Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.08. 04:06 Fabius

A fideszes kamunikáció csodája

Kicsit több, mint egy héttel az Iszonyatos Összeesküvés leleplezése után sikerült a kormánypárt úgynevezett kommunikációs csapatának is felébredni, hogy itt volna egy újabb remek alkalom a befosásra. Kocsis Máté a felfedezés után nyomban kidörgölte a csipamorzsát a szemzugából és haladéktalanul rettegni kezdett: ÉdesJézus most segíjjél, ezek itt aztán utálkozni fognak, és ami ettől is sokkal borzasztóbb, csődbe juttatják a kormányhű médiákat ilyen bojkottizével. Úgyhogy ő mostan' haladéktalan magyarázkodást vár el, sőt, ha lehet mindjárt garanciát, szerkesztőségi szűzet túsznak, hogy mittom a Nők lapja nem fogja követni az indiai kampánymodelltés nem esik meg például vele semmi címlapos csúnyaság. 

kocsis bajnai.jpg

Érdekes röhögni való baromság ez magában is, de még érdekesebb az egész a médiapiaci szereplők reakcióival együtt. Mer'hogy komolyan teccetek ám venni Kocsist, a frissen megjelent Heti Nyálas rettegés elméletével együtt. Írt neki/róla publit Tóta, írt Szily, ami önmagában jó dolog, mert említett urak írásait bírom, éppen csak jellemzően megmutatja ez a dolog, hogy hol tartunk ezzel a demokrácia izével, a vélemény és sajtószabadsággal. 

Egy normálisan működő demokráciában a Kocsis féle fontoskodásra egy darab egyszerű mondatban, körbemagyarázás nélkül elmondható a válasz: húzzapicsába okoskodni, kistáska! 

Az csak egy ilyen félázsiai izében fordulhat elő, hogy Kocsist komolyan veszik mert ő meg komolyan gondolja, hogy a sajtó beszámoló köteles a tartalom előállításról és pláne a pártszimpátiáról. Akkor is, ha nincs mögötte a Sanoma-Simicska szándék, és akkor is, ha ottvan. A médiatörvény egykori bírálói meg most egymást böködik könyökkel, hogy: Ni! Mégis csak jól láttuk a Gumicsizmás Belzebúbot osonni a sorok között. 

355 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr165450501

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mai nyertes: Scheiring Gábor 2013.08.08. 20:08:21

A napi bérretegés nyertese címet a Félelemben is dobogósak lettünk című bejegyzésével érte el. Eme blogban szinte azonnal észleli, hogy "A magyarok 93 százaléka gondolja úgy, hogy hazánkban nem létezik biztos munkahely.". Aztán elégedettséggel telv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@taga20:
Mondja, aki '19-ben születettekre hajt. YESS!
Tucc'élni! Nem harap, mi... :D
@taga20:
Bírnád, mi? -:)))
Najójéjt, egy fröccs még (hideg), aztán szunja.

Álmodj kocsismátéval, szőkesenatorgabikával, ha a nevük említése után még tudsz!
Csocsi!
@Knósszosz: @taga20:
Na, takarodó, amíg szépen vagyok! :)
LÓÉJT!
@Knósszosz: ez durva vot! jóéjt, lepjen meg téged a HegedűsZsuzsa álmodban:) ez kemény vot:)))
@Knósszosz:
Nem értettem soha, hogy hogyan lehet egy férfi régi vágású öregúr.
Ez a jelző inkább öreg hölgyeket illet.
@Dr. jenőke (jenőke):

Ejnye-bejnye:)))
Ez az éjjeli férfiúi verbális tivornya reggel azért olvasható:)
Több magyarországi településen küzdenek vagy küzdöttek az ózdihoz hasonló problémákkal a közkutak működtetése miatt – derült ki a Magyar Nemzet által készített körkérdésből.
Kiderült az is, hogy más településeken is zártak el kutakat takarékoskodási céllal, de ezek az önkormányzatok nem lettek politikai hecckampány áldozatai. A nyomáscsökkentő fojtással sem csak Ózdon éltek, mert máshol is azt tapasztalták, hogy korlátozás nélkül egyes közkutakon elképesztő mennyiségű víz folyik el.
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/nem-csak-ozdon-kapos-az-ingyenviz-1177441
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

na azonnal ájjálle!hülyének:-) lehet lenni, most különben is felmentés van a meleg miatt, de azért túlzásokban nem kell esni.

Ha így folytíatod, mire visszajövök, már útkereszteződési hozzájárulás is lesz.

fogja vissza magát kedves Ch.T. aki Boli.
:D

járdaadó?! beszarás! de? miért is ne?

na megyek, ahol a viktor se jár. madár meg végképp....
Az állami pénzekkel kitömött Simicska-birodalom nyerhet a válságon

Radikális átalakulás előtt áll a hazai médiapiac. Szabadulni igyekszik a veszteséges TV2-től a német tulajdonosa, a finn anyavállalt anyagi gondjai miatt megválna a magazinpiacon vezető Sanomától. Fúzió előtt áll a Hot! és a Kiskegyed kiadója, a Viasat a miniszterelnöki akarattal szembemenve hatalmasat kockáztat. A Fidesz-közeli médiabirodalom az RTL Klub és a Sanoma elleni támadással a kormánypárttal együttműködve erős üzenetet küldött a piacnak. Utánajártunk, milyen meccsek mennek a háttérben.

