Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.29. 12:48 Fabius

Az egymillió elveszett baloldali szavazó nyomában

Címkék: mszp baloldal ellenzék dedi együtt pm egymillió szavazó

Tegnap a DeDi szavazóbázisos elemzését olvasva fölmerült bennem néhány gondolat. Magyari Péter szerint történt a baloldalon két kísérlet megtalálni és visszaédesgetni ezt az egymillió szavazót, de - nyilvánvalóan - eddig nem jártak sikerrel. 

Először is itt van nekünk az MSZP és Mesterházy Attila kísérlete a megújulással, amiről ezt írja a szerző: 

"Mesterházy előbb kiszorította a pártból Gyurcsány Ferencet, majd a múlt szombati pártkongresszuson kiszorította a párt 1994 óta meghatározó politikusait is. Csendes, de nagyon nagy változás ez. Most úgy néz ki, hogy 2014-től alig lesz az MSZP frakcióban olyan ember, akiket az elmúlt 20 évben a párttal lehetett azonosítani."

Van is ebben némi igazság, csak az a szemet kiverő nagy DE ne lenne mellette. Mert hogy néz ez ki a gyakorlatban? Ha elővesszük az MSZP országos listáját akkor nem csak az tűnik fel, hogy a változtak az arcok, hanem valami más is. Meg tudja valaki mondani például első ránézésre, hogy kicsoda a lista 18. helyét elfoglaló Demeter Márta elnökségi tag? És másodikra? Harmadikra? Ha a rágugliztok is kb annyi derül ki róla, hogy az önkormányzati választás jócsaj válogatottjába - abszolút kiérdemelten - befért. A probléma nem is Demeter Mártával van személyesen, hanem azzal a ténnyel, hogy a "mentora" nélkül az ő jelentősége a nullához közelít, nem csak itt Zuglóban ahol igyekeztek felépíteni, hanem a párton belül is. Aztán mikor azt látom, hogy a "megújulás" annyit tesz, Demeter a 18. helyen listázik, a mentor Tóth Csaba - akinek morálisan ingoványos dolgait és Mesterházyhoz fűződő viszonyát elégszer előszedtük már itt - meg a 34. helyen közvetlenül Puch László és Baja Ferenc előtt, akkor én bizony nem tudok szabadulni ettől a képtől:

demeter-márta-gif.gif

Hogy ebből a "generációváltásból" az MSZP nem tudott hasznot húzni? Micsoda pech, de ha a lassan, szótagolva elmondott tanácsokat se értik akkor vajon mit tehetnénk azon kívül, hogy érdeklődve figyeljük mennyire hatástalanul igyekeznek azt az elveszett egymillió megtalálni saját kútfőből. 

A második kísérlet Bajnai Gordoné, amitől - kamingaut: én is sokkal többet vártam. De tévedtem, én is. Elsősorban azért, mert az egykori egységes LMP-ben nem volt meg az az önbizalom ami ahhoz kellett volna, hogy az akkor még formálódó Bajnai-Szoli-Milla szövetséggel egyezkedve olyan pozíciót harcoljon ki a baloldalon megjelenő új formációnak, ami képes lett volna kiszorítani a szocialistákból egy másféle, nem ilyen tessék lássék kirakat arcváltást, ha már a kormányváltás esélyéhez mindenképpen szövetkezni kell velük. A pártszakadás, az utána következő bénakacsázás, a tárgyalások későbbi lebonyolítása meg ehhez lett elég, ami most van. Tényleg faramuci üzenet az, hogy: "aki nem akar az MSZP-re szavazni, az szavazzon az MSZP-re is." Úgy különösen, ha pl tőlünk zuglóiaktól azt várják, majd leszavazunk Tóth Csabára csak mert aszongyák, és annyit sem sikerült elérni az egyezkedések alkalmával, hogy legalább az ennyire gázos arcok ne legyenek képviselőjelöltek. 

Nem fogunk erre az emberre szavazni a kedvetekért sem.

De van itt más is: ha az Együtt - PM listáját nézegetjük feltűnik, hogy a riadt kislányból szívóssággal emblematikus arccá vált Szabó Rebekát mennyire mellőzik.

