Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kozelet/2024/05/14/rakay-philip-luxusauto-lizing-euroleasing-norton-consulting/ A kilencven... (2024.05.14. 20:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.24. 13:08 Fabius

Selejtezés a Fideszben

Címkék: fidesz takarítás meggyes tamás

Alig mutatták be az új Himnuszt, máris megvan az első fácán akinek - közéletből - kivonulásához le lehet játszani. Miért ne? A választások közeledtével eljött az idő a Fideszben is, hogy a gyorsnaszád hajópallójáról a cápák közé lökdössék a közutálatnak örvendő balfaszokat. A Meggyestől megszabadulás nekik is van akkora öröm, hogy intézményesített tarlósinggal ünnepeljék, Semjén páter az égre nézve énekeljen hálaadó zsoltárokat, "Mert megvidámítottál engem Uram a te cselekedeteddel, a te kezednek műveiben örvendezem."

meggyes tamás.jpg

Természetesen Meggyes Tamást nem kivágták, mint a taknyot, frászt. Őkelme "belátta", hogy a népszerűtlensége ráhúzódik a frakcióra és a pártra, mert ő ilyen belátó gyerek lett mostanában. 

Érdekes, nem? 

Nem is volt az olyan régen, mikor nem csak a bongon dongó pajszervitézből hiányzott a belátás képessége, de a pártjából is. Én legalábbis nem felejtettem el azt a 262 igen szavazatot, amivel a Meggyes Mentő Csomagot keresztül erőltették a nagy büdösben, és amivel egyben deklarálták azt is, adott esetben a választók akarata le van szarva, ha nem esik egybe A Párt és Meggyes Tamás érdekeivel. Akkor azt kérdeztem vajon hol a határ, létezik-e olyan pont ahol Meggyesnek azt mondják: elég?

Nos, eljött, itt van, ezt is megéltük. 

Gondolom a belátás képességének feltámadásához kellett egy csak csalással nyerhető ikonikus időközi pánikja, ami után a stábértekezleten valakinek eszébe jutott mivel tereljék el a figyelmet a sokadszor választási csaláson kapott Ajtai nertárs "mesteri láncszavazásáról": Rúgjuk ki magunk közül akit a legjobban utálnak. Meggyesnek nyomban csöröghetett a telefonja, hogyaszongya Tomikám, te leszel itten most a vezéráldozat, mert beláttad végre a fekete bárányokat is levágják egyszer nem mehet ez így tovább. 

Akár hogy is volt pontosan, a selejtezésnek mindenképp ideje volt. Én már csak arra vagyok kíváncsi, Meggyes egyedi elszigetelt eset, vagy van miért aggódnia mondjuk a buszreklámos, részegen balesetezőtahóságát összeesküvés elmélettel takargató jómunkásembereknek is?  

 

738 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr725531141

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2013.09.24. 16:52:22

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitűntetést.

Trackback: A vallás helye a templomokban van 2013.09.24. 16:52:01

Angela Merkel német kancellár, kereszténydemokrata politikus, 2013 június: "Egypárt nem vallási közösség. A vallás helye a templomokban és a családokban van."

Trackback: Szex-erkölcs lesz a Fidesznek is a vége 2013.09.24. 16:51:20

SZDSZ lefekszik az MSZP-vel, a komcsikkal = Fidesz lefekszik a papokkal, vagy ha más úgy jobban érti, akkor a klérussal. Tehát mindkét párt azzal feküdt össze lepedőt gyűrni és szexelni egy ágyba és egy kormányba, akit előtte gyűlölt és erkölcstelen pe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsentlömenek pártya a fideSS...
ha láttyák hogy a polgároknak már nem szímpatikusak
szépen DÍSZkretén 1/2álnak...
amugy az hogy diszkretén eltüntetik nem volt kérdés...
az volt várható hogy eccere a 11 fideszgyíkot baleset éri ...
pl öngyilkosok lesznek egyesével (géppisztojsorozattal)
és beraklyák magukat a saját kocsilyuk csomagtartólyába...
(ala alsóőrs)
a mafiából élve nem lehet kilépni, tehát még van vmi "alku"...
Kíváncsian várom kik kapják még meg selyemzsinórt??? :)
Ez nekem is eszembe jutott, hogy tematizálni szükséges a közvéleményt.
Mit dolgozhattak, hiszen a tegnapi hírek még arról szóltak, hogy a jobboldali szavazóknak elege van Tétényi Évából.
Ma meg már a Fidesznek van elege Meggyesből?
Kapkodom a fejem:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azt már a Fabius által írtakból is érthetnéd. Nem erről szól az egész cirkusz. Hanem egy nagyobb cirkuszt egy még nagyobbal takarni.
Tétényi Évának és az esztergomiaknak rispekt !

3 éve minél erősebb a bűnözők nyomása...
anál erősebb a polgárok kiálása megette...
@CSENDES: Pedig nem vagyok Border Collie. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aki a fideSS-t támo gatya az hazaáruló...

a dzsobbik és a lemp a fidesSSt támogataya
te a jobbikot, tehát Te...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): tessék választani...

egy HITVÁNY bűnszervezet, mafia mai gátlástalan és alkalmatlan

vagy

egy hölgy, aki érzékeny, vidám, tisztességes és még intelligens is
@OPHELIA: Akkor jobb is ha nem is válaszolok?? :)
de ennek van folyománya is:
MTI:
"A Fidesz esztergomi szervezete a helyi KDNP-vel való együttműködési megállapodás aláírása előtt néhány nappal jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdeményezett a város jobboldali keresztény-konzervatív szervezeteivel és megállapodtak a Fidelitas-szal, a KDNP-vel és a Rudnay Egyesülettel, hogy létrehozzák a Szövetség Esztergomért elnevezésű választási összefogást."

erre Tétényi:

Fidesz Magyar Polgári Szövetség

Esztergomi Szervezete

György Róbert
elnök úr részére

Esztergom
Petőfi Sándor utca 19.
2500

Tisztelt Elnök Úr!

Sajnálom, hogy egészségi állapota miatt nem jöhetett létre szeptember 19-ére tervezett személyes találkozásunk. Bízom benne, hogy már felépült gyengélkedéséből.

Viszont nagy örömmel olvastam a szeretgom.hu honlapon szeptember 20-i dátummal megjelent írását, miszerint a Fidesz, a Fidelitas, a KDNP és a Rudnay Egyesület létrehozza a Szövetség Esztergomért elnevezésű összefogást.

Minden olyan kezdeményezést üdvözlök, amely városunk fejlődését, az itt élő polgárok érdekeit szolgálja, így a Szövetség Esztergomért összefogás kezdeményezését is nagyon jónak tartom. Különösen örülök annak, hogy szövetségük, mint írja: „kész összefogni minden olyan segítő szándékú polgárral, egyesülettel és szervezettel, akik támogatni kívánja Esztergomnak az ország első fővárosához méltó kialakítását és fejlesztését”.

2010 óta polgármesterként én is ezen munkálkodom, csak pont az összefogás hiánya hátráltatott.

Céljaikkal egyetértek, és felhívásával élve, mint segítő szándékú esztergomi polgár csatlakozni szeretnék a Szövetség Esztergomért összefogáshoz. Kérem, szíveskedjen erről tájékoztatni az összefogás többi résztvevőjét is.

Kérem, szíveskedjen részemre megküldeni az alapító okiratuk tervezetét, hogy alaposan áttanulmányozhassam, és kérem szíves visszajelzését, hogy az alapító okiratuk szeptember 30-ára tervezett ünnepélyes aláírása hol és mikor lesz, hogy én is elláthassam kézjegyemmel ezt a fontos dokumentumot.

Esztergom, 2013. szeptember 24.

Üdvözlettel:
Tétényi Éva
polgármester

Tétényi like. +1 meg ilyenek. Tétényit miniszterelnöknek (de legalábbis házelnöknek!)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

De, válaszolj csak, engem is érdekel!

Szóval? Lesz pacsi vagy nem lesz pacsi? Támogatod vagy sem?
@OPHELIA:
fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra, mióta is mondom ezt is...
@Fabius: ???? ez koltói kérdés ugye?

csak mer a fideSS dzsobbik az már 2006 őszén is együtt bulizott
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: plusz hozzályuk tartozik...

mint lyuk a segghez...

siffer (lemp) is
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mivel eddig ezt mindig tagadtad, szeretném, ha tényleg kifejtenéd a saját álláspontodat. Ha már ilyen nyíltan is elhangzott.

Az én padlófogásomtól nem kell aggódnod. Van körülöttem (is) néhány orvos.
@Fabius: gyors válasz:

Kokainvád egy szombathelyi fideszes ellen
Az ellenzéki frakció vezetője azzal fenyegeti a politikust, ha nem mond le, előáll a felvételekkel.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F24%2Fdrogvad%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és most a Gaudi lesz a feketeseggű, hogy elszólta magát?
ennyi:

Topmenedzser helyett pártkatonát kaphatnak az egyetemek

Az új felsőoktatási kancellári posztokra a versenyszférában már bizonyított vezetőket várnak, csakhogy a fejvadász szerint pont számukra nem lesz elég vonzó a lehetőség.

hvg.hu/itthon/2013092_Topmenedzserre_varnak_ejtoernyost_kaphatn
@OPHELIA: jól látod, a kis buta elfecsegte, azt amit évek óta lát egy értelmes ember
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ha ez igaz, akkor érik a bukta 2014-re...
@bella _ciao:

K Ö T E L E Z Ő ! ! !

Mindenkinek! :-D :-D :-D
Hátradőlhetünk, itt a magyarázat, hogy miért korrupt a magyar

Kutatók a négy visegrádi országban összesen 868 vezetőt - 30 százalékban az állami, 10 százalékban a civil, 60 százalékban pedig az üzleti szférából - kérdeztek a vezetői kiválóság és az etikus magatartás kapcsolatáról Közép-Európában. Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban a vezetők alapvetően úgy gondolják, hogy "a korrupció a dolgok elintézésének egy módja", és kevéssé érzik fontosnak a felelősségtudatot, a szabálykövetést, valamint az átláthatóságot.

hvg.hu/karrier/20130924_Hatradolhetunk_itt_a_magyarazat_hogy_mier
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az ugye megvan, hogy ezzel kimeríti a zsarolás tényállását az ellenzéki frakció?

Marhák.

Ha van valami a kezükben azt nem lengetni, bemutatni kell. (ene)
@Fabius: "forradalom van a mi utcánkban"

orbán már ismerte ezt a dalt? ezért tagadja meg a 2010-es forradalmukat?
@Fabius: jaja, nem kicsit, és ezzel a bizonyító ereje is csökken, no meg a fizetett bizonyíték, de nem nevesített ezért zsarolás kérdéses. Jut eszembe, nem keresek rá, de ő Ogy. képviselő is, vagy nem?
@Fabius: még több:
/jahh, ha lemond akkor is kiderül, meg ha nem akkor is/

A szombathelyi MSZP-frakciónak állítólag bizonyítéka van rá, hogy az egyik fideszes városvezető kemény drogot használ. Ha az illető 48 órán belül nem mond le, kiteregetik az ügyet.

Az elmúlt másfél évben a szombathelyi MSZP-SZTKE (Szabadelvű Társas Kör Egyesület) -frakcióhoz több információ érkezett arról, hogy a helyi fideszesek közül többen is drogoznak – jelentette be sajtótájékoztatón Czeglédy Csaba, a frakció vezetője kedden a Nyugat.hu helyi hírportál beszámolója szerint.

Most viszont már bizonyítékuk is van arra, hogy az egyik fideszes városvezető egy meg nem nevezett kemény drog rabja – mondta Czeglédy. Az illetőnek utilmátumot adtak: ha 48 órán belül lemond, nem hozzák nyilvánosságra a fényképes és videón látható bizonyítékokat. De feljelenteni azért feljelentik – tette hozzá.<<<<<<<<<<<<<

Az erős lépést Czeglédy Csaba azzal magyarázta, hogy véget értek azok az idők, amikor a politikusok páncélszekrénybe zárt bizonyítékokkal zsarolták egymást, az új generáció tiszta vizet akar önteni a pohárba.

A helyi MSZP tavasszal tett közzé felhívást: egymillió forinttal díjazzák, aki a helyi fideszesekre nézve terhelő bizonyítékokat ad át nekik.

hvg.hu/itthon/20130924_Durvul_a_kampany_drogfuggesevel_zsarolnak
@bella _ciao: kva jó, meg van Boli bevonulási indulója
@bella _ciao: oops, egyre jobban hányingerem van ettől az országtól, áhhhhhh
@OPHELIA: a tábortüzek új nótája. fenébe a börtön ablakával.
Hamarosan megjelenik Magyarország regénye! Frei Tamás megírta a Nagy Összeesküvést, amit még Molnár F. Árpád sem mert, hogy végre megtudjuk, hogyan működik ez a zsebmutyiország. Frei alternatív történelemkönyvében Gyurcsány lemondott 2006-ban, Orbán megbukott 2011-ben és az oligarchák uralkodnak az országban, csak poligarcháknak hívják őket. Egy miniszterelnök pedig fogságban van: Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon naplóját írja a volt televíziós és regényíró?

konyves.blog.hu/2013/09/24/orban_gyurcsan_frei_tamas?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_09_24&utm_campaign=index
Azért ez is megérne egy misét:
www.youtube.com/watch?v=nhbjPdO5SO8
Nyugdíjprémium. Érted?
és még nincs vége:

Uzsorázással gyanúsítják a bajai választáson lefilmezett szervezkedőt

A bajai választáson készült videón szavazószállításról beszélő roma politikus a két-háromszorosáért adott kölcsön, állítja egy ismerőse.

444.hu/2013/09/24/ajtai-tibor-fidesz/
@bella _ciao: már csak a füstjelek hiányoznak (?)
@OPHELIA: nem hiányoznak, keresd a nemzeti dohányboltoknál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én 2010-ben írtam, hogy lesz 2014-ben egy fidesz + jobbik koala. Mondjuk mostanában már nem vagyok biztos benne, a Jobbik morzsolódik keményen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mekkora kókler ez a Frei, és milyen jól megél belőle.
@bgp: nem fogunk össze veszni, emlékszem, hogy többen írtuk, és én galád módon csak magamat említettem, bocsánat :D
@Fabius: Szerintem arra gondolhatott, hogy még több programpontot lopnak el a jobbiktól. :) Amúgy Gaudi nem is párttag, az ezzel kapcsolatos utolsó infó amit hallottam Vonától az, hogy nem lesz pacsi. (2013. augusztus)

"Egyre gyakrabban teszik fel ezt a kérdést a választások közeledtével. Az erdélyi EMI-táborban viccesen azt mondtam, hogy egy esetben lehetséges. Ha a Jobbik írja a teljes kormányprogramot, akkor szívesen beveszek dísznek egy-két fideszest a kormányba.

Sajnos a humorérzék hiányát jelzi, hogy a magyar közéletben még az ilyen viccekkel is óvatosan kell bánni, mert egyesek szerint ezzel a Jobbik összeállít a Fidesszel. Voltak, akik nem értették az iróniát, és persze az sem érdekelte őket, hogy a mondat úgy kezdődött: semmiképpen sem lesz Jobbik-Fidesz koalíció.

Azt is elmondtam, miért nem. Azért nem, mert nem vagyunk hajlandóak a programunkat eladni bársonyszékekért cserébe. Mi a programunkat akarjuk megvalósítani: Magyarországot megmenteni és visszaadni a magyar embereknek. Tanultunk az FKGP, KDNP, MIÉP és MDF hibáiból. Ezek a pártok koalícióra vagy szövetségre léptek a Fidesszel. Most hol vannak? Vagy megszűntek, vagy jelentéktelenné váltak, vagy a Fidesz hajtókáján kitűzők."

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=68129
hmmmm:

Kína megvette Ukrajna 5 százalékát

Kína több mint 3 millió hektár föld hosszú távú bérleti jogát vásárolja meg Ukrajnában. Az 50 éves terv keretében a kelet-európai állam Kína elsőszámű külföldi mezőgazdasági beszállítójává válik.

hvg.hu/gazdasag/20130924_Kina_megvette_Ukrajna_5_szazalekat
Ha eltűnik ez a fickó a Fideszből, akkor az igaz valami pozitív minőségi változást fog jelenteni? :)
olyan ez az egész haccacáré, mintha az "ellenzék" azt gondolná, hogy van bármi, amit lehet tenni a fidesz-jobbik hatalom ellen ma magyarországon.

komolyan, őszintén gondolja bárki, hogy lehet tenni valamit, illetve hogy érdemes?
@bella _ciao: az még kevés, klasszikust idézve, "még nem elég"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
És mikor jön a bérgyilkos, meddig várjunk?
@OPHELIA: Tulajdonképpen ez reális lehetőség. Valószínűleg nyer a Fidesz 2014-ben, de lehet, hogy nem lesz abszolút többsége. (Pl. legnagyobb párként 49...% lesz az eredménye) Természetesen ettől még Áder őket fogja kormányalakításra felkérni, ami lehetséges, ha lesz olyan, aki kívülről megszavazza a kormányprogramjukat. És természetesen lesz olyan.
A másik változat, hogy bőven nyernek,de éppen nem kétharmaddal. Ekkor is óriási lesz a csábítás, hogy időről időre igénybe vegyék a segítséget, hogy kétharmados törvényeket átnyomjanak.
Ahogy csúszik majd ki a kezükből az irányítás, egyre gyakrabban, egyre komolyabb szívességekért cserébe.
Én remélem az első változat fog megvalósulni. Valaki egyszer azt mondta: 'Tanulni, tanulni, tanulni!' Most tanul a magyar. Lassan elvégezzük az első négy évet, és felsőbb osztályba léphetünk. Ott már keményebbek lesznek a leckék, de talán elérhető közelségbe kerül az érettségi.
A 90 másodperces Himnusz nem meggyalázása az eredetinek? Mi az, hogy lerövidítették? Ja, hogy ez új változat, új felfogás. De ha ez nem baj, akkor miért probléma az Alföldi-féle István, a király?
Kedveseim!
Nem selejtezés, hanem minőségi csere lesz.
A jók helyett még jobbak, utánuk pedig a legjobbak következnek.
A folyamatos jobban teljesítéshez mindig a kiváló emberi erőforrásokra/kvalitásokra kell támaszkodni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mindenhová azt írjuk a Hungary helyett, hogy Magyarország, mert mi akkora magyarok vagyunk, hogy na, de a Himnuszt lerövidítjük. Hallgassák csak meg, ha már megnyert valamit egy magyar.
Elképzelem, ha ezt, mondjuk, egy baloldali csinálta volna, már menne a hazaárulózás.
@Dr. jenőke (jenőke): pedig mehetnének rezsivsökkentő nagygyűlésre is. vagy együtt bulizhatnának schmuck andorral is. bár lehet, hogy a két rendezvény hallgatósága lefedi egymást.
@DR. INKVIZITOR:
"Nem selejtezés, hanem minőségi csere lesz. "
LOL
fideszben minőségi csere? figyelj, ki a fidesz örökös elnöke? és ki lesz az örököse?
lásd mint fent az ukránokat:

Ázsiában adósodna el Magyarország
Az ÁKK fontolgatja, hogy ázsiai devizákban is államkötvényt bocsásson ki Magyarország.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/azsiaban_adosodna_el_magyarorszag.565288.html
@V-PORT: miért vágták meg????
ha visszaadták az eredeti lendületét az rendben.
@OPHELIA: Pedig a lényeg benne van, hozzákölteni meg szerintem nem érdemes. ;)
@Penivaldes: Nekem semmi bajom így sem vele. Csak felhívtam a figyelmet a kettős mércére.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a válaszok az ertsey-féle feljelentgetős-fenyegetősre. na jó, az uccsó három én voltam, de a többit is érdemes átolvasni. adják neki az ívet...
@Penivaldes: szerintem sem vágni kellett volna, hanem picit gyorsítani a magnón, ha már a másfél perc volt a cél.
@V-PORT: Nekem azzal sincs bajom ha Magyarország van írva Hungary helyett.
@Penivaldes: hogy önként kiállnak, az üzleti terves ámokfutásra meg csak annyit, hogy a vigynyáncki megaszonta szőr mentén, hogy a kedvencük a Balázs fog nyerni, úgy hogy meg fogok lepődni, ha a közgyűlés elmeszeli a szabálytalankodót.
Kevesen vannak akik kiállnak és szembemennek a párttal.
@bella _ciao: Erkel gyorsabbra csinálta csak Trianon miatt lett ez a lassú, kesergős.
egyébként énekelhetnénk a búzás részt.
@shinichi: Tulajdonképpen az itt kommentelők közül ezt Gábrielen kívül senki nem cáfolja.

Ha arra gondoltál konkréten, hogy akkor lesz majd itt rend, ezzel sajnos nem tudok azonosulni.
tessenek megjegyezni eztet, a káeshá már hegeszti a diagrammokat

GDP: nagy ugrást jósolnak Matolcsyék

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az előző inflációs jelentésében prognosztizáltnál alacsonyabb idei és jövő évi inflációval, valamint magasabb gazdasági növekedéssel számol - tette közzé a jegybank a fő számokat kedden.

hvg.hu/gazdasag/20130924_GDP_nagy_ugrast_josolnak_Matolcsyek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Szerintem arra gondolhatott, hogy még több programpontot lopnak el a jobbiktól."

Erre gondoltál? Elég cifra észjárás
már megint olvasott, csak összekeverte a könyveket, így a nostredamusból idéz:

GDP: nagy ugrást jósolnak Matolcsyék

hvg.hu/gazdasag/20130924_GDP_nagy_ugrast_josolnak_Matolcsyek
@Spániel: úgy látszik, van még hely a kelló igazgatóságában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: látom, megint megelőztél. mindegy, mert egyébként is olyan szép ez a hír, hogy kétszer is kevés.
@bella _ciao: nagy ugrás?? az Kína volt. éhen is haltak.
@Penivaldes: az, meg a kulturális forradalom, meg a nagy menetelés, meg a munkalapú társadalom, meg az értelmiség ki a rizsföldekre, meg csak így tovább tovább, pedig elég gyorsan közeledik a szakadék alja...
@Penivaldes: és ráadásul mi meg egy másfél méteres plafonmagasságú szobában akarunk nagyot ugrani. így pofával esünk az üres tálba.
Ha az MSZP-ben annak idején ti is elvégeztétek volna a selejtezést, talán beljebb lennétek.

Biztos nem árulok el nagy titkot, de Baja, Szekeres és tsa, még a fideszeseknél is nagyobb gáz.

Ráadásul ezek szerintem az MSZP-ben is.
jó sokáig húzta tekintetbe véve, hogy évek óta utálja mindenki...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de engem ne vádoljon ilyennel, hogy mszp.
ez sérti a jó hírnevem.
komoly:

Cigányellenes BMW-sofőrre hivatkozik a láncszavaztatási szakértő

Egy ismeretlen BMW-s meg az Együtt aktivistái miatt beszélt úgy Ajtai a bajai választáson, mintha éppen láncszavaztatást szervezne.

cink.hu/ciganyellenes-bmw-soforre-hivatkozik-a-lancszavaztatasi-1376754027
@♔batyu♔: Kérésed parancs, örömködhecc rajta

Mesterházy rezervátumba küldi a szocialista mamutokat
A legnagyobb meglepetés több szocialista szerint az lesz, hogy az elmúlt évtizedekben meghatározó politikusok a névsor második felében kaphatnak csak helyet, így a frakció nagy része lecserélődik. Az MSZP vezetése arra számít, hogy a régi arcok egy része mindent bevetve küzd majd a parlamenti székéért, de "a szocialista mamutok" végül bele fognak törődni, hogy lejárt az idejük.

www.origo.hu/itthon/20130923-hogyan-alakul-az-mszp-orszagos-listaja.html?sec-3
Jó hogy kivágják a fekélyeket.

Ha az Mszp is megtette volna hogy feloszlatja magát, nem jönne az újabb fidesz 2/3.
Deutsch Tamás twitterje: T. Tímea,
A Pető Intézetet NEM Pető Ivánról nevezték el. Sajnálom, ha átverték.
Üdvözlettel:
Deutsch (Németország sem rólam kapta a nevét)
@Penivaldes: néha helyettesítenem kell a lovagod. ilyenkor szót visz, tehát pótlom.
@Larry Silverstein: kár hogy a fekélyben nyomokban fellelhető narancséknál az ép terület, az épnek kéne kilépni, a többiek rohadhatnak tovább
@Penivaldes: Há' fő hogy benyújtotta, ugyi. Mert vannak egyenlőbb pályázatok is, amikhez nem kellenek számok. Itt viszont demokrácia van, átláthatóság (nem visszamenőleges iktatás), hanem konkrétan a képedbe. Pályázat lezárásáig elfelejtette a pályázati feltételeket teljesíteni. Csak külön neki, újra megnyitják a pályázat beadási határidejét. Csakis a tisztességes verseny miánt.
hehe. hacsa már megint nagyban politizál, putyint zaklatja a jávorjaival.

