Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.14. 14:26 Fabius

Seggszáj Tarlós vs IngyenCsabi cicaharc

Címkék: tüntetés fővárosi közgyűlés közlekedési-rezsidémon

Azon már nem lepődünk meg, hogy főpolgármesterünk megint segget hord a szája helyén. Az viszont elég vicces, mikor az ötletnyúlásból született legújabb rezsibaszás közben a tömegkozlekedési-rezsidémon totális elüldözést is lehetségesnek tartó kezd osztakkor ez műbűl lesz kifizetve, he??-  harcba, miközben a szélsőjobboldal lelkes, még-még-még, ennyi nem elég!!!-gel kontráz alá. 

Miután Tarlós "Semmiképp nem oszlatjuk fel erőszakkal a tüntetést" István mégis feloszlatta erőszakkal a városházi tüntetést, megkezdődhetett a rezsidémon kiűzése a BKV  bérletek közül is. 

tarlós.jpg

Eredetileg csak a nyugdíjasokat rémisztgető démont üldözték volna, de szerencsére a Fő Nemzeti Rezsidémonűző Németh Szilárd a főpolgármesterrel együtt résen volt, és időben közbelépett. Módosító javaslatuknak hála általános 10%-os bérletár csökkentés lesz, heuréka, megcsinálták, ráadásul jön a kedvezményes kutya és félhavi diákbérlet is. A közlekedési-rezsicsökkentés átnyomva, a tüntetők kiebrudalva, elöljáróink megszolgálták az ebédet. 

Amíg ők azt rágcsálják mi mélázzunk el azon, hogy a végül ellenszavazat nélkül átment díjcsökkenést azért miből lesz fizetve? - kérdéssel árnyaló szocialista Ingyen Csabi vajon mennyire volt hiteles, ha tudjuk, az ő egykori "jó híre" szerint lehetne a tömegközlekedés teljesen ingyenes, vagy legújabb bejelentése szerint háromezerből is kihozható lenne egy felnőtt bérlet? Mert a kérdés abszolút jogos, a BKV finanszírozása örök problémája a fővárosnak, a mostani árcsökkentés sincs az égvilágon alátámasztva semmivel, ráadásul Tarlósékat szemmel láthatóan megfertőzte az ingyencsabi vírus, de...

Pont annak kell a költségeket és a hiánypótlást firtatni, aki szerint a mostaninál lényegesen nagyobb csökkentés is kivitelezhető? 

Hogy a Jobbiknak semmi nem drága, és a jelenlegi körülmények között izmosabban üldöznék a rezsidémont a Fidesznél is ( 30% ), az csak mulatságos. De vajon mennyire valóságosak azok a számok és adatok amikkel a fővárosi szocik dobálóznak, ha egy 10%-os csökkentést látva máris egy autónepper hitelességével a finanszírozhatóságon aggódnak? Hogy lesz így a mostani csökkentett árnak is egyharmadára visszavágva a bérlet ára - és miből lesz az finanszírozva -  ha valami csoda folytán ők nyernek jövőre? IngyenCsabi tudományos kutatások eredményeit kérte számon Tarlóson, mi pedig joggel kérhetjük a történtek fényében tőle is ugyanezt. 

Mert ez így nagyobb rejtély, mint az, honnan tudta a fehérneművel tévéhaknizó sumukkandor Kálmán Olga intim méreteit

959 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr625633476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem, most épp pékségeket próbálgatok, meg kávézókat fedezek fel. :D Azért vagyok most itt ritkábban.
@Sir Bates dö Hól: Már hogyan téveszteném össze kedves Sir. :) De most nem mondod komolyan, hogy én olyan vagyok, akitől bármilyen szinten is rettegni lehet?? :)
@Sir Bates dö Hól: köszönöm, drága barátom ezt értem:) azt csak ako vágom a képedbe, ha érzem, hogy te, nyúl, meg rodi elhúztok mellettem, én meg nézek, mint a jukinyúl. ha ti nem lennétek itt(természetesen a csajokon kívül), nem biztos, hogy itt basznám a rezet:)) u.i.: egyébként nekem a szívem csücske(semmi buzulás), knosszi és boli és még egypáran:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez most hogy jött??? :) Országos vagy budapesti szinten???
@taga20: Na szép szóval én már lófaszt sem, érek. :)
@taga20: Nem enigma, nem rejtély csak kicsit korán van még uram ehhez a beszédhez. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt vágom! ako erről a zsidó témáról lefejted magad innentől kezdve?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: és rátaláltál már a legjobb pékségre? Tényleg milyen egy rendes kenyér?? :)
@taga20: Nem volt itt nagy témázgatás, csak beszélgettünk. Amúgy nem tudtad, hogy én még a szárnyas angyalokkal is jóban vagyok?? :)

