Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.02. 15:59 Fabius

Fészbúk tankönyv - tanévkezdés Orbánlandon

Címkék: fidesz közoktatás évnyitó

„Mi arra jutottunk, hogy  Magyarországot alapjaiban kell megújítanunk, újra kellett gondolni az egész magyar életet” - mondta a Vezér, és elindult a tanév az Újragondolt Magyar Élet Rendszerében

Hogy milyen is ez egészen pontosan? Például olyan, hogy a tágabb értelemben vett családomban a két általános iskolás korú gyerek eltérő időpontban, picit kalandos - ha teccik social networkos - módon jutott a tankönyvekhez. Az egyik iskolában az előre meghirdetett könyvosztást időben lemondták és az első tanítási napra tették, míg a másikban előbb ugyanígy jártak el, de aztán az egyik tanárnő az iskola faszbúkcsoportjába írta ki a könyvosztás eredeti dátumának reggelén:

tankönyv.bmp

Mire jó a faszbúk, ugye, ha már a szervezettség és előre tervezhetőség nulla. Ami közös mindkettőben: felhívták a figyelmet, hogy a befizetési csekkről legyen másolat, mert nekik a másolgatásra nincs kapacitásuk. Ez legfeljebb azért érdekes, mert a fénymásolásra eddig lóvét szedtek, de nyilván vannak szükséges változások ebben a nagy újragondolásban. 

Aztán meg olyan, amiben az emberminiszter ellenállásra szólít fel a beszivárgó ellenállás ellen

évnyitó.jpg

Ne nézzetek már ilyen bután. Tudjátok meg kedves gyerekek, szülők és tanárok, hogy a bizalmatlanság ártás, vili? Igaz, hogy órarend még nincs, a kötelező etika oktatásról és a délután négyig bent ülésről még egy szó biztosat nem tudunk, a gyerekeket iskolapandúrok és egyenruhás fogdmegek basztathatják innentől, de bízva bízzatok, mert vakhit az legalább nem ártás, remélem világos. Nem tudom biztosan, hogy éltompításnak vegyem-e a gyerekem iskolájából kapott üzenetet mindjárt az első nap után: nem kell azt a délután négyet annyira komolyan venni, a délutánjait igazolt versenyzőként sportolással töltő gyerekem továbbra is hazajárhat ebéd után ahogy eddig, csak írjak egy igazgatónőnek címzett kérvényt hozzá. 

Hja, a diákolimpiai résztvevőket és igazolt versenyzőket számon tartjátok és a kurvaanyázás elé mentek, ez is valami. Legalább nem izgatom fel magam rajta olyan rondán, mint Nyálas Ereklye Gyűjtő Berci szalagátvágás idején. A videóból nem derül ki, hogy az úttörő egyenruhás aktivista csajok miatt kapott sokkot, vagy az éljen Viktor, éljen a párt skandálás közben elveszett a remény a Vezér szájzugába száradt nyálhab begyűjtésére és katalogizálására, mindenesetre kitört belőle a vérsuttyó és beleállt az első emberbe akibe tudott.

havasi-bertalan.gif

Jó, jó, tudom én, hogy a híradó rettegésitisz népbetegséggé vált a kormányoldalon, és az összes kamerás potenciális bombahír terrorista, de állítólag a paranoia már gyógyítható a tudomány mai állása szerint. Igaz, biztosak ebben sem lehetünk az Újragondolt Élet Rendszerében, talán csak annyi volt a célja a sajtófőnök úrnak, hogy életszagú példával szolgáljon az első kötelező etika óra anyagához. 

 

 

585 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr315489212

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ellenállók, szabotőrök, partizánok 2013.09.03. 14:27:27

Nem, nem és nem! Akkor sem! Nem fogom magam lealázni! Nem fogok kurvaanyázni. Nem. Olvastam. Hallgattam. Mindent, amihez hozzáfértem. Nem tagadom, legalább annyiszor kárörvendően, mint ahányszor döbbenten. Visszafogott számítások szerint is az 1.364...

Trackback: Terjed az iskolai erőszak? 2013.09.03. 11:17:12

Hamarosan becsöngetnek az iskolákban. A tanévkezdés a szülők számára anyagi és mentális értelemben is  kisebbfajta erőpróba. Manapság azonban a diákok és a szülők nem csak a szigorú tanulmányi követelmények miatt aggódnak, hanem esetenként egyes...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.09.03. 09:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.09.03. 09:14:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Egy pedagógus szeretne köszönetet mondani Miniszterelnök úr: Felsorolnék néhány dolgot, amiért oly hálás vagyok s leszek Nektek ÖRÖKRE:

1. Fizetésem (csak úgy mint kb. 110 ezer kolléga fizetése) 2013. szept. 1-től az eddigi nettó átlag 143-155 ezer Ft helyett mostantól nettó 105 ezerre csökken) /ÚGY TUDOM EZ A MINIMÁLBÉRT kb. 5-10 ezer Ft-tal haladja meg. ÍGY... 48 évesen, KÉT DIPLOMÁVAL, 30 éves munkaviszonnyal a „HÁTAM MÖGÖTT ASSZEM” csakis hálás lehetek MITAGADÁS: én meg vagyok becsülve, csakúgy mint 110 ezer kollégám az országban, akik erről a jó hírről tegnapelőtt, aug. 29-én értesültünk/

2. 2013. szeptemberétől én és 110 ezer kollégám SOHA TÖBBÉ NEM KAPUNK VIZSGÁZTATÓI DÍJAT az érettségiztetésért, mert az úgyis „BENNE VAN” a 32 órás munkahetünkben és a munkaköri kötelességeink között. (2013 júliusáig egy pedagógus - egyetemi végzettséggel bíró középiskolai tanár - egy átlagos évben nettó 25 és 85 ezer FT közötti vizsgáztatói díjat kapott, AMI SOKAT SEGÍTETT ABBAN, hogy A TANÁR ELKERÜLHESSE A NYÁRI ÉHHALÁLT)

3. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy 2013. szeptember elsejétől nem 22, hanem 32 óra a kötelező munkaidőm az iskolában és MINDEZ kb. NETTÓ 40,000.- azaz NEGYVENEZER forinttal kevesebb PÉNZÉRT.

4. Az első három pontban felsoroltakat úgy is megfogalmazhatnám, hogy ez egy "IGAZI PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYAMODELL" ígéretes kezdetének TŰNIK SZÁMOMRA: „HÜLYE, FOGYATÉKOS PEDAGÓGUS, DOLGOZZ heti 10 órával többet az eddiginél 30%-kal kevesebb NETTÓ BÉRÉRT!”

5. Csak azt nem értem, hogy a FENTI REFORMOKAT MIÉRT NEM ÚGY KOMMUNIKÁLJÁTOK „az istenadta NÉP” felé, hogy nettó 50%-kal CSÖKKENTJÜK a PEDAGÓGUSOK BÉRÉT, és miért kell azt HAZUDNOTOK, hogy 60%-kal növeljük AZT???? (Biztos a különböző társadalmi csoportok összeugratása, egymás ellen hangolása LEHET A CÉL!!!)

6. Köszönöm azt is, hogy 2013. szeptember 1-től iskolák felújítására csak akkor adtok pénzt, ha ÉLETVESZÉLY FOROG FENN! (Vagyis, ha beszakad a plafon, vagy összedől 1 iskola, azért odanyomtok néhány ezer Ft-ot, persze szigorú könyvelés mellett.)

7. Azt is köszönöm Nektek, hogy a pedagógusok 7 évenkénti állandó továbbképzése továbbra is kötelező, amit NÉHÁNY ÉVE (ebből a magas fizetésükből) SAJÁT MAGUK FIZETHETNEK (azaz: önköltséges) és ezt nemcsak megengeditek, HANEM ELŐ IS ÍRJÁTOK!

8. Utoljára, de nem utolsósorban KÖSZÖNÖM NEKTEK, hogy Magyarországon sikerrel romba döntöttétek nemcsak az egészségügyet, hanem az oktatást is. /DE MEGISMÉTLEM, MUSZÁJ EZT SIKERTÖRTÉNETNEK BEÁLLÍTANI???????/

9. Aki majd UTOLJÁRA HAGYJA el ezt a MEGREFORMÁLT (és ilyen sikeres) ORSZÁGOT, az „kapcsolja le a villanyt”! (Nem én leszek az, azt hiszem)

Az írás 2013. augusztus 31-én kelt. Név és cím a szerkesztőségben."

www.10keruleti-hirhatar.hu/hirek/egy-pedagogus-halas-koszono-levele-orbanhoz
Ja, elfelejtettem...
Ezúton nyújtom át a narancsbolsevik párt minden kretén aktivistájának a Focialista Hazért Érdemérem, Ánuszrózsákkal díszített Nagyvalagrendjét!
Nyalják boldogan és szopkodják a bolsevikokat... most épp keresztényi köntösben, de hát azt már úgy is megszokták...
Ez az egész egy marhaság! 1-8. osztályig kötelezővé tették a napközit. Ja, hogy a francia modellt akarják követni. Csak elfelejtik, hogy ott délután nem csak napközi van, hanem, foglalkozások. Ja és, hogy szerdán nincs tanítás, vagyis 4 napos iskola.
Arról ne beszéljünk, hogy 32 órára emelték a heti órát, és persze adtak "fizetés emelést". Lehet, hogy hülye vagyok, de általában több pénzért többet szoktak fizetni.
@V-PORT: Több munkáért többet szoktak fizetni.
Fabius meg itt froclizza SSteffykénk főnökét... Vagy őt, de ez már csak konteó! :))
" állítólag a paranoia már gyógyítható a tudomány mai állása szerint."

Nem, a paranoia ezen formája hagyományos módon nem gyógyítható.
Egyébként is, mivel és kivel? Se gyógyszer, se orvos.
Sámánok??
Szenzációs a video!!!!!!

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KqCHwqnqsRk

Érdemes megnézni!
Istenem, azok a szép régi bolsevik beidegződéseik... :)))

HB:
"-Kinek csinálja a képet?
-ÉDESANYÁMNAK!"
@V-PORT: A Főnök olyan suliba jár, ahol 1-6 osztályig elemi rendszerű, azaz du. 4-ig van tanítás. Közte hosszabb szünetekkel, szabadidővel, szóval nem 8 órában tömik a fejét. Ja, és nem hoz haza leckét.
Gondolom nem véletlen, hogy a 7-8-dik osztályokra nincs kiterjesztve, ott csak 1-ig van tanítás.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A "legszebb" az egészben, hogy egyből telefonál a főnökének. :(
Fentről leszól a zefftárs. :((((
@V-PORT: foglalkozások itt is kellenek hogy legyenek. igaz nem igény szerint hanem mint kínálat.
bár nem értem hogy egy kamaszkorú gyereket minek megőrizni az iskolában..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

megértem, a pedagógusz egy életpálya, meg hivatás és van hivatástudat, de végűlis egy a megélhetési források közűl, és ha nem műxik akkor ott kell hagyni bárhová mert ennyit bárhol kaphat és lehet, hogy kevesebbet kell ottlenni és nezni a...
brühüyyy

nem értem a pedagóguszokat ők vajon értik önmagukat?
@V-PORT: egyébként olyan szó nincs többé a nemzeti oktatásban hogy napközi.
@Marcellusca:
Kinyalhatják, egyre szánalmasabbak Piktorék, már hülyére veszik őket nyílt színen, ebből is látszik, vissza- és beszólogatnak egyre többen.
Sebajj!
Lesz ez még rosszabb is, fel a fejjel elvtársak! :))

"-Kinek csinálja a képet?
-ÉDESANYÁMNAK! Mit gondoltál, kinek?
Egyébként nem tök mindegy???"

Nem, bakker, illetékes balfasz ettársnek nem mindegy, fut hátra felírja! Jó, hogy fel nem jelenti és le nem löveti... :D
"Egészen speciális a hajdúsámsoni általános iskolások helyzete. Eddig egyetlen iskola volt, de azt tavaly az önkormányzat gazdasági okokra hivatkozva a Hit Gyülekezetének adta. Ennek a helyi szülők egy része nagyon nem örült, foggal-körömmel harcoltak a döntés ellen, és végül kijárták, hogy az állam rendkívüli keretből közel félmilliárd forintért indítson állami elleniskolát. A hitgyülis iskola igazgatója azt ígéri, nem lesz felekezeti oktatás, az jár az intézménybe, aki akar, és az az egyház tart hitoktatást, amelyiknek csak kedve tartja. Nem lesz egyenruha és tandíj sem, viszont szigorúbb lesz minden, a kulcsszó mostantól a rend. A településen hétfőn 1075 gyerek kezdi meg alapfokú tanulmányait, nyolcvanan mennek az új állami iskolába, 995-en az egyháziba."

index

majd meglátjuk hogy..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nemigaz, ilyen még az 50-esben sem volt...békésen tanúltunk, békésen fényképeztek és békésen ment minden

nem volt píííííízzz kaját meg gyártottunk otthon a bó'tba csak akkor mentem ha élesztő meg kenyér és liszt esetleg rizsre volt óhajunk de krumplis nép vagyunk hát nem hiányzott a többi megtermett...igaz, nem a Népszínházuccában laktunk

brühüyyy

és a suliban is meg az oviban is vidámak voltunk

ezek most baszták el itt és most
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
azért belilúlt a feje a fószernek...és csak később ment fonálni...berosált?

brühüyyy

ilyen alakok mijafasznak a minielnök meg olyan drága kurva sokba kerűl...de minek van ott?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
egyszer azt kéne, egy ilyen szalagátvágásra elmennénk olyan 250-en, videókamerákkal. hadd kapjon idegzsábát. mindenféle felirattal, hogyaszondja: North-Korea Sun, Varanus, Mandiner, Kispesti Hírmondó, Baku News, Golden Globe stories, Blue Hustler...
...szépen felmatricázni mindenkit, egy PRESS-es póló, aztán jöjjön :D
@Secnir:

Hajrá. Egy kamerát és méretes fotóapparátot tudok dobni a projektbe :-))
Helyzetleírás. 2013.szeptember 2.
Elit középiskola, ötödik évfolyam 18-19 éves tanulókkal.
A kötelező tornaórák beiktatása miatt az utolsó évfolyamosoknak torna órára reggel az iskolától 4 km-re lévő sportlétesítménybe kell kiutazni az egymás utáni 2 órás torna órára.
Vissza kell érkezni a tanintézménybe a harmadik órára, ezért a torna óra 1 és 1/4-ed óráig tart, a hátralévő időt a srácok a buszon töltik el.
Vannak vidékről bejárók pl. akiknek emiatt a hajnali órákban kell elindulni, hogy a helyi átszállásokkal is kiérjenek a tetthelyre.
Ekkor még a közlekedés plusz költségeiről nem beszéltünk.
Szegény srácok.
azért is másolok:

idő 2013. szeptember 02., hétfő | 15:43
Balog Zoltán nem tudja, kitől idézett

"Minden kezdetnek varázsa van" – idézte Rainer Maria Rilke német költőt Balog Zoltán miniszter a nemzeti tanévnyitón a kormány.hu tudósítása szerint. Csakhogy – ahogy arra a vagy.hu felhívta a figyelmet – az idézet nem Rilkétől, hanem Hermann Hessétől van.

idő 2013. szeptember 02., hétfő | 15:01
"Csak hagyjanak minket dolgozni, tanítani"

Kiverte a biztosítékot az iskolákban a kormány azon terve, hogy egységes elektronikus adminisztrációs rendszert vezetnek be. Emiatt évi 700 millió forintért megvásárolták a magiszter nevű programot. Csakhogy több iskola már évek óta használja a saját e-naplóját, amivel a tanárok és a szülők is megelégedtek.

Egy erkölcstantanár ironikusan csak annyit írt lapunknak ezzel kapcsolatban, hogy ez lesz az első, amit majd megvitatnak a gyerekekkel. Szerinte ez a rendszer már sok helyen megbukott, ráadásul "a KELLO-féle botrány után mennyire elképzelhető, hogy bármiféle központi rendszer képes lesz több tízezer pedagógus, és több százezer diák vagy szülő kiszolgálására"? Mint írta, két év alatt sok munkája volt abban, hogy egy használható elektronikus naplórendszer működjön az iskolában. "Sikeres volt, szeretik az osztályfőnökök, a szülők is elégedettek. Most ezt a pici sikerünket is el akarják venni... végtelenül elkeserít. Jó, szórják ki a százmilliókat a haveri cégeknek, ez régen is így volt. De hagyjanak minket dolgozni, tanítani."

idő 2013. szeptember 02., hétfő | 13:31
Ki kérte a "tankönyvsétáltatást?"

A törökbálinti iskola egyik szülője megpróbálta árnyalni a képet a kötelező tankönyvcipeléssel kapcsolatban. Múlt héten többen is írtak arról, hogy az iskolába, ahol Orbán Viktor ma beszédet mondott, az összes tankönyvet bevitették a diákokkal.

idő 2013. szeptember 02., hétfő | 11:53
Megtagadta a kérvényírást egy szülő Pécsett

Meglehetősen felháborodtak a szülők a délután 4 óráig tartó iskolán Pécsett. Egy szülő egyenesen megtagadta a kérvényírást, helyette nyilatkozatban közölte, hogy nem kér az egész napos iskolából. Mint írja, „Szülőként semmilyen tájékoztatást nem kaptam arról, hogy a tanítási órák után gyermekem mivel töltheti/vagy köteles tölteni az iskolában a délután 16 óráig fennmaradó időt. Ezt a jelenlegi központosított iskolarendszerben az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkárságától vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól vártam volna. Bár gyermekem jó iskolába jár, s az iskolavezetést, valamint az ott dolgozó pedagógusokat teljes mértékben alkalmasnak találom arra, hogy a gyermekek életkorának megfelelő módon gondoskodjanak programokról, információ hiányában csak úgy tudtam dönteni, hogy gyermekemnek az egészséges fejlődéséhez, a családunk értékrendjén alapuló neveléséhez megfelelő időtöltést a délutánokra magam fogom biztosítani."

A Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolája eközben formanyomtatvánnyal próbálja megkönnyíteni a szülők életét, miután hozzájuk is rengeteg kérdés és panasz futott be az új rendszerrel kapcsolatban.
@V-PORT: Nem tévedtél nagyot. Nálunk egyeseknek több pénzért többet fizetnek, másoknak meg több munkáért kevesebbet vagy ugyanannyit, mint a kevesebb munkáért.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mer'há ugyi, az új PTK szerint (már még nincs érvényben de lehet, az is visszamenőleges lesz) kell a hozzájárulás is a fotózáshoz, nem ám akármilyen képet készítünk, akárki számára.
@Marcellusca: Odatelefonál, hogy bocs, de nem tudott a kollégátok a híradó számára képet készíteni, úgyhogy mehet a "vak kiskutyás"riport, vagy a "lakók rettegnek a környékbeli patkányoktól".
Kedveseim!
Engem a pitiáner kamerasokknál jobban érdekel, hogy mi lehet az oka az évtizedek óta tartó, folyton-folyvást erőltetett oktatási reformoknak.
Ha a korábban alkalmazott pedagógiai módszerek jók voltak (általános intelligenciával és elméleti/szakmai ismeretekkel rendelkező fiatalok kerültek ki az iskolákból), akkor miért kellett azokon változtatni?
Ha a pozíciókba - esetleg más kvalitásaikkal -
bekerült szerény képességűek azért küzdenek, mert ők nem jutottak olyan szintre, mint amilyenen szeretnének lenni, akkor az alul- és félművelt egyének honnan tudják/veszik a jó megoldást?
Lehet, hogy egyszerűen az alkalmatlanok és tehetségtelenek cselekvési, vagy bizonyítási kényszere a meghatározó...
Orbán szerint építettek színházat. Hol? Mikor?
OFF
Ez a Gyurcsány furmányos. Lehet, hogy Bajnainak akar ezzel több szavazót?
"16:49: A tavalyi tanévnyitót azzal zárta, hogy az okos szeretet az az érzelmi többlet, ami élővé teszi a tanítást. Évszázadok óta ennek a jegyében fogantak meg a nagy átalakítások. A legnagyobb halmaz az emberiség java, ezen belül a haza java, majd egyház, szakma, város vagy község. Aztán jön a család, majd az egyén. Ezt mind most mondta (Mármint Hoffmann R.)."

Megmondom őszintén, én felekezeten kívüli meggyőződéses ateistaként eddig nemhogy magamat vagy a családomat, de még a törpehörcsögömet is az Egyház elé helyeztem a fontossági sorrendben, nem lesz ebből bajom?

Megj: Olvastam Rózsát meg Viktort meg B. Zoltánt, rosszul vagyok ezektől. Frankón, fizikailag. Émelygés, remegés, feladataimra nem tudok koncentrálni, ingerültség, türelmetlenség, depresszió.
Ja, és ugye a menzát sem mindenki kapja, csak, aki befizeti. Vagyis van olyan gyerek, aki 8-tól 4-ig ott ül, egy-két szendviccsel.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Általános sztrájkot kéne hirdetniük, nem névtelen leveleket kerengetni a faszbúkon, baszod, gyáva népnek nincs hazája...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem olvastál figyelmesen.
Azt írja, név és cím a szerkesztőségben. Tehát igenis névvel vállalta, mégpedig azért, amiért az utolsó előtti mondatban azt írta, hogy nem ő lesz az utolsó, aki lekapcsolja a villanyt. Tehát megy.
@rodeo36:

A magyar oktatás lassan a Római Kat. Egyh. sorsára jut: Csak a pedofilok és a perverzek maradnak.

NYEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE!!!!

:((((((((((((((((((((
@CSENDES:

Ez a neve? dr Névéscím Aszerkesztőségben? Nagy a mozgósító ereje így...

De jó, ebbe kössünk bele, mindazonáltal tanári meg szülői vicces levelekkel tele a net, csak tüntetést meg sztrájkot nem látok. Mint szeretett Vezérünk anno szlovéniai látogatásakor leszögezte: akkor pedig minden rendben.
@Fabius: Bocs, hogy OFF belekotty, de mint miskolci erről mit tudsz?? :)

"A választások közeledtével 20 ezer laptopot készül kiosztani a Fidesz Miskolcon, hivatkozva arra, hogy fejlesszék a lakosság digitális írástudását. A kormánypárt szerint ez példátlan siker, ami egyben kitörési lehetőség is Miskolcnak. A Jobbik szerint azonban pótcselekvés, mellyel a munkahelyek hiányáról akarják elterelni a figyelmet. Az akció ezúttal 4 milliárd (!) forintba kerül az adófizetőknek.

...a legutóbbi közgyűlésen a Fidesz leszavazta azt a javaslatukat, hogy a számítógépek célcsoportjainak kijelölésében a Jobbik képviselői is részt vehessenek.

