Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/28/volanbusz-balaton-eszaki-part-jaratritkitas/ Hát igen... az idősebbeknek... (2024.04.29. 12:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.03. 04:34 Fabius

Lassan csak kihalás után lehet örökölni alkotmánybírói címet

Címkék: fidesz alkotmánybíróság bírói korhatár

ÉdesViktorék megint besalátáztak. Igen, náluk ez pont azt jelenti, mint a bankok hitelszerződéseiben az apró betűs rész: a lényeg megint eldugva, hátha nem veszik észre, hogy alkotmánybíró innentől csak kihalás után, megörökléssel lehet majd valaki. Eltúloztam? Biztos? Vessünk már egy pillantást a KSH várható élettartam táblázatára és tegyük mellé a 444 grafikáját

alkotmánybíróság.jpg

Szóval?

Végül is valahol nem csoda, ha annyira megtetszett Viktoréknak a saját alkotmánybíróság intézménye, hogy igyekeznek azt a lehető legtovább elintézni. Ahogy most kinéz 2014-ben nyernek, így kérdéses helyzet a 2018-2022 közötti ciklusban lesz legközelebb. Minek volt ez a nagy betonozás, ha a következő esetleg necces ciklusra felporlik az a rohadt beton, és a helyzetet nem uraljuk? - merült fel a kérdés, amire ez a salátatörvény és a közel holtukig tartó megbízás a válasz.

Mi lenne velük Pokol Bélaés szervilis seggnyalás nélkül? 

505 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr785611845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pokol Béla:
- többpártrendszerben, ahol milliók szavaznak, végül tizenegy ember dönthet? Erre mondtam, korábban 15 tagú politikai bizottság, most meg egy 11 tagú alkotmánybíróság söpörheti félre a választók akaratát. Azóta is kitartok e nézetem mellett: a rendszer alapja a politikai demokrácia, és az alkotmánybírák csak egy vékony keretben ellenőrizhetik ezt.
- az alkotmányozó hatalom egy demokráciában mindenek fölött áll, ugyanis önmaga hozza létre a demokráciát, jogilag korlátozhatatlan. A hatalommegosztást is az alkotmányozó hatalom építi ki oly mértékben és módon, ahogy akarja, ez a szuverén állam kulcsa.

www.168ora.hu/itthon/tessek-varni-negy-evet-114279.html

Na? Hogy tetszik?
Ez ismerős lesz sokaknak!
Már hallottuk...nem a kapitalizmussal van baj...

Pokol Béla: Globális uralmi rend

Pokol nem a kapitalizmust bírálja, hanem a termelő tőkét állítja szembe a spekulatív pénztőkével. Ez a különféle jobboldali „kapitalizmuskritikák” közös nevezője: a jó tőke (és jó tőkés), kontra rossz tőke (és rossz tőkés) szembeállítása. (Lényegében ezen a sémán alapul a szélsőjobb álantikapitalizmusa is: nemzeti tőke vs. nemzetközi karvalytőke, zsidó vs. árja tőke, stb.) Vagyis nem a kapitalizmussal van baj, csak a spekulánssal – mintha a spekuláció nem volna a kapitalizmus automatikus és kiküszöbölhetetlen velejárója. Nem a kizsákmányolással, az igazságtalansággal, csak ha annak bizonyos csoportok a haszonélvezõi. Ha a rossz tõkések helyét tisztességes atyafiak foglalnák el, minden olyan szép lenne. A jobboldali nem a rendszert akarja megváltoztatni, hanem a neki nem tetszõ embereket lecserélni, miáltal is a fönnálló rendet tartósítja. Ráadásul ez a fajta gondolkodásmód a bûnbakkeresést is igényli, ami általában nem szokott sok jót eredményezni.

hu.indymedia.org/node/5413
Nincs itt semmi latnivalo, se semmi meglepo, itt kerem narancsmaffia tarsadalom epul, aki meg annyira naiv, hogy 14 utan szabad valasztasban hisz, az nem a maban el, es nem latja a jelen torteneseit. Lasd mint fent.
@Dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!

Az ugyan nem derül ki számomra,és lusta vagyok utánakotormi, hogy ki elemezte a Pokol-Artner könyveket, de rendkívül érdekes volt 2013-ban olvasni egy 2006-os elemzést:)))

Már megérte a poszt.

Nem számítok másra a választásokig, mint sok salátába rejtett lex-re.
@Dr. jenőke (jenőke): ismerős-e?....nem a rendszerrel /szocializmus/ volt a baj, hanem a működtetőivel....mennyi aljas hazug politikus van ebben a mi társadalmunkban ez elképesztő
@Orica Középföldi:

Pokol Béla: Jegyzetek a transzatlanti uralmi rend kiépüléséről -

2008-01-08 16:34 Elemzés
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=zgfumag&pid=8738&blog_cim=Pokol%20B%E9la%20%20VITAANYAG!
Szóljak hozzá?
Alapozzanak rájuk mauzóleumot!
@Dr. jenőke (jenőke):

Asszem félreértettél. Arra vagyok kíváncsi, hogy az összehasonlító elemzést ki írta.
Azt lehet mondani, hogy dögöljön meg az összes majom narancsbolsi?
Nem?
Akkor nem mondom.
De gondolni lehet...
Mi ez az elhamarkodott tervezet a kivételes kvalitású szaktekintélyek közérdekű kapacitása kihasználatlanságának?
Nehogy már otthon molyoljanak/szúnyogoljanak a korhatár elérése után, hanem életfogytig tartó megbízatásuk legyen!
Ha ne adj isten 2018-ig a nyakukba szakad ez a szar amit 4+ év alatt összehordanak, és egy forradalommal, mert ide az fog kelleni, mint 56-ban, az utánuk jövők hosszú évekig dolgozhatnak, mire ezt a gazdasági és törvényhozási katyvaszt eltakarítják Európa közepéről. Vagy másik lehetőségként marad az Azerbajdzsánba vagy Türkmenisztánba történő új honfoglalás. Mert ha marad ez a katyvaz, akkor úgyis kiutálják az országunkat Európából, és valamilyen szabadkereskedelmi övezetet hoznak létre az itt maradó romokon.
Hogy basszam szájba a Bonsai Ducét és csürhéjét.
@DR. INKVIZITOR:
Ott fognak megmurdelni a pulpituson, a seggnyalás élő elrettentő példájaként?
Csak a Párt! Szép is ez...
Hiába no, a szocializálódás nem múlik el. A bolsevik csak bolsevik marad, még ha mélyen kereszténynek is hazudja magát. Ha holnap a bíróságra kiteszik a feszületet, a vörös csillag akkor is kivirít alóla, kifakult narancsosan.
nem értem, mi a gond, nem kétharmados törvény, és nem is sarkalatos. ezt bármikor lehet módosítani egy esti vacsora keretében is, akár, aztán lex pokol ide, lex pokol oda, mehetnek nyugdíjba...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, az istenért. Kérlek hallgass a szívedre ... Ööö, ez egy lejárt fityisz szlogen bocsi, inkább az eszedre!

Kőfejtőben életfogytos "közmunka". Mennyivel jobban hangzik, és még valamicske hasznot is hajtanának az ettársak.
@rdos:
Melyik kőfejtőben??? :)) Legalább választhassanak...
Ezt olvastátok már? Esetleg küldje majd el valaki Bolinak is. :)

Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak

Kedves Loránd, 40 éves rendszertervező, programozó matematikus vagyok. Nemrég értesültem arról, hogy Ön egy 2013.10.11-én tett nyilatkozatában a dakoták emlegetéséről áttért az én szakmámra – mondhatnám, hivatásomra. A kormány honlapján szereplő összefoglalótól eljutottam az alábbi felvételig, amelyet többször megtekintettem. Sajátos élményben volt részem.

hajnalvilag.blogspot.hu/2013/10/nyilt-level-orban-viktor-miniszterelnok.html
ha valaki alkotmánybíró akar lenni..le kell öletnie egyet...ilyen egyszerű....(aztán azt is aki kitalálta ezt a múmia alkotmánybíróságosdit)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A kőfejtő, az a nehéz fizikai munka szinonímája akart lenni. Miattam lehet Hortobágyon is a kőfejtő, de lehet az Recsk is.

Egyébként az ötleted jó. Igenis választhassanak az elitéltek. Megtapasztalják, amit minden választópolgár tapasztal a módszerválátás óta, milyen az, amikor rossz és rossz között lehet csak választani. :-)

Az ettársakkal szemben nincs helye indulatnak. Ők akarják hogy indulatok legyenek. Ne adjuk meg nekik ezt az örömöt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt tegnap már Boli is linkelte, nem elsőként, és meg is csócsáltuk a témát.
@bierkamp:

Hülye:))))))
Lesz egy élő Tussaud-panoptikumunk, elsők leszünk a világon - ebben is.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Jó reggelt!
A probléma, amit gyakran szoktam hangoztatni, az abban rejlik, hogy ha 2014-ben kormányváltás lesz, akkor is a nyakunkban szakad a szarpiramis, viszont egy mai ellenzéki erőkből álló kormány nem tudná a szükséges reformokat keresztülvinni. Egyrészt mert a Fidesz bebetonozott emberkéi ott akasztanák a folyamot ahol tudják, másrészt meg folyamatos utcai politizálásra lehetne berendezkedni. Harmadrészt meg nem nagyon látom rajtuk, hogy változtatni akarnának. Együtt programja is miből áll? többkulcsos adó. Nagyon fasza. Valódi reformok, mármint a kiadási oldal reformja sehol.
Szóval nem szabad most másnak nyernie, csak a Fidesznek. Soha ne volt ennyire igaz és szükségszerű ez a bugyuta szlogen.
@Orica Középföldi:
Nézd, jók lesznek kitömve is az ettársak múmiái!
Remélem a hívők megépítik majd (saját költségükön!) Piktor elvtár mauzóleumát is, ahová hosszú, tömött sorokba zarándokolnak el, kitömött majmokat nézni...
Csak annyi lesz a homlokzatra írva: "A FELCSÚTI"
@gazoló:
Több komolyságot! :)) Ha már ez a gittegylet ennél mélyebbre süllyedt... ma már egyre hiteltelenebb minden ilyen, és ez nem kevés munkájába került a politikuscsürhének!
@shinichi:
Majd lesznek újabb adók és tessék felkészülni a most államosított közművek privatizálására is.
Új idők, új szempontok lesznek a választások után, no meg új haszonkulcsok.
Evégre a NER, vagy mi a rák van itten...
@shinichi: Azért írtam, hogy csak nyerjék meg 2014-ben is a választásokat, és majd egy forradalom elsöpri őket. Mert mögöttük nem fog állni egy Szovjetunió, mint Kádárék mögött, máshonnan pedig nem remélhetnek segítséget, legfeljebb Aliyevéktől, de ők nem fognak segíteni.
Tehát, amikor beszakad a szarkupacuk és a zemberek forradalom keretén belül elzavarják ezeket, akkor a romokon véres verejtékkel el lehet kezdeni egy új országot felépíteni. Addig marad a nagy semmi és a reménykedés.
hvg.hu/itthon/20131031_Jezus_Maria_ez_a_Fo_utca_a_felelem_vara

"hvg.hu: Mikor volt a tárgyalás?

S. J.: Hónapokkal az elfogatásom után. Előtte úgy két hétig nappal is feküdhettem, javított kosztot kaptam, hogy valamelyest helyrejöjjek. De amint egy kicsit gondolkozni kezdtem, újra elhatalmasodott rajtam a remegés, az émelygés és a szédülés. Nem kapcsolt ki az agyam. Egyszerűen nem tudtam aludni, pedig csak arra vágytam már. A bajtársaim mondták, akikkel a tárgyaláson találkoztam, hogy nem ismertek rám: „olyan fura” volt az arcom.

26 éves korom óta e kínzások hatásaival élek. A reggelek borzalmasak még most is: rosszullét, bizonytalan járás, nem tudok rendes mondatokat alkotni, csak dadogok össze-vissza. Minden nap beletelik egy órába, mire képes vagyok normálisan elindulni a munkába. Kimutatták, hogy az agyam egyik részén olyan tünetek jelentkeztek, mintha agydaganatom lenne, pedig nincs ott semmi."
@Secnir: ha nem 2/3-os, akkor majd azzá teszik. De kétlem, hogy az Alkotmánybíróságot érintő törvénynek nem kell 2/3-osnak lennie.
@Fabius:
A mostani topikod alapján, módosult valami a múltkori blogod utáni "vitánkban" írt "jogi megoldásokkal" kapcsolatban. Mármint, hogy kormányozhatatlanná és 1 éven belül megbuktathatóvá válik egy nem 2/3-os összetételű nem Fidesz kormány?
Kedveseim!
Jól szórakozom, ahogy ekézitek a témát, ugyanakkor nem látjátok az igazi hátteret.
Az ókori sumereknél, görögöknél és rómaiaknál a király/császár segítségeként Vének Tanácsa működött. Az aktualizált változat - Alkotmánybíróság néven - a mai Kedves Vezetőnk, a jövőbeni Viktor királyunk támogatására lesz hivatott.
@Secnir:

Ezt benézted. A saláta ugyanis az ötödik alkotmány módosítás címet viseli. Azt meg csak kétharmaddal lehet.

Nem tudom erre mennyire lesz orvosság a mód amit Fab emlegetni szokott.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'Komolyan' lehidalok attól, mekkora cinizmus ,szemétség ez és milyen vastag a bőr ezeknek a rinocéroszoknak a képén!!
Gondolj bele,agyhalott,nulla bal-sai százéves koráig bíra!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lemerülünk, kibekkeljük? Lehet, nem.

Távozom!

nemigazándíszteleddel:

Te ló (nem Cirbolya, perszhogynem..:-)
@Csumpitáz Béla: @vitéz Thapóccay néma bárány:

A jogi megoldás az alaptörvényből levezethető.

Más kérdés, hogy lesz-e olyan ember aki megteszi, és választási eredmény aminek alapján megtehető. Mert társadalmi felhatalmazás nélkül nem fog menni. Ez sem.
@Fabius: Nem lesz társadalmi felhatalmazás..1937-et írunk, még nincs háború, még nem készülünk!
@Penivaldes: Valóban. Meg az itthuni komenistákról, demokratákról, keresztény gondolkodókról, nem? Csak szépen, sorjában..
@rdos:
"Sujánszkyt azzal vádolták, hogy csoportjával a Horthy-rendszert akarták visszaállítani, ezt azonban azóta is visszautasítja. Mint mondja, elítélték a kormányzó politikáját, amiért Horthy legitimálta az ország megszállását 1944-ben, és engedélyezte a zsidók haláltáborokba hurcolását. Hangsúlyozta: az egykori Mezartin-csoportba nem vettek fel egyetlen szélsőjobboldali jelentkezőt sem."

Ja, csak ÁHS-sokat. Szomorú szelete ez is történe(l)t(m)ünknek..
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Lófac lesz itt, nem forradalom... ne legyünk naivak!
Legfeljebb még kimegy az országból 200.000 ember (nem, nem a semmittevő, képzetlen), a gazdaság még mélyebbre süllyed, termelő beruházások messze elkerülik az országot, a cigányokat meg választókörzetenként 200-300.000 forintért megveszik, ezáltal beteljesítve Piktorunk mondását: "A cigány közösség egy rejtett erőforrás, tartalék..."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"_"A cigány közösség egy rejtett erőforrás, tartalék..."_"

5*-ös észrevétel.

minden értelemben. aztán úgy járunk, mint a hitellel. élethossziglan lehet törleszteni.
Szép napot mindenkinek!
Nekem hiányoznak leLátó és Légifarkas kommetjei.
Azt mondják, az alzheimer 10 éven belül gyógyítható lesz. Addig is, akadálymentesíteni kell és szakápolókat kirendelni, semmiben ne szenvedjenek hiányt a bírák a munkahelyükön.
@Sir Bates dö Hól: Köszönjük a megjegyzést. Nekem is hiányoznak Lelátó kommentjei, meg a Légifarkasé is.
@Penivaldes: Igen. Az ávéhá idején még így, ilyen brutálisan mostak agyat, újabban csak az agitPRoppal. :-(
@rdos: mindkettő eredményes. elmét öli meg.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Az. Egyben remek tanulság, főleg fegyveresen szervezkedni? Badarság.

Beszélgess, érvelj, próbáld más - több oldalát bemutatni a világnak. Pusztán csak ennyi maradt, de ez sem kevés. A szó veszélyes fegyver :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: De csak nem kell ennyi muzsikus cigány, mert lapátolni egyik sem akar. De én bízom az esetleg, vagy kényszerből itt maradó magyar emberekben. Nekik egyszer el fog szakadni a cérna. Erre játszott Rákosi is az ötvenes években, és mégis láss csodát 56-ban elegük lett a magyaroknak.

@Husz_János_Puszita: A Parkinson kórról is ezt mondták, és az SM-ről is. Azóta sem láttam egyetlen gyógyult Parkinsonos vagy SM beteget sem. Az Alzheimer csak annyival jobb mint a fenti kettő, hogy az Alzheimeres legfeljebb elfelejti kifizetni a sörét, a másik kettő meg kilötyögteti.
@Penivaldes: "nem tudom, hogy ez most jó vagy nem."

