Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.17. 13:05 Fabius

Orbán a haveroknak: lex kiskapu

Címkék: fidesz orbán viktor lex haverok

A feltételes reflex az élet folyamán kialakult reflex, ami akkor jön létre, ha egy adott feltétlen reflexet kiváltó ingerrel azonos időben az idegi központot egy másik inger is éri, ami a feltétlen reflex szempontjából közömbös. Ilyenje mindenkinek van, legfeljebb nem annyira vicces vagy gyomorkavaró, mint amik Kedves Vezetőnkben kialakultak. 

Mire gondolok? Mutatom: nézzük meg figyelmesen ezt a videót, és lássuk hogyan reagálnak a Fenséges Praclik ezekben a kedves pillanatokban.

orbán-havasi-berci.gif

Hogy a magvető mozdulatok Havasi Berci sürgölődésének vagy a "hadd lássák" sajtó érdeklődésének szólnak csak találgatni tudjuk, de tulajdonképpen mindegy is, foglalkozzunk inkább Viktorunk másik feltételes reflexével, a haverok nyígásának hatására megnyilvánuló legújabb lex kiskapuval

 "Az erről beszélő fideszes forrás nem is tagadta, hogy ezzel akarnak újabb menekülési útvonalat biztosítani a kisebb parlament miatt az országos politikából kiszoruló képviselők számára." - írja a HVG, nekünk meg csodálkozni nem nagyon van min a lex Borkai, lex Járai, lex Vida Ildikó, lex Szapáry, lex Stumpf, lex Domonkos, lex Töröcskei, lex Polt, lex Szász Károly után. A módszer sem új, láttunk már salátatörvénybe eldugott, szövegkörnyezet idegen sunnyogó tőmondatot is eleget. Figyelni legfeljebb azért érdemes, mert kevés a szék és sok a komisszár. A Független Rendészeti Panasztestületben is csak 4 helyet tudtak ezzel szabadon foglalhatóvá tenni, úgyhogy ez nem a végállomása, hanem a kezdete a kormányzat feleslegessé vált szavazórobotjai székfoglalásának. 

Hogy a derék jómunkásemberek a karcsúsítás után a versenyszférában is elhelyezkedhetnének föl sem merül. A termelő munka amúgy is póriasan izzadságszagú, ad absurdum teljesítményarányos, de amíg Viktorban él a reflex addig él a remény is, hogy ez a kellemetlenség elkerülhető és a megoldás pártvonalon megérkezik, csak ki kell várni türelemmel. 

Hogy ez - bár jogszerűvé teszik - nem etikus és meglehetősen ízléstelen? 

Tulajdonképpen mit várunk attól a párttól, aminek egyik arca - és nem mellesleg "ökle" -  az ötvenes évek hangulatában kutyázza a helyi közpénzzel kitömött pártsajtóban az őt korrupciógyanúba keverő párttársát és alpolgármesterét, és ezt egy olyan szerző tollával teszi, akinek feleségéből oktatási osztályvezetőt csinált? Mit várunk magától a Kedves Vezetőtől? Hogy hipp-hopp kigyógyul az életútján fölszedett reflexeiből, selejtezést rendez és tényleg rendet csinál? 

849 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr965580780

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy radikális, liberális és alternatív szervezet emlékére 2013.10.18. 10:49:07

A 168 óra előszedte a FIDESZ egyik szórólapját még 1990-ből, abból az időszakból, amikor szépreményű gimnazistaként átkoztam a fiatalságomat, hogy emiatt még nem mehetek el az akkor még nevével önazonos Fideszre szavazni. Kénytelen vagyok szó szerint i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jó. értem.

És az alternatíva? minőség? Ja, az nincs. akkor várunk. ez van.
Bankeladás: Nem kellenek a magyar bankok a külföldieknek

A lakossági hitelkereslet élénkülése még egy-két évet várathat magára, a vállalati hitelezésben már láthatóak kedvező jelek - hangzott el a Portfólió internetes portál üzleti konferenciájának egyik beszélgetéséből, melyen azt is megtudtuk, hogy a kockázatos gazdasági környezet miatt nehéz olyan megtérülést ígérni, ami megérné az eladósorban lévő bankok megvételét.

hvg.hu/gazdasag/20131017_ilyen_kornyezetben_nem_kellenek_a_magyar_
nol.hu/lap/hetvege/20130608-erkolcsos_tarsadalom_

"Tehát politikus urak, bármely oldalon, nem prédikálni kéne az erkölcsről, nem a társadalmat kellene kárhoztatni a sok erkölcstelen jelenségért, hanem stabil, sok parlamenti cikluson keresztül megtartható törvényeket kellene hozni. És nem visszamenőlegesen, nem csupán a társadalom mintegy negyedének támogatásával, hanem kiegyezéssel, valódi többséggel. Ha ez meglesz, az erkölcsös viselkedés is megjelenik. Újra."
akkóóóó ide is:

Menekülni akarnak a külföldi bankok innen
A helyüket kinézték maguknak hazai szereplők. Mikor kell a hitel a magyarnak?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F17%2Fmenekulni_akarnak_a_kulfoldi_bankok_innen%2F
Nem elég, hogy egy "folyamatosan tartó sáskajárással" felérő politikumunk van, erre itt az újabb csapás. Pettyesszárnyú musica invázió.

hvg.hu/itthon/20131017_Kartekony_allatfaj_terjed_Magyarorszagon
@rdos:

"Újabb területeken mutatták ki idén a pettyesszárnyú muslicát (Drosophila suzukii), a többféle gyümölcsre is veszélyes rovarkártevőt"

azért még reménykedek, hogy e hír hallatán a fideszes műkörmös és kőműves földművelésügyi sakkemberek nem kezdeményezik az esztergomi suzuki gyár felszámolását, netán államosítását.
!!!!!!!!!!!!!!!
nicsak honnan érkezett védelem:

Bármit mond Gyurcsány, az ÁSZ szerint tiszta az MSZP

Az MSZP a párttörvényben engedélyezetten gazdálkodott - közölte az Állami Számvevőszék, miután Gyurcsány Ferenc nemrég arról beszélt: jobb, ha nem tudjuk, honnan kapott pénzeket egykori pártja.

hvg.hu/itthon/20131017_Barmit_mond_Gyurcsany_az_ASZ_szerint_tisz
Hogy mit várok a tetves Vezetőtől?
A hétfőt,már ne élje meg,csak ennyit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_nicsak honnan érkezett védelem:

Bármit mond Gyurcsány, az ÁSZ szerint tiszta az MSZP_"

mert az elit egy és oszthatatlan, ezért kedvére fosztogathat:D
Nagyszerű és kiváló politikusaink gyakorta nyilatkozzák, hogy mennyivel többet kereshetnének a versenyszférában, ha éppen nem a közjót és a népet szolgálnák.
Nosza, itt az alkalom, a felszabadulás a meggazdagodás lehetősége! Csak semmi tolongás!
A versenyszférában is elhelyezkedhetnének?
A versenyszférában IS elhelyezkedhetnének?
A VERSENYSZFÉRÁBAN IS ELHELYEZKEDHETNÉNEK?

Hát hova gondol a kedves SZERZŐ? Hát milyen elvtárs az ilyen? Meglesz ennek a böjtje még azt hiszem!

Apropó: a technokol rapid igénylése húsz oldalas formanyomtatványon, melyet aztán a minisztérium harminc napon belül kegyesen elbírál, hogy jogosult-e rá az iskola az megvan? Én ma ezen röhögtem kurva nagyot! Le ne váltsák jövőre ezeket a gyökereket! Min fogunk kacagni reggeltől estig? :DDD

A piros pöttyel meg nagyon úgy tűnik, hogy Eltolcsi a velejét ragadta meg a dolgoknak, valóban van piros pötty a színmagyar gyerekek seggén! :)
1. Ezeknek a politikai és szakmai „eliteknek”, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a külpolitikától az élelmiszeriparig fogalmuk sincs arról, mi van most a világban. És halálos sértésnek vesznek minden erre tett utalást, főleg mert nem is értik.

2. Megrekedtek negyedszázaddal ezelőtt, a nyolcvanas években. Ez volt az utolsó történelmi pillanat, amikor a magyar eliteket komolyan érdekelte, hogy mi van a világban. Akkor is volt némi lemaradás, de megpróbálták ledolgozni a maguk eszközeivel. Úgy sikerült, ahogy sikerülhetett. A politikából véve a példát: a parlamenti demokrácia ezen elitek számára dekadens marhálkodásnak rémlett, mert hogy is van az, hogy nem csak az egyiknek lehet igaza? Mi ennek az értelme? Hogyhogy nem a nemzeti egységből lesznek a jó dolgok? Össze kell fogni, kezicsókolom, a széthúzás magyar átok. A demokráciára azért és annyira van szükség, hogy Nyugatról pénzt kapjunk. Ha úgy is megkapjuk, akkor nincs rá jobban szükség. Aztán ezek így maradtak.

3. Nagyjából húsz (1993-4) és majdnem pontosan tíz éve (2002) annak, hogy elkezdett megmutatkozni az ellentét a világ aktuális állapota és a róla szerzett nyolcvanas évekbeli tudás között, és az elitek megkezdték önmaguk és a nép masszív hülyítését. A politika legfontosabb összetevőjéről, a gazdaságpolitikáról beszélek. Az első Orbán-kormány eleinte csak agitpropszinten, szavakban szidalmazta azt, ami túllépett a nyolcvanas éveken – a Bokros-csomagot és a nagy privatizációt –, de olyan költségvetési szigorral sanyargatta a népet, hogy ihaj, mérsékelte az újraelosztást, és szemérmetlen beruházóbarát politikát folytatott. Amikor aztán félidőben a Chikán-Járai-Surányi háromság helyébe a Matolcsy-Varga-Járai trió lépett, a pragmatikus,..........
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__" 34 ezer rabszolgát tartanak Magyarországon"__"

A hír téves számadaton alapul.

Jelenleg 9 millió rabszolgát tartanak magyarországon állami bűnsegédlettel, az orbáni szabadságharc arra irányul, hogy a multik védőszárnyai alatt, vagy árnyékában oltalmat találó cca 400 ezer colonust is kivegyék onnan és átsorolhassák a rabszolga kategóriába.
a bangkok bankok szindrómát már kifejtettem az előző posztban.
Úgy hallottam, alakul a házmesterek és a szakképzett páternoszter indítók szövetsége.
Ki lesz az elnök tizenkilenc évre?
ma rájöttem, hogy igen jelentös személy vagyok
@Penivaldes: Csak ma? Én már régóta tudom. :)
@rdos: ez lehet titkos kód.:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez gáz, mert nekem nincs bajom a gonosz multi bankommal. :O
@Penivaldes: egy kisiskolás átadta a helyét neked a buszon? :P
@nemecsek ernő áruló: Csodálod?! Hiszen ettől még a tanár jól érezné magát, így tiltott. :D
index.hu/video/2013/10/17/gyurcsany_kampanypenzek/
Én próbálom megkedvelni, de amikor belenget valamit, majd utána játssza, hogy ő semmiről sem tud na akkor felmegy bennem a pumpa. Te voltál akkor a pártunk és országunk vezetője, az atyaúristen. Mindenki hozzád rohant, és te nem tudod? Menj a fenébe! Ha már ennyire nagy és igazmondó ember vagy, mond meg, és ne csak a szart kavard!
Bocsánat, de ilyenkor, amikor pojácáskodik kiakadok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: :) nem, nekem úriemberek adják át a helyük. tudod Királylány egy Libapásztorlány ezt kapja:)
@Penivaldes: Igen. Olyan vagy nekem, mind Szijjártónak Orbán Viktor.
@Penivaldes: egy 6 éves kissrác is az, ha átadja. :)
@V-PORT: Nem mint Havasi Bertalannak Orbán?:D
@Penivaldes:

"ma rájöttem, hogy igen jelentös személy vagyok "

és kinek jelentesz? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Írhattam volna, de ott még azért nem tartunk. :)
@V-PORT: Politikus, hivatása a hazudozás és a pojáckodás. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mondja el! Ha már elkezdte legyen annyira tökös.
@V-PORT: Ez nem tökök kérdése, hanem hogy mennyire perelik.:D
Ráadásul hatásosabb felvetni a vádakat, mert akkor a másik nekiáll kegyetlen mód mosakodni. Ez pedig akkor is azt a látszatot kelti, hogy sárosak, ha nem azok. :D
Ügyes húzás. Piszkos, de jó. Amúgy ezt megérdemli az mszp, szívatták ők is eleget őket.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Akkor most az Mszp-t és az E-Pm-et cseszteti. Ügyes. Bár őt is simán ellehetne kezdeni.
Más. Mi van most az Együtt Facebookos oldalán? Én nem értek hozzá, de nagyon emelkedik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @V-PORT:

"Én frissen megválasztott kormányfőként 2006-ban benyújtottam egy tervezetet a pártfinanszírozás reformjára, amit az MSZP a többi párttal el is kezdett egyeztetni, és 2008-ra sikerült egy véglegesnek, mindenki által elfogadhatónak gondolt szövegváltozatot kidolgozni. Aztán az utolsó pillanatban a Fidesz mégis azt mondta, bocs, de nekik nem jó. Ekkor egy befolyásos szocialista politikust, akiről tudtam, hogy beszélő viszonyban van Simicska Lajossal, elküldtem, hogy tudja meg a visszalépés okát. Egy hét múlva azt mondta, azt az információt kapta, hogy Orbán Viktor személyesen állította le az együttműködést, mert nem volt érdeke, hogy saját párttársai belelássanak a Fidesz gazdálkodásába. De egyébként, ha ez a téma valóban ennyi embert érdekel még, elő fogom ismét venni a saját 2006-os javaslatomat."
hvg.hu/itthon/20131017_Gyurcsany_Orban_partfinanszirozas
@V-PORT: Nem tom mi van az együtt facebook oldalán, mert nem lájkolom őket. :D
lex bukás

amugy minden cigány, minden politikus és minden focisember köszpénzen élősködő féreg...

a fődakota persze 3 szorosan kivétel:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csak arra akartam rákérdezni, hogy, hogy nőhet ennyire.
index címlap: "megjelent a Windows 8:1"
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jaj drágám aki után csak vének futnak az irigykedik:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez a vicc volt már?? .)

- Megkérdezik Gordont a nászéjszaka után:
- Milyen volt?

- Gordon válaszol:
- Nem emlékszem..., nem voltam ott..., nem értettem hozzá..., nem az én feladatom volt... :D:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Felmentél az Együtt oldalára? Onnan másoltad ki a viccet.
@Penivaldes: inkább vének, mint kiskorúak. Az előbbi legalább törvényes. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Érdekes. Csak mert valaki pont 20 perce rakta fel ezt a viccet Az Együtt facebook oldalára, én pont az Együtt facebookos oldaláról írtam. Érdekes.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: .))) ja csak tudod vénekből sosem lesznek már fiatal mégis érett pasikból, a kiskorúakból meg igen:)
különben is nekem érett pasik udvarolnak. tudod akik már megengedhetik maguknak. minden téren.)
@Penivaldes: most érettek, vagy fiatalkák? Nem mindegy.
Szegény sírbatesz, taga, Knósszosz, ha megtudják hogy ők bizony vének hozzád...
@Penivaldes: Nem. Csak nyugodtan elmondhatná. Normális dolog, nem?
@V-PORT: ez legalább olyan vicces. Egy ilyen viccet odatolni a bajnai rajongóknak.Képzelem hányan akadtak ki ezen.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem a kor száímt, hanem a tudás. sírbatesz az a pasi aki után te lihegve futnál, taga meg egyesíti magában az ifjúságot és az érettséget. Knosszi meg tud főzni.
te nerked meg Boli jut, bár vele sem bírsz, sőt mamitírtokkal sem
@Penivaldes: Örülök, ha így gondolod, de az az igazság, hogy az általad felsorolt pasik (Boli kivétel) mindkettőnknek csapják a szelet. Ami nem nehéz, mert ritkán vagyunk itt egyidőben. :D
@Penivaldes: Egy pasi sose fogja érteni, hogy lehet szexi egy cipő, hacsak úgy nem hogy épp egy nő lábán van.:D
@V-PORT: Ezt szegény Peninek mint látod még fel kell dolgoznia. Hogy az itt előforduló pasik linkek. Nehéz lesz, de majd segítünk neki, igaz?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Persze. Ez is van olyan, mint a káposztás tésztát cukorral enni. ;)
@Penivaldes: első fázis: tagadás.
@V-PORT: az gusztustalan. :S Brrrrrrrrr.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
S'énmost délről fúvok, én vagyok a Meltemi.
Az olyan szél, mint a Bóra, vagy a vagy.
Érzed milyen meleg vagyok?-:))

Szia Csekk!
Hol dekkoltál le, ha nem titok?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezen a vitán már túl vagyunk, bár maradtak bennünk tüskék. :)
@Penivaldes:
Te egyáltalán vacsoráztál valamit?
Nem tudok küldeni semmit, a zújesbé konyektor nem fogaggya kirántott csirkeczombot.

Csinálj valami egyszerű édességet, avval is le lehet feküdni.
Ja - én hülye...
Ezt inkább visszavonom-:)
@Knósszosz: még Pesten, állást váltottam :D
@V-PORT: Te cukorral eszed a káposztáskockát?! Ha ezt Knósszosz megtudja!
@Penivaldes: Fiatalság, naivság.:D
@Penivaldes:
A szél...
A Meltemi.
Vagy rám gondoltál? Nem, nem! Bár semmi bajom velük, de én maradok a "hagyományos" kapcsolatok szintyén.
@Knósszosz: egy jó csokitorta nagyon kielégítő tud lenni - hogy így mondjam.
@Penivaldes: egyáltalán nem. De a naivitásodra csak a korod lehet mentség. Bár ez napjainkban nem egészen így van. Vannak 14 évesek, akik tapasztaltabbak mint mi ketten.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem, fiatalság tisztaság a lélekben:) belőlem nem beszél így savanyúság:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Amiért Putyint annyira csodálod, amiatt, ahogyan "rendet tett", ahogyan a melegekhez viszonyul, ahogyan elbánik a kritikusaival (meggyilkolt újságírók, bebörtönzött ellenzékiek, Gulágra deportált Pussy Riot tagok stb), ezért csak neked:
"Oroszország pedig a népességre kivetítve félmillió "rabszolgával" a tizedik helyen áll a listán. "
( Magyarország az 54. helyen van)
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/34-38-ezer-rabszolga-van-magyarorszagon-414149
@Penivaldes: A realitás vagy annak hiánya nem savanyúság vagy tisztaság.
@aritus: á, az nem is úgy van, és a Pussy riot tagok meg randa leszbik, megérdemlik. Mindjárt jön a magyarázat. :D
@Penivaldes: Nincs rosszabb mint a megjátszott naivitás...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Háát.. Te sem vagy százas - hogy így mondjam!-:)
A Dobostorta az milyen kategória?
A sima csokinál valamelyest keményebb (a teteje), de a látszat ellenére nem biztos, hogy sokkal édesebb, bár a fa..ene tuggya.

Hogy így mongyam... pussz! - és Bolinak pofa súlyba!
@Penivaldes:
Nem megy-:((
Micsinájjak??
@Knósszosz: Imádom a Dobos tortát! :D
Igazi zseni volt, aki megalkotta. Posztumusz Nobelt neki.:D
@Penivaldes: Isten éltessen! Boldog szülinapot.
http://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=boldog+sz%C3%BClinapot&source=images&cd=&cad=rja&docid=BxMQMgPWDzwayM&tbnid=dX132OKOMefQzM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Falliteracio.kepeslap.com%2FBoldog%2520sz%25FClinapot!_IMAGEshow.asp%3Fimageid%3D413174&ei=Aj5gUsjHBcKYtAbruIDwBQ&bvm=bv.54176721,d.Yms&psig=AFQjCNGxj3ixNtwb1r54kGU78lzBRUIxAg&ust=1382125424837527
@Knósszosz: Mit ne mondjunk el Bolinak?:D
Amúgy is máshol kújtorog, szóval nem lehet panasza.:)
@Penivaldes:
Mireéskire gondolsz?
Én felajánlom itt a kajám felét, erre elküldesz a pi ár mezőkre.
Nem szép, nagyon nem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Áááá... semmi titok, csak ilyenkor szokott leseggnyalózni, mikor csajokkal beszélek és nem a balog nevezetű szardarab szthűloszában, hanem csak úgy. De nem baj, már mexotam tőle, csak egyenesen hiányzik, ha egy héten legalább egyszer nem küld el a picsába ezért.

Amúgy szeretem!-:)
@Knósszosz: Neki is csak a szája jár ám.:D
De én is megyek aludni. Húzós hetem volt. De most 3 napig rajtatok tartom ám a szemem. :D
@Knósszosz: na velem nem kell többet beszélned. semmi kedvem ahhoz, hogy egy legyek a sok közül, még virtuálisan sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na akkor jaj nekünk.
most énekel a tévében Mészáros János Elek, küldöm neked:)
különben is kihasználták Kiszelt, és most újra kell fotózni a naptárát.
na én is inkább alszom.
álmodjatok rémeket
@Zero Dark Thirty:

Azt hiszem, itt a lényeg:

"hvg.hu: Külföldről jönnek pénzek?

Gy. F.: Meggyőződésem, hogy szinte semmi. Külföldi pártok, szervezetek legfeljebb minimális mértékben támogatnak magyar pártokat pénzzel. Ami külföldről jön, az inkább az oda innen kijuttatott és ott tárolt pénzek visszautalása lehet."
@Penivaldes: Fiatalságom egyik kedvenc dala volt. :)

youtu.be/FpfTnsU5gA0

Jó éjt.
@Penivaldes:
Most akkor nem csinálsz kakaót reggel?
Nem kapok?
@Dr. jenőke (jenőke):

Ma nem lesz vers azoknak, akik szépet akarnak álmodni?
@Knósszosz:
Legyen, beszólok... :) NYALIGÉP!

Amúgy meg csókultatom Fabiust is:
kotvefuzve.postr.hu/a-jo-a-rossz-es-a-gyik

Mennyit fizethetett a reklámért???
"4. Melyik a Naprendszer hetedik bolygója?- A Varánusz."
@Orica Középföldi:
Szokás szerint - - - jó éjszakát.
Szép álmokat mindenkinek aki aludni tér!

Radnóti Miklós: Bájoló

Rebbenő szemmel
ülök a fényben,
rózsafa ugrik
át a sövényen,
ugrik a fény is,
gyűlik a felleg,
surran a villám,
s már feleselget
fenn a magasban
dörgedelem
vad dörgedelemmel.
Kékje lehervad
lenn a tavaknak,
s tükre megárad.
Jöjj be a házba,
vesd le ruhádat,
már esik is kint,
vesd le az inged.
Mossa az eső
össze szívünket.
@Dr. jenőke (jenőke):

Ma cca. ez volt az egyetlen értelmes megszólalás.
Köszönöm, jó éjt:))
@V-PORT:

"Ez is van olyan, mint a káposztás tésztát cukorral enni. ;) "

höhöhö. háborút akarsz?
@V-PORT: "...mond meg, és ne csak a szart kavard" na...amikor megmondta, akkor nyomták őt a szarba.
@jaegtoer: Semmi kép. Mi van ez a nagy demokrácia, hogy nem mondhatom el a véleményemet, mert rögtön jön a bukott baloldal ordas támadása? :)
Radnóti Miklós

OKTÓBERVÉGI HEXAMETEREK

Táncosmedrü, fehérnevetésü patak fut a hegyről,
táncol az őszi levél s taraján kisimulva elúszik.
Nézd csak, az árnyban a som fanyar ékszere villog a bokron
s villog a fényben a kis füvek éle öreg remegéssel.
Még süt a nap, de oly érett már, csak a lassu okosság
tartja az égen, hogy le ne hulljon: félti arannyát.
Lassu, okos vagyok én is e lassu, okos ragyogásban,
féltelek én is a tél hidegétől, tűzifa gondja,
téli ruhák vak gondja növekszik, apad szemeidben
s mint a lehellet futja be tükreit, árad az álmos
bánat a kék ragyogásban, a szádon a mondat elalszik
s ébred a csók. Feketén jön a hó, jön a tél, feketélnek
sarkai máris az őszi nagy égnek, a hajnali órák
léptei már sikosak. Gyere hát elaludni az esték
hosszú szakálla alá; nézd, gyermeked is vagyok én, de
felnőtt, nagy fiad és szeretőd, fele gondra is érett,
nemcsak a versre komoly. Fekszünk majd s hallgatom éji
füllel a szíveden alvó gond ütemét a sötétben.
Hallgatom és várok. S mint ifjú gólyafióka
ősszel szállni tanulván meg-megbillen az égen,
forgok a bő heverőn. S lassan tovaszállok a jajjal.
Átveszem és ütemes dobogása elaltat, elalszunk, --
ketten az egy gonddal. S míg elkap az álom, az éjben
hallani, csapdos, az ősz nedves lobogója sötéten.

(1942. szept. 28. - nov. 14.)
és elkezdődött a nap:

Fideszes sárvári képviselő cége segíthette a földmaffiát

A Blikk szerint a 27 jogtalanul pályázó cégből kettő a képviselőhöz köthető.

www.origo.hu/itthon/20131018-fideszes-sarvari-kepviselo-cege-segithette-a-foldmaffiat.html?sec-1

---------------------------------------

Már engedélyezett kasszákat tiltottak le

Öt pénztárgép mégsem felel meg a szabályoknak. Több ezer boltost érinthet.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131018-mar-engedelyezett-kasszakat-tiltottak-le.html?sec-1

------------------------------

Négy-öt nyelviskola maradhat

Szigorítanak a szabályokon, drágul és bonyolódik az akkreditáció.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131018-negy-ot-nyelviskola-maradhat.html?sec-1
tényleg mindegyik faszkalap narancsosnak kell egy magánhadsereg?

Újabb rendőri elitegységet építenek Pintérék?

Szakmabeli forrásaink szerint a Hajdu János vezette Terrorelhárítási Központ (TEK) ellenpólusa lehet lassan a Készenléti Rendőrség: Papp Károly országos rendőrfőkapitány a jelek szerint szisztematikusan, Pintér Sándor belügyminiszter támogatásával építi fel kedvelt szervezetét, amely mára nem csak hatáskörében, de a kiemelt bérezést tekintve is egyenrangú partnerévé vált a kormányfő által dédelgetett TEK-nek.

hvg.hu/itthon/20131017_ORFK_TEK_Keszenleti_Rendorseg_fizetesek
@V-PORT:

jesszus. a legmerészebb gondolattársítással sem vagyok képes eljutni a cukrozott képosztástésztától a bukott baloldal ordas támadásáig. még úgy sem, hogy édes érzés lehetne a méltán bukott baloldal vergődése, ha nem a mi és gyerekeink bőrére menne ki a hazárdjáték, és a pótcselekvés (kristály)cukrozott káposztás tészta zabálásban manifesztálódna. demokrata mivoltomat mindazonáltal mi sem jellemzi jobban hogy éppen olyan élvezettel vagyok képes befalni az agyon cukrozott, mint a bőven borsozott káposztás tésztát, de az talán nem meglepő, hogy attól a szartól, amit a orbánviktor kavargat és süt és főz és kóstolgattat velünk, meglehetősen fintorgok, és vehemensen keresem a kályhát, mint kiinduló pontot, mert 'valahol nagyon utat tévesztettünk'.
visszatérve az origóhoz, csak a kt cukros-borsozott változatainak egyenjogúsága mellett kíséreltem a lándzsát nem eltörni, hanem épségét megőrizni, hátha jó lesz még valamire.
index.hu/gazdasag/2013/10/17/menekulni_akarnak_a_kulfoldi_bankok_innen/
Vol egy korszak Magyarországon, amikor cak egy banl volt, igaz az viszont magyar, de mégsem ért el az ország semmit, csak a gengszterváltást.
Mot sem tudo, hogy a fijjug mire gyúrnak? Új gengszterváltásra?
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

www.youtube.com/watch?v=uHzA6QXbMvg

Nem leszünk gyarmat
Multikám húzzá má el má
Nem leszünk gyarmat
Balra má húzzá má el má

Több hungarikumot má!
Vissza a cukorgyárainkat!
Mért olcsóbb a szlovák tej?!
Hol van a magyar nehézipar?
Külföldieknek eladták
Kéne a termőföldünk nekik
A bulgárok meg tudták csinálni a Bulgari-t.
Mi mé nem tudjuk megcsinálni a Hungari-t?

