Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240501/novak-elod-mi-hazank-naci-karlendites-majalis Ennek a katonaságotimád... (2024.05.02. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.18. 05:32 Fabius

A Pető Intézetisek menjenek focizni

Címkék: fidesz támogatás pető intézet

Van mikor az ember agya eldobja a szíjat, és csak annyit kíván mondani: menjetek ti a büdös picsába mind! Igen, ti, mindannyian, a magyarázkodó Hoffmann Rózsával és a szavazástól tartózkodó jobbikosokkal együtt. Igen, ti, akik állítólag megvéditek a Pető Intézetet, aztán most mégsem

fidesz-pető-intézet.gif

Ha szerintetek annyi a keresztény konzervatív értékrend (muhaha), hogy a zsíros nyakú parasztnak odavetitek a 400 milliót, hogy neszebazmeg, jáccoggyál futballcérárosat, - elvégre győzött a focialista forradalom, virágzik a fogadási csalás üzletág, úgyhogy ki ne maradjál - de a súlyosan sérülteket ellátó intézmény anyagi gondjaira magasról tesztek, akkor azt mi tudomásul vesszük és feltesszük ezt is a vakkomondoros polcra. 

Végül is vannak fontosabb és nagyobb dolgok, mint a hátrányos helyzetűekkel piszmogás. 9,6 milliárd nyugat-magyarországi stadionra, 6,9 milliárd a Fradinak, 400 millió Tállainak, 4 milliárd az egyházaknak,  2 milliárd elbaszni való Navrának, 1,2 milliárd a Magyar Turizmus Rt-nek marketingre (muhaha), 752 millió játszani Rákay Kálmánnak, mert neki fasza ötletei vannak. Vagyis a kirakatot rendezitek és abban bíztok, a stadionok árnyéka majd jótékonyan kitakarja a kilátást a mögötte rohadó való világról. Tulajdonképpen még méltányosak is voltatok, hisz a támogatás leszavazásával párhuzamosan törvénybe foglalhattátok volna azt is, a Pető Intézetisek menjenek focizni, mert a sport egészséges és nemesít, vagy no pain, no gain, mert ezt tanultátok meg Plagi bától. 

743 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr155521025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végülis igen, a Pető intézetnek fel kéne állítani egy focicsapatot, és minden falon kint kéne legyen a Kedves Vezető portréja, akkor biztos kapnának pénzt.
Tanulmanyba illo az a kommunikacios iv, amit nehany ora alatt befutottak, hogyan csinaltak a feketebol majdnem feheret.
Ennek az intezetnek is a magyar focin kene dolgozni. Amennyi testi es szellemi nyomorek van a focistak kozott, ennek meg ertelme is lenne.
A Fidesztől nem vártam mást. De a Jobbik? Összenő, ami összetartozik.
@V-PORT:
Azzal, hogy a Nemzetifocialista Qrmány és a Dzsobbik ilyen dicsőségesen kiegészítette egymást, előre elképzelhető az elkövetkezendő kézcsók is...
Evégre ők a HAZZAFFYJAK, meg a családbarát kormány, keresztényi erkölcsön alapuló, igazi hívők, mind!
A felebaráti szeretet, a megbocsájtás és a tiszta erkölcsök bajnokai, a Kereszténydemokrata Internacionálé élharcosai, a HIT védelmezői.... a kispöcsöm alátétjei.

"Név szerint: ők nem szavazták meg a Pető Intézet támogatását

Hétfőn este szavaztak a parlamentben Szabó Tímea független képviselő javaslatáról, aki 500 millió forint átcsoportosítását javasolta az Intézet hasznára az Országvédelmi Alap terhére."
propeller.hu/itthon/2780611-nev-szerint-ok-nem-szavaztak?utm_source=varanus.blog.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=N%C3%A9v%20szerint%3A%20%C5%91k%20nem%20szavazt%C3%A1k%20meg%20a%20Pet%C5%91%20Int%C3%A9zet%20t%C3%A1mogat%C3%A1s%C3%A1t

HÁ'DEPERSZEHÁT!

Sőt, ők mondják meg, hogy (jut eszembe, csak ennek a balfasz mentális harczoskórral küzdő Piktor gyereknek a levelezésére elbasztak eddig 3500 milliót) a nemzetközi tekintéllyel és ranggal rendelkező Pető Intézetnek nem juthat - a 100 milliárdos stadion beruházások mellet aprópénz - 500 millió.

Értem én!

A Fideszcsürhe, név szerint a szégyenteljes, megélhetési ribanc, gombnyomogató droidok listája:

"Ágh Péter (Fidesz)
B Nagy László (Fidesz)
Babák Mihály (Fidesz)
Bábiné Szottfried Gabriella (Fidesz)
Dr. Bácskai János (Fidesz)
Balázs József (Fidesz)
Balla György (Fidesz)
Balla Mihály (Fidesz)
Balog Zoltán (Fidesz)
Bányai Gábor (Fidesz)
Bartos Mónika (Fidesz)
Bebes István (Fidesz)
Becsó Zsolt (Fidesz)
Bencsik János (Fidesz)
Dr. Bene Ildikó (Fidesz)
Berényi László (Fidesz)
Bíró Márk (Fidesz)
Bodó Imre (Fidesz)
Bodó Sándor (Fidesz)
Dr. Bohács Zsolt (Fidesz)
Dr. Bóka István (Fidesz)
Boldog István (Fidesz)
Borbély Lénárd (Fidesz)
Borkai Zsolt (Fidesz)
....."
(Nem fér ki a sok dicső seggnyalonc a blogkomment karakterszámába, a Fidesz és a KDNP legnagyobb dicsőségére, a Dzsobbik magyarázkodására!)

Szerencsétlen Borkai is, sportügyben mindent megszavaz, de most... nem volt vazelin???

Evégre a felebaráti szeretet, a keresztényi erkölcs annyira, de annyira átjárja ezt a politikusréteget, hogy... majdnem, mint a Közgép érdekei és a Felcsúti Maradonna Esze!
Az meg külön felháborító, hogy a Kdnp ezt is kezdi ráhúzni Bajnaira. Érdekes a Hajdú-Bétre volt pénz. Vajon miért? Költői a kérdés.
Fábius nagyon szeretné ezt a Selgeczit a golyóin
látni! A poszthoz, Pető Intézet nuku forint, Universiádé 29 milliárd!

hvg.hu/sport/20130918_29_milliardba_kerulne_Orbanek_uj_sportalm#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_201
@V-PORT:
A "Gyurcsány a hibás" nem volt még???
A kádéenpés buzik kommunikációja is romlik...
@tristen2005:
Kekec... mindenkinek lehetnek perverziói. Ha már nem iszik, legalább ez! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az a baj, hogy ez iszik is, józanul ilyen gondolatok nem támadnak!:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nincs ez megint agy "picit" túlspirázva??? :)

Elhatárolódik a Pető Intézet a csődöt kiáltóktól

hvg.hu/itthon/20130917_Peto_Intezet_tamogatas_rektor

Ai meg a jobbikos tartózkodást illeti, valami ilyesmit olvastam a minap az egyik frakció tagtól.

"Ennyi hangzott el a szavazás előtt: "Az ajánlás 4., 5., 8. és 9. pontjaiban Szabó Timea az 1. mellékletben oktatási és szociális feladatok többlettámogatására tesz javaslatot. Az MSZP kérésére szavazunk." Ti kitaláltátok volna ebből, hogy a Pető Intézetről van szó? Lehet mondani, hogy hülyék voltunk, meg amatőrök, de "gonoszságot" mögé vetíteni fölösleges és megtévesztő. Senki előtt nem volt ott ez az indoklás. A benyújtóknak nem volt fontos, hogy felhívják erre a figyelmet. Mi meg nem voltunk jó nyomozók. Nem több és nem kevesebb történt."
Majd a 61-es villamos megállójátz tényleg átkeresztelik nemzeti petőstadionra
endresy.blogspot.hu/2013/09/lesz-peto-nemzeti-stadion.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem, dehogy... Evégre a jobbik is a szeretet jegyében állt ki mellettük, meg hát a HIT, az erkölcs, a nemzetifocializmus...
Gábris, legalább ne légy majom! :))
Alig átlátszó és szánalmas.
Mond szépen, szótagolva te is:
"A gyur-csány-és-a-baj-na-i-a-hi-bás!"
Nem tudom, nekem az azért elég sokat elárult, hogy Harrach Péter azt a választ adta a "Miért nem szavazták meg a Pető Intézet támogatását abból a kormányzati alapból, amelyből stadionépítésre jutott?", hogy, idézem: "A stadionok is egészségügyi intézmények."

Nekem meg a hideg futkos a hátamon ettől az adolfista stíltől. Akkor is az volt a divat, hogy hulljon a férgese.

Nem tudhatták, hogy miről szavaznak? Lehet, hogy ennyi hangzott el, mitn amit Gábriel idéz. De attól még minden képviselő előtt ott van a kijelző, hogy mi ez, miért van, stb. Ha meg valaki ogy képviselő, az nekem ne jöjjön azzal, hogy enyi óhangzott el, mert 1. van lehetősége rá, hogy utánanézzen, hogy mire szavaz, 2. felelősség is terheli azért, hogy mire hogyan szavaz.

Ja, hogy álmodozzak csak nyugodtan egy felelősség és következmények nélküli országban? Hát, lehet. De ez akkor sincs így rendjén. Fideszestül, KDNP-stül, Jobbikostul, ellenzékestül.
mitől ne csinálna a fidesz azt amit akar, ha az értelmiség csak a száját jártatja meg háborog, de egyébként benyeli amit az arcába tolnak.

nem puffogni kéne, hanem elfogadni, hogy a magyar egy ilyen nép, egymást húzza vissza a mocsárba, és azt csinálnak vele amit akarnak.

a drága pénzen nevelt kis "nyomik" a kormány szerint nem alkalmasak az ideális magyar-modellbe, aki buta, lelkes, erős közmunkás, és bármire rávehető.

belegondolt már valaki, hogy ha 1 lépést hátralépünk, egy félostoba c és a hőzöngő kőbuta de erőszakos téesz-irodista gyerekek lopják szét az országot? döbbenet, hogy míg az ember a bosszantó legyet lecsapja, ezektől jó hogy bocsánatot nem kér.

szóval, szar magyarok, előre a vesztünkbe! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jelen helyzetben tényleg ne mondj semmit. Ne próbáld védeni a védhetetlen pártodat. Mert ne mondd. hogy nem tudták miről kell szavazniuk. Mert ha erről van szó, akkor vagy hülyék és nem valók a parlamentbe, vagy analfabéták és szintén nem valók a parlamentbe, választhatsz. A KDNP-ről eddig sem voltam nagy véleményel, de az ázsiójuk mostanra a Marianna árok mélységébe esett Rétvári Bencéstől és Hoffman Rózsástól.
a pető intézet összes gongya megoldódik ha:
- katolikus lesz
- "foci akadémia" lesz
- vagy PÁRTként bejegyzik...
na akkor lehet 3szorosan is lopni csalni rabolni a KÖSZPÉNZt

megjegyzés1) tudod nem vagyok 1 nyelvtannáci (azaz nyelvtanfideSS) de: "futballcérárosat" cézárosat ?

megjegyzés2) "győzött a focialista forradalom"
nem örülök hogy mindenem szétplagizájjátok...
"Közüzemi-díjat alapított a Fidesz. A kitüntetéseket a rezsiháború első évfordulóján adják át."

avakkomondor.blog.hu/2013/09/17/kozuzemi-dijat_alapitott_a_fidesz
hvg.hu/itthon/20130917_Peto_Intezet_tamogatas_rektor

"2005-ben kezdődött"
"bírjuk a kormányzat támogató együttműködését"

Ja, világos. Gyurcsányahibás. Akkor a Pető intézettel minden rendben van. Ugorgyunk.
"Végül is vannak fontosabb és nagyobb dolgok, mint a hátrányos helyzetűekkel piszmogás."
Hogy Csokonait idézzem:
"Ami kevés pénz bejött,
Két-három póra,
Nagyobb dologra ment el -
Borra avagy disznóra."
Szegény Csokonai még nem hallott a stadionokról, Philippről (így kell írni?) meg még kevésbé.
@gipsz.jakab: Vagy, hha megválik az ingatlanjaitól, és vmi olcsóbb csepelibe költözik (esetleg BAZ-ba, az még olcsóbb).
2013.09.17.
Van ilyen is:
A Miniszterelnökség 200 millió forinttal támogatja a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum tornatermének felépítését - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára vasárnap, a csángóföldi iskola ünnepélyes tanévnyitóján.
www.youtube.com/watch?v=26-fmt3H4ZU&feature=youtube_gdata
@DarthVader: Megvették már a Pető intézet vezetőjét is??? :)
Épíjjünk nekik új stadiontot:

www.csakfoci.hu/nb1

"...a fehérváriak légiósa "a DVSC-TEVA elleni mérkőzést követően berúgta a debreceni öltözőajtót"
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ezt nem én mondtam, hanem idéztem az egyik frakció tag Facebook válaszából. :)
Keresztény jobboldal.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Tegnap elnéztema a 'hisztérika' gaudit meg morvait/egybites pöcsök/ a bíróság előtt..Hol volt 'jobbik' mikor az 'ég zengett'a szavazásnál??Sajnos 'birkanép' meg cumizza a 2006-os történelemhamisítást...

ime a 'forradalmárok...

www.youtube.com/watch?v=Pk2XETTw5Jw
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Aha.
Ez is csak azt bizonyítja, hogy lelkiismeretlenül végzik a "munkájukat".
Fogalmuk sincs, valójában miről kell(ene) szavazni, csak azt nézik, ki nyújtotta be a javaslatot. Legjobb esetben "csak" tartózkodnak ...
Tisztelt Olvtársak!

Már körvonalazódik a megoldás, anélkül, hogy részleteket tudnék közölni a kormánydöntés előtt, nagy vonalakban vázolni tudom a lehetséges verziókat:
1. A Közgépnek kiírt közbeszerzésen (3 milliárd), a nyertes cég köteles egy fedett futsal-csarnokot építeni, egy salakos, valamint egy füves foci edzőpályát kialakítani Biharugaron, ahol méltó elhelyezést biztosítanak a Pető intézetnek a korábbi, és szintén a Közgép által (külön közbeszerzés, 1 milliárd) felújított juh-hodályban. A később megépítendő, 3000 főt befogadó fedett focistadion alapjainak lerakása a gánti kőbányából beszerzett alapanyagból, közmunkások bevonásával viszont már a közeljövőben megkezdődik.
2. Tarlós, a Pető intézetet átnevezi (annak idején ahol a névadó lakott, az utcában liberálisok, ószövetséget forgatók, és horribile dictu volt vöröskatonák leszármazottainak ismerősei éltek). Mivel ily módon (nincs Pető intézet, nincs mit megmenteni) jelentős pénzösszegek szabadulnak fel, a kormány arról dönthetne majd, hogy a Századvég és a Közgép milyen arányban osztozzon a felszabaduló forrásokon.
3. A KDNP javaslata szerint a keresztényi megoldás az lehetne, ha a "mozgássérültek", mint olyan, kikerülne a magyar szókincsből. Illetve, éppen úgy, mint a "megszorítás" csak és kizárólag a zemútnyócév, Gyurcsány-Bajnai, szociálliberális, stb. összefüggésben lenne használható.

Tisztelettel:
anonymand
@Marcellusca: NJaa!Azért Karsai az mszp-ben is csinált valami hasonlót meg magyarázkodot utána a providentes törvény szavazásánál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tisztelt Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu!

Nem megvették, hanem úgy gondolja jobbnak, hogy nem száll be a küzdelembe.
Valószínűleg abban reménykedik, hogy csak leeseik valami...

Tisztelettel:
anonymand
08:29
Durva áremeléseket jósolnak a választások utánra

A kormány kitart amellett, hogy 2014-es költségvetést 2,8 százalékos inflációval tervezi, annak ellenére, hogy újabb rezsicsökkentő intézkedéseket tervez - írta a napi.hu. Az elemzők várakozásai szerint az infláció a jövő év elején 1 százalék alá csökkenhet, így csak úgy jöhet ki a egész éves kormányzati terv, ha a második félévben meglódulnak az árak.

hvg.hu/gazdasag/20130918_Durva_aremeleseket_josolnak_itthon_jovore
@Marcellusca: elsőre csak hang nélkül, mert túl nagy terhelés volt még így is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azigaz. :)
Ölég csak meglátnom harrahot, oszt' mán is ökölbe szorul még a talpam is. Főleg, ha meg is szólal. :(
Bazzeg, aszongya, hogy a kúrmány majd biztos megfelelően rendezi. Ja. Itt lett volna a lehetőség, hogy ŐK rendezzék (még jó pontot is szerezhettek volna szavazóiknál).

Az a hippodrom vagy hoppál vagy hogyafaszobahíjják is tud ám szemrebbenés nélkül HAZUDNI (nem, nem csúsztatni, HAZUDNI!).
Azon csodálkozom, hogy nem gyurcsány-bajnaizott, "csak" az előző kormányokra keni. :)
@Marcellusca:

Nekem képviselőm/anyjának/ a hernyó...
Tegnap azt bizonygatta ,hogy a mi gyermekeink fognak sportolni a stadionokban,értünk van.../anyjáért a k@cs@gnek.../
@anonymand:

Közlemény 2013 szeptember 17. (kedd) 08:46

A Pető főiskola és az általa fenntartott gyakorló terület vezetése nevében köszönetünket fejezzük ki az elmúlt napokban a Pető Intézet nevével összefüggésben megjelent médianyilatkozatok hatására érkezett jó szándékú érdeklődésekért, támogatásokért.

Örömmel és megnyugvással mondhatjuk, hogy elkezdődött az új tanév, minden erőnket küldetésünkre, neveltjeink konduktív fejlesztésére és hallgatóink képzésére fordíthatjuk.

2005-től kezdődő gondjaink megoldása érdekében folytatjuk a már megkezdett egyeztetéseinket a szakhatóságokkal, bírjuk a kormányzat támogató együttműködését.

Jelen közleményben elhatárolódunk attól és tiltakozunk az ellen, hogy a Pető Intézet nehéz helyzetét megoldhatatlannak és válságosnak állítsák be úgy hazánkban, mint külföldön.

Dr. Schafhauser Franz
rektor

www.peto.hu/hu/index.php?option=com_content&view=article&id=540:koezlemeny&catid=45:intezeti&Itemid=58
@Marcellusca: Ahogy olvastam egyből nem derült ki, nem volt nyilvánvaló, hogy miről szól a módosító és ezért tartózkodtak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne magyarázd!
Jobban jársz. :P
Amit magyaráznak, az már "büdös".
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A 444.hu videójában Szabó Tímea kifejtette, hogy nem véletlenül csináltak a Pető alapítványból Kft.-t. Így szépen le tudták cseréli a Pető intézet vezetését engedelmes csinovnyikokra, ők már azt a nótát fújják, amit a Bonsai Duce és sleppje hallani akar.
@Marcellusca: A blogon (a nevem mellett) én is azt emlegettem, hogy az üléspont határozta meg az álláspontot
Most mondjam azt, hogy még a petősök szülei sem képesek szervezni egy demonstrációt a saját gyerekeikért?
Most mondjam azt, hogy még azok a trafikosok sem vonultak utcára, akik elvesztették ezzel minden megélhetésüket?
Hogy még azok a rokkantak sem képesek legalább pár táblával felvonulni az Andrássyn, akiket visszaküldtek a "munkaerőpiacra" éhendögleni?
Hogy az összes szülő összes tiltakozása kimerül a fészbúkos lájkolásban meg vicces levelek küldözgetésében?
Egyetemisták: kussolnak.
Gazdák: kussolnak.
Orvosok: kussolnak.
Tanárok: kussolnak.
Dohányosok: kussolnak.
Forinthitelesek: kussolnak.
Közszolgák: kussolnak.

Kibaszott, kertészákosi értelemben vett szaros csürhe, meg is érdemeljük. Erre szavaztunk, erre szavazunk jövőre is, egészségünkre.
Nem értették ezek a csökkent értelműek, mert nem volt benne két szó" zsidó és cigány "
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerintem kb. ezóta van csöndben mindenki: index.hu/belfold/2011/03/20/a_kormany_megtorolta_hogy_leszavaztak_ferihegy_uj_nevet/
Ez egy igen figyelemreméltó és tanulságos ügy volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a képviselőknek, pártállástól függetlenül, a munkájuk része, hogy pontosan tudják, miről szavaznak. Ha erre nincs elég idő, akkor mondják meg, még a szavazás előtt. Megmondták?
@maybach:

"_Keresztény jobboldal._"

hagyja békén a keresztény jobboldalt.
az nincs a parlamentben.
miután az MSZ(M)P az SZDSZ-szel karöltve a fidesz és egyéb bűnözők (mdf, Fkgp, KDNP)) támogatása vagy tétlensége, vagy egyszerűen csak ostobasága mellett volt szíves anyagilag hosszútávon lerohasztani a konzervatív jobboldal tömegbázisát a széles néptömegek lelkes és intenzív tapsikolása, örömujjongása és hejehujázása mellett, (Igen, igen, igen, igen...) a fikázó megjegyzések meglehetősen kurva alacsony perspektívára utalnak az értékelő szellemi teljesítményét tekintve.
A fidesszel csak azt kaptuk, amit megérdemeltünk, a baloldal és jobboldal és liberáncs egyaránt, ki büntetésül, ki jutalmul. a fidesz a bal, a jobb és a liberális közül a röhögő negyedik. az önhasznú, az önérdekűek, kíméletlen, törtető, országrontó, semmitől vissza nem riadó propagandapárt. "Tagsága" sose volt, csak PR és marketing. így jártunk, utúlag könnyen okos a hűűjjjeee.
A lelkes nácizgatás, és 300 forintozás, meg többi jól hangzó faszság meghozta az eredményét. sikerült bűnözők kezére játszani az országot, és a kisajátított konzervatív jobboldaliság pajzsa mögül fingadoznak feszt balra, jobbra, EU-ra, és bármire és bárkire és bármikor.

Köszönjük, baloldal... de! -köszönjük legelsősorban mi magunknak, ostoba jobboldal, még akkor is, ha balról ehhez minden "kezdeményezés", "segítség", és "támogatottság" adott volt. a 'siker' az eredmény közös.

Úgyhogy, kedves maybach mielőtt sommás kijelentésnek szánt köpetet elhelyezel az asztalon, használd egy kicsit az eszedet.
Viktor közös nyeremény. Ehhez tartsd magad.
Viktornak és parlamenti félázsiai hordájának
-nincs köze a jobboldalhoz
-nincs köze a konzervatívokhoz
-nincs köze a kereszténységhez
-nincs köze a tisztességhez
-nincs köze az emberséghez.

Viktornak és parlamenti félázsiai hordájának
-köze van a törvényerőre emelt becstelenséghez
-köze van az embertelenséghez
-köze van mindenhez, ami az ország kárára van.

Viktornak és parlamenti félázsiai hordájának
lételeme a hazugság, a megtévesztés, a nepotizmus, és a törvénykezéssel támogatott és biztosított lopás, rablás, károkozás és a káosz.

a többi itt:

varanus.blog.hu/2013/09/14/szocialis_cigiszavazas/fullcommentlist/1#c20628086
@Marcellusca: Nem kell magyaráznom semmit, csupán láttam egy megjegyzést olyan embertől, aki ott ült a frakcióban a szavazáskor.
Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak akiknek tök mindegy mit mondanak, úgyis a "van rajta sapka" effektus lép életbe a részükről.
Ezeknek valóban felesleges bármit is mondani, az lesz a rossz amit épp csinálnak vagy nem csinálnak. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Rosszul vagyok attól, hogy kussolok én is,azt várom mikor lesz a szavazás, pedig az még qrva messze van.
Uralkodik az országon Orbán vezetésével egy elmebeteg társaság ,és mindenki csendben tűri,néha nyögdécsel valamelyik ellenzéki politikus nagyon halkan valamit és ennyi./ Kivéve Gyurcsány és Vadai, ők legalább kiabálnak./
@jaegtoer:
Érdekes, hogy rám neheztelsz. De ez legyen a Te bajod.
A mostani kormány határozta meg önmagát így, én csak leírtam, mint valamit, aminek köze sincs a valósághoz.
"Ilyenek ezek, a bukott baloldal." (S.G.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Amíg beszéd és/vagy írás szintjén maradnak az aktuális problémák, addig nagy az egyetértés és az összefogás látszata/ígérete. Amikor konkrét cselekedet/ek/re lenne szükség, akkor rögvest elillan az addigi támogatók 80-90%-a(!).
Mindezeket néhányszor volt alkalmam megtapasztalni úgy, hogy 1 esetben még - kis híján - nekem kellett volna nagy árat fizetnem a többiek latens bátorsága miatt.
Csatlakozom azokhoz a véleményekhez, amelyek szerint nem érdemes illúziókat kergetni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: bazmeg gábris, és ezt még képes volt az a jobbikos faszkalap kimondani a saját szájával?
és te képes vagy beidézni, mint elfogadható indokot??

ha esetleg eddig nem tudtál volna róla, akkor elárulom, hogy a képviselőknek egyetlen feladatuk van: ismerni és véleményt alkotni az elé kerülő témákról.
bár tudjuk, hogy ez az esetek közel száz százalékában nem valósul meg, de ezzel még el is dicsekedni...
Köszönöm, hogy ezt (is) megírtad, és nagyon is úúúgy vaaaan!
Ezek mocskos, gerinctelen, ótvar férgek, és leginkább az a felháborító, hogy mennyire álszent, hazug, képmutató ájtatos manók.
Aljas, sötét gazemberek!
Azért néha szemtől szembe, egyenes adásban, kivicsorítják a foguk fehérjét.
És hiába magyarázkodnak, már senki sem hiszi el a hazugságaikat. Ráadásul itt nem lehet emúttnyócévezni, gyurcsányozni, libajnaizni. Ezt tán még a révülettől leragadt szemű fityeszhívők is kapisgálják.
Noha ez az 500 millió még csak egy lyukas kétfilléressel sem ér fel az eddig általuk ellopottakhoz arányítva, de ezt legalább felfogjá még ecceriek is.
Meglátszik vajon, amikor majd szavaznak a zemberek?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a ki a szavazás kapcsán tartózkodott az embersége kinyilvánításától tartózkodott, aki nemmel szavazott az azt mondta ki magáról hogy egy embertelen gané vagyok. ergo, aki tartózkodott ez esetben a szavazástól, az egy platformra került az elutasítókkal, merthogy bűnösök közt cinkos aki néma, és egy képviselő, ha már odarakta a valagát a parlamenti padsorba, ne hivatkozzon arra, hogy nem tudja mitől tartózkodott, mire szavazott, vagy mit utasított el.

ebben az esetben még nagyobb gazember.
@maybach:

Oké.

nem neheztelek.

különben is bevettem már a napi 2 db leszarom tablettámat.
Széchényi terv, Széll Kálmán terv...

TAIGETOSZ TERV 2.0

"Mert mindenki annyit ér, amennyije van"

- rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata,

- munkanélküli segélyezés átalakítása - közmunka.

- Hátrányos helyzetű iskolák, alapítványok felülvizsgálata
eduline.hu/kozoktatas/2013/4/4/Burattino_alapitvanyi_iskola_allami_tamogat_612CCQ

- Egészségügyi rendszer reformja
pl. varolista.oep.hu/varolista_pub/
www.hrportal.hu/hr/kronikus-orvoshiany-nincs-eleg-sebesz-es-altatoorvos-20130916.html

- „A homoszexuális cselekedet azonos nemű személyek közötti szexuális kapcsolatot jelent. Ezek súlyos, halálos bűnök.”
www.hir24.hu/belfold/2013/09/12/halalos-bun-a-homoszexualitas-egy-hittankonyv-szerint/

- Pető Intézet

Nincs kedvem tovább sorolni :((((

Csak szólok, hogy 2014. január 1-től lesz egy újabb "érdekes" téma is. Akit érdekel, az megkapirgálhatja a nevelőszülők - állami gondozottak témát. Csak nyugodt idegzetűeknek!
@gipsz.jakab:
Védesd le az aranyköpéseidet, kedves Bubó!
Buják Attila a 168 Órában ezt írta: Ami itt épül: "SZOTYIÁLIS FOCIALIZMUS"
@jaegtoer: Igen és fletó meg a tökéletes. :)
@V-PORT: A Jobbiktól mást vártál? Felfogni nem tudom, miért? Eleve egy fideszes PÖCS-ként indultak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én eddig vagy nem szóltam hozzád, vagy emberi hangon tettem.

De most elég volt.

MENJ A PICSÁBA !!! a hülye magyarázkodásoddal.