Csak játszottam a szavakkal. Abban igazad van, ezzel talán nem kéne (szó)viccelni.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: SM-est láttam. Na jó, csak huszadik éve tünetmentes. Klinikai tesztelési fázisban (állatkísérlet már megvolt, emberes-hez kerestek önkénteseket) meggyógyult, de mint utóbb kiderült, a kontroll csoportban volt. Placebót kapott. Rejtélyes egy "szerkezet" az ember.
A poszthoz annyit, hogy pokol nem szervilisen segget nyal. '90 óta mindig is ezt gondolta konzekvensen.
@rdos: Sajnos, vagy inkább szerencsére, ő nem volt SM beteg. Saját tapasztalatból tudom sajnos, hogy az SM nem gyógyítható, csak ideig-óráig lassítható a betegség.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Parkinsonnál belehet szerelteni egy készüléket, nem tudom, hogy ez mgyarországon van e. az megszünteti a tüneteket, viszont ahogy kikapcsolják rögtön visszajön a mozgászavar
Bizony a félelem nagy úr! Van is mitől félniük azoknak, akik visszaélve a hatalmukkal, elszegényítették, megosztották az országot. Ezektől az aggastyánoktól várják majd a felmentést?
de lehet hogy még kísérleti fázisban van. sajnos ott már nem figyeltem
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Az SM és a Parkinson fiatalok közül is szedi áldozatát nem? Ismerek egész fiatal SM beteget sajnos.
@Husz_János_Puszita: nővérem osztálytársa is SM-es, 16 évesen kezdődött nála:(
Újra és újra csak azt tudom mondani, hogy remélem azok is szarul érzik magukat és szarul is élnek, akik ezeket a brigantikat kétharmadhoz juttatták
@Bruno: a harag rossz tanácsadó. egyébként nem, mert rezsicsökkentés
@Husz_János_Puszita: Sajnos igen, nálam 27 évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegséget. És az már jó régen volt.
@Penivaldes: Ezt a kütyüt most akarják beültetni egy SM beteg ismerősömnek, mert nála is kontrollálhatatlan remegéssel jár a betegség.
@Penivaldes: Mondjuk a barátom tart is tőle az egyik oldalon, másrészt várja is, mert most teljesen ellehetetleníti az életét az egész felső testét érintő állandó remegés.
Szegény gyakorlatilag kénytelen egy a személyére szabott műanyag páncélt viselni jelenleg, hogy ne tudjon remegni.
NNNa sóval ezt a beültetést, már kb 15 éve csinálják a pécsi Idegsebészeti klinikán!!! Annó elég sokat volt a tv-ben is.
@Penivaldes:
Nem vagyok haragos, ugyanis én még ezeket a brigantikat is kibekkelem. Egyébként: aki a rezsicsökkentést pozitívumként értékeli, annak úgy kell.
"Az alkotmánybíróság elvileg az alaptörvény őre."

az a baj, hogy csak elvileg. a gyakorlatban nem tudják végezni a munkájukat, mert OV úgy áll a dolgokhoz, hogy "adjatok egy javaslatot és csinálok belőle törvényt".

because I can.

és ha azt venné figyelembe, hogy mivel vagyunk (magyarország) előrébb, akkor örülhetnénk, hogy ilyen remek vezírünk van.

ehelyett...
“Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power."
Ésakkor itt van mindezek tetejébe igazmondó Zsigó cukrász legnagyobb felfedezése, sőt mindezt az a mocskos hullarabló tőzsdecápa követi el, aki a pocakos focistát is támogatta oxdfordilag:

A Fidesz szóvivője szerint "homályos üzleti körök dollármilliókkal hizlalják" a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferencet.
figyelo.hu/cikkek/-dollarmilliok--gyurcsany-mogott
@Bruno: tegnap az állami rádióban havi 100.000 megtakarításról dumáltak
"A Fidesz szóvivője szerint "homályos üzleti körök dollármilliókkal hizlalják" a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferencet. "

ha ez igaz, akkor soha többet nem fogjuk látni gyurcsányt. ha egy politikus dollármilliók közelébe kerül, akkor azt ellopja. ráadásul ezt következmények nélkül teheti meg. hiszen a homályos üzleti körök nem fognak a rendőrségre menni, hogy bejelentést tegyenek.

mint ahogy a drog díler sem fog elmenni a rendőrségre, hogy bejelentést tegyen, hogy ellopták tőle az értékesítésre szánt drogot.
index.hu/video/2013/04/30/orban_viktor_busz/

ez a videó mindent elmod arról, hogy orbán milyen vezető.
...
"Egyetlen komolyabb atrocitás volt csak: egy idősebb hölgy zsidó provokátornak nézett egy jobbikost, és ezért gyomron vágta. A hölgyet a horthysta szervezők elvezették."
@Penivaldes: Én meg arra emlékszem, hogy végig a békés ellentüntetők viselkedtek úgy mint a jobbikos "csőcselék". :) Pld. tőlük volt olyan tüntető aki áttörte a rendőrkordont és tettleg provokálta a megemlékezés résztvevőit. Arról nem is beszélve, hogy két "békés" tüntető még az Istentiszteletre is bejött, majd a karzatról kiabált bele a lelkész beszédébe. Nyilván ha ugyanez történne egy zsinagógában, már itt lenne a világvége. :)
Tudtommal a demokrácia fellegvárában, USA, a legfelsőbb bíróság tagjait is életfogytiglanra nevezik ki. Ha jól tudom, még csak nem is a parlament, az alsó ház, hanem az elnök és a szenátus jóváhagyja. Ezzel nincs senkinek problémája?
@Spániel: Nincs ezzel semmi baj.Várható volt, hogy előbb utóbb "megtalálják" a DK-t.Az E14 elsorvadt, az MSZP jelenleg is amortizálja magát, az egyetlen szóba jöhető vetélytárs, amelyik még okozhat galibát, az a DK. Csak Gyurcsánytól fosik a Kis Törpe, csoda, hogy eddig békén hagyták.
@Penivaldes: "egy idősebb hölgy zsidó provokátornak nézett egy jobbikost, és ezért gyomron vágta."

a sötétség házon belül maradt szerencsére.
mint amikor az egyik jobbikosról kiderült, hogy zsidó. ezeknek a politikusoknak nincs bőr a pofáján. házon belül alázzák egymást a szarba. nincs ténylegesen elfogadott elvjük, csak a képmutatás.
@jpmjpm: Érdekes tapasztalat volt a mai. Élőben tapasztalhattam, hogy most nem a jobberek voltak a sötétebbek, hanem a felvilágosultak népe. :)
volt vagy másfél év kampány, hogy a bírókat ne lehessen nyugdíjba baszni.
minden érv felsorakoztatásra került.
vicces lesz, most PONT az ellenkezőjét hallani a ballib gecik szájából.
@E.Csaba: Részemről sincs semmi baj ezzel, kapjon minél többet, róla azt feltételezem, nem a saját zsebét tömködi vele. De majd lehet a témával hónapokig agyat mosni , a zemberek meg becuclizzák mint az évi száz rugós rezsicsökkenést.
@jpmjpm: Amúgy ez is orbitális hülyeség, mivel egy zsidó ember is beszédet mondott a református templomban. Persze az ilyen "apró" részletek nem zavarták azokat, akik felvilágosultan még a himnusz és a szózat alatt is fújjoltak és hazaárulóztak.
@Penivaldes:

Jó reggelt! A hölgyet a horthysta szervezők elvezették." Melyiket? Aki ütött, vagy aki állta?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a sötétség/intelligencia nem attól függ, hogy ki melyik oldal nézetét szereti. aki sötét, az oldaltól függetlenül az marad.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Amúgy ez is orbitális hülyeség"

mármint mi? hogy a noname zsidófóbiás, cigányfóbiás, homofóbiás politikus zsidó?

vagy mire gondolsz?
@FILTOL:

Ha azt mondon 'ballib'/ami csak a ti fogalmaitokban létezik/senkit sem sértesz meg mert ez nem létezik,ilyen formában...kb.azt jelenti vérnarancs kommunista,ami persze sajnos létezik, akiknek a szájaiból 'tuggyukkinek' a ...-je csordogál!!
@Spániel: Én úgy vagyok ezzel, hogy megrögzött jobbos szavazó akkor sem szavazna Gyurcsányra, ha a Fidesz szenté avatná, viszont a libsiket és a baloldaliakat lehet, hogy jobban összerántja a DK mögött a folyamatos támadás.Én ebben bízom, mert Gyurcsány annál jobb, minél jobban ütik..
@FILTOL: az is vicces lesz, amikor egy madzagon rángatható szenilis vén hülye mondja majd meg, hogy alkotmányosságból mi a tuti.
@jpmjpm: Arra gondolok, hogy egy Istentiszteletet megzavarni bunkóság. Persze tudom, hogyha ezt líbsidemokraták csinálják akkor az trendi és haladó. A következő az lesz, hogy a balosok majd találomra a nácik közé lőnek Kalasnyikovval mint görögben, hiszen az osztályharc fokozódik.
A zsidó származású embert is sajnáltam, akit a sajátjai hazaárulóztak.
@Spániel: ha a bírók maradhatnak...ezek miért nem maradhatnak?
erre válaszolj.
@Fabius:
A jelenlegi rendszernek nincs társadalmi támogatottsága, "csak" parlamentáris.
Mit is mondott éppen Pokol a Béla?
Ha nem a fidesz kerül hatalomra, akkor majd rájön a mostani ellenzék, hogy a fékek és ellensúlyok valódiak és működnek.
(nem szószerinti idézet)
@jpmjpm: "a sötétség/intelligencia nem attól függ, hogy ki melyik oldal nézetét szereti. aki sötét, az oldaltól függetlenül az marad."

Igen ezzel teljesen egyetértek. Ezért is volt érdekes meglepetés, hogy a mai napon nem a jobberek voltak a bunkók, hanem a "békés" ellentüntetők. Nincs mit szépíteni, úgy látszik változik a világ ezen a téren is. :)
az új kutyámnak "Orbán" nevet adtam...

Orbán lábhoz !
Orbán takaroggy !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyébként ez a hír arról szólt, hogy egy zsidófóbiás gyomron vágott egy másik zsidófóbiást. és ez a fejetlenség pontosan megmutatja, hogy mennyire életképtelen a gyűlölködő JOBBIKOS magatartás. mert nem arról van szó, hogy valaki rosszat csinál és ezért morcosak vagyunk, hanem arról van szó, hogy ha egy agyatlan JOBBIKOS azt gondolja, hogy a másik X Y Z (helyettesítsd be a megfelelő utálni való tulajdonságot), akkor neki joga van fellépni ellene.

egyébként megérdemlik egymást. hiszen az életképtelen magatartást ki kell írtani, nemdebár?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aki elmegy egy ilyen szarra az eleve hülye. úgyhogy ne beszélj arról, hogy itt valaki is normális volt.
haha, rogán tóni:

"A belváros polgármestereként a Jobbik politikai provokációjának tartom és elítélem Gyöngyösi Márton mai szoboravató akcióját. Ez a provokatív akció nyilvánvalóan ürügyet szolgáltat majd a nyugat-európai baloldali lapoknak, hogy a következő hetekben antiszemitizmust kiáltva rossz színben tüntessék fel Magyarországot."

a nyugat szarik ránk az elmúlt 8+3 év kormányzása után. sudri-bunkónak tartják a magyar politikusokat. miért izgatnák ők magukat emiatt a fos miatt, ami itt történik?
@jpmjpm: az biztos, hogy a magyar politikai elitnek agyára ment valami. rogán tóni azt hiszi, hogy bárki is odafigyel rá. LOL!
@jpmjpm: "ürügyet szolgáltat majd a nyugat-európai"

ők arra várnak, hogy a fos végre a pöcegödörbe kerüljön (gyurcsánostól/orbánostól stb...). és majd ha képesek vagyunk viselkedni, akkor érdemben szóba állnak velünk. addig pedig annak örülhetünk, hogy egyáltalán létezünk a szemükben.
@jpmjpm: Én nem szoktam mások érdeklődését vagy Istentiszteletét szarozni, de hát nem vagyunk egyformák. :)
@jpmjpm: "egyébként megérdemlik egymást. hiszen az életképtelen magatartást ki kell írtani, nemdebár?"

Ja bocs nem tudtam, hogy te a demokrácia egy következő szintjét képviseled, aki szerint az életképtelent - akár zsidó, akár nem - ki kell irtani. :)
@Spániel:
Csodálatos szöveg!
Nézzük csak behelyettesítéssel:
Az eredeti: ''''Gyurcsány Ferenc önálló baloldali-liberális tömböt épít, "és sikere aligha fog az anyagiakon múlni", ugyanis cégcsoportja "sorra nyeri" a külföldi kormánymegbízásokat és a munkákat a Soros György magyar származású amerikai üzletember által létrehozott alapítványtól.''''

Az új változat:
S & O (vagy fordítva) önálló jobboldali, nem liberális tömböt épít, "és sikere aligha fog az anyagiakon múlni", ugyanis cégcsoportja "sorra nyeri" a kormánymegbízásokat és a munkákat.

Ez egy mindenkor érvényes sablon. Kérdés, hogy mikor igaz.
@gipsz.jakab: Mióta vagy te állatkínzó??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem kell kiirtani. megteszik ők maguk között. erről szólt a hír. olyan hír miért nincs, hogy zsidó származású emberek felvonultak és fenyegetőleg léptek fel akárki ellen, sőt egymást vágták gyomron közben, mert azt hitték, hogy a másik az akárki-provokátor?
@gipsz.jakab:
Nem lehet olyan indokod, hogy egy kutyával így bánj.
A kutya az ember legjobb barátja.
Tudod: madarat tolláról (kivéve denevér)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: felfogtad hülyegyerek, hogy arról van szó, hogy egy agyatlan néni gyomron vágott egy másik agyatlant, mert azt hitte zsidó provokátor? nektek nem is kell, hogy ott legyen valaki akit utáltok, akkor is tudtok indokot találni az erőszakra. és utána megmagyarázni, hogy a másik a hibás. hol éltek ti gyökerek?
@jpmjpm: Hát erről a hírgyárakat kérdezd. Én maradok a valóságnál mert jelen voltam. Azt tapasztaltam, hogy ezen a napon a libsi demokraták sokkal bunkóbban viselkedtek, mint az állandóan lesajnált "jobberek".
Kimondottan büszke voltam, hogy mi az állítólag erőszakos, náci, kirekesztők, mennyi méltósággal viseltük az Európainak nem nevezhető viselkedést.
A többi csak kitrákotty mese, persze te hihetsz azokban is. :)
@FILTOL: A bíróknak - erős nyomásra - 62 év helyett 65. életévükben el kell kotorni nyugdíjba. DE! Az alkotmánybírók most olyan kedvezményt kaptak, hogy, hülyén, bénán is ott nyomogathajták a fidesznek a gombokat:

„Saját” alkotmánybíróira szabott törvényjavaslatot a Fidesz: a parlament honlapjára csütörtök este felkerült „Alaptörvény-módosító saláta” eltörölné az alkotmánybírák esetében a hetven éves felső korhatárt. Ezzel öt jelenlegi, a Fidesz által kinevezett alkotmánybíró is évekkel többet tölthet majd hivatalában, és még a 2022-es választások idején is aktívak lesznek."
hvg.hu/itthon/20131101_Alkotmanybirosag_korhatar_Fidesz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Kimondottan büszke voltam, hogy mi az állítólag erőszakos, náci, kirekesztők, mennyi méltósággal viseltük az Európainak nem nevezhető viselkedést."

itt a probléma gyökere. egymást hasba veritek és ez szerintetek menő.

rég nevettem ennyit, mint ma.
@gipsz.jakab:

azért remélem nem túl gyakran rugdosod.
@Dr. jenőke (jenőke): Öklendezve rohanok hányni, amikor valamelyik zsigó kiáll és halálkomoly pofával mondja: ezek a hatalomért mindenre képesek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Hát erről a hírgyárakat kérdezd."

szerinted is a nyugat-európai baloldali lapok kezében van a megyar média? vogy ezt hogy érted?
@jpmjpm: Szerintem úgy beszélj velem, ahogy magadnak is elvárod, mert a végén téged is joggal lehülyéznek. Amúgy ennek a rendezvénynek továbbra sem az volt a lényege, hogy két hülye öreglány veszekedett, hanem mondjuk az, hogy a libsik:

1. áttörték rendőr sorfalat és tettleges provokációt akartak. Gondolom ha valaki helyben hagyta volna őket, akkor megint tele lehetett volna sírni a világmédiát a fújjcsúnya nácizmusról.

2. Libsik volta azok a bunkók is, akik bemenve egy templomba bekiabáltak egy lelkész beszédébe. Nyilván ez is csak akkor bír hírértékkel, ha mondjuk én tenném ugyanezt mondjuk egy zsinagógában egy rabbi beszéde közben. :)
@gipsz.jakab: kutyával így nem bánunk!!!!
Háry János nagy huszár volt, európai hírű büszkeség, aki – amint lehetősége volt rá –jól megmondta a császárnak, hogy ne sanyargassa a magyar népet, mert elhegedüli a nótáját. Ne sanyargassa a magyarokat! Nem leszünk gyarmat.
''''Arról, hogy a Vidnyánszky Attila rendezésében megszületett mű ne csak a sorok között vesse fel a párhuzamot a nagy huszár és korunk Háry Jánosa között, gondoskodott is a karmester. Kicsoda? A karmester – a legizgalmasabb bácsi a legizgalmasabb árokból. Kipattant, fel a színpadra, és rövid előadást tartott arról, hogy ma is mennyire aktuális ez a Háry, és bizony, a mai Magyarországon is oda kell figyelni az üzenetre.''''

gepnarancs.hu/2013/11/hary-a-szabadsagharcos/
@jpmjpm: Miért szerinted mely uralkodó párt kezében van a "magyar" média. Remélem nem akarod te is nemzetinek nevezni a fideszt?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "2. Libsik volta azok a bunkók is, akik bemenve egy templomba bekiabáltak egy lelkész beszédébe. Nyilván ez is csak akkor bír hírértékkel, ha mondjuk én tenném ugyanezt mondjuk egy zsinagógában egy rabbi beszéde közben. :) "

pont ezért kérdeztem, hogy szerinted a magyar média kinek a kezében van? csak a bal-libsi brüsszel-tel-aviv tengely kezében lehet, ha ilyen reménytelenül egyoldalú a tájékoztatás, nem?
@jpmjpm: Hülyeséget beszélsz ismét. Én együtt imádkozó és ünneplő normális magyar embereket láttam. Te pedig azt amit látni akarsz egy nagyon "hiteles", lábjegyzet hírben. Ez már sajna a te nyomorod. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudom. ezért kérdeztelek téged. nem elég világosan írtam le a kérdést?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor örülök, hogy a világgal minden rendben, és csupa remek elméjű ember megy hirthy-szobrot avatni. én pedig valahogy elvegetálkok a saját nyomoromban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Én együtt imádkozó és ünneplő normális magyar embereket láttam"

horthy-szobor avatáson imádkozó embereket láttál? mit szívsz baszod? stand-up-osnak készülsz?
@jpmjpm: Jelen esetben egy erősen álnemzeti társulat kezében van.(fidesz) Azért ha megengeded én továbbra is bátorkodom hinni a saját szememnek és fülemnek, amely alapján csodálkozva tapasztaltam azt amit már leírtam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Dr. jenőke (jenőke): @Spániel:

de gondojjatok bele hogy mijjen jó érzés lesz amikor MEGDÖGLIK orbán !

