Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240430/szentkiralyi-alexandra-elintezte-az-1250-forintos-bkv-s-orszagberletet... (2024.04.30. 21:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.25. 11:58 Fabius

Papcsákisztán: behajtók és 100 millió zsebbe

Címkék: fidesz korrupció zugló hangfelvétel papcsák

„És tudod Mazsu volt a behajtó – tehát oda kellett hordani a lóvét, de megmondom őszintén, becsületszavamra, nem hazudok – 100 millió forint lett elhordva. Úgy zsebbe. De ezek lenyúlták simán, ezek nem adtak oda senkinek semmit”

mazsu.jpg

Sej, lassan olyan evidencia lesz a fenti idézet, mint, hogy a gumi nélküli fesztiválkúrás veszélyes. Emlékszünk még, kedves Feleim, mikor ez a mi Papcsák Ferink körbe cenzúrázta a netet szigorú üzletit titokra hivatkozva, ha valaki a Zuglói Vagyonkezelő körüli anomáliákról leírt bármit. Üzleti titok, mi? Hááááát, végül is ezt nem csoda, ha titkolni szerették volna ezek a nagyszerűek. A felvételen hallható állítások után már az sem okoz fejtörést, a bizalmi ember Mazsu Gergely miért távozott hirtelen halál jelleggel, és miért kellett ezt a derék behajtót jómunkásembert (portréért, kronológiáért katt)  vastagon kistafírungozni 9 millióval. 

Mit mond erre ez a mi Ferink? Kijátssza a vak és hülye kártyát, naná, ebben a helyzetben merni kell hülyének lenni. 

Mer'hogy a Mazsu egy degeci ezzel a visszaosztósdival, ejnye bejnye, és ugyebár a másik talpas Pusztai Péter zsarolási ügybe keveredéséről sem tudott egy hangot sem. Mert ő nem egy pártökle elszámoltató biztos, egy dörzsölt, átverhetetlen nagyágyú, hanem őszintén és igazán ennyire nyeretlen kétéves, egy igazi balfácán, hogy a bizalmas belső emberei úgy basszák át a palánkon, ahogy az nekik tetszik. Éppen csak az nem világos, hogy miért nincs egy hang tájékoztatás sem legalább a képviselő testület felé az 1000 befogadott számla miatt indult belső vizsgálatról, a Pusztai ügy és a Vagyonkezelőben történetek miatt - állítólag - megtett feljelentésről? Mert kuss és mély hallgatás van, most már hangfelvétel is van, de válaszok valahogy nincsenek. Arra sincs magyarázat, hogy a Vagyonkezelőben a Mazsu cimborája hogy verte el egyetlen év alatt a Gyorsszolgálati divízió 3 évre tervezett 400 milliós költségvetését. 

zuglói-vagyonkezelő.gif

Mondd, Feri, azon elgondolkodtál már, hogy a pártodnak se egy lebukott mutyizóra, se egy akkora balfaszra nincs szüksége a választások előtt, aki ennyire láma amekkorának most beállítani igyekszel magad? Ezzel az üggyel - bármi legyen is a vége - végképp olyan fájó ballaszttá váltál, mint a pisavezetékben elakadt húgykő. Nem lepne meg, ha "hirtelen" benned is feltámadna a belátás képessége, mint Meggyes Tamásban. 

 

 

565 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr895532731

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói vs Írói Függetlenség 2 2013.09.26. 08:56:26

Az iGazságszolgáltatási-maffia Ellenes Csoport jelenti 2: Vavrikné Tripsánszki Ágnes "független bíró" vs. Iván Gábor IGe független gondolkozó, internetes naplóíró és közéleti személy veti össze erejét a  "Verhetetlen Banzuke" extrém  kihívási...

Trackback: Lopni, csalni nem nehéz 2013.09.26. 07:29:52

Fali áldás Orbán Viktortól, F.MPSZ-eseknek: Lopni, csalni nem nehéz. Nem kell hozzá túl sok ész. (F.MPSZ = Fidesz Magyar Polgári SZövetség)

Trackback: Fő bűnelkövetők a vagyonunk ellen 2013.09.26. 07:29:24

A vagyon elleni bűncselekmények nagy részét egy agresszív kisebbség követi el. Pártpolitikai kisebbség.

Trackback: Papcsák Ferenc hattyúdala 2013.09.26. 07:28:29

Van bőr a pofáján és jó vastag: "Az önkormányzat az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt is írta, hogy Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesz a felvétel kész...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugye megmondtuk, hogy ez lesz a következő posztod. :)
Hajszál híján? Talán jobbat tudok erre a szó fordulatra-

Talpig úriember.

De csak az aszfalttól számítva. :-)

Na, de télleg mentem. Jó beszélgetést mindenkinek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ómájgád, kiszámíthatóan utálom, ha szétlopják a kerületem :-))
Nincs ebben semmi újdonság, így megy minden önkormányzatnál, amivel eddig életemben dolgom volt, amióta az eszemet tudom. A személyek, az összeg, a pofátlanság a változó a történetben.
@Fabius: Valahogy sejtettem. Tényleg ahhoz mit szólsz, hogy Mesterházy Attis meg Gyöngyösi Marci aláírása egy lapon szerepel??? A fideszesek nagyon rárepültek a témára, pedig :)

jobbegyenes.blog.hu/2013/09/25/most_akkor_a_jobbik_osszeborult_a_komcsikkal

A radikálisoknak egészen más miatt vannak kellemetlen sejtései az E.ON visszavásárlásával kapcsolatban. Nagyjából azért, amiért nekem is. A helyzet ugyanis az, hogy a szoci rinyálással ellentétben semmilyen államosításról nincs szó. Sőt!
A jelek szerint az állam, amely annak idején bagóért, fekete-afrikai privatizációs feltételekkel adott túl a cégen, most piaci áron vásárolja azt vissza. Sőt, lehet, hogy még többért. Tetszikérteni? Günther 50 forintért bevásárolta magáét a hazai energiaszektorba, most pedig szíveskedik kiszállni belőle – 150-ért. Ez nem, hogy nem „államosítás", de még a kormány által előszeretettel mantrázott „gazdasági szabadságharctól" is mérföldekre van.

Hogy ebből botrány lett, annak alapvetően két oka van. Az egyik, hogy a kormánypárti kommunikáció sunyi és kétszínű volt az ügyben - a másik, hogy a jobbikos meg béna. A párt vezetőinek tisztában kellett lennie azzal, hogy saját szavazóik körében a komcsikkal való bármilyen együttműködés a sátánizmus minősített esete. Ha a parlamenti matematika mégis erre kényszeríti őket, akkor talán nem ártott volna erre előre felhívni a figyelmet, három mondatban kibontva, hogy erre miért van szükség - és nem utólag magyarázni a bizonyítványt.
Az E:ON ügy a hazai közélet orvosi gebéje. A baloldali ellenzék gátlástalanul hazudozik és riogat, miközben halált megvető bátorsággal védi gazdája, a nemzetközi nagytőke érdekeit. Saját agymosott táboruk erre soha nem fog ráébredni, ha a Párt azt mondja, hogy a lenini út most a vadkapitalizmusba vezet, akkor is követni kell! A kormány a gazdasági szabadsághős glóriájával övezve az asztal alatt okosba' kiegyezik a multikkal, majd látványosan ajtót mutat nekik. Ők mennek persze, csak épp viszik a családi ezüstöt is. Az egész kétszínű színjátékot egyedül a radikájobbosok veszik észre – akik meg tátognak a sarokban, és nem tudják normálisan elmondani, mi a bajuk, így aztán a többiek röhögve mutogatnak rájuk, hogy hülyék. A maradék tízmillió meg csak ül a nézőtéren és egyre kevésbé érti ezt az abszurd darabot...
Viszont így Zugló nyerhető az mszp helyi kedvencének. És nem arra fog gondolni, mindez a protest miatt van... ha az önkormányzatit is behúzzák, akkor meg simán érvényesülni fog a "azok legalább a sajátjaikkal nem basztak ki". Szép kilátások a zuglóiak számára.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: cicamica a saját helyeteken írjátok le milyen sötét a szavazóbázisotok:)
" A párt vezetőinek tisztában kellett lennie azzal, hogy saját szavazóik körében a komcsikkal való bármilyen együttműködés a sátánizmus minősített esete."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azzal nekem nincs bajom, ha mindenki aláírása szerepel egy papíron, ha az senkinek nem tetszik.

De ettől még BG írása jó vaskos baromság, aminek köze nincs semmilyen valósághoz.

1: a külföldi energiacégek a rendszerváltás után kizárólag kisebbségi tulajdont szereztek a hazai energiacégekben.

2: többségit 1998-ban és 2002-ben szereztek, kezdetben a Tiszántúli Áramszolgáltatóban, majd az az Észak-dunántúli Áramszolgáltatóban is.

Fónagy János, akkor gazdasági minisztériumi államtitkár:

"Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A rendszerváltást követően hivatalba lépő új kormányzat a piacgazdaság kiépítését hirdette meg, ilyen körülmények között természetes és szükségszerű volt, hogy a vállalkozásoknak magántulajdonosai legyenek, ebből következett az energiaszektor privatizációja is. Fel kell hívnom a képviselő asszony szíves figyelmét arra, hogy az energiaárak és a privatizáció függetlenek egymástól. Az európai mértékkel is korszerűnek mondható magyarországi árszabályozási gyakorlat tulajdonsemleges, vagyis az árak megállapítását nem befolyásolja az a kérdés, hogy a társaságok magán- vagy állami tulajdonban vannak."

Geci dolog az archívum, ja.

Ki volt akkor kormányon kedves drága nemzeti jobboldal, he? Akkor most kicsodának is "gazdája" a nemzetközi nagytőke?

Megy egyedül, vagy kell segítség?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gratulálok neked és a jobbiknak is ehhez a Sherlock Holmest megszégyenítő dedukciós mesterműhöz.

Amíg még meleg a téma esetleg te és a vona féle bohócegyleted is mondjuk elcsúzdázhatna egy kis menedzsment tréningre különös tekintettel a beruházások, a pénzügyek, politikai 1x1, valamint az asset management területének alapos áttanulmányozásával.

A Szocik/Bolsik/Mszp/Ballerek vádolgatása a multik kiszolgálásával és azok szekerének tologatásával, szimpla sötét tudattalanság Gábrielem! Az a banda az állami vagyon és az állami működtetés és központosításban hisz, törikönyvet mikor láttál utoljára?

A multik és a piacgazdaság támogatása és előnybe hozása klasszik jobboldali törekvés és érték. Ehhez képest lődd be a mondanivalód, hacsak nem azt akarod eladni itt nekünk, hogy a Szocik/ballerek tuladonképp jobboldaliak és a jobboldaliak az államosítgatás mániával pedig balosok.

Ugye emlékszel a "Ne azt nézzék mit mondok, hanem mit csinálok" mondatra!

Namostan akkor most a fidesz a baloldali államosító párt és a rohadt multi és tőketámogató mszp a jobber?

Hogyan fogja ez kivenni magát amikor nálatok ezt mondta az egyik okosember?

"Rogán: Most kell kétharmadba betonozni a rezsicsökkentést, amíg van kétharmad
én (bekialbál):Félsz, hogy nem lesz?
Gaudi: Nyugodj meg Gáborkám, velünk lesz meg
én: WTF fej
Gaudi: Akkor lesz itt rend!"

Most akkor a Jobbik csatlakozik/csatlakozott a kommer tempóban államosító fideszhez? (költői kérdés ne erőltesd meg magad a válasszal)

A "Günther bevásárolta magát 50ft-ért és kiszáll 150-ért" hasonlatod is csodálatos tudatlanságról ad tanúsítványt.

Günther megvette 50ft-ért akkori árfolyamon a szoci/kommer időből itt maradt infrastruktúrát ami minden szempontból elévült,pazarló és veszélyesen alultervezett volt, erre a Günter befektetett bele pár tíz/száz millió eurót és modernizálta fejlesztette mind technológiai mind geográfiai értelemben olyan üzleti terv/megtérülés alapján ami 10-20 évre szólt. Ennek a vállalati hitelezési,megtérülési mutatóival egyetemben.

Te együgyüen azt gondolod, hogy Günter beleült a jóba 50ft-ért és most kiszáll 150-ért röhögve 3x haszonnal miután felsőpacsizot viktorral.

Alapvető befektetési, pénzügyi, fejlesztési, vállalatépítési tételekkel szemben vagy tudatlan.

Radikáljobb veszi észre? Lol ember!! Kire gondolsz a 64 vármegyés karikásostor pattogtató Zagyvára, a rúdon pörgő jóemberre vagy morvaira esetleg a betért zsidógyerekre aki szarik rátok izraelből?
és ha lopnak ???

ezt akarta/a karja a 2 706 292 savazó lyuk...
@sírbateszezazegész:

Lófaszt.

Az MSZP "helyi kedvence" Tóth Csaba, aki itt ugyanúgy kasza lesz, mint Papcsák.

A kibaszott mutyistákból kurvára elég, mondtam ezerszer. Ha meghallják jó, ha nem, akkor Zuglót elbukják.
@Fabius: Basszus. Ezt a BG.-t nem értettem. Más ugrott be. De megnéztem az előzményt, s már értem:-))
@Fabius: Az már tuti, hogy ez a Tóth lesz ott a jelölt?
OFF:

vastagbor.blog.hu/2013/09/25/_ez_olyan_kinos_ugy_hogy_nem_lehet_viktorral_sem_megbeszelni

Ja, mégse. :)
Elvégre nem vagyok Gábris, hogy mingyá a zelső 20 kommenten belül offójak. :P :D
@CSENDES:

Még nem tuti, de a szándék erősen megvan rá.

Hiába, egy tanácsadói szerződéses véd és dacszövetség (EMC Consulting) nem múlik el nyomtalanul.
@Fabius: Azt hiszem, hogy tegnap a Hír24-ben hallottam M.A. saját szájából, hogy a megújulás azt jelenti, hogy bizonyos személyeknek a háttérbe kell vonulniuk. Ez pedig azt jelenti számomra, hogy az összes olyan személynek, aki elvett az MSZP renoméjából. Nagyon elszántnak hangzott.
"Lázár János miniszteri biztos javaslata államosítaná a pályázatírást az állami intézményeket támogató EU-s pályázatok esetén. A pályázatíróknál az ötlet kiverte a biztosítékot."

Melyik szektort kellene még államosítani?

Várjuk az ötleteket. Vagyis Lázár várja.
"Akár már január elsejétől ingyenes lehet a bankautomatás készpénzfelvétel, mondta Rogán Antal szerda reggel egy sajtóbeszélgetésen. A Fidesz frakcióvezetője, egyben az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke szerint fogyasztói alapjog, hogy az emberek ingyen hozzájussanak a pénzhez, amiért megdolgoztak."

fn.hir24.hu/gazdasag/2013/09/25/ingyenes-lehet-a-keszpenzfelvetel/

Semmi nem drága nekik, semmi.
@CSENDES:

Háááát, ha ezt majd nem Mesterházy mondja el ezredszer, hanem mondjuk Baja Fecó aszongya, hogy nem vagyunk rajta a listán, a nincs is még lista, bibibí helyett, akkor - talán - majd elhiszem.

Addig csak szöveg.

*ásít*

(amúgy Zugló egy erős hírnevet szerzett Szabó Rebekával vagy Várnaival nyerhető lenne, ezt csak úgy zárójelben)
@CSENDES:

Soha nem lesz vége. Kisgömböc belejött, megjött az étvágya.
@CSENDES: Mekkora ötlet. Az állam megírja a pályázatot. Állammaffia elbírálja.

Álmomban két macska voltam, s játszottam egymással.
@Fabius: Szabó Rebekával? De hiszen őt vidékre kellene küldeni, olyan körzetekbe, ahol "földharcolt":-))
@Fabius: volt egy lista, de ott nem szerepelt a csaba, nem is ertem eztetet
@CSENDES:
Tehát Lázár úr azt szeretné, hogy a saját maga által kiírt pályázatokra a sleppje írhassa a pályázatokat, és azt utána a sleppje kapja meg? Minek ennyi macera, faszombamá, adja meg Brüsszelnek a saját számlaszámát...
@CSENDES: igy megy ez Mordor felson a narancs maffianal, alap kiindulo pont a legnagyobb sunyisagot feltetelezni
Medián felmérés (2/3 Fidesz)
"A minősített többség megakadályozásához az MSZP–Együtt-duónak 2 százalékot, a többség elnyeréséhez 9 százalékot kellene ledolgoznia a hátrányából.

Az ellenzéki szavazóknak csak a kisebb része elégedett maradéktalanul azzal a megállapodással, amelyet az MSZP és az Együtt 2014 – PM pártszövetség kötött augusztus végén a külön listás indulásról és a „koordinált” jelöltállítás-ról"

Asszem lesz ez még újratárgyalva.
@Fabius: most inkább arra tennék, megpróbálják tóthtal. De a te kerületed, te ismered az ottaniakat.
@Deepthroat: Aha, akkor már csak azt nem értem miért mondják a szocik is, hogy jóval a piaci ár felett veszik meg/vissza az E.ON-tól a cuccost??? :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): le vagyol maradva, allamilag mar ez megy, meg mashol is, lasd vidnyanckit, vagy sokan masokat, sajat palyazat, sajat elbiralas
"A Medián 1200 állampolgár személyes megkérdezésével, szeptember 6-a és 10-e között végzett felmérése szerint a 2014-ben kormányváltást kívánó szavazópolgárok kevesebb mint negyede (23 százalék) vélekedett úgy, hogy ez a lehető legjobb megoldás, majdnem ugyanennyi válaszadó (22 százalék) szerint egyáltalán nem az, míg a relatív többség (41 százalék) azt mondta, hogy a megállapodás jó, de közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel jobb lett volna. Az Együtt 2014–PM támogatói valamivel elégedettebbek, mint az MSZP-sek: az előbbiek 37, az utóbbiak 26 százaléka tartja teljesen jónak az egyezséget."

Legyenek meg már azok a listák, s akkor eldönthető, hogy vállalható-e egy együttes lista.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az értékbecslés miatt, legalábbis abból ami kiszivárgott róla.
De ugye emlékeim szerint van ott valami párnagáz is 75 millárd értékben?
@Deepthroat: "Az a banda az állami vagyon és az állami működtetés és központosításban hisz, törikönyvet mikor láttál utoljára?"

1990 utáni törikönyvekre gondoltál esetleg??? :)
@CSENDES:

Röhöghetsz, de...

Itt valós igény lenne végre egy olyan arcra, aki nem űzi, hanem felszámolja a korrupciót. Tóthék előző ciklusos bizniszelése után ilyen ígérettel nyert itt Papcsák is. (ne feledjük, több vádlottat adott a kerületi maszop a Cuslág ügybe is, Pávelezés, stb)

Rebeka pedigréje a földmutyi feltárásával, a feljelentésekkel, az eredményekkel elég jól alakult, ráadásul helyi lyány. Nagyságrenddel lenne több esélye, mint Tóthnak.
@CSENDES:

Szerintem nem lényeges, aki kormányt akar váltani, úgyis leszavaz a szövetségre. Nem lesz más választása.
@Deepthroat: nagyon jól mondod.
Gábriel viszont nem fogja/akarja érteni.
@Fabius:

Nem azt írtad régebben, fidesz és mszp együtt mutyiztak ott? Akkor nem érdeke a szociknak egy Rebekát odaültetni watchdognak.
@CSENDES:

Azért ez nem véletlen.

A 41%-nak tökmindegy, csak Orbán menjen. Az is stimm, hogy az Együttesek között népszerűbb a külön lista, mint a szociknál. Kényszerszar megoldások közül szerintem is ez a jobb.
@Fabius: De akkor kik képviselik majd a vidékieket? Nem röhögtem egyébként, csak szerintem vidéken neki jobb esélyei lennének, hiszen földügyekben otthon van.
@Husz_János_Puszita:

A választás szempontjából másodlagos - lenne - mi az érdeke a szociknak. TóCsával nincs esély, Rebekával - vagy valaki hasonlóval - van.

Ezt kell(ene) felfogniuk.
@Fabius:

Az attól függ, mi a céljuk. Nem kell feltétlen győzniük ahhoz, megtömködjék a zsebüket.
@Fabius: Nézd meg azt a táblázatot (HVG), amelyikben 66 százaléka a baloldalnak azt mondja, Gyurcsánnyal nagyobb esély van.
Ez igazi meglepetés szerintem.
Viszont megfordul a helyzet a választani nem tudóknál.
Ez bizony nagyon fogós.
@Fabius: Az a "lenne" tényleg csak lenne. A jelenleg ismertté vált listarészletekkel (országosra gondolok, mert Zuglót nem ismerem) ez inkább csak teória.
@GeoCracker:

Lebukás után ment ugyanúgy minden tovább. Mondom, a személy változó tényező.
@CSENDES:

Nem tudom kik képviselik majd a vidékieket.

