Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.24. 13:06 Fabius

Na ki a faszagyerek?

Címkék: összefogás előválasztás MSZP együtt 2014

Juppi, végre történik valami érdekes az ellenzéki oldalon. A Bajnai társaság előválasztásos ötlete olyan mexikói felállásba sodorta a szövetkezni vágyókat, hogy ahhoz képest a Ponyvaregény zárójelenete is kiskutya fasza. Mesterházyt és a szocikat szemmel láthatóan hideg zuhanyként érte a dolog, ám Attis kész volt ott helyben az ázott gatyát Bajnai képébe vágva párbaj!-t kiáltva emelni a tétet. Most meg ott vacognak a csempézett sarokban egymás pöcsét méregetve, hogy na kiafaszagyerek? 

ellenzék_1.jpg

Kíváncsi vagyok mit lesznek képesek kihozni ebből a dologból. Az előválasztás nem lenne hülyeség, elméletben ez szépen hangzik, de azért több, nem jelentéktelen probléma is akad:

1: Legelső sorban a személyi ambíciók. 

Maga Mesterházy is nehezen emészti, hogy tőle alkalmasabb jelöltnek tartják a miniszterelnök jelöltségre Bajnait, őt várták sokan messiásként vissza és őt tekinti fő ellenségnek a fideszes jobboldal is. Nem lehet könnyű ezt, és azt sem megemészteni, hogy a kormányváltás reális esélyéhez föl kéne adni a dogmát, miszerint a legnagyobb ellenzéki párt adja a miniszterelnök jelöltet.

De semmivel nem lesz könnyebb a személyi kérdéseket kezelni helyi szinten sem. Én készséggel elhiszem Mesterházynak, hogy pl borsodban Gúr Nándort vagy egy Káli Sándort nem fog megszorítani sem egy bajnaista jelölt. De azt is tudom, hogy nálunk Zuglóban meg a bármit megtehetsz fő kebelbarát indul esélytelenül akár egy tök alsóval szemben is. Különösen, ha mondjuk az országos ismertséget és elismertséget szerző Szabó Rebeka, vagy a helyi ügyekben tényleg aktív pofozógép Várnai László állna ki vele szemben. Őszintén kíváncsi lennék mi volna a Mesterházy és TóCsa közt lévő véd és dacszövetséggel, ha szembesülnének egy előválasztás realitásával. 

2: Másodsorban a lebonyolítás körülményei problémásak. 

A bajnaisták ötlete, miszerint két megbízott közturkász által mért adatok alapján dőlne el a buli is minimum véleményes. Ezeket az adatokat hajlamos minden párt a saját szája íze szerint értelmezni. Úgy különösen, ha Karácsony Gergő a Mediánnál dolgozott, az Ipsost sokan a szocik házi véleménykutatójának tartják,  Mráz Samura és a Nézőpontra bízni meg annyi, mintha Orbánra testálnák a kívánt ellenfél kiválasztását. 

Ennél csak egy véleményesebb megoldás van, a szociké. Elvileg Mesterházyéknak kedvezne, ha élő megmérettetés volna minden egyéni körzetben. Éppen csak annyi a bibi, hogy nem tiszta sem az anyagi - ki(k) fizetnék - sem az adatvédelmi oldala, arról nem is beszélve, hogy "regisztrált ellenzéki szavazótábor" mint olyan nem létezik, és így az esetleges adattorzító Kubatov aktivistákat kiszűrni gyakorlatilag lehetetlen.

3: Harmadszor pedig maguk a választók problémásak. 

Legalábbis azok a nem elkötelezett bizonytalanok, akinek részvétele és megszólítása nélkül nincs kormányváltás. Tegyük fel, az előválasztás a szocik és Mesterházy győzelmével zárul. Milyen garanciát jelent ez önmagában arra, hogy aki eddig behányt a szociktól az nem fog éppen úgy behányni ezután is, és jó birka módra majd beáll abba a sorba amit az összefogáson erőlködők - és az előválasztásra mozgósítható elkötelezett táboruk - kijelöl számukra? Tovább megyek, mi lesz az aktív, országosan azért látható dékás gyurcsányistákkal? Őket ki, és főleg hogyan fogja meggyőzni arról, hogy szavazzanak csak szépen az előválasztáson győztes összetételű formációra, ha kormányt akarnak váltani? 