és elkaparom a kertvégében és le is hugyozom...

a gyakorlás... sokat számít...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Azért ha megengeded én továbbra is bátorkodom hinni a saját szememnek és fülemnek, amely alapján csodálkozva tapasztaltam azt amit már leírtam. "

jó, csak vigyázz az intravénás szerekkel, mert megzavarhatják az észlelést.
@Spániel:

Akkor megnyugodtam, lesz pénze a DK-nak a kampányra.:)
@Spániel: @E.Csaba: @Dr. jenőke (jenőke):

Függetlenül attól, hogy van-e bármi igazság ebben (az elhangzott formában biztos nincs), a folyamat az ezredszer is eljátszott mintára zajlik: a fideszes pártmédia valamelyik szereplője bedob egy állítólagos hírt, amire a fidesz szóvivője sajtótájékoztatón játssza el a felháborodottat, amit részletesen közöl az MTI, mindennek nyomán pedig nemcsak a pártmédia többi darabjai zendítenek rá a kórusra, hanem a teljes sajtó, anélkül, hogy megkérdeznék a hírbe hozottat vagy utánanéznének, mi az igazság belőle.

Itt már szointe nevetségesen, önmaga paródiájaként jelenik meg a legkedveltebb panel: az ellenzék és szavazói az idegenek, a nemzetközi háttérhatalom (értsd: zsidók) beépített ügynökei (ld. a Nemzetmegvezető okt. 23-i beszédét), akiket nyilván ők is finanszíroznak. Remekül ül meg az agyakban a primitív torzkép, ahogyan a beépített ügynökök legsátánibb megtestesítőjét, Gyurcsányt nemzetellenes aknamunkájában Soros, a zsidó háttérhatalom megtestesítője támogatja. Innentől jöht már cáfolat, a részletek senkit nem fognak érdekelni, a politikai folklór részeként ül majd meg a történet.
@jpmjpm:

Kérlek ne vidd el a blogot a széljobb kedvenc témái felé. Nem kell, hogy minden fórumot ők tematizáljanak.
@jpmjpm: Várj megpróbálok nem úgy beszélni veled, ahogy te velem. Nem lesz könnyű de azért igyekszem. Tudod nem akarok én is úgy viselkedni, mint a mai nap libsi tüntetői.:)

Szóval csak neked elmagyarázom. Tehát a mai napon volt a szabadság téri Hazatérés Templom alapításának 75. évfordulója. Annak idején (1938-ban) Horthy is ott volt az alapkőletételnél és támogatta is a templom felépítését. Szóval erre emlékeztek egy református Istentisztelet keretében.

Az istentisztelet zárásaként a templom átriumos előterében kihelyezték Horthy Miklós kormányzó újonnan bronzba öntetett mellszobrát, Domonkos Béla szobrászművész alkotását.

Kezd már tisztulni a kép??
@gipsz.jakab: A két pólus harcát pont az élteti, amikor az egyik oldal azt hiszi, az lesz a megváltás ha a másik oldal vezérét végre eláshatják. :)
@jpmjpm:
Valami turulpor lesz az.

"A templom előtt gyülekező mintegy száz megemlékező között többen gárdaegyenruhát, világháborús katonai és csendőregyenruhát viseltek. A megemlékezés részét képező istentiszteleten körülbelül négyszázan vettek részt.

A flashmob keretében összegyűlt ellendemonstrálók többsége sárga csillagot viselt a ruházatán, illetve transzparenseket emeltek a magasba. Többek között ismert, zsidó származású magyar művészek, tudósok, sportolók, irodalmárok portréi - Alfonzo, Rejtő Jenő, Radnóti Miklós, Hajós Alfréd, Gábor Dénes képmása - voltak láthatók a molinókon, mellükön sárga csillaggal ábrázolva."

Nem tudom, ki hogy van vele, de én inkább Alfonzo, Rejtő Jenő, Radnóti Miklós, Hajós Alfréd, Gábor Dénes szobrok mellett szeretnék magyar lenni, nem a Horthy hívők és a hasonló elmeroggyantak mellett.

"ALKONYI ELÉGIA

Ó, alkonyoknak könnyű vétkei:
semmittevés és pillanatnyi csönd;
az álmos hegyek fejére lassan
az este ringató folyókat önt.

A nap zaja elúszik messzire,
lépek s mintha suttogásban járnék,
fut macskatalpain a tompa fény,
halvány árnyat szűl a vastag árnyék.

Régi halottaimnak húsa fű,
fű és virág s mindenhol meglelem;
vékony illatukkal álldogálok,
s oly megszokott immár a félelem.

Fodrozó füst az ákácok sora,
a hallgató sötét rájukhajolt,
előgurul és tétován megáll
föltartott ujjamon a lomha hold.

Esti béke, téged köszöntelek,
az úton nehéz napom pora száll;
lassú szívemben ilyenkor lágyan
szenderg a folyton készülő halál.

1936"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ő Főméltósága a Magyar Királyság Kormányzója nem igazán volt az a hívő alkat.ha avatott is templomot az nem volt több képmutatásnál.
@jpmjpm: Sajnos fogjuk látni mert neki ez a mániája. Mármint, hogy ő politikus, aki állandóan csak a mi javunkat akarja, eddig mennyivel jobban járnánk ha csak szimplán Napóleonnak képzelné magát. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mint ahogy ez a megemlékezés sem a templomról szólt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Nem tudom, ki hogy van vele, de én inkább Alfonzo, Rejtő Jenő, Radnóti Miklós, Hajós Alfréd, Gábor Dénes szobrok mellett szeretnék magyar lenni..."

El is szégyellték magukat a megboldogult hírességek, hogy mekkora bunkók rakták őket a transzparenseikre. :)
@jpmjpm: Ja, hogy te vagy maga az igazság kinyilatkoztatása.:) Így valóban hasztalan bármit is írnom a továbbiakban.
@Dr. jenőke (jenőke):
"A jelenlegi rendszernek nincs támogatottsága, csak "parlamentáris."
Én nem így látom, és egy kicsit távolról indulok a véleményem alátámasztására.
Korábban beszéltünk a Horthy korszak restaurációjáról, melynek ismérveit a jelenlegi kormány igyekszik magáévá tenni. Abban a korban kialakultak társadalmi formációk, a nagypolgárság, a cselédség, béresek, állami alkalmazottak, melyek kasztokat alkottak, és ezt a besorolást életük végéig magukénak vallották, átjárást, a rétegek közötti mobilititást el sem tudták képzelni, mint fejlődésük, előrelépésük módját.
Orbán ezt másolja és ezt vezeti be. Ugyanis a kasztrendszer kötött társadalmi kötelmet jelent, egyben belenyugvást a sorsba, mely az egyénnek rendeltetett.
Nézzük meg. Orbán kiépít a saját holdudvara részére egy nagytőkés, nagybirtokosi osztályt úgy, hogy a nemzet javait bő kézzel bocsájtja rendelkezésre, tekintet nélkül arra, hogy ki állítja elő ezeket a javakat.
Az ez alatti rétegeknek felkínálja a nemzeti identitást, a magyarság érzetének minden gyönyörűségét, és ezzel a nemes nemzeti érzelemmel tölti ki az emberek tudatát.
Ezzel sikerül teljes homályban tartani mindazokat a lehetőségeket, amelyekkel az emberek életüket, sorsukat javíthatnák, mert tudomásul veszik, hogy ez az élet adatott meg nekik, boldogok és hálásak a rezsicsökkentés morzsáiért, hű hívei annak a kormánynak, mely nemzeti érzeteiket folyamatos aktivitásban tartja.
Ez az elvtelen betagozódás, a kitörés leghalványabb szándéka gúzsba köti az emberek gondolkodását, és nem kell csodálkoznunk a Fidesz hívők sokaságán, mert Orbán boszorkánykonyhájának főztje kíváló kábítószer az egészséges helyzetfelismerés elkerülésére.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: majd akkor szólj, ha valami olyannak tudtok örülni, amihez nem kötődik egy náci diktátor.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nincs két pólus...

hacsak ugy nem hogy
MI (normális emberek) és
ŐK (a bűnöző politikusok és más élősködő csótányok)
@jpmjpm: Te Urban legendekben is otthon vagy??? :)
@Dr. jenőke (jenőke):
Ja, és a parlamenti "demokráciánkról még nem is fejtettem ki a véleményemet, mert így is sokat dumáltam.
@gipsz.jakab: Persze, hogy de te abban látod a "megváltást" ha viktor megbukik. Pedig csak egy ugyanolyan bábú váltás lesz az is, mint az elmúlthuszonban eddig mindig. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:)... jól csinálod, sikerült @jpmjpm: elvinned az erdőbe:)... bocs, de tényleg ez volt:)... Gábriel nekem csak arra válaszolj, hogy a zsinagógában ugyan már ki a f@szom szobrát helyeznék el, aki ellen te tiltakozhatnál?... rákosi, kun béla, szamuely vagy kiét?... mert, ha ezt tennék akkor teljesen jogos lenne a tiltakozásod szerintem is... de nem hiszem, hogy a hitközség ilyet forgat a fejében:)... tudod: almát almával, körtét körtével:)...:)
ja, horthy meg egy vén köcsög volt, mindenféle emberi, politikusi nagyság nélkül, valószínűleg für lalával egyező intellektussal... nem nagy alakja volt a magyar történelemnek, hanem a tehetségtelenek sorát gyarapító senkiházi... mint a jelenlegi establishment...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Talan mondtak neked?Szerintem az olyanok miatt szegyelnek el magukat mint te,
@jpmjpm: Amúgy elég mókás, hogy a hozzád hasonlók még a nürnbergi "bírákon", vagy a háború utáni koncepciós perek "ügyészein" is túltesznek hülyeségben és történelemhamisításban. :)

Remélem gyorsan kitalálod miért ezt írtam neked?? :)
@Sir Bates dö Hól: Ez is lehet egy vélemény, de számomra a Kunbélák, Szamuelik, Károlyik, Rákosik sokkal inkább tartoznak az általad említett "köcsögök sorába, mindenféle emberi, politikusi nagyság nélkül."

A Horthy korszak értékelésébe pedig ne nagyon menjünk bele, mert megint én leszek, aki elviszi a blogot, pedig most sem én tettem ezt. :)
@gipsz.jakab: azé' csak lassan örömködjél, egy kutya elélhet 16-18 évig is!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nyilván hitler oldalán belépni a háborúba azt jelenti, hogy a náci eszmék ellen vagyunk, csak én vagyok a hülye, aki mindent félreért.
@jpmjpm: "csak én vagyok a hülye, aki mindent félreért."

Igen ezt most eltaláltad. :)
@Spániel:
Lapátról nem tetszett hallani? :(

@Sir Bates dö Hól:
Amúgy nincs valami olyan, hogy zsidó templomban utálatos kép? Mert akkor...
@jpmjpm:
Viszont szépen belevitt téged ebbe a véget nem érő sorozatba, amit én nem látok, csak a te kommentjeid... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: inkább egy csótányt nevezzen el jakab, ne pont kutyát.
@Sir Bates dö Hól: Arról az "apróságról" már nem is beszélve, hogy az ellentüntetők tőlünk megbocsátást várnak, miközben ők rendületlenül gyűlölködnek. Akik Kun Bélát, Péter Gábort, Rákosi Mátyást és Farkas Mihályt termelték ki magukból, azok akarnak minket pellengérre állítani.:) A Szabadság téren összegyűlt nagyondemokraták a Himnusz, a Szózat, a Székely himnusz, a református egyházi énekek és a harangzúgás alatt is mindvégig üvöltöttek, trombitáltak, pfujoltak.

Ami odakinn a téren zajlott, - az idősebbeket még emlékeztethette - a Zeneakadémia nagytermében 1945-46-ban lefolytatott népbírósági tárgyalásokon uralkodó lincshangulatra. Az sem nagyon zavarta a tüntetőket, amikor megtudhatták a Szabadság téri református templom orgonaszámtáblája mögött annak idején magyarok mentettek, bujtattak zsidókat.
@Mariann19:
Amit írtál, összefoglalásként is igaz, de...
De ez a szándék. Még csak szándék.
Ma még csak remélhetjük, hogy nem valósul.
Egy hazudozáson alapuló rendszernek és a szegénységnek ez a foka nem tartható fenn Európa közepén.
Vagy a munkavállalók mennek el és magától omlik elemeire a rendszer, mert akkor már csak egymás rovására (személyek közötti harccal) tarthatják fenn magukat, vagy a kilátástalan tömeg dönt úgy, hogy mos már minden mindegy.
Az ideológia önmagában sem békét, sem jólétet nem teremt. Viszont nem lesz munkaerő, adóztatható munkabér. Közmunkára nem lehet egy társadalmat alapítani.
@Spániel:
Jogos... lehet akár egy komplett svábbogár család, mint pl. a Steffykénk volt. Mi is volt ő? Von Rumpelstilczkyn? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

vers +++

kevés ekkora költő élt!!

Radnóti Miklós

Hetedik ecloga

Látod-e, esteledik s a szögesdróttal beszegett, vad
tölgykerités, barakk oly lebegő, felszívja az este.
Rabságunk keretét elereszti a lassu tekintet
és csak az ész, csak az ész, az tudja, a drót feszülését.
Látod-e drága, a képzelet itt, az is így szabadul csak,
megtöretett testünket az álom, a szép szabadító
oldja fel és a fogolytábor hazaindul ilyenkor.

Rongyosan és kopaszon, horkolva repülnek a foglyok,
Szerbia vak tetejéről búvó otthoni tájra.
Búvó otthoni táj! Ó, megvan-e még az az otthon?
Bomba sem érte talán? 's van', mint amikor bevonultunk?
És aki jobbra nyöszörg, aki balra hever, hazatér-e?
Mondd, van-e ott haza még, ahol értik e hexametert is?

Ékezetek nélkül, csak sort sor alá tapogatva,
úgy irom itt a homályban a verset, mint ahogy élek,
vaksin, hernyóként araszolgatván a papíron;
zseblámpát, könyvet, mindent elvettek a 'Lager'
őrei s posta se jön, köd száll le csupán barakunkra.

Rémhirek és férgek közt él itt francia, lengyel,
hangos olasz, szakadár szerb, méla zsidó a hegyekben,
szétdarabolt lázas test s mégis egy életet itt,-
jóhírt vár, szép asszonyi szót, szabad emberi sorsot,
s várja a véget, a sűrü homályba bukót, a csodákat.

Fekszem a deszkán, férgek közt fogoly állat, a bolhák
ostroma meg-megujúl, de a légysereg elnyugodott már.
Este van, egy nappal rövidebb, lásd, ujra a fogság
és egy nappal az élet is. Alszik a tábor. A tájra
rásüt a hold s fényében a drótok ujra feszülnek,
s látni az ablakon át, hogy a fegyveres őrszemek árnya
lépdel a falra vetődve az éjszaka hangjai közben.

Alszik a tábor, látod-e drága, suhognak az álmok,
horkan a felriadó, megfordul a szűk helyen és már
ujra elalszik s fénylik az arca. Csak én ülök ébren,
féligszítt cigarettát érzek a számban a csókod
íze helyett és nem jön az álom, az enyhetadó, mert
nem tudok én meghalni se, élni se nélküled immár.

Lager Heidenau, Zagubica fölött a hegyekben,
@Dr. jenőke (jenőke): @Mariann19:
Hogyan hívták a nagyon "dicsőséges" Horthy érában Magyarországot?
"Magyarország a hárommillió koldus országa."
Anno, a '30-as évek.
Most rosszabb lesz, jobban fog fájni, pláne amikor kinéznek ezek az emberek a környező országokra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elég, ha linket adsz, elolvasom, tudod... szóval a hitközség ésa "nagyondemokraták" kit is akarnak paralel rehabilitálni?... mert ezt kérdeztem, cdak biztos elkerülte a figyelmed:)... várom a választ:)
@gazoló:
Hmmm... Nos, nem egy Tormay LeszbiCecil... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mi az oka, hogy arról nem is veszel tudomást, hogy véletlenül volt/van ott Horthy szobor is?
@gazoló: jó lenne ha kevés ilyen költő lett volna, de csak egy volt hozzá hasonlítható, József Attila.
@Dr. jenőke (jenőke):
Az adórendszer egy vicc. Mariann szerintem mesélni tudna.
Napokban beszélgettem egy vendéglős ismerőssel, aki elmondta, úgy, hogy 400%-os haszonkulccsal dolgozik(!), csak a minimálbéres bejelentéssel tudja az embereit fizetni, a többi "külön" megy. Mert ha csak a beszállítókat kifizeti, + az adókat, nincs az az Isten, hogy teljes, bejelentett fizut tudjon adni és még neki is maradjon. Oszt ez egy jól menő étterem... Persze ezekkel mindenki tisztában van, aki kicsit tud számolni ezen a téren.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

2002.-ben mondott számot vendéglátó főiskolás tanár: minden 100 ft bevételre 110 ft kiadás jut a vendéglátásban. Azóta sokat romlott az arány.
Gábris, ha má ott votatok, ako má a numerus clausust is megünnepeltétek?
@taga20:
Az nem jó nekik! Ahhoz be kellett volna khmmm... "bizonyos" papírokat mutatni. Nekem még hagyján, menne, na de a jobbikosoknak??? :D
"Fidesz: Soros pénzeli Gyurcsányt"
hvg.hu/itthon/20131103_Fidesz_Soros_penzeli_Gyurcsanyt

Gyurcsány: Soros pénzelte Orbánt.