Én csak annyit mondtam, itt az a pedigré, hogy a korrupció elleni fellépésért közmunkára ítélték, a fizetését többször megvonták, a parlamenti bizottságból is kirakták elegendő lenne a győzelemhez.
@Fabius: Nyilván. Csak szerintem jól kell hasznosítani az erőket. Papcsákkal szembe úgy gondolom egy viszonylag gyengébb ágyú is megfelelhet.
Hagyó meg csak,várja a sakkpartnert.
@CSENDES: azaktiv elkötelezetleneknek 1/3-a mondja, hogy Gyurcsány nélkül.
@CSENDES:

Kerlek ne vidd felre a temat!

Rolam sejtheto, hogy most aztan jokat kacagok, hogy mennyire kellemetlen lett ez a meres nehanyaknak.
De!

Itt van egy ugy, aminek nagysagrendje okan epp minap szabadult "Cusi" hosszu evek utan. Azert erdekes lenne latni, hogy akkor most mit is tesz a "Tisztakezu" Orban?

Merthogy Zuschlag ugye meg 2007-ben kezdodott...
@Deepthroat: "Amíg még meleg a téma esetleg te és a vona féle bohócegyleted is mondjuk elcsúzdázhatna egy kis menedzsment tréningre különös tekintettel a beruházások, a pénzügyek, politikai 1x1, valamint az asset management területének alapos áttanulmányozásával."

Egyszer arról is írj majd egy szupi értekezést, hogyan fordulhatott az elő, hogy a remek stratégákkal, gazdasági szakemberekkel és asset management képzést kitűnően abszolváló szakértőkkel megáldott ballib (MSZP+SZDSZ) és jobblib (FIDESZ+KDNP) kormányok olyan "remek" teljesítményt nyújtottak az elmúlt 23 évben, hogy még egy lúzer jobbik is parlamenti szárba tudott szökkenni a tevékenységük alatt??? :)
@CSENDES:

Fene tudja, szerintem Fletó többet visz, mint hozni tudna. A választás a bizonytalanokon áll vagy bukik, köztük meg az a 32-47 elég jelentős.
@CSENDES: Csak mert a linket kihagytad. :)
@CSENDES:

Jah, de az nem mindegy kicsoda. Egy ezredik senki Tóth is megfelelne, de nem ezzel az előélettel.
@GeoCracker:

Ferenc tesz egy újabb, semmire nem vezető feljelentést. Na bumm, és akkor az eddigiek eredménytelenségének tükrében vajon mi változik?
A Népszava mai interjúja szerint Meggyes nem látott be semmit.Talán nem világosították fel,mit jelent a selyemzsinór kézhezvétele.
Ha ez igaz, elég lesz hátradőlni és mosolyogva nézni a történet folytatását, hogyan töri ki Lázár a Papcsákok nyakát.

"És aztán jön a drámai csúcspont a végén, amikor az addigra a felháborodástól már remegő hangú vállalkozó elmeséli, hogy Papcsák azért sem lesz se polgármester, se képviselő, mert a testvére, a "kis Papcsák" keresztbe tett üzleti ügyben Lázár Jánosnak, aki ezért kicsinálja a Papcsákokat. Emberünk erre kifakad, hogy ő mennyire gyűlölte a rohadt mocskos kommunista..."
cink.hu/mi-a-legjobb-a-papcsak-fele-korrupcios-hangfelvetelben-1382297989
Ha már szó esett a választásokról is. :)

"Gordonkáék rápillantottak a legfrissebb közvélemény-kutatási eredményekre és egyből meghalt az értelem. Meztelenül kirohant az erkélyre, ott fejbe lőtte magát és kizuhant, majd lángba borult, benzines palackokkal teli épületbe szaladt, felrobbant.

A Fidesz 50 százalékával szemben a kormányváltó erők élére kívánkozó Együtt-PM a parlamenti küszöbön billeg az Ipsos legfrissebb kutatása szerint. 3 százalék pluszmínusz a hibahatár. A hibahatár rosszabbik oldala meg olyan, mint a bré rosszabbik oldala. Eljött tehát a cselekvés pillanata, amikor a stratégiai cél már nem a választások megnyerése, hanem a két tábor közötti különbség csökkentése, legfőképpen a biztos bejutás. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak a kormány-ellenzék viszonylatában nőtt a támogatottsági olló, hanem az ellenzéken belül is. Bajnainak Mesterházyval szemben is meg kell próbálnia pozíciót fogni az önkormányzati és az uniós választásokig, illetve rákészülnie a 2018-as megmérettetésre (amennyiben tényleg komolyan gondolja ezt az egész politizálósdit és nem csak a könnyedén behúzható 2014 ábrándjával vezették meg Sorosék). Hiába állapodtak meg közös kampánystratégiában, egyeztetett lépésekben, azért az ingyenpogi fontosabb mint az egységfront. Impozáns kilátások, be kellett hát nyálazni az ujjakat és ráfeküdni az irányadó társadalmi szélre."

www.tutiblog.com/2013/09/mamorbol-panikpopulizmus.html?v=1
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A huthista tutik ne Bajnaiért aggódjanak, hanem azért, hogy ki fogja őket egy kormányváltás után kifizetni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Obama vesztett minden közvélemény kutató cégnél. Oszt mégis nyert.

"Egyben vesztettek a beszélő fejek, a megmondóemberek is, akik szokás szerint képtelenek voltak az eredményeket mögé rakni a hangzatos szólamoknak. Az a tény, hogy sokan egész a választások napjáig nem voltak hajlandóak tudomást venni a valós helyzetről, válaszút elé állítja az őket alkalmazókat is. Az világos, hogy az egyes pártokhoz köthető elemzők miért azt mondták, amit: nekik az volt az érdekük, hogy döntetlenre játszanak, hiszen így maximalizálhatták a szavazási kedvet. De hogy a magukat függetlennek gondolók egy része hogyan számolhatta el magát így, az érthetetlen. Az nem érthetetlen, hogy a magyarországi sajtó – beleértve az MTI-t – miért kötötte magát pont az ilyen elemzők állításaihoz, de annál szomorúbb."

www.parameter.sk/rovat/paravelemeny/2012/11/07/gyoztesek-obama-es-statisztikusok
@Spániel:

Ha ez igaz akkor van baj. A Lázár vendetta messze földön híres.

Csányi kedvesemeleszszponzorból legnagyobb uzsorás lett, mi lesz vajon Papcsákból?
Kizárnák a cégeket az állami pályázatírásból

Lázár János külön állami pályázatíró részlegeket akar.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130925-kizarnak-a-cegeket-az-allami-palyazatirasbol.html?sec-1
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha olyan erős a jobboldal, akkor, hogy, hogy csak csalással tudta hozni Baját? Én a közvélemény-kutatásnak csak akkor hiszek, ha én csinálom.
index

Visszaeső csaló a Sólyom másik üzlettársa

A Sólyom prémium partnerének nem elég, hogy lecsuk­ták a tulaját, az ügyvezetőjük többszörösen elítélt csaló. Főleg magyar kisvállalatokra utazott,
de olyan sikeresen, hogy több tíz millióval rövidítette meg őket. Saját vagyona papíron egyáltalán nincs.

-------------

Mégsem indul már idén a Sólyom?
Szeptemberre ígérték, de nincsenek meg az engedélyek, a három gép Angliában áll.
Amúgy a poszthoz csak annyit, hogy én Papcsákról nem hiszem el, ezt a rágalmat. Ő egy talpig becsületes ember, aki Zugló érdekeit nézi. Ez is csak a bajnai-gárda újabb akciója. Fúj!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Oh kérlek, hát hogy a vérbe ne írnák ha te kéred!

Idéznék arról, hogy miért jutott be a Jobbik:

"20 év 20 évért"
"Elszámoltatást"
"megtisztítjuk budapestet a politikusbűnözőktól,és a korrupciótól"
"Véget vetne az élősködésnek" szúnyogos falragaszok

Stb stb a kampány idején 2010-ben..

Ebből megvalósult a nagy sötét semmi! Ellenben volt pornósgárdista,rúdtáncos,Morvai,Zagyva(mire gondoltatok, de most komoylan..), Szegedi Csanád és a vééégtelen baromságok halmaza. Az eredeti kampány ígéretekből nem maradt semmi csak egy kis náculás itt ott, zsidózás a parlamentben és a türhő széljobber kissebség alázás.

Az eredmény az lett, hogy a parlamentben a Jobbik a csendes őrült frakció, mint anno a MIÉP és a FKGP volt. Majd Viki előszed titeket 2014-ben ha szüksége lesz rátok koalícióra a többségért aztán dob mint ahogy Csurkával és Torgyival tette.

Ennyi!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Gordonkáék rápillantottak a legfrissebb közvélemény-kutatási eredményekre "
szerintem a hétvégi bajai választási eredmények (minusz cigányszállítós körzet) volt az ékezethelyes közvéleménykutatási eredmény. ami pedig nem azt mondja, hogy Bajnai be volna fosva, hanem azt, hogy az E2014 ELKÉPZELHETŐ, hogy tud nyerni a jobbik nélkül, és BIZTOS, hogy tud nyerni az E2014-el.

most felteszem neked a kérdést, mi a jobb? kimaradni a parlamentből gyurcsánnyal együtt, vagy bentmaradni koalíciós partnerként (esetleg egy bársonyszék) Bajnaival és mesterházyval?
csak úgy:

Tárki: Kétéves csúcson a Fidesz támogatottsága

Az emberek fele nem tudja, kire fog szavazni tavasszal.

www.origo.hu/itthon/20130925-tarki-keteves-csucson-a-fidesz-tamogatottsaga.html?sec-2
@Deepthroat: Azt most komolyan mondod, hogy pld. a szúnyogos plakát miatt jutottak be??? :)
@Secnir: "most felteszem neked a kérdést, mi a jobb? kimaradni a parlamentből gyurcsánnyal együtt, vagy bentmaradni koalíciós partnerként (esetleg egy bársonyszék) Bajnaival és mesterházyval?"

Nekem az lenne a jó ha az országban élő magyar embereknek jobbra fordulhatna végre a sorsa.
@Tücsök1: még meggyesnek nem mondták meg hogy mit gondol...
@gipsz.jakab: De te ugye meg tudod mondani, hogy Viktorról mit gondolsz??? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Nekem az lenne a jó ha az országban élő magyar embereknek jobbra fordulhatna végre a sorsa. "

de ez nem volt válasz a kérdésemre! hogyan képzeled el (képzeli a jobbik) a jövőt illetőleg? kívülről nézi a parlamentet, és tovább mocskosgyurcsányozhat, vagy bent szeretne maradni, de akkor alkut kell kötnie?
mert az, hogy egyedül 5%-ot elérjen, az egyelőre verne-regénybe illő sztori...
@gipsz.jakab: Elmondjam, hogy mit gondolsz róluk??? ;)
@Secnir: "mert az, hogy egyedül 5%-ot elérjen, az egyelőre verne-regénybe illő sztori..."

Te melyik adást nézed??? ;)

index.hu/belfold/2013/09/24/alig_tudtuk_megakadalyozni_a_ketharmadot/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne mond el lécci...

ijjen koszos mocskos trágár mondatokat nem bír ki még a net se
ó mennyire unom már, hogy a fele komment gábriellel foglalkozik...
öööööö

Reméljük, nem innen vette Orbán Viktor az országátalakító ötleteit

A Vaterán árult szélsőjobboldali könyv tartalomjegyzéke olyan, mint az aktuális kormányprogram. Kivéve a fajvédő részeket.

cink.hu/remeljuk-nem-innen-vette-orban-viktor-az-orszagatalaki-1383158826
OFF: Üzleti titok mondatról jut eszembe, egy kormányt nem lehet perelni benfentes kereskedésért, ugye? (Manyup-EGIS viszonylatban kérdem.)/OFF
@komplikato: ezzel nem, mert az ajánlat tevő nem saját maga, és lényegében egy részvényes a sok közül
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Látod mondom én, hogy nem kell félned a nácizmustól. ;)
@sírbateszezazegész: olvastam és nem hülyeség, csak kár, hogy a hazai politikai viszonyok jelenlegi állása alapján kivitelezhetetlen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Kivéve a fajvédő részeket."

az is benne van, csak most a magyar az arja:-)

ugye Magyaroszag legyen a magyaroke..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

bajai eredmények:
szavazókörönként

Fidesz(-KDNP) - MSZP(-E14-PM-DK) - LMP - Jobbik

7.
173 - 184 - 11 - 17

8.
133 - 137 - 29 - 10

30.
36 - 15 - 0 - 10

31.
28 - 41 - 1 - 25

32. (ide utaztattak cirka 60-70 cigányt)
97 - 29 - 0 - 20

végeredmény.
467 - 406 - 41 - 82
46,8% - 40,7% - 4,1% - 8,2%
végeredmény cigánytalanul
397 - 406 - 41 - 82
42,8% - 43,9% - 4,4% - 8,8%

namármost.
ebben még nincsenek benne az országos listás eredmények (időközin ugye nincs is). de az előbb említett kalkulátorodba beütve (feltéve, hogy listára ugyanarra szavaz, mint egyéniben) az jön ki, hogy a jobbik
első esetben 5,03%-ot üti meg
másodikban 5,5%-ot. mit gondolsz, lesz annyi?
mindamellett, ha megnézed a végeredményt, 3:2 arányban nyert a körzetekben az E jelöltje. szerinted a fideszben és a jobbikban nem látják ugyanezeket a számokat? dehogynem, csak a véleményüket nem kötik az orrodra.
tehát, újra felteszem a kérdést, mi a jobb? gyurcsánnyal kézenfogva nézni kívülről a parlamentet, vagy Bajnaival beszélni egy normálisabb magyarországért?
@Secnir: Tehát szerinted egy bajai önkormányzati választókerületben tartott időközi választás, leképezi a 2014-es parlamenti választást?? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az viszont biztos, jobbikos még nem sírt a csalás miatt baján... inkább nyerjen a fidesz a "cigók" szavazatával, mint a vörösök, mi... ez áma dilemma... mehet is a brainstorming zavgya agyalágyula vezetésével, mi... nincs ilyen videótok... szétröhögném magam:)
Asszem papcsák is megy egy időre meggyes után.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Neked miért jó, ha Bajnai rosszul áll? Miért vele foglalkozol? Nem a Jobbikkal kéne? Meg azzal, hogy mi van ha koalícióra lép a Fidesszel?
@V-PORT: ez nekem is kérdés, hogy mit foglalkozik Bajnaival?
@Penivaldes: Biztos tetszik neki.:) Mert, hogy én foglalkozom vele, érthető. Ez olyan lenne, mintha Vonával foglalkoznék egész nap.
@Penivaldes: @V-PORT: kérjetek tőle másik témát... mivel foglalkozik:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hasonlítsd össze a 2010-es eredményekkel. elsírod magad, akkora a változás. hasonlítsd össze az előző három időközivel.
vona biztosan nem alszik nyugodtan.
de kérdésedre a válasz: igen, kezdi leképezni a 2014-es 'várható' végeredményt, hiszen ami változás volt 2010-hez képest, az jellemzi a pártokhoz történő hozzáállás változását.
és még csak most kezdődött a kampány.
de te csak visszakérdeztél, és nem válaszoltál.
tehát? mi a jobb? gyurcsánnyal kézenfogva nézni kívülről a parlamentet, vagy Bajnaival beszélni egy normálisabb magyarországért?
egyelőre a jobbik az 5%-os határértéken mozog (vonánál meleg a fing a gatyában), LMP küszöb alatt.
@Penivaldes: Aha. Már vettem is egy gázsütőt. :)
áhhhhhh, haverok, buli, hanta:

Nemzetbiztonsági ügy lett a dunai Bálna
Közbeszerzés nélkül készülhet a CET rendezvény­terme 481 millióért, nemzetbiztonsági érdekek miatt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2013%2F09%2F25%2Fnemzetbiztonsagi_kerdes_a_dunai_balna%2F

------------------------------------

Szőcs Géza miniszteri biztos lesz
Az Országos Széchenyi Könyvtár felügyeletére kérték fel, amit el is fogadott.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2013%2F09%2F25%2Fszocs_geza_miniszteri_biztos_lesz%2F
a másik poszton észrevett érdekesség:

ud zrt 32 hanganyag egyben készítette: HungaryFreedom
3/32
Ez a videó nem érhető el az országodban.

További információ.:

A videó nem érhető el az országomban

Előfordulhat, hogy néhány YouTube-videó nem elérhető az országodban az alábbi okokból:

A videó tulajdonosa úgy döntött, hogy csak bizonyos országok számára teszi elérhetővé a tartalmát (általában engedélyezési jogosultságok miatt)
A YouTube adott tartalmakat letilthat a helyi törvényeknek való megfelelés miatt

www.youtube.com/watch?v=juZf4Zf-m30&list=PL4BFCD622E5FF008C
@Fabius: ez is csak nekünk jelent sokat, nekünk akik voltunk sorozva bakák, nem mintha sajnálnám hogy a fiamnak -jelen állás- szerint nincs esélye megtapasztalni a sorkatonaságot.
Ez már a pofátlanság és cinizmus teteje, nem arról van szó jelenleg, hogy kaparjuk el magunkat egy temetősarki parcellába?
Na, ez az agymosás magasiskolája:

"Ezt is eltörölnék? - "A szocialisták kimutatták a foguk fehérjét"
Örülünk, hogy kimutatták a foguk fehérjét – fogalmazta meg a Fidesz szóvivője annak kapcsán, hogy az MSZP bejelentette, hatalomra kerülve eltörölné a szociális temetést. Az államnak igenis helyt kell állnia, és segítenie kell azok temetését, akiknek időskorukra nincs félretett pénzük és hozzátartozójuk – emelte ki."

www.hirado.hu/Hirek/2013/09/25/08/Ezt_is_eltorolnek___A_szocialistak_kimutattak_a.aspx?source=hirkereso
@simple observer 1.0: Bocs, nem akartam félrevinni a témát. Szerintem nem bizonyítható. Ez egy beszélgetés, ahol ketten beszélgetnek két másikról. hogy ki mint mondott, kinek. Botránynak jó de eredménye? Engem mondjuk jobban érdekelne a 100 db ún. befogadott számla. Ott fogható lenne, ha sumák van.
@Fabius: No, de mit kezdjünk az aktív, elkötelezetlen 53-34 aránnyal?
@sírbateszezazegész: A kedvedért keresek majd, de addig nézd meg ezt a rövid részletet egy korábbiból. Ez is elég ütős.:)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lx_lwWG4XOg#t=279
@Fabius: Nem erre gondoltam, nyilván nem kell egy Tóth, de pl. Várnai már mutatott elkötelezettséget a választók felé. Helyi szinten, de megmutatta, hogy aktívan teszi a dolgát, mint ellenzék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Geo proxy kiegészítő telepít chrome böngészőbe, használ, és mindent lejátszik.

hvg.hu/tudomany/20130312_Ilyen_egyszeruen_valhat_lathatatlanna_a_n

Én egy Dominikai közt, proxy mögül éppen lejátszom.
@CSENDES:

Semmit nem tudsz kezdeni. Csak velük nincs kormányváltás, ezért mindegy.
@CSENDES:

A bibi ott van, hogy Várnai elempés maradt. Nehezen lehetne így meggyőzni a zembereket, hogy szavazzanak az összefogás jelöltje ellen, egy olyan valakire, akinek pártja vélhetően kiszáll a meccsből a választások után.
@Fabius: OFF: Elvi okokból nem használok Chrome-ot, se chrome-ra épülő terméket. (Mondjuk most szószban vagyok, mert az Opera motorját is cserélik ...)
Nekem még mindíg gyanus az EULA 1.0, ami szerint MINDEN adat ami le és felmegy alatta az a Google tulajdona és azt tesz vele amit akar ...
Inkább kinyitok egy ablakban egy Proxy oldalt. (Persze nem vagyok meggyőződve, hogy ilyen plug-in nincs FF-hez vagy Operához is.)
Mindene esetre nekem sem okozott másodpercek alatt egy proxy oldalt megnyitni./OFF
@CSENDES:

Ja, a személlyel amúgy nem volna baj, nyilván.
@Fabius: nem is a lejátszás miatt linkeltem, hanem a jelenség miatt, van néhány vpn, és proxy elérésem, a többiek miatt viszont fontos a linked, napirenden kell tartani ezt is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében szeptemberben az előző kutatáshoz, azaz júliushoz képest statisztikai értelemben változatlan, hiszen júliusban 26 százalékon, szeptemberben pedig 27 százalékon állt, ahogy az MSZP esetében sem történt lényegi elmozdulás a júliusi 11 százalék és a szeptemberi 10 százalék között."

