Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.30. 12:43 Fabius

Meggyütt 2014

- Ott vagyunk már?

- Ott vagyunk már??

- Ott vagyunk már???

- OTT VAGYUNK MÁR????!!!!!!!

- Na geci, temetés!

- Ez lenne a feltámadás??

Kb ezzel lehetne leírni a kormányváltásra ácsingózók hangulatát az utóbbi időkben. A tegnap megszületett egyezséget most mindenki igyekszik a saját szája íze szerint értékelni. Az ortodox szoci hívek és egyéb elkötelezett osztályharcosok Mesterházyt szidják és az elpuskázott ki nem kényszerített lehetőségért szipognak, mások szerint létrejött a Külön 2014, Gyurcsány szerint meg belebonyolódva a biciklicselbe magukat cselezték ki elsősorban. A fideszesek és a kormány véleménye ebben az esetben engem nem érdekel, nem idézem, bocs. 

nemgyütt 2014.2.jpg

Szerintem - és a kormányváltáshoz nélkülözhetetlen bizonytalanok egy része szerint - meg az Orbán Házi Választási Rendszere szülte kényszer szarmegoldások közül sikerült talán a legkevésbé hányingerkeltőt összehozni. 

- Nem kell egy olyan közös listára szavazni, amin adott esetben Mesterházy a listavezető, és Veres Jankótól Baja Zsurki Vodkagyár Feriig rajta van mindenki. Ezt csinálják a szoci hívek, ha nekik még mindig ezek az emberek kellenek és szerintük ezt jelenti a sokat emlegetett, de meg nem valósított "megújulás". 

- A koordinált jelöltállítással elkerülték az MSZP ölébe ülést, de megtartották a kormányváltás esélyét. 

- A listás szavazás a miniszterelnök-jelöltségért folyó "népszavazássá" is válik, aki Bajnait tartja megfelelőbb jelöltnek, annak annyi a dolga, hogy az egyéniben leadott szavazata mellett az Együtt listájára szavaz. 

Ezzel a felállással esélyesebb a szavazatmaximalizálás és a bizonytalanok megszólítása, mint bármilyen másik verzió esetén. Igen, megvan a kockázata, hogy a végelszámolásnál Mesterházy jobban jön ki a buliból és belőle lesz miniszterelnök jelölt. De, ezt ha akarjuk, ha nem, ugyanúgy el kell tudni fogadni, mint azt is, ha a választók többsége továbbra is a Mindenórás Tábornokot akarja a szerepben látni. A demokrácia ugyanis a többségi akarat tiszteletben tartásáról is szól, ezt nem árt észben tartani. 

Éppen ezért azt mondom, aki nem él jövőre a szavazás lehetőségével az majd utólag ne szipogjon. Van lehetőség leváltani a Fideszt, és van lehetőség arra is, hogy ne legyen Mesterházy automatikusan kormányváltó miniszterelnök, minden csak a szavazatok mennyiségén múlik. A következő hónapokban kell eldönteni fejben, hogy mit és főleg kit akarunk pozíciókban látni, milyen szavazat kombinációt tartunk még a lelkiismeretünkkel összeegyeztethetőnek. Itt gondolok arra is, hogy bizony vannak körzetek ahol a jelöltek személyével továbbra is akadnak bajok. Pl itt nálunk Zuglóban ha komolyan gondolják azt a Tóth Csabát, akinek viselt dolgait előcitáltam már elégszer, akkor hiába a koordinált indulásról egyezkedés, a Mesterházy-TóCSa védszövetség erőltetése nem lesz elég a lelkiismeretünk legyőzéséhez. Szóval ha másért nem, a józan ész nevében reszelni a listán még lenne mit. 

Ettől eltekintve és általában véve az én - könnyen lehet hiú - reményeim szerint nem csak jobb és baloldali, hanem a baloldalon egymással versengő kampány is lesz, aminek arról kéne szólnia, hogy a potenciális miniszterelnök-jelöltek közül melyiknek van életképesebb, hihetőbb, kiszámíthatóbb, kiszámolhatóbb, megvalósíthatóbb programja kormányváltás utánra. Ráadásul mindezt úgy kéne csinálni, hogy ne az eddig megszokott "eztnemhiszemelbazmeg" legyen az egyetlen kiváltható reakció, hanem a koordinált indulás és tartalmi versengés ellenére egy működni és nem csak marakodni képes majdani kormány képe kéne kirajzolódjon a választók előtt. 

A feladat nem kicsi és az eléréséhez túl kéne haladnotok önmagatokon. Cserébe ha nem sikerül, akkor a minden is mindegy lesz a következő ciklusban. 

725 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr405484717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nap, Amikor Mesterházy Attila Segget Csinált A Szájából 2013.08.30. 16:13:27

. Öt nap alatt változott vissza a határozott, eltökélt, magabiztos férfi farok csóválta kiskutyává, akarom mondani, Bajnai Gordon játékszerévé. Pedig már kezdtünk örülni, hogy végre felnőtt a feladatához. Pedig Szanyi kapitány még osztályharcot is h...

Trackback: Bajnaiék most jól kicselezték Orbán Viktort! 2013.08.30. 16:12:37

. A demokratikus ellenzék alaposan túljárt a miniszterelnök eszén. Nem szeretnénk most Orbán Viktor helyében lenni! Ezt bírta mondani Bajnai Gordon ma délután, a Mesterházy Attilával folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatón: "A mai nappal kic...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kapiksz:
"a Bajnai maga csodatevő isten, csak ilyen nincs, gyakorlatilag egy nullaember, aki a hatalmat és a pénz mámorába él."

ezzel szemben Orvbán maga az önfeláldozó demokrata , aki csak a tömeg nyomására lett egyszemélyes országirányító...(diktátor)
@inebhedj - szerintem: Amig szabad valasztasok lesznek, addig semmi nem tudna megakadalyozni abban, hogy elmenjek szavazni. Majd ha nem lesznek szabad valasztasok, akkor nem megyek. Emlekszem, hogy rogton az elso szabad "valasztas" (a 4 igenes nepszavazas) idejen is voltak, akik a tavolmaradasra buzditottak az embereket. Csak nevettem rajtuk.
"Éppen ezért azt mondom, aki nem él jövőre a szavazás lehetőségével az majd utólag ne szipogjon."

Aki érvénytelenül szavaz már bő másfél évtizede, az szipoghat? :)
Nem tehetek róla, de akárhányszor bemegyek a választókörbe, és megnézem a papírt, sosem találok rajta olyan választási lehetőséget, hogy "Takarodjon mindegyik a kisördög vérvörös valagába"... :)

@salv: "Nem hiszem, hogy a mostani rablobandat husz evig ki lehetne mozditani a hatalombol..."

Mivel már most 24. éve vannak ott, ezt nem volt nehéz kkövetkeztetni, talán még kicsit alul is becsülted az időtartamot :) Vagy esetleg te konkrétan valamelyik pártra gondoltál? :)
@salv:

Erre szoktam azt mondani, hogy azért van szólásszabadság, mert semmi súlya szavunknak.

