Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.10. 14:41 Fabius

Mi lesz veled, Gyurcsány?

Címkék: mszp gyurcsány összefogás dk választás 2014

Nem pacsizott össze Gyurcsány az MSZP-vel, a DK önállóan indul a választáson. A szocik érdekes helyzetbe sodorták ezzel Gyurcsányt, és választásra kényszerítik majd a DK egyébként Fletó iránt elkötelezett híveit is. 

gyurcsány.jpg

Csuda egy választás lesz ez a 2014-es. Az orbán-káderi választási törvénynek köszönhetően a kormányváltást akaróknak egy sereg dologban kell dönteniük azon az egyszerű kérdésen túl is, hogy akarják-e elzavarni Orbánt és a Fideszt. Először mérlegelniük kell, hogy az összefogásnak sikerült-e olyan egyéni jelöltet állítani, akire lelkiismeret furdalás nélkül le tudnak szavazni. Aztán a listás szavazáson el kell dönteni azt is, Bajnait vagy Mesterházyt akarja-e miniszterelnökként látni, plusz a Gyurcsány híveknek - ha kormányváltást akarnak - dönteniük kell mai állás szerint arról is, hogy a Ferit kiszorító szocikat vagy az Orbán kormányt utálják-e jobban.

Ebben a felállásban az önállóan induló dékából és Gyurcsányból ideális bűnbakot lehet faragni. 

A szociknak gyakorlatilag csak azt kell eldöntenie, hogy a déká listaállítása után rögtön a kampányban, vagy csak a sikertelen választás után indítsák be a gyurcsányahibás hengert. A szavazatok elaprózódása miatt lehet kiabálni kormányváltás szabotázst, lehet Fidesz szekértolózni és mutogatni vadul, ki az aki miatt csökkennek az esélyek és kútba esnek a kormányváltó álmok. Gyurcsány faszbúkján a bejelentés alatt forrnak az indulatok, pedig talán, kedves DK szavazók, célszerűbb lenne elgondolkodni mit fogtok kezdeni magatokkal és a helyzettel. Mert lehetőségetek nem túl sok van. 

1: Kormányváltást remélve köptök egy keserűt, de egyéniben leszavaztok az összefogás jelöltjére, a listáson eldöntitek: Bajnai vagy Mesterházy. 

2: Egyéniben leszavaztok az összefogás jelöltjére, listán a DK-ra és erősen remélitek elegen lesztek egy önálló frakcióhoz. 

3: Annyira utáljátok ezt az egészet, hogy egyéniben és listán is a DK-ra szavaztok, aztán lesz ami lesz a bűnbakká válással. 

Nem állítom, hogy könnyű menet lesz eldönteni, Orbánisztánból van jobban elegetek, vagy a Fletót elég régen egyelő szocialistákból. Feladták nektek a leckét rendesen. 

Ápdét: az MSZP a maga részéről befejezte a szövetkezést, nem csak a DK, Fodor Gábor és Smukkandor sem kell nekik. 

572 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr305505901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha Gyurcsány államférfi, az utolsó pillanatban visszalépteti a jelöltjeit az összefogás javára és felszólítja a híveit, szavazzanak oda. Kiderül.

Addig is, jó móka lesz, ahogy aláfűt a szociknak. Okozhat nekik kellemetlen perceket. :)
Tényleg FAB ezzel a Fletó írásba adta, hogy Orbánbuktatás után ő lelép a magyar politika színteréről, akkor most mi van??? :)
"Feladták nektek a leckét rendesen. "
Nem csak nekik. Mindenkinek. Az mszp most megmutatta, teljesen más adót néz, mint amin a valóság megy. Meg azt is, miben érdekelt: a "puch-simicska tengely reload"-ban (még mindig nem jutott eszembe ki is írta:)).
Vadai Ági rövid posztja a face-n. :)

"Eredménytelenül fejeződött be a mai tárgyalásunk az MSZP-vel. Nemcsak Gyurcsánnyal, hanem a DK több politikusával szemben van kifogásuk a szociknak. Velem is. Nekem csak Orbánnal szemben van kifogásom, de vele nagyon. Ellene fogunk küzdeni, s nem adjuk fel a reményt,hogy a végén csak lesz teljes demokratikus ellenzéki összefogás. Hogy ne legyen kifogás!"
@Husz_János_Puszita:
nagyjából egyetértek. azért nagyjából, mert ahogy közelednek a választások, úgy fognak sűrűsödni a felmérések különböző fórumoktól (már tudom, hogy a szempontnézőpont intézet például mit fog mérni, meg a metropol), illetve a választási ígéret-cunami olyan januártól (amikor felkelnek a részeg brókerek) csúcsra lesz járatva.
és akkor az opciók:
-ha (!) gyurcsány komolyan gondolja azt, hogy orbánt le kell váltani, akkor kijelenti, hogy nem indul, és megkéri a népét, hogy szavaazon bajnaira/mesterházyra
-gyurcsány indul önállóan
-március tájékán le kell adni az országos listákat, és akkor előtte két nappal egybeforr a három (négy-öt) párt, és megegyeznek

vegyük ugye észre azt, hogy a fidesz elég erősen hazudozik, erre a célra felhasználva zsigó és hoppál arcát. ha márciusig nincs szövetség, akkor a fidesznek 3-4-5 frontos kampányháborút kell vívnia. ez minél jobban széttagozódik, annál nagyobb hazugságokra készteti őket, egyes esetekben saját magukat szívatva ezzel. ossza meg az erejét a fidesz, és a választások előtt kapcsoljon csak, hogy EGY ellenféllel harcolt.
ha a jobbikból kiválnak azok, akiket én normálisnak tartok (mert van köztük), esetileg a fideszből is (mert ott is van), akkor egy ilyen szuperkoala simán leverheti a fideszt.
Fabius, túlliheged ezt a dolgot:D

"_Csuda egy választás lesz ez a 2014-es_"

eleve rossz a mekközelítés... Vedd tudomásul, hogy 2014 a csodák éve lesz.
Hogy mi járunk-e a csodájára, vagy mások a miénkre az még bizonytalan faktor, ami biztos, az a szívás.

Pl. ki fokja mekolvasni a szavazó lapokat, és ki pipálja ki a névjegyszéken a mekjelenteket, és a külhoni postagalambi érkezvényeket hogyan kubatovolják ki meg meg, és be?
6 elemivel is érdemes eszeken elmélázni, nemhogy annyi ménkű sok észvel, amennyikkel itten fenhéjjáznak magamutogatólag ezeka mindentudóg agig ittend okosabbak még a sdrucctojásnál is pedik asz asztán ménkű nagy tud lenni.

én mindenesetre számolog 10-ig, asztán ha még mindig szóismétlés nélkül tudom ganyarítani az ékes magyar nyelv kacskaringlóit, még százig.

Feri? ugyan már. Jövönk a tét. [rémlik? vagy (k)rémes?] Jövő, ami sose vót...ne izgassad má magadat. van erre jobb dolog is. sőt... úgy tudom nem vagy máriaremete. na ugye... ez a sog hülye gommendelő...

:D
@sírbateszezazegész:

Gyurcsány 100-200 ezer szavazója simán eldöntheti a választásokat. Ennyi.
@Secnir: "ha a jobbikból kiválnak azok, akiket én normálisnak tartok (mert van köztük)"

Most Gábriel felé tettél egy gesztust? :)
Affrancbamán! Há', nem ippeg tennap monta a nedves köztársaság nélküli elnökünk, hoty várgyunk még a kampánnyal? Osztán ma meg mán mingyá bele csapnak a lecsóba (Fabius aggodalmas asszisztálásával.) :D
@Secnir:

Erre már én is gondoltam, nem lenne rossz taktika.
na most akkor feri még összemutyizhat fodorral és andorral. mindenhol indítanak egy szépkorút, andor énekel, feri táncol...
@Secnir: Lehet benne valami, hogy csak taktikáznak.
(Mongyuk Feriből inkább kinézem, mint az attis gyerekből.)
Most ők játszák a "divide et impera"-t, megosztják a fityiszes erőket, és az uccsó pillanatban megegyeznek, összefognak.
Szövetség szoci módra.
Majd ők eldöntik kivel szövetkeznek, de akivel nem akarnak, az lépjen vissza a javukra!
A DK megpróbált beállni a szövetségbe.Nem kellettek.Ezután lépjenek vissza a szocik javára?
Ez nem szövetség lesz hanem MSZP néhány külsős taggal.
Nem pacsizott össze az MSZP Gyurcsánnyal, az Együtt-MSZP önállóan indul a választáson. A szocik érdekes helyzetbe sodorták ezzel magukat, és választásra kényszerítik majd az Együtt-MSZP egyébként Bajnai iránt elkötelezett híveit is.

Csuda egy választás lesz ez a 2014-es. Az orbán-káderi választási törvénynek köszönhetően a kormányváltást akaróknak egy sereg dologban kell dönteniük azon az egyszerű kérdésen túl is, hogy akarják-e elzavarni Orbánt és a Fideszt. Először mérlegelniük kell, hogy áttekintve az összefogás történetét, maradt-e bármi, ami miatt bízhatnak Együttben, amely az MSZP-vel mint a leváltandó korszak szimbólumával a "korszakváltás" jelszavával kötött paktumot, mondván, a baloldali megújulás akadálya az MSZP-t egykor megreformálni kívánó, ezért kicsinált Gyurcsány és pártja. Sikerült-e ezek után olyan egyéni jelöltet állítaniuk, akire lelkiismeretfurdalás nélkül le tudnak szavazni? Aztán a listás szavazáson el kell dönteni azt is, kit akar miniszterelnökként látni, plusz a Bajnai-Mesterházy-híveknek - ha kormányváltást akarnak - dönteniük kell mai állás szerint arról is, hogy az átaluk kijátszott DK-t vagy az Orbán kormányt utálják-e jobban.

Ebben a felállásban az önállóan induló MSZP-Együttből és Mesterházy-Bajnaiból ideális bűnbakot lehet faragni.

A DK-nak gyakorlatilag csak azt kell eldöntenie, hogy a paktumpártok listaállítása után rögtön a kampányban, vagy csak a sikertelen választás után indítsák be a paktumahibás hengert. A szavazatok elaprózódása miatt lehet kiabálni kormányváltás szabotázst, lehet Fidesz szekértolózni és mutogatni vadul, ki az aki miatt csökkennek az esélyek és kútba esnek a kormányváltó álmok. Az MSZP faszbúkján a bejelentés alatt forrnak az indulatok, pedig talán, kedves MSZP-Együtt szavazók, célszerűbb lenne elgondolkodni mit fogtok kezdeni magatokkal és a helyzettel. Mert lehetőségetek nem túl sok van.

1: Kormányváltást remélve köptök egy keserűt, de egyéniben leszavaztok az DK jelöltjére, a listáson eldöntitek: Bajnai vagy Mesterházy.

2: Egyéniben leszavaztok a DK jelöltjére, listán a paktumpártokra és erősen remélitek, elegen lesztek két önálló frakcióhoz.

3: Annyira utáljátok ezt az egészet, hogy egyéniben és listán is a paktumpártokra szavaztok, aztán lesz ami lesz a bűnbakká válással.

Nem állítom, hogy könnyű menet lesz eldönteni, Orbánisztánból van jobban elegetek, vagy az őt elég régen egyelő DK-ból. Feladták nektek a leckét rendesen.
@bella _ciao:

A vezér tegnapi parlamenti beszéde után én már nem bánom. A sarki bolhás kóbor kutyára is leszavazok. Megalkudtam.
@Marcellusca:
"Most ők játszák a "divide et impera"-t, megosztják a fityiszes erőket, és az uccsó pillanatban megegyeznek, összefognak."

nagyjából stimmt, de az összefogás már megtörtént -szerintem-, de a megosztás játszik.
a fidesz nem tudja, hogy most gyurcsánybajnai kormányokat szidja, bajnaizzon libával, vagy gonoszszocielmútnyócévezzen. néha csak szimplán gyurcsányoznak egy jóízűt. tessék megnézni az elmúlt egy hónap fideszes kommunikációját, már-már a legendás selmeczi korszakot idézi :D

@sírbateszezazegész:
nem, nem gábriel felé, mert ő nincs a parlamentben, ha jól emlékszem. de mondjuk a nyikos, a balczó még azok közé tartozik, akik simán mondhatják azt - uraim, ebből a jobbikból nem kérek. a többi az ilyen töltelék a jobbikban. talán a varga géza még. esetleg. kényszerűségből.
ők például jópár jobbikos szavazót elvinnének - orbánnal szembe. és nem kifejezetten az mszp mellé.
@Secnir: azt hittem szavazótáborra/szimpatizánsra gondolsz...
szóval induljon csak a Fleto egyedűl a pártjával...és vigyen annyit amennyit adnak neki...tanuljon a mesterkéltháziszaros...nem tud számolni...meg hülye is...
kitől retteg a törpepókhasúalcsútbasznádiseggfej? a Grurcsány Ferenc-től nem a Mesterházitól sem nem a többi idiótától...nem...csakis a Fleto-tól

brühüyyy

és ez lesz egy eredmény olyan amilyen...de lesz
@Secnir: Szerintem Apáti, Volner, Z. Kárpát is elég jó.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Karikatúrának frappáns, kár, hogy a realitástól elég messze van :-))
Én nem gondolnám, hogy a sz@rházy éppen a fityisz elleni taktikai szempontok miatt "taktikázva" ajánlotta volna a DK-soknak a 2 helyet listán+ 4 megnyerhetetlen körzetet+ a párt identitásáról való lemondást a választási küzdelemben + a listákra kerülő jelöltekkel szembeni egyoldalú vétólehetőséget.
A véleményem az, hogy aki sz@rházy volot, az is marad! Sajnos a Simicska-Puch tengely valószínűleg újra éledt... vagy az a beszólás, amit Orbán tett, hogy "az MSZP nem képes élni a lehetőségeivel", termőtalajra talált, hisz azt az utat próbálja követni az MSZP, amit a fityisz már korábban bejárt. Akit magáho ölelt,az a párt elhalálozott, beolvadt, vagy megszünt. Abban bízom, hogy az ilyen "Egy a tábor, egy a zászló" a jelenlegi ellenzéki oldalon nem jöhet létre, mert az egy kétpólusú zombiországot erednényezne, mely a jelenleginél is szörnyűbb lenne.
@rodeo36: Jó reggelt. Nem bírsz aludni?? ;)
Itt nem az a kérdés, hogy Gyurcsánnyal, Schmuckkal, Fodorral miért nem. Engem jobban érdekel, hogy Bajnaival miért? Szerintem itt ez az igazi kérdés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egyrészt még nem bukott Orbán, másrészt meg a fassetuggya mi van vele.

Csak a bizonytalanság biztos.
@Fabius:

Meglepődött valaki? Régóta kilóg a lóláb, mire mennek a szocik. Attól még Gyurcsány tehetne egy nagylelkű gesztust a hazáért, ahogy ismerem jól jönne ki belőle. Nagy mágus a faszi.
@Marcellusca:

Hónap mesélek én neked olyan osztogatós kampányt, csak győzzé eléggé kamillázni...:-))
@Secnir:

Mekkora plakát kell már a cöfnek, az összeset rágravírozni? :)
@Husz_János_Puszita:

Én nem lepődtem meg se Gyurcsányon, se a többin. A kicsiket mondjuk akár el is intézhetik azzal, hogy nulla táborral vajh mit alkusznak. De a DK az csak 100-200 ezer mérhető szavazó, ami azért nem mindegy senkinek.

Mondom ahogy van, szerintem Feri nem lépi meg azt a gesztust.
@jaegtoer:

Rosszul teccel látni. Elsődleges kérdések nem ezek lesznek, hanem a megfelelő nédzetcentibe került-é az a hitelesítő pöcsét:

varanus.blog.hu/2012/11/01/a_baloldalon_megpecsetelt_valasztas
Azt soha sem értettem, hogy miért kell arra hivatkozni, hogy orbán nem mer vitára kiállni gyurcsánnyal. Nem vitapartner neki. Ez stimt. Ebből az következik, hogy gyurcsány jól vezeti majd a kormányt és felvirágoztatja az országot? Mert jobban vitatkozik, mint orbán?
@Fabius:

Mindenesetre, így sokkal jobban fogunk szórakozni a választásokig. :)
@bella _ciao:

:D :D
Ugri egérnek olvastam. :)
Te csak féljél tőle, mert a fűegér kegyetlen. Múltkor láttam a natgeon.
Harmadik opció. A felelősséget pedig hiába is igyekeznének rámtolni, lerázom magamról, mint kutya a vizet.
Amokor Bajnai bejelentkezett, és ígért számtalan szebbnél-szebb álmot az összefogásról, én hittem neki, és bármikor mögé álltam volna.
Azonban kiderült azóta, hogy nekem nincs helyem ott. OK, de ne várják már sem a szocik, sem pimpócskáék, hogy ezek után majd az ő szekerüket fogom tolni, csak azért, mert tényleg a legeslegjobban orbánékat gyűlölöm.
Ártani nem fogok nekik soha, de segíteni sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hogy visszalép az utolsó pillanatban az összefogás javára.
@sírbateszezazegész: Az a gyanúm, hogy hüjje maszoposokat megvezették. Elhitették velük, hogy majd meleg helyzetben a DK-sok elfelejtik a sérelmeket, sutba vágják a múltat, megtagadják Fletókát, és rohannak rájuk szavazni, vagy az Együtt PM-re.
Azt nem tudom, ecceriek, kevésbé tájékozottak, hogy fognak dönteni, de a "felvilágosultak" nem fogják ezt tenni.
@Husz_János_Puszita: ennek nem sok értelme lenne az ő szempontjából.
végig csinálja a kampányt és utána ne induljon?
minek fektessen akkor pénzt és energiát a kampányba?
hogy segítsen MA-nak aki most hajtotta el?
ááááááá
@Husz_János_Puszita: "Ha Gyurcsány államférfi, az utolsó pillanatban visszalépteti a jelöltjeit az összefogás javára és felszólítja a híveit, szavazzanak oda. Kiderül."

Összefogás elhajtotta DK-t a búsba a párbeszéd legkisebb jele nélkül. Mongyuk, detényleg elvileg az el tudom képzelni, hogy GY államférfiként viselkedve odaszavaztatja pártyát.
Sazután?? Arcukat és identitásukat vesztve szertefoszlanak, mint lila füst a közelgő tájfunban? Attól lenne államférfi, hogy besegít együttnek, akik szóra sem méltatják, csak a szavazóikra kacsingatnak? Maszoppal ugyanez a helyzet, de ők legalább nyiltan mocskosak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

4 perc múlva foci rally világszerte és az összes tevézve...magamra ön5töttem egy nagy adag kurva erős kávét ...jól kiszartam magam...kész vagyok a drukkra

már nem is kell leszarnom a magyar politikát...megbasszák saját magukat

brühüyyy

egész napos foci...zorbániamicsinyál? befosott?

cső csócsi
@AKIsTUDATLAN:
Off
A kácsor-linket áttolnád mégegyszer. Szeretem, ahogy ír (Barbarus; István király blogja). Köszönöm.
On

Ja, tele vannak "wish think"-kel. Megjegyzem mindenki.:)
@rodeo36: :D az általad megosztott életképért mát megérte ma itt lennem! :D

normális helyen valóban mindenki a rallyra készül... meg csajozik/pasizik...
@Marcellusca:
Milyen szép lenne. De nincs így.
A szociknak egy hangyafaszányi taktikai érzéke sincs.
Fecót jobban gyűlölik Orbánnál.
Akár százszor is elárulják még, minthogy egyszer is összefogjanak vele.
Jól érzik. kik a legveszélyesebb vetélytársaik a DK-ban, azok sem indulhatnak a közös listán, nem csak Gyurcsány.
El vannak ők varázsolva( a szocik!), és már sohasen fognak felébredni.
A MÚLT pártja.
@AKIsTUDATLAN: Gyucsányon semmilyen felelősség nincs ezügyben, felajánlkozott mindenkinek, demokratikus összefogást sürgetett Bajnai barátja első köhögésére, de mindkét oldalról elrugdosták. Egyedül, minden ellenszél dacára felépített egy kis pártot, amit nem fog bagóért, mint egy kis mócsingot odadobni a túl jól ismert harcostársaknak.
Mit kéne még tennie?
Legalább egy frakciónyi mandátumot szeretne, de miért lenne felelős a tehetetlen és telhetetlen, széthúzó, csak egyéni érdekeket erőszakolók között.

Majd indul egyedül, kiderül, mennyire népszerű. Ennyi.
@Spániel:

2-3 képviselővel derpegni a parlamentben jobb neki?
Sokkal nagyobb politikai tőkét kovácsolhat a visszalépéssel, természetesen a jövőre nézve. Jövőre, és még pár évig így is, úgy is szívás lesz, annyira nem kalimpálnék a hatalomért egyik helyében sem.
T. Hozzászólók! Itt mindenki azon agonizál ki kitől mennyi szavazatot vesz el, ki kivel fog össze, vagy nem, ugyan akkor az ország harmadik, közjogi méltósága kimondta a tutit:
index.hu/belfold/2013/09/09/kover_egyfajta_rendeleti_kormanyzas_rossz_iz_nelkul/
Ezek után milyen parlamentre lesz szükség a következő választások után, kérdezem én?
Az a gond, hogy én nem úgy képzelem el a jövőmet, hogy Orbán és Gyurcsány között kell állandóan választanom. Ez nem választás. Ez szörnyű.
Én sem fogtam volna össze a Fodor-Schmuck-Gyurcsány trióval.
Attól, hogy a Fidesz csinált három szar évet, azért Gyurcsánynak nem kellene, hogy ő sem volt jobb. Most egy durva hasonlat jön. Attól mert Hitler emberek millióit küldte halálba, Sztálin pedig legyőzte őt, még nem kisebb diktátor, és nem kisebbek a bűnei. Remélem értitek mit akarok ezzel mondani.
index.hu/belfold/2013/09/10/kover_osszehozta_mesterhazyt_es_bajnait/
Ennek a cikknek a végén meg elküldtem a Gulyás Gergelyt a jó édesanyjába. Már elnézést a kirohanásért.
@V-PORT:

Erre mondtam tegnap, hogy baszódjon meg orbánkáder a választási rendszerével. Sokkal tisztább lenne az egész, ha mindenki egyenlő esélyekkel indulhatna külön.
@Husz_János_Puszita:
Nagyon remélem, nem lesz ekkora marha. Azok után, amit eddig kapott, mondjuk akár a kisdobostól is, ő csak ne legyen grállovag.
Könyörgöm, ha bukik, akkor ne térdenállva.
De nem kell neki tanács, és igenis a felhozatalból egyes egyedül ő lehet(ne) államférfi.
Kiderült az Igazság! Orbán Viktor Ártatlan!
Mindenről a felesége tehet. Bevallotta!

„Én vagyok az akadálya, én nem engedem neki” - mondja a kormányfő felesége,"
www.atv.hu/belfold/20130910-rejtett-kameras-felvetelt-keszitettek-levai-anikorol-a-demonstralok/hirkereso
@Husz_János_Puszita: Gyurcsánynak és a DK-nak is indulni kell! ...ha 3%-ot kap akkor annyiért ha 1%-ot akkor annyiért ....ha meg 5%-ot akkor azért!
Kell egy lehetőség a közép-bal számára hogy szavazhasson! A 2014-es nem számít ez csak a pénzről és nem a népről szól már! Miért lenne különb Bajnai vagy Mesterházi Orbánnál? Már most csak a miniszterelnök jelölti cím érdekli őket!
@Fabius:

mékhogy rosszul teccem látnI?! ki hallott már ilyet.

de izsmét visszamentem a nulladik osztályba a technika órára mer nem szégyen az, de megint csak arra jutottam, hogy gardéniás bajog vannag.

Maga danár úr asztatatt írá ott, hogy:

„_ma merengjünk el a sokat hangoztatott "technikai részleteken"_”.

gér m
_____
szép én technikai részlegekben forgolódok mint a centi fuga, Maga meg a részleteken van fennakadva. Louis Funes a mekkmondhatója, hogy esz hova vezet a fán.

de ha esz nom vóna elég (már ez a vona is elkonduktorandó)de ájjon itt a Maga javallata:

„_a választás napján vigyünk magunkkal vonalzót, collstokot, mérőszalagot és külön figyeljük nagyon oda, hogy az előre kimért helyre kerüljön a bélyegző. _”

Há kihagyta a körzőt és a szögmérőt! a vízmértékről és a vízjel észlelőről nem is szólva, de ha résen akarunk lenni tét tre készen akkor az ultra ibolya viola is kék. vagy legalábbis kékne.

beeeezony.

nem lehetünk elég éberek a csodavártán.

higgye meg Tanár úr, van olyan helyzet, hogy amikor az a legjobb, ha a feltett kérdésre a nebula nem felel, sőt a táblához ki se megy csak a helyéről válaszol: 'Én készültem' a többit meg intézze el az ENSZ, a Jóisten, csak jöjjön már az a postás, de izibe, mer már meg van terítve, csak a sültgalamb köll.