hvg.hu/nagyitas/20131114_Victorias_Secret_nagyitas
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem kö mindent szó szerint bevenni! ez csak egy kis udvarlás vot részemről, az én faragatlan, férfi agyammal:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mondjuk ami nem olyan felfújt izét ad, mint a legtöbb pékség.
Ma kezdtük, a Jaques Liszt-nél. Nagy csillagos ötös nekik eddig.:)
@taga20: Szóval nem is hiányoztam, csak szófordulat volt?!
@taga20: Amúgy azt még fontos lehet megjegyezni, hogy nem azért imádjuk Jézust, mert zsidó volt, hanem mert Isten!:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A múltkor vettünk pityókás kenyeret a Lipóti pékségnél, baromi jó. Asszem a pityóka krumplit jelent Erdélyben. (Vagy éppenhogy nem krumplit, hanem valami hasonló növényt?) A kenyér olyan krumplisszerű mindenesetre. :D
@Csaknézek...:

Biztos így van,hogy sokkal többen olvassák, mint írnak.

Na jó, játsszunk el néhány gondolattal:))

Azt azért szinte axiómaként elfogadhatjuk, vagy fogadjuk el,hogy nem szignifikáns azok száma, akik egy blogon szereznek bármiféle identitást.

Magyarul, nem zárom ki, hogy akad egy-egy középiskolás, egyetemista, huszonéves aki bele-beleolvas, vagy akár mindent végigolvas. Megengedhetően van közöttük olyan, aki bizonyos véleményekért jár ide,akár Jenőke verseiért, akár angyalért, akár Mókus képeiért, akár Knoszi receptjeiért,akár valaki humoráért.De hogy ennél nem több, az biztos.

Ennek a korosztálynak nem igazán erős jellemzője még - megfelelő tudás híján - a disztingválás, tehát megvan a lehetősége, hogy az ördögi angyal itt toboroz tagokat, a "nem annyiira félelmetes gárdába" is.

Én ugyan kizártnak tartom, de ez mellékes.

A látogatókat kiforrott értékrend jellemzi. Hogy ez miből forrt ki, most tekintsünk el egy pillanatra. A legtöbbnek kérdése van, amire itt keresi a választ, vagy megerősítést.

Természetes, hogy a liberális,baloldali, konzervatív politikai árvák blogját rendszeresen olvassák jobboldaliak is,akár érdeklődésből, akár hivatalból, de hogy valaki itt töltse reggeltől reggelig az idejét, vállalva, hogy minden ötödik kommentben elküldik a picsába, az nem normális állapot.

Közben olvasom, és Fabnak nincs igaza, mert ha mindenki tahótlanítja, a szennyet akkor is idehányja.

Ki fog vele vitázni?? !!! Ki fogja megakadályozni a tévhitek terjedését, terjesztését?

Nekem nincs ellenemre, ha Fab minden egyes faszságra válaszol:)))) Akkor viszont tuti éhenhal. Nemhogy megkeresni a rávalót, de enni se lesz ideje:))

Én ugyan semmit nem olvasok tőle, mert egy informatikus, ha elkezd történészt játszani, az nem éri el az ingerküszöböm.

Külön Sírnek, nem, ez nem elitizmus, csak nem vagyok történész:)))

Mégis respekt azoknak, akik megpróbálják cáfolni.
A CSAK olvasók miatt.
@taga20:

Figyelemreméltó még, hogy egy zsidó nőnek ajánlották föl Magyarországot. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öcsém, ha az asszony azt mondja neked, hogy dugjunk egyet, ako is mellé beszélsz?
mégegyszer,jézus zsidó vot, ako most szereted a zsidókat, vagy nem?
@Kowalski, helyzetjelentést!: ha te nem lennél:) ez eszembe se jutott! ja én ateista libsibolsi vagyok:)
@gazoló:

aszondi "igaztalanul"

varanus.blog.hu/2013/11/14/seggszaj_tarlos_vs_ingyencsabi_cicaharc/fullcommentlist/1#c21029900

mi volt benne a humoros, ha már ott voltak az emotikonok?

csak erre reagáltam, mert tudom, hogy Boli jó srác, és nem csak a Lajtán, de mindegy is, nem hoznám hírbe, ha nem muszáj, mert az már tényleg igaztalan lenne, sőt vigasztalan. Boli cibercimborám és az is marad, és én is neki.
@Kowalski, helyzetjelentést!: lett még egy haverom:) van vagy kettő, ako ez má három, Haver:)
@Orica Középföldi:
Talán több gondolatot ébresztettél, mint amennyit eredetileg számíthattál.
Úgy gondolom, ami nem tetszik, nem maradhat kritika nélkül a levegőben, de a vita sem lehet parttalan.
Ha úgy tetszik az eszközök azonosak, csak meg kell tanulni használni azokat.
A vita-kultúra viszonylag alacsony szintű nálunk.
Hiányzik a visszakérdezési technika, bedőlünk a tautológiának, nem vesszük észre a szillogizmus sérelmét és így tovább.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Lipótinál lehet olyan kenyeret venni, amilyet szabolcsban vett a nagyanyám. :D Minden jobbos beütése ellenére riszpekt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha buli van, a 3kilóst vesszük. még jövő héten is azt esszük:)
@Orica Középföldi: " tómondatokból "

visszatérjek a TÓ mondatokra ?
@Orica Középföldi: drága orica, még mindig szeretem önt:)) azé nem írók neked, me mindig patent amit írsz, ezé nem tudok belekötni:) legyélszíves néha hülyeséget írni:)
baráti üdvözlettel:taga
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ettől féltem, ha valami ma működik Magyarországon, akkor az biztos fideszes, bassza meg. Mint a Daubner.