hvg.hu/gazdasag/20130809_Simicska_mediapiac_atalakulas
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja ja nyerhet...

de ezek köztörvényes bűncselekmények, bűnszervezetben...

szval akár veszthetnek is a végén... akár az életükbe is kerülhet...
@Dr. jenőke (jenőke):
ez semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a vizet, mint alapvető létfenntartáshoz szükséges alapszolgáltatást túlárazták és egyre magasabb az ára, valamint az állam ezen is halálra akarja keresni magát és nem akar beruházni...tehát mi marad bárki lopni fog a példa ragadós a lakosság ugyanazt csinálja mint a fidesz nagyban a simlicska birodalom: elviszem pont

brühüyyy

és nem fizet érte
@rodeo36: Házak építéséhez használták a mi városunkban is a közkutakat és medencék feltöltéséhez ,aztán megunta az önkormányzat és lezárta.
Ebben a kánikulában viszont pancsolókat rakott ki a forgalmas utakra. Permetezi a vizet és ott ugrándoznak a gyerekek.
Ahol nincs vezetékes viz,ott embertelen intézkedés a korlátozás is.
Munkanélküliség- és közmunka-alapú társadalmat épít a Fidesz. Szándékosan pöckölik ki a közoktatásból a diákok egy részét, és ezt immár maguk is elismerik. Csak egy kérdés maradt: elszólták magukat, vagy tényleg büszkék rá?

drerossgabor.blog.hu/2013/08/08/_akos_vagyok_16_eves_munkanelkuli_avagy_vitazik_a_szamokkal_sajat_magaval_es_velem_is_a_fidesz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_09&utm_campaign=index
Matócsnyi már ide is beférkőzött??? :O

Gyakorlatilag láthatatlanul, tüzetes átnézés nélkül észrevehetetlenül cserélnek fel számokat és betűket a Xerox egyes fénymásolói és multifunkciós eszközei. A problémáért egy túl agresszív képfeldolgozó algoritmus felelős, más gyártók is érintettek lehetnek

www.hwsw.hu/hirek/50740/xerox-fenymasolo-hiba-karakter-felcsereles.html
ehhhhhhh.....

Az állam belép a tankönyvpiacra

A tankönyvpiac monopolizálásának első tervét elbaltázta a kormány, de rögtön született egy sokkal ambiciózusabb második terv is.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F09%2Faz_allam_belep_a_tankonyvpiacra%2F
hogy rohadnának meg a vip ágyaikban...

Egyre több vezetőnek jár a luxuskórház
Kormányváltáskor 184, idén már 311 állami vezetőnek jár kiemelt szintű kórházi ellátás.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F09%2Fegyre_tobb_vezetonek_jar_a_luxuskorhaz%2F
Csákvár és környékén edzik a harci méneket, semmilyen zsolt bevonul és beszédet mond!

2013.08.08. 10:50 Meghívó várossá nyilvánítási ünnepségre
Csákvár várossá nyilvánítási ünnepségére augusztus 18-án, vasárnap 17 órától kerül sor a Szabadság téren. (Az útszakasz lezárásáról, és a buszmegálló ideiglenes áthelyezéséről a későbbiekben részletes térképet közlünk.)
A hivatalos ünnepségen ünnepi beszédet mond, és a város kulcsát átadja: Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr, várossá nyilvánításunk egyik legfőbb támogatója.
Az ünnepséget követően ökörsütéssel, jóféle csákvári borok kínálásával és egy emeletes Csákvár torta megszegésével veszi kezdetét a városvacsora.
Este 8-tól a plakáton ismertetett program várja az érdeklődőket.
Mindenkit szeretettel vár: Csákvár Város Képviselő-testülete.
Katonáné Bea
@avanivi:

oszt mé nincs vgezetékes víz?
mennyi a befizetett adó?

ugyan azon a településen az egyi,m uccába fizetnek, nemcsak vízé, hanem csatornáé, a másikba meg folyik a pacsálás ingyé. azaz nem ingyé, me te fizeted, meg a harmadik, meg a negyedik,csak akiknek még mindig ungyé áll a zászló az nem fizet. a másik meg a harmadik meg a negyedik belegebed.

Hajrá! nyissanak közkutakat pacsáljunk országosan. térdig. egyelőre a vízben.
@Spániel: Jakab Andornak volt egy blogbejegyzése (valamiért törölte később az összes blogját), amiben az ország adősságszolgálatát szemléltette. Kezdte azzal, osszuk be az állami költségvetést tízmillával, mert sacc ennyien vagyunk, majd osszuk el 12-vel, mert havi bevétel kiadáshoz vagyunk szokva. 2010-ben a következék voltak a számok.

Havi bevétel, 150 ezer Ft, havi kiadás 156 ezer Ft. Havi adósságszolgálat (tőke és kamat törlesztés) 9 ezer Ft. Ebből 6 ezer Ft-ot minden hónapban kölcsönből fedezett akkori kurmányunk.

Azóta a számok változhattak, de a nagyságrend alapján látszik, nem drámai ez (na jó, az akkori) az adósság. Az a drámai, hogy ennyiyre alkalmatlan?-ok mindenkori kurmányaink. Marinéni ennyi megtakarítást simán összehozna.
@avanivi:

"Ahol nincs vezetékes viz,ott embertelen intézkedés a korlátozás is.
"

komolyan megáll az eszem. ahol nincs vezetékes víz ott vajon miért nincs? tegyük fel azért ezt az egyszerű kérdést. 100 év alatt nem sikerült... miért nem?