Én nyugodt vagyok, amíg van paprika
A makói nem makákó multiké

Nem leszünk gyarmat
Multikám húzzá má el má
Nem leszünk gyarmat
Balra má húzzá má el má

A multikat nem tudjuk komázni
Az Eurót le fogjuk alázni
Egymással komázunk pipázni
Az idegent nem fogjuk csipázni

Nyugatra ugatva húzzá má e má az ugarból / bunkó vagy banki
Mulatva-húzatva elbánunk veled, de cudar mód / bunkó vagy banki

De a krumplit hagyjátok itt nekünk
A kukoricát is hagyjátok itt nekünk
A paprikát se vigyétek el
Egy kis tengergyümölcsét is hagyjatok itt nekünk
A japán kocsi sem őshonos errefelé
Abból is hagyjatok itt nekünk

Ugarbunga, Hungarobunga

Nem leszünk gyarmat
Multikám húzzá má el má
Nem leszünk gyarmat
Balra má húzzá má el má

Ugarbunga, Hungarobunga
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Öt pénztárgép mégsem felel meg a szabályoknak. Több ezer boltost érinthet."

föltehetően azért, mert hiányzik belőlük az a "tudás" hogy a NAV távolról -online- beavatkozással leállíthassa működésüket, ha úgy tartja szükségesnek.
@jaegtoer: ha csak az hiányozna, de a beleintegrált vizuális és audio poloska rendszer is működésileg megbízhatatlan, ezért visszavonás után javítandó
hahóóóó épészmérnök, ha erre jársz, hozhatnál némi infót erről, csak hogy lássunk más példákat is:

Zavargások voltak Santiago de Chilében

Az elnökválasztásra készülő chilei fővárosban ismét az utcákra vonultak az ingyenes és magas színvonalú oktatásért tüntető diákok, a megmozdulást most is anarchisták zavarták meg.

hvg.hu/vilag/20131018_Zavargasok_voltak_Santiago_de_Chileben
Min.e. úr csak a munka becsületét szeretné visszaállítani.
@Penivaldes: Ettől a cikkecskétől nekem is.
Vajon milyen szeánszot tartottak, hogy tudják, hogy a kivégzettek mivel azonosulnának?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: október 23 miért nem tud arról szólni, hogy semilyen politikai alakulat nem kezd el arról pofázni, hogy a kivégzettek hol állnának meg nem állnának, hanem tiszteséggel megemlékezni róluk.
Ahány NERtárs, annyi haver,
Akiket az ellen, ha ver,
Megvédi őket pont ezér'
Közpénzből a legfőbb Vezér.
:)
igen. ezek az urak a fekete-erdőbe tévedt árvákká válnának hasonlatossá a versenyszférában. befosva pillognának körbe, ahogy keringenének köröttük az ocsmány szörnyetegek: paraghfejű-ötezerforintlopó, tbnyugdíj-bukszaevő, meg az ingyérszopató...aztán a végén meg előbújna a híres apek-baszógép, és hiába ellenkeznének. nagy sírás lenne vége.
@látjátok feleim szümtükkel: Szokták mondani, a vicc akkor nem jó, ha magyarázni kell. :)
helló @Penivaldes:!:)))

ma is jól esik, ha kapsz egy puszit?

itt pedig válogass kedvedre kakaódhoz:

alliteracio.blogspot.hu/2011/11/szuletesnapi-kepeslapok.html

ismertetőt és rágcsálni egy kis diót itt találsz:

dioskonyv.bionuss.eu/48-01/1.htm

www.kalifa.net/termekek/termek_38_dio
@Penivaldes: mert a magyar stílus ilyen. Muszáj valamelyik oldalnak megmondani a tutit, hogy most mit mondana, vagy tenne, vagy kivel pacsizna le Árpád vezértől kezdve Pistukáig a névtelen '89-es hősig.
Nem tudunk nem politizálva megemlékezni hőseinkről.
index.hu/kulfold/2013/10/18/orban_nyitotta_az_indiai_tozsdet/

És az indiai tözsde másfél százalékot emelkedett!! Nem lehetne, hogy ott tartsák?
@Penivaldes: Termmészetesen a jobbik mellett állnának!:))
Az ilyen hülyéknek amúgy muszáj valami baromságot mondaniuk.
De amúgy az ilyen kommunista tetvek mellé nem állnának.Mármint az ilyen narancskommunisták mellé.
@V-PORT: Hirdetik. Egy bizonyos szint után máshogy nem lehet növekedni. A Jobbik folyamatosan csinálja, ezzel előzték meg az E14-et,
ki is hazudik, és mit is? Ezeknek tényleg elgurult a gyógyszerük.

"Magyarország jobban teljesít"

Nagyobb adósságban ültünk tavaly, mint eddig gondoltuk

A szokásos GDP-felülvizsgálat arra jutott, kevesebbet termelt Magyarország.

www.origo.hu/gazdasag/20131018-nagyobb-adossagban-ultunk-tavaly-mint-eddig-gondoltuk.html?sec-1

---------------------------------

Orbán az EU legolcsóbb áramát ígérte a magyaroknak

Ehhez viszont atom kell.

www.origo.hu/gazdasag/energia/20131018-orban-az-eu-legalacsonyabb-aramarat-igerte-a-magyaroknak.html?sec-1

------------------------------------------

Rogán pénzügyi rezsicsökkentést szeretne
A kormány szélesíti a rezsicsökkentés frontját, ennek lesznek részei a pénzügyi intézkedések.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F18%2Fpenzugyi_rezsicsokkentest_szeretne_rogan%2F
@DarthVader:
a vízszintye? 1,5 %-kal

be gyó

bigyó és kinek lesz ettől gyereke?

a törpe már terhelt eléggé de még nem ellett

brühüyyy
mikor ellik?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nagy marhaszar (bullshit) az egész

a kenyér, a tej és a közlekedés árát mikor csökkentik? és a zadókat a felire mongyuk 13%-ra

az lenne még csak rezsicsökkentés
felemelhetnék a béreket...ha másképpen nem lapáttal a szemétdombról

brühüyyy
@Penivaldes:
és a széleselvtárs szekrényei tele delejjel ami csak kifelé gyün befelé semmi?

a zanyagmegmaradás törvénye az meg smafu

a termó dina mika egyetlen törvénye sem érvényes levédiábany...csak nagyhasú idióták hozhatnak törvényeket

brühüyyy
2/3-dal a zintergalaktikus zűrhajó is beinítható csak már epűlnének vele az egész bagázs
Aki ilyen posztot ír, az a Békemenet magasztos céljai ellen harcoló szemét judeo-plutokrata ballibsi libatolvaj.
@rodeo36: ők szembemennek fizika törvényeivel. nem leszünk gyarmatja nekik sem
@Penivaldes: jó hogy szólsz, a multi-bérencet kifelejtettem :)

Rád férne egy kis pihenés, hogy jobban érezd az iróniát.
@DarthVader: nekik adom viktort, nem vagyok önző, hogy az unortodox feltalálóját idehaza tartsam.:D
@Penivaldes: unortodox módon mindenkit kizár belőle, aki nem kedves neki.:D
@Penivaldes:
nem kő elmennyi oszt annyi

brühüyyy
@Jenyei: ugyem, ugye. jó, hogy szóltam:)
valóban rám férne a pihenés. ott kapcsoltam ki, hogy kacsacsörű.
@rodeo36: exportáljuk őket a Jupiterre gyémánt esőt gyűjteni. (azt nem meséljük el, hogy mire a Jupiter felszínére érnek már nem gyémánt, hanem folyékony szén....)
@Penivaldes: :)

tudod mikor gyűjtők neked máskor diót? :D
@Penivaldes: erre felnevettem. Megnézted azért a linket tegnap?
@jaegtoer:

Demokratikus családi hagyományokkal rendelkező környezetben nevelkedtem és empátiával, valamint toleranciával is felszereltem magam. Nem csak ezért, hanem az ízek kavalkádja miatt is a cukros, erősen borsozott káposztástészta híve vagyok. Ugyanis ez az a táplálék, amely hűen kifejezi a sokszínűséget, a fontolva haladás eszméjét, a kisebbségek (kristálycukor, őrölt bors) iránti elkötelezettséget, és a hagyomány-tiszteletet.
Örömmel vettem, hogy az egyenlő jogok meghirdetése terén harcos és ideológiailag megalapozott kályha mellől indulva védelmezed az eszmét.
Biztosra veszem, mások megvilágosodását és csatlakozását a „rengeteg káposztát a tésztára!” mozgalomhoz.
Üdvözlettel, a káposztáslángost kedvelők nevében is.
Tüntetők estek neki a miniszter autójának

Körülvették és megrongálták a román kulturális miniszter gépkocsiját a verespataki bányaberuházás engedélyezése ellen tiltakozó tüntetők csütörtök este Bukarestben, az incidensben Daniel Barbu tárcavezető nem sérült meg.
www.168ora.hu/globusz/tuntetok-estek-neki-miniszter-autojanak-119686.html

Bajnai nem fejezte be a mondatát
Bajnai Gordon szerint a felemelkedő Magyarország érdekében újra kell kötni a szolidaritási szerződést – amelyet a jelenlegi kormány például az egykulcsos adóval és az oktatás átalakításával felmondott –, hogy beinduljon a gazdaság, és a törtető helyett a törekvő ember váljék Magyarország erkölcsi mércéjévé.

www.168ora.hu/itthon/bajnai-nem-fejezte-be-mondatat-119687.html

Karosszékből operaelőadást

Nem adják ingyen – de legalább van: október 27-től a Bécsi Operaház előadásainak javát élőben közvetítik, s akinek lehetősége van az internetes csatlakozásra – és jegyet váltott a közvetítésre – otthon élvezheti az adást. A premier ráadásul magyar vonatkozású: az első élőben közvetített opera a Rózsalovag, amelynek karmestere Fischer Ádám. Még egy szenzáció fűződik Fischer Ádám nevéhez: 12 CD 45 Mozart szimfóniával, az ő vezényletével, a Dán Nemzeti Kamara Zenekar előadásában.

www.168ora.hu/arte/szervuszausztria-kultura-fischer-adam-becsi-opera-119682.html
@Penivaldes:

keresd feljebb. :)))
már ott van... :D
@Jenyei:
"ballibsi libatolvaj"????

A libát tollától, Orbánt hatalmától fosztják meg.

(a hat alma nem ugyanaz mint a hatalma)
Fából vaskarika???

Volt Fideszes politikusokat indít az Együtt-PM Szabolcsban

Volt Fideszes politikusokat indít az Együtt-PM szövetség az MSZP-vel közösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye két választókerületében a 2014-es országgyűlési választáson – jelentette be Bajnai Gordon, a szervezet vezetője sajtótájékoztatón Nyíregyházán szerdán.

www.168ora.hu/itthon/volt-fideszes-politikusokat-indit-egyutt-pm-szabolcsban-119656.html
@Penivaldes: korán van még? :DDD

guma 2013.10.18. 09:21:26
helló @Penivaldes:!:)))
@Penivaldes: a kormány az isten félő, hazafias népeket szereti, akiknek a non plus ultra a vasárnapi ebéd húslevessel és rántott hússal, kávéval és kuglóffal.
Aki ebbe nem fér bele, azt nem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: először folyékony, utána gyémánt, hogy utána mi, az szívesen leteszteltetném velük én is ;)
oops :D

Gyurcsány szeretné, ha feljelentenék

Gyurcsány Ferenc azt mondta, szeretné, ha feljelentenék az MSZP pénzügyi támogatásával kapcsolatban elhangzott mondata miatt, mert úgy véli, akkor talán közelebb lehetne jutni a valósághoz a kampányfinanszírozás ügyében.

hvg.hu/itthon/20131018_Gyurcsany_szeretne_ha_feljelentenek
Tíz oldal állami hirdetés és Hernádi-mosdatás a Heti Válaszban

Nem könnyű megtalálni a Hernádi Zsolt egekbe magasztalásáról szóló címlapsztorit a Heti Válasz friss számában, hirtelen elszaporodtak a fizetett oldalak, alig van hely a tartalomnak. Borókai főszerkesztő bizonyára megveregeti a hirdetésszervezők vállát, ez jó mulatság, férfi munka volt.

mentalisdeficit.blog.hu/2013/10/15/tiz_oldal_allami_hirdetes_es_hernadi-mosdatas_a_heti_valaszban
@guma: nem feltétlen, azért az értelmesebbje menekül abból a szellemi nihilből és erkölcsi fertőből.
@guma: kampánypénzek visszaosztása, nincs itt semmi különleges
Radnóti Miklós: Október —

Hűvös arany szél lobog,
leülnek a vándorok.
Kamra mélyén egér rág,
aranylik fenn a faág.
Minden aranysárga itt,
csapzott sárga zászlait
eldobni még nem meri,
hát lengeti a tengeri.
A tegnapi nap legkínosabb interjúja Deutsch Tamásé
dajcsgif

D.T.: Nagyon lelkesen mond egy butácska gondolatot. Kálmán Olga.: Mindig a vendégeimhez igazítom a gondolataimat.

444.hu/2013/10/18/politikust-annyira-meg-nem-alaztak-meg-eloben-mint-kalman-olga-deutsch-tamast/
@guma: Volt benne valaha tartalom?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekik elég annyit tudni, hogy gyémántok hullnak az égből. :)
Mars expedició?! Smafu! Legyen az első kormány az űrben a miénk! :D A nasa is egyből embereken mérhetné le egy ilyen út hatásait, és szerintem ők is sajnálnának majmot vagy kutyát felküldeni, ha politikust is lehet.
Parti Nagy Lajos
(aki 12-én volt 60 éves!): Országpóló

részlet:
Nézem a különvonatot, ahogy elindul a Keletiből Bukarestbe. Erős kép, egy vízszintes, koszlott üstökös kigördül a sötétbe, mint az orbáni út, a fülkeforradalom idióta, harcos-baszós retorikájának esszenciája.
www.vasarnapihirek.hu/szerintem/parti_nagy_lajos_orszagpolo
és megint, mert fontos:

Még magasabb lett a magyar adósság

Rosszabb volt a gazdasági növekedésünk, mint gondoltuk, így az adósságunk is magasabb lett.

hvg.hu/gazdasag/20131018_Meg_magasabb_lett_a_magyar_adossag
Koszos, hazáruló balliberálisok október 23.-án meg fogjátok látni mennyien utálják a miniszterelnököt. A ti közönséges szobor döntögető, fejrugdosó, bazmegozó csűrhétek sehel se lesz a hatalmas és tiszteletet parancsoló Békemenethez képest.

Elgondolkozhattok azon érdemes-e tovább is OV ellen acsarkodni, vagy felvesztek egy narancs sipkát és vonultok velünk boldogan. Éljen a haza, éljen Orbán Viktor miniszterelnök!
ELKAPNI ŐKET...MEGDÖNTENI, ÖRÖKRE KIZÁRNI A POLITIKÁBÓL, MINDENT ELVENNI AMIT HARÁCSOLTAK ÉS MINDENT VISSZACSINÁLNI AMI ALKOTMÁNYTÁKOLTAK, NEMZETI ALAPSZARBA ÍRTAK ....
@Lindalinda: most varrom a narancsos sipkámra a csengőket, akkor mehetek veletek? ;)
óóóóó jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, itt a vatikáni valuta "az isten fizesse meg" :D

Egyyházi zöldenergiát tessék!

Nem világos, hogy mit akar az NFÜ elérni azzal, hogy húsz egyházi zöldenergia-termelő projektet is támogatna, és ezt pályáztatná meg - ahelyett, hogy a korábban már elbírált és támogatandónak ítélt civil szférás, illetve vállalati projektetek fizetné belőle.

hvg.hu/gazdasag/20131018_Egyyhazi_zoldenergiat_tessek
@toportyánzsóti:

5*****

de! tessék befejezező szakaszt is kibontani ill. folytatni.

magam részéről azt a kiegészítést tenném csak hozzá, hogy az is egy egészen kivételes jelenség, -némileg jeges szemlélettel- miközben bármely munkáért az elit elegendőnek tart 100 egységet kifizetni, kifizettetni, addig azt várja el a munkavállalótól, hogy lehetőleg 200 egységet költsön, de inkább 250-et. szerintem ez is sok mindent megmagyaráz, ami napjaink problémáit illeti.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Frankó lenne, legalább elmagyarázná, hogy pártelnök-miniszterelnökként ez miért nem zavarta.
Ne haragudj, de lassan fidesz-szintű alternatív valóságot épít fel ez az ember. Most tényleg fel van háborodva azon, hogy az ÁLTALA vezetett pártban korrupció volt? (ha pártelnökként nem tudta vagy értette mi folyik szimplán csak alkalmatlan)
Egy dolgot nem vesznek figyelembe A Keresztapa ismert fordulatát ironikusan idéző E14-es politikusok: azt, hogy visszautasíthatatlan ajánlatokat csak maffiózók, ill. maffiaállamot működtető politikusok tesznek másoknak.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20131018_Seres_Egy_visszautasithato_ajanlat
@Lindalinda:

"Elgondolkozhattok azon érdemes-e tovább is OV ellen acsarkodni, vagy felvesztek egy narancs sipkát és vonultok velünk boldogan. Éljen a haza, éljen Orbán Viktor miniszterelnök! "

el vagyok gondolkozva... de nem emlékszem rá, hogy acsarkodtam volna valaha is a bohócotokra, ja pardon a Főnökre. Majd amikor az utolsó útjára kíséritek, felveszem az ajánlott sipkát, és boldogan vonulok veletek.
Én sem mondhatok mást, ezért együtt kiáltom veled: -Éljen a Haza, éljen orbánviktor, utóbbi addig, ameddig Én gondolom.
naszia.
@nedudki74: stimm, elszakadtak a valóságtól sok mindenben, pont annyira veszélyes ez a kommunikáció, mert ha tudta és elfogadta akkor azért alkalmatlan, ha nem tudta akkor meg azért. Tudom, hogy most fog jönni a szimpatikusok kórusa, hogy pont ezért hagyta őket ott, és az új pártban majd nem lesz/van ilyen. Ez akár igaz is lehet, de kicsit hamisan cseng, pont mint a mi vagyunk a szeplőtelenek és az igazak, az új pártoktól.
-no comment-

Rendhagyó és félelmetesen valós videóval jelentkezik a Siska Finuccsi nevével fémjelzett Egyenlők rap-kollektíva. A nyomorúságos állapotairól híres tatabányai Mésztelepen forgatott klipet a nemzetközi divatfotós karrierjét építő, a benne lakozó tinisztárt végleg elföldelni látszó Éder Krisztián jegyzi.

www.youtube.com/watch?v=i8MR8O8QAH8&feature=player_embedded
Szép reggelt, jó napot mindenkinek!
@Lindalinda: neked különösen:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"a kormány az isten félő, hazafias népeket szereti, akiknek a non plus ultra a vasárnapi ebéd húslevessel és rántott hússal, kávéval és kuglóffal.
Aki ebbe nem fér bele, azt nem."

én vasárnap 12-14-ig teljesen ebben a non plus ultra feeling-ben dagonyázok, istenfélő is vagyok, bármi-bárki is legyen Ő, öccő olyan hazafias, sőt hazabikás! vagyok, mint egy kövérorbántiborcz, tán nem annyira viszont, mint A Tiborc, de sehogyse érint meg az a szeretet, csak azt az őrült vonzalmat érzem, amellyel a bukszám iránt lelkesednek... úgyhogy lassan se hús, se leves, sőt kuka se lesz, csak rezsicsökkentés, szabaccságharc és jegyrencer meg focimeccs, ellenben vadifaszaújstadionban.
ha elkapta, ne is hozza vissza:

Orbánt elkapta a hév Indiában
70 százalékos atomenergia-arányról, 4-5 éven belül csökkenő árakról beszélt. Teljes képtelenség.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fchart%2F2013%2F10%2F18%2Fatom%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pontosan így van. Azt hiszem a lelkes rajongói legalább annyit ártanak neki, mint OV-nek Torgyánnak stb. Elveszti a realitásérzékét és belehajtják minden hülyeségbe - mint pl. maga a pártalakítás. Most pl. egész okosan politizált, elkezdték finoman bántani az mszp-t úgy, hogy szavazatott vegyenek el, elérjék a jobb tárgyalási pozíciót, de ne rúgják fel az asztalt. Erre a haverok-rajongók elszabadultak (pl. Bartus cikkeitől, okos kommentelőkíg, DK-ban túlélni kívánó politikusokig) olyanokat mondtak az mszp-re, amit azért rájuk azok sosem. Fidesszel összefonódott maffiaként ábrázolni őket, akik jobban félnek a feritől, mint viktortól, nem is akarnak kormányt váltani stb. Végül a lelkes GYF is szépen feltette a koronát mindenre ezzel az öngyilkos szöveggel. Most túl azon, hogy magát is feketíti és a fidesznek választási szlogeneket gyárt, lassan minden esélyét eljátssza (amit most kezdett visszaszerezni). Lassan stabil bejutóként sem állnak-állhatnak vele szóba.
@Dr. jenőke (jenőke):
:DD
az még nehezen szűrhető le az eddigiekből, hogy demokrata bal- baj- vagy jobb-társad lehetek-é de hogy ká postásnak elmehetek, aszszenccség!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"__ha elkapta, ne is hozza vissza:

'Orbánt elkapta a hév Indiában'__"

:D:D:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez csak annyit jelent, hogy a választások előtt még aláírnak a roszatommal... persze eu-támogatást a közbeszerzés kihagyása miatt nem fognak igénybe venni, lehet a gvh-t is emiatt meszelik... módosítani kellene az "Isten, áldd meg" kitételt "Isten, mentsd meg"-re...
öööööööööö

Orbán Viktor két miniszerével, Varga Mihállyal (gazdasági) és Balog Zoltánnal (emberi) Indiába utaztak, hogy mindenféle – főként külgazdasági – megállapodásokat kössenek.
Szijjártó Péter már egy hete kiutazott, hogy egyengesse a magyar delegáció útját.
De mit szól mindehhez a nép? Orbán Facebook-oldaláról szemezgettünk a legjobb kommentekből.

444.hu/2013/10/18/orban-viktor-csodaorszagban/
@sírbateszezazegész:

"módosítani kellene az "Isten, áldd meg" kitételt "Isten, mentsd meg"-re... "

az évtized mondása.

legalább annyira találó, mint az alábbi :

'Ha valahol eldöntöttek valamit, az biztos hogy magyarországra esett.'
@avanivi: harcol a bitekkel, majd este az orcájába nyomjuk nekije :D
höhöhöhöhöhöhöhöhöh, onnan :D

Blogger Géza · bloggergeza.blog.hu 2013.10.18. 06:19:29
Szóval semmi szabálytalanság nem történt, köszönjük, hogy ezt is megtudhattuk.
Magyar cégek Romániában: oligarchák, politikusok, és strómanok a havason

Erdélyi és magyarországi magyar politikusok, oligarchák és strómanjaik - érdekes összefonódásokra utal több, Romániában bejegyzett, magyarországi érdekeltségű vállalkozás háttere. Az Átlátszó és a Transindex átnyálazta a román cégnyilvántartást. …

atlatszo.hu/2013/10/17/magyar-cegek-romaniaban-oligarchak-politikusok-es-stromanok-a-havason/
origo:

Három új uniós eljárás indult Magyarország ellen

Brüsszel verseny- és menekültügyben, és
a regisztrációs adó miatt kérdezősködik.

-----------------------

Deutsch: Csányi úgy él, mint Isten után az első számú ember

Folytatódik a szájkarate.
van még kérdés?

Megszívatják azokat, akik szerint Tiborczék ellopták az erdőjüket

A Népszabadság szerint azokat az erdőtulajdonosokat kötelezné a fák visszatelepítésére a kormányhivatal, akik nem is maguk vágták ki azt, hanem az Tiborcz család.

hvg.hu/itthon/20131018_Azokat_szivatjak_akiknek_elloptak_az_erdo
@jaegtoer:
Az mindegy. Van fontosabb a cukros, borsos káposztás kockatésztánál?
A választásokról:

Ha a narancs palik
Mindegyike csalik,
S ellenzéki észen
Túljár: Balhé lészen!

:)
@Frady Endre:
Hé!
Nem kell mindent a balosokra fogni.
Van jobb hé is.
@Frady Endre:
Hé!
Nem kell mindent a balosokra fogni.
Van jobb hé is.
@Dr. jenőke (jenőke): Berzsián a költő is mindig jobbladákat írt... :)
van ahol megy:

Merkel begyűjtheti a szocdemeket
A német SPD felső vezetői támogatják, hogy elkezdődjenek a nagykoalíciós tárgyalások.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_begyujtheti_a_szocdemeket.567533.html

--------------------
kezdődik:

Elbocsátások a Raiffeisennél?

A költségcsökkentések részeként ezt sem lehet kizárni.

www.investor.hu/news/trading/20131018-elbocsatasok-johetnek-a-raiffeisennel.html?utm_source=origo_cimlapbox
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"__A Népszabadság szerint azokat az erdőtulajdonosokat kötelezné a fák visszatelepítésére a kormányhivatal, akik nem is maguk vágták ki azt, hanem az Tiborcz család.___" [népszabadság]

nem értem mi a probléma? pont a jól tájékozott [népszabadság] ne tudná, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének munkaalapú társadalmában elvárt munkamegosztásban nem a tolvajoknak kell az okozott kárt megtéríteni, hanem a meglopottaknak. azaz a meglopott kétszer károsul.
Ebből van a 242 milliárd dollár biztos helyekre mentve offshore-ban a világ minden táján.
@jaegtoer: "azért még reménykedek, hogy e hír hallatán a fideszes műkörmös és kőműves földművelésügyi sakkemberek nem kezdeményezik az esztergomi suzuki gyár felszámolását, netán államosítását."

:-)
Kálmán Olga for President!
-no comment-

Névtelen épületként
egyháziasították a Janikovszkyt
A 2011-ben bezárt Janikovszky iskola nevét is kerülték, amikor a két éve üres épületet áadták
egy kisebb református intézménynek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F18%2Fnevtelen_epuletkent_egyhaziasitottak_a_janikovszkyt%2F
@jaegtoer: Bocsi, nem kekeckedés, a 242 mrd dolcsi az 1970-2010 között jött össze (na jó, ment ki). Mármost azóta eltelt szűk 3 év. Ha csak lineáris trenddel számolok (persze hogy nem lineáris, hanem exponenciális), akkor 270 mrd dolcsi az már. :-(
öööö de szép is ez:

Az se alkotmányellenes, ami az

„A vitatott rendelkezések Alaptörvénybe ütközése akkor sem lenne megállapítható, ha az indítványozó álláspontját elfogadva az Alkotmánybíróság az Alaptörvény eredeti indítványban felsorolt cikkeibe… ütközőnek találná”. Ez a gyönyörű mondat a magyar alkotmánybíróságtól származik.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131018_Az_se_alkotmanyellenes_ami_az
@jaegtoer: "Ebből van a 242 milliárd dollár biztos helyekre mentve offshore-ban a világ minden táján."

azert jo sok van abbol a magyarok gyomraban, lasaiban, hitelre vasarolt autojaban, nyaralasaiban, nagylabon eleseben, hitelbol finanszirizott oktatasababnm, egeszsegugyeben, infrastrukturalis fejleszteseben es a sok millio kicsi tolvaj szetlopkodasaban is..

tudod, mindig azt mondom, hogy az elit nem mas, mint a nep legjobbjai..;-)

www.youtube.com/watch?v=0c_LrFDh90k

ha normalis elitet akar az orszag, akkor a polgaroknak kell valtoztatni a sajat mentalitasukon, hogy kepesek legyenek kitermelni egy normalis elitet.
@ausländer Sipi: igen az kellene, de ha az oktatással és az információhoz jutással a jelenlegi "elit" ezt lehetetlenné teszik, akkor ennek az esélye szinte nulla. Nem véletlen, hogy a narancsmaffia első tevékenysége ezek kinyírása volt.

