_elvetel
@jaegtoer: "érzelemmentesen gyűlölködhetsz"

ez valamifele oxyomoron?:-)

es nem megyek haza. orulok, hogy vegre megszabadultam:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

így kő ezst csinyáni. amíg részeg a sok desznyó, addig se ugat, hanem röfög, az meg öccázalék áfával megússzuk, a másik lapon, meg harmiccal lehúzzuk. evvan, Cirbi. Hehehe!?:DD absztinens vagy?:D

még.... amúgy se veszélyes az alkoholizmus magyarországra, a veszélyes alkoholistákra meg ott a temető, mega TEK, és ha még rosszabb, minden rohatt iszákost beültetünk egy könyvtárba, oszt addig ki nem gyöhet, amíg mindent e nem olvasott, beleértve a kata lóg üst is. lesz itt rend, ha köll, akárki meghálja! persze nem ez lesz, mer a hülye emberekre nagyobb szükség van. A Sipi is azé vonzódik hozzám.
@rodeo36: ezt speciel most megértettem. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
szóval ez "húúúúúúúúúúú MÓR" asszittem cask részegen nem látod a zokos telefon klapnijait ami egyébként is a mártásban hever...dehát sok minden új van a Nap alatt hát még egy zabagép aki megeszi a mogyoróját a maghrebben és meg is őrzi, azt másképpen szorulásnak is lehet? vagy van más megoldás...te kergessed én kergessem és ki fogja meg?

brühüyyy
@ausländer Sipi:

jobb is, Sipi! nekem teljesen offé, hogy a Milka nyomában tolod az ipart:) itthon a szürkemarhák nem tűrnéK:)

na befejeztem. minden jót Sipi.és tényleg szép időt és jó hétvégét. (bazmeg, vazze!)
@ausländer Sipi: @jaegtoer: "disz iz dö bigining ov ö bjutiful frensip" :-) most mi lesz velem két hétig?:-)
@jaegtoer: a milka osztrak, te agyonmuvelt..:-DDD

itt nem is lehet kapni:-)

legalabb megnezned a fat, amit vagsz, hogy nem ulsz-e rajta veletlenul:-)
@ausländer Sipi: te jobban csinálod... te két lábbal a földön állva vágod... csak mindig rád dől;-)
@jaegtoer: annyira nem mint Fabius, főleg a Bajor-Tirol sörvilági nyaralás utántól :D, de fényévekre Boli-Knoszi-Rodeo triumvirátustól _D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tiltsa csak meg, a betétesek a fejükhöz kapnak legalább. Egy szó nélkül hagyták elvinni a fejük fölül a bankjukat. Sehol, egyetlen észrevételt nem olvastam, nehezményezték volna.
@bella _ciao:

ja. nagyon rühelltem, hogy a Mester beavatkozott. biztos elrendelte Ferenc az összetartást, az meg ugye szenccség, szerintem azér is koccant össze egy rokonyszámba menő másik védenccel:

index.hu/bloghu/mlzphoto/2013/11/14/szemelyisegi_jogokon_veszett_ossze_a_szarvasbika_es_a_paparazzo
Poszthoz.
Tavaly ilyenkor a BKV csődhelyzetétől volt hangos a sajtó és a parlament. Elhárult volna? Frászt.
Felvetődött az ötlet az iparűzési adó kulcsának megemeléséről, a BKV hiányát fedezendő. Választás után jön a fekete leves.
@jaegtoer:

kijafaszt érdekli, hogy maga megsértődött, oszt ontya magábul a baromságot? higgaggyon le vagy igyon inkább valamit!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

olvastalak tegnap vasmargittal, azóta röhögök sírva.:))
@ausländer Sipi:

ááá! értem. csakhogy nekem egyre megy hogy te a helvétekhez vagy a labancokhoz menekültél magad elöl. secko-jedno. [függöny]De kurváratényleg! hagyjuk a picsába, nincs időm elmenni megint egy másikba!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Házi pálesz, házi disznótoros, házi bor, házi oltár.
@Husz_János_Puszita: én olvastam, csak pont a vezetők mondták, hogy ne ugráljanak, mert akkor erővel elvesznek mindent. Összeálltak perközösségbe, pont úgy mint a manyuposok, és fenntartással írták csak alá a papírokat, ennek pont annyi lesz az eredménye, mint a manyupos bulinak, ha esetlek majd valamikor a zeju dönt, majd fizet az állam, azaz adózunk a Kedves Vezetőnek mink, az isten adta nép. Szalámizás a végére jár, ennek a szaláminak már a vége is rohadt, hát még az eleje, közepe.

BKV feketeleves nem lesz, az narancs oligarha jobban teljesít.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F11%2F15%2Fket_remek_hir_a_magyar_nemzetbol%2F

index.hu/kulfold/eurologus/2013/11/15/magyarorszag_gyengebben_teljesit/
@bella _ciao: sajnos gagyi vagyok ujbeszelbol:-)

sosem tagadtam, hogy az egyenes es nyilt beszed hive vagyok es a felreertesek elkerulese vegett nem is probalom ertelmezni a ket- vagy tobbertelmuseget:-)
@rodeo36: Ezt a viccet ismered?? :)

Mi a közös az: - égett pizza, - fagyott sör és a - terhes nő között? Egyiknél se vették ki időben. :)
@hacsaturján:

Mondom én, összetartás esete forog itt össze.

a rühellés, meg a sértődés az kettő. maj szólok ha sértődök. amíg Sipit edzem, addig nekem nincs rá okom. de épp az imént mondtam lesz két hét szünet. úgyhogy tombolhat a védence ahogy akar. no. köszönöm az óvó tekintetét, hát még a szavát!, kedves Mester. sok zuzmót, mohát, meg gyopárt!
@hacsaturján:

"oszt ontya magábul a baromságot? "

oszt mijaza baromság ami nem illik a dílbe?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: egyebkent reggel rendeltem be a cikket a totalcarrol, hogy ha van egy kisbuszod, valamifele geped akkor az allam az alaptorveny ertelmeben BARMIKOR igenyt tarthat ra. a karban- es uzembentartas pedig a te felelosseged.
öööö

Csaba László örül, hogy leállt a visszaesés, de nem számít arra, hogy a gazdaság rövidtávon a válság előtti szinten fejlődhet. A közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában azt is kijelentette: a kormánynak páratlan felhatalmazása volt a reformokra, de ezzel szerinte nem nagyon élt.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/csaba_laszlo_elkezdtunk_visszakapaszkodni.569636.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Remek. Minél jobban eladósodott egy kórház, annál jobban jár.
Valamelyik szent írta, hogy igazságosság nélkül a nagy királyság is csak egy rablóbanda. Nem szó szerint. Debreczeni könyvének margójára.

Eljátszottam a gondolattal, vajon a 2-3-szorosára felpörgött utaztatási üzletág + a gabona fordított áfája miatt hirtelen a föld alól elővarázsolódott készletek mennyit dobtak a GDP adaton. Ha egyáltalán hinni lehet a fidesz számainak, amit erősen kétlek.

Magyarország, így szeretlek! Ahol a tankönyvi közgazdaságtan korrigálni kell a "sajátos magyar észjárással".
@ausländer Sipi: láttam, és tudom, mert előtted linkeltem már én is ;) :D
@jaegtoer:

montam má! keveri a vapitit a karibuval.
@ausländer Sipi: ez nem volt szép:-)... viszont feljogosít arra, hogy az ideiglenes választottam az legyen, kinek méhének gyümölcse vagy?:-)
@Sir Bates dö Hól:

Látom, megvan a harag és elfogultság nélküli pozíció, amiből a legjobb olvasni. :)

Felvilágosítanál azért, hogy az itt felsorolt szerzők közül konkrétan ki milyen közvagyont lopott el?

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/339978
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Százezer tulajdonos jogait függesztheti fel az állam"

de miért nem üresítik ki a szövetkezeteket?
@ausländer Sipi:

"ki kert meg teged, hogy edzel engem?:-) "

a honvágyad ellen...
@Sir Bates dö Hól: marmint arra gondolsz, hogy a kurva anyamat?:-)

tolem...

nem vagyok ilyesmire erzekeny:-)

tudod, nem anyamat minositi ha valaki anyazik:-D
@vakapad:

Zöldzónás bevétellel úgy fognak járni, mint a tranzakciós illetékkel. Fizetik majd a fuvarozó cégek, még jobban megdrágítva a fogyasztási cikkeket.
@ausländer Sipi:

Akkor nem állok neki már kitakarítani a kocsit. Ezt megúsztam hallelujah.:)
@jaegtoer: a kiüresítést belengették, arra az esetre, ha minden kötél szakad, azt hogy meg tennék erről nem olvastam, jobb helyzetben van az állam, az idő nekik dolgozik. Volt valami állami zsarolás erre az esetre is, úgy emlékszem valami működési engedély, meg MNB felügyeleti szívózás, nem véletlen, hogy a kedves haver takszöv tulaj bankká alakult hirtelenjében, kihasználva a néhány napra kinyitott kiskaput.
@Husz_János_Puszita: varjal, ne kiabald meg el..:-)
"Az önkormányzat határozata arra is kitér, hogy a kiválasztott eszközöket a bevethetőség érdekében megfelelő műszaki állapotban kell tartani. És ez még semmi, mert később Gábor és sorstársai külön határozatot kapnak majd a bevethetőséghez szükséges képzésről, és a gyakorlat részleteiről. Ezen szintén kötelesek részt venni, különben jön a bírság."
@Kowalski, helyzetjelentést!:

A kérdés jogos:)))
Impozáns névsor.
Szerintem a kuruc megválaszolja ezt a kérdést, és a Heti Válasz kritikája is érdekes:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

annyi zsét kivenni és kivinni, amennyit csak lehet, tagi kilépések vis mayor elháríthatatlan körülmény etc. a szövetkezet merad, nincs zsé, nincs tag, minden az államé maradhat...

de nem ismerem a részleteket...
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Bennem azért felmerül a kérdés, vajon Kertésznek miért kellett egészen Kanadáig futnia, miért nem költözött át nemes egyszerűséggel mondjuk Berlinbe? Szabad a letelepedés Únión belül.
Mindezt úgy mondom, teljesen egyetértek az ominózus cikkével. Nem sokkal előtte még a szocializmust, kommunizmust éltette ugyanott, az AM vélemény rovatában. Írtam is neki rá valami csúnyát, úgy emlékszem.

Hitelesebb lenne a ballib értelmiség túlzások és önsajnálat nélkül számomra.
@jaegtoer:

""oszt ontya magábul a baromságot?
oszt mijaza baromság ami nem illik a dílbe"

Szerintem egy felületes olvasásból adódó következtetés:))
@Kowalski, helyzetjelentést!: én nem vagyok elfogult :-)... nem én vagyok elfogult :-)... önigazolást keresni és találni a szómágia használatával persze könnyebb, mint saját felelősségünket vizsgálva a tükörbe nézni :-)... a jelenségről írtam... mellesleg az írások szerzői mind-mind független gondolkodók, nem? :-)

Miért az az első reakció, hogy az, aki nem csápol, az csak haraggal/elfogultsággal/előítélettel/ "hülye" attitüddel néz? Jobb a kollektív amnézia? Vagy a kritikai szemléletnek kell egyeduralkodóvá válnia? :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Túlélési táborba mennek, hasznos ismeretek száműzetés esetére.:)
@Sir Bates dö Hól: "önigazolást keresni és találni a szómágia használatával persze könnyebb, mint saját felelősségünket vizsgálva a tükörbe nézni :-)"

beng!!!

a kurva bumerang:-DDD
@jaegtoer: már én is össze zavarodtam, amióta csend van, nagyon nem vagyok képben, biztosan van valami a háttérben
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Na, kik fúrták Bugárék néppárti felvételét?
Annyit elárulunk, hogy két magyarországi és egy romániai magyar párt. És hogy nem jártak sikerrel."

A legszebb, amikor a ner keblére öleli határon túli nemzettestvéreinket.
@ausländer Sipi: kérdést fogalmaztam meg a nem túl szellemes riposztodra :-)... a minősítést te végezted... ha az igaz, akkor lenne, akkor nem én végezném az általad jelzett tevékenységet, hanem ő, némi ellenszolgáltatásért :-)... de te jobban ismered őt, mint én :-)
nahhh, szó volt róla, hogy indulunk a választáson párt ként, micsoda lehetőségek, íme:

A kormánypártok a költségvetési salátatörvénybe rejtették a kampányfinanszírozás további lazítására vonatkozó javaslatukat. E szerint a listát állító párt képviselőjelöltje lemondhat az őt jelölő párt javára a neki a törvény alapján járó egymillió forintos állami kampánytámogatásról.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/messze_meg_az_atlathatosag_ujabb_kiskaput_rejtett_el_a_kormany.569644.html
@Husz_János_Puszita: hjaaa, így megy ez, mióta a különcködő RMDSZ is beállt a NERsorba
@Sir Bates dö Hól:

"önigazolást keresni és találni a szómágia használatával persze könnyebb, mint saját felelősségünket vizsgálva a tükörbe nézni :-)"

Ha megtennéd, hogy mutatsz valamit a kötet bármelyik tanulmányából, amire konkrétan értelmezed az "önigazolást" a "szómágiával", akkor lehet értelme ennek a kijelentésnek. Addig csak előítélet, akárhogy is nézzük. Nem?
@DarthVader:

"lassan befejezik e termés betakaritását, 1 millió forint értékű zöldséget termeltek be a község konyháiba.

26x (csak) 47 000 Ft x 6 hónap, az több, mint 7 millió forint. "

Magyarország, így szeretlek!
@Sir Bates dö Hól: ahogy ugye en is kerdeztem azt tisztazando, hogy mirol is beszelsz...:-)
@hacsaturján:

asztat szoktam mondani magamnak, amikor mindenki hülyévé kezd lényegülni körülöttem a szemüvegem által, hogy először is megvizsgálom a szemüvegem, aztán magamagmamat hogy hátha én-e? mer ez nálam könnyen előfordulhat. meg a megátalkodás is gyengeségem, ez mindig akkor van amikor a tapasztalat oszlopai támasztanak meg.

ama inkriminált esetben meg tudom, hogy az igazság és a valóságnak is egy elég nagy morzsája vagyon nálam, mer olyan nincs hogy a "szádbaszarok', aztán ekezdem bizonygatni, hogy az nem rémes, hanem krémes, eccóval tudom mit beszélek, és azt is hogy mi nem teccődött, de ez tényleg nem közérdek, amikor foszlanak a fércek. mer öreg, és Mester, azzé nézzen körű eccer.
summa summarum, itt kicsibe is láccik, hogy az összefogás mé nem jáccik.

na megyek is a messzi picsába, ne koptassa a gépet hiába.

szépnapot, jóhétvégét, kedves Mester.
@Husz_János_Puszita:

Fogalmam sincs, miért Kanadába ment. talán erre volt lehetősége.

Szerintem nem kell vele egyetérteni - én sem értek vele egyet sok mindenben, sem a kommunizmusban, sem pl. abban, amit ebben a cikkben az AN-ről ír - ahhoz, hogy önmagában durva legyen, ha egy 80 éves ember mindamellett, amit leír a kötődéséről, úgy látja, erre kell elszánnia magát. Alig hiszem, hogy önsajnálatból vagy hisztiből tette - és ennél kevesebbért, ha csak a politikai hecckampány folyik ellene, akkor is joggal tenné. Leírta elég jól.
@Kowalski, helyzetjelentést!: nem... jelenleg egy 23 évvel ezelőtt megalkotott ördögi tervről rántják le a leplet a hazai független és demokratikus és értelmiségi és európai gondolkodók képviselői, melyet egy használt zokniktól és alsógatyáktól szagos kollégiumi szobában alkotott meg pár vidéki suttyó, s felhevülve az elfogyasztott éva vermuttól és boros kólától, azon nyomban vérrel pecsételték meg szövetségüket, vérüket -más kéznél nem lévén- a kommunista kiáltványra folyatván... bármit is tettünk volna mi, kik nem ők vagyunk, ekkora gonoszsággal szemben eleve védtelenek voltunk, így ebből következik, hogy mi semmit nem csináltunk rosszul, a kialakult helyzettel tevékenységünk nem áll ok-okozati relációban... hát én is ezt vallom...
@jaegtoer:

én meg még sose vótam helikopter, így asztán nem is értem eszt az összefogásos bizniszt, mitöbb, nem kakkukkolok a saját seggembe se, mer nagyon visszhangzana, netán kisülne rulam valami bagolyság.

isten álgya!
@ausländer Sipi: "tudod, nem anyamat minositi ha valaki anyazik:-D"

Na most kéne előkeresnem néhány korábbi hozzászólásodat. ;)
höhöhöhö

Széles Gábornak kellett még egy csillag

Miután kicikizték, hogy a kastélyszállója nem elég menő a dubaji sejknek, felragasztatott rá még egy csillagot. Az ehhez szükséges engedéllyel már nem bajlódott az ország egyik leggazdagabb embere.

www.origo.hu/gazdasag/20131112-szeles-gabor-zalacsanyi-kastelyhotele-minosites-nelkul-kapott-uj-csillagot.html?sec-top
@Sir Bates dö Hól: Rosszul tudod. A szagos kolesz szobában nem a tervek megalkotása zajlott, sokkal inkább a hasznos hülyék és a szervilis csicskák kiválasztása. ;)
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Az EU-ban szabad a helyváltoztatás. Berlinből nem adhatná elő a nagyhalált, nem kérhetne menedékjogot, hiszen joga van ott élni, bárhol joga van az Únió területén. Hozza nyilvánosságra, mesélje el érzékletesen, mit műveltek vele, hadd tudja meg a világ. De ne csúsztasson, ne hisztizzen, ne sajnálja magát, mert hiteltelenné teszi magát, nevetségessé a mocskos jobberek elleni küzdelmet. Ne keverje a szezont a fazonnal. Többet árt, mint használ.
Szigorúan magánvéleményem, persze.
@Sir Bates dö Hól:

Túlságosan leegyszerűsíted a dolgot. Egyrészt találhatsz önmarcangoló irodalmat is, mit ad isten, azok szerzőségével,"kik nem ők vagyunk". Másrészt igazolásra váró hipotézis, hogy ne mondjam, előítéletes rögeszme kapásból azt keresni egy ilyen leírási kísérletben, hogy magukat ne kelljen hibáztatniuk. És adós vagy még azzal is, hogy például a közvagyonlopásról szóló tételedet a szóban forgó szerzők vonatkozásában hitelt érdemlően alátámaszd. :)
@Husz_János_Puszita:

De hát ott van, leírta. "politikai hecckampány indult ellenem, nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol díszpolgári címemet azonnal visszavették, de kormányzati szinten, és a parlamentben is. A kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellenem, és nyíltan uszította a jobboldali szélsőségeseket, akik aztán az uszítást, a mocskolódást országos méretűvé duzzasztották, kiterjesztették az ország határán túl élő magyarok körére is, híveiket, táborukat addig heccelték, hogy jogosnak érezték, hogy ahol meglátnak, nekem ronthassanak; a többi életveszélyes fenyegetést csak azért nem ismertetem, mert nem tűr nyomdafestéket, és olyan mennyiségű volt, hogy több vaskos kötetben nem férne el. Így aztán állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek voltam kitéve, tettleg is inzultáltak, az utcán, uszodában, a Metrón, a bevásárlóközpontban is megtámadtak; nem vagyok gyáva, de kezdtem veszélyben érezni az életemet. Nyolcvan évesen az ember már nem szívesen verekszik."
hmmmmmmmm

Svájcban jövő héten tartanak népszavazást arról, hogy maximalizálják-e a vállalatvezetők bérezését. Ha nyer a kezdeményezés, az komolyan fékezheti az alpesi ország gazdaságát.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/peldatlan_dolog_keszul_svajcban_jo_lesz_figyelni.569637.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hogyazamagasságos!... nem tudtam, hogy ki hiányzik még:-)... mondd el te is mi szíved nyomja:-)

Az anyázás komment viszont no1!!! :-D
@Husz_János_Puszita: megtisztelő minősítés, bár semmi alapja nincs :-)
@Sir Bates dö Hól: :O kanapé, lágy zene, lélekbúvárnak ez is kell, ugye meg van minden? :D
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Ez rendben van, nem erről beszélek, hanem amikor végighaknizta a sajtót Kanadából a menedékjog kérelem alkalmából. Nem emlékszem már pontosan, de durva csúsztatásokat mondott, szánalmas volt na. Oké tudjuk be felindult lelkiállapotának, de akkor is hiteltelenné tette az egészet.
Oda is utána tudnak küldeni verőlegényeket, ennyiből bárhol veszélyben az élete. Gondolom a kanadai szervek sem állítanak mellé testőrt a nap 24 órájában.

A kritikám tulajdonképpen nem is Kertész utóbbi viselkedésének szól -annak is-, hanem a ballib értelmiség nagy részének szűk látókörű, dogmatikus, lényeglátást és problémamegoldást nélkülöző mentalitásáról, amit nagyon károsnak tartok. A fejlődés gátjának.

Nem a jobberekról szóltam. Nekik böriben lenne a helyük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mi sem kedvez jobban a sturtup-oknak, mint a magyar vállalkozói klíma. Atyám!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, ez erdekes lesz..

mondjuk a felmeresek azt mutatjak, hogy azert nem mindenkinek ment el a jozan esze es lesz ellensege a munkahelyeknek es a jovedelemadonak:-)

"A legfrissebb, november első hetében végzett közvélemény kutatás adatai szerint a választók 36 százaléka támogatja a fizetési maximum bevezetését, s 54 százalékuk ellenzi azt. Ez elmozdulást jelent az ellenzők táborának javára, hiszen októberben még 44-44 százalékos volt a támogatók és ellenzők aránya."

"Néhány svájci székhelyű nagyvállalat vezetője - például a nyersanyagpiaci Glencore Xstrata-é, vagy a fagyasztott termékekkel foglalkozó Kuehne + Nagelé - jelezte, ha nyer a kezdeményezés, alaposan megfontolják a cég központjának áttelepítését egy másik országba. .. Szerinte minden olyan munkahely, amely egy nemzetközi vállalat központjáéban keletkezik, további 7-11 munkahelyet teremt a gazdaságban, s ez segíti Svájcban alacsonyan tartani a munkanélküliséget."

"A Szent Gallen Egyetem tanulmánya szerint ráadásul a személyi jövedelemadó bevételek is csökkenhetnek mintegy 1,5 milliárd frankkal, mivel a munkavállalók azon 2 százaléka, akiknél a szabály jövedelemcsökkenést idézne elő, fizetik a személyi jövedelemadó 47 százalékát."
@jaegtoer: nicsak nicsak, mit is írtam nem is olyan régen?