Az a hatalmas kenyér olyan, mint amit a nagymamád vett? :) Az sem rossz.
@gipsz.jakab:

Bocs, az egyik vessző a tóba fulladt:))
@Orica Középföldi: nyilván neked az is mindegy lenne:

into
intő
in tó

pl neked mindegy hogy hintőpor vagy hintópor ?
mindegy mejiket kened a ygerekedre?

szőlőtő vagy szőlőtó ?
@Orica Középföldi: nem akarok egy nyelvtan nácinak láccani, de mi nemzetik és zetik ! aggyunk magunkra ! legyünk igényesebbek! a hejesírásra ügyejjünk !
@Dr. jenőke (jenőke):

"Talán több gondolatot ébresztettél, mint amennyit eredetileg számíthattál."

Reménykedem benne, hogy sokat:)))))

Egyetértek azzal, amit írtál.
@Dr. jenőke (jenőke): nem gondolom, hogy itt sokszor alakul ki vita... van a süketek párbeszéde, ahol mindegyik fél alegcsekélyebb türelem és nyitottság nélkül deklarálja a maga dogmatikus igazát... és hál'istennek van a véleménycsere is, ahol az előbbivel ellentétben nem az a fontos, hogy győztesen hagyjuk el a pástot...
@Orica Középföldi: szia:)... csak jelzem, lehet, hogy nem itt keresnek identitást maguknak, viszont az érveket megtalálhatják azok, akik ösztönösen érzik, hogy mi a rossz, csak esetleg nem tudják kifejteni... én példának okáért a Nagyúr ezirányú történeteit kedvelem, mikor elmeséli, hogy csak egy pár kérdést és információt osztott meg az ordas eszmék által megfertőzött befolyásolható fiatalokkal, akik csak néztek, mint bornyú az új kapura... vagy Rodeó és Mariann közgazdasági értekezései is sok összefüggésre rávilágítanak, s miket oly sokan kedvtelve olvasnak, köztük én is, s te is példának okáért :-)... hamán külön megszólítottál az elitizmus miatt :-) semmi "rossz" gondolat nem ébredt bennem, viszont csuklom :-)
@Sir Bates dö Hól:
Ezért írtam az alacsony vitakultúrát megjegyzésként. Én sem gyakorlatnak gondolom.
@taga20:

" legyélszíves néha hülyeséget írni:) "

Elég nagy a választék, igazán nem hiányzom belőle:))
@Orica Középföldi: azé szép miko a leganti szol be:) ennek a stukkogyereknek van gipsz az arcán:)))
@jaegtoer:

Boli a legjobbak közül való...nemnyal.com csak lát...
@Sir Bates dö Hól: olyan eszméletlen központi támogatottságuk van propagandájukra, hogy ezért néha bizony soknak érzem türelmed...
szinte csak szócséplésnek tűnik az illető reakciói miatt és a stílusa ahogy mint a kígyó tekereg rögtön válasz nélkül "más" szempontra...

Nem bűncselekmény, ha vérdíjat tűznek ki a "magyarellenes zsidók" fejére

Végleg megszüntette a nyomozást a rendőrség a tavaly nyári antifasiszta tüntetés kapcsán kitűzött "vérdíj" ügyében. A kuruc.info azt követően indított hajtóvadászatot a "magyarellenes zsidók" felkutatására, hogy július 16-án mintegy harmincan Csatáry László lakásánál azt követelték: az ügyészség lépjen a háborús bűnökkel vádolt egykori kassai gettóparancsnok ügyében.
..........
a BRFK azonban a napokban a zaklatás, illetve a közösség elleni izgatás miatt indított nyomozást megszüntette. A hatóság szerint a nő, bár 28 zaklató jellegű hívást kapott ugyanattól a külföldi előfizetőtől, de ezek nem valósították meg a zaklatás vétségét. Ahhoz ugyanis a rendőrség szerint rendszeresen vagy tartósan kellett volna háborgatni őt. Garai-Édler lapunknak elmondta: még idén februárban, a demonstráció után nyolc hónappal is kapott gyalázkodó fenyegetéseket.

