Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.30. 12:43 Fabius

Meggyütt 2014

- Ott vagyunk már?

- Ott vagyunk már??

- Ott vagyunk már???

- OTT VAGYUNK MÁR????!!!!!!!

- Na geci, temetés!

- Ez lenne a feltámadás??

Kb ezzel lehetne leírni a kormányváltásra ácsingózók hangulatát az utóbbi időkben. A tegnap megszületett egyezséget most mindenki igyekszik a saját szája íze szerint értékelni. Az ortodox szoci hívek és egyéb elkötelezett osztályharcosok Mesterházyt szidják és az elpuskázott ki nem kényszerített lehetőségért szipognak, mások szerint létrejött a Külön 2014, Gyurcsány szerint meg belebonyolódva a biciklicselbe magukat cselezték ki elsősorban. A fideszesek és a kormány véleménye ebben az esetben engem nem érdekel, nem idézem, bocs. 

nemgyütt 2014.2.jpg

Szerintem - és a kormányváltáshoz nélkülözhetetlen bizonytalanok egy része szerint - meg az Orbán Házi Választási Rendszere szülte kényszer szarmegoldások közül sikerült talán a legkevésbé hányingerkeltőt összehozni. 

- Nem kell egy olyan közös listára szavazni, amin adott esetben Mesterházy a listavezető, és Veres Jankótól Baja Zsurki Vodkagyár Feriig rajta van mindenki. Ezt csinálják a szoci hívek, ha nekik még mindig ezek az emberek kellenek és szerintük ezt jelenti a sokat emlegetett, de meg nem valósított "megújulás". 

- A koordinált jelöltállítással elkerülték az MSZP ölébe ülést, de megtartották a kormányváltás esélyét. 

- A listás szavazás a miniszterelnök-jelöltségért folyó "népszavazássá" is válik, aki Bajnait tartja megfelelőbb jelöltnek, annak annyi a dolga, hogy az egyéniben leadott szavazata mellett az Együtt listájára szavaz. 

Ezzel a felállással esélyesebb a szavazatmaximalizálás és a bizonytalanok megszólítása, mint bármilyen másik verzió esetén. Igen, megvan a kockázata, hogy a végelszámolásnál Mesterházy jobban jön ki a buliból és belőle lesz miniszterelnök jelölt. De, ezt ha akarjuk, ha nem, ugyanúgy el kell tudni fogadni, mint azt is, ha a választók többsége továbbra is a Mindenórás Tábornokot akarja a szerepben látni. A demokrácia ugyanis a többségi akarat tiszteletben tartásáról is szól, ezt nem árt észben tartani. 

Éppen ezért azt mondom, aki nem él jövőre a szavazás lehetőségével az majd utólag ne szipogjon. Van lehetőség leváltani a Fideszt, és van lehetőség arra is, hogy ne legyen Mesterházy automatikusan kormányváltó miniszterelnök, minden csak a szavazatok mennyiségén múlik. A következő hónapokban kell eldönteni fejben, hogy mit és főleg kit akarunk pozíciókban látni, milyen szavazat kombinációt tartunk még a lelkiismeretünkkel összeegyeztethetőnek. Itt gondolok arra is, hogy bizony vannak körzetek ahol a jelöltek személyével továbbra is akadnak bajok. Pl itt nálunk Zuglóban ha komolyan gondolják azt a Tóth Csabát, akinek viselt dolgait előcitáltam már elégszer, akkor hiába a koordinált indulásról egyezkedés, a Mesterházy-TóCSa védszövetség erőltetése nem lesz elég a lelkiismeretünk legyőzéséhez. Szóval ha másért nem, a józan ész nevében reszelni a listán még lenne mit. 

Ettől eltekintve és általában véve az én - könnyen lehet hiú - reményeim szerint nem csak jobb és baloldali, hanem a baloldalon egymással versengő kampány is lesz, aminek arról kéne szólnia, hogy a potenciális miniszterelnök-jelöltek közül melyiknek van életképesebb, hihetőbb, kiszámíthatóbb, kiszámolhatóbb, megvalósíthatóbb programja kormányváltás utánra. Ráadásul mindezt úgy kéne csinálni, hogy ne az eddig megszokott "eztnemhiszemelbazmeg" legyen az egyetlen kiváltható reakció, hanem a koordinált indulás és tartalmi versengés ellenére egy működni és nem csak marakodni képes majdani kormány képe kéne kirajzolódjon a választók előtt. 

A feladat nem kicsi és az eléréséhez túl kéne haladnotok önmagatokon. Cserébe ha nem sikerül, akkor a minden is mindegy lesz a következő ciklusban. 

725 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr635484717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nap, Amikor Mesterházy Attila Segget Csinált A Szájából 2013.08.30. 16:13:27

. Öt nap alatt változott vissza a határozott, eltökélt, magabiztos férfi farok csóválta kiskutyává, akarom mondani, Bajnai Gordon játékszerévé. Pedig már kezdtünk örülni, hogy végre felnőtt a feladatához. Pedig Szanyi kapitány még osztályharcot is h...

Trackback: Bajnaiék most jól kicselezték Orbán Viktort! 2013.08.30. 16:12:37

. A demokratikus ellenzék alaposan túljárt a miniszterelnök eszén. Nem szeretnénk most Orbán Viktor helyében lenni! Ezt bírta mondani Bajnai Gordon ma délután, a Mesterházy Attilával folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatón: "A mai nappal kic...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most megint jó, viszont két komment eltűnt.
A témához szólva: "Három biztosan nyerhető, de többségében inkább "meghódítandó" vagy "átbillentendő" körzetet kapott az Együtt2014-PM szövetség. Bajnaiék egyelőre házon belül egyeztetnek, hogy hol kinek a jelöltje legyen a végső induló." (Nol)

és

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F30%2Fmar_kedden_titokban_elasta_a_csatabardot_mesterhazy_es_bajnai%2F
@Fabius: Ne igyál e lőre a magyar turul bőrére. Egyrészt a FIDESZ elmebajkör már számolgat ezerrel, másrészt a választások előtt 3 nappal is jöhet egy kétharmados törvénymódosítás szigorúan egyéni képviselői indítványban, amit besuvasztanak a "Hogyan izéljük meg a falovat, kiskáté és módszertani utmutató mellékletébe), mellyel szarráforgatják a választási rendszert
off... eldobom a 40-es IQ-mat. Hogy én télleg ennyire agyhalott lennék...

"120-as IQ fölött mindenki ilyen kormányra vágyott

TG,NT"

index.hu/belfold/2013/08/29/tranzit_fidesz/
@CSENDES: Legyenek ügyesek, és akkor lehet esély itt (Veszprém, 02-Bfüred)
na. csakazértis.

mindig le fogom írni.

a részvételükkel legitimálnak egy olyan választási törvényt, amit önkényesen, és elég vitatható tartalommal hoztak a választókorúak egyharmadára támaszkodó kétharmados véglények (bocsánat! -legényeket akartam, csak a billentyűzet disztingvál, ha én nem).
Remélem a fidesz mindent visz, és a költségvetési támogatástól eleső együtt is külön is ácsingózók ebbe belegebednek és a választások után pedig belegebed a fidesz is 2015 táján az éhséglázadásokba, hacsak nem csúsznak hasmánt az IMF elé egy kis áthidaló nemkölcsönért.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "A Tranzit fesztiválon fideszes fiatalokat faggattunk: mi a jó az Orbán-kormányban? Kiderült, kevesen dőlnek be a rezsicsökkentésnek, de az Alaptörvényt és az egykulcsos adót sokra tartják. Van, aki szerint egy ilyen kormányra várt 1990 óta minden értelmes ember. A "Mi a rossz az Orbán-kormányban?" kérdéssel azonban csúfos kudarcot vallottunk"

Most én azon a képen csupa 20 körüli embert látok. Hol voltak ők 1990-ben, hogy azóta várják..."
@CSENDES: még petesejt és spermium koromban történt...
Kicsit megrémültem, hogy nem tudok ahhoz a témához szólni, aminek az egyik szakértője vagyok. Már kikészítettem a ciánkapszulát. De minden rendben. :))
@jaegtoer: Akkor te Hont András párti vagy.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130829_Nelkulem_2014#rss

"Bajnai Gordon és Mesterházy Attila mai bejelentésével kapcsolatban az alábbi észrevételt kívánom tenni:

Nagyon örülök, hogy a felek megfogadták javaslatomat, és arra jutottak, hogy a miniszterelnök-jelölt állításának az a megoldása, hogy egyáltalán nem állítanak miniszterelnök-jelöltet.
Most már csak arra van szükség, hogy megfogadják a korábbi javaslatomat is, és ne is induljanak a következő választáson.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet."
@V-PORT: Hála Jóistennek! Kár lett volna.
Ámen!
Most már csak arra van szükség, hogy a túlérett pofonfát odatolják a fityesz fölé, és Pekingben egy lepke megrezegtesse a szárnyát...
Újabb tehertől mentesülnek a pénzmosók

A kormány lemondana a 27%-os ehóról is, csak jöjjön vissza az offshore-pénz.

www.origo.hu/gazdasag/20130830-ujabb-tehertol-mentesulnek-a-penzuket-tisztara-mosok.html
és ismétlem magam, így időtöréskor kell is nagyon:

azok a boldog 50-es évek, remélem fűfestés is lesz, és zászlókat lobogtató gyermekek rohama a főtribün előtt:

Orbán jön, ezért bekérik a tankönyveket
Így akarják bizonyítani a kormányfőnek, hogy minden rendben van a tankönyvellátással Törökbálinton.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F30%2Forban_jon_ezert_bekerik_a_tankonyveket%2F
@CSENDES:

én jaegtoer és Macilány párti vagyok. más formációt nem támogatok.
@jaegtoer: Azért csak olvasgasd! Hátha mégis.
50-esek #2

Minden nagyon szép, minden nagyon jó
Miközben 11,5 százalékkal nőttek összességében az adóterhek 2012-ben az ÁSZ jelentése szerint.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F08%2F30%2Fminden_nagyon_szep_minden_nagyon_jo%2F
@V-PORT:

kishitű vagy, ne légy hebrencs. legalább mi legyünk együtt!:DDD
Most jön egy nagyon fontos hír. Mindenki készüljön fel! Ma az ATV-n Kálmán Olgánál (dobszóló): Gyurcsány Ferenc.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez jó!

"A központi alrendszer adósságállománya 2012 végén közel 2 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél..."
Oszt elb*sztak 2700 milliárdot 30000-ből, mely az államadósság 15 %-át tette ki.
Most mentem, majd jövök.
@Penivaldes: Röviden összefoglalom: Gordon és Attila hülyék, én tudom, hogy mi a helyes, Orbán meg kapja be. :)
így mulatunk mi magyarok

A Demokratikus Koalíció (DK) a jövő hét első felében megkezdi az együttműködési tárgyalásokat az MSZP-vel - jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc. A DK saját országos listát állít és mind a 106 körzetben egyéni képviselőjelöltet nevez meg - ismertette kiinduló álláspontjukat a pártelnök.

hvg.hu/itthon/20130830_Gyurcsanyek_onallo_listat_allitanak
Mindennapi m(e)isénket megadtad máma is, óh, Uram (Fabius)!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most zsarolni próbál? Mert ezzel szerintem pont az ellenkezőjét éri el. Ki nem akarja leváltani Orbánt?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem iszom én előre semmire.

De az tény, hogy a választási törvény "hirtelen" átalakításával Orbán nem mosná le magáról a csaltunk, helló bélyeget, kockáztatva a legitimitását.

Ennyire nem hülye.

Úgyhogy nagy, jelentős változások már nem lesznek, tessék a mostani szerint készülni mindenkinek.
@Penivaldes: És ezzel most mit akartál velem közölni? Nem érteni. :)
@Fabius: de ami aknát beraktak a törvénybe, alaptákolmányba, azt azért lehet élesíteni
@V-PORT: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Arra lehet számítani, hogy ha nem lesz megállapodás, akkor a DK önállóan indul a választásokon. "Én nem akarok surranó pályán bekerülni a parlamentbe, én nem akarok kegyelemkenyéren élni, (...) a DK-t nem lehet kivásárolni ebben a dologban egy vagy két vagy három képviselői hellyel" - jelentette ki. Mindezt arra a kérdésre válaszolva mondta, hogy valóban minden körzetben elindítanak-e valakit az MSZP és az Együtt-PM jelöltjeivel szemben, ha a tárgyalásokon nem tudnak megegyezni.
nepszava.com/2013/08/velemeny/para-kovacs-imre-solyom-kabare.html

Egy jó Para írás megint!!

Ami az összefogást illeti, részemről eldöntött, h lista együtt, egyéni meg aki a közös lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mit gondolt mennyi egyéni képviselőt adnak neki?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ilyen "kiinduló" álláspont mellett érdekes lesz figyelni mi lesz a "megérkező" álláspont. Nagyobb - és gecibb - meccs lehet ebből, mint az Attis-Gordi.

Tegyük fel:

A Dk képes országos listát állítani és a plakátkampányból kiindulva akarnak is, vagyis listán szavazhatóak lesznek. Az alku tárgya az egyéni körzet(ek) lehetnek, amit ugyan miért adna egyet is az MSZP? Ha elindítanak "ellenjelöltet" akár csak egyet is Gyurcsányék, rájuk ég a "kormányváltás gátja" bélyeg, és Ferinek annyi.

Móka und kacagás lesz ez akárki meglássa.
@Fabius:
"De az tény, hogy a választási törvény "hirtelen" átalakításával Orbán nem mosná le magáról a csaltunk, helló bélyeget, kockáztatva a legitimitását."

kedves fabius!
te az elmúlt három évben téli álmot aludtál?
mondj csak egy, egyetlenegy példát arra, hogy mikor érdekelte orbánt bárkinek is a véleménye, vagy bármiféle bélyeg.
@Fabius:

az ördög a részletekben lakozik, és elég icipicit változtatni, a terminus technicuson és lőn csoda.

de így is meglenne a bő 2/3

voksblog.blog.hu/2013/06/10/mandatumbecsles_majusi_meresek_alapjan
@nandras01: Ilyen kétharmados felhatalmazás mellett? Röhög a vakbelem, megint..
Gyurcsány-Mszp meccs. Érdekes lesz. Most megkérdezném. Jól alszik, Ferenc?
@nandras01:

Aligha én aludtam bármilyen álmot.

Vedd észre, hogy az elmúlt időszakban Vitya egyetlen dologra volt kurva érzékeny: a legitimitására.

Ezt nem fogja kockáztatni. Akarnok agyatlan autokrata, de nem hülye. Ne nézzétek annak.
@jaegtoer:

Olvastam, de ugye nem akarunk a választáskor pont egy éves adatokból majd bármilyen következtetést levonni?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nekem is, a huncut nyúlványka nélkül :D

@Fabius: ha igy lesz, akkor a Vezénylónál jobban senki nem fog vigyorogni...

@jaegtoer:nem is kell változtatni, enyhe ráhatás a a rötölöre, bevásárlás a tv2-be, és ellenzéki megszólalás letudva, hangoztatva az MSZMP örökség és aktiválva az alaptákolmány, és már az össz 5/4 is meg van.
-no comment-

Heim Péter: a 305 forinton rögzített euró kiszámíthatóvá tenné az országot

Az eurót 305 forinton kellene rögzíteni Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató igazgatóságának elnöke szerint, aki úgy véli, az így rögzített árfolyam kedvező lenne az exportőröknek, és kiszámíthatóvá tenné az országot.

hvg.hu/gazdasag/20130830_Heim_Peter_a_305_forinton_rogzitett_euro
@Fabius: a kérdésem, az alvást illetően természetesen költői volt, mindössze azt a célt szolgálta, hogy felvezesse a kommentem lényegét, miszerint orbán szarik mindenre és mindenkire.
számára egy fontos dolog van a világon: a hatalom birtoklása, de az mindenáron.
ez a legitimitás- ügy meg lófütty a számára, mivel egyrészt biztos lehet abban, hogy bármit tesz, mindig akad megfelelő számú hívő, aki a vízenjását is elhiszi neki, még akkor is, ha előttük fullad meg, másrészt azok, akik nem vevők a szemétségeire, nem csak kevesen vannak, de ráadásul még töketlenek is.
ugyanakkor azt is pontosan tudja, hogy a személye talán már csak burundi alsón nem persona non grata, így teljesen mindegy, hogy milyen további negatív konnotáció tapad a nevéhez.
szíve szerint szögesdróttal fonná körbe az országhatárt és beüzemelné a zavaróadókat újból- bár, lehet, hogy erre nem is kell olyan sokat várni...

szóval, nincs olyan aljasság és mocskosság, amit ne tudnék feltételezni róla és a hordájáról.
Belefáradtam. Arra szavazok aki megígéri, hogy olcsóbb lesz a díszállatboltban a szopósegér és a tubifex.
@Fabius: Pedig ferink tegnap, nagyon durci nyilatkozatokat tett. :)
a szakmaiság magasiskolája:

Ezen a banánhéjon csúszhat el a nagy takarékhadművelet

Tömegesen visszadobhatják a cégbíróságok a takarékszövetkezetek önállóságát végleg felszámoló új alapszabályokat. A dokumentumok ugyanis hemzsegnek a formai és tartalmi hibáktól. Még kérdés, ez megakasztja-e a szektor államosítását.

hvg.hu/gazdasag/20130830_Megakad_a_takarekhadmuvelet
De, hogy gondolta Gyurcsány? Mondjuk ő lett volna a 7. közvetlenül Juhász Péter előtt a listán?
@Fabius: Ne feledd! Az arczél szentesíti az evőezt-köszt... hülye, nem hülye a nagymagyarállomér, melynek elhivatott kocsácsa, (legalábosilag szerinte) minden eztis kösz megengedett... a jónép meg beszopja, a sohavisszaakomenyistákat ordasrizsát. Na a képzavarodottságokból egyelőre ennyit...
és még egy szép mondat és értelmezés:

Vojnits: Szó sincs kisajátításról
Nem államosítják a takarékokat<<<<<, csak tőkét juttatnak nekik és az állam fogja irányítani őket.<<<<<<<<<<<<

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fbankesbiztositas%2F2013%2F08%2F30%2Fvojnits_szo_sincs_kisajatitasrol%2F
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vagy az, de inkább vihar. erről volt egy könyvem.
poszthoooo:

Már kedden titokban, négyszemközt elásta
a csatabárdot Mesterházy és Bajnai
Bajnai borral kért elnézést a kiszivárogtatás miatt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F30%2Fmar_kedden_titokban_elasta_a_csatabardot_mesterhazy_es_bajnai%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az enyhe ráhatás a rötölöre már megtörtént a reklámadó ötletükkel. Azóta a szóban forgó csatorna híradója többet és meglehetősen kritikusan tudósít a kormányzat munkájának gyümölcseiről.
Csak egy kérdés: a jobbik kiválasztotta már aspiránsait?
És egy megjegyzés: az eu-helyek a mo jövőjének alakulásában sokkal fontosabbak, mint a moi parlament összetétele. De ez csak az én szvsz, mint faék szerint.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Milyen buli lehetett ott. Bor, mámor, együtt. :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ejej... már itt tartasz? fizet egy szopósegér szolgálataiér? :-))))
\o/ éljen, és csak semmi kettős mérce:

Vasárnaptól újra frakcióban dolgoznak az LMP-s képviselők

Az LMP hét parlamenti képviselője újjáalakította a párt frakcióját. Az erről szóló levelet benyújtották Kövér László házelnöknek. A vonatkozó rendelkezések alapján a frakcióalakítás vasárnaptól hatályos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt a nyolc hónapot miért sajnálod tőlük? Váltásban dolgoznak. Nekik most van frakciójuk, a Pm-nek meg jövő júniustól. Ez a liberalizmus. :)
Fabe dragam. Eddig mast mondtal. Vagy rosszul emlekszem? :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: well, well. Mit is lehet erre mondani?!
@sírbateszezazegész: mindketto. Mindkettoben fidrsz tobbseg lesz. Ugyanugy faszan hazavagnak vegleg mindent.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Mikor ma olvastam a HVG-n, hogy Attila szerint a kormány vegye meg a Pápai Húskombinátot is, mert az is kurva veszteséges, elment a kedvem az egésztől. Nem tök mindegy, ki alatt megy csődbe az ország?
@sírbateszezazegész: választások után a következő csapás vonal, amit én látok, és nem tetszik az amit látok:
/fidesz+jobbik rá fog hasalni nagyon erre is/

Megfordult a trend: már többen gondolják rossznak, hogy EU-tagok vagyunk

Évtizedes trend fordult meg az ország európai uniós tagságának megítélésével kapcsolatban: a Tárki felmérése szerint valamivel többen gondolják hátrányosnak a tagságot, mint ahányan jónak.

hvg.hu/itthon/20130830_Megfordult_a_trend_mar_tobben_gondoljak_r
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: nesztek vidítónak a fenti link.........................................

és a többi néma csend
@V-PORT: tobb szavazatot kapna.
@Fabius: erre nem volt, mert nem volt oka ra. Szabalyosan nyert, mi polgarok szavaztuk meg neki a ketharmadot. Nem erzekeny erre, mert tudja, hogy abszolut legitim.
@V-PORT: igen kb így érzem magam, tudva, hogy mi erre képtelenek vagyunk, de már ugrunk és éppen a levegőben kapálózunk, pedig a kő egyre közelebb van:

most.444.hu/assets/sites/2/ugras1.gif
Vagy Bokros vagy Tétényi Éva kéne miniszterelnök jelöltnek.
@V-PORT: az emberek tobbsege pavlov kutyaja. Hol a hatar?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha menni akarsz addig menj amig megteheted. En lefalcolok, es imadkozom, hogy addig a tagsagunk megmaradjon mig nem leszek allampolgar.
@nandras01:

Feltételezzél bármit nyugodtan, sőt, ebben:

"biztos lehet abban, hogy bármit tesz, mindig akad megfelelő számú hívő, aki a vízenjását is elhiszi neki, még akkor is, ha előttük fullad meg" - speciel igazad is van.

Éppen csak ez kurvára nem érdekes. Legitimnek látszania elsősorban nem itthon kell neki, hanem az Unió kasszájánál. Vitathatóan legitim kormánnyal felálló tagállam = nulla euró támogatás = a szinte kizárólag ebből éldegélő Simicskanyerges általi megbuktatással.

Mondom újra: Viktor minden, de ennyire nem hülye.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az a legnagyobb tragediaja, hogy nem jobbosok a valasztoi. Azok allva eljeneznek iluen kiszolasert.
Az a legjobb az Együtt szempontjából, hogy nem neki kell Gyurcsánnyal és Schmukkal egyezkedni.
Megjegyzem az, hogy Feri nem hiszi, hogy 14-ben min.e. lehet - de azt igen, hogy majd 18-ban, arra utalt, hogy nem csak OV újrázásában hisz, de abban is érdekelt. Egy esetleg győztes baloldalt nehezen verne meg balról. Ha OV győz,akkor esetleg jöhet. Főleg ha az mszp beviszi a hátán és hagyja, hogy frakciója legyen. Ez utóbbi lesz a vita tárgya szerintem, alakul-e mszp-dk pártszövetség, mert akkor külön frakció is lehetne.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az legjobb esetben is 2 év, 15-16 körülre datálom, amikorra beindítják a kilépést a fijuk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én nem emlékszem, hogy bármikor mást mondtam volna, de frissítsd fel a memóriám, ha te igen.
@nedudki74: Azért ennyire nem utálhatnak minket az égiek.
Eladná az RWE a Főgáz-részesedését? A cég nem kommentál

A RWE német energiaipari társaság nem kommentálja a Főgáz Zrt.-ben birtokolt kisebbségi tulajdonrészének értékesítéséről szóló hírt.

hvg.hu/kkv/20130830_Eladna_az_RWE_a_Fogazreszesedeset_A_ceg
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Így is, úgy is szopni fognak tavasszal, de legalább végigvinnének egy olyan kampányt, hogy mondjuk 2016-ban joggal mondhassák: ugye, mi megmondtuk!

De így... Fasza a rezsicsökkentés, csak kevés... az egykulcsos nem jó, de nem emeljük az SZJA-t (HANEM??? HANEM, BAZMEG??? HANEM MI???)... meg kell óvni Magyarország szuverenitását az EU-tól... az államosítás rossz, értem, de azért államosítsuk már a Pápai Húst is, értem?