Moszkva megerősíti norvégiai határát

A hivatalos közlés szerint a lépésre egyebek mellett azért van szükség, hogy a "medvék és jávorszarvasok" ne tévedhessenek orosz területre - jelentette kedden a Barents Observer hírportál.

www.hirado.hu/Hirek/2013/09/24/14/Moszkva_megerositi_norvegiai_hatarat_.aspx
@CSENDES: Viktor is megmondta hogy a tények nem érdekesek nekünk. akko meg??
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Majd magához vonja szorgos vezénylőnk az ügyet, mint az operaházi kinevezést.Oszt Jó napot!
@Spániel: Majd jövő évi választásokkor. Tétényi Éva üzente nekik, hogy itt a jó alkalom, írjanak ki új választásokat, s mindjárt lehet jól együttműködni.
@CSENDES: ne hülyéskedj, matolcsyéktól az is világcsúcs lenne. mondanák: a magyar gazdaság meghágta a monteverest. :))
@bella _ciao: ott hideg van, és nincs elég oxigén. vagyis.....:)))
@bella _ciao: Tavaly az elrugaszkodás éve volt, most a nagy ugrásé (és aratásé, mondjuk ez így elég zavaros kép, mert hogyan is lehet nagyot ugorva aratni). Olyan ez mint a lassított film. Egy egész év kell az elrugaszkodástól a ugrásig, és még nem tudjuk, hogy jövőre hová érkezünk.
Az azért milyen kellemetlen, hogy gyakorlatilag elismerték, bukik esztergom... főleg, hogy senki nem indul majd újra a fideszből az önkormányzatin... ha csak nem lesz egy erőteljes betelepítési hullám a választásokig... vagy még átszabhatják a körzeteket...
Lszarral kezdjek a tisztogatast egy igazi aljas , sunyi, hatba tamados uber korrupt gazember! AZTAN AZ EGYSZEMELYES PART FEJETOL KELL MEGSZABADULNI NEKI MAR UGYIS MINDEGY MILLIARDOS MINDEN VALUTABAN VAGYONA MEGHALADJA A 2000 milliardot! Kosa aki miatt az osszes deviza hiteles bukott egy parszor , MATOLCSY aki szinten hozzajarult a rossz forinthozv azota is szorakozik es fog meg egy ideig ,mellesleg egy teljesen elmebeteg fogalmatlan vadbarom az ember, de inkabb majom ! A sok regi kommunistarol nem is beszelve aki az egykori rendszer hu szolgaloja volt van beloluk boven a NEM JOBBOLDALI KONZERVATIV FIDESZBEN!
@CSENDES: addig majd emésztgetnek a mammutok és szervezik a rezervátumot.
@Penivaldes: milyen rangokat osztogatsz te meg?:)
@CSENDES: nem most az emelkedés éve van, meg a vízügyi együttműködés évr
@sírbateszezazegész: és Esztergomot odacsapják a XII. kerülethez.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mert tudta, hogy "a bukott baloldal" (ha valaki még nem jegyezte volna meg) a "gyűlölet kampányával" odáig ment, "megfenyegette" a jobboldali érzelmű szavazókat, hogy nem lesz közmunka ám, ha nem szavaznak a Gyurcsány- Teket párosra, akik "együtt tették tönkre az országot" és együtt rágták le a libák fejét a Bajnaival.
A szocialisták felvették a kesztyűt, nem hagyják Bajnai egyedül teperni a populista pályán. Beütötték a win free money kódot és programot hirdettek a végtelen pénz jegyében. Arccal a nyugdíjasok felé! - hogy megelőlegezzük a holnapi Véleményvezér hozsannát.:)

Nyugdíjasok 12 pontja
youtu.be/nhbjPdO5SO8
@OPHELIA: Úgy mondanám, hogy akkor lesz itt "rend". A tanulást meg arra értem, hogy végre meglátják a -még- szemellenzősök is, ki kivel mozog gravitációs kölcsönhatásban. Ki kinek a mellényzsebéből bújt elő.
Az országnak elég nagy szívás, de hiszem, hogy hosszabb távon többet profitálhatunk abból, ha kiderül végre hová vezet ez a politika és gazdaságszemlélet.
@Spániel: máshol már nem tudnak biztosra menni... de azért remélem a betelepítéseket ott is megejtik:)
@V-PORT: Hülye paraszt Deutsch T., aki nem győzi felvenni-letenni a feleségei nevét.Mikor, hogyan.
@Penivaldes: nem... de majd akkor én is ezt teszem:))
@Spániel: Miért a XII-höz? A III-hoz kellene, az volt 1ébként is Tarlós kerülete.
@CSENDES: Ő nem akarta, de ha már így alakult belevágott. (szegény) ezt mondta egyszer valahol.
Ezek a tetvek soha nem látják be ha hibáznak,mert ők ugye sosenem.
De ezt a meggyesgecit eltűntetik (egy időre?)
ez valami.
@belekotty: nem jó, az egy megbízhatatlan kerület, ősóbudaiként mondom, Tarlós jól megszedte megát az évek alatt, de legalább nagy kárt nem tett benne.
@kifordított nagyanyó: bocs, de ez semmi, mert úgy magyarosan csak látszat, de ettől a lényeg változatlan, sőőőőőt
Orbán o'fő így szól: "Meggyes!
Hát ez kevés, ülj le, egyes!"

Amúgy a Parlament és az önkormányzatok tele vannak fideszesekkel. Vajon mikor csap már át a mennyiség minőségbe? Vagy tévedett volna a dialektikus materializmus?
:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, mert igen. egy tyúkból még nem lesz bülbülmadár.
HŰ, meg HA!

"Találkozzunk Ócsán, a gettónál. Mindenki szemügyre veheti majd, a „kormányzati negyedet” és megbeszélhetjük ott, hogy szögesdróttal körbekerítve, jó hely lesz-e a felelősöknek, ha nem ülnek le tárgyalni - írja A haza nem eladó mozgalom elnöke"
www.beol.hu/bekes/kozelet/kasler-ez-lesz-az-utolso-bekes-karacsony-517303
minek megbízott, ki vele az oktatás gátjára, úgy is ő kell oda is:

Orbán is elégedetlen, miniszteri biztost kap a KLIK

Nem csak Orbán Viktor elégedetlen a közoktatási mammutszervezet működésével, a kormányban és a Fideszben is fogy a türelem.

hvg.hu/itthon/20130924_Orban_KLIK_oktatas_Hoffmann
jó kis cím, csak nem elég izé...az a cím lenne szükséges, hogy:

Selejtezik a fideszt

brühüyyy

minden egyéb csak gumicsont meg a csontvázak kikapkodása a kredencből meg a stelázsiról
@Penivaldes: Azért a "nagy" ugrás, hogy legyen elemelkedés.
@bella _ciao:

nekem a déli népek hancúrozásához semmi közöm, annyi norvég szökik át a ruszkikhoz, ahány csak akar. ha ez a putyinnak nem teccik az az ő dóga, épíccsen kerítést, basszon rozmárt, lefetyejjen madártejet, elvégre egy szabad ország generalisszimusza vagy micsuda.
@Penivaldes: Ahogyan azt mondani szokták: ráadásul.
@Frady Endre: Minőségbeeee?
Az nem jó. Csak a csordaszellembe beágyazható, önálló gondolattal nem rendelkező majmokat lehet így irányítani.
Mégmitnem.
@kifordított nagyanyó: Revidiáld a nézetedet. Miért is teszik?
öveket bekötni:

géjza hól vagy?

A Fidesz válaszában úgy fogalmaz, a "szocialisták észjárásával ellentétben nem hiszünk a megszorítás politikájában, mert az elszegényítette és tönkretette Magyarországot, csak meg kell nézni a baloldal szánalmas teljesítményét".

Míg a szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliség, addig a kormányváltás óta már több mint kétszázezerrel nőtt a foglalkoztatottság - fejtik ki, hozzátéve: a Fidesz kormányzása alatt tartósan 3 százalék alatt maradt a költségvetési hiány, szemben az MSZP-kabinetek idejével, amikor ez a szám a 7-9 százalékot is meghaladta.

A kormánypárt kitér arra is, hogy a szocialisták kormányzása alatt az államadósság csaknem megduplázódott, ma ugyanakkor csökkenőpályán van, ahogy a rezsi is mérséklődik, a fizetések azonban eközben nem csökkennek, hanem nőnek.

A Költségvetési Tanács hétfőn ismertette véleményét a 2014-es központi költségvetés tervezetéről, közölve: teljesíthetőnek tartja a kormány jövő évi, 2,9 százalékos GDP-arányos hiány- és 2 százalékos növekedési célját, ugyanakkor jelentős bevételi (elsősorban az áfánál) és kiadási kockázatokat is lát, ezért a testület indokoltnak tartja a megfelelő tartalékszint ismételt átgondolását.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fidesz_rezsi-_es_adocsokkentesre_keszulunk.565330.html
Egy bajai szavazókört kellett megtolni a Fidesz-győzelemhez

A Baja környéki tanyavilágból érkező szavazók segítették győzelemhez vasárnap a Fidesz jelöltjét, a részletes, szavazóköri eredmények ezt egyértelműen megmutatják. A választáson alulmaradt ellenzéki pártok szerint csalás történt, mivel autóval szállították a helyi romákat, és a nevezetes szavazókör részvételi adatai valóban kiemelkedőek lettek. A cigány szavazók toborzásának nagy hagyományai vannak Magyarországon, nem ez volt az első választás, amit így nyert meg valaki.

hvg.hu/itthon/20130924_Bajai_idokozi_valasztas_csalas
- Jó, megyek, bukjon föl a Tétényi a lakossággal együtt, piszkok.
- Sajnos, sajnos, látod hová fajult a világ. Trafik vagy földbérlet?
- Trafikok és földek.
- Szia (dögölj meg).
- Szia (dögölj meg).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Míg a szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliség, a kormányváltás óta megduplázódott a létminimum határán tengődők aránya. Nagy előrelépés ez feleim.
@rodeo36: Szép jó reggelt, jól aludtál?? :)
Fabius!

Az Illés-poszt képét te csináltad? Merthogy a 168 órában szerepel, egy kísértetiesen hasonló stílusú cikk illusztrációjaként, viszont hivatkozás nincs:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: éppen ezekre a fazonokra van szüksége a fidesznek, már nem első alkalommal bűnözőkkel paktál:

"Uzsorázással gyanúsítják a bajai választáson lefilmezett szervezkedőt

A bajai választáson készült videón szavazószállításról beszélő roma politikus a két-háromszorosáért adott kölcsön, állítja egy ismerőse.
Több feljelentés is van ellene.
A rendőrség megalapozottnak találta a gyanút.
444.hu/2013/09/24/ajtai-tibor-fidesz/
@Spániel: Jóvanna, én se gondóttam komolyan!
Tartsam oda a másik orcámat is? :)

Bárkit, aki narancs-selejt
Orbán főpap bőszen elejt?
:)
A Fidesz kommunikációjának fejlődése:

2010: Fülkeforradalom! 1 millió új munkahely!

2014 Rezsiharc! Megvédtünk 750 ezer munkahelyet!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Felállít egy teljesen elhibázott koncepciót, egy ( sok ) állami mamutot, azután elégedetlen a működésével. Pokornit a pálya szélére küldi. Erre nem lehet mást mondani, mint hogy ostoba. Más szóval, hülye.
Tehetséges politikus, egy nagy frászt.
Ne tegyünk már úgy, mintha Magyarországon ez lenne az első és utolsó ilyen eset, hogy csaltak egy választáson. Az MSZP ugyanezt csinálja csak ott ahol ők az erősebbek. Szóval a képmutató balból és jobbból elegem van húzzanak el végre a közéletből és adják át a helyüket a hiteles politikát folytató politikusoknak, na nem a gágogó gordira és szarházira meg a mentorukra csótány fegyencre gondolok! Szebb Jövőt!
@Frady Endre: továbbá, amit elébb cirbinek linkeltem, hátha Te elolvasod, tanulságos, egy ilyen maffiapártban kincset érő gyöngyszem egy ilyen alak:

444.hu/2013/09/24/ajtai-tibor-fidesz/
"Miniszteri biztost kap a KLIK, akinek „fejlesztési javaslatok” kidolgozása lesz a feladata – erősítette meg egysoros válaszlevélben az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán a hvg.hu értesülését. Úgy tudjuk, a tankerületek felé helyezett Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felé kerülő miniszteri biztos kinevezését maga a miniszterelnök szorgalmazta, aki nagyon elégedetlen az oktatási reform akadozása miatt. Úgy tudjuk, a KLIK működésével szemben a kormányban és a Fidesz frakcióban is általános az elégedetlenség."
hvg.hu/itthon/20130924_Orban_KLIK_oktatas_Hoffmann

Miniszterelnök Úr!
A kínai kamurolex, nem "elromlik", hanem már eleve nem működik.
Remélem, segítettem.
ajajj...

felénk a cigányokat krumplihajjal meg disznó elé való szárazkenyérrel is meg lehet győzni, kire adják a voksot

egy futó disznó elé való szárazkenyér és az nyer bazegh' aki akar
@ariskerase: hány százalékotok van?
@CSENDES:

"Egy egész év kell az elrugaszkodástól a ugrásig, és még nem tudjuk, hogy jövőre hová érkezünk."

Dehogynem. Már látszik, hogy nincs víz a medencében alattunk. A trambulint meg már elhagytuk.
Megvan!!!
Ide kerülnek az mszp-ből leselejtezett szocik:
Dinoszaurusz kiállítás nyílik a Természettudományi Múzeumban!
Bottal piszkálni is szabad.

www.hirado.hu/Hirek/2013/09/24/15/Uj_dinoszaurusz_kiallitas_a_Termeszettudomanyi_Muzeumban_.aspx
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez magyarra átfordítva azt jelenti: semmit sem tudunk és semmi közötök az egészhez de mondani kellett valamit

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"A kínai kamurolex, nem "elromlik", hanem már eleve nem működik.
Remélem, segítettem."

Így megsérteni ezt a szentéletű Rózsát:))))))
@Spániel: nem jó, itten sakálűzésről szól a nóta, az meg mit keresne múzeumban...
MEggyesek kipicsazasa eppen annak beismerese, hogy egy joideje erosen jobbos korzetben is csak csalassal tud nyerni a Fidesz, vagyis, hogy feneket van nekik 50%-uk!!

Am az igazi gond, hogy ok csokkentek le a baloldalhoz, amely elegge impotensnek tunik uj szavazok gyujteset tekintve. Vagyis, valoszinuleg ugy gondoljak, hogy ha sikerul a leginkabb gennyes gocokat kivagni, akkor a szavazok esetleg ujra tobben iranyulnak felejuk.

Nagyon tetszik, ahogy Mesterhazi kezeli a "negyek bandaja"-nak ugyet.
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9gyek_band%C3%A1ja

Ebbol meg barmi is lehet, teljesen hatterbe szorithatja oket, illetve kegyet gyakorolva felettuk, akar 1-2 a listan is maradhat, amiert viszont huseggel tartoznak majd. Mondjuk kell is most neki valami sikerelmeny, mert amilyen kontar modon intezte a DK/Gyurcsany targyalasokat nem lett nagyon nepszeru egyetlen valasztoi retegben sem.

Am szemely szerint engem a Himnusz dolog jobban erdekel. Meghallgattam az "uj" verziot, ami ugyan egy fokkal jobb, mint a most hivatalos, de meg mindig egy szanalom.
Es amennyire kottat tudok olvasni, az eredeti sem olyan lassu, mint altalaban enekeljuk.

Nos szemely szerint egyik Himnusz verzio sem a szivem csucske.

A mi himnuszunknal keves szanalmasabb van, ezen kevesek egyike az angol himnusz, melynek enekelt reszeben szo sincs MAGAROL az ORSZAG NEPEROL!!!

Hasonloan a mienkhez, amelyben ATTETELESEN van szo a neprol, az emberekrol.

Ha jol emlekszem 2-3 eve egy del-amerikai orszagban nepszavazast irtak ki a himnusz megvaltoztatasaert. SZERINTEM nekunk sem artana.

Lehetne ervelni, hogy mert tradicionalis dal (kozel sincs a Kimigayo-hoz), a ket szemelyes kedvencemhez pedig egyaltalan nem tud felerni:

A velszihez (abszolut kedvenc), es a skothoz.

Am igy is van ket olyan dal, amit siman el tudnek kepzelni a "Nemzet Dala"-kent. (szandekosan nem irok himnuszt, mert szerintem ez az egesznek a rakfeneje)

Meglepo modon az egyik a Nemzeti dal:
www.youtube.com/watch?v=xwv32MDA6p4

A masik pedig, ami tukeppen szeljobbtol a ballibero oldalig mindenkinek megfelelhet:
www.youtube.com/watch?v=w9n5MZmpJ2g
(es ez fuggetlen a kerek evfordulotol).
nem baj, nektek visszajött puch és a többi.
örvendjetek
"Az igaz konfliktust nem tudod megoldani, de túl tudod élni."

Dr. Bagdy Emőke az életbátorságról

youtu.be/MI-lp0bPOVI
JEGYZŐKÖNYV készletek selejtezéséről, leértékeléséről
Készült …..... év ..................... hó .......... napján
a.............................………… székhelyen.
A Selejtezési Bizottság részéről jelen vannak (név, beosztás):
............................................................. .....................................................
............................................................. .....................................................
............................................................. .....................................................
............................................................ .
A Selejtezési Bizottság (továbbiakban: Bizottság) megállapítja, hogy a jelen eljárás keretében végrehajtandó selejtezés/leértékelés engedélyezése ........................……………………… ügyvezető hatáskörébe tartozik.

A Bizottság megtekintette az előkészített készleteket, megvizsgálta selejtezésük/leértékelésük indokait.
A Bizottság az
1. sz. mellékletben felsoroltak selejtezését, a
2. sz. mellékletben felsoroltak leértékelését és a
3. sz. mellékletben felsoroltak hulladékként való kezelését javasolja.
A szükséges intézkedések megtételéért …………………………………………….. a felelős.
Kelt ………………………, 20……………………
Aláírások:
Tanú 1 Tanú 2
A selejtezési jegyzőkönyvben foglaltakkal egyetértek, a készletek selejtezését/leértékelését, jóváhagyom. Elrendelem a változások nyilvántartásokon történő átvezetését, valamint a selejtezésből hasznosítható készletek hasznosításának végrehajtását.
Kelt ………………………, 20……………………

_____________________________
ügyvezető

Melléklet
SELEJTEZETT KÉSZLETEK JEGYZÉKE
Nyilvántartási szám
Megnevezés
Selejtté válás oka
Hasznosítás módja
Mennyiség
Egységár (Ft)
Érték (Ft)
@Husz_János_Puszita: Ez igaz. Csak utalni kívántam rá.:-))
Takarodjanak az álnemzeti szarok: orbán, kósa, szargyártó, selmeczi rusnya-buta, rogán, dájcsfürj, kocsis aljas...és az egész mutyi fideszes trágyadomb.

ORBÁN TAKARODJ!
1. Meggyes

2. ???

3. ???

A szocik tanulhatnának a fidesztől, és a napokban kiszivárgott négy nevet Baja, Boldvai, Puch, Szekeres) ők is ennyire szimpatikus listára tehetnék. Mindjárt jobban teljesítenének, mint a fidesz.
@Spániel:

Mondjuk a triász kori rétegekből előkerült "Hajnali tolvaj"-t azóta átnevezte a Paleontológusok Konferenciája, az új hivatalos neve: Traficmutyator lazarjanosiensis.

Csak a pontosság kedvéért.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Megyek majd a kiscsókákkal, bárcsak ott látnám Traficmutyatort is a többiek mellett. Képzeld, odacsavarozva a szocik közé egy teremben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A korrupció okai tehát nem a kultúrában, hanem valószínűleg sokkal inkább az intézményrendszer és a jogi környezet hiányosságaiban keresendők – áll a közleményben."

Ez hülyeség. Tiéd a gyár, magadnak építed, megvan? Pult alól endéká turmixgép? Vízórát visszatekerő vízmű alkalmazott? Hálapénzrendszer? Száraztésztacsomagért szavazók? A végtelenségig lehetne sorolni. Mitől lennének a vezetők mások.
Az azért az igazsághoz tartozik, hogy meggyes egy súlytalan ember a fideszben, ahhoz képest, mint ami a fantastic4 az mszp-ben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
arról mikor olvashatunk, hogy a magyar kormány és az azt támogató frakció önként begyalogolt a Dunába és addig nem nyugodtak amíg el nem merűltek az árban

önkritika

vagy megvárják a nagy kritikuszt aki majd hagyja hogy a talpuk alatt fütyűljön a szél

brühüyyy
Beáldoznak pár parasztot, mert kevés a hely a táblán.
@simple observer 1.0:
oopardon2: ez egy jobb minőségű felvétel, mint a királyi TV-é:
www.youtube.com/watch?v=K8k_Q77n4d0
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jelen! Nagyon jó kis idézetet hoznál, kapsz egy piros pontot! :)
No meg a Fidesz is kap egyet, Meggyes már inkább egy ballaszt volt. Csak így tovább...
Apropó, akkor most leveszik Esztergom számlájáról az inkasszót és visszaadják a fűnyíró traktort?
@rodeo36:

Önkritika??? Na, ne komolytalankodjunk... :)
@CSENDES: "A kormányváltás óta megduplázódott a létminimum határán tengődők aránya."
Ez sem rossz irány:
A Gini index /egyenlőtlenséget jelentő mutató/ szerint a 2009-ben a legalsó és legmagasabb jövedelmek különbsége 7.2-szeres, ez 2012-re 9.0-ra növekedett.
Vagy a 2009-ről 2012-re jövedelem 13.5%-kal emelkedett, ugyanezen időszak alatt az árindex 115%.

Tudom, hogy uncsi nézni a számokat, de sokatmondóak, és érthetetlen, hogy a rezsicsökkentésnek milyen fergeteges a sikere, az emberek viszont hogyan nem veszik észre, hogy közben súlyos összegeket veszítenek más oldalon?
@Spániel: Jah, oroszláneledel lesz belőlük(igaz csak a választások után). Győzelem esetén biztosan akad nekik egy-két hely a fityesz sóhivatalok valamelyikében.
Mert gondoljuk meg: igaz, hűséges, hősies pártkatonák voltak. Csak azt tették, amit elvártak tőlük. Ha nem így lett volna, akkor talán nem véreztetik naponta Tétényiéket és Esztergomot, nem sütögetik őket lassú tűzön a fityeszhatalom alakulatai fentről.
Csak parancsot teljesítettek ezk, és most vértanúhalált is kell halniuk felsőbb utasításra, amint azt Fábiusz is bölcsen megírta.
@Mariann19: Ebből is látszik, hogy mekkora baromság a Fideszt komcsizni. Mindig a vörösök erőltetik, hogy mindenki keressen ugyanannyit, marhaság. Egyébként a középosztály megerősítése azzal is járt, hogy régóta nem látott alacsony szintre csökkent az ország (nem az állam) eladósodottsága. Ugyanis a középosztály képes megtakarítani. Ami a beruházások egyik forrása lehet.
@Mariann19:

Halkan tenném hozzá, a jövedelmi különbségek még így is kicsinek számítanak a többi EU országhoz képest Magyarországon. Csak azért írom, mert a közvélekedés szerint nem így van. Nem azon múlik az országban élők jóléte, sőt.
@Spániel:

NEm bírom magam napi több száz kommenten átrágni, inkább csak olvasok.
A Magyar Hírlap szerint ... létrejöhet a jobboldal esztergomi egysége a Szövetség Esztergomért Összefogás képében. Ennek tagja lenne a Fidesz, a Fidelitas, a KDNP, a Rudnay Egyesület és más civil szervezetek. A Magyar Hírlap azt írja, ez azért pozitív fordulat, mert „a város lakóinak már elegük van Tétényi Éva »független« polgármester botránypolitizálásából, és korábbi támogatói is sorra kihátrálnak az »esztergomi Jeanne d’Arc« mögül.”
mandiner.hu/cikk/20130924_visszavonul_meggyes_es_az_osszes_esztergomi_fideszes_kepviselo
@Mariann19: szia. A propaganda úthenger olyan minősíthetetlenül primitív módon -rezsiharc, megvédjük, stb.- sulykolja be az agyakba, hogy az emberek ámulatukban és néhány forint megtakarításának örömével elfelejtenek a másik zsebük felé nyúlni. Persze az üzletekben, piacon puffognak rendesen a horror árak láttán, de nem kapcsolják össze a kettőt.
Közben elfelejtenek azon elgondolkodni,hogy ez a csökkentés megint csak a jól kereső jobb módú rétegnek lett kitalálva.
@Blogger Géza:
Géza! A jövedelmeknél az egyenlősdi egyrészt igazságtalan, másrészt nem ösztönöz magasabb, aktívabb munkavégzésre.
Az eladósodottság kérdésébe nem értenénk egyet, de ez ebben a témában nem szorosan vett összefüggés.
Az alsó és a középen elhelyezkedő középosztály már régen nem takarít meg, hanem a tartalékait éli fel.
A kötvény befektetéseknél látszik aktivitás, mert milliárdokat fektetett be a civil szféra.
Ennek egyik oka a kötvények kedvező hozama, emiatt a befektetők kiváltották kedvezőtlenebb betétjeiket.
A középosztály beruházásokra történő befolyását úgy érted, hogy a banki betétekből teremtődik meg a hitelezési forrás?
Ugyanis közvetlen összefüggést nem látok máshol.
A selejtezés jó dolog. Más pártokban sem ártana.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: atyaég, már 750 ezer szűnt meg???