Ördögi kör ez, és ami ebben a legrosszabb, a robbanást elkerülő biztonsági szelep működik, lásd a te esetedet is.
@nedudki74: hmmmm, nem lenne hülyeség, de nincsenek illúzióim:

Gyurcsányék börtönnel büntetnék a tiltott pártfinanszírozást

Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a párt- és a kampányfinanszírozás szabályainak megsértését a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. Nemrég éppen Gyurcsány beszélt arról, hogy az MSZP-be, amikor a párt elnöke volt, olyan helyről is jöttek pénzek, amelyről jobb nem tudni.

hvg.hu/itthon/20131018_Gyurcsanyek_bortonnel_buntetnek_a_tiltott
@ausländer Sipi:

ez így van. és rend is lesz. ez azzal fog kezdődni, amikor a sok kicsi elől a nagyok már MINDENT elloptak, és a sok kicsi már egymástól sem tud lopni:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem teszik lehetetlenne, csak nem ragjak szajba.

ez a 21. szazad. semmi sem lehetetlen.
szoval en tovabbra is fenntartom, hogy a kifogasok, hogy miert NEM lehet valamit megtenni nem fognak segiteni.
meg kell tenni. es azt keresni, hogy hogyan. ha nem meg yigy, akkor ugy kell. ha ugy sem, akkor amugy. de meg kell tenni.

kulonben meg nagyobb baj lesz.
@rodeo36:
"A kenyér, a tej, a közlekedés árát mikor csökkentik? És az adókaz, mondjuk a felire, 13%-ra?"
Azért, mert az csökkentené az állami bevételeket.
A magyar gazdaság a külföldi befektetőkre lőcsölt külön adókból, szektorális és hazai adókból tartja fenn magát, valamint szintén aa multik hazai termelői befektetéseiből.
Tudod, akiket szid, ócsárol, akiket ezzel a parlagi retorikával kiűz az országból.
Saját gazdaságpolitikájából nem tud eredményeket felmutatni, nincs növekedés, fejlődés.
itt tartunk, ez a szint, és ez csak rosszabb lesz, a változás és javulás esélye minimális:
/elhal ez is, nyoma sem marad, és el is felejti mindenki/

Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján

Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson. Egy videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad ád néhány helyi férfinak, és további pénzt, illetve tűzifát ígér nekik, ha ők és a családjuk is elmegy szavazni. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert polgármester küldte.

hvg.hu/itthon/20131018_baja_valasztasi_csalas_vesztegetes
@ausländer Sipi: meg kell tenni tudom, jöhetnek az ötletek, én figyelek, igaz nekem már nagyon kezd elegem lenni, belefáradtam, meguntam ezt a meddő küzdelmet. Egyedül nem megy, és nem is fog menni. Ezzel nem csak én vagyok így, szinte mind így vagyunk, főleg azok akiknek nagyon nem tetszik az ami mostanában megy.
@rdos:

teljesen jogos amit írtál, nem kekeckedés.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: visszaható hatály tilalma a büntetőjogban, vagy az elévülés áldott hatásai...
hvg.hu/vilag/20131018_Harom_uj_kotelezettsegszegesi_eljaras_ind
Ez most magyarország jobban teljesít, vagy 3 a magyar igazság?! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mint gondols, en miert vagyok "ausländer"?:-)

tobbszor leirtam mar, hogy igazabol nekem nem az elit a fo problemam, hanem az, ahonnan jottek es akik nem kepesek oket levaltani...

nem tudok tobbet tenni, mint amit sokunknak kell, kellett volna tenni, hogy mukodjon. nem tudtam mast tenni, mint nem bedolni a gyulokodesnek, rendesen adot fizetni, elutasitani a korrupcio minden formajat ea a mindig masra mutogatast, masok hibaztatasat es a kifogaskeresest.

de nagyon engyedul ereztem magam ezzel otthon.
@jaegtoer: viszont a roszatommal megkötendő szerződés egyrészt szembemegy az eu-val (franciák, németek), másrészt úgy fogunk járni, mint a bolgárok... ez lesz a legnagyobb vétek mo ellen...
@jaegtoer: es mi lenne, ha siman abbahagyna az orszag a lopkodast? mondjuk eloszor a sok kicsi, akikbol majd jonni fognak kesobb az uj nagyok.

mi lenne, ha az emberek gerincesebbek lennenek, megtagadnak a svarcmunkat, feljelentenek az oket korrumpalokat es korrupciora kenyszeritoket es elkezdene a tarsadalom emgtisztitani onmagat az egyetlen lehetseges modon - alulrol felfele?

az elit ugyanis nem mas, mint ami kinott a sok kicsi mentalitasabol. az elit a hetjkoznapi polgarok kozott nott fel, szocializalodott es tanulta el a trukkoket es lopasi technikakat es alkalmazza jobb hatasfokkal.
@ausländer Sipi: te is feladtad, akkor nincs okod számon kérni minket, minket akik még próbálkozunk, de ugyan azon az ösvényen vagyunk, mint már te is.
Lehet a politikában kellene karriert csinálnom ahelyett, hogy állás után mászkerálok. Kamerázni fekete autóban napi 8 rugóért nem rossz munka, hogy csak a legalját említsem a falka rangsornak.
@ausländer Sipi:

Nem vagyok benne biztos, az elit a mezei kispolgárok között nőtt fel. Vannak akik burokba születnek, sajátos szubkultúrájukban, egyenlőbbek az egyenlőnél már töki korukban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem kertem en senkit szamon. nem szamonkeres. siman csak egy eszrevetel.

es attol meg, hogy en belefaradtam meg igaz amit leirok. persze az is lehetseges, hogy sokan tegyek azt, amit en. akkor siman tonkremegy az orszag, mert a megjavulni keptelen, gyulolkodo, irigy tolvaj suttyok maradnak jelentos tobbsegben, akik orommel uszkalnak abban a pocegodorben.

akkor is meg fog tortenni a tisztulasi folyamat, csak sokkal fajdalmasabb es undoritobb lesz. szeoen gondnoksaga ala kerul az orszag es az eu, mint valami csodbiztos fogja iranyitani a dolgokat az imf-fel karoltve es tanitja meg a magyarokat a tiszta es becsuletes eletre. es nem tankok, meg ostor lesz. hanem ha megy a pofazas es magyarkodas, akkor nincs alamizsna, ha megy a tanulas es felzarkozas van alamizsna addig, amig ossze nem kapjak magukat.
@ausländer Sipi: feljelenteni? Hova és kinek?
Lásd fentebb a szavazásos bulit, vagy az esküvős útfoltozást, vagy sorolhatnám napestig a példákat. Élni kell, enni kell, ha nincs más akkor elvállalod a feketét, nem tehetsz mást, mert egy egész ország nem vándorolhat ki. Igen alulról kell kezdeni, de ehhez is kellenek vezetői alkatok, akik mögé be lehet állni, és kell ilyen tömeg is, aki a vezető mögé áll. Ez a tömeg és ez a gondolkodás meg nem fog varázslatra létrejönni, ehhez idő és megfelelő példák, és tanulás kell.
@ausländer Sipi: lószart fog itt külső hatalom csinálni, nem vagyunk tényező, se a világban, se Európában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt figyeltem meg én is,hogy egyre kevesebb narancshívő ugrik be egy kis anyázásra az utóbbi időben.
@Husz_János_Puszita: ugyan..
a kadar rehdszer eleve alopasra epult, MINDENI abban szocializalodott, mindenki azt tanulta. a segedmunkastol a miniszterig mindenki az ugyeskedesben, az okoskodasban latta a jovot, az orszagban a vallalkozo gyakorléatilag a bunozo szinonimaja es az adocsalo mind a mai napig a nep koreben inkabb elelmesnek szamit, mint bunozonek es 10 emberbol 8 meg fogja magyarazni, hogy jol teszi, hiszen olyan magasak az adok, hogy nem lehet csalas nelkul megelni.
vo.: megelhetesi bunozes

ebben nott fel az elmult 3 generacio. ezt lattak maguk korul, hallottak az utcan, otthon a szuloktol, a munkahelyen, a baratoktol, az iskolaban. ezek a kulso hatasok ertek a jelenlegi elitunket gyerekkoruktol kezdve egeszen maig.

es ezeket a kulso hatasokat kell felszamolni, mert amig a tobbseg a lopasban es a csalasban latja a jolet zalogat, addig a legjobb tolvajokbol es csalokbol fog a tarsadalmi elit osszeallni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez benn a legszebb:

"Az asztal körül ülő férfiak többször méltatlankodnak, hogy nem kapták meg, amit korábban ígértek nekik."

50 helyett csak 10 ezret kaptak.
Pártfinanszírozás gondolom csak hótiszta forrásból, mint szokott.
Valahogy egyik párt sem akarja a zászlajára tűzni a pártfinanszírozás kérdését a kampányban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"feljelenteni? Hova és kinek?"

Hát ez az, nulla következmény.
Következmény akkor lesz, ha Kaya Ibrahimot nem választják meg újra kétharmaddal. Mint a belinkelt cikkben is látszik, olyan nem lesz.
Lehet itt a korrumpátorokat szidni ezerrel, de ahhoz két személy kell: aki adja és aki elfogadja.
Kérünk mindenkit, aki fideszes nemzeti simliről, sunyiságról, csalásról, lopásról, aljasságról, szarháziságról tud jelezze a NAV-nál illetve bármelyik ellenzéki pártnál.
A fidesznél felesleges, mert úgyis letagadják, megmásítják, kibeszélik, vakkomondorozzák!

Az igazi rendszer és kormányváltáshoz ezek nagyon kellenek.
Egyre több fideszes disznóság kerül elő, szorul a hurok!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Élni kell, enni kell, ha nincs más akkor elvállalod a feketét, "

nem
nem kel elvallalni a feketet. latod itt baj, a bunnel megalkuvas. igy ok nyernek...

senki nem mondta, hogy ez nem nehez feladat, vagy konnyu roham es vege. aldozatot kell hozni. kurva nehez lesz.
en pont azert leptem le, mert mindenki hulyenek nezett amikor nem voltam hajlando elvallalni svarcmelot, sot, volt akit fel is nyomtam az apehnal. e az apehnal neztek ram furcsan, amikor mondtam,hogy xy ceg feketen akart alkalmazni.

egyedul nem votlam kepes attorni az evtizedes szarbol raott varfalakat. es ugy erzem, tobbet erdemlek annal, mint amit az az orszag nekem nyujtani tudott. de ha valakiben es valakikben nalam tobb patriotizmus van - amit en alapvetoen egyfajta manipulacionak tartok pont azert, hogy szivassanak es ottartsanak, de ez az en ertekrendem - akkor nekik elobb-utobb meg kell tenni.

egyebkent meg lesz csodbiztos. mint unios tagallamot nem fognak minket hagyni eljutni a fosztogatasokig es a kaoszig.

ha kilepunk, akkor hagyni fogjak, mert akkor remek precedens lesz masoknak: latjatok? igy fogjatok halomra gyilkolni egymast az unio nelkul. ensz! hallo, ensz! mehetnek a keksisakosok es/vagy az amcsik, mint kozep afrikaba.

na akkor lesz tank es ostor:-)
@Idén mennyit fizet a birkamenet a bérbégetőknek?: NAV ne röhögtess, akkor már miért nem az Ásznál, vagy a fidesznél kb ugyan az. Na és ha kiderül, lesz valami, lásd mint fent.
@ausländer Sipi:
"nem kel elvallalni a feketet. latod itt baj, a bunnel megalkuvas. igy ok nyernek..."

ugye nincs gyereked, nincs kötelezettséged senki felé, mert ha lenne ezt így nem tudnád leírni
@ausländer Sipi:

Párttitkár, kisztitkár gyerekeként szocializálódni nem ugyanaz, mint a gyári melós gyerekeként, aki a munkahelyről hozza a bitument házat építeni, vagy lezsírozza a villanyóra leolvasóval a visszatekerést okosba.

Előbbiek tartják fenn a mutyi rendszert, náluk van a hatalom és a lehetőség a változtatásra. Nem érdekük, nem is lehet, mert a teljesítményről azt sem tudják, eszik vagy isszák. Nem küldözgetnek önéletrajzokat, apuci bedugja őket tuti állásba melegedni.

Ők írják a szabályokat. Az adószabályokat többek között.

Kisember alkalmazkodik, próbál túlélni. Nem akarom felmenteni őket, erkölcsileg semmiképp. Kisember kis felelősség, nagy ember nagy felelősség.
@ausländer Sipi:

A fekete munka a rendszerbe van kódolva. Egyszerűen nem termel annyit a gyenge versenyszféra, amiből el lehet tartani a böhöm nagy mindig éhes államot.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: most mondjam azt, hogy amig csak a kifogasok vannak, hogy miert nem lehet valamit megtenni addig ez igy is fog maradni?

pontosan erre a mentalitasra epul az egesz rendszer aminek a vegeredmenye a mai elit. a meghajlasra es a felelemre, a megalkuvasra a csalasal.

megertem amit irsz. csak te is ertsd meg, hogy minnel tovabb huzzatok a megoldast, annal nagyobb es nagyobb lesz az aldozat.

elobb-utobb ehezni es szenvedni fogtok. utobb tobbet. sokkal tobbet.

mondom en ezzel tisztaban vagyok es pontosan ez elol leptem le. mert nem bizok abban,hogy amit léeirtam az meg fopg tortenni belathato idon belul es ugy gondolom, hogy a magyarok iszonyatos szenvedesbe es szegenysegbe fogjak donteni magukat es az orszagukat. es koszonom, de en annak nem kivanok a reszese lenni. sem okozoja, sem szenvedoje. nem vagyok hajlando beallni a sorba, hogy "muszaj elvallalni". nem tudok megalkudni. es nem fogok megalkudni. tudom, mi a helyes ut es ha nem tudom otthon jarni, mert mindenki vagy a rendszer reszese, vagy akaratlan kiszolgaloja a megalkuvassal, akkor nekem ott nincs helyem.
@Husz_János_Puszita: sajnos ez a vegkifejlet szempontjabvol teljesen lenyegtelen.
@ausländer Sipi:

Ez mondjuk az én lelépésemben is nagy szerepet játszik. Pontosabban, ahogy a magán- és munkahelyi életemben, a napi közérzetemben lecsapódott. Nem tudom, máshol jobb lesz-e, egy próbát mindenesetre megér.

Ez a hazug rendszer tömegével termeli az ágrólszakadtakat, ha máskor nem, mire elérik a nyugdíjas kort a bejelentett fizetésükkel. Egyre több lesz a szegény rászoruló, egyre éhesebb a költségvetés az ellátásuk miatt, egyre jobban rabolják le a GDP megtermelőit, amitől nő a feketemunka aránya, és a kör bezárult.

Nem szeretnék ebben már részt venni.
@ausländer Sipi: ne őrjíts meg, önnön magunkat számon kérhetjük, ki is zsigerelhetjük, na de a gyerekeinket, vagy a szüleinket akikért felelősséget kell vállalnunk, azokat kifogásoknak és magalkuvásoknak nevezni elég különös gondolkodás. Változatlanul azt mondom, hogy szerencsés vagy, mert tudtál menekülni, mert nincs kis gyereked, akinek nem tudnád mondani, hogy most nincs vacsora, vagy nincs játék, mert apa most elvei miatt nem áll be a túlélők és megalkuvók sorába.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: minnel kesobb leped meg, annal rosszabb es rosszabb lesz.

es nem szerencses vagyok. nincs szerencse. az van, hogy teszek-e valamit magamert, vagy nem teszek. vallalok-e gyereket egy olyan hazug orszagban, mint mao, vagy nem vallalok.

ez nem szerencse, hanem dontesek kovetkezmenyei.
igen, 60 leszek amikor a gyerekem erettsegizni fog. de akkor annak a gyereknek egy normalis, tisztesseges, becsuletes orszagban legyen az erettsegije, ahol jovoje is van, ahol egyenes gerinccel elhet. ez dontes kerdese. nem a szerencsee.
@Husz_János_Puszita: @ausländer Sipi: én sem akarok ebben részt venni, pont azokért amiket ti is emlegettek, de egy egész társadalom nem foghatja menekülőre, és bassza meg a lúúúú, de kifogásoknak nevezni a tényeket, na ettől nagyon kockás tudok lenni. Má megbocsásson a világ.
@Mariann19:

persze az állami bevételeket elbasszák a kurva drágán a szopósoknak adott megrendelésekkel és azok támogatásával többek között

annyit értenek a gazdasághoz, mint én hegymászáshoz azaz semmit

a többiben egyezünk szintén de a mi véleményünket nem olvassa méga kubatov elvtárs sem...mi már régen fekete listán vagyunk

brühüyyy

el is küldeném őket a picsába ha nem a fekete listájukon szerepelnék
@ausländer Sipi:

Külföldön munkát találni embert próbáló feladat, az tény. De nem hagyhatja el mindenki az országot. Fekete munka nélkül mondjuk már kiürült volna.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a teny az,hogy ez rossz ut es valtoztatni kell rajta. az is teny, hogy ez aldozattal fog jarni. az is teny, hogy minnel kesobb tortenik ez meg, az aldozatok annal nagyobbak leszenek.

a tobbi a kifogas. minden ami ugy kezdodik, hogy "de" e sutan aaz jon, hogy miert nem tesznek meg valamit az ott elok. az mind kifogas sajnos. nem teny. teljesen mind1, hogy mik az akadalyok. meg kell tenni. ha nem, egyszeruen be fog dolni az egesz. es ahogy egyre tobben es tobben menekulnek el ez elol, ugy lesz egyre nehezebb es nehezebb valtoztatni, mert ugy no az aranya azoknak, akik elvannak a langyos hugyban es igazabol nekik ez meg talan jo is meg egy darabog, vagy csak siman tul hulyek felfgoni, mit tesznek es annak mi lesz a kovetkezmenye.

nem teged akarlak bantani, remelem tudod. de az nem teny, hogy " nem lehet megcsinalni, mert.."
az a kifogas kategoria.
@Husz_János_Puszita:
van egy olyan rizikó -többek között- amely alapján, ha feketén dolgozol és magad fizecc akár külhoni bankbba vagy biztosítóba életjáradékot hogy mire eléred a kort addigra megmurdelsz...és akkor vagy öröklik vagy nem de te mindenképpen tönkremész

brühüyyy
@ausländer Sipi: irigyellek, ennyire kiszámíthatóan élni és terv szerűen, változatlanul azt mondom szerencsés vagy, mert ehhez az is kell, hogy főleg ilyen emberek vegyenek körül, akik ezt megértik és elfogadják, és bennük is alig vannak kételyek és véletlenek.
Na, mondjuk tényleg az legyen a legnagyobb baj ebben az országban, hogy volt parlamenti képviselők panaszbizottsági tagok lesznek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az egyén egyedül nem teheti meg, hogy nem vesz részt a játékban, mert éhkoppon marad. Szerintem sem lehet ezt az egészet egyéni szinten kezelni.
@Husz_János_Puszita: "Külföldön munkát találni embert próbáló feladat, az tény. "

de nem lehetetlen. egy ismerosom nyelvtudas nelkul keres havi netto 6000 frankot a szelektiv gyujtoben. legalisan, bejelentve. itt nem is ertik a svarcmunka kifejezest.

". De nem hagyhatja el mindenki az országot."

igy van. de vagy elhagyni kell, vagy megvaltoztatni. igy nem nagyon mehet tovabb.
@rodeo36:

A feketemunkások jellemzően napi pár ezerért robotolnak, nem hiszem, hogy külföldi bankszámlán gyűjtik a nyugdíjra valót.
@ausländer Sipi: de mehet tovább így, lásd a száguldó ipari nagyhatalmakat mint Fehéroroszország, Észak Korea stb. csak ember és társadalom kérdése, és a lehetőségeké.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez nem szerencse.
es en valogatom meg a barataimat is. en iranyitom az eletemet, a donteseimet, en viselem akovetkezmenyeit, olyan emberek veszenk korul akiket en valasztottam.

nem szerencse.

tudatnak hivjak.

tudni kell, hogy barmit dontesz, barmit teszel, annak te fogod viselni a kovetkezmenyeit. ha baj er, akkor az egy rossz dontes kovetkezmenye, amit lehet, hogy nem is tudod, hogy mikor es hogyan hoztal, ha jo er, akkor az egy jo dontes kovetkezmenye. nem szerencse, vagy balszerencse.

es lehet hivatkozni barmire, lehet menstsegeket es kifogasokat keresni. akkor is az elete mindenkinek a sajat felelossege. a sajat tudatos vagy tudattalan donteseinek kovetkezmenyeit kell vallalnia. ez alol nincs kibuvo. en is nagyon megszenvedtem amig eljutottamidaig es megtanultam, hogy felesleges akulso korulmenyeket hibaztatni, vagy masokra mutogatni. az elet nem fogadja el a kifogasaimat. ha nem tetszenek akulso korulmenyek, valtoztatni kell. ha nem tudok valtoztatni, akkor mast kell keresni. egyet nem tehetek meg: hogy ulok es sirok, hogy jajjdeszar nekem. es arra keresni kifogasokat es mentsegeket, hogy miert uljek tovabb es sirjak. fel KELL allni. tovabb KELL menni.
@Frady Endre:
Jobbladákat (helyesen: jobb ladákat) lehet, hogy írt, azonban azok már szamara néven futottak.
A történetben kiemelkedő szerep jut Naszredin Hodzsa szamarának.
@ausländer Sipi:

Persze hogy nem lehetetlen. Lelkierő kell hozzá elsősorban. Sokat változtatott a nézőpontomon. Azt hittem én nem vagyok az a nyakas magyar, de lehet mégis.:)
@ausländer Sipi: és a családodra is ez vonatkozik?
" olyan emberek veszenk korul akiket én választottam."

Tudom miről beszélsz, mert nagy vonalakban én is ezt szoktam mondani, rokonoknak és ismerősöknek is, szép ez a tervszerűség, kívánom, hogy legyen minél előbb nektek is, és akkor egy csöppet finomítani fogod ezt a vélekedésedet. ;)
@ausländer Sipi:

Jung írt valami olyasmit, ha beleesel a sodró folyóba, az ár nem fogadja el a kifogásaidat, hogy nem tudsz úszni.
@Husz_János_Puszita:

A globalizáció ellenességről jut mindig eszembe. Az sem fogja megkérdezni, akarod-e, maximum a világ elhúz melletted.:)
@Husz_János_Puszita:
fantasztikus...máshol...ha tényleg feketén dolgozik egy kőműves vagy épületasztalos neaggyisten aki mind a kettőben menő és megállapodnak, hogy...kap 75 dollárt óránként és műszakon kívűl nem ismerik egymást...ebből ha napi 12 órával számolsz ami az építőiparban (szezonmunka) általános akkor ki tudod számolni, hogy mindenki jól jár kivéve az állambácsit aki elesik sok mindentől...és ha az egészségügy állampolgári jog és nem munkaviszony kérdése (kivéve speciális szervizeket hajplantáció meg műfasz) ingyen van akkor ez meglopja a többit a ki rendesen és sokkal kevesebbért dolgozik

bonyi

de a magyarok még lopni sem tudnak, nem értenek hozzá kisstílű hülye banda

brühüyyyy
@V-PORT: @Penivaldes: á dehogy:

Zsigó Róbert sajtótitkárának eljuttattuk a felvételt, azzal a megjegyzéssel, hogy pénteken 13.30 után nyilvánosságra hozzuk azt, így addig kérnénk a reagálását. Zsigó Róberttől cikkünk megjelenése után a következő választ kaptuk:

"A videón szereplő személyeket nem ismerem, a bajai Fideszhez nincs közük. Véleményem szerint egy előre megrendezett és tudatosan rögzített jelenet, amely egy tudatos lejáratás része, amely megalapozza korábbi gyanúnkat, amely alapján október 12-én a Fidesz már büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen egy választópolgár bejelentése alapján. A választópolgár szerint egy férfi járt nála, aki azt állította, hogy a Fidesztől jött és arra kérte, hogy szavazzanak a Fidesz jelöltjére, amiért viszonzásul 10 mázsa fát ajánlott, „illetve a Fidesz nevében azt ígérte, hogy felújítják a házát”. Ez a jelent kísértetiesen hasonlít az ott leírtakhoz, vagyis most már igazolva látjuk, hogy valakik a Fidesz nevével rendszerűen visszaéltek. A videó alapján újabb büntetőfeljelentést teszünk. Rendkívül lesújtó, hogy a magyar baloldal még 2 választási vereség után sem képes elfogadni a bajaiak döntését, és a legaljasabb "technikákat" vetik be. A bajaiak már elmondták az ilyen hazug, aljas technikákról a véleményüket."
@Husz_János_Puszita: van erre egy eygszerusitett magyar mondasi is..
ha a kacsa nem tud uszni, akkor nem a viz a hulye:-)
@rodeo36:

Látod, a fidesz nyíltan lop, csal, hazudik, meg sem próbálja már leplezni. Eredmény: győzelem Baján, vezető hely a népszerűségi listán.

Ha ez a győztes stratégia, akkor ehhez fognak nyúlni. Mindenki. Más kérdés, hogy hosszú távon hatalmas bukta lesz belőle. Mindenkinek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mit gondolsz, miert nem vallaltam otthon gyereket?

tudod.
tudatos dontesek.

2 dolog miatt.

1. soha ne erezzem ugy, hogy a gyerekem, gyerekeim koloncok, visszafognak, visszahuznak es ne legyen hivatkozasi alap semmire.

2. a gyerek megerdemli az eselyt egy tisztesseges eletre.

otthon probalkoztam ennek a kettonek megfelelni 20 evig. nem sikerult. majd itt. itt sikerulni fog.
Sajnos, bevallásba kell esnem... a stabilotahó GÁBRIELL MELLÉ ÚJ VERSENYZŐ KERÜLT. (MÁR CSAL AZ ESÉJEGYENLŐSÉGG NEVIBEN) Az "áldozat "ószschwittcssdajcs sipi lett, mert amíg itthon volt, eddig semm igazán kedvleltem, de amióta óslandianiákus lett, sajna az én csökött értelmi képességeim, nagyon kisimított receptprainak is baromi kellemetlen jelenséggé vált aszámomra emészthetetlen, irritálóan butaikus megnyilvánulások derék, hada....ha pedig ezzel a hátizsákban exportált szellemi municióval, svejzben hasítani lehet... akkor bizony kurvára nem irigyelen a schwiccsdajcsok népes hadát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hamísitott fideszesek. látjátok feleim szemtekkel eme esemény is jelzi, hogy kormányunk és pártunk munkája mennyire tökéletes. hamisítani csak a legjobbakat szokták.
@rodeo36: basszus... öreg, lankadtökű barátom. Odalett a hetvenes alfahím, összetéeszthetetlen fíling? Nem értesz a hegymeghágáshoz???? Miatúró történt Veled??? Csak nem megcsapott a nagymellénycsökkentő ördög szele? :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: "ha pedig ezzel a hátizsákban exportált szellemi municióval, svejzben hasítani lehet... akkor bizony kurvára nem irigyelen a schwiccsdajcsok népes hadát. "

majd valaki elmondja neked, ha akarja, ha mar nem latod:

igen. a normalis allamok es tarsadalmak felelos es tudatos polgarokra epulnek.

es nem is kell irigyelni oket:-)
de akkor az eletszinvonalat es biztonsagot sem, ami a tudatos eletvitellel jar.
@ausländer Sipi: hidd el mindkettő, az esély a férfinál sem végteélen:)
mandinerkomment idézet

"Nekem a "polgári" szóról Kun Bála, Rákosi, Gerő,Aczél, Pető Iván, Bauer Miklós, Schiffer jut az eszembe.
No, ebből nem kérek....!

Marad a "sógor-koma-jóbarát, mikszáthi-ihletű
uram-bátyám magyaros világa.Akkor inkább ez!
"
no commet
Na, most a cukorász sóvivő szarba' lesz.... :

"Szavazatvásárlást bizonyító videó
a bajai választásról
A helyi romákhoz érkező közvetítő 200 ezer forintot tesz az asztalra, ha mindenki, a család is elmegy szavazni. Zsigó Róbertet kell támogatni."

Persze a kötény alól Potty Petykó tettrekészen lesben áll...
@Penivaldes: Deszeretnék már végre egy hamisított Orbánt, Lázárt látni... amint az Artisjus által béretl úthenger elindul.... asse bánnám, ha utólag kiderül... tévedni emberi dolog...
@Penivaldes: hat ennek azert a gyakorlati peldak tomkelege elegge ellentmond:-)
"Azért alszunk, hogy az agy kitakaríthasson
Az agysejtek összezsugo­rodnak,
az agyvíz pedig zubogni kezd, mint a mosógépben."

Zsigónál, Szíjátónál, a nagyvezírnél, azagyvízzubogás értelmetlen... tiszta vizet a pohárnokba!
@ausländer Sipi: a 2000-es évek környékén azért más világ volt, akkor mi bevállaltuk, akkor más jövő kép látszott, és most ne gyere azzal, hogy viktornál már akkor látszott az elmebaj, mert én sokszor voltam lehurrogva, amikor az 1989-es nagy beszédjénél is hideglelést kaptam tőle és a félelmeimet megosztottam. Hisz akkor még volt esélye és reménye a társadalmi fejlődésnek, ez mára teljesen eltűnt, és szinte nyomai sincsenek.
"Lidércnyomás

C:c Tiszteljen téged a Deutsch Tamás!
Kálmán Olga és Deutsch Tamás csodálatos össze­csapása az Egyenes beszédben kihagyhatatlan."

index.hu/bloghu/comment/2013/10/18/_tiszteljen_teged_a_deutsch_tamas

Tompika a fasz boldogabbik végére került. Várom a twitterbejegyzését a tegnapi napról.... embert? így régen aláztak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Láttad a CERN fizikusát Friderikusznál? Vagy hatvanan dolgoznak ott magyarok. Nagyon tetszett. Holmi Higgs bozon nem borzolja fel a magyar ugart.:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
még azt is megteszem, hogyha meghívnak valahová és sok a lépcső, nem megyek be...imádom -filmen- a gyönyörű palotákat a csodálatos lépcsőikkel de én magam földszintes maradok...ez semmin nem változtat

a tökeim így is csüngenek meg úgy is

a többi meg kackiás

brühüyyy
@ausländer Sipi: lépünk lépegetünk, azt amire utalt Puszita is, tudni kell meddig és netovább, de ettől még nem csukom be a szemem, és nem fogadom el, ha valamit csak fehéren, vagy feketén lát bárki is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a KFKI még létezik, vagy már szétbaszták azt is?

sok jó magyar mérnök és egyéb tudós van

brühüyyy

meg kell őket fizetni és megbecsűlni ott ahol tuggyák az árát, egy ilyen képességű évi 1.5 millió dollárt keres alapállásban és amit még publikálásból meg reklámból oösszeszed hogy van ez levédiában?

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:
már nem tart sokáig, önmagába dől a dugájuk már megvan ugyanúgy mint az usának amely 15 éve idegen pénzekből él, a GDP-jük kb fele hitel ha nem több

és hülye az aki hitelez nekik mert elháborúzzák

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Ehhez a mennyezetfotóhoz hanyatt kellett feküdnöd, vagy elég volt a nyaktörés?
Nagyszerű:)
@rodeo36: nem dolgozom ott /ahhoz kevés vagyok/, de azt tudom, hogy a KFKI még meg van, ha azóta nem államosították vissza és T csoportban vannak. Vagy egészben, vagy részben, amíg multi a tulaj, vannak lehetőségeik, de utána. Az biztos, ennyit nem kapnak ezeken a területeken sem, és az egyetemen lévő kutatók is menekülnek hanyatt homlok.
@rodeo36:

Ha az USA összedől, nekünk annyi, jobb lenne megúszni.
Szerintem sem egy gazdaságpolitika, hogy 50 éve emelgetik az adósságplafont, cirkuszi játékokkal körítve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

na akkor egy valamit azért meg kell jegyezni, a teljes fűtőanyag véglegesen felhasználható nullár, de nem éri meg biznyos "gazdaságossági" számítások alapján, ki kell baszni ezeket a számításokat a kukába és olyan reaktort kell csinálni ami addig nem aggya ki a fűtőanyagot amig nulla sugárzása nem lesz...ez sok sok lépcsőt igényel de a ciklusok megoldhatók és automatizálhatók FENNTARTOM A FELTALÁLÓI JOGOKAT és akkor nincs nukleáris hulladék és világító halak a Dunában meg a tengerekben mint manapság japánban ahol a hülyék elbaszták és most a kanyar a hibás ahelyett, hogy hagynának néhány gazdasági szatanácsadót a lámpavason himbálózni

brühüyyy

és ha nem ma, akkor 50 év múlva már kényszer lesz ugyanez
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tudod, amikor 98ban a nep megbuktatta a szocikat a bokros-csomag miatt...

ott veszett el minden.

es nem a szocikon van a hangsuly, hanem eg yolyan kormanyzati politika bukott meg, ami a valosagra es a felelossegre epult volna. ott es akkor mentek el a szocik is a populizmus iranyaba. ami nem menti fel a szocikat sem, de szepen ravilagit az egyen felelossegere, hogy miklyen kovetkezmenyekkel jar az onamitas.

azota ertelmes gondolat nem kap teret. azota odaig fajult a dolog, hogy a szocik a sajat miniszterelnokuket is kiadtak a fidesznek, hogy nehogy a populizmus megbukjon a valosagon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: feketen-feheren?:-)

nyilvanvalo buncselekmeny nyilvanvalo elsikalasa.

lehet, hogy nem voltam teljesen egyertelmu.

az a kerdesem, hogy mit kivantok most, mint ellenzeki demokratak tenni azutan,hogy kiderult, a fidesz buncselekmenyeket elkovetve nyerte meg a valasztast es zsigo ilyen atlatszoan es pofatlanul "magyarazza ki" az egeszet?
@Husz_János_Puszita:
mindezt ügy, hogy az igazán gazdagok egyáltalán nem fizetnek adót

csak a nép

brühüyyy

ezt hívják arrafelédemokráciának én ezt másképpen nevezem: diktatóra nagyon kemény

brühüyyy

és a politikusok kismiskák a gazdagoké az ország
@ausländer Sipi:
ezt ilyen tömören csak én mondtam önmagamnak nagyon régen

szégyen gyalázat és a csőd

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és a BME hol kutat?

brühüyyy
a KFKI-nek volt reaktora
@rodeo36: az még mindig megvan:

www.kfki.hu/

@ausländer Sipi: mintha magamat hallanám, ezeket mondtam én is akkor is most is, azt hogy én mit tennék ezek után, semmit nem jelent, mehetnék táblával kezembe a lezárt Kossuth térre, ha jó napom lenne, lehetnénk akár tízen is, ettől semmi nem változna, azt viszont elérném, hogy nagyon nem maradna választásom a menni vagy maradni között ;)
@rodeo36: hogy lenne? 46 ezer jó kemény forint havonta, és szőlőkacsolás a Sárazsadány kft-ben, séárga mellényben... miértis? mit gondoltálmásképp? :-)
@Orica Középföldi: Ahhh egy 2005 évi kiadású retek fotóapparat, kihajtható nézőkével, amit egyébként sose használok, csak az átlesőst:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na latod, nekem sem maradt valasztasom.

es lehet, neked sincs. csak nem biztos, h ogy szivesen belatnad ezt. en is egy darabig kudarcnak es menekulesnek eltem meg a kikoltozesemet. de mar tudom, hogy nem. az lett volna kudarc, ha ezzel a mentalitassal otthon maradok szelmalomharcolni.
@ausländer Sipi:

Ezzel nem lehet vitatkozni, szó szerint így volt. Pedig akkor akkorát nőttek a szememben a szocik, életemben egyszer rájuk szavaztam.