Ehh... szánalmas.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szvsz az euban fontosabb a fidesz térvesztése, mint moon... erről viszont szó sem esik... lehet, hogy a jobbik "establishment"-je orbánnal van, de a szavazói aligha... és ott nagyon sok volt balra szavazó van... őket is megszólíthatja vakaki, mert a fidesznek nehéz lesz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azt a 39%-ot visszazárnám a vasfüggöny mögé a gecibe, megvonnám tőlük a szabad kereskedelem és munkavállalás, schengeni utazás jogát, elvenném a ma 97%-ot kitevő uniós beruházási pénzt a földtámogatással, infrastruktúra fejlesztési pénzekkel együtt, és vigyorogva nézném, ahogy az 50 eurós devizakeretükkel csorgatják a nyálukat a megint csudautcává vált Máriahilferen.
Akkor most Lázár nem kéri az Eu-tól a pénzt? Mert ez volna a kurucos megoldás.
@Fabius:
orbánnak 2/3-a van. ez mindenre felhatalmazza!
majd pont a választási rendszernél fogja vissza magát.ugyan!
az alaptörvény, hogy született?
és illegitimnek tartja rajtam kívül valaki?
na ugye!
@V-PORT:
"Az elmúlt három évben azonban másfélszeresére nőtt az eu tagságot hátránynak tartók száma."
A Tárkinak ez következtetése azt jelenti, hogy kiemelkedően sikeres volt a Fidesz eu ellenes propagandája.
A Fideszen nem lehet csodálkozni, hiszen unisono
azt fújja, amit Orbán Viktor, aki a nemzetállam örökös emlegetésével a kényszerektől mentes országot az eu nélkül képzeli el.
Az emberek véleményének változása viszont elképesztő. Elfelejtik az eu belépéskori hőn áhított utazási lehetőségeket, a szabad munkavállalást, és nem utolsó sorban a civilizált világhoz való csatlakozásunk örömét?
Sikeres offenzíva volt ez az eu ellen a Fidesz részéről, de saját magunk ellen is.
@Fabius: szerintem ez már ma a siralom völgye és a bubópestis sincs nagyon messze

mikor jön el az az állapot amikor a már működő államcsődöt be is ismerik? az adósság 116.5% vagy több már több mint 6 hónapja...a bevételek meg olyan kicsik, hogy a zejú nélkűl egy lepkefinggá válik az egész

brühüyyy

és a választás? nem lesz...de lesz szavazás csak egy x van a világon
@Fabius:
" Legitimnek látszania elsősorban nem itthon kell neki, hanem az Unió kasszájánál."

majdnem igazad van- de csak majdnem.
a gond az, hogy más pályán játszik az únió és máson orbán.
sajnos, annak idején nem készültek fel arra brüsszelben, hogy hogy mi legyen a teendő akkor, ha egy ország felrúgja a belépésekor elfogadott - és teljesített - alapelveket és sajátságos, vagy ha úgy tetszik, unortodox úton kezd járni.
ennek következtében a pénztárnál nem tényező a "demokrácia".
orbán ezzel tökéletesen tisztában van és tudja, hogy bőven elegendő a követelményeknek formailag eleget tennie.
(ha meg netán úgy látja, hogy szorul a hurok, akkor bármikor elő tud rántani százezer agyhalottat, akik boldogan békemenetelnek bizonyítandó, hogy itt akkora demokrácia van, hogy a fal adja a másikat)

ez egyébként minden demokrácia klasszikus csapdája, hogy tehetetlen a demokratikus játékszabályokat használó antidemokratikus erőkkel szemben.

szóval, nekem nincs kétségem, hogy bármikor, bármilyen aljas lépésre képes orbán a hatalom birtoklásáért.
@Fabius:

Azt hiszed, abból tanulnának? Mutass rá az ujjaddal a magyar történelemben csak egyetlen olyan dologra, amiből ez a birkanyáj tanulni volt képes...
@Mariann19: na azért ez a civilizált világhoz való csatlakozás erősen érzelem teli, és így...
@Fabius: nem kellesz ehhez te, ott vannak erre vezénylóék és a dzsobbik, de szabadok vagyunk, szabadon éhen is halhatunk, sőt még tapsolunk is hozzá, ha már csorog a nyál, addigra késő.
@Mariann19:

Ha újra leereszkedik a kerítés, legalább lesz mire fogni, hogy miért fetrengünk röfögve a saját szarunkban. Megvonják az EU-s pénzeket? Na bumm, legfeljebb nem lesz sztráda, dísztér meg számítógép a gyerekeknek, disznóólba minek?
@nandras01: teljesen igazad van!
a választási törvény eddigi változtatásaival se volt gondja senkinek!
mindenki próbál az új szabályok szerint játszani.
az EU-nak nem éri el az ingerküszöbét.
@Penivaldes: "na azért a civilizált világhoz való csatlakozás erősen érzelem teli..."
A csatlakozásnál az emberek nagyon is életszerű vágyaikat látták megvalósulni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Ha újra leereszkedik a kerítés."
"Megvonják az eu-s pénzeket, na bumm."
Több vélemény szerint az eu elhagyása nem lehet opció Orbán számára sem, pontosan azért, mert az ország egy pillanat alatt romokban heverne a támogatások miatt.
Ugyanakkor Orbán Viktor semmiféle kontrollt nem tűr meg maga felett, nem mérlegeli a következményeket.
Az állampolgároknak az eu védelmet is jelenthet, különösen a jogállamiság megvédésében, még akkor is, ha közvetlenül egyelőre nem érzi ennek szükségességét.
@Mariann19: hát nagyrészt nem is értették hogy mi van, gondolták hát akkor ha ezt mondták akkor csatlakozunk, de nagyrésze kb annyit tud róla hogy vannak Brüsszelben és most ők a főnökök.
ne hidd az embert értelmesebbnek mint ami
@Penivaldes: és megint igen

" ne hidd az embert értelmesebbnek mint ami "

Sőt ha erre még rá is erősítünk, vallási fundamentummal, apakomplexusos vezérképpel és parancsuralmi kultúrával oktatással
Beérett a Fidesz-propaganda, a magyarok már nem szeretik az EU-t

Na, az Unió eddig sem volt versenyben a szesszel, az ingyen pénzzel vagy a pinával, de a mérés történetében most először gondolják többen hátránynak az EU-tagságot, mint előnynek

cink.hu/beerett-a-fidesz-propaganda-a-magyarok-mar-nem-szereti-1226855882
@Mariann19: "Az állampolgároknak az eu védelmet is jelenthet, különösen a jogállamiság megvédésében"

ebből egyelőre sajnos semmit se tapasztalok.
orbánék azt csinálnak velünk, amit akarnak!
mit akadályozott meg eddig az EU?
Habakukknak szeretettel:

Magyar munkásokat keresnek a horvátok
Varasdra várnának 150 magyar varrómunkást, nettó 100 ezres fizetéssel és pótlékokkal csábítanak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F08%2F30%2Fmagyar_varromunkasokat_keresnek_a_horvatok%2F
@Penivaldes:

És el akarták venni a rezsicsökkentést. :)
@nandras01:

Nono, csak lassan. Lézer - és a kormány - éppen a KEOP és satöbbi pénzek elapasztásán nyifog. Az Unió nem egy erőszakszervezet, de eszköz van a kezükben a nagypofájú kódisokkal szemben elég.
@Penivaldes:
"Ne hidd az embert értelmesebbnek, mint ami."
A 2004-es belépés értékeléséhez nem kellett nagyívű elmélkedés, csupán belátás.
Annak a belátása, hogy a belépés által nagyobb szabadság és lehetőség áll az emberek előtt a világban való megjelenéshez.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

számolj picit, idő??? mire van idő és mire nincs?

kivérni a teljes gárgyulatot az oktatásban már nincs idő, ütni kell meg erőszakosan eljárni hogy még műköggyön

bár a legsötétebb 1953-ban is voltak akik ...

és ma is vannak

brühüyyy

amikor toccsan akkor hol?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha mutogatni támadna kedvem egyetlen dologra böknék: a pontra a térképen, ahol letelepednék. Mellesleg ugyanezt az egy mutogatást tenné meg uniós tagság nélkül az Audi, Merci, Bosch, Delco Remy, GE, Coca cola, stb.

No, abból tanulnának árokásó közmunkás üzemmódban.
@Mariann19 és a többieknek is, melléklet a mondandómhoz:

A 2004-es csatlakozás óta először vannak többségben azok, akik szerint az ország tagsága inkább rossz. Minél jobb módú, minél iskolázottabb valaki, annál inkább EU-párti.

most.444.hu/2013/08/30/a-magyarok-nagyobb-reszenek-nem-tetszik-az-ebben-az-orszagban-megvalosulo-dolgok-97-szazalekat-finanszirozo-eu/
Szerintem jó döntés született! Ha Gyurcsány külön indul, bejut! Nem fogja leverni a lécet! A jobb oldal ennél sokkal jobban fel lesz darabolva, viktoréknak fel kell kötni a gatyát! Valószinű, már dolgoznak megoldáson! Még az idén lesz törv.módositás! A hatalomért bármit megtenne ov! Ha kell, kilép az eu-ból, szerintem úgy gondolja, hogy beint a világnak, mindent közgépesit, nem fizeti vissza az állam adóságot, majd hivatkozik az "elmúlt8-évre stb! Neki "komoly" barátai vannak keleten, be indul a dinasztia, lesz még Gáspár első embere az országnak! Lesz rock opera a szegény párttitkár fiáról, akit megkoronáztak! Egyébként fotel vagyok orbán kezelésein!
@rodeo36: igen voltak akkor is, igen vannak most is, minden tiszteletem az övék, de meddig és mennyien maradnak, belefér még 4 év dúlás?
@punkfrog:
"Orbánék azt csinálnak velünk, amit akarnak.
Mit akadályozott meg eddig az eu?"
Néhány törvényen azért változtatni kellett, volt egy kis térdrekényszerítés.
Az igaz, hogy az eu eddigi beavatkozásai nem voltak túl látványosak, nagyobb volt várakozás.
Azonban az eu alapszabályaiban anno nem készültek fel arra, hogy egyáltalán létrejöhetnek olyan anomáliák, mint amelyek nálunk keletkeztek.
Ki is gondolhatta volna, hogy egy magát demokratikusnak mondott tagállam a demokrácia ellen fog dolgozni.
Az eu felismerte ilyen esetekre a szankcinálásra való kényszerét, ahogyan hírlik, erre új szabályokat dolgoz ki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én EU szkeptikus vagyok. Alapjában jó, de kéne sok sok reform, és alakítás.
@Mariann19: Azért a TÁRKI-t kezeljük előkelő távolságtartással...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Minél jobb módú, minél iskolázottabb valaki, annál inkább EU párti."
Logikus a tendencia.
A kormány eu ellenes propagandája most az érzelmek húrjait pengeti a szuverenitás, a nemzeti önállóság felemlegetésével.
Érzelmekhez nem szükségeltetik az ész.
A gondolkodó ember mérlegel, érveket állít be pro és kontra, azután dönt.
Ez lehet az oka a vélemények különbözőségének.
@Mariann19: én meg az itteniek nem éreztük magunkat kevésbé európainak 2004 előtt.
@Kuviklacz:
"Azért a TÁRKI-t kezeljük előkelő távolságtartással..." Ez adhat reményt arra, hogy a magyar nép tud gondolkozni, a felmérés nem a teljes valóságot tükrözi.
@Penivaldes:
Itt nem az egyén belső érzületeiről van szó, hanem az eu-s tagság nyújtotta lehetőségekről.
Na azért ma is van, olyan jó dolog
Megbüntetné Cserépfalu polgármestere a település tiszteletbeli polgárát, amiért ő nyilvánosságra hozta, hogy a falu első emberének rokonai költöztek be a részben uniós pénzből megépült turisztikai látogatóközpontba, ráadásul mindezt a képviselőtestület és a projektet támogató szervezet hozzájárulása nélkül.

hvg.hu/itthon/20130830_Cserepfalu_polgarmester_buntetes
@Mariann19: igen tele vannak az osztrák hegyi panziók magyar munkásokkal.
@Penivaldes: "Persze, több szökőkút épült."
Ez az eu vétke?
Válasszuk ketté a döntések illetékességét.
A szökőkutakat a hazai döntések nyomán hozták létre.
Dohog is az eu a pénzfelhasználások eme módján.
@Mariann19: tudom én, hogy kicsit azért belemaszatoltak.
de!
egypárti alkotmány
médiatörvény
egypárti médiatanács
visszamenőleges törvénykezés
magántulajdon semmibevétele
erőszakos államosítás
adójogszabályok alaptörvénybe iktatása
hirtelen ami eszembe jut

azt is tudom, hogy nem egyszerű az eu helyzete, mert minél komolyabb részükről a beavatkozás, annál erősebb lesz orbán szabadságharcának az értelme!
és sajnos(vagy inkább szerencsére) ők is a jog kereteit betartva próbálnak tenni valamit.ami egy jogot folyamatosan a saját javára alakító kormánnyal szemben nagyon nehéz.
patt.
@Mariann19: félreértesz, arra utalok hogy a népnek ez jön le.
@Fabius:
Egyszerű választási matek: 3 egész lista elfér az országban a 27 körzettel számolva, sőt még egy negyedik is, némi ütközéssel. Egyszerűen csak fel kell osztani a körzeteket egymás között. Az EGYÉNI helyeken nem szabad egymás ellen indulni! A DK meg már kijelentette, hogy valamennyi egyéni jelöltje elfogadja, hogy ESETLEG vissza kell lépnie. De miért ne indulhatna külön listán, ha már nem jött létre az EGY választási párt?
Sokan vannak, akik a másodszor is eljátszott "Miniszterelnök kerestetik" után egyikre sem szavaznának. Azoknak jó választás lehet a DK.
Bocsi. off.

hvg.hu/itthon/20130830_Hiaba_irtak_meg_Orbannak_is_a_fertodi_kas?FullComment=true#comments

de:DDDD
............................
"A lényeg mégegyszer: ne vitatkozzatok vele; trollot nem etetünk!"

jaja. a Varánuszon megesszük őket

............................
@Penivaldes:
"Igen, tele vannak az osztrák hegyi panziók magyar munkásokkal."
És?
Ezeknek a magyar munkásoknak ezen kívül egy esélyük van, szerencsés esetben havi 47 ezerért
szedhetik a parlagfüvet, vagy petúniát ültethetnek.
Még egy lehetőség, munkanélküli segélyen tengődnének a büdzsé terhére.
Nagy lenne a meglepetés, ha a magyar munkavállalók a kilépés után hazajönni kényszerülnének. Mind a 500 ezren.
@Penivaldes: A fogalmazásodból erre nem lehet rájönni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezért kellene az ellenzéknek az uniós tagság kérdésével "tematizálni a közéletet"! Mert ez fejezné ki legjobban a bezárkózó nacionalizmus és az európához való felzárkózást szorgalmazók közötti különbséget. És érdekes lenne jövőre az EU-s választáson a korábbival ellentétes szövegelés a fidesztől. Bár a magyarok többségének az emlékezete nem éri el a guppiékat, ez azért csak feltünne néhánynak!
@punkfrog: Tényleg patthelyzet.
Eddig is az volt a gond, hogy amennyiben beleavatkozik az eu a törvénytelenség folyamataiba, könnyen rájuk fogható, hogy a magyar népet támadják, hiszen 2/3-uk a kormány mögött áll.
Érdekes lehet a jövőben az, hogy sokan fordulnak jogorvoslatért az erre felállt szervezetekhez, és ezek az ügyek a magántulajdon jogtalan elvesztése miatt kerülnek ki az eu-ba.
Buta egy nép vagyunk az már egyszer biztos. Ha így benyalja a többség az orbáni propagandát, akkor megérdemeljük a sorsunkat.

Ha jövőre az ellenzék nem nyer 2/3-dal, akkor lehúzhatjuk a rolót, az már biztos.
@Mariann19:
Ha hozzá vesszük a 22 % bizonytalan, nem tudja eldönteni-t, akkor nincsenek többségben az elutasítók. Csak annyira, amennyire "a szavazók kétharmada (52% helyett)" juttatta hatalomhoz Orbánékat. Holott az 1 millió otthon maradó!
@kekex: de egy normális országban 70-80%-os többségben kellene lennie a pártolóknak, szerintem!
@kekex: Védjük meg Európát a balliberális bérencektől-kb ez lenne a fidesz kampány lényege.
@kekex: nem. orbánt az azt megelőző nyolc év juttatta hatalomba... a változás iránti vágyuk az embereknek... annak ami addig volt a teljes elutasítása... persze lehet, hogy ezt csak én gondolom így, s ha így van, akkor rosszul gondolom
@Fabius:

Ezek a mostani adatok 2 hónaposak.
Viktorék gátlástalanok a "Napot is lefogják beszélni a földre", ne legyen kétséged, tehát a közvélemény a választási matematika és a mi óhajunk három különálló dolog.
ha azt veszem, hogy indul a DK is, akkor a jövő közelebb áll tényszerű 2013. júniusi vízióhoz, mint a 2014-ben vágyott eredményhez.

Én t u d o m hogy ezt a választást az ellenzék nem nyerheti meg. úgy van kimatekozva, ezt kubatov csinálta, nem egy gyengeelme!, a matematika prózája van a tv-be beleírva.

Nem véletlen amit állítok.

de. meg is fordíthatom.

Ha ezzel a választási törvénnyel akár nyerhet is az ellenzék, akor miről ment az ajvékolás, hogy [mély öblös hangon, messzirehallatszón] nem demokratikus, meg se halgattáka zellenzéket hűűűűű meg haaaaa [hangszín visszaáll normál üzemmódba a hangerőt is beleértve]

tehát AKKOR hazudott az ellenzék a tv-ről, vagy MOST mégiscsak erősebben kísért a konc?

Esetleg a tv-nyel nincs is semmi baj, szumma offé. akkor én kérek elnézést. de szarságokra nincs időm, és azt gondolom, hogy ha egy ilyen fajsúlyú dologban megvezetnek, akkor a többiben is.

Én következetes vagyok. ők nem, basszák meg.
sőt! basszanak egyedül.
@Fabius: @mattüveg:

bocsánat, csak a hvg-n beszokott mattulni a hülyegyerek.
@Mariann19: érdekes perek lesznek.csak jól kell megfogalmazni az esetet.
a manyup pénzek kapcsán strassburgban már született egy ítélet (a kormány javára) ami pont a rossz megfogalmazás miatt bukott el (szerintem).
"A bíróság szerint a panaszos magántulajdonhoz fűződő joga nem sérült, hiszen a jövőben is joggal tarthat igényt nyugdíjra a foglalkoztatása alatt fizetett járulékok alapján, függetlenül attól, hogy azok állami vagy magánkézben lévő nyugdíjpénztárba folytak be."
joggal tarthat igényt.
persze.
járni jár, csak nem jut!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Köszönöm megtisztelő figyelmed!:)

Adnak gyűszűt is?
@Fabius:

"Vedd észre, hogy az elmúlt időszakban Vitya egyetlen dologra volt kurva érzékeny: a legitimitására. _"

hát akkor nem az lenne a célszerű, ha erőlködés nélkül zúznánk szét a legitimációját. két vagy három hete mondtam egy nálamnál sokkal informáltabb jó eszű "Valakinek" és azt mondta, milyen igazam van! most a milyent nem fejtem ki, mert nem akarom teleírni monitorhosszban a posztot, de hidd el, könnyen menne:DDDDDD
@sírbateszezazegész: és nem úgy változott ahogy szerették volna, így fogták maguk és leültek
@sírbateszezazegész:
Nem a korábbi elutasítása, hanem a másik verzióban való hit. Hogy ha már jobbról-balról kritizálják, akkor biztos az előző a rossz, és a másik csak jobb lehet. No meg némi történelmi pech a világválsággal és poltpeti jól időzített letartóztatásai...
NORMÁLIS ember előre látta, hogy mi várható (bár a mélysége és a gyorsasága szerintem még a "bérrettegőket" is meglepte.
Biztosan igazuk volt a weimari köztársaságot balról kritizálóknak is a maguk idejében - de mégis a náci hatalomátvételt segítették elő.
Úgy látszik a ballib "értelmiség" csak erre alkalmas.
@sírbateszezazegész:
Ja a "változás iránti igényre" meg csak annyit:
"Vigyázz, hogy mit kívánsz - mert megkaphatod"
Hát változás volt dögivel! És most jobb?
@kekex: nem, de legalább nem a szocik vannak hatalmon-mondaná egy szavazóhívő.
@mattüveg:
Orbán nem meri, nem akarja felvállalni a megméretést. Ezért két opcióvárható:
A/ Az utolsó pillanatban is benyomnak egy változtatást - ez megfelelő alap lesz a bojkott elrendelésének. Ezzel elveszíti a legitimációt.
B/ Berosál államelnöknek, csak előbb 12 évre betonoz, és egy csomó hatáskört átadat magának a narancs szavazógépével. Akkor meg tét nélküli lesz a választás.
C = A+B
@kekex: Ezen a hétvégén te leszel iii? neked kell majd magyaráznod a bizonyítványt?

Fölösleges szerintem.

Gyurcsányod okozott majdnem akkora kárt, mint orbánunk.

Nem sok mindenkit érdekel, sajnálom.

A balos megállapodás szerintem korrekt, a DK és a kövér ember pedig egy vicc.

(Mivel végre ki tudtam szállni normálisa egy félrenyomott enter miatt egy €-$ pozícióból, megyek inni. Mindenkinek szép hétvégét!)
@mattüveg:

ád1: a választási törvény a győztes felé lejt.

ád2: ha a győztes nem a Fidesz akkor az neki pont akkora szopás, mint bárki másnak.

Magyarul a választási törvény torzít, hogy ki felé az kizárólag a szavazatok számán múlik.
@jaegtoer:

Ömm, legitimitást sokféle képpen nyerhet vagy veszíthet az ember.

Nyerhet úgy a választási törvény szerint, ha kizárólag Orbán ad le egy darab érvényes szavazatot.

Veszíthet úgy, hogy magas részvétel ellenére nyilvánvaló a csalás szándéka az utolsó pillanatban átírt választási eljárással.
@Penivaldes:
Azokra gondolsz, akik azt is elhiszik, hogy Magyarország jobban teljesít (Észak-Koreánál)?
@kekex: Így van!
Szerintem a bizonytalanoknál az "igen" válasz valószínűsíthető, egyelőre azonban nincs a kérdésnek olyan hőfoka, amellyel végleges álláspontot tudnának kialakítani.
Ilyenkor kéne az ellenzéknek taxatíve az érveket felsorakoztatni az eu mellett, mert nincs olyan messze a szavazás.
Érzékeltetni kell, hogy mit lehet elveszíteni az eu-ból való kilépéssel egyénre szabottan.
Ez a Gyurcsány sajtótájékoztató szórakoztató volt. Ferenc furcsa volt. De miért volt ott Tóbiás József?
@Penivaldes: hangyapiszoknyi szimpátiaindexe van, csak észreveszik néhányan szerintem?)
@Habakuk999:
Nem értünk egyet, és ezt iii-től függetlenül gondolom.
KINEK okozott "majdnem akkora kárt, mint Orbánunk"?
és csak a miheztartás végett: NEKEM nem Orbánom.Tartsd csak meg magadnak!
@Habakuk999: persze, de őket orbánistának bélyegzik. lsd kekex.
@kekex:

Tőlem - és szerintem a szociktól is - indulhatnak külön listán Gyurcsányék.

A kérdés az, akkor vajon a miről szól a tárgyalás, ha egyéni helyekről nem?
@Mariann19: olyan szinten fonóddtunk össze az eu-val, hogy elképesztő.

ha másba nem is , csak abba gondolj bele, mennyi ember dolgozik az eu-ban és nekik hány hozzátartozójuk van.

Az más kérdés, hogy milyen alávaló módon, üveggyöngyökért adtuk el az ország vagyonát, és milyen biztosítékokkal.

De ez nem a szemét eu, hanem a szemét magyar privatizációt végzők dolga.
@V-PORT:
Mi volt neked a furcsa? Szerintem meg Tóbiás hitelesítette, hogy a DK és az Mszp tárgyalni fog.
@Penivaldes: De ez a sajtótájékoztató gáz volt, nagyon gáz. És rögtön Vadai Ágnes jövője jutott eszébe.
@Penivaldes: tőlem nácinak is hívhat, nemigen zavar túlságosan.

Orbánunkat pedig az ő liblingjétől kaptuk a nyakunkba.:)

Mindegy, most túl szép a délután, hogy ezen hőbörögjünk.
@kekex: Tóbiás is inkább jól szórakozott. Gyurcsány zsarol. Emlékszem pont egy héttel ezelőtt, miket mondott, és most mit. 7 nap.
@Habakuk999: Egy ilyen nagy kaliberű politikust mint Ferenc így leszólni..:)

igazad van szép az este
@V-PORT: Kuncsorogtak parlamenti helyekért?

Vadai lesz az új titokminyiszter?

Mint honvédelmi szakértő államtitkát, bizonyára megérdemli.

Siralmas ez az egész, ahogyan a sok semmirekellő hiéna nyüszít a patkóbeli székéért.:)
@sírbateszezazegész:

"_nem. orbánt az azt megelőző nyolc év juttatta hatalomba... a változás iránti vágyuk az embereknek... annak ami addig volt a teljes elutasítása... _"

igazad van. a politika papíron jobbra tolódott.

Valójában persze az történt, hogy Bajnai megfogta a szekeret a szakadék szélén, az utasok az ijedtségükben lelökték a bakról, felültették viktort, aki rálelt a lefelé vezető csapásra és szépen megindultunk lefelé. még elég sok idő van a szurdok aljáig... addig aludjatok jól, álmodjatok szépeket és képzeljétek el, hogy az ellenzék megnyeri a választást, és ti megint vesztesek lesztek, függetlenül attól, hogy a fidesz vesztett.
@Fabius:
Az egyéni helyekről tárgyalnak. Továbbá arról, melyik körzetben NEM indítanak listát egymás ellen.
Miért nem lehet megérteni végre, hogy 27 képviselővel lehet LISTÁT állítani?
3 x 27 = 81 e mellé még némi ütközéssel befér akár egy negyedik LISTA is (mondjuk utolsó percekben való visszaléptetésekkel)!
@Habakuk999: az utolsó mondatért egy hatalmas ölelés jár neked.
@punkfrog: "Érdekes perek lesznek."
A magánnyugdíj ügye Strassburgban nem végződhetett más döntéssel, mivel a végleges vagyonvesztés nem következett be, elviekben rendelkezésre fog állni. Jogi szempontból nem tehettek mást.
Viszont a magántulajdon sérelme bekövetkezett a tak.szöv integráció kapcsán, hiszen állami beavatkozás révén a részjegyek értéke 20%-ra csökkent pl.
A trafikoknál is várható az elmarasztalás, mivel a vállalkozások megszünte nem saját akaratból történt meg, a profil él és virul, tehát nem objektív gazdasági körülmény szüntette meg az egzisztenciákat, mely egyben a vagyon elvesztésével is járt relatíve, hiszen annak funkcionális működtetése megszűnt.
@V-PORT:
Ja, merthogy kőbe van vésve, amit mond, és nem a helyzethez alkalmazkodik. "Nem lesz gázáremelés" Ne mán!
@Penivaldes: Az, az. Amúgy csak nekem tűnik fel, hogy Gyurcsány nem hordja a jegygyűrűjét? Most bulvároskodtam.
@kekex: Mire adjon nekik az Mszp 27 helyet?
@V-PORT: mire? hát ott van GYF rögtön, ő egyedül ér 27-t
@kekex: Szerintem el kéne azon gondolkodni, csináljunk mi is egy listát, vagyunk annyian az ország minden részéről.