Először is mit keres Rebeka Vecsésen egyéniben? Normálisak vagytok? Legalább játsszatok már el a gondolattal, hogy az egyébként zuglói Szabót itt indítjátok nálunk, és a megválaszolatlan kérdésekbe belegabalyodó Papcsákkal szemben nem a morálisan szintén ingoványos, alkalmanként akár Papcsákkal is lepacsizó TóCsának és a kerületi szociknak, hanem a feljelentéseiről, földmutyiban szerzett korrupcióellenes hírnevéről elhíresült Rebekának kell kiállni. Nem dereng, hogy ebben az esetben már csak 950 ezret kéne megtalálni abból az egymillióból?

Másodszor pedig az országos listán is csak a hetedik hely jutott neki? Tényleg? Ha már Jávor megugrott a hazai politizálástól és Brüsszelbe készül, akkor legalább azt tűzközelben - a gyengébben kedvéért: bejutást érő listás helyen - kéne tartani, aki ebben a ciklusban Morcos Bajusz házmesternertársat olyan ideges zihálásra és kiszorítósdira késztette, hogy a belső vákuum rászívta a bőrfotelra és rojtosra karmolta a fotelkarfát mire ki tudott mászni belőle. 

szabó rebeka_1.jpg

Hogy legyen az embernek kedve legalább megfontolni azt a fent emlegetett faramuci üzenetet, azért. 

Ha ezeket továbbra sem sikerül tényleg megérteni, akkor csak az az eredménytelen kutakodás marad az egymillió szavazóért, amit eddig csináltatok. A DeDi szerint egyszerű menetnek tűnik a választás a számok tükrében, de a felfogó és belátóképességeteken múlik, igaza lesz-e. 

 

1202 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr705604520

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.30. 11:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocs, de ugyan ezt csináljátok, mint 2009. novemberében. Elkezdtek mindent feladni. Miért? Nem lesz elég majd áprilisban? Én is ezt csináltam négy éve, és én is közrejátszottam abban, hogy ez lett. Akkor még csak sejtettem, hogy mi lesz, most meg tudom. Ha mi feladjuk, akkor mindennek vége. Mától kinevezem magam a Lelkesítő-osztály vezetőjének. :)
@Penivaldes: Igen. De most jól áll neki ez a haj. Jó, nem egy Charlize Theron, de ki az?
@Penivaldes:

Dehogy némulsz. Kétpercenként elmondod, hogy mind egykutya, de szerencsére te átlátsz a szitán. :))) Ennek viszonylag alacsony ugyan az információértéke és némi egyhangúságot is eredményezne a beszélgetésben, ha mindenki magáévá tenné mint meghaladhatatlan bölcsességet, de jól egészíti ki a többit.
@V-PORT: igen, de a nyjgdijast nem szeded le, neki botja van... :) Legkozelebb a blahan reggeli csucsidoszakban kell megjatszami. Vagy a vamhaz koruti villamod megalloban. :)))
@Spániel:
"Képtelennek tartom a győzelmet is, de az utána következő virtsaftot már el tudom képzelni lelki szemeim előtt. És abból nem kérek.
Kívánom, hogy nyerjenek kicsit, és közben legyen idejük kijózanodni és tapasztalatot szerezni alázatból."

ezt most hogy? nem kérsz a győzelmük utáni vicsaftból, de azért nyerjenek egy kicsit, mert akkor alázatot tanulnak?
@Kowalski, helyzetjelentést!: nincs mit mondani, úgysem érdekelne titeket.
nincsenek meghaladhatatlan bölcsességek, és senki se tartsa magát bölcsnek. alázat sok sok alázat.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