Ahogy ők levonták a tanulságot a vereségből, úgy a fidesz is megtette 2002. után. Katasztrófa.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Örülök, hogy a magyarázatot is feltüntetted, mert átolvasva ezentúl több szempontból fogok tudni értékelni ilyen csodákat.
A képek gyönyörűek, nekem sokáig tart csodálni ezeket, mert aprólékosan figyelek.
Köszi szépen.
Jövő héten valószínű nem vagyok, mint jelezted te sem.
Remélem, hogy a napfényes Itáliából is láthatjuk fotós mesterműveidet.
@rodeo36:

A gazdagoknak mindig sikerül kibújni az adózás alól, ezen csak és kizárólag egységes globális szabályozás segítene. Olyan nem lesz. Globális tőkeáramlás van, globális szabályozás nincs. Minden baj forrása.

A terheket a középosztály tudja vinni, ezért fontos, hogy széles és erős legyen.
@ausländer Sipi: nem lehet, tudom hogy nincs, már rég nem kell belátnom sem, már régen nincsenek illúzióim, látok és tapasztalok eleget, elég régen figyelem és elemzem az eseményeket. De ettől még nem tudom és nem is akarom függetleníteni magamat a történésektől.
Véletlenül sem szeretném, ha esetleg a határokon kívülre sodornának az események, még akkor se tűnjek okoskodó megmondó embernek, túl sokan estek bele ebbe a hibába.
@ausländer Sipi:

A szélmalomharc a kulcsszó.
2010 tájékán esett le nekem, a világon semmi nem fog itt változni az elkövetkező 23 évben sem.
Azóta dolgozom a távozáson.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor se lenne semmi, ha okoskodó megmondó válna belőled. Te vagy és kész, olyan vagy, amilyen. Nem érdekes, ki mit gondol rólad, ne foglalkozz vele.
@Orica Középföldi: :DDD

valóban van hasonlóság bennünk. :)))
tök ez járt a fejemben...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A kisvárosunkban tavaly szűnt meg a T-Mobile, sokakat szélnek eresztettek a vezetékadó és telekom adó miatti racionalizálás során. Az irodavezető haragjában elment Ausztriába mosogatónak. Azt mondja, nem bánta meg.:)
@guma:

És milyen elegánsan hozta tudomásomra, hogy tök tájékozatlan vagyok a masinákat illetően:)))
@Dr. jenőke (jenőke): Magyarórai szamárpad elkerülése végett a javasolt szakirodalom Lázár Ervin: Berzsián és Dideki. :)
@Mariann19: :)))

nem is meséltél arról, hogy 5.-én a kezedet le kellett meszelni???
:D
és a szokásos és visszatérő gügyüm:

A felsősök 57 százaléka
nem marad délután négyig az iskolában
Az Emmi államtitkára szerint az iskolák vonzó
és színes programokat szerveznek a gyerekeknek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F18%2Fa_felsosok_57_szazaleka_nem_marad_delutan_negyig_az_iskolaban%2F

--------------------

Emmi: Szinte mindenhol van tankönyv
A tárca állítja: 6 ezrelék volt a reklamáció, a probléma a statisztikai hibahatáron belül van.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F18%2Femmi_szinte_mindenhol_van_tankonyv%2F
@Orica Középföldi: na hallod! :)))

így legalább azzal villoghat ami van neki...
mi meg megtudtuk, hogy nem kell mindenért lefeküdni. :DDD
hmmmmm

Számos kínzó kérdést vetett fel a Hvg által publikált videó az állítólagos bajai szavazatvásárlásról, például:

Miért nem veszi észre a megvesztegető a feltehetően nem rejtett kamerával, hanem valami jobban látható eszközzel készített felvétel készítőjét?
Egyáltalán, miért vesznek fel egy ilyen jelenetet?
Megbízható-e a forrás, amelyik a videót eljuttatta a Hvg-hez?

Válaszol Gavra Gábor, a Hvg.hu főszerkesztője.

A Hvg természetesen védi a forrását, de a főszerkesztő állítja, utánanéztek a videón szereplő öt férfinak, tudják, kikről van szó.

Gavra szerint fontos szempont, hogy az, amit G. R. a videón elkövet és bevall, bűncselekménynek számít. Ha ez színjáték, akkor is, vagyis meglehetősen kockázatos vállalkozás lenne, ha a videó megrendezett lenne.

444.hu/2013/10/18/ha-ez-szinjatszas-akkor-is-buncselekmeny/
@rodeo36:
Most olvastam, hogy az ÁKK honlapján, hogy a mi dollárkötvényeink 4.2 és 5.4 %-os kamattal milyen kelendőek.
Nem csoda, ha a pénzpiacokon 1%-os a hozam, de van, amikor 0.25%.
Hogyan lehet ezt elmondani az embereknek, hogy nem is teljesítünk olyan jól, az IMF hitel visszafizetése is csupán kampányfogás, emellett egy marha nagy ráfizetés.
@Mariann19:

Sehogy. Akkor sem fogják érteni, amikor vissza kell fizetni kamatostól, ezért kapnak a nyakukba még egy csomagocskát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jól értem, hogy a Telekom a 250 fő elbocsájtása miatt ki tudja a gazdálkodni a 2.3 mrd-os végkielégítéseket?
Az is érdekes, hogy a cég fejlesztése érdekében viszont 270 új embert vesz fel. Ez minőségi változtatást jelent a foglalkoztatottak tekintetében?
Mindenesetre bátor és rugalmas üzletpolitikára és szervezettségre utal ez a két húzása.
@Frady Endre:
Így megfelel?
''''
- A könyökömön jön ki - fintorgott Klopédia. - Fogadni mernék, hogy a Szerelem, szerelem kezdetűre gondolsz.
- Arra - rikkantott Berzsián, és fölpattant, már szavalta is a jobbladát...
Szerelem, szerelem
lerobbant autómat
- Azonnal hagyd abba, mert megőrülök - emelte fel a kezét Zsebenci Klopédia.
''''

Figyelted? Lerobbant autó. Zsiguli, vagy lada, de nem szamara.
És most hányast kapok?
@guma: Szia kedves Guma!
Meséltem, csak nem voltál itt a beszámolómnál.
Marha jó buli volt, de vigyáztam a kis pofámra, így nem jött be a tervezett malőr.
Egyedül mentem el, teljes függetlenség és felszabadultság volt a jellemző.
Ritka pillanatok...
@Mariann19:

Már tavaly elkezdte átszervezni az üzlethálózatát, gondolom annak része.
@Husz_János_Puszita:
Lusta voltam kiszámolni, hogy ez a kis ügylet hány milliócskát jelent.
Akármennyit, ilyenkor mindíg az jut az eszembe, hogy a pengeélen, vagy a veszteség felé hajózó kis vállalkozóknak milyen nehézségekbe kerül az adóikra összegyüjteni a kis pénzecskéiket.
Ilyen célokra?
@Dr. jenőke (jenőke): Erre 2/3-ot tudok adni. Ebben az országban az a legértékesebb mérőszám. Vagy inkább szeretnél egy nyolcast kapni, mint a fiúk Hollandiában? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hápersze!
Mindig, mindenért, és örökkön-örökké Gyurcsány a hibás!
Ahogy azt Móricka elképzeli. Ahol ennyi fekete pénz forog fenn, ott van, kérem, a maffia.
Ahol pedig ott van a maffia, ott grállovagoknak nem terem babér.
Különben is ez a "félnótás", mintha előterjesztett volna valami törvényjavaslatot a pártfinanszírozásról, meg ilyesekről, de simán kigolyózták.
Na, vajon kik?
Tessen szíves lenni ideidézni, hogy a rendszerváltás óta, ki mit tett ezügyben!
@ausländer Sipi: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Husz_János_Puszita: szevasztok pajtikáim:))
Eszmecserétekhez csak annyit, minden bizonnyal igazatok van... ám vannak olyanok is, akik egyszerűen nem érzik magukénak azt az entitást, ami rátelepedik életükre... én szeretem a szülőföldem, de az nem egyenlő az állammal... mo-hoz soha semmi közöm nem volt érzelmileg, ha csak az nem, mindig megpróbáltunk többet lopni egymástól... néha az államnak sikerült, néha nekem... adót sem azért nem akarnak sokan fizetni, mert az rossz, hanem mert a felhasználás céljával, módjával nem értenek egyet... én a rabló magyar állammal, mint önálló és au emberektől elszakadt entitással, semmiben nem tudok azonosulni... ha ezeknek nem fizet adót bárki, azzal nekem semmi bajom...
@Mariann19:

remek!:)))))
az mindig új "harci lázat" táplál a szürke hétköznapokba...
pénztárgépekről:
TESZEK RÁJUK MAGASRÓL,TÖBBET EGY FILLÉRT SEM LÁT TŐLEM A MAGYAR ÁLLAM SEMMIFÉLE FORMÁBAN!!!UGYANIS ELEGEM LETT AZ ORSZÁGBÓL,ÉS ÁTMENTEM VÁLLALKOZNI AUSZTRIÁBA,MAGYARORSZÁGON TÖBBET SEMMIT,FELDUGHATJÁK MAGUKNAK AZT A KEVÉSKE NYUGDÍJAT AMIT ADNAK,HA MEGÉREM VAGY LESZ MÉG!!!BY BY DRÁGA MAGYARORSZÁG,,ENGEM MÁR NEM FOGTOK TÖBBET HÜLYITENI,STESSZBE TARTANI,ZSAROLNI,FENYEGETNI,KIHASZNALNI,STB,STB,KAPJ…TOK BÉÉÉÉ

brühüyyy

szemét egy mutyi az egész és kibaszás, semmi más
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez a Mésztelep még messze nem a legalja. Ennél sokkal nagyobb nyomorúság van vidéken.
@Mariann19:

Dolgozol kisvállalkozóknak is?
Mindig kellemes meglepetés ér, amikor valaki nem a dzsippel furikázó csalót látja bennük.:)
A munkavállalók kétharmadát foglalkoztatják.
@Husz_János_Puszita: azért egy jelentős részében a kettő együtt él:))
@Husz_János_Puszita:
Nagy nehézségeket okozott ennek a szektornak az adó. Ahogyan tapasztalom, kialakított, vonzó csomagjaik voltak, telefonflottákat alakítottak országos hálózattal.
Kénytelenek voltak viszont árakat emelni, és bizony sokan megszüntették a szolgáltatás igénybevételét, és érződik most is, hogy az emberek kevesebbet beszélnek.
Olyan is volt, hogy az adók bevezetése miatt a banki bizalom megcsappant a várhatóan csökkenő bevételek miatt, és felmondták a banki szerződéseket. Pl. rulírozó hiteleknél.
Próbálnak fennmaradni, ezért kénytelenek átszervezéseket végrehajtani.
@sírbateszezazegész:

Ez az adómizéria a tyúk meg a tojás esete.
Az állam eleve túlszabályoz, túladóztat, mert hogy úgyis elcsalod. A csaló meg azt mondja, ezeknek??? Akinek hét anyja volt.

Mindkettőnek igaza van, nem? Ilyenkor erősen élni kell a gyanúperrel, rendszerhiba. Élő, dinamikus rendszer, amit csak rendszerszemlélettel lehet kijavítani.
@Husz_János_Puszita:
Szines a paletta, ez a jó és szép ebben a munkában, hogy keresztmetszetben látható a versenyszféra működése.
Ezen kívül a vállalkozók egy része szereti, ha egy kis menedzselést is kap a megbízottól.
Hálásak.
@Mariann19:

Gőzerővel fejlesztettek, magánszemélyeknek is elérhetővé téve a 4G hálózatot. Alaposan belerondított a kormány az üzleti terveikbe. Így ruházzon be ma bárki Magyarországon.
@Mariann19:

Te belelátsz a napi küzdelmeikbe, nem csak a CHF hiteles dzsipet látod.
@guma:
Egy kis epizód.
Nagyon hangos volt a zene, és négyen elvonultunk egy kis szeparéba röhögni. Az volt az est fénypontja.
Tudod, amikor elmeséltük egymásnak a kis stikliket, amiről már lehet beszélni.
Nekem az tetszett a legjobban, amikor az egyik kollégám, aki mindíg túlterheltnek látszott, mindíg a gyáregységekbe járt ki, és most bevallotta, hogy matinéra járt a moziban, vagy haza aludni. Azért volt fáradt, mert esténként
vidékre járt, asztalteniszezőknél volt edző, és mindíg kidöglött.
Volt amikor a matinén is elaludt.
És mindezt pókerarccal, lassan adta elő.
@Husz_János_Puszita: azért ezt egy kicsit megszépíted a helyzetet...

ismeretségi körömben is és pár éve a tv-ben is láttam, hogy mennyire önző és primitív szemlélet uralkodott itt sok vállalkozóban.
ha csak azt nézem, mit sírnak azon amikor a legkisebb nyugdíjat kapják pedig ők fizettek...
csak azt felejtik el, hogy a a bérminimumra és most tele üvöltik az országot, hogy még a házukat sem tudják fenntartani, stb...
mondja ezt taxistól kezdve sok szakma képviselője.
ja, hogy addig házépítésre, utazásokra, rongyrázásra, kocsikra is tellett (sőt ismerek olyan fodrászt aki beiskolázási segélyt kért rendszeresen! jól menő üzlete mellett) csak orruknál nem láttak tovább és számolni nem tudtak...
na ez inkább jellemző erre a rétegre - bár nagyon tisztességes vállalkozót is ismerek aki melósa balesete után szó nélkül munkabért fizetett, orvoshoz, kórházba hordta hordatta a cég kocsijával az illetőt, mert azt mondta: az ő munkája által lett az valaki!

sajnos, ez a kevesebb...
@Husz_János_Puszita:
Elég heterogén az általam ismert vállalkozói tevékenység, ha annyi tapasztalatom és eszem lett volna, mint most, nem érdekelne az inflációs ráta, az biztos.
@Mariann19: :)

minden pénzt megér egy-egy ilyen kikapcsolódás.
olyan jókat lehet még magunkon is derülni néha vagy felszabadultan röhögni a múlt egy-egy szituján...
kár, hogy alig van idő (és pénz vagy mód) ma rá.
Holnap Mszp kongresszus. Most már tudom, miért vagyok ennyire ideges. Fidesz-Dk, most meg az Mszp. Annyira izgatott vagyok!
@guma:

Ilyen is van sok igen, de a kkv-ra általánosítani kb. olyan, mint egy etnikai kisebbségre. Sok kisvállalkozó ismerősöm van, látom hogy mit dolgoznak, küzdenek, főleg mostanában borotvaélen táncolnak. Ha vesz magának belőle egy dzsipet hitelre, hát vegyen miattam. A többszörös stresszt amit vállalnak, nem lehet máshogy kipihenni, mint utazással. Ha telik rá, manapság inkább nem.

A külsőségekről ne ítélj, miért lenne más, mint a többiek, akik többnek akarják mutatni magukat, mint akik valójában?
MSZP-Együtt mint Peyer a Bethlen-Peyer paktumból. Baromi találó az egész.

"Bajnai ma már tudja a helyét, belátta, hogy ha már nem lehet Bánk bán, akkor neki meg fog felelni az ötödik alabárdos hálás és jólfizetett szerepe is, aki majd Mesterházy színrelépésekor fegyvere nyelével hármat koppant a világot jelentő deszkákon és bejelenti a trónkövetelő érkezését.
Mesterházy meg majd toppant néhányat, mint a veréb, kardot ránt, hősies pofákat vág, és úgy csinál, mint aki a seregeit Waterloo felé vezeti, holott az ő helye már ki van régen jelölve a Szúnyogszigeten, a zakója ujjába pedig belülről egy címkét varrtak: használat után eldobandó.
De azért a négy év boldogság az biztos.
És ez a lényeg.
Ha pedig az osztozás a továbbiakban nem kétharmad-egyharmad, hanem csak négyötöd-egyötöd, az is több a semminél, legfeljebb kevesebb részre kell majd osztani a ránk eső egyötödöt, ugye.
Hirtelen beszélhetnékje támadt a Néma Leventének, Botkának, és Puchnak, Szanyinak is kellett egy-két mondatot mondania – utóbbinak a brüsszeli stallumért - és láss csodát, mindahányan Gyurcsánynak mentek neki.
Azt taglalták, hogy kár rá és pártjára szavazni, hiszen ők tálcán kínálják a megoldást – épp csak azt nem tették hozzá, hogy szépen csillog az ezüstérem is.
Na, igen – nekik.
Gyurcsány meg még ma is azt gondolja, hogy a kényszer majd egybetereli Orbán ellenfeleit, de szerintem téved.
Ezek a politikusok nem ellenfelei Orbánnak, ezek a politikusok kiszolgálói az önkényuralomnak, akik nem harcolni akarnak, hanem mint a bableveses rosszleányok, már régen hanyattvágták magukat és várják, hogy végre pocsékolja meg már őket a Vezér, hadd sikkantsanak aprókat, hogy most finom, most ne hagyja abba.
Gyalázat, ezek a baloldal árulói, az egyszerű nép árulói, ócska pártbürokraták.
Gondolom, felolvastatták maguknak a történelemkönyvből a Bethlen-Peyer paktumot, és mivel hallották, hogy Orbán Bethlen politikai karakterét kezdi magára vonatkoztatni, úgy gondolták, hogy akkor ők sem lesznek rosszak Peyernek.
Hihetetlen, ahogy a történelem képes ismételni magát, hihetetlen, hogy mi meg soha, semmiből sem tanulunk."

www.pupublogja.hu/2013/10/barati-tuz.html
@Husz_János_Puszita:

nem ítélkezem. csak az a magyar mentalitás ami a kiskapu használatával ad előrejutást, gyarapodást itt sokáig tapintható volt...
valóban sok a stressz és az elvonás (ép úgy mint egy melósnál!).

tehát én arról a gyakorlatról beszélek ami kialakult az elmúlt huszonvalahány évben...

tudod munkám miatt rengeteg kkv-val is kapcsolatba kerültem, sőt közeli barátaim is ilyen munkából élnek. némely szakmában kocsi(k) nélkül meg is halna... csak sajnos a szemlélet általános volt és a ha csak erre megtanítja az élet a zömét már valami elkezdődhet...
de gondolkozz: még a saját adóját sem fizette be tisztességgel a zöme amiből a nyugdíját kiszámolják! ez pedig mindent elmond...
@Frady Endre:
Nem is tudom.
Bejelentettem a családnak, hogy 2/3-om van és kuss, marhapörkölt (lábszárból) legyen a vacsora, nokkkedlival!
Még most is röhögnek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Rendhagyó és félelmetesen valós videóval jelentkezik a Siska Finuccsi nevével fémjelzett Egyenlők rap-kollektíva."

Nem "Fincsi Suska" akart az lenni? :D
@guma:

Sokan fognak közülük koppanni a nyugdíj megállapításánál, az biztos. Gondolom azt hiszik, a vállalkozás nyugdíj mellett is működni tud, nem lesz gond. Aztán megy a sírás, ha nem úgy alakulnak a dolgok. A felelőtlenség általános jelenség nálunk sajnos, nem csak a kkv sajátja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Gratulálok mindenkinek, aki bekajálja ezt a HVG-s kamut... Szemmagasságban, remegő kézzel tartott telefon, rázoomol külön a pénzre, amikor előveszi, a nagydarab szakállas cigányt meg nem érdekli, hogy épp felveszik, amint lefizeti a másik kettőt. Aham, én meg most jöttem a falvédőről... :)
@V-PORT: Nemsokára lesz jobbik X. születésnapi kongresszus is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És mi van ha igazi?
Ha ugyan ezt látod 2006-ban akkor is ezt gondolod?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez most a saját véleményed volt? Mi történt, csak nem vittek el az ufők?
@Dr. jenőke (jenőke): az nem baj! :)

csak szaggassák a nokedlit míg készül a lábszár! :D
@V-PORT: Abban az esetben is azt mondanám, hogy kamu. Ettől függetlenül mindenki tudja, hogy a két nagy párt mindig felhasználta a romákat, de ők ennél sokkal kevesebb összegért is arra szavaznak aki fizet nekik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én nem vagyok benne biztos, hogy kamu. Ez a Hvg, nem a Blikk. Ne felejtsd el, ők már egy köztársasági elnököt is megbuktattak. Biztos utána néztek a dolgoknak.
Ahol a viccekért is lecsuknak

Egy ilyen főcímről általában Észak-Korea, vagy Kuba jut az ember eszébe.

A következő hangfelvétel azonban a szabadság földjének egyik repülőterén készült:

www.youtube.com/watch?v=lkWPMeLSk6M

".....továbbá felhívjuk a figyelemét, hogy a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos bármilyen alkalmatlan megjegyzés, vagy vicc, azonnali letartóztatást vonhat maga után....."

sorkoz.blog.hu/2013/10/18/ahol_a_viccekert_is_lecsuknak
@V-PORT: Most már tényleg szorítunk, hogy megrendezett legyen a bajai videó. Mert akkor egy olyan zseni a direktor, hogy Andy Vajna az utolsó fillérjét is azonnal adja oda neki egy nagyjátékfilmre.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy rendezett-e a bajai választási csalást bemutató videó, de ha valaki rendezte, annak ne 200 ezret adjon a Fidesz, hanem 200 milliót egy egész estés játékfilmre. Mert az, hogy vitatkozás közben a cigányok tescós Hupikék törpikék dominóval játszanak, az egyszerre olyan erős hiperrealizmus és közben olyan hatásos szimbolizmus, hogy az csontig hatol. :)

444.hu/2013/10/18/haromszaz-milliot-a-bajai-film-rendezojenek/
Kár :(

Magyarország tele van nagyszerű lehetőségekkel, amiket leginkább emberek hordoznak, de nem tud kibontakozni. Csak akkor van együttműködés, amikor baj van.

hataratkelo.blog.hu/2013/10/18/magyarorszag_a_lehetoseg_es_a_tudatzavar_hazaja
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a következő rész idézet a cikkből és hatalmas égés az usának (amit én régóta mondok), íme:

When Mr Lavrov first accused Kerry of lying, he had nothing to counter it with. (On September 2, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov said it was “strange” to hear the US Secretary of State John Kerry say that “the American side had produced irrefutable evidence for Russia of the Assad regime using chemical weapons” – RT)

RT: From the military point of view, who are the Syrian rebels? What tactics do they use?

AH: I’ve been studying this tactics since 2007. I call it a proxy war – Israel uses a third party to fight Syria in order to avoid getting involved directly. I anticipated this situation.

RT: Did you anticipate the events in Syria specifically?

AH: Not only in Syria, in other countries as well. It was clear that Israel had been looking for new types of warfare. The 2006 Lebanon war showed that Israel couldn’t secure a quick victory anymore, but a long campaign is also not an option – Israel can’t maintain several fronts. In the future, Israel will refrain from open warfare against the Arab world, barring punitive measures against the Palestinians, and opt for proxy wars

brühüyyy

következmény: az USA le kellett hogy űljön tárgyalni Iránnal, és Israel hatalmas pozíciókat veszített, soha többé senki sem hisz nekik...stb

Lavrov egy zseni, és CNN még azt is meg merte csinálni, hogy Mr Lavrov helyett csak az orosz külügyminiszterről mialatt Kerry-t teljes névvel és címmel aljas banda, és Lavrov szép nyugodtan a szemibe mondta: hazucckutya
A forradalom így falja fel gyermekeit...

"Hat év után most emelne vádat a NAV az OTP cége ügyében
hozzászólások 6 hozzászólás
Hat év után most emelne vádat a NAV az OTP cége ügyében
Hat év után nemrég befejezte a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az OTP Trade ügyében, amelyben a gyanú szerint az OTP Bank leányvállalata tízmilliárd forintos áfacsalást követett el. A több tucat gyanúsított egyikének ügyvédje úgy látja, az időzítés nem véletlen, az eljárás – elmondása szerint – azt követően gyorsult fel, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója szóváltásba került a Miniszterelnökséget vezető Lázár János államtitkárral. Az OTP Bank azt közölte, az adóhatóság sem a bankot, sem annak bármely dolgozóját nem vonta be az eljárásba."

A NAV és a GVH a párt előretolt ükel és fegyvere.

Miért is annyira Putyin-fílingem...
@rodeo36: Hát hasonlókat gondolok én is. :) Számomra a cikk ezen része is elég tanulságos volt. Hihetetlen, hogy ennyi hasznos idiótát lehet csatasorba állítani a saját nagyhatalmi érdekeik mentén.

RT: Do the rebels follow Hezbollah tactics?

AH: They have no tactics, they were successful only because there were a lot of them, and they attacked vulnerable places and used the army’s weaknesses.

If you remember, 700 soldiers defended the Minneg airport in Aleppo for almost a year, they repelled 10 attacks. When 20,000 rebels gathered around the airport, the soldiers withdrew, and the air force took over, the rebels lost 3,500 people, while the soldiers – only 12. There are cases of treason. The rebels get reports that there are no army soldiers in a certain place, and attack the town. This is what happened in Maaloula – there was no army there at all. The rebels were just killing civilians; there was no one there to resist them. Officers have relatives among the Takfiri. They might get money from the rebels, there might be threats to the family – these things happen from time to time. That’s all their success is based on.

If they had a military tactic in place, they would liberate Syria half a year ago. Their army totalled 150,000, and they could have prevailed over a 1.5 million army. 4,000 Hezbollah fighters defeated 40,000 Israeli soldiers. These methods were incorporated into the tactics of a ‘war of substitution’.

But the rebels don’t have a command, they don’t interact between the groups, don’t plan out their actions in advance.
Their losses make up 40,000 people. They are helped by 28,000 foreign hirelings from 38 countries of the world.
folyt...

"Október elején írta meg a hvg.hu, hogy a Fideszben központi elvárás, hogy minden nagyobb gazdasági ügyet egyeztessenek az Orbánnal legalább 30 éve jó viszonyban lévő Simicska Lajossal vagy környezetével. Több magas rangú fideszes forrásunk azt állította, Lázár ugyan zokszó nélkül teljesíti Orbán kéréseit, ám Simicska körével nincs szoros kapcsolatban, ami felkeltette már az üzletember gyanakvását. Egymástól függetlenül két, a Miniszterelnökségre rálátó forrás is azt állította, erre vezethetők vissza Lázár Csányi Sándor-ellenes kirohanásai. A 444.hu-nak mondta azt, hogy Simicska „kisegér”, az OTP vezére viszont egy „elefánt”, majd pár héttel később, Csányi válasza után – "Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet” – arról beszélt, hogy a bankár Magyarország legnagyobb „uzsorása”."

hvg.hu/itthon/20131018_OTP_Trade_OTP_Bank_nyomozas_Csanyi_Lazar

undorító...
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Hát igen. Meglepődtem volna, ha nem.

1./ A bejegyzés ugyebár arról szól, hogy lex kiskapuk, melyeket az Orbán rendszer előszeretettel alkalmaz (egyszer felvetettem, hogy minden ilyen bírálathoz mellé kellene tenni az emútnyócévből egy ugyanilyet, ha van - ha nincs akkor megírni, hogy akkor nem vót ilyen, hát nem arattam valami nagy sikert vele).

2./ Aztán a hozzászólás, mely (igaz idézettel, de azt helyeslően) arról szól, hogy Mesterházy és Bajnai a baloldal árulói, amolyan Peyer féle szemét alakok (nímandság inkluzíve), akik a pénzért mindent. Ez különösen Bajnainál tetszett ("az ötödik alabárdos hálás és jólfizetett szerepe"), akiről köztudott, hogy erősen szűkölködik, mikor nem képviselő.

Összevetvén a fentieket, arra jutottam, hogy rengetegen szeretnék, ha a lex kiskapus kormányzás a választások után is folytatódna. Nyüzsi II.
Az előbb már ejtettem erről szót de sajnos igaz. :(

"Magyarország kicsit tudatzavaros. Tele van nagyszerű lehetőségekkel, amiket leginkább emberek hordoznak, de nem tud kibontakozni. Csak akkor van együttműködés, amikor baj van (lásd árvíz), egyébként a tehetségüket arra pazarolják, hogy a másik ne tudjon valamit összehozni. Persze nem feltétlenül szánt szándékkal, ám sokszor mégis ez a vége.