„A Fidesz szerint ez szakemberek feladata. Mint tudjuk, a trafikokat is szakemberek osztották szét."

alfahir.hu/jobbik_potcselekves_a_fidesz_laptoposztasa
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez az állítás messze van a valóságtól. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugyan már, épp itt az ideje, hogy Uz Bence író úr két regényhősét, az erdélyi szász Rilke és Hesse urakat is beemeljék a Nemzeti Alaptantervbe!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Figyelj, csak arra hívta fel a figyelmet az utolsó mondatával, hogy tudja, e levél után megy majd a szerkesztőségbe egy megkeresés, "ahogyan az szokásos" mostanában is. És azt is sugallja, szarik rá, hogy kirúgatnák, mint az RTL Klubos operatőrt tiszteletlenség okán Havas Bercike a Nemzet Vezérének Nyálgyűjtője (NVNY-így szereti ez a kormány, lehetőleg rövidítve), nem érdekli, mert lelép. De nem szó nélkül. Mások helyett szólalt meg, akik még nem mennek, mert nincs lehetőségük.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
egy öreg barát tanácsai:

foglalkozz sokkal többet a törpe hörcsögöddel

még többet a családoddal

valamennyit a barátaiddal

és természetesen a megélhetési tevékenységedet se hanyagold el

a többit meg mellőzd, mintha nem is lenne

meglátod ha helyette egy nagy pohár hideg vizet az is segít

brühüyyy
néztem azt a videót az "édesanyjával" hát nem akármi, ahogy a minielnök a kislányt molesztálja, a biztonságiak a rohadt kopasz annyát és a jujjbejósérós (eggyenséró) sajtócápa a kérdésével és a lila fejével, hát valami alakúl amikor senki sem reagált a beszólásra, hogy:

ÉLJEN VIKTOR ÉLJEN A PÁRT

már le sem szarják? hát Bástya elvtársat senki sem akarja...ni?

brühüyyy
Azért a Kálomista emberei tudnak kommunikálni!:)

comment.blog.hu/2013/09/02/a_hacktion
444!!! Tudósítás:

10:54 Turai István polgármester nem fukarkodott a jelzőkkel, azt mondta, úgy, ahogy van,

Orbán Viktornak köszönhető AZ EGÉSZ.

És hogy pontosan micsoda?

25 tanterem
sportcentrum
konferenciaterem
2 medencés uszoda
fallabda pálya
fitness terem
műfüves pálya
megújuló enregiával fűtenek
napelem
47 uj munkahely

Csak fizetni fizettük mi. Minden más dr. St. Orbán Viktor Vezénylő Tábornok Úrnak köszönhető.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hamvassy Bercike…
Miféle gének képesek akkorát torzulni, amelyek frigyéből egy ilyen hatalmas szarrakás születik? Gondolom van neki otthon fotóalbuma a fennséges kerálról, amire recskázik éjjelente.

Bár egyetlen bittel az is nehezen megoldható dolog, mer mi van, ha nem a sajátjával próbálkozik a szerencsétlen pára… ugye? Egyáltalán azon csodálkozik az ember elnézve ezt a szánalmas idiótát, hogy képes volt megtanulni beszélni és nyilvános helyen nem fingik - bár ebben azért nem vagyok egészen biztos.

Honnan a francból kerülnek elő az ilyen ifjú paraziták, mondja már meg valaki?? Én azt hittem huszonhárom évvel ezelőtt, hogy ez a fajta szép lassan kihal, mert nem lesz utánpótlásuk. Hát, tévedtem. Ebben is.

Van még egy-két generáció, amely magában hordozza a magjukat ezeknek, szóval Bercike a példa rá, hogy zsíros táptalajon kurva jól érzi magát a gyom, trágyázni sem kell, saját maga megoldja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kiosztják a laptopot, de előte azért az áramot kikapcsolják! B+, mit csinál vele? megeszi?:)
@rodeo36:

Szerencsére azért történtek ma fontos dolgok is, pl a Real-tól leigazoltuk Özilt. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

várd ki amíg a kenyérosztás kerűl sorra úgy karácsony felé vagy előtte egy kicsivel...laptopot a MÉH nem vesz, úgyhogy a fémgyűjtő helyeken nem lehet készpénzre forgatni

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
mit csináltatok? Özil-t? hová melyik csapatba és mennyiért?

a Garreth Bale 140 millió ajró ért kelt el

a magyar GDP kibír egy Özilt? vagy már csak a csontváza?

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
valami ilyesmi kering:

Transfer deadline day 2013 (Arsenal close on Ozil as Bale is unveiled by Madrid) – live!

www.theguardian.com/football/2013/sep/02/transfer-deadline-day-2013-ozil-fellaini-herrera-bale-live

brühüyyy
tudom szereted a precizitást
@rodeo36: és hová menjen az a vidéki, kisvárosi, vagy falusi, 50 éves tanítónő dolgozni, te nagyon okos?
ha csak hülyeségeket tudsz idehányni, akkor inkább maradnál csendben.
@rodeo36:

Angliában, FC Arsenal!,

Garreth Bale csak 85 mill. ejró!
@tristen2005:

hülye vagyte nem érted a NER-t ezek turbó hajtásúak vízzel is mennek meg gőzzel és ha más nem akkor finggal

brühüyyy

magyar fejlesztés szabadalmaztatva
@rodeo36:

Bocs, 85 mill, font! sorry!
Na nekem leszerepelt a Real Madrid. Özilt eladták? Perez menj a fenébe!
@tristen2005:
tennap aszonta teve (éjszakamerika) hogy 140 azóta lealkutták? tőzsdéznek a fijjug? vagy átaggyák a zorbánfiagásárt is zsebibabának járulékként? azért olcsóbb?

brühüyyy
@rodeo36:

50 misiért az Arsenalba. Vagy gondoltad "mi" alatt egy magyar csapatot értek? :DDD
@V-PORT: majd kialakúl mint hülyegyerek a prés alatt

brühüyyy
Nézitek az új fideszrettegős hiradót?? Épp most megy a Story4-en. ;)
Nem akartam szétoffolni, vissza a témához!!!

Még ha rövid távon agyfaszt is kapunk.
Hosszú távon úgyis mind megdöglünk.
@V-PORT: Több munkáért többet fizetnek, vagyis egyáltalán nincs fizetésemelés, sőt akiknek sok túlórájuk volt, azok nagyon rosszul járnak.
@tristen2005:

na azért!!!!!!!!!!

brühüyyy
@iii: Én is ezt mondtam, csak rosszul írtam, először.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

azért én azt utoljára hagynám!:)
@nandras01:

mongyuk -ha én most vezetnék egy nagy korporációt- én felvenném titkárnőnek és adnék neki executive fizetést, 50 éves az olyan sok mindent tud már, hogy verhetetlen...

a magyar ember immobil oda ereszt gyökeret ahová nem kell

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

nem tudtam, hogy te is drukkolsz az Arsenal-nak?

én is de nemcsak

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mi retteg? a kocsonya nyáron?
vagy van más?

brühüyyy
Sólyom ápdét: a végső cél Lagzi Lajcsi portréja a függőleges vezérsíkon, de addig is egy kis hipp&hopp, beszarás:
kurir.hu/bulvar/bulvar-hirek/itthon/4692-a-solyom-mar-hip-hopban-is-utazik.html

Plusz liszt és hecsedlilekvár, meg tökmagolaj.
Hálelúja
@Knósszosz:

ti olyan "hülyék" vagytok?

hát utasok híján mijafaszt fog eladni?

te repűlnél egy ilyennel?

mert én még ingyen sem

brühüyyy

a szagát sem bírom...és ha megjelenik valamelyik tulok kacagányban kávétfelszolgálni akkor kiugranék az ablakon

brühüyyy

meg árvalányhajas kalapkákban
@Knósszosz: nem értem én ezt a repülőscéget. ideje eldönteni hogy most repülni fognak, vagy pedig a kisbolt konkurenciája lesznek...?
a tökmagolaj jó, zöld és erősen illatozik, de jó.
@Mariann19: ez is mutatja hogy nem gondolkodnak amikor rendelkeznek.
@rodeo36:
Te hitetlen!
Nem olvastad a góré nyilatkozatát, hogy annyi pénzük van, amiből akár két hónapig is kibírják ha nem lesz egyetlen forint bevételük sem? Az üzleti terv = veszteség felcsökkenés.
Most akkor megegyem a rizsát, hogy ebben nincs állami lóvé, vagy inkább aluggyak rá egy jóízűt?

Nem értesz te az ilyesmihez, inkább hímezz előnyomott kalotschai teríttőt!-:)
@Penivaldes:
A tökmagolaj egészséges, de mobil boltokban árulni 37.000ft-en nem biztos, hogy nyereségess!
Kijaf.. fog bekopogni, hogy köllene egy liter?
@GeoCracker:

Általánosíthatjuk Makai József (Smuzewitz) egyik aranyköpését a Hócipőből: A Kormány célja nem az, hogy megoldjon egy problémát, hanem az, hogy ELMONDHASSA, megoldott egy problémát.
@Knósszosz: na igen azért kimész a piacra aztán megveszed ott.
@Knósszosz: hát éppen most magyarázza Sipos hogy mennyire szuper a tankönyvrendszer..
@Knósszosz:
tudod én még annál is hitetlenebb vagyok

ha egy barom állat -egy magay kft vezérhangyája- arra tervez üzletnyitás előtt, hogy nem lesz bevétele és kibírjáa, akkor azt fel kell szeletelni apróra és a kutyáknak adni mert a krokogyil az csak 3 hetes rothadt húst eszik...nem bírja a gyomra azt aminek nincs illata...láttam amint a farka hegyén ágaskodva ugrott a mócsingért amit mi csak gázálarcban tudtunk megnézni

brühüyyy

szóval van ez a NER...de minek? és főleg ha csak erre jó à là Mattttolcsi
@Knósszosz:
nabaz'meg bementem atv-t keresni és ez jött ki

atv.tuteve.tv/

a magyar tevék csak a sivatagban vannak teveszarosan?

brühüyyy
@Knósszosz:
a másikon egy kurvajó kabaré megy

a Global-on a 4 csatorna közűl

brühüyyy

most átpasszolok a magyarra hátha kibírom?
@rodeo36:
A szar nem ország specifikus, mindenhol ott bűzlik.
A nyelv fantasztikus, imádom! De a televizelt kanális mindenhol ugyanolyan büdös.
@Knósszosz:

ezzel be is fejeztem:

"Szeptember közepéig már csak pár hét van hátra. Hány munkatársuk van jelenleg?

Közel 40, de ez gyorsan nő. Elkezdődött a pilóták és a légiutas-kísérők felvétele, jó látni, hogy a Malév-csőd után külföldre kényszerült pilóták próbálnak hazajönni a családjukhoz vagy a családjukkal együtt."

brühüyyy

szeptember 2-án kezdik a pilótákat és légiszemélyzetet

.............
@Penivaldes:
Akkor nincs is több kérdésem, ez ügyben legalább is:-))
@Knósszosz:
a másikon egy argentin sorozat megy, kurva jó egyébként a perui teve

brühüyyy

a kiejtésből lehet tudni
@Secnir:

+++

'dakotanews'-tól, én Édesnyámnak is egy kópiát,ha lehetne légyszi-légyszi!!!
@poszt: "... mindenesetre kitört belőle a vérsuttyó és beleállt az első emberbe akibe tudott."

Pedig agyon is lövethette volna...
@rodeo36:
Én is befejeztem az offot, csak annyi még:
a széles derekú madarak jövőre már szállni fognak!
Hová? Rio, Szingapúr-Changi, Tokyo Narita, vagymijafasz?
Ferihegy 1 (oppardony; Liszt 00)- Kozármisleny alsó tarló között mekkora lesz az LF?
Lóding (sellymessch) faktor.
Akkora, mint annak idején a Kisinyovi járaté?

Akkor lesz itt csudálkozás, bezony!
@rodeo36:
Én csak azt vontam le belűle, hogy ott is sorozatok... olyan tucat vackok.
Nem tudom, csak ez gyött le hirtelen.
@Knósszosz:
az ürge kibírhatatlan, és annyi rögtön lejött, hogy féltékenységből és egyéb személyes okból tették tönkre a MALÉV-ot a kurva annyát a zorbánynak is

brühüyyy

sohasem lesz olyan jó kis légitársaság mint az volt
@Knósszosz: kora délután van...a hírcsatornán azt mutattya, hogy 30000 állat pusztult el a hegyekben a havazásban és sok ember áldozat is van és odamenni nem egy leányálom ilyen körülmények között

képzeld nyári havazás persze olyan helyen ahol bármikor eshet

ez ezeknek a falusi embereknek a léte volt a lámák szőrméjét, szőrét és husát csontját használták és árúlták meg értékes díszköveket faragnak

brühü yyyy
@Knósszosz:

ez a vége:
"Én is. Valamiféle állami támogatás azért van?

A nyilatkozataik figyelmes meghallgatása alapján még nem látják pontosan a folyamatokat. Megvárják, mi sül ki, és ha látják, hogy jól működünk, majd mellénk állnak. Nehéz meghatározni, hogy mikortól számít valami komolynak, de én csak annyit mondok: a Sólyom Holding évi 20 milliárdos beszállítói állománnyal fog fellépni. Szép lassan a bizalom eléri azt a pontot, hogy kiemelt nemzetgazdasági beruházás legyünk."

20 milliárd mai árfolyamon 66 millió ajró abból egy fél repülőszárnyat sem lehet venni...és erre büszke?

brühüyyy

ennyire értenek hozzá és ennyire hülyének néznek mindenkit
Csak egy kérdésem van. Jól alszik Ferenc?
@rodeo36:
+1!!

A Malév az egy olyan brand volt, amit ha egy valóban felelősen gondolkodó kormány a helyén kezelt volna, ma is létezne.
A többi süket duma.

A Royal Dutch Airlinest hagynák, vagy a British-t, esetleg a Lufthansa-t összedűlni? Szarban vannak azok is persze, szövetségbe tömörültek - meg ilyesmi,a túlélésért - de próbálkoznak a felszínen maradni. Itt meg?
A Swissair térdre rogyott az MD 11-es katasztrófája után, de újrakezdték és mára ismét a világ élvonalában vannak, csak simán Swiss-néven.

Eszméletlen pénzek és akkor majd a sólyom, háppersze...
@V-PORT:

"____
de általában több pénzért többet szoktak fizetni.

Válasz erre
V-PORT 2013.09.02. 16:16:19
@V-PORT: Több munkáért többet szoktak fizetni.
______"

az elsőt is értettük. ezt hívják taksának. %-ban szokták az általános egyenértékest körülírni.
Most már vannak olyanok is az oktatásban akik az államnak adták le az ominózus százalékot, hogy kevesebbért többet dolgozhassanak. ez fejlődés.

Mindenkit megkövetek. Mégiscsak van evolúció.
Ha lesz revolúció is, szóljatok, otthon ne hagyjatok. kerekes székkel száguldva jövök! :D:D
Hála a magasságosnak a tanévnyitók egyben beszédekkel is járnak, ahol remek közhelyeket lehet puffogtatni!

Kiderült, hogy újra kell gondolni az egész magyar életet, meg persze hatalmas erőforrásokat fektet a kormány az oktatásba és, hogy ez lesz az 1018-ik magyarországi tanév.

Taps, boldogság, örömkönnyek!
@Knósszosz: Szerintem minden korábbi kormánynak van bűne abban, hogy tönkrement a MALÉV, de most már nem ezzel kell foglalkozni, hanem azzal, hogy ami van vagy indult sikeres legyen, nem utolsó sorban a volt Malévesek miatt is.
@Knósszosz:

"Kozármisleny alsó tarló"

Kozármislenyt hagyja ki ebből, kedves Kolléga, mert a helybeliek bicskával intézik az ilyet, Lothárdiaktól tudom, kik szomszédosak vele.

gondoltam, szólok... igen... én is sörre gondoltam:D
@Le_Penseur:
ja, és az "édesannyát" azt sohase felejtsd ki

brühüyyy
@jaegtoer:
azonnal hagyd abba a könyvelést, magyarországon ehhez csak azok értenek akiket nem engednek könyvelni

a revolúcióra én is

brühüyyy

milyen serbetke?

Radeberger? Stella? Guiness? esetleg valami még olyanabb?
lesz-e pilóta oktatás magyarországon? van-e?
brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

egy ház azért jól jönne kottaszűzön akarom mondani cote d'azur-ön...mi? csak óvatosan az egyes házakkal:D

"de még a törpehörcsögömet is az Egyház elé helyeztem a fontossági sorrendben, nem lesz ebből bajom?"

nem. ha mégis, mint gyakorlott kötekedő tanácsolom, mondd azt: -ki beszélt itt egyházról, volt ugyan szó egy házról egy düledező viskóról, aminek már az imádság tartja csak a falait, de ezt nem hozhatják összefüggésbe mással, mert az merő rosszindulat, és már a kérdés föltevőjére is szégyen gyalázat. ha őszinte felháborodással és röhögés nélkül el tudod mondani nyert ügyed van.
@Le_Penseur: "ez lesz az 1018-ik magyarországi tanév."

Soká tartsa meg a Jóisten Államalapító Szent Viktor Őfelségét!

Komolyan mondom, amit ez a három majom két napja nyom tanévnyitó címén, az egész egyszerűen sértés minden épelméjű polgár felé.
@rodeo36:

"Radeberger? Stella? Guiness? esetleg valami még olyanabb? "

ebben a sorrendben az olyanabb lehetne a kedvencem, a kwak. ez nem gunyolódás és béka hangutánzója, hanem a már többször emlegetett valamilyen anyátlansági, tehát apátsági sör, talán belga. nekem balgának nagyon íz likk!
Mondtam már: kedves szülők, pofa alapállásba (azaz kuss), oszt örülni, hogy négy után visszakapjátok a kölkötöket. Tekintsétek ezt a kormány ajándékának, mert ti nem tudtok velük bánni. De kormányunk eltökélt professzionalitással hoffmanikus kezébe veszi gyermeketek jövőjét, és boldog valamint eredményes, hazájának odaadó stadion látogatóját neveli belőle, mutyisztán dicső üdvére, az admirális-generális-elnök-miniszterelnök ÚR jóságos gólbírális tekintete előtt. Forever Vivát (Benyomszki, vagy ilyesmi.)
@jaegtoer:

Utánanéztem, a Debreceni Református Kollégiumban beszélt, akkor rendben van, Átlag Julikának legyen csak első a Zemberiség, utána a Református Egyház, utána választott szakmája (LOL), aztán jöhet a család.
Hol élnek ezek, te jó isten...
Ma érdemes volt az ATV-n megnézni a Kálmán Olga műsorát, amelyben Uzsorás Polip Csányi jól belecsapott a lecsóba!
@Bakter:

Az új világ új embert követel, ezért van szükség erkölcs- és hittanoktatásra, jelentette ki maga a Kedves Vezető, és hát lássuk be, ha kis hazánkban valaki tud valamit az erkölcsről, akkor az Dr. Orbán Viktor.
@DR. INKVIZITOR:
Hogy Csányi hová csapjon be, lenne egy-két ötletem. Ő finanszírozni is tudná a szakembert.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

neked már az ingyen időutazás se jó?! nem értelek?!
még egy-két év, és boszi égetéseket is láthatunk.
@DR. INKVIZITOR:

Felcsigáztál. Mondanál két mondatot?
Jó lenne, ha MINDENKI tudomásul venné, hogy ez a Nagy Nemzeti Gondolkodó által vezetett kormány jobban tudja, mi kell a gyerekeknek, mint a hülye szüleik, vagy a hülye társadalom, a hülye szakemberekről már nem is beszélve.

De látom azt, hogy nem akarja mindenki tudomásul venni. Ők a hálátlanok, a nemzet vesztét akarók, az örök ellentmondók. Másképp megfogalmazva: a nemhülyék.

Viszont azt is látni kell, hogy ez az ország alapesetben a hülyék által vezetett hülyék országa, tehát érvényesül az, hogy a kormány jobban tudja, mi kell a gyerekeknek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Focialista Hazért Érdemérem"

ez az én szövegem
PALIZÁLSZ !!!
Remek kis reklám buli... fejlécet tessék nézni, Casino reklám, magyar iskolai honlapon... tényleg egyre szebb a NER győzelme.
Ez előírás lesz a közeljövőben???

t3.szegedvaros.hu/a-tankonyvrendeles-kapcsan-a-kello-ujabb-tajekoztatast-adott-ki/

Amúgy nálunk a gyerekek nagy része ma nem kapta meg a könyveit a suliban, mert nem volt ott a csekkjük... pedig időben be lett fizetve, de hát a nyilvántartás.
Mindenki úgy tudta, hogy akik időre befizették, azok benne vannak a rendszerben... ami szart sem ér... :(
Akiknél volt csekk, azok meg azért nem kaptak meg mindent, mert még nem érkeztek meg... :))
A sikertörténet folytatódik...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az oktatási törvény mibe lett belevésve?
Csak azért, mert hamarosan átvésik. Jönnek a következő kiegészítések:
- minden gyermeknek minden másnap délután háromig - az egészséges életmódra nevelő kormányintézkedések szellemében - kötelezően el kell fogyasztania 3 kiló chipset és 2 liter kólát.
- a fogyasztás árát a szülőknek napi részletekben kötelezően át kell utalniuk a közétkeztetést koordináló Tarzanboy Rekreációs Központ számlájára.
- a felső tagozatos, 10. életévüket betöltött gyermekek hetente két alkalommal kötelező gyakorlati foglakoztatás keretében két órán át az Skúlpolisz felügyelte teremben nyerőgépes előképzést kapnak.
- a szülők részletben utalnak, lásd mint fent.
- a célzott életre nevelés keretében szintén a felsős gyermekek heti egy alkalommal osztálykirándulást tesznek az iskola aulájában létesítendő Nemzeti Dohány és Felvilágosító Trafikban, ahol elméleti és gyakorlati oktatást kapnak a dohánytermékek káros hatásairól.
- a látogatást költségét a szülők hetente utalják, lásd mint fent.
- az új tanterv miatt felszabaduló pénzügyi forrásokat a kormány Egészséges Életmód Drbubó Programja használja fel népnevelő stadionok építésére a Felcsúti Nemzeti Aréna Parkban.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"A sikertörténet folytatódik... "

úgy úgy. erre van szükségünk... úgy hiányzik mint egy falat könyv. a sikertörténethez, meg az iskolakezdéshez.
sikertörténeteket akarok zsigertörténetek helyett!
@Bakter:
Az én ötletem az összes NER talpnyalónak a következő:
Kapják be a LÓ legnemesebb alkatrészét!
A pöcsöm kivan ennyi kreténnel, ekkora káosszal és balfasszal.
Ez viccnek kicsit durva! :(
Mindig csak a sírás, rívás megy itt, pedig már stadionból van a kerítés is...
@sírbateszezazegész:

mit lázítasz itt? nem szégyelled magad?

volt itt svéd nyugdijmodel meg atyámf....öööö na!

mire felemeltem a fejem a tájékozódásból, már el is volt lopva a nyugdíjkassza.
Jó lesz vigyásszni, nehogy elpodossák itt a kiskölköket rabszolgának, az isikből meg osztályos kupikat csinalnak zekszturistáknak euróért...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: látom nem is tagadod...

hm... hirtelen nem tudok köpni nyelni se... minden jó szövegem lopják:)

híres lettem, amugy már idéztek engem hetihetesben is... :)
@Orica Középföldi: holnap meglesz a videó. az a lényeges mert ez az összefoglaló csak "érinti" a lényeget. eszméletlen sok témát konkrétan "elmondott". pl a Bábolna többszörös megmentése (na ki is csinálta azt szerinted???) tette tönkre a Hajdu bt-t.