Matolcsyék 10 millióra bírságoltak egy takarékot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tízmillió forintra bírságolta meg az Alsónémedi és Vidéke Takarékszövetkezetet pénzforgalmi jogszabálysértések miatt.

hvg.hu/gazdasag/20131115_Matolcsyek_10_milliora_birsagoltak_egy_ta
@ausländer Sipi:

Nálunk 99:1 százalék lenne az arány.:))
@Kowalski, helyzetjelentést!: én nem vagyok kiváncsi senki önmarcangolására... csak írják le, hogy : "mán miért ne privatizáltam volna gombokért azt, hát mindenki ezt csinálta, mi fáj neked, hogy te kimaradtál belőle?"... vagy azt, hogy "hát a kerekasztalt körbeültük azt megállapodtunk abban, hogy nincs hirig, az eddigiek nyúlnak tovább, de mi is hozzáférhetünk, az orbánék meg megkapták a kaszinót, gondoltuk az is elég lesz nekik, fiatalok voltak"... vagy azt, hogy "igen a fidesz embereit nem basztattuk, mert hát azt hittük, hogy nem az egész torta kell nekik, csak a felosztási arányokon fognak változtatni, hát tévedtünk"... sza nekem csak ennyi kellene... valami kicsi kis egyszerű igazság-féleség... máris emberibbé válnának...
A jelenségről írtam, a csoportudati hozzáállásról, nem az egyes személyekről, de, mint azt már többször is jeleztem, nincs túl nagy tehetségem gondolataim (már, ha nagyképűen annak nevezhetem azokat) megjelenítésére az írás útján... persze, ha nagyon akarod azt bármikor bebizonyítom, hogy a közvagyonból lopott pénzzel finanszírozták munkájukat valamikor, valahol, bár ők nyilván nem tudtak róla... magyarnál még ez sem kell, egy pártban volt weklerrel...
@Husz_János_Puszita: a logmein-ről vannak infóim ismerősöktől, szép és érdekes történetek, és nem véletlen, hogy közel 10 éve kint vannak Amerikában...
@Husz_János_Puszita:

"a ballib értelmiség nagy részének szűk látókörű, dogmatikus, lényeglátást és problémamegoldást nélkülöző mentalitásáról"

Ebben egyetértek. (Kertész történetét nem kísértem figyelemmel részletesen. Szerintem nem is érdekesek igazán a részletek, csak az, hogy akárhogyan is, egy európai országban valóban nem eshetne meg, hogy ne legyen érzékelhető módon megvédve az, ha egy író, aki a légynek sem árt amúgy, ír valamit.)
@Sir Bates dö Hól:

Na ja.
A mutyiban részt vevőktől nem várhatunk ilyesfajta őszinteséget, nem hülyék hogy böribe juttassák magukat. Az értelmiségtől viszont elvárnám.
A felelősségre vonást is elvárnám. Egyszer, a távoli jövőben.
@Husz_János_Puszita: jég lemaradt erről, ezért linkeltem neki is, de már eltűnt a ködben egy hétre, vagy valami ilyesmi :D
@Husz_János_Puszita: az a távoli jövő, az inkább: egy messzi messzi galaxisban...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Frottírtörölközőt, üveg bort beszereztem...:)
@Sir Bates dö Hól:

Sir, az úgy nem igazán vág a dolgok elevenébe, ha látatlanban, olvasatlanul előadsz egy elméletet arról, hogy mit menteget/hallgat el szerinted a "csoport", amihez a szerzők tartoznak (?), akiknek ránézésre a 90 százaléka nem ült a kerekasztalnál. (További, ettől tehát hangsúlyosan elválasztandó kérdés, hogy "a kerekasztalt körbeültük azt megállapodtunk abban, hogy nincs hirig, az eddigiek nyúlnak tovább, de mi is hozzáférhetünk, az orbánék meg megkapták a kaszinót" jellegű leírásai a történteknek mennyiben állják meg a helyüket, merthogy például a "kerekasztalt" meg a "kaszinót" elválasztja egymástól az a talán nem jelentéktelen különbség, hogy az előbbi - egyébként nem is az, hanem az országgyűlés két évvel később - nem azért "adott" székházakat a pártoknak, hogy simicskásítsák őket, azért viszont, hogy volt, aki ezt megtette, talán nem a többieket kellene tettestársnak tekinteni.)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Honvágy miatt. Távoli galaxisokban nem, garantált a minőségi bortermés.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Coravin Borhozzáférési Rendszer"

Sürgősen be kell venni az alapjogok közé.:)
@hacsaturján:

"__én meg még sose vótam helikopter, így asztán nem is értem eszt az összefogásos bizniszt, mitöbb, nem kakkukkolok a saját seggembe__"

márdekurváramegbocsásson, Maestro.

télleg nem volt helikopáter, csak űrhajó (szerintem), de azt meg sose gondoltam volna, hogy összekeveri a fentit meg a lentit, bár nyilván ez is csak kakukkos óra kérdése, mindazonáltal értem, szarik az egészre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ha a takszöv tagoknak rendben én nem állok oda sikítozni helyettük, amikor az az ő pénzük...

de mentem, balfenéken:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: figyu a kötet tanulmányainak alapjai többségében mind-mind megjelentek már, elolvashatta az aki akarta, mind elgondolkodásra késztető kiváló írás önmagában... ám, ha ezt egy kötetbe helyezed és a kötetnek azt a címet adod, hogy "Magyar polip, alcíme pedig „A posztkommunista maffiaállam", valamint a recenzió "Megjelent az elmúlt két évtized legfontosabb társadalomtudományi kötete" felütéssel indít, akkor szerintem más a helyzet, képzavarral élve, a szövegkörnyezet.
Miként akkor is, ha a "Munkát, kenyeret" állástalan melósként a gyárkapuban éhezve vagy nagy sándorként, egy életet végigdolgozott szot-elnök poziciójából a parlamentben hangoztatod. Tudom, sarkítok, de én már csak egy ilyen jobboldali mno általi agymosott vagyok:-)
@jaegtoer: jó pihenést. majd meglátjuk, hiányozni fogsz-e. sipinek tuti. :))
@jaegtoer: jó pihegést, akarom mondani pihenést, osztán jót ne halljunk rólad ;)
@bella _ciao: jó is ez a közös gondolat sodor, reggel mi is linkeskedtük, most jön a délutáni műszak, este majd Bolival az esti :D
@bella _ciao: jó is ez a közös gondolat sodor, reggel mi is linkeskedtük, most jön a délutáni műszak, este majd Bolival az esti :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: remélem, este is leszek. ápolgatni kell a szőr lelkét néha a bézbólütőmmel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyben a Nemzeti Térenergetikai Nagyprojekt központja lesz, magasabb rendfokozattal.
@bella _ciao: Itten a szeretetotthoban? Nem is tudom, de amikor felveszem a legszebb szeretetotthonkámat, úgy tűnik, kifejezetten sikerem van:-)
poszthoooo, egy nem utolsó megjegyzés és információ:

Tarlós megcsinálta: Így mulat egy magyar úr

Hiába nőttek a BKK bevételei az elmúlt években, nem biztos, hogy a budapesti városvezetés megengedheti magának azt a luxust, hogy a tömegközlekedés frontján folytassa a rezsiharcot. >>>>>>>Az óvatoskodás azom is látszik, hogy nem mindeki élvezheti a csökkentett árú rezsi örömei, a cafetériaként bérletet adó cégek a régi árat fizetheti, amit még megfejelnek 16 százalék adóval.<<<<<<<< Bécs példája azt mutatja: az lenne a jó, ha mindenki éves bérletet venne, de ez még a csökkentett áron is több mint százezer forint.

hvg.hu/itthon/20131115_berlet_rezsicsokkentes_fovaros_BKK
@rodeo36: Rodi kedves! A zabagépségről annyit: általában naponta egyszer jut főttétel akár itthon, akár külföldön. A kaja, bár nem vetjük meg a jóféle fogásokat, többnyire marginális kérdés. Mellesleg kb 156 éve változatlan körméretem, és azt hiszem (mások most ne figyeljenek ide) a 189/89 arány nemigen vall szétfolytkövérdisznói korpuszra. És az utolsó kérdés: bár meglehetősen hihetetlenkedve olvastam megjegyzésed, miszerint nálad az alkohol nem okoz problémát, nos... bevallom, súlyosan visszaeső vagyok az ügyben, mivel naponta iszok, többnyire este, mert napkötben sohasem tudom mikor kell kocsiba ülnöm, mondjuk átlagban 1 db felesnyi jobb minőségű valamit (mondjuk vmiféle viszkit, vagy konyakot, és galádul belehasítva az éjszakába, mág ráküldök 2 doboz rendesebb sert... Ha ez Neked megbocsáthatatlan, örülök, hogy nem Te vagy a feleségem:-))) Remélem kielégítettelek:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Olcsóbb elmaszkírozni magát nyugdíjasnak, a nagyi bérletével járni munkába. Ungarische startup, kalandos is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: basszus, cirbi. ne mutogass ilyeneket, mert lefejelem a monitort dühömben:

"Az eredeti javaslat csak a nyugdíjasokra vonatkozott, állítólag azért, mert egyre kevesebb ilyen bérlet fogyott. A javaslat kiterjesztését a hvg.hu információi szerint egyetlen éjszaka alatt döntötték el. Háttérszámításokat az általunk megkérdezett városházi politikusok nem láttak, a hvg.hu kérdéseire pedig a városháza egyelőre nem válaszolt."

persze tudtam, hogy ezek szarnak a számokra, csak túlzás ezzel nap mint nap szembesülni.
@Mariann19:
Már megtörtént! :-9
Az Ózonon vezet műsorokat, kommentál és ilyesmik. Előtte Erőss Zsolt csinálta - megjegyzem: baromi rosszul iszonyat volt hallgatni, annyira nem tudott beszélni -, aztán mikor meghalt, pár nap alatt odabiggyesztették Kokót.
Egy fokkal jobb, mint Erőss - de számomra abszolút hiteltelen, tehát a csatorna óhaja szempontjából nagyon gáz.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ne haragudja rá! biztos szörfölt a neten és rácsodálkozott sóbertápdétnorbi oldalára. megvilágosodott, kiszórta az összes rumkészletét, amire ösztönözne téged is.
@jaegtoer:
Szia!
A tegnap esti nekem írt kommented matematikai feladványa és megoldása 5-ös érdemjegyet ér.
Érdemes lesz megvenni Ferenczi Krisztina könyvét Orbán vagyonosodásának történetéről.
Kivonatot olvastam belőle, elsőre a szereplők kuszasága zavart, de az ellopott összegek nagysága miatt elsötétült előttem a világ.
Külön-külön egy hazai ügylet töredékéért a környék országaiban kormányválság és lemondások sorozata vetett véget a hasonló diadalmeneteknek.
Nálunk már nem is suba alatt megy ez, hanem "Dafke!"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nézd a büdös náciját, nem átall Gyurcsánytól lopni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Mert én is így látom, és a többiek is, már megint."
Az örvendetes, hogy ilyen nagy az egyetértés közöttünk, mert ugye egységben az erő.
Az a hézag, hogy ezt a erőt nem tudjuk használni, egyelőre.
@bella _ciao: Nálam az Öreg Rumcájsz ugyanrumot hijába is keresgélne. Szerintem, az nem tiszta ital:-) Különben is amit rendeletileg tett kötelezővé az angol admiralitás... úúútálom az erőszakot:-) Dzóval maradok a felsorolta, felsörölteknél. Öreg mókus már nem kostól új mustokat:-)
@bella _ciao: ... és ha azt számolom, gogy ez nagyjából napi 4 dollárral terheli a pénztácát, (ti. az alkoholfogyasztás), talán annyira nem vészes a helyzet:-) Mosmeg majd ne gyere, hogy sírbanesz ennyiből a teljes napi kaja-pia-szállásköltségét letudja, és még valami óccsóbb nő is kerül esetleg.... tudod, Maon nem olyan erős a szociális háló, mint arrafelé:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: hagyjad. ez a gall hobó gyanús nekem. budigárdozik a főnökaaszony mellett, oszt valahogy mindig leeseik neki egy vekni bagett meg egy kecske sajt. nem, nem írigylem tőle, megdolgozik érte, egész testét beleadja.
öööüüüöööhmmmmmmm @bella _ciao: te most fordulj el, megrázó sorok jönnek:

- elfordultál????

- na okééé, akkor belenekije

Némi ellentmondást érzek, de persze lehet én vagyok alkalmatlan a nerszinapszisok munkájának visszakövetkeztetéses megértésére:

Pokorni: szétesik a Fidesz, ha marad a militáns tempó

A párt alelnöke szerint ha a szívére hallgat, „naponta el kell mondja, mit nem tart jónak, de az nem tenne jót sem a Fidesznek, sem a kormánynak”.

hvg.hu/itthon/20131115_Pokorni_Fidesz_MSZP
@Sir Bates dö Hól: igazat szólsz ónagy effendi:-) ami most történik, a spanyolviasz sokadik újrahasznosítása. De lássuk be,,, egy újszülöttnek minden újabb lopástrükk új:-)
a jókedves mamika ugye azééé jól van?

Debrecen nem firtatja,
ki utazott Floridába

Mindenki a saját pénzén utazott a hivatal szerint, nem lesz vizsgálat.

www.origo.hu/itthon/20131115-debrecen-nem-firtatja-ki-utazott-floridaba.html?sec-1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ne háborogj! A köztörvényes köztisztviselőknek is kijár a rúd, megaz americana filing, meggyötört testük és bohócuk újjrapolírozására:-)
@Evezős:
Szerencsére mostanában Erdei Zsolti van Öcsi bácsi mellett az ökölvívó meccseken, és így már hanggal nézem ezeket a mérkőzéseket.
Amikor Kokó töltötte be ezt a feladatot, le kellett vennem a hangot, mert megállás nélkül sztorikat mesélt pl. egy izgalmas Klicsko meccs alatt.
A bennfentességét próbálta reprezentálni az Universum istállóban, Sdunek haver volt, Klicsko "Vityát" emlegette, lényeg az volt, hogy róla szóljon az élet.
Csúnya dolog tőlem, de életem egyik legszebb napja volt, mikor Chacon kétszer úgy kiütötte a ringből, hogy kívül esve csak úgy kalimpáltak felfelé a lábai.
Soha nem volt rá jellemző a fair play.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: egyetlen egy alkalommal költöttem ennyit... betépve mellényúltam és a magos baguettet vettem le a polcról:-)
@bella _ciao: "megdolgozik érte, egész testét beleadja" arra az átlag 2 perc 39 másodpercre minden nap:-)... aztán valahogy regenerálódnom kell... de egyre nehezebben megy :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nekem ez lett a kedvenc. Vaspurakan 15 éves brandy. Igaz, csak kivételes napokon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Tarlós megcsinálta. Igy mulat egy magyar úr."Miért csodálkozol?
Ő egy dzsentri, a nemesi birtokos osztály mamelukja.
Most vesz fel a BKV 9.4 mrd-os hitelt az előző hitelek törlesztésére, egyben 10%-kal csökkennek a bérletek árai.
Ügyes fiú. Eleget tesz a bankoknak, az utazóközönségnek, és nem utolsó sorban a kormánynak.
hogy oldjam a napi feszültséget, most hogy itten egymás köreiben vagyunk, új poszt sincs, és világba szakadt emberkék is körünkbe vannak. Egy jó kis témát vetnék a terített asztalra:

index.hu/x.php?id=inxv&url=http%3A%2F%2Fvelvet.hu%2Ftrend%2F2013%2F11%2F15%2Ftiz_magyar_etel_amivel_kiborithatja_a_kulfoldieket%2F
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: mai napig úgy tátong a költségvetésemben az akkor okozott 1,23€-s lik, mint az emútnyócban osztogatott emelések a moiban :-)...
@Mariann19: jajjjj máááá, megint ez a rosszindulat, ami tőlem indult, de te helyemre tettél, köszönet érte, mindig elfeledem a dicső kormányunk és tartozékainak érdekeit :D

ööööö, izééééé, hűűűbakker:

Fellegi cége tervez arculatot
a kormánynak

24 millióért kell a milánói világkiállítás miatt készülő honlapot kitalálniuk.

www.origo.hu/gazdasag/20131115-fellegi-tamas-cege-tervez-arculatot-a-kormanynak.html?sec-1
@Mariann19:

De kis 'gonosz' vagy Te hölgy!!De megértelek!!Madár mellesleg nagyobb bokszoló volt mint Kokó!!

www.youtube.com/watch?v=8r15l_OjmEQ

Celjébe kéne menni Vasárnap!!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: az csak az èn hiányérzetem... bár szerintem akinek/akivel én nem delláztam, amely nemzetgazdasági ágazathoz nem tettem hozzá a magamét, az mind az ufók annál is anna leseiben szerepelt az emúthúszban, mint análforrás :-)
oops

Elérhetetlenné vált péntek délután a Központi Statisztikai Hivatal honlapja. A KSH központi számát feltárcsázva megtudtuk, hogy már többen is jelezték a hivatal felé a problémát, de a telefonközpontos azt nem tudta megmondani, mikor állhat helyre a szolgáltatás, és illetékest sem tudott kapcsolni az ügyben. Annyit azonban elárult, hogy "volt már ilyen" és "meg kell várni, míg helyreáll".

www.napi.hu/magyar_gazdasag/leallt_a_ksh_honlapja.569654.html
@Sir Bates dö Hól: bár erre legalább tudok hivatkozni, merthogy mindenki boldog, és mindenszentek útjára lépre válván, hogyaszonygya "milyen csoportosan, hát egyedűlően álldigálok itten, ha jóllátomnézem" :-)
@bella _ciao: eddig csak a széket sikerült felborítani, rohadt mekkelek mindég arrább lépdel :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Fellegi cége tervez arculatot."
Még szerencse, hogy az idén júniusban be is jegyezték.
Mint olvasható, a megbízást "hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés" nyerte el.
Sajnálom őket, azért a 24 milláért kidolgozzák a beleiket.
@Sir Bates dö Hól: sújtsd fejbe villámiddal, istenkirály! de csak elalvásilag, hiszen a döglött kecskéről le kell szállni.
@Mariann19: ugye ugye, és milyen gáláns ár egy weboldalért ;)
@gazoló:
"De kis "gonosz" vagy te Hölgy!"
Mentségemre szolgál, hogy úgy kezdtem kéjes örömöm okának bevezetését, hogy "Csúnya dolog tőlem", tehát nemzetileg és morálisan tudom, hogy helytelen érzeteim voltak, de nem tudtam felülemelkedni ezen a kihágásomon.
Mennék én is Celjébe, meg mindenhová, ahol a kedvenceim játszanak, de nem tudom megszervezni, mert a családban más sportágakban érdekeltek a lehetséges kisérőim.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
El kéne menni Fellegihez megtudakolni, hogy milyen rezsi órabérért dolgoznak.
Márcsak az országos jövedelemarányok kialakítása miatt is.
Vagy ez csak kormányzati bértábla?
@Penivaldes: volt, mert itt elég sötét van.
Azért én kívánok jó hétvégét ;)
@Mariann19: ébren vagyok, vagy csak álmodom rémesen rémeseket?

Orbán: Nálunk lehet tervezni
És a beruházások megtérülnek. Mi leszünk egyébként Európa legiparosodottabb országa.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F11%2F15%2Forban_nalunk_lehet_tervezni%2F
hmmmm, akkor csendesen és szó nélkül maradok:

Volt állambiztonsági ügynök: előre megtervezett volt a prágai bársonyos forradalom

Nem az egykori ellenzék, hanem a kommunista állambiztonsági hivatal (StB) forgatókönyve érvényesült az 1989 novemberi bársonyos forradalom prágai eseményeinek kirobbantásában - állítja Ludvík Zifcák, volt állambiztonsági ügynök, aki egyike volt a november 17-i prágai tüntetés főszereplőinek, mely végül a korabeli szocialista rendszer bukásához vezetett Csehszlovákiában.

hvg.hu/vilag/20131115_Volt_allambiztonsagi_ugynok_elore_megterv
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mivel szolgáltatásokra senkinek nem lesz pénze lyukas zsebből, igaza is lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: oltsál fel villanyt, és rögtön lesz fény.
hétvége? majd holnap
@Penivaldes: hehe, oltani csak el, vagy le lehet, gyújtani lehet fel

nem akarok kekeckedni, de mindig tetszik a tájak és régiók sajátos nyelvezete, és most jól esett megemlítenem. ;)

Itt van pl. a fel-le merül képzavara is :D
talán ezért térdelt le a KSH szerver, már ő sem bírta a nyomást?

"

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy az idei utolsó negyedévben a harmadik negyedévit is meghaladó mértékben bővül majd a magyar gazdaság.

A kormányfő pénteken a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest.

Ebben kiemelkedő szerepet játszott az autóipar, de jelentős mértékben járult hozzá a mezőgazdaság és a híradástechnikai eszközök gyártása is - mondta, és a járműiparral kapcsolatban külön megjegyezte, hogy minden gazdasági előrejelzés szerint a gépjárműgyártás világméretekben növekedni fog a jövőben.

Ezért jó döntés volt, hogy Magyarország nagy hangsúlyt helyezett gazdaságszerkezetében a járműiparra, így ugyanis hosszú évekre garantált a gazdaság bővülése - közölte Orbán Viktor."

hvg.hu/gazdasag/20131115_Orban_meg_ennel_is_jobbra_szamit
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt most nem értem.)
feloltom a villanyt, leoltom a villanyt. mindig így használtuk. ti nem?
lemerül-akarattal kerül le
elmerül-nem akar lekerülni, de lekerül

én nem láttam eddig különbséget régiók nyelvhasználatában.
@Sir Bates dö Hól:

Ha jól értem tehát, onnan, hogy ez egy rakás önfelmentő szar, amit a kerekasztalnál ülő enyves kezű szélhámosok hoztak össze, hogy ravaszul a velük valójában összejátszó többi hasonszőrűre tolják a felelősséget, néhány kérdés nagyvonalú függőben hagyásával eljutottunk odáig, hogy ez egy rakás remix amúgy remek cikkekből, aminek idegesítő tulajdonsága, hogy egy kötetbe rendezve jelenik meg, mert így úgy néz ki, mint …ööö… egy rakás önfelmentő szar, amit a kerekasztalnál ülő enyves kezű szélhámosok hoztak össze, hogy ravaszul a velük valójában összejátszó többi hasonszőrűre tolják a felelősséget. Vagy rosszul értettem valamit? :)
@Penivaldes: feloltomot nem használtuk mi soha, ezt nagyon ritkán hallottam Pesten, ellenben Vasmegyében és Debrecen környékén.

A felmerül, ellentmondásos ugyan így a fel irányát tekintve ellentétes a merüléssel, mert az lefelé irányul, pont úgy mint az oltás, ami logikailag nem eredményezheti az égést, aminek eredménye a láng=>azaz a fény.
@Penivaldes:
Nem nekem szól, de kihagyhatatlan lehetőség:
feloltani(?) helyett meggyújtani,felkapcsolni.
/még sokat használják pl. a leépül(?) és a felmerül(?) szavakat is, pedig ha értelmezzük../
@Evezős: A különbség "csak" annyi, hogy gázsütős Ferkónak még azt sem hiszik el, amit kérdez. :)
@Mariann19:

Amikor a csapból is "Kovácskokó" kezdett folyni,a médiában a hírek elnyert 'visszanemtérítendő' kormányzati támogatásokon rágódtak és a főző-sport-tudományos-hír-tech műsorokból is Ő osztotta az észt,néha én is megnéztem ezt a kis meccsecskét!!!
@DR. INKVIZITOR: ezek szerint nem csak én furcsállom, és még a leépül szó nekem sem tűnt fel :D
@DR. INKVIZITOR: leélek 23 évet, és kiderül, hogy nem jól beszélem a saját anyanyelvem.

sosem hallottam olyat, hogy gyújtsd meg a villanyt. meggyújtani a tüzet kell.
felkapcsolni..az még talán, bár én azt is inkább máshogy használom
@Sir Bates dö Hól:

"eddig csak a széket sikerült felborítani, rohadt mekkelek mindég arrább lépdel :-)"

Ragadd meg két szarvát háturul, olvasás oktatás céljából a betűzéssel kezdjed, sikeres tevékenység esettyén megbokrosodík, miáltal felhevült tested árnyékra lel!:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: felmerül...és ha a víz emeli fel, tehát nem az ember akarja hanem a víz akarja, vagy elvont értelemben úgy jut vmi eszedbe hogy nem akartad?
mert szerintem úgy van a felmerült egy ötlet
@Kowalski, helyzetjelentést!: nem, mindent jól értettél... a részek tekintetében... csak az egész nem áll össze... kerek egésszé...de vagyunk ezzel még egy páran így a négyszögletű kerek erdőben... pl. Ló Szerafin, Brukner Szigfrid, Aromó, Nagy Zoárd, Vacskamati, Mikkamakka, Dömdödöm, a bodobácsokról meg nem is beszélve :-)
@Penivaldes: nem jo vagy rossz kerdese ez, csak erdekesseg, a nyelv is valtozik, ami most meg furcsa, holnapra mar termeszetes.
@DR. INKVIZITOR: felkapcsolni a kis karokat kell, mielőtt felszállunk a levegőbe, vagy kilőjük magunkat. tehát amikor vmi nagy tárgyat akarunk megmozgatni felfelé
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ébren vagyok, vagy csak álmodom."
Felrázlak.
Orbán már beszélt arról, hogy mi leszünk Európa legiparosodottabb országa másfél év múlva, jelenleg a németek és a csehek mindössze orrhosszal vannak előttünk, de hamarosan megelőzzük őket is.
Elég necces ez a terv, mert az I.féléves O.5%-os GDP növekedést a mezőgazdaság 20%-os növekedésével értük el, az ipar stagnált.
Ráadásul a mg-i teljesítmény 20%-a is a rossz bázishoz képest tudott így növekedni.
Nem mindegy, hogy milyen összegű a vetítési alap.
Jelzem, a mezőgazdaság mindössze 3.5%-kal vesz részt bruttó hazai termék előállításában.
A Kádár korszakban ez 33% volt.
Kétséges ez az első hely Európában.
Esetleg az inuitok földjén.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem tudom, nekem az nem természetes, hogy gyújts villanyt. gyújtani a mondom a tüzet kell.
@tristen2005: hátulról?... vazze, én eddig elülrő próbátam... minek eredményeként az xs-s ánderver is szóba jöhet:-)
@Penivaldes: inkabb felbukkant, feldobodott, felvetodott, ezek szinkronban vannak az iranyokkal, de mondom, ez csak az en logikam, ami nem feltetlen nyelvtanilag helyes ;)
@gazoló:
Látod, ilyen jövedelmező nemzeti ünnepeken a Fidesz emelvényen feszesen pózolni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igazad lehet, hogy talán inkább tájnyelvi különbség, nem kulturális.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hagyjál engem az irányokkal. :))

felbukkant--ötletre nem jó. felbukkani a rég elveszett barátok szoknak a kiserdőben
feldobodott...az meg az amikor boldog vagy

felvetődött-az igen, azt lehet szerintem a felmerül szinonímajaként használni.
@Sir Bates dö Hól:

Na látod. Nem bodobácsok, hanem pomogácsok. De ne zavartasd magad. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szerintem a fel, az ilyenkor mindig átvitt, és az újságot jelzi.
@Mariann19:

Szervilitásról,megalkuvásról Moldova Györggyel és más reletivizáló csúszómászókkal a ATV-n!!!

www.atv.hu/videok/video-20131115-csatt-1-resz-2013-11-14
@Penivaldes:
Meggyújtani a gyertyát és/vagy a petróleumlámpát kell/ett/. Ezt a villanyra már nem szerencsés, használni, de még mindig jobb, mint "feloltani".
Más:
A "felmerülés" egyszerre két ellentétes irányt jelent, amely nem korrekt. Helyette jól használható a felbukkan és felvetődik.
@Kowalski, helyzetjelentést!: elnézést kérek
de a bodobácsok azok bodobácsok. szöszke kormban órákon át tudtam figyelni vándorlásuk
@Penivaldes: Hello Peni! A múltkor jól itt hagytál. :)
@DR. INKVIZITOR: sosem hallottam még ilyet. otthon, iskolában, munkahelyen mindig úgy használták mint én.
@Penivaldes: én a lámpát be szoktam kapcsolni, a csillárt meg fel... házahazája válogatja:-) De, mondjuk síromnak az illesféle dolgok nem jelentenek etimológiai és emóciós problémát. Lefordul a bakról, oszt lefekszik a tyúkokkal:-)
@V-PORT: na végre egy normális. ha most te is azzal jössz, hogy helytelenül használom az anyanyelvem, akkor tényleg mérges leszek:)

más dolgom volt, meg vannak olyan dolgok, amik a részemről nem érnek sokat.

egyébként hogy vagy kedves páriatársam?
@Penivaldes: TEmető mellett laktál? Mert felénk temetőbogárnak híják:-)
@Penivaldes:

Természetesen a bodobácsok bodobácsok, ehhez kétség sem fér. Viszont nem ők szerepelnek a Négyszögletű kerek erdőben. Hanem a pomogácsok. Mit nem tesz a kontextus. :)
Amúgymeg, nyugodtan hallgassatok a töketlen borsodiakra... állítólag errefelé beszélik a majdnem irodalmi magyart...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én a tv-t szoktam bekapcsolni:)

a tyúkok egy bordásfal szerű tárgyon aludtak nálunk a Dunántúlon, amikor Alföldön lakva vettünk tyúkokat, és csináltunk nekik szokásos alvóhelyet, nem mentek fel rá. .)

igen, neki elég csak ledölni:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem, a temető onnan nagyon messze volt ahol laktam. nálunk a bodobács bodobács volt
Pomogácsok! Az az, a Béla! De legalább ebben egyetértünk béláim azúrban!:-)
@Penivaldes:

Normáliséknál normális normálisozni, amitől a többieknek nemnormálisnak kell érezniük magukat?
@Kowalski, helyzetjelentést!: én erre nem emlékszem, de ez nálam nem csoda. a Vörös és Feketét is nagy ugrásokkal olvastam, aztán irodalomórán tőlem kérdezett a tanár olyat amiről nem is olvastam a könyvebn
@Penivaldes:
Kicsengettek, vége a mai magyar nyelvórának!
Az ellenőrződbe a következő alkalommal fogok beírni.
@Kowalski, helyzetjelentést!: mért zavartatnám... klasszikussal válaszolok "Igazad lehet, hogy talán inkább tájnyelvi különbség, nem kulturális." :-)
@Mariann19: Orbántól teljesen függetlenül ezeket olvastad már??? :)

Megfojtja magát Európa. Az adósságok nőnek, az infláció eltűnik, az eurózóna súlyosan eladósodott országai így egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

penzugyiszemle.blog.hu/2013/11/14/megfojtja_magat_europa

Ja és ezt is szíves figyelmedbe ajánlom.