Beküldjük Fabiust tárgyalni Attussal, és hátha sikerül kialkudni Bolinak vagy Vérnyúlnak egy vízügyi és beruházási államtitkári széket, én szeretnék Angyalnak külön egy közel és közép keleti államtitkári posztot is.
@Mariann19:

"Nagy lenne a meglepetés, ha a magyar munkavállalók a kilépés után hazajönni kényszerülnének. Mind a 500 ezren. "

Na, azzal az 500 ezerrel úgy el lehetne zavarni a picsába a Főnököt NER-estől, alaptörvényestől, békemenetestől, hogy a szoliumnak ideje se lenne 20 m-t gurulni, mert szét lenne kapva lángvágó és minden segédeszköz nélkül. esetleg egy turulba kapaszkodhatna, de szerintem megetetnék vele azt is csontostól-tollastól... szerintem. azokat simán meg lehetne szervezni 3 hét alatt
@kekex:
Összeszorított fogakkal és befogott orral szavaztam volna a választási összefogás esetén
a közös listára, bármelyikük is vezesse. Nagy megkönnyebbülés, hogy legalább lesz választásom.
Az pedig külön öröm, ha a választás VALÓDI lesz,és nem az eszi, nem eszi, nem kap mást a menü!
@Penivaldes: Utána meg Sírbatesz vagy Egér jól fejbe vág, nem tudom követni az érzelmi életedet.

Apropó,megyünk spenótot enni?
Szeptemberben esedékes lehet.
@Penivaldes: Annyira reális és megalapozott van, mint a dk ötlete.
@Habakuk999: spenót? az nem jó. nem szeretem a szagát.
@kekex: Akkor most ki is hazudott az összefogásról?
"Vita helyett megoldás, technika helyett politika kell. A kormányváltáshoz szükséges ellenzéki egység politikája. Több bölcsességgel, bizalommal. Akkor sikerülhet. Csak akkor..." - GY.F 2013. augusztus 26.
@Habakuk999:
Szia!
Most gondolok bele, hogy amennyiben valóban mintegy 500 ezer magyar munkavállaló dolgozik külföldön, ez szűken számolva is 1.500 ezer embert jelent.
Ezek az állampolgárok hazahozzák a jövedelmeiket, itt költik el nagyrészt, mely adóbevételeket jelent, nem is keveset.
Nem jelentenek foglalkoztatási gondot, nem kerül sor munkanélküli segélyre, a családjaikat sem kell segélyezni, támogatni.
A privatizáció volt az egyik drámája az országnak két okból.
A nemzeti vagyon jó része és java bagóért eltűnt, a másik a piacokról való kiszorításunk azokban az esetekben, amikor a kivásárlás úgy történt, hogy a hazai termelést leállították.
Egyből foglalkoztatási probléma keletkezett, és a GDP előállítása leállt.
Hogy nem lehetett ezt látni?
@V-PORT:
Maguknak adják, ha külön listán indulnak. Az mszp-nek és a DK-nak az ütközéseket kell elkerülnie. Az pedig megy visszaléptetésekkel is.
Pl mindenki indít az egész országban teljes listát - az utolsó percekben pedig visszaléptet 27-es listáig az előre egyeztetett helyeken.
(azaz "előre hozzák a második fordulót")
Ezt kényszeríti ki a választási törvény logikája.
"CSAK" arra kell vigyázni, hogy ne nagyon élje bele magát a tábor az egymás fikázásába.
Az ördög mindig a részletekben bújuk meg.
@Penivaldes: A dk? nem értem, ki a szimpatikus és ki az értelmes?
@Habakuk999: Én akarok egy stadion, egy trafikot, egy kis földet. Én nem vagyok olyan nagyravágyó, mint ti, hogy csak a hatalom kell.
@V-PORT:
Hát ahhoz kell is bizalom, hogy mindenki tartja majd magát a megállapodásokhoz!
@Mariann19: :)
szia, most másfél napig fideszes komával jártuk az országot, az ő családja is húz kifelé, mint a vadlibák.

Azt hiszem, az ő szavazata, - ami a miénkének nagyságrendileg többet ér mellesleg- is megbicsaklana, ha jöhetnének haza éhkoppra.:)
@kekex: De miért adjon nekik 27-et? Mond meg. Én nem vagyok Mszp-s, sőt.
@kekex:

bocsi a hvg-ről bennmaradtam.

megteheti, lehet ügyes politikus, de ez csak öncélúság amit csinál, szerintem a finanszírozáson fog elbukni a választások után. csak az éhezőknek azt kell mondani menjetek a stadionokhoz, törjetek belőle egy darabot és harapjatok jó nagyot az ízes betonból, Viktor nektek építtette. ha meg kilép az únióból lsd fentebb Mariannak írtakat az 500 ezerrel kapcsolatban. az egy ütőképes erő.

de nincs kizárva mindenki politikai menedékjogot kér. 2-3 hét alatt. ezt is meg lehet szervezni.
@Mariann19: A kérdésed másik felére Sírbatesz válaszolt valamelyik nap lényegre törően.
Az "összeliti" harácsolás során semmilyen egyéb érdek nem számított a megszerzett konc nagyságán kívül.
@Fabius: "Bennem már fölmerült egy ideje, hogy kell-e még játszani ezt a kutyakomédiát, és ha igen meddig?"
@Penivaldes: Nem, én pár hektárra gondolta, mondjuk 100. Ja és persze ehhez gépek is kellenek, valami eu-s forrással, csak ingyen legyen.
Gábriel tüntetni van? :)
@V-PORT: Nekem nem kell semmi, megyek varrni a horvátokhoz.

Sok baj van a földdel is, trafikkal is.

Viszont Angyalt nagyon szívesen elnézegetném, ahogyan parolázik az izraeli nagykövettel.:)
@V-PORT:
A hatalom ahhoz kell, hogy valaki megvalósíthassa az elképzelését. Lehet ezt elítélni lila ködökben lebegve, viszont nincs sok realitása.
Viszont most már elvárom, hogy végre ne a személyes helyezkedésekkel szórakoztassanak, hanem azzal, hogy mit akarnak a hatalommal kezdeni, ha netán sikerülne megszerezni.
Az ország elég nagy gebaszban van, jó lenne tudni, hogy melyik formáció merre húzná kifelé ebből a szekeret!
És ehhez nemártana tudomásul venni, hogy a "demokrácia" meg a "fékek és egyensúlyok" kérdése vékonyka réteget érdekel, tehát most már a gazdasági racionalításnak és/vagy az uniós hitkérdésnek kellene szerepelnie a személyes kérdések helyett.
A gyógyulásnak első lépése a betegségtudat. Az ország nagy többségének fogalma sincs, hogy mekkora kátyúban vagyunk! Döntik rá a kormány sikerpropagandáját!
@jaegtoer: ez most rossz helyre jött. Biztos nem az lesz, amit én preferálnék. Én annak látom régóta szükségét, amit te is jeleztél itt a napokban. Na meg annak, hogy mondjuk ki: az elmúlt 23 év kuka, mert nem volt katarzis, nem beszéltünk meg olyan dolgokat, melyeket valamikor-valahogy meg kell pedig.
Tehát én mindenképpen vesztek egy választáson. Most már így biztos. Ez van.
@V-PORT:
27 fő alatt NINCS lista (azaz 26-al nulla egész zéró az esély) Ez elég nagy kényszer, minden ellenzéki pártnak.
@kekex: De te most pont Gyurcsány ellen beszélsz ezzel.
@Mariann19:

"Ezek az állampolgárok hazahozzák a jövedelmeiket, itt költik el nagyrészt, mely adóbevételeket jelent, nem is keveset."

lehet, sőt biztos van ilyen is. van egy olyan ismerősöm, aki "kinn" dolgozik itthonról, euróban fizetik, és valóban itthon költi el jelentős részét bár hetente van meetingje in W,
a másik négy kint dolgozik, kint él, kint költi el, és esze ágában sincs hazajönni. és kint is adóznak.
@sírbateszezazegész: a lényeg hogy elátkozottak vagyunk mi itt. marad a dekadencia
@V-PORT: Az igaz, de ma még nem adott interjút a haza bölcse, tegnapig még ez volt a sláger.:)))
@Habakuk999: Durcis. Én nem értem miért. De majd Attis elintézi.
@V-PORT:
Bocs, de melyik "ezzel"-re utaltál? Írtam többet is, de egyiket sem Gyurcsány ellen. Már szerintem, de te nyilván másképpen látod.
Add meg az időt lécci!
@Fabius: Bevallom remekül szórakoznék, ha több szavazatot kapnának, mint Bajnai. :D Roppant szórakoztató lenne. :D
@kekex: De egy hete ezért a zsaroló hozzáállásért szidta össze Bajnait és Mesterházyt. Most mit csinál? Zsarol, sértődötten. Van összefogás, van belátás, és van kompromisszum. Ez a politika. Amit ő sohasem tudott betartani, és elfogadni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igen, valóban nagyon szórakoztató lesz az albánokkal versenyezni.

Főleg annak a hatmilliónak, aki nem tud sehová sem menni.
@V-PORT: :) én se értem, pedig a múltkor még azt a szép fejét is megcsóválta...
@Penivaldes: Már-már perverz. :)
Angyal tüntet?
@sírbateszezazegész:

" ez most rossz helyre jött. Biztos nem az lesz, amit én preferálnék. "

jó helyre ment, egyetvanértve veled.

csak ha mán lendületbe voltam felolvastam egy másik képregényt is. a költői szólásszabaccság miatt... efelejtettem egy küldést, ma annyi mindenkit ekűttem a picsába, hogy ekesztem spórolni a küldéssel...majd ha többes helyett egyes számot használok, az ellen kapálózhacc, ehhez semmi közöd, különben is a rohatt nacionalista sovinyiszta masiniszta trianonyista békazabálóknál múlatod a honvágy igen ritka perceit és dörgölöd a távollét örömkönnyeit... mire ez a bús érintettség?:DDD. legalább nem tunyiulsz el ott azokon a szar borvidékeken.... na majd eccer....szólemijó
@Habakuk999: Belenéztem a múlt heti interjújába. Érdekes. Skizofrén állapot.
@Habakuk999: min változtat az, hogy én elmegyek?! Ez nem fog Bajnain semmit sem lendíteni, pláne, hogy vagy az mszp-re vagy a dk-ra fogok húzni. Ha van szoci jelölt talán rá, de ha nem szoci, akkor dk. Ha az sincs, akkor nem tudom, esetleg bajnai?!
Amúgy miért is nem tudna?! Nem igényel nagyobb megfontoltságot, mint devizahitelt felvenni. Ha felsülnek, majd valakinek az adójából hazatelepítik őket. Nem értem mi a gondod ezzel.
www.pupublogja.hu/2013/08/oszd-meg-es-uralkodj.html
" Mesterházyn sok múlik, mindenesetre most kell adni neki is kis időt, aztán majd meglátjuk, merre mozdul, fel tud e nőni a feladathoz.
Ha az ellenzéki egység irányába, akkor támogatnunk kell, őt is, Bajnait is, Gyurcsányt is, meg mindenkit, aki hajlandó tenni valamit a mi diktátorocskánk undorító uralma ellen."
@Penivaldes: az maga a helyet minősíti, ha ezért dekadens vagy.
@Penivaldes: gusztus dolga. Én a fidesz miatt pakolok, bajnai miatt sem pakolnék, se az mszp vagy dk miatt. Te a fidesz miatt nem, de gyurcsány miatt igen?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem bántalak én Téged, csak elgondolkodtam, milyen szórakoztató dolgok is vannak e szép országban.

Nem vagyok a Te lelkiismereted, úgy látom van az simán neked.:)
@V-PORT:
Mi azon a zsarolás, hogy nem akar beülni Kapolyi helyére, és nem akarja láthatatlanná tenni a szocik mellett a DK-t, ahogy az mszdp-t sikerült?
Mi azon a zsarolás, hogy nem akarja elfogadni, hogy Bajnaiék tizedét (max) ajánlották fel a saját embereinek? Ezt azért a közvélemény kutatások sem támasztják alá.
És akkor Bajnai nem "zsarolt" az 1/3-os eredményért?
@sírbateszezazegész: el is sírattam, vele magamat is. és minden utódom
@V-PORT: én nem ekézném emiatt gyurcsányt. Ha az indexen leírtak igazak, akkor mit is látunk?! Ketten megállapodtak suttyomban kedden, ebbe még a bajnai is belement. Tudod a webkamerás, előválasztásos bajnai. Az a bajnai, aki nem merte bevallani, hogy nem a szocik szivárogtattak, hanem nála jár valakinek a szája mint a kacsa segge. Ahhoz képest, hogy webkamerán közvetítette volna még a böfögést is, odakullog egy borral sutyi találkozóra és szép csendben annyit mond bocsi.
Megértem, ha ez valakinek nem tetszik, ez az eljárás pl. nekem baromira nem.
@Habakuk999:

"_Viszont Angyalt nagyon szívesen elnézegetném, ahogyan parolázik az izraeli nagykövettel.:) _"

micsoda perverzió:D
@kekex: Lehet, hogy zsarolás. De Bajnai "megtehette", neki ott van a neve, amit egy brand-é próbál tenni. Gyurcsánynak mije van?
@jaegtoer:
"Na, azzal az 500 ezerrel úgy el lehetne zavarni a picsába a Főnököt NER-estül"
Karácsony Gergelyéknek van egy indítványuk, mely szerint a határon kívüli szavazókhoz hasonlóan a honi magyarok is szavazhassanak levélben.
Ugyanis a több száz kilométeres utazás miatt a kintiek nem fognak részt venni a szavazáson.
Nyilvánvaló, hogy a Fidesz ezelől elzárkózik, eleve így is alkotta meg a szavazási törvényt, mert biztos abban, hogy a külföldi munkavállalók nem a kormányt támogatnák.
Még nincs döntés az ügyben.
A külföldön dolgozók közül az a rész hozza haza a jövedelmét, akinek a családja itthon maradt, és gondoskodni kell az ellátásukról.
Ez sem elhanyagolható létszám.
@Habakuk999: van lelkiismeretem, köszöni aktív és baszogat.
De azt látni kell, hogy ha albánokkal versenyzünk (milyen nagyra törő álmaid vannak), annak nem a szocik, bajnai vagy gyurcsány az oka. Nem, hanem azoké, akik 2010-ben megszavazták őket. Ez az elmebeteg lejtmenet akkor kezdődött. Egy új időszámítás volt, minden ami előtte volt, arra jó, hogy elmondhassák, hogy nem mi vagyunk rosszak, mi faszák vagyunk és érted harcolunk.
A legszomorúbb az, hogy az emberek többségének a szocik és Bajnai erőfeszítése ellenére is tökéletes lelkinyugalomban fognak leszavazni a fideszre. Ez pedig az igazi tragédia.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Gyurcsány pont ezt kérte tőlük. Azt, hogy hívják fel egymást, és beszéljenek, egyezzenek meg. Ezt mondta múlt pénteken. Megtették. Mi a baj?
Azért van abban valami nagyon szótakoztató, ahogy moon mindenki túszul ejtette a másikat. A politikai és gazdasági hatalomban levőket az, hogy ott kell élniük, ahol mindent elraboltak a "nép"-től, pedig mennyivel jobb lenne pl. a soho, new village,a quartier latin, a ramblas kávézójában kezdeni a napot! Ehelyet egy leépült, kifosztott helyen kell élniük, ahol ugyan ők a királyok, de mivel látják, milyen élet is lehet, a tudat az szar. Meg az sem lehet egy jó dolog, azokon a helyeken pont leszarják, kik ők. Mert, senkik. És még tudják is, hogy ezt maguknak köszönhetik.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csekk, ne haragudj, ez nagyon nagy butaság.
A trendeket vedd figyelembe, a trendeket a rendszerváltástól.

harcolj mással, én kiszállok, mint a dollárból szép estét!:)
@Habakuk999:
El tudom képzelni, hogy a Fideszes útitársad gondolatai hogyan alakulnak, ha még ő is külföldi munkára kényszerül.
"Az összeliti harácsolás során semmilyen érdek nem számított."
Akkoriban látva a privatizációs gyakorlatot, a harácsoláson túl olyan szakmai dilettantizmus mentén folytak az ügyek, hogy még a jövőbeni működés is meghalt.
Egy kis szines.
Egy KFT meztelen fenékkel bérelt Tüzépeket, sokat. A szerződések egy kivételével csak a bérleti díjról ömlengtek, a gratis átvett készletekről nem. A vállalkozás fizette a bérleti díjakat, később már a kiárusított készletek értékéből.
Annyi eszük nem volt a kiíroknak, hogy a készletszintet kötelező tartani, hiszen az az övék.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mindem tiszteletem és csodálatom mellett, azt gondolom, '10 mint a romlás kezdetét datálni, azt jelenti, a lényeget nem érted... ez a helyzet '89-ben kezdődött... s teljesen törvényszerű, hogy ide futott ki:)
@V-PORT: Nem is tudom. A tárgyaljunk webkamerával- döntsön a nép mi legyen Bajnai nyilvánosság és a sajátjai kizárásával egyezik meg az mszp-vel. Nem is tudom, mi is a baj. Mesterházy legalább előtte megbeszélte a pártjával, bár a minden jelöltet előválasztunk mesterházytól is meglepő...
Tényleg nem tudom, miért zavar ez engem.
@Habakuk999: nem láttam mit írsz neki:) komolyan:)
@kekex:

"meglátjuk, merre mozdul, fel tud e nőni a feladathoz."

isten hivatalt ád, ad hozzá majd észt is édes fijam? no menj a háccsó sorba attikám, oszt ott növögessé bazzeg, ide ember kell, vállas, nem ilyen nyálas, vazze

kész embert akarok ott látni, mert aztán mindannyian "készek leszünk. de indulni senkinek nem kellene.

De mivel nagyon akarjátok legyen, jöjjön megint a selejtje, Viktor mennybe megy ... oszt csodákoztok. nem legitimálni. ez a kulcs. ennyi okos ember nem érti .
REGGEL ÓTA?!! na jó legyetek el attival és az ... áááááh, feejjj, phűűűűű

73%-os fidesz győzelem lesz. lehet görcsölni, majd, csak egyetlenegyet nem lehet, hogy csaltak, nem érvényes a választás, hogy manipulálva volt,hamisunázva is volt, kutyafarka is benne volt, vagy épp nem volt benne.....
bármit amit U_T_Á_N_A mondtok az simlis, hazug és ócska duma.
Most kell megnyikkanni, hogy nem jó a törvény, hogy nem volt konszenzus, hogy a kurvaannyuk! most. nem utána.

mert különben akkor igaz, hogy megvolt a konszenzus csak PR miatt ellenugatott egy kicsit az ellenzék.mocskolódott etc... és igazuk lesz.

októberben és később már hiteltelen

hiába! a konc!

nem lesz változás, hacsak rosszabb nem
@sírbateszezazegész: még előjátéknak is gyenge. 2010-ben elengedtünk láncról egy elmebeteget, ami most minden értéket amit 1989 és 2010 között megteremtettünk szisztematikusan kitöröl, megsemmisít. Ma egy nyugdíjpénztár, holnap az eu tagság. A közönség neki tapsol, mert azt hiszik, hogy bármilyen pici kontroljuk maradt még. Pedig bábok, és csak a demokrácia mázának fenntartásához kellenek.
@sírbateszezazegész:

ez hétcsillagos duma! sőt ez maga a Tejút....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tök jó, hogy minden felmérésben visszaköszön a 39 %. Emlékezteteől: Ugyanennyien akarják Orbánt kormányfőként a Nézőpont minapi mérése szerint.
@jaegtoer: miért, ha nem orbán nyer, akkor új alapok lennének? Csak költői kérdés volt, tudom mit válaszolsz. Nem értenek téged itt... sem:)
@jaegtoer:

" most a milyent nem fejtem ki, mert nem akarom teleírni monitorhosszban a posztot, "

Pedig teleírhatnád:)) Érdekelne.
@tristen2005: á ez így nem buli
azt hittem a szélsőjobb szakadt ketté
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tudod, hogy ezt tette. Én ebből az Index cikkből nem ezt olvastam ki. De mindegy.
@Penivaldes:

az már szakad, mint a Magyar Hajnal:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: tényleg ezt gondolod? Mert szerintem '89 óta nincs kimondva az: ezt a váltást azért valaki meg fogja szívni... s mert ezt nem mondta ki senki a "politikából", ezért mindnyájan megszívtuk... de még jobban is fog szívni mindenki, mert azt hiszitek el lehet ezt kerülni... a moi társadalomnak olyan szüksége volt gyurcsányra és orbánra, mint egy korty vízre a szaharában haladónak... lehet őket utálni és mindent rájuk fogni, csak ne kelljen szembenézni semmivel... mint alfahím-vadász érted te ezt:)... vagy, ha nem, akkor azok béták:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"De azt látni kell, hogy ha albánokkal versenyzünk (milyen nagyra törő álmaid vannak), annak nem a szocik, bajnai vagy gyurcsány az oka. Nem, hanem azoké, akik 2010-ben megszavazták őket. Ez az elmebeteg lejtmenet akkor kezdődött."

még 2-3 év és azt fogom hallani, az mszp tömött államkasszát hagyott a fideszre, 55ezer tonna aranytartalékkal és 35 ezer milliárd euro valutatartalékkal, amiből a fidesz mindenkinek vett egy narancsot de nem adták oda senkinek, hanem ők maguk felzabálták mind a 10 millió narancsot három nap alatt, és azért tartunk ott ahol.... bezzeg a gyurcsány, bezzeg a bajnai, bezzeg az szent istván holdkóros valaga.... bezzeg a vizitdíj...bezzeg bazzeg.

:D

jó éjt szakát
@Penivaldes: szívbemarkoló, de most még hős sem lehetsz... ady jobban illik ide
@sírbateszezazegész: rendbenű
Sem utódja, sem boldog őse,
Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek,
Nem vagyok senkinek

Vagyok: mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény
Lidérces, messze fény

De, jaj, nem tudok így maradni,
Szeretném magam megmutatni
Hogy látva lássanak,
Hogy látva lássanak

Ezért minden: önkínzás, ének:
Szeretném, hogyha szeretnének,
S lennék valakié
Lennék valakié
@V-PORT: mindenki azt olvas ki belőle, ami a kicsi lelkének megfelel.
Mentették ami menthető. Megértem Bajnait, mert szerintem párttársai már pezsgőt durrantgattak, hogy nincs mszp, elbántak a vörös ördöggel.
De azt is lássuk be, hogy széles összefogásról papolni, majd csendben suttyomban megegyezni kettecskén elég gáz helyzet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja még tesztelik is? ügyes, és azt követően megkezdik a gyártást?
@Penivaldes: hát nem mindenki a te simidre vágyik?:)
@sírbateszezazegész: nem, nem, hazugság az mind ami tőletek jön..férfiaktól.
@jaegtoer: most szólj hozzá:)... mo grotesz voltát pont az mutatja, mi ketten egy élhető helyen csak a bárpultnál kerülnénk azonos oldalra... vagy egy meccsen:DD
@jaegtoer: a fideszt sem érdekli, ki milyen narancsot nyúlt le. Amikor érdekli, azért teszi, hogy a többieket földbe döngölje és a 4 év alatt kialakított pavlovi reflexeket életben tartsa.
A fideszt érdekli ma már a legkevésbé mi a vihar volt ezelőtt, a beteges boszúvágyukon kívül. Bennem ez a gondolat motoszkál már pár hónapja, elnézve őket. Amúgy meg igazuk van. Ha a francia forradalomban lehetett új időszámítást bevezetni, viktor kétharmadával miért ne?!
@Orica Középföldi: "Pedig teleírhatnád:)) Érdekelne."

Miért van déjà vu-m?:)
@sírbateszezazegész: szerintem senkit sem érdekel, hogy mi mekkorát szívunk azokkal a taposóaknákkal amik itt maradtak és gyűltek azóta, hogy rendszerváltás. Ez a mi nyűgünk, keresztünk, próbáljuk feldolgozni, próbáljuk rendbetenni. De azt látni kell, hogy egy politikust sem érinti meg a mi igényünk, csak többé-kevésbé jól eltalálva reagálnak a mi igényeinkre. Ha pedig valaki eltalálja, akkor bizony követjük a sivatagon át, és nem hallunk, nem látunk, nem akarjuk tudni mennyire nem azok, mint aminek hisszük őket.
De ilyen délibábnak orbán a legkárosabb és legveszélyesebb. Gyurcsány max rossz politikus, és nárcisztikus.
@sírbateszezazegész: tegnap fixáltuk le, hogy nem... Még akkor sem ha van jobb keze... :D
AKKOR MOST, HOGY SIKERÜLT ELHELYEZKEDNI AZ ELLENZÉK ÖSSZES RÉSZTVEVŐJÉNEK KÉNYELMESEN.
LEHETNE KÉRNI, HOGY EMELJÉK FEL VÉGRE A SEGGÜKET ÉS KEZDJENEK EL, ELLENZÉKKÉNT MŰKÖDNI!?
NEKEM MINDEGY MELYIKÜK BORÍTJA RÁ A SZAROS BILIT ORBÁNÉKRA, DE TEGYÉK.
ANNYI SZAR GYŰLT MÁR FEL UGYANIS A BILIBEN, HOGYHA SIKERÜL VÉGRE KIBORÍTANI AKKOR ELMERÜL CSODACSAPAT.
GYERÜNK!LEHET MEGMUTATNI, KI A LEGÉNY! "BARÁTI TŰZ"-BEN NAGYON JÓK!
TESSÉK VÉGRE AZ ELLENFÉLLEL FOGLALKOZNI!
(nem ragadt be a caps lock)
hvg.hu/itthon/20130829_egyutt_pm_valasztokeruletek
Hogyan veszítsük el egyéni ambíciók és személyes ellenszenvünk miatt egy országnak fontos választás 2. felvonása.
Rogán ellen juhász?! Most komoly?! Már a jelölésnél bedobjuk a törcsit?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te több dolgot nem kedvelsz, ahogy látom, a PM-et, a Millát, és az Együtt 2014-et. :)
@sírbateszezazegész:

"Miért van déjà vu-m?:) "

Ezt csak te tudhatod:)
@sírbateszezazegész:

mi ketten (azaz Te+én) egy élhető helyen olyan nagy ívben szarnánk a politikára, hogy a görbéjét platinába vésve őriznék mindörökké a Francia Köztársasági Archívumban a Mètre des Archives mellett, mindazonáltal amikor eljön a választás ideje, kedélyesen kibeszélnénk a jelölteket, megállapítanánk az erősségeiket, és gyengeségeiket és ki jobbra, ki balra, vagy facomtudjamerre elmenne szavazni , és több idő nem is lenne rá vesztegetve, mert az adott irányvonalak eltérése néhány tetszetős és sürgős és fontos megoldandó probléma, (mint a nők járhatnak e tangában 50 felett IS! az utcán szoknya nélkül, s nadrágot sem viselve) szóval a legmarkánsabb vita azon menne, a nézetek ütköztetése során, hogy a refinanszírozási kamatláb 0,010 pontos emelése lenne a kívánatos, ellentétben a 0,012pontos emeléssel és ez elegendő eredményt hoz-e az országnak, úgy, hogy nem okoz kellemetlen externáliákat a szomszédos államoknak sem.
@Fabius:

"Azt a 39%-ot visszazárnám a vasfüggöny mögé a gecibe, megvonnám tőlük a szabad kereskedelem és munkavállalás, schengeni utazás jogát,...."