Ja, bocs mégsem. Az adatok közel azért megegyezőek, mert véletlenül az előző felmérést vettük alapul. És hát hibahatáron belül újraszámoltuk. (mint az uniós felmérésnél)
@komplikato:

Nekem nincs bajom a guglival, körültekintően, de használom a termékeit.
@komplikato: van a többihez is, meg az az eula pepitába megvan a többieknél is
@Secnir: OK értem a véleményed. Le is mentem és 2014 tavaszán visszatérünk rá OK??? :)
A kérdésedre válaszolva szerintem inkább a becsület maradjon, ha kell akkor parlamenten kívül.
Az is nyilvánvaló, hogy amit nem csinált meg az eddigi váltógazdálkodó politikai bagázs az elmúlt 23 évben, ezek után tuti meg fogja. :)

Én egyébként inkább meghagylak az 5%-os víziódban, de eddig ez nem igazán vált be. :)
@Secnir: Ha minden igaz, legalább 996-an kellett részt venni a választásokon, és nem tudjuk mennyi volt az érvénytelen. Baja pedig egy 37000 fős város. Ez sajnos még közvélemény-kutatási mintának sem tekinthető.
@Spániel:
Mit szólsz egy vagyongyarapodási vizsgálatot követő adóhatósági feljelentéshez? Kicsit macerás, sokáig tart, viszont ismereteim szerint csak Orbán esetében állapítottak meg adó-túlfizetést.
@Fabius: Értem, de melyik párt adja az egyéni jelöltet a körzetben? Tudjuk már?
@Dr. jenőke (jenőke): Tudomásom szerint több feljelentés is történt - NAV felé nem tudom - de "kallódnak" az akták a bürokrácia homályában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt az EULA-t anno a Google törölte örökre, de megmaradt a tüske a köröm alatt érzés.

A probléma nem az, hogy Én vagy Ti megtudjátok nézni így-úgy a letiltott oldalakat, hanem az, hogy egységsúgarú átlag user tudja majd vagy sem?

A Pirate browser biztos jó, de nemálnék addig fél lábon, míg TOR alatt megnyit egy szteamin videót ...

Elnézést az OFF miatt.
Kedves meggyestamások, papcsákok, bokrosok, bajnaik, és tiszteletre nem méltó, mindenoldali tettestársak.

minden adathalmaz azt bizonyítja, hogy a végzetes megosztottság állandósult. amíg ez a megosztottság fennáll, addig a jobban teljesítéssel szemben csak a pannon puma vicsorít, legfeljebb bajnai kínos kisfiús mosolya, amint gulyásra, vagy kónyára pillant. rólunk nem is szólva.

végtelenül sajnálatos az is, hogy szánni való a korszakváltók személyi állománya. Szabó Rebeka nem csinál nyarat a papcsákok, tocsikok és nemcsákok országában, de még zuglóban sem. csupa csatlós, csinovnyik, csaló cselleng törvényen belül és törvényen kívül a Házban. 2014-ben a választásra jogosultak 99%-ának fogalma sem lesz milyen értékek között Lehet/Kell választania, mert a teljes körű valós helyzetet minden politikai erő elhallgatja.
vajon mi a jobb? Vajon azok, akik csődközeli helyzetbe vitték az országot, vagy azok akik folyamatos csődközeli helyzetben lavírozva -mérhetetlen arroganciával- törtetve-sodródva-hánykolódva az események, anomáliák és tennivalók tömkelege között hajszolják vissza az országot a nosztalgiával emlegetett gulyás-szocializmusba további 4 évig gyakorolható hatalom reményében?
A szabórebekák, várnailászlók, és a Megváltók ideje még nem jött el. Még mindig nem süllyedtünk eléggé mélyre, hogy belássuk, ami eddig volt, ami eddig történt, az nem mehet tovább.
Tételezzük fel, hogy veszít a fidesz, milyen változást hozhat a korszakváltók (kac-kac) regnálása?
A többkulcsos adó visszahozatalával kielégítik az irigykedők kárörömét, megszüntetnek néhány ezt azt ami unortodoxiát erősítette, felszínen tartotta. ...és azután? Jön megint az IMF, mint ahogy Afrikában, Dél-Amerikában?
De mi lesz velünk? Mi lesz veletek? Mitől lesz jobb, élhetőbb az ország? Mi tettük, Ti tettétek ilyenné. Magunkat hogyan váltsuk le?
Honnan vegyünk egy új elitet?
Igen. szegény ember vízzel főz. na de nem ilyennel!
Ne feledjük. túlfetisizált áldemokráciánk tette lehetővé, hogy ebbe a helyzetbe lavíroztuk magunkat. az Orbán Zrt. nem megoldás, de az önjelölt Nyrt-ék sem hozzák el a várva várt változást. Nekünk kell változni. amíg ez megtörténik Orbán a nyerő, akármivé is lényegül a hatalomgyakorló megnevezése. bokros, bajnai, mesterházy... vagy az meg nem nevezett... egyre megy.
Csak az időnket pazaroljuk a semmire, azaz legitimáljuk a tönkretevőinket 2014-ben is éppen úgy, ahogy előtte évtizedeken át.

Jó erőt, egészséget és sok-sok türelmet hozzá.

ebben az országban a szabórebekáknak nincs se levegő, se zászló, se egy talpalatnyi föld. még nem jött el az idő.

szóval ne reménykedj Fabius. nem lesz itt semmi sem.
vagy ahogy egy megszünt hajdani trafikos írta a portálra: Itt hamarosan lófasz sem nyílik!
biztos forrásból tudom.

Daryl Conner írta:

"A nagyobb változás melletti elkötelezettségnek mindig nagy az ára, s ön vagy megfizeti elérésének az árát, vagy azért fizet, mert nem rendelkezik vele."

Nos, magyarország évtizedek óta csak fizet, csak fizet, csak fizet, közben életek mennek tönkre, gyermekek nem születnek meg és a szabórebekákból egyre kevesebb...

nem kell gambányolni. hidd el, higgyétek el, a fidesznek kell saját magát megbuktatnia. másképp nem lesz változás.
Vagy annyira jó az ellenzék? Szabó Rebekát mindenhova? hol vannak?
@komplikato: "A probléma nem az, hogy Én vagy Ti megtudjátok nézni így-úgy a letiltott oldalakat, hanem az, hogy egységsúgarú átlag user tudja majd vagy sem?"

teljesen mindegy igazabol.

en akkor csalodtam egy nagyot a magyar szavazokban amikor ez az ugy szepen elhalvanyult, holott ezert ulnie kellene csanyinak, hernadinak es az ud vezetoknek, valamint a fidesz vezetoinek.

de szepen hagytak, hogy az orszag egyik legnagyobb titkosszolgalati botranyat visszaforgassak az azt felfedokre.

szegyen ez, hatalmas szegyen..
óbocsánat! a fene gondolta, hogy ez ilyen hosszú!

tényleg.
@Dr. jenőke (jenőke): hát így valahogy. Figyelemre méltó, hogy pontosan egy éve nincs gyanúsított:

A nagy zuglói seftelés - Záporoznak a feljelentések
Legfőbb Ügyészség: nem érkezett feljelentés

Az ügyészségre eddig nem érkezett feljelentés, amennyiben érkezik, azt a törvényes határidőn belül kivizsgálja - közölte a sajtóban megjelent zuglói hangfelvétel kapcsán Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.
"Fazekas Géza elmondta, hogy 2012. szeptember 20-án hűtlen kezelés miatt nyomozás indult a BRFK-n a zuglói vagyonkezelővel összefüggésben, de annak az eljárásnak még nincs gyanúsítottja."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=679664
@jaegtoer: És elemzésre méltó, már amennyiben "nem sok alapja" van. Ezek egyenkénti kivesézése, elvonná figyelmünket a nap aktualitástól. Pedig minden napra esik nem egy, nem kettő.

Már bocs.
@Spániel: Hát persze. A hútlen kezelést nyilvánvalóan csak "ismeretlen" tettes követhette el.

Tényállás:"Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és az ebből adódó kötelezettségének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, megvalósítja a hűtlen kezelés törvényi tényállását §. A bűncselekmény elkövetője csak az idegen vagyon kezelésével megbízott személy lehet."
@jaegtoer:

Azta! Te nem sajnálsz belénk időt, energiát, agymunkát.
Tiszteletem. Egyetértek.
@Spániel:

Szoci fanok mindig azzal jönnek, hol a bizonyíték? Ugye. Sehol.
@ausländer Sipi: Mondjuk az is elég nagy szégyen, hogy sok szállal összeérnek a fletóka féle titkosszolgálatok a roma gyilkosságok bizonyos elkövetőivel.
@CSENDES: Jól értem?
Tehát amelyik percben bekerül az idegen vagyon a zsebébe, már nem idegen vagyon, a saját tulajdona, tehát bűncselekmény sem történt.
@CSENDES: Elkövető magatartása:"A hűtlen kezelés elkövetési magatartása a vagyonkezelői kötelezettségek megszegése. A vagyonkezelő kötelezettségeinek pontos körét az a jogi forma határozza meg, amelyben a vagyon kezelésével megbízzák. Ez alapulhat jogszabályon, szerződésen vagy eredhet az elkövető munkaviszonyából..."

"Az elkövető a kötelezettségek megszegésével valósítja meg a cselekményt, ha azzal okozati összefüggésben a sértettnél vagyoni hátrány keletkezik.

A kötelezettségszegés mind tevéssel, mind mulasztással megvalósulhat. Tevéssel valósul meg, ha az elkövető kötelezettsége a legkedvezőbb ajánlatot tevőtől történő vásárlás, ő azonban nem ettől, hanem más személytől veszi meg az adott dolgot, és ezzel az adott cégnek vagyoni hátrányt okoz. Mulasztással valósul meg a cselekmény, ha a cég vagyonának kezelőjeként felismeri a meghatározott időpontban fennálló fizetési kötelezettségét, azonban ennek nem tesz eleget, és ennek következtében vagyoni hátrány keletkezik a tulajdonosnál."

Hát hogyan is lehetne megtalálni, hogy ki az a személy akire rábízták a vagyonkezelést (azzal rendelkezni jogosult volt) s kötelezettségszegéssel, mulasztással kárt okozott a sértettnek (a vagyon tulajdonosának).

Nincs ennél bonyolultabb feladat....
Ezt hallottátok már???

A hulladéktörvény alapján a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerülnek, így aki ezekből eltulajdonít, az lopást követ el - derült ki a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közleményéből.

www.hirado.hu/Hirek/2013/09/25/15/Lopasnak_szamit_a_lomizas.aspx
@Husz_János_Puszita: Csiribi-csiribá, ez a "hamisított" hangfelvétel is el fog tünni a bizonyítékok, akták tengerében.
@Spániel: azért ez más...

it egyik dakota nyírja a másik dakotát... ez komoj dolog...
@Spániel:

Legalábbis az elévülési időre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Menjenek a robogó maci farkára, mocskok! Nem hiszem el, nem élvezetből sanyargatják a legszerencsétlenebbeket. Szadista szociopaták.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Komolyan beszarás, ilyen szvsz se keleten, se nyugaton nincs. A lomtalanításkor Ausztriában vagy Japánban tuti nem csuknak le lopásért. Civilizált helyeken a tulaj segít felpakolni. :D
Hallottam olyan sztorit, amikor az ex-tulaj még új elemet is tett a kidobott TV távirányítójába, az meg alap, hogy dobozostúl tette ki.
Az előbb felhívtak,hogy jön Bajnai pénteken fórumot tartani, lehet kérdezni, elmennék-e.
Nem tudom. Azt mégsem kérdezhetem meg, hogy hol vannak a tökei.
@CSENDES:

"Már bocs. "

én bocs. tényleg a fene gondolta, de a poszt beindított.
Lomizás bűncselekmény.
Uszadékfa-gyűjtése rengeteg helyen tilos.
Gyógynövény, bodza: be akarták tiltani, nem tom hol tart.
Közösségi kert program: seholsincs (érdemben).

Az én olvasatomban ez passzív eutanázia, plána a gyógyszer stb. helyzettel együtt. Jelenleg alaptörvény-ellenes, meg kell változtatni. Mármint a törvényt.
@Spániel: Kérdezd meg, hogy mit kérdezhetsz. :)
Felháborodott szülő írt a miniszterelnök Facebook-falára.
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tudomásom szerint az Önt szállító szolgálati autó és azt kísérő konvoj volt az, amelyik ma reggel 3/4 8 körül a Bp. I. kerület Batthyány utca Málna utca kereszteződésben levő gyalogátkelőhelyen több szabályt is megszegve, egy álló autót jobbról megkerült, és az átkelő gyalogosok közé hajtott, ezzel veszélyeztetve több gyermek és felnőtt életét (ide értve saját magamat és gyermekemet is.) A járművek megkülönböztető jelzést nem használtak. Ezzel kapcsolatban néhány kéréssel fordulok Önhöz:
kérem, vizsgálják ki, hogy a sofőr alkalmas-e a továbbiakban feladata ellátására, és ha erre bármely más személy adott utasítást, főleg, ha Ön is a járműben tartózkodott, kérem álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el, mit gondol erről, és milyen következményei lesznek!

Köszönettel:
Váradi László
www.hir24.hu/belfold/2013/09/25/gyalogosok-koze-hajtott-orban-konvoja/
BTW: ""Nem egyszer, hanem háromszor ült le tárgyalni Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter Dietmar Clodóval a kilencvenes évek második felében – állítja az egykori „bombagyáros” a HVG legfrissebb számában megjelenő interjúban.

hvg.hu/itthon/20130925_A_taskaban_egymillio_nemet_marka_volt__m
@komplikato:

Ilyen alapon a kirakott szemetem is az önkormányzat tulajdona, tessék szépen ingyen elvinni.
Előbb olvastam meg láttam képet: az államosított szippantós simán a talajra engedi a trutyit valami mezőn. Gondolom a túlcifrázott megoldások félázsiában nem játszanak.

Simplicityrol jut eszembe: miota allamositottak a babakotvenyt otodere esett vissza a Start-szamla kotesi kedv. Ez is mlhvelemeny-kutatas.
Elndezest, szerdan szemvizsgalat.
Azért a Papcsákot nem kell félteni, mert gondoskodott a tisztességes visszavonulás lehetőségéről.
Ha a szükség úgy diktálja, akkor bevonulhat a hivatali luxusbudiba.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Nekem az lenne a jó ha az országban élő magyar embereknek jobbra fordulhatna végre a sorsa."

Ki él még itt? Ha van más, neki(k) ne legyen jobb? Vagy megmondjátok ki magyar?
@Fabius: na, most azért egy kicsit hízik a májad! :-) Abban azonban nem vagyok biztos, hogy ennek a honatyának, izé... címeres gazembernek ki lesz fújva az orra. De ne legyen igazam!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :D látod-látod, ezért vagy te itt:)... te is röhögsz rajtuk, b+!;)) köszönöm... ilyet bármikor küldhetsz... (mivel látom nem megy neki a "kulisszák" kifejezés, javasold a nevemben, használja a "színfalak"-at:))
@sírbateszezazegész: Szerintem Száva Vince eléggé pislogott, amikor megtudta; a fideszesek meg a szocik jobban cigányoznak mint a jobbikosok. :)
@jaegtoer: +1
Tragikus, de így van.
@jaegtoer: üdvözöllek a lelátón:) sör/csipsz van?:) nagyon szép alliterációkat használtál:)
@Spániel: Na, a Fidesz szóvivőknek meg lehetne hagyni, h maguk temessék el a hozzátartozóikat (sőt nekik kötelezővé is lehetne tenni, csakhogy lássák, h mennyire törődnek velük).
Ránéztem az MNO-ra egy fél mondat védés nincs a sztorival kapcsolatban! Ez nekem gyanús! Lehet, hogy az emlitett polgi nem adta le, a párt kasszába a %-ot? Lehet, hogy elengedik a kezét? Máskor ezerrel védenek minden fideszest! Most semmi! Megkezdték a harcot, önmaguk ellen! Ez nagyon rosszat jelent! Lehet, hogy most kezdődik a fideszen belül a harc a helyekért? Mondjuk illés képviselő már mutatott 1 nyilt szinű seggnyalást! Most meg valamelyik párt társ besúgta a faszit, hogy saját zsebre dolgozik!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én még otthon beszélzem velük... behaltam a vincééktől:)... be is voltam mákolva rendesen... beszarás volt:)
@magándemokrata: "elengedik a kezét" ????

löknek rajta... ez a főfűrer és a főpénztáros nélkül nem mehetne...

ne hidd hogy az ügynökvilág mafiája nem piramis hierarchia...

nem hagynak senkit az útszélén, de bárkit kilöknek az útszélére...
(ja persze csak HÓLTAN)
Ez lenne Vargáék titkos fegyvere?

Újabb részletek a 2014-es büdzséről. 150 milliárdos frekvenciahasznosítási bevétellel számol az NGM.

www.portfolio.hu/gazdasag/ez_lenne_vargaek_titkos_fegyvere.189694.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

------------------------------

KKV
Izgulhatnak a boltosok: akár százezreket is bukhatnak
2013. szeptember 25., szerda 5:32 Orosz Márton

Címkék:
kkv,
adózás._kkv,
pénztárgép,
online_pénztárgép

Ismét van miért izgulniuk a pénztárgépcserére kötelezett boltosoknak. Az elmúlt hetek, hónapok határidő-tologatása után elképzelhető, hogy az 50 ezer forintos állami támogatás is veszélybe kerül. A támogatást ugyanis csak akkor kaphatják meg, ha december 31-ig beüzemelik boltjukban a pénztárgépet, a csúszás azonban szinte kódolva van a rendszerbe. Az ügyben a szakminisztériumnak kellene lépnie, nem elképzelhetetlen, hogy ezt meg is fogják tenni.

www.penzcentrum.hu/kkv/izgulhatnak_a_boltosok_akar_szazezreket_is_bukhatnak.1037765.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: viszont Orica kérdezett valamit, az a minimum, hogy válaszolsz neki, normálisan... én a te helyedben azt minimum értékelném, hogy a tegnapelőtti miatt nem rakott ketrecbe... és ezt most komolyan mondom... (én azt mondanám: elnézést, félreérthetően/pontatlanul fogalmaztam, természetesen mindenkire vonatkozik a kívánságom, aki moon lakik... vagy valami hasonlót... )
@Orica Középföldi: ezeket a kérdéseket megfogalmaztam magamban én is, de feleslegesnek tartottam felülni a provokációnak, besokalltam a tematizálásától és elegem van, hogy minden téma rá fut ki.
@magándemokrata:
A fideszkdnp köreiben vérre menő harc folyik a képviselői és polgármesteri székekért. 2014-től 263 hely helyett jóval kevesebbel kell beérniük. Ha minden székben fideszkdnp képviselő ül, akkor is csak 200 jut be.
@Orica Középföldi: Erre elég könnyű válaszolni. Azokra gondoltam, akik itt élnek Magyarországon. Az itt élő embereket ha jól emlékszem magyar embereknek szokták nevezni. Vagy megint lemaradtam valamiről?? :)
@sírbateszezazegész:

Tanító Bácsi! Úgyse hiszem el neki:)))))
@sírbateszezazegész: és milyen apropóból találkoztál Száva Vincéékkel??? :)
@sírbateszezazegész: én itt mindenkit értékelni szoktam és meg is adom a kellő tiszteletet a kommentelőknek.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Megveszek ettől a hülye, nemzetieskedő szokástól, hogy külön hangsúlyozzák azt, ami amúgy felesleges, mintegy jelezve én az vagyok, de te nem biztos.

Herótom van tőlük.
van kb. 900 ezer ember, aki biztosan elmegy szavazni, de még nem választott. Közülük több, mint 50%, vagyis legalább 450 ezer elfogadja Gyurcsányt. Gyanítom, ők nem a fidesz és az ellenzék között vacillálnak. Hát a feladat adott kedves ellenzéki pártok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ? hangosan felolvastam amit a respektről írtál, azt berepedt az álmennyezet... finomság, elegancia, stílus... próbáld meg használni:)... kaptál egy sorvezetőt, azt is elcseszted, beszarok rajtad:)... ha nem lenne ilyen türhő a jobbik, esküszöm elmennék hozzátok programot írni, csak a kihívás kedvéért:)... szerintem inkább te is ülj fel ide a lelátóra, cola/csipsz van, jobban jár mindenki:)... te, "ok-okozat":))
@Orica Középföldi: :) legalább megpróbálta:)... kérdezd meg majd tagát, befér-e mellé a tanfolyamra:)
@Husz_János_Puszita:
Ebben lehet valami de honnan a számok?
Különben nekem sincs nagyobb bajom Gyurcsánnyal amennyiben képes megfelelő munkatársakat választani. Vagy beérni más poszttal.

Ő asszem fut. Olcsóbb mint a foci. Mondjuk elkocog a völgyhídtól a kilátóig...
@sírbateszezazegész: Akkor a tegnapiak fényében mindenkitől elnézést kérek, akinek a közelmúltban esetleg megsértettem az érzékenységét.