egyetértek. elég régen nem bal és jobb oldalról kellene beszélni. de nálunk minden fogalom összezavarodik. már a krumplileves sem az igazi, hát még a tökfőzelék!
@V-PORT: helyes, csatkakozom. Amugy a lenyrg az, hogy a garom kozul valamelyikre minel tobben leszavazzunk. Utana kezdodhet a moka. Gyurcsany, Bajnai, Mesterhazy egy koalicioban. Az evezred kabareja lenne. A dymadzinhaz bezarhatna.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én bírom ezeket az akciókat. De én radikális vagyok, aki még a hungarocell szobordöntést sem ítélte el.
@Spániel: kicsit nyerni nem lehet, ha nyersz. akkor nyersz. utána nem számít, hogy egy találattal, vagy 4-gyel. a győzelem a lényeg. és utána dehogy fognak kijózanodni..sőt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Látszik, hogy Karácsony és a volt Lmp csinálja ezeket a dolgokat.
@jaegtoer:

én itten végigóvastam a "kommentfolyamot", nu ez a sok bölcsesség valami rettentő. hát maradhat-e így komplett hüje az óvasó? szójjon mán rá a publikumra!
@Penivaldes: csakhogy ez itt nem lottóhúzás. Ha kicsivel nyernek, mongyuk 55 %, akkor beindul a gyalázatcunami, hogy csaltak. Ilyen eredménnyel semmit sem lehet elérni, mert nagyon közel van a két oldal és jó kis utcai harcokkal meg lehet bénítani az amúgy ingatag talapzaton álló kormányt. Mint ahogy már megtapasztaltuk.
Persze ez kétharmados álomnyerés esetén is ugyanúgy fennáll, a fidesz nem lehet ellenzékbe, nna, pláne ilyen beágyazottság után.
Kormánybuktató békemenet fesztivál indul, némi molotovkoktél és utcakő dobálással fűszerezve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Orica Középföldi:

és ezt németh szilárd tudja már? -kérdezted, Orica.

valamit már álmodhatott, mert:

"A Fidesz a földgázellátási törvény módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy a rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjakat határozatlan ideig ne módosíthassák. Ezt Németh Szilárd, a párt országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon."
@Kowalski, helyzetjelentést!: én nem panaszkodom, csak nagyon szomorúvá tesz ez a helyzet. nem élek és jó ideig nem is fogok moon élni (min.egy dekád), bár üzlet szempontjából sokkal kifizetődőbb egy fidesz-autoritizmus, mint egy virtsaft, de nem függök motól semmilyen értelemben. csak a szülőhazám, ahova kötődöm. nem fogom azt állítani, hogy jó természetűek vagyunk, ha a fideszt elhajtják, akkor is látni fogom a helyi sajátosságokat (jellemhibákat), de akkor van miről beszélni, akkor lehet egy jövőkép.

Én azt látom, hogy iszonyatos pofonok várnak mora, ha élhető országot akar ott bárki is csinálni. De, ha a fidesz nyer, akkor ott csak vegetálni lehet majd, mert valóban élni képtelenség lesz. De ezt nem hallom kimondva senki politikus részéről. Én a jobbikkal egy szinpadra állnék, ha annak az az eredménye, hogy visszaáll a jogállam. Mert ők is tudják, hogy rasszistának csak jogállamban és demokráciában lehet lenni, diktatúrában nem.
@bella _ciao: "az utána következő virtsaftot már el tudom képzelni lelki szemeim előtt. És abból nem kérek"
Ha kérek, ha nem, megkapom a jelenlegi asztrológiai horoszkóp alapján, bár szerintem is a remény hal meg utoljára. Talán mindenki előveszi a szebbik arcát, azt, ami már tud tetszeni, és akkor lesz kire szavaznom.
@Sir Bates dö Hól:

A lényeget tekintve teljesen egyetértek. De Bajnai és Gyurcsány is mondtak szerintem ilyeneket, a Jobbikot meg azért nehéz így példának használni, mert fogalmilag mond ellent a jogállamnak. :))
@Spániel: vagyis tökmindegy, hogy kicsivel vagy naggyal. hiszen mindenképpen lesz békemenet.
itt már csak a békemenet az ami biztos. télen nyáron.
@Sir Bates dö Hól:

kegyed egy marha, ne vegye sértésnek!
@hacsaturján:

valamikor réges-régen gyermeki fővel álltam szemben a széllel, aztán azt vettem észre, nem csak a galamb szart a fejemre.