A felzárkózás illúziója

Az Európai Bizottság rendszeresen eldicsekszik azzal, hogy a kelet-közép-európai országok uniós integrációja milyen jól sikerült.

Hivatkozási pontként gyakran merül fel, hogy néhány „új” tagállam, mindenekelőtt Szlovénia, Csehország és Szlovákia az egy főre jutó GDP-t nézve már megelőzött néhány régebbi tagállamot, például Portugáliát, Görögországot vagy Ciprust. E narratíva szerint a keletiek felzárkózása a nyugatiakhoz csupán idő kérdése. A válság ugyan törést jelentett, de hosszabb távon a külföldi működő tőkére alapozó kelet-európai kapitalizmusmodell felzárkózáshoz vezet.

Minden egyes megtermelt termék esetében a nyugati telephely több hozzáadott értéket termel, több bért oszthat ki, mint a keleti, azaz a különbségek nőnek. A gyenge szakszervezetek miatt a munkáltatón nincs bérnyomás. Mindezt az adatok is visszaigazolják. A bérek aránya a GDP-n belül Kelet-Európában csökkenő tendenciát mutat. Magyarország esetében például 1995-ben volt ez az adat még 68 százalék is, 2010-re azonban már csak 45 volt úgy, hogy 2009-hez képest is csökkent.

A magas GDP-növekedés tehát alapvetően a transznacionális tőke profitját erősíti. Ennek belátásához nem kell sem jobb-, sem pedig baloldali szélsőségesnek lenni, csak a realitások iránt elkötelezettnek.

figyelo.hu/cikkek/a-felzarkozas-illuzioja
@Kowalski, helyzetjelentést!: igen, mert ti is engem, akkor én miért ne, na látjátok:)
@Penivaldes: Jól. De a múltkor itt maradtam, egyedül a sok DKs-val. Két óra után már egy szinten voltam Kérivel, és Juhász Péterrel.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: @Sir Bates dö Hól:

Az nem az igazi pomogács, ő ts-sel írja a nevét, direkt megkülönböztetésül. :)
@DR. INKVIZITOR: sosem írtak be, pedig úgy szerettem volna.)

szerintem anyámékat nem izgatta volna, ha kapok beírást
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Korábban már olvstam, kivételesen egyetértek a linkeddel.:)
@V-PORT: ember, ne maradjál DK-sokkal egy helyen. olyanok időnként mint a Jehovák. azok is ha nem állsz meg nekik, elkezdenek követni. volt, hogy majdnem megkérdeztem, hogy "Ne haragudj, de most lefogsz karatézni?"
@Kowalski, helyzetjelentést!: én csak kedvenc hősömre Vacskamatira emlékszem, akit rólam mintáztak :)
@Penivaldes: Nagyon durva volt. Te pedig sehol. Már nem sokon múlott, hogy ne lépjek be a szektába. :)
@V-PORT: ne add fel magad és az elveid. gondolj rám, és arra ami köztünk van:)
@bella _ciao:
"kálomista volt a producere a cozmáról készült filmnek. elvileg kötődik a városhoz egy ideje"

Kálomista mindenhova kötődik, ahonnan pénzt tud lenyúlni. Hidd el, tudom, miről beszélek.:))
@Penivaldes:

Pedig érdemes, a NER-kommunikáció értelmezéséhez alapolvasmány. :)

www.szepi.hu/irodalom/lazar/kerek/kerek11.html
@Kowalski, helyzetjelentést!: hiába linkeled be, azóta is csak azokat a részeket olvasom amik izgalmasak:)
@Sir Bates dö Hól:

Lófaszt, Sir. Itt pont nem, hanem két, különböző dolgokat jelentő szó, amit csak úgy lehet megállapítani, ha az, aki állít róla valamit, előbb - elolvassa. :)
Magyarország jobban teljesít..csak az emberek döglenek bele. :(

A magyarok a hiteleik harmadát nem fizetik rendesen.

Újabb csúcsra ért a bedőlt hitelek aránya, miközben a devizahiteles mentőcsomagra vár a lakosság.

www.origo.hu/gazdasag/20131115-a-magyarok-a-hiteleik-harmadat-nem-fizetik-rendesen.html
@Csaknézek...:
"Ezek nem kifejezetten sportemberi tulajdonságokról árulkodnak"

Ezt azért valamilyen szinten ő is tudja, ő sem tartja magát már sportembernek. A vicc az, hogy üzletembernek viszont igen.
Bár, ha meggondolom, hogy egy mesterségesen felépített, rövid úton és csúnyán végetért sportpályafutásból még mindig ilyen jól megél, lehet benne valami...
@Penivaldes:

Ó. Olyan lehet ez, mint "a DK-sok" meg a "normálisak". Fogalmad sincs, honnan, de tudod. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: valahogy úgy... csak fűvet, azt a szèp ződ fűvet, azt hagytad ki :-)... lám, mily kevés kell a bódógsághó... ha megfelelő a perisztatika :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"A kelet-közép-európai országok integrációja milyen jól sikerült."
Ellentmondás van a fenti megállapítás és az eu által lentebb közölt - ugyanezen országok - drámai jövedelmeinek csökkenésében.
Egy jól sikerült integráció a gazdasági növekedésben és az állampolgárok növekvő jólétében manifesztálódik.
Ugyanakkor kijelenti, hogy a nyugati telephelyeken a hozzáadott érték lényegesen magasabb, tehát a jó érzés eltűnik ezen megállapítások olvasatán.
Egyre többet hallani arról, hogy az eu válságkezelési politikája téves utat jelölt ki, a franciák kezdték az adósságcsökkentés és a költségvetési hiány leszorítása helyett a gazdasági növekedés politikáját kierőszakolni.
Azóta is stagnálnak a folyamatok.
Most lehet, hogy nem fajsúlyos a megállapításom, de mindaddig, amíg az eu-ban a z egyes országok parkolópályára tett pártkáderek szavaznak szakmai kérdésekben, addig robbanásszerű és hatékony változás nem áll be az eu-ban. Ez régi fájdalmam.
Jóllehet, kismillió szakértőt alkalmaznak, de a döntés direktben az ő kezükben van.
Elkötelezett híve vagyok az eu-nak, de az utóbbi idők egyhelyben topogása nem jelenthet reményteli jövőt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az elsőt a pénzügy online-on röviden véleményeztem, a másodikkal maradéktalanul egyetértek. Több, mint kér évtizede elvált egymástól a GDP és a reálbér Magyarországon. Egyike a súlyos strukturális gondoknak.

A szocik nem is akartak változtatni rajta, elintézték a "kis nyitott gazdaság" szlogennel. A fidesz akart, de szokás szerint elbarmolta, ahogy mindent. A belső piac, fogyasztás erősítésével lehet változtatni az arányokon.
@Kowalski, helyzetjelentést!: ha te mondod :-) ha csupa nagybetűvel leírom, A PINGVINNEK VAN IGAZA 'kor megnyugszol?... mert látom az egész még mindig távoli cél... :-)
@gazoló: Láttam tegnap a műsort.
Meglepő volt, hogy Moldova és Vágó milyen célratörően vitatkozott, milyen bravúrosan érveltek.
Nem hagyták a jobboldali szólamokat érvényesülni, keményen a helyén kezelték a kérdéseket.
@Husz_János_Puszita: Nem akarok nagyon károgó lenni, de ha jól hallottam a NAV-os emberke is arról nyilatkozott, hogy elsősorban nagy multik az adókivonás haszonélvezői az általa kirobbantott botrány alapján.

index.hu/gazdasag/2013/11/12/horvath_andras_nav/
"Sajnos azonban tényleg Trabantban ülünk, és a legutóbbi, elmúlt 4 évet elemzõ számok után álljon itt ennek demonstrálására néhány újabb adat, amelyek bemutatják, hogy az elmúlt 10 évben összesen (tehát nem éves szinten!) mennyit nõttek a különbözõ gazdaságok:

Magyarország: 5%

EU: 6%

Csehország: 21%

Románia/Bulgária: 26%

Szlovákia: 39%

Lengyelország: 41%"

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/16-citadella/4104-

Így lehet felzárkózni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerinted miért? Mert hagyják. Gondolom, hálásak érte.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
látod látod kezded megérteni, hogy miért nem értem...a húúúúúúúúúúúúúúúúúúú MÓR-t

én kövérségről nem írtam...cask a sok melléütés okát kerestem...de: javaslatom:

ne teker gess, ne te kerge ss, nem te kerge TEK és maradunk vidáman frissen...mint az job házaknál szokásos

üdv ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ kar Csú Ságod nakis

brühüyyy
@Mariann19: ok engem felraztal, de akkor a lazalmokat mas almodja nem en. Vezenyloi agymenes mar volt mindenre, elso hely mezogazdasag, fogaszati turizmus, most az ipar, a lenyeg csak az, hogy az az elme hibban merre jar. A szoveg iroinak csak cserelgetni kell a paneleket es a lemezt.
@taga20: Nekem meg ez a film volt a kedvencem, gyerekkoromban. :)

youtu.be/rLF9xiQu9Es
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Debrecen nem firtatja,
ki utazott Floridába

Mindenki a saját pénzén utazott a hivatal szerint"

Hápersze... a hülyék meg a szembejövő sávban jönnek csónakon... Vérlázító, hogy mennyire agyatlannak néznek minket, de úgy kell nekünk, ha viseljük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, evvel majdnem minden trollkodásodat megbocsátottam:) hetek óta kerestem ezt, de csak ponikapálig jutottam:))+1
@Sir Bates dö Hól:

Szerintem inkább azt írd, hogy AZAGI NAV KENNIVGNIP A. Majd a szubatomikus energiagömbgenerátorommal megfejtem. Ha kizökkentem a nyugalmamból, de ez egyelőre nem jött össze. :D
"Lemaradó Magyarország

Jól érezhetővé teszi a különbségeket a GfK Vásárlóerő tanulmánya, amely szerint a magyarok 5009 eurós egy főre jutó vásárlóereje az európai rangsorban nyolcadik helyen álló németek 20 ezer 621 eurós vásárlóerejének kevesebb, mint egynegyede.

Régiós összehasonlításban még szomorúbb a helyzet: a magyar vásárlóerő mindössze a szlovák kétharmadát teszi ki. Északi szomszédunk az egy főre jutó 7473 eurós vásárlóerővel az európai lista 23. helyén áll, Magyarország pedig - a tavalyi évhez hasonlóan - a 31-diken. Így olyan országokat utasítunk magunk mögé, mint Montenegrót (4541 euró) és Romániát (3491 euró).

De Horvátország például (5208 euróval) az egy főre jutó átlagos vásárlóerőt tekintve már hazánk elé került. Magyarország nemzeti átlaga az európai egy főre jutó átlagos vásárlóerő mindössze 38.9 százaléka."

tenytar.blog.hu/2013/11/14/rosszabbul_elunk_mint_negy_eve_most_tenyleg

Vannak szép színes grafikonok. Semmi másnak nem köszönhető, mint az ostoba szavazatszerző gazdasági populizmusnak és a korrupciónak.
Ha tudnék, sem megyek el szavazni, döntöttem. EZEKRE én nem. Egyikre sem.
@Mariann19:

Néztem volna még az ellenoldal siralmas kategóriákban,sémákban gondolkodó vergődését!!
Tetszett amikor az elmúlt rendszer 'asztalfióknak'megírt,'megnemírt' könyveiről esett szó!Nem voltak érveik!!!

www.atv.hu/videok/video-20131115-csa
@taga20: Örülök, hogy örülsz. :) Azóta is sokszor megnéztem a sorozatot, nem kevés gyermekkori nosztalgiával.
@gazoló:
Láthatóan nem sikerült bizonyítaniuk a politikai okok miatt ki nem adott könyvek sorsát.
Nem tudtak egyet sem megjelölni.
Apropó!
Most jön az EHF kupa második félideje Székesfehérvár és az izlandi FRAM között.
Nem nézed a Sport 1-en?
@Penivaldes: De a Jahvék legalább pártában járnak.Éppem, szemben Veled:-)
„Gratulálok, okosan megvédték a gazdákat” – csak 100 milliárd a bukó

Néhány nagyeszű magyar politikus 2012-ben kitalálta, hogy megvédi a gazdákat a gonosz kereskedőktől. A gazdabarát akció keretében úgy módosították az ún. vis major szabályozást, hogy a gazdák különböző időjárási okokra hivatkozva minimális erőfeszítéssel, törvényesen megtagadhatták a termeltetési szerződések teljesítését. Ezek elméletileg arról szólnak, hogy a gazdák már a vetéskor lényegében határidőre eladják a várható termés egy részét fix áron, megszabadulva a későbbi árfolyamkockázattól. (Hasonló okokból vannak a másik oldalon a malmok, takarmánykeverők és egyéb gabonafelhasználók.)

Mivel az akár sok százmilliós szerződések teljesítésének megtagadásához nem kellett bírósági végzés, elég volt csupán egy kormány alá tartozó falugazdász igazolása, a gazdák éltek is a lehetőséggel. Sokkal nagyobb mértékben, mint amit az egyébként jelentős aszály indokolt. Az előző év végén ötvenezerért leszerződött gabonát az agrárárak elszállásának köszönhetően inkább eladták az aratás után hetvenezerért. A termeltető-kereskedő „meg így járt”, a törvényekkel tökéletes összhangban.

Az üzenetet megértették a termeltetők, így a tavalyi év végén már nem kötöttek termeltetési szerződéseket. Csak a hülye köt olyan szerződést, ahol rosszul járhat. (Áresés esetén persze szállítani fognak a gazdák.) Termeltetési szerződés híján a gazdák csak az aratás után, prompt árakon adhatták el a gabonát 2013-ban. A baj csak az, hogy közben összeomlott a gabonapiac.
Chicagóban így alakult az elmúlt 15 hónapban a búza és a kukorica ára:

...

A gazdák bosszankodnak és várják a magasabb árakat. (Míg a magas árak az égből jönnek, az alacsony árakat a spekulánsokra és nem a túlkínálatra fogják), közben a fekete-tengeri régióban tapasztalható túlkínálat miatt az eddig oda irányuló nyugat-romániai termelés megindult Magyarország felé.

Ja, mi lett az atomfizikus képviselőből, aki kitalálta az egész bukórendszert? Nem fogják elhinni! Az agrárkamara elnöke. Még két ilyen akció és akár köztársasági elnök is lehet!"

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/25-nyugdijas/4087-okosan-megvedtek-a-gazdakatcsak-100-milliard-a-buko

Hát így vagyunk mi itten Pistikám.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én is kurvára örülök, de nekem úgy tűnik, hogy te lettél lópici:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Most gondolj bele, ha Kánonistának hínk:-))) Szenteltvíztartó nem maradna szárazon:-)
@Penivaldes: Most aztán beleszaladtálma nagybüdös tovuhabohuba... ha a többit nem olvasod, honnan tudod, mrelik a zizgalmass? :-) Ne mondd, hogy kliteriszrosszullétailagg érzed?:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
I have no interest -at all- in stupid organizations made and financed by the NSA/CIA

brühüyyy

LOL
"A pénz nem változtat meg téged, csak megmutatja, milyen is vagy valójában, ha már nem kell senkivel sem szépen viselkedned."
(Ismeretlen)

van itt több is:

kiszamolo.hu/tovabbi-gondolatok-es-idezetek-a-penzrol/
azé látom, hogy a két fogatlan oroszlán(rodeo,nyúl), má megint egymást cseszegeti:) apám, nincs itt elég barom, hogy baszogassák? tudom, én nem vagyok hétköznap:))
@taga20:
fogatlan a te nyulad...inkább nézd Austin-ból a flúgos futamot

brühüyyy

hátha
@taga20:
"tudom, én nem vagyok hétköznap:))"

Az a szerencsénk!:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a miniszterelnöknő most beszél a sajtóval...a hétfői döntés már a légycsapó, közben a rendőrség dolgozik bűnügyi vádakon, a lényeg már cask -legrosszabb esetben- cask hónapjai vannak ha tetszik neki ha nem

az a megjegyzés, hogy elitista volt az előző közel 10 even át, az kitaláció és rosszindulat

akkor is és most is a lobby rendszer műxik ami sohasem lesz mindenkinek előnyös és ezt eltörölni lenne a legnehezebb vagy lehetetlen bizonyos lobby csoportok a zsebükben tartják az egész kormányzatot minden szinten

de ma a városi tanács megmutatta, hogy akar és tud működni ami butapesten lehetetlen...és ha megkapja tartományi kormányzat új törvényét miszerint a demokrácia alapja a testületi döntés azaz a városi tanács teljhatalmat kap akkor ez az urge űrutazásra indúl kilövik mint egy egy ESA Marskutatót

a dzsobbik nem akar tanulni és demokratikusan dolgozni gárdák nélkűl a többi seggfejről nem is beszélve

ennyi és ilyen hülyét mint ott alsóbasznádi elvédiában a szívcsakra mellett már sehol a világban nem lehet találni

brühüyyy
@rodeo36: az a te nyulad! élvezem a hülyeségeideteket, kurva jó esténként:))
@taga20: Detenagyonhülye! Nekem legalább 3 igazi fogam vagyon:-))))
@taga20:
látod? nyulambulam...muszáj cizellálni a dolgokat...elvégre kultúrával teli egyedek vagyunk kivéve az eseti trollokat amiket kollektíven szoktunk melegebb éghajlatra küldeni

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

csak nehogy kivedd és megmutasd neki...akkor mi lesz a mogyoróiddal azt ki fogja ...ropogtatni?

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: szeva nyúl, azt edöntöttétek, hogy ki a nagyobb piás? :))
@Mariann19: szia!:)))

van azért ott még épkézláb javaslat most is...

"A brüsszeli értékelés szerint a német költségvetésnek olyan jól megy, hogy sokkal többet költhetne befektetésekre, és a munkabérek emelésén keresztül erősíthetné a belső keresletet. A német költekezés a Bizottság szerint jót tenne az eurózóna egészének, valamint javítaná a német külgazdasági partnerek, így Magyarország exportpozícióját is"

Read more: offforever.blog.hu/2013/11/15/_a_magyar_gazdasag_serulekeny#ixzz2kjvsyyHL
@rodeo36: Ha már így belejöttünk, ők vajon kik lehetnek?? :)

"bizonyos lobby csoportok a zsebükben tartják az egész kormányzatot minden szinten"

Egyébként a jobbikban vannak normális arcok is, és a gárdistákat sem kell annyira félre ismerni még akkor sem ha sokat ferdítenek róluk. Ott is sok olyan egyszerű magyar ember van, akik becsületesek.
@gazoló: Nekem Moldova tetszett a legjobban, főleg amikor a magyar "baloldalt" jellemezte. :)
@taga20: Rodi ebben az esetben verhetetlen! Tudod, a magyar meg az tengerennyúli nyugdíjak, meg azok bevásárlő ereje... űberelallasverhetetlen:-
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"nemhétköznapi" kijaz? ha így folytatod akkor elkopnak a műfogaid is meg a három harapós

mogyorós

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked az ördög is a cimborád, ha a baloldalt ekézi! ménem lepődők meg:)
@taga20: Haggyad má! Gábriell, maga az alletirált kampósfarkó kanangyal, kit letaszajtottak a Tajgetoszról, mer nem akart Kanűmédszként a Szekus akarjaiba omollani:)
@taga20: Ebben nem az a gáz, hogy ki a cimborám, hanem, hogy Moldovának igaza van. :)
@Sir Bates dö Hól: pár éve még azt olvastam, hogy a kerekasztal jegyzőkönyveit ellehet olvasni (az ott készült filmet a fidesz letiltotta) - de valószínű ez is olyan mint a beléptető rendszer, hogy 2011-ben még lefotózták - ma meg senki nem tudja hol van...

(még egy érdekesség: minden párt kapott 100 milliót induláshoz. egyetlen párt a fidesz vett fel még 100 milliót amit "elfelejtett" visszafizetni...)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: van egy kis hendikepped, de én neked drukkolok:) me te itt szívsz, ahogy én is.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: má megint nagyon belelendültél! a vesém dilatál, ezé eke mennem:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Pedig ha tudnád, hogy a tahótlanításom óta milyen sokat fejlődtem. :)
@taga20: Erről a hírről hallottál már??? :)

"120 tetoválószalon csatlakozott Dániában a Tanuld meg szeretni a horogkeresztet mozgalomhoz, aminek a célja az volt - elmondásuk szerint - hogy visszadja a nácik által megbecstelenített ősi jelkép régi becsületét.

Az akció egyébként sikert aratott, a New York Post által megszólaltatott szalon vezetője azt mondta, hosszú sorok kígyóztak az üzlet előtt az ingyen tetoválásért, ami egyébként nagyjából 40 ezer forintba került volna. Természetesen a zsidó szervezetek tiltakozásukat fejezték ki az akció miatt, annak ellenére, hogy mindenkinek, aki kérte az ingyen tetoválást, előtte írásos nyilatkozatot kellett tennie arról, hogy nem náci."

www.jta.org/2013/11/13/news-opinion/the-telegraph/global-effort-to-reclaim-the-swastika-one-free-tattoo-at-a-time
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
kapcsolj Jégföld-re foci vannya magáta és a portugálok is a swédek ellen pillanatokon belűl

addig is verhetetlenségem...cask bottal ha elérsz

mit iszol? már este van whiskey de milyen?

brühyüyyy
@rodeo36: Nem most játszanak az izlandiak a horvátokkal??? :)
@tristen2005:
az az elsűllyedés (kapitányi abszolút felelőtlenség és butaság nagyképűséggel fűszerezve) és selejtes termék jele marad örökre

pontos jel

brühüyyy

a Nautilus-ba kéne berakni ezeket és elsűllyeszteni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Pedig ha tudnád, hogy a tahótlanításom óta milyen sokat fejlődtem. :)"

Na azért van még mit:))
Sír határtalan toleranciája ne vezessen félre. Egy dícséretére még több letolás jut.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én nekem ménem kell kitöltenem valami papírt, hogy nem vagyok náci?:)
@rodeo36:
A Nautilus nem süllyedt el, csak keveset jött a felszínre! A kapitány nem beszélt hülyeségeket, mert Nemo volt!
@Orica Középföldi:

egy karmester kezét megcsodáltuk együtt.
az előző poszt képén az a kéz...
na az nagyon meghökkentett!
szerinted a "sajátja"?
@rodeo36: Végignyálaztam a nálunk lévő sportcsatornákat de nem megy sehol slejtező.:(
@taga20: Ha nem akarsz ingyen szvasztika tetkót akkor nem muszáj. :)
@guma:

Szerintem nem:)) Az a testhez tartozhat.
@tristen2005:
mi is a vége ???

brühüyyy
@rodeo36: Van ontatlan Jameson, egy kis originale Calvados, bontott Sétás jankó, bontatlan Henessy fine de Cognac...7 csillagos Metaxa, valami Jerez piros édes sherry, egy kis Bottega Limoncello... mit is javasolsz? :-))
@GeoCracker: Szerintem többet kéne olvasnod erről a témáról, olyanoktól akinek te is jobban hiszel.