További szép estét mindenkinek:

youtu.be/MInvyB_CFkU
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt a tömény baromságot amit ott összehoztak:)... nem mondom, hogy nem jószándékúak, de az intellektuális alapok, a rendszerszintű gondolkodás képessége az a jobbikkal azonos magasságú hegyormokat ostromol... ők is kinézték a csomolungma helyett a citadellát... és veletek együtt már az út felénél tartanak, ugyan úgy a magassági betegséggel küszködve a búsuló juhász parkolójánál, mint ti... mondom, mindketten a többséghez tartoztok:)
@Orica Középföldi: erről Ady így ír
(részlet)

Ady Endre
A HŐKÖLÉS NÉPE

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.

Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák

vers-versek.hu/ady-endre/a-hokoles-nepe/
@sírbateszezazegész: A programot már teljes gőzzel írják. Szóljak, hogy lenne még külsős segítő??? :)
Bakker hol vannak a tobbiek, mindenki megnemult, vagy elmenekult, Knoszi, Boli, Peni, Vernyul es sokan masok...ehh...szar ez igy...a setetseg tort ul az ertelmen, magyarisztan rogvalo
@sírbateszezazegész:

Megpróbálta????????
Inkább nem definiálom mi volt ez.Hidd el tudnám. Mindenesetre illemtanon ez nem javítható.
Micsoda meglepetés. :)

Marad a bajai választások végeredménye
Elutasítottak minden fellebbezést.

hvg.hu/itthon/20130925_Marad_a_bajai_valasztasok_vegeredmenye
Zuglói hangfelvétel: íme Papcsák Ferenc feljelentése

Rágalmazás, becsületsértés és hamis vád bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a zuglói hangfelvétel ügyében a kerületi rendőrkapitányságon Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) XIV. kerületi polgármester.

hvg.hu/itthon/20130925_Zugloi_hangfelvetel_ime_Papcsak_Ferenc_fe
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: elüldözted őket az információkkal:)... vagy mecs van a tévében:)
@Orica Középföldi: ne legyél szigorú:)... rám is milyen jó hatással vagy... már 80% alatt helyesírási hibaszázalékom:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bár fogadtam volna... a biztosra.

Nem kónbendit meg bajnai állnak emögött hogy eltereljék a figyelmet a rezsiharc sikereiről?
Ferdinandy István zuglói alpolgármester közleménye

Az egészen bonyolult kerületi hangfelvétel-botrány kapcsán. Szerinte attól még nem a baloldalt segíti, hogy nem ért mindenben egyet Papcsák Ferenccel.

444.hu/2013/09/25/ferdinandy-istvan-zugloi-alpolgarmester-kozlemenye/
Maffiatempó!!Az elkeserítő az egészben,honfitársaink még mindig teli szájjal 'cumikázzák' a maszlagokat a 'Padrétól'és a többi keresztapától...

"rögvaló" helyett: 'olasz ízek'

www.youtube.com/watch?v=3mGcN2CMpwM

www.gramophone.co.uk/awards/2013/artist-of-the-year
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: arra azért kiváncsi vagyok mit ígér orbán vonának, mert most látja már, tanulva bajából, hogy ha nem közös listán indul a jobbikkal, akkor azon helyek fognak bukni:)... viszont vona vajon eladja a jobbikot?
@guma: szia:) ez mit jelent? lovat nyeltél:) (vicc volt!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
De. Különösen hadiállapot idején a széthúzás árulás. A Pártnak küldetése van. Muszáj egységet mutatni kifelé, befelé meg pláne.
Egy akarat vezérel, egyénieskedésnek nincs helye.
@sírbateszezazegész: Ennél talán még izgalmasabb, hogy a választók kinek adják (el?) ismét az országot a következő választások alkalmával?
Amúgy nem tartom valószínűnek, amit Vonáról írtál. Az E-ON kapcsán ez is érdekes lehet tőle.

www.facebook.com/photo.php?fbid=10151990573834623&set=a.10150160184994623.341499.247920204622&type=1&theater
@sírbateszezazegész: :)))
a korrekt, szellemes fogalmazásod nálam nyerő:)
na de az a 80% valóban nyerítést eredményezett...
(én sem vagyok jó helyes"síró", de ha @Orica Középföldi: ebben is ilyen remek járni fogok hozzá! :D)
luzer ország...

megéret a pusztulásra...
A hulladéktörvény egyértelműsítette, hogy a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerülnek. Aki ezekből eltulajdonít, az lopást követ el – tudatta a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

orientpress.hu/119066


egyetemen nem indul mostanában ilyen izé ..politikus képző tanfolyam (alkoholról ad papír, jó ivó - jó hazudozó - jó politikus)

mennék

kéne a zsé
Most hallom, "irreális nyelvvizsga-követelmények miatt nem kapnak diplomát 18-20%-an, ezért némely szakokon elengednék ezt a feltételt, ahol nem szükséges a munka ellátásához"? Mi a tök ez? Hol szükséges? Idegenvezetőnél? Mert jogász, orvos, közgazdász meglehet nyelvvizsga nélkül is, de még a mérnök, meg mindenki... na jó, a nyelvtanárnál talán valóban szükséges... nem is értem... szerintem, aki le tudja írni a saját és orbán nevét három helyesírási hibával az kapjon általános iskolai bizonyítványt, a két hibás érettségit, egy hibával egyetemi végzettség járjon, hibátlan telhesítményt doktori fokozattal jutalnazzák... habár az exelnök még ennek fényében sem jogosult a dr előtagra... bár valljuk be, tényleg nem egyszerű a neve... annyi hibázási lehetőség van a "Pál" betűalakban...
@Fabius:
Helló !
Azért ez gáz hogy egy demokráciában azon kell gondolkoznod hogy milyen proxy -ról írsz , hogy bújj el.
NA EZ A GÁZ :(
@sírbateszezazegész:

Nem vagyok szigorú, de van egy pont, amitől kezdve a hányinger nem legyűrhető.
Addig-addig edzett, míg megugrotta.
@guma:

Szokás szerint túloz:) Kétszer javítottam:)
@Dr. jenőke (jenőke):
Én sose lopnám el szíjjártót, engem ne piszkáljon az FKF!
Pláne a francnak van gusztusa olyanok között turkálni, mint ő.
Böeee...
Nem tudom naprakészen az eseményeket, de a poszthoz azt mondom, az a helyzet, hogy Zuglót mindig is kedveltem. Fasza és élhető kerület, egy-két pontjától eltekintve, de azok sem olyan vészesek.

Namostan, leírtam már szerintem, hogy nekem akkor szaladt tele az egész Terra Papcsák fostól a tököm, amikor a Zuglói lapok főszerkesztőjét nem tanáttam a helyin.
Fasza kis újság volt, szerettem.
Potom pénzért hirdettem benne és tele voltam melóval a kerületből. Mióta harsona lett, leszarom. Nem visz rá a lélek, hogy pénzt adjak oda, ahol annak ellenértéke, a „rábasztál bazmeg” deviza.
Tájékoztatnám Ferencet arról szívesen, hogy mi a véleménye a zuglói lakosságnak róla, de senkit sem akarok kényelmetlen helyzetbe hozni.

A Nagy Lajos kerál útján tanyázik, egy panelproli illetőségű, rezsicsökkentés szkeptikus kisebbség, aki a zászlajára tűzte a jelszót; „atyuska, csökkentsd magadat és boldogítsd az édes szülédet” – utóbbi felszólítás mikéntjét nem idézném szó szerint, vannak errefelé érzékenyebb lelkületű olvasók is. A lényege, hogy a végén anális protokollokat említ a lakosság eme reprezentatív része. Statisztikailag.

Feri nem lehet nyugodt, ezt bizton állíthatom. Sok ember véleményét ismerem Zuglóból, az arány egyenlőre fidesz:nem fidesz 02:08… csaxólok.
@Knósszosz: bazegh' hát buzi lett az a csóka is?

mondjuk .. elég furcsa lett a feje, olyan furcsán áll a haja

de.. most őszintén, magunk között vagyunk, ha a buzisággal ennyi zsét lehet keresni, akkor a közmunkásokat képezzék át politikusnak és buzinak

ez egy jó ötlet, .. hisz mindenkinek lesz munkája, mindenki hazudozhat szabadon, mindenkit meg fognak hívni a tévébe, ahol kap egy pohár vizet ha a hazudozástól kiszárad a torka

és farkalhat is szabadon feneket
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :) komolyan mondom, elolvasva a facsés kommenteket megsajnáltam vonát:)... azé ezekre támaszkodni:) beszarok rajtuk:)... most meg schmuk ekézi őket pont... megjegyzem a jobbikon egyébként múlhat a fidesz bukása... az mekkora fíling lenne:)... a helyzet továbbra is áll szerintem:)
@Orica Középföldi: ok kétszer, de az ideg azóta is bennem van... habár az "uúüű" nélküli szinonimák használatában óriási gyakorlatra tettem szert:))
@sírbateszezazegész:
Nyelvtanarnak a sajat szaknyelvbol nem szükseges. Nekem +egy masimbol kellett.

Az irrealis vizsgakovetelmenyek miatt (mar ahol) egy csomo diak lemorzsolodik. Kell-e egyaltalan vizsga? Aki felveszi a dh2-t es alair az menjen at!
@gnme:
Most télleg, kire gondúltál?
Ferire? Vagy...
@saravad: mi az a dh2?
(nem tudom eldönteni, most egyetértesz velem vagy sem?:))
@Knósszosz: dehogyis .. todmá' na, erre az izére gondoltam .. szíjgyáros vagy szíjfeszítő vagy mittomén hogy nevezik a kocsmákban az ilyen skin head-et
@sírbateszezazegész: Szia!
A tegnap este fölvázolt kereskedelmi konstrukciód kiváló a különlegesen fejlett magyar gazdasági szférában.

Magam sem értem, miért bíbelődik a világ többsége mindenféle tervekkel és utókalkulációkkal, kts-haszon elemzésekkel és kontrollinggal.
A fakütyü a tuti biznisz.
@sírbateszezazegész: Álljon is, hiszen mi is a fidesz bukását szeretnénk. :)
@Knósszosz:
Aki egy Szíjártót sem lopott még életében, lehet rendes ember?

Más megközelítésben: a hajléktalanok kereső tevékenységét korlátozza ez a rendelkezés.
Légy óvatos! Börtönviselté válást eredményez. Hagyd a keresést másra...
Azért az is jópofa, hogy a szombathelyi mszp 1millát dobott fel vamzerkodásért/fő!:)) szép új világ lesz moon, bárki is nyer '14-ben:)
@sírbateszezazegész: Amúgy van akire nem támaszkodik max. várja a szavazatukat.:)
@gnme: Szerintem nem a hajával van baj. A baj az hogy ő lóg ki alóla.
@Habakuk999: szia:) csak arra akartam célozni, óvatosan az aprólékos tervezés bűvkörével:)... sok ilyet láttam, de mindig az volt az alap, hogy a közösből fizetjük a költséget, a haszon meg privát:)... ami nem tervezés, hanem nyúlás:))... de az igaz, azt is el lehet cseszni:)
Mi lett a mecs tegnap? Nem láttam a neten:)
@sírbateszezazegész:
diákhitel2.

Vigyu, nem tandíj! Nincs tandíj.

amúgy ja, egyetértek. esetleg aki nem tudja leírni vitya nevét annak szabadjon rajzolni. nem vagyok híve az irrealis kovetelmenyeknek.
@Dr. jenőke (jenőke): ilyenek ezek a popsztárok, hupákolás, pinahaj .. pedig meg van mondva, hogy nehéz a popszakma

ment volna rocksztárnak, nem kéne farkalni csak piálni meg learatni a sikert

www.youtube.com/watch?v=oKBvvGAtWSA
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát aki jobbik szavazó létére kiakadt azon, hogy aláírták a papírt, ahhoz képest a faék egy hatodik nanotechnológiát képvisel:)... az mszp-seket még megértem valahol (ne menjünk bele ma ebbe, kérlek:)), de a jobbikosokat:)
@gnme:
A keleti ópen stratégájára gondolsz?
Nem is említettem szerintem, de az ő shengenje is fogaggya be azt, amire gondolok!
@saravad: ok rajzoljon... azon az exelnök is átmenne?
Vartam, hatha valaki belinkeli:

"Esélyes, hogy a kormány átveri az Európai Bizottságot (EB), de büntetlenül megússza. A 2013-as költségvetés uniós elszámolású hiánya ugyanis bőven 3 százalék felett alakulhat. Pedig alig több mint négy hónapja döntött úgy az EB, hogy kiengedi Magyarországot az ellene 2004 óta folyó túlzotthiány-eljárásból, mert a kabinet meggyőzte, idén és jövőre a 3 százalékos küszöb alatt tartja a deficitet. A költségvetés legutóbbi módosításával azonban a kormány lehet, hogy túlmegy a 3 százalékos határon, mégpedig nem kicsit."

hvg.hu/gazdasag/20130925_Orbanek_megint_bohocot_csinalnak_az_Europ
@Knósszosz: háát előttem van észak (a pálinkásüveg) hátam mögött dél (a kutya rágja a győrikekszet) jobbra a nap nyugszik (borsodi sör, de nemsoká elfogy) balra pedig kél (balra a bluetooth csip a laptop hálókártyáján, ezért jobboldaról az egeremet szarul érzékeli)

szal ennek alapján - tekintve hogy a sörben csökken az alkoholtartalom, ahogy az idő múlik - "azt gondolom, hogy" jó nagy legyen amit be kell fogadnia

:-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: most hallom reding is azt mondta a francia nyilatkozatokról, mint én reggel... nem is tehetsègtelen:)
@Dr. jenőke (jenőke):
Kösz, vigyázok!-:)))

Ha lehet, küldj egy személyre szabott verset altatónak, kérlek!

Nagy vagy ebben, komolyan!
Persze még nem dűlök ágyba, de ha nem esik nehezedre, jó lesz egy altató, hamajd...
Köszi, jó vagy-:))
@sírbateszezazegész: 4:0 ide

Hurcoltak már engem a parlamentben, mint a véres kardot, többet nem fog semmilyen pártocska sem, az több, mint valószínű.:))

kinőttem az ifjú titános hiúságosdiból.:)

Viszont a múlt héten Itáliában véletlenül, kívülállóként belecsöppentem magyar "biznicemanusok" és korrekt olasz vállalat tárgyalásába.

Mit tagadjam, tanulságos volt. Az olasznak külön protokollja volt hozzájuk.
Hungarikumok lettünk itt is.
@sírbateszezazegész: én nem akadtam ki, hogy aláírták. :)
@gnme:
-:DDD
Akkor neked is plusz sört (mer fogy) és mindent, amit szeretnél!!
Kösz!-:)
@Habakuk999: :) külön protokoll! ne máá!:) milyen udvarias vagy... nekem, innen!, a csizma tényleg keletre van:)) mintha ezt írtad volna tegnap, nem?:))
@gnme:
Küldtem valami, elszállt... bacca+
Mindegy, plusz izé és lájk!-:)))
Sört komolyan venni, az nem játék!!!
@Habakuk999: az olaszok mindig korrektek egyébként, ha nem veszed komolyan az általuk megadott határidőket... meg a specifikációt is kellő lazasággal kezeled... de a konyha, az tutti bene!!! :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mindjárt gondoltam:)... én sem állítanám rólad sosem, hogy hatodikgenerációs nanotechnológia vagy, tudod ugye?:)
Tök tudtam. Ilyen sunyi arccal csak rábaszni lehet.
@Knósszosz: várjál, most szóltak hogy hibáztam, vonjam le a konzekvenciát

aszongyák máshol kel a nap .. nem tudom, én reggel pedig a redőnyben látom, ott kel, nem?

vonjuk le (nem dikret volt, á)

:-D
@sírbateszezazegész:

Ez csülkös bableves lenne, ha lenne benne bab meg csülök. Korrekt egy leves.
Így hangzott, amit írtál:)))
@sírbateszezazegész: Azt el is várom, hogy Redingnél tehetségesebb légy. :) Amúgy mit mondott?
@sírbateszezazegész: Tényleg külön protokoll járt nekik.:)

Mivel megszállták őket a havi rendszerességgel reinkarnálódó, nagy számokat ígérő, ugyanakkor fizetni a cuccért nem tudó magyar vállalkozások, van egy külön magyaroknak járó eljárásrend, ha már ennyire háklis vagy a protokollra.:)

Az Infernóból ragadt rám jobban belegondolva.:)

A keleti piacokban van ráció, de kutya kemény lesz, azt kezdem látni, hogy valóban dolgozik az apparátus a megfelelő bilaterális gazdasági környezet kialakításán.
Vagyok, csak most megy on-line az atv-n a tét, bánóval. A legjobb műsor. Ilyen jól, csak az echo-s háttér-kép alatt szórakozom azon a három árvízkárosulton.
Azt szeretném megérni, ha avar-bolgár-bánó-boross-bogár-bayer kerekasztal-műsor lenne! Mekkora flash lehetne az! Ha szaniszló is bekerülne a műsorba, a kánaán jönne el nekem!:))
@gnme: Ja!
Vonjad lefele, én is azt teszem.
Az emútt éjszak-a semmit sem aludtam, most pótolni köllene, erre késztetést is érzek, ölég komolyan.

Szóval nem meneküléss tőled plö, álmos vagyok, ilyen prózaji. Jó éjt!!-:D
Az E14-hívőknek (csak az erősebb idegzetűeknek)
Lehet zokogni..
www.tarki.hu/hu/research/elect/gppref_table_03.html
@Dr. jenőke (jenőke):
ha kiteszek valamit lomtalanításkor, de meggondolom magam és visszaviszem.......
akkor megbüntetnek????
ha véletlenül (lomtalanításkor) megyek hazafalé a bevásárlásból és egy pillanatra leteszem a ház előtt a csomagomat....
akkor az onnantól kezdve az államé????
ha a gyerek labdája kirepül a kerítésen (lomtalanításkor).......
nem hozhatom vissza?????
Ezek amelett, hogy hintalovak, konkrétan ártatlanok.
@punkfrog: :)

akkor én angliában tolvaj voltam mert az albérletemet az utcai lomhalmazból rendeztem be
ősi egyetemista szokás szerint
@Habakuk999: az jó, ha épül... csak árunk nincs amit oda vigyünk... technológia-transzfer sem igazán... ide meg akik jönnének, azok inkább ne jöjjenek... én most ezt látom, bocs:)
@E.Csaba:
hívő? Max. támogató v. szimpatizáns, nem?

Volt korabban h a babakotveny otodere esett az allamositas ota. Az pl. kb. 50e csaladrol vett minta.
@gipsz.jakab: könnyű volt neked: Anglia viktoriánus.
Magyarország meg viktoriátus:)
@punkfrog:
Miután ingyenesen juttattad a hulladékot, ez ajándékozásnak minősül. Ha visszaveszed, vagy később visszakéred, nem probléma, de csak akkor, ha mellékelsz egy közjegyző előtt tett (vagy két tanúval tanúsított) nyilatkozatot, hogy a megajándékozott méltatlanná vált az ajándékra.
Nektek nem írta ki a blog, hogy karbantartást végez?
@E.Csaba:
nagyon erdekes a tablazat, foleg az, hogy mekkora hatalmas a szoras honaprol honapra. ebbol azt a kovetkeztetest vonom le, hogy szart sem ernek a kozvelemenykutatok.
@punkfrog:

Szellemes, de viccnek is rossz:)
@punkfrog: :)))

@sírbateszezazegész: deee... sünetelt vagy süketelt...
addig sajna kénytelen voltam dolgozni mert unatkoztam....
@gipsz.jakab:
Angliában az egy főre jutó értelem nagyobb annál, hogy ilyen módon tegyék keresőképtelenné a hajléktalanokat.
Ha én egy szolgáltatásért fizetek, akkor NEM ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉST KÖTÖTTEM.
@Orica Középföldi:
Kihasználom ittlétedet, és kívánok jó éjszakát:

Ladányi Mihály
ABC

És a nyugdíjas Jóisten
előkotorja drótkeretes szemüvegét
és az ábécéből
kihúzza a fölösleget:
Á mint Áldozatkészség,
B mint Barikád nem kell, de a
C mint Cinizmusra még szükség lehet.
E mint Ellenség elavult,
helyét viszont szépen kitölti a
H mint Hízelgés,
I mint Idegenedés,
J mint Jóakarat.
Mert a nyugdíjas Jóisten már szereti a
K mint kompromisszumokat.
L mint Ladányinál kicsikét tétovázik, viszont az
M mint Megbékélés megmarad.
N, oh az N,
szemét lesütve mondja:
nahát ez a Nacionalizmus, nocsak,
s O mint Osztozkodás is tetszik neki.
Sz Sz Sz dörmögi,
s a levegőbe szagol:
ez a T mint Tulajdon
na, végre megint itt van! Ezt várta U
és felesége Vé
ezt várta Zé
s ezt várta XY is titokban.