Tudod miért vagy gáz? Mert te TÉNYLEG nem érted, hogy miért hányingerkeltő, amit pl. most is teszel. Menthetetlen vagy :(((((
@nemecsek ernő áruló: na és akkor mi a helyzet a vörös ingesekkel?? :)
@Ergosum: maximálisan egyetértve

@jaegtoer: veled is

csak csendben teszem hozzá, hogy a zseniális géjza a tegnapi főcímesen ossza az észt, ismét magasan szárnyaló értelemmel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Meg akarták szerezni a grundot, és megöltek engem. Mi lenne?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Csak egy apró tény:

Ahhoz, hogy utánam gyere, mögém kellene állnod. De min mindig szembe fogunk állni egymással.
@jaegtoer: ha én nem, vagy nem jól végezném el a munkámat, és arra hivatkoznék, hogy "jaj, nem tudtam mi a feladat", úgy kib...nának, mint macskát sz..ni, rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül.
@Ergosum: hagyd, nem ér annyit, pont ez a célja, agitprop és a feszültség szítása, lásd a bírósági épület előtt a hatalom által támogatott agyatlan széljobb barmokat, ő az ideológiai felbujtó, azok meg az erőszakos végrehajtók.
hmmm

Tölgyessy: még nem lefutott a választás

A kormány az államszocialista időket idézően eszközként tekint a jogalkotásra – mondta Tölgyessy Péter az InfoRádió Aréna című műsorában. A egykori SZDSZ-pártelnök, későbbi fideszes képviselő szerint nincs a régióban olyan ország, amely teljesen követné a magyar kormány modelljét. Arról is beszélt, hogy a jövő évi választás még nem lefutott.

hvg.hu/itthon/20130918_Tolgyessy_meg_nem_lefutott_a_valasztas
melléklet:

Focivébét rendeznek Felcsúton

Jövő május 23. és június 1. között Magyarország ad otthont az ügyvédek labdarúgó-világbajnokságának – közölte a Puskás Akadémia.

hvg.hu/sport/20130918_Focivebet_rendeznek_Felcsuton

-----------------------------

Megsértődtek a kritikusok a kormányra – nem jelölnek senkit

A Színházi Kritikusok Céhe idén nem jelöl színházi szakembereket állami kitüntetésekre, mivel az elmúlt három évben az összes jelölésük eredménytelen volt. Szerintük a díjakat a politika központosította.

hvg.hu/elet.kultura/20130918_Megsertodtek_a_kritikusok_a_kormanyra__n
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Angyal!

ha valaki, én aztán nem szoktam magamba nyáladzani a álhumánus, meg képmutatós játékokban, ha kell beállok derékig a háromszázforintozásba, egykulcsosba, kurvára nem álszenteskedek...

de ez amit ezekkel a gyerekkel játszadozik a kormányzat, az az égre kiált és Jézus is elborzad amit lát.

erre nincs magyarázat, nincs mentség, nincs ellenérv, ez maga a vég...
Itt nem lehet jobb, bal, vörös és narancs avagy kék..

Eddig tartózkodtam a jobbik kapcsán, talán észrevetted, de ezentúl csak köpök egyet, lehet, ez ugyanúgy észrevétlen de azért tudasd az illetékessel.

Mert lehet, hogy az intézmény működtetési és finanszírozási mechanizmusa kesze-kusza, de kötelezzék őket az átláthatóságra és a felelősségteljesebb "könyvelésre, számvitelre"

És ne felejtsük azt se: kétszer ad aki gyorsan ad.
fidesz és jobbik:egy követ fújnak. rohadjanak meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

És már látom is, ahogyan a B-közép bemegy levetett cipővel a felcsúti stadionba, a ruhatárban leadja a szotyit, üveget, és a számára megszokott focinézési eszközöket, felveszi a méretre szabott jómodort és udvarias tapssal köszönti az ellenfelet.
@jaegtoer: Van amivel egyetértek a mondandódban és van amivel nem, te ez kijafaszt izgat errefelé igazán??? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "ő az ideológiai felbujtó, azok meg az erőszakos végrehajtók."

Ez is méretes hülyeség a részedről, mivel ez a köpködős akció simán hoz +1%-ot a táncos bohócnak. Ergo ez csak fletó malmára hajtotta a vizet. Ilyetén egyértelműen kijelenthető, hogy tőlem távol áll ennek az akciónak az ideológiai kidolgozása és a tettesek felbujtása.:)
@jaegtoer: ebben is, mint oly sok másban is, a tegnapi napban két ilyen esemény is volt, egyik a szavazás és mellé duma, a másik a bíróság előtt.
Ebből is látszik a születésük háttere, és 2006 tanulsága.
@nemecsek ernő áruló: Én már az eredeti sztoriban is sajnáltam Nemecseket, mivel igen szimpatikus karakter volt a számomra, ugyanúgy mint itt is. :)
OFF

Ez viszont jó lehetett a felvidéken. :)

Az ellenzék 23 órás felolvasást tartott, a kormánypárti képviselők csak néha néztek be az ülésterembe, Fico helyére egy bábut ültettek, amit a kormánypártiak néha kivittek, az ellenzékiek pedig mindig visszahoztak, hajnalban aztán össze is verekedtek a képviselők a szlovák parlamentben.

Az Új Szó összefoglalója szerint a rendkívüli ülés délután háromkor kezdődött. Ezt az ellenzék hívta össze, miután kiderült, hogy a Szlovák Gázművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról szóló kormányanyagot a J&T Investment Advisors pénzügyi csoport számítógépén írták.

index.hu/kulfold/2013/09/18/megint_bunyoztak_a_szlovak_parlamentben/

ON
@ftk:

Ez oké, de itt már arról van szó, hogy az is kussol, akinek SEMMI veszítenivalója nincs. Mi, elveszik még egyszer a trafikot? Elveszik még egyszer a rokkantsági segélyt? Ehh...
Az milyen szep mar. Vissza a foldturashoz?! Orbannak nem tunt fel, hogy azok az orszagok elmaradottak es szegenyek akik mezogazdasagra alapoznak?! A fejletlenseg fokmeroje hanyan dolgoznak absn a szektorban.... Mar megint felhuztam magam.
Fabi, ha még más nem aszon'ta, "futballcérárosat"
a cézár-t már régen "z" vel írjuk (persze magyar áttételben) és nem "r" -rel...mellécsaptál a lecsóban és a nem a kalbászt találtad el

ezek a rohadt szemét dzsobbikosok meddig tuggyák titkolni, hogy ők tul'képpen fidesz de nem teljesen narancs, hanem ők a forradalmi szárny na nem a szárny amivel repűlni lehet, hanem a fidesz balsó "szárnya" és arra vannak fizetve -lehet elég jól- hogy ők legyenek a "rosszfijjjug" ennyit megér párt is meg nem is hoztam szart meg fost is

na ez a magyar polityikai élet

brühüyyy

üdv a szesztestvéreknek ...ők tuggyák kikről vaqn szó...persze ha olvassák?
restauráció:

Az egyházi rádiókat nyomják, ahol elindulnak, mindenhol nyernek. Helyi rádiók címén világnézetileg elfogult, a helyiekhez semmiben sem kötődő vallásos tartalmat sugároznak. Kemény dolgokat állapított meg a Mérték médielemző műhely.

cink.hu/a-mediatanacs-szandekosan-atrajzolja-a-radios-piacot-1339857943
Rekord: ennyi magyar még nem dolgozott Ausztriában

2013. szeptember 18., szerda, 11:39
Szerző: hvg.hu

Történelmi rekordot ért el az Ausztriában dolgozó hivatalos magyar munkavállalók száma augusztusban. A legtöbben a feldolgozóiparban, a vendéglátásban és a kereskedelemben dolgoznak - írja a privatbankar.hu .

Az augusztusi adatok szerint 62 589 magyar állampolgár dolgozott hivatalosan Ausztriában, 254 fővel több mint egy hónappal korábban. A hónap során majdnem 41 ezer fővel kevesebb munkavállaló volt Ausztriában, mint egy hónappal korábban.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
a ködmönösök és a dzsobbi egymást kiegészítő szarcsimbókok a fidesz redves seggén...és akkor rángattyák őket elé amikor olyan baromságra van szükség amire ezeket fizetik...ha katlani kell akkor a szentfazekakat ha ordítozni kell és kicsit vagy nagyon verekedni akkor dzsobbik és a gárda még ezen felűl sok kibaszott adóforintyában van mindez a drágacirkusz nektek

brühüyyy
@rodeo36: Akkor ez olyasmi mint amikor a szadesz volt a maszop seggén szarcsimbók vagy fordítva??? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és egy ügyvéd fogja vezetni mint umpájer? és csaK CSALNI FOGNAK MEG DUMÁLNI BAROMSÁGOKAT ÉS A "ner"-BŐL idéznek labda nem lesz csak papírgalacsinok és F betű

ami nem gurul de nem is lesz más csak majd beordít: most gól van nekem, és akkor összevesznek és lesz ítélet és mindegyiket elviszi a TEK a börtönybe és ott lesz a pezsgős ozsonna

már látom amint orbán bő gatyában kiáll a középre és dumál a többiek meg jobbra balra ájúldoznak

nagy nemzetközi só lesz

brühüyyy
Huuu bloggerek itt a tuti lehetőség. :)

Utazni vágyó bloggereket keres a Wizz

A Wizz Air ma kihívást intézett a bloggerekhez, hogy próbálják ki magukat úti beszámoló íróként. A Wizz Kihívásban résztvevők bebizonyíthatják, hogy beutazni Európát nem kerül egy vagyonba.

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=15859
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130918_Lopok_kozott_szegenyember#rss

"Ma szabadult a börtönből Zuschlag János. Hat évet ült. 2007-ben, szocialista kormányzat alatt vonult börtönbe, 72 millió forintot kértek számon rajta, ebből 50 milliót visszafizetett. 22 millió forintos korrupcióért járt tehát hat év a maffiabaloldal kormányzása idején.
...Ma ötszázmilliárdos piacot lehet lenyúlni és szétosztani az új zuschlagoknak, de úgy, hogy amikor kiderül, hogy ez még a kétharmados buldózertörvénykezés keretein belül is bűncselekmény, akkor az ügyészség lógó nyelvvel rohan elsimítani. Úgy megy, mint egy hivatali visszaélés, úgy is hápog, mint egy hivatali visszaélés, mégsem az, hanem kacsa. Tudniillik fideszes nem kerülhet börtönbe akkor se, ha szinte maga jelentkezik oda."
Igen, így van ez...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ez azt is jelenti, hogy nem tudható mmi lesz 2014 március után? vagy pontosan azt, hogy már tudható?

brühüyyy

már za sincs ami volt, hogyha valaki el kezdte a dumát akkor utána akadt ngyon sok aki folytatta

minő kiherélt impotens gyáva férgek lettek a magyarok

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mert azoknak a szegeny szuloknek az is nagy teljesitmeny ha egy beteg gyerekkel vegig logisztikaljaljak a napot. Nekik nem ugyanaz elmenmi meg szervezni egy tuntit, mint az egeszseges gyerek szuleinek. Ezert nem demonstralnak. De ezt viktorek nagyon jol tudjak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ebben nincs a sok feketen hatar tuloldalan dolgozo honfitarsunk.... :-)
Egy gondolat bánt engömet....
Tegyük fel, hogy van egy MSZP-s gyilkosunk. Elítélendö és pfuj meg minden. Meg is kapja a büntetését, mindenki örül. Na, ezután kiderül, hogy van egy fideszes gyilkos is. Nem történik semmi.
Akkor öt azért nem kell elítélni, mert az MSZP-s is ölt?

Erre válaszoljaanak a szarosszájúak!!!
A "legszebb" az egészben már nem az, hogy hazudott a minisztérium, hanem az, hogy miért akar kvázi "öngyilkos" a Pető Intézet azzal, hogy eltolja magától a feléje nyújtott segítő kezeket?

arokkantisember.blog.hu/2013/09/18/el_a_kezekkel_a_petotol_minket_csak_a_kormany_menthet_meg

vagy kitört rajtuk valamiféle kollektív Stockholm-szindróma?
@rodeo36: Halli Rod! Ezt olvastad már??? :)

A nagy arc amcsi azt hisz, hogy egy másik hajóval beszél és utasítja, hogy térjen ki! Csak hogy nem hajó volt hanem a világítótorony!!! :D:D

www.liveleak.com/view?i=37b_1378633407#RTvviTw3BOg6lQjb.01
Szocialista partizánok a rezsiharc eredményeinek gyengítése okán luftballonba burkolt gázt osztogatnak ingyen (!!) a Józsefvárosi Mátyás és a Kispesten az Ott a Türk téren.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ezek már csak ilyenek, a Fox teve készített -persze mások is- riportot a jobboldali seggfejekkel azután, hogy bombázás nélkűl -és ráadásúl az oroszok nyomására és zseniális diplomáciájuk eredményeképpen- megoldódott a sziriai helyzet azt siralmazták, hogy ez egy katasztrófa mert nem lehetett megmutatni milyen hatalmas is az USA és mekkora bombái vannak

a mérdezésbe belehaltak száma piciny töredéke annak, akik az évek óta folyó forradalomba amit a CIA meg a NASA és a többiek pénzelte

persze arról nem volt egy szó sem, hogy amikor a Mekkéjn kiment szíriába -néhány órára!!!!!- akkor alkaloidások meg külföldi zsoldosok fogadták és azokról hitte azt, hogy ez már a forradalom...tiszta röhej

most már csak a dzsobbik dolgait kellene rendberaknod és máris szebb lenne a nappal levédiában

brühüyyy

engem a szadesz meg a maszop és a többiek nem érdekelnének és dzsobbik sem csak annyira véded a dzsobbikot mialatt mást sem tesz mint seggségeket nagyobb segg mint a mekkéjn pedig az nálam az amőba szintyén van

brühüyyy
Szegény, szegény Magyarország......
@rodeo36: Nem akarom én mindenáron védeni őket. Ha hülyeséget csinálnak azt is megmondom vagy kritizálom.

Ezek meg új fejlemények Szíria ügyben.

rt.com/news/russia-syria-un-politicized-992/

www.facebook.com/photo.php?v=211959352305746
nem az eszükről és a humanizmusokról híresek a vezetőink.
Érdekes volt ez a populista húzás Bajnai lelkipásztor úr PM-es nyájától. A Pető Intézet már tegnap este hivatalos közleményben határolódott el a politikai haszonszerzés céljából benyújtott PM-es javaslattól, állítólag nekik nem is kell pénz. Ezt csak azért tartottam fontosnak leírni, mert itt sokan már az ereiket kívánják vagdosni végső elkeseredésükben. Aki ehhez a fidesz vs. bajnai bokszmeccshez szavazatával még asszisztál is, az meg egy balfasz! (ergo Jobbik)
@rodeo36:

+++
Nyilvánvalóan egy alom,nincs ezen mit titkolniuk
...a fidess és a Kossuth "téri-hugyosokk" egy és ugyanaz...
@kameszka01: Ezek az "apró" részletek senkit sem érdekelnek, főleg ha már beindult a média henger is az ügyben :) Amúgy az ergóék pont tartózkodtak, de hát már az is megbocsájthatatlan bűn.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Igen, gyakorlatilag arra utaltam, hogy nem asszisztáltak ehhez a bohózathoz.
Egyébként az intézetet önzetlenül támogathatják a polgárok!
Bankszámlaszáma: 10300002-20384669-00003285
@kameszka01: kérem pontosabban elolvasni a nyilatkozatot.
@kameszka01: Mocsok polgárok vagyunk mi. A focit támogatjuk önzetlenül, ráadásul nem csak az adónk 1%-val, hanem lassan az egésszel! Mentségünkre legyen mondva, nem csak önzetlenül, de közakarattal eldöntve is tesszük ezt! (2/3 = mindenki)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a szöveg kurvajó a buta felfuvalkodott hatalmas armada kapitánya megtámadta a

volt egy mondás: a legyek elfoglalták a légypapírt

na ez is olyan

ha nem tudnak bombázni meg szétlőni valamit akkor bizonyosan veszítenek és ha nem dobják le a két atombombát még ma is harcolnának a japánokkal dzsungelharcban (mint vietnam-ben)

brühüyyy

a világ szégyene
most meg a 12 halott a Navy központban a Fehér háztól egy köpésre ahol besétált az ürge három hatalmas gépfegyverrel és szétlőtt mindent amíg a rendőr oda nem ért és őt is szétlőtték...

a portásnak nem tünt föl, hogy egy információ technikus három gépfegycóverrel akar bemenni a tengerészeti központba?

brühüyyy

és naponta van ilyen szar és nem akarják feladni a fegyvervásárlást mert csak

ha nem tudnak egy kicsit bombázni akkor nem is boldogok...most szíriában van a nagy leégés akkora mint egy ház...a pofájukról esik szakadozik a bőr lefelé

brühüyyy

nagyon vártam már egy ilyet

és a hadi lobby meg olyan dühös, hogy ihaj

nem lehet tankokat eladni meg anyahajót és bombákat

most már a lakosságnak árúlják mert másnak nem kell

brühüyyy
A poszthoz
Elfogadhatatlanok alapvetően számomra a nem szavazatok mellett felhozott érvek/indokok. Tavaky 2,2 mrd volt a költségvetésből biztosított összeg az intézetnek, az idei évre ez 1,5mrd-re csökkent, ezt nyilatkozta tegnap kórozs az atv-n. Ez nem tudom kevés-e vagy sok, hisz nem látható mire, hány főre kell ezt lebontani. Tudna nekem valaki erről felvilágosítást adni?
Akkor a magam részéröl megnyugodnék, nem esek abba a hibába, hogy bárki is a fejemre olvashassa bármikor "az nem lehet egy hivatkozási alap, hogy a máshova elszórt pénzhez képest (stadionok) ez csak apró pénz, hisz pazarló gazdálkodást tovább finanszírozni nem helyes" érvet egy vitában.
Ha csak érzelmi alapon reagálok, akkor természetesen EL A KEZEKKEL A PETŐ INTÉZETTŐL! tábor mellé csatlakozom. Csak nem szeretném, ha bárki kihasználná az érzelmeimet.
@christvhu:
Teljesen egyet lehet érteni a fentebb írt mondataival, annak ellenére mondom ezt, hogy nagy focirajongó vagyok. Egyébként legutolsó blogbejegyzésemben le is írtam a véleményemet ezzel kapcsolatban. Valóban igaz, hogy az ország morális válságban (is) van és szociológiai szempontból pozitív impulzust adhat a hétvégi családi meccsnézés egy kulturált stadionban, ám egyelőre ezeket az új létesítményeket sajnos kampányeszközként használják. Legalább egy megvalósítási tanulmányt szívesen elolvasnék.
A jelentős támogatást a legnagyobb parlamenti frakció már régen megszavazta, de hiba csúszott a végrehajtás folyamatába.
A legtöbb cég - önkéntes kijelölés alapján - a labdarúgást választotta, míg a Pető Intézetről a Nemzeti Légvárépítő és Délibábgyártó Művek Zrt. gondoskodott volna. Csakhogy az utóbbiról kiderült, hogy - a kormányzati elvárásokkal összhangban - nonprofit formában tevékenykedik, így segítségül nem áll/t/ módjában pénzt felajánlani.
Sajnálatukat és együttérzésüket tartalmazó soraikat - a szolgálati út betartásával - az illetékeseknek megküldték.
@rodeo36: Hát megint elég sok mindenben igazad van. :) Ez is pici hab a tortán, ha még nem láttad.

www.facebook.com/photo.php?v=211959352305746

Eddig ugye obamaki azt nyilatkozta, hogy semmiképp sem céljuk Assad megdöntése. Ma meg már arról beszél, hogy le kell mondania a szír elnöknek.:)
Nekem eddig úgy rémlett, hogy a demokrácia zászlóshajójában, valami népszavazásnak nevezett izét szoktak használni a vezetők eltávolítására vagy helybenhagyására.
A fentiek alapján ismét azzal az esettyel állunk szembe, hogy a demokrácia az amit a legegyenlőbb az egyenlők közöt kinyilatkoztat. Tehát hagyjuk az urnákat, most a nagyok ugatnak. A szavazók meg célpontok egy számítógépes játékban, hogy Harry herceget idézzem szabadon. :D
@rodeo36: Ne légy kötekedő inkább fókuszálj az utolsó mondatra. :)

"Ha optimistán nézzük az egészet, elmondhatjuk: lesz idejük felkészülni a 2014-es nyári szezonra."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:) rendben, nem voltak felkészülve, lépjünk túl ezen... és az offshore elleni küzdelem, melyet elutasítottak a bizottságban schiffer szerint... ott sem tudták mit szavaznak meg... Gábriel, kezd úgy kinézni a helyzet, hogy a) hülyéket juttattál a parlamentbe a szavazatoddal; b) a hangoztatott elveik és gyakorlatban megmutatkozó cselekedeteik közt feszülő ellentét miatt csúnyán becsaptak téged; a c) lehetőség, hogy tudod a b) az igaz és nem elvi/eszmei meggyőződésből, hanem profitorientált jövedelem szerzés motivál a kommentelésben... ami nekem nagy csalódást okozna...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
én már mondtam -nemcsak neked- hogy minden amerikai elnök egy majomparádé, amelyet (nem aki) rángatnak, nem véletlen, hogy ez is, mint az összes többi ronggyá öregedett 4 év alatt és mire a 8 év lejár egy aggastyán lesz...el nem vállalnám a világ összes pénzéért...bohócot a Cirque de Soleil is jobban fizet pedig az is egy rohadt kizsákmányoló

a többi ebből adódik

az országot nem ezek irányíttyák a kongresszus meg a szenátus azok a többi gumimacik -igaz bőven fizetve a nyomorhoz képest

tegnapi nyilatkozat onnan: az életszínvonal már olyanná sűllyedt az utóbbi 15 évben hogy éppen ideje lesz valamit tenni mert az emberek nem mennek dolgozni inkább munkanélküli meg magánzó mint 3 állásban beledögöljön semmiért

ugyanaz ami kicsiben levédiában is folyik

nincs má
s forrás a meggazdagodáshoz, mint a másiktól a gyengébbtől vagy hülyétől elvenni kényszerrel

brühüyyy
Eközben :(

Köszönjük Viktor, hogy senki sem hagytok az út szélén, hanem még bele is lökitek!

93 éves nénit próbáltak kilakoltatni Budapesten

hvg.hu/itthon/20130918_idos_not_probalnak_kilakoltatni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mindent ami szar a kapitalizmusban azt bevezették és ami jó azt szocializálták önmaguknak

a kurvaannyukat

brühüyyy
@sírbateszezazegész: Más kommentemre válaszolsz, de most nem fogom azt mondani, hogy mi köze a Sólyomnak a jobbikhoz.:)

Szóval akkor pontokban.

a./ Biztos, hogy vannak köztük hülyék is de ismerek olyanokat, akik szerencsére normálisak és eddig azt léáttam tőlük, hogy jót akarnak az országnak.

b./Ha az előző 23 évben a magyar embereket csak annyira csapták volna be mint mondjuk a jobbik a választóit, elég jól állna a szénánk. :)

c./ Éhen is halnánk ha a jövedelmem a kommentelésből származna. Sokkal inkább tekintem szórakoztató és sokszor tanulságos időtöltésnek a saját épülésemre. :)
@rodeo36: Eközben gondolom már te is tűkön ülve várod a nagy bejelentéseket. :)

A pénzvilág és a világ legbefolyásosabb kormányfői is mind Ben Bernanke, az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Fed elnökének szerdai szavait várják. A magyar idő szerint esti sajtótájékoztatón döntés születhet az amerikai jegybank monetáris élénkítésének visszafogásáról. A pénznyomda visszafogása a világ összes gazdaságára komoly hatással bír, Magyarországon ugyanakkor a belső folyamatok is sokat nyomnak a latban.

hvg.hu/gazdasag/20130918_Mar_reg_nem_figyeltek_ennyire_egy_ember_s
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

másik bohóc

brühüyyy

csodásan ápolt elegáns szakálla van és az öltönyei sem rosszak, jobban néz ki mint a oba makákó
„Az, hogy Magyarországon is csökken az áram ára, elsősorban az importon keresztül az országba érkező, a rendkívül olcsó szén miatt alacsonyabb költségek mellett termelő szénerőműveknek, a szén-dioxid-kvóták igen alacsony árának, valamint az Európában, elsősorban Németországban, termelt rengeteg megújuló energiának köszönhető”

„A szén árában irányadó rotterdami energiatőzsdén az árak az elmúlt években folyamatosan estek. A korábbi 120 dolláros tonnánkénti ár mostanra már 80 dollár környékére csökkent”.

privatbankar.hu/kkv/a-vallakozasok-lealkudhatjak-az-aram-arat-261402
@Dr. jenőke (jenőke):
Még a rezsicsökkentés sem bír vele

Egy-egy szeles, napsütéses napon ez a megújuló árammennyiség akkora is lehet, hogy teljes egészben fedezni tudja a napközbeni megemelkedett igényeket, illetve a tipikusan alacsony keresleti időszakokban a tőzsdén akár negatív árak is kialakulhatnak, azaz a kereskedő cég fizet azért, hogy valaki végre átvegye tőle a villamos energiát. Ez másfél-két évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna – mutatnak rá.
ez a pető intézet a "Nemzeti Tajgetossz, gyerekmegmentési program" első kiemeltye ! a kormány megvédi az intézményt !
Abban a harrachnak és a többi fideszkdnpsnek igaza van, hogy a focistadionokban sportolni fognak és nem csak a 22 +csere játékosok! De nem ám! Ők gondolnak a ketrecharcosokra is! ;)
A baloldal szociális ügyekkel foglalkozó szakpolitikus a mai poszt témájához igazodó megállapításai világossá teszik a Pető intézet támogatásának részleges megvonását.
Az Alkotmány vonatkozó passzusai szerint a szülő gondoskodni köteles gyermeke ellátásáról, a gyermek kötelessége a szülők ellátása. Röviden.
A fenti alkotmányos kötelezettségek rögzítése azt a szándékot rögzíti, mely szerint a kormány
az eddigi gyakorlat szerinti gyermekek és idősek ellátási kötelmeiből kivonul.
A Pető Intézet gyermekei viszont különleges szakmai ellátást igényelnek, ez az ellátás csakis állami segítséggel valósítható meg.
Az ehhez a helyzethez való kormányzati hozzáállás nem csupán antihumánus, hanem kimondottan kegyetlen.
Azért qrva kínos lenne,ha a sérült gyerekek csapata,leverné a zakadémiai elitet.Naná,hogy inkább pusztuljanak!
Fölvetődik a kérdés: rendjén van-e, ha a Nemzeti Színházat olyan ember vezeti, aki ahhoz is hülye, hogy fölfogja: mi az, hogy állam és egyház elválasztása… Hogy nem lehet a szó valós értelmében nemzeti, amit a társadalom egy része által igényelt (?!) módon megjelölnek, kisajátítanak: meglocsolják, mint a kutyák meg a macskák azt, amit magukénak akarnak tudni.
gepnarancs.hu/2013/09/felszenteltek-a-nemzetit/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem válaszoltam más kommentedre... jeleztem az ehhez a poszthoz írt facebook utalásodra, nem tetszik, de van ilyen... és emlékeztettelek arra, nem reagáltál érdemben a schiffer-felvetésre még... természetesen ilyen irányú kötelezettséged nincs:)... jeleztem a c) pontot "személyes veszteségként" élném meg... viszont megint próbálsz kibújni a válasz alól schifferrel kapcsolatban:)... a sólyomról meg van a személyes véleményem, egyszer már leírtam címszavakban Knósszosznak, ismét nem térnék ki rá... engedelmeddel:)
"A mostani hitelvételi kérelem még nem jelenti azt, hogy Magyarország fel is veszi ezt az összeget, de egy újabb lépést jelent a külföldi tőkepiacra lépés felé."

Na persze. Pont ugy ismerjuk oket...

"Engedélyt kértünk az amerikai hatóságoktól, hogy ötmilliárd dollár értékben bocsáthassunk ki dollárkötvényt."

index.hu/gazdasag/2013/09/18/dollarban_adosodunk_tovabb/

Amugy meg most nyert ertelmet, hogy Viktor NEM ELULDOZI a magyar munkavallalokat kishazankbol, hanem PORTYAZUNK!!!:

"Az adatokat javítja a külföldön munkát vállalók száma is – Orbán szerint egyáltalán nem gond, ha a munkaerő mobilis, régiós összehasonlításban még mindig alacsony a külföldi munkavállalók aránya.Ráadásul a külföldi munkavállalók hazautalt jövedelmei növekednek, ettől a magyar háztartások jövedelme is bővül."

Hogy lesz itt 2 százalékos növekedés? A külföldön dolgozók is segítenek
privatbankar.hu/makro/hogy-lesz-itt-2-szazalekos-novekedes-a-kulfoldon-dolgozok-is-segitenek-261392
Nem lehet, hogy az a baj, hogy narancsosoknak a Pető név hallatán az Iván jut eszükbe?
@sírbateszezazegész: Nem bújok ki a Schiffer ügy alól, csak nem ismerem a pontos részleteket. A többire remélem mind válaszoltam és nem lesz hiányérzeted. :)
@simple observer 1.0:
a külföldön dolgozók is hülyék? ki kell vinni az egész pereputtyot, eladni -ha van mit- és nem tartani fenn semmit, ha vissza akar térni bármikor megteheti születése jogán nem vehetik el tőle ebbeli jogát és akkor nem támogattya a zorsós cigányt és bandáját a sok tolvaj kurva annyát

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
gyerekek a schifferke nem lehet téma az egy a senkiháziak közűl már többször bebizonyította

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: más kérdés nem volt... engem ez viszont jobban izgatna jobbikosként, mint az amerikaiakra fókuszálás, de te velem szemben széleslátókörű, a prioritásokat a helyén kezelő profi kommentelő vagy:)..
"a három fideszes honatya, akik a frakciójukkal ellentétben támogatták Szabó indítványát, kedden jelezték: tévedésből nyomtak rossz gombot."

ezeknek a csimpánzoknak egy feladatuk van a parlamentben, hogy megnyomják a három gomb közül azt amit a főnök mondott.

de néha ezt is elrontják.
@simple observer 1.0:
ennek egyetlen fedezete a még megmaradt valutatartalék, még jó, hogy a Gyurcsány nem baszta el a 36000 milliárd HUF-nak megfelelő valuta tartalékot most be is szarnának

brühüyyy
@simple observer 1.0:

"__".Ráadásul a külföldi munkavállalók hazautalt jövedelmei növekednek, ettől a magyar háztartások jövedelme is bővül."__"

kac kac... gondolom Te is, vagy egyenesen nyerítesz?! :DD
@rodeo36: szia:) ezen az alapon kevesen lehetnének a téma megtestesítői... én Gábrieltől az ebben a videóban elhangzóakra kértem iránymutatást a jobbik magatartására vonatkozóan... www.atv.hu/videok/video-20130916-sc mert a jobbik eddig mást képviselt a széles nyilvánosság előtt...
@jaegtoer: ezen mit kell nevetni?... egy jó csomó ország esetében ez nem elhanyagolható tétel... igaz azok majd mind más kontinensen helyezkednek el, de ha az univerzum szempontjából nézzük, akkor ez egy planétának számít...
@kameszka01:

"szociológiai szempontból pozitív impulzust adhat a hétvégi családi meccsnézés egy kulturált stadionban."