A kuruc.info cikkét megvizsgálva a hatóság arra jutott, sem a közösség elleni izgatás, sem az uszítás nem állapítható meg. A személyes adatokkal való visszaéléssel kapcsolatos nyomozást pedig felfüggesztették, mivel a portál ellen az Egyesült Államokban kellene eljárást indítani, ahol azonban - mint az indoklásban szerepel - a magyartól eltérő jogértelemezés miatt ezt nem teszik meg.
nepszava.hu/cikk/1003220-nem-buncselekmeny-ha-verdijat-tuznek-ki-a-magyarellenes-zsidok-fejere
@Knósszosz: Nincs választási költségvetés, a bérletárcsökkentést a BKV állja, de fedezete nincs a költségvetésben. Miután a 2014-es éves elszámolás már a következő kormányra hárul, majd az megteremti a fedezetét. De az is lehet, hogy a főváros (azért annak nagy esélye van, hogy a budapesti önkormányzati és főpolgármester-választást elbukják, még ha a parlamentit meg is nyerik). Szóval: csúcs ötlet.
@Sir Bates dö Hól:

Igaz, de a Nagyúr által jelzett fiatalok nem olvasnak. A marhaság szájhagyomány útján terjed.
Ilyen sztorival családi körben is találkoztam már.
Elképesztően befolyásolhatóak a fiatalok, mert teljes a zavar a fejükben, miközben rengeteg kérdésük van.
Na de ki hallja ezt meg? És ki válaszol?

Fulladj meg egy kicsit a csuklás miatt, és leheljen beléd életet a mexikói bosszúálló angyal:)))
@taga20:

" stukkogyerek"

Megalol:)))))))
@guma: nem vagyok én türelmes, csak azt gondolom, hogy előbb-utóbb ezek -a pc nevében szőnyeg alá söpört problémák és hipokrita módon már a kérdést megfogalmazót is szélsőséggel megbélyegző magatartás- robbanni fognak a moi társadalomban... nekem végül is mindegy, legfeljebb nem megyek haza... csak, még a mostani állapotnál is van rosszabb...

Az az igazság, hogy mindkét oldal szélsőségeseinek úgy van szükségük egymásra, mint vándornak a vízre a sivatagban... azt ezek együtt ejtik túszul a többséget, aki semmi mást nem akarna, csak élni a maga egyszerű kis életét, annak minden örömével és bújával együtt :-)
@Sir Bates dö Hól: még egy kedvenc témája amit már ma reggel is idehányt: hogy feljelentették az országot ezek a ....
undorodom azt ilyen alattomos emlékezet nélküli embertől.
(azonkívül még össze is számoltatnám ezeket a pereket és költségeit amit "szándékos" károkozásból, pillanatnyi haszonszerzés okán követek el véleményem szerint: és ezt bizony kifizettetném azzal aki ebben részt vett!
nem érdekel melyik oldal volt!)
Marian válaszolt rá korrekten, de legyen itt pár adat ki jelentette fel és miért hazánkat már eddig (guglizni kellene kicsit, hogy abban az időben miként árasztotta el a MNB elnöke a világot hazánk rettenetes állapotáról, és hogyan emelte a kamatot az egekig, engedve a svájci hitelnek teret. a MNB alelnöke a feljelentést azért a könyvelésért tette amit ők alkottak meg és a következő kormány folytatott. szóval rossz amikor az ember elég öreg hozzá, hogy kicsit értse mi zajlik körülötte... bocs, hogy hosszú lett. nem téged piszkállak, csak most te voltál "útba" kis dumára :D):

Hazaárulók

Azután, hogy a Fidesz 2002-ben elveszítette a választásokat, 2005-ben Szapáry György, az MNB alelnöke feljelentette Brüsszelben a magyar kormányt. Szapáry fideszes. Nem hazaáruló. Most nagykövet Amerikában.

A Fidesz 2003 nyarán Lisszabonban olyan dokumentumot fogadtatott el a kereszténydemokrata pártokkal, amely az emberi- és a szabadságjogok csorbításával vádolta meg a Medgyessy-kormányt. A szervezet alelnöke akkor Orbán Viktor, a Fidesz elnöke volt. Ő sem hazaáruló. Magyarország miniszterelnöke.

2010-ben az Európai Unió a Wizz Air feljelentése alapján tiltott állami támogatás címén vizsgálatoit indított a túlélésért küzdő MALÉV ellen, s 100 milliárd forintos bírságot helyezett kilátásba. Hogy ezt ne kelljen kifizetni, a MALÉV egyik napról a másikra becsődölt. Azóta nincs nemzeti légitársaság. De van a Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló Wizz Air. A legpénzesebb nemzetközi vonalakra a magyar kormánytól ez a társaság kapott hivatalos repülési jogot. A vezérigazgató, Váradi József, nem hazaáruló.