Ezt viszem idézni...!
@V-PORT: vond ki ebből bajnait és eltaláltad pontosan. Gusztustalan, gerinctelen bagázs. Amit előadtak, az nagyon durva volt. Hátbaszúrni a saját vezetőnket?! Vajon azért lépett ki a pimp, mert rájöttek mégsem más a politika, csak a fidesz nem vette be őket a buliba, így maradt az együtt 2014?!
A Propelleren is kint van, de itt is
endresy.blogspot.hu/2013/08/megallapodtak-na-es.html

Tényleg lassan a Na bumm és akkor mi van tipikus példájává válik ez az egész.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én elolvastam. Most pont azért szólod le őket, mert léptek egy merészet, amiről persze lehet vitatkozni, hogy etikus volt e. Pont ezt szoktátok hiányolni Bajnaiból. Ha nem lépték volna meg talán még mindig vetyengenének. Ezzel nem mondom azt, hogy helyes.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"__a fideszt sem érdekli, ki milyen narancsot nyúlt le. Amikor érdekli, azért teszi, hogy a többieket földbe döngölje és a 4 év alatt kiala[...]__"

Kedves Alfonsine Kisasszony!

Maradjunk annyiban, hogy a legnagyobb tiszteletem mellett egy kézcsókot lehelek a kezére nem is érintve azt, de annyit azért diszkréten csak megjegyeznék, hogy mind a fidesz, mind az mszp elmehetne a jóbűdösbánatoshalálvalagába, de ha petsa jobban konveniálna akkor oda, mert mégiscsak tettestársak ha jobban belegondolunk, és nem illik Kegyedhez, hogy azokkal a finom ujjacskáival méricskélje a szarhegyeket, hogy vajjon melyiké nagyobb?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nincs jobb és rosszabb, csak rosszabb és még rosszabb... fogd fel úgy, hogy orbán küldetése az volt, lehetőséget ad tevékenységével arra, hogy lerövidítsuk az agóniát, s az aknamentesítést a mi generációnk végezze el, s ne az utánunk következők... de erre nincs igény moon még... kényelmesebb az embereknek hazudni maguknak...
kivel és mit fixáltál?:) az is csak egy wishfull think volt:D
@Penivaldes: :) na, te is szép kollektor vagy:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
gondolom snassz lenne azt mondani, hogy kicsit várható volt ....
endresy.blogspot.hu/2012/11/lmp-versus-egyutt-2014.html
endresy.blogspot.hu/2012/11/az-lmp-szalami.html

S Juhász kirekesztő attitüdjéről most nem is szólnék......
@sírbateszezazegész: Az első igaz, a második nem. Mert ez az agónia még sokkal tovább fog tartani. Orbán mérhetetlen károkat okoz az emberek lelkében, felfogásában. Rosszabb a helyzet mint 89-ben, mert ott legalább azt gondolták az emberek, hogy kapitalizmus, és aki harcol, előre jut. Viktor bebizonyította, hogy az állam óv, véd, felkarol. Ebbe az agóniába belepusztulunk.
Bolival fixáltuk, hogy neki volt wishful think a pocisimi. De belátta, hogy butaság, mert Peni nem is jó ötlet erre... :D
@Orica Középföldi:
kezeltesd

brühüyyy

egy a jelszó a konyha
melybe korgó gyomorral megyünk
egy nagy cél érdekében tör előre ifjú seregünk
@jaegtoer: így van... de olyan jó volt leírni azt, hogy groteszk a helyzet... meg igaz is... azt még sem írhattam, hogy Gábriellel kerültem egy platformra:))
(habár ő is változást akar, de nem elfogadható alapokkal... )
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
jól összezavartál azzal a Fidesz/120IQ+/errevártunkmijónekünk INDEX-es hivatkozással.

A lelkem legmélyén mindig is tudtam, hogy én igazából nem vagyok balliberális, és mintegy megvilágosodva, már hallani is vélem a távolból a békemenet hívó szavát. "Jer közénk,jer...."

A falra pillantva, még Dr. Szalma Tibornak, a Mensa HungarIQa elnökének saját kezű aláírása is ezt a nemes tényt látszik megerősíteni.

Megyek Stefikéhez, szevasztok!!!
@GeoCracker: Mennyi esélye van rogán ellen?! Ha nem lenne kirekesztő, szerinted ha azt hallja egy 5. kerületi választó, hogy egy drog legalizációért kampányoló, tüntető faszi lehetne a polgármestered, hát tuti nem őt választod. Kinek hiányzik egy ilyen jelölt?! Az 5. kerületben biztos nem akarnak olyan jelöltet, akinek a szemét nem bántaná ha füveznének a kerületében...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: " Hátbaszúrni a saját vezetőnket?!"

Azért van némi báj abban, mikor ezt egy mszp szimpatizáns írja le:)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem, az a te wishfull thinked, hogy ő belátta:)))
Viszont holnap jön taga, s kertészkedhettek együtt:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Juhásznak önmaga ellen sem sok esélye lenne talán. Amellett egy politikai balfék. Ez már októberben is kiderült. Az általa vezetett Millával egybesülni szinte biztos út volt akkor is a vereséghez.
@V-PORT: Álszent és kétszínű az álláspontod. Jaj, hát a cél szentesíti az eszközt?! Ezzel nyugtatod magad?! Akkor mi a különbség a bajnai mögött álló bagázs és a fidesz között, akik felett állónak hiszed őket?! Semmi, ugyanolyan szemetek mint ők, vagy ha már itt tartunk az mszp is. Akkor miért is ugrált itt mindenki indiánugrálásban, hogy most aztán a romlott mszp sírját megástuk, és az ilyen erkölcstelen párt megérdemli. Ha még a jelölések alatt hazudnak, hátba támadnak, akkor mit csinálnának ha meglenne az áhított 2/3?! Ha odajutnának a húsos fazékhoz?! Higgyem el a te hitedre, hogy isten bizi megjavítják magukat?!
@jaegtoer:
nem tudod -véletlenűl- hogy a Bayern München - Chelsea Europa super Cup miért Prágában van és nem butapestyen? ahol akkor a fociőrület és a létesítmények meg a ...

szóval Torres 1:0 ra hozta a Chelsea-t

fidesznek béke poraira

brühüyyy
@sírbateszezazegész: Én leírhatom, hisz mszp szimpatizánsként ez nálunk hétköznapi esemény.
Na de az erkölcs magaslatain trónoló, önmagukat jobbnak tartó, erkölcsi feddhetetlenségükkel és magaslatukkal villogók?! Ezt így hogy képzeljük?!
Boli mindig cicázott Penivel, nem újság. De a vége mindig ugyanaz, hogy én vagyok az aki miatt ő Fahéjas... :)
Tagát várom vissza. Ő az én fiú-penim... tudod, mint Bolinak Peni... ;)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Cicuka! Anyázás is volt már? :D
Csak az igények miatt kérdem...
A Mosoni-Duna szuper.
Amikor lement a nap, hirtelen tök hideg lett a víz mellett. Már értem, hogy miért jöttek kiskabátba páran! :(
Jó volt a wasser, utána egy melegszenyó, söröcske.
Itt mi volt?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Most'akkor izé, mi van??? Nyuszika, ne kavarj, ne kavarj! :))
@Habakuk999:
"Gyurcsányod okozott majdnem akkora kárt, mint orbánunk."
Ez a szokásos orbitális, ordas hazugságod, amit még egyszer sem sikerült bizonyítanod.
A DK pedig a legtermészetesebb szövetségese lehetett volna Bajnaiéknak, de ugyebár Gyurcsány nélkül ez nem ment.
Lehet, hogy fog még meglepetést okozni ez az általad nevetségesnek titulált pártocska. Mert itt, az interneten nagyon könnyű az észt osztani, de egy pártot megszervezni, működtetni, ismertté tenni, már nem annyira.
Én mindenesetre rá fogok szavazni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Még egyszer elmondom, hogy nem helyes, ezt tudom, de azt is tudom, hogy ez a politika. És lehet, hogy adott szituációban én is azt tettem volna.
Tényleg, Tapsihapsi merre?
Tényleg leszokott a sörről??? :S
@sírbateszezazegész:

"te, te elitista:))"

Ezzel még nem vádoltak, ízlelgetem:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha kérhetem kis t-vel. egyébként az ilyen nagy szájú csajokat szeretem:)
@jaegtoer: nem méricskélem. Ellenkezőleg. Azt mondom, hogy a fideszt se érdekli. Szerinted Viktornak jó visszagondolnia az elmúlt évekre?! A kudarc 8 évére?! A liberális korszakára?! Én erről beszélek, nem arról, hogy kinek kisebb vagy nagyobb a szarhegye. Hanem arról, hogy ez volt a korszakváltás, 2010-ben. Ami előtte történt csak annyiban érdekes, mennyire segíti a fideszt, hogy felemlegetve egyeduralkodó maradhasson.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csomagolj öcsi, itt a friss hús:) lejárt a szavatosságod! egy sört még fizetek:)
@Orica Középföldi:

mértéktartás is van, nem lehet azért örökké hangoskodni:DD
@V-PORT: ha az erkölcsöset játszom, akinek hivei szerint lehet más a politika, akkor bizony nem.
De ha igen, akkor meg ne tessen a másik félnél azon panaszkodni, hogy lassan megy a megújulás. Az kicsit hülyén néz ki.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem V-Portra. Csak láttam ezt-azt, és bedurrant az agyam...:D
szóval jót hajókáztál? Nekem maradt a wiskey és a csirkés pite. Azért nem panaszkodom...:D
Hát szoktam én kavarni?!
@taga20: bírom a pasikat akik nem ijednek meg a nőktől...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

asztmás! asz mindjárt más. lekötelezett Nagysád, hogy helyes megvilágításba helyezte előttem a gerendát ami kiszúrta a szememet mert nem láttasm:D
@jaegtoer: Uram, nem húz fel cinizmusával és finom gúnyolódásával.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Piktornak alapvetően gondolkozni is nehéz.
Mire gondoljon vissza a gumicsizmás parasztja?
Visszagondolni a dicső KISZ titkár múltra?
Visszagondolni a dicső spicli múltra?
Visszagondolni a dicső Liberális Internacionálés alelnöki múltra?
Visszagondolni a dicső POLGÁRI lófasz múltra?
Visszagondolni a dicső Kereszténydemokrata Internacionálés alelnöki múltra?
Ja, az még friss... :))
A Komintern létezik még?
Csak mert készíthetik az alelnöki posztot...
@Orica Középföldi: pedig igaz, nem:) habár itt, ahol nem most wanted senki:)
(elbizonytalanodtam a magyar helyesírás tekintetében, ezért tűnik nagyképűnek:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: sőt, még a punci elöl se menekülök:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Most ezen vitatkozunk? Én leszavazok az egyéniben az Mszp-re, mert nálunk az lesz, listán meg az Együtt-re. Gondolom te is ezt teszed majd, csak a listán az Mszp-re. A többi majd kiderül.
@taga20:
Kac...kac... aranyapám... Kispályás vagyol csak, áhítattal figyelheted a nagyokat és TANULHATSZ!
Ha kérdésed van, felteheted, majd ha ráérek, válaszolok... Persze a fontossági sorrendben azért nem vagy annyira nyerő, de hát ez van... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na, most akkor egy-két adag skót malátapárlatot beszállítok én is... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na látod. Ugye hogy semmi de semmi oka nincs arra, hogy ne kezdjen saját időszámításba. :D
@taga20: De ugye nemcsak a pinabubus éned hajt ide közénk?! :)
@Tűzfal:

"Ezt viszem idézni...! "

maga csak ne idézzen!
Ha akar időzhet, vagy kérhet, de nem idézhet. fejezze abba azonnal idétlen viselkedését. Hogyan akar maga idézni?!

aszt kell mondani schmittelném vagy schmittelem. idézni?! mit hivataloskodik itten?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öregem, te olyan vagy, mint vitya! lejárt a szavatosságod:) má csak egy méltó visszavonulásba gondolkodhatsz!
Ha indul a DK magába(télleg), én Gyurcsányra szavazok!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az érettebb nőkre hajt... Mariannt is azért kerülgette, mert azt hitte, '19-ben született... :D
@jaegtoer:

"mértéktartás is van, nem lehet azért örökké hangoskodni:DD "

Jó kifogás:)) Vitázni nem lehet vele, de méltányolnom azért nem kell, ugye?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akkor lekoptathattad volna azzal, hogy én nem vagyok matróna...
Hiszen hamvas 21 vagyok, ugyebár... :D
@Knósszosz: Hi, én ennek örülök.
@taga20:
Méltó visszavonulásom előtt méltó módon eláslak, előtte méltó módon megkapod a lehetőséget, hogy méltó módon kiválaszthatod a méltó sírhelyedet...
Csak hogy lásd, kivel van méltó dolgod...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A francba... én meg csak 19 múltam... :D
Bár... akkor már megrontásért nem visznek el... TÉGED! :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

utóbbiban a leghatározottabban távol állt tőlem, mert valóban tisztább lett a kép előttem magyarázatod következtében. persze ha hivataloskodni meg körülményeskedni akarunk az sem áll tőlem távol, bár abban még élet- és köz- és ön- veszélyes vagyok. tehát maradjunk annyiban:

-Bocsánat, ha utóbbiban félreérthető voltam, de tényleg leesett a tantusz. ...hogy mennyire? -azt próbáltam kezdetleges eszközeimmel érzékeltetni, mindazonáltal.... ennyi elég?:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: azért, ahogy láttam/olvastam ez egy taktikai döntés volt a pm részéről... ők már léptek bajnai miatt, mikor konfrontálódtak schifferrel... csak emlékeztették erre bajnait... de, mikor ti legutóbb csináltátok ezt, akkor csak a lé lebegett a szemetek előtt:)), mint cocik, ha már többes szám első személyben írtál:)

De igen @jaegtoer: kiakaszt... szvsz iszonyat energiába kerül neked, hogy meggyőzd magad, azt írod amit gondolsz... :)) de hát én faék egyszerűségű nem-alfa vagyok, még horda tag sem voltam soha:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te akko mit kéreted itt magad nyúl előtt, állandóan nyúlnak puncsolsz:)
@taga20:
Nyúllal lepacsizunk és kiegészítjük egymás állatságait... akad olyanunk... elvétve...
A királylány az MÁS!
Ő az Istennő!
Essetudod... :((
Tanúnikéne!
@rodeo36:

"nem tudod -véletlenűl- hogy a Bayern München - Chelsea Europa super Cup miért Prágában van és nem butapestyen? ahol akkor a fociőrület és a létesítmények meg a ...
"

szerintem azért, mert nem akarnak diplomáciai bonyodalmat, hiszen ha nem a Főnök szeszélye szerint alakulna az eredmény, akkor rögtön rohanna brüsszelbe és elkezdene vagdalkozni, hogy már a fociban is teljesen elvesztettük a függetlenségünket, hiszen a külföldi csapatok nem adták át a góljaikat a magyar csapatoknak pontszerzés céljára, pedig ez minimm elvárás, ha a magyar földön, magyar füvön, magyar levegőben futkozva játszák a meccset.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: okés. te akko beveszlek a binznicbe:) asian.blog.hu/2013/08/30/emiri_seno_874
dzsapan, nöi borotva biznic:) szerintem kaszálnánk, nincs egy bige japánba aki ne lenne szőrös! csilliárdosok leszünk:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Most ez negattív hurrá, vagymi?
Amúgy lehet, hogy kibacnak innen sokan, de Ferenc nem beszél mellé.

Az, hogy vállalható-e politikája, az ízlés dógga, de a másik oldal folyamatos hazugságai, azok vállalhatók?
A "Ki a nagyobb szarházi" vetélkedőn már túl köllene lépni ennek a népnek, különben megbaszhattyuk a mi hatalmasságosságunkat Európában, meg azon is túl, ahol a kurta farkú szíjjártó futsalloz és túr.

Haly-rá Feri!!
@sírbateszezazegész: ez púder, ócska duma. A genyóságra ne próbáljuk ráhúzni ezt a szenteskedő dumát.
Ez egy aljas hátbatámadás volt azok részéről, akik azzal reklámozzák magukat, hogy ők nem olyanok, mint a fidesz meg az mszp.
Ha az mszp csinálja, vállat vonunk, nekik belefér, mert ugyis ezt várjuk tőlük.
Na de a fedhetetlen pm, juhász?!
@Knósszosz: abszolút nem negatív. Sőt, örülök neki.:) Tőlem ugyan nem fogsz szidást hallani emiatt. :)
@taga20: varánusz blog. Tudod mint a hüllő...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az hogy van nálad,hogy néha van ékezet, néha nincs ékezet? csak kötekedni akarok, ne érts félre:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: te kis kirájány, csak azt akarja! ja, hogy te is azt akarod:)
@taga20:
Éppen a telóról nyomja, vagy a notiról, az ágyból... Essetudni... :(
Komolyan! Baszod alássan kérlek, csak a baj van veled...
Tanítgatunk, segítünk, elnézzük botladozásaidat, bénázásaidat, de azért van egy határ! :D
@Knósszosz:

Csak fél füllel hallgattam ma Olgánál, de megsajnáltam egy kicsit. Ezt inkább a metakommunikációja keltette bennem, mert a mondandójára nem tudtam figyelni.
Holnap reggel megnézem újra. Kérit is:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: én objektív vagyok. A pm tagjai odaálltak bajnai mellé. Soha nem akartak tárgyalni az mszp-vel. Teszik a dolgukat. A dkval együtt egyedül az ellenzék részéről a parlamentben. Ennek ellenére nem védem őket. De ez nem egyenlő öszöddel. Te utálod/gyűlölöd őket, de attól még lehetsz objektív... márha megtisztelsz azzal:) ha nem, nem, nem veszem személyre szólónak:)
@sírbateszezazegész:

nagyon zsibbasztó minden porcikámban, zsigeremben érezni, mennyire hibavaló ez az egész. Én ezt egyszer már megéltem. tudom, hogy nagyon nagy fiaskónak kell bejönni ahhoz, hogy egyáltalán megszoríthassák a fideszt.nemhogy .... vicc... csak legitimálják

sokkal inkább aggasztanak az elvi kérdések, akkor most mégis jó a választási törvény? akkor mire fel ment a műsor? akkor valami nem kerek. ahogy írtam is. ez van olyan fajsúlyú kérdés, hogy ne lépjek tovább. ez a demokrácia alapja. ha ez a szavazáskori visongás után megfelel az ellenzéki pártoknak, akkor én most már másban sem hiszek nekik, hanem azt gondolom, hogy csak a kondérhoz tülekednek. ez kurvára jogelvi kérdés. a morálist nem is hozom...

Nagy valószínűséggel, anélkül hogy bepiszkolnám magam, túlélem a fideszt és nem érdekel az ellenzék se, ugyan lehet, hogy a demokráciát a fidesz bukása után sem fogom megérni de se addig se eddig nem volt az, tehát nem fog megrázkódtatást okozni, se ez, se az. mert az sem demokrácia, amikor demokratikusan semmiznek ki mindenemből.
szóval... beszéljünk a lovakról a nőkről és a borokról:) esetleg a hajókról...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Akkor ezt úgy kell értékelnem, hogy Gyurcsány vállalható számodra?
A válaszod komolyan érdekel, én a magam részéről vállalom őt, bár ez nyilván kibaccarintya biztosítékot sokaknál errefelé.

Én kedveltem/kedvelem Bajnait, tavaly október 23-án ott voltam a Szabadsajtóúttyán a tömegben és tetszett a próbálkozása. De elszakadt valami azóta. Nem írom le Gordont (még), de az a véleményem, hogy a dagadt pszichopata joggal aggódik miatta. Sőt, Gordon nem is a legfőbb mumus, Gyurcsánytól szarja össze magát folyamatosan.

Nem baj, szarja csak!
Randa vége szokott lenni az ilyen szardaraboknak mint zorbány, a történelem számos esetben bizonyítja ezt.
Pusztulni fog, a kérdés csupán az, hogy mikor??

Mihamarabb, annál jobbak a kilátásaink a jövőre nézvést.
@Knósszosz:
Én meg a Monika Belluccit. Oszt akkor az én ízlésem többszörösen jobb, mint a tiéd! :)
@Knósszosz: csak az az a baj, hogy nekünk még nagyobb szopás lesz! ha segíthettem, örültem:) www.youtube.com/watch?v=TqmManfUlk0
@Orica Középföldi:
Most nem volt tutira összeszedett, de van úgy, hogy elsózom én is a tiramisut.
Nem kell basztatni ezért.

Ugye világos, hogy nem van vállalható poitikai tömörülés számomra itten?
A DK sem az, de bassza meg, azért valahová csak le kell raknom a voksomat, nem?!
Nem fetisizálom Gyurcsányt, mielőtt lebasztok, de az kétségtelen, hogy az utóbbi hónapokban az ő retorikájára kaptam fel a fejem.
Sakkor azt is hozzáteszem, hogy a környezetemben élők nagy százaléka azt mondja: "ja, a gyurcsány... az megmongya és tökös"
Lehet variálni közvéleménykutatási izébigyókkal, a Sanda Ipszosz is pofázhat akármit a Szemjuellel együtt, süket duma.
Majd ez az egész le lesz húzva a klozetton, ha úgy akarjuk.

Akarjuk?
Akarjuk má, a kurva életbe!!
@jaegtoer: megértem... legjobb amit tehetsz... lovakhoz nem értek, hajókhoz sem, bár azokat szeretem... maradnak a nők:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Na persze... és csak bajszos görög csajokat láttál.
Az a rodoszi isten verése hol van?

Nagyon kisülhetett a zsírja, alig bukkan itt föl.
@taga20: Jó estét! Milyen a zsidó nyári fesztivál?? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ámen! Mára már hihetetlen, hogy volt idő, mikor borzalmasnak találtam. :O
@Knósszosz: mindig is az volt számomra. Sosem volt bajom vele, és még mindig ő a legjobb a lelkemnek szavazás szempontjából. Ez a cirkusz megingatta a hitemet, hogy ezt így tényleg kell-e nekünk.
@sírbateszezazegész: Odaálltak, helyesen. Elkezdtek papolni az együttműködésről minél szélesebb körben, de válogattak, mint a kurvák, akik a f*szt is szalvétával fogja meg. Mire kiderül, hogy nem jó nekik az mszp, az ő erkölcsi magasságukhoz nem ér fel. Bezzeg a saját vezetőnk hátbatámadása, az egyetlen életképes együttműködés hidegvérű, öncélú kicsinálása igen. Elmennek a francba, ilyenek helyett jobb a fidesz meg az mszp. Azok legalább nem sminkelik magukat.
Amúgy láttad? Még mindig én vagyok a királynő. Ez Bolinál óriási dolog... :)
@taga20: mindhárman ugyanazt akarjuk, szerény meglátásom szerint. ;)
@taga20:
Szeptember 18 a BME lágymányosi krampuszán.
Jössz??
Én megyek, szóval?
@Knósszosz:
Szerintem pácolódik, seritalban... :D
Megyek, aluka, holnap meló, egész nap, hálózatszerelés és beüzemelés.
@Knósszosz: mi lesz ott? nem vagyok képben:) és mi az a krampusz?
@taga20:
Nono... kis huncut... ;)
Nem dőlök be, CSAK A CSAJOKAT!

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Bellácskát csókolom, holnap nevenapja... :)
@Knósszosz:

Pont ez érdekel, miért volt szétszórt. Majd holnap megfejtem.

Még nem tudom nálunk ki lesz a DK jelöltje, de mindegy,övé a voksom, mert Juhászra biztos nem szavazok. Vicc az a fiú. Steinerre se szavaztam volna:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Átadom Bellának Edwardom. Aludd ki magad, mert nem csípjük a sápadt, kialvatlan Edwardokat. ;)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: :) önszuggesztió nekem soha nem ment:)
Ahogy látom, másnál is te vagy a Királylány:)... habár a király pociját nem te simized:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: utálod a zsidókat, mit keresnél a dohány utcában? ha rajtad múlna, Jézus se lenne zsidó. szegény szerencsétlen blogtársam:)
elbújtak a vörösök a piros pipacsban?

dögöjjön meg minden kommancs és dakota benzűlött ! mind !
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Akkor pihenj rá, oszt ha nem vagyok fárasztó, holnap estve fele vona egy kérdésem.
Még mindig net-csatlakozás, de majd...
Jó éjt és szép álomokat bögyös asszisztensnőkkel a Mosonin kajakba/ra!-:))
@gipsz.jakab: ha rajtad múlna a fél világ pusztulna:) amilyen faszságokat nyomsz.
@taga20:

Hát nem cizellálsz, az szentség:))))
@Knósszosz: én nem akadok ki azon, hogy gyurcsányt kedveled...márha ez számít bármit is... végül is nem beszél rosszul... habár, ha az indulását elfeledjük, s azt, hogy soha nem volt még piaci környezetben, akkor tekinthetjük sikeres üzletembernek is... moon persze:)

Én most jutottam el oda, hogy ha lehetőségem lenne szavazni, akkor sem élnék ezzel... így megpróbálom a részvételem itt olyan kérdésekre korlátozni, melyek valóban fontosak számomra... ibsen egyik darabjában (nóra, vadkacsa?) volt a kérdés, szabad-e valakit akarata ellenére boldoggá tenni?... analógiaként: szabad-e valaki szemét felnyitni, ha nem akarja látni a valóságot?... nem személyeskedem és nem is biztos, hogy jól látom:)... viszont vigasztaljon, ha marad orbán, akkor is jön a konszolidáció:)
nepszava.com/2013/08/velemeny/para-kovacs-imre-solyom-kabare.html
@Orica Középföldi:
Ez számomra meglepő!
Én vállalom a DK-t, de az, hogy Te is kedves Orica és Csekk kisaszony is, az nem semmi!