"A magyar politikai közélet kimondottan versenyhátrány az országnak – ezt Csányi Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint a kormány azért küzd a bankárok ellen, mert ez most a népszerű. A legnagyobb hazai pénzintézet vezetője kijelentette: olyan szakma képviselői nyilatkoznak lenézően a bankárokról, akiknek a hitelessége mélyebben van, mint a bankároké. Nem értem, hogy veszik a bátorságot és az önbizalmat, hogy becsületes bankárok tízezreiről ilyen megvetően beszéljenek – fogalmazott. Csányi Sándor úgy véli, a politikai populizmus olyan szintet ért el, aminek a káros hatása nyilvánvaló mindenki előtt.

A Lázár Jánossal való konfliktusáról azt mondta: olyan szintre süllyedt a vita, amit már nem akar folytatni. Az OTP elnök –vezérigazgatója szerint Lázár János iránta érzett ellenszenve 2006-ban alakulhatott ki, az OTP és a hódmezővásárhelyi önkormányzat viszonyára vezethető vissza. Hozzátette: erről az ügyről a banktitok miatt többet nem mondhat el. A szakember kijelentette: megtette a büntetőfeljelentést a miniszterelnökség államtitkárával szemben a kijelentései miatt, és polgári pert is indít. Csányi Sándor elmondta: a kártérítés összegét majd a Csányi Alapítványnak fogja átutalni. A pénzintézet vezetője azt mondja: nem tudja, miért polipozta őt le Lázár János, de az uzsorás jelző valószínűleg annak tudható be, hogy az államtitkár nem úgy értékelte a tehetségével kapcsolatos megjegyzését, ahogy azt ő gondolta. Csányi Sándor hozzátette: a kormányzattal nem romlott meg a kapcsolata, hiszen azt még nem lehet elmondani, hogy Lázár János egyenlő lenne a kabinettel, vannak ott még valódi úriemberek.

A devizahiteles mentőcsomaggal kapcsolatban azt mondta: ha az összes devizahitelt forintosítanák, az összesen 950 milliárd forintos kárt okozna a bankszektornak, az OTP ebből 300 milliárdos veszteséget könyvelhetne el. Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint egy ilyen lépésnek végzetes hatása lenne a bankszektorra nézve. Ugyanakkor hangsúlyozta: az OTP túl fogja élni, bármilyen megoldás is születik majd. Csányi Sándor úgy véli, a politikusok elkalkulálják magukat a devizahitelesekkel kapcsolatban, hiszen a mellettük való kampánnyal több szavazatot vesztenek, mint amennyit nyernek. Az lenne a méltányos, ha a forinthitelesekkel is foglalkoznának – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a Koppány-csoport a devizahitelek miatt a háza előtt tüntetett, azt mondta: nem volt nagy öröm hallani, hogy gyilkos uzsorásnak neveznek, különösen úgy, hogy a gyerekek is otthon voltak, az egyikük 40 fokos lázzal feküdt az ágyban. Csányi Sándor azt mondja: jó lenne, ha a Koppány-csoport vezetői inkább azt hoznák nyilvánosságra, mennyi devizahitelük van, mert ő úgy tudja, van olyan, akinek negyven devizahitele van.

A szakember szerint rendkívül káros, ami a devizahitelekkel kapcsolatban történik, ez árt a gazdaságnak, a politikai közéletnek, a bankszektornak pedig komoly károkat okoz. Az OTP elnök-vezérigazgatója azt mondja: azokat a devizahiteleseket kellene megmenteni, akik valóban nehéz élethelyzetben vannak. Hozzátette: korábban a végtörlesztéssel is azok jártak jól, akik nem szorultak rá. A politikusok 73 százaléka is élt ezzel a lehetőséggel – magyarázta.

A részvényeladásaival kapcsolatban azt közölte: valóban meg akart válni a részvényeitől a vágóhíd beruházás miatt, de nem adott volna el ennyit, ha nem jön a hír az újabb devizahiteles mentőcsomagról. Csányi Sándor hangsúlyozta: ezt lehet, hogy sokan egyfajta üzenetként értékelték a kormány felé, de neki nem ez volt a szándéka. Az OTP elnök-vezérigazgatója arról is beszélt, hogy ha valóban eladják a Takarék Bankot, arra az OTP is pályázni fog."

atv.hu
@gipsz.jakab:
Ja, apránként klasszikus leszel... Bőrkötésben??? :)
Nem emlékeztem már, hogy hol olvastam.
@jaegtoer:
A fidesznyik képviselők meg átszerkesztetik műtétileg magukat ladyboynak. :D
Eddig csak szimpla kurvák voltak...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a Ner nagyon inspiratív... imádom:))))

nagyon jól szórakozom hogy szívnak a parasztok:))))

az első és egyben legjob szővegem: "Nertársak és Nertárs Nők !
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: qvaa jóóó vagyok...

és amit lgjoban szeretek magamban az a SZERÉNYSÉG :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
23 éve, minden kormánynak volt része a Malév bedőlésében, stimm.
Az is igaz, hogy ezen túl kell lépni (nehéz kurvára), de a szolijomban bízni, "hogy ami van vagy indult sikeres legyen, nem utolsó sorban a volt Malévesek miatt is" - az a mai légiközlekedési piacot ismerőknek irracionális süket duma.

Az A 340-es vasaktól szabadúl minden légitársaság, mert nem gizdaságos, erre a Szhólijum ilyeneket akar venni.
Mindenki hülye, csak mi vagyunk okosak, ja!?
Négy hajtómű, fasza fogyasztás!
Közben a Dreamliner meg 15.000 kilamettert repül, két szuper takarékos hajíttó művel.

A LOT rendelkezik ilyen madárral, volt mocskos komcsik...
Én szeretnék egy új, fasza légitársaságot (no nemzeti hülyeség), de a sólyom egyre röhejesebb lesz, szóval nem tudom.
@jaegtoer:
először a "squawk box Europe" jutott eszembe mert ezek a super spec sörök csak akkor kaphatók -errefelé- ha külön megrendelem a gyártótól legalább egy ládával, és kinyögöm a vámot meg a szállítást, ami futárral szép kis summa, annyiért inkább veszek valami olyat -leszokóban vagyok a sörről- amit szeretek vagy meg akarok szeretni példáúl skót vagy ír whyskey-ket, vodká-kat meg egyéb olyanokat amelyeket nem szállítanak az észak amerikai piacra agyoncukrozva (egyetlen európai vadászlikőrt sem lehet meginni -meg is mondtam a boltban, hogy basszák meg- mert ide dupla cukrot raknak bele és lecsökkentik az alkoholtartalmát úgyhogy borzalmasak és sok minden más is többek között a Zwack Unicum is ihatatlan...már ott tartottam, kiöntöm, mikor eszembe jutott lehet vodkával süríteni...de a fölös cukrot nem lehet belőle kiszedni, a csokoládék ugyanúgy ehetetlenek nem is veszek még európai üzletben sem mert oda is szart kérnek, mivel itt agyoncukroznak mindent undorító én meg nem eszem cukrot már időtlen idők óta

na ez off lett még jó hogy nem látom a trollok sikolyait

brühüyyy

ha már iszol jól rúgjál be mert berugás nélkűl az ivás kidobott pénz

saúde
@guma:

Hu bakker! Alig várom az ismétlést.
Köszi:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem értek a lovakhoz, de szerintem egyik ló sem akkora ló, hogy penis giganticusát pl lézertrafik szájába helyezze.
Mióta mondom, hogy ezek kezében még a 65-s szög is elgörbül?
@Knósszosz:
Magyar seggbe import lófA340-es vasat!
Amúgy lófasz se lesz ezzel, pláne nem repülés.
Pénzmosás állami szinten, kóklerekkel.
Ha, ha felszállnak 3 hónap után sehol se kapnak üzemanyagot hozomra...
Lázár-fan club!

"hiszen azt még nem lehet elmondani, hogy Lázár János egyenlő lenne a kabinettel, vannak ott még valódi úriemberek."

:)))))))))))

Csak tudnám kikre gondolt!
@Knósszosz:
Első pillanattól azt érzem, hogy a Nerinium Falcon csak kísértet hajó.
@Orica Középföldi:
Pl. a parlamenti képviselők 73%-a élt a devizahitel-végtörlesztés lehetőségével
(többeknek 10 millió Ft hasznot eredményezve),
vagy
a jelenlegi politika egyértelmű versenyhátrányt okoz az országnak.

Szerintem érdemes a hivatkozott műsor második felét a net-en megtekinteni!
@Knósszosz: micsoda véletlenek vannak!:)))

Malév-Sólyom: különös helyre vezetnek a szálak

Áprilisban ugyanabba az irodaházba jegyezték be a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft.-t, ahol a Malév egykori tulajdonosának is volt az irodája - írja az Origo. Az érintettek szerint véletlen egybeesésről van szó.

propeller.hu/itthon/2770390-malev-solyom-egy-varosligeti-fasori
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te láttál már ladyboy-t?

egyetlen kuruc sem lenne alkalmas vagy legalábbis a ladyboy kuncsaftok rájuk sem néznének viszont akik igen azokkal meg jobb ha a rács megett találkoznak a sikolyok onnan nem hallaccanak és ingyen van

ezek meg csak pííííííííízzzért

brühüyyy
a kurva annyukat
@guma:
egyébként a "fasorban" sincsenek

brühüyyy
@DR. INKVIZITOR: :)

@Orica Középföldi: vagy pl a devizehiteles tüntető vezérnek van vagy 40 hitele!???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

taps és ürgeöntés

megfejtetted

állami pénzmosás

lehet, hogy az uccsó?

brühüyyy

hitelbe repülő üzemanyagot? aranyban előre
Vettétek, hogy a tegnapi fityeszes elpicsázást nagyívű legyintéssel intézték el a fityeszéknél? Nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki. És ha fordított lett volna az eredményt? 479253* hallottuk volna a reszicsökkentés szót különböző mondatszerkezetekben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az milyen, hogy a Malév idejében (végső stádium) a kapitánynál ott volt a kártya, amivel fizetett a külföldi reptéren a keróért?

Aeroplexes haver mondta és még mások is Ferihegy környékéről.
Szóval KP/vagy kártya, de nem hozomra a magyar légitársaságnak!
A 340-es egy kurva nagy madár, főként a 600-as változata. Namostan, egy ekkora vasat telerakni és elküldeni Szingapúrba, az valami. A Virgin Atlantic tudja, de azt Richard Branson csinájja és nem az a fasz, aki a cólijomot.

Aluggy el szépen kis Balázs...
@Orica Középföldi:ritka jó és egyenes duma volt a körülményekhez képest!

bocs lemaradt a link, ahol láthatod, hallhatod a 2. részt:

www.atv.hu/belfold/20130902-csanyi-olyan-szintre-sullyedt-lazarral-a-vita-amit-mar-nem-akarok-folytatni
@rodeo36: hol jár az eszed? :-DDDDD

ezeknek "fasor"???
lassan a fűszál is kikopik mellettük, ennyi szövegtől...
@guma:
Igazad van, ez teljesen véletlen!
Hová is gondolsz?

Ezért nem jutunk mi egyről a mínusz négyre, mert itt vagy te például, negatív energiának!-:))
Pussz!
Egyszerűen nem értem, hogy a gyerekek jövője elleni merénylet/gaztett nem viszi ki az embereket az utcára... nem értem, hogy a pedagógusok miért nem lépnek sztrájkba... nem hiszem, hogy ne állna mindenki melléjük... ezt nem értem...
@sírbateszezazegész:
Ha pedagógus lennél Levédiában, két gyerekkel a hátad mögött 52 évesen, megértenéd.
Nem basztatni akarlak, de ez a valóság és ezt első kézből tudom.

A félelem tartja össze(még) ezt a szarházi kondás rendszert, de a sorsát nem fogja elkerülni, minden ilyen elpusztult.
Az idő kevés, a gyerekeink élni akarnak.
Szóval, minél előbb kazán!!!
@Knósszosz: :)))))))))

na akkor elmegyek aludni, nehogy fertőzzek (ha már ilyen finoman célzol rá!)!:DDDD
@Orica Középföldi:
Előbb is megnézheted, mert guma - dícséretes gyorsasággal,engem megelőzve - megadta neked a szükséges linket.
Én itt megismétlem:
www.atv.hu/belfold/20130902-csanyi-olyan-szintre-sullyedt-lazarral-a-vita-amit-mar-nem-akarok-folytatni
@sírbateszezazegész: ezt én sem értem!

@Knósszosz: már csak azért sem, mert van pl pár nyugdíjas aki nem csak a hülyeségért kellene, hogy kiálljon hanem a gyerekei vagy unokái miatt is!
@guma:
Jó éjt, kedves Guma!-:)))
@Knósszosz:
Egyre jobban élünk!
Mármint a bolsevik párt főkreténjei.

Belép majd a régi Hofi vicc:
"- Mikor lesz a gyereked lábán új cipő?
- Amikor a pártitkár gyereke rálép!"

Ja, hogy Piktorunk egy pártitkár gyereke?
A 3,14-csába!
De jó is lesz egy olyan ország polgárának lenni, ahol csányi sándor válik az igazság szószólójává... ott minden egyenesbe kerül, tiszta viszonyok lesznek, ha egy ilyen önzetlen ember is az igazság mellé áll, ha egyszer már ő is kiáll az alapvető érdtékek mellett, s nem törödik a saját érdekeivel, hisz azokat mindig ignorálta, ha a közérdek/a közjó volt a tét... úgy kellett ráerőltetni a volt állami gazdaságokat és a hm-s földterületeket is, fegyvert fogtak a fejéhez... milyen szerencse, hogy kálmán most hívta fel "csányi úr, nem jönne be egy kicsit a műsoromba, lemondta az alsótökömtudjai kútkezelő nagynénje az interjút, mert így most nyáron lázas lett, mint bajnai és még sokan mások is", azt ez az aranyember meg -pusztán a közjótól vezérelve- sutba dobott mindentés megosztja a néppel gondolatait. De jó is nekünk, édes Istenem! Itt a magyar feltámadás!

Azért én, mint aki semminek nem tud örülni, maradnék egy májusi kommentemnél, ha nem baj, miszerint "én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol minden politikus a csányi és a demján faszát szopkodja".

Erről ennyit. Jobb kint, mint bent.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
-:DDD
Imádom Gézát, mennyi témája lenne ma, baszki...
Naponta háromszor írná újra az esti előadás szövegét.
Kösz! Hofi örök!
@Knósszosz: Tiszt hatvanas-hetvenes évek, de hol a nyaraló meg a fridzsider? Elvitte a szemét bank?
@sírbateszezazegész: ezzel nem lehet vitatkozni! :)))
+1!

viszont ezt a rohadt állóvizet kicsit felkavarja és talán kinyitja kicsit a szemeket, szopkodás nélkül...

sosem lehet tudni mikor mitől pattan el az húr amit ennyire kifeszítettek!
@Knósszosz: "Én szeretnék egy új, fasza légitársaságot (no nemzeti hülyeség), de a sólyom egyre röhejesebb lesz, szóval nem tudom."

Én próbálok középen maradni. Nem akarok műnemzeti sem lenni, de ugyanakkor örülnék ha idővel ők is sikeresek lehetnének. Érdekes amúgy, hogy az én Aeroplexes haverom ugyanúgy ebben bízik. Úgy látszik cégen belül ők is máshogy látják a dolgokat. :)
@sírbateszezazegész: Dejszen akkor most maracc, ezek után (Lázár-fan klubalakuló ülése), nem?
@Knósszosz: látod nem hagytok aludni:DDDD

de én meg azt látom erősen mínuszba passzoltál. na most aztán hogyan aludjak nyugodtan??? :)))
@guma: Kötőjel volt ott +1+2+3, kedves Guma..nyugodtan hajtsd álomra okos kis buksidat, Knósszosz nyal, mint jószokása, hidd el!:-D
@Knósszosz:
Én is szeretnék egyet otthonra... Kb. ezen a szinten van a dolog jelenleg! :)
Ráadásul csupa dolgos, tisztakezű, talpig becsületes ember, sőt szakember sertepertél körülötte!
Egyiknek se sáros a múltja, sikert siker hátára halmoztak... Értem én!
Szóval ez a "siker" is kódolva van.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nem jó közös ülés ez, ennyi faszival?
Nem teccik, hetero vagyok... :)
@Knósszosz: na most akkor abba nem mennék bele, hogy ki áll a resonator mögött, ki áll a sólyom mögött, mert a múltkori wizzaires előrejelzésemet sem hitted el:) (ki finanszírozza az új gépeket és hogyan).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
egy év múlva ...egyébként 100%-ban Knóssy-val egyetértve

ez egy pénzmosás és csalás a beruházó átbaszása vagy a beruházó mossa a pénzét légitársaságról szó sincs

már az első tankolás elviszi az alaptőkét

brühüyyy
@guma:
Aludj csak nyugodtan, ha sarkosan fogalmazok is néha, imádom az itt előforduló hölgyeket.
Boli- KUSS!! Jó?!
@Orica Középföldi:

megnevezte, pintér, martonyi, fazekas, ja és a kormányfő:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nem. Különben is az alakuló ülést itt is meg tudjuk tartani Rodeóval, a harmadik tag (lázár kutyája, a tiszteletbeli elnök) úgy is mindenbe csak beleugatna személyes jelenléte esetén.:)
"Előre fizetős tankönyvek
Az iskolák államosításának újabb lépése is káoszt okozott: a központosított tankönyvbeszerzésről sokan azt hitték, hogy átverés, mert a gyerekek címére jött egy csekk a Kellótól, amin július végéig kell befizetni a jövő évi tankönyvek árát. Az állam előre fizettet a szülőkkel, miközben több megrendelés hibás, az árak letörése helyett pedig van, ami drágább, mint tavaly."

Csak úgy dübörög a siker mindenhol...
A nép ecceri gyermekeinek a töke egyre inkább tele a PÁRTtal.
A narancsbolsi köcsögök meg még büszkélkednek is.
Ha SSteffykét látja valaki, mondjátok meg neki, hogy lópimpili a dirndlije alá, a kólás flakon mellé, de előtte nyálazza meg rendesen, bő nyállal élvezze.

444.hu/2013/09/02/kampanynyito-lett-az-evnyitobol/

Olyan remek a video, örök darab lesz ez a NER dicsőseggére! :D
Az a sok szíp embőr, Hajdú "parasztulparkolokamozgássérülthelyenésakkor" és a műanyag libája (egyiken se látszik az iskola), a Szász TSZ elnök ettárs és a Sejjgecz a Pókotiskiharapom szösszenet...
Az a sok derék embör... az...

Emlékszünk ugye erre is még?
hvg.hu/itthon/20130815_havasi_444_komolytalan_bulvarblog

De a mai szint a legalja, a napiszar.hu szintje lett még a narancsos köcsögöktől is:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KqCHwqnqsRk

Ettársak, há'demán, hogyan van ez, hogy itten merészelik a Döbröginket lefotózni? ENgedély, passzport, oltási bizonyítvány oszt van-e?
BAJNAIGÁRDISTÁK AKARTÁK MEGMERÉNYELNI KAMERÁNAK ÁLCÁZOTT RAKÉTAVETŐVEL A MÉLTS.TEKINTETES MINI.E.KURAT!

Azért aranyos az is, hogy manapság kezd több lenni az igazoltatása az ellenzékieknek, mint a Kádár rendszerben... Piktor, Piktor, megtanultad a bolsevik hiszekegyet rendesen.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Még nem, de nem menekültem meg a lehetőségétől.
Ne izélj politikot, inkább egyél kedves Efendi, mondjuk valami ilyesmit:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Iraqi_cuisine-Mixed_Shawarma_platter.jpg

Diszkrét büfi belefér, de akár erőteljesebb is!-:))
@Knósszosz:
Mos'mé? Há'de mondtam én, hogy nyalsz? :))
Még nem, de...
@sírbateszezazegész:
Nem ugrik be hirtelen, ha lennél szíves utalni rá, tán emlékeznék.
@guma:
te nem tucc magyarúl?

a "fasorbansincs" magyar jelentése: a faszombansincs-et kell érteni

csak ez a szalonképes
változata

brühüyyy

tanúlni tanúlni tanúlni: Lenin (milyen igaza van)
@Knósszosz:
Rohadék vagyol, kaját ilyenkor...
A Bakáts tér sarka felől haladsz a Körút felé, a Tompa utcán és ott van 2 kurd mini étterem. Hasonlót adnak, az íze is nagyon finom. A csóka se itt barnult.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Há' azé... genya!
11-kor semmi dolgod?
Álmodsz szőke asszisztensekkel, mi?
Azokkal én is álmodnék....O
@rodeo36: Manapság minden lehet meg ugye az ellenkezője is. Én azért még bizakodom és kívánom, hogy ne az legyen amit írsz. :)
@rodeo36:
Azt hittem, hogy ez a "fasz orbán simicska csicskája" rövidítés... De ha nem, akkor nem... :D
Takony kósa ettárs valaha lediplomázik már, vagy csak ugat, meg baromságokat beszél továbbra is?

"Szokatlanul őszinte beszédet tartott Kósa Lajos debreceni polgármester hétfőn a Tóth Árpád Gimnázium tanévnyitóján - írta a Nol hétfőn.

Kereskedelmi referens
Álláshirdetés
Meglepő dolgokat mondott Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a hétfői tanévnyitón. Az őt hallgató pedagógus és az iskola vezetése is megdöbbenhetett, mikor Kósa azt mondta: az iskola vezetése két éve nem mer neki ellent mondani, mert azt nem szokás. Azt is hozzátette, hogy amit ezután az oktatásban mondanak, "az parancs". Aki a rendszerben nem jól teljesít, ahelyett mást kell keresni" - fogalmazott.

