Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.24. 13:16 Fabius

Game over, 2014

Címkék: október 23 választás 2014 baloldali ellenzék

A tegnapi nap után nehéz bármit is mondani. Egyik oldalon az érte talpalókat hadba hívó Orbán, a másikon egy vezéri álmaiba omlasztott Mesterházy, egy feltámadni látszó Gyurcsány és az asszisztensek, Bajnaitól Bokroson át Fodor Gáborig. Unásig ismételt szólam hegyek, utólag magyarázkodó Juhász Péter és Mesterházy orrszőrét ma is megtépkedő Fletó

gyurcsány_2.gif

Ezek után már az is jó hírnek számít, hogy abba lehet hagyni srácok, mert el se kezdődött az orbánváltás, de máris vége van. 

Azt mondta Bajnai tegnap, hogy sokan vannak akik csalódtak az utóbbi egy évben. Igaza van, én is csalódtam. Benne és a csapatában, az LMP-ben, az úgynevezett baloldali ellenzék belátóképességében és józan eszében. Mert a székfoglalózáson kívül más nem történt, a nehezen kinyögött megállapodás olyan lett, amilyen. És ma sem az történik, hogy az Orbán - komcsik - pufájkát öltönyre vonalon valaki elmagyarázza neki - meg a választóknak - hogy baszki, Pozsgaynak, Szűrösnek, Böröcznek, Gubcsinak, a Stumpf após Horváth Istvánnak - és hadd ne soroljak fel egyesével mindenkit - te magad intézted a pénzt pufajka helyett úri szabóra. 

Lófaszt.

Az megy, hogyvót a hekkelés, meg miért fikázták a kispártisták A Nagy Megegyezést szanaszét, és hogy akkor össze kéne fogni, mostmá' detélleg.(!!!) Közös jelöltek és egy a lista, ásó, kapa meg a listasorrend válasszon el titeket. Mer'hogy eccségben a zerő. Ami velünk van, ki mással lenne? Akkora erő, hogy Yoda mester kezéből is kiszédült a lézerkard tőle. Ha más nem a röhögéstől. Már csak egy, egy igazi faszacsávó kéne, aki kiáll az egésznek az élére. De olyan faszacsávó, akit látva még a legszónokabb Ferenc is hátra lép - és kitakarja a mozdulattal Mesterházyt is - hogyaszongya a dajcstomi szerint senki nincs hozzám képest a kanyarban sem, de te aztán apám, te lehetsz a mi egyesült vezérünk, mögötted szívesen leszek én is dárdahegyező. 

Aprócska probléma, hogy a faszacsávó kasztingját már régen meg kellett volna tartani, meg esetleg az is, hogy a jelenlegi felhozatal egyetlen szerepre alkalmas, bár karizma helyett riadt kisdobos arcot hordó emberét gondosan kiszorítottátok, és nincs helyette másik. Úgyhogy a főzelék készen van akkor is, ha csomós benne a rántás és éppen odakozmál az egész. 

Mi lesz így veled kedves összefogásról és orbánváltásról álmodó baloldali vagy bizonytalan választó? Ez legalább egyszerű, már nem sokat kell töprengened rajta: Mindössze annyit kell eldöntened, hogy elbírja-e a gyomrod a közös jelöltet, és jobban utálod-e Gyurcsányt, Mesterházyt és Bajnait Orbán Viktornál. Más lehetőséged ugyanis nem nagyon maradt, ha életben akarod tartani a kormányváltás esélyét. Megértelek, nincs könnyű dolgod. Ha a saját példámból indulok ki engem a rosszullét kerülget a választókörzetem közös jelöltjétől, és nincs az az ember aki rávesz, hogy megszavazzam csak azért, mert Mesterházy védence, és mert aszongyák nekem ez lenne a dolgom, meg történelmi lesz az én személyes felelősségem, ha valami világrengető csoda folytán Papcsák a nyakunkon ragad. Pech, de ha a kormányváltó választói akarat nem találkozik egy elfogadható jelölttel, akkor elmehettek a picsába, összefogott testületileg, kézen fogva mindahányan. 

Mit tehettek? Csodát. Ha tudtok, elsősorban magatokkal. Ha nem megy, és csak ez a mimóza balfaszkodás marad, akkor viszont a ti dolgotok is viszonylag egyszerű: lehajtott fejjel csöndben megvárjátok, elsodorja-e az elégedetlenség és népharag Viktort anélkül, hogy valami életképes alternatívát szülnétek ennek megkönnyítésére. 

1008 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr565597110

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.24. 16:00:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üdv mindenkinek. Csak beköszöntem. És jelzem, hogy látok mindent, de ehhez a témához inkább nem szólnék. :)
Nem szeretem azokat, akiket meghívok vendégségbe és ráhánynak a svédasztalra.
@V-PORT:

Hahó, te is meghívott vagy:)
hát én különösebben nem tudok hozzászólni, csak unalomig ismételni, hogy egyrészt ÍGY nem fognak nyerni, másrészt továbbra is fenntartom, hogy gyf ezt szántszándékkal csinálja.
azért, hogy NE legyen összefogás tavaszra, másrészt ugyan bejussanak 5%-6%-7%-8% -al, de ne kormányozzanak.
Ott tartunk, mint egy évvel ezelőtt Gordon fellépése előtt.
Jól látszik, hogy nincs egy karizmatikus, mindenkinek elfogadható vezető. De ha lenne is az MSZP (Mesterházy) azt úgyis lesöpörné az asztalról, mert mi az, hogy nem Ő(k). El van cseszve az egész.
Mintha arra játszanának, hogy még véletlenül se nyerjenek.
@Orica Középföldi: Lehet, de nincs jelentősége. Voltak lehetőségek, de valahogy mindig az önzés nyert. Én az Együttre fogok szavazni, a többi most már nem érdekel.
@V-PORT:

Én is a Bajnai-listára fogok szavazni, de ettől még van véleményem másról:))
maradékból lecsót nem lehet csinálni, rossz lesz...

ha ezen a gánytelepen mindent elgányoltak akkor hagyni kell a régi salátát illetve kiönteni, kimosni a tálat és kimenni akertbe szedni másikat...

ne ez nem megy

addig a szar habosra kavarásáról van nagyban szó

és semmi sem fog történni ami fontos lehetne

brühüyyy
@Orica Középföldi: Én már nem vagyok hajlandó többet Gyf-ről beszélni. Nem éri meg, hogy felhúzzam magam. Csak arra a dologra fókuszálok, amit úgy gondolom, hogy megérdemli, és ez nem ő. Legyen mindenki vele boldog, istenítse, és felejtsen el mindent, ami történt 2004 és 2009 között.
@V-PORT: De megértik-e, hogy miről beszél, ha beszélni nem, legfeljebb írni tud (Ha egyáltalán ő írta)-
"csöndben megvárjátok, elsodorja-e az elégedetlenség és népharag Viktort anélkül, hogy valami életképes alternatívát szülnétek ennek megkönnyítésére."

Szocik már régen megmondták, ez a stratégia. Kihúzódnak balra ( szociális demagógia ), aztán ölbe tett kézzel megvárják, míg a csalódott szavazó a karjukba szédül. Mert '94-ben is úgy volt. Azt felejtik el, hogy akkor mindenkit elborított a nosztalgia, mert a biztonság elinalt, közben meg nem lett 4 év alatt ausztriai életszínvonal a semmiből.
@CSENDES: Miért ne írhatta volna? Jó, tudom más sokkal jobban tud beszélni, biztos ezt is az írta. :)
@Husz_János_Puszita:

Azt gondolom a csalódott nép MA karjába sose fog tömegesen szédülni. Ennek vége.
Erre volt jó a tegnapi nap.
@V-PORT: Nyilván, hiszen nyílt levél a műfaja:-))
the game is not over just rearranged for the fun of the public

for new bullshit we need new actors and actresses

as it is told in Csárdásprincessin Kamill Feleky

brühüyyy

we need new and good actors and actresses who can kán-kán
"Mit tehettek? Csodát. Ha tudtok, elsősorban magatokkal. Ha nem megy, és csak ez a mimóza balfaszkodás marad, akkor viszont a ti dolgotok is viszonylag egyszerű: lehajtott fejjel csöndben megvárjátok, elsodorja-e az elégedetlenség és népharag Viktort anélkül, hogy valami életképes alternatívát szülnétek ennek megkönnyítésére."

Fab. akkor most szerinted is jön egy forradalom??? ;)
@Orica Középföldi: Ne vegyél rá mérget. Ha csak "egy maradhat elven" játszanak, elevenen felfalnak mindenkit maguk körül.
Ha már közvélemény kutatás, én is elrebegem jövendő voksom sorsát abból kiindulva, hogy elfogadom a naivságom, de más bohóca utálok lenni.

Szóval: csak rendszerváltozásra vagyok hajlandó szavazni, a különféle csoportocskák osztozkodásával járó parlamenti székekre nem.

Nem érdekel, ki a szép fiú, az se, ki a csúnya lány, nem érdekel kinek van programja, az se ki és mit hazudik.

Ha nincs közös egyezség a jövőről, nincs szavazat.

Remélem egyértelmű voltam.
@V-PORT:

Nekem meg az Orbán fikázásából van elegem. rendben van, kell is, de kell mellé tudnom azt is, mi visz előre. Mit fognak csinálni, ha kormányra kerülnek, mi vár ránk, miért szavazzak rájuk?
Először is remélem nincs game over.
Pont az lenne a legfontosabb, hogy ezt az idióta "mindenki fogjon össze" hülyeséget felejtsük már el. Most ha én alakítok egy pártot 9 hajléktalannal és kijelentem demokráciaorbántakarodj nekem is jár egy hely valami közös listán, esetleg államtitkár is leszek? (Kunce, Bokros, Ungár, Fodor nem sokkal komolyabb ennél)
3 (úgy-ahogy) komolyan vehető párt/szövetség van. Remélem a Feriből és békemenetre emlékeztető rajongóiból a tegnapi után még inkább elege van a másik kettőnek, úgyhogy maradt 2 db.
Megállapodtak, közös jelöltekkel elindulnak. Lehet nincs sok esélyük, de ha most szórakoznak még pár hónapot valami új, közös listával, ferivel és az exszdsz-es roncsderbivel egyezkedve, ennyi sem lesz.
Ez van kész, el kell kezdeni dolgozni, kampányolni. Nem visszanézni rágni a gittet.
Ui: Ott ahol én szavazok együtt-pm-es jelölt lesz. Ha nem így lenne megnézném ki az mszp-s. Egy Botka-Kunhalmi szerű valakire rászavaznék, ha valami Bajaferi vagy ez a fabius "kedvence" zuglói jelölt (ez az a Vas megyei "megerőszakolós", fantomtag beléptetős figura?) nem éreznék lelkiismeret furdalást, ha nem rá szavaznék. Küldjenek elviselhető jelölteket.
@Husz_János_Puszita: Akkor ne GyF-re szavazz, mert öt Orbán tartja életbe.
Most megyek. Majd benézek. Remélem akkor több Dk-s lesz. :)
@Habakuk999: Hogy telt a tegnapi szép ünnep Szilváson?? ;)
Eközben Kumin Ferenc (politológus!) rendreutasítja Heller Ágnest.
@V-PORT: Szerintem ez egy gengszterváltós szimbiózis. Viktort Fletó tartja életben és fordítva. :)
@CSENDES:

Erről nincs kétségem, előre látom mennyi fogatlan van.

MA valóban halálosan komolyan elhitte - több visszajelzés van erről -, hogy ő ME lehet és lesz.

Tavaly október óta a kiszorításra játszik, most szembesülhetett az eredménnyel.

Valóban sokkoló lehetett.

És! A legrosszabbakat fogja lépni.
Azt mondja a Mindenórás, hogy "ezek" megint a tömegbe lövetnének.

Kik, baszod? És főleg mivel, ugye.

index.hu/video/2011/02/23/eles_fegyverrel_lovetett_volna_a_fidesz_2006-ban/
@Orica Középföldi:

Sokkoló lehetett Attilának.:)

Ugye milyen más, mint a kongresszus előtt szónokolni, ahol nem kellemetlenkedik senki.

Az is kiderül régen, a kétpárti váltógazdaságban érdekeltek. Ha nem ők váltják a fideszt, nem baj ha senki sem. Majd '18-ban.

Tudom, leegyszerűsítem, de a lényeg szerintem ez.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem voltunk kinn, krumplilevessel és avokádókrémmel, plusz mindenféle hülye szónoklat bámulásával.
"A politikus [kumin] szerint a GKI emelkedő fogyasztói bizalmi indexe jól mutatja a lakosság pozitív hozzállását..."

kikérem magamnak. nekem, mint fogyasztónak nem emelkedik semmim. még a vérnyomásom sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lófasz lesz itt nem forradalom, hagyámá.

Te, készültük a koalára? Az a Lambó traktor már Simicskától volt kőccsönbe? :-))
@V-PORT:

A Gyurcsánnyal tegnap már lefárasztottam magam, nem szeretném újra kezdeni.:)
@Habakuk999: olyan jó látni, hogy túléltétek azt a furcsa krumplileves. halleluja habakukk, halleluja. :))
@bella _ciao:

Jó neked, az én vérnyomásom emelkedik.:)
Nem tudom milyen lehetett a balos dzsemborin, de van abban valami bájos, amikor mind a a két brancsban, (MSZP+DK+FIDESZ) ott nyüzsögnek azok, akik elárulták 56-ot és ugyanezt tennék ma is ha úgy adódna.
Kedves DK-ás barátaim, most Ti a tegnapit tényleg győzelemnek érzitek? Szerintem a főnökötök most rugta ki a zsámolyt maga alól (emellett persze Mházit is jól tarkónverte)
@V-PORT: Köszi ez jó! Tényleg igaza van ettől függetlenül nem szavazok rá.

Én már elkönyveltem, a Fidesz fog győzni lehet 2/3-al de az sem baj. A Fidesz-t csak a Fidesz tudja leamortizálni. Dőljön rá az összes szar és egye meg szépen nagykanállal.

Én rendszerváltó pártra szavazok, nem érdekelnek a politikai múmiák.
@nedudki74:

Ja, TóCsa a vasi tagbotrányos, erőszakolós kismókus. Aki nem mellesleg a módszereit is importálta Zuglóba.
@bella _ciao: tök finom, én könyvből főzök, s keresem az egyszerűt.:)

Egy a baj, sokáig tart meghámozni és felvágni a krumplit, a többi már nem nehéz.:)
@Fabius: Nem lesz itt koala. Én tegnap a fidesz ostorozást is hallottam a Deákon. :)
@Habakuk999:

Tegnap is egyértelmű voltál.:)
@Orica Középföldi:

Demostmééér? :-D

Azt mégse kérdezhettem, mennyi hitel van rajta, és a gazdája is hitelkárosult-e? :-))
@Husz_János_Puszita: Csak azért ismétlem magam, hátha van itt különféle pártocska nacsalnyik.

Lehet is vitatkozni napestig, de azt hiszem a krumplileves sokkal fontosabb már, mint a balfaszok vitái.

S attól tartok, egy két millióan hozzám hasonlóan gondolkodnak.
@Fabius: de ez nem az a lambo traktor, amivel füvet nyírnak az országháznál, ugye? mert akkor azt pocilaci adta kölcsönbe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ennyire közel álltál a hangfalakhoz? Mert suttogósan mórikálósra sikerült az a rész.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
did you understand what I've written above?

brühüyyy
u misunderstood it
@Habakuk999:

Hallom jó lett a krumplileves.:)
@bella _ciao:

Tuti nem az, az emelvényfoglalás után dagilacitól egy gémkapcsot sem kapnak kölcsönbe. Képzeld már el őházmesterségét mikor Viktor bejelenti: Mucikám, koalára léptünk a Jobbikkal, Gaudi Nagy lesz az alházmestered és Novák Emőke a háznagyod.
@bella _ciao: Közben meg már az a baj, hogy nincs benne semmi zsidózás meg cigányozás. :)
@Fabius: Belinkelhetem Vona beszédét de úgysem nézed meg. :)
@Habakuk999:

Korszakváltás alól rutinosan ki lett húzva a talaj. Veszett fejsze. Egy pillanatig elhittem tavaly ilyenkor. Lehet tényleg naiv vagyok. Ilyenkor eszembe jut rögtön, miért döntöttem a távozás mellett, nem csalódtam végül is. De olyan jó volt eljátszani a gondolattal.
Lehet fanyalogni, de a balos tömeg nem tett mást, mint hangot adott annak, hogy összefogást akar. Ahogyan azt tavaly elgordonkázták nekik.
Mert matematikai esély is csak összefogással van a nyerésre, és nem tartják "összefogásnak" ha mindenki beállhat Mesterházy háta mögé - eszi, nem eszi - nem kap mást alapon!
Továbbá hangot adott annak, hogy tele a tökük a mutyizgatással, és nem igazán exponálják magukat azért, hogy az mszp-nek a mostani helyett 70 %-a legyen, és további 4 évet kihúzzanak kényelmes és jól fizető "ellenzéki"
padokban, az eddigihez hasonló semmilyen aktivitással.
Azaz jól tökön rúgták az mszp-t - idáig hallatszik a vinnyogásuk!
Bokros meg egész jó irányt vett az "antikomcsi" szöveggel!
@Fabius: hát... ha nem is kötél, de selyemzsinór lenne ez dagilacinak.
@Husz_János_Puszita: Miért lenne ez más mint 94-ben?! Az emberekben most is megvan az átkos iránti romantika, még azokban is, akik sose éltek benne. Igaz, ezt most a fidesz szolgálja ki, de ki tudja...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kivonatolva olvastam, ezért volt a kérdés. De lehet csak nekem tűnt úgy, még mindig nem értik mi a problémája az országnak, és ez most kinek köszönhető.
@Fabius: Hát remek. De a haver (aki az Eduardo RF döglött kutyáját őrizte) meg DK-s. Ez a két fickó simán összeütne egy széleskörű összefogást.
@Fabius: Hát az elmúlthuszon gengszterváltása és a nem létező renccerváltás szerinted kiknek köszönhető??? :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Elég baj az, hogy a többség romantikázik. Becsapják magukat, becsapják őket a vezetőik. A fideszt kommunizmusát sosem tudja überelni a baloldal, beelőzték őket balról. Nem fog működni.
@Fabius: ha értené a probléma lényegét, akkor nem széljobber lenne. :) Tőle ne várj többet a cigányozásnál, izraelezésnél, zsidózásnál. Legalábbis ha nem akarsz csalódni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mivan, mivan? te meg eltévedtél tegnap, a hősök terén voltál mégis?

Egymillió angyal járult Orbán Viktor színe elé

cink.hu/egymillio-angyal-jarult-orban-viktor-szine-ele-1451283224
@Fabius: Gábriel épp a McDonald's-ban evett annál a részen. :D
@bella _ciao:

Ja tudom, én játsszak csak a gyufával.:)
Ismerlek, mint a rossz pénzt.
@kekex: Milyen balos tömeg? Ilyen sajnos eleve nincs. A tegnapi felvételeken meg egy többszázfős (leginkább öreg nénikből álló) DK - százlós szavalókórust láttam követelni az összefogást.
Fentebb már írtam: KIVEL????? Nincs, csak max 3 párt. Ebből GyF-t meg nem akarják, nem önzésből, hanem politikai racionalitásból.
A másik kettő összefogott, ennyi.
@Husz_János_Puszita: piromán, önégető. azt mégsem mondhatom, hogy tűzről pattant vagy. :))
Én már elmondtam tegnap, ha tovább szalámizzák és nyírják egymást az ellenzéki oldalon, akkor életemben először nem megyek szavazni. Sőt inkább leszek nyugaton rabszolga, mint narancsos szabad ember Viktorlandon, többek között ezért is:
/Megint rémes párhuzamok a történelemből, hol keletről, hol délről, hol nyugatról. Ismét maximális hangerővel ordít a vészjelző sziréna a fejemben.

cink.hu/egymillio-angyal-jarult-orban-viktor-szine-ele-1451283224/@klagdavid
úgy látszik, ma a nyílt levelek világnapja van.

Elkeseredett levélben kelt ki egy tantestület a hoffmanni reformok ellen

Meggyengült az állandóság, az igazgatók jogköre csökkent, napi működési zavarok jellemzik az iskolai munkát, zavar van a tankönyvellátásban – írja többek között nyílt levelében az Eötvös József Gimnázium tantestülete.

hvg.hu/itthon/20131024_Duhos_levelben_kelt_ki_egy_tantestulet_a
@Fabius:

"_Lófasz lesz itt nem forradalom, hagyámá. _"

hogyhogy lesz?
TéLLeg énekelt a Fritz Tamás ,és megígérte, hogy még fog?
gyanús ez a sipi, de nagyon.

Külföldi lap: "A baloldalnak 2014-ben már nem is érdemes indulnia a választáson"

hvg.hu/velemeny/20131024_Kulfoldi_lap_a_bajai_vidorol_A_baloldalna
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jaja akkora hülye vagyok, hogy nem látom át, az országot a szocik (12 év kormányzás) és a fidesz (8 év kormányzás) rakták valójában rendbe. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezeknek a kisbabáknak a jövőjét csesszük el éppen.
"De a volt kormányfő egy ponton egészen biztosan elszámította magát. Hetek óta építgetett, javuló pozícióit bizonyosan rontja, és nem javítja, ha nyilvánosan megszégyeníti és felbőszíti annak a pártnak az elnökét, amellyel szövetségre kíván lépni. Vagy talán azt remélte, hogy ezzel a performansszal (is) erősödik, és így végül is mindegy, hogy Mesterházy Attila üvölt-e vagy sem, hiszen a számokat látva majd térdre kényszerül. De Gyurcsány téved: ezért a szerdai akcióért az összes ellenzéki pártot meg fogják büntetni a baloldali választók, összességében mindenki rosszabb helyzetbe fog kerülni. Az egész akció erősen emlékeztetett a Brian élete című film egyik utolsó jelenetére, ahol a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata rituálisan kivégzi magát. „Jól megmutattuk nekik.”

Gyurcsány Ferenc október 23-án taktikai győzelmet aratott Mesterházy Attila és Bajnai Gordon felett. De Orbán leváltásának szemszögéből stratégiai vereséget mért az egész formálódó baloldali szövetségre – benne saját magára is. A volt miniszterelnök és aktuális szövetségeseinek hacker-támadásával azt a hitet vették el a kormányt leváltani szándékozó szavazóktól, hogy van erő a baloldalban, hogy képes nem csak magával foglalkozni."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te ott voltál a műszaki egyetemnél??? Remélem sikerült eltelned túlcsorduló reménységgel és az angliai projekt is storno. :)
@Fabius: @jaegtoer:

már csak azért, mert tegnap mindenki aki ott volt a rakparton pontosan 6 darabot kapott a zsebébe, míg a hősök terén a Tábornoktól csak egyet, igaz, azt busszal, traktorral húzták Vonták.
@GeoCracker: ezt már régen olvastam a gépnarancson. le vagy maradva.
@Habakuk999:

"_"A volt miniszterelnök és aktuális szövetségeseinek hacker-támadásával azt a hitet vették el a kormányt leváltani szándékozó szavazóktól, hogy van erő a baloldalban, hogy képes nem csak magával foglalkozni."_"

ez nem igaz. OTT gyurcsányon kivül senki se hitt. a szónokok se.
a madarak is csak azért kőröztek, hátha leesik valami. de nem. nem volt annyi hely. ez viszont reményt jelent.
@Husz_János_Puszita: ühüm, nemigen olvasok más újságot, azt se túl gyakran
Magyar Kornélia cikk, csak lefelejtettem a lonkjét.
@GeoCracker: De csak aki az EU-n kívülre menne. ;)
@jaegtoer: Tényleg sokan voltak? A kamerák elég szellős népet mutogattak.

Nincs amúgy jelentősége.:)

Az egész gyűlésnek nincs, legalább sétáltak egy jót a zemberek.
@jaegtoer: jaja, volt ott egy pár szabadmadár, jól mondod. de csak egy ideig köröztek, mikor látták, nem eseik le semmi, ők estek le. pont a színpadra.
@jaegtoer:

Lefordítom:

"_"A volt miniszterelnök és aktuális szövetségeseinek hacker-támadásával azt a hitet vették el Mesterházy Attilától, hogy van erő az MSZP-E14 szövetségben."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tartok tőle, hogy genetikailag alkalmatlan vagyok a reménykedő naiva szerepére. Javíthatatlan csúfolódó vagyok.
amíg az ellenzék öli egymást addig a narancsmaffia:

A felsőoktatásra szánt pénz negyedéért újít vasútállomást a Közgép

A Strabag, a Közgép és a Swietelsky közös konzorciuma, a CSABA-2013 nyerte a közbeszerzést a békéscsabai vasútállomás felújítására. Az eredetileg becsült 23,5 milliárd forinthoz képes 11,4 milliárddal drágábban, 34,9 millárd forintért fogják elvégezni a munkát.

cink.hu/a-felsooktatasra-szant-penz-negyedeert-ujit-vasutalloma-1451287580/@klagdavid
@Habakuk999:

Magyar Kornélia erősen emlékeztet engem Lengyel Lászlóra, csak szebb és jobban öltözik.:)
Én nem csalódtam. Nem volt miben ugyanis csalódnom. Tavaly se lelkesültem be október 23 után, így most sem keseredek el.
csak sajnálom magunkat, titeket, a választókat. a balos politikusokat nem. ők nem akarják ezt őszintén. nyögvenyelős minden tettük, mintha a fogukat húznák.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: figyelj'má csekk! itt vannak a félmeztelen csajok, csak eltévedtek. vagy ez a hülye bencsik tévedt el.

Újra levetkőztek a Ryanair-sztyuvik

travelo.hu/cucc/2013/10/24/iden_is_vetkoznek_a_ryanair-sztyuvik/
Úttörőtábort vett az OTP-vezér?
A XII. kerületi gyerektábort 1,65 milliárdért vette meg egy Csányi Sándorhoz köthető cég.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F24%2Futtorotabort_vett_az_otp-vezer%2F
Szerintem Viktorék gyűlése a legjobb érv az ellenzék mellett. Az ellenzék akkor jár legjobban, ha keveset pörög.
Nem kell közös vezér, program, semmi. Utálod Viktort, leszavazol ellene.
2002-ben egy szürke-beszédképtelen, 2006-ban egy idegesítő-túlmozgásos verte meg - mindkét alkalommal racionális program teljes hiányában.
Vitázni úgysem fog, tehát arra sem kell küldeni senkit.
Biztos Én vagyok túl optimista, de szerintem (ahogy látom, nagyjából sajna csak szerintem) menni fog.
Ez úgy van – kb. 2002-ben és 1994-nem is így volt - hogy van egy csomó nagyhangú, habzószájú jobboldali, aki munkahelyen, tömegközlekedésen stb. nyomja a hülyeséget. Körülöttük csendben ül egy csomó ember, aki nem akar, sokszor (pl. ha közalkalmazott) nem is mer ellentmondani. Ha kérdezik is simán hárít azzal, hogy nem politizál, hülye mindenki. (a közvélemény-kutatónak is ezt mondja) Aztán a választáskor csendben elmegy leszavaz OV ellen. Majd újra csendben ül, amikor a fideszes főnök, munkatárs hőbörög, hogy "hogyan nyerhettek a komcsik, ki a fene szavazott rájuk".
feri összefog. maradék elven. :))

Vona Gábort véletlenül beléptették volna a DK-ba

444.hu/2013/10/24/vona-gabort-veletlenul-beleptettek-a-dk-ba/
@nedudki74:

"Nem kell közös vezér, program, semmi. Utálod Viktort, leszavazol ellene."

Ez vezetett a zsákutcába, ahol most csapdába estünk.
@bella _ciao: vénába?, ütőérbe?
vigyázni, mert máshogy vérzik a kettő, és máshogy kell ellátni:)
@nedudki74: mint a hintaló, előre-hátra, vagy jobbra balra, na de előre egy millimétert sem.
Ez megy már évszázadok óta, és semmi nem változott. mennyire aktuális régi és új költők és írók minden egyes szava...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Édesem, a jobbiknak nem a gazdasággal van baja. Helyesen, mert nem is tudják iszik vagy eszik, vagy pálinkát főznek belőle.
A jobbik nem megoldani akar bármit is, hanem uszítani.
@Husz_János_Puszita: Én nem vagyok politikailag olyan kiművelt, mint itt sokan, éppen ezért el szoktam olvasni az írásaikat, sokszor értek velük egyet, ráadásul számomra Kéri László is okos.

Ez van sajnos.:)
@nedudki74: Ez a hajó elúszott.:)

A csöndben lévőket a balosok se érdeklik már.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lásd be, ma kubikosoké a jövő. Minek egyetem, főiskola?! Minek gimnázium, szakközép?! Elég a szakiskola, hisz 16 évesen elég snájdig a gyerek, hogy tolja a talicskát.
@nedudki74: jó, utálod Viktort ellen szavazol.
de aztán? merthogy az kurvára nem elég hogy van a közös utálat tárgya, de egyébként marjuk egymást. akkor haza lehet menni!
@Habakuk999:

:)))
Egyiküket sem a lényeglátásukért fogják ellopni, nem tudják letenni a politológus szemüveget. Az elefántcsont tornyukból nem látszik a magyar rögvalóság. Kéri pont beillik a sorba.
@Husz_János_Puszita: ha jól érzékelem, magyar kornéliától nem is azt várod el, hogy a szemüvegét vegye le.
@Husz_János_Puszita: ?????????????
Fanéket.
Máshogy mondom. Nagyon sokan utáljuk Viktort és szívesen szavazunk ellene.
De igazából nem szívesen szavazunk az ellenzékre. Csak jobb híján, néha befogott orral.
Ezért jobb egy laza szövetségben lévő és kevéssé irritáló - bár unalmas, rossz szónok, szürke, - emberek által vezetett ellenzék, mint egy ezerrel pörgő, önjelölt messiások által vezetett.
Ha az a kérdés, hogy OV maradjon vagy mennyen, lehet, hogy megy. Ha az, hogy OV vagy Gyurcsány (vagy akárki) simán maradhat.
Egyszerűen szívesen belerúgok a fideszbe, de nem szívesen rázok kezet az ellenzékkel. Jó ha ezt Ők is tudják és az előző lehetőséget hangsúlyozzák.
@Husz_János_Puszita: persze, hogy az. én azt látom, hogy ezeknek ez az egész összefogás olyan mintha altatás nélkül műtenék őket. én meg azt mondom, hogy ha nem akarják akkor nem kell.
@Penivaldes: Ne legyél már ilyen, na! :)
Én most csak a társaság miatt vagyok itt.
@bella _ciao: Az egyik jobber pisipornót néz, a másik pedig regisztrál a dk oldalára...:D
Tréfának vaskos lenne. :)
@Penivaldes: az egy másik kérdés mi lesz aztán. Szerintem ennél sokkal idiótább kormány nem lehet. Ha csak beültetnek 12 cerkófmajmot, akiket betanítottak, hogy semmihez ne piszkáljanak már előrébb leszük.
Amúgy miért kellen az ellenzéknek szeretni egymást?
@V-PORT: nem bírom a szöszmötölést. nem kötelező a disznótor, és ellehet menni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Álmodozás az élet megrontója...
@Penivaldes: A fidesznek 2010-ben ez remekül bevált. Remekül megélnek belőle, a pereputtyuk, a haverjaik, és még szerintem a kutya és az aranyhalnak is csurran-cseppen némi közpénz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: tudod, csak úgy szörfözgetnek a neten... aztán ez lesz belőle.
@Penivaldes: Ezt mos hogy érted? Mert ezt én most nem értem.
@Habakuk999:

nem tudom mi lehetett a Petőfi híd felőli végen, de a tribünhöz közeli, Szabadság híd felőli részen amit beláthattam, kb. 100-120 m távolságban elég szorosan álltunk.
persze mondanom sem kell ruhacsipeszt elfelejtettem vinni.
@nedudki74: szeretni nem kell egymást, de amig azt látom rajtuk, hogy az első alkalommal megfojtanák egymást, addig a kabátom nem bízom rájuk
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ja, ha ugyanezt akatrjuk balos részről akkor oké, akkor nem szóltam.
Nem igazán értem ezt a kiábrándultságot!
Pontosan mire vártatok október 23-ával kapcsolatban? A tények a következők voltak:Adott volt az E14PM-MSZP "szövetség", amit a feleknek volt képük írásba foglalni előtte egy nappal, tudva, hogy a következő napon mi lesz.Ezek után azt vártátok el as többi szereplőtől, hogy az egyetlen nagyobb megmozduláson, ami a választásokig lesz, majd aládolgoznak és maguk alatt vágják a fát? Itt minden úgy zajlott, ahogy várható volt.Itt az lett volna a meglepetés, -és ezért mentek az emberek, ezt akarták látni hallani - hogy a Bajnai és Mesterházy kiáll és azt mondja: mától új időszámítás kezdődik, új alapokra helyezzük a kapcsolatainkat.Ezzel javíthatták volna a nullára kopott renoméjukat, "mennybe mehettek volna" a tömeg előtt, és Gyurcsány, Kuncze, Bokros, Fodor hatását is tompíthatták volna. De nem, nekik megint a lehető legrosszabb döntést kellett hozniuk: tömeg előtt, a saját választóik előtt okoznak csalódást.Nem is értem őket.Miben bíznak?Minden ellenük szól.
Ma a kommunikáció az, hogy szervezetten megzavarták a megmozdulást. Most ezzel kapcsolatban két probléma van. Szerintem nem csak a DK szimpatizánsok skandáltak, mert annyian nem lehettek.Ez a jobbik eset.Mert ha valóban a többség a DK-tól volt, akkor az meg egyenesen szégyen, hogy a két legnagyobb ellenzéki párt nem tudott összekiabálni, felbuszoztatni rongyos tízezer embert, hogy legalább pariban legyenek a többi pártokkal?Vagy ebből már következik a másik kérdés:Szándékosan nem is akartak,pedig képesek lettek volna rá?

Szóval aki itt meghackelte a megmozdulásnak a lényegét, az az E14PM-MSZP volt...
@nedudki74:

Engem a pártok szempontjai, taktikái, praktikái nem érdekelnek. Az érdekel, mi lesz az országgal.
Ha jobb világot akarunk, meg akarjuk állítani a lecsúszást, el kell felejteni a megalkuvást végre.
@nedudki74: Úgy döntöttem,hogy mától kezdve optimista leszek.

Simán fog nyerni a baloldal 67%-kal. A Jobbiknak 4,8%,a többi Viktorunké. A befutó Bajnai lesz.
@nedudki74: Mert mi magyarok egy nagy boldog család vagyunk. Igazi család. Rüheljük egymást, de azt hisszük, hogy meg kell játszanunk a hű de szeretlek, mert egy családba tartozunk mókát.:D
@Penivaldes: És akkor a PM-nek már sose legyen 10%-a?! Ez kegyetlenség. Ha nem állnak össze az mszp-vel, még a szavazókör ajtaján se kerülnek beljebb, nemhogy a parlamentbe. Pedig ők a 10%-ra gyúrnak, az az álom számuk...
@avanivi: Mit szedsz? Mert abból adhatnál nekem is. :)Én is optimista vagyok, de ennyire!
@Habakuk999: És akkor most mi van? Legyünk családostól öngyilkosok, vagy meneküljünk?
Miért lenne vége. Most persze úgy tűnik, de van fél év legalább 1 millió bizonytalan vsz szavazni kész (a szokásos 65%-os részvétellel számolva). pl. 98-ban ilyenkor az mszp tuti győztesnek tünt, és Torgyán volt a fő kihívója. 2002-ben is azon vitátak, hogy 1 vagy 2 milla ember volt a fideszen, szánalmas egymással vitázó ellenzék volt. a szociknak 3 db min.elnök jelöltje volt egyszerre és Németh Miklós tünt befutónak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: erre egy elég sarkos vélemény jutott eszembe...a bekerülésről, és az összefekvésről.
@bella _ciao: Szegény Gábriel, mi lesz így vele?! Ha már vona is a dk-hoz csatlakozna, ha már ő se hisz a jobbikban?! :D
@Penivaldes:

Az még hagyján, de összekeverik a dokit a takarítónővel ( pártérdeket a választóval ).
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hát... lehet, hogy beiratkozik ő is a feri táncstúdiójába tanulni.
@Habakuk999:
"Formálódó baloldali szövetség"????
Na ne röhögtess! Az egy dolog, hogy a kamarillapolitikában edződött Mesterházy maga alá gyűrte a naiv és politikusnak nyilvánvalóan alkalmatlan Bajnait. De hogy ezt a baloldali választók nem igazán díjazzák, az is nyilvánvaló! Én már csak tudom: én is baloldali választó vagyok. És EZEKET a büdös életben nem választanám!
@Penivaldes: Ők maguk se tudják mit akarnak. Egy ellenzéki győzelem akkora meglepi lenne nekik, hogy csak néznének, mint borjú az új kapura. Bármit is igérgetnek majd a kampány alatt reméljük nem akarják valóra váltani.
Olyan édi ez az egész. Hüjje Gyurcsány, elrontotta a zösszefogást a "fogjunk összé"-vel - (persze mi tudjuk, hogy a zösszefogás az mit jelent, fogjunk össze velem- Mesterházy-val- aki fullban nyomom a kretén elmúltnyólcéves szöveget, pl. legyen nelegyengyerekszegénység - és majdan lőn nelegyengyerekszegénység, meg az összes szarság, ami elmúltnyólcévet elmúltnyólcévvé tette, Bartus jobban leirta, mint én, elmúltnyólcév összes redves szereplőjével, akik egy hangot nem értettek meg az öszödiből, csak a kurvaországot - mondjuk, ezért nem lenne muszáj MSZP-snek lenni, ezt egy fideszes is séróból hozza - úgyhogy összefogunk mi, ha Gyurcsány nem lesz ott, és folytatjuk, amit 2002-ben elkezdtünk. )

Szépen megmutatkozott ezen a blogon is, hogy azért nem olyan fontos a zorbán leváltása. Mer'ha feri ott van, akkor má' nem is köll. De akkor miért baj, ha feri meg úgy gondolja, hogy hát akkor neki - NEKI!!! pedig ha van ember, aki elélvezne az orbán padlófogásától, az ő - se olyan fontos, pláne, hogy lehetetlen, mert úgy gondolja, hogy az egyetlen út, ami oda vezet, az a közös jelölt, közös lista, közös ME jelölt - (de talán mégsem úgy, hogy a közös lista MSZP, közös jelölt MSZP, közös ME meg Mesterházy, mert ők eldöntötték.) és ez az út járhatatlan.

Korábban is elmondta, most is elmondom: Viktor leváltása jelen pillanatban lehetetlen. Gyurcsánnyal is, meg anélkül is. (LMP-t miért nem basztatja senki, hogy nem áll be a sorba? Pedig ha az LMP indul egy körben, már elvisz annyit, hogy bukjon a kör, legyen amúgy akármilyen az eredmény. Ja, hogy az LMP nem indul minden körben? Hát álljon ki Schiffer is, és mondja bele pacekba, hogy mit tervez a felsőoktatással. Azt tudjuk, hogy Mesterházy megszüntetné a tandíjat. Gyurcsány meg bevezetné. )
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: pedig ha nem tudják, akkor menjenekj haza, és gondolkodjanak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Gondolom emiatt jársz te is négy évente ikszelgetni. ;)
@Habakuk999:
Tekintettel arra, hogy észak-budáról csak a csetvás 19-es villamossal lehetett eljutni, (örök hála és köszönettel a BKV-nak) akik arról érkeztek, csak a színpad mögött állhattak meg. Ott viszont nem lehetett előbbre jutni - pedig a napon állva néhány gyöngyöző fejű úr derekasan próbálkozott (az árnyék irányába)!
Itt vitatkozunk. Feleslegesen.
Nézzétek meg, hogy kik lehetnek a kislány igazi szülei, és, hogy élnek. www.dailymail.co.uk/home/index.html
Te jó ég!
@V-PORT: Most éppen Begfáztam ,sok teával fájdalom és lázcsillapítót,majd téged is útólér, nem kell siettetni.

Merj nagyot álmodni:)
@nedudki74:

"Ha az a kérdés, hogy OV maradjon vagy mennyen, lehet, hogy megy. Ha az, hogy OV vagy Gyurcsány (vagy akárki) simán maradhat."

Sírok, bazmeg.

Ha az a kérdés, hogy Orbán maradjon, vagy menjen, lehet hogy megy. Ha az a kérdés, hogy Orbán azon az áron menjen, hogy Gyurcsány tagja legyen a következő parlamentnek, akkor ilyen áron nem kell.

Megdumáltuk.
@V-PORT: Reggel azt írták, hogy visszaadták a DNS vizsgálat után a romáknak, mert ők a szülők azt eredmények szerint.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: furcsálom, amikor itt a blogon gyurcsány, mesterházy, bajnai stb. taktikájáról elmélkednek. simán carpe diem zajlik.
@DarthVader:

+1

Istenítjük a demokráciát, de ha egy ( kettő, három, nyolc ) párt érvényesíteni akarja az érdekeit, neadjisten a szavazói érdekeit, akkor nem a kompromisszumkeresés indul meg, hanem a köpködés.