A Magyar Szocialista Párt szerint a kormány gondatlanul bánt az adófizetők pénzével, amikor egyes szakértői vélemények szerint a valós értékénél drágábban vette meg az E.ON gáztárolóit. Felmerült a gyanú, hogy tiltott állami támogatás állhat az üzlet hátterében, amivel a rezsicsökkentő blöff okozta veszteséget próbálták kompenzálni a német cégnek. Mesterházy Attila jelezte, Brüsszel figyelmébe ajánlják az üzletet. Mesterházy hazaáruló.

A Fidesz soha, a szocialisták mindig hazaárulók. Tetszik érteni?
nepszava.hu/cikk/1003192-hazaarulok
@Sir Bates dö Hól: nehogy má' ne gyere haza!:)))

igazából értem miért állsz neki "beszélgetni", mert én sem voltam különb ezen a téren sem...
csak picit többször kellene "felfortyanod" mert látod még az emlékezeted is kihasználná, manipulálná...
@taga20: jó szóvirágaid vannak ma:)))
mit ittál?
@guma: verebor:) plusz teljes a család: asszony, gyerek, kutya, macska, egér, és én. kurvabodog vagyok:)))
@Dr. jenőke (jenőke): jó érveid, felsorolásod volt kapásból a csend "miértjére"... :)
@taga20: őket is jól tartod? :)
veresbor, az s kimaradt. röstellem magam:)
@guma: ők engem, én csak melózom:) ( a kedvesem velem melózik, úgy hogy ő is húzza az igát))
@guma:
A vélelmezett demokrácia hanyadik évében?
@taga20: mer6 mindent eliszol! :DDD nem félsz? :)
@taga20:

Díjazom a felsorolásból kitűnő önismeretet:)))
Van már neve a kutyunak?
@Fabius:

"Frászkarikát. Attól nem megszűnik hanem erősödik valami, ha háttal állunk neki él úgy teszünk, mintha nem létezne.

Arról nem is beszélve, hogy az undorító viták ellenpontozás és ellenvélemény nélkül hajlamosak véleményből tévhitté válni."

(A francba, átmenetileg betojt a netem!)
Értem az álláspontodat.

De:

Bemegyek egy kocsmába a haverjaimmal, barátaimmal, hogy jól érezzük magunkat, dumáljunk, tanuljunk egymástól, stb..
A Te asztalodhoz ülünk.

Majd bejön egy fazon, az asztalhoz ül, és permanensen odaszarik.
Utána megpróbálja megmagyarázni, hogy az nem is szar, hanem manna.
Provokatívan gúnyolódik, időnként bazsalyog és haverkodni próbál, eljátssza a Nagy Morálbajnokot, és valahányszor sarokba szorul, ártatlan szemekkel néz és tetteti a hülyét - holott egyáltalán nem az.
És eközben persze nagyon röhög magában, mert palira vesz mindenkit.

Főleg Téged.

Fab, annál az asztalnál, a TE asztalodnál meddig tűrnél meg egy ilyen manust?!

És ha megtűrnéd arra hivatkozva, hogy azért maradhat, mert:
1. joga van odaszarni,
2. ha már odaszart, ne magyarázhassa el, hogy az tulképpen manna (ne terjeszthessen téveszméket),
Ez rendben van szerinted?

Mert nagyjából ezt vettem ki a mondandódból.

Ha már ott bűzölög a nagy kupac szar az asztal közepén, állandóan frissítve, nem nagy öröm újra és újra elmagyarázni, hogy "Hát, izé, viselkeggyé' mán fijam!" vagy: "Te, ez nem manna ám!"

És utána elégedetten hátradőlhet az asztaltársaság, orra alatt az illatokkal - egészen a következő bűzkupac kipottyanásáig.

Ami garantáltan meg fog érkezni.
Bocs, én nem így képzelem el a "kocsmázás" örömeit...
Mert nem azért mentem be a kocsmába, hogy állandóan szarkupacokkal foglalkozzam!

A tahótlanítás hasznos dolog.
De a fenti hasonlatban nagyjából annyit ér, mintha azt mondanád, hogy „Skacok, csajok, tegyetek fel orrcsipeszt, és nem fogjátok érezni a bűzt.”
Igen, aki felteszi, az nem érzi.
De aki arra jár, azt fogja mondani: „Baszki, micsoda bűz!”
Mi meg barátságosan integessünk neki oda, hogy „Á, tudjuk ám, hogy ez nem manna, hanem szar!” Kérsz egy orrcsipeszt?”?
És akkor minden rendben van, mert az arra járó úgy távozik, hogy tudja: ez bizony szar, és nem manna?
Ha ténfergőként azt látnám, hogy egy rakás ember barátságosan integet nekem, néhányukon orrcsipesz van, és az asztalon ott a ganéhalom, nem azt gondolnám, milyen jófejek, hogy elmondták nekem, ez nem manna, hanem azt : „Miért engedik (miért engedi az asztalfőnök), hogy állandóan odapottyantson egy jóember?”
És ha az lenne a válasz, hogy a demokrácia és szarásszabadság nevében, akkor elég furcsa véleményem lenne arról a társaságról.
Stefi ehhez képest ártalmatlan jelenség volt.