Csak győzzük a "gratulációkat" olvasni, majd.
Leszarom.
Ez egy libsibolsi blog - aszondták - akkor én az vagyok és lexarom, ki-mit okádik rám ezért.

Volna most egy linkelnivaló zeném, de nem akarok sznobnak látszani a komoly műfaj okán.
Jó éjt neked!!
@Knósszosz: Akarjuk má, a kurva életbe!!
Csatlakozom, szomszéd.
@Orica Középföldi: Drága, Mariann má elküldött illemórára:) tanulok, tanulok, csak az a baj, hogy Boli mindig félre visz a meztelen csajokkal:) más- azé jakab egy állat.
@taga20: nem szeretnék vitát nyitni erről, de @gipsz.jakab: nagyon lényegre törően fogalmazza meg ugyan azt, amit te szeretnél:)... sokkal több a közös bennetek, mint ami szétválaszt:)

És ez most nem értékítélet volt, csak nincs hozzá kódod, hogy megfejtsd:)
@Spániel:
Csók, szomszédasszony!-:)))
@taga20:
Tank lesz ott és a BME kampusza a hejj-szíín, jössz?
@sírbateszezazegész:

Azért az alapkérdés az, kinek a valóságára akarod nyitni bárki szemét?
Biztos, hogy a te valóságod a valóság?
@taga20: Ez nem igaz és Jézusnak is oda kellett születnie. Az ő ügye messze túlmutat a zsidóságon (is.)
@sírbateszezazegész: köszönöm barátom:) de jakab nekem is darabos, bár szeretem az egyenes embereket! százszónak is egy a vége jóarc vagy, de nem szeretnék faszszópás gyanújába keveredni:)
@taga20: "mit keresnél a dohány utcában?"

Amúgy meg nem értem a kérdésed, hiszen eredetileg te hívtál oda. :)
@taga20:

Más poszton normálisabban ír. Direkt itt ilyen tőmondatos őrült:)))

Ha alpári vagy, nem kenheted Bolira. Az a te sarad:)
@Knósszosz: rendben. csak ezt a krampuszt nem tudtam mi:) de nem szívom tovább a véred:)
@sírbateszezazegész:
Mondjuk kedvelem.. tényleg.
Ha választani kell a jelenlegi garniturhából, akkor a neve szóba jön, sőt.
Tetszik, ahogy szana-szét szopatja retorikai szinten a tetű orbánt, tetszik az is, hogy erre semmiféle válasza nincs a szarháziaknak, csak a zemúttnyolcév.

Ez kevés lesz nemsokára, meddig akar a szoliribanc ebből élni? Egyszer elfogy alóla ez a szar, akkor mit fog csinálni és mit fog a Vujit-ón tonyó?
Az üzleti élet megméretteti őket és..?
Kibaszott könnyűek lesznek. Persze addigra loptak már annyit, hogy nem kell ilyesmivel terhelni magukat, oszt röhögnek rajtunk.

Kurva annyukat!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mit nem értesz? utálod a zsidókat, ha rajtad múlna Jézus nem lenne zsidó! érted???
@Orica Középföldi: " nem személyeskedem és nem is biztos, hogy jól látom:)... "

Hát nem tettem-e fel én is ezt a kérdést?:) s mintegy ráutaló magatartással jeleztem is, hogy nem nekem van igazam:) nem konfrontálódom én már senkivel:) meg minek?
@taga20: Nem érted, hogy a te ötleted volt?? :)
@Knósszosz: fratello, nem szabad aggódnunk, isten nélkűl is van igazság, sőt...a bűntetés az lesz: teljes vagyonelkobzás a dédunokákig bezárólag és mint a Gróf Monte Christo-ban a Danglars aki a végén egy darab szárza kenyérért is fizetett egy millió arany sesterciust...és akkor amikor kiengedték (mert Edmond Dantés nem akart több vért) akkor csodálkozott mert közben megértette, hogy ő mint egy senkiházi Danglars most még él és koldúlni fog de él...minő örömök vagynak ez világban

na ezek lesznek minden nélkűl és szabadok arra koldúlnak amerre akarnak

brühüyyy
@sírbateszezazegész: ez azé csúnya vot! ezt azé te is tudod:)
@taga20: nektek van közös Királylányotok, s midhárman ugyan azt akarjátok:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te agyatlan te! azt érted, hogy utálod a zsidókat? Jézus zsidó vot! vigyáz bakker, mert a mennyországban rábaszol! még a végén az istened is zsidó:) aztán magyarázkodhatsz!
@sírbateszezazegész: te azé ne gizdáskodj má! penivel amit itt szekszeltek az azé nem semmi:)
@taga20: nem vagyok abban biztos, hogy @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: antiszemita... szvsz inkább az ún. "cionizmust" nem sorolható kedvenc ideológiái közé... ami azért nagy különbség...
fábiusznak bejött:)

Budapesten három olyan körzet maradt, ahol az ellenzéki pártok a tárgyalásokon nem nevezték meg jelöltjüket. Betöltetlen maradt a XIII. és az utolsó, összeveszéssel zárult múlt pénteki egyeztetésen váratlanul az Együtt2014-PM ölébe hullott XII.a XVI. kerület képviselőjelölti helye.

index.hu/belfold/2013/08/30/ok_lesznek_a_fidesz_kihivoi_budapesten/
@sírbateszezazegész:

Nem áll jól neked ez az álszerénykedés:)

A te valóságodban neked van igazad. Azt próbálod - elég régóta - itt megmutatni, hogy ez mitől jó, mitől érdekes, mitől emberi, mitől erkölcsös, mitől értékes, mitől vállalható, etc. etc.

Amit idéztél, nem én mondtam:)

Konfrontálódni nem, de beszélgetni érdemes.
@taga20: én lelki közösségről beszéltem vele:)
@sírbateszezazegész: te vagy hülye vagy, vagy hülye vagy:) szoktad olvasni a varánuszblogot éjjel-nappal olvasni? igen! akkor mi a faxról beszélsz? beszélünk! gábriel hülyeségeit? na akkor válaszoltam!
@rodeo36:

mit szólsz a Bayern győzelemhez?:)
@taga20: Megint félrecsúsztál. Nem utálok senkit Jézus személyében pedig nem az a lényeg, hogy milyen népben öltött emberi testet.
Másrészt elég furcsa, hogy egyszer meghívsz máskor meg agyatlanozol. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
biztos vagy benne?

bármelyik adminisztráció az elnökkel az élen csak bohócok, vagy spárgán rángatott paprikajancsik

semmi új nincs a nap alatt

brühüyyy

mintha erről már írtam volna de te mindíg előjössz holmi "farbával"
@tristen2005:
a kúrva annyukat asztat mondom

egy rohadt geci banda és a bírót meg le kellett volna lőni amikor a piroslapot kiosztotta

a Chelsea 10000000000x jobb volt

ezek felfuvalkodott dilinyós állatok nem akarom őket név szerint sorolni

brühüyyy
@Orica Középföldi: :) nehéz dolog ez:) megpróbáltam, nincs rá most fogadóképes szituáció... nincs mindenhol alap... wishfull think az egész helyzet... akkor meg csak bántódás lenne ebből... attól viszont én nem fogom jobban érezni magam... te praktikusan behúzol valakire, ha lesz rá lehetőséged, de lehet csak juhász lesz... de te neked van egy embered, akivel elfogult vagy... több információval rendelkezel... többet tudsz... de hidd el nagyon szeretnék tévedni mindenben... de a saját tapasztalatom, eddigi életutam azt mondja, nem tévedek... én megengedhetem azt, hogy bárkitől elnézést kérjek... érthető volt, vagy nagyon szétfolyt?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyszer be vagyok baszva, egyszer megint be vagyok baszva:) ha lenne egy kis értelem, érzelem az agyadban akkor nem írnál ilyen ócska dolgokat nap, nap után! egész héten nézem a kommenteket, öcsém te vagy a leghülyébb!
@taga20: akkor az első hülyét választom:)... bármily tartalommal is töltötted meg...
@taga20: Te meg egy szerény és szeretni való zsidó??? :)
@rodeo36:

azért az nagy faszság volt a Murinyotól, a 20 éves gyerekre bízta a 11-st, a végén meg már nem koncentráltak, a bírói sípra vártak. de azt mindig elfelejtik amit az angol gyerek mondott, mi jáccúk a focit, végül a németek nyernek!:)
@rodeo36: ez a cselzi, ez valami celebcsapat? a Bájern meg egy csapat? te kis drotostót:)
@taga20:

hol van neked annyi pénzed hogy, kijózanodj?:)
@Knósszosz:az a lényeg, hogy tedd azt, ami szerinted a legjobb a te szempontodból:)... nagy valószínűséggel mindegyiknél jobb ember vagy:)... add tovább a lányodnak ezt:)...
Csak megjegyzem a logika szabályai szerint, amit tegnap írtál, miszerint csak a jó embereknek születnek lányai, felveti a kérdést, hogy a jó emberek apjai akkor nem voltak jó emberek?:)
@sírbateszezazegész: rendben. rébuszokban beszélek, néha én se értem magamat:) de azt értem, hogy aki állandóan a zsidókat ugatja, az azé antiszemita. ez tiszta sor?
@sírbateszezazegész:

ezek szerint, te egy hülye viccből azt szűrted le, az orbán is kurva jó ember, mert 4 lánya van?:)
@sírbateszezazegész:

Értettem.
Miért kell elnézést kérni? Ezt viszont nem értem.
Megengedheted magadnak, hogy a véleményed - bármiről a közéletben - kulturáltan elmondd. Ennek fogadása olyan amilyen. De miért kérsz elnézést?

Juhászra akkor sem szavazok, ha senki egyénire nem. Volt már ilyen:)
@taga20:

nem érdekel az erről szóló véleményed...van nekem sajátom: a bayern és a dortmund két seggfejbanda felfuvalkodott, elkényeztetett kihaőnem barom állatok akik vérig vannak sértve, ha azt kapják amit ők adnak...a mai bíró meg egy barom (láttad e a Mourinho-t amint elmondta neki, hogy mit neki és hogy hová? na szerintem a FIFA-hoz kell menni és elvenni az engedélyét az állattyának

egy drótostót aki tuggya mi a derót és azt is hogyan lehet tekergetni és megcsavarintani

és azt is hol

brühüyyy
@tristen2005: tekiste, beszósz, de te is tudod, hogy nekem van igazam:)
@rodeo36: szerintem te annyit értesz a focihoz, mint orbánvitya:) de te legalább nem tudsz semmit tenni!
@sírbateszezazegész:

Tessék, a te és taga valósága.Pedig több, ami összeköt, mint ami szétválaszt:)))))))

Ugye milyen nagyon fontos az a kicsi??
@tristen2005:

végigcsináltak 30 percet 10 emberrel és győzelemre álltak, majd az utolsó percekre akkora nyomás volt rajtuk (szokása szerint a Neuer is beállt focizni azaz 12 ember) hogy emberként viselték és volt helyzetük nem is egy hogy legyen 3:1 vagy netán 4:1...tehát náluk volt a foci a geciség meg a bíró és a teutonok...kurva annyukat útálom őket mint a szart...nem azért mert németek hanem mert olyanok vannak jó német csapatok is de azokat ezek a rohadtak kibelezik bár nem mindíg

az angol fiúnak igaza van...ezt a kupát a Chelsea nyerte csak a teutonk horgyák haza

brühüyyy
@taga20:
nem akarok magam lenni mert akkor aszongyák a többiek hogy nincs neveltetésem

brühüyyy

ao caralho
@Orica Középföldi: Drága hölgyem, akik itt nyomják, azok nagyon közel vannak egymáshoz:) nekem ez jött le, mégha engem gyepálnak egyesek:)
@taga20:

ha igazad is van azt szépen is ellehet mondani, nem kell bele gázolni mások érzelmekben gazdag, lelkileg cizellált mivoltjába, értí!:)
@taga20: nem, nem tiszta sor... pont az a probléma, hogy az izraeli állam és annak támogatói nagyon tudatosan összemosták az cionizmus kritikáját a zsidóellenességgel, ehhez kapcsolódik egy kollektív lelkiismeret-furdalás a nyugati értelmiség részéről, megspékelve a cizellált kritikai gondolkodás képességével (egyáltalán a tőmondatok megértésével) nem gyanúsítható szélsőjobbosok/neonácik/valódi antiszemiták elsöprő többségével→ aki izraelt, mint államot kritizálja, az mind náci és újra nyitná auswichot... azérz ez ennél bonyolultabb... mindazonáltal a másik oldal nagy többsége is közelebb áll a való világ befogadásának képességéhez, mint akár csak max weber megértéséhez is... Gábriel viszont mikor állást foglal, akkor azt nem teszi egyértelműen... sumákol, az tény... de az nem az ő hibája, hogy nem tesznek fel neki egyértelmű kérdéseket... amit csak kevesek magyarázhatnak az érdeklődés hiányával, a többségnél erre azért másbaz indok... nem tudom érthető volt, vagy nagyon túllihegtem?:)
@rodeo36: szerintem bézboloz Gábriellel, me ahoz nagyon ért, szerinte:)))) hogyász, mikojösz? én nem vagyok a barátod, mint Boli:) de szój, csinálok egy helyet itt Érden neked:))) eviszlek Sóskútra, ahol a Hasburg familia él.
@tristen2005: bocsánat ezt @Knósszosz: mondta tegnap:)) tőle kérdezd:))
@tristen2005:

nem tud belegázolni...mert ...egyébként nincs igaza...már megint úgy "vitatkozik" mint a zorbánvitya

brühüyyy

és aszongya, hogy tud esztergálni

kac kac
@rodeo36:

most ugrott be a neve, Gary Lineker.
@sírbateszezazegész:

a Bolival hüéyéskedtek, te meg komolyra vetted a figurát!:)
@taga20:

Légy igazságos. Gyepálni kizárólag az elkalandozó tartalom és stílus miatt szoktak.
Azt viszont megérdemled:)

Ezért volt szórakoztató, hogy szóvá tetted Jakab darabosságát:))
@Orica Középföldi: a valóságra válaszoltam:)

Arra céloztam, hogy a legtöbb nem most wanted nem engedheti meg magának, hogy azt mondja: tévedtem... mert nem is tudja mi az... valaki azt mondta, ahhoz, hogy tudd mi mindent nem tudsz, sokat kell tanulni... én nrm vagyok ebben a körben:)
@sírbateszezazegész: jókat írsz, de hülye vagy:) nem vagyok zsidó, de ha az lennék se lenne gond. Egy: a magyar Nobel díjasok 90%-a zsidó származású. Kettő: aki ezt tagadja az hazudik. Három: nem szeretnék itt élni, ha Gábriel féle arcok osztanák az észt az országban, pedig ma ez megy!
@taga20:
a béizból az egy buzi sport ugyanúgy mint az amerikai foci azokban a csinos kik másodkézből a dobálósban beszerzett balettruhákban és bukósisakban és állandóan rágógumit rágcsálva mint a cerkófmajom a diót...a többit majd akkor ha eljött az ideje...még nem

brühüyyy
@rodeo36:

akkor ezek egyformák, a vitya is tud esztergálni

csak kurva sok a selejt!:)
@tristen2005: köszönöm szépen:) nem is vagy olyan bugyuta, mint ahogy kinézel:)
@tristen2005: nem vettem komolyra, csak megjegyeztem ezt az ellentmondást:) vagy benéztem és most mentem a menthetőt:) mindenki választhat, ha akar:)
@tristen2005:
excelentisimo jugador:
Gary Winston Lineker, OBE (Leicester, 30 de novembro de 1960) é um ex-futebolista inglês. Atualmente trabalha como jornalista esportivo da BBC.

Lineker é um dos mais celebrados futebolistas ingleses. Ficou conhecido não só pela habilidade e faro de gol, como também por seu cavalheirismo em campo.1 Discreto dentro e fora de campo, tornou-se um símbolo de fair-play, uma vez que em toda a sua carreira jamais recebeu cartão vermelho, nem mesmo amarelo.1 2 3

Curiosamente, ficou bastante identificado com equipes azuis e brancas, sendo ídolo em todas: Leicester City, Everton e Tottenham Hotspur, além da Seleção Inglesa. Nos três clubes foi artilheiro do campeonato inglês, e pela Inglaterra, artilheiro da Copa do Mundo de 1986. Ele é também o segundo maior artilheiro do English Team, com apenas um gol atrás de Bobby Charlton. Curiosamente, teve a oportunidade de igualá-lo em uma cobrança de pênalti contra o Brasil4 em amistoso de 1992 em Wembley,5 mas perdeu.

Assim como a elegância, a habilidade e a imagem de bom moço, sua carreira ficou marcada, todavia, pelos poucos títulos que conseguiu.3 Seu feito mais expressivo como jogador não foi um troféu, e sim a artilharia da Copa de 1986, sendo até hoje o único inglês artilheiro de uma Copa.

brühüyyy
@rodeo36: te má láttál autóversenyt? azt láttam, hogy zongoraversenyt láttál:) de az kurva kevés. v8,gumi,egyebek ezt vágod?
@taga20: nem tudlak követni... ehhez most kevés vagyok... pont 90%?... ki volt a maradék 10%?
@tristen2005:
ez sem pontos: csak selejt van...a @taga20 még nem bizonyított...nem tudom, honnan hozta a sprődségét Érden és környékén én ilyeneket nem ismertem...valószínű bevándorló...fogadok, hogy nem tud megköszörűlni egy egyszerű nagyoló kést sem

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

azt kell válaszolni, akinek lánya van az málészájú, mert közben eltátotta a száját, azért lett repedés, én hülye vagyok ehhez, nekem lányom is meg fiam is van!:)
@rodeo36:

nem tudok spanyolul, de annyit leszűrtem, ez Lineker életrajza?:)
@taga20:

vedd má' magad takarékra még leégsz itten mint a pampafű...az egyik szakmám az autóiparhoz köt 30 éves nemzetközi gyakorlattal

F1 Gisz Dúr-ban nyirettyűvel és nádsípokkal V9+3

brühüyyy
@tristen2005:

ékes portugál és tényleg Lineker-ről dicshímnusz, jogosan

brühüyyy

a browser-em brasil portugál-ra van kódolva
@sírbateszezazegész: az a baj, hogy má én se tudom magamat, meg titeket se követni:) kit kell ütni?
@rodeo36: papa lehet, hogy nálad bukok, de egyébként simán elélek még 40 évet. te ott éltél, én ott élek:)
@tristen2005:
ragyogó két pina között egy középső újj amint ...mutogattya a gatyát?

brühüyyy

ez való @taga21:1/4 elvtársnak
@taga20:

maradj az esztergapadnál, itt felültetnek a körhintára, elszakad a lánc és beesel a búcsús sátorba!:)
@rodeo36:

ja emlékszem, sürgős eset volt, wc
@taga20: a Sibylla szóljon belőled +60 év

brühüyyy

megbux
@tristen2005: igazad van drága barátom, egy esztergályos ne kezdjen arcoskodni:) csokitó:) ez mond valamit?
@taga20:

40 év múlva a hamut is mamunak mondod:)
@taga20:
Nome completo Gary Winston Lineker
Data de nasc. 30 de janeiro de 1960 (53 anos)
Local de nasc. Leicester, Reino Unido
Altura 1,77 m
Informações profissionais
Clube atual Aposentado
Posição Atacante
Clubes de juventude
1976–1978 Inglaterra Leicester City
Clubes profissionais
Anos Clubes Jogos (golos)
1978-1984
1985-1986
1986-1989
1989-1992
1992-1994 Inglaterra Leicester City
Inglaterra Everton
Espanha Barcelona
Inglaterra Tottenham Hotspur
Japão Nagoya Grampus Eight 194 (95)
41 (30)
99 (43)
105 (67)
23 (9)
Seleção nacional
1984-1992 Flag of England.svg Inglaterra 80 (48)

brühüyyy

saúde e muitos éxitos
@taga20:

a szakmáddal semmi gond, az arcból kéne farag
@tristen2005: erre most nem mondok semmit, de biztos vagyok abban, tudod mit válaszolnak ilyenkor:)
@taga20: a Királylány majd megmondja:)
@sírbateszezazegész:

az nem jelent semmit, legalább tudják, a hülyék a túloldalon vannak:) igy is, úgy is fellehet fogni:)
@tristen2005: igazad lehet:) neked mi a szakmád?
@rodeo36: papa, ha koreairul tudsz, mindenkinél többet tudsz? na erre varrjál:)
@taga20:

erről ne feledkezz meg!:)

retyo.hu/retyo-iras/20130830/ek%C3%B6zben-egy-temet%C3%A9sen

építész, de kőműves, festő, burkoló, ács szakmák mennek.
@tristen2005: ez mi a fasz? de tényleg? hülye vagy:)
A Magyar Szocialista Pártnak mindig is az MSZP volt a legnagyobb ellenfele.
@sírbateszezazegész: mi ez a Peni nyalás? ez komoly? nem:)
@taga20:

mielőtt elmész aludni, nefelejtsd el a gépet kikapcsolni!:)
@tristen2005: öcsisajt, a te dogaidat ne rám vetítsd:) alukálj, me fáradt vgy:)
@tristen2005:
és mi lesz a tweeter-rel?

brühüyyy
@taga20: íme

egészségedre

ゲーリー・ウィンストン・リネカー OBE(Gary Winston Lineker OBE, 1960年11月30日 - )は、イングランド・レスター出身の元イングランド代表サッカー選手。ポジションはフォワード。ガリー・リネカー、ギャリー・リネカーと表記されることも多い。
目次 [非表示]
1 略歴
2 所属クラブ
3 個人成績
4 脚注
略歴[編集]

青果商の息子として生まれ、1974年に地元のクラブチーム・レスター・シティに入団。1984年5月26日のスコットランド戦にてイングランド代表に初招集された。1986年のワールドカップ・メキシコ大会では直前に手首をケガしギプスをつけた状態で出場、一次リーグ最終戦のポーランド戦で前半だけでハットトリックを達成するなど6得点を挙げて得点王に輝き、1990年のワールドカップ・イタリア大会でも4得点を挙げ、その大会以降はブライアン・ロブソンの後を継ぎ主将をつとめた。
イングランド代表通算歴代2位の48得点で迎えた1992年5月17日に行われたブラジルとの親善試合では自ら得たPKを外し、歴代1位のボビー・チャールトンの代表49得点に並ぶことはできなかった。直後に行われた欧州選手権でも得点を記録できないままにイングランド代表から引退した。イングランド代表通算80キャップ48得点。ワールドカップ通算12試合出場10得点。現役通算333得点。
1984-85シーズンはレスター・シティで24得点、1985-86シーズンはエバートンで30得点、1989-90シーズンはトッテナムで24得点と得点王を3度獲得。全て異なるクラブでの記録であった。
1993年のJリーグ開幕時に名古屋グランパスエイトに移籍。当時のJリーグ最高年俸(3億円)だった。しかし、Jリーグでは周囲が期待するほどの活躍ができないまま2年目の1994年シーズン終了後をもって現役を引退した(リーグ戦通算18試合出場4得点)[1]。
20年間の現役生活において一度もレッドカードはおろかイエローカードすらもらったことがなく、1991年には「FIFAフェアプレー賞」を受賞している。
1999年、 ワールドサッカー誌の20世紀の偉大なサッカー選手100人で36位に選出された。
2002年には古巣のレスター・シティが経営破綻した際には、私財を提供し救い、翌2003年にはイングランドサッカー栄誉の殿堂 (English Football Hall of Fame)入りを果たした。
現在はイギリス・BBCのサッカー番組「Match of the Day (en:Wikipedia)」(1964年から続くサッカーのニュース番組)の司会を務める他、新聞などのコメンテーターとして活躍中。洒脱な語り口と紳士的な人柄から同国民に大変人気があるが、労働者階級の一部からは違和感を指摘されることもある[要出典]。
所属クラブ

brühüyyy
@rodeo36: ha sokat kötekedsz, megint kettesben maradunk:)
@rodeo36: az öregisten verjen meg téged drága barátom:)www.youtube.com/watch?v=KWmETxWM0h0
@taga20:

www.youtube.com/watch?v=b9u-C5CLDUc

itt ez csak Mephistofeles

a zaranyborjúról

brühüyyy
@taga20:

és képzeld nálam @ííííííííí ki is van tahótlanítva...hát ha még az is?

brühüyyy

menny esztergálgy egy nagyot
@rodeo36: kurvajó szerinted, szerintem ez egy valami, ez valami:)www.youtube.com/watch?v=u1xrNaTO1bI
@taga20:

azt forditsd le amit a Rodeo küldött!:) nem kötésminta azt elárulom!:))
@rodeo36: Rodeo neked az a bajod, hogy sokat hallgattál komolyzenét és túl komoly lettél:) segítek:)
@taga20:
ezek négyen egymást szeretik, a csajok minek vannak ott? dísznek?
maricónes

brühüyyy
@tristen2005:

jó bögyös tenyeres-talpas az a mexikói menyecske!:)
@tristen2005: te egyébként az öreg menedzsere vagy? me akkor nyalom a hajadat:)
@taga20:

az előzőt neked küldtem:)
@taga20:

saját magam istápolom.:)
@taga20:

ez a 3 buzi meg a ló és ahogy kornyikálnak?

ott a homokban a homokosok?

brühüyyy
de peches mód
@tristen2005: melyiket? a kötés mintát?
@rodeo36: az a baj, ha hülye lennél akkor is szégyelnéd a délamerikai rokont:)
@taga20:

na gúdnájt, meg fogadom tanácsod az előbbi linkel kapcsolatban, most arra fordulok:)
@tristen2005: valamikor, valahol folytatjuk:)
@taga20:
ha hülye lennék? és dél amerikai rokont? és szégyellni?