Ez egy ilyen játék, ilyenek vagyunk. Demokratikus a teljes összefogás lenne szerintem.
@CSENDES: Az Írországban volt. Ez Görögország.
@DarthVader:
De fontos OV leváltása.
Az a baj, hogy a DK-sok abból az axiomából indulnak ki, hogy csak GYF-fel lehetséges.
Mások nem ezt gondolják (Én sem)
Túl azon, hogy elegük van GYF-ból, érzelemmentesen is azt gondolják, hogy amennyit hoz (OK tudom felment 1-ről 3 %-ra), annyit visz is.
Ehhez joguk van nem? Kötelező Ferivel összefogni?
Igen induljon önállóan.
@avanivi: Nézd már meg, hogy a gyógyszernek mik az összetevői. Lehet, hogy sok E14 van benne. :)
@Orica Középföldi:
..és megint +1!
(ejnye, ma Te vagy én? :-)
@kekex:
Na, ma mindent megírt valaki helyettem ...
+1
@DarthVader: Nem ezt mondtam!!
Amúgy sírjál, ha nem érted. Az általan jónak gondolt ellenzéki taktikáról beszéltem.
Hogy világos legyen. 2002-ben, ha Horn Gyulával indulnak a szocik, elvesztik.
Meggyesivel egy szürke, unalmas, nem túl tehetséges, de igazából senkit különösebben nem zavaró figurát találtak. Aki simán elverte a jó beszélőkéjű, tehetségesebb, de sokaknak az agyára menő OV-t.
Ez az ellenzék nem tud alternativát mutatni (Nem kedves DK-sok, GYF sem az). A hangsulyt OV kormányzására kell helyezni. Lehet fanyalogni, de itt a kormányok buknak, nem az ellenzékek nyernek.
@Evezős: a többiek beszélnek helyetted, sőt, boli meg helyetted evez. mehetsz konyakozni.
@bella _ciao:
Igen visszafogott levél (tegnapelőtt már olvastam a Hívatlanul oldalán), még nem hiszik el(???), hogy erre azt sem fogják mondani, hogy bakfitty ...
De legalább szépen összefoglalták - amit mások is, korábban ...
@Habakuk999:
Kornélia, a frusztrált elemző ... még senki nem kérte fel, hogy legyen az ő házielemzője (á lá Törökgábor, Mrázágostonsámuel), vagy ez már a projekt része?
(Sose kedveltem)
@nedudki74:

De jó is volt..és akkor így menjen a végtelenségig...

...mszp-fidesz-mszp mszp- fidesz fidesz fidesz fidesz-mszp

...alig várom.
@V-PORT:

Valami dobbenetesen felresiklott nalad az utobbi idoben. Nem egeszen 2 honapja(!) ilyet tudtal irni:

"Ők sem hülyék. Tudják, hogy nem nyerik meg a választást, se együtt, se külön. Ezt viszont sohasem mondják el nekünk. Ők most kezdték az építkezést 2018-ra. Ha ők mondanák ki a nemet, akkor bukják 2014-et is. Ha viszont Mesterházy, akkor azzal rögtön be is bizonyosodna, hogy miért is alkalmatlan miniszterelnöknek."

Erre fel mara ezt az ovodas szintu rinyalast kapjuk toled, hogy valaki mar megint banccccccsa a kis Gordont.
Bruhuhu....
(tudom, hogy copyrightos, de ide hianyzott volna, ha nem teszem be.)

Errol az egesz provokacio dologrol jol ir E.Csaba valamivel feljebb. Mert ha az nem provokacio, hogy az ELOZO napon, hogy egy szinpadra alnanak azokkal akiket egyszer mar elhajtottak a picsaba, ujolag lepacsizzak egymas kozt, hogy a tobbinek lofasz es coki, akkor vajon MI az?
Majd aztan, mint ha mi sem tortent volna kiallnak veluk egy kozonseg ele..

Am a szamomra igazan erdekes az, hogy mit reagal a ket "erintett": Mesterhazy es Bajnai.

Ha befeszulnek, es duhbol odacsapnak (foleg ugye Gyurcsanynak), akkor bizony sajat maguknak tesznek keresztbe.

Ugye Fabius mar most eltemette az Orbanvaltast, en mar egy kicsit korabban:
"
simple observer 1.0 2013.09.10 11:46:15
nol.hu/belfold/az_mszp_es_a_dk_nem_indul_kozos_listan?ref=sso

Felkeszul: Botka Laszlo"

Ha tehat Mesterhazy (es utanfutokent Bajnai) mindenkit leoltanak, akkor a lakossag szamara is TELJESEN egyertelmu lesz, hogy nem is akarnak kormanyvaltast. Ez pedig az MSZP legfontosabb politikai uzenetet nullazza le: Szavazz RANK, mert CSAK VELUNK van esely az Orban-valtasra.

Ennek hatasara aligha fog emelkedni a szocialistakra szavazok szama.

Ugyanakkor a Gyurcsany/DK-szavazoknak egy pillanatig sem kell majd hogy lelkiismeretfurdalasuk legyen, hogy nem a konglomeratumra szavaznak, melyet egyebkent utalnak, hanem kedvenceikre, hiszen nem fog rajtuk eluszni a kormanyvaltas...

Ezzel pedig eppen a DK szavazat-maximalizalasat segitenek ok ketten.

Bajnainak itt volna a remek alkalom a kiugrasra, es egy harmadik szemely (nem GYurcsany) minielnoki-jeloltkent valo kieroszakolasaval valamelyest arculatot menteni.

Kivancsian varom, hogy gondolkodnak-e a ket partnal, vagy csak reflexbol dolgoznak...
@simple observer 1.0: Komolyan engem elemzel?
1. Még mindig nem tartom Mesterházyt alkalmasnak. 2. Gyurcsányt se.
Had rinyáljak már egy kicsit.
@simple observer 1.0:

Így van. Ha a szavazók nem is tudják ilyen logikusan levezetni, mint te, attól még nagyon jól érzik.
@Husz_János_Puszita: Én sem ürülök neki. Nagyon nem. De látsz 2014-ben más-jobb és reális lehetőséget? (nekem az lmp nem reális a DK meg nem jobb)
Nem vagyok mszp-s, az együtt-PM listájára fogok szavazni. Örülök, hogy külön listán indulnak.
Jut eszembe:
a tegnapi békemeneten orbánviktor képével díszített, ÉLŐ ISTEN felirattal ellátott vonuló meg volt?

Azt hittem, mára tele lesz vele minden médium. Vagy csak az én ingerküszöbömet lépte túl, másét nem?
@nedudki74:

"Hogy világos legyen. 2002-ben, ha Horn Gyulával indulnak a szocik, elvesztik.
Meggyesivel egy szürke, unalmas, nem túl tehetséges, de igazából senkit különösebben nem zavaró figurát találtak. Aki simán elverte a jó beszélőkéjű, tehetségesebb, de sokaknak az agyára menő OV-t."

Ez nem egeszen igy tortent.

Kovacs Laszlo 4 even keresztul hihetetlen munkat vegzett. Am ennek hatasara elegge elkopott, es a guruk ugy gondoltak, hogy egy bozotharcba ilyen szinten elmerult, es a nagykozonseg altal is igy (el/meg)ismert politikus nem indulhatna nagy esellyel a kormanyfoi posztert.

Kovacs utolso huzaskent meg jol elpicsazta a partelnoki vitan az elegge ismerethianyos (csak 1 eve elnok) Pokornit, akinek egyebkent a habitusa sem passzolt egy ilyen vitahoz.

Majd pedig 2-3 nappal kesobb Viktor elgazolta a szerencsetlenkedo Meggyesyt, akinek viszont pont ez volt a "szexepilje".

Igy aztan az MSZP, a szadi segitsegevel behuzta a parlamenti tobbseget.
@nedudki74:

Ha mindig elmarjuk az új jelentkezőket, akkor pedig az lesz. A külön listának én is örülök. Külön frakcióban jobban fel tudják építeni magukat '18-ra.
@simple observer 1.0:
"Majd pedig 2-3 nappal kesobb Viktor elgazolta a szerencsetlenkedo Meggyesyt, akinek viszont pont ez volt a "szexepilje"."
Igazából pont ezt mondom.
@Evezős:

Gonosz vagy.:)
Milyen szép megnyilvánulása az igazi hitnek.
öööö, szalámi szalámi, szeletelt szalámi, ó te kedves ellenzéki pártok, hát nem veszitek észre, hogy külön külön levadásznak a narancsosok mindenkit. A stratégia pontosan ugyan az, mint az összes szakszervezetnél, a rendvédelemnél, az oktatásnál, az AB-nál, beszivárgás, megfúrás, ellehetetlenítés, és a fő hangadók kiszorítása megosztása, majd levadászása. Mindenki örömködik, hogy nem ő van soron, még nem az ő kedvencét darálják be, lehet az Feri, Atis, Bajnai, bárki. Mikorra pedig szövetséges kellene, addigra már senki nincs. A falat is elég a leggyengébb pontos megbontani, utána össze dől magától, főleg ha a habarcs sincs ami összekötné az egyes elemeket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Valljuk be, mi élvezzük ha felszeletelnek szaláminak.:)
In memoriam Csabai kolbász.
@Penivaldes: Tudom. Dühös is vagyok magamra. Most megyek és ráülök a gázsütőre.
jahhh, ez meg lemaradt:

Rogán válaszolt Orbán helyett Bajnai levelére

Bajnai Orbánnak írt nyílt levelére Rogán Antal frakcióvezető válaszolt. A fideszes politikus szerint Bajnainak önvizsgálatot kell tartania, hogy jól tette-e, hogy 2006-ban nem mondott le kormánybiztosi pozíciójáról.

hvg.hu/itthon/20131024_Rogan_valaszolt_Orban_helyett_Bajnai_leve
@V-PORT: most már könnyen ülsz rá így rezsicsökkentés után.
@nedudki74:

"Igen induljon önállóan. " Na ez az egyenes beszéd. Erre nem képes Mesterházy?

"Túl azon, hogy elegük van GYF-ból, érzelemmentesen is azt gondolják, hogy amennyit hoz (OK tudom felment 1-ről 3 %-ra), annyit visz is."

Hát ha mind olyan, mint Te vagy, akkor igen :)

Vazeg, Bajnai - akit a magam részéről jobb miniszterelnöknek vélek/véltem, mint bármelyik másikat - maga jelentette ki, pusztán azzal hogy odaállt, ahova, hogy Gyurcsányt ne. Pedig Gyurcsány hoz 150-180 ezer embert. És nem lesz miniszterelnök. Pedig a Haza és Haladás programja 80-90 %-os átfedést mutat a DK programjával. Az egyetlen formáció, amelyik azt a programot támogatná, a DK.

Tehát mindenki induljon egyedül, Orbánt pedig kibirjuk még vagy 20 évig. Stimmt. (Ja, nem kell addig,mert jön az összeomlás. Azért a gazdaság nagy szereplői nem sokáig fogják az államosítást eltűrni. Még a Mercedes sem. )
@Secnir:

"gyf ezt szántszándékkal csinálja. azért, hogy NE legyen összefogás tavaszra, másrészt ugyan bejussanak 5%-6%-7%-8% -al, de ne kormányozzanak"

Melyik a valószínűbb?

A: Bajnaiék egy évvel ezelőtt olyan megoldással állnak elő, ami a gyurcsánytalanítás miatt 1. olyannak látszik (ők azt hiszik róla), mintha a volt Fidesz-szavazókat is meg lehetne nyerni vele, 2. ugyancsak a gyurcsánytalanság miatt egyben megfelel a puchista MSZP-nek (ami nélkül nem nyerhetnek és ami a Puch-Simicska tengely miatt eleve őfelsége ellenzéke akar majd lenni).

Eközben Gyurcsány Bajnait tenné meg az ellenzéki összefogás vezetőjévé, bejelenti, hogy a DK támogatja, neki magának pedig nincsenek miniszterelnöki ambíciói, van viszont (akkor) 150 ezer elszánt támogatója. Bajnaiék elhajtják.

B: Bajnaiék olyan "választói szövetséget" hoznak létre, amelynek önmeghatározásában minden mondat az "összefogás" szóval kezdődik, és legfőbb állítása, hogy "Magyarország előtt csak egyetlen út áll: az összefogás", de aki igazi demokrata, annak tudnia kell, hogy ezt úgy kell érteni, mint az 1984 pártjelszavait, vagyis az összefogás: Gyurcsány kipicsázása.

Gyurcsány, aki nem igazi demokrata, tehát nem érti, de úgyis direkt meg akarja fúrni az összefogást, csak fedősztoriként mondja azt, hogy Bajnait tenné meg az ellenzéki összefogás vezetőjévé, akit a DK támogat, neki magának pedig nincsenek miniszterelnöki ambíciói, van viszont (akkor) 150 ezer elszánt támogatója. Amikor kiderül, hogy az Együtt és az MSZP csak egy kínkeserves egyezményt hoz össze, miközben egyre nő a DK támogatottsága, Gyurcsámny nem azért képviseli továbbra is a közös lista és közös jelöltek gondolatát, mert valóban így lenne esély Orbánék elzavarására, hanem csak.
Én nem értelek titeket. Nem lehet mindig az az életben ami a szívünk vágya. Tegnap írtam Oricának, nem mindegy ki ellen veszíti el orbán a választást, ha bárki jön az csak konszolidálni tudja a helyzetet?... meg nem is akar mást igazából... ebben nőtt fel, ez az élete... ma moon majd mindenki egy dologra vágyik (tisztelet a kivételnek, de az nincs 5%, így nem számít): valahogy a vályúhoz férni (redisztributív visszaosztás)... hogy ez most családi pótlék, 13. havi nyugdíj/illetmény, utazási kedvezmény, vissza-nem-térítendő támogatás, közbeszerzés megnyerés vagy üzlet az állammal formában, az a lényeg szempontjából indifferens... a dolog pikantériája at persze, hogy az 5% lenne képes talán a legjobban élni a visszaosztással:)...
Szóval, ha nem maradna ez az egész, akkor lenne egy csomó kétségbeesett ember moon... biztos talaj/nyalható fenék nélkül... meg akkor kit szídnának... sza jól van ez így:)

A legviccesebb az egészben, hogy olvasva bartus tegnapi cikkét a gutaütése után, az abban leírtak jaegtoer és az én véleményemmel egyeznek... pedig mindhárman teljesen más pártra voksolnánk egy normallandon... így meg közös platformra kerültünk:)...
@Husz_János_Puszita: Pick az teeee, tudod a hungarikuuuuum ;)

Azért arra is kíváncsi lennék, hogy bármelyik ellenzéki párt mit is tudna mondani arra a kérdésre, hogy '14-től '18-ig, ugyan mire számít a parlamentben és az országban. Ha esetleg be is jut, amit egyre inkább kétlek, még a maszop is kétséges számomra a jelenlegi szarakodásuk alapján. Akkora elkötelezett hívő rétege ugyanis egyiknek sincs, mint a fidesznek -lásd békamenet- de még Ferinek sincs -szerencsére-

Ugyanis semmitől nem vagyok rosszabbul, mint a bármelyik oldali hívőktől, ugyanis ez a szerencsétlen ország ettől szenved egy jó ideje.

csak egy kis melléklet:

Varga: Minden a rezsicsökkentés köré épül
Az NGM gőzerővel dolgozik a devizahiteles megoldáson, de nem lesz azonnali forintosítás.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F24%2Fvarga_koltsegvetes%2F

-----------------------------------

A 30 legszervilisebb magyar – 1. rész (A-tól K-ig)

Magyarországon a talpnyalásnak nagy hagyománya van, és mostanában mintha különösen nagy lenne a tülekedés a szolgalelkűek közt. A 444 most arra vállalkozott, hogy összeszedje a legjavukat. Listánkon van kesztyűbáb, mikrofonállvány, rajongó robot és a Fideszék Ferije.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F24%2Fa-30-legszervilisebb-magyar-1-resz-a-tol-k-ig%2F
@simple observer 1.0:

Nem szeretek illúzióromboló lenni, de Kovács nem hihetetlen munkát végzett, hanem semmit.

Élt a diplomáciai gyakorlatából és a sármjából,

Nem a bozótharcban kopott el:))

Horn pontosan tudta, hogy csak második embernek kiváló, erre a többiek is rájöttek lassan, ezért volt az ME-keresés.

Ő nagyon szeretett volna ME lenni, nagyon csúnya lobbiharcok folytak, sok sérüléssel, sértődéssel, máig tartó haraggal.

Egyébként a csúfos Szili-KE ügyet is neki köszönhetik a szocik.
@DarthVader: Istenem!
"Tehát mindenki induljon egyedül, Orbánt pedig kibirjuk még vagy 20 évig."
Ahogy fent idézted tőlem:
"Túl azon, hogy elegük van GYF-ból, érzelemmentesen is azt gondolják, hogy amennyit hoz (OK tudom felment 1-ről 3 %-ra), annyit visz is."
Ez a lényeg. Te és a DK-sok azt gondoljátok, hogy csak GYf-fel kirugható, Ők (vagy Én) azt gondolják vele kevésbé.
Értsétek már meg, hogy senki (érted SENKI) nem akarja OV-t megtartani. Csak nem gondoljuk, hogy a ferivel lehet kirúgni.
@iii: bizony a PM lesz a legnagyobb párt jövőre
@Penivaldes: csak úgy magyarosan: lószart, ha ez így megy tovább, marad két párt ami egy lényegében, a fidesz és a jobbik, és az egymással marakodó futottak még.
@DarthVader: Te kis demokrata, hogy Gyurcsány tagja lesz-e a következő parlamentnek, az a szavazókon múlik, nem az akármiféle összefogáson. Egyébként sajnos, bizony, Gyurcsány is fényévekkel jobb, mint az orbáni maffiarendszer.
melléklet sokadik:

Bajai videó: "Gyurcsánynak van-e bármi köze hozzá?"

Válaszokat vár a Fidesz a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferenctől a bajai választási videó ügyében, miután abba belekeveredett a párt egyik, azóta kizárt tagja is - közölte Kocsis Máté.

hvg.hu/itthon/20131024_Bajai_video_Gyurcsanynak_vane_barmi_koze
@Penivaldes: Azt nem mondtam, de a kollega nyilván keveri az Együtt-PM-et a PM-mel. Egyébként meg ez is a szavazókon múlik. Ha Bajnait szeretnék kormányfőnek Mesterházy helyett, akkor még erre is van esély. Ha nem, lelkük rajta.
@Penivaldes: szia:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor mosolyogj:)... mi a gond... tudod, always look at the bright side of life:))

Viszont, most kell szereznem valami innivalót estére, de leszek:)
@bella _ciao: Mondhatnám, hogy ráhibáztam, de az hazugság lenne. :S
Muszáj hinnünk abban, hogy van valami stratégiájuk a jövőre. Mert szembesülni azzal, hogy tesznek az egészre, csak képviselők lehessenek, túl sok lenne.:(
@Husz_János_Puszita:

"___Lefordítom:___"

"_"A volt miniszterelnök és aktuális szövetségeseinek hacker-támadásával azt a hitet vették el Mesterházy Attilától, hogy van erő az MSZP-E14 szövetségben."_"

értem. csakhogy az erő (nyers erő) bennünk van azaz lenne.

az mszp-nek infrastruktúrája, hálózata van és egy csomó hiteltelen arca, és ebből nem MA a leghitelesebb

könnyen lehet, hogy nem lesz semmi sem. valamit nem tettek meg. elmaradt a tabula rasa. azt hitték gyurcsány kiszorításával minden meg van oldva. Gyurcsány köszöni jól van.
@sírbateszezazegész:

Bartussal is az a bajom, ami Paul Lendvaival, könnyű okosnak lenni ennyire partvonalon kívül. Semmi olyat nem mondanak, ami pl. itt a blogon el ne hangzott volna.

Akkor válaszolj nekem néhány kérdésre.
Ha az az 5%, aki itt csodát tudna tenni, nem indul, hogy akar pozícióba kerülni?

Ha valami csoda folytán mégis oda kerülne, ezzel a bírósággal-ügyészséggel fog elszámoltatást levezényelni? Egyidőben reformálni, gazdaságot felfuttatni,sztrájkokat megfékezni, korrupcióval küzdeni?

Vagy mégis hogy képzeled?

Tényleg komolyan kérdezem!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én egész másban hiszek, gondolom te sem hiszel a dékéban vagy egyéb pártban. A jobbikkal kapcsolatban csak annyiról van szó, hogy rájuk fogok szavazni. :)
@bella _ciao: bélám, hár te vagy az! gyuszi vagyok:)))
Szerintem Gyurcsány újra miniszterelnök szeretne lenni (nagyon!).
Van valamiféle mondás, mely szerint, ahol egyszer sas voltál, oda ne menj vissza verébnek.

Egyik ismerőse megoszthatta ezt a Facebookon, és ö ezt nyilván olvasta.
@nedudki74:

"Csak nem gondoljuk, hogy a ferivel lehet kirúgni."

De ez puszta előítélet, amit már konkrét közvéleménykutatás is cáfol. Nem Feriről van szó, hanem a szavazókról, akikből minden egyes darabra szükség lenne ahhoz, hogy legalább esély legyen a Fidesz leváltására. Plusz azokra, akik akkor mozdulnának meg, ha egységes ellenzéket látnának.

Ha

MSZP-Együtt-szavazók: M

ki-tudja-mennyi-netudki-aki-amúgy-szavazna-az-ellenzékre-de-ha-Feri-benne-van-akkor-nem: N

DK-szavazók: D

akkor

M+D-N < M+D

www.atv.hu/belfold/20131021-szazadveg-a-dk-utolerte-bajnaiekat

hvg.hu/itthon/20130925_Median_ujra_ketharmadot_kapna_a_Fidesz
@nedudki74: Feri nélkül BIZTOS nem lehet leváltani.
A poszthoz:

Szívemből szóltál, Fab.

Mert ez a "Nagy Összefogás" csak egy hatalmas rakás, széthúzó, hátulról mellbesandító trutyi, ahol mindenki a kését markolássza, és ha nem látja senki, használja is.

És igen, Bajnaiban is csalódtam.
Nem, nem a karizma hiánya miatt, hanem azért, mert összevissza beszél egy ideje.

És akik körülveszik, hát...

Szép volt fiúk!
Vastaps! :o(

Nekünk még Mohács sem elég.

Inkább köll a magyarnak ez a juntafejű svindlis egobarom akkora kilógó lólábhegyekkel, hogy már a Guiness Bizottság sem hajlandó rekordként elismerni, mert ekkora nem is létezik szerintük!

De nekünk ez kell!

Meg az a qrva saját pecsenye mindenfelé, ami sül rendesen.

Ehhh... :o(
@Kowalski, helyzetjelentést!:
M+D-N < M+D
Ez az egyenlet miért lenne igaz? Mindenki arról a milliós bizonytalanról beszél. Úgy gondolják közülük kevesebb jön, ha feri van.
Hagy gondolják már ezt, és én is hagy gondoljam így!
Most ha valaki nagyon hozzám akar jönni feleségül azt muszály elvennem? Nem akarnak vele összeálni ennyi. úgy gondolják nélküle sikeresebbek. Pártok megválasztott vezetői, hagy döntsenek, mi meg szavazunk.
@bella _ciao:
Ma még nem konyakozhatok.
Majd egy hét múlva ....
:-)
csak a miheztartás végett:

A Makói Városi Bíróság elsőfokú ítélete szerint a megélhetési politikusokról és nem az önhibájukon kívül nehéz sorba jutott emberekről beszélt Lázár János akkor, amikor azt mondta "akinek nincs semmije, az annyit is ér" - tájékoztatták hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselők csütörtökön.

hvg.hu/itthon/20131024_Lazar_nem_a_szegenyekrol_beszelt_a_vagott
@DarthVader:
Szerinted, akkor szavaz rá és kész. Én meg nem rá fogok.
@V-PORT:

"1. Még mindig nem tartom Mesterházyt alkalmasnak. 2. Gyurcsányt se.
Had rinyáljak már egy kicsit. "

Egesz nyugodtan! Isten ments, hogy aztan ver- es vagy egyeb tolulasod legyen....

Csak hat ha folytatod magad virtualis foldhozcsapdosasat, akkor olyan butanak fogsz tunni, mint szegeny, szebb napokat is megelt Keri Laszlo tegnap Olganal. Mert lehet szep politologiai szakszavakkal/kifejezesekkel altatni a nezoket, ha epp csak a dolog lenyeget nem kepes, vagy hajlando felfogni az elemzo...

Amugy furakat irsz.

Mert ad2 Gyurcsany nem jelentkezett be az ellenzek vezetojenek! (Ezt 2018-ra tartja...)
O egy olyan harmadik szemelyre gondol, aki nyilvan nem o, de nem is a Mesterhazy-Bajnai versengo parosbol van. Ez viszont erdekes modon meg Bajnainak is erdeke lenne, de az ot megpuccsolok szamara fontosabbak a biztosnak hitt parlamenti mandatumok.

Ad1 Bajnai jelenlegi tevekenysege, es te pontosan ezt tamogatva rinyalsz, EPPEN hogy Mesterhazy minielnokseget eredmenyezne, ha sikeres lenne.

De nem az.
@Husz_János_Puszita:
Először azt hitem, csak valami lejáratás. oszt nem: láttam róla képet ...
(....esetleg hirtelen Tibetbe kerültem ...)
Ez már szerintem a vég!
Alexandr Lukasenko holnap kivégezteti a híveit, mert ezt még ott sem mondta senki ... szégyen!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez se jobb:))) Azt jelenti, egy megélhetési politikus nem tudott eleget lopni, mert fizetésből nincs ekkora vagyon.
Nem tud jól kijönni ebből:))
@sírbateszezazegész:
Na, erre föl most elolvasom Bartust (nem szoktam, kilométeres cikkeket ír, annyi időm nekem nincsen általában ...)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Imádom ezt legszervilisebb összeállítást! :-)
Remélem, végigviszik (lennének tippjeim még ....)
:-)
@Orica Középföldi: szerinted, na csak figyeld ki, milyen szöveggel jönnek majd a kumminista hangszórók ;)
@Orica Középföldi: hát nekem is roppant kellemetlen bartussal egy platformra kerülni... hogy az őskonziról ne is beszéljek:))

Minek induljon? Pont megvan az a világon mindenhol, a jég hátán is megél... de elég cinikus és pragmatikus, hogy ő legyen a legnagyobb haszonélvezője a visszaosztásnak számarányosan... nem mindenki tart közülük bűnbánatot:)

Már írtam, a hatalommal tudni kell élni... nem visszaélni, élni... ez olyan, mint a vagyon, mint a lottó-fődíj... elsősorban felelősség:)... nem álmodozó széplelkeknek való... ha nem tudod magad elhelyezni a világban, megroppant... az ügyészség-bíróság meg majd teszi a dolgát... csak el kell magyarázni neki egyszer, érthetően, hogy mi az... és mivel jár az, ha nem a valódi dolgát végzi, hanem visszaél a helyzetével... ennyi:)... érted? vagy slendrián voltam?:))
@Evezős:

És mennyi ismétlés van benne:))
Nem jó újságíró.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de hát nekünk ez jutott, ember. Eljutottunk oda, hogy a gyerek inkább buzibárban bárzongoristának mondja az apját az oviban,mert olyan ciki, hogy politikus. Ha valaki most politikai vezető posztra aspirál, az vagy a hatalomért teszi, vagy a pénzért. (Vagy mindkettőért, mint Orbán.) Mert aki egyikre sem vágyik, azt hatökörrel sem lehet odavonszolni a hatalom közelébe. Arra várunk, hogy valahonnan előpattanjon egy schlágfertig miniszterelnökjelölt, aki mindent visz, de aki eddig az éj homályában rejtőzött? Ki legyen az?
Bajnai ott cseszte el - és ebben Gyurcsánynak kurvára iagaza volt, amikor figyelmeztette, hogy rossz helyre állt - amikor beszállt a harcba egy oldalon. Mert ha nem egy párt jelöltje, akkor még Mesterházy-nak is jobban el lehetett volna adni, ráadásul nem kellett volna beszállnia a a verbális csörtékbe, amiben nem jó. Neki a gazdpol programot kellett volna nyomatni ezerrel, minden Fidesz-baromságra értelmes reakciókat adni a Ha-Ha stábjával. De beszállt a ketrecharcba, amihez nem ért, soha nem is értett. Más olyan jelölt meg, ako soha sehol nem exponálta magát, ha van is ambiciója, , majd hülye lesz beszállni. Ki tolja? Mert ha a másik tolja, akkor hiába nem ismerjük, büdös.

Idióta ország.
@Evezős: szerintem is szuper, kellene az ellenzékről is, mert ott is van nem kevés. Talán akkor szembesülne a nép, az isten adta nép, hogy mik is vagyunk mink itten.
@simple observer 1.0: Most komolyan engem pécéztél ki? Csak én írtam itt "sületlenségeket" vagy az a baj, hogy nem állok be, a "kell az összefogás, de Gyurcsány még jobban kell" népfrontba?
@sírbateszezazegész:

Ha valaki változtatni akar, ráveti magát az egész oroszlán és hiéna falka, az elefánt még ráül a fejére. Ott csahol az egész állatkert plusz a jurassic park.

Csak a választók vethetnek véget neki.
@nedudki74: ebben semmi probléma. Csak te nem állsz ki a piedesztálra, hogy "na, összefogtunk tegnap". mint Mesterházy. Te kimondod, hogy Gyurcsányra nem, ha ő benne van akkor semmikép. Mesterházy is jöjjön elő a farbával. De nem ám hogy "MSZP-s forrásunk", lószart. ő maga, sajtóben, bele az arcunkba.
Hehe haha

ha ötször is betoltátok, hatodszorra is idehozom.
csócsáljuk a szart, mintha somlói galuska lenne.

nepszava.com/2013/10/velemeny/bartus-laszlo-hazudjunk-hihetoen-elvtarsak.html
@Orica Középföldi:
Leginkább nekem a sértődött szó jut róla eszembe (még akkor is, ha biztosan van rá oka - de ebből megélni éveken át ...? Nekem fura.)
@sírbateszezazegész:

Ez egy sima mellébeszélés, nem válasz, ne haragudj:) Persze, minden morális dumát ismerek.

Te pontosan tudod, hogy működik a hatalom, ezért vagy ott, ahol.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát nem tudom ... ahol ÉLŐ ISTEN pólóval lehet mászkálni és senki nem állja körbe kiröhögve - elsősorban a saját elvtársai közül -, meg kezet csókolnak idős emberek egy fiatal nyikhajnak .. hát én ott nem számítok nagy önmarcangolásra.
:-(
@DarthVader:

E14-DK-MOMA koalíciót akarok!!!

Ők illenek össze ideológiailag gyerekek.
@Orica Középföldi: hát ez az:)

Lázárkám, ha jól tudom, a polgármesteri fizetések is adottak, meg a képviselőik is, megatöbbi is. Namármost ha valakinek mégis jelentősen több van, mint a másiknak, akkor bezony igencsak kézenfekvő a feltételezés, hogy hát a többlet az bizony nem fizetés, hanem lopott suska. remélem, érthető? És az a kockáról kockára, az bizony nokiásdoboz-piramis .
@Husz_János_Puszita:

helyesebben Haza és Haladás + DK + MOMA
@nedudki74:

Mert "mind a Gyurcsány-pártra, mind az Együtt 2014–PM-re a biztos szavazók 5 százaléka adná a voksát" és mert az összes ellenzéki szavazó 66%-a szerint a DK-ra is szükség van a kormányváltáshoz.
@Orica Középföldi:

"_Bartussal is az a bajom, ami Paul Lendvaival, könnyű [...]
komolyan kérdezem!_"

Pont ahogy bartus mondta. és mondom én is mióta.
Ezt az egészet a legitimáció kérdéskörében kellene szemlélni. Persze én ezzel könnyen dobálóztam, de nem akarok nagyképűnek látszani mert nem elég láccani, annak is kell lenni:DDDDDDDDD

de ne kérdezz vissza. nem sűrűn írok 5000 karakterest:DD
Kedves DK-sok, nem akarok senkit megbántani, de sokunknak pont ez a kritikátlan szeretet a legijesztőbb, ami GY-t körülveszi. Nekem időnként ez már majdnem Békemenet.
Nézd itt sokan írkálnak, akik Együtt-Pm-re, mszp-re szavaznak, de simán lehordjuk mindennek Bajnai, Mházit. Kisebbik rosznak, cserélhető figuráknak tartjuk Őket, akik helyet lehet 4 év mulva más vezeti ezeket a pártokat, és akik helyet akkor lehet egész másvalakire, más pártra fogunk szavazni.
Nekem nincs szükségem - és szerintem a bal oldalnak sincs - vezérre.
Nem akartam senkit bántani, de azt hioszem csak elbeszélünk egymás mellett.
@Husz_János_Puszita: tetszene, de még mindig túl erős a maszop, na és a fidesz és a jobbik is :S
@Evezős:

A semmiből valamit. Hozzáadott értéket gyerekek!

Ez nem a szorzótábla, hogy neked van X szavazód, nekem van Y, nem baj ha kicsit vörös vagy, zöld vagy kék, összeadjuk.

Neked van négyüléses autód, nekem kétüléses, akkor kettőnknek van egy kisbuszunk.

Profizmust akarok. Ha Audit nem is, de egy megbízható Fordot legalább.
@Evezős:
Elolvastam....
Vannak igazságai, sajnos, nem is kevés (a stílusról most nem szólnék), és bármit gondolok is róla, az igazságaiban egyet kell értsek vele.
Szomorú, hogy ez is megy a levesbe, pusztába kiáltott szó lesz csupán ...
:-(
@Husz_János_Puszita: te csak hallgass, tegnap kih7ztad a gyufát:))... mint technokrata jössz itt az öt év alatt rendbetevéssel... mint egy politikus:)) és hogy gondolod?... moot hozzácsapjuk burgenlandhoz?:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De akkor nem az lenne a logikus, hogy összeállnak és együtt gyakorolnak nyomást a szocikra?

Nem is értem. Bajnai így szokott tárgyalni menedzser korában? Akkor nem csodálom, hogy tönkrement a cég.

Egy politikai párt az egy márka, brandet kell építeni, nem ilyen híg katyvaszt. Ki veszi azt meg?
@nedudki74: szintén zenész, kár hogy a törpe kisebbséghez tartozunk, a társadalom nagy része nem ésszel szavaz, hanem zsigerből, ennek ékes példája a fidesz, mert ők felismerték és gátlások nélkül ki is használják ezt.

Mi meg egyeljük itt egymást a semmiért, mutogatunk a bizonytalanokra akik között vajon mennyi gondolkodó van, és mennyi olyan aki csak azért bizonytalan, mert nem került még bele az ígérgetések célközönségébe?
@nedudki74:

Nem. Ez matek, választási pszichológia és taktika. Meg az a kívánság, hogy az ellenzék ne őfelsége ellenzéke legyen, hanem a rendszeré.
@sírbateszezazegész:

"moot hozzácsapjuk burgenlandhoz?:)))"

Megtámadjuk és aztán megadjuk magunkat. :D
@sírbateszezazegész:

Nem olyan nagy vasziszdasz, a lettek megcsinálták pont 5 év alatt a gazdasági részét. Ha így folytatják, öles léptekkel erednek Burgenland nyomába. Ha van jövő, értelme a munkának, mindenki magasabb fokozatra kapcsol. Politikai akarat kell, befejezni a néphülyítést.
@Husz_János_Puszita: öööö csak úgy félve, azért a gazdasági megbeszélések és tárgyalások főleg nem az ideákról szólnak. Hanem tervekről, számokról, na ebben azért jó volt eddig. Most olyan pályára lépett aminek szabályait és kamunikációját nem realista gondolkodókra szabták.

Igen építeni kell, évekig, megfelelő apparátussal, minden tiszteletem a Haza és Haladásban lévőké, de nekik semmi közük a politikához, a PR-hoz, a reklámhoz, az agitprophoz, ennek látszik a következménye jelenleg.
@jaegtoer:

Nem tudtam végigolvasni.
A magam részéről, Bartus elmehet a büdös francba. Egy szélhámos.

Tudom, téged a bojkott fogott meg, de mint látod, ennek megoldását nagyvonalúan kikerüli, majd öt sorral arrébb ellentmond önmagának.
@Husz_János_Puszita: gazdaság magához tud gyorsan térni, de a morális erkölcsi és egyéb társadalmi károkat csak év tizedek alatt lehet kijavítani, persze ezt is csak konszenzussal, lassan építkezve, kár hogy erre se szándék, se akarat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ki a piacgazdaság párti ideológiailag? Csak nem ők hárman? Két perc alatt összeegyeztetik a programjukat.

PR-nak, politikusnak, agitpropnak kell Gyurcsánynál jobb? Csak kérdem. Ezek hárman erősek lennének, az adófizetőket, a polgári Magyarországot akarókat elég ha megcsípik maguknak. Mindhárman bizonyítottak valamilyen területen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nincs vita, persze. Sír a gazdasági részbe kötött bele, azért írtam.:)
@Husz_János_Puszita:

Rafkósnak kell lenniük, mert pénzük az nincs.
@jaegtoer:

Machiavelli fordítva mondta:))
Nem elég annak lenni, annak is kell látszani.

Bizony kérdezek, mert érdekel, hogy egy törvényesen megválasztott rezsimet hogy lehet a legitimáció oldaláról megkérdőjelezni.
@Husz_János_Puszita: öööö mióta mondom, hogy Feri jó motor lehetne, és a háttérből dolgozzon, de túlpozicionálja magát folyton, és a legtöbb baja is ebből van neki is :D

Ha a beszédében nem emlegette volna magát, mint aki már kétszer legyőzte Viktort, akkor a háttérembersége még igaznak is hangozna, de ezt belengette és szerintem ez nem túl jó taktika volt részéről.
@Orica Középföldi:

Szo sincs illuziorol. Kovaccsal kapcsolatban pedig - lehet, hogy az en hibam - de soha egyetlen pillanatra sem jutott eszembe a SARM szo.

En ugyan nem vagyok egyetlen parthoz sem kozelallo, igy belsos infokat nem igen tudhatok, mint ahogy te igyekszel utalgatni ra magad neveben.
De! Azert jol emlekszem dolgokra.

Ugyanis az alatt a 4 ev alatt Kovacs igenis hatalmas munkat muvelt. Szinte minden nap vegigturnezta a tv-ket, radiokat. Rengetegszer komoly vitakban "sebeket" osztva es kapva a kozvelemeny elott. A 2002-es kampanyt nehany arccal kiegeszulve, de javareszt o vitte vegig.
Mikozben egyszerre volt a part elnoke es frakciovezetoje.
Es mindezt egy (akkor meg) erosen platformos part elen....

Horn GYula 2002-re mar 70(!!) eves lett. Ugyan hova akart volna meg torekedni?

Azt nem tudhatom, hogy Silly magatol volt olyan akarnok, illetve kik tamogattak a hatterben. De ha Kovacsnak is szerepe volt benne, akkor szegyellje magat!

Ez azonban meg nem valtoztat azon, hogy elotte mit csinalt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha jól leosztják a szerepeket egymás közt, hegyeket mozgatnak meg. Jól van, tudom ám, csak álmodozom.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Képzeld Orbán hogy bexarna egy Bajnai-Gyurcsány-Bokros triótól.:)))
@Evezős:

:)))
Lukasenko lassan tanulhat tőlünk.
@simple observer 1.0:

Maradjunk annyiban, hogy mindenki úgy emlékszik rá, ahogy akar:)
Már nincs jelentősége.
@Orica Középföldi:

"érdekel, hogy egy törvényesen megválasztott rezsimet hogy lehet a legitimáció oldaláról megkérdőjelezni"

Pl. a DK azzal kérdőjelezi meg (egyedül az ellenzékből, épp ez a lényegi különbség amúgy), hogy Orbánék a hatalom kizárólagos megragadására és megtartására törnek.

"Én is, az általam vezetett párt, a Demokratikus Koalíció is azt gondolja, hogy Orbán rendszere illegitim és illegális. Illegitim, mert amit tesz, arra nem kért és nem kapott felhatalmazást, és illegális, mert törekvései a hatalom kizárólagos megszerzésére irányulnak és ez alkotmányellenes."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/218379
@jaegtoer:

Nem tudom, 12 év gyatra kormányzás után lehetséges-e még tabula rasa. Ha lehet is, nem hiszik még jó ideig el nekik. Ha lenne kilátás valami fejlődésre a politikai kultúrában azt mondanám, törvényszerűen tűnnek el a süllyesztőben. A fejlődésben nem vagyok biztos, évtizedekig el lehet tapicskolni az iszapban.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Kösz, de ezt ismerem:))
Jég magyarázatára vagyok kíváncsi.
Már volt egy Game over.
Az ilyen volt:
index.hu/velemeny/jegyzet/grofaz/
Hej, ha még egyszer ott tartanánk!

Most Árpi is ilyeneket ír:
hvg.hu/w/20131024_Dicsoseg_a_hosoknek#rss
Egészen szomorú vagyok.
@V-PORT: Ez jó, és örülök annak, hogy egyáltalán valaki szót emelt az ellen a gyalázatos beszéd ellen. Totális hazugságoktól hemzseg, de a legfélelmetesebb, ahogy ismét uszít és uszít.
Csak merjen/merészeljen valaki nyerni ellenük: vérbe borítaná az országot ez az elmeháborodott.
@V-PORT:

Szerintem te itt valamit kurvara beneztel.

Szemely szerint en inkabb arra vagyok kivancsi, hogy GYurcsany vajon bejut-e a Parlamentbe kulon indulva. Amugy szerintem igen.

Ha nem akarnak kozoskodni GYurcsannyal, az reszemrol egyaltalan nem gond. Mint lathattad, en mar letettem a kormanyvaltasrol, vagyis szamomra mar csak az a kerdes, hogy milyen modon, es melyik part (a harombol, az LMP-t kiesokent kezelem) mennyi mandatumot szerez.

Es kozben arra, hogy az egyes felek (Mesterhazy es Bajnai) hogyan igyekeznek majd kijonni a helyzetbol. Merthogy az ellenzek veresege eseten ok lesznek erte a felelosek.

Vagyis szamomra sok erdekes fejlemeny akad.

