Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • s: @látjátok feleim szümtükkel: Ez a novák is egy fasz. Történelmet mintha nem ismerné. hitlernek is ... (2024.05.13. 21:03) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.07. 13:08 Fabius

Rogán Anti tanyája

Címkék: fidesz kerület V. tanyafejlesztés

Aszongya az újság, hogy tanyafejlesztési pénzhez jut Rogánfalva, nem is kevéshez. Mikor azt látjuk, hogy a tanyafejlesztési programra az V. kerületi önkormányzat cégei (Vagyonkezelő, Városüzemeltető, Városfejlesztő és maga az önkormányzat is pályázott) közül szinte csak a Kerényi Imrével felálló városi tévé nem akart a tanyaprogramos pénzből egy fillért se, akkor azért adja magát a kérdés:

- Azta bazmeg, mellbimbót varrnak a kandisznóra?  

Vajon hol vannak a Kossuth tér, Deák tér, Ferenciek tere vonalon azok a felújítandó, fejlesztendő tanyák? Vagy rosszul tudunk valamit és a Kossut tér felújítását értettük félre, mert a rosszul sikerült tarvágás után már nem az 1945, hanem az 1045 előtti állapotokat restaurálnák? 

A válasz persze sokkal plasztikusabb, Rogánia a Vásárcsarnokot újítaná fel az elnyert több, mint kétszáz millióból. Merhogy a Vásárcsarnok egy tanya amúgy, akarom mondani tanyasi lesz ha minden jól megy, és ide majd hordhatják a termelők a portékát, nem kell többet a Szimplában szorongani vasárnaponta

Mit szól ahhoz Budai Gyula, hogy a tanyafejlesztési pályázat legnagyobb nyertese a főváros egyik kerülete?

budai-gyula.gif

Innen nézve fütyül rá. Ő csak felmondja a leckét, hogyaszongya óriási volt az érdeklődés, lesz majd fasza ródsó meg munkacsoport gyűlés, és hát nem utolsó sorban azért faszaság ez, mert nem a zúnió, hanem a nemzeti költségvetésből "zajlódik". (sic) Meg, hogy természetesen jövőre is kívánják folytatni a tanyafejlesztési programot, ahol mittom sikerrel pályázhat majd a II. kerületi önkormányzat az összes cégével a Fény utcai piac felújításáért. 

Hogy ezzel megint kevesebb jut a tényleg tanyán élők infrastruktúrájának tényleges fejlesztésére néhány százmillióval? Lárifári! A paraszt annak is örüljön, ha majd a ródsón Keresztes Ildi elnyomja neki, hogy:

Nem a miénk az ég,
Nem a miénk a végtelen.
Nem a miénk a szép,
Nem a miénk lett édesem.

Osztjónapot. 

802 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr45619294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nem fogja kiverni sehol a biztosítékot. Legfeljebb a kósa óbégat majd, azt bizonygatva, neki ezen az alapon sokkal több járna, hisz nagyobb paraszt, mint rogán.
A kerület sajtónyilatkozata viszont felháborító cinizmusról tesz bizonyságot. Vagy tájékozatlanságról a valódi tanyasi lét tekintetében.
Ez a budaigyula egy ollan ostoba ember, h kár rá a szó! Egyébként lassan a nullához konvergál az értelmes emberek száma a kormányoldalon.
amikor tegnap ezt olvastam, akkor azt hittem, majd javítják, mert valami elírás történt.
és javították, mert először 26 milliót írtak, de korrigálták 226 millióra.

(ezekután lehet azt mondani a belávrosiakra, hogy "büdös parasztok"?)
"Az utóbbi tíz évben a tanyán élők száma mintegy 240 ezerről 300 ezerre nőtt."
nem. csak:

1. kiköltöztek ócsára
2. nem költöztek sehová, csupán a szegénység növekedésével nem tudták felújítani a házukat, és olyan állagromlás következett be, hogy az önkormányzat automatikusan átminősítette a házat tanyává...
@Secnir: Nem csak lehet, hanem kell is mondani nekik, hogy büdös parasztok. Csak hogy szokják...
Mondjuk én szeretem a termelői piacokat. Múltkor is szuper jó sonkát és szarvaskolbászt vettem ott. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én is szeretem őket, tipikus találkahelyek. meg jó program szagolgatni az illatokat.
@bella _ciao:

Elvileg annyiban valóság, hogy veszekedés és huzakodás volt, olyan amiért vádat kellett/lehetett volna emelni meg nem volt.

Nem tudom Laci megütötte-e az asszonyt - ha igen pont úgy baszódjon meg, mint Balogh! - de azt igen, hogy ez a cirkusz kapóra jött úgy a Várnaitól régen szabadulni akaró Schiffernek, mint Papcsáknak és a Fidesznek.

Megjegyzem két hónapos dologról beszélünk, ami szemmel láthatóan el volt téve "szegényebb időkre" a kampányspejzba.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tökjó, ezek szerint létezik már termelői piac, ahol ezeket beszerezhetted, és nem szükséges 226 milláért másik.

Megjegyzem a Szimplán, Lehelen kívül a Bosnyákon is van minden hétvégén.
@Fabius: Jaja gondolom. Hozzánk közel, Óbudán is van kettő.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Te régi motoros vagy itt, emlékszel mikor a pálfipista megjelent erre "Alkoholista Blogger" nick alatt? :-D

varanus.blog.hu/2010/07/24/egy_szabadsagparti_kereszteny_ember
@Fabius: belenéztem. ma sem értem és holnap sem, hogy miért hiszik azt, hogy te vagy bármelyikünk fehérarcú, pattanásos lúzer lenne...?..
:D
@Fabius: bakker, jo hogy mondod, majd el felejtettem :)
Jo ez a digitalis emlekezet.
és Gábriel nem mondja meg hogy mi van a sonkákkal.
@Fabius: Émmár mindent értek, meg Semjént senem... De ki a RógánTony kedves édesannya, Csak mer látatlanban megszólítanám, mint ez ecceri Blikktrikkancs a Ferenciék terén, hogy mostanság hogyan érzi magát. A Kolompér-kutyát viszont csókoltatom. Rossz gazdát választott... menhely nálam számára, mindig akad...A biglik is tudnak rosz döntéseket hozni. Többnyire csak azokat... de nem is ezért szeressük őket. (A Tony feleségére viszont nem tartanék igényt) Esetelegendően Sir Betesz? Ez elegyen az Ő keresztje:-)
@Penivaldes: Mi lenne? Az összes igazhitű elvitte a mészárostól péntek délelőtt, mint kóser Kapisztrángot:-)
@Penivaldes:

Mert könnyebb volt akkoriban azzal vigasztalnia magát mindenkinek, hogy az internet népe nem gondolkodó választó, hanem pattanásos 16 éves unatkozó kamasz.

Azóta rájöttek már mennyire nem így van :-))
Ehh, de tanulsagos elolvasni megint a regi posztot....
@Penivaldes: Igen. A sonkát pld. a csillaghegyin vettem, de ugyanabban az időben szokott lenni piac a Pünkösdfürdő utcában is. ;)
@Fabius: Na eztet tényleg beszopták! A pattanások megmaradtak, csak már negyvenévesek lettünk:-) Igaz, rendesebb nőkhöz, mint mondjuk Palácsik Tínea, azóta sem jutottunk... persze, a Viagrafogyasztásunk is konvergűál a nulla felé, au EEGIS legnagysobb bánatára:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: erről Pálfy kdnp-s jutott eszembe, aki még hiradós korában elkiálotta magát, hogy "és hű segítője Kapisztrán jános!"
olyan volt mint vmi harcos klubban.
Mi a probléma?
Lakodalom a Tiborcz-tanyán volt, frakcióvigasság a Rogán-tanyán lesz.
Népnemzeti környezet kell a lazításhoz!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jó mulatság, legalábbis amerre én lakom nem lakom ott annak számít. nem veszel semmit, csak nézegetsz.)
@bella _ciao: hóhérnak is lenni munka kérem, bárdolatlan hóhér nincsen.
@Fabius:

Nem értem ezt a földhözragadt gondolkodást.
Vannak soktízmilliós tanyák a budai kerületekben, lehet, hogy Rogán ezt most az ötödikben segítené elő.
@Penivaldes: Hát én inkább vásárolni járok ki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: persze mert nem az ország azon részén élsz mint én. ott egész nap kint vannak az emberek és bóklásznak a kutyáikkal meg a csemetéikkel, és közben egy nagy bajuszú ember furulyázik, odébb meg hegedülnek. és rég nem látott ismerősők köszöntik egymást.
@Penivaldes: Köszi az idili képet.Elég nagy lehet a kontraszt mondjuk Kőbányához képest. ;)
@Penivaldes: Na újra mert mellényomtam:

Szóval lealélok... de tényleg, visszalapoztam és... bizony hol vanna a régi bologgerek... Elöször is az inkriminált Pálffy mester:

"Alkoholista Blogger 2010.07.24. 11:21:28
Kedves Fábianus!

Ezt a gusztustalan, sittes stílust, amelyben ezt a szart írtad liberális létemre azt kell, hogy mondjam: én is betiltanám. Gyomorforgató és primitív ez az írás. Mit tettél le te az asztalra ehhez az emberhez képest?
valóban az ilyen névtelen gyalázkodás semmit sem szolgál.

Annak idején apámékkal Zuglóban laktam. A 80-as években még nem volt internet, ezért a levélládákban találtuk meg a hozzád hasonló habitusú emberek különböző gyalázkodó írásait.
Most a netre rakjátok ezeket a szarokat fel.

Pistának igaza volt. Lehet pofázni szabadságjogokról, meg véleményszabadságról meg szabaddemokratákról, meg a kutya tudja miről. De egy biztos: a világ előbbre tartana, ha az ilyen névtelenül gyalázkodó cikkírók maximum a wc falára írhatnák fel az ocsmányságaikat, amik valójában saját maguk kivetítése.

Tehát egyet értek a KDNP-vel: ez egy undorító, destruktív jelenség. Korlátozása szükséges.
"
"Alkoholista Blogger 2010.07.24. 11:34:51
Igen. vannak cenzorok a politikában. Csak sajnos nem a KDNP-ben ülnek... Ez volt a szakmája az együgyű "cikk"író kedvenc pártja elnökasszonyának is, egy bizonyos Lendvai Ildikónak is.

Nála kéne először is kérdezősködni.
"
Alkoholista Blogger 2010.07.24. 11:40:09
@Nandi29:

Akkor most várod ezek szerint a feket volgát, hogy mikor kanyarodik a ház elé?

Tudod mit kívánok neked? Hogy Lendvai Ildikó cenzorasszony üljön benne harisnyatartóban és pórázon vezessen be téged a csomagtartójába, szádban egy billiárdgolyóval...

Aztán majd rájönnél, hogy kitől kapod a fincsit, Te hivatásos rettegő!
"

"Alkoholista Blogger 2010.07.24. 11:46:43
Eleve van korlátozás, csak az valahogy nem fáj nektek. Az a neve, hogy moderálás. Van cenzor is, az internet lendvaiit moderátoroknak hívják. Csak az teljesen szabályozatlan alapokon megy. Lehet tüntetni a világ ellen! "

"Alkoholista Blogger 2010.07.24. 11:48:49
király vagy! :-) "

"Alkoholista Blogger 2010.07.24. 11:54:38
@Nandi29:

Ba ne gőzölj, Nándikám!

Te aggodsz a KDNP "diktatúrája" miatt, amit egy demokráciában, szabadon az emberek juttattak a parlamentbe, miközben egy valódi, gyilkos diktatúra itt maradt bűnös emberei nem zavarnak?

Az egész téma egy szánalmas, kiskamasz probléma. Affektálás. Itt gyalázkodhattok továbbra is büntetlenül. Igazi gyenge fazonok vagytok. A Pálffy legalább a médiában már lerakott valamit az asztalra. A ti problémáitok meg eygszerűen gyerekesek. Punk szint.
"

... etc... lám lám, a delirium tremens is lehet nem akut, hanem folytonos lefolyású... nem mellesleg az akkori bejegyzők közt alighanem van ismerős... persze a Prolibili, már akkor is ittenbasztatta a parittyt, omeg a Thapóczay bégető is...t, belekotty is , meg az azótan inkontinenciába süllyedt, többször bebukott fiatalom gyámolítója, a tajtpajdagogosz Várur... régi szép idők... és mindez az Úr 2010.éve, Juli Anus havának 24 napján... és azóta mi változott???
@Orica Középföldi: Mééé? Mennyi lapostetű lakik az oetkerben... Az ángilusok egész parkokat tanyákat építenek a háztetőkön... klubbelépő, szökőkút, szökő személyzet, meg minsen. Riska minden reggel nyolckor, bemúúzik:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Várúr...ó igen ő az aki először főiskolán tanított aztán később gimnáziumi tanárnak vallotta magát. itt megállt, pedig jó lett volna ha kiderül, hogy dadus valójában.
@Penivaldes: A kőbányai vagy a vidéki közé?? ;)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

" régi szép idők... és mindez az Úr 2010.éve, Juli Anus havának 24 napján... és azóta mi változott???"

Ha ezt én lekottázom, rodeo öngyilkos lesz:)))
@Orica Középföldi: Rodi, már régen bezombisodott... Nem érdekli au idők múlása... sem a saját kimúlása. Addig örüljünk, míg aktivity:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bazdmeg. Meg. Nagyjából eljutottam odáig, hogy itten teljesen feleslefges a billenbüzgenytyű koptatás. Hát Izsákoz fel, oszt mint nyáron, huee le világgá, és csak esetenként röhögni visszajárni. A kutya szakad, a karaván mrg halad... a szakadék uszkve 10 méterre. De a hivatalos kommuniké szerint: pánikra semmi ok, Bolton hamarabb beleesik...
Habakukk, kozgazdak, emberek:

Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról - jelentette be a kormány szerdai döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön.
A miniszter elmondta: az áfacsökkentés hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez, az érintett vállalkozások versenyképességének növeléséhez. A mostani döntés az élelmiszerek áfacsökkentésének első lépése, és nem tartotta kizártnak, hogy jövőre további mérséklések lehetnek.
Ezzel a tanya-témával kapcsolatban is azt gondolom, hogy bármit röhögés nélkül, szúrós szemmel belenézve a kamerába bármit be tudnak dumálni és eladni. A fidesz a szaloncukor papírba csomagolt szar Paganinije.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bár egy félbevágott Simicska-Mészáros-Nyerges-Haboby-Orbán-Lázár disznóért, nem sajnálnám a plusz 5 %-ot.
Egyébként meg nem is tudom, mi a porbléma.
A zország jól (de millen jóóól!) teljesít, a végeken minden rendben, földek kiosztva, a tanyasi lét meg virágzik, egyre felkapottabb.
Nincs már több lehetőség a pénzköltésre sem a kiskunsági, sem a hajdúsági, sem a bihari, de még a békési tanyavilágban sem. Minden f@sza, minden OK.
Nosza, aggyunk pézt a pösti parasztoknak is, úgyis rá vannak szorulva!
@Penivaldes: Nu, mondom én, hogy összeillünk. :DD
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Te sem tudsz semminek sem örülni, csak ironizálsz.
Én például átállok az ír bélszínről /29.960.-Ft/kg/ és a fél sertésből készítek kolbászt. Tudod, abból az 5%-os áfásból.
Nem vagyok hajlandó a feldolgozó iparnak a jövőben 27%-os ÁFA-t a zsebébe tenni, mikor kormányunk a dőzsölést befejezettnek tekinti.
@Orica Középföldi:
nem is tucc kottázni...

egyébként ilyen dolgokért soha...

persze ha ideírod -nagyon gyorsan- a hisz moll skálát (meloddikus moll!!!) akkor megbocsátok

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
baz'meg nem zombi...lélek aki arrajár

brühüyyy

remélem nem vagy ijedős...elbújni ne is próbálj...látlak...bárhol is vagy
amúgy rogán nagy spíler: felújítja tanyaprogramból a vásárcsarnokot, mondván majd a tanyasi emberek bergengócpuruttyáról felhozzák az árujukat ide, pestre (mert aok hülyék, és nem a szomszédos faluban adják el).
majd miután kész a vásárcsarnok, egy hónap elteltével kijelenti, hogy sajna veszteséges
(fenntartása X forint/hó, pedig 200 vásáros fér bele), ezért eladják (nem privatizálják, eladják) rogán egyik szomszédjának 15*X forintért, aki minden tanyasi eladótól egy khm. jutányos árat kér (X/10 forintot), mint helybérleti díjat.
majd, a tóni szomszédja panaszkodik a tóninak, hogy drága a fenntartási költség, ezért az önkormányzat támogatást nyújt az üzemeltetőnek (X forintot).

szerintem ezt meg kéne tenni tippmixen.
2010-ben a beruházási ráta 20% volt
ezt ígérte matolcsi felcsökkenteni 24% -ra
hálistennek ez úgy alakult hogy lenőtt 16%-ra
de a 4% kos változást jól jósolta meg...
csak a bandzsasága az előjelet téveszti...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Te...a Palácsikok rendes népek, karnyújtásnyira a Peja Győző parktól, osztan' van ottan még lyányáru szemrevaló, akihez tán még vajnabandinak se kell lenni ;-)

Mindenre én tanítsalak, 'sztán még Viagra recept is kell? :-D
@Penivaldes:

Szerintem a smittpálozás óta megvilágosultak házmesterlaci által.
@Orica Középföldi:

Gondolod? Végül is egy juhkarám elfér az Erzsébet téren vidáman...
@gazoló: Ezek a semmitérő ostobák a nyomkodják a gombot közel négy éve, döntenek az ország ,és benne a mi sorsunkról, elkeserítő.
Már most is nagyon késő, hogy eltakarodjanak a búsba.
Hogy lehet/ha lehet/ ezt valaha helyrehozni?
Nagyon jó kis ország lehettünk volna, ha nem ilyen f@szok a politikusaink.
A szomszéd Rozika néni jobba csinálta volna nyóóc általánossal,de talpig becsületesen.
Bármilyen pozitív célt fogalmaznak meg, egy szavukat nem lehet elhinni. Rohadt hazug disznók. Fidesztrollok is rohadt hazug disznók.
@gazoló:

:DD csak rá kell nézni a fejére :))
@Secnir:

Jól megy neked már a nergondolkodás, kompatibilis vagy.:)) Adj be pályázatot.
@Marcellusca:

"Á, féldisznó nem jó.
Nem áll meg az ólban. :D"

dehogynem. a vályúnak kell támasztani srégen, és gyorsabban is fog hízni. csak az ólajtó felé legyen a fara, hogy könnyebben eltakarítható legyen a szara.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Semmi értelme. Az ÁFÁ-t a fogyasztó fizeti, az élelmiszerlánc végén. Ha az övé 27%, akkor 27% a sertéshús ÁFÁ-ja. Ennyi.
@gipsz.jakab:

"010-ben a beruházási ráta 20% volt
ezt ígérte matolcsi felcsökkenteni 24% -ra
hálistennek ez úgy alakult hogy lenőtt 16%-ra
de a 4% kos változást jól jósolta meg...
csak a bandzsasága az előjelet téveszti... "

nem árt egy kis súlyozás.

mennyi a simicska-fidesz-csányi csoporté és mennyi az összes többié.

egészen érdekes, de nem meglepő adat jönne ki.
@Orica Középföldi:
ha te cikizel akkor választ vársz én meg hiába

brühüyyy

rajta
@avanivi:

A kozmunkasok ellesznek egy darabig az idézések címzésével, kézbesítésével.
@jaegtoer: Brutus! Ha félgyesznyót kapsz, oszt az ajtónak támasztva bebillen, SOS telefon reklamállandó, "büdösbunkó! Én nem fideszes vagyok! Ide nekem rögvest a másik felét is! Testegyesítés gyanánt:-(
Rogán T. anyáját, azt !
@Husz_János_Puszita: így jobbbik:

" Rogán T. anyáját, azt ! "
amugy nem értem mi a gond...
amikor a többi tanya pár lelkes kis porfészek!
nyilván a Li-pó-t-anya kapot a legtöbb KÖSZpénzt...
Amúgy szaracím... Halesen: Rogán Tonyó-tanyája:-) A zalliteroxodáció kedvéjér:-)
@Secnir: Oszt,ha begyünne,titkosítanák a Tipp Míx-et '1000 évre!!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
az attólfügg kiét?

ha a tiéd akkor micrometer kell...0,0001 mm-es scala beosztással

ä santé

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Jeaaaaaaan vigye ki a bilit

brühüyyy

ß...ä santé
"Pálffy István kedvence a Balaton vize"

hvg.hu/itthon/20131107_Palffy_Balaton_vizet_iszik

"A parlamenti piálással hírbe hozott Pálffy István valójában a vizet szereti, sőt, a Balaton vizét issza, ha csak teheti. Ez nem pletyka, ezt ő mondta jegyzőkönyvbe az Országgyűlés ülésén."