"Az Index internetes lap 2009 novemberi tényfeltáró riportja szerint egyes rendőri egységek kirívóan törvényellenes, sőt, szadista módon avatkoztak közbe az eseményekbe. Különösen a V. László által vezetett alegység követett el rengeteg törvénytelenséget, indokolatlan brutalitást."

hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n

Szóval szerintem hanyagolni kéne a csőcselékezést meg a Kossuth tér hugyozást, stb. lózungokat, mert árt a tárgyilagosságod imidzsének. Neked nem áll annyira jól, ha átesel a ló másik oldalára. :)
@Kowalski, helyzetjelentést!: hát, ha azt véled, életem fő célja nyugalmad megzavarása, 'kó lebuktam... nem jött össze elismerem... majd legközelébb :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:Jobban nem volt kedvem belesni a bármizesszerbe... pedig lenne még valami csoda biztos. Csak az a sok kibszott alkoholista újgazdag Fideszbérenc vendég ne zavarna itten a bárpultnál:-)
@taga20: Jut eszembe ezt megnéztétek már az asszonnyal?? :)

youtu.be/tfO2yls4Tbw
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szar helyzet egy szar országban

8:1 meg a többi kkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: még egy rendesebb BudiMérit sincs időm, kirázni:-)

Csak szólnék, mai vacsi voltaire, kicsi velencei csirkeniau. velencei fehérborral okkuopálva, és polenztával... tudod, a harmadik digó trattoria amit ismerek... az itthoni, a lakásos:-)))
@tristen2005: semmi gond, felkészül augusztules, az inyenc gusztulens bérpoklos:-) a világföld, meg forogtovább:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
a Calvados-t és a Sétálósat borítsd össze 1.5 dcl mindegyikből egy nagy whiskey-s pohárba amit bejegelsz előtte és öntsél rá fél deci jéghideg Club szódát
és addig ismáteld amíg fel tudod emelni a palackot

a metaxa nekem túl édes, a Jameson-t nem kedveltem sohasem de ízlésedet tiszteletben tartom

majd számolj be mi is let a valóság?

egészségedre én kis francia absinth-et iszogatok magában kis jégkockával

brühüyyy

a horvátok az első félidő vége táján még 0:0 a jegesek nagyon kitartóak és lelkesek az ország drukkol nekik és a közönség famntasztikus
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg, ha ezt a náci tempót levetkőzöd, még haverok is lehetünk:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nyugi, fog dolgozni... ma nagyobb pénzmaghoz jutván (kerek 25€!!), azonmód egy üveg pezsgő és egy kiló rák, valamint egy csipetnyi fűszerszám társaságában ünneplem világraszóló szerencsém, mely társaság ugyan felemésztette befektetői sikerem minden hozadékát, ám ki tudja, ránk virrad-é a hajnal holnap.... ha igen, 'kó rábasztam, ám pillanatnyilag jó ötletnek tűnik, hogy voksom ide húztam... :-)

@taga20: kiscsillag :-)... a gyepet azt a kecske legeli -ki lehet, holnaptól hálótársam-, de nem én :-)
@taga20: Van rá esély. Penivel is tök jót beszélgettünk 23-án. :)
@Sir Bates dö Hól: te kis csávó pár csillaggal vegyé vissza, me nagy a kis arcod:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: csak szólnék, a Σ2 így jön össze... mert az, hogy a rómainak a hátsó bejáratát is ismered -tudod, a kukák mellettit-, meg a másikat, ahol a teljes protóval rendelkezőket engedik be, az attól még egynek számít :-)
@rodeo36: A Jameson azért a baritom, mert nem karcol, lágy és selymes, nem akarja letépni a pofádat. A Jacj Daniels, ennek az ellentettje, le akar győzni, szétmar és marcangol, uralkodni akar... Walker hála isten, nem zexaszi kopó, hanem diszkrét kerítő...a Calvados világszélhámia, jó marketinggel, de ihatatlan lötty, akkor már inkább egy kis Oude Ginever... a Clubsoda golfőrültek Redbullja, procckodás a hetedik öbön... szóval nem is igen marad más, mint A SARKI ZUGKIMÉRÉS, A MEGÉGETETT, FÜSTÍZŰ, VAKÍTÓAN FEHÉR, KÖNNYEZTETŐ CSÖRkölyénél:-)
@taga20: micsoda rasszista hozzáállás :-) bár, most egy csillagnak is örülnék a kégli bejáratánál, de inkább a rákot választottam, mint zodiakot máma :-)
Az ország igaz tragédiája egyébként sokkal inkább ez. :(

Kiüresedett szex, pusztító alkohol- és drogfogyasztás, unalom, boldogtalanság – rendkívül aggasztó képet fest a mai kamaszok szokásairól, életviteléről, mentális egészségéről egy nemrég megjelent riportkönyv.

hvg.hu/kultura/20131115_tablo_a_mai_kamaszokrol
@Sir Bates dö Hól: gyönyörűen megfogalmazott kárát diem.-) És tudod mt? Rohadtul irigyellek, hogy a rák egye ki a beled:-) és 25 euro... lét embernek arrafelé, 1 db múzejummy beléptő...
@Sir Bates dö Hól: szelesgábor márketinse vagy? vágod ezt a csillag dogot:))
@Sir Bates dö Hól: tudod, a mai menű az itthoni majdcsakkapokvalami szart enni étel volt, fullházialagosan készítve...:-) Nekem, eztet dobta a gép... neked meg a besset, örökre:-)
@Sir Bates dö Hól: Hihi... És a Rónait, a puszta négyest a kilencluhával, meg a tizenhárom végettest, és a megesezz a rokolyámat már megse említettem, mint elfogadhAtó hibaszáza lékott:)
@taga20: Figy Sir mennyi idős lehet? Szerinted erre a két csajra emlékszik még??? :)

youtu.be/c8hRQTJJum8
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
a Jameson nekem hatalmas és tartós gyomorégést adott, kibasztam, Jack-nek közelébe sem megyek a Sétáló hűséges barát, ti még nem ittatok igazi Calvados-t? vagy mijafasz a gond? az egy csodálatosan jó pia a legfinomabb kosher szilvánál is job...nem tudom honnan csalták oda nektek

a clobszóda nem sznobizmus, hanem segítés ízek kiemelése

egyébként sohasem mindegy minek mit eszel alája

a Calvados a nehéz füstölt és spanyolos disznóságokat kívánnya sok friss barna kenyérrel és hagymával meg paparika pardicsommal cseppnyi borecet és olívaolaj rajta

szóval a kompozíció a fontos

egészségedre

brühüyyy
@guma:
Szia Guma!
Nem olvastam ezt a jelentést, ezért nagyon örülök a megismerésének, mert a megállapítások
egybeesnek a mi aggodalmainkkal és következtetéseinkkel. Ebből néhány:
"Az államadósság magas finanszírozási szintje."
Igen, a büszkén hangoztatott piaci finanszírozás az IMF hitel helyett. Hányszor bíráltuk.
"Történelmi mélyponton van a befektetések szintje."
Külföldi befektető menekül, nemhogy jönne, a belföldi hitelezést a bankadók miatt sikerült leredukálni, hitel nélkül nincs jelentős vállalkozás, befektetés.
"A közmunkaprogram hosszú távon sem bizonyított, hogy javít a foglalkoztatási szinten."
Amennyiben belevesszük a foglalkoztatási statisztikába, abban javít, értékteremtésben a nullához konvergál.

Az, hogy Németország jelentős többletet mutat ki a folyó fizetési mérlegében - erről többször írtam - avval magyarázható többek között, hogy a németek külföldi befektetéseinek profitját az általuk megszerzett piacok révén is magukénak tudhatják be.
Ezt a részt azért emeltem ki, mert Merkel mostanában elég markánsan jelenti ki, hogy a német adófizetőknek elegük van a lemaradó országok támogatásából.
Ez csak részben jogos, ugyanis ezek az országok jelentősen hozzájárulnak a költségvetési bevételeikhez.
Amennyiben az eu szétesne, vagy más irányt vetne a gazdaságpolitikája, a piacvesztésen túl jelentős bevételektől esne el.
@rodeo36:
Na, ahogy elnézem, itt ma estve nem lészen mélyreható elemzése az világgazdasági történéseknek számokkal alátámasztva – hál’stennek!-:)
Amúgy oké, de ma francnak se…

Szóval, a Metaxa nekem se kedvencem, pedig nekem köllene némi tholerancziját mutatni az irányába, de sajna én mindig annak alapján döntök piáról-kajáról, hogy ízlik-e. Tudom, hogy a Selyem az valami szentség, meg virágszirmok is benne és egyéb titkos izék, de szívesebben iszom valami édeskésebb cumót, mint ezek a karcos akármik.

Spanyolban járva-kelve én előnyben részesítettem a Cuba Libre nevezetű szeszesitaltot, főként azé, me ízlett és mikor megfelelően gömbölű vót mán a cipőnk talpa a La Rambla végin a Colombushoz közeledvén, kedves barátomnak nem gyutott eszébe mitől is… az utunkba akadó bárba (amire még emlékszem) kért két Fidelkasztrót.
A spanyol leballagott hídba a röhögéstől, értette elsőre és kaptunk még kettőt ingyé!!

Imádom Barcelonát!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor hallgasd meg azt, is mi a véleménye a jobboldalról!
gondolom azzal is egyetértesz, hiszen számodra ő egy hiteles ember...
amit mond az igaz.
@rodeo36: Köszike az infernós in formációt... a 3 elismert Calvadosnak nevezhetőből kettőt próbálra, nekem igazén nem jött be.. karcos, erőszakos, ugyan aromás, (és tudom, legalább 14 fajta almából kell mixelni), de a nagy marketingen kívül, én nemigen találtam benne nagytruvájt (boulard mondjuk az egyik). A Jameson tényleg nem parasztgyomornak és bélbajosoknak való:-) Dzsekkben egyetértünk, durva mint a pokróc és kb. annyira intelligens, mint egy texaszi marhahajcsár. Tudom, bunkó vagyok de a spanyol bruscettához inkább könnyű feférbortot innék, bár a bor teljesen kiesik sudribumkó érdelkődési kötömből:-) Igaz, egy kis kaliforniíi, vagy Dél-afrikai 18 puttonyos aszu, biztos levenne a lábamról:-)
@Mariann19: igazat szóltál, első közgazdász kézilány:-) Jó, hogy vagy, itten közgázzal világítani a nagy humunculus setétségben:-)
@Knósszosz: hátha még fidéliót, meg fidelkasztráltat is kért vóna kisérőnek:-) Még ma is ottan innátok:-)
Nincs bunyóó... rekeblenclelencként vitatjuk az akolbolizmus mélységes kútját:-)
@punkfrog: Igen a "jobboldalról" is szokott jókat mondani, bár a választások kapcsán inkább a "baloldal" szempontjából, ciki a helyzet.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Szia!
A világért nem szerettem volna megzavarni ilyen
"idegen szívű" témával nagyívű eszmefuttatásaitokat, meg egyébként is kizártnak éreztem magam a tematikából.
Viszont Gumát nagyon kedvelem, és válaszoltam egy kommentjére.
Dumcsizzatok, nem baj, ha folyondárként fon körbe a szövegetek, remélem a mondanivalót ki tudom bogozni belőle - mondjuk reggelre.
Csekély értelmem okán.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: mókusnyúl ez mi? én egy kicsit lejjebb vagyok:)) pintérsanya,kosalala az én barátom:)))
@Mariann19: Megnyugodhatsz. Én is de nagyon mindkettőtőket. Élvezet, minden szó, minden monat. Hallgatásomat és kommenhiányomat a paraszt és az ubisaaláta esetének elkerülési szádéka motiválja, mi több indo Kolja:-)
@Knósszosz:
a faszomat érdekli a Magyar gazdaság: analfabéta kormányzat az utolsó osztályveteőig bezárólag és tolvajok, miről kéne beszélni

a spanyolok kurva jól értik a caribieket és kölcsönösen, még azt kéne megpróbálnod amit Habana-ban cocktail de ostiones-nek nevezünk azaz osztriga koktél: két deci megpucolt osztriga pohárban, paradicsomlé rá fél deci, fekete bors, csípős paprika, só, és kis citromlé, összekever és egy hajtásra megisz, majd jéghideg Hatüey-jel vagy Cabeza de Lobo-val öblöget...ez népi ivolda a Habana Libre-től 2 percre gyalog...sajnos a metaxa és hasonló körömlakkok kimaradnak az életemből...ezeket az italaokat hazugságnak nevezem mert átbasznak és kiütnek

a magyarok sohasem ittak igazi Calvados-t, 48-52 fokos alcohol szint és messzehangzó almaillat és olyan sima és zamatos meg kellemes mint semi más...hogy miből hamisíttyák a magyaroknak fogalmam sincs

élvezd az életet

a fociban most megy a magyarázat angolok kikapnak chilétól?. horvátok semmik jégországban, a portugálok széttámaggyák a swédeket az Ibra még nem rúgott labdába hahahahaha...a románok és a többiek a franciák vannak valaikevel de a Riberi-t valaki ja Ukrán ki akarta ütni ökölvivó stílusban és verge meg is érdemelte volna a rohadt ge3ci hogy hogyan útálom a Riberi-t el sem képzeled

szóval inni és élvezni

brühüyyy
@taga20: Tündérbogaram! a liquor az az agyvizenyő, ami nem hagyja kiszáradni a tökfejed:-) Nos, nekem kellő sörutánpótlás híján, ez lappad, ergó az infernális mellékcsatornák nem működnek közlekedő köcsögedény gyanánt. Innen kezdve maradnak az alapvető biológiai funkciók, mert atokat nem ezek az idegpályák mozgatják, vagyis, a kaki, pisi, kaja, pia, pina... és a boldog nyálcsorgató vigyor... némi eszelős tekintettel fűszerszámozva, netám némi tokmánykulcs nosztalgiával és fketegyantás hántolóvas érzettel megspékelve:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
de az aszúhoz tortát kell enni és ki kell herélni magadat az nőknek való

bort inni tudni kell és azt évek hosszú során tanuljuk meg

a bruscettát meg nem eszem én spanyol pincében ettem ahol a kémény alatt ültünk ami 95 meter magas és 15 meter átmérőjű az alapoknál ahol az étterem illetve konyha van és ott sütik és készítik a kaját az asztalod mellett ahogy te szereted de vannak ajaánlataik...és ahordók meg az onnan nyíló pincékben borral teli

yha nem tucc magadtól kimenni kiisegítenek

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: tusérléc neked smafu? haver te azé bodog vagy, hogy nem kell minden nap melóznod:)) ahogy látom!
@Mariann19:
ti még mindíg ezzel? nincs bor vagy sör kéznél vagy egy jó mácsó?

brühüyyy

lámpavasak és máglyák a megoldás

brühüyyy

egészségedre
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Akkor nem köllött volna visszagyönni, már tudom-:(
Pedig BM-es elvtárs is volt a csoportba, de az részeg volt má reggel hétkor, szóval szart a feladatára, simán leléphettünk volna.

Kár belesírni a kiömlött tejbe, ki a lófasz gondolta volna akkor 18 évesen, hogy... ugye.
Ha sejtettem volna mi lesz majd itten, a Spitzbergákig meg se álltam vóna, akár úszva is, legfeljebb Hacsaturján mackóival lett vón némi nézeteltérésem a lazacvecserákat illetően, de megérte volna, már tudom.
@rodeo36: próbálkozom avval, hogy összeugorjatok, nem sikerül:))
Hernádi után a Sólyom vezér Weiszt is körözi az Interpol. lassan mi leszünk az Ördög sziget annyi rabot őrzünk! Orbán lesz a Vega!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Iszom szavaitokat, ti meg a jó piákat.
Csak a kajáról ne beszélgetnétek, mert mindíg pótvacsit kell betálcáznom.
Marha nagy szerencsém van, mert pajzsmirigy túlműködésem megóv az elhízástól, különben kapnátok tőlem a fejetekre.
Étvágygerjesztőt este...
Micsoda dolog ez!
@rodeo36:
Igyatok gyerekek, én rábeszélek benneteket erre, ha esetleg bűnbánóan magatokba fordultok az űrmértékek nagysága miatt.
Egy bizonyos mértékig még az agy is jobban fog.
Azért nyomjátok ilyen jól a szöveget.
@rodeo36:
Kösz!
"élvezd az életet" - igyekszem, ezért most hallgatok valamit, amit tennap és hozzá ezt-azt+bőrös malacz izzad a sütőbe, de semmi extra hozzá. Az egész csípős (is), majd kissé besűrítem a pecsenyelevet, adok hozzá passzírozott paradicsomot (nem sokat), pici utánízesítés, aztán a felszeletelt pecsenyét óvatosan bevonom vele, a körzetnek szánt nagyobb darabokra vágott sült kolompér alá is folyik majd belőle, meg a párolt spárga alá is (ez most konzerv de megteszi) és van morzsolt csemege kukoricza is melléje.

Ezt ma este, ha kész lesz végre.
Most meg kell néznem a sült állagát, plusz illik inni a malacz bőrére

Is.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
nekem ír barátom mondta és nem bantam meg
eddig a legjobb: Red Breast whiskey ez ír és skót nem tudom leírni : nagyon jó

egy fél literes 54 dollar de megéri

ebbe semmit sem kell tenni lehet amúgy otthoniasan azaz pucéran inni...küözben a Lisszaboni stadionban ma rezesbanda zenél és a swédek nem jutnak labdához

brühüyyy
@Knósszosz:
a tegnapi-hoz valami jó Red Breast vagy vörös bor való...megtaláltad?

brühüyyy
@rodeo36:
Sok minden volt tennap este/éjszaka és nem egyszer.
Glossopra nem volt már mit, mondtam.
A Pagliacci...

Asszem kaja után gyön megint ma.
@Orica Középföldi:
Azt gondolom, most nem kell kísérő sem szódában, sem szövegben.

Tóth Árpád: Jó éjszakát

Falon az inga lassú fénye villan,
Oly tétován jár, szinte arra vár,
Hogy ágyam mellett kattanjon a villany,
S a sötétben majd boldogan megáll.
Pihenjünk. Az álomba merülőnek
Jó dolga van. Megenyhül a robot,
Mint ahogy szépen súlya vész a kőnek,
Mit kegyes kéz a mély vízbe dobott.

Pihenjünk. Takarómon pár papírlap.
Elakadt sorok. Társtalan rimek.
Megsimogatom őket halkan: írjak?
És kicsit fájón sóhajtom: minek?
Minek a lélek balga fényüzése?
Aludjunk. Másra kell ideg s velő.
Józan dologra. Friss tülekedésre.
És rossz robotos a későnkelő.

Mi haszna, hogy papírt már jó egypárat
Beírtam? Bolygott rajtuk bús kezem,
A tollra dőlve, mint botra a fáradt
Vándor, ki havas pusztákon megyen.
Mi haszna? A sok téveteg barázdán
Hová jutottam? És ki jött velem?
Szelíd dalom lenézi a garázdán
Káromkodó és nyers dalú jelen.

Majd egyszer... Persze... Máskor... Szebb időkben...
Tik-tak... Ketyegj, vén, jó költő-vigasz,
Majd jő a kor, amelynek visszadöbben
Felénk szive... Tik-tak... Igaz... Igaz...
Falon az inga lassú fénye villan,
Aludjunk vagy száz évet csöndben át...
Ágyam mellett elkattantom a villanyt.
Versek... bolondság... szép jó éjszakát!
-
-
-
Jó éjszakát, szép álmokat az aludni vágyóknak, féldeci kisüstit az ébredőknek.
@Mariann19: Nu, akkor nem beszélünk, mutassuk... ki az? asztalra

Igazi római parasztkaja... főtt aldente tészta, sült paradicsom, kicsi reszelt parmezán igény szerint, meg bolonnyaira emlékeztető darálthusis ragu, kicsi tépkedett zöldfűszeerel,rozimerynggel... kb ennyi, minr antipisti...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
És a még ennél is egyszerűbb: "con alio e olio" persze spaghetti.

Aztán gyöhet minden!-:)
@Mariann19: Emmeg, római-zsidó originálé... Articsókavirágsaláta, párolva, olajjal futtatva, kicsit sózva, némi kakukkfűvel és semmimás... meglepő, de ehető...

lh3.googleusercontent.com/-jpYVklv5e1w/UnV5E-waCOI/AAAAAAAAxlg/zz3dBn8-eOE/s720/DSC02860.JPG
Én is ittam már 95 méter magas kémény alatt... igaz, hogy az egy szemétégetőnél volt, de akkor is ... :-)
@Knósszosz: na akkor csorgassál:-)

Ökörfarok, zöccséges paadicsomos mártásban, rendesen bepárolva, 4-6 centis farokdarabokból. Igen jó, de durva közdelem, néhány ehető húscafatért... főleg úgy, hogy nincs világítás, csak némi mécses:-) Ha szelni akarod, kiugrik a tányérból, ha betolod és lágicsálsz és szopogatsz, megfulladsz, A kaja a római vágóhidak környékéről terjedt el, amikoris a nagyon szegények, a nap végén, kiskosárban megkapták a bapi hulladékot...

Mára ez a gyetva, kb 24 euró, van rajta szumma kb. 5-7 deka hús, de az zseniális. Ha éhes vagy, előtte 2 himbihambi mekkburger, oszt utána elégedett pofával turkálhatod és cuppangatva nyalogathatod ujjad hegyét:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
A legeccerűbbek a legjobbak néha, állítom!
Azért ilyet is, mert megérdemled.
B+!
www.youtube.com/watch?v=yGY-6gbWUJg
@rodeo36: F1, mond ez neked valamit?:)) esetleg Vettel:))
@Sir Bates dö Hól: Má ollan régen meg akartam kérdezni. Nincsenek aparthajde problémáid? Sok fekete közt egyenetlen fehérként? Nem csicskáztatnak? A rabszállító buszon van ülőhelyed? És esténként Te óbégatsz egy szál hegedűvel népiesch magyarnóta bluesokat a kiérdemesültnek a lutéciai holdvény alatt? :-)
@Knósszosz: Ha elméc a Spárba, akkor van a polcon egy fehér keménypapiros szivecskekivágos horvát sonka... bazdmeg! A spermai, meg a jambónsapkás elmehet a valagba. 1 évis szárított, de zsen sós,zamatos, zseniális... ha jól emlékszem, valami 900 forint körül kóatál... az egyetlen ilyen, nem agyonszárított valami, amit meg lehet enni puhakennyérrel, vagy testesebb zsemlével is. Istentelenül jó. Próbáld meg:-)
@Sir Bates dö Hól: Émmegmá azthittem, moast adod elő, hogy mielőtt kiebrudaagráltál, Te voltál a Pepin bácsi... de legalább ser volt számolatlaszántatlanul:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Mostan nem az ilyesmiért érdemes élni?
+1: Kréta déli része, Paleohóra álmos kis falu.
Turhistáktól mentes taverna a falucskától nyugatra, Dimitrisz tulaj-séf-felszolgáló, etc...
Étel: Moshari Brizzola (faszénen grillezett marha, olyan három feketelászlótenyérnyi, horiatiki saláta (az ismert görög) éa semmi más. Ja, rengeteg veresbor utána. Sült keumli óne, az szencségtörés. Ehhez.

Ott, akkor... organizmus, vagy hogy mongyák, mikor
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: rasszizmust csak akkó óbégatok, ha valamelyik maghrebbi vagy száhel menti securitis szóvá teszi hogy a bayonne-i sonkát a kassza előtt már megettem :-)... egyébként meg egyszemélyesek a fogdák... igaz, a strandpapucsot is elveszik (mondtam a világtalan zsandárjának, hogy nincs benne fűzö, hogy kötném vele fel magam, de, mintha a falnak beszéltem volna... aztàn annak beszéltem a következő öt órahoszt :-))... fogdánál tovább meg még nem jutottam :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Horvát? Olyat még nem.
A Jamon Serrano az megvolt, meg ugyi a Spermai is(..) sárgadinnyével Riminiben, de ezt még nem hallottam.
Majd utánna nészek.
Efharíszto!
@Sir Bates dö Hól: Há ha afélméteres mortalcombodellát nyomtad volna le sorálltadban, ma aligha dicsekednél dicső tetteddel:-) A skót Higgins,akár bozont nélkül ugyan kisebb, de traumatikus hatása sokszoros:-) A fal maúgy gálás közönség, soha nem ugat vissza, hogíaszongya? Kötelet, spárgát, vasat reá... bár az is igaz, hogy néha füle van:-)
@taga20: sajnos nem láttam, mert a foci érdekesebb volt a Vettel meg az én lábszagom

brühüyyy

egyébként jól vagy? elegendő alcohol bevitellel vagy hiányában vettelke? azt úgyse tudod megdugni van neki keményebb fiúja

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Van nekünk saját bozontunk, kócos is, meg izéé is... de a mijenk.
Nem olyan Hikkszes mint senatoros, de van.

Elfogyott a söröm.
Vészhelyzet!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
kis tudatlan

a marha és ökörfarok az csemege...de tudni kell elkészíteni: kuktában vagy lassú tűzön főzve, hogy a hús lessen a control azaz ha szopod akkor semi más nem marad mint a hús a szádban és csont markodban...nincs köret...sok farok van és vörös bor

egészségedre

egyébként fokhagymával főzzük és kis erős paprikával persze só is kell más nem

brühüyyy

már megtanulhatnátok enni
@Knósszosz:
most felteszem a CD-met és fejhallgatón üvöltetem azt amit ajánlottam

vigyázz magadra

és még inni mert én meg a zab szinth és az ad lökéseket

brühüyyy
@rodeo36: "azaz ha szopod akkor semi más nem marad mint a hús a szádban"...én is mindenkinek ezt mondom marketingszövegként...
@rodeo36: szerintem ki a fasza gyerek hülyeséget rakd el:)
a feleségem befenyített. enézést:))
@rodeo36:
és küldök valamit
mingyá
Hallom, hogy a sötét parasztok tűz lángjánál melegedtek. Oszt mégsem világosodtak meg, csak olyan echte képmutató műmájer álkeresztények maradtak, mint Gábrisunk. A szöveg gondolom nem a véletlen műve.

http://index.hu/belfold/2013/11/15/radnotit_es_onmagukat_egettek_a_buta_nacik/ű

Oszt sokak szerint a cigány az aljanép... :( Azok tévednek!
index.hu/belfold/2013/11/15/radnotit_es_onmagukat_egettek_a_buta_nacik/

A legszebb, a sok iskolázatlan baromtól: :))
"...önként vállaltuk, hogy Krisztus Urunkhoz méltó életet fogunk élni..."
TUDTAM!
Mennek majd metéltetni, meg áttérni a zsidó hitre... Csak utána keresztelkednek meg, felnőtt korukra. TUDTAM! :D
@taga20:
én nem vagyok ugrálós, a mókus meg másra ugrik...te meg a Vettel???

vagy asse

brühüyyy
@Mariann19:
azért beszállhatnál egy pár korty erejéig

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
te összekevered a húst a mócsinggal?

brühüyyy
Kész. Vége.

Radnótit égetnek Magyarországon, és erre az Index és Boli is csak jópofáskodik.

Ingerküszöbötök megszűnt, az ajtó befalazva.
@épészmérnök: ez az ajtó akkor let befalazva, amikor azok a perek beindultak amelyek a 2006-os randalírozókat kárpótolták a rendőrökkel szemben, majd a békamenetekkel...egyáltalán, 2010 márciusában vége let valaminek egyszer s mindenkorra

szar ügy szar országban

brühüyyy
@rodeo36: öreg, csak egyetérteni tudok veled. mé van ez:)
@épészmérnök: lehet, hogy ismétlem, magam, magam:) azé még tartjuk az alacsony küszöböt. www.youtube.com/watch?v=7eroRbXX2_Q
@Dr. jenőke (jenőke): értem, hogy off, de ki ez az offocska?
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm. Hajnalban olvasva, meg épész hsz-e, meg Koltai együtt,lehangoló volt.
De a vers gyönyörű:)

www.168ora.hu/velemeny/fidesz-valasztasok-ellenzek-vezer-orban-viktor-osszefogas-ketharmad-120098.html
idézem?

"szar ügy..."

Radnóti Miklós: MAJÁLIS
(részlet)

Fiúk guggolnak és parázslanak,
az ajkukon ügyetlen szép szavak,
duzzasztja testük sok kicsiny siker
s nyugodtan ölnek, majd ha ölni kell.