Neked meg marad, hogy szemet hunyj az utobbi napok hirei felett:

-Bajnai: a békéscsabai hibának lesz személyi konzekvenciája

-Mesterházy megerősítette: a PM-es körzetekben is jelölnek MSZP-st

-Gyurcsányék beérték Bajnaiékat

Ha pedig neked gond, hogy vitazik valaki a velemenyeddel, akkor csak tudasd, hogy ez neked terhes es akkor egy elit tarsulatba kerulsz, akiket majd kerulni fogok: pl. Fabius, iii
@simple observer 1.0: Most komolyan, mi a bajod velem? Te most sem vitázol. Nem tudom megfogalmazni, hogy mi ez, de ez nem vita. Én szoktam vitázni, de ez nem az.
Igen, én Bajnaira fogok szavazni, te pedig Gyurcsányra. Ennyi.
www.youtube.com/watch?v=WfNE73vyd-k

"Túléltem mindeneket,féldecis rezsimeket"...De ezt lesz a legnehezebb!!!
Több LMP-s is a székelyekkel menetel vasárnap

Az LMP Országos Választmányának több tagja és a párt aktivistái is részt vesznek vasárnap a Székelyek nagy menetelésén. Ezt Mile Lajos országgyűlési képviselő és Keresztes László Lóránt pártigazgató jelentették be csütörtöki, a budapesti román nagykövetség előtt tartott sajtótájékoztatójukon.

hvg.hu/vilag/20131024_Tobb_LMPs_is_a_szekelyekkel_menetel_vasa
@Orica Középföldi:

Manapsag valoban vannak erdekesebb esemenyek.
@nedudki74:
hehe. Ti feszt temetitek, de az istennek sem akar megmurdelni:), sőt él és virul.
Én nem voltam ott, de hiszek azoknak, akik ott voltak közülünk. Lehet, hogy ez valaminek a kezdete volt.
Fordulópont?
Fabius!
(és az összes félhülye, "Raus mit Uns" a bránert kizárólag csipkés keszkenővel, eltartott kisujjal, glaszékesztyűvel, szájhoz emelő balliba firkonc)

Itt most egyetlen kérdés van: Akarsz-e egy Isten kegyelméből Első Viktor Mihályt királynak, vagy inkább maradnál egy másodlagos frissességű, kicsit sárga, kicsit savanyú _DE MŰKÖDŐ_ demokráciánál, ahol _VAN ESÉLYE_. hogy 10-20-30 év múlva kinevelődik egy legalább olasz vagy görög szintű politikusi réteg.
Mert ha nem akarsz Orbán dinasztiát, akkor picsába a belvárosi flaszterértelmiségi finnyogással, és szavazz akár egy rühes sakálra is, ha nem fideszes (vagy kriptofideszes).
Jusson eszedbe egy kövér, szivar- és whiskykedvelő angol úr, aki egyszer elmondta, hogy "If Hitler invaded hell I would make at least a favorable reference to the devil in the House of Commons."
@sírbateszezazegész:

Tied is érdekel természetesen:)))
Csak Jég direkt kérte, hogy ne kérdezzek, azért kérdeztem:)
@Husz_János_Puszita:
Most néztem a Hír24 híradóját és azt kell mondjam: most lett elegem az mszp-ből, meg a megélhetési Juhászból is.
Én ezekre nem szavazok,még akkor sem, ha senki más nem lesz, akire voksot lehet leadni.
Gusztustalan, amit csinálnak.
A sértődött Mesterházy meg külön röhejes - ha valaki annyit sem tud párezer ember előtt elérni, hogy megszólaljon, az menjen a sunyiba és ne akarjon nem egy országot, de még egy kisebb közösséget sem vezetni ...

Gyurcsány meg akkor lesz orbitális hülye - sajnos, kinézem belőle -, ha továbbra is ragaszkodik az ezekkel való társuláshoz.
Nem kell. Induljanak nyugodtan egyedül, vagy a Bokros-féle társulással, többen fognak rájuk szavazni, mint a képmutató, kivénhedt, változásra képtelen mszp-re.
Szanyival eddig úgy-ahogy szimpatizáltam - dacára annak, hogy tisztán látszik évek óta: a frász töri, annyira irigy GyF-re -, de most ennek is vége: aki olyat bír mondani, hogy Gyurcsány üljön fel Orbán listájára, az gyakorló elmebeteg.
(Szigorúan szvsz)
@Husz_János_Puszita: jaja, és ez bizony sírni való.
@aritus: de ez szerencsére nemzeti karakter, mert a magyar sírva vigad.
@Evezős: vezenyloek hatra is dolhetnek, mar csak a popcorn ellatasrol kell gondoskodniuk, onkent es dalolva nyirja ki magat az ellenzek kb. evtizedekre.
@Evezős:

Még a szocikból sem néztem ki, ilyen agresszíven reagálják le a történteket.
Üzenet: gyurcsányahibás.

Szépíthetik, de hatalmas lebőgés volt a Mesterházynak még akkor is, ha tényleg szervezett provokáció volt. Egy profi megoldja a helyzetet, elüti tréfával vagy valami. Látszott az arcán az elfojtott düh.

Számomra január óta világos, nekik az a fontos, mindenkit lenyomjanak, hogy megőrizhessék a hegemóniájukat a baloldalon. Nem számít, milyen áron.
@Evezős: Én is azt néztem és dettó ez jutott nekem is eszembe, hogy ezekkel? Minek?

Most jön az ATV-n Tóbiás elvtárs Olgánál.Gondolkodom, hogy megnézzem, vagy jobb ha nem húzom fel magam vele..
@Habakuk999:
Ja. A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!
@Husz_János_Puszita:

... ha elkezdett volna velük együtt skandálni, majd felhívja az összes felszólalót a színpadra, kezet fognak és együtt meghajolnak: felrobban a nézőtér. És utána elmondhatja a beszédét ...
de ez még ahhoz is HÜLYE/GYÁVA/SUNYI/stb. (én meg nem vagyok se politikus, se kommunikációs szakértő, csak egy gondolkodó ember.)
@E.Csaba: Ne nézd meg, a szokásos agresszív szófosás, nulla érdemi tartalommal ...
(Olga is újabban elég lanyha ... régebben harcosabban bökött oda a semmitmondó csinovnyikoknak!)
@Husz_János_Puszita: Akkor sz*rok én is rájuk és most felbontok egy sört és röhögök tovább Tóbiáson:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

.. és mindeközben aki képes a történteket szintetizálni, az juthat egyfajta végkövetkeztetésre, oszt majd a szavazófülke magányában ennek megfelelően ikszel ... csak nehogy sokan meglepődjenek.
@Evezős: Nem bírtam megállni:-) Tóbiás szolidan mellébeszél, Olga pedig nagyon kedves vele, olyan lanyha, ahogy te mondod..
@Husz_János_Puszita:
..és én is az övékére.
Valamint sokan mások is.
@E.Csaba:
Tóbiásnak ez a szerep van kiosztva, hogy ilyen kis érdeklődősen-finomkodóan ekézzen a sárba bárkit, akit felírnak neki egy lapra.
(Ha még egyszer elmondja végig, hogy "amagyarszocialistapárt", belevágok valamit a tv-be ...)
:-D)
@Evezős:

Nem, ők lefedik a teljes ellenzéket, ha valaki akar, hozzon létre saját szövetséget. Mondja a Tóbiás. A többiek helyében szó szerint venném.:)
@Husz_János_Puszita: ujrajatszuk a harmincas negyvenes eveket, a jelenkori hortikkal, marakodo baloldallal, mikro meretu demokrataval, erosodo szeljobbal, remelhetoleg nem jonnek szalasik es rakosik, remelhetoleg...
@Husz_János_Puszita:
Mondom, ha ezek utána DK bokázik nekik, rájuk sem szavazok.
Elég volt a zsarolós-seggnyalós hülyeségekből.
@Husz_János_Puszita: Ahhoz képest, hogy mindannyian hányunk tőle, azért lelkesen nézzük:-)
Itt is dúl a "Győzike show"- effektus:-)
Tényleg arról Fodor vagy Kuncze Gabi nem szólt semmit a tegnapi dzsemborin, hogy mikor fizetik vissza a félmilliárdos tartozásukat??? :)

www.hirado.hu/Hirek/2013/08/17/19/Az_adofizetok_fizetik_az_SZDSZ_tartozasat_BR_.aspx
A HírTV-n Bokros megy, sokkal üdítőbb jelenség..
@Husz_János_Puszita: Ez, hogy Gyurcsány a hibás, a szocik részéről nem új jelenség, nem "spontán" reakció.
Tessék elolvasni Tökfalvi írását! Ebben egyrészt gyönyörűen és ponotosan leírja, hogy a rendszerváltás utáni Magyarország miért jutott zsákutcába, másrészt magyarázatot ad arra, hogy miért gyurcsányahibás.
hvg.hu/velemeny/20121008_Magyar_Szocialista_Ellenzek
Mind a szociknak, mind a titkosszolgálatnak, mind a fidesznek a tyúkszemére lépett. Ezek édes hármasban kinyírták.

Most nem arról akartam írni, hogy Gyurcsány jó-e vagy rossz politikus, miért felelős, miért nem. A kinyírása nem ezek miatt történt, hanem amit Tökfalvi ír.
Kötelező olvasmány ez az írása.
@Evezős:

Tibor Nagy Huszein
Nyílt levél Szanyi Tibornak
Kedves Tibor!
Régi ismeretségünk jogán szólítalak most meg, egy időben jártunk ugyanarra az egyetemre. Tiszteltelek azért, mert megszervezted az I remember Elvis Presley koncertet, mert megoldottad a kifizetést is, akkor, a hetvenes évek második felében, valutában, emlékszel?
Tiszteltelek, amikor egy fontos állami céget vezettem, és kérésemmel hiába mentem illetékesekhez, senki sem tette meg, amit kellett volna, de amikor hozzád, államtitkárhoz fordultam, két óra múlva el volt intézve.
Tegnap este azonban elszakadt nálam a cérna. Nagyon rossz napod lehetett, hogy így kivetkőztél magadból. Rosszul fogtátok meg a dolgot az elmúlt hetekben. Tegnap szembesültetek ezzel. Mondjuk meg, nem jól jöttetek ki a tegnapi történésekből. Pedig üdvözülhettetek volna is, ha odafigyeltek a tömegre. Ha odafigyeltetek volna, és nem úgy tekintettetek volna erre a rendkívüli eseményre is, mint olyan fórumra, aminek az lenne dolga, hogy szentesítse azt, amit ti mondotok.
Nem ezt tettétek. És aztán, érzékelvén, hogy baj van, erőteljes mozdulatokkal ástátok magatokat egyre mélyebbre (ha a te stílusodat átvenném, ide kéne írnom, hogy miben...).
Nem szervezte senki azt a tömeget ott tegnap, hidd el, Tibor! Az a tömeg nem azért jött össze, hogy benneteket vagy bennünket, vagy bárki mást ünnepeljen. Azért jöttek, hogy kifejezzék, megerősítsék, hogy kormányváltást akarnak, és változást! És a szemünkbe kiáltsák, hogy ehhez összefogás kell! Sajnálom, ha úgy láttad, a tegnapi tömeg bárki által szervezhető, megrendelésre tapsoló tömeg volt. Nem az volt. És nem is rúgott fel semmiféle megállapodást ez a tömeg, mert vele még nem állapodott meg senki, éppen ezt hiányolták ott, kultúráltan, de jó hangosan.
Nem értettétek meg. Talán csak ti nem. Nem a többi szónokot nem értettétek meg, hanem a tömeget, benne talán legnagyobb részt a saját tagjaitokat!
Te azt mondtad, becsaptad az ajtót a többiek előtt, nem tárgyalsz. Azt hiszem, a pártod tagsága nem tehet mást, mint tudomásul veszi ezt, és mást küld majd tárgyalni.
Isten veled, Tibor!
@E.Csaba: meg is erdemlitek :)
Annyira egyszeruek ezek, remekul kiegeszitik egymast, egyik sem tud meglenni a masik nelkul, lehet szo a barmelyik dicso partrol. Szeljobbtol a szelbalig.
@Husz_János_Puszita: Na ez is nagyon jó, ezt is kötelezővé tenném Tökfalvitól:)))
hirszerzo.hu/velemeny/2011/7/30/20110730_tokfalvi_kina_68
@Kowalski, helyzetjelentést!: hát lehet, hogy már sok bort ittam, de nem egészen értem, hogy vakapád mit is mond. Akkor is kell biciklizni, ha egyszer orra buktunk? De itt már nem egyszer, hanem sokszor buktunk orra, és Mesterházi vezetésével azt akarják a torkunkon lenyomni, ami miatt már orra buktunk.
Te mit látsz az mszp-ben, ami hitelessé teszi, hogy holnaptól másként lesz? Bajnai meg mija faszért bútorozott ezekkel össze?
@aritus:

Mindjárt elolvasom, most megy az Olgika show.
@tristen2005:

++++

Én elhiszem, hogy sz.r érzés annyi munka és tárgyalás után szembesülni a kudarccal. Szívás.
@Husz_János_Puszita: Azt én már nem bírom nézni, mert Kálmán Olga pont annyira felkészületlen és álszent, mint a Hoffmann Rózsika.
Inkább iszom még egy pohár jó kis burgundit. Nem magyrt, franciát, mert én magyrbőrbe bújt idegen áska vagyok!
Kunczét kirúgták a Klubrádióból egy perc alatt.
@Husz_János_Puszita: Csak nem? Mert nem nyalt be Mesterházinak, vagy miért?
@Orica Középföldi: tudod, csak vicceltem, főztem:)... hát, horn volt az, aki tudott volna élni azzal, már mentálisan -mégiscsak steppelt dzsekije volt:)-, de külügyes lévén fingja nem volt a belső rendszerek kohéziójáról... az utána jövők meg csak visszaéltek vele... '06-ról meg ne beszéljünk, mert azt meg elcseszte gyurcsány... három sarokra kiképzett tömegoszlatók voltak, nem akarásnak nyögés a vége... a taxisblokád kezdetekor tartott válságértekezlet résztvevője mesélte, mondták antallnak, vagy 5 óra előtt beledózerolják a taxikat a hídról vagy kussolnak, mert ha a nyugdíjasok megjelennek, akkor őket is bele kellene szórni a dunába, az meg milyen?... antall választott.... gyurcsány is rosszul választott....

A bojkottot már áprilisban jeleztem, ha nem azt teszik, amit szó szerint most bokrostól hallok viszont... biztos meg lehet nézni, mit írtam... de még itt a blogon is a többség választani akar, mert wishfull think-kórban szenved... ha bojkott, az egyrészt példátlan schengenen belül, másrészt a központosítás híveit erősíti az eu-n belül, aminek ugye nincs alternatívája... persze, ha európában fent akarjuk tartani a jelenlegi életszínvonalat:)... így közvetve magunkat is erősítenénk, de ez most mellékes... a bojkott mellett meg, összezárva mehetne az állampolgári engedetlenség... de ehhez le kellene mondani a biztos parlamenti díjazásról, az meg azért mégis csak nagy ár a panthenonba kerüléshez, nem?:)

Az igazság viszont az, hogy nem a sajátunk ez a demokrácia... idegen tőlünk... itt a blogon levők sem mindnyájan érzik azt magukénak:)... de a moi népesség túlnyomó része nem igényli... meg, valljuk be, macerás is:)... mindenkinek megfelel az, amit mikszáth, majd móricz megörökített, csak jó "szerepet" kapjon az elbeszélésben:)... a többség meg úgysem olvasta a fentieket, ha jó a való világ és az x-faktor, szarnak mindenre:)... nekünk meg tudomásul kell vennünk, hogy konszolidáció lesz, az "annyit érsz, amennyid van" valóságát és remélni, hogy lázár és rogán a megfelelő képzésben részesíti majd gyermekeit, s ők talán egy élhetőbb országot akarnak... egy olyan országot, ahol ők is jól érzik majd magukat... mert a jelenlegi "elit"-ből, aki jól érzi magát moon, azonnal tudod, hogy nem az európai életmódot érzi magáénak... írtam már: egy pillanat volt '88-90 környékén, mikor lehetett volna a transzatlanti értelemben vett demokrácia meghonosodásának lehetősége... de ezt az ún. szabadelvűek elengedték... ennyi:)... az ilyen blogoknakmeg csak az lehet a célja, hogy közösséget adjon azoknak, akik nem észak-balkánon érzik jól magukat... meg a jövő szempontjából van jelentősége:))
(Emelkedett lettem a végére:))
Esküszöm, nem én vagyok a Kuncze - de szóról-szóra azt mondja, amit gondolok!
:-)
@V-PORT:

"Most komolyan, mi a bajod velem?"

Semmi. Es ha most felhuzod magad, akkor sem lesz semmi, csak majd kerulni foglak. Milyen jol tulelem a masik ket megnevezett szemellyel valo tarsalgas hianyat is.

"Te most sem vitázol."

Nem-e? Eppen, hogy en vitazom, TE meg irkalsz mendenfelerol ossze-vissza.

Mar az elso neked szolo kommentben toled hozok idezetet, hogy korabban nem ilyen mimoza lelek voltal. Es realistan irtal.

Rogton utanna idezek magamtol, amibol kiderul, hogy bizony szamomra az osszefogas, vagyis Gyurcsanynak Bajnai nyakaba varrasa erdektelen, es azota kesobb ezt direktben le is irtam. (mikozben epp ezt akarod nekem tulajdonitani)
Hiszen eppen azt irtam, hogy az ellenzek a kulon-, es szembenallas miatt bukni fog. Ezt jelenti ugye, hogy Mesterhazy utan Botka kovetkezik...

Majd azt irtam le, hogy a jelenlegi szitunak, illetve arra adott reakcioknak - SZERINTEM - milyen kovetkezmenyei lesznek.

Vegul pedig, mint eleg gyakran, javaslatot is adok, hogy szerintem mi lenne a legokosabb huzas Bajnai reszerol.

MIndezekre TE 15:56-kor:

Se MEsterhazy, se Gyurcsany...

Mintha csak en barmi ilyemirol irtam volna???

(Kozben kis kitero aprobb pontositasok nedudki74-gyel, majd Orica allt nekem, hogy tevedesben leledzem.

Mindket esetben 16:03-kor, es 17:50-kor igyekeztem tenyekkel megtamasztani velemenyem.)

Visszaterve sajat vonalunkra:

Szerintem a gyurcsanyos, es mesterhazys dologra is turhetoen irtam.

Majd jott toled az ujabb siras. Es meg csodalkozol, hogy Kerihez hasonlitalak?

"Csak én írtam itt "sületlenségeket"

Nos akkor nem valaszoltam, de ime itt van erre is: IGEN.

Nyilvan vannak meg itt csakis Bajnaira szavazok, csak hat TE meg gondolkodni sem vagy hajlando a helyzeten.

Meg Fabius, es iii akikkel, meg LMP-s idejukbol voltak nagy vitaim, majd mar bajnais idejukbol is ritkan, sem ilyen kritikatlanul, es a helyzet ertelmezesenek megprobalasa nelkul foglalnak allast. Olvasd csak el a posztot ujra!

18:36-kor aztan egy tisztazo (Gyurcsany), illetve egy szemfelnyito (Bajnai) kiserletem volt.

Ebbol te megint annyit vettel le, hogy kekeckedem veled.

Vegezetul pedig most irtam egy kivonatat a mai "munkassagomnak". Azt, es ugy ertesz belole amit es ahogy akarsz, illetve tudsz.

"Igen, én Bajnaira fogok szavazni, te pedig Gyurcsányra. Ennyi."

A dolog erdekessege, hogy korzetemben eppen Bajnai egyik holgy "embere" indul. Eleddig o az egyetlen ellenzeki jelolt. Es bar tudom, hogy Gyurcsanyek is minden korzetben indita(na)nak sajat jeloltet, az utobbi idoben meg nem jutott tudomasomra, hogy ki is lenne az.

A jelenlegi helyzetben azonban az a legvaloszinubb, hogy senkire nem fogok szavazni. Az ellenzek szinte bizonyosan bukik. Es ha igy folytatjak a 2/3 is siman sanszos Viktornak.

Mesterhazy teljesitmenye 0, es akkor meg pozitiv voltam. Bajnai, foleg a korulotte tulekedok altal raeroltetett ostobasagai miatt erdektelenne valt. GYurcsany pedig ugyan jon fel, de meg mindig nem egyertelmu bejuto.

Ha pedig a jelenlegi helyzet marad, akkor nem fogok egy lepest se tenni, hogy e 3 osszemerje, hogy melyikuknek nagyobb a ...
@Husz_János_Puszita:
Igen, Magyar Kornélia úrhölgytől, aki egykor épp Gyurcsány szekerét tolta, de időben átállt.
Na, ez a baj, hogy Bajnaiék az ilyen megélhetési politikai elemzők rabjai, távol a valóságtól.
@tristen2005:
Gratulálok az írónak, 5*

Szanyi mehet Bruxellesbe semmit tenni ... ő lesz az új dajcsfürtompika.
@aritus:
Pár hete Anglia mezőgazdasági vidékén járt tanulmányúton egy kínai küldöttség. Azt próbaltak ellesni hogy tudja a hanyatlö nyugat a videkre is kiterjeszteni a joletet es hogy nincs itt nyomor.

Eközben moon...
@Husz_János_Puszita:

Ja. Különösebben nincsen meglepődve - én viszont kezdek Bartussal egyetérteni Klubrádió-ügyben ...
Lehet megkövezni, én nagyon bírom a Kunczét.
és szerencsétlen fletó még azt is elhiszi magáról, hogy tökös. Szerintem egy kisnyugdíjas is helyben tudná hagyni. :)
@AKIsTUDATLAN:
Tehát már megvették akkor a Kornéliát? Én meg azt hittem, most még hirdeti magát, aztán tessék-tessék, ki ígér többet (by törökgábor und mrázágostonsámuel)?
@Evezős:

Puszta véletlen lehet, hogy a beszéde után kirúgják a rádióból, a Kocsis Máté meg elkezdi firtatni az szdsz pénzügyeit, mi?

Mesterházyt most sem üti a fidesz.
Mindegyik baloldali párt tudja, hogy összefogás nélkül nem lehet leváltani Orbánt. A látszat ellenére nem hülyék (legalábbis nem mind). Ez a torzsalkodás nem a választások előtti, hanem a választások utáni erők felméréséről szól. Ahhoz, hogy egy esetleges kormányváltás után a baloldalnak esélye legyen rendbe tenni az országot, már most el kell dönteni, képesek-e a cél érdekében kompromisszumokat kötni. A látszat az, hogy nem, pedig ez még csak az erőfitogtatás ideje. Most alakul, formálódik az egymáshoz való viszony. Csak nehogy túlkombinálják.
Az is csak látszat, hogy a Fidesz csupa lángészből áll. :)
@Evezős:

"Gyurcsány meg akkor lesz orbitális hülye - sajnos, kinézem belőle -, ha továbbra is ragaszkodik az ezekkel való társuláshoz."

Neki ez a tema az egyik legjobb huzas!
Mesterhazy es Bajnai ezt fujtak, amig mindketto azt hitte, hogy o lehet a fonok.
Most GYurcsany nyilvan taktikai, es nemelyest legyunk johiszemuek, talan valamelyest komoly meggyozodesel is nyomja az osszefogas temat.

Masreszt, ha nem veszik be(nagyon ugy tunik ez mar vegleges, bar meg akarmi is tortenhet), akkor neki ez egy martir-pozicio, vagyis hulye lenne ezt odahagyni.

Vagyis biztos lehetsz felole, hogy errol a biciklirol nem fog leszallni:

Ha nem veszik be, akkor azert, ha meg beveszik, akkor meg az az o diadala lesz, tehat azert...
@Husz_János_Puszita:
Hát ... igen.
Szerintem mára az egyetlen ember, aki joggal ülhetne be a Parlamentbe bármikor - és fosnak is tőle rendesen még mindig a nácik is, meg a fidesz is.
Sosem felejtem el neki a Révész Mártíriuszt meg a többit! :-)
@Husz_János_Puszita:
Ezt a füves Juhászt is ... hát, akinek ez kell,hogy képviselje ... azt én csak sajnálni tudom.
Ha valaki megélhetési, akkor ez az ember vastagon az!
@aritus: tudomásom szerint bordányi Tsz. elnők
Komoly és mély baloldali program, hogy fúj Orbán!
Ezen kívül a nagy semmi. Csak az a vita tárgya, hogy kit, mennyire lehet, kell utálni. Gratulálok! Így tűntök el ott, ahová valók vagytok: a süllyesztőben.
@simple observer 1.0:
Lehet.
Ettől én azt gondolom, hogy jobban tenné, ha ebből az izéből (összefogásnak nem nevezném) kimaradna.
Egyék meg, amit főztek.
@Szúnyog:
...Úgy hiányzott már egy ÉLŐ ISTEN-hívő, mit egy falat kenyér ....
Pólód van-e már?
@Husz_János_Puszita: Na, mesélj! Lopta a gemkapcsot, vagy mi történt?
@sírbateszezazegész:

Köszi.
Azt még mindig nem értem, ha csak 30% megy el szavazni, az mitől bojkott?
Akkor annyi választ. Belügyekbe való belepofázásnak tartanának minden megjegyzést.
Nem látom kivitelezhetőnek:(
@aritus:

Olga nem az az objektív riporter, mostanában pedig feltűnően húz a szocik felé.
Egészségedre!:)
"Hiába, már a kommerek sem a régiek. Tíz-tizenöt évvel ezelőtt a Köztársaság téren még rettegett médiamanipulátorok keverték a kártyákat, vérprofi Lendvai Ildikók, Kovács Lászlók és Kósáné Kovács Magdák dolgoztak a terepen. Mai utódaik még halovány árnyékuknak is gyengék. Ez a tegnapi megmozdulás nagyjából olyan, mintha Hornék '93-ban a Demokratikus Chartás bulin még felhívták volna a színpadra Grósz Karcsi bát, Czinege Lajost, vagy Biszku Bélát. Éltek még mind a hárman, és biztosan örültek is volna egy kis elvtársi törődésnek.

Csakhogy az akkori szocik még tudták, hogy a kínos múltat végképp eltörölni kell, nem még emlékeztetni is rá a jónépet. Ők ugyanis még tökéletesen tisztában voltak vele, hogy szarháziak. Ennek megfelelően igyekeztek is mindent megtenni – a hazai média nagy részének buzgó támogatása mellett - hogy addigi munkásságukat a feledés jótékony homálya fedje. Ez a törekvés megjelent jelenkori utódaiknál is, de reménytelenül agyon nyomta a '89 óta kialakult ballibsi elit küldetéstudat: igenis mi vagyunk az ország szürkeállománya, fehérek közt a maroknyi európai, igenis mindent jól csinálunk huszonhárom éve, az Istenadta nép meg járuljon hálásan bölcs vezetői elé, akik segítették átbukdácsolni a tahó Ázsiából a művelt Nyugatra!

Szeretetettel, hálatelt szívvel gondolok rájuk. A Fidesz bajai bénázása, és a Jobbik harmatgyenge szereplése után rémálmaimban a vert jobbos hadak romjai felett Bajnai és Mesterházy perlekedtek a miniszterelnöki bársonyszéken. De Fodor, Kuncze és Bokros megnyugtattak: a baloldal jövőre sem akar leszállni a szopórollerről." :)
@aritus:

"El kell azonban áruljam, hogy derék szüleimnek eszébe se jutott hogy eltiltson a biciklitől, pedig minden megítélés szerint (ebben az ismerős/rokoni hölgyek jártak élen) hibáztam. Nem is kicsit. Mint említettem volt, én sem vagyok hibátlan. Ahogy senkise (kivéve a gyevi bírót)."

Hibázott, de nem tiltották el attól, amiben mindenki megitélése szerint hibázott, nem is kicsit. Mi a fenét nem lehet ezen érteni?
Ez a Juhász totál el van tévedve.:(

Egy baj van srácok, a választókat nem tudjátok leváltani. Szívás.
@sírbateszezazegész:

"A bojkottot már áprilisban jeleztem, ha nem azt teszik, amit szó szerint most bokrostól hallok viszont"

Szerintem a bojkott nem jo megoldas. Merthogy eppen NEM megoldas semmire.

Viktorek siman behuzzak a 9/10-et, es semmi nem valtozik. Az EU egy keresztbe szalmaszalat nem tesz ertunk, ha mi SEM.

Bar erdekes ez eppen tolem, aki jo esellyel (a jelenlegi helyzet miatt) bojkottalni fogom a valasztast...
@Szúnyog: Húzzál vissza Blogger Gézával együtt a békamemnetbe, csókolgatni az élő isten retkes faszát, itt csak gondolkodó emberek kaphatnak szót.
@Husz_János_Puszita: Persze ha meggondolom, hogy annak idején meg letiltották a Népszavánál a gyurcsányista Gréczy Zsoltot.. Kemény eszközökkel megy a belháború a vörösöknél, munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!
@DarthVader: Tudod, ennek a szunyognak tökéletesen igaza van.
@Evezős: Fogalmam sincs miről beszélsz. Milyen póló?
Amúgy miben nincsen igazam?
@AKIsTUDATLAN:

"Igen, Magyar Kornélia úrhölgytől, aki egykor épp Gyurcsány szekerét tolta, de időben átállt."

Az elemzes amugy meglehetosen jo!

Csak hat a vegere a konkluzio ne lett volna olyan sommas...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Aha.
És akkor I. Viktor Mihály lesz az apostolo őfelsége és Huzivoni Gábor a nádor.
Te meg kint leszel az összes vizekből.
@DarthVader: nem voltam semmilyen meneten. De ha ez a libsi-bolsi sírószoba, s megzavartam a közös ordítást, bocs.
Nem láttam, nem hallottam, nem voltam kíváncsi egyetlen nagyívű szófásra sem sem. Címszavakban a híradókban és a netes portálokon amúgy is lehozták a lényeget. Azt amit egyébként sejtettem: a csúti faszicsár megint kilázálmodott egy-két ellenséget, és dzsojsztikharcba hívja professzionálisan civil uszályhordozóit, hűbérelt ülepfényesítőit, főnemesi kukijancsihúzógatóit. Miközben odaát, a nagy megleváltók táborának basái elmotyogták az összefogásegyüttműködés pónilózungjaikat, amikben olyan átütőerő sincs, mint babotsosemlátott babafingban. És bassza meg rézfánfütyülő, dübelfaszú wokbagyoly: megint csak egy legényke van a gáton. Hát az meg biza A Feri. Aki hetek-hónapok óta fáradhatatlanul képes arra a harsány szerepre, amivel ennek kormánynak a másodperc minden tizedmásodpercében a 4 dimenzió valamennyi sarkából szembesülnie kellene. Azt mindenki eldöntheti, hogy ez Feri zsenialitása, vagy a többi balfaszsága.
(Mindenesetre nem lennék meglepve, ha Feri és a DK népszerűsége szépen lassan elkezdené verni a többi össszefogjukafaszunkategyszermajd eunuchbandát.)
@sírbateszezazegész:

++++
Igazad van.
Támogatnám én szívesen a bojkottot, de tudod ugye, hogy ahhoz még nagyobb összefogás kellene. Totális összefogás, amit senki nem szeg meg.
Reális esélye nulla.
www.hir24.hu/kulfold/2013/10/24/oltari-kinos-helyzetbe-kerult-orban-viktor-indiaban/~~fokusz

Jobb lenne, ha nem menne ki az országból. Olyan még nem volt, hogy külföldre ment és utána ne kellett volna szégyellni, hogy mekkora egy sültparaszt nálunk a miniszterelnök ...
:-(
@Orica Középföldi:

egy olyan választási törvény alapján és egy olyan jogi rendszerben választották [(tuk)!*] meg, amely pártközi egyeztetéseket követő konszenzussal emeltek minősített többséggel törvényerőre.

* a választottuk! kitétel akkor is igaz, ha nem rájuk, hanem "ellenük", vagy másra szavaztál, mert a szavazatoddal részt vettél a választásban egy olyan társadalmi egyezség alapján, amely szerint, te elismered a rájuk adott szavazatok érvényességét , ők pedig elismerik a nem rájuk adott szavazatok érvényességét.
Amennyiben az "ellenzék" közli előre, [nem ilyenkor, amikor már kiderült hogy se tökük, se nunájuk, se mondanivalójuk)hogy nem vesz részt a választáson mert nem tartja érvényesnek az eredeti választójogi törvény és a teljes jogi környezet egyoldalú megváltoztatását, ezért részvételével nem legitimálja a választás törvényességét. Előre bejelentett távolmaradásával és nyilatkozatával nem ismeri el a leadott szavazatok érvényességét.
Ilyen esetben hiába nyer a "kedvezményezett" a leadott szavazatok akár 90%-val, ha a távol maradók többen vannak, mint a választásra jogosultak fele. a legitimáció minden elméleti és gyakorlati szempontból vitatható, azaz oda a legitimáció, amit akár ötszázezres részvétellel összegründolt békemenet sem tud alátámasztani.
Ez könnyen teljesíthető lett volna minimális összefogással is, mert sokkal könnyebb távolmaradásra bírni az embereket, mint a maximális részvételre, és most a választási matematikáról ne beszéljünk.

a kialakult gazdasági és politikai helyzetben minden meghozott törvény és bármely gazdasági intézkedés a későbbiek során érvénytelenségre hivatkozva semmisséggel orvosolható lett volna jogi keretek között. a felelősségre vonásról nem is szólva, de nem megfeledkezve.

de a hajó elment.

Amikor elkezdtem ezt a nézetemet hangoztatni, akkor hivatkoztam arra, hogy az "ellenzék", a "baloldal" a parlamenti vitán, megkérdőjelezte az új választójogi törvény demokratikus mivoltát, majd ez az ellenkezés szőrén szálán eltűnt, helyét felváltotta az összefogás illuzórikus mantrázása, amivel a kis pártok, a kezdődő önszerveződések részvételét vagy kizárta, vagy teljes önfeladásukat kívánta a már meglévő erőviszonyok miatt, ezzel megakadályozva, hogy a politikai élet alulról szerveződve ha hosszabb idő alatt is, de átalakulhasson, hogy a népesség ne a szűk elit fogságában vergődve, elszigetelt szigetekbe kényszerítve küszködjön a politikai érdekeik érvényesítéséért a parlamentbe jutás legkisebb esélye nélkül.

a történések arra utalnak, hogy nem járok messze a sokszínű igazság legvaskosabb árnyalatától.

Ha még a napokban idézett Krassó György álláspontját is idecitálom akkor végképp kétségbe kellene esnem éppen, mint Sir Bates-nek, hogy a legliberálisabb liberálissal, Krassóval kerültem egy platformra, de nem teszem, mert azt vallom, sokkal valószínűbb az az eset, hogy a demokrácia alapjai egyet kell hogy jelentsenek, akár szociáldemokrata, akár liberális akár konzervatív ideák mentén vizsgáljuk a társadalmi mechanizmusokat, természetesen figyelembe véve, hogy a XXI. században élünk, és az alapjogokat nem az izmok fejlettsége és az erőnlét valamint a mobilizálható széklábak nyomatéka és mennyisége, hanem a szellem, a racionalitás, a belátás és a hosszú távon fenntartható közjót érvényesíteni képes közérdek képviselői határozzák meg.

nadeholistartottamésmitisakarokmégmondani?

Jaa. Bartus.

egy kis empatikával célszerű őt olvasni. amikor azt veted a szemére, hogy pár bekezdéssel, vagy mondattal később ellentmond önmagának, azt én úgy fogtam fel, hogy több szempontból és érdekből vizsgálva a történéseket és a struktúrát, a feltéve, de nem megengedve kitétellel kalandozik más vizekre, hogy a jelenség tarthatatlan voltát más nézőpontból is világossá és egyértelművé tegye.

az, hogy olvashatatlanul:) hosszan ír, az sajnos az ilyen bonyolultan egyszerű jelenségeknél, mint a magyari, megesik, de ha magunkra gondolunk azért belátható, hogy nem vagyunk egyszerű esetek, ha egyszer ilyenek az emberek.
természetesen nem tudom, hogy karakterre fizetik, vagy kattintásra, vagy pofára, de én mindenképpen tisztelem, amiért ránk, akik a népek térképéről töretlen lendülettel egyre SZÍVÓSABBAN radírozzuk ki magunkat, ennyi időt és karaktert, és 'érted haragszom, nem rád'-ot áldozott.
@aritus:

Agrárközgazdász. Úgy hallottam a DK-nál van.
@alte trottel: Hát a demokrácia arról szól, hogy győz a jobbik nem?? :)
@Husz_János_Puszita: milyen bojkottról van szó? A választások bojkottjáról? Az biztosan az évtized vicce lenne.
@aritus:

Szerintem arról szól, hogy a szétesett nyavalygás helyett újra és újra meg kell próbálni a biciklivel. Mint Gyurcsány. Nem hiszem, hogy az MSZP-hez ennek köze lenne. Ők, ahogy többször írtam már itt, a Puch-Simicska tengely egyik feleként egyértelműen őfelsége ellenzékének szerepére készülnek, és ehhez használják föl vagy ebbe keverték bele Bajnait. Lefordíthatnám úgy is, hogy induljon csak külön a DK.

Kuncze kirúgása pedig jól illeszkedik ebbe a képbe, és abba, ahogyan a Klubrádió elkezdett Gyurcsány ellen teperni egyből, amint kidugta a fejét.

Ide is illik, amit más összefüggésben följebb írtam.

"Bajnaiék egy évvel ezelőtt olyan megoldással állnak elő, ami a gyurcsánytalanítás miatt 1. olyannak látszik (ők azt hiszik róla), mintha a volt Fidesz-szavazókat is meg lehetne nyerni vele, 2. ugyancsak a gyurcsánytalanság miatt egyben megfelel a puchista MSZP-nek (ami nélkül nem nyerhetnek és ami a Puch-Simicska tengely miatt eleve őfelsége ellenzéke akar majd lenni).

Eközben Gyurcsány Bajnait tenné meg az ellenzéki összefogás vezetőjévé, bejelenti, hogy a DK támogatja, neki magának pedig nincsenek miniszterelnöki ambíciói, van viszont (akkor) 150 ezer elszánt támogatója. Bajnaiék elhajtják."

varanus.blog.hu/2013/10/24/game_over_457/fullcommentlist/1#c20881739
@Bakter:
Ez gyönyörű volt.
Elismerésem!
:-)
Én teljesen értem a posztoló indulatát, nagyrészt osztom is.

Csak közben meg éhenhalok ezzel a teljesen szétbaszott gazdasággal ami ebben az országban van.

Ha nem bukik Orbán nekem fizikailag végem mert beledöglök…

Úgyhogy nekem mindegy ki vagy hogy váltja le őt tőlem lehet a patás ördög is csak valaki tegye meg…

És ige nekem is teljesen kivan az összes farkam ettől az ellenzéki bandától de mit tegyek velük..ilyenek mert milyenek lennének..magyrok ők is.. meg a kis demagóg is a másik oldalon és a sok sötét követője...
@Habakuk999: S mint tudjuk, legjobban az igazság fáj...
@sírbateszezazegész: Nem értek egyet a bojkottal.

Ugyanakkor természetesen én bojkottálni fogom a választásokat.

Attól, hogy van egy gyalázatos választási rendszer, még lehetne korrekt választást csinálni, ha lenne korrekt ellenzék.

Nincs.

Az ellenzéknek nevezett megélhetési idióták felelősségét nem kéne átterhelni a választói vállakra.
@Evezős:

Szerintem nem megélhetési, egyszerűen hülye.
@Evezős: Helyes:-) Én krónikus információéhségben szenvedek,már-már mazohista vagyok,ezért néha-néha megnézek egy-lét goebbelsi propagandát.
@Szúnyog:
ÉLŐ ISTEN-es ...
Sok mindenben - és tudod: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
@Evezős: Én már a klubrádióról régen azt gondolom, hogy őfelsége "ellenzéke", pont úgy, ahogy az mszp a fidesz ellenzéke.
Szegény anyám hallgatta.
@Habakuk999:

NEM SZABAD OTTHON MARADNI!!!!

Komolyan még egyszer kétharmadot akartok adni a maffiának???????
Akkor ennek az országnak 30 évre reszeltek.
@rockjano:
Akkor ideje beledögölnöd, mert kell hely valamelyik jópolgártársnak.
@Szúnyog: Ha valaki teljesen reménytelen helyzetben van, még így jöhet ki legjobban arcvesztés nélkül a dologból. :) Az 5%-ra esélytelen, MSZP-s listára feljutni nem tudó "szupersztárok" (Kuncze, Bokros, Fodor stb.) elmondhatják, hogy csak azért nem voltak szavazóik, mert meghirdették a bojkottot. :)
@Szúnyog: A programokra én is kíváncsi leszek, minden oldalon.

Nem tudom a fidesz fog-e ilyesmivel veszõdni. Esetleg a KDNP?
@Szúnyog: Te szerencsétlen nem mi, hanem veled együtt mindannyian tününk el a süllyesztőben. Nem 2014-ben, hanem már most is. ez egy folyamat, egy leszálló görbe. Magyarország tünik el a süllyesztőben.
@Husz_János_Puszita:
De, megélhetési:
az elején elmondta, hogy nem tud megélni, és neki létfontosságú, hogy bejöjjön ez a politikusság.
Na, én onnantól leginkább hányok tőle. Mert még ha így is gondolja - amúgy is érezhető volt - akkor is: belemondani a minimálbéren robotolók arcába!
(Hogy ne lenne hülye, mikor az!)
@aritus:

A Klubrádió a kádárkorban szocializálódott, akkori kiváltságaikat őrizni próbáló, illetve sirató baloldali köldöknéző értelmiség egyik utolsó fellegvára.
Velük kapcsolatban egyetértek Bartussal, nagyon káros mentalitást képviselnek.
Nézz rá egy Farkasházyra. Szánalom.
@Blogger Géza:
Ha egy acélbetétes 45-s túrakörömcipővel prefrontálisan tökönrúgnának, szerintem meggondolnád, hogy az igazság fáj-e a legjobban. Én hajlandó vagyok alávetni téged egy ilyen tudományos kísérletnek. Amennyiben győzöl, és az igazság fáj a legjobban, fizetek neked egy zacskó jégkockát. Azt hiszem, ez méltányos ajánlat.
@Tiborpapa:

Nezd tata!

Egy idoben, van mar vagy fel eve is, meg en is eljatszottam a pajkos gondolattal, hogy ezek most taktikaznak, igyekeznek megvezetni a Fideszt.