Fúúú ettől a családi meccsnézés sztoritól már rosszul vagyok. Családilag nem azé nem járunk meccsre mert kopott a stadion, hanem azé mert szar a foci!!!
A foci biznic. A biznic befektet, pénzt csinál, befektet, mégtöbb pénzt csinál....satöbbi.
A foci a zemberek 95%-át kurvára nem érdekli.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Alakul a fiú, lassan felnő Orbánhoz.Ez már súrolja alulról az egymillió új munkahely ígéretet.Drukkoljunk neki együtt, már nem sok kell neki, még egy kis demagógiával ezt megfűszerezi és pariban lesznek...
@elwood:

A csimpánzok nevében:

www.youtube.com/watch?v=8RFX5TV2duo

Csimpánzokat a parlamentbe!!
@jaegtoer: ezt hallgasd meg: ugye tegnap volt a tengerészeti lövöldözés...most mondja egy lélekbúvár, hogy közben kiderűlt, az ürge teljesen dilis, de felhívta a rendőrséget és másokat is, hogy segítsenek mert hangokat hall és a microwave sütő beszél hozzá...senki nem tett semmit most meg csodálkoznak?

brühüyyy

ott sincs zárt intézet...van scientologia?
@sírbateszezazegész:
ne haraguggy de számomra a dzsobbik egy ürülék, még nem döntöttem el melyik patás állaté

brühüyyy

kanadaihirlap.com/2013/02/23/kinek-hazudsz-meg-viktor/

van ebben a hsz-ek között egy video...hát? és a többi
@rodeo36:

"a külföldön dolgozók is hülyék?"

Van ebben is valami, de sokan valoban kuldenek haza penzt a csaladnak, hiszen nem mindenki megy ferj-feleseg (+gyerek(ek))...

A valsag elott Romania volt az egyik pelda orszag, mely hatalmas osszegeket szerzett ilyen hazautalasokbol. Most nem keresek utanna, de 2-2.5 millio fo remlik akkori cikkekbol. A mi allapotok meg nem tul reszletesen:
www.profession.hu/cikk_kulfoldi_munka/20130716/ennyi-penzt-kuldenek-haza-a-kulfoldon-dolgozo-magyarok/2995

Nagyon meglepne, ha ez csak amolyan tapogatozas lenne, es nem is koltenek el szinte azonnal az osszeget.
A koltsegvetes mar annyira szarul all, hogy a hianycelt meg feljebb is viszik, kozben igergetnek, es szorjak a penzt...
Szoval az az 5 milliard dollar megtalalna a helyet.

Nem tudja valaki az E.ON gazugyletet kifizettuk mar?
Megmondta már ezen kormányzati csürhe trágyaszájú szószólója, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Na, kérem, ezen gyermekeknek a bájos kedvességén és szépségén, betegségén és gyógyulni akarásán kívül aligha van sok mindene, a szüleikről nem is beszélve.
Aki beteg gyermeket nevel, nem ér rá tüntetni. Még az sem, aki egészséges lurkókra költi az idejét és pénzét.
Vagyis ez a a réteg - értsd: családok - nem sokat rúg a labdába, a választásokon sem, leírhatók a gondjaikkal és bajaikkal együtt, és ez még minden eddigi hatalamon lévő politikai kör bebizponyította a kormányzati ciklusában.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tisztelt Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu!

Már olvastam az általad felkínál oldalt.
Szerény véleményem szerint, hogy ne tűnjék fel rossz színben, az illetékes kiadta a közleményt.
Lelke rajta.
Arra viszont még nem találtam a neten cáfolatot (hivatalos helyről), hogy a tavalyihoz képest jelentősen megvágott állami támogatást irányoztak elő a kormányzati szervek.
Na, erről dobj egy linket!

Köszönettel fáradozásodért maradok
tisztelettel:
anonymand
@jaegtoer:

"kac kac... gondolom Te is, vagy egyenesen nyerítesz?! :DD "

Nos nyeriteni azert nem, de a helyzetkomikumon jot kacagtam.

Emlekszem, amikor Gyurcsany javaslatat, hogy a fiatalok menjenek kulfoldre es szerezzenek tapasztalatokat (es persze nyilvan penzt is) azonnal kiforgattak. De meg hogy!
Legyunk oszintek! Nyilvan Gyurcsanynal is szempont volt, hogy az AKKOR a regio legkevesbbe mobilis nepessegebol minel tobb embert tudjon megmozgatni, aminek nyilvan szamara is lett volna hozadeka, akarcsak Orbannak most: munkanelkuli statiszika, erintett csaladok anyagi helyzete, kulfoldon megtermelt osszegek hazai gazdasagba forgatasa...

Most pedig, amikor Orban orszagdulasa okan rengetegen tantorognak ki az ohazabol (remelhetoleg nem orokre), akkor ok maris azt latjak, hogy ennek milyen POZITIVUMAI vannak.

Ha nem allna elottunk az elmultharomev ;) , es azt megelozo 15, akkor most nagyon meg lennek lepve. De igy?...
nepszava.com/2013/09/velemeny/para-kovacs-imre-halalos-bunok-es-banan.html
„(Imádkozzunk, és tegyünk azért, hogy megmaradjon a jelenlegi kormányzat! Segíts magadon, az Isten is megsegít!)
Még szerencse, hogy minden magyar boldogul, aki akar.
Magyar az, aki nem szegény, nem beteg, nem munkanélküli, nem szavaz ellenzéki pártokra, viszont kopogtatócédulát gyűjt a Fidesznek, aláírásokat a rezsicsökkentés mellett, kölcsön adja a lakását helyi rendezvényekre, adózott jövedelméből apróbb felajánlásokat tesz. Magyar az, aki nem állít konkurenciát a Fidesz-közeli cégeknek, nem kérdezősködik, nem pofázik vissza.
Ezek után képzeljék csak el, hogy kire illik a jó magyar definíció…
A Pető Intézetben ilyeténképpen nem magyarokat oktatnak, segítenek, fejlesztenek, mert onnan egyetlen kopogtatócédulát sem kapott még a párt, a rezsicsökkentést támogató ívek is kitöltetlenül kerültek vissza az irodába, egyáltalán mi folyik ott?! Elvtársak, hát ott sérült gyermekek vannak!”
@anonymand:
hagyd ezt:
nepszava.com/2013/09/velemeny/para-kovacs-imre-halalos-bunok-es-banan.html

itt az eszme:

János, Jelentések könyve, 3. lépcsőház, 2. emelet: …és látá Jézus a szocialisták, valamint utódpártjaik undorlatosságát, és mondá, hogy ne szavazzatok reájuk, mert akár Bajnai, akár Schmuck Andor képében jelentkeznek, egyaránt büdösséget hoznak. Nem beszélve Schmitt Pál kötcseiekhez írott leveléről, melyben külön kitér a nemzeti dohányboltokra és a rezsicsökkentésre, és látá, hogy ez jó.

brühüyyy

és leve vala boldogcság
LUKRA FUTOTT A BALLIBERÁLIS ÁRMÁNYKODÁS!!!

www.facebook.com/photo.php?fbid=636381053050350&set=a.184329038255556.40868.184272521594541&type=1&theater

AKIT ÉRDEKEL AZ ORSZÁG SORSA OSSZA A KÉPET!!!

NEM ENGEDJÜK HOGY SZABOTIMIKE HAZUGSÁGA ELTERJEDJEN!!!
és Pont attól a pető intézettől melynek csodájára járnak keletről is meg nyugatról is.
@rodeo36: meg fogom nézni a videót, 45 perc most picit soknak tűnik... nem arról szólt a kérdésem, mi a jobbik álláspontja, hanem arról, miért állt a fidesz mellé a jobbik az alkotmányügyi bizottságban, mikor együttesen leszavazták az lmp javaslatának már a tárgyalását is, amely arról szólt, ne lehessen offshore hátterű céget uniós pénzekhez engedni... hisz eddig mindig az offshore_lovagok és a korrupció ellen voltak...
@simple observer 1.0:

"Nem tudja valaki az E.ON gazugyletet kifizettuk mar? "

nol.hu/gazdasag/a_bankok_szine-java_kell_az_e_on-vetelhez

"A bankok színe-java kell az E.ON-vételhez
Az OTP Bank, UniCredit Bank, Raiffeisen Bank, Volksbank, K&H Bank és MKB Bank alkotta konzorciummal 84 milliárd forint összegű klubhitelt, az ING Bankkal 66,7 millió eurós - mintegy 20 milliárd forintos - hitelszerződést ír alá az MVM - közölte az állami energiatársaság. Így minden akadály elhárult az elől, hogy szeptember 30-án megvegyék az E.ON két gázcégét."

az csak én jegyzem meg hogy összesen 260 mrd Ft kell az ügylethez, amihez a bankokon kívül az állam 71 mrd-dal járul hozzá.

még mintha hiányozna néhány milliárd...

De már a nyakukba szakadt a FŐGÁZ is, az 50%-os tulajdonrésszel biró RWE két héttel ezelőtt odalökte Viktornak, vedd meg, ha annyira köll... de zsé nincs, minden csak hitelből

az majd szép lesz amikor a két fasz (tarlós&orbán) áll egymás mellett, oszt tanakodnak, mégiscsak kéne emelni a gázárat, vagy adjuk el az oroszoknak?
@rodeo36: Melyik videóra gondoltál?? :)
@rodeo36: Bocs, hogy OFF de ha már mostanában erről az oldalról linkelsz, erről hallottál valamit??

"Ezzel szemben British Columbiában óriási port vert fel az a hír, miszerint egy helyi bányászati vállalkozás 201 kínai dolgozót hozott be az országba úgy, hogy kötelezővé tette a mandarin nyelvet, és ezzel kizárta a legtöbb kanadai pályázót. Két szakszervezet bírósági úton támadta meg a cég döntését, de a bíró végül törvényesnek ítélte a cég eljárását."

kanadaihirlap.com/2013/07/23/kulfoldi-munkavallalok-aramlanak-be-kanadaba-mikozben-14-szazalekon-a-munkanelkuliseg/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ahol a dzsobbikos gárdisták hőzöngenek, hogy nem engedték be a jelmezeiket...de van más is

brühüyyy
nos, akinek a legjobban az utcan kene lenni az az osszes 2010- es csalodott fidesz szavazo, mert oket nagyon atbasztak! ahogy olvasom a blogot van itt is belole eleg sok! kezdetben haragudtam rajuk, de bizom benne, hogy jova teszik, egy jo x-l! nem hiszek a tamogatasok szamaiban! abban hiszek amit a fidesz egyik embere hozott nyilvanossagra, hogy vissza kuldte 800 valahany ezer ember az elso kerdoivuket! menesztettek is az embert! csak nem azert mert nem tudtak mar 2,5 milliot hazudni?? ha en hit hu fidesz szavazo lennek, biztos vissza kuldtem volna!! van nekik nem egesz 1 millio szavazojuk! a tobbit hazudjak!
Olyan helyen is probléma van ahol nem ennyire nyilvánvaló. Együttérzek a hátrányos helyzetűekkel, de nemcsak a Pető szorulna kiegészítésre, annak ellenére, hogy az ő szenvedésük meghatóbb.

Az egyetememen, ami egyébként Mo. egyik legjobbjának számít, ilyen gondok vannak:
-kulcsfontosságú tárgyak tanárai és teljes tanszékek(!) hiányoznak
-nem indulnak fontos tárgyak pénzhiány miatt
-elengedhetetlen szoftverekre megszűnt az előfizetés
Ezeket még meg tudom oldani önszorgalomból és kerülő úton szerzett szoftverrel, de a legfájóbb:
-megszűnt a legtöbb tudományos folyóiratra való előfizetés. laikusoknak: ezek nélkül képtelenség a kutatás és megszerezni sem lehet azt a tudást máshogy. egy(!) cikk elolvasása több ezer forint egyébként magánszemélynek és egy tudományos publikációhoz sokat el kell olvasni/feldolgozni.

Amiket felsoroltam, azt jelentik, hogy az egyetem képtelenné vált a feladatának ellátására: az oktatás hiányos, a kutatás ellehetetlenül. Ez mind kizárólagosan szakmai szempont.

A fűtés hiányáról és egyéb nem-szakmai dolgokról még nem is beszéltem.

A következmények elég súlyosak lesznek már középtávon, amikor a felsőoktatásból alkalmatlanabb emberek kerülnek ki a munkaerőpiacra.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: beestel? vinnyogsz egy kicsit? szerinted ezt a blogot hulyek olvassak?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olvastam, az a helyzet, hogy azokra a bányászati "pozíciókra" senki kanadai nem jelentkezik, a pénz kevés és a biztonság nulla...erre van egy sorozat másik cikk, amiben elmagyarázzák, hogy bányák tömkelegét hagyják félig kiaknázva mert felszíni fejtést csinálnak és senki sem állittya helyre az eredeti állapotot (copy USA) van egy pár ilyen vállalkozó, olyan helyekre mennek "vadászni" ahol egyáltalán nincs más munka és ott kibontyák majd otthaggyák az energiahordozók árát leverik mégis kibaszott drága az elektromosság ami nagyrészt vizierőművel és nukleárissal készűl 14 cent kilowattóránként de van ahol ennél sokkal drágább

azaz közel 4000 HUF / kilówattóra...és akkor a hálózat ami néha szétesik magától vagy nagyobb esőben beázik egy egész város főtrafója és 3 napig nincs áram miatta...mert erre nem költenek de beszedik keményen az árát, akkor csinálnak valamit ha valami abbahagyja a működést (ismerős)

brühüyyy

a gáz szinte ingyen lenne de nem építenek mert van más és semmi szél vagy naperő meret az konkurencia a rablóknak
@rodeo36:
naelbasztam kimaradt a tizedesvessző: 40,00 HUF

brühüyyy
@Turn R: 2014-ben okosabbak leszünk. Egy biztos én azokra nem fogok szavazni, akik az elmúlthuszonháromban már "bizonyítottak".
"a gáz szinte ingyen lenne de nem építenek mert van más és semmi szél vagy naperő meret az konkurencia a rablóknak"
@rodeo36:
A gázt gyurcsány eladta a kanadaiaknak, a szélerőművek objektive sokkal drágábban termelnek energiát, mint bármely hagyományos, a naperőművek szintén drágák.
Ne tévesszen meg, hogy szél ingyen fúj a napocska ingyen sűt. A technológia, az építés költsége és a technika ára fajlagosan sokkal drágább, mint egy erőművi kw.
@jaegtoer:
a gáz ára nem stabil a világpiacon

www.bloomberg.com/energy/

a trendeket is érdemes

ezek hazudnak önmaguknak is vagy tényleg ilyen szarházi seggfejek?

brühüyyy

Commodity Units Price Change % Change Contract Time(ET)
Crude Oil (WTI) USD/bbl. 105.77 +0.35 +0.33% Oct 13 10:06:12
Crude Oil (Brent) USD/bbl. 108.02 -0.17 -0.16% Nov 13 10:05:49
TOCOM Crude Oil JPY/kl 63,080.00 -270.00 -0.43% Feb 14 10:03:47

NYMEX Natural Gas USD/MMBtu 3.69 -0.06 -1.55% Oct 13 10:06:06
figyeled?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem foglalkozom bulvárral

ez treffa

brühüyyy

és ha igaz akkor sem olvasom
@Turn R:

Turn R 0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.08.13. óta tag.
Turn R ezekben a blogokban publikált:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: veled akkor jarunk jol, ha rontott szavazatot adsz le! a jobbik nem alternativa!
@rodeo36: Fordul a kocka??? :)

Russia to provide UNSC with data for chemical weapons' use by Syrian rebels

rt.com/news/russia-syria-evidence-chemical-023/
@Turn R: Figyi! Nem kell ide sem az MSZP, sem a FIDESZ pártpropaganda-gépezete. Van itt az alanyok közül jó 70-90 százalék, aki ki tudja fejteni a véleményét a jelen rendszerről. Nincs szükség megvilágosodásra, főleg nem a "bukott baloldal"-tól. Már bocsi.
@jogalany:
kinek adta el? kanada gáz és olaj exportőr nagyban!!!

most tettem be a Bloomberg-et erről

a beruházás megtérűl és utána sokkaql alacsonyabb ezenkívűl az olaj és a szén meg a földgáz véges mennyiség, a víz is drága lenne mégis csináljuk

szóval revieáld azt amit gondolsz mert nagy tévedésben vagy

nem véletlen hogy megy a harc a kínai napelem gyártók árai ellen máshol mert akkora piaca van

brühüyyy
honnan tájékozócc? valami fidesz forrás vagy a zesőcsatorna?
@CSENDES: udv! nem tudom mit vettel ki a kommentjeimbol! be koszontem 1 honapja mert szimpatikus volt a blog! toled nem vartam leltart!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
számomra ez lezárt téma, nem láttad amit a helyi teve mutatott milyen mértékben elszőlták magukat az amerikai szenátorok a fegyverlobby képviselői nekik kellett ez a háború nincs fegybóvereladás pang az üzlet a többi rablómese

ne kűggy ilyet...brühüyyy
@Turn R: :D troll özönnél működnek a zsigeri reflexek :D
@jogalany:

még valami, hogyan szállíttyák a gázt kanadába cső nincs, nem is lehet, tartály kurva drága és veszélyessége miatt nincs az a hajó amely felveszi és nincs gázszállító hajó és nincs kikötő ahol le lehet fejteni és tovább vinni...szóval ez egy seggség

brühüyyy

más mese?
ennyi:

Átverték a 100 forintért rezsialáírásokért házaló önkénteseket

Más településeken is fizethetett a Fidesz a rezsicsökkentést támogató aláírások gyűjtéséért az önkénteseknek, derül ki egy újabb, a hvg.hu birtokába jutott hangfelvételből. Ráadásul a kormánypárt agyonkommunikált intézkedését támogató aláírásokért - darabonként 100 forintért - házaló tizenéveseket itt még át is verték a szervezők. A Fidesz kitart amellett, hogy központilag nem fizetnek a szignókért, de – az újabb felvételről értesülve – már többes számban védi az önkénteseket pénzelő embereiket.

hvg.hu/itthon/20130918_rezsialairasok
@Turn R: "van nekik nem egesz 1 millio szavazojuk! a tobbit hazudjak!"

tökéletesen egyetértek... kb 600-800 ezer lehet...
azok se fides esek...
hanem babonás vén özvegy nyugger vidékiek...
akik a papra halgatnak... mint a birkák:))))

viccc.... ez a nyugger csürhe a fides puccs támasza...
2010 a babonás vikéki özvegy nyuggerlányok forradalma volt...
@rodeo36: látom ma pörögsz rendesen, pörgetted Gabrielt is, egyenesen élvezte ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: benned biztam foxnyuz! sajnalom, vissza terjek 1000 kommentnel?
@InversioN: és ez ki a f@szt érdekel ?

én is jártam egyetemre... a kutyakaját onnan hortam amikor biztonsági őr voltam...

ott lebzsel a sok fiatal és bulizik... a köszpénzen...
meg kel szüntetni ! a kóborgó lézengő romkocsmás bölcsis szakokat !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: látom rászoktál az rt-re... asszad meg letétbe helyezte a bizonyítékot rjabkovnál... miért kellett ezzel eddig várni?
@gipsz.jakab: ezt most te sem gondolod komolyan...
@Turn R: oszt miért nem vártál tőlem leltárt, elemeztél előtte? Úgy vélted nem vagyok egy veszélyes hozzászóló? Nos ez az elemzésed megáll. Mégis azt kérdezem, hogy miért kellett vegytisztán elemezned az MSZP nevében, miért nem vagyok veszélyes. Mert az itt hozzászólók véleményét nem tükrözöm 100 %-ban?
@gipsz.jakab: 2014-ben kiderul minden! lessz it szotyi,korhinta slag minden!
@Turn R: By the way: a be köszöntem nem mellesleg nem be köszöntem. Igekötő és ige együttállása.
@Turn R: Neked gondolom nem az. Nekem meg azok nem alternatívák, akikről már szóltam. :)
@CSENDES: Irányadás beköszöntem (általános iskola). be, ki fel, meg, el, át, rá, oda, szét, össze, vissza.

És nem indítunk olyan mondatot, ami az általad "véreztetettben (érzékeltetettben) merül ki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gondolom a támadás előtt még nem volt rá bizonyíték csak utána. :)
Jut eszembe sikerült megnézned a TFP-t??? :)

www.tfp.org/
youtu.be/7PwdIqr4gbA
@Turn R: ki ki derül... kikerül a derítőből minden kiömlik...

sok xar lesz majd...

a köcsögvetés negatív lesz nagyon...
osztogatás... na akkor majd jöhet valami fosztogatás...

majd figyeld meg ezek a debilek hogy fognak rohangálni...
@CSENDES: zavar van azeroben? most fidesz v mszp hulye vagyok? a mai kommentemet magadra vetted? hogy az atvagott fideszeseknek kéne kint uvolten? igen nekem ez a velemenyem! banto szandek nem volt benne! engem nem vagtak at! en elmegyek videkrol demonstralni, nem vagyok fotel forradalmar! nagyon keves pesti emeli meg a segget klub radio ugyben sem, se mashol! ez a baj!
Fabius: Figyelj! Most az a lényeg egyesek számára, miért ígért ilyen, vagy olyan dolgot Bajnai. A legfontosabb, hogy felderítsd, miért is ígéri ezt Bajnai a szavazóknak.

Miért tud visszatérést ígérni?
@CSENDES: gondoltam, hogy nem helyes iras verseny ez ! koszonom a felvilagositast ! ertelmes kommunikalni kepes embernek tartalak, nem egy megmondo embernek!
@Turn R: Ó csakis egy gondom van Nem vagy meggyőző számomra. Ennyi. Konkrétan sz*rok a gondolataidra, mint annyian. Nyilván MSZP-hülye vagy. Ez nem okoz számomra szellemi megmérettetést. Majd, ha annyi hülyeséget ömlesztesz, mint Gejza, akkor átsorollak. Addig nem.
@Turn R: Az általad hivatkozott helyesírás-verseny hivatkozás egyértelműsíti, nem igazán vagy tisztában a szabályokkal.
@Turn R: Bizony, soha nem volta megmondóember. De nem is hiszek nekik.
@InversioN:

aszonta Főnök, meg az Iparkamara elnöke, meg a Demján hogy kulimelósok köllenek felesleges az a sok tdákos embör meg némbör, kár a gőzért nem hacc meg, tanújj hamburgeresnek, vagy műkörmösnek, vagy trafikosnak ha rám halgacc akkó lakatosnak, legfőjjebb munkanélküli lakatos löszö, ha eszed van majd este 1-4-ig dógzó, oszt jó napot. persze már köll ehhő is elektronika, meg mifene tudás kő. de Te nanújjá rabszógának. úgy könnyebb beilleszkedni a NER-be. mint kúccs a zárba.

méghogy szakfolyóiratok, szoftver meg kutatás?! öszödné vagy? na ugye... lögyön máá öszödd embör meg 1 vagy max 4 kúcsod, oszt ... ééééted máááá, te okostojás?! ezé járni egyetemre?! agyadra ment az etika meg a tudásszomj meg a szűlőji nevelés, az szögín kölök!! igyá elég borsodit (istenmenccs! stellaartois, hejnekem meg ilyenek), ne könyvtárba járjá, hanem meccsre, oszt szotyizzá, mint a nemzet ereje, köpködd is szét, hogy teremcs munkahelyet. de lopnod nagyonnagyonnagyon sokat köll mer úgyjársz mint aza csúszlág vagyki. ma szabadút... no, gyere hónap is, majd tartok én továbbkébzést ha nincs ölég tanarad. a hejessiráslecke a hetedik napon lesz, addig minden sorrakerül. de a második napra már köll reszelő, akkusfúró, sztetoszkóp, spotlámpa... ilyesmi lögyön...akkó mondom a többit mer van diszkrécijó is... ez olyan externália... velejár a szakmának... bizalmi állás... vagy bízol magadban, vagy mögötte a fene az egészet...
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
hali gyökér
ilyen képet én is tudok csinálni, minek osszam meg? szarvas, meg részegbróker meg vampirpillango jobbat is tud:
25.media.tumblr.com/437bd8c834ebc88e8fa2d2cb5e7e97b0/tumblr_mt892ingi81sqnt2wo1_400.jpg
de van ahová, még kép sem kell, ők például most olvasták a hozzászólásodat: 444.hu/assets/gyurcs%C3%A1ny-dobrev-vadai.jpg
@Turn R:

jó lesz, ha vigyázol a szádra. itt mindenki benne van a NER-ben szarásig. nem tűrjük az elhajlókat, csak mint elrettentő példát.

sok felkiáltójel meg szmájli meg amit csak akarsz... de mindez csak azért, hogy megtévesszük a sok nemzetből kiíratkozottat. annyira, hogy még állagpolgárságot is veszünk, hogy kéccő is szavazhassunk a FŐnökre. kár, hogy a Főnök nem gondolt ránk, mer nagyon messze vannak az állagpolgársági offshow irodák!
@jaegtoer:

trallalalala

szóval a közkönyvtárak nem is műxenek Levédiában a NER égisze alatt? ugye ott meg lehet tekinteni ilyeneket, a Magyar Tudományos Akadémia is rendelkezik saját könyvtárral (olyanról nem merek mint Reference Library ahol minden megvan ami a Föld nevű bolygón fellelhető ha nem kemény akkor elektrónikusz formában???) Országos Szabó Ervin könyvtár? vagy már assincs csak simlicska? bele vannak simisve

brühüyyy

a butaságot is tanítani kell, mert nem mindenki születik butának és válik butává ha magára hagyják, még lehet teljesen normális egyed is elbutítás nélkűl...

emléxel-e? a középkorban azok a katonák maradtak életben akikhez nem fért hozzá a felcser...azoknak volt esélyük...mert a felcser a vérzést forró olajjal és a megvágott végtagot meg levágta mert nem volt ...akármi esze? vagy képzése?

na ezutóbbi

az mais

brühüyyy
@CSENDES: hat ha igy gondolod rendben! toltsd ki rajtam a merged rugdalj "oktass" szarj a gondolataimra belefer! nem akartam, hogy megmerd magad szellemileg velem! leszek mszp-s, csak neked! tudod amit most eloadtal velem szemben, ez a tanarnos kioktatas stb! most rontotta a varanusz befogado kepesseget! engem a jobb felso sarokban levo " politikaiarva" ragadott meg, es ezert kezdte olvasni a blogot! koszonom a fogadtatast ! tenyleg szar az elet!
@Turn R: a helyesírás, az helyesírás, drága honfitársam, nincs erről mit összeszedni.
@gipsz.jakab: ugyan kééérem ! ha a rokkantnyugdíjasok felét rehabilitálni tutták, mert megállapították náluk, hogy a fél lábú, a hiányzó lábán igenis tud 4 órát állni, akkor a petőgyerekeknél is kinevez majd oerbán egy felülvizsgáló bizoccságot, amely megállapíttya, hogy amellik gyerek fel tudja emelni a mutstó ujját, az holnaptól 100 %-osan egésséges !

occt kész.
@CSENDES:

ne légy túl szigorú. darázs se. mszp-s is lehet rendes ember. már láttam is olyat. sőt öttem is! úgyse vót rossz!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ti vagytok két macska és egymással?

vagy hogy is van ez?

brühüyyy
máshova kellett volna dugnod...már nem emléxel hová?

örexel?
@CSENDES:

"Figyelj! Most az a lényeg egyesek számára, miért ígért ilyen, vagy olyan dolgot Bajnai. A legfontosabb, hogy felderítsd, miért is ígéri ezt Bajnai a szavazóknak.

Miért tud visszatérést ígérni? "

én most már csak akkor hiszek bajnainak, ha márton napon meghív egy komplett liba-vacsorára a HAXN királyba. addig pedálozhat ahogy akar. Kacsa is lehet, de lehet hogy marha.
@jaegtoer:

Kosz a cikket. Hiaba friss, de nem olvastam.

"az majd szép lesz amikor a két fasz (tarlós&orbán) áll egymás mellett, oszt tanakodnak, mégiscsak kéne emelni a gázárat, vagy adjuk el az oroszoknak?"

Raadasul hugye', szare'...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az egész fityesz egy történelmi BLÖFF.
Az ellenzéki szereplésük kivonulásokkal, semmittevéssel, szómágiával; a kétharmaduk; a kommunikációjuk, a háborúik, namostmárténylegfellendülünkkel, a kormányzásuk; és minden, minden.
Itt lenne az ideje, hogy blöff lelepleződjön.