Szóval kérdés és gondolkodni való lett itt most elég. Mesterházy szerint Bajnai ultimátumot adott, amire ő maga is egy másikkal válaszolt. Amit vagy elfogadnak, vagy az összefogás kuka, és a maguk részéről inkább előszedik az eddig hanyagolt Gyurcsányt és a dékát, Smukkandort és a szépkorúakat, no meg Fodor Gábort és az egyelőre szinte csak papíron létező pártját szándékmankónak. 

Bennem már fölmerült egy ideje, hogy kell-e még játszani ezt a kutyakomédiát, és ha igen meddig? 

Lehet hagyni kell ezt a kényszerházasság-lista-közös minijelölt erőltetést a francba, és legfeljebb egy koordinált indulásban kiegyezve nekivágni a választásnak. Már, ha egyáltalán abban sikerülne valahogy dűlőre jutniuk. Mesterházy gúrnándorozása ugyanis azt is jelenti, hogy pártelnökként sem képes a pártja személyi kérdéseit kezelni, és van az a belső lobbi ami képes párton belül pozícióban tartani egy Veres Jankót vagy Tukacsot. Ha meg így van, akkor hagyni kell a szocikat kiélni magukból az ambícióikat, mert az elmúlt több, mint három év is kevés volt bármiféle felismeréshez a 2010-es választásokon megfogalmazott üzenetből. 

 

 

* Gyurcsány véleménye az egészről: "Ennek nagyjából most akkor vége van. Örülnék, ha nem lenne igazam, de attól tartok, hogy az Együtt-PM és MSZP közös indulásának feltételei ma széjjelhullottak."

Akit érdekel: Bajnaiék szociknak tett javaslata szó szerint: ITT

1458 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr905474389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: Én Bajnainak meg az emeszpének egyből elhittem, hogy korszakváltást akarnak és fognak is csinálni. :)
@Penivaldes: Tegnap és ma iii engem is meggyőzött, hogy Bajnaira kell szavaznom.
Ezek után már nem várok semmilyen gére.:)
@sírbateszezazegész: De Bajnai most a saját ajánlatát fogadta el.
@Penivaldes: Mivel jóhiszemű vagyok általában.
Elengedné a frankhitelek egy részét az MNB

A tőketartozás egy részének elengedésével tenné vonzóvá az árfolyamgátat a devizahitel-adósok számára az MNB. A devizatartalék érintetlen maradhat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/bombahir_a_svajcifrank-hiteleseknek_az_mnb_adossagelengedest_javasol.562724.html
@Ad Dio: Rendben, "lett volna". Akkor viszont mivel most nincs manyup, ami mégis egy olyan összeg, ami később visszajön, a mai adósságot számoljuk már úgy, hogy a GDP 93%-a LENNE, és akkor stimmel. Merthogy ez a 3000 MD a kormánynak úgymond bevételként szerepel, amit elköltött. Úgy, mint a privatizációs bevételt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked nem mindegy?... ti egyiket sem támogatnátok... viszont azt azért tényleg bebizonyíthatnátok most, hogy valóban elkötelezett demokraták vagytok "vadmajom" nézetekkel... persze ezt a helyzetet nem tudjátok kihasználni, ha a brainstorming résztvevői az agyalágyula-novák-pumpáspista bermuda-háromszögből kerülnek ki:)... miért nem szereztek magatoknak két-három írástudó embert?... nem értem mitakar a vezetésetek -már ha önálló, s nem orbán seggevége-, csak ez a höbörgés megy, ezzel meg van elégedve?
@V-PORT: "De Bajnai most a saját ajánlatát fogadta el."

Ezt nevezik igazi kompromisszumnak. :)
@sírbateszezazegész: Úgy tudom talán kettő vagy esetleg három írástudó talán akad még.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Aztán ezt megint kinek a terhére követnék el?
Akkor most mi a helyzet? Megint üzengetnek egymásnak? Mert hogy én nem olvasom a netet az ok, na de ezek sem egymást/egymás nyilatkozatait?
Már Baja is megszólalt. Összefoglalom: Mi vagyunk a főnökök. Mi pisilünk a legtovább. Ha nem tetszik menny a fenébe, vagy kussolj és csináld azt, amit mondunk.
@CSENDES: na vajon?

de ez megint a legszebb:

Óvatosabban fogalmazott Balatoni András, az ING Bank elemzője. Elismerte ugyan, hogy a javaslat jelentős engedmény lenne a jelenleg fizető adósoknak, és kevésbé jelentene nagy terhet, mint a végtörlesztés, ám úgy vélte, hogy szembe megy a kormányzati kommunikációval.