Valaki 1,5 mrd elnyert uniós támogatásról beszélt. na. bevezetik. csatorna meg minden. osztán ki fogja megfizetni a vízdíjat+ a csatornát azután? csak nem az önkormányzat? hádde! mert aki 2013 júliusáig nem fizetett a vízért, az ezután se fog. csak a többiek, akik eddig is állták a cechet.
@jaegtoer: az ivovizhez jutas alapjog. Ebben egyetertunk. Ezert joggal varjuk el az allamtol, hogy ivoviz legyen. Ingyen. Nem penzert. Nem asvanyvizrol, kolarol beszelunk, hanem a sima vizrol, amirol amugy az emberek 90%-a vallja, hogy rossz, kloros, ihatatlan.
Bar ezzel a vehemenciaval esnenek neki egyesek a bkv-s blicceloknek. Ahelyett, hogy azokat rugdosnak, akik kiszolgaltatottak, szegenyek. Persze ok a legjobb celpontjuk.
@tristen2005:

"Csákvár Nagyközség Önkormányzatának Képviselıtestülete az á
llamháztartásról szóló
többször módosított 1992. évi XXXVIII. törvény 65. § (1
) bekezdésében kapott felhatalmazás
alapján az önkormányzat és intézményei 2011. évi költségv
etésérıl az alábbi rendeletet alkotja:
1. § (1) Az önkormányzat 2011. évi költségvetését 683,
166 e Ft bevétellel és kiadással állapítja
meg. A bevételek és kiadások elıirányzatának mérlegé
t az 1. számú melléklet tartalmazza.
(2) A költségvetés fıösszegén belül a mőködési költs
égvetési bevételeket és kiadásokat a 2.
számú mellélet szerint állapítja meg. A mőködési hiány 35,
323 e Ft, melynek fedezeteként
belsı finanszírozással, a 2010. évi mőködési pénzmaradványt j
elöli meg 15,175 e Ftban, a 2010.
évi felhalmozási pénzmaradványt 10,000 e Ftban, és a fel
halmozási többletet 10,148 e Ftban.
(3) A költségvetés fıösszegén belül a felhalmozás i költségvetési bevételeket és kiadásokat a 3.számú melléklet szerint, a 4. számú mellékletben részletezett feladatokra állapítja meg. A felhalmozási többlet 10,148 e Ft, mely a mőködési hiány részbeni fedezetét szolgálja."

Minden káros gyakorlat folytatódik. senki ne sértődjön meg. de ha egy 5200 lélekszámú vakondtúrás, amelyik még eltartani sem tudja magát, és város, akkor egy Graz, vagy Linz vagy Salzburg, vagy mi a csuda lehet? csillagufóűrlénybázismetropolis?
@jaegtoer:

Nem is tudtak a svájci támogatásról az ózdiak - 08:12

Az egyik magán segélyszolgálat vezetője szerint Ózdon 2500 embert érint, hogy korlátozták a vízszolgáltatást a cigányok lakta negyedekben. Az intézkedés elsősorban a nőket és gyerekeket sújtja, mert a férfiakat a közmunkaprogram elszólítja, így az otthon maradottaknak kell a vizet hordaniuk - írja a Tagesanzeiger.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=160895
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

kedves Alfonsine!

nem sajnálom a vizet azoktól a szerencsétlenektől, csak ez egy vesztes ügy akinek igaza van, annak az ellen oldal álszenteskedése okán sosem lesz igaza, mert a víz az JÁR.
Csak megkérdezem, hogy van az, hogy az egyiknek jár, a másik meg két uccával odébb fizet érte?
tegyük már félre egy kicsit szimpátiapopulárismindenkitszeretünkésmegvédünkdemagógiát. vagy ingyen mindenkinek, vagy pénzért az egésznek.

mindenki az ózdi PM farkával és az ózdi adófizetők farkával és cuncusával veri a csalánt.

Mennyi a saját bevétele Ózdnak?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"az ivovizhez jutas alapjog."

hol van leírva?
@jaegtoer: Szégyen,gyalázat az egész úgy ahogy van.Talán ha lenne munkahely ,ott kellene kezdeni,de annyira kilátástalan a helyzet,megoldhatatlan évtizedek óta .
Nics kiút . Mert az nem megoldás, hogy elzárják a vizet. Annyit pazarol ez az ország, hogy elmondani nehéz lenne, milliárdokat dobálnak ki az ablakon, semmitérő emberek munkabérét, utazását stdionját stb. mi fizetjuk és most mindenkinek qrva sok a 12 milla vízre. Azt senki ne pocsékolja.
Lázár elvtárs évi rezsicsökkentése többe kerül, mit egy egész utca vízdíja.
Melyik majom mondta, hogy Magyarország nem teljesít jobban?

"Kormányváltáskor 184, idén már 311 állami vezetőnek jár kiemelt szintű kórházi ellátás."

"Csaknem kétszeresére nőtt azoknak az állami vezetőknek a száma, akik soron kívüli, ingyenes, kiemelt szintű kórházi ellátásban részesülhetnek a Honvédkórházban vagy a SOTE-n – tudta meg a Blikk. A napilap által kikért kimutatás szerint jelenleg 311 személy jogosult arra, hogy költségvetési forrásból biztosítva külön fürdőszobás, televízióval és légkondicionálóval ellátott, külön személyzettel biztosított szobát kapjon, soron kívüli egészségügyi vizsgálaton essen át.