De igazából ezzel nincs semmi baj, szíved joga elégedettnek lenni a rendszerrel, a szabad választásokkal, a kínálattal, az elmúlt 25 év folyamataival, stb. (Egyébként én épp így nevettem / nevetek, csak inverz. :) )

Viszont a szipogás jogát (magadnak) elvitatni azoktól, akik éppen ezekkel elégedetlenek, ezzel van nékem vitám. :)
@kapiksz: "Szavazz a "jól bevált" komcsiklónokra..."

Ez pártfüggetlenül a legtöbb 40-45 fölötti politikusra igaz.

"...gyakorlatilag egy nullaember, aki a hatalmat és a pénz mámorába él."

Ez meg csak úgy simán az összesre :)
Srácok, a nagy ballib osztás-szorzás-vergődés alapvető oka nem az, hogy két vagy akárhány baloldali párt nem képes megállapodni egymással.
Az itt a baj, hogy az emberek jelentős része egyáltalán nem akarja leváltani a Fideszt, a kormányellenesek közül nem elhanyagolható mennyiség inkább a Jobbikra vagy más jobbos és/vagy EU-ellenes alakulatra cserélné, még jelentősebb csoport (kb. a döntő többség) szerint a jelenlegi politikai palettáról tök mindegy ki kormányoz, úgyis csak szar hullik az égből, és a maradék számít csak balliberális szavazónak.
A kormányváltást tehát nem a ballib szavazók nehéz mobilizálhatósága gátolja, hanem az érdeklődés hiánya.
A balos blogszféra itt vesztette el a kapcsolatot a realitással: ha az ellenvéleményt ignorálod és csak a sajátjaiddal állsz szóba, akkor előbb-utóbb elhiszed, hogy ti vagytok többségben, hiszen a környezetedben mindenki ugyanazt mondja.
A baloldalnak akkor lenne bármi esélye a kormányváltásra, ha a teljes apátiába süllyedt, a politikát mindenestől elutasító bizonytalanokat tudná valamilyen módon felsorakoztatnia maga mögé. Ez kb. az a réteg, ami még a legnagyobb részvételi arányú választásokon is hogy-hogynem otthon maradt. Ezt a csoportot max. akkor lehetne mozgásra bírni (és akkor is csak irdatlan erőfeszítések árán), ha egy teljesen új, hiteles de ugyanakkor széles társadalmi elismertséggel bíró politikai alakulat letenne az asztalra egy mindenki számára érthető, megalapozott és számon kérhető konkrétumokkal tűzdelt programot.
Ameddig ezt a célt Bajnaival, Mesterházyval és a többi, a 8 év elk..rásban aktív részt vállaló arccal akarja a baloldal elérni, eleve bukó a bizonytalanok mozgósítása.
És itt kellene felfognia a balos blogszférának, hogy az nem elég, ha akármit is mond Bajnai, arról sokat mondogatjuk, hogy az a hiteles, meg a progresszív. Ehhez az kellene, hogy azok is higgyenek benne, akik nem hisznek semmiben. Attól tehát, hogy egymást túllicitálva, barokkos szóvirágokkal szidják Orbán Viktort még egyetlen politikától elfordult bizonytalan sem fog a baloldalra állni. (Ahogy pl. Gyurcsány gyalázása sem volt elég 2006-ban a Fidesznek a győzelemhez, pedig jobb pozícióból indultak, mint most az ellenzék.)
Ezt amúgy a ballib politikai elit is pontosan tudja, ezért a baloldal számára 2014 már rég nem a kormányváltásról, hanem a baloldali ellenzéki pozíciók leosztásáról szól.
Na ezért megy a marakodás, taktikázás, beszólogatás az összefogás és a közös programalkotás helyett.
@punkfrog:

"az neked jó,ugye?"

Én mit számítok? Ne személyeskedjünk! Az a kérdés, hogy annak aki nem szavaz, a nem szavazás-e a legjobb.
@rozsé drazsé:

"Maradjatok otthon. Így is elég kártékonyak vagytok az Indexen. Nincs rátok szükség a szavazófülkében."

Én fogok menni!
En fogok menni! Es termeszetesen a jelenlegi kormanyra szavazok. Nem lesz kormanyvaltas, mert az emberek nagyobb reszenek van esze.
@V-PORT:
Nem érted. Ha egy párt 27 helyen jelöltet indít - azt már országos listának nevezik. Nem "ad" tehát az Mszp semmit, 27 indulással ab ovo lesz
DK-s lista. Az más kérdés, hogy ha nem szerzik meg a leadott szavazatok 5 %-át, akkor kiesnek, és elveszik a rájuk adott szavazat.
Érdekes kérdés egyébként, hogy Gyurcsány csak az Mszp listán felajánlott 1-3 hely ellen ágál,vagy tényleg elindítja a saját listát?
Én speciel az utóbbinak jobban örülnék,nem szívesen szavaztam volna Mesterházyékra.
Ettől függetlenül megegyezési kényszer az EGYÉNI jelöltekben van, és abban, hogy legalább látensen felosszák az országos listák helyeit is - azaz ne nagyon ágáljanak egymás ellen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Hehe! "hátba szúrni a saját vezetőnket??"
Azaz nagyon is illenek egymáshoz az Mszp-vel.
Azok ebben már profik!
Én egyébként sem nevezném ellenzéki összefogásnak, ha két ellenzéki párt a sok közül lepacsizik egymással a többit kizárva!
@HajraFidesz: Az emberek nagyobb részének van esze,ellentétben veled nrancsvakegér.
Jelenlegi konstelláció kis lépés arrafelé,egyszerre lehessen szopatni a narancsmaffiát és a megujjulást mímelő tolvaj maszopot.Meseházy kevesebb voksot kap mint Bajnai,akkor mattot kap a maszop is.
@sírbateszezazegész:
Azért kell szétbarmolni a kultúrát, mert Orbán elmondta a kötcsei beszédét, és legalább ezen a téren tartja magát ahhoz, amit megígért.
www.hirextra.hu/2010/02/18/megorizni-a-letezes-magyar-minoseget-orban-kotcsei-beszede-szorol-szora/
@toportyánzsóti:

Pont az a lényeg ebben a dealben, hogy nem Mesterházy és Bajnai kapja a voksokat, hanem az MSZP és az E14.
Ezzel Bajnai gyakorlatilag le is mondott a miniszterelnökségről, de mivel eleve nagyon kicsi az esélye a kormányváltásnak, nem olyan nagy áldozat a részéről.
Az egész E14 koncepció arra épült, mint a 2002-es MSZP kampány: kellett egy arc, aki kellően apolitikus és erősen más karakter, mint Orbán, akivel aztán rá lehet venni a protest szavazókat, hogy befogják az orrukat és az MSZP-re szavazzanak, majd kormányon a szocikra lehet erőltetni a neoliberális politikát.
Ott bukott meg a mutatvány, hogy az MSZP-seknek már elegük van abból, hogy a statisztikailag alig mérhető liberálisok az ő f..szukkal verjék a csalánt. Így aztán az MSZP-sek közölték, hogy ha a liberálisok kormányozni akarnak, akkor mutassanak fel több szavazót, mint az MSZP. Ha nem megy, akkor meg be lehet állni Gyurcsány és Fodor mellé szatelit pártnak. Itt aztán fejre is állt a mutatvány.
@iii: adjuk meg az esélyt ennek... stílusban ez az oldal sem mindig jobb, azért azt lássuk be:) hogy ment az agit-prop miklóson?
@inebhedj - szerintem: Nem vagyok elegedett a rendszerrel (plane a mostani Kadar-rendszer 2.0-val). De meg jol emlekszem arra az idore, amikor egyetlen partbol lehetett valasztani. Koszonom, abbol nem kerek. Milyen jo is lenne egyeseknek, ha a rendszerrel elegedetlenek nem mennenek el szavazni, csak az Orbant Istennek tarto vallasi fanatikusok. Megvalosulna a demokratikus egypartrendszer. Amig lesz szabad valasztas, addig mindig el fogok menni, es kinyilvanitom a velemenyemet, hogy nem kerek Orbanbol es bandajabol.
@ben2:
egyetértek, amíg nincs tömeges kormányváltó hangulat, az egész csak ugrókötelezés.
Annak a kiváltásához meg alapvető tényeket kellene a nép tudomására hozni - amikor szisztematikusan el vannak zárva az infóktól.
Na: innen szép a győzelem!
@salv:

Nos, korábban kifejtettem, hogy kb. honnantól nem fér bele az én preferenciámba párt. (Tehát a legközelebb még egy LMP-Jobbik koalíció állna, de még az sem, ez csak a legközelebbi a kínálatból.)

Ebből fakadóan, ha elmennék szavazni, akkor egyetlen dologról szavazhatnék, szeretném-e, ha újabb pénzeket költenénk egy kormányváltással egybekötött teljes állami arculatcserére.

Nem szeretném.

Ebből fakadóan, a jelenlegi kínálat és a döntési lehetőség alapján a Fideszre kellene szavaznom.

A kérdés tehát az, hogy elfogadjam-e a szavazni kell, különben nem szipoghatok és egyébként is irgum-burgom elméletet, és elmenjek a Fideszre szavazni a saját álláspontommal is szembehelyezkedve, vagy ragaszkodjak a világképemhez, és ne vegyek részt ebben a teljesen fölösleges szavazós-játékban?
@inebhedj - szerintem: Akkor ne menj szavazni. Majd elmennek az Orbant istenito vallasi fanatikusok, es mind ra szavaznak. Es lesz egy ellenszavazat tolem. Nekem boven eleg, hogy legalabb ellenuk szavazhatok. Ha 1985-ben elmentem volna szavazni, es nem az egyetlen jeloltet ikszeltem volna be, akkor ervenytelennek nyilvanitottak volna a szavazatomat. Most legalabb ott lesz az en egyetlen ellenszavazatom.
Csak megjegyzem, hogy más az és a megítélése is, s így következménye is más, ha valaki nem megy el szavazni vagy az ún. "demokratikus ellenzék" jelenti be a választások bojkottját.
Ezzel valóban azt jelzi, semmiben sem kívánja legitímálni orbán egyetlen döntését sem.
@salv:

Értem én, csak mondtam, hogy én ellene vagyok a "kisebbik rossz" és a "valami ellen" típusú szavazásnak. Épp ez a mentalitás biztosítja ennek a műhisztinek a fenntartását, amiben ún. liberális osztogatós-gazdaság összeomlasztós, maffiózós, korrupt baloldali pártok (pl. MSZP, SZDSZ) váltják a rendpárti, megszorítós-gazdaság összeomlasztós, maffiózós, korrupt baloldali pártokat (pl. FIDESZ, KDNP), és a felgyűlő, rendszerellenes társadalmi feszültséget sikeresen konvertálják libsi vs náci hangulatkeltéssé, ezáltal stabilizálva a regnáló gazdasági és politikai lobbit (miközben az egyes - látszólag - véres ellenfelek prominensei az üzleti, családi viszonyaikban összefonódtak, sőt, együtt járnak vadászni is).

Szóval a helyzet az, hogy Orbán leváltáshoz le kellene váltani Bajnait, Gyurcsányt, Mesterházyt, stb-t is - ez az igény azonban a hangos "kisebbik rossz / valami ellen" típusú választókban nem merül fel, őket ugyanis lefoglalja a mesterséges libsi-náci háború.

Tehát igen, a helyes lépés részemről, hogy nem megyek el szavazni. Abban viszont nem hiszek, hogy eddig eljutna mindenki (azaz senki nem menne szavazni), ezáltal delegitimálva a regnáló rendszert, és lehetőséget biztosítva egy valódi rendszerváltozásnak. (Alternatíva lehetne egyfajta forradalom, de azt meg nem szoktuk szeretni, mert jaj, hangos, meg koszos, meg büdös, meg füstös, meg emiatt nem látjuk a Gigasztárt.)
@inebhedj - szerintem: "Szóval a helyzet az, hogy Orbán leváltáshoz le kellene váltani Bajnait, Gyurcsányt, Mesterházyt, stb-t is "

És van helyettük más?
Orbánt leváltani???

2018-ban. Talán.

Ennek a népnek egyelőre Viktor kell. A fideszes holdudvar-megálmodók-elemzők jól kititrálták mit lehet és meddig: láthatóan a 10-es skálán 15-ös zsiványságok sem verték ki a fejekben a biztosítékot.

A magyar egy birka nép, nyafog és siránkozik, miközben 3 Ft-ért a csigát feltolná Pestig és csak akkor emel szót, ha saját sör-virslije kerül veszélybe.
Ész, előrelátás?
Valódi civil összefogás?
Becsület?
Anderseni fogalmak ezek itt, kérem.
Tisztelet a kivételnek.

Viktor leváltáshoz generáció-, de legalábbis paradigmaváltás kell(ene).
Addig is marad Bajnai és Mesterházy: de velük ez jövőre nem fog menni.
az elején a párbeszéd zseniális. :D:D
@sírbateszezazegész: Jól, bár mi csak egy napot dógoztunk, de többen voltunk, mint a szocik :). Így is bejártuk az egész körzetet tegnap.
@ben2: Komenista keltető másodvonala az bejön neked úgy látom.Együtt vágta pedig gallyra az országot a narancsmaszop 70-30 koala.
Az mekkora királyság lenne, ha ez a két madárijesztő lenne a kormányon!!
Reggeltől estig menne a koalíciós huza-vona.
Persze a bikicsunáj lenne a vezér, de a libásnak diktálnak a pénztárosok.

Kell a bajnak!

Szerencsére a többség nem áll ezek mellé.
@sírbateszezazegész:
Ha valaki saját elhatározásából nem megy elszavazni - akkor "távol marad" Az ilyenek
akár Orbánra is szavazhatnának,ennek ugyanis ez a következménye (mint 2010-ben is ez volt)

Ha valaki viszont az ellenzék felhívásának eleget téve marad távol: akkor bojkottál.