Komolyra fordítva a szót. bár ajhogy vesszük:)

most hogy azzal kell szembe sülnöm, hogy mindenki legalizálni akarja ezt az vegalizációs állagorvosi választóügyes törvényt, én azt mondom Ferencnek: Indújjon, de üstöllést 106 fele, és legyen moziműsor is hogy tuggyak válogatni, ha már elkápó tt engem is a szavazási ragály, de legyen mindenütt wc-s néni és jeccedő mami, különben nem viszem a pattogatott kukit, hogy lássam, jó-é a balfelsőbe a pöcs portré.

remélem mindengi számára eccerűen és félreérthetően öszvefogalltam együtt is külön is a lényeget. az mszp-t nem említettem, de ezt ne tekincse senki véletlennek.

Ha rám hallgattok, Hajrá, Mi!
Jéééééé, mitnemmond? Most akkor előlröl kezdődik az egész cirkusz, vagy rájöttek, hogy nullák egymás nélkül? Igaz, együtt is.

Bajnai: csak összefogással kerülhető el a diktatúra Magyarországon
2013. 9. 10. 15:00|
"Már senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy a 2014-es választásoknak mekkora tétje van: ellenzéki összefogásra van szükség, hogy Magyarország ne Európa legújabb diktatúrája legyen, hanem jogállam, ahol a szabadság szüli a rendet" – zárul a közlemény.
www.vg.hu/kozelet/politika/bajnai-csak-osszefogassal-kerulheto-el-a-diktatura-magyarorszagon-411457
@Fabius:

Szerintem valójában úgy kell Ferenc mindenkinek, mint egy falat kenyér, mit kenyér vekni, sőt sütöde.

Orbánnak azért mert már jól begyakorolta, a mutogatást, az ellenzéknek meg azért, ha bejön jó, ha nem, akkor ők is mutogathatnak. ez egy olyan mutogatós petting, amiben mindenki hadonászik, de senki se találja a g pontot.
"... kedves DK szavazók, célszerűbb lenne elgondolkodni mit fogtok kezdeni magatokkal és a helyzettel. Mert lehetőségetek nem túl sok van.

1: Kormányváltást remélve köptök egy keserűt, de egyéniben leszavaztok az összefogás jelöltjére, a listáson eldöntitek: Bajnai vagy Mesterházy.

2: Egyéniben leszavaztok az összefogás jelöltjére, listán a DK-ra és erősen remélitek elegen lesztek egy önálló frakcióhoz.

3: Annyira utáljátok ezt az egészet, hogy egyéniben és listán is a DK-ra szavaztok, aztán lesz ami lesz a bűnbakká válással.

Nem állítom, hogy könnyű menet lesz eldönteni, Orbánisztánból van jobban elegetek, vagy a Fletót elég régen egyelő szocialistákból. Feladták nektek a leckét rendesen."

Szavazni a DK-ra és jelöltjeire!!! S megvárni, hogy az MSZP-nek is elege legyen Orbanisztánból ,.....mert a mai nap után úgy tűnik csak paraszt vakítás az Orbán elleni összefogás Mesterházi és Bajnai részéről.
Aki győzni akar az ennyire hülye nem lehet mind ez a két pöcs!
...majd 2016-ban vagy 2018-ban ....ha addig megjön az eszük vagy lesz egy összefogás nélkülük!
@vantaan:

"Aki győzni akar az ennyire hülye nem lehet mind ez a két pöcs!"

mondom, kóvályognak keresve a g pontot, csak ahhoz más kell, annak meg ott a Feri:D
jómagam, mint eccerű fleto fan és rénokos, csak röhögök, mer nincs min tépelődnöm, penig még eccer se szavasztam erre a pernahajderra, de mostan majd fogok. osztán, ha nem lesz külön fleto, akkor se fogok tépelődni, csak szívok egyet a pipámon.
@jaegtoer:

ez mán nem is petting, ez vitustánc.
@Spániel: ehhh, ennyi hülyét, pedig határokon kívülről mennyire jobban látszik minden:

Orbán, Kaczynski és Putyin egy platformon?

Lengyelországban és Magyarországon sokkal inkább hasonlít az Európai Unióban kételkedők, a nacionalisták érvelése Putyinéhoz, mint a brit konzervatívokéhoz. Charles Grant, az egyik legnagyobb brit geopolitikai és gazdasági agytröszt, a Center for European Reforms igazgatója, az Economist című hetilap egykori vezető szerkesztője analfabétáknak nevezi azokat, akik szerint sokkal többet profitálnak a kelet-nyugati együttműködésből a régóta gazdag nyugati nagyok, mint a keleti kicsik. Oroszország és Kína szakértőjeként az igazgató egyértelműsíti, hogy Oroszországban és Kínában egyre csak szűkítik a szabadságjogokat, egyre erősödik a Nyugat-ellenes nacionalizmusuk.

hvg.hu/gazdasag/20130910_Orban_Kaczynski_Putyin_egy_platformon
@AKIsTUDATLAN:

Ezen vergődök én is, hol ide vetem magam, hol oda. Egyik percben bárkire leszavazok, aki nem fidesz, a másikban előveszem az elveimet...de baszki ezek annyira tönkrevágják az országot, hogy tényleg nem lesz visszaút. Lelkileg, anyagilag, mindenhogy.
Most épp az A ponton vagyok.
@AKIsTUDATLAN:

Sértődésből inkább ne politizáljon nekem senki, abból én csak rosszul jöhetek ki.
@V-PORT:
Bevallom, akik egyenlőségjelet tesznek Orbán és Gyurcsány közé, én azokkal szóba sem állok.
Továbbá a hasonlatod ostoba és ízetlen.
@sírbateszezazegész: "Azt soha nem értettem, hogy miért kell arra hivatkozni, hogy Orbán nem mer vitára kiállni Gyurcsánnyal. Ebből az következik, hogy Gyurcsány jól vezeti majd a kormányt és felvirágoztatja az országot?"
Egy kérdést több nézőpont szerint kell és lehet feltenni, és ok-okozati válaszokat várni.
Egy Orbán-Gyurcsány vita Orbán számára azt jelenti, hogy a vita egy órája által lerombolódik az a nimbusz, amit magáról feltételez és amit a holdudvara kétségbeesetten próbál fenntartani.
Ugyanis Orbán egyik fő erényének a rétori képességeit tartják és tartották kiemelkedőnek, riposztjait méltatták és méltatják.
Egy már lezajlott Orbán-Gyurcsány vitában Gyurcsány lemosta Orbánt, kiderült, hogy jobb nála Gyurcsány.
Ami az ország vezetését illeti, Orbán eddigi teljesítményét az ország főbb mutatói alapján kell megitélni és a közhangulaton.
Utána lehet azon gondolkozni, hogy mekkora államférfiúi kvalitás kell ahhoz, hogy ezt a teljesítményt valaki túlszárnyalja.
Ezen az oldalon is sokan azt teszik Gyurcsánnyal, mint Orbánék oldalán. Védik, istenítik, és nem foglalkoznak a múltjával, meg a mentális problémáival. Csak azért, mert remekül beszél, és a másiknak a nemezise.
Szép, új világ van kilátásban. Ezt teheti velünk a mentőcsomag:

"Egy 10-15 százalékos forintgyengülés a 81,4 százalékon álló adósságot önmagában 6-8 százalékponttal növelné. Ezt pedig Brüsszelből sem néznék jó szemmel. Az Equilornál egyébként sem hisznek az adósságleépítés sikerében, előrejelzésük szerint most év végén 81,7 százalékos lesz a GDP-arányos adósság, holott 2012-öt még 79 százalékkal zártuk. A gyenge forint jövőre 83,5 százalékig ronthatja ezt a mutatót.

Van egy harmadik súlyos érv is a forintgyengítés ellen , nevezetesen az, hogy pokoli nehéz lenne a választóknak elmagyarázni, miért drágulnak az importcikkek, amikor arra kifejezett külső tényező erre nem ad okot. A drágulás ugyanis az energiahordozókon keresztül közvetlenül és nagy tételben érkezik. Az üzemanyagárak emelkedése, a 470-500 forint környéki átlagár pedig a szállításon keresztül mindenkinek a pénztárcájából kivesz valamennyit."

nol.hu/gazdasag/jon_a_315_forintos_euro?ref=sso
@AKIsTUDATLAN: Akkor mi nem beszélgetünk, de én így látom. És megfogadtam, hogy nem szépítem a dolgokat. Lehet, hogy ízetlen, de ezt gondolom.
@Husz_János_Puszita:

akkor még van pár betű a G-ig:DD
@jaegtoer:
akkor ugyanarra gondoltunk...mint látám vala

a GPS-t kihagyád

de hátha van Cassandra

brühyüyyy
@V-PORT: Biztosan azért, mert nem mindenki lát bele olyan súlyosan mocskos és titkolnivaló múltat, bármilyen, pszichológia által is elismerhető vagy egyéb módon nyilvánvaló mentális problémát, amilyet szeretnétek beleláttatni.
@vantaan:

Az is egy megoldás. Mondjuk megnyeri a fidesz a választásokat, de kisebbségből kell kormányoznia. Több verzió lehetséges.
@Spániel: Most kezdem magam úgy érezni, hogy én vagyok, a hülye és a szemét, mert másképp látom a dolgokat. Vagyis azt, hogy igaz, hogy Gyurcsány emelte a legmagasabbra az Mszp-t, de ő is lökte a legmélyebbre.
Ezt a sok lózungot öregem, amit a Mesterházy előad a fórumán. Nem sok különbséget vélek felfedezni a vezérrel.
@jaegtoer:

Te már elérted a G pontot? Jó neked. :)
@Mariann19: Tegnap hallottam néhány percig Orbánt kukorékolni a parlamentben /papírról/, zagyva, összefüggéstelen mondatokat hadarva. De ezt betudom a lagzin óbégatott dalmennyiség meg az elfogyasztott alkohol hatásának. Holnaptól azonban nincs bocsánat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mondd, te minek örülsz most? Állítólag a jobbik is FIDESZ-ellenes. Mit örömködsz, hogy gúzsba vetik az országot?
@AKIsTUDATLAN: Ááá, a mi lyányunk nem olyan:)
De tényleg.
Az ellenzék csakis akkor nyerhetett volna, ha el tudja hitetni a nagyérdeművel, hogy Orbán és a fityesz legyőzhető.
El tudta?
Ez az összefogás herce-hurca csak még tovább rontott a helyzeten.
Az ellenfél pedig maga a hétfejű sárkány. Jól beaknásítottak előre, pénzük dögivel, szégyentelenek, nincs bennük semmi gátlás. Látszólag a magyariak kétpofára zabálják ezt a populista moslékot. Csak hallgasd meg, mit mondott, hogy beszélt viktátor tegnap a parlamentben.
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/325640_megkezdodott_orban_parlamenti_szezonja_ismet_a
videotar.mtv.hu/Videok/2013/09/09/17/Orban_Viktor_miniszterelnok_viszontvalasza_2013_szeptember_9_.aspx
És közben a (még eufémizált) valóság:
index.hu/gazdasag/2013/09/09/megvan_az_egesz_evre_tervezett_hiany/
Akármennyire is keserű és szomorú, nekem úgy tűnik, addig itt nem lesz változás, míg a zemberek fenékig ki nem ürítik a méregpoharat.
Egy tragédia!
Bárcsak ne lenne úgy!
@Spániel: 320-at is mondott a Portfolio elemzője ma.
@Husz_János_Puszita:
Bocsi, az előzőt neked írtam, nem magamnak.
Mire kattintottam, atyaég.
@V-PORT: arra nem gondolsz, hogy a maszop magát taszította a sok mutyival, pacsizással, korrupcióval a béka segge alá? Nem GY mondta, hogy tovább nem hazudhatunk? Mit tettek vele ezután? Jókat röhögtek a háta mögött és mindenbe keresztbe tettek, kilökték a fidesznek, tapossanak rajta kedvük szerint.. Ne szeresd Gy-t, mindenkinek szuterén joga van hozzá, de mint már máshol is írtam, én nem tudok gyűlölettel beszélni róla.
@hacsaturján:

"ez mán nem is petting, ez vitustánc. "

sőt! viktustánc:)
@Spániel: Nekem is feltűnt a meg-megcsukló hangja, de inkább az idegességének tudható be, mint a lagzi utóhatásának. Mint olvasom, keveset fogyasztott az itókákból.
A 2002-es választásoknál a kampány alatti feszültsége miatt került az ausztriai klinikára.
Most is van ok az izgalomra, a hangszálain már látszik is a nyugtalanság.
Még jó, hogy nem dalban kell elmondania a szózatait.
@AKIsTUDATLAN:

úgy tűnik mégis, hogy a tények nem elegendőek sem az összefogáshoz, sem pedig ahhoz, hogy a "levegőben hagyják" viktort a pártok, a választás bojkottjával.
@Spániel: Az Mszp-nek kellett Gyurcsány, Gyurcsánynak pedig az Mszp. Akarták a hatalmat, és magasba emelték Gyurcsányt. Igen Gyurcsány hazudott, az Mszp is jól tudta, de azt is megtehette volna Gyurcsány, hogy ezt a választások előtt elmondja. Megtehette volna, mindig is önjáró volt.
Ne érts félre, én is Gyurcsányra szavaztam 2006-ban, mert azt gondoltam Orbánt, csak egy másik Orbán tudja legyőzni. Most már nem így gondolom.
Azt mondja a Patai, tudják hol van az erő, ők meghajolnak. Ez most komoly?
besokalltam, eléééééég:
egyre jobban gyűlölöm a focit.....

Újabb 40 milliárd
megy stadionokra

2016-ig 27 stadiont és további ezer pályát újítanak fel. A 2020-as Eb-re is pályázunk.

www.origo.hu/sport/focivilag/20130910-palyazunk-a-2020-as-foci-eb-egyik-helyszinere.html
@Husz_János_Puszita: képmutató szar alak, ezt tartják sokan a bankosok között róla, szerinted?
@rodeo36:

csak az az egy reménység van, hogy igaznak bizonyul a mondás: addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Csányi ott bazsalyog a vezérrel az Mlsz-ben aláírták a 43 milliárdot. Bejelentette, mi rendezzük a 2020.-as EB-t. Most nem aggódik a gazdaság helyzetéért????
Ha 2020-ban megnyerjük az EB rendezésének a jogát, akkor automatikusan bent vagyunk az EB-n?
Kedveseim!
Még bőven van idő a választási gumicsontok csócsálására, ezért - ha nem akartok ártalmas dózist, akkor - az új év kezdetéig más témákra és programokra célszerű hangolódni.
Mindjárt egy lehetőség: rövidesen pályára lépnek az aranylábú gyerekek, akik most megmutatják...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az baj, hogy a bankszövetség lefekszik nekik. Nem igaz, hogy nincs zsarolási potenciál a kezükben. Mit kap érte?
@V-PORT: Rosszul gondolod.
Csinált személyi kultuszt tán? Gulágot? Beríjákat? Éhínséget? Olyan mélyre taszította az életszínvonalt? Katynt?...
Ilyesmiket?
Na, ugye.
@Mariann19:

Orbánék morzsapartit tartottak a lagzi után

Kiderült az is, hogy a miniszterelnök evéssel vezeti le a stresszt.<<<<<<

www.origo.hu/itthon/20130910-orban-a-blikk-hu-n-beszelt-lanya-eskuvojenek-reszleteirol.html
@Spániel:

"Jéééééé, mitnemmond? Most akkor előlröl kezdődik az egész cirkusz, vagy rájöttek, hogy nullák egymás nélkül?"

Ugyan, dehogy!!! Csak az elso adando alkalommal rarepult a DK/Gyurcsany-szavazokra.
Azt hiszi, hogy az MSZP huzasa utan o majd szepfiu lesz a DK-soknal, pedig nem is sejti, hogy szamukra Fabius kepen nem Mesterhazy szur, hanem o...
@AKIsTUDATLAN:

Láttam a híradóban, a rikácsolásával nem épp erőt sugárzott, inkább mint aki képtelen kontrollálni az indulatait.
A méregpohárral az a gond, simán rá lehet fogni akármilyen bűnbakra. A görögök sem azt a következtetést vonták le az államcsődből, hogy ők bármiben hibáztak volna.
@Husz_János_Puszita: mnbé alelnökséget, korábban már szóba jött a neve, amikor nem jött össze, visszament bankszövetségi elnöknek, hjaaaa, van az a pénz és van az a szék. Igaz az is szép, hogy a sok hüle meg megszavazta mert nem volt más induló, nem is értem, hogy miért.

Csányi meg a pénze nagy részét áttolta máshova, tartalékokat is képzett, nagyon nem kell félnie:

Jól állhatja az újabb pofonokat az OTP
Negatív hírek sorozata érte az OTP-t az elmúlt napokban, a bank számára újabb mínuszokat jelentő kormány­zati intézkedések mellett várhatóan az orosz piacon is keményebb feltételekkel kell szembenéznie

www.napi.hu/magyar_gazdasag/negativ_hirek_sujtjak_az_otp-t_meddig_birja_a_pofonokat.564064.html
@V-PORT: Amit írtál azt! Érthetetlen. Mi a bajod Gy.F-el? S mitől lenne kormányzó képes erő egy MSZP-Együtt kutya-macska barátság! Már most ott tesznek keresztbe egymásnak ahol tudnak!
Meg szerintem ahol a legfontosabb dolog hogy ki legyen a miniszterelnök no ott jóra nem számíthat a polgár!
Kell nekünk egy veszekedő egymást lejárató koalíció?
Ki kormányozna? ...még nincs is pénz az asztalon már veszekednek!
Gyurcsány ezekhez képest úri ember!
....sok munkával igenis lehet egy nemzetben ,emberekben gondolkodó alakulat.
Induljon csak külön a DK! ...a 2014-et követő választás az övék! Ami 2016 v. 2018 lesz!
@AKIsTUDATLAN: Ez csak egy hasonlat volt. Nem mondtam egyikről sem, hogy az.
@hacsaturján:

+1

Nem kell mindenáron Orbánváltás. Ha a nép, az istenadta, arra az álláspontra helyezkedik, hogy "Gyurcsány okozta a 2/3-ot, és ő okozta azt is, hogy nem lehet leváltani őket", márpedig úgy néz ki, hogy igy lesz, akkor bizony itt még sok-sok Orbán-ciklusra lesz szükség. Ami meg is lesz, kivéve, ha beleszaladunk egy államcsődbe. De ha ez kell, legyen.

Feri hallgatott rám :)

(Szerintem nagyon is tudta, hogy mi lesz Mesterházy meg a Szanyi-banda válasza.)
@DR. INKVIZITOR: ...akik most megmutatják? Mit?
Ők a mutogatós 11? Akkor 18-as karikával lesz a meccs?
@vantaan: Elfogadom a véleményedet. Te Gyurcsányban látod a jövőt. Én viszont látom a múltat is, és ez zavar benne. De ráérünk még vitatkozni.
@V-PORT: Az első mondatoddal teljesen egyetértek. Azonban nem csak Gy. hazudott, hanem az egész párt. Ugyanis minden mszp tag, kormány, frakció, sarki fűszeres tudta, hogy a Megyó által hátrahagyott, beváltott igéretek által keletkezett orbitális hiányt nem lehet az emberek arcába tolni, csak hazugsággal. Ha mindezt a választások előtt elmondja, Puch személyesen veri agyon egy baseballütővel. Utána a többiek döfnek bele, amíg kinyúlik, mert oda a választási esély.

Ne lepődj meg, de minden kormány ezt teszi, csűr-csavar, hazudik, ide-oda toligálja a pénzeket, kozmetikázik. Ennek akart véget vetni.
De nem akarok én ilyen Gyurcsány-sagába belegabalyodni, én így látom, te úgy és ez a jó, hogy mindenkinek lehet véleménye és elmondhatja.
@rodeo36: Melyik meccset nézed?? Amúgy jó szurkolást. :)
@V-PORT:
Nana, kérem...nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét.:)
Szerinted, ha a választások előtt mondja, akkor megnyerték volna?
Na, ne már! Aki előre harakirit akar elkövetni, az ne legyen politikus!
Meg egy fityesszel szemben őszinteség a választókhoz?
Hol élsz te, királyfi?!
Amikor pedig belengette az őszödiben, hogy ő többet nem hazudik, fityeszék a stadion népével lángra gyújtatták a fél várost.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Evéssel vezeti le a stresszt."
Olvastam.
Viszont boldogtalan, mert a körmérete növekszik.
Le kell, hogy mondjon a kockás ingekről - mint mondja - csíkosba kéne járnia, mert slankít.
Ez a csíkos öltözék nem jó ómen.
@Fabius: No, de ki akar egyenlő esélyekkel indulni. Tán a FIDESZ_KDNP?
@AKIsTUDATLAN: Akkor 2006-ban még Gyurcsányt annyira imádták, és annyira magával ragadta az embereket, hogy simán elfogadták volna tőle, sőt szerintem még nyert is volna. Ő lett volna az őszinte politikus, és nem a hazug.
Most újból meg fogtok kövezni, de szerintem ő volt a szivárogtató. Vagy ő is tudott róla, és rábólintott.
@V-PORT:
Mentális probléma?
Erre gondolsz?
Riennevaplus 2013-09-08
"magyarország gilice
mitől véres a lábad
gyurcsány ferenc megvágta
orbán viktor gyógyítja
vona gábor gyógyítja
schiffer andrás gyógyítja
fabius is gyógyítja
mindenki más gyógyítja
lá lá, blá blá
saját vallásával…

körülbelül.

na, most prózában: gyurcsány az egyetlen magyar politikus, akit vendégül látnék házamban, akit beengednék, ha mindent elvesztve, lerobbanva, szakadtan becsönget és menedéket kér. nem azért mert szoci, mert libertáriánus, vagy mert mindent jól csinált, vagy csinált volna, ha hagyták volna, vagy ilyen, vagy olyan politikai elveket vall, nem, mert eleve gyökeresen eltér felfogásunk arról, hogy milyen is valójában a 'működő világ', amihez egy közösséget, mint mo. politikusként felzárkóztatni akart volna, nem, hanem azért, mert egy humanoid, lelke van, értelme, és szenvedélye."
@V-PORT: Erről a SZEMA vezetője is kifejtette véleményét. Azt mondta Gyurcsány szivárogtatta ki. De ezt megelőzte egy másik kiszivárogtatás, az MSZP-től. Azt hiszem az a kérdés ki tette ezt? Vagy tévedek, s már úgysem fontos.
@Fabius:

Tényleg kár. Mert amíg az évek óta - gyurcsányozással is - jócskán manipulált választók szavazási hajlandóságait méregetjük, odavész a lényeg: most vált láthatóvá, hogy az Együtt-MSZP őfelsége ellenzéke lesz. Persze Gyurcsány legyen államférfi és segítse őket győzelemre. Csodálatos, csodálatos falu.
@CSENDES: Szerintem azt gondolták, hogy ezzel robbantani fognak, és nyerik az önkormányzati választásokat. Csak nem jött össze.
@V-PORT:
Az eleje igaz, azért nyerte meg a szociknak a 2006-os választást.
De a kampányban nem azt kell mondani (legalábbis a magyariaknak), hanem ezt:
www.youtube.com/watch?v=uItZsMMDPg4
@V-PORT: Szerintem, meg ezt most mondta ebben a ciklusban . Úgyhogy nem is értem miről írsz.
@V-PORT: ...látod a múltat? Pedig pont Mesterházi és köre a múlt! Bajnaival és Gulyás Józseffel és a többivel együtt!
A veszekedések az alattomos lejáratások a hazudozások. Ez a múlt! Gyurcsány nem jövő hanem egy lehetőség egy sokkal tisztességesebb lehetőség mint Mesterházi vagy Bajnai vagy Orbán! ....mert Gyurcsány azt mondta :hazudtunk (múlt időben)! ....de ezek most is hazudnak!!!!!!
@Mariann19:
"Ez a csíkos öltözék nem jó ómen."
Uhh, te kis gonoszka:)
mi??????????????????????????????????????

sírbatesznek üzenem hogyx nézegesse a leveleit.

egyébként hello nektek
@vantaan: Most nem vitatkozom. Veled úgy sem lehet. Elismerem bár szép vagyok, attól nem biztos, hogy okos. :)
Igy múlik el a világ dicsősége:
"Elérkezett az idő, Berlusconit kitesszük a parlamentből" - ma szavaznak
www.atv.hu/kulfold/20130910-elerkezett-az-ido-berlusconit-kitesszuk-a-parlamentbol-ma-szavaznak
Spániel reálisan itéli meg az öszödi beszédet.
Tudjuk, hogy lerágott csont, mégis beszélni kell róla, mert nem szűnik meg sláger téma lenni.
Hogyan lehet az, hogy az emberek, akik beveszik Gyurcsány kizárólagos bűnét, nem látják, hogy Gyurcsány az öszödi beszédében tulajdonképpen szemben ment az MSZP vezérkarával, az addigi működés kőkemény kritikájával.
Mégis egy személyben Gy.F. a felelős azért, amit kőkeményen birált? Ez egy antagonisztikus ellentmondás.
Alig feltűnő, hogy Gyurcsányt személyében kiáltják ki minden baj okozójának a Fideszben, de kilóg a lóláb, hiszen Orbán Gyurcsánytól félt és tart a mai napig.
Egy cél volt, Gyurcsány likvidálása a politikai életből. Ez annyira világos.
Az MSZP őskövületei pedig ülnek a székeikben, és előkelő idegenként szemlélték és szemlélik ezt a Gyurcsány elleni offenzívát, mintha nem ők lettek volna a hazugságok okozói.
Mindezt liberálisként, és én is előkelő idegenként, elfogultság nélkül mondom, ezen kívül nem vagyok Gyurcsány hívő.
@Penivaldes:

Sírbateszről találsz egy fotót az előző posztnál. Bella rakta be.
@AKIsTUDATLAN: "Uhh! Te kis gonoszka."
Az vagyok. Egy boszi.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Hehehe. Szellemes, és sok igazság vagyon benne.
Tudod mi lesz a válasz?
Az erőviszonyok!
A kisegér és az oroszlánok harca. :D
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Ha Gyurcsány is sértődőst játszik és nem nézi az ország érdekeit, akkor ki?
@Husz_János_Puszita: nem érdekel, a hátam mögött kibeszélt. egye meg a nyúl.
@Penivaldes: ????? miről beszélsz? meg fogom nézni. Szia.
@jaegtoer:
egy frászt korsó...népies agyagedény azaz : KÖCSÖG

és ripittya

brühüyyy
@V-PORT: ha ő szivárogtatta volna ki akkor már a nyáron nyilvánosságra kerül.
valószínűbb azonban (szerintem), hogy valaki már a nyár elején vagy esetleg rögtön Őszöd után eljuttatta a fideszhez az anyagot.ők azonban vártak a választásokig vele.
nagyon tudatosan egész nyáron azt lehetett hallani a fidesztől, hogy a kormány hazudik.
aztán éppen 2 héttel az önk.választások előtt került a Kossuth rádióhoz és pont a hazudtunk volt legjobban kiemelve.
szvsz nem Gyurcsány volt a szivárogtató.
attól még utálhatod.vannak ezzel még így néhányan.
engem nem zavar:)))
Gyurcsány se.vannak nála sokkal nagyobb bajok is az országban.
www.stop.hu/belfold/mesterhazy-megujult-az-mszp/1178603/
Ehhez egy hozzászólás:
Attila! Annyira megújítottad, hogy a mai döntéseitekkel úgy tűnik elősegítettétek Orbán további uralmát!
Remélem nem hallom tőletek soha többé, hogy "minden demokratikus erőnek össze kell fogni!"
@Mariann19: szia:) mondják még: "maga jogán egyszer már megverte/legyőzte orbánt a választásokon". Megértek én mindent és mindenkit, de sokan, mintha nem vennék észre, ez nem egy boxmeccs. A fentebb leírt "érvek" persze jók egy majálissal/falunappal/búcsúval összekötött választási gyűlésen, ahol a kortesbeszéd kompikáltsága fordítottan arányos a hallgatóság által már elfogyasztott alkohol mennyiséggével. Nem vagyok gyurcsány ellen. Semlegesen szemlélem, csak volt aki itt már a szentté avatását is követelte.
Jön a Szili Olgához. Gyurcsány is.
Az, hogy mit gondolnak a jobboldal tántorithatatlan hívei, nem érdekel. Az, hogy mit gondolnak az E14/4K stb hívei, nem érdekel. De az, hogy az MSZP-nek 5x annyi támogatója van, mint a DK-nak, az egyenesen nevetséges. Hiszen minden, ami a korábbi MSZP-ben szar volt, az ott maradt benne. (pl. hogy csak egyet emlitsek, Veres János)
Azt, hogy a DK-sok mit tesznek elég szépen látszik a kommentekből. A szavazók nagyobbrészt szépen visszasétálnak az mszp-hez, de az igen aktív "kemény mag" mindhalálig kitart Feri mellett.
Igazából úgy oldják fel a dilemmát, hogy GYF nélkül úgysem sikerül OV legyőzni, erre csak az Ő csodálatos személyisége és példátlan esze lenne képes. (ez nekem lehet hülye személyi kultusz, de kb. tényleg így gondolják)
Feri hónapok óta arra hergeli a híveit (érthetően), hogy az mszp-t is utálják minél jobban.
Egy esetleges baloldali győzelem a halálát jelentené, csak akkor van esélye 18-ban újra min.e. lenni, ha OV marad. Ugye nem hisszük, hogy egy baloldali kormányt balról megverne?
@V-PORT:

" igaz, hogy Gyurcsány emelte a legmagasabbra az Mszp-t, de ő is lökte a legmélyebbre."

Na ezen lenne mit árnyalni:)))
@sírbateszezazegész: pedig szent ferencből már nem egy van. mondjuk gy. lehetne táncos szent ferenc.
Eladó az egész világ

Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.
Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.

Eladó az egész világ.
Aranyborjú fennen trónol, minden Ő előtte hódol.
Mindenki hitvány pénzt kíván.
Itt a kurta földi pályán kit megejt a sárarany,
Ünnepelni úgy rohan ezt a gőgös szörnyű bálványt.
Érte koldus és király fékevesztett táncot jár.

Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.

Eladó az erény, a bűn, mert a pénz nem ismer Istent.
Mert a pénz legázol mindent.
Övé a kéj, övé a kín. Érte küzd a test, a szellem.
Ő hozzá visz az minden út.
Érte dúlnak háborúk, s harcok ember-ember ellen.
És ez átkos mammonért omla annyi drága vér.

Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.
@rodeo36:
ripittya, kűttem valamit.
Engedd beee
Az mszp korábbn nyert Hornnal és a totál szürke-beszédképtelen megyóval is. Most akkor őket is azonnal reaktiválják - gyulabát asztaltáncoltatással gondolom - mert csak velük győzhetnek.
@Spániel:
Mondd, miért kell mindent össze-vissza szarozni??
Ferkó nemsokára magyarázza a helyzetet Olginál. :)
Hatalmas demagóg blöff az egész, félrebeszél ááááááá
kedves mama remélem jól van, és örül a hülye fiacskájának:

Illés: Attól, hogy ön szép,
abból még nem következik, hogy okos
Az államtitkár LMP-s politikusnőt alázott öt percen át. Helyette végül Kocsis Máté kért bocsánatot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F10%2Filles_attol_hogy_on_szep_abbol_meg_nem_kovetkezik_hogy_okos%2F
@nedudki74: Megnézzük mire mentek nélkülünk! Már nincs izgalom. A szorítóban MesteBajn és Orbán !
Már nem játsszuk meg a tippmixen! Közömbös! ...majd ha van/lesz tét akkor majd .....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azt is mondta, a szájára ne merje venni a minsizterelnök nevét.
Vezényló agitprop remekül kihasználja a szalámizás és megosztás taktikáját, igazi vérkommer módra, hiába, van amit jól megtanultak a fiúk...
Kard ki kard, még azok között is, akik lényegében egyetértenek, menthetetlen ez az ország, és csak azt kapjuk, amit megérdemlünk, kicsinyes korlátolt, kompromisszum képtelen politikusokat, nem is lehet mást várni, ilyenek vagyunk, és ez kell nekünk. Ezt ismerte fel a fidesz, és használja ki maximálisan. Ehhh felesleges minden szó...
@Husz_János_Puszita:

Tessék a SZU is indul a választásokon :)
@Husz_János_Puszita: ó magasságos Svejk, remélem a légy sem szarhatja le a szentséges vezért...
Hányok és undorodom, és szégyellem magam, pedig nem kéne, de részese vagyok ennek az ámokfutásnak, ó de szeretnék kívülálló lenni!
@Mariann19:

"Ez a csíkos öltözék nem jó ómen."

Ez 100 pont:))))))))))))
@Penivaldes:
Na, azt hittem már Elzászban vagy a jegyesednél. Ugynis: Sírbatesz fényes délben jóreggelt köszönt, és csekély itt időzés után kámforrá vált.
@nedudki74: "GYF nélkül úgysem sikerül OV legyőzni, erre csak az Ő csodálatos személyisége és példátlan esze lenne képes. "

Nem tudom mit olvastál eddig, mert erről itt szó sem volt. Ne akard belelátni azt, ami nincs.
Arról volt szó, hogy elég volt már a Gyurcsány gyalázásból, ideje lenne átértékelni szerepét, személyiségét, mert nem biztos, hogy a Harrach és Semjén féle +maszop karaktergyilkolászásnak annyi az alapja, amit boldogan belelátnak egyesek.
Továbbá arról írtunk idáig, hogy ha kilökték minden demokratikus oldalról maguk közül, mérettesse meg magát egyedül és punktum.
Sem szentté avatás, sem vállraemelés nem történt.
Van egy saját pártja,amelytől látványosan irtózik mindenki. Miért ne indulhatna a választásokon ugyanolyan lendülettel,kampányolással mint bárki más?
Az pedig,hogy minden trükköt és fortélyt bevet, az a többiek kommunikációs gyengesége.
Na tessék Feri a kikosarazás után, egyből tüntetést szervez most szombatra a Szabadság hídra. :)

www.facebook.com/photo.php?v=682953698400869
hehe. mesterházy az egyik legautentikusabb ujságban:

Mesterházy: Megújultunk

magyarhirlap.hu/mesterhazy-megujultunk
@Husz_János_Puszita: csak a szájára ne vegye. tehát más testrészével illetheti uraságát.
aha:

Balog: az államiakkal azonos finanszírozást kapnak az egyházi iskolák

A kormány az egyházi iskolarendszernek továbbra is biztosítani kívánja az állami fenntartású intézményekkel azonos finanszírozást – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter kedden a négy nagy egyházzal tartott egyeztetésen.

hvg.hu/itthon/20130910_balog_iskolai_finanszirozas
@Spániel: Hát így megy ez Magyarisztánban.
Nem számít, hogy állandóan vezeti a NAV adóslistáját, gyorsan adjunk még neki 45 milla közpénzt is, hiszen ő tudja mi az igazi művészet. :(

t7.hu/0qak
t7.hu/0qal
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
napok óta szervezik. neked sem erősséged a tények kutatása
@Spániel: Ehhez képest 4 órával ezelőtt rakta fel a Facebook oldalára. :)
@Silbermann: szerintem győzni kell, akármilyen arányban, és azután (addig) meg kell találni a módját, hogy a szerintük bebetonozott döntési rendszerek, intézményvezetők, stb. gordiuszi csomóját kettévágjuk. Nem beszélve az anyagi, jogi felelősségre vonásról.
@AKIsTUDATLAN: majd előjön, frltéve ha nem szorult be...
jegyesség??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Na tessék Feri a kikosarazás után, egyből tüntetést szervez most szombatra a Szabadság hídra. :)"

Ez egy orbitális csúsztatás tőled. Napok óta hirdetik/szervezik.
@nedudki74: Egyszerűen nem mondasz igazat, és hogy miért, már többen is elmondtuk, nem ismétlem.
Ez a hergelés?
index.hu/belfold/2013/09/10/gyurcsany_politikai_harakirit_koveteltek_tolem/
Különben is engem pl. nem lehet hergelni. Magamtól is el tudok számolni kettőig.
Azért amit csinál és mond, egyáltalán nem támasztja alá a te prekoncepciódat, hogy az ő érdeke az orbáni győzelem.
Van egy olyan érzésem, hogy ennek Bajnaiék fogják a legjobban meginni a levét a mostani helyzet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szegény mártír, mindenki rasszista és őt üldözi. És még mondják rá, hogy buta cigány!
Szegény Tóbi, nagyon szenved a paneljaival Olgánál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A videót. A szervezés már napok óta folyik. Látogass oda gyakrabban. :)
@Orica Középföldi:
A ruházatban a csíkos ing még elmegy, de
kompletten.....
Ez a KövérLaca kurva jó fej :)

"A szocialistákkal leginkább az szokott a bajom lenni,hogy amikor nem náluk van a szó, képtelenek elviselni, hogy csendben hallgassák, ha a felszólaló éppen olyat mond, amivel ők nem értenek egyet"

"Lógni fogtok!" Ki is mondta? (Na ő legalább lemondott.)

"Én azt gondolom, hogy elindulhatunk egymás felé és ha nem is a következő ciklusban, de a rákövetkezőben már igen, az azt követőben pedig méginkább hasonlítani fog Magyarország egy olyan normális demokráciára, amelyben a szembenálló felek csak ellenfelet látnak egymásban, nem pedig ellenséget - jelentette ki az Országgyűlés elnöke."

Ja. Egyetértünk. Ha nem is a következő ciklusban, de rákövetkezőben, az utána következőben meg végképp. Addigra fogtok eltakarodni a retkes picsába Orbánostul nyom nélkül.
@sírbateszezazegész:
Nem tudok a válaszodra reagálni, mert inkább elmélkedtél, mintsem konkrét érvekkel indokoltad volna az alaptémát.
"Ez nem egy boxmeccs."
Valóban nem, a választásokon a jelöltek közül választunk. Addig az aspiránsok kelletik magukat a népnek.
Az sem boxmeccs.
@bella _ciao: @Spániel:

Pont mint amikor Thürmer Gyula mondogatta mániákusan, hogy "a megújult MSZMP". :D
@DarthVader:

"Az, hogy mit gondolnak a jobboldal tántorithatatlan hívei, nem érdekel. "

Vader nagyúr! ezt tekintsem úgy, hogy ne is szóljak hozzád?

még annyit se, hogy b+ a fűnyíródat?! :D
@jaegtoer: Fűnyíróügyben tárgyalhatunk. A Gyurcsányról alkotott vélemény irreleváns :)
Azt kell mondjam, Gy. profi volt Olgánál. Üdítően kurvajó, pedig nem is szeretem:))
Naszóval, nekem nem úgy tünt, mintha Gy. egy hatalommániás, abnormális, kompromisszumképtelen, agresszív, erőszakos, hazug degenerált szétszórt kretén lett volna az elmúlt pár percben.
@punkfrog: Van egy "balos" haverom és ő szokta néha megosztani. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: vigyázz a balos haverokkal, így mossák az agyadat.
@AKIsTUDATLAN:

"fityeszék a stadion népével lángra gyújtatták a fél várost."

ezt költői munkásságod részének tekintem.
@Husz_János_Puszita:

Nem hinném, hogy a "sértődőst játszik" a legprecízebb kifejezés arra, ha ebben a helyzetben nem csukja magára és a választóira a koporsót - már csak azért sem, mert igencsak kétséges, miféle ellenzéki győzelmet segítene ezzel.

"Milyen pimasz és cinikus gondolkodásmód az, hogy a következetes kiállást az összefogás mellett most azzal fordítják visszájára, hogy aki ennyire összefogáspárti, az tűrje azt is, ha kijátsszák. Tűrje, hogy éppen a demokratikus elkötelezettségére apellálva játsszák ki. A DK szavazói a felmérések szerint, mondja a közvélemény-kutató, a leginkább hajlandó átszavazni az Orbán-rezsim leváltása érdekében más pártokra. Akkor a válasz erre az, hogy hát ha ilyenek, akkor nyugodtan semmibe is lehet venni őket? Nincs joguk az elveik megfelelő képviseletre egy következő parlamentben sem?

Nem az zsarol, aki a mások által ráerőltetett diktátumot kifogásolja, és ellenlépésre kényszerül, hanem az, aki a maga megállapodását diktátumként, a vita és a konszenzus kialakítására a lehetőséget sem megadva kényszeríti rá akaratát arra, akivel megállapodni saját érdeke is lenne, de országos érdek egyben."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/324243_egyezzenek_meg_demokratak_modjara

Na ilyen klassz demokratákra bízhatjuk a demokrácia helyreállítását ("az ország érdekét").
@Husz_János_Puszita:
"Azt is mondta, a szájára ne merje venni a minsizterelnök nevét. "

akkor ne vegye. Vegye a seggére.

@punkfrog:
"@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te követed ferit a facen????:))))))))) "

Szun-Ce: A háború művészete
...ha le akarod győzni az ellenséged, tanuld meg a nyelvét....
@DarthVader:

mondtam már hogy batyd meg a fűnyíródat:D Gyurcsányod van? egytucat kéne:D még ma:D
@Spániel:
ezt a linket elküldenéd az envagyokakirály@fidesz.hu -ra? orbán vikinek?
köszi
@Secnir:
Gábriel utálja a harcot meg a háborút...
kivéve némely népcsoportok ellen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"és csak azt kapjuk, amit megérdemlünk, kicsinyes korlátolt, kompromisszum képtelen politikusokat"

ez nem igaz. ez kommmonista hazugság! pl én már mióta várom, hogy megkapjam a területileg illetékes, és személyileg is hatályos politikusomat! és nem hogy nem kapom, nem is gyön. pedig minden technológia folyamatszabályozottan készen várja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
remek:)
nekem szinte az összes haverom széljobbos:)
de tényleg.
mondjuk templomba nem járnak!:)
Orbán és Csányi egymásra mosolygott - fotó

Örömmel fogadta Orbán Viktor és Csányi Sándor MLSZ-elnök a Puskás Stadion díszpáholyában, hogy vezetést szerzett a magyar válogatott az észtek elleni vébéselejtezőn. Kettejük között Michel Platini UEFA-elnök foglalt helyet.
@Spániel:

Valószínűleg néhány pozitív jelzővel feldobnám a mondatot:))))
@Secnir:

"...ha le akarod győzni az ellenséged, tanuld meg a nyelvét.... "

ez igaz a távoli keleten.

itt helyesen:

_ha le akarod győzni az ellenséged, vágd ki a nyelvét_
@Mariann19: nem nevezném elmélkedésnek... csak egy őszinte és fájdalmas sóhaj, mely a felismerést követte, mellyel szembesültem: "azok" az érvek kvalitása és a hozzá kapcsolódó logika jéghideg könyörtelensége már meghaladja az én képességeimet... itt már kevés vagyok, lemaradtam...:)

Neked válaszoltam, de nem rólad:)
@Secnir:

"__ ..."szájára ne merje venni a minsizterelnök nevét. "

akkor ne vegye. Vegye a seggére.___"

cillagos csillag!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: most platinit (aki azért korrupcióban nem marad le orbán mögött) fogja leköpködni szotyival?:)
@Mariann19:

"Az sem boxmeccs. "

esse, asse. pedig úgy szeretnék egy olyan előjelölő jelölt jelölő meccset itt helyben azzal a papcsákkal, meg a budaival
@bella _ciao:

"nyelvében él a nemzet"

az volt a reformkorban.

ma már nyelvével él a nemzet.
@jaegtoer:
"ha lehetőséged van megsemmisíteni az ellenfeled akkor tedd meg"
@jaegtoer:
ja. tetováltassa föl, mint a viccbéli szerelmetes hölgy brigitte bardot nevét.

(annak aki újszülött, és minden vicc új:
szerelmetes asszonyka 25. házassági évfordulójára kitalálja, hogy a férje kevenc színésznőjének, Brigitte Bardot-nak feltetoválja a kezdőbetűit a fenekére, hogy minden nap láthassa a BB-t, ha akarja.
fel is tetováltatja.
25. házassági évforduló, gyertyafényes vacsora, pezsgő. este asszonyka hálószobába csalja az urát, levetkőzik, hátrafordul és lehajol, hadd lássa az ura az isteni Bardot nevét.
Hangos hörgés:
-a vacsorát értem, a pezsgő rendben, de ki a faszom az a BOB? )
@bella _ciao:
"mert nyelvében él a nemzet..."

...habár nyelvével gyermeket még senki sem nemzett...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Van egy "balos" haverom "

ha jön a népbíróság ő fog igazolni is?
@Secnir:

".habár nyelvével gyermeket még senki sem nemzett..."

de csinálhatott hozzá kedvet!
@jaegtoer: én nem ismerem a haverok politikai gondolkodását, de ez én vagypk.
@Spániel:
Győzike mjúzikel... az sok(k)
Romlandó és Dzsúlia, emészteni sem tudom.
A Sex pír arcán pír és forog. A sírjában.
Ez a vég kezdete, vagy már maga a vég?
Gyermek változatot is rendez a géniusz? A huncut kis sperhakni történetei címmel?

Beláthatod, hogy ettől én...
No racism, de nem lehet kihagyni és amúgy meg...
fleto pont ojjan alkalmatlan + gerinctelen (= hitvány) SZIÚ, mint

az összes többi
DAKOTA
KOMMANCS
LEHETMÁSADAKOTA

mind mind az öszes rézbőrű benzűlött...
@jaegtoer: egy tucat? Ne bazd má' Tudod,meddig tart ennyit összegyüjteni? Na jó, mit adsz érte?
@gipsz.jakab:
agyá 5-let et kire savazak?
nekem ninncsen még ötven évem kivárnihogy ljo legyen a majdakkó valaki/vel
ötven az ötven - lassacskán - de azémég szeretnék élni. kicsit.

a nevet mond! várom
Kifejezetten örülök, hogy külföldről nem lehet szavazni vagy lehet, de nehéz.
Protest szavazatban nem hiszek, ezért tartunk ott, ahol. Ha nem szavazhatok vmi/vki mellett, akkor felesleges az egész. Sztem szép lassan le lehet mondani megpattant polgártársainkról, mert egyszerűen nem látok programokat, megoldási lehetőségeket. Pedig kívülről nézve nincs az a nagy zaj(mint otthon), ami elhomályosítaná a mondanivalót, ha lenne. De nincs. És az nekem nem elég, hogy változtassunk, nem hiszek a kisebb rosszban, túl sokszor megettem már. Ennek kb. annyi értelme van, mint amikor a szépasszony elmegy fodrászhoz és másnap mindenki megdicséri, hogy milyen csinos és mennyire megváltozott. Válságnak/káosznak vége, otthon meg von Meisterhaus, Bajnai és Fletó egymás farkát méregetik. Kösz a halakat.
@Knósszosz: ??????

csinájj magadnak pártot...

a paraszt pártok (amiket az ügynük kiskirájok vezetnek) azok a parasztoknak jók...

ha te más vagy akkor gondoskoggy a saját képviseletedről...
a hasonlóan gondolkodókkal közösen...

kezgy el társ adalmat építgetni...
100 év és már lesznek látható eredmények a környezetedben...
(úgyértem az unokáid foglyák látni, talán)
@Knósszosz: egyik ismerősömnek még jóval a Győzike show előtt volt az az ötlete, hogy kell csinálni roma szappanoperát. Rendes nyolckerületit, vidéki putri szálakkal. Le is adta a szinopszist, nagyon rendben volt, sztem simán mehetett volna külföldre is. Na ebből lett a Győzike show, a pokolba vezető út jószándékkal....
Nos. Mostanában inkább csak olvasni van időm, de ez most nagyon érdekes téma.
Először is. Lehet Gyurcsányozni, de tudjátok mióta nincs semmiféle valós hatalma annak az embernek? Bizony, a magyar politikának volt már vagy öt Gyurcsánymentes éve. Ezalatt az idő alatt Illés államtitkár és Kövér házelnök urak "kussolostobakurvája" és "elégaszínjátékbólkormányozzunkdiktátumokkal" megnyilatkozásáig sikerült eljutni. Hatalmas fejlődés. Eredményes volt a Gyurcsánytalanítás nem? De. Forintárfolyamot, tankönyvgyalázatot, manipulált foglalkoztatottsági adatokat most ugorjuk át.
Másodszor. A fent leírtak, valamint annak ellenére, hogy itt többnyire általános nézet miszerint rohadalom Fideszt kár is volna rohadalom MSZP-vel váltani, rögtön sikerül Gyurcsány nyakába varrni azt is, hogy miatta bukik a kormányváltás esélye. Gyurcsányahibás. Mert csak.
Az MSZP nyilvánvalóan nem akart tőle semmi mást, csak a szavazóit. Tessék a szavazókat a kampányban meggyőzni. Hajrá Atis, győzz meg minket. A probléma az, hogy ha a Gyurcsányt így félre lehet(ne) söpörni, akkor ki tudja hol lenne a folyamat vége. Ha félreállna, akkor tulajdonképpen a Fidesz bárkire rámutathat: 'hazudott, nincs helye a politikában' - és vége az illetőnek. Az MSZP bárkire mondhatná 'az együttműködés gátja' és vége annak a politikusnak. Ez így nem elég. Tessék megindokolni, miért nincs pont neki helye a sok mindig igazat mondó, gazdaságot felvirágoztató, jogállamiságot mindenek felett védelmező grállovag között.
És végül. Remélem nem lesz kormányváltás. Ezt most a Fidesznek kell továbbvinnie. Az ő nyakukba kell szakadjon a szarpiramis amit összehordtak. A tanulási folyamat még nem fejeződött be.
@gipsz.jakab:
Na, tese váltod meg a világot deez nem baly, kedvelelem a B szóliásoidat.
pártot én? ne csináld mán! 100 év nem érdekel, nekem húsz sincshogy hülyéket gyösz-kögyek!

az unokájim meg olgyák meg! - mi vagyok én?
@shinichi:

". Remélem nem lesz kormányváltás. Ezt most a Fidesznek kell továbbvinnie. Az ő nyakukba kell szakadjon a szarpiramis amit összehordtak. A tanulási folyamat még nem fejeződött be. "

Né, legalább ketten vagyunk :)
@punkfrog: Pedig én nem vagyok széljobbos és mellette még templomba is járok. Sőt az autónk se ilyesmi Golf. :)

t7.hu/0qb8-golf
@tucano:
Stimm!-:)))
Májne győzikesó;
adott egy nem melegítő vellanyboly-ler.
Kimenek és megnézem, erre olyat basz rajtam az áram, mint magyar focistán az európai színvonal, szóval lopták az áramot. Mert az nem volt a lakásba, csak nekem nem szóltak.