A kör a három legmagasabb közjogi méltóság betöltőin, valamint a kormánytagokon túl kiterjed a legfőbb ügyészre, az Alkotmánybíróság elnökére, államigazgatási szervek, hatóságok vezetőire, valamint kormánybiztosokra és kormánymegbízottakra

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központtal kötött megállapodást. A Honvédkórház ezért évi tízmillió forintos juttatást kap, az ellátott VIP-betegek számától függetlenül. Tavaly 235-en vették igénybe a szolgáltatást. A KIM a Blikknek nem tudta megmondani, hogy a társadalombiztosítási rendszernek mennyibe került a kiemelt ellátás biztosítása."

index.hu/belfold/2013/08/09/egyre_tobb_vezetonek_jar_a_luxuskorhaz/

Pazarló és nem spóroló a coci csürhe volt csak!
@avanivi:

így van. 100 éve megoldatlan és elhal(l)ogatott problémák jönnek elő egy egyszerű kánikulai nap vízellátása kapcsán. mekkora lehet az egész szarhegy?
@rdos:
Neki már feltették az ettársak a kérdést?
and - or.

Érted jöttünk elvtárs, nem ellened...
Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott?
...és... vagy...
IGEN! IGEN!
GYŐZTÜNK!

"A túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével kapcsolatos kormányzati sikerpropagandára 912 millió forint közpénzt költött a kormány - írja az Átlátszó.hu.

Újsághirdetésekben és miniszterelnöki levélben büszkélkedett el a kormány azzal, hogy az Európai Bizottság megszüntette a Magyarországgal szemben uniós csatlakozásunk óta folytatott túlzottdeficit-eljárást.

Az Átlátszó.hu közadatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez, a kampány pontos tartalma és költségei iránt érdeklődve. A lapnak adott válaszból kiderült, hogy a hirdetésekre 156,84 millió forintot költenek.

A lap annak a miniszterelnöki levélnek a költségeiről is érdeklődött, amelyet Orbán Viktor nevében küldtek szét az országban, és ők ugyan nem, de az ugyancsak érdeklődő Ténytár blog meg is kapta a választ rá, eszerint a Miniszterelnökség a miniszterelnöki levél előállításának és szállításának költségének fedezésére bruttó 31,11 millió forintot ad a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak, a miniszterelnöki levelek megszemélyesítésével, küldemény összeállításával, borítékok előállításával kapcsolatos feladatokra pedig 724,62 millió forintot csoportosít át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon keresztül a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEH KH)."

A hülyének is megéri... mármint a kánkános és wmiki féle hülyéknek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Viszont a posta, kurva szarul teljesit mert elsőbbségivel, még mindig nem kaptuk meg!
@magándemokrata:
Hiányzik látom, neked is. :))
Te még kinyitod ezt a szart? Én úgy kezelem, mint a veszélyes hulladékot, a szerszámos táskámban van mindig gumikesztyű, megfogom azzal és megy a kukába. Ki tudja, milyen fost küldenek benne! Nem kockáztatok, még valami szétretusált hülyegyerek vigyorog ki belőle, oszt a szívem nem bírná... Öreg vagyok az ilyen perverziókhoz már!
@jaegtoer: nemcsak kánikulai. Régen ivókutak voltak minden nagyobb városban, pályaudvaron, stb.
Érdekes módon eltűntek. Vajh miért?

És ez is ott van a szeren:

,,Éves szinten a lakosság 100-120 ezer tonna lisztet vásárol meg közvetlenül boltokban, és a Gabonaszövetség úgy becsüli, hogy ma már e mennyiség 25 százaléka jut el áfacsalással az üzletekbe.''

Tetszik érteni? A legális, állami kereskedelem negyede fekete. Grat! Szép volt fijjug!

Forrás:
www.agrarszektor.hu/elemiszerpiac/elemzesek/fekete_lisztpiac_beeloznek_a_romanok_az_afaval.3069.html
@magándemokrata: nekem erről a levelezésről az jön le, hogy közpénzből kompenzálják a kissebbségi komplexusukat.

Jól működő társadalomban nem kell ,,jófiúságukat'' folyamatosan bizonygani, a rangsor automatikusan úgyis kialakul.

ps.: Nahát, engem is kihagytak a szaknévsorból! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:@1kivancsi: Mivel munka nélküli vagyok, szeretném csatolni az önélet rajzomhoz, hogy bármi van, ellenség,csőd helyzet, stb.! Lássa a leendő munkáltatóm, hogy én megállom a helyem, bármilyen nehéz helyzetben, JOBBAN TELJESITEK!!
@magándemokrata: Én még nem mertem kinyitni, megvallom!
Ebben a melegben a fertőzésveszély fokozott lehet, nem?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Talán, de ahogy egy régi főnököm mondta: aki nem kockázik, nem pezsgőzik!
@jaegtoer: ennyire naiv nem vagy, a butacska szerep nem all jol. A vezetekes viz egy szolgaltatas, amiert fizetunk. A kozkut pedig nem. Azon fennakadsz, hogy ok ingyen jutnak hozza, pedig az orszag nem cigany lakossaga eloszeretettel hasznalja a kozkutat epitkezeshez, ha modja nyilik. De a letezeshez, emberi lethez szukseges viz kozkutakrol vetelezese az bezzeg lenyulas, he, nem fizetnek erte.
@Fabius:

Jó poszt, a kép csillagos ötös!
És csak annyit, hogy kb. tavaly olvastam el az 1984-et és szinte minden soráról ez az aljadék jutott eszembe, akit a nyakamra szavaztak.
"This is the future. 1984." (Mondta Kovács Ákos, mikor még ember volt és nem fidesznyalonc.)