A kormány egyértelművé tette: úgy szeretne segíteni a devizahiteleseken, hogy azok ne járjanak jobban, mint a forintban eladósodottak - emlékeztetett. Úgy vélte, hogy ezzel szemben a javaslat - a részletek ismerete nélkül - a futamidő teljes hosszában lényegesen kedvezőbb helyzetbe hozná a svájci frankban eladósodottakat.

hvg.hu/gazdasag/20130826_Szembe_megy_a_kormanyzati_kommunikacioval
melléklet:

Brutális lesz a banki drágulás
Ötször drágább lehet az automatás pénzfelvétel, öt számla marad, ahol neten ingyen utalhatunk.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fbankesbiztositas%2F2013%2F08%2F26%2Fbrutalis_lesz_a_banki_dragulas%2F
@DarthVader:

Ebben van valami, de akkor meg a privatizáció során eladott termelőeszközök elmaradt profitját kéne hozzáadni korrekcióként. Ráadásuk a manyupba épített állami támogatást (adójóváírást) mg kivonni.
@Ad Dio: A kötelező magánynyugdíjpénztár befizetésnek nem volt adójóváírása.
@Ad Dio: Halkan mondom. A privatizált Termelő egységek közül pedig nem mindegyiknek volt pozitív hozadéka (profitja).
@CSENDES:

A kötelezőn felüli részre járt adókedvezmény.
@CSENDES: hülye vagyok hozzá, de szerintem annyira belementetek a részletekbe, hogy a lényeg megint elsiklik tova páááá, pont mint a fentileg elemzett "megállapodás" azaz kiskakas harcnál.
@CSENDES:

A legtöbbnek volt. Aminek nem volt, annak startégiai szerepe volt, esetleg csak az azonnali bezárása (piaci érdek) miatt vásárolták meg. Ez mind forintra (adó)váltható. Ugye Te sem akarod azt elhitetni hogy a befektetők direkte ráutazta a reménytelen és értelmetlen veszteséges cégekre? Hogy direkte elcserélték a pénzüket értéktelen lomokra :-DDD.
@Ad Dio: jahhh, és arányat tekintve a kötelezőn felül mennyien rtóltak be több pénzt, szerintem nem sokan, kiindulva az egészség és önkéntes nyugdíjkasszák kimutatásaiból.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gabriel!
Leírom, hogyan látlak, és nem értelek téged:
Jó ember vagy.
Isten félő hithű katolikus.Én nem, de tisztellek érte
Minden állítást mások véleményével cáfolsz, vagy ellenvéleményt mások cáfolatával igazolsz, tehát nincs magad által kialakított kép, vagy helyes folyamat
Nem értem, mit keresel Vona oldalán, mert csak az Ő mondásait idézed, de,hogy azokat te miért tartod jónak, előre mutatónak arról már nem akarsz engem meggyőzni a saját szavaiddal.
Ezek miatt úgy érzem,csak feladatot teljesítesz meggyőződés nélkül
@kekex:

"_A katolicizmus = antiszemitizmus, erre nézve olvass Bartust._"

csak a mihez tartás végett:

amit írtál ezt jelenti:

katolicizmus=antiszemitizmus=Bartus

azt nem tudom és nem tisztem megítélni, hogy Bartus=antiszemitizmus ,
de azt visszautasítom, hogy
katolicizmus=antiszemitizmus.
ez a gondolatmenet kissé slendrián szemléletre vall, mert ha sarkítom az állításodat, akkor odajuthatsz, hogy
antiszemitizmus=katolicizmus=nemzetiszocializmus= Jézus
óvatosabban a sémákkal.
@V-PORT:

Nem sokat aludt Bajnai a kép tanusága szerint... Kár hogy ezzel a nyilatkozattal nem mondott semmit. A szocik ugyanis az 1/3-ad 2/3-adot csak AKKOR tartják, HA Mesterházy a me jelölt...
@Penivaldes: Ha Mesterházy nem fogadja el, vagy újabb feltételeket szab, akkor ő lesz a megállapodás gátlója, mivel Bajnai engedményeket tett. Ügyes!
@Ad Dio: Bizonyítékot kisokos. Azt tegyél elém. Lerobbant, technikailag fejletlen cégek lettek felvásárolva.