Ezek után mire biztat engem, kedves Mester?
@hacsaturján: megtiszteltetésnek veszem, bármi is az oka:)
@Spániel:

"DK-liberális népfront"

Mióta mondom én ezt. Tanulnak tőlem, hiába.:))
Elegem van a különböző színű szocialistákból. Vörös szoci, zöld szoci, narancs szoci, barna szoci.
Lehet szocializmust építeni gyerekek, de akkor el kell fogadni, hogy mindenki szegény lesz. Egyenlő a csóróságban. Nem lehet mindkét társadalmi rendszerből csak az előnyöket kicsemegézni.
@Sir Bates dö Hól:

"Én a jobbikkal egy szinpadra állnék, ha annak az az eredménye, hogy visszaáll a jogállam. Mert ők is tudják, hogy rasszistának csak jogállamban és demokráciában lehet lenni, diktatúrában nem. "

ezt viziót újraálmodnám a helyedben Lordom, Sir Bates, mer ha maga egy pódiumra találna állni a jobbikkal bármilyen okból, azt venné észre, szarban áll térdig, hacsaknem egészen.
@Penivaldes: a békemenetnek, lánykori nevén cöfnek olyan hatalmat és hozzá pénzt, paripát, fegyvert adott a kezébe az Éló Isten, hogy elég egyet pislantania és már tudják a dolgukat.
Tegnap bemásoltam: törvényt, rendeletet is tervezhetnek, javasolhatnak, mint a "világ legnagyobb civil szervezete".
@Sir Bates dö Hól:

Nono, volt már olyan, hogy a rasszizmus államfilozófia lett.
@hacsaturján:

házhely a holdon?

nem csodálom, Mester, de nincs az túl közel?
@Husz_János_Puszita: igazad van. Legyen minden szürke. Orwell:1984.
@Spániel: ha Vikk az Élő Isten (bár ezt ma sem értem,hiszen egy Holt Isten nincsen) akkor a Békemenet szervezői maguk az angyalok kara.
@Spániel:

A CÖF írja a következő banktörvényt. Fusson, ki merre lát.
@Husz_János_Puszita:
Ja, tök jó lenne. Kár, hogy a közgondolkodás úgy a szügyhám/aranybulla idősíkjában rekedt.
@Penivaldes:

Gondold ezt át azért, 300 rugó egy temetés. Rám hagyja a bankszámláját, vállalom.:))
@Penivaldes: mitnemértesz, na. Orbán Viktor bőrében testesült meg és kész. Ezt minden táblavivő tuggya.
@Husz_János_Puszita: az én bankszámlámat akarná?.) nem járna vele jól.)
@Spániel: erről a Geszer kán jut eszembe, abban szálltak le az istenek az égből.
@Husz_János_Puszita: és a kedves hozzátartozó akkor sem lélegezhet fel, ha elhantolta szeretettyét, mert 25 év múlva újabb 200 rugó üti a temetők markát, meghosszabbítandó a sírhelyet. Éppen ezügyben járok.
@Penivaldes: nekem zavaros ez a történet, ki kéne dolgozni, hogyan szállt bele és mikor és miért éppen őbele. stb.
@Spániel: nem olcsó a halál, és a nyugodt pihenés.
@Sir Bates dö Hól: @jaegtoer:

garázdasággal vádolják a hajnali holdkórosokat a hídról, van-é tipped arra, ha buzgók kerülnének a trónra, kinek mennyi esélye lenne?
@Spániel: vannak kiválasztottak. Hogy miért ők azok azt nem tudjuk mi földi halandók.
@jaegtoer:

jaaaa, én pedig aszittem...
kedves ákos! ne haragudjon már, hogy így leákosozom!