"Nagyon-nagyon sok tanulmány, kutatási eredmény szól arról, hogy fantasztikusan fontos egy ország számára, hogy a legtehetségesebbekkel hogyan bánik, hogyan gondozza őket, ezért az egész átalakítást tulajdonképpen az motiválta, hogy próbáljuk meg megváltoztatni az oktatási rendszerünket, és erőnek erejével elérni, hogy a legrosszabb tíz százalék a legjobbak között legyen, meg a legjobb tíz százalék is a legjobb tíz százalék között legyen" - mondta Kósa a tehetséggondozásra kitérve. "... jön a tanfelügyeleti ellenőrzés, jön a fenntartói ellenőrzés, és megköveteli a kollegáktól, hogy jó teljesítményt kell leaadni" - tette hozzá.

"Muszáj ezt csinálni, mert a tanárokon, a minőségellenőrzésen, a minőségbiztosításon, a követelményeken múlik az, hogy egyébként a gyerekek hogyan fognak teljesíteni, mert amúgy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek, de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész" - folytatta."

hvg.hu/itthon/20130902_Kosa_Lajos_A_jo_gyerekek_ha_utik_oket_jol

Ha ütném a parasztját, akkor csak Mr.19% lenne, vagy 21?
Ekkora szánalmas pojácát keveset hord a hátán még kishazánk is, pedig NER bunkóból el vagyunk látva rendesen.
@Knósszosz: a wizzair felnyomja a malévot, a fidesz hazavágja a malévot, a wizzair átveszi a malév desztinációit, a kínaiak megnyitnak egy hitelkeretet a magyarok részére állami garancia mellett, a wizzair új flottát épít kínai lízing segítségével (minek a terhére azt találd ki), ekkor mondtad, hogy jó magyar szokás szerint mindenhol csak a fanyalgás, majd a kérdés: mit keres szíjjártó a wizzairben. Dióhéjban ennyi:)
És nem haragszom, mielőtt kérdeznéd:) tegnap is leírtam:)

Sólyom-kulcsszavak: resonator-abramovics-putyin-paks-malév tartozás.
Ennyi elég?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azt már megnéztem, de nem egyszerű a környéken megállni. Tényleg finom?

Itt Kispesten van egy fasza Jíroszos, ráadásul 24 órás. Volt egy gasztrotesztes izé, ott az első háromba rakták Buddhapesten.
Tényleg finom, állítom!
Ja, ráadásul ez a gimi országosan a 19. helyen áll. Szóval miről ugat ez a szerencsétlen ecceri??
@Knósszosz:
Gyühet a címe, lehet a héten meglátogatom... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ez olyan nevetséges, hogy sírni sem tudtam...a gyerekek akikért az egész szar össze lett kajabálva az erkélyen vagy sehol az egész istálló tele volt marhákkal és vadakkal és disznókkal, asztalaok mihafasznak voltak? hogy mindenki nyaka kitekereggyen amíg a vezírt lesi? és ahogy ez a törpe beszél...a nagy semmi a köbön és még egy hát az is és senki a gyerekek közűl kapott egy darab szalagot nemzet...a kurva annyát
az 50-es években a diákok voltak a főszereplők a szülők és mindenki más állat ha jutott neki hely, és a diákokat tüntették ki a jó munkájukért oklevél és könyvjutalom, évnyitó nem igen volt bementünk és elkezdtük...a könyvek már megvoltak egy pár évig egymásnak adtuk a használtat jól bekötöttük kék papírba meg vignyettával és arra írtuk kié a füzeteket is de otthon az első nap előtt mert az újakat könyvesboltban a használtat a suliban lehetett megkapni

semmi felhajtás de sok vidámság

ezt a sok vadbarmot ott az iskolában mijafasznak?

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
Jól írtad a dolgot, de valami nem oké.
"ekkor mondtad, hogy jó magyar szokás szerint mindenhol csak a fanyalgás, majd a kérdés: mit keres szíjjártó a wizzairben. Dióhéjban ennyi:)"

Én ilyet nem írtam szerintem, bár ki tudja..?
A futsallköcsög nevét nem szoktam leírni, fájdalmat okoz. Wizzel kapcsolatban nem emlékszem a nevére. Márhogy leírtam volna.
Persze nem biztos, hogy mindent fejben tartok, szóval...
@sírbateszezazegész:
Konteó! :(
Szájtátó hülyegyerek nem aggódik egy picit az üzemanyagért?

Ma az ősi örömszerző foglalkozást űző nőnemű rokonait emlegettem, amikor a 442 forintos benzinár láttán eszembe jutott ennek a balfasznak a rinyálása a 300 forintos benzinért!

"2008 őszén a kirobbanó válság miatt a kőolaj hordónkénti ára megközelítette a 150 dollárt, a 95-ös oktánszámú benzin literenkénti ára pedig elérte a 300 forintot. Szijjártó Péter erre akkor úgy reagált, hogy „a kőolaj világpiaci ára csak részben ok a benzin árának emelkedésére, ebben a forint árfolyamának mélyrepülése is szerepet játszik”.
A 300 forintos benzinárat Révész Máriusz sem hagyta szó nélkül: „a forintárfolyam gyengülését okozó kormányzati magatartás áll a rendkívül magas benzinár hátterében” – jelentette ki.
A Fidesz ekkor törvényjavaslatot is benyújtott az Országgyűlésnek. Ennek indoklásában a következő áll: „az üzemanyagárak féken tartása azért különösen fontos, mert a benzin és a gázolaj árának emelkedése miatt más termékek is drágulnak az infláció pedig tovább növekszik.” A Fidesz „természetesen” az üzemanyagok jövedéki adójának drasztikus csökkentésében látta a megoldást."
Fónagy János 2008. május 16:
„a kormány nem tesz semmit az elszabaduló benzinárak visszaszorításáért, holott egy felelős kormánynak meg kellene védeni az embereket és a vállalkozásokat egy ilyen mértékű áremelkedés következményeitől”.

Varga Mihály 2008. június 19: „a kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére.”

Anyukák remélem jól vannak... Csuklani meg egészséges...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Üllői út, a Zejrópark után a második vellanyosmegállónál balra, Adri Jírosz.
Nem Gyros.
A ghámma és a ióta nem G-nek ejtendő, hanem szép jé-nek: Jí-rosz.
És nem fahéjas...
Gunáj-t!
@rodeo36:
Olyan kekec vagy, meg irigy is...
Lövethetett is volna!
A szomorú az, hogy csak az a pár gyerek volt ott "ünnepelni" az állampártot és annak gombnyomogató droidjait.
Orbanisztán jobban teljesít!
@Knósszosz: nem, a fanyalgást nekem tulajdonítottad várival szemben, mikor jeleztem, hogy a wizzairbe be fog kerülni majd egy új tulajdonos, a "majd" pedig egy későbbi időpontot jelöl, mikor szíjjártó feltünt a wizzairnél:)
@Knósszosz:
A ZÜllői... Őrkutya korom vidéke... A Franczstadti teherpályaudvar és vidéke. :)
@sírbateszezazegész:
Ez a kis szájtátó olyan echte dögkeselyű, mocsok irritáló fejjel és stílussal... Nem véletlenül hajtják el mindenhonnan! :)
Bár az araboknál megfizetik, de hát azért meg kisebesedik a térde, meg a se..e.
Igazad lehet. A polgári törvénykönyv 72. §-nak is van G pontja.
@sírbateszezazegész:
Vess meg, köpj le, de erre nem emlékszem!
Nem jön le, hogy veled vitáztam volna erről, meg egyébként is egy követ fújunk szerintem, hasonlóak a nézeteink.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez kissé lejjebb van a Feripályaudvartól, és egy szar kis kioszk, de jól nyomják!
@Dr. jenőke (jenőke):
A G-pontról lehetne vitázni, hogy az mostakkor...
Söröd van, vagy száműzött vagy?
Mindig készülj, állítom jobban jársz a hanyag seggfejeknél, akik szomjasak maradnak!
Na (ilyet nem szoktam tenni, de most leírom) megnéztem a disznófejű nagyúr kinyilatkoztatását. Még mindig áll amit mondtam fentebb.

Azért a devizahitelek kapcsán arra nem tért ki, hogy a chf-hitel esetében miért is változott a hitel-kamat 8-ról 11%-ra, miközben a svájci jegybank, mint a barom tolta le a jegybanki alapkamatot. Az is tetszett, hogy ő csak úgy hallotta, hogy a koppány-csoport vezetőinek mennyi deviza-hitele van. Főleg az ud zrt. ügyben betöltött nem-szerepe és a bar-listához való nem-hozzáférése kapcsán. A szívem megtelt szeretettel és hálával, hogy bepillantást nyerhettem egy ilyen ritka jó ember szociálisan érzékeny lelkébe. Hát a gazdasági növekedést elősegítő bankárok tízezreit, kik éjt nappá téve dolgoztak önzetlenűl a nép javára. Hát a politikai közélet meg mint versenyhátrány az ország számára! Uram-atyám! Már megint egy ember, aki azonosítja magát az országgal!

Arra azért kiváncsi vagyok, hogy kebelbarátja, pintér úriember sándor, most mit lép majd. De amennyire utálja simicskát a civil-féle lehúzás miatt, van egy sejtésem (megírta az újság, el kellett volna olvasni mindenkinek figyelmesen '10-ben a figyelőt!). Habár ugye pintér mondta azt is, "van olyan vagyonom, hogy én egy emberhez legyek lojális, és az a miniszterelnök úr." Most akkor hiába mentette meg csányi fejét a az otp volt ukrán vagy orosz bukása miatt, mikor a kevésbé szofisztikált helyiek, nem értették, hogy lehet az, hogy ők buknak, csányi meg nem?
@Knósszosz:
Válaszoltak a múltkori kiakadásomra LÖWENBRÄU ügyben... az anyacég helyett a bőcsiek... :))
Németül, az ottani német support vezető.
A lényege, hogy minden a legnagyobb rendben van, minden kémiai és mikrobiológiai követelménynek és íz hatásnak tökéletesen megfelelnek, a legszigorúbb követelmények alapján és kontroll mellet ugyan azt állítják elő, a licenc követelményeknek megfelelően a saját és a többi márka alapján... :))
Bla-bla-bla...
Gratuláltam hozzá, majd még kis gonoszkodásképp megjegyeztem, hogy tényleg, a Staroprament is sikerült ihatatlanná varázsolniuk Bőcsben... :S
@Knósszosz:
A nyelvtan problémái. Hogyan kell helyesen mondani? Fél órával ezelőtt azt mondtam van söröm. És mi történt? Most nincs, vagy már nincs, de nem az a kérdés, hogy most, vagy már, hanem az, hogy miért? Tehát helyesen: miért vettem kettővel kevesebbet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
elolvastam a NOL cikket...hát ez borzalom...és nem találok rá szavakat

azért annyit, a pedagóguszoknak is a kurva annyát ha nem sztrájkolnak és hagyják a picsába az egész szart

bár...tegyenek amit akarnak de ne sírjanak...hülye emberek

brühüyyy

és a szülők is
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem ignorállak, csak nem értem különösen gyakori emlegetését szíjjártónak, főleg az arab kapcsolataira hivatkozva... azért megkérdem: van neked akváriumod? :))
@rodeo36:
Nézd, ha jó a pedagógusoknak ez, akkor végül is...
Hisz olyan lelkesen tudtak Piktorért tüntetni, kiállni érte.
Tudod jól, minden hülye elnyeri méltó jutalmát! :)
@sírbateszezazegész:
Nincs... Kéne? :))
Rodeo papa célozgatott rá, hogy az ilyen zsúrfiúkat az arab sejkek kedvelik, ha már a kecske kezd ciki lenni arrafelé.
Vagy rosszul emlékszem? Döbbenet... :((
@sírbateszezazegész:
Igen, emlékszem... Örök kedvenc a Géza! Nem véletlenül épült be a mindennapokba.
A két rendőr játssza...
Amikor a TEK egy emelettel eltévedve töri rá az ajtót a népekre, akkor...??? Logika...
Azért ez a gréczy se a műsorában, se mint szóvívő nem tud felöltözni. Azért lázár elegánsabb:), nem véletlenül ő az idolunk:)
@sírbateszezazegész:
TÉNYLEG!
Nekem a rendőrös ugrott be elsőre. :)
@sírbateszezazegész:
MAJOM! :))
A másik kedvenc nagy műsorom volt tőle...
www.youtube.com/watch?v=YprzXXzgZBY

Mákból... Nálunk dumákból... (Az ópium)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: még jó, hogy nem látta ezt Csekk:)) nevezzük "pocisimi-hadműveletnek" :D

Ismerem majd az összes hofit. Arra alszom el, meg rossinire:) igaz a végét emiatt egyiknek sem ismerem:)
A Főnök komplett elmeháborodott.
hogy az ő kölkei mit csináltak az iskola után, milyen lehet az értékrendjük példaképük, a minta, az apjuk után, az legyen az orbán horda belügye, de hogy egy ilyen korrupt hazug csürhe írna elő értékrendet -elsajátításra- erre már nem lehet szavakat találni.
nagy baj lehet ott, ahol az értékrendet már könyvből kell elsajátítani, mert még a politikai elit is képtelen úgy -példamutatóan erkölcsös életet élni- hogy mintául szolgálhatna a kölköknek...

az azért látszik, hogy a Főnök az életben is hiányzott azokról az órákról és helyzetekből, ahol értékekről, értékrendről lehetett szó. a jelekből ítélve egész máshol duhajkodott...
A Főnök komplett elmeháborodott.
hogy az ő kölkei mit csináltak az iskola után, milyen lehet az értékrendjük példaképük, a minta, az apjuk után, az legyen az orbán horda belügye, de hogy egy ilyen korrupt hazug csürhe írna elő értékrendet -elsajátításra- erre már nem lehet szavakat találni.
nagy baj lehet ott, ahol az értékrendet már könyvből kell elsajátítani, mert még a politikai elit is képtelen úgy -példamutatóan erkölcsös életet élni- hogy mintául szolgálhatna a kölköknek...

az azért látszik, hogy a Főnök az életben is hiányzott azokról az órákról és helyzetekből, ahol értékekről, értékrendről lehetett szó. a jelekből ítélve egész máshol duhajkodott...
a blogmotor is komplett motorháborodott,
@jaegtoer:

az a helyzet, hogy valami olyan tantárgyat be kellene iktatni, ami némi aktuális társadalmi ismereteket adna a nebulónak minden évben az egyetem végéig, de nem erkölcstan nem vallás és hittan hanem más ami sokkal komplexebb és tudományos, és alapja lenne annak, hogy a társadalom nyílt és megvitatható sőt az állandó egészséges vita nélkűl nincs is társadalmi fejlődés

erre az iskolán kívüli foglalkozások is alkalmasak de nem lesznek tudományosak ehhez tudniillik szakértő vezető kell

ez a perverzió amit ma magyarország művel borzalmas...nem szabadna hagyni

annyit meg kell jegyeznünk hogy a törpe és gittegylete sohasem voltak minőségiek, mindíg is árulók, seggnyalók és aljas rablók voltak és ebben fejlődtek semmi másban azok a titkosszolgálati tisztek és egyéb idióták akik ezeket előretolták azok is szar értékűek

brühüyyy

ha a belügyminiszter akkor ő
@sírbateszezazegész:

"Azért ez a gréczy se a műsorában, se mint szóvívő nem tud felöltözni. Azért lázár elegánsabb:), nem véletlenül ő az idolunk:) "

már akinek. majd szemléld egy kicsit figyelmesebben. hiába van akármilyen gönc rajta, a pali nem szimpi. és azért nem, mert a viselkedése nincs összhangban azzal, ami rajta van. azaz nem ő viseli az öltözetét, akárhogy hányja-veti magát és villantja elő a vakeront, időnként kiesik a szerepéből, és jól látszik a ruha viseli lázárt, hiába fesztelenkedik, a gané akkor is ott van a salamander sarkán, ha éppen nem látszik. mert lázár bármit is húzzon magára, összenőtt a ganéval, hogy ő már csak egy szardarab marad, nem véletlenül nem jutott bírói szakba az ő emberi méltósága

úgy van ez, hogy egy szardarabot hiába teszel a kifúrt kiflibe, vagy bagette-be és locsolod a legfinomabb dijonival meg ketchuppel, attól az még nem lesz hot-dog...
na így van ez ezzel a fanizével is...de fanklubozd nyugodtan, hátha rád is ragad abból a szarból, bár amilyen affekta vagy szerintem nem fog ízleni, a szagáról nem is szólva.:D

amúgy meg méltó párja a másik géniuszaspiránsnak, csak az legalább stílusosan olyat húzkod magára ami összhangban van azzal, hogy viselője nem egyéb, mint egy kíméletlen törtető, egy felkapaszkodott, felcsúti tahó, aki a hivatala nélkül egy senki, méltó párja a szellemiekben egy táskahordózóból felkapaszkodott törtető senkiházinak, aki szolgalelkűségét időnként szardobálással kompenzálja. neki ez a nívó.
@rodeo36:

kedves Rodeo, szerintem meg úgy kéne viselkedni úgy általában...hogy az minta lehessen, tehát magunknak kell úgy viselkedni, amilyenné szeretnénk, hogy váljanak a büdös kölkök.
egy normál etika, és filozófiatörténet Platonnal, és a hozzá írt többi lábjegyzettel 1929-ig nagy vonalakban elég lenne. még egy kis Arisztotelész , szóval ilyenek....

De etikát és filozófiatörténetet a teljes sprektummal nem lehet oktatni, mert 3 éven belül kitörne a forradalom. nem akármilyen!
ezért marad egy hoffmannerkölcstan, meg hoffmannhittan oszt kalapkabát.
az előbb azt írtam, hogy a Fönök komplett elmeháborodott.

Nos megnyugtatok mindenkit: -Én is.

(jól jön ez majd bírói szakban:D ;)
@jaegtoer:
Keddves Jég, nem nyalizás, de télleg jól írsz.
Érdekes, hogy erre igazándiból csak az egri szoboráthelyezésről írott kis gyöngyszemed nyitotta fel a szememet. Noha, elég régóta olvasgatlak, még a Lapi-s idők kocsmájában is.
Gratula Neked, és gyakorold továbbra is.
@AKIsTUDATLAN:
Kedves, és nem még, hanem már.
@rodeo36: :)

néha sikerül magad felhergelni és a humorérzéked elmegy a "fasorba"?:DDDD
és ha taga nincs akkor engem b@szogatsz???
ennek örömére, csak neked!:)))))))

www.youtube.com/watch?v=a37bBm8pXSk
ez a kislány meg "húzzon" mindenkinek szép napot:)))

www.youtube.com/watch?v=Hg8Fa_EUQqY
Ez már volt?

hallgatoihalozat.blog.hu/2013/09/02/eljen_a_megujulo_magyar_nepkoztarsasag

"Éljen a megújuló Magyar Népköztársaság!

A Kommunista Ifjúsági Szövetség boldogan és reménytelien üdvözli az új tanévet, s a Pártot, mely elhozta nekünk a megújulást!

Mi, akik mindvégig hűek maradtunk az MSZMP szellemiségéhez megaláztatva és dühösen kényszerültünk hallgatásba 1989 tragikus eseményei után. Nem értettük, hogy miért kell szeretett pártunknak visszavonnia számtalan kiváló intézkedését, és hagyni, hogy kivegyék a kezéből az irányítást. Főleg, hogy amikor visszaszerezte ideiglenesen, akkor is csak félgőzzel vitte előre a kommunizmus ügyét, és a Kádár alatt olyan olajozottan működő „ügyletek” is mindenféle furcsa jelszavak („privatizáció”) alatt történtek. ..."

Tovább is van még, érdemes elolvasni.
és ennyi:
A narancsnacionalistakommunizmus kiteljesedett minden szinten, a bölcsődétől kezdve a sírig:

Lázár: a devizahitel megszűnik, a rezsi megint csökken

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint november elsejével további 10 százalékkal csökkennek a rezsiköltségek, december 31-ig pedig megoldás születik a jelzálogos devizahitelesek problémáira.

hvg.hu/gazdasag/20130903_Lazar_a_devizahitel_megszunik_a_rezsi_meg

-------------------------

Rogán: a bankok korábban átverték az embereket

A rezsicsökkentés folytatása és a kisgyerekes család támogatásának bővítése szerepel elsődlegesen a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén - mondta Rogán Antal frakcióvezető a Magyar Nemzetnek. Szerinte igazságot kell szolgáltatni a devizahiteleseknek, így a költségeket a bankoknak kell viselniük.

hvg.hu/gazdasag/20130903_Rogan_a_bankok_korabban_atvertek_az_ember

---------------------------------------

Kovács Árpád: megérte rekordsokszor módosítani a költségvetést

Bár tavaly kilencszer módosította a kormány a költségvetést, ami rekordnak számít, a lényeg, hogy teljesült a hiánycél és Magyarország kikerült az uniós túlzottdeficit-eljárás alól - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a Magyar Hírlapnak.

hvg.hu/gazdasag/20130903_Kovacs_Arpad_megerte_rekordsokszor_modosi
Láttátok a hugit mostanában? Nem adta le a 6-oson a placc pénzt két napja.
@guma: Nem igazán értem, hogy miért nem. Holott még akár utilitarista alapon is kellene. A kivándorló fiatalság az őnyugdíjukat, családi támogatásukat fogják _nem_ megtermelni.
Még akkor, ha havi papanázst utalnak vissza, akkor is kitörölhetik vele, mivel orvos, ápoló, szociális gondozó, stb. is kellhet idővel. Annyit meg, kevés kivétellel, egy átlagmelós azért odakint sem keres.
@jaegtoer:

Abban azért megegyezhetnénk, hogy próbababaként Lázár a legmutatósabb:))

Az meg a mérhetetlen finnyád következménye, hogy látod, mi több érzed a ganét a salamanderen (hú, de rossz cipőik is vannak!!).

Ez mintha Csányinak is feltűnt volna.
Ezzel egy közös pontotok már van :))
@jaegtoer: majd most tanagyag lesz az alaptörvény, megtanítják a kölökkel szóról- szóra, igy a kölök lesz a példa apukának.Apuka feladata példát mutatni és helyre tenni a kölköt....szegény gyerek!
@jaegtoer: Már tavaly is azt írtam. (Miniszterelnöki tünetlicit a nevem menti linken). A bírói szakra majd keresek valami flepnit, ami régebbi :-)
Megint egy kis libsi agyatlankodás.