Az ezt megelőző felvetésed meg pont úgy butaság ahogyan van. A kötelező feletti magánnyugdíj megtakarítás ösztönzése pont egy jó lépés volt, mert ezzel a lakossági megtakarításokat növelte. Pont azt, aminek hiánya miatt olyan csehül állunk az államadósság ügyében.
@V-PORT: most olyanok mint két bölény mely harcol a nöstényért. kérdés megéri e az energiát nekik erre a rózsasándoros viselkedésre fordítani..?.
@kekex:

Katolicizmus (sic) = antiszemitizmus

Ezt is megtudtuk.

Hogy Te mekkora liberális demokrata vagy! Mellette vallásszakértő is! A stílusodra meg igazán nem is találok szavakat (na jó, találok, de nem mondom, mert gyerekek is olvashatják a blogot)...
@Ad Dio: De mond. Engedmény, egy óra, Orbán leváltása, jóindulat. Kulcsszavak, ami kell egy választónak. Ha Mesterházy erősködik, ő lesz a rossz.
Lehet, hogy az Mszp erős, de ahhoz, hogy legyen esélye legitimálni kell magát sok szavazó előtt, ezt pedig nem Schmuckkal, Gyurcsánnyal és Fodorral teheti meg, hanem pont Bajnaival.
@KÁTÉó53éúétr6: +1. én is hiányolom azt amit ő fogalmaz meg. jól-rosszul de az övé lenne.
@V-PORT: Kimaradt a NEM teheti meg.
@Penivaldes: Szerintem Bajnaiék elmennek a falig. Már a háttérben készítik a B-tervet.
@kekex: @jaegtoer:

haha... jól benéztem ezt a bartust. de legalább most az eccer megkapta:D

azonban ez is csak a jóhiszeműségemet támasztja alá annyiban, hogy amennyire anakronisztikus bartust antiszemitának hinni, éppen annyira képtelenség Jézust illetve "minden katolikust" azaz a katolicizmust antiszemitának bélyegezni, ergo, ha jézus az, akkor bartus is az, ha pedig így lenne, akkor tótágast áll a világ.
@CSENDES:

"Bizonyítékot kisokos."

MEGVETTÉK őket Nagyoskos :-DDD. Figyelj, én nem tudom Te mivel foglalkozol, de én a versenyszférában vok. Nem divat a gazdasági ostobáskodás sem pedig a karitatív nagyvonalóság.
@jaegtoer: Nekik lehet sőt rendi általánosítóan sémázni. :(
@Penivaldes: Kiugrás. De azt úgy, hogy ne én mondjak nemet, hanem az Mszp.
@V-PORT:

Értem, sőt el is ismerem a próbálkozásait, de ez ebben a helyzetben akkor sem visz előre.
@Ad Dio: Ha tényleg ott lennél, akkor meg nem irkálnál ostobaságokat a kötelező magánnyugdíjpénztár befizetések adójóváírásairól.
@Ad Dio: Nem tudhatod, hogy mi visz előre. A bölcs, engedő, a nemzetet, és nem a saját politikai karrierjét építő politikus képe még jól jöhet
@sírbateszezazegész: igen, és eljön az idő hogy egy test és lélek legyünk majd.)
én szűk körben szeretném a szertartást. te?:)
Na, szép napot Népem:-)
Nem részletezzem, ergo fagyok. Látom új, értelmesnek maszkarázott koboldtroll tünt fel a nagy agysivatagban ée hiperaktív módon rogállja szürkébe fordult agyalapunkot:-)
Nu, agyő:-)
Naszóval: ippeg tegnap gondolkoztam el a Rákkel és új arája nyoszolyóelhálásán, oszt beugrott az Emir, a Kustanyica, Macsakajajja... hááát... ez mégiscsak KEjropa keletibb fele, mert bizony, a szereposztódiványon, biza tizegynéhányévvel ezelőtt megfordult miniemlőkünk, mint az orsoz csempázettből és szőkkenő olajból meggazdagodott vajdánk, Törpilla, a vemhes menyasszony, a bambakérő Tiborc az ő panaszaival, akit az após saffirozott össze, Lézerdzsonny, a kokainmániákus pöcegödörhuszár - szóval ennek fényiben, ha megvan a mozi az Edisonmozgerájban a sublót aljában, nosza, oszt röhögjetek. Itt taruntk, Cost-on-Rica, pedig ezen már tizenéve túllépett.