Lehetnének talán még emberek,
hisz megvan bennük is, csak szendereg
az emberséghez méltó értelem.
Mondjátok hát, hogy nem reménytelen.

1944. május 10.
a sok együgyűnek pedig szintén a költőtől:

SEM EMLÉK, SEM VARÁZSLAT

Eddig úgy ült szívemben a sok, rejtett harag,
mint alma magházában a négerbarna mag,
és tudtam, hogy egy angyal kisér, kezében kard van,
mögöttem jár, vigyáz rám s megvéd, ha kell, a bajban.
De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred,
hogy minden összeomlott s elindul mint kisértet,
kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen,
annak szép, könnyüléptű szivében megterem
az érett és tünődő kevésszavú alázat,
az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről,
az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör.

Semmim se volt s nem is lesz immár sosem nekem,
merengj el hát egy percre e gazdag életen;
szivemben nincs harag már, bosszú nem érdekel,
a világ ujraépül, - s bár tiltják énekem,
az új falak tövében felhangzik majd szavam;
magamban élem át már mindazt, mi hátravan,
nem nézek vissza többé s tudom, nem véd meg engem
sem emlék, sem varázslat, - baljós a menny felettem;
ha megpillantsz, barátom, fordulj el és legyints.
Hol azelőtt az angyal állt a karddal, -
talán most senki sincs.

1944. április 30.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel. Maradjunk nyugodtan a Nagy Őszi Pisis Forradalomnál és a csőcseléknél.
Akik a TV-székházat felgyújtották, akik a Blahanál autogat gyújtottak fel, akik a szabad sajtó úton és a deáknál kövekkel dobálták a rendőröket az a csőcselék.
Akik hetekig táboroztak a Kossuth-téren azok gátolták a közlekedést és oda is szartak-hugyoztak. Nem olvastam a témáról, hanem jártam arra. Ott volt dolgom, és a metróból kilépve majdnem elhánytam magam, mert pont arra fujt a szél a tér szélén körbeszart bokrok felől.

Ezen a gyűlésen tényszerűen megjelent Skiccpali, és wittnermarcsi
Ahogy patkányka Máriusz is nyiltan provokálta a karhatalmat.

Mindez nem menti azokat a belügyi dolgozókat, akik meghágták a szolgálati szabályzatot, azonosítatlanul használtak aránytalan erőszakot. S itt az aránytalanságon van a hangsúly. Egy tömeg elleni fellépésnél nincs egyedi elbírálás. Aki katasztrófaturistáskodik, mert buli van, az olykor pofont is kaphat. Nem lehet egyszerre baszni és szűznek maradni. Nem véletlen, hogy a haditudósítók is fogyóeszközök. Az nem működik, hogy ott van valaki a tömegben és együtt üvölt a farkasokkal, de amikor pofán vágják, akkor ki kéri magának, mert ő éppen nem hajigált flasztert.
Szóval, aki aránytalan erőszakot alkalmazott, azt vonják felelőségre. De alapvetően ott volt a szaros csőcselék a helyszínen. A két tény együtt igaz. Hoppál nyilatkozatát éppen ez teszi baromsággá, pejorativizálóvá, a bíróságokat utasítóvá és koncepcióssá.
Alkalmasint a miniszterelnöknek akár dolga is lehet utasítani a belügyéreket. Krizishelyzetben mindenképpen. Ugyanezek a csirkefogók ezer decibellel üvöltenék Gyurcsány bűnösségét, ha az ellentüntetők odamennek a Fidesz naggyülésre, és aprófát aprítanak a Révész Máriusz féle barmokból.
Ettől persze még lehet az objektivitás nevében a PC mögé bújni, és kerülgetni a lanygosra hűtött tényeket. De ettől még a Tv-székház klángokban állt a Wittner békekurva által heccelt ultráknak köszönhetően.
S tudod mit? A polgárhábrús heccelődök pofáncsapása esetén vállaltan nem vagyok objektív. Ha választanom kell a polgárháborús helyzet, és a nyakon vágott flaszterhajigálók között, akkor maradok a békés, élhető, nem feldult és nem lopott tankokkal tarkitott város mellett.
Ha ennek egy röpke pofozkodás az ára, akkor szükség esetén nagyon szívesen nyakon vágok néhány, csak a buszon idősekkel szemben kurva bátor sihedert. Ez csak úgy eszembe jutott egy minapi esetről, amikor a buszon csesztettek egy idős házaspárt feketebalancsos barmok. Akik furamód azonnal csendben leszálltak, amikor a szerény másfél mázsámmal és a feketekapucnis pulcsimmal rájuk suttogtam, hogy "kuss!". Azt megértették. Nos, ezeket is a csőcselék kategóriában kezelem.
Még akkor is, ha a Te elvbarátaid elvbarátai.
ezt pedig csak úgy magamnak, mert az én szavaim elfogynak...

Radnóti Miklós: ZSIVAJGÓ PÁLMAFÁN

Zsivajgó pálmafán
ülnék legszívesebben,
didergő földi testben
kuporgó égi lélek.

Tudós majmok körében
ülhetnék fenn a fán
és éles hangjuk fényes
záporként hullna rám;

tanulnám dallamuk
és vélük zengenék,
csodálkoznék vidáman,
hogy orruk és faruk
egyforma kék.

És óriás nap égne
a megszállt fák felett,
s szégyenleném magam
az emberfaj helyett;

a majmok értenének,
bennük még ép az elme, -
s talán ha köztük élnék,
nekem is megadatnék
a jó halál kegyelme.

1944. április 5.
@GeoCracker:

szerinted érdemes bármit is neki megírni?
biztos azt is elfelejti amikor emberek (írók, bírók, stb) nevét, adatait, stb tették ott "fákon" közé...
undorító ez a szelektáló emlékezet...
@GeoCracker: O:)

én hasonló esetben a qrva nagy udvariasságom veszem elő "érdeklődve"!
annyira zavarba jönnek és úgy elhallgatnak, hogy néha magam is meglepődöm...
@guma: Anno mexoktam, hogy időnkint hangosan kell beszélnem. A tanári képzés részeként :-)))
Túl kell tudni suttogni a zsibongó ifjakat.
Amikor valaki vörös fejjel, indulattal üvölt, azzal szemben tudnak mit kezdeni. Amikor valaki "csak" hangos, azzal nem. Az a "suttogás" is majdnem kivitte az ablakot. Viszont minden látható indulat nélkül, csak a csenre vágyás jeleként.
Nagybb baj az, hogy az egész buszon senki más nem tette meg. Holott bárki más is megtehette volna. S alkalmasint, amikor a Pintér legények asszisztálnak a szélsőjobbnak, ez az általános veszélye.
@guma:

Szép ez a misszió, de egy baj van. Nem tudnak olvasni a címzettek:))
@guma: Igen. Talán érdemes. Gábriel nem hülye. Az évek során ez világosan kiderült. S még azt sem állítanám, hogy soha semmiben sincs igaza. Ahogy a Jobbiknak is megvan a maga féligazsága néha. Ezeket az apró igazságmorzsákat kellene kimosni a szarból és megfelelő foglalatban megmutatni. Ez lenne többek között az ellenzék feleadata, és ez a felelőssége.
Ellenkező esetben a kis igazságokra mutatva a Fidesz-Jobbik háttérkoalició az egész szarosvedret a fejünkre borítja.
@guma: kedves guma, ez így durva szombat reggelire. szerintem lassan csomagoljunk vagy ne adjuk föl. ebö lehet válogatni:(
@GeoCracker: tudod az veszélyes benne, hogy NEM hülye... sőt!
nézd meg hogyan alkalmazza az igazságmorzsákat.
arról az oldalról meg soha lényeges EMBERI kritikája nincs megfogalmazva...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nagyon nem vicces, és nincs helye a ":D" emotikonnak

az, aki 'Radnótit' éget, minden aljasságra képes.

jaaaa, smindeszt platóni gondolat jegyében!!??!!
@taga20: :)))

nem szoktam feladni!
sokszor és simán hülyének is tartanak ezért...
ezt a szombat reggelnek a koreográfiáját pedig nem én rendeztem!
sajnos csak köpködni tudok miatta, egyenlőre...
@guma: ++++++++++++++++

Radnóti Miklós: Negyedik ecloga

KÖLTŐ

Kérdeztél volna csak magzat koromban...

Ó, tudtam, tudtam én!

Üvöltöttem, nem kell a világ! goromba!

tompán csap rám a sötét és vág engem a fény!

És megmaradtam. A fejem rég kemény.

S tüdőm erősödött csak, hogy annyit bőgtem én.

A HANG

S a vörheny és a kanyaró

vörös hullámai mind partradobtak.

Egyszer el akart nyelni, - aztán kiköpött a tó.

Mit gondolsz, miért vett mégis karjára az idő?

S a szív, a máj, a szárnyas két tüdő,

a lucskos és rejtelmes gépezet

hogy szolgál... ó miért? s a rettentő virág

nem nyílik még husodban tán a rák.

KÖLTŐ

Születtem. Tiltakoztam. S mégis itt vagyok.

Felnőttem. S kérdezed: miért? hát nem tudom.

Szabad szerettem volna lenni mindig

s őrök kisértek végig az uton.

A HANG

Jártál szellőtől fényes csúcsokon,

s láttál, ha este jött, a hegyre töppedt

bokrok közt térdepelni egy jámbor őz-sutát;

láttál napfényben álló fatörzsön gyantacsöppet,

s mezítlen ifju asszonyt folyóból partra lépni

s egyszer kezedre szállt egy nagy szarvasbogár...

KÖLTŐ

Rabságból ezt se látni már.

Hegy lettem volna, vagy növény, madár...

vigasztaló, pillangó gondolat,

tünő istenkedés. Segíts szabadság,

ó hadd leljem meg végre honnomat!

A csúcsot ujra, erdőt, asszonyt és bokrokat,

a lélek szélben égő szárnyait!

És megszületni ujra új világra,

mikor arany gőzök közül vakít

s új hajnalokra kél a nap világa.

Még csönd van, csönd, de már a vihar lehell,

érett gyümölcsök ingnak az ágakon.

A lepkét könnyü szél sodorja, száll.

A fák között már fuvall a halál.

És már tudom, halálra érek én is,

emelt s leejt a hullámzó idő;

rab voltam és magányom lassan

növekszik, mint a hold karéja nő.

Szabad leszek, a föld feloldoz,

s az összetört világ a föld felett

lassan lobog. Az írótáblák elrepedtek.

Szállj fel, te súlyos szárnyu képzelet!

A HANG

Ring a gyümölcs, lehull, ha megérik;

elnyugtat majd a mély, emlékkel teli föld.

De haragod füstje még szálljon az égig,

s az égre írj, ha minden összetört!

1943. március 15.

Lehet 'sikerekről' beszélni a demagóg rezsimnek,a megtűrt,a fidess által generált/polgári körök,2006,'nemzeti' irány/ és mocsok egyre inkább szárba szökken!!
@guma:

Igaz, nem hülye, rosszabb, alattomos, és ezt egész jól műveli.Csak a terep - számára -művelhetetlen:))
@Orica Középföldi: :)))

címzettek?
én inkább magunknak idéztem fel, hogy megírta "őket", "minket" - több formában...

a többiben, sajnos igazad van!
ha olvasni tudnának és még meg is értenék mit olvasnak: nem játszanának a tűzzel!
Radnóti ???? libsi zsidó.... tőke kiszolgállója...
Horthy ... na ő rendes magyar nemes, hazafi és hőős... nmezetmentő
@Orica Középföldi: :-))

@guma: Látom. De akkor, ha szó nélkül haygom, nem vagyok jobb, mint abuszon hallgatók. S akkor, ha a morzsákat is ignoráljuk a megtisztítás helyett, akkro az a szélsőségeknek kedvez. Ezért sem értem az ellenzéket. A Jobbikot és a hajnalosokat, hungaristákat, stb. kell elitélni. DE ez nem jelenti azt, hogy a féligazságaikra is vaknak kell lenni.
@gipsz.jakab: Horthy egy gyáva hazaáruló volt. ld. hatalomra kerülésének körülményeit, viszonyát az antanttal, stb.
@GeoCracker:

Null tolerancia van bennem az álszent fidess és a nácik/jobbikgárdastb.../és minden elhatárolódási kísérletük iránt!!! Egy alomból keltek elő és egycsapat!2006 kezelésében látszik a legjobban testvériségük!!
A felelőssséget a nagyvezér soha nem tudja majd lemosni és remélem egyszer a felelősségre vonást sem kerüli el!
@jaegtoer: @épészmérnök:
Ja kérem drágáim, nem én vicceskedem el, ha nem tűnt volna fel, sőt az index sem úgy tűnik.
Azokon valahogy nem tetszenek magácskák számon kérni, akik ennek a hír hallatán kussolnak, pedig a GOND ott van, nem nálam.
Amúgy unalmas, hogy én vagyok ezért porondon, de tessenek már egy csöppet gondolkodni, ha nehéz is így kora reggel. Kis kávé, tabletták, oszt magukhoz tetszenek térni...
Szerintem aki engem emleget ezen kretének láttán, az apró, de annál komolyabb szereptévesztésben leledzik.
Ha nem vagy képes ezeket a kreténeket a helyükön kezelni és leküldeni a csatornába, ahová valók, akkor talán nem engem kellene elővenni.
Nem én állok szóba az ugyan ezt a szánalmas dumát és ideológiát nyomó Gábrissal.
A jelenség, a könyvégetés a barbarizmus és primitívség olyan foka, ami alapvetően kiveri a biztosítékot.
Igen is, megmosolyogtató az az aljanép, tanulatlan és tudatlan ecceriek, akik ilyent tesznek és ráadásul egy zsidó vezető és vallásalaptó álcája mögé rejtőznek kirekesztő és fajgyűlölő dumájukkal.
Az álkeresztény, álvallásosság mögé bújó képmutató és az emberséget tagadó nácik gyávasága és vitaképtelensége ölt valahol testet az egész égetésben.
Lehet újraértelmezni és nekifutni még egyszer, meg majd Gábris mondókáját összevetni, pl a cikkben emlegetett nácikéval - oszt rá tetszenek jönni, ki, honnan jön...
@guma:
Radnóti az örök.
Egy másik idézet, de azonos tárgyban.
Mit szólsz?

RUDYARD KIPLING: A DZSUNGEL KÖNYVE
(részlet)

A majmok az ő városuknak nevezték ezt a helyet, s úgy tettek, mintha lenéznék a Vadon Népét, amiért az erdőben él. Pedig hát fogalmuk se volt arról, mire valók ezek az épületek, és hogyan kellene hasznukat venni. Körbeültek a király tanácstermének padozatán, bolhászkodtak, és embernek hitték magukat, vagy ki s be szaladgáltak a tetőtlen házakban, vakolatot és régi téglákat gyűjtöttek össze egy sarokba, aztán elfelejtették, hogy hová dugták, csapatostul összeverődtek, kiáltoztak - aztán egyszerre, uzsgyi, játszani mentek, föl s alá futkosva a király kertjének teraszain, s mulatságból rázogatták a rózsafákat, a narancsfákat, csak azért, hogy a virágot, a gyümölcsöt lehullani lássák. Kikutatták a palotának minden folyosóját, sötét alagútját, száz meg száz sötét kis szobáját, de sohasem emlékeztek arra, hogy mit láttak, mit nem, így jöttek-mentek, egyedül, kettesben vagy seregestül, s mondogatták egymásnak, hogy azt cselekszik, amit az emberek. Ittak a víztartókból, s beszennyezték a vizet, aztán verekedtek érte, aztán csoportokba verődtek, s azt kiáltották: "Nincs az egész Dzsungelban olyan bölcs, jó, okos, erős és nemes nép, mint a Bender-log, a Majmok Népe!"

Akármilyen fáradt, álmos és éhes volt is Maugli, akarva, nem akarva, kacagnia kellett, amikor egyszerre húsz majom is mondani kezdte neki, hogy mily nagyok, bölcsek, erősek és nemesek ők, s mekkora bolond volt, hogy elakarta hagyni őket.
- Nagyok vagyunk. Szabadok vagyunk. Csodálatra méltók vagyunk. Legcsodálatosabb népe a Vadonnak! Mindnyájan azt mondjuk, hát lehetetlen, hogy igaz ne legyen! - kiáltozták.

...a majmok pedig százával gyűltek a teraszra, hogy meghallgassák szónokaikat, akik a Bender-log dicsőségét zengték; s valahányszor egy szónok elhallgatott, mert elakadt a lélegzete, valamennyien egyszerre kiáltották:
- Úgy van! Igaz! Mindnyájan azt mondjuk!
@gazoló: Igen. Orbán és Vona egy alom, egy pöcs szülötte. Vona és a gárda kapcsolata ismert. Wittner és az ultrák kapcsolata szintén.
@GeoCracker:

'egypöcsszülütteakétpöcs.' Ilyen költőien,tömören itt a pont.
@GeoCracker:
És nem azért mert egy polgári önkéntes csoport tagjai voltak.
@GeoCracker: Kicsit szomorúvá tettél az általánosítás miatt. Mi vagyunk a felvilágosult libsi demokraták, ők meg a hugyos csőcselék. Még szerencse, hogy 56-ban nem írtál blogot.

A jogerős LB ítéletről már nem is beszélve, amelyekben pld. kimondták, hogy a Kossuth téri majd pedig az Alkotmány utcai békés tüntetés feloszlatása is jogellenes volt.

hvg.hu/itthon/20100921_jogellenes_kossuth_ter_tuntetes
@Dr. jenőke (jenőke): jó részlet, nagyon. :)))

"régen" sokszor olvastam. (még a film feldolgozás is tetszett anno) ideje ezt is, újra kézbe venni...

(biztos feltűnt, hogy @rodeo36: sokat emlegeti a különböző szereplőket a könyvből.
a majmokat meg külön a banánhéj eltávolítása miatt...
ezt csak @taga20: miatt említem, hogy még ne csomagoljon. hozzuk inkább közénk a majmokat, hátha többet tudnak, mint a mostani "elit"... :D )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

neked az nem tűnt fel. hogy azóta alkotmánybírói címet kik kapták meg a kétharmadtól "ajándékba"?

na ez ám a rövid emlékezet és a tények figyelmen kívül hagyása...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azt írtam, hogy az adott esetben túlhatalmat és aránytalan erőszakot alkalmazó rendőrök, és a csőcselék egyszerre voltak jelen.
Ezt fenntartom.
Nem hiszem, hogy Fidesz hívői mind akasztani való csirkefogók, és azt sem, hogy a rendőrök mind angyalok.
Alkalmasint a TV-székház felgyújtásáról, a Blahanal történtekről írtam.
Ezzel kapcsolatban csúsztatsz.
'%6-ban is egyszerre voltak az utcán a visszakapaszkodó nyilasok, aa jószándékú reformerek, a baloldalt megújítani akaró Nagy Imre és a szélsőjobbos ex-csendőrök.

De azért ugye ott még Te sem tartsz, hogy a Tv-t felgyújtókat ki kell tüntetni, és a Blaha-nál autókat felgyújtókat a rendőrök cibálták oda, hogy legyen kit oszlatni.

Maradjunk szerintem abba, hogy én nem tartalak hülyének (visszaolvashatod :-))), és cserébe Te sem nézel hülyének.
@GeoCracker: Na ár megint egy sommás és "bölcs" mondat a tengerészről. :)

Picit árnyaljuk már a kérdést lécci:

1. Az, hogy Magyarországnak a szovjetellenes háborúból való kilépését a Zsidó Világkongresszus akadályozta meg, mára közismert. Tették ezt arra való hivatkozással, hogy Magyarország kilépése esetén Németország katonailag megszállná az országot, és ezzel végveszélybe sodorná a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidót.

2. A magyar történelemírás még adós annak a feltárásával, hogy Magyarország milyen indítékkal és pontosan kinek a követelésére üzent hadat a Szovjetuniónak, és ebben a döntésben mekkora szerepe volt a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidó féltésének a hadba lépés további halogatásával kockáztatott német katonai megszállástól?

3. A Horthy Miklós kormányozta Magyarországon azért duzzadt pár év alatt 800 ezer főre a zsidó népcsoport, mert a párszáz ezres őshonos zsidó mellé ide menekült több százezer zsidó a környező, németek által megszállt országokból (Ausztria, Lengyelország), és meg nem szállt országokból (Szlovákia, Románia, Jugoszlávia). Amint azt a Horthy-Magyarországra menekülő zsidók egyike, amúgy fontos személy, a Bécsben elhunyt Almási (Blumgrund) János ismételten elmondta, itt a zsidóknak Kánaán volt élni, szemben Csehszlovákiával, ahonnan ők menekültek.

4. Amíg tényleges kormányzói hatalma megengedte, Magyarország 1944. március 19-én bekövetkezett német megszállásáig Horthy Miklós a legelszántabban védte a magyarországi zsidókat, szükség esetén a hadsereg bevetésével is, lásd a Koszorús Ferenc vezérezredes vezette hadművelet, amellyel megakadályozták a budapesti zsidóság deportálását. A zsidóság hálájának kézzelfogható eredményeként Horthy Miklóst vádlottként meg sem idézték a nürnbergi perben. 12 éves portugáliai száműzetése idején pedig a hálás zsidóság – élén a Chorin családdal – folyósította Magyarország egykori kormányzójának az életjáradékot.

5. Horthy Miklós kormányzása idején 1920 és 1930 között hivatalos népszámlálási adatok szerint 700 ezer fővel gyarapodott Magyarország népessége, ami kiemelkedő és az ország gyarapodásáról mindent elmondó mutató.

Erről a skandallumról már nem is beszélve. Hogy mik ki nem derülnek?? :)

Szövetséges érdek volt Magyarország német megszállása

szegedma.hu/hir/szeged/2013/11/szovetseges-erdek-volt-magyarorszag-nemet-megszallasa-fotok.html

Ezek után, mondjuk a budapesti Churchill szobornál, mikor lesz nagyonrettegős tiltakozó tüntetés??? :)
@GeoCracker:
De hát a jog, de hát a bírósági ítéletek... Most akkor??? :(( Bazz, JOGÁLLAM!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egyébként én valóban nem oszlattam volna fel a Kossuth téri pisilőket. Ott tartottam volna a társaságot szoros kordon között. Rezervátumban. Hogy erre képes a turul-klub :-))

Na jó, ez a másik véglet :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Te hoztad ide a problémát és megbántottak,igaztalanul!

Most iszom az egészségedre egy 'hausskézművespaleolit' vilmoskörtét és egy szintén haussjellegű 'self-made' fügebort és nyári evezős képeket fogok nézni!!
Ezzel kívánok jó reggelt

Mellézuhantam, átfordult a teste
s feszes volt már, mint húr, ha pattan.
Tarkólövés. - Így végzed hát te is, -
súgtam magamnak, - csak feküdj nyugodtan.
Halált virágzik most a türelem. -
Der springt noch auf, - hangzott fölöttem.
Sárral kevert vér száradt fülemen.

Szentkirályszabadja, 1944. október 31.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Árnyaljuk.
A Bátor tengerész anatant segítséggel gründolt nemzeti társulatot. Addig meg sem mert moccanni, amig a románok nem verték le a Tanácskötársaságot és a Clerk-misszióval megalkudva vonult be Budapestre, miután a románok kivonultak. Szeged felöl a "legrövidebb" uton a Duna tuloldaláról. Nehogy meg kelljen ütköznie a fővárost kirablóromán haderőkkel.
Igazán bátor hazafias fellépés.
Olyan orbános :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szerintem ma sem kapna kormánykitüntetést az a siheder, aki kirabolja a sarki CBA-t, felvedeli a bort, majd az üvegből molotov-koktélt készítve az első rendőrjárőrre dobja. '56-ban is voltak ilyenek.
@GeoCracker: Én sosem tartottalak, hülyének sőt, túl okos is vagy. :) Pont azért zavar, amikor bizonyos kérdésekben elveszted az általam nagyra becsült egyensúlyérzékedet, amely által írásaidban is nagyon sokszor láttatod, hogy az éremnek mindig két oldala van. Erről meg már nem is beszélve. :)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1471349_10152104227690039_127517757_n.jpg
@GeoCracker: na igen, HM csak a román sereg kivonulása után pacigolt be a Budapestre.
@Penivaldes:
+++++

Erre mit mondana egy megtisztulni igyekvő nácihuszár!!

Jó reggelt Penny!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen. Ezért nem zavar, ha pár véleményemmel nem értesz egyet :-)
S ezért bátorkodtam megírni azt is, hogy mesterházy is hülye.
@GeoCracker: Na jó ha már a tanácsköztársaságot is idehoztad, árnyaljuk tovább néhány igen figyelemre méltó Jászi Oszkár idézettel. Őt ugye nem igazán lehet náci elhajlással vádolni?? :)

Az emigrációban maga az ugyancsak zsidó származású Jászi Oszkár is szükségét érezte, hogy a reá jellemző tudományos alapossággal válaszoljon a spontánul felmerülő kérdésre: vajon miért volt a honi zsidóság annyira aktív a kommün idején? Visszaemlékezéseiben azzal magyarázta a zsidó elem túlméretezett szerepvállalását a tanács rendszer alatt, hogy lám "most volt az első alkalom, amikor (...) a zsidóság minden fék és korlát nélkül érvényesülhetett, tehát szabadon fejthette ki a benne évszázadokon át szunnyadó erőket és tendenciákat". Jászi azt is kifejtette idézett eszmefuttatásában, hogy a magyarországi zsidóság valójában külön test volt a társadalomban, és "az ország ősi lelkével sohasem volt igazi kontaktusban".

Mit ne mondjak, ha ezt most írná le Jászi tuti, hogy beindulna ellene a rettegő gépezet. :)
@Penivaldes: Igen. Megjelennek a tényleges hősök, és megjelennek a helyzet haszonélvezői. A hősök meghallnak, és a nyerészkedőkből lesznek a későbbi hősök.