Hja, ez már csak így van. Hóna alatt Balatonvíz lopóval jár folytonost Zahálni-és Szipogsz közt hörpentendő a tiszta tüzes vízt:-)
@rodeo36: hehhe... látom érted, így visszahúzom a sliccgombom:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

téves megközelítés.

jobb ma egy túsz ok, mint holnap egy véreb.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

ha nincs megette semmi...akkor mindegy

se kinn se benn

brühüyyy

à santè
""A Balaton vízminősége kiváló, semmi baja, hála a jóistennek. A Balaton vize nagyon jó, még inni is alkalmas. Csak hozzáteszem zárójelben, hogy én magam, amikor lehetőségem van, azzal kezdem a napot, hogy egy pohár Balaton-vizet megiszom. Nagyon jót tesz a gyomornak, az emésztésnek és a többi.""

Delirium Tremens elvtárs huszáros rohammal elfoglalta hazánk nagyjának egyvelejét. A piros "jambó-sapkás" egerek hada sajnos Füred környékén lemaradt, a Tagora-sétány borfaház kortyantóinál:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
je bois du rhum de 15 ans vieux...é plus bom

brühüyyy
@avanivi:

A mezögazdaságról...
/én mint a 'gazoló'akinek az élete a 'natura'/
Mélyen lehetőségei alatt használjuk,mégis milyen büszkék vagyunk rá!!!...a gengszterváltás előtti időkben világszínvonalon elismert helyen álltunk...most 'juróp'söpredéke lettünk,alibigazdaságokkal,eu.fejésekkel,támogatásokkal,vezénylovat szopó gazdatüntikkel...Állami gazdaságaink,szövetkezéseink,a még megmaradt életképes egységeink pld.KISHANTOS,elkúrva/arra kellett volna az a 'zsé amit tónióba tolnak.../!!!Elszigetelt micrók,nemzeti lótenyésztők,a klientúra által működtetet hozzánem értő egységek, kutyafa@a borászatok,szőlőbirtokok,nem célirányosan és a szomszédokhoz képest óriási költségekkel termelő EU-s tőgyeken tartott kisgazdaságok és alibivállalkozások jellemzik a jelent!!!

/No problem 'magyarik'az ötödik kerület lesz Európa éléskamrája!!!/
@jaegtoer: Féldisznóval eltorlaszolni a bejáratot a TEK elől... az is vagy 15 másodperc túlélés... ha neki is állnak felzabálni... legalább fél óra:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Ahogy ismerem őket, hamarosan mindenki magyarellenes lesz, aki nem Balaton vizet iszik.
@Husz_János_Puszita: "rohadt hazug disznók."
Kérve kérlek,ne dicsérd űket!!!
@Husz_János_Puszita: Hát igen. De én nemigen szeretnék onnan vedelni. Mert én is ismerem őket... A Tihanyi révnél trambulinnál sorba állna a teljes alfővezérkar kigombolt sliccel, s hugyoznának a vízbe ezerrel, közben pedig zsigórobi és smellcici megafonon hírdetné a közönségnek: Lássátok, mi gondoskodunk rólatok, hogy szomjan ne haljatok!...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Lázár pedig a közismert rókapatkány mosolyával videózná a történésseket...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Láttam már fura dolgokat a Balaton vizében ( döglött hal, kégyó, khaki ), lehet attól gárgyult meg és félrebeszél.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

parler vous francés? ou quelle langue entrée de toute lás?

ou seulement bois du eau de Balaton?

a santé

brühüyyy
"Visszaállították Herman Ottó sírját
A miskolci önkormányzat elnézést kért a fideszes képviselőt önreklámozó sírköves akció miatt."

értem. És mit tett Dr. Kovács? Fidesz tag még és képviselő? Nem mellesleg, most hallottam a hírekben, nem neki adták vissza megboldogult időkre a műkő emlékművet, hanem emléktáblaként Lillafüreden újra elhelyezik. Rohadék mocskos féldisznók....
Ujjé! Lehet menni megdögleni a Miskolci Szemmelversz Kórházba... Ha semmi bajotok sincs, halálra színak a poloskák:-) Magyar Egészségügy Forervör:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :)

haza is mentem! :-DDD
minden facér hapsit begyűjtesz???? P
@guma:
MI TÖRTÉNT??? Mérmaki megbuzult?? :((
Majd óvatosak leszünk... nehogy hátat fordítsunk neki...
@ornagy50:
Most meg kit bántottak a disznók? AZ köztudottan haszonállat, ezek meg szimpla élősködők! :(
@guma: TEhetek arról, hogy ennyire vonzó vagyok? Ragadnak rám az öreg trotykosok:-)
@gazoló: Most már a maradékot is szétbarmolták ezek a szemetek.
Nagyon szeretném,hogy ez földmutyi visszafordítható legyen.
Van-e még az országban olyan terület amit nem tettek tönkre? Mert van még fél évük, remélem csak annyi.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

bouton jusqu'à déboutonner...

malheureux a faim pour une "réunion conjointe"

attención

brühüyyy

trop de déplacements
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ugyan, menj má! Ebben a libsibolsi miliőben elnézik neked, nem kell magyarázkodnod... :D csúúúnya fijjú... a KDNP-be is jó eséllyel felvételizhetsz... inni is tudsz... :))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

femelle écureuil à longue queue

se vendre?

brühüyyy
A jobboldali trolljelöltek kedvéért :-)
Meg akinek kedve van elolvasni persze
endresy.blogspot.com/2013/11/egy-egykori-eszmenap-emlekere.html
A Nemzet sportolója Kárpáti Gyurika! jövőre ő is benne lesz a leggazdagabb 100-ban!
Nyögdíj:?
Olimpiai bajnok: 500 000
Nemzet sportolója: 500 000
Szakmai tanácsadás Vityának: 670 000

Így könnyű!

sport.hir24.hu/sportolok-a-palyan-kivul/2013/11/07/karpati-gyorgy-a-nemzet-sportoloja/~~fokusz
@GeoCracker:
kedves "repedtföld"

kijafaszt érdekel holmi visszaemlékezés elmúlt pártnapokra amikor lehet pletykálni mindeféle faszokról és kívánatos seggekről a nagy utazó csak tuggya?

brühüyyy

kérdezd csak meg tülle

szerteszéjjel ajrópában olcsón vagy kölcségtérítéssel ???

régi móccer
@Secnir: Ebből írjál egy faszányos karcolatot a'la Mikszáth. De jó film remake-nek is.
Szuper!
@guma:
Kezed, lábad csókulgassa majd... :D
@guma: Az én lelki üdvözletem rendben van. Rodi nem kushad:-)
@Sir Bates dö Hól: Nocsak hitelezői igénybejelentéssel élsz a krumplikutyát illetően? :-)
@guma:

te ismered a hoss boss-t?
ilyennek szerettyük a részeg némbereket...hát nem kellemes?

és milyen szerelmes?

brühüyyy
@guma: Megnéztem, de hiányoltam a veszkócsizma-farmer összeállításból a hátul kivágiott Jean-st:-)
Horváth Csaba mekkora egy kamugép.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :DDD

gondolod?
@rodeo36: frászt kap... @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: kedvencei meg esetleg kimaradtak! :)))))
vagyis kapok a pofámra :D
de közben találtam egy egész jó sort:

www.youtube.com/watch?v=-uE1Dho_3UA&list=PLD33B879828F0C413
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Okos döntés, csak kevés.
Ki kell szélesíteni a malomiparra, pékekre, cukorra, étolajra, mindenféle alapvető, tömegáru jellegű élelmiszerekre.

A fordított áfával és ezzel többet tettek, mint a szocik nyolc év alatt.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
te árulod a sliccgombjaidat nyílvánosan???

nemdebár...

brühüyyy
Amúgymeg: Éljen és Virágozzon a Nagy Párilisi NER-forradalom 3,5 éves Antiszociális Évfordulója:-)
@Habakuk999:

Hogyan fog ez segíteni Habakukk?
A húsfeldolgozó cégek visszaigényelték eddig is.
@guma:

te kis naív...ezek a fiúk egymást szeretik és a piát

"n" nélkűl... a többi lemezeladás...
vándorcsóka...és a rendőrök is...

szép kis választás...te meg assziszed?

fel kéne nőni vagy csak kinőni...
brühüyyy

kérdezz világutazókat...persze valódiakat
@rodeo36: :)

hogy ki kit, mit szeret szerintem a zenénél (is) nagyon mindegy...

kezdek felnőni (na nem hozzád! :DDD)
de azért szeretlek ám (ha undok is vagy! :D)!
lásd, a kedvedért 1000 énekelnek:

www.youtube.com/watch?v=xBlQZyTF_LY
@rodeo36: Pl. az elmúlt prátnapokra emlékezve lehet leleplezni azta kib...tt nagy történelmi plágiumot ami zajlik...
dr.R. T.anya pájázók takaroggy !
@GeoCracker:
nem történelem hamisítást és a velejáró plágiumot akarod említeni?

leplezd le de ne itt...

parlament-ben

brühüyyy
@Husz_János_Puszita: Nem a visszaigénylés a lényeg, hanem a fekete gazdaság.

A csalók átállnak a többi termékre, nem a féldisznókat járatják a határon, hanem a combokat, karajokat, stb.

Ennek a mostani döntésnek annyi eredménye lesz, hogy az élő és féldisznó import fog csökkenni, kitisztulnak a termelési feltételek.

Innentől nem a termelők, hanem a feldolgozó vágóhidak fognak sírni ríni.

Nyilván le fogják monitorozni a forgalmat, és negyedév vagy félév végén jön a következő áfa csökkentés.

Nagyon kellett volna amúgy a malomiparba és a takarmányokra is, takarmányok esetében a fordított áfa.
@guma:
a Celibidache már járni sem tud de attól még egy zseni

miért híres a Bolero?

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:
"Semmi értelme. Az ÁFÁ-t a fogyasztó fizeti, az élelmiszerlánc végén. Ha az övé 27%, akkor 27% a sertéshús ÁFÁ-ja. Ennyi."

igen. de vedd figyelembe (most én vagyok a hentes/őstermelő):
kitermelek egy darab desznyót. kerül nekem 127 forintba, meg 127 forint tápba. az annyi mint 254 forint, amiből az adót a VEVŐ fizeti meg (mint írtad fentebb), azaz 54 forintot.
ezt a pénzt, mint termelő, visszaigényelhetem, hiszen az élelmiszerlánc vége fizette be az államnak.
ámde!
vagyis!
dehát!
mostantól én 105-ért veszem, 127 a táp, azaz 232 forint - de (mivel élőállatot adok el), csak az 5% ÁFÁt igényelhetem vissza, azaz 232*0,05=12 forintot. azaz buktam 20 forintot.
megéri desznyót tenyészteni?
@guma:
www.youtube.com/watch?v=ABZ4SHHbmRc
"búcsú" de miért?

Haydn is volt ragyogó humora

brühüyyy
@GeoCracker:
csak nem te vagy Robespierre, álruhában?

brühüyyy
@Secnir: A táp áfáját igényelheted vissza termelőként, azaz 27%-ot igényelsz vissza, és 5%-t fizetsz be.

Ez rontja a likviditásodat, az eredményedhez semmi köze.:)
@Habakuk999:
"A táp áfáját igényelheted vissza termelőként,"

ez biztos? nem az van, hogy csak a 'végtermék' áfájában gondolkodhat az őstermelő? külön-külön, részenként, minden szarnak visszaigényelheti az áfáját, függetlenül attól, mennyiért és milyen áfával adja el?
@rodeo36:

még nem árultad el. :)
én meg?
mit szépítsem: tudatlan vagyok!

www.youtube.com/watch?v=KX1YtvFZOj0
@Secnir: Őstermelő nem áfakörös, hanem un kompenzációs felárat számíthat fel, ami jelenleg 12%.

Ez pl azt jelenti, hogy van pl 100 tonna búzája, aminek a nettó piaci ára most nagyjából 45 kFt.

Ő eladja pl 42 kFt + 12 % kompenzációs felár = 47,4 KFt árért.

Előnyben van a nagyokhot képest, mert a 12% nála marad, ezt nem kell befizatnie az államnak, mint másnak a fizetendő áfát, és ösztönzi a kereskedőt, hogy kompis cuccot vegyen, mert ő viszont visszaigényelheti a 12 % kompenzációs felárat, így nettó olcsóbban vásárol a kistermelőtől.
@Secnir:

Az eladó befizeti az áfát, nem visszaigényli. :)
hmmmmm

Varga: nem minden pláza nyithat ki januárban

Jövő januárban nem nyithat ki az a pláza, ahol nem megoldottak az online kasszák.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/varga_nem_minden_plaza_nyithat_ki_januarban_frissitett_.568949.html
@Secnir: Az őstermelő mellesleg egyáltalán nem igényelheti vissza a beszerzései áfáját.
@Habakuk999: meglássuk, de már az is jó, hogy itt beszélünk erről is, sokféle szemszögből
@Habakuk999:

Értem, nem éri meg utaztatni ( ezt a részét mindig kifelejtik a közgáz könyvekből :D ).

A húsipar viszont azért döglődik, mert nem tudnak versenyezni a fekete vágás-feldolgozás-fekete értékesítés bermuda háromszöggel, azon vajmi keveset segít. A csóró vásárlóról nem is beszélve, marad a csirkefarhát menünél.

Várjuk meg a részleteket, eddig pár nyilatkozat jelent meg a témában mindössze. Bár ezektől nem várok semmi jót, tapasztalati úton.
ááááááááááááááá

Orbán: a magyarok mindig is kultúrnemzetnek tartották magukat

Egy nemzet nagysága a tudomány és a sport mellett a kultúrában ölt testet, márpedig Magyarország ma már nemcsak erősödik, hanem lépésről lépésre visszanyeri nagyságát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Erkel Színház újranyitása alkalmából rendezett ünnepi gálaesten.

hvg.hu/itthon/20131107_Orban_a_magyarok_mindig_is_kulturnemzetne

---------------------------------------------

Levágjuk a disznót, kisöpörjük a padlást
magyarip

magyarip
gazdaság
ma 13:24
16 245

Az idei rezsicsökkentést lehet, hogy az állam egyik új gáztárolójának felszámolásával fedeznék.
A hajdúszoboszlói tároló működtetéséhez kellő párnagázt esetleg elégetné az állam.
A megoldás idénre jó, de hosszú távon fenntarthatatlan.
Felmerül az is, hogy minek kellett idén 400 milliárdot költeni 5 tárolóra, ha az elsőt rögtön bedöntik?

444.hu/2013/11/07/levagjuk-a-disznot-kisoporjuk-a-padlast/
@rodeo36: Nem. De ha jelöl egy párt, még lehetek. :-)
@Husz_János_Puszita: igen, pont erre céloztam én is :d

Várjuk meg a részleteket, eddig pár nyilatkozat jelent meg a témában mindössze. Bár ezektől nem várok semmi jót, tapasztalati úton.
@guma: köszike, de bekotorzam zenegyüjteményembe... oszt magam is meglepődtem: 49 Santana LP van a gyüjteményben:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Husz_János_Puszita: Az ágazat problémáját nem oldja meg, mert a fekete kereskedelem átáramlik a félkésztermékek szegmensébe.

Majdnem tök mindegy féldisznót vagy "negyeddisznót" importálsz úgy, hogy nem fizeted be utána a 27 %-ot.

A hús ára se fog csökkenni.

De ez első lépés, nagyon nagy valószínűséggel jön a többi. ( Kénytelenek lesznek meghozni a következő döntéseket is, mert a piac ki fogja kényszeríteni, s egyszerre lesznek jó tapasztalatok - féldisznó - és rosszak - áfa csalók átszivárgása az ágazat egyéb termékeibe -.

Gabonapiacon látjuk, mennyivel tisztább a világ.
@guma:
ezzel meg fel akarsz vágni?
mert te olyan cizellált vagy?
pont a BWV 1007-et kellett?

na jó...brühüyyy
@Habakuk999:

A húskombinát pedig 5%-ot igényel vissza és 27%-ot fizet be?
Hmmm azonnal becsődöl az összes.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Erőlködöm, de semmi nem jut eszembe, amit nem csesztek el.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :)

nem kell "hazavinni", elég ha hallgatod most... :D
@Husz_János_Puszita: @Habakuk999: Csányi is bele fog még ebbe szólni, talán nem véletlen, hogy földel, teleppel és feldolgozó bázissal bővíti a megabirodalmát
@Husz_János_Puszita: Igen, de elvileg megkapja a 27%-ot a vevőitől.

Ez nem a húsosok likviditását rontja, hanem a disznótenyésztőkét, ők ugyanis a takarmányok 27%-t igénylik vissza, s csak 5%-ot kapnak a vevőiktől.
@guma:
a kettő éppen fordítottja egymásnak a Bolero-ban fokozatosan -egyenként- lépnek be a hangszerek, hogy egy hatalmas zenekari mű legyen bár egy kis dallamra építve,

míg a "Búcsú"-ban meg egyenként elhagyják a koncerttermet mert Haydn nagyon dühös volt, hogy az előkelő hallgatóság elszunyókált az előadás alatt, a zenészek egyenként elhagyták és az utolsó elvitte a gyertyákat is

tanulj...mint Lenin tanácsolta

brühüyyy
@rodeo36:

(maga nagyon undok velem! :D)
nem "cizelláltam" semmit...
csak megsajnáltam ott egyedül a sötétben...

elég ez?
@rodeo36:

Nem cikiztelek és valóban tudok kottázni:))
@Habakuk999:

Vagyis az utaztatás tömeges megszűnésével relatíve olcsóbbá válik a magyar sertés az importhoz képest?

Ha nem csökkentik a hús fogyasztói áfáját párhuzamosan, hatalmas lesz a káosz szerintem. Pl amit fentebb írtam, az amúgy is döglődő húsfeldolgozók tönkremennek. 22% különbséget nem tudnak kigazdálkodni, árat emelni lehetetlenség a fizetőképes kereslet hiányában.

A gabonapiacon fordított áfa van nem? Az valóban fehéríti a piacot.
@Husz_János_Puszita:
jó, rendben, akkor beszéljünk egy hentesről, aki vesz egy darab élő disznót, elad egy fél disznót, meg egy felet feldolgozva. akkor a fele 5%-os lesz, a másik 27% ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem ez pont Csányinak jó, mert az erős pénzügyi háttérrel rendelkezők meg tudják finanszírozni az áfa visszaigénylést és a feketézők eltakaríttattak ebből a piacból.