Am az a helyzet, hogy ezt az eshetoseget mara szinte teljesen kizartnak tartom.

Egyreszt mert ez a garda egyszeruen alkalmatlan lenne ilyen konspiracios munkara.

Masreszt egy ilyen kodositesnek mar lejart az ideje. Mar csak fel ev van.

Nagyon orulnek, ha igazad lenne, es elore osztanak le a gyozelem utani viszonyokat, de sajnos nem vagyok vele egyedul, hogy azt gondolom ezt valoban tulkombinaltak.
@aritus:

nem tudom! a facen találtam.
@Husz_János_Puszita: Kedves Mártír kolléga!

Már miért ne lenne szabad? Nem tökmindegy, hogy egy két mihasznával több ül a nagy házban a baloldalon?

Nem tök mindegy, hogy egy vadbarom vagy egy tehetetlen senki "kormányozza" az országot?

Az eredmény gyakorlatilag ugyanaz.

Szeretném a demokráciát, de a demokrácia karikatúrájának nem leszek tapsoló bohóca.
@Evezős: tényleg nem értem mi ez, s hogyan jön ide. Na mindegy.
@Blogger Géza: A bojkott egy vicc volna. Szerintem a régi választási törvény sokkal jobb és igazságosabb volt. Szinte minden szavazat érvényesült valahol. És két forduló is jobb volt. Megjárhatja még a Fidesz, hogy pillanatnyi érdekeihez igazította törvényt.
DE: ez a törvény még mindig igazságosabb egynémely nyugati választási törvénynél. Semmiképpen se lehet rá azt mondani, hogy így nem lehet választásokat tartani.
Innen kezdve mind az előre meghirdetett bojkott, mint a most meghirdetendő egy vicc.
A mostani különösen jó lesz. Mit fognak mondani?
Bajnai elmondaná, hogy létrehoztunk Orbán és Gyurcsány ellen egy ernyőszervezetet, aztán amikor kiderült, hogy az ernyőnek se vászna, se váza, akkor beálltunk kistesónak más ernyője alá, de aztán jött régi mentorom, aki ellen ernyőztem, aztán úgy megoszlani látszott a támogatás, hogy inkább bojkottot hirdetünk, mert gaz az ellenfél. :)))
@aritus:
Mit számít ezeknek, ha eltűnik Magyarország? Elvégre együtt lesznek az eltűnésben is, csúti faszt markolva, békés menetben, boldogan, 2/3-s áhítattal. Ez a lényeg baszki, nem más. Csak ezt egy hozzád hasonló ballibancs nem érheti meg.
@Bakter: Hát ezért magamtól nem adok helyet nekik

Én ott leszek szavazni és a legerősebb ellenzéki összefogásra vagy akármire fogok szavazni akit tudok magammal viszek, és kurvára nem érdekel még az sem hogy hogy hívják az illetőt meg hogy mi a múltja szarom le…

Csak az a lényeg hogy ezt a mélységesen rohadék bandát taszítsuk le a rohadt trónjukról...
@Husz_János_Puszita: Bartus is felvetette ezt a bojkott témát, amivel mint "ideális", tehát utópisztikus lehetőséggel egyetértenék, de mivel kivitelezhetetlen a gyakorlatban, ezért óva intettem őt is és az ott hozzászólókat több alkalommal is ettől, hasonló okokból, mint amit te is felvetették csak én bővebben kifejtettem.Legutoljára három, napja, azóta le vagyok tiltva az Amerikai Népszaváról, nem tudok hozzászólni.Lehet, hogy csak véletlen...
@aritus:
Régebben én is (neten).
Aztán este hatkor van egy műsoruk - Szabad sáv, Rangossal - amiben egyre több lett a fideszes potentát. Konkrétan Lázár meghívásával telt be nálam a pohár (meg a Bolgár kényszeres kormánypárti politikusok felhívásaival a telefonálós műsorban).
Ami jó: Grillázs, Latin, Könyvklub.
A tarhálásuktól meg már fájt a fejem ...
@Bakter: Igen, kb ennyire volt méltányos ajánlat az, amit az MSZP Gyurcsánynak tett (ne ismertesse saját programját, az egész pártvezetés nem lehet jelölt stb.). Hát csoda, ha Fletó felszívta magát, és egész pályás letámadásba kezdett az MSZP ellen? :) Minden esetre egy alapvetően unalmasnak ígérkező választási kampány (előre lefutott eredmény, semmi új érdemi mondanivaló) helyett igazi sóműsort hoztak össze a fiúk! Remek, remek, csak így tovább! Remélem márc. 15-én már össze is verekednek!
@Habakuk999: Ne haragudj, de ha van egy gyalázatos választási rendszer, akkor értelemszerűen már nem lehet tisztességes választást csinálni.
Vagy az egyik az igaz, vagy a másik.
Én amúgy többnyire nem olyannak látom a világ működését, hogy vagy-vagy. De ez bizony vagy-vagy. Vagy tiszetsséges választás, vagy gyalázatos választási rendszer, ami egyenlő a választási csalással.
@Evezős:

"Ezt a füves Juhászt is ... hát, akinek ez kell,hogy képviselje ... azt én csak sajnálni tudom."

Ne csinaljatok mar!

Szoktam olvasni, hogy fuves, fuvesz....

En mint liberalis nyilvan megvedem azert, hogy a konnyu drogok kriminalizalasa ellen ki mert allni. Jol mutatja, hogy egy ilyen dolog hogy ra tud egni az emberre. Tehat ez nem kis dolog tole.

Ugyanakkor az utobbi idoben vegzett politikai tevekenysegevel korantsem szimpatizalok.

De konyorgom ne FUVESezzuk mar le!
@Kowalski, helyzetjelentést!:

amit a galamus csoport állít, az feltételezés mindaddig, amíg találnak partnereket az 'ellenzék'-ből választási komédiájuk lebonyolításához.

2014-re találtak, nem is egyet, csak úgy tülekednek
@Blogger Géza:
Te olyan hülye vagy - ez a tájékozatlan általad is érthető formája -, hogy az már fáj.
Vidd le a szemetet inkább, akkor hasznosulsz ...
@E.Csaba: Úristen, már rád is lecsapott a belső elhárítás???
@saravad: A fidesz folyamatosan megy végig egy úton. Jó, nem jó, mi a jó, mi a borzalmas, ezek összetett kérdések. De megy egy vízió mentén. A másik oldalon meg csak azt hallom, ki, kit utál jobban.
A "megújult" MSZP-től sem hallani egyetlen szociáldemokrata gondolatot. Ja, mert csak régen voltak munkáspártiak, ma már inkább tőkepártiak? Akkor miről beszélünk?
@Bakter: :)))) szívemből szóltál.
@Habakuk999: Szomorú szívvel értek egyet veled.
@E.Csaba:

Nem véletlen. Engem is letiltott, amikor a Klubrádió kollaboránsságáról írt, én pedig felvetettem, hogy ha a Klubrádió arcai kollaboránsok, akkor mit keres nála Para-Kovács (kedvenc szerzőim egyike). :)
@Szúnyog:
Úgy, hogy idejöttél, berúgtad az ajtót és kvázi ráhánytál itt mindenkire.
Most meg értetlenkedsz?
Elég hülyén jön ki, lásd be!
@jaegtoer:

" sokkal könnyebb távolmaradásra bírni az embereket"

Az embereket igen, de a politikusokat!
Mondd a keselyűnek, ne körözzön a dög fölött.:))
@Evezős:

"Ettől én azt gondolom, hogy jobban tenné, ha ebből az izéből (összefogásnak nem nevezném) kimaradna."

De hat eppen ez a plane!

Hogy taktikailag a hozamat besopri, de amugy meg nagy esellyel ugyis kiturjak.

Tudom, hogy pl Bartusnak sem tetszik, ki is hangsulyozza rendszeresen. De a helyzet az, hogy jol latszik, hogy EZ IS segitsegere volt abban, hogy 2 honap alatt igy megerosodjon. (ha a kuszobkozeliseget lehet erosodesnek hivni).
@Blogger Géza: Nem tudom:-) Én csak gyanútlanul ütögetem a klaviatúrát és ez a hála...
@Habakuk999: nézd meg a kommentlistjét, Blogger Géza/Kara kán/Enrico klón, szimpla troll. Nekem ne mondjon semmit, ha igaza van, ha nincs.
Itt azon agyalunk, a nagy többség, hogy mi lenne jó, hogy kéne, még ha nem is értünk egyet mindneben, és vitatkozunk, akkor is nagyjából egy cél mozgat, erre (Index cimlap) besik, beböfög, majd távozzik. Menjen a mandira, ott fényezze Orbán/Vona seggét.
@Husz_János_Puszita:

"Olga nem az az objektív riporter, mostanában pedig feltűnően húz a szocik felé."

Ettol olyan jo Olga, mert en meg ugy ereztem, hogy Gyurcsany fele hajlik...
@simple observer 1.0:
Jó, OK, igazad van, visszavonom (PuPutól ragadt rá, ő hívja ezzel az állandó jelzővel spékelve Füvésznek)
Sorry.
@jaegtoer:

Ezt nem a Galamus-csoport állította, hanem Gyurcsány. :)
@aritus: Nézd, én nem tudom, mennyire gyalázatos, nem értek hozzá.

De, ha olyan nagyon gyalázatos, akkor hogyan lehetséges, hogy az ellenzéki képviselők nem adták vissza a mandátumukat és nem éhségsztrájkolnak Brüsszelben és Felcsúton?

Hogyan lehetséges, hogy asszisztálnak a választójogi törvényhez?

Ha bojkott, akkor az a szavazás percében kellett volna kezdődjön, a parlamenti mandátumok visszaadásával.

Ja, csak akkor mi lenne a benzinpénzzel?
@Kowalski, helyzetjelentést!: Én eddig komolyan azt hittem, hogy ez véletlen!Innentől kezdve leszarom őket, akkor olvassa őket az, aki mindenben egyetért velük, ha egy minimális kritikát sem hajlandóak elviselni.
Fabot itt hányan szidták már az elmúlt évek alatt, mégis alig b*szott ki valaki innen..
@Evezős: Ohh, ez valami zárt pártház, ahol a derék munkásőrök beszélgetnek a belvárosi fiúkkal?
@DarthVader: @Szúnyog: @Habakuk999: mindenkinek igaza van...a Nagyúrnak, hogy gondolkodó emberek kapjanak szót, Szúnyognak abban amit leírt és a moi burzsújnak :) is... és én örülnék, ha Szúnyog által "baloldal"-ként aposztrofáltak tényleg eltűnnének a süllyesztőben:)
@DarthVader: Lehet, hogy troll, de most igaza van.

És próbált beszélgetni is.:)
@Kowalski, helyzetjelentést!:

bocsánat. még jobb. elfogulatlanul foglaltam állást.
@jaegtoer:

Köszi. Emésztem:)

Rendes védőbeszédet rittyentettél Bartus érdekében:)) Mindig ilyen megengedő vagy?
@Szúnyog: "Szerintem a régi választási törvény sokkal jobb és igazságosabb volt." A teljesen aránytalan körzeteivel? Amit az AB és EU is kritizált? Ahol ha jó helyre születtél, kétszer annyit ért a szavazatod?

"Szinte minden szavazat érvényesült valahol." Ez most is így van. Sőt, most még inkább, mert még az egyéni jelölt győzelméhez nem szükséges (oda kvázi "felesleges") töredékszavazatok is érvényesülnek töredékszavazatként.

"És két forduló is jobb volt. " Biztos, hogy drágább volt, és biztos, hogy meghosszabbította a borzalmas választási kampányokat. Hogy az ország kormányozhatósága (nem elhanyagolható!!!) szempontjából jobb-e, az adott helyzettől függ - mint ahogy az is épp melyik pártnak jó.

Tudtommal legtöbb komoly nyugat-európai, észak-amerikai államban is csak egy forduló van, mégis megvannak valahogy - mint ahogy kb egy évtizede átálltunk az egyfordulósra az önkoris választásokon is. (Akkor épp az MSZP kardoskodott az egy forduló mellett - valamiért ez akkor épp nem jelentette a demokrácia végét.)
@Habakuk999: lehet,hogy a genius loci megérintette? Akkor meg járjon többet, hátha ragad rá valami vitakultúra :)
@Blogger Géza:
Jópár hónappal ezelőtt írtam egy félig nyílt levelet a maszop elnökének, amikor először kezdett baszakodni az ellenzéki összefogás kapcsán. Akkor azt írtam, hogy ha sokat akadékoskodik, és miatta hiúsul meg az ellenzéki egységfront, akkor a választók a nevében a mester szót egy egészen más szócskára fogják kicserélni. Azt hiszem, a keresztelő esedékes. Gyurcsány meg kissé nagyobb kalibert annál, hogy pillanatnyi erőfölényből szórakozni lehessen vele. Amint a mi Tomink is bölcsen megmondá, hozzá képest a fasorban sincs senki a baloldalon. Csak ezt ott még nem vették észre. És ha jövőre újra győz a csúti szívszerelmed, akkor a két k-s esély országa leszünk: káosz vagy kánaán. (Esetleg mindkettő, attól függően, ki melyik térfélen áll. Ennek adom a legnagyobb esély.)
@simple observer 1.0:
Nézd: GYF-nek van egy országos pártja, minden(!!) választókerületben működő szervezete, és mindenhol fog állítani jelöltet.
A többieknek mije van?
Ezen túl: csinálják, irtó nagy elánnal két éve. Egyre többen ismerik őket.Egyre több ún. kisembernek nyílik fel a szem atekintetben, hogy nem biztos, hogy az őszödi rém az, aminek a fidesz és csatolt részei évek óta beállítják - miközben Tompika azt mondja tegnap, hogy aki valamit is számít a másik térfélen, az Gy.

Gy nem lacafacázik, azt mondja, amit gondol.
A pártot a tagok tartják el, mindenről pontos elszámolást csinálnak és meg is küldik a tagoknak.
ezt várják a népek. Meg azt, hogy igenis odalehessen menni egy Gy formátumú politikushoz és elmondani neki, hogy az összes gyerekem külföldre ment és tele a hócipőm a nyomorúsággal, meg hasonlókat.
@E.Csaba: Bartus nyíltan megmondta, amikor visszajött, hogy ez (mármint a site) egy világnézet szócsöve, és szó nélkül kibassza azokat a kommentelőket, akik akármelyik oldalt fényezni kezdik.
@sírbateszezazegész: hagyd a burzsujt, épp a tönk szélén egyensúlyozok.

lassan menekülhetek előre, pedig azt útálom
Így van ez jól, nyírják ki egymást!
@Szúnyog:

föl se vedd. told az igét, a mantrát hagyd, de ha nem bírod magadban tartani az is jöhet, aztán recepteket cserélünk, iszunk és zenét hallgatunk, el megyünk szavazni vagy távol maradunk

istenhozott
@Habakuk999: De ha látom, hogy nem tanulékony, akkor megy a tahók közé!
@Blogger Géza: Nincsen igazad.
A választási körzeteken kellett módosítani, mert aránytalanná váltak, de ettől még a rendszer maradhatott volna.
A választás drágasága nem érv. Naponta olvashatok (az elmúlt 20 évben) minden nap olyan ügyet, amely egyértelmű pénzelbaszás, s ha nagyon jó adózó vagyok, akkor sem fizetem be egy élet alatt sem azt az összeget. Innen kezdve a pár milliárd nem indok egy választás kapcsán.
@Szúnyog:
Nem, ez egy olyan hely, mint amiről ezek szerint még nem hallottál (nem is jártál, úgy tűnik!), ahova mikor bemegy az ember, akkor nem köp, hanem köszön (ez egy metafora, nem fejtem ki, felesleges).
De mivel most megint az látszik, hogy hányni jöttél, lekapcsollak, mert már láttam, szép, színes és szagos - és baromira gusztustalan.
@Bakter: A kánaánt értem, de mitől lenne itt nagyobb káosz? Most komolyan? Szerintem egy konszolidáló 2014-2018as ciklus jön (kb mint Bethlené), végre sikerült olyan irányba állítani a gazdaság hajóját, hogy nem akar elsüllyedni (nem táncolunk az államcsőd szélén), és ez a stabilitás ki fog hatni a politikai stabilitásra is.
@Orica Középföldi:

nem, nem mindig, elvégre konzervatív vagyok,

persze az a lábjegyzet, hogy utólag könnyű okosnak lenni, a bojkottot jóval hamarabb kellett volna elkezdeni... most már nincs más hátra mint előre, lesz megint 4 legitim év. aztán megint. mostmár.
@E.Csaba:

Szerintem Bartus szabályos őrült, aki tébolyult összeesküvéselméleteket sző és hagymázas látomásai vannak, de közben élesen lát meg lényegi mozzanatokat sok mindenben. A jelek szerint azt képtelen elviselni, ha ellentmondanak neki, rögtön ellenséges aknamunkát gyanít. :D
@Evezős: Az MSZP-nek szintén van minden körzetben szervezete, nem is egy. Aki pucér, az a tolt-Bajnai-Milla lufi.
@jaegtoer:

ha a pénzügyi helyzet engedi. engedi.
@Kim Јong Un: szia:) nem, a bojkott ellehetetlenítené orbánt az eu-n belül... és au eu ezt akarja, mert az alapjait támadja... a németek egyedül meg tudnák finanszírozni moot még a mostani lopások mellett is... mi mindig laboratórium, mintabolt voltunk:)
@Evezős: Mit köptem? Hol, mikor?
Fabius: te lennél a jelölt(ünk) a vk-dban?
Ha igen, küldj egy igent!
@DarthVader: Bartus két hónapja Gyurcsányt ajnározta, ez hogy fér bele a pártmentességbe? Egyfolytában azt szajkózta, hogy a DK egyedül kezdje el bojkottálni a választást. Nem kellene meghallgatni más véleményt is, ami akár közelebb is van a rögvalóhoz?
@Habakuk999:
Sajnos ez van nálam is, meg az is, hogy Békesi László hitelesebb közgazdász számomra, mint a panorámatekintetű, unortodox, abakusz suszter.
Jó dolog olyan embereket hallgatni, akik értenek is ahhoz a témához, amiről beszélnek.
+1!
@Kowalski, helyzetjelentést!: Mindez valószínűleg hitgyülis örökség nála, ezt vegyük figyelembe enyhítő körülményként.
@Szúnyog:

"milyen bojkottról van szó? A választások bojkottjáról? Az biztosan az évtized vicce lenne. "

már elment a hajó. közvetlenül a törvény megszavazása után kellett volna meghirdetni.

de az mszp-nek megfelelt és nem tette meg.
mert azt hitte, hiszi a levitézlettjeivel van esélye.
@Husz_János_Puszita:
Olga kezd kicsit részrehajló lenni.
Erre gondolsz? Hát, talán igen.
De akkor mit mondhatnók, Óbersnasszky Közmédia Péterről és Stheffkay Onebit Pistáról?
A szríperszrí független vezetésről meg még szót sem említve, ami általában felfelé bukik, anorthodoxul.

Értem én a fanyalgásod, de azért a zéremnek két oldala van, még.
@jaegtoer: szerintem nincsen igazad. Írtam már itt is, nekem az előző törvény jobban tetszett. De ez a törvény nem olyan, mely alapján ne lehetne választásokat tartani.
Mégis mi benne az, amivel ez indokolható lett volna?
@Szúnyog: Persze, maradhatott volna. De miért KELLETT volna maradnia? Azon kívül, hogy drágább és húzza az időt, mi az a baromi nagy előny? A költségmegtakarítás mindig tényező. (Bár kétségtelenül nem a legfontosabb.)
@Szúnyog: Szervusz, evezősnek éles a szeme, és a füle.. Nekem bele kellett olvasnom a tudományos kommetjeidbe! Köszönjük, házi nácink már van!
@Moin Moin: Isteni lesz, ha már blogok kötnek koalíciót egymással. :D
Láttam én már boldog cigányokat is.

Helló, ez csak egy filmcím!
:-)

Virtuális valóság. Mátrix, Avatár, meg amit akartok.
@Blogger Géza:
Egyem a szívedet! (nem bajnaista vuduszeánsz értelemben.)
Most ellágyultam a kommentedtõl, bocs a szemelyeskedesert.
Konszolidació. Helyes irany...

Mert nem nevezed a neven: feudalfasiszta restauració.
@Blogger Géza: Szerintem igazságosabb volt. Még a töredék szavazatok töredéke is érvényesült. Tetszettek a megyei listák, ezek révén is kötődhetett valaki egy területhez. És igen a két forduló lehetőséget adott a színesebb választékra, ami demokratikusabb.
Sőt, azt gondolom, a '90-es szabályozás volt a legjobb, amikor a képviselőség és a polgármesterség összeférhetetlen volt. Mivel '94-ben annyian bejutottak az MSZP-ből, hogy nem maradt nekik elég polgármesternek való, ezen módosítottak. Ez most nagyon helyesen ismét összeférhetetlen.
@Blogger Géza:
"A kánaánt értem, de mitől lenne itt nagyobb káosz?"
Ez most egy ilyen elszólás vala: mitől lenne itt nagyobb káosz? Hát végül is, sok helyen olyan kibaszott nagy káosz van, hogy annál tényleg művészet lenne nagyobbat csinálni. De a csútiék nagy művészek. Képesek 2013 jan elsejétől kötelezően úgy bevezettetni az onlány kasszamasinákat, hogy 2013 közepéig még le sem gyártották őket, majd miután legyártották, és kereskedők megrendelték azokat, akkor visszavonják a típusengedélyt. És ez ugyebár csak egy szalmaszál volt a tűpárnában. A "maradjon a kocsijában a következő árvízig, vagy szálljon át egy másik jégkorszakba, mert a következő pólusváltáskor kimentjük" diadalról nem is beszélve.
@magándemokrata: nem mintha túl sok közöm lenne hozzá, de a belterjesség soha nem vezet túlságosan jóra.
Gondolj csak a félreeső zsákfalvak magas arányú degenerált lakosaira.

Nem ártanak néha új gondolatok.

És szerintem a liberalizmus eszmeiségétől sem áll túl távol más vélemények meghallgatása, ne adj isten, tiszteletben tartása.:)
@magándemokrata: jaj, a nácizás neked is megy, gratula!
Még hogy nincs más lehetősége a választóknak? Csak egy erős Jobb(ik)ra nézést kell tenni és máris ott az az alternatíva, amit nyilvánosan rengetegen fikáznak, otthon meg forgatják a szemüket; miért ne? A harmadik út nem a gonosz útja, hanem az értelemé. Nmkönnyű, mert óriási a félelem attól, hogy valaki rálép, halad rajta. Kinyílna sok fogyasztástól szűkült szem, és ez a pénzkufároknak nem tetszene. A többi maszlag a rasszista, fasiszta, trapista meg ilyenek csak gyerekijesztegetés.
@Salika65: Pardon, de a trappista egy tiszteletreméltó szerzetesi közösség. :)
@Szúnyog: Igen, a sajtot is szeretem. Írhattam volna bármilyen ista végűt, most ez jött. De nem ez a lényeg.
"Egy kormányrendelet 336,9 millió forintot különített el Kerényi György számára a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból – áll a csütörtöki Magyar Közlönyben. A cicomás titulussal rendelkező - olvassák csak ki! - „magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése ügyével összefüggő feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott” a fel nem használt összegeket köteles visszafizetni a kincstárnak."

No akkor lesz megint Elefántfejű Ősmagyar Ninjalovas festmény, valagán a piros seggpöttyel. Vagy a Nyócegytől Megvédő Csúti Kacagánycsatár freskó a ...stadion mennyezetén. Netán az Ismeretlen Államadósságnak emléket állító karikásostorszobor-együttes.
@Blogger Géza:

Á, Gejza, ne reméld, hogy ez lenne!:-)

Tudod: tartozik nekünk Orbán barátod 25 évvel - és úgy találjuk, itt az ideje, hogy elkezdje a törlesztést!
@Habakuk999: A zsákfalvakban nyugalom van..:)
@Orica Középföldi:

Igyekszünk!:-)

Amúgy Fabius TÉNYLEG kiváló képviselőjelölt, majd képviselő lenne.
@Salika65:
:D

Maradj még!
Mesélj arról, hogy a Jobbik a '68-as balos antikonzumista eszmék örököse és ami elsõre rasszizmusnak tûnik az new-age ezoterika!
Le a globalkapitalista dr. Martensszel, jettával meg ilyenekkel!
@Salika65:
Na most körberöhögtem Vas megyét, pedig olyan messze van ide, mint Vas megye. Baszki, ha valami megijeszt a dzsobbikban az az , hogy mennyi tejfeles szájú mamlasz elhiszi a dumájukat. Egyetlen céljuk: ott maradni a Parlamentben, fűtött, jól fizető helyen, és delegálni pár embert a brancsból a zejuba is, ahol meg jobb a fűtés, és még jobb a fizetés (mucskus eju, lépjenek ki belőlünk, fúj!). Faszán elvannak ők ott, ahol vannak: lehet dumálni, nincs felelősség, és nincs kormányzati priusz.
szegény Varánusz. komolyan kezdelek őszintén sajnálni. neked olyan szar lesz jövőre mikor végleg beleverjük a ballibek koporsójába az utolsó szeget, hehe.
Azért az érdekes, hogy egy olyan politikailag tetőtől talpig képzett blogger, mint @Varánusz is hagyja néha elfolyni az agyvizét. Mintha ez a blog nem arról szólna már egy ideje, kinek kivel kellene összefognia, és kivel nem. Mintha az összefogás vagy az össze nem fogás nem az egyéni és politikai szimpátiáról szólna...

Nem értem, hogy blogszerző miért vindikál magának jogot a válogatásra kényes ízlése szerint, ha másnak ezt nem adja meg. Miért lenne, egy volt miniszterelnöknek kevesebb joga nyilvánosan elmondani a véleményét, munt egy bloggernek?

Amikor annak idején a DK előrukkolt azzal, hogy bojkottálni kellene a 14-es választást, mert az adott feltételek mellett képtelenség az ellenzéknek megnyerni, elmondták őket mindennek. Itt ez a blog ekézte Mesterházyt, hogy hiteltelen és alkalmatlan. Tudósított a bajai választásról.

Akkor most a mi a fasz van? Lehet választást nyerni Mesterházyval bajai módra, vagy nem? Mert ha igen, akkor az előző posztokat kéne visszavonni, ha meg nem, akkor ezt.
@Habakuk999: Az, hogy az "ellenzéki" jelöltek hogy viselkednek, sajnos nem mondd arról semmit, hogy ez egy gyalázatos választás lesz. Abben teljesen igazad van, hogyha valóban ellenzékiek lennének, akkor ebben nem vennének részt, bojkottálnák.
@saravad: Pont az ilyen ostobaságról szóltam.
A Klubrádió fóruma utolérhetetlen, biztos takarítanak rajta.

Mert hogy Kuncze után tényleg takarítani kell: amit a hallgatók beírhattak, azt már a nagy hatalmú Vicsek főszerk. sem birta el. Ő, aki az elmúlt években a legkiválóbbakat nyírta ki: Bocskay Zsolt, PSzR, Orosz, Mátyási, stb. És hozta a másodrangúnak is csak alig nevezhető szellemi toprongyokat: Havas meg Baki, Rangos meg Para Kovács - folytassam? Á, dehogy, hisz hosszú a sor. Ő meg itt maradt, műsort vezet az általa "sajátosnak" mondott humorával (hogy a kohósalak fagyjon az arcára). Kinőtte magát egy igazi, nagy alákérdezőnek: méltó vetélytársa Obersovszkynak ebben a műfajban.
@Bakter: Figyelj már oda! Én nem az LMP-ről írtam.
@Szúnyog:

mert ez elvi kérdés.

itt:

varanus.blog.hu/2013/10/24/game_over_457/fullcommentlist/1#c20883524

ha pedig lehet választásokat tartani és ezen lehet nyerni is, akkor demokrácia van, és mindaz amit az ellenzék állít, akkor nem igaz
azért mert képtelenek összefogni azért nem a fidesz a hibás, nem is a választók hanem netán ők maguk a büdösek.

én a bojkott meghirdetésének híve voltam, mert azzal lehetett volna kikényszeríteni egy konszenzussal hozott választójogi törvényt. de most már mindegy, a kocka el van vetve, és nem kell sírni, mint a fürdős kúrva, hogy a választás el lesz csalva. ha 7-kor akarok kelni, nem nyolckor kezdem el szidni az órát, meg az Urat, hogy mé nem csörögté bazmeg!, amikor fel sem húztam.
@Evezős:

Igaz, igaz.

Most, hogy irod beugrott, hogy nala szoktam olvasni. Oda nem szoktam irni, igy nala meg nem reklamaltam....
@Bakter:
Én nem vagyok ilyen optimista jobbik-ügyben. Nem nyugszanak míg hatalomra nem jutnak. Persze õk se kormányozni akarnak, csak _hatalmat_bármi_áron.
érdekes lesz. visszasírjuk Gézát, aki verbálisan érvel.
@barázda_billegető:

"Amikor annak idején a DK előrukkolt azzal, hogy bojkottálni kellene a 14-es választást, mert az adott feltételek mellett képtelenség az ellenzéknek megnyerni, elmondták őket mindennek. "

Ez nekem is eszembe jutott :)
Tényleg működik a genius loci! Blogger Géza, amint érvel! kész vagyok :) Még a végén Kara kán vagy a tripladollár nevű senki is érveket kezd el hangoztatni :)))

(Kim Jong Un-ról nem beszélek, az egy kiváló baloldali azsanprovokatőr :)
@Salika65:
Tudom, az LMP-től Zala megyét röhögöm körbe.
Állj!

A választások=tavaszi nagytakarítás
Új alkotmány!!! És takarítááááááááááás :-)

A tákolmányba bele kellene venni, hogy bárki nyer: TISZTA LAP!

Mindenki, aki eddig volt valaha, az STORNO!
Csak új játékosok jöhetnek. Megmérettetés egy DEMOKRATIKUS választás keretében.

Vélemény?
@Salika65:

Na akkor köhents már ide nehány slejmet a Jobbik gazdaságpolitikájáról, ha kérhetnénk. Aztán majd megvitatjuk :)
@saravad:

"és ami elsõre rasszizmusnak tûnik az new-age ezoterika!"

Kurva jó duma:))))))))))
@Moin Moin: Miféle 25 év? Ez meg hogy jött ki?
@saravad:
Hatalomba akkor kerül, ha a csúti oda emeli. Erről egyelőre nincs szó, de hát "Torgyánnal sohasem" is volt már. Ez esetben is csak a szavazók kellenének neki, nem a párt. Kérdés, hogy a párt odajutna-e, mint a nemzet bohócáé anno.
@Salika65: Végre valaki megemlíti, hogy a Jobbik is ott van a pályán!

Az erősödő kormánypárti arrogancia és az ellenzéki bénázás közepette elképzelhető, hogy alaposan meg fognak erősödni és jövőre már nem lehet csak úgy legyinteni rájuk, mint azt a legtöbben manapság teszik.

A fasiszta, rasszista, antiszemita jelzőket meg sürgősen el kellene felejteni velük kapcsolatban. Ezekkel nem lehet őket kirekeszteni a közéletből.

Egyébként a Fidesznek szüksége is van a Jobbikra, mert néha elvégzi helyettük a piszkos munkát és kimondja helyettük azt, amit ők is szeretnének kimondani, de EU-tag ország kormánypárti vezetőitől rosszul hangzana.
@@Szúnyog:

"Szerintem igazságosabb volt. Még a töredék szavazatok töredéke is érvényesült. Tetszettek a megyei listák, ezek révén is kötődhetett valaki egy területhez. "

különösen, amikor egy pesti gané indul egy szolnoki, vagy fejér megyei listán. az aztán a kötődés. a következő évben meg a zalain. hogy ahhoz is kötődjön.

amúgy meg a csak listásnál egyetlen szavazat sem veszik el, és a kicsiknek is lenne esélye ha nincs küszöb.

de mindegy. tőőőőőleeeeem...... úgyis fél úton vagyok valami bolygóra tegnap már írtam mi....
@DarthVader:
-
-
-
-
Ezt nehéz lenne megvitatni
Mi itt vitatkozunk, tanakodunk, a NER meg szépen épül-szépül, aki megérdemli az kap, aki kér, annak adatik:
index.hu/belfold/2013/10/24/gyorsan_egy_kis_penzt_kerenyinek/
@Bakter: Ja, értem, még több hóvihar lesz. Hát ezzel nehéz vitatkozni! (A kasszák ügye elég nagy öngólnak tűnik, ha már kialakult az online rendszer, nem kell még egyszer kialakítani - miden új rendszer bevezetése macerás, az tény.)
@laci_52: De jó, hogy egy jobbikos itt comming outol. Nincs itt különbség a fidesz és a jobbik között, csak a jobbik megmondja az őszintét.
Mindenkinek, akit érdekel:) szigorúan magánvélemény egy középszerű, dzsentrivé válást avanzsáló lumpenproletártól:)

Az eu semmit nem fog tenni értünk egy legitim eljárás alatt megválasztott kormánnyal szemben... de ha azt a kormányt a választásra jogosultak 35%-a részvételével tartott választáson választották meg, úgy, hogy az az ún. demokratikus ellenzék részéről tudatosan bojkottált választás volt, már más a helyzet... főleg, ha az eu-s választásokon a részvétel 65%-s lenne... mint írtam mo nem tétel az euban... az viszont gond, hogy erodálja az eu alapjait... merkelék semmit sem tennének, csak hideg lenne orbánnal a viszony... és nem jönne befektető... és lassabban jönnének az eus pénzek... az olaf meg sűrűbben... és ha merkel jelzi a német befektetőknek, hogy nem mo a célország, akkor azt a mercedes kaliberű cég is megérti... mert a kancellár máshol sokkal többet segít neki...
A tavasszal cameron szarba került, mert a belengetett eu-tagság maradása rosszul sült el... két minisztete is közölte, ha most lenne kérdés, ők a kilépés mellett voksolnának... obama sietett cameron "segítségére"... közös sajtótájékoztatójukon jelezte, előbb meg kellene próbálni a reformot belűlről, aztán is ki lehet lépni... meg jelezte, mennyit jelentene az eu-usa vámegyezség csak a uk-nek... a city addig van jó helyzetben, amíg eu-tag uk... a wall streetnek mindegy, hogy frankfurt, amszterdam vagy párizzsal üzletel... mindenhol beszélnek angolul... és nsa-botrány ide, merkel-lehallgatás oda meg lesz a vámegyezség, mert mindenki ezt akarja, mert mindenkinek ez az érdeke... de ehhez egy olyan eu kell, amely stabil... orbán a stabilitást erodálja a magatartásával... nem veszi észre, hogy a nagypályára tévedt, nem a falusi libalegelőn kergeti a labdát...
Persze a fentiek csak az én konteóra hajlamos képzeletemben vannak, minden alapot nélkülöznek, tegnap láttam a pelikán-ügyiratot, de nem értettem, mert franciául volt, így csak kitaláltam valamit, hogy miről beszèlhetnek:))
@jaegtoer: ismét mondom, szerintem a régi törvény jobb volt, de most is lehet választásokat tartani és nyerni. Ezért a bojkott nem indokolt, nem értelmes, megmagyarázhatatlan.
Mi lenne Nagy-Britanniában?
A csalás Baján szerintem túl lett dimenzionálva. Egyébként tudjuk, a szavazók szállítása nem újkeletű, s nem Fidesz-es találmány. Ott kell ülni minden komoly pártnak minden szavazókörben, s akkor nem olyan egyszerű az. De a csalás kérdése nem ugyanaz, mint a választási törvény kérdése.
@Salika65:
Ostobaság? A manapság használatos konteok, nevezzük szemnyitogató igazságnak, mind nyugatról erednek, ahogy az új (amúgy izgalmas es vegyes) vallasi iranyzatok. Ezek ott tarsadalomkritikakent jelentek meg evtizedekkel ezelott. Hatasuk maig, folyamatosan kitart es jo ertelemben mert az onkritika pozitívan hatott az azt nyitottabban fogado tarsadalmakra.
Mire Mo-ra begyûrûzött úgy igazan, addigra egy resze nem igaz ezen elmeleteknek.
Persze Mo-n mindent customizálni kell, rákerült a nemzeti máz és lett belõle önigazolás és ellenségkép.
"Jávor Benedek, a PM társelnöke is kikelt Gyurcsány ellen blogján:

Gyurcsány nem az összefogás vagy a kormányváltás érdekében balhézik, a cirkusz csupán néhány DK-s képviselő parlamenti székéről szól. A DK pár bársonyszéke árát tegnap az egész ellenzékkel akarta megfizettetni. Úgy vannak Gyurcsány és pártbéli hívei az összefogással, hogy ha bent vannak, akkor van és létezik, ha nincsenek benne, akkor hekkelem és de facto letagadják, hogy létrejött."

Ja persze. Szerintetek meg az az összefogás, hogy ketten összefogtatok, oszt jónapot. A többi meg beáll és kussol. Mindig mindekivel összefogtatok, ha az a másik, és senki más.

Persze ez is összefogás, csak nem "ellenzéki összefogás", hanem MSZP-E14 összefogás.

Mondjuk, én már hónapokkal ezelőtt megmondtam a Ferinek, hagyja őket a picsába, induljon a DK egyedül.
@saravad: Feudálfasiszta restauráció??? Hát ez gyönyörű! Ezeket hol tanuljátok? Valami rákosista tankönyvből? Vagy Heller Ágnes suttogja a fületekbe titkos kazamatákban?
@Orica Középföldi:
Egy valódi altató "mese". Ha kicsit hosszú, remélem nem baj.
Kívánok szép álmokat mindenkinek, aki aludni tér.

Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje

Mátraalján, falu szélén
lakik az én öreg néném,
melegszívű, dolgos, derék,
tőle tudom ezt a mesét.

Őzgidácska, sete-suta,
rátévedt az országútra,
megbotlott egy kidőlt fába,
eltörött a gida lába.

Panaszosan sír szegényke,
arra ballag öreg néne.
Ölbe veszi, megsajnálja,
hazaviszi kis házába.

Ápolgatja, dédelgeti,
friss szénával megeteti,
forrásvízzel megitatja,
mintha volna édesanyja.

Cili cica, Bodri kutya
mellé búvik a zugolyba,
tanultak ők emberséget,
nem bántják a kis vendéget.

Gyorsan gyógyul gida lába,
elmehetne az őzbálba,
vidám táncot ellejthetne,
de nincs hozzá való kedve.

Barna szeme bús-szomorún
csüng a távol hegykoszorún.
Reggel bíbor napsugarak
játszanak a felhők alatt.

Esti szellő ködöt kerget,
dombok, lankák üzengetnek:
"Vár a sarjú, gyenge hajtás,
gyere haza, gida pajtás!"

Könnybe lábad az őz szeme,
hej, nagyon is visszamenne,
csak az anyja úgy ne várná,
csak a nénét ne sajnálná!

Éjjel-nappal visszavágyik,
hol selyem fű, puha pázsit,
tarka mező száz virága
őztestvérkét hazavárja.

Ahol mókus ugrabugrál,
kopácsol a tarka harkály,
vígan szól a kakukk hangja,
bábot cipel szorgos hangya.

Várja patak, várja szellő,
kék ég alján futó felhő,
harmatgyöngyös harangvirág,
vadárvácskák, kékek, lilák.

Öreg néne megsiratja,
vissza - dehogy - mégse tartja,
ki-ki lakjék hazájában,
őz erdőben, ember házban.

Kapuig is elkíséri,
visszatipeg öreg néni,
és integet, amíg látja:
"Élj boldogul, őzgidácska!"

Lassan lépdel, csendben ballag,
kattan ajtó, zörren ablak,
onnan lesi öreg néne,
kisgidája visszanéz-e.

Haszontalan állatkája,
egyre jobban szaporázza,
s olyan gyorsan, mint a villám,
fenn terem a mohos sziklán.

De a tetőn, hegygerincen
megfordul, hogy búcsút intsen:
"Ég áldjon, rét, kicsi csalit" -
s mint a szél, eliramodik.

Nyár elröppen, levél sárgul,
lepereg a vén bükkfárul,
hó borul már házra, rétre,
egyedül él öreg néne.

Újra kihajt fű, fa, virág,
nem felejti a kisgidát,
fordul a föld egyszer-kétszer,
zörgetnek a kerítésen.

Kitekint az ablakrésen:
ki kopogtat vajon éjjel?
Hold ragyogja be a falut,
kitárja a kicsi kaput.

Ölelésre lendül karja:
kis gidácska meg az anyja
álldogál ott; beereszti,
szíve dobban, megismeri:

őzmama lett a kisgida,
az meg ott a gida fia.
Eltörött a mellső lába,
elhozta hát a kórházba,

hogy szemével kérve kérje:
gyógyítsa meg öreg néne,
puha gyolcsba bugyolálja,
ne szepegjen fiacskája.

S köd előtte, köd utána,
belevész az éjszakába.
Gida lábát két kezébe
veszi lágyan öreg néne.

Meg is gyógyul egykettőre,
felbiceg a dombtetőre,
s mire tölgyről lehull a makk,
a kicsi bak hazaballag.

Mátraalji falu széle,
kapuban ül öreg néne,
nincs egyedül, mért is volna?
Ha fú, ha fagy, sok a dolga.

Körülötte gidák, őzek,
látogatni el-eljőnek,
télen-nyáron, évről évre,
fejük hajtják az ölébe.

Falu népe is szereti,
kedves szóval becézgeti
öreg nénét, és azóta
így nevezik: Őzanyóka.

Piros pipacs, szegfű, zsálya
virít háza ablakába,
nagy köcsögben, kis csuporban
szivárványszín száz csokor van.

Egyiket Gál Péter hozta,
másikat meg Kovács Julcsa,
harmadikat Horváth Erzsi,
úttörő lesz valamennyi.

Vadvirágnak dal a párja,
énekszótól zeng a háza,
oly vidám a gyereknóta,
nevet, sír is Őzanyóka.