Mert ugye, amit megvédtek, annak vége.
Orbán elkezdte dolgoztatni és átalakítani a népét, hogy a választásokra elfogadhatóvá tegyék magukat.
Kérdés: az úgynevezett ellenzéknek ez olyan nagyon snassz?

Föl van háborodva a mélyen tisztlet közönség, hogy egy autó hordta a szavazókat.

Kérdés: hol voltak az ellenzéki autók?

Föl van háborodva mindenki, hogy háromszáz új munkahelyet tüzijátékkal ünnepel Szíjjártó.

Kérdés: mit csinál az ellenzéknek nevezett parlamenti székért ácsingózók hada?

Munka nélkül nem lesz egyszerű a választás gyerekek.
@AKIsTUDATLAN: és honnan veszünk ennyi oroszlánt? És ha kiköpi? Vagy beteg lesz tőle?
Azért logisztikailag meg kéne szervezni, hogy vagy más ragadozók is kaphatnak belőlük vagy hozunk be még tigrist, pumát, leopárdot, krokodilt.
@Spániel:
A nyugdíjasok a leglelkesebbek a rezsicsökkentés miatt, azzal nem számolnak, hogy az emiatti alacsony infláció számukra azt jelenti, hogy jövőre minimális lesz a nyugdíjemelés.
Ez azokra is hat, akik a nyugdíj minimumból számolva kapják a kis pénzeiket.
Jövőre szívás lesz.
Arról nem szólva, hogy a rezsicsökkentés miatt jóval kevesebb Áfa folyik be, azt is nekünk kell megszorítással kipótolni.
Nem tudom, hogy az emberek egy része hogyan lehet ennyire sötét.
@Habakuk999:

Nemár, az átlagpolgár tiszta rosszul volt, 10 percenként csöngetett be hozzájuk mindenféle aktivista.:)

Szeva, azt hittem végképp faképnél hagytál minket.
@Mariann19: Miért lennének sötétek?

Nem az ő dolguk ktsv-i hiányt számolni.
@Habakuk999:

Jaja amennyi energiát beleöl az ellenzék a demagóg néphülyítésbe, annyi erővel röviden elmagyarázhatnák nekik a rezsicsökkentés és a költségvetés közötti összefüggést. Üdítő színt hozna a közéletbe.
@Husz_János_Puszita: szia!
unatkoztam, viszont fontos levelet várok, itt dekkolok a gép előtt.:)

ha tíz percenként mentek az aktivisták, így járt a baloldal.

Megjegyzem, én se szavaznék rájuk.
@Spániel:

Szó szerint így van. Minap hétszentségelt ismerősöm, két órán keresztül nem volt áram náluk, szidta a szolgáltatót. Rövid tőmondatban megvilágítottam, miért nincs ember a gyors elhárításra. Érdekes megértette. Ugyanezt megtehetné az ellenzék is.
@Habakuk999: Gyakorolni kell a sírást 2014 tavaszára.

Most próbálják el a szöveget, aztán úgy 2015ig ezzel jól ellesznek ellenzékben. Már persze ha megmarad a bársonyszék, ami a legújabb mandátumbecslés szerint 33 mszp-st érint majd.
@Husz_János_Puszita: 2 óra az nem gyors?

Akkor szólj a haverodnak hagyja a panelt menjen családi házba és vegyen generátort.
Plagi bát is kistafírozták életfogytig a narancs spermák 5 év helyett meggyes sem lesz földönfutó ha már 20 milliárdot adósított városán.
@Husz_János_Puszita: Tudod, most végigfutottam a blog néhány napjának termését.

Hogyan mondjam szépen, mert nem akarok senki méltóságába belegázolni... nem tudom.

A fideszt plusz jobbikot mocskolni lehet, de az roppant kevés lesz az üdvösséghez.

Ugyanakkor Orbán hétfarkú macskával ösztökéli az embereit nagyobb és minőségibb munkavégzésre.

Itt pedig az az egyetlen parázs vitát kiváltó esemény, hogy istentudja hány éve mit és miért mondott gyurcsány.

és kit érdekel?
@Husz_János_Puszita:
Azt írod, hogy egy ország jóléte nem a jövedelem különbségeken múlik, sőt.
A 2009-ről 2012-re 7.2-ről 9.0-ra növekedett jövedelem különbségi rátával akkor nem lenne baj, ha ez a teljesítményekhez lenne köthető.
Nálunk azonban politikai döntés, egy mesterséges beavatkozás következménye.
Egyrészt a kormány a szociális juttatások rendszerének megváltoztatásával, a rokkant nyugdíjak megvágásával jelentősen csökkentette a jövedelmeket, ugyanakkor az egykulcsossal az amúgy is magasabb jövedelmeket nettóban növelte.
Neked nem kell mondani, hogy matematikailag ez a kétféle tényező összeadódik.
Ez a probléma.
@Mariann19:

"_Nem tudom, hogy az emberek egy része hogyan lehet ennyire sötét. _"

nem sötétek azok, csak nem tudják milyen a világos.
@Habakuk999:

Gyurcsányt se lenyelni, se kiköpni nem bírják. Mindig a homokozóban huzakodó kisgyerekek jutnak eszembe, kisstílű civakodás, amit a pártok kampány címén művelnek. Egyre kevesebb politikust nézek, olvasok. Szakértőket meghallgatom.

Inkább ide jövök, itt értelmesen lehet megvitatni a dolgokat egymás közt.
@Husz_János_Puszita:

"_Napkollektort vegyen inkább. _"

bármi, csak tűz ne legyen...
@Mariann19: Annyira, hogy nem tájékozódik, érdeklődési köre primitíven szűk.
Nem ül a net előtt, mert nincs is számítőgépe, ha van, max. csetelés.
Este megnézi a híradót és jóllakottan eldől valamelyik szappanopera előtt a fotelban. A napi rutin letudva. Ennyire van igénye az emberek túlnyomó részének.
Sajnos.
@Mariann19: A jövedelemkülömbségek mindig nőni szoktak válságok idején. Nyugaton is.

Magyarországon egyszerü az ok, SZJA reform adómentes minimálbér megszünése(jóváírás kivezetése). Azért aki nyert az SZJA-val azt talán túlzás rezsimcsókosnak titulálni, olyan minden rezsimben volt.
@Mariann19:

Ha megengeded, másképp is megfogalmazom: a jövedelmi különbségek változása nálunk abból adódik, az adott kormány kiket preferál az újraelosztás során. Azt a pénzt valahonnan elveszi, a többletjövedelem nem hozzáadott értékből származik. Ez nem a fidesz kiváltsága, mindegyik ezt csinálta. Kegyet osztanak.
@jaegtoer:

Van aki folyton a tűzzel játszik, meg akar másokat égetni, máglyarakás, ilyesmi. Legyen napkollektor.
@Habakuk999: Szia Habakuk!
"Miért lennének sötétek?
Nem az ő dolguk ktsgvetési hiányt számolni."
Nem is a költségvetési hiányt kell nekik számolni, hanem a sajátjukat. A bukszában.
Ha már nem fújják kívülről az adósságrátákat negyedéves szinten, legalább azt vennék észre, hogy nemcsak a kaja, hanem a kormányzati döntések miatt nő a bankköltség, a telefon, TV, a net, és egyéb fogyasztási cikkek.
Erre gondoltam.
@shinichi: vészesen fogy a tanulásra fordítható idő, ezzel párhuzamosan a lemaradottak szintre hozatala szinte esélytelen
@Husz_János_Puszita: Fenét.

Teljesen egyértelmü, hogy az utóbbi hónapokban az MNO, HirTV rengeteg felületet ad ElQrónak. Rájöttek hogy sokkal többet hoz a fidesznek mint ami kárt okoznak az autista performanszai.
@Husz_János_Puszita: Vicces. A jövedelemkülönbség az adójóváírás kivezetése és minden idők legnagyobb SZJA csökkenése miatt nőttek.

A rezsimcsókosok jövedelme cégbevétel, nem is tartozik az SZJA alá és leköltségelhető korlátlanul.
@Spániel: Aki például szereti az irodalmat, a kertészkedést, sajtkészítést, nyelvet tanul, zenél, táncol, sportol bármilyen eredményes tevékenységet végez szedjen akár csipkét vagy kökényt, és nem hajlandó olyan emberek karriermarakodásáról gondolkodni, akik legtöbbjébe szerintem Te se szívesen törölnéd bele a cipőd sem, azok érdeklődési köre primitíven szűk?

Nem fordítva van? ( bár ezt már csak a kisördög íratja velem:) )
@Husz_János_Puszita:
Ugyanezt mondom én is, ezt írtam le az előbb.
Azt azért el kell ismerni, hogy a szocik nem fokozták az egyenlőtlenségeket, sőt.
Kritika is érte őket ezért, kissé el is túlozták a szociális juttatásokat.
Azonban egy ilyen gyenge teljesítményű országnak nem indokolt ilyen mértékű egyenlőtlenségi ráta növekedése.
@Secnir:

Teljesen igazad van.
DE! En ugy ertettem, hogy valami olyan dal kene, amit a nep is enekelhet, raadasul igaz atelessel. Marpedig ferfinepnek a jelenlegi Himnusz szinte teljesen remenytelen. Tartalmi kerdesekbe mar nem is mennek.

A szoci idokben a sok-sok opera es operett dalok kozul ez volt az egyik, amit el tudtam viselni, sot nekem is tetszett az eppen soron kovetkezo, kivansag musorban.

Elbeszelesek alapjan, kisfalumban meg mikor elt a mester, adott egy dalestet a reformatus templomban. Amikor ezt elenekelte, akkora ovacio volt, hogy ahogy mondani szokas a nepek majd' kirugtak a (haz) templom falat. ;)
@Mariann19:

Orbán azt nagyon jól kitalálta, a szolgáltatóra, bankra, boltosra, trafikosra, munkáltatóra, rendőrre, rokkantra, diákra, pedagógusra, egymásra haragudjanak, ne a kormányra. Minden kivetett adó közvetetten éri el a fogyasztót.
@bella _ciao:

@hacsaturján:

"_"A hivatalos közlés szerint a lépésre egyebek mellett azért van szükség, hogy a "medvék és jávorszarvasok" ne tévedhessenek orosz területre - jelentette kedden a Barents Observer hírportál."_"

Hacsaturján Mester rénszarvas projektben érdekelt, amennyiben ez a rén az a rén és úgy is gondolja.

Putyin aggodalma teljesen jogos, amennyiben Jávor Benedek és az LMP megkésett agresszorainak tekinti a jávorszarvasokat valamely nagyon is megalapozott asszociáció folytán, mindazonáltal a PMP sem jobb. miért akarná a Cár, hogy Orosz Anyácskában más legyen a politika, vagy miféle párbeszédet akarhat valaki, amikor legfeljebb perbeszédről lehet szó, feltéve, ha Putyin a felperes... Az Orosz Anyácskához még lenne hozzáfűzni valóm, de a rén és a ner kísérteties tükörbeli képe miatt most ettől elállok, ezúton is támogatva a a rénprojekt sikeres megvalósítását.

persze ha a rének becézve jávorok az mindjárt más, de a Mesternek erre is lesz cselekvési terve, hát még szava.
@Husz_János_Puszita: Ez tényleg zeniális volt tőle. Mindez az szja csökkenéssel együtt azt okozta, hogy a lakosság ma már nettó hitelfelvevő helyett nettó megtakarító.

Az elmútnyócév után nem csoda ha ez volt a cél, még ha fogyasztani kényelmesebb is, mint megtakarítani.
@Spániel: Régi, megfejthetetlen rejtély, hogy a Fidesznek vidéken van nagy támogatottsága, a főváros nem feltétlen híve a Fidesznek.
Miután az emberek többsége csupán a saját anyagi viszonyait tekinti választáskori döntéséhez alapnak, és miután vidéken lényegesen rosszabbak az életkörülmények, melyek folyamatosan romlanak is, mégsem ismerik fel az okokat és okozókat.
@Mariann19:

Ha nőnének a jövedelmi különbségek azért, mert a prosperáló gazdaságban jól megy gazdagnak, szegénynek, nem lenne semmi gond. Önmagában a jövedelmi különbség semmit nem számít, nem érték. A szoci időkben volt az.
@Mariann19: szia, én sem tudom rendesen nyomon követni, pedig magam szerint pénzzel foglalkozom.

Viszont kinyílik a bicska a zsebemben, amikor az átlagembert okolják teszem azt az ellenzék tájékoztatási tevékenységének elmaradása helyett.
@Larry Silverstein:
Semmiféle utalást nem tettem az SZJA kedvezményezettjeire.
Tényleg nem rezsimcsókosok, objektíve kerültek előnyös helyzetbe.
Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány úgy döntött, felhasználja a változásokat ahhoz, hogy Magyarországot megerősítse és ezzel előnyre tegyen szert a többi országgal szemben. Szerinte ehhez két célt kell elérni. Egyrészt az országnak Európa termelési központjává kell válnia, amihez versenyképes befektetési környezetet kell teremteni. Másrészt nagy hangsúlyt kell helyezni a keleti nyitásra, azaz a gyorsan fejlődő régiókkal a lehető legszorosabb, stratégiai kapcsolatot kell kiépíteni.

Hogynemszakadle:
Szijjártó elmondta, miért barátkozik a kormány multikkal
A kormány a siker érdekében több intézkedést hozott: a munkát támogató adórendszert dolgozott ki, átszervezte a felsőoktatást és a szakképzést, hogy az esetleges munkaerőhiány ne befolyásolja az ide érkező nagyvállalatokat, továbbá új munkatörvénykönyvet vezetett be - mondta Szijjártó. Az idén eddig 42 vállalat döntött a magyarországi beruházás mellett, és ezzel csaknem 15 ezer új munkahely jött létre - ismertette az adatokat.

privatbankar.hu/kkv/szijjarto-elmondta-miert-jo-a-strategiai-megallapodas-261572
@Larry Silverstein:

"A rezsimcsókosok jövedelme cégbevétel, nem is tartozik az SZJA alá"

Ja kivéve az állami szektor egykét milliós fizetéseit, de ők bizonyára rászolgáltak a kiváló teljesítményükkel.
@Spániel:

A keleti befektetők tülekedni fognak. Imádják az olyan versenyképes országokat, ahol egy nap alatt kaphatnak a nyakukba visszamenőleges szektorális különadót, vagy államosítják a cégüket, ha megtetszik a vezérnek.
@Larry Silverstein:

"_A jövedelemkülönbség az adójóváírás kivezetése és minden idők legnagyobb SZJA csökkenése miatt nőttek._"

Ha észre teccett vóna venni, hogy az igazán nagy vagyoni különbségek nem az adózás mibenléte és hogyanja, hanem a korrupció és az offshore és a szimpla csalás, továbbá a zsigeri átbaszás következtében nőttek, akkor nem lázítaná ezeket a mekkszállott többkulcsosokat... Ebben a kies hazában a többkulcs célja a a polgárság kialakulásának és erősödésének hasznos ellenszere, gátja . a kies hazában. ahol maga él ott lehet, hogy úgy van ahogy mondja, de ittenről povedálunk itten.

nem vitatom azt, hogy az adójóváírás kivezetése mesterien lett elbaszva, de azt elégedetten láttam, hogy amint a maga bőrén,,, ööö zsebén érezte az adómentesség megszűnését, sőt adófizetés kötelezettségét, rögtön billió decibellel tudott üvölteni a hú de sok a 20 ezer ficcs adó, eladdig csak sumákul röhögött hogy a másik kéccázezret pengetett be a közösbe miközben a rendőr a katona az orvos mindenkinek ugyanannyiért ontja ki a belét.
@Husz_János_Puszita:
"Orbán azt nagyon jól kitalálta."
Ne haragudj, ezt nem tudom kihagyni, amikor egy baromian negatív cselekvést pozitív jelzővel fejeznek ki. Ettől falnak megyek, pedig Orbán ádáz kritikusai is dicsérő jelzőt használnak ordas nagy disznóság birálatánál.
pl."Ebben nagyon jó a Fidesz!"
"Nagyon értik a dolgukat, ügyesek."
Mindezt nem ironikusan, hanem elismerően.
Visszatérve a lényegre. A társadalmi csoportok összeugratása ma már banális hatalomtechnikai eszköz, nem kell nagy ész hozzá.
A szektorális és bankadók nálam etikailag elitélendő gazdasági húzás, különösen annak fényében, hogy nem a gazdaság javát szolgálják,hanem a hatalom megtartását.
fabius

Semmi baj nem lenne a cigány láncszavazással ha megint az mszp-nek csinálnák mint 94-2006-os választásokon! Mindösszesen ennyi a baj vele, hogy nem az mszp rubrikába húzták! A másolást nehezen viselik az mszp-és elvtársak, pedig pk voltak a "feltalálói" ennek a kis csínytevésnek!
@Larry Silverstein:

A tömegek egyik napról a másikra élnek, biztos lehetsz benne, nem ők a nettó megtakarítók.
@Husz_János_Puszita: Ezt a keletit árnyaltabban fogalmaznám, főleg úgy, hogy belecsöppentem egy ilyen folyamatba.

Tényleg van stratégiájuk és tényleg csinálnak valamit.
@Mariann19:

Remélem az én szavaimból nem elismerést olvastál ki.:)
@Habakuk999: Azt próbáltam kimakogni, hogy az nép jórésze pl. vidéken nem tud, de nem is akar tájékozódni.
Rokonaim élnek vidéken, ott ahol József Attila Pista volt. Kb. kétezer lelkes község, de annyira belterjes, hogy egy emberként mozdul meg mindenki egy irányba. Pont, mint az előző érában. Semmi sem változott.
Sorozatban szavazzák meg ugyanazokat az embereket, mert nem érdekli őket politikai vonatkozásban a választék.

És azokról írtam, akiket el lehetett vakítani néhány morzsa odaszórásával.
@Husz_János_Puszita: Ez meglátszik a letelepedési engedélyek iránti tülekedésben is. Azt hiszem, vannak már öten is.
@Habakuk999:

Mármint, a Szíjjártóék csinálnak valamit? Afelől nincs kétségem. Összehozhatnak bizniszeket elszigetelten, a gazdaság egésze szempontjából nem oszt, nem szoroz. A magyar polgárok jólétét nem fogja megdobni.
@Husz_János_Puszita: Biztos hogy a 'tömegek' a nettó megtakarítók.

Mármint akiknek a családi jövedelme legalább 300-400 és családi adókedvezményük is van. Persze rengetegen nem érik fel ezt a kategóriát sajnos.
@Spániel:
Nem csak vidéken hülyék az emberek. A hülyeségnek nincs köze a lakóhelyhez :)
Elég csak az összes tanárra gondolni, akik jól beszívták, hisz milyán áron is kaptak egy kis béremelést? Csak 1,5X annyit kell dolgozniuk, mint eddig... Miért is? Mert birkák, mind. A juhász meg röhög a markába.
@Habakuk999:
"Átlagembereket okolják teszem azt az ellenzék tájékoztatási tevékenységének elmaradása helyett."
A tájékoztatás, neadjisten a hiteles tájékoztatás a közszolgálati média feladata.
Az ellenzéknek a közszolgálatiban nemigen van lehetősége folyamatosan cáfolni, helyreigazítani vagy egyetérteni az információkkal, ezt te is tudod.
Az más kérdés, hogy az ellenzék kommunikációs tevékenysége hatástalan. Képtelen felismerni azokat a témákat, amelyekkel riposztozhatna, másrészt nem cseréli fel lagymatag stílusát egy kemény, markáns fellépéssel, mivel a Fidesszel szemben csak ez lenne célszerű.
A népek tájékozatlanságával ne legyünk olyan megengedőek. A saját életükről van szó, ezen kívül jó lenne, ha egyszer megfordulna a fejükben, hogy a választás felelősséget is jelent az ország közössége iránt.
2013-at írunk.
Hogy mit fogok most kapni tőled a fentiekért....
@Spániel: Szerinted Te tájékozott vagy? Az itt kommentelők tájékozottak?

Én például abszolút nem. Gőzöm nincs pl, mit és hogyan akar tenni az összes ellenzéki csoportocska jobbikostul, Bokrostul, Bajnaistul.

Talán Orbán elképzeléseiről tudunk a legtöbbet.

De ez is édeskevés az üdvösséghez.

Árnyaltabban írnék a morzsákról is. Szerinted Iii, Kekex, Angyal, Gejza vagy a többi különböző hívő tudatosabban szavaz, mint a morzsákért szavazók?

Abszolút nem.

Kérem szépen, tudomásul kéne már venni, hogy a politika is egyféle munka.
A politikai kampány is az. Lehet jól csinálni és még jobban, természetesen rosszul is.

Ha van három kérőd és Te a negyediket választod, akkor Te vagy a hülye? Nem a kérők találtattak könnyűnek?
@Husz_János_Puszita:

"_Mármint, a Szíjjártóék csinálnak valamit? Afelől nincs kétségem. Összehozhatnak bizniszeket elszigetelten, a gazdaság egésze szempontjából nem oszt, nem szoroz. A magyar polgárok jólétét nem fogja megdobni._"

ez annál is inkább úgy van, mert amit itthon gründolnak az a holdudvaré és a nepesség nem pritál belőle, még közvetve sem, ellenben viseli a terheit, a külhoni intrikával gründolt bizniszek haszonélvezői már csak egészen szűk kört érintenek. a legbelső kört. a többi stróman.
- És akkor? És akkor a Tétényi marad?
- Nem tudunk mit tenni. Mindent megpróbáltunk, Egom felgyújtását már nem vállaljuk. Menned kell.
- Ez a hála! Meg van a véleményem a lakosokról! Hogy görbüljenek meg! Nem is érdemelnek meg engem.
- Így van. Hát sajnos, látod hová fajult a világ? No, akkor trafik vagy földbérlet?
- Trafikok és földbérletek.
- Rendben, mindent köszönünk, viszlát (egyen meg a fene idióta).
- Viszlát (egyen meg a fene idióta).
@Husz_János_Puszita: Az állami szektorban nagyságrendileg korábban is ennyi volt a fizetés, az 1-2 millió csak pár állami cég vezetőit és a kormány tagjait, + pár tanácsadót illet.

Ha már valamivel gond van az az állami/önkori megbízásokkal nyúlható milliárdok. A közpénz nagy kísértés.

Magam részéről az állami csúcsvezetők fizuját nem sokallom, még magyar viszonyok között sem.
Nicsak, nicsak. Lehet azért olyan együttműködés, ahol még Gyöngyösi Márton és Mesterházy Attila aláírása is egy papíron szerepel. :)

index.hu/gazdasag/2013/09/23/osszefogott_a_jobbik_az_mszp_es_az_lmp/
@Husz_János_Puszita:
Úgy látom, tulajdonképpen ugyanazt mondjuk. Te inkább teoretikusan, én hazai viszonyokat elemezve, számokkal írtam a véleményemet.
Amit a retorikai kifogásaimról írtam, az csak egy kis elmélkedés.
@jaegtoer:

hülye ez a gép.

"nem pritál belőle," = nem profitál belőle
@Larry Silverstein:

Azt tudod, 400 ezer bruttónál kezdődik a felső jövedelemtized? Nettó 260. Ők a felső 10%.
Innen szedhették a szocik, ők a Gazdagok.:)
@Habakuk999: Szép estét. Mizujs Horvátországban?? :)
@Mariann19: az előbb írtam a vidéki viszonyokról. Senki nem adja kinyíltan magát, kivel szimpatizál, de nem is téma. Érintőlegesen politizál,van véleménye, de húsz éve ugyanarra szavaz, mert megszokta és mivel mindenki helyit jól ismernek, teljesen mindegynek tartják a változást.
Persze ez nem biztos, hogy általános, ezt a közeget ismerem.
Pesten változékony és rugalmas a dolog, jelenleg pl.alig van polgármester, aki nem fideszes.
@Husz_János_Puszita: Elég friss élményeim és ezekről nem fogok itt írni sajnos.