A kicsi termelők pénzügyileg nehezebb helyzetbe kerülnek, ezt a takarmányok áfájának megfordításával lehetne orvosolni.
@rodeo36:

ja, csak ennyi!
ezt már hallottam. :))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Egy nemzet nagysága a tudomány és a sport mellett a kultúrában ölt testet, márpedig Magyarország ma már nemcsak erősödik, hanem lépésről lépésre visszanyeri nagyságát "

Hol él ez az ember???
@Husz_János_Puszita: az áfa csak a végfelhasználót érinti... ha nincs tőke, akkor nem kell vállalkozni... ez a piac:)
Nem olvastam végig a szájtépéseteket, mert biztos vagyok a tartalmában. Ordas módon sajnáljátok a tanyapénzt attól sok narancsos ötkerparasztól. Pedig megérdemlik. Tessék MTVA híradót nézni, és megvilágosodni, a pénisz van ki veletek a sírásban! Én megnézem a Híradót, meghallgatom ŐT, és máris csomagolok. Mert emigrálni akarok Mutyisztánból a Híradóban mutatott országba, mert ott minden szép és jó. Nem tudjátok, hol van?
@Husz_János_Puszita: Tönkremennek, de nem a 22% miatt - az ugyanis nem befolyásolja az eredményt, sőt nekik kifejezetten likviditást bővít - :)), hanem egyrészt a feketézők át fognak menni az ő piacukra, másrészt automatikusan emelkedik a nyersanyag - disznó, féldisznó - ára, kb féláfányit.
Mos meg disznóztok. Nem disznózni, egészségtelen! Tele van koleszterinnel meg kolbásszal. Tessék egészségesen élni, sok zöldséggel. Ezért épül a sok stadion. Ott majd lehet legelni, oszt majd nem köll a disznó, na.
@Orica Középföldi: ki hozta egy szintre a tudomány (Semmelweis), a sportot (kárpáthy, dr. smitth, egerszegi) és a kultúrát (bartók, kertész)?
@guma:

miért? mit vártál? hogy bejön a bécsi gyors és kimegy a másik oldalon?

neked sem érdemes semmit se' mondani...be is fejezem

brühüyyy

a disznók meg nem érdekelnek

lazacot és pisztrángot eszem mostanában sok zölcséggel és rummal

bye
aszony verve jó
munka berúúgva !

köszönnyük fideSS
igazi példaképek !
@rodeo36:
Jóvilág... Abba lehet hagyni a zabalistákat és a recepteket!
Knoszi pajti jön mingyá, oszt nekiáll főzicskézni.
2 sör között...

"Egészben sült(házi)nyúl krumplival
Ma délben a testvérem hozott egy előkészített nyúlat, és megkért, hogy süssem meg egészben. A családban a lánytestvéremen kívül mindenki szereti a nyúlhust, így hamar nekiálltam elkészíteni. Egy egyszerű receptet választottam, mivel édesapám nem nagyon szereti az újításokat, és most nem is ehet túl fűszeres ételeket.

Hozzávalók:
1 egész nyúl
pár szelet szalonna
krumpli
sárgarépa

bors
kevés olaj
Elkészítés:

A nyúlat alaposan megmostam, lecsepegtettem. A krumplit meghámoztam, hasábokra szeleteltem, egy mélyebb tepsibe rendeztem, picit megsóztam, olajoztam. A krumpli közé néhány szál sárgarépát is tettem. Erre ráfektettem a nyúlat, kívül-belül megsóztam, borsoztam, megtűzdeltem a szalonnaszeletekkel. A szalonnákat fogpiszkálóval megtűztem, hogy ne csusszannak le, hogy ne legyen száraz a hús. A tepsit alufóliával lefödtem. 1 óra alatt megpuhult, utána kifödtem és mindkét felét pirosra sütöttem. Nagyon puha, omlós maradt belül a húsa, nem száradt ki."
@Husz_János_Puszita: Nem érted.:)

Az utaztatás megszűnésével drágul a a fél és egész disznó ára a gabonapiac tapasztalatai alapján kb fél áfányi 10-12%-al.

Úgy fogd fel, hogy a feketézők a 27% áfát egyfajta dotációnak fogják fel, a vevők nekik kifizetik, ők pedig elfelejtik befizetni az államnak.
Így nettó áron 10-20 %-os árelőnyük keletkezik a fehérekkel szemben.

Az ágazatnak ez a felemás megoldás rossz, mert csak nagyobb lesz a baj.
A disznótenyésztők viszont tisztességesen gazdálkodhatnak, ez ugye jó, s szerintem a születendő új káosz se rossz, hiszen előbb utóbb, inkább előbb, az állam kénytelen lesz végig vinni az áfa reformot rendszerszinten is.
@Habakuk999:

Egy hónapot meg tudnak finanszírozni, a következő áfa bevallásnál helyreáll a likviditás, mert jóval kevesebbet kell utalniuk a költségvetésbe.

Közben számolgattam kicsit, igazad van, a húsüzemet nem érinti, mert ami áfát be kell fizetnie, annyival kevesebbet utal bruttóban a termelőnek.

A feketekereskedelem marad.
@Secnir:
Nem ilyen egyszerű.
A mezőgazdasági őstermelő nem egyéni vállalkozó.
A mezőgazdasági termelő rendelkezhet őstermelői jogosultságokkal mégsem őstermelő.
Más a mezőgazdasági kistermelő (8,- M Ft bevételi határig), de mégsem.
És van mezőgazdasági termelést folytató egyéni vállalkozó.
A mezőgazdasági őstermelőnek (ideértve az átalányadózást alkalmazó mezőgazdasági kistermelőt is), ha az e tevékenységéből származó bevétele az évi 600 ezer forintot nem haladja meg, akkor ezen bevételéből jövedelmet nem kell figyelembe vennie - - adómentes.

Ja. És van még a családi gazdálkodó.
@rodeo36:

ha elárulnám, leesnél a székről (vagy ágyról!) :D
de te tudod mikor min sértődsz meg...
nálam csak nem kapcsolódott össze ez a rég hallott dolgot a kérdéseddel...
ennyi :)
@Sir Bates dö Hól:

Nem értem mire gondolsz. Segíts!

Még nem tértem magamhoz a beszédtől, de látom Bakter is azt az országot keresi:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

szerintem azért meg kell nyúzni, nem csak megmosni...
@Orica Középföldi: hogy ki mondta a beszédet: "Egy nemzet nagysága a tudomány és a sport mellett a kultúrában ölt testet, márpedig Magyarország ma már nemcsak erősödik, hanem lépésről lépésre visszanyeri nagyságát "...ezt kérdeztem:)
@Habakuk999:

Azért kérdeztem, mert nem nagyon vágtam, miért jó az utaztatás megszűnése, gondoltam hátha nem tudok valami titkot, amit te igen.:))

De akkor jól gondoltam, nem javít a versenyképességen, magyar sertéshús drágább lesz.

A tenyésztők jobban érzik magukat a bőrükben, nem kell csalniuk, mert a konkurenciának sem éri meg.

Arra azért ne vegyél mérget, végigviszik a teljes vertikumon. Egyrészt hót hülyék a gazdasági folyamatokhoz, másrészt nem fognak lemondani az áfa bevételről. Nem is tehetnék, kong a kassza.
@guma:
A kis büdös 43-as tappancsait... :D
@Husz_János_Puszita: Nem egészen, mert az az egy hónap ha minden rendben, nálunk minimum 90 nap, de inkább több.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

jeszusom! ez mekkora nyúl?
rémálmom lesz... :D
megyek is gyorsan aludni...

jó éjt!
@Habakuk999: @Husz_János_Puszita: csak jelzem, hogy a húsüzemek viszont szarrá fogják marketingelni februártól magukat... féláfáért:)
@guma: dehamá eccer itten van. a másik beép wincseszterren, kétezeregynéhányszáz másikkal együtt? :-)
@guma:
fotel, de nem szoktam leesni

bye

brühüyyy
@Habakuk999:

Közben rájöttem, írtam fentebb.

A kereskedelemben marad a feketézés, ott csapódik le a 27% a végén. Márpedig feketén eladni csak a feketén vett cuccot lehet. Szóval...

Na mindegy, örüljünk a kicsinek, ami van.
@Sir Bates dö Hól: Mámint a farokcentizős? Én csak kényszereladó vagyok. Mondhatnám, kötelező beszolgáltató:-) Hidd el, nekem sem ez a mennyország, vagy a wagneri Walhalla, az Istenit alkonya szerint se nem... unom, hiábavaló, felesleges bóhóc önpolírozás...
@guma:
Anyámékat egy frissen nősült barátjuk meghívta (valamilyen nyúl) ebédre. Pontosan 12 óra 30-kor meg is érkeztek. A házigazda 16 órakor már nem tudta, mivel szórakoztassa a vendégeket, ezért kivonultak a konyhába, megnézni mi történt.
Találtak egy zokogó háziasszony, amint csipkedte le a nyúlról szőrzetét. Csak a felénél tartott.

Mint látod, van aki nem nyúz.
@Habakuk999:

Ja a fizetési határidő. Igaz. 3 hónapot kell akkor megfinanszírozni.
@Orica Középföldi: hehhe.... Orbán kultúrhérosz... szozyolaköpködés közben Felcsúton, szimultán Heideggert és Kantot olvasgat, M.Orffot hallgat, El Kazinszkijt nézeget és a tökeit vakarja... Fujj Service...
@Sir Bates dö Hól: "ha nincs tőke, akkor nem kell vállalkozni... ez a piac:) " Igazad van! Így elég nehéz spermadonorként megjelenni a piacon:-)
@Husz_János_Puszita:

De nem. Negyedéves áfa bevallásotok van?
@Husz_János_Puszita: Javít a versenyképességen, mert eddig a 27%-ból a külföldieket "dotálták" a fekete kereskedők, hiszen drágábban vehettek és olcsóbban adhattak a hazaiaktól, fölhasználva a 27%-ot.

Most viszont a hazai termelők érvényesíthetik a költségeiket.
Illetve kevesebb értelme lesz a számla nélküli értékesítésnek.

Végig fogják, teljesen működésképtelenné válik ezzel a húsipar.:)))

Drágul az alapanyag, ugyanakkor a késztermékek ára inkább csökken az áfacsaalások miatt, a bruttó fogyasztói ár nem nagyon fog változni, esetleg csökkenhet is, plusz bónusz a választások előtt, hogy a nagyérdeműt lehet etetni, a "mi megpróbáltuk a disznórezsicsökkentést is, de a büdös vállalkozók nem hagyták".

S nyilván kivéreztetik a húsipart....
amugy szerintem a belvárosnak JÁR a tanya pénz...
amijjen álapotban van... joban megérdemli a támogatást...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’háElmészámteatudod hová? Nyúlfalvára sárgarépának!...: )
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Baszki, ha egyszer sült Vérmókus recept nincs!

"Nyúl egészben sütve recept
receptek > húsételek > nyúlpecsenyék
EditEdit szakács
Nyúl egészben sütve
előkészület: 10 perc
sütés: 120 perc
hozzávalók 6 főre
1 egész nyúl
10 dkg zsír
bors

majoranna
4 db babérlevél
ételízesítő
1 fej fokhagyma
1 dl fehérbor
10 dkg füstölt szalonna

Köretnek dinsztelt burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat hozzá!

alapanyagok
só,bors,babérlevél,fokhagyma,fehérbor,zsír,nyúlhús,majoranna,füstölt szalonna,ételízesítő
kategóriák
magyar,bármikor,könnyű,megfizethető receptek,nyúlpecsenyék,átlagos,család kedvence receptek,120 perc felett,főétel,6 főre
egyéb elnevezések
egészben sült nyúl, nyúlpecsenye, nyúl nyárson, nyúl tepsiben

elkészítés
A nyulat nagyon alapossan megtisztítjuk.
Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és majorannával megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, babérlevelet, a zsírt, és felöntjük a fehérborral. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 2500 Ft
költség egy főre: 417 Ft"

Óccsó vagy... :))
@Sir Bates dö Hól:

OV merte kiejteni a száján ama mondatot az Erkel megnyitóján.
Abban legalább következetes volt, hogy a sportot a kultúra elé helyezte.
@Habakuk999:

Azt hiszem ideje tisztáznunk, mit értesz utaztatás alatt.:)

Importot? Vagy amikor papíron átléptetik a határon a magyar árut, hogy visszaigényeljék az áfát utána.
@Husz_János_Puszita: Lordunk rámutatott a húsüzemek túlélési lehetőségére, jön az első faluig tartó export. Féláfáéert.:)

Most sem a feketén vásárolt áruk jelentenek gondot, megveszik ezt a hollandoktól, németektől szép fehéren.

Az alapvető gond a magyar importőr "eldobós" cég.

A lánc eleje és vége fehér, gyár, kereskedő, feldolgozó.

csak,az a csak: az importőr olyan három, hat, kilenc hónapig élő cég, aki az első nev revíziónál megszűnik létezni. Befogad ő számlát, ki is állít számlát, megcsinál általában mindent, csak az import áfát nem fizeti be.

Nettóban veszteséges, bruttóban nyereséges.

nekem van-volt pl olyan tevékenységem, ahol néhány éve még milliárdnyi forgalomból tavaly 0 azaz nulla forint árbevételt sikerült elérnünk.
@Orica Középföldi:

Hiszen kinevezte a Kerényit, a Vidnyánszkit, a Dörnert. Nem vagy kicsit telhetetlen?:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én meg, mint Róbert bácsi, osztom ingyen:-) viszont tik mán fényletek:-)
@Husz_János_Puszita: @Habakuk999:
ezt az ÁFA kérdést a kormányunk is legalább ennyire körüljárta mint Ti!....vagy nem?:)))
nagyon ortodoxok vagytok.
olyan mondatokkal:
"a piac majd kikényszeríti"
"monitorozzák a folyamatokat és..."
biztos így lesz...:)))
@Husz_János_Puszita: Határokon átráncigálást.

Amúgy tényleg félreérthető voltam, bocs.
@Habakuk999:

Sejtettem, valami félreértés van köztünk. Így már minden világos.
Magyar húsra gondoltam, amit utaztatnak ide-oda.

A fekete vágás, fekete kereskedelem legalább akkora gond a teljes magyar élelmiszeriparban.
@punkfrog: Így vélem.

tudod miért?

mert látom, milyen teljesítési kényszerben vannak a fideszes politikusok.

Eredményeket kell nekik felmutatni, olyan keményen vannak fogva, hogy akár még pozitív tevékenységeket is képesek támogatni a jó sajtó illetve a sajtóban szereplés érdekében.

A szocik soha nem voltak ennyire motiváltak.
@punkfrog:

Arról híresek, a jól átgondolt tervezésről, hatástanulmányokról.:))
@Husz_János_Puszita: Igen, de ez nem az áfa, hanem az egyebek, a bérkts és járulékai, társasági adó stb miatt van, s lassan kezdenek rádöbbenni a népek a tranzakciós adó szépségeire is.
@Habakuk999:

Az ostobaság szorgalommal párosulva, tudod mire képes.:))
@Orica Középföldi: gondoltam... legfőképp a "sport" elhelyezéséről:)
@Husz_János_Puszita:

Egy egészséges kultúra ilyeneket túlél, mégha sokba is kerülnek. Bohóc is mindíg volt.
Egy Balogot, Hoffmannt nehezebben. Az már-már amputáció.
@Husz_János_Puszita: Ezek nem ostobák, mi csak azt hisszük, hogy azok.

Ez a döntés pl minimum öt legyet üt egy csapással. Az tény, hogy nem oldja meg az ágazat problémáit, de az ő szempontjukból szerintem brilliáns.

Gazemberség, de nem ostobaság.
@Habakuk999:

Hogyne játszana szerepet benne az áfa. Magyar jövedelmi viszonyok között a többség nem tudja megfizetni az áruk és szolgáltatások adókkal és járulékokkal növelt valódi árát. Egyszer a 168 órán olvastam egy felháborodott olvasói levelet, a bácsi nyugdíjának egyharmadát kérte el a szerelő. Teljesen reális ár volt, az összes költséget, kiadást, profitot beleszámolva.

Nincs belső piac, fizetőképes kereslet. A hitelek elfedték a valóságot. Egyetlen k-európai ország lakossága nem adósodott el olyan mértékben, mint a magyarok.
@Habakuk999:

Te is tudod, nem a gazdasági, hanem a hatalmi logika érvényesül minden döntésükben. Ezt a négy évet kiheverni nem lesz egyszerű a magyar gazdaságban. Nézz körül, mekkora pusztítást végeztek, mielőtt briliánsnak nevezed őket.
@Husz_János_Puszita: A szlovákok jó úton vannak, tegnap beszélgettem egy kicsit bankos kislánnyal, panaszkodott alig győzik a hiteleket osztogatni.

Ja a minusz féláfa persze, az a megtakarítás a vevőnél.
@Sir Bates dö Hól:

Nem tudok videózni, Mama tévézik mellettem.:)
@Habakuk999:
"mert látom, milyen teljesítési kényszerben vannak a fideszes politikusok."
ők ezt megfelelési kényszerként élik meg.
a kedves vezető nem kíváncsi a valóságra...
@Husz_János_Puszita: Nézd, nem végeztek nagyobbat, mint a szocik nyolc év alatt.

A magam szempontjából : végignéztem, hogy a szocik alatt hogyan fejlődött ki egy szörnyeteg, egy undorító, polipszerű csaló szürke és fekete gazdaság.

A narancs kezdte fordítgatni az áfákat, most kipróbálja az áfa csökkentést.

Ez nekem pozitívum.

A politikai része pedig kezd nagyon hidegen hagyni, mert nem bírom megbocsátani az ellenzék három éves nulla munkáját.
@punkfrog: Lehet, nem tudom, s egyre kevésbé érdekel se a kedves vezető, se mesteri ellenzéke.

Túl kell élni ezt az időszakot, nincs normális tábor, akivel azonosulni tudnék, így jönnek a túlélési reflexek.

Sírbatesz ezt is milyen szépen megfogalmazta régebben.:)
@Husz_János_Puszita: @Habakuk999: nem szeretem a fideszt, Habakukkal ellentétben nem látom a zsenialitásukat, persze azt hiszem más levelre van rálátásunk... viszont a moi gazdaság soha nem volt életképes, a fidesz tevékenysége csak arra ad esélyt, hogy hamarabb elinduljon egy normális úton...az elmúlt 23 évben sem volt egy percig sem piacgazdaság moon:)
@Habakuk999:
ebben teljesen igazad van.
pont ezért nem értem, miért gondolod, hogy most elkezdtek normálisan kormányozni?
@Habakuk999: az életösztön és az önszuggesszió szimbiózisa:)
@Habakuk999:

A szürke- és feketegazdaság az átkosból maradt ránk, a boldog géemkás békeidőkből, emlékszel még? Tény, hogy a szocik semmit nem tettek ellene, sőt a kormányzásuk alatt teljesedett ki teljes pompájában. Nem volt olyan látványos a rombolás, mint most, de lassan és biztosan csúsztunk lefelé.

A fidesz feltette aztán az i-re a pontot. Durva etatista, kollektivista, piac- és tőkellenes, kapitalizmus ellenes gazdaságpolitikát csinál. A redisztribúció soha nem látott méreteket öltött. Ha a szocik fojtogattak, akkor a fidesz a késes gyilkos.

Nézd, én örülök, hogy neked könnyebb, a mezőgazdasági termelőknek könnyebb, de ez a meggyilkolt halott homlokára lehelt csók. A mezőgazdaság 3-4%-ot tesz ki a GDP-ből.
@Husz_János_Puszita:

Jó éjt, álmodat ne zavarja egyetlen ner-szellem se:)
@Sir Bates dö Hól:

"az életösztön és az önszuggesszió szimbiózisa:)"

Ez a NER-ben igen eredményesen működik:))
@punkfrog: Nem gondolom egy másodpercig sem, hogy normálisan kormányoznak.

Pusztán azt írtam, hogy ezen intézkedésük következtében rá lesznek kényszerítve egy nagy csomó további intézkedésre.
@Sir Bates dö Hól: Zseniális rablók, ezt nehezen tagadhatod.:)

A reprivatizáció az alap.
@Orica Középföldi: ez mindenhol működik:)... atavisták előnyben az életösztön, hátrányban az önszuggesszió terén:)
@Sir Bates dö Hól: Tudok jobbat? Beleuntam a hőbörgésbe. Dúlnék-fúlnék, ha lenne alternatíva. Nincs. Itt és most nincs senki.

Magunk vagyunk, szerveződésre, közös gondolkodásra képtelenek, mert a rendszer "elitje" kisajátított minden fórumot, ami befolyásolná fontoskodását.

Viszont az élet szép, néhány nappal ezelőtt Nyúl uram is hasonlóan fakadt ki, unva a politikai semmitérő szájtépést.

Nincs igazunk, mert igenis szükség van rá, nem jó beletörődni és beállni a sorba.