Tkp. miért is baj, hogy a facebook-ot veszik igénybe információtovábbításra, a XXI. században????
@GeoCracker: föl sem fogják, ha szóba kerül, hogy nincs TB. hogy semmi sem biztos! azt meg végképp nem hiszik, hogy az új törvény szerint semmi sem jár csak adható! hogy mennyi? mikor mennyi...

na én ezért olvasgatom csak elszórtan a híreket, mert ez volt az a pont amikor besokalltam, hogy nem harsogja mindenhol mindenki a változások lényegét...
mert ez az eü-re is így igaz. vagyis gyerek, öreg válogatás nélkül szívni fog mindenhol!
@szonár: megint nem érted a posztot, de semmi gond.
Az oktatási szegregáció iskolapéldájaként emlegetett Jászladányban megszűnt az alapítványi iskola, ahová korábban a település nem cigány diákjai jártak. Őket átvette a katolikus Koszisz iskolafenntartó által üzemeltetett új általános iskola, a Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola tagintézményeként működő egyházi intézmény. Ide bárki járhatna, nincs tandíj, és színvonalas az oktatás. Csak a cigány gyerekek szüleinek nem szóltak.

index
Roppant szeretném látni majd a pedagógusok pofázmányát októberben fizetésnapon. Kiszámoltam, mennyivel keresne többet az asszony, ha 33 év után nem hagyta volna ott tegnap a pályát. Kb 15 ezer nettó. Ez a nettóra vetitve kb 12 % emelés. És ezért kb 25-30%-kal kell többet dolgozni. Meg is érdemlik.
@guma: Én akkor sokaltam be, amikor megláttam a diákok ellen (is) felvonuló nagyikat.....
Nem a számuk miatt, mert az elhanyagolható volt. Hanem a a ténye miatt.

@DarthVader: Azzal a szakszervezettel, ami a SZOT reinkarnálása......
Én csak azt kérdezem, hogy miért a tanárok, mit vétettek szerencsétlenek? Miért a tanárokkal keménykednek? Miért őket szivatják? Miért rájuk uszítják a közvéleményt?

Hát nem a "kiművelt emberfők sokaságában rejlik a nemzet ereje"? Vagy éppen az a cél, hogy ilyenek ne legyenek, és birka módjára irányítható embermassza legyen?

És a feleségem osztályába igenis nem érkezett meg minden tankönyv, a megérkezett csomagok harmada hibásan volt összeállítva, a tanári példányoknak még híre hamva sincs.
@GeoCracker: Én nem lepődök meg rajta hogy a nagyikák vonulnak a diákok ellen. Sajnos ez nem meglepő
Látom én jól, hogy ez a FabiÁnusz mérgesnyíl-békának képzeli magát, holott nem más, mint varangyosbéka.

Te hülye!
Ha mások kirándulást, esküvőt, tüntetést, sőt forradalmat szerveznek a Faszbukon, egy könyvosztást miért ne lehetne megszervezni ott???
@Kara kán:

Te már a jövő embere vagy. Tutira nem érted meg, amit olvasol:))
@GeoCracker: ez már később volt!
de nagyon ijesztő, szemét, buta politikai húzás volt az biztos (mint a 300Ft szavazás!!!) - mert van az a pénz mindig...
de hogy erre kaphatok emberek (talán még érthető is 1, 1 esetben, de amikor) ezt a többiek szájtátva nézik, na az már durva és mindent elmond közállapotunkról, erkölcsi érzékünkről!
@Penivaldes: jaj! ne mondj ilyent! :(
@szonár: mert pl a FB-on 13 év alatt nem is lehetne beregisztrálni a gyereket.
Sajnos ennek a posztnak se füle-se farka. Abszolút érthetetlen, láthatóan megrendelésre íródott. Vonyították hetekig a fabiusfélék hogy nem lesz tankönyv időre, így borzalom, meg úúgy rettenet, de végül lett, és az átlagos többé-kevésbé rendezett módon elindult a tanév. Pont. És erről nincs mit hörögni. Nem tartottak dupla tanévnyitót senki kedvéért, mindenkinek jutott pad, tanár, tábla. És ha legalább vicces lenne ez a "ne engedjétek beszivárogni az ellenállást" -poén. De csak szánalmas, semmitmondó. Ha ennyire telik, hát (s)írogass, kedves fabius. Mi meg majd röhögünk. Rajtad.
@guma: mert? vannak kivételek, de sajnos sok öregkorú nem gondolkodik..
@safranek: Igen, nekem édesanyám tanítónő, náluk megérkeztek. Meg a nagynéném, gimnáziumban. Ott volt egy kis kavar, de aztán hogy-hogy nem, megoldották. De légyszi, magyarázd már meg: hol itt a botrány? És ki bántja a pedagógusokat? Ha meg szerinted az a botrány, hogy idén közel 40 (!), jövőre meg 150(!!) milliárddal többet költ AZ ORSZÁG (nem a Kormány, hanem mi, mindannyian) a pedagógusok amúgy eddig tényleg szégyenletesen alacsony bérére, akkor még sok hasonló botrányt kívánok neked és kedves feleségednek egyaránt. És még mielőtt anyáznál: ez jókívánság volt. (Persze csak ha szeretnéd ha többet keresne az asszony:))
@politikailagnemkorrekt: Sajnos akár mennyire hihetetlen, nem volt minden rendben a tankönyvekkel, akár mennyire is ezt kommunikálta Rózsika. Igen elindult a tanév, mert a tanárok nagy része lelkiismeretes és a gyerek érdekeit nézi. Ha a KLIKK előírásai szerint csináltak volna mindent, hidd el, nagy bortány lenne.
Vedd már le a narancsos szemellenződet. Ne hidd el amit a narancsos elvtársaid mondanak, mert azok már a nagy számok törvénye miatt sem lehetnek igazak. Sokkal korrektebb lenne ha azt mondanák: "igen vannak problémák, de javítjuk őket", mint az, hogy ignorálnak minde felvetést és úgy tesznek, mintha minden tökéletes volna.
@DarthVader: Nem kell 25-30%-kal többet dolgozni. Nekem is vannak pedagógusok a családomban. 4-5 órával lesznek többet bent egy héten. Tudod mit: ha nemek megemelnék 20%-kal a béremet, nofene, maradnék még 1-másfél órát naponta.(Amúgy most 10-10,5 órát vagyok bent.) Szerintem kár sírni és folyton kelteni a hisztériát.
@Kara kán:
mert a kormányod nehéz milliárdokért a fácsénál komplikáltabb és hatóságként üzemelő könyvkiosztó műintézetet hozott létre a klébelsberg gyagya képében csak nem onnan gyagyúlsz te is?

gyagyúlj má'meg

brühüyyy
Nem értem a gif-et.

A videón jól hallható, hogy az operatőr le baromarcúzik valakit (talán épp Viktort), mire Berci megjegyzi, hogy nem kellene baromarcúzni.

A gifből meg az jön le, hogy Berci lebaromarcúzza az operatőrt.

???????

Vagy én értem félre?
@safranek: feleslegesen beszélsz. Nem érti meg.
Én is ezt mondtam tegnap, hogy csak annyi kéne hogy bocsi még új a rendszer, és vannak fennakadások, de igyekszünk javítani. Ehelyett meg ez van...
@sírbateszezazegész: Ez tipikus példája annak, amikor nem arról beszélsz, hogy Csányinak igaza van-e vagy sem, hanem a személyét járatod le. Nyilván, mert az könnyebb. Ugyanezt tetted velem szemben is, nagyon nem csodálkozom. Egyetlen mondatodban sincsenek érvek, nem tűnt fel neked?

Nyilván ezt is sokan megtapsolják, mert ennél ma nincs divatosabb, mint a bankárokat szapulni. Hiszen ők nem emberek, hitvány férgek, akik rajtunk élősködnek.
@politikailagnemkorrekt: majd meglátjuk azt a béremelést aminek a másik serpenyőjében ott vannak az elvett pótlékok, a magasabb óraszám, a kötelező túlóra, a pofára történő minősítés, a többlet feladatok (pl ifjúságvédelmis), stb. Ja és még a pl (én csak a történelemről tudok nyilatkozni) eszement módon, értelmetlenűl átalakított tananyagok.
@politikailagnemkorrekt: ja és Kósa elvtárs fenyegetőzése....
@iii: kérlek szépen ne kígyóskódj, mert az nagyon alávaló dolog.
köszönöm.
@safranek: Bocs, én nem mondtam, hogy nem volt probléma. Néhány helyen volt, mint minden átálláskor. Csak szánalmas állandóan ezt fújni. Ha Németországban valami zavar kerül egy rendszerbe (igen, bármilyen furcsa, ott is előfordul, éltem ott pár évet), akkor az emberek magától értetődő természetességgel kreatívan és fegyelmezetten felülkerekednek rajta. És nem sírnak, átkozódnak, ha leesik egy csepp eső, egy hópehely, esetleg nyáron egy hétig melegebb van a szokásosnál. Nálunk meg ha egy busz hamarabb csukja be az ajtaját mint kéne, már blogbejegyzésekben és kommentek ezreiben szidják el a zorbán kurvanyját. Vedd észre: ez tényleg nevetséges.
@safranek: majd kérd el édesanyád tavaly szeptemberi és idén szeptemberi bérjegyzékét, meg azt hogy mit csinált tavaly, meg most.
@safranek: a történelem anyagot hogyan alakították át?
@safranek: Aha. Tehát szerinted ha a költségvetésben ennyi pénzt átcsoportosítanak arra a sorra, ahonnan a pedagógusokat fizetik, akkor az mindegy, az csak úgy véletlenül kerül oda, és majd biztos csak a "havertanárok" kapják, pofára. Vagy mit gondolsz, ha te többet költesz a gyereked zsebpénzére, akkor neki meg majd nem fog emelkedni, csak nálad jelentkezik kiadás oldalon? Ennyire azért még te sem lehetsz szektás. Persze ki tudja...
Így is van! Egy iskola egy adott tanárja rosszul szervez/kommunikál (ugyi a másik gyermek iskolája megoldotta ugyanezt!) - nosz írjunk blogot Orbánlandról.
Mi lesz a következő? Ha legközelebb a 7-es busz vezetője becsukja az ajtót az orrod előtt, akkor jön a következő Orbánlandos uszulás? Szerinted még azért is Orbán a feleős, ha a wc-s néni elfelejti a wc papír utánpótlást, te meg ott ülsz kétségbesetten? Szánalmas!
@politikailagnemkorrekt: na hát ez az, hogy voltak problémák, ezzel szemben Rózsika és Balogh mindent taadott az összes létező médiában. Ez meg nem nevetséges, hanem undorító és felhabórító, mert nem szeretem ha hülyének néznek.
Hidd el, a tankönyv kiosztás a legkisebb probléma a közoktatásban!!!
@politikailagnemkorrekt: majd kérd el édesanyád /nagynénég tavaly szeptemberi és idén szeptemberi bérjegyzékét, meg azt hogy mit csinált tavaly, meg most.
@jaegtoer:
úgy látom megértettük egymást

csak mások nem értettek meg minket

marad a hoffmann meséi delírium trémens-ben

brühüyyy
már értem miért csoportosultak ide. címlap van.
@Penivaldes: Miért, szerinted helyénvaló ez a hozzáállás?
@iii:

Ha hinnék a reinkarnációban, azt mondanám, voltak bulldog elődeid.
@jaegtoer:
a dühkitörésed jogos lenne, ha megértetted volna lézerfanclub megalakításának alaptételeit, mely szerint mi a tagok tuggyuk kit is fanunk és miért ezért lett az indulónk is munkásmozgalmi nóta és hasonló dolgok...bennünk még az is munkált, hogy látánk vala műxik a divide et impera

brühüyyy

tranquilamente
@sírbateszezazegész: Értem, tehát előbb leszeded róla a keresztvizet, aztán elolvasod, miről is van szó. A hozzászólásodban egyetlen érv hangzik el, hogy miért is növekszik a hazai kamat, miközben a svájciak meg csökkentik. Itt a válasz:

"Arra az igen gyakran feltett kérdésre, hogy miért emelkedik a magyarországi frankhitelek kamata, mikor a svájci alapkamat folyamatosan csökken, a rövid válasz az, hogy a hazai hitelek kamatát nem csak a svájci irányadó ráta határozza meg, egyéb tényezők is befolyásolják, mennyit kell fizetnie a frankhiteleseknek. Attól ugyanis, hogy egy hitel alapdevizája frank, a befektetőnek még korántsem mindegy, hogy kinek adja a kölcsönt. Svájcnak jelenleg ugyan 0 százalékos kamatra is bárki bármikor ad hitelt, valamiért azonban Magyarországgal, és így a magyar bankokkal szemben nem ennyire bizakodóak a befektetők."

adozona.hu/altalanos/20110907_frankhitel_deviza_allam_torlesztoreszlet

Meg itt is sok választ meg lehet kapni:

kiszamolo.hu/teveszmek-a-hitelekrol/
@iii: nézd, az, hogy értelmezési problémáid azzal próbálod leplezni hogy személyeskedsz, és játszod a sértettet azzal én nem tudok mit tenni.
Sírbatesz nem a bankárokról írt általában, hanem bizonyos személyekről.
@rodeo36:

Igen!?

Ha meg csak a hivatalos csatornákon lehetne kommunikálni, akkor meg a szójászabaccságot féltenétek, és diktatúrát kiáltanátok, te libernyákos malac!
@Penivaldes: Nincsenek értelmezési problémáim és nem személyeskedek. A többi stimmel.
@Kara kán: benned egy modern kori Szabolcska Mihály veszett el.
Én nem tartom rossznak, hogy a gyerekek 4 -ig suliban maradnak. Mert sok helyen a gyerekek felügyelete nincs ellátva.
Persze még ki kell alakítani, hogy ez is jól működjön.
A tankkönyv elosztás akiket én kérdeztem eddig nagyjából mindenhol rendebe ment, bár malőrökről én is hallok.
De hát minden átalakítás és átállás malőrökkel jár, legyen bár miről is szó.
Na, de ez legalább ad témát:)
Csak egy jó példa a "minden rendben volt"-ra, ami már nem olyan kicsi, mint néhány tankönyv.

A feleségem iskolájában szokott indulni 13. évfolyam, így tervezték ezt az idén is. A KLIKK viszont azt mondta, hogy mostantól ilyet nem indíthat az iskola. Ki is értesítették a gyerekeket, hogy mégsem lesz 13. évfolyam (irány munkát kereseni!). Aztán múlthéten péntek délután jöttegy email, hogy az iskola indítsa el a 13. évfolyamot. Gyerekek kiértesítése, órarend kukába, tanterv készítés, stb. Mindezt plusz munkában, amit ugye már nem fizetnek!
@Penivaldes: Ez csak véletlen egybeesés. De ismétlem, beszéljünk a tényekről. Ismét egymást mélyanalizáljuk, ahelyett, hogy arról beszéljünk, hogy Csányi igazat mondott-e vagy sem. Ő valóban Csányiról beszélt, de ettől még igaz, hogy el se olvasta, hogy miről van szó.
@Penivaldes:
Igen, és egy Petőfi stb. támadt fel.
Na, bummm!
@Penivaldes: pl
- az ókori kelet történelme összesen 6 óra.
- csomó anyag átkerült "kisbetűsbe", amire későbbi anyagok épülnek
- csökkenő óraszám, 1945-ig kell eljutni 3. év végére
- stb
@Penivaldes: Egyébként meg itt is számtalanszor előfordult, hogy a legnagyobb vita után is, ha valaki olyat írt, amivel egyetértettem, azt is elmondtam. Nem szoktam semmilyen sértődöttséget dédelgetni, nem haragszom senkire.
@irógép: Nagyvárosban van értelme, hogy ok a gyerek addig sem kóricál a városban, hanem meleg helyen van. De pl itt ami egy falu, ott annyira már nincs értelme ennek. Itt ugyanis nincsen hová kószálni, és nem támadják meg gyanús alakok.
De ez helyi sajátosság. Nekem az nem érthető, hogy ok 8 éves gyerek ne legyen egyedül otthon, bár őket eddig is napköziztették, de egy 14 éves gyereket azért egyedül lehet hagyni, és nem lehet örökre fogni a kezét.
Maga az alapötlet jó, csak kéne rajta finomítani, mert így még..
@iii: bocs!

nem akartam a vitába beleszólni, de egy picit valóban értened kell valamit.
a legdrágább bankunk ez a "magyar" bank, ahol szépen eldekkol időről időre minden féle politikus biztos nem a nyereség terhére...
vip hiteleket kapnak amihez te jutsz hozzá. politikailag üdvös marketinget folytat, stb, stb
most kibontott az igazságból valamit célirányosan a saját érdekére azért nagyon figyelve...
ezért van sok igazság @sírbateszezazegész: véleményének, mert nem a "bankárról" hanem az emberről van kemény véleménye. azt pedig nem tagadhatod, hogy őrá soha senki nem szavazott mégis valószínű szerintem, hogy beletud szólni a törvények alakításába is gazdasági ereje miatt...
ennek meg a mai helyzetünk vastagon az eredménye, amikor nem az ország érdekében születnek döntések, törvények.
@safranek: Nézd, most ezért lehet hogy nem leszek népszerű, de kell ott alakítás, mert így sosem jutnak a végére. Most pocira csapva. 5.-ben, 9.-dikben őskor-Árpád ház kihalásáig, világtörténelemben szintén 1300-ig, következő év 1300-1789, utána 1789-1920, 1920-napjaink. És ehhez kell az, hogy átgondolják az egész rendszert, vagyis nem biztos hogy az ókori keletre sok órát kell szánni. a másik meg,k hogy párhuzamosan tanítsák az európai meg a magyar törit, mert nem külön történtek a dolgok. magyarán nem úgy volt, hogy az inveszítúra háború meg volt az I. István.
@Kara kán:
látlak cigány...már nem látlak

brühüyyy
@Penivaldes:
Igen igazad van.
Semmi nem jó ha merev rendszerként működik. (na jó egy valami kivételével:)) )
Rugalmasan kell alakítani ezt, a helyi adottságokhoz igazítva.
És az is jó lenne, ha értelmesen tölthetnék ki azt az időt.
De mindenek a kialakulásához idő is kell.
Persze, ha valaki elvtelenül akar valamit kritizálni, mert tuti minden rossz, az úgy is mindenben megtalálja a hibát:)
De az alap ötlet szerintem sem rossz. Mert sok gyerek kódorog suli után, és nem mindig alakulnak ezek jól.
Sok példa van erre.
Ezért van a sportnak is értelme, hogy azt is egyre jobban szélesíteni.
Ott van Gera Zoli példája, ami csak egy a sok közül, hogy nem baj, ha egy gyerek valamivel leköti magát és nem csak céltalanul van.
@irógép: a délutáni foglalkozások és sport itt eddig is megvolt itt:)
@Penivaldes: kell, de nem úgy hogy egyszer csak megjelenik egy új kerettanterv, amiről senki nem tudja, hogy ki csinálta és miért. Nem úgy, hogy a felvetett hiányosságokat ignorálják, a javasslatokat meg sem hallgatják. Lsd: Történelemtanárok Egyesületének véleményei
@irógép: igen de figyelembe véve a helyi sajátosságot. meg vannak olyan helyek az országban ahol a szülő örül annak, hogy a gyerek minél előbb hazamehet.
@guma: Ez nagyon is rendben van, én se vagyok jó véleménnyel Csányiról, én is szoktam alkalomadtán oligarcházni vele kapcsolatban, na de ettől még amit mond, abban lehet igazság. És előbb meghallgatom, mielőtt véleményt mondok.

Általánosságban pedig továbbra is fenntartom, hogy ma Maon iszonyatosan bankár- és bankellenes hangulat volt, iszonyatosan demagóg is hamis vádakkal kell megbirkózni, aki ebben tisztán szeretne látni. A kormány pedig ezt kőkeményen kihasználja, hogy a saját embereit ültesse a megfelelő helyekre.
@safranek: ehhez hozzá szokhattál, hogy itt ötletektől vezérelve alakítanak.
@irógép: hadd döntsem már el én mint szülő, hogy mit csinál a gyerekem délután.semmi köze hozzá a kormánynak!
@iii: :)

erről van és volt szó köztetek eddig is! csak te kivetítetted a szövegét "bankárellenességre". pedig nem az volt tisztán. és ha még "ismeri" is akkor bizony lehet keményebb véleménye mint nekünk...
tehát tulajdonképpen nincs is vita köztettek ezek szerint, ha jól értem mind kettőtöket!
@guma: ja csak iii kissé bivaly mód reagált :)
@Penivaldes: ötletek??? itt még ötletek sincsenek, lázálmok vannak, verejtékesek, iszamósak, észnek, terveknek nyoma sincs, koncepciótlan dilettantizmus

@punkfrog: igen erről van szó, Vezénylóék gyereknek kezelnek mindenkit, azt is középkori mentalitással, erővel és megfélemlítéssel, zsarolással, csendes magába forduló robot kell, más nem játszik.
@punkfrog: :)

arról nem is beszélve, hogy az étkezés befizetése (főleg ha több gyerek jár 1 családból!) nehézséget okoz nem 1 háztartásban.
ha kötelező bent lenni, akkor elméletileg "ingyen" ellátásról is kellene gondoskodni.
de tudom, hogy én egy nagyon hülye ember vagyok amikor ilyen gondolataim támadnak...
@iii:

a hitelezéses hsz-edre

mindig kedvelem azt a részt amikor minden lehetséges körülmény fel van sorolva, és gondosan kifejtve, hogy a törlesztőnek miért kell magasabbnak lenni. azt a részt azonban ami arról szólna, hogy a fennálló összes komponens figyelembe vétele mellett miért kellene alacsonyabbnak lenni közmegegyezéssel el van hallgatva. nevezetesen a kamatmarzs a szent tehén.
De. az is kedves hír volt annak idején amikor arról esett szó, hogy 30-35%-os tőkearányos nyereséget lehetett eltalicskázni, míg a lajtán túl a 9-15 %-tól mennybe mentek a bankárok, ámuldozott a "nyugat, hogy milyen nagyszerűen teljesítenek itt a bankok.
Szóval a mértéktartás mint olyan az mindig kimarad a szövegszószból, ezért bármilyen tényszerű is a hivatkozási alapod mégis jobban biceg, mint Hefaisztosz a nagynevű sánta.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hasra csapós módszerek.
Egyébként már kezdtem volna utánad sírni.
@Penivaldes: nem tudom:)))

még nem látogattuk meg! lehet, hogy ezért nem tudjuk hol van:DDDDDDDDD
@irógép:

vegyük a KELLO-t egy bemutatkozó vállalatnak, ez a tankönyv kiosztásvolt a promója, megbukott, te mint megrendelő nem keresnél egy másik céget aki probléma mentesen dolgozik?DE igen! mivel azonban ezek az állam csecsén nevelkedett balfaszok egy rutin logisztikai problémát nem tudnak megoldani dicsérjük őket, nem baj kisfiam majd legközelebb sikerül. normális helyen elkergetik őket a büdős 3,14 ba!
@safranek:
Mindennel egyetértek. A tanaraknak szerintem saját pénzükből, a jajdemegemelt bérükből kell megvenniük a tankönyveket és a munkafüzeteket, amit tanítanak.
Az iskolákban van akkora KÁOSZ!
Ahány van, annyiféleképpen értelmezi a kötelező 32 iskolában töltött órát(már ti., hogy mit is kell abban csinálni?!), kinek hány óra a 22-26 tanítási óra, és pl., hogy mi legyen a gyerekkel a tanítás vége után. Az alsósok még csak-csak, de a felsősök? Eddig a felsőben volt esetleg egy-két napközis csoport, vagy tanulószoba, de az teljesen önkéntes. Most hogy fogják pl. lekötni mondjuk a 7. és 8. osztályosok azon számos rétegének tagjait, akiknek még a délelőtti 5-6 óra is "sokk".
Ráadásul ugye, a közönséges szülő nem hoffmanrauzsikát, nem orbánviktort, nem balogzoltánt, hanem közvetlenül a tanarakat, az igazgatót, az iskolát tekinti pofozóbábunak. Különben is annyi rengeteg, éppen most frissen hozzájuk vágott pénzért!? Azt se tudják?