De teljesen meglepődtem - ami az én előítéletes fejemmel nem olyan nagy csoda - korrekt, tervezhető és működésképes stratégia, akkor is, ha tízzel osztom a narancsos lelkesedéseket.

Ettől még megbukhat, de sajnos azt kell írjam, tíz-tizenöt év óta az első valódi külgazdasági stratégia.
pedig nagyon rühellem a fideszt, de ez van.
@Jaffar:

megérdemelték. decemberben nem álltak tömegesen a diákjaik mellé, most azt kapták amit megérdemeltek.
@Larry Silverstein: nem tudom, hogy honnan vetted ezt az adatot, hogy a lakosság nettó megtakarító lett, de még ha igaz is, amíg nem költik el az emberek a megtakarításaikat, vagy nem fektetik be Magyarországon, addig ezekből a megtakarításokból az ország gazdasága nem profitál semmit.
@Larry Silverstein:

A csúcsvezetők fizetésében egyetértünk, természetesen fizessék meg őket. Nem a pénzt sajnálom tőlük, hanem a teljesítményt és a felelősségvállalást hiányolom mögüle.
@Habakuk999:

kedves Nertárs!

ez a beszéd!! csak! bele ne dögöljünk. :D
Nem tudom, épp hol tartunk, de Meggyes úgy tudja, hogy majd ő eldönti, mikor vonul vissza, egyébként meg mindenki bekaphassa:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=679550
@_most_:

Onnan vette, hogy egy kibaszott agyatlan fizetett robot-troll. Onnan vette.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Neked is, a haverjaidnál voltam, horvátoknál csak futólag.
Nem sokkal működőképesebb a horvát cégben működés, keresni kell jobbat, bár egy tengerparti ház jelentős vonzerő.:)
@Habakuk999:

Értelmes, működő stratégiának nem vagyok az elrontója, mindegy milyen színű. Én drukkolok. Kár, hogy nem írhatsz róla többet.
@Jaffar: hát ja, a kétharmadot csak összehozta "valaki".
/mingyá jön a kórus: Gyurcsány meg az emútnyócév/
@Larry Silverstein: "Magam részéről az állami csúcsvezetők fizuját nem sokallom, még magyar viszonyok között sem. "

Meg tudom érteni.
@Spániel:

"_ugyanarra szavaz, mert megszokta és mivel mindenki helyit jól ismernek, teljesen mindegynek tartják a változást.
Persze ez nem biztos, hogy általános, ezt a közeget ismerem.
Pesten változékony és rugalmas a dolog, jelenleg pl.alig van polgármester, aki nem fideszes. _"

Bocsánat.

...de úgy van, ahogy mondod.

ott már jól ismerik a helyi tolvajokat, az egyik jobbal lop, a másik ballal, a harmadik szimplán hazudik és lop. más "jelölt meg nincs.

Pesten meg azért mindegy, mert itt két kézzel lopnak, hazudnak is, csak itt erénynek van beállítva. vidéken meg nem.
@Husz_János_Puszita: Ezért mondtam családi összjövedelmet.

+ Nem árt mindig hozzátenni hogy a magyar valós átlagjövedelem több mint a KSH-s, hogy mennyivel arról lehet vitatjozni szerintem + 20% a szürkésfekete pénz.
@Spániel:

Teljesen megegyeznek a tapasztalataim a tiéddel, szintén pár ezer fős település. Itt is megállt az idő, mintha sosem lett volna rendszerváltás.
@Mariann19: Az a politikus, aki képtelen kinyilvánítani az érdekeit, menjen fügét szedni az árokpartra. (Csalánt is szedhet.)

De nem a nép hülye.

Az előbbi kérős hasonlat Rád is vonatkozik: Te vagy a hülye, ha nem találod meg a kérődben a szépségeit, hiába hívják akár Quasimodonak?
@Mariann19: Nagyon szeretem higgadt, tényszerű hozzászólásaid. Nyugdíjasként, nyugdíjas energiaszektoros oldalbordával nagyon borúlátóan tekintünk a helyzet elé. Kevés annak örülni, hogy marad némi pénzecske az emberek zsebében. Az energiás cégek már eddig is kényszerű leépítéseket végeztek, ami a jövőben fokozódni fog. Nem akarom ismételgetni a következményeket, megtettétek többen is.
Az én éves szintű rezsicsökkentésem már elúszott egy véletlen folytán. Festés miatt a gyerekem leszerelte a szobájában a gázkonvektort, ami visszaszerelés után tömítéshiba miatt szivárgott. És legnagyobb döbbenetünkre nem lehet a régebbi MOFÉM golyóscsapokhoz gázos tömítést kapni, még protekcióval sem. Mert az nem szabányos. Ha már jönnek a szabványossági vizsgálatok, akkor uccu neki, cseréltessük mindet,ne az utolsó percben kapkodjunk. Gáztűzhely és 3 konvektor nettó 80e Ft. Egyedülálló kisnyugdíjas mamókák és papókák tessék szépen gyűjtögetni, mert elzárhatják a gázt.

Még el sem kezdődött a fűtési szezon, a tisztelt gázszolgáltatónk vasárnap óta olyan minőségű fűtőanyagot szolgáltat, hogy a forrásban lévő étel egyszer csak elkezd visszahűlni, csavarom feljebb, 2 perc múlva forr, mint az állat, hol nem sül, hol szénné ég.
Gyanítom feltalálták a kék lánggal égő hígítás titkát.
@Larry Silverstein:

A szürkésfekete pénzeket ne számítsd be a megtakarítási adatokba, azokat rejtegetik a hatóságok elől.
@Husz_János_Puszita: Tudod, azt nem láttam a szociknál, hogy valamit terveztek és meg akarták csinálni.
Csak úsztak mindig az árral, soha ki nem mondták: akarom.
@Habakuk999:

Szerintem két malomban őröltök. Közélet vs. egyéni felelősség.
@Larry Silverstein:

szeretném, annyira kurvára szeretném látni azt a 20 % szürkésfehér zsét, asse bánnám ha teljesen szürke lenne.

és akkor megy a duma ezerrel, hogy mekkorák a jövedelemkülönbségek a kibaszott adócsökkenés miatt.
@Husz_János_Puszita: Hát nemtom, én sosem rejtegettem, hanem ment a bankba....:) Amit mondjuk 10 és 100ezres nagyságrendben Vaterás eladásokon kerestem hobbiból.

Azért elég sok embernek csurran a munkáltatónál is, csak nem a multinál sajna..:(
@Habakuk999:

A szociknál én sem, de ezzel vigyáznék. Az akarástól hosszú az út az eredményekig. Sok mindent akartak ezek már, pl. 7%-os GDP növekedést, hogy csak egyet említsek.:)
@Larry Silverstein:

"_ Azért elég sok embernek csurran a munkáltatónál is, csak nem a multinál sajna..:( _"

hát feszt lázit
@Husz_János_Puszita: Rendben, de ki az, aki megmondja a tutit?

Én nem, az biztos.
Nekem az ellenzék most már - látva a szánalmas elmúlt évet és a marakodást a helyekért- nem alternatíva, Orbán sem természetesen.

Ettől nem érzem magam sem hülyének sem felelőtlennek.
@Larry Silverstein:

200 ezer alatt nem kell bevallani az ingóságokból származó jövedelmet.
@jaegtoer: Pont erre gondoltam.
Amikor a legfontosabb társadalmi esemény a falunap a focipályán, ahol az ingyenpörit be lehet tolni az arcba meg két üveg sört utánagurítani, miközben Postás Józsi meg a Csocsesz kornyikál a szinpadon.
@jaegtoer:

Nem nagyok a jövedelemkülönbségek Magyarországon, ezt már tisztáztuk. Tényadat.
@Husz_János_Puszita: Mármint évente...:) De ez is azért, mert úgyis ellenőrizhetetlen.

támogatom!
@Husz_János_Puszita: én aprómunkát láttam - amit a szociknál gyakorlatilag soha - , nem a csábos jelszavaktól hatódtam meg.
@Larry Silverstein:

Nehogy azt hidd. Most büntette végig a nav a vaterásokat, üzletszerűnek nyilvánítva az eladásokat. Légy óvatos!:)
@Spániel: Abban neked van igazad a Habakukkal folytatott beszélgetésben, hogy igenis szűk érdeklődési körrel és primitív gondolkodás móddal rendelkeznek azok az emberek, akik egyáltalán nem érdeklődnek a köz ügyei iránt.
Akkor lehet teljesen elzárkózni ettől, ha az ember remeteként, és nem közösségben él.
Az, hogy egy ember milyen privát elfoglaltságot folytat, nincs összefüggésben a közösségi kötelmekkel, mert ezek egymás mellett léteznek, nem zárják ki egymást.
Ne legyünk már annyira toleránsak a passzív egyedekkel, ezek az emberek mellesleg merítenek a közösségből, sőt horribile dictu, követelnek is.
Milyen alapon lehet elnézni az állampolgári tudatlanságot?
@Husz_János_Puszita: Igen hallottam. Az üzleteket a révkomáromi híd szlovák végén bonyolítom, az nincs messze senkinek.

Én, az ellenálló!
@Spániel: Mert a nagy büdös fővárosban aztán a krumplifőzeléket is Dantét olvasva eszik,
közben Gyurcsány és Vona szónoklatokat hallgatva.:)
Ne légy már ilyen előítéletes.
@Habakuk999:

Értelek, nem kételkedem a szavadban. Már csak azért sem, mert tavaly a kormány megkereste a sógorom egyik haverját levélben, segít neki összehozni egy bizniszt az araboknál. Üzletelgetett azt hiszem a szaúdiaknál valami technológiával, nem tudom mit. Ő is leesett a székről.
@Larry Silverstein: NAV-osoknak kitűnő alapanyag lennél
@Habakuk999:

Azt hiszem, nem a tudatos választókról beszélnek a többiek, mint amilyen te vagy.:)
@Larry Silverstein:

Magas labdát adtál, de nem ütöm le azért se.:)))
@Mariann19:

"Milyen alapon lehet elnézni az állampolgári tudatlanságot? "

Úgy, hogy muszáj.:)
Nincs más választásunk, hiába vagyunk szenvedő alanyai.
@OPHELIA:
Kedves OPHELIA!
Konvektor cserével volt hasonló gondom, alkatrész hiány miatt csere, és ami azzal jár, vesződség és anyagiak.
Ezért teljes együttérzésről biztosíthatlak.
Ugye, a fűtőérték...
Nem lehet jól megszervezni azt a háztartást, amibe a gáz működtetése belejátszik, nálam is sokszor kiszámíthatatlan a hatás időtartama.
Ne add fel a reményt, most beruháztál, így legalább túl vagy rajta, mást meg úgysem tudunk befolyásolni.
@OPHELIA:
Szia!-:))
Rég láttalak, oszt aktuálisként a jég megint nagyot csinált a melegbe!...
Mizu, hogy vagy?
@Mariann19: Honnan veszed a bátorságot, hogy egy Örzse nénét, Józsi bácsit vagy akár egy húszéves Renato ifjoncot leállampolgáritudatlanozz?

Honnan veszed a bátorságot, hogy kritizálj egy olyan réteget, akiket a társadalom - köztük igen Te is és én is - magára hagyta?

Honnan veszed a bátorságot, hogy letudatlanozd azokat az embereket, akik a rendszerváltásból semmit sem nyerve végletesen megundorodtak a politikától?

Ők, mi vagyunk a többség.

S ha jól tudom, még demokrácia van széles e hazában.

Mellesleg a fidesz, a jobbikos a szoci, dk, bajnaista hívek nem politikai tudatlanok, hanem borotvaéles logikád szerint ők a társadalom követésre méltó tagjai.

na, ezen én gondolkodnék a helyedben egy picit.:)
@Mariann19:

föntebb már írtam, de leves lett, most megismétlem:

"___"_Nem tudom, hogy az emberek egy része hogyan lehet ennyire sötét. _"

nem sötétek azok, csak nem tudják milyen a világos.____"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezen röhögök én is - úgy látszik kiadták nekik az új parancsot, hogy mától Meggyes abcúg :D

bio
@Husz_János_Puszita: Apropó, Ddante, olvastad az új Brown könyvet, az Infernot?

Érdekes kérdéseket boncolgat, az a téma is megérne egy misét itt.
@Habakuk999:

jól hangzott. kurva jól.

"Ők, mi vagyunk a többség."

akkor minden meg van oldva. tietek a pálya:D
@Husz_János_Puszita:
"Nincs más választásunk, hiába vagyunk szenvedő alanyai."
Legalább akkor mondjuk ki, hogy nincs felelősségérzet az állampolgárok egy részénél, és ne mentsük fel az alól, amit a közönyük miatt elmulasztanak.
@jaegtoer: A tiéd is, nehogy azt hidd, kifelejtettelek.:)

Régebben hülyeségnek tartottam a bojkottosdit, de mostanában nagy valószínűséggel neked adnék igazat egy vitában.
@jaegtoer:
Bocsánat, pedig olvastam, és ki is akartam fejezni hódolatomat a szellemességeden, mert nagyon tetszik.
Újabban nagyon a toppon vagy a szövegeiddel, úgy meg vagy táltosodva.
Néha a tartalomban nem értünk egyet, de a fogalmazásod remek.
Ez is telitalálat.
@Habakuk999:

Ne durvulj kérlek! Igenis létezik egyéni felelősség. A hányatott sors a bíróságon sem felmentő tényező.
@Mariann19:Nem heccelem bele magam a vitába. Lehet, hogy Habakuknak még az a kép él az emlékezetében, amikor az asszonyok összejöttek a fonóban, együtt énekeltek, együtt mentek a bálba, az emberek szorgalmasan dolgoztak.
Hát nem. Mindenki befelé fordult, mert mindenki irigy a másikra. Ez sajnos családon belül is így van.
Mennél szegényebbek, annál jobban.Persze szépen bazsajognak egymásra, de a háta mögött... Az eddig leírtakban azt hiszen elég világos képet festettem arról a községről, amit ismerek.
És miért lenne kivétel?
Ez volt az általános tapasztalatom, de már húsz éve is és tényleg semmi sem változott. Legfeljebb színes tv-n nézik a műsort.

Írtam még pár sort, de kitöröltem,
Sok, nagyon sok ember kényelmi tudatlanságból, lustaságból, érdeklődés hiányából nem hajlandó jobban tájékozódni, viszont rossz döntésükkel befolyásolják azok sorsát és életét, akik tesznek valamit.
@Mariann19: Kedves Mariann, melyik az állampolgárok azon csoportja, akikben nincs felelősségérzet?

Akik deklarálják, hogy nem értenek hozzá és nagy ívben lakakálják?

vagy azok, akik bűnöző vagy tehetetlen kedvencük minden orbitális hazugságát kritika nélkül szajkózva kampányolnak?
@Habakuk999:
Ezt most nem tudom megítélni, hogy ez görbe tükör akart-e lenni, vagy meggyőződés?

Szerintem picit messzebbre dobtad a súlytotot, mint kellett volna.
Mariann tekintetében mindenképp (szerintem), de ki vagyok én, hogy méricskéljek kommentelőket?
Viszont az biztos, hogy Mariann esetében nem ártana újra gondolni a mondanivalódat, szerintem.

A véleményeiddel általában, sőt, nagyrészt egyetértve és kedvelve azokat, most nem értelek teljesen. Na, ja... jogom van hülyének lenni, miért is ne?
@Mariann19:

Veled értek egyet.
Nem lehet mindig mentségeket keresni. Nem lehet mindig más a hibás, ájemef, Brüsszel, politikusok...lehet folytatni a sort. Aki akar, az tud tájékozódni. Tanulásra lehetőség adott.
Szegény magyarember mindig ártatlan áldozat, elszenvedője mások gonoszságának.
@OPHELIA:

Együttérzésem.

"_Még el sem kezdődött a fűtési szezon, a tisztelt gázszolgáltatónk vasárnap óta olyan minőségű fűtőanyagot szolgáltat, hogy a forrásban lévő étel egyszer csak elkezd visszahűlni, csavarom feljebb, 2 perc múlva forr, mint az állat, hol nem sül, hol szénné ég.
Gyanítom feltalálták a kék lánggal égő hígítás titkát._"

Magam is azt hittem, hogy így van. denem.

olyan apparátus és technológia vigyázza a gáz fűtőértékének megfelelőségét, hogy csak na. ezt folyamatosan ellenőrzi az energiahivatal is. a nemzeti. szeret birságolni. ezt a gázosok tudják. nem állítom hogy nem ingadozhat néha de megesik. panaszt kell tenni. néma Ophéliának Polonius sem érti a szavát... ha már enni, vagy nem enni a kérdés.
@Husz_János_Puszita: Durvul a nyavalya, Mariann korábbra várta, hogy nekiesek.
És tudja, hogy a "honnan veszi a bátorságot" nem konkrétan neki szól, és ettől tisztelem és kedvelem őt.

nem, a liberális, nagyvárosi gőg, ez az, ami földühít, és most ennek a szép példáját látjuk.

Kérdem én, ha a falusi focimeccs és a két sört követően az együttre szavaznának, akkor nem lennének tudatlanok?

Kérdem továbbá, aki azon okból szavazna pl erre a szerencsétlen gyurcsányra, "mert ő már egyszer jól megmondta orbánnak", az nem ugyanolyan tudatlan, mint a falusi sörözők?

Szóval óvatosan a minősítésekkel. Az embereket, a sokdiplomástól az analfabétákig meg kell szólítani azoknak, akik sóvárognak a szavazataikért, hülyézni lehet helyette, de abból ismét csak kétharmad lesz.
@Habakuk999:
Szerencsém, hogy teljes valódban nem vagy mellettem, mert még meg is vernél a kirohanásodat tekintve.
Higgadjál le, és érveljél!
"Hogy kritizálj egy réteget, akiket a társadalom - köztük Te is és is - magára hagyta."
Eszerint te találomra úgy osztod meg az embereket, hogy egyik része legyen misszionárius, és ebbéli minőségében tudatilag istápoljon egy másik embercsoportot.
Mi legyen a kiválasztás eredője?
Mi legyen a technikája annak, hogy ezek az emberek ne maradjanak egyedül?
A felelős embercsoportért miért nem aggódsz? Hiszen ők lehetnek a tudatlanok áldozatai.
Akiket annyira nem érdekel, hogy mi van az embertársaikkal globálisan ebben az országban, te miért gondolod, hogy ezeknek az embereknek a közönyét nekünk, erőseknek kell feloldaniuk.
Ne felejtsd el, az erősnek tűnő embernek is ugyanannyiba kerül egy fáradtság, mint a gyengének, csak az akaratereje több.
''Magyarországon tavaly csak kicsit lett több megtakarítás: a bruttó pénzügyi vagyon mindössze 3,8 százalékkal gyarapodott, de a magyar háztartások drasztikus adósságcsökkentésbe kezdtek: 2012-ben közel 13 százalékkal csökkent az adósságtömeg.
Magyarország adósságrátája (lakossági adósságállomány a GDP százalékában kifejezve) ma alacsonyabb, mint a legtöbb szomszédos országé: 2012 végén 33,5 százalék volt, ami 9 százalékponttal alacsonyabb, mint a 2010-ben regisztrált legmagasabb érték.

Ennek eredményeképpen a nettó pénzügyi vagyon 15,1 százalékkal nőtt, amivel Magyarország az egyik legjobb eredményt könyvelhette el a régióban. Globális összehasonlításban Magyarország a 6530 euró (1,96 millió forint) egy főre jutó nettó pénzügyi megtakarítással a 33. helyet foglalja el a leggazdagabb országok listáján. (A lista első három helyén Svájc, az Egyesült Államok és Japán van.)''

index.hu/gazdasag/2013/09/24/a_33._leggazdagabb_orszag_vagyunk/
@Habakuk999:

Valamit nagyon félreértettél. Spániel és Mariann, mint gőgös nagyvárosi? Nem úgy ismertem meg őket.

Megrögzött falusi/kisvárosi vagyok, de egyet kell értsek velük, mert egyezik a tapasztalataimmal.
@Habakuk999: @Mariann19:

"_Kérdem én, ha a falusi focimeccs és a két sört követően az együttre szavaznának, akkor nem lennének tudatlanok?_"

Ez azért elég üdítően gyöngyöző kacajba hajló kérdés volt. és gratulálok Mindkettőtöknek, hogy ez a kérdés ki lett mondva -MA.
@Knósszosz: Nagy lovag vagy, de Mariann megvédi magát, ne félj.:)

Ki a tudatlan, kérdem ismét.

Egy meggyőződése fidesz szavazó tudatlan?
Egy meggyőződéses jobbikos tudatlan?
Csak mi tudjuk az igét?

Én tudatlan vagyok, az biztos.

De nagyon kíváncsi volnék, milyen függvény szerint nő a politikától elfordulók, az általatok tudatlanoknak nevezettek száma a katasztrófális elitünk dicső tevékenységének arányosan.
@Spániel:
Újra megemlítem, hogy a közönyös, közösségtől elforduló emberek tartsák meg ezt a karakterüket, de akkor is, amikor kérnének a közös javakból.
Nem szívesen mondom ezt ki, mert itt inkább magáról az állampolgári tudatról vitázunk, de a dolgok szerintem így is összefüggenek.
@Knósszosz: Szia!

Látod itt nyüszögök a rezsicsökkentés miatt. És annak sem örülök igazán, hogy hozta a postás a túlfizetést. Most elköltöm, az éves elszámolásnál meg fizessek be, mert tuti, hogy ez lesz a vége. Asszem cserélek egy görénnye kerámialaposra. Ezt meg eldugom vésztartaléknak.

Hétvégeken gondoltam rád...
@Mariann19:

Úgy nem működik a szolidaritás, hogy te legyél szolidáris, én meg teszek a fejedre.
@Husz_János_Puszita: Nem őket bántom, ne ijedj már meg.

A mentalitást, azt igen.:)

És - Knosszosznak is - igen, meggyőződésem, hogy a liberalizmusnak sokat ártott a mi ezt jobban tudjuk, mint a setétek magatartás, és szerintem nem nagyon kell azon csodálkozni, hogy a társadalom kivetette magából az ezt képviselőket.
@jaegtoer: Kösz, de Marianné a dicsőség.:)
@Habakuk999: Ez nem ilyen egyszerü. Az emberek azért is elfordulhatnak a politikától, mert szerintük minden OK. Nyugaton sokkal kevésbé átpolitizáltak a mindennapok.

Őszintén a kutyát nem érdeklik a politikusok. Arra jók hogy a nehéz helyzetbe került embereknek legyen kire tolniuk a felelősséget elbaszott életük miatt.
@Mariann19: Te komplexebben összefoglaltad azt, amit én egy kis közösségben tapasztaltam és lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg ilyen frappánsan.
@Husz_János_Puszita: Ez jól esett. Ha felétek járok, beugrom egy puszitára.
@Habakuk999:

Ha a szadesz-jelenségre vagy dühös, azt osztom.
Őszintén mondom, próbállak követni, de nem értelek.
@Mariann19: @Habakuk999:

annyit szeretnék csak megjegyezni, hogy mindenki csak saját magát válthatja meg. Krisztus tévedése abban áll, hogy áldozata hiábavaló volt. nem a felelősséget tolom le magamról, magunkról. én nem csak próbáltam, csináltam is. és higgyétek el, az embereket nem lehet kitéríteni a keréknyomból. előbb bele kell halniuk egy kicsit a sorsukba, néha egészen, utána talán eszmélnek.

A józsi, a dörzsölt újpesti flaszterbetyár, főállásban ügyvéd, még föllebbi állásában földműkedvelői miniszter, úgyis mint liftes jocó , hogy megdumálta az örzsenéniket, meg a pistabácsikat, osztán mire föleszmélt az ország, a józsink (Dr. torgyán józsefről van szó) olyan sikeresen letárgyalta az eu-s csatlakozást a lefaragott magyar mezőgazdasági kvótákkal, hogy sürgősen ki kellett baszni a kormányból, mert a mezőgazdaság előtt gyakorlatilag félig becsukta az ajtót.

szóval nem egymás ellen, hanem menjünk egymás mellett, ha örzse néniről van szó, aki azonos azzal a bözsivel aki nyakra főre föltartja a drága doktor urat piacra menet és templomból jövet, hogy a beteg meg ott döglik meg a váróban, amíg kibeszéli magát a világ legkedvesebb erzsi nénije.

csak hogy találjunk már vissza a kilincshez. na. Drágáim. na.
@Mariann19: Nem olyan családból származom én.:)

Ez amúgy érdekes kérdés, lehet is rajta vitatkozni, mi is az egyedek egyéni felelőssége.

Csak a tudatlansággal mint jelzővel szerényen kell bánni szerintem.:)

Ettől a kérdés még kérdés marad, az én döntésem, miszerint a Bajnai-Mesterházi paktum alapján jövőre nincs kire szavaznom, mennyire tesz felelőtlenebbé, mint egy bármilyen pártra szavazót?
Isten nyugosztalja
a picike semmi
hirtelen megszűnt
nagy semminek lenni,
egy mákszemnyi űr
maradt a helyében
éppen csak akkora:
ami volt fejében
@Larry Silverstein: És pont az a normális, nem pedig ez a magyar átpolitizált élet.