Vissza oda, amivel kezdtem: megértem, sőt, el is fogadom, amit erről gondolsz.
Csak nem értek vele egyet.
Azt látjuk másképpen, hogy hol van a határ.
Amit itt Gábriel csinál, az elsősorban nem a vélemény- és szólásszabadságról szól, hanem kőkemény széljobbos propaganda gátlástalan (vagyis minden eszköz megengedett) folyamatos terjesztéséről és a blog állandó tematizálásáról.
Te ezt elfogadhatónak tartod – én nem.
@Dr. jenőke (jenőke):
jó kérdés...
:(
honnan számítjuk és mi az?
@Fabius:

(Folytatás, túl hosszú lett)

Még egy gondolatsort hadd, aztán eldugulok:

Egy egészséges szervezet jól működő immunrendszerrel nagyon sokat kibír. Egy beteg, legyengült sokkal kevesebbet.

Mo-n a demokrácia immunrendszere nagyon rossz állapotban van. Ehhez sokan sokat tettek hozzá, a mostani kormány viszont „elévülhetetlen érdemeket” szerzett a további romlás előidézésében.

Példaként: a bő 20 éve megjelent Csurka dolgozat anno kiverte a biztosítékot a közéletben – ma sokkal durvább dolgokra is csak rezignált legyintés sok helyen a válasz. A folyamat jól érzékelhető és negatív irányú.

Olykor segíteni kell a gyenge immunrendszernek, mert magától nem műxik úgy, ahogy kellene.

Vállalhatatlan és védhetetlen ordas eszmék „bajnokai” tolonganak manapság az „Eljött a mi időnk!” magabiztos mosolyával az arcukon. És tényleg az ő idejüket éljük.

De a régiek is leszerepeltek. Ők is „bizonyítottak” már!

A Fidesz létrehozta és egyre nagyobb fordulatszámmal működteti az álnemzeti-álkeresztény ezoterikus kasztpolitkát, ahol a lojalitás az egyetlen mérce és elvárás, a pénz és a hatalom az az érték, ami igazán számít (Kaparj, kurta!), és a tények megmosolyogtató, bagatell dolognak számítanak („bulvárkacsa...”).

Az ellenzék béna és impotens. És biztos, ami biztos, gyanús szavatosságú emberek szurkálják egymást nagy elánnal azon az oldalon „Na nehogymá’ véletlenül tényleg nyerjünk!” jeligére...

A Fővezér remek harcos, csak qrvára észre kellene már vennie, hogy nem harcra, hanem építkezésre lenne szüksége az országnak.
Ja, hogy az sajna nem megy neki...

Új Döbrögik bukkannak fel nap mint nap, Ludas Matyi pedig homelessként tengődik. Vagy emigrál.

Alkalmatlan kisemberek tömegei hiszik el magukról, hogy már nem kicsik sem mentálisan sem pedig morálisan, mert éppen jókor voltak jó helyen, a megfelelő ánuszt illették a nyelvükkel.
A kisember ha „öntudatra ébred” és hatalmat kap, a leggátlástalanabbul tud avval visszaélni – látjuk, halljuk nap mint nap. Minél „kisebb”, annál nagyob a pofája.

Egzisztenciális ellehetetlenülés,lecsúszás, nyomor, kiszolgáltatottság, ezek a jellemző folyamatok, és egyre több helyen tudatosan generált fortélyos félelem igazgat, és roppant gerinceket – ahol egyáltalán még van ilyen.

Az erő kultusza tombol. Erősebb qtya...

A hazugságözön állami propagandává nőtte ki magát. Korábban is volt ilyen – de ennyire még soha nem nézték hülyének az embereket 1990 óta.

És a „zemberek” többsége lelkesen tapsikol a faszságáradatnak, miközben mohón lesik, mikor pottyan le nekik is valami konc a nagy terülj-terülj-asztalkámról...

Állami díjakat, kitüntetéseket kapnak nyíltan rasszista, homofób emberek és elmebeteg, hagymázas konteókat kitaláló és terjesztő OPNI szökevények...

Vagy éppen Radnóti könyveket égetnek tisztelt széljobboldali „barátaink”.

És Te, Fab, ebben a közegben, ilyen tendenciák mellett mondod azt, hogy engeded szabadon hinteni Gábrielnek a romlás magvait a saját kertedben, és ha nem tecc, akkor gyomláljuk ki mi, hogy azok a magvak ne szökkenjenek szárba.

Vagy akár hagyjuk a picsába.

Egyik verzió sem tetszik.