1:1 akkor most? A komcsik meg röhögnek a markukba, újabb vihar a bilibe...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Sajnos ezeket naponta tapasztalom.
Elképesztőnek tartom a vagyongyarapodási vizsgálatokat is, amelyek ugyan indokoltak, de nem a mostani kialakult gyakorlat szerint. De ez nem idetartozó téma, csak említem.
Orbánék egyszer már hazavágtak néhány iparágat a minimálbérrel, most egy egész társadalmat a gazdaságpolitikájukkal.
@Sir Bates dö Hól: Ahol az adott hitközség szövetségének évtizedeken át egy volt pufajkás lehet az ügyvezető igazgatója??? Nyugtass meg, hogy neked sem bonyolult a válasz. :)
Szóval ha nagyon akarnám mindennap mehetnék a zsinagógába közbekiabálni, csak én nem ilyen vagyok de ezt te is tudod. :)
@taga20: Nem inkább azt, hogy a szabadság téri templom hívei is bújtatták a zsidókat annak idején.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__Szóval ha nagyon akarnám mindennap mehetnék a zsinagógába közbekiabálni, csak én nem ilyen vagyok de ezt te is tudod. :) __"

nem, te valóban nem vagy olyan. te ide jössz.
@Spániel:

Ő meg komcsi volt a rezsim szerint...Kölcsei férfihoz írta legszebb szerelmes verseit...
Ezek már költőt sem hagynának nekünk ha rajtuk állna!!

József Attila

LEVEGŐT!
Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
hazafelé menet?
A gyepre éppen langy sötétség szállott,
mint bársony-permeteg
és lábom alatt álmatlan forogtak,
ütött gyermekként csendesen morogtak
a sovány levelek.

Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
a város peremén.
Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
A hűvös televény
a lámpák felé lesett gyanakvóan;
vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én.

Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
e táj oly elhagyott.
S im váratlan előbukkant egy férfi,
de tovább baktatott.
Utána néztem. Kifoszthatna engem,
hisz védekezni nincsen semmi kedvem,
mig nyomorult vagyok.

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.

Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.

Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szivemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!

1935. november 21.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_Nem inkább azt, hogy a szabadság téri templom hívei is bújtatták a zsidókat annak idején. _"

ja. csak nem mindenki bújtatott még egy embert.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és szerinted, mé kellett ezeknek a fasza híveknek ilyen nagyszerű tettet véghez vinniük? csak nem ennek az áldott jóembernek, a féreg munkássága miatt nagyrészt?
@jaegtoer: Hát ezért hozták létre a blogot. Mindenki elmondhatja a véleményét, még te is. :)
@taga20: Mint oly sok mindenben, itt is valahol középen van az igazság.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát ilyen baromságot én is tudok mondani vagy mutatni! itt egy vicces. www.youtube.com/watch?v=lo0_JsrWI_A
2007-ben, szintén Hegedűs Loránt vezényletével egyszer már felavatták azt a Horthy-szobrot, ami vasárnap annyi egyenruhás ünneplőt és sárgacsillagos demonstrálót vonzott a Szabadság téri Hazatérés temploma elé. A 444 arról ír: a szobor most a fedett részből kicsit előrébb került, akkor Kossuth Lajos, Wass Albert és Szabó Dezső mellszobrával együtt avatták fel, mint ahogy egy Index-cikk is tanúskodik erről.

mandiner.hu/cikk/20131103_hat_eve_mar_atadtak_a_horthy_szobrot
@jaegtoer:
Izé, csak eszembe jutott... :)

- Józsi bácsi, honnan van magának mindig annyi pénze?
- Ne árulja el senkinek, de zsidókat bújtatok a pincémben.
- Na de a háborúnak lassan 60 éve vége!
- Én tudom...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Dr. jenőke (jenőke):
Az késztetett kissé hosszúra sikeredett monológom megírására, mert a kommenteket olvasva azt láttam, hogy belenyugvó vélemények szólnak arról, hogy ez a rendszer minimum 2018-ig fennmarad.
Ilyenkor az ember keresi az okokat, hogy miután
a Fidesz hívei jelentős többséget képviselnek, mi ösztönzi az embereket arra, hogy ne kívánja a változást.
A tudati ráhatásban látom a problémát és ennek reménytelen gondolkozásnak az okait keresem.
dr.Jenőke! Nem mondanám, hogy az általam leírtak csupán a szándék fázisában lennének, már a megvalósulás folyik. Hányszor beszéltünk arról a kormányzati igyekezetről, hogy fennmaradásukat csak az alattvalói lét megteremtése biztosíthatja?
Ennek egyik eszköze a mobilitás korlátozása, az, hogy nem elérhető a többség számára az oktatás, a kultúra, még a fizikai lét fenntartása sem.
Amit Boli ír a 3 millió koldus országáról, az igaz. Kimutatható, hogy az ország közel fele szegénységben él, a szegénységből nem lehet kimászni, és örökölhető, kötelező toivábbvinni a szellemi szegénységgel szemben.
Amikor abban reménykedtek, hogy a kétségbeejtő nincstelenség fúj ébresztőt, felmerül a kérdés, hogy ez az idő és körülmény még nincs jelen?
Dehogynem.
Végülis azt szerettem volna elmondani, hogy szerintem milyen okok vezethetnek erre a tűrő, elfogadó magatartásra nálunk.
@gazoló: gyönyörű vers, csak egy a baja, ma is aktuális.
@taga20: Hát ha már Nürnbergben sem fogták perbe, akkor valami nagyon sántíthat a mai rettegőknél. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: még az a jó, hogy a keresztény egyházak vezetői közül senkit nem lehetett kollaborációval vádolni:)
(Azt meg már jeleztem többször is, hogy mi a véleményem a mazsihisz volt vezetéséről, de nem erről beszélünk most. Engem ne próbálj az erdőbe vinni...:))

Szóval a kérdés: kit is akarnak a másik oldalon rehabilitálni?... még mindig várom a választ:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__Ami odakinn a téren zajlott, - az idősebbeket még emlékeztethette - a Zeneakadémia nagytermében 1945-46-ban lefolytatott népbírósági tárgyalásokon uralkodó lincshangulatra. Az sem nagyon zavarta a tüntetőket, amikor megtudhatták a Szabadság téri református templom orgonaszámtáblája mögött annak idején magyarok mentettek, bujtattak zsidókat. __"

mielőtt a meghatottság teljesen a hatalmába kerítene, és az elérzékenyüléstől elkezdenél könnyezni, hadd mondjak el egy lehetséges opciót.

a jobbik funkciója kettős.
A) egyrészt tőle középre határozhatja meg magát a tábornok, és kara.
B) másrészt, a polgárháború kirobbantására tökéletesen megfelelő a féligazságok hamis illúziójának ködébe burkolt támogatók sokasága, akik a NER-be ágyazott gyökerek közvetítésével nyernek szellemi muníciót a nagy naphoz.

most, hogy a részletek kidolgozásával szembesülnek, nem véletlen török tanulmányutas vonakodásuk macskával is, ugyanis a kulcsemberek tájékozottságuk okán helyesen sejtik, hogy most nem számíthatnak a felújított Zeneakadémia nagytermére, csak a végletekig felhergelt cigány közösségek rutinos szakértelmére.

mindezeket figyelmedbe ajánlva kívánok neked szebb jövőt.
@Mariann19:
Hofi megadta anno a választ:
“magyar ember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája széle”
Legutóbbi példa a Gábris féle szoboravatás és a híveik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__Hát ezért hozták létre a blogot. Mindenki elmondhatja a véleményét, még te is. :) __"

mondtam én, hogy: -ne, vagy nem?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolom annál a min.500000 régi rettegőnél semmi se sántít! haver, hogy lehetsz ilyen érzéketlen, ájtatos faszkalap?
@jaegtoer: "most, hogy a részletek kidolgozásával szembesülnek, nem véletlen török tanulmányutas vonakodásuk macskával is, ugyanis a kulcsemberek tájékozottságuk okán helyesen sejtik, hogy most nem számíthatnak a felújított Zeneakadémia nagytermére, csak a végletekig felhergelt cigány közösségek rutinos szakértelmére."

Hova akarod még csiszolni a stílusod? A tökéletes a cél? :)
@Mariann19:
Szia.
A belenyugvással kapcsolatban az a véleményem, hogy egyre lejjebb adjuk az igényeinket, reményeink is fogynak.

Egy kis privát történetet szeretnék elmesélni, ennek analógiájára.
Nyáron a négyéves unokámmal nagy várakozásokkal telve elmentünk a Tűzoltó Múzeumba. Kedves hölgy körbevezetett, közben a gyerek meg-meg kérdezte, hogy hát a tűz, az hol van, amit el kell oltani. Teremről teremre lett egyre csalódottabb, hogy csak tűzoltó felszerelések vannak meg sisakok. Amikor leértünk a földszintre, a remény utolsó kapaszkodójaként azt kérdezte: egy pici játéktűz sincs?

Hát így vagyunk mi is valahogy a reményekkel, a végén a belenyugvással.
@taga20: Nézegesd a törit és ne kérdezz hülyeségeket. Mondjuk 1944 márciusa utánra fókuszálj. Bár az is lehet, hogy aki nem volt akkor áldozat az szerinted mind gyilkos volt.
Amúgy ne gondold már azt, hogy Horthyt hibátlannak gondolnám.

www.mult-kor.hu/20130102_ungvary_lehetnenk_megertobbek_horthyval_szemben
@Sir Bates dö Hól: Szerintem a jobberek nem akarják Horthyt rehabilitálni, ezt csak a műrettegők gondolják. Ők egyszerűen csak megemlékeztek róla és felavatták a szobrát.
@Mariann19:

"__Végül is azt szerettem volna elmondani, hogy szerintem milyen okok vezethetnek erre a tűrő, elfogadó magatartásra nálunk__"

szerintem teljesen rendben van. ezt magyariázgattam mostanság én es.

a jacht! Ja?
@Dr. jenőke (jenőke): Öööööizé, ez a Háry nem a nagyotmondó Háry János? Akkor nincs több kérdésem.
@gipsz.jakab: már megint ez a Gábriella uralja az egész blogot? Könyörgöm, tahótlanítsátok már, Egész nap ezzel a szemforgató-ájtatos nyálas kopipésztbajnok kisnyilassal foglalkoztok. EZ BENNETEKET MINŐSÍT!!!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor, ha rákosi és gerő kap egy-egy szobrot, akkor kussolnu fogsz, mint szar a fűben... ha csak megemlékeznek róluk, ezt mondod?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudod mit? Nyúlnak igaza van... mivel nem válaszolsz a kérdésemre, engem sem érdekelsz:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hofinak igaza volt.
Amikor százezrek egy pillanat alatt képesek tüntetni, mert a helyi közlekedésben emelik a jegyek árát, csak ámulok az összefogásukon, és a szervezettségükön.
A kádár korszak alatt az áremelések időpontja ismert volt, a mértéke csak párttagoknak.
Az ÉS-ben olvastam egy fővárosban akkor megjelent falfirkáról:
"Bolsik, ne emeljétek a sajtos pogi árát!"
Nálunk mindössze ez volt az ellenállás harci zaja, most O, pedig a sajtos poginál sokkal nagyobb a baj. Még firkálni sem tudunk.
@Sir Bates dö Hól:

"__Hova akarod még csiszolni a stílusod? A tökéletes a cél? :)__"

ne hozz zavarba Lordom, Sir Bates.

a Mester a megmondhatója a stílus nem cél, hanem eszköz, de a stílus maga az ember, így aztán nem is csiszolni való, hanem reszelgetni való van elég
@Spániel:

De aranyos...és találó.:)
Kicsi játéktűz pislákol csak.
@jaegtoer: Nagyképű fráter! Még dicsekszik is a sajtreszelőjével:-)
@jaegtoer: ha mindent lereszelsz, előbújik a liberális ködevő:)... mi lrsz veled?:)
@Spániel:
Szia Spániel!
Nagyon plasztikus a példád, mert nekünk már a zsarát is örömforrás.
Azonban az teljesen ellentétes az emberi természettel, hogy hátrafelé araszolva szállítsa le az igényeit.
Mégha nem lenne ellenpélda. A lenézett balkán is robogva elhúz mellettünk, a korábbi nagy arcunk már csak petyhüdten lóg a pirospozsgájukhoz képest.
Utálok vesztes lenni, és most belekényszerülök, belekényszerülünk ebbe a szar pozicióba.
Vissza kell fognom magam, mert mindjárt úgy fogok káromkodni, hogy kiábrándultok belőlem.
@Sir Bates dö Hól: Olvasgattam tegnapi közös agymenéseteket a devalvációról , vagy demenciáról? már nem is emlékszem... Élvezetes volt, de sajnos a részigazságokban elveszett a lényeg. Ahány szubjektum annyi igazság, nagyjából ez jött le nekem, kicsit egzaktabban, mert ugyi a társadalmi berendezkedést, a történelmi és földrajzi viszonyokat, és az egyén-csoport felállást is megpróbáltátok a Nagy Igazságba belegyömöszölni. Én, nem csodálkozom, hogy nem ment, viszont a gondolatokat végtelenül élveztem. Hozzászólni nemigen tudzam von több okból, mondjuk ebből a 23., hogy hülye deviáns volnék, az első, pedig a vírusos esti agyhalálból származó gondolatképtelenség:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Vegyé'vissza makesz, én már hetek óta kinyomtam!

Mi lesz ma? Időben bevetted a kis kék tablettáidat??? :D
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Szia Mókuci!
Jó, hogy feltüntél, mert kezdtem berágni a sötét jövőm láttán.
Derítsél fel valami jó szöveggel, hogy visszazökkenjek a szokásosba.
@Mariann19:

Nem is rossz ötlet, egyszer egy éjszaka fullra lehetne grafitizni az egész várost, szervezetten.
@ftk:
Garay János féle Háry, Kodállyal és egy karmesterrel súlyosbítva.
@jaegtoer:
"A jacht? Ja?"
Amennyiben készen van a hófehér, aranysújtásos tengerész szerkód, már indulhatunk is.
A hajó irányító személyzetét a hajón parlamenti választás útján ejtjük meg.
Addig tájékozódom a hazai módszerekről, mert egy diktátor kell kapitánynak, nehogy az első úton
bekrepáljunk.
@Husz_János_Puszita:
Na ugye, a történelmi múltból kell venni a módszereket, ha már nincs elég eszünk arra, hogy mit kéne tenni.
Mit firkáljunk?
@Mariann19: A setét jövő őntőtted kovásza. Csak lazán kiskegyed, ne szívja mellyre a dolgot. Váégszükség esetén egy kérlelő levél Gavrilo Principnek, vagy valamely más alkalmasnak ítélt tevőleges emberkének, vagy útilapu és huss... rosszabb ettől sehol nem lehet Nyugat-Európában... nézd meg Sír Nagykeresztet... A segge ki van a gatyókából, asse tudja hol alszik és főleg kivel, és még ígyx is telik kajára, netre és értelmes gondolatokra... :-)
@Mariann19: Már leírtad! A parafrázist!

Narancsbolsik! "Ne csökkencsétek tovább a rezsó árát! Mer baj lesz!"
@Mariann19: Attól még senki sem fog kiábrándulni sem belőled, sem másból, ha néha kiszakad egy jóízű káromkodás. Sajna, annyi feszkó van bennünk, hogy már az is megkönnyebbülést okoz.
Most már nem találom azt a grafikont, amelynek a mutatói szerint utolsó ötben vagyunk, utánunk Montenegro, Románia, Bulgária jön. Svájc az első 280, magyaro 38-as értékkel.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: haver, ennek a kőfaragónak nagyon pöröghet a biznic, ha ilyen boltja van:)
@Spániel: Meee nem NER kompatibilis unortodoxiával lesed a grafikonyt! Tessék 180 fokkal elforgatni, oszt máris Magyarország jobban teljesít:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :) viszont ennek az életmódnak is van előnye... ha már hideg lesz ténleg, majd megyek délre:)... teljesen mindegy, hol lopod a napot:)...
A devianciára visszatérve én nem látom ma már értelmét ennek a kifejezésnek, míg a római korban még volt létjogosultsága... egyszerűen összement a világ... viszont, ha a fűvet legalizálnák moon, akkor hihetetlen adóbevételekre lehetne szert tenni, fellendülne az idegenforgalom munkahelyek tömkelege létesülne, a nyomozó hatóságok foglalkozhatnának a társadalomra valóban veszélyes bűnözőkkel és nem utolsó sorban mo is sokkal kellemesebb hely lehetne... :)
@Mariann19:

Mit mit?
Magyarország jobban teljesít!
Természetesen.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Sir Nagykereszttel már vannak közös vonásaink, elsősorban külsőségekben. Nekünk is kint van a seggünk a gatyánkból, hát még tudjuk, hogy kivel alszunk, de hogy holnap eszünk-e, az nemsokára két esélyes.
Mondjuk rongyosra tépáztad nemzeti érzéseimet ezzel a migrációs buzdulással, viszont fővárosunkkal ellentétben úgy tudom, Párizsban még lehet a híd alatt hálni. /milyen költői voltam./ Ez utóbbi lehetőség vonzó számomra, mert mindíg képezem magam, és ez a híd alatti dolog szoktatásilag igéretesnek mutatkozik.
Gyere velem Párizsba! Felteszel egy fekete szemüveget, kezedben egy kalap, én meg összeénekelem a napi kaját, mint Edith Piaf.
@Sir Bates dö Hól: Ebben is nagyjából igazad van. Régebben, amikor még csak belterjes volt az ismeretségi kör toleránsabbak voltak a deviánsokkal. Mondjuk etették itatták a falu bolondját, aki lehet messze a legértelmesebb volt az egész közösségben. Sokkal merevebbek voltak ugyan akkor a szabályok, viszont elég volt nagyjából a tízparancsolat. Na, azt is bőven meg lehetett szegni. Most meg? AKusztikusa, vízuálisan verbálisan aromatikusan ömlik ránk az információ, innen már tényleg teljesen szbjektívvá válik, hogy nekem, mondjuk mely tevékenység, viselkedésforma, meríti ki ezt a fogalmat. Most éppen azon agyalok, hogy a kóbor cigánylegény, az M5-s hófehér BMW-jével deviáns, vagy csak egy sudribunkó tajtparaszt tapló, mert a szűkös parkolóba átlósan 2 helyet lefoglalva parkolt le a magántulajdonú parkolóba. Vagy csak én nem vagyok toleráns? :-))
A fűvel, pedig némi gyanakvást ébresztel bennem, lehet megélhetési forrásként gyeptéglával keeskedszM :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"__Nagyképű fráter! Még dicsekszik is a sajtreszelőjével:-) __"

tökgyalu az, hhhhmmm, ha még sajtreszelő volna?!
@Mariann19: Nagyon fájintos apácaközösségeket is láttam arrafelé. Bezupálsz, oszt feledet a mindennapok kinjait, az anyagiakat, meg a péniásokat is:-) Kis zsolozsma, gyógylikör, meleg étel, nyoszolyó, kimenő, esti imádság, TV nuku... töknyugalom:-) Esetleg időnként egy jósvádájú néma kertész:-) Vagy fűárus:-)))
@Sir Bates dö Hól:

"ha mindent lereszelsz, előbújik a liberális ködevő:)... mi lrsz veled?:) "

ne félts, Lordom, Sir Bates, megküzdök a ganéval. de meg ám!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"_Fingot reszelni az, arra is ideális:-) _"

Vérmókusok mogyoróit is lereszelem rajta, ha kell! :)
@Husz_János_Puszita: Ezért is kell időnként elmenni, és meggyőződni arról, hogy végre nem omlott e már össze:-)
@jaegtoer: Mókusmogyeszokat békiben hagyni, ha kérhetem tisztelettel:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Megvan! Vásárlóerő index Europában, akárhogy forgatom mindenhogy szar ránk nézve.:
piroslapok.blog.hu/2013/11/03/a_nagy_orszagos_bekemeneteles_bele_a_keletbe

Egyébként éppen akartam írni, hogy mér' hergeled itt a zembert? Gyönyörűek és a szívem szakad, hogy mostanában csak Lacházáig tudok menni.
/ szerényen megjegyezném, némi képgyüjteményem nekem is van. Pl. mikor Párizsban járt az ősz, meg én./
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Remélem vállalod az áldozatot, nem venném a szívemre, ha összedőlne, amíg eljutok oda.:)
@Spániel: Már elmeséltem és hozzájárulást is kértem. Nem hergelési, hanem víziális élvezkedési célból kapjátok őket. Zanzában a lényeget. (Legalábbis, amit én annak vélek) Semmiféle hátsó szándék nem dolgozik bennem, csak szeretném megosztani a szépséget, a nyugalmat, az esztétikát, a történelmet, az építészetet. Lehet némelyiknek még illata is van...
@Husz_János_Puszita: Rám, a témakörben bármikor számíthatsz. Nem vagyok önző:-)
@Spániel: Valamikor 1980 környékén az első fizetésem 6300.- Ft volt. akkor 5,40 volt egy kilókenyér, olyan 180-200 forint a hús, ha jól emlékszem, egy dollár meg tán 20 forint. Most vajon hogyan állunk a vásárlóparitással?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Lehet némelyiknek még illata is van... "

Erről leginkább Knoszi tudna áradozni, bár a román kori kerengőnek én is érzem az illatát:)
@Husz_János_Puszita: :)... a gazdasági megoldás ettől teljesen függetlenül egyébként teljesen korrekt... gondold át... jönnek a turisták, esznek, isznak, szórakoznak, alszanak... és mindegyik normális pénzt vált át... javul a forint árfolyama... szerintem egy 5millió vendégéjszaka emelkedés biztos lenne évente... és természetesen moon termelnék az árut, erre lehetne berendezéseket gyártani, üvegházat... és megszünne az ehhez kspcsolódó bűnözés is:)...
@jaegtoer: ne tedd... hagyd, bukkanjon csak a felszínre:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: tudom, hogy nem bántásiból és nagy élvezettel és ámulattal nézegetem a képeket. Köszönet érte.
@Sir Bates dö Hól:

Lóg a bilibe a kezed Lordom.:))
Ez itt Magyarország. Kiírják a koncessziót ügyesen, a zsé megy offshore-ba.
@Husz_János_Puszita: milyen zsé?... áfa, tételes fogyasztási adó... 10%-s tao-nál hova vinnéd?... a vendégéjszakákat hova viszed? És ami a fő: a piac jönne ide hozzád:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ez az apácaközösség nagyon vonzónak tűnik.
Anyukámék már születésemkor is láthatták sötét jövőmet, mert a második keresztnevem tipikusan apáca keresztnév. Ezért is lehetek ilyen visszafogott...
A kertész fiú érdekelne, de miért néma?
@Mariann19: Mémé... nem olvastál zsenge csitrikorodban Bokacsőt? :-)
@rdos: Kőbányát írjál mán,mert a fejtőt ottan sokan nem értik!!!
@Mariann19:
Miért, miért... túl fürge volt a nyelve! :)
@Spániel:
Nem tudom, egyet olvastunk-e egy felmérésből.
A Polícy Agendának volt egy anyaga, ahol a 41. helyen álltunk, viszont az egyik mérőszámnál a 71. hellyel büszkélkedhetünk. Ez a kérdés a magyarok szabadságérzetére vonatkozott.
Az utánunk lévők megegyeztek azzal a sorrenddel, amit írtál.
Ilyen felméréseknél mindíg eszembe jut, hogy a rendszerváltás után közvetlenül mi voltunk az etalon.
Korábban milyen nagy arccal mehettünk a környező országokba, most meg csak lapos kúszásban, hogy észre ne vegyenek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Miért, miért? Túl fürge volt a nyelve."
Hűha! Akkor igéretes ez a verzió, te pajzán!!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ki ne olvasott volna Bokacsőt, mint tiltott ismeretterjesztő anyagot.
Abból fejlődtem fel.
hehehe. csak nem annyira:

"Ez a kis ország lényegében akkora, mint egy igazi, európai nagyváros. Mi pedig eljátsszuk a nagy ellenségeskedést, miközben fogyatkozik a lakosság, a gyerekeink pedig elmennek az országból. Tehát azért képzelek el, azért szeretnék egy jobbközép-balközép nagykoalíciót, hogy kiderüljön, nem szabad már tovább bántanunk egymást"
(Alföldi Albert)

már csak az a kérdés, hol van az a baljobbközép. lupét kérek, lopó nem köll. az van. jobbról-balról.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Eddig gyönyörködtem ájultan.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Basilica S. Vitale oszlopai ezek szerint nem is a térben helyezkednek el?
@Sir Bates dö Hól: Már esti misére sem lehet elmenni?? .)
@Mariann19: Hát nem. FEstettek. A késő reneszánszban nagy divatja volt ezeknek a vízuális becsapós festményeknek. Itt funkciója is van, mert valszeg nemigen volt píz rendes oszlopra. Az angyalvár könytárszobájában viszont van festve a falra két félig nyitottajtó. Az egyikwb éppen kilökdösnek valakit a házból, a másikon les kifelé egy emberke. Totál valósághű. Akkoriban ez volt a szórakozás. Ilyen érzéki csalódásokkal etetni a vendégeket:-)
@Mariann19: :)
csatlakozom...
de legtöbbször már káromkodni sincs energiája az embernek mert akkor a szája be nem állna.

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :)
köszönöm, hogy kicsit kiszakítasz ebből a sötét komor napokból, képeiddel.
te bejártad és megmutatod nekünk a csodálatos helyeket, különlegességeket. aki szeretne kicsivel több helyen körbenézni annak elhoztam ezt a linket:

offforever.blog.hu/2013/11/03/jard_be_a_vatikant
@jaegtoer: :)
"lupét kérek, lopó nem köll. az van. jobbról-balról. "

sajnos már mikroszkóp kell...
Parti Nagy Lajos az melyik lapba szokott írni?
@Sir Bates dö Hól:

"ne tedd... hagyd, bukkanjon csak a felszínre:) "

hogyisne! nem elég ez a liberális fertő, ez a szabadelvű mocsok? há hova lenne a világ ha már én is! mindennek van határa.

már nem emlékszem, hogy együltő helyemben négy vagy öt tányér krumplis tésztát ettem tegnapelőtt? de! feltámadtam. mert mértéktartó vagyok. uborkát is ettem hozzá.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :DDD
is! (állítólag állóképessége is!:DDDDD)
@Sir Bates dö Hól:

"Parti Nagy Lajos az melyik lapba szokott írni? "

Kalapba. bármit húz, talál.
@jaegtoer: milyen volt a tányér?... svájci vagy kávés csésze alátét?... ha már lupét használsz:)
@guma: Bizony ez megrendelésre készített galéria. Ki van pucolva a szent Péter belseje, nincsenek benn a karámok, viszont elég kevés a kameraállás, ebben a templomban sokkal több nézőpont és látnivaló van, mint amit itt meg lehet nézni. Az igazi extra a két kápolna, mert az egyébként nem nyitott a turisták számára.

Kicsit becsapós a galéria, mert az utolsó néhány a Lateráni szent János bazilika. Azt meg nemigen tudja átlagpolgár, hogy ez valóban Vatikánvároson kívüli vatikáni terület. És a belsőről semmi, pedig az is igen nagy truváj: Persze a keresztelőkápolna mindenért kárpótol. A kolostorkerengőről éppen ma raktem be néhány képet.
@jaegtoer: ezt a ballib hozzáállást... nemsegítesz, csak az eszedet jártatod:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :)
az biztos, hogy nem turistacsoportos készítette... a többi megjegyzésedhez szólni nem tudok mert nem járta ott (sem)...
nem elég, hogy zummolhatsz és foroghatsz ebben a kameraállásban???
@Sir Bates dö Hól:

Az ÉS-be rendszeresen, a Magyar meséket.

Meg írt a Hír24-re is, de a múltkor ott befejezte, mert megjelent L. Simon.

www.hir24.hu/poszt-itt-parti-nagy-lajos/2013/10/18/parti-nagy-%28utolso-poszt-itt%29/

Miért?
@Sir Bates dö Hól: :) sok helyen.
verset itt:

www.litera.hu/hirek/a_het_verse_parti_nagy_lajos_a_tavolsagot_egyhelyben_megelem

novellákat a lapján találsz:

parti-nagy.irolap.hu/cimke/Novella

rendszeresen publikál (és régebbi írásait is megtalálod) a

www.vasarnapihirek.hu/
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Ilyen érzéki csalódásokkal etetni a vendégeket."
Nálam ez inkább csodálatot vált ki.
Te sem komolyan gondoltad.
Most tanultam tőled, tényleg. Köszi.
@guma: "csatlakozom."
Egyre többen leszünk szerintem, nemcsak a cifra szóhasználatban...
@Sir Bates dö Hól:

"milyen volt a tányér?... svájci vagy kávés csésze alátét?... ha már lupét használsz:) "

ez kicsinyes gondolatra vall Lordom, Sir Bates, úgy véltem, nagyobb léptékben is használja a vizet, mi fejében kotyog, lévén, hogy az elektrolit nem ugyanaz, mint amikor elkap egy trolit, hogy utolérje eszét, véve neszét, hogy használni kelletik, azt az eszit mi rútul elhagyván oly mulatságossá teszi élceit, hogy sírni kellene az egész teremtéselméleten.
@Sir Bates dö Hól: Boglárka, 17, Tel-Aviv-ból??? :) Amúgy ha érdekel itt egy rövid videó a mai eseményről.

youtu.be/BhtmS2ofe7M
@guma:

"_sajnos már mikroszkóp kell... _"

szóval így állunk?
ha elmondjuk mire, bérelni sem kell, megkapjuk tavaszig ingyen a Hubble-t teljes időre.
@jaegtoer: :DDDD

nem rossz ötlet :)
szókészleted meg van hozzá, hogy célba érj!
:))))
@Sir Bates dö Hól: Na ez a karrier szerintem neked is tetszeni fog. Érdemes elolvasnod. :)

A sztárok papja, aki szexrabszolga volt

apologetika.blog.hu/2013/11/03/a_sztarok_papja_aki_szexrabszolga_volt
@Sir Bates dö Hól: :)

nincs mit! a youtube rengeteg Parti Nagy mesét találsz (ez lemaradt :D) meg...
ha nem röpteted tovább a háziszárnyast akkor én mondok köszönetet!:)
@Spániel: KUTYA ügyben ,én is TILTAKOZOM !!!
@Sir Bates dö Hól:

"_ezt a ballib hozzáállást... nemsegítesz, csak az eszedet jártatod:)_"

nem ülök fel ilyen óccó provokációnak, inkább visszateszem a függönyöket!
@jaegtoer::DDDD
"inkább visszateszem a függönyöket!"

miért? a függöny gátolja az "ész járásodat"?
szabadalmaztattad?
@guma:

"_miért? a függöny gátolja az "ész járásodat"?_"

nem. kirekesztem a sötétséget:)
@Sir Bates dö Hól: Amúgy érdemes rögzíteni olyan történelmi tényeket is, hogy a Horthy családot a hálás zsidóság által létesített ALAPÍTVÁNY tartotta el a száműzetésben, részükről nem egyszer felkeresve őket Portugáliai száműzetésükben! Íme a koszorújuk szalagja a kenderesi Horthy Kriptában!

t7.hu/0vrr-horthy_koszoru

csepel.info/wp-content/uploads/Horthy-Mikl%C3%B3s-kript%C3%A1ja-zsid%C3%B3-koszor%C3%BAval.jpg

1944. március 19-én a németek megszállták Magyarországot, ettől kezdve a nácik voltak az „urak”, Horthy Miklós azonban közbelépésével – Koszorús Ferenc ezredes páncélos hadosztályának aktivizálásával – megmentette a pesti gettót. Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő 1994. május 26-i, Koszorús Ferenc: a magyar holokauszt hőse című felszólalásában így fogalmazott: „Koszorús ezredes példa nélkül álló tette az egyedüli ismert tény, hogy egy tengelyhatalom katonai erővel megakadályozta a zsidók elhurcolását.” Nem véletlen tehát, hogy Horthyról Portugáliában élete végéig a megmentett, hálás Weiss–Manfred csoport gondoskodott.

izraelkina.blog.hu/2013/10/03/horthy_csaladot_a_halas_zsidosag_altal_letesitett_alapitvany_tartotta_el_a_szamuzetesben
@jaegtoer: de a napfény sem ér el akkor :)))
a mesterséges fény pedig nem egészséges, csak "alkalomadtán".

mit szólsz? ettől azért most kiakadtam...
már a "hordómban" sem tarthatok azt amit akarok?

index.hu/belfold/2013/11/03/fagyalloval_gyilkolt_a_meglopott_gazda/
@guma: Nem, mert a templom, ha jól emlékszem 5 hajós, rengeteg oldalkápolnával és egy kereszthajóval. Ebből adódóan a kameraállás egyszer az apszis, a második a főhajó, a harmadik negyedik a már említett két kápolna, az ötödik a kereszthaó a kupolával, de a mellékhajókról szinte nincs semmi, pedig ám ott is csodák rejtőznek, mondjuk rögtön a piétát, esetleg szent Péter szobrát, vagy jónéhány pápai síremléket, köztük néhány Berninit....
@guma: Egyébként elég, mert így is felfoghatatlan... :-) hát még ha ott vagy és szerencséd van, mert nincs beszékezve, leplezve, és kora reggel még a mezei túristák is csicsikálnak... na az az igazi:-)
@Mariann19: Persze hogy nem komolyan... nagyon ügyesen játszottak a perspektívával. Ennek a netovábbja, amikor a barokkban sima fekete-szürke-fehér freskókkal varázsolták a jónépet teljes térhatással...
@guma:

bár megértem a gazda tehetetlenségét, a bíróság abelátási képességet, az arányosságot, a szándékosságot és a következményt fogja vizsgálni és mérlegelni. köztudomású, hogy a fagyálló nem vicc, kutyákat sem itatnak vele a ordító hidegben és nem csak az íze miatt. tudatosság és szándékosság. súlyos kettős.
@jaegtoer:
Nem rossz.
Most kezdek vacsorázni káposztás tésztát rengeteg káposztával, kristálycukorral, sok borssal (uborka nélkül).
@guma: Szólnék, most jelent meg egy Presser-Parti-Nagy verseskötet+cd melléklet... 34 vers talán a címe.
@jaegtoer: eddig gondolkoztam a válaszon, mely megfelelne erre, de be kell esmernem, nem lelem meg eme feleletet, ezáltal legyőzettve meghajlok előtted, Mester:)
@Sir Bates dö Hól:

ne tedd kedves Lordom, Sir Bates, nincs okod rá, vagy épp alá, csak a pillanat varázsa, éppen én estem útjába, ennyi az egész, ez még nem ész, csak szeszélyes szerencse, isteni kelengye, ott bujkál mindenütt, a véletlennel együtt:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Én csak csendben vártam az ajándékokat, mint karácsonykor szoktam, és kaptam.
A tervezettől eltérően.
Közben mindent elolvastam, amit írtál, tanulok, mint egy nebuló.
köszi szépen.
@jaegtoer: midőn mélán meredek magam mellé, most már megértem, minő mérhetetlenül művelt mocsok maga, Mester!:)
@Fabius:

...amennyiben látá a hsz-eket, kedves Fabius, úgy tudja, jól kibeszéltük ezt a kihalásos dolgot, ami nem lenne éppen rossz, csak rosszkor jött. ahogy írtad is, múlékony lesz, ha úgy alakulnak a dolgok.
Időnként szégyellem, hogy itt élek:
"a kabinet nem foglalkozik egyik említett kérdéssel sem, "a kormány nem egy történészklub, mi a jövő kérdéseivel foglalkozunk". "Nem szeretném a történészek dolgát elvégezni: én nem arra kaptam mandátumot a választópolgároktól, hogy a magyar múlt rejtélyeit bogozzam ki", hanem egy jobb, versenyképesebb és korszerűbb közigazgatás és igazságügy kialakítására, mondta a miniszter."