Egy nagy bánatom vagyon csak, hogy az örömapátot nem jegelik a palláson.

Távollételmben olvastam valamit, hogy a menyeggző "társadalmi esemény", emiatta aztán 80 milla kösz-pénszből gyorsan meg kellett a lakzit financirozni, nehogymá szeginy agycsökött Tiborcgyerök hangája az égigérő fajig szállanjon... Remélem, a közösülös szolgálattyi közvetítit a nagy aktuálét, mer legutóbb hasonló eszmetény, vmikor vagy 10 éve láttam, amikoris a győrivajda lyánya mennyegzett, a Pataki Atis nótakorszakában, oszt a dicső vendégsereg 7 dekás dzyinnBenn viszkikkel rohangált a gagyi felesek helyett. Ez alá már de mégse ne aggyukmá:-)

A tanarak meg bekaphassák... ma, legkésöbb holnap 30 rugóval kevesebbéert szophatják a NER bránert nemtulórában kedvességi alapon:-) A szervilizmus mindég is elnyerte méltó jutalmát... na csákók....
@Penivaldes:

@V-PORT:

"és mi lenne a B terv? "

csatlakozok!:D

de engem érdekel még a C, D, E terv is.

és az "F" nap is!:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez is lehet... De kicsit elvesztünk a részletekben. A nagytotálon nem sokat változtat az sem ha volt, az sem ha nem volt adójóváírás.

Én egyébként MANYUP párti voltam. Nem örültem - finoman szólva - az államosításnak. Ahogy egyébként észszerű keretek közt a privatizációt is üdvözöltem anno, bár e téren messze túllőttek az urak a célon. Viszont azt nem szeretem ha agitprop alapon próbálnak hülyének nézni a gazdasági mutatókat illetően.
@Penivaldes: Ők sem hülyék. Tudják, hogy nem nyerik meg a választást, se együtt, se külön. Ezt viszont sohasem mondják el nekünk. Ők most kezdték az építkezést 2018-ra. Ha ők mondanák ki a nemet, akkor bukják 2014-et is. Ha viszont Mesterházy, akkor azzal rögtön be is bizonyosodna, hogy miért is alkalmatlan miniszterelnöknek.
@Penivaldes: Vazze, hazagyüttem, faj mindenem. konvektor bekapcs, fűtés ezerrel, szürkeséghályog a szememen, a süttőit meghagyom Győzigerzsonnak tövábbértékesítésre:-)
@V-PORT: ha elkezdték volna akkor már rég pá pát intettek volna Attiséknak.
ehhhh,

Petícióval fordult a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik), sürgetve, hogy vizsgálja felül az általa fenntartott iskolák pénzgyűjtő, "pénzbehajtó tevékenységét", és utasítsa az intézményvezetőket az illegális pénzkövetelések azonnali megszüntetésére.

...

Az MSZOE közölte: a jól finanszírozott<<<<, állami fenntartású iskolák akkor működnek etikusan, ha megtisztulnak az évtizedes pénzgyűjtő beidegződésektől.

hvg.hu/itthon/20130826_Illegalis_penzkoveteles_az_iskolakban_fel
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"_Látom új, értelmesnek maszkarázott koboldtroll tünt _"

esztetet így nem lehet!:D tessen embatikusnak lenni, de legalább annag láccani. micsoda belépő ez így?! :D

a fijatalok dógába meg ne üsse a gézigránáttyát, hanem jó szó kásához híven őrizze szentül Úr Nyúlunk, aki Mókus és még Alföldi megrendezésére várományos:D
@Penivaldes: Látom, Sirbával már majdaneken násztok, de vigyázz! Ez egy házsártos szédelgő, a putrinak frankhonban is dohos szaga van, oszt még cak nemisügy-vég, csek a jogász, úgyhogy ha nem vigyászol, akát még odaadód försztlédi id lehet belüled, ha nem vigyázol... jut eszembe: a szívkorságban elhunyt román származásuú worldcigányvajda helyett álaszttottak emmár útódott? :-)
@Penivaldes: Győzgerzson Viktor a hódító kedves parttatlan idesapákája.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Backi! Több mint 1400 komment, oszt még nem is igazán trollkodtunk itt... :D
Mi lenne, ha innál és utána írogatnál, mi???? :))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: majd én kiszellőztetem a putriját, átfestem, berendezem. és otthonos lesz. :)