De nincs még másik sor. Talán néhány év múlva.
@Habakuk999: nem, nem zseniálisak... élnek a hatalmukkal és bíznak a tapasztalataikban, hogy majd mindenki mindent megúsz, mint eddig... cask erőszakos, gátlásnélküli sutyerákok... a zsenialitás ott van, ha mindezt úgy viszed végbe, hogy észre sem veszik:)... de itt még a rájuk szavazók is észreveszik:)
@Husz_János_Puszita: Pontosan. meg fog bukni. Kicserélődnek a stratégiai tulajdonosok és meg fognak bukni.
Szerintem ez jobb, mint a szoci éra maszatolása.
És talán a romokból föl lehet építeni valami normális piacot, gazdaságot.

Én nagyon hiszek az evolúcióban.

Szép jó éjt!
@Habakuk999: írtam mit tegyél rövid távon... azt sose felejtsd el, sokan azért nem alkalmazkodnak, mert nincs meg rá a lehetőségük, nem elvi fenntartásaik miatt:)... szakállat már növeszted?:D
@Sir Bates dö Hól: Nem veszik észre.
Ilyeneket beszélnek, hogy Viktor az elmúlt 150 év legkiemelkedőbb politikusa.:)))

Ellopták a nyugdíjamat. beszél még valaki róla?

Kifizettették velem, akinek soha nem volt devizahitele a saját törlesztésüket.

Közbeszéd tárgya ez manapság?

Abban van igazad, hogy elég szegénységi bizonyítvány, hogy ebben a mezőnyben ők azok, akik egy napra előre gondolkodnak. Vagyis ostobák között ők a zseniálisak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
írtam egy hosszú választ valami rossz billentyűvel máshová küldtem, lényeg ez csodálatos de van 3 más módszer:

1./ agyagedénybe tenni és lassú tűzön
2,/ öntöttvas edénybe és ugyanúgy lassú tűzön
3./ nyers agyagba csomagolni az egészet és az agyaggal faszénparázsba tenni (tavasszal a lajta partján egy délután) és 6 órán át kiégetni az agyagot majd kalapáccsal tálalni
sok sör vagy bor jár hozzá vagy mindkettő

brühüyyy

a kurva annyát a blognak elvitte a beírásomat
@Sir Bates dö Hól: Megjegyeztem.:)

Udvarolnak is erősen, alig győzöm a kosarakat.:)

Húsz évvel fiatalabbként behúznának a csőbe.:)

Veled mi történik mostanában?
@Sir Bates dö Hól:

Az életösztön önigazoló sugalmazása az egyénnek, hogy atavisztikus jegyei vannak, és az önszuggesztió révén el is hiszi:))

Van itt szimbiózis:)
@Habakuk999: észreveszik, de jelenleg erősebb még a komancsok gyűlölete... ennyi az egész:)... de ilyen hibát, hogy a zsírosfejű, tuflák mészárost hagyták bekerülni az elitbe:)... mondjuk sokat kellett kihagyni, hogy ő ilyen jól végezzen:)... azért köcsög a nol is:)... jeleztem, mészáros nem az a szint, akit elviselnek már az emberek, a mindenkiben levő írigység miatt... az akár lehetnék én is! ezt gondolja mindenki:)
@Habakuk999: várok dolgom jobbrafordultát:)... semi, készülök a jövő kihivásaira:)... meg majd megyek karácsonyi vásárt nézegetni:)... ennyi
@Habakuk999: eltünt az előbb... sza semi különös, varoom, hogy a dolgom jobbra forduljon, készülök a jövő nagy kihívásaira és megyek majd karácsonyi vásárt nézni:)... semi különös:)... meg itt néha budigárdista vagyok, ha megkér a főnökasszony... grátisz... jobban szót értek a keletejrópaiakkal, mint ő:)
@Orica Középföldi: ha látnál akkó tudnád az az atavizmus mennyire virtuális:)
@Habakuk999: volt már ilyen, less is ilyen, ne vedd a szívedre... mit nem értesz?:)
@Sir Bates dö Hól: :) Álmodj szépet, alszom, holnap hajnalban kelek.

Nagy pazarlása az életnek ez a budigárdizmus.

De ki tudja milyen pluszokkal fogsz gyarapodni, érdekes világban élhetsz most.
@Habakuk999: az alcsúti polgármester az a mészáros, a tuflák meg a surmó paraszt szinonimája:)... mindig job budigárdistának lenni, mint fidesz-szavazónak:)
jó éjt
@Sir Bates dö Hól:

Lehet surmó paraszt, de nem menekült francia honba arab kaját lejmolni!
@ösöktitkai: mert itt senki nem adna neki semmit... tudod, itt a lejmolás is tehetség alapján megy... neked lenne mit enned?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az V. ker-nél sokkal közelebb van neked a Komjádi uszoda utcája, ahol minden szombaton faszányos (és nem is drága) termelői piac van:
www.elotisza.hu/

Amúgy sok ilyen van már, nem csak a híresek, és érdekes módon ezek képesek civil kezdeményezésből, önszerveződésből működni, pedig nem kapnak hozzá száz millákat.
@Orica Középföldi: Épp ideje a Belvárost is bevonni. Eddig a Rózsadomb volt felülreprezentált mezőgazdászokban, több agrár vénájú ügyvéd (Torgyán dr. a leghíresebb, de van egy sanda gyanúm, hogy Budai dr. sem a Viharsarok földjét túrja életvitelszerűen) érkezett onnan agrárminiszternek, államtitkárnak, ami súlyos diszkrimináció az V. kerülettel szemben.
@Orica Középföldi:
Az elmaradt altató helyett: vidám hajnalt!

Tóth Árpád: HAJNALI SZERENÁD
(részlet)

Virrad. Szürkül a város renyhe piszka,
De túl, az enyhe, tiszta messzeségben
Új rajzlapját kifeszíti az égen
A hajnal, a nagy impresszionista.
Ezüst ónnal szeszélyes felhőt rajzol,
És álmodozva pingál enyhekéket,
S ragyogva tűzi az isteni képet
Az űrbe a hold, nagy rajzszög, aranyból.

A sötétség, az éji, rút csuha,
Lebomlik a fák törzsén nesztelen,
S borzong a jó hüvösben meztelen
Az erdő, az örök buja csuda:
Most, mielőtt pompás testét kitárja
Mindenkinek, nyújtózik hallgatag,
S várja, hogy a vén, dús kéjenc, a Nap
Aranyfésűt tűzzön nagy, zöld hajába.

Jó reggelt mindenkinek!
2013 költőjeként/Petőfi/ utódjaként, bejárod jászkunt, frankhont, támaszkodva a nincstelenek istenére, mások által termelt földi jókat fogyasztva tengeted napjaid!
@Sir Bates dö Hól:

2013 költőjeként/Petőfi/ utódjaként, bejárod jászkunt, frankhont, támaszkodva a nincstelenek istenére, mások által termelt földi jókat fogyasztva tengeted napjaid!

Tahótlanítok
Na, ezen NINCS MIT CSODÁLKOZNI...A VIZENYŐS TEKINTETŰ....tanyasi sutyerák pásztor kap lóvét a a Fidesz birkák "etetéséhez"
1. A Kossuth tér 2006 óta a nagy tanya...csürhe barmok "legelésző"és vizelő helye volt.
2. Ott áll az ország legnagyobb Istállója a Parlament, tele marhákkal...Fidesz házi állatokkal ...
3. a NEMZETI BIRKAMENET IS ITT SZOKOTT masirozni, "pénzt lelegelni" a hűséges bégetésért.

...és itt fogják levágni a Fideszes marhákat, és feldarabolni, miután elcsalták a 2014 es választást.
@felcsutisuttyo:

A hozzászólásod alapján te már jóllaktál pörkölt ből!
@rodeo36:

a 3. pont a Lajta vagy Duna parton a halak elkészítésére is kiváló!
órákat sem kell sütni és az agyag még a pikkelyt is tökéletesen eltávolítja...
@Dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!

Hiányoltam este a verset. Most kösz:))
szép reggelt, jó napot!

@Orica Középföldi: :))))

ha megtaláltatok a helyet, szólj már nekem is!:)
Nyáron mikor lent voltak félegyházán a tanyaprogram jelenlegi szervező, akkor beszéltek arról, hogy a 2,5 milliárd nagy része fővárosi piacok felújítására fog elmenni. Mondván, hogy az milyen jó a tanyasiaknak, ha szépen felújított piacokon tudják eladni a portékáikat.
Csakhogy a jelen lévőket elsősorban a villamosítás és az útkarbantartás érdekelte volna.
Ebből a 2,5 milliárdból egyéni villamosításra jutott 50 millió, önkormányzati villamosításra 100 millió.
Ezek az arányok bizony velem együtt sokakat felháborított. Köztük Lörinc Tibort is aki ennek a programnak egyik kitalálója volt.

Félre értés ne essék félegyháza eddig haszonélvezője volt ennek a programnak, de első sorban a város és nem a tanyasi lakossága. Épült itt is csilli-villi piac ami inkább rongyrázásnak tűnik semmint praktikus beruházásnak.
@guma:
Nem.
Nem vicc. Elmondom az elejét is. A megelőző asszony - mondjuk úgy - kissé kacér (figyelem! nem kacor) volt, ámde, amúgy egy nett és kifogástalan háziasszony. A válás után a már szingli férj olyan arát keresett, akivel ilyen problémái nem lesznek.
Maradjunk abban, hogy várakozásait túlteljesítette.
@Orica Középföldi:

kösz! :))))
akkor:

www.youtube.com/watch?v=4umXobG3EeY

@Dr. jenőke (jenőke):

érik az embert meglepetések, ha nagyon "számolgat" a probléma mentes élettel! :DDD
@Habakuk999: @Husz_János_Puszita:

"__Most viszont a hazai termelők érvényesíthetik a költségeiket.
Illetve kevesebb értelme lesz a számla nélküli értékesítésnek.__"

Kedves Naccságosok, szépen végig tárgyaltátok ezt az áfaügyet. azt azért remélem, hogy nem gondoljátok, hogy a papírcégeken kívül bárki is jól jár? 20% körüli hányad, már nem hányat, ha könnyen zsebre tehető. hajjjajjj, de még hogy.
jó reggelt.

ma a jóérzéssel kezdtem a napot. arra jöttem rá hogy a keresett bűnözők sorszámozását idehaza eltévesztették. valójában a 387. az első.

az igazi névsor bent székel a T. Házban.
@jaegtoer: bezony, jól átbeszélték, egy valamit kevéssé vettek számításba, a magyar tényezőt, ettől az egész kérdéses és kétséges.

melléklet:

Felgyorsult az ütem a politikában ez a költségvetési időszak sajátja, ezen események sorába tartozik a sertés áfájának csökkentése. Az adócsökkentés munkahelyvédelmi akcióterv része és nem szociális intézkedést. Valamelyest csökkenhetnek az árak is - de a cél a munkahelyek védelme, ezért csökken az élő és a félsertések áfája - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel. A mostani áfacsökkentés lehetőségeket ad a becsületes vállalkozóknak, hogy bírják a versenyt a szürke és feketegazdasággal szemben, illetve az importtal szemben.

A kormány úgy látja, hogy az intézkedés az áfa-csökkentés bevételcsökkentő hatása csekély lesz - tett hozzá a miniszterelnök. Most a jó végrehajtás a lényeg, ehhez kapcsolatban kell maradni a termelőkkel, "mert a parlament messze van a disznóólaktól".

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_a_parlament_messze_van_a_disznoolaktol.569032.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_" "mert a parlament messze van a disznóólaktól"."_"

ezt az ordenáré csúsztatást!?
Homártóni és kerülete is jobban teljesít. Természetesen.
Fekszik mellettem Tánya, azt mondja nekem, hogy hülye vagy te bazmeg, hogy itt van ez program aszt nem tucc nekem ebből szerezni 700 ezret új mellekre. Mondom neki az agyadat kellene! :)
Bolond lyukból... :)

Gyurcsány: Még élvezem is

Az őszödi beszédre, a zavargások kezelésére is büszke?
Ferkó: Az őszödi beszédre nagyon. Az a politikai krédóm, és mára bizonyos értelemben a Demokratikus Koalíció MORÁLIS alapvetése is.

index.hu/belfold/2013/11/08/heureka-elmeny_gyurcsany_ferenccel/
Munkahelyteremtés a tanyafejlesztési akcióterv tudatfejlesztési fejezetével összhangban:
index.hu/gazdasag/2013/11/07/itt_az_uj_kozmunkas_kaszt_a_kulturalis_kozmunkas/
Hogyne lenne ott tanya. Liberális drogtanyák. A minap számoltak fel egyet, se bérleti díj, se számla a fogyasztásért, persze ment az ajvék,hogy antiszemitizmus. (Szerencsére Tarlóst ez nem hatotta meg).
@ösöktitkai: Szív bőségéből szól az "ősök" szája is??? ;)
Csak egy kis "szines" a mai napról.Piacon sorban állok, idős nyolcvan év körüli bácsi kért sült kolbászt,és májas hurkát,hentes megjegyzi a mellette álló társának, ki ez a öreg zsidó még nem láttam itt,és hogy hogy sült kolbászt eszik,
biztosan nem ortodox zsidó. Mellette álló mondja a társának rosszabb libsi bibsi.Hát igy élünk e megszentelt Kárpát-medencében,)
@vörös meteor: Inkább gondolkodj el, miért utálják itt ennyire a libsiket.
@♔batyu♔: itt nem! csak a ti világotokban! kopás!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez van, amikor a felelősségre vonás elmarad.
A komcsik is szinte eltűntek 90-ben, aztán amikor az SZDSZ lenyúlt értük, 2 hónap múlva már ők mondták meg ki a demokrata.

Az 56-sok csak néztek. Annyi előnye persze volt, hogy a libsik 50 évre taccsra kerültek.
@Dr. jenőke (jenőke):

Ez a szőrös sült nyúl tegnap gyilkos volt.
Eddig se ettem nyúlhúst, de a zokogó háziasszony képe úgy beégett az agyamba, hogy már nem is fogok:))
@magándemokrata: De, itt utálják őket haver. Ne mondd, hogy nem veszed észre. Úgy, hogy kopás, lehet kivándorolni.
Ügyesen megkerülted a lényeget......
@♔batyu♔: látom tévedésben vagy ezen a blogon nem! sőt, megtűrnek bennetek! ezért jó a liberalizmus, többek között!
Nesze, egy kis liberalizmus a neten:

szuverén - liberális, SZDSZ-es vonal. Nem lehet hozzászólni.
democrat és demokrata - liberális (SZDSZ-es kb. 90-es évek stílus, ha szörnyűlködni akarsz, arra jó) Egyikhez sem lehet hozzászólni. A blogketrecben "democ", "dem" neveken is megjelenhet.
szembesités - liberális, nem lehet hozzászólni
Kényszerbagoly - Bajnaiék, de olyan is, nem lehet hozzászólni.
Véleményvezér - balliberális, a címe eléggé kifejező. nem lehet hozzászólni
comment.com - balliberális, nem lehet hozzászólni.
Átlátszo.hu - ballib blog, primitív cenzúrával, azaz elég ha más véleményen vagy, repcsi.
Mos Maiorum - liberális, nem lehet hozzászólni
Ványa bácsi - vérlibsi, kitilt
Dr. Erőss Gábor - új, bal, zöld - Valami régi ballibsi lehet új köntösben. Irányáról neve mindent elmond, ennek megfelelően cenzúráz.
liberalisokblogja - Csak megzavarná őket a más vélemény, nem lehet hozzászólni
nertars -liberális bérblog, vagy nagyon fel van háborodva, tiszta fideszfika. Elég egyértelmű, hogy nem lehet senkinek hozzászólni.
@magándemokrata:

Az én nevemben te ne nagyon ígérgess:))
A tahósággal szemben alacsony a tűrési küszöböm.
@ösöktitkai: "2013 költőjeként/Petőfi/ utódjaként, bejárod jászkunt, frankhont, támaszkodva a nincstelenek istenére, mások által termelt földi jókat fogyasztva tengeted napjaid!Tahótlanítok"

Aha... valahogy úgy... és még net is akad mindig:)... te nem próbálod ki?:)
@♔batyu♔:

Ilyen stílusban - ha csak köpködsz és nem érvelsz - itt se sokáig:))
@magándemokrata:

Valóban nyitott kérdés volt, hogy kinek írtad:)
@♔batyu♔: @ösöktitkai: azért látom, ti közel azonos intellektust képviseltek... jó, hogy egymásra találtatok... a régi szép idők az opniban, mi?:)
@Orica Középföldi: Tévedésben vagy, a fenti blogok 90%-ban te sem szólhatsz hozzá.

Ezért találtam én ki a liberális blog fogalmát. Olyan blog, amihez nem lehet hozzászólni. Kb. mint a kerék nélküli autó, vagy a tető nélküli ház.
@Sir Bates dö Hól: Biztos észrevetted, én csak tükrözöm a hszt. Ha a paprikajancsi azt üzeni nekem, hogy kopás, én is azt üzenem neki, ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A szokásos félmegoldás. Egy részproblémát megoldanak, három másikat generálnak vele. Ettől nem működik az egykulcsos sem.
Ráhibáztam, nem fognak lemondani az áfa bevételről.
Jön a tél, a tanyán fagyoskodó nénikre és bácsikra gondolok, sokan áram nélkül. Vajon hányak életét mentenék meg a Rogán százmilliói.
@Husz_János_Puszita: Én is ezekre gondoltam, amikor Kókáék rendesen kaszáltak a sulinet programon. De akkor is, amikor Heller felvette kamukért a 10 milliókat.

Gonosz a világ.
@ösöktitkai: Ninncs mit tennem. Meg kell hajolnom nyomós érveid súlya alatt. :)

alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2013/10/IMG_5695.jpg
@♔batyu♔: igazad van jól megmondtad, ki is tiltom magam innen amig itt vagy! nálam nem megoldás a tahó gomb! libsivagyok!
@♔batyu♔: jó reggelt:)... én nem utálom a libsiket... azt hiszem... előbb tisztázzuk: te mit értesz "libsi" alatt?
@Sir Bates dö Hól:

Általában a gondolkodó embert értik libsi alatt mifelénk.:)
@♔batyu♔: elképesztő az intellektusod! egy ilyen elnevezés, mint a liberális blog, hogy nem jutott más eszébe! még két koronát rakhatsz a nicked mellé.
@♔batyu♔:

Egy publicisztika/blog nem attól érdekes, értékes, hogy hozzá lehet-e szólni.

Van néhány, amihez lehet, és én mégsem szólok hozzá. Mi több, a kommentek is ritkán érdekelnek.

Aki meg csak hányószobának használja,azt hívén kocsmában van, azzal végképp nem tudok mit kezdeni.
@Sir Bates dö Hól: 20 év alatt lejöhetett volna neked ki a "libsi", van "szakirodalmuk" rendesen és mindenki tudja mik a jellemzőik. Ezeket én megkülönböztetem a liberálisoktól, persze mások is.
@Orica Középföldi: Egyrészt az akkor publicisztika, nem kell csak azért blognak hazudni, hogy rákattintsanak, másrészt teljesen érdektelen, hogy te mit gondolsz erről, mert a blognak általános kritériumai vannak.
@bella _ciao: Praktikus az ember, ezeket azért gyűjtöm, mert nem szeretek úgy egy blogra kattintani, hogy nem tudok hozzászólni, ha akarok. Arról nem tehetek, hogy ilyen kamu blogjaik épp libsiknek vannak, az az ő bajuk.
@♔batyu♔: egyszeri libsibolsizsidóbuzicigány vagyok, most hogy ezen túl vagyunk, tovább is mehetünk, vagy maradsz ebben a korlátolt állapotban?
@Husz_János_Puszita: ettől tartottam én is, kicsit lehántva a következőről is a hatásvadászat mázát, akkor nagyjából helyben is vagyunk:

"Azoknak kedvez, akik féldisznóval a hátukon szoktak hazajárni a piacról"

Az élősertés és a félsertés áfájának csökkentése legfeljebb a feldolgozók finanszírozási helyzetén javít, a kisfogyasztóknak viszont egy fillérrel sem teszi olcsóbbá az életét és rendkívül nehéz helyzetbe hozza a sertéstartókat is - így kommentálta az MSZP azt a csütörtöki kormányzati bejelentést, hogy január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökken az élő- és a félsertés általános forgalmi adója.

hvg.hu/gazdasag/20131108_Azoknak_kedvez_akik_feldisznoval_a_hatuko
@♔batyu♔: valami zavar van a batyudban. nem szerted őket, de rájuk kattintasz. nem tehetsz róla, de az ő bajuk. olyan ez mint, ha egy batyu két kistáskára akarna osztódni.
A parlament is az V. kerületben van. Az ott lévő sok paraszt miatt kell a tanyafejlesztés.
@♔batyu♔:

nagyon batyu, tiszta vízbe ne hugyozz, mer eccer azt veszed észre hogy saját vized iszod vissza.
@♔batyu♔: kicsit bővebben?... nem értem a különbséget a liberális és a libsi közt... ha lennél olyan kedves...
@Orica Középföldi: @Dr. jenőke (jenőke):

eddig úgy vágytam egy jó kis nyúlhúsra, de most már inkább a sárgarépafőzelék! brrrr...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A szocik szakértését inkább hagyjuk.:))
Remélem Olga meghívja a Gőgöst, ő nem szokott a levegőbe beszélni, látszik hogy nagyon érti a dolgát, testközelből ismeri, amiről beszél. Nem is hallasz tőle demagóg baromságokat.