na ezt összehoztad így kora hajnalodra jobb ha pihensz, nagyon megviselt ez a pár félórányi riposzt

brühüyyy

que te descanses bién duermate como la leche
Mostanság esténként színházi előadásokat nézek a youtube-on. Nem értem, miért kellett az Új Színházat szétbarmolni. Nem értem. Nem értem, miért kell mindenkinek mindenbe a kurva politikát belekevernie. Minden percembernek. Jobbról is, balról is, meg középről is. Meg politikáról beszél mindenki. Mindenki élet-halál harcot vív a hatalomért, a koncért, nemzethalálról és feltámadásról víziónálnak és hablatyolnak, közben számtalan város van szerte a világban, hol mind a népesség, mind a gazdasági potenciál jóval meghaladja moét. Azért ez vicces. Boris Johnsont például mindenki fontosabbnak tartja, mint mo miniszterelnökét. Persze moon a nagy többség azt se tudja ki az. Ideje lenne egyszer végre felébredni és a helyén kezelni a dolgokat. Nem az a baj, hogy a világ szempontjából jelentéktelenek vagyunk, hanem az, hogy saját mítoszaink fogságában szenvedünk, azok nem eresztenek minket, s ezért mindig nagyobbat akarunk sz@rni, mint amekkorát tudunk/képesek vagyunk. Talán még ez se lenne olyan nagy baj, de ha bereped, miért akarjuk megmagyarázni, ez megint más hibája volt?
De, hogy a színházakat miért kell hazavágni, azt nem értem.
Meg ez a sok buta tuskó is, csak tolják a pénzt abba a dologba, ami előbb-utóbb a vesztüket okozza majd, s amit máshol labdarúgásnak hívnak, miközben mindegyik tudja a lelke mélyén, soha nem fognak feljutni a főtáblára. Ez milyen ökörség:)) Szvsz a színház kevesebb pénzből is meglenne. És ott még meg is húzhatnák a színésznőket/dívákat. Lehet, hogy mindegyik látens meleg? Van ezeknek otthon egyáltalán akváriumuk?
Jó éjt mindenkinek.
@sírbateszezazegész:
te valahol Londonországban leledzel, hogy Boris johnson-ról elmélkecc? hogyan lehet egy könyvtárban említeni a zalcsútbasznádi suttyót egy világváros sikeres és elismert Polgármesterével, egyébként London lakossága kb a magyar lakosság mennyiségének megfelelő talán több is valamivel?

abban kúrvára igazad van, hogy a hülye magyar (azaz nem mindenki én sem) a mesterségesen kitalált és felfújt legendáriumban él és abban a képzetvilágban, hogy ha azt mongy valahol, hogy ő magyarországi akkor rögtön felsikoltanak, hogy márpedig az a világ közepe és ott a szívcsakra meg egyébként ki mérhető a magyar csirkeperkelthez?

brühüyyy

sajgó egy nagy bűzlő gennyes berohadt seb ez és csak a beteggel együtt lehet megszűntetni
@Fabius:

"_Ömm, legitimitást sokféle képpen nyerhet vagy veszíthet az ember.
Nyerhet úgy a választási törvény szerint, ha kizárólag Orbán ad le egy darab érvényes szavazatot.
Veszíthet úgy, hogy magas részvétel ellenére nyilvánvaló a csalás szándéka az utolsó pillanatban átírt választási eljárással. _"

...és úgy ís elveszítheti a legitimitását, hogy előre bejelentem:
___-Nem veszek részt egy olyan színjátékban, aminek a szabályait a véleményem figyelembe vétele nélkül alkotta meg egyoldalúan, úgy, hogy még az előbbinél is jobban korlátozza az árnyalt, sokszínű politika képviseleti lehetőségét a parlamentben.____

gyakorlatilag kétpólusú egypártrendszert alkotott, ami magyarországi viszonylatban rosszabb mint az 1989 előtti állapot, azzal a megjegyzéssel, hogy tulajdonképpen az 1950-es évek eleji reménytelenségbe visz vissza.

de még egyszer:
-Amennyiben az ellenzéki pártok részvételükkel legitimálják az alaptörvényt és a választójogi törvényt, úgy a választást követően a pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs!

Vagy miből gondolják, hogy van? milyen alapon? mer csak? !!!!!!!!!!!!!!!!!

Már nem tudom mennyi oldalról kell megvilágítani ezt a problémát, hogy Mindenki előtt világos legyen.

most az alábbiakban egy újabb:

A választójogi tv, mechanizmus, rendszer legitimálásával elfogadják az ellenzékiek azt, hogy belátható időn belül a "konzervatív" értékek mentén valaha is számottevő erővel megalakulhasson, és bekapcsolódhasson érdemben egy jó értelemben vett "jobboldali" párt a parlamenti törvényalkotásba. ez mondjuk érthető is, hiszen egy konszolidált konzervatív jobboldali erő hosszabb távon sokkal nagyobb kihívás egy demokráciában, mint egy önkényuralkodói attitűdökkel terhelt és átszőtt világnézet-nélküli haszonelvű párt, s amely haszonelvűség a jelenleg ácsingózó ellenzéki pártok sem mentesek.

lehet azt mondani, hogy mit érdekel minket a jobboldal, szervezze meg önmagát, mi is vért pisálnk, hogy ütőképesre szerveződjön a baloldal.

csakhogy. jól emlékszem hogyan szarozta annak idején az ellenzék antallt és mit követtek el a megbuktatására. most persze jó volna egy Antall.(nem mintha állítottad volna Fabius:)

tehát ha összességében minden látszat ellenére a baloldal sikeresebb az utóbbi 20 egynéhány évet tekintve, mert kikényszeritett egy olyan konzervatív jobboldali formációt, amely csak nevében az, ellenben világnézet nélküli, cserében haszonelvű, és úgy működik tartalmilag és formailag, ami egy jobboldali, konzervatív demokratának vállalhatatlan, és "elszívja előle a levegőt" ugyanakkor a "pártnak" a hordacsordaszellem uralom biztosítja az erejét. egy ilyen formáció sokkal előnyösebb valamilyen távon a baloldalnak, hiszen ez örökösen támadható a függöny előtt, de a haszon morzsákon még mindig kedélyesen lehet osztozni a függöny mögött, vagy kényelmetlenebb esetben a zsinórpadláson, és azért ne tévesszen meg senkit, ezek a morzsák milliárdokban mérhetők.

Szerencsére! -miközben sikeresen tolódik egyre szélsőségesebb irányba lassan az ország egésze- közben végig lehet teli torokból visongani a nácikról, sovinisztákról meg uniós valamint emberi jogokról és a többiről...

mindez valójában nem érdekes, mert a képviselői mentesség, meg az egyéb előnyök, (pl. bennfentes információk) vannak olyan fontosak, hogy részvétellel legitimáljanak egy velejéig korrupt és rohadt rendszert

Hajrá! korrumpálódjanak együtt ma, is, holnap is és 2014-től is mszp-stől, DK-stól, mindenestől jobbikkal, fidesszel, LMP-vel kéz a kézben.
bassza meg egykét betű itt-ott megint lemaradt
@Fabius:

"___
ád1: a választási törvény a győztes felé lejt.

ád2: ha a győztes nem a Fidesz akkor az neki pont akkora szopás, mint bárki másnak.

Magyarul a választási törvény torzít, hogy ki felé az kizárólag a szavazatok számán múlik.
____"

akkor minden rendben. ha mindenkinek egyenlő esélye van a "LEJTÉSRE" akkor demokrácia van. magam részéről el is némultam, annyit tennék hozzá, hogy:-Hajrá!:D
Minden gromek.

Mégiscsak jobb így kezdeni a napot.
@jaegtoer:
szerény kérdés: mi az a baloldal és mi az a jobboldal

(azon felűl, hogy a meghatározás ilyen is lehet: az a jobb ami nem bal és az a bal ami nem jobb)
ki, mikor, hogyan definiálta a jobbság meg a balság mikéntjét?

ez nem valami olyan süket és pofátlan baromság mint az északamerikai egybesűlt államok kétpárcrendszere amely semmi más mint egy 8 évenkénti vetésforgó...még olyan sohasem volt a történelmük során, hogy az egyik párt 16 vagy 24 éven át lett volna uralmon vagy bármi más konstellációban ami 4-gyel osztható de több mint 8

szóval a demokrácia arcúlköpése és kiröhögése tele pofával ami arrafelé zajlik és ugyanez kicsiben de sokkal gennyesebben folyik ma magyarországon is

az az utolsó mentsvár, hogy egyáltalán nem szavaz senki vagy legalábbis azok nem akik nem fideszesek és annak érnyékudvara...és akkor mi van (vagy lesz?) 100% azaz 3/3 -os győzelem és még pofán is fog röhögni ez a cigánygyerek aki ellopta az országot magánhasználatra

mondtam már hogy: brühüyyy
@sírbateszezazegész:

tegnap linkelt valaki egy Para_Kovács cikket, ölég jó, piszok jól ír a szemét:DDDD

nepszava.com/2013/08/velemeny/para-kovacs-imre-solyom-kabare.html/comment-page-1#comment-304988

Kommenteltem :D is ott: "No para, lesz ez még rosszabb is."

szóval fel a fejjel, egyik lányom cipruson, másik párizsban, remélema fiaim is elérik az evolúcio azon fokát hogy mehetnek oszt viktor azt épít itt amit csak akar a maradékkal. még villanyuk se lesz, ha csak nem a kerítésekben generátorral
@rodeo36:

a hajdani szabadelvűség mára haszonelvű lett. nincs ebben semmi különös.

a nem szavazni és a nem indulni a választáson között van egy kis különbség, az előnél lehet hivatkozni 3/3-ra, de azért az akár részleges bojkott több, mint problémás, önkéntes, tényleges és tudatos. a legitimáció kétségbevonására kétségbevonhatalanul alkalmas, és a tettestársi minősítést kizárja.

csak hát amit említettem, a konc, a védettség és a bennfentes információ részben saját részre, részben a megbízóknak, ez elég jó motiváció....
nem is érdekel az egész a továbbiakban...
@rodeo36: Szép éjjelt. Fent vagy még??? Amúgy Ron Paulékról mi a véleményed??? :)
Küldök még egy ilyet is.

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1231145_601853599856596_1759202492_n.jpg
Itt pedig az izraeli megoldás.:)

Izrael "átköltözteti" Ugandába a néger menekülteket
Izrael megállapodott Ugandával a zsidó államba érkezett szudáni és eritreai menekültek "átköltöztetéséről" - jelentette az izraeli Háárec című lap pénteken, miután a katonai cenzor feloldotta a titkos tárgyalásokon történt egyezmény több részletének hírzárlatát.

A világ minden más részén oly toleránsak "otthon" már nem tűrik a multikultit
Képzeljük el mi lenne ha ugyanezt bármely más állam akarná alkalmazni??

Deportálás indul:
nol.hu/kulfold/ugandaba_kuldi_a_menekulteket_izrael?ref=sso
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mujica az uruguay -i elnök, ugye?

brühüyyy
ki sem kellett nyitnom
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel! Én ebbe nem akarok belefolyni, csak leírom az észrevételeimet. Mindig azzal jössz, hogy de Amerika is megtette már ezt, vagy azt. Igen az Usa is mindent megtett már. Ez alapján viszont, soha semmit nem szabadna csinálnia, csak ülni és malmozni.
Lehetünk Usa ellenesek, de tudomásul kell vennünk, hogy ő a világ egyik legerősebb országa, és mivel ráosztottuk a csendőr szerepet sokan ezt el is várják tőle.
@jaegtoer:
ezt máshol lobby-zásnak nevezik...és sokkal több pénzt kell érte perkálni...mert ott már tanúltak ki is basznak azzal aki nem...

ezeknek meg megvannak a megbízóik (na nem a nép az istenadta nép, hanem a sok rohadt simlicska)

brühüyyy

olyan szép ez a szombat

és a munka ünnepe is a nyakunkon (munkaszünet)
@V-PORT:
osztotta a faszom...vannak akik azért nem repűlnek, mert a járatuk átrepűl felettük és akkor megtúrkálják kis ánuszukat is

brühüyyy

de naponta van 200 gyilkosság törvényesen vásárolt fegyverekkel

domestique brühüyyy
@rodeo36: Mindig is lesz, aki Usa ellenes, és aki Usa imádó. Ezzel nem tudsz mit csinálni.
@V-PORT:
addig amíg lesz usa
brühüyyy

assem tart örökké

má' rágja a vas szú
@rodeo36: Azon is érdekes volna elgondolkozni, hogy fel vagyunk háborodva a lehallgatások miatt, azon, hogy az Usa beleolvashat a számítógépeden tárolt infóidba. Kínában, meg Oroszországban is megteszik, de ott mi, egy ilyen blog miatt, és a véleményünk miatt, már rég börtönben csücsülnénk.
@rodeo36: meg addig amíg lesz számítógép, ha má kekeckedünk, csináljuk alaposan:)
Micsoda bagázs van Bajnai mögött, sajnálom Őt. Nagyon beleöregedett ebbe a pár hónapba. Ti készítitek ki nem az MSZP!
@Gyuri bá: Mi van akkor ha ő is tudott róla, csak úgy tesznek, mintha nem, az image miatt?
@tristen2005: Megérdemelték, bárhogy is nem szeretem a bajor csapatot, ezt most megérdemelték!
@jaegtoer:

" az akár részleges bojkott több, mint problémás, önkéntes, tényleges és tudatos. a legitimáció kétségbevonására kétségbevonhatalanul alkalmas, és a tettestársi minősítést kizárja."

Te miből gondolod, hogy egy bojkottot a fidesz nem úgy magyaráz meg, hogy ő abból csak jól jön ki? Ha lenne is nemzetközi visszhangja, mennyire érdekelné az a fideszt?
Tényleg kiváncsi vagyok!
@sírbateszezazegész:

Nem értem, mit nem értesz.
Ha egy fővárosnak ilyen polgármestere lehet, nincs min csodálkozni.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130830_Tarlos_kivalasztott_nepe_a_Demokratikus_K#rss
@Ni csak ki beszél most:

Remélem minden beteg és hozzátartozója a fideszre szavaz.
Érdekes kérdés ez.

Én, mint alapvetően dolgos, öngondoskodó ember nyertese vagyok az egykulcsosnak. Persze majdnem el is viszi a nyereséget a nyugdíjpénzek megvédése, de akkor is. Sajnos az ellenzék már most azzal kampányol, hogy szeretne ismét csak az én fizetésemből többtízezer Ft-ot havonta elvenni a családomtól, hogy másnak adja. Mindehhez hozzájön, hogy szerintem TÉNYLEG igazságos az egykulcsos, az adózás nem keverendő össze a szociális juttatásokkal.
Más részről nem tetszik, ahogy mennek a dolgok. Nem tetszik az autokratizmus, a pátosz, a nyilvánvaló mutyik, a nemzetieskedő hülyeség, a nyugattól való távolodás.

Így akár meg is érné a több 10 ezer Ft-ot havonta a váltás... ha lehetne tudni, hogy a váltással egy jobb csapat érkezik. Az mszp viszont ugyanúgy levitézlett már, mint a fidesz. És Mesterházi mögött ugyanúgy "bajaferik" állnak ma is. Bajnai szimpatikus lett volna, mert legalább nincs szereptéveszésben, nem valami sztárkodásnak tekinti a miniszterelnöki széket. Csak hát vele együtt meg kell venni az mszp-t is.

Van min gondolkozni, na.
komancsok dakoták mind dögöjjenek meg...

aki ezekre a bűnözőkre szavaz az HAZAÁRULÓ !
"aki nem él jövőre a szavazás lehetőségével az majd utólag ne szipogjon"

Na ez az! Én is mindig ezt mondom! Aki nem szavaz, az a Fideszre szavaz!
@gipsz.jakab: Akkor te kit választanál?
Almodozzatok csak nyugodtan! Jovore is FIDESZ! Szep napot nektek!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: KV megvolt :-) Viszont pecsenyezsiros tunkolós kenyér volt előtte :-)
@GeoCracker: Nem élhetünk mindig szalonnán és pálinkán, nem igaz? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ne nyaljál Gyuri bának, lehet, hogy egy fogatlan nyugdíjas:)
@V-PORT: ha belegondolok, hogy az elmúlt 2 évben itt és skype-on (főleg az utóbbin) milyen személyes dolgokat mondtam el, osztottam meg abban a hiszemben, hogy ez családban marad (lévén aussie-knál élő nővéremmel és a vidéken élő anyukámmal beszéltem legtöbbet), nem vigasztal a gondolat, hogy ha kínai lennék lesittelnének.
Az, hogy egy vadidegen kényére kedvére szörfözhet a leveleim között, a skydrive-on tárolt doksiaim között, az sem tölt el boldogsággal.
Az se vigasztal, hogy engem nem figyelhettek, mert se arab se terrorista, se jobbikos, se amerikaellenes nem vagyok.
Épp elég az, hogy bármikor megtehetik.
@mutymurutty: "az adózás nem keverendő össze a szociális juttatásokkal."
igen.
ezért vegyik ki belőle a gyerekek után járó kedvezményeket például.
@taga20: Jó reggelt!
Tudod mit mondanak?! Vén kecske is megnyalja...
@ccactus: az neked jó,ugye? bogáncs!
Márpedig mindaddig "szipogni" fogunk amíg az elnyomó férgek fenntartják az állam erőszak monopóliumát!
@V-PORT:

Tegnap ezt írtam Szívnek:))

Tegnap hosszasan beszélgettem egy középisk. tanárnővel. Eddig nagyon elégedett. Tankönyv náluk rendben. Örülnek, hogy megszűnnek a különböző plusszpénzek. Olyan címen történtek kifizetések, hogy teljesen elképedtem. A 80 fős tantestület nagy része nem is tudott róla, kik miért kaptak pénzeket. Minőségbiztosításért felelős (??) havi 30, ifjúsági 15, számítógépes karbantartás 50 és még jónéhány hangzatos címen pénz a diri csókosainak:)) Na ennek vége. A túlóra elszámolás is olyan elképesztő, hogy alig értettem meg. De már igen!!! Olyan héten, ahol pl. ünnep miatt csak 4 napot dolgoztak, a túlórát símán beszámolták a kötelező 22 órába - belefért!!! - és nem fizették ki:))) A többség a 34%-kal jól jár, és nyáron is kapja. Ebédjegy, bérlet idén még marad. ELÉGEDETTEK!!!!!! Na????? Ha neki nem csökken, a másé nem fáj. Ez a többség.

Szóval ennyi.
Látom, Rodeo papa megint osztotta az észt és megmondta a tutit. :D
Levitézlett, önmagukat régen lejáratott hazug ballibbantak ezt a kormányt nem fogják leváltani.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jóreggelt így majdnem délben. ja, én is, de azé annyira még nem vagyok vén:)
592 komment,aminek a nagy része libsi patkány rettegés,höhöh
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mi ez a nagy örömködés? én úgy láttam eddig, hogy a csajokra fújsz:)
@taga20: Lehet, de nem biztos! Gondolom a "taga" mellett a 20 sem biztos hogy az eddig betöltött éveid számát jelenti. Gyuri bá egy átlagember, vagy átlagnő aki így látja a helyzetet sokakkal együtt és képzeled még a fideszes családtagja is !
@Mikóka Kálmán: Ilyenek vagyunk, rettegünk. De lesz olyan, amikor ti fogtok. :)
@Mikóka Kálmán:

höhöh, örülünk a fidesz patkány örömének
@Orica Középföldi: én olyan pedagógusokkal beszéltem, akik nem Pesten dolgoznak, egy kisvárosi, hátrányos helyzetű iskolába, ahol 60 ezer forintot költöttek felújításra.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A koaszan nem magyar étel. Igazi magyar csak magyar ételt eszik. A Turul-klub pedig még magyarabbat. Ők csak árpagyöngyön és lótejen élnek.
Milyen jobboldali pártra gondolhat a szerző?

Ide hozzám, faluvégre csak a baloldali pártok hírei jutnak el, Fidesztől a Jobbikon át az LMP-n keresztül az MSZP-ig.

A másik kérdésem arra vonatkozna, hogy ha én szívesen szabadulnék a Fidesz-kormánytól, de se az Együttet, se az MSZP-t nem szeretném a kormány (de még a törvényhozás) közelében sem látni (a Fidesz, DK-t, Fodor Gábor Pártot, stb sem), mert egyik kutya, másik eb, ráadásul mind ugyanannak a kölyke, akkor mi a tipp, jövőre hogyan éljek a szavazás lehetőségével ahhoz, hogy majd utólag ne szipogjak?
@inebhedj - szerintem: Szóval te az Lmp-re fogsz szavazni?
@Gyuri bá: nem kö mellre szívni. nem ennyi éves vagyok, hanem ennyi feleségem vót:)
@tristen2005: papa elküldött aludni, kialudtam magam és most folytatom:)
@punkfrog: Például. Szerintem írd meg nekik.
@mutymurutty:
Te szerencsétlen! Biztos valahol egy harmadik emeletiben írod a posztodat. Lenne kerted és lenne libád! Más lenne a véleményed.

A nemszereptévesztett B. G. családja 20 éve kereskedik libákkal. Ö meg bemondta a hajdúbétre, hogy jaj, nem értettünk hozzá. Erre nem bíznám rá a vemhes aranyhörcsögömet sem. Nemhogy az országot.
@punkfrog:
Azt miért is? Mert neked gyenge a spermád?
@Orica Középföldi: ettől még nem értem. Az lesz a vége, radikalizálódni fogok. Személyesen kellene elbeszélgetni az aspiránsokkal. Minden jobb lenne:)
@ccactus:
Maradjatok otthon. Így is elég kártékonyak vagytok az Indexen. Nincs rátok szükség a szavazófülkében.
@Mikóka Kálmán: Kedves Kálmán! Megtenné, hogy ajánl egy blogot, mely nem csak a "libsi patkány rettegés"-től hangos, ahol lehet valóban eszmét/véleményt cserélni másokkal kultúrált, legalább közép-európai színvonalon? Megköszönném.
Érdekelne az ún. konzervatív oldal véleménye is a történésekről, a felmerülő kérdésekről.
Előre is köszönöm.
Maradok tisztelettel,
Na szóval:
Navracsics egy f.kalap. Lázár egy g-rény. Pintér egy mffió, Rogán zsebes, tőlem Orbán is lehet egy artúró ui, mindegy.
Az viszont biztos, hogy megint két rossz közül választhatunk:
vagy a legmocsokabb komcsik és libsik, rabló, hazug, aljadék népsége jön vissza és ezek gyakrolatilag elpusztítják magyarországot négy éven belül. (jelzem, ha bármelyiket meglátom az utcán, azonnal szúrok - torokra) Vagy marad a fidesz és valami penetráns elvtársias rendszer, hosszútávú vegetálással.
Ergo: vegetálsz, vagy megdöglesz. Erről kell dönteni jövőre.
Én inkább vegetálok, hátha így még megérhetem, hogy az unokám magyarul szólal meg és nem angloul, vagy héberül.

Uje kocogok!
@rozsé drazsé: Olvasd már el mit írtál, és gondolkozz el, hogy ki a szerencsétlen. Másrészről akkor meg nem Bajnaira szavazol az aranyhörcsögöddel kapcsolatban, de engem egy ilyen ostoba fing mint te ne akarjon már meggyőzni semmiről... pláne libázással, ami meg a legalja. Már a bibliátok (magyar nezet) is egy csomószor helyreigazított libázás miatt, de azért te csak gágogsz.
@V-PORT:

Nem, arra sem.

Igazából, ha hinnék a "kisebbik rossz", valamint a "valami ellen" típusú támogatói hozzáállásban, akkor egy Jobbik-LMP koalíciós kormány jelentené számomra a legkevesebb kompromisszumot, de már ez a kompromisszum mennyiség is több az elfogadhatónál.
@tristen2005:

Nos, a helyzet az, hogy a mindent behúzok esetben jelezném, hogy bár éppen nincs kívánatos szereplő, de maga a rendszer (amely ezeket a szereplőket kitermeli és fenntartja) szimpatikus.

Csakhogy ez nem így van. Maga a rendszer a gáz, amely szimbiózisban él teremtényeivel.

Tehát nem megyek el szavazni. Így viszont önként nem adom át jogaimat képviseletre (amelyek bár ettől még elvetetetnek), vagyis én valóban sírhatok és kritizálhatok (szemben azokkal, akik így vagy úgy, de önként átadják).
Nem hiszem, hogy a mostani rablobandat husz evig ki lehetne mozditani a hatalombol (legfeljebb egy ujabb nagy gazdasagi vilagvalsag tudna megtenni nekunk ezt a szivesseget). Ettol fuggetlenul egyetertek azzal, hogy aki nem szavaz, az utana ne szipogjon. Az utolso, 1985-os partallami valasztason szavazhattam volna eloszor. Nem szavaztam, es megfogadtam, hogy ha valaha demokratikus valasztasok lesznek, midig elmegyek szavazni. Akkor is, ha egyik partra sem szavaznek szivesen. Legfeljebb ecc, pecc, kimehetsz-el valasztok kozuluk (kiveve a lehetosegek kozul azokat, akikre semmi szin alatt nem szavaznek; ez 1998 ota nalam a fidesz - akkor meg rajuk szavaztam, utoljara).
@mutymurutty: Ha neked megér több tízezret az csakazértiskodás akkor HAJRÁ ! Szavazz a "jól bevált" komcsiklónokra - biztos jó lesz - ügyesek, ők lesznek a megváltók, a Bajnai maga csodatevő isten, csak ilyen nincs, gyakorlatilag egy nullaember, aki a hatalmat és a pénz mámorába él.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: De egy fikamatyi vagy te hallod. Csak úgy közlöm, hogy pont az LMP nem állt össze Bajnaiékkal (tudom persze, miről beszélsz, de az meg hülyeség). Senkit nem szúrtak hátba, nem volt ennek akkora tétje, az csak látszat. Soha nem tudod meg, hogy nem Bajnait mossák-e ki ebből, miközben rátolják a felelősséget a csapatára. A kiszivárogtatást nem a PM-sek csinálták, az hótzivatar, ugyanis ők nincsenek Bajnai közvetlen stábjában.
@salv:

Pont ellenkezőleg látom: aki szavaz, az ne szipogjon. Választott valamilyen okból (ahogy elnézem, a többség a "kisebbik rossz" vagy a "valami ellen" elvet követve), a részvételével (még ha érvénytelenül is szavazott) kinyilvánította, hogy egyet ért a miliővel, a folyamatokkal, úgyhogy nincs oka szipogni.