Mátraalján, falu szélén
lakik az én öreg néném,
melegszívű, dolgos, derék
mese őrzi aranyszívét.

Gidára vár sós kenyérke,
kalácscipó aprónépre;
egyszer te is légy vendége,
itt a vége, fuss el véle!
@$$$=$$$:

"szegény Varánusz. komolyan kezdelek őszintén sajnálni. neked olyan szar lesz jövőre mikor végleg beleverjük a ballibek koporsójába az utolsó szeget, hehe. "

szegény lefizetett fizetőeszköz.

asz a helyzet, hogy mind a négy talpatokat megnyalnátok, ha lenne egy olyan bloggeretek mint Fabius. így aztán trollok vagytok.

Gyere máskor is, ha kedves megértő emberi szóra vágysz, de most már menj, lófasz a seggedbe.
@jaegtoer: A küszöböt '89-ben tették be, hogy ne legyen nevetségesen sok jelölt és párt. Gondolom sok helyen van.
Tényleg viccesek volnának az 1 képviselővel rendelkező pártok, igazából nem is tudnának részt venni a parlament munkájában.
Talán jobb volna a küszöböt visszavinni 4%-ra.
@Dr. jenőke (jenőke):

Hát a mai komment-folyamba pont ilyen oldás kellett:))

Jó éjt!
@Blogger Géza:
Minden új rendszer bevezetése macerás - ha dilettáns barmok hirtelen jött ötlettől vezérelve, megfelelő tervezés, próbaüzem stb. nélkül csinálják. E-útdíj, nemdebár. Túlterheléses támadás, mi? Persze, sok narancsanalfabéta beszopta ezt is.
A kibaszott káoszok sorát meg lehetne folytatni a tankönyv ellátással, vagy úgy általában az oktatáspoltikával, és mással is. De fölösleges listázni, minden nemdroid tudja, miről beszélek.
Az egész ország egy kibaszott nagy káosz, amit a sziklaszilárd tákolmánymódosítások fémjeleznek.
Na csá.
@jaegtoer: hát azt a közös platformos óbégatást nem tudtam kihagyni:))... de látom, te sem:))
@Blogger Géza:
Nem dehogy. Te is a '30-as éveket idézted, igaz a konszolidáció kapcsán. Nem tudom miért nem lehet kimondani, legalabb itt a varanuszon: a fidesz olyan fuggetlen allami iranyitasban gondolkodik amibe meg az allampolgar se ugat bele (alattvaló via Kerényi).
A jobbik sokkal korrektebb, õk nem mondjak hogy unortodox demokracia hanem kimondjak (Vona) hogy nem demokratak. Ez erthetõ. Orban is leszûkítette a kørt csak nem ismeri be.
A konszolidacio az lesz, hogy a szegenyek '18-ig kihalnak?
@Blogger Géza: szia Géza... rég láttalak, helyzet?
@Szúnyog:

oké. értelek.

ellenben ha nincs kifogásod az ellen, hogy a valamennyi választópolgár választójogát egyoldalúan úgy határozza meg az összes választásra jogosult cca 1/3-ának a szavazatával parlamenti 2/3-ot szerzett kisebbség, hogy az ellenvéleményen levő polgárok képviselői abba nem szólhatnak bele, és népszavazás* nem erősítette meg, akkor nem akarok veled erről beszélgetni sem, nem hogy vitatkozni.

*nem mintha törvény írná elő, csak hát tudod nem csak fidesz demokrácia van a világon és ha már építünk valamit, akkor ne a szarkupac magassága legyen már az etalon.
@Bakter: az on-line pénztárgép egy káosz, így igaz. A tankönyv ügy nem az. Egy hatalmas rendszernél az 1%-os hiba (ennyi volt összesen) természetes.
@Evezős:

Elegge kepben vagyok a temaban.
Nekem a hobbim a politikai hirek esemenyek figyelese. Ezt korabban ugy fogalmaztam meg; hogy azt nezem ki, mit hazudik, es probalom megfejteni, hogy miert. (Marmint nem a tavoli erdekek (penz, hatalom), hanem a direkt mozgatorugok tekinteteben)

Amiket irsz dolgokat, ismerem. Es a mogotte levo munkat elismerem. Ezt korabban is megtettem, az archivumomban olvashatsz rola. Amugy javareszt egyet is ertunk azokban, amit irtal

En speciel nem hianyolom, hogy a politikusokkal face-to-face talalkozhassak, inkabb csinaljak a dolgukat jol. (A 2002-es kampany soran lattam jopar orszagos szintu nagykutyat, de mara mar nem hianyolom szemelyes jelenletuket. A jelenlegi nagy nevek kozul meg egyiket sem lattam eloben.)
De nyilvan rengeteg valaszto igenyli ezt.

14-en irtam:
"Amerikaban akikbol legvegul az elnok lesz, politikai karrierjuk elejen bizony hasonlo modon jarjak a korzeteiket, amikor meg csak a helyi torvenyhozasba probalnak bekerulni. Sot meg maguknak az elnokjelolteknek is KOTELEZOEN el kell vegyulniuk a nep egyszeru tagjai kozott. Smuzolni veluk, esetleg csak lejattolni, vagy csak eppen, hogy lassak, es ugy erezzek, hogy a politikus (at)erzi eletuk gondjait.
Obamaek gyakorlatilag a 2008-as valasztasi gyozelem utan be sem fejeztek a lakossaggal valo "foglalkozast".
Ezt tehat az ellenzek nem sporolhatja meg, minel hamarabb belekezd, annal sikeresebbek lehetnek..."

En mar jo regota teljes osszefogassal Orbanvaltast szeretnek. De ha nem lesz, marpedig most nagyon ugy tunik, akkor engem nem igen villanyoz fel, hogy csak azert elmenjek szavazni Gyurcsanyra, hogy a Mesterhazy-Bajnai balfek duonak beintsek...

Jelenleg legnagyobb gondom GYurcsannyal, hogy meg mindig kicsi, es nem eleg stabil a bazisa. Ha tovabb emelkedik, es stabilizalja kuszob koruli/feletti szintjet akkor talan. Amihez hozzajarulhat a masik ketto, ha tovabbra is ilyen tenyerbemaszoan mukodnek.
Ez az Orbán-váltás szerintem a 2009-es Keressünk miniszterelnököt! című komédiára hasonlított eddig is.
@sírbateszezazegész:

" hát azt a közös platformos óbégatást nem tudtam kihagyni:))... de látom, te sem:)) "

Sir Bates, Lordom! osztom álláspontját, Sir. vannak dolgok amiket nem lehet kihagyni, Sir Bates.

így történhetett hogy 56-ban teljesen egyenjogúsított kötél várt munkást, polgárt, parasztot, és grófot.
@jaegtoer: én is értelek. De tudod, teljesen mindegy, hogy az össze választópolgár hány százaléka szavazott, a korábbi törvény szerint törvényes a törvénykezés.
Mondjuk én is gondoltam már arra, nem volna-e elég, ha mondjuk csak 10-15 képviselő lenne, ha minden frakcióban fegyelem van, s együtt szavaznak. Sőt, elég volna pártonként 1 képviselő, különböző szavazati joggal.
Én tényleg sajnálom, hogy szinte kikoptak minden pártból az önállóan gondolkodó jó debatterek. Azok, akik képviselőségükön túl is valakik. A '90-es parlamentben még mindegyik oldalon, pártban voltak ilyenek, de a nyalás, alkalmazkodás, pártfegyelem rendszere mindenütt kiszűrte őket.
@Kim Јong Un: kegyetlen unalmas vagy, ugye tudod?
magad nagyon okosnak hivő kedves Fabius...
ez a társaság már kibebaszott régen önmaga paródiája, nevetséges szánalmas népség, kósza gyülevész banda.
@$$$=$$$:
Te szegény...
Azt kiszámoltad (számoltátok), hogy ha minden ballibsit eltemettek, mint nemzetidegen fúúj csökevényt, miből fogtok megélni?
Mert a rohadtlibsik is vesznek benzint-gázolajat-húst, meg minden olyasmit, ami kell az élethez, ergo: adót fizetnek, ami nélkül nincs működő állam.

Szóval engem eltemetsz, meg a családomat, meg a szomszédot és az ő családját is és sorolni lehetne még kit…
Állítólag a ti táborotok kétmillió embert számlál. Kétmillióan akarjátok eltartani magatokat úgy, hogy azokat akik nem vallják a ti nézeteiket, kinyírjátok? Mi lesz azokkal, akik harminc évvel ezelőtt megtermelték azt, amit most nemes egyszerűséggel einstandol a mai hatalmi elit? Azaz a te haverjaid. Belegondoltál ebbe?

Rohadt egy szarházi alak vagy, fogalmad sincs miről beszélsz.
@E.Csaba:

"Bartus két hónapja Gyurcsányt ajnározta, ez hogy fér bele a pártmentességbe?"

Most meg ugyan ugy ekezi ot is, mert osszeallna ezekkel (MSZP-E14).
@Knósszosz: fogalmad sincs miről beszélsz."
hát...a szövegértésre te sem lehetsz büszke...
@Knósszosz: Azért szerintem ez az utolsó szög szókép nem azt jelenti, hogy minden ballibet likvidálni akarna, akit aztán el kell temetni.
Gondolom a ballibek sem a jobbosok kiírtásán gondolkodnak, amikor választást akarnak nyerni. :)
Sajnos a Mesterházi tényleg alkalmatlan miniszterelnöknek. Nem véletlen, hogy OV nem is foglalkozik vele. Egy ilyen szituációt rögtön ki kellett volna használni, utalva arra, hogy összefogunk! A tömeg megőrült volna.
Nem csoda, hisz eddigi legnagyobb tettétének azt tartotta, hogy levágta a pofaszőrzetét.
Hát, nem egy karizmatikus személység!
@Knósszosz:

"Békesi László hitelesebb közgazdász számomra"

Par hete ismeteltek Friderikusz 2008-as musorat az ATV-n rendesen oltotta GYurcsanyt.

Akkor nem lattam, de most igy a fejlemenyek ismereteben erdekes volt megnezni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Géb, azt írtad te a jobbikra szavazol, mert nincs jobb... mi lenne neked az ideális?... komolyan kérdem egy ilyen kámingát után:)
Te vagy az útban! Takarodj! – így szidták Mesterházyt a DK-sok.

Gyurcsányék tagadják, hogy szervezett akció lett volna. A színpad előtti videón viszont az látszik, hogy DK-sok zavarják meg az MSZP elnökét

index.hu/belfold/2013/10/24/te_vagy_az_utban_-_igy_szidtak_mesterhazyt_a_dk-sok/
@DarthVader: "Szerintetek meg az az összefogás, hogy ketten összefogtatok, oszt jónapot. A többi meg beáll és kussol."
Kivel kellene még összefogni szerinted? Kivel és miről kellene megállapodni? Kuncze, Fodor, Bokros mögött alig áll néhány személy. Miért kellene velük bármit csinálni? Vagy a DK-val? Egyszemélyes párt, Gyurcsány személye tartja össze, és csak azért nőtt a támogatottságuk az elmúlt néhány hétben, mert Gy.F. állandóan akciózik, balhézik. Nem vonom kétségbe, hogy tud küzdeni, de új szavazót nem tud hozni, sőt, csak elriasztja őket. Legfeljebb az MSZP-től szívja el a szavazókat, de új szavazót nem győz meg. Ráadásul mindenhova odaarcátlankodik, folyamatosan a középpontban akar lenni. Az MSZP végre megszabadult tőle és most meg fogjon vele össze? Miért? Egy érvet mondj!
@jaegtoer: de a platform végzetszerűségét/eleve elrendeltetett voltát olyan szépen fogalmaztad meg... komolyan:)
@sírbateszezazegész: Nem volt a részemről semmi kámingáut csak Knósszi szerintem túldramatizálta azt a kommentet. :)

Ideális meg az lenne, ha úgy tudnának összefogni a magyarok mint, ahogy ötvenhatban is történt. Akkor szintén kiderült, hogy csak magunkra számíthatunk és most is ugyanez a helyzet.
A Gyurcsany zsenialis volt, meghivta oket egyut unneplesre, aztan total beegette oket. hahahahaha
@Szúnyog:

"___ ismét mondom, szerintem a régi törvény jobb volt, de most is lehet választásokat tartani és nyerni. Ezért a bojkott nem indokolt, nem értelmes, megmagyarázhatatlan.
Mi lenne Nagy-Britanniában?
A csalás Baján szerintem túl lett dimenzionálva. Egyébként tudjuk, a szavazók szállítása nem újkeletű, s nem Fidesz-es találmány. Ott kell ülni minden komoly pártnak minden szavazókörben, s akkor nem olyan egyszerű az. De a csalás kérdése nem ugyanaz, mint a választási törvény kérdése____"

elolvastam még egyszer amit írtál mert elsőre azt olvastam ki belőle, hogy hülye vagyok, másodjára meg hogy gyengeelméjű, mármint hogy én. mondom elolvasom harmadjára is mer oly kellemetlen, szíriuszi degeneráltként hogy megyek ki az utcára, meg a boltba, vagy a piacra. Most így harmadjára rájöttem, milyen igaz mind a három. csak hogy kettőnk közül egyik sem én vagyok.
amúgy nem kell alkotmányjogi tankönyv hozzá, a Századvégen 1990-ben még lehányták volna a fiúk ha valaki ilyet választójogi tv-t tolt volna eléjük, és telerikácsolták volna a news-okat meg a graphokat hogy ez skandallum, ilyen nincs! ez merő díszgrimaszáció
na ha ezt se érted, akkor húzd ki a fejedet a saját seggedből, bazdmeg. ne kicsit. nézmá?!!
@sírbateszezazegész: Meg mondjuk az ilyesmiken lenne jó változtatni.:(

„Nem tudok szavakhoz jutni – meséli portálunknak Verebélyi Tamás. – Kijön egy magyar ötlet a piacra, ami eddig senkinek nem jutott az eszébe, és a nagy monstrumok egyesítik erőiket”. Ezzel a lépéssel szerinte óriási hátrányba kerülnek a csemegeboltosok és az éjjel-nappali kisközértesek. „Amikor az első pesti Tesco megnyílt, 32 kis ABC ment tönkre, pedig a forgalmuk ugyanannyi volt, csak a Tesco állami támogatással, minimálbérrel harminc emberrel többet foglalkoztatott. Az eladót, aki előtte 110 ezret keresett, felvették 70 ezerért. A kisvállalkozók tönkremennek, a multik pedig verik a mellüket, hogy munkahelyet teremtenek” – mondja elkeseredve."

alfahir.hu/magyar_talalmanybol_gazdagodhatnak_a_multik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem a Knosszi-ra való reakcióra írtam, csak nem akartam visszakeresni:)
Isten nem ver bottal, hanem Gyurcsannyal. Szazszorosan megerdemel mindent az mszp, amit tolle kapnak. Ok hoztak letre a sajat sirasojukat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de ez együtt járt schengennel... meg azzal, hogy citoyen europee vagy:)... most akkor rakjuk fel hegyeshalomnál újra a sorompót?:)
@FILTOL:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"szegény Varánusz. komolyan kezdelek őszintén sajnálni. neked olyan szar lesz jövőre mikor végleg beleverjük a ballibek koporsójába az utolsó szeget, hehe."

Eltekintve a stilisztikai borzalmaktól, ezen az egyszerű - jobbikra jellemző foson - mit lehet félreérteni?
Filtola a nemztenek, Te olyan egyszerű vagy, mint a papírdoboz amibe az akkori cigit csomagolták, csak a papír az nem bonyolult, mert a komenyista cellulóz ritkán változik demokrata műnyomó kartonná. Még egy rohadt nemzeti konzultációs egyetértő ívet se lehet nyomtatni rá és másra se jó, mert dörzsöl kibaszottul.

Te, viszont igyekszel, ez dícséretes... lau-de és tour.
Szereted ezt a szerepet?
Jól is fizet? Akkor hálelúja, Te vagy a kétmillióból az első befutó elégedett.
Hogy nem szarod magad homlokon?
@Szúnyog:
1% hiba volt, VOLT???? összesen? Baszki, most majdnem novemberben is arról beszélnek, hogy egész osztályoknak nincs meg a tankönyvük még mindig, hogy a szülők meg az iskolák a nagyfasza haveri elosztó helyett közvetlenül a kiadótól rendelik meg a könyveket a kölköknek. Nem csak a hírgenyából meg mtva-ból kéne tájékozódni.
Baszki, amikor a tömegközlekedésben a diákoktól, a legkülönbözőbb iskolába járóktól hallani, hogyan panaszkodnak egymásnak: nincs könyv, nem az jött, ami kéne, még nem jött meg, stb, akkor miről tetszel beszélni!
De az oktatásból lehetne még kaotikus állapotokat idesorolni, csak fölösleges. Mert van, ki szerint a szar is vaníliaízű. (Pisztácia van?)
@sírbateszezazegész: Nem ez egyáltalán nem jár azzal, hogy megint sorompó lesz Hegyeshalomnál. Ha elolvasod a cikket rájöhetsz te is. :)
@jaegtoer: na ezt most tényleg nem értem miért kellett. Egy rossz szavam se volt.
Talán, ha elmondanád, mi az a borzasztó benne? Lehet, el is fogadom.
De ha így szeretnéd, akkor bazdmeg Te!
@Bakter: sosem nézek sem Hír Tv-t, sem m1-et, ugyanis nincs TV-m.
Hidd el, 1%-os a hiba, a többi a szardobálás.
@Szúnyog:

"én is értelek."

nem bazmeg, csak az egyes szavak jelentését kerested ki az értelmező szótárból, de hogy egymás mellé téve a meghatározott sorrendben milyen jelentést adnak adott szerkezeti összefüggésben arról neked annyira halvány fingod nincsen, hogy Bosch nem tudná lefesteni, Paganini, nem tudná eljátszani, és Michelangelo nem tudná kőbe vésni, hogy képes valaki ennyire visszavedleni az evolúció csúcsáról a kezdetek kezdetéhez, majomős majomőséhez, egy fideszes álomfői genezis ősgeneziséhez az őscsepphez, ami minden baj forrása lett.

"___De tudod, teljesen mindegy, hogy az össze választópolgár hány százaléka szavazott, a korábbi törvény szerint törvényes a törvénykezés.___"

mennyapicsábabazmegolyanrólbeszélszamirőlfingodsincséssohanemislesz.

hogymindigbetévedegy
vadhegyikecskebenkihordotthumanoidsperma
@sírbateszezazegész:

Amiket irsz, azzal alapvetoen egyetertek. Szerintem is hasonlo fejlemenyek varhatoak.

Azonban Merkellel, illetve Orban megitelesevel kapcsolatban abszolut nem.

Talan nyar kornyeken irtam egy szosszenetet az EP varhato alakulasarol. Amikor azt felteteleztem, hogy az ollo a Neppart es a EP szocik kozul alaposan osszezarul.

Azota kozv. kutatasra hivatkozva azt varjak, hogy a szocik tobb mandatumot szereznek, mint a Neppart.

Vagyis, ha Angela at akarja verni jobbkozep terveit az EU-n, akkor egetoen fontos lesz szamara egy olyan (akkorra megjobban felertekelodo) Fidesz, mely a jelenlegi allas szerint 22-bol 14 mandatumra jonak tunik. Ezzel pedig relativ sulya a Neppartban nagyon is megnohet. Es ketlem, hogy ezzel ne szamolnanak a Fidesz strategai.

Ugyhogy lehet, hogy huvosebb lesz a viszony, de ennel tobbre aligha lehet majd szamitani "buntetes" gyanant....
@J.László:
Gyurcsány ezt is elintézi.
@jaegtoer: jaj, ha tudom, ez a szinted, nem kezdek el beszélgetni. Bocs.
(Egyszer, ha lesz időd, s nem lesz veres a fejed, talán mondd el, mi a baj a választási törvénnyel.)
@J.László: Ha már 2010-ben elintézte, meg ugye ismétlés a tudás anyja. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elolvastam:)... a vége a lényeg... kihagytál, feljelentelek... menjen a picsába a "szellemi termékkel"... azt is minősíti, aki ezt leírta... jössz öt perccel az életemnek:)
@DarthVader:

"Mondjuk, én már hónapokkal ezelőtt megmondtam a Ferinek, hagyja őket a picsába, induljon a DK egyedül."

Baszod!

Ird mar meg a Fonoknek (nem, nem Bruce-ra gondolok), hogy az oldaluk uj formatuma SZAR!

Es ugyan kuksizzanak mar ra az egyutt2014.hu-ra amelyik fenyevekkel jobb, mint az mszp.hu, pedig meg az is veri a dkp.hu-t.
@Szúnyog:

'%-os a hiba, nem kérlek nem a hiba. az IQ-d az 1 pontos ne is keverd a százalékkal. az egy pont arra jár, hogy megkértél valakit ütögesse helyetted a billentyűket. egy másik egyes melletted lapozza az értelmező szótárt, egy betűzi, egy szavakká rakja, egy doktorotok összeolvassa, aztán sorsot húztok, és egy másik kalapból kész választ húztok ekkor kezdődik minden előlről... szóval ne egyszázalékozz itt IQ lovag, Egerben még mindig hiányzik a gyerekeknek könyve, nem egynek és nem egy, te seggfej. ez most kicsúszott a számon, de neked megtiszteltetés ez is. becsüld meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Itt is cizelláltuk már, hogy Ferinek már rég fel kellett volna épitenie mondjuk Vdait, és kivonulni a képből.
@Szúnyog: @jaegtoer: szerintem elbeszéltek egymás mellett... mert jót feltételezek mindenkiről...

Szúnyog, szerintem olvasd el mit írt Jég a kezdetektől ma, a témában...
@jaegtoer: most már legalább tudom, mi az az alapos kifogásod a választójogi törvény ellen.
Így nehéz lesz ám....
@simple observer 1.0:
Számomra mindegy kit oszt, úgy gondolom ért a szakmájához.
Ha kritizálja Gyurcsányt akkor is szakmai alapon teszi, ahogyan a másik oldalt is ugyanúgy basztatja.

Semmi oldali izé... számomra szakemberként megfelelő, persze én nem értek a gőzgazdasági összefüggésekhez, de azt tudom, hogy a seggem kivan. Hogy miért, azt Békesi megmagyarázta, Varga meg megindokolta, hogy miért látom rosszul.

Szóval Varga menjen a francba, Békesit inkább tartom hitelesnek, bocs érte.
@sírbateszezazegész: olvastam, kialakult egy csevej, majd azt mondta, basszam meg.
Nem értem. De tényleg nem értem.
@Szúnyog:

te nem beszélgetsz baszki, te előregyártott cédulákról olvasol be mikrofonba válaszokat s a gép konvertálja alfabetikus karakterekké. baszki. fogalmad nincs miről van szó. menj és cseréltesd ki a nyárigumit a fejedből télire baszki, mert magas lesz a biztosítási díjad.
@simple observer 1.0: nem figyelted mit írok... az eu érdeke fontosabb, mint a pártérdek... a németek tudják ezt... mert a német érdek az eu-érdek...
@sírbateszezazegész: Na most aztán teperhetek, hogy visszaadjam az ötperced. :)
@Szúnyog:
A választási törvénnyel számos baj van. Például:
1. Ezen törvények alapján a Fidesznek jelenleg nem lenne kétharmada, de ugyanakkor a jövőre bebeotonozza a Fideszt. Morálisan pofátlan megoldás. Olyan mint amikor menet közben változtatják a szabályokat.
2. Alkalmasint önmagához képest is instabil. A regsiztrációs ötlettől kezdve a jelenlegi formáig annyit változott, mint a zsírkőbe metszett tákolmány.
3. Szabad utat nyit a levélszavazásokkal való manipulálásnak.
4. Külföldieknek ad szavazati jogot. OLyanokkal veretve a farkunkat a csalánosba, akiknek semmi közük hozzá
5. Sokkal inkább alakosság végletes megosztását, és ezzel egy olgárháborús helyzet kialakulását segíti, mintsem a feszültségek oldását.
6. A fentiek alapján egy weimari típusú berendezkedést támogat. Hitlerből viszont egy is sok volt a történelemben.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
@jaegtoer: fogalmam sincs, mitől akadtál ki, de ha ez a szinted, akkor nem is érdekel.
Majd, ha képes leszel leírni, mi a bajod, meg miért nem lehet választásokat tartani a mostani törvény alapján, akkor lehet folytatni.
Addig azt fogom gondolni, hogy puffogtatsz, s ha belekérdeznek, akkor anyázol.
@Szúnyog: mert azt nem érted, miért illegitim a tv.... mint az alaptv is... mert ez nem konszenzusos... ennyi... és hitler is tök jogszerűen tett mindent, azt mégis csak negligàlták a dolgaikat a végén...
Az a komment terrorista csávó, hogyan is szokta mondani?
"Hess ki a fejemből!"
Fabius összefoglalta a véleményemet, tulajdonképp max. az offolásban tudnék segíteni.
De hát nem olyan vagyok én... :D
Jó'ccakát a lökött társaságnak.
Max. SSteffyke Bogaram hiányzik, de ez ez én gondom... :( Ha nagyon, akkor olvasgatom Piktor seggnyaloncát, a Bercit, oszt egyből elmúlik.
@sírbateszezazegész:

alapvetések alapjainak közismereti infóival nincs tisztában. na ezért vagyok én konzervatív és jobboldali, mert az ilyen agyalágyultakat tajgetoszról lökdösném lefele olyan hideg szívvel, hogy a jég az zubogva forró teavíz lenne mellette.

ezen egy rezsicsököttségi mutató kiütné a mérőóra 3mm-es acéllemez oldalát első koccanásra.
Deutsch "bunkó" Tamás ügyvédi irodát nyit, "kormányzati megrendelések előnyben" jeligére.

Az ügyvédi iroda olyan vállalkozási forma, amely adózásilag kedvezőbb lehetőségeket nyújt a benne résztvevőknek, mint az egyéni ügyvédkedés. Az országgyűlés tagjai között is több sikeres ügyvéd található. Vonzó példát jelenthet Papcsák Ferenc fideszes képviselő jól menő ügyvédi irodája. Papcsák a napokban a Heti Válasznak adott interjújában elmondta, hogy tulajdonosként tavaly úgy tudott 65 millió ( hatvanötmilliót)forint osztalékot kivenni a cégből, hogy az ott folyó ügyekkel személyesen alig kellett foglalkoznia, azt megoldották az alkalmazottak.

Ez a ti nemzeti fideszes szarotok, birkamenettel, CÖF-el, rohadt, aljas, sunyiságotokkal.

ORBÁNT LE KELL VÁLTANI, EL KELL MENNED SZAVAZNI!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Őszintén megmondom, nekem hiányozna Gyurcsány, ha eltűnne a közéletből. Kivételes képességű showman. Bónuszként a kétharmadokat is összehozza.
@sírbateszezazegész: Egyébként számos diktátor került törvényes választásokkal hatalomba.
S nálunk, de még kínában is voltak választások. Csak valahogy mindig Mao elvtárs jött ki a végén.
@GeoCracker: na végre valami konkrétum, köszi.
ad 1. a fidesz a törvényt a jelenlegi helyzetére szabta, ez kétségtelen. Az is az, hogy pofátlan. De azért betonozza be, mert a másik oldal képtelen ütős párttal ütős jelöltet állítani.
ad 2. nem igazán értem. Mi az instabil?
ad 3. lehet, nem tudom, akár el is fogadom.
ad 4. Mélységesen egyetértek a határontúli magyarok szavazati jogával. A miértre hosszan felelhetnék. Most legyen elég annyi, ha a balnak nevezett oldalon ezt megértenék, már jobbak lennének az esélyeik itthon is.
ad 5. Bocs, de ez így nem értelmezhető. Miféle alakosság? Miféle polgárháborús helyzet?
ad 6. Miért? A briteknél sokkal kevésbé van arányosítás. Ez a pont egy politikai jelmondat csupán, s nem egyéb.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
hmmmm. KÖzben pontokba szedtem a bajaimat. Fura, de arra meg a szárnyas nem válaszol.
@Knósszosz:

"Szóval Varga menjen a francba, Békesit inkább tartom hitelesnek, bocs érte. "

Eppen ezert hoztam ezt a peldat, mert Bekesi adta Gyurcsanynak is az ivet rendesen.

Szamomra is sokkal inkabb Bekesi, bar hogy melyik mennyire jo kozgizda, azt nem mernem megprobalni eldonteni.
@GeoCracker: Tévedtem. csak frissiteni kellett az oldalt :-)
@KIM OR BÁN a nemzeti szarjankó!:
A kapitalizmus úgy működik, hogy a tulaj kiveszi az osztalékot, amit az alkalmazottak összehoznak. Nem mondtál újat.
@Szúnyog:

bocs kicsim, nem tudtam hogy értelmi fogyatékos vagy jól van na. bocsi.

persze hogy lehet tartani. mindent lehet. de tudod ez is baj, ha mindent lehet. jól van menj szépen csicsikálni...
a jó cukor is aluszik, meg a szakadás ... tudod... de ha csengetsz álmodban pofánbaszlak és nem kicsit. mert még egy fogyatékos is megértette volna legalább másodikra.
@sírbateszezazegész: hagyjuk már a hitlerezést. Uncsi.
Tényleg nem értem, miért illegitim? Törvényes választással létrejött törvényes hatalom hozta törvényesen.
Jaja, nekem sem tetszik sok minden. Lehet mondani, hogy pofátlan, hogy szemét, meg sok dolgot, csak éppen nem illegitim.
@GeoCracker: nem vagyok olyan gyorslövetű, bocs. :)
@GeoCracker:
A jó kormányzás idõnként tényleg kevés az újrázáshoz, úh. taktikusak voltak a fijjug. Ezzel eleve nem is próbálkoztak.
@GeoCracker:
Ne legyen kérem naíva!
Vannak kérdések, amik elsuhannak a füle mellett, vagy inkább nincsenek is rá válaszok?
Most képzeld el, hogy (horribile dictu) a dzsobbik kormányra kerül. :((
A párt elsődleges gazdasági szakértője??? :)
Óóóó... igen... érettségije is van!
Szóval vegyéééé'vissza lécci!
Bár... lehet, hogy rájuk kéne szavazni, hisz az agóniát jelentősen le lehetne rövidíteni velük... Nem ám itt maszatolni! Durr bele, egyből az államcsődbe!
@J.László:
Baszki!
EXTRAPROFIT?
MUNKA NÉLKÜL?
NEEEEE!
A Piktor nem ezt mondta! :((
Ő már smafú??
Mi lesz itt...
Hol a pöcsbe van a munka alapú társadalom, amit a KISZ titkár elvtárs olyan szépen felvázolt?
Most csalódtam... :(((
De'télleg...
@Szúnyog:

"Majd, ha képes leszel leírni, mi a bajod, meg miért nem lehet választásokat tartani a " blablabla...

lécci muti meg, hol írtam, hogy
N-E-M L-E-H-E-T V-Á-L-A-S-Z-T-Á-S-O-K-A-T T-A-R-T-A-N-I?

hol??? hol???
@Szúnyog:
1. Mókás ez az ellenzéki dolog. Ha nem fog össze, akkor azon pampog a troll-csapat, hogy "na, ennyit az ellenzékről". Ha összefog, akkor azon, hogy "na összejöttek ismét, és ennyit az ellenzékről. Egyébként nem morális maguk alatt változtatni a törványt. De perzse az előző rendszer szerint huznának a vérbe, és azt nem merik megkockáztatni a bolsik.
2. Instabil=változékony. Folymatosan átirogatott kojncepciók például.
4. Baromi egyszerű. Aki fizet, az rendeli a zenét. A határon túliak nem ide fizetnek, nem itt élnek. Ne rendeljenek másnak prímást. Az érzelmek nem érdekelnek. A lózungok sem. Pragmatikusan sörözzenek Kassán, és élvezzék a szlovák vendégszeretetetett. vagy költözzenek ide és élvezzék Viktort.
5. Bocs alakosság= a lakosság, csak bénáztam. De szerintem ezt te is megfejtetted.
A megosztás összefügg az 1. ponttal.
6. A briteknél kétházas parlament van. Ezt Orbán csak akkor fogja itt megkockáztatni, ah már vezér és kancellár lesz. Amellett bocs, de nem érdekelnek a britek. Az érdekel, ami Záhony és Hegyeshalom közt van.
@sírbateszezazegész:

De figyeltem.

Eppen azert nyert Angela ilyen siman egy honapja, mert ok jottek ki a legjobban a valsagbol az egesz EU-ban.

Az EU-szkeptikus partok egeszen biztosan nonek az EP-ben.
A EP szocik forditasat varjak a kutatas alapjan. Az SPD es a CDU gyanithatoan nem fogja nagyon novelni a sulyat (a zoldek es a liberalisok elveszithetnek egyutt 6-8 mandatumot, ami 1% az EP-ben).

Igy aztan Merkel vagy az EP szocikra hagyatkozik egyre tobbszor (es innen mar csak kommunikacio kerdese, hogy ezt a helyzetet melyik part tudja belpolitikai teren kihasznalni), vagy pedig a nepparti frakciora tamaszkodik.

Igy vagy ugy, de Orbanek pozicioja erosodni fog.

A Mercedes a kisse megfizetett rabszolgaival igy is joljar.

A magyar bankokba 2012-ben meg majd' 2 milliardot toltak Europabol. Fizettek, mint a kisangyal....
@GeoCracker:
Gábrisnál... Nem elaprózni! Essetudni... komolyan... hová kerültem?
Mint valami libsibolsi fészek ez itt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Teljesen. AMolyan liberáljudaistabolsiösszeesküdt jégbarlang, vagy mi
@GeoCracker:
ad 1. Hát változtatnak, az mindig valaki alatt történik. (Szerintem amúgy rábasznak, csak nem 2014-ben, hanem 2018-ban.)
ad 2. Ez most már "állandó". Az ide eljutás kérdése irreleváns már.
ad 4. Elvileg sem értek egyet. Különösen nem a szlovákok vendégszeretete gondolattal. Tudod, az a baj, hogy a balnak nevezett oldalon ezeket a dolgokat képtelenek felfogni. Pedig ezen éppúgy benne vannak az emberben, mint a saját családja iránti vonzalom. Ez az évszázados hozzáállás nagy mínusz, mindenféle törvénytől függetlenül.
ad 5. Tényleg érthettem volna, hogy lakosság, de nem úgy olvastam. Végletes megosztás? Na, az nem ettől a törvénytől van.
ad 6. Nem tudom. Arra tippelnék, hogy a brit felsőház csak egy formalitás. Amúgy egyetértenék a kétházas parlamenttel. Ez pont egy jó baloldali programpont lehetne. De erről sincs szó....
@simple observer 1.0:
Orban a jelen felállásban választással egyre kevésbé lesz leváltható. Erről a háztáji Goebbelse is tenni fog. Akárki is, ügyes gyerek.
Ellenben az álami ellenére nem világhatalmi tényező. NAgyon gyorsan eljuthat oda, hogy morcos bácsik és nénik egy lámpavashoz kikisérik.
KNOSZI!!!!!!!!!!!!!!!
Irány az Ibériai-félsziget!
hvg.hu/gasztronomia/20131022_Sor_tengervizzel

Ez a mocsok nyúúúúúúúl, ez tud valamit... Gyanúúúúús, nagyon.
Deutsch Tamás ügyvédi irodát alapít, " kormányzati megrendelések " jeligére?

Kint keres kb. 2 millát, itthon a fidesztől is kap rendesen, most tovább szívja a vérünket itthon is.

Jobboskák, birkamenet, sunyi CÖF, most miért nem hőbölögtök?

Ja, a mi elvtársunk, jó elvtárs!

Hamarosan saját ügyvédi irodát indít Deutsch Tamás. A fideszes politikus az új cége mellett nem szándékozik feladni a brüsszeli képviselőséget sem.
Deutsch Ügyvédi Iroda néven saját vállalkozást alapít Deutsch Tamás. A Fidesz uniós képviselője megerősítve az Index információit elmondta, hogy a jelenlegi tervek szerint az iroda tevékenysége 2014. január 1-től indul majd.

Deutsch Tamás az első Orbán-kormány idején sportminiszterként fejezte be a jogi egyetemet, 2011-ben pedig letette az ügyvédi szakvizsgát. Ezt követően az előírásoknak megfelelően egy évig alkalmazott ügyvédként dolgozott, és 2012-től vállalt egyéni ügyvédként jogi ügyeket.

A brüsszeli képviselő kijelentette, az irodában 5-6, eddig szintén egyéni ügyvédként dolgozó jogász lesz a munkatársa. A leendő kollégák többsége évtizedes tapasztalattal rendelkezik a legkülönfélébb területeken, így az iroda céges, polgári, büntető és nemzetközi ügyeket is vállalhat.

Deutsch azt is elmondta, hogy az új vállalkozás nem jelenti azt, hogy feladná politikai karrierjét, az új ciklusban is jelölteti magát a Fidesz brüsszeli listájára.

Az ügyvédi iroda olyan vállalkozási forma, amely adózásilag kedvezőbb lehetőségeket nyújt a benne résztvevőknek, mint az egyéni ügyvédkedés. Az országgyűlés tagjai között is több sikeres ügyvéd található. Vonzó példát jelenthet Papcsák Ferenc fideszes képviselő jól menő ügyvédi irodája. Papcsák a napokban a Heti Válasznak adott interjújában elmondta, hogy tulajdonosként tavaly ÚGY TUDOTT 65 MILLIÓ FORINT OSZTALÉKOT KIVENNI a cégből, hogy az ott folyó ügyekkel személyesen alig kellett foglalkoznia, azt megoldották az alkalmazottak.

Na ezek vagytok ti, a nemzeti szarok!
@Szúnyog:
4. nem baloldaliság kérdése. Felelősségé és moralitásé. A lakótelepen sem ugatok bele abba, hoyg a szomszéd hova akassza a képet a falon. Cserébe én sem viselném el.
Készéggel átmegyek Révkomáromba sörözni, és örömmel látom vendégüla szomszédot egy pofa borra.
De én nem ugatok bele abba, hogy ott mire költik az adóját. Lesz kedves fordítva sem.
A nemzeti érzés nem a csalánossal azonos. Az csak a hatalommániás választási manipulátoroknak fontos.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csak nehogy akkor akard, mikor húznátok fel a lámpavasra, azt szólsz a betyároknak, még egy cigi férjen bele neki:)...
@GeoCracker:
Bezony! UGYE???
Ez a jeges csávó amúgy is régóta a bögyömben van, folyamatosan ellövi a gondolataimat, meg le is írja a kis rohadék...
Ráadásul ez is jobboldali libsi akar lenni... hihetetlen!
Oszt akkor Piktornak i marad???
A balett?
A KISZ-be, vagy a Liberális Internacionáléba mégsem mehet vissza, hisz ott is már ismerik, a másik meg meg is szűnt... Vannak itt gondok, na!
De ez is a libsibolsi hordák miatt van!
@GeoCracker: Jó, ebben nem fogunk egyetérteni. A nemzet egy, akkor is, ha olyan aljas módon szét lett szedve. A legtermészetesebb számomra, hogy a 200 képviselőből 2-3-at az elszakított majdnem 1/3 adjon.
@J.László: szia:) tök igazad van... te is kiveszed a lét mikor anyádnak fizetek a pipa után?... (csak szólok, a bal felső 3-as csorba, felsértette a gyíkom, neked nem?... persze lehet a tied nem akkora, vagy laffadt)... te hogy veszed ki?... mint osztalék vagy költség?... ugye nem mindegy...
@Szúnyog: az illegitimitás fogalmát használd kiterjesztőbben... tudod, intellektuális gőg:) (hogy kerülök ide)
@J.László: Szerintem viktorral egy cellában bekamerázva, minden nézettségi rekordot megdöntenének éveken át. ;)
@sírbateszezazegész: brrr. bocs, ehhez már fáradt vagyok. Nem értem.
@Szúnyog:
Arra gondolsz, hogy amikor Piktorunk azt mondta, hogy vannak ŐK, meg MI?