Azt elég furcsának tartom, hogy nincs olyan külföldi nagyváros, ahol lenne magyar negyed. Régebben New Yorkban elkezdődött valami, de aztán szétszóródtak a magyarok."

hataratkelo.blog.hu/2013/10/18/magyarorszag_a_lehetoseg_es_a_tudatzavar_hazaja

Tényleg Rodeo. Szerinted miért nincs magyar negyed valamelyik nagy nyugati városban?? :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Miért akadtál ki szegény idegenveszakadt Sipin?
:)
Te békés természet vagy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ja, az utolsó mondat: 38 országból toborozták a szír forradalmárokat

persze mióta kiderűlt, hogy a BIBLIA ANTISZEMITA és át kell írni, azóta semmin sem csodálkozomű

az első holokauszt a biblia újtestamentumetumában van leírva amikor is Heródes király katonái újszülött zsidó csecsemőket kaszaboltak karddal halálra...azóta az újtestamentum is antiszemita és az ótestamentum is ahol egymást írtyák a zsidók és részletesen szaftosan le is van írva ahogy a haldoklók saját vérükben fetrengenek

mai horror filmbe való amit csakis amerika tud csinálni nekik van tapasztalatuk ebben, élőben

brühüyyy

most hatalmas stratégiai veszteséget szenvedett nem tudom hogyan áll lábra a belső eladósodási kurvadrága cirkusz alapján
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mert a magyarok szétbaszták...nem tudnak együtt maradni mert a különféle emigrációk különféle politikát képviselnek és még a szagát sem bírják a másiknak

ennél még a négerek is jobbak

brühüyyy

sőt a latinok is pedig azok is legalább 20 országból érkeznek nem mind mexico-i

a magyar szemét áruló banda (tisztelet a kivételnek) de nem segít
@Habakuk999: Az vagyok. Pontosam nem tudom, de zsigerből irritál. Talán a tudálékossága, valamint a rettentően ellentmondásos személyisége. Valahol nagyon nem stimmel ott valami a kréta körül... és igen erősen provokátorszagot érzek...
@Habakuk999: Szép estét! Képzeld holnap Bélapátra fogunk menni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hogy röhögjél is, hsz:
Mr. Lavrov, don't trust Kerry. He will smile with his fake smile and his full head of weaved hair,....

That 'smile' is Kerry fighting to keep his false teeth from falling out.

szép műfogsora van a Kerry-nek

brühüyyy

és hamis vigyora...mint a kecsap
@guma: Rendszerhiba, folyamatos rendszer és rendszerszabályozás-hiba.

Kezdve a VGMK-tól - közvagyon nyílt magáncélú hasznosítása -, privatizáción és kárpótláson keresztül - közvagyon magánosítása ellenérték nélkül - a hülye adóprésig.

Hadd hozzak egy példát:
Nem túl régen megszigorították a cégalapításokat, a feketelistán lévő emberek nem nagyon alapíthatnak új céget. Az ötlet elvileg kiváló.
Na de, itt jön a na de:
A fekete listán lévő irányítók marha egyszerűen rájöttek, találnak ők négert maguk helyett, akár naponta ötöt is, sőt így abszolút nulla gazdasági és büntetőjogi felelősség nélkül bonyolíthatják üzleteiket.

A kígyó nem egyszerűen a saját farkába harapott, hanem kialakított egy teljesen új, a korábbinál is átláthatatlanabb és veszélyesebb struktúrát.

Az egész gazdaságszabályozási rendszert sikerült addig toldozni - foltozni, míg egyszerűen átláthatatlan, szabályozhatatlan, versenyképtelenné vált.

Kéne egy reform. A kérdés csak az, honnan és kitől?

Fentiekkel nem a mundér becsületét kívánom védeni, hiszen a vállalkozók szerintem több, mint 50%-a erősen ügyeskedik.

Ugyanakkor ugyanazt gondolom, amit a focisták esetében: ha ez a rendszer ilyen magatartás esetén ösztönöz, akkor nincs mit tenni, így fognak viselkedni.
@rodeo36: Hát ebben neked biztos sokkal több tapasztalatod van. Én mondjuk nagyon sajnálom, hogy fejvesztve kell menekülni, ha odakint magyarokkal találkozol. :(
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Pedig mióta nicket váltott - egy nagy vita után Jéggel -, valamivel konszolidáltabb lett.

Én egészem a múlt hétig azt hittem nő, olyan hisztis, ellentmondást nem tűrő kirohanásai voltak:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Félt. Félt, hogy nem jön be a számítása, most egy kicsit fellélegzett, és osztja az észt.
Így jön ki a feszültség.
Nem baj az.

A Lenin-fiúk mentalitását nem bírod elviselni, legyen bármilyen színű ingjük.:)

Megértelek.
@vakapad:

Bocs, de ebből egy szót sem értek. Meghűlt az agyvelőm. :) Szerintem a bejegyzés nem a lex kiskapukról szólt, hanem arról, hogy az MSZP-Együtt őfelsége ellenzékének szerepére készül, és ebben zavarja őket Gyurcsány és a DK.
@rodeo36: Ez tényleg jó volt. Jut eszembe ezt ismered???

Látásvizsgálat romáknak. :)

t7.hu/0u8a-latasvizsgalat_ciganyoknak
Hehhe... sírbatesz nem is újságolta, hogy Görögországot is megjárta:-)))

"Egy szőke kislány szüleit keresi a görög rendőrség
Egy cigánytáborban találták, de biztos, hogy nem azok a szülei, akikkel élt."

www.origo.hu/nagyvilag/20131018-szoke-kislany-szuleit-keresi-a-gorog-rendorseg.html?sec-2
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Van gereblyém, kosaram, hordóm, diószedésre és falevél gyűjtésre alkalmas az idő, ha éppen gyakorolni szeretnéd a narancs előtti hajlongást.:)
@Habakuk999: Én ehhez nem szeretnén aszisztálni. Ennyi. Rengeteg ember van itt, akiket kategóriákkal érdemesebb olvasgatni, ámde a zürzavaros kinyilatkoztatásokat, az öntömjénnel kevert nagyarcúságot minden alap nélkül, nem ők követik el.
@Habakuk999: Én támogatom az ötletet, most már csak a páromat és a tesóját kellene meggyőzni róla. Ha összejönne, megismerhetnéd a kis elsős leányzót is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudom, mikor leszünk kinn, de valamelyik napon igen.

falevelet hagyunk nektek.:)
@Habakuk999: Eddigi tapasztalataid alapján mi erről a véleményed??? :)

Nem előnyös Horvátországnak az uniós tagság

Nem jósolok jót Horvátországnak az Európai Unión belül - jelentette ki Pogátsa Zoltán, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakértő szerint félő, hogy a betörő multik lenyomják az árakat és a béreket, s tönkremennek a horvát középcégek.

Pogátsa Zoltán elmondta, hogy a horvátok helyében annak idején nemmel voksolt volna az uniós csatlakozásra.

Horvátország van annyira gazdag és fejlett ország - sokkal fejlettebb, mint azt a mutatói jelzik -, hogy egy svájci-norvég típusú kapcsolatba léphetett volna az EU-val - fejtette ki a közgazdász. Hozzátette: így megkaphatta volna a számára szükséges schengeni határmegállapodást, a szabad kereskedelmet, de kiküszöbölhette volna azt, hogy betörjenek a saját piacára.

A horvát gazdaságnak egy óriási előnye van a magyar szemben így húsz év távlatából: míg a kelet-európai országokban gyakorlatilag a multinacionális cégek átvették az összeomlott államszocialista gazdaságot, addig a horvátoknak sikerült átmenteniük a gazdaságuk nagy részét és az mind a mai napig horvát tulajdonban van. Ezt nem kis részben azért tudták megtenni, mert nem voltak benne az EU-ban - mutatott rá Pogátsa Zoltán.

inforadio.hu/hirek/belfold/hir-592112
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Nem baj, fel lehet melegíteni.

1./ A "bejegyzés", amiről írtam, Fabius bejegyzése. Az a címe, hogy Lex kiskapu.

2./ A hozzászólás messze nem erről szól, azaz fenti témát egyáltalán nem érinti. Hanem valóban arról (áttételesen, egy másik bejegyzés ideidézésével), hogy Bajnai és Mesterházy őfelsége ellenzékének szerepére készül >> azaz árulók, ócska alakok, pénzért mindenre hajlandók, stb., stb.

Az egyik kérdés, hogy ha a Gyurcsánnyal való együttműködést mindkettő elvetette (megítélésük szerint Gy. többet visz, mint hoz - ehhez a megítéléshez joguk van, és ha így látják, akkor a nyerés érdekében tették, amit tettek), akkor ebből hogyan következik az ellenzéki szerepre készülés, és a nyerni akarás feladása?

A másik, hogy az ellenzéki szereplésre készülésből (ez is benne van a pakliban, erre is készülniük kell) hogyan következik az ócska alakság?

A kérdések a másik blogbejegyzés írójának és a vele egyetértőknek szólnak, mivel ... khm ... nem teljesen logikus a levezetés. Ugyanakkor, miután M és B nélkül lehetetlen a regnálók leváltása, az ő pocskondiázásuk Orbán malmára hajtja a vizet, azaz ebből következően az ilyen hozzászólások írói továbbra is szeretnék a lex kiskapus kormányzást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem tudom Angyal, nem ismerem a horvát gazdaságot, a benyomásaim kevesek véleménynyilvánításhoz.

A Pogátsa féle érvekkel fáradt vagyok vitatkozni, ugyanakkor erősen leegyszerűsíti a horvát gazdasági "sikereket" szerintem.
( s akkor úriember maradtam)
Moldova Gyuri bácsi,Olgánál tiszteletreméltó távolságtartással,józansággal osztotta mindkét oldalt!Gyurcsány zavaros eszmefuttatásai után üdítő állandóság az 'Öreg'...
@rodeo36: Mondasz valamit. ;)

Veterans Today: A szélsőséges netán yahoo hatalmas politikai vereséget szenvedett

A rendkívül ígéretes genfi konferencián a nagyhatalmak kihúzták a talajt a mindenképpen Irán megtámadására uszító szélsőséges izraéli főnök, Benjamin Netanjahu lúdtalpa alól - állapította meg a több millió szuperképzett amerikai katona szócsöve, a Veterans Today. A médium egyik szerkesztője, James Fetzer kijelentette: Hassan Rouhani diplomáciai kezdeményezésével elszigetelte Izrael háborús politikáját.

www.veteranstoday.com/2013/10/15/us-losing-the-worlds-respect-due-to-its-hypocrisy-in-the-middle-east/
@vakapad: Szerintem nem logikus, hogy a tevével szimpatizálól lex kiskapus rendszert szeretnének.

Sőt. Leginkább azért piszkáljuk dicső ellenzéki hőseinket, mert nem látjuk a rendszer változtatásához szükséges seprűszövéseket.

A két kérdésed viszont logikus.:)
@vakapad:

Áh, ok. Szerintem a Gyurcsánnyal való együttműködés elvetése, ha "joguk" van is hozzá, eleve ostobaság volt a kormányváltás célja szempontjából, jónéhány hónapja pedig szemmel láthatóan az. Nehéz feltételezni, hogy ezt M és B ne látnák - marad tehát az a verzió, hogy nélküle nekik több marad. Eleve ellentmondás van az Együtt önmeghatározása "a legszélesebb választói szövetség" a kormányváltásra, és aközött, hogy a DK-t ki akarják hagyni, ráadásul ehhez hazudoznak is (ld. Szigetvári és Bajnai szövegét arról, hogy "méltányos és racionális" ajánlatot tett az MSZP a DK-nak). Nem könnyű ezzel szembesülni úgy, ha valaki örömmel vette Bajnai és az Együtt felbukkanását, de csalódnia kellett. Nem az ellenzéki szereplésre készülésből következik az ócskaság, hanem az őfelsége ellenzékének szerepére készülésből. Ha politikai és erkölcsi vakság az oka, akkor is, de ez nehezen hihető.
@gazoló: Tisztelet Néked, hogy Te még képes vagy politikai műsorokat nézni hányinger nélkül.

Csodállak egy picit.:)
@Habakuk999: igazad van...

egy kis személyes és tanulságos eset világunkból:

diggerdriver.blog.hu/2013/08/18/a_tolvajlas_termeszetrajza
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugyan, Norvégia és Svájc akkor diktáltak az uniónak, a horvátoknál meg pont fordítva. Ja és azóta a svájciak is behúzták fülüket farkukat, az összes diktátumnak engedelmeskednek. Akár tetszik, akár nem az unió szép lassan nagyhatalommá formálódik és egyre több kérdésben képes egységesen fellépni.Egyébk. ez nekem annyira nem tetszik, de ez van. A horvátoknak semmilyen piacuk sincs az EU-n kívül, a turisták szinte csak az EU-ból érkeznek, stb. Ja és egyelőre várat még az olajmezőik felfedezése is...
Pogátsa Zoltán nemcsak Horvátország esetében mondta el a "tutit". "Kiforrott" véleménye volt a német gazdaság sikereinek kulcsáról, azaz a németek "csak" azért tartanak ott, ahol tartanak, mert hajlandóak voltak a versenyképességük javítása érdekében tenni, többek között a bérköltségek területén. Hasonlóan a görög helyzetet is megmagyarázta, ami a látszat ellenére valójában prosperáló, csak azok a gonosz németek ne lennének.Pogátsa Zoltán a gazdasági folyamatokból homlokegyenesen ellentétes következtetést von le mindig , mint más közgazdászok....
@tucano:

azért máskor sokkal nagyobb diszkréciót, jó? ennyire publikálni a business-emet és beletaposni a privacidáde-domba, hát tőled mást vártam, te hiába is jössz nem lesz amit akarsz...hatalmas bosszúm véghetetlen

brühüyyy

holafaszba' találtad?
@guma: Igen, ez valóban így történt és így van ma is sok helyen.
Jó néhány olyan embert ismerek, aki képtelen arra, hogy a korrekt megoldásokat keresse.

Egyszerűen nem áll rá az agyuk a törvények betartására csak a simlire, a csalásra.
@E.Csaba: pont ezt akartam mondani. ez a csóka egy vicc. a szakadt horvát állami vállalatokat felfuttatta az állam? az INA-t is? eszem-faszom emegyek pogácsának:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
itt a lényeg:

Well, Iran could agree to sign the Non-Proliferation Treaty and to allow inspectors, except it’s already done that. It would be very appropriate to have Israel sign the Non-Proliferation Treaty and to allow inspectors, which it has not done. Iran has no nuclear weapons. The policy of the nation is ‘nuclear energy for all, nuclear weapons for none’.
Israel, however, has a massive stockpile of chemical, biological and nuclear weapons it has never declared. American hypocrisy in the Middle East has never been more conspicuous and it is causing the United States to lose the respect of the world.

Irán-nak sohasem volt semmilyen nukleáris fegyvergyártási ambíciója és soxor be is mutatta erre a bizonyítékokat, mialatt Israel-nek mind biológiai, mind vegy és nukleáris arzenálja is van és nem akarja bemutatni valamint nem hajlandó aláírni semmilyen nemzetközi egyezményt

az én megjegyzésem: (már korábban elküldtem ugyanitt) netán yahoo a gazdasági krízis kellős közepén képes volt az Obamát személyesen zavarni azzal, hogy ugyan mennyen már bombázni Szíriát...le sem szarták és...elhúzta a belit az AIPAC az ami a szart keveri lehet hogy Kennedy-t azért lőtték le a moszatosok mert az AIPAC-ot ki akarta utasítani az USA-ból?

brühüyyy
kis konteo sohasem árt, nagy meg jól jön
@Habakuk999:

Üdv mindenkinek!

"Egyszerűen nem áll rá az agyuk a törvények betartására csak a simlire, a csalásra."

Erről egy analógia jutott eszembe:

Oktatással (is) foglalkozom, és csoportos szinten háromféle típusra lehet osztani a tanulókat:

1. akik mindig balhéznak, ha esik, ha fúj.
2. akik mindig "rendesek", ha esik ha fúj.

De a legnagyobb csoportot azok alkotják, akik maguktól nem csinálják egyiket sem, ÁM ha a többség valamerre hajlik, idomulnak ahhoz.

Mindez értelmezhető több szinten is.

A konkrét idézetre utalva:
Nem áll rá az agyuk - nem ez a többségi minta.

Ja, és ez nem az utóbbi bő 3 év terméke.
Jóval régebbi, a mostanság dívó "morálhiányt" erősítő közeg és minták csak katalizátor szerepet töltenek be.
@rodeo36: öreg akko csak egy megoldás van, költözz iránba:) ha neked tetszik a rendszer.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hsz, még durvább:

It is all about spades. You see when you play a game it has rules, and the people playing, play to those rules. There is nothing better than a dang good game of spades with good players. win or lose. but I have given up playing because Americans cheat. not only do they cheat... but they think it is ok to cheat and cheating is part of the game. even the really good players. so I think it all boils down to spades. the US has lost the World's respect because they cheat, and they think it is ok, and the really sad thing is, when you point out to them that it is not ok, ... they don't get it. so, eventually everyone just walks away. China did that this week. "de-Americanizing." US has sold their debt all over the world. The world has woken up to the fact that they cheat, and they have no intention of repaying any debts. 9/11, Middle East, whatever. All cheating, all lies. All false flags. All Hollywood. All smoke and mirrors. eventually it just gets to be a pain in the azz.

brühüyyy

csalók Kína múlt héten bejelentette, hogy a világot deamericanizálni kell

és a többiek szépen félreállnak rájöttek, hogy szándékukban sincs visszafizetni a tartozásukat és mindenki rábaszott aki vette a szart

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugyan nem tőlem kérdezted, de az ember nem érti miről beszél...nem kellene docensnek lennie...
@Csaknézek...: Szia, de régen láttalak:)

Nem vagyok meggyőződve, hogy ne többségi.

Filmet, könyvet, zenét vásárol 100-ból 51 ember vagy letölt?
Ha a vízvezeték-szerelő számlával 27%-al többet kér, 51 ember kérni fogja a számlát?
Gyanítom, hogy nem.

Lehetne sorolni.

Rendszerszinten vagyunk korruptak igen, magánemberként is.
@sírbateszezazegész: Mert nem jobbikos fejjel gondolkodsz.

Ők megértik, ne félj.:)
Az igaz, senki más nem.
Olvastátok?

"Korábban már több alkalommal foglalkoztunk a szegénység magyarországi alakulásával. A gyermekszegénységről szóló blogunkban már jeleztük, hogy a kormányzat által korábban hangoztatott cél, az alulról nyitott, széles középosztály helyett polarizációt figyelhetünk meg a társadalom felső és alsóbb rétegei között. Ez sajnos különösen aktuális, lévén tegnap volt a szegénység elleni küzdelem világnapja.

A Tárki egy korábbi kutatása alapján a válság óta (2009 és 2012 között) jelentősen nőtt a relatív jövedelmi szegénységben élők aránya. Most pedig a KSH adta ki a szegénység mértékével és kiterjedtségével kapcsolatos kiadványát, amely szintén lesújtó állapotokat mutat. Csak ízelítőül: a háztartások háromnegyedének nincs fedezete váratlan kiadásokra, 32 százaléknak pedig kétnaponta nem futotta húsra."
tenytar.blog.hu/2013/10/18/bovulo_kozeposztaly_helyett_durva_szegenyseg

Az ottani droidhorda fröcsögése is tanulságos...
@rodeo36: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem vagytok rosszul magatoktól az idióta, antiszemita bárgyúságaitokkal?
@taga20:
drágám mijafaszt ismersz te Iránból? amit a propaganda büfög mint kanálisból a szar? egy 8000 éves ország, Nagy Sándor sem tudta meghódítani és azóta senki más

az AIPAC és a FEDERAL RESERVE (az americai pénzgyár) israeli tulajdon azaz az USA israel tulajdona

rángattyák mint keljfeljancsit de már nem sokáig az oroszok és a kínaiak ráléptek a tökeikre és haqnyatt is lökték őket

most dumálj bazdmeg hülyeségeket

ez nem levédia a zorbán 12000 éves fehérlófiával és alófasszal a seggében, hanem valóság

érthető kiscicám kis bucika

brühüyyy
@Zero Dark Thirty:

kurva anyád!!!!!!!!!!!!

az antiszemita meg ahogy most a zsidók kitalálták a BIBLIA maga is antiszemita

menny anyád picsájába sarházi

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
a Pöttyösök utcája és a szar amint felbugyborékol a szájukból amint nem tudják tovább nyelkni seggnyalás közben és nem tuggyák a fejüket kihúzni a seggekből

brühüyyy
@rodeo36:

Lenyűgöz az értelem csillogása.
@rodeo36: öreg ha suttyó vagy akko sincs igazad. ezerszer élek az USA-ban vagy Izraelbe, mint ilyen trógerországba, mint Irán.
@Zero Dark Thirty:
vakulj bele, szarházi
brühüyyy
@rodeo36: helló!:)))

az álmot akarod kiűzni a szemekből???
@taga20:

csinálj amit akarsz de engem ne baszogass, mert elszakadt a cérna ...baromságokat írsz, vedd már észre...és nem akarok Iránban élni: nem beszélem a nyelvet, és nincs viszonyom hozzájuk, de ógörög művletségem alapján eléggé megismertem őket és mai napig nagyon tisztelem is őket...minden népnek olyan szokásai vannak amilyet kialakít...te példáúl nagyon jól meg lettél volna a Sah idején ott volt amerikai bőven megtudhattad volna milyenek a valóságban...

az usát rablógyilkosok alapították akiket deportáltak hajórakomány számrra európából mert elegük volt belőlük, ez mai napig láccik is az egész szaron

vannak mindenfelé jó emberek is de a magya szegénységi statoisztikák az USA-ra is igazak

brühüyyy

tebelőled sohasem lesz Donald trump mert nincs olyan szép frizurád és BOEING 737-esed személyes kívánalmakra építve
@Habakuk999: dehogynem... dover után is mindig a jobb sávban akartam menni:))
@Zero Dark Thirty:
le vagy ibrikálva

és nem nézegetem a hülye linkjeidet

a kurva anyádat

brühüyyy
@rodeo36: vegyé vissza az arcodból, me ma vagy sokat ittál vagy keveset. ez a szar antiszemita dörgölözés Gábrishoz, nem kéne!
@guma:
remélem már elűztem, ennyit csak megért? nem?
brühüyyy

a magyarok szarok, tisztelet a kivételnek
@rodeo36:

Mit tajtékzol, te agyalágyult? Ideírsz egy csomó ökörséget Szíriáról, most meg öklendezel. Faszfej.
@taga20:
én nem dörgölőzöm senkihez, hozzád sem!

van magam véleménye és kiállok mellette

te meg büfögsz hülyeségeket, miokból?

haggyj csüngve, jó? amíg finom vagyok és nőies
@Zero Dark Thirty:
Azért nem lehet könnyű dolgod.
Már azért is nagyra tartalak, hogy felismered a karaktereket.

Még lehet belőled valaki, csak így tovább!
@Zero Dark Thirty:
mondtam már hogy le vagy szarva? nem? akkor most mondom

brühüyyy

nem osztasz nem szorzol senki vagy, érted?
@sírbateszezazegész:

Ha nem is minden, ezek szerint valamennyi mégis a tiéd?:)))))
@Habakuk999:

"Filmet, könyvet, zenét vásárol 100-ból 51 ember vagy letölt?
Ha a vízvezeték-szerelő számlával 27%-al többet kér, 51 ember kérni fogja a számlát?
Gyanítom, hogy nem."

"Rendszerszinten vagyunk korruptak igen, magánemberként is."

A végkövetkeztetés stimmel, a példádat mégis hadd kritizáljam egy kicsit.
Mert az általad idézett esetekben van nem kevés jogos önvédelem is, így más aspektusok is szerepet játszanak azokban.

Bár az én analógiám sem volt tökéletes. :o)

"de régen láttalak:)"

Olvasok, nem írok.
Mert lerágott csontok járnak körbe.
Diagnosztizálásban már tök jók vagyunk.

De hol a gyógymód, a kiút?
És a megvalósításhoz szükséges tényezők, vagy ha úgy tetszik: személyek, közeg, mentalitás, moralitás, stb.?

Sőt, szervezet(ek)?
Hol van a hitelesség?

Mostanság egyre sötétebbnek látszik minden.

Pár hete olvastam itt - bocs, nem tudom, ki írta -, de szerintem nagy igazságot írt le.

Nem szó szerint idézem: akik arra vágynak, hogy hirtelenjében tök frankó, szupertiszta politikusok tömege esedezzen a szavazatukért, azok tévúton járnak.
Mert mi ma egy elég "mocskos" ország vagyunk.

Idő kell ahhoz, hogy változzon a helyzet.

A nagy mocsok helyett már a "kismocsoknak" is örülni "kell".

Ahogy fentebb írtam: igaznak tartom mindezt.

De mégis olyan nehéz ezzel azonosulni, vagy minimum elfogadni.

Szóval pesszi-misztikus vagyok mostanság. :o)
@rodeo36: te hogy a faszba kerültél oda ahol élsz? gondolom echte dél-amerikai vagy.
@Knósszosz:

Neked tetszik, amit Szíriáról írtak? Szerinted milyen?
@rodeo36: ne csináld! :DDD

még a végén mindenki pátyolgatni fog, hogy lecsillapodj.
hiányzik az neked? :)))
@taga20: Attól nem lesz valaki antiszemita, ha kritizálni meri a zsidókat.
@Zero Dark Thirty: nem az én tisztem, de szerintem rodeo nem antiszemita, csupán nem tud azonosulni izraelnek, mint államnak a politikájával... az azért más... Gábriel meg monomániás... de nem mentegetni akarom egyiket sem, mert jelzik a saját véleményüket, s téged sem befolyásolni kívánlak...
@Orica Középföldi: :)))
fürgébb vagy!
:-DDDDDDD
@rodeo36:

Túl részeg vagy ahhoz, hogy működjön a szómágia, seggfej.
@guma:
hát vannak ötleteim, de nem írom le azokat mert akkor...

szóval brühüyyy
kis simogatás sohasem árt...a többire meg immunis vagyok
@taga20: repült! :))
(azt hiszem :DDDD)
@rodeo36: szerintem hagyjuk ezt a finom vagyok és nőies vonalat, me lehet, hogy rábasznál. pedig bírom az öreg, botjukkal hadonászó öreg csókákat:)
@Orica Középföldi: :)) kerestem a szinonima szótárban egy nagyon udvarias megfelelőt a lánygörényre, de nem adott ki semmit... tudsz segíteni?:D

fiúknál ez máshogy van... :)) meg nem káptalan az én fejem:))
@sírbateszezazegész:

Kösz. Ha antiszemita hazugságokból és sztereotípiákból összegányolt propagandaszövegeket idéz zseniális elemzésként, az vagy hülye, vagy antiszemita, vagy leginkább mindkettő. :)
@Zero Dark Thirty:
mondd te belém vagy esve? itt üldözöl a szerelmeddel nyílvánosan? legalább galambpostán küéldenéd a csókjaidat

brühüyyy

azért még fér,még ott ahol nekem nincs piros pöttyöm
@Habakuk999: igazad van. de nem most és nem ebben a szituban.
@sírbateszezazegész: :D

ez most nekem olyan viccesnek tűnt - ne haragudj:)
@Knósszosz: szia:) szerintem most nincs 100% igazad:)
@taga20:
térj észhez, és ne olvasd ezt a zixes barmot...
brühüyyy

látom forradalom van gyíkéknál, nekem sikerült nektek meg nem
beeeeeeeeeeeeeeeeee
@sírbateszezazegész:
99,99999999999 %

megfelel?

brühüyyy
@guma: @Orica Középföldi: miért haragudnék? odavagyok mindkettőtökért, ti is tudjátok:))
@guma: szerintem meg valami fogoly gályán vitték be, csak összeszedte magát:)))
@Zero Dark Thirty:
Engem ne kérdezz, mert sajnos rohadt egy tulajdonság, de sznob vagyok és rátarti is. Kicsire nem nézek.

Mondjuk ez még bocsánatos is lehetne, de hülyékre végképp nem. Ó, mondd, kire gondoltam...?
@sírbateszezazegész:

Mondjuk hermelin:) Ugyanolyan vérengző, csak kecses és gyönyörű.

A nem káptalan a fejed mire vonatkozik? Nem tudod mennyi??
@Csaknézek...: Tudod, nem hiszem, hogy fehér ruhás szüzeket szeretnénk a parlamentbe.

a gond szerintem ott van, hogy a kismocsok is jobb felkiáltással próbáljál legalizálni a nagy mocskot.
@taga20:

repülővel, menetrendszerű

brühüyyy

miért érdekel?

és főleg mijafaszközödvanhozzá?
@Knósszosz:

Csak nem szerénységemre? :D De mondd csak, mi is volt a hülyeségem? Nem kezdtem el artikulálatlanul üvöltözni és szitkozódni, mint nagyrabecsült szerzőtársunk?
@sírbateszezazegész:
Lehet, csak felületesen olvasok épp.
De nincs a zsebemben a kő, amit a bölcsek... szóval?

Néha előbb jár a szám, mint kéne.
Mit lácc?
@guma:

na végre sikerűlt -nekem- elérni újra azt a szintet ami az közép szint volt TÓTAW-nál

brühüyyy

de még van sziporkám most csiszoltam és pattog
@Habakuk999:

"a kismocsok is jobb felkiáltással próbáljál legalizálni a nagy mocskot."

Most még mélyebbre tapostál a deperszionalitásba! :o))

Mert ez is igaz.
@rodeo36: öreg, tisztelem a tudásod, de a kurvaanyád szintjére ne menjünk le, ha én csak egy esztergályos vagyok:)
@taga20: ha jól láttam, a perzsa kultúrát dicsérte, azt tán még szabad?
@rodeo36: :DDDD

sikeres estéd lett:))))
@Zero Dark Thirty:
te sötét 30 nullás (Liszt?)

mijafasznak pofázol bele a nagyok dumájába? he?
brühüyyy

kicsike vagyteahhoz....is...és lankadt
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @rodeo36: a ria egy nagyon jó hírgyár, csak sosem szabad elfeledni hol van a székhelye... szemlátomást mindig a kreml hivatalos variánsát támogatja...

Amit @Knósszosz:-nak írtam, az meg @Zero Dark Thirty: jellemzésére vonatkozott, nem rád, rodeo:)

Habár én kína és putyin helyzetét az usa-val szemben talán egy picit árnyaltabban látom, mint te, de biztos jóval kevesebb információm van.
@taga20:
bucika (esztergályos) te tudod mit olvastál? meg is értetted, vagy csak a 30 nullás fekete liszt-be fingtál bele és attól nem lácc?

brühüyyy
@rodeo36: nana!:)

ahhoz még gyúrnod kell! :DDDD
mikor olvastalak benneteket azért ott "ismerőseimet" elegánsabban tettétek zsebre Szívvel vagy Oricával:))))
@rodeo36:

Ostoba egy alak vagy, az hétszentség. :D
@Orica Középföldi: :)) hermelin vagy:))

Nem, inkább azt mondom, ha cseresznyét eszem és eldobom a magot, nem látom, hogy kinő-e vagy sem:)) de a kis göröghöz tuti semmi közöm!!!
@Habakuk999: nem! a mai iráni rendszert sikálja akinek egy-két terrorista akciót köszönhetünk! örömködjünk tezsvér:))
@rodeo36: "mijafasznak pofázol bele a nagyok dumájába? he?"