nem tudok róla hogy választottak volna
@Penivaldes: Igen. De Bajnai bezáródott, na nem a koronába, hanem az összefogás ketrecébe. Ha nincs összefogás, akkor a körülötte kialakult pátosz is összeomlik. Ha viszont a végsőkig küzd, és úgy nem sikerül, még nyerhet is vele.
@jaegtoer: Én biza csak örvendezek apóránként itten, mer látám, a Var Ánusz oly veszéjesnek ítéltetett, hogy a NERpárt, a teljes szellemi kapacitását idetömörítettvén a romlás virágágyásabia hajt lassan. Lehet, hogy böszmenépünk, így télleg gyözni fog, bár az Istenhavan, menttessen meg benőként ettől:-))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ezekmán itten a mézesmázas óráikat erjesztgetik. Kicsit nyálas, de hát ez van... :)
@V-PORT: a körötte lévő pátosz ingatag. de legyen neked igazad
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Töki! Az új agyő húsnak örveendtem egy keveset itten:-) Te meg látom, az elmúlt háromhétben agyikailag tökileépültél:-) A sárkányhajó nemjó attrobatikum a feledésre, folytonossan sztreccsbentart. Laziccs:-)
@Penivaldes: visszaigazoltad, nem olvasok hiába.Köszönöm!
@Ad Dio: a manyup összeghez meg adjunk hozzá évi 300-400 milliárdot ami már nem a mny.pénztárakhoz megy, hanem a nagy közös kútba!
@Fabius:
Mondom én, hogy az olasz maffia megirigyelheti ezeket! Hülye kis pitiánerek azok ott, Digólandban.
Ezek itt még törvényt is faragnak a stikliből és a szarrágásukból, az azért valami!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Trollkodni ezeken a balfaszokon nemigen lehet, inkább csak a köttyő szavaival élleni: Sírni, sírni...
@jaegtoer:

" sic transit gloria mundi."

Gonoszka:))))

Jó, hogy végigolvastam, ugyanezt akartam írni. Megtetted, kösz.
@jaegtoer:

"nem ugrálni, kármenteni, várni.. és nem részt venni a választáson, azt legitimálva"

Gondolod, ha egy nyamvadt választási szövetségben nem tudnak összefogni, akkor egy általános bojkottban igen??
Ááá pártoskodás, turáni átok.
@punkfrog:

Ez kompenzálja a jövőbeli kötelezettség vállalást.
@Ad Dio: ne röhögtess!
adjál már légyszi néhány milliót, kötelezettséget vállalok, hogy az unokám visszafizeti!:)))
@jaegtoer:

Engem a D-day érdekelne, ha már itt tartunk.
@punkfrog:

Bankban jártál már :-DDD?

A nyugdíjbiztosítás felosztó-kirovó alapon megy és ezen alapjaiban változtatni nem lehet.

de még egyszer: én MANYUP párti voltam és vagyok (lennék), mert legalább részben biztosított egy tőkefedezetet.
@sírbateszezazegész:
A kifejezés francia megfelelőjét is leírtam, ha találkozol vele, ne legyen ismeretlen esetleg.Amennyiben felesleges volt, elnézést kérek,
"Tényleg sajnálom."
Ugyan! Nincs mit. Lerendeztük, és szent a béke.
@Ad Dio:
Időközben utánanéztem a kibocsájtott magyar kötvények hozamainak, miután nem szeretek blöffölni.
Tehát a 2011 év végén és 2012. elején a magyar államkötvények hozamai Ft-ban és devizában is az évi 10%-ot verték.
Ennek fényében jól itéled meg, ha IMF hitelpárti vagy.
Nem mellékes a hitelminősítők megitélése sem ebben a kérdésben. A románok pl. nem mindegyik hitelminősítőnél esnek bele a "nem befektetési" kategóriába, mi az összesnél.
@Mariann19:

Ez volt a nemzetközi hitelminősítők leminősítése után beálló 2 legrosszabb hónap. 2011 november elején 7% alatt is jegyeztünk, majd a februárban megint 7% volt.