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Edwardom, te nem próbáltál még azon elgondolkodni, hogy a Fidesz eddigi összesen 7 éves regnálása alatt hány ezer milliárd forinttól fosztotta meg Magyarországot és adott Szlovákiának csak a szar, tolvaj, magának kaparó gazdaságpolitikájával?

1998-2002 között az összes autógyár, amelyik itt akart beruházni (értsd: Kelet-közép Európa), átment Szlovákiába. Illetve hülyeséget mondok: eleve odament.
Mostani regnálásuk alatt vajon:
- hány millárd forint megtakarítás ment át oda és gazdagítja őket a multiplikátorral és bankköltséggel (ezen keresztül az államot persze)?
- hány multi viszi inkább oda az SSC-jét? (Kaptam anno fejvadásztól kérdőívet, hogy sok multi nyit ott irodát, érdekelne-e az ottani munkavégzés?)

NAGGYON durva!! Mintha Orbán direkt összebeszélt volna a szlovákokkal.

És MILYEN érdekes! Ugyanakkor volt a lengyeleknél is meg a szlovákoknál is a rendszerváltás. Ők anno mindig csóringerek voltak, lenéztük őket. Most meg??? Ők képesek akkor is demokraták maradni, ha a legszélsőjobbos ikrek vezetik az országot (Lengyel), vagy szintén szélsőjobbos, magyarellenes, Orbán által hatalomba segített vezetője van (Szlovákok).

Ezzel szemben a legvidámabb barakban a baromállat hülye, megvezethető, degenerált, haddnemondjam milyen csököttagyú, érdektelen és lusta honfitársaim cca. 80%-a (aktívan vagy passzívan) a nyakamra szavaz egy olyan pöcsfejet, akiről MINIMUM 2006 óta tudtuk jól, mire készül.

És amelyik tele van olyan pöcsfejekkel, akik megint meg fogják szavazni.
És amelyik tele van olyan szar ellenzékkel, akikre nem érdemes szavazni, mert nem történik majd szar se az országban a regnálásuk alatt.

Nincsenek jó kilátások... :(((((
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Közkút ingyé: Balatonakarattyán akartunk vételezni 2*0,5 liter vizet közkútból. - Nem sikerült. :(
Mehettem vissza a benzinkútra VENNI ásványvizet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mna hallod, amilyen leptekben lesz egyre szarabb az egeszsegugy, nem gondolod, hogy bevallaljak?!
@1kivancsi:ez nem állami, hanem privát kereskedelem

a tömeges áfa csalás inkább a szocik sara, régesré folyik

a gabonát pont a fidest fordította meg, így most ott nincs csalás

szóval ez a tevékenység pártfüggetlen, mindegyik vastagon benne van a buliban
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

gondoltam, hajhászom egy kicsit a népszerűséget. az pedig hogy közkútról ki építkezik, külön megér egy misét. én pl. eccer sem. és nem is láttam ilyet.

mindazonáltal a közkutak nem szüntek meg, de a nincsen ingyenebéd, még mindig nem jutott el a köztudatba, csak a közkutakba hordjuk a vizet nem ingyér.

most vagy mindenki kiveszi a részét jóból-rosszból, vagy nem de akkor nem kell háborogni. akkor minden jól van, ahogy van, hogy visszakanyarodjak a népszerűséghajhászáshoz és follyanak az ingyenkutak éjjel-nappal, és ne 150 méterenként legyen 1, hanem 15 méterenként, mert a Tagesanzeigerfaszomberujság tollnokának kívánom legyen ijjjen közkutas szomszédja három, de amúgy meg azt gondolom, kérjék vissza a másfél milliárdot, mert nem segélyre, meg ellopásra adták, hanem vezetékes ivóvíz megteremtésére.
@1kivancsi:

köszönöm. és ez csak a liszt....
@1kivancsi: Az viszont a fidesz sara, hogy az élelmiszer biztonsági lánc díj, a tranzakciós adó, útdíj, ipa stb stb stb, ami ráadásul kumulálódik, vagyis a paraszttól a kereskedőkön pékeken keresztül a cukrászdákig éttermekig minden egyes résztvevő egytől egyig köteles megfizetni, erősen tolja a gazdaság résztvevőit a feketegazdaság irányába.

Ha minden majomságot ki akarsz fizetni, versenyképtelen vagy.