Csak felhívom a figyelmed, ezt lehet úgy is értelmezni, hogy Gábrielt is a "nagyok" közé soroltad most:)))
@taga20: :)

ne hergeld hülyeséggel! :))))
művelődj!
még Bach zenéjének a szövegét is átakarják írni (a bibliát!!!):D
szóval nagy az isten állatkertje... ugye így mondják, ha nem akarsz káromkodni...

figaro.postr.hu/zsidoellenes-indulatokat-gerjeszthet-a-janos-passio
@sírbateszezazegész:

nézd én -szokásomhoz híven- nem hagyatkozom a szavakra, hanem csináltam -tegnap- egy újabb számszaki elemzést az usa tartozásai kapcsán és az jött ki, hogy 50 év alatt ha ma abbahagyják a kötvénykibocsátást!!!! nem tuggyák kiegyenlíteni azt amit felvettek szépszóra

a Kínai Nemzeti Bank Elnöke 5 évvel ezelőtt nemzetközi fórumon, amit a BBC direktben adott, kifejtette hogy senkinek sem jó ami van és a YÜAN arra aspirál, hogy leváltsa a zusadollárt mint világpénzt és szakmailag indokolta, nem igen tudtak vele vitatkozni

a többi itteni rablómese

és az egész kelekótyaság ennek következménye, hogy létezik a FED és az AIPAC

brühüyyy

nem részletezem mert még ott nem tartunk ahol évekkel ezelőtt a tótaw blogján ahol elemeztünk is és sokkal mélyebben mint itt de ott nem volt egyetlen ....izé sem aki dzsobbikos létésre beleszart mert az ki lett baszva mint macska szarni

brühüyyy
@Knósszosz: ment válasz:)
Csak annyit, hogy azért a billentyűket a kolléga megtalàlja:)) legfeljebb nem értetek egyet:))
@rodeo36: öreg, kérj még egy mojitot, és küld át a számlát:) te hülyébb vagy, mint szoktál. mi van kiakadt a nővér az állandó görcsöléseden és haza szaladt:))
@Habakuk999:

Hogy a deperszionalitás micsoda?

Súlyos betegség. :o)
Minimum kettő, de inkább több személyiség elkezd osztódni mentalice, miközben intenzív zombiság vesz erőt rajta.
Mellékes hatások: mindenhol Sellgabit lát élőben, némi Zsigóval keveredve, és qrvára gyakran felmerül a kérdés legbelül: Ja, egyébként én mi a faszt keresek tulajdonképpen pont itt és pont most? :o)
@sírbateszezazegész: :)))

na mit szósz'!:D
ezt is megértük.
@rodeo36: az usaval igazad van, viszont oroszország g20-s tagsága egy geográfiai nonszensz következménye, kínáról meg semmit sem tud a világ azon az 50-500 emberen kívül, akik valóban megkapják a valós kínai belső adatokat... én csak ezt jeleztem:)
@sírbateszezazegész:
én nem tudom mekkora a háziszárnyas?

de a nagyokba te is benne vagy meg még néhányan...hadd ne soroljam

nekem kurvasok ragyogó zsidó barátom van és ők azok (az USA-ban) akik a legjobban kritizálják a netán yahoo és hasonló állatkerteket, beszéltem az édesannyával aki iraqi zsidó és nem israelbe menekűlt...hát nem érdekes és nem is az USA-ba...

szóval disztingváljunk egy kicsit, mintha te is említetted volna vala

mig a sötét nullásliszt bele nem fújta magát a kéménybe

brühüyyy

a műveletelen zártagyú kreténekkel én sohasem bánok másképpen mert csakis a balta ébreszti fel őket és az az uccsó ébredésük
@guma: azé , ha valaki ott van a szeren a komolyzenében, az azé még lehet fasz, ugye? ne legyen má ilyen szögletes:)
@guma:

Ezt a Bach-ügyet nem tudtam. El vagyok képedve.
@Habakuk999: is, mert valóban csodálatos, de valamit komolyan provokációnak vett:)
@taga20: nem a rendszert sikálja, csak árnyalja a szokásos atlanti megközelítést:)
@sírbateszezazegész:
felhívnám szíves figyelmedet, hogy én itt kizárólag globális, egyetemes adatokkal számolok és nem érdekel egyetlen ország belpolitikája, mert az magánügy...még levédiáé is bármilyen szarúl is hangzik ez de tisztelni kell, a nép ezt szavazta meg és ezt kapta

a globális helyzet más és az érdekes a mi szempontunkból pláne akkor, amikor egy 8000 éves ország és egy 4500 éves ország sorsáról akar dönteni holmi szarházi rablóivadék amely országnak még 200 normális ébve sincs a történelemben és nem is lesz ha így folytatja

erről ennyit...hogy ne ordítozzak

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
Kösz!-:)
Választ mekkaptam - tennapira gondúlsz?
OK!
Ez a sötét nulla nick meg akkor fogalmazzon világosan, ha nem az aminek mutattya magát. Senkit nem basztatok - ez tán világos - de néhe benézhetek én is dóógokat.
Valahogy szar stílus volt, de majd kiderűl és ha mégse, akkor megkövetem.

Nem áll távol tőlem a hülyeség beismerése, szóval simán. De...
@rodeo36: öreg, hülye vagy? találkoztál egy zsidóval aki.., bazdmeg a többi millióval dumáltál?
@taga20: :)))

+1!!!
de még mekkora! :DDDD
de miért kell az önbizalmát növelni????
@sírbateszezazegész: hülye vagy komám? árnyalja rodeo? eszem-faszom:)))
@taga20:
ja, mert te meg gömbölyű vagy mi?

brühüyyy
szerencsétlen...te is beszélsz minden szart még akkor is ha halvány lila fingod sincs róla de hallottad hogy valaki úgy hallotta hogy hallható a fing is...na ez a te infó forrásod és ennyit is ér
@rodeo36: én nem is szóltam bele kettőtök vitájába, megvívjátok ti azt egymással:)

Neki csak azt jeleztem, te , szerintem csak izraelt, mint államot nem szereted.

A ria-val kapcsolatos álláspontom viszont továbbra is fenntartom, annak ellenére, hogy kedvelem:)
@Dr. jenőke (jenőke): Váljék egészségetekre, hiszen "A vidám szív a legjobb orvosság" /Példabeszédek 17:22/
A hálapénzt majd személyesen intézzük... :)
@taga20:
nem eggyel...és hadd ne válaszoljak, mert megint szakad a cérna és akkor sírni kezdesz
brühüyyy
@taga20:
ja ugyanezt mongya a zorbán is 2/3-da van és mindenki egye5tért vele még te is

brühüyyy
kituggyakijaza2/3?
@rodeo36: na ez ám a védelem! :)))

leesek a székről a röhögéstől...
@rodeo36: ez a 8000 4500 200 éves állam hülyeség egy faszság! ezt te is tudod, csak bementél egy zsákutcába:)
@rodeo36: szerintem egyről beszélünk, csak fáziskésésben vannak a kommentjeink:)
@guma:

ja de ott valahogy nem hangoskodtak a sötét nulláslisztek baromságokat, hanem az ellenzék is ragyogó volt az meg inspirál

brühüyyy
@rodeo36: tezsvérem egyet beszélünk, akko meg mit osztjuk egymást:)
@sírbateszezazegész:
navégre...

ma sokan nem mennek nyunyukálni még a jenőke versére sem...be van dobva ...a

szóval... van miről

brühüyyy

asszem ilyeténképpen a levédiai helyzetet is jobban el lehet helyezni a világtérképen súlyozott értékekkel...hátha felrepűl magától mert kurvára súlytalan szegényke?

ugye?

brühüyyy
@taga20:
tezsvérek a F1-ben és a többi bohóságban...nyugi...az rózsát szűl ha tövises is néha

brühüyyy

pusszantlak
@rodeo36: öreg, mi ez a zorbán? kedveled, vagy mi a fasz?:)
akkor egy kis szüret

Csokonai Vitéz Mihály
Az ősz (részlet)

Már hát elérkezett a víg október is,
Mely után sóhajtott Bakhus ezerszer is.
Itt van a víg szüret, s mustos kádja körűl
A szüretelőknek víg tábora örűl.
Melybe hordogatja a megért szőllőket,
Víg tánccal s lármával nyomja benne őket.
Kellemes zúgással omlanak cseppjei,
Jó kedvvel biztatnak zavaros levei.
A sajtó örvendő lármával csikorog,
Oldalán a piros nektár zúgva csorog.
A lucskos parasztok szurtos képpel járnak,
Neki, neki mennek e teli zsajtárnak.
Az ideit szűri, issza a tavalyit,
Jövő esztendőre tartja majd a mait.
Az új bornak örűl, de ótól kurjongat,
Mert marka is teli kulacsokat kongat.
Tántorgó lábával s reszkető karjával
Mégis sok hordókat tőlt édes mustjával
@taga20:

ha hiszed ha nem sohasem voltam zsákuccában

brühüyyy

a számok meg beszédesek és sohasem hazudnak kivéve ha eltolcsielvtársejtiapofázmányán
@taga20:
látom megakadt a torkodon

nem baj azért írtam...brühüyyy

remélem azért érted még akkor is ha nem?
@rodeo36: öreg bírom a burád, ha erre esz a fene, elalhatsz nálunk:) és rendelek egy pingvint zenekarostul:))
@taga20: aha... árnyalja... te így látod, mert számodra (elnézést, hogy ezt írom), de európa és az usa (ezt neveztem atlanti területnek, habár a transzatlanti helyesebb lett volna) a világ közepe, mindent ehhez képest nézel... ez nem baj, csak el kell fogadni, hogy mások is gondolhatják az origónak magukat...
Próbáltam keresni ehhez egy könyvet, de nem találtam meg, cca 15 éve adhatta ki a kossuth (?) a times alapján, bemutatja a világ történelmét, de szakít az európa központúsággal. Ha valaki tudja, segítsen!!!
Hát ennyi... szerintem:)
@guma: pont tőled? nemá:)) aki anno azt mondta nekem, hogy ne offoljak:)) miből lesz a cserebogár?!
@taga20:
tudod hogy rábasztál? mert be fogom hajtani a pingvint....is és a zenekart is

brühüyyy
@Knósszosz: :))) arra igen, mégegyszer köszönöm:))

De minek, ha meg is lehet előzni:))
@sírbateszezazegész: má rég meg akartam kérdezni, hogy kedves sír a pontbillentyűd nem lett má csapágyas:))
@rodeo36:

Ahh, szóval egy mániákus náci meg egy handabandázó seggfej a nagyságok, mély tiszteletem.
@taga20: sokat ittál?:)))

összekeversz valakivel, de nagyon!
én szinte mindig offolok :DDD
de állítólag az íratlan szabályok szerint 100 komment után szabad és törvényszerű...
@rodeo36: állok elébe te zsémbes, szurkapíszka, kiállhatatlan, szeretetreméltó valaki(ember):))
@sírbateszezazegész:
nem érdekes ki írta és mikor, az érdekes, hogyha a Naprencert messziről nézem nagyon nehéz megkülönböztetni a Föld nevű sárgolyót a többi bolygótól ha egyáltalán...

a transzatlanti centralitást már régen valami Pacifista (a Nagy vagy Pacific Ocean) szemlélet vette át aminek a központya valahol Japán Szingapúr és Kína háromszögének szögfelezőinek metszéspontya (kis geometria a zesztergályos is érti?)

éppen ez a baja a vén kurvának amit Europa-nak kereszteltek nagyon régen...mert kiesett a pixisből vagy kiugrott forgás közben és most szédűl a drága vén kiszáradt??? csajszi

de Brazil azaz a Délamerika is követelődzik valamint a Subsahara országok amelyek 12x gazdagabbak mint az USA és Kanada együtt...és kurva kevés lakosuk van és ha 25000 dollár a minimális havi jövedlem amit szakembernek fizetnek az nem jelenti azt, hogy meg is van fizetve én ott éltem tudom miért mondom

de a világ sem áll meg és annak változásai sem

tehát birodalmak gyünnek és birodalmak mennek és nyomuk sem marad a vízben

brühüyyy
@Knósszosz: @sírbateszezazegész:

Nem feltétlenül akarnék beleszólni, de minek mutatom magam? :D Ezt megtudhatnám?
@guma: lehet, hogy Mariann vagy Ofélia vót? ne haragudj, ha udvariatlan vótam:)
@sírbateszezazegész:

Ez az origo-kérdés nem egyszerű.Nem szolgálja az oktatási rendszer/szellem - se.

Amúgy igazad van.
@Zero Dark Thirty:
te még itt sunnyogsz? asszittem már felszívott a fekete lyuk

brühüyyy

nem vagy mérvadó, hogy mást ne mongyak
@rodeo36: szerintem moot pont orbán rakja a térképre a baromságaival, árulásával, csak azt nem veszi észre, hogy ő abban a játékban nem tud részt venni, szerepe talán ottó és biberach közti, de semmi más nem lehet...

Egyébként, ha ez nem lenne akkor igaz lenne az, "ki repülőn szál felébe, annak térkép e táj"... így azonban lassan túlmutat magán...
@taga20:
valakik aszon'ták tennap a discovery-n, hogy a világ origója a hypotalamus...én meg néztem mint hülyegyerek a moziban még a géneket is belekeverték pedig az osztrigát jobban szeretem, pláne füstölve

brühüyyy
@rodeo36: kurvára igaza van Zeronak! ne terelj te:)))
@rodeo36: te zsémbesebb vagy , mint egy öregembör! magyarország 2014 tavasz, nem csigáz föl?:))
@Orica Középföldi:
képzeld olyan zilált hajzatú fiatalember aki -mint orbán és bandája- sohasem dolgozott azt mondta, hogy a Holy Trinity és az összes ilyen 3-mal leírható képződmények azt sugallják, hogy a DNS kanyarjaiban is 3-as beosztású elemek vannak, és az ember két szeme a bal meg a jobb összekombinálva a hypotalamussal megaggya az embernek azt, hogy istenné váljon...vártam, hogy felszáll helyből és ellebben balra 45 fokban de nem történt ilyesmi és ezt egy órán át elemzték nagy komolyan

volt benne minden még csak az hiányzott, hogy a csimpánzból hogyan költözött az emberbe a delej

azután befejezték és volt horrorfilm ahol jött Jason

brühüyyy
@taga20:
ha hahahahahahaha megbuktattyátok ezt a szardarabot és fel is négyelitek,, ,a felfüstölésére odamegyek halálkomolyan

brühüyyy

a tavasz nagyon szép de most ősz van és az is

www.youtube.com/watch?v=H7hGiZ579cs
@Zero Dark Thirty:

olvasd el a belépődet és: rögtön rájössz...
tulajdonképpen mit keresel itt, ha nem értesz még mindig egy szót sem - de elvárnád, hogy bemutassunk magadnak...
@taga20:
akkor a meghívás már nem is érvényes a zéróval akarsz lenni? 0000000000000x1

brühüyyy
@rodeo36:

Te nem szűröd, hogy mit nézel?? Akkor így jársz:))
@rodeo36: ez az usa baja is, hogy azt kell priorításnak tekintenie... de ehhez kell neki az eu is... és az eu-t hiba lenne leírni, hisz óriási potenciálja van még mindig... az öböl-mentiek pedig pont a kevés lakosságszám miatt nem lesznek már fontosabbak... szerintem... de valóban, manapság megint minden változik, s mi akkor kerültünk euróoa boldogabbik felébe, mikor már nem egyértelműen domináns... én innen brazíliát egy max középhatalomnak gondolom... azt azért sose felejtsd el, mindenki amerikai/európai módra akar élni, de ezt nem lehet azért elérni a felemelkedőknek (brics), hisz akkor máris semmik lesznek...
@Orica Középföldi:
nézd a Discovery-n néha olyan jókat is adnak de tele van ....szóval 24 óra sok 7 nap a héten...még reklámmal is azt szeretem a legjobban, amikor két mennyei jelenés közben el kezdi valaki a legújabb fogpasztát vagy a Cialis-t ajánlani érzékletesen és persze az is HD-ben

brühüyyy
Lehet, hogy Jenőkééknél az lett a röhögés vége, hogy nem kapott vacsorát. Így bánatában elaludt és nincs vers:(

Jó éjt mindenkinek!
@sírbateszezazegész:
Brazília -hivatalosan- az első 5 nagyhatalom ma Földön

brühüyyy
@Zero Dark Thirty: szia:) számomra egy önálló véleménnyel rendelkező kommenttárs vagy, aki ma -szerintem- alaptalanul használta az antiszemita jelzőt valakivel szemben... ettől függetlenűl én örülök, hogy itt vagy:)
@guma: hehhe a 100 kommentetes keretszámot asszem én dobtam be néhány napja az offolás magyarázataképpen. És most is azt mondom: Ha a téma 100 kommenttel körüljárható, akkor felesleges a gittet továbbrágni, és jöjjenek az offmajszterek:-)
@rodeo36: öreg, ha hülye akarsz lenni, spongyát rá:) de azé vágod, hogy én is és Zero is mit akar brekegni? ne legyél má ilyen gizda! gyere és nem bánod, ha csak nem vagy valami selmecigabi:))
@guma:

Elolvastam. Láttam itt egy ostobán antiszemita párbeszédet, arra kérdeztem rá. Válasz nem érkezett, csak artikulálatlan szitkozódás.

@rodeo36:

Képzeld, ha az lennék. :D A hörgésed biztos nem élne itt meg, viszont kénytelen lennél tudni is valamit arról, amit írtál.
@Orica Középföldi: örülök, ha egyezik a véleményünk:)) a könyv címében nem tudsz segíteni, igaz?:(
@Zero Dark Thirty:

csak nem képzeled, hogy bizonyítok neked? bármit is azután amit ...
szóval jelentéktelen vagy és a véleményed minden alapot nélkülöz

és most elég

brühüyyy
belőled
@Zero Dark Thirty:
Dr. Zero Grande - ha már kérdezted.
Persze nem biztos. Tettem utalást arra nézvést, hogy akár egyet is érthetünk ebben-abban, de egy szót nem mondtál erről.

Maradt a kétely, hogy ki is vagy te?
Ki vagy?
@taga20:
namost te megint visszamész a kredenchez?
akkor ide most részletes indoklással írd le mi is az amit ti ketten akartok mondani? és miért lenne igazatok amikor nincs

????
brühüyyy

ha nem válaszolsz akkor tudod mi?
@rodeo36: a gdp alapján, igaz? Te is tudod, hogy az azért nem minent mutat meg...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én is szerszámkészítő vagyok (persze esztergálni is tudok)...:)
@Zero Dark Thirty:

figyelj én addig bele sem szólok egy beszélgetésbe, míg előzményt nem olvasom el...
(arról nem beszélve, hogy inkább sehol sem dumálok bele csak olvasok és ide vagy a másik blogba hozom ha valami "érdekes" témát találtam...)

esetleg jó ideje olvasom őket és kicsit "megismerem" a csapatot amikor engem érdeklő témára kérdezek rá - minősítés nélkül.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :)))

ezt pár éve hallottam először - amikor blogolni hívtak, ez volt a "csali"...
@taga20: de te biztos nem állítottad bele a műhely mennyezetébe a tokmánykulcsot:-)
@rodeo36: 6 napos háború? szeretnék ilyen béna országban elesni. kapisgálod, te délutánibajnok:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: arról nem beszélve, hogy miskolcon sok a kesehajú és görög cigánytáborban találták meg, te meg ugye sokat vagy rodoszon azt vagy négy ève egy helyi hölgy helyett szerintem ezt is benézted, ahogy az étlapokat szoktad:)) a te dolgod ne kend rám:))
@rodeo36:

Tévedsz, oktondi. Sötét, ócska sémák vannak a fejedben, meg frusztráció. A nevemből erőltetsz ócska szitkokat, fogalmad sincs, mit beszélsz. De unlak már.
@Knósszosz: :)))

ismerkedünk???
nem lesz ennek jó vége! :DDD
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én olyan vagyok, mint Vettel, má az elején a toppon vótam:)) szeretem rodeot:))
@sírbateszezazegész: látom, erőteljesen foglalkoztat a téma. Pedighát... akár büszke is lehetnél... legalább írmag marad utánad:-)))
@taga20: az a hat nap hogyan kerül a perzsákhoz?!?!:D
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :)))

van olyan amibe te újszülött? :D
nem hiszem el... :)
@sírbateszezazegész: ki kell ábrándíccsalak. Nagyon tudatos étlapfogyasztó vagyok:-)
@Zero Dark Thirty: haver az a bajod, hogy túl merev vagy! jó nyomod, de befeszülsz:)www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :)

mi még fel is hegesztettük (más szerszámokkal együtt)!:DDD
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ÉN , ha eddig nem hagytam volna, még eztán is tudnék:))) persze szeretem a barna bőrű lányokat:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Mit írmag! Egy egész cseresznyéskert, bár nem egy japán kertész, mint jelezte:)
@Knósszosz:

Zero Dark Thirty vagyok. Dr. Zero Grande-ról most hallok először, bármilyen hasonlóság csak a véletlen műve lehet. :)

Persze, bizonyára egyetérthetünk ebben-abban. Nem vettem észre a kérdést, ha volt ilyen, elnézést.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ez a baj... nem megenni, olvasni kell:))
(köszönöm a labdát, tudom, direkt volt:))
@sírbateszezazegész: igazad van öcsém, az a 300. na kezdjél el számolni:))
@guma:
Tapasztalataim ellenére megpróbálok békés hangnemet megütni azon embertársaimmal szemben, akikkel egyébként nem vagyunk gőzös nevezőn.

Persze, néha előbb pofázok, mint kéne.
De ha... tudok bocsit kérni-:)
@guma:

Talán az lehet a baj, hogy én nem te vagyok. :) Viszont olvastam valamit, amire a kérdésem odaillőnek tűnt.
@sírbateszezazegész: perszehogy direkt. kíváncsi voltam, leütöd e:-) És lőn:-) Ez elég sok mindent megmagyaráz, illetve igazol:-)
@taga20: az meg hellaszban volt (én aludtam a helyszínen a kórók és a kecskeszar közt:))
@Zero Dark Thirty: szerintem meg nem!

de az kicsit sem baj, ha nem vagy olyan mint én...
jobb ha mindenki önmaga!:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :):):) juhéé... Anyaaa! Kaptam egy piros pontot!! Végre... hogy fognak a purdék örülni!:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: mokuci, meg tudom nézni itt-ott, de ne hozz zavarba. ez kicsit köcsögös vót:)
@Knósszosz: na ja!:)
ez a minimum! mert ha olyan a vendég még kaját is kaphat...
@sírbateszezazegész: azé ezt ne akard a magad oldalára billenteni:)
@Zero Dark Thirty:
Kérdezted; minek lácol?
Arra mondam azt, amit.

Mert kekec nullának, elsőre. De cáfolj csak, nem esek térdre, ha be kell ismernem az esetleges tévedésem.
Valami azt súúgja, hogy...
@sírbateszezazegész: :))))

csak ne a gyerekek fenekén gyűjtsd!
@sírbateszezazegész: Hol volt ebben pirospont? He? Amúgyis megvan a véleményem Rólad:-)
@taga20: NEm ejakulált, hanem konjugált írtam. Te hígagyú forgáccsináló:-)
@guma: annyi piros pontom sose lesz, hogy mindnek jusson... viszont erre való a himlő:)) egy életre előre megkapják:)
@sírbateszezazegész: Amúgymeg a görög csajokat meghagyon Neked:-) (legalábbis a determináns többségét:-)
@guma:
Ha gyössz, négy fogássost!!
Naná!-:))
@Knósszosz:

Én cáfoljam, hogy kekec nulla vagyok? :D Kiderül magától is, nem? :D
@taga20: főnököm, akkor menjünk bele a hatnapos résztvevőibe?:) és a sah akkori helyzetébe?:)
fiúk!:)

én ma szétröhögtem magam.
további: jó szórakozást vagy jó éjt! :)))

megpróbálok aludni egyet, mert edzeni kell a kezeim...
@Knósszosz: azt nem hagyom ki!:)))

most: jó éjt!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: köszönöm, nem élhetek ezzel a nagylelkűséggel:)... nem vagyok erre méltó:) esetleg ajánld fel Bolinak... mint nem akvaristát, őt érdekelheti:) vagy taga... úgyis mindig a zsilettbiznicben akart utazni:)
@sírbateszezazegész: ha ott alszol, ha hülye vagy:) mit számít? rodeo basztat minket, köze nincs az egészhez.www.youtube.com/watch?v=TqmManfUlk0
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Őt nem is annám, egy ilyen mogyorózabálónak... meg se érdemelné egy ilyen görög csajt, te...
img.youtube.com/vi/29V5zkFcuDQ/0.jpg
@sírbateszezazegész: kezdjük az elején, ki kit baszott hátba? hol van, melyik országba van demokrácia te széplelkű?
@Knósszosz:

Valaki szívat? Ne törődj vele. Jó éjt!
@Knósszosz: ennek a csajnak nincs alja?
@taga20: köszi:) mekkora élmény lehetett ez a szám neked:) tankcsapdát hallgathatsz, miközben, mint al bundy ülsz a kanapén, egyik kezedben sör, másik ahogy ő csinálja, csak alsó madárfogással és még melegnek sem érzed magad, mi:D ez az élet babocsai néni!:)
@Zero Dark Thirty: Azt gondoltam, téged. Félreértettél. Jó éjt neked is!
@taga20: értsd már meg, hogy nem mindenki akar demokráciában élni!!! (mellesleg mo jelentős része sem igényli) vannak akiknek más a priorítás:))
@sírbateszezazegész: az a baj veled, hogy okos vagy, mint a szar! nem tudok beléd kötni:)) kedvencem earl. párdon:)
@taga20: dehogy a kedvenced... példaképed, bálványozott idolod:))
@sírbateszezazegész:
tévedsz, nem a GDP-t elemzik, hanem egy sor mutatót...a GDP-ben esetleg nem is olyan jó?

de most ebbe nem mennék bele méluóyebben, mert aktualizálnom kellene de ...te magad is ellenőrizheted bizonyos helyeken Financial Times vagy Economist stb bizonyosan található nem ajánlok helyi lapokat mert nem tudom értenéd e?

brühüyyy
@taga20: "az a baj veled, hogy okos vagy, mint a szar! "
Kapaszkodj meg erősen! Az nem a te agyad volt, hanem a másnapi csirkéé, amit az asszony elfelejtett lehúzni... remélem könnyebben visszament, mint aviccbeli rendőrnek:D
@sírbateszezazegész: egyébként hülye vagy , mint a fasz?
@rodeo36: helyieket biztos, hogy nem... mindenesetre a tavaszi/nyári zavargások azért sok mindenre rávilágítottak... mindenesetre, ha pénzt kellene raknom, akkor india mellett rájuk tennék, hogy a brics-ből ők azok, akik beváltják az ígéretes lehetőségeiket...
@taga20: senki nem veszített... ez itt win-win game...:))
@sírbateszezazegész: azé terelsz ezerrel? dánkesön
@Zero Dark Thirty:
namost egyszer s mindenkorra: én állítottam valamit (a formáján nem vitatkozom ez az én formám) és erre azt mondtad, hogy (röviden) egy süket ló vagyok ...ezt lehet mondani de azzal kapcsolatosan amit állítottam halvány lila ellenérved sem volt és a mostani pillanatig nincs csak hisztériázol, hogy...

belevitted a @taga-t is abba, hogy lehet aszondani lófasz amit a másik mondott és akkor párban ordibáltatok ...

érvek és ellenérvek meg tagadás tagadása ami egy "vita" alapja, az sehol sincs

szerintem képtelen vagy rá

ez számomra azt jelenti, hogy a jelenlegi hatalom a fidesz doktrinájával azonosan a 2/3-dodra (amid nincs) alapozod, hogy mindenki hülye csak te vagy fidesz akinek mindíg igaza van

én ugyanezért tahótlanítani szoktam egy pár napra, hogy ne is lássam, de leszoktam róla ha nem nézem attól még van

borzasztó vagy és senki véleményére nem akarván támaszkodni pusztán az én eredetimre sajnálatosnak tartom, hogy olyan vagy amilyen és pontosan ezért veled vitatkozni olyan mint lóval zongorázni

brühüyyy
@sírbateszezazegész: szerintem ne támadjunk be egymást:) kultiválom amit itt előadsz:))
@rodeo36: ez valóban így volt (a forma említése miatt kalapemelés) :)
@taga20: akkor legyen egy remi?:) az majdnem olyan, mint a win-win...
@sírbateszezazegész:
nem tudom tudod e, hogy Lula a Fidel castro pátyoltja volt mint szakszervezeti vezető és nagyon sokban (hadvezéri) tanácsokkal látta el, az angolai harcokat a Neto és utódai miatta nyerték meg a tábornokai miatt, akik ragyogó stratégák és taktikusok, namost Fidel megduplázta Cuba lakosságát közel 10 év alatt és csinált egy olyan egészségügyet, hogy csodájára járnak és mindennkinek ingyen van még a gyógyszerhiány ellenére is, Lula ugyanúgy a népességszaporulatot hajtotta végre ma több mint 160 millióan vannak és van rengeteg probléma (a zavargások, mint manapság kiderűlt hasonló kűlső beavatkozások eredményei mint Szíriában) bassza a csőrét a monopoltőkének, hogy tőkét igen de monopóliumot nem kap és ezért bármire képes, a kémügyekről hallottál és az ottani bányákkal csak az angolai bányák vetexenek gazdagságban, ipar, IT és ami nyalánkság meg az iparon belűl járműipar ami mindenek motorja és nem sorolom

mindenhol számolni kell a monopolizálódás negatív hatásaival és a nyomort amit nem lehet kiírtani de csökkenteni lehet szintén figyelni kell, nézd Colombia-t az meg amerikai vonal és nem megy semmi de mongyák mert a propaganda rohadtabb mint a sztálini és kell mert délamerikáta az usa mindenképpen elveszítette, afrika sem lesz az övé ez már 100%, tehát maradnak a hátasztán országok, meg a Maghreb és a Levante, és basztattay a szövetségeseit távolkeleten hogy basszák Kínát és a többieket de nem sokra megy...van valami véd és dacszövetség ami szépen kialakűl Kanada tegnap aláírta europával a szabadkereskedelmi paktumot ez újabb pofon az usa-nak

ez már túl hosszú?

brühüyyy
@rodeo36: öreg, te tényleg hülye vagy? vagy fizetnek ezért?
@sírbateszezazegész: ti mindig a könnyebb részét fogjátok meg a puncinak:Ö)
@taga20:
nézd, jobb lenne számodra, ha nem járatnád le magadat -még jobban mint már- és hallgatásba burkolóznál?

vagy képtelen vagy befogni a csőrödet?

brühüyyy

most mijalófaszbajodvan? egyébként nem válaszoltál a fentebb felett kérdésemre -ignoráltad- ami számomra azt jelenti a téma neked olyan mint a lónak partitúra...már megnyugodtam veled kapcsolatosan, most meg jössz ezzel, aggyál puszit a fekete liszt haverodnak az összes nullájára de engem hagyjál magamra, jó?
@rodeo36: miért lenne hosszú... sőt még azt is tudom, jelenleg libanoni misszióvezető... nyilván te jobban látod, mint én, mint írtam rájuk tennék india mellett, de a nagyhatalmi státus még odébb van... szerintem... de te természetes, hogy jobban és árnyaltabban látod...
@Orica Középföldi:
Nem felejtettem, csak tegnapról mára maradt.
Jó éjszakát az aludni készülőknek, kellemes virrasztást azoknak, akik nappal aludtak és jó reggelt azoknak akik most indulnak halakat ijesztgetni.