Szegény, szegény tanarak!
Hányingerem lett, amikor Balogh a polgári értékrendről beszélt a tanévnyitón. Polgárt ezek nem láttak még közelről.

A Csányi interjú viszont tetszett Olgánál. Legnagyobb versenyhátrányunk a politikusaink. Milyen igaz.
@Penivaldes: Az tök jó. És biztos máshol is jól szervezett közösségek vannak. nekem is vannak ismerőseim, akik mesélik náluk van meló is meg jól megy is minden.
Csak sok helyen meg sajna nem ez megy, és ezért fontos egy átfogó program indítása.
persze mindennek idő kell, hogy kiforrja magát.
Az pont olyan, mint egy új edző egy csapatnál, a szurkolók között is vannak nagy okosok, akik egy meccs után már mindenről tudják milyen lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @guma:
de látjátok, ez is tetszik egyeseknek.meg az iskolarendőr!OMG!
tegnap vitatkoztam a kollégáimmal erről.azt hiszik ettől lesz rend az iskolákban!
mondtam nekik, akkor tartsák az órákat is rendőrök.esetleg őrtornyokat is lehetne felállítani.
hiszen ez már az 1018. tanév:))))
Itt van, hogy mit fog fel egy fidesztudatú hívő az iskolamizériából és a hozzá kapcsolódó kritikából: www.facebook.com/photo.php?fbid=629532143735241&set=a.184329038255556.40868.184272521594541&type=1&theater
@irógép: persze, bár én továbbra is azt mondom hogy felsőbe nem kéne ez, hanem hazamennének a gyerekek, aztán aki akar visszajön. egyszer meg kell kezdeni az önálló időbeosztást.
@tristen2005:
Azért kis hazánkban sokszor fordul elő, hogy valami nem megy flottul legyen bármiről szó.
Nem vagyunk olyanok mint a németek sok szempontból.
És ez tök kormány független.
De attól még jövőre lehet már gördülékenyebben megy.
Ja, ahol ilyen tanévnyitó beszédet tart az Uralkodó Párt egyik fő-fő hoppmestere?
Ott nincs min csodálkozni!
nol.hu/belfold/kosa_lajos_tanevnyitoja__ezert_volt_a_sok_hajciho
@punkfrog: rend akkor lesz, ha a gyerek karót kap, akkor a szülők vele beszélgetnek el, és nem a tanárt szidják.
Csak erőből, ez is megcsúfolása az ésszerűségnek, pont olyan agyatlan, mint minden eddig, alaptákolmány, eü átszervezés, iskola államosítás, stb-stb.

Még véletlenül sem kicsi belátás, egyeztetés, esetleg rugalmasság, csak a szőnyegbombázás.

Jóváhagyta a Margitsziget átadás-átvételi eljárásának menetét és a Sanghajjal kötött testvérvárosi megállapodást a Fővárosi Közgyűlés kedden.

Az Országgyűlés döntése nyomán a Margitsziget július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől. Az átadás-átvétel részleteiről szóló megállapodást augusztus 22-én írta alá Tóth József, a XIII. kerület szocialista párti polgármestere és Tarlós István főpolgármester

hvg.hu/itthon/20130903_Hiaba_a_nepszavazas_a_fovaros_dontott_a_M
@AKIsTUDATLAN: kötelezően 32 óra az iskolában.
de felkészülni nem tud a tanár, mert az iskolában van 2 (kettő) db számítógép.1 db nyomtatóval.
a XXI. században.
@irógép: persze de ehhez kéne egy kis alázat is, és beismerése a hibáknak.
@irógép:

na látod itt a probléma!
"Nem vagyunk olyanok mint a németek sok szempontból." de nem is akarunk változtatni, elfogadjuk hogy, csak ennyit tudunk!
@szonár: a facebook egy játék.
szerinted mindenki használja?
@jaegtoer: Nem hallgatták el, az imént válaszoltam meg az egyiket. Más ellenérvről meg nem tudok. A mértékletességet, mint olyat ne egy vállalkozástól kérd számon. Az Apple is kurva drágán adja az ájfónokat, nagy szemétség.

Egyetértek, hogy nagyon magas _volt_ a bankok nyeresége nálunk. Ezt azonban a verseny fokozásával lehet korrigálni és ez nem cáfolja meg a sírbatesz által felhozott vád téves voltát.
@politikailagnemkorrekt: ugyan már elhúztál a retkes picsába hál'Istennek, mert a fajtád csak beesik, beböfög, és már száguld is tovább máshová Raúzsikát védeni, de azért elmondom, hogy ha 15%-kal emelik a bért és 15 %-kal a munkaterhelést, az nem béremelés. Gondolom, világos. És eddigelé a csapból is a rettenetes nagy béremelés folyt. Pusztán ennyi.
@Penivaldes: rend??? az akkor lesz, ha mennek tömött sorokban zászlót lengetve, szabadon kötelezően a kedves vezető előtt.

Réges régen egy messzi messzi múltban, március 15.-e, de a középiskolások, azaz mi, kötelezően és igazolatlan veszélyével berendeltetve tanítás nélküli összetartásra, akkor még nem volt szabad nap, csak a nyolcvanas évek végé járt az idő.

Egy nap amikor biztos helyen tudva az ifjúság, és a tetves hatalom kevésbé beszarva a berendelés ukászától. Na ezt érzem felbővítve a felsősökre most, már várom a következő ötletet, milyen indokkal csinálják meg ugyan ezt a középiskolásoknál is, mert ez a dilettáns beszari hatalom, ebben sem tud ésszerű lenni.

Vezénylóék hihetetlenül megtanulták az ilyen olyan oldali fél-és egész diktatúrák tananyagát. Saját gondolatok félelmetesek számukra, a kételkedés meg egyenesen bűn, kilógás az egyen masszából tűrhetetlen.
@Penivaldes: Felsőbe?? És, ha nincs otthon senki? Rengeteg gyerek csatangol és keveredik rosszba.
És igen önállósodni kell, az igaz, de nézd meg hány fiatal hal meg, mert bevesznek minden szart amiről azt sem tudják mi az.
Ez nekem nem azt mutatja egy 14 éves gyereket sőt még idősebbeket is nyugodtan egyedül lehetne hagyni, mondván legyenek önállóak.
melléklet a mondandómhoz pedig csak most olvastam el:

Rögzíteni az euró árfolyamát, a reptéri tarifákat, a diákokat, az alaptörvényt, a nemzeti oligarchákat és mindent, ami mozdítható. Az orbáni rendszer az örökkévalóságra hajt, miközben Magyarországnak éppen szabadságra, szabad versenyre, vállalkozószellemre, változásra, mindehhez pedig rugalmasságra és nagyobb alkalmazkodóképességre lenne szüksége.

hvg.hu/velemeny/20130903_Mong_Magyarorszag_rogzitese
@punkfrog:

Mi a gond az iskolarendőrrel?
Nem az elit gimnáziumokból hiányzik, hanem ahol a diák veri a tanárt, szülő veri a tanárt, szülő veri a diákot, tanár veri a diákot. Iskolában árulják a drogot.
mozgalmas nap van a hírekben:

-18 éve halott csecsemőnek küldött levelet Orbán
-Orbán háza előtt éheznek a devizások
-Ők kapták a legnagyobb adókedvezményt - itt a lista
-Hiába a népszavazás, a főváros döntött a Margitsziget átadásáról
-Lázár: a devizahitel megszűnik, a rezsi megint csökken
-Anyádnak rázd a fejed, mondta a rendőr stb, stb
propeller.hu/

www.atv.hu/belfold/20130901-van-otlete-a-kormanynak-hogyan-tartsak-itthon-a-fiatalokat

Extrém hideg köszöntött be!

Peruban -20 fokot mértek, és óriási hóvihar csapott le az országra!
neon.hu/bulvar_rovat/extrem-hideg-koszontott-be-281925
@tristen2005:
Hogy változzunk? Vannak minden népnek vonásai, amik nem igen változtak és nem is változnak.
Mi pl. olyan nép vagyunk akik bár fifikásak, de nem a pontosságáról híres. na meg nagyon széthúzóak is vagyunk, bár ha nagy a baj valóban példa értékűen össze tudunk fogni, hogy aztán újra egymásnak essünk.
Hogy változtassunk? mert ezek engem is zavarnak...
@irógép: az hogy csatangol az már otthoni nevelési gond, ahogy az is ha a szabad idejét nem képes normálisan eltölteni 14 évesen. ahogy az is ha a gyerek mindenféle szart bevesz.
@Kara kán: "Ha mások kirándulást, esküvőt, tüntetést, sőt forradalmat szerveznek a Faszbukon, egy könyvosztást miért ne lehetne megszervezni ott??? "
- Hülye vagy konzerv majom! Esetleg akkor az órákat is a faszbukon kellene szervezni!
@Husz_János_Puszita:
az iskolákban nem a rendőrségnek kell rendet tartani!
legközelebb a lakásodba vezényelnek egy rendőrt, mert úgy gondolják, túl sokat iszol!
@irógép: és azt 16:00 után már nem tudja megtenni ugye? Pótcselekvés, erőszakos módszerekkel, véletlenül sem az érdekeltség felkeltésével, vagy a példamutatással. Ilyen alapon kijárási tilalom a büdös kölkének, pórázt neki, mert a végén még elcsatangol.

Megelőzés, felkészítés, együttműködés, büntetés, utógondozás, szakértelem, bizalom.

Üres szavak, látszat tevékenység,
"két hét alatt rend lesz"
"senkit sem hagyunk az út szélén"
"megmentjük a nyugdíjakat"
"eddig csak gyermek megőrzők voltak az iskolák"
és csak így tovább......
@AKIsTUDATLAN:

köszi!

ó azok a remény-, és vizitdíj teli idők! ne is mondd, annyiszor eszembe jutnak azok a kedves kocsmatöltelékek is.
de azóta többen elhallgattak, mások pedig áttelepültek a facebook-ra a kávényálba, azaz kávéházba, én meg kerestem egy másik kocsmát és itt vetett a véletlen. a jobbosik olyan furik lettek, nem mintha Lapi éppenséggel nem lett volna liberális, miazhogynagyonis!:DD
egy elfajzott evolúciós hibapont vagyok a pöttyösseggűek között.
@jaegtoer: mármeginelütöttem ezt azt, de mégsem engem a villanyos
még egy szakdolgozat "ügy" (ha már suliról beszélünk!)

Szakdolgozatot töröltetne a netről Bakondi

Sajátos kéréssel fordult a Lánglovagok.hu tűzoltóportál főszerkesztőjéhez Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója. Sajtó-helyreigazítás címén azt kéri, szűnjön meg a portálon a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen sikeresen megvédett, "A katasztrófavédelem sajtókommunikációja, lakossági tájékoztatás" címmel írt szakdolgozat elérése.

www.11keruleti-hirhatar.hu/hirek/szakdolgozatot-toroltetne-a-netrol-bakondi
@irógép:
Bocsi, hogy beleszólok, csak felmerült bennem néhány dolog a kötelezővé tétellel kapcsolatban.
- eddig is élő, létező lehetőség volt a napközi. Tehát akinek szüksége volt rá eddig is igénybe tudta venni.
- azok a gyerekek, akik e helyett az utcán csatangoltak most is meg fogják találni a módját annak. Legfeljebb majd írnak maguknak egy kikérőt, ahogy az ellenőrző aláírását is megoldják 'okosba'.
- viszont azoknál, akiknél nem volt szükség eddig sem napközire mi indokolja a kötelezővé tételét?
Mert kötelező, és felmentés csak adHATÓ!
Ez már megint egy totál felesleges döntés, jobb esetben csak felesleges plusz munkával, papírhegyek képződésével, kényelmetlenség okozással. És akkor hol is van a bürokrácia csökkentése ígéretének betartása???
@Penivaldes: persze hogy tudom, a te mondandódat támogattam csak szerény személyemmel, de nincs rá szükséged, közel azt írod amit én is igyekszem ;)
@punkfrog: kéne, de legyün őszinték ott ahol tanárverések vannak, és a tisztelt szülő nem beszélget el a csemetéjével ott lépni kell.
itt vetett partra a véletlen...
melléklet, és ami itt van elég rémisztő:

Sajátjain is átgázolt a pénzért a központosító kormány

Legalább két és fél éve tart a kormánypártok soraiban az a vita, amely a szeptember 2-i zűrzavaros tanévkezdéshez vezetett. A Fidesz képviselői több alkalommal is megpróbálták megállítani a saját kormányuk központosítási törekvéseit, de szinte minden alkalommal kudarcot vallottak, és sokszor maguk vonták vissza javaslataikat. A totális központosítás oka egyszerű: a kormány úgy gondolja, hogy ezzel lehet komolyabb összegeket megspórolni, hiszen egyszerűen nincs elég pénz a kasszában.

hvg.hu/itthon/20130903_fidesz_kormany_ellen_oktatas_allamositas
@ poszt

Tegnap évnyitón után az egyik elsős szülő nagyon háborgott. Még nyár elején volt szülői, ott kellett nyilatkozni, hogy hittant választanak, vagy rosszat akarnak a gyereknek. Bejött az egyik egyház képviselője is, elmesélni néhány alapdolgot.

A lényeg, hogy a hittanórától nem kell félni, met játékos lesz, de nem árt, ha a vasárnapi istentiszteleten részt vesz a gyerek, mert azokra fog épülni az óra. Aki meg ugye nincs ott vasárnap, nos hát, az nem tudja majd miről beszélnek.

A szülő kiakadt, mondván egy elsős gyereket csak nem tesz ki vasárnap délelőtt az ember a templom előtt, be kell menni vele.

Ügyesek!
@Penivaldes: jaja, rokony tanár szakmunkásban, napi kapcsolat a rendőrrel ilyen olyan okokból, működik a dolog, az helyi viszonyokat az adott helyen jobban ismerik és jobban is tudják kezelni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Persze, hogy nem lehet bezárni a gyerekeket. És nem is kell. De sok esetben a szülőnek is könnyebbség lehet, hogy amíg dolgozik (sokan 4 ig dolgoznak) tudja, hol van a gyereke.

Amiket beidéztél azok választási nagy dumák, nem értem hogy jönnek ide??
Én is idézzek a másik oldaltól ilyeneket az ingyenes BKV-tól kezdve??:)))))))
nem sok értelme lenne.
A politika erről szól.

Én arról beszéltem, hogy a mai világban szerintem még több veszély fenyeget egy gyereket, mint pl. az én gyerek koromban.
és nem árt odafigyelni a gyerekekre.
És attól, mert a fidesz találta ezt ki és nem mondjuk Bajnai, attól még nem biztos, hogy rossz ötlet.
@Penivaldes: lépni kell, de nem ez a megoldás!
az iskolában a gyerekek ne a rendőrtől féljenek, hanem tiszteljék a tanárokat!ebbe az irányba kell menni.
persze sokkal egyszerűbb odaküldeni egy rendőrt és el van intézve!
26 évet éltem a szocializmusban.tudom milyen az amikor a rendőr bármikor (ok nélkül is) vegzálhat.
@irógép:

példának okáért, ha a nagyvezirnek olyan fontos volt ez a tankönyv mizéria, akkor,olyan szerződést kötök vele hogy,
1. aug. 30-ig a tankönyvek épségben, hiánytalanul leszállítva.
2.ha nem napi meghatározott kötbér.
3. a kötbér alól kibújni semmi szín alatt nem lehet.

ezek után ha nem szállítja le vessen magára, következő évre más vállalkozó keresés, nem júliusban, rögtön szept. 1.
-no comment-
/a fenti cikkből kimásolva/

A szakmunkás ne olvasson

Az NGM más ügyben is beleszólt az oktatás kérdéseibe. A 2011 végén elfogadott szakképzési törvényben az állt, hogy a szakiskolákban az idő legalább 33 százalékát kell közismereti tárgyakra fordítani. Tavaly nyáron az NGM azt javasolta, hogy a „legalább” szó helyére a „legfeljebb” kerüljön, vagyis csökkenjen a nem szakmai, általános műveltséget adó tárgyak aránya. Pokorni a korábbi szöveg megtartását javasolta, annyi engedménnyel, hogy ne évfolyamonként, hanem a három év alatt kelljen ezt az arányt teljesíteni. Ezt az országgyűlés egyhangúlag elfogadta, de a kormánypárti többség megszavazta Kara Ákos képviselő ezzel ellentétes indítványát is, amely éppen 33 százalékban állapította meg a közműveltségi tananyag arányát. Zárószavazás előtt Matolcsy javaslatára az összes kormánypárti képviselő ez utóbbi változatot szavazta meg Pokorniéval szemben.
@irógép: nem lehet őket örökre megvédeni a világtól
@irógép: tanuló szoba, napközi, eddig is volt, akinek kellett mehetett oda.
A kötelezőség a hiba, mint a napi tesi, hely ember és ész nélkül.
@irógép: "De sok esetben a szülőnek is könnyebbség lehet, hogy amíg dolgozik (sokan 4 ig dolgoznak) tudja, hol van a gyereke."

aki akarta eddig is választhatta a napközit.
de kötelezővé tenni mindenkinek ostobaság!
@rodeo36:

ha hiszed, ha nem, pont erre gondoltam később, hogy mégis van egyetlen egy racionális ok a fanklubra, mégpedig az, hogy a nagy fanolást a Főnök egója nem bírná elviselni és rövid úton megfelelő helyi-értékekkel látná el szeraszkerré nőtt mamelukját
A tankönyvmizériához.

3 gyerek, 3 különböző iskola, ingyenes tankönyvek.

1. gyereknél nem kaptuk meg az összes könyvet, mert az ingyeneseknek nem érkezett meg.

2. gyereknél nem kaptuk meg a tankönyveket, talán majd holnap. Mellesleg itt igazgatónk sincs, mert 99 %-os támogatás ellenére sem volt meggyőző Rózsika számára a jelenlegi igazgató alkalmassága, indok nélkül érvénytelenítette a pályázatot, új még nincs kiírva.

3. gyereknél nem kaptuk meg az ingyenes tankönyveket, mert az év végén leadott igazolások tömege, miszerint nagycsaládosok vagyunk (jelzem évek óta oda jár a gyerek!) csak 60 napig érvényes. Az meg a nyári szünet alatt letelt. Újakat kell vinni, ami most is aktuális.

Kezdem úgy érezni, hogy az iskolákban az ingyen tankönyves jelző egy kisebbfajta sértéssé alakul.

De amúgy jó lesz a sok változás, én élvezem, hogy most 4 után kell az összes gyerekemet a város különböző pontjairól összegyűjtenem. Haza is érünk majd 7 körül, addig meg a kocsiban jól kibeszéljük magunkat.
Abba vajon belegondoltak-e, hogy a sok HHH gyerek, akik miatt tanítani sem lehetett eddig az iskolákban, azok mit fognak randalírozni délután 4-ig? Eddig legalább délben, legkésőbb kettőkor fellélegezhettek a pedagógusok, mert ezek a melegedni járó egyének leléptek haza vagy csavarogni (családi pótlék miatt voltak addig is az iskolában, ha nem sikerült orvosi igazolást szerezniük). Apropó orvosi igazolás: a körzeti doki inkább írt egy igazolást, mint hogy meggyűljön a baja a HHH gyerekek szüleivel.
@tristen2005: igen ez így működne normálisan.
de hát ők a haverjukat bízták meg ezzel.
@Ergosum: szia!:)))

valamit tenni kellett, mert ebben a keresztény országban kongtak a templomok és vasárnap is bőven voltak üres sorok ahogy mesélik...

most jön a "vatta" mint régen 1, 1 színházi előadásra.
@Naneee:
Részben igazad van.
de sok esetben nem árt valamit kötelezővé tenni,és ahol meg tudják oldani ott most is lehet felmentést kérni.
Pl., mikor a családi pótlékot a kötelező iskolalátogatáshoz szabták feltételként, nagyon megugrott pl. a romák között az iskola látogatottság.
Ez olyan dolog, hogy van aki szabadabban áll dolgokhoz van aki konzervatívabban.
Számomra a kettő okos keveréke ami jó.
Tehát szerintem szükség van kötelező dolgokra is.
És persze tudom sokan úgy állnak hozzá, mit a faszomat ugatnak bele a dolgomba.
És mindenben meg lehet találni amin lehet problémázni. Nincsen és nem is lesz hibátlan társadalom ami mindenkinek jó.
Csak sokszor tapasztaltam már életemben ezt a majd tudom mi jó, azt ha baj van, akkor meg mindenkinek a büdös anyja, hogy ez történt.
Én sem tudom a frankót, csak azt tudom mondani az alap ötlet szerintem nem rossz, és mivel most indul nyilván nem zökkenő mentes...
és persze sokaknak meg amúgy se tetszene, még ha jó is lenne, hiszen a fidesz vezette be, ez meg megint más kérdés...
Az orbáni újragondolás pl. oktatás tekintetében a következő: csináljunk a gyerekekből 8-12 órát dolgozó gyerekmunkásokat, tanulják meg mi a fideszerkölcs (lopni, fosztogatni, hazudni, mutyizni), lehetőleg nyelvet se tanuljanak (mer még képesek lesznek külföldre menni). Egyszóval legyen a jövő az agymosott, a populista jelszavak és szónoklatokat befogadó (és mást nem értő), kussban lévő felnövekvő nemzedék.
Na ez az orbáni újragondolás. És ez az orbáni jövő.
@punkfrog:

Pár évvel ezelőtt a kolléganőm fiát rendszeresen kirabolta egy, az iskolatársaiból verbuválódott banda. Nem csak őt. Elszedték a gyerekek mobilját, pénzét, kajáját. Nem mert iskolába menni, az anyja cipelte a suliba oda-vissza minden nap.