Távol álljon tőlem, hogy őket akármilyen viszonylatban a Blöff c. remek filmhez hasonlítsam:).
@Turn R: @CSENDES:

"[...]ez a tanarnos kioktatas stb! most rontotta a varanusz befogado kepesseget! engem a jobb felso sarokban levo " politikaiarva" ragadott meg, es ezert kezdte olvasni a blogot! koszonom a fogadtatast ! tenyleg szar az elet!

láttyátok hova visz a gőgös kivagyiság?! ahelyett hogy innátok eleget? mindig az hívságos igasságérzet?! van nektek lelketek?

mékhotty szar az élet? Hát nem ezért kűzd, harcol és ont vért is ha kell a Főkök, hogy be legyen aranyozva a nap.
Igazán beláthatnátok hogy először a saját könnyezetében igyekszik asztán halad spirálisan kifelé egyre nagyobb íveket fogva... csak ki kell várni amíg elér hozzátok is... minek addig veszekedni...
polityikai árvát ne lökjünk már a nergetoszba, hééé!
vPoszthoz: Óriási hisztikkel fordultak rá a kampányra a demokratikus árváink, de visszakézből érkezett a pofon a valóságtól. Ron Werber középkori módszerei nem működnek ekkora internetes lefedettség mellett.
Mára a "függetlenék" is kénytelen-kelletlen beszámoltak arról, hogy soha nem fenyegette csőd a Pető Intézetet. Az egész csak a Bajnai-PM szakkör tervezőasztalain létezett. :)

hvg.hu/itthon/20130917_Peto_Intezet_tamogatas_rektor#
@rodeo36: Ne is mondd, egyre közelebb az ötvenhez. :(
@CSENDES: neked, tenyleg a helyesiras a legnagyobb bajod? nem volt olyan kerdes amikor regisztraltam, hogy tud e helyesen irni! ezert nem csesztetnek senkit! de latom te erre vagy kihegyezve! mentsd le a blogot, javitgasd a helyesirasi hibakat, tuntess el minden hibat, huzd ki magad, jobban teljesitesz, en nem! ahogy elnezem, mas se tori magat, de gratulalok, engem megtalaltal! tudom ez nem indok az irasomra, de nekem ennyire telett!
@sírbateszezazegész:

"egy jó csomó ország esetében ez nem elhanyagolható tétel... igaz azok majd mind más kontinensen helyezkednek el, de ha az univerzum szempontjából nézzük, akkor ez egy planétának számít... "

igen, csak mi nem az a csomó vagyunk, hanem görcs. nagy különbség! :D
1,5 milliárd nem kis pénz. A véleményemmel megvárnék egy hiteles beszámolót a sajtóban az intézmény gazdálkodásáról.

Azoknak a hírhedt stadionoknak az árát naponta tízszer költi el az ellenzék az ATV-n, kezdem kicsit unni.
Bajnai egyszerűen katasztrofális volt tegnap Havasnál. Már értem a 4% népszerűséget. Tőle nem szánalmas hablatyot, hanem szakértelmet és határozottságot vártam.

Kire szavazzak????
Ez milyen pech. A Zuschlag-ügybe nem lehet belekeverni Bajnait.
@Turn R: @CSENDES:

ne affektáljatok már!
igyatok a jó kurva életbe! montam már valakinek itt lesz hejessírásó lecke is a végén. na.
@Husz_János_Puszita: Én láttam a Havas műsort. Gyors volt. Nem volt Kálmán Olgás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mondtam, hogy ennek is Bajnai az oka. Szerencse, hogy a Jobbik igennel szavazott, ezért nem kell magyarázkodnod.
@jaegtoer: mikor jobban teljesitettem, a haxen volt az egyik kedvencem! kaposztas bableves?
@CSENDES:

be köszön ki köszön ne izéjje már. maj belegyön. kákázik itten mer maga olyan üde
@V-PORT: Tartózkodtak. Amúgy meg üljünk fel a gázsütőre mert hidegek és langyosak vagyunk. :)
@jaegtoer: valahol elkell kezdeni! 98 tol 2005 ig a 7. keruletben meloztam! akkor meg ittam is! talan?
@Turn R: azt kihagytam, mert a krumplileves az legyen krumlileves! döntse már el a szakács hogy babot akar főzni, vagy káposztát, de az alkotói szabadság szent!:D mindazonáltal jó néhányszor elég sokszor ettem ott jót, csülök, liba, kacsa és a mindenek koronája: mákos nudli szilvalekvárral... volt hogy taxival mentem haza, mert menni sem bírtam:D
@jaegtoer: kaposztas bableves bajor kaja! etterem bajor!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szóval gyávák voltak. Igazi kemény cselekedet. Igazi hazafias tett. Büszke lehetsz rájuk.
@Turn R: ha politikai árva vagy akkor üdv neked részemről
@V-PORT: vannak akik csak a budiban bátrak a tükör előtt
@Turn R:

én ottan lakoztam, na nem a Haxn-ben csak nem messze:)
@V-PORT: Nem csak fingjuk se volt mi van a módosítóban. :)
@Penivaldes szerintem nem politikai árva, hanem politikai kurva.
@Penivaldes:udv Neked is! hat az lennék, varom, hogy valaki, marmint politikus megkuzdjon a szavazatomert!
@Penivaldes: Most látom, hogy ki van írva, hogy ez a politikai árvák helye. Jól tudok tájékozódni. :) De én nem vagyok igazán az. Most akkor menjek el innen? :)
@AKIsTUDATLAN:

Most meg kiderült, nem is volt fülkeforradalom. Mit lesz velünk nélküle?
@Turn R: káposztát babbal nem eszem. ez elvi kérdés megválaszolva.
@V-PORT: Jaja húzzunk mind a ketten. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ja, mert azt gondolták, hogy suttyomban az, az 500 millió a Bajnai-kampányra megy, mi?
@jaegtoer: ott a liget kozelsege ami ert valamit!
@jaegtoer: én villával eszem és párolva, főleg karácasonykor
@V-PORT:

Miért? a parlamentben van képviseleted? mert ha van, akkor az a te dolgot, nem vetek rád követ, legfeljebb egy tonna pelyhet:D
@Turn R: arra várhatsz, erre felé mi nekünk kell értük megküzdeni
@V-PORT: azt hittem barátok vagyunk és erre kiderül., hogy titokban gyurcsányi vagy és a feri képe van kitéve a stelázsira..
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm az éjféli verset:)
Eddig hiányoltam a civilizáció egyik áldását, 10 órás áramszünet volt.
@V-PORT: ha majd mindenki rajon, hogy lenyegeben o az, na akkor lesz itt elmozdulas! mindeki politikaiarva! nincs olyan politikus aki ugy all a szavazoihoz,hogy: valaszto, orszag, part, es sajat maga! amig ez nem valtozik.. tudom ez megvalosithatatlan, de torekedni kene ra!
@jaegtoer: nem értelek... végülis indirekt módon, de elfogadta az oecd ország-besorolását... azokra jellemző ez a fajta "tőke-transzfer"... neked semmi sem jó?:))
@InversioN:

Nem semmi állapotok lehetnek ott. Nem tudod véletlenül az egyetem éves költségvetésének a főösszegét?
@Orica Középföldi: én a Nagy Bandó féle Egy gondolat bánt engemet átiratát keresem.
@Turn R:

Én még nem találkoztam itt csalódott fidesz szavazóval.:)
@rodeo36:

Műszaki Könyvtár.... faragott faborítás gyönyörű mintegy élő lélegző simogató ölelő XIX. század.... már külön történet. kellett az ingatlan valami másra.

A szabó ervin külön történet.
a Széchenyi könyvtár még van de lehet hogy már az is nemzeti, már nem tudom követni...
@Husz_János_Puszita: Én sem, na jó csak azért mert magammal nem szoktam találkozni. pedig jó lenne:)
Végeztem egy apró kísérletet. Nem reprezentatív, és véletlen is lehet ilyen rövid időn belül, mégis jellemzőnek látszik a tendencia, amit mutat.

Megnéztem a DK és az E14 Facebook-oldalán a lájkok számát 17:25-kor és egy órával később. Az eredmény:

17:25

DK 29 248
Együtt 123 112

18:25

DK: 29 254
Együtt: 123 110

Vagyis a DK egy óra alatt 6-tal nőtt, az Együtt pedig 2-vel csökkent (!).
@Husz_János_Puszita: hát Géza nem is csalódott, az tény:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Eddig ugye obamaki azt nyilatkozta, hogy semmiképp sem céljuk Assad megdöntése. "

Olvasgasd magad, "keresztény"!!!
Ki az az "obamaki"????
Bezzeg Assad! Őt tisztelni kell!Ez az értékrended!Költözz a közel-keletre!De minél hamarabb!Vidd a jobbikot is!
Jól megleszünk nélkületek.
@Penivaldes:

a mákos nudli nem képezi vicc tárgyát. miként a madártej sem. tabu.
@sírbateszezazegész:

én egy finnyás szaralak vagyok tudhatnád:D
@Penivaldes:

Mesélj, hogy küzdöttél meg a kognitív disszonanciával?:)
@sírbateszezazegész: hagyd: biztonsági őrként ennyit tanult az egyetemen.Azt vártam....ah, semmit nem vártam...elkeserít az amit InversioN leírt
@jaegtoer: madártej? olyan nincs. tehéntej az igen. a mák valóban nem. szeretem enni titokban
@Husz_János_Puszita: hát sehogyan. mindig fenáll a feszültség bennem.)
@Husz_János_Puszita: nem akarok szemelyeskedni, olvasom a kommenteket regota!
@KÁTÉó53éúétr6: most találkoztam moi fiatalokkal... még egy évük van a felvételiig... kérdem hova mentek, melyik tagországba tanulni egyetemre... azt mondják, majd otthon... mert nem beszélnek olyan szinten nyelvet... amit olvastunk, azzal a kontraszelekció tér vissza... én senkit nem engedek oda járni... időpocsékolás... komolyan...
@simple observer 1.0:

Elég baj az, ha anyámat támogatom, akkor a tolvaj bandát is vele együtt. Ne merjen a külföldön munkát vállalók teljesítményével dicsekedni, mert hazajövünk szavazni és elzavarjuk, csak úgy porzik.
@Penivaldes:

Gondolta, talán segítesz trollkodós felebarátaidon a tapasztalataiddal.:)
@Husz_János_Puszita: én nem szoktam segíteni. találják meg ők a Kelyhet
@rodeo36:

"szóval a közkönyvtárak nem is műxenek Levédiában a NER égisze alatt? "

Nem kioktataskent, de irasaid alapjan egy gyakorlatias mernoknek sejtelek.

Viszont VisionR-nek sajna tokeletesen igaza van. Mara a publikaciok lettek a tudamany alfaja es omegaja. Olyannyira, hogy a doktori tezisek egyre inkabb eljelentektelenednek. A magyar szabalyozast nem tudom, de tudok kulfoldi peldakat, ahol 3(?)-4(?) elsoszerzos publikacio eseten meg doktori disszertaciot sem kell irni. Pusztan egy eloszo, kis korites, es bekotod a cikkeket, mint doktorit. Bar manapsag szinte minden tezis interneten elerheto, az u.n. peer reviewed cikkek sokkal tobbekhez jutnak el, es hitelesebbeknek is fogadjak el oket.

Ugyanakkor az ilyen cikkeket kiado cegek szep summat kernek szolgaltatasukert, a cikkekert, ha ugy tetszik az adatbazisert. Ha ilyen cikkekhez nem fersz hozza, nem igen tudod kovetni merre tart a szakteruleted. Masreszt sajat publikacios eselyeidet is nagyban csokkented, ha nincs eleg szamu, es minosegu hivatkozas egy esetleg kozlesre szant cikkedben.

Es csak peldakent, hogy lasd nem kis osszegekrol van szo, ha cikkenkent igyekszik az ember osszeszedni a szakirodalmat:
pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/j100080a009

(Veletlenszeruen kerestem ra Solymosi valamely cikkere, mert ha jol tudom sokaig o volt a legtobbet hivatkozott magyar szerzo)
Es mint lathatod egy '94-es cikkert is 35 dollart kerne a kiado!?!?!!?WTF

A kozkonyvtarak tehat ilyen ertelemben mar nem "jatszanak" ;). A ket orszagos konyvtarrol meg nem tudom, hogy ott vajon elerheto-e minden ilyen cikk.
@Penivaldes: köszi... azért van olyan hely, ahol ez nem minősül csodának... meg vannak olyan nyelvek, melyek ismerete nem hogy nem hátrány, hanem azért elvárható... de persze teljesítmèny nèlkül is lehetnek elvárások:)
@Penivaldes:

neked...annyi ember vagy ahány nyelvet beszélsz

brühüyyy

ha egyet sem -mert nem tudod a nyelvtant- akkor egyse

brühüyyy

egyébként éljen a madártej virágozzék és legyen nagyon habos
@sírbateszezazegész: nekem szenvdés volt mindig. olyan mint a kanalas gyógyszer, uáltam de be kellett venni.
@sírbateszezazegész:

"de te velem szemben széleslátókörű, a prioritásokat a helyén kezelő profi kommentelő vagy:)."

Csak óvatosan! Képes elhinni, (ha te mondod).
@rodeo36: persze, csak nekem sosem okozott örömet nyelvet tanulni. abszolút a kell kategória.
nyelvtan? :)) a magyart sem tudom
@Orica Középföldi: :) azért annak az áramszunetnek volt előnye is... :) viszont a stílusa határozottan javult, a modora viszont romlott az 7tóbbi időben:)
@simple observer 1.0:
a pragmatizmusomban igazad van -nem igen volt időm publikálni, mert egyik munka jött a másik után és a "munkák" nem publikusak, bármennyire is újdonság értékűek önmagukban vagy összetéve a többivel...a könyvtárnak publikációkat is meg minden egyebet is tárolnia kell -hiszen az a kizárólagos feladata- szakkönyvtárak pedig méginkább...érdekes módon a "munkáimhoz" mindíg elolvastam az összes 48 órán belűl hozzáférhető szakirodalmat bármelyik nyelven volt amelyet beszélek sőt volt olyan is amely rákényszerített egy új nyelvre (néha csak időlegesen)

szóval ha ez NER -édiában nem létezik akkor meghalt...mint tudod még tenisz lélekelemzésből is lehet doktorit készíteni

brühüyyy

sőt
@Kowalski, helyzetjelentést!: És most nézd meg a Bajnaiét is. Az még nő. Ez mit magyaráz?
@sírbateszezazegész: ha a modor nő csökken az ész. hiába mindig az illedelmesek a butusok, és a szemtelenek az okosok.
@Penivaldes:

a nyelvtant nem tudni kell, hanem jól alkalmazni...anélkűl nem tucc beszélni sem mert kigyó meg béke gyün szavak helyett

a nyelv szenvedés? hát el vagy tájolva alaposan...először is magyarúl nem lehet "visszaadni" idegen nyelveken mondottakat és viszont a fordítás (interpretáció) nevéből adódik, egy mankó...csak nem szerecc mankóval járni mikor mikor megvan mind a nyolc lábad?

brühüyyy
@rodeo36: persze, de nekem bármennyire is erőltetetem nem nő ki több lábam
@rodeo36: ".annyi ember vagy ahány nyelvet beszélsz"
Ezt figyelembe véve maradhat az egykulcsos adó, ám azt a fentiekre való hivatkozással van akitől többször is be lehetne szedni...
És ez meg is magyarázza mind orbán, mind matolcsy skizofréniáját...
@Penivaldes: köszi... most, ha kódolva is, de lehülyéztél:)
@CSENDES:
"CSENDES 2013.09.18. 18:15:36
@Penivaldes szerintem nem politikai árva, hanem politikai kurva." ugye ezek utan nincs harag ha hasonlo jelzokel illetnelek? nincs szandekomban! miert kell valakit, akinek minimalis kommentje van egybol mszp droidnak, ha politikai arvanak mondja magat akkor meg ezzel a jelzovel illetni? neked tenyleg rossz napod lehetett! komolyabb embernek gondoltalak! ezt nem erdemeltem meg! a helyesiras egy blogon, ahogy gyurcsany mondja lari fari! nem vagyok DK-s! de lehet, hogy az leszek..
@jaegtoer:

már 36 órája kuncogok

Washington DC-ben az Elnöki Palotától egy köpésre egy külső szerződéses IT technikus...(mindegy hol vette) három tömeggyilkos fegyverrel besétál a 3 méter magas vasrácsos biztonsági őrökön át és szétlövi az egészet (most a 100 csillagosok ülnek a kemerák előtt és magyarázzák...meg hogy hiba és kiköszörűl...) közben a világ röhög rajtuk, hogy megint le akartak bombázni még egy országot csak mert cum trucc (nem gyütt be a méregkeverésük sem....és a kurva sok pénz amit az alkaloidára meg a többi külföldi zsoldosra költenek akikből szíriai forradalmárokat csinálnak igaz nem beszélnek szírűl de lőni tudnak és mérgezni is)

és naponta önmagukat nem tuggyák rendbe tenni de bombázni még tudnak...igaz Colorado-ban az árvizet nem lehet bombázni és a californiai erdőtüzeket is hiába bombázzák

brühüyyy

olyan jó látni amint a zusa hadügyminisztere izzadva válaszol arra, hogyan is van a belbiztonság a saját zsebében?
@Penivaldes:
nyolcnál több?

minek? annyin csak ki tudod egyensúlyozni a...dat?

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

hát ha az amit eltolcsi angolnak mond az másik nyelv és nem abrakadabra ugyanúgy mint mikor a zorbán a kappanhangján elsikoltya a magyarúl sem jelent semmit?

na akkor én is 8 macska vagyok és sok gombolyagra van szüxégem valamint sok sok függönyre

brühüyyy

ha hányni akarok akkor felteszek egy orbán beszédet 10 másodperc és vagy hányás vagy hasmenés garantált
@sírbateszezazegész:

egy órán belűl meccsek 9 meccs UEFA + Concacaf

úgyhogy siessetek

brühüyyy
A ballib bérretegők megint csak vakra futottak..
Egyre röhejesebbek vagytok Varánusz..

hvg.hu/itthon/20130917_Peto_Intezet_tamogatas_rektor

Elhatárolódik a Pető Intézet a csődöt kiáltóktól
Közleményben határolódott el a Pető Intézet rektora az intézmény csődjéről szóló hírektől. Mint az intézet honlapján megjelent közleményben Schafhauser Franz rektor fogalmaz: „a Pető főiskola és az általa fenntartott gyakorló terület vezetése nevében köszönetünket fejezzük ki az elmúlt napokban a Pető Intézet nevével összefüggésben megjelent médianyilatkozatok hatására érkezett jó szándékú érdeklődésekért, támogatásokért. Örömmel és megnyugvással mondhatjuk, hogy elkezdődött az új tanév, minden erőnket küldetésünkre, neveltjeink konduktív fejlesztésére és hallgatóink képzésére fordíthatjuk”.

Mint írja, az intézmény gondjai már 2005-ben kezdődtek, ezek megoldása érdekében folytatják a „már megkezdett egyeztetéseinket a szakhatóságokkal, bírjuk a kormányzat támogató együttműködését”.
@Turn R: ne feszülj bele... ahogy én gondolom, sokkal jobban bántja a dolog, mint téged... :)
@rodeo36: én nem tudok semmit sem fogni... majd nézem a fogadási oldalakat:)
@ Fabius:
Láncra "vertétek" a Senátor asszonyt?
Ezt a szerncsétlen beszédhibás "szőke" nőt?
Az "egymilliós" Philipet meg ne báncsad, mert ő is hátrányos helyzetű.
A felsorolásból meg kihagytad az "ügyes gyerek" mini focista fogorvosának projektjét!
@sírbateszezazegész: ok, inkabb osszedobok valami vacsit! nem esett jol a fogadtatasa! ennyi! o nem az a kategoria, akire ez jellemzo lenne, ezert nem ertettem ot!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

mondta már neked valaki a varánuszon, hogy menny a picsába? nem? na akkor én kezdem

brühüyyy
@Turn R: én sem értettem, de biztos valamit félreértett a kommentedben... legyen vacsi... azt írd le mit ütöttél össze:)
@InversioN:

Elképesztő gondok vannak az egyetemeken, és valóban alig van hír róla. Széles körben csak a szülők értesülnek a gyerekek révén.

Én is alig hittem, hogy 14 fős csoportnak 6 mikroszkóp jut, és abból 5 rossz.
Van olyan műszer, amivel minden gyereknek tudni kellene mérni, de kézbe se adják, mert baromi drága és a tanszéknek egy darab van belőle. Megnézhették, hogy a prof hogy mér:))

És ez csak egy tárgy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Látod, nem kell nekem téged minősíteni!Megteszed te saját magad.
Remélem megdicsérnek vasárnap a templomban!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem használok sminket, sohasem

csak a körmeimet szoktam szépen megreszelni, hogy ne tépjék a kesztyűt meg a zoknit

te hogyan készíted ki magad

lila rúzs rózsaszín púder és kék körömlakk zöld csillagokkal és csillámos szempilla?

vagy valami más eredeti kikészítési módod van?

ne tartsd titokban

brühüyyy
@Turn R:
bucika neked nincs HU billentyűzeted? vagy valami faesztergát használsz?

minő röhej

olvashatatlan

a gizikét a gőzekével?

brühüyyy

hogyan írod le a Döbrögi Ödön nevét?
@sírbateszezazegész:

rossz az antennád vegy elvágták a kábeledet?

a fogadóirodákat mivel fogod? balkéz jobbkéz? könyök? marok? jól megmarkolni...

brühüyyy

és fogadni hogy megmarkolod?
@sírbateszezazegész: mar reggel megcsinaltam a fuszervajat! snidling, petrezselyem, vaj,minimalis parmezan! most piritos, fustolt comb amilyen vekonyan csak tudom!
@rodeo36:

Nevetségesek vagytok..

LMP-s mini párt benyújt egy szavazzunk a megmentésről kamu bérretegést.

Közben meg a kormány és az intézet tárgyal a megmentésről, csődről szó sincs, a működés garantált, mint ahaogy olvashatod.

De a bérretegés mesterei beindultak és hazudnak, ahogy szoktak.

Ennyit tudtok meg a neveteket.
@Husz_János_Puszita:

"Elég baj az, ha anyámat támogatom, akkor a tolvaj bandát is vele együtt. "

Ez mar csak ilyen. Ugyanigy mondhattak, es gondolom paran mondtak is fidesz-szavazok az elmultnyolcev soran.

"Ne merjen a külföldön munkát vállalók teljesítményével dicsekedni, mert hazajövünk szavazni és elzavarjuk, csak úgy porzik."

Ez mar erdekesebb kerdes. Mert valoban nem tul gusztusos dolog.

Am szamomra erdekesebb, hogy egyaltalan ez szoba kerult, a GDP novekedeset befolyasolo tenyezokent. Ha olvastad a korabban belinkelt cikket akkor talan olvastad, (hanem akkor most aztan izibe: www.profession.hu/cikk_kulfoldi_munka/20130716/ennyi-penzt-kuldenek-haza-a-kulfoldon-dolgozo-magyarok/2995), hogy iden es jovore is ugy "CSAK"!! 12-13 milliard forint koruli osszegrol beszelunk. Aminek fele, harmada negyede bankokba kerul, hogy ha egyszer hazajonnek, akkor abbol elindithassak az eletuket. Magyarul ugy 1 STADIONNYI (az egyszeruseg kedveert legyen 10 milliard) osszeg az ami jo esetben is fogyasztasra forditodhat. Marpedig ekkora osszeg aligha dobja meg a magyar GDP-t szamszakilag kimutathato mertekben! Ha meg megis, akkor az mar nagy gebasz. ;)
@rodeo36: bocs nem tudom atallitani! kedvem sincs hozza! sajnalom, ha zavar!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
nambőr van: nekem ehhez semmi közöm, pláne ha lömpöpö

de te hazucc cuncimókus mint a vízfolyás

az a szerencsétle izgagatóbácsi a doktor Schmafu Katzenjammer meg kapott egy telefont, hogyha ezt nem olvassa be akkor menesztik őt is...

hát katzenjammer az egész

olyan NER szagú

ismered? szar meg húgy keverve lógecivel na az a NER és a magyar kormány

brühüyyy
@Turn R:
nem zavar mert nem olvaslak...csak belekukkantottam és röhögök

ha nem értesz hozzá itt a blogon sokan vannak akik megolgyák némi Heineken ellenében (jéghidegnek kell lennie)

brühüyyy
@rodeo36: központi tv adás, fizetős nem fizetve, a wifin meg másik 30 gyagyással osztozom... így marad a motain gmbh the fotball app-ja... ennyi:) nem fenékig tejfel az élet:)
@rodeo36: kossz az infot! majd rakerdezek!
@Turn R: a control panel -on kell a nyelvek és időzónák rovatban beállítani majdnem minden W-s tuggya a MAC-hoz nem értek de az sem lehet nagyon különböző

pár klikk

na nem a magyar kormány mert az is egy klikk de azzal nem lehet nyelveket cserélni

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
akkó' értyem

sajna

brühüyyy

allez y
@Turn R:

Az, hogy egy rosszkedvű "árvába" szaladtál bele, ne vegye el kedved:))
A Gőgös Zoltánon látszik, nagyon ért a mezőgazdasághoz, bírom a faszit. Ugyanazt mondja, amit Habakukk szokott.
@rodeo36:

Hát persze.. A minipárt zőld képviselője tudja csak és kizárólag, hogyha nem akkor kapják az 500 milliót amikor ő füttyent akkor csődbe mennek.

A Pető intézet vezetősége és a kormányzat meg hazudik..

Igaza csak a lelkes bérrettegőknek lehet mindig definitíve.. :DDD
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A kúrmány hazudik, a zorbánhoz képest a gyurcsány az igazmondó juhász.
A Pető intézet igazgatója meg mindegy mit mondd, azt úgysem lehet sehol leközölni.
Amúgy meg szegény még bízik abban, hogy kapnak lóvét. Pedig csak a telek kell, ahol vannak, és ezt így a legegyszerűbb, ha simán bezárják. Az elmúlt 3 évben működött ez a bolsevik módszer a fidesznek.
@anyadmajma:

Azt ugye vágod, hogy 2002 és 2010 között minden Fideszes indítványt leszavazott az akkori kormány, kivétel nélkül.

Nyílván ezek között számtalan szólt intézmények segítéséről, társadalmi csoportok juttatásairól stb...

Kb 10.000-szer lehetett volna nyávogni, hogy meghalnak a nyugdíjasok, hazavágják a kórházakat, bezárják az iskolákat,..

Egyszer se volt fele ekkora bérrettegés se, mint most a Timike kedvéért.
Pedig tényleg bezártak az iskolák, kórházak, ellehetetlenültek társadalmi csoportok.

Most meg megy a bérretegés ezerrel, a Pető intézet pedig lefogadom túléli a Fideszt is és az MSZP-t is, meg Timike politikai kampányait is.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
meg neked, ha elégszer ismétled ugyanazt a szart

brühüyyy

nekem mondhatod: impermeavel
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nyilván vágod, hogy pl a 300ft-os benizin 25%os áfájának a csökkentését is leszavazta a kormány? most 420ft a benzin, és 27% az áfa. Ja és érdemi javaslata fidesznek NEM VOLT! 2002-2006 között viszonylag jól mentek a dolgok, de 2006ban a fideszben valami tönkrement teljesen, és bármi áron hatalmat akartak. Mint most. Nem számít, ha teljesen tönkreteszik az országot, csak hatalom legyen.
Amúgy szerinted mennyire szociális pár száz milliárdot eltapsolni stadionra, az egészségügynek meg fele pénzt adni, mint 20110 előtt? he?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te ezt a Pető intézetest véleményt mindenhol leírod. Máshol is olvastam, csak ott kisebb volt a közönséged.
@Penivaldes:

én még mindig OSZK-ként találom.
@anyadmajma:
Induljunk ki a tényekből..

2002 elött a szlovákok elött voltunk minden gazdasági mutató szerint 2010-re mindenben utolsóak lettünk holtversenyben a Görögökkel.
Summa-summárum az MSZP volt az egész EU legszarabb kormánya.
Eközben megduplázták a munkanélküliségi rátát, és az GDP arányos államadósságot majd 30%-al növelték.

Szóval az MSZP-től nincs szarabb.
@V-PORT:

Apró különbség, hogy én nem véleményt írok, hanem az intézet vezetőjének nyilatkozatát.

Akit mellesleg a Gyurcsány kormány ültetett oda.

Bérretegéssel vegyített véleményt ti lökettek csupán.
@Orica Középföldi: regota olvasom a blogot! nagyjabol tudtam mire szamitsak! egy honapja kaptam egy gepet ami, nem fagy le, viszonylag gyors! ezert kezdtem el kommentelni! kedvem jo hangulatom kivalo, etvagyam rendben! az en olvasatomban ezen a blogon mindenki ert valamihez! amihez en ertek abbol itt rengeteg "mukedvelo" van! neha jo lett volna hozzaszolni a temahoz, de jo gep hianyaban... sok emberrel egyet ertek a politikai megnyilvanulasok kapcsan! de van sajat velemenyem mindenrol, mint minden ertelemmel biro, majd mindent megelo embernek! tudod 40-ig mindent megel az ember, a tobbi ismetles! ezt Marai jol latta! mi van most, imetles! roviden ennyi! de koszonom a biztatast!
@Penivaldes:

"madártej? olyan nincs. tehéntej az igen. "

ha most még azt is be akarod nekem mesélni, hogy se Mikulás, se Jézuska, se nyuszi, és gólyahozta sincs, akkor nem állok veled szóba többet.
igenis van madártej, de még mennyire hogy van!

nem tűröm a demoralizálást! arra ott a Főnök.
srácok, melyik városban építik a krematóriumokat?