Ahogy a partizánszövetségnek is annyi tagja lett, hogy a németek fizikailag nem fértek volna be az országba, ha valóban annyi ellenálló lett volna.
@gazoló: engem nem érdekel, hogy ki mit reagál rá. Szentkirályszabadja közel volt gyermekkorom színhelyéhez, főleg ezért ezt a részt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Visszamehetünk a honfoglalásig is.
Alighanem ott is történt nemi erőszak.
Hol írtam, hogy a TK-ban szentek egyletei vettek részt?
Na ugye :-)
Na elmegyek a cirmos kistigrisnek vadászni. Csirke mellcsontot, mert még növésben van. Meg szeretem a leveset is :-)
Igyekszem mobilról olvasni majd :-)
Szép napot addig is :-)
a zsidók és radnóti DIREKT akadájozták a nagynehezen
mexületett nép-nemzeti NEMESI magyarország működését...
vitéz kőbányai horti miklós fel akarta emelni a szeretett népét...
de sajnos a zsidók elvették a faszisték és nácikok energiáit !
a zsidók és a nemzeti nagytöke összefogdosott elenünk ! már akor is!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ne kezdjél el süllyedni Gábreil..mondom ezt annak ellenére, hogy Jászit sokra tartom, még úgyis, hogy kissé naív volt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mint látod a felháborodás nagy, de nem hírt hozó miatt - ebben biztos vagyok.
A jogállamról röviden:
- a jog uralma -> demokrácia;
- uralom a jogon -> NEM demokrácia (nyugodtan nevezheted zsarnokságnak, több formációja van)

ILLYÉS GYULA: EGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL
(Részlet)
Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,

nemcsak a bíró hűvös
ítéletében: bűnös! –
ott zsarnokság van,
nemcsak a katonásan

pattogtatott “vigyázz!”-ban,
“tűz”-ben, a dobolásban
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,

nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,
[...]

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

[...]
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"De hát a jog, de hát a bírósági ítéletek... Most akkor??? :(( Bazz, JOGÁLLAM!"

A minap azt mondta egy okos fickó, nem kevés tapasztalattal a háta mögött:

Tudod: a jó ügyvéd ismeri a jogot, a nyertes a bírót.

Azóta eszmét cserélünk a cinizmusról:))
@Penivaldes: Hát naivságot én is sokszor hallottam a másik oldalról, de ettől még hordoztak igazságot. :)
a több ezer éves nemesi hagyományok szerinti progressziónak
a zsidó konzervatívok testükkel tettek keresztbe !
mindenhol akadájozták és elvonták a tisztességes hazafias
náci-faszista magyar nemesség erőit ! és még pálinkát is öntöttek...
ja meg a direkt elraboltatott aranyaikkal is megrészegítették
a nép nem zeti haza fiakat !
@gipsz.jakab:
...fel akarta emelni a szeretett népét??
Rosszul tudod.
Azt sem tudja, hol ejtette el és mikor.
@gipsz.jakab: Hát nem is tudom. Íme egy másik Jászi Oszkár idézet:

„Ez a típus nemcsak nem ismerte a falut, a magyar társadalom legalább háromnegyed részét, de ezt a világot ösztönösen gyűlölte is, mint idegent, ostobát, elmaradottat. A paraszt számukra a butaságot és a reakciót jelentette, akivel szemben a legfiatalabb és a leghosszabb hajú propagandista gyerek is azt a megvetést és lenézést érezte, mint az átlag amerikai a négerrel szemben. Micsoda alacsony és alárendelt embertípus az, mely hagyományosan vallásos és nemzeti, s melynek durva agya nem akar megnyílni a marxizmus egyedül üdvözítő igazságainak és a freudizmus misztériumainak."

Tényleg a hülye parasztok vitték félre ezt az országot, már akkor is. :)
@Penivaldes:

Csak azért írtam kedves Peni mert erre nem lehet több szavuk és nem a reagálásuk miatt!

A könyveit elégethetik a barmok "De szellemét a tűz nem égeté meg,"mondtavolt 'Petrovics Sándor' magyar költő akit az 'istenbarmai' állítólag szeretnek!!!
@gipsz.jakab:

Kezdesz rémisztő lenni:))
A tómondatokból való kinövés nem mindig jó jel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, most abba fogsz belecsúszni, hogy találtál egy idézetet, ha szerencsénk van, nem az lesz, hogy a teljes szövegkörnyezet mást mond, és most elégedetten menetelsz körbe a kisszobába.
nem, zsidók azért voltak sokan a balos mozgalmakban, mert azok főleg a városi munkásság körében voltak preferáltak, ahol meg sok zsidó volt. nem volt ebben semmi összeesküvés meg egyéb. hanem ilyen egyszerű dolgok. és nem volt ott semmi buzgómócsingság
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyetlen egy bajom van veled, hogy hiába van igazad nincsen igazad, mert most sem az a célod, hogy beszéljünk valamiről, hanem az, hogy provokálj, aztán sunyi mosollyal csodálkozz, ha a végén valaki elküld az anyádba. merthogy most sem az a célod, hogy beszéljünk 1919-ről, hanem a zsidók, mindig ők.
@gazoló: na én meg nem szeretem Petőfit, aztán mégsem gyújtok be vele a kályhába.
@V-PORT: fehér ing, ünnepi öltözet...évzáró.
@Penivaldes:

az ingyen van,'hp'-t meg ilyen távolságból nem osztogathatok!
@Penivaldes: Látom ma reggel rendesen zúzol. :)
@V-PORT: igazad van, ahelyett, hogy a lépcsőkorláton edzenék:)
@Penivaldes: a kurvaanyját ennek a nácinak! namá itt is van az első:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Miután szépen megbeszélted Jakabbal, tegyük hozzá azt is amit elhallgattál, mert az általad idézett szöveg így folytatódik egy blogban:
'''' Az is kétségtelen, hogy most volt az első alkalom, amikor egy világtörténelmi mozgalomban a zsidóság minden fék és korlát nélkül érvényesülhetett, tehát szabadon fejthette ki a benne évszázadokon át szunnyadó erőket és tendenciákat. Mégis, tökéletesen hibás az a gyakran hallható reakciós vélemény, hogy a bolsevizmust egyszerűen a zsidók csinálták. Igaz csak annyi, hogy a föloszlás, a forradalom és a kommunista istenországnak lelki szintézise iránt a zsidóság különös hajlamosságot tanúsított.” Mondja ezt a zsidó származású Jászi Oszkár.''''

És azt is tegyük hozzá, hogy a blog, ahol ez az idézet szerepel a patkánylázadásnak nevezett 133 napról szól.

Jászi a II. világháború kitörése előtt azt írta Adynak: „Ha valami csoda nem jön, a világtörténelem legnagyobb katasztrófája előtt állunk.” 1915 őszétől 1917 derekáig maga is haditudósítóként járta a frontokat.
1918 októberében, az őszirózsás forradalom előtt részt vett a Magyar Nemzeti Tanács megalakításában, majd a Károlyi-kormány nemzetiségi ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztere lett.

Adyval gyerekkoruk óta ismerték egymást, együtt jártak hittanra is, barátok voltak.

Jászi a Károlyi-kormány bukása után hatalomra került Tanácsköztársaságot "új középkornak" nevezte, s bizonyos volt benne, hogy a bolsevik diktatúrát "fehérterror" követi majd. 1919. április 30-án elhagyta az országot és Bécsben telepedett le. Épp olyan élesen támadta a Tanácsköztársaságot, mint a rá következő Horthy-rendszert, és sokáig bizakodott, hogy rövid időn belül az utóbbi is megbukik, s ismét az őszirózsás forradalom demokratizmusa lehet úrrá az országban.

Nem találom a forrást, ahonnan a neten található számtalan idézet származik.

Érdekelne a szöveg-környezet is.
@Penivaldes: Úgy tűnik, igazad lehet.
ha a NAV hibázott... akkor...
a független dr.P.Sándor rendőrsége kinyomozza majd,
a független dr.P.Péter ügyészsége vádat emel majd,
a független dr.Szné.Tüncike bírósága ítéletet hoz majd,
a független dr.B.Sándor, dr.P.Béla alkotmánybírósága majd gondoskodik az alaptörvény érvényesüléséről....

nincs itt semmi gond... bízatok a JOG álami intézményekben...
@Dr. jenőke (jenőke): Ezt egy könyvben találtam ami a felvidék 1914-1918 közötti időszakát meséli el.
@Dr. jenőke (jenőke): Amúgy ismerem a további részeket is amiket beraktál. Épp ezért is figyelemre méltó amiket én idéztem tőle. Másképp szólva, ha egy Jászi Oszkár mondja, talán én is mondhatom. :)
@Dr. jenőke (jenőke): Amúgy tényleg patkánylázadás volt. :) Azért ha már miniszter volt tehetett volna többet is azért, hogy a főnöke ne adja oda a hatalmat a barom bolsiknak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mondhatod, csak nem megfeledkezve a többiről, tudod ha á-t mondsz, mondj b-t is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Károlyi nem adta át a barom bolsiknak a hatalmat. tessék tájékozódni, és nem a kurucinfóról
@Penivaldes: Sajnos csak kölcsönben volt, de majd visszakérem.
@Penivaldes: Ja tényleg szinte harcolt ellenük. :)@Dr. jenőke (jenőke): Egyébként a napokban fog megjelenni a folytatása.
@Penivaldes: Végül is ha Károlyi lemondott azzal tényleg nem segítette elő, hogy más erők jussanak hatalomra. :)
@Penivaldes: Máshogy fogalmazva ha a szar elönti a házat akkor nem az méltó magatartás, hogy lelépek a színről, hanem mondjuk az ha kitartok és mindent megteszek az általam vezetett országért.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

sajnálom Boli. 3 évvel ezelőtt én is megengedtem volna magamnak egy irónikus megjegyzést, ma azonban más a helyzet. 1923-ban is mosolyogtak egyesek, 1933-ban elkezdtek reménykedni. kishitlerünk ezerrel dolgozik. ne becsüljük se le, se alá. ő csak a végrehajtó.

eszem ágában sem volt egykalapalá venni bárkivel is. Te -Boli- vagy. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A történelmi Felvidék (Popély Gyula Felvidék 1914–1920 című kötetéről)
www.irodalmiszemle.bici.sk/lapszamok/2010/2010-aprilis/677

Abban valóban nevesítve van Jászi - egy kritika szerint. Idézem: ’’’’Helyhiány miatt csak az egyik összegező megállapítását idézzük, ami előtt szinte könyvnyi fejezetekben végzi el a történelmi szakmai elemzést: „Lám, amikor Magyarország végre képes volt nemet mondani az antant parancsára, a békekonferencia máris kész volt az egyezkedésre, akár a tanácskormánnyal is. Vajon nem Károlyiéknak kellett volna következetesen védelmezni az ország és a nemzet érdekeit még 1918 novemberében, és nem hagyni odafejlődni az állapotokat, ahová azok 1919. március 21-re eljutottak? Károlyiék azonban képtelenek voltak – igaz, nem is akartak – erőt felmutatni az általuk istenített antant egyre képtelenebb utasítgatásaival szemben.”(Popély 291. oldal.) Érdekes – tesszük hozzá –, hogy míg a Károlyi-kormány vezetője adta/adatta ki a parancsot a haderő leszerelésére és állandó visszavonulására, éppen a szabadkőműves Jászi próbálja a keleti Svájc elméletével megőrizni az ország területi integritását 1918 november közepén, amikor az erdélyi románokkal tárgyal. Ő pedig nem ismerte föl, hogy mint Kossuth egykori Duna-konföderációs terve, úgy az ő keleti-Svájc elképzelése is (Erdély etnikai alapú kantonokra osztása az ország területi integritása megőrzése mellett) minden reális alapot nélkülöz a román hadsereg és nyugati szabadkőműves „testvérei” tevékenysége következtében.’’’’

Nincs arra utaló mondat, amire hivatkozni lehet, és alátámasztaná írásod, de nem is zárja ki.

Raffay Ernő történész: ’’’’Az Esztergommal átellenben levő Párkányban élő Popély Gyula könyvében tényekkel alátámasztva igazolja azt, amit a magyar nemzeti oldalon mindig is vallottak: az áruló, bitang Károlyi Mihály kiszolgáltatta Észak-Magyarországot, tehát a Felvidéket a mások katonai sikerei nyomán támadásba lendülő, országrabló cseh hadseregnek.’’’’ …. Jászit nem említi. A könyvet a Kuruc infó is ismerteti, Jászi ott sem szerepel.

Könyvbemutató Dunaszerdahelyen: nincs Jászi nevesítve.

Abbahagytam.
Szrintem az általad idézett mondatot jónéhány fórum idézte volna, de csak a Mandinert említem. Gondolom minden további közlés is másodközlés.
OFF

Orbán teljesen jogosan nem adott a jogászképzésre egy állami fillért se. Azt a képzési intézményt, amely neki képes volt jogi diplomát adni, azt be kell szántani, és a helyét sóval bevetni.

Orbán Viktor... "Az adósmentésről elmondta, az lenne a normális, ha az igazságügyi rendszer, nem pedig a kormány próbálna igazságot szolgáltatni nekik. Szerinte ha a fontos vitakérdésekben az igazságszolgáltatás az emberek oldalára áll, akkor már nem a lakosságon kell majd segíteni, hanem a pénzintézetek esetében kell megnézni, "mit tudunk a bankoknak segíteni ahhoz, hogy teljesíthessék az emberekkel szembeni kötelességüket"."

Izlelgessük még egyszer:

"Szerinte ha a fontos vitakérdésekben az igazságszolgáltatás az emberek oldalára áll,"

Tehát az igazságszolgáltatásnak nem a jog és az igazság oldalán kell állnia, hanem valakinek, főként a kormányfő által megnevezettnek az oldalán.

Erre már szavak sincsenek.

ON
a jogászképzés magyarorszag legnagyobb 25 éves kudarca (a foci melet)

lásd hitvány rohat büdös politikus kapcák csürhéje...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gyanítom, hogy nem Gyurcsányt dicsérted némi áttétellel.
@gipsz.jakab:

Nem a képzéssel van baj, kedves gipszbe szorult, hanem az alapanyaggal.
Persze a képzéssel is van baj, de a legnagyobb probléma a jogalkotás.
@Penivaldes: nem.a forradalmak nem ilyenek.
ne emeld te is forradalmárok szintjére ezeket.
@Dr. jenőke (jenőke): Akár abba is hagyhatjuk, de konkrét hivatkozással van idézve Jászi a könyvében. Amúgy voltam előadásán is, ami nagyon jó volt.

Ja és remélem te nem vallod azt, hogy amit nem talál meg a gugli az nem is létezik?? :)
@DarthVader:
Az egyik oldalon vannak az elvárások, a másik oldalon már nem csodálkoznak.
A visszamenőleges hatályú jogszabályalkotás gyakorlata már tavaszi szellőként sem simogatja az állóvizet.
@Dr. jenőke (jenőke): Amúgy egyszer jó lenne abban is közös nevezőre jutni, hogy a morális kritika nem lehet személyválogató, nem élhet sem a pozitív sem pedig a negatív diszkrimináció eszközével; nem tehet különbséget sem faji, sem nemzeti alapon ember és ember között, hanem csak és kizárólag az adott cselekvést vagy felfogást bírálhatja, különben hiteltelenné válna, elveszítve a jogalapot minden további morális kritikára.

Egy adott cselekvés erkölcsi értékét személytől függetlenül kell kezelni, jónak vagy rossznak bélyegezni, mert ha az elkövetőt pozitív diszkrimináció alapján etnikai hovatartozása miatt mentjük föl az erkölcsös cselekvés követelményei alól, akkor milyen jogon ítéljük el a negatív diszkriminációt,
ha abban ugyanez a morális alapelv érvényesül? Akik a pozitív diszkriminációt sürgetik, egyszer s mind önellentmondásba is keverednek, mert azokat, akik nem hajlandóak a személyek közötti morális különbségtételre, mindeközben diszkriminációval vádolják, az antiszemitizmus-vád ugyanis – ha jól átgondoljuk – ezt jelenti.
@GeoCracker: "56-ban is egyszerre voltak az utcán a visszakapaszkodó nyilasok, a jószándékú reformerek, a baloldalt megújítani akaró Nagy Imre és a szélsőjobbos ex-csendőrök. De azért ugye ott még Te sem tartsz, hogy a Tv-t felgyújtókat ki kell tüntetni, és a Blaha-nál autókat felgyújtókat a rendőrök cibálták oda, hogy legyen kit oszlatni."

A hivatalos PC kommunikációba akkor szokott némi homokszem kerülni, amikor véletlenül kiderül, hogy esetleg egy kisnyilas palánta pesti srác gondolkodás nélkül áldozta fel az életét a pesti utcán, miközben "a baloldalt megújítani akaró reformerek", már készülődtek a Kádár korszakra. Persze fordítva is történhetett volna. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
El sem olvastad amit írtam?
Magamtól idézek, hogy ne fáradj a kereséssel:

''''Nincs arra utaló mondat, amire hivatkozni lehet, és alátámasztaná írásod, de nem is zárja ki.''''

Viszont: bárkinek a műveiből lehet idézni bármi tetszőlegeset, környezetből kiragadva, feltéve, ha az illető sokat írt.
Ennek egyébként Márai is áldozata, mivel mindkét "oldal" önfeledten (el)használja.
@Penivaldes:

"mert most sem az a célod, hogy beszéljünk valamiről, hanem az, hogy provokálj, aztán sunyi mosollyal csodálkozz, ha a végén valaki elküld az anyádba."
"...hanem a zsidók, mindig ők."

+1

Tömör, pontos, gratula!

Magamat ismétlem: amikor egy hamiskártyás negyvenharmadszor húzza elő ugyanazt a pikk ászt a farzsebéből, akkor a kártyaklubokban nem az a módi, hogy udvariasan és szerfelett intelligensen elmagyarázzák, hogy ejnye-bejnye, nem szép dolog ez.

Más történik.

És amikor ez a "más" megtörténik, nem szokott felzúdulás lenni, hogy jaj, megsértették a hamiskártyás személyiségi jogait és a véleménynyilvánítási szabadságát.
Meg hogy őt is megilleti az ártatlanság vélelme.
És próbáljuk meg újra, hátha nem fog csalni legközelebb.

Itt meg, a blogon, újra és újra lejátszódik ugyanaz.
Majd' mindig előkerül a farzsebből a lap, s utána jön az új leosztás, mintha mi sem történt volna...

Szerintem.
@Dr. jenőke (jenőke): De elolvastam és értékelem is amit írtál. Egyébként annak a két idézetnek az igazságtartalma nem nagyon változik attól, hogy mik vannak előtte vagy utána. Sőt talán még emelik is a hitelességét, mivel pontosan mutatja Jászi őszinteségét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:)... látom, már nem tudtál aludni... f7vezned kéne jobban járnál :) "Máshogy fogalmazva ha a szar elönti a házat akkor nem az méltó magatartás, hogy lelépek a színről, hanem mondjuk az ha kitartok és mindent megteszek az általam vezetett országért." Valami b-kategóriás zseni mondta ezt ... horthyról?... vagy kiről?
@Orica Középföldi:

"Igaz, nem hülye, rosszabb, alattomos, és ezt egész jól műveli.Csak a terep - számára -művelhetetlen:))"

A törzskommentelők terepe valóban "művelhetetlen".

De nem is erről szól a történet szerintem, hanem azoknak a befolyásolásáról, akik OLVASSÁK a blogot.

Fab többször is említette emlékeim szerint, hogy a blogot olvasók sokkal többen vannak, mint akik hozzá is szólnak.
@Sir Bates dö Hól: Ezt most én mondtam Károlyiról, annak kapcsán amit Penivel beszélgettünk. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Amit feszegetsz, nincs ellenemre, azonban ezen a blogon vendégek vagyunk és ez nem egy-két mondatos elvi évődés.
Ha időnként előjön, és éppen észreveszem, nem fogom kihagyni.
A mai napra:
Szerintem nincs pozitív diszkrimináció, csak diszkrimináció. Ez a fogalom nem helyezhető el egy számegyenesen, mint a nulla.
Ebből következően máris másként kell meghatározni a diszkrimináció fogalmát. Így értelmezve az etnikai diszkrimináció mást jelent mint a pozitív, negatív megkülönböztetés összemérése, mert a végén a vonatkoztatás alanyai valóban kioltják egymást.
Ez olyan, mint a vers, amelyet fentebb olvashattál: a megkülönböztetés, az megkülönböztetés.
Ahol zsarnokság van, ott bizony zsarnokság van.

Tudom, hogy a köznyelvben elterjedt például a hátrányos megkülönböztetés, de ez így helyes.
A köznyelvben. Mert egyébként akinek a fizetése egyébként lehetővé teszi, az kap mindenfélét a gyerekek után, és láss csodát ő kap, de a más kategóriás helyzete nem változott, nem nevezhető ettől hátrányosan megkülönböztetettnek, de alappal állítható, hogy a rendszer igazságtalan.
Így már másképpen néz ki a kritika.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Csemetéim ránk bízták hétvégére a lógófülű törpe (házi) nyuszit.
Pont ezt kérdeztem én is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Csak a történelmi hűség kedvéért. Maga Nagy Imre is egy baloldalt megreformálni akaró vezető volt.
Amellett nem vitatom, hogy a kisnyilas is menthetett ki a tűzből embereket. Sok megvezetett, vagy kényszerből szerepet vállaló ember volt anno a keretlegények között is.
Ezért írtam, hogy az eszme közös, a felelősség egyéni. Az eszmét elutasítom, a felelősséget egyénileg próbálom látni.
Így aztán pl. Mécs Imre köteles ítéletét egy diáklap szerkesztéséért túlzásnak érzem. A lincselő, vamzerkedő Wittnerét nem annyira.
@Dr. jenőke (jenőke): Nyilván te is tudod de pont arra akartam utalni, hogy egy adott cselekvés erkölcsi értékét személytől függetlenül kell kezelni, jónak vagy rossznak bélyegezni. Azaz a morális kritika nem lehet személyválogató.
@Penivaldes: azon vagyok. Szép nagy cica legyen belőle. Ha már a gazdája nem elég nagy kutya. Csak egy kutyaütő :-)
Gábriel barátai Radnóti kötetet égetnek.
Erre ő, ideszalad elkezd zsidózni és eljut odáig, hogy '56-ban a kisnyilasok voltak az igazi forradalmárok.
A könyvégetéshez egy szava sincs.
a homlokán a jel,világít.de ő nem látja,mert nem mer tükörbe nézni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Vagy elfogultságát. Ő átélte.
Nem ismerem írásait, így önmagában nem mond semmit.
Ehhez hasonló tartalmú idézetet nem találtam.
Megközelítőt sem.
@GeoCracker: Arról van esetleg infód, hogy mondjuk Apró Antal miért nevezte az akkor még jócskán békés felvonulókat: "fasiszta, reakciós ellenforradalmi elemek"-nek??? Csak azért kérdem mert mostanában ismét sokat lehet hallani ilyesmi retorikát.:)

index.hu/tudomany/tortenelem/fasist061027
@punkfrog: Rosszul látod. Én elítélem a könyv égetést, bár nálam azért más dolgok számítanak "tragikusnak" a nemzet sorsát illetően, nem az, hogy 7-8 magát hungaristának valló fiatal, hülyeséggel tölti a szabad idejét.:)
@Dr. jenőke (jenőke): Te is szoktál olyat megfogalmazni - szerintem elég gyakran, - akár itt a blogon is. :)
Jó reggelt! Mindenkinek!

Hajnal óta olvasom a blogot! A Boli jó indulatból és a Radnóti könyv égetők lelki nyomorát elítélendően,(ami minden normális ember véleménye) erre mi történik, bejön Gábris és reggel óta a ő és a Jobbik a főszereplő! meg ér ez ennyit? Megtéríteni úgy sem tudjuk, ő meg a Jobbikot fényezi! Ez kinek jó???
@Dr. jenőke (jenőke):
Valóban nem a képzéssel volt/van probléma. Az átlagos (tehetségük és felkészültségük alapján felvett) hallgatókat nem szabad összehasonlítani a kádercsemeték, az élsportolók és "egyéb" kedvezményezettek körével.
Az oktatás minden szintjén és a jogalkotásban olyan kontraszelektált egyének/csoportok mutatnak irányt és hoznak döntéseket, akiknek/amelyeknek nem lenne szabad ott lenni, ahol vannak.
Annak ismeretében, hogy a jelenlegi miniszterelnökünk jogi diplomával rendelkezik (mivel korábban saját maga nyilatkozta, hogy egyik tantárgyból sem volt jó, ezért a jogra jelentkezett), van némi báj és pikantéria a mindennapok történéseiben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Nyilván te is tudod de pont arra akartam utalni, hogy egy adott cselekvés erkölcsi értékét személytől függetlenül kell kezelni, jónak vagy rossznak bélyegezni. Azaz a morális kritika nem lehet személyválogató."

Akkor te se tedd ezt az idoljaiddal. :-) mert amellett, hogy nem korrekt a magatartásod, én személyesen úgy élem meg, hogy annyira ostobának tartasz, hogy nem emlékszem arra, amit mondtál eddig... és ez sértő számomra...

Próbáld ki :-)... mint írtam, én még senkit nem láttam, aki függővé vált volna ettől :-)
@tristen2005: Nagyjából igazad van... A tolarencia jegyében Fabius jelyében már rég kibasztam volna ezt az idiótát a nagy büdös faszba.... igazi lélek mérgező az ájtatos mosolyával a nyomorullt orcáján. Nem szeretnék a szomszédja lenni, Vag én hülyülnék meg a kötgyűlésen, vagy csücsülnék házifogságban Pintérsanya fogdmegjei által, várva a gyilkossággért valló méltótlsn büntetást. Ez egy parazita, aki rácsimpaszkodik bárkire... lóg rajta, hinti a szennyet, és közben ájtatodsan vigyorog.... egy undorító végbéllény...
Bocsika, még ma nem ittam, csak elbolítottaz az agyamat a szar!
És Ti! Jófirmákok! Adjátok a szar alá az ezüsttálcát! Rólatok is megvan a véleményem. Ez a senki, nem a falu bolondja, akit el lehet türni, időnként morzsát dobálni neki... Ti libasülttel, kuglóffal zabáltatjátok a szarházit!
Én kb. 1,5 éve tahósítottam... És felbassza az agyvizem, hogy egyébként normális emberek hada, immár időtlen idők óta a válasz címzettjeként szembesítenek azzal, hogy ezt a nyomoroncot figyelemre méltatják, és a blog tele van ennek az utolsó senki által tematizált témákra való reagálásokkal...
Ti! Akik intelligensnek értelmesnek, kultúráltnak tartjátok magatokat, nem veszitek észre, hogy Benneteket manipulálnak? ÉS ezzel, legalizáljátok és tudomásul veszitek a mocskot, ami ellen egyébként teljes mellbedobással küzdötök...
@DR. INKVIZITOR:
Csak egy picit ellenkezek.
Kádár idején "sikk" volt némelyeknek "A" jogra járni, mert azért csak egy zárt "kaszt" volt.
No nem úgy, mint grófi, de mégis.
Elmentek újságírónak, ilyesminek. Anyagbeszerzőt is ismertem így, mint ősi lengyel család sarja.
Ezek nem okoztak kárt, ámbár a Havas egyre többet mondogatja, hogy ő, mint jogász...
Jajjjj!
Aki elvégezte a jogot, az nem lesz automatikusan jogász.
A XVIII. századi megfogalmazás szerint elsőként legyen patvarista, aztán meglátjuk.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nyugi. Ne etessétek és ne üljetek fel a hullámra amit ilyenkor tálcán kínál.