"a haza soha nem lehet ellenzékben” – arra kérte az egybegyűlteket, hogy „a következő három hónapban hozzanak létre kis, néhány emberből álló csoportokat, baráti csapatokat, polgári köröket. […] arra van szükség, hogy százszámra alakuljanak polgári körök és társaságok. […] Erőnk csak akkor valódi erő, ha képesek vagyunk megteremteni és megszervezni a polgári Magyarország nyilvánosságát. […] Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” [2]
Hamarosan létrejött a Hajrá Magyarország! mozgalom, és csúcsszerve, a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör[3], melynek Orbán Viktor (és kezdetben Vona Gábor is) tagja volt; a polgári köröket a két választási forduló között, az esetleges választási csalások bejelentésére létrehozott Demokrácia Központban kellett bejelenteni,[4] mely a mozgalom egyik operatív testülete volt.[5]
A talán az 1995-ben alapított Professzorok Batthyány Köre mintájára létrehozott polgári körök Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök Forza Italia elnevezésű – pártpolitikán „felül álló” – mozgalmának meghonosítása irányába mutattak.[6][7][8]
Orbán Viktor személyesen felelt a mozgalom szervezéséért, melynek kapcsán a Fidesz nevét Fidesz – Magyar Polgári Pártról Fidesz – Magyar Polgári Szövetségre változtatták. A mozgalommal kapcsolatos koordinációt az akkor még MDF-es Hende Csaba, 2007-től Bíró Ildikó fideszes parlamenti képviselő vezette.[9] A Fidesz és akkori szövetségese, az MDF kapcsolatát beárnyékolta, hogy Dávid Ibolya és Orbán másként gondolkozott a polgári körök szerepéről és a két párt esetleges uniójáról – miközben Orbán éppen Hendét, az MDF második emberét kérte fel a polgári körök megszervezésének koordinálására.[10]
2002-ben országszerte 11 300 polgári kört regisztráltak. Orbán jelszava a polgári köröknek ez volt: „készenlét és mozdulás, ha eljön az idő”. Schmitt Pál akkori jellemzése szerint „a polgári körök selyemháló a nemzet testén”.[2]
Az átalakult Fidesz szövetségébe a „polgárok” (itt: antikommunisták) mellett az Orbán Viktor személye köré csoportosuló polgári körök és a „nemzeti érzelmű polgárok” is beletartoznak. A szövetség alkotóelemei tehát egy parlamenti politikai párt, a pártot támogató polgári körök hálózata és a szimpatizánsok időről-időre megszólított, mozdulásra hívott tábora. A nemzeti legitimitást biztosító struktúra kiépítésének a kezdetét jelentette a polgári körök létrehozása, melynek deklarált célja A polgári körök hitvallása című dokumentum[11] szerint a nemzeti érdekek védelme a politikai intézményrendszerrel párhuzamos szerveződési formában.[12]"

Most akkor én nem vagyok „polgár”, vagy „nemzeti érzelmű polgár”, mert nem nyaltam csontig egy volt KISZ titkárnak, illetve annak a kiskancsónak, aki 8 évig a Liberális Internacionálé alelnöke volt, de mára szitokszóvá tette a LIBERÁLIS szót, amiből anno szépen megélt?
Értem... persze egy bizonyos IQ szintnél értem ez csak... a fikuszok még vezetnek akkor... a delfinekről nem is beszélve!
Szánalmasok...
@GeoCracker: Mert már léptem csucsukálni. ;)
@simple observer 1.0: geo leírta a véleményem, nem ismételném:)... de a tied is tiszteletben tartom:)
@Szúnyog:

"__hagyjuk már a hitlerezést. Uncsi.
Tényleg nem értem, miért illegitim? Törvényes választással létrejött törvényes hatalom hozta törvényesen.
Jaja, nekem sem tetszik sok minden. Lehet mondani, hogy pofátlan, hogy szemét, meg sok dolgot, csak éppen nem illegitim.___"

genetikaikatasztrófa

a törvényes hatalom törvénye, a legitimáció és illegitimálás vitáját zárjuk le mert nem érted.

mondjuk megértenéd, ha .... áááá nem.

mondok valamit. elviheted a gazdáidnak is.

már észrevehető volt, hogy a hősök terén, de az Andrássy úton is egy négyzetméteren már nem 3 ember állt, mint régebben, hanem 2 négyzetméteren három. ez azt jelenti hogy infrastruktúrával, riadólánccal, fasszal-busszal sem tudtak kiizzadni kétszázezer embert elrettentésül marketingelni, csak 140000-et. ez ugyan nem kevés, de már többedszer hazudozzák a milliót jó.

hanem még ez a fos ellenzék is 0 szervezéssel kicsődített cca 40000-et.

szal, ha ekkora erőlködés kell már ehhez a hajdani vekkerórással meg a rákaifilipes, meg a többivel szemben, akkor akármilyen az ellenzék, van oka félni a gazdáidnak. és nem az ellenzéktől,

azoktól kell rettegniük akik vekkeróráztak, rájuk szavaztak, és békemeneteztek, de utóbbiak szerint egyre kevesebben. na ezek a fogyatkozók fogják ezt a kérdést elrendezni egyszer s mindörökre....
el fogják magyarázni egészen egyszerűen és be is fogják mutatni, mi is a legitimáció és mi nem az. egészen konkrétan.... figyelj mert én nem szólok, és nem is magyarázom többet...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hogy mire gondolok én? Hogy jött ez az egész ide?
@Szúnyog: majd holnap:)... én örülök, hogy itt vagy:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudtam b+!!! minden jobbikost érdekel a melegpornó!!!!:))))
@jaegtoer: Hogy mi van? Te tényleg nagyon hülye vagy, vagy sokat ittál. Biztosan sört, az illene hozzád.
Mi a fene közöm van a fenti szövegelésedhez?
@sírbateszezazegész: Köszi, kedves vagy. Akkor lefekszem tudatlanul. :)
@Szúnyog:
Erről beszélek... ha nem, hát nem... Agár???
Mint tudjuk a nemzetet mindenki szétszaggatta, csak Piktor nem.
EVIDENS!
TUDTAM! Csak nem sejtettem...
Hisz mindenki olyan árokásó, meg megosztó tud lenni.
Bezzeg a Piktor!
Most képzeld el, ha ő is megosztó személyiség lenne, aki az ország egyik felét felcukkolná a másik ellen...
Szerencsére nem, de ezt tudtuk.
Csak nem sejtettük...
@jaegtoer: és a platform alapjain túl csak mi hiszünk abban, hogy nem lehet megúszni bizonyos dolgokat... remélem tévedünk...
@sírbateszezazegész:
Oszt azzal az akváriummal hogyan állsz?
Rúd, tanga, nemzettyesch Harley van-é???
Nem mellédumálni!!! :)
@Szúnyog: azt mondtad fáradt vagy:)... na, a legitimációt nem az adja valójában, hogy a fennálló szabályok alapján hozzák meg, hanem a társadalmi elfogadottság... így érted?:)
@jaegtoer:
Mindig is komoly és őszinte tisztelettel tekintettem a csökkent értelmi képességűeket oktató gyógypedagógusokra.
Valami ilyesmi veszett meg benned is... :D
Izé... el...
@sírbateszezazegész: ja, értem. S korábban minek, milyen társadalmi elfogadottsága volt? Pl.Gyurcsány Ferenc kormányzásának? Ugyan már....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nekem van akváriumom:)... a többivel szerintem meg te rendelkezel... logikus?!?:)))
@sírbateszezazegész:
A túrót... Még evezőm sincs sajátom... A kis Corsám az mennyire nemzettyesch? :)) A Berlingóm meg francia a rohadék, szóval végképp nemzetietlen, vesszen Trianon!
@Szúnyog: te most csak szórakozol...:) vagy az absztrakció teljes hiánya teszi mássá léted:)... melyik?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: arról nem beszélve, hogy egy jó seggű fogorvos helyett, aki nemi gerjedelmed tárgya, egy kutyáról küldesz videót... vagy a kettő egy és ugyan az?:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te, vazsi losonczy-sarj... gézánál mikor voltál utoljára?:))
@sírbateszezazegész:
Próbáld elmagyarázni neki... bár... hagyd... nem értené... :D
Fabius

Szeretném emlékeztetni, hogy volt hazánkban több összefogás korábban. Pl. 2002, 2006. Az eredmény ismert. Lehet, hogy Bajnai mögött vannak emberek akiknek nem okoz problémáat az alapszintű matek. De, hogy politikusnak balfácánok az nem kérdés. Amíg egyenlő távolságot képviseltek ORbán és Gyurcsány között erősnek mérték őket. Az MSZP-vel egyenlő félként tárgyalni politikai öngyilkosság volt.
Szerintem sem lesz kormányváltás. Mert nincs kire szavazzon aki unja a rezsicsökkentés (a legnagyobb ellenzéki párt megszavazta!!!) szintű politikát.
@sírbateszezazegész:
Ecceri sírbavivőknél ez így megy?
Már a fogorvos seggére is gerjedsz?
Akkor ott gondok lesznek... :((
Én maradok a csajoknál - tudom, maradi dolog, meg minden - de mégiscsak bevált dolog... :D
A vazsi izékét nem értem...
Mit ittál? NEM KÉNE ANNYIT! :D
Gondok lesznek ott. A lengyelektől kaptad, vagy a románoktól? Merthogy nem mindegy...
@Szúnyog:

Nem tartom tisztemnek, mert Bandi batyank meg tudja vedeni magat, de ugy latom 1-2 uj szempontot hozza tudok tenni a temahoz.

1. Nem tudom, hogy a modern kori demokraciaban tortent-e olyan, hogy egy kormanyzat a sajat maga ciklusa alatt meghozott uj torvenyek mellett ir ki valasztast.
Amit a Fidesz elkovetett, az a gerrymandering csimborasszoja.
Az USA-ban kerek 10-es evekben nyulhatnak hozza a valasztasi torvenyekhez. De ott elore tudhato, es a partok aszerint politizalhatnak!
A republikanusok ezt jonehany allamban ki is hasznaltak 2010-ben. Az mas kerdes, hogy az ennek hatasara megerosodott Teasok, most eppen szetfesziteni latszanak az egesz partot....

De mint olvasom, ebben a kerdesben valamelyest egy nevezon vagy a ballibekkel.

2. Az elozo pont alapjan nekem nem lenne gondom azzal, ha idonkent atirjak a valasztojogi, es/vagy eljarasi torvenyt, csak akkor azt elore tervezheto modon tegyek. Illetve, ha egy kormanyzat valtoztat ad hoc jelleggel, akkor az mar csak a 2. valasztasnal lephessen eletbe.

3. Ezt mar szamos part (foleg Karacsonyek) megenekeltek. Es igazuk van.

4. Magyarsag =/= Magyar allam. Magyar allam =/= Magyarsag.
Mint ahogy Szlovak allam =/= Szlovaksag....
Egy allam az orszag lakossaganak (tobbsegi es kissebsegi) sorskozossege. A hataron tuli magyar resze a Magyarsagnak, de a Magyar allamnak NEM!
Logikadat tovabb vive, pl. Debrecen onkormanyzatanak ugyeibe miert ne szolhatna bele pl. Szeged onkormanyzata? Es vice versa? Hiszen mindket telepulest/onkormanyzatot MAGYAR emberek alkotjak, szavaztak meg.
Lehetne meg ezt tovabb fokozni, es meg blodebb peldakat hozni, de minek?
Ezt a temat mar sokszor lejatszotta a blog kozonsege. Lehet, hogy te komolyan gondolod ezt a szavazasi dolgot, de jol lathatoan a Fidesz egy pillanatig sem. Szamukra a hataron tuliak pusztan szavazogepek.

5. A fidesz szinte(?) minden dontese a megosztasra iranyul.

6. Ehhez talan csak annyit, hogy Viktor rendszere sokkal inkabb Benito fasiszta rendszerere hajaz. Bar ketsegtelen, hogy a Jobbikban a naci kisebbseget is megkaptuk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ráadásul ez is jobboldali libsi akar lenni... hihetetlen! "

azagyadba mentaz lajtaduna

akar a fasz joboldali li, le se írom BrRRkhrrrr! na

maradok a kályhánál, munkalapú értékek a Főnöknek, mint 25 év kényszermunka meg ilyesmi, aszonta 25-tel jönnek neki, akkor szerintem is, és minél előbb elkezdheti. Ő is!! személyes példamutatás és sopronkőhidán ott tényleg hasznossá tehetné magát és akkor meg részrehajlás se lenne, mert ugye körösztény konzervatív jobboldali versenyzőként kérném rá a verdiktet... nem lenne sportszerű?
ilyen liberáncsos hbrrr! izéként hogy jönnék én ehhez? most öszinténkomolyanistenbizony?!
@GeoCracker:

"NAgyon gyorsan eljuthat oda, hogy morcos bácsik és nénik egy lámpavashoz kikisérik. "

Azert remelem ez nem fog megtortenni.
@sírbateszezazegész:

"geo leírta a véleményem, nem ismételném:)... de a tied is tiszteletben tartom:) "

Ezt igazan nem ertem, de talan tulelem valahogy.. ;)
@Egyallampolgar:
A gond az, hogy ezek már rutinszerűen gyakorolják a szeppukut.
Valaki szólhatna nekik, hogy azt 1x is elkövetni sok...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: áh csak olasz habzóbor van... csóróság van... pedig mekkora osztigát láttam ma:(... hát a rokonokról, a losinczi gézáról:)... a kutyára meg nem kérdezek rá többet, látom "szíveden" viseled, én meg diszkrét vagyok:))
@sírbateszezazegész:

"vagy az absztrakció teljes hiánya teszi mássá"

lipicai vezérmén funkcionális nemzőeszköze! az! az! kedves Lordom, Sir Bates! nem, ez az egész figura maga a derivált nonfiguratív és gyökvont szürreális absztrakció krónikus sárgarépafőzelékje csőben-sült fekete-retek kompótos sósiszap pakolásban.
@jaegtoer:
Figyu, az egyik nagyfaterom ott volt smasszer. :)
Erre hivatkozva valami protekciót tudok szerezni nekik??? Mert látom, igény az lenne rá...

@simple observer 1.0:
Pedig ez az ország legnagyobb gondja, az állítólagos "ELIT" előtt nem lebeg ez a példa...
Merthogy kissé másképp állnának hozzá a dolgokhoz. Persze tudjuk, ez a következmények nélküli ország.
Ahol manapság a legvadabbul kommunistázó politikusaink mind MSZMP, KISZ tagok, vagy titkárok voltak, akik máig ölebként dédelgetik a volt spicliket és saját tartóikat is.
Ez kell a magyar népléleknek, nem a szembenézés, meg a felelősség. Hisz az kellemetlen, az álomvilág szebb.
Soha nem lesz itt felelős kormány, aki el is tud számolni a tetteivel és a pénzekkel. Ez kell a magyarnak!
@simple observer 1.0: ? orbán és merkel desztinációban értettem... amire előttem válaszoltál neki...:)
@GeoCracker:

"Orban a jelen felállásban választással egyre kevésbé lesz leváltható"

én kezdek azzal a gondolattal barátkozni, hogy én azt se bánom, ha lábbal előre cipőben 180 fokos szögben transzferálják a küszöb felett ki a kancelláriáról.....
ahogy gondolkozok....hmmm egyre jobb... valaki ágyútalpról álmodozott.... mélyen egyetértek, de mért lennénk ilyen kicsinyesek? Bajkonur? Houston? levált rakétahordozó? Attilakoporsója reprint?
@simple observer 1.0:

"5. A fidesz szinte(?) minden dontese a megosztasra iranyul."

veled mit osztott meg? :D
@jaegtoer: viszont irodalmi munkásságod bővült... és azért ez nrm nagy ár... nekem:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"_... valami protekciót tudok szerezni nekik??? Mert látom, igény az lenne rá..._"

TC. F. p. Bolida - Ch.T

Koeszenoem. stop. munkaara igaeny van.stop protekcio nem aktuaalis stop helyette olommellaeny stop aes olomcipoe is szueksaeges stop.
@Orica Középföldi: viszont az érdekelne, hogy te mit gondolsz az mszp-e14 taktikájáról?... komolyan kérdem.
@meg történelmi lesz az én személyes felelősségem, ha valami világrengető csoda folytán Papcsák a nyakunkon ragad. Pech, de ha a kormányváltó választói akarat nem találkozik egy elfogadható jelölttel, akkor elmehettek a picsába

Ha neked Papcsáknál rosszabb egy képviselő mert szoci akkor nagyon jó helyed van Orbánisztánban.
@saravad: Az, hogy párhuzamot vontam, nem egyenlő azzal, hogy egyenlőségjelt tettem. Más korszak - más feladatok. Kerényi meg egy zavaros fejű (amúgy volt Dem.
Chartás) pojáca, nem érdekel, nem is tartozik a Fidesz vezetéséhez hálistennek.

A szegényeknek pedig nagy segítség a rezsicsökkentés, a közmunka, és a munkanélküliség ettől is független csökkenése.
@Bakter: Ja, az e-útdíj is jó példa, akkor is mindenki azt mondta lehetetlen bevezetni, úgyse lesz belőle annyi bevétel, mint amennyivel számoltak - aztán bevezették és tervezetnél több belőle a bevétel. :) És ez a lényeg. Ebben az országban meg semmit nem lehet tökétlesen bevezetni, ilyen a mentalitás. Mintha 10 millió autista lenne, aki minden változásra úgy reagál:
1. Baromság.
2. Úgyse fog működni.
3. Nem teszik, csak azért se akarom.

Stb.

Aztán némi hiszti után úgyis megadja magát. :)

Ilyen világban élünk, minden változik, és egyre gyorsabban. Hálistennek ebben a ciklusban felpörgött ehhez a politika sebessége - ideje volt.
@sírbateszezazegész: Termeljük ezerrel a GDP-t, kevesebb időm van a kávéházi okoskodásokra. :) De ez az okt 23-ai sóműsor idecsalt. Kíváncsi voltam, más is úgy látja-e, ahogy én, és a válasz megnyugtató: igen, más is úgy látja. :)
@V-PORT:
jéééééééééééééééé...van egy "álamférfi" és ki is lenne őkelme? csak nem? a törpike? aki rezsitcsökkent és elbaszta a magyar forint váltási arányait, hogy többet rabolhasson (közel 42%-kal többet mint az azelőtti váltás esetén)

naccerű álamférfi a kappanhangú romacsávó középázsiából...echte magyar

brühüyyy

és a fidesznek nincs is baja csak bajának van baja
@Blogger Géza:
gájza én eddig is úgy hallottam, hogy minden nagyon szép minden nagyon jó mennyetek haza nincs itt semmi látnivaló

brühüyyy

és jobban is teljesít...
miközben a GDP már 1970 előtgti szinteken zuhan kevesebb mint 25000 milliárd HUF pedig 38500 milliárddal vették át 2010 március ídusán...jól teljesít...mit nem lopott még el?
@Blogger Géza:

"___@Moin Moin: Miféle 25 év? Ez meg hogy jött ki?___"

fidesz (anyja neve:mszmp, apja:KISZ, született:1988.03.30)

2013-1988= 25
1988+25= 2013
@jaegtoer: ég alá, víz alá, kő alá, föld alá :-)
@simple observer 1.0:
Én sem szeretnék egy második 56-ot, de még kristályok éccakáját és hasonlókat sem. Viszont a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás és személyes törvénykezés eddig nem sok jóra vezetett. Épeszű akarnok ismeri a határokat. Orbán egyre kevésbé látszik ilyennek.
hvg.hu/itthon/20131025_Gyurcsany_Mesterhazy_Bajnai
Na most már menj a fenébe! Próbáltam európai módon megnyilvánulni, de nem megy. Itt a határ, amikor azt mondom, elegem van. Ön akar a miniszterelnök-jelölt lenni? Miért kell a két "szövetségesét" nehéz helyzetbe hozni? Miért használja ki a fölényét, ami politikai dörzsöltsége jelent? Miért nem engedi, hogy megpróbálják? Miért nem segít nekik?
Lehet Gyurcsány és Dk hívők engem szidni. De én akkor is kritikus voltam Gyurcsányhoz, amikor még önök is, csak én nem felejtettem el.
@DarthVader:
a gájzának két esze van de egyiket otthon használja a másikat meg nem tuggya hol felejtette

brühüyyy

az az "azsanprovokatőr" az világszám
@jaegtoer:
hülyevagyjég, már megint

ilyen bonyolúlt matematikai fordulatokat bedobni gájzának? interpoláljál...
és deriválj...assemérti de legalább elsírja magát

te gonosz

és a kkor a kubatovelvtárshogyanfizeti ki a zorra bérét a gájzának?
jenben vagy CHF-ben?

esetleg fakauri?

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

". jössz öt perccel az életemnek:) "

Az "én mindenkivel kedves vagyok" attitűd nem zárja ki, hogy disztingválj:)))
Ha igen, így jársz!
@Szúnyog: Az az aljas mód.
1. a kommunistáknak közük se volt hozzá. Tudom nem írtad, de a széljobb sokszor üt meg ilyen hangokat.
2. A nemzetiségek határai nagyon ritkák azonosak a közigazgatási országhatárokkal.
3. Trianon egyenes következménye két dolognak:
- a Monarchia egy vesztes háborúból jött ki, és a magyar csapatok akkor is harcban álltak, amikor már minden épeszű ember az embereit mentette
- A nyakas magyar hülyék közel száz évig olyan nemzetiségi politikát folytattak, aminek egyenes következménye volt a revans-vágy. Ugyanis elfelejtették megkötni a maguk kis kiegyezéseit az itt élő románokkal, szerbekkel, szlovákokkal, stb. Márpedig egy országban, ahol a közig.határon belül a lakosság közel fele más nemzetiségű erre szükség lett volna. Amúgy Trianon valóban irracionális határokat húzott meg az említett revansvágynak köszönhetően.
4. alkalamsint a hunagristák által emlegetett nagy-magyarország abban a fromában nem létezett. A monarchián belül egyfajta kiseu volt. Aztán lehet visszamenni a történelemben hosszasan.
Mit várunk aki egy alatt teljesen megváltoztatja a véleményét. 2012. október 23. - legyen Bajnai, 2013. május 1. - legyen Mesterházy, 2013. október 23. - legyen valaki más. Március 15-én azért nem mondott mást, mert akkor hóhelyzet volt. Hol van itt az el? Ja, hogy ahhoz dörgölőzünk, akivel nagyobb az esély? Hogy ez is el?
@V-PORT: Mit várunk attól, aki egy év alatt

Így van helyesen.
@rodeo36: Számomra örök rejtély marad, honnan veszed az abszurd számaidat. Ebben ciklusban összességében 2-3% közötti GDP növekedés lesz - ami elég nagy előrelépés a 2006-2010 közötti visszaesés után.
@V-PORT:
Nincs okvetlenül igazad. A logon vissza lehet olvasni amiket például írtam. Egy évvel ezelőtt Bajnai nagy ígéret volt. Talán, ha a Milla nélkül, Juhász nélkül....
Mindegy. Én is bíztam benne, mert a blogjukon okos dolgokat mondott. Egy éve én is Bajnait szerettem volna.
Közben eltelt az a fránya év. A maga történéseivel. Bajnait nem a Fidesz nyomta le. A barátai és harcostársai. Meg a saját antipolitikussága.
Ennek jelei látszottak az év első felében. Akkor realitásnak látszott, hogy Gyurcsány magára húzza a Fideszt, és a hátttérben levegőt enged a többieknek. Bajnai híjján az MSZP-nek. Amiben Mesterházy valóban egyfajta pávatánccal, de tudta hozni a fiatalabb generációkat és ki tudott egyezni a bivalyokkal.
Közben azonban elszállt vele a ló. A videóin követhető, hogy miként bújt bele egy polceleb bőrébe, és nem vetette alá a saját érdekeit a megegyezéses érdeknek.
Gyurcsánnyal nem az a gond, hogy ezt nem látja, és nem vált. Hanem az, hogy neki sem kellene. Mint írtam, Vadaival nyerhetne. Önmagában nem feltétlen.
@jaegtoer: És miért kéne ezt bárkinek is "visszaadni"?
@Blogger Géza: Sőt. Tejjel és mézzel folyó kánaán van.
A balliberális métely 2002-ben került hatalomra, ha emlékszel. 2008-ban volt egy világválság-hullám, ha emlékszel.
Ellenben volt egy ellenzék, amelyik kordont bontott, ultrákat tüzelt, köztereken hugyozott, és alkalmasint mindent obstrukcióval gátolt.
De mindegy. Tapicskolj a Vezéred sugárzó mosolyával langyitott dagonyában.
orban és a fideSS hazaáruló...
küldetésük van mint hortinak...
a nemzetet letaszítani...
@GeoCracker: Felvállalod, hogy olyannal vitázz, akit semmilyen tény nem tud meggyőzni?
Én ignoráltam.:-))
@GeoCracker: Bezzeg a mai ellenzék! Az nem rugdos letépett fejeket az utcán, nem tör be erőszakkal más székházába és konstruktívan áll az ország szükséges megújulásához és átalakításához!
@GeoCracker: A magyar urak a magyar néppel sem kötötték meg a kis egyezségeiket. Nekik mindegy volt, milyen napszámosok melóztak a birtokon. Amíg a románokat, szlovákokat a nemzeti függetlenség láza egységbe kovácsolta, nálunk maradt az urak és a szegények szembenállása. Ez vezetett a Tanácsköztársasághoz, majd az azt követő terrorhoz. Nálunk azóta is két nép él, amely nem alkot nemzetet: a magukat kiválasztottnak tekintő réteg és az általuk, a nemzetből kitagadott többség.
@CSENDES: Lehet, hogy igazad van :-))

@nu pagagyí: Igen. S jelenleg is erre robogunk
tanulságos így egyben, és csak azt erősíti bennem, hogy a saját pecsenyéje fontos mindenkinek, még a szeretett Ferinek is, más nem számít, és aki kicsit másképpen látja a dolgokat, az dögöljön meg.

index.hu/belfold/2013/10/24/te_vagy_az_utban_-_igy_szidtak_mesterhazyt_a_dk-sok/
@Blogger Géza:

talán azért, mert a Főnököd vastagon tehet az elvesztegetett 25 évről és az évszázad rablásáról.

Büszkeségből miért nem olvasod azt az oldalt is ahol a faszparaszt nyalfosni akarta S. Indira kezét.
Főnököd mindenhol szégyent hoz mindenkire.

amúgy alap, hogy a férfi hajol a kéz fölé, és nem is érinti a szájával a kézfejet. nem illik.
az, hogy milyen mélyre kell hajolni attól függ, hogy a nő milyen magasra emeli a kezét. nem ám úgy ahogy a főnök, aki megragadja mint a disznósonkát oszt uccu neki teleszájjal-telinyállal, baszki, de ha ehhez van szokva.... meg aztán disznó lett maga is, annak intelligenciája nélkül. azt hiszi egyenlő... hát nem, nem az, de majd megkapja a helyértékét...

Indiában meg, mint ahogy Keleten általában nincsen fogdosás, nyaldosás, hanem üdvözlő szavak, meghajlás, biccentés, trallala ez is tisztes távolból... tényleg egy megabunkófocidrukker, hagyjuk már az intelligens parasztokat.

Na menj az oltárhoz és imádd.
@GeoCracker: Szerintem a ballibek is szoktak köztereken vizelni. :)
és még:

Újra okozhat kínos perceket Gyurcsány

Nyilvánosan invitálja pénteken az MSZP és az Együtt-PM vezetőit az október 23-án felvetett javaslatainak megvitatására Gyurcsány Ferenc, miközben a két párt vezető politikusai úgy látják: az összefogást hangoztató DK valójában még egyet lépett hátra az együttműködéstől. Igaz, a DK-nak lehet, hogy ez rövid távon nem is célja.

hvg.hu/itthon/20131025_Gyurcsany_Mesterhazy_Bajnai
@jaegtoer: Nem hinném, hogy ez lenne a baj Orbánnal. Mert nem kell neki a világ összes tájának etikettjét ismernie, hiszen nem diplomata. Viszont ami nagyon nagy gond, hogy a stábja sem tudja, s nem készíti fel. Na, ez gond. Úgy hívják kontraszelekció.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mindenáron ő akar diktálni, szerepelni. És ez bizony meglehetősen visszataszító.
@jaegtoer: finomkodó vagy, pedig kár ez is rá, annyi tapló bunkósági jelenet van vele és róla, hogy össze lehetne rakni egy egész estés filmet is.

Bevillan fellépek az asztalra cipővel, gúnárként lépdelek a gáton, nézem magam a megválasztáskor a csúcsszuper klippen, oszt közben mosolygok stb-stb
@rodeo36:

"hülyevagyjég, már megint"

töredelmesen bevallva, elismerem:)

"__és a kkor a kubatovelvtárshogyanfizeti ki a zorra bérét a gájzának? jenben vagy CHF-ben?__"

én jó ideje ezen kuncogok, hogy ők azt kapják jutalmul, amit én büntetésül, csak van/lesz egy lényeges különbség, én a jéghátán is megélek, mert nekem ez az elemem, napi projektem, de nekik már annyi, csak még nem vették észre, hogy fogy a levegőjük.
jaaa! ....és késztervem van.
@CSENDES: ez a bajom nekem is, igen tudom, nem sokan látjuk ezt így. Itt is sokat mondó a tárgyalási taktika, és a megegyezési szándék, ha sarokba szorítom az elvileg partnernek tekintett felet, akkor nem kell csodálkozni, hogy vissza kapom, ha pedig nem is akarok megegyezni, csak magamat hájpolni, akkor jól csinálom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez a ferkó egyre sikeresebben ver szét mindent a bal oldalon. :)
@Blogger Géza: Te Géza, merő szívjóságból szólok, hogy ezt az útdíj-ügyet ebben a formában ne nagyon feszegesd máshol, mint itt, mert véletlenül meghallja egy szállítmányozó, és neked annyi! Nem marad belőled hamvasztani való se. Csak szólok, mert nálam nagyobb emberbarát a világon nincs.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ki akarja kényszeriteni a nyilvános "nem"-et. Ne csak a faszbukon üzengessenek neki.
@Blogger Géza:

"Bezzeg a mai ellenzék! Az nem rugdos letépett fejeket az utcán"

hehe, ez jó!!!!:DDD ez van akkora, mint a másik oldalról a felgyújtottátok a fél várost és tankokkal furikáztatok...
@V-PORT: "Miért használja ki a fölényét, ami politikai dörzsöltsége jelent?"

mert ez mar nem a szocializmus.

lehetett volna egyuttmukodes szepen is. ritka undirotak voltak a "szovetsegesek".

most akkor verseny van:-)
az pedig ezzel jar. tessek szepen hozzaszokni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: megmondom frankon, nekem egyre jobban tetszik amit gyurcsany csinal.
felrazza vegre ezt a langyi, beposhadt, mosdatlan bandat:-)

mert ugye az ellenzekunk alig valamivel jobb, mint a kormanyunk a jelenlegi helyzetben. nyilvanvalo, hogy a szocik csak arra mennek, hogy atkeruljon a mutyi az o kezeikbe orbanebol..
Az a legnagyobb dráma, hogy a legnagyobb ellenzéki párt pont olyan idióta gazdasági elképzelésekkel bír, mint az Édesjóisten pártja.
@DarthVader: lehet, de akkor ne takarózzon az együttműködés jelszavával, mert ismét nem a szavak, hanem a tettek számítanak. Én zavart érzek a szavakban és a tettekben, lehet rosszul érzem, de eszembe jut az ájemefes narancstánc, ami hasonlóan működött és mi is lett a vége.
@Blogger Géza: mondod ezt te, akinek elvatrsai autokat gyujtogattak, rendoroket tamadtak meg, tv szekhazba tortek be, honapokig allomasoztak a kossuth teren mindent osszeszarva, hugyozva.

normalis vagy te, gejzu?:-)

ennyire oda van az ertekrended, tenyleg?:-)
nalatok a hazudozas es a kettos merce tenyleg ennyire alap?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ez a ferkó egyre sikeresebben ver szét mindent a bal oldalon. :)"

ő a tesla-cella, a rejtett hadoszlop, a tégla, a stirlitz, és a 14. a postol
@ausländer Sipi: Nekem nincsenek elvtársaim, a jobbikos csürhéhez meg végképp semmi közöm. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ki mit ert osszefogas alatt..

az mszp-egyuttpm a teljesen megalazkodo, kozeletbol eltuno, kinos ugyeket nem bolygato gyurcsanyt latna szivesen. helyesebben csak a szavazoit.

ezt nem egyuttmukodesnek hivjak. ez az, ahogy a fidesz mukodott egyutt a kisgazdakkal, az mdf-fel es most a kdnp-vel.

ezenkivul ha a jelenlegi mszpvizfeju ellenzeki osszefogas nyerne 2014ben nem sok lenne a kulonbseg, leven a jelenlegi mszp ha nem is akkora gengszter, mint a fidesz - bar nem sokkal kisebb - de meg balfas zis hozza. meg egy 100 napos programba siman belerokkanna az orszag.
@ausländer Sipi: felrázás tényleg kell, csak nehogy elszámítsa magát megint, mint annyiszor már, ha minden hidat ami összeköt, sikerül felégetni, akkor a megegyezés esélye minimális lesz, az együttműködésé pedig nulla.
@DarthVader: Ne aggódjál, beszéltem erről szállítmányozókkal is. Persze, hogy senki nem örül, ha többet kell fizetnie, ezt nem is várja el tőlük senki. Lényeg, hogy fizetnek. És manapság már elég jól működik a rendszer (első kézből tudom)
@Blogger Géza: jobbikos csurhe? az a fidesz kulonleges egysege volt, a kubatov-fele huligankulonitmeny, akik a varosban romboltak.

es megkeressem neked a kossuth teren elhangzott beszedeket, amikor mar-mar szakralisan konyorognek orbannak a felszolalok, hogy vegye at az orsagot?:-)

egyebkent majd jovore, amikor koalara lep a jobbik es a fidesz, akkro lesz kozod hozza:-)
@ausländer Sipi: igen ez is benne van, kell a kontroll, kell hogy figyeljék egymást, kell a minél szélesebb összefogás, keskeny az a mezsgye amin járni kell az ellenzéknek, kölcsönös engedmények kellenek, és nem ultimátumok.

Az erőszak erőszakot szül, még ha az verbális is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a jelenlegi ellenzeki osszefogas lofaszjankok gyulekezete, akiknek ugyanugy nincs mas celjuk - keves kivetellel - mint a mezesbodon feletti felugyelet. van par idealista, mint juhasz es bajnai, akik tiszta politikat es normalis gazdasagot akarnak, de az mszps zombik meg fogjak oket fojtani, mert nekik a mutyi fontosabb. ez a jelenlegi osszefogas.

ezen nincs mit rombolni. nem veletlen, hogy bar az orsaag ketharmada-haromnegyede kormanyvalto hangulatban van, a jeelenlegi ellenzeki osszefogas nem dobogtatja meg a szivuket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jovanna.. reggel van meg, csak egy kavet ittam es ilyenkor elfelejtem:-))))
@ausländer Sipi: A Kossuth téren senki nem rombolt semmit. Jegyezzétek már meg, mikor hol mi történt, igényeljetek a pártközpontból Cavintont, ha máshogy nem megy.
@CSENDES:

egyetértek veled, ami a protokoll főnök tennivalóit illeti.
azt, hogy egy térképen számmal jelzett ország kulturális dolgait nem ismeri, rendben van. Ugandáét, Kongóét sem rendben, Mongóliáét sem az is rendben. Indiáét seeeem. jó rendben.

úgy kezdődik a kézcsók, hogy a nő nyújtja a kezét, kézfejjel felfelé. ekkor jöhet a többi... persze nem fölemelni, és nyaldosni..
ha a nő nem úgy nyújtja, vagy nem nyújtja a kezét, nincs kézcsók. nincs. lehetetlen. de a példa mutatja, hogy ez az ember mindenkire veszélyes. és azt is mutatja, hogy minden álcázás mellett egy agresszív és primitív állat. bár ez a földi gilisztára nézve meglehetősen dehonesztáló, de kb egy a szint, az is mindenre rámászik, hogy valamire jusson.

a kézcsók nem az indiai kultúra, hanem az európai kultúra része.
@sírbateszezazegész:

"viszont az érdekelne, hogy te mit gondolsz az mszp-e14 taktikájáról?... "

Én nagyon örültem egy éve Bajnainak, de akkor is az motoszkált bennem, hogy akarja ezt megcsinálni, kikkel, mi módon? Volt-e háttéregyeztetés? Közös stratégiai koncepcióban való megállapodás? Stb.

Aztán persze kiderült, hogy semmi, illetve a Milla és a Szolidaritás igen-igen ingoványos terep lévén, nagyon kevés. Érzéki csalódásnak nevezném a két formációt.

Most már csak visszatekinteni tudok. MA első reakciója is a kiszorítás, elhatárolódás volt.
GyF ellenérzést kifejező reakciója meglepett.
Számomra ma sem világos, mi volt az indoka.

Innentől egyre inkább zsákutcába hátráltatták az E14-et. Elért a végére.

Szerintem nincs taktikája az mszp-E14-nek. Látszólag az mszp uralja a porondot.Kapkodás van. Zsarolás van. Nagyképűsködés van. Színház van. Cirkusz van. Nagyon ripacs játék van.

Miközben vért izzadva próbálják elhitetni a világgal, hogy ez a csili-vili cirkusz a világ legjobbja, azért a közönség látja, hogy az oroszlán ugyan ifjú, de nem is oroszlán, a bohóc öreg és unalmas, a trapéz csak 1 m-rel van a föld fölött, a sátor foszlik, a tartóoszlopok elöregedtek, a csere selejtesre sikerült. Rájuk fog dőlni a ponyva.

Mellettük közben felépült egy önellátó új cirkusz. A porondmester nagy sómen, mert újat építeni egy bukott cirkusz után, mi több, nemcsak a legjobb artistákat lopta el, de a nézőket is. Egyre inkább:)

Az elmúlt egy évben sokszor leírtam itt, így csak címszavakban.
Az mszp szellemileg kiürült, leépült. Csak a tehetetlenségi nyomaték görgeti előre, és a fizika törvényei szerint, az egyre csökkenő sebesség megálláshoz vezet.

Tényleg csak a túlélésre játszanak, miközben sok helyről hallom, hogy MA halálosan komolyan hiszi azt amit mond.

Hogy ebben az átverésben, önáltatásban ki mindenki és mennyire bűnös? Tudnék rá válaszolni, de már nem érdekel.

Az idei 23-a egy dologra volt jó. MA kilépve az akolból - abban a tévhitben, hogy ez a színpad az ő porondjának része - szembesülhetett a valósággal.

Látjuk mennyire sokkoló volt:)

És!
Felcsúti kilépése intő jel lehetett volna.
Nagy Husszein Tamás Szanyihoz intézett levele már a rianás első jele. Ez bizony nagy hang mellett repedni fog.

Ha egy párt elnöke mindezt nem veszi észre, ha mégis, de nem tesz ellene, ugyan milyen taktikára képes?
@Blogger Géza: neked kellene magyartanar, gejzu:-)

olvasd el szepen, mit irtam. de ne ugy, ahogy az oszodi beszedet a szadba ragtak, raakadva egy-egy reszletve megvaltoztatva a lenyegi mondanivalot, hanem normalisan:-)
@ausländer Sipi: Az olyan "apróságok" persze senkit sem "zavarnak" már, hogy a Kossuth téri tüntetés feloszlatása is jogellenes volt. :)

propeller.hu/itthon/1429146-lb-jogellenes-volt-a-kossuth-teri-tuntetes

Sőt egy 2008-as hasonló Kossuth téri tüntiről a Starssbourghi Emberjogi bíróság is kimondta a jogellenes feloszlatást.

index.hu/belfold/2012/11/27/jogserto_volt_a_kossuth-teri_tuntetes_megakadalyozasa/
@jaegtoer:

"ő a tesla-cella, a rejtett hadoszlop, a tégla, a stirlitz, és a 14. a postol"

Eszement formában vagy:)))))))
@Orica Középföldi: remek iras:-)

az a bizonyos nagy huszein tibor-fele level szanyinak hol talalhato?
@ausländer Sipi:

Este linkelte valaki, ha felgörgetsz megtalálod.
Látom az izgalmas egymást győzködő párbeszédeket itt! Vélemények vérmérséklettől függően. Azonban a játszma már eldőlt.Én azt mondom, nálunk egyenlőre két erős vezéregyéniség van, Gyurcsány és Orbán.A baloldalnak (baloldal?) ezt látni kéne. Csak a Feri a szókimondásaival, nemkívánatos személy náluk. Pedig jobb lett volna, ha inkáb elgondolkoznak.
Orbán meg komoly háttér erőt biztosított magának,és ezzel egy időre még ő fogja uralni a mezőnyt. Azon kevesek meg akik erőszakos eltávolítására spekulálnak, jobb ha nem élik bele magukat, mert arra nem fog sor kerülni. Hosszú lenne az okokat felsorolni. Az ellenzék, sajnos hozza a hülyeségét és tálcán nyújtja a lehetőséget Orbánnak, aki ezt ki is fogja használni. A következő négy évben változni fog világgazdasági helyzet ami viszont Orbán lehetőségét erősíti. Mivel kihatással lesz ránk is. Többet lehet majd nyújtani az embereknek, és mivel nálunk már egy kicsivel jobban élünk érzés is elég az egyszerűbb embereknek, garantált az újabb 4 év. Ez van uraim. Lehet itt persze mellet döngetni, de ez a változáshoz édeskevés. Így most én is fogom magam és törődöm a melómmal, mert az legalább hoz valamit a konyhára.
@ausländer Sipi:

Tibor Nagy Huszein
Nyílt levél Szanyi Tibornak
Kedves Tibor!
Régi ismeretségünk jogán szólítalak most meg, egy időben jártunk ugyanarra az egyetemre. Tiszteltelek azért, mert megszervezted az I remember Elvis Presley koncertet, mert megoldottad a kifizetést is, akkor, a hetvenes évek második felében, valutában, emlékszel?
Tiszteltelek, amikor egy fontos állami céget vezettem, és kérésemmel hiába mentem illetékesekhez, senki sem tette meg, amit kellett volna, de amikor hozzád, államtitkárhoz fordultam, két óra múlva el volt intézve.
Tegnap este azonban elszakadt nálam a cérna. Nagyon rossz napod lehetett, hogy így kivetkőztél magadból. Rosszul fogtátok meg a dolgot az elmúlt hetekben. Tegnap szembesültetek ezzel. Mondjuk meg, nem jól jöttetek ki a tegnapi történésekből. Pedig üdvözülhettetek volna is, ha odafigyeltek a tömegre. Ha odafigyeltetek volna, és nem úgy tekintettetek volna erre a rendkívüli eseményre is, mint olyan fórumra, aminek az lenne dolga, hogy szentesítse azt, amit ti mondotok.
Nem ezt tettétek. És aztán, érzékelvén, hogy baj van, erőteljes mozdulatokkal ástátok magatokat egyre mélyebbre (ha a te stílusodat átvenném, ide kéne írnom, hogy miben...).
Nem szervezte senki azt a tömeget ott tegnap, hidd el, Tibor! Az a tömeg nem azért jött össze, hogy benneteket vagy bennünket, vagy bárki mást ünnepeljen. Azért jöttek, hogy kifejezzék, megerősítsék, hogy kormányváltást akarnak, és változást! És a szemünkbe kiáltsák, hogy ehhez összefogás kell! Sajnálom, ha úgy láttad, a tegnapi tömeg bárki által szervezhető, megrendelésre tapsoló tömeg volt. Nem az volt. És nem is rúgott fel semmiféle megállapodást ez a tömeg, mert vele még nem állapodott meg senki, éppen ezt hiányolták ott, kultúráltan, de jó hangosan.
Nem értettétek meg. Talán csak ti nem. Nem a többi szónokot nem értettétek meg, hanem a tömeget, benne talán legnagyobb részt a saját tagjaitokat!
Te azt mondtad, becsaptad az ajtót a többiek előtt, nem tárgyalsz. Azt hiszem, a pártod tagsága nem tehet mást, mint tudomásul veszi ezt, és mást küld majd tárgyalni.
Isten veled, Tibor!
@Orica Középföldi: és ferkó felült már a fidesz gázsütő listájára??? ;)
@Orica Középföldi: Amúgy ez a Nagy Huszein látta ezt a videót, mielőtt írt szanyikapitánynak??? :)

Te vagy az útban! Takarodj! – így szidta néhány tüntető Mesterházyt

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F24%2Fte_vagy_az_utban_-_igy_szidtak_mesterhazyt_a_dk-sok%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az erőszak erőszakot szül, még ha az verbális is."

na? vajon mitol vadult meg ennyire gyurcsany 6-7 evnyi karaktergyilkolaszas utan?:-)

az mszp most megeheti szepen amit fozott. krealtak maguknak egy veszetenivalo nelkuli ellenfelet. az pedig a legeveszelyesebb. neki mar nem kell felni az igazmondastol, neki mar nem kell felni a szennyes kiteregetesetol, minden nap elmondhat egy oszodi beszedet. es mivel az elmult 6 evben feketeseggukent kezeltek, nemhogy nem reszese, de ellenlabasa lett mindannak az elkurasnak ami itt volt ez alatt az idoszak alatt - mindket oldalrol.

az az erdekes helyzet allt elo, hogy "tulkaraktergyilkoltak" gyurcsanyt aki ettol valt hitelesebbe. hiszen az orszag tobbsege egyik oldallal sem elegedett, mert lassuk be, nagyreszt gerinvtelen szardarabog alkotjak az ellenzeki eroket es a kormanyt is. valaki, aki mindkettovel szembeszall valami ujat akar es nem veletlen, hogy ennyire probaljak utni mindket oldalrol. tobb evtizedes ganehalmot piszkalgat, azt, amibol mar nagyon sokaknak - a csendes tobbsegenek - kezd elege lenni. nem veletlen, hogy megindult a dk felfele es retteg tole mesterhazy es orban.
@Orica Középföldi: ez jo:-)

ez nagyon jo:-)
koszonom.

szanyi jedi kapitany tibor tenyleg fura egy jelenseg az mszpben. hogy egeszen finoman fogalmazzak. monjuk ugy, hogy kicsit talajvesztettnek tunik neha:-)
Annyi történt, hogy Gyurcsány újra nagyon sokadszorra bebizonyította, hogy egy gátlástalan hazug!! És az első adandó alkalommal szúrja hátba a másikat, ha neki úgy jó. De hát így lett elnök is!
Picit sem szeretném, ha az mszp visszajönne vagy Bajnai, mert semmit nem tudnak felmutatni, de ha ezek nem határolódnak el Gyurcsánytól a saját sírjukat ássák meg!
Illetve, ha már választani kéne ezerszer inkább egy Mesterházy akivel rengetegszer kicsit sem értek egyet, de messze nem egy olyan gerinctelen csótány, mint a Ferike!
Én már attól dobtam egy hátast, hogy ezek komolyan leülnek azzal tárgyalni, aki tönkrebaszta a pártot azt ott hagyta az egészet?????
De hát Gyurcsány egy maga mutogató elmebeteg, meg mondta neki ez az élete! Nem azt, mondta az ország sorsa fontos, hanem az, hogy politizálhasson. És ezért bárki torkára rálép!
Mondom totál nem érdekel ez a nulla ellenzék, mert kb 3 értelmes ember alig van benne, de van egy pici eszük, úgy hagyják ott Gyurcsányt, hogy hátra sem néznek!
na de komolyan, van meg az mszpnek innen lejjebb?:-)

index.hu/belfold/2013/10/24/kuncze_nem_dormog_tobbe_a_klubradion/

van, persze, de azert erosen fideszesednek. az a baj, hogy a nagy bukta utan nem a megtisztulas, hanem az elgennyedes, eluszkusodes folyamata kovetkezett be...
@irógép: be vagytok szarva, mi?:-)

nyugi, nem csak a fidesz, mar az mszp is gurcsanytol fel:-)
@ausländer Sipi: Tőle nem kell félni, csak kiröhögni. Amúgy meg úgy kell ő viktornak mint egy falat kenyér. :)
ah..

milyen szep is a ner:-)

Felfigyelt a Fidesz a liberálisokra

MTI
2013. október 24., csütörtök 17:44 |
Címkékszdsz, kocsis máté, mfb, adósság
Kuncze Gábor és Fodor Gábor alig jött le ellenzéki hmmm... összefogás pódiumáról, a Fidesz máris megtalálta őket egy szaftos kis üggyel. Kocsis Máté ugyanis csütörtökön arra szólította fel a levitézlett SZDSZ levitézlett ex-elnökeit, Kuncze Gábort, Fodor Gábort és Kóka Jánost, hogy fizessék vissza a párt által a Magyar Fejlesztési Banktól irodavásárlásra felvett hitelt.