A feldolgozó finanszírozási helyzetén átmeneti rövid időre javít, a következő áfa bevallásig, amikor ki kell csengetni a 27%-ot.
@Sir Bates dö Hól: egy csöppet sem. csak úgy kerülgetted, mint vérnyúl az antiókiai kézigránátot. néha bele kell csapni a lecsóba, a közepébe. egye fene, a lecsót helyettesítheted valami helyi termékkel. :))
@Husz_János_Puszita: na, ezért nem mondták ezt rám még soha:)
@jaegtoer:

Próbálja ki a Balaton vizét, szép és józan lesz tőle, mint a Pálffy.
@♔batyu♔:

"Ezért találtam én ki a liberális blog fogalmát. Olyan blog, amihez nem lehet hozzászólni. Kb. mint a kerék nélküli autó, vagy a tető nélküli ház."

ez úgy van, kedves nagyon batyu, hogy az ember bemegy valahová, nem azzal kezdi, hogy rohadj meg, hanem: jó napot. mindjárt másik törölköző akad a kezedbe. ez elég eccerű.
@bella _ciao:

Ne bántsd szegényt, ha egyszer szereti a szadomazót.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Állok elébe. A bíróság előtt bizonyítania kell, hogy nem szép és nem józan.:))
most hogy a féldisznókat és egész disznókat, az ólban és a parlamentben is ilyen jól kibeszéltük, ismét bedobnék egy globális gazdasági témát. Amint látható, az ottani kommentekben is, mindenki harapja a ködöt, elférünk elvi vitákkal mi is ezen a porondon.:

Feloldhatatlan dilemma elé kerültek a világ legnagyobb jegybankjainak vezetői - állítja Nouriel Roubini New York-i sztár közgazdász. A pénzügyi válság után úgynevezett szokatlan módszerek alkalmazásába kezdtek: nullára vagy nulla közelébe vitték le az alapkamatot, továbbá kötvényvásárlásokkal bővítik a pénzkínálatot abban a reményben, hogy lendületbe hozhatják országaik gazdaságát.A fellendülés mindezek hatására szerencsésen elindult, ám nem beszélhetünk tempós növekedésről és a gazdaság nem bővül eléggé ahhoz, hogy látványosan mérsékelje a munkanélküliséget. A félsiker enyhén szólva nehéz helyzetbe hozza a döntéshozókat - derült ki Roubini helyzetértékeléséből.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mr_vegzet_megszolalt_katasztrofa_lesz_a_vege_igy_is_ugy_is.568938.html
@Husz_János_Puszita:

"Általában a gondolkodó embert értik libsi alatt mifelénk.:)"

Azért Jégnek feladtad a leckét ezzel a mondattal:))))))))
Kíváncsian várom mit reagál:)
@bella _ciao: ki ez a batyu? Amellett, hogy terhelt, mint egy batyu?:)
@Poszthoz: Meg ugye azért az egészen egyértelmű, hogy attól, hogy felújítunk egy olyan kis forgalmú piaccsarnokot a budapesti banknegyedben, ahova a nagybani piacról viszik a vállalkozók a banánt, a narancsot meg a kínai fokhagymát, azt tanyafejlesztésnek nevezni finoman szólva is erős túlzás. Ezt inkább úgy hívják, hogy pofátlan pénzlenyúlás.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Habakukknak pont ezt vetettem fel tegnap este, a csányi birodalom több lábon áll, a költségekkel remekül tud majd játszani, az egyszeri termelő viszont kevésbé.

Vezényló fő csapásvonala a munkahely védelem, és nem a kifehérítés, magyarul csak az agitpropnak és a választási kozmetikázásnak rendel mindent alá, és le sem szarja a fogyasztót, se a termelőt. Amit lépnek látványos, de értelmetlen, és a szorító osztogatási kényszerük miatt, a sokpénzes lépéseket nem fogják meglépni, esetleg a megnyert választások után, ESETLEG...
@bella _ciao:

Az autógyártás pörgeti a GDP-t az exporton keresztül, de nem sokat tesz hozzá az egy főre jutó nettó nemzeti jövedelemhez. Tudod, kiviszik a hasznot.:)

Az, hogy a kíniak több merci dzsipet vesznek, az ő gazdaságukat dicséri, nem a miénket.
@Husz_János_Puszita: jelentem, jános'bá, értettem. csak próbáltam célozgatni arra, hogy a magyar buszgyártás mennyire nem része az egésznek.
Mr. Végzetre senki??? Ehh, de visszafogottak vagytok ma :D
Jogosulatlan támogatás kérése, elnyerése, lehívása bűncselekmény. Rogán, Budai menjenek bíróság elé, majd börtönbe: valaki lelkes kamikaze jelentse fel őket!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: szia barcostárs:)... hogy-hogy itt ilyenkor?... szabin vagy?... vagy az új helyről már kiraktak, hogy betöltötted a szereped a statisztikában, mint nőikvótás?... vagy megadták az alapfokú hozzáférési jogosultságot a nethez is már?:)
Bárhogy is van, repes a szívem, ha látlak:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Olvastam a Roubinit. Nem kell hozzá közgáz professzornak lenni, hogy a pénznyomdával elodázzák csak a problémát. Minden tiszteletem Friedmann-é, de egyedül monetáris politikával épp úgy nem lehet megoldani a bajokat, ahogy egyedül fiskális politikával sem. Nem fogják megúszni a strukturális reformokat, minél tovább húzzák, annál jobban fog fájni.

Pénzpiacok pörögnek, reálgazdaság nyűglődik. Jegybanki alapkamatok nullán, államadósságok az egekben, mozgástér semmi. Olvastam, ha az amerikaiak rákényszerülnének az alapkamat 1%-os emelésére, képtelenek lennének a kamatszolgálatot finanszírozni. Európa dettó. Úgy dőlne össze a világ, mint a kártyavár.
@Husz_János_Puszita: ez is csak egy újabb bizonyíték, a legtöbben nem képesek valós következtetéseket levonni a tényekből:)
@bella _ciao:

A buszgyártás valamiért kimarad a stratégiai megállapodásokból.
@Orica Középföldi:

Én is, biztosan nagyon szórakoztató lesz. Szerinted tagadja?:)
@emlékező2009: Látom te erre most önként jelentkeztél.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Isten hozott a valóság sivatagában!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért ismerjük el zseniálisak. Ott a fordított áfa (ha jól emlékszem) és most még 5%-ra viszik le. Mindezt eladva úgy, hogy a lakossággal jótékonykodunk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A házi disznótoros belefér a koncepcióba a házi pálesz és a népies műdalok mellé.
@Sir Bates dö Hól: Szia Barcostárs!
Nem raktak ki, péntekenként nem dolgozom. ;) Ezért van az, hogy hétvégén itt nyüzsgök. :D
De kösz, hogy ilyen nagyra értékelsz... Majd Boli ásója meghálálja... :P
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mr. végzet?... nem elég, ha forever-miss femmefatale-lal csevegek?... meg az új barátommal:)
@Husz_János_Puszita: ehhh, kellett nekem forszírozni, pont oly tömören lerendezted mint Rodeo, jól van nahhh, én kérek elnézést :D

Na jó nem is kérek, mert csak magamat akartam megerősíteni a te véleményeddel ;)

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: öööö az a fordított nem a gabonásokra van? Elbizonytalanodtam, de lusta vagyok utána nézni :D
@Sir Bates dö Hól: úúúúújjjjj, az elsőt tudom ki, na de az új, csak nem útravalós botos kajacsomagos, és nem tarisznya? :D
@Husz_János_Puszita:

Ha nem cáfol (fog:)), akkor a mondatod alapján választhat, vagy gondolkodik és akkor nem konzi, vagy fordítva.

Ha pimasz módon azt gondolnám, hogy Jég az egyetlen, szabályt erősítő kivétel, azért tudod, hogy nem egészen áll meg a mondatod:))
@bella _ciao: te tarkó, Alfonsin meg ásat, nem kéne összefognotok, hívjátok a koronás csomagost is ;)
@♔batyu♔: Szerintem te innen nagyon gyorsan el leszel takarítva...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: magnetikus erőm van:)... nem tehetek róla... ez a fátum negra:)
@♔batyu♔: Pedig a te értelmes hozzászólásaidat biztosan mindenhol szívesen olvasgatják. Én neked csak az anyádhoz való hozzászólást engedném meg.
@Orica Középföldi:

Konzik le vannak tiltva a gondolkodásról?:)

Jég a konzlib vonalat képviseli, de a mondatomat úgy értettem, az egyszeriek mindenkire rásütik a libsi jelzőt, akinek nem értik a mondandóját, mert túl magas nekik. Ezért inkább mélységes megvetéssel kivonulnak a szituációból egy nemesen egyszerű libsizéssel.
@Magyarország jobban teljesít: Na már, ilyet már tényleg. Hát már egy házi trollunk se lehet?! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én is. :D Azt tudom, hogy szó volt róla, hogy ott is lesz fordított áfa, de azt nem tudom, hogy végül lett-e belőle valami.
@bella _ciao: nincs is jobb a házi párlású disznótorosnál.:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ereszthetem bővebb lére, de akkor jövő ilyenkor is itt leszünk.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: lajtahőse is hobbikertész?... vagy csak ás, mint az ürge?... de a kvótát eltanáltam?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: válltáska, géjza válltáskája, aki sirbatesz szerencsecsomagja is egyben.
@Sir Bates dö Hól: Na ki vele, mit csináltál már megint?! Ugye nem kompromittáltad magad az egri bordélyban?!
@Husz_János_Puszita: Hiányzik belőlük a gondolkodás génje. Nem tehetnek róla, ezt a fogyatékosságot libsizéssel pótolják. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ooops, nééémááá, csak nem van igazad?
Csak nem bírtam :D

i) mezőgazdaságban érintett termékek értékesítése (pl. kukorica, búza, árpa, rozs, zab, triticale, napraforgó-mag, repce- vagy olajrepcemag, szójabab)
j) sertések értékesítése
k) durva örlemények, gabonafélék, olajpogácsák vagy más szilárd maradékok, állateledel (kivéve kutya, macska eledel) értékesítése

www.naturasoft.hu/forditott_afa_adozas.php

A fordított ÁFA alkalmazásának pontos hatályát az ÁFA törvény 142.§ írja le részletesen.
@Orica Középföldi: "egyetlen, szabályt erősítő kivétel,"... ezen frázis soha nem tárta fel előttem valódi értelmét... ha esetleg... mint atavista akvaristának:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Káposztafélék.
( Tegnap láttam a tévében egy ötödikes forma gyereket, küzdött az olvasással a biosz tankönyvben. )
@Husz_János_Puszita: én bírnám, no problem et ól, a narancstrollok menekülését azért megnézném :D

Ha esetleg összefüggéstelen karakterek jelennének meg, el valák bóbiskolva, ebben az esetben red alarm is jöhet az ip-mre. Csapatmunka Boli és Fabius segítségével.
előre a tudás felé, ehhh,

A törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendelet szerint – amely szerdán került a kormány elé – lényegében nem oktathatnának az anyanyelvi tanárok sem, hacsak nincsen Magyarországon szerzett diplomájuk. A másik lehetőség a diploma honosítása.

Ehhez a kérvényt az Oktatási Hivatalnak kell benyújtani. „Ezt az eljárást ismerjük, mert az államilag elismert nyelvvizsgáztatásban résztvevőkre korábban is érvényes volt ez a követelmény. Azóta azonban egyetlen anyanyelvi vizsgáztató számára sem tudtunk engedélyt kapni" – mondta Nyelvtudásért Egyesület elnöke. Rozgonyi Zoltán szerint a magyar hatóságok kérdéseit sokszor értelmezni sem tudják az ausztrál, brit, amerikai iskolák. Ráadásul az anyanyelvi tanárok jellemzően egy-két évre jönnek, több hónapra elnyúló procedúrának feleslegesen nem vetik alá magukat.

index.hu/belfold/2013/11/08/elzarjak_a_levegot_a_nyelviskolak_elol/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: miért, te igen?:)... én jobban kedvelem a pizzafutárt is egyébiránt... nem járok ilyen helyekre... nem is biztos, hogy beengednének:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Még kárt teszel a PC-dben, vagy magadban, ha ráborulsz. Nem, azt nem tehetem meg veled.:)
@Sir Bates dö Hól: Hát szerintem inkább amolyan sírásó féle. Ás és betemet.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: én nem zavarnám meg a kis homokozójában jelentéktelen személyemmel:)
részlet a fentiből:

Felkért szakértők, süket fülek

A Nyelvtudásért Egyesületet ugyan nem vonták be a törvény előkészítésébe, ám Rozgonyi elmondta, az NGM több szakértőt felkért. Ezek a szakértők jelezték aggályaikat, ám azt a minisztérium mégsem fogadta meg. „Magam is láttam olyan szakértői javaslatokat, amelyek kiküszöbölték volna a legnagyobb problémákat" – mondta a szakember.

...

Nyíregyházán a legnagyobb nyertes
Rozgonyi furcsának találta, hogy bár elfogadott kormányrendelet még nincs, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal már megkezdte olyan szakértők kiképzését, akik már ebben a hónapban ellenőrzési kampányban fognak részt venni, azokban az iskolákban, amelyek részt vesznek az eu-s pénzből finanszírozott TÁMOP 2.1.2 programban. A kilencmilliárd forint elosztása sem volt mentes a mutyi gyanújától.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hoppá. :)
Hiába, zseniális vagyok.;)
@Husz_János_Puszita: dislexiás volt, vagy csak egy átlagos ötödikes? Vagy ne legyek gonosz?:)
@Sir Bates dö Hól: én minden kajafutárt szeretek, mert kaja van nála. :)
Bevallom, én a fiúkat szeretem, így nem szoktam kurvázni. Remélem ez nem lohaszt le. :)_
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Na ki vele, mit csináltál már megint?! Ugye nem kompromittáltad magad az egri bordélyban?!"

Ez esetleg??? ;)

csajokespasik.blog.hu/2013/11/07/buntetesbol_szexmegvonas
@Husz_János_Puszita: na köszi, szépen le lettem szanálva és még örülhetek is neki, hogy csak így finoman :D

@bella _ciao: melyik indexes cikk, linkeskedtem néhányat, és mi az ami tetszik, kicsit szétesett a multitaszkingom :D
@bella _ciao: Ez nem túl profi, ismerjük el. És nem is elegáns.
@bella _ciao:

Belső források szerint a szoci publikumnak az egészből az jött le, valamiért nagyon berágott a főnök, és különben is, mikor lesz már kaja?

Erről jut eszembe. Számomra fájdalmasan mellőzi a média a DK előterjesztését, hogy a külföldön dolgozók szavazhassanak levélben. Személyesen érint a dolog.

Sokkal nagyobb horderejű ügy pedig az összes napi csámcsogni valónál. Megint másodrendűnek érzem magam a külhoniak árnyékában.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: már gonosz voltál, már késő, érintettség okán, azért vannak kivételek olvasásban is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem akarom elvenni Habakukk reményeit, de kb. ilyen szakmai színvonalon készül a hús áfájáról szóló törvény is.:(
@Sir Bates dö Hól:

Megválaszoltam, de még a net is elment tőle:))))
Dolgom van, majd este újra megírom.
@Sir Bates dö Hól: Akkor fogalmam sincs mire gondolhattál...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tipikus nehogy már megbeszéljük szitu....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: benne van a link a cinkes posztban, te, te link alak.

de a lustaságodnak:

index.hu/belfold/2013/11/08/heureka-elmeny_gyurcsany_ferenccel/

ha beszar a multikasztingod, abból könnyen lesz így egy magyarosch pajtakaszting :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Elolvastam a ( férfi ) hozzászólásokat, hát cseppet sem csodálom, nem szülnek gyereket a magyar nők nekik.
@Orica Középföldi: várom... habár a net inkább a polgári engedetlenséged miatt ment el:)... nálunk is ez volt, mikor negligáltuk az elműt:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha feri belelendül, nagyon rámenős tud lenni. nem csodálom az újságírót, ha elvesztette türelmét.
@Husz_János_Puszita: egyetértek. ha mégis összejönne a levélben szavazás, akkor felhívnám a figyelmedet, hogy időben ad fel konstanzból a szavazóleveledet, mert a papír az éghető.
@Husz_János_Puszita: Mert te csak vendégmunkás vagy. A vendégmunkás pedig jöjjön szépen haza szavazni...
Jobban kellene figyelned mélynövésű vezénypónink beszédeire, akkor nem kerülnél fogalomzavarba.
@bella _ciao: Mindannyian ismerjük a mi Ferinket.
Amúgy meg már régi tendencia, hogy ő pont az öszödi beszéd felvállalásával és fényezésével kovácsol magának tőkét. Egy felkészült riporternek ezt tudnia kellett volna, és számítani rá.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem bántani akartalak. Csak arra célozni, hogy az újabb generációk nem tudnak folyamatosan olvasni, mert nem olvasnak.
Pedig az USA-ban bebizonyították, hogy az írás-olvasás tudás és a későbbi bűnelkövetés között szoros összefüggés van. De facto ennek alapján lehet tervezni (és van olyan állam ahol alkalmazzák is) a jövőre nézve a börtön férőhelyeinek számát.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: azzal nincs gond. csak kimondta 2006-ban, hogy hazudtak, amit pl. most az indexes interjúban is átértelmez. nagy kommunikátor, azt el kell ismernem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha jelentkeztem volna, akkor a feljelentésem bűnügyi iktatószámát írtam volna meg. Sajnos nincs kapacitásom, de vannak még ráérő, elszánt emberek, akiket bosszant a nagybani lopás.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Sir Bates dö Hól: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mi volt itt délelőtt? :)) Lemaradtam... :(
A bolsevik párt, kaucsuklábbelis korlátolt narancsos muzsiktagozata (batyukán, meg hasonló ecceri) fickándozott?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szőrrel megvitattuk, hogy ürgeként ásol, vagy hobbi kertész vagy-e. :) Illetve megtudtam, hogy nem kurvázik. Bár nem is tudom, mire lesz ez az infó még jó nekem. :)
Szóval unatkoztunk. ;)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ááá semmi, csak megint beszoptam egy win8-at, és a frusztráltságomat eme csodás termék telepítésével és helyreállításával kapcsolatban kiéltem némi karakterileg a nemtarisznyáson
@bella _ciao: Zseniális. :) Ezt meg kell hagyni. De ez nem újdonság. Erre számítani kell.
@bella _ciao:
Bajnainak üzenem, ő is bekap6ja!
Mert AZ lenne a minimum, hogy a narancsbolsi maffiát elszámoltatni!
@Sir Bates dö Hól:

Mi van Hazánk reménye?, kaptál reggelit a francia hajléktalanoktól?
@bella _ciao: mna fene, végre leszakadt a populista tablettáról?! Értelemesen beszélt, egy éve nem tett ilyet. Wow.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Pedig most jól beszélt. Nézd meg milyen volt eddig az elszámoltatás. Politikai cirkusz, ami azzal végződött, hogy az elszámoltatási biztosról is kiderült, hogy mutyizott. Az elszámoltatunk a választások után bizottságokkal, meg biztosokkal az le van járatva. Jól teszi, ha nem lép erre az útra, ez tuti kudarc és beégés.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mi újság 2 bites? ebédszünet? Irány a Gdp termelés!
@ösöktitkai: aha... kávé, kroászon (fonetikusan, hogy ne legyen szövegértési nehézség... a kroászon maradhat vagy legyen kifli?), vaj, lekvár... ami itt szokás... bár, ha én vagyok hazád reménye, elkeserítő lehet létezésed helyszíne:)
@ösöktitkai:
Mi van nyuszifül, te is a bolsevik párt, kaucsuklábbelis korlátolt narancsos muzsiktagozatából lettél ideszalajtva?
Térdelve kéred?
Akkor menj ministránsfiúnak!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: na, lehet, hogy egyszer kikapod még gordont egy lajta túrán, akkor behajthatod rajta valamelyik partmenti bokorban. d:
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: biztos előtte elolvasta a gyúrcsány interjút, az hatott rá. :))
@bella _ciao:
Ahhoz még sokat kéne nőiesednie...
Ezek tök hülyék, szégyen a kormány, gyengeelméjű ellenzékkel könnyű a dolga.
Ennyi jól fizetett ellenzéki balfaszt - megelégszenek a "jól fizetett ellenzéki" címmel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Igazad van! Mindenki aki lop-csal-rabol kormányon, azt nekünk, ecceri 2 bites adófizetőknek, hevesen meg kell tapsolnunk és semmiféle elszámolást, vagy felelősségre vonást ne akarjunk a politikus rabló csürhével szemben.
Ez is egy vélemény, de eléggé megalkuvó...
Nekem nem tetszik... :(
@Orica Középföldi:

"__"Általában a gondolkodó embert értik libsi alatt mifelénk.:)"

Azért Jégnek feladtad a leckét ezzel a mondattal:))))))))
Kíváncsian várom mit reagál:)__"

szia.

valójában nem. amikor a ködevő, és felhőzabáló liberáncsokról beszélek, az nem egészen pejoratív, még ha a szövegkörnyezet arra is utal. itt és most megvallom, hogy inkább csipkelődő megjegyzésnek szánom általában és arra utalok vele, hogy sok haszontalan dologra túl nagy figyelmet és energiát pazarolnak.
kelletlenül ugyan de kénytelen vagyok visszacsatolni az szdsz működésére annyiban, hogy fajlagosan több okos és nagyszerű embert, mi több egyéniséget ismerhettem meg körükből, mint a többi csapatból. azaz, egy főre vetítve, több ész, és értelmes gondolat volt felfedezhető, mint a többi formációnál, csakhogy azok a gondolatok még nem verhettek gyökeret táptalaj híján, illetve ilyen gyökereket szültek, mint a fideszből lett finesz zrt és csatolt származékai. utalok arra is, hogy szabadság és az emberi jogok mindenek fölé emelése, olyan társadalomban lehetséges, ahol a társadalmi kultúra kiegyenlítetten fedi le a népesség valamennyi szeletét (melyek nincsenek kiklopfolva pláne bepanírozva és parírozva), és ahol az emberek képesek saját érdekeik felismerésére és annak megvalósítására a parlamentáris demokrácia keretei között.
körülbelül innen, 2013.11.08. napjának 13. órájának 45. percétől napokig folytathatnám, egyrészt abban a tárgykörben hogy milyen súlyos torzuláson bukott át, végül meg a "hazai liberalizmus" [helyett! az szdsz], és miben haladta meg a sajátságosan elmaradott hazai szellemi környezetet. elég ha a "népi vagy urbánus" dagonyát említem, ami mennyivel jobban hangzott volna, hogy Mi urbánusuk ÉS népiesek... folytatva a hitbéli dolgokkal, ahol is a teisták és az ateisták a vita hevében tapintatlanul mindig kifelejtették a deistákat, panteistákat nem is szólva a tűzimádókról, a napkultusz örököseiről, de hogy Astartét mind a kettő agyonhallgatta, az már mégiscsak több a soknál, és máris visszakanyarodtam oda, hogy minden szellemi fölényük, és kisajátított elefántcsonttornyuk mellett éppen abba a trágyadombba ragadt népség a libbsi, mint a jobbsi akármilyen címkéket aggassanak is magukra, mert a napnál is világosabbnak kellene lenni, hogy Syriust nem előzi meg semmi, onnan jöttünk, oda megyünk, közbensőleg úgyis együtt megyünk az illatos petsába, tetszik, vagy nem tetszik, és ez nem kérdés, hanem a jelen.
rövidre fogva ennyit tudok szólni. hosszabban majd egy szökő évszázad szökőévének megfogott szökőnapján, feltéve, hogy ízlett ebédre a tökfőzelék, és a rajnai rizling után nem lesz savanyú a tokaji aszú. bárkitudja.[?]

ugyanebbe a szövegbe tessen beilleszteni a konzervatív csürhét és máris helyre áll a világbéke.
ha a kettőt kivonjuk egymásból a napnál is világosabb hogy nem marad más csak Astarté, de nem hiszem, hogy sikeresen megbirkózhatnánk vele, mert a szerelem mindent legyőz, még akkor is, ha utálom a finomfőzeléket. ez utóbbi nem tudom hogy kerül ide, talán az egyensúly kedvéért se nem leves, se nem szilárd, csupa olyan van benne ami külön-külön nagyon finom, de együttesen szörnyen megdöbbentő mint maga az ember. életet ad és elvesz, éppen úgy ahogy az Isten. szóval ehhez kispest, mit akarnak a libbsik? brüsszeli csipkét a halasi helyett. na ez a baj velük, meg a finomfőzelékükkel, battyák meg, de haladéktalanul, mert a batyu nem várhat:D
......

aki a fentieket komolyan vette, az magára vessen. és szójjon mer egy kapa fődet én is utána:)
Na, megyek melózni, mert valakinek azt is kell. Valami ösök nevezet (ékezetes betűket nem ismeri, úgyhogy vérmagyari lesz a lölköm c.) gyengeelméjű droidnak meg magyarázzátok el a munka és a GDP fogalmát, ha már a bolsevik elvtársaitól nem tanulta meg eddig...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azért az "őstermelők" portékáit is fogadd fenntartással!
tisztelet a kevés kivételnek!
@Sir Bates dö Hól:

Nyelvtudásod lenyűgöző, cigány apád hogy tűri?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nekem se tetszik. De inkább ne legyen bizottságos/biztosos kutyakomédia, mint megint hülyére vegyenek. Tán a Keller vagy Papcsák oly nagyon elszámoltatott?!
@jaegtoer: hajaj! ahogy a kisstadionbeli hármas koncerten (omega, beatrice, lgt) nagy feró megjegyezete: ne tessék fütyülni! ez jó volt!

egyszóval és tettel: le a finomfőzelékkel!

respect.
@punkfrog: Nem. Ő a háttérben lévő társasághoz tartozott. :) Közben végre láttam egy szívderítő plakátot is a városban. :)

scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/942096_153403171498482_1453079210_n.jpg
@ösöktitkai: büszke ágyéka gyümölcsére... bár hiányolja a véle szimbiózisban élt volt társait (lapostetvek), melyeket szülőanyádnál hagyott nemzésed idején... keblemre testvér!:)
@Sir Bates dö Hól:

Szerencsés csillagzat alatt születtél, mai napig élvezed mi anyádból kicseppent!
@ösöktitkai:

"_Te szoktál hozzá az ingyen ebédhez köcsög! _"

tudja kedves negyedbarátom, az úgy van, hogy nekem ezzel a Bolival mi eccsónakban evezünk, ő előre én hátra de a sört ugyanúgy szeressük, ha kérsz neked is jut, de ha leköcsögözöd akkor ketten verjük szilánkokra a hátadon az evezőlapátot még akkor is, ha ha utána már csak a lábszárcsontoddal tudunk evezni.

Maradjunk lehetőleg a sörnél, ha már az ingyen ebéd kiesett.
@ösöktitkai: az élethez szerencse is kell... a nap mindnyájunkra egyformán süt, levegőt te is kapsz, tán víz is akad neked is, mitől vagy mégis ilyen megkeseredett?... próbáld meg élvezni az életet:)... most már személyemben jó társaságot is találtál... mondhatjuk-é azt, mint a casablanca végén :disz iz dö biginig ov a bjutifúl frendsip?:?... merem remélni egyetértő válaszod:)
@bella _ciao: a tölgyessyre visszatérve: szerinted hányan értették?... s vajon hányan láttak csak önigazolást az általa mondottakban?:)
@jaegtoer:

De nagyra vagy a fakanaladdal, Népművészeti agyagedény!
@jaegtoer:

Szia:))

Tudtam, hogy lájk, de most két rohanás között vagyok.
@Sir Bates dö Hól:

Gyenge alkat, gyenge jellem! ó mi könnyen megadja magát!
@ösöktitkai: Hű, ennél ütősebb és szellemesebb érvet nem hallottam. Nem is volt érved, rögtön anyázol?
@Fabius: Ünneprontó!
Pont most, mikor trollt ütünk?! :D
@Sir Bates dö Hól:

Ne gondozd. Kóróból sose lesz orchidea.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azt várod tőlünk, hogy magyarázzuk el egy éti csigának az atombomba működését?! Na ne már, ez nem fair!:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Anyád és hálótársam nevét szájamra nem veszem!
@Sir Bates dö Hól: minek ez a költő kérdés? legtöbben az önigazolásért olvasnak ilyen interjúkat.
egy mondatot tán idéznék: "a csehek, lengyelek, baltiak többnyire tisztában vannak a kommunizmus kártételével, a magyarok viszont alig". mintha te is előszeretettel hivatkoznál a langy kádári korszak aranykorként való értelmezésére, az állami csöcsök utáni folytonos vágyakozásra... és hiányolod a kapitalizmust...
mindenesetre jég fentebbi monológjából is kiérzem tölgyessy társadalomkritikáját. de jég ezt ehetővé tette a finomfőzelék bevonásával.
@ösöktitkai: ezt most vegyem kámingautnak?... ne keseredj el, többen vagytok ilyenek, nem lehet mindenki tökéletes... még nekem sem olyan könnyű viselnem ebből adódó magányom:)... de most már itt vagy nekem te, mint obelixnek az ölebe... bár nincs annyi eszed, az tény... de nem vagyok telhetetlen:)
@Orica Középföldi: de a kóró legalább nem élősködő:)...
@ösöktitkai: Untatsz, szedd össze magad.
Ez a baj a jobberekkel, impotensek, pöcsölnek, és káromkodnak.
@Sir Bates dö Hól: A kóró is lehet élősködő. Az én gyönyörű orchideáimat majdnem megfojtotta valami lóhere szerű gaz.
@Sir Bates dö Hól: Már a trollok se a régiek. Régen bezzeg olyan nagyon el tudtunk szórakozni velük. De ez?! Hol van batyu?! Még ő is murisabb volt. :(
Egy rendes trollt ide! :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Szitokszó még nem hagyta el ajkamat, te alkalmazod ezt a nyelvezetet!
@Sir Bates dö Hól:

Eszmei tehetségem nem kívánom véled összevetni, úriember biztosra nem fogad!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"impotensek, pöcsölnek, és káromkodnak."

... és gyakran elég lazán kezelik a valóságot:

"ösöktitkai 2013.11.08. 13:52:52
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Szitokszó még nem hagyta el ajkamat, te alkalmazod ezt a nyelvezetet!"

"ösöktitkai 2013.11.08. 13:00:17
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Te szoktál hozzá az ingyen ebédhez köcsög!"
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az is csak élni akart:)... ha unod a trollt, barcoghatok is neked:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Egy rendes trollt ide! :D"

Rendelj egyet a Trollszállító KFT-től! :o)

Garanciával szállítanak és különféle paramétereket lehet megadni. :o)

Ez tényleg elég nyeszlettnek látszik... :o)
@ösöktitkai: és ha adok 99 méter előnyt százon, akkor sem?:)
@Csaknézek...: ?
@Sir Bates dö Hól: Mint minden nő én is felteszem a kérdést: miért talál meg minden hülye? :D Na jó, legyen. :P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hehehehe, élősködőt folyt az élősködő, micsoda kép, kifejteni való :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Állítás:

"Szitokszó még nem hagyta el ajkamat, te alkalmazod ezt a nyelvezetet!"

Cáfolat:

"Te szoktál hozzá az ingyen ebédhez köcsög!"
@ösöktitkai: Nincs ott egy másik troll? Valami értelmesebb? Vagy ostobább - márha ez lehetséges.
@Csaknézek...: oh,I see now. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: van abban valami bájos, mikor élősködőt öl élősködő. :D Tiszta krimi.
@Sir Bates dö Hól:

A dolgot ne kapkod el!
Ne add el a gazella bőrét, míg el nem ejtetted.
@Csaknézek...: Pl hogy csak fél óra múlva anyázzon, de 10 perc múlva már cigányozzon, és 20 perc múlva zsidózzon, 40 perc múlva meg sorosozzon? :D
Mi az e-mail címük? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A múlt héten jártál itt, de nem ütötted meg a nívót!
@ösöktitkai:

"Eszmei tehetségem nem kívánom véled összevetni, úriember biztosra nem fogad! "

ezért nem fogad veled Sir Bates. meg én sem. meg senki se innen veled. 2 fillért nem érsz.

pedig csak rajtad áll. vagy nagy a kabát, vagy szűk. vagy fordítva van gombolva. nézd meg magad. sírj.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Mi az e-mail címük? :D"

Hát öööö, izé, egészen friss az ötlet.
Te adtad. :o))

A cégalapítás némi időbe telik.

Jóval könnyebb lesz a megfelelő nyersanyagot megtalálni, viszont ki is kell képezni őket, hogy a színvonaltalanságot megbízhatóan tudják tartani. :o)

Plusz a spec. igények... :o)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ezt most rám értetted?:)... vagy mirnixdirnixre?... mármint a hülyét:)
@ösöktitkai:

"nem ütötted meg a nívót!"

Csekk nem verexik.
Pláne nem verexik nívóval.
@jaegtoer:

Feltudjátok magatokat turbózni, csak a tükör hiányzik a lakberendezési tárgyak közül! Elcsodálkoznál!!
@ösöktitkai: ezen én nem akadok fenn:)... legrosszabb esetben majd kis kobakodra rögzítünk valami elhullajtott agancsot, azt rádfogjuk, hogy élő törpegazella vagy, mirnixdirnix... cask visszaszöksz, nem?:)
@Csaknézek...:

Mi újság?, te is felmászol a pofonfára!
@Csaknézek...:
"Egy rendes trollt ide!"
Valóban!
Az ösöktitkainak mondatai olyan kifejezőek, mint egy tányér tejbegríz.
@ösöktitkai:

"Mi újság?, te is felmászol a pofonfára!"

Ha szépen kérlek, elárulnád, hogy nálad genetikai vagy megszerzett képesség-e ez a hihetetlenül szimpátiakeltő kommunikáció?
Esetleg ezek keveréke?

Mert nagyon hatásos!

Ennél csupán a nyilvánvaló szellemi fölényed az irigylésre méltóbb.
@ösöktitkai:

"_Feltudjátok magatokat turbózni, csak a tükör hiányzik a lakberendezési tárgyak közül! Elcsodálkoznál!! _"

ördögöd van! tényleg elcsodálkozom és elég sokszor. és jókat röhögök magamon, hogy szóba elegyedem ilyenekkel, mint te:D
@Mariann19:

Nem futjat! másra, nékem a Riska teje jutot
@jaegtoer:

E megtiszteltetést ne pazarold el!
@ösöktitkai:

"Én? még nem láttalak!"

Tudod, ez így működik.

Egy ideig nem lát az ember valamit/valakit, és amikor megjelenik, akkor elkezdi látni, feltéve, hogy a szeme működőképes.

Örülök, hogy segíthettem!
Fordulj máskor is bátran hozzám, ha valami kérdésed van! :o)
@Mariann19:

"Az ösöktitkainak mondatai olyan kifejezőek, mint egy tányér tejbegríz."

:o)

Azért lássuk be, van valami hamvasan megkapó báj egy ennyire egyszerű lény hsz-eiben. :o)
@ösöktitkai:

Ja, egyébként azért hívtak, mert éppen én vagyok az ügyeletes gyépé-kezelő pedagógus.
@Csaknézek...:

Nem. Kíváncsi vagyok miként viselik olyan személyek az irányukba felmerült kritikát, akik naponta taposnak bele mások lelki világába! úgy érzem, rögtön lelki sérültek lettek!
@bella _ciao: nem érzem magam az önigazolók közt... viszont tölgyessy saját szerepét a folyamatokban, mintha nem érintené... kérdésem helyesebb lenne úgy feltenni: vajon hányan gondolkoztak el valóban az ott leírtakon és nem csak a saját prekoncepciójukat erősítik azzal?:)
@Csaknézek...: Nem is igazán értelek Benneteket! Ennyire unatkoztok? Fegyvertelenekkel akartok vívni szellemi párbajt? :-)
@ösöktitkai: Hát szépecsém a szumma 27 felszólalásoddal legfeljebb a parlamentben lehetsz vezérhozzászólaló... a minőségről, talán jobb, ha szót sem ejtünk... csattogólepke megvoltmár? :-)
@ösöktitkai:

Értem a problémádat.
Elég tipikus, a pszichológia projekcióként írja le a jelenséget, ami kivetítést jelent.
Ennek az a lényege, hogy a sérült személyiség a külvilágban véli felfedezni a problémája gyökereit, és pont avval vádol másokat - amit éppen ő csinál...