Ignore vagy tahótlanító.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
De igen.
Időnként, ha nem alszom ki magam, bízok az emberi értelemre hatással.
Ha az a reakció, hogy okoskodok, akkor visszafekszem és kialszom magam.
Szar dolog lehet gyűlölködve élni, és mindenféle teóriákat gyártani.
Tudod-e, hogy nem leszünk gyarmat?
@Csaknézek...:

Valóban sokkal többen vannak akik csöndben olvasnak, mint akik kommentelnek is.

De én felnőttnek nézem őket, és azt gondolom mindenki el tudja dönteni számára mi befogadható gondolat, és mi az amitől a gyomra kifordul.
@Fabius: Ilyen primitív marketingfogásnak bedőlni...és asszisztálni a szenny és mocsok terjesztéséhez... mégicsak látzik, hogy a kádári rendszer nem múlt el nyomtalanul... hol a sokszor megénekelt polgári öntudat? kidobjuk a szart, a moslékkal együtt a kukába, természetesen szelektíven... szart a szarhoz, moslékot a moslékhoz.
@Dr. jenőke (jenőke): HA rám célzol, én nem gyűlölködöm, sose tettem... csak jogos mentális önvédelmi reflexeket kérek számon. Gábriella nélkül is működne a blog, szerintem sokkal értelmesebb témákon és gondolatkörökön lovagolva. Miértis kell nekem a mocsokra adott térítőjellegű válaszok kigyomlálásábval foglakoznom? Az elmult időszak alapján eléggé világosan felmérhető, hogy minden hozzá intézett intelem és szó, lukaspusztába kiáltott szó. Persze, ha vannak idealisták és küldetéstudatos visszatérítők, akkor nincs mit tenni.
@Fabius:

Ismerem a véleményedet ebben a kérdésben, nem értek Veled egyet.

Alábecsülöd annak a szellemi környezetszennyezésnek a hatását, amit Gábriel nap mint nap művel a Te hallgatólagos beleegyezéseddel.
Ami miatt anno Szív is elment.

"Vétkesek közt cinkos, aki néma".
@tristen2005: Nem is fényeztem a jobbikot. Amúgy meg ha mások itt Ferkót meg a dékát fényezik, még akár az is simán beleférne, ha fényezném. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Eszembe nem jutott ez az értelmezés!!!
Pontosan a te kifogásod igyekeztem erősíteni.
@Fabius:

"De én felnőttnek nézem őket, és azt gondolom mindenki el tudja dönteni számára mi befogadható gondolat, és mi az amitől a gyomra kifordul."

De mondd, miért "muszáj" nap mint nap gyomorforgató szövegek, linkek tömegével szembesülnöm/nünk ITT?

Ha ilyesmire vágynék, lazán átzizzennék pölö a kurucra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Arra vannak más blogok, de ott nem találkozunk.
Azért ez nagy különbség.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Érdekes dolog ez a tematizálás.

Izomból is megoldható lenne, de...

Vágjam ki Gábrielt? Vágjak ki mindenkit aki megpróbálkozik hasonlóval? És mit tegyek mindenki mással, akik újra és újra és újra felülnek neki?

Őket is kivágjam? Vagy csak szünet legyen mert belementek egy ezredik parttalan vitába? A keztekbe adtam annak eldöntését, mit/kit akartok látni, miről akartok értesülni. Nem csak tahósítani lehet valakit, hanem antitahgósítani is. Ha nem akarsz látni egy vitát kikapcsolod az érintetteket és nem látod. HA később kíváncsi leszel akkor láthatóvá teszed.

De esetleg megtanulhattok nem felülni a tematizálásnak, és egy legyintéssel elintézni Gábrielt. Ahogy az életben teszed azokkal, akikre nem vagy kíváncsi.
@Csaknézek...: Értem tehát az eltérő vélemény az "szellemi környzetszennyezés". Mindig rácsodálkozom egyes kommentelők demokrácia felfogására. :)
@Csaknézek...:

Frászkarikát. Attól nem megszűnik hanem erősödik valami, ha háttal állunk neki él úgy teszünk, mintha nem létezne.

Arról nem is beszélve, hogy az undorító viták ellenpontozás és ellenvélemény nélkül hajlamosak véleményből tévhitté válni.

Igen azért, mert nem cáfolta, nem vitatta senki.
@Csaknézek...: Most írta le, hogy tahótlanítasz és máris nem látsz semmit, amit nem akarsz. Ne mondd már, hogy ez olyan bonyolult?? :)
@Fabius:
Ezt a mondatodat nagyon fontosnak tartom.

'''''Arról nem is beszélve, hogy az undorító viták ellenpontozás és ellenvélemény nélkül hajlamosak véleményből tévhitté válni.'''''
@Dr. jenőke (jenőke): Így van ez a helyes hozzáállás.

@Fabius: Úgy ismersz?? :)
@Fabius: Sőt szerintem ebben is egy lehet a véleményünk. Ha nem így lenne nem is írnál blogot.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1471349_10152104227690039_127517757_n.jpg
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: szia:-) én megértem a te álláspontod és egyet is értek azzal, viszont ott van az, amit Fabius írt a véleményből tévhitté válással kapcsolatban, valamint a nem beszélünk róla, tehát nincs is probléma... és azért a másik oldal (gondolati)szélsőségesei is hozzájarulnak ehhez a helyzethez (nem rád gondolok)...nekem ez eddig dilemmát okozott... mindenesetre sajnálom, hogy elrontom a napod, és ezt most őszintén mondom...
@DarthVader:

"Tehát az igazságszolgáltatásnak nem a jog és az igazság oldalán kell állnia, hanem valakinek, főként a kormányfő által megnevezettnek az oldalán. "

Ide jutottunk a harmadik évezred elején. Még mindig alig hiszem el, hogy megtörténhet.
@Penivaldes: Nem mindig ők, de néha sajnos ők is, ahogy mások is. Amúgy már kifejtettem a lényeget ezzel kapcsolatban.

"A morális kritika nem lehet személyválogató, nem élhet sem a pozitív sem pedig a negatív diszkrimináció eszközével; nem tehet különbséget sem faji, sem nemzeti alapon ember és ember között, hanem csak és kizárólag az adott cselekvést vagy felfogást bírálhatja, különben hiteltelenné válna, elveszítve a jogalapot minden további morális kritikára.

Egy adott cselekvés erkölcsi értékét személytől függetlenül kell kezelni, jónak vagy rossznak bélyegezni, mert ha az elkövetőt pozitív diszkrimináció alapján etnikai hovatartozása miatt mentjük föl az erkölcsös cselekvés követelményei alól, akkor milyen jogon ítéljük el a negatív diszkriminációt, ha abban ugyanez a morális alapelv érvényesül?
Akik a pozitív diszkriminációt sürgetik, egyszer s mind önellentmondásba is keverednek, mert azokat, akik nem hajlandóak a személyek közötti morális különbségtételre, mindeközben diszkriminációval vádolják. Az antiszemitizmus-vád ugyanis – ha jól átgondoljuk – ezt jelenti."
@Husz_János_Puszita:
Az sem volt a helyén értékelve, amikor bírói ítélet nélkül megnevezte az elkövetőket a MAL esetébe, egyidejű vagyonzárlat elrendelése mellett.
Rendkívül randa jogi húzás volt azokat megjelenésre kötelezni a manyup ügyben, akik a meglévő jogviszonyt akarták folytatni.

Már végtelen a sor. Nem most kezdődött, de akkor nem volt taggyűlés.
@Fabius:

Van logika abban is, amit mondasz, bár részemről @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: és @Csaknézek...: -kel értek egyet, rég nem is látom - de azt éppen ezért nem értem, hogy ezen az alapon miért nem maradhatott Stefánia kisasszony. Ő persze nem ugyanaz, mint Gábriel, hanem paródia, méghozzá szórakoztató, kár érte. Ez igazi kontraszelekció. :)
Épp most megy egy dokfilm a Duna TV-n a gulág lágerekről. Az egyik áldozat rokona, épp azt kritizálja, hogy sokan csak "munkatábornak" nevezik a gulágot, amikor az is haláltábor volt. Érdekes meglátás.
@Dr. jenőke (jenőke):

Igen, hosszan lehet sorolni, az egészre gondoltam, amikor írtam, hogy alig hiszem el. Dart idézett mondatában benne van az üzenet. A "jogállam lebontása" nem sokat mond, üres frázisnak tűnik, de a tartalma az felháborító és rendkívül veszélyes ránk nézve.
@Sir Bates dö Hól:

Kísérletet tenni lehet értelme, ha valaki ezt ambicionálja, de bizonyos számú, bizonyos időtartam elteltével eredménytelennek bizonyult kísérletet újra és újra ugyanazok közt a paraméterek közt ismételni nem. Azzal mindenki csak bohócot csinál magából. Amúgy pedig a legerősebb üzenet és a legegyértelműbb információ éppen a kommunikáció beszüntetése.
@guma: köszönöm, kurvajó, ementettem a fiókba:))
@Husz_János_Puszita:
A jogászok nem háborognak tömegesen. Miért?
Unortodox gazdálkodás, a közgazdák nem háborognak. Miért?
A tűzoltók fegyvert viselnek miért?
A szakszervezetek megszüntetése várható a pedagógusok pedagógus kar (vagy mi?) létrehozásával. Nem háborognak.
Egyházak tanítanak hittant, katolikus (vagy más) vallási erkölcsöt. A szülők nem háborognak.
A büntetési tételek olyan magasak, hogy a lakosság 60%-a nem tudja kifizetni, ha perelsz, költségmentességet csak akkor kapsz, ha havi bevételed nem haladja meg a 28.000,- forintot (ha jól emlékszem). Miért?
Michelangelo széklábat farag. Miért, miért???
@Orica Középföldi:

"a Heti Válasz kritikája is érdekes:))"

Miért, az mit mond? :)

Amúgy érdekes, hogy szinte egyszerre jelenik meg három rendszermodellalkotási kísérlet: a maffiaállamos, az Ungváry-féle fasisztoid az ÉS-ben (ez sem rossz, és nem is teljesen új önmagához képest, de szintetizálja, amit eddig írt), és a Debreczeni-féle, amit nem ismerek. (Ez utóbbi talán nem is modellalkotás, csak az eddig használatos fogalomrendszerben történő leírás?)
@Dr. jenőke (jenőke): Ha jól tudom a morál szó jelentése, erkölcs. Így már kezd derengeni? Szerintem nem túl bonyolult.

Lehetne pld. azt mondani, hogy a tettek megítélése az erkölcsi értékek fényében, függetlenül attól, hogy az adott személy, melyik néphez vagy csoporthoz tartozik. Főleg aggályos, ha ezt az értékítéletet befolyásolja az, hogy egyeseket szabad kritizálni másokat viszont nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Haladunk.
A kérdés továbbra is az: mi az a morális kritika?
@Dr. jenőke (jenőke):

Ha tudnám a választ, nem itt nyűglődnék tehetetlenségemben.:)
Minden területen, minden szakmában van egy kemény mag, aki állja a sarat, folyamatosan hallatja a hangját, sajnos kevesen vagyunk. Az a baj.
anyám, ezt a sok picsogó picsát! ato még, hogy nem beszélünk róla, ato még van pl. rákos gyerek, alzheimerkoros öreg, nácigábris...egyébként van igazsága nyúlnak dögivel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ti csak prédikáltok az erkölcsről, miközben minden megnyilvánulásotokból süt az agresszió. Mit szólna ehhez Jézus, he???
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Nem.
Még nincs vége.
Csak a kérdésekig jutottunk el.
A kérdések szaporodnak. Egyszercsak csak felteszi valaki konkrétan.
@Dr. jenőke (jenőke):

"''''Arról nem is beszélve, hogy az undorító viták ellenpontozás és ellenvélemény nélkül hajlamosak véleményből tévhitté válni.'''''"

De mit keresnek itt undorító viták???? Végülis kié a blog??
@taga20: Na végre, hogy megjöttél. Én sem értem, hogy mi ez a nagy műrettegés, miközben csak leírtam a véleményem és - minő skandallum - még Jászi Oszkárt is mertem idézni. :)
@Husz_János_Puszita: Ezt rosszul látod. Bennem semmi agresszió nincs, sőt. Ezek után nem igazán releváns a kérdésed.
@Orica Középföldi:

Igen, ez lényeges. Semmi ok összekeverni a szólásszabadságot azzal, hogy egy klub milyen szeretne lenni. Ha valami jobban zavarja, mint nem, akkor semmi oka elviselni.
@Orica Középföldi: "Végülis kié a blog??"

A következő kérdés legyen esetleg az, hogy kié az Internet? :)
@Kowalski, helyzetjelentést!: Na jó oldjuk egy picit a fagyos hangulatot. A marcipánt ki szereti? Ez a szoba teljes egészében abból van. :)

scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1465409_3596412566442_467607591_n.jpg
@Husz_János_Puszita: és az a legszebb, hogy ezek az ájtatos arcok, minden nap egy halott zsidó csókához rimánkodnak:) na ez az übercsavar:)) ere még énse tudnék menetet vágni:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: igen, igazad van... de ugyan ez folyik a bajnai-gyurcsány-mszp hívők esetében is, mikor az jóval kevésbé fontos kérdéseket feszeget, bár tudom, hogy itt ordas eszmék vannak és nem is kívánok párhuzamot vonni a kettő közé... süketekpárbeszéde mindenütt, miként tegnap köztünk is, mondjuk azt, hogy én miattam...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: margit, te gyárilag ilyen hülye vagy, vagy egy kibaszott nagy játékos vagy és minket szopatsz? ezen agyalok egy éve:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Igazad van Nyúl!!
'fa@tkellgittetrágniezzekkelamézesmázosnyilassenkifa@@opókkal!!OrbánkormányialattnőttKIekekkoráváhogykapnákbe!!!
Tahólistára a senkiháziakat!!!

NULL TOLERANCIA!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A zsidózás maga az agresszió te nagyon okos!!! Horthy éltetése az áldozatok hibáztatása. Klinikai esetek vagytok. Nyomás és nézz mélyen magadba, mit műveltek veled kiskorodban, hogy tele vagy elfojtott gyűlölettel, amit még magadnak sem vallasz be. Kire haragszol valójában?
@taga20: Kiteszem innen a lábam egy hétre és ti máris egy rakás síró picsogó anyámasszony katonája vár itt?! :D
@taga20:

+1 :)))

Iszonyú morbid. Szadista hajlamokra utal egy halálra kínzott ember ábrázolásait a falakra és közterekre tenni mindenhol.
@taga20:

Ne próbáld őket megfejteni, ide klinikai diagnózis kell.:))
@Orica Középföldi:

Ja hogy úgy. :) Aszittem, már írtak valamit. Meg is lepődtem volna. Inkább el fogják hallagatni nagyjából szerintem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Merre jártál??? Csak nem a kivándorlás projekted egyengetted? :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nyalom a szőrét drága nagycságosasszony:))
@Orica Középföldi:
Fabius, mint bloggazda türelmesen elmagyarázta.
Szerintem ez rendben is van.
A tahómentesítés is rendben van.

Ugyanakkor az ellenkező álláspont is méltányolandó,
Nekem az okoz gondot, hogy jelenleg információ hiányosak vagyunk. Régebben a Kapuval kezdtem a napot, mint ébredési szertartással.
Manapság itt, mert több szem többet olvas és hozza a hírt - ha kéretlenül is, de hozza és a magam részéről ennek örülök.
Ha lenne időm, sem tudok egy-személyben tíz-tizenöt helyett keresni.
Dehát erről mindenki gondolkodhat másként. A hangulat is befolyásolja egy-egy hír fogadtatását.
Például vannak celebek, akiknek a neve heveny émelygést okoz. Nem is olvasom.
@taga20: Jól hangzik ez a duma, csak ez is fél igazság. Ugyanis hitünk szerint Ő nem halott. :)
@taga20: Tegnap nem azt mondtad, hogy olyan vagyok mint Lópici az utca hírmondója??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyú aranypofi... ez már régóta bennem van, meg most, hogy @taga20: is itt van, aki mindig számonkéri rajtam az egyszerű és közérthető beszédet (:-)): műrettegés ám az anyád picsája!... sohase essél abba a hibába, hogy a türelmet és rugalmasságot összetéveszted az érdekérvényesítési képesség hiányával... elég ostoba társasághoz csatlakoznál...
@taga20: Nincs mert nem az a lényeg, hogy épp melyik nép gúnyájába bújt, hanem sokkal inkább a tanítása és az általa kiérdemelt örök élet a fontos.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Hát az "ordas eszmék" kiötlői és követői között, nem csak hülye jobberek voltak/vannak.
Lásd pld. ezt a novemberi szomorú évfordulót.

erdely.ma/publicisztika.php?id=152972&cim=holodomor
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem, most épp pékségeket próbálgatok, meg kávézókat fedezek fel. :D Azért vagyok most itt ritkábban.
@Sir Bates dö Hól: Már hogyan téveszteném össze kedves Sir. :) De most nem mondod komolyan, hogy én olyan vagyok, akitől bármilyen szinten is rettegni lehet?? :)
@Sir Bates dö Hól: köszönöm, drága barátom ezt értem:) azt csak ako vágom a képedbe, ha érzem, hogy te, nyúl, meg rodi elhúztok mellettem, én meg nézek, mint a jukinyúl. ha ti nem lennétek itt(természetesen a csajokon kívül), nem biztos, hogy itt basznám a rezet:)) u.i.: egyébként nekem a szívem csücske(semmi buzulás), knosszi és boli és még egypáran:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez most hogy jött??? :) Országos vagy budapesti szinten???
@taga20: Na szép szóval én már lófaszt sem, érek. :)
@taga20: Nem enigma, nem rejtély csak kicsit korán van még uram ehhez a beszédhez. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt vágom! ako erről a zsidó témáról lefejted magad innentől kezdve?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: és rátaláltál már a legjobb pékségre? Tényleg milyen egy rendes kenyér?? :)
@taga20: Nem volt itt nagy témázgatás, csak beszélgettünk. Amúgy nem tudtad, hogy én még a szárnyas angyalokkal is jóban vagyok?? :)

hvg.hu/nagyitas/20131114_Victorias_Secret_nagyitas
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem kö mindent szó szerint bevenni! ez csak egy kis udvarlás vot részemről, az én faragatlan, férfi agyammal:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mondjuk ami nem olyan felfújt izét ad, mint a legtöbb pékség.
Ma kezdtük, a Jaques Liszt-nél. Nagy csillagos ötös nekik eddig.:)
@taga20: Szóval nem is hiányoztam, csak szófordulat volt?!
@taga20: Amúgy azt még fontos lehet megjegyezni, hogy nem azért imádjuk Jézust, mert zsidó volt, hanem mert Isten!:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A múltkor vettünk pityókás kenyeret a Lipóti pékségnél, baromi jó. Asszem a pityóka krumplit jelent Erdélyben. (Vagy éppenhogy nem krumplit, hanem valami hasonló növényt?) A kenyér olyan krumplisszerű mindenesetre. :D
@Csaknézek...:

Biztos így van,hogy sokkal többen olvassák, mint írnak.

Na jó, játsszunk el néhány gondolattal:))

Azt azért szinte axiómaként elfogadhatjuk, vagy fogadjuk el,hogy nem szignifikáns azok száma, akik egy blogon szereznek bármiféle identitást.

Magyarul, nem zárom ki, hogy akad egy-egy középiskolás, egyetemista, huszonéves aki bele-beleolvas, vagy akár mindent végigolvas. Megengedhetően van közöttük olyan, aki bizonyos véleményekért jár ide,akár Jenőke verseiért, akár angyalért, akár Mókus képeiért, akár Knoszi receptjeiért,akár valaki humoráért.De hogy ennél nem több, az biztos.

Ennek a korosztálynak nem igazán erős jellemzője még - megfelelő tudás híján - a disztingválás, tehát megvan a lehetősége, hogy az ördögi angyal itt toboroz tagokat, a "nem annyiira félelmetes gárdába" is.

Én ugyan kizártnak tartom, de ez mellékes.

A látogatókat kiforrott értékrend jellemzi. Hogy ez miből forrt ki, most tekintsünk el egy pillanatra. A legtöbbnek kérdése van, amire itt keresi a választ, vagy megerősítést.

Természetes, hogy a liberális,baloldali, konzervatív politikai árvák blogját rendszeresen olvassák jobboldaliak is,akár érdeklődésből, akár hivatalból, de hogy valaki itt töltse reggeltől reggelig az idejét, vállalva, hogy minden ötödik kommentben elküldik a picsába, az nem normális állapot.

Közben olvasom, és Fabnak nincs igaza, mert ha mindenki tahótlanítja, a szennyet akkor is idehányja.

Ki fog vele vitázni?? !!! Ki fogja megakadályozni a tévhitek terjedését, terjesztését?

Nekem nincs ellenemre, ha Fab minden egyes faszságra válaszol:)))) Akkor viszont tuti éhenhal. Nemhogy megkeresni a rávalót, de enni se lesz ideje:))

Én ugyan semmit nem olvasok tőle, mert egy informatikus, ha elkezd történészt játszani, az nem éri el az ingerküszöböm.

Külön Sírnek, nem, ez nem elitizmus, csak nem vagyok történész:)))

Mégis respekt azoknak, akik megpróbálják cáfolni.
A CSAK olvasók miatt.
@taga20:

Figyelemreméltó még, hogy egy zsidó nőnek ajánlották föl Magyarországot. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öcsém, ha az asszony azt mondja neked, hogy dugjunk egyet, ako is mellé beszélsz?
mégegyszer,jézus zsidó vot, ako most szereted a zsidókat, vagy nem?
@Kowalski, helyzetjelentést!: ha te nem lennél:) ez eszembe se jutott! ja én ateista libsibolsi vagyok:)
@gazoló:

aszondi "igaztalanul"

varanus.blog.hu/2013/11/14/seggszaj_tarlos_vs_ingyencsabi_cicaharc/fullcommentlist/1#c21029900

mi volt benne a humoros, ha már ott voltak az emotikonok?

csak erre reagáltam, mert tudom, hogy Boli jó srác, és nem csak a Lajtán, de mindegy is, nem hoznám hírbe, ha nem muszáj, mert az már tényleg igaztalan lenne, sőt vigasztalan. Boli cibercimborám és az is marad, és én is neki.
@Kowalski, helyzetjelentést!: lett még egy haverom:) van vagy kettő, ako ez má három, Haver:)
@Orica Középföldi:
Talán több gondolatot ébresztettél, mint amennyit eredetileg számíthattál.
Úgy gondolom, ami nem tetszik, nem maradhat kritika nélkül a levegőben, de a vita sem lehet parttalan.
Ha úgy tetszik az eszközök azonosak, csak meg kell tanulni használni azokat.
A vita-kultúra viszonylag alacsony szintű nálunk.
Hiányzik a visszakérdezési technika, bedőlünk a tautológiának, nem vesszük észre a szillogizmus sérelmét és így tovább.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Lipótinál lehet olyan kenyeret venni, amilyet szabolcsban vett a nagyanyám. :D Minden jobbos beütése ellenére riszpekt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha buli van, a 3kilóst vesszük. még jövő héten is azt esszük:)
@Orica Középföldi: " tómondatokból "

visszatérjek a TÓ mondatokra ?
@Orica Középföldi: drága orica, még mindig szeretem önt:)) azé nem írók neked, me mindig patent amit írsz, ezé nem tudok belekötni:) legyélszíves néha hülyeséget írni:)
baráti üdvözlettel:taga
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ettől féltem, ha valami ma működik Magyarországon, akkor az biztos fideszes, bassza meg. Mint a Daubner.

Az a hatalmas kenyér olyan, mint amit a nagymamád vett? :) Az sem rossz.
@gipsz.jakab:

Bocs, az egyik vessző a tóba fulladt:))
@Orica Középföldi: nyilván neked az is mindegy lenne:

into
intő
in tó

pl neked mindegy hogy hintőpor vagy hintópor ?
mindegy mejiket kened a ygerekedre?

szőlőtő vagy szőlőtó ?
@Orica Középföldi: nem akarok egy nyelvtan nácinak láccani, de mi nemzetik és zetik ! aggyunk magunkra ! legyünk igényesebbek! a hejesírásra ügyejjünk !
@Dr. jenőke (jenőke):

"Talán több gondolatot ébresztettél, mint amennyit eredetileg számíthattál."