Jól belehúztam, elnézést)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Jogállam, jogállam.
Marszejben vagy Loszandzselesben fekete nylonzsákban vitték volna el a 2006-os hős TV-gyujtogatókat.
@Orica Középföldi: nem votunk túl kreativak:) milo.
@Csaknézek...: száz szónak is egy a vége, legalább minden nap beüt az orrodba, hogy a szar büdös és nem felejted. ere jó ez a gábrisgyerek:)
@taga20:

Ha a macskátok folti, akkor lehetne zsáki a kuty. Megtalálják egymást:)))
Melletted rákényszerülnek:)
@Orica Középföldi: és hogy hívják az egerünket? :)
@guma: minek mennék haza? egy végletekig megosztott és gyűlölködő társadalomba, ahol mindenki megfellebezhetetlen nyilatkozatokat tesz, beszél a gdp-ről, a gazdasági fejlődésről, de a -szerintem- legfontosabb kérdésről nem, arról, hogyan integráljuk a többségi társadalomba az egyetlen számottevő kisebbséget. én nem fogok szar helyen, intoleráns közegben élni. amit Nyúl írt, miért máshol képzeli el az öregkorát. azok az emberek fognak moon hiányozni, akik szeretik az életet, mindenfajta izmust elutasítanak, egyik oldalhoz sem kötödnek és még önálló egzisztenciát is képesek maguknak teremteni. mutass már egy olyan kérdéskört moon, ahol bármelyik oldal kultúrált párbeszéd lefolytatására képes! olvass végig egy kommentfolyamot itt a blogon, hát micsoda világmegváltók vannak minden oldalon :-) ezért menjek haza? :-)
@taga20:

Én desszertnek vagy madzagnak hívnám hívnám:)))))
@Orica Középföldi: vacak. de nagyon aranyos dög:))
@Sir Bates dö Hól:

"hát micsoda világmegváltók vannak minden oldalon :-) ezért menjek haza? :-)"

Nem. Azért, mert hiányzol:))
@Sir Bates dö Hól: :D

mert meg kell alakítani a "kerekasztal lovagjait" akiknek gazdasági, zenei, művészeti kérdésekben is van véleményük, toleránsak és a humor is lételemük. nem ijednek meg a tanulástól, és még az ócsai "lakópark" gazdáit is megtalálnák könnyen, fenntartásra kötelezve őket és más "apróságban" is könnyen közös nevezőre találnának - akiktől ezért elindul talán az egység...

a kerekasztal elnevezés ne zavarjon, mert jó lenne néha körbe ülni és pár pohár itóka mellett jókat falatozva a világot is talán meg lehet váltani, egy ilyen jó csapatnak!
@taga20:

Nem azt mondtam, hogy nekem, hanem hiányzik - innen. Nyugodtan zárd ki magad:)

Jégnek igaza van, egy Dög vagy:))
@Orica Középföldi: jégnek igaza van:) néha én se szeretem magam:))) fasz vagyok.
@Csaknézek...: Sokszor mondtam már, most aktuális neked is. Mindnyájan örülhetnénk ha az én "romlottságom" lenne itt a fő probléma.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te aro már hallottál, hogy sok kicsi fasz sokra megy(lásd. 1944)! ha segíthettem, köszönöm.
@taga20: Hát erről mondjuk Karsai László szidó történész tudna adni rövid tájékoztatást. Amúgy én nem is vagyok fasz. :)

youtu.be/fImWkuVHCNU
youtu.be/umdcJahc_J4
@guma: Megtaláltalak, és nagyon jó, hogy konkrét esetekkel is alátámasztottad, hogy milyen égbekiáltó veszteség okozásért kényszerül a nemzetközi szervezetekhez az ellenzék.
Kiváncsi leszek a Washingtoni döntésre a sukorói ügyben. 100 mrd-ot követelnek a magyar államtól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de, fasz vagy! és ez még dicséret részemről:)
@Sir Bates dö Hól:
"Orica Középföldi 2013.11.16. 17:53:34
@taga20:

Nem azt mondtam, hogy nekem, hanem hiányzik - innen. Nyugodtan zárd ki magad:)

Jégnek igaza van, egy Dög vagy:)) " hamá vigyorogsz ako:)) nevessünk együtt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te! nem próbálod ki, hogy méltányos vagy, fer vagy, nem gyűlölsz senkit, nem vagy bigott vallásos, szereted felebarátod(gyurcsány), ecetera-ecetera:) könnyebb, évek óta így csinálom:))
@Husz_János_Puszita:
""Tehát az igazságszolgáltatásnak nem a jog és az igazság oldalán kell állnia, hanem valakinek, főként a kormányfő által megnevezettnek az oldalán. "

Egyszer egy másik poszt kapcsán írtam már, hogy a végzett jogászok nem az igazságszolgáltatásra, hanem a jogszolgáltásra esküsznek fel (nem is akartam hinni a fülemnek, amikor hallottam). Namármost, a jogot meg ugyebár úgy alakítják illetékes elvtársak, ahogy akarják.
Oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
". Mindnyájan örülhetnénk ha az én "romlottságom" lenne itt a fő probléma. "