És van a harmadik verzió is: az érvénytelen szavazat leadása. Azzal is el lehet érni egy "Népfrontos" arányt, amit Orbánék nem tesznek ki az ablakba!"
nabazmeg. marad az egyistenhit. go bajnai mhazy a liberalis, tarsadalmilag erzekeny. vagy orban keresztkonzerv. esetleg vonay magyarugary gabory. melyiken lehet nagyobbat röhögni, meg nem tudom.
szavazni kell, nem vitatom, de mind at fog baszni arrol elore szolok.
szanalom a szanalomban, hogy pont az mszp-szdsz nem akarta-tudta? szetbaszni a demokracia alapjait, mig egy jobboldali konzervativ (terdcsapkodos röhöges) part igen.
"aki nem él jövőre a szavazás lehetőségével az majd utólag ne szipogjon"

ezen gondolkodom én is. nem akarok a mostaniakra szavazni de azért kellene mégis mindenképp elmenni hogy nehogy véletlenül visszajöjjön az mszp és társai. akkor szipoghatnék...
@Elhárított királycsel:

A magyar semmivel sem birkább nép, mint bármelyik másik, tehát a birka egy felesleges jelző, amely nem különbözteti meg más népektől (olyan, mint a demokratikus ellenzék kifejezésben a demokratikus).
@inebhedj - szerintem: Ahogy irtam, nekem boven eleg az, hogy azt mondhatom, hogy nem kerek Orbanbol es bandajabol. Amig ezt megtehetem, addig demokracia van. Lehet, hogy hatalmon maradnak akar evtizedekig, de az en ellenszavazatom mindig ott lesz.
@Elhárított királycsel:
"Ész, előrelátás?
Valódi civil összefogás?
Becsület?
Anderseni fogalmak ezek itt, kérem.
Tisztelet a kivételnek."

szerencsére ez mind pártoktól független.

ami a népet, országot illeti szerintem nem Viktor leváltása a legnagyobb kérdés vagy probléma hanem hogy az egész politikai életet, "elitet" meg kellene tisztítani a mostani, minden szinten lejáratódott szinte minden szereplőjétől és egy generációváltás után talán valami. addig megoldhatná esetleg ha nem indulhatna olyan párt amelyiknek van 1990 előtt született tagja, de már annak is örülnék ha köztörvényes (elítélt) bűnözők nem lehetnének képviselők.
@fény az alagút végén:
Ha már istenhit:
A fideszesek (és valamilyen szinten a DK-sok és Együtt-esek) "keresztények" mert szerintük már eljött az ő messiásuk.
Az "egyikre sem,mert mind egykutya, de majd jönni fog a nyeretlen kétéves, akinek bianco csekket adhatnak" pártiak "zsidók" mert hisznek abban, hogy majd eljő a messiás.
A többiek meg mohamedánok, megkerülik az egész messiás problémát, de megszállottan hisznek a SAJÁT aktuális prófétájukban.
És hova álljanak a "belgák" bocs: ateisták?
@szgy: Miért? Mennyivel rosszabb az mszp és tsa-i, mint a jelenlegiek?
ja es orulok a mostani ellenzek kulon indulasanak, mert a halalom a ketpolusu nyugati megoldas. az ordog levaltasat az ordoggel szövetkezve akarom az milyenma?
igen legyen 10 part a parlamentben ami megegyezik alapvetesekben pl oktatas egügy ...
es azt vegigviszik ha torik ha szakad mellette pedig a plebsnek eljatszak a zöld, konzerv, dem, nagymagyar, lib filinget.
ellene vagyok a ha nem fekete akkor feher politikanak mert en szurke vagyok es az is akarok maradni. hol nemzeti hol vilagpolgar, hol index hozzaszolo.
@kekex:
ott a lenyeg. par ezer forumozo megprobal tajekozodni es az alapjan kinok kozt voksolni. tudvan tudva hogy max 50%-ka (valojaban 5%) van olyanra adni a voksat aki nem vagja at. es elejuk rakjak a szart fossal, a fost szarral, a fost fossal ill. a szart szarral opciot. sot meg azt se hanem a polihisztorok polihisztorat az egy és oszthatatlant gyurcsanyt,orbányt,bajnainyt,mesterhazynyt,vonaynyty...
a tobbseg pedig a rokon, koma, szomszed szentharomsag velemenyenek ad hangot szavazasnal.
tombolhatnekom tamad, de vedekezem.
@inebhedj - szerintem:

Köszönöm a reflexiót - másként látom a dolgot.

A birka bizony szükséges jelző. Vannak olyan népek, amelyek nem hagynák azt, hogy politikusai azt tegyenek vele, amit akarnak.
Vagy csak simán tudd be ezt a szerző szabadságának.

A demokratikus ellenzék pedig szintén szükséges kitétel, mert ismereteim szerint nem minden ellenzék demokratikus (törekvéseit tekintve, persze).

@szgy:

"szerencsére ez mind pártoktól független."

Ha számodra ez szerencse, akkor tényleg baj van. Nem az a kérdés, hogy melyik párt szimpatizánsai hülyék, hanem az, hogy az ország nagy része idióta-e.

Tegyük fel, hogy ami most van, az nem jó.
Ha ez valódi 2/3 idiótasága, akkor az ország többsége de facto nem normális.
Ha nem valódi ez a 2/3, akkor pedig ez (3/3-nem valódi 2/3)-nyi polgár balphaszsága, akik hagyják ezt. A lényeg ugyanaz. A hülyeség valóban pártfüggetlen, de az ész is az. Jó lenne, ha pártoktól függetlenül lenne legalább 2/3-nyi gondolkodni és összefogni tudó civil ebben az országban - de nincs (lásd első itteni kommentemet).
Ennyire egyszerű.

"addig megoldhatná esetleg ha nem indulhatna olyan párt amelyiknek van 1990 előtt született tagja"

Nem értelek.

Jóval 1990 előtt születtem, többszörösen kiváló úttörő voltam, gyerekként a rendszer quasi egyik kegyeltje - mégsem lettem KISZ-tag, nem is húztam be "okosba" semmilyen KISZ, vagy pártvagyont vagyont.
Az, hogy valaki az átkosban a korpa közt nőtt fel, még jelenti azt, hogy meg is ették őt a disznók.
@félázsiai 2llkedő:

Semmivel...
Ugyanolyan bénák,balfaszok...harácsolók,hazugok.

Szerintem az úgynevezett "bizonytalan szavazók" ezen két társulat és zabigyerekeik(Jobbik,E2014,LMP,DK...stb) "rémtetteitől" megcsömörlött és jövőre nem szavazó állampolgárokat jelenti.
@kekex:

Nem igazán értem, hogy milyen tényektől van elzárva a köznép? Csak itt az index blogokon napi szinten jelentetnek meg "leleplező" írásokat, amivel szerintük egy csapásra lehull a lepel minden kormányzati aljasságról.
Az ATV-ről, Klubbrádióról, kertv-kről nem is beszélve. Az ellenzék sem unatkozik, egymást érik a sajtótájékoztatók, ahol jól elmondják az igazságot.
Ehhez képest az ország csak nem akar kormányt váltani.
Szvsz ennek egyik fő oka nem a ballib megmondóemberek által oly sokat mantrázott "itten diktatúra van és elnyomják az ellenzéki kommunikációt", hanem ennek gyökeresen az ellenkezője:
már a kormány megalakulásának nulladik napjától kezdve beindult a ballib ajvékolás, kb. az első hónapban már ellőtték az összes létező szuperlatívuszt, amivel a kormányt negatív módon lehet minősíteni.
Erre rájöttek a külföldi haknik során agyonhasznált, soha be nem vált jóslatok, hogy a Fidesz majd betiltja a zinternetet, meg elviszi a narancsávó a Konrádot és a Heti Hetest, meg hogy nem lesznek választások és így tovább.
Eljutottunk odáig, hogy az ellenzéki kommunikáció pont az ellenzék által gerjesztett zaj miatt hatástalan.
Az emberek egyik apokaliptikus víziót kapják az arcukba a másik után, aztán mégis csak felvirrad a nap reggel, ahogy szokott.
Az már csak hab a tortán, hogy azok oktatják most a népet igazságról, jogállamról és demokráciáról, akik szerint az öszödi beszéd egy szenvedélyes igazságbeszéd volt, helyeselték a 2006-os jogellenes tömegoszlatásokat és humorosnak találták, hogy a magyar rendőrség eszméletlenre vert egy ellenzéki országgyűlési képviselőt.
Ezek után nem csoda, ha a nép vonakodik csatasorba állni a zorbándiktatúra ellen, ha ilyen arcok riadóztatják.
@Elhárított királycsel:
""szerencsére ez mind pártoktól független."