Innen már rád bízom a további következtetések levonását.
@Sir Bates dö Hól: Tőgyessy már rég kiírta magát... én meg kiiratkoztam az olvasói listájáról...
@ösöktitkai:
"Nem futja másra, nekem a Riska teje jutot."
Viszont nem jutott számodra egy nyomorúságos t betű, meg a múlt idő alkalmazásának helyesírási szabályai sem.
Nem akarlak bántani, de azért megkérdezem, hogy miért jöttél ide?
Eddigi mondataid egyikének sincs szüzséje, ami alapján értelmesen lehetne veled beszélni.
Akkor?
@Sir Bates dö Hól:

Függetlenül attól, hogy az interjúban Tölgyessy tényleg nem érintette a saját szerepét, ilyen jó és átfogó elemzést már régen olvastam.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nahhh látom te sem bírtad ki, van olyan sejtésem ez az un. troll, csak szédítő szerepet játszik, és eme kép csalóka nagyon is ;)
@Mariann19: szüzsé??? Nebasszmá... aztat eszik e vagy isszák? NERberkekben illen alantas dolgokkal már nem kell foglalkozni... meg az értelemmel sem...
@Mariann19:

"egy nyomorúságos t betű"

Nyilván a közelmúltra vonatkozott az észrevétel, azért csak egy "t". :o)
@Mariann19:

Bocsánat, egy "t" betű így feltudja dúlni érzelmekben gazdag, lelkileg cizellált világod világod!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Fegyvertelenekkel akartok vívni szellemi párbajt? :-)"

Ja.
A gonoszabbik énem vette át átmenetileg az irányítást. :o)
@Csaknézek...: Milértis? a Múlt időt jelző múlt szavat senem írják kéttével? :-) PErsze, ha már mulat a mulatt.... az akkor nahgyon régen tajtrészteg színesbőrű:-)
@ösöktitkai: mirnixdirnix, add már meg a lelki sérülésről a definíciód... mert ezt itt senkin sem látom... nálad sem, de ezt nem markáns lelki alkatodnak, inkább intellektusod nullához közeli konvergálásának tudnám be...
@Csaknézek...: nem állítottam, hogy időfecsérlés volt azt elolvasni...
@Csaknézek...:
"Van valami megkapó báj egy ennyire egyszerű lény hsz-ban."
Ezért is ütöttem meg ilyen lágyan fuvolázó hangnemet, az ilyen egyedekre vigyázni kell,
nem szabad dühödtté tenni. Az veszélyes!
A t betűs nyelv- és helyesírás újító értelmezésed amellett, hogy a trollal mélyen megengedő, humorban is zseniális.
öööö :D

30 guggolásért ingyen lehet metrózni Moszkvában

Harminc guggolásért ingyen lehet utazni péntektől a moszkvai földalattin.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: a

"Múlt időt jelző múlt szavat senem írják kéttével? :-)"

Eeeeeel vagy Te maradozva! :o)

Friss tőőőrvény a Kossuth téri qpiban:

Közelmúlt: egy t.
Normál múltt: két t.
Régmúlttt: három t.
Nagyon régmúlt: kérdezd meg az aktuális hatalmat. :o)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Asztat eszik-e vagy isszák?"
Te ne tudnád?
Remélve, hogy utána néz kedves trollunk a szó jelentésének, és okosodik itt köztünk némileg.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: azt nem hiszem... neki nincs ilyen magas vérnyomása:)... viszont az külön értékelendő, hogy mindekiről mindent tud... rákészült a szerepre rendesen, külön jegyzetei lehetnek mindenkiről... rodeót még megvárnám vele:)
@Sir Bates dö Hól:

"mindekiről mindent tud... rákészült a szerepre rendesen"

Hehe, én voltam a szőrprájz neki. :o)
@Csaknézek...:

és a nagyonrég múlt 2/3 t

jelenidő: nyóccév
@ösöktitkai:
"Egy t betű igy fel tudja dúlni érzelmekben gazdag, cizellált világod!"
Annyira nem dúlta fel, de szépen haladsz, hogy ez sikerüljön, mert az igekötőkkel is bajban vagy. Nézd meg az idézett mondatodat itt, és tanulj.
Én tényleg jót akarok neked, mert ha dölyfösen kiosztasz írásban embereket, az eddig is kétséges renoméd romokban fog heverni.
Egyszerűbb megfogalmazásban:kiröhögnek.
@ösöktitkai:
No mi van pöcsköszörű, ledobta az IQ a lánchajtást?
Milyen a lét, ama szánalmas narancsbuzi, pártcsicska oldalon?
Igyál inkább, addig sem strapálod magad... Nem leszel kiskancsó hosszú életű itt, ezzel a szánalmas röfögéseddel és mocskolódásoddal pláne.
Talán próbálkozz a Kék Osztriga Bárban, vagy a Pártközpontban az elvtársaiddal, két szotyolázás közt.
Szánalmasan ostoba fidesztahó vagy... Látszik, nem az eszedért tartanak a gazdáid.
Magyarul már megy?
Tudod, ékezetek, meg hasonló huncutságok, nyelvtan, evégre MI magyarok vagyunk.
@Csaknézek...: igen... és Nyúl is elrontja a játékát:)
@Sir Bates dö Hól: milyen prekoncepcióra gondolsz? ami az interjúalanyt érinti? tölgyessy karrierjére az szdsz totumfaktumságtól a fidesz frakcióságig? különben ezeknek az élményei jól kivehetőek az interjúban, ha nem is beszél külön róla.

isten ments! nem sorolnálak soha az önigazolók közé. az már egy másik gondolat volt egy új bekezdésben. és elismerő gondolat.

ha besorolnálak valahová, akkor egy francia péksüteménnyel kacsolatos, negatív élményeket tartalmazó dobozban landolnál. de inkább kis dobozocskának nevezném
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Maki! Tépd le a fejét, azután focizunk vele, meg szotyolázunk, mi is...
Ja nem, a vetőmag kipörgése a szájból, a kapanyél mellett, ezen primkó téeszelnök fejűek kiváltsága!
SSteffyke reinkarnálódott??? :)
a korábbi nyelvoktatásos linkemhez melléklet:

Nyelvtanulással az elbutulás ellen Úgy tűnik az idegen nyelv elsajátítása évekkel eltolhatja az Alzheimer-kór, valamint a vaszkuláris és a frontotemporális demencia kialakulását - a nyelvtanulást pedig talán soha nem késő elkezdeni.

sg.hu/cikkek/101078/nyelvtanulassal_az_elbutulas_ellen
@ösöktitkai: Cukorborsó, ne kezdj olyannal, aki túl nagy falat neked.
@Csaknézek...: nélkülem nem vághatsz a bizniszbe. Meggazdagodunk. :D A választásoknál úgy megtollasodunk, mint a pinty. :D
@Sir Bates dö Hól: Erre az ifjú titánra. :D Természetesen. Miért hülyézném le az udvarlómat?! :D
@jaegtoer:
Inkább a lábszárcsontjaival verjük hátba a szerencsétlen ostoba tahóját, az evezőért kár lenne! 12-15 ezernél kezdődik (speciál áron), annyit nem ér ez a kretén! :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Miért kell néked beleszólni a nagyok dolgába?
@Sir Bates dö Hól: Semmit se tud szegény. Azt hiszi rólam, hogy én vagyok a newbie apáca a bordélyban. :D
@Mariann19:

"Egyszerűbb megfogalmazásban:kiröhögnek."

Ha már az igeidők ennyire markánsan felbukkantak: nagyon tapintatos Tőled, hogy feltételes jövő időbe helyezted kiröhögés aktusát.

Holott... :o)
@bella _ciao: nem tölgyessy, hanem az esetleges olvasók prekoncepcióira gondolok... főleg azal kapcsolatban, hogy ki hova sorolja be önmagát ama négy csoport közül... akkora baguette-k vannak errefelé:)
@ösöktitkai: tudod mit? Ha majd itt lesznek a nagyok akkor nem fogok. De zavar az ilyen bolhák köhögése, mint a tiéd. Sérti a fülem.
Ugye tudsz róla, hogy folyamatosan védekezel? Az nem a nyerésre állás jele. Már ha tudnál állni persze.
@ösöktitkai:
Kutyabőröm is látni akarod? Kis kíváncsi... Kubatovot csókultatom, veled együtt azt nektek, amit gondolok... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Leúsztatlak a Dunán, Baján várlak! Halászlé helyet Kajaklészen!
@bella _ciao: most mégse mondhatom, hogy a pasim?! boli még agyonverné kislapáttal. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A klaviatúrája nem teszi meg? Úgyse használja értelmes dolgokra. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"nélkülem nem vághatsz a bizniszbe."

Oké.
Korrekt munkamegosztást ajánlok: te melózol, én meg elköltöm a zsét.

Miccólsz? :o)
@ösöktitkai:
Kevéske vagy, mint Fidesz vezérkarban a böcsület!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"én vagyok a newbie apáca a bordélyban. :D"

Szerinted leesne neki a tantusz, ha Madame-nak szólítanánk néhányan? :o)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsin

"Ugye tudsz róla, hogy folyamatosan védekezel?"

Kénytelen vagyok, ennyi kretén ellen!
@Sir Bates dö Hól: de szőröcske! honnét a fittyfenéből tudjam, ki és milyen prekoncepcióval fut neki a cikknek? állítsak erre fel egy prekoncepciót? vagy átvegyem a te "négy csoport" prekoncepciódat?
@Csaknézek...:
Tényleg. A kiröhögés jelen időben is érvényes, de óvnám kedves trollunk lelki sérüléseinek bekövetkeztét, ezért helyeztem távlatokba is leégéseinek esélyét.
@ösöktitkai:

"Kénytelen vagyok, ennyi kretén ellen!"

És akkor itt kanyarodjunk vissza az egyik korábbi kérdésedre: van-é tükröd, kedves troller?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mindig azt teszed, nem?:)... oszt mégis milyen barcogó-kórusod van mindig, mi?:)... viszont nemsokára megjelenik az apróvad is, azt akkor indulhat a nyíl-ajzás:)... mert istennőnek istennő vagy, de hát mégis csak a kisvadaké:)... addig mirnixdirnixet nem teríted le?:)) így a startrekking közben?:)
@ösöktitkai: Ugye arról is tudsz, hogy az elmebaj legbiztosabb jele, mikor valaki azt mondja, hogy "Kénytelen vagyok, ennyi kretén ellen!"?
Gyakran vannak ilyen tévképzeteid? Ugye a kis fehéregerek még nem szaladgálnak előtted?
Keress egy terapeutát. Menj prána nadira. Vagy menj csakrázni Dobogókőre. Jót fog tenni meglátod.
@Mariann19:

Abszolút értettelek, és éppen ezért is fejeztem ki maximális elismerésemet kifinomult, humánus lelkivilágod előtt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"_az evezőért kár lenne! 12-15 ezernél kezdődik -"

nem is a mi evezőinkkel gondoltam. az övével.
@Csaknézek...:

nem vonom kétségbe létezésed, de teljesen feleslegesnek tartom!
@Sir Bates dö Hól: Nem tudom, angyalunkat se akartam sose leteríteni.
Tudod mit? Meghagyom őt Peninek, hátha ő tud vele kezdeni valamit. Ő alapból kedvesebb mint én. ;)
@jaegtoer:

Más teljesítményével ne dicsekedj!
@ösöktitkai:

"nem vonom kétségbe létezésed, de teljesen feleslegesnek tartom!"

Sajnálom, rossz irányba indultál el a szövegértelmezés bonyolult útvesztőjében.

A jó hír az, hogy újra próbálkozhatsz.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: azért figyelmedbe ajánlom Cirbi15:00 linkjét, ha megint polirozol majd:)
@bella _ciao: sokat kellene hozzá most írnom... pedig bíztam asszociációs képességedben... gondolom baguette esetén azonnal javulna a helyzet, mi?:)
@ösöktitkai: Ennyi volt? Ennyi után már pihensz? Hát nem vagy valami kitartó, vagy szívós.
@Sir Bates dö Hól: lehet, hogy nem ártana egy kis szénhidrát. azt meg honnét vetted, hogy van asszociációs képességem?
és írjál sokat, különben lusta dög vagy. döglött, udvar nélküli udvarló.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: miért bántod mindig Penit?... mi ez a vetélkedés köztetek... ki legyen az alfa, vagy mi?... ó, szerintem te is igazán kedves vagy ám, csak ezt megpróbálod elrejteni, palástolni a cinizmuson is átütő profán vulgarizmussal, amely ugyan hihetetlenűl magnetikus erővel bír, ám mégsem tudja elfedni az értő szem elől mindazt az érzékenységet és kedvességet, mely lelked sajátja:)... teljesen olyan vagyok, mint hanzi szólóban:)
@ösöktitkai:
"Na, jót szórakoztam, elmegyek pihenni."
Victor Hugo nevető emberének a reinkarnációja vagy?
Olyan jó délutánt szerveztél itt nekünk, mi is jót röhögtünk. Rajtad.
Pihenjél! Az agy működés közben felforrósodik.
Tudtad? Neked ehhez nem sokat kellett munkálkodnod, máris tropa vagy. Szar ügy.
Mi órákig bírjuk a szellem tobzódását itt, és nekünk meg se kottyan.
@bella _ciao: te pedig káli gúla. csak egy döglődő szenátorral. de a szenátorasszonyt még megnyerheted.
@Mariann19: hinnnye, ez karakán viszontválasz volt, nekem tetszett :D
@Mariann19: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Kitartásom még csak lenne, de a szellemi toprongy tépést felesleges tevékenységnek tartom, így egyben hagylak benneteket!
@Sir Bates dö Hól: Ez a mi kis rituálénk Penivel. Így tartjuk fenn az érdeklődéseteket. Ha már az iszapbirkózás nem kivitelezhető a blogon, ugyebár... ;)
@ösöktitkai: Macika, még a közelünkbe se jöttél, nemhogy tépkedtél volna. Hacsak a hajadat nem.
Mit fognak szólni a fiúk a klubban? Megfutamít két csaj?! Csak nem a Hugo fogott ki rajtad?!
@ösöktitkai:
"Kitartásom még csak lenne."
Azzal a megállapítással bocsájtalak az utadra,
hogy köreinkben igazi raritás voltál.
Magyarul is leírom, hogy értsd. Ritka hülye.
@Sir Bates dö Hól: mondasz ilyet még, s csizmámmal illetem hátsó feledet.
@Csaknézek...: Mariann19 ma nagyon ott van a szeren, csak kapkodom a fejem :D
@Csaknézek...:
minek álltok szóba ilyenekkel?

nem unalmasak?

kubatov és gittegylete pénzért

brühüyyy
@rodeo36:

Mi van biboldó? te is megérkeztél!
@Mariann19: is, a "nekem tetszett" azért több összetevőt is tartalmaz, nem csak a mosolyfakasztást ;)
@rodeo36: látod látod, te is köszöntve lettél, ma senki sem menekül a karakterező újregestől :D
@Mariann19:
olyan cizellált vagy -mint mindíg- persze a trollka nem érdemli

minek álltok vele szóba? nem megtévedt bárány hanem kubatov sakál pénzért aki benneteket birizgál semmi más nem bírják ki, hogy itt leszarjuk őket és ki is röhögjük őket meg a betonba kívánom őket (beöntve)

brühüyyy
@rodeo36: unatkoztunk. Manapság már egy rendes trollra se futja senkinek. :D
egy kis melléklet:

Elüldözték a traktort
a kishantosi szántóról

Az egyik új bérlő elkezdte felszántani a földjét, kivonult a Greenpeace, és kihívták a rendőrséget is.

www.origo.hu/itthon/20131108-egy-traktor-kezdte-el-felszantani-a-kishantosi-foldet.html?sec-1

--------------------------------------

Kishantossal nincs miről tárgyalni
Nem egyezkedik a Kishantosi Vidékfejlesztési Központtal a vidékfejlesztési tárca.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F11%2F08%2Fkishantossal_nincs_mirol_targyalni%2F
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ok... de miért csak az őröket gyüjtöttétek be eddig?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Csaknézek...:
Hagyjatok szerénykedni:
"Vak tyúk is talál szemet."
@rodeo36: Rodeo!
Értem én atyai intelmeidet, de be kell vallanom, nekem kéjes örömöt okoz, amikor farkincát behúzva eloldalognak innen.
Miért kéne tűrni az előzmény nélküli kötözködéseket?
@Mariann19:

Menekülési útvonalam nem ön szabja, a kéjt mely sekély, itt meg nem kapja!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Mariann19: azt azért el kell ismerni, hogy a "köcsög" és "biboldó" kifejezések estek csak bele a non-pc kateglóriába...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "30 guggolásért ingyen lehet metrózni Moszkvában

Harminc guggolásért ingyen lehet utazni péntektől a moszkvai földalattin. "
és egy szopásért havibérletett (múlt idő) attaknak? :-)
@Sir Bates dö Hól: Őröket?
Kék véreket, meg szőröket inkább, nem? ;)
@Sir Bates dö Hól: de kérlek, az népművészeti agyagedény volt. Kérlek értékeld eme sziporkáját. Ez se az, de legalább játszuk meg. :D
@ösöktitkai:
Te kis lírikus.
Meg kívántad csillantani általános iskolai memorizálásod egyetlen verssorát, amit képes voltál megjegyezni akkortájt.
Ez bizony nem egy durranás, de ne próbálj átnyergelni az irodalmi vonalra, mert mi abban is baromi jók vagyunk.
Abban is csak veszítened kéne.
Hallgass rám! Tedd azt, amit nemrégen elhatároztál. Hajtsd álomra a fejed, pihizzél holnapig, mert te itt nem fogsz megdicsőülni soha.
Vesztesnek lenni rossz érzés.
Vagy ez a valód, és ezt akarod minél hosszabb időtartam alatt kiélni?
@Mariann19:
ebben megértelek, de ezeket bottal kell megérvelni

abból talán értenek

belekukkantva...hát olyan fikusz színvonalú...

brühüyyy

akkor harcra fel de akkor nevet kéne változtatnod Juditha Triumphans

az olyan byblikusch
ennyi, ugye vannak fontos dolgok:

Jön az egységes számlakép
A rezsibiztos a betűt és a színeket is meghatározná. Ötletét hétfőn már a gazdasági bizottság tárgyalja.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F11%2F08%2Fjon_az_egyseges_szamlakep%2F
@Sir Bates dö Hól:
Igazad van, nem volt túl otromba.
Bár lehet, hogy felmérte a helyzetet.
@rodeo36: Az Euláliához mit szólsz?
Ne szólj semmit, te már benne vagy a szentkeresztségben, mert a trollunk a Bilbao nevet adományozta neked.
Úgy látom, tetszik, mert nem reklamáltad meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
erreszoktam aszondani: hátafaszomnemkéne?

ezzel mit oldanak meg?
északkorea kimilun vagyhogyafaszba hívja magát

a vöröshagyma héjvastagságát is szabályozni akarják? és mibe kerűl ez a baromság és ki fizeti? ennyivel csökken a rezsicsökkentés?

már többe van a leves mint a hús?

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

őrmester úr! a tennapot hány ennyel írgyák?
tuggya a tököm tizedes, de bisztos két tével, mer múltidő:
@Mariann19:
sajna??????????? nem olvastam őtrollságát...mijafaszt büfög?

titeket olvastalak de nem mindenkit csak beszúrás szerűen

szerencsétlen és miért pont bilbao? maradok rodeo ha teccik ez nekijje ha nem

brühüyyy

nyomoronc

mivel nem kapcsoltam be a szemétládámat ahová a beszólások mennek nem trombitál, hogy troll érkezett
@ösöktitkai:

tetitkosős kijaseggvagy? és hogy mersz megszólítani? nem kérdeztelek addig pedig kuss van az ilyen szarháziaknak mint tefikuszságod

brühüyyy
kár beléd a levegő
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: valami előkutybőröst látok ott, de szőröset azt nem még:)...
@Mariann19:

Olvasni drága, olvasni, biboldó a lelkem!
@Mariann19:
biboldó-t mondott ami rosszértelmű zsidó és nem bilbao

de hát fikuszéknál mindegy
már elküldtem a szarba ahonnan jött

brühüyyy
@Mariann19: nem hiszem... alaposan felkészült és nem akar trágár lenni... neki ez ugyan olyan szórakozás, mint esetleg a másik oldalnak:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
mókuci te állandóan részeg vagy ???? mert csak melléütéseid vannak és az nem humor helyesírásból 1-es, megbukta

brühüyyy

töröd a nyelvet már magyarul sem csak borúl vagy sörűl? esetleg calvados-úl
@rodeo36: narancsmaffia kampány, ez a lényeg, kell a szín és a nyalom az alját a fényességes tekintetű fejenagy Vezénylónak, szolgáltató nyomtatója finanszírozza kampány, persze drága levessel és semmi hússal.
@Sir Bates dö Hól: Nyögd ki, ne kertelj! Egy kis farok a mi @ösöktitkai haverunk. :D
@rodeo36: ööö izékérem szépen borul sörül -ul -ül ha már témánál vagyunk ;)
@rodeo36:

Dadogásod korod számlájára írom, gondolom lassan vendég lesz nálad, Mr Alzheimer!
@Sir Bates dö Hól:
Mindíg tudtam, hogy érzékeny a lelked, puha és selymes.
Ezért megértem, hogy ösöktitkai szellemóriást a védelmedbe vetted.
Gondolod, hogy át kell értékelnem a gondolkodásmódomat?
És ím eljővend az padlássöprés ideje, nem alternatívan, majd közelg az óra, mikor mondá imre, a nagy: új világ virradt feleim!, s a hanglada messze viszi e szavakat... kv, konyak rendel:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hát sokakhoz képest biztos, hogy az:)... de hogy neked mindég erre metaforára áll elsőnek a szád:)... odavagyok ettől:)
@Mariann19: nem hiszem, hogy finom és puha lenne a lelkem, de jól csinálja... csak azt a két hibát vétette, hogy jelezte intellektuális fölényét és visszajött... most már nem tudja abbahagyni arcvesztés nélkül és szerintem biztos van neki jobb péntek esti progromja is... majd erre fog hivatkozni:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mi nem igaz?... mondom oda és vissza is... az ezt megelőző állításom meg te sem nehezményezted, ugye?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
hagyd meg nekem azt a szabaccságot hogy olyan hosszú "ú" -val és "ű" -vel írjak ami belefér
a borul az felborul értelemben borul a másikat meg én csináltam copyright-os

brühüyyy

a calvados-úl ba ne igyál bele, mert túl erős neked...elszédűlsz
@Sir Bates dö Hól:
trollokról rosszat vagy semmit

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Hogy lehet egy negatív jelzőt rögtön cekcuális értelmet adsz.
@rodeo36: "Elküldtem..."
Márcsak azért csodálkoztam, hogy nagy harcos vagy, és nem reagáltad le a rassz besorolásodat.
Most megtetted, ezt is vártam tőled.
Rendben vagyunk így.
@rodeo36:

Hogy mondod, kell vados, ne igyál, nem áll jól!
@ösöktitkai:

csaktudnámkijaseggvagy?

brühüyyy

és mit keresel itt?