Mindenkinek szép álmokat.
Csak, hogy szépen záródjon ez a nap is. :)

Kövér: Ha visszatér a baloldal, ennek az országnak vége

index.hu/belfold/2013/09/25/kover/
@Dr. jenőke (jenőke): ezentúl csak közjegyzővel közlekedem!
másra is jó!:)
@punkfrog:
Ha van közjegyzőre jogosítványod, akkor rendben. Ha nincs, marad roller.
@Orica Középföldi:
Ma ilyen nap van.

Gárdonyi Géza:
Álom (részlet)

Mi szép volt: tizennyolcz éves szívvel
a szomszéd kertben lopni a napot.
Magunk voltunk csak Örzsikével
És dicsértük a széna-illatot.
Majd elmerengve álltunk: kéz a kézben.
Így hajlik össze minden kis virág...
A nyáj kolompja kong az erdőszélen.
És hallgatjuk a pásztorfurulyát.

És este, mikor felszáll a homály,
s az égen égnek apró csillagok,
megbújva várjuk a kis kapunál,
a míg az öreg bakter elkopog.
S aztán, ha olykor össze is súgunk,
- Te édes, kedves...- ennél nincs tovább.
Egymást ölelve ébren álmodunk,
és hallgatjuk a pásztorfurulyát.
Erről jut eszembe!
A hajléktalan törvényt elfogadták már?
Meghatározták a hajléktalan fogalmát?
Ha valaki koszos és büdös, de van bejelentett lakcíme, állhat az aluljáróban?
Ellenben ha valaki tényleg hajléktalan de rendben van a komfort zónája akkor elviszik?
Ha lenne időm rá, nap mint nap provokálnám őket koszos ruhában egy üveg borral a kezemben, zsebemben a lakcímkártyámmal.
És ezek azt hiszik magukról, hogy jogászok!
@punkfrog:
Komolyra véve: a tulajdonszerzés szabályait a Polgári törvénykönyv hivatott tartalmazni, nem a szabálysértési.
Valaki nagyon nem tudta mit csinál.
A hulladékot birtokba adják - begyűjtés és szállítás - arra az időszakra, míg el nem szállítják rendeltetési helyére.
@punkfrog: ne hidd hogy okosabb vagy mint egy fid eszes....

(fideSS definíció)
hajléktalan = az akit mi annak mondunk...
fellebbezni a fődakota kirájhoz lehet (de csak mecs után)
@punkfrog:
es hol kene eletvitelszeruen tartozkodni annak akinek nincs haza se penze? Allampolgarsagtol senkit nem lehet megfosztani (meg) akkor meg hol legyen?

Ezek az agyhalottak legszivesebben betiltanak a fogamzasgatlast, ab-t, mer az elethez valo jog stb.
aztan kinyirjak a folosleget utolag? lsdmeg eü.
@Dr. jenőke (jenőke): ráadásul
"Befellegzett a lominak: börtönbe mehet, aki kárt okoz a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek."
mivel okoznak kárt?
kevesebb szemetet kell elszállítania a főkefének?
szerintem van bőven illegális szemétlerakó amivel foglalkozhatnának.
na de tudjuk miről szól ez az egész...:(((
„Az új törvény célja, hogy megszűnjön az a rossz gyakorlat, amikor a kirakott hulladékokat hatalmas területen szórják szét az abban kutakodók”

agyatlan barmok...
akkor a SZEMETELÉST KÉNE BÜNTETNI,
nema zt aki a szemetet összesszedi és haszno szittya...
@gipsz.jakab: "hajléktalan = az akit mi annak mondunk..."
igen.
de rengetegen nem értik ezt.
a fidesz bárkit kinevezhet bárminek!
@punkfrog: ?????? és ????

erre kaptak kétharmadot ők a bolseVIKI pártya....

2 706 292 dalolva ment...
@punkfrog:

nagy felhatalmazás...
nagy változás...
pontosabban állandó változás....
ez a komenyista dialektika...
Az ugye megvan, hogy most nem hallom a Nokiás dobozos dumát?
Abba mennyi fért?
Szaros 2-3 millió?
Száz milliócskát mennyi idő alatt, miben hordták be a zelszámoltatós kormánymeghízott ettársnak?
Ráadásul ez csak 1, azaz egy vállalkozó, akinek tele lett a töke a sok pártgecivel - jó, csak az anyagi sértettsége okán, de akkor is...
Abból tellett volna azért valamivel pöpecebb budira is, de hát tudjuk, ők csínján bánnak a KÖZpénzzel, amilyen fillérbaszó népek ezek.
Nem lehet minden Mercedes-ből!
Mondhatom, hogy az ilyen politikus aljanép, a vezérével együtt egy utolsó féreg, szarrágó, tetű banda?
Csak mert állítólag ilyent nem szabad mondani, inkább nem mondom, csak gondolom!
Azt még lehet???
Troll invázió se védte a sunyi, rókaképűt - tehát elengedték a kezét, nehogy magával rántsa a többi bűnöző haverját. Értem én...
Olyan szép is ez, a korrupció elleni élharcostól, a Párt öklétől, magától, a megtestesült jogászi, ügyvédi becsületességtől... KOMOLYAN!
Ráadásul az összes hasonló ott a kupolás kupiban, csak ennél gyengébb képességekkel!
Szóval, ha a parlamenti létszámmal és csekélyebb sunnyogásokkal és sik... sikításokkal számolunk, legalább 3-5 hasonló bulit feltételezve per kopf (mert hát vannak, akik nem olyan termékenyek), akár kisebb tételekkel is, akkor simán összejön 800-1000 milliárd, amit ello... kreatívan elszámoltak a tisztelt KÉPVISELŐINK.
Én korrekt gyerek lennék velük, ha visszaadják, akkor szabadon távozhatnak az országból a családjukkal, leadva az útlevelüket a határon...
@saravad:
Há'de még! :)
Szerinted ennek a tizedéért nem kéne már ülnie ennek a tetű népségnek a kisebbségi haverjaikkal együtt a sitten?
A dicső szügyészségünk kimossa a szarból a sok pártgecit. Szétlopják az országot, agyilag lebutítják a népet, elqrják a gyerekeink jövőjét is.
Viszont agyhalott népek élvezhetik, hisz apránként már a budipapír gyár is NEMZETI...
A parasztja meg akkor bólogat, evégre NEMZETI lófaszt kap a seggébe, meg még egy NEMZETI lófaszt a kezébe is, hogy legyen mit nyalakodnia...
NEMZETI! Ez a lényeg nekik... Szánalom ez az ország, tényleg...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
jaja...

No de mi derült ki amit eddig nem tudtunk? Semmi. Vidéki védi Papcsákot, esetleg majd selmeci is megalaz minket egy megszolalassal a qmany meg bosszubol meg 3 stadionra ad lovet. Vagy iger. Tenyleg, a felcsutin kivul epul mashol is mar?
'Finkelstein a nép és itt a magyar nép birkaságára, butaságára, tanulatlan tahóságára alapoz', akiknek mindegy, mit és hogyan ömlesztenek az orruk elé, mert 'mindent, ami szar, azt megeszik'.

www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/orban-finkelstein-a-nep-bizonyitek-nelkul-elitelheto
@Dr. jenőke (jenőke): Az a baj a cikk "írójával", hogy egy szektás ufóhívő náci paranoid skizó fazon, aki annyira el van szállva, hogy még a jobbikból kilépő ultra radikális szélső jobbos arcok is kiugranának a fazon elől a csukott ablakon második emeletről ...
Kb. ami értékelhető a cikkben Finkelsteinről, azt 20 másik helyen leírták elmúlt 1 évben vagy régebben. A többi meg az ő agymenése. Bár tény, hogy néha úgy kezelik az EÜ-t, oktatást, béreket mint ha egy Nemzeti Tajgetoszt építenének, de ki van zárva, hogy direkt.
Kártékony a baloldal számára Gyurcsány Ferenc – erről Medgyessy Péter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

mno.hu/ahirtvhirei/medgyessy-kartekonynak-tartja-gyurcsanyt-1186225
Az már volt, hogy Meggyes nem akar lemondani?

"Nem felejtettük el őt megkérdezni, de az okozhat disszonanciát, hogy Tamás egy magán- vagy háttérbeszélgetést talán nem tekint a saját, hivatalos álláspontjának."

:DDDDDD
@Dr. jenőke (jenőke): Medgyessyt Gyurcsány emberei golyózták ki, csodálkoznék, ha ő mást mondana.
@E.Csaba:
És tegyük hozzá magabiztosan: Gyurcsány pedig visz, és nem hoz!:D
@komplikato:

" Bár tény, hogy néha úgy kezelik az EÜ-t, oktatást, béreket mint ha egy Nemzeti Tajgetoszt építenének, de ki van zárva, hogy direkt."

Hanem? Véletlenül? Néha? Ne hülyéskedj már!
@Dr. jenőke (jenőke):

Tagadhatatlan, Megyóra kártékony volt. De ez a kiterjesztés pont tőle, kissé elnagyolt:)
@Dr. jenőke (jenőke):

Ugye nem tekinted fix tájékozódási pontnak Molnár F. írásait?
Bazz... mire fel ez a nagy meglepődés?
Sejtették, csak nem tudták?
Na, most már azért világos talán a korlátoltabb tanaraknak is, hogy mi, merre, hová...

"Aláírsz vagy mész! - zsarolással törik meg a tanárok ellenállását"
hvg.hu/itthon/20130926_Oktatasi_kaosz_rendszerbol_eltunt_pedagog
@komplikato: "Bár tény, hogy néha úgy kezelik az EÜ-t, oktatást, béreket mint ha egy Nemzeti Tajgetoszt építenének, de ki van zárva, hogy direkt. "
Ki van zárva, hogy nem. Ezt hívtam társadalom szociális abortusz-programjának.
endresy.blogspot.hu/2013/09/ismet-tarsadalom-szocialis-abortuszarol.html
Ez csak az egyik ügye Papcsák Ferenc remekembernek. Már ami köztudott.

Mondjuk, azt nem értem, hogy a helyi Fidesz miért is viseli el ezt a megaláztatást, amit a központból kap.

Értem én, hogy a Fidesz nem demokratikus párt - nem az, nézzétek meg, milyen jogkörei vannak a vezetésnek és milyenek a helyi szervezeteknek - de azért gerinc is van a világon.
Kövér László, a parlament elnöke szokatlan nyíltsággal beszélt arról, hogy ha a nép le meri szavazni őket, Viktorékkal karöltve kivégzik ezt az országot a picsába! Itt nem lophat más, csak ők!

Kövér: Ha visszatér a baloldal,
ennek az országnak vége
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F25%2Fkover%2F
@Orica Középföldi:
Persze, hogy nem. Szokásomtól eltérően nem néztem meg, hogy ki a "szerző".
>Nem lepne meg, ha "hirtelen" benned is feltámadna a belátás képessége, mint Meggyes Tamásban.
Én úgy hallottam, Meggyes folytatni akarja.

A mondat helyesen: Nem lepne meg, a Fidesz téged is lehúzna, mint a másnapos szart.
@NemNick: Akinek a fideszben volt gerince, az a 90-es évek első felében otthagyta őket, mert látta, mi folyik a pártban.
@nemecsek ernő áruló: hat tenyleg ideje lenne, hogy orbanisztannak egyszer s mindenkorra vege legyen...
atlatszo.hu/2013/09/25/birosag-ele-citalja-orban-vejet-egy-atvert-alvallalkozo/
"Adva van tehát egy cég, amelyik fővállalkozóként a legdrágább árajánlattal elnyer egy nettó 500 millió forintos projektet. A projekt némi csúszással ugyan, de rendben elkészül, a beruházó ki is fizeti a fővállalkozót. Az viszont nem fizeti ki azt az alvállalkozót, amelyik a munkát ténylegesen elvégezte. Az alvállalkozó egy idő után már csak túlélni szeretné a projektet, de a fővállalkozó inkább perre megy: kis szerencsével egy idő után esetleg maga a NAV kezdeményezi az alvállalkozó ellen a felszámolást. A történetbe ezen a ponton szoktak belépni a baráti felszámolók, akik aztán a cég irányítását átvéve végképp megoldják a problémát. Ez a történet viszont egy ponton biztosan különbözik a többitől: a nem fizető fővállalkozó cég tényleges tulajdonosa Nyerges Zsolt és Simicska Lajos, a vezérigazgatója pedig Orbán Viktor veje. A következő tárgyaláson éppen őt, Tiborcz Istvánt hallgatja meg a bíróság."
@nemecsek ernő áruló:

Ez pontosan így van, és nem mellesleg következik belőle az is, hogy épelméjű ember már akkor sem szavazott a Fideszre.
@nemecsek ernő áruló: Meeegint ez a tipikus libsibolsi rettegés!:))

Amúgy ennek az országnak akkor lesz vége,ha maradnak ezek a tetvek.
van még kérdés???

Aláírsz vagy mész! - zsarolással törik meg a tanárok ellenállását

Egyre több felháborodott tanár számol be arról, hogy megtagadta a rákényszerített új kinevezés aláírását, mert vagy csökken a fizetése, vagy nem ért egyet a kötelező kari tagsággal, esetleg mindkettő. Van olyan, aki egyszerűen eltűnt a rendszerből, sokakat pedig megfenyegettek.

hvg.hu/itthon/20130926_Oktatasi_kaosz_rendszerbol_eltunt_pedagog
@nemecsek ernő áruló: Peersze,mint a zsdsz-es Fodor Gabika ugye?:))

De úgy érzem inkább ő maradt az elveinél,míg a többiek az érdekeik után mentek.
Lecsapott a Reuters Bajnaira és Mesterházyra

A 2014-es választás népszavazás lesz Orbán Viktorról – mondta a Reutersnek adott páros interjúban Mesterházy Attila. Bajnai Gordon ugyanitt arról beszélt, hogy a pénzügyi és távközlési szektort, illetve az energiaipart érintő különadókat fokozatosan kell csökkenteni, mert az alacsony költségvetési hiány veszélyeztetése nélkül kell megteremteni a növekedést.

hvg.hu/itthon/20130926_reuters_bajnai_mesterhazy
@kifordított nagyanyó: Nyilván te nem ismered őket annyira, mint én. Hihetsz nekem: ha a nép lesz olyan hülye, hogy leváltsa Viktort, ezek viszik magukkal a szakadékba. 2002-ben a minisztériumokból MINDENT, de úgy, hogy szó szerint értsd: _MINDENT_ elloptak a kormányváltáskor. A nyomtatókból a tintapatront vitték, a székek, és az asztalok sem maradtak meg. Szerinted egy ilyen forradalmi 4 év után mi marad az országból, ha el merészeljük küldeni őket, úgy, hogy Viktor kézi vezérlésével működik a legutolsó falusi kifőzde is?
kommancsok (mszp+dk+liba) választási programja/szlogenje:

"Azt hiszi hogy a fideSS már mindent ellopott? hát nem ! Mi megmutattyuk !"
@gipsz.jakab:

Mondtam már, hogy ne libázz! A sorból valaki kimaradt.
@nemecsek ernő áruló: plusz a palyaztatas nelkul gyorsban privatizalt 12 allami gazdasag, plusz a mindenhol otthagyott beepitett emberek akikkel megbenitottak az utanuk kovetkezo kormanyt. mint pl polt peter, aki az orbanek elleni vademelesi javaslatot - tehat a rendorsegi nyomozas eredmenyekent az ugyeszsegtol kert intezkedest.. - elevulesig tologatta...

hat igen
nem lesz konnyu rendszert valtanotok.
@Orica Középföldi: siffer meg a vona? orbánseggjukából ? a két here?
@nemecsek ernő áruló: Ehh ebben igazad van és ebben egyet is értünk!
Bocsi de eléggé félreértettelek most!:))
Én most ilyen tömegbe lövetésre meg ilyenekre gondoltam.:))
Álmos vagyok fárasztó volt az éjszaka.:))
De az tény és való,hogy viktor olyan,hogy ha nem ő van akkor legyen rossz mindenkinek!
2002-ben is amikor elvesztették a választásokat,gyorsan elszórtak még valami 600 milliárdot ha jól emlékszem (lehet,hogy nem) amit már a szociknak kellett kifizetni.
@ausländer Sipi: Szóval a szadesznál valami nagyon félrement...
@kifordított nagyanyó: "Én most ilyen tömegbe lövetésre meg ilyenekre gondoltam.:))"

szerinted kover es orban nem eleg orult, pinter nem elegge bunozo hozza?

plane, ha konnyen lehet, hogy lecsukjak oket egy uj kormany eseten.
@ausländer Sipi: Igen,ezt is kinézem belőlük,és ahogy leírtam eszembe jutott de ernő most valszeg nem erre gondolt én meg félreértettem.:))
Már aludnom kéne.
@kifordított nagyanyó: a szadesz ugyanarra futott ra, amire en szoktam. hogy a magyar emberek nem birjak a kritikat, a tudas es az ismeretek megosztasat arrogancianak, bekepzeltsegnek hiszik, az egyenesseget meg sertesnek.

valo igaz, Mao nem kepes felfogni esszel a liberalizmust. annak elonyeit sem kepes megerteni.

de tudod, ha a kacsa nem tud uszni nem a viz a hulye, azt mondjak:-)

a vilag tulnyomo resze liberalis, a prosperalo gazdasagok a liberalizmusra epulnek. tehat a jolet elkerulhetetlen utja a liberalizmus, a tarsadalmi kiegyezes es tolerancia. ez pedig az szdsz modszereivel fog csak mukodni. na nem az utolso par ev horngabikas es fodrogabikas szdszere gondoltam...
@kifordított nagyanyó: en meg kicsit masnapos vagyok...

az az utolso ket rum nem kellett volna, lehet:-DD
Nagyon elegáns előadásban és politikailag korrekt tálalásban megfogalmazva: nem különösebben kedvelem a blogot, enyhén részrehajló és néhol kettős mércével dolgozó posztjai miatt.
Messzeföldön híres objektivitásom okán azonban kénytelen vagyok elismerni, hogy nyelvezete, humora és gyilkos pontosságú stílusa miatt gyakran elolvasom, ha a téma jellege erre késztet, s e tekintetben valójában ritkán csalódom. A poszt írója , -s ez nem vitás- akivel egy magyar polgárháborúban egymást lőnénk és akasztanánk, kétségtelenül egy intelligens, olvasott, jó íráskészségű ember.

Varánusz, kicsi gyík.
Mint szélsőségesen liberális mélymagyarfasisztanácistb Jobbik szavazó: Gratulálok. Tökéletes, vitriolos, pusztító erejű poszt.

“…Mondd, Feri, azon elgondolkodtál már, hogy a pártodnak se egy lebukott mutyizóra, se egy akkora balfaszra nincs szüksége a választások előtt, aki ennyire láma amekkorának most beállítani igyekszel magad? Ezzel az üggyel - bármi legyen is a vége - végképp olyan fájó ballaszttá váltál, mint a pisavezetékben elakadt húgykő. Nem lepne meg, ha "hirtelen" benned is feltámadna a belátás képessége, mint Meggyes Tamásban. “
Egyetértek. Ha ezeknek a hangfelvételen elhangzó állításoknak, csak a töredékrésze igaznak bizonyul, Orbán Apánk roppant morci lesz, az meg olyan, mint a feltüzelt és dühös Cheyenne: nem szép látvány.

Még egyszer: Gratulálok.

Ez pedig önmagáért beszél, kis kiegyenlítésként a posztra:

“…Amitől nagyon vicces az egész beszélgetés, az az őszinte felháborodás, ami ott remeg előbb a vállalkozó hangjában, aztán már az alpolgármesterében is. Amit afölött érznek, hogy Papcsákék nem úgy lopnak, ahogy illik, hanem szemtelen módon. Ez már szabadság, ez már szabadosság! A liberalizmusnak is vannak határai!...”

cink.hu/mi-a-legjobb-a-papcsak-fele-korrupcios-hangfelvetelben-1382297989
Köteles Lacának igaza van:
Kövér: Ha visszatér a baloldal, ennek az országnak vége (az Ő számára), mert tudja, hogy akkor lesz a nagy elszámoltatás és Ő lógni fog!
@ausländer Sipi:

"de tudod, ha a kacsa nem tud uszni nem a viz a hulye, azt mondjak:-)"

Én bizony láttam olyat, aki kacsának képzelte magát és a vízben derült ki, hát nem:))
@Kurt S. Earp: Én jobbik szavazó létemre talán olyan 3-4 írással nem értettem egyet eddig itt.
Bőrön ritka vagy,mint Geza.:))
Pedig lehetnél ott is többet.