Élni kéne a mindennapokat.
@Habakuk999:

Ezt most komolyan kérded annak fényében, hogy a legaljasabb irigységre alapozó hecckampány behabzsolói képezik a legnagyobb ( két ) tábort?

Mondd azt, megvizsgáltad a választékot, köszönöd szépen, egyikből sem kérsz. Ami érthető.
@Mariann19:

"___Újra megemlítem, hogy a közönyös, közösségtől elforduló emberek tartsák meg ezt a karakterüket, de akkor is, amikor kérnének a közös javakból. ___"

Köszönöm szépen. ezzel az egykulcsost is örök időkre megbeszéltük. látom vágod a problémát:DDD
@Habakuk999:
"Melyik az állampolgárok azon csoportja, akikben nincsen felelősségérzet."
Azokra gondolok, akik bátran elmennek szavazni, és fogalmuk nincs választási döntésük helyes vagy helytelen voltáról, főként arról, hogy döntésük felelősséget jelent embertársaik iránt.
Hányszor hallani a hetyke kijelentést, "én nem politizálok, utálom a politikát", ennek ellenére benne van, ha részt vesz benne azért, ha nem, azért.
Habakuk! Kemény szavaidon mosolygok, mert te indulatos fickónak tűnsz, és ha behergeled magad, ellentmondásos leszel, vagy nem vagy szelektív az ütős érvekben.
Tudod mi a te bajod? Te globálisan dühös vagy a hazai helyzetre pártokra való tekintet nélkül, és az okokat keresve kapkodsz.
Területenként állíts fel ok-okozati összefüggéseket, tisztán fogsz látni, és egyre dühösebb leszel... Ha-ha-ha
Na, megint jól összeugrottunk, ahogy szoktunk, és mégis jól elvagyunk már mióta.
@jaegtoer: Nagyokos! Most kedvedre szóltam végre ebben a témában. Közelednek az álláspontok, különösen ha begerjedek.
@Habakuk999:

A nyugodt mindennapokhoz először rendbe kell tenni a közéletünket, hogy ugasson bele a politika a mindennapjainkba. Hogy hagyjanak békén élni. Ja és legfontosabb teendő felelősséget vállalni először is a saját sorsáért mindenkinek.
@Habakuk999:
Héhhóóó!-:))
Nem lovagolok, mert igazad vagyon; Mariann megvédi magát. Pusztán azért említettem, mert említve volt és nagyon kedvelem.

S'oszt hamán, a tudatlanok nem hülyék.
De kik a tudatlanok?
1: én nem neveztem a zapolitikus szavazó rétegeket tudatlanoknak.
2: ha esetleg még is vannak (vannak...), az ő véleményük is számít. Ahogyan a B-közép csürhéjé is.

Itt a pont, szerintem semmiféle kibékíthetetlen nézetkülönbség nincs közöttünk, legfeljebb vannak olyan témák, akiről mást gondolunk.
Ez, amolyan demokratikus izé, nem?

A zorbányi rendszer meg...
@Habakuk999: OK, bár szerintem Magyarországon sem tartanak senkinek pisztolyt a fejéhez, hogy napi 2-3 órát anyázzon a neten, neadjisten gyülésekre meg tüntetni járjon. Ez egy rossz szokás mint a dohányzás.

Semmit sem változtat a világon. Aki politizálni akar legjobb ha felcsap profinak.
@Knósszosz:
akiről-amiről és egyéb népmesék...
@mattüveg: Együttérzésed köszönöm, de nem nyugtat meg. Az, hogy a fűtőérték megfelelőségét árgus szemekkel vigyázzák, még nem jelenti számomra a megfelelő számlázást. Valami huncutság kell, hogy legyen benne, ugyanis ez a probléma érdekes módon mindig a fűtési szezonban jelentkezik. Ez nem az a probléma, amikor elromlik a hőlégkeveréses sütő és nem sül meg a névnapi töltött csirke és az előző napi marhapörköltet szervírozod fel. (pedig csak a kedves vejem nyomta át olvasztóra)

Szóval minden nap jelezzem a gázszolgáltatónak, hogy nem fő-nem sül a kaja és akkor csodát tesznek? Hogyan?
@Mariann19: "Az alsó és a középen elhelyezkedő középosztály már régen nem takarít meg, hanem a tartalékait éli fel." Ez ostoba demagógia. A valóság ezzel szemben az, hogy növeli a megtakarításait, amit részben a kedvezőtlen hitelek kiváltására vált, részben növeli pénzügyi vagyonát:

"a bruttó pénzügyi vagyon mindössze 3,8 százalékkal gyarapodott, de a magyar háztartások drasztikus adósságcsökkentésbe kezdtek: 2012-ben közel 13 százalékkal csökkent az adósságtömeg. 
Magyarország adósságrátája (lakossági adósságállomány a GDP százalékában kifejezve) ma alacsonyabb, mint a legtöbb szomszédos országé: 2012 végén 33,5 százalék volt, ami 9 százalékponttal alacsonyabb, mint a 2010-ben regisztrált legmagasabb érték. "

index.hu/gazdasag/2013/09/24/a_33._leggazdagabb_orszag_vagyunk/
@Blogger Géza: Én is olvastam fentebb idéztem.

Ez abszolút a fidesz vezetés érdeme. Vitathatatlanul.
@Habakuk999: Habakuk! Amenyiben nem szavazol, mert nem tudsz azonosulni az induló pártokkal, a távolmaradásod is állásfoglalásnak minősül nálam.
Ugyanis ezzel a passzív gesztussal nem befolyásoltad egyik irányzatot sem az ország jövőjét illetően, ezért nem kártékony állampolgári magatartás azokkal összevetve, akik voksukkal befolyást érnek el.
@OPHELIA:
Keresztanyát megjegyeztem, mert... !-:))

Kimit látva mindig eszembe jutsz, de nem csak miatta.
Hogy vagy?
Kedveled ezt a közönséget?
Nyilván, különben nem tolnád a nózit ide!!
Jó, te is olyan, mint a többiek akik makacskodnak.
Megértem őket is, ha eddig nem lett volna világos!

Jó éjt, mennék de sok pussz és Boli ne szerepeljen a nyalós izéjével!!! Rábaszik még, a kicsi huszár!!-:DD
@Mariann19:
Hmm, akkor a tisztelt blogolók a felelőtlenek?

"Azokra gondolok, akik bátran elmennek szavazni, és fogalmuk nincs választási döntésük helyes vagy helytelen voltáról"
@Mariann19: A fenét nem.

Nem kell hozzá nagy ész hogy lásd aki nem szavaz az a győztest támogatta a nemszavazással, főleg az új mandátumkiosztós rendszerben.

A nem szavazás nem megoldás. A kisebb rosszatt kell választani a pesszimistáknak, mint te, a nagyobb jót meg az optimistáknak, mint én.
Aztaaaa! Csak nézek, milyen parázs nézetkülönbség!:))
@Knósszosz:
Baszod... semmi dógod, mint engem emlegetni??? :))
jóccakát, lekéstem miattatok a Spurs meccset.
@Knósszosz:
Nyaltál má'megint??? Nem szégyen az, max.... :D
@Knósszosz: Köszi, jól vagyok. Zsufi volt a nyár, inkább csak olvasgatlak Titeket.

Jó éjt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ha nem vagy lusta disznó - mint általában -, akkor keress vissza és ne engem bacogassál, jó?

Nem én ladikoztam! Franczba!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Pöcs!
És megint... és ahányszor.
Genya vagy!
Szomjas Bitsuszter.
Utállak!-:D
@OPHELIA:
-:)))
Köszi!
Kimi nagy volt Szingapúrban, igaz?
Bezony, az volt!
Puszi, jó éjt!!
@Habakuk999: szia:)
Véleményedre vagyok kiváncsi.
Ha valaki beajánl egy rakomány fakütyüt, ami karácsony előtt slágercikk a piacon, én halasztott fizetéssel átveszem, de a papíron nem az én nevem szerepel, kapcsolataimnak köszönhetően egy majdnem hivatalos dokumentumot tud kapni a strómannom, ennek köszönhetően a fakütyű beker ára a számomra a doksik legyártása, meg a mocsok fuvaros fuvardíja, mert nem akar halasztottan fizetni -ezt nem is értem, miért nem bízik bennem!-, így a fakütyűn sokat keresek, akkor mondhatjuk, hogy aprólékosan megterveztem a gazdasági tevékenységemet?
@Blogger Géza: Édesem, én nem növelem a megtakarításaimat, hanem felélem. Tudod odaadom a gyerekemnek, akik minimálbér + huszonezres gyesből élnének és nevelnének gyereket emberi körülményekhez méltóan.
Erről az utóbbi szintről tessék megpróbálni az észt osztani.
@Knósszosz:
Nem is értelek... Te olyan izé vagy! :D
Na, jók legyetek... Jót ne halljak rólatok...
@Knósszosz: Jövendőbeli csapattársak, mindkettő király volt.
@OPHELIA:
Reménytelen.. agyhalott, fikuszi szinten lévőnek magyarázol... ráadásul számolni sem tud, szervilis seggfej.
Ideális narancsalany a csóka.
@OPHELIA: Édesem, mindig vannak lúzerek, én az átlagról beszélek.
@OPHELIA:
Az nem én voltam, de láttam ma már... :D
Amúgy igaza van!
@Blogger Géza:
Amikor azt mondom, hogy a középosztály -kivéve a felső régióját - éli fel a tartalékait, nem ostoba demagógia, hanem maga a valóság, hiszen a jövedelmét a puszta létfenntartására használja fel, rendkívüli kiadásokra a tartalékaihoz nyúl.
Te is megismételed, amit írtam, hogy a kötvény befektetések nem újabb megtakarításokból, hanem a drágább hitelek kiváltásából keletkeznek nagyrészt.
A lecsúszás kevésbé látványos része a középréteg vagyonvesztése. Ez a réteg volt képes a korábbiakban ingatlan vagyonhoz jutni akár lakás, ingatlan befektetés, egyéb tartós vagyontárgyakról is van szó.
Ennek a vagyonnak az értéke drámaian devalválódott, és nincs remény sem arra, hogy ez az érték pár év múltán visszaálljon eredeti
mértékében.
Mindezek a tényezők azt igazolják, hogy a nyíl bizony lefelé mutat.
Arról nem szólva, hogy az emberi élet akkor teljes, ha progresszív, ha fejlődés van kilátásba. Ez a normális trend.
Jelenleg a folyamatok nem ebbe az irányba mutatnak.
@Knósszosz: Szia Knósszi!
Megyünk az Operába?
Rodinak is szólni kell, készüljön.
A zenéket meghallgattam, amit küldött, fejhallgató, nagy hangerő.
Így szeressem.
@OPHELIA:
Te leállsz ezzel??
Ne tedd! - kapitális seggfej és remény sincs rá, hogy valaki értelmet tölthet majd a fejébe...

A valami: Cosi fan tutte, azt keresd!!
Nem én vagyok ekkora izé, neem... Rodi küldte, és eméssze mindenki, akinek füle van:
www.youtube.com/watch?v=8OUrafVroho
@Mariann19: Látom a tények nem zavarnak, a rizsát viszont eszed rendesen.

'Ez a réteg volt képes a korábbiakban ingatlan vagyonhoz jutni akár lakás, ingatlan befektetés, egyéb tartós vagyontárgyakról is van szó.' - mármint hitelből. 2010ben volt a lakosság a legeladósodottabb, lásd link, kíváncsi vk. mikor volt a 'korábbiakban'.
@Mariann19:

Azt sem tartanám nagy dicsőségnek, az emberek nem merik elkölteni a pénzüket, mert rettegnek a jövőtől. Fogyasztási adatokon szépen látszik. A megtakarítások pedig a költségvetést finanszírozzák, nem a gazdaságot. Elszipkázza az állam a forrásokat a magas állampapír hozamokkal. Amit majd az adófizetők fognak kifizetni.

Hitelválság után természetes folyamat a hitelállomány leépülése, szintén nem a kormány érdeme.
@Blogger Géza: Nagyon sok EMBER van, aki hasonló körülmények között él. Én nem aljasítanám le őket a lúzer jelzővel. Te is csak megerősíted ezek szerint, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Ebbe én belegondolom az emberi tisztesség fogalmát is, kedves.
@Habakuk999:
A szövegkörnyezetből kiemelve ezt a mondatot övön aluli.
A blogolók nem tartoznak az általam jellemzett körbe, mivel tájékozódnak és tájékozottakká válnak, hiszen azért vannak a blogon.
@Mariann19:
Sajnos Drága igazad van!
Az a szerencsétlen, narancsbolsevik szervilis seggdugasz terel, kamuzik csak.
Evégre az OLYAN narancskurváknak most jól meg a bolt, megfizetik a "tevékenykedésüket", lealjasodásukat.
A munkát, a tényleges teljesítményt egyre kevésbé - olcsón, szart jeligére arat a párt manapság.
Aki adót fizet, nem állami láblógató állásban van, nem politikai hátszél alapján van bérezve, az a saját bőrén érzi a narancsmaffia "áldásos" tevékenységét!
Persze ha hülyegyerek Gézukának hívják, akkor nem gond, csak segg legyen neki, ahol a nyelve pajkosan és fürgén munkálkodhat!
@Larry Silverstein:

" A kisebb rosszatt kell választani a pesszimistáknak, mint te, a nagyobb jót meg az optimistáknak, mint én."

ez éppen csődöt mondott most, és nem vált be előzőleg egyszer sem, ezért tartunk itt.

rizsa. esetleg málé.
@Mariann19:
Szia!!
Én kész vagyok, de mikor jön a mester??
Tucc valamit?-:))

Keresztanyának küldtem az elébb linket, Rodeo adta be nekem, fantasztik... nézd csak meg, persze hallgatni az három óra, de az is megéri.

Nem ma estve...de csoda, ha időd lesz rá és MÜPA biztosan fasza lenne, csak drága nagyon.
Kedvenc énekesnőm koncertjén ott voltam a terem akusztikája elképesztő!

Nos, jó éjt, holnap légy itt megint, ha szabad kérnem!
Pussz!!

(Boli, kuss!!!)
@jaegtoer:
:))
Oszt ez a málé érti szerinted? TÚLÉRTÉKELED! :D
@Knósszosz: Kösz, most éppen Gyöngyhalászt hallgatok. Ismerkednem kell a mandulaszeműekkel.
@Larry Silverstein:
"A kisebb rosszat kell választani a pesszimistának, mint te, a nagyobb jót az optimistáknak, mint én."
Örülök, hogy így látatlanban pesszimista karaktert vizionálsz nálam, ebből eredően a hibás szavazatomat is leszögezted.
Még nem találkoztunk.
Lélekbúvár szolgáltatást vállalsz?
@Mariann19:

"Te is megismételed, amit írtam, hogy a kötvény befektetések nem újabb megtakarításokból, hanem a drágább hitelek kiváltásából keletkeznek nagyrészt.
A lecsúszás kevésbé látványos része a középréteg vagyonvesztése. Ez a réteg volt képes a korábbiakban ingatlan vagyonhoz jutni akár lakás, ingatlan befektetés, egyéb tartós vagyontárgyakról is van szó.
Ennek a vagyonnak az értéke drámaian devalválódott, és nincs remény sem arra, hogy ez az érték pár év múltán visszaálljon eredeti
mértékében."

és ezért áldásos visszavezetni a többkulcsos adót, mert akkor ez a folyamat irreverzibilissé válik.

a magánnyugdíjról se feledkezzünk meg. az egy 2800 mrd-os vagyonvesztés volt. hétfőről keddre.
@Mariann19:
Csókolom! elegen? Óvatosan a szavakkal, a sok narancsbuzi még félreérti...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Sajnos Drága igazad van!"
Nyalógép-nyalógáp... bee!!!
Ne bactass ezentúúúl jó, te kis fagyimérő Bagaméri!
Lebuktáll baacki!!!-:DDD
@jaegtoer:

Úgy ám, és elpárolgott a levegőben.
@jaegtoer:
"a magánnyugdíjról se feledkezzünk meg. az egy 2800 mrd-os vagyonvesztés volt. hétfőről keddre."

Azt megmentették, hát ennyit sem tudsz?
Ahogy tandíjat sem vezettek be, a népelnyomó anyjukat, azt!
@Husz_János_Puszita: anyag nem vész el, csak gazdát cserél
@Knósszosz: Á, csak álmodoztam, hogy milyen lenne a triumvirátus.
Bolit is el kell hívni, ő nem maradhat ki!
Keresztanyádnak tegnap írtam egy hosszút, ma válaszolt, folyamatos a privi.
Itt leszek, aludj jól.
@OPHELIA:

A költségvetés fekete lyuka határán köddé vált az eseményhorizonton.
@Knósszosz:
ÜL!
NEM UGAT!
PSSSSZZZZZZT! :)

@Mariann19:
Egy irigy kutya a figura! :D
Tul.képp úúúútálom, meg minden...
@Blogger Géza:

"Ez ostoba demagógia. A valóság ezzel szemben az, hogy növeli a megtakarításait, amit részben a kedvezőtlen hitelek kiváltására vált, részben növeli pénzügyi vagyonát:"

az apád faszát. onnan jön ide a zsé parkolni, ahol az itteninél alacsonyabb a kamat. hülye. ostoba fasztőnek se vagy jó. mondd el a gazdáidnak, hogy ezt még nyóc áttalánossal is tuggya mindenki. vezessék be a 4 elemit. de még asse lesz elég. mára nem jár a zseton neked se.
@jaegtoer: 'éppen csődöt mondott most' - Hát ez az hogy szerintem nem mondott csődöt. Úgy gondolom a kormány ezért ismétel.
@Mariann19: A kommentjeidet nem te írod?

Ahhoz lélekbúvárnak kell lenni hogy eldöntsem nyafogsz-e vagy nem?
@Husz_János_Puszita: Aki elbukta, annak sajnos köddé vált. Viszont a valóság az, hogy elvették
@jaegtoer:
Komolyan... olyan kis rohadék tucc'lenni! :))
Gézukán jókat lehet röhögni, annyira átlátszó és szánalmas általában!
Erre Te itt meg leszólod.
MARGIT... IZÉ, JÉGER KARTÁRS, MAGA NOOOOORMÁLIS?
Ne'már, hogy elhajtod a falubolondját innen!
Annyira szórakoztató ez a fideszseggnyalonc.
Ilyen szervilis kiskretén kevés van, légyszíves ne vedd el a kedvét, a szalonnáczi Gábrist nincs kedvem olvasgatni, az már sok lenne nekem.
@OPHELIA:

Mondjuk úgy, tettek egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Pisztolyt a tarkóhoz.

Megyek aludni, jó éjt nertársak!
@jaegtoer:
Felhúztad magad. B.G. miatt kár. Szefinte közel az áttörés...
@Larry Silverstein:

a kormány nem azért ismétel, mert annyira jó, hanem azért mert megváltoztatta a szabályt. de ez nem baj. az érvénytelen szabályok másokat sem kötnek. legfeljebb hurkokat a lámpavasakra.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Óvatosan a szavakkal."
Mást sem csinálok, csak cizellálok.
Narancsbuzik egyáltalán értenek valamit is?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Egy irígy kutya a figura."
Ő lenne a legszomorúbb, ha nem lennénk mindnyájan együtt. A Knósszi!
@OPHELIA:

Ha megengeded leirom mi tortent velunk:

Szuloi hazba a regi batar nagy FEG konvektor helyett egy nyugati legatfuvosat vettunk nemi plussz koltseggel a legutobbi telre.
Az uj csilli-villi berendezes aztan ugy adott kellemes meleget, hogy nap, mint nap merhetoen kevesebbet fogyasztott, mint a korabban megszokott ertekek.

Aztan egyik nap beutott a menku! A puccos konvektor egyszer csak a futesi szezon kozepen magatol kikapcsolt. Ejszakara mar semmi futes. Nagy panik, mert begyujtani sem lehetett. Vegul a szervizes kijott, es azt mondta, hogy marpedig ennek semmi baja.
Csupan egy bizonyos gaz koncentracio alatt nem hajlando toketlenkedni, es inkabb nem mukodik. Kovetkezo esten mar vigan ontotta a meleget.

Meg azon a telen volt egy hasonlo eset; mikor szomszed erdeklodott, hogy vajon nem jon gaz? Merthogy nem tudja bekapcsolni a sajatjat.
Nos ez a gep "poccre indult" igy aztan a szomszed kapta a telefonba az infot, hogy marpedig jon gaz. A beszelgetes utan derult ki, hogy addigra ez a berendezes is kikapcsolt, tehat tenyleg nem volt gaz. De ennek a kutyunek eleg volt a csoben levo mennyiseg a gyujtashoz...

A csaladban is regota mentek ezek a szovegek a futoertekrol, mert mar hosszu evek ota a gazszamla osszege, es a gaz altal generalt homerseklet valahogy nem igazan korrelaltak. De en sosem akartam elhinni.

De most mar BIZONYOS vagyok benne, hogy megy am a manipulalas ezerrel.
@Larry Silverstein: Na figyelj kisköcsög!
A földhözragadt stílusoddal baromian kilógsz itt a sorból.
Azon kívül hozzám képest kevés vagy!!!
Sértő válasszal ne fáradj, mert ab óvó csípőből kiröhöglek.
@Mariann19:
Igen, a narancsbuzik kiválóan idomíthatóak., egyszrrű utasításokat vidzonylag könnyen megértenek.
Csimpánz kontrollcsoporttal összehasonlítva az eredmény nem egyértelmű, de ha libát is rajzolnak a transzparensre akkor többnyite felismerik milyen rendezvényen vannak.
@Mariann19:
Nono... A Nyúúúúúl nélkül nekem se könnyű! :(
@jaegtoer: Ütős a manyup elvesztése indokként,
mert ennek a rétegnek a távoli jövőjét is felzabálta ez a húzás, hogy ne csak a jelen drámáját ecseteljük.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @saravad:

mekkondomolatlan voltam.

de ez a b.g. féle ködös sötétség veszélyes, mert az Örzse nénié csak van, de ez a szemét használja és a számokat használva hazudik.

ahogy Eszter néni mondta valakinek annak idején:

-Lacika, -tudja meg- ez a legszebb szakma, mert a számok sohasem hazudnak. legfeljebb akik kiejtik a szájukon őket.
@Mariann19:
Ööööööö... AZTA!!!! :D
Ihajj, hogydemikvannak!

@saravad:
2 banánnal megfordíthatóak! Bár a nyáladzásuk elég undorító!
@simple observer 1.0: Elhiszem Neked.
Mi hetente 2x főzünk a kutyának 6 literes hőtárolós aljú fazékban. Felforrás után a legkisebb gázégőn, a legkisebb lángon folyamatosan forrásban volt eddig. Most ugyanezen a gázégőn szar 2 mm-es kerámia serpenyőben 5 szelet csirkemellet nem tudok normmálisan kirántani, mert sütés közben visszahűl?
Megy itt a rezsicsökkentés ezerrel.
@jaegtoer:
"mekkondomolatlan"?
A vak komondor essen hanyatt benned...
@saravad: "Akkor többnyire felismerik, milyen rendezvényen vannak."
Ez nagyon jó, rázkódok a nevetéstől.
Gratula!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"A Nyúl nélkül nekem sem könnyű."
Ne is mond, máris bepárásodik a szemem.
És nem ír....de olvas.
@yard: "- Trafikok és földek."
Tankönyv biznic már smafu? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez olyan Rejtős! A bennszülött, önjelölt uralkodó egyrészt eladja lábon az alattvalókat másrészt manipulálja egymás ellen a nagyhatalmakat azok meg inkább hagyják hűsölni az otthonosan berendezett pocsolyába, elegáns import vekkerrel a nyakába'.

Ez volt a terv?
@OPHELIA: bocs, "normálisan"
sajna akadozik a billentyűzetem, unokám lerendezte
@Mariann19:

helyes! éppen itt volt az ideje ennek is.

:D
@Mariann19:
Miért, tud??? :D
Fejlődni... ugyan...menny'má! HOVÁ???
@Mariann19:

"a kötvény befektetések nem újabb megtakarításokból, hanem a drágább hitelek kiváltásából keletkeznek nagyrészt."

Mi van??? Hitel kiváltásából hogyan lenne már "kötvény befektetés"???