Sikerült olyan gazdasági környezetet előállítani, hangsúlyozom a szocialisták erős alapjára építkezve - ami lehetetlenné teszi a szabályos gazdálkodást.
@jaegtoer: pl. benne foglaltatik az emberi meltosaghoz valo jogban. Pl. Igy elso blikre. Ahogy a levegohoz is jogod van amit beszivsz. Nemde? Megsem kerded meg, hol van leirva. Csak hasznalod. Ugyanugy elhasznaljuk, mint a vizet.
Ha mar lemegyunk populistaba. :)
Vannak olyan allami feladatok, amik penzbe kerulnek, megis ingyen kell hogy hozzajusson a lakossag, mert olyan helyzetben vannak amiben erre raszorulnak. Ilyen volt a marciusi hoviharban elszallasoltak, forro teaztatasa. Ha ihatatlan a helyi viz, a vizellatas megoldasa. Ahogy az is, ahol nincs vezetekes viz (ahol nem mellesleg azt kell megfizetned, hogy nem kell elmenned a kutra vizert) ott is szukseguk van vizre. Egeszseges, ihato vizre. A kozkut fenntartasa nem kerul annyiba, mint a vezetekes halozat fenntartasa, uzemeltetese. Gyakran furt kutakkal oldjak meg, faluhelyen igy tettek. Nincs ingyenebed, de etnikai alapon alkalmazni tobb mint vicces. Ahogy a mno megirta kedves gyakorlata a zommel jobbos telepuleseknek. Csak ok kevesbe vonzoak, mint a hires hetesi telep ugyebar.
Ha pedig nincs ingyenebed, hogy nezheted tetlenul a sok bliccelot?! Vagy mert ok zommel magyarok es filozofiajuk is van ra, az mas?!
@jaegtoer:

nacsakhogy népcerűsíccsem a hejes/sír/ásást..
NE! "_ follyanak az ingyenkutak_" HANEM! folyjanak azok a ingyenkutak... amik sok péncbe vannak...

na, most ölégvót magamból, majd kedden megváltom a világot, népszerűsködök, addig legyetek rosszak, a jóság uncsi, és ne legyünk már hűűjjék...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sokéves statisztika szerint a közpénzek negyede-harmada nem arra fordítódik, amire azt kiutalták, hanem egyéb járulékos költségek címén másra költik.
Ha csak 10 misit keresett vele vki, neki akkor is jó buli volt.
Ez az Ózdi eset egy idiótizmus.
Hőségriadó van!! Aki ilyenkor korlátozza a vízhez való hozzájutást, az nem polgármesternek alkalmatlan, hanem egy önálló életre is alkalmatlan kretén.
Ez az Ózdi eset egy tömény idiotizmus.
Hőségriadó van!! 41 fok, megdőlő melegrekord! Aki ilyenkor korlátozza a vízhez való hozzájutást, az nem polgármesternek alkalmatlan, hanem egy önálló életre is alkalmatlan kretén.
Épeszű helyeken az utcán, pályaudvarokon osztják a vizet. Most teljesen érdektelen a "cigánybűnözés" meg az "ingyenebéd", de a romagyilkosságok-rsszizmus témaköre is. Normális és alapszinten morális emberek a hőségben osztják a vizet, nem korlátozzák.
Ha jogos lenne a korlátozás, a hőségben akkor is oldja fel, aztán 25 foknál újra elzárhatja a vizet.
Ráadásul, amit érveket hoztak fel, az nagyrészt nyilvánvaló hülyeség.
Már ott tartunk, hogy egy vízvezeték nélküli putrisor lakóit vádolják azzal, hogy a lajtos-kocsijukkal (?) az úszómedencéjükbe (??) hordják a vizet.
Bocs az ismétlésért
@Habakuk999: ez utóbbi kommenteddel inkább egyetértek. A kérdés csupán az, hogy eszerint volt-e valódi rendszerváltás, ha x évvel később még mindig ugyanazok a módszerek, melyek állítólag nem voltak működőképesek. Ha nem lenne ennyi az áfonya (általában), akkor nem érné meg csalni sem. Csak akkor nem lennének ,,szigor-bigor intézkedések'' sem.
Tegnap olvastam, hogy Kínában komolyan gondolják az állam szerepének csökkentését. No, erősen kíváncsi valék, hogy Kedves Vezetőnk szolidáris-e velük és hasonló intézkedéseket fontolgat-é-e? ;)
@nedudki74: Megbocsájtok, mert mélységesen egyetértek azzal, amit leírtál! (ha kétszer, akkor kétszer értek egyet!:-)
@jaegtoer:

nesze neked vízpazarlás: 12 millió hiány, 300 ft-os vízdíj= 40 000 m3 víz/ 365 nap/ 88 közkút= 1.23 m3/ kút! ennyit ki is izzadt egy év alatt!:)
@Marcellusca: a balcsin orulhetunk, ha egyaltalan levegot vehwtunk ingyen. Sok helyen elzartak, pl a belvarosban is az ivokutakat. Mondvan nincs penz a fenntartasra....
@nedudki74: furcsa világot élünk. Nekem az ózdi eset a hiénacsapat mentalitását juttatja eszembe. Oksa, tegyen be szűkítőt, de ne zárja el teljesen, ha az egész utcában nincs más vízforrás. Amúgy megintcsak egy szép bizonyítvány...