Márai Sándor: Halotti beszéd„
Látjátok, feleim, szem’ tekkel mik vagyunk
Por és hamu vagyunk
Emlékeink szétesnek, mint a régi szövetek.
Össze tudod még rakni a Margitszigetet? ...
Már minden csak dirib-darab, szilánk, avitt kacat
A halottnak szakálla nőtt, a neved számadat
Nyelvünk is foszlik, szakadoz és a drága szavak
Elporlanak, elszáradnak a szájpadlat alatt
A „ pillangó ”, a „ gyöngy ”, a „ szív ”- már nem az, ami volt
Amikor a költő még egy család nyelvén dalolt
És megértették, ahogy a dajkaéneket
A szunnyadó, nyűgös gyerek álmában érti meg
Szívverésünk titkos beszéd, álmunk zsiványoké
A gyereknek T o l d i - t olvasod és azt feleli, o k é
A pap már spanyolul morogja koporsónk felett:
„ A halál gyötrelmei körülvettek engemet ”
Az ohioi bányában megbicsaklik kezed
A csákány koppan és lehull nevedről az ékezet
A tyrrheni tenger zúgni kezd s hallod Babits szavát
Krúdy hárfája zengi át az ausztrál éjszakát
Még szólnak és üzennek ők, mély szellemhangokon
A tested is emlékezik, mint távoli rokon
Még felkiáltsz: „ Az nem lehet, hogy oly szent akarat ...”
De már tudod: igen, lehet ... És fejted a vasat
Thüringiában. Posta nincs. Nem mernek írni már.
Minden katorga jeltelen, halottért sírni kár
A Konzul gumit rág, zabos, törli pápaszemét
Látnivaló, untatja a sok okmány és pecsét -
Havi ezret kap és kocsit. A Mistress s a baby
Fénykép áll az asztalán. Ki volt neki Ady?
Mi volt egy nép? Mi ezer év? Költészet és zene?
Arany szava?... Rippli színe? Bartók vad szelleme?
„ Az nem lehet, hogy annyi szív ...” Maradj nyugodt. Lehet.
Nagyhatalmak cserélnek majd hosszú jegyzékeket.
Te hallgass és figyelj. Tudjad, már él a kis sakál
Mely afrikai sírodon tíz körmével kapál
Már sarjad a vadkaktusz is, mely elfedi neved
A mexikói fejfán, hogy ne is keressenek
Még azt hiszed, élsz? ... Nem, rossz álom ez is.
Még hallod a hörgő panaszt: „ Testvért testvér elad ...”
Egy hang aléltan közbeszól: „ Ne szóljon ajakad ...”
S egy másik nyög: „ Nehogy ki távol sír e nemzeten ...”
Még egy hörög: „ Megutálni is kénytelen legyen.”
Hát így. Keep smiling. És ne kérdjed senkitől, m i é r t?
Vagy: „ Rosszabb voltam mint e z e k ? ...” Magyar voltál, ezért.
És észt voltál, litván, román ... Most hallgass és fizess.
@rodeo36: ha hülye vagy akor is szeret néhány szegény embör:)))én is a faszba:)
@GeoCracker: és, ha simán csak otthonra akarják... maguknak?:)
@sírbateszezazegész:
én a napi hírekből BBC és CNN meg a többiek és a sajtó mondom, hogy nagyon komoly nagyhatalmi státusza van és azon folyik a vita, hogy beemeljék a vétójogúak közé a quadrigába...itt van a mai állapota és javúl

belpolitikával -mint már mondtam- ne akarom keverni a globálisat mert nem egyértelmű a viszony (lásd az usa belügyeit és azok 35 év utáni megjelenését a megítélésben de most már nem fog onnan kimenni az angolok nagy bánatára)

teljes átrendeződés van, amikor a tv mutatta élőben az államfők érkezését az egyik nem is olyan régi G20-ra az ami teljesen meglepett a Kínai elnök érkezése és ahogy kiszállt a limuzinból és ahogy elvették a felöltőjét a kezébe adták a táskáját és mindezt megállás nélkűl anélkül, hogy a protokolláris mosoly és üdvözlések mközben egy pillanatra megszakadtak volna, engem a legnagyobb római császárokra emlékeztetett

és sok mindenki más is hiába duma a valóság mást mutat és az erővonalak nem a napi hírekben alakulnak hanem a napi híreket alakítják

én nagyon gyors erővonal átrendeződést várok mint mikor a vasreszelékre másik mágnest tesznek vagy vezetik fölötte

brühüyyy
@rodeo36: az átrendeződésben egyetértünk (lásd erdogan milyen rövid idő alatt veszített el sokévi munkát)... mint jelezted tudsz gyorsolvasni és csak érdekességként, ha nem sértelek vele www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=FUJDHI

Én meg jó éjt mindenkinek:)
@Dr. jenőke (jenőke): még sosem olvastam, csak a másik kettőt... köszönöm
@sírbateszezazegész: nagyon nagyrészt általam ismert adatok, köszönet
brühüyyy

szépálmokat
@Habakuk999:

": Tudod, nem hiszem, hogy fehér ruhás szüzeket szeretnénk a parlamentbe."

ne legyünk annyira kishitűek, kisszerűek és hitehagyottak! piros, fehér, tigrismintás ruhás és bőrszerkós csajszikat a Parlamentbe. Dominák adják a parlamenti őrséget. ki a picsába ezekkel a lankadt fejű, enyveskezű stricikkel és lotyókkal:D
@jaegtoer: :)

mit álmodtál??? :D
@ausländer Sipi:

"___ es mi lenne, ha siman abbahagyna az orszag a lopkodast? mondjuk eloszor a sok kicsi, akikbol majd jonni fognak kesobb az uj nagyok.

mi lenne, ha az emberek gerincesebbek lennenek, megtagadnak a svarcmunkat, feljelentenek az oket korrumpalokat es korrupciora kenyszeritoket es elkezdene a tarsadalom emgtisztitani onmagat az egyetlen lehetseges modon - alulrol felfele?

az elit ugyanis nem mas, mint ami kinott a sok kicsi mentalitasabol. az elit a hetjkoznapi polgarok kozott nott fel, szocializalodott es tanulta el a trukkoket es lopasi technikakat es alkalmazza jobb hatasfokkal.___"

Sipi!
onnan indultunk, hogy néhány erdőbirtokos erdejét kivágta a tiborcz család és a hivatal nem a tolvajt, hanem a meglopottakat kötelezte az újratelepítésre, azaz a meglopottakat a kár megtérítésére.

erre te jössz azzal, hogy mi lenne ha legelőször a sok kicsi abbahagyhatná a lopást. háppersze ! akadémikusan persze igazad van, s nem mintha egyetértenék a kicsik lopásával, de az eredeti felvetés tükrében teljes abszurditásában érzékelhető az az elementáris erejű rosszindulat, amit ez iránt a szerencsétlen nép iránt tanúsítasz,ezért engedd meg, kérlek, hogy szintén akadémikusi megközelítéssel annyit mondjak csak: -Menj te a jókurva anyádba.
@Dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!

Nem tudtam kivárni:))) Így utólag köszönöm.
@jaegtoer:

Korán reggel ez a lakonikus akadémikusság, felér egy hideg zuhannyal:))

Nem gondolom, hogy alapvetően rosszindulatú, csak nagyon hülyén juttatja kifejezésre a frusztráltságát, és természetesen mindenki más a hibás.

Egyébként meg naiv, mint Haba:)
@sírbateszezazegész:
Az örökösöknek baromi nehéz dolga van. A kitelepítés alatt meghalt dédszülőnek sokszor a sírja sem áll. Dédnagyapám sírját is simán eltüntették a kifizetett sírhely dacára. A születési anyakönyvi kivonatai esetleg ma már a határon kívüli levéltárakban vannak. Dédnagyimé pl. Érsekújváron.
A nagyszülők sem okvetlen élnek, és még ők, de a szülők is bőven a háborús nemzedék. Kortársaim közül sokan már szintén elmentek infarktus és hasonlók okán.
A fiaimnak max. szájhagyományai, és nem leltárai vannak. Viszont fizethetnék, mint a köles azért, hogy elhajtsanak.
Ha ne ad'j isten ez a generáció, akiket a munkanélküliség is újt, visszakapna bármit is, akkor meg lenn lőve, a megfelelő tárolással, biztosítással, luxusadóval, stb. Ergo, sokan azt mondanák, hogy őrizzék tovább a muzeumban, könyvtárban a cuccot, csak tudja, hogy ott van. Hazavinni azért, hogy tönkremenjen, kirabolják, nem igazán érdemes.
Vagy félreértettelek?
@Orica Középföldi:

haba jóindulatú és jószándékú.
emez meg nem jóindulatú és annyira nem, hogy már a jószándéka is megkérdőjeleződik. természetesen csak akadémikusan. mer amúgy ?!...
@Orica Középföldi: köszönöm:) gyönyörűek;) egyébként jó reggelt:)
álítólag orbán elftárs összevonnya a szemöldökét...
utána pedig a Puskás és Tudományos akadémiákat:
Nemzeti Puskás Foci Tudományos Akadémia néven...
aztán a rosszul szotyizó MTA elnök hejet kinevezi...
a legmegbízhatób, legalkalmasabb: dr Lévai Anikót...
@jaegtoer:

Ennek oka csak kultúra különbözősége.
@rodeo36:

Ez a 2006-os hír most miért aktuális?
@Orica Középföldi: Mit tettem már megint?

csak Tosca-t nézek és rántottát sütöttem ma még, az igaz, nagyon szépre és finomra sikerült.
épp most szúrta le Scarpiot.
az operákban mindig leszúrnak valakit?
@Orica Középföldi:
mert kibasztam magammal és már megint fácséztam...ott meg azt...szóval meja kulp a me ja k ulp a és egy cickaszőr

szóval... brühüyyy

ma már senki sem akarja?

mingyárt menek nyunyukálni...rámfér
@Penivaldes: Kérlek szépen öt tojásból, a módszer a következő:

Először elindítod a filmet, az első felvonás az Angyalvárban játszódik Napóleon idején.

Utána apróra szeletelsz szalonnát, két kissé fonnyadt paprikát saját termés piros színű, majd két hagymát.
Elkezded sütni őket, szalonna, szalonna plusz paprika, majd szalonna paprika hagyma sorrendben -tudom a hagymát szokták először, de így jobb illata van a sült paprikának, közben fölvered a tojást, reszelsz bele füstölt sajtot, sót , s amikor úgy gondolod eljött az ideje, az egészet krémesre sütöd.

Egy kis őrölt paprika, frissen őrölt bors és sok sok petrezselyem zöldje, ha mindezt fehér tányéron tálalod, még a legelszántabb nemzeti jobbikos is elalél a gyönyörtől.

És sencha tea utána egy kis cseresznyevirággal megspékelve.
@Penivaldes: Én össze vissza, amit éppen találok, sokféleképpen csinálom.:)
@Habakuk999: én a szalonnát tojással nem. csak külön megsütve, piritva.
kolbásszal viszont igen, meg hagymával sajttal.
és vajas kenyérrel.
@Habakuk999: tudom, egy kis vasszög, egy kis aranyóra. .)
@Penivaldes: vasszög még előfordul, aranyóra nem olyan nagyon:)

Ma én főzök, krumplileves lesz és gyömbéres cucc.
@Habakuk999: nálunk is krumplileves, és darás tészta baracklekvárral
@Penivaldes: Az is finom.:)
megyek, mert soha nem lesz ebéd.
@Habakuk999: gyömbéres cuccot én is szoktam csinálni, hús, hagyma, só megsüt, végén gyömbér és reszelt répa.)
@jaegtoer: Most még meg is akarod jutalmazni őket nemes cselekedeteik miatt?
Erre várnak látens módon egész életükben.

Ezt azért nem gondoltam volna rólad.:(
@rodeo36:

Állítottál valamit? Na ne röhögtess. Arról zagyváltál kárörvendve, hogy Lavrov szerinted hogy rácáfolt Kerryre. Ehhez idéztél egy nyilvánvalóan szíriai kormánypárti alakot, aki arról hazudozik, hogy a szíriai felkelők Izrael proxy warjának zsoldosai, meg egy undorító kommentet Kerry fogsoráról. Semmi nem volt ebben, csak tudatlanság, gyűlölet, káröröm és hazugság. Pont annyit ért, amennyit kérdeztem.

Ha akartál volna, érvelhettél volna, ehelyett elkezdtél üvöltözve szitkozódni.
@Penivaldes: ez kínai, bambuszrüggyel, babcsírákkal sok sok fokhagymával, üvegtésztával és amit még a szekrényben találok.

A krumplileves pedig kukoricával és azalonnával, tök egyszerű.
@Zero Dark Thirty: nem szívesen szólok bele, de azért a moszados vegyi fegyveres akció se kap nagy valószínűséggel béke nóbeldíjat, bár ebben a világban ki tudja.

Nemigen van itt igazsága senkinek se.
@jaegtoer: ahogy elnezem, orbanek es tiborczek pontosan ott vannak ahol megerdemlitek:-)

ugy hisztizel es anyazol ahogy akarsz, a felelosseg es a tennivalo a tietek marad es az elmulasztas kovetkezmenye is:-)
@Orica Középföldi: eppen arra probalok ravilagitani, hogy ideje lenne leszokni a mindig masra mutogatasrol. az elit azt teszi meg veletek amit megtanult, hogy megtehet. sirni, panaazkodni, anyazni es uj elitet a semmibol varni teljesen ertelmetlen dolog. viszont valtoztatni kellene. nektek.
@ausländer Sipi: Miért "nektek"? Miért nem "nekünk"?

Attól, hogy megfutamodtál itthonról a problémák elől, azt hiszed jogod van osztani az észt kívülről.

Tudod, a te típusod az, aki három hónapos külföldi turnét követően már csak töri a magyart.

Az én véleményem az, hogy ha gyáván elmenekültél itthonról, akkor legyen egy kis alázat benned az itthoniakkal szemben vagy ha nem érzed ezt a számodra követhetőnek, találd meg helyedet a kinti közösségben és ott okoskodj svájci pajtásaidnak.

Ja, hogy ott nem vesznek emberszámba? Az már ne a mi bajunk legyen.
@ausländer Sipi:

Te hogy kezdtél volna hozzá, ha itthon maradsz?
Szervezkedtem helyben, jártam tüntetni, Bokrosra szavaztam mindig. Soha életemben nem kaptam egy fillért se az államtól, se mástól, megálltam a saját lábamon.
Jobbat nem tudtam végül kitalálni, mint külföldön szerencsét próbálni.
magyarország = 100% CIGÁNYKODÁS

minden politikus
minden cigány
minden focista
lop csal hazudik és köszpénzen élősködik !

na de akkor mi van orbán fődakotával?
@Habakuk999: nekem a hozzad hasonlokkal szerencsere tobbe nincs dolgom:-) pontosan abhozzad hasonlo emberek miatt leptem le, akik inkabb leugatnak es elgancsolnak minden kezdemenyezest, minthogy veletlenul tegyenek valamit a joert. nem menekultem. benneteket hagytalak ott, ahonnan nem vagytok hajlandoak kimaszni:-)
@Husz_János_Puszita: nincs is jobb. latod, amikor leirom, hogy emberek, maskent kellene csinalni akkor csak kurvaanyam van:-)
@ausländer Sipi: Tévedsz Sipi. ha nem vetted észre, a stílusoddal van baj.

Te tökéletesen megtestesíted a régi kabaréjelenetek nyugatra kitántorgott menőjenőit.

mellesleg a Lenin-fiúság se nagy siker, de látod Angyal is milyen szépen ellavírozik itt.
Végy példát róla, rokonlelkek vagytok.
@rodeo36:

úgyis a budin végzi.

olvasgattam, mibe keveredtél tegnap, ennyire nem lehetsz óvatlan. két bunkó. minek állsz velük szóba?
@ausländer Sipi:

Nem a mondanivalóddal van baj, hanem a stílussal. Látom rajtad, ingerült vagy.

Tudjuk, látjuk, érezzük hogy baj van, de tehetetlenek vagyunk. Amikor Esztergomban a népszavazás cserben hagyta Tétényit, aki a szívét-lelkét kiteszi a városért, akkor úgy fogalmaztam meg, túsznak érzem magam a saját országomban. Nem tudom jobban megfogalmazni.
@Habakuk999: @Husz_János_Puszita: na igen. balatonoszod ota tudjuk, hogy amikor valaki kellemetlen igazsagokat mond akkor a stilusba kell belekotni, vagy masba:-)

es nem vagyok ingerult, mert nekem mar nincs felnivalom. as egyenes beszedhez viszont ragaszkodom. nekem az a stilusom:-)
@Husz_János_Puszita: Ne hagyd, hogy a politika átvegye az uralmat az életed fölött.:)

Sül a krumplileves - nem tévedés először sül - szól a Szöktetés a szerájból, mert most épp unom a csimbummot, és még Sipi is csak finoman támad.
Mi kell még? :)
@Habakuk999:

Jó program.:)

Hol végződik a politika, hol kezdődik a politikamentes élet?

Most már inkább önigazolásra használom, a döntésem alátámasztandó, hát nem egy kellemes dolog. Van egy érzésem, hogy Sipi is így van ezzel.
@ausländer Sipi: Tudod Sipi, Te is tehetnél itt az országodért és népedért, ha nem lenne sokkal egyszerűbb ez a nagyarcoskodás.

Arra gondolok, hogy ha már kinn élsz, közvetíthetnéd a mindennapok embereinek életét, gondolkodásmódját, tágíthatnád az itt olvasók világképét.

Egyenes beszéddel.

Hidd el, nagyobb sztár lennél, mint most.:)

Szívesen olvasnálak én is.
@ausländer Sipi:

Nekem mindegy, ahogy akarod.
Tudnod kell viszont, hogy arroganciával nem győzöl meg senkit, sokkal inkább dühöt váltasz ki vele.
@Husz_János_Puszita: Igen, erősen így gondolom én is.

Európai lettél, hazád Európa. Nincs ezen mit igazolni.:)

Innentől csak mentalitás és lehetőségek kérdése az egész.
@jaegtoer:
"jópap" holtig tanul...sohatöbbé meg még két percig nem fog előfordulni

brühüyyy

dzsobbik, teaparty és a többi mind egy kaptafa

most már tuggyuk
@Husz_János_Puszita: Összeszűkült a világ.
ha akarom, beütöm a gépbe, hogy metopera, és meg tudom nézni kanadaiakkal, amerikaiakkal és istentuggya hány országbeliekkel az aktuális előadást.

Ugyanezt élőben moziban is, ha jobb közösségben, mint az ágyban családdal.

ledőlt a vasfüggöny, a fejünkben se ártaná már lehullani a lepedőnek.:)
@Habakuk999:

Kezdhetem helyette?:)

Csütörtökön voltam állásinterjún Ausztriában. Olyan kellemes légkörben folyt az egész, észre sem vettem, úgy elrepült egy óra. A bizalom lengte be az egészet, semmi gyanakvás, hátsó szándék nem volt érzékelhető.

Az elmúlt 20 évben az interjúzás másik végén álltam, megszoktam, hogy az adott szó, kézfogás semmit nem jelent. Ötből egy jelentkező, ha megjelent a megbeszélt időpontban felvenni a munkát.

Erre gondoltál?
@Habakuk999:

Az én fejemben sem dőlt le még a vasfüggöny. A szocializáció nagyon erős dolog, nem lehet pikk-pakk levetni, mint egy kabátot.
@Habakuk999:

A vegyifegyveres akcióra legalább négyféle magyarázat lehetséges: az egyik az USA, a HRW és a francia hírszerzés által alátámasztott verzió, hogy a szíriai kormányerők vetették be (lehallgatás és az ENSZ-ellenőrök mérései alapján azonosított kilövési helyszín, az Asszadhoz hű szír hadsereg egyik bázisa; a másik, hogy a felkelők (ezt állítja Asszad), vagy az ő false flag akciójuk volt (Mother Agnes változata); a harmadik, hogy tévedésből, balesetszerűen történt; a negyedik, hogy valamilyen alsóbb szintű parancsnok, pl. Asszad bátyja önállósította magát, és csak ezek után következnek a mesébe illő összeesküvéselméletek a Moszadról és a CIA-ról. Kétségtelenül illogikusnak tűnik, hogy Asszad lépje meg, de ahhoz, hogy a Moszad akcióját lásd benne, elég sok valószínűtlen mozzanat egyidejű bekövetkeztét kell feltételezned, a motivációról nem is beszélve.
@jaegtoer:

Te mit láttál bunkóságnak? És ki a másik bunkó (gondolom, én lennék az egyik :)).
@Habakuk999: azt teszem. itt ilyen felelosen elnek az emberek. ha kritikat hallanak, eloszor gondolkodnak es nem rogton utnek. nem morognak, hogy ez nem tetszik, az nem tetszik, hanem valtoztatnak. nem kifogasokat keresnek a problemak megoldasanak elkerulesere, hanem megoldasokat. ezert jottem ide, mert en ilyen emberek kozott akartam es akarok elni. es otthon mit lattam? ha megoldast keresek kifogas helyett, akkor en vagyok a bajkevero, ha egyenesen beszelek akkor meg az arrogans bunko.
@Zero Dark Thirty: semmivel se többet, mint az összes többi változatnak.

hidd el, nincs semmi bajom Izraellel, - arabokkal és perzsákkal se, más kultúrák - ugyanakkor nem gondolom, hogy mindent csak fehéren vagy feketén szabad nézni.
@Habakuk999:
a bunkója megint rákocsizik a szíriai helyzetre elhallgatva az israel által korábban végrehajtott vegyi és biológiai fegyverhasználatot...

szíria le van tárgyalva, megállapodtak a nagyhatalmak persze nem a nullásliszttel de megállapodtak, mivel nincs más megoldás

ha nagymamámámnak áramszedője lenne é lehetne a trollibusz

brühüyyy
@Husz_János_Puszita: ez nem arrogancia. ez a valosag. csak annyit hazudtak mar generaciokon keresztul maguknak es egymasnak, hogy felelmet kelt bennuk a valosag, a felelem pedig agressziot valt ki.

de en akkor is maradok az egyenes beszednel. nem fogok azert hazudni, hogy ne essen rosszul, mert azzal csak fokozom a jelenlegi helyzetet. hiszen pontosan ez a mentalitas juttatta az egeszet oda, ahol most van.
@ausländer Sipi:
nem

brühüyyy

és ne találgass

tartsál TIT szemináriumokat elmaradott magyar honfiaknak arról, hogyan lehet élni szabadon...wittnermáriát is meg a nulláslisztet is meghívhatod rá

brühüyyy
@ausländer Sipi: Sipi, te nem attól vagy arrogáns bunkó, mert egyenesen beszélsz, hanem attól, hogy arrogáns bunkó módon.

Már meg ne haragudj:)

Örülj neki, ha most úgy érzed megtalálod a helyed.

Látod, a megégetett kolléga szívesen meghallgatná tapasztalataidat, de korrekt módon.

Ha a csaóbaromgyíkokénaSipijobbantudom stílusban nyomod, akkor pedig lebunkóznak.:)
Volt már ilyen a világtörténelemben.
@Habakuk999:
daltonismo...és politikai szűklátókörűség tipikusz dzsobbikos az alsó fertályból

brühüyyy
@Habakuk999:

Trója létébe kerűlt, szegény Cassandra végzete

brühüyyy

kuki kedves néha a nádpálca is szüxéges a nebulkának
@rodeo36: A daltinismot nem értem, a gázelméletre gondolsz?
@Habakuk999:
a 30 nulla sötétség ami rengeteg nulláról nekem mindíg a nullásliszt jut eszembe, kedves hőzöngő aki nem bír magával ha nincs igaza de sem gondolkodni sem érvelni nem tud mert olyanja nincs egyse nem

brühüyyy
@rodeo36: azzal kezdtem:

@ausländer Sipi: Miért "nektek"? Miért nem "nekünk"?

Attól, hogy megfutamodtál itthonról a problémák elől, azt hiszed jogod van osztani az észt kívülről.

Tudod, a te típusod az, aki három hónapos külföldi turnét követően már csak töri a magyart.

Az én véleményem az, hogy ha gyáván elmenekültél itthonról, akkor legyen egy kis alázat benned az itthoniakkal szemben vagy ha nem érzed ezt a számodra követhetőnek, találd meg helyedet a kinti közösségben és ott okoskodj svájci pajtásaidnak.

Ja, hogy ott nem vesznek emberszámba? Az már ne a mi bajunk legyen.
@rodeo36: szoktad nézni a metopera előadásait?

Ma reggel léptem be.
@Habakuk999:
a daltonismo az színvakság spanyol neve

brühüyyy

kuki kedves
@rodeo36: jóvanna, daltonról csak az elemi gázok jutottak eszembe.

elég gáz:)
@Habakuk999: mindíg át kell dugni a tevét a pc-be hmdi-jal hogy láthassam rendesen a hangvisszaadó rencer jó mind a kettőhöz, de nem mindíg van türelmem és néha agyonrendezik és olyankor kikapcsolom mert ha valami "rendezőke" jégrevűt csinál a Fidélió-ból akkor azt én nem igen bírom elviselni

brühüyyy
@Habakuk999:

még jó hogy nem Danton lett és akkor fürdőkádat is bele kellett volna

brühüyyy

tele disznóvérrel
@rodeo36: Sosztakovics lesz a következő élőmozi, de azt nem biztos, hogy lenne kedvem végigülni, így marad a számítógép.
@Habakuk999:
na ez bizonyosan a programomon lesz:
Massenet's Werther
March 15, 2014, 12:55 pm ET

U.S. Encore: Wednesday, March 19, 2014 at 6:30 pm local time
Canada Encores: Saturday, May 24, 2014 at 12:00 pm ET
Monday, May 26, 2014 at 6:30 pm local time

Jonas Kaufmann stars in the title role of Massenet's sublime adaptation of Goethe's revolutionary and tragic romance, opposite Sophie Koch as Charlotte.

brühüyyy
@ausländer Sipi:

Nekem mindegy, mondom. Nem foglak tahótlanítani.:)
Kedvelem az önálló véleményt, sőt leginkább csak azt olvasom el. A stílus egy másik dolog.
@Habakuk999:
lesz Cosi James Levine-nal,
Tosca, Anyegin Gerdiev, és sok minden más...izgis
az Orr pedig hátha nem esik le

brühüyyy
@rodeo36:

Elég jellemző, hogy csak ez jut eszedbe róla. :D Félművelt, felületes, gyűlölködő handabandázáshoz elég.
@Habakuk999:" Attól, hogy megfutamodtál itthonról a problémák elől, azt hiszed jogod van osztani az észt kívülről." csak egy kerdes, ha szabad, rodeo mit csinal? elment kulfoldre es ossza az eszt? szerinted ez nem ellent mondas? sipit lebacatok, rodeot istenititek. sipi is csak elment egy jobb eleteret, egy elhetobb orszagba!
@rodeo36: Ezekre, nálunk mennek a moziban, puccos az én fülem szerint jó hangtechnikával, tök jó, még illúziója is van.
Az orrtól tartok, így azt csak ágyból, párnák közt nézem.
@Turn R: sipi deklarálta (nem ledarálta SIC) hogy kűlhoni...én meg nem, de tuggyátok...csak azt nem, hol...hagyjátok már sipi-t okúlni lehet belőle sokat

brühüyyy
@Habakuk999: errefelé is ugyanez de nekem egy jó nagy HD-m van és nem hallom a zacskók zizegését meg a csámcsogást megettem

bár sok felejthetetlen élmény főzódik hozzá, és a jó moziban olyan hangerőre teszik, hogy a csámcsogásnak esélye sincs

brühüyyy
@Zero Dark Thirty:
pukkaggy meg...hólyag

brühüyyy
@Turn R: Tudod, ezt csak Sipi "érdemelte" ki az arrogáns oldjátok meg, csináljátok már bunkók b+ dumájával.

Amúgy én úgy vélem, tényleg összeszűkült a világ, és ha egy átlag-angol az egész Földön otthon érzi magát, akkor miért ne tehetné ezt meg agy átlag-magyar is.