Ha számodra ez szerencse, akkor tényleg baj van."

elég furcsán nézed a dolgokat.
attól hogy pl. a KDNP keresztény párt, nem jelenti azt hogy csak KDNP-s lehet keresztény vagy hogy minden keresztény KDNP-s. Így értettem. A kereszténység is pártfüggetlen. A becsület is. A "civil" jelző nagyjából jeletheti azt hogy kb. "nem politikai", így értelmetlen ilyen összefüggésben civil összefogásról beszélni. De jó lenne ha a választási törvényben benne lenne az hogy "politikus nem indulhat".

Az 1990 előtt születettekkel arra gondoltam hogy így biztosra lehetne venni azt hogy a szocializmusban szocializálódott emberek nem kerülnek be a parlamentbe - bár ez inkább csak iróniának jó, talán annak sem.

Egyébként elég tipikus hülyeség vagy nem is tudom mi ez mostanában hogy a másik párt híveit, szavazóit egységesen elmebetegeknek, birkáknak, idiótáknak könyvelik el, és fordítva. Rengeteg különböző ember van akik számára nem csak egy párt véleménye lehet helyes mindenben.
Ráadásul ha abból indulunk ki hogy a választásokon az a párt nyer akinek az ígérgetéseit a legtöbben megeszik, nyugodtan lehet mondani hogy a többség idióta. Van még aki komolyan veszi azt hogy volt olyan kormány aki megvalósította/betartotta a választási programját.
@ben2:
ez szerintem marha jo eszrevetel.
partjaink, de leginkabb annak iranyitoi eszkoznek hasznaljak fel a szavazokat az önnön boldogulasuk erdekeben. de ez mindegyik partra igaz. es itt jon a baj, siras, keserv mert ennek az adott part szavazoja meg orul is!
nem azt mondja, hogy a köztv-t azert tartom, hogy szeleskoruen tajekoztasson, hanem azert, hogy az en partom,szamomra hiteles kepviseloje azt mondhassa a tobbi hülyenek amirol en is tudom, hogy nem igaz. mer akkor a tobbi hulye igaznak hiszi azt igy en is joggal hihetem annak.
@szgy:
basszus! tomor es igaz.
szimbolumok,frazisok,kozhelyek gyujtemenye minden part.
de majd minden szavazo is.
@szgy:

"nem indulhatna olyan párt amelyiknek van 1990 előtt született tagja"

Mondjuk az adófizetők 99 %-t kizárni annak kedvéért, hogy tapasztalattal, tudással és kritikai gondolkodással életkorukból fakadóan nem rendelkezőkkel újíthassuk meg a demokráciát, már már pol-pot-i magasságokba emelkedő gondolat. ;)
@inebhedj - szerintem:
ehhez is csatlakoznom kell. aztan nyugton vagyok.
olyan allampolgar aki az elozo (hahaha) rendszerben akar kiss titkar volt ne lehessen a kossuth ter kozeleben se csak mint kenyszer akarom mondani kozmunkas.
@fény az alagút végén:

Egyetértek. Ugyanakkor a köztv kormány alá rendelése már amolyan hagyomány, a magyar politikai kultúra része. Kormányváltáskor mindegyik párt kötelességének érzi, hogy megszállja a köztv-t, mert akármit csinál, a köztv-t akkor is automatikusan kormányszócsőnek tekinti a köznép, ha valójában az aktuális kormány nem szól bele a tv működésébe. Így viszont, ha onnan kritikus hangok hallatszanának, akkor az már úgy jönne le, hogy "még a köztudottan kormánypárti köztv-ben is azt mondják hogy...". Ezt pedig minden racionálisan gondolkodó politikai erő igyekszik elkerülni, ezért nálunk a politikai racionalitás megköveteli, hogy a köztv kormánypárti legyen még akkor is, ha ők is tudják, hogy a média seggnyalása nem hogy nem hoz hasznot, hanem egyenesen kontraproduktív. Tehát a pártok (ebben is) a kisebbik rossz elvét követik.
Ahhoz, hogy a köztv széleskörűen és hitelesen tájékoztasson, legalább odáig el kellene jutnia a politikai elitnek, hogy megegyezzenek a szükséges minimumban és belássák a helyzet tarthatatlanságát.
Konkrétan a köztv-t úgy általában meg kellene szüntetni, helyét felszántani és sóval beszórni. Aztán ha pár évtized múlva érződik az igény egy reklámmentes, csak közügyekkel foglalkozó tv csatornára (ha lesznek még egyáltalán tv csatornák), akkor fel lehet vetni egy új köztv gondolatát.
Jelenleg viszont a politikában még a száraz tényeket is hitkérdésnek tekintik mindkét oldalon, nemhogy megegyeznének a nyilvánvalóban.
@profilo:
"Semmivel...
Ugyanolyan bénák,balfaszok...harácsolók,hazugok."

Akkor béna, balfasz...harácsolók országa vagyunk.
ja a bloggazdahoz.
keszits kerlek egy olyan felmerest, persze csak itt a virutalis valosagban,hogy:
hanyan akartak volna a rendszervaltast, amennyiben nyiltan elmondjak nekik, hogy ez mivel is jarhat?
igenyuk volt-e több partra mint egy?
eltororltek volna-e a mindenki beosztasanak megfeleloen lop kvotat?
es a legfontosabb maradhat-e a makoi mintas csipkes a full samsunghdsmartlcdready tetején diszkreten a 16:9-be csuszva?
elore is koszonom
@Elhárított királycsel:

Nem tudok ilyen népről, ezért gondolom, hogy nincs különbség. A tömeg, a nép, nemzetiségre tekintet nélkül általában "birka".

Nem tudok olyan pártról Magyarországon, amelynek a hatályos jogszabályok elrendelő erejével szembeszegülve, azok büntetési rendelésétől mit sem tartva, antidemokratikus lenne, vagy demokrácia-ellenes céljai lennének. Azzal együtt sem, hogy a demokráciákban a pártok általában diktatórikus (gazdasági) célokat próbálnak megvalósítani, ti. a piacgazdaságban a piaci szereplők elsöprő többsége diktatórikus szerveződés.
"Egyébként elég tipikus hülyeség vagy nem is tudom mi ez mostanában hogy a másik párt híveit, szavazóit egységesen elmebetegeknek, birkáknak, idiótáknak könyvelik el, és fordítva."