..mer' a fajelmélet nem tűri sem a fogyatékkal élőt, sem a fogyatékost

..akkor elmennék gyorsan innét, mert én fogyatékkal élő vagyok

thx
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te nem látod a lényeget, mert annyira imádod a Fideszt, hogy közben nem veszel észre semmit. A Fidesz-Kdnp a keresztény-családbarát kormány nem támogat egy világhírű intézményt. De Rákay Philipnek simán odaadja a dupláját. Ez nem rettegés, csak felháborodás.
@rodeo36:

az újfiú/lánynak írtad:

"hogyan írod le a Döbrögi Ödön nevét? "
doebroegi oedoen

Jó lesz?:DD

-----
Ne cikizzétek már Turn R határozatlan próbaidős kollégát. lássuk mit hoz ki a korlátainkból.
@Turn R:

"tudod 40-ig mindent megel az ember, a tobbi ismetles! ezt Marai jol latta! "

Majd rájössz, hogy Márainak nincs mindenben igaza:))
@V-PORT:
De hiszen pont azt mondja a Gyurcsány kormány által kinevezett igazgató, hogy de igen támogatják, és segítenek kezelni az MSZP kormány alatt 2005-től felgyülemlett adóssághalmazt.

Csak éppen nem úgy, ahogyan Szabó Timi fütyül.
Én a Gyurcsányra szavazok. Na gyertek, üssetek nyugodtan.:)
@punkfrog: Hát itt mindenki minősíti magát. :)
Itt fentebb azt olvastam, hogy a Jobbikosok nem tudták miről kell szavazniuk. Talán ha nem arra összpontosítanának, hogy melyik képviselő hölgytársukat fektetnék meg szívesen, hanem normális kapcsolatot tartanának fent, legalább az ellenzékben ülő többi párttal, időben kaphattak volna információt. Mert azt, hogy a Fideszesek bugrisok és mindenki mást lenéznek, valamelyest érthető, mert vannak elegen. Egyelőre. Remélhetőleg 2014-ben a kétharmad kétharmada repül a Parlamentből.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Most 2013 van, NEM GYURCSÁNY A MINISZTERELNÖK, Orbán a főnök. Ők nem adtak pénzt. Sőt még nem is próbálják megoldani a helyzetet.
Hú neked baromi nagy fájdalmat okozhatott Gyurcsány, mert mindenről ő jut az eszedbe.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Három évük volt erre vazze. Szerintem kussoljanak jó mélyen és szégyelljék össze magukat.
@Husz_János_Puszita: Én meg Bajnaira. Engem is lehet. :))
@jaegtoer:

"hagyja békén a keresztény jobboldalt.
az nincs a parlamentben.
miután az MSZ(M)P az SZDSZ-szel karöltve a fidesz és egyéb bűnözők (mdf, Fkgp, KDNP)) támogatása vagy tétlensége, vagy egyszerűen csak ostobasága mellett volt szíves anyagilag hosszútávon lerohasztani a konzervatív jobboldal tömegbázisát "

Mesélj valamit erről a tömegbázisról. Nem cikizés, tényleg érdekel mit gondolsz.
@Peterpapo: Nézd ez egy lömpöpös kampány fogás volt, mármint, hogy adjunk 500 millát a Petőnek, miközben ők maguk sem kértek támogatást a saját intézetüknek. Mindezt egy olyan költségvetési keretből, amely tartalékként mondjuk vészhelyzetekre van elkülönítve.

Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy a fidesz méretes faszságokra költ milliárdokat, amelyet nem kéne és ezt abszolút el is ítélem.
@V-PORT:

Én összefogok veled, fogadjuk együtt a csapásokat.:)
@sírbateszezazegész:

" azért annak az áramszunetnek volt előnye is.."

Éspedig?
@gnme: Úgy tudom, hogy minden komolyabb temetőben van krematórium.
@Orica Középföldi: tisztaban vagyok vele! nem divat Marais vagyok pl. en szeretek egyedul utazni, es torodom az oltozkodessel!
@Husz_János_Puszita:

"Kire szavazzak????"

"Volt egy úr, lakhelye Harta,
nem tudta jobbra szavazzon vagy balra,
itt sok a birka, ott sok a marha,
így is, úgy is övé e sok állat szarja."

bezzeganya.postr.hu/elpusztulok-a-ruhugestol-avagy-a-szulo-verset-ir
@jaegtoer:
álliccsa át azt a szart...három klikk, kevesebb mint a fidesz

brühüyyy

megyek meccsni...full swing
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem vagyok abban biztos, hogy csak egy kampányfogás lett volna, de ha mégis, onnantól kezdve, hogy szerinted is faszságokra költenek milliárdokat, nincs miről tovább beszélni.
"Hála a mandiner-blognak, és Deutsch Tomi újabban felserkenő netes tevékenységének, előkerült a sufniból egy 2004-es beszéd, méghozzá parlamenti felszólalás, amin Mesterházy Attila épp azt taglalja, hány darab (szerinte leginkább 5) UEFA stadion kéne ebbe a kis országba, legalábbis, hogy ő hányat építene.

Az ügyeletes paranoiás már azon kezd el gondolkozni: vajon miért van az, hogy az MSZP direkt napirendre vette az „ellenfél és rivális” PM-es (tehát bajnaista) Szabó Timcsi egyébiránt teljesen blőd indítványát, miszerint a Kómány (az a szemét) a beteg gyerekeket az utcára téve, az ő gyógyulásuk árán akar stadionokat építeni. Valami többnek kell lenni annál, semhogy a teljes, immár megegyezett, ha egységbe nem is forrt baloldal összehangolt „stadion irányú tematizációt” hozzon létre. A válasz persze, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma mondott igazából lényegtelen. Természetesen SEMMI köze a stadionoknak a Pető Intézethez (pedig már a Tuti is ezt sugallja), és az állami támogatás sem lesz megvonva, de ki is emlékszik arra (két nap után!), hogy most mi van a beteg gyerekekkel, amikor már réges-rég mindenki bőszen stadionozik. És ezzel akarhatnak valamit. Mert ugyan a gyerekek nem lesznek legyilkolva, de VALAMI van a stadionok körül, ez biztos. ÉS ez kell most a baloldalnak." :D

www.tutiblog.com/2013/09/mesterhazy-es-nagy-stadionosszeeskuves.html?v=1
@Peterpapo: Erről talán érdemes lenne megkérdezni a Pető intézetet is. :) Szerinted?

Elhatárolódik a Pető Intézet a csődöt kiáltóktól

hvg.hu/itthon/20130917_Peto_Intezet_tamogatas_rektor

Bár gondolom ha megszavazták volna és nem lett volna pénz egy katasztrófa helyzetben, akkor azt is gyorsan másra fogják. :)
@Husz_János_Puszita: @V-PORT:

Inkább meséljetek. Okok, érvek, indokok? Komolyan. :)
@Turn R:

"_sok emberrel egyet ertek a politikai megnyilvanulasok kapcsan!_"

Te csak azt hiszed!:D a részleteknél rögtön kiderül, hogy csupa holdkóros ködevő van itt, akármit olvastál eddig:D
"__de van sajat velemenyem mindenrol,__"

senkinek nincs saját véleménye semmiről, ha saját véleményed van mindenről az már nem is vélemény, hanem véredény.
A vélemény kialakul és fejlődik és csiszolódik egészen a halálos ágyig.
A saját vélemény bilincsbe ver és a saját véleményed foglya leszel. azaz saját magad rabjává.

"_ mint minden ertelemmel biro, majd mindent megelo embernek! tudod 40-ig mindent megel az ember,_"

ne tessen röhögtetni, mert agyrázkódásom lesz. én pl kéccázéves vagyok most. és kifejezetten tacskónak érzem magam némely netkolléga olvastán, pedig előfordul hogy 2000-nek is érzem magam. igaz ez ritkábban fordul elő. ezért érzem fiatalosnak magamat:D

majd olvasson egy kis Hacsaturján mestert, egy kis Riennevaplus szösszenetet, sajnos Paszternak már nem ír, de azért van erre Vérnyúl, Knószosz, Fűegér... veszélyes alakok...

Rodeoval külön vigyázz! az egy Matuzsálem és nagyon rigolyás. ellenben, ha nem fikázod le a zenéit akkor még recepteket is kaphatsz Tőle. ha kekeckecc vele, akkor rábasztál:D

A nőktől nem tudlak óvni, mer fingom nincs kik azok a flancos nickek mögött, s mivel abszolút egyenjogúság párti vagyok, nem is tulajdonítok jelentőséget ennek, inkább a mondandóknak, de ez se tévesszen meg mert amúgy elkötelezett harcban rendületlenül és rettenthetetlenül küzdök a férfiak egyenjogúságáért...

na hablatyolj bátran, aki túl komolyan veszi magát, az könnyen hülyén veszi ki magát, bár vannak íratlan szabályok ezért le sem írom őket... rájössz magadtól is, ha nem, lesznek önzetlen segítőid, ez sicher:D

Hajrá. Isten hozott. mármint a Tied. a Mieink fogalmam sincs mit mondanak, vagy mivel vannak elfoglalva, vagy hogy épp milyen kedvük van. de van. és vannak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te egy akkora elvtelen ember vagy. Reggel még te is azt mondtad, hogy a Jobbik is rosszul döntött, most meg nyomod itt ezt a sok sületlenséged.
@rodeo36:

majd átállítja. majd meglátod:D

mjd gy vlszlk nk hgy mgrts mlyn szr gy lvsni vlmt mhz nncs hzz szkv :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Úgy legyen! Bár azon sem lepődnék meg, ha az igazgató amiatt kéri magának, hogy ne kerüljön bajba az állása. :)

Azonban ez sem változtat azon, hogy a kormány leszavazta az indítványt. Vagy ha tudták, miért nem indokolták meg?


valaki szaladjon már át egy üveg borral a négyesbe, há' elfogyott

thx

www.youtube.com/watch?v=5ZxRL5VT_i8
@V-PORT:

Hm. Fogalmam sincs. Semmit. Vagy annyit, hogy ő még mindig rokonszenvesebb, hiába képviseli azt, ami miatt az Együtt meg nem. De ennek semmi értelme. :D
@jaegtoer: :DDDDDDD

"ne tessen röhögtetni, mert agyrázkódásom lesz"
ha így folytatod nekem is:)))
egy másik többszázéves!
@Orica Középföldi:

"Mesélj valamit erről a tömegbázisról. Nem cikizés, tényleg érdekel mit gondolsz."

jól rátapintottál a kényes pontra. éppenséggel hogy tömegekről szó sem volt és ma sincs. Persze az is lehet, hogy túlságosan affektálós az én definícióm. a jobboldali konzervatív nem ellensége még talán ellenfele sem a szociáldemokratának, vagy a liberálisnak. elfogadja őket a paletta részeinek (mint ahogy az istencsapását is rezignáltan tudomásul veszi:) és néhány tabun kívül mindenről hajlandó tárgyalni, megegyezésre törekedni...a "jó rend" fenntartása érdekében:D

iiiigeeeen. fennhéjázás volt részemről "tömeg"bázisról beszélni.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Bocs. :) Most már értem. Ez mondjuk furcsa. Főleg, hogy nagyon gyorsan emelkedik. Meglepően és egészségtelenül gyorsan.
@Husz_János_Puszita:

ráültél egy rezsóra? az szar lehet. együttérzésem.

persze egy rezsőre is ülhettél volna. az jobb lenne?:DDD
@jaegtoer:

Azért érdekel a dolog, mert én Solymosi Frigyesen kívül nem tudok mondani még egyet, aki meg is szólalt:)
@jaegtoer:

te tanúltál gyorsírást?

mert ez az

brühüyyy
újraolvasva amit írtál (csak a barca lőtt egy gólt a többi 00) lehet, hogy nem egy lusta hímről van szó hanem egy dagadt nőstény?

brühüyyy

megyek vissza meccsni Chelsea is ringben van
@jaegtoer:
látod ezst magyarázhatnád a turnadónak errel, hogy a rezsó meg a rezső az nem ugyanaz

idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit tipikus esettye

brühüyyy
@V-PORT:

Nem tudom. Mindenesetre alig akarom elhinni, amit a saját szememmel látok, hogy Bajnai, akit kimondottan rokonszenves, tisztán látó, becsületes fazonnak tartottam, ilyen alantas játszmába hajlandó belemenni.
@V-PORT: @Husz_János_Puszita: én mindig tudtam, hogy megbízhatatlanok vagytok:))
@jaegtoer:

Ja és Kopp Mária, aki kísértetiesen hasonló módon szólat meg, mint Ranschburg.
@jaegtoer:

Rezsőt meghagyom a jobbikosoknak.:)
Gyurcsány fan lettem, kész.
@Orica Középföldi:

azért vagyok nehéz helyzetben mert annak idején az ismerőseim csodálkoztak, hogy miért nem az mdf-ben vagyok, mások pedig azon lepődtek meg, hogy nem a kdnp-ben tolom. megint mások, hozzám közelállók pedig kérdezték, miért nem megyek az szdsz-be? de volt olyan is aki megkérdezte, miért nem lépek be az mszp-be, már szociáldemokraták. ez utóbbit kiröhögtem. bár ő tényleg az volt. most már tényleg írok egyet. holnap. emlékeztess ha nem.
@Orica Középföldi:

"nem tudok mondani még egyet, aki meg is szólalt:) "

ja nem egy szószátyár társaság.
a fele különösen nem. mert halott.
a másik fele meg úgy látja minden kisiklott, és minden reménytelen. új mohács kell.
@jaegtoer:

Azért aki nem a rendszerváltáskor döbbent rá, hogy ő talpig konz.jobboldali, az szembeköpés nélkül nem léphetett be egyikbe se - bizonyos IQ felett.
@guma:

nocsak egy másik trotty:DD
@rodeo36: Milyen meccseket fogsz még megnézni??? .)
@jaegtoer:

"ja nem egy szószátyár társaság. "

Elég baj, hogy szó nélkül hagyják a névbitorlókat.
@jaegtoer: :)

ha nem vigyázok még az is lehetek:D
@jaegtoer: ez udvozles a javabol! ugy erzem, a politikai velemenyek utkoznek, a tied eleg komolyan, olyan kirivo ellent mondas nincs itt! szimpatikus emberek irnak ide, ha lesz osszefogas,ki fegyelmezetten, ki orrot befogva, de tudja, hogy meg kell tennie a jovo erdekeben! bar pont teged nem tudlak hova tenni a bojkottal! de tartalak olyan fegyelmezett embernek aki befogja az orrat es leszavaz! a "sajat" velemenyem mar neha engem is zavar!ha vissza nezem az eletem tudom, hogy sokat valtoztam, dehat minden valtozik! azert segget nem csinalok a szambol! ezert mondom kuzdjenek megertem! voltam boldog anyagilag,erzelmileg, lattam sok mindent! tudom mindenki! nem azt mondtam, hogy nalam a bolcsek kove, de tenyleg minden ismetlodik! dolgoztam eleget az ejszakaban,vendeglato. ket szakmam van, megis egy harmadikban ami rokon abban ereztem a legjobban magam! veszejes alakokoktol nem felek, atmegyek a tul oldalra, erre tanitott a mesterem! Rodeo zeneit nem fikazom mert neha megnyitom es ugy olvasom a blogot! receptek? szakacs vagyok, lennek!noktol nem kell megovnod olvasom a holgykoszorut, nem tarskereso oldalra leptem fel.. gaz azert van velem rendesen nem iszok alkoholt! na nem azert mert megvetem, hanem gyogyszerek miatt! ez van!
Látom, Gábrisunk eddig csak a neonáci kisköcsögöket mentegette, de most már a narancsbolsevik párt védelmét is felvállalja.
Ja kérem, ami összenő, meg összetartozik...

"Lássuk mi történt eddig! Az Index augusztus 27-án írt arról, hogy csőd közelébe került a Pető Intézet: „Információink szerint nyár végére csődközeli helyzetbe került a Nemzetközi Pető Intézet: a bevételek a korábban jellemző évi 2,2 milliárdos szintről 1,5 milliárd forintra apadtak, ami azt eredményezte, hogy az intézmény a megszokott működési keretek között 20 milliós mínuszt termel havonta.” - írta a lap.

Mindezekről történő értesülés után azonnal sajtótájékoztatót tartottam, és az Együtt 2014-PM választási szövetség nevében felszólítottam a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel a Pető Intézet „kivéreztetésével”, és haladéktalanul állítsa vissza az intézet finanszírozását a 2010-es szintre.

Még aznap Balog Zoltán közölte, hogy az intézmény megkapja a neki járó 325 milliós felsőoktatási támogatást, és mellé a jelenlegi létszámadatok alapján 100,5-110 millió forinttal tervezi támogatni az intézményt a következő egy évben. Mindenki meglepetésére ezt az intézkedését szeptember 4-én a minisztérium visszavonta, és jelezte: csak jövőre támogatják az intézményt. Ez azért érdekes, mert ez az összeg egy az egyben a Hoffmann Rózsa által tegnap újra bejelentett pénzmennyiség ami – és akkor még egyszer, hogy egyértelmű legyen – amúgy is járna az intézménynek. Ezután adtam be azt a költségvetési módosító-javaslatomat, ami 500 millió forinttal egészítené ki az intézetnek eddig is járó támogatást. Ezt a javaslatomat szavazta le hétfőn egyöntetűen a teljes Fidesz frakció. Pedig ez az összeg nem légből kapott. Nem véletlen, hogy erre reagálva az egyébként engem nem szívlelő Makk Ádám a Pető Intézet kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy „pontosan ennyi hiányzik a költségvetésükből.”"
szabotimea.blog.hu/2013/09/18/kormanyzati_kodosites_helyett_tenyek_mi_tortent_es_mi_nem_a_peto_intezet_ugyeben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_18&utm_campaign=index

Valahogy hitelesebb, mint Gábrisunk és az ő linkjei...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Szabó Tímea a te nagy dilemmád?
Én hallgattam a Bolgárrádióban egy interjút vele, pont ma.

Szóval az általad említett Timi, a tanulmányai alatt és után, olyan nyugis helyre költözött mint Kabul.
Afganisztán az pont fasza hely volt egy nőnek a 2001-es ámerikai esemény(ek) után. ENSZ misszióban dolgozott a Harvard megbízásából – ami nem egyenlő az al és középcsúti akadémiával, ez kicsit más, tudod-e? Megtanult perzsául is, meg ilyen hülyeségek…
Ezek előtt ha jól tudom ámerikai lapoknak (meg briteknek is) tudósított, meg Pakisztánban is élt és dolgozott picit. Aztán jött az, ami itthon.
Na, mostanakkor nekem az ő személyisége tökös csajként inkább szimpatikus afgán melósként oda delegálva (magától), mint egy szarral összekent emeszempés bajusz, aki sosem dolgozott és soha semmiféle értéket nem teremtett csak száradt rá folyamatosan a pacalpörkölt szaft és azon kívül, hogy desszertet is kívánt, ezért élete kockáztatásával bejárt a menzára mákostésztát zabálni, semmi mást nem csinált az életében.

A kontrasztot érzed, vagy azt is magyarázni köll? A derék fidesz forradalmárok összeszarnák magukat a puszta tudattól, hogy ők… Afganisztánba?? A forradalmárok??
- De ott lűűnek bazmeg, hát eszt, hogy?
Szar ügy, ha egy törékeny nő százszor több férfiasságban, mint egy tonyónak látszó emberszabású izé. Mondjuk tőle nem nagy kunszt férfiasabbnak lenni. Egy szemetesvödörtől hamarabb nő a csajok libidója – ezt egy kedves barátnőm mondta-:))

Az elmúlt hét sok agyhalottat produkált, nehéz már feldolgozni ezt a dömpinget.
Te vagy pedagógus? Mi lehetne akkor Győzike?
Amúgy, menny a picsába!
tegnap már írtam, hogy nem olyan egyszerű megszólalni sem. a falnak nem érdemes. a falnak menni megint nem érdemes. hatékonynak kell lenni. ezt csak szervezetten lehet. ez ebben a helyzetben egész embert kíván, se csalás, se gyerek, csak a köz. 24 órában. ilyen a helyzet. ki adná fel az egzisztenciáját, amikor a társadalom 20 éve bizonyítja hogy nem vevő
a munkára,
az igazságra,
a rendre,

az ország nem volt és ma sem érett a rendszerváltásra.

egy nagy totális bukásra viszont igen.

és az eseményeket a történéseket nem lehet siettetni. a siettetők a falon végzik. ezt már egyszer éppen hogy elkerültük. éppen csak túléltük. várunk. nem nekünk sürgős. akiknek sürgős lenne, azok meg nem értik. nem érthetik, mert az értelmiség elárulta őket. a kádár rendszerben is, és most is. tudatlanságban vannak tartva. a fidesz ezt konzerválja.
gazdasag.blog.hu/2013/09/18/mi_dragul_szeptembertol#comments

A NER dicsőségére és a SIKER bizonyítására...

MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Agyhalottaknak ennyi pont elég, mint seggdugasz narancsbolsevik kommentelők azt ki is fejtik! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szevasz:) hátha te tudod, mert senki nem segít... mi kerül a petőben havonta 42,308m ft-ba havonta? Komolyan kérdem? Ez most sok vagy kevés?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Valahogy hitelesebb, mint Gábrisunk és az ő linkjei... "

tudhatnád, hogy Angyalunk linkel:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: elnézést ez egy heti lové...tehát mi kerül a petőben 42,308m ft-ba hetente, ez sok vagy kevés?
@sírbateszezazegész:

Te is kiszámoltad hehehe. Én is.:))))))
Gonosz vagyok, egyből az állami pénznyelőkre asszociálok.

Jó éjt nertársak.
@sírbateszezazegész:
Van egy csomó olyan ember, akik sehol máshol, vagy pont itt tanulják meg azt!
Olvasd el a honlapjukat, mivel foglalkoznak, kiket képeznek, oktatnak, gondoznak.
A focistadionoknál is feltetted ezen kérdést? Akkor értem...
@jaegtoer:

Valószínűleg nagyon hasonlóan gondolom a konz.jobb definícióját, és ebben az értelemben ott az értelmiség felülreprezentált.

Ők mit csinálnak? A hallgatás nem árulás?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Megint tévedésben vagy, de hát neked is szabad néha nézni a cseh kettőt. :)
@jaegtoer: Ahogy korábban már említettem nekem ez csak egy szórakozás, sokszor a saját épülésemre is.:)
@jaegtoer:
Áááá, dehogy, ködgenerátort próbál üzemeltetni! :)
@Knósszosz:

te másolsz engem? én már ott nagyon fenn elkűldtem ugyanoda

de meccsezek a benitez kikészítette a Knopp-ot annyira hogy elhagyta a stadiont?

brühüyyy

az ilyen trollok meg szart rájuk és kazán...

sok a meccs
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: elvekről beszélünk... a focistadionoknál nem tettem fel ezt a kérdést, mert eleve egy darab focistadiont sem építettem volna... de akkor menjünk bele abba amit szabó írt a blogjában: azt ugye tisztáztuk, hogy a tavalyi 2,2 mrd az heti 42,308 m/hét... az is elhangzott, hogy 1,5mrd-re csökkentették az ideit... ezzel szemben azt idézted, hogy:
"Lássuk mi történt eddig! Az Index augusztus 27-án írt arról, hogy csőd közelébe került a Pető Intézet: „Információink szerint nyár végére csődközeli helyzetbe került a Nemzetközi Pető Intézet: a bevételek a korábban jellemző évi 2,2 milliárdos szintről 1,5 milliárd forintra apadtak, ami azt eredményezte, hogy az intézmény a megszokott működési keretek között 20 milliós mínuszt termel havonta.” Ezt szabó írta a blogján, ugye?
A havi 20m mínusz (havonta!) az évi szinten 240m! Miért kért akkor 500m ft-t? Másik tényleg mi kerül cca 160-170m ft-ba havonta? Mert ugye más meg mást nyilatkozik (a vezetőjük)...
"A focistadionoknál is feltetted ezen kérdést? Akkor értem..." engem nem zavar, ha ezt írod válaszként...
ezerszer tisztáztuk már, hogy aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Ez vonatkozik minden polgárra, a fogyatékosokra különösen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na, bumm!
Szegedi Csanádnak két lába van, oszt mégis beesett a zsinagógába.
@Orica Középföldi:
Lehetne, de háromszor vettem levegőt!
Sziaszia!-:)
@rodeo36:
Adjon az ég, szesztestvérem-:)))
Semmi paliga, küldtem választ. Beee...
Hali!
Segítsen már valaki (nyekereg a netem)!!! A Fabius,a nem túl távoli múltban írt egy bejegyzést ebben a blogban, a Matolcsybácsynak az energiaszektor privatizálásában való közremúúködéséről.
Ha valami jóember belinkelné,annak megköszönném!:-)
@Knósszosz: Engem nem zavar csak eszembe jutott. :)
@Penivaldes:
Szia Peni!

Olvastam reggel és remélem, hogy az összes királyi kanális élőben fogja nyomni a rendkívül izgalmasnak ígérkező meccseket, alig várom!
Addig beszerzek, úgy egy másfél mázsa szotyolát, hatvan kiló tökmagot, a nosztrai Sanyi bácsi pálinkájából húsz litert (az idei szokatlanul erősre sikeredett - kicsit fel kellett hígítani szúnyogirtó sray és királyvíz keverékével) és addigra bemagolom az összes átkot, szitkot, nyakatekert káromkodást amit B-közepek táján lehet hallani, plusz kikészítek az udvarra pár ócska széket meg hokedlit a pincéből, amit a meccsek közvetítése után részegen szét tudok verni. A szomszédnak adok egy ezrest meg egy paprika dezodort a kőbányai piacról, hogy fújjon le ha végeztem.

Ezek elkerülhetetlen velejárói egy meccs megnézésének, különben lófaszt sem ér az egész.
Amúgy, ahogy elnézem az amatőr ügyvéd csapat eredményeit, nem tudom mit mondjak a dédelgetett "profi" fiúk teljesítményéről?
www.hatalyonkivul.hu/europa-bajnok-lett-a-magyar-ugyved-labdarugo-valogatott
Erre a friss ropogós testre ilyen fejet tenni! Ez ugyan akkora bűn, mint a támogatást leszavazni!:)
@huzzadneki shakespeare:

Csak most, csak itt, csak neked:

varanus.blog.hu/2013/01/18/matolcsy_amnezias

ON:
Régen jártam erre. Örömmel látom, hogy a minőség és az idióták fáradhatatlan leoltása mit sem változott...

Szabó Tímea egy tökös és okos csaj, ha csak fele ennyi hasonló kaliberű képviselő ülne a párnázott parlamenti székekben, nem itt tartanánk...

@Knósszosz:
:-)))))))
@Knósszosz:
Orbánt és Csányit is meghívod?
@Elhárított királycsel:
Üdv!-:))
Miért a hanyagolás?

A kommentjeidet én kedveltem. Szerintem mások is, szóóóval?
@Dr. jenőke (jenőke):
Csányi Falconja itt nem tud leszállni.
Meg nem is látnám szívesen.
Meg az anja... nalesekben is, hogy nézne ki egy kispesti látogatás?

A másikat meg ne is említsd, betudom a kései órának, hogy a nevét leírtad...:)
@Knósszosz:

Üdv neked is és köszönöm.

Hogy miért?
Család, munka, s a többi szokásos...és... jó adag kiábrándultság. Munkámból eredően napközben sokszor köszön vissza kicsiben az, ami nagyban megy a fejünk felett.

Másrészt, nincs kedvem az itt is gyakorta fellelhető ostobákat/fizetett bérkommentelőket/trollokat olvasni - bár ahogy látom, csökkent a számuk, úgy látszik, tényleg válság van...

Tudom, intő jel, ha már rendszert ekézni sincs kedve a megfáradt polgárnak.
@Elhárított királycsel:
Tökéletesen értem.
Azért részemről jó látni, megen.
Néha nézz be!
@Knósszosz:
Kis hiba. Nem a nevét akartam kiejteni.
@Orica Középföldi:
Jó éjszakát!

TÉLI ÉJSZAKA (József Attila - részlet)
Légy fegyelmezett!
A nyár
ellobbant már.
A széles, szenes göröngyök felett
egy kevés könnyű hamu remeg.
Csendes vidék.
A lég
finom üvegét
megkarcolja pár hegyes cserjeág.
Szép embertelenség. Csak egy kis darab
vékony ezüstrongy - valami szalag -
csüng keményen a bokor oldalán,
mert annyi mosoly, ölelés fönnakad
a világ ág-bogán.
@Knósszosz:
lo respondí

abrasos

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):

ezt asszem meg kell mentenem olya fantasztikus

kösz
brühüyyy+*10000000000
@rodeo36:
Örülök, hogy tetszik.

Viszonylag új hír:

2013. szeptember 18. 22:18
Nem lehet, hogy a multinacionális szolgáltató cégek energia ürügyén indokolatlanul sok pénzt vigyenek ki az országból – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter egy újbudai fórumon szerdán.