Ez kb. olyan, mintha módszeresen csak rohadt krumplit és férges húst árulnának az ABC-ben, ennek ellenére újra és újra visszamennénk vásárolni, hol az egyiket, hol a másikat, majd azt mondanánk, azért ilyen az ABC, mert egyesek nem mennek oda húsért, krumpliért. Nos nem, éppen azért olyan az ABC, mert egyesek ennek ellenére odamennek.
@kapiksz:
"a Bajnai maga csodatevő isten, csak ilyen nincs, gyakorlatilag egy nullaember, aki a hatalmat és a pénz mámorába él."

ezzel szemben Orvbán maga az önfeláldozó demokrata , aki csak a tömeg nyomására lett egyszemélyes országirányító...(diktátor)
@inebhedj - szerintem: Amig szabad valasztasok lesznek, addig semmi nem tudna megakadalyozni abban, hogy elmenjek szavazni. Majd ha nem lesznek szabad valasztasok, akkor nem megyek. Emlekszem, hogy rogton az elso szabad "valasztas" (a 4 igenes nepszavazas) idejen is voltak, akik a tavolmaradasra buzditottak az embereket. Csak nevettem rajtuk.
"Éppen ezért azt mondom, aki nem él jövőre a szavazás lehetőségével az majd utólag ne szipogjon."

Aki érvénytelenül szavaz már bő másfél évtizede, az szipoghat? :)
Nem tehetek róla, de akárhányszor bemegyek a választókörbe, és megnézem a papírt, sosem találok rajta olyan választási lehetőséget, hogy "Takarodjon mindegyik a kisördög vérvörös valagába"... :)

@salv: "Nem hiszem, hogy a mostani rablobandat husz evig ki lehetne mozditani a hatalombol..."

Mivel már most 24. éve vannak ott, ezt nem volt nehéz kkövetkeztetni, talán még kicsit alul is becsülted az időtartamot :) Vagy esetleg te konkrétan valamelyik pártra gondoltál? :)
@salv:

Erre szoktam azt mondani, hogy azért van szólásszabadság, mert semmi súlya szavunknak.

De igazából ezzel nincs semmi baj, szíved joga elégedettnek lenni a rendszerrel, a szabad választásokkal, a kínálattal, az elmúlt 25 év folyamataival, stb. (Egyébként én épp így nevettem / nevetek, csak inverz. :) )

Viszont a szipogás jogát (magadnak) elvitatni azoktól, akik éppen ezekkel elégedetlenek, ezzel van nékem vitám. :)
@kapiksz: "Szavazz a "jól bevált" komcsiklónokra..."

Ez pártfüggetlenül a legtöbb 40-45 fölötti politikusra igaz.

"...gyakorlatilag egy nullaember, aki a hatalmat és a pénz mámorába él."

Ez meg csak úgy simán az összesre :)
Srácok, a nagy ballib osztás-szorzás-vergődés alapvető oka nem az, hogy két vagy akárhány baloldali párt nem képes megállapodni egymással.
Az itt a baj, hogy az emberek jelentős része egyáltalán nem akarja leváltani a Fideszt, a kormányellenesek közül nem elhanyagolható mennyiség inkább a Jobbikra vagy más jobbos és/vagy EU-ellenes alakulatra cserélné, még jelentősebb csoport (kb. a döntő többség) szerint a jelenlegi politikai palettáról tök mindegy ki kormányoz, úgyis csak szar hullik az égből, és a maradék számít csak balliberális szavazónak.
A kormányváltást tehát nem a ballib szavazók nehéz mobilizálhatósága gátolja, hanem az érdeklődés hiánya.
A balos blogszféra itt vesztette el a kapcsolatot a realitással: ha az ellenvéleményt ignorálod és csak a sajátjaiddal állsz szóba, akkor előbb-utóbb elhiszed, hogy ti vagytok többségben, hiszen a környezetedben mindenki ugyanazt mondja.
A baloldalnak akkor lenne bármi esélye a kormányváltásra, ha a teljes apátiába süllyedt, a politikát mindenestől elutasító bizonytalanokat tudná valamilyen módon felsorakoztatnia maga mögé. Ez kb. az a réteg, ami még a legnagyobb részvételi arányú választásokon is hogy-hogynem otthon maradt. Ezt a csoportot max. akkor lehetne mozgásra bírni (és akkor is csak irdatlan erőfeszítések árán), ha egy teljesen új, hiteles de ugyanakkor széles társadalmi elismertséggel bíró politikai alakulat letenne az asztalra egy mindenki számára érthető, megalapozott és számon kérhető konkrétumokkal tűzdelt programot.
Ameddig ezt a célt Bajnaival, Mesterházyval és a többi, a 8 év elk..rásban aktív részt vállaló arccal akarja a baloldal elérni, eleve bukó a bizonytalanok mozgósítása.
És itt kellene felfognia a balos blogszférának, hogy az nem elég, ha akármit is mond Bajnai, arról sokat mondogatjuk, hogy az a hiteles, meg a progresszív. Ehhez az kellene, hogy azok is higgyenek benne, akik nem hisznek semmiben. Attól tehát, hogy egymást túllicitálva, barokkos szóvirágokkal szidják Orbán Viktort még egyetlen politikától elfordult bizonytalan sem fog a baloldalra állni. (Ahogy pl. Gyurcsány gyalázása sem volt elég 2006-ban a Fidesznek a győzelemhez, pedig jobb pozícióból indultak, mint most az ellenzék.)
Ezt amúgy a ballib politikai elit is pontosan tudja, ezért a baloldal számára 2014 már rég nem a kormányváltásról, hanem a baloldali ellenzéki pozíciók leosztásáról szól.
Na ezért megy a marakodás, taktikázás, beszólogatás az összefogás és a közös programalkotás helyett.
@punkfrog:

"az neked jó,ugye?"

Én mit számítok? Ne személyeskedjünk! Az a kérdés, hogy annak aki nem szavaz, a nem szavazás-e a legjobb.
@rozsé drazsé:

"Maradjatok otthon. Így is elég kártékonyak vagytok az Indexen. Nincs rátok szükség a szavazófülkében."

Én fogok menni!
En fogok menni! Es termeszetesen a jelenlegi kormanyra szavazok. Nem lesz kormanyvaltas, mert az emberek nagyobb reszenek van esze.
@V-PORT:
Nem érted. Ha egy párt 27 helyen jelöltet indít - azt már országos listának nevezik. Nem "ad" tehát az Mszp semmit, 27 indulással ab ovo lesz
DK-s lista. Az más kérdés, hogy ha nem szerzik meg a leadott szavazatok 5 %-át, akkor kiesnek, és elveszik a rájuk adott szavazat.
Érdekes kérdés egyébként, hogy Gyurcsány csak az Mszp listán felajánlott 1-3 hely ellen ágál,vagy tényleg elindítja a saját listát?
Én speciel az utóbbinak jobban örülnék,nem szívesen szavaztam volna Mesterházyékra.
Ettől függetlenül megegyezési kényszer az EGYÉNI jelöltekben van, és abban, hogy legalább látensen felosszák az országos listák helyeit is - azaz ne nagyon ágáljanak egymás ellen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Hehe! "hátba szúrni a saját vezetőnket??"
Azaz nagyon is illenek egymáshoz az Mszp-vel.
Azok ebben már profik!
Én egyébként sem nevezném ellenzéki összefogásnak, ha két ellenzéki párt a sok közül lepacsizik egymással a többit kizárva!
@HajraFidesz: Az emberek nagyobb részének van esze,ellentétben veled nrancsvakegér.
Jelenlegi konstelláció kis lépés arrafelé,egyszerre lehessen szopatni a narancsmaffiát és a megujjulást mímelő tolvaj maszopot.Meseházy kevesebb voksot kap mint Bajnai,akkor mattot kap a maszop is.
@sírbateszezazegész:
Azért kell szétbarmolni a kultúrát, mert Orbán elmondta a kötcsei beszédét, és legalább ezen a téren tartja magát ahhoz, amit megígért.
www.hirextra.hu/2010/02/18/megorizni-a-letezes-magyar-minoseget-orban-kotcsei-beszede-szorol-szora/
@toportyánzsóti:

Pont az a lényeg ebben a dealben, hogy nem Mesterházy és Bajnai kapja a voksokat, hanem az MSZP és az E14.
Ezzel Bajnai gyakorlatilag le is mondott a miniszterelnökségről, de mivel eleve nagyon kicsi az esélye a kormányváltásnak, nem olyan nagy áldozat a részéről.
Az egész E14 koncepció arra épült, mint a 2002-es MSZP kampány: kellett egy arc, aki kellően apolitikus és erősen más karakter, mint Orbán, akivel aztán rá lehet venni a protest szavazókat, hogy befogják az orrukat és az MSZP-re szavazzanak, majd kormányon a szocikra lehet erőltetni a neoliberális politikát.
Ott bukott meg a mutatvány, hogy az MSZP-seknek már elegük van abból, hogy a statisztikailag alig mérhető liberálisok az ő f..szukkal verjék a csalánt. Így aztán az MSZP-sek közölték, hogy ha a liberálisok kormányozni akarnak, akkor mutassanak fel több szavazót, mint az MSZP. Ha nem megy, akkor meg be lehet állni Gyurcsány és Fodor mellé szatelit pártnak. Itt aztán fejre is állt a mutatvány.
@iii: adjuk meg az esélyt ennek... stílusban ez az oldal sem mindig jobb, azért azt lássuk be:) hogy ment az agit-prop miklóson?
@inebhedj - szerintem: Nem vagyok elegedett a rendszerrel (plane a mostani Kadar-rendszer 2.0-val). De meg jol emlekszem arra az idore, amikor egyetlen partbol lehetett valasztani. Koszonom, abbol nem kerek. Milyen jo is lenne egyeseknek, ha a rendszerrel elegedetlenek nem mennenek el szavazni, csak az Orbant Istennek tarto vallasi fanatikusok. Megvalosulna a demokratikus egypartrendszer. Amig lesz szabad valasztas, addig mindig el fogok menni, es kinyilvanitom a velemenyemet, hogy nem kerek Orbanbol es bandajabol.
@ben2:
egyetértek, amíg nincs tömeges kormányváltó hangulat, az egész csak ugrókötelezés.
Annak a kiváltásához meg alapvető tényeket kellene a nép tudomására hozni - amikor szisztematikusan el vannak zárva az infóktól.
Na: innen szép a győzelem!
@salv:

Nos, korábban kifejtettem, hogy kb. honnantól nem fér bele az én preferenciámba párt. (Tehát a legközelebb még egy LMP-Jobbik koalíció állna, de még az sem, ez csak a legközelebbi a kínálatból.)

Ebből fakadóan, ha elmennék szavazni, akkor egyetlen dologról szavazhatnék, szeretném-e, ha újabb pénzeket költenénk egy kormányváltással egybekötött teljes állami arculatcserére.

Nem szeretném.

Ebből fakadóan, a jelenlegi kínálat és a döntési lehetőség alapján a Fideszre kellene szavaznom.

A kérdés tehát az, hogy elfogadjam-e a szavazni kell, különben nem szipoghatok és egyébként is irgum-burgom elméletet, és elmenjek a Fideszre szavazni a saját álláspontommal is szembehelyezkedve, vagy ragaszkodjak a világképemhez, és ne vegyek részt ebben a teljesen fölösleges szavazós-játékban?
@inebhedj - szerintem: Akkor ne menj szavazni. Majd elmennek az Orbant istenito vallasi fanatikusok, es mind ra szavaznak. Es lesz egy ellenszavazat tolem. Nekem boven eleg, hogy legalabb ellenuk szavazhatok. Ha 1985-ben elmentem volna szavazni, es nem az egyetlen jeloltet ikszeltem volna be, akkor ervenytelennek nyilvanitottak volna a szavazatomat. Most legalabb ott lesz az en egyetlen ellenszavazatom.
Csak megjegyzem, hogy más az és a megítélése is, s így következménye is más, ha valaki nem megy el szavazni vagy az ún. "demokratikus ellenzék" jelenti be a választások bojkottját.
Ezzel valóban azt jelzi, semmiben sem kívánja legitímálni orbán egyetlen döntését sem.
@salv:

Értem én, csak mondtam, hogy én ellene vagyok a "kisebbik rossz" és a "valami ellen" típusú szavazásnak. Épp ez a mentalitás biztosítja ennek a műhisztinek a fenntartását, amiben ún. liberális osztogatós-gazdaság összeomlasztós, maffiózós, korrupt baloldali pártok (pl. MSZP, SZDSZ) váltják a rendpárti, megszorítós-gazdaság összeomlasztós, maffiózós, korrupt baloldali pártokat (pl. FIDESZ, KDNP), és a felgyűlő, rendszerellenes társadalmi feszültséget sikeresen konvertálják libsi vs náci hangulatkeltéssé, ezáltal stabilizálva a regnáló gazdasági és politikai lobbit (miközben az egyes - látszólag - véres ellenfelek prominensei az üzleti, családi viszonyaikban összefonódtak, sőt, együtt járnak vadászni is).

Szóval a helyzet az, hogy Orbán leváltáshoz le kellene váltani Bajnait, Gyurcsányt, Mesterházyt, stb-t is - ez az igény azonban a hangos "kisebbik rossz / valami ellen" típusú választókban nem merül fel, őket ugyanis lefoglalja a mesterséges libsi-náci háború.

Tehát igen, a helyes lépés részemről, hogy nem megyek el szavazni. Abban viszont nem hiszek, hogy eddig eljutna mindenki (azaz senki nem menne szavazni), ezáltal delegitimálva a regnáló rendszert, és lehetőséget biztosítva egy valódi rendszerváltozásnak. (Alternatíva lehetne egyfajta forradalom, de azt meg nem szoktuk szeretni, mert jaj, hangos, meg koszos, meg büdös, meg füstös, meg emiatt nem látjuk a Gigasztárt.)
@inebhedj - szerintem: "Szóval a helyzet az, hogy Orbán leváltáshoz le kellene váltani Bajnait, Gyurcsányt, Mesterházyt, stb-t is "

És van helyettük más?
Orbánt leváltani???

2018-ban. Talán.

Ennek a népnek egyelőre Viktor kell. A fideszes holdudvar-megálmodók-elemzők jól kititrálták mit lehet és meddig: láthatóan a 10-es skálán 15-ös zsiványságok sem verték ki a fejekben a biztosítékot.

A magyar egy birka nép, nyafog és siránkozik, miközben 3 Ft-ért a csigát feltolná Pestig és csak akkor emel szót, ha saját sör-virslije kerül veszélybe.
Ész, előrelátás?
Valódi civil összefogás?
Becsület?
Anderseni fogalmak ezek itt, kérem.
Tisztelet a kivételnek.

Viktor leváltáshoz generáció-, de legalábbis paradigmaváltás kell(ene).
Addig is marad Bajnai és Mesterházy: de velük ez jövőre nem fog menni.
az elején a párbeszéd zseniális. :D:D
@sírbateszezazegész: Jól, bár mi csak egy napot dógoztunk, de többen voltunk, mint a szocik :). Így is bejártuk az egész körzetet tegnap.
@ben2: Komenista keltető másodvonala az bejön neked úgy látom.Együtt vágta pedig gallyra az országot a narancsmaszop 70-30 koala.
Az mekkora királyság lenne, ha ez a két madárijesztő lenne a kormányon!!
Reggeltől estig menne a koalíciós huza-vona.
Persze a bikicsunáj lenne a vezér, de a libásnak diktálnak a pénztárosok.

Kell a bajnak!

Szerencsére a többség nem áll ezek mellé.
@sírbateszezazegész:
Ha valaki saját elhatározásából nem megy elszavazni - akkor "távol marad" Az ilyenek
akár Orbánra is szavazhatnának,ennek ugyanis ez a következménye (mint 2010-ben is ez volt)

Ha valaki viszont az ellenzék felhívásának eleget téve marad távol: akkor bojkottál.

És van a harmadik verzió is: az érvénytelen szavazat leadása. Azzal is el lehet érni egy "Népfrontos" arányt, amit Orbánék nem tesznek ki az ablakba!"
nabazmeg. marad az egyistenhit. go bajnai mhazy a liberalis, tarsadalmilag erzekeny. vagy orban keresztkonzerv. esetleg vonay magyarugary gabory. melyiken lehet nagyobbat röhögni, meg nem tudom.
szavazni kell, nem vitatom, de mind at fog baszni arrol elore szolok.
szanalom a szanalomban, hogy pont az mszp-szdsz nem akarta-tudta? szetbaszni a demokracia alapjait, mig egy jobboldali konzervativ (terdcsapkodos röhöges) part igen.
"aki nem él jövőre a szavazás lehetőségével az majd utólag ne szipogjon"

ezen gondolkodom én is. nem akarok a mostaniakra szavazni de azért kellene mégis mindenképp elmenni hogy nehogy véletlenül visszajöjjön az mszp és társai. akkor szipoghatnék...
@Elhárított királycsel:

A magyar semmivel sem birkább nép, mint bármelyik másik, tehát a birka egy felesleges jelző, amely nem különbözteti meg más népektől (olyan, mint a demokratikus ellenzék kifejezésben a demokratikus).
@inebhedj - szerintem: Ahogy irtam, nekem boven eleg az, hogy azt mondhatom, hogy nem kerek Orbanbol es bandajabol. Amig ezt megtehetem, addig demokracia van. Lehet, hogy hatalmon maradnak akar evtizedekig, de az en ellenszavazatom mindig ott lesz.
@Elhárított királycsel:
"Ész, előrelátás?
Valódi civil összefogás?
Becsület?
Anderseni fogalmak ezek itt, kérem.
Tisztelet a kivételnek."

szerencsére ez mind pártoktól független.

ami a népet, országot illeti szerintem nem Viktor leváltása a legnagyobb kérdés vagy probléma hanem hogy az egész politikai életet, "elitet" meg kellene tisztítani a mostani, minden szinten lejáratódott szinte minden szereplőjétől és egy generációváltás után talán valami. addig megoldhatná esetleg ha nem indulhatna olyan párt amelyiknek van 1990 előtt született tagja, de már annak is örülnék ha köztörvényes (elítélt) bűnözők nem lehetnének képviselők.
@fény az alagút végén:
Ha már istenhit:
A fideszesek (és valamilyen szinten a DK-sok és Együtt-esek) "keresztények" mert szerintük már eljött az ő messiásuk.
Az "egyikre sem,mert mind egykutya, de majd jönni fog a nyeretlen kétéves, akinek bianco csekket adhatnak" pártiak "zsidók" mert hisznek abban, hogy majd eljő a messiás.
A többiek meg mohamedánok, megkerülik az egész messiás problémát, de megszállottan hisznek a SAJÁT aktuális prófétájukban.
És hova álljanak a "belgák" bocs: ateisták?
@szgy: Miért? Mennyivel rosszabb az mszp és tsa-i, mint a jelenlegiek?
ja es orulok a mostani ellenzek kulon indulasanak, mert a halalom a ketpolusu nyugati megoldas. az ordog levaltasat az ordoggel szövetkezve akarom az milyenma?
igen legyen 10 part a parlamentben ami megegyezik alapvetesekben pl oktatas egügy ...
es azt vegigviszik ha torik ha szakad mellette pedig a plebsnek eljatszak a zöld, konzerv, dem, nagymagyar, lib filinget.
ellene vagyok a ha nem fekete akkor feher politikanak mert en szurke vagyok es az is akarok maradni. hol nemzeti hol vilagpolgar, hol index hozzaszolo.
@kekex:
ott a lenyeg. par ezer forumozo megprobal tajekozodni es az alapjan kinok kozt voksolni. tudvan tudva hogy max 50%-ka (valojaban 5%) van olyanra adni a voksat aki nem vagja at. es elejuk rakjak a szart fossal, a fost szarral, a fost fossal ill. a szart szarral opciot. sot meg azt se hanem a polihisztorok polihisztorat az egy és oszthatatlant gyurcsanyt,orbányt,bajnainyt,mesterhazynyt,vonaynyty...
a tobbseg pedig a rokon, koma, szomszed szentharomsag velemenyenek ad hangot szavazasnal.
tombolhatnekom tamad, de vedekezem.
@inebhedj - szerintem:

Köszönöm a reflexiót - másként látom a dolgot.

A birka bizony szükséges jelző. Vannak olyan népek, amelyek nem hagynák azt, hogy politikusai azt tegyenek vele, amit akarnak.
Vagy csak simán tudd be ezt a szerző szabadságának.

A demokratikus ellenzék pedig szintén szükséges kitétel, mert ismereteim szerint nem minden ellenzék demokratikus (törekvéseit tekintve, persze).

@szgy:

"szerencsére ez mind pártoktól független."

Ha számodra ez szerencse, akkor tényleg baj van. Nem az a kérdés, hogy melyik párt szimpatizánsai hülyék, hanem az, hogy az ország nagy része idióta-e.

Tegyük fel, hogy ami most van, az nem jó.
Ha ez valódi 2/3 idiótasága, akkor az ország többsége de facto nem normális.
Ha nem valódi ez a 2/3, akkor pedig ez (3/3-nem valódi 2/3)-nyi polgár balphaszsága, akik hagyják ezt. A lényeg ugyanaz. A hülyeség valóban pártfüggetlen, de az ész is az. Jó lenne, ha pártoktól függetlenül lenne legalább 2/3-nyi gondolkodni és összefogni tudó civil ebben az országban - de nincs (lásd első itteni kommentemet).
Ennyire egyszerű.

"addig megoldhatná esetleg ha nem indulhatna olyan párt amelyiknek van 1990 előtt született tagja"

Nem értelek.

Jóval 1990 előtt születtem, többszörösen kiváló úttörő voltam, gyerekként a rendszer quasi egyik kegyeltje - mégsem lettem KISZ-tag, nem is húztam be "okosba" semmilyen KISZ, vagy pártvagyont vagyont.
Az, hogy valaki az átkosban a korpa közt nőtt fel, még jelenti azt, hogy meg is ették őt a disznók.
@félázsiai 2llkedő:

Semmivel...
Ugyanolyan bénák,balfaszok...harácsolók,hazugok.

Szerintem az úgynevezett "bizonytalan szavazók" ezen két társulat és zabigyerekeik(Jobbik,E2014,LMP,DK...stb) "rémtetteitől" megcsömörlött és jövőre nem szavazó állampolgárokat jelenti.
@kekex:

Nem igazán értem, hogy milyen tényektől van elzárva a köznép? Csak itt az index blogokon napi szinten jelentetnek meg "leleplező" írásokat, amivel szerintük egy csapásra lehull a lepel minden kormányzati aljasságról.
Az ATV-ről, Klubbrádióról, kertv-kről nem is beszélve. Az ellenzék sem unatkozik, egymást érik a sajtótájékoztatók, ahol jól elmondják az igazságot.
Ehhez képest az ország csak nem akar kormányt váltani.
Szvsz ennek egyik fő oka nem a ballib megmondóemberek által oly sokat mantrázott "itten diktatúra van és elnyomják az ellenzéki kommunikációt", hanem ennek gyökeresen az ellenkezője:
már a kormány megalakulásának nulladik napjától kezdve beindult a ballib ajvékolás, kb. az első hónapban már ellőtték az összes létező szuperlatívuszt, amivel a kormányt negatív módon lehet minősíteni.
Erre rájöttek a külföldi haknik során agyonhasznált, soha be nem vált jóslatok, hogy a Fidesz majd betiltja a zinternetet, meg elviszi a narancsávó a Konrádot és a Heti Hetest, meg hogy nem lesznek választások és így tovább.
Eljutottunk odáig, hogy az ellenzéki kommunikáció pont az ellenzék által gerjesztett zaj miatt hatástalan.
Az emberek egyik apokaliptikus víziót kapják az arcukba a másik után, aztán mégis csak felvirrad a nap reggel, ahogy szokott.
Az már csak hab a tortán, hogy azok oktatják most a népet igazságról, jogállamról és demokráciáról, akik szerint az öszödi beszéd egy szenvedélyes igazságbeszéd volt, helyeselték a 2006-os jogellenes tömegoszlatásokat és humorosnak találták, hogy a magyar rendőrség eszméletlenre vert egy ellenzéki országgyűlési képviselőt.
Ezek után nem csoda, ha a nép vonakodik csatasorba állni a zorbándiktatúra ellen, ha ilyen arcok riadóztatják.
@Elhárított királycsel:
""szerencsére ez mind pártoktól független."

Ha számodra ez szerencse, akkor tényleg baj van."

elég furcsán nézed a dolgokat.
attól hogy pl. a KDNP keresztény párt, nem jelenti azt hogy csak KDNP-s lehet keresztény vagy hogy minden keresztény KDNP-s. Így értettem. A kereszténység is pártfüggetlen. A becsület is. A "civil" jelző nagyjából jeletheti azt hogy kb. "nem politikai", így értelmetlen ilyen összefüggésben civil összefogásról beszélni. De jó lenne ha a választási törvényben benne lenne az hogy "politikus nem indulhat".

Az 1990 előtt születettekkel arra gondoltam hogy így biztosra lehetne venni azt hogy a szocializmusban szocializálódott emberek nem kerülnek be a parlamentbe - bár ez inkább csak iróniának jó, talán annak sem.