A nyíl nagyon is felfelé mutat, persze egy ilyen lúzerklubban ezt nehéz felismerni...
@sírbateszezazegész:
Látod! Segítettem, ma is! :)
Ilyen önzetlen gyerek vagyok...
Gábrisnak már beugrottak a zsidók erről is?
NEEEEEM???
Szerintem öregszik... Nem lesz valami baja ebből a dzsobbikban?
@sírbateszezazegész:

mi az a b.g.? b.g. az a központi vezérléssel működtetett biomechanikával ellátott billentyőzetkalapátor, amiben némi humort véltél felfedezni tegnap, de nem sötétangyal, hanem a másik, a sötétgéza.
@OPHELIA:
Nemtom mivan velem ma...

Szal gáz: azt hittem anyósom kütyümániás, hogy ott a tűzhely mindenféle elektromos izéket megvesz
Aztán főztünk szülinapján, nálaEletromos izébe...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Evégre az OLYAN narancsk*rv*knak most jól meg a bolt, megfizetik a "tevékenykedésüket", lealjasodásukat."

Hát igen, a régieknek be kellett érni némi koszos kis pizzériával, étteremmel ... most meg trafik, föld, tankönyv biznisz, MTVA fejesség jár alsó hangon.
@OPHELIA:

meg fogom kérdezni mi az igazság. benne fenőstől.
@sírbateszezazegész:

"van írónája... "

most spec ir análja van.
@Blogger Géza: Helyesbítek:
drágább hitelek = alacsonyabb hozamú betétek.
Te még soha nem tévedtél?
Válaszolj őszintén.
Miért jössz időről-időre ebbe az általad minősített lúzerklubba?
@jaegtoer: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Úgy látom, fergeteges sikert arattam nálatok, midőn bemutattam az új arcomat.
Gyúrjak erre a laza szövegre?
@jaegtoer: megtisztelő, hogy foglalkozol mint már fentiekben látszik, nem csak az én egyik aktuális problémámmal. Köszike
@OPHELIA:
"sajna akadozik a billentyűzetem, unokám lerendezte "

nem szólhatsz egy szót se. még erre is külön segítséged van.

ezt én saját kezűleg intéztem meg.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Miért, tud?"
Olvasni? Azt mondta, hogy szemezgetett a zsenialitásunkból.
Nyúlra gondoltál, ugye?
@Mariann19:

Közkívánatraaaaaaaa! Gambány lesz! szenvedélyt akarok. és és és harcot! látni akarom a Főnök harcát, és az arcát, ahogy a labancok felé veszi az irányt.
Egy dologra senki nem gondolt, mármint a következményekre amik borzalmasak lesznek hosszútávon.
Értem ezalatt, hogy a két idióta csoport a szerencsétlen cigányságot használja fel/vádolja választási csalással kapcsolatosan. Itt is, mint mindenhol a blogszférában, megjelentek a pro- és kontra érvek, de mellékesen mindenki cigányozik. Egy olyan országban, ahol az mszp, fidesz és jobbik törzsszavazói/szimpatizánsainak egyetlen közös metszete a cigányok elleni rasszizmus (az csak hab a tortán, hogy az "elkötelezett cigányság" a'la bayer zsolt által majd esetlegesen hatalomát megtartó fideszt a jobbik támogatja majd).
Fel nem fogják ezek a barmok, egyik oldalon sem, most nyitották ki pandora szelencéjét. A cigányság vezetőiről meg nem is tudok mit mondani. Megásták a többiek sírját.
@jaegtoer: és helyre tudod hozni vagy cserélni kell?
Vegigolvastam ezt a kommentozont.

Az van, hogy megerdemlitek a sorsotokat...
@Blogger Géza:

"_Mi van??? Hitel kiváltásából hogyan lenne már "kötvény befektetés"???

A nyíl nagyon is felfelé mutat, persze egy ilyen lúzerklubban ezt nehéz felismerni... _"

miért lenne nehéz felismerni? azt hiszed, csak mert felcseréled saját betűidet, akkor nem tudjuk hogy egy obszcén ajánlatot hörögtél be a kocsmába?

mondathelyesen
vitel kiváltásból hogyan lenne köténybefektetés... szóval a ugyan mit fektetnél bele te egy köténybe, amit le se vett elvitelre a gazdája? és asszed te vagy az okosfijjú? kejjé már hajnali háromkor!
@jaegtoer: Megkérhetlek, hogy mindent elsöprő humorod bevetésével ábrázold a Főnök harci ruházatát és fegyverzetét.
Mert "ez a harc lesz a végső" - tovább nem tudom.
@navan:
Kétségkívül, mint mindenki más.

Grat. a végigolvasáshoz, én többnyire átfutom.
@saravad: valami zavar lehet az erődben?
@saravad: :-) Na jo. Atfutottam. De ugy is remenytelen...
@jaegtoer: A mostani választási rendben is az nyer aki több szavazatot szerez.

Ergo baromságot írtál.
@Orica Középföldi:
Éjfél, éjfél-közeli vers.
Jó éjszakát!

Szabó Lőrinc:
Hajnali rigók (részlet)

Hajnali négykor bekiabáltak,
ahogy a torkukon kifért,
(bár az ablak alatt a fáknak
zöld korcsmáiba még alig ért,
még nem is ért uj fénye a napnak)
s mint a bolondok, úgy kacagtak,
kurjongattak az ablak alatt vad
vígadozásban a kerti rigók.
Hajnali négykor e szárnyas égi
korhelyek dala vert ma fel.
Micsoda hangok csetepatéi!
Füttyök, sípok, ezer meg ezer!
Bosszantott ez a csibészlárma,
de a szívem nemsokára
együtt dalolt, egy nótára
vert veletek, buta sárgarigók.

Szép álmokat mindenkinek!
@OPHELIA:

csak az u betűm károsodott maradandóan, a többi felgyógyult, csak néha pihennek, és időnként zavaros a szöveg, de már jöttek ki jó dolgok belőle...:D ....de egyszer majd a távoli jövőben A Fidesz és Ellenzékének Nagy Együttes Veresége után de még a Főnökök Főnökének Labanciában töltött remetesége idején, feltéve nem leszek bakkor nagyon elfoglalt és fáradt és kiállt belőlem a zsibbadás a röhögéstől, nos akkor, de csakis akkor rátolok a laptopra egy másik billentyűzetet, ami már most is itt alszik valahol egy dobozban.
@navan:
Reménytelen ez igyisugyis.

Tudod, nem azok vannak itt többen akik 'megérdemlik a sorsukat' hanem akik azokra is gondolnak akik nem.

vagy naiv vagyok, de legalabb sajat vegzetem kalapalom.
@navan:

"Az van, hogy megerdemlitek a sorsotokat... "

Te is minket, és beléd is, legalább kéccer:D
Patkányozzák Papcsákot egy titkos felvételen

Százmilliós kenőpénzeket fizetett egy zuglói vállalkozó, aki egy titokban készült hangfelvételen a kerület alpolgármesterének panaszkodik Papcsák Ferenc polgármesterre. A vállalkozó szidja a polgármestert, és többek között őt okolja, amiért az önkormányzati megbízás miatt csődbe ment a családi cégük.

index.hu/belfold/2013/09/24/patkanyozzak_papcsakot_egy_titkos_felvetelen/
@saravad: Fair enough. Hogy kik vannak tobben, az akkor derul ki, amikor radobbenunk, hogy kik maradnak kisebbsegben. Ha egyaltalan.

Amugy nem vagy naiv. Kalapald tovabb.
@Larry Silverstein: Kedves Larry! Ém értékelem a küzdelmet melyet itt vívsz, minden nehézségen felülemelkedve, melyet a sors állított utadba. Őszinte elismerésem!
Apropó... még mindig családon belül házasodtok, igaz?
@Larry Silverstein:

"A mostani választási rendben is az nyer aki több szavazatot szerez."

nem mondod bazmeg?

aszittem, hogy az x fasztoron sorsolja ki a geszipéter mega szar pata kiattila szírijusz?
tééééllleeeegg? aki több szavazatot kaaaap? az nyeeeer? ne bazzz.
Kösziiiiiiiii! olyan boldog vagyok. most már hogy én is tudom, hogy tudod milyen még hülyének is gyenge lenni.
Naháááát télleg a több szavazatot kapott jelölt fog nyerni? nahát egész másképp tudtam.

[micsoda népek vannak?]

pirosnegyvenszázultidurkmars nem nyerő?
"aggódnia mondjuk a buszreklámos, részegen balesetező, tahóságát összeesküvés elmélettel takargató jómunkásembereknek is? "

Azóta narkós is van.
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/drogos_varosvezeto_szombathely
@sírbateszezazegész:
Asszem igazad van, kivéve h nem fogják fel.
@GeoCracker:

Semmi baj, van nemzeti drogstratégia.
@jaegtoer: imádom a dumádat, akkor is, ha a hibás billentyűzetből ered. A röhögéssel vigyázz, én egyszer már kaptam röhögőgörcsöt. Eléggé kínos volt, egyrészt majdnem a mentő vitt el, másrészt egy olyan előadón röhögtem, akinél utána szakvizsgáznom kellett. Kb. 30 szempár nézte, hogy némán ráz-kód-ta-tom a padsort mert már hang sem jött ki belőlem és ugyanennyi fülpár hallgatta a rázkódást síri csöndben. Csak a felbujtóm adott ki néha furcsa hangokat mellettem. Sosem fogom elfelejteni
@saravad: biztos vagyok benne, nem fogják fel, aminek egyik legfőbb oka, hogy a világ történéseiről nem csak mo egyszerű lakóinak, hanem az ún. politikai elitnek sincs fogalma. Mo provinciális, szűklátókörű, köldöknéző hely. Azt mondják "a következmények nélküli ország". De ez nem erre vonatkozik. Ezt nem lehet megúszni. Olyan magot vetettek most el, ami gyomként évek múlva is ott lesz. Mindenki előtt megbélyegezte minden oldal a cigányságot. Ennek az árát meg kell majd fizetnie mindenkinek. Ennyi.
@Mariann19:

ezt át kell gondolnom, és megtudakolnom per Anikótól hogy a csíkos inge megvan-é, még?
@OPHELIA:

"_másrészt egy olyan előadón röhögtem, akinél utána szakvizsgáznom kellett. Kb. 30 szempár nézte, hogy némán ráz-kód-ta-tom a padsort mert már hang sem jött ki belőlem és ugyanennyi fülpár hallgatta a rázkódást síri csöndben. Csak a felbujtóm adott ki néha furcsa hangokat mellettem. Sosem fogom elfelejteni _"

és micsoda munkamegosztás, és összebogozodó kapcsolati hálók. :D

azért az a vizsgát megnéztem volna, előzőleg a rázkódós jelenetet sem kihagyva.
@Larry Silverstein:

"Elgurult a gyógyszer? "

ne rajtam keresse kelmed, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez, végső esetben közjegyzőhöz, és parcellagondnokhoz, a kórboncnok mellőzhető nagy a para.
Jó éccakát Hölgyeknek, Uraknak.
Larrynak is. ja üzenem, az enyém megvan.
@jaegtoer: ugye?

A vizsga bizottság, nagy emberek előtt zajlott, ott már életveszélyes lett volna a röhögés. Határozott fellépés fél siker, jeles. Tanfolyás nélkül is profi voltam benne, ezt csak az előadó nem tudta.

Viszont a rázkódós jelenetet én is szívesen megnézném, egyrészt magamat úgy 30 évvel ezelőtt, másrészt pedig milyen lehett ez kívűlről
@Dr. jenőke (jenőke): Az a szép, na most nem kell bevenni minden információt, szóval van egy gyanúm, hogy a topik fő témájaként azt a felvételt nem az ellenzék vagy a linken lévő Anon csoport adta ki, hanem ez is a FIDESZ selejtezős stratégiája. Meggyes után Papcsák az egyik legjobban utált Fidesz arc, de legalább is TOP5 kategóriás szegénykém.

Azért a hanganyagban picit részletesebb a dolog és jobban átjön mitől ideges az átb*szott vállalkozó:
www.dailymotion.com/video/x14y9o8_ez-olyan-kinos-ugy-hogy-nem-lehet-viktorral-sem-megbeszelni_news
@Tűzfal: Szegény, szegény Cusi!
Hat évet ült 22 millióért, ezek meg...
"Vida Károly elsőrendű vádlott Baktalórántháza város volt polgármestere, jelenlegi önkormányzati képviselő, míg Nagy Lajos másodrendű vádlott a település jelenlegi polgármestere, egykori jegyző. Korábban mindketten a Fidesz támogatását élvezték, sőt Nagy Lajos pár éve a Fidesz választókerületi elnöke volt.

A tényállás szerint a vádlottak 2002-ben a képviselő-testület felhatalmazása nélkül csaknem 200 millió forint értékű értékpapírt adtak át egy Nagy Lajos által létrehozott alapítványnak, de e vagyont nem szerepeltették az önkormányzat könyvelésében, így sem a számvevőszék, sem a könyvvizsgáló nem vizsgálhatta.

Visszaéléseket követtek el a közmunkapénzekkel és a szociális segélyekkel is: az önkormányzat által foglalkoztatott közhasznú dolgozók jogos járandóságát Vida Károly utasítására visszatartották, így a vádhatóság szerint a polgármester a hozzá került, több mint 16 millió forinttal jogellenesen a sajátjaként rendelkezett. A bíróság 2011-ben Vida Károlyt két év börtönbüntetésre ítélte, amelyet három év próbaidőre felfüggesztettek, míg Nagy Lajos egy év hat hónap börtönt kapott, ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették."
Mondjuk ezek legalább bíróság elé kerültek, valami csoda folytán.
Kövér, a megtestesült etikai istenség, pedig együtt kampányol velük.
Így kell ezt csinálni!
Igaz, Habakuk?
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm, bár reggel olvasom, a jókívánság átjött:)
@jaegtoer:

".de egyszer majd a távoli jövőben A Fidesz és Ellenzékének Nagy Együttes Veresége után de még a Főnökök Főnökének Labanciában töltött remetesége idején, feltéve nem leszek bakkor nagyon elfoglalt és fáradt és kiállt belőlem a zsibbadás a röhögéstől, nos akkor, de csakis akkor rátolok a laptopra egy másik billentyűzetet, ami már most is itt alszik valahol egy dobozban."

Szavatos az addig ? Vagy tudsz valamit? Vagy remélsz?
volt már?

A verseny kizárásával irat
választási szoftvert a Választási Iroda
A céget, amibe az állam is bevásárolta magát, sürgősséggel bízták meg a 400 milliós munkával.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F24%2Fa_verseny_kizarasaval_irat_valasztasi_szoftvert_a_valasztasi_iroda%2F
"Ez már olyan kínos ügy, hogy Viktorral sem lehet megbeszélni"

Önkormányzati vezetőket hozhat kínos helyzetbe egy, az internetre felkerült hangfelvétel, amelyen arról esik szó, hogy húsz százalékot kellett visszaosztani az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a vállalkozóknak Zuglóban. A beszélgetésen Ferdinandy István zuglói alpolgármesternek panaszkodik egy vállalkozó, hogy a helyi vagyonkezelő vezetőjének visszaosztott pénz nagyjából annyi, amennyivel a munkákat elnyert céget, az időközben csődeljárás alá került HBF Építőipari Kft-t megmenthetnék. A felvételen szereplő üzletember elmondja azt is, csalódott a Fidesz-érában, mert a baloldalhoz képest a „jobboldal még saját embereit sem hagyja élni.

hvg.hu/itthon/20130925_Zuglo_Papcsak_vadak_korrupcio_Fidesz
@GeoCracker: Vicces kampánynak nézünk elébe, ahol mondjuk drogpárti szabadelvűek és egy adócsaló maszopos zsarol, drogos fideszest.
Szép társaság meg kell hagyni.:)
@Blogger Géza: A tetves kibaszott geciláda anyádat te utolsó hazug FÉREG!
@sírbateszezazegész:

"Értem ezalatt, hogy a két idióta csoport a szerencsétlen cigányságot használja fel/vádolja választási csalással kapcsolatosan."

Nemcsak, de ez a legfeltűnőbb és néven nevezhető csoport, önálló, kisebbségi vezetőkkel.

A lassacskán hasonló mentális-anyagi állapotba kerülő mélyszegény réteggel ugyanígy bánnak.

Az egyházat ugyanúgy eszközként használják, mint a cigányság vezetőit, kvázi ugyanarra. (Most csak a választásokról van szó!)

Nekem is mérhetetlenül rossz véleményem van a cigányság vezetőiről, bármelyik oldalt nézem.
Egyetértek, elárulták a cigányságot.

Akiket igazán sajnálok, a tanult középréteg. Tudom, hogy szűk, de van. Ezek, a "nagyok" árnyékában vagy korrumpálódtak, vagy megkeseredtek. A visszahulló szar viszont nem válogat. Egyformán beterít.

Ha megnézed, a társadalom egésze vö. cigányság, találsz a szimptómákban különbséget?
@sírbateszezazegész: "Mindenki előtt megbélyegezte minden oldal a cigányságot."

Azért felétek tisztább a helyzet, hiszen már a szoci (!!) francia belügyér is ki meri mondani, amit Orbánék nem: a cigányoknak eszük ágában sincs beilleszkedni. :)

"Ábrándokat kerget az, aki azt hiszi, hogy a roma népesség problémáját meg lehet oldani kizárólag az integráción keresztül" – mondta Valls a France Inter nevű rádióadónak.
"Az integráció mint megoldás mindössze néhány családot érint" – folytatta. A belügyminiszter szerint nincs más lehetőség, mint a sátortáborok felszámolása, és a bevándorló cigányok hazatoloncolása.

hvg.hu/vilag/20130924_Francia_belugyminiszter_a_romak_nem_akarn
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azért az egymást megkövező jobboldaliak is jók. Amikor az LMP kartácsnőt megütni szándékozó fideszes bő nyállal szidja a jobbikot a saját honlapján, és a belügy leszarja a gárdát, ahelyett, hogy szétkergetnék.

Egyébként a konkrét ügyben:
Amennyiben a drog kriminalizált, akkor a fideszes kokainfogyasztását nem menti és nem is relativizálja az mszp-s esetleges adócsalása.
@sírbateszezazegész: Basszus!Nekem jobbikos létemre eszembe sem jutott ebben az esetben cigányozni!
Kurvaélet!
Megyek is a sarokba kukoricán térdepelni!
De végre cigányos lett a poszt!:))
De sajnos menem kell aludni.
Na viszlát emélhetőleg délután!
@kifordított nagyanyó: Figyusz, itt a középosztályról volt szó, nem a primitív trágár rasszista lúzerekről...
@komplikato:
Ezek szerint van eset, amikor a Fidesz és az MSZP egyet akar - - és most nem a hatalomról van szó.
@GeoCracker: De legalább az együttpéem példát mutat. :)
@kifordított nagyanyó: A Te dafkejobbikosságod, és a véresszájú hungarizmus közé nem tennék egyenlőségjelet.
Amellett sirbatesz mintha nem cigányozott volna, hanem éppen azt kifogásolta, hogy a net csorog tőle.
De megyek a tanfolyamra :-) (informatika)
@Orica Középföldi:
Olvastam előző írásodat ebben a körben. Úgy van, ahogy feltételezted.
Jól esett.
@kifordított nagyanyó:
Értem én, hogy mi a bajod, de hogy kerül ide egy láda? Mit vétett?
@AKIsTUDATLAN:

Azért az sem semmi, hogy ezek továbbra is megbecsült tagjai saját közösségüknek.
Ahogy Kácsor Zsolt is írta, senki nem állt fel és hagyta ott őket.

Ez a MI megyénk...
@GeoCracker: Persze, hogy nem relativizálja, egy kutya mind a két bagázs. :)
@Orica Középföldi:

jó reggelt.

semmit sem tudok, csak amíg élek, remélek. ha nem is olyan nagy vehemenciával...
nagy szavak, hogy így meg úgy, aztán csörög az óra, föl kell kelni, és rádöbben az ember, hogy továbbra is ugyanazok a szomszédok, mint tegnap, ugyanazok az emberek vannak az utcán, a boltban, a hivatalban, a kórházban s minden ugyanúgy szar, mint annak előtte. ...és a feladat is ugyanaz: szarból kell várat építeni. [hogy mély emberbaráti oldalamról is mutassak valamit;-)]
'ten tag.
ahogy olvasom a friss híreket, meggyes önként megkereste a szopófát, és rámászott. papcsák meg alulról nézi, meggyes mikor végez. a győriek meg nem tolonganak, hanem belövik magukat és utána felrepülnek a szopófára. a bajaiak meg várnak a sorukra.
szép kis társaság. és csak szerda van.
@jaegtoer: Jól mondod. Egyébként őt ismered, nagyon jókat szokott mondani. :)

"Szeressük az életet, mert akkor az élet is szeret minket."

youtu.be/MI-lp0bPOVI
@Orica Középföldi:

" A visszahulló szar viszont nem válogat. Egyformán beterít."

mesésen találó. és... szép.
@ausländer Sipi:
olvasni is lehet.
pastebin.com/M9RzJACq

ha így megy, kiadják előbőrkötésben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Szeressük az életet, mert akkor ..."

szöveg. ha ha ha.

semmi bajom az élettel. a közügyekkel van probléma. s ezek a közügyek betolakodnak a privát szférámba. a Don tudja, hogy veszélyes vizekre evezett, ezért is lett tek. de a tek csak alantas szolga. ezért nem hatékony. ez fini.
@Dr. jenőke (jenőke):

Örülök:) Most mondd, milyen világ az, amikor örül az ember az igazságnak:)
@jaegtoer: Igen megértelek én ezt is fájlalom, viszont mégis létezik olyan rétege az életünknek, amelybe akkor sem tudnak befurakodni a közügyek, ha a hülye politikusok ezen dolgoznak 1000L. :)
Gábriel, bajban lesztek :)

index.hu/kulfold/2013/09/25/irani_elnok_a_holokauszt_tortenelmi_teny/

Most akkor ez hogy? A nagy baráti Iránt megvették a zsidók kilóra? Vagy csak az új elnököt :) Remélem, ha Iránban is forradalom lesz,mentek mind segiteni :)
@DarthVader:

Lehetett valami nem odaillő a reggeli kávédban:))
@DarthVader: miert etetiteka szarnyast,nem is ertem..
eteti ot az allambiztonsag eleget, hogy ide jarjon:-)
@DarthVader: Tudod, hogy én értékelem a jó humort és én sem állítok mást. Amúgy meg állítsuk meg közös összefogással a szappanbűnözést. :)

radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/09/szappanbunozes.html
pro és kontra:

Fideszesített számlák: jogerősen megbírságolták a szolgáltatókat

E.ON-nak 7 millió, az EDF Démásznak pedig 3 millió forintos bírságot kell fizetnie amiatt, mert a fogyasztóknak kiküldött számláik nem százszázalékosan feleltek meg az új előírásoknak. A Főgáznak 6 millió, a GDF Sueznek 10 millió, az Émásznak 4 millió, az Elműnek pedig 7,5 millió forintot kell jogerősen bírságként befizetnie.

hvg.hu/gazdasag/20130925_Fideszesitett_szamlak_jogerosen_megbirsag

----------------------------------

Kábítás választási gázárral

Az immár paranoiába hajló rezsi háború közepette arról is mélyen hallgatnak Orbánék, hogy az egységnyi áramért fizetett 45 forintból mindössze 1,32 forint jut a szolgáltatóknak, a fizetett díj 75 százaléka az állam „zsebébe” vándorol.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130925_Kabitas_valasztasi_gazarral

---------------------------------

Orbánék nagyot kaszálnak az Egis-felvásárláson

A Budapesti Értéktőzsde viszont súlyos veszteséget szenved el az ötödik leglikvidebb részvénynek számító Egis távozásával, ahogy veszít rajta a befektetési szolgáltató szektor és a hazai befektetők is − közölte a Napi Gazdaság.

hvg.hu/kkv/20130925_Orbanek_nagyot_kaszalnak_az_Egisfelvasar
@Spániel:
Ügyben mélyre ások,
S jőnek uzsorások.
Ha megveret Ajtaj,
Akkor kell majd jaj! TAJ.
:)
-no comment-

Pintér Sándor ilyen jövőről álmodozik
A világon elterjed a közmunka, a börtönök pedig tele lesznek, mert a hatóságok jól végzik a dolgukat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F25%2Fpinter_szerint_az_egesz_vilagon_el_fog_terjedni_a_kozmunka%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mondtam, hagyjuk egymást, de ha másnak írsz is, az is mindeninek szól és provokál.