Azért érdekes, hogy:
A németek olcsó árammal árasztanak el minket is

privatbankar.hu/kkv/a-vallakozasok-lealkudhatjak-az-aram-arat-261402
@Dr. jenőke (jenőke):
figyelned kellene a nagy nemzetközi börzéket és azon belűl az energiahordozók árának változását és a trendeket, abból kiderűl -még sokkal tisztábban- hogy milyen kutyaütők ezek a narancsbolsik, szakmailag senkik csak lopni akarnak és ahhoz keresnek ürügyeket

minden -egyetlen kivétel sincs- intézkedésük ezt célozza, néha kevésbé jön be mert ez nekik egy póker party amihez újfent nem értenek de kártyáznak, nincs más megoldásuk vagy begyűjtik azt amiért a posztot kapták vagy mennek a levesbe apróléknak

brühüyyy

a gazdáik nincsenek velük megelégedve
@Dr. jenőke (jenőke):

ez a szén
és hatalkmas zuhanórepülésben az árak

www.londonstockexchange.com/exchange/prices-and-markets/ETPs/company-summary.html?fourWayKey=JE00B3CG6315JEEURETCS

az utolsó 5 adásvétel

LAST 5 TRADES MORE REFRESH
Time/Date Price Volume Trade value Type
09:32:49 11-Sep-13 4.27 2,793 11,926.11 AT
10:24:28 09-Sep-13 4.62 188 868.94 UT
09:40:03 05-Sep-13 3.90 4,000 15,600.00 AT
08:00:24 30-Aug-13 3.80 200 760.60 UT
08:04:47 02-Aug-13 3.60 1,000 3,599.00 AT

brühüyyy
@ornagy50:
Kedves vagy, de nem tudom, milyen az a "babakék". Álmodik a nyomor?:)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ne fáraszd magad!
Mindjárt az elején elhangzott, hogy a Pető Intézetbe beférkőzött a Tudjukki, és átvette a hatalmat.
@Orica Középföldi:

"Valószínűleg nagyon hasonlóan gondolom a konz.jobb definícióját, és ebben az értelemben ott az értelmiség felülreprezentált.

Ők mit csinálnak? A hallgatás nem árulás? "

kihagytam negyedikként a szabadságot. a sorrend fontos.

más ideológiákban
első helyre kerülnek az emberi jogok és a szabadság esetleg az első második helyre.

én azt mondom, amikor egy ember egyedül van akkor lehet.

ha társdalomban, emberi közösségben akkor a társadalom kohézióját a munka, igazság és a rend adja, a szabadság és az emberi jogok már a felépítményt adják ha úgy tetszik az életminőség kérdése. ha erős az alap, akkor lehet merengeni a szabadságon és az emberi jogokon, de ez utóbbi kettő nem előzheti meg az első hármat, mert akkor összeomlik a társadalom.

egyszerű példa.
magyarországon a munkanélküliség megjelenése mellett olyan szociális szokásjog alakult ki, hogy számos esetben (tömegesen) a dolgozók jövedelme nem érte el a többszörösen segélyezettekét.
ez egy felborított értékrend következménye, (hagyjuk a szavazat optimalizálást most) azaz a rend elvének sérülése felborította a munka világát, aláásta az igazságosságot. mindez emberi jogok előtérbe helyezésével, aminek jelentőségét és fontosságát nem vitatom, csak éppen az igazságosságot sértette nem kis mértékben.

vagy a kedvencem, az adózás. aki kétszer háromszor keres többet, miért nem elég ha kétszer, háromszor több adót, járulékot fizet? miért kell exponenciálisan többet fizetni, miközben ugyanannyiért veri pofán a rendőr, ugyanannyiba kerül a vakbélműtét függetlenül attól, ki mennyi közterhet visel. az eltúlzott társadalmi szolidaritás -a meglevők mellé- újabb ellenmondásokat generál.
[!tudom, hogy magyarországon sok száz évre visszamenőleg a túlélés szerves része volt a "megoldjuk okosba" elv gyakorlata, szinesíti a helyzetet az 1949 utáni "bérezési rendszer" átalakítása, és a "szocialista viszonyok" további torzulást hozott az 1988 utáni fékevesztett átalakulás súlyos igazságtalanságaivel, de ezek nem mondanak ellent az általam priorizált hármas elvnek.

arra a kérdésre, hogy az értelmiség hallgatása nem árulás-e?,

a válaszom az: de, igen.

a helyzet azonban mégsem ilyen egyszerű, mert a megosztottság mindig is része volt a magyar társadalomnak a kalandozások megszűnését követő valamennyi korban. voltak szünetnek látszó időszakok, de a megosztottság tartóssága, állandósága kétségbevonhatatlan, az értelmiség is ebben a megosztott állapotban volt, van és lesz. ez a megosztottság eredményezte azt, hogy kölcsönösen kioltották a jó kezdeményezéseket mindkét vagy talán mindhárom oldal megjelenítői.
tehát abban maradtam magammal, hogy amire nincs "elementáris piaci kereslet" azt nem kell erőltetni, különösen hogy a hazai "értelmiség" öncélúan kisajátította oldalfüggetlenül ezt a meghatározást. jellemző például, hogy a reáltudományokat művelőket nem tekintették maguk közül valóknak. ezért ez az "értelmiség" gondolkozásában további torzulásokat okozott. ez az oka annak, hogy ködevő kifejezést oly gyakran használom. értelmiség nincs, csak értelmes ember. le a címkékkel!:)

egyébként már említettem: nincs se jobb, se bal oldal. új pólusok alakultak ki.

de ez egy egészen új és lebilincselő történet.
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

az értelmiség hallgatására adott válaszom természetesen a konzervatív beállítódásúakra vonatkozik. a többiek eléggé hallatják a hangjukat igaz meglepő elutasítottság és egyre kisebb médiafelületen, ha nem lenne internet, még rosszabb lenne a helyzet. mindazonáltal úgy tűnik a reálértelmiség távol maradásával és némaságával tüntet részben a kibontakozó személyi kultusz, részben a vezető elhatalmasodó agybaja, valamint a csinovnyikhad szakszerűtlen, agresszív, antiszociális országlása ellen.
üdítő kivételek biztosan vannak...
@jaegtoer: részben egyetértve, van amivel maximálisan, a progresszív adó miatt már beszéltünk néhányszor, de alapjában nincs mit hozzá tennem :D
melléklet:

A mai fiatalok nem bíznak a politikában, de nem lázadnak a rendszer ellen. Még véleményük sem nagyon van. Erre jutott a 15-29 évesekről készül óriásfelmérés.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F18%2Fcsendes-generacio-ami-magat-se-hallja%2F
Valaki megmondhatná végre az igazat, van pénz, nincs pénz, hazudik itt mindenki!:)

www.hir24.hu/belfold/2013/09/19/kiderult-nincs-eleg-penz-mar-a-berekre-sem-a-petoben/~~fokusz
@jaegtoer:
ok!legyen egykulcsos szja!
viszont akkor gyomláljuk ki a rendszerből a szociális juttatásokat.a gyerekek után járó kedvezményt például.
aki kétszer háromszor többet keres az miért kap kétszer háromszor annyi "segélyt" a gyerekei után?
@jaegtoer:

Körülbelül-egészében egyetértek:))

Néhány észrevételt engedj meg.

Azt gondolom, az ember sosincs egyedül. Ez önáltatás. Mindig és egyszerre egy vagy több, kisebb és nagyobb közösség tagja.
Kivéve Robinsont egy ideig:)

A munkanélküliséggel kapcsolatban írottakkal nincs vitám.

A másik témakör nem ilyen egyszerű
Az alapelved elfogadható, de kérdéseket vet fel.

Miért van ilyen jelentős bérkülönbség a közalkalmazott és a köztisztviselő között?
Abszolút igazságtalan. Ma ez nem kis réteget jelent,és nagy feszültséget gerjeszt. Egy pedagógus ma az iskolában harmad, ötöd, hetedét keresi, mintha valamelyik hivatalban növelné a seggét.

Megyó alatt készült egy tanulmány az összevonásról, egységesítésről, beárazva.
Egyetlen büdzsé se bírná el, nem is került nyilvánosságra.

A versenyszférára ez nyilván nem igaz.

"abban maradtam magammal, hogy amire nincs "elementáris piaci kereslet" azt nem kell erőltetni"

Örülök, hogy megegyeztél magaddal, de marketing nélkül nem is lesz kereslet:)

Nekem az értelmiség megosztottságánál sokkal nagyobb bajom van azzal, hogy a mindenkori hatalmi elitnek egyáltalán nincs szüksége rájuk. Sőt tudatosan növeli a megosztottságot.

Le a címkékkel, egyetértek:)

Ja, és még egy nagyon nagyszerű konz.jobbos jutott eszembe.
Horány Özséb. Lebilincselő a pali:)

Adandó alkalommal ejt szót az új pólusokról.
@Turn R: hagyjuk már ezt az összefogásos ügyet. az nem jövő, az olyan mint az hogy a Kossuth térre sincsen ötlet, hanem állítsuk vissza a 70 évvel ezelőttit. vagy mondhatnám az ottomán hivatalnokokat is.
@jaegtoer:

Szerinted Balog vagy Rózsa érti Babitsot? Ha már értelmiség:))

"Áradj belénk hát, óh örök
igazság és szent szeretet!
Oldozd meg a bilincseket
amikkel törzs és vér leköt,
hogy szellem és ne hús tegyen
magyarrá, s nőjünk ég felé,
testvér-népek közt, mint a fák,
kiket mennyből táplál a Nap."
@jaegtoer:
Ez olyan szívmelengető:),sziporkáztál tegnap.
@Husz_János_Puszita:
De hová lett ez a próféta?
Nekem komoly lelkifurdalásom van, mer' eccer eléggé beszóltam neki, amikor ismételten egy nevezőre hozta Gyurcsányt és viktátort. És pont azóta nem ír.:(
Ha így lenne, üzenem neki, hogy én már megbocsátottam:D, írhat nyugodtan bármit!
@anyadmajma:
Igen, és valahol olvastam, hogy a fityesz nem túl rég átalakította a Pető Intézet szervezetét, a vezetőséget lecserélte hű fidesznyikekre.
Biztos ezeket kérték most fel egy kis kármentésre.
@Penivaldes:
Jáj, tényleg én vagyok a hibás?!:)
@rodeo36:

ez a Washington DC-s IT kollégás szétlövős csillagosok izzadós belbiztonsági magyarázkodás, erőből diktálósusácskás kommentedet tegnap nem láttam.

lényeg, ennek nem lesz jó vége, a CCCP-vel ugyan megállapodtak, hogy egymásra nem, de végszükség esetén együttesen bárkire lődöznek, csakhogy a technikába és az ész nem amerika kizárólagossága, és az utóbbi százév belföldi és külföldi gazemberségei visszaköszönnek egy-egy ilyen akcióban...
az elbizakodottságnak és a simlisségnek mindig meg kell fizetni az árát. hát még ha a batman kilövése is el volt rendelve. gondolom 2 problémájuk van a többi ezer között,
1. ki ne derüljön, ténylegesen mi volt a háttérben, egy váratlan vadi új, ledokumentált fedősztori nem egyszerű
2. A WTC és bin Laden meg miegyébre hivatkozással az USA biztonságára kicsikart dollármilliárdok "előírt elköltését" ezek után vizsgálgathatná a PWC, Ernst Young, Deloitte akár együttesen is,
3. de még mindig nyitott a kérdés, ha magukra nem tudnak vigyázni, hogyan vigyáznak az USA-ra
4. és hogyan akarnak bárhol rendet csinálni, ha a hátországban tárva-nyitva az ajtók.... csak egy plasztikkártya oszt jó napot...
OFF Egy szomorú hír margójára.

Meghalt Tojoda Eidzsi, a Toyota vezetője

index.hu/kulfold/2013/09/18/meghalt_tojoda_eidzsi_a_toyota_vezetoje/

Lenne mit tanulnunk tőle:

"... ahol segítette a problémákat lehetőségként kezelő japán filozófia, a kaizen gyártási folyamatokba való beépítését..." EZ A SIKER KULCSA!" -

KAIZEN - a problémákat lehetőségként kezelő japán filozófia. -

A Kaizen egy gondolkodásmódot (életfelfogást) jelent. Alapelve szerint minden probléma egyben lehetőség is a fejlődésre, fejlesztésre. Nem a hibás ember, nem a felelős megállapítása az elsődleges célja, hanem a kialakult helyzet megoldása, tanulás a történtekből.
A Kaizen az érintett szervezet minden tagjától elkötelezettséget és részvételt kíván. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, az érintetteket be kell vonni a kialakításba és a rendszer fenntartásába.

A Kaizen jobbítást, javulást jelent a személyes, az otthoni, társadalmi és munkahelyi életünkben.

A Kaizen egy olyan folyamat, melynek célja túlmutat egy egyszerű termelékenységjavításon. Ez egy olyan folyamat, ahol jól végzik a munkát, emberközpontúvá teszik a munkahelyet, megszüntetik a túlzottan kemény munkát, és megtanítja az embereket, hogyan kell tudományos módszerrel kísérleteket elvégezni munkájuk során, és hogyan kell megtanulni felismerni és felszámolni a veszteségeket az üzleti folyamatokban. Összegezve a folyamatok emberoldalú megközelítését és a termelékenység növelését jelenti. "Az ötlet az, hogy táplálja a cég humán erőforrását, dicsérettel és a részvétel ösztönzése a kaizen tevékenységben.

ON
@jaegtoer: Hivatkozással a PWC, Ernst Young, Deloitte felvetésedre. :)

Így élnek a becsődölt bankárok

index.hu/gazdasag/ingatlan/2013/09/16/igy_elnek_a_becsodolt_ceok/
@V-PORT:
Jééé, ezt Te írtad?! Kétszer is elolvastam, hogy jól értem-e.
Nem éltem hiába. Hatalmas like:)
@punkfrog:

a kéccer, háromszor annyit kereső jövedelme nem a világ teteje. sőt.

azzal egyetértek, hogy egy átgondolt és teljesen új bér-, szociális rendszer és költségvetési szerkezetváltozás kell fokozatos de meghatározott és betartott ütemezés szerint akár tízéves átmenettel.

Az tényleg disszonáns, vagy inkább felháborító, hogy a csúcsjövedelmek után is jár egy alapvetően szociális kedvezmény.

mindjárt a bérrendszer.... ebbe az állam ugye ne nagyon avatkozzon... de azért az tudvalevő hogy a "MAGYAR" munkaadó az esetek döntő többségében a legganébb ilyen-olyan kedvezmények ide vagy oda....

majd egyszer ezt is megbeszéljük...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

olvastam, talán én is linkeltem az előzőben, mert alapvetően én is egy link alak vagyok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
pt.wikipedia.org/wiki/William_Edwards_Deming
annyit tuggy, hogy ez a szőr a IIVH után ottmaradt Japánban és a Kaizen alapján kialakított egy olyan minőségellenőrző rendszert -amerikának nem kellett bele is bukott- amely lehetővé tette a Japán boom-ot

brühüyyy
@jaegtoer:
figyelmedbe (át lehet tenni más nyelvbe is ugyanott)

pt.wikipedia.org/wiki/William_Edwards_Deming

ha ezt ma 68 év után a magyarok tudnák

brühüyyy
@GeoCracker: Óóóó, bazzzz..... :(((

Most olvastam egy viccet:
Két pasi beszélget:
- Te, tudtad, hogy a brazilok egyik fele focista, a másik kurva?
- A feleségem brazil.
- Tényleg? És melyik csapatban játszik?
:D
@jaegtoer:
amerikai statisztika: az ebben évben elmúlt 260 napból 250-en volt tömeggyilkosság (ahol 4-nél több a halottak száma sebesültek nem számolnak)

Ausztrália 16 évvel ezelőtt betiltotta és bezúzta az összeset és nem hiányzik de ezeknek van konstitúciójuk (az nem hasmenés) és amikor megjön bárkit a jó édes annyát is lelövi...ez a statisztika kizárólag lőfegyverre vonatkozik, kések és ollók egyebek nincsenek beszámolva azok konyhai eszközök

brühüyyy

most nagyon rábasztak kiderült és most takargattyák de ki fog robbanni lesz mégegy snowden
@Husz_János_Puszita:

"Gyurcsány fan lettem, kész. "

Bocs. nem baj fiam, megesik ez mással is:D

Komolyra fordítva: Hacsaturján Mester a kezdetektől fogva gyurcsány-fan volt, én ezen nagyon kivül rekesztettem magam, mer nekem meg nem gyött be, de ettől még a Mester nekem kezdetektől MESTER és az is marad.

értve? teee..Teee.... Te gyurcsányizé:D ez valami vírus? elég lassan terjed...
ööööö izéééé:

Az "egymás felé közeledést" tanulhatják a párkeresők

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom folytatja előadás-sorozatát a család és karrier témájában. A civil mozgalmat négy éve azért hívta életre Kopp Mária orvos-pszichológus, hogy megszülethessenek a tervezett gyermekek Magyarországon.

hvg.hu/itthon/20130919_Az_egymas_fele_kozeledest_tanulhatjak_a_p
@sírbateszezazegész:
Elvekről? Te egy feltételezésről írsz.
"...sem építettem volna".
Ha én meg áramszedőt növesztettem volna, akkor lehetnék trolibusz?
Stadionokat viszont 100 milliárdokért építenek, folyamatosan, ÁLLAMI PÉNZBŐL, mert arra JUT!
Ami ugye tény.
Miből?
Ne foglalkozz vele, hisz CSAK másnak a rovására, állami pénzből, az adónkból, mástól elvonva a pénzeket, pl. az eü-től, az oktatástól is, a jövőnkből kúrja el a felcsúti paraszt.
Máshol, boldogabb országokban sokkal értelmesebb, a jövőben sokat profitáló dolgokba fektetnek, pl. az eü-be, az oktatásba, technológia fejlesztésekbe...
Nálunk a rokonságban van olyan, akinek a Pető intézet rengeteget segített. A foci meg hol? Kinek? Miben?

Ez a havi lebontás aranyos, ezt nekem is tanították anno, hogyan lehet bagatellizálásra is akár használni, vagy felnagyításra - akár napra is lebonthattad volna és mondhattad volna, mit csinálnak naponta 6 millióval???
Persze a működési költségeket nem látod át, a fejlesztéseket, a képzések és projektek költségeit, de kívülről olyan jól lehet ilyen számokkal dobálózni, meg olyan ütős...

Engem az sem zavar válaszként, ha leírod, hogy az intézetnek milyen a költségvetése, milyen projektek, fejlesztések futnak, hány emberen segítettek régen és jelenleg, milyen a nemzetközi elismertsége.
Persze a focistadionok ettől még 100 milliárdos tételben épülnek a Közgép és a Párt dicsőségére, a B közép sikereire alapozva.
@jaegtoer: ne hidd, hogy lassan, eléggé virulens, csak a fertőzöttségi arány volt nagyon alacsony
@AKIsTUDATLAN: Mátyás Győző írta.
És telitalálat!
Meg akartam hallgatni a Juszt-Horány beszélgetést, ám az ATV videotárából eltűnt a Magánbeszélgetés.

Jutja valaki mi történt?
@jaegtoer:
sajnos a wiki magyarúl ezt nem adja, pedig ez a lényeg és ma magyarországon nem műxik:

íme:

Os 14 Pontos para a Gestão

Os 14 pontos para a gestão descrevem o caminho para a qualidade total, o qual deve ser continuamente aperfeiçoado. São eles (Deming, 1990:18):

Criar constância de propósito de aperfeiçoamento do produto e serviço, a fim de torná-los competitivos, perpetuá-los no mercado e gerar empregos.
Adotar uma nova filosofia. Vivemos numa nova era econômica. A administração ocidental deve despertar para o desafio, conscientizar-se de suas responsabilidade e assumir a liderança em direção à transformação.
Acabar com a dependência de inspeção para a obtenção da qualidade. Eliminar a necessidade de inspeção em massa, priorizando a internalização da qualidade do produto.
Acabar com a prática de negócios compensador baseado apenas no preço. Em vez disso, minimizar o custo total. Insistir na idéia de um único fornecedor para cada item, desenvolvendo relacionamentos duradouros, calcados na qualidade e na confiança.
Aperfeiçoar constante e continuamente todo o processo de planejamento, produção e serviços, com o objetivo de aumentar a qualidade e a produtividade e, conseqüentemente, reduzir os custos.
Fornecer treinamento no local de trabalho.
Adotar e estabelecer liderança. O objetivo da liderança é ajudar as pessoas a realizar um trabalho melhor. Assim como a liderança dos trabalhadores, a liderança empresarial necessita de uma completa reformulação.
Eliminar o medo.
Quebrar as barreiras entre departamentos. Os colaboradores dos setores de pesquisa, projetos, vendas, compras ou produção devem trabalhar em equipe, tornando-se capazes de antecipar problemas que possam surgir durante a produção ou durante a utilização dos produtos ou serviços.
Eliminar slogans, exortações, e metas dirigidas aos empregados.
Eliminar padrões artificiais (cotas numéricas) para o chão de fábrica, a administração por objetivos (APO) e a administração através de números e metas numéricas.
Remover barreiras que despojem as pessoas de orgulho no trabalho. A atenção dos supervisores deve voltar-se para a qualidade e não para números. Remover as barreiras que usurpam dos colaboradores das áreas administrativas e de planejamento/engenharia o justo direito de orgulhar-se do produto de seu trabalho. Isso significa a abolição das avaliações de desempenho ou de mérito e da administração por objetivos ou por números.
Estabelecer um programa rigoroso de educação e auto-aperfeiçoamento para todo o pessoal.
Colocar todos da empresa para trabalhar de modo a realizar a transformação. A transformação é tarefa de todos.
Em 1991 foi incluído no Automotive Hall of Fame.

brühüyyy
@rodeo36: Kösz. Milyenek voltak a meccsek?? Volt amelyik örömöt okozott azért??? ;)
@rodeo36: Nalunk is most akarjak betiltani a vadaszatot/fegyvertartast. Kicsit sajnalom mert eppen el akartam kezdeni gyujteni egy Branre(1300eur) vagy egy mg42-re(3000eur) neha ugy erzem, hogy ures az eletem 2vh-s geppuskak nelkul.
@jaegtoer:
Jó'vanna! Mit cikized! Nekem a csajok jönnek be, neki meg a Gyurcsány... Van az úgy!
Három önkormányzati állása van a mohácsi polgármester feleségének

Nem négy, csak három önkormányzati állása van, mellé pedig pályázati pénzeket is nyer a mohácsi polgármester felesége – írta a Pécsi Stop.hu.

hvg.hu/itthon/20130919_Harom_onkormanyzati_allasa_van_a_mohacsi

------------------

"A saját szemetünk"

Pintér Sándor megmondja, hogyan illik megtalálni Tróját. Mi folyik egy titkos rezsifórumon? Fórum az egyáltalán vagy mise? Tóta W. Árpád riportja.

hvg.hu/w/20130919_a_sajat_szemetunk
@rodeo36: azert nem adja a magyr wiki, mert ertekmezhetetlen otthon, talan egy rovasirasis atirat kellene.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mi ez helyreigazítás.

"Valótlanul állítottuk: nem négy CSAK három?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Irigyek vagytok, az a baj! A tehetségeket el kell ismerni! Követendő példa, nem sírni ríni kell, hanem lelkesen szo... szolmizálni! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: fanatikusoknál így megy ez, színtől függetlenül :D
A Bolgárgyuris betelefonáló műsorban a Feri rajongok mennyisége elérte a tűrési küszöbömet, néha már legszívesebben fölrúgnám a rádiót. Igazi troll mentalitás, pont mint a fidesz/jobbik/maszop/lmp/együtt droidoknál, mind csak vakon hisz, én meg hányok az egésztől, és szánom ezt a társadalmat. Rá kell jönnöm sokadjára, hogy kilógok innen, és nem kicsit...
@rodeo36:
"1. A cél állandósága
Teremtsük meg mindig a célt a termékek és a szolgáltatás állandó fejlesztéséhez, olyan forrásokat bocsátva rendelkezésre, amelyek hosszútávon elégítik ki az igényeket, nem pedig rövidtávú jövedelmezőséget eredményeznek, törekedjünk a versenyképességre, arra, hogy bent maradjunk az üzlet áramlásában és hogy munkalehetőségeket kínálhassunk.
2. Az új filozófia
Vegyük át az új filozófiát. Új gazdasági korban vagyunk, amely Japánban alakult ki. Nem élhetünk tovább az általánosan elfogadott késésekkel, hibákkal, hibás árukkal és rossz munkával. A nyugati management stílus átalakulása elengedhetetlen az ipar folyamatos hanyatlásának megállításához.
3. Ne az ellenőrzéstől függjön
Törölje el a tömegellenőrzésre, mint a minőség elérésének egy módjára való igényt úgy, hogy minőséget termel rögtön elsőre. Követelje meg mind a gyártói, mind a kereskedelmi beépített minőségről a statisztikai bizonyítékot.
4. Ne kössön többé “legalacsonyabb árajánlat” jellegű szerződéseket
Hagyja abba az üzletnek csupán árcédula alapján való megítélését. Ehelyett követeljen megbízható minőségi méréseket az árral együtt. Csökkentse az azonos árucikkekkel foglalkozó ellátóknak a számát úgy, hogy kirekeszti azokat, akik nem tanúsítják minőségüket statisztikai bizonyítékokkal.
5. Fejlesszen minden folyamatot
Folyamatosan és állandóan fejlesszen minden tervezéssel, termeléssel és szolgáltatással kapcsolatos folyamatot. Állandóan keresse a problémákat, hogy a vállalaton belüli minden tevékenységet javíthasson, hogy a színvonalat és a termelőképességet fejleszthesse és így folyamatosan csökkentse a kiadásokat. A management feladata, hogy folyamatosan fejlessze a rendszert (tervezés, beérkező anyagok, karbantartás, gépek fejlesztése, tréning, ellenőrzés, újraképzés).
6. Létesítsen a munkára felkészítő képzéseket
Építsen ki új módszereket a képzésre mindenki részére, beleértve a managementet is, így minden alkalmazottat jobban ki tud használni. Új készségek szükségesek ahhoz, hogy lépést tarthassunk az új anyagokkal, módszerekkel, terméktervezéssel, gépekkel, technikákkal és módszerekkel.
7. Létesítsen vezetőséget
Adaptáljon és létesítsen olyan vezetőséget, melynek célja az, hogy segítsen a dolgozóknak, hogy jobban végezzék munkájukat. A managerek és vezetők felelősségét nem számszerűleg, hanem minőségileg kell változtatni. A minőség javítása rögtön a produktivitást növeli. A managementnek meg kell bizonyosodnia afelől, hogy azonnal intézkedés történik, ha örökölt hiányosságok, karbantartási követelmények, rossz eszközök, zavaros működési körülírások, és más, a minőségre káros tényezőkről szóló jelentést kap.
8. Űzze el a félelmet
Ösztönözze a hatékony kétoldalú kommunikációt és más eszközöket a szervezeten belül uralkodó félelem kiűzésére, így mindenki hatékonyabban és többet fog dolgozni.
9. A korlátok ledöntése
Döntse le a korlátokat az osztályok és a dolgozók csoportjai között. A különböző területeken dolgozó embereknek, mint például a kutatással, a tervezéssel, az eladással, az adminisztrációval vagy a termeléssel foglalkozóknak csoportokban kell dolgozniuk, amikor a termékekkel, illetve a szolgáltatással kapcsolatban felmerülő problémákat oldanak meg.
10. A buzdítások mellőzése
Ne használjon szlogeneket, posztereket és buzdításokat a munkahelyen, tökéletességet és a termelés új szintjeit követelve anélkül, hogy ehhez a módszereket is biztosítaná. Az ilyen buzdítások csak ellenségeskedéshez vezetnek. Az alacsony színvonal és termelékenység okai nagyrészt a rendszerben vannak, és így a dolgozók hatáskörén túl.
11. Az önkényes számszerű célok mellőzése
Mellőze az olyan normák kitűzését, amelyek számszerű kvótákat írnak elő a dolgozóknak, és számszerű célokat a management embereinek. Helyettesítse segédeszközökkel, és használjon statisztikai módszereket a minőség és termelékenység folyamatos javítása érdekében.
12. Engedje, hogy büszkék legyenek a dolgozók
Távolítsa el azokat a korlátokat, amelyek megakadályozzák a dolgozókat és a management tagjait abban, hogy büszkék legyenek munkájukra. Ez magában foglalja az évi jutalomosztás (a teljesítmény elismerése) és a célkitűzések általi menedzselés eltörlését.
A managerek, igazgatók, vezetők felelősségét minőségileg, nem pedig számszerűleg kell megváltoztatni.
13. Ösztönözze a tanulást
Hozzon létre egy hatásos képzési programot és ösztönözze a dolgozók önképzését. Egy szervezetnek nemcsak jó emberekre van szüksége; olyan emberekre van szükség, akik a tanulás által állandóan fejlődnek. A versenyhelyzetekben való előny a tudásból keletkezik.
14. A legfelsőbb management elkötelezettsége
Világosan fogalmazza meg a legfelsőbb management állandó elkötelezettségét a minőség és a termelékenység folyamatos fejlesztéséhez, és ahhoz, hogy mindezeket az elveket alkalmazza. Alakítson ki egy olyan szerkezetet a felső vezetésben, amely az előző 13 Pont irányába vezet, és lépéseket tesz az átalakulás érdekében."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Megérdemli az, aki olyan mazopista, hogy folyamatosan ilyeneket hallgat!
Hallgass Mária Rádiót inkább... :D
@tucano: hjaaa, ha a diagrammokban ügyeskednek akkor a rovás írástól mit vársz, képletet meg nem tudnak olvasni, később a szétcseszett oktatással még kevésbé fognak. Halott ügy, nyelvoktatás szétverése folyamatban, bezárkózás, befelé fordulás folyamatban, központi elhülyítés folyamatban.
Az ország eltűnése folyamatban.

In the 1970s, Deming's philosophy was summarized by some of his Japanese proponents with the following 'a'-versus-'b' comparison:

(a) When people and organizations focus primarily on quality, defined by the following ratio,

upload.wikimedia.org/math/1/4/c/14c7aa569ba9c5c33dafc3ad56976e88.png

quality tends to increase and costs fall over time.

(b) However, when people and organizations focus primarily on costs, costs tend to rise and quality declines over time.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Há'DEPERSZE! Függők is vagyunk! :)
Amikor 10 öregasszony végtelenítve zsolozmázik... Nincs is jobb annál... neked...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sajnos a Chelsea kikapott (Abramov a lelátón), a Schalke jó volt győzött, a Barca nem érdekelt...el kezdtem őket is útálni a Messi már bizonyos egy seggfej...miután Ronaldo tegnap 3-at lövött neki is ekllett legalább annyit...Porto győzött ez jó, a többi most nem ugrik be...és ma folytatódik legalább 6 meccs lesz...a magyar aranylábúak hol vannak? orbántetű nem mozog? olyan lapostetűnek is mint minielnöknek egy selejt szar

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a vallásom tiltja, és dogmailag is képzetlen vagyok, a felfogó képességem is alacsony hozzá, ezért meghagyom nálamnál okosabbaknak, én már csak maradok ilyen korlátolt és csökött.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

" Követendő példa, nem sírni ríni kell, hanem lelkesen szo... szolmizálni! :) "

Aha! S. Paja meg lelkesen tárogatózik alá:))
@rodeo36:
Aranylábú gyerekeink egyenlőre titkolják a tehetségüket, nem akarják elvesztegetni holmi Chelsea, Schalke, Barca meccsek színvonalán.
Ők a Vezérnek tartogatják a profizmusukat! Essetudni...
@tucano:

vegyél csúzlit bikkfából bugyigumival és turulos meg tulipános faragással a vaterán...az is megteszi a stelázsin

lőni úgyse tucc?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
UGYE?! Nem láthatjuk mi ezt olyan magasabb összefüggéseiben és szofisztikáltan át, mint a sok rettenetesen és mélyen vallásos hívő, akik a keresztényi szeretet nevében szoktak habzó szájjal anyázni, köpködni és zsidózni.
Maradunk ilyen ecceri népek... ez van... :(
@rodeo36:
No'de PAPA! Honnan tudod? A kapanyél is el...
@Orica Középföldi:
Ja, meg naponta Bibliát is olvas, szóval rossz ember nem lehet!
@rodeo36: Tudod nem vagyok nagy foci rajongó. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jahhh, na meg ez is ott van:

Átrajzolja a rádiós piacot a Médiatanács

A legtöbb frekvenciát a katolikus egyházhoz kapcsolódó két rádió nyerte el.
/és főleg ingyééééé/

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2013%2F09%2F19%2Fmertek_atrajzolja_a_radios_piacot_a_mediatanacs%2F
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

amikor visszament az USA-ba ott szkeptikusok fogadták majdnem olyan fafejek mint a narancsos banda

és csinált egy tesztet

ugye a gyártmánynak van tűréshálója

azt a terméket vizsgálta amiben az adott elem működött, a japán gyártmány messze megelőzte az amerikait

az amerikai gyártó jött a bizonylataival, hogy ő betartotta a tűrésmezőt és akkor deming előkapta a Japán darab (10000 darabról mindkét esetben) minőségi bizonyítványát annak "ZÉRÓ" AZAZ NULLA TOLERANCIÁJA VOLT nem volt különbség

az amerikai elájúlt, elsápadt és kivonúlt a piacról

brühüyyy

és ez csak egy a többi hajszálpontosan bejött ma is alkalmazzák ott Japán és környékén a Hyunday olyan luxus kocsival jött ki ami nemcsak Lexus hanem Rolls royce minőséget mutat pedig nagyszéria

ezt sohasem tuggyák ma magyarországon megtenni amíg mindenki a saját sírját kell hogy megássa

brühühyyy
@jaegtoer: "a kéccer, háromszor annyit kereső jövedelme nem a világ teteje. sőt."

nem is erről beszélek, hanem az arányokról.
most, ha valakinek magasabb a jövedelme, akkor több pénzt takarít meg a gyerekkedvezménnyel.miért?
az ő gyereke többet érdemel?
az szja rendszerben semmi keresnivalója ennek.
ha igazságosak akarunk lenni, mint az egykulcsossal, akkor minden gyerek után kapjon mindenki egy fix összeget az államtól.
pl.:1 gyerek=10000.-Ft 5 gyerek=50000.-Ft függetlenül a jövedelemtől.

én mondjuk a célzott támogatást jobban szeretem, de akkor megint lenne kiabálás, hogy az én gyerekem miért ér kevesebbet!mert többet keresek?
és ezzel visszakanyarodtam a "több segélyt kap mint az aki dolgozik" problémához.
ezt oldották meg most úgy, hogy a jövedelemhez kötötték a gyerekek utáni kedvezményt. és visszajutottunk oda ahonnan elindultam.
valakik mindig háborogni fognak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
a 13. pont hogyan lesz magyarországon?

orbán elrendeli?

brühüyyy

és kappanhangon nyivákol hozzá: magyarország jobban teljesít
rosszat sejtek:

Háromból csak egy trafiknak megy az üzlet
Néhányan már bezártak, a haladékot kérőket el fogják utasítani. Új szabályozásra vár a piac.<<<

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F19%2Fharombol_csak_egy_trafiknak_megy_az_uzlet%2F
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Legyünk pontosak. Az, hogy a Biblia az éjjeliszekrényen van, nem azt jelenti, hogy olvassa bárki is.
Lehet, hogy a lakberendezés része:)
és megint, mert nem elég egyszer:

A két világháború között voltak utoljára ennyire fásultak a magyar fiatalok

A 15 és 29 év közötti magyar fiatalok többségét nem érdekli a politika, érzékelik generációjuk problémáit, de a megoldásukban nem aktívak. Elfogadják szüleik életeszményét - összegezte a nyolcezer fiatal megkérdezésével készített tavalyi felmérés tapasztalatait a Kutatópont szerdán Budapesten.

hvg.hu/itthon/20130919_A_ket_vilaghaboru_kozott_voltak_utoljara
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

azt ugye mindenki tuggya, hogy Deming 1993-ban 93 éves korában halt meg, a módszerét a IIVH alatt és után

azóta 68 év eltelt és a zorbánbasi csak 50 éves...kappanhangon kotkodácsolja, hogy magyarország jobban teljesít...és Deming sem kötelező középiskolai tananyag

brühüyyy

más sem
@Orica Középföldi:
ha ráteszed a csótányra akkor a csótány nem tud kibújni alóla

nagyon hasznos és bölcs könyv

brühüyyy
@rodeo36: mi a véleményed a FED döntéséről, a kitolt pénznyomtatásról, és az ehhez hozzákapcsolható dollár kötvényekről?

Jön az új magyar dollárkötvény - itt vannak az elemzői vélemények

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jon_az_uj_magyar_dollarkotveny_itt_vannak_az_elemzoi_velemenyek.564868.html
@kameszka01:Arról hallottál-e, hogy a kormány közben úgy alakította át a Pető Intézet tulajdonosi viszonyait, hogy a saját embereit ültethesse a vezetőségbe?
akinek nyilván ki van adva, hogy mit kell mondania.
Én viszont jobban hiszek annak, aki ott dolgozik és elmondja, hogy mondjuk csőtörés után bokáig gázolnak a vízben, omlik a plafon, és elemlámpával kísérgetik a gyerekeket a sötét folyosókon, mert a csőtörés helyén nincsen áram, világítás.
@rodeo36: ez a csótányos mondás király, engedelmeddel lopom :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha a mai fiatalok olyan "fásultak" lennének, mint a két VH közöttiek elég jól állnánk. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
mit lehet olvasni a byblos-ban? a lapok számát?

ámerikában "tanulmánykötetek" jelentek meg arról, hogy már a byblos-ban is le van írva Damascus pedig le lesz rombolva és földdel lesz egyenlővé téve...még nem jött be dami nem volt az még lehet

brühüyyy

és hasonló bölcselmek...meg a vérfertőzés Cain és Éva

pfújjjjjjjjjjj
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez addig műxik amíg a dollár világpénz egyébként az USA már régen csődben van de...

a magyarok meg mintha írtam volna erről egy poszttal előbb egy hosszabbat

röviden hatalmas öngyilok

brühüyyy
@Evezős: öööö, mintha ugyan ezt tapasztalnám és hallanám a közoktatásban is, hjaaa, jó is ez a központosított agymenés.
Nem tudom olvastad-e korábbi hozzászólásokban az újra pozicionált hatalmi ágat a tesitanárt, csak úgy szórja az elsős gyereknek /kolléganőm gyereke/ a fekete pontokat, és azt hiszem Orica mondta, hogy náluk meg az egyeseket.
@rodeo36: a döntés előtt, vagy döntés után?

biztosan olvastam, vagy nem, de megkeresem :D
@rodeo36: Szerinted az első három kategória hány milliárd embert takar, a többiről aki mondjuk általános műveltség okán olvassa ne is beszéljünk?

upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/4/42/Vilag_vallasai_terulet_szerint.png

Szóval szerinted ők mind csótány nehezéknek használják?? :)
@rodeo36:

Héééééé! Könyvvel ilyet nem teszünk. És ezt nem a csótányok védelmében mondtam:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
most erre nem mondok semmit...

ezek a szervezett vallások nem mások, mint egy kapitalista vállalkozás profitot termelnek az a céljuk és ehhez az árucikkük lelki masszázs kurva drágán és semmi hatása sincsa

az AAron (a tegnapi tömeggyilkos) látomásai voltak és szeánszokra járt meg a mikrhullámú sütő beszélt hozzá de adtak neki fegyvert 2 nappal ezelőtt és be is vitte a ...
szóval ez is olyan mint a byblos egy hazugság és öntömjénezés

de ne válaszolj jobban járunk mind a ketten

a legújabb vallás magyarországon a fidesz a katolikus és a többi szervezett idiotizmussal karöltve lopnak

brühüyyy

van byblos-uk is NER-nek hívják
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: amíg a könyvkiadásban csak a print piac létezett, a kötelező olvasmányok is nagyon nagy számban keltek el a boltokban.
@Orica Középföldi:
nálam sokkal bölcsebbek tanítottak: nem mindent kell elolvasni amit kinyomtatnak és amit kinyomtatnak nem mind igaz (ez korábbra is vonatkozik a rovásírásra is)

brühüyyy

eddig bevált nekem hogy te hogyan az a te dolgod tedd a légyre
@Peterpapo: Tangabugyi-vásárlás és rúdtánctanfolyamon való aktív részvétel mellett még mi mást várhatnánk el azoktól a hibás génállományú egyedektől?
@rodeo36: Tudom, hogy ebben nagyon eltér a véleményünk, de én sem tudom meg nem történtté tenni, amit engem ért ezzel kapcsolatban az életem során. Nem is akarom senkire ráerőltetni, amúgy ezt pláne nem lehet.
Viszont a mikrós dumán jót röhögtem. :)
@Husz_János_Puszita: velem együtt már hárman vagyunk ....
:-)
@Orica Középföldi: ugyan már! a könyv nem fétis, mert a lényegét az értő olvasás adja.

www.museum.hu/photos/1/0309_t3980_1.jpg

nekem tetszik az újrahasznosítás.
@rodeo36: Egyébként az újszövetségnek kifejezetten vannak gyönyörű részei. :)

igehirdeto.freewb.hu/idezetek-az-ujszovetsegbol
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem írok nem olvasok magyar gyerek vagyok ilyen bután fogok hamuvá lenni

brühüyyy

maradok a nagy költőknél

ha valaki belebutul abba hogy csak egy könyve van és abból sem olvas de ki van téve az olyan...szóval?

brühüyyy

hagyjál engem ezzel...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az a baj, hogy ez nem "duma" hanem a valóság...jegyzőkönyvekkel

és tömeggyilkossággal

brühüyyy
hívő katolikus volt
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem tudod Orbánnak van e mikrohullámú sütője? vagy gőzkazánnal társalog?

brühüyyy
@Knósszosz: Hát ... én eddig is csíptem ezt a Tímeát, de most kalap le előtte.
Egyebekben lájk!
És +1.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem hallottam a rajongókat, el tudom képzelni, hogy idegesítő. De az, hogy a DK és Gyurcsány iránti rokonszenv megjelent és gyorsan terjed, szerintem nem ugyanaz a vak rajongás, mint amiről beszélsz. Teljesen racionális, érthető oka van: a csalódás a teljes körű ellenzéki összefogás meghiúsulása miatt, annak érzékelése, hogy hazugság az összefogók részéről, hogy ez Gyurcsányon múlt volna - ennélfogva csalódás az összefogókban, akik ennek a fideszes mintájú, teljesen amorális bűnbakképzésnek a bűnét követik el -, a másik oldalról pedig annak a tapasztalása, hogy a DK az, amelyik azt mondja, nincs kiegyezés Orbánnal, és amelyik nem kelti halvány gyanúját sem annak, hogy netán arra játszanak, hogy ugyanazt folytassák, csak magukkal megtöltve a kényelmes parlamenti székeket.
@rodeo36: a stelazsin Iemanja van, nem lehet melle fegyvert rakni :)
@Kowalski, helyzetjelentést!: rossznak címzed, mert nem fogsz velem vitatkozni a felsoroltakban, ha meghallgatod, akkor nem rajongóknak nevezed te sem, majd őket, hanem vak hívőknek, és én erről beszéltem ;)
a dohánypiaci újraszabályozáshoz:

Így zuhant a legális dohánypiac
Júliusban a cigarettapiac a júniusi felére csökkent

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_zuhant_a_legalis_dohanypiac_magyarorszagon_megjottek_a_friss_adatok.564876.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ennyien leszoktak hirtelenjében. ezt majd a selmeczi is megerősíti. figyeld csak!
@bella _ciao: aha, és még ez is:

Az osztrák trafikosok vesztésre állnak az üzletük megmentéséért folytatott kétfrontos harcban.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/figyelmezteto_jel_jott_ez_varhat_a_magyar_trafikosokra_is.564804.html
@bella _ciao:

"a könyv nem fétis"

Ezt azért gondold át:)) Mit érzel, ha megnézel egy Corvinát?
Pénzcentrum: Embereket rúg ki és fiókokat zár be a bank
A korábbiakkal ellentétben nem hárítja át a cégekre a tranzakciós illetéket, helyette így csökkentik a költségeket.

www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/embereket_rug_ki_es_fiokokat_zar_be_a_bank.1037720.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@V-PORT:

És mit kezdesz az Együtt körüli hazugságokkal? Úgy kérdezem ezt, hogy Bajnait és Oszkót - meg a kormányzásukat - a harmadik köztársaság legjobbjainak tartottam, rájuk szavaztam volna, ha nem történik meg mindaz, amit alapvetően elfogadhatatlannak kell tartanom morálisan és politikailag is.

"Tegyük föl, hogy feláll egy kisebbségi kormány, amelyet a DK kívülről támogat.

És itt jön a lényeg: miben támogatja, és miben nem? Ismerve a DK elveit, a jogállam visszaépítésében biztosan támogatná, a mutyizásban nem. Az MSZP ettől fél igazán. Számára sokkal kínosabb helyzet, ha olyan külső támogatóra szorul, aki tisztességes politizálásra kényszeríti, mint az, ha Orbán marad, és édes semmittevésben elücsöröghet a parlamentben, miközben folyamatosan mantrázhatja, hogy Gyurcsány a hibás."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/327675_tegyuk_fol
@bella _ciao: nem, de ebből is látszik, hogy van lehetőség szétrobbantani a trafikmutyit, és beszántani az egészet
@Kowalski, helyzetjelentést!: ""Tegyük föl, hogy feláll egy kisebbségi kormány, amelyet a DK kívülről támogat."

már itt borul a dolog, ez teljességgel kizárt, a választási törvények miatt, ennek semmi esélye, ha listán bejut a DK, akkor biztosan 2/3-a van a fidesznek
@sírbateszezazegész: Neked is szép napot. Nálunk süt a napocska. Jut eszembe ezt a sast nem láttad esetleg arrafelé?? :)

hvg.hu/utazas/20130919_Lenyugozo_video_sasra_szereltek_kamerat
Kell-e félni a román bevándorlóktól?

A gazdag nyugat-európai országok összességében nagyon is jól járnak a bevándorlással, még akkor is, ha valóban vannak olyan érkezők, akik csakis a nagyvonalú segélyekre alapoznak. Még a híresen bőkezű szociális hálóval rendelkező északi államokban is többet tesznek bele a bevándorlók a közös kasszába, mint amennyit onnan kivesznek.

hvg.hu/gazdasag/20130919_Kell_felni_a_romani_bevandorloktol
@Orica Középföldi: igaz, a kéziratok valóban pótolhatatlanok. ellenben pl. egy 100 ezer példányban kiadott új lexikon 1950-ből nem.
tehát annyiban módosítanék, hogy nem minden könyv fétis. így már jó?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: vilt errol egy bitang jo tanulmany. Igazabol csak Svajc es Malta jartak kifejezetten jol, mert nem mindegy a bevandorlo "minosege". Pl egy diplomas magyar mosogato ertelmezhetetlen, ahol viszont a helyere kerulhet, ott oriasi nyereseg, egy filler befektetes nelkul.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát én arról órákig tunék hosszú eszmefuttatásokat közölni, hogy mi folyik a közoktatásban - a hatalommániás, frusztrált tesitanár korábban is létező jelenség volt -, de nem hiszem, hogy erre itt sokan kíváncsiak lennének.
Azt viszont ideírnám, hogy az első tanítási héten sikerült a 32 helyett ötven (50) órát bent töltenem munkával, a második héten meg 47-et. Ezt majd vatikáni valutában fogják nekem kifizetni - ill. abban sem, mert nem szokás semmit sem megköszönni manapság. Csak utasítanak és fenyegetnek.
@Kowalski, helyzetjelentést!: mert: egy forduló, megoszló szavazatok, töredék szavazatok kiosztása a nyertesnek, egyéniben vagy a fidesz nyer /ennek az esélye a nagyobb/, vagy a szövetség, DK egyéniben esélytelen, nincs akkora tömeg mögöttük.

@tucano: olvastam én is, Német, Osztrák nyereség is jelentős
@Kowalski, helyzetjelentést!: Úgy gondolom kár még ezen rágódni, mármint azon, hogy az MSZP-E14 kisebbségben kormányozhat.Nagyon úgy fest nekem, hogy még mindig sokan nem akarják észre venni, hogy az E14 valójában mekkora kakiban van (ma ilyen finoman fogalmazok).
Abban azért már kezd kialakulni a konszenzus, hogy az MSZP a biztos második helyre ácsingózik a Fidesz után 2014-ben úgy, hogy ne legyen ballibsi oldalon konkurencia.
Két út rajzolódik ki az E14 számára a jelenlegi adatok,események láttán:
Közös egyéni jelöltekkel de külön listán indulnak az MSZP-vel szövetségben.Jelen állás szerint (ez már csontig lerágott) be sem jutnak és ez csak rosszabb lesz, mert a DK megeszi őket.Talán egy-két emberük bent lesz 2014-ben.Félreértés ne essék: ez a jobbik helyzet a számukra.
Van már egy olyan verzió is, amit már több helyen hallani és egyre logikusabbnak tűnik az eddigi történések fényében:
Nevezetesen azt, hogy ha maradnak a jelenlegi népszerűségi szinten, és eddig úgy tűnik,hogy maradnak, akkor az MSZP úgy penderíti ki őket a szövetségből január-február tájékán,ahogy ők tették a DK-val.Mi a bánatnak vegyék el a saját embereiktől a helyeket ilyen kutyaütő banda miatt.Akkor lesz csak sírás-rívás.Ezzel az elvtelen megállapodással pont, hogy ők segítettek Gyurcsányéknak(hála nekik, hogy ilyen balfaszok).Már csak arra várok, hogy Bajnai mikor döbben rá, hogy vagy drasztikusan változtatni kell a politikáján, vagy szégyenszemre rá fogják ordítani az utcán, hogy áruló:a szövetség elárulója.
@Evezős: van egy eladó tábori ágyam, sőt extra hozzá a konyakos pohártartó.
@Evezős: tessék róla beszélni, hisz a tesis cuccnál is abban a tudatban voltam, hogy egyedi eset, de jöttek a hasonló beszámolók és kiderült tendencia. Beszélni kell róla, még akkor is, ha nem változik semmi, ne legyünk már olyanok, hogy ha valamiről nem beszélünk akkor az nincs is, mert ezzel csak a szotyialista narancsrendszer szolgáljuk ki.
@E.Csaba: ugyan ekkora szarban van a maszop is és a dk is, hiába lesz jobb esetben néhány ember bent a parlamentben, még akkora súlyuk sem lesz, mint most, vagy nagyon nyer a mostani rendszerben valaki, vagy nagyon veszít, köztes állapot nincs.
egy kis gazdaság:

Nem sikerült jól a mai magyar kötvényaukció

Gyenge kereslet fogadta az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki kötvényaukcióját: a 3 és 15 éves papírokra benyújtott ajánlatok összege nem érte el a felkínált mennyiséget, így az ÁKK csak az 5 éves kötvényekből értékesített a meghirdetett összegben.

hvg.hu/gazdasag/20130919_aak_kotvenyaukcio_gyenge_kereslet
Sokba kerülhet az új jegybanki program
A vállalati hitelpiacot várhatóan jelentősen átrendezi az MNB második növekedési hitelprogramja, ám arról megoszlanak a vélemények, hogy nemzetgazdasági hatásai mennyire lesznek erőteljesek.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/gyorsitja_a_novekedest_de_sokba_kerulhet_az_uj_jegybanki_program.564861.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De ettől miért ne állhatna elő olyan helyzet, amiben a DK-nak megvan az 5-7 százaléka, az MSZP-Együttnek meg mondjuk a 45?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:"Elvekről? Te egy feltételezésről írsz.
"...sem építettem volna".
Ha én meg áramszedőt növesztettem volna, akkor lehetnék trolibusz?
Stadionokat viszont 100 milliárdokért építenek, folyamatosan, ÁLLAMI PÉNZBŐL, mert arra JUT!
Ami ugye tény."

Ha a teremtő adott volna nekem akár észt, akár lelket, akár annak a képességét, hogy érzékeljem, milyen a közhangulat, akkor nem érdeklődnék amiatt, mi indokolja a heti 42m ft költséget a pető intézetnél; nem érdeklődnék amiatt, ha szabó saját maga írja blogján,havi 20m ft hiány keletkezik abból, hogy a 2,2 mrd lecsökkent 1,5mrd-re/év akkor miért 500m-t kért 240m helyett; 2,2-1,5=0,7mrd, ha ennek elmaradása csak 0,24 valós hiányt okoz, akkor eddig mire finanszírozták az intézményt, s miért nincs ott egy tartalék... és legfőképp azért nem kérdezném meg, mert ez egy "szent tehén", aki ezeket a kérdéseket felveti, az lélekkel nem rendelkező ostoba ember... de ezt elfogadom... amikor azt írom, egyetlen egy stadiont nem építenék, akkor azzal kifejezem, a beruházás megvalósítását itt és most ilyen formában teljesen elutasítom... a pető intézet létének szükségességét soha meg nem kérdőjelezném, ám annak gazdálkodása során -mint a költségvetésből fenntartott intézmény- elvárom a jó gazda gondosságát, ezzel kapcsolatban a fentiekben megjelöltek miatt azért egy nem egyértelmű helyzet keletkezett...
A stadionok építése 100 milliárdokért kis túlzás, hisz az legalább kétszer 100 mrd-t feltételez, ami azért nem fedi a valóságot, de az érvelés során jól használható, habár nem tény... de tudomásul veszem, olyan harc kezdődött moon, melyben a saját oldal által közölteket, pontosítok, az ellenérdekű oldallal szemben állított közléseket kritika nélkül szükséges elfogadni, mert avval kapcsolatban kérdések felvetése is az ellenfelet erősíti... hisz a másik oldal is összezár... szabó eddig két formációban jelent meg az egyik neve az volt "lehet más a politika", míg a másik elnevezése "párbeszéd magyarországért"... egyre kevésbé érzem a "nomen est omen" igazságát velük kapcsolatban...
De ez csak az én meglátásom.
@bella _ciao:
Köszi, de nem lehet itt aludni, az épület az önkormányzaté, orrba-szájba kiadja kínai vásárnak, meg galambtenyésztők klubjának, futballbíró-továbbképzésre és hasonlóknak.
Ők fizetnek, én meg ingyen aludnék itt és az mégsem járja ....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csakhogy a DK, mivel nem vették be a szövetségbe,arra törekszik, hogy külön bejusson,addig az E14 azzal kampányol, hogy KORSZAKVÁLTÓK.
Az MSZP relatíve nincs szarban,mert a célja a legnagyobb ellenzéki párt státusz megtartása, a DK sem kerget illúziókat, legrosszabb esetben külön listán indul(remélem így lesz), az E14 meg 5%-al mindig korszakot akar váltani.Nekem ebből az látszik, hogy a legnagyobb vesztes az E14.
@E.Csaba:

Elég képlékenynek tűnik a helyzet valóban. Kíváncsi vagyok amúgy a bajai eredményre (bár elég valószínű, hogy behúzza a Fidesz).

index.hu/belfold/2013/09/18/partvezerek_vonulnak_csatasorban_bajara/
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nem tartanám tragédiának, hogy behúzza a Fidesz.Ha tudna az ellenzék egy szoros eredményt összehozni egy jobboldali körzetben(úgy tudom, hogy ez ilyen),abból is lehetne azért "építkezni". Egy pár százalékkal elvesztett választás itt , szerintem nem lenne a világvége,mert ez megmutatná, hogy az összefogás eredményes.Na nem az MSZP-nek, mert azt ő most is tudja,hanem a választóknak,akik lehet, hogy nyomást tudnának gyakorolni a saját pártjaikra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

OK, de annyi minden van és annyira borzalmas az egész, hogy komolyan mondom: órákig lehetne ragozni.
Csak maga a KELLO és az egész tankönyvezés annyira felháborítóan folyt és folyik, hogy már azért megérdemelnék a kitalálói a börtönt.
@jaegtoer: @Orica Középföldi: olvasva eszmecseréteket a konzervatív jobboldaliságról, valahogy mindig az "elitizmus" és "arisztokratizmus" kifejezések merülnek fel bennem önkéntelenül, nyilván lumpenproletár attitűdöm következtében... persze a szőlő is savanyú...:)
@sírbateszezazegész: Szerintem elég jó eszet és lelket is kaptál tőle. :)
@sírbateszezazegész: értelek ám! bármilyen körmönfontoltan írsz is.

abban igazad van, elvárható egy közpénzből is fenntartott intézménytől a költségtakarékosság/hatékonyság. jelenleg mo-n nem erről szól a történet. mert ehhez egy észszerű átszervezést igényelne, ami átgondolt, tervezett lépések sokaságát igényelné átvilágításokkal, hatástanulmányokkal, szakértőkkel. ez időt kívánna magának.
ellenben itt efemer, hosszú távon céltalan, sokszor riosszindulatú ötletek sokaságát öntik a fejünkre.
ezekkel nem lehet finomkodni, hogy van ezekben az ötletekben igazság ám. mert abban a pillanatban a regnáló hatalom ezt az ötlet legitimációjának tekinti.
@tucano:
ez mindent megmagyaráz...a vámosok mit szólnak?

brühüyyy
nincs még minden veszve, kifőzik ezek. d:

Itt a konyhakoalíció - Együtt Gyurcsány és Lendvai

"Ma reggel megint főztünk pár órát. Lendvai Ildikó volt a vendégem. A politikában soha sem kavart, bezzeg a konyhában...! Remekül állt a kezében a főzőkanál:))) " - írta a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán.

fn.hir24.hu/itthon/2013/09/19/itt-a-konyhakoalicio-egyutt-gyurcsany-es-lendvai/~~fokusz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: köszönöm:)... habár ha azt veszem, hogy a jobbiknál hivatalosan novák az empátia, míg zagyva az intellektus alapszintjének meghatározója így nég mindig lehetek szemedben egy érzéketlen buta alak is:))... csak vicc volt:)
@bella _ciao: tehát ne kérjek szakszerűséget egyik oldalon se számon... viszont higgyem el, hogy alapjaiban mások lesznek hatalmon és nem lesz osztogatás náluk -amennyiben kormányzati pozicióba kerülnek- '17-től... lassan kezdenek elmosodni a markáns határok...
@sírbateszezazegész: meg különben is. az értelmezésről egy egyszerű képi szösszenet:

Rájöttek mit ábrázol a szobor az Erzsébet téren. Csak be ne tiltsák!

cink.hu/breking-megfejtettek-mit-abrazol-a-rejtelyes-szobor-az-1347457315
@sírbateszezazegész: mert voltak markáns határok? volt szakszerűség?

ma reggel hallgattam a klubot. benne az egyik mszp-s önkoris képviselő kárhoztatta mészáros lőrincet, milyen drágán épít közművet az egyik butapesti kerületben. háromszoros áron!
a fityesznek erre elég felmutatni az m6-os építésének költségeit.

ennyit erről. várjál! még hozzá kell tennem, hogy "szerintem". ezt tőled lestem ám!
@AKIsTUDATLAN: Mire kaptam like-ot? Bár akármire, azt nagyon megérdemeltem. :)
@Kowalski, helyzetjelentést!: Elmondok neked valamit. Ez az egész csak egy hatalmas ködösítés, amit mi politikának hívunk. Gyurcsány már tegnap azt mondta, hogy ő azt a dolgot, amit a Szabadság-hídon mondott, nem Bajnaira értette (pedig de), Bajnai pedig, hogy a Dk is kell az összefogásba.
Ez az egész hatalmas nagy színjáték, miközben biztos,hogy beszélnek egymással, egyeztetnek. Szóval nyugodj meg, lesz még itt fordulat.
@bella _ciao: Ők is látták, amikor szintén az Erzsébet téren sétálgattak??? :)

www.delmagyar.hu/forum-kepek/212/B2117410.jpg
@bella _ciao: én most az új idolról beszélek... arról, amit írt a blogján... nem a régmúlt árnyairól... demagóg leszek: havi 800e ft honoráriumért, mint megbízó, legalább jelezhessem, hogy kiadott írásműve legyen önmagában kikezdhetetlenül koherens... ellenkező esetben a bona fides-t feltételezve, idolként csak a hátsója miatt jöhet szóba:)
@sírbateszezazegész: az idolnak nincs nőies megfelelője? a tragika mintájára, talán idolka?

az érdemi választ meg még fogalmazom.
@Evezős:
Van egy pedagógus haverom, múlt héten beszéltem vele, hogy mi újság van a suli környékén. Azt mondta fáradtak, már most. A takarítószemélyzetet kivágták a francba, ő és a kollégái együtt suvickolják a sulit. Csak úgy, az idejükbe belefér… meg amúgy nem muszáj tanárnak lenni, ám!

Azér ha bele gondolok, biztosan betegre röhögtük volna magunkat kölyökként, ha becsöngetés után a nem éppen galamblelkéről elhíresült Laci bácsi - a kémiatanárunk - bejött volna a terembe, hóna alatt a naplóval, másik kezében egy felmosóvödörrel, kötényben, meg baboskendővel a fején.

Eszméletlen mit művelnek a pedagógusokkal, de nincs mit tenni, a félelem tartja fenn a rendet. A félelem ezektől a szarháziaktól, hogy ők is a takarítók sorsára jutnak.
Szóval katedra és felmosóvödör… egyenlőre.
@sírbateszezazegész:

" valahogy mindig az "elitizmus" és "arisztokratizmus" kifejezések merülnek fel bennem önkéntelenül, nyilván lumpenproletár attitűdöm következtében... persze a szőlő is savanyú...:)"

Először:
Szeretném leszögezni, hogy hülye vagy:)
Nyilván a faék és a lumpenproletár abba a szókészletbe tartozik, amit szívesen használsz az emóciók beindításáért, de nincs rá szükséged. Sőt! Mondhatnám, mérges vagyok.

Másodszor:
Örömmel látnék egy olyan precedenspert, ami a felügyelőbizottságok felelősségével foglalkozik. Ha nem tévedek, ez eddig arról szólt, hogy lehet tíz ás százezreket zsebretenni minden felelősség nélkül.

Elég régóta folyik a pusmogás a Pető pénzei körül, nyilván nem teljesen véletlenül.
Ha minden kicsinyességet, rosszindulatot leszámítok, még mindig van elég indok egy tisztességes(?) vizsgálatra.
Ha másért nem, a hitelük helyreállításáért.
@Orica Középföldi: "amit szívesen használsz az emóciók beindításáért"

jaja, nagy machinátor. nem is lumpenploretár, inkább kurvapecér.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a tesitanárokkal akkor van problema ha orrba szájba erőltetik a kedvenc részük.
@bella _ciao: Nono, több tiszteletet nemzettestünkről elszakadt nemzettestrészünknek!
Bizony, bizony. :)

Szocioliberálisnak lenni Magyarországon, maga a nyomorúság

www.tutiblog.com/2013/09/szocioliberalisnak-lenni-magyarorszagon.html?v=1
@sírbateszezazegész: én, egy másik megrendelő meg azt mondom, hogy rendben van szabó írása. ugyanis nem hallottam a kormánytól semmi olyan érvelést, hogy a pető a rossz működése miatt nem kapja meg azt a pénzt. esetleg felmerült, persze suttogó propagandaként.
én nem várok szabótól egy oknyomozó cikket a pető működésének mikénjéről, mert nem erről szól ez a történet. most egyszerűen nem adnak meg egy jogos pénzt valami ködös indokkal.

ps.: szerintem
@sírbateszezazegész:

"valahogy mindig az "elitizmus" és "arisztokratizmus" kifejezések merülnek fel bennem önkéntelenül, nyilván lumpenproletár attitűdöm következtében... persze a szőlő is savanyú...:) "

számomra példaértékű, hogy GBr-ban a "Lordok Háza" abból a megfontolásból utasította el az autókba szerelt biztonsági övek kötelező használatát, hogy szabad embert senki nem kényszeríthet jogszabállyal sem arra, hogy önként megkötözze önmagát. Persze aztán átment mert az Alsó Házat nem kötötte a Felső Ház állásfoglalása, de azért elgondolkoztató a szabadságjogok értelmezési tartománya és perspektívája.

Az elitizmusra és az arisztokratizmusra 1789-től a munkásmozgalmi és a liberális propaganda legalább annyi szart pakolt amennyit az évszázadok alatt a kékvérűek maguk is összegürcöltek. ezért kissé avíttas és maradi és ellenszenves fogalommá vált miközben a harmadik és a negyedik rend is buzgón lihegve igyekezett részesévé válni.
a polgári uralom és demokrácia uszkve 200 éve alatt mindenesetre több és nagyobb háborút vért könnyeket szegénységet produkált, mint azt megelőzően a királyságok, miközben felvilágosultak vagyunk, demokraták vagyunk, kommunisták vagyunk és egyéb lófasz.
azt akarom elnyekegni, hogy a polgári berendezkedés sok pozitív változást hozott, de ha kissé tárgyilagosan szemlélem a dolgot semmi más nem történt, mint a tőkekoncentráció kiterjesztése egy másik társadalmi rétegre másokra nézve teljes kirekesztéssel, amely a hatalom átstrukturálásával járt. ugyanakkor meg kell hagyni hogy az embereket a polgárinak nevezett társadalom sokkal kifinomultabban semmizi ki a természeti és egyéb javakból, és ugyanolyan arisztokratikusan lehet eljátszani kardigánban a demokratát, mint anno a lordok, hercegek, grófok a 'noblesse oblige-t' és persze! laza eleganciával átlapozni Afrika, Amerika, Ázsia új- s legújabb kori történelmének kínos lapjait civilizációra és modernizációra hivatkozva. Amennyiben ezen földrészekről összerabolt javakat és kamatait vissza kellene szolgáltatni jogos tulajdonosaiknak ez a polgári jólét, elegancia és minden demokrata attitűd úgy tűnne el a retkes picsába hogy a NASA 70 elit egyetemmel együttesen sem tudná bizonyítani hova lett.
Úgy könnyű demokratát jáccani, hogy közben lerabolom és legyilkolom a fél világot és utána elkezdem diktálni, hogy ne szennyezd a környezet, ne legyen atomenergiád, meg különben is ott dögölj meg ha nem adod az energiahordozódat amennyiért én akarom és még tömeggyilkosságra is felbujtok tudatlan fanatikus embereket, mert pillanatnyi profitmaximalizálási érdekem úgy kívánja.

No, tehát kedves Sírbatesz Kollégám és Szesztestvérem midőn eszedbe ötlik valami kapcsán valamely ideológiához kötődően az elitizmus, és az arisztokratizmus, gondolj arra ha a koncról van szó, lehull minden fennkölt ideológiáról a máz, és a konclesők letaposva nőt gyereket, könyvet, hegedűt, térdig gázolva szarban, vérben, mocsokban megszerzik maguknak azt, ami az adott helyzetből kihozható, addig a nemes eszmék a spájzban a szögre akasztva illedelmesen pihennek, sőt a casus bellinek megfelelően cserélődnek.

ezért aztán ne degradáld magad, hanem derűsen dőlj hátra a kanapén, vagy a tengerparton egyik kezedben egy jó sörrel, a másikban egy jó nővel, és tartsd magad ahhoz hogy a legrosszabb casus bibendi is többet ér, mint a legjobb casus belli.

Útyhotty:: -Egészségedre!
@bella _ciao:

" nem is lumpenploretár, inkább kurvapecér."

Az első nyilván nem igaz, a másodikban - ha tudnék sem - foglalnék állást, mert meghaladja a blog kereteit, még akkor is , ha ezt néhányan szeretik elfelejteni:)
@Orica Középföldi: "Szeretném leszögezni, hogy hülye vagy:)"
ha eddigi kommentjeim közt találsz akár csak egyet is, melyben ennek az ellenkezőjét állítom, azt kérsz amit csak akarsz:)

a környezet, melyből jön valaki, melyben szocializálódik, az az alap, mely meghatározza saját identitását... nyilván változik az ember, de ha ezekkel a fundamentumokat nem egy evolúció folyamán, mintegy beépítve személyiségébe haladja meg ("elfelejti honnan jött"), akkor kerül disszonanciába saját magával és hasonul meg...
az elmémbe befurakodó jelzők a konzervatív jobboldallal kapcsolatban nem pejoratív aspektus okán jelennek meg... nem minősítés, csupán tény... pl. az ún. jobboldali szolidaritásban az elesettek iránt mindig egy paternalista árnyalatot vélek felfedezni, míg ez az ún. baloldal esetén ennek alapját a homogén kohézióban vélem felfedezni...

hatásvadász elemek alkalmazásának vádja? inkább a lehetőség a konfrontáció elkerülésére és a tisztes visszavonulás mindenkori biztosítása... életösztön, ennyi az egész (iii és sipi sosem használja:))

igen jó lenne számukra, ha tisztáznák magukat a vádak alól, habár lehet nem az lenne a végeredmény, mint pheidias esetében:)

mit tegyek, hogy rosszkedved telét elűzzem? ha már annak én vagyok okozója...:)
@Knósszosz:
Nálunk - három szintes, U alakú épület, bazinagy tornaterem, aula, miegymás - három takarítónő van (Korábban nyolcan voltak) .... Elmondta az igazgatóm ... izé ... telephelyvezetőm az évnyitó tantestületi értekezleten, hogy ne sivalkodjon senki a kosz miatt majd, lesz olyan hely az intézményben, ahova csak kéthetente érnek oda ....
Idén nem volt festés, a wc-kben sem, a tantermeket, ahonnan kimentek az érettségiző osztályok, jó esetben az oda bekerülő kilencedikesek szülei festették ki. Már, ahol volt erre kapacitás (egyik apuka festő-vállalkozó), ahol nem, ott maradt az öt éves festés (akkor még telt ilyesmire az önkormányzatnak).
Az órarendnek a 27. (!!!!!) változata fut jelenleg - de azt az infót kaptuk, hogy senki ne írja tollal le, mert még lesznek benne javítások.
A tantágyfelosztásban van olyan óra, ahova tanárként XY van beírva: nincsen rá ember, senki nem tudja, ki fogja tanítani. Most még elosztották a többiek egymás között, de öt hét alatt betelik a helyettesíthető óramennyiség, és nem tudni, utána mi lesz, ha nem találnak embert rá.

Picinyke szeletek a ma közoktatásából ... vagyis közneveléséből.
@jaegtoer:

A leszögezem, hogy hülye vagy, kibontva így ki, ahogy leírtad:)))
@bella _ciao: mindig túlértékelsz (machinátor)... melynek oka az a primer defenzív mechanizmus, mely nem enged azzal szembesülni, kit választottál szóvivőnek:)... viszont vigasztaljon az a tudat, mo nagy többsége ezért ruházza fel orbánt vagy diabolikus vagy messianisztikus tulajdonsággal... viszont a kevésbé összetett gondolkodásúak ezt a következő módon oldják meg: "baszom, ezt a szégyent... egy félnótás barom átkúrt, mint szart a palánkon... hova tettem az eszem... mekkora egy ökör vagyok... nagyobb, mint ő, ha így bedőltem neki" vagy valami hasonló...:)
@Orica Középföldi:

"A leszögezem, hogy hülye vagy, kibontva így ki, ahogy leírtad:))) "

...sosem állítottam az ellenkezőjét, sőt csak megerősíteni tudom, mindazonáltal furdal a kíváncsiság, tekintve, hogy egy a távolban bagetten, királyi sajtokon, és borokon, valamint meseszép cigány lányokon sínylődő szesztestvéremnek nyújtó lelki és mentális támogatás kapcsán hogy jutottál arra a helytálló következtetésre amit bár emelt fővel fogadok, de most nem ismétlek meg, mert a imidzsmenedzselésem keretébe már nem férne bele. nos?
@sírbateszezazegész: én nem ruháztam fel OV-t. nem szorul rá az én ruhatáramra:)
@jaegtoer: a cigány lányos nem igaz. Barátunk nem él velük, hiába ajánlgatják neki őket.
@Penivaldes:
Ugye??
Valami nem stimmelt vele nekem-:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: mert az egyéni és listás leosztások alapján a fenti verzió Vagy, és nem És, a választási matek alapján
@sírbateszezazegész:

Na vegyük sorra:)

Ha én mondom, hülye vagy, az ítélet.
Ha te mondod magadról, az védekezés, még nem is tudod mi ellen.

Tapasztalataim szerint, csak az kerül disszonanciába önmagával, aki "elfelejti", honnan jött. Ez kizárja az egészséges evolúciót. És igen, a lépcsőfokok büntetlenül nem kihagyhatók.

A paternalista árnyalatban és a homogén kohézióban igazad van, csak ne felejtsd el, hogy ez mindig nézőpont kérdése:)
A homogén kohézió mindenhol érvényes.

A konfrontáció nem kötelezően elkerülendő . Energiavámpírokkal nem kell konfrontálódni, másokkal csupa élvezet, tanulás, szórakozás.

Nem vagyok rosszkedvű, csak mérges, ha alábecsülöd magad.
@Knósszosz: szerintem most is építi az árpádsávos műkörmöket..)))
@Evezős:
Nagyjából hasonló állapotokat festett a haverom is. A sulit amiről szó van ismerem, nem tudom mennyit mond neked az, hogy két tanteremben most is ugyanaz a parketta van, amin én 34 évvel ezelőtt estem orra? (oda jártam)

Nyugodtan állíthatom, hogy rohad minden. Nem csak az épület, úgy nagyjából minden. Ingyen vigyázott a haverom kölkökre a szünet alatt erdei iskolában, de mindenkire rákerült a kötelező penzum és nem volt visszapofázás.

Miféle ország lettünk?
@sírbateszezazegész: a nagy többséggel nem tudok azonosulni, hiányzik e népvezető képesség belőlem, de örömmel látom, a szóvivőmben (a machinátor) megvan. akit azon egyszerű ok miatt választottam, mert a hivatalért baguette-t ígért. szóval ez egyszerű simonia volt. na megyek, eljárok egy kan-osszát.
@Knósszosz: pedig durvábbat akartam eredetileg írni:)
@Penivaldes: tudom, de nem írom le még egyszer, micsodának tartom, mert orica finoman közölte, nem fér a blog keretei közé.
@Knósszosz:
Hát ... ahol egy stadion a felcsúti lókupec budijának deszkázata mögött fontosabb, mint az, hogy az iskolában ki legyen festve évente a - kb. hatszáz gyerek által használt - wc ...

Ócska ország. Egyébként.
:-(
@bella _ciao: adhatnál nekem a bagettből amit kaptál tőle..
@bella _ciao:
Mázlista!!
Egy zsömle és kész, émmeg vagyonokat költök sörre.
A világ igazságtalan!
@Penivaldes: vissazvonjam a szóvivői megbízást? az lenne csak igazán a "primer defenzív mechanizmus". mardjon. egye csak a savanyú baguette-t!
@bella _ciao: vond vissza!!!
majd itt fog nyafogni a kegyünkért:)
@bella _ciao: én más stíl meghonosodását várnám el szabóéktól, de most ez már az arisztokratikus arrogancia megjelenése nálam:)
@jaegtoer: nem sokkal utánad fejtettem ki Oricának mit értek és gondolok a két jelzőről, melyeket mintha zsigerből utasítana el a legtöbb ember... persze nem ti:)... a velünk élő történelem és beidegződések működnek sokakban:)... nem bennetek...
@sírbateszezazegész: elég sok minden bújkál benned. orvosnál voltál? tudom, nem, mert a dokinő volt nálad.
Megduplázzák a Pető Intézetnek járó támogatást

Megduplázzák a Pető Intézetnek a köznevelési szerződés alapján járó 105 millió forintos kiegészítő támogatást - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten újságíróknak, miután az intézet rektorával tárgyalt.

hvg.hu/itthon/20130919_Megduplazzak_a_Peto_Intezetnek_jaro_tamog
@bella _ciao: szerintem ki kell kúrálni, spk fekvés kevés evés.
@bella _ciao: @Penivaldes: köszi:) mint integrátor, mindenképp betöltöm a funkcióm:... baguette meg majd lesz, mindenkinek érdeme szerint:)
Áll a bál a szakolyi iskolaigazgató miatt

Nem áll fenn összeférhetetlenség a szakolyi iskolaigazgató kinevezésével kapcsolatban, mivel az általa vezetett intézmény nem a nagykállói, hanem a nyíregyházi járási tankerülethez tartozik – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csütörtökön.

hvg.hu/itthon/20130919_All_a_bal_a_szakolyi_iskolaigazgato_miatt
@Penivaldes:

"Barátunk nem él velük"

én is pont ezt írtam, csak más szavakkal:

"...cigány lányokon sínylődő..." nem él, meg dorbézol, meg mittomén! s_í_n_y_l_ő_d_i_k tehát szenved, haldoklik... ez pont ellentéte a "él velük"-nek
@Penivaldes: terel. már integrátorrá avanzsált a szóvivőből. baguette-zik a fejünkre.
@Orica Középföldi: a nézőpont lehet objektív is... (bele fogsz kötni:)) nem hinném hogy a legmarkánsabb jelző velem kapcsolatban a kishitűség lenne:)... konfrontáció csak személyes megtámadtatás esetében, az ismeretbővítő eszmecsere során véleménykülönbség lehet:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"mert az egyéni és listás leosztások alapján a fenti verzió Vagy, és nem És, a választási matek alapján"

A "fenti verzió" az a feltételezett helyzet, hogy a külön listán induló DK, MSZP és Együtt trióból a DK 5-7%, a másik kettő összesen 45%-ot kap. Mi ebben a "Vagy és nem És"? :)

Azt, hogy mennyi mandátumot söpörnének be így fejenként, számolja ki, akinek két anyja van, de ennek nem sok köze van az eredeti kérdéshez. Ha abból indulunk ki, hogy kis nyeréssel is nagy mandátumfölényt lehet elérni - ez valóban így van -, az ebben a helyzetben csak annyit jelentene, hogy az ellenzéki pártok összmandátumszáma lenne relatíve magasabb.

De azt nem látom, ez mennyiben támasztaná alá azt, hogy "ha listán bejut a DK, akkor biztosan 2/3-a van a fidesznek".
éjen a foci ! éjen a párt ! éjen a vezír ! éjen a fideSS !
@Kowalski, helyzetjelentést!: mert ellenzéki szavazatokat oszt meg minimum 27 helyen, és itt biztosan a fidesz nyer, és ezek töredék szavazatai is a fideszéi lesznek. Ha még több helyen indul egyéni, akkor a biztos fidesz győzelem még több esetben jöhet létre, és akár az is előfordulhat, hogy se a dk, se az együtt sem jut be.
A listás szavazatok a Dk-nak csak akkor vesznek el,ha nem szerez 5%-ot.Ha igen akkor nem vesznek el.A DK miatt ne aggódjatok,meglesz az 5%.Az, hogy elvesznek az egyéni töredékszavazatok,azt köszönjétek meg Bajnainak és Mesterházynak.Inkább az E14- et noszogassátok,mert a teljesítménye nem sok jó vetít előre..
@sírbateszezazegész:

Ha már előre tudod, legyen:))

"a nézőpont lehet objektív is... (bele fogsz kötni:))"
Mondj rá példát:)

"nem hinném hogy a legmarkánsabb jelző velem kapcsolatban a kishitűség lenne:)... "

Nem is ezt mondtam. A kishitűség állandó állapotjelző, ami szinte mindenben megjelenik, tettenérhető.
Te a kihívó, direkt alábecsülést alkalmazod:)

"konfrontáció csak személyes megtámadtatás esetében, az ismeretbővítő eszmecsere során véleménykülönbség lehet:)"

konfrontáció. szembesítés, szembeállítás.
@E.Csaba: lehet köszöngetni bárakárkinek, nincs jelentősége, a végeredmény szempontjából pont ugyan az lesz, mintha be sem jutna a dk, vagy az együtt, ugyan úgy tehetetlen törpe jelenlétet azaz statiszta szerepet sem jelentene a mamut fidesz mellett. Az jelen állás szerint el vagyon baszva, 18-ra még kisebb az esély a változásra. Lehet sírni, lehet nevetni, de ettől a tények maradnak, és a betony csak köt tovább. Az elszántság és tenni akarás egyre fogy, nincs sok remény látva a társadalmi apátiát.
@jaegtoer:

Asszem félreértettél:))

A leszögezem, hogy hülye vagy - Sírnak szólt.

Közvetlenül utánam te hosszan, elegánsan kifejtetted,nem nevén nevezve a gyereket, hogy miért is az:))

Így oké?
@Orica Középföldi: mint jogász?:) viccelsz?:D... ha nem így viselkednék, akkor prókátor lennék, de ahhoz nincs affinitásom...:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én úgy veszem észre a blogszférát követve, hogy mintha ezt az apátiát "kikezdte" a "szövetség" megkötése miatti elemi felháborodás.
Nem kell egymást győzködni:mind a ketten tudjuk, hogy győzni csak úgy lehet/lehetett volna, ha mindenki benne van a "bandában".
Arról biztosan nem fogsz meggyőzni, hogy ennek az oka a DK.Innentől kezdve nem különösebben érdekel az összefogás, azért nem, mert DK-sként átb*aszva érzem magam, hogy a szavazatom kellett volna, a hozzám legközelebb álló párt pedig nem.
Itt "lelkesedtünk" másfél éve az ellenzéki összefogásért, de ahogy letisztultak az erőviszonyok és kiderült, hogy nem az jött ki győztesen a játékból,aki a szívetek csücske, már büdös lett a dolog.Ezek után szavazzon, mindenki a saját emberére,listájára és majd tavasszal kiderül, hogy ki fog kihez menni pitizni..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor viszont nem a listás, hanem az egyéni indulásról beszélsz, ami egy másik kérdés. Csak annyit akartam mondani, hogy a "ha a DK listán bejut, akkor a Fidesznek 2/3-a van" összefüggés önmagában nem áll fenn. :)

Persze, nyilván az lenne az optimális - sőt, valószínűleg az egyetlen - esély, ha egy-egy ellenzéki jelölt lenne az egyéni körzetekben. Pillanatnyilag megint Gyurcsánynak van erre a leghasználhatóbb megoldási javaslata: hogy röviddel a választások előtt nézzék meg, ki hogyan áll, és mindenhol a legjobban álló javára léptessék vissza a másik jelöltet. Warum nicht, ha valóban az Orbán-rendszer seggberúgása a cél, nem pedig DK-mentes parlament?
@Orica Középföldi:

O.K. :) csak annyira belemerültem Sír fennköltség versus lumpen szindrómájába, hogy olvasva ezt:

varanus.blog.hu/2013/09/18/a_peto_intezetisek_menjenek_focizni/fullcommentlist/1#c20638215

hirtelen aszittem másik szobában ébredtem.
ugyanakkor nagyon nem lepett meg, mert tőlem minden kitelik. vagy legalábbis majdnem minden:) a visszacsatolás mindig jól jön, az ember legalább megtalálja a kilincset.

------

Az a Babits-os komment megérdemel egy esti, otthoni, alaposabb reflektálást, akkor is, ha legfeljebb csak négysoros lesz.

------
@Orica Középföldi: oly sok példát lehetne hozni, de mind indiszkréciót okozna:)... pl. egy hozzád közel álló tesz valamit, melyet a kettőtök közt fennálló kapcsolatra tekintettel támogatsz, habár azzal nem értesz egyet... szubjektumod győz az objektivitásod felett:)
@sírbateszezazegész:

Lassan kezdem látni a két malmot:)

Akár támogatom, akár nem, mindkét döntés szubjektív.

A kérdés nekem úgy hangzik, az érzelem vagy a morál győz.

Amivel nem értek egyet, azt nem tudom támogatni, de ez messze nem jelenti azt, hogy objektív vagyok.

Ellenben, bonyolult vagyok:)
@AKIsTUDATLAN: Te említetted a filmet!
No abban kő "anutának a babakék lakókocsi!
@Orica Középföldi: igen ez a kérdés... mert mi az objektivitás voltaképpen:) legalábbis az eredeti kérdés esetén...
csak szeretnél bonyolult lenni... az sokszínűség még nem az:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @E.Csaba:

Ami a beton kötését illeti, egyetértek - aligha lehet visszafordítani a gazdasági pozíciók és a tulajdonviszonyoknak a maffiaklientúra javára zajló átrendezését. De egyetértek azzal is, hogy mintha épp a Bajnai-Mesterházy megállapodás rázta volna fel némileg a közönséget és csökkentené az apátiát. Politikai alternatívának pedig pont azért szeretnék valódi ellenzéket a parlamentbe, mert ez jelent némi esélyt arra, hogy a kötő betonban hajszálrepedés keletkezzen, és onnan még bármi is lehet. Pillanatnyilag pedig egyedül a DK látszik ilyen ellenzéknek.
@V-PORT:

Lehet, hogy színjáték, de ha az, csak akkor lenne értelme, ha azt célozná, hogy az MSZP-t mint leendő őfelsége ellenzékét ejtsék ki a játékból, és a DK megerősödve Bajnait kérje fel miniszterelnöknek. :D

De ha ez nem így van, továbbra is érvényes a kérdés: mit kezdesz a hazugságokkal, amikkel nem mellesleg tökéletesen a fideszes papagájkommandók mintájára zendített rá az Együtt-MSZP a gyurcsányahibásra?

Ami pedig Oszkó bevetését illeti:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130919_Bajnai_Gordon_bevezeti_a_szocializmust
@Kowalski, helyzetjelentést!: pedig de, sima választási matek, ezt árnyalhatja, ha a jobbik külön indul, osztódik egy kicsit az az oldal is kíváncsi leszek mit csinálnak majd egymással ;)

ez meg maximálisan igaz:

" Warum nicht, ha valóban az Orbán-rendszer seggberúgása a cél, nem pedig DK-mentes parlament?"
@Orica Középföldi:

szép az a vers mint oly sok többi is... hhhmmm...
kérdésedre:
hogyne értené a két keresztény kretén,
kik NER mocskába fagyottan a stüx jegén
-száz miatyánkkal előre letudva-
alkudoznak ördögöt Istennek hazudva.

de álljon itt egy vers Dr. Réthy Lászlótól, aki sikamlósabb verseiről ismert Lővy Árpáddal azonos.

naszóval:

Réthy László
Keresztény jelszavak.

"Szeresd felebarátodat"
Igy szól a szép krisztusi - tan,
"Mint tenmagadat!" - ezzel sajna!
Nagyon megszigorítva van...

Mit a felső mondat kiván?
Már magában is szörnyü sok,
A másodikat? - megtartják tán
A földöntúl, az - angyalok.

Túlzó volt Krisztus s mennyire?
Hogy ilyen morált hirdetett.
Hogy lehet az élet vásárján
Alkalmazni ily elveket?

Embertársadnak érdeke,
Hogy lehúzza a bőrödet;
S ha nem teszi meg az a mamlasz?
Akkor vele majd - Te teszed!

Kétezer éve élünk már
Keresztény - szeretetben és
Krisztus tanának foganatja
Bizony isten édes-kevés.

De kitünt, hogy Isten-fia,
Az embert jól ismerte, - ki
Örűl, hogyha a címet, bárcát
Minél olcsóbban váltja ki...

Azért követel oly sokat
A morál, mit Krisztus tanit,
Hogy még a legjobb keresztény is
Lealkudhasson valamit!

Nos a ennek a Réthy Lászlónak az egyik levelével volt szerencsém találkozni (említettem kéccáz éves vagyok, ezt ide linkelem.) egy fantasztikus elme volt amúgy, és még mindig világít.

www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.foodandwine.hu/wp-content/uploads/2009/08/sarkantyu.jpg&imgrefurl=http://www.foodandwine.hu/2009/08/13/lowy-arpad-16-even-felulieknek/&h=853&w=686&sz=85&tbnid=FX5UqABR87KzNM:&tbnh=91&tbnw=73&zoom=1&usg=___aNrqkdy50r522JIjQW7Yi0kJpQ=&docid=L9hdDE65Gu0ngM&sa=X&ei=PEk7Uo2iLImetAbf-4GoDg&sqi=2&ved=0CDoQ9QEwAQ&dur=28

+

Lőwy Árpád: Apai figyelmeztetés

- Azért csak annyit mondok ifjú népem:
Disznókodni szabad, – de csakis szépen!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Pedig nem, ha már választási matek. Ha pl. csak a listához szükséges 27-et indítja, de olyan körzetekben, ahol biztos nem nyerhet az ellenzék, akkor pusztán a lista miatt nem vész el egy hely sem. :)
@sírbateszezazegész:

"mert mi az objektivitás voltaképpen:"

mi az objektivitás kérded? megmondom én.

az az objektivitás, amikor kurvára szomjas vagy és úgy, de úgy, de kurvára nagyon megszeretnél inni egy pint kellemesen hideg vágható habú, finoman gyöngyöző vörösarany színbejátszó mennyei sört, de csak egy langyos szódára való pénz van nálad.
na. ez objektivitás.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"de olyan körzetekben, ahol biztos nem nyerhet az ellenzék, akkor pusztán a lista miatt nem vész el egy hely sem. :) "

ebből nagy benézések lesznek. amúgy igazad van, csak az okostojások képesek lesznek-e ezt "modellezni"?
@jaegtoer:

Szia!

A levelet ismertem, de minden olvasatkor lehet röhögni rajta:)

A négysorosod remek! Grat.
süti beállítások módosítása