Egyébként elég tipikus hülyeség vagy nem is tudom mi ez mostanában hogy a másik párt híveit, szavazóit egységesen elmebetegeknek, birkáknak, idiótáknak könyvelik el, és fordítva. Rengeteg különböző ember van akik számára nem csak egy párt véleménye lehet helyes mindenben.
Ráadásul ha abból indulunk ki hogy a választásokon az a párt nyer akinek az ígérgetéseit a legtöbben megeszik, nyugodtan lehet mondani hogy a többség idióta. Van még aki komolyan veszi azt hogy volt olyan kormány aki megvalósította/betartotta a választási programját.
@ben2:
ez szerintem marha jo eszrevetel.
partjaink, de leginkabb annak iranyitoi eszkoznek hasznaljak fel a szavazokat az önnön boldogulasuk erdekeben. de ez mindegyik partra igaz. es itt jon a baj, siras, keserv mert ennek az adott part szavazoja meg orul is!
nem azt mondja, hogy a köztv-t azert tartom, hogy szeleskoruen tajekoztasson, hanem azert, hogy az en partom,szamomra hiteles kepviseloje azt mondhassa a tobbi hülyenek amirol en is tudom, hogy nem igaz. mer akkor a tobbi hulye igaznak hiszi azt igy en is joggal hihetem annak.
@szgy:
basszus! tomor es igaz.
szimbolumok,frazisok,kozhelyek gyujtemenye minden part.
de majd minden szavazo is.
@szgy:

"nem indulhatna olyan párt amelyiknek van 1990 előtt született tagja"

Mondjuk az adófizetők 99 %-t kizárni annak kedvéért, hogy tapasztalattal, tudással és kritikai gondolkodással életkorukból fakadóan nem rendelkezőkkel újíthassuk meg a demokráciát, már már pol-pot-i magasságokba emelkedő gondolat. ;)
@inebhedj - szerintem:
ehhez is csatlakoznom kell. aztan nyugton vagyok.
olyan allampolgar aki az elozo (hahaha) rendszerben akar kiss titkar volt ne lehessen a kossuth ter kozeleben se csak mint kenyszer akarom mondani kozmunkas.
@fény az alagút végén:

Egyetértek. Ugyanakkor a köztv kormány alá rendelése már amolyan hagyomány, a magyar politikai kultúra része. Kormányváltáskor mindegyik párt kötelességének érzi, hogy megszállja a köztv-t, mert akármit csinál, a köztv-t akkor is automatikusan kormányszócsőnek tekinti a köznép, ha valójában az aktuális kormány nem szól bele a tv működésébe. Így viszont, ha onnan kritikus hangok hallatszanának, akkor az már úgy jönne le, hogy "még a köztudottan kormánypárti köztv-ben is azt mondják hogy...". Ezt pedig minden racionálisan gondolkodó politikai erő igyekszik elkerülni, ezért nálunk a politikai racionalitás megköveteli, hogy a köztv kormánypárti legyen még akkor is, ha ők is tudják, hogy a média seggnyalása nem hogy nem hoz hasznot, hanem egyenesen kontraproduktív. Tehát a pártok (ebben is) a kisebbik rossz elvét követik.
Ahhoz, hogy a köztv széleskörűen és hitelesen tájékoztasson, legalább odáig el kellene jutnia a politikai elitnek, hogy megegyezzenek a szükséges minimumban és belássák a helyzet tarthatatlanságát.
Konkrétan a köztv-t úgy általában meg kellene szüntetni, helyét felszántani és sóval beszórni. Aztán ha pár évtized múlva érződik az igény egy reklámmentes, csak közügyekkel foglalkozó tv csatornára (ha lesznek még egyáltalán tv csatornák), akkor fel lehet vetni egy új köztv gondolatát.
Jelenleg viszont a politikában még a száraz tényeket is hitkérdésnek tekintik mindkét oldalon, nemhogy megegyeznének a nyilvánvalóban.
@profilo:
"Semmivel...
Ugyanolyan bénák,balfaszok...harácsolók,hazugok."

Akkor béna, balfasz...harácsolók országa vagyunk.
ja a bloggazdahoz.
keszits kerlek egy olyan felmerest, persze csak itt a virutalis valosagban,hogy:
hanyan akartak volna a rendszervaltast, amennyiben nyiltan elmondjak nekik, hogy ez mivel is jarhat?
igenyuk volt-e több partra mint egy?
eltororltek volna-e a mindenki beosztasanak megfeleloen lop kvotat?
es a legfontosabb maradhat-e a makoi mintas csipkes a full samsunghdsmartlcdready tetején diszkreten a 16:9-be csuszva?
elore is koszonom
@Elhárított királycsel:

Nem tudok ilyen népről, ezért gondolom, hogy nincs különbség. A tömeg, a nép, nemzetiségre tekintet nélkül általában "birka".

Nem tudok olyan pártról Magyarországon, amelynek a hatályos jogszabályok elrendelő erejével szembeszegülve, azok büntetési rendelésétől mit sem tartva, antidemokratikus lenne, vagy demokrácia-ellenes céljai lennének. Azzal együtt sem, hogy a demokráciákban a pártok általában diktatórikus (gazdasági) célokat próbálnak megvalósítani, ti. a piacgazdaságban a piaci szereplők elsöprő többsége diktatórikus szerveződés.
"Egyébként elég tipikus hülyeség vagy nem is tudom mi ez mostanában hogy a másik párt híveit, szavazóit egységesen elmebetegeknek, birkáknak, idiótáknak könyvelik el, és fordítva."

Ez abból következik, hogy a politikában megszokottá vált, hogy virtuális képet alakítanak ki a valóságról és azért küzdenek, hogy a virtuális kép minél több választónál átvegye a valóság helyét.
Így ami az egyik oldalon "soha nem látott növekedés" az a másikon "ilyen durva recesszió még soha nem volt". Így lesznek a tényekből hitkérdések, a hit terjesztése pedig a médiafölényen múlik.
Na most akik megszokták, hogy az általuk sulykolt alternatív valóságból kiindulva elemzik a valós helyzetet, azok számára furcsa, ha valaki nem abból indul ki, amit a neki szimpatikus politikusok és médiamunkások mondanak, hanem teszem azt a saját tapasztalataiból. Ha ezt még megfejeljük azzal, hogy az átlagember számára nem jelent intellektuális kihívást, hogy a feketéről bebizonyítsa, hogy fehér, és hogy hajlamos józan paraszti logika mentén levonni következtet ahelyett, hogy az összefüggések magyarázatát köldöknéző értelmiségi körökre bízná, az bizony a pártpolitikailag elkötelezett elme számára irracionálisnak tűnik.
@inebhedj - szerintem:

Ez kicsit magyartalan lett (szóval az első amelynek az amely, továbbá a vagy után kellene egy amelynek), elnézést.
@ben2:
naezaz. az eleve elrendeles mitosza.
tarsadalmilag es politikailag is melyen vagyunk.
es ha mar melyseg. en is hadd idézzem onmagam, miszerint mindig van lejjebb. ezt a 90-es evek elejen kezdtem, ha vki korabban ove a jog.
az ontompulas utan pedig azt kell mondjam, ezen kell tullepni. ez olyan mint barmilyen drog a beetetes megvan, mar nem az okot akarjuk kezelni hanem az okozatot. pedig nehany kedvenc demokracia peldat is fel tudok hozni az elkeserito, hogy innen keurobol, sot a szomszedbol valo:
7ora7.hu/hirek/harom-nap-alatt-kineveztek-menesztettek-majd-ujra-kineveztek-a-pragai-nemzeti-szinhaz-uj-igazgatojat
szinten a cseheknel akartak vagy 10 eve a kozszolgalati tv vezeteset kihajitani 3 napig tele volt a Vencel.ter. maradtak a munkatarsak.
es emlekeim szerint nem sokkal a szlovakok lerazasa utan a jegkorong vb-t nyert csapat nyomatekosan megkerte az orszag politikusait, hogy ne! vegyenek reszt az unneplesukben.
es ez mind az ezereves demokracia hazajaban tortent es tenyleg.
a napjainkban tortent politikusi bukas a mi orszagunkban a sci-fi sot a "z" kategoriba tartoznak.
@félázsiai 2llkedő:

Üdvözöllek a valóság sivatagában!

:)
@ben2:
Na ne marhulj! A nép többsége NEM internetezik, vagy ha igen, recepteket, divatot, bulvárt (pornót) néz. Kábelen az ingyenesen fogható csatornák KIZÁRÓLAG kormánypropagandát nyomnak (vagy Kék fényt)És ezt öntik az ingyenes újságok (Helyi Théma, Metropol)
A többség népbutító sorozatokat, Blikket, Kiskegyedet olvas. Nézd már meg a példányszámokat!
Az így agymosott tömeg komolyan veszi, hogy JAVULNAK a mutatóink,bejött a szabadságharc és Orbán milyen fasza gyerek, hogy megharcolt értük.
Mit számít ehhez képest, hogy a vékonyka ellenzéki média mit csinál?
ALAPVETŐ tényeket nem ismernek,és ha ismerik is, képtelenek abból kettő között az összefüggést felismerni.
És tudod mit: én is helyeslem a 2006-os oszlatásokat. Sőt! Egy államcsínyt elkövetőkkel keményebben kellett volna elbánni,és akkor nem itt tartanánk!
egy szívem szerinti komment a NOL-ról:
Béla222 | 2013. augusztus 31. | 09:34:23

Most már lehet kérdezni, vagy még mindig nem mi vagyunk a lényegesek?:
- Mi lesz az ügyészség (Polt Péter) kormány alá rendelésével?
- Mi a terv a közbeszerzések átláthatóvá tételével?
- Mi lesz a párt és kampányfinanszírozás nyilvánosságával?
- Mi lesz az ügynök listák nyilvánosságra hozásával?
- Mi lesz az elmúlt években köztörvényes bűncselekmények keretében ellopott milliárdok kivizsgálásával?
- Mi lesz a Fidesz föld, trafik, takarékszövetkezeti és egyéb mutyik kinyomozásával?
- És legfőképpen mi lesz, ha csak 51%-ot nyernek, nem lesz 2/3 ?!

Lehetne még sorolni, de talán mára ennyi elég! Ezek érdeklik az embereket, nem a húsosfazék körüli pozíciók!
@kekex:
na most megint beleugatok. a mondandod lenyege szerintem tuti lásd a magyarok tobbsege a tarki szerint elutasitja az uniot. azt nem mondtak el nekik, tudatosan, hogy a beruhazasok 90%at az a rohadt unio fedezi, raadasul amikor a hoba ragadunk itt az eszaki felteken akkor a rohadt elnyomo labancok huznak ki minket a szarbol.
Uakkor a 2006 oszlatasokert? gergenyit fel kellene kötni.
ez tokeletes peldaja a karhatalmi hozzanemertesnek ami kovetkezik a velejeig rohadt rendori,katonai,politikai,orvosi,tarsadalmi hozzallasnak.
naponta viszik el a redori,katonai vezetoket.
szekeres Imre a korábbi katonai, pinter sandor a mostani belugyi vezeto. mirol beszelunk?
Moldovától ilyen jót régen olvastam, (az a Kék elefánt volt, amiben röviden összefoglalta az afrikai felszabadító forradalmárok tipikus életfordulatait) ez meg napjaink hazai KÓRképe:
" Annak idején a kommunisták azt mondták, le vagy maradva egy brosúrával! - most te is így jártál. Ma már nem érvényes a régi "Panem et circenses", vagyis kenyeret és cirkuszt kelladni az embereknek, kenyeret nem tudunk, egyedül a cirkusz maradt.
- Dehát az emberek látják, hogy néhányan egyre gazdagabbak lesznek, a volt téesz elnök megvette a falu fél határát és a másik felére is alkuszik.
- Így helyes, minél erősebb középosztályt kell kialakítanunk, az majd felvirágoztatja az egész országot. A verebeken is úgy tudunk segíteni a leghatásosabban, ha a lovaknak több zabot adunk.
- Ez mind szép, de azt mondd meg, hogy konkrétan mit csináljak?
- Áll még a főtéren a szovjet hősi emlékmű?
- Igen.
- Bontasd le és tegyél a helyébe turulmadarat vagy országzászlót.
Józsi tovább tamáskodott:
- De ez nem oldja meg a gondjainkat!
- Rendezz ünnepségeket, felvonulásokat minél gyakrabban és magyarázd meg nekik, hogy mennyivel jobban élnek, mint régen.
Felcsúti kezdte elveszíteni a türelmét.
- Megint csak gondolj a kommunistákra. Ők azt mondták: nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani, nos, túlragozták az ügyet. Semmi szükség nincs arra, hogy becsületesek legyünk, teljesen elég, ha annak látszunk."
Köszi a linkért!
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=673532
@fény az alagút végén:
A VÁLASZOLÓK többsége unióellenes. A nem tudja, nem válaszol tömeggel együtt sokkal többen vannak a nem unió ellenesek.
Lásd még "a biztos pártválasztók" fideszes aránya,amikor rizikó nélkül lehet (és köztisztviselőként ajánlatos is) fideszesnek vallani magát.
Csakolyan statisztikát (közvélemény kutatást) fogadj el, amit magad hamisítasz.
na igen.
a mostani valasztasi torveny ertelmeben barmelyik part 2/3-dal nyerhet. meg alkotmanyt modosithat meg trafikot nyithat. de jo!
@fény az alagút végén:
Bocs, de Szekeres semmivel sem volt rosszabb hadügyér, mint Hende (körkörös Für-ről már nem is szólva)
És az Mszp nem csinált 11 fős kormányt, mert a ME csak ennyit képes irányítani a "pályán", továbbá nem volt érettségizett gazdasági csúcsminiszterünk sem. De nem is volt mínuszban a GDP, csak a világválságban.
És ahhoz képest, hogy 50 éve nem volt olyan szintű rendbontás, mint 2006-ban, azért elég hamar gatyába rázták a karhatalmakat, és átlag 24 óra alatt már tokkal-vonóval, takarítással együtt felszámolták a B közepet.
@kekex:
ok , ok. de tan irtam is, hogy a kormanykozeli intezet szerint. na ez is megerne egy blogot...
igy ez tenykent megy a kossuthban, ergo igaz. a hallgato beveszi bar csodalkozik es itt kezdodik a baj.
Orban hazatalicskazta mar a fel orszagot ha marad a masik felet is hazafogja!
Bebetonozta a hu kadereit ugyhogy borzaszto lesz kormanyozni a masik felnek barki is legyen !
Jo lett volna egy csomo uj part de a FIDESZ ATSZABTA A VALASZTASI SZABALYOKAT IGY ELLEHETETLENITVE KIS PARTOK ELETKEPESSEGET TELJESEN!
Pedig kellene egy uj tisztessegescpolitikai elit aki szamon keri az elmult 23 -24 evet es eliteli a TOLVAJOKAT BARKI IS LEGYEN AZ ! POLT POTTAL NEHEZ. O AZ ISTENNEK SEM AKAR IGAZSAGOT SZOLGALTATNI NYOMOZNI A FONOKE ELLEN ! AKKOR MEG MIRE JO MERT A NEPNEK NEM JO EGY ILYEN ELVTELEN KISZOLGALO TETU!
Most már egyedül csak a politikai marketing buzdít a szavazásra. Egy épeszű embernek eszébe sem jut, hogy el kéne menni megint, újra és újra szavazni mindig valami kétbalkezes gazdasági analfabéta tolvajbandára. Egy hold volt csak az égen, azt pedig már mindegyik lehazudta a helyéről.

Szóval mi a fészkes fenének menjen el bárki is szavazni? Azért, hogy úgy érezze, hogy van lehetősége bármin is változtatni? Nagy szart. Én egy parányi x-el sem legalizálom egyik párt hazugságait és böszmeségeit sem. Ha az ország impotens, és képtelen olyan formációt felállítani a versenyszféra szakértőiből, hogy 21. századi profi módon kormányzott országunk legyen, akkor legalább a népszerűségvesztés ösztökélje jelenlegi pártjainkat, hogy valamit csinálni is kéne.
Az érvénytelen szavazás meg nagyon káros, hiszen a részvételi statisztikát növeli. Akinek van esze az inkább otthon marad az érvénytelen szavazás vagy a pártszavazás helyett.
@sírbateszezazegész:
@tristen2005:

Ugyan, hagyjátok már ezt!
Az a bizonyos idézet egy ironikus izé volt Moldova Gyuritól, mert neki is két lánya van. Poénkodott és semmi több, én meg palizáltam tőle a dolgot.
Mostakkor lehetek gőztársasági elnök, vagy senem?
@kekex:
Üdv!
Moldova nekem nagy kedvencem, ha bactatnak azért mert plö. Ferit embernek tartom, akkor még egy adalék a megítélésemet megkönnyítendő a libsibolsizóknak.
Nyalják ki!
@sírbateszezazegész:
Kösz!-:)
De azt ugye tudod, hogy koromnál fogva nem vótam a Zasztória szálló góréja és nem fogtam kezet nagy alázattal Kádár Jánossal, így is szavazol rám?-:)
@GeoCracker:
Kedves Geo!
Ez csillagos ötössch és karikkásosch ostorossch!!
-:D-:D

idézném Podeót, de levédette...
@wmiki:
Eltévesztetted a czímet, az elvtársak a Lévay utcában keresendőek a spájzban, mindegyik beazonosítható; hecsedlilekváros a kezük, mert már a szholijomtól is lopnak pedig az fő se szállott - csak 1-szer - és gratulálok a zaposztóliai kerálságos ódalasodhoz, talán több fokhagymával fogyasztható lenne, meg só sincs benne, szóval ízetlen, egy jót fingani se lehet tűle.

Köll ezt erőltetni?
@Knósszosz: akkor is (viszont senki sem basztatott gyurcsány miatt eddig:))... mártír szerep jobb lenne?:)
@sírbateszezazegész:
Valóban nem tapasztaltam ilyesmit, én pusztán elébe megyek az eseményeknek-:))
Mert leszek ezért fekete seggű, de mint azt mondottam volt, leszarom!
Mártír meg végképp nem akarok lenni, bőven elég a szomjas státusz...

Rohadt az is, ám!
@kekex:
szekeres reszegen adta at a semmit (ugye nem kell link), na ma ez a faszi a szoc gazdasagi kabinetnjenek vezetoje. es o masodik legnagyobb part kepviseloje. erted miert faj o is?
@Knósszosz:

"Én kedveltem/kedvelem Bajnait, tavaly október 23-án ott voltam a Szabadsajtóúttyán a tömegben és tetszett a próbálkozása. De elszakadt valami azóta."

+1

"Összefogás" Kuncze és Gyurcsány nélkül; fideszes narratíva (2006, hatuma), ne függessze fel az EU az Orbán-kormány finanszírozását; jobbikossal a gáton: ő elsősorban ember, aztán magyar, aztán demokrata; "korszakváltás" a Puch-féle MSZP-vel kötött paktummal (ez talán a legdühítőbb vagy -röhejesebb) és mindennek jegyében Gyurcsány és a DK semmibevevése és végül kiszorítása. Kb. ezek az okai a csalódásomnak. És szerintem én is a DK-ra fogok szavazni, nemcsak mert a legtöbb dologban egyetértek azzal, amit mondanak, hanem azért is, mert régi mániám szerint az antigyurcsányizmus provincializmusa az, amiben a magyar politikai szféra minden szereplője egymásra talál, a szimbolikus kifejeződése és eszköze annak, hogy sikerült idáig süllyedni és nem lehet a Fidesztől megszabadulni - és mert mindezekért mindegy már, akár adhatom a szavazatomat rájuk is, és legjobb szívvel rájuk fogom, ha elvész is.
es igen, ott tartok, hogy valtsuk le a tsz elnokot mindenkeppen! de meg se mindenaron. miert? mert Zahonynak is stadiont akar epiteni az adofizetok penzebol. az ukranok pedig egesz jol jatszak a nalunk focinak nevezett izet. magyarkartyaval az atlag 2000 ember 500 sajtossal siman megvan.
melyik part igeri a 2010 ota bevezetett
@Knósszosz:

Ja, és ez is:

www.pupublogja.hu/2013/08/fogd-ra-nyuszira.html

"hiúsítsd meg a demokratikus ellenzék valódi összefogását, helyette vágj optimista pofát a semmihez, nevezd azt megállapodásnak és gyárts hozzá hülye ideológiát. Majd a várható következményekről jelentsd ki, hogy értük - nálunk a nyuszit Gyurcsánynak hívják - Gyurcsány a hibás."
uj adok felulvizsgalatat.
,a videkit a fovarosinak, a varoslakot a falusinak. es erre mekkora igeny van!!!
gyurcsany modern korunk legnagyobb allamferfija lehetett volna,
ha nem a szocik hatan maszik elore
ha nem zart korben mondja meg a konyortelen tutit
ha nem asszisztal es tamogat, sot tuntet ki egy ertelmetlen,alkalmatlan sünrohamot
ha nem tancol a sullyedo hajo kapitanyakent

ja, hogy ebbol egy is sok.

hogy a tsz elnok mennyivel kulonb? kinek kinek lelke rajta, de vonay pl. nem ment be a magyarok kettos allampolgarsagarol valo szavazasara.
ja jut eszembe tsz-es csavo a foldtorvenynel kussolt, majd kijelentette, hogy megszavaztuk.
az erkolcs ujabb maoi helytartoja.
last but one
azert ha a kdnp nevu pedofil, de legalabb erkolcstelen brigad hosszutavon hallatni akarja a beteg velemenyet sokat segit a gondolkodoknak. tehat nem nekem.
@kapiksz: Érdekes, hogy emnnyire istentelenül gyenge egyes meberek felfogóképessége... nem érdemes egy sornál hosszabban kommentelni, nem véletlen, hogy a politikusok is mintha birkákhoz beszélnének.
@mutymurutty:
igen. innen a billentyu arnyekabol nezve nehezen ertheto, de iiggeenn azokhoz beszelnek.
@Knósszosz: Tudom, hogy volt már, de anno összeszedtem, hogy miként táplálkozának az igaziak.
endresy.blogspot.hu/2013/07/kis-utmutato-kovetkezetes-halasi.html
@Orica Középföldi:

"Te miből gondolod, hogy egy bojkottot a fidesz nem úgy magyaráz meg, hogy ő abból csak jól jön ki? Ha lenne is nemzetközi visszhangja, mennyire érdekelné az a fideszt?"

kétségtelen, a fidesz megpróbálná kihozni az adott szituációból a legjobbat.
Az azonban bizonyos, a legitimáció oda, és az ellenzéknek képviselőinek tagjainak is van szája.

érdekes módon egy mellékes következmény végezne velük. nincs számottevő GDP-t eredményező termékünk, szolgáltatásunk, minden export (és import) függő. egy tizmilliós országból komoly üzenet az, ha 2 millió szavazattal 90 %-ot lehet elérni. nem adnak-hoznak zsét sem beruházásra, se semmire.

a rendszer abszolút finanszírozhatatlanná válik és instabillá. csak az önellátó diktatúrák hosszú életűek.

Vagy haza kell hozniuk az offshore-ból "a" 242 mrd dollárt, és beforgatni a hazai gazdaság vérkeringésébe. akkor viszont patthelyzet alakulna ki, mert kiszolgáltatottak lennének ők is a hazai viszonyoknak, nem csak a 'plebs'.

A többit másként a jövőhéten, mert nem adok megoldókulcsokat a fijjugnak.
hogy itt micsoda vendégjárás volt, asztakurvaaaaa!:)
@WilburSmith:

"__Szóval mi a fészkes fenének menjen el bárki is szavazni? Azért, hogy úgy érezze, hogy van lehetősége bármin is változtatni? Nagy szart. Én egy parányi x-el sem legalizálom egyik párt hazugságait és böszmeségeit sem. Ha az ország impotens, és képtelen olyan formációt felállítani a versenyszféra szakértőiből, hogy 21. századi profi módon kormányzott országunk legyen, akkor legalább a népszerűségvesztés ösztökélje jelenlegi pártjainkat, hogy valamit csinálni is kéne.
Az érvénytelen szavazás meg nagyon káros, hiszen a részvételi statisztikát növeli. Akinek van esze az inkább otthon marad az érvénytelen szavazás vagy a pártszavazás helyett. ___"

Úgy van!

________
Gondoljátok csak át, milyen ciki lenne 1,5-2 millió szavazattal 70-30 %-ban fidesz-jobbik parlament. mekkora lenne az a legitimáció?
Ha előre be van jelentve, hogy az ellenzék nem asszisztál....
@jaegtoer: Butaság. Lenne számos párt, aki nem venne részt benne, akor ott lenne az LMP, a 4K, Civil Mozgalom, akárki... Semmi értelme.
@iii:

lelkük rajta. csak akkor sem előtte, sem utána nincs sírás rívás, vartyogás és fogak csattogtatása arról, hogy nincs demokrácia, és a felcsúti disznó így... a felcsúti disznó úgy...

akkor demokrácia van ás a többségi akarat érvényesül. és ha annak az a verdiktje, hogy minden 10 falú köteles egy kőből betonból üvegből fűből fából műanyagból stadiont emelni VIKTOR dicsőségére, akkor nem szájhúzogatni, meg vállvonogatni, hanem együtt sikongani a nyájjal a mennyei kéjtől...
@iii:

" Butaság."

hátperszebazmeg, mert a bölcsek köve csak a sokpontoséknál lehet.
@jaegtoer: Bocsánat, ez csak egy jelző, nem kell szó szerint venni, nem rád vonatkozik, hanem amit mondasz.
@jaegtoer: Butaság, csacskaság, szamárság, ostobaság, marhaság, badarság - szabadon választott.
@jaegtoer: Prüszkölhetsz akárhogy, a lényeg, hogy a cél nem fog megvalósulni, a bojkottal nem lehet a Fideszt blokád alá venni.
@iii:

az elv lényegét nem értik. ha részt veszek benne, elismerem, hogy van esélyem a nyerésre, ergo ha van esélyem a győzelemre, akkor demokratikus. ha pedig demokratikus, akkor hónapokon keresztül minek nyivákoltak arról, hogy nem az, sőt diktatórikus.

amennyiben ez így van, azaz az ellenzék a részvételével elismeri azt, hogy demokratikus a rendszer is, a választás is, akkor én kiszállok, mert azt hittem, hogy az ellenkezője igaz. ezért töredelmesen belátom, hogy az ellenzék egységéhez rám nincs is szükség és basszanak Együtt 2014-ben, ellenben nélkülem. mert semmilyen más eredményt nem fognak elérni, mint legalizálják a fennálló törvénytelenségeket és a féloldalas választási rendszert. de ki vagyok én, hogy szembe menjek az ellenzék többségével, mi több egészével.
sok szerencsét a kondérhoz vezető úton.
süti beállítások módosítása