De ha ezekután megnézed a 2010 előtti időszakot, akkor találsz ott 12-13%-os értékeket is. 6% alá egyetlen egyszer nézett be a görbe egy villnásra. A nívó valahol 7.5-8% körül lehetett. Ja, és az MSZP kormányok IS bocsátottak ki szépen állampapírokat. IMF hitelre csak a 2008-as bedőlés előtt került sor.

Az MSZP kormányok által felvett hitelek zöme SOKKAL drágább mint a mostani 5.2-os szint. És bizony sorban járna le, és törleszteni kell őket. A java sajnos még hátravan :-(. A 2006-os 10 évesek 2016-ban fognak lejárni. Az lesz még egy tánc. De a 2018-as sem lesz sétaglopp.

Remélem addigra visszatalánuk az IMF-hez, mert bár ezeket a hiteleket az MSZP kormányoknak köszönhetjük (köszike), úgy tűnik nem az ő dolguk lesz kinyög(et)ni. Mondjuk persze a végén rajtunk fog csattani, ami szinte öröm :-D. Legalább nem lustulunk el.
Az E14-PM szövetségnek felajánlott egyéni választókörzetek:

Bács-Kiskun: 2. sz. evk. (Baja)
Baranya: 3. sz. evk. (Mohács),
4. sz. evk. (Szigetvár)
Békés: 3. sz. evk. (Gyula)
Borsod-Abaúj-Zemplén: 1. sz. evk. (Miskolc)
Budapest: 1. sz. evk. (V. ker.),
3. sz. evk. (XII. ker.),
4. sz. evk. (II.-III. ker.),
5. sz. evk. (VI-VII. ker.),
13. sz. evk. (XVI. ker.),
17. sz. evk. (XXI. ker.),
18. sz. evk. (XXII.ker.)
Csongrád: 2. sz. evk. (Szeged),
3.sz. evk. (Szentes)
Fejér: 5. sz. evk. (Sárbogárd)
Győr-Moson-Sopron: 2. sz. evk. (Győr),
5. sz. evk. (Mosonmagyaróvár)
Hajdú-Bihar: 1.-2. sz. evk. (Debrecen)
Heves: 1. sz. evk. (Eger)
Jász-Nagykun-Szolnok: 3. sz. evk. (Karcag)
Komárom-Esztergom: 2. sz. evk. (Esztergom)
Nógrád: 2. sz. evk. (Balassagyarmat)
Pest: 1. sz. evk. (Érd),
3. evk. sz. (Szentendre),
7. evk. sz. (Vecsés),
11. evk. sz. (Dabas),
12. evk. sz. (Cegléd)
Somogy: 2. sz. evk. (Barcs),
3. evk. sz. (Marcal)
Szabolcs-Szatmár-Bereg: 4. sz. evk. (Vásárosnamény),
6. evk. sz. (Nyírbátor)
Tolna: 2. sz. evk. (Dombóvár)
Vas: 2. sz. evk. (Sárvár),
3. evk. sz. (Körmend)
Veszprém: 2. sz. evk. (Balatonfüred),
4. sz. evk. (Pápa)
Zala: 2. sz. evk. (Keszthely),
3. sz. evk. (Nagykanizsa).
@kekex:
Ez nem az álmosság terhére róható, pusztán arról van szó (szerintem), hogy átsiklik az ember egy idő után azon számok felett, amelyek a kormányzati-dög-kútfőből származnak.

A magam részéről a Te, Mariann és Rodeó számaiban hiszek és nem a Miskapetigyuri, trium
virulens által röfögött, fertőző kórságban.
@Ad Dio:
Na, persze... de azt nemlehetcsakúgy!
Sok minden szüxségeltik ahhoz, amiket én nem tudok teljesíteni.

Maradjunk annyiban, hogy én a repülést illetően csak műkedvelő vagyok, de annak nagyon lelkes!-:)
Üdv!!
@Knósszosz:

Odamész, kétülésés oktatógépen visznek egy oskolakarikát. Simán. Csak meg kell igérni hogy em matatsz a kezelőszervek felé, illetve nem rókázol a hátad mögé.
@Husz_János_Puszita:

"Engem a D-day érdekelne, ha már itt tartunk. "

:D

gondolod, engem nem?
süti beállítások módosítása