index.hu/belfold/2012/07/04/navracsics_a_kormany_nem_torteneszklub/

Lesz ez még így se! A Kurmány meg? Na, nem írom le inkább! Laku noc..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ja, bocsesz, csak fel vagyok háborodva a mai Horthy-megemlékezés és a bécsi döntésre időzítése míán..
@Sir Bates dö Hól: Ez így igaz. Szórja a pórszemeket, mint reszelt makkot elénk:-) És közben bazsajog ésröhög.... de nem alászkodunk:-) Sok liba makkost győz(ike):-)
@Mariann19: Nem kell tanuni, csak ajállott. Nehogymá asszid, én nem okosodom, merkantinkapitalusta esszéd olvasgatása okján:-) Itten csak Orbánbkfenc, aki mindenettud.
@Sir Bates dö Hól:

én is elképzelem Lordom, Sir Bates, ahogy mélán magad mellé meredsz, és ott vagy egy jó pia, vagy egy szép Pia hever, és már nem értem méla máléságodat, ha a meredezéssel rendben is van a dolog. azt viszont eltaláltad, bizony mérhetetlenül mocsok vagyok, de hogy művelt azt kikérem magamnak! azt, hogy aratnak a hátamon, még csak elviselem, de hogy fel is szántsák, na azt már nem!
@Sir Bates dö Hól: Ne nyalj! Eztet hagyd meg az indiai származék félnomád, á,de talpig ropogós, hasadékos lányoknak, és a jövő etruszk, vagy altáji, esetleg northstyle félnomád nemzedékének, akik ártják:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hat hogyne. Ha a zsidok tartottak el, akkor viszont a fasiszta spanyol es fasiszta portugal allamtol kapott penzt szorta a kaszinoban, hogy ezzel is artson nekik.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

ne tetesse magát minden mogyorózabálók őrizője, jó Vérmókus Uram, amikor neked is meg van a magad fejlövése, és itt legalább mindenki egyenlő eséllyel Hülye, de nagy Hával, mert azok a fotók amiket küldöz itten, már olyan felháborítóan szépek, hogy az eredetijük is csodálkoznak, tényleg? ilyen jól nézünk ki? úgyhogy ne hadováljon Nikon Virgonc itten alázatról tökmegegyezéssel hagyjuk azt a trolloknak, meg a faszkalapoknak, hadd hajigálják csak a ződ hetest és az occó szöveget, amikor itt megvan minden, ász, zene, katedrális és ige:DDD ettől még szerények vagyunk :DD nem? :DD
@Orica Középföldi:
Már megint aludni kéne menni.
Így jó éjszakát azoknak akik aludni térnek.
Most egy kevéssé ismert vers következik.
Szép álmokat!
.
.
.
Petőfi Sándor: AZ ORSZÁGGYŰLÉSHEZ

Sokat beszéltek, szépet is beszéltek,
Jót is, de ebbül a hon még nem él meg,
Mert nincs rendében eljárásotok,
Ti a dolog végébe kaptatok,
És így tevétek már régóta mindig;
Látják, kik a multat végigtekintik.
Ki képzel olyan templomépitőt,
Ki a tornyot csinálja meg előbb?
És azt a levegőbe tolja, hogy
Ott fönn maradjon, míg majd valahogy
Alája rakja szépen a falat,
S legeslegvégül jőne az alap.
Ti vagytok ilyen mesteremberek,
Ezért ad a hon nektek kenyeret,
Ezért fizet szivének vérivel!
Jobbat tesz, aki semmit sem mivel.
Időt, erőt eltékozoltok, és ha
Sükert mutattok is föl néha-néha,
Csak olyan az, mint hogyha engemet
A szomjuság bánt, s adnak víz helyett
Ételt, s talán még épen olyan ételt,
Mitől szomjúságom csak jobban éget.
Ha ez siker, ha ez jótétemény:
Elmémet a bölcsőben hagytam én.
Hiába minden szép és jó beszéd,
Ha meg nem fogjátok az elejét,
Ha a kezdetnél el nem kezditek...
Sajtószabadságot szerezzetek.
Sajtószabadságot, csak ezt ide!
Ez oly nagy, oly mindenható ige
A nemzetben, mint az isten "legyen"-je,
Amellyel egy mindenséget teremte.
Hol ez nincs meg, bár máskép mindenek
Eláradó bőségben termenek,
S bár az utósó szolga és a pór
Zsebébül aranyat marokkal szór:
Azon nemzetnek még sincs semmije,
Azon nemzetnek koldus a neve.
S hol ez megvan, bár rongyban jár a nép,
Nyomorg, tengődik mindenfélekép:
Azon nemzet gazdag végtelenűl,
Mert a jövendőt bírja örökűl.
Haladni vágyunk; de haladhatunk?
Én istenem, milyen golyhók vagyunk!
Lábunk szabad, de a szemünk bekötve,
Hová megyünk?... meglássátok, gödörbe.
Szemünk bekötve, fogva szellemünk,
Az égbe szállnánk, s nem röpülhetünk,
A szellem rab, s a ronda légbe fúl,
Mely dögvészes már önnön átkitúl.
A szellem rab; mint a hitvány kutyát,
A ház végére láncba szoriták,
S láncát harapva tördeli fogát,
Amellyel védni tudná a hazát...
A szellem rab, s mi fönn tartjuk nyakunkat,
S szabad nemzetnek csúfoljuk magunkat!
Szolgák vagyunk, rabszolgánál szolgábbak
Megvetésére a kerek világnak!

Pest, 1848. február
.
.
Szép almokat mindenkinek aki aludni indul.
@jaegtoer: kedves Jég, irántam tanusított érthetetlen jóindulatodért cserébe -melyre, mindketten tudjuk, teljesen méltatlan vagyok- bármikor számíthatsz rám, hogy az általad felszántott birtokod, harcban megfáradt tenmagad kímélendő, helyetted bevetem, még a magot is én biztosítom ehhez, neked csak aratnod kell... és kérlek, szád ne is nyiljon a hála szavára, ennyit minden embertársamért megtennék, én, kakukk márton:)
@jaegtoer: Dehogynem, de van, amikor a szerénység, már felháborító. Követ és követet nem szeretnék sem Önnek, sem mindennapi virtuális barétos és barétosnöinknek. A Lapulj Lapuli kékje önmagában szép, és nemmellesleg biztonságos. Ki tudja, mikor kap gesztust nehhány aljaNERtárs, felhatalma érezvén magát, hogy e kicsi, szellentős termékeket, a mi negligálásunk árán is akár, megkévánja dévaj jókedvében, nemtudván, hogyha a forrást elapasztáznánk, a továbbiakban, a víz sem csörgedez, csak az záporozott mocsár, mit utólagossan, illetoztatva szagolgathat...
@jaegtoer: Amúgy a Nikont kikérem, mert sosevoltselesz, anyagiasság hiányában, én biza a Sony mellett vakszoltam, mert Karl Zeiss szerintem még mindig a Number One... az objektív mellett az elektronika zebralófütty:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Így kurva álmosan benézve meg köll jegyeznem, hoty a photói igen jól sikeredettek.

Legyen szabad megjegyeznem, hogy a magam részirűl a Szent Pál sokkal jobban megérintett, mint a Péter. A Péter az a monumentális (ha szíjártó lenne akkor kapitális és phal 0.1 OS), a Pál meg az emberi léptékű és csatlakszom Oricáho' itten, az illatyát még most is...
Vót szerencsém a kerengőbe kerengeni és kergülten fődhö vágott a hangula. Vót egy másik is hasonló, de az Hispán illetőségű.

Szóval kösz, jók a képek, de ne feljcsed el, hogy a zegésség is fontos:
www.civishir.hu/eletmod/a-sor-nem-csak-finom-hanem-hasznos-is/0407133518
feudális (náci, kommancs, dakota) mafiaálam...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: a jövőt szóld szavaiddal, sok kis hólt szeretnék magam körül látni, kik vonásaim viselike, habár, mint Jégnek is jeleztem, számomra a tulajdonjog nem elsődleges fontosságú, arról lemondok bármely jógazda módjára tevékenykedő embertársam javára, hisz ahogy Barakukk, a próféta mondta volt: " inkább adj, mint kapj, s mit Teremtőd adott magadnak meg ne tartsd!". Én, bár seggem kilóg a gatyából, soha nem feledtem eme szavakat, s mivel nagy a szívem, abba majd mindenki belefér:)
@Sir Bates dö Hól: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

mindjárt itt a hétfő, legyenek hát tiétek a záró szavak, jó éjszakát, szép álmokat.

persze, ha egyből kedd lesz, az renonc.
@Knósszosz: Namármost... A szent Pálos kb 100 éve csutkára leégett, totál újjáépített, nagyjából világadakozással, noch da zu még az etióp csaszi is küldtt 4 alibasztrun oszlopot az újjáépítéshet. Az eredeti tervek mevoltak, így a le-konstrukcijó egész pofás lett. Mindemellet, a hagyományos bazilikális alaprajz, sokkal nyugodtabb, mint Petykó késő reneszámsz-félbarokk lakhelyéjé, így, az ecceri nemhívő is sokkal retardáltabbá és tisztábbá válik itten. Egyébiránt kb. 3 éve megtalálták Saulus-Paulus oláhúző maradványait, tiszta meglepetés gyanánt a főoltár alatt, osztmámost nemcsal Petykót, hanem Palkót is lehet lessenteni a baldachin alatt. Új történés, hogy az originális-principális templom romjait is feltárták, és azt bizony egy főődalatti térben, szépen kibokszolva-örökfényesítve megest lehet leskellődni. A kolostorkerengő a tűz alatt nem sérült-károsodott, igy az biza eredeti 14. századi pompájában ragyogóz, a csilivili színes mozaikos oszlopaival egyetemben, körülövezve az októberben nyíló rózyák karával... na ez jó hosszúú lett...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: hát oda most ismét nem kívánkozom, bár minden bizonnyal vannak, kik esmét szívesen látnának, bár ez esetben ez érzés nem kölcsönös:)
@jaegtoer: jó éjt mester, kívánom én a nemzet alázatos (szántó)vetője:)
@Dr. jenőke (jenőke):

azzal a verssel nem lehet aludni térni, de talán ezzel (akkor is, ha volt már):

Váci Mihály:
Valami nincs sehol
Süvítnek napjaink, a forró sortüzek,
– valamit mindennap elmulasztunk.
Robotolunk lélekszakadva, jót tevőn,
– s valamit minden tettben elmulasztunk.
Áldozódunk a szerelemben egy életen át,
– s valamit minden csókban elmulasztunk.
Mert valami hiányzik minden ölelésből,
– minden csókból hiányzik valami.
Hiába alkotjuk meg s vívunk érte naponta,
– minden szerelemből hiányzik valami.
Hiába verekszünk érte halálig: – ha miénk is,
– a boldogságból hiányzik valami.
Jóllakhatsz fuldoklásig a gyönyörökkel,
– az életedből hiányzik valami.
Hiába vágysz az emberi teljességre,
– mert az emberből hiányzik valami.
Hiába reménykedsz a megváltó Egészben,
– mert az Egészből hiányzik valami.
A Mindenségből hiányzik egy csillag,
– a Mindenségből hiányzik valami.
A Világból hiányzik a mi világunk,
– a Világból hiányzik valami.
Az égboltról hiányzik egy sugár,
– felőlünk hiányzik valami.
A Földből hiányzik egy talpalatnyi föld,
– talpunk alól hiányzik valami.
Pedig így szólt az ígéret a múltból:
– „Valahol! Valamikor! Valami!”
Hitették a bölcsek, hitték a hívők,
– mióta élünk, e hitetést hallani.
De már reánk tört a tudás: – Valami nincs sehol!
– s a mi dolgunk ezt bevallani,
s keresni azt, amit már nem szabad
senkinek elmulasztani.
Újra kell kezdeni mindent,
– minden szót újra kimondani.
Újra kezdeni minden ölelést,
– minden szerelmet újra kibontani.
Újra kezdeni minden művet és minden életet,
– kezünket mindenkinek újra odanyújtani.
Újra kezdeni mindent e világon,
– megteremteni, ami nincs sehol,
de itt van mindnyájunkban mégis,
belőlünk sürgetve dalol,
újra hiteti, hogy eljön
valami, valamikor, valahol…
@Sir Bates dö Hól:

a mester megszólítás nekem nem jár. nem méltányos magadra nézve sem. kérlek. mindennek van határa, nekem meg pláne.
Hacsaturján Maestro. igen, Ő Mester. én tanonc óráimat, napjaimat, éveimet koptatom...

ezt a verset pedig neked:
(ez is volt már, csak máshol)

Szabó Lõrinc:

Dsuang Dszi álma

Kétezer évvel ezelõtt Dsuang Dszi,
a mester, egy lepkére mutatott.
- Álmomban - mondta,- ez a lepke voltam
és most egy kicsit zavarban vagyok.

- Lepke,- mesélte,- igen, lepke voltam,
s a lepke vígan táncolt a napon,
és nem is sejtette, hogy õ Dsuang Dszi...
És felébredtem... és most nem tudom,

most nem tudom,- folyatta eltünõdve,-
mi az igazság, melyik lehetek:
hogy Dsuang Dszi álmodta-e a lepkét
vagy a lepke álmodik engemet? -

Én jót nevettem: - Ne tréfálj Dsuang Dszi!
Ki volnál? Te vagy: Dsuang Dszi! Te hát! -
Õ mosolygott: - Az álombeli lepke
épp így hitte a maga igazát! -

Õ mosolygott, én vállat vontam. Aztán
valami mégis megborzongatott,
kétezer évig töprengtem azóta,
de egyre bizonytalanabb vagyok,

és most már azt hiszem, hogy nincs igazság,
már azt, hogy minden kép és költemény,
azt, hogy Dsuang Dszi álmodja a lepkét,
a lepke õt és mindhármunkat én.
@Sir Bates dö Hól: Az előbbiekhez csatlakozóan, ámde teljesen más tárgykörben: Elolvasgatva Paulus kissé zaklatott életútját, midön Damaszkuszból, Hibiszkuszba tratott, végiglátogatva a teljes Mediterráriunot és Kis-Ázsiát, idökőzben illendő leveleket és intelmekket írván a hátramaradott róónaiaknak, megdöbbentő felfedezést tettem. Bizon lássátok feleim, 1000 év múltán, a mi napihősünk, a fűrágó, gyeptéglaárus Sírbanesz kollegánk is biza Szentember lesz, mégpedigelé a megesett leányanyákok védőszentje, imhol megdiőőcsülve... egyetlen vígasszóm az lesz majdan, hogy egy csendesen bégető bárányfelhő szlin ülve, láblógatva vidáman röhögök majd e képtelennek tűnő, ámde igaztalan blaszfémián:-)
@tucano: Meg nyilván a zsidók koszorúja is csak photoshopból van a kenderesi kriptában. :) Az meg már tényleg csak költői kérdés, hogy ugyanezek a sárgacsillagos bohócok miért nem parádéztak a pufajkás Horn szobrának avatásán Gimes Miklós, meg Angyal István-képekkel (hogy a kádári megtorlásnak csak két zsidó származású áldozatát említsem, akikkel talán hivatalból is együtt illene érezniük.) Az ő lelki nyomorúságuk minden bizonnyal gyógyíthatatlan állapot, megszoktuk már. Nem mondom, hogy hiányozna, de legalábbis meglepne, ha nem sírna a szájuk nagyjából minden ellen, ami e szerencsétlen nemzet önmagára találásához vezethet.:)
@jaegtoer:
Arra gondoltam, hogy - magyarázat, megjegyzés nélkül - teszek közzé néhány "régi" verset. Nem értem, miért azon kell agyalni még mindig, amin lassan 200 évvel ezelőtt. Tényleg nem értem.
Ennek sok oka van: a közkedvelt a történelem-hamisítás, például Károlyi, Trianon, Horthy, de így a feudalizmus megítélése, most 56 ... -na kiküldte ki az oroszokat, ha nem én verseny, ... végtelen a sor.
Nem tanulunk hibáinkból.
A legegyszerűbb gondolkodású főemlős ha rácsap az ujjára egy kalapáccsal, nem az ujját fogja eldobni - ebben biztos vagyok.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nyomassad csak az ilyen hosszúkat, a magam részirűl a kártya és a phoczi helyett, inkább perforá, perefe, pfrerelá... szóval előnybe részesítem azon dógokat, amikbűl tanulni lehet. Lökgyed őket!

Én Rómában 16 évvel ezelőtt voltam utoljára, szóval sok minden más lett azóta, nyilván. De az ántik dolgok nem változtak azóta se, legfeljebb körbeállványozták őket az állagmegóvás okán, mint azt írád vala valamegyik előző napi háeszedben.

Itten amihez nyúlnak az szarrá válik, viszont a csóró Olaszok ezt másként... ugye.
Csak azér, hogy szemléltessem is, nem csak a műemlékek védelme okán:
sg.hu/cikkek/100834/ingyenes_wi_fi_halozat_epult_velenceben

Na? Erre milyen színűű gombod van?
Meg arra, hogy Háry Viktor aszonta; Ojrópa kurva rossz irányba megy, nem leszen ennek jó vége.
Ezt csak így ám, bele a konferencián résztvevő nyugati politikusok pofájába, szemrebbenés nélkül. Igaza van! Lásd, a hülye Olaszok a WiFi-től nem láttyák a szakadék szélit, a velencei polgárok már rá is basztak rendesen. Úgy zuhannak bele, mint megszorult főáttételű NER helikopter az azerbandzsáni baltás barterüzletbe.

De esse probléma.
Majd ha a taplóspistát megkérdezik, hogy mé nincs ingyen net Buddhapesten, majd asztat foglya mondani, hottyát vaporettó sincs, akkó, oszt... és?
- naugye...

Ez is hosszú lett, boccs... 1:1
@Dr. jenőke (jenőke):

értem én.