Másrészt pedig tényleg európai állampolgárok lettünk.
@Habakuk999: de ne fújd ki!!!

valami extravagáns rendezőke beletette a "tudását" arra azért egy pár percig kíváncsi lennék...

a Levine meg a Gerdiev garancia arra, hogy nem rendezgetnek hanem az van ami a partitúrában meg ami a karmesterből kijön

és lesz egy új Rodolfo a La Bohem-ben (legalábbis nekem új) hátha felfedezünk valami Carreras utódot

brühüyyy
@rodeo36: itt nagyjabol mindenkitol lehet tanulni! azt, hogy te erosen "futtatod" del amerikat, a potugal nyelvet, sima ugy te "brazil" lettel!
@rodeo36: Jó ötletnek tartom.

A mi kis városunkban a nők föl is veszik a szép ruhájukat, frizurájukat, aranyos.:)

Én pedig mindig tátom a szám, hogy ugyanezeket a dallamokat és képeket hányféle ember hányféle helyen hallgatja és bámulja.

Ez is globalizáció amúgy.
@Habakuk999:
őrá emléxel, vagy ismerted?

Koloman von Pataki azaz Pataky Kálmán a XX. század egyik legszebb hangja, a Colón-ban királyként ünnepelték

www.youtube.com/watch?v=GrZRnj4EqbI

és ezt nem sokan tuggyák

Dalla sua pace?
@rodeo36: Nem ismerem.:(

én csak szeretem, s ha olyan a kedvem hallgatom a zenét, nem értek hozzá.

Indulunk erdőbe, jó napot neked!
@ausländer Sipi:

" eppen arra probalok ravilagitani, hogy ideje lenne leszokni a mindig masra mutogatasrol. az elit azt teszi meg veletek amit megtanult, hogy megtehet. sirni, panaazkodni, anyazni es uj elitet a semmibol varni teljesen ertelmetlen dolog. viszont valtoztatni kellene. nektek."

Évekkel ezelőtt olvastalak 1-2-szer. aztán évente 1-2-szer.
Ha visszaolvasnád magad, láthatnád, hogy elakadt a tű, már a legelején.

Azon kívül, hogy utálom a kaktuszt, mert bök, még nem tudtál tovább lépni. Innentől érdektelen, hogy ezt itthonról vagy máshonnan írod.

Végtelen tévedésben vagy, ha azt hiszed, bármire rávilágítasz. A saját keserveden kívül semmire.

Szívből örülök, ha azt hiszed ezt megoldottad.
A kommentjeid ugyan nem erről árulkodnak, de nem akarom elrabolni az illúzióidat.

Láthatóan nem érted, hogy Mókus miért volt - tőle teljesen szokatlan módon - agresszív, hogy Jég miért küldött melegebb éghajlatra.

És én nem fogom elmagyarázni, mert téged nem is érdekel a vélt önigazoláson kívül semmi.

Írj nyugodtan, mindig lesz, aki válaszol.
A net nyitott:)

A szellemi dress code (TWÁ zseniális szövege), itt önként vállalt.
@ausländer Sipi:

"____ugy hisztizel es anyazol ahogy akarsz, a felelosseg es a tennivalo a tietek marad es az elmulasztas kovetkezmenye is:-)"

"eppen arra probalok ravilagitani, hogy ideje lenne leszokni a mindig masra mutogatasrol. az elit azt teszi meg veletek amit megtanult, hogy megtehet. sirni, panaazkodni, anyazni es uj elitet a semmibol varni teljesen ertelmetlen dolog. viszont valtoztatni kellene. nektek.____"

mondod te odakintről.

tehát pont olyan vagy mint ezek a ganék, azaz más faszával vernéd te is a csalánt. jó, hogy kint vagy. legalább eggyel kevesebb szaralakkal lesz dolgunk. és ne is gyere haza a készre. rohadj meg ott ahol vagy.
@jaegtoer:
Ez a külhoni folyamatosan a hazaiakat bíráló szófolyam többek között egy elismerést váró ember részéről figyelhető meg.
Abból indul ki, hogy a 40 évig külföldet misztifikáló magyarság előtt a külföldi lét egyfajta fölényt jelent a hazaiakkal szemben.
Folyamatában olvastam a vonatkozó hsz-eket, és összefüggéseiben nem volt logika, következettség.
Emiatt vitára nem is találtam alkalmasnak.
Ugyanis egy bíráló pozicióban annak lehet elfogadni a kritikáját, aki megjelöli a kivezető utat, és annak lehetőségeit. Amennyiben erre nem képes, a kijelentések pusztába kiáltott szavak, értelem nélkül.
Az intelmeket attól az embertől lehet elfogadni, akinek van erkölcsi alapja ebben a témában, és sorsközösséget vállal.
Aki a sorsfordításban nem vesz részt, az szemlélje a folyamatokat a partvonalról esetleg, vagy fejezze ki együttérzését a honfitársaitól, de előkelő idegenként nincs joga beleszólni és bírálni a hazai közösséget.
Teljesen melléd állok, és megértem a kifakadásodat.
@jaegtoer: következettség= következetesség
@jaegtoer: ugye tudod, hogy nem fogom nedvesre sirni most a kisparnamat?:-) es gondolom azzal is tisztaban vagy, hogy ahogy hozzaalltok soha nem lesz kesz amibe hazakivankoznek:-)
@Zero Dark Thirty: a nickhez tartozo emailt megszoktad nezni?
@Mariann19:
Ha szabad beleugatni, én a magam részéről igazat adok Sipinek is, Jégnek és Habának, meg neked is Mariann.
Nem olyan bonyolult ez szerintem.
Sipi véleménye erről az egész szarról amitől naponta hányok rendben van és én is úgy gondolom, hogy ez itt nem élet.

Igazatok van azonban, hogy ezt nem úgy kellene előadnia Sipinek, ahogyan azt teszi.
Kicsit hülyének érzem magam, hogy akkor most a véleménye szerint én egy barom vónék, mert nem megyek innen el a francba.
Mennék én!!! Szívest-örömest, csak miből és hová? De nem is ez a problémám, hanem az (és ezt most Neked Sipi), hogy picit alázatosabban kellene megszólítani azokat, akikkel egy kurva kibaszott nagy „fedél” alatt éltél idáig. Én megértem a kiakadást, ha nem lenne világos nekem is tele van, de rohadtul.
Viszont attól még nem köpöm le a szomszédomat azért, mert esetleg én jobb helyzetből oszthatom az écát, miközben ő meg a fasz rosszabbik felén csüng. Ráadásul nem is biztos, hogy az ő hibájából – de ebbe ne menjünk bele mostan. Sipit olvastam azelőtt is mielőtt eltűnt, aztán most, hogy visszajött megint. Markáns véleménye volt dolgokról és azt kell mondjam, hogy az egykori énjéhez képest galamblelküvé szelídült, tényleg.
Én értem miről beszél – nyilván mindenki más is itt – a stílus a bajom nekem is, ahogy másoknak is itt.

Na, jó… dolgom van a konyhában, csak ha már itt majdnem komoly anyázásra került a sor, nem tuttam megállni.
@rodeo36:

Ne hazudozz, seggfej. Ha félsz, hogy kiderül, mennyire tudatlan vagy, fogd be. És ne fröcsögj, mert kurvára undorító.
@Knósszosz:
"Nem tuttam megállni."
Én sem tudom megállni. Ugyanis is Sipi főként nem a helyzetet bírálja elsősorban, szavai nem arról szólnak, hanem rólunk.
Rólunk, akik állunk itt olyan szellemi szinvonalon, hogy felismerjük a történéseket, testközelben érezzük a folyamatok minden rezzenését, és értékeljük azokat.
Azonban az egyén minősítése, társadalmi magatartása, ezek megitélésének módja provokatív, és nincs helye.
Hogyan lehet egy embernek felelősségre vonni itthoni embereket a tehetetlenségért, aki magais eltávozott a gúzsbakötött cselekvési szabadsága miatt?
Vannak itt külföldről kommentáló társaink, akiknek a megnyilvánulásaiból átsüt az együttérzés, düh is érződik néha, de az a düh értünk szól, minket féltenek.
Az igazságérzetemet és az önérzetemet zavarja a felelősségrevonó hangnem és a dehonesztáló jelzők.
@Zero Dark Thirty:
Ez a szthűlosz beszédes.
Sokat elárul.
@Mariann19:
Sok minden kavarog... lehet priviben?
@Knósszosz:
Várom!!!!
Holnap válaszolok, jó?
Jó éjszakát!
@Zero Dark Thirty:

Rodeonak írtad:

"__Ne hazudozz, seggfej. Ha félsz, hogy kiderül, mennyire tudatlan vagy, fogd be. És ne fröcsögj, mert kurvára undorító.__"

egyelőre úgy tűnik a zenitet bevilágító szellemi tündöklésedet egyelőre Neked nem sikerült bemutatni. érdeklődéssel várom, annál is inkább, mert amit eddig mutattál az kevesebb mint amennyi Rodi salakjában fellelhető. azaz eddig a szarnál is kevesebb vagy... hogy a természettudományos megközelítésnél maradjak.
@Orica Középföldi: @Mariann19:

elnézést kérek Tőletek és persze a Többiektől is, ami akadémikusi eccerűséget illeti, de már nagyon kikívánkozott belőlem, akármi is a véleményem sok dologban sok emberről, nem szeretem ha valaki a biztos helyről fikázza az itthoniakat, és! minden alkalmat megragad, hogy beléjük törölje az amúgy meglehet szaros lábát.
@ausländer Sipi:

" ugye tudod, hogy nem fogom nedvesre sirni most a kisparnamat?:-) "

úgy nedvesítesz ahogy akarsz:)
@Knósszosz: @jaegtoer:

Szerintem ti sokkal jobb fejek vagytok, mint ez a beteg fröcsögőgép, de ha már az alabárdosaivá szegődtetek, nyilván nehéz észrevennetek, hogy milyen vicces, amikor a stílusból vonjátok le ezeket a következtetéseket. Ha ez a mérce, róla mit kellene gondolnotok? :D Olvassátok végig a nekem írt otromba szitkozódásait, nézzétek meg, mire írta ezeket, milyen szemérmetlenül csúsztatva, ferdítve üvöltözik (meg, jaegtoer, nézd meg azt is, hogy a szarvihar közben egyszer neki, egyszer pedig Habakuk999-nek írtam a kérdés érdemi részéről is, ellentétben vele - így nem világos, miért rajtam kéred ezt számon). Leírtam már, miért úgy tettem fel az első kérdést - ha van bennetek egy fikarcnyi elfogulatlanság, tegyétek mérlegre azt is. Személy szerint engem persze kevéssé érdekel, hogy ő vagy bárki mit képzel rólam, így ha ti is maradtok Cipolla megbűvöltjei, lelketek rajta.
@Zero Dark Thirty:

kissé felületes és egyoldalú a szemléleted. Rodeo nem mindennapi eset, téged bizonyára irritál időnként eltúlzottan heves reakciója.
erre egyetlen lehetséges helyes válasz van, átgondolni, figyelembe venni, mérlegelni...
a szabadossal vegyes szabatos nyelvhasználat meg véletlenül sem keverendő a benyalásossal.
ha nem teccik akkor előbb lássuk a szellemed fényességét aztán -részemről legalábbis- elfogadom az esetleges vulgáris nyerseségét. addig azonban 'has, alkoss gya-ra-píts' egy percig se lapíts, mert a nyelvnek hál a píts gyorsan fordu la pitsába...

vedd fel a ritmust,
jaaaa időnként az se baj ha kitalálod a másik mit akart a szavaival elrejteni...:D

s ha már itt tartunk, te olyan alapjánál értetted félre Rodeót ami súlyosan méltatlan rá nézve, nem is tehetett mást, mint veretes keretben küldjön a fenébe...

jaaa! a lelkem. köszi, kibírja. 10 Rodeot is, nem hogy egyet. bár lenne. olvasgasd vissza....
@Zero Dark Thirty:

"___egyszer neki, egyszer pedig Habakuk999-nek írtam a kérdés érdemi részéről is, ellentétben vele____"

az a probléma, hogy az az "érdemi megközelítés" annyira egysíkú és elfogult volt, hogy én nem csak időhiány, hanem értelmetlenség okán sem szóltam közbe. így tehát ha úgy veszem, Rodeó a figyelmével - ha sajátos módon is- de kitüntetett.

Te néhány világsajtót bejárt tényt messzemenően figyelmen kívül hagytál sőt meg nem történtnek vettél.

Rodeo öt hat nyelven tájékozódik így aztán nincs türelme "szarságokkal foglalkozni", hanem csak 'a szippantóssal a megillető helyre tenni'. ez történt....

Stílus, modor... egy kis cizellálással szerintem is többre menne, de én már így szoktam meg, ha másként szólna el sem hinnám, hogy Rodeó az.

sorry. mea culpa, mea maxima culpa.
100 nyers, vulgáris, de naccerű Rodeo, mint egy finomkodó, egysíkú, gyengeszavú és kisszerű zero.
de ott tartottunk, lássuk a nagyságot:D a szemem messze nem a régi, hátha rosszul látok...
@jaegtoer:

Ha csak annak hiszed el, hogy fényes szellem, aki ezt félpercenként elüvöltözi magáról, akkor bennem nem fogod megtalálni. Ha az ő hisztérikus, ocsmány hörgése "kissé eltúlzott reakció", akkor az én válaszaim mitől "bunkóságok"? (Most meg még "finomkodóak" is - akkor most melyik?) Übütöket aligha értettem félre, le is írtam, miért, olvasd el ott. Mit nem vettem figyelembe? És miért rajtam kéred számon az érveket? Übüéi hol vannak? Öt-hat nyelven tájékozódik? Így? A helyedben ettől nem esnék annyira hasra, mert a végén kiderül, hogy ingyen csinált hülyét belőled. Minősítgethetsz engem is, gyengeszavúnak meg kisszerűnek stb., ha nem tetszik, amit mondok, hát így jártunk. De ami a szabatosságot illeti, vedd csak szemügyre azt az egy mondatot, ami valamiféle állításnak tekinthető Übü zagyválásából: "Lavrov egy zseni, és CNN még azt is meg merte csinálni, hogy Mr Lavrov helyett csak az orosz külügyminiszterről mialatt Kerry-t teljes névvel és címmel aljas banda". Remekmű, nem?
@jaegtoer: sajnalom a paranoiadat. de ha folytatom annak a teveszmenek a terjeszteset, hogy ti szegenyek semmirol nem tehettek maradtok ugyanabban a hig fosban amiben most vagytok. a kritika es a problemakra egyenesen ravilagitas nem labtorles, az ezzel szembesulestol retteges viszont gyengeseg. pontosan azert vagy ilyen agressziv, mert tudod, mert talan tudod, de minimum erzed, hogy igazam van de egyszerubb a fejed a homokba dugni es anyazni amikor valaki beengedi neked a valosagot. de az akkor is axioma marad, hogy amig nem tesztek magatokert, nem vagytok felelossegteljesebbek, amig gondolkodas helyett zsigerbol anyazni kezdtek nem erdemeltek orbannal jobbat. egyszeruen a a vilag igy mukodik.
@ausländer Sipi: és, ha a "híg fos" kitételt kicserélnéd valami kevésbé dehonesztálóra?... emberek életéről beszélsz, persze, hogy ingerültek lesznek... sokszor sokkal durvábbakat írok, de soha nem vonom ki magam belőle... haza akarsz jönni?... akkor a véleményeddel segítsd ezt elő, ne dacot válts ki a fölösleges durvasággal... meg fogadd el, nem mindenki tud azonnal váltani lakhelyet... és sokan nem is akarnak, mert komolyan azt gondolják, "itt élned, s halnod kell"... és abban igazuk van, hogy nem nekik kell elmenniük, hanem a senkiháziaknak, akik ide juttatták az országot... mert tetszik neked vagy sem, attól még az eljövendő gyermeked magyar is lesz:)... ahogy te is mindig az maradsz:D
@sírbateszezazegész: en egy ember vagyok aki ott szuletett. nem tobb es nem kevesebb. a magyarsagom nem erdem, nem szegyen. tombola.

es en ott vagyok otthon ahol elek.

sajnalom, ha mast vartal tolem:-)
@ausländer Sipi: "sajnalom, ha mast vartal tolem:-)" hülye vagy:D... tudod, hogy engem senki nem zavar, toleráns és érdeklődő vagyok majd minden iránt:)... amit írtál azt meg majd átgondolod később... lehet, változni fog, lehet, nem... cask jeleztem egy kicsivel több empatia és előre mutate véleménycserék is kialakulhatnak... persze én egy opportunista alkat vagyok:)
@ausländer Sipi:

rendben. minden jót. béke poraidra.
@jaegtoer: :-D DD

ertem en. te igy szallsz le a biciklirol;-)
@Zero Dark Thirty:
Jó Estét!

Nézd, nem tisztem Rodeot megvédeni, nincs is rá semmi szüksége. Majd megteszi ezt ő saját maga, ha egyáltalán veszi a fáradtságot rá. Te meglehetősen éles kritikát fogalmazol meg vele szemben, ugyanakkor azt írod: „engem persze kevéssé érdekel, hogy ő vagy bárki mit képzel rólam” – hát, ez is egyfajta hozzáállás, de ez téged minősít.

Miért mondom? Pusztán csak azért, mert olyannak tűnsz a megszólalásaiddal, mint aki olyan vendégségbe megy, ahol fél órányi kvaterkázás után leköcsögözi a házigazda sógorát, mert nincs egyetértés a rokon és ő közte, valamely kérdésben és ha ezért elküldik a picsába, akkor még ő van megsértődve. Szóval, ezt meg neked kellene mérlegre tenned, hogy vannak bizonyos viselkedési normák amelyeket illik egy társaságban betartani, főként olyan helyen ahová nem is hítták az embert, hanem kopogás nélkül berúgta az ajtót és elkezdte fikázni a társaság egyik prominens tagját. Ha ez esetleg nem a te szád íze szerint billenti ki a mérleg nyelvét, attól még nem Jusztícia a részrehajló kurva ( mielőtt jössz Cipollával meg a többivel ), hanem a te meggondolatlanságod eredménye – de tégy úgy, ahogy helyesnek látod. Nincs jogom itt észt osztani neked.

Picit vonatkoztassunk el a témától amitől elindult a vezérhangyád és trappol mióta (mióta?), két napja itt írogatsz. Az kétségtelen, hogy van egy sajátos, egyedi stílusa Rodeonak - ami a védjegye is egyben -, ezt lehet kedvelni, vagy utálni is akár, de ha nem akarsz sutyeráknak minősülni mielőtt véleményt formálsz valakiről, előtte nem árt visszaolvasnod tőle és sok hozzászólás alapján alakítani ki az álláspontodat róla. Rád is mondhatja valaki akár egy komment alapján is, hogy gyökér vagy. Én legalább még kettőt elolvasnék előtte, mielőtt ezt gránitba vésném. Neked ez, hogy esne, he?

Szóval, nem jó módszer ez meggyőződésem szerint. Tájékozódni kell, mielőtt… részint objektívebb képet is kapsz az illetőről, másrészt magadból sem csinálsz hülyét. Ezen egyike sem sikerült sajnos, ráadásul azt is a tudomásunkra hoztad, hogy leszarod kinek-mi a véleménye rólad. Párttag vagy? Melyiké-melyiké?
Amelyikben ez a szellemiség uralkodik. Nem értem, hogy amúgy egy értelmes ember, miért játssza el a hülyét? Te nem az az átlag troll vagy, aki beírja, hogy: „gyúccsánytakaroggy!” - ez a focialista B-közép csürhe sajátja -, akkor meg minek ez az egész, magadat lejárató kombány?

Sajnos olyan vagy te is, mint a kétharmad.
Lehetne hasznos is, de…
De, cáfolj meg, nem vagyok betonfejű és képzeld, be is látom, ha esetleg igaza van a másiknak.
Szóval?
@Zero Dark Thirty:

'Személy szerint engem persze kevéssé érdekel, hogy ő vagy bárki mit képzel rólam, így ha ti is maradtok Cipolla megbűvöltjei, lelketek rajta. '

nézd, mario (szólíthatlak így?), innen a páholyból úgy tűnik, hogy téged az fog bilincsben levezetni a színpadról, személy szerint, avagy intézményesen, akin a _te_ lelked rajta van. ezt a precognózist - a puha párnázattól most eltekintve - az teszi pehelykönnyűvé, hogy téged ez kevéssé érdekel.. és látod, hogy lebeg, látod? földet érni nem akar..:)
@riennevaplus:

Te és a látomásaid:)))))))))
Amúgy mi a fene a precognózis, ha nem elütés?
Azt pedig nem szoktál elkövetni.
@Orica Középföldi: őszintén???
:DDD

a franc se tudja (van egy kis időm és olvasgatok...)
@guma:

Én megláttam riennevaplus nevét, és kíváncsi voltam mit írt:)

Érdekes a posztok utóélete, Jég jár rendszeresen vissza ezt-azt lezárni.
@Orica Középföldi:

dehát már majdnem megfejtetted..

egy rész precog (film: 'minority report' a krúz tamással), egy rész precognition, egy rész mezei prognózis keverve és nem rázva:)
@Zero Dark Thirty: " nyilván nehéz észrevennetek, hogy milyen vicces, amikor a stílusból vonjátok le ezeket a következtetéseket. "

nem veszik eszre:-)

a latszat az nagyon fotnos ugyanis. mindennel fontosabb. az orszagnal, az eletnel.

itt egy mezes-mazos stilusu poptencialis tomeggyilkos a blog kozonsegeben. es megturik. mert a stiulusa az kelloen simulekony.

neha kicsit kiakadnak rajta, amikor elfelejt kelloen cizellaltan zsidozni, ciganyozni, uszitani, de megbocsatanak neki egy oran belul, ha kelloen apolgatja es simogatja a lelkuket egy kicsit. pedig egy veszett allat, aki szemelyesen akasztana fel mindegyikuket, ha megtehetne. de a stilusa!

az rendben van:-)
@Orica Középföldi: :)

én meg rendszeresen olvaslak benneteket...
érdemes.
mondjam azt, hogy szeretem pár ember véleményét követni, másnak meg az ökörködését... :D
ááááááá
ez olyan hétköznapi nyalizásnak tűnik...
@riennevaplus:

Jó agytorna volt:)) Igaz, a szövegkörnyezetből nagyjából kiderült (látomás:)), de szeretem pontosan tudni azt, amit még nem tudok.
Köszi:)
@ausländer Sipi:

Az önigazolás érdekében csúsztatsz .

A betűk egymásutánisága még nem stílus.
Az említett egyedet itt senki nem kedveli,legföljebb tolerálja, de inkább ignorálja.

Azt, hogy mézes-mázas, csak az veszi észre, aki olvassa. Én pl. nem olvasom, de a reakciókból látom, hogy rühellik a mosolyait.

Tehát nincs rendben.
@Knósszosz:

Kösz, hogy rászántál ennyit, kérdés, megéri-e. :) Válaszolok egyúttal itt @Orica Középföldi:, @jaegtoer: @Habakuk999: @sírbateszezazegész: és mindenkinek.

Részletkérdésnek tűnhet, pedig lényeges, hogy nem volt félóra kvaterkázás, hanem, ahogy valakinek már írtam, elmentem a kocsma mellett, ahol mindenféle emberek beszélgettek, de kihallatszott a zsidózás is. Ez undorított és nem óhajtottam szó nélkül hagyni, ezért beszóltam az ajtón, igen, ennek megfelelő szavakkal, nekik, nem másnak, és nem a személyeket, hanem a szavaikat, a cselekedeteiket minősítve. Erre hörgés és kurvaanyázás volt a válasz. Persze a kocsma békés közönségét megzavarta a kialakult ordítozás, de csak bennem látták az idegent, a támadót, aki Übü papának szól be pont annyit az antiszemita öblögetéséről, ami a törzsközönségnek már fel sem tűnik, amennyit bárki másnak szólhatna adott esetben. Csak azzal senki nem törődne, vagy hajlandó lenne azt nézni, a szavak tartalmában mi az igazság, függetlenül attól, hogy ki mondja. Az antiszemitizmus nem "kicsit igen, kicsit nem" dolog, hanem vemhes vagy nem vemhes és kis jelekből is látható. Nem az az antiszemitizmus, ha a problémáról beszél valaki, vagy "a zsidókat kritizálja", nyilván, hanem az, ha hazug propagandát szajkóz, kárörvendően, gyűlölködve fröcsög, vagy olyanokat mond, mint "500 millió arabot sakkbantart egy mesterségesen létrehozott állam, hogy legyen bűzmirigy a Levantén". Ja, bűzmirigy.

Le lehet üvölteni a fejemet, de egyelőre nem sikerült meggyőződnöm arról, hogy Übüvel kapcsolatban tévednék. Ha kevéssé érdekel, hogy más rólam mit gondol, az csak annyit jelent, hogy nem ehhez igazítom a véleményemet és nem leszek lelkibeteg tőle. Ez egy kísérlet, ti is szembenézhettek magatokkal. Übü hazudozik, fröcsögve minősítget csak úgy a levegőbe, hogy létrehozza a nyerő pozíció látszatát, terel és manipulál, az én szavaim viszont nem hazugságok, ha durvák is, és nem a személyéről szólnak vaktában, hanem arról, amit csinál és mond. Mellesleg ez, hogy a "személyemet" pocskondiázzátok, többetekre igaz: "gennycsomó", "teleszart kesztyű", ami biztos jó, csak nem értem, hogyan egyeztethető össze a felszólításokkal, amik Übüre nem, csak rám vonatkoznak. Pedig nem történt más, mint amit taga20 írt (ne legyek neki Piszkos Fred): "nem vót itt semmi bonyolult. az öreg elkezdte a hülyeségét a zsidókkal kapcsolatba, valaki leoltotta. ennnyi, nincs itt semmi rendezőség:)" Fel lehet fogni nyugodtan így is, nem a beszélgetést akartam megzavarni.
@riennevaplus:

Túlspilázod. Nem lehetek Mario, pont nem engem hipnotizált. :D
@Zero Dark Thirty:

Miért gondolod, hogy bárkit hipnotizált?

Miért gondolod, hogy az Übü megáll, hogy elegáns, hogy irónikus vagy humoros?

Miért gondolod, hogy taga egyszerű problémalátása az igaz, a helyes, a teljes?

Miért gondolod, hogy neked van igazad rodeóval vagy bárkivel szemben? Ezzel nem azt, mondtam, hogy neki igen.

Miért gondolod, ha minősítve berobbansz ide, akkor nekem nincs jogom ugyanezt minősíteni?
Egyébként rodeo ugyanúgy megkapta tőlem, mint te.

Miért gondolod, hogy Cipolla csak egy van?

Neked is megvan a sajátod:)
@Orica Középföldi:

Bocs, de szerintem ezekre a kérdésekre javarészt megvan a válasz mindabban, amit eddig írtam. Többet nemigen tudok rá felelni. A Cipolla-Mario párhuzam pedig arról szólt, hogy nem ugyanazt a mércét használták a megítélésben, ami ilyen típusú elfogultság (alárendelődés) következményének látszik. Nem látom, nekem ki a Cipollám, nem tudok róla, hogy lenne.
@Zero Dark Thirty:

"Nem látom, nekem ki a Cipollám, nem tudok róla, hogy lenne. "

a te helyzeted a legkényelmesebb és legflexibilisebb. önmagad cippolájaként mozgathatod mariót magadban, kedved és vélt érdeked szerint.
Jól átment itt személyeskedésbe a vége.
Sziasztok!
@Husz_János_Puszita:

Áááááááá:))
Ez már csak a lecsengés.
@jaegtoer:

Ööö... ez hogy is van akkor? :D Nem igaz ez véletlenül mindenkire?
@Zero Dark Thirty:

Nem válaszoltál de semmi baj. Az ítélet és az indoklás nem ugyanaz.

Alárendelődés még nem tűnt fel a blogon, és az általánosításod túlzó.

Ha Mario felismeri Cipollát, onnantól megszűnt a mariosága:)
@Orica Középföldi:

De válaszoltam: azt válaszoltam, hogy a kérdéseidre megvannak a válaszok abban, amit írtam. Összefoglalva: beszólásom jellegének és módjának magyarázata abban rejlik, ami kiváltotta és amire vonatkozott, a kibugyborékoló, undorító antiszemitizmusban. Undorítósága ennek nem csökkent, nem nyert más megvilágítást a rákövetkező csörte során sem, ellenkezőleg, megtetéződött azzal, hogy elkövetője ugyancsak undorító módszereket alkalmazva ("hazudozik, fröcsögve minősítget csak úgy a levegőbe, hogy létrehozza a nyerő pozíció látszatát, terel és manipulál") handabandázott. Megemlítette valaki, hogy a fröcsögőnek előjogai vannak. Nos, ez így együtt, a sok undorítóság és az "előjogok" magyarázzák Übüt. Akihez elfogultan ("hipnotizáltan") kell viszonyulni ahhoz, hogy kettős mércével mérje valaki a csörte résztvevőit.
@Zero Dark Thirty: azaz:-)

nekem mindig hans landa jutott az eszembe rola az inglourious basterdsbol.

a mezes-mazos, intelligens, muvelt gyilkos
@jaegtoer:

Szarva közt a tőgyit, Fényeselméjű Padisah. :D
@Zero Dark Thirty:

maradjunk a szarvánál. számum majmakun.
@ausländer Sipi: @Zero Dark Thirty: jól hangzik az, amit Gábriel blogbeli státusáról írtok, de nem igaz... ha négy-öt embbernél többtől nem kap soha emberi hangot... az egyik közülük én vagyok, de ezt soha nem is tagadom... nem megtűrik a blogon, hanem joga van elmondani a vadmajom nézeteit... mint mindenkinek:)
@sírbateszezazegész:

" ha négy-öt embbernél többtől nem kap soha emberi hangot... "

Nincs befejezve a gondolat. Ha..., akkor...?
@Orica Középföldi:

"négy-öt embbernél többtől nem kap soha emberi hangot... az egyik közülük én vagyok"

Szerintem így kell érteni.

@ausländer Sipi:

Amennyit láttam belőle, tényleg az.

@sírbateszezazegész:

Mintha nem nagyon lenne saját véleménye, csak monomániái a zsidózás és cigányozás felemelő témakörében.
@Zero Dark Thirty:

Én értettem, hogy Sír mit mond, csak a nyelvtana miatt ugratom:))
süti beállítások módosítása