Ez abból következik, hogy a politikában megszokottá vált, hogy virtuális képet alakítanak ki a valóságról és azért küzdenek, hogy a virtuális kép minél több választónál átvegye a valóság helyét.
Így ami az egyik oldalon "soha nem látott növekedés" az a másikon "ilyen durva recesszió még soha nem volt". Így lesznek a tényekből hitkérdések, a hit terjesztése pedig a médiafölényen múlik.
Na most akik megszokták, hogy az általuk sulykolt alternatív valóságból kiindulva elemzik a valós helyzetet, azok számára furcsa, ha valaki nem abból indul ki, amit a neki szimpatikus politikusok és médiamunkások mondanak, hanem teszem azt a saját tapasztalataiból. Ha ezt még megfejeljük azzal, hogy az átlagember számára nem jelent intellektuális kihívást, hogy a feketéről bebizonyítsa, hogy fehér, és hogy hajlamos józan paraszti logika mentén levonni következtet ahelyett, hogy az összefüggések magyarázatát köldöknéző értelmiségi körökre bízná, az bizony a pártpolitikailag elkötelezett elme számára irracionálisnak tűnik.
@inebhedj - szerintem:

Ez kicsit magyartalan lett (szóval az első amelynek az amely, továbbá a vagy után kellene egy amelynek), elnézést.
@ben2:
naezaz. az eleve elrendeles mitosza.
tarsadalmilag es politikailag is melyen vagyunk.
es ha mar melyseg. en is hadd idézzem onmagam, miszerint mindig van lejjebb. ezt a 90-es evek elejen kezdtem, ha vki korabban ove a jog.
az ontompulas utan pedig azt kell mondjam, ezen kell tullepni. ez olyan mint barmilyen drog a beetetes megvan, mar nem az okot akarjuk kezelni hanem az okozatot. pedig nehany kedvenc demokracia peldat is fel tudok hozni az elkeserito, hogy innen keurobol, sot a szomszedbol valo:
7ora7.hu/hirek/harom-nap-alatt-kineveztek-menesztettek-majd-ujra-kineveztek-a-pragai-nemzeti-szinhaz-uj-igazgatojat
szinten a cseheknel akartak vagy 10 eve a kozszolgalati tv vezeteset kihajitani 3 napig tele volt a Vencel.ter. maradtak a munkatarsak.
es emlekeim szerint nem sokkal a szlovakok lerazasa utan a jegkorong vb-t nyert csapat nyomatekosan megkerte az orszag politikusait, hogy ne! vegyenek reszt az unneplesukben.
es ez mind az ezereves demokracia hazajaban tortent es tenyleg.
a napjainkban tortent politikusi bukas a mi orszagunkban a sci-fi sot a "z" kategoriba tartoznak.
@félázsiai 2llkedő:

Üdvözöllek a valóság sivatagában!

:)
@ben2:
Na ne marhulj! A nép többsége NEM internetezik, vagy ha igen, recepteket, divatot, bulvárt (pornót) néz. Kábelen az ingyenesen fogható csatornák KIZÁRÓLAG kormánypropagandát nyomnak (vagy Kék fényt)És ezt öntik az ingyenes újságok (Helyi Théma, Metropol)
A többség népbutító sorozatokat, Blikket, Kiskegyedet olvas. Nézd már meg a példányszámokat!
Az így agymosott tömeg komolyan veszi, hogy JAVULNAK a mutatóink,bejött a szabadságharc és Orbán milyen fasza gyerek, hogy megharcolt értük.
Mit számít ehhez képest, hogy a vékonyka ellenzéki média mit csinál?
ALAPVETŐ tényeket nem ismernek,és ha ismerik is, képtelenek abból kettő között az összefüggést felismerni.
És tudod mit: én is helyeslem a 2006-os oszlatásokat. Sőt! Egy államcsínyt elkövetőkkel keményebben kellett volna elbánni,és akkor nem itt tartanánk!
egy szívem szerinti komment a NOL-ról:
Béla222 | 2013. augusztus 31. | 09:34:23

Most már lehet kérdezni, vagy még mindig nem mi vagyunk a lényegesek?:
- Mi lesz az ügyészség (Polt Péter) kormány alá rendelésével?
- Mi a terv a közbeszerzések átláthatóvá tételével?
- Mi lesz a párt és kampányfinanszírozás nyilvánosságával?
- Mi lesz az ügynök listák nyilvánosságra hozásával?
- Mi lesz az elmúlt években köztörvényes bűncselekmények keretében ellopott milliárdok kivizsgálásával?
- Mi lesz a Fidesz föld, trafik, takarékszövetkezeti és egyéb mutyik kinyomozásával?
- És legfőképpen mi lesz, ha csak 51%-ot nyernek, nem lesz 2/3 ?!