Szerencsés vagy, nincs valami képesítés nélküli állás felétek? A szivacsot jól kezelem, szóval egy autómosói státusszal beérem, csak szabaduljak innen végre!
@shinichi: Teljes mértékben igazad van! Dőljünk hátra s nézzük mire mennek ketten! 2015-re vagy 2016-ra ugyis új választás lesz.
Ráadásul az MSZP-Együtt PM ha nyerne is úgy is összevesznének az első nagyobb koncon! (látjuk a miniszterelnöki címért is), ha a Fidesz nyer ami távlatilag azért lenne jobb mert akkor ráomlik az egész Patyomkin/Ócsai lakópark gazdaság!
Hejj Fabius! Rossz hírem van! Egyre ziherebb a 3. pont esetemben! Én befogtam volna az orrom a szocik miatt, de így nem kell! :-) Épp elégszer köptem magam szembe korábban, amikor a szadesz helyett a szocikra böktem - kivéve 2010-et, amikor otthon maradtam inkább. Viszont 14-ben ez már nem így lesz!
Hogy ezzel Ali Babát és a 40 rablót segítem? Baszok rá, megérdemeljük!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Meguntad levédiát??
Pedig tökig tele vagyunk katólukas értékekkel, ez kevés?
Ha igen, gyere csak, én mindenkire nyitott vagyok. Egy Tupi fedélzetén pláne, ha sz nem M-es, hanem a B2. A Kuznyecov NK 8-as hajtóműveivel... azoknak a hangja..
Indításnál és amikor reverz??

Tudod...
gunály-t!
@Spániel: Nem azt irtam, hogy Te irtad, de az elmúlt időszakban számtalan ilyen válemény jelent meg pl. itt is.
Nem a fidesz karaktergyilkosság miatt bántom ferit, az a legszimpatikusabb benne, hogy OV utálja. Nem akarok nagyon róla vitázni tudom, hogy aki szereti úgy sem győzöm meg.
Egyszerűen azt hiszem így adja el azt miért kell rá szavazni. (Egy olyan szavazótábornak, amely döntően egy olyan helyről jött, ahol azt hangoztatták, hogy kis pártra szavazni elpocsékolt szavazat.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Knósszosz:

Hát mire vártok?
"Bátraké a szerencse, miénk meg a fekete mosogató", ahogy Ahmed barátom mondta mindig meló közben :) Azóta mondjuk kétszintes bútoráruháza van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez még Olaszországban volt:)
Málta mondjuk tényleg nem rossz, novemberben is simán lehet még úszni, melegebb a tenger, mint a levegő. Meg nem drága elkezdeni az életet a klasszikus London/München/Svájc tengellyel összehasonlítva, ami átlagos nincstelen magyarként az elsődleges szempont.
Egyébként a kis sziget minisztere 5000 családot kopogtatott végig a választás előtt, hozzánk is beugrott, hogy bemutatkozzon. Mondta, hogy nem tévedésből jött és nem az a lényeg, hogy bevándorlók vagyunk és emiatt nem szavazunk, hanem hogy jól érezzük-e magunkat. Pont mint otthon.
Viszont Gábriel itt a keményen katolikus jobboldal a bevándorláspárti és a baloldal a kirekesztő-xenofób, ellenkező a paritás, úgyhogy lennének meglepetéseid:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor tegnap hogyan olvashattuk? Egy istenfélő embernek nem illik hazudni még a cél érdekében sem
@jaegtoer:
Na jó, legyen! Helyesbítek. Csak Baló autóját, meg néhány szemetes kukát. Randalíroztak, vízágyút rekviráltak, kifosztották a Tv-székház büféjét, megették a Túrórudikat, összepocsékolták Böbebabát.
Felszedték az uccaköveket, bújócskáztak a közegekkel.
Elcseszték a Nagy Nemzeti Ünnepet.
Hetekig huggyoztak, tán még egyebet is, a Kossuth tér bokrai alá.
Akasztósdit jáccottak.
Tankot kötöttek el.
.
.
.
Valahogy megúntam a lajstromot, az időrend is zagyva.
De ők csinálták, és fityesz megbízásból, Kubaszov kapcsolattartó közreműködésével.
A Vikileaks is leleplezte őket.

Vagy mi a baj? Tán télleg forradalom vót?!
@tucano: Ez jól hangzik.:) Amúgy elég sok a katolikus nem??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mindenki katolikus és nagyon magas a valóban hívők száma, ráadásul képesek elvárni, hogy az ember megjelenjen a reggeli 5-ös misén, tavasszal kinézett a pap a 7-esen, hogy látványosan naplopó vagyok. Diákok heti 2x mennek suli előtt misére, most már kiharcoltam, hogy velük menjek, a kölköket úgyis vinni kell, napi 2x azért erős túlzás a hitélet, viszont egyedül meg nem hagyom őket az atyával:) Persze a fővárosban biztosan máshogy megy, de itt falun nem lehet kilógni a sorból. Meg csak ott látok 5 embernél többet egyszerre a világ egyik legsűrűbben lakott országában.
@tucano: Ez nagyon komoly. Lehet még én is kilógnék a sorból pedig vasárnaponként azért igyekszem menni, igaz legkorábban mondjuk 9-kor.:) Azt nem tudom igazán, hogy 40 felett van -e egyáltalán "pozíció"?? :)
@tucano: Jó éjt neked is. Ha nem zavarok írok majd mailt. :)

youtu.be/IWD8o8aBK0Y
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jó kérdés, de itt mindig van meló. A legjobban akkor csinálod, ha tavasszal kijössz körülnézni, akkor minden kirakaton, stb van cetli, hogy mire keresnek embert. Mivel nagyon alacsony a reprodukciós ráta, a fiatalok meg mind elmennek egyetem után pár évre külföldre még tanulni/tapasztalatot/pénzt szerezni, ezért tényleg sok a meló nagyon.
Azon se lepődj meg, hogy minden templomon és címerben van elszórva 2-3 dávid csillag, itt még nem felejtették el, hogy honnan-hová :D
@Knósszosz:

kibaszás...o háziszárnyas ott nem lehet egy blogon májtatos, hanem gyakorolnia is kell és hinni ha dolgozni akar...anélkűl meg éhenhal...ha még bírja a melót...mert indításnak bármit...Ahmed lebegjen szemeitek előtt...ha Ahmed elérte akkor ti is meg tuggyátok...de napi 24 óra munka és a pihenés a két 24 között ez a kezdet az első 3 évben utána lehet lazítani 18 órára 3 műszakban 7 napra...kicsit gyűrött lesz a fejed de nem lesz más mint a munkaadód aki megmongya mit tegyél a többi szabadság

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kibaszás...o háziszárnyas ott nem lehet egy blogon májtatos, hanem gyakorolnia is kell és hinni ha dolgozni akar...anélkűl meg éhenhal...ha még bírja a melót...mert indításnak bármit...Ahmed lebegjen szemeitek előtt...ha Ahmed elérte akkor ti is meg tuggyátok...de napi 24 óra munka és a pihenés a két 24 között ez a kezdet az első 3 évben utána lehet lazítani 18 órára 3 műszakban 7 napra...kicsit gyűrött lesz a fejed de nem lesz más mint a munkaadód aki megmongya mit tegyél a többi szabadság

brühüyyy
@Orica Középföldi: "...Gy profi volt Olgánál.."és félórával előtte az öt lesajnáló Nyögdécselő Tóbiás? tényleg csak röhögni tud az ember
@KÁTÉó53éúétr6: Gyurcsány mindig is profin tudott a szavakkal bánni. Sohasem ezzel volt baj, szerintem.
Mind a kettőnek igaza van, hogy miért, és miért nem akarják ezt az egészet. Majd jövőre eldől, hogy kinek van igaza.
@jaegtoer:

"
"fityeszék a stadion népével lángra gyújtatták a fél várost."

ezt költői munkásságod részének tekintem."

Merthogy szerinted ki ?????
@Knósszosz: Édes szüleid /isten áldja meg őket/tuti, hogy röhögve hoztak össze téged:"...erre olyat basz rajtam az áram,mint magyar focistán az európai színvonal"
@KÁTÉó53éúétr6:
Viccnek szánták, oszt mi lett belőle... :))
@rodeo36: Szép estét! Milyenek voltak a meccsek?? :)
@V-PORT: baj mindenkivel van azonban az nem mindegy, hogy mekkora.Az MSZP aljassá vált mindenkivel szemben és nagyon buta is.Mondom ezt úgy, hogy mindig a szavazójuk voltam
@KÁTÉó53éúétr6:
Most akkor én pl. balga nem coci szavazó, hová álljak? Mert ARRA nem, ERRE pláne soha, AZOKRA szó sem lehet. Viccpártokkal meg nem számolunk.
Irány a kies Deutschland?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: imádom a szövegét,de amit a szüleiről írtam,a tiédre is ül.Nincs fantázia ami titeket ismételni tudna
@KÁTÉó53éúétr6: Én megértem az Mszp-t. Azért úgy kampányolni, hogy a Fidesz rád húzza Gyurcsányt, és őt állítja a középpontba elég durva lehet. Megértem, hogy nem akarták vállalni. De nem hiszem, hogy ez Mesterházy és az Mszp egyedüli döntése volt, benne volt ebben Bajnai is elég rendesen. De majd kiderül. Az a baj, hogy Gyurcsány gyakran túlhajtja az egészet, és ami jó ötlet volt eredetileg, az kellemetlenné válik. Abban sem vagyok biztos, hogy Molnár Csaba a végén nem Bajnainál köt ki.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: maradj ott, ahol állsz....így vagy TE és így lehet figyelni RÁD
@KÁTÉó53éúétr6:
RÁM??? Neeeeeeee... Jobban jártok, ha nem! :)
A hülyeség már klónozva, a lányom apránként 16! :D
@V-PORT:

Év elején a maszop kijelölte a 106 indulót. Tudni lehetett, hogy csak olyan helyeket ad át, amik biztos bukták - pl. Pokorni, Varga, Rogán - mert a nagy megújulásban a bázisépítésről, fejlesztésről elfeledkeztek.És most finoman fogalmaztam.

Gyurcsánnyal ellentétben, aki folyamatosan építkezik. Stabil tábora van, nem is teheti meg velük, hogy nem indul önállóan. Meggyőződésem, hogy meg fogja lepni a szocikat.
Nem kicsit, nagyon:)

Ő fogja tartani a tükröt, amiben a szocik megszemlélhetik a "megújulás" eredményét. Csúf látvány lesz.

Persze Gy-n is vannak megélhetési kullancsok, és csak azért nem több, mert a hátbaszúrásban részt vevők egyrészt nem mertek vele tartani, másrészt azt hitték, sima subrosaval lenyomják MA-t. Hát ez nem jött be. Ez a gyávaság ára:)

Azt hiszem Vader szummázta szarnak ezeket.
@V-PORT: Mesterházy egy báb és nem Bajnai bábja.Gyurcsányon pedig nem találok annyi taszítani valót, mint a gerinctelen ostoba korrupt MSZP-n
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha a "hülyeséget" sikerült átadni, soha nem lesz elveszett ember
@Orica Középföldi: minden szavaddal egyetértek.Az MSZP még nagyon soká fog megújulni
@sírbateszezazegész:

"Azt soha sem értettem, hogy miért kell arra hivatkozni, hogy orbán nem mer vitára kiállni gyurcsánnyal. Nem vitapartner neki. Ez stimt. Ebből az következik, hogy gyurcsány jól vezeti majd a kormányt és felvirágoztatja az országot? Mert jobban vitatkozik, mint orbán?"

Nem értelek.
Ennek a sziháznak a jutalomjátéka a ME-jelöltek vitája.
Ahány ember nézi, annyiféle eredmény/vélemény szület(ik)het.

A szakmázóknak megjelenik a markáns különbség, indokokkal, érvekkel.
A sima szavazóknak a mentális állapotról ad képet.
@KÁTÉó53éúétr6: Egy akolból való az összes, nincs semmi különbség.
Lemaradt:)

A mentális állapot nem garancia a jó kormányzásra, ez igaz. A matematika nyelvén szólva, szükséges, de nem elégséges feltétel.
Bocsi, hogy OFF de tegnap volt egy érdekes intermezzo a parlamentben. Balczó azt kérdezte meg, hogyha annak idején lehetett D209 Medgyessy ügynöközni a fidesz részéről a parlamentben, miért nem teheti ugyanezt mondjuk Novák, Martonyi rendőrségi spiclivel kapcsolatban??? :)

youtu.be/KA03UcrSTng
@KÁTÉó53éúétr6:

Szerintem egyáltalán nem fog. Annyi salak rakódott rá, ami törvényszerűen maga alá temeti.
A kontraszekeció nullára való kifutását látom.
@Orica Középföldi:

milyen költői kérdéseid vannak:)))
és elindult a nap:
/hvg/

07:27
"Ceausescu a túlvilágról megirigyelhetné a felcsúti betonmonstrumot"

Szanyi Tibor arra a hírre reagált, hogy a kormányfő vejének üzelttársa öt dohánykoncessziót válthatott ki. Orbán Viktor szűk hazájában sem látni mást, csak szegényedést, mutyit és tolvajlást - írta az MSZP-s képviselő.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI-OS

07:23
Kövér tovább szoktatja a népet a "rendeleti kormányzás" gondolatához

Érdemes lenne a parlamentnek nagyobb mozgásteret hagyni a kormánynak, és nagyobb részben a végrehajtó hatalom ellenőrzésére fordítani az energiáit; ezt csak idézőjelek között lehet rendeleti kormányzásnak nevezni - fogalmazta meg Kövér László a Zalai Hírlapban szerdán megjelent interjúban.
@Orica Középföldi:
lebuktál: most ide -titokban- irigáld le, mi a szakmai problémád a Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnökkel?

kíváncsiságom határtalan

brühüyyy
@rodeo36: Lehet arra gondol, hogy "nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit." :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem voltak rosszak, az a baj, hogy kurva sok meccs...és még mindíg aggyák

mi volt a nemzet hőseivel Észtországban? csak nem győztek? és ha igen volt e valami sámán közben?

brühüyyy

és mit mond a törpe ha?
@Fabius:

Az én válaszomat már kb. 3-4 hónapja tudod. Nekem a mai reggelemet bearanyozta, hogy lesz kire húznom a választásokon. És ne legyenek kétségek, ezek után, ha a DK megállapodna ezzel a fasz MSZP-vel, még rájuk se húznék.

Őszintén, ki az, aki egy ilyen megalázó: add ide a szavazóidat, te meg menj a francba típusú zsarolásnak aláír??? Azért nehogy már a farok csóválja a kutyát... a DK halálát jelentette volna, csak így instant, ha ezt elfogadja, mert így egy valódi DK-s nem szavazott volna.

Ledöbbentem az MSZP pofátlanságán. Gyurcsányék csak az arányos helyeket kérték, erre kaptak a pofájukba egy csúnya zsarolást.

Úgy látszik, nem kellünk (mármint mi, DK szavazók) a NAAAAGY SZÉÉÉLESKÖRŰŰŰŰ ÖSSZEFOGÁSNAAAK. Nem kell nekik a MINIMUM 150.000 szavazó. Eszem-f.szom megáll. És senki ne mondja, hogy Gyurcsánynak úgymond vértanúnak kellett volna lennie az összefogás érdekében (mert ezt jelentette volna neki is és a pártnak is - politikai értelemben mindenképpen)!

Mondjátok csak meg, mennyin is múlt, hány szavazaton Orbán kétharmada 2010-ben???????????????????????????
@Husz_János_Puszita:

... Ja.
Mondjuk engem hiába szólítana fel... :)
@tucano: furcsa dolgot olvasta Máltáról. igaz, hogy totál és rendszeresen kiirtják a madarakat, szinte nem is hallani madárcsivitelést... az átvonuló madárrajokra meg kifejezetten vadásznak és csapdákat állítanak nekik?

én azt gondoltam jobban szeretik a természetet és nekem nagyon bejött ahogy az eu-s pénzeket felhasználták:

offforever.blog.hu/2012/01/29/malta_egy_orszag_mely_az_unios_penzekkel_peldaertekuen_safarkodott
Mint tudjuk, az emberi gondolkodás 97 %-ban érzelem és 3 %-ban racionalitás (az arány persze egyénenként eltolódhat, ez kb. az átlag). Ha a Gyurcsány hívő a szívére hallgat, akkor leszavaz Gyurcsányékra egyéniben is, meg listán is, ha meg az eszére, akkor egyéniben az MSZP-Együtt jelöltjére, listán meg Bajnaiékra. Mivel mostan az észre kell hallgatni, a 97/3 arányból következően rettentő sírások közepette, de mást tenni őrültség lenne.
Kit érdekel, mi lesz Gyurcsánnyal? Gennyesre lopta magát, éhen nem fog halni. Örüljön, hogy elévültek a balhéi. Politikusként egy nagy 0, mondjuk nem lóg ki a sorból, mind azok.
Fabius: ne légy már naiv, minden attól függ, hogy márciusban hogy állnak majd a kis pártok, így Gyurcsányék is a közvélemény kutatóknál, amennyiben a támogatottságuk eléri az 5-7 %-ot, és az Együtt 2014-é nem emelkedik jelentősen 10 % fölé, akkor simán ejti az MSZP Bajnaiékat, mondjanak is most bármit...

azt ne feledjük azért el, hogy a legtöbb információja Bajnai üzelmeiről az MSZP-nek van, egy kis szellőztetés itt, egy kis szellőztetés ott, és Bajnai eltűnik a süllyesztőben...

ennyire egyszerű a képlet...
Én teljesen érthetőnek tartom, hogy Mesterházyék Gyurcsányéknak csak narancsos körzeteket adtak volna, mivel Gyurcsány népszerűsége továbbra sincs az egekben, enyhén szólva, tehát egy-egy jobb körzetben sem lenne esélyük, az MSZP-nek viszont lehet ugyanott, a DK országos 1%-a nem ér annyit, hogy emiatt érdemes legyen Gyurcsányt bevállalni. Ha Gyurcsány tényleg azt szeretné, hogy a kommunista király bukjon, akkor félreállna, a baj az, hogy ő nem más, mint II. Orbán Viktor, ugyanazzal az arroganciával.
@Kismacska (BELLA):
Vajon az a 150 ezer szavazó (durva felül becslés) a több, vagy az a tömeg, akik nem szavaznának arra az MSZP-re, ha az összefog Gyurcsánnyal?
@rodeo36:

Már annyiszor leírtam:)) Most nincs időm mégegyszer összeszedni. Talán kora este, ha még akkor is érdekel:)
@Husz_János_Puszita:

Ez azért nem igaz, mert elvesztené a szavazóit.
Ha ez egy DK-s fülébe jut, hogy mit fogadott volna el Gyurcsány, akkor átment volna passzívba: el se megy szavazni, de a DK, mint pártszimpatizánst is elveszíti, mert innentől nem lenne hitele - eladta volna a pártot kicsinyes megélhetés miatt...

Az MSZP most olyan szinten baszarintotta el a még talán lehetséges összefogást (istenem, Bajnaicska meg Atticska azt csinálta ezzel a szóval, mint Orbán a nemzet meg a magyar szóval), hogy innen nincs visszaút, az utolsó pillanatban sem.

GONDOLJA bárki, hogy egy DK-s leszavaz egy olyan SO-CALLED összefogásra, amelyik le akarta radírozni azt a pártot a politika színpadáról, amelyik azt képviseli, amit gondol???? Hát nem.
@Orica Középföldi:
ja a kék égre kék tintával...én nem láttam...titkolod

olyan bonyi?

na jó ...ha sikerűl...egy év két év 100 év? mennyit kell rá várni...most mivel vagy elfoglalva? mivel el vagy foglalva?

brühüyyy

dekomplukált
@V-PORT:

Rég olvastam ekkora baromságot...

Remélem, te is érted. Hadd ne magyarázzam a két rendszer (2010-ig és a mostani) közötti alapvető különbséget.
@rodeo36: Nem Észtországban volt, hanem itthon. Amúgy igen, most győztek.

sportgeza.hu/futball/2013/09/10/magyar-eszt/
@vakapad: Alighanem pont fordítva van! A racionalitás mondja hogy a DK-ra s nem az MSZP-re! Ez az MSZP öregebbekből áll mint a Buena Vista Social Club s még zenélni sem tudnak! .... legalábbis Mesterházi és az MSZP vezetés gondolkodás módja közelebb áll Brezsnyevéhez mint egy XXI. századi óvódáséhoz.
Nehéz dolog DE előbb az MSZP-nek és Mesterházinak is fel kellene nőni a feladathoz ....!
@KÁTÉó53éúétr6:

Lájk, a Knosziról írt szövegedre:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

most másodikok a csoportban ...meddig? október...aprószentté avattyák őket? beleértve azt is aki öngólt rúgott az észtektől?

brühüyyy

nagysó...
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Még kiegészíteném ezzel:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/324016_a_bajnaimesterhazy_egyezseg_es_a_demokratikus
Hosszú, de érdemes elolvasni, és nem csak DK híveknek. Tüzetesen elemzi az ellenzék helyzetét, lehetőségeit, és nem hasraütéssel.
Fábiusz gúnyolódott nemrég, hogy a DK-soknál van a bölcsek köve. Az nem, de pl. az ilyen elemzések, mintha segítenének az eligazodásban.
@rodeo36:

Nagyon hétköznapi dolgom van. Vendégek jönnek, ebédet kell főznöm:))

Sajnálom, de egy folyamatelemzéshez idő kell nekem, hogy ne legyen szétszórt.
@Orica Középföldi:
engem az érdekel, hogy mit nyavalyogtok...az úgynevezett ellenzék jobban támogattya a fideszt mint a némely fideszes de közben baromságokat karattyol és a sötét utcasarkon tartya a markát a júdáspénzért
az egy a Gyurcsány aki ezt nem teszi és még a saját pártyának árulása után is lábon van sőt vidáman basztattya a sok agyament idiótát...most megpróbáljátok lehúzni a klotyón

akkor már csak a szar marad arra, hogy ne orbán legyen? vagy nektek teccik a kis buzi?

ajnározzátok

brühüyyy

sok szép simit a törpe fejére...mindegyikre
@vantaan:

"Alighanem pont fordítva van! A racionalitás mondja hogy a DK-ra s nem az MSZP-re! "

Az a gyanúm, sokan fogják így gondolni.
@Orica Középföldi:
miközben a káposztát reszeled azalatt végiggondolhatod és a tésztagyúrás után a túró terítése előtt memorizálhatnád

folyamat? brühüyyy

az a vízcsapban van kijövőben

ne kozmálj oda
@rodeo36:

"most megpróbáljátok lehúzni a klotyón"

Én biztosan nem:)) Nem tudom mit olvastál. Mindenesetre ez a hsz-d rossz címre ment.
a vegen meg bejon a joslatom, hogy a magyar demokracia es jogallamisag ara gyurcsany rehabilitalasa lesz...?:-)))

persze ez meg 2-4 ev orbani - es rendeleti - kormanyzast jelent. 2 ev, ha beut az allamcsod:-)
@rodeo36: Tök egyszerű a feladat. :)

"Az észtek magabiztos legyőzésével két fordulóval a vége előtt visszaelőztük a románokat, akik otthon kikaptak a törököktől. Hollandia a 8 forduló után 22 pontos, a magyarok 14, a törökök és románok egyaránt 13-at szereztek.

Viszont a helyzet csak látszólag és átmenetileg jó két körrel a vége előtt.

Októberben mindkét válogatott játszik Andorrával (3-3 pont), de amíg a mieink a már vb-résztvevő Hollandiához mennek, addig a románok az észteket fogadják a másik meccsükün. Ha teljesül a papírforma, és mindkét válogatott veri a miniállamot, akkor Amszterdamban legalább annyi pontot kell szereznünk, amennyi a románoknak összejön az észtekkel szemben hazai pályán."
Kedves Fabius,

Tudom, hogy neked a Fletó van "beakadva", de DK-sok köszönik az aggódást, de jól vannak.
Tudják, hogy Orbán nem kell, tudják, hogy listán DK. Az egyéniben meg majd kiválasztják a legjobban álló baloldali jelöltet. Elég tudatos szavazók ui.

Ez a tegnapi buli a DK-nak jó. Nem örömtánc, de ha kell, ezt lehet szeretni.

Az öt százalék meg simán meglesz. Aggódjon Mesterházy, hogy ha már ennyire átlátszó módon pókerezett, hány szoci hívőt haragított magára, akik most majd szépen E14-et vagy DK-t ikszelnek.