Szerinted azon lehet röhögni, ha egy értelmiségi még mindig hisz egy nyilvánvaló mesében.
Hát nem. Nincs igazad.
A Szent Jobb nemzeti és keresztény ereklye, és feltételezetten Szent István király természetes úton mumifikálódott jobb keze, valamint állkapcsa. Mózes botja, később Szent Ferenc, Szent László király is vizet fakaszt a sziklából.
Ezek tények és legendák.
Szent István törvénye volt, hogy a tolvaj kezét le kell vágni.
Van ilyen rengeteg. És vita is, értelmetlenül.
Ezeknek valóságalapja mindegy a hívő számára, a nem hívő pedig szimbólumként, legendaként veszi tudomásul, vagy fogadja el.
A hívőkkel nekem nincs problémám, csak értetlenkedem, mert hite legfeljebb saját tapasztalat alapján rendül meg, meggyőzéstől jóformán soha.
A szimbólumokhoz, legendákhoz többnyire nem tartozék a valóságalap, mint ahogyan a mondákhoz. Persze a mondák is lehetnek kétesek, mint például Emese álma.
Szóval ilyesmiken röhögsz, csupán azért mert úgy gondolod, ha az másnak más jelent valamit, ahhoz neked semmi közöd, és az a csak a humorod tárgya lehet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: gyerekek, kezdetek kurva nagy bajban lenni...

a valasztasok elcsalasa a bajai foproba utan nem is kerdeses, az orszag keresztapaja kenyszermunkara akar vezenyelni benneteket es/vagy bortonbe zarni.
megmondom frankon, nem tudom hogy lehet ebbol jol kijonni.
@Dr. jenőke (jenőke): Szerintem ne keverjük a legendákat egy nyilvánvaló történelmi hazugsággal, amiről a tárgyban említett kabaré szól.

A szegedi hitközség vezetője ugye az alábbiakat nyilatkozta:

„A szappanok egyértelműen Auschwitzra és a haláltáborokra utalnak. Az utóbbi tíz évben ilyen megdöbbentő és megbotránkoztató eset nem történt Szegeden, amely mindig is befogadó és elfogadó város volt. Néha festékkel felszórtak a házakra egy-egy horogkeresztet vagy Dávid-csillagot, de a mostani eset valóban félelmet kelthet az emberekben. Reméljük, hogy ezt mindenki megérti, és mihamarabb meglesz az elkövető.”

Hogyne értenénk meg. Mi, gój halandók megértjük mindezt. Mi több. Követeljük, hogy azonnal tiltsák be Magyarországon szappanokon kívül a zuhanyrózsák használatát is, hisz azokban is „egyértelműen Auschwitzra és a haláltáborokra való utalást” véljük felfedezni. De be kell tiltani az összes gázüzemű berendezést, sőt magát a gázt is, mivel a történelmi "tényekből" adódóan az is problémás. Mindezeken túl fel kell számolni a vasúti közlekedést is mindenestül. A MÁV-ot haladéktalanul be kell zárni. Ki a vasúti vagonokkal az országból! És felszedni a síneket is. Mindet. Hisz ezek is mind-mind „Auschwitzra és a haláltáborokra utalnak”.

Továbbá kérjük, pontosabban hangosan és ellentmondást nem tűrően követeljük, hogy a magyar parlament soron kívül alkossa meg a szappanbűnözés üldözésének törvényi hátterét úgy, hogy a közveszélyt okozó szappan-elhelyezést tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel lehessen büntetni.

Nehogy már még egyszer megtörténhessen ez a „megdöbbentő és megbotránkoztató eset”!

Az pedig már kit érdekel, hogy a zsidó zsírból készült szappanok második világháborús legendájáról még a legnevesebb zsidó holokausztkutatók is bevallják, hogy az az elejétől fogva egy hazugságpropaganda volt. Az a kis apróság pedig pláne kit érdekel, hogyha a babaszappan látványa és az annak kapcsán felmerülő emlékek félelmet kelt, akkor mi van a megannyi holokauszt emlékművel és múzeummal? Amikor ezeket látogatják, akkor vajon mi jut az eszükbe, ha nem Auschwitz? De ezek az apróságok tényleg senkit sem érdekelnek.

A lényeg, hogy ismét lehetett egy jót "rettegni" és ferkóék is egyszer többször szerepelhettek a médiában a virrasztásukkal.

Na de lezárom a témát, amit ugye TE DOBTÁL BE korán reggel, Szóval te provokáltál engem, ahogy Sipi is éles szemmel megjegyezte. :)
@ausländer Sipi: a választásra úgyis hazajössz és a te szavazatoddal megmenekülünk. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja es meg tegyuk hozza, hogy a jobbik-fidesz koala is kezd egyre nyilvanvalobba valni, szoval szep kis nemzetszocialista diktatura van kialakuloban.
@ausländer Sipi: én színtől függetlenül nem szeretem a diktatúrákat. Sőt kifejezetten tetszik pld. Svájc sokszínűsége, ahol évszázadok alatt sikerült békességben éldegélni. :)

szekelyfold.ma/uploads/images/7.jpg
@Dr. jenőke (jenőke):

Most őszintén! Megérte?
Akár neki szól, akár nem, mindenkit fel- és kihasznál.

Amúgy megérte, mert jót írtál:)
Ez lesz majd FAB következő posztja?? :)

"Ez már olyan kínos ügy, hogy Viktorral sem lehet megbeszélni" Önkormányzati vezetőket hozhat kínos helyzetbe egy, az internetre felkerült hangfelvétel, amelyen arról esik szó, hogy Zuglóban húsz százalékot kellett visszaosztani az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a vállalkozóknak.

hvg.hu/itthon/20130925_Zuglo_Papcsak_vadak_korrupcio_Fidesz
@Dr. jenőke (jenőke): Bocs elnéztem nem te, hanem Vader dobta be a témát.:)
@ausländer Sipi: Szoftverkérdésben te is otthon vagy nem??? ;)
megvan a következő poszt

index.hu/belfold/2013/09/24/patkanyozzak_papcsakot_egy_titkos_felvetelen/

de ki ne lenne biztos enélkül is abban hogy (szinte) MINDEN politikus bűnöző

azon csodálkoznék ha nem lopnának.... BŰNSZERVEZETBEN
@Secnir: ezt inkabb abahagytam, pedig reszletekben olvastam.. kis adagokban, nehogy tulnyomjam es itt ezen a szep reggelen agyverzest kapjak..

de inkabb leallok ezzel a cuccal, mert nagyon kemeny:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te nem unod egyébként saját magadat? Továbbá nem tartod udvariatlanságnak folyton ugyanazzal a szarral széttrollkodni az összes posztot?

Mások legalább kajával, zenével vagy csöcsökkel offolnak, de te bazmeg... kibaszott szánalmas.
lehetne a címe pl:

Patkány Ferenc Úr az adóforintokat lopja...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez hülyeség, mivel én is elég sok mással szoktam offolni, másrészt nem én dobtam be a témát, harmadrészt odaírtam, hogy lezártam. :)
@ausländer Sipi: Valószínűleg olyan prímán fog működni,mint az útdíjrendszer vagy a tankönyvrendelés.
@Tücsök1: engem nem a mukodokepessege aggaszt. inkabb a - hogy is fogalmazzam szepen - megbizhatosaga..:-)

mondom, szamomra teljesen nyilvanvalo, hogy a fidesz minden eszkozt igenybe fog venni az eredmeny erdekeben. lancszavazas, utaztatas, ht magyarok ellenorizhetetlen szavazatai, csalas a szoftverrel. mindent.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mély és értékes gondolatok egy igazi mentálhigiénés szakembertől. :)

youtu.be/wELAtDTaqnw
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a szarnyassal beszelgetni/vitazni olyan, mint egy disznoval a tragyadombon birkozni.

mar bokatol tokaig szaros vagy amikor egyszer csak azt veszed eszre, hogy o elvezi...
@Orica Középföldi:
Amit nem értek: ha úgy adódik - mert kíváncsi vagyok - akár a Mandineren, vagy a kuruc infón vagy másutt, megnézem, mit írnak, de megállom (igen ritka kivétellel), hogy ott alkalmatlankodjak. Nem az én társaságom. Ez meg idejön, és ez még nem baj, az sem, hogy írogat, de azért vagy alkalmazkodik a saját tűréshatárain belül, vagy erős akarattal csöndben marad, ha már jól érzi magát.
Amit most művel, az olyan modortalanság, mintha a gyógyszerrel öngyilkos özvegyének kötelet adna ajándékba a temetés alkalmával.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" babaszappan látványa és az annak kapcsán felmerülő emlékek félelmet keltenek a zsidókban, akkor mi van a megannyi holokauszt emlékművel és múzeummal? "

holokauszt emlékmű -> itt voltatok
szappan -> itt lesztek.

Minden magyarázatod egyre beljebb visz az erdőbe.
@DarthVader: De hát írtam, hogy lezártam a témát. :)
@Dr. jenőke (jenőke):

Ő így alkalmazkodik.
Nem tudnám megmondani miért, de nekem mindig a flagellánsokat juttatja eszembe. Hosszú asszociáció:)))
@Dr. jenőke (jenőke): azt gondoljatok a szarnyas egy hetkoznapi kommentelo, mint barmelyikunk:-)

neki itt feladata van.
@ausländer Sipi: Rosszul látod én ugyanolyan hétköznapi vagyok mint te. Amúgy ha már Svájcban vagy főleg legyőzhetnéd magadban a konteóidat. :)
@ausländer Sipi: Nem akartam túlragozni a dolgot,szerintem a príma működésbe és működtetésbe minden belefér.Akinek még vannak reményei a tisztességes választással kapcsolatban,számoljon le velük,kímélje meg magát a csalódásoktól.
@ausländer Sipi:
Nem feltételezem, hogy feladata lenne. Azt sem, hogy önkéntes. Megszédíti a névtelenség adta szabadságérzet.
Csak azt nem veszi figyelembe, hogy az önként vállalt korlátozások biztosítják a szabadságérzet legmagasabb fokát.
@Dr. jenőke (jenőke): A szólás és véleményszabadságra gondoltál?? ;)
@Orica Középföldi:
Valószínű, mert nekem az ostor, korbács manapság az Opus Dei-re asszociál. De ez nem az az eset.
Szerintem névtelenség hajlamosít arra egyeseket, hogy feladják önbecsülésüket.
@Dr. jenőke (jenőke): en tudom, hogy feladata van neki:-)

elsosorban zavarkeltes. embereket provokal, felidegesit, egymasnak ugraszt. mindezt nyiltan vallalt partkotodessel, a nap barmely szakaban, gyakorlatilag megszakitas nelkul itt van es tolja a divide et empira elso lepcsojet.

ez a blog a blog.hu jelenleg legerosebb, leginkabb latogatott ellenzeki blogja, ami "ellenseges terepen" mukodik - az index es az ahhoz tartozo blog.hu ugyanis kormanyparti tulajdonban van.

ezen kivul a tegnapi gaudi elszolasbol vilagossa valt ami eddig tobb, mint sejtheto volt: a jobbik a fidesz neonaci tagozata.

hidd el nekem, nem lehettek eleg paranoidak a jelenlegi rezsimmel szemben, mert azt is tul fogja szarnyalni:-)

minden elkepzelheto es el nem kepzelheto eszkozt bevetnek az ellenorzesetekre es a bomlasztasotokra. a szarnyast is.
@sírbateszezazegész: Szép napot neked is.
Nos mit hallottál a Manuel Valls féle nyilatkozatokról??? :)

hvg.hu/vilag/20130924_Francia_belugyminiszter_a_romak_nem_akarn
@ausländer Sipi: pontosan, jo meglatas, mondtuk ezt is itt is jo nehanyan, jahh a szoftverre is
@Orica Középföldi: szia:) beszéljünk nyiltan... azt nem látod ránézésre, hogy a "nyugger" hova szavazott, a "csórónál" sem, de azt most már mindenki TUDJA, "hisz erről szólnak a hírek/ezzel van tele a sajtó": a cigányok pénzért szavaznak... most már nem csak varnyút meg sünt esznek, lopják az áramot és kerülik amunkát, hanem megvehető a szavazatuk is... "túró rudi a gyereknek, nekik meg egy csomag cigi... milyen emberek az ilyenek, a szavazatukat eladják, írni nem tudnak, úgy kell a sok gyökérnek elmagyarázni, b+ hova rakja az x-t, azt még így is elkúrják... nem való ezeknek semmi, vissza kell őket baszni indiába, azt a qrva annyukat"... ezt gondolják az emberek róluk... a nyugdíjas is hülye, ha a másik pártra szavaz, mint én, sőt mindenki egy nemzetvesztő rohadék, ha másra szavaz, mint te... de a cigányon látod, hogy cigány...
Szerinted mi lesz itt a választások után, alatt, előtt? Egy olyan intellektuálisan kifinomult, toleráns társadalomban, mint mo? Mi lesz 5-10-15 alatt?
@ausländer Sipi: Mindig mondtam neked, hogy jócskán túlértékelsz engem és a jelenlegi helyzetet is. A valóság ennél sokkal egyszerűbb.:)
@ausländer Sipi:
Én nem vagyok itt mindig (Nem fizetik...) de még nem láttam h angyal sikkerrel érvelt volna vagy amit helyette szokott.
Ezzel az érzelmi fogyatékos világnézettel csak bizonyos fórumokon lehet boldogulni.

Hogy övék és övék lesz az ország azt látom.
@sírbateszezazegész: Picit fordítva ülsz az ok okozati lovon. :)
@ausländer Sipi:
Van ilyen is: KENYSZI - Központi Elektronikus Nyílvántartás
Talán hallottál erről: összerendelési adatbázis
@Orica Középföldi: a kamulongines működött elég jól. aztán ellopták, de nem bántam. hadd higgye hogy márkás órája van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia... gondolkoztam egyébként mi feladatod van neked itt... két eset lehet:
a) meggyőződésből vagy itt és azért nema kurucon meg a többi helyen, mert ott olyan sötétség van, hogy azt elég elviselni, ha jobbikossal kell találkozni, mégis csak kultúrember vagy, ha nem is zseni, de te sem szívesen mutatkozol eszmetársaiddal;
b) fizetett moszad-ügynök vagy, akinek az a feladata, hogy az antiszemitizmus riogatójaként, mint agent provocateur biztosítsa az izraeli érdekeket.

A francia helyzet az, hogy román és bolgár romák menekülnek a kilátástalan helyzetből, de nem is akarnak integrálódni, mint ahogy sok maghrebbi sem, max 50.000fő ez, most ők vannak bűnbakként megjelőlve... mert az arabokat nem merik... én voltam olyan helyen, ahol a "mocskos arabok" laknak... a B-13 körzet az nem csak a filmen létezik, rendőr nem szivesen megy oda...
Tehát a két szituáció teljesen más. Mo a hazájuk a magyaroknak, azoknak is akiknek sötétebb a bőrük. Meg azoknak is akiknek a fejében van a mélysötét. Mondjul tény, ez utóbbiak vannak többségben. Megnyugodhatsz, mindenképp a többséghez tartozol:)
@saravad: "Ezzel az érzelmi fogyatékos világnézettel csak bizonyos fórumokon lehet boldogulni."

de a szarnyas semmilyen mas blogon nem dolgozik. csak itt.
@sírbateszezazegész: Nekem az "a" verziód a szimpatikus. :) Amúgy tényleg nincs feladatom és csak azért vagyok itt mert értékelem a jó humort valamint több kommentelőtől tudok tanulni, sokszor még tőled is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Picit fordítva ülsz az ok okozati lovon. :)"
Nem, azon minoritáshoz tartozom aki gondolkodik... talán, ha 8%-a a népességnek, akkor már boldog vagyok...
@Penivaldes:

Rogán Antal: Most kell kétharmadba betonozni a rezsicsökkentést, amíg van kétharmad.
Vágó Gábor (bekialbál): Félsz, hogy nem lesz?
Gaudi-Nagy Tamás: Nyugodj meg, Gáborkám, velünk lesz meg.(...) Akkor lesz itt rend!

"ne becsulj ala egyetlen ellenseget sem, mert konnyen lehet, az pont erre szamit"

Sun Tzu
@sírbateszezazegész: Amúgy a magyar társadalom többsége nem azért van rossz véleménnyel róluk, mert a választásokon megveszik őket kilóra, hanem inkább az ilyesmik miatt. :(

t7.hu/0rv4-trnaors_tamadas
@ausländer Sipi: Jó ez a mondás, csak mi nem vagyunk ellenség. :)
rend??? azt ugye tudja mindenki, hogy anno kik is alkották a náci rend tömeg alapjait?

Elkobozta egy BKK-ellenőr egy diák személyijét

Index

2013. szeptember 25., szerda 09:02 |
Címkék
bkv, bkk, ellenőr, feljelentés

Elvette egy BKK-ellenőr egy budapesti diák személyijét, hogy ezzel kényszerítse arra, hogy vele menjen a rendőrségre, írja a Bors Online. Az ellenőr azzal gyanúsította meg a diákot, hogy a hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentuma hamis. Miután a rendőrségen bebizonyította a diák és édesapja, hogy az igazolás eredeti, feljelentették az ellenőrt, amiért lefoglalta a fiú személyijét.

index.hu/belfold/2013/09/25/elkobozta_egy_bkk_ellenor_egy_diak_szemelyijet/
@ausländer Sipi: nézd már meg a hozzájuk kapcsolódó blogokat... három kommentet tudsz elolvasni majd az éjfekete homálytól elsötétül a képernyő:)... máshonnan meg kivágnák, mint macskát szarni:)... mert az a megoldás... ha nem látom nincs, mi?... azért a konfortérzet az mindig is fontos volt a ballib megmondóknak... halottál a spartacus szövetségről?... jó lenne, ha mindenki aki weimarra hivatkozik, a felkapott trendiség mellett/helyett tisztában lenne az ok-okozati viszonyokkal... csak ahhoz tanulni/olvasni kellene... hányan tudják, valójában mi történt a weimari időszak alatt?...
Nem te vagy a címzett, csak a f@sz kivan, hogy mennyi baromnak van szavazati joga mindkét oldalon moon...
és csak dől a szenny:

Zuglói hangfelvétel: már régóta jöttek a vészjelzések

Papcsák Ferenc polgármester még akkor is legalább egy éven át védte, fedezte a kerületi vagyonkezelő vezérigazgatóját, Mazsu Gergelyt, amikor folyamatos vészjelzések jöttek - kommentálta Várnai László LMP-s képviselő azt a netre kikerült hangfelvételt, amelyen egy cégvezető arról beszélt, hogy Mazsu a helyi pályázatokon győztes cégektől zsebbe kért vissza pénzt.

hvg.hu/itthon/20130925_Zugloi_hangfelvetel_Varnai_szerint_mar_re
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Vajon ki rögzítette a felkerült hangfelvételt??? ;)
@sírbateszezazegész:

Jó reggelt:)
Én őszintén szólva nem látok nagy különbséget aközött, hogy X aktivista pénzért megveszi a cigány,és aközött, hogy Y pap megveszi a hívő lelkét/voksát.

Mindkettő pénzbe kerül:)) Ez utóbbi, kicsit többe és nem olyan látványosan direkt.

Mindig undorító harc ment pl. az öregotthonok szavazataiért. Bizonyos fokú demencia fölött csak visszaélésről lehet szó. Ez aztán vagy kiderül, vagy nem.

Hidd el, a helybeliek pontosan tudják, hova szavaz a nyugger és a csóró, kit lehet megvenni és mennyiért.

A sötét ló a közalkalmazotti, köztisztviselői réteg, akik jó okkal titkolják a pártszimpátiát.

Csúnya dolgokra számítok. Mélyülő árkokra, mérhetetlen emberi silányságokra,aljasságra, fékevesztett gyűlöletre, és! az emberi méltóság szülte dacra, ami okozhat meglepetést. Nem kicsit.

Ha már nincs semmi, nincs vesztenivaló!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

".. jó lenne, ha mindenki aki weimarra hivatkozik, a felkapott trendiség mellett/helyett tisztában lenne az ok-okozati viszonyokkal... csak ahhoz tanulni/olvasni kellene... hányan tudják, valójában mi történt a weimari időszak alatt?... "
@sírbateszezazegész: "Nem te vagy a címzett, csak a f@sz kivan, hogy mennyi baromnak van szavazati joga mindkét oldalon moon..."

Ugye milyen szép a demokrácia??? ;) Vagy mondjam hogy kisbajusz is, hogy került végül hatalomra?
@Penivaldes:

De ugye nem a kezedről lopták le??:))
@sírbateszezazegész: ilyen ez a demokracia:-)

ezert mondom en mindig azt,hogy a szabadsag nem mas, mint a donteeshozatali jog es az azert vallalt felelosseg kombinacioja.

azaz lehet az elitet fujjolni batran, de az ott elok szavaztak megoket.

gondolom te sem azert vagy ott, ahol, mert annyira bejon a bekacomb:-)

engem is elsosorban az a sotetseg uldozott el ami korulvett otthon. _meg_ nem rossz annyira a gazdasagi es politikai helyzet, hogy megelhetesi gondok, vagy az elobb-utobb bekovetkezo uldoztetesem miatt kellett volna lelepnem.
@Penivaldes: szia:) nem Gábrielt elemzem, rá hivatkozva leírtam a véleményem... elnézést...
idióták:

A katolikus újságírók Biblia-idézettel teszik helyre a homofób hittankönyv ügyét

Szerintük a tankönyv nem a melegek, hanem a homoszexuális cselekedet fölött tör pálcát, halálos bűnnek nevezve azt. Ez pedig összhangban áll a Szentírás tanításával. Legalább ennyire utálatos bűn, ha valaki néhány magyar mondat tartalmát képtelen felfogni és ezért hamis állítást közöl - írja a MAKÚSZ.

hvg.hu/itthon/20130925_A_katolikus_ujsagirok_Bibliaidezettel_te
és ez csak a kezdet:

Jókora költségcsökkentést jelentett be a Raiffeisen
Elbocsátások és átszervezések révén javulhat a bank profitabilitása.
@Orica Középföldi: "Ha már nincs semmi, nincs vesztenivaló!"

na attol ovjon meg benneteket barki, akinek a vedelmeben hisztek...
vagy inkabb ti magatokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Picit fordítva ülsz az ok okozati lovon. :)"

Ilyet írni Sírnek:)) Azért ez a bátor vak ló mosolya:))))
@sírbateszezazegész:

"azoknak is akiknek a fejében van a mélysötét. Mondjul tény, ez utóbbiak vannak többségben. Megnyugodhatsz, mindenképp a többséghez tartozol:)"

Ki is a hidegvérű gyilkos???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a hvg-s nyüzsi (Hajnal László) cikkhez:

"__

"_Ezért felesleges volt rendszert váltani._"

éppen erre jött rá a Főnök is. Ezért vissza barkácsolja a 90 előtti időket az előző rendszer minden hátrányával annak előnyei nélkül a tömegeknek, fenntartva a kapitalizmust a kivételezetteknek, de az előnyökből gondosan kirekesztve az alattvalók millióit.
Más megfogalmazásban tehát az új rendszer a kapitalizmus és a szocializmus elegyítése oly módon, hogy a szocializmus és a kapitalizmus előnyeit élvezik a kiválasztott és kivételezett kevesek, s a vegyes rendszer minden hátrányát pedig elszenvedhetik a tömegek.___"
@Orica Középföldi: most nem akarod érteni mit mondok... mi a különbség... pedig te is tudod:)
Most mondta fel a bank a bankkártyámhoz tartozó ingyenes külföldi baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.
oops, lemaradtak néhány évvel, mert ez messze nem igaz mára:

Sajtónyilatkozatában Pim Dale elmondta, a Budapesten január óta jelen lévő, New York-i központú cégük a politikai stabilitás<<<<, az üzleti környezet<<<<<, a nagyon jó magyar oktatási rendszer<<<<< és a rendkívül fiatalos, szilárd munkaetikával rendelkező munkaerő<<<<< miatt döntött Magyarország mellett. A vállalatvezető közölte, főként informatikai szakembereket keresnek, majd megjegyezte, hogy az informatikai központjuk is Budapesten lesz, a magyar fővárost ugyanis központként szeretnék használni közép-európai jelenlétük továbbépítéséhez és csomópontként jövőbeni közel-keleti és afrikai tevékenységükhöz.

sg.hu/cikkek/100063/500_informatikai_munkahelyet_teremt_a_systemax_budapesten
@Orica Középföldi: ezt a hidegvérűt nem értem:) elgurult a gyógyszerem:)
@ausländer Sipi:

'Magyarországot visszaadjuk a magyaroknak.'

Ez a mondat, ez a tubatsembatsembe gondolatban kifejtve is borzalom. Ezt ígéri Orbán és Vonáék is.

Nem vagyok magyar.
@ausländer Sipi:

Nem igazán érted mit gondolok:)
Ahogy Sír említette: több empátiát!
@Orica Középföldi: nemnem..
te nem erted en mire gondolok:-)

tobb tortenelemorat!:-)
@Orica Középföldi: egyebkent semmire sem fogtok menni az empatiammal egy koncentracios taborban, vagy egy polgarhaboruban a barrikadon:-)
@saravad: en mar nagyon regota vallom magam embernek, aki Mao-ra szuletett..
@ausländer Sipi: nem, a "demokrácia" aznem ilyen... ott nagyon egyensúlyban vannak a jogok és kötelességek... és a demokráciában citoyenek vannak...