én meg arra értettem, te... teee.[...] hogy most meg képtelen vagyok elaludni, pedig ha nem vigyázok, mindjárt kedd lesz, vagy szerda, az pedig már renonc.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugyan egyszer már megírtam, ám nem küldtem el, legfőképp guma kérése miatt... ám este van, nem sokan olvasnak, s így: arról a koszorúról nincs kép, mely a doni tömegsírban tartózkodók küldtek az temetésre poszt tőzeg, s melynek szalagján a következő felírat olvasható:" Miki, a bárcabitorló kurva anyádat!"... csak, hogy horthyt a helyére tegyük, jó:)
@Knósszosz:

mellékszál, de 1000*

"_Háry Viktor_"
"ám este van, nem sokan olvasnak"

ja. de előbb utóbb reggel lesz, aztán egyszer csak napközben...
@jaegtoer: eltünt az előbb... sza
kedves idősebb tanonctársam! én pont arra a versre gondoltam, melyet valamely ángilus vetett papírra, tán Coleridge, azt állítván, hogy annak szövegét álmában "kapta", ám, midőn felébredve azt lejegyezni igyekezett, a végét elfelejtette... tudsz-e ebben segíteni te, avagy bárki más?:)
@jaegtoer:
Há nem az?-:)
Vaskosabbat most nem találok, késő van.
Kókadok, mint Matolcsyné férje a látványra...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" ugyanezek a sárgacsillagos bohócok "

te tipikusan az a botcsinálta keresztes lovag vagy, aki oly szörnyen vagdalkozott a szaracénokat meglátva, hogy nem vette észre, lekaszabolta a környül várakozókat, köztük a nagymestert is.

ugyanakkor nem vitatom el nagyszerű képességeidet, mert ha úgy hozná a fejlövésed, akkor a szorzótábláról is bebizonyítanád, hogy az cionista furmány, akkor is, ha arab számokkal írták.
@Sir Bates dö Hól:
Ez nagyon!! -:D-:D-:D
Morajlás hallható a sírja felől!
Itten meg Szabó
lőrinc magyarításában...

Kubla kán (Magyar)

Kubla kán tündérpalotát
építtetett Xanaduban,
hol roppant barlangokon át
örök éjbe veti magát
az Alph, a szent folyam.
Mérföldnyi jó földet tizet
gyorsan torony s fal övezett:
s itt tömjénfa nyilt, illat volt a lomb
tündöklő kertek és kanyar patak;
ott sötét erdők, vének, mint a domb,
öleltek napos pázsitfoltokat.

De óh, amott a cédrusfödte bércen
a mélybe milyen hasadék szakadt!
Micsoda vad hely! démon-kedvesét sem
siratja szentebb, iszonyúbb vidéken
elhagyott nő a sápadt hold alatt!
S e szakadékból, forrva, zakatolva,
mintha a föld gyors lélegzete volna,
hatalmas forrás lüktetett elő:
torkából, mint felugró jégeső
vagy mint a pelyvás mag a csép alatt,
ívben repült a sok nagy szirtdarab:
s táncos sziklákkal együtt így okádta
a folyót a kút örök robbanása.
Öt mérföldet átkanyarodva szállt a
szent Alph a völgybe, nagy erdők alatt,
aztán elérte a barlangokat
s leviharzott a halott óceánba:
s e messzi zajból Kubla ősatyák
szavát hallotta, hadak jóslatát!

A kéjpalota nézte sok száz
lenge tornyát a vizen
és egy zene volt a forrás
és a barlang, egy ütem.
Ritka müvészet, ihlet és csoda:
jégbarlangok és napfénypalota!

Ismertem egy lányt valaha,
látomás lehetett:
Abesszinia lánya volt,
Abora hegyéről dalolt
s cimbalmot pengetett.
Zendülne csak szivemben
még egyszer a dala,
oly vad gyönyör gyúlna ki bennem,
hogy felépítném csupa
muzsikából azt a szép
fénydómot! a jégtermeket!
S mind látná, aki hallana,
s „Vigyázzatok!” kiáltana,
„Szeme villám! haja libeg!
Hármas kört reá elébb,
s csukja szemünk szent borzalom,
mert mézen élt, mézharmaton,
s itta a Menyország tejét.”

Szabó Lőrinc
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ha még tudnád, hogy első pénzkereseti helyem egy gyámhivatal volt... már ott is mindenkit megvigasztaltam... mind kollegáim, mind az ügyfelek közül... ami útóbb némileg tarthatatlanná tette helyzetem ahelyt, de viseltem keresztem:))
@Sir Bates dö Hól:

Samuel Taylor Coleridge: Kubla kán

Kéjpalotát emelt a kán
Egy xanadui hegy fokán
Hol a szent folyó, a nagy Alph
A naptalan tengerbe tart
Vak barlangokon át
Kétszer öt jókora mérföld
Virágzó, termékeny aranyföld
Bódító, vad illatokkal telt kertek
A tűznek ellenálló smaragdzöld fák
Időtlen öreg őserdőségek
Napfény által át nem járt zöld világ

Ám lent egy éjsötét szakadék mélyén
A palotától messzi, cédrusos domb alatt
vad táj, átlátni nem lehet sötétjén
túl a fogyó hold halk, halovány fényén
démonok ajkán zengtek fel súlyos szavak!
Mintha a föld lélegzetre fakadt volna
Szállt fel a mélységből az őrület hangja
Forrás tört fel a kénköves pokolból
A lét, a lég vörös színben lángolt
S egyszerre fagyott a mindenség jéggé
S lett a táj a démoni sötétséggé
Táncra perdültek a hegyek sziklái
Kigyúltak a tűzkatlanok szikrái
A buja örömpalota remegett
Őrült módján hömpölygött a szent folyam
Mint ki önként a végzet felé rohan
Elnyelték az élettelen tengerek
S a távolból meghallotta a Kubla kán
Az ősök háborút jósóló dalát!

Az örömdóm hosszú árnyéka
Vad hullámokon úszott tova
Zengett a forrás muzsikája
Táncoltatva a barlangokat
S aki ott volt, láthatta a csodát
Jégtermekkel telt napfénypalotát!

Álmomban valaha láttam
Egy gyönyörű szűzleányt
- Abesszínia szülötte -
Kis kezében lanttal zengte
Az Abora-hegy dalát
Hacsak felidézhetném
álomszép énekét
kigyúlna lelkem mélyén a fény
s én zengeném a zenét
mi újra felépíti
a jégtermes fénypalotát
s ki meglátja, majd hirdeti
kiáltozván: Vigyázz! Vigyázz!
Nézd tűzszemét, nézd szélhaját!
Előtte félvén, térden állj
S alázattal hunyd le szemed
Mert ő máson nem élt sosem
Csak mennyei ambrózián!
nademostaztán széphétfőt!
@Sir Bates dö Hól: bahh, megesett leányanyák, apéniás gyámkodásra vágyódó ifjú szovialista szoviopata szocreál munkásnók gyámügyi gyámolítója... télleg egyszentember... mármár ánti rasszkukin:-)
@Sir Bates dö Hól: Csak félve megjegyezném, hogy Raszputyin kb. 25 centis aranyvesszeje hosszú ideig megtekinthető volt Lénadrádban valamely múzeumban, uborkásüvegben terpentárium alatt, mígnem, a jereváni rádió Fidesz-szintenntökéletesen megbízható híradása alapján, egy soksztogramu vodka által mentálisan erőteljessen mentálisan befolyásolt polgár azt hívén, hogy a GUM áruházba rendkívüli akcióban sóslébe áztatott bécsivirsli állomány érkezett. illendően kivárta sorát, maj a 15 rubelt leperkálva, az előzetesen beszerzett fél pár 46-os bagariabőr félcipővel, eltérő hosszúságú, de pundra jellegű XXXL-es női bugyival és az beföztes üveggel a hóna alatt eltünk a fehér éjszakában. Azóta se terpentin, se bécsivirsli...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: látod, és ezt a népjóléti áldozatomat nem értékelte sem az osztály, sem a csoport vezetője...miután a gyámoltak részére kijelőlt pártfogó ügyvédnő beszámolt álhatatosságomról e téren nekik, melyet ő is megtapasztalt... s ezen a főosztályvezetőnőnél meglevő kiváló nexusom sem enyhített.... így távoznom kellett az államigazgatásból...:)..... hova tévedésből még egyszer egy roved időre visszatérvén szintén ily "vétkeket" róttak fel nekem.... viszont később ezt megbánták, mivel máshoz nem értvén, az ügyfelek famulusául szegődtem el:)... hogy ez mely hivatal volt, azt fedje jótékony homály:)
"Aki gyanús, könnyen válhat elmebeteggé"... én baromi gyhttp://hvg.hu/kultura/20131101_Dilihaz_a_szinhazban_avagy_az_otvenes_eveanús vagyok magamnak:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Orica szerint a vengerszkij Raszputyin maga a kis schmuck andor... s nem én:)
@Sir Bates dö Hól: Szerintem smukikuki nem bírná ki 4 órát a Nyeva jege alatt, majd azt a nehhány ólomgibicset és faroklevágást, melyben nemes elődje részedült... egy sima rossznézéstől valamely fogatlan szépkorútól teli lenne a gatyája, a szíve meg szakadna az aszociális érzéstől megfelé...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: á... engem a cocik vágtak ki, majd a fidesz is üldözött már első alkalommal is... mint nonkonformistát mindenki devianciával vádolt:)... ehhez gyakran csatlakozott a pintér vezette hivatal az akkori nav-val karöltve, így az elmúlt 10 évben egyszer adódott arra alkalom, hogy hivatalos okirattal dokumentált feddhetetlenségem bizonyítsam... igaz ez a kegyelmi állapot cask 5 percig állt fent... míg átvettem egyik irodában a megszüntető végzést, majd a folyosó másik oldalán ismét fotót kértek tőlem rajongóim:)... a népszerűség keresztje:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: elképzelhető, de a közeli aktívistái nagyon készségesek az érdeklődőkkel:)
@Sir Bates dö Hól: hehhe... csakdenem???? megvolt schmukiné, meg Anikó is? :-) Hubazz:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Bárha jogi vonalom utaztál, akkor kihagyótlan történeted lehett inkább, szt a jocó besértődött, hogy nemdeőtett vitted a táncba:-9
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: áhh... de kihagyóné, mint varga roppant érdekes személyisegg:)
@Sir Bates dö Hól: csakdenem előbőrcserzés a hobbbitja? :-) Na erre még válaszolj, aztán én el Mákgubósisten karmaiba:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: úriember csakis a kudarcait teszi közkinccsé... hogy együtt mulasson társaival felsülésén:) viszont hiába keresem dino buzzati római történet című novelláját, sehol nem lelem... ezt a mai nap után szívesen küldtem volna neked... ha tudod, olvasd el, én nagyon élveztem, főleg a csavarkulcsos jelenetet:)... jó éjt:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: lombrosót imádtam... habár rám valki és györgyi tette a legnagyobb hatást, polt sem volt tehetségtelen, ám szájer igazi, valódi nemzetközi tudományos karriert futhatott volna be, ha nem ebbe az irányba megy... szenzációs a figura, igazi lángelme... komolyan... én védve voltam, nem zsenge korom miatt:)... de ő tényleg egy elfecsérelt élet... viszont amit tett, inkább jakab kínáljon számára jövőt... mert ő igazi jogtudós... szemben az orbán-kövér-áder trióval... szegényebb lett a világ azzal, hogy nem maradt a katedrán...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: De Boli! Az, hogy "úgy hallani,... homályos pénzügyi körök támogatják a rezsicsökkentés legfőbb ellenségét"(ez Gy,), ráadásul hoppálzsigó olvrársak szerint, még tán nem az igazság.
Nem venném ezt készpénznek, így nem lehet 1:1-ről sem beszélni, hanem csak egy szokásos, ordas fityesz hazugságról.
Az a tény pedig, hogy a nagyorrú a rezsicsökkentés legfőbb ellenségévé avanzsált, utal arra, hogy feltámadt halottaibul, ismételten sírba kell tenni.
hehe
Miket nem talál az ember, ha egy kicsit nem figyel?
A NAV közlemény szerint az ellenőrzések egy részében telefonon egyeztetett időpontokban és helyszíneken jelentek meg a járőrök, anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínálók körében végeztek ellenőrzéseket. Ezekben az esetekben a pénzügyőrök nem sokkal az ellenérték átadása után - a felkínált szolgáltatás igénybevétele nélkül - igazolták magukat és adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt több adóigazgatási eljárást indítottak. Ezen túl az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt.
www.hajdupress.hu/hirek/cikk/31888-elmerult-a-nav-az-erotika-vilagaban

Érti ezt valaki? Adóköteles tevékenységet végeztek, ezért feljelentik tiltott prostitúcióért??
Adószámmal nem titkos és nem is prostitúció?
@AKIsTUDATLAN: Én kedvelem az írásait, de ez speciel egy jó nagy bullshit lett. :)
BAKKER!
Itten éjjel ámokosfutkározás volt már megint. Vérmaki és a Szőr összesimultak... Durva... de igaz... :)
A mai nemzeti gyásznap emlékére

Reményik Sándor verse: Három szín

A keblünkről letiltották,
Leszagatták a három színt;
Keblünkről beljebb vándorolt:
Befogadták a szíveink.

Ameddig piros lesz a vér,
Ameddig fehér lesz a hó,
Amíg zölddel a rét füve,
Lesz jel, eszünkbe juttató:

Hogy hitünk hol van, hol hazánk,
Hogy hova, kihez tartozunk,
S kié a föld, hol elsüllyed
A koporsónk, ha meghalunk.

Hogy az életünk sivatag,
Hogy vérbemártott kép a táj,
S a testnek e letépett tag
Utána sír, utána fáj.

Ameddig piros lesz a vér,
Ameddig fehér lesz a hó,
Amíg zölddel a rét füve,
Míg lesz magyar szív, dobbanó:

A keblünkről letilthatják,
Letéphetik a három színt,
Keblünkről beljebb vándorol,
Befogadják szíveink.

E három szín után fog szívünk
Sikoltva égni, vérezni,
Ki mindenünnen leszagatta.
Jöjjön és onnan tépje ki!
Jó reggelt!

Hajnalban - egyedül, hanyatt fekve a manézs közepén - élveztem a szellemi légtornát, amit előadtatok.
Mondhatni parádés volt. Kicsit zavarta meg egy kánya berepülése, angyalnak hívén magát, de a saját szórakozásra előadott mutatvány légörvényét nem zavarva,miközben az azért padlóra küldte.

A ma is keservesen aktuális Petőfitől eljutni Szájer elhagyott katedrájáig - ritka ív volt, csodás kanyarokkal:))

Tehát köszi nektek:@Dr. jenőke (jenőke): ,@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: @Sir Bates dö Hól: @jaegtoer: @Knósszosz:
HVG...

"Ha nem minimálbérre lennének a munkavállalók bejelentve, a cégek lehúzhatnák a rolót

A társadalomban és sajnos az újságírókban is fura tévkép él a béreket szürkén fizető vállalkozókról – kezdi levelét Balázs. Nyilván akad olyan is, akire ráillik a pénzeszsákján szivarozó, kövér, cilinderes kapitalista képe, de szerinte ez a kisebbség. A valóság Balázs szerint az, hogy a szürkén fizetett bérek rendszere nélkül, az elhibázott adórendszer és a vállalkozásokat sújtó adminisztratív terhek miatt tízezrével mennének csődbe vállalkozások, több százezren válnának munkanélkülivé és összeroppanna a gazdaság.

Balázs vállalkozása egy tipikus magyar mikrovállalkozás, vannak tulajdonosok és vannak emellett alkalmazottak is. "Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel egyrészt több az alkalmazott, mint a tulajdonos, másrészt a párját ritkítóan sikeres unortodox gazdaságpolitika és a győztes gazdasági szabadságharc ellenére még mindig működünk" – tette hozzá."

hvg.hu/gazdasag/20131031_Csak_a_multi_jelent_be_teljesen
@Orica Középföldi: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)))

csodás hangulatú és eszmei futtatásuk mellett a legszebb férfi "barátság" bontakozott ki amit Xanadu-tól kísérve Lord is megkoronázott (,hogy azért az irodalmi vonal mellett a zenei vonalat is megemlítsük!)...
kihalásal ??? akkor dögöjjön meg mind !
@Orica Középföldi: csatlakozom, utána olvasva ennek a népségnek :D
különösen a gyomlálás után
@guma:

Az a fajta szivarszobás dumálás volt, amibe akkor se kapcsolódtam volna be, ha este itt vagyok. Az intellektuális kukkolás öröme:)

Én azt se tudtam, hogy van Lord nevű énekes. Viszont tetszett a Jég linkelte zene:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mikor a büdös lófaszba hagyod már abba az offolásokat?
az a szemét lelkész egy aljas rohadt geci akit ki kellett volna kergetni Budapestről seprűvel úgy, hogy a horthy szobrot a nyakába alkasztják és hadd fusson

elég ami elég

brühüyyy
@Orica Középföldi:
jégeső volt a Lord-dal aki dal-olt?

ki az a lord csak nem a sir ba tes lukas?

cifra kis blog lett a mai

brühüyyy

teleoffolták és bűzlik
@AKIsTUDATLAN:
ugyanolyan kétes alakok támogattyák a kedves vezetőt főpocakságát is a dzsobbikkal mint háttérzenével és a gárda meg a horti és a többi seggség

ez ugyanaz mint a bedobott egy mondat az őszödi beszédből...hatott és még hat a lényeg és a valóság a kutyát sem érdekli

brühüyyy
@rodeo36: Szépe napot! Nem offoltam csak válaszoltam. :)
@Penivaldes: Pedig nem én dobtam be a témát. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És akik a móri rablógyilkosokat, II. Fülöpöt, a Szent-Bertalan éj vérengzőit, Szálasit, Orbánt, és még nagyon sok más gazembert kitermeltek magukból (Kádárt és sleppjét, Lázár jánost, Pokol Bélát stb. stb.)?
@Orica Középföldi: @rodeo36:

Sziasztok.