Erről nem akarsz firkantani egyet?
Várjuk a kurvajó könyveket a modern baloldalról.
@vantaan:

Az egyik racionalitás, hogy az ember úgy gondolja (én is), hogy a DK-nak jobb programja van, mint az MSZP-nek és az Együttnek (a személyeket most hagyjuk). A másik racionalitás, hogy Orbán leváltásához azt kell erősíteni, aki győzhet. A DK-ra szavazás a közös jelöltet gyengíti, mert a DK valószínűleg nem éri el az 5 %-ot. Orbán leváltási igénye a jelenleg erősebb racionalitás (az ország és minden állampolgára szempontjából), fenti okból azt kell követni.
@AKIsTUDATLAN:

A minap olvastam itt egy kommentet, amelyikben felsorolták, hogy az úgynevezett nem csináltunk semmit-kormányzásnak milyen gazdasági mutatói voltak és egyszerűen lehaltam.

7-8%-os ipari növekedés? 1%-os GDP NÖVEKEDÉS?
Hátbasszus, akkor akarok egy semmit-se-csináló Gyurcsányt inkább, mint egy kormányzó Orbánt... :D

(TERMÉSZETESEN akkori viszonyok között, mert most kénytelen kormányozni bárki is győz.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kár hogy fociból csak az U7 érdekel (két fiam "érintett"). Pedig ha érdekelne, kiejezetten szeretek az esélytelennek drukkolni.
Már bocsánat, az elkúrt választási törvény a hibás. Rendes demokráciákban nem büntetik mértéktelenül a választót azért, mert valamelyik pártra kíván szavazni.

Minek az ilyen posztok, amik ezt elleplezik, és minden másban keresik a hibát? Hadd szavzzon, aki akar a Jobbikra, a FIDESZre, az Együttre, a szocikra, a DK-ra, az LMP-re, a bárkire. És ne érje ezért hátrány. Minden poszt a választási törvényről szóljon, nemár, hogy a választókat baszogasd azért, mert választani akarnak.
Bajnaira, E2014-re még csak-csak szavaznék. Mesterházira, MSZP-re nem.

Amennyiben van DK-s jelölt és lista.

.

Ugyanakkor kérdezem: Mi is a programja a szociknak?

Mi is a programja Bajnainak? Neki egyébként valami van, de nagyot rontott a szememben a megítélésén, hogy jelöltszámokról egyezkedtek, és hogy csak ketten. Pedig bíztam Bajnaiban de nagyon.

Ha meg marad Orbán? Úgy is csak 2/3-al szabad megverni, mert egyébként az új kormány béna kacsa.
@is: en nem erzem ugy, hogy ez a poszt baszogatna a valsztokat, sot, inkab egyfajta egyutterzest latok benne a dk valasztoi es a dk iranyaba.

meg egy adag gunyt a szocikkal szemben, akik remekul hasznaljak fel es ki a fidesz valasztasi torvenyet a sajat poziciojuk erositesere.
@Kismacska (BELLA): Az a helyzet, hogy ez lesz, csak addig hergelik kicsit a népeket. Most erősödni fog a DK a közv. kutatásokban. Tudja, a politika az nem egy szipla dolog. VAnnak benne ilyen kis ügyességek... Ön most már rá is harapott:) Mondta ma reggel a mi ferink is, hogy ezt kb februárban azért még egyszer megdumálják. Addig hangolják az érzelmeit az arra hajlamosaknak. Mint ön is.
nincs más út, csak ha összeállnak. ne feledje kedves. Bajnai is megmondta már nekik jó régen.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): miközben azon rínak, hogy neki az mennyire rossz is... pedig nem az.
@vakapad: " Orbán leváltási igénye a jelenleg erősebb racionalitás (az ország és minden állampolgára szempontjából), fenti okból azt kell követni."

nem vagyok errol teljesen meggyozodve. egy idoben en is ugy gondoltam, hogy orban levaltasa mindenek felett. de igy ez nem fog menni. kell meg egy lecke a magyarnak, nekem ugy tunik.
"Most kezdem magam úgy érezni, hogy én vagyok, a hülye és a szemét, mert másképp látom a dolgokat. Vagyis azt, hogy igaz, hogy Gyurcsány emelte a legmagasabbra az Mszp-t, de ő is lökte a legmélyebbre." Azért ebben néhány árulónak is szerepe volt. A Fideszről, a Jobbikról, a szélsőjobbos csőcselékről és a hiszékeny, félrevezetett tömeg naivitásáról ne is beszéljünk.
@AKIsTUDATLAN:

THANKS!!
Hogy felidéződött bennem 2006, az áprilisi naggyűlés, az IGEN MSZP tábla, amit hazavittünk, a blogosok, a beszélgetések, a Húzzunk bele!, egek!

Na akkor Ferink úgy összefogta a baloldalt, hogy hihetetlen. Óriási hangulat volt az MSZP kampánysátrában mindkét forduló után, és olyan ünneplés és teli torokkal énekeltük ezt a dalt...

Pedig Gyurcsány "nem ígért nekünk mást, csak vért verejtéket és könnyeket". Nem voltak habos-babos ígéretek. Nem volt ilyesmiről szó. A reformokra szavaztunk és Orbán ellen is szavaztunk.

Még egyszer köszi, elképesztően jó emlékeket hozott fel nálam... :)))))
Nem igazán értem, miért kellene ezekre a lebőgött, hazug politikusgarnitúrára szavazni. Összesen 20%-ot nem fognak elérni, ebből legalább 5-öt még el is vesztenek a magukat nagyarccal demokratának, liberálisnak, világ legjobb, legokosabb, legsegítőkészebb, legáldozatosabb embereinek hirdető, de valójában hiteltelen, bukott emberkék törpepártjába bízó fanatikusok szavazatai miatt.
Bízom Schifferbe és Vonában. Ők értelmes emberek és volt idejük, hogy valóban tiszta és jószándékú embereket gyűjtsenek maguk köré. Remélem segítenek egymásnak!
@aszekelyek: ez nem valtoztat a tenyen, hogy rossz nekik. itt most egyedul a fideszes koztorvenyeseknek jo. trafiktolvajoknak, foldtolvajoknak, bombagyarosokkal konkurenciat kinyirato pinternek es ilyeneknek.

az mas kerdes, hogy a szocik nyomorukban is masok lenyomasabol akarnak elonyt kovacsolni. de ettol meg nekik nem jo.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Aha. Szóval szerinted az országnak még van négy éve. Szerintem nincs.
@V-PORT: "Vagyis azt, hogy igaz, hogy Gyurcsány emelte a legmagasabbra az Mszp-t, de ő is lökte a legmélyebbre."

ennek az elso fele igaz.
az mszp gyurcsany elarulasaval lokte magat a melybe.
@Egy igaz ember: "Bízom Schifferbe és Vonában. Ők értelmes emberek és volt idejük, hogy valóban tiszta és jószándékú embereket gyűjtsenek maguk köré. Remélem segítenek egymásnak!"

mondom en, hogy kell meg a lecke a magyarnak:-DDD
@Kismacska (BELLA):

"Pedig Gyurcsány "nem ígért nekünk mást, csak vért verejtéket és könnyeket". Nem voltak habos-babos ígéretek. Nem volt ilyesmiről szó. A reformokra szavaztunk és Orbán ellen is szavaztunk."

Mi a neve ennek az anyagnak amit szedsz?
Én kimondottan örülök, hogy bégre kiborult a bili - amúgy is régen tudható volt, hogy a marionettfigura Mesterházytól semmi jó nem várható (felkészül a sunyi Botka a háttérben ....)
Tehát: senki másra nem fogok szavazni, mint DK-sra, egyéniben is, meg listán is.
És vagyunk ezzel így még jópáran.

Nagyon sokba lefogadnám, hogy az MSZP-Együtt nem óhajt nyerni, mert látják, mi várna rájuk. El tilitoliznak, páran bejutnak, elüldögélnek a jó meleg Parlamentben, szócsatákat vívnak(:-) Kövérelvtárssal, nagyonhülyeIllészoltánnal és várják, hogy ezek a büdös férgek maguktól megbukjanak.
Szóval én ezekre akkor sem szavazok, ha az én szavazatomon múlik a kormányváltás.
"A kormányzat nem szeretné, ha ugyanaz a víz többe kerülne az ország egyik és másik felén."
szar ügy. már hogy lenne ugyanaz a víz?
pl. a duna-víz hogy lenne ugyanaz, mint az artézi víz?
ez már megint csak duma(k)víz
Különben is. a kormány kerül túl sokba, ez mindenkinek jobban érződik. Csak a tiborczoknak és a plakátboldog ápolóknak meg orvosoknak is másképp, meg a plakátokról lemaradt nemplakát boldogoknak is másképp, a mészároslőrincek munkavállalóiról nem is szólva
@Egy igaz ember: Remélem, nem a Nemzeti Dohánybótban veszed az anyagot, mert az irtó gáz lenne ....ez már a vegyifegyver-kategória, oszt látjuk mi lesz abból Szíriában.
@rodeo36: és ehhez mit szólsz? ;)

Ha szegénynek születsz, akkor szeretnél felemelkedni és a gazdagok közé tartozni. Mitől függnek az esélyeid?

Egy boldog világban mindenkinek van esélye a felemelkedésre, arra hogy jó iskolákba járjon, jól fizető állása legyen, arra hogy lakást és kocsit vegyen és családot alapítson. Még annak is, akinek a sors úgy hozza, hogy szegény családból kell indulnia. Akinek gazdagok a szülei, annak könnyű – szokták mondani -, na de mi kell ahhoz, hogy a szegény családból induló gyermekek is jó eséllyel fel tudják küzdeni magukat a jómódba?

penzugyiszemle.blog.hu/2013/09/11/igy_valhatsz_szegenybol_gazdagga

www.americanprogress.org/issues/economy/report/2013/09/04/73285/middle-out-mobility/
@Evezős: "páran bejutnak, elüldögélnek a jó meleg Parlamentben, szócsatákat vívnak..."

A DK-val kapcsolatban szerintem tök ugyanez a helyzet. :)
ebben a posztban az a jó, hogy az írója is elhitte a fidesznek, hogy gyurcsány a hibás mindenért és nekem a szocikra kéne szavaznom, mert csak. na most a helyzet az, hogy a szocik ugyanolyan tolvajbanda, mint orbánék és ezen eddig egyedül gyurcsány próbált meg változtatni, fejbe is vágták érte.
@vakapad: barmennyi eve van meg. csak lehet, hogy nyomorogni fogtok kozben. de ha nem tanultrok meg jozan esszel osszefogni, a tortenelem fogja ratok kenyszeriteni:-)

jelenleg az mszp orban levaltasi kenyszeret akarja a sajat hatalmanak megerositesere hasznalni. nem az orszag, hanem a sajat kadereinek eredekeben.

az a baj, hogy az mszp mindenkinek budos volt egy eve es senki nem akart vele semmit kezdeni. pedig tudhato volt, hogy bar megrogyott egy jobbhorogtol, meg mindig a legerosebb ellenzeki ero. most felallt es nem felejt.

hogy kevesbe legyek kepletes, az mszp belso csatarozasaibol a tobbi ellenzeki ero finnyaskodasa es kopkodese kovetkezteben a kemenyvonalas, regi platform kerult ki gyoztesen. ugymond, az ellenzeki "osszefogas" pontosan azt az mszpt teremtette meg amelyiktol feltek es irtoztak. az ido elment, az mszpben gyoztek a szanyi-fele idiotak. az ortbani rezsim levaltasanak remenye pedig ezzel egyrfe messzebb kerult. az ne legyen kerdeses ugyanis hogy jelenleg az mszp onmagaban nem eleg eros a fidesz es trukkjei ellen. es mint falat kenyerre, lenne szukseguk a dk altal osszekaparhato 5-10 szazalekra.

a masik pedig amit valaki fentebb is leirt, orbanekat minel nagyobb aranyban, tehat ketharmados tobbseggel kell megverni, kulonben - nepiesen szolva - megbaszta a lo az egeszet.
Majd ha az mszp kiadja a puccsistákat talán lesz vmi hitele. Tóbiás tegnap azt mondta h a jövőre szeretnének koncentrálni. A puccsistákkal a soraiban ez egy szánalmas kijelentés
@Ad Dio: nem szed semmit. ez igy volt.

azert volt a kampany szlogenje a huzzunk bele. a belehuzas ezt jelenti. munkat, verejteket.
@JohnHenry: Ja hogy aki már jól összelopkodta magát, segít megjavulni azoknak akik később akarnak lopni??? :)
@AKIsTUDATLAN:
a felsorolás több mint kielégítő,
csak a helyes arányok közé kell helyezni a történéseket.

...és csak azért, mert ha a fél város égett volna, kibaszov ide, kubaszov oda, most viktor nem merne úgy kukorékolni.
@mojszipupi: "Tóbiás tegnap azt mondta h a jövőre szeretnének koncentrálni"

ez azt jelenti, hogy nem akarnak nyerni, hanem akarjak, hogy az orszag megfuladjon a fidesz szaraban a fidesszel egyutt.

ha nyernek - es plane nem ketharmaddal - akkor nagyon nehez dolguk lesz, sok nepszerutlen intezkedest kell meghozni. egy olyan fidesszel szemben, akie gyakorlatilag az orszag gazdasaga es ha nincs ketharmad, akkor elszamoltatni sem lehet, tehat nem lhet kicsavarni a kezukbol a kasszakulcsot.
@jaegtoer: hát, viktor helyében nekem is eszembe jutna jimmy kakasa, ha kukorékolni támadna kedvem. mert hát a római közmondás szerint öreg néró is megnyalja a gyufát.
@vakapad: Egyáltalán ezek után, láttuk az egyezkedés minőségét Mesterházi és Bajnai közt, feltételezhetünk stabil minőségi kormányzást akár 2/3-nál is?
S azért annak intő jelnek kell lenni az MSZP még mindig nem nézett szembe Őszöd tartalmával SŐT!!! ...most jön újabb 4 év MSZP-és hazudozás Orbán hazugságai után????
Ki lenne aki egzisztenciális függetlensége okán is felállna és azt mondaná "ezt ne mert átbasszuk újra a népet" ,ki lenne olyan karakán??
@jaegtoer: különben is, átlátszóék a kedvedbe akarnak járni:

Adakozz az első magyar kenőpénz-figyelő portálra!

atlatszo.blog.hu/2013/09/10/adakozz_hogy_letrejojjon_az_elso_magyar_kenopenz-figyelo_portal
@Egy igaz ember:

"Bízom Schifferbe és Vonában. Ők értelmes emberek és volt idejük, hogy valóban tiszta és jószándékú embereket gyűjtsenek maguk köré. Remélem segítenek egymásnak! "

azt nem bánom, ha segítenek egymásnak, de rajtam nehogy megpróbáljanak, mert azt erősen rühelleném. egy eszelős formaruhás jampec, meg egy affektáló ködevő ... a legjobb párosítás...
bizony itt oly sokan fognak listát állítani, hogy egyéniben is listán is dk!
és reméljük az 5%-os küszöb átlépését!

A baloldalon most 5-6 formáció kavarog . Miért pont a dk lenne a kerékkötő!
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Ok. Te tudod. Én viszont továbbra is úgy gondolom, hogy az ország számára bármilyen kis ellenzéki győzelem hasznos, akármilyen is az MSZP meg a potentátjai. Nem kell az alaptörvényt kétharmaddal megváltoztatni, ha csak annyit tesznek, hogy abbahagyják a gazdasági szereplők permanens pofozását, és nem vesznek semmit, se MOL-t, se Dunaferrt, máris sokkal jobban állunk.

Megjegyzendő még, hogy a politikus azért van, hogy hatalomra kerüljön (hogy ott az általa képviselt és jónak tartott elveket és elképzeléseket megvalósítsa), egyébként értelmetlen a ténykedése. Ezt a jogot és lehetőséget se Orbántól, se Gyurcsánytól, se Mesterházytól, se Bajnaitól, de még Szanyitól se vitatnám el. Az mindig egy MÁSIK kérdés, hogy amiről ő úgy gondolja, hogy jó, az szerintem rossz. Esetleg hülyeség. Vagy katasztrófa, ahogy jelenleg is.
@bella _ciao:

na, az átláccóra se nézek többet. túlságosan átláccó. nincs zsé.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Sipi. Legalább Te ne hazudd le a múltat.

Mi volt az az öszödi beszéd akkor? Nemleszgázáremelés, Dübörög a gazdaság, nagy a jólét... ez volt a mantra.
@aszekelyek:

Ez nem hergelés.
Nem nagyon láttam önt itt még kommentelni, így nem tudhatja, hogy nekem már legalább fél éve a tököm is tele van a K14-gyel (nem vagyok hajlandó innentől E14-nek hívni őket) és Bajnaival.

@Ensiada Arkoveitie:

Akkor tegyük fel úgy is a kérdést, hogy vajon hány MSZP-szavazó gondolja át most a szavazatát, látva ezt a ronda zsarolást?!
Mondd már, MENNYIRE demokrata az a párt, amelyik a másikat mindenestől le akarja radírozni?! Szerinted ezen hány demokrata ember gondolkodik el??
@Ad Dio:

Ha éltél és gondolkodó felnőtt ember voltál 2006-ban és emlékszel a kampányra (mármint nem fideszesként vagy kívülállóként), akkor pontosan tudod, miről beszélt anno Gyurcsány.

Ha meg nem? Akkor sincs baj, de ne minősíts másokat olyan alapon, amiről fogalmad sincs... :)
@bella _ciao:

most már piréz közmondást várok:)
@vakapad: kis aranyu gyozelem eseten a fidesz ellenzekbol fog tovabb kormanyozni. mar 2002 es 2010 kozott is bebizonyitotta, minkent tudja ellehetetleniteni a kormanyzast. mivel jelentosen tobb anyagi eroforas all a rendelkezesere es az orszag strategiai hivatalaiba is a maga embereit btonozta be, gyakorlatilag barkit es barmit meg tud buktatni aminek nincs eleg ereje hozza hogy sittre bassza oket az elso egy honapban.
emlekezz, hoyg elszabotaltak a keller-fele vizsgalatzokat is 2002ben, a legfobb ugyesz hogyan tologatta a rendorseg altal orban ellen benyujtott vademelesi javaslatot elevulesig.

semmire nem fogtok menni a teljes gyozelem nelkul. csak meg duhosebbek, meg kemenyebbek leszenek, amikor 1-2 ev mulva visszajonnek.
Nekem is vannak verzióim, hogy "mi lesz most Gyurcsánnyal":
1. A hátra lévő időben valamilyen módon csak megállapodnak az MSZP-vel (erre elég kevés az esély);
2. Elindul önállóan, a DK-val együtt és megugorja a parlamenti küszöböt: ekkor néhányan képviselők ellenzéki lesznek (egyben bűnbakok is), mert a rájuk adott szavazatok miatt a Fidesz ballag el a csonttal;
3. Elindul önállóan, a DK-val és bár elvisz szavazatokat, nem kerülnek be a Parlamentbe: ismét bűnbakok lesznek, úgy, hogy ki is kerülnek a politika fő vonulatából, néhányan megcéloznak polgármesteri címeket;
4. Ha a Fidesz minden össze(nem)fogás ellenére, csak úgy magától nyer, akkor tök mindegy, hogy bármelyikükkel mi lesz, mert Orbán miniszterelnökként fogja kiházasítani az összes gyerekét. Magyarország pedig végletesen tolódik a jobb-jobbszél felé, és eltávolodik Európától.
@Ad Dio: nem volt gazaremeles abban az ertelemben, ahogy a fidesz szamon kerte. ugyanis a fidesz azzal riogatott, hogy rogton a kormanyrakerules utan az mszp megemeli a gaz arat. rogton. utana. ezt tagadtak es nem is tettek meg. az, hogy fel evvel kesobb emeltek nem szamit bele az igeretbe erteklemszeruen, mert olyan igeret nem volt, hogy SOHA nem lesz gazaremeles.

a jelenlegihez kepest mindenkeppen duborgott a gazdasag a 7-8%os ipari novekedessel. vedd figyelembe, hoyg amire a fidesz boldogan veri mind a szoci idokben kotttetett meg, mint pl mercedesz.

es a 2006os KAMPANY igenis arrol szolt, hogy reformok es huzzunk bele, csak a szocik elszabotaltak es elarultak gyurcsanyt, aki ezt komolyan vette.

ez tortent egeszen pontosan.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): OK értem én, de a teljes megújulásba bele tartozna azoknak a kizárása is akik a lavinát indították. Pont h így tudnának (talán) szavazatot elhozni a DK tól.
@czjanos: a kovetkezo teljes fidesz ciklus vegere nem unios tagallam tobbe Mo.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Azért én hamari apokalipszist nem vizionálnék egy ellenzéki győzelem esetén. Bajnai és Mesterházy vannak annyira pragmatikusak, hogy kivédjék, legalábbis az eddigi ténykedéseik alapján.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Gyurcsányt nem "a szocik" árulták el, hanem egy kisebb csoport, amelyik úgy látta, hogy ha Medgyessyt kézben tudták tartani a D209-es ügynöki múlt megszellőztetésével, akkor Gyurcsányt is tudják majd a beszéd kicsempészésével. Ezzel persze nem csak Gyurcsányt tették taccsra, hanem önmagukat, az MSZP-t és kicsit persze az országot is hátbaszúrták.
@mojszipupi: imho osszefogni kellene vegre es nem megprobalni elorozni masoktol...

csak hasrautessel szamolok, ne kerje rajtam szamon senki, nem kovctem mar igazan az otthoni felmereseket - mondjuk felesleges is, az osszes igy, vagy ugy a fidesz valamelyik eredekeltsege...

szoval egyszeru matek.

ha az mszpnek van 20-25 szazaleka, az lmpnek 3-5, a dk-nak 5-10, bajnaieknak 10-12 es ezt osszedobnak, akkormar eleve nagy lene az eselye orbanek levaltasanak, plusz fel lehetne razni sok passzivat, akinek elege van a marakodasbol es ezert szarik bele. siman meglehetne a 60-65% is. orbaneknak, ha jol tudom, most 53mal van ketharmad...

de persze ez csak egy elmelet, hasrauteses szamokkal. de a lenyege az, hogy a legtobb a passziv. mert undorito ami tortenik. es nincs kizarva, sot, en valoszinusitem, hogy egy megfelelo szlogen moge, egy megfelelo cellal es programmal inditott kozos koalicio siman elpicsazna orbanekat, sot, egy csomo mindent vissza tudna szerezni toluk. gyakorlatilag egy uj rendszervaltasra lenne szukseg, mint 89-90ben, amikor is mindenki egymas szovetsegese volt - az mszmp ellen.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Én már akkor koromnál fogva nem nagyon fogok utazgatni, a sok hülye meg ismét fékezhet Hegyeshalomnál, Rajkánál, Sturovónál, Párkánynál, Románia felé, vámvizsgálatra. Ha ez kell a többségnek, nekik legyen mondva.
@vakapad:

hovatovább és ceterum censeo, már az elmúlt három évet is luxus számba vehetjük, miszerint az öntökönszúrás kéjes after partyjának tekinthető, vagyis további négy év: az összesen minusz hét. ezen állításomat csak akkor fogom visszavonni, ha két évvel ezelőtt már beindult volna a felső fokú gyémántköszörűs képzés mintegy egy millió fő számára, hogy a mérhetetlen mennyiségű magyar ásványi gyémántot itthon lehessen földolgozni a nagymértékű gazdasági növekmény érdekében, mely kancsalul, festett egekbe néz. ellenkető estben marad az evolúció, de arrul jobb nem is beszélni.
@vakapad: nem tudjak kivedeni. nem lehet. a fidesz vagy elsopro tobbsegu demokratikus gyozelemmel lehet megallitani, amivel a szetszort taposoaknaikat az allamgepezetben es a gazdasagban lehet likvidalni, vagy ujra indul az arnyekkormanyzas es az orszag gazdasagi lebenitasa.
@AKIsTUDATLAN:

Igen, az kiváló elemzés, ajánlottam többször is én is itt-ott.

A mai keserűség is elég pontos:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/325929_nincs_mar_mire_varni
@czjanos: en meg gyorsan leleptem, mielott meg lezarjak a hatart:-)
@vakapad: ok most a szocik.

ok maradtak az egesz tobbplatformos, prularis baloldali szervezetbol ami az mszp volt valaha.
melléklet:

Ingyen adnák a pénzt – kinek lesz ez jó?

Az új népboldogítás, az ingyenes pénzfelvétel jól hangzik, de súlyos ára lehet. Visszaszokhatunk
a készpénzre, ami drágább, és a korrupció meleg­ágya. Szavazzon, hogy mi legyen még ingyen.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F11%2Fkeszpenz%2F

------------------------------

Csak két bank élné túl a devizásmentést
Eszünkben sincs Klicskóval bunyózni, mondja a Bankszövetség, de novemberig nem lesz megoldás.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F11%2Fcsak_ket_bank_elne_tul_a_devizasmentest%2F
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): lezárni nem fogják, nincs rá keret, elég, ha a környező országok sengeneznek minket, oszt akkó lehet hazatolni a kint lévőket is, ha úgy adódik, ha nincs állampolgárságod és növekszik az idegen ellenesség a befogadóknál, akkor akár te is jöhetsz vissza.
Tudom ez a legrosszabb forgatókönyv, és elég nagy a világ, hogy mégse kelljen hazajönni, hisz 56-ban is megoldották sokan, de akkor más volt a világ hozzáállása is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Az új népboldogítás, az ingyenes pénzfelvétel jól hangzik, ..."

ebben az az édes, hogy mielőtt meg akartak menteni a bankoktól, már bármely automatából akárhányszor "ingyen" vehettem fel a zsét.

