Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.19. 14:06 Fabius

A rezsidémon nem bírja a kérdéseket

Címkék: fidesz pintér sándor rezsicsökkentés

"menni kéne, de itt hagyni téged már nincs erőm,
minden nappal csak húzol a végzet felé,
de amíg mindenki tudja, hogy kivel hányszor és mintha,
egy pár napja másképpen néznének mindenhol…"

(via)

Jippiájé, itt van, megjött és beindult! Hogyhogy mi? A gazdasági növekedés? Lófaszt, mama! A rezsidémonűző szeánsz sorozat, ahol pártunk és kormányunk éppen ráérő jómunkásembereitől tudhatja meg a kedveslakosság, micsoda pro-comfort érzés következik a választást megelőző nehéz napokra. 

rezsicsökkentés.gif

A sorozatkezdő eseményről készült beszámolót olvasva azért az ember felröhög időnként. 

1: A rezsidémon tanácskozás nem szól ám mindenkinek. Aki nem írt alá előre, az nem részesülhet a jobban teljesítő kiokosításból, támogatni előre kell, jómunkásembereket meghallgatva véleményt alkotni és támogató aláírást osztani ne tessék. Legalábbis elvileg, mert azért a Tótawé féle tollforgató terroristák egy kis sompolygással kijátszhatják a biztonsági rendszert. 

2: Régi hagyománya a Fidesznek, hogy a "fórumain" kérdezni sincs mód. Még csak az kéne, hogy mindenféle újságírók és DK aktivisták közbekérdezéssel zavarják meg a legjobban teljesítő beszámolókat, felzaklatva ezzel a rezsidémonűzők válaszoláson kívül bármire alkalmas seregét. Hiába no, a komfortzónán kívülre merészkedéshez vér kéne a pucába, de az meg ugyan honnan vegyenek? Aki szabályt erősítő kivételként megtette, az is csak arról számolhatott be a pártirodán, hogy a zemberek mindenféle hülye kérdésekkel kergették a tanácstalanul kartárogató szerepébe. Kell ez? Naná, hogy nem. Hisz nem megszólítani vagy beszélgetni akarnak, a fórum szó jelentését sem ismerik pontosan.

Pedig lehet hasznos lenne valamiféle párbeszéd. Mit lehet tudni, pár kérdés után lehet nem szabadon asszociálna az ember mindenféle butaságot mikor a belügyértől azt hallja, "a saját szemetünkből mi gazdagodjunk meg". 

pintér sándor.jpg

776 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr875523639

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leiratkozás a választói névjegyzékből 2013.09.20. 07:34:38

Kedves Orbán Viktor, Népünk Nagy Vezíre és Miniszterelnöke! Egy választási lista amire fel lehet iratkozni és tízezrek iratkoznak fel rá, arról leiratkozásnak is lehetséges kell lennie. Ez alapvető állampolgári alapjog, vagy alaptörvény.  Hiszen v...

Trackback: Törvényezési hiba a választási listáról való szabad leíratkozás hiánya 2013.09.20. 07:34:08

Kormányablak. Géppisztolyos szavazás? Kezeket fel vagy lövünk, de aki ránk szavazz, az leteheti az egyik kezét. Ilyen érzésem támadtak. Mert ez is a helyzet, csak legfeljebb a géppisztolyokat más helyettesíti. Jelenlegi felmérések szerint a választó...

Trackback: Online felmérés: Van az Ön nemi szervének egyedi megkülönböztető neve? 2013.09.19. 22:08:49

. Pénisszel rendelkező férfiak és vaginával rendelkező hölgyek tölthetik ki a 3 kötelezően és 2 opcionálisan megválaszolandó kérdésből álló kérdőívet az ország első online, országos mintavételen alapuló pénisz- és vaginanév-kutató felmérésén. A szemé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elolvastam a ma reggeli interjút. Aztaqrva! Hát nem tudom ki eszi ezt, de ennyi f@szságot ilyen töményen ritkán lehet hallani/olvasni! Igazi műremek:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az ilyen Gábrieleknek akik minden vasárnap a tempomban ülnek és buzgón térdepelnek, hogy olvassák el Márai naplójának ama részét, ahol egy zsidó kisfiú egy ünnepségen elkezdi szavalni, hogy Magyar vagyok magyarnak születtem..és a közönség tele keresztény úrral, és hölggyel nem mer a gyerek szemébe nézni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem fiam, neked kéne legelőször. ja igen a tűzesetes vicc után melegen ajánlom hogy látogass már egyszer meg egy olyan osztályt ahol égési sérülteket ápolnak:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aha, nem kéne átmenned géjzába:

"a széljobb nélkül és az eddigi tetteik nélkül akár igazad is lenne"
@Penivaldes: Én meg azt hittem lányom, hogy olyat írsz amikor a magyar kisfiú szaval a zsinagógában és a kiválasztottak nem mernek a szemébe nézni. Amúgy frankó, hogy téged sem zavar a módosító hiánya a Pető intézet javára abból az 5 milliárdból. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt hiszem ezután a halál akar veled találkozni.
pedig én komolyan tervezgettem, de hiba volt.
@Penivaldes: Pedig azt hittem ha te fiamozhatsz, akkor nekem is szabad lányozni. :) De hát úgy látszik ebben is él a kettős mérce.
Vazze! A ma déli ütközős ámokfutás alatt esett le a rezsicsökkentés lényege!

Az a bajuk a fideszeseknek az extraprofittal, de mit extra, a PROFITTAL, hogy nem ők zsebelik be. Ha ugyanis a közműcégek profitját ők zsebelnék be akkor lófaszt kapna az eccerű álompolgár nem rezsicsökkentést! Még akkor se ha több lenne a rezsi mint a rezsicsökkentés előtt. Ostoba, mutyizó, tolvaj banda...
@Blogger Géza: "Megsúgom neked: sem idén nincs Magyarországon recesszió (olyannyira, hogy első negyedévben dobogós növekedést produkáltunk az EU-ban) , sem a kormányváltás óta eltelt időszak (amiről végül is beszélünk) összességében nem volt recesszió, és az egész ciklus sem lesz az."

HuB+ gejza! Akkor csak hazudtátok, hogy válság van amikor azzal takaróztatok?
@kovi1970: Nekem már reggel feltűnt, hogy OV elszólta magát, mikor azt mondta reprivatizáljuk az energiacégeket.

A reprivatizáció visszamagánosítást jelent (a vagyon visszakerül az eredeti tulajdonoshoz), A visszaállamosítás idegen szóval rekollektivizálás lehetne (államosítás = kollektivizálás), de nem úgy szoktuk használni, azt mondjuk, hogy visszaállamosítás.

Most akkor államosítják a közműcégeket, majd kinek adják?
@kovi1970: jó reggelt :D

Orbán: Reprivatizáljuk a közműcégeket
Index/MTI
2013. szeptember 20., péntek 08:36 |

Jövő tavasszal kerülhet a parlament elé a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényjavaslat, amelyet akár még a választás előtt elfogadhatnak a képviselők – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő szerint a készülő törvény a rezsicsökkentésnél is nagyobb vitákat fog kiváltani a nemzetközi térben.

index.hu/belfold/2013/09/20/orban_reprivatizaljak_a_kozmucegeket/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hosszan elgondolkodtam van-e undorítóbb dolog annál, hogy a Pető Intézetet belekeverted ebbe a faszságba.

De nincs.

Ja, végül is nem várhatunk mást a Jobbik kibaszott bátor Pető szavazásos tartózkodása után. Bújjon csak ki szög a zsákból a választásokig minél többször.
@Blogger Géza: nagyonokos, persze, hogy javul a kiskereskedelmi forgalom, ha a hétfő-szerdahoz hasonlítom a péntek-vasárnapit! még csak trükközni se kell a számokkal!
@kovi1970:

és még:

hvg.hu: Mégis meddig folytatható ez a zsákmányszerző vadászat?

M. T.: Az látszik, hogy a kormány most két legyet akar leütni egy csapásra. Az egyik „légy”, hogy népszerűséget növel a rezsicsökkentéssel, a másik pedig, hogy a külföldi többségi tulajdonú szolgáltatókat megpróbálja jelenősen visszaszorítani azért, hogy a hazai vállalkozásokat a helyükre tegye. A kormány úgy gondolja, hogy a hazai irányítású cégek gazdálkodása ezzel eredményesebbé válik, és kevesebb profitot visznek ki az országból. Ebbe a képbe illeszthető a bankok megadóztatása, és hogy a takarékszövetkezetek államosításával saját bankot akar magának az állam. Ide sorolhatjuk, hogy az energiacégeknél a lakossági árakat lefelé nyomják, és azt kommunikálják, hogy nem baj, ha veszteségesek lesznek vagy kevesebbet beruháznak. És ha nem tetszik, el lehet menni, majd olcsón államosítják a céget.

hvg.hu/gazdasag/20130920_Mellar_interju
@CSENDES: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na és azt hallottátok? Mert én hallgattam és az államcickány délben megint csak elmondta, hogy valójában halvány lila fingjuk nincsen mennyi is a profitjuk a közműcégeknek.
Az orbán még csak ennyit mondott reggel, mire azt találtam mondani magamban, hogy ott az adóbevallása a cégeknek B+ vitya! Aztán délben az államcickány azt találta mondani, hogy ugyan ott a mérlegfőösszeg, höhö, de oda mindenki azt ír be, höhö, amit akar, höhö.
Na erre meg azt találtam magamban mondani, hogy. Balfaszok! Most rágalmaztátok meg a közműcégeket adócsalással! Hát mi a retkes, búbánatos, csába nem szedtétek be az adót akkor?
Mellesleg az megint nagyon látható volt, hogy ezek a fideszes komcsik rohadtul nincsenek tisztában a kapitalizmus működésével és a magántulajdon lényegével. Pedig a műsorban valaki finoman még el is magyarázta a balfácánnak...
@Fabius: Pedig elég kézenfekvő a dolog, hiszen ezen értelmetlen pénzkidobásnak csupán a 10 százalékából, akár a Petőt is lehetne támogatni, főleg az országvédelmi alap helyett, ami ugye árvizekre és egyéb katasztrófákra van félretéve.

Szóval én azt mondom se stadion, se ikszedik emlékhely. Szerintem elég fair vagyok ebben a témában és még a vészhelyzetekre is gondom van, aminek kivédésében nem is olyan rég, mind a ketten tevékenyen részt vettünk mint önkéntesek.:)
@kovi1970: íme:

A szokásos, kéthetente esedékes péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjúban a rezsicsökkentés volt a fő téma. Orbán Viktor elmondta, hogy a szén és tűzifa esetében is gondolkozik a kormány már régóta árcsökkentésben. A szénbányászatot személy szerint támogatja, itt váratlan tettre készülnek. A tervekkel kapcsolatban azt közölte, hogy még további 6-7 közműcég visszavásárlásáról folytatnak tárgyalásokat és a januári után vizsgálni fogják az újabb rezsicsökkentés lehetőségét.

Az eddigi lépésekről

Az idén januárban, majd más szolgáltatásokra júliusban kiterjesztett rezsicsökkentésekről szólva Orbán Viktor kijelentette: "csak becsléseink voltak, tudományos alapossággal nem tudtunk eljárni". "Hogy a szolgáltatóknál mennyi a fejlesztés költsége, mennyi a működési költség és mennyi a profit, ezt nem tudtuk megválaszolni. Ezért alakítottuk át az energiahivatalt, ami egy önálló, független szerv, egy rezsihivatallá" - magyarázta Orbán Viktor.

Elmondása szerint a kormány arra a következtetésre jutott, hogy 20-30%-kal lehet csökkenteni az árakat, ha a szolgáltatók profitját lecsökkentik, vagy nulla közelébe vágják. "A tárgyalások során figyelni fogjuk a cégek számait és ezek függvényében döntünk, hogy hogyan tovább" - árulta el a további rezsicsökkentésekkel kapcsolatban.

"Brutális megbeszéléseket kellett lefolytatnom a rezsicsökkentésről a külföldi cégekkel" - jelentette ki a kormányfő utalva arra, hogy a kormánypártok miért nevezik ezt rezsiharcnak.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_keszulunk_meg_varatlan_tettre.3.189418.html
@Fabius: amit írtál Gábrielnek azzal egyetértek, valljuk be azonban, a diferenciálás megtapasztalható a blogon az általa jelzettek alapján vele és felvetéseivel szemben, ami engem nem zavar, ám tény, a politikában ma résztvevők egyikétől sem idegen a populizmus és demagógia...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Orbán bejelentette, hogy idén megkétszerezték a keretet, mintegy kétmilliárd forint értékű szociális tűzifát fognak szétosztani az önkormányzatokon keresztül. Az ellátást a szénre is kiterjesztenék: szeretné, ha legalább a szociálisszén-ellátást biztosító újabb, kisebb bányák nyílnának meg, a kormány e téren „egy váratlan tettre” készülődik."

Kisebb bányák nyílnának? Bakker ez hülye? Szedd magad, vagy inkább bányászd magad akció keretében? Vagy közmunkások bányásznák a lignitet? Ha jól tudom feketeszén (már) nem található az országban, többek között ezért is zártak be a bányák.
Dolomit az még bőven van, de azzal nem lehet fűteni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Orbán: Készülünk még váratlan tettre"

Ja, annyira váratlan lesz, hogy egyelőre még ők se tudják mi lesz az...
@kovi1970: majdnem jól tudod:

A Fidesz szénbányákat nyitna, miközben épp bezárja az egyetlent

A mérnöki kamara szerint hosszú távon át kell állni a szénbányászatra, de ez csak durva átalakítással lehetséges. A Fidesz már évek óta tervezget, de nem úgy nézett ki, mintha történne is valami.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F20%2Ffidesz-szenbanyaszat%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja, és fűtsön barnaszénnel az orbán...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja, a papa rátette a kezét a tőzegre valami nemzeti parkban. Ja, és még egyszer: Fűtsön tőzeggel az orbán család! Rohadjon szét a kazánjuk nekik 1 év alatt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tudod én az emlékhelyet és a stadiont is pont leszarom, de a Petőt idekeverni akkor is undorító, ha voltál a gáton önkéntes és Navarróékhoz is kimetél a tévéhez.

Ja, én nem felejtem el azt sem, hogy teszel időnként jót is, de nem nézem el érte cserébe, ami szerintem kibaszott visszás.
@sírbateszezazegész: politikus a minta, a tömegek meg követik:
minek is emberségesnek lenni, minek is bemutatni mire képes az ember, ha gyűlöletet és ellenségességet éreztetnek és szítanak fel benne:

Hát, mit mondjak, nem szép látvány
tebege

Szilvásvárad képviselőtestülete egyhangúlag döntött arról, hogy a településen nem szívesen lát fogyatékkal élőket, akiket egy közeli tömegintézményből helyeznének emberi körülmények közé.
Akkor sem, ha ez az Alaptörvénybe ütközik.
Olyanok, mint az ózdi cigányok, hangzott el.

444.hu/2013/09/20/nem-szep-latvany/
Valaki nagyon fent jelezte, hogy új felsőoktatási stratégia vagy mi lesz. Hát kérem szépen, a vitaanyag letölthető az Átlátszó Oktatás aktuális bejegyzésénél: atlatszooktatas.blog.hu/2013/09/18/kivereztetes
Úgy tűnik, Klinghammer a régi jó fejkvóta alapú finanszírozás híve. Egyébként a vitaanyag tényleg csupán fenntartási oldalról foglalkozik a felsőoktatással. Hogy a többivel mi lesz, ki tudja?
@Mitzimackó: Te hogy jutottál erre briliáns következtetésre, hogy itt péntek-vasárnapról van szó? :D
@Fabius: De miért kéne leszarni és idekeverésnek tekinteni?? Pont arról van szó, hogyha kell a pénz valami fontos ügyre (Pető intézet) inkább a szükségtelen helyekről vegyük el, semmint mondjuk a vészhelyzetekre félretett pénzekből?? Te nem így látod?

Másrészt ha a PM bele tudta keverni a stadionokat a Pető ügybe akkor miért lenne visszás ha én meg egy emlékhely 5 milliárdjába "keverem" bele??? :)
amíg a kormány nincs tisztában -vagy nem akarja elárúlni- a valós számokkal a gazdaság tekintetében, beleértve az energia termelést és szállítást eladást...addig minden rablómese szintyén marad és a hülye embereket meg lehet vezetni

bölcsek már régen ráálltak szőn és fa tüzelésre, amiben a fa elég abban a szemét is és minden egyéb is ha van szén jó ha nincs az más kérdés

brühüyyy

egy kormány amely nem tuggya mit beszél de sokat dumál
@Blogger Géza: Az a logikai levezetés lényegesen sziklaszilárdabb, mint Matolcsy tündérmesés szövege, és annak utóélete :-))

Egyébként, mivel nincs ugyebár recesszió, és dübörög a gazdaság, mikor fogja meghaladni az a nemrecesszió a 2007-es, vagy esetleg a '89-es szintet. Mert nem vagyok teljesen biztos, hogy jelenleg jobb helyzetben van a gazdaság ezeknél az éveknél.
Amellett a nagy dübörgés attól függ, hogy mihez nézzük. A 2011-es mélyrepüléshez viszonyítva lehet, hgy a 2013-as első félév jobb. De a kútból nem akkor jön ki valaki, ha már sikerült elemelkedni a mélyléről, hanem amikor a kút melletti fán ül. Orbán ez utóbbit ígérte az egymilliós munkahellyel. legutóbb ehhez újabb 10 v. 20 évet kért. S jelenleg azon folyik a vita, hogy 10 vagy 15 centire lebeg-e a vízben a kút mélyén.
@GeoCracker: Orbán semmi ilyesmit nem ígért. A Fidesz célul tűzte ki (nagyon helyesen), hogy 10 év Fidesz-kormányzás után legyen egymillióval több munkavállaló.
@Blogger Géza:

hvg.hu: A látszat az, hogy a célkeresztbe vett cégek előbb-utóbb meghajolnak, és sikeres az etatista gazdaságpolitika. Vagy legalább is sikeresebb, mint az előző kormányok próbálkozásai.

M. T.: Az a logika vezet el ide, hogy mivel nem lehet a béreket emelni, nem tudnak munkahelyeket teremteni, valamilyen módon mégiscsak érzékeltetni kell az emberekkel, hogy javul a helyzetük. Az ágazatokat, szektorokat sújtó különadók abból az illúzióból táplálkoznak, hogy ott extraprofitok termelődnek. De ezeket a hipotéziseket máig nem támasztják alá konkrét számítások. Egy dolgot azonban látni kell: ez a gazdaságpolitika, ami azzal indult, hogy mindenáron csökkenteni kell az államadósságot, ma oda jutott, hogy éppen annyi adósságunk van, mint 2010-ben. Eközben azonban a 3000 milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári vagyont „elköltötték”, tehát 3 év alatt ez a kormány is képes volt 10 százalékponttal megnövelni az ország adósságszintjét.
@Blogger Géza:
A KSH-tól:
"A 15–24 éves korosztályból 225 ezren voltak foglalkoztatottak, 19,8%-os foglalkoztatási rátájuk 1,6
százalékponttal volt magasabb az előző év azonos időszakában mértnél. A legjobb munkavállalási korú,
25–54 évesek és az 55–64 éves foglalkoztatottak száma is nőtt, foglalkoztatási rátájuk pedig 0,7, illetve
1,1 százalékponttal javult. "

Azaz rátákat emleget, és egy abszolút számot, amiben benne vannak a külföldön dolgozók is.
@Blogger Géza: Gézám, még mindig nem válaszoltál. Mivel érdemeltem ki nálad azt, hogy személyem negligálod? Ne tagadd meg bölcsességed, mutass rá hol hibádzik elgondolásunk! Köszönöm előre is.
káposztás tészta csakis borsosan, sőt pörkölt szafttal és tejföllel
de vitassuk meg azt is, hogy a ketchup emberi fogyasztásra alkalmas-e, egyáltalán élelmiszer-e?
@Blogger Géza:
Utánaolvastam. Orbán valóban eleve tíz évet kért az egy millás munkahellyel.
Viszont eleve úgy számolt, hogy közmunkaprogrammal együtt. Amiről viszont utána derült ki, hogy éhbérérét gondolta.
De lényegében igen. Orbán eleve közölte, hogy dinasztikus kormányzásra készül.
Az ország megérdemli, ha ezek után királlyá koronáztatja magát.
@Penivaldes: Ha az égiek is úgy akarják, senki sem állhat közénk max. te meg én. ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez hülyeség, a GDP arányos államadósság csökkent, ráadásul úgy, hogy számottevően nőtt a profitábilis forgalomkéeps állami vagyon. (MOL, Rába stb.)
@GeoCracker: Akkor másold be a táblázatokat is, ahol abszolút számokat emleget.
@sírbateszezazegész: Mi az a baromi fontos kérdés, amire nem válaszoltam? Minden hülyeségre nekem sincs időm.. :)
"Van egy olyan reflex a képviselőtársaimban és bennem is, hogy úgy tudjuk megvédeni a szocialistáktól az embereket, hogy kétharmados törvényeket fogadunk el" – mondta Orbán, aki hozzátette, európai jogász szemlélete szerint azért nem egészséges, ha árszabási dolgokat is abban rögzítünk."
Majd belevéssük a gránit keménységű 6.7.? alaptörvénybe. Waoooh.
@Blogger Géza: hehe lehülyézted Mellár Tamást, gratulálok, köszi, de nincs több kérdésem, te egy troll vagy, mindenféle hozzáértés nélkül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Sajnos hülyeséget mondott, ha tényleg ezt mondta. Államdósság az, ami után kamatot fizetünk, ez ilyen egyszerű.
@Blogger Géza: " Mi az a baromi fontos kérdés, amire nem válaszoltam? Minden hülyeségre nekem sincs időm.. :)"

Mikor kapsz agyat? A héten még várható?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ráadásul még a mai napig nincs "elköltve" ez a pénz, egy része még mindig a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban van. Nem lenne szabad nyilatkoznia annak, aki nem követi a részleteket. Lehet, hogy statisztikusnak jó volt, amíg dolgozott, de mára kicsit elszakadt a valóságtól - lehet, hogy az életkora és a perifériára szorulása miatt is.
@sírbateszezazegész: Ez lett volna a baromi fontos kérdés??? :D Na, hogy ne haljál meg a kíváncsiságtól, a még fejlettebb agyat majd jövő héten szállítják ki nekem TEK őrízet alatt, hogy még több agymosottat tudjak szembesíteni a valósággal.
@Blogger Géza: Ennek igazán örülök. Akkor én megkaphatnám a jelenlegit? Egyszerűbb lenne azzal az élet, nem lenne sem kétség, sem kétely, nem? Vagy arra már van jelentkező a kormányból? Mert ott tényleg előrelépés lenne, sokak számára egy valóságos evoluciós ugrás!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Háttőő.mi lófaszt se kaptunk azért,mert tönkrevágták az országot.
@Blogger Géza:
Gejza komám!
Segíts már nekem, mint egy tudatlannak, hogy mit is jelent a nemzetvezetőnk által dicsőített "stratégiai Szerződés", amit sorra kötnek a mocskos multikkal???
@Blogger Géza:

"Ez hülyeség, a GDP arányos államadósság csökkent, ráadásul úgy, hogy számottevően nőtt a profitábilis forgalomkéeps állami vagyon. (MOL, Rába stb.)"

Jajj, látom most különösen hülye vagy.

Ja, a GDP arányos államadósságot sikerült kevesebb, mint 1-2%-al csökkenteni, a nominálisat meg több ezer milliárddal.

xn--kk-lia.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

Ja, és egy kicsit többe kerül így, mint a gonosz vérbaloldal államadóssága:

tenytar.blog.hu/2013/01/14/evi_1200_milliard_forint_soha_nem_volt_meg_ilyen_draga_az_allamadossag

Tessék egyszer felfogni, hogy a több nem kevesebb, a kevesebb meg nem több. A Fideszmatek pont annyira működik, mint a sámándobbal rákgyógyítás: sehogy.

Az forgalomképes állami vagyonnak meg majd akkor fogok örülni, ha legalább annyira kommunista leszek, mint te, előbb nem.

"Ráadásul még a mai napig nincs "elköltve" ez a pénz, egy része még mindig a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban van."

Megint nagyon hülye vagy.

Ja, nincs elköltve, csak több, mint a 90%-a.

akk.hu//kepek/upload/2013/NYRA_pf_honlapra_20130630_ANGOL.pdf

Továbbra is nagyon ostobán és leleplezhetően hazudsz, csak most nehezen találsz olyan hülye kifogást, hogy elkezdesz követelni egy olyan papírt, amit senki nem bír előásni, mert nem tudsz ránézni egy cigisdobozra, és a 3 jegyű számokkal már nem megy a %-számítás.

Azt már tudom másodkézből, hogy milyen érzés lehet ostobának ill. kurvának lenni, mert megkérdeztem róla ostobákat és kurvákat, de most furdal a kíváncsiság: mesélj, milyen érzés neked ostoba kurvának lenni?
@Blogger Géza: " Ez lett volna a baromi fontos kérdés??? :D Na, hogy ne haljál meg a kíváncsiságtól, a még fejlettebb agyat majd jövő héten szállítják ki nekem TEK őrízet alatt, hogy még több agymosottat tudjak szembesíteni a valósággal."

Úgy érted jövő héttől lehet már tudsz számolni 10-nél nagyobb számokkal is úgy, hogy fennmarad a zokni?

Wow, igazán gratulálok, mert tudom, hogy neked ez nagy lépés. Nekünk, meg a legtöbb embernek áltsuli első osztály... de neked.

Pezsgőt küldjek?

Bocsi, ezt muszáj volt, miután könnyesre röhögtem magam azon, hogy te hívsz másokat agymosottaknak. :D
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):

*Ja, a GDP arányos államadósságot sikerült kevesebb, mint 1-2%-al csökkenteni, a nominálisat meg több ezer milliárddal NÖVELNI!

Bocsi a "növelni" kimaradt a végéről, tudom, hogy a táblázatból látszik a növekedés, dehát Géza és a számok...
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): csak két megjegyzés:
1. "A Fideszmatek pont annyira működik, mint a sámándobbal rákgyógyítás: sehogy." Én azért a sámándob esetében még próbálkoznék, ott van esély.
2. Géza agyára már vannak jekentkezők.
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Azért ez vicces, hogy leírod ugyanazt, amit én, csak más szavakkal, és én vagyok a hülye :D Akkor rád milyen jelző passzolna ezek után? :D Azért örülök, hogy sikerült belátnod, hogy csökkent a GDP-arányos államadósság, a manyup vagyon egy része pedig része még mindig a megfelelő alapban van (semmi többet nem állítottam) tehát aki azt mondja, hogy mind el lett költve az hazudik vagy tájékozatlan.

Látom, fájdalmas nyomokat hagyott benned, hogy azóta sem tudtál semmilyen jogszabályt hozni sem a 2 %-ról, sem 3%-ról, sem a 4%-ról, amiket állítottatok, mondjuk ha cigisdoboz oldalán keresel jogszabályt, így nehezen is fog összejönni. :) Azért ne add fel, hátha egyszer összejön neked is valami. :)
@Blogger Géza:
Gejza komám!
Segíts már nekem, mint egy tudatlannak, hogy mit is jelent a nemzetvezetőnk által dicsőített "stratégiai Szerződés", amit sorra kötnek a mocskos multikkal???
@Blogger Géza: geza geza latom szolgalsz erosen, de szopni azert nem kéne
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, arra jöttem rá, hogy múlt héten Kötcsén viktor megkapta matolcsitól az iróasztal kulcsát! Vagy a fiókét? Mindig szólnak előre, csak mi hitetlenek vagyunk! Ahelyett, hogy felkészülnénk!
@Blogger Géza:

1. Én nem állítottam 2%-ot, ne próbálj összemosni másokkal.
A te primitív agyadban nyilván mindenki, aki nem ért veled egyet, ez egy massza, de hát ez van, ilyen hülye vagy.

2. Arra hívtam fel a figyelmed, hogy a %-os csökkenés lófasz, és az az "egy része" ami megmaradt a MANYUP pénznek, ez egy szánalmas töredék.
Csak azért viselkedsz úgy, mintha ezek nagy dolgok lennének, mert térden csúszva tátod a szád, ahogy a Párt közelében valaki lehúzza a sliccét.

3. Még mindig adott a kérdés, hogy miért követelsz jogszabályt arra, amiről te is tudod, hogy államilag szabályozott, ergó csak az kerülhet a zárjegyre, ami jogszabályban lett rögzítve.

Megismétlem: te is tudod, hogy szánalmas hülyeséget védesz, te is tudod, hogy a matek nem a te oldaladon áll azért kapaszkodsz bele ebbe a "hozz jogszabályt hülyeségbe" miközben az alfeledből kormánypárti testnedv csöpög, a szádból meg a nyál.

Még egyszer megkérdem, mert ezt a kérdést kínosan kerülted a másik blogon is:
- Szerinted NEM államilag szabályozott a cigi ára?
- Ha IGEN, államilag szabályozott, akkor miért nem hiszed el jogszabály nélkül, hogy ennyi az annyi?
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Csakhogy én másokkal vitatkoztam pont erről, és te az ő oldalán ugattál bele teljesen hülye módon magadat is leégetve, velük közösséget vállalva. Ez van.

Te figyusz, rajtad kívül eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy egy zárjegyen árrést vagy jogszabályt keressen. Nem gyanús, hogy te vagy a hülye, én nem tudod, hogy a zárjegyeket nem jogszabályok és árrések közzétételére találták ki? ?:)
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):
A Manyup felhasználás vitájához szeretnék adatokat közreadni, egyébként ebben a kérdésben neked van igazad. Ime:
Manyup alap 2.945.3 mrd
adósságcsökkentésre - 1.775.4 mrd
ktsgvetésbe befizetve - 528.8 mrd
ebből visszautalva + 70.0 mrd
árfolyamveszteségre - 281.2 mrd

Forrás: Menedzserfórum 2013.02.19
Összállította:Székely Sarolta
"Van egy olyan reflex a képviselőtársaimban és bennem is, hogy úgy tudjuk megvédeni a szocialistáktól az embereket, hogy kétharmados törvényeket fogadunk el" – mondta Orbán, aki hozzátette, európai jogász szemlélete szerint azért nem egészséges, ha árszabási dolgokat is abban rögzítünk."
Majd belevéssük a gránit keménységű 6.7.? alaptörvénybe. Waoooh. Ezt írtam ide ma 14.50-kor, erre mit olvasok a HVG-n 16.53-kor kiadott hírben???
"Alkotmányos védelmet akar biztosítani a rezsicsökkentésnek a Fidesz, ezért a felvetés megvitatása után várhatóan javasolni fogják az alkotmány hatodik módosítását – jelentette be Rogán Antal a péntek délutáni rendkívüli sajtótájékoztatóján.
@magándemokrata:
Nem vagyok látnok, csak várható volt, ha a nemzetvezető testvér reggel mond valami baromságot, akkor az akolból valakinek még melegében nyelvvel is meg kell támogatni a főnököt.
@Blogger Géza: és még mindig nincs válasz a kérdésemre. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Próbálj feltenni egy értelmes kérdést, hátha...
@Blogger Géza:
Gejza komám!
Légyszives magyarázd meg nekem, hogy mit jelent a stratégiai szerződés, amit a nemzetvezetőnk köt sorban a mocskos, profitra törekedő multikkal?
@csak egy néző: A magyar gazdaság/export szempontjából kulcsfontosságú vállalatokkal kötött - részben szimbolikus jelentőségű - szerződések, amelyek valószínűleg hozzájárultak ahhoz, hogy további befektetéseket eszközöltek, elősegítve a magyar ipari termelés kb 20%os és az export kb 30%-os növekedését 2010-2013-ban.
@Blogger Géza: Jó reggelt Géza!
Egy picit tudnád esetleg pontosítani az adatokat? Meg esetleg egy linket is mellékelni az általad írtakhoz: "elősegítve a magyar ipari termelés kb 20%os és az export kb 30%-os növekedését 2010-2013-ban."
Annyira jó ilyet olvasni, csak szeretném, ha pontos lenne, tudod milyenek ezek itt... mindig belekötnek mindenbe... de a linket megmutatva nekik, azonnak befognánk a szájukat, nem? Tedd meg Géza, a kedvemért!
@sírbateszezazegész:

2013-as végleges adtok még nincsenek, de az ipari termelés várhatón tovább nő 3-4%-kal, export kb szinten marad.

Export 2009: 59 Mrd EUR

Export 2012: 80 Mrd EUR

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qkt007.html

Ipari termelés 2009: 18.886
Ipari termelés 2012: 24.305

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_oia001.html
@Blogger Géza: ahha
na en pont egy strategiai partnertol jottem el, ahol az en berem otodeert alkalmaznak valakit eppen a heelyemre:-DDDDDDD

befektetes, mi?:-)

gyakolratilag a startegiai partnerseg a kovetkezot jelenti: zsigerlhetsz, fenyegethetsz, allami engedelyed van a rabszolgatartasra.
nyihhhaaaaahahahahahah :D
és akkor kérnénk azt az évet, amikor közel 20% volt a növekedés :D

"elősegítve a magyar ipari termelés kb 20%os és az export kb 30%-os növekedését 2010-2013-ban."

2013-as végleges adtok még nincsenek, de az ipari termelés várhatón tovább nő 3-4%-kal, export kb szinten marad.
@ausländer Sipi: jahh, én nem vonulsz ki, csak hogy jól mutasson a foglalkoztatási mutató, és nem utolsó sorban, megtámogatod a Vezényló baromságát, a híres nevezetes (M)Agyar focit...
@Blogger Géza:
Gejza komám!
Ugye ezek a stratégiai partnerek is mind "non profit" cégek, ezek ugye nem talicskázzák ki a profitot (mert az ugye nincs nekik), csak azért vannak itt kert imádják a nemzetvezetőnket és a gazdasági kuszaszemű zseninket vagy csak simán beleszerelmesedtek ebbe a kakastaréjos szép fiúba a Szíjgyártóba? Nem is tudom, hogy állják meg a tárgyaló partnerei röhögés nélkül, amikor meglátják ezt a macskajancsit, aki képviseli ezt az országot.
@Blogger Géza: Köszönöm Géza! Ne törödj a többiekkel!
Viszont arra mit kell mondani, ha valamelyik felteszi azt a kérdést, hogy a www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_oia001.html adatai alapján, mivel az forintban van meghatározva, csak azért nőtt, mert a huf/€ változott cca. ilyen arányban is és elsődlegesen az alapanyag, amit felhasználnak az import, euróért?
És arra mit kell mondani, ha azt mondják, hogy a 2010-s évben az előző évi 59mrd-ről 71mrd-re módosult mutató az még a bajnai-kormány munkájának köszönhető? És ha ez így van, akkor viszont az azóta beindult mercedes és többi autógyárnak köszönhetően maradtunk csak talpon, arra mit kell mondani? És ha azt állítják, hogy azért pozitív a külker, mert senki nem akar beruházni, így importálni, és azt csak az autógyárak termelése miatt van? Akkor mit kell mondanunk, Géza? Mert, ha csak azt írom, ez hülyeség, akkor nagyon kiröhögnek itt! Valami tanács, Géza?
@sírbateszezazegész: Azt kell válaszolni, hogy hülyeség. A magyar infláció egyáltalán nem követi ennyire szorosan az EUR/HUF változást. Már csak azért sem, mert az ipari termésnél hazai munkaerőt, hazai energiát, hazai alapanyagot is felhasználsz.

A Bajnai-kormánynak egészen pontosan rekord magasságú munkanélküliséget, rekord nagyságú GDP-zuhanást köszönhetünk, nem növekedést, amúgy meg marha unalmas, hogyha a Fidesz alatt valami rossz történik, akkor az a Fidesz miatt van, ha meg jó, akkor egy olyan jelentéktelen átmenti figura mint a Bajnai miatt. :) Ezt senki nem veszi be. Amúgy meg ne legyél kicsinyes, inkább mondd azt, hogy minden Bokros miatt van. ):
@ausländer Sipi: Látod, nem hülye az a stratégiai partner. :)
@csak egy néző: Frászt. Senki nem mondta, hogy az ipar non-profit vagy annak kéne lennie. amúgy elég sokat fejlesztenek a már itt korábban megtelepedettek, szóval tényleg nem a talicskázás a jellemző.
@Blogger Géza: Köszönöm szépen! A bokros az jó, azt megjegyzem! És ha valaki rámutat arra, hogy nem az inflációról beszélt, hanem az árfolyamváltozásról, akkor mit kell mondanunk? Segíts kérlek! Nagyon el vagyok veszve, nem is tudom mi lenne velem nélküled!
@sírbateszezazegész: jól nyomod, csak nem kisegítőiskolai tanár voltál előző életedben? ;)
@Blogger Géza:
Köszi Gejza!
Ragyogóan feleltél, látszik, hogy készültél a fidióta brossúrábol. Még a Szíjgyártó pubika is tanulhatna tőled. Apropó, mennyii a hétvégi pótlék az agymosó rezsihivatalban? Hogy, hogy te ekkora tudással nem jársz szirénázó Audiban lakossági (zártkörű) fórumokra, gondolom aláírtad a Kubatov listát, akár több helyen és több ember nevében is?
@Blogger Géza:
Apropó, hallotad már az új birkamenet jelszavát?
"Szeretem a rezsimet,
Mert csökkenti a rezsimet"
@sírbateszezazegész: Mondd neki, hogy hülye, mert inflációról kellett volna beszélnie, és nem árfolyamváltozásról.
@Blogger Géza: Szerinted az nem értelmes kérdés, hogy miért kell 5 milliárdot költeni egy ikszedik emlékműre? Te úgy látod, hogy erre érdemes költeni, miközben sokkal fontosabb dolgokra is lehetne?
@Blogger Géza: Ok, ezt mondom majd neki Géza! Habár én sem értem, miért nem az árfolyamváltozás módosítja a termelés volumenét, ha a feldolgozott alapanyagok nagyobb része importból származnak és így forintban kifejezve néz ki csak úgy, mintha nőtt volna a termelés, de ha te mondod, hogy így kell számolni az inflációval, akkor én is azt mondom! Mindig azt az adatot használjuk hivatkozási alapként, ami nekünk jobban tetszik, ugye? Látod, tanulok én, de azért az agyadra még szükségem lenne! Meg gondolom, egy idő után itt úgyis elvesztik a fonalat, ha nem -mert ezek képesek követni azt, hogy mit írunk-, akkor meg még mindig hivatkozhatunk arra, hülyeséget beszélnek vagy bokros tehet mindenről, ugye? Áldom az eget, hogy ilyen koponyától leshetem el a fortélyokat!

Azért, ha jövőre esetleg kormányváltás lenne, akkor -mert gondolom átállunk a vörösökhöz, nem?- azért a fideszesekkel könnyebb dolgunk lesz, mi? Azok úgysem értik már a kétjegyű számokat, nem? Tényleg, szerinted kell nicket cserélnünk esetleg? Vagy ekézhetjük a fideszt majd a mostanival? Te hogy látod Géza?
@sírbateszezazegész: "Mindig azt az adatot használjuk hivatkozási alapként, ami nekünk jobban tetszik, ugye?" Igen, ez rád igaz. Ha koránt sincs akkora infláció, mint amit látni szeretnél, akkor előveszel egy másik mutatót, ami ráadásul nem alkalmas az árváltozás mérésére. :)

"a jövőre esetleg kormányváltás lenne, " Ez szinte kizárt, kár ezen agyalni.

"gondolom átállunk a vörösökhöz, nem?- " Nem, én nem állok át sehova, te meg már odaálltál. :)

"Tényleg, szerinted kell nicket cserélnünk " NEKEM semmi okom rá, a te esetedben, hááát, megfontolnám. :)
@Blogger Géza: Gézám, már csak egy kérdés: pontosan miért is az inflációval kell számolni és nem a huf/euro árfolyamváltozással?
@sírbateszezazegész: Már leírtam. "A magyar infláció egyáltalán nem követi ennyire szorosan az EUR/HUF változást. Már csak azért sem, mert az ipari termésnél hazai munkaerőt, hazai energiát, hazai alapanyagot is felhasználsz.
"
@Blogger Géza: Köszönöm. Ugyan másról beszélsz, de a te helyedben én sem mennék ebbe a témába mélyebben bele, hisz akkor látszana, nem jó irányva megy a magyar gazdaság, nem teljesít jól mo.
Én mindenesetre értékelem azt amit teszel a neten... nem azonosulok azzal, de a teljesítményt el kell ismerni:)... sokkal szórakoztatóbb lenne, ha te lennél a fidesz szóvivője, mint a jelenlegiek, komolyan:)... legalább neked van humorérzéked:)
@Blogger Géza:
Hehe! Az utóbbi 80 ÉV legnagyobb gazdasági válsága, mint bázis?? És ahhoz képest sikerült nőni? Ráadásul, ha 2009-hez viszonyítasz, akkor miért a 2010-2012 közötti időszakkal veted össze? Amiből 2010 még vastagon Bajnainak köszönhető, és szépen kihozta a gödörből az országot. Indíts ARRÓL a bázisról, rögtön nem lesz ilyen "szép" a kép.
Az egy dolog, ha azért fizetnek, hogy az itt olvasókat próbáld agymosni - de miért csinálod ilyen tehetségtelenül?
Ráadásul nem "illik" Bajnai libatollaival dicsekedni!
@Blogger Géza:
"midig azt az adatot használod, ami neked jobban tetszik?
epa.oszk.hu/00000/00017/00187/pdf/04_halmai_peter.pdf
1062 oldal - átlag 6 %-ot esetek a régióban, de pl Románia 14 felett.
Tehát lécci, ne a válság alatti -6,7 %-ról indíts, hanem a 2010-es + 1,2 %-ról. A különbség ugyanis testvérek között is 7,9 %,
azt nehogy már Orbánhoz könyveld el.
A Gizike nem gőzeke - ne keverd!
@Blogger Géza: Baszod géza!Olyan jó látni,hogy helybe jösz a faszért!:))
@Blogger Géza: Mégis ki mondta, hogy jogszabályt kéne keresned a zárjegyen?

Mond, te egyáltalán nem tudsz olvasni?
@kifordított nagyanyó: Szerintem ő is az a vadász, aki nem is vadászni jár ide...
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Te. :D Ugyanis kértem, hogy mutasd meg, erre válaszoltad, hogy olvassam el a zárjegyet. :D Te annyira vicces vagy.:D És mindig visszajössz tovább szívatni magad: :D
süti beállítások módosítása