@ausländer Sipi: Háttőő..ebben nem igazán értünk egyet!
Az egyik ok a bukásra,hogy együtt olvadtak a szocikkal.
Csak a szocik 45,a szadesz meg 5%-ból olvadt le.
Amúgy én tudom milyen hülyék tudunk lenni,de talán nem mindenben mi vagyunk a hibásak.
@felcsutisuttyo: midnig ez az akasztosdi...

a modszerek, baratom, a modszerek a fontosak:-)

de ha letrehoznatok valami alapot a fideszes prominensek bortonellatasara, akkor en abba a kalapba nagyon szivesen dobnek meg innen kintrol is..:-)
@kifordított nagyanyó: oke, az en vilagnezetem az egyen szabadsagabol es az abbol szarmazo automatikus felelossegebol indul ki.

tehat ha egy tarsadalom valamit rosszul csinal akkor az azert van, mert az azt alkoto egyenek, vagy azok jelentos tobbsege csinal valamit rosszul.

tehat en mindenkeppen az ott eloket hibaztatom azert, hogy az orszag abba a helyzetbe jutott, amibe. az ott elok alatt ertem az egysegsugaru vallakozot, aki amit lehet, elcsal, a melost, aki svarcba/felsvarcba melozik, palyazot aki levajaz, az elbiralot aki elfogadja es az "elitet" akik ezek kozott nottek fel es tanultek el a mindennapokban a sunyulas muveszetet es alkalmazzak most nagyban.
Ha valakit érdekel, hol van a véleménynyilvánítás határa

Zsidók deportálásában aktívan részt vevő, elítélt háborús bűnöst éltető molinót tömegrendezvényen elhelyezni szabad. A zuglói rendőrkapitányság legalábbis bűncselekmény hiányában utasította el a Fradi-MTK meccsen kihelyezett, Csatáry Lászlóra emlékező molinó ügyében érkezett feljelentést.

444.hu/2013/09/26/ha-valakit-erdekel-hol-van-a-velemenynyilvanitas-hatara/

----------------------------------

Már csak a bíróságban bízhat a baloldal Baján

Másodfokon a területi választási bizottság is elutasította a baloldal a Fidesz kampánycsendsértése, vagyis a szavazók szervezett utaztatása miatt benyújtott óvását, vagyis nem semmisítették meg a vasárnapi bajai időközi önkormányzati választás végeredményét. A baloldali pártoknak péntek 16 óráig van lehetőségük bírósághoz fordulni, de közben a győztes fideszes, Kovács Csaba csütörtök reggel kilenckor már leteheti képviselői esküjét.

444.hu/2013/09/26/mar-csak-a-birosagban-bizhat-a-baloldal-bajan/
@ausländer Sipi: Az ilyeneknek normális vezetés kéne,akit hagyni kéne dolgozni.
De ezt 98-ban baszták el szerintem,mikor leszavazták Bokrosékat.
Vona után nekem ő a leghitelesebb politikus.:))
Na jó,Vona előtt...
@kifordított nagyanyó: na itt a masik kulonbseg:-)

en hiszem azt, hogy addig kell pofoztatnia magat az elettel az embernek amig a helyes utat nem koveti. tudod, ez ilyen karma-dolog;-)

amikor masok mondjak meg, hogy mit tegyen valaki es mit ne, nem tapasztal, nem tanul, nem fejlodik.

marpedig a tanulas es fejlodes nagyon fontos az en velemenyem szerint.
@Kowalski, helyzetjelentést!: ez a kishitű coclibsik nyafogása...

amikor valójában a nemzetünk (az agysebészek+gurmék) a legmagasabb rendű rangú FAJTA...
na persze ezért a világ tökösei megijedtek... és a tuggyukkikkel... összeesküdtek és elnyomnak minket...
444.hu/2013/09/26/orban-viktor-szivattyugyarat-avat/

Ez de jó hír! Szerintem már többet is felavatott, mint kellene. Legalábbis a pénzszivattyúkat nem tartanánk szükségesnek.:-)9
@ausländer Sipi: Ez kicsit olyan:minden az utóbbi években (pláne utóbbi 3-ban) Baszódott el.
Pedig nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kik azok a bátrak? A közgyűlés tudomásom szerint ma dönt.
@AKIsTUDATLAN: Hát persze, hogy visz, még el fog 1-2%-ot szedni E14-től aki a KDNP szintjére fog süllyedni: olyan szatelit-párt lesz az MSZP mellett (már ha az MSZP nem mondja azt neki a teljesítményét látva, hogy fel is út le is út), mint ők a Fidesznek.
Tegnap rámentem Bajnai Gordon Facebook oldalára, ahol éppen egy lakossági fórumot ajánlott az emberek figyelmébe.Beleolvasva a hozzászólásokba, minden második/harmadik hozzászóló arról beszélt, hogy változtassanak a terveiken és álljanak össze a DK-val, mert ez így nagyon gyengusz. Kiváncsian várom, hogy a követőire vajon hallgat-e az exkormányfő..
@CSENDES: Elnézést a slendriánságért, természetesen képviselő testület.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Qra bosszant, hogy egy okos-bolond napokon keresztül tematizál simán okos embereket, teljesen fölöslegesen, mert értelmes vitát nem lehet vele kezdeményezni sem, mert nem a saját véleményét köpködi ide ez a link-linkelö-/már nem tudom ki nevezte így, de nagyon találóan/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Persze hogy szabad. Demokratikus jog, véleményszabadság.
Az igazán fontos kérdés az, hogy meleg író ne legyen a natban, a csóró ne építsen kunyhót és ne vigye el a más kidobott foteljét, ne lehessen óvszert árulni és a "mi, magyarok" kapjanak kiváltságokat pl. lehessen megalázni és megfélemlíteni a nem magyarokat. Ez így tisztességes, a Becsületes Magyar Emberek ideje eljött. Vagyis csak most fog.
@kifordított nagyanyó: dehogyis..
nem irja ezt. az utolso 3 ev tuneteit irja le. mert most mar nem az elbaszas folyamata van. ez mar az elbaszodas gyumolcse.

azt, hogy ezt a gyerekszobatlansagot ragadta meg es erositette fel a fidesz es hasznalta fel a maga hatalma erdekeben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lehet ra keszulni, hogy ugyanez lesz 2014ben. csak orszagosan;-)

mindenkeppen ajanlom az ebesz megfigyelok szigoru jelenletet.
@CSENDES: ehhh, beszoptam, ez még csak a maszopos képviselő, döntés még nem volt, neked van igazad, előbb ugrottam és csak utána néztem...
@KÁTÉó53éúétr6: komolyan, akkora talalmany az a tahotlanito gomb...:-)

hasznaljatok:-)
én csak azért szurkolok, hogy egyszer az ilyen papcsák-mazsu-lázár félék nagyon rossz emberekkel babráljanak ki. olyanokkal, akik nem csak egy hangfelvételt juttatnak el a médiához, hanem este egy sötét parkolóházban ha szerencséjük van, csak a végtagjaikat törik ripityára és akkor lehet majd szégyenkezve nyomni a süket szöveget arról, hogyan csúsztak el a fürdőkádban.
igazából olyan szintre jutottak nálam, hogy nem tudnék semmilyen sajnálatot vagy együttérzést mutatni akkor sem, ha csak lelőnék őket mint egy kutyát. az a sok-sok pénz, ami így elfolyik pártkasszákba vagy a mazsuhoz hasonló pitiáner patkányok zsebeibe nagyon hiányzik pl. az egészségügyből.
de az ilyen szemétládák soha nem fognak ezzel szembesülni, mert összeloptak már annyit, hogy megtehetik: külföldön gyógykezeltetik magukat, ha bajuk van, vagy soron kívüli ellátást élvezhetnek ha úgy adódik, mint az azőta kiderült. végtelenül undorító, mert mivel érdemel különb ellátást egy ilyen tolvaj, mint bármelyik állampolgár, aki maximum annyi kihágást követett el életében, hogy nem volt világítás a bringáján?...
de megint nem fog történni semmi,megint nem látom, hogy az emberek felhaborodnának és tüntetnének pölö papcsák hivatala előtt, vagy disznószarral kennék be jó vastagon a huszonmilliós mercijét.
@E.Csaba: Biztos, hogy a követői voltak?
@c.miller: "én csak azért szurkolok, hogy egyszer az ilyen papcsák-mazsu-lázár félék nagyon rossz emberekkel babráljanak ki."

ez azert nem fog bekovetkezni, mert ok a nagyon rossz emberek.
@ausländer Sipi: Erre írtam egy hosszabbat de inkább nem küldtem el.
Hosszas és zavaros lehetne.
De kicsit olyan:ha megvan mindened,kit érdekel,mit mondanak odafönt.
És ha még tényleg jó a vezető ott fönt.
@E.Csaba:

Biztos nem könnyű kihátrálni a zsákutcából, amibe belelavírozták magukat. Mert ezzel az egész stratégia elhibázottságát és a gyurcsányozás immoralitását kellene beismerniük és egyben sutba dobniuk. Sajnos akkor fogják csak ezt megtenni, ha úgy látják, érdekükben áll - de még azt sem lehet világosan látni, valójában mi áll az érdekükben. Folyamatos és azóta is egyértelmű a DK levegőnek nézése, ld. Reuters-interjú. Mindez nem kedvez annak, hogy nagyvonalúan eltekintsen mindettől mindenki, akiben csalódást és felháborodást keltett mindez, pedig mégis erre kellene törekedni. Ahogy egyébként megint csak Gyurcsány írta.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért kíváncsi vagyok még mit fognak megengedni maguknak.
@kifordított nagyanyó: "De kicsit olyan:ha megvan mindened,kit érdekel,mit mondanak odafönt."

engem:-)

en tipikusan az az alkat vagyok egyebkent, aki keptelen belesimulni a rendszerbe. es keptelen nem odaallni a jogfosztottak melle. es nem turi a tekintelyelvuseget.
@ausländer Sipi: De ha én erre azt mondom,hogy ebben benne volt a szadesz meg a liberalizmus,akkor megint vitázunk.
Na nem a fideszgecik viselkedésében,hanem az emberek viselkedésében.
@ausländer Sipi:
á hidd el, lesz olyan átvert épitési vállalkozó akinek minden mindegy alapon megéri majd felbérelni 3-4 szerb/ukrán, gyakorlott, hegyomlás méretű pénzbehajtót hogy ferink utána csak szívószálon keresztül legyen képes táplálkozni hónapokig a sote vip-szobájában....
az sem semmi, hogy a lézerlázár tyúkszemére ráléptek és jani az a fajta, aki még ezek közül is kiemelkedik szóval biztosan megoldja, hogy a papcsák brothers 2014-től szerényebbre legyen kénytelen venni a figurát. a végén majd csak egy maradhat, mint a vv-ben.
@ausländer Sipi: Akkor megint másképp:Képzelj el egy olyan helyet,ahol a vezető mindent megad a jónépnek,és nincs mi ellen tiltakozni!
Basszus!Lassan olyan idealista leszek,mint Fabius! XD
@ausländer Sipi: csak szólok, hogy a nemzetközi megfigyelők is eléggé be vannak korlátozva, csücsülhetnek egy központban, amibe mennek az államosított és ki tudja milyen választási adatok, és lehet nézni a csúcs szuper diagramokat, amik mögött ki tudja mi van.
@c.miller: akivel kibasznak igy, annak nem lesz penze ezekre.

ezen kivul elfelejted, hogy jelenleg a magyarorszagi keresztapa a belugyminiszter, aki az alvilagot is a kezeben tartja, tehat amikor egy vallalkozo elkezdene keresni ilyen embereket elobb jutna pinter fulebe, mint mielott megtalalna az illeto a szukseges "munkaerot"
@kifordított nagyanyó:
sőt továbbmegyek: janink viktort is képes lenne félreallítani az útból, hogy feltehesse a meggyet a szartorta tetejére. lesz ő még miniszterelnök jelölt, nem is olyan sokára mert viktoron látszik, azért megviseli ez a sok szar és nem azért teperte össze a milliárdos vagyont, hogy aztán ne élvezhesse...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na,reméltem,hogy az első hírt valaki itt is közli.
Talán még Fabius is ír majd egy dörgedelmes posztot erről.

@ausländer Sipi: Persze a probléma megoldása újabb problémát szül,és semmi sem lesz tökéletes.:))

Na de most már mennem kell aludni.
Viszlát mindenkinek!
@ausländer Sipi: Ne szomoríts tovább.:))

@c.miller: Hát kicserélni a szart a fosra,nem tudom érdemes e?:))

Na de téllegviszlát!:))
Annyira jó lenne leírni, hogy meglepődtem az egészen és felháborodtam.

De sajnos csak felháborodni tudok, meglepődni nem.
@V-PORT: a művészet minden esetben tanulsággal szolgál, vagyis nem értem
@ausländer Sipi:
sanyi sem tévedhetetlen, mindent ő sem tud. az ilyen csávóknak pont az a végzetük, hogy elhiszik magukról ők a jóisten és mindenkiben vigyázzba áll a szar, ha meghallják a nevét.
nos, akkor majd elköveti ő saját maga, ha nem tud erre már pénzt áldozni. ha semmid nem maradt, nincs mit veszítened.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Egyetértek.Nehéz már kihátrálni abból az útból, ahová bementek.Nem is fognak.A felvetésem költői volt.Azt figyelem érdeklődéssel, hogy mikor döbbennek rá a "szövetségben" arra, amit már itt többen felvetettek, hogy egyre reálisabb annak a veszélye, hogy az E14 listán nem jut be és vesznek a szavazatok.Tehát, hogy mikor jelentik be nagy csinnadrattával, hogy a szavazatmaximalizálás érdekében mégis csak közös listán fog indulni a két nagyreményű.A DK-t nem féltem, biztos, hogy bejutnak..
Kár ezt a szegény papcsákot bántani pár száz milla miatt!
Zugló elmúlt két évtizede a lenyúlásról, lopásról, korrupcióról szól.
Minden valószínűség szerint épp úgy, mint az egész országé is.
Zugló és papcsák csak csepp a tengerben.

Számtalan kisebb-nagyobb ügy marad felderítetlen – zöldterületek átminősítése és átjátszása, „furcsa” építési engedélyek - bár a vak is látta és a lakosság is tiltakozott.

De minden bizonnyal a legzsírosabb falat az új városközpont. Na, azt egy párt képtelen lett volna lezongorázni, abban, szerintem nyakig benne van az egész bagázs.
A kerület közlekedési szempontból neuralgikus pontján¸ a Bosnyákon terveznek plázát, önkormányzatot, piacot és még a jófene tudja, hogy mit. Mekkora csúszót fizethettek az engedélyezésért?
Mintha egyébként is nem lenne elegendő pláza a környéken? Lesz itt dugó napi 24 órában.

A sporttelepet tanuszodástól ledózerolták, hogy ne lehessen visszacsinálni. Évek óta van helyette gaztenger.

Szóval a papcsák csak az utolsó a sorban, sittes az elmúlt húsz év teljes garnitúrája.
Emlékezzünk csak a talpig becsületes kutaliknéra, vagy az oda-vissza szakértésre a VII. kerületiekkel.

Persze aki itt megbotlik, azért máshol még éppoly jó!
Mert mi szegény ország vagyunk és csak egy csőcselékre tellik!
@sírbateszezazegész: Aki akar az úgyis megtanul nyelvet. Legyen ez mindenkinek a szuverén döntése. Ha valaki úgy dönt, hogy ő biza nem fog nyelvet tanulni akkor úgy dönt, de akkor kalkulálja be a buksiba, hogy roszabb pozicióba fog kerülni a piacon. Ha valaki meg szeretne külföldön dolgozni, akkor az úgyis kezébe veszi a könyveket, és tanulja a nyelvet.
felnőtt emberek tudják mit csinálnak.
@Penivaldes: ezzel az erovel ez minden ismeretre igaz lehet es barki kaphat diplomat:-)
@ausländer Sipi:
/lehet, hogy csak mi vagyunk, feltéve, ha neked se ismerősöd, se rokonod nincs itthon, akiknek számít az itteni élete/

"Hazánkban - az új választási eljárási törvénynek köszönhetően - most különösen aktuális megvizsgálni a nemzetközi megfigyelő szervezet szerepét. Az új szabályozás ugyanis előírja, hogy nemzetközi megfigyelő csak a Nemzeti Választási Iroda elnökének döntése alapján lehet jelen a választáson. A döntés ellen semmilyen jogorvoslatnak nincs helye. Felmerülhet a kérdés, hogy az új szabály vajon ki ellen irányul. Ha a célpont az EBESZ, akkor az nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve."

tenytar.blog.hu/2013/07/04/mitol_lesz_a_2014-es_valasztas_szabad_es_tisztesseges
@ausländer Sipi: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kakukk, aki EBESZ-megfigyelőként vett részt 2000-ben a szerbiai elnökválasztáson, írta le, hogy semmi, a csalás sem segít, ha nem hiszi el senki, hogy győzhetnek. Fantasztikusan sok az analógia, csak sajnos pont a lényeg - ez a hangulat - hiányzik, és nehezen hihető, hogy addig létrejöjjön.

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/175332_gotov-je-a-szerb-analogia
@E.Csaba: választási matek alapján akár jó is lehet, közös lista, közös jelöltek, de akkor 27 listahely a DK-nak, akkor már a mindenki együttnek van értelme, mert különben megint hatalmas bukta az egész. Lehet ezt gyúrni, de a lényeg nem változik, győzni, csak mindenki együttel lehet.
@ausländer Sipi: nem egészen. a kockákat attól még minden hétre meg kell csinálni.:)
döntse el mindenki maga, hogy mit akar kezdeni a végzettségével. ha valaki megelégszik azzal, hogy kávét főz az idegennyelven tárgyalóknak akkor mit szóljunk be neki?. így döntött. az élet úgyis rákényszerít, hogy megtanulj nyelveket, ha akarsz valamit az élettől. de nem kötelező, viszont ha nem, akkor számolj ezzel és ezzel.
:)
@Amatőr: "Mert mi szegény ország vagyunk és csak egy csőcselékre tellik!"

ez az én szövegem... látod ijjenek a magyarok... palizálnak feszt:)

amugy +1 mafiára...
@Orica Középföldi: "Mondtam már, hogy ne libázz! A sorból valaki kimaradt. "

a libasorból ?

libázni csak pontosan szépen ahogy a kacsa megy a réten...
"ez az én szövegem..."