Amióta megvagyok mentve, azóta ha csak levegőt veszek a bank előtt, már azért is fizetni kell...

ritka egy sunyi aljas banda, amely túl tesz a bankokon.

éppen mint a telefonnal... annyit beszélhettem egy ezresárt az előfizetési díj mellett, amennyit csak akartam, most meg ketyeg a számláló, mint csernobilban a geiger-müller...
@Orica Középföldi: :) szerintem érted... turázás során lehet az egy érv a vezető kiválasztásakor, hogy A, mert erősebb, mint B, meg különben is, már kétszer megverte... csak, ha az az érv, A rendelkezik egy mítikus tárggyal (íránytű) és képességgel (térképolvasás), azt valahogy jobbnak tartanám... persze picit aggódnék, ha azt látnám, hogy mítikus A egy globuszon akarja megtalálni a kivezető utat, és a mágikus kompaszon jelölt N jelzést mániákusokra jellemző következetességgel tolja a "térképen" antarktisz néven megjelölt fehér terület írányába, de ezt tudjuk be beszari jellememnek...
Teljesen korrekt.

Orbánék ellen össze fogva sincs semmi esélyük a ballibsiknek.

Így viszont pontosan kiderülnek az erővonalak, nem hazudhatja pld. Fodor, hogy mögöttem több százezrek állnak, mert több százezer liberális van. Ugyanígy Gyurcsány is megméretődik.

Az MSZP-nek Bajnaiékkal is pontosan ezt kellett volna tennie.
@♔batyu♔: na latod, kiskancso, pontosan az ilyen funkcionalis analfabetakra epiti a fidesz a hatalmat:-)

a cikk pontosan az ellenkezojerol szol, mint amit te ertettel belole:-)
az országot elpusztíttya a dakota fertő....

kész a komcsi komcsi feudál sötét középkor...
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Magadat kiskancsózd köcsög. Esetleg anyádat.

Nem az zavar, hogy az összes mocskosszájú ballibsi geci egyben buzi is, hanem az, hogy nyilvánosságra is hozza.
@rodeo36: @Orica Középföldi:

Oicának írtad:
"lebuktál: most ide -titokban- irigáld le, mi a szakmai problémád a Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnökkel?
kíváncsiságom határtalan"

bocs, belekotty:

rövidre fogva -szerintem- az a baj (ha félreteszem az előítéletemet és minden egyebet) hogy Ferencünk minden látszat ellenére vagy "áldozat típusú", vagy "álmodozó vezető"

"____

Áldozat típusú vezető: Gyenge az elképzelésben és a végrehajtásban is. A vezetői döntéseket halogatja. Mindig kifogásokat keres, magyarázkodik, a szervezet gyengeségére hivatkozik. Vezetési stílusa ön-és szervezetpusztító.

Álmodozó típusú vezető: Jó az elképzelésben, de gyenge a végrehajtásban. A vezetői döntései miatt szenved, konfliktusba kerül önmagával. Nem kezdeményező, nem tud egy ütőképes csapatot létrehozni, nincs önbizalma. Vezetési stílusa, magára hagyó, elhanyagoló.

Végrehajtó (menedzser) típusú vezető: Gyenge elképzelő, gyakorlati ember, menedzser. Szervez, ellenőriz, hajtja az embereket. Vezetői döntései kemények, sokszor átgondolatlanok. Vezetési stílusa tekintélyelvű, a szabályok szigorú betartására a törvényes és a kényszerítő erőket használja.

Vezető típusú vezető: Jó elképzelő és megvalósító. Elől megy, vezeti csapatát. Elősegíti az elkötelezettség érzésének kialakulását. Vezetői döntéseit nem halogatja, azokért vállalja a felelősséget. Vezetői stílusa a bizalom és a szakmai tekintély összekapcsolásán alapszik.___"

Gyurcsány egy olyan group-t akart "megreformálni", amely életfeltételét kizárólag a korrupcióban és a kontraszelekcióban találja, találhatja meg. Ezért volt kudarcra ítélve. Gyakorlatilag a saját csapata karaktergyilkolta le.

(most már én is kurva okos vagyok:)
@♔batyu♔: buzionak lenni nem szegyen. fideszesnek.. na az mar a buncselekmeny hatarat surolja:-)
@Ad Dio: Mond te 2006 óta a Kossuth téren tartózkodsz?...mert azóta azért egyre-másra derültek itt ki más dolgok is,mint amik akkor orr elhangzottak a pisilős bokrok mellől
@jaegtoer: de ugye nem szeretned te sem, ha az allam egy kapitalista, magantoke altal iranyitott vallalat mintajara mukodne?:-)

volt mar ilyen egyebkent. komnkretan fasizmusnak hivjak.

ezek a vezetoi tulajdonsagok pedig az ottani vezetok ismervei. akik, ha kell, meghozzak azt a dontest is, hogy vallalat bizonyos reszeit ferlszamoljak, akar dolgozok ezreit rugjak ki. az orszag vezeteseben ilyet nem lehet.

tehat igazad van, csak mas kornyezetben. demokraciaban ezek a szabalyok nem jatszanak.
@jaegtoer: ennyi az összes opció? elég szegényes, hiszen öt a piréz igazság és végtelen a ráadás.
@Ad Dio: Amennyire tudom, ugyanazt szedi, amit te, de csak a fele adagot. Nincs is annyira elszállva, mint te.
Szigetvári Viktor: 2014 és egy népszerű félreértés

Bő terjedelemben foglalkoztunk eddig is a jövő évi választás értelmével és esélyeivel. Most úgy döntöttünk, hogy beszéljenek a szereplők a tétről és a lehetőségekről. Elsőként az Együtt-PM szövetség társelnöke fejti ki a véleményét.

hvg.hu/velemeny/20130911_Szigetvari_Viktor_valasztas_sorozat
@Ad Dio: Az nem az öszödi beszéd volt. Gondoltam, szólok ....
itt a lényeg:

Ha van profit, a kormány elveheti

2013. szeptember 11., szerda, 09:09 • Utolsó frissítés: 38 perce
Szerző: hvg.hu

Címkék: profit; multicégek; privatbankar.hu; Koren Miklós; magyar gazdasági csoda;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm
Twitter

Nincs magyar csoda, növekedés csak tőkefelhalmozásból van, és az import a fejlődés kulcsa is lehet egy Harvardon doktorált, fiatal magyar közgazdász szerint.

Minden hazai gazdasági szereplő látja, hogy akármit is ígér a kormányzat, ha a vállalatnak profitja van, akkor azt el fogják tőle venni – mondta a privátbankárnak adott interjújában Koren Miklós, közgazdász. A Harvardon doktorált szakember szerint nincs olyan, hogy magyar csoda, de az EU-tól kapott "talált pénz" akár problémák forrása is lehet.

A Közép-európai Egyetem (CEU) docense szerint a gazdaság hosszú távú növekedéséhez tőkefelhalmozás kell, illetve a meglévő tőkét termelékenyebben, fejlettebb technológiával kell hasznosítani. "Fontosnak tartom annak a tudomásul vételét, hogy beruházás nélkül nincs növekedés" – tette hozzá Koren Miklós.

A 0,1 százalékos bővülést (év/év alapon) még nem tekinti növekedésnek, az azonban meglepő számára, hogy a feldolgozószektorban dolgozó nagy cégeket a kormány intézkedései nem igazán érintették. "A bank- és telekomszektor, valamint a kiskereskedelem teljesen más történet. Úgy tűnik, a külföldi termelő vállalat a jó vállalat" – mondta a kormányzati gazdaságpolitikát minősítve Koren Miklós
@Kismacska (BELLA): @Ad Dio:

"Ha éltél és gondolkodó felnőtt ember voltál 2006-ban és emlékszel a kampányra (mármint nem fideszesként vagy kívülállóként), akkor pontosan tudod, miről beszélt anno Gyurcsány."

ez nem is olyan egyszerű.

Az mszp 2006-os kampánya maga volt a hazugság.
a hatalom mindenáron való megtartásáról szólt.

Az öszödi beszéd pedig arról, hogy azt a hazugságot és "semmittevést" nem lehet tovább folytatni, mert nem csak vállalhatatlan, hanem ha nem változtatnak, akkor tönkre teszik vele az országot.

A reformisták korszakosnak tartották azt a beszédet, míg a konzervatív jobboldaliak a hazug kampány, a "csalás", a megtévesztés beismerésének.

A lapítok, puch és társai pedig gondoskodtak arról, hogy minden maradhasson a "régiben" , csak pechünkre bekopogtatott, majd "ránk is törte az ajtót" a világ gazdasági válság.

A rossz hír hozója pedig példásan meg is lett büntetve.

úgyhogy mi, konzik is jól elkurtuk.
@Kismacska (BELLA):
Ja, akárcsak bennem. Az Igen, igen...zseniális, és mindent elmondott, amit kell. Kíváncsi lennék, hány százalékot hozott?
Eddig a szocikra szavaztam, bár legelőször az SZDSZ-re.
A szocikból mára totálisan kiábrándultam, már kormányzásuk alatt is sokszor égett az arcom miattuk. Ami jó volt bennük, azt mind megtagadták, elárulták. Azoknak van igazuk, akik szerint ki fog múlni.
Azt hiszik mindig elég lesz a lendület, az ismertségük, múltjuk pozitív része.
Hát nem! Most pedig az Együtt/PM az orruknál fogva vezeti őket a falnak.
Mondjuk az igaz, hogy a fityesszel szemben ezredszer is inkább a szocik, de ha lehet választani, márpedig remélem lehet, akkor csakis a DK.
www.youtube.com/watch?v=4BHYLdg-xUc

Bajnait nagyrabecsültem, tisztelem a válság-kormányzásáért. Okos és tehetséges, becsületes. Politikusnak kevésbé átütő.
De kiábrándultam, mert a Nagy Összefogásba csak a szocik férnek be, Gy.t megtagadta, és igyekszik lenullázni, de nem fog menni.
Amúgy meg végezetül: hajlamos vagyok egyetérteni Bartussal. Az egész választási hercehurca csak a fityeszt legitimálja, és inkább bojkottálni kellene az egészet.
Már Knósszi is linkelte, de mégegyszer:
nepszava.com/2013/09/velemeny/bartus-laszlo-a-leplezetlen-fasizmus.html
@AKIsTUDATLAN: egy másik aspektus, érdemes ezt is mellé olvasni:

"Népszerű félreértés, hogy Orbán Viktor bukását az szolgálja leginkább, ha 2014-ben győz a parlamenti választáson. E félreértés hívei között vannak olyanok, akik mindezt nemcsak cinizmusból harsogják, hanem tényleg tiszta lelkiismerettel gondolják ezt az utat egyedül helyesnek. Mások mellett ők is átérzik a jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzet fenntarthatatlanságát, karakteres és számos ponton igaz ítélettel bírnak a magyar politikai elitről, a társadalom egészéről, és racionálisan értékelik a kétharmados szabályokba betonozott új Magyarország nehézkes átalakíthatóságát. Mindebből arra a következtetésre jutnak, hogy mivel szerintük amúgy sincs érdemes elitcsoport, amellyel le lehetne váltani a jelenlegi kormányt és elitet, ezért különösen értelmetlen a jelenlegi hatalom leváltásának kísérlete, mert majd egyszer úgyis összedől az egész, a társadalom egyszer majd egycsapásra, többségi akarat formájában ismeri fel a 2010 utáni status quo fenntarthatatlanságát, és utána eljövend a boldog konszolidáció időszaka. A realistábbak hozzáteszik, hogy ez sem lesz könnyű, ez sem lesz rövid, de kell az összeomlás, kell a polgárháború ahhoz, hogy majd egyszer jobb, fenntarthatóbb, normálisabb legyen ez az egész."

hvg.hu/velemeny/20130911_Szigetvari_Viktor_valasztas_sorozat
Ezek csak apró spekulációk. Úgysem tudjátok mi zajlik a háttérben. Én sem tudom. Egyenlőre Orbán kezében a labda. Valószínűsítem, hogy jövőre olyan pénzügyi manőverekkel jön elő, ami sok választót hozhat a konyhára. És itt van ez a bizonytalanságot szülő MSZP -Bajnai és Gyurcsány dolog. Ez tuti nem hoz sokat nekik csak elbizonytalanítja a még most bizonytalanokat is. Pedig az az Öszöd-i beszéd bizony elgondolkoztathatta volna az MSZP berkeit.Persze hogy terhes nekik a FEri. De attól még az igazság az igazság marad. Függetlenül a Ferenc gazdagodási ügye is. Mert azért hiába mutogatnak a FIDESZ-re, lenne söprögetni való a saját házuk táján is. Ne mutogassanak egymásra mert ők is amit lehetett megszereztek. Mindegyik úgy tesz mintha Mi hülyék lennénk. És ezt utálom bennük a legjobban. Ez mindegyikre vonatkozik. Most is csak a hatalmi harc folyik a székért. Bajnai is olyan bornírt dumával jön elő a nyugdíjasok megbízható jövője milyen fontos neki. Bassza meg én nyugdíjas vagyok 7 éve, ne engem féltsen, én már el leszek akárhogy, a fiatalokat fogja meg!Ne a 70-80 évesekre építsen jövőt, mert nekünk már nincs, csak múltunk. Ebből látszik, ő is a mi szavazatunkra ácsingózik. Hiába!. Amúgy ezt a trafik dolgot az MSZP is megléphette volna csak nem volt ötlet. Mert Hofi is megmondta: mi a korrupció? Amiből téged kihagynak! Ez a baj!
melléklet, éljen a konszolidáció és a keményedő fideszbeton:

09:05 Itt az ármeglepetés! 1,3 százalékra esett az infláció

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_armeglepetes_13_szazalekra_esett_az_inflacio.564166.html

-------------------

Londoni elemzők: 3 százalékig csökkenheti Matolcsy az alapkamatot

A vártnál kisebb infláció teremt lehetőséget a jegybankelnöknek, hogy egészen 3 százalékig csökkentse az alapkamatot.

hvg.hu/gazdasag/20130911_Londoni_elemzok_3_szazalekig_csokkenheti

--------------------

Gyűjtőszámla nélkül, lényegében a Magyar Nemzeti Bank néhány hete közzétett javaslatának megfelelően rögzítenék egy bizonyos árfolyamon a devizaalapú jelzáloghiteleket, hogy legalább 20 százalékkal csökkenjenek a törlesztőrészletek - értesült a parlamenti folyósokon a Népszabadság.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/devizahitelek_az_mnb-fele_arfolyamrogzites_gyoz.564172.html
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

azt, hogy valaki alkalmas vezető, vagy alkalmatlan vezető kár a fasiszta vagy a demokrata cimkézéssel szelektálni.

a definiciókat nem a nácik alkották, hanem azokban az országokban, akikhez kurvára szeretnénk tartozni, és jelenleg is a demokrácia jegyében működnek.

gyurcsány kvalitásait az eredményein lehet lemérni, amit persze súlyosan torzít az mszp-s érdekkörök szándéka és működési mechanizmusa.

Ferencnek azt az öszödi hattyúdalt a televízióban kellett volna elmondani a választást követően. éppen olyan sikeresen zsarolta volna meg a puch féle bagázst, ahogy 2009-ben Bajnai. és nem itt tartanánk.

50 év múlva ezt tanítani fogják, vagy elrettentésül vagy okulásul....

egy bizonyos, országot nem lehet úgy vezetni ahogy 1990-2009-ig, de úgy sem ahogy 2010-től tapasztaljuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez baromság! Polgárháború? Na még az hiányzik ennek az országnak. Az a baj hogy ez a fajta baloldal elvesztette az ország feletti hatalmát? Na és mi jót tettek ők ezzel az országgal ennyi évtized alatt? Ugyan már ne áltassuk egymást. Azért még vagyunk azokból az időkből amikor a tanulatlan gárda próbált irányítani. Az emberek élni akarása vitte ezt az országot, nem az ők hozzá nem értése. Hosszú volt ez a korszak és kitekerte az emberek nagy többségének a gondolkodását. Úgy hogy én nem kívánom még egyszer őket az irányításban látni.
@jaegtoer: gyurcsany remekul mukodott, mukodik mint vallalat manager. de asz orszag nem valalat. ha a korporatizmus megjelenik az orszag vezeteseben, azt konkretan fasizmusnak hivjak.

cegek gyakorlatilag tekinbtelyuralni rendszerek, ha ugy tetszik, kis fasitoid gocok. a fenti definiciok pedig az ilyen cegek vezeteserol szolnak. nemn alkalmazhato az orszag vezetese szempontjabol.
@torró: itt nem abalodalrol, hanem a dmeokratrikus jogallamrol van szo. azert pedig mar sokan hajlandoak a fasistakat valagab loni:-)

mert ugye kover kijelentese nyilvanvalova tette, hogy fasisztak. csak fasisztaknak jut eszukbe a rendeleti kormanyzas.
@AKIsTUDATLAN:

"___Az egész választási hercehurca csak a fityeszt legitimálja, és inkább bojkottálni kellene az egészet.
Már Knósszi is linkelte, de mégegyszer:
nepszava.com/2013/09/velemeny/bartus-laszlo-a-leplezetlen-fasizmus.html __"

Már elég régóta próbálom ezt megértetni.

Minél inkább telik az idő, sőt már le is futott annál tarthatatlanabbá válik.

Mert a közben eltelt idő alatt bebizonyosodik, bebizonyosodott, hogy az ellenzék képtelen a példás összefogásra, ergo, a saját pecsenyéjüket akarják csak sütögetni.

És ez viszont már komoly ütőkártya lesz, már most is az a fidesz "kezében.

Szeptember 20-án még nem biztos hogy késő lenne, ez a taktika, de októberben már bizonyosan.

Már ezért nem is érvelek a bojkott mellett, mert már nem lehet jól kijönni belőle.

Ha a választójogi törvény elviek miatt nem felel meg, akkor nem legitimálom a részvétellel. és nehogy 6 hónappal később essen le hogy nem demokratikus, amikor már egyértelmű, hogy nem sikerül az ellenzéki együttműködés.

akkor savanya a szőlő esete forog fenn.

Viktor legfőbb erőssége a kétségtelen legitimáció. ezért kellett volna ezt, már most aláásni azzal, hogy nem vesznek részt egy olyan választásban, aminek a szabályait önkényesen és egyedül alakította ki a teljhatalmat gyakorló és az azt tartósítani akaró párt akkor is, amikor erre a 2/3 -os parlamenti többsége már nem lesz meg.

A hajó elment.
OFF:

velvet.hu/blogok/helyszinelo/2013/09/11/fejbe_lott_polgarmester_baranyaban/

Kiégett autó és fejlövés + öngyilkosság?! Érdekelne, hogy a "helyiek" mire alapozzák az öngyilkosság gyanúját, de tényleg! Szerintük vajon az áldozat előbb fejbelőtte magát, és utána gyújtotta magára a kocsit, vagy a lángoló autóba vitte magával a pisztolyt, biztos ami biztos?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jogos volt az ügyrendi!Amikor belinkelted Novák Előd felszólalását és megnéztem, nekem is egyből ez jutott eszembe..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Vadai Ági rövid posztja a face-n. :)

"Eredménytelenül fejeződött be a mai tárgyalásunk az MSZP-vel. Nemcsak Gyurcsánnyal, hanem a DK több politikusával szemben van kifogásuk a szociknak. Velem is. Nekem csak Orbánnal szemben van kifogásom, de vele nagyon. Ellene fogunk küzdeni, s nem adjuk fel a reményt,hogy a végén csak lesz teljes demokratikus ellenzéki összefogás. Hogy ne legyen kifogás!"

Nem csak OV-vel szemben van kifogása, hanem a férjével szemben is, válik a drága: kepviselofunky.blog.hu/2013/09/11/vadai_agnes_osszel_szabadulhat?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_09_11&utm_campaign=index
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Tudod hol vagyunk mi a fasizmustól? Ne gyertek már ezzel a lehetetlen dumával. Mert a baloldal nem rendelettel kormányzott ugye? Hanem mivel? Ugyan már. Minden állam gyakorlatilag elnyomó rendszer. Ergó fasiszta. Akkor viszont a baloldaldaliak is eleve fasiszták voltak.
Meghurcoltak é valakit is kijelentéséért, vagy írásáért?
Az updatehez. Anno irtam, h.a legjobb uton haladunk egy vezérelvü ellenzékhoz
endresy.blogspot.hu/2013/08/egy-vezerelvu-ellenzek-felesleges.html
S ebből a szempontból a kétpolusu megegyezés nem játsszék sokat
endresy.blogspot.hu/2013/08/megallapodtak-na-es.html
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"cegek gyakorlatilag tekinbtelyuralni rendszerek, ha ugy tetszik, kis fasitoid gocok. a fenti definiciok pedig az ilyen cegek vezeteserol szolnak. nemn alkalmazhato az orszag vezetese szempontjabol. "

értem. ezek szerint Nagy Britannia, Franciaország, Németország, Belgium, Hollandia stb. fasisztoid országok. Akkor viszont akceptálni kellene, ha a Főnök kihasználja az általuk nyújtott lehetőségeket, de nem akarja hozzájuk kötni az ország sorsát.

ne röhögtessük már ki magunkat.

mert mögöttes tartalommal azt állítod, hogy a politikában nem számít a vezetői rátermettség, a képesség a tudás, hanem a demokrácia mindent elintéz. el hát. mint Weimarban. álljunk már le. a földre. van még annyi hely, ami nincs elmutyizva, és gondolkodjunk.

... egy másik nézőponty:

svájc semleges ország, nem akar háborút. a béke (és a pénz) szigete. mondjuk...

de:

"Svájc haderejének néhány összefoglaló adata

Katonai költségvetés: 4,3 milliárd CHF, amely 3,1 milliárd USD, a GDP 1,2%-a.
Teljes személyi állomány: 50 612 fő
Tartalék: 220 000 fő.
Mozgósítható lakosság: 1 855 808 fő, melyből 1 579 921 fő alkalmas katonai szolgálatra.

Svájc haderejének jellegzetességei

Mivel Svájc katonai információk terén elszigeteltebb, mint más európai államok, túl sok gondolat nem jut eszébe az embernek a haderejével kapcsolatban. Amellett viszont, hogy igen fejlett haditechnikával ellátott haderőről van szó, a katonák, sőt az átlag emberek is jól kiképzettnek számítanak. Ez nem túl meglepő ahol annyi gyakorlat van, mint ebben az alpesi országban. 32 éves koráig ugyanis minden svájci férfi, tartalékos katona is egyben (újonckiképzésük után is körülbelül 3-4 hetet szolgálnak a haderőben). Otthonukban tartják egyenruhájukat, teljes felszerelésüket, fegyverüket. Fegyverükhöz (egészen a közelmúltig) járt 50 lőszer is egy lepecsételt fémdobozban. Ez annyiból talán nem meglepő, hogy Svájc Európa egyik legmilitaristább országa (információk szerint a lakossága akár 12 órán belül mozgósítható)."

és az a másfél millió mozgosítható, az mozogna is ha úgy hozná a szükség, az héccencség.

tehát ahogy svájc képes megvédeni a békéjét pénzzel és fegyverrel, úgy ennek az záloga, hogy a demokrácia intézményeibe olyan embereket választanak akik ezekre a posztokra alkalmasak és képesek vezetni. mondjuk az is igaz, jó a demokrácia technológiájuk.
@jaegtoer:

Elnézést, csak két megjegyzés még:

"Az mszp 2006-os kampánya maga volt a hazugság.
a hatalom mindenáron való megtartásáról szólt."

1./ A politikus lételeme a hatalom (az ellenzéki tevékenység is erről szól), anélkül nincsen értelme, azaz a hatalomba való törekvés nem negatívan megítélendő, hanem abszolút normális tevékenysége.

2./ Az MSZP 2006-os kampányát nem magányosan folytatta le. Ott volt még a FIDESZ is, amely másfélszer annyit ígért, mint ők, azaz a becsületesEBB párt nyert. lehetett volna ABSZOLÚT becsületesen is kampányolni, hogy napéldául közlik, hogy hatalomra jutásuk után azonnal megszorítások következnek, ez olyan, mint mikor a bokszoló önmagát veri orrba, aztán hanyattesik, és megvárja a tízet. De nem ezt tették. Azt persze egyéne válogatja, hogy kinek melyik viselkedés tetszik, de az abszolút hazugság kifejezést javasolnám (figyelembe véve a FIDESZ tevékenységét, amely Járaitól mindent tudhatott az ország állapotáról) relatív hazugságra változtatni.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"gyurcsany remekul mukodott, mukodik mint vallalat manager. "

pont hogy nem. sikerét a kapcsolati (mozgalmi) hálójának köszönhette.
ha Apró Piroska másnak ítéli a kurva jó pü-i kondiciót, akkor most más gyártaná a MAL hulladékából (melléktermékéből) a kádkövet meg a mifenét.

persze ez merő rosszindulat részemről:) el kell ismerni, tehetséges a pali, azaz Feri. Csak van néhány dolog, amivel agyoncsapja az eredményt. ez van.
Mi lenne?