12 millió forintot kapott Ákos a rádiószignálokért

atlatszo.blog.hu/2013/10/31/realis_arat_kapott_kovacs_akos_de_miert_kellett_titkolozni
@jaegtoer: a jobbik a problémák/feszúltségek/tévhitek elhallgatása miatt van... ha valamiröl nem beszélsz akkor az nincs?... inkább állok térdig a szarban, mint hogy elborítson teljesen akkor, mikor felrobban a budi... én Vader ezirányú kommentjeit azért kedvelem, mert nem azt írja le, hogy gyökér náci, hanem azt, milyen kérdéseket tett fel, információkat osztott meg a másik féllel, habár még így is átjön megvetése a jobbik íránt... én sem érzek máshogy velük szemben, de ha csak annyit mondasz, hogy hülye náci, akkor már meg is oldottuk a problémát?... én nem láttam a tömegeket hömpölyögni az utcán az "adj gázt" vagy a "romagyilkosságok" kapcsán, hogy tiltakoznának... van amit másként látunk,és nagy valószínűsége van annak, hogy te látod jól...
@Penivaldes:

Nem Sír temetéséről volt szó?:)
@Penivaldes: asszem tudom a választ. Tántoríthatatlan jehovisták vagykik bedobnak néha brosurát, szórólapot hozzánk, a mostani legutolsó lapján ez olvasható:
"Hamarosan megvalósul Isten azon szándéka, hogy helyreállítja a földi Paradicsomot."
Hát, eddig nem tudtam, hogy volt már földi Paradicsom, viszont fidesz választási szlogennek biztos bejön.
Az Élő Isten már megvan, paradicsom kéne még, de nincs szezonnya.
@Sir Bates dö Hól:

anekdot követketik:

újházy ede, a méltán népszerű húsleves feltalálója marházott le mindenkit, mígnem egy akkurátus főpincér föl nem jelentette böcsületsértésér. a tárgyláson nevezett újházy föltette a kérdést, vajha egy marhát lehetséges-é lefőpincérezni? természetesen, szólt a bírósági verdikt. nu, akkor mit akar maga itten tőlem főpincér úr? - kérdé a vádlott.
@Spániel:

Engem hamvasztanak, megdumáltam a családdal. Semmi fakszni. Már a halottak napi temetőjárás is kész anyagi csőd.
@Spániel: helyreállitás. ez jó lesz új jelszónak kormánykörben.
most jöttem rá, hogy ugyanazt csinálják mint az Úr, helyreállítják a Paradicsomot.
@bella _ciao:

A DK sosem volt szoci, liberális párt.
@jaegtoer: ha búzgók kerülnek a trónra egy régi választási tv alapján, akkor ez a többség vágya... én speciel bármely jogszabállyal szemben a saját belső meggyőződésem primátusában hiszek...
@jaegtoer:

viccöltem. jó nekem itten, svalbárdon.
@Sir Bates dö Hól:

mellesleg, jégtőr kollega hejesen állapította meg kegyeden a gatyát, amennyiben kegyed nőstény marha.
@Sir Bates dö Hól:

A házasságok is a problémák szőnyeg alá söprése miatt mennek tönkre. Az ember már csak ilyen.
A gond mindig ott kezdődik, amikor egy ideológia akarja a saját képére átnevelni az embert, és nem fordítva.
Maslow piramist tanulmányozni kell, megérteni, nem a feje tetejére állítani a piramist, mert most épp az történik. A csúcsán szereplő önmegvalósítási kényszer akarja diktálni az alapokat. Nyúl viszi a vadászpuskát.
@Penivaldes:

A te bankszámládra majd csak úgy 30 év múlva ácsingózom, korrekt vagyok?:))
@Husz_János_Puszita: az vagy, akkor majd megvéded azt a kis pénzt amit összegyüjtök az évek alatt. .)
@hacsaturján: nem kérdeztem az okát, de még mindig a dícséret/jóindulat kategóriába kell sorolnom a minősítést, nem?:)... nem is tiltakozom ellene:)
@bella _ciao:

A polgári szóban benne van a liberalizmus, de az egész kommunikációjuk, program kezdeményük következetesen liberális. A balközép stimmt, nem nagyon balos, inkább szociáldemokrata.
@Penivaldes:

Hogyne védeném meg, mint a fidesz szokta.:))
@Sir Bates dö Hól:

meg köll mondanom férfiasan, örvendek, ha lemarházhatok valakit, amúgy isten igazándibul. :)))
@Husz_János_Puszita: mintha annak a piramisnak is lenne kritikája... én leírtam, engem szeméky szerint nem érint mi lesz '14-ben... ki lehet zárni mo 15 %-t az együttműködésből... de nem ők fogják szarabbul érezni magukat, ha marad a fidesz... ezt azért borítékolom... csak akkor ne beszéljen senki a "nemzet, az ország sorsát meghatározó választásról... mert akkor ez nem az...
@Sir Bates dö Hól:

a belső meggyőződés primátusa mongya asztat, hogy "vagyok, aki vagyok". mindez egy csipkebokorba hangzott el, jóval schmidt mariska előtt.
@Husz_János_Puszita: vannak a programjukban olyan dolgok amikkel egyetértek. ilyen pl az egyházak finanszírozása, de a felsőoktatási finanszírozással is.
@bella _ciao: véletlenül lerúgtam Józsit a lépcsőről..
"A kutatók két évtizedet vizsgáltak, amely időszakból összegyűjtötték 2,5 millió általános iskolai tanuló tanulmányi eredményeit, továbbá a felnőttként teljesített adóbefizetéseiről és nettó jövedelméről szóló kimutatásait. Az összesített eredmények alapján világosan látszik a gyermekeket általános iskolában tanító tanárok hozzáadott értéke, amely hozzáadott értéket a kutatók számszerűsítették is, méghozzá csengő dollárokban.

A gyenge és az átlagos hozzáadott értékű tanárok között például ég és föld a különbség, egy-egy osztályra lebontva mai értéken nézve több, mint 250 ezer dollár."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/10/31/milliokat_er_egy_jo_tanar
@hacsaturján: már nem kelltem fel ma hiába:))... az Ön öröme az enyém is:))... de hát én kissé korlátolt tévelygő vagyok,amit a gatyám állapotáról írtam, azt meg fenntartom, szerencséjére mo népének, csak én látom így:)
@Sir Bates dö Hól:

Én is a partvonalról ugatok már csak, állásom megvan, nem én fogok szívni. De nem tudom magamnak bemagyarázni, hogy nem érdekel, mert de.
@hacsaturján: ha ezzel arra utalna, hogy a gondolatom miatt jobbikos (náci) "vagyok, aki vagyok"... hát akkor az vagyok:)... de olyan, aki kedvtelve olvassa az Ön kommentjeit továbbra is:)
@Husz_János_Puszita:
ehhez hasonló módon az is kiszámolható, hogy a fák és bokrok mennyi hasznot hajtanak és szinte ingyen vannak

legutóljára hallottam egy ilyen elemzést milliárd dollárokban fejezhető ki a fák évenként végzett munkája

azt még nem láttam, talán valaki majd...kiszámolja a kormány mennyi és hogyan valamint mit???

brühüyyy

remélem ezek nem újdonságok?
@rodeo36:

Csak a politikusoknak és egyéb világmegváltóknak újdonságok.
@Husz_János_Puszita: már meg és merre, nem kell dzsipiesz kordináta, csak közelnaggyábú :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ausztriába megyek, most elsősorban külföldi gyakorlat és nyelvtanulás céljábú.:)
Aztán nyáron haza tanulni, átképzem magam, utána irány vissza oda, vagy máshova német nyelvterületen. Ez a terv.
@Sir Bates dö Hól:

nem érti, bassza meg, nem érti! sebaj! szálldogál a bivaly!
@Sir Bates dö Hól: erről van szó!ezt kellene csinálni!
@hacsaturján: enigma, enigma kellene nekem...de nincs:)
@Sir Bates dö Hól:

az enigmának mán akkor lejárt a szavatossága, amikor fölfedeszték. bencsli park, felejj neki!
@AKIsTUDATLAN: @simple observer 1.0: köszönjük. A kaloda sajnos már csak ilyen hangosan csapódik. (Hangmérnökstábunk legközelebb talán lehalkítja.)
süti beállítások módosítása