Nagy zsivány ez a Sir Bates. ezt a Lordot -a zenekart- jobban mondva dalaikat nem sűrűn szoktam megosztani. és nem csak mert dög vagyok, mocsok is.
röviden:
a Lord zenekar nevezetű szombathelyi együttes nótáját linkeltem be, Pohl Misi az énekesük. annyit érdemes megemlíteni, hogy ebbe a jobb sorsra érdemes bandába Gidófalvy Attila is betársult, mert itt és a közönségükben még megtalálni vélte azt, amit a pesti groupokból és a flaszteren kiveszett. Ez az egyik legtisztább és legszebb leveleket kézbesítő zenekar* (nekem), még akkor is, ha a Carnegi Hall-ba még turistaként sem jutnak el.

eredetileg a Vándor című dalukat akartam betolni, de az már túl sok lett volna a tekergőnek.

* természetesen nem értettem bele a szimfónikusokat, az orkesztrákat, kvartetteket kínntetteket meg a többi teljesen meggárgyult tüneményeket karmesterestül, szólistástul meg egyáltalán mintolybá és valamint.

lordnak Lord, este betolom neki a Vándort. nehommá csak a sajt a bor a bagett a Loire völgye a pia meg a Pia és az élet:D hogy merítse le az akkumulátorát egy virgonc vörös, vagy fekete vagy szőke beste vagy mindhárom s aztán még szak/ladjon nyakába egy barna...:DD
@Penivaldes: :)

talán most nem kellene finomkodnod, mert ami hányingerkeltően undorító szöveg azt olyan környezetbe ültetik, mintha a szeretet hangja szólna hozzád - na az a legrombolóbb szemétség...

ráadásul hazudik is, mert a téma ekkor jött ide:

Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu 2013.11.03. 13:59:14
közben azt sem meséli el, hogy a "papné" aki országgyűlési hivatalt is betölt képviselősége mellett a rendőrséggel felakarta oszlattatni az ellenük tüntetőket!

nem is bonyolódom ebbe jobban bele, mert itt minden téren lehet offolni!
a jó hangulatot megteremteti, miközben számtalan módon és formában ismeretet is bővít a különböző téma, művészeti ágak, érdeklődések kivesézése.
aki ezt rendszeres szarral keni össze az bizony egy önálló véleménnyel nem bíró csak egy témát linkelve sulykoló, embereket mocskoló "széplelkű" sötét angyal...
@jaegtoer: megelőztél!:))))

ezt akartam elmondani én is...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_Szépe napot! Nem offoltam csak válaszoltam. :) _"

aszenccség. nincs az a lehulló morzsa, amit el ne kapnál.

Keilaré már megerőltető lett volna mi?
@jaegtoer: mindig meglep, mennyi ember gyűlik össze egy-egy koncertjükre.
@jaegtoer:

Köszi:))
Biztos, hogy nem kerestem volna utána.
Minden ismeretlen zenébe belehallgatok pár mp-ig, aztán vagy végighallgatom, vagy nem.

Ez a zene/szöveg megérintett, szépnek/jónak találtam.
Rodeo nem feltétlen fog ezzel egyetérteni, de ez most nem érdekes:) Bocs, Rodeo:)
@jaegtoer: Najónapot!
Én a magam részérúl nemigen vagyok nagy Lord rajongó, a Gidófalvit sem igazán kedvelem, mint entitást. Viszont amit a pasi 1973-ban Miskolcocn a rockfesztiválon a Teátrum nevű egyperces zenekarral összemuzyikált, ( ELP. Tarkus) egy életre emlékeztes marad. PEdigannak immáron 40 éve, ha jól számolom...
@Orica Középföldi:

igen, találó szó ez a megérintés.
nyilván nem minden számuk -pláne felvételük, előadásuk- klasszis, de -szeretném hinni, hogy van hallásom a szépre és jóra- olykor-olykor őket is előhívom, nemcsak Waltarit, Orff-ot, Michelangelot, vagy éppen Wilde-t, és a többieket, no és persze titeket, köd-fa-ló liberáncsokat vagy a fene tudja mi és mennyiféle címkével lehet ellátni ezt a színkaval kádban fürdőző Társaságot.
@jaegtoer:

Most belehallgattam még néhány számukba, hát nem tudtam végighallgatni egyiket sem .Zeneileg az már nem az én világom, mégha a szöveg jó is:))

Marad a virágdal, pláne az általad küldött változat. Valahogy szívesebben nézek virágot, mint árpádsávos zászlókat.
A látvány sokat lágyít a szöveg értelmén:)
@bella _ciao: tán kedden, vagy szerdán voltam a koncertjén... a meglepi falussi marian volt... de tényleg... voltam már jó pár koncerten, többek közt másik presseren is, de ez a mostani zsigerig hatolóan megrendítően jó volt... ez az ember egy varázsló...
Orbán jövőre előzné Németországot

A miniszterelnök azt szeretné, hogy egy-másfél éven belül Magyarország legyen az az európai uniós állam, ahol a GDP legnagyobb aránya az ipari termelésből származik.

fn.hir24.hu/gazdasag/2013/11/04/orban-jovore-elozne-nemetorszagot/~~fokusz

ugye ezt úgy is el tudja érni, ha csökkenti a többi szektorból származó bevételt. elnézve eddigi munkálkodását, pont erre törekszik.
tanulságos főcím az indexen:

Épp most ér véget a kishantosi ökocsoda
A földalapkezelősök terepjárókkal érkeztek átvenni a területet. Kb. 100 civil demonstrál és megpróbálják a földet visszakérni az új pályázatok nyerteseitől.

Rezsicsökkentést támogató
franciával tárgyalt Orbán
Malosse szerint a magyar lépések kellenek az EU-ba

Kövér elvette Ujhelyitől
a hétfői parlamenti ülés vezetését
Az MSZP-s alelnök lett volna soron a főműsoridőben, de akkor megy be Orbán interpellációkra válaszolni.

70 év felett ne kutasson senki
Megint változhat a felsőoktatási törvény a Magyar Nemzet szerint. Bevezetnék a kancelláriarendszert.

Orbánék cseh repülővel mentek Indiába
Nincs Malév, cseh charterjárattal kellett mennie a magyar delegációnak. Hamarosan lesz Wizz Air.

Bodó Ferenc: Ököllel verte a mellehúsomat
A tiszaszigeti gazdálkodó csúnyán összeveszett a plébánossal, aki tagadja a tettlegességet.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

kinek a papné, kinek a körösztanya, mind a kettő lehet belevaló, ha nemcsak zsoltáros könyvet hajlandók a kezükbe venni és... tralllalala

úgy van ez, hogy van akinek Verdi és Callas mondja el azt, amit más csak Camus-től hall meg, vagy Michelangelót csodálva érez a talpán is libabőrrel vagy éppen a dubliners kocsmai kórusa borzongatja meg. nem szóltam Wats-ról, sem Watt-ról, mert előfordul, hogy valakinek meg a gőzmozdony... vagy a napkelte, vagy a tenger éggel összefolyó kékje... naszóval érdekes hogy mennyi minden mennyiféleképpen képes megpendíteni a lelkek húrjait. persze ezt egy Sony Szeműnek nem kell magyarázni.
@bella _ciao: ez a szerencsétlen idióta ugyan ezt mondta a mezőgazdaságra is, meg minden átadásnál megnyitón, elég egyszeri, de következetesen barom.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: benne van ám az is, hogy öregszel, öregszünk. az aranykor, az ezüst nyár emléke. szentimentális rock'n'roll.
@jaegtoer: Dubliners nekem is a barátom:-) MEg Tom Watts is, persze Pink Floyd, meg Black Sabbath, és Pat Metheny, Carlos Santana, Weather Report, meg Special EFX, LEd Zeppelin, Yellowjakets, meg Acoustic Alchemy, Jeff Golub, Larry Corryel... szóval azt hiszem elég széles a lista:-) ja meg a papné és a helybéli kántor:-))))
@bella _ciao: Persze, hogy benne, viszont a tapasztalás mellett az új dolgok, már amennyire megérdemlik és befogadhatók sem maradhatnak el. Mert különben megette a fene... terítsük magunkra a vegyvédelmi köpenyt, és kússzunk el a temető felé:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: igaz-igaz, mókus! csak optimistán. bár néha fenyegetésnek érzem, amikor a katkó temető kapujára a feltámadunk van írva.
@jaegtoer: @Husz_János_Puszita:

Noha Sir Bates minden tiszteletet megérdemel, a helyzet az, hogy a Sir lovagi cím, amit a király(nő) adományoz, nem is öröklődik, a megszólítása is csak Sir lehet. A lord viszont öröklődő főrendi rang, ennek a megszólítása a My Lord. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Szociális ásót és munkafolyamat-ábrát vigyél magaddal.
napi.hu

Virtuálissá válik a lakásépítés
Idén az első kilenc hónapban 4077 új lakás épült, 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Senki sem vesz új lakásokat

-------------------------------

Jelentős csúszás lehet a pénztárgépeknél
Akár jövő májusra is módosulnak az online pénztárgépekre való átállás határideje.
@Orica Középföldi:

mondjuk nekem érthetetlen, hogy mit keres bármilyen zászló egy koncerten. ennyire terjed a prostitúció?
hehe. tegnap néztem a szabad szemmelt. lendvai és kovács sem tud semmit az ügyről. legalábbis ez jött le nekem. parkolópályán leledzenek már.

Lendvai: "balek, hülye, de nem csaló MSZP"

nol.hu/belfold/lendvai___balek__hulye_de_nem_csalo_mszp_
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Neki kell tisztáznia a származását, engem hagjy ki belőle.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Barátom most sírta el magát a telefonban, a béreket sem tudja kitermelni, nem az adókat.:(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: most újraiparosítunk, holnap újraagrárosítunk. van egy üteme a dolognak. legalábbis vitya fejében.
@bella _ciao:

Odáig süllyedtem, a Szabad szemmel helyett romantikus filmet néztem este. Más nem volt.:)
@Husz_János_Puszita: messzemenően igazad is volt. nekem is jobban esett később a hamingway és gellhorn.
könyörgöm, rugja már valaki tökön a semjént!

A közigazgatásban dolgozóknak vizsgát kell tenniük nemzettudatból

nol.hu/belfold/a_kozigazgatasban_dolgozoknak_vizsgat_kell_tenniuk_nemzettudatbol
@bella _ciao:

Ilyet még a Mussolini alatt sem kellett, vagy igen?
Booáááá
@bella _ciao:

Belenéztem, még mindig a bajai videot ragozták. Normálisak??
Agyon kellene hallgatni, mint a fidesz a rá nézve kellemetlen ügyeket, vagy visszatámadni. Mint a mazochisták, minél jobban fáj, annál jobb.:(
A vakkomondoros paraszt annyit megtanult, hogy "pénz olvasva, asszony verve jó"!
www.hir24.hu/sotet-oldal/2013/11/04/beismerte-parja-osszevereset-a-komondoros-balogh/#a3
Azt viszont nem ismerte, hogy "úriember nem üt meg nőt, hanem megrugdossa".
Annak igazán örülök, hogy az egész politikai vonatkozásban kompatibilis.
@Husz_János_Puszita:
Hááát... majdnem...
Viszont eléggé tanulságos ez:
"A korporációk nemzeti tanácsa: korporációk alatt azt az eszközt érti, amely az állam égisze alatt a termelő erők teljes, szerves és egységes fegyelmét valósítja meg, a gazdagság, a politikai hatalom és az olasz népjólét fejlődésének céljából; meghatározza, hogy a korporációk vezérkarának magában kell foglalnia az igazgatóságok, a párt, a tőke, a munka és a technika képviselőit: a korporációk különleges feladatként a közvetítést, a tanácsadást - nagy problémáknál kötelező jelleggel - jelöli meg, valamint a Nemzeti Tanács útján törvények kibocsátását, amelyek a nemzet gazdasági tevékenységét szabályozzák"

B. Mussolini beszéde 1933. november 14-én a Korporációk Nemzeti Tanácsának közgyűlésén

Bizonyos a szempontból ezen az úton járunk, csak a mi törpedúcsénk sokkal balfaszabb, bár ez is szociként kezdte...
@bella _ciao:
Semjént? Hisz az egész egy nagy lószerszám...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Siker siker hátán... Kishitűek vagytok, miattatok van minden rossz!
BEZZEG A PIKTOR!
@bella _ciao:

Az ATV-re gondoltam, ha segíteni akarnak az ellenzéknek, nem forgatják a kést a fájó sebben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Egyetértek Bartussal, szerinte a korporatív fasiszta államot utánozza le a mini Duce, de még ahhoz is béna.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"Noha Sir Bates minden tiszteletet megérdemel, a helyzet az, hogy a Sir lovagi cím, amit a király(nő) adományoz, nem is öröklődik, a megszólítása is csak Sir lehet. A lord viszont öröklődő főrendi rang, ennek a megszólítása a My Lord. :) "

Köszönöm. A zavart az okozza, hogy Sir Bates, lovagi címét a Szentföldön öldöklő csatában szerezte, igen ám, de hazafelé menet francia földön a brit oroszlános zászlót védve ádáz tusákba keveredve érdemelte ki a Hólia lordja címet és a hozzá tartozó falvakat, földeket és szolgáló pórokat a hólokat, csakhogy oly nemesen bánt ellenfeleivel, hogy a francia király a pair címet a ius primae noctis-szal adományozta neki, s e kötelezettségek oly számosak, és kesze-kuszák, hogy ezek a címek összekeveredtek, tehát minden megszólítás helyes, akkor is ha helytelen, mert még nem szóltam arról hogy a cigány táborokban milyen érdemeket szerzett minek következtében már külön Winchesteren tartja nyilván a címeket és érdemeket Hól lordja, Sir Bates a Szentföld lovagja, Franciaország pair-je így aztán még éppen nem hivalkodó, de jó: a Lordom, Sir Bates.

De átgondolom. meg kell vizsgálni az anna leseket, de remélem nem kell magyarázkodnom jaegkiskaes előtt emiatt, tehát kérlek ne nagyon firtasd ezt a kérdést, mert még bajba kerülök. miattad.
@jaegtoer: Dehogy Lord az, egyszerű vándorcigány az, csak kidja magát Lovagnak.
Ha ő Lord, akor én márkinő vagyok.

nem kell neki nyalni
@Kowalski, helyzetjelentést!:
amúgy meg mindegy a szócsavarás, ott voltam, amikor a Felség lovaggá ütötte, és akkor is amikor főrenddé emelte.
és a mellékesen a táboritáktól kötfelkiáltással kapott King of Gipsys címet már szerényen nem is használja, hisz az ollan Magától értetődő:-)
@Husz_János_Puszita: külön bájos az, amikor a jobbik védi az mszp-t. igaz, áttételesen.

Jobbik: A Fidesz is hamisított bizonyítékot

mandiner.hu/cikk/20131104_jobbik_a_fidesz_is_hamisitott_bizonyitekot#
@bella _ciao:
az milyen? hogy nemzettudat? melyik nemzetnek az tudattya? a nemzet tud már róla? és aki vizsgáztatni akar azt ki vizsgáztattya le, mert ugye ez új tantárgy még sohasem volt akik tanítani akarják azoknak is le kell vizsgázniuk? és ki vizsgáztattya űket?

nagy dolgok ezek nagy rakás szar...nemzeti szocializmus vagy nemzeti demokrácia? vagy nemzeti lopás? akinek többje van az nemzetibb akinek kevesebb annak kuss nem is lehet nemzeti...holmi nyomoroncok nemzetiek ebben a nagy biliben? hát szép is az...egy hajléltalan az nemzeti hajléktalan a tudattal vagy nem?
egy külföldre menekűlt -megélhetési okokból mert a nemzet nem ad neki olyat- milyen tudattal kell rendelkezzen?

brühüyyy
nem tetszik ez nekem amit Batessal csináltok
@Penivaldes:

az epeízű méltatlan szavakat meg sem hallottam, de eeez?:

"_Ha ő Lord, akor én márkinő vagyok._"

....hhhmmm, kegyed hercegnő volt még nemrég, elindult a lejtőn, hogy immár csak márkinő?
@jaegtoer: haragban vagyok őlordságával
megszorítások vannak.)
@rodeo36: a nemezttudatot a nemzeti pszichiátrián írják fel a lendvay utcában. kiváltani csak a nemzeti gyógyszartárakban lehet. napont kétszer, hírtévével vagy magyarnemzettel kell bevenni. mellékhatása a kóros vonulási kényszer.

különben meg agyrém, komolyan.
hehe. kiváncsi leszek felcsút gazdasági programjára.

420 milliárd forintról döntött a kormány - Cserébe kér is

Ezért cserébe kér is a kormány. November 19-én a miniszterelnök Kaposvárra látogat, ahol gazdasági konzultációt hirdet. A kormány ugyanis a magyar települési önkormányzatoktól azt várja el, hogy növekedési-fejlesztési terv készüljön a helyi gazdasági életre vonatkozóan.

www.portfolio.hu/gazdasag/420_milliard_forintrol_dontott_a_kormany_cserebe_ker_is.191237.html
@bella _ciao:
de annak a tervnek is nemzetinek kell lennie és le kell vizsgáznia meg ha a központ nem hagyja jóvá akkor mijafasznak csináljanak fölöslegesen majd a központ megcsinálja és akkor ők már nem lesznek hibásak ha szart kaptak végrehajtásra

úgysincs beleszólásuk a saját életükbe arra van a kormány meg a párt

brühüyyy
az egypárt
@rodeo36: minek beleszólni a saját életedbe? majd az állam megmondja, jobban tudja.
@guma: Hát ahogy "viselkedtek" bőven fel lehetett volna őket oszlatni.
@bella _ciao:
azért az enyémbe ne igen próbálkozzon...

mert

brühüyyy

lesz ez még ígyse
@jaegtoer:

Aham. Rendben, valóban különleges eset. :D
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

tényleg mocsok jó így is, úgy is. Köszönöm.
Köszönöm.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Köszönöm. leköteleztél:) jövök eggyel:)
süti beállítások módosítása