Erről van vkinek MTI linkje?

mandiner.hu/cikk/20130808_pinter_folyamatban_van_az_ozdi_kutak_eredeti_allapotanak_helyreallitasa
Mert a cikk alján szerepel, csak nem oda mutat.
Esetleg ózdi kommentelő tud többet az esetről?
@tristen2005: a szakértelem még mindig bolsevista trükk! :D :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Kedves Alfonsine. Legkíválóbb tiszteletem és kéz és készcsókom lerovása mellett megerősítedm, hogy a világ megváltását keddre halasztottam (erre ez a gonosz Fabius belök ide egy új posztot csak úgy, de majd megkapja a magáét oszt úgy köll neki!), szóval majd keddtől teljes vehemenciával vetem magam mindennek a sűrüjibe, de addig csak annyit mondok, hogy a víz nincs leírva se úgy hogy víz, se wasser, se water, se eau vagymi, és különben se hivatkozz az emberi jogokra, amikor egy világörökségi tárgynak, vagy egy állatnak több joga van mint egy embernek, míg egy embernek látszó bioelektromechanikus tárgy több előnyt élvez mint egy anyától-apától, vagy egy majomtól származo homonak, aki sapiens-nek született.

Mindazonáltal az a tény, hogy az emberi méltóságot írásba kellett foglalni, azt mutatja van bőven tennivaló, mind a mutató, mind a fogadó oldalon. legyen elég mára ennyi.

De!

"__Ahogy az is, ahol nincs vezetekes viz (ahol nem mellesleg azt kell megfizetned, hogy nem kell elmenned a kutra vízert) ott is szukseguk van vizre. Egeszseges, iható vizre.__"
ez , valamint a közkút "olcsósága" még mindig nem elégséges válasz arra, hogy 100 év alatt hogy hogy még mindig közkútra van ottand szükség. 150 méterenként.

ahol fakad egy forrás, ott mingyá van emberi méltóság is? vagy hogyb a petsába.
és mi van azokkal, akiket ugyan megillet az emberi méltóság, igény is van rá, csak éppen nem úgy viselkednek, mint egy ember? konkrét példával élve lázárjánostól a retkes és koszos vízpacsálókig húzva meg az ívet.
@nedudki74:

és áruld már el mi a picsából fizeti ki a vízszámlát? államosítja a vízszolgáltatót? akkor nem kell sikongatni, vazze. akkor don viktor mindent jól csinál.
@nedudki74:

pontosítsál: a fűtött úszómedencéjükbe
@nedudki74: Ez egy - nagyon - rosszkor hozott döntés. Ha 25 fokban csinálják, akkor is rárepülnek a pártok, de talán nem lenne ekkora paláver.

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
De mé híjják KÖZkútnak, ha el vagyon zárva?

Kicsit hadd fordítsam meg a demagógképletet: azé nem vételezhetek 1 azaz egy liter vizet (sem) útravalónak közkútról, mert én nem vagyok cigány?
@Marcellusca: Ideje a magyarigazolványos- pénzbedobós közkutak bevezetésének, természetesen pályázat nélküli kivitelezéssel..ez utóbbit vállalja még nem megalakult cégünk, Matócsny-hitelből,ha kérhetem!
@jaegtoer: kis tarsadalmi kiserlet. Probald ki, hordj vizet kutrol par napig. Nem kell ozdra menned. Probald ki. Utana dontsd el, ha ugyan a fentebbi kis burkolt ciganyozas fenyeben ez elvarhato toled, hogy ott ingyenebedre jatszanak, vagy csak par unatkozo jogvedo, aki nem ismeri oket ugy mint az, aki szomszedul kivanja, csinalja a hajcihot, vagy etnikai alapon itelunk kozosseget arra, hogy vagy eheszsegre artalmas vizhez jut, vagy szomjan hal. Egyben valaszt kapsz arra, hogy az emberi meltosagba beletartozik-e a vizhez valo jutas, pedig nincs is benne a takolmanyban. Ami a legluzerebb erv, amit egy ciganyozo eloranthat, nem mellesleg. Tipikus nem gondolkodom, mert megerdemli, mert cigany es ingyenelo, mert cigany.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ehhh, én is megvilágosodtam, most zajlik a hozzájutás szűkítése, utána az átjátszása a Nemzeti Vízivoldás haveroknak, amik kapnak majd termékbővítést, alkoholra és esetleg nőkre, narkóra...
@Marcellusca: azert nem, mert az onkori nem teszi a dolgat. Ugy sporol, hogy nem uzemelteti ezeket. Ugyanolyan taplosag, mint az ozdi.
@Marcellusca: Szerintem meg a bantu négereknek, dél-dakotáknak, árjáknak ugyanúgy jár az alapvető élethez és ételhez való jog, valamint a balett-táncosoknak és kőfaragóknak is, bár bizonyos korlátozásokkal!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Drága Csekk!
Én úgy nőttem fel, hogy az utca végéről hordtam a vizet a KÖZKÚTról. Eleinte kiskannával, majd ahogy cseperedtem (ceglédi) kantával, később kettővel egyszerre. Sokáig nem volt fürdőszobánk, majd a család nekifogott és sk. megcsináltuk. Ekkor még fúrt kútból üzemelt, az iváshoz, főzéshez továbbra is kútról hordtam. (Nem, az építéshez, bővítéshez nem onnan!) Évekkel később lett - valódi - vezetékes vizünk. Pénzért. Sok pénzért. És most is fizetik szüleim a vízszámlát.

A "cigány-kártyát" meg azért dobtam be, mert mindig ezt veszik elő. Megint nem az volt a lényeg, hogy rászorulókkal csesznek ki a legnagyobb kánikulában, hanem, hogy a cigány telepiekkel.
Kit érdekel, hogy cigány vagy nem cigány?
Herótom van már ettől az állandó megkülönböztetéstől.
Főleg a pozitív diszkriminációból!
ennyi?

Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség

A számok nem hazudnak: a kormány csökkentette a pedagógusok bérét!

A válságkezelő kormány évében még 133 ezer forint volt a pedagógusok átlagos
nettó bére. 2012-ben ugyanez az összeg már alig több 128 ezer forintnál.
Pedig közben infláció is volt: ha a válságkezelő kormány idején elért pedagógusbért
csak a pénzromlás mértékével megemelte volna az Orbán-kormány, ennek
az összegnek már 155 ezer forintnak kellene lennie!
w.egyutt2014.hu/bercsokkenes

Hoffmann Rózsának és Balog Zoltánnak mennie kell, mert egy újabb, velük
súlyosbított tanévet már nem él túl a magyar oktatási rendszer!
w.egyutt2014.hu/pedagogusok

Juhász Péter: kikérjük az ózdi helyi vízvezeték-fejlesztési adatokat

Az Együtt-PM közérdekű adatigényléssel fordul az ózdi önkormányzathoz,
hogy kiderítse: pontosan mire fordította a város a Svájci Magyar Együttműködési
Programtól nyert másfél milliárd forintot, amelyből egyebek között be kellett
volna vezetni a vizet azokba az ózdi otthonokba, amelyek környékén vasárnap korlátozták a vízellátást.
www.egyutt2014.hu/hirek/ozdi_vizkorlatozas.html

Embertelen és törvénytelen az ózdi közkutak elzárása!

Juhász Péter, az Együtt - PM Szövetség társelnöke felszólítja az illetékeseket,
hogy a vízszolgáltatást haladéktalanul állítsák helyre az ózdi közkutaknál.
www.egyutt2014.hu/hirek/ozdi_vizmegvonas-botrany.html

Juhász Péter, az Együtt-PM Szövetség társelnöke ombudsmani vizsgálatot
kezdeményez az ózdi közkutak elzárása kapcsán.
www.egyutt2014.hu/hirek/torvenyellenes_a_kozkutak_elzarasa.html
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Válaszom első része: lásd előző kommentem ( @Marcellusca: )második fele! :)

"...bár bizonyos korlátozásokkal!" - akko', mégis miről beszélünk? Mert ennyi történt. Korlátozás.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tulképp. olcsón megúszta.

A cseka, akarom mondani, a kágébé, akarom mondani, az ávéhá, akarom mondani az efeszbé, akarom mondani, a tek főleg a köztörvényes ténykedésük kezdetén radikálisabb megoldásoktól sem riadt vissza. Erre, és a nagyságrendekre (sacc százmillió fő) a demográfusok tudják a jó becslést adni. :-(.
@jaegtoer: "Mennyi a saját bevétele Ózdnak?"
Most néztem meg a 2013. éves költségvetés főösszegét. Bevételek 4, 6 milliárd, Kiadások 5.1 milliárd.
Miután gyakran felveted a ki, kinek fizet és miért témát, most felkínálok neked egy csemegét, amely az ózdi polgi szűklátókörűségét demonstrálja, valamint azt, hogy döntéseinél nem számol a következményekkel.
Tegnap előtt a rádióban egy beszélgetésben azt a tervét ismertette, mely szerint a cigányoknak a jövőben jelképes összeget kelljen fizetni a közkutak használatáért. Jelzem, a jelen lévő cigányokat képpviselő helyi potentát lelkesen helyeselte az elképzelést.
Ehhez mit szólsz? Mondjuk éppen arra jársz, és a kocsid hűtővize felforrt, és vételezned kell. Ingyen! Vagy megáll egy túristabusz, és felfrissülnek a kútnál, és ármányosan még az üvegeikbe is töltenek friss vizet. Grátis!
Lehet, hogy csihi-puhi is kialakul a fizető és potyázók között.
Ezzel a kis történettel csak egy kis mosolyt szerettem volna ajkaidra csalni ebben a melegben. Lám-lám! Fordulhat a kocka, de ilyen hülye módon csak nálunk fordulhat elő.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Krisztus öt sebére, mi van itt már ingyér."
Miután 400 mrd-ot kéne még ez évben behozni, horror vízióim vannak.
Bevezetik a "Levegőigénybevételi adót", melynek méréséhez és ellenőrzéséhez minden állampolgárnak maszkot kell viselnie.
Gyártó cég: Simicska Álorca Művek
A mértékegység vezértipusban: légköbméter
A fizetendő tarifák a levegő tisztaságának és oxigén tartalmának mértékében alakítandók ki a vezértipus paramétereinek figyelembevételével.
Most már töltsd fel a folyószámládat, hogy elég legyen a számláidra!
@Mariann19: Jómunkásembereknek és aktív Pistáknak tíz lélegzés naponta ingyér', de csak akkor, ha a csinov..izé..a nervezető két tanú mellett igazolja a heti előírt nyalintást!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Hülyéskedünk, de valóban félő, hogy újabb adók beveztésére kerül sor, vagy az eddigiek megemelésére, mint a tranzi illetéknél az 50%.
A kormány kínosan fog ügyelni a költségvetési deficit elvárt szintentartásához, hiszen ez az egyik alapköve a választási propagandájának.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

+1

"Ha ezt egy háborús övezetben csinálják a megszálló csapatok, a parancsnok Hágába kerül, és nem biztos, hogy