Bizonyíts!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt, már többször megrágtuk, persze, hogy így kellene, nem kérdés, de a realitás jelenleg az, hogy az MSZP-E14 inkább hajlandó biztos második helyezésre berendezkedni, mint bevenni másokat.Egyébként ezt már Szanyi hétvégén gyakorlatilag kerek perec kijelentette(nem pontos idézet) "Az MSZP nem önmaga ellensége:nem fog besegíteni egy leendő ellenzéki alternatívát(DK) a Parlamentbe.A Hír TV-n mondta a Versus című műsorban.
@Amatőr: amatőr vagy:)

én meg profi és kemény, és kicsit merev is: a jakab, a gipszember
@Penivaldes: "ha valaki megelégszik azzal, hogy kávét főz az idegennyelven tárgyalóknak akkor mit szóljunk be neki"

ehhez eleg egy gimnaziumi erettsegi is.
minek millikoat beleolni kozpenzbol a diplomajaba? minek egy fel piculat rakolteni egyaltalan?
@E.Csaba: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Marad racionális megoldásként Gyurcsány javaslata az utolsó pillanatos visszaléptetésekről (vagy addig mégis újratárgyalni a közös listát is). Például azon az alapon, hogy az E14 külön indulása tényleg szavazatvesztéshez vezethet, ha a tendenciák így maradnak.
@E.Csaba: akkor ki lehet mondani, hogy akinek ez a szar nem tetszik, jobban teszi, ha menekül, mert biztosra lehet venni az évtizedes narancskorszakot.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az otthon maradt rokonaimat - gyakorlatilag a szuleimrol beszelhetek csak - tamogatom. a barataimnak pedig amint megvetem a labam lehetoseget fogok kinalni.

en az orszagrol lemondtam. azon kevesekrol, akik az evek alatt bebizonyitottak, hogy szamitanak nekem pedig legjobb tudasom szerint fogok gondoskodni.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Igen, ez lehet az utolsó pillanat.Már látom is lelki szemeim előtt,amint a tizenegynéhány százalékos MSZP és az 2-3%-os E14 majd "nagylelkűen" felajánlja a 7-8%-os DK-nak azokat a helyeket,amelyeket az 1%-os DK kért.Most van egy 4%-os E14,akinek van annyi egyéni helye, mintha 30%-on állna, és van egy 5%-os DK,akinek nem osztanak lapot.Noooooormmáááááliiis!
@ausländer Sipi: attól még a válaszok nem "tahódnak"
@Kowalski, helyzetjelentést!: ez jo, nagyon jo.

csak hianyzik az osszefogas. ez a baj. igazbaol mesterhaziek meg mindig nem fogtak fel, hogy it okoznak azzal, hogy szabotaljak az osszefogast.

pedig tanulhattak volna mar abbol az esetbol, amikor kiadtak gyurcsanyt a fidesznek, hogy a fidesz nem lesz veluk kimeletes es a betyarbecsuletet hirbol sem ismeri. siman le fogja hugyozni az mszp fejetlen hullajat orban.
@ausländer Sipi: ja, csak a tudásod még nem fog múlni a vizsgádon. arra senki nem lesz kiváncsi, arra már igen, hogy képes vagy e beszélni az adott nyelven.
meglehet oldani az általad vázolt egyébként jogos észrevételt. tandíj. és aki már nyelvvizsgával jön, vagy időközben megcsinálja az kevesebbet fizet. aki meg nem, az többet fog fizetni. és rögtön nincs meg, hogy akkor mégishogy!?! ez ugyanolyan lehetne mint, hogy milyen átlagot produkálsz. egy bizonyos felett, visszakapod a befizetett összeget, alatta meg neked kell perkálnod.
@KÁTÉó53éúétr6: ez megint ugyanaz az eset, mint az ellenzeki osszefogas:-DDD
@ausländer Sipi: Mesterházyék??? Gyurcsány helyében hagynám őket a francba. Attisék meelégednek a csontokkal is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A narancskorszakhoz még egy kis adalék:
Tudjuk, hogy bármilyen faszság, ami elhagyta egy fideszes poiltikus száját,abból valóság lett.Tegnap sírva-röhögve olvastam a Medián elemzését, hogy a 2/3 ad megakadályozásához 2%-ot kell ledolgozni az MSZP-E14 csapatnak(masszív hazugság), mert rögtön beugrott Kövér Laca elmélkedése a rendeleti kormányzásról.
És ezek még mindig nem döbbentek rá, hogy mi vár ránk, ha a teljes összefogás nem jön létre:az, amit te írtál, jobb ha menekül, minden normális,amerre lát..
@gipsz.jakab: Szerintem ez a tipikusan fölösleges vita! Egyébként itt egy régebbi;

Amatőr 2011.07.08 17:33:47
@Andráska8:
Kis ország vagyunk, egy csőcselékre telik.
@E.Csaba: nem normális. ebből a DK tud profitálni, főleg a balra bizonytalanok körében. előtudják adni a mártírt akiket kiebrudáltak. aztán rögtön nő a szavazat.
@E.Csaba: A normális mindenképpen menekül, összefogással vagy anélkül is.
@E.Csaba: egyébként mint mondtam, lehet hogy így a jó. elvégre Ferencet azért valahol kiüldözték, és nem álltak mellé...és én azt mondom, hogy viperával nem alszunk egy kunyhóban. vagyis érted..
olyan összefogás meg nem kell, amit csak a közös ellenség tart össze, de az első adandó alkalommal agyonvágnák egymást.
@E.Csaba:
a sok szentéletű dervis, gondolok itt az ellenzéknek nevezett izére...a fideszt csakis és kizárólag a saját eszközeivel lehet legyőzni...nem sírni, meg zokogni kell a sötét sarokban (persze az ellenzéknek csúfolt csoport jó része aljas kétkulacsos és mindenhová bedug valamit a tűzbe hátha alapon valamelyik bejön mert márból nem tudnak megélni sem semmire sem jó aljas hazugok és ugyanolyan tolvajok akik most a nagytolvajnak nyalnak egy kis koncért)

szóval szét kell baszni az egészet mint tyúk a töreket
és utána összeseperni és meggyújtani és megsütni a pecsenyét a zsarátnokon

brühüyyy

mindenképpen nagy katsztrófa lesz, a legnagyobb akkor ha ezek maradnak
@Penivaldes: Értem én persze, hogy értem,csak azt nem értem, hogy egy olyan területen,ahol viperák is vannak,miért akarnak vizisiklók lenni a falkavezérek.Kicsit furán sikeredett a megfogalmazás, de azért érted..
Eszerint Hende volt kampányfőnöke, a szombathelyi alpolgármester a kokainozó fideszes.

egyenlito.blog.hu/2013/09/26/igy_drogozik_a_szombathelyi_alpolgarmester_video
Rejtett kamerával vették fel
a kokainozó politikust
A videón az egyik szombathelyi alpolgármesterhez hasonló férfi szippantja fel a csíkot

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F26%2Frejtett_kameraval_vettek_fel_a_kokainozo_politikust%2F
@E.Csaba: ja ja, csak ugye én most a vipera alatt nem a fideszéket értem...
@E.Csaba: miért kell olyat mondani, pont neki, ami egyértelműen baromság, az a minimális hozzáértő imidzs amije megvolt, az is száll a szélben.
@gipsz.jakab: lebuktál :D

A magyar fogyasztók már felnőttek a világhoz, Gipsz Jakab például divatos minianimációban mutatta meg, hogy mi a baja a kakaó csomagolásával. A Mizo szarik rá.

cink.hu/animgifben-reklamalt-a-mizonal-letojtak-1398654860
@rodeo36: Ó, attól még nagyon messze van ez a társadalom sajnos.Itt nem lesz tisztítótűz,ez itt még nagyon messze van.Még egy egészséges tüntetést sem tudtunk felmutatni,ahol jelentős tömegről beszélhetünk.Igen sírunk zokogunk:magyarázom a szomszédnak mi a probléma, és látom, hogy nem érti, az a válasza végül, hogy "de milyen szépen beszélt a Miniszterelnök úr a debreceni templomban".És ne kerülgessen a "sírás"?
@Penivaldes: Tudom, hogy Gyurcsányra gondoltál.
@E.Csaba: nem, nem szoktam rá gondolni.)
arra gondoltam, hogy szerintem az mszp most is ugyanazt tenné vele mint anno.
Jó reggelt, szép napot mindenkinek!
@Penivaldes: Hát,...igen, de nem hiába akar a DK külön frakcióként működni a jövőben a választások után.Na mindegy Peni, ezt a nem is olyan távoli jövő megmutatja, hogy mit varázsolnak össze a tisztelt urak/hölgyek.
@Penivaldes: Ő dél körül szokott jönni. ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Oszkó a következő napokban azt is letagadja majd, hogy ismerte őt:-)
@E.Csaba:
a sírós és már hibbant nagyik és nagypapik akik assziszik hogy visszajött a Kádár és nem láttyák a sok a maszlag között a rablót aki az ő csirkefarháttyát is ellopja mert csak cum trucc mert megteheti

a tisztítótűz mindenképpen meglesz de nem mindegy ki lesz a tűzben és ki lesz aki a tüzet táplálja

brühüyyy

idő kérdés

szerintem, mivel az ország már régen államcsődben van de takargattyák nem késik sokat
@rodeo36: " takargattyák "

mijjen szöveg ez ????? palizálás !!!
@Penivaldes:
korán kel, mikor nálatok dél van nála kora hajnali 10 óra...

esetleg 11 és mással van elfoglalva esetleg teszi azt amiből él?

brühüyyy

ő nem főállású mint némely szárnyasok?
@E.Csaba: Egyáltalán nem mondott ilyet.
@Penivaldes: szia:) csak később jelentkeztem be:)
védelmi pénz:

Tarlós 8 milliót ad a főpolgármesteri keretéből a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak
MTI/Máthé Zoltán

Ez az az alapítvány, ami tudják kié.

444.hu/2013/09/26/tarlos-istvan-a-fovarosi-kozgyulesben/
ööööööööööööööööööö

Gumibotot kaptak a közteresek
Reszkessetek, iskolakerülők: a közterület-felügyelők­nek a gumibot mellett hamarosan bilincsük is lesz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2013%2F09%2F26%2Fgumibotot_kaptak_a_kozteresek%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: sőt kalodába zárjuk azokat akik iskolaidőben kószálnak
@rodeo36: Milyen szárnyasra gondoltál??? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezért kell a gumibot. Van igény a rendre s van szándék is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kendermagosra...kappan jó kövér...levesbe való

sok zőccséggel és erős paprikával, és a többi hozzávalóval én cérnametélttel

és semmi rablómese a tikban

brühüyyy

linkségek nélkűl
@gipsz.jakab:

" ne engemm libáztass bajnai miatt"

De igen. Ha az a cél, hogy gábriellel egy szinten tanyázz, akkor szólj. Ketrec, mint említettem:))
Ezt Nyúlnak, tegnap volt az emberről egy film a tvben, nagyon jó házakat épített... csak úgy érdekességként... jobb, mint a mandátum-latolgatás :)) fr.m.wikipedia.org/wiki/Patrick_Bouchain
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
rendnek kő' lönnyi...azt a jebuzeussát nekijje vala

ha már éhezik és nincs píííízzze legalább vigyázzban mennyen a zuccán

egyenlóden és bakancs is be lesz vezetve?

brühüyyy
@saravad: @rodeo36: aha

Szekszárdon tilos leírni a Hadházy nevet

A helyi lap főszerkesztőjének állásába került Szekszárdon, hogy le merték írni a Hadházy nevet. Pedig nem is a trafikmutyiról beszámoló volt fideszes képviselőről, hanem az édesapjáról volt szó, akivel interjút kellett volna készíteni, de inkább a rovatot is megszüntették. A polgármester a csütörtöki közgyűlésen nem cáfolta Hadházy állításait, csak azt mondta: a képviselő személyes harcot folytat.

hvg.hu/itthon/20130926_szekszard_helyi_ujsag_polgarmester
@gipsz.jakab:

nem pali gipszjakab, olyan törékeny és értéktelen

brühüyyy

elolvassa és kidobgya hejjjjjjjj
@rodeo36: @sírbateszezazegész: "Okos" rejtett erőforrásaink ismét hozták a formájukat. Nem hogy ők voltak a gyilkosok még a pofátlanul felvett kártalanítást is visszafizethetik, ha azóta nem verték el ezt a közpénzt is.:(

nol.hu/belfold/20130926-perujitas_lehallgatas_alapjan
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
de lehet turul főve a saját levében sok linkkel és offal

brühüyyy

biliben
Ennél bunkóbb ma már nem lesz

A Maszop tahófrakciója ledrogosozza a szombathelyi alpolgármestert. Ez már olyan szemforgatás, hogy Gyurcsány sem tudná kilövetni.

444.hu/2013/09/26/ennel-bunkobb-ma-mar-nem-lesz/

--------------------

Tényleg kitette az MSZP a filmet a drogot szippantó fideszesről

Új korszakba lépett a magyar politika, és nem a Fidesz húzta meg a legundorítóbbat.

cink.hu/tenyleg-kitette-az-mszp-a-filmet-a-drogot-szippanto-fid-1398978265
@rodeo36: egy kis csipetnyi Wagnert lehetne hozzá tenni??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne kezd megint... próbáljatok meg továbbmenni a parkolóból... mit vársz tőlem, a hátamon vigyelek mindig?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te azt teszel hozzá amit szerecc...én anélkűl eszem de nem a turulperkeltet

brühüyyy

több önmagad és kevesebb linkség
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te vagy itt a kabaré meg a vidámszínpad? linkeljünk ma többet mint tegnap

brühüyyy
szár nyalunk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Helyben vagyunk.

A bunkóságnak olyan kancsendzöngájára sikerült felhágni oxigénmaszk nélkül, ahová még a leglelazultabb Szanyi Tibor a vakkomondoros Balogh serpába kapaszkodva sem merészkedne. Lázáry Viktornak van igaza: ezekhez a csávókhoz kemény cucc kell. (Ad notam: Miért a kokain? Megvannak okaim.)"

:D:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Előtte pedig felszólították, hogy mondjon le az alpolgármesterségről, különben közzéteszik.
@CSENDES: És azért azt se feledjük el, hogy szemforgató módon éppen ők szigorították a droggal kapcsolatos büntethetőséget.
"Az egyik legfontosabb változás júliustól, hogy maga a fogyasztás is büntetendővé válik. 2003 és 2013 között a kábítószer-fogyasztást önmagában nem büntette a törvény, bár a megszerzésen és a tartáson keresztül a eddig is bűncselekmény volt – írja a TASZ összefoglalója."
Hetek óta foglalkoztat az, hogy többen is a liberalizmust állítják követendő példaként az ország elé. Az jó is.
Viszont nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy a liberalizmus egyik alapvetése a magántulajdon szentsége. Ez is jó. Csak azt nem értem, hogy a '45 utáni földreform/vagyonelkobzás nem ellentmondásos-e ezzel egy kicsit. Vagy az, hogy '90 után mindenki aki hozzáfért, a közösből lopott (attól, hogy azt privatizációnak hívják, még a morális alapja nincs meg), kivéve azok, a rohadtmultik, akik valóban casht raktak bele.
Mintha mindenki a neki tetsző, számára kedvező időpontot jelölné ki az időszámítás kezdetének. Persze biztos én látom rosszul.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: néha? Nem sűl le a bőr a képedről?:) mindig ott vagy:)
@rodeo36: csőd? ugyan már:

Meglepetés: 165 milliárddal több bevételt lát a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank 0,1 százalékponttal mérsékelte idei hiányprognózisát, a jövő évit pedig 0,4 százalékponttal rontotta. Így az idei kormányzati várakozáshoz képest 2,7 helyett 2,6 százalékos hiánnyal számol, míg jövőre a hiány megegyezhet a jövő évi költségvetési tervezetben is várhatóan szereplő 2,9 százalékkal.

hvg.hu/gazdasag/20130926_meglepetes_165_milliarddal_tobb_bevetelt_
@sírbateszezazegész:

Basszus! Erre milyen hozzászólást vársz, amikor igazad van?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miért lepődnénk meg?

Ennek az oka tudomásom szerint az előrehozott IMF törlesztés.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A jövő évi növekedésnek pedig a tervezett USD kötvénykibocsátás.
@sírbateszezazegész: nem látod rosszul, de ezen kitétel nem csak a liberálisságnál működik, lásd szelektált nemzetieskedés, vagy keresztényiesség ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hogy Kusza Szem mit lát, arra azért ne építsünk a légváron kívül semmit.
@CSENDES: olyan vagy, géjzásodni akartam, és nem értékeled az igyekezetemet :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: basszus, most olvastam el. A címet félreértettem. Hülyeségeket irkáltam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ha ezek a negatív %-ok nem a csődöt mutíttyák, akkor mit?

és hazudnak mert a kinnlevőség meghalaggya a 118,99% -ot napi árfolyamon

brühüyyy

csak a nép nem tud gazdaságiúl hanem hallgattya a misét amit a háziszentyye szolgáltat ahelyett hogy máglyára rakná és lenne belőle máglyarakás
@Orica Középföldi: semmit:) csak tudomásul kell venni, hogy szarból nem lehet várat építeni:) ez mo veszte... ezért ültem fel a lelátóra... hihetetlenül szórakoztató... ezért van igaza Jégnek is... egyéni kármentés... ennyit tehetsz... ebbe beletartozik az is, hogy a kölköket eleve arra trenírozod, nem moon fognak élni:)
@sírbateszezazegész:
A liberalizmus nem kovetendo pelda. Bizonyos korulmenyek eseten- tarsadalmi tapasztalatok birtokaban- alkalmas eszkoz egy elheto vilag kialakitasahoz. Mo-n nem.
A magantulajdon, az uzleti es magantisztesseg csak mellektermekek. A kolcsonos tisztelet es az elni hagyas, a kovetkezetes onkritika, az ezekre epulo bizalom kovetkezmenye. A korlatolt ego szamara ez maga a szegyen+kaosz. A kompromisszum vereseg. Mo. meg a feudalizmus es a fasizmus valamint a kommunizmus korat eli (sztem ez mind ugyanaz). Meg is latszik.
@rodeo36: Persze mert nem tudod, hogy "nem csak kenyérrel él az ember..." :)
@rodeo36: hmmm, majdnem ezt mondta Zita tegnap itt, meg azt is, amit én is meg a többiek is szajkózunk egy ideje:

Látszat sikerek, de lényegében döglődik minden.

www.klubradio.hu/bview.php?bid=archiv_n

2013.09.25
17:58:53
@saravad: szerintem a liberalizmus jó dolog, viszont annak egy szerves fejlődéssel kell kialakulnia, ezt akadályozták meg a kerekasztal mellett... aminek eredményeire mécs a minap olyan büszke volt... aki nagy lexikális tudással rendelkező ember lehet, de a korlátoltság mintapéldája... mintha a folyamatokban való gondolkodás valamiért nem lenne divat moon... a lexikális tudás a könyvekben megtalálható, a gondolkodást kellene elsődlegesen megtanítani a gyerekeknek... meg a felnőtteknek, mert anélkül még száz év múlva is csak a szart fogják tapicskolni moon:) ami a lelátóról viszont szórakoztató egy ideig:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
magam részéről -bevallom- rámférne egy pár hónapos kis...izé hogy te önmagaddal kapcsolatban?

esetleg linkségek nélkűl?
brühüyyy
@sírbateszezazegész: arra akartam utalni, hogy világnézet szempontjából az általad kiemelt, valamint a többi nem említett sem különbözik lényegében. Mindhez folyamat kell, ha erőltetik, akkor mindnél valami öszvér és elfajzott szörnyedmény lesz a végeredmény.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Zita" azkijaz?

államcsőd van

brühüyyy

és ügyetlenűl leplezik
oops:

Hiába készült mindenki Papcsákra

A szocialista Török Zsolt meglepetéssel várta a Városligetben a zuglói polgármestert, de Papcsák Ferenc - egy nappal azután, hogy minden lap cikkezni kezdett a zuglói korrupciógyanúról szóló hangfelvételről - lemondta sajtótájékoztatóját.

hvg.hu/itthon/20130926_Hiaba_keszult_mindenki_Papcsakra
@sírbateszezazegész:

Értelek, de légy őszinte. Miközben igazad van, nem a lelátón ülsz. Nem szórakoztató, hanem siralmas.
Jégnek csak elefántcsont-tornyilag van igaza, bármennyire szeretem.

És igen, a gyerekemet régóta arra trenírozom, hogy élni bárhol lehet, ahol szakmailag jól érzi magát.
@sírbateszezazegész:

a legjobb a liberalizmus, mint úszóverseny, bedobni a delinkvenseket a vízettyűbe és aki előbb ér a célba (azt illik előre kijelölni egyébként kapitalizmus lesz belőle, ott van az, hogy mire eléred addigra már nem is kell és nem is emlékeznek rá...lásd lobby)

brühüyyy

hogy a magyarok nem tudnak úszni? hát a Dunában és a Tiszában nem mernek a balatonban meg a hasuk belelóg az iszapba
@Orica Középföldi:
megyek orbániába a lacabácsiszivattyúját basztatni a zorbánban

brühüyyy

új blog született
@rodeo36:

"hát a Dunában és a Tiszában nem mernek a balatonban meg a hasuk belelóg az iszapba"

Te nagyon-nagyon hülye:))))))))))))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: két malomban örlünk:)... minden ideológia lehet, de ott ne hivatkozz a tulajdon szentségére, ha azt eleve loptad... moon ez történt... ennyi:) csak ezt látom ellentmondásosnak:)
@rodeo36: :) igen értelek:) ezt már többször megbeszéltük... ezért vicces mikor bárki is a piacgazdaságról beszél moval kapcsolatosan... mintha az egész orszáh egy hatalmas önszuggeszciót gyakorolna... mindenki azt mantrázza: itt kapitalizmus van, kis hibákkal, de működik a piacgazdaság, ez nem feudalizmus hűbéri rendszerrel, a kliensrendszer az a piacgazdaság velejárója, stb... de nézd, végülis elhitték, hogy ez igaz... ki akarna azzal szembesülni, hogy nem szabad polgár, hanem csak egy jobbágy, aki éppen mercedesben ül?:)
@Orica Középföldi: de én már ott ülök:)... nem mondom, hogy teljesen önszántamból, de ott vagyok:)... nem gondoltam volna, hogy ennyire igazad van a komplexitás hiányának tekintetében... inkább nem akartam tudomást venni róla:)...
@sírbateszezazegész:

": két malomban örlünk:)... "

3. javítás:)) Szinoníma nincs:)
Ejtsd ki hangosan!
@sírbateszezazegész: miért, miközben pusztítasz, hivatkozhatsz a keresztényi szeretetre? ;)

Azééé értelek, pedig molnár legény sem vagyok :D
@sírbateszezazegész:

Lehet, hogy rosszul ítélem meg, de nem lelátó, hanem partvonalon kívüliségről van szó. Ami nem feltétlenül a te hibád.