25 forint/óra + banán?

cerkóféknál az a jó bér
@Sir Bates dö Hól:
Na, ezt szeretem.
Figyelni kell az emberi lelkek rezdüléseit /milyen költői vagyok/, és elemezni a megnyilvánulásokat.
Ösöktitkai nem egy bonyolult figura, nagy a valószínűsége, hogy a trollokra jellemző sztenderekkel él. Csak így, fonetic.
@rodeo36: szerintem csak anyagot gyüjt a disszertációjához, azt meg mérne segítenők... a harcostól meg én a bokám fosom le, viszont ha Alfonsine is megnézi, akkor üldözni fog mostantól:)
@ösöktitkai: nem kell és annyit vedelek amennyit akarok...
kis guayana-i 15 éves vagy Tanquerrey

kis club soda-val

és szarok rád

brühüyyy

akarsz mondani is valamit vagy csak biteket pazarolod?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: amit te megérintesz... biztos midász-saj vagy:)
@Sir Bates dö Hól:
"graveintoput"

ha tudnád a valóságot?

jobb ha rettegtek, javatokra szól, hogy nem tuggyátok mit beszéltek

Obbatalá-nak nevét szádra ne vedd, Xango...na a lángpallossal ha meglátogat

brühüyyy
@rodeo36: Még mindig jobb, mintha bokorugró lennél. :)
@Sir Bates dö Hól: sarj, sajt? csaj?
@rodeo36:
Fárad a fiú. Már nagyon halovány a riposzt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nyanyi...te tényleg nem tudod?

brühüyyy
@rodeo36:

Bakker, eliszod a 35 milliárdot, marad 26, rosszabb vagy mint a felcsúti!
@rodeo36: én inkább a sámándobturiszt fapados járatait venném igénybe:)
@ösöktitkai:
én a sajátomat iszom...egyébként van valami semmi közöd hozzá

mikor találtad ki ezt a nick-et? hány másik volt már amiken beégtél?

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
akkor ilyen tudatlan maracc

kár

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
a fapados ráz és szálka megy a seggedbe...ahogy csiholod

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: minden arannyá változik alattad, feletted, nem?:)... akarsz lenni leila princess?:)
@rodeo36:

Nincs hozzá közöm, csak az egészségedet féltem, feldobod a pacskert és nincs aki elkapja!
Szép estét kívánok mindenkinek aki van
@Sir Bates dö Hól: nincs most bikinidő, még megfázik nekünk Alfonsine, aztán vihetjük neki a meleg teát:)
@ösöktitkai: Hú de nagy szemétláda vagy b+ :(
@ösöktitkai: majd te elkapod szociális érzékenységből
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: majd rajzolok neki angyalkát, vagy elviszem, hogy Victoria Secret bemutatóra, ott úgyis vannak angyalok:)
@Penivaldes: Szerintem túl sok lesz neki. :)
Kicsit gyengécske troll, de manapság már ennek is örülnünk kell. :D
@rodeo36: te se tudod, igaz? Mert akkor elmondanád, nem hagynál sötétben botorkálni. :P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jó, akkor csak én öltözök be angyalnak, azt remélem bírni fogja.

hát igen, ebből is látszik, hogy vannak gondok még, hogy még egy normális trollt sem bír kitermelni a rendszer:))
sziasztok!

mikor benéztem nagy jó kedv és dumafolyam volt...

most meg!
azt hiszem a szemét kaparnám ki legszívesebben annak aki idejön humor és ész nélkül erősködni...
irigy gazember, aki homokozóba képzeli magát és azt gondolja az ő vára szebb, ezért képes mások játékát szétrombolni, belerondítani...

komolyan berágtam, ezeken a hülyéken...
növesztek egy kis körmöt!
@guma: ugyan guma kedves, csak nem ijedünk meg egy kis trolltól, laza mozdulattal zsákoljuik
@Penivaldes: :)

dehogy ijedezem!
undorodom az ilyen "harmónia" nélküli lelkileg, agyilag lapos, kreativitást nélkülöző, szürke f@szfejektől!

összeterelném őket játszani legalább 1 hétre és akkor egymást nyírnák ki, mert mást nem tudnak...
@Penivaldes:

Aggszűzként te is bejelentkeztél egy kis eligazításra?
@ösöktitkai: Igazán kedves vagy, de én mérleg vagyok és nem szűz..)
hogy érzed magad kedves ösöktitkai?
@guma: nyugalom kedves guma, nyugalom.
lehet, hogy csak szeretetre vágyik, és így fejezi ki.
@Penivaldes:

Tőlem meg a Lenin szobortól!
@ösöktitkai: Érdekes, hogy magadat a Lenin szoborral emlegeted...gondolom kedves régi emlék:)
@ösöktitkai: ritka hülye vagy!
nagyobb élvezeted ne legyen és ne is kapj többet az élettől mint amit te adsz...
@Penivaldes: tudod őt is nemileg kezelték, ennek is csak ez jut...
@Penivaldes:

Ő a tesom, el nem hagynám!
@ösöktitkai: akkor bizony öreg lehetsz már, mikor is született a tesód?
olyan sárga és kis töpörödött nem?
@Penivaldes: ez???

csak a tökét vakargatja és fütyülni próbál...
de menetközbe rájött, hogy semmi sem sikerül.
@guma:

2-s sorszámúval nem vitatkozom!
@Penivaldes: @guma: Valaki nagyon megsebezhette,
szegény lelke attól ilyen megkeseredett..
@guma:

Te össze keversz a Hacki Tamással!
aki tovább eteti ezt az infantilis trollt, annak lenyomok egy sallert:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
miért kéne nekem tudnom ...??? hiszen én magam vagyok

most azután csodálkozhacc

brühüyyy
@avanivi: komolyan sajnáltam eleinte de rá kell jönnöm, hogy beteg...
de annyira buta, hogy fertőző is lehet.
@taga20: én szívesen venném ha nekem lenyomnál valamit vagy engem nyomnál le...sűrű szempilla rebegtetés:)
@taga20:

Mi a problémád derrilium!
@ösöktitkai: szeretnéd mi?

de te még levegőt sem tudsz venni nem, hogy fújni!
@taga20: drágám!

óhajod parancs!:)
már el is tűntem...
@Penivaldes: szívesen rendelkezésedre állok, csak a pincsidet állítsd le, me itt kapkodja a gatyámszárát, aztán a végén belerúgok:)
@taga20:
van levélbombám...add föl neki...ma éhzeni fog...sem banán sem 25ft/óra...semmi eredmény a kubatov tépi a haját

brühüyyy

megint mellényúlt...másik szar

egyébként mit esztergáltál amíg a F1 zajlott?
@guma: drága guma, ne legyen má ilyen:) direkte félreért?
@rodeo36: az asszonyt, me má én is unom, hogy állandóan ez a NAGY BAJNOK nyer:))
@taga20: dehogy!:)

csak valóban utálom az ilyen együgyűeket akik, akkor érzik erősnek magukat ha belemásznak az emberekbe...

neked itt egy kis szíverősítő, hogy bírd az iramot (vigyázz mert "erős" :DDD)...

www.youtube.com/watch?v=e7kJRGPgvRQ

www.youtube.com/watch?v=DKXfvfZ8oFM

mentem levegőzni!
@Penivaldes: egyetlen Peni, azt nyomom le amit csak kívánsz, persze csak plátóiban:))
@rodeo36: ahogy én is én magam. Szóval miféle bozótharcos vagy, aki védelmezi a mi mariannunkat?
A cikk szerzője pályázzon egy helyesírási szabályzatra.

Kurvára rá férne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pont erről beszéltünk tegnap.
Végighallgattam a reggeli rádiós beszélgetését, korrekt volt a féldisznókkal kapcsolatos mondása, gondolkodtam is, ki lehet a tanácsadója ebben a kérdésben.

A pultok húsainak áfája nem csökken, így a költségvetésből nem fog hiányozni bevétel.
De ezt nyilatkozta is, húsár csökkenés nem várható, nem rezsicsökkentés hanem munkahely megtartás vagy mi a lótúró program.

És ahogyan tegnap írtam - jól ki is nevettetek itt jó néhányan a monitorozás miatt - figyelni fogják a kísérlet hatását.

A hatás viszont kikövetkeztethető:
A csalók átmennek a készáruk piacára, emiatt annak ellenére, hogy nő a hazai disznók ára, nem nő a pulton lévő hús ára.

A húsfeldolgozók még nehezebb helyzetbe kerülnek, de ez nyilván reprivatizációs problémakör, a termelők és a vágóhidak viszont fellélegezhetnek.

A feketézőket kisöprik a fél és egész disznó szegmensből, ezáltal megszűnik a magyar termelők versenyhátránya.

Mondjuk, elegánsabb lett volna, ha megfordítja a takarmányok áfáját, mert így a kis tőkeerejű termelők likviditását nem rontotta volna, de ez különböző támogatásokkal orvosolható.

Ez egészen kis lépés, de második lépésnek nem túl rossz, nagy lépést választás előtt nyilván nem mer tenni, viszont bemutatja, hogy mit akar végigcsinálni a jövőben.
Kommunikációra kiváló.

S óvatosak, mert tényleg nehéz kiszámítani az áfa csökkentés költségvetési hatását.

De innentől nemigen van visszaút, előbb-utóbb meg lesz az egész folyamat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: kikérem magamnak, csak egy mezei prosztó vagyok, de azt hozom konstansan:)
@Mr. Közbiztonság Szilárd: @taga20: Akkor szokás szerint Fabiusnak igaza van. Amikor már csak a helyesírás maradt hátra, az ezt jelenti. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: köszönöm. az ilyen hölgyekért érdemes idejárni, mint te:)
@Penivaldes: aranyos vagy, az ilyen hölgyekért érdemes idejárni, mint te:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
már elmondtam...linkekkel

brühüyyy

alfonsine sem nem olvas sem nem ír csak blogozik
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: de mé? a csajokért érdemes idejárni! a csávok,pl. nyúl, lyukat beszél a hasadba, Boli mindenről a KISZ titkár jut az eszébe, Rodeo egy pupos öregember, Knosszi állandóan főz, stb. stb. Éljenek a csajok!!! :)
@taga20:
jééééééééééééééééé...csak nem? azt figyeltem meg a többiek -mind- rezignáltan tűrik...mintha némi vigyor is lenne...be kell vallanom csak fél szemmel nézem és amikor ezt a kis nyamvadtat mutattyák akkor el is fordulok...ez egy kibaszás az egész cirkusszal

brühüyyy
@jaegtoer: Vannak néhányan, akik jól járnak, pl a kivéreztetett húsfeldolgozókra ácsingózók és a negy likviditással rendelkező disznótenyésztők is.:)

Hosszabb távon szerintem mi is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: drága szépséges csekk, én se kritikának szántam:)
@rodeo36: megnéztem én a linket, de bevallom, azon kívül, hogy jó pont oda, hogy fekete bozótharcos vagy, nem sokat értettem az oldalból. :)
@Penivaldes: Szegény @taga20 olyan letörtnek tűnt. Muszáj volt vigasztalnom. :)
@Penivaldes: ne légy má ilyen válogatós:) azé csekkel is elcicázol itt rendszeresen:))
@Sir Bates dö Hól:

"azt azért el kell ismerni, hogy a "köcsög" és "biboldó" kifejezések estek csak bele a non-pc kateglóriába..."

az mindjárt más. akkor haverkodj vele, és tiszteljen a dajcstomi és énekeljen neked a flórtomi.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: dehogy! potens vagyok ma este, csak az asszony meg ne tudja, me rám tekeredik és nem tudok itt hajnalig vageszkodni:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
bele kéne ásnod magad mélyebben csak arra vigyázz, hogy közben el ne ásd magad

brühüyyy

ja...az egyszerűsítés nem járható út ebben az esetben sem...

magadra vagy hagyva
@jaegtoer: és levelezzen vele a kumin feri? :D
@taga20: ez csúnya dolog. Fejfájást mímelni, mikor pedig az asszony hangulatban van.
@jaegtoer:
megpróbáltam ennek a sír-nak új nevet adni mert a Sir nekem mindíg szőr ként ugrik be, ami utána van írva az meg hülyeség a hól az meg a lódenkabáton lévő nagy rés...ami leng...a dö az meg nem mond semmit de ott van

legyen: "@putitintogravefur" a copyright-ot fenntartom...micócchozzá meg -mint megjegyezted- hogy egyre furcsább, mintha valami ferdítőszérumot szedne vagy csak be van szőrözve?

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: emancipációról má hallottál? nekem is szabad a kurva...-be:))
@jaegtoer: ugyan már... te is látod, hogy vagy beteg -akkor miért bántani- vagy valami kísérletet folytat -annak meg nézzük meg a végét... meg magától is elment, nem?:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igazad van, szemét vagyok, férfi vagyok, te kis fehérmájú:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Meg ugye azért az egészen egyértelmű, hogy attól, hogy felújítunk egy olyan kis forgalmú piaccsarnokot a budapesti banknegyedben, ahova a nagybani piacról viszik a vállalkozók a banánt, a narancsot meg a kínai fokhagymát, azt tanyafejlesztésnek nevezni finoman szólva is erős túlzás. Ezt inkább úgy hívják, hogy pofátlan pénzlenyúlás. "

Gábriel, előállt az a helyzet, ami még sosem volt és ritkán lesz: egyetértünk.
Ugye-ugye, mit eredményezhet, ha nem a brosúrákat másolod, hanem önfejeddel gondolkodsz?!
@Penivaldes: szia, most én helyettesítem, me ement a cigánybulájával moziba:))
@emlékező2009:
"valaki lelkes kamikaze jelentse fel őket! "

... esetleg nem akarsz ilyen lelkes lenni?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: te, ha összezavarod, vissza fog térni a biztos pontjaihoz:)
@Penivaldes: hát aki a kicsit becsüli, az a nagyot érdemli:) lehet, hogy ez nem így van:))
@Penivaldes: szia... neked nem elég taga és Marcellusa?
@taga20:

Volt egy-két jó dumád ma is:)))) De ez óriási:))
@taga20:

Már amit medvebocsnak írtál!
@Orica Középföldi: semmi nem számít, jöhetnek itt jobbnál jobb puncik, de a te egy mondatod,mindent felülír:) ez nem vicc, ha még annak is tűnik.
@Sir Bates dö Hól: sírok erre, nekem te kellesz, csak olyan vagy velem mint egy pokróc, és ezért menekülök más karjaiba.
@Penivaldes: igent mondtál? jó akko nem:))
@Penivaldes: bakker, most kurvára összezavartál:) akko szétdobod a lábaidat vagy sem? :))
@Sir Bates dö Hól:

". te is látod, hogy vagy beteg -akkor miért bántani- vagy valami kísérletet folytat -annak meg nézzük meg a végét... meg magától is elment, nem?:)"

Ez már-már egy buddhista szemléletű hozzáállás.
Én nem vagyok ilyen bölcs, ezért csak egy folyamatos, nem túl jó stílusú, határokat feszegető provokációt láttam.

Ha ez neki elég, nagyon kevés teszi boldoggá.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Elmondom a megoldást, csináljam is meg, Te meg a páholyból néznéd...Na Nem!
@taga20: nem szeretem szétdobni a testrészeim:)
@Orica Középföldi: más is az időbeosztásom, mint az átlagnak... de a szemléletnek vannak állandó "haszonélvezői"...:)
@Sir Bates dö Hól:

A dalai lámának csak haszonélvezői vannak, de nem veszik észre.
@Orica Középföldi: én is több leszek tán általuk... fogjuk fel úgy, mint egy lehetőség a türelem elsajátítására:)... nekem meg semmibe nem kerül most ez:)
@Penivaldes: öreg hiba, néha segít egy kicsit a gőz levezetni:))
@taga20: valóban, kifejezetten nyugtató összeszedni csontjaink:)
A demagóg kiskancsók mellédumálásban visszaköszönnek Gézuka elemei...

"Elárulta a kormány, mi is az egykulcsos szja valódi célja

Az egykulcsos szja-rendszer bevezetése óta nőtt Magyarországon a jövedelmi egyenlőtlenség, amit a kormány szerint nem is az adórendszernek, hanem a munkaerő-piaci politikának kellene kezelnie.

Elkerülte a figyelmünket az Országgyűlésben a minap lezajlott kérdezz-felelek, amelyből kiderült, hogy mire is szolgál a kormány szerint a személyi jövedelemadó hazai rendszere.

Scheiring Gábor független (volt LMP-s) képviselő azt kérdezte, hogy a kormányzat számításai szerint hogyan hatott az egykulcsos szja bevezetése a hazai szegénységre és egyenlőtlenségre. A képviselő kérdésében felidézte a nemzetgazdasági miniszter korábbi szavait: Varga Mihály szerint az egykulcsos adórendszertől a fogyasztás növekedésén keresztül a gazdaság növekedéséhez való hozzájárulást várta a kormány, ám ezt a hatást nehéz mérni. A képviselő kitért arra, hogy a KSH mérései szerint 2012-ben, az egykulcsos adórendszer kiteljesedésének évében az egy főre jutó reáljövedelem 3,5 százalékkal csökkent, a kiskereskedelmi forgalom 2,2 százalékkal esett vissza. (A felszólalásban ugyanakkor az oksági összefüggést nem mutatta be.) Hozzátette, hogy a Tárki jelentése szerint jelentősen nőtt az egyenlőtlenség: a felső jövedelmi tized már a kilencszeresét kereste átlagosan az alsó jövedelmi tized átlagának 2012-ben, míg 2009-ben csak 7,2-szeresét, a szegénységi ráta pedig 2009-ről 2012-re 14-ről 17 százalékra nőtt.

Válaszában Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára (képünkön) kifejtette: a képviselő felfogásával szemben a kormány nem gondolja azt, hogy az szja-rendszernek újraelosztást kell végrehajtania. A személyi jövedelemadónak az a dolga, hogy hagyja az embereket élni és dolgozni, a szociális egyenlőtlenségek kezelésére pedig munkaerő-piaci politikára van szükség - fogalmazott. Hozzátette, hogy a jövedelmi egyenlőtlenségeket mérő Gini-együttható értéke 27 százalékon áll, szemben az unió 30-as átlagával. Ezzel Európában Magyarország a kilencedik helyen áll, vagyis 19 országban nagyobb a jövedelmi egyenlőtlenség."
www.napi.hu/ado/elarulta_a_kormany_mi_is_az_egykulcsos_szja_valodi_celja.569084.html

Amúgy ettől a vadparaszttól egy ott lévő ecceri képviselő balfasz sem kérdezte meg, hogy akkor a szociális egyenlőtlenségek kezelésére szolgáló munkaerő-piaci politikát meg elvitte a cica, vagy azt akkor most mi a túró van - az is agyurcsányésabajnai sara? Mert akkor értem... komolyan...
@Penivaldes: ha valakit meg dugnék az te vagy:) csak plátóiban természetesen:)))
@emlékező2009:
"Elmondom a megoldást, csináljam is meg, Te meg a páholyból néznéd...Na Nem!"

De hát nem az tudja legjobban megcsinálni, aki kitalálta? Hát nem megütne a guta, ha a jól kitalált ötletedet valaki rosszul valósítaná meg? Ne kockáztass...
@taga20:
"te, ha összezavarod, vissza fog térni a biztos pontjaihoz:) "

Bocsánat szegény árva fejemnek, igérem, nem fog többet előfordulni :) Ugye most akkor már nem kell kukoricára térdelnem? De ha mégis, akkor az legalább legyen pattogatott, az puhább :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Igazából itt még csak snecit akasztanék, ha bevágnék, inkább várok, amíg elszemtelenednek/felbátorodnak és akkor majd személyesen fogom lemészárolni a nagyvadat. Addig is supportolok, és Aquila non captat Muscas.
süti beállítások módosítása