Nyugodtabbak lettek volna a szülők, ha van iskola rendőr ott szolgálatban.
@Husz_János_Puszita: láttam, olvastam néhány tanévnyitót és egy sem a gyerekekHEZ szólt.Egyetlen biztató vagy tájékoztató szó hozzájuk el nem hangzott
@Ergosum: ez teljesen rendbe lévő dolog, hogy ha vki hittanra jár az időnként látogassa a templomot.
@tristen2005:
Persze ez is igaz.
És a fidesz sokat akar egyszerre változtatni és ez nem is megy úgy jól sosem. Nem is ezt védem.
Annyit mondtam nekem az alapötlettel nincs bajom.
Bár az általam felvetett problémára a nemzet mi voltáról, nem megoldás egy jó tankkönyv szerződés:)
De arra senki nem tudja azt hiszem a választ, vagy ha igen ő legyen az elnök!!:)
@Penivaldes:
Hát akkor te bátrabb vagy, mint én:)
Én szerintem meg nagyon oda kell figyelni a gyerekere.
És persze sok helyen ez meg is történik rendben.
Csak az a baj sok helyen meg nem.
@Penivaldes: dehogy veszett! Mindenki szerencséjére itt áll teljes fegyverzetben. Eszembe nem jutna tahótlanítani, iszom minden mézédes szavát.
@irógép: inkább a szüleim voltak bátrak. nem vagyok annyira öreg:)
@guma:

Szia :)

Csak az ember gyomra felfordul, mert tehetetlennek érzi magát. Vagy a gyerekét félti vagy a még meglévő egzisztenciáját, vagy amúgy sem egy kezdeményező alkat.

Aztán ott az a réteg, aki komolyan hisz abban, hogy neki jobb, ha a gyerekének esélyes sincs egyetemre menni, ha minden drágább, ha nem akkor és ott veszi meg a cigijét, ahol eddig, stb.

Engem meg emészt az önvád, hogy én is a gyávák között vagyok és kussolok, én is tehetek arról, ha a gyerekeim egy XXI. századi keresztényi zsellérkorszakba nőnek majd bele.

A depis énem nagyon fél attól, hogy innen már csak tényleg egy lépés a robbanás, amihez fegyverek is társulnak majd :(
@Penivaldes:

Igen, ha önként jár hittanra. De itt kötelező.
@irógép: 3 hónapig államilag parkoltatott könyv pénzek, haveri nyomdák, haveri mutyik, seggnyaló igazgatók, haveri e-napló szoftver, vallási nyomulás, megfélemlítés, kötelező-szabad tanári kamara amivel a szakszervezet is kilőve, egy munkáltató, ha szembe mész a hatalommal megszívtad. Szép is ez, jó is ez, ötletnek sem utolsó, a megvalósítás meg egyenesen frenetikus...
@Penivaldes:

Csak fel tudják úgy ajánlani a "választást", h igazából nem tudsz választani.
@KÁTÉó53éúétr6:

A gyerek ( asszony ) dolga a NER-ben, kussoljon és szó nélkül engedelmeskedjen.
Brrrrrr
@Orica Középföldi:

"_Abban azért megegyezhetnénk, hogy próbababaként Lázár a legmutatósabb:))_"

Kétségtelen, egyrészt magasabban van a súlypontja ezért a long csak másként fest, mint a small

"_Az meg a mérhetetlen finnyád következménye, hogy látod, mi több érzed a ganét a salamanderen (hú, de rossz cipőik is vannak!!)._"

Kénytelen vagyok, ha Ferenccel kíméletlen voltam anno, akkor nem tehetek kivételt ezekkel, akik a nyomába se érnek.

amúgy meg Isten nem ver bottal. reggel akkora kutyaszarba léptem, hogy 10 percig röhögtem, mert egyre az járt az eszembe, hogy mit írtam lázár cípőjéről és ganajáról.:D

"_Ez mintha Csányinak is feltűnt volna.
Ezzel egy közös pontotok már van :)) _"

Csányi is egy nagy zsivány, időnként alkalomhoz illően úgy néz ki, mint egy kirittyentett tsz-nyugdíjas, akit a háztájiból rángattak be a stúdióba vagy a focimeccsre.

mindenesetre egész jól pisloghatott az atv-s interjút visszaolvasva. mindenki megkapta a maga nyalását és a maga jussát és azt ami jár.
@irógép:
Szerintem meg ez a döntés semmire nem lesz jó megoldás, amik "elvileg" az indokai.
Pénzt ugyanis nem biztosítanak az iskoláknak arra, hogy ez az iskolában töltött plusz idő tartalmasan, hasznosan teljen el. Annak meg mi értelme, hogy osztályonként 10-15 gyerek helyett majd az iskola háromnegyede fog ott az agyára menni annak a szerencsétlen pár napközis tanárnak? Mitől javulna ettől bármi is?
Biztosan egyre nagyon is jó lesz, a bürokrácia növelésére. (csakhogy nem ezt ígérték ugyebár) Jó lesz még újabb listák összeállítására, újabb pitizési, kuncsorgási, lefizethetési lehetőség teremtésére.
A valósan létező és égető problémák megoldása nem ez.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Oké, értelek és ilyen vitába nem megyek bele, ne haragudj.
Minden kormány csinál annyi faszságot, hogy aki akarja szidhatja bőven bármelyiket.
@iii: Megnyilatkoztak! Jelet küldtek! Nekem! Személyesen! Itt a mindent elsöprő bizonyíték, hogy vannak! Legközelebb, ha Rodeoval véleményt cserélek az anyag-szellem vonatkozásban már tudok bizonyítékot is felmutatni. Na nem arra, mi volt előbb, de arra igen, hogy léteznek istenek. És a politeizmusra is, valamint a köztük lévő kooperációra.

Az istenek létére te vagy a bizonyíték, kedves iii, te vagy a küldöttük. Mert az biztos, hogy egy isten nem elég ahhoz, hogy így kicsesszenek velem, hogy te legyél a penpal-om! Az tutti!:)

Azért menjünk kronológia szerint. Volt egy bejegyzés az alábbiak szerint:
"guma2013-09-02 21:46:29@Orica Középföldi: holnap meglesz a videó. az a lényeges mert ez az összefoglaló csak "érinti" a lényeget. eszméletlen sok témát konkrétan "elmondott". pl a Bábolna többszörös megmentése (na ki is csinálta azt szerinted???) tette tönkre a Hajdu bt-t."
A bejegyzés többi része az atv leírata, olvasd el, megérted, hisz deklaráltad, képes vagy bonyolultabb, összetett mondatok jelentését is megfejteni.

Erre reagáltam csányi "iii kedvence" sándort érintő első kommentemben. Majd következő a videó megtekintése után keletkezett. Jól szórakoztam rajt (az agyvérzés elkerülése érdekében naponta edzek a factcheck.hu olvasásával; az után semmi nem hoz ki a sodromból).

Ettől még lehetek mocskolódó a te véleményed szerint. Bár személyem nem érdemel önmagában annyi figyelmet, mint amennyit szánsz neki, de -ha gondolod- fenthatjuk levelezőtársi meghitt kapcsolatunkat. Elkerülve a későbbi csalódásokat jelzem, heteroszexuális férfi vagyok (ha a férfi előtti szó jelentését nem ismered, ne szégyeld, használd a google-t, te sem lehetsz tökéletes!), de a hozzáállás változhat, ha elég kitartó vagy. Meg különben is! A bi-ségnek is van előnye: dupla esély a randira! Te, mint érdekvezérelt ember, a praktikusságot tartod úgy is mindig szem előtt, nem?

A chf-kamat változásra küldött linked meggyőzött. Az a site maga a tévedhetetlenség. Habár az, hogy a hitelfelvétel időpontjában hogy a retkes faszba tud nekem egy bank 25 évre úgy hitelt adni, hogy az egy 3 hónapos bankközi hitelen alapul a "nemo plus iuris"-elv általánosan elfogadott alkalmazásával, nem tudom. Én hajlok Róna e tárgyban hangoztatott véleményének elfogadására, talán, mert az egyezik az enyémmel. Az elvárható magatartást és a kockázat megosztását már nem is érinteném.

Ha kicsit szétfolyó voltam, nézd el nekem, hisz még mindig a "jel" hatása alatt állok.

Ha nem is önkéntes, de penpal-i üdvözlettel,
sírbateszezazegész
Nem olvastam végig a kommenteket, nem tudom Kósa polgármester úr tanévnyitója volt-e:
index.hu/belfold/2013/09/02/kosa_a_jo_gyerekek_ha_utik_oket_jol_teljesitenek/
@Naneee:

Még ki kell alakulnia ennek az egésznek.
Lehet két év múlva azt mondom nem jó, nem tudom még előre.
Miért szerinted mi lenne a jobb megoldás?
@Silbermann:

Szívlapáttal kipróbálnám, ha ütöm a Kósát, biztosan jobban teljesít. Mr. Short.
@safranek: "Én csak azt kérdezem, hogy miért a tanárok, mit vétettek szerencsétlenek? Miért a tanárokkal keménykednek? Miért őket szivatják? Miért rájuk uszítják a közvéleményt?"

Mert a közvélemény jelentős részében él az a tanár-kép, hogy ők csak 8-14 dolgoznak, és az ilyen-olyan szünetek alatt fizetett szabadságon vannak, és emiatt eléggé ... negatív a megítélésük. A kormány csak rájátszik erre a társadalmi nézetre (supply and demand), ahogy másokkal is ugyanezt csinálja. Például a rokikkal, a fakabátokkal, a munkanélküliekkel, a közgazdászokkal... csak a nyuggerekkel nem, az utóbbiaknak nem mer nekimenni.

Politikailag jó taktika (egy bizonyos mértékig), és én is csinálnám. Csak arra kell vigyázni, nehogy "megszaladjon" a folyamat, mert akkor úgy csinál, mint a nukleáris reaktor...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kara Kán költőből Szabolcska Mihály népies egyszerűsége a libernyák malaccal.
@sírbateszezazegész:

Nyugi!!
Mielőtt iii-vel vitatkozni kezdesz, ajánlott egy marék nyugtató.:)
@sírbateszezazegész: Hát sármos vagy, mi tagadás, de egy 30 éves házasságot nem fogok sutba dobni még a kedvedért sem.
@Penivaldes: azon még gondolkodom hogy milyen típusú vulkánkitörés ez
@irógép:
Kiforrja magát? Mi? Az, hogy megfelelő infrastruktúra, előkészítés és pláne fedezet nélkül egy kötelezővé tett benntartózkodás majd csodát fog tenni? Ugye te sem gondolod ezt komolyan! :-)
A megoldást meg talán SZAKembereknek kellene kidolgozniuk. Ráadásul az sem lenne elhanyagolható szempont, hogy ne az legyen a kiindulási alap, hogy pénzt kell csinálni az oktatásra fordított pénzek megvonásával. A mesékben már rég nem hiszek, a hagymázas képzelgésekben meg még kevésbé. És amit most itt művelnek ez utóbbi kategória. Sajnos.
@Naneee: "Azért vagyunk mi kommunisták, hogy a hibákat kijavítsuk. De ha nem lennénk mi kommunisták, akkor hibák sem lennének."
@Ergosum: :)

az a baj, hogy különböző okok miatt így lassan az egész ország aki még nem lépett le...

erre mondtam reggel, hogy a nagyszülőknek kell a szemét felnyitni mi zajlik itt, és "beszervezni" őket az ellenlépésre mielőtt valóbban robbanna a közhangulat.
@punkfrog: A mi iskolánkban nincs nevelői szoba, a könyvtár egy vacak sufni, nagyon szegényes állománnyal. Egyébként református iskolade úgy lárszik, nem nyomják egyformán az egyházi sulikat.
Hol és hogy fognak felkészülni a tanarak?
@Naneee:

Abban azért van némi igazság, bármilyen változás, változtatás ellen elemi tiltakozás él bennünk magyarokban.
A központosítás nagyon nem jó irány szerintem sem, de ki mondja meg, az eddigi gyakorlat jó volt, a változtatás rossz?
Olvastam statisztikákat, nyugaton 16 diák jut átlagosan egy pedagógusra, nálunk 10. Elbocsátások ellen még nagyobb lenne a tiltakozás.
@Penivaldes: :DDDD

látod előkerült!:)
már csak vigyáznod kell rá.
Csanyi nem er annyit, hogy az ember szaporitsa a szot. De azert remelem a ketyegoje meg kihuzza vagy 10 evig, hogy lassa, hogy hajdani spanjai hogyan hordjak szet amit egy evtizednyi keresztapasaggal osszeharacsolt!
Es hogy lassa hogyan mulik el a vilag dicsosege:
www.youtube.com/watch?v=LwIJiSXgYjQ

Szinten a temahoz kapcsolodoan egy kis ear candy a komolyzenei szekcionak:
www.youtube.com/watch?v=1-rHdSWZLpQ

(Egy masik felvetelen mindvegig jol hallhato Susanna Rigacci hangja:www.youtube.com/watch?v=SPf99EflpyI)
@Orica Középföldi:

no, az a kabi nettes úri emberrész nem volt semmi, mert abban annyi rejtett gúny volt, hogy csoda, nem marta szét a stúdiót:D
@Ergosum: bocs! :)

kimaradt az a szó az első mondatból az így után: gondolkozik
@Naneee:
Na én hiszek a mesékben, de a politikában már nem:)
És értem amit mondasz. fentebb írtam sok mindent átgondoltabban nagyobb körül tekintéssel kéne csinálni. Nem ilyen kapkodva.
csomó hibát csinál a kormány nem azt mondtam.
Én csak az alapötlettel értek egyet, ha az jó lenne megvalósítva.
Mert szerintem sok gyereknek nem lenne, baj ha jobban szemmel lennének tartva. Én ezt gondolom.
lehet ez nagyon maradi konzervatív gondolkodás, de ezt gondolom. mert sok a kajlodó gyerek akik sajna rossz útra tévednek. És nem mindegyik talál vissza.
és vannak dolgok amiket meg lehetne előzni, több odafigyeléssel.
Én erre gondolok.
Persze abszolút dolgok nincsenek. A világ bajai nem fognak megszűnni soha, és olyan kormány és társadalom lesz, ami mindenkinek megfelel majd.
Ezért mindig lehet szidni a dolgokat.
@Husz_János_Puszita:

"_A Csányi interjú viszont tetszett Olgánál. 'Legnagyobb versenyhátrányunk a politikusaink.' Milyen igaz._"

ráadásul autentikus vélemény volt kompetens személytől.
@irógép: "és vannak dolgok amiket meg lehetne előzni, több odafigyeléssel."

Erre szerinted alkalmas a semmibe vett, szolgaságra kárhoztatott tanár, vagy a hatalom keze a kidelegált egyszem rendőr?
@Husz_János_Puszita:
Sajnos tényleg ilyenek vagyunk, és az eddigi helyzet sem volt tökéletes és jó. Változtatni nagy szükség lenne, de ez lenne a megoldás?
Szerintem ez az "ötlet" nem old meg semmit, inkább tetézi a bajokat. Már megint a tetővel próbálják elkezdeni építeni a házat.
Egyébként meg az egy pedagógus/10 gyerek átlag kötve hiszem, hogy stimmelne a napközik esetén. A kötelező napközik esetében meg egyenesen kizártnak tartom változatlan iskolai feltételek mellett.
@irógép:

"Még ki kell alakulnia ennek az egésznek.
Lehet két év múlva azt mondom nem jó, nem tudom még előre."

Ha nem gyerekekről lenne szó, azt mondanám igazad van. Ki kell alakulnia.

De könyörgöm, egy gyerek (család) életében a két év rohadt hosszú. Miért nem lehetett koncepciót alkotbni, tervezni, modellezni két évig és csak utána bevezetni, akár kísérleti jelleggel egy-két iskolában?

Sztem a többségnek az a baja, hogy az egész oktatáspolitikára az a jellemző, ami most mindenre. Erőből, érdekből megoldani és nem átgondoltan, hanem ötletelve.
@irógép:
Igen változtatni nagyon is szükséges lenne, de mint ahogy Husz-nak is írtam fentebb, nekem ezzel elsősorban az a bajom, hogy itt is a tetővel kezdett építkezés esete forog fenn, aminek az okozott kára valószínűleg sokkal nagyobb lesz, mint az esetleges haszna(i).
@irógép:

mit akar ez a szerencsétlen balfasz tolvajbanda, a CET 3 éve kész(lassan fel kell újítani,), mit csinál tarlós, letitltja a számlát a CET perel kötbér, tarlós vissza perel kötbér, mire végeznek a bíróságon elviszi az árvíz! na ezt csinálja minden vonalon. a 4 metró a mai napi nincs kész, az a gyerek aki fúrta az alagutat, ennyi idő alatt már összekapcsolta volna Kőbánya- Kispestet Sanghajjal. erről ennyit!
"Éppen ezért nekem most nincs mit mondanom Kósa Lajos „a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek” böfögéséről. Legföljebb annyi, hogy téged légkalapáccsal." (H.A.)

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130903_Minden_amit_Kosa_Lajosrol_mondani_akarok
@jaegtoer:

Plasztikusan, egyszerűen vezette le a Hajdúbét és Bábolna esetéből, hogyan teszi tönkre a gazdaságot, ha az állam önkényesen belenyúl a versenybe.
A legtöbb hasznot az hajtaná, ha hagyná végre a politika dolgozni a gazdaságot. Nem kell támogatás, nem kell semmi, csak hagyják békén melózni.
12:42 Minden, amit Kósa Lajosról mondani akarok

"A jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek" - mondja Kósa Lajos. Hont András gondolatai viszont máshol járnak.
Rovat: Nyüzsi
Szerző: -ha

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130903_Minden_amit_Kosa_Lajosrol_mondani_akarok

12:40 Mégsem kapta meg mindenki a tankönyvét
Mégsem kapta meg mindenki a tankönyvét

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár állítása ellenére sok diák nem kapta még meg a tankönyvét, főleg azok, akik jogosultak az ingyenes tankönyvellátásra. Igaz, van olyan osztály, ahol a csomagból kihagyták a történelemkönyveket, más intézményben pedig a későn meghozott jogszabályok miatt ideiglenes órarend alapján tanítanak.

hvg.hu/itthon/20130903_tankonyv_hiany_elso_nap
@Naneee:

Ebben abszolút igazad van.
A 10 diák/ tanár egy országos átlag, azt bizonyítja, hogy bőven van javítani való a hatékonyságban. A központosítás ront rajta, mert mindenkit belegyömöszölnek egy öntőformába, ami kilóg azt levágják. Az erőszakosság pedig elveszi annak is a kedvét a munkától, akinek lett volna.

Sok panasz hangzik el az oktatás színvonalával kapcsolatban, évről évre nő a funkcionális analfabetizmus állítólag. Változtatni kell rajta, de nem így.
@jaegtoer: Lapit nagyon kedveltem, vajon mi van vele?
Emlékezetem szerint te konzervatív jobboldali voltál, és tényleg öléggé nyírtad Gyurcsányt.:) holott
Én is kikötöttem itt, jó társaság.
@CSENDES: kósa egy faszparaszt barom, igazi brancs tag, igaz mit is várunk egy olyan bagázstól amiben, köteles lac, köpönyegforgató rózsika, álszenkeresztény selymeszsóti, kólásdoboz csókolgató, meg grépont, és a sor végtelenül folytatható :S
@Husz_János_Puszita:
Pontosan!!!! Viszont nagyon félek, hogy most ebbe a sz...ba sikerül még úgy belerondítaniuk, hogy annak beláthatatlan negatív következményei lehetnek a "kiművelt emberfők" kinevelésében. És ha rosszindulatú, meg gonosz lennék, akkor most azt mondanám, hogy tán csak nem ez a cél?! :-S
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A hatalom megront, és a korlátlan hatalom korlátlanul ront meg.
Bár lehet, őket nem kellett megrontani, romlottak voltak már eleve, csak nem kellett volna korlátlan hatalmat kapniuk.
@AKIsTUDATLAN:

Itt a legnagyobb az egységnyi kommentre jutó okos hozzászólók száma.:)
@Husz_János_Puszita: ne legyezd a hiúságuk mert még elbízzák maguk:)
@Penivaldes: nem is hagynám senkinek azt a gyilkot!... fentartom magamnak a jogot a következő simi-osztogatás után:)
@Penivaldes:
Indula a Mézesmadzag-hadművelet!
@sírbateszezazegész:

Neked.:)
Van egy olyan érzésem, a praktikus dolgokat a neje viszi a családban.:)
Mint Matolcsyné.
@Ergosum:
Igen ezekben igazad van.
Valóban sokkal átgondoltabban kellene csinálni dolgokat. Mert így van gyerekekről van szó.
És elhiszem, hogy sok szülőnek nem tetszenek ezek, nekem is több jó ismerősöm van akiknek olyan korú gyerekei vannak, akiket most minden érint.
Van egy Franciaországban élő ismerősöm mesélte a franciák is hasonló felsőoktatási modellt vezettek be, csak ott 8 éven át álltak át.
Úgyhogy megértem , hogy sokaknak nem tetszenek dolgok.
@Penivaldes:

Miért ne? Kell a pozitív megerősítés. Szárnyakat ad.
@Husz_János_Puszita: :) aztán a hídról nem ugrálni, mert repülni még nem tudunk.)
@Penivaldes:

Azt mondja, 50+ férfi.
Nehezen hiszem el, de mindenkinek jár a bizalom, amíg el nem játssza, nem?
@Penivaldes:

Dehogynem. Virtuálisan mindenképp.:)
@tristen2005:
jaj ilyeneken kár vitázni! A 4-es metrót ide hozni amiből Demszky 16 év alatt nem épített kb. semmit, meg teljesen értelmetlen.
@Penivaldes: igazad van, kissé felcsesződött az agyam, ilyenkor még zavarosabban fogalmazok.

iii, ő nem :D
@Naneee:
Van ebben igazság.
Bár az oktatásban kárt sikerült már eddig is okoznia az előző kormányoknak jócskán, bele értve az előző fidesz kormányt is.
@Penivaldes: "Csak tavaly 184,2 milliárd forint bevételről mondott le az állam − vagy másik oldalról nézve ennyi maradt a gyermekes családoknál. Mint az közismert, a családi adókedvezmény az egy-két gyermekes családoknál is komoly kedvezményt ad, de igazán a jól kereső három- vagy ennél több gyermekes családoknál működik. Három gyerek esetében a két szülőnek havi 618,7 ezer forintos jövedelemig nem kell megfizetnie az adót". ( Index)

" A frakcióvezető szerint az adókedvezmény kiterjesztése és a gyed extra bevezetése együttesen 60-100 milliárdos tételt jelenthet. A két intézkedésre a következő költségvetésben kell biztosítani a fedezetet, de hogy pontosan honnan lesz erre pénz, arra a politikus nem válaszolt." (Origo)

Most akkor nézzük meg, hogy a 3/4 munkavállaló jövő évi tervezett kedvezménye (60-100 milliárd) nem haladja meg az 1/4 munkavállaló előző évi kedvezményének a felét sem (184 milliárd)
nem csak ez számít, de a szétcsezett oktatással és egészségüggyel megfejelve siralmas az összesítés:

Túl sok a pénze? Neveljen gyereket!
Itthon 30, az USA-ban 54 millióból jön ki egy gyerek felnevelése. De mire megy el ennyi pénz?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F03%2Fgyerekneveles_koltsegei%2F
@Penivaldes:
Ó hát a lejáratásra mindig van idő és pénz. Ráadásul még szerintem élvezi is.
@Naneee: én mást élvezek, de ízlések és pofonok
@Husz_János_Puszita: Az a 10-es szám kicsit megtévesztő. Ebből a táblázatból az derül ki, hogy jócskán vannak országok, nyugaton is, akiknél hasonlóan alacsony ez az arány. Nagyon sok függ a segédszemélyzet létszámától is, nálunk a tanárokkal csináltatnak mindent, van egy szem technikus és kifújt.

epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00054&plugin=1
@irógép:
Az oktatás ezer sebből vérzik és a sebeit évtizedek óta csak sóval hintik. Már a rendszerváltás előtt is hülyébbnél-hülyébb módosításokat vertek át okosabbnál okosabb illetékes elvtársak. De könyörgöm ezt a gyakorlatot miért kell folytatni? Sőt, miért kell fokozni????
"Kósa beszéde rendpárti, erőszakosan és ideológiai alapon nevelő iskolarendszert vetít előre"

Beismerő vallomás az Orbán-rezsim iskolájáról című közleményével reagált az Együtt-PM Kósa Lajos debreceni polgármester elhíresült tanévnyitó beszédére.

hvg.hu/itthon/20130903_Kosa_beszede_rendparti_eroszakosan_es_ide
@Penivaldes:
:-) Hát az úrnak úgy általában is elég érdekes ízlése van.
@Penivaldes: még jó hogy nem Bárd, talán több időt kaphatok ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az gyanús lenne. mert a Bárdból Bárdos Andrásra lehet következtetni, és ugye ő..:)
@Naneee:
Na ez nagyon jó kérdés!!!!:)
És ezek tök jól élnek belőle!!
Pl a felső oktatásban:
Vegyenek fel mindenkit egy félévre ingyen, aki nem ér egy átlagot az fizessen. Aki meg nagyon jól teljesít az kapjon ösztöndíjat!
Így aki bulizni megy az egyetemre az fizesse ki, aki meg tanulni, az legalább egy diplomát kaphasson ingyen.
Nem ez lenne a legkézenfekvőbb és igazságosabb megoldás??????????
Sikerült ezt valamelyik kormánynak kitalálnia az elmúlt 20 évben??
Nem:(
@Penivaldes: ha csak lükék lennének, azon lehetne változtatni, de nem, mert ők nem azok
@irógép: A szocik valami hasonlót akarnak, az első év ingyen lenne, la. is eddig stimmel.
@guma:

"_azt pedig nem tagadhatod, hogy őrá soha senki nem szavazott mégis valószínű szerintem, hogy beletud szólni a törvények alakításába is gazdasági ereje miatt...
ennek meg a mai helyzetünk vastagon az eredménye, amikor nem az ország érdekében születnek döntések, törvények._"

Pontosan. ezért kellene a kétkamarás parlament, mert minden rossz mechanizmus megmarad, csak a hatom koncentrálódik, ellenben az átláthatóság csökken.
@AKIsTUDATLAN:

"_konzervatív jobboldali voltál, és tényleg öléggé nyírtad Gyurcsányt.:) holott
Én is kikötöttem itt, jó társaság. _"

így van. illetve volt is. csak azóta már megkövettem a Gyurcsán fan Hacsaturján mestert, a új info cunami ismeretében, ellenben az mégis jó, hogy így Viktoréknak is kijár ami jár:D egy a mérce.

Ja, tudnak ezek a kocsmatöltelékek. és legalább a cipőjük is tiszta, ha már sötét lelkű liberálisok vagy a fene tudja mik, de feszt libsibolsizzák magukat is, meg őket a trollok, de a trollokat meg megesszük, ugye?
-no comment-

Rogánék ötletén offshore-cégek keresnek

A hét közbeiktatott közvetítő magánvállalkozás az államnál is többet, ügyfelenként akár 20 milliót is kereshet a letelepedésiállamkötvény-bizniszen.
Itt vannak az igazi nyertesek

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F03%2Fletelepedesi_allamkotveny%2F
fentiből részlet:

Cserébe a letelepedési engedélyhez jutott állampolgár, vagy cég öt évig vízum nélkül utazgathat a schengeni térségben, időbeli korlátozás nélkül üzletelhet Magyarországon, ráadásul az engedély alkalmanként öt évre meghosszabbítható. Ráadásul akár a házastárs és a kiskorú gyermek tartózkodási engedélye is kérvényezhető, ami a gyakorlatban akár azt is jelentheti, hogy 250 ezer euró értékű értékpapír-vásárlásért cserébe akár egy népes család is letelepedhet Magyarországon.

A magyar letelepedési engedéllyel további huszonöt schengeni tagországba félévente kilencven napnyi szabad beutazás is jár, illetve Magyarországon jogosult hozzáférni az egészségügyi ellátáshoz, az oktatáshoz, a foglalkoztatási és jóléti juttatásokhoz.<<<<< (Kérdés, hogy ezzel egyébként nem nullázza-e le azt az állam, amit a kötvény eladásával megkeresett.)
@iii:
Sőt, asszem ezt akarták anno is, amikor jó lenépszavaztatták ezt a verziót.
@Habakukk999:

Nem lesz olcsóbb a hús, ha Lázár csökkenti az áfát

Akár 10 százalék alá is csökkenhet a sertés- és baromfihús áfája jövő év elejétől, ha megvalósul az, amiről Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn beszélt egy lakossági fórumon. A húsfeldolgozók már évek óta hangoztatják, hogy az ágazatban rendkívüli mértékben elharapózott feketegazdaság visszaszorítására ez lehet a fő gyógyír. A pultokon lévő hústermékek árában azonban nem feltétlenül jelenne meg a bűvös tíz százalék. A feldolgozók a pénzt inkább versenyképességüket javító fejlesztésekre költhetik.

hvg.hu/gazdasag/20130903_Nem_lesz_olcsobb_a_hus_ha_Lazar_csokkenti
@jaegtoer: figyelem őket. nem szeretném ha a flanszia...:)
@iii:

"Hát sármos vagy, mi tagadás, de egy 30 éves házasságot nem fogok sutba dobni még a kedvedért sem. "

áááááá, értem. itt végre kibeszélheted, kiírhatod magadból a harmincévnyi hallgatást!? :D:D
@jaegtoer: ok, de ne az én pasimat vegzálja. keressen más terápiás módszert:)
@Penivaldes: ismered lope de vega-t? mert írt rólad egy darabot, azt tudod, ugye? :) te vagy az első nekem:)
@iii: mondta ezt már más is, azt mi lett a vége... :)
@Penivaldes:

ne féltsd a flansziát. csak szerény, (mert van mire) de nem hűűűjjeee!:D mekkorát válaszolt? van ott muníció! az agyam eldobom! csak aztán megtaláljam:D
@irógép:
"A fer bevezetése után az egyetemre kerülő első évfolyamosok még nem fizetnek tandíjat. Az első év végi eredményeik alapján dől el, kinek kell fert fizetnie. A legjobb eredményt elérő 15 százaléka a diákoknak ugyanis mentesül a tandíjfizetés alól, sőt ők ösztöndíjat is kapnak."

már kitalálta valaki.
de eltörölték a szociális népszavazással.
@jaegtoer: a bankok önmérsékletéhez egy kis adalék: voltam olyan asztal mellett, ahol, ha kimondom azt, hogy esetleg a hitel kamata nem bohócpénz alapon lehetne esetleg a végén 8-10% is, azonnal elvitetnek, mert megbolondultam:) még most is bennlakó lennék...:)
@Penivaldes: természetesen a címszereplő, mi más! :))
@jaegtoer: van ott műveltség. használt neki az a gyorstalpaló olvasási tréning. kár, hogy sörismeretből nem ment valami tanfolyásra. abból nagyon ciderül áll.
hmmm

Ezermilliárd után kutat a NAV

Romlott az adózási morál Magyarországon, minden eddiginél több, csaknem 360 ezer adóvégrehajtás van folyamatban, és ezzel együtt az adóvégrehajtással érintett tartozás összege ez év július végén megközelítette az ezermilliárd forintot - állapította meg a feketelista.hu gazdasági adatbázis elemzésében.

hvg.hu/gazdasag/20130903_Ezermilliard_utan_kutat_a_NAV
nagy szó, '90-ben szgk teszt műszereket hoztak egy középiskolába

Hoffmann Rózsa ajándékot hozott az Opeltől

Huszonnégy oktatási intézmény 130 számítógépet kapott az Opel Magyarország adományaként; a vállalat és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közös, keddi budaörsi ünnepségén részt vett Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár

hvg.hu/itthon/20130903_Hoffmann_Rozsa_ajandekot_hozott_az_Opelto
@Penivaldes: @guma: Lehet, hogy nem meglepő. Ezek szerint decemberben még volt némi idealizmus bennem....
@bella _ciao: jó, hogy látlak? mostanában nem lesz baguette, mert elkezdett nőni a pocim attól:)... így általában sárgadinnyét eszem valamilyen sonkával, meg sajttal.. ma például rocamadour-ral www.cheese.com/rocamadour/... a cidert meg azért nem szereted, mert nem ismered, biztos is:)
@sírbateszezazegész: ne sajtozzál nekem, mert sonkán ütögetlek amúgy kósásan! oszt mondhatom: sírbatesz jobban teljesít!
különben is, nem hagyom magam leciderezni leplezett, de csillogó szavaidtól!
@iii: ha azt mondanám kérdezd a párod, az csúnya döfés lenne? :) csak vicceltem, meg ne húzogasd a bajszom... ugyan csak sakál vagy híéna vagyok, de ragadozó :) s egy jó poénért sok mindent odaadok:) nincs harag, ugye:)
@bella _ciao: :) a sonka bayonne-i volt, hajszálvékonyra szeletelve :)
@sírbateszezazegész:

nem csányira gondoltam, hanem a hárominek csokorba rendezett hsz-edre.

csányi, a bálna, jelmezben ment a bálba, s eljátszotta hogy ő lesz a málna.

cak nadon szavanú:D
@bella _ciao: így van, tudom... mint az ember:)
@sírbateszezazegész: hát én meg egy bajonettel szeletelnélek legszívesebben hajszálvékonyra tégedet. menjél a sárgadinnyébe! direkt ki akarod csinálni a nyálmirigyeimet?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

tamlanelkuliszek.blog.hu/2013/08/06/falova_tett_orszag

" Amikor Európát bántják, akkor a hazámat bántják. Amikor Európát bocsájtja áruba egy áruló, akkor az az én szememben hazát árul. Márpedig ma ez történik. Orbán Viktor elárulja Európát, elárulja a hazánkat. Teszi ezt úgy, hogy falóvá tette Magyarországot és jó pénzért helyeket árusít a betörni kívánó keleti nagyuraknak e hadigépezeté alakított ország gyomrában. Mert a belső gondokkal küzdő Európa a nemzetek egysége helyett, még mindig egymással versengő nemzetek gyenge szövetsége, ezért piaci protekcionizmusa védelmi létkérdés. Ez ellen fabrikált Orbán ördögi tervet, és rejtekadó fedővállalkozásként használja az otthonunk, az Európai Uniós tagságunk. Egy Hegedűs hadnagy* az ország miniszterelnöke."
@sírbateszezazegész:
Jóllehet meglepetést fogok neked okozni, és a Lázár-fan klubba való belépést elutasító döntésemet megváltoztatom. Belépek.
Amennyiben még lehetséges, az alapító tagok
számát szeretném gyarapítani.
Elhatározásomat egy tegnap esti politikai műsor motíválta, amelyben Mészáros Tamás - általam tényleg mélyen tisztelt - kifejtette, hogy Orbán minden híresztelés ellenére nem kívánja az eu-t elhagyni.
Szándékait az vezérli, hogy ő legyen az eu-n belül kialakuló Közép-Kelet-Európai kis föderáció vezére, miután ambícióit már nem elégíti ki jelenlegi státusza.
Ezért léphetett a fénybe Lázár János, aki Orbán örökébe léphet.
Saját önös érdekeim azt diktálják, hogy ideje korán bebiztosítsam kormányhű poziciómat Lázár Jánosnál a fan-klub tagsága által, és a még aktuális trafik pályázatomat szeptember végéig benyújtsam, kb. 5-öt.
Reményemet fejezem ki, hogy kérésem teljesül.
@jaegtoer: megjegyzem ez neked is bizonyíték a politeizmusra:)
viszont csányi is a politikai közélet része, s így tudja, mennyire akadálya.a piacgazdaság s a demokratitikus mo útjában... de, mint írtam foglyul ejtették saját magukat... "törököt fogtam, s nem enged" :)
@Mariann19: számunkra megtiszteltetés! :) vörös is vagy, a legreciprokabb üldöző, mi kell még? milyen tisztséget szeretnél?:)

Majd megnézem az újságíróklubbot, habár tiszteletünk nem egyforma mértékű mészárossal szemben... sőt a többivel szemben is reciprok, de nem buták... bánó azért már kilóg ott a sorból szerintem...
@Mariann19:
ezt a tervet azok is absolválták akiket meg akar federálni?

érdekes kis kátyú készűl

brühüyyy
@Penivaldes:
Köszönöm Penni. Bíztam benned.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ez itt a vég."
Látod, így nyomorítja meg a lelket a puszta fennmaradás kényszere.
@bella _ciao: a jó, mivel nagyobb volt a dinnye, bevallom ilyen is jutott hozzá www.cheese.com/pave-daffinois/

De holnap csak fr.m.wikipedia.org/wiki/Beaufort_(fromage) lesz, ígérem:)
"De nektek nem kellenek a független emberek. Nektek – ahogy az előző garnitúráknak is – csak katonák és szolgák kellenek,akik teljesítik a legképtelenebb, szakmailag vagy morálisan vállalhatatlan elvárásokat is. A

független polgár számotokra kész istencsapása, mert a saját agyvelejével gondolkozik, és csak a saját tapasztalatai győzik meg. Nem engedi manipulálni magát, és nem hajlandó másokat sem manipulálni. De ennyit erről, több szót nem érdemes vesztegetni rá, úgysem értenétek."
@sírbateszezazegész:
"Milyen tisztséget szeretnél,"
Nem szakmait, ott dolgozni kéne.
Amennyiben lehetséges, egy kis igazgató tanácsi vagy felügyelő bizottsági tagság az álmom.
Évente egyszer ráérek összeülni a többi taggal egy kis röhincsélésre, a beszámoló készítést kiadjuk megbízási jogviszonyba.
Bankszámlaszámomat a felvételkor bocsájtom rendelkezésre.
@rodeo36:
Rodikám! Te sem tudhatsz mindent a készülő kátyúról - ahogyan nevezed.
Bizony van támogatója Orbánnak ebben az összeborulásban, hiszen egy-két érdekelt ország úgy nyilatkozik, hogy követhető Orbán kitaposott útja a hatalomgyakorlást illetően.
Melyik országirányítónak ne tetszene a kontrollok nélküli regnálás?
Lengyelek, csehek már pozitív módon értékelik Orbánt, követendőnek tartják a bankok, multik sarcolását.
Lesz-e ebből valami...
@sírbateszezazegész: óó, azt hittem, valami jó kis homoerotikus történettel fogsz szórakoztatni :) A "nemo plus iuris" kifejezés miatt mindent megbocsátok.
@bella _ciao: majd gondolkodom... remélem nem jut eszébe fiatal lendülete, ideái... és kívánom ezt még sok mindenkinek moon... komolyan... csak a túlélés ösztöne miatt tagozódtak be oda, ahova, remélem napi érdekeiket értékként élik meg... s nagy szerencséjük, hogy jött orbán s vele brigantijai, mert így jóval könnyebb minden rezdülésüket, megnyilvánulásukat hozzá, mint ellenponthoz viszonyítani... (és most szomorú mosoly van az arcomon)
@iii: látod, csak kialakul itt a virtuális térben egy élhető mo:)
köszönöm:)
@sírbateszezazegész: mészárosnak? eszébe juthat (talán van nála cavinton) pedig a fiatalos lendülete, ha lányára néz az tv-ben. azért az lehetne axióma, hogy minden viszonyítási pont viszonylagos.
olvasgasd mráz samu külföldi sajtszemléjét, ígérem, szomorú mosolyod őrült vigyorba fog torzulni.
@bella _ciao: szemlézem, azzal edzek, mindent kibírok már :)
ki a lánya, az rtl klubos antónia?
@sírbateszezazegész: már atv-s. nagyon le vagy maradva. övé a szólás szabadsága, meg az egonnal (nem az áb egon, hanem a rónai) felváltva vezeti a reggeli műsort.
@sírbateszezazegész: "mindent kibírok már" kö'tői túlzás. a jó sört nem bírod, cidert iszol inkább, basod!
@jaegtoer: :)

másként gondolom. talán érvényt kellene szerezni törvényeinknek két kamara nélkül is. persze az én véleményem a fantázia világába tartozik mert:

aki tudatos esküszegő és a közbizalommal visszaélve másra (párt vagy magánvagyon, stb gyarapodására) használja voksát azt lecsukni életfogytiglan és ugyanúgy mindenéből kiforgatni ahogy ő ezt az országgal művelte.
@guma:

igazad van.
azért csak óvatosan, nem biztos, hogy a jelenlegi törvények mindegyike annyira kívánatos, hogy érvényt kellene szerezni nekik. de értelek. remélem Te is...
@Mariann19:
tudod nagyon jól, hogy létező és megoldandó problémák ezek de az a mód ahogy ezt a zalcsútbasznádicigány csinálja nem a célt szolgálja hanem saját anyagi gyarapodását és az ország kifosztását

a többiről érdemes beszélni de nem ilyen "környezet"-ben

brühüyyy
@rodeo36:

"a többiről érdemes beszélni de nem ilyen "környezet"-ben"

na. büdös a lábunk, és odáig ér a szag? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Érdekes, - sem egy számlát, sem egy blokkot nem kaptam a 14 ezer forintról, amiért könyvet vásároltam. No és a Díjbekérő (fehér csekk) befizető példányát is beszedték mikor a könyveket átadták, pedig határidő előtt kiköhögtem. Ez nem adócsalás? Csak ha a kispiacon nem kapok nyugtát a 2 krumpliról?
@jaegtoer:
direkt módszer: lópina

a környezet nem te vagy és nem mi vagyunk itt a VIP-k, hanem az amit ez a geci cigány surmó és bandája környezett össze

most már meg vagy környezve vagy még iszol? mit iszol?

mitsücckisszűcssóshústsücckisszűcs?

brühüyyy
@ForgalPista: " No és a Díjbekérő (fehér csekk) befizető példányát is beszedték mikor a könyveket átadták"
Akkor az iskolában basztak át. Nekünk lefénymásolták és visszaadták az eredetit.
@rodeo36:

dudod, hogy vicc vód!:D

nem vagyok ittas kedvemben:)
@rodeo36: Rodeo!
Aki hatalmat kap, az hajlamos a diktatúrára.
Naívan azt hittem, hogy az a bizonyos személyi kultusz demokráciákban nem fordulhat elő, mert abból már okult a nép.
Ugyanakkor látod, hogy a románoknál Ponta is hasonló módszerekkel kormányoz, a cseheknek is tetszik az orbáni út, a lengyelekről nem is beszélve.
Már csak remélni lehet, hogy ez az orbáni vízió nem valósul meg, az eu ezt nem hagyhatja, és Orbán Viktor megvalósulatlan álma marad.
@Dr. jenőke (jenőke):
Szépen levezetted-:))
Mindazonáltal remélem, csak találtál valami ihatót tennap estve, amire nem az vót írva, hogy latte-milk-leche... stb!!
@sírbateszezazegész:
De a liliomos herczeg nem én vagyok, ám!-:))
Esetleg, te a párizsi nő?
www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/4het/muvtori/parizsino.jpg

Hidd el, ma már ez is lehetségess...
Ha Kósába agyat rakott valaki, belőled nőt csinálni egyszerű napi rutin-:)
@ForgalPista:
Gyanús!
Számlát én sem láttam, ha valaki felnyomja az APEH-nál őket, akkor???
A helyi egyik büfést azért megba..ták, mert az adóellenőr megkapta a csokit és azonnal kirohant a helyiségből, majd vigyorogva jött vissza kis igazolványával, hogy nem kapott blokkot.
Indíthatnánk mozgalmat, hogy kérjük a számlát a vásárolt árúról!
HOL A SZÁMLA???
Egy kiflit se lehet eladni blokk nélkül.
Itt meg tízezrek vándorolnak "csak úgy"?
Hol van az adóhatóság???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Backi, én is próbáltam azt az izét, de Szaropramen az, jól mondtad!

Na, azért nem annyira borzalmas mint egy pécsi szalon - azt azért kurva nehéz alul múlni -, de például a cseh Budwájzerhöz hasonlítani nem lehet. Az ámerikait nem kóstoltam, de magasról leszarom, mert lopott.
Megy a jogi vita, hogy az usákában gyártják a zigazi Bádwejzert (oda lopta ki valaki), vagy a Csehek?

Amíg ez eldől én tolok egy Stellát, az a biztos!
@bella _ciao:
Mészáros Antónia sose volt rtl-es. Keveritek Erős Antóniával.
@Mariann19:

nézd a zejú annyi mindenben benne van amiben nem kellene lennie...hogy ki tuggya...lesz egy balra tolódás mert sokaknak elegük van ebből ami folyik...asszem a NÁTÓ-t is "szőrtelenítik" egy "kicsit" túl sokba kerűl némely baromság amelynek semmi köze jobb léthez csak jobblétre szenederít nagy álmokat: LEGYEN JÓLÉT ÉS EGYÜTTÉLÉS....

brühüyyy
@jaegtoer: félszavakból is!:)))

(viszont szégyenlem magam nagyon! most látom csak, hogy pár hónapja küldtél emailt. bocs! de annyira tömve ez a fiók, hogy nem vettem észre!
különben: máskor is nagyon szívesen!:DDDD)
@Mariann19:
namost itt van annak igazolása, amit én mondok már régóta: a kutya sem kíváncsi orbánviktoroskodásra

nol.hu/kulfold/20130903-nem_juthatunk_olyan_zsakutcaba_mint_magyarorszag?ref=sso

brühüyyy
@rodeo36:

ja. elválik a szar a májtól.

1. most vagy nagyon szar az amerikai hírszerzés
2. vagy nagyon túlirányított

de bármelyik is, elég rémisztő.

most obamáról nem akarok beszélni.
süti beállítások módosítása