Ez nem ront semmit az értékítéleten.
@Orica Középföldi: "oóöő" nem érvényes:)
Nem azonos helyen lészen búzánkból/gabonánkból liszt, ahogy látom.:)
Ez most elcsúszott csak:) smartphone:)
@sírbateszezazegész:

Ó. dehogynem érvényes az oóöő:)) )Kérdezd zagyvát:))

A malom bizony azonos.
@sírbateszezazegész:

Ó. dehogynem érvényes az oóöő:)) )Kérdezd zagyvát:))

A malom bizony azonos.
@Orica Középföldi: az én esetemben a végleges elimináció szándéka áll fent, ennek szinonímája a partvonalon kivülre helyezés, így inkább szívesebben vagyok a lelátón, persze a mecs végén a pályám kivül majd találkozhatok a játékosokkal, biztos autogrammot akarok majd kérni, meg gratulálni a játékhoz:)
@sírbateszezazegész:
"Többen is a liberalizmust állítják követendő példaként az ország elé. Az jó is."
Hithű liberálisként a megállapításaidhoz egyelőre inkább kérdéseim lennének.
Kik azok a többen?
A továbbiakban a liberalizmus alaptételét idézed, a magántulajdon szentségét, és megkérdőjelezed a magántulajdon tiszteletét a 45 utáni földreform és vagyonelkobzás gyakorlatát illetően.
Milyen összefüggést látsz a liberálisok és a történések között a vagyonok elvonásában a két példád alapján?
"Vagy 90 után, mindenki, aki hozzáfért, a közösből lopott."
Ez a liberálisok indíttatásából történt?
Keresném az összefüggéseket.
@Mariann19: hehe, üdv a klubban, te is lecsaptál arra mire én, lehet te összeszedettebben kommunikálod le magad, mi párhuzamok a végtelenben találkoztunk a kétmalomban őrlésnél :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én is he-he, üdv a klubban.
Mint megszállott liberális, minden vitatható megállapítást szeretnék a helyére tenni, különösen az igaztalan vádakat, amelyekkel a liberálisokat támadják.
A liberális - mint tudjuk - napjainkban szitokszó, a miért kérdésre általában nincs válas.
@Mariann19: szia:)
Mint oly sokszor, úgy ez esetben is gondolataim írasjelek általi megjelenítése képességének hiányával küzdöm, s minden bizonnyal emiatt értetted félre -természetesen teljes joggal- azokat a mondatokat, melyeket papírra vetettem.
1- azt nem értem, hogy gondolhatták azt az ún. liberálisok és az ún. konzervatívok, hogy a '45 utáni földreform és vagyonelkobzás az valóban jogos volt a magántulajdon szentsége alapján. Nem tudok példát erre vonatkozóan a történelem folyamán azon helyek egyikéről sem, hol valóban szárba szökkent volna a liberalizmus (VIII.Henrik általi katolikus birtokok elfiskálását azért nem tekinteném ennek);
2- a '90 utáni események az ún. liberálisok egyetértésével és hathatós közreműködésével történtek, melyet nagyvonalúan "eredeti tőkefelhalmozásnak" aposztrofálunk.

A fentieket lehet cáfolni, megmagyarázni a mindenkori politikai realitásokkal, de liberális alapállásból nem lehet morális szempontból elfogadni azokat. Én viszont nem láttam a liberalizmus vezető képviselőinek azt az álláspontját, hogy ez immorális cselekedet lett volna.
A fenti logikán végighaladva, miért is probléma a trafikmutyi? A földpályázat? Mert az most történik?

Egy gondolattal sem támadtam a liberalizmust. Sem a piacgazdaságot. Azt gondolom, hogy moon '45 óta nincs piacgazdaság és az elmúlt 23 évben a liberalizmus néhány gondolata valósult csak meg... talán... de gyöketet biztos nem vert.

Többek alatt pedig elég, ha a blog némely szereplőjét értem.

Nem kritika volt. Csak egy gondolat megosztása.:)
@sírbateszezazegész: @Orica Középföldi:

"Jégnek csak elefántcsont-tornyilag van igaza,(...)"

A zárójelessel kitüntetsz, köszönöm.

Azért vagyok mostanság rosszkedvű mert nagyon is a földön járok, és éppenséggel a liberálisokat VÁDOLOM azzal, hogy elefántcsonttoronyból vezényelnék a való életet.
tetszik nem tetszik a 2 X 2 az akkor is 4 ha jólelkűségből sokan úgy gondolják legyen inkább 7.
az is igaz lehetnék kissé képmutatóbb, vagy álszent. de nem leszek.
Én minden egyes fillérét megdolgoztam mindig, és most is.
Te talán nem érzékelhetted de én a két szememmel láttam, hogy egyes "rezsihátralékosok" 20 % önrész befizetése mellé akár 1,2 millió forint támogatást kaptak a hátralék felszámolása érdekében, miközben az ilyen olyan címeken kifizetett egyéb segélyek összege meghaladta a kollégám netto fizetését.
ugyanakkor konstatáltam, hogy egyrészt százmilliárdokat szórnak a szélbe, másrészt százmilliárdokat mentenek ki offshorba narancs és szegfű független csapatjátékban.
ez a javarészt "kilopott" pénzt mindenki tudomásul veszi, majd legyint, de buzgón mutogatnak a felső 10 %ra, közben nem tudom tisztességesen támogatni sem anyámat, sem a gyerekeimet s néha azt sem tudom, hányfelé kellene szakadnom.
Láttam a legnagyobb nyomort és láttam a nagyon-nagyon-nagyon jólétet, 37 év alatt 21 munkahely, ebből az utolsó 18 év 2 melódia, 4 házasság, 3 feleség 4 gyerek, úgyhogy velem kapcsolatban elefántcsonttornyot emlegetni kissé vicces... nem mintha időnként nem lenne rá igény:D
Remélem a lányaim után a fiaim is eliszkolnak innen amint csak tehetik.
Aztán jövünk mi.
És aztán lehet egyenlősdizni, meg szociálisan érzékenykedni, miközben szemberöhögnek a "segélyezettek" mindenkit.
És ha már cigányoztam egyet, akkor azt is elmondom, 20 év múlva közel 2 millió lesz a cigány magyarországon. nem akarok se együtt, se velük, se mellettük élni. Nem olyanok a tapasztalataim. mert ha kissé empatikusabban közelítem meg a dolgot lehet hogy mégis van ebben az elefántcsontos dologban valami, ha azt veszem, hogy kurvára tudom, honnan jöttem, hova megyek, de azt sem árt tudni, hogy van földszintje is. az emeletek a kisjánosoké, kőszegferenceké, és persze mondhatnék narancsosabbakat, meg szegfűseket is, de minek, egy fészekalja mind. különösen ami az eredményt illeti.
most a fiúk elvetették a sulykot, dehát tesztországban miért ne lehetne? új világ épül.

Üdv a félemeletről!
@Mariann19:

Fujj LIBERALIZMUS! viszont szükség van rá.:D
@Mariann19:

"____"Vagy 90 után, mindenki, aki hozzáfért, a közösből lopott."

Ez a liberálisok indíttatásából történt?____"

ki ne felejtsük a tényeknél a tisztakezű demszky gábort&group.
@jaegtoer:
"Fujj LIBERALIZMUS! viszont szükség van rá."
Nagyon remélem, hogy ezt komolyan is gondolod, mert ha nem, egy világ omlana össze bennem rólad.
Ennek az eszmének az elutasítói csak egyetlen egyszer vennék a fáradtságot, és elolvasnák, hogy milyen elvek mentén alakult ki.
Társítják a hatalommal, a zsidókkal, az erőszakos fellépéssel, a vagyonnal.
Magát a liberalizmust nem lenne szabad annak fényében megitélni, hogy e tanok hírdetői néha
hibásan képviselték elveiket a politikai és gazdasági életben Valóban volt Demszky ügy. Ám a többi pártnál nem volt?
@sírbateszezazegész:
Az első hsz-edre azért reagáltam, mert nem világos még a mostani válaszod után sem, hogy a múlt vagyonelkobzás és lopás bűneit miért hozod össze kizárólag a liberalizmussal.
A földosztást nem ők hajtották végre, abban a rezsimben nem volt beleszólásuk a folyamatokba.
A 90-es évek privatizációját az MDF, mint kormánypárt támogatásával hajtották végre.
Jóllehet a kerekasztal tárgyalásokon, a parlamentben az SZDSZ jelentős politikai erővel volt jelen, de az akkori történésekért az aktuális kormányzat a felelős.
A privatizáció kedvezményezettjeinek két csoportja volt. Az egyik a hatalomra került politikai szereplők tábora pártállástól függetlenül, a másik a privatizálandó vagyon helyi potentátjai, az addigi menedzserek, akik jólértesültségük révén hozzájutottak a javakhoz.
Itt sem látok kiemelkedő liberális résztvevőket, belesimulva a lehetőségekbe, éltek ők is az előnyökkel, de nem jobban, mint az egyéb szereplők.
Miért a liberálisoktól várod, vártad az események immorális elítélését? A többiektől nem?
Végezetül. Senki jobban nem szorgalmazta a 23 év során a szabad piac és kereskedelem meghonosodását, az életmód szabadságát, az egyéni jogokat, a gondolat szabadságát.
Talán túlzottan is, ez hiba volt.
@sírbateszezazegész:
Első bekezdés utolsó szó: liberalizmussal = liberálisokkal
@Mariann19:

a legkomolyabban gondolom. Mégis mit gondolsz, miért vagyok itt és nem a konzi csürhénél tolom?
Nyilvánvalóan azért, mert a konzik jelentős részénél egy belterjesség alakult ki, éppen úgy mint a libsi bandánál. És hidd el, nincs megalázóbb, amikor a saját "tábor" mentalitása, vagy megnyilvánulása miatt kell szégyenkezni.
ugyanakkor mindenütt vannak üdítő, inspiráló kivételek. nagy veszteség, hogy konzi-katko Paszternak már nem vezet blogot és nem is kommentel. be is szarnátok, Ti libsik. és mi konzik is. nem kicsit.

osember.blog.hu/

"Aszongya, miről szól a blogom? Hát miről szólna? Rólam. Nyomom a billentyűket, hogy kifejezzem magam, oszt jónapot. Mindenesetre kevésbé fáradságos leütni a műanyagot, mint a gyapjas orrszarvút. Hehe."

altamira.blog.hu/

ezek idézőjel nélküli idézetek, mind mind P.Maestro esze-keze-lelke nyomán.
[nagyon nem kötelező]
------------
A gyertya-gyújtás
Lekapcsolom a villanyt a lakásban
Olyan erőszakos a lámpa fénye
Nem csak világít de zümmög is
pedig én csendre vágyom és sötétre
Kezemben gyufa Tapogatva
megfordítom a foszforos fejével
a doboz felé s találomra
végighúzom a dörzspapíron
Parányi szikra ugrana elő
de máris elnyeli a lobbanó
lángocska Ez majd fellobog
a vízszintesen tartott kis hasábfa
testét emésztve mérgesen
A gyufát két ujjam közé szorítva
a gyertya kis kanóca mellé helyezem
Testesedik a láng s a gyertyabél
lassan elfeketedik A gyújtó
betöltötte rendeltetését Meggörbül
kínnal hajlik anyaga hamvadón
A lángja kékül csökken szétterül
Már nincs mi égjen és az éltető
anyag a légből is elfogy körűle
De ég a gyertyaláng s midőn a
gyújtó fa lángja lobbanva kihúny
bátor új fény teríti be szobámat
és őrzi szándékom Őrzi a kis gyufa
nem hasztalan elhamvadt életét
S én nézem óvatosan lehelgetve
lélegzetem Nem gondolok most rá
milyen sötét lesz majd ha ő is elfogy

-------------
Üresen

Felkel a nap Ébren talál
Lóg rajtam tegnapi ruhám
Lóg rajtam tegnapi napom
Szememben ott a délután

Gyermekeim ébresztgetem
Megterítek az asztalon
Teszem a dolgom csendesen
S elmosogatok hasztalan

Hisz a mosatlan újranő
Akár ujjamon a köröm
Áthatol mint röntgen-sugár
Átmegy testemen az öröm

Lóg rajtam tegnapi ruhám
Lóg rajtam kinőtt életem
Szememben ott a délután
S megölelem a gyermekem
------------
Kisfiamnak

Csak emlék ne legyen belőled
Csak nehogy mások nappalijának
falán megfakult fénykép legyél
Csak nehogy elhibázd fiam
Kicsi fiam csak díszlet ne légy
Hímzett párna kanapék oldalán
Színes szép vacak Üveg alá
való régi tárgy ne légy soha
Öleld meg az életet fiam
mint sóvár asszonyt és légy ura
perceidnek Mint juhász
széjjelkóborló indulataid
tereld együvé Kicsi fiam csak
emlék ne légy Könnyön tört
fénysugár szemzugban remegve
------------
@jaegtoer:

Ama tornyot a hsz-ben kizárólag a választásokra értettem:))
Amit most írtál, az nagyon keserű és nagyon igaz. Semmivel nem tudok vitázni.

Vigasztaljon az a tény, hogy a toronyba szabad bejárásod van, otthonosan is mozogsz benne, még akkor is, ha azt gondolod a félemeleten laksz:))
@Mariann19: azért, mert a magántulajdon szentségét nem a kommunisták és a kisgazdák emlegették leginkább... de, ha akarod miattad elfogadom, hogy a volt latifudiumok felosztása a liberalizmus szempontjából megengedhető... csak akkor azt nem értem, hogy a szegényparaszt földet kapott, a gyári munkás meg mit is... mert nem láttam a melósok után járó részjegyeket a gyárból... a menedzserekre meg írtam valamit, de inkább kitöröltem, mert még a kurucról iskitiltanának miatta... ha akarod miattad azt is leírom, hogy volt liberalizmus és piacgazdaság moon... de nem gondolnám komolyan... az ún. magyar piacgazdaság szereplőinek nagy része a bukott állam szomália mogadishu nevű városának piacán is elvérezne napokon belül... ennyi... a liberalizmus soha nem arra épült, hogy adott társadalmon belül ne ismerje el a tulajdonhoz való jogot... csak moon... nem is lett belőle semmi
@sírbateszezazegész:

ezt véletlenül egész pontosan tudom, mert a kellős közepében voltam. a liberáncsok is leszerepeltek és a konzervatívok is, egyik az ellenkezése, a másik a szakszerűtlensége és elvtelensége okán.
a komcsik kussban voltak, mert pozicionáltságok folytán addig is zavartalanul lophattak amíg a holdkóros konzik és libsik ezeken vitáztak és pocsékolták a drága plenáris és törvénykezési órákat, napokat, hónapokat.
@Mariann19: elnézést, nem szerettem volna indulatos lenni
@jaegtoer:
A politikai hovatartozás eldöntése egy folyamat végkifejlete.
Először az embert tapasztalatok érik, elvek hangoztatása, majd a kutakodás következik a megismerés érdekében.
Egy eszmerendszerben sem találtam annyi humán és gazdasági tartalmat, mint a liberalizmusban.
Áttanulmányoztam történelmi kialakulását, az alapelveket, és elszegődtem mellé.
Ez is egy belterjes közösség szerintem, és egyre jobban az lesz, mert a folyamatos támadások felénk szorosabbá teszik az összetartozást.
@sírbateszezazegész:
A válaszodat tartalmilag kettéválasztom.
Az első téma a liberálisok felelőssége a piacgazdaság megteremtésében hazánkban.
A lberálisok soha nem voltak olyan politikai fölényben Mo-n, hogy meghatározzák a gazdasági irányokat, és végig is vigyék azt.
Tehát e tekintetben nem jogos ez a kritika.
Mikor volt arra mód, hogy a magántulajdon és az egyén szerződésében manifesztálódjanak a gazdasági események, amikor rendre utasításos, direkt gazdaság működött nálunk.
A liberalizmus minden formája a szabadságot védi. Hogyan valósulhatott meg az előző rendszerekben a gondolati szabadság, amikor még az életmódban is beavatkozás van a mai napig?
Nem engedem el magam, mert felsorolás láz tör ki rajtam.
Amit a parasztság földhözjutása és a gyári munkásoknak a nemzeti vagyonból való részesedésének ellentmondásáról írsz, az igaz.
Beosztásomból eredően testközelben volt szerencsétlenségem látni egy óriási vállalat széthor5dását. Európai szintű gyáregységeik külföldi befektetőknek való átjátszását búsás baksis fejében. A vállat felső vezetőinek a kimazsolázott javak egymásközti felosztását, és KFT-be való menekítését, a fel-és végelszámolókkal való korripciós együttműködést. Még mi, középvezetők is csak földbegyökerezve néztük a folyamatokat, miközben a melósoknak gőzük nem volt sem arról, hogy az országban milyen trendek taroltak, sem arról, hogy mi történik körülöttük.
Nézd meg a cseheket. Ott a rendszerváltás után részvényekre osztották a vagyont, a melósok és alkalmazottak akkortájt tulajdonosokká váltak.
Az más kérdés, hogy az évek folyamán még ott is a politikai hatalom és a korrupció semmissé tette a kezdeti igazságos elosztást.
Bocsi, hogy elengedtem magam, itt lassan már csak ketten beszélgetünk, ezért bátorkodtam kissé szélesebb körben leírni az általam tapasztaltakat.
@kifordított nagyanyó:
Korábbi reagálásaid alapján nem egy táborba tartozunk,és mégis vannak pontok, amelyekben egyetértünk.ek.
Ez a nézetazonosság szerintem a sorsközösségünkből ered, a kijátszott, kifosztott emberek természetes összetartozásából jött létre.
Kár, hogy elfelejtjük, hogy mit nem szabad hagyni újra életre kelni.
@Mariann19:

ezt szoktam figyelembe venni, amikor egy liberális eszmeiségű ködevőt:) hoz az utamba a sors, és eltekintek attól, hogy egyes -képviselői mandátummal továbbá képmutatással valamint - széllel-bélelt magyarországi képviselői milyen káros hatással voltak az országra a Liberális Elvek eszenciális alkalmazásával, egyes jelenségek eltúlzásával, ami odáig fajult, hogy még nácit is béreltek nekünk szabó albert személyében, miközben nem vitatható, hogy Király B. Izabella környékén valóban volt egy szabó alberttől független de erőtlen szerveződés.
Szóval... ahogy a hazai konzervatívoknak van bőven újragondolni-, és tennivalójuk, a liberálisok sem panaszkodhatnak e téren. Túl sokáig sündörögtek a szocik napernyője alatt és a hatalom útvesztőiben miközben a vegytisztaságú eszenciák méricskélésével kábítottak ország-világot és a népeket elvesztették vagy kiöntötték a józan észét, és még mindig egymás között susmognak arról, ami sosem volt igaz, hogy övék a bölcsek köve. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy egy Kuncze Gábor úgy hiányzik a Parlamentből, mint éhezőnek a falat kenyér.
Mindazonáltal az a véleményem, hogy a liberális és a konzervatív eszmevilág remekül kiegészíti egymást, de a kettő közötti harmónia a szociáldemokraták nélkül nem teremthető meg, hogy kamingutoljak egy cseppet én is. rossz konzervatív vagyok, mert mindig a gyengébbek mellé állok, most a liberáncsok szorulnak egy kis támogatásra, ha majd megint nagy lesz a hatalmuk és a pofájuk, akkor rezignáltan visszavonulok a konzi védművek mögé és sáncok mögül a status quo fenntartása érdekében szórok rájuk tücsköt bogarat, és ha nagyon elszemtelenednek, akkor kígyót-békát.
@jaegtoer:
A konzervatívok és a liberálisok térnyerése igazán a szocialista országok rendszerváltása után valósult meg Európában, így nálunk is.
A rendszerváltáskor erőre kapó liberális irányzat új követőkre talált az addig is létező mag mellett, az új résztvevők főként az értelmiségi és alkalmazotti rétegből származtak.
A köztudatban egyre fokozottabb távoltartás mutatkozott meg irántuk, hiszen az oda nem tartozók bizonyos fokú fennsőbbrendűségi magatartást feltételeztek, a rokonszenv azóta sem jelent meg irányukba.
A liberálisok térnyerésükben biztatást éreztek elveik érvényesítésében, később politikai és gazdasági részvételüknél fogva erőszakosan próbálták akaratukat lenyomni a társadalom torkán, amely erre nem volt felkészülve.
Hiba volt a liberálisok részéről az eszméik gyakorlatba való beleerőszakolása, lásd. a gazdasági reformok végrehajtásában való elsődleges szerepüket.
Nemcsak nálunk, hanem a világban is megfigyelhető az emberi szabadságjogok szélsőséges érvényesítése, mely egyelőre szemben megy a társadalmak tradicionális értékrendjével és morális szabályaikkal.
Mindezek ellenállást eredményeztek és eredményeznek ma is, és gazdasági és politikai sikertelenségekben okozókként nevezik meg őket.
Lényeg az, hogy az eszmék elváltak a végrehajtástól, a liberalizmus képviselői - hasonlóan más eszmék képviselőihez - részleges hatalmukat hibásan értelmezték, mellyel elértek egy bizonyos fokú antipátiát.
Korrupciós ügyeik sem mások, mint a többieké, melyben a makro irányítás vétke az, hogy nincs kontroll a hatalom képviselői számára.
Ez régi és örök vesszőparipám.
A másik hsz-edre válaszolva, láthatóan te is ráéreztél az itteni együttélésnek arra a pontjára, amely kártékony, és nem felel meg az adott környezet játékszabályainak.
Férfiasan fogalmaztad meg az intelmeket, és jól eső érzés, ha az ember visszaigazolva látja a véleményét.
süti beállítások módosítása