Reménykedem benne, hogy sokat:)))))

Egyetértek azzal, amit írtál.
@Dr. jenőke (jenőke): nem gondolom, hogy itt sokszor alakul ki vita... van a süketek párbeszéde, ahol mindegyik fél alegcsekélyebb türelem és nyitottság nélkül deklarálja a maga dogmatikus igazát... és hál'istennek van a véleménycsere is, ahol az előbbivel ellentétben nem az a fontos, hogy győztesen hagyjuk el a pástot...
@Orica Középföldi: szia:)... csak jelzem, lehet, hogy nem itt keresnek identitást maguknak, viszont az érveket megtalálhatják azok, akik ösztönösen érzik, hogy mi a rossz, csak esetleg nem tudják kifejteni... én példának okáért a Nagyúr ezirányú történeteit kedvelem, mikor elmeséli, hogy csak egy pár kérdést és információt osztott meg az ordas eszmék által megfertőzött befolyásolható fiatalokkal, akik csak néztek, mint bornyú az új kapura... vagy Rodeó és Mariann közgazdasági értekezései is sok összefüggésre rávilágítanak, s miket oly sokan kedvtelve olvasnak, köztük én is, s te is példának okáért :-)... hamán külön megszólítottál az elitizmus miatt :-) semmi "rossz" gondolat nem ébredt bennem, viszont csuklom :-)
@Sir Bates dö Hól:
Ezért írtam az alacsony vitakultúrát megjegyzésként. Én sem gyakorlatnak gondolom.
@taga20:

" legyélszíves néha hülyeséget írni:) "

Elég nagy a választék, igazán nem hiányzom belőle:))
@Orica Középföldi: azé szép miko a leganti szol be:) ennek a stukkogyereknek van gipsz az arcán:)))
@jaegtoer:

Boli a legjobbak közül való...nemnyal.com csak lát...
@Sir Bates dö Hól: olyan eszméletlen központi támogatottságuk van propagandájukra, hogy ezért néha bizony soknak érzem türelmed...
szinte csak szócséplésnek tűnik az illető reakciói miatt és a stílusa ahogy mint a kígyó tekereg rögtön válasz nélkül "más" szempontra...

Nem bűncselekmény, ha vérdíjat tűznek ki a "magyarellenes zsidók" fejére

Végleg megszüntette a nyomozást a rendőrség a tavaly nyári antifasiszta tüntetés kapcsán kitűzött "vérdíj" ügyében. A kuruc.info azt követően indított hajtóvadászatot a "magyarellenes zsidók" felkutatására, hogy július 16-án mintegy harmincan Csatáry László lakásánál azt követelték: az ügyészség lépjen a háborús bűnökkel vádolt egykori kassai gettóparancsnok ügyében.
..........
a BRFK azonban a napokban a zaklatás, illetve a közösség elleni izgatás miatt indított nyomozást megszüntette. A hatóság szerint a nő, bár 28 zaklató jellegű hívást kapott ugyanattól a külföldi előfizetőtől, de ezek nem valósították meg a zaklatás vétségét. Ahhoz ugyanis a rendőrség szerint rendszeresen vagy tartósan kellett volna háborgatni őt. Garai-Édler lapunknak elmondta: még idén februárban, a demonstráció után nyolc hónappal is kapott gyalázkodó fenyegetéseket.

A kuruc.info cikkét megvizsgálva a hatóság arra jutott, sem a közösség elleni izgatás, sem az uszítás nem állapítható meg. A személyes adatokkal való visszaéléssel kapcsolatos nyomozást pedig felfüggesztették, mivel a portál ellen az Egyesült Államokban kellene eljárást indítani, ahol azonban - mint az indoklásban szerepel - a magyartól eltérő jogértelemezés miatt ezt nem teszik meg.
nepszava.hu/cikk/1003220-nem-buncselekmeny-ha-verdijat-tuznek-ki-a-magyarellenes-zsidok-fejere
@Knósszosz: Nincs választási költségvetés, a bérletárcsökkentést a BKV állja, de fedezete nincs a költségvetésben. Miután a 2014-es éves elszámolás már a következő kormányra hárul, majd az megteremti a fedezetét. De az is lehet, hogy a főváros (azért annak nagy esélye van, hogy a budapesti önkormányzati és főpolgármester-választást elbukják, még ha a parlamentit meg is nyerik). Szóval: csúcs ötlet.
@Sir Bates dö Hól:

Igaz, de a Nagyúr által jelzett fiatalok nem olvasnak. A marhaság szájhagyomány útján terjed.
Ilyen sztorival családi körben is találkoztam már.
Elképesztően befolyásolhatóak a fiatalok, mert teljes a zavar a fejükben, miközben rengeteg kérdésük van.
Na de ki hallja ezt meg? És ki válaszol?

Fulladj meg egy kicsit a csuklás miatt, és leheljen beléd életet a mexikói bosszúálló angyal:)))
@taga20:

" stukkogyerek"

Megalol:)))))))
@guma: nem vagyok én türelmes, csak azt gondolom, hogy előbb-utóbb ezek -a pc nevében szőnyeg alá söpört problémák és hipokrita módon már a kérdést megfogalmazót is szélsőséggel megbélyegző magatartás- robbanni fognak a moi társadalomban... nekem végül is mindegy, legfeljebb nem megyek haza... csak, még a mostani állapotnál is van rosszabb...

Az az igazság, hogy mindkét oldal szélsőségeseinek úgy van szükségük egymásra, mint vándornak a vízre a sivatagban... azt ezek együtt ejtik túszul a többséget, aki semmi mást nem akarna, csak élni a maga egyszerű kis életét, annak minden örömével és bújával együtt :-)
@Sir Bates dö Hól: még egy kedvenc témája amit már ma reggel is idehányt: hogy feljelentették az országot ezek a ....
undorodom azt ilyen alattomos emlékezet nélküli embertől.
(azonkívül még össze is számoltatnám ezeket a pereket és költségeit amit "szándékos" károkozásból, pillanatnyi haszonszerzés okán követek el véleményem szerint: és ezt bizony kifizettetném azzal aki ebben részt vett!
nem érdekel melyik oldal volt!)
Marian válaszolt rá korrekten, de legyen itt pár adat ki jelentette fel és miért hazánkat már eddig (guglizni kellene kicsit, hogy abban az időben miként árasztotta el a MNB elnöke a világot hazánk rettenetes állapotáról, és hogyan emelte a kamatot az egekig, engedve a svájci hitelnek teret. a MNB alelnöke a feljelentést azért a könyvelésért tette amit ők alkottak meg és a következő kormány folytatott. szóval rossz amikor az ember elég öreg hozzá, hogy kicsit értse mi zajlik körülötte... bocs, hogy hosszú lett. nem téged piszkállak, csak most te voltál "útba" kis dumára :D):

Hazaárulók

Azután, hogy a Fidesz 2002-ben elveszítette a választásokat, 2005-ben Szapáry György, az MNB alelnöke feljelentette Brüsszelben a magyar kormányt. Szapáry fideszes. Nem hazaáruló. Most nagykövet Amerikában.

A Fidesz 2003 nyarán Lisszabonban olyan dokumentumot fogadtatott el a kereszténydemokrata pártokkal, amely az emberi- és a szabadságjogok csorbításával vádolta meg a Medgyessy-kormányt. A szervezet alelnöke akkor Orbán Viktor, a Fidesz elnöke volt. Ő sem hazaáruló. Magyarország miniszterelnöke.

2010-ben az Európai Unió a Wizz Air feljelentése alapján tiltott állami támogatás címén vizsgálatoit indított a túlélésért küzdő MALÉV ellen, s 100 milliárd forintos bírságot helyezett kilátásba. Hogy ezt ne kelljen kifizetni, a MALÉV egyik napról a másikra becsődölt. Azóta nincs nemzeti légitársaság. De van a Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló Wizz Air. A legpénzesebb nemzetközi vonalakra a magyar kormánytól ez a társaság kapott hivatalos repülési jogot. A vezérigazgató, Váradi József, nem hazaáruló.

A Magyar Szocialista Párt szerint a kormány gondatlanul bánt az adófizetők pénzével, amikor egyes szakértői vélemények szerint a valós értékénél drágábban vette meg az E.ON gáztárolóit. Felmerült a gyanú, hogy tiltott állami támogatás állhat az üzlet hátterében, amivel a rezsicsökkentő blöff okozta veszteséget próbálták kompenzálni a német cégnek. Mesterházy Attila jelezte, Brüsszel figyelmébe ajánlják az üzletet. Mesterházy hazaáruló.

A Fidesz soha, a szocialisták mindig hazaárulók. Tetszik érteni?
nepszava.hu/cikk/1003192-hazaarulok
@Sir Bates dö Hól: nehogy má' ne gyere haza!:)))

igazából értem miért állsz neki "beszélgetni", mert én sem voltam különb ezen a téren sem...
csak picit többször kellene "felfortyanod" mert látod még az emlékezeted is kihasználná, manipulálná...
@taga20: jó szóvirágaid vannak ma:)))
mit ittál?
@guma: verebor:) plusz teljes a család: asszony, gyerek, kutya, macska, egér, és én. kurvabodog vagyok:)))
@Dr. jenőke (jenőke): jó érveid, felsorolásod volt kapásból a csend "miértjére"... :)
@taga20: őket is jól tartod? :)
veresbor, az s kimaradt. röstellem magam:)
@guma: ők engem, én csak melózom:) ( a kedvesem velem melózik, úgy hogy ő is húzza az igát))
@guma:
A vélelmezett demokrácia hanyadik évében?
@taga20: mer6 mindent eliszol! :DDD nem félsz? :)
@taga20:

Díjazom a felsorolásból kitűnő önismeretet:)))
Van már neve a kutyunak?
@Fabius:

"Frászkarikát. Attól nem megszűnik hanem erősödik valami, ha háttal állunk neki él úgy teszünk, mintha nem létezne.

Arról nem is beszélve, hogy az undorító viták ellenpontozás és ellenvélemény nélkül hajlamosak véleményből tévhitté válni."

(A francba, átmenetileg betojt a netem!)
Értem az álláspontodat.

De:

Bemegyek egy kocsmába a haverjaimmal, barátaimmal, hogy jól érezzük magunkat, dumáljunk, tanuljunk egymástól, stb..
A Te asztalodhoz ülünk.

Majd bejön egy fazon, az asztalhoz ül, és permanensen odaszarik.
Utána megpróbálja megmagyarázni, hogy az nem is szar, hanem manna.
Provokatívan gúnyolódik, időnként bazsalyog és haverkodni próbál, eljátssza a Nagy Morálbajnokot, és valahányszor sarokba szorul, ártatlan szemekkel néz és tetteti a hülyét - holott egyáltalán nem az.
És eközben persze nagyon röhög magában, mert palira vesz mindenkit.

Főleg Téged.

Fab, annál az asztalnál, a TE asztalodnál meddig tűrnél meg egy ilyen manust?!

És ha megtűrnéd arra hivatkozva, hogy azért maradhat, mert:
1. joga van odaszarni,
2. ha már odaszart, ne magyarázhassa el, hogy az tulképpen manna (ne terjeszthessen téveszméket),
Ez rendben van szerinted?

Mert nagyjából ezt vettem ki a mondandódból.

Ha már ott bűzölög a nagy kupac szar az asztal közepén, állandóan frissítve, nem nagy öröm újra és újra elmagyarázni, hogy "Hát, izé, viselkeggyé' mán fijam!" vagy: "Te, ez nem manna ám!"

És utána elégedetten hátradőlhet az asztaltársaság, orra alatt az illatokkal - egészen a következő bűzkupac kipottyanásáig.

Ami garantáltan meg fog érkezni.
Bocs, én nem így képzelem el a "kocsmázás" örömeit...
Mert nem azért mentem be a kocsmába, hogy állandóan szarkupacokkal foglalkozzam!

A tahótlanítás hasznos dolog.
De a fenti hasonlatban nagyjából annyit ér, mintha azt mondanád, hogy „Skacok, csajok, tegyetek fel orrcsipeszt, és nem fogjátok érezni a bűzt.”
Igen, aki felteszi, az nem érzi.
De aki arra jár, azt fogja mondani: „Baszki, micsoda bűz!”
Mi meg barátságosan integessünk neki oda, hogy „Á, tudjuk ám, hogy ez nem manna, hanem szar!” Kérsz egy orrcsipeszt?”?
És akkor minden rendben van, mert az arra járó úgy távozik, hogy tudja: ez bizony szar, és nem manna?
Ha ténfergőként azt látnám, hogy egy rakás ember barátságosan integet nekem, néhányukon orrcsipesz van, és az asztalon ott a ganéhalom, nem azt gondolnám, milyen jófejek, hogy elmondták nekem, ez nem manna, hanem azt : „Miért engedik (miért engedi az asztalfőnök), hogy állandóan odapottyantson egy jóember?”
És ha az lenne a válasz, hogy a demokrácia és szarásszabadság nevében, akkor elég furcsa véleményem lenne arról a társaságról.
Stefi ehhez képest ártalmatlan jelenség volt.

Vissza oda, amivel kezdtem: megértem, sőt, el is fogadom, amit erről gondolsz.
Csak nem értek vele egyet.
Azt látjuk másképpen, hogy hol van a határ.
Amit itt Gábriel csinál, az elsősorban nem a vélemény- és szólásszabadságról szól, hanem kőkemény széljobbos propaganda gátlástalan (vagyis minden eszköz megengedett) folyamatos terjesztéséről és a blog állandó tematizálásáról.
Te ezt elfogadhatónak tartod – én nem.
@Dr. jenőke (jenőke):
jó kérdés...
:(
honnan számítjuk és mi az?
@Fabius:

(Folytatás, túl hosszú lett)

Még egy gondolatsort hadd, aztán eldugulok:

Egy egészséges szervezet jól működő immunrendszerrel nagyon sokat kibír. Egy beteg, legyengült sokkal kevesebbet.

Mo-n a demokrácia immunrendszere nagyon rossz állapotban van. Ehhez sokan sokat tettek hozzá, a mostani kormány viszont „elévülhetetlen érdemeket” szerzett a további romlás előidézésében.

Példaként: a bő 20 éve megjelent Csurka dolgozat anno kiverte a biztosítékot a közéletben – ma sokkal durvább dolgokra is csak rezignált legyintés sok helyen a válasz. A folyamat jól érzékelhető és negatív irányú.

Olykor segíteni kell a gyenge immunrendszernek, mert magától nem műxik úgy, ahogy kellene.

Vállalhatatlan és védhetetlen ordas eszmék „bajnokai” tolonganak manapság az „Eljött a mi időnk!” magabiztos mosolyával az arcukon. És tényleg az ő idejüket éljük.

De a régiek is leszerepeltek. Ők is „bizonyítottak” már!

A Fidesz létrehozta és egyre nagyobb fordulatszámmal működteti az álnemzeti-álkeresztény ezoterikus kasztpolitkát, ahol a lojalitás az egyetlen mérce és elvárás, a pénz és a hatalom az az érték, ami igazán számít (Kaparj, kurta!), és a tények megmosolyogtató, bagatell dolognak számítanak („bulvárkacsa...”).

Az ellenzék béna és impotens. És biztos, ami biztos, gyanús szavatosságú emberek szurkálják egymást nagy elánnal azon az oldalon „Na nehogymá’ véletlenül tényleg nyerjünk!” jeligére...

A Fővezér remek harcos, csak qrvára észre kellene már vennie, hogy nem harcra, hanem építkezésre lenne szüksége az országnak.
Ja, hogy az sajna nem megy neki...

Új Döbrögik bukkannak fel nap mint nap, Ludas Matyi pedig homelessként tengődik. Vagy emigrál.

Alkalmatlan kisemberek tömegei hiszik el magukról, hogy már nem kicsik sem mentálisan sem pedig morálisan, mert éppen jókor voltak jó helyen, a megfelelő ánuszt illették a nyelvükkel.
A kisember ha „öntudatra ébred” és hatalmat kap, a leggátlástalanabbul tud avval visszaélni – látjuk, halljuk nap mint nap. Minél „kisebb”, annál nagyob a pofája.

Egzisztenciális ellehetetlenülés,lecsúszás, nyomor, kiszolgáltatottság, ezek a jellemző folyamatok, és egyre több helyen tudatosan generált fortélyos félelem igazgat, és roppant gerinceket – ahol egyáltalán még van ilyen.

Az erő kultusza tombol. Erősebb qtya...

A hazugságözön állami propagandává nőtte ki magát. Korábban is volt ilyen – de ennyire még soha nem nézték hülyének az embereket 1990 óta.

És a „zemberek” többsége lelkesen tapsikol a faszságáradatnak, miközben mohón lesik, mikor pottyan le nekik is valami konc a nagy terülj-terülj-asztalkámról...

Állami díjakat, kitüntetéseket kapnak nyíltan rasszista, homofób emberek és elmebeteg, hagymázas konteókat kitaláló és terjesztő OPNI szökevények...

Vagy éppen Radnóti könyveket égetnek tisztelt széljobboldali „barátaink”.

És Te, Fab, ebben a közegben, ilyen tendenciák mellett mondod azt, hogy engeded szabadon hinteni Gábrielnek a romlás magvait a saját kertedben, és ha nem tecc, akkor gyomláljuk ki mi, hogy azok a magvak ne szökkenjenek szárba.

Vagy akár hagyjuk a picsába.

Egyik verzió sem tetszik.

Jól belehúztam, elnézést)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Jogállam, jogállam.
Marszejben vagy Loszandzselesben fekete nylonzsákban vitték volna el a 2006-os hős TV-gyujtogatókat.
@Orica Középföldi: nem votunk túl kreativak:) milo.
@Csaknézek...: száz szónak is egy a vége, legalább minden nap beüt az orrodba, hogy a szar büdös és nem felejted. ere jó ez a gábrisgyerek:)
@taga20:

Ha a macskátok folti, akkor lehetne zsáki a kuty. Megtalálják egymást:)))
Melletted rákényszerülnek:)
@Orica Középföldi: és hogy hívják az egerünket? :)
@guma: minek mennék haza? egy végletekig megosztott és gyűlölködő társadalomba, ahol mindenki megfellebezhetetlen nyilatkozatokat tesz, beszél a gdp-ről, a gazdasági fejlődésről, de a -szerintem- legfontosabb kérdésről nem, arról, hogyan integráljuk a többségi társadalomba az egyetlen számottevő kisebbséget. én nem fogok szar helyen, intoleráns közegben élni. amit Nyúl írt, miért máshol képzeli el az öregkorát. azok az emberek fognak moon hiányozni, akik szeretik az életet, mindenfajta izmust elutasítanak, egyik oldalhoz sem kötödnek és még önálló egzisztenciát is képesek maguknak teremteni. mutass már egy olyan kérdéskört moon, ahol bármelyik oldal kultúrált párbeszéd lefolytatására képes! olvass végig egy kommentfolyamot itt a blogon, hát micsoda világmegváltók vannak minden oldalon :-) ezért menjek haza? :-)
@taga20:

Én desszertnek vagy madzagnak hívnám hívnám:)))))
@Orica Középföldi: vacak. de nagyon aranyos dög:))
@Sir Bates dö Hól:

"hát micsoda világmegváltók vannak minden oldalon :-) ezért menjek haza? :-)"

Nem. Azért, mert hiányzol:))
@Sir Bates dö Hól: :D

mert meg kell alakítani a "kerekasztal lovagjait" akiknek gazdasági, zenei, művészeti kérdésekben is van véleményük, toleránsak és a humor is lételemük. nem ijednek meg a tanulástól, és még az ócsai "lakópark" gazdáit is megtalálnák könnyen, fenntartásra kötelezve őket és más "apróságban" is könnyen közös nevezőre találnának - akiktől ezért elindul talán az egység...

a kerekasztal elnevezés ne zavarjon, mert jó lenne néha körbe ülni és pár pohár itóka mellett jókat falatozva a világot is talán meg lehet váltani, egy ilyen jó csapatnak!
@taga20:

Nem azt mondtam, hogy nekem, hanem hiányzik - innen. Nyugodtan zárd ki magad:)

Jégnek igaza van, egy Dög vagy:))
@Orica Középföldi: jégnek igaza van:) néha én se szeretem magam:))) fasz vagyok.
@Csaknézek...: Sokszor mondtam már, most aktuális neked is. Mindnyájan örülhetnénk ha az én "romlottságom" lenne itt a fő probléma.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te aro már hallottál, hogy sok kicsi fasz sokra megy(lásd. 1944)! ha segíthettem, köszönöm.
@taga20: Hát erről mondjuk Karsai László szidó történész tudna adni rövid tájékoztatást. Amúgy én nem is vagyok fasz. :)

youtu.be/fImWkuVHCNU
youtu.be/umdcJahc_J4
@guma: Megtaláltalak, és nagyon jó, hogy konkrét esetekkel is alátámasztottad, hogy milyen égbekiáltó veszteség okozásért kényszerül a nemzetközi szervezetekhez az ellenzék.
Kiváncsi leszek a Washingtoni döntésre a sukorói ügyben. 100 mrd-ot követelnek a magyar államtól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de, fasz vagy! és ez még dicséret részemről:)
@Sir Bates dö Hól:
"Orica Középföldi 2013.11.16. 17:53:34
@taga20:

Nem azt mondtam, hogy nekem, hanem hiányzik - innen. Nyugodtan zárd ki magad:)

Jégnek igaza van, egy Dög vagy:)) " hamá vigyorogsz ako:)) nevessünk együtt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te! nem próbálod ki, hogy méltányos vagy, fer vagy, nem gyűlölsz senkit, nem vagy bigott vallásos, szereted felebarátod(gyurcsány), ecetera-ecetera:) könnyebb, évek óta így csinálom:))
@Husz_János_Puszita:
""Tehát az igazságszolgáltatásnak nem a jog és az igazság oldalán kell állnia, hanem valakinek, főként a kormányfő által megnevezettnek az oldalán. "

Egyszer egy másik poszt kapcsán írtam már, hogy a végzett jogászok nem az igazságszolgáltatásra, hanem a jogszolgáltásra esküsznek fel (nem is akartam hinni a fülemnek, amikor hallottam). Namármost, a jogot meg ugyebár úgy alakítják illetékes elvtársak, ahogy akarják.
Oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
". Mindnyájan örülhetnénk ha az én "romlottságom" lenne itt a fő probléma. "

Nem, Gábriel, tényleg nem ez a fő probléma, de nagy probléma. A sunyi, alattomos, negyed- és féligazságokkal tűzdelt dumád (dumátok, mert azért nem te vagy a fő attrakció) képes arra, hogy a bizonytalanokat még jobban elbizonytalanítsa. Akinek nincs elég ideje vagy lehetősége a tájékozódásra, vagy nincs elég szilárd véleménye (és sokan vannak ilyenek), abban bizony tudtok kételyeket ébreszteni, és megágyazni olyan eszméknek, amiket ugyebár már láttunk működésben és láttuk az eredményét is. Olyanok vagytok, mint a hamelni patkányfogó. Dehát az sem ment a végtelenségig...
Ja, és miért is érdekes Karsai László történészi munkásságát illetően, hogy zsidó vagy nem zsidó?
Valami nagyon nagy baj lehet velem, mert ez a kérdés nálam soha nem merült fel senki megítélésével kapcsolatban. Mindegy, hogy keresztény, muszlim, zsidó vagy hottentotta, nekem az számít, hogy embernek milyen. És ez rád is vonatkozik.
@Csaknézek...:

így van. egy felület, amit angyal gondoz, hogy a csak olvasókhoz eljusson a propagandája.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Azért volt érdekes hozzátenni, nehogy elfogultsággal lehessen vádolni a megszólalását illetően. Amúgy az nagyon cukii, hogy csak nekünk vannak negyed és fél igazságaink. A ballibek természetesen a teljes igazság és a bölcsek kövének birtokosai. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg fordulj be! és mond azt a saját szemedbe, hogy ócska szar votam eddig. ezentúl nem teszek, nem gondolok ilyet a szegényekről.
@taga20: Befordultam, hamut is szórtam a fejemre, stb. De megint csak arra jutottam, hogy alapvetően jó ember vagyok úgy mint te.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sőt, nagyon is. én inkább arra szoktam jutni, hogy nagyon nem vagyok jó ember.)
@Mariann19: Igen köszönöm, én is ilyesmire gyanakodtam, mert láttam azért pár cikket, amit nem olvastam el, mert már a címén kiakadtam, hogy a kormány ezt, meg azt a szolgáltatót felszólítja, a csökkentésre, vagyis ahogy mondod, kötelezik őket, aztán meg még a kormány zsebeli be emiatt az elismerést. Amúgy hihetetlen. Hajlamos vagyok néha naiv lenni, meg egyértelmű, hogy nem szentek kormányozzák úgy általában az országokat, de hihetetlen, hogy emberek mit meg nem képesek tenni azért, hogy hatalmon maradjanak. Köszönöm a választ!
@Nagy Eszti:
Szia Eszti! Nagyon szívesen tettem, és örülök annak, ha csak egy kicsit is hozzájárultam a világos kép kialakulásához.
Ugyanis nem olyan bonyolult dolgok ezek, csak a királyi médiában nem az igazságról szól a fáma, és nem a mögöttes tényezőkről.
Nálunk azonban nem cél az emberek beavatása az ország dolgaiba, mert azok hatalmi érdekeket sértenének.
@Csaknézek...: Elolvastam, most és maximális egyetértésem!
(egyébként: egy másik oldal fórumán, pedagógusok nyitottak egy topicot Hoffmannról és a tevékenységéről. Lassan nem lehet odamenni, mert van három-négy idióta diktatúra-fan és hoffmann-imádó és lehetetlenné teszik, hogy érdemben lehessen beszélgetni.
A törzskommentelők egy része azt vallja, hogy tahótlanítással el kell őket tüntetni és semmire nem reagálni, a másik része hagyja őket megnyilvánulni és vagy egy szmájlival reagál, vagy vitába száll velük. Ami mindig oda vezet, hogy az eredeti téma helyett az anyázás kerül előtérbe.
Hiába vallom, hogy ez az egész halála, hiszen a céljukat elérik: nem arról szól az oldal, amiről kéne, hanem a propagandájukat terjesztik szabadon - hivatkozva a demokratikus alapértékekre - miközben a demokráciát nem tartják semmire, ha rajtuk múlna, sosem létezhetne ...)
@Evezős:

"nem arról szól az oldal, amiről kéne, hanem a propagandájukat terjesztik szabadon - hivatkozva a demokratikus alapértékekre - miközben a demokráciát nem tartják semmire, ha rajtuk múlna, sosem létezhetne ..."

Pontosan itt van az eb hantja!

Hamiskártyás ellen akarunk szabályosan játszani... :o(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Amúgy az nagyon cukii, hogy csak nekünk vannak negyed és fél igazságaink. A ballibek természetesen a teljes igazság és a bölcsek kövének birtokosai. :) "

Ez a szint általában az óvodában szokott előfordulni: az én apukámnak nagyobb autója van, bibibí...! Esetleg valami érdemi választ, ha kérhetném.
süti beállítások módosítása