A Fidesz számításai szerint az évekkel ezelőtt felvett 415 milliós kölcsönből eredő tartozás összege mára meghaladja a félmilliárd forintot, amit az állami tulajdonú MFB-nek veszteségként kell leírnia, azaz végső soron az SZDSZ által "elherdált pénzt" az adófizetők állják majd.

!!!!Kocsis arra az esetre, ha az SZDSZ-es vezetők nem törlesztenének, beígért egy olyan törvényt, ami a megszűnt, felszámolt pártok adósságának rendezésére szolgálna!!!!!

- mi kíváncsian várjuk, vajon a jó fideszes szokásnak megfelelően ezt is sikerül-e viszamenőleges hatályúvá tenni. Kocsis Máté azt is közölte, a Fidesz kéri az MFB-től, vizsgálja meg, van-e az egykori SZDSZ tulajdonában olyan ingatlan, amelyre ráterhelhető ez a tartozás, és amelynek állami tulajdonba vételével csökkenthető az adósság.

kiemeles tolem.

index.hu/belfold/2013/10/24/felfigyelt_a_fidesz_a_liberalisokra/
@ausländer Sipi: Ennél már csak az lenne szebb, ha valóban kifizetnék a fél milliárdos tartozásukat. :) Persze nekik ez is meg van engedve, szemben egyéb földi halandókkal.
@ausländer Sipi:
Beszarva ettől a gerinctelen pojácától????????????:)))))))))))))
Tulajdonképpen hatalmas köszönő levelet kéne írnia a fidesznek neki, mert nincs az a kampány, mai jobb lehetne, ahogy Ferike hazavágja az ellenzéket!!:)
Komolyan lassan ott tartok, ha holnap kiderülne egy fideszes Ferike meg sem lepődnék, annyira megtesz mindent, hogy az ellenzéknek esélye se legyen!
Az, hogy van pár százalék hülye, aki még hisz ennek a elmebetegnek, az semmit nem jelent, ennyi hülyét még elbír az ország!
De mondjuk a valóban idegesítene, az ellenzék helyében amit művel!
Bár már ott elrontották, hogy újra megbíztak benne, mikor ők látták éveken át leginkább testközelből milyen egy gerinctelen ember!

Félni ettől???????,
Tulajdonképpen hála neki, hogy ekkora egy patkány...
@irógép: igen, nagyon ugy tunik:-)

elvegre amitol nem felek az nem valt ki belolem agressziot:-)

mivel meg mindig fel orban gyurcsanytol, meg mindig emlekszik hogyan torolte fel vele a padlot, igy meg mindig megy ellene a kuzdes. a vicces az, hogy pontosan ezzel lesz gyurcsany egyre erosebb es erosebb:-)
@ausländer Sipi: "mivel meg mindig fel orban gyurcsanytol, meg mindig emlekszik hogyan torolte fel vele a padlot"

Ennél már csak arra emlékszik, jobban, hogyan törölte fel vityka a padlót a ballibekkel - 2010-ben kétharmaddal, - hála fletókának. :)
@ausländer Sipi:
Nem is vált ki agressziót belőlem:)
Inkább mondom harsány nevetést, ahogy hazavágja újra a baloldalt.
Mondom a fidesz nem csinálhatná jobban, ahogy Ferin elintézi egy maga, hogy valóban game over 2014:)
Mesterházyéknak meg csak felnyílik már a szemük, hogy milyen ember ez. Hányt kést kérnek a hátukba még Feritől???
Mindegy ő dolguk igaziból.
AZt pár százalék elmebeteg birkát akik parancsra ott óbégattak, azokat meg valahogy még elbírja az ország.
Napot, Mindegykinek!

"Szép" egy ünnepünk vo't, na. :)

Bennem még ülepedik a dolog, o'vasgatok még ezt-azt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
És újra elintézi nekik:)
Komolyan Feri a legnagyobb fideszes titokban, mert ember ennyit nem segít a fidesznek, mint Feri:)
@ténytár: nem az a baja, hogy mszp-s, hanem ez: "ez az a Vas megyei "megerőszakolós", fantomtag beléptetős figura"
@Blogger Géza: Ahhoz képest, hogy nem tartozik a fidesz vezetőségéhez jó sok közpnzt kap arra, hogy játszadozzon a kultúrával, könyvkiadással.
Az pedig, hogy mi (mert nem csak Chartás volt, hanem mszmp tag is, párt ünnepségek rendezője) nem számít, mert megtért, és nyalja Orbán seggét.
A fidesznél csak ez számít, ha jó fiú, leány (azaz seggnyaló), akkor megbocsátható az a ici-pici kellemetlenség, az a komcsi múlt.
És ezt te is pontosan tudod, elég régóta vagy a fidesz rajongója, védhetetlen húzásainak a védelmezője. Ne add itt a kis naivat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Legyünk kicsit következetesek!
Azzal kellett volna kezdeni a bájos fiatal demokratáknak, hogy mi történt a volt Tiszti Kaszinó (ajándék pártközpont) eladásából befolyt jelentős összeggel.
Aki meg merészelte érdeklődni, annak nem maradt perspektívája, mint ahogy az 50-es évek egyik viccében: "nekem már csak egy kérdésem van: hova lett a Kohn?"
Felejteni, felejteni, felejteni! (by Hofi G.)
@irógép: "AZt pár százalék elmebeteg birkát akik parancsra ott óbégattak, azokat meg valahogy még elbírja az ország."

latom, a gyurcsanytol valo felelem meg az mszpvel is kozos platformra hoz:-)
@ausländer Sipi: Nem nagyon kell vizsgálni, mert van olyan ingatlan. Ezt tegnap Kuncze elmondta.
@Blogger Géza: Bazmeg, hihetetlen vagy! Ezen már tényleg csak röhögni lehet, hogy pont az egyik legnagyobb beégést az e-útdíjat hozod fel pozotív példának. Hogy működött? Úgy vezették be, hogy nem volt letesztelve, és hetekig kurvára nem működött. Kilométeres kamionsorok voltak, senki nem tudott semmit, téves számlázások, túlszámlázások voltak, jogorvoslat sehol. Úgy indították el, hogy az se volt kitalálva, ha tévednek, mi a módja a tévedés korrigálásának, őrjöngő átbaszott ügyfelek, a kisebb szállítócégek becsődölése stb.
Szóval ez a fidesz siker? Mert sikerült sok pénzt lerabolni? De Gézám meddig, az itt a kérdés meddig sikerül, ha egyre kevesebb a pénzt termelő vállalkozás. Nem azok, amik állami megrendelésen, közpénzen híznak (pl Közgép), mert azok rabolják a pénzt, nem befizetik.
@vitéz Thapóccay néma bárány: az is baromság, hogy kultúr országokban nem használnak gumilövedéket sem.

túl van az egész lihegve. ha az ember látja, hogy autókat gyújtogatnak és utcaköveket dobálnak, nem megy le este 11-kor ásványvízért a boltba, ha viszont lemegy, ráadásul még hőbörög is, nem lepődik meg, ha a felfokozott állapotban egy rendőr fejbeveri gumibottal.

de tudom, ebben a fostenger országban a "jogom van" szöveget mindenki mantrázza...
@irógép: "Komolyan Feri a legnagyobb fideszes titokban, mert ember ennyit nem segít a fidesznek, mint Feri:)"

a fidesz mindenkeppen bukasra van itelve. 2014ben egy kicsire, ha marad, akkor nem sokkal kesobb egy borzalmasra.

ez a nemzeti szocialista rendszer amit kiepitettek onmagaban hordozza a bukasat a kontraszelekcios sajatossagaival, hogy mindig a legkevesbe kritikus, a legkevesbe gerinces es a leghulyebb kerul pozicioba. de minnel kesobb buiki meg, az annal fajdalmasabb lesz, minnel tobb hibat es bunt kovetnek el a buntetes annal kemenyebb lesz:-)

felkerulhet meg orban es pinter kepe hernadi melle, nagyon konnyen:-)
@aritus: relax:-)

ok mas valosagban elnek, ne huzd fel magad ezen:-)

tudod, mint az agressiv kismalac a viccben

"kuss! en igy szallok le!"
@Blogger Géza: Te hazudozhatod itt a pártpropagandát, tőlem akár el is hiheted, ha annyira ostoba vagy, de a valóság ez, nem pedig az, hogy Magyarország jobban teljesít.
velemenyvezer.444.hu/2013/10/14/mikor-jon-a-magyar-putyin/
Nyisd meg a linket és vess egy pillantást az ábrára, ami a magyar gdp-t mutatja 1990-től, 4 éves bontásban.
Az mindent elmond arról a fosról, amit ez a kormány művel. Mert az is látszik, hogy az eloző 4 éves ciklusban mennnyi volt a gdp, honnan indult, és 3 év alatt hova jutott ez a kormány.
Pedig az elöző kormány alatt volt 2008-ban a világválság, egy gyenge többséggel rendelkező párt koalíció kormányzott, a min. elnököt le kellett cserélni, mert elfogyott körülötte a levegő, se a saját pártja, se a választópogárok nem álltak mellette, nem támogatták, ellenben volt egy nagyon erős ellenzék, alig kevesebb képviselőjükkel az országházban, az önkormányzatok, megyei önkörmányzatok is az ellenzék kezében voltak.
Most viszont a kormánynak van 2/3-os többsége van a parlamentben, az önkormányzatok is az ő kezükben vannak, a legerősebb a támogatottságuk a választópolgárok körében, a min.elnök vaskézzel irányítja pártját, frakcióját, nem is mernek neki ellentmondani, nemhogy ellenében tenni, az ellenzék meg lényegileg nincs. Oszt mégiscsak ennyi gdp-re futotta a fidesz kormánynak.
2006-2010 között a gdp majdnem elérte a 3%-os növekedést, azóta alig haladja meg a 0%-ot.
@ausländer Sipi: A világ változik. Lehet látni az USA-n is, hogy ez neokapitalista ultrademokrácia nem működik. És egyre több gáz lesz itt Európában is.
És csak a magukért kiállni képes országok tudnak majd jól létezni.
Na most a mostani ellenzék egy semmi kb. Aki újra csak kiszolgálná a bankokat, főleg Bajnaiék, azt megint elúszik az ország.
A mostani kormány meg előbb utóbb valóban bukni fog, mert ez már csak így megy, és tőlem akár egy baloldali kormány is lehet utána.
Csak ne ezek akik még egy elmebeteg Gyurcsány által is hagyják magukat átbaszni a palánkon sokadszorra.
@Blogger Géza: Te aztán egy mókamiki vagy, a nap legjobb kommentje a tied!
1, Letépett fejeket rugdosó ellenzék: a min.elnököt ábrázoló hungarocel bábu feje esett le, azt hurcobálták. Ezt akárhogy is nézem, semmiképpen nem azonos a letépett fejek (többesszám!) rugdosásával. Bár valóban a mi min.elnökünk maga az isteni reinkarnáció itt a földön, azért egy hungarocelből készült fej nem azonos letépett emberi fejekkel.
2, A székházba erőszakkal behatoló randalírozók valóban annyira félelmetesek lehettek, hogy gyilkosságért elitélt fradi ultra vezért kellett kivezényelni a megfékezésükre. Azok a nagyon agresszív bajnai huszárok egyetemista lányok-fiúk voltak kb 20-an, bemásztak, leültek, csendben, és néha felolvasták a fidesz 1990-es rendszerváltó programjából, amit ott találtak a kukákban. Elhiszem, hogy rém kínos volt a fidesznek szembetalálkoznia egykori önmagával, de ettől még a székházfoglalók nem voltak se agresszívek, és nem viselkedtek csürheként.
Nem úgy, mint a békés tv székházfoglalók, majd az azt követő napokban hetekben Budapest belvárosát rendszeresen békésen felduló, autókat, kirakatokat betörő, felgyújtó fiatalok. És tudjuk, hogy 2006. okt. 23.-án, 2007 március 15.-én is csupa-csua békésen sétáló, méltóságteljes ünneplőt szemkilövetet a rendőrség. Ott utcai harcok, gyujtogatás, molotov koktél, utcakő dobálás nem volt.
@aritus: hatalmas homályosítás ez amit írtál ide. A gdp egész Európában megtorpant, teljesen értelmetlen 5 évvel ezelőtthöz hasonlítani.
Azt kell látni, hogy ezek a nagy okos megmondó cégek, azt jósolták még 2 éve, hogy nálunk évekig nem lesz gdp növekedés.
Ehhez képest nagyon is van és folyamatosan bővül. Az ipar meg Európa 5 legjobb országában teljesít eddig idén.
Közben tartottuk a hiányt így az eljárásból is kikerültünk, és ugye nagyon nagy összeget kellett az IMF-nek is visszatolni eközben az elmúlt két évben.
Ettől még egy gazdaságnak mindig vannak rossz mutatói , a német gazdaságnak is.
De az összkép az, hogy működig a gazdaság, akár hogy szeretné elmagyarázni az ellenzék, hogy nem.
@ausländer Sipi: "onmagaban hordozza a bukasat a kontraszelekcios sajatossagaival, hogy mindig a legkevesbe kritikus, a legkevesbe gerinces es a leghulyebb kerul pozicioba."

Ez is butaság. Ugyanez volt nálunk 40 év cocilizmusban és mégis elég sokáig húzták az elftársak.
@irógép: csak szolok, hogy ez a normalis mukodes. ami szerinted nem mukodik. en elhiszem, hogy vannak olyan gyenge emberek akik nem kepesekek egyertelmu utasitasok nelkul elni az eletuket, tiszta,m egyenes es masok altal meghatarozott utat kepesek csak kovetni. de hidd el, egy bizonyos intelligenciaszint felett az a normalis, hogy nincs egyetertes, nincs egyseg, tobb velemeny is letezik azonos sullyal es minden ut helyes amit valaki a szabad akaratabol dont el es nem eroszakol ra masokra:-)

csak ehhez meg mentalisan fel kell noni. dehat uszni is vizben tanul meg az ember, nem a parton:-)
@irógép: "Ehhez képest nagyon is van és folyamatosan bővül. "
Azért ezt a mondatodat sürgősen gondold át, mielőtt kiröhögnek.
@irógép: Én semmit nem homályosítok, te próbálsz itt homályosítani. Én egyetlen egy adatot, a gdp %-os növekedését hasonlítottam össze 1990 óta, négy éves ciklusokban, azaz azt, ahogyan a gdp alakult a különböző kormányok alatt. Semmi mást nem állítottam, te hordasz itt össze hete-havat.
Akik pedig azt jósolták két éve, hogy nálunk nem lesz gdp növekedés, nem tévedtek. Nézd meg a táblázatot, hol látsz te itt gdp növekedést? Alig hagyja el a 0%-ot. Miközben a kormányváltáskor majd 3%-os növekedés volt, ezt kapták örökül, és ezt sikerült a 2/3-os fidesz kormánynak letornáznia 0-ra. Na jó nagyvonalú leszek, 0,2-re.
Nem kell itt duma vess egy pillantást az ábrára:
velemenyvezer.444.hu/2013/10/14/mikor-jon-a-magyar-putyin/
Most arról meg nem is nyitnék vitát, hogy mi értelme volt az IMF-nek visszafizetni a hitelt, méghozzá a piacról felvett, magasabb kamatozású hitelekből visszafizetni. Ha ez szerinted jó üzlet, akkor erre nem tudok mit mondani, de vitatkozni se fogok veled, mert nincs értelme olyannal, aki számolni se tud. Tehát a végeredmény az, hogy ugyan nem tartozunk az IMF-nek, de egy csomó piaci szereplőnek tartozunk, akik magasabb kamatozással adtak kölcsön pénzt, tehát többet kell nekik visszafizetni, mint az IMF-nek. Ez úgy tünik ma Magyarországon jó kampányfogás, ugyanúgy, mint a rezsicsökkentés, csak éppen az ország roppan bele, gdp növekedés, ipari növekedés, beruházás ebből nem lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért a legjellemzőbb, ami leginkább megmutatja, hogy ki is Orbán, az az, amikor danolássza Vágási Ferivel a fehérvári huszárokat, és sok kislányt meghágnak. És ezt nem véletlenül csípte el egy szemfüles riporter a kamerájával. Nem ez kampányvideó volt, piár.
A másik pedig, amikor Tarlóssal utaznak valami új buszon és Orbán, mint egy Földesúr a birtokán, érdezgeti, hogy ez az épület kijé, mijé, Pistám, hát miért nem csinálsz valami, mire Tarlós hebeg valamit, hogy a törvények ugye, erre Orbán nagyvonalúan, Pistám, hát mondd meg, hogy mit akarsz, majd hozunk olyan törvényeket.

És ez az ember nagyon sokak szemében az ÉLŐ ISTEN, bazmeg!
@ausländer Sipi: Sőt, a fidesz napokig ott tartott pártrendezvényt a kossuth téri táborozókkal közös szinpadon, a felakasztott zsidóknak tartott újságírók, és bírák hangulatos társaságában. Mindennap egy-két fidesz prominens mondott beszédet.
@irógép: "Az ipar meg Európa 5 legjobb országában teljesít eddig idén." hogyne, sőt fokozzuk. mi vagyunk európa svájca! vagy van már olyan? a fenébe. ezt a rohadt jó teljesítést magyarázd ezeknek az embereknek:

A minimálbér országa vagyunk

hvg.hu/gazdasag/20131025_Magyarorszag_egyharmada_minimalber_utan_a
@aritus: jav: felaksztott bábuk társaságában, ami zsidóknak tartott újságírókat, birákat ábrázoltak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Fasság, hülye neokomcsi (fidióta) maszlag!
Az "átkosban" 1963 után néhány "titán" (ti tán tudjátok valamire használni) és musztafa (akinek muszáj találni funkciót) kivételével a gazdasági életben az elsődleges szempont az alkalmasság volt. Kétség kívül, a gazdaságon belül is volt néhány "ideológiailag érzékeny" terület (kohászat, bányászat stb.) ahol a "pártszerűség" felülírta a szakmát, és a kultúra, társadalomtudományok területén valóban a "pártszerűség" volt a lényeg, de azért itt is volt "3T", míg ma...
@Blogger Géza: Fizikai rombolás nem volt, csak mentális, csak pl ilyenek történtek.
"Sőt, a fidesz napokig ott tartott pártrendezvényt a kossuth téri táborozókkal közös szinpadon, a felakasztott bábuk hangulatos társaságában, amik zsidóknak tartott újságírókat, bírákat ábrázoltak. Mindennap egy-két fidesz prominens mondott beszédet."
Nem tudom, mit tennék Gordon helyében.

Ha veszi a kalapját, és azt mondja, ennyi volt, srácok, viszlát és kösz a halakat, örökre rajta marad a stigma, hogy nem tudott megbirkózni a feladattal.

Ha meg asszisztál ahhoz, hogy Mesterházy rátelepszik az Orbán elleni műveletekre, ezzel meggátolva a kormányváltást, szintén ott lesz a kis könyvében a fekete pont.

Nincs jó megoldás. De '14 elveszett.
@alte trottel: Azért amit te írtál abban is van maszlag. Ahogy akkor is voltak értékes vagy hozzáértő egyének, ugyanúgy most is vannak ilyenek a minisztériumok vagy az államigazgatás apparátusában. De Sipike nem erről szólt, hanem a rendszerszintű bukásra utalt és én erre írtam, hogy ugyanilyen bolsi működés korábban sokkal tovább kihúzta mint 4 év.
@bella _ciao: levetettem a inkognitót.... vagy ez az evolúció... bárhogy is van, több tiszteletet egy főrendnek:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mondjuk, akkor egy világhatalom állt a rendszer mögött fegyverrel és paripával. tudod, mint druszád az ámor angyal. kilógott a tökünk, de fegyverünk volt.
ma max. az eu-nak van egy kis érdeke, hogy ne dőljön be az ország.
@Sir Bates dö Hól: főrend? egy a kalandozások során galliában felejtett pucérseggű magyar, akinek már nyila sincsen. főrend? na persze. esetleg lófő, de akkor már nagyon engedékeny vagyok.
@Orica Középföldi: koszi!

erdekes volt. nekem kifejezetten ijeszto egyebkent ami otthon tortenik ezen a teren....
gazdasági néhány perc, tudom ismétlek valamit, de így egyben más az üzenete:

S&P: Maradunk bóvliban
Magyarország befektetésre nem ajánlott. Ha a kormány nem változtat, újabb leminősítés jöhet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F25%2Fs_p_maradunk_bovliban%2F

----------------------------

Év végéig megveszünk >>>minimum<<< egy közműcéget

A Posta-bevásárlásról, a harmadik rezsicsökkentésről, az e-útdíj sikerességéről is beszélt Németh Lászlóné.

www.portfolio.hu/gazdasag/ev_vegeig_megveszunk_meg_egy_kozmuceget_interju.1.190901.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

-----------------------------
haverok buli hanta:

Megkezdődik a Magyar Posta privatizációja?

Az MP Zrt. kisebbségi részesedése a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezethez kerülhet.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/megkezdodik_a_magyar_posta_privatizacioja.568013.html

-------------------------------------

hmmm, próbáltak volna mást mondani:

Kormányhivatal és börtön is családbarát munkahely

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kormanyhivatal_es_borton_is_csaladbarat_munkahely.568034.html
@ausländer Sipi:

A Facebookon magára vállalva írta le B. Attila a történetet….

„Előre le kell szögeznem! Nem vagyok sem DK aktivista, sem MSZP, sem E2014! Sót! Semelyik pártnak nem vagyok az aktivistája, csupán egy ellenzéki szimpatizáns vagyok aki egészen 2010-ig MSZP szavazó voltam. 2010-ben már nem nagy örömmel szavaztam az MSZP-re, de testközeli ismeretségem az Orbánnal, az arra késztetett, hogy ismételten az MSZP-re szavazzak.

De történt valami. Ma kint voltam az ellenzéki összefogás gyűlésén és alig vártam, hogy a Mesterházy a színpadra lépjen. A Gyurcsány beszédig a színpad bal oldalán lévő televíziósok mögött a kerítésnél hallgattam a beszédeket, de gondolva azt, hogy a Gyurcsányt majd a Mesterházy követi, a tömegben előre kéretkeztem. Alig bírtam a nagy izgalmamban kivárni, hogy jöjjön a Mesterházi, mert tudatosítani akartam vele azt, hogy Ő az aki az ellenzéket hátráltatja, és Ő az aki akadályként van az összefogás előtt.

Kivártam, pedig nem nézték jó szemmel, hogy előre tolakodjam. Amikor színpadra lépett, gőgösen jött a mikrofon felé. Amint elhallgatott a néző közönség, mielőtt ki tudta volna mondani a mikrofonba az első szót, beüvöltöttem neki, hogy "Te vagy az aki akadályoz, lépjél hátra!" Láttam, éreztem, hogy megtorpan és egy pillanatra nem tud megszólalni, amire a közönség közül mellettem elkezdték hangosan kiabálni, hogy "összefogást" aminek a hatására egyre többen kezdték el skandálni ezt az összefogás!

Sajnos, ez az önjelölt Mesterházy, nem akarja tudomásul venni, hogy a legnagyobb akadálya Ő maga! De remélem a mai nap, rádöbbenti őt, hogy ebben az országban őt nem akarja a nép miniszterelnöknek. Ő túl gyenge! Mind ezt azért írtam le, mert nézve a tévét, az MSZP már gyártja a Gyurcsány elleni hadjáratot, hogy talán ő lehet a háttérbe, hogy ez megtörtént. Hát itt üzenem az MSZP-nek. Semmilyen aktivista nem vagyok. Egy ember vagyok a sok millióból, akik valóban le akarják váltani ezt a kormányt és elegem van az önjelölt hatalom éhes személyekből!”

www.youtube.com/watch?v=pIb8nKNtRyo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az s&p-t én is linkeltem. ehhez azért egy kiegészítést:

Szarvashiba az S&P magyar értékelésében

www.mfor.hu/cikkek/Nem_megy_a_matek_az_S_P_nel.html
@aritus: Elvből veszek alapul véleményvezéres linket, engem tények érdekelnek, és nem blogok hazudozásai. Márpedig a tény az, hogy előző ciklusban visszaesett a GDP, ebben pedig nő. Ezt semmilyen normális ember nem vitatja. Te is olyan buta vagy, hogy nem veszed észre a szimpla manipulációt: 2006-2010-es ciklus helyett azt írták oda: 2006-2008. Ilyen könnyen manipulálhatóak vagytok holmi "véleményvezérek" által. (Hozzáteszem, hogy eladósodásból nem nagy cucc GDP-t növelni, azt bármilyen hülye tudja: felveszel egy halom hitelt, abból felpumpálod a GDP-t csak aztán majd az utódodnak kell rendbe tenni az államháztartást, ami kemény növekedési veszteséggel jár.)
@bella _ciao: lófő... az leszen a te ágyadban, ha nem fejezed be ezen inszinuációs magatartást... persze mit várhat az ember egy digó kommancstól...:)
@bella _ciao: Szegények olyan hülyék, hogy már számtani alapműveletek sem mennek nekik. Nem csoda, hogy a presztizsük a béka feneke alatt van. Amióta lejjebb soroltak minket, olcsóbban finanszírozzuk az adósságunkat. :) A CDS árazásunk kb harmadával zuhant az elmúlt fél évben, ennyire izgatja a piacot, hogy mit mondanak ezek a politikától persze "teljesen független" nagyeszűek. :)
@Blogger Géza: a nagy seggnyalásban teljesen eleveszítetted a realításérzékedet. persze, a külföldi befektetők matolcsy összest olvasnak.
csak te lehetsz olyan hülye, hogy a bóvli kategóriának tapsikol.
@Blogger Géza: jól is zeszed, ha termeled a gdp-t ezerrel, mert ha mégis valami malőr folytán visszajönnek a kommenisták, na akkor jól megnézhetjük magunkat...:)... de javaslom, a gdp fokozása helyett inkább a saját profitodra koncentrálj, mert az a biztos, ami a zsákban van:)

Ezt a gazdasági növekedést, meg a piacról való finanszírozást ne erőltesd szerintem itt... te sem hiszed el:)... annyi hálás téma van itt neked... :)
@Úri muri:

"Kivel kellene még összefogni szerinted? Kivel és miről kellene megállapodni? Kuncze, Fodor, Bokros mögött alig áll néhány személy. Miért kellene velük bármit csinálni? "

Azért, mert szavazókat vonzanak, viszonylag hitelesek, az egyéniségüknél fogva nem koptak el az évtizedes bozótharcban. Azért, mert önálló gondolataik vannak, mert van működő jövőképük, van mondanivalójuk az ország sorsával kapcsolatban.

Egy kampányban nagyon sokat számítanak a megfelelő személyek.
@tristen2005: szerintem kifejezetten bájos és archaikus a kávéfőzés ezen módja:)
@Husz_János_Puszita: főleg egy olyan helyen, ahol program nélkül is lehet választást nyerni:)
@tristen2005:

+1
sok ilyen emberre van szükség
@Sir Bates dö Hól: cöcö. a lófej ágybajuttatása éppenhogy digó módszer. az olyan lófőket mint őlordsága meg maximum a sirbatesszük itt taljániában.
@Sir Bates dö Hól:

Program persze. Na most akkor ki a naiv?:))
@tristen2005: ennyi
ezt kell csinalni

az arcukba vagni, hogy "BAKKER, MI NEM ILYEN LOVAT AKATUNK!"
@Blogger Géza:

" Márpedig a tény az, hogy előző ciklusban visszaesett a GDP, ebben pedig nő. "

Géza, Géza, má' megint hülye vagy.

piackutatas.blogspot.hu/2013/02/a-brutto-hazai-termek-valtozasa.html

Az előző ciklusban a GDP 2009-ben "esett vissza" egyedül. (Tudod, amikor Amerikában is -4%-on volt). Az összes többi évben nőtt. Na most ehez képest 2012-ben Ámerika nőtt 3%-ot, Mo meg csökkent - érted, CSÖKKENT, na jó, negativan nőtt 1,7 %-ot.

Nyammogj tovább.
@DarthVader: Ez cseppet nem cáfolja azt, amit mondtam. És persze a mostani ciklusban is csak egy negatív év lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te Gábris, a hitsorsosaid annyira hülyék, hogy még a cimbiket is verik? Nem kéne elgondolkodnod, hogy jó helyen vagy-e?
@Husz_János_Puszita: te beszélsz? nézzed meg, mi van csehájban! egy kupleráj az a prága, ahol a kormányfő lánya is szexpartykon nyomul. te, te máglyaszökevény. a helyedben elégnék szégyenemben.
méghogy berlusconi, piha! nézd meg, mit csináltunk mussolinivel.
@Blogger Géza: Mit nem cáfol, te marha? Azt mondtad, "akkor csökkent, most meg nőtt".

Ja. A tavalyi év kurva hideg volt, -17 fok, az idei meg kurva meleg, +40. Ja. Csak tavaly decemberben, idén meg júliusban. Nem vagy te Matolcsy itself? You know...!
@Sir Bates dö Hól:

Üdvözlöm, Lordom! Szép napunk lesz. Kilovagol?
@bella _ciao: szociális temetés lesz, ha nem kapsz baguettet?:)... baguetted sincs, honnan szerzel egy egész lovat?:)
@jaegtoer: :) megértem a konzervatívok távolságtartását... mióta főrend vagyok, a digó komcsi csak személyeskedik:)...
@Blogger Géza:
számaim MNB és egyéb hivatalos közlemények alapján, a tied honnan?

te csak higgyél nyugo'ttan a valóság erről úgysem tud semmit

brühüyyy
@bella _ciao:
@Sir Bates dö Hól:

"_magyar, akinek már nyila sincsen. főrend? na persze...._"

nyila nem, de dárdája igen:) és nem ő állította, ellenfele szólította így. ezért aztán nincs más választásunk. nem tisztelhet mindenkit a dajcstamás. valaki nekünk is maradhat:)
@Husz_János_Puszita: én nem várom már el... viszont az biztos, nézni fogom a kampányt... nem tudom fogni a commedyt:)
@jaegtoer:
lehet, hogy tevegel?

jó terveid lehetnek...a gájza meg ...hát marad troll

brühüyyy

nem görgetek már 800 körüli a blog
@bella _ciao: Nem tapsikolok, csak egyrészt:

1) Megkésettnek tartom. Ha a fő baj az államadósság maga szintje, akkor korábban kellett volna bóvlivá minősíteni Magyarországot, amikor az államdósság dinamikusan nőtt (2002-2010), nem most, minek utána 2010 közepe óta szépen csökken. Dehát ezek ugyanúgy a mienknél jobb minősítéseket adtak csőd előtt álló bankoknak és országoknak, majd MIUTÁN beütött a krach, elkezdtek leminősíteni... Utólag könnyű okosnak leni.

2) Erős javulás következett be az idei évben számos tekintetben: sikerült ismét (ráadásul elég kedvező - pótlólagos IMF hitelnél kedvezőbb) feltételekkel kimenni a nemzetközi kötvénypiacra új kötvénnyel, a hazai kamatszintek is történelmi mélyponton, tartósan alacsony a hiány, kikerültünk a túlzott deficiteljárás alól, tartósan hatalmas töblettel zár a külker mérleg, sorra felfelé korigálják a növekdséi kilátásainkat stb.

3) Talán mindezektől nem függetlenül kb harmadával esett a CDS árazusunk az elmúlt félévben.

4) Érdekes módon japán és kínai hitelminősítőknél befektetésre ajánlott kategóriákban vagyunk... Márpedig lássunk tisztán, nem az USA finanszírozza Kínát, hanem fordítva.
1013 feudalizmus + fideSS = álamcsőd + belháború
@Sir Bates dö Hól:

bármi is történjen, mégis ha megesne, a szörbet-et vesd el, Lordom. :D

kurva jó. ezért Darkot valahogy ki kellene tüntetni.
@jaegtoer:
ezek olyan jól kitalált "nick"-ek
bella_ciao azaz viszontlátásra szépség

a Sir Bates dö Hól az meg egy nemzetközi kombináció
a sir lehet magyar is és temetkezésre utal esetleg vállalkozó?
a Bates az lehet egy angol családi név a verő ...hogy mit az maraggyon titok a dö az francia gyanús de lehet félreejtett portugál is a Hól a az meg lódenkabátokon volt szokásos magyarúl ha angol akkor lehet egész vagy lyuk is attól függ milyen szókörnyezetben használja Őlordsága a Hól-ok lordja

brühüyyy
@Blogger Géza: Gézám, tényleg baráti tanács: ne erőltesd ezt a "piaci alapon olcsó finanszírozás"-témát... tegnap olyan jól érveltél az ellenzék interperszonális viszonyaiban, persze az elsődlegesen érzelmi kérdés... de a számok azok se nem szeretnek, se nem gyűl9lnek... csak vannak... ne menj bele:)
@Blogger Géza:

"sikerült ismét (ráadásul elég kedvező - pótlólagos IMF hitelnél kedvezőbb) feltételekkel kimenni a nemzetközi kötvénypiacra új kötvénnyel" ezt adatolnád? mármint, hogy kedvezőbb.

"Talán mindezektől nem függetlenül kb harmadával esett a CDS árazusunk az elmúlt félévben." aham, miután elszállt az egekbe a minielnököd hatásos közreműködésének köszönhetően.
@Blogger Géza:
mivel az államadósságot a GDP aktuális értékéhez viszonyítva mérik (minden hivatalos helyen) és a GDP 40% -kal csökkent a tartozás meghalaggya a 107%-kot ilyen magas még sohasem volt azaz államcsőd van már egy éve

brühüyyy

ugye gájza...orra béred mennyi? fakauriban?
@Blogger Géza:

"Talán mindezektől nem függetlenül kb harmadával esett a CDS árazásunk az elmúlt félévben."

Igen. És már csak 30%-kal magasabb, mint 2010 márciusban.
dobok egy kavicsot megent, állóvizesen poshadunk :D

Valamelyikőtök vagy mindkettőtök lépjen hátra, Orbánt csak így győzhetjük le
Gyurcsány levelet írt Bajnainak és Mesterházynak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F25%2Fgyurcsany%2F
@rodeo36:

a tervmegosztás elnapolva, csiszolgatom
@Sir Bates dö Hól:

Spájzolj be hányinger elleni készítményekből, mindenesetre.
@rodeo36:

"ezek olyan jól kitalált "nick"-ek"

[nem véletlenül karoltam föl a kezdeményezést konzervatív létemre:D]
@jaegtoer: @rodeo36: "This above all: to thine own self be true, And it must follow, as the night the day, Thou canst not then be false to any man."
@bella _ciao:

Mi csehek kivonultunk az utcára a korrupció ellen, azóta pedig turista járatokat indítunk a témában. GDP-t termelünk belőle. Husz népe, érted.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Gyurcsány Ferenc levelét megírta, sűrű könnyeivel azt is telesírta.
@Husz_János_Puszita: mert nem mint a show részét szemléled... akkor szórakoztató:)
@Sir Bates dö Hól: hehe. minek nekem ló, ott a tiéd. megteszi annak is a feje.

@jaegtoer: "ellenfele szólította így" belegondolni sem merek, mi lesz, ha lekurvázzák.
@rodeo36: " a GDP 40% -kal csökkent " Már kérdeztem egyszer. Te honnan veszed ezeket az orbitális baromságokat?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akkoriban a KGST megvett minden sz.rt amit termeltünk, most a német cégekkel versenyzünk például, vagy a szlovák tejtermlőkkel. Kissé más helyzet van.
@Sir Bates dö Hól:

Kintről könnyebb lesz elvonatkoztatnom, valószínű. Ha nem is szemlélhetem oly magasságokból, mint egy lord.:)
@bella _ciao:

rebellis. ha így beszélsz egy főrenddel, majd ad neked Savoyai Viktor Emánuel herceg, de az nem a ló eleje lesz, hanem annak egy másik, a hátsó feledbe illő vége:) tanulj illemet, a tagkönyvet tedd el.:D
@bella _ciao: hát az én lovam most olyan, mint ár túr-é a galoppban:)
@CSENDES: ööööö csak nem nő vagy? :D
jó játék, kíváncsi vagyok a többiekére is, főleg Rodeo-éra :D
@jaegtoer:

Már itt is be kell hódolni? Mi a szösz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

56 az a derékbősége collban, a 44 meg a lábmérete, szaggal?

pontos vagyok?