Nem, Gábriel, tényleg nem ez a fő probléma, de nagy probléma. A sunyi, alattomos, negyed- és féligazságokkal tűzdelt dumád (dumátok, mert azért nem te vagy a fő attrakció) képes arra, hogy a bizonytalanokat még jobban elbizonytalanítsa. Akinek nincs elég ideje vagy lehetősége a tájékozódásra, vagy nincs elég szilárd véleménye (és sokan vannak ilyenek), abban bizony tudtok kételyeket ébreszteni, és megágyazni olyan eszméknek, amiket ugyebár már láttunk működésben és láttuk az eredményét is. Olyanok vagytok, mint a hamelni patkányfogó. Dehát az sem ment a végtelenségig...
Ja, és miért is érdekes Karsai László történészi munkásságát illetően, hogy zsidó vagy nem zsidó?
Valami nagyon nagy baj lehet velem, mert ez a kérdés nálam soha nem merült fel senki megítélésével kapcsolatban. Mindegy, hogy keresztény, muszlim, zsidó vagy hottentotta, nekem az számít, hogy embernek milyen. És ez rád is vonatkozik.
@Csaknézek...:

így van. egy felület, amit angyal gondoz, hogy a csak olvasókhoz eljusson a propagandája.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Azért volt érdekes hozzátenni, nehogy elfogultsággal lehessen vádolni a megszólalását illetően. Amúgy az nagyon cukii, hogy csak nekünk vannak negyed és fél igazságaink. A ballibek természetesen a teljes igazság és a bölcsek kövének birtokosai. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg fordulj be! és mond azt a saját szemedbe, hogy ócska szar votam eddig. ezentúl nem teszek, nem gondolok ilyet a szegényekről.
@taga20: Befordultam, hamut is szórtam a fejemre, stb. De megint csak arra jutottam, hogy alapvetően jó ember vagyok úgy mint te.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sőt, nagyon is. én inkább arra szoktam jutni, hogy nagyon nem vagyok jó ember.)
@Mariann19: Igen köszönöm, én is ilyesmire gyanakodtam, mert láttam azért pár cikket, amit nem olvastam el, mert már a címén kiakadtam, hogy a kormány ezt, meg azt a szolgáltatót felszólítja, a csökkentésre, vagyis ahogy mondod, kötelezik őket, aztán meg még a kormány zsebeli be emiatt az elismerést. Amúgy hihetetlen. Hajlamos vagyok néha naiv lenni, meg egyértelmű, hogy nem szentek kormányozzák úgy általában az országokat, de hihetetlen, hogy emberek mit meg nem képesek tenni azért, hogy hatalmon maradjanak. Köszönöm a választ!
@Nagy Eszti:
Szia Eszti! Nagyon szívesen tettem, és örülök annak, ha csak egy kicsit is hozzájárultam a világos kép kialakulásához.
Ugyanis nem olyan bonyolult dolgok ezek, csak a királyi médiában nem az igazságról szól a fáma, és nem a mögöttes tényezőkről.
Nálunk azonban nem cél az emberek beavatása az ország dolgaiba, mert azok hatalmi érdekeket sértenének.
@Csaknézek...: Elolvastam, most és maximális egyetértésem!
(egyébként: egy másik oldal fórumán, pedagógusok nyitottak egy topicot Hoffmannról és a tevékenységéről. Lassan nem lehet odamenni, mert van három-négy idióta diktatúra-fan és hoffmann-imádó és lehetetlenné teszik, hogy érdemben lehessen beszélgetni.
A törzskommentelők egy része azt vallja, hogy tahótlanítással el kell őket tüntetni és semmire nem reagálni, a másik része hagyja őket megnyilvánulni és vagy egy szmájlival reagál, vagy vitába száll velük. Ami mindig oda vezet, hogy az eredeti téma helyett az anyázás kerül előtérbe.
Hiába vallom, hogy ez az egész halála, hiszen a céljukat elérik: nem arról szól az oldal, amiről kéne, hanem a propagandájukat terjesztik szabadon - hivatkozva a demokratikus alapértékekre - miközben a demokráciát nem tartják semmire, ha rajtuk múlna, sosem létezhetne ...)
@Evezős:

"nem arról szól az oldal, amiről kéne, hanem a propagandájukat terjesztik szabadon - hivatkozva a demokratikus alapértékekre - miközben a demokráciát nem tartják semmire, ha rajtuk múlna, sosem létezhetne ..."

Pontosan itt van az eb hantja!

Hamiskártyás ellen akarunk szabályosan játszani... :o(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Amúgy az nagyon cukii, hogy csak nekünk vannak negyed és fél igazságaink. A ballibek természetesen a teljes igazság és a bölcsek kövének birtokosai. :) "

Ez a szint általában az óvodában szokott előfordulni: az én apukámnak nagyobb autója van, bibibí...! Esetleg valami érdemi választ, ha kérhetném.
süti beállítások módosítása