Az én történetem egy picit más, mint a tied, de a sajtok sok mindenért kárpótolnak, az tény:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"nekem ez nem új, szerintem neked sem "

nincs új a nap alatt:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szerintem Pim Dale hajszálpontosan ismeri a magyar közállapotokat. Másképp nem azt mondta volna, amiket mondott.
Ha van rejtőzködő szavazó, vagy olyan, aki másként szavaz, mint nyilatkozik felmérőnek, miért ne lehetne rejtőzködő nyilatkozó is?
:O na ezen meglepődtem!!!

Pénztárcateszt: Budapest dobogós a becsületességi toplistán

Szándékosan elhagyott pénztárcákkal tesztelte a világ nagyvárosait a Reader's Digest magazin, és Budapest dobogós helyen végzett a becsületes megtalálók arányát tekintve.

hvg.hu/elet.utazas/20130925_Budapest_dobogos_a_becsuletes_varosok_lis
@sírbateszezazegész: imho kevered a demokracia es a jogallamisag fogalmat. teny, hogy a ketto szorosan osszetartozik, de nem ugyanaz:-)
@Dr. jenőke (jenőke): jahhh igen ez a másik lehetőség, taktikusz gazdasági vállalatikusz :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ilyen cégek kellenek! Az egy más kérdés, hogy a bevétele után egy fillér áfát nem fog fizetni (tevékenységéből adódóan), a hazai piacot azonban hazavágja a béreivel... tönkremegy egy pár hazai kus fejlesztőcég... ennyi lesz...
Az orosz közüzemi cégek jelentősen csökkentik beruházásaikat a következő években, miután kormánydöntés született a földgáz, a villamos energia, valamint a vasúti teherszállítás nagyfogyasztói díjának befagyasztásáról - számol be az MTI.

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/a_beruhazasok_visszavagasat_okozza_az_orosz_rezsibefagyasztas.189667.html
hiszek, hiszek, mert hinni akarok...vagy nem...

Varga: a költségvetés "ki van centizve"

Varga Mihály szerint nem lesz megszorítás 2014-ben, nem kell újabb adó vagy járulékemelésre készülniük a gazdaság szereplőinek; a költségvetés feszes lesz, abban a tárca számol a hús áfájának csökkentésével is, és egyetlen ágazat sem jár rosszabbul, mint idén

hvg.hu/gazdasag/20130925_Varga_a_koltsegvetes_ki_van_centizve
@ausländer Sipi: nem, nem keverem... legfeljebb nem a vulgár-definiciot használom a wikiről:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mióta mondom, nem a magyarral van a gond, hanem a gondosan kontraszelektált minden oldali "bolsevik" eftársakkal,a megmondó emberekkel, a vélemény deformáló "értelmiséggel".
@sírbateszezazegész: IT-ben dolgozom, szerinted?
Sorba mennek csődbe, a kicsik és kezdenek a közepesek is, és a csókos narancs hátszelesekről nem is beszéltem, meg a közbeszerzésekről az állami szférában, és az ott zsebeket tömő haverokról.
@rdos: öööö, azért megint csak nem ilyen egyszerű a dolog:
/lásd a fenti bkk-s ellenőrt, meg ezt is:/

és ez csak ma reggel

11:38
Leköpdösik és megdobálják a trolibuszvezetőket az új rendszer miatt

A BKK szakmailag átgondolatlan változtatásai miatt naponta szidalmazzák és köpködik a trolibusz-vezetőket. Az első ajtós felszállás miatt a sofőröknek közel 50 fajta jegyet, bérletet és speciális utazási engedélyt kell ismerniük és ellenőrizniük. A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke szerint a helyzet tarthatatlan.

hvg.hu/itthon/20130925_Lekopdosik_es_megdobaljak_a_trolibuszveze
@Penivaldes: köszi:)... tényleg, hogy lopták el az órád?:)
@ausländer Sipi:

Ezért nem adok igazat Habakukknak, amikor mentegeti az ártatlan magyar választókat. Valakik megválasztották kétharmaddal ezt a rablóbandát, és hatalomban fogják tartani. 10%-os támogatással nincs az a csalás, amivel megoldható lenne.
melléklet, a sokadik

Korrupció miatt
kergetik el őket
Korrupció miatt kergetik el őket
Nem adják ki a Krétakörnek a helyeket, amikor kiderül, hogy a korrupció és a politika a darab témája. Cikkünkben senki nem mert névvel megszólalni.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2013%2F09%2F25%2Fkorrupcio_miatt_kergetik_el_a_kretakort%2F
@sírbateszezazegész: tehat ha jol ertem sajat definicioid vannak?;-)

akkor azert vagy gyakran erthetetlen:-D
@Husz_János_Puszita: pontosan, ugyan úgy hamis kép, ha mindenért a politikusokat hibáztatjuk, mint amennyire hibás a társadalomra, vagy az egyénre kenni mindent.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az egyetlen ország vagyunk az eu-ban, ahova érdemes ilyen konstrukciót telepíteni... üzletileg én is ezt tenném...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Úgy tudtam, eddig sem volt megszorítás. Igaz, forradalom sem volt.
@Husz_János_Puszita: senki nem artatlan Magyarorszagon a fidesz hatalomra keruleseben es ajelenlegi helyzet kialakulasaban, aki 2010ben szavazati joggal rendelkezett. tehat a fidesz jol megerdemelt buntetes az ostobasagert. ez a dmeokracia, igy mukodik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A magyarok tudják, hogy Nagy Testvér figyeli őket.:)
@saravad: csak magyarul írsz és olvasol?? ;)
@ausländer Sipi:

"egyebkent semmire sem fogtok menni az empatiammal egy koncentracios taborban, vagy egy polgarhaboruban a barrikadon:-) "

Azzal tényleg nem. Ez a mondat bőven elárulja:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Biztos nem jobbikos, hanem balliberális szavazók lehettek. :)
@ausländer Sipi: :) könnyebb ezt gondolni, az tény:D
@ausländer Sipi:

Undorral leszavaztam a szocikra a második körben, ne legyen kétharmaduk. Vesztettem.

Ez a demokrácia, pontosan. Egyszer el kell jönnie az időnek, amikor a politikai elit felismeri, át kell formálnia a társadalom attitűdjeit, hogy ne élhessenek vissza a demokráciával. Két perc alatt bontották le a jogállami intézményrendszert. Az operaházi tüntetésnél még büszke voltam, azt hittem meg tudjuk akadályozni. Tévedtem.

A társadalom egy rendszer, élő organizmus. A hatalom hatással van a népre és viszont, a nép a hatalomra. Nincs olyan, hogy egyirányú hatás. Kölcsönhatás van.
Na, kezjük újra a napot...

Elnézést kérek mindenkitől akit megbántottam volna érzékenységében eddig a mai nap folyamán. Nem ez a szándék vezetett.

Akkor : jó reggelt mindenkinek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Semmi sem, egyszerű, ebben sajnos nagyon is igazad van. Már most az elébb, általam citált kontraszelektált eftérsak az ötven trolibusz jegyükkel, meg kenyér jeggyel, meg fitnesz jeggyel, meg strand jeggyel jócskán benne vannak a hangulatkeltésben. Medejánk gondoskodik arról, hogy az alpári stílus az természetesnek hasson.

Trollkodom itten, de nem győzöm elégszer hangsúlyozni. Elállatiasítottak minket.

Nézd a jó oldalát. A joggal ideges tömeg el is vehette volna a buszvezető pénztárcáját, de ők csak "adtak". Boccs. Durva voltam.

A trolivezető természetesen nem tehet a dologról.

Na de bocsi, muszáj mennem. Dolog mint tenger. Azért néha benézek, mert a kommentelt linkekből (pl általad is gyakorta adottakból) tájékozódom.
@jaegtoer:

Erre mondta Kornai, a kapitalizmus és a szocializmus nem szupermarket, ahol azt veszed le a polcról, ami neked tetszik belőle. Csomagban jár, minden előnyével és hátrányával.
Már '90-ben figyelmeztetett, nem szabad a magyar gazdasági szereplőket úgy adóztatni, mint az erős, fejlett nyugati gazdaságokban, mert baj lesz. Baj lett.
Hasznos infó. :)

A polgárijobbos sajtó az elmúlt napokban tűéles szemű réti sasként csapott le arra a tényre, hogy az MSZP és a Jobbik közösen kezdeményezte az E.ON visszavásárlását vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását. Zúgnak a fideszes légószirénák, elő lehet ásni a „Jobbikot az MSZP ügynökei hozták létre" című konteót, és persze hatásosan el lehet énekelni a „két pogány közt..." kezdetű narancsballadát is. Holott a történet teljesen másról szól.

jobbegyenes.blog.hu/2013/09/25/most_akkor_a_jobbik_osszeborult_a_komcsikkal
@Husz_János_Puszita:

nem jól fejeztem ki magamat. nem arról van szó, hogy válogatni szeretnénk.

Arról van szó, hogy kiválogatják nekünk a hátrányokat, és a kiválasztott kevesek élveznek minden előnyt. ebből is abból is.

azaz olyan súlyosan torzul a rendszer, amire Kornai még csak nem is gondolhatott -akkor.
@Orica Középföldi: miert, mit gondolsz, mi fog jonni akkor amikor mar nem lesz veszitenivalo?

az egyik lehetoseg az, hogy a veszitenivalo nelkuli tomegek messiasvarasa kicsucsosodik egy orban, sot, hogy meg rosszabbat mondjak egy lazar teljhatalomra emeleseben. akkor jonnek a fasisztoid modszerek, atnevelotaborok, mindez a rendszer feltetlen hiveinek teljes tamogatasaval, mert csinalt beloluk "valakit".

a masik lehetoseg egy hatalmas balhe. ami nem teljesen zarja ki az elso verzio megvalosulasat. csak dragabb lesz az ara. es teljesen mindegy ebbol a szempontbol, hogy en mennyire vagyok empatikus.

de kivancsi vagyok termeszetesen a velemenyedre:-)
@sírbateszezazegész: tudod, asszociaciora keptelen barom vagyok;-)

de szivesen veszem a magyarazatot:-)
@sírbateszezazegész: ezert vagy te egy jo srac es en ezert nem tudok megsertodni rad:-)
@Husz_János_Puszita: " Egyszer el kell jönnie az időnek, amikor a politikai elit felismeri, át kell formálnia a társadalom attitűdjeit, hogy ne élhessenek vissza a demokráciával. "

en inkabb ugy gondolom, hogy a politikai elit csak kiszolgalja az igenyeket es kihasznalja azokat, mert ezt tanultak el a tarsadalomban. az embereknek magukban kell ezt a valtozast lezongorazni. es olyan politikai elitet kitermelni sajat maguk kozul, ami valoban az orszag es a szavazok szolgalatat, hosszu tavu erdekeit tartja szem elott. de ehhez az kell, hogy a kitermelt politikai elit egy olyan kornyezetben szocializalodjon.
@jaegtoer:

Jól fejezted ki magad, én csak továbbgondoltam a saját fejem után. Nem olyan egyszerű, hogy ők kiválogatják nekünk a hátrányokat. Az is kell hozzá, hogy mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, a saját rövid távú, azonnali hasznát nézi. A szocializmusból is, a kapitalizmusból is az előnyök kellenének, a társadalom minden szintjén. Ebből a szép játékból születik a végeredmény.

Ha mindenki nulla összegű játszmára játszik, a vége lose-lose lesz. Páran nyernek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: téged sem szándékoztalak megbántani... azt meg tudod, nem az a gondom veled, amit gondolsz (így gondolod, így gondolod), hanem az, hogy sunnyogsz sokszor... tudod, "a krumplileves az krumplileves":))
@ausländer Sipi:

Önmaga farkába harapó kígyó, lefelé húzó spirállal. Az ilyen ördögi köröket egy szokatlan lépéssel lehet megszakítani, hirtelen kilépni oldalra. Ezt tudatosan lehet felülről megcsinálni, ha valaki felismeri a kör mibenlétét.

Mondok egy példát, mondjuk valaki fél a liftektől. Erősen szorong, ezért messzire elkerüli a lifteket. Az elkerüléstől viszont gyáva féregnek érzi magát, ettől még jobban szorong, még inkább elkerüli a lifteket, és így tovább. Tipikus ördögi kör. Ekkor valakinek nyakon kell csípni szelíden, és belökdösni a liftbe. Külső, jó szándékú beavatkozás nélkül lehetetlen kikerülnie belőle, plusz még neki is akarnia kell a változást.

Szerintem a mai állapotban már nem várhatunk spontán szerves fejlődést az időtől sem.

Másik megoldás a teljes katasztrófa, ami rákényszerít a gyors szemléletváltásra, de azt jobb lenne elkerülni.
@ausländer Sipi: mivel kapcsolatban vársz magyarázatot?
@Orica Középföldi: a mea culpa után is várnám a segítséget tőled:)
@Husz_János_Puszita: nézd meg itt a blogon hányan vannak akik vagy bevallva, vagy tudatalatt már a Σ zero-ra játszanak...
@shinichi:

"@OPHELIA: Tulajdonképpen ez reális lehetőség. Valószínűleg nyer a Fidesz 2014-ben, de lehet, hogy nem lesz abszolút többsége. (Pl. legnagyobb párként 49...% lesz az eredménye) Természetesen ettől még Áder őket fogja kormányalakításra felkérni, ami lehetséges, ha lesz olyan, aki kívülről megszavazza a kormányprogramjukat. És természetesen lesz olyan.
A másik változat, hogy bőven nyernek,de éppen nem kétharmaddal. Ekkor is óriási lesz a csábítás, hogy időről időre igénybe vegyék a segítséget, hogy kétharmados törvényeket átnyomjanak.
Ahogy csúszik majd ki a kezükből az irányítás, egyre gyakrabban, egyre komolyabb szívességekért cserébe. "

Komolyan nem értem az ilyen eszme futtatásokat. Miért lenne gondja a fidesznek a kétharmaddal???

A választások után az új kormány kinevezéséig a jelenlegi kormány olyan törvényeket hoz, amilyeneket csak akar a mostani kétharmadával.
Miből gondoljátok, hogy majd hirtelen visszafogja magát? Nem fogja. Azt az egy-másfél hónapot arra fogja felhasználni, hogy a választások eredményének ismeretében korrigálja a meglévő törvényeket a neki megfelelő formára.

Az ellenzéknek nincs más lehetősége, mint "belekényszeríteni" a fideszt egy ilyen bajai típusú nyerésbe. Akkor az ellezék pofázhat, a fidesz meg elviszi a balhét és talán (TALÁN) a fideszhívők rájönnek, kire is szavaztak. Mert amíg ez a másfél milliós tömeg nem tér magához, addig ebben az országban nem lesz értelmes változás.
@sírbateszezazegész:

Az attitűdök része. A Tárki 30 éves, nemzetközi felmérése szerint a magyarok kb. 80%-a úgy gondolja, érvényesülni más kárára lehet. Nincsenek véletlenek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért egyszer sikerült:) te is lehetnél azért disztingváltabb sokszor... ha akarnám, azért lehet elguríttatnám veled a gyógyszered... ne akard kipróbálni:)
@ausländer Sipi: megjegyzem sosem volt szándékom a megsértésed:)
@sírbateszezazegész:

A templomból jössz, hogy mindenkit megkövetsz?:)
@sírbateszezazegész: nem varok, csak adhatsz:-)

gondoltam egyszerubb a felreerteseket elkerulni.
nem mindig ertelek, felre meg nem szeretnelek. ennyi:-)
@sírbateszezazegész: tudom:-)

kimondod egyenesen amit gondolsz. en ezt ertekelem:-)
@Husz_János_Puszita: igen, de te ezt konstanzban sem értetted:)
@ausländer Sipi: melyikre a sok közül?:) a kérdés konkrét volt:)
@sírbateszezazegész:

Mennem kell gumishoz, ha visszajövök elmagyarázhatnád.:)
Mea maxima culpa.
@Husz_János_Puszita: még most is élnél, ha belátóbb lettél volna:)
@Husz_János_Puszita:

@sírbateszezazegész: kollégának írtad:

"_A templomból jössz, hogy mindenkit megkövetsz?:)_"

Sírbatesz maga a templom.

:D
@ausländer Sipi: OFF: A neved mellett linkelt UD ZRt-s hanganyag miért is CSAK Magyarországról nem nézhető (hallgatható) meg? Államilag le lett tiltva vagy WTF? Mondjuk eltartott vagy 5 másodpercig amíg megerűltem a korlátozást a HideMyAss oldalán, de enyni erővel bármit letilthatnak ha nem tetszik aktuális kormánynak? /OFF
@ausländer Sipi: ez mind igaz, de ettől még G kielemzése felesleges gittrágás.
@Orica Középföldi: nem, bár egyszer a Nyugatinál egy hölgy leakarta szakítani a kezemről a karkötöm, de én voltam az erősebb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na most az ő szemszögükből igazuk is lenne. a római egyház ugyanis valóban, a hajlamot nem ítéli el, csak azt ha élnek vele. ettől persze..
@ausländer Sipi: Pár hónapja egészen biztosan elérhető volt, most meg jön egy síros smiley, meg a szöveg, hogy "Az ön országából ez a tartalom nem érhető el."
Miért MOST vált kínossá valakinek? Eddig nem volt az?
ud zrt 32 hanganyag egyben készítette: HungaryFreedom
3/32
Ez a videó nem érhető el az országodban. További információ.
@sírbateszezazegész: köszi ilyen szépen még nem hülyéztek le :D

"pl. ez nem hosszú és viszonylag kevés előtanulmányt feltételez, ha jól emlékszem "
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lemaradt a "mivel én is megértettem/felfogtam"... most pótlom, elnézést:)
@sírbateszezazegész: már késő :D
amúgy gondoltam, hogy elhagytál valamit, nem illett az eddigi képbe ;)
@sírbateszezazegész:

Api nélkülem még mindig latinul olvasnátok a bibliát, Őfelsége I. Viktor kegyelméből.:)
@komplikato: gondolom eddig tartott amig sikerult megtalalni/megfenyegetni a feltoltot...
@Penivaldes:

Aki karkötőt szaggat, az nem hölgy:)
@Ergosum: Feltételezésekről volt szó, minden benne van a pakliban. Ki kell várni a végét. Utána már tényeket fogunk vesézni, ki-ki a saját ideológiája szerint.
Amit a végén írsz, egy bajaihoz hasonló kikényszerített eredménnyel, mi lesz az értelme.
Nyerni fog a Fidesz, az ellenzék pedig óvást nyújt be? Ez semmit nem fog változtatni a tényeken.
@Mariann19: Hmmm.

Akkor viszont a politikától elfordult többség, akit fentebb előszeretettel vádoltatok felelőtlenséggel és társadalmi tudatlansággal a mostani kijelentésed alapján mégis bölcsen jár el, hisz aktív passzivitásával nem befolyásol semmit.

annyi mindenfélét irkáltál, nem értelek, hiszen egyszer ezt írsz, egyszer pedig a gyökeresen ellentetjét, az az egyszerű faék fejem teljesen összezavarodott.:)))
@Habakuk999: Szia Habakuk!
"Az egyszerű faék fejem teljesen összezavarodott."
Na látod, emiatt nem érted, amit "irkáltam".
Valószínű az a rész okozta a bajt, amikor azt írtam, ha nem mész el szavazni, az politikai állásfoglalást jelent, mert a távolmaradás is az.
Ez nem azonos az alul informáltság szóló bírálatomról, hiszen a tájékozatlan emberek is elmennek szavazni és döntenek.
Örzse néni és Józsi bácsi is, aki szerintem pl. az unokáit jobban szereti, mint Orbánt.
Amennyiben a családjuk munkanélküli, vagy közmunkás, ráadásul a gazdaságpolitika olyan, hogy semmi jó nem vár az utódokra, nyugodtan fog arra a kormányra, amely előidézte és folytatja azt a gyakorlatát, amely ezeknek az embereknek a kilátástalan helyzetét okozza.
Ez jelenti a közönyt, a közösségi lét semmibevételét.
A kései válasz az itteni karbantartási munka miatt született most.
Gondolom a jövőben is ilyen vitalitással fogjuk egymás lelkivilágát tépdesni, de üdítő az ilyen vita, a többiek is szívesen szálltak be, ennek is örülni lehet.
Már várom a szokásos üdvözlést: "Úgyis megtalállak!"
Mosoly.
@Habakuk999: "És - Knosszosznak is - igen, meggyőződésem, hogy a liberalizmusnak sokat ártott a mi ezt jobban tudjuk, mint a setétek magatartás, és szerintem nem nagyon kell azon csodálkozni, hogy a társadalom kivetette magából az ezt képviselőket."

es kiderult, hogy tenyleg setetek es egy diktatort emelnek hhatalomba ketharmaddal..

tehat tenyleg jobban tudtak:-)

es nem a liberalizmusnak artott, hogy az orszagban sokakak a setetek, hanem az orszagnak. a liberalizmus koszoni, jol van.
@Habakuk999: kis olvasnivalo:-)

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/323258_mindenben_az_szdsz_nek_volt_igaza

nem veletlen, hogy az szzdszt tettek a legnagyobb mumussa az egesz mutyira kihegyezodott setet magyarhonban:-)
@Habakuk999: Szinte sosem írok ide, tekintettel arra, hogy Rodeo elküldött innen a "kurva anyámba". Végigolvastam ezt a vitát és azt gondolom, hogy Önnek teljesen igaza van, egyébként személyesen Mariannal is megvívtam erről a magam csatáját, ma reggel. No de nem is ez a lényeg, a vitával kapcsolatban hívnám fel a figyelmét a a Kakukkfészek egyik írására "http://kakukkfeszek.blog.hu/2013/09/26/kiakadas_egy_bunko_folyamatos_napi_performanszain", szerintem tetszeni fog Önnek, nekem nagyon. Ugyanez a téma, ha van kedve olvassa el. Üdvözlettel: A.
@Alonee:

"Szinte sosem írok ide, tekintettel arra, hogy Rodeo elküldött innen a "kurva anyámba". "

igen, Rodeonál ezt nem nehéz kiérdemelni. de nem kell felvenni és nem kell minden tanácsot megfogadni.
minél többféle vélemény ütközik egy blogon, annál színesebb, tanulságosabb, és érdekesebb.

rajta.
@Alonee: Elolvastam. Köszönöm.

Az a fene nagy baj, hogy nagyjából hasonlóképpen gondolom én is, a valóban liberális - ha jobboldali is a teszt szerint -.

Szerintem a régi elit tényleg cserbenhagyta a népet, aki ún nép hangja, azt pedig elnyelte a kereskedelem és egyéb média celebesítő szája.

Az már csak egy apró adalék, hogy miközben Orbán gőzerővel neveli ki a fiatal generációból az utánpótlását - a saját elitét -, a liberális és balos "értelmiségi elitünk" egy tál bogrács mellett duzzog és mutogat az őket meg nem értő vadbunkókra, ahelyett, hogy újjászületne és vért frissítene.
@ausländer Sipi: Bocs Sipi, de volt alkalmam elég közelről látni az szdsz életpályáját.

Vitatkozhatunk, hogy a zebra rózsaszín zöld csíkos, de engedd meg inkább nekem, hogy a saját vaksi szemem képét fogadjam el.
@Mariann19: Szia, túlragoztuk, ugyanakkor nem győztük meg egymást.

Kár.
de sebaj, ez legyen a legnagyobb problémánk.:)
@Habakuk999: en sem alltiok mast, min tte, hogy sokaknak az orszgaban tul nehez es erthetetlen a liberalizmus.

csak en meg hozzateszem, hogy az szdsz kinyirasaval adtatok szabad utat orbannak es a nyomornak.

ettol fuggetlenul az szdsznek volt igaza, hiszen azzal, hogy gyakorlatilag mindenben szembementetek az elkezpeleseivel nezzetek meg, mit csinaltatok.

nem veletlen, hogy a 20 evig liberalis vezetesu budapest volt a legelhetobb varos az orszagban.
@Habakuk999:
"Ugyanakkor nem győztük meg egymást."
Kettőnknél ez előfordul, a vitáinkban viszont élesedik az elménk.
Készülök a következőre, már forgatom a japán kardomat.
Tudod, amelyiknek 1000 rétege van, a végén gyémánt keménységű.
Készüljél!
@yard: Bocs de egyedül vagyok, úgyhogy túlzásnak tartom a többes számot, hogy nekem hány %-om van? Pontosan miben? Mol-részvényben? Vagy miben? Nem tudom mire gondolsz! Kicsit fejtsd már ki, mert ez a komment így totálisan értelmezhetetlen! De megmondom bár nem tudom mire gondoltál, hogy nekem 100 %-om van! Esetleg még valamire kíváncsi vagy? :D :D :D :D :D És neked vagy nektek - nem tudom, hogy egyedül vagy vagy több embernek képzeled magadat egyszerre -, hány %-od van?
süti beállítások módosítása