Majd vadai leszopja és minden maszopos tapsol, örül.
@jaegtoer: van még hasonló militáns nép, pl. a finnek, és milyen meglepő ők is eléggé demokratikusak
@jaegtoer: nagyon szivesen elmondom megegyszer. a beidezett definiciok cegvezetok ertekelesere szolgalnak, nem demokratikus orszagok vezetoire. idezhetsz barmit, de ez axioma marad:-)
@vakapad:

Isten megáldjon Kedves Vakszülő!

1. a cél nem szentesíti az eszközt.

2. Köszönöm. magam is épp úgy gondolom, ahogy írtad. a tettestársi minőség a FIDESZ-re fennáll. és ebben az ügyletben nem biztos hogy feri a piszkosabb. ha 2006-ban tartja magát a "másik madam" elmélethez, a fidesz 2010-ben nem nyer választást, vagy ha igen, ma Ferenc szent Ferencként indulhatna a megmérettetésen.
párhuzamok, tehát akkor:

Németország: 1,5 százalékos infláció augusztusban

kontra:

Itt az ármeglepetés! 1,3 százalékra esett az infláció

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_armeglepetes_13_szazalekra_esett_az_inflacio.564166.html
@jaegtoer: marmint jo lenne ezt hinni, igaz? ezel szemben a kapcsolati toke nem orok dolog. ha nem tudsz elni vele, eltekozlod, cseszheted.

ja.. es a kapcsolati toke nem bun. csak allamigazgatasban. valaszd szet a maganszferat az allamitol, mert kulon mufaj a ketto.
@Mc Master: Mókás. Arra azért kíváncsi lennék, hogy néz ki az a huszonéves DK szimpatizáns, aki elcsábította a 70 éves ex Vadai férjet. :)
@jaegtoer: Igazad van, de szeretném hallani azok érveit is, akik szerint nem helyes a bojkott.
Az ellenzék csakis rosszul jöhet ki az egészből, de az nagyot szólt volna nemzetközi viszonylatokban, ha bojkottálnak. Arra már mindenkinek lépni kellene valamit, és talán? a Kistörpe és rezsimje is kapna kemény leckéket.
Vagy nem. Én magam is bizonytalan vagyok.
@AKIsTUDATLAN:

+1!!

Hajszál pontosan leírtad, mit gondolok.

Azért rühellem Bajnait ilyen eszméletlen módon, mert nagyon-nagyon hittem benne még októberben, a beszéde után. De olyan csúnyán elárult mindent, amit ott mondott, hogy hihetetlen. Tényleg már csak ahhoz mérhető a megvetésem és utálatom iránta, mint Orbán iránt. És most ehhez felzárkóztak most a szocik. Szorosan.
@Kismacska (BELLA): érzelem és rajongás
megöli a logikát és az észt, egyenes út a csalódáshoz és az elkeseredéshez.

Ecce homo

De jó lenne már, ha nem szeretet és utálat mozgatná a választót, hanem a tettek és az elvek. Kár, hogy ettől még fényévekre vagyunk.
@jaegtoer:
Akkor jól éreztem, hogy a "fél város égett" költői túlzás.
Mentségemre, engem totálisan kiborított a tévéostrom, mer' én még olyat egyenes adásban soha nem láttam.
A továbbiakban és későbbiekben Ferencünk harmatgyenge volt, bezzegviktor mit csinált volna?! Nem habozott volna bevetni a prétoriánusokat kétéltűekkel, rombolókkal, rakétákkal...meg minden:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
:))))
a jobbik visszasírja a Megyó korszakot!
akkor még lehetett ezt-azt.
döntsék már el mit akarnak?
húdafakkérsz?! Mondaná a trágár angol. De most komolyan van olyan akinek hiányozni fog vadai, gyurcsány vagy az egyes számú gyurcsány klón csaba???
@Kismacska (BELLA):
Azér' annyira nem kell úúútálni. Gondolj arra, ami jó benne.
Sajnos az a gyanúm, az ő vonata is elment. Kellett neki füves Juhászokra, szigetvárikra(? ezt a vonalat nem ismerem, de Bartus rosszakat írt ez úriemberről), pimpócskáékra hallgatni.?!
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"nem demokratikus orszagok vezetoire. "

már felsoroltam néhány országot, melyek olvasatod szerint nem demokratikusak, szerintem meg igen. ezt már nem tudom, de nem is akarom überelni. legyen aminek lenni kell, csak akkor nem kell fanyalogni...
@jaegtoer: de igen, demokratikusak de a vezetoik egyaltalan nem a fent leirt definiciok szerint vezetnek. amivel en vitatkozok az az, hogy a fenti definiciok egyike sem alkalmazhato gyurcsany miniszterelnoksegere. mert mas jellemzoi vannak egy kormanyfonek es mas egy ceg vezetojenek.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): @jaegtoer: sziasztok:) nem mintha számítana, de gyurcsány azért nem bizonyított még, mint cégvezető... és a kapcsolati tőke abban az időben politikai volt... szóval azért én biztos nem kaptam volna akkor olyan hitelt, mint ő... nekem meg kellett vesztegetnem a bankosokat egy-egy túrórudival:)... mindamellett, hogy fedezet és üzleti terv meg piac is volt... az is igaz, a túrórudik szavatossági ideje is lejárt már az átadás pillanatában:)... piacgazdaság... talán egyszer mo is megismeri:)
@doggfather: igen, van. es egyre tobben:-)

hidd el, a kormanyvaltashoz is hianyozni fognak.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): mind a 3an?! Apa, anya, feleség/férj per jelölt?!

Mert a gyerekeiknek szerintem már több eszük van semmint rájuk szavazni...
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

ha más jellemzői vannak, az mindjárt más.

.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Kár, hogy ennyire nem emlékeztek, vagy ennxire hülyének néztek mindenkit. Nem, nem volt szó könnyekről és verítékről. Viszont volt ÁFA csökkentés a választások előtt, majd ÁFA emelés a választások után. Volt, hogy a választások előtt a költségvetés jó helyzetben van, utána meg rossz helyzetben (ami meglepte a kormányt, ők nem is tudtak róla....).
Az 1%-nyi DK szavazó sorsa tényleg foglalkoztat valakit? Ennyi erővel a KDNP vagy az MLP szavazóit is lehetne elemezni...
Tudja valaki, hogy a választások után mennyi ideig van ügyvezető kormány?
És vannak-e szabályok/törvények, hogy az ügyvezető kormánynak mi a hatásköre?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szánalmas ez a piaci-pletykazók kiváncsisága nem gondolod? mert ehhez azért tényleg semmi közöd... vagy igen?
@DFK: de igen.
mi emlekszunk.

es pontosan tudjuk, hogy az mszp pontosan a reformkiserletek elszabotalasa celjabol adta ki gyurcsanyt a fidesznek es szallt be a sarozasba.
@Ergosum: a jelenlegi kormany eseteben barmi megtortenhet...

gondolom koverlaca potosan ezert fordult nagy elodei - mussolini, hitler, szalasi - modszereihez a rendeleti kormanyzas otletevel. hoznak egy rendeletet, hogy az ugyvezeto kormany teljhatalmu es 3 ev 11 honapig van es kesz.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): azért ciklusról ciklusra tanulnak a FIDESZtől aljasságot, csak kitalálni, ahhoz kell a FIDESZ maga, mert másnak eszébe nem jutna pl. arra használni az egyéni inditvány intézményét az országgyűlésben, hogy kikerüljön minden egyeztetést, nyilvánosságot és ellenőrzést. Meg az egynapos törvénykezés. Meg a trafikmutyi. Az öninterpellációt is a FIDESZ vezette be. A vizsgálóbizottságok megtagadását is. Stb. Stb.
@Evezős: Tegnap óta nekem is ez a meggyőződésem... A politikai kinevezetteknek van még 4-5 évük (emlékszünk, 9 évre lettek kinevezve), tehát a következő ciklusban pozíciókban maradnak. Amennyiben nyerne most a demokratikus ellenzék (amire valljuk meg, matematikailag a mai állapotok szerint nincs sok esély, 200 képviselői hely, fidesz, jobbik, lmp egyik oldalon, mszp, együtt és dk a másik oldalon vadássza a szavazatokat), úgy ezekkel a politikai komisszárokkal és a fidesz teljes politikai és gazdasági ellenállásával kell megküzdeni úgy, hogy a leendő koalíció sem ideológiailag, sem szándékaiban nem lesz egy kicsit sem egységes (és akkor ne beszéljünk a "ki a nagyobb főnök" őket kínzó kérdéséről). Most csak az fog eldőlni, hogy kinek hány szavazata van, kikkel nem kell tovább számolni, mert eltűnnek a politikai palettáról (ha nem más, a megmutatkozás lehetőségének elvesztése miatt), és 2018-ra ki lesz a leváltó elit fő ereje. A 2/3 már nem lesz meg, emiatt a fidesz sem tehet már meg akármit (tudom, tudom: akármit nem, csak majdnem...) Természetesen közben bíznak és remélnek, hogy a fidesz tovább erodálódik és a közhangulat romlik annyit, hogy ha nem is rájuk szavaznak többen, de legalább a fidesz ellen. Ezzel természetesen nem lehet nyíltan kampányolni, hát marad a "vetítés". Abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy (fentiek miatt is) most mindenki arra kell adja a voksát, akit a parlamentben benn szeretne látni igazából: az mszp-és az övére, a dk-s pedig csakis a dk-ra !!! Az ország iránt nem csak a politikusoknak van felelősségük, hanem (igaz csak 4 évente, de akkor mindent felülírva) a választópolgárnak is. Illetve akkor csak neki !!! Mindenki elmond addigra mindent, a választó pedig dönt: nem csak választ, hanem dönt is !!! Utána meg a levét issza...
@Online Távmunkás: "Az 1%-nyi DK szavazó sorsa tényleg foglalkoztat valakit?"

Te azzal törődjél, hogy a 4%-os pártod hogyan fog bejutni listán a parlamentbe, hamár a 31, többségében jobbos választási körzetből nagy valószínűséggel egyet sem fog tudni elvinni.
Gyurcsi?
elvesz pár %-nyi szavazatot a vörösöktől. így marad orbán. :)
Hát, sikerült megvalósítani a lehető legrosszabb forgatókönyvet az ellenzéknek.
Nagy összefogáspárti voltam, mivel elsődlegesen az Orbán eltakarítását tartottam szem előtt.Örültem Bajnai színre lépésének.Egy erős kezdésnek tűnt az ellenzéki összefogáshoz.Látható volt már akkor is, hogy gyenge politikus, de nem számított, mert egy masszív, a változást akaró tömeg így is elfogadta volna.A teljesítményét látjuk/láttuk,tapasztaltuk.Egy nagy kerek NULLA.Ráadásul még az összefogást is elárulta.Ugyanoda került a szememben, mint Orbán,csak Orbán tehetséges politikus ő meg nem.
Mesterházy jó politikusnak tartottam, sokkal jobbnak, mint Bajnai, most is jobbnak tartom.Azt hittem tisztában van vele, hogy ha összefog a DK-val, Gyurcsány miniszterelnököt csinálhat belőle 14-ben.Nélküle nem fog menni,azért nem akkora politikus.Nyilvánvaló, hogy ha nem lesz 14-ben miniszterelnök, akkor soha sem lesz. Még jelölt sem.Hátra fogják állítani és neki vége,kész.Kiemelik Botkát, vagy bárkit.Úgy látszik ez nem érdekli, vagy nem látja.Az MSZP túlélésre játszik.Rendben, ők is elárulták az összefogást.
Valahol megnyugodtam.Nem kell orrot befogva,egyikre sem szavazni és nyugodtan szavazhatok arra, aki a legközelebb áll hozzám.A DK megkapja egyénire és listára is a voksomat,És ha ezek után összejönne valami MSZP-DK lista,ahol a DK alárendelt szerepben is lenne,már akkor sem szavaznék arra.Tudom ez nem sok, de ha olyan választó, mint én, aki megrögzött összefogáspárti létére, így döntött,akkor feltételezem, hogy akik nem voltak ennyire váltóhangulatban,még inkább leszavaznak a DK-ra.Fognak meglepetést okozni Gyurcsányék.Természetesen kormányváltás nem lesz,Bajnainak,Mesterházynak vége
Többen felvetették a bojkottot, mint megoldást.Már késő.És el tudjuk képzelni azt, hogy ha nem tudtak közös listáról megegyezni,akkor arra képesek lesznek, hgy visszavonják az indulást(MSZP,E14),ahelyett, hogy megcéloznák a többiek szavazóbázisát?Ezek? Ne vicceljünk..
@Online Távmunkás:
Hát elemezd! Ki akadályoz benne?
Talán azért, mert az istennek se akarják elhinni sem maguk a DK-sok, sem a szocik, de még az Együtték sem, hogy 1%.
@E.Csaba: Same here. Az előző választáson, ahogy írtad, orrot befogva tudtam választani. Most már nagyot tisztult a kép, egyértelmű a választásom is.
@E.Csaba: csatlakozom. remekul megfogalmaztad amit en is gondolok.

talan annyiban vitatkoznek, hogy bajnai siman elveszett a politikai kavarasban, alapvetoen nem tartom olyan onzo es hatalomehes, amde igen buta kesztyubabnak, mint mesterhazi dartanyant.
@doggfather: most irtuk le harman 5 percen belul, hova fogunk szavazni es miert:-)
@Online Távmunkás: elemzik is mindkettőt. egyébként 2-4% az az 1. 5 millió szavazó várható, a DK-t meg 100-200 ezer közé mérik. Ha kevesebb szavazó lesz, és Gyurcsány még bele tud húzni, akkor egy 2006-os Dávid Ibolyát fogunk látni 5,03%-kal.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): akkor is óva intenélek, hogy a blogszféra kommentelői alapján esetleges országos támogatottságot, vagy szavazási kedvet vizionálj. ;)
@doggfather: meglatjuk jovore.

mindenesetre nekem nem maradt mas alternativam, mint a dk.
Átpörgetve a kommenteket, látom többen is Gyurcsány-szimpatizánsok. Hadd kérdezem meg akkor, hogy a cigánygyilkosságokkal kapcsolatos kormányzati felelősséggel mi a helyzet?

Szerintem a magyar történelem egyik legsötétebb szégyenfoltja ez, a zsidók második világháborús meghurcolását jutattja eszembe. Arról van szó ugyanis, hogy a magyar állam egyszerűen nem védte meg a saját állampolgárait egy rasszista gyilkosságsorozattól, sőt, talán még hallgatólagosan támogatta/engedte is a dolgot (a Gulyás-jelentés, Ficsor belső vizsgálata és a per is ezt támasztja alá).

Kérdem én, ezen hogyan lehet túllépni? Én nem járok DK gyűlésekre, nem ismerem a belső vitákat, de páran itt talán igen - van ezzel ott egyáltalán szembenézés? Vagy Gyurcsány felelősségét egy ilyen szörnyű ügyben mind Gyurcsány, mind a hívei egyszerűen lesöprik az asztalról?
@doggfather: nem. en nem gondoom, hanem tudom:-)

az elmult 23 evben egyetlen politikus volt kepes elmondani egy oszodi beszedet.

gyakorlatilag erre vartam a rendszervaltas ota, hogy valakiben legalabb az akarat meglegyen a mindenkori kormanyt es kormanyzo partokat az orszag es a szavazok szolgalataba alitani. az osszes tobbinek rejngok es csickak kellenek. holott a politikusoknak es kormanyoknak kell a valasztok csicskajanak lenni.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Igen, Bajnai elveszett a politikai kavarásban.Ez mutatja, hogy nem jó politikus.Gyakorlatilag bábként rángatja őt 1-2 millás, ugyanannyi PM-es.Ez kevés a politikához.Ha nem látta az elmúlt egyévben, a folyamatos zuhanórepülésük mellett a közvélemény-kutatásokban, hogy baj van, és erre nem tud reagálni akkor nem jó politikus.Ha pedig ennek ellenére nem látja be, hogy nem hozza a szavazókat,akkor be kellett volna látni, hogy Mesterházy erősebb maradt és erőltetni a közös listát,ahol Mesterházy az első, ő a második, mivela közvélemény gazdasági szakemberként néz rá,kiharcolni egy gazdasági pozíciót a leendő kormányban, és a legfontosabb, hogy mindenkit berántani a közös listára a győzelem érdekében.Mivel nem ezt tette, ő is elárulta az összefogást.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): " rejngok es csickak kellenek" helyett rajongok es csicskak kellenek
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): ööö, te már leléptél, mijazhogy szavazol, hisz te mondád, mi basztuk el, és ami most van, ahhoz neked semmi közöd ;)
@sírbateszezazegész:

A bankok mindenkinek adnak hitelt (ebből élnek, röhej, nem?), aki el tudja velük hitetni, hogy kamatostul visszafizeti. Megjegyzés: Gyurcsányról elhitték, éspedig jól hitték, mivel visszafizette. Kamatostul. A bank dörzsölhette a tenyerét. Jól járt a Gyurcsánnyal.
@E.Csaba: nekem mondjuk bajnaiban pont az a leginkabb szimpatikus, hogy inkabb szakember, mint politikus. de teny, a jelenlegi helyzetben ez inkabb hatranya, mint elonye.

azt nem allitanam, hogy elarulta az osszefogast, mert az mesterhazi. bajnai csak siman naiv volt es olyan helyzetbe navigalta magat az mszpvel, amivel nem tud most mit kezdeni. de nem beszelnek az osszefogas szandekos elarulasarol az eseteben.
Nézőpont: az MSZP tábora nőtt Bajnaiék kárára

A Nézőpont Intézet felmérése szerint az MSZP és az Együtt-PM szimpatizánsai sem lelkesednek a két párt megállapodásért. Előbbiek harmada, utóbbiak fele reménykedik emiatt jobb választási esélyekben. A Fidesz-KDNP továbbra is vezet, az MSZP az Együtt-PM-től szippantott el szavazókat.

hvg.hu/itthon/20130911_Nezopont_az_MSZP_tabora_nott_Bajnaiek_kar
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): "de nem beszelnek az osszefogas szandekos elarulasarol az eseteben."
Nem, ezt valóban nem mondják,csak annyit mondanak, hogy amit kiharcoltak 31 helyet a 4%-al azt nem hajlandók megosztani más kisebb ellenzéki pártokkal,ezt a piszkos munkát az MSZP-re bízzák.Ja, és Karácsony sem mond nemet az összefogásra,csak annyit mond, hogy Gyurcsány lépjen hátra. mert a DK két százaléka nem ér annyit, mint a PM 1,5%-a amit átvitt az LMP-ből.Teljesen korrekt hozzáállás..
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): az zárt körben mondta el a "tettestársak" előtt!
Marhára nem volt bátor ő se...
@doggfather: a legjobb helyen mondta el a leginkabb erintett embereknek. akiknek szolt. akiknek maskent kellene csinalni.

de nem hiszem, hogy egy percig is vitatkozni fogok veled arrol, hogy miert ragaszkodsz a fideszes propagandahoz. egeszen biztosan jo okod van ra, csak engem nem erdekel:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): abban semmi propaganda nincs, hogy kiszivárgott. ez tény. nem a nyilvánosságnak szánta, mert nem ott mondta el. ez is tény.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugye a nezopont intezet az mraz agoston samuel altal vezetett intezet, amelyik 1 milliardot kapott a fidesztol "mediafigyelesre":-)

nem nagyon hagyatkoznek a magyar kozvelemenykutatokra, mivel gyakorlatilag az osszes a fidesz kezen van.

majd meglatjuk tavasszal, hogy mi lesz es mit erdemelnek a valasztok.
@doggfather: a propaganda az, hogy maskent ertelmezed, mint amirol valojaban szol es azt hiszed, neked barmi kozod van hozza. mondjuk van, ha erintett vagy, azaz tesze-tosza, korrupt, semmirekello mszps politikus vagy. akkor neked is szolt.

az vagy?:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): nem. nem is szól nekem, mindössze arra reagáltam, hogy írtad:

"az elmult 23 evben egyetlen politikus volt kepes elmondani egy oszodi beszedet."

És ez a mondat azt sugallja, mintha ez marha bátor, vagy marha nagy tett lett volna. Holott...

Az, hogy hol, kik előtt mondta igencsak levon az értékéből.
előrehozott választás kellene.a judeobolsi oldal nyilvánvalóan el bukta 2014.rengeteg pénzt meg energiát takaríthatnánk meg
@doggfather: semmit nem von le. en pontosan azt akartam, hogy egy ilyen esemenyen es azoknak az embereknek mondjak el.

de mondom, a gond az, hogy te a fideszes ertelmezest veszed alapul. en magat a beszedet.

en tudom, hogy mirol szolt es kiknek szolt.

pont ott es pont ugy hagzott el, ahol es ahogyan kellett. az, hogy aztan mindket oldal es sok esetben a kezukbnen levo sajto hozzad egy szuk verziot engedett at es te reszinformaciokkal is megelegedsz, sot, ellenorzes nelkul veszed at azok velemenyet, akik ELLEN ez a beszed szolt - tehat a tesze-tosza es korrupt politikusoket - a velemenyed kialakitasahoz se nem gyurcsany, se nem a beszed hibaja.
@ephart: na ugye, hogy a fideszesek fasisztak es nacik:-)

koszonjuk a demonstraciot:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): nem, a választások előtt kellett volna elmondania, hogy ilyen teljesítménnyel ő nem tud nekimenni egy választásnak, becsülettel, de nekiment és őszinteségi rohama a győzelem után volt.

Magáról a beszédről még egy fél mondatot se írtam, csak jelzem. Gondjaim:

1. kinek mondta, 2. mikor mondta, 3. hogy mondta.

Ezekről írtam eddig. Ne akard már a számba adni, hogy szerinted mit gondolok a beszédről, mert arról még egy hangot se írtam!

Mert ezek a tények fontosak, sőt majdnem olyan fontosak, mint maga a beszéd.
@doggfather: 1 azoknak, akiknek szolt
2. akkor, amikor ugy erezte, el kellett mondania
3. ugy mondta, ahogy gondolta, hogy el kellett mondania

a beszedet leforditom a kedvedert par tomondatra, jo?:-)

lusta, korrupt banda! eddig hereztetek, de innentol dolgozni kell, a kurva eletbe!

ez az oszodi beszed lenyege. a kusta es koprrupt szoik felrazasa volt a celja, hogy tamogassak az elkerulhetetln reformokat. ehelyett kicsinaltak a fidesszel szovetkezve.

lehet, hogy neked ez ellen kifogasaid vannak, de en azt vatrtam, hogy valaki vegre vegigvagjon a lusta, korrupt bandan es munkara szolitsa fel oket.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Sőt, az egész kis földdarabot amin az ország áll fogják és átvontatják Észak-Korea mellé a Japán-tengerre.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): igen, erre írtam, hogy ha mindezt a 2006os választások ELŐTT mondja el akkor le a kalappal előtte. Pláne ha hozzáteszi, hogy el se indulhattok, mert "lusta korrupt banda" vagytok. De így?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A Nézőpont a fityesz házimérője. Számomra abszolúte hiteltelen.
@doggfather: mi van, "de igy?"?

ha el sem indulnak a valsztason akkor mint ellenzeki, vagy semmilyen politikai ero nem tudnak semminek nekifogni, tehat ertelmetlen lett volna egy ilyen beszed. ennek a beszednek pont igy volt ertelme a valsztasok utan.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): de így nem tudom "tisztelni" vagy "bátornak" tekinteni, hogy meglépett egy 23 éves adósságot (állításod szerint).
@doggfather: sem ertened nem kell, sem tisztelned nem kell.

eleg, ha mi tudjuk, a szavazoi:-)
Nem hiszek a közvélemény kutatásnak! Gyurcsány 550 ezer háztartást hivott fel a saját hangján kérdezte, egyetért ön a DK-val?? 14% jelzett vissza, hogy igen! Ez,azért elég ahhoz, hogy legyen önbizalom az induláshoz! Simán parlamentküszöb! Jó lenne, ha a többi ellenzéki párt is csináltatna egy ilyen felmérést, lehet nem mernék nyilvánoságra hozni! Tudom van 2,5 millió rezsi csökkentés szimpatizáns..
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): erre már írtam egyszer, hogy ahogy gondolod. ;)

És ebben nincs semmi él, nem kell belelátni.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): @is: @Evezős: @Kismacska (BELLA):

Én ebbene m megyek bele túl mélyen, mert semmi értelme. Hívők vagytik és ez nem is baj.

Arra az próságra hívnám csak fel a figelmet, hogy maga az öszödi beszéd előadója hogyan minősíti a kampányt és az elmúlt 1-2 év munkáját. Tudjátok szép dolog a lelkes műelemzés, e azért csak-csak a költő a leghitelesebb forrás a mű megértéséhet :-).

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt.”