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:

ez nem behódolás kérdése, hanem gran diz őz alapvetés. vagy hagyjuk, hogy tisztelje a dajcstamás? nane!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem nem fut a telón... :) így legalább nem szembesülök azzal, hogy a két szám összege kevesebb, mint 100:))
@rodeo36: ezt csak bemásoltad, vagy neked is ez jött ki? Ne tessen vérkomoly dolgokkal viccenyi! :D

itt a link, csak játszódunk ;)

sommer-sommer.com/braintest/
@Blogger Géza:
nem onnan ahonnan te a tieidet
brühüyyy
@jaegtoer:

Ha nincs kenyere, egyen bagettet őlordsága, ne nagyképűsködjön itt, mert megyek szövőgépet rombolni, azt' neki annyi.
@Sir Bates dö Hól: hüle hüle hüle :D

Szar a telód, dobd ki, jahh nem menne amúgy semelyiken, na de had mégiscsak azééé meeee :D
@jaegtoer: "tanulj illemet" upsz! beléd bújt egy kis rózsika? azt az emanuelle-t meg emlegesd a szőrnek. főleg, ha viktor. pont rá illik:

a szerelem dalára,
elindult emmanuelle,
ledobva láncait,
távol otthonától
kóborolt emmanuelle,
elkísérte vágyait

@Sir Bates dö Hól: hát, így jég emanuelle-je után szívesebben hallom tőled a patacsattogtatást, mint a ....
@Husz_János_Puszita: jogos. egy puszita nem hódol be, sőt, még a gondolatától is kiveri a tűz-víz.
@Husz_János_Puszita: ne húzd ki a gyufát!... mit képzelsz, kivel beszélsz?... nem egy felkapaszkodott takács vagyok!.. őseim a szent roma-i birodalomig vezethetem vissza:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem műxik a test már egyszer megcsináltam

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
ez akár Prospero is lehetne? vagy tévedek?

brühüyyy
@Husz_János_Puszita: érzelmileg nulla vagy:)... tűzre veled:))
@bella _ciao:

viktor emanuel rex de' Italia azaz VERDI, kétszeres tisztelettel beszélj hát királyodról, a készséges hölgyet meg más lapon és más alapon.

rózsikázásodat meg úgy veszem, mint bayerzsolti ábrándozását a félpucér női nőkről, merthogy éhes disznó makkal! álmodik... de az enyémből nem kapsz:D

tesssen megkomolyodni bella:D itt komoly dolgokról fosik a szó öööőő folyik...
3H szabály élőben, vagy vezénylóban túlteng a bokacsattogtatós krisztihand huszáros virtus?!
hvg.hu/itthon/20131025_Orban_kinos_helyzetbe_sodorta_magat
@Sir Bates dö Hól:

Tudod mi történt legutoljára is Lajosom, ne kekeckedj velem kérlek. Öregebb vagyok nálad úgy 400 évvel.
@Sir Bates dö Hól: kibicnes csend, meee magadat is szidhatod ha letudod majd futtatni :D

@Husz_János_Puszita: baj itt nincs, úgy is csak játék :D

Bal félteke

a test jobb oldala
verbális készségek
nyelvi képességek
matematika
logika,
ok-okozati összefüggések
elemzés, következtetés
gyakorlatiasság
részletek

Jobb félteke

a test bal oldala
vizuális készségek
térérzékelés
érzelmek
művészi készségek
analógiás gondolkodás
képzelet
elvont gondolatok, eszmék
átfogó, globális látásmód
Elszólta magát: április 6-án lesz a választás?
A KDNP-s Seszták Miklós a parlamentben kimondta a dátumot, amit eddig csak találgattak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F25%2Felszolta_magat_aprilis_6-an_lesz_a_valasztas%2F
@jaegtoer:

pontyosabban:
Vittorio Emmanuele Ré d'Italia

a tied millen nyelven van?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
kibaszás az én számaim 50/50...ehhez miccócc?

én vagyok a nyerő

brühüyyy
@rodeo36: POLONIUSMég itt, Laertes? Ejh! siess, siess.A szél vitorlád vállán űl; hajóra!Várnak. Ne, még ez - áldásom veled(Kezét Laertes fejére teszi);S elmédbe vésd jól e nehány szabályt.A gondolatnak nyelve sose keljenNálad, se tettre ferde gondolat.Légy nyájas ámbár, de ne köznapi;Kémlelve rostáld meg barátidat,Aztán szorítsd lelkedhez érckapoccsal;De minden első jöttment cimboraÜdvözletén ne koptasd tenyered.Kerüld a patvart; de, ha benne vagy,Végezd, hogy ellened másszor kerüljön.Füled mindenki bírja, szód kevés;Itéletet hallj bárkitől, ne mondj.Öltözz, miképp erszényedtől telik,Drágán, ne torzul; gazdagon, ne cifrán,Mert a ruha jellemzi emberét,S a franciák közt a jobb rangbeliLegválasztékosabb főmester ebben.Kölcsönt ne végy, ne adj: mert a hitelElveszti önmagát, el a barátot;Viszont, adósság a gazdálkodásHegyét tompítja. Mindenek fölöttLégy hű magadhoz: így, mint napra éj,Következik, hogy ál máshoz se léssz.Isten veled: áldásom benned eztÉrlelje meg majd.LAERTES               Én alázatosBucsút veszek hát, jó uram.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
mint már írám nálam 50/50 úgyhogy seholsem vagytok

brühüyyy
@rodeo36:

Akármi jött volna ki, te lennél a nyerő, nem?:)))
@simple observer 1.0: Lehet, hogy Gyurcsány hibázik azzal, hogy a kommunikációban az összefogást erőlteti, de lehet, hogy nem.Én úgy gondolom, hogy Gyurcsánynak nagyobb rutinja van a politikában, mint Bartusnak.Gyurcsány úgy ítéli meg, hogy a teljes,egyértelmű különutas politika hátrányosabb jelenleg a DK számára. Hagy döntse már el a DK a stratégiáját, végül is az ő "bőréről" van szó. Bartus könnyen fújja a magáét, nem neki kell az elkötelezett választóiknak megfelelni, és az is eszébe juthatna Bartusnak, hogy Gyurcsány akár még tényleg hisz egy estleges ellenzéki győzelemben egy teljes összefogás estén.A politika nem fehér és fekete, nem a gonosz és a jó küzd egymással,azért ennél árnyaltabb a dolog.Bartus idealista a legjobb célt tűzi ki, ami a gyakorlatban mindig elérhetetlen, bár igaz ezért kell küzdeni, de a haladás mindig kompromisszumokkal megy..
@rodeo36:

a számból vetted ki a Ré-t, de a VERDI az legalább hibátlan, csak az emanuelle-vel összavartak itt, a többibe meg nem volt mit összezavarniuk:)
gém over, csak hogy a posztho is hozzászolék, egy kis időre rövidre zárva, folyt. köv. talán tavasszal:

13:39
Önmérsékletre szólította fel Gyurcsányt az MSZP alelnöke

Gúr Nándor szerint Gyurcsány Ferenc a határán mozog annak, hogy a Fide4sz-kormány hatalomban maradását segítse megnyilvánulásaival.

hvg.hu/itthon/20131025_Onmersekletre_szolitotta_fel_Gyurcsanyt_a

13:37 Bajnai: Gyurcsány nem összefogni akar, hanem bejutni
Bajnai: Gyurcsány nem összefogni akar, hanem bejutni

Bajnai Gordon szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) elutasította a demokratikus ellenzéki pártok összefogására vonatkozó ajánlatot, s számára már "az első számú cél a bejutás a parlamentbe", az MSZP és az Együtt-PM összefogása viszont egyértelmű, világos alternatívát kínál a változást akaró választóknak - mondta az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken Berlinben.

hvg.hu/itthon/20131025_Bajnai_Gyurcsany_nem_osszefogni_akar_hane
@Sir Bates dö Hól:
"PROSPERO
I'll deliver all;
And promise you calm seas, auspicious gales
And sail so expeditious that shall catch
Your royal fleet far off.

Aside to ARIEL

My Ariel, chick,
That is thy charge: then to the elements
Be free, and fare thou well! Please you, draw near.

Exeunt

EPILOGUE
SPOKEN BY PROSPERO
Now my charms are all o'erthrown,
And what strength I have's mine own,
Which is most faint: now, 'tis true,
I must be here confined by you,
Or sent to Naples. Let me not,
Since I have my dukedom got
And pardon'd the deceiver, dwell
In this bare island by your spell;
But release me from my bands
With the help of your good hands:
Gentle breath of yours my sails
Must fill, or else my project fails,
Which was to please. Now I want
Spirits to enforce, art to enchant,
And my ending is despair,
Unless I be relieved by prayer,
Which pierces so that it assaults
Mercy itself and frees all faults.
As you from crimes would pardon'd be,
Let your indulgence set me free."

brühüyyy
@rodeo36: erre számítottam, ritka ember az akiben együtt van a zene és a műszaki vasas elme.

@Husz_János_Puszita: arra mérget vennék, már most előre, hogy az itt lévő kemény mag, pont ebbe a feles leosztásba esik, több okból kifolyólag :D
index.hu/belfold/2013/10/25/lokdostek_a_jobbikon_az_al-dzsazira_operatoret/

Na fene, csak nem izraelinek hitte az operatőrt?! De legalább ugrik a felfüggesztettje...:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ennek a lónak nagyon túrós a háta. az összefogó pedig nem rajta ülnek, hanem alatta, s kélyesen markolgatják a szerszámát. mert az jutott nekik.
@Husz_János_Puszita: nem hiszem el... négy órája vagyok főrend és már a fejemet akarják... bella meg a lovamét...:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az ember agya üres lap, amikor megszületik, az élet írja tele mindenfélével.
@Husz_János_Puszita: ez nem adat, ez az alap áramkör a meglévő kapcsolatokkal ;)
@bella _ciao:

"____kocsmanyelv. ott van rexasztal. ____"

mathias rex is egy kocsmatöltelék volt feltehetően, ennek ellenére nem tévedtél sokat, s ha nem is kocsma, de annak konyhája, az meg itt előferdül időnként, valljuk bé:)

aztán még INRI is egy kocsmai felirat. igaz-e?
@Sir Bates dö Hól:

"_nem hiszem el... négy órája vagyok főrend és már a fejemet akarják... bella meg a lovamét...:)) _"

ne is törődj velük, Lordom, hódolnak még előtted a pórok.
@jaegtoer: vinni kell neki hódot?
én viszek neki termést a fákról
@jaegtoer: fel ne húzd az orrod! minden út oda vezet, hiába próbálkozol előtte egy hosszúlépéssel.
nyelv az meg nyelv. ha kocsma, ha konyha. szerencsére a rendeltetészerű, időnként vicces használata megóv minket az olyan mellékizektől, amikkel géjza barátunk gyakran találkozik.
@Sir Bates dö Hól: fej nélkül is főrend vagy, ők meg sok fejjel is csak pórok!
:D
@bella _ciao: vannak testőrei. ők menetelnek előtte.
igazából az én szerepemet még kikéne találni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

hülye ez a Bajnai, ő csak összefogni akar, bejutni nem? igaz szépül a Kossuth tér, ott elfér.
@Penivaldes: előtte már foglalt, ahogy írtad. marad az utána, mellette, fölötte és alatta.
@bella _ciao: Ezt őlordságának kell eldöntenie, hogy hová kell állnom.
@Penivaldes: inkább benne akkor már. nagy az étvágya, ahogy írja a napi menüsorát. egy merő kulinária.
@tristen2005: ha bent lesz fidesz+jobbik 4/5-el, akkor felesleges bent lenni bárkinek is, még Ferinek és Attisnak is.
mindkét féltekém egyformán használom:)
@Penivaldes: szerintem meg nem, biodiszletnek nem kellenek nekem, így a 2/3-nál se tudtak lófaszt sem csinálni, hát még akkor, felesleges színjáték az egész.
@avanivi:

Te is gazdaságban tevékenykedsz, jól sejtem?
@Sir Bates dö Hól: Bella biztos visszaadja, majd megtalálod az ágyban...:D
@Husz_János_Puszita: Személy szerint én nagyon kedvelem Bokrost, Kunczét és Fodort is (bár lássuk be, Fodor Gábor azért eléggé megkopott az elmúlt években). Egyetértek azzal is, hogy vannak gondolataik, jövőképük, egyéniségük, mint ahogy írtad. Én oda is figyelek rájuk. Csak az a baj, hogy rajtam kívül kevesen vannak, akik szintén odafigyelnek rájuk, akik szavaznának rájuk. A támogatottságuk mérhetetlen, vagyis lényegében nem tudnak szavazatokat hozni.
@Úri muri:

Azt nem tudhatod, ott van 1 millió bizonytalan, akinek nem kell az első három aspiráns, de elmegy szavazni. A kampány arra való, meggyőzzék őket. Az a politikus dolga. A felsorolt személyeket felhasználva szerintem meggyőzőbb lenne az összefogás.
A jobbközép-liberális értékeket ugyanis nem képviseli jelenleg senki.
@Penivaldes: legyen alattam:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem a deviáns dög digóra vágyok az ágyamban:)
@CSENDES: ööö besétáltam a saját csapdámba, főleg úgy, hogy ez a kis játék nem is erre van szánva, de annak gondoltalak a stílus és véleményeid alapján. Ehh, ez sem egészen igaz, mert vannak kivételek, amikbe néha még magam is bele esek. :D
@Úri muri:

De még a konzervatív értékeket sem képviseli senki. Mszp-E14 biztosan nem, hiú remény Bajnai részéről azt hinni, leszavaznak a jobbközép szavazók egy olyan szövetségre, amiben a szocik benne vannak az etatista balos politikájukkal.
@Sir Bates dö Hól: én leszek a széked?
megteszem ezt az áldozatot a faluért!

hanem akkor kire vágysz az ágyadban?
@Sir Bates dö Hól:

Ez már nyílt szexizmus kérem, megkapod a vak komondor díjat.:)
@Husz_János_Puszita: +1
bár szerintem mintha lwemondtak volna a konzi szavazókról
@avanivi: közelebb éreztelek az 50/50-hez, de Puszita kérdésére adott válaszod segített. :D
@Penivaldes: kicsi a célközönség, nagy az igény a gondoskodó államra
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja, de én arra gondoltam, hogy inkább a balosokat akarják feléleszteni mint a főnixet
@Penivaldes:

Nem mondtak le. Az a terv, kampányolnak ezerrel, mennek a nép közé és akkor jaj de jó lesz.
Hozzám aztán hiába kopognak be, attól még jobbközép maradok. El vannak tévedve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Attól még a helyén lehet a szíve valakinek, hogy nem 50% a jobb féltekéje.:)
Az IQ-ról és EQ-ról amúgy sem mond semmit.
@Husz_János_Puszita: na abban nem vagyok jó.((

baloldalon van a szíve minden ép embernek.)
@bella _ciao: na na! elég ha a lord rajtam fekszik, nem kell még egy ménes is pluszba!
összetörnek csontjaim
@Penivaldes: hát, átírva a viccet egy kicsit. ha nincs ménes a gatyádban, legalább legyen az ágyadban.
@Husz_János_Puszita: a szívről szó sem volt, ne kekeckedj teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a szív kamrákból és pitvarokból álló kúp alakú izmos szerv.
@Husz_János_Puszita:
Ha Kuncze, Fodor és Bokros kapnának egy-egy helyet listán vagy egyéniben, egyből szavaznál rájuk a jobbközép képviselőjeként? Szerintem ezek a nevek eléggé összeforrtak az elmúlt 20 évvel, és aki ma bizonytalan (bár ezt Te biztosan jobban tudod), annak nem elég az, hogy valaki jobbközép vagy konzervatív legyen, hanem az is kell neki, hogy az illető ne legyen leamortizálva és valami teljesen újat tudjon mondani az elmúlt 20 évhez képest.
@Penivaldes: csonka vagy egész kúp, osztása, billentyűk, sövény jellemzői, fejlődése? :D
Semmi vész, lapátra tette a Klubrádió Kunczét, momentán ráér - és őt az egész ellenzéki tábor elfogadná konszenzusos jelöltnek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: várjál...
vitorlásbillenytúk, és zsebes billentyűk. nem engedik a visszaáramlást.
a szív a mezodermából jön létre azt hiszem.
bár már nem tudom. igazából a legjobb résza e könyvnek az amely azt taglalja, hogy levágott fejű embert nem érdemes újraéleszteni.
@Penivaldes: nem eeeeeee??? Jó könyv lehet, figyimáááá, csak nem Oxyológia könyvet olvasol?
viszont van babafejlődéses könyvem is.
jó lenne gyakorolni a gyakorlatban:)
@Penivaldes: aha, jahhh, elméletben remekül cseréltem pelát, hát még gyakorlatban :D
@Úri muri:

Ezek a nevek végig következetesen képviselték a jobbközép-liberális értékeket. Mondjuk úgy, kevésbé kellene befognom az orromat, leszavazni az összefogásra. Olyat nem fogsz találni, aki most bújt elő a tojásból.

Mondom, a kampány egy show műsor a választók meggyőzésére. Akkor is hatással van ránk, ha nem akarjuk.
Na jók legyetek, mennem kell polgári kisközösséget építeni, házibuli formájában.
Remélem lovagom igazi lovagként szerenádot ad nekem ma éjjel
@DarthVader: Nagyon könnyen megtalálhatja akit érdekel. Szerintem mindegy mít írnék, zsigerből utasítanád vissza, tekintve kellemes felhívásodat a torokváladékkal kapcsolatban. Ha mégis érdekelne, itt találhatod: jobbik.hu/programunk/gazdasagpolitika
Ugye mennyire eldugott helyen van?
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"__Szerintem Bartus szabályos őrült, aki tébolyult összeesküvéselméleteket sző és hagymázas látomásai vannak, de közben élesen lát meg lényegi mozzanatokat sok mindenben. A jelek szerint azt képtelen elviselni, ha ellentmondanak neki, rögtön ellenséges aknamunkát gyanít.__"

nem a vita kedvéért, hanem csak a rajzolt kép egyik kis részletének kiegészítésként...
vannak olyan jó megfigyelő és elemzőkészséggel rendelkező emberek, akik ugyanazt a dolgot, jelenséget, történést néhány különböző részlet különféle súlyozásával több változatban is tudják modellezni akár végkifejletig, végpontig.

ez még nem összesküvéselmélet szövögetés, csak a dolgok következetes és sokváltozós átgondolása. a szerencsés tulajdonsághoz társuló átok az, hogy nem örömteli pusztulásba rohanó embereket, közösségeket, országot látni. ez okozhat egyfajta önpusztító türelmetlenséget, és akár agresszív attitűddel is sújthatja azt az "isteni" adományt, amit amúgy jól lehetne hasznosítani, ha nem néznék sokan hülyének, vagy hagymázasnak, vagy őrültnek azt aki ilyen ritka és egyedi képességek birtokában van az Úr cinizmusa és tréfája következtében.
különösen, hogy nagyon egyszerű tévedni, mert az ember mind a szíve-lelke, mind az esze mélyén hajlamos a legeslegrosszabb opciót figyelmen kívül hagyni, ami ugyan átsuhan az elmén egy pillanat törtrésze alatt és érzi-tudja az ember, hogy igen ezt kellene figyelembe venni, ez fog történni, de annyira szeretné a jobbat, hogy a megpillantott kép elillan, és aztán majd valamikor később mint valóság köszön vissza.
@Penivaldes: Én is ebben reménykedem, hogy ott lesz a szerenád, nem nálam! :-P
"Mit tehettek? Csodát. Ha tudtok, elsősorban magatokkal. Ha nem megy, és csak ez a mimóza balfaszkodás marad, akkor viszont a ti dolgotok is viszonylag egyszerű: lehajtott fejjel csöndben megvárjátok, elsodorja-e az elégedetlenség és népharag Viktort anélkül, hogy valami életképes alternatívát szülnétek ennek megkönnyítésére."

Na, életképes alternatíva nincs, marad -majd tán pár év múlva- a népharag és a vízözön! :-(
@Penivaldes: Akkor nekem jó lesz..de mibe is kerülne ez, állami szintem, közpénzen, kérdem én?!
@bella _ciao:

"__ fel ne húzd az orrod!__"

dehogy is!:) a fasznak van akkora orra, hogy húzogassa. föl:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_valahonnan ismeros velemeny ;)_"

és honnan, Cirbi Cimbi?:) komolyan! tán asztat állítja palizáltam netán schmitteltem?:)
@jaegtoer:

Nem a vita kedvéért, de azt hiszem túlbecsülöd Bartust.

A modellezés jó játék, de nem a valóság. Egyetértek Csányival, arra való, hogy az intelligenciát fejlessze:))
@E.Csaba:

Azt hiszem, mi ebben egyetertunk.

Szerintem jol csinalja, az osszefogas erolteteset, es en ennek IS tudom be, hogy erosodget.
En csak azt nem tudom, hiszen nem tudhatom, hogy ezt elvi alapon, vagy mert ertelmes modon levette, hogy az ellenzeki tobbseg EGYETLEN KOZOS tomb indulasat akarja, pusztan szavazatszerzesi cellal csinalja.

Abban is egyetertek, es ezert Bartus szempontjat is meg tudom erteni, hogy ebbol a hozzaallasbol (amit az MSZP es az E14 is tol) bizony leginkabb a nyugis ellenzeki letbe valo belenyugvas erzodik ki, amivel Bartus nem hajlando kiegyezni.

A legfajdalmasabb az egesz sztoriban, hogy Bajnai kornyezeteben NINCS EGYETLEN ertelmes ember, aki az 1-et osszeadna az 1-gyel...

Ugyanis jelen esetben Bajnai vezetesevel a szerzodes felmondasa csakis javitana a megitelesen.

Jelen allas szerint; part listan szerezhetne 5-6, joindulattal 7 mandatumot.
Egyeniben a 31 jeloltjukbol 5-6 lehet befuto. Ha NAGYON joindulatu vagyok, akkor 7. De ez az arany az MSZP-E14 kozos jeloltek eseten 24 egyeni gyozelmet jelentene orszagosan. Ezt en ma igencsak irrealisnak latom.
Vagyis osszessegeben 12 mandatum.

Ha Bajnai a valasztok akaratara hivatkozva ujranyitna a targyalasokat a tobbieket is bevonva, akkor a kovetkezo forgatokonyv teljesen realisnak tunik:

Listan, a tobbiekkel megtamogatva, 5-6 mandatumot ero helyeket siman sikerulhet kialkudniuk a szocikbol. Egyaltalan nem remenytelen.

Az egyeni helyek kerdese csak kicsit erdekesebb. Teljes osszefogas eseten maradna nekik ugy 18-20 jeloltjuk, am azok gyozelmieselye azonban meg is emelkedne. Vagyis igy is bejohetne nekik az az 5-6 egyeni gyozelem.

De ami a legfontosabb, Bajnai visszaterhetne eredeti onmagahoz, es (nem) kis arcmentessel ugyanott tartana mandatum szamban. Es nem elhanagolhato modon, ki maszna Mesterhazy alol, aki ala olyan kenyszeredetten, de azert csak befekudt...
@Orica Középföldi: köszönöm a választ... érdekes... és a bajnai teamről szűkebben?
@Blogger Géza:

"aztán bevezették és tervezetnél több belőle a bevétel. :)"

Hát nagyon szépen köszönöm én ezt az e-útdíjat, fizetem is rendesen a fogyasztói árakban... Ez a rohadt szemét banda minden terhet szétterít az országban, és az útdíj miatti áremelkedés többszöröse a nyomoronc rezsicsökkentés hatásának. Ugye, milyen jól kitoltak a gaz multikkal?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Komolyan egy kommunistának akarod elmagyarázni a kapitalista piacgazdaság működését? :D
@Blogger Géza:
" A Kossuth téren senki nem rombolt semmit"

Géza... szerencsétlenségemre ott jártam el nap mint nap, nekem ne dumálj... messziről bűzlött a tér!
@nemecsek ernő áruló:

Nem, persze hogy nem akarom ezt neki elmagyarázni, de annyi hülyeséget beszélt össze folyamatosan, hogy eldurrant az agyam...
De lehiggadtam, nyugi van és béke :)
@jaegtoer: en nem tudom ennyire osszerakni, de ugyan ez kavarog a fejemben
@Orica Középföldi:

most azért is dédelgetem bartust, mert jól ellensúlyozza az én tévedéseimet:))
@Sir Bates dö Hól:

Ilyen messziről? Ebben nagy lehet a tévedés lehetősége, mert csak találgatás - Jég talán modellezésnek nevezné:)) De nem az.

Bajnai ezerszer megbánhatta a HaHa felhígítását.
A két formáció kicsi,önjáró és fegyelmezetlen, nem hoz, ellenben kegyetlen sok energiát visz.

Nincs - nemhogy jó, semmiféle - válaszuk arra, ha az mszp jó, akkor Gy. miért nem.

Nagyon kíváncsi lennék egy indoklásra. Az ugyanis nem indok, hogy Gy megosztó. Minden politikus az.

Itt súlyos személyi konfliktusok vannak/lehetnek a háttérben, amin láthatólag senki nem tud átlépni.
Ez pedig nem jó ómen a politikusi képességeket illetően. A kisstílűség mindig sokba kerül - a végén.

Bajnainak nincs tapasztalata - a PM-nek se sok - egy politikai tárgyalás mibenlétéről.
Pláne, ha a tárgyaló fél ultimátumnak képzeli a tárgyalást, olyanra hivatkozva,aminek léte nem bizonyítható és nem cáfolható.

Az eszköztár különbözőségére ki sem térek, de ha belegondolok, nagyon jól szórakozom:)

A beszéde után volt módom alaposan szemügyre venni, mert 1 méterre tőlem hallgatta a többiket és nem állt közöttünk senki.
A pasi belefogyott, beleöregedett ebbe az egy évbe, de hihetetlen profi módon uralta az arcát. Persze tudom, ez hallgatás közben lényegesen könnyebb.

Azt gondolom végigviszi, ezt kívánja a becsület és a végén kiszáll.
Ennyi illúzióvesztés után nem tudom elképzelni, hogy beül a parlamentbe:)
@jaegtoer:

A mazochizmusnak vannak határai:))
@rodeo36:

"a Sir Bates dö Hól az meg egy nemzetközi kombináció
a sir lehet magyar is és temetkezésre utal esetleg vállalkozó?
a Bates az lehet egy angol családi név a verő ...hogy mit az maraggyon titok a dö az francia gyanús de lehet félreejtett portugál is a Hól a az meg lódenkabátokon volt szokásos magyarúl ha angol akkor lehet egész vagy lyuk is attól függ milyen szókörnyezetben használja Őlordsága a Hól-ok lordja"

Ugyan. Használd Occam borotváját. "Sírbateszezazegész" volt a neve, tükörfordította nagyjából. Sir Bates + az=the (dö), egész=whole (hól)

@Sir Bates dö Hól:

Üdvözöllek, dicső lovag! :D
@Orica Középföldi:

:) nem vagyok teljesen védtelen. bartus ellensúlyozására Hugo verseket olvasgatok, vagy Váci Mihályt, olykor még Waltarit, Moldovát...

ezeket egy kis zenével tartom egyensúlyba, a zenét pedig a naplementével vagy keltével kompenzálom. s a fal már is tökéletes.:D
@simple observer 1.0: Vitatkoznék egy kicsit a számokkal:

Amennyiben nem csak az E14PM-MSZP indul el és nem csak ők, hanem a DK is, és a jelen felállás ez, akkor én kicsit borúsabban látom a helyzetüket.Tekintve a rendelkezésre álló jelenlegi adatokat (biztos szavazók közötti pártszimpátia, bizonytalanok, akik soha nem mennek el szavazni, stb), én nagyon nagy sanszot látok arra, hogy akár egyetlen egyéni körzetet sem képesek behúzni.Az MSZP listán jóindulattal 20-25 mandátumot szerez listán az E14PM 6-7-et...ha bejut, én abban sem lennék biztos.
Pár hónapja írtam, hogy az MSZP egy nagyon jó megállapodást kötött ezzel a szövetséggel, mert gyakorlatilag kivégezhetik az E14PM-et, persze akkor még evidensnek gondoltam, hogy a DK-t felveszik a listájukra és Gyurcsányt kihasználva Atis simán lehetett volna miniszterelnök.
Én azt mondom, hogy Bajnaiék nagyon nagy szarban vannak jelenleg, akármennyire is próbálják tagadni, és szerintem is ebből úgy tudnának kitörni, ha nyitnának.Ezzel nagyon erősen visszajöhetne az arcvesztésből és akár még egy komoly alternatíva is kialakulhatna az MSZP-vel szemben sőt, akár még újra felmerülhetne Bajnai, mint miniszterelnök-esélyes, mert Gyurcsányt tartom akkora játékosnak, hogy kitolja maga elé Bajnait.De én ugyanezt mondtam három hete is és annak, hogy Bajnai észhez térne, nyoma sincs, megy a vesztébe.Mondjuk már egy ideje nem sajnálom...

Gyurcsányra visszatérve pedig:hogy komolyan elkötelezett összefogáspárti vagy csak taktika, szerintem mindegy is, mivel ezt kommunikálja, ezért az összefogásnak jelenleg ő a hitelesebb arca.
@Orica Középföldi: Bajnai facebook nyitólapján ő látható, te melyik vagy körülötte:-)
@E.Csaba:

A szőke búb mögött álltam, és a fotózásnál lehúztam a fejem, nyilvánvaló lévén, hogy nem engem akarnak:))
@E.Csaba:
Ha senki nem állt közöttük, akkor én a szemüvegesre tippelnék :)Eltaláltam, Orica?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Akkor ezt benéztem... azalatt válaszoltál,Orica, amíg a képet kerestem, és nem láttam a válaszodat még :)
@Orica Középföldi: emlékszel, mit írtam iii-nek a nyáron... bekövetkezett, nem?:)
@Sir Bates dö Hól:

Bevallom nem:))
iii szócsatáit nem kísértem figyelemmel.
Leírnád röviden?
@Orica Középföldi: jeleztem neki, hogy ha tárgyalnak az mszp-vel, akkor azok lerántják őket a sárba, s ott hihetetlen rutinjukkal legyűrik őket... bármi lesz, ők maradnak szarosak... meg kérdeztem azt is, ha az mszp igen, gyurcsány miért nem... mondta, majd figyelnek, meg különben is van ott éca:)... jeleztem, hogy tök rutintalanok ebben... röviden ennyi:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Akkor költözz Magyarországra, itt csak 2% az infláció. :) Te valami nagyon kretén világban élhetsz, sajnállak... :(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ejha! A rombolástól büdös lesz? Ez valami új marxista tudományos megállapítás? :)
@Orica Középföldi:

Amit irsz, nagyon egyetertek.

"Ennyi illúzióvesztés után nem tudom elképzelni, hogy beül a parlamentbe:)"

Itt talan meg annyit hozzatennek, hogy o a 2010-es elore lefixalt visszavonulasa alapjan igencsak konfliktuskerulonek latszik.
Marpedig 4 evet egy kis part vezetoje/tagjakent vegigulni, mikozben partja barmely tagjanak megszolalasakor 2-3 libazas es hajdubetezes alapertelmezesbol jonne valaszkent, akkor teljesen ertheto, hogy nem hianyzik az neki.

Es ha mar igy bevittek a malnasba a korulotte tustenkedok, akkor talan szamara is jobb lenne, ha ezt a balulsikerult idoszakaszt minel tisztesebben igyekezne lezarni.
@E.Csaba:

A te szamaid valoban realisabbak, bar azert szeretnem azt hinni, hogy az MSZP-E14 meg jelen allapotban is elhozna azert 5-8 egyenit. Tudom, hogy az uj korzethatarok nem kicsit kavarnak majd be.

Pl. Miskolcon a polgarmester mar jo esellyel lenne ballib figura. Mig a korzetek mar nehezebb szitu.

Ugyanakkor nem akartam nagyon kis szamokat sem adni, ne az legyen, hogy szandekosan lefele rontom a becsult mandatumokat az otletem alatamasztasara.

A megallapodas valoban az MSZP-nek volt jo uzlet. Ezt, ha jol emlekszem, masod- vagy harmadnapon mar a Republikon konferenciajan ki is targyaltak.

En sem gondoltam, hogy Mesterhazy es a part fejeseinek egy joreszenel, a volt szocik elleni bosszuvagy ennyire elhomalyositja a jozan itelokepesseguket. De hat buta ember a sajat karan tanul. Mesterhazy tundoklese es bukasa.

Bajnaieknak pazar mediaja van. Es bar manapsag azert mar kritikusabban bannak veluk, de azt is milyen remekul agyonhallgatta a ballib media, hogy a PM kongresszus mar hozzajarult, hogy ha kell akkor az 5%-os kuszobot celozzak meg.
Nagyon szivesen lennek legy a falon a HQ-ban. Erdekes dolgok folyhatnak ott(panik, kurvaanyazasok...).

Azt nem hiszem, hogy Bajnai ujra kepbe kerulhetne, hiszen - ha nem is direktben, de a megallapodas elfogadasaval attetelesen - lemondott minielnoki ambicioirol. Vagyis azt gondolom, hogy valoban egy harmadik felrol lehet leginkabb szo. (En Tetenyivel kiegyeznek, de Olganal mondta par honapja, hogy nem vallalna. Persze kerdes, hogy teljes osszefogas eseten be lehetne-e fuzni?)

Erdekes modon, ugy gondolom, hogy Bajnai az egyezkedesek soran is "szamithatna" Gyurcsanyra. Bar nyilvan nem kulonosebben imadja Juhaszt, vagy a PM-eseket, de ha tervei vannak '18-ra, akkor neki jobb az, ha az MSZP terhere az elegge remenytelen Milla-Szoli-PM kulonitmeny kap egyeni, es listas helyeket. Marpedig jol latszik, hogy GYurcsany most egymaga (kis segitseggel a partjatol, es a 23-ai felszolalok nemelyiketol) tartja sakkban az egesz MSZP-t. Ha ilyen tokos fickoval nem mernek osszefogni, hogy kicsit megszorongassak a szocikat, hat akkor nem is erdemelnek jobb poziciokat E14-PM-ek.

En azert empatikusabb pillanataimban sajnalom, mert bar nyilvan neki is ra kellet bolintania a vegso dontesekre minden esetben (bar erdekes volt az a kiszivarogtatos noszogtatas M-el valo egyeztetese kozben), megis legtobb esetben szandekosan, vagy hozza nem ertes miatt alaposan megvezettek a "sajatjai". Politikai karrierje ennel meltobb befejezest erdemelne. Ha mar...

Azert en beirnek GYurcsanynak egy bazi nagy pirospontot, ha tudnam hogy az osszefogast komolyan is gondolja.
@simple observer 1.0: én nem értem ezt a blogszerte megnyilvánuló tétényi-kultuszt... mintha mindenkinek elment volna az esze... akkor miért nem kolompár lólé a miskolci 408-as utcából... cca. annyira lenne vabank, mint tétényi...
@Sir Bates dö Hól:

Ne légy igazságtalan.
Ha összehasonlítjuk Tétényit és pl. Mesterházyt, messze Tétényi a jobb.
Minden szempontból.

Az igaz, hogy a szolidaritás Tétényivel némileg elhomályosítja az emberek tisztánlátását, de a szemlélődő megengedheti magának az érzelmek luxusát.
Egy politikus nem.

Hálistennek a nő tisztán lát :))

Realista (mérnök)lévén pontosan tudja, nem tudna megbirkózni egy ME-feladattal.És nem feltétlenül a képességei miatt! Egy város és egy ország vezetése nem csak annyiban különbözik, hogy az egyik nagyobb.

Na ilyen kétségei MA-nak nincsenek:))

Ja! Azt írtad, nem tett le semmit. Ez se igaz. Ha van korrupciómentes önkori, akkor az övé az. Nem kevés:)
@Orica Középföldi: :)) nem ő vele voltam igazságtalan... csak felhívtam a figyelmet a személyével kapcsolatos nonszenszre... nekem nem ellenszenves az ember... még jó, hogy legalább neku van esze... csak halkan jegyzem meg, azért abban a városban most én is nehezen találnék korrumpálni valót... sza így nem olyan nehéz:))
@Sir Bates dö Hól:

A kommentelőkkel voltál igazságtalan, mert nem indokoltad, miért nonszensz Tétényi.

Kolompár lóléhoz hasonlítani meg barokkos túlzás:))
@Blogger Géza:
Meg fogsz lepődni, Magyarországon élek.
A másikra: nekem az is rombolás, ha az ország főterét nyilvános wc-nek és szeméttelepnek használják.
Ennyi voltál.
@Orica Középföldi:

és akit már említettem az az multifokális isgolai portál, aki műgörmös-gőz-metikus és olajbányász valamint gömbházmester és nehézálamú csőszelelő, aki a lukba is tud lyukat lyukasztani lyukasztó nélkül: He?
@Sir Bates dö Hól:

Nem tudom ki hogy van vele, de reszemrol nincs szo kultuszrol.
Ferfi letemre megis azt gondolom, hogy a nok egyre tobb helyen bizonyitanak. A politikai eletbe egyre tobb orszagban lett mar no a (miniszter)elnok.

Ugy gondolom ma Mo-on jol jonne egy noi higgadtsag, inkabb egyuttmukodesre torekves, mint a ferfiakra inkabb jellemzo versenges/harc.....

Hogy miert eppen Tetenyi?
Jo kerdes. Van igazsagod, abban, hogy nem igazan tudott (pozitiv ertelemben) bizonyitani. De azert azt se vitassuk, hogy azert a helyi Fidesz "aldasos" tevekenysege, majd vegezetul a kormanyzat vitte csodbe a varost. Ilyen korulmenyek kozott villogni pedig ha nem is lehetetlen, de nem tul sanszos.

Masreszt nem igazan latok olyan szemelyt (akar ferfi, akar no legyen az illeto) akit az ellenzek tulnyomo tobbsege komoly fenntartasok nelkul el tudna fogadni.

Es feltehetoen Tetenyi nem ertene igazan az allamigazgatashoz. Nem lenne egy idealis minielnok, de meg mindig az egyik legjobb jeloltnek tunik. Sajnos a kozelet nem halmoz el minket a potencialis jeloltekkel.

Ha tudsz neveket ki vele! Megtargyaljuk.
@Sir Bates dö Hól: Nem tudni igazán, miként teljesítene Tétényi az ország élén, de feltétlenül sokatmondó, h ellent bírt állni egy óriási nyomásnak. Mesterházyhoz képest egy, a való világban edzett ember. Sokak szimpátiáját bírja.
@avanivi: Igen, ezt ismerjük. Így választottátok meg Szilit köztársasági elnöknek. Nagyon akartátok.
@simple observer 1.0: sírbatesz?:)... nem tudok neveket... és ez az igazi tragédiánk:)... nem tudjuk, hogy jó lenne-e, ezért vabank... így lehetnél te is, vagy én is, vagy kolompár lolé is... és még mindig nagyobb esély van arra, hogy mo jobban járna, mint a jelenlegi kínálattal, hát nem szőrnyű
@Sir Bates dö Hól: szőrnyű=szörnyű:)... mi mást lehetne tenni, mint nevetni ezen
@félázsiai nagymagyar: amit az előbbiekben írtam... annyi megjegyzéssel, hogy géza a barátok köztből szerintem ismertebb... sza ez nem egy ütős érv:)
@Sir Bates dö Hól: Az ismertség nem ugyanazt jelenti egy színész és egy politikus esetében. Az előbbit nem választják... Sőt az ismertséghez ez esetben azt is hozzá kell tenni, h pozitívan ismert.

De mindegy, ezen nem veszünk össze :-)
A lényeg, hha egy új jelöltben kellene gondolkozni, ki lehet alkalmas. Kis ország, kis merítés. De ezt feljebb te is írod. Azért sztem nem annyira reménytelen.
@félázsiai nagymagyar: nem őt ekézem, de bohócnak senki ne menjen már el, s akinek nincs szervezet a háta mögött, az csak egy dróton rángatott bábu lehet. a jelenlegi szervezetekről meg inkább nem beszélnék, minek.
@Sir Bates dö Hól: Bajnai volt a példa anno, h nem kell bábunak lenni.
@félázsiai nagymagyar: bajnai csak megcsinált egy sémát, amit minden épeszű ember megtehetett volna. azért neki nem volt nagy mozgástere. gyakorlatilag tevékenysége közelebb állt egy csődgondnokhoz, mint egy miniszterelnökhöz. és minden támogatást megkapott. amit elvállalt azt jól megtette. de még nem bizonyított, ez persze csak az én véleményem.
Sztem amit tett és ahogy, messze nem volt ennyire triviális.
Más kérdés, h a mostani helyzetben már nem őt látom a feladatra alkalmasnak. Ide politikus fog kelleni, neki ez (még?) nagyon gyengén megy.
Mellesleg, ha akkor csődgondnok kellett, mi fog kelleni most...?
@félázsiai nagymagyar:

"Mellesleg, ha akkor csődgondnok kellett, mi fog kelleni most...?"

Na, ez az egy millió dolláros kérdés:)
@Orica Középföldi: Talán egy ügyvéd-pszichológus-felszámolóbiztos ...
GYURCSÁNY FERENC LEVELE A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ TAGJAIHOZ

www.facebook.com/dk365/posts/534763546614064

"Az pedig igazi baj, hogy a mi barátaink nem akarnak szembenézni azzal, hogy kettőjük megállapodása nem elégíti ki az ellenzéki választókat."

Rufus78 nyílt levele Gyurcsány Ferenchez

Kedves Ferenc!

Szerintem teljesen felesleges naivitás azt gondolnod, hogy csak mert a párt és a pártszövetség megállapodása nem elégíti ki az ellenzéki választókat, attól majd hármótok megállapodása ki fogja. Amikor az emberek azt kiabálják, hogy "Összefogást!", akkor az a legkevésbé jelenti azt, hogy "egy a tábor, egy a zászló!"-t akarnak látni az elméleti baloldalon is, és borzasztó csalódottak lennének, ha nem borulnátok össze, és lennétek mind egységesen az összellenzéki színpadon. Sokkal inkább azt jelenti, hogy végeztek egy kis választási matekot a jelenlegi közvélemény-kutatási eredmények alapján, és abból az jött ki, hogy még ha a mostani (persze csak becsült) eredményeiteket szimplán csak összeadjuk, akkor sem vagytok még olyan közel sem Orbán Viktor és a Fidesz mögött, hogy akár csak fenyegetve érezze magát! Azt meg ugye mindannyian tudjuk, hogy a pártpreferenciáknál, főleg egy ilyen kehes szivárványkoalíciónál mennyire működik a matematika. Ennyi erővel "Összeadást!" is kiabálhattak volna "Összefogást!" helyett.

Bárhogy osztogatjátok le egymás között a százalékokat, és amíg csak egymás között osztogatjátok le azokat, ez így is marad.
süti beállítások módosítása