Lehetne még sorolni, de talán mára ennyi elég! Ezek érdeklik az embereket, nem a húsosfazék körüli pozíciók!
@kekex:
na most megint beleugatok. a mondandod lenyege szerintem tuti lásd a magyarok tobbsege a tarki szerint elutasitja az uniot. azt nem mondtak el nekik, tudatosan, hogy a beruhazasok 90%at az a rohadt unio fedezi, raadasul amikor a hoba ragadunk itt az eszaki felteken akkor a rohadt elnyomo labancok huznak ki minket a szarbol.
Uakkor a 2006 oszlatasokert? gergenyit fel kellene kötni.
ez tokeletes peldaja a karhatalmi hozzanemertesnek ami kovetkezik a velejeig rohadt rendori,katonai,politikai,orvosi,tarsadalmi hozzallasnak.
naponta viszik el a redori,katonai vezetoket.
szekeres Imre a korábbi katonai, pinter sandor a mostani belugyi vezeto. mirol beszelunk?
Moldovától ilyen jót régen olvastam, (az a Kék elefánt volt, amiben röviden összefoglalta az afrikai felszabadító forradalmárok tipikus életfordulatait) ez meg napjaink hazai KÓRképe:
" Annak idején a kommunisták azt mondták, le vagy maradva egy brosúrával! - most te is így jártál. Ma már nem érvényes a régi "Panem et circenses", vagyis kenyeret és cirkuszt kelladni az embereknek, kenyeret nem tudunk, egyedül a cirkusz maradt.
- Dehát az emberek látják, hogy néhányan egyre gazdagabbak lesznek, a volt téesz elnök megvette a falu fél határát és a másik felére is alkuszik.
- Így helyes, minél erősebb középosztályt kell kialakítanunk, az majd felvirágoztatja az egész országot. A verebeken is úgy tudunk segíteni a leghatásosabban, ha a lovaknak több zabot adunk.
- Ez mind szép, de azt mondd meg, hogy konkrétan mit csináljak?
- Áll még a főtéren a szovjet hősi emlékmű?
- Igen.
- Bontasd le és tegyél a helyébe turulmadarat vagy országzászlót.
Józsi tovább tamáskodott:
- De ez nem oldja meg a gondjainkat!
- Rendezz ünnepségeket, felvonulásokat minél gyakrabban és magyarázd meg nekik, hogy mennyivel jobban élnek, mint régen.
Felcsúti kezdte elveszíteni a türelmét.
- Megint csak gondolj a kommunistákra. Ők azt mondták: nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani, nos, túlragozták az ügyet. Semmi szükség nincs arra, hogy becsületesek legyünk, teljesen elég, ha annak látszunk."
Köszi a linkért!
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=673532
@fény az alagút végén:
A VÁLASZOLÓK többsége unióellenes. A nem tudja, nem válaszol tömeggel együtt sokkal többen vannak a nem unió ellenesek.
Lásd még "a biztos pártválasztók" fideszes aránya,amikor rizikó nélkül lehet (és köztisztviselőként ajánlatos is) fideszesnek vallani magát.
Csakolyan statisztikát (közvélemény kutatást) fogadj el, amit magad hamisítasz.
na igen.
a mostani valasztasi torveny ertelmeben barmelyik part 2/3-dal nyerhet. meg alkotmanyt modosithat meg trafikot nyithat. de jo!
@fény az alagút végén:
Bocs, de Szekeres semmivel sem volt rosszabb hadügyér, mint Hende (körkörös Für-ről már nem is szólva)
És az Mszp nem csinált 11 fős kormányt, mert a ME csak ennyit képes irányítani a "pályán", továbbá nem volt érettségizett gazdasági csúcsminiszterünk sem. De nem is volt mínuszban a GDP, csak a világválságban.
És ahhoz képest, hogy 50 éve nem volt olyan szintű rendbontás, mint 2006-ban, azért elég hamar gatyába rázták a karhatalmakat, és átlag 24 óra alatt már tokkal-vonóval, takarítással együtt felszámolták a B közepet.
@kekex:
ok , ok. de tan irtam is, hogy a kormanykozeli intezet szerint. na ez is megerne egy blogot...
igy ez tenykent megy a kossuthban, ergo igaz. a hallgato beveszi bar csodalkozik es itt kezdodik a baj.
Orban hazatalicskazta mar a fel orszagot ha marad a masik felet is hazafogja!
Bebetonozta a hu kadereit ugyhogy borzaszto lesz kormanyozni a masik felnek barki is legyen !
Jo lett volna egy csomo uj part de a FIDESZ ATSZABTA A VALASZTASI SZABALYOKAT IGY ELLEHETETLENITVE KIS PARTOK ELETKEPESSEGET TELJESEN!
Pedig kellene egy uj tisztessegescpolitikai elit aki szamon keri az elmult 23 -24 evet es eliteli a TOLVAJOKAT BARKI IS LEGYEN AZ ! POLT POTTAL NEHEZ. O AZ ISTENNEK SEM AKAR IGAZSAGOT SZOLGALTATNI NYOMOZNI A FONOKE ELLEN ! AKKOR MEG MIRE JO MERT A NEPNEK NEM JO EGY ILYEN ELVTELEN KISZOLGALO TETU!
Most már egyedül csak a politikai marketing buzdít a szavazásra. Egy épeszű embernek eszébe sem jut, hogy el kéne menni megint, újra és újra szavazni mindig valami kétbalkezes gazdasági analfabéta tolvajbandára. Egy hold volt csak az égen, azt pedig már mindegyik lehazudta a helyéről.

Szóval mi a fészkes fenének menjen el bárki is szavazni? Azért, hogy úgy érezze, hogy van lehetősége bármin is változtatni? Nagy szart. Én egy parányi x-el sem legalizálom egyik párt hazugságait és böszmeségeit sem. Ha az ország impotens, és képtelen olyan formációt felállítani a versenyszféra szakértőiből, hogy 21. századi profi módon kormányzott országunk legyen, akkor legalább a népszerűségvesztés ösztökélje jelenlegi pártjainkat, hogy valamit csinálni is kéne.
Az érvénytelen szavazás meg nagyon káros, hiszen a részvételi statisztikát növeli. Akinek van esze az inkább otthon marad az érvénytelen szavazás vagy a pártszavazás helyett.
@sírbateszezazegész:
@tristen2005:

Ugyan, hagyjátok már ezt!
Az a bizonyos idézet egy ironikus izé volt Moldova Gyuritól, mert neki is két lánya van. Poénkodott és semmi több, én meg palizáltam tőle a dolgot.
Mostakkor lehetek gőztársasági elnök, vagy senem?
@kekex:
Üdv!
Moldova nekem nagy kedvencem, ha bactatnak azért mert plö. Ferit embernek tartom, akkor még egy adalék a megítélésemet megkönnyítendő a libsibolsizóknak.
Nyalják ki!
@sírbateszezazegész:
Kösz!-:)
De azt ugye tudod, hogy koromnál fogva nem vótam a Zasztória szálló góréja és nem fogtam kezet nagy alázattal Kádár Jánossal, így is szavazol rám?-:)
@GeoCracker:
Kedves Geo!
Ez csillagos ötössch és karikkásosch ostorossch!!
-:D-:D

idézném Podeót, de levédette...
@wmiki:
Eltévesztetted a czímet, az elvtársak a Lévay utcában keresendőek a spájzban, mindegyik beazonosítható; hecsedlilekváros a kezük, mert már a szholijomtól is lopnak pedig az fő se szállott - csak 1-szer - és gratulálok a zaposztóliai kerálságos ódalasodhoz, talán több fokhagymával fogyasztható lenne, meg só sincs benne, szóval ízetlen, egy jót fingani se lehet tűle.

Köll ezt erőltetni?
@Knósszosz: akkor is (viszont senki sem basztatott gyurcsány miatt eddig:))... mártír szerep jobb lenne?:)
@sírbateszezazegész:
Valóban nem tapasztaltam ilyesmit, én pusztán elébe megyek az eseményeknek-:))
Mert leszek ezért fekete seggű, de mint azt mondottam volt, leszarom!
Mártír meg végképp nem akarok lenni, bőven elég a szomjas státusz...

Rohadt az is, ám!
@kekex:
szekeres reszegen adta at a semmit (ugye nem kell link), na ma ez a faszi a szoc gazdasagi kabinetnjenek vezetoje. es o masodik legnagyobb part kepviseloje. erted miert faj o is?
@Knósszosz:

"Én kedveltem/kedvelem Bajnait, tavaly október 23-án ott voltam a Szabadsajtóúttyán a tömegben és tetszett a próbálkozása. De elszakadt valami azóta."

+1

"Összefogás" Kuncze és Gyurcsány nélkül; fideszes narratíva (2006, hatuma), ne függessze fel az EU az Orbán-kormány finanszírozását; jobbikossal a gáton: ő elsősorban ember, aztán magyar, aztán demokrata; "korszakváltás" a Puch-féle MSZP-vel kötött paktummal (ez talán a legdühítőbb vagy -röhejesebb) és mindennek jegyében Gyurcsány és a DK semmibevevése és végül kiszorítása. Kb. ezek az okai a csalódásomnak. És szerintem én is a DK-ra fogok szavazni, nemcsak mert a legtöbb dologban egyetértek azzal, amit mondanak, hanem azért is, mert régi mániám szerint az antigyurcsányizmus provincializmusa az, amiben a magyar politikai szféra minden szereplője egymásra talál, a szimbolikus kifejeződése és eszköze annak, hogy sikerült idáig süllyedni és nem lehet a Fidesztől megszabadulni - és mert mindezekért mindegy már, akár adhatom a szavazatomat rájuk is, és legjobb szívvel rájuk fogom, ha elvész is.
es igen, ott tartok, hogy valtsuk le a tsz elnokot mindenkeppen! de meg se mindenaron. miert? mert Zahonynak is stadiont akar epiteni az adofizetok penzebol. az ukranok pedig egesz jol jatszak a nalunk focinak nevezett izet. magyarkartyaval az atlag 2000 ember 500 sajtossal siman megvan.
melyik part igeri a 2010 ota bevezetett
@Knósszosz:

Ja, és ez is:

www.pupublogja.hu/2013/08/fogd-ra-nyuszira.html

"hiúsítsd meg a demokratikus ellenzék valódi összefogását, helyette vágj optimista pofát a semmihez, nevezd azt megállapodásnak és gyárts hozzá hülye ideológiát. Majd a várható következményekről jelentsd ki, hogy értük - nálunk a nyuszit Gyurcsánynak hívják - Gyurcsány a hibás."
uj adok felulvizsgalatat.
,a videkit a fovarosinak, a varoslakot a falusinak. es erre mekkora igeny van!!!
gyurcsany modern korunk legnagyobb allamferfija lehetett volna,
ha nem a szocik hatan maszik elore
ha nem zart korben mondja meg a konyortelen tutit
ha nem asszisztal es tamogat, sot tuntet ki egy ertelmetlen,alkalmatlan sünrohamot
ha nem tancol a sullyedo hajo kapitanyakent

ja, hogy ebbol egy is sok.

hogy a tsz elnok mennyivel kulonb? kinek kinek lelke rajta, de vonay pl. nem ment be a magyarok kettos allampolgarsagarol valo szavazasara.
ja jut eszembe tsz-es csavo a foldtorvenynel kussolt, majd kijelentette, hogy megszavaztuk.
az erkolcs ujabb maoi helytartoja.
last but one
azert ha a kdnp nevu pedofil, de legalabb erkolcstelen brigad hosszutavon hallatni akarja a beteg velemenyet sokat segit a gondolkodoknak. tehat nem nekem.
@kapiksz: Érdekes, hogy emnnyire istentelenül gyenge egyes meberek felfogóképessége... nem érdemes egy sornál hosszabban kommentelni, nem véletlen, hogy a politikusok is mintha birkákhoz beszélnének.
@mutymurutty:
igen. innen a billentyu arnyekabol nezve nehezen ertheto, de iiggeenn azokhoz beszelnek.
@Knósszosz: Tudom, hogy volt már, de anno összeszedtem, hogy miként táplálkozának az igaziak.
endresy.blogspot.hu/2013/07/kis-utmutato-kovetkezetes-halasi.html
@Orica Középföldi:

"Te miből gondolod, hogy egy bojkottot a fidesz nem úgy magyaráz meg, hogy ő abból csak jól jön ki? Ha lenne is nemzetközi visszhangja, mennyire érdekelné az a fideszt?"

kétségtelen, a fidesz megpróbálná kihozni az adott szituációból a legjobbat.
Az azonban bizonyos, a legitimáció oda, és az ellenzéknek képviselőinek tagjainak is van szája.

érdekes módon egy mellékes következmény végezne velük. nincs számottevő GDP-t eredményező termékünk, szolgáltatásunk, minden export (és import) függő. egy tizmilliós országból komoly üzenet az, ha 2 millió szavazattal 90 %-ot lehet elérni. nem adnak-hoznak zsét sem beruházásra, se semmire.

a rendszer abszolút finanszírozhatatlanná válik és instabillá. csak az önellátó diktatúrák hosszú életűek.

Vagy haza kell hozniuk az offshore-ból "a" 242 mrd dollárt, és beforgatni a hazai gazdaság vérkeringésébe. akkor viszont patthelyzet alakulna ki, mert kiszolgáltatottak lennének ők is a hazai viszonyoknak, nem csak a 'plebs'.

A többit másként a jövőhéten, mert nem adok megoldókulcsokat a fijjugnak.
hogy itt micsoda vendégjárás volt, asztakurvaaaaa!:)
@WilburSmith:

"__Szóval mi a fészkes fenének menjen el bárki is szavazni? Azért, hogy úgy érezze, hogy van lehetősége bármin is változtatni? Nagy szart. Én egy parányi x-el sem legalizálom egyik párt hazugságait és böszmeségeit sem. Ha az ország impotens, és képtelen olyan formációt felállítani a versenyszféra szakértőiből, hogy 21. századi profi módon kormányzott országunk legyen, akkor legalább a népszerűségvesztés ösztökélje jelenlegi pártjainkat, hogy valamit csinálni is kéne.
Az érvénytelen szavazás meg nagyon káros, hiszen a részvételi statisztikát növeli. Akinek van esze az inkább otthon marad az érvénytelen szavazás vagy a pártszavazás helyett. ___"

Úgy van!

________
Gondoljátok csak át, milyen ciki lenne 1,5-2 millió szavazattal 70-30 %-ban fidesz-jobbik parlament. mekkora lenne az a legitimáció?
Ha előre be van jelentve, hogy az ellenzék nem asszisztál....
@jaegtoer: Butaság. Lenne számos párt, aki nem venne részt benne, akor ott lenne az LMP, a 4K, Civil Mozgalom, akárki... Semmi értelme.
@iii:

lelkük rajta. csak akkor sem előtte, sem utána nincs sírás rívás, vartyogás és fogak csattogtatása arról, hogy nincs demokrácia, és a felcsúti disznó így... a felcsúti disznó úgy...

akkor demokrácia van ás a többségi akarat érvényesül. és ha annak az a verdiktje, hogy minden 10 falú köteles egy kőből betonból üvegből fűből fából műanyagból stadiont emelni VIKTOR dicsőségére, akkor nem szájhúzogatni, meg vállvonogatni, hanem együtt sikongani a nyájjal a mennyei kéjtől...
@iii:

" Butaság."

hátperszebazmeg, mert a bölcsek köve csak a sokpontoséknál lehet.
@jaegtoer: Bocsánat, ez csak egy jelző, nem kell szó szerint venni, nem rád vonatkozik, hanem amit mondasz.
@jaegtoer: Butaság, csacskaság, szamárság, ostobaság, marhaság, badarság - szabadon választott.
@jaegtoer: Prüszkölhetsz akárhogy, a lényeg, hogy a cél nem fog megvalósulni, a bojkottal nem lehet a Fideszt blokád alá venni.
@iii:

az elv lényegét nem értik. ha részt veszek benne, elismerem, hogy van esélyem a nyerésre, ergo ha van esélyem a győzelemre, akkor demokratikus. ha pedig demokratikus, akkor hónapokon keresztül minek nyivákoltak arról, hogy nem az, sőt diktatórikus.

amennyiben ez így van, azaz az ellenzék a részvételével elismeri azt, hogy demokratikus a rendszer is, a választás is, akkor én kiszállok, mert azt hittem, hogy az ellenkezője igaz. ezért töredelmesen belátom, hogy az ellenzék egységéhez rám nincs is szükség és basszanak Együtt 2014-ben, ellenben nélkülem. mert semmilyen más eredményt nem fognak elérni, mint legalizálják a fennálló törvénytelenségeket és a féloldalas választási rendszert. de ki vagyok én, hogy szembe menjek az ellenzék többségével, mi több egészével.
sok szerencsét a kondérhoz vezető úton.
süti beállítások módosítása