A 2006-os kampány egyébként nem csak GYF-nek, nekem is inkább tűnt polpulista hazugmaratonnak, mint hangolásnak egy "vért verejtékes reformhoz". A "reformok" csak amolyan ködös óvatos lengetések voltak - nehogy a szavazók elkezdjenek gondolkozni mit is jelen ez az egész :-). Helyette übörggött a gazdaság, meg ugrott a pannonpuma.

DE erre kérlek ne is válaszoljatok. Minenkinek joga van a saját hiteihez. Nektek is, Nekem is.

Erre azért emlékeztek:

www.youtube.com/watch?v=6HTKhm7rlKs

Gonosz-gonosz Orbán Viktor megvette kilóra a CNN-t is. Vajon hány trafikot kaptak utólag? :-D
@AKIsTUDATLAN: tudom, de bassza meg a kecske, olyan szep megint, hogy folyik a faszmeregetes megint, mesterhazy, bajnai, feri, viktor, oszt megint a lenyeg sikkad el, mert marad a posvany es a dagvany, es nekem ebbop van nagyon elegem, oszd meg.es uralkodj, szolganep meg hallgass, vagy rajongva imadjad uraid es parancsolodjaid
@Ad Dio: ebbol semmi nem derul ki.

ez egy, a hirtv altal keszitett, politikai manipulaciora alkalmas, 6 perces reszlet reszlet.

hol az egesz?;-)
Én azért szurkolok nekik. Egészen 4,9%-ig. Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úrnak pedig igenis helye lenne a listán (és/vagy egyéniben), mert így legalább még jobban manifesztálódna az "újra együtt"...
@sírbateszezazegész:

Érdekes érv. Nagyon ütős. Viszont igaz, tényleg más TV adását nézzük.
@Ad Dio: megtalaltam a masik felet is, de ez meg mindig c sak 13 perc hirtvs anyag...

ami ugye nem mervado.

maga az egesz cnn riport hol van, ahol fleto azt mondja, hogy tulhazudtak a fideszt igergetesben es azt igertek, tejjel-mezzel folyo kanaan lesz itt?:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Nem tudom, keres elő. De szerintem nem sokkal nem hosszabb.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Lehet hogy szerkesztett anyag, de a lényeg akkor is benne van.

De nem akarom bántani senkinek az érzelmeit.

Ha jobberként állok a dologhoz, GYF minden lépése Aranyfokozatú Konzi Díjjas. Több kárt tett a baloldalban, mint a teljes fidesz kampánystáb együttvéve.
@sírbateszezazegész: barcsak az lennek...:-)

csak a hazaik ernek 1-2 millio frankot, plusz a gazdasag korulotte...
@vakapad: jeleztem az eredeti kommentben "nem mintha számítana", ezt a kommentre értem... igen, a bankok szarrá hiteleztek mindenkit... leginkább lakás-, autó- és fogyasztási hitelekkel... amitől nő az újratermelés... mit vársz, milyen érvekre?... én a saját tapasztalatom írtam le... meg amit magam körül láttam... de igazad van... moon piacgazdaság van és az is volt... meg lesz is...
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): ott... de, ha eladod, akkor mekkora házat és földet vehetnél mondjuk baz megyében vagy az ormánságban, belegondoltál?:)
@Online Távmunkás: Akár Együtt-szavazó vagy, akár nem (ha nem vagy, bocs): a közvéleménykutatási adatok alapján Bajnaiék a 10%-ért kiáltó 4%-os pártszövetségükkel kábé annyira vannak a bejutási küszöbtől, mint Fletóék az 5%-tól.

Csak míg a dk teljesen kimaradt az úgymond "összefogásból", addig az E14-PM valamiért kapott egyharmadnyi egyéni körzetet.

Se közös min. elnök jelölt, se közös lista, se közös egyéni jelöltek...helyette van 5 vagy több saját lista. Nem hittem volna, hogy végűl ez lesz.

Orbán újrázni fog.
@pástétom:

Az E14 körzeteire se vegyél mérget.

Az MSZP az egyetlen aki tudja ebben a helyzetben hogy mit csinál.

Elkönyvelte, hogy ha csak csoda (gazdi összeomlás, durva Fidesz baki) nem történik, 2014 elment. Így az új stratégiai cél az, hogy 2018-ban (esetleg egy előbb bekövetkező kormányválságkor) ő lehessen a második legerősebb. Ennek érdekében célja az, hogy visszanyerje a baloldalon az egyeduralkodó helyzetet. A versenytársakkal persze úgy kell végezni, hogy szinte ők maguk lehessenek okolhatóak a végükért. Ha az E14 szekere nem lendül meg drasztikusan (neigen látni miért tenné), akkor hamarosan eljön a pillanat, amikor az MSZP azt fogja mondani a szavazóinak, hogy az E14-re adott szavazat a Fideszre adott szavazat (ha nem éri el a bejutási küszödöt, akkor ez bizonyos értelemben igaz is). Ez a pont lesz az E14-MSZP közös lista végpontja.
@sírbateszezazegész: ha lenne, egeszen biztosan ott akarnek foldet venni az arabol, nem?;-)
@Kismacska (BELLA):

Te nagyon kis öntudatos DK szavazó vagy. :)
Én pl. simán szavaznék a DK-ra, az elveimbe belefér. Bajnaira is szavaznék, Momára is. Szocikra önállóan soha, összefogásra nagy duzzogva.
Szerintem többen vagyunk bizonytalanok, illetve nem biztos pártválasztók, mint az elkötelezett hívek.

Amúgy vihar a biliben, biztos vagyok benne, hogy valamilyen formában végül megszületik a megállapodás. Van idő jövő tavaszig.
@guma: éjjel-nappal megy a kampány a vadászat ellen, de mindenki fegyverbuzi. Felénk sok a madár, meg a vadőr is, de azért gyakran látok puskás vadászokat. Ráadásul itt vonul át rengeteg költöző madár, pl. a mi fecskéink és nagyon durván irtják őket.
Van még mit tanulni tisztaságból is, de pl. a délolaszokhoz képest minden nagyon szép. Meg rengeteg az expat, akik törődnek a környezettel és szedik a szemetet is, úgyhogy egészében rendben van a történet. A víz meg felénk (északon) kristálytiszta, délen az olajfinomító felé, khm, meg nem.
@pástétom: Nem vagyok Együtt-szavazó. Viszont abban biztos vagyok, hogy Bajnaiék támogatottsága legalább kétszer, de inkább háromszor akkora, mint Gyurcsányéké.
Igen, Orbán újrázni fog, mégpedig valószínűleg kétharmaddal.
Gyurcsány Ferenc a dolgozó munkások utolsó reménysugara!!!

Ne add fel a reményt, mert mink szeretünk és bízunk benned elvtárs!

Magyarország kirablóit és tönkretevőit csak Gyurcsány Ferenc elvtársal tudjuk leváltani, az Ő vezérletével.

A munkás bére az égre kiált, benned van az utolso reménységünk!!!
Nehéz a dolog. Az eddigi teljesítmény alapján Mesterházy a szoci orkbán, Bajnai meg egy tutyimutyi hivatalnok. Mindkettő csalódás bizonyos szempontból.
Vajon miért is nem lehetett egy teljes ellenzéki összefogást csinálni (mszp-e2014-dk-4k-kétfarkú-smukkandor-elempé) csak a választásokra, majd a fideszkotvány elgyalulása, meg a választási renccer elkapálása után rögvest új választásokat kiírni, ahol mindenki indulhat utána úgy, ahogy akar. Még akkor lett volna esély orbánisztán felszámolására. Így legfeljebb azt kell megvárni, amíg magát számolja fel, vagy a puskaporos hordó robban fel.
Amúgy meg majdnem mindegy, hogy ki kivel? Ugyanis a fidesz mindent meg fog tenni a választások elcsalásáért. Hülye aki nem hiszi.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"_ demokratikusak de a vezetoik egyaltalan nem a fent leirt definiciok szerint vezetnek. amivel en vitatkozok az az, hogy a fenti definiciok egyike sem alkalmazhato gyurcsany miniszterelnoksegere. mert mas jellemzoi vannak egy kormanyfonek es mas egy ceg vezetojenek. _"

ja a demokratikus országok vezetői vízen járnak, és ha rájuk jön a szapora, akkor egyenesen vanília fagyit szarnak, és ha beszélnek, aranydollár hullik a szájukból szociális kiadásokra usw. :D

Uram, legyen meg a Te akaratod, miképpen a Mennyben, akképpen itt a Sipinek is, mindörökkön örökké. Ammon.

de a rohatt életbe máááá! Te Sipi!... nézzed má meg eccer a ki kicsodát. kinek mija civil foglalatossága polgárilag. vagy már ott is mindenki miniszterelnökként jön eleve a neonfénybe a mamibul? vagy hercegként mint Vilmos meg Harry?
szegín Feri, hogy mit összecsuklott itt a napokban!? :DDD
@jaegtoer: ha nagyon cinikus akarnek lenni azt mondanam, hogy pont azert tart az orszag ott, ahol, mert a polgarai sem ertik mi a kulonbseg a verseny- es kozszfera mukodtetetese kozotti kulonbseget:-). de igy csak annyit mondok, hogy a fenti definicio szerint csanyi vagy szeles lenne jo miniszterelnok, vagy a dunaferr vezerkara is adhatna a kormanyt
bocs a pongyola megfogalmazasert, mobilrol vagyok eppen
@doggfather: ÓH faterh ha te egy igazgató vagy és tudod, hogy beosztott vezetőid lopnak csalnak, akkor nem-e nekik mondod el először, hogy ne tegyék és ha sikertelen a figyelmeztetés csak utána mondod el az "öszödi beszéded" a nyilvánosság előtt? Nem így a tisztességes?...mond
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

van sejtésem mit akarsz mondani, de tessék megküzdeni vele:D
@jaegtoer: most mit akarsz? clinton is, blair is jogász volt... orbán is az:)
@sírbateszezazegész:

úgy van. azzal a megszorítással, hogy orbánnak csak papírja van arról hogy elvégezte a jogi egyetemet és használhat dr titulust. de nem ügyvéd, se nem jogtanácsos. tehát egy lófaszgyurka szokták volt mondanai és ezért minden Gyurkától bocsánatot kérek, aki nem viktor. az előbb írtam egy levelet majd megírom neked is.
@KÁTÉó53éúétr6:
Ez aranyos volt, nagyon köszönöm - a szülők nevében!!
Leszarja.... milliárdos... ha nem jön be a politikai karrier, majd elmegy pihenni és élvezni a vagyonát... és röhög a markába... és igaza is van...
@jaegtoer: Nem értem a bojkott lényegét. Ha bojkottáljuk, akkor Viktor kap 70%-ot, a Jobbik 30-at, aztán akkor örülhetünk, hogy továbbra is nyomatják, hogy mennyire elege van a népnek a maffiabaloldalból. Hogy te legitimálod-e a részvételeddel, vagy sem, azt magasról leszarja mind Viktor, mind az EU.
@nemecsek ernő áruló:

már nem érdekes, hogy ki mit szart volna le, mert a hajó elment.

ha nem értek egyet a törvénnyel, akkor a részvételemmel nem legalizálom.

a demokrácia egyik a alappillére a legitimáció, ha ez nincs, akkor nincs demokrácia. ha ezt leszarja a viktor az az ő dolga, de ha az eu is leszarja, akkor meg semmi keresnivalónk benne.

de már mindegy. a hajó elment.

és ezután már tényleg minden oka és öröme meglehet vikrornak arra hogy leszarja az ellenzéket, mert meg is érdemlik.folyamatosan megdolgoznak érte. vagy csak ámítanak. akkor meg azért.
@jaegtoer: Pontosítok: hogy legitim-e a választás, azt hivatalos módon kizárólag utána, a lebonyolítás és az eredmény ismerete után tudja megmondani bárki. Most, ha valaki a törvényre hivatkozva önként mond le egy alkotmányos alapjogáról, azzal az EU nem tud mit kezdeni, Viktor pedig maffiabaloldalozhat tovább, immáron idegesítő Széll Bernadettek nélkül.

A hozzászólásodban implicit benne lévő elvárás az EU-val kapcsolatban kizárólag föderációs berendezkedés esetén állná meg a helyét. Ha lesz is ilyen, mi Viktorral tuti, hogy kimaradunk belőle.

Ha az ilyen nem reális elvárások miatt azon a véleményen vagy, hogy távoznunk kéne az unióból, és le kellene zárni szögesdrót kerítéssel a határainkat Erdély, és Szlovákia felé, akkor javaslom a Jobbikot, ott vannak ilyen fénymarhaságokkal felvértezve a politikusok, és a szavazók egyaránt.

Nem hiszek benne, hogy szabad választás lesz 2014-ben, őszintén szólva már egy egyszerű többséggel felálló kormányt is csodának tartanék, kétharmad nélkül pedig a következő kormány egy fűszálat sem tehet keresztbe Orbán papa közvetlen jóváhagyása nélkül. Ettől függetlenül a szavazást nem fogom bojkottálni, mert ha mi nem is, de "ők" látni fogják az eredményt, és meg kívánom üzenni, hogy részemről a véleményem az, hogy húzzanak a picsába!
@jaegtoer: itt egy új hajó...

"Új párt alakult. Már a neve is mesteri húzás: Elégedetlenek Pártja. Valódi néppárt. A nulla forint tőkével és 10 emberrel induló, programmal még nem, de határozott véleményekkel annál inkább rendelkező párt egyelőre facebookon népszerűsíti magát. A határon túli magyarok szavazati jogával elégedetlenek, a KDNP és a Párbeszéd Magyarországért szerintük nem korrekt. A párt elnökével, Tóth Istvánnal beszélgettünk."

index.hu/belfold/2013/09/12/mi_is_vagyunk_annyian_mint_a_liberalisok/
@nemecsek ernő áruló: Mibajod a jobbikkal kiskancsó...?! :))
Egyébként vikiékből simán kinézek én bármilyen választási csalást.
@nemecsek ernő áruló: Asszem demokratább,mint te.
Nem 97,5%-ot mondtam.:))
@kifordított nagyanyó: A Jobbik és Vona Gábor maga mondta ki, hogy nem demokrata, és az átlagos, látható szavazóik maguk is játszadoznak az erőszakos hatalomátvétel gondolatával. A jobbik egy betegség, a politikai élet rákfenéje, amit ki kell vágni, és a seb helyét kiégetni. Bárki más oké, de aki az én és családom kiírtásával játszadozik gondolatkísérletekben, és aki a családom gyilkosait élteti, és ünnepli, az nem érdemli meg, hogy demokratikus keretek között gondoljak rájuk. Az ordas eszméik egyszer már bizonyítottak. Kösz nem.
@nemecsek ernő áruló: Asszem ez a nem vagyunk demokraták,egy bizonyos szövegkörnyezetben volt.
Ezt el tudom nézni.
Ha már azt is elnéztem,hogy hazudtunk reggel,délben,meg este.
Mivel az is egy kiragadott részlet volt.

Ezt a műrettegést meg hagyjuk már!
Talán az okokat kéne megnézni,hogy miért van ez.
@kifordított nagyanyó: ""Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzetiszocialisták, de demokraták sem vagyunk" - mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor pártelnök szombaton a Jobbik évindító rendezvényén Budapesten."

www.origo.hu/itthon/20120128-vona-nem-vagyunk-demokratak.html
@kifordított nagyanyó: a problemakra nem megoldas a jobbik.a jobbik ugyanaz, mintha az itteni vitainkat kessel es boxerrel rendeznenk le
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): A végén még egyszer megkeresem ezt a videót....
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Jó hogy itt vagy .A jobbik ugye csúnya,de egy gyilkost ki lehet engedni a börtönből.
@kifordított nagyanyó: igy van. a gyilkos valtozhat. mutathat megbanast, belathatja a tevedeset, revidealhatja az addigi nezeteit. a nacik pedig mindig is potencialis tomeggyilkosok maradnak, mert az eroszakos megoldasok mellett kotelezodtek el. ideologiajuk az, hogy a velt, vagy valos problemakra az eroszak a megoldas.

tobbre tartok egy bunbano gyilkost, mint barmelyik jobbikos elmebeteget.
@nemecsek ernő áruló:

"___[...]
Ha az ilyen nem reális elvárások miatt azon a véleményen vagy, hogy távoznunk kéne az unióból, és le kellene zárni szögesdrót kerítéssel a határainkat Erdély, és Szlovákia felé, akkor javaslom a Jobbikot, ott vannak ilyen fénymarhaságokkal felvértezve a politikusok, és a szavazók egyaránt._"

Te tudod.

az idézett részre az alábbiakban nagyon kedvesen mondom neked kiemelt tisztelettel:
-Menj Te a picsába.

Amennyiben kicsit is elgondolkozol az írásod tartalmán könnyen rájöhetsz miért kaptad e bensőséges, meghitt intim javaslatot.

Az én "nem reális elvárásaim" alkotmányos alapjogokból erednek, az aggályaim a fidesz tárgyalási gyakorlatán, valamint olyan közismert fidesz megnyilatkozásokon alapulnak, amelyek már a rendeleti kormányzást vetítik előre.

Amennyiben Te ehhez a választáson való részvétellel asszisztálni szeretnél, Tedd. Ezért én még nem gondolom, hogy fideszes lennél, de azt gondolom, hogy legitimálsz egy olyan rendszert, ami alkotmányos jogokat vesz semmibe, miközben alkotmányos jogokat terjeszt ki úgy, hogy a (pénzügyi) következményei beláthatatlanok.

A jobbikozást külön köszönöm.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"tobbre tartok egy bunbano gyilkost, mint barmelyik jobbikos elmebeteget."

bármelyik. na jaaaa. agyrokkant.
@jaegtoer: jobbikos az lesz, aki olni akar az ertekrendjeert, csak onmagaban gerinctelen, beszari alak es csurhere van szuksege hogy az egyeni felelosseget feloldja a tomegpszichozis...:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Mit röfögsz beteg talmudista pondró? A te kedvenceid (fajtád) a fasiszta gyilkosok. Vagy annyira hülye vagy, hogy még a saját szentírásodat sem tudod értelmezni?
:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Szia Sipi!

bocs. az agyrokkant talán méltánytalan volt tőlem. súlyosabbat érdemelnél:) mert gondolkodók és írástudók lévén a felelősséged és az én felelősségem is nagyobb mint az "eccerűeké" akik nap mind nap méltánytalanságok sorát viselik el hosszú-hosszú évek óta... több ezer nap, sok tízezer óra.... gondolj csak bele....

mindazonáltal a jobbikon nem fogunk összeveszni, de most megint túloztál.

számomra fontosabb az a fenyegető társadalmi (gazdasági+politikai) jelenség, környezet ami teret teremtett ennek a formációnak a létrejöttéhez és tartósnak ígérkező jelenlétéhez, netán fokozatos erősödéséhez.
A tagok minősítgetése, lekezelése, pocskondiázása nem vezet sehova, a kiváltó és éltető okok rémisztőek, mert jelen helyzetben megoldhatatlanok. bonyolult helyzetre egyszerű megoldásokat akarnak, erőből akarnak megoldani olyan feladatokat, amelyhez együttgondolkodás, együttműködés és annyi pénz kell rövid időszak alatt amennyi a világon nincs is talán. ha toleráns vagyok egy gyilkossal (én nem, de tételezzük fel), akkor a vidéken magukra hagyott védtelenek ösztönös önvédelmi szerveződésére nem az a helyes válaszreakció, hogy ott rohadjanak meg. majd lesz valami, majd mi kultúrepigonok elintézzük, kicsit affektálva, meghatódva saját nagyvonalúságunktól, feltéve ha lesz rá egy kis időnk, meg pénzünk, és nem jön közbe semmi. és 30 éve mindig közbejön. mert jelenleg ez van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mindegy, hogy néz ki, lehet, hogy bombanő. Én erre tippelek. Vadai valamit megtanult Gyurcsánytól: az öregecskedő partnert (a mester feleséget mondott anno) fiatalabbra kell cserélni. Ágika és Ferike már régóta kéz a kézben jártak, Klára asszony pedig hosszú ideje nem jelent meg a férje mellett (erre ma közölt a 444.hu egy képet, ahol együtt röhögtek, de azon is jól látszik, hogy már Ágika van az előtérben). Tehát Vadainak úgy kell megszabadulni a férjétől, hogy a vagyonmegosztásnál is jól járjon. Megkérte a kedves párttársát, hogy kicsit legyeskedjen az öreg körül, úgy tűnik ez sikerült. Már volt róla cikk, hogy novemberben meglesz a válóper, és figyeld meg, ez a balek férj rögtön a per után egyedül fog maradni.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Egyszer láthatnék belőle egy vágatlan verziót?:))
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Tehát jobbik szavazót lelőni,valódi gyilkost elengedni.
Gratulálok.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Elképzelem sztojkáékat:Úgy sajnáljuk.De tényleg!
Milyen megható...
@kifordított nagyanyó: ugye latod, hol gond a jobbikosokkkal, pl veled?
rogton a leloves a megoldasod es mindenfele arnyalat nelkul, reszleteket figyelmenhagyva gondolkodsz, intelkezel es vegrehajtanal.

igen, veszelyesebb vagy, veszelyesebbek vagytok mint a fgyilkosok legtobbje.

ezt ugyanis nem en alltiom,. te allitod azt, hogy a mindenfele gyilkost gondolkodas nelkul kiengedni es masvalakiket gondolkodas nelkul leloni.

amit en allitok: jobban megbizok egy bunbano gyilkosban, mint egy jobbikosban. mert sokminden miatt valhat valaki gyilkossa. jobbikossa viszont az alantassag tesz.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Szóval ha megölik a feleségedet,akkor 20 év múlva elmész a börtönhöz a gyerekeitekkel:Nézzétek,ott van aki elvette tőlünk anyátokat!integessetek neki,olyan aranyos,mert már megbánta.

Egyébként ha 20 év börtön után atz mondja a gyilkos,hogy akármi az ítélet (elevenen megnyúzás,fejbelövés vagy még 20 év)azt ő elfogadja,akkor el lehet gondolkodni ezen.

De aki elvette mástól az ,ne nagyon kapjon másikat,ne éljen boldogan.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): LOL
Igazad van.
Persze vannak fokozatok.
Kezdetnek horogkeresztet vésni a homlokunkra nem igaz.
Csak mert valaki csalódott a többi pártban attól már bűnös ugye.Gratulálok.

De ilyen baromságokon nem kéne kötözködni.
Nyilvánvalóan meg sem fordult a fejedben,hogy golyót resztenél a sok csúnya nácziba.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Nem furcsa neked,hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter?

Ismét egy toleráns akinél toleránsabb vagyok.
@kifordított nagyanyó: mondom.
ezek a te megoldasaid. pontosdan ezert vagy jobbikos, mert csak ilyenekben tudsz gondolkodni, amennyiben mas gondolkodasmoddal talalkozol az neked rogton problema, amit fel akarsz szamolni onvedelemre hivatkozva. pedig a sajat megoldasaidtol felsz, mert el sem tudod kepzelni, hogy en nem teszek ellened semmit, csak siman megvetlek es kesz:-)

es igy van. meg sem fordul a fejemben golyot ereszteni beled. ezert vagyok en liberalis. neked fordul meg a fejedben. ezert vagy te a naci. amitol felsz, ami miatt onvedelemre hivatkozva akarsz masokat elpusztitani igazabol benned van. a sajat demonaid azok.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Ööö Talán nézz át a slovensko do tohora.
Egy régebbi cikkben a nácik gyűléséről ír,meg hogy kurva sok ólomra lesz szükségük.
Pedig ő messze nem náczi.
Amúgy te nagyon liberális egy kisebb dologért megveted a másikat,míg egy tényleges gyilkost elengednél.
A csúnya náczi amerikaiak meg úgy osztogatják az ilyenekért a többszáz éveket.
Próbálkozhatsz nagyképűsködni meg fölényeskedni csak éppen lószart se tudsz...:))
@kifordított nagyanyó: nem kis dolog masok halalt kivanni es csak a lehetosegre varni, hogy elindulhassatok csurheben lincselni:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Igen.Egy antináczi kívánta a náczik halálát.
Ez valóban nem szép.
Nem baj öcsi,majd legközelebb!:))
Na csá!
@kifordított nagyanyó: mi kozom nekem a dotohohoz?

fogd mar fel, en en vagyok. magamert vallalt felelosseggel, nem masokert. nem vagyok magyar, nem vagyok roman, nem vagyok cigany, nem vagyok szlovak. en vagyok. a magam tetteiert tartozom felelosseggel, nem masok tetteiert. a magam ertekrendje szerint elek, nem masok ertekrendje szerint. a magam erejebol, nem masok tamogatasaval.

azt kerd szamon rajtam, amit en tettem, vagy mondtam.

tanulj meg egyenben gondolkodni a csurhe es akolmeleg helyett.

kulonben egyszeruen nem ered fel esszel amit mondok.
@ausländer Sipi: Ugyanazon "értékek"mentén gondolkoztok.
@kifordított nagyanyó: latom nem erted meg, hogy se nem jogod, se nem kompetenciad engem barhova is besorolni:-)
@kifordított nagyanyó: en azt kritizalom amit te mondasz es allitasz. te azzal akarsz engem kritizalni amit masok mondtak.

te kis hazudos;-)
süti beállítások módosítása