Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=jtKUjWeHSu0 lázárkedvencemjános véleménye juditról és katiról. Csak anny... (2024.04.19. 10:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.18. 05:32 Fabius

A Pető Intézetisek menjenek focizni

Címkék: fidesz támogatás pető intézet

Van mikor az ember agya eldobja a szíjat, és csak annyit kíván mondani: menjetek ti a büdös picsába mind! Igen, ti, mindannyian, a magyarázkodó Hoffmann Rózsával és a szavazástól tartózkodó jobbikosokkal együtt. Igen, ti, akik állítólag megvéditek a Pető Intézetet, aztán most mégsem

fidesz-pető-intézet.gif

Ha szerintetek annyi a keresztény konzervatív értékrend (muhaha), hogy a zsíros nyakú parasztnak odavetitek a 400 milliót, hogy neszebazmeg, jáccoggyál futballcérárosat, - elvégre győzött a focialista forradalom, virágzik a fogadási csalás üzletág, úgyhogy ki ne maradjál - de a súlyosan sérülteket ellátó intézmény anyagi gondjaira magasról tesztek, akkor azt mi tudomásul vesszük és feltesszük ezt is a vakkomondoros polcra. 

Végül is vannak fontosabb és nagyobb dolgok, mint a hátrányos helyzetűekkel piszmogás. 9,6 milliárd nyugat-magyarországi stadionra, 6,9 milliárd a Fradinak, 400 millió Tállainak, 4 milliárd az egyházaknak,  2 milliárd elbaszni való Navrának, 1,2 milliárd a Magyar Turizmus Rt-nek marketingre (muhaha), 752 millió játszani Rákay Kálmánnak, mert neki fasza ötletei vannak. Vagyis a kirakatot rendezitek és abban bíztok, a stadionok árnyéka majd jótékonyan kitakarja a kilátást a mögötte rohadó való világról. Tulajdonképpen még méltányosak is voltatok, hisz a támogatás leszavazásával párhuzamosan törvénybe foglalhattátok volna azt is, a Pető Intézetisek menjenek focizni, mert a sport egészséges és nemesít, vagy no pain, no gain, mert ezt tanultátok meg Plagi bától. 

743 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr15521025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Evezős:
Van egy pedagógus haverom, múlt héten beszéltem vele, hogy mi újság van a suli környékén. Azt mondta fáradtak, már most. A takarítószemélyzetet kivágták a francba, ő és a kollégái együtt suvickolják a sulit. Csak úgy, az idejükbe belefér… meg amúgy nem muszáj tanárnak lenni, ám!

Azér ha bele gondolok, biztosan betegre röhögtük volna magunkat kölyökként, ha becsöngetés után a nem éppen galamblelkéről elhíresült Laci bácsi - a kémiatanárunk - bejött volna a terembe, hóna alatt a naplóval, másik kezében egy felmosóvödörrel, kötényben, meg baboskendővel a fején.

Eszméletlen mit művelnek a pedagógusokkal, de nincs mit tenni, a félelem tartja fenn a rendet. A félelem ezektől a szarháziaktól, hogy ők is a takarítók sorsára jutnak.
Szóval katedra és felmosóvödör… egyenlőre.
@sírbateszezazegész:

" valahogy mindig az "elitizmus" és "arisztokratizmus" kifejezések merülnek fel bennem önkéntelenül, nyilván lumpenproletár attitűdöm következtében... persze a szőlő is savanyú...:)"

Először:
Szeretném leszögezni, hogy hülye vagy:)
Nyilván a faék és a lumpenproletár abba a szókészletbe tartozik, amit szívesen használsz az emóciók beindításáért, de nincs rá szükséged. Sőt! Mondhatnám, mérges vagyok.

Másodszor:
Örömmel látnék egy olyan precedenspert, ami a felügyelőbizottságok felelősségével foglalkozik. Ha nem tévedek, ez eddig arról szólt, hogy lehet tíz ás százezreket zsebretenni minden felelősség nélkül.

Elég régóta folyik a pusmogás a Pető pénzei körül, nyilván nem teljesen véletlenül.
Ha minden kicsinyességet, rosszindulatot leszámítok, még mindig van elég indok egy tisztességes(?) vizsgálatra.
Ha másért nem, a hitelük helyreállításáért.
@Orica Középföldi: "amit szívesen használsz az emóciók beindításáért"

jaja, nagy machinátor. nem is lumpenploretár, inkább kurvapecér.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a tesitanárokkal akkor van problema ha orrba szájba erőltetik a kedvenc részük.
@bella _ciao: Nono, több tiszteletet nemzettestünkről elszakadt nemzettestrészünknek!
Bizony, bizony. :)

Szocioliberálisnak lenni Magyarországon, maga a nyomorúság

www.tutiblog.com/2013/09/szocioliberalisnak-lenni-magyarorszagon.html?v=1
@sírbateszezazegész: én, egy másik megrendelő meg azt mondom, hogy rendben van szabó írása. ugyanis nem hallottam a kormánytól semmi olyan érvelést, hogy a pető a rossz működése miatt nem kapja meg azt a pénzt. esetleg felmerült, persze suttogó propagandaként.
én nem várok szabótól egy oknyomozó cikket a pető működésének mikénjéről, mert nem erről szól ez a történet. most egyszerűen nem adnak meg egy jogos pénzt valami ködös indokkal.

ps.: szerintem
@sírbateszezazegész:

"valahogy mindig az "elitizmus" és "arisztokratizmus" kifejezések merülnek fel bennem önkéntelenül, nyilván lumpenproletár attitűdöm következtében... persze a szőlő is savanyú...:) "

számomra példaértékű, hogy GBr-ban a "Lordok Háza" abból a megfontolásból utasította el az autókba szerelt biztonsági övek kötelező használatát, hogy szabad embert senki nem kényszeríthet jogszabállyal sem arra, hogy önként megkötözze önmagát. Persze aztán átment mert az Alsó Házat nem kötötte a Felső Ház állásfoglalása, de azért elgondolkoztató a szabadságjogok értelmezési tartománya és perspektívája.

Az elitizmusra és az arisztokratizmusra 1789-től a munkásmozgalmi és a liberális propaganda legalább annyi szart pakolt amennyit az évszázadok alatt a kékvérűek maguk is összegürcöltek. ezért kissé avíttas és maradi és ellenszenves fogalommá vált miközben a harmadik és a negyedik rend is buzgón lihegve igyekezett részesévé válni.
a polgári uralom és demokrácia uszkve 200 éve alatt mindenesetre több és nagyobb háborút vért könnyeket szegénységet produkált, mint azt megelőzően a királyságok, miközben felvilágosultak vagyunk, demokraták vagyunk, kommunisták vagyunk és egyéb lófasz.
azt akarom elnyekegni, hogy a polgári berendezkedés sok pozitív változást hozott, de ha kissé tárgyilagosan szemlélem a dolgot semmi más nem történt, mint a tőkekoncentráció kiterjesztése egy másik társadalmi rétegre másokra nézve teljes kirekesztéssel, amely a hatalom átstrukturálásával járt. ugyanakkor meg kell hagyni hogy az embereket a polgárinak nevezett társadalom sokkal kifinomultabban semmizi ki a természeti és egyéb javakból, és ugyanolyan arisztokratikusan lehet eljátszani kardigánban a demokratát, mint anno a lordok, hercegek, grófok a 'noblesse oblige-t' és persze! laza eleganciával átlapozni Afrika, Amerika, Ázsia új- s legújabb kori történelmének kínos lapjait civilizációra és modernizációra hivatkozva. Amennyiben ezen földrészekről összerabolt javakat és kamatait vissza kellene szolgáltatni jogos tulajdonosaiknak ez a polgári jólét, elegancia és minden demokrata attitűd úgy tűnne el a retkes picsába hogy a NASA 70 elit egyetemmel együttesen sem tudná bizonyítani hova lett.
Úgy könnyű demokratát jáccani, hogy közben lerabolom és legyilkolom a fél világot és utána elkezdem diktálni, hogy ne szennyezd a környezet, ne legyen atomenergiád, meg különben is ott dögölj meg ha nem adod az energiahordozódat amennyiért én akarom és még tömeggyilkosságra is felbujtok tudatlan fanatikus embereket, mert pillanatnyi profitmaximalizálási érdekem úgy kívánja.

No, tehát kedves Sírbatesz Kollégám és Szesztestvérem midőn eszedbe ötlik valami kapcsán valamely ideológiához kötődően az elitizmus, és az arisztokratizmus, gondolj arra ha a koncról van szó, lehull minden fennkölt ideológiáról a máz, és a konclesők letaposva nőt gyereket, könyvet, hegedűt, térdig gázolva szarban, vérben, mocsokban megszerzik maguknak azt, ami az adott helyzetből kihozható, addig a nemes eszmék a spájzban a szögre akasztva illedelmesen pihennek, sőt a casus bellinek megfelelően cserélődnek.

ezért aztán ne degradáld magad, hanem derűsen dőlj hátra a kanapén, vagy a tengerparton egyik kezedben egy jó sörrel, a másikban egy jó nővel, és tartsd magad ahhoz hogy a legrosszabb casus bibendi is többet ér, mint a legjobb casus belli.

Útyhotty:: -Egészségedre!
@bella _ciao:

" nem is lumpenploretár, inkább kurvapecér."

Az első nyilván nem igaz, a másodikban - ha tudnék sem - foglalnék állást, mert meghaladja a blog kereteit, még akkor is , ha ezt néhányan szeretik elfelejteni:)
@Orica Középföldi: "Szeretném leszögezni, hogy hülye vagy:)"
ha eddigi kommentjeim közt találsz akár csak egyet is, melyben ennek az ellenkezőjét állítom, azt kérsz amit csak akarsz:)

a környezet, melyből jön valaki, melyben szocializálódik, az az alap, mely meghatározza saját identitását... nyilván változik az ember, de ha ezekkel a fundamentumokat nem egy evolúció folyamán, mintegy beépítve személyiségébe haladja meg ("elfelejti honnan jött"), akkor kerül disszonanciába saját magával és hasonul meg...
az elmémbe befurakodó jelzők a konzervatív jobboldallal kapcsolatban nem pejoratív aspektus okán jelennek meg... nem minősítés, csupán tény... pl. az ún. jobboldali szolidaritásban az elesettek iránt mindig egy paternalista árnyalatot vélek felfedezni, míg ez az ún. baloldal esetén ennek alapját a homogén kohézióban vélem felfedezni...

hatásvadász elemek alkalmazásának vádja? inkább a lehetőség a konfrontáció elkerülésére és a tisztes visszavonulás mindenkori biztosítása... életösztön, ennyi az egész (iii és sipi sosem használja:))

igen jó lenne számukra, ha tisztáznák magukat a vádak alól, habár lehet nem az lenne a végeredmény, mint pheidias esetében:)

mit tegyek, hogy rosszkedved telét elűzzem? ha már annak én vagyok okozója...:)
@Knósszosz:
Nálunk - három szintes, U alakú épület, bazinagy tornaterem, aula, miegymás - három takarítónő van (Korábban nyolcan voltak) .... Elmondta az igazgatóm ... izé ... telephelyvezetőm az évnyitó tantestületi értekezleten, hogy ne sivalkodjon senki a kosz miatt majd, lesz olyan hely az intézményben, ahova csak kéthetente érnek oda ....
Idén nem volt festés, a wc-kben sem, a tantermeket, ahonnan kimentek az érettségiző osztályok, jó esetben az oda bekerülő kilencedikesek szülei festették ki. Már, ahol volt erre kapacitás (egyik apuka festő-vállalkozó), ahol nem, ott maradt az öt éves festés (akkor még telt ilyesmire az önkormányzatnak).
Az órarendnek a 27. (!!!!!) változata fut jelenleg - de azt az infót kaptuk, hogy senki ne írja tollal le, mert még lesznek benne javítások.
A tantágyfelosztásban van olyan óra, ahova tanárként XY van beírva: nincsen rá ember, senki nem tudja, ki fogja tanítani. Most még elosztották a többiek egymás között, de öt hét alatt betelik a helyettesíthető óramennyiség, és nem tudni, utána mi lesz, ha nem találnak embert rá.

Picinyke szeletek a ma közoktatásából ... vagyis közneveléséből.
@jaegtoer:

A leszögezem, hogy hülye vagy, kibontva így ki, ahogy leírtad:)))
@bella _ciao: mindig túlértékelsz (machinátor)... melynek oka az a primer defenzív mechanizmus, mely nem enged azzal szembesülni, kit választottál szóvivőnek:)... viszont vigasztaljon az a tudat, mo nagy többsége ezért ruházza fel orbánt vagy diabolikus vagy messianisztikus tulajdonsággal... viszont a kevésbé összetett gondolkodásúak ezt a következő módon oldják meg: "baszom, ezt a szégyent... egy félnótás barom átkúrt, mint szart a palánkon... hova tettem az eszem... mekkora egy ökör vagyok... nagyobb, mint ő, ha így bedőltem neki" vagy valami hasonló...:)
@Orica Középföldi:

"A leszögezem, hogy hülye vagy, kibontva így ki, ahogy leírtad:))) "

...sosem állítottam az ellenkezőjét, sőt csak megerősíteni tudom, mindazonáltal furdal a kíváncsiság, tekintve, hogy egy a távolban bagetten, királyi sajtokon, és borokon, valamint meseszép cigány lányokon sínylődő szesztestvéremnek nyújtó lelki és mentális támogatás kapcsán hogy jutottál arra a helytálló következtetésre amit bár emelt fővel fogadok, de most nem ismétlek meg, mert a imidzsmenedzselésem keretébe már nem férne bele. nos?
@sírbateszezazegész: én nem ruháztam fel OV-t. nem szorul rá az én ruhatáramra:)
@jaegtoer: a cigány lányos nem igaz. Barátunk nem él velük, hiába ajánlgatják neki őket.
@Penivaldes:
Ugye??
Valami nem stimmelt vele nekem-:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: mert az egyéni és listás leosztások alapján a fenti verzió Vagy, és nem És, a választási matek alapján
@sírbateszezazegész:

Na vegyük sorra:)

Ha én mondom, hülye vagy, az ítélet.
Ha te mondod magadról, az védekezés, még nem is tudod mi ellen.

Tapasztalataim szerint, csak az kerül disszonanciába önmagával, aki "elfelejti", honnan jött. Ez kizárja az egészséges evolúciót. És igen, a lépcsőfokok büntetlenül nem kihagyhatók.

A paternalista árnyalatban és a homogén kohézióban igazad van, csak ne felejtsd el, hogy ez mindig nézőpont kérdése:)
A homogén kohézió mindenhol érvényes.

A konfrontáció nem kötelezően elkerülendő . Energiavámpírokkal nem kell konfrontálódni, másokkal csupa élvezet, tanulás, szórakozás.

Nem vagyok rosszkedvű, csak mérges, ha alábecsülöd magad.
@Knósszosz: szerintem most is építi az árpádsávos műkörmöket..)))
@Evezős:
Nagyjából hasonló állapotokat festett a haverom is. A sulit amiről szó van ismerem, nem tudom mennyit mond neked az, hogy két tanteremben most is ugyanaz a parketta van, amin én 34 évvel ezelőtt estem orra? (oda jártam)

Nyugodtan állíthatom, hogy rohad minden. Nem csak az épület, úgy nagyjából minden. Ingyen vigyázott a haverom kölkökre a szünet alatt erdei iskolában, de mindenkire rákerült a kötelező penzum és nem volt visszapofázás.

Miféle ország lettünk?
@sírbateszezazegész: a nagy többséggel nem tudok azonosulni, hiányzik e népvezető képesség belőlem, de örömmel látom, a szóvivőmben (a machinátor) megvan. akit azon egyszerű ok miatt választottam, mert a hivatalért baguette-t ígért. szóval ez egyszerű simonia volt. na megyek, eljárok egy kan-osszát.
@Knósszosz: pedig durvábbat akartam eredetileg írni:)
@Penivaldes: tudom, de nem írom le még egyszer, micsodának tartom, mert orica finoman közölte, nem fér a blog keretei közé.
@Knósszosz:
Hát ... ahol egy stadion a felcsúti lókupec budijának deszkázata mögött fontosabb, mint az, hogy az iskolában ki legyen festve évente a - kb. hatszáz gyerek által használt - wc ...

Ócska ország. Egyébként.
:-(
@bella _ciao: adhatnál nekem a bagettből amit kaptál tőle..
@bella _ciao:
Mázlista!!
Egy zsömle és kész, émmeg vagyonokat költök sörre.
A világ igazságtalan!
@Penivaldes: vissazvonjam a szóvivői megbízást? az lenne csak igazán a "primer defenzív mechanizmus". mardjon. egye csak a savanyú baguette-t!
@bella _ciao: vond vissza!!!
majd itt fog nyafogni a kegyünkért:)
@bella _ciao: én más stíl meghonosodását várnám el szabóéktól, de most ez már az arisztokratikus arrogancia megjelenése nálam:)
@jaegtoer: nem sokkal utánad fejtettem ki Oricának mit értek és gondolok a két jelzőről, melyeket mintha zsigerből utasítana el a legtöbb ember... persze nem ti:)... a velünk élő történelem és beidegződések működnek sokakban:)... nem bennetek...
@sírbateszezazegész: elég sok minden bújkál benned. orvosnál voltál? tudom, nem, mert a dokinő volt nálad.
Megduplázzák a Pető Intézetnek járó támogatást

Megduplázzák a Pető Intézetnek a köznevelési szerződés alapján járó 105 millió forintos kiegészítő támogatást - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten újságíróknak, miután az intézet rektorával tárgyalt.

hvg.hu/itthon/20130919_Megduplazzak_a_Peto_Intezetnek_jaro_tamog
@bella _ciao: szerintem ki kell kúrálni, spk fekvés kevés evés.
@bella _ciao: @Penivaldes: köszi:) mint integrátor, mindenképp betöltöm a funkcióm:... baguette meg majd lesz, mindenkinek érdeme szerint:)
Áll a bál a szakolyi iskolaigazgató miatt

Nem áll fenn összeférhetetlenség a szakolyi iskolaigazgató kinevezésével kapcsolatban, mivel az általa vezetett intézmény nem a nagykállói, hanem a nyíregyházi járási tankerülethez tartozik – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csütörtökön.

hvg.hu/itthon/20130919_All_a_bal_a_szakolyi_iskolaigazgato_miatt
@Penivaldes:

"Barátunk nem él velük"

én is pont ezt írtam, csak más szavakkal:

"...cigány lányokon sínylődő..." nem él, meg dorbézol, meg mittomén! s_í_n_y_l_ő_d_i_k tehát szenved, haldoklik... ez pont ellentéte a "él velük"-nek
@Penivaldes: terel. már integrátorrá avanzsált a szóvivőből. baguette-zik a fejünkre.
@Orica Középföldi: a nézőpont lehet objektív is... (bele fogsz kötni:)) nem hinném hogy a legmarkánsabb jelző velem kapcsolatban a kishitűség lenne:)... konfrontáció csak személyes megtámadtatás esetében, az ismeretbővítő eszmecsere során véleménykülönbség lehet:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"mert az egyéni és listás leosztások alapján a fenti verzió Vagy, és nem És, a választási matek alapján"

A "fenti verzió" az a feltételezett helyzet, hogy a külön listán induló DK, MSZP és Együtt trióból a DK 5-7%, a másik kettő összesen 45%-ot kap. Mi ebben a "Vagy és nem És"? :)

Azt, hogy mennyi mandátumot söpörnének be így fejenként, számolja ki, akinek két anyja van, de ennek nem sok köze van az eredeti kérdéshez. Ha abból indulunk ki, hogy kis nyeréssel is nagy mandátumfölényt lehet elérni - ez valóban így van -, az ebben a helyzetben csak annyit jelentene, hogy az ellenzéki pártok összmandátumszáma lenne relatíve magasabb.

De azt nem látom, ez mennyiben támasztaná alá azt, hogy "ha listán bejut a DK, akkor biztosan 2/3-a van a fidesznek".
éjen a foci ! éjen a párt ! éjen a vezír ! éjen a fideSS !
@Kowalski, helyzetjelentést!: mert ellenzéki szavazatokat oszt meg minimum 27 helyen, és itt biztosan a fidesz nyer, és ezek töredék szavazatai is a fideszéi lesznek. Ha még több helyen indul egyéni, akkor a biztos fidesz győzelem még több esetben jöhet létre, és akár az is előfordulhat, hogy se a dk, se az együtt sem jut be.
A listás szavazatok a Dk-nak csak akkor vesznek el,ha nem szerez 5%-ot.Ha igen akkor nem vesznek el.A DK miatt ne aggódjatok,meglesz az 5%.Az, hogy elvesznek az egyéni töredékszavazatok,azt köszönjétek meg Bajnainak és Mesterházynak.Inkább az E14- et noszogassátok,mert a teljesítménye nem sok jó vetít előre..
@sírbateszezazegész:

Ha már előre tudod, legyen:))

"a nézőpont lehet objektív is... (bele fogsz kötni:))"
Mondj rá példát:)

"nem hinném hogy a legmarkánsabb jelző velem kapcsolatban a kishitűség lenne:)... "

Nem is ezt mondtam. A kishitűség állandó állapotjelző, ami szinte mindenben megjelenik, tettenérhető.
Te a kihívó, direkt alábecsülést alkalmazod:)

"konfrontáció csak személyes megtámadtatás esetében, az ismeretbővítő eszmecsere során véleménykülönbség lehet:)"

konfrontáció. szembesítés, szembeállítás.
@E.Csaba: lehet köszöngetni bárakárkinek, nincs jelentősége, a végeredmény szempontjából pont ugyan az lesz, mintha be sem jutna a dk, vagy az együtt, ugyan úgy tehetetlen törpe jelenlétet azaz statiszta szerepet sem jelentene a mamut fidesz mellett. Az jelen állás szerint el vagyon baszva, 18-ra még kisebb az esély a változásra. Lehet sírni, lehet nevetni, de ettől a tények maradnak, és a betony csak köt tovább. Az elszántság és tenni akarás egyre fogy, nincs sok remény látva a társadalmi apátiát.
@jaegtoer:

Asszem félreértettél:))

A leszögezem, hogy hülye vagy - Sírnak szólt.

Közvetlenül utánam te hosszan, elegánsan kifejtetted,nem nevén nevezve a gyereket, hogy miért is az:))

Így oké?
@Orica Középföldi: mint jogász?:) viccelsz?:D... ha nem így viselkednék, akkor prókátor lennék, de ahhoz nincs affinitásom...:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én úgy veszem észre a blogszférát követve, hogy mintha ezt az apátiát "kikezdte" a "szövetség" megkötése miatti elemi felháborodás.
Nem kell egymást győzködni:mind a ketten tudjuk, hogy győzni csak úgy lehet/lehetett volna, ha mindenki benne van a "bandában".
Arról biztosan nem fogsz meggyőzni, hogy ennek az oka a DK.Innentől kezdve nem különösebben érdekel az összefogás, azért nem, mert DK-sként átb*aszva érzem magam, hogy a szavazatom kellett volna, a hozzám legközelebb álló párt pedig nem.
Itt "lelkesedtünk" másfél éve az ellenzéki összefogásért, de ahogy letisztultak az erőviszonyok és kiderült, hogy nem az jött ki győztesen a játékból,aki a szívetek csücske, már büdös lett a dolog.Ezek után szavazzon, mindenki a saját emberére,listájára és majd tavasszal kiderül, hogy ki fog kihez menni pitizni..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor viszont nem a listás, hanem az egyéni indulásról beszélsz, ami egy másik kérdés. Csak annyit akartam mondani, hogy a "ha a DK listán bejut, akkor a Fidesznek 2/3-a van" összefüggés önmagában nem áll fenn. :)

Persze, nyilván az lenne az optimális - sőt, valószínűleg az egyetlen - esély, ha egy-egy ellenzéki jelölt lenne az egyéni körzetekben. Pillanatnyilag megint Gyurcsánynak van erre a leghasználhatóbb megoldási javaslata: hogy röviddel a választások előtt nézzék meg, ki hogyan áll, és mindenhol a legjobban álló javára léptessék vissza a másik jelöltet. Warum nicht, ha valóban az Orbán-rendszer seggberúgása a cél, nem pedig DK-mentes parlament?
@Orica Középföldi:

O.K. :) csak annyira belemerültem Sír fennköltség versus lumpen szindrómájába, hogy olvasva ezt:

varanus.blog.hu/2013/09/18/a_peto_intezetisek_menjenek_focizni/fullcommentlist/1#c20638215

hirtelen aszittem másik szobában ébredtem.
ugyanakkor nagyon nem lepett meg, mert tőlem minden kitelik. vagy legalábbis majdnem minden:) a visszacsatolás mindig jól jön, az ember legalább megtalálja a kilincset.

------

Az a Babits-os komment megérdemel egy esti, otthoni, alaposabb reflektálást, akkor is, ha legfeljebb csak négysoros lesz.

------
@Orica Középföldi: oly sok példát lehetne hozni, de mind indiszkréciót okozna:)... pl. egy hozzád közel álló tesz valamit, melyet a kettőtök közt fennálló kapcsolatra tekintettel támogatsz, habár azzal nem értesz egyet... szubjektumod győz az objektivitásod felett:)
@sírbateszezazegész:

Lassan kezdem látni a két malmot:)

Akár támogatom, akár nem, mindkét döntés szubjektív.

A kérdés nekem úgy hangzik, az érzelem vagy a morál győz.

Amivel nem értek egyet, azt nem tudom támogatni, de ez messze nem jelenti azt, hogy objektív vagyok.

Ellenben, bonyolult vagyok:)
@AKIsTUDATLAN: Te említetted a filmet!
No abban kő "anutának a babakék lakókocsi!
@Orica Középföldi: igen ez a kérdés... mert mi az objektivitás voltaképpen:) legalábbis az eredeti kérdés esetén...
csak szeretnél bonyolult lenni... az sokszínűség még nem az:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @E.Csaba:

Ami a beton kötését illeti, egyetértek - aligha lehet visszafordítani a gazdasági pozíciók és a tulajdonviszonyoknak a maffiaklientúra javára zajló átrendezését. De egyetértek azzal is, hogy mintha épp a Bajnai-Mesterházy megállapodás rázta volna fel némileg a közönséget és csökkentené az apátiát. Politikai alternatívának pedig pont azért szeretnék valódi ellenzéket a parlamentbe, mert ez jelent némi esélyt arra, hogy a kötő betonban hajszálrepedés keletkezzen, és onnan még bármi is lehet. Pillanatnyilag pedig egyedül a DK látszik ilyen ellenzéknek.
@V-PORT:

Lehet, hogy színjáték, de ha az, csak akkor lenne értelme, ha azt célozná, hogy az MSZP-t mint leendő őfelsége ellenzékét ejtsék ki a játékból, és a DK megerősödve Bajnait kérje fel miniszterelnöknek. :D

De ha ez nem így van, továbbra is érvényes a kérdés: mit kezdesz a hazugságokkal, amikkel nem mellesleg tökéletesen a fideszes papagájkommandók mintájára zendített rá az Együtt-MSZP a gyurcsányahibásra?

Ami pedig Oszkó bevetését illeti:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130919_Bajnai_Gordon_bevezeti_a_szocializmust
@Kowalski, helyzetjelentést!: pedig de, sima választási matek, ezt árnyalhatja, ha a jobbik külön indul, osztódik egy kicsit az az oldal is kíváncsi leszek mit csinálnak majd egymással ;)

ez meg maximálisan igaz:

" Warum nicht, ha valóban az Orbán-rendszer seggberúgása a cél, nem pedig DK-mentes parlament?"
@Orica Középföldi:

szép az a vers mint oly sok többi is... hhhmmm...
kérdésedre:
hogyne értené a két keresztény kretén,
kik NER mocskába fagyottan a stüx jegén
-száz miatyánkkal előre letudva-
alkudoznak ördögöt Istennek hazudva.

de álljon itt egy vers Dr. Réthy Lászlótól, aki sikamlósabb verseiről ismert Lővy Árpáddal azonos.

naszóval:

Réthy László
Keresztény jelszavak.

"Szeresd felebarátodat"
Igy szól a szép krisztusi - tan,
"Mint tenmagadat!" - ezzel sajna!
Nagyon megszigorítva van...

Mit a felső mondat kiván?
Már magában is szörnyü sok,
A másodikat? - megtartják tán
A földöntúl, az - angyalok.

Túlzó volt Krisztus s mennyire?
Hogy ilyen morált hirdetett.
Hogy lehet az élet vásárján
Alkalmazni ily elveket?

Embertársadnak érdeke,
Hogy lehúzza a bőrödet;
S ha nem teszi meg az a mamlasz?
Akkor vele majd - Te teszed!

Kétezer éve élünk már
Keresztény - szeretetben és
Krisztus tanának foganatja
Bizony isten édes-kevés.

De kitünt, hogy Isten-fia,
Az embert jól ismerte, - ki
Örűl, hogyha a címet, bárcát
Minél olcsóbban váltja ki...

Azért követel oly sokat
A morál, mit Krisztus tanit,
Hogy még a legjobb keresztény is
Lealkudhasson valamit!

Nos a ennek a Réthy Lászlónak az egyik levelével volt szerencsém találkozni (említettem kéccáz éves vagyok, ezt ide linkelem.) egy fantasztikus elme volt amúgy, és még mindig világít.

www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.foodandwine.hu/wp-content/uploads/2009/08/sarkantyu.jpg&imgrefurl=http://www.foodandwine.hu/2009/08/13/lowy-arpad-16-even-felulieknek/&h=853&w=686&sz=85&tbnid=FX5UqABR87KzNM:&tbnh=91&tbnw=73&zoom=1&usg=___aNrqkdy50r522JIjQW7Yi0kJpQ=&docid=L9hdDE65Gu0ngM&sa=X&ei=PEk7Uo2iLImetAbf-4GoDg&sqi=2&ved=0CDoQ9QEwAQ&dur=28

+

Lőwy Árpád: Apai figyelmeztetés

- Azért csak annyit mondok ifjú népem:
Disznókodni szabad, – de csakis szépen!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Pedig nem, ha már választási matek. Ha pl. csak a listához szükséges 27-et indítja, de olyan körzetekben, ahol biztos nem nyerhet az ellenzék, akkor pusztán a lista miatt nem vész el egy hely sem. :)
@sírbateszezazegész:

"mert mi az objektivitás voltaképpen:"

mi az objektivitás kérded? megmondom én.

az az objektivitás, amikor kurvára szomjas vagy és úgy, de úgy, de kurvára nagyon megszeretnél inni egy pint kellemesen hideg vágható habú, finoman gyöngyöző vörösarany színbejátszó mennyei sört, de csak egy langyos szódára való pénz van nálad.
na. ez objektivitás.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"de olyan körzetekben, ahol biztos nem nyerhet az ellenzék, akkor pusztán a lista miatt nem vész el egy hely sem. :) "

ebből nagy benézések lesznek. amúgy igazad van, csak az okostojások képesek lesznek-e ezt "modellezni"?
@jaegtoer:

Szia!

A levelet ismertem, de minden olvasatkor lehet röhögni rajta:)

A négysorosod remek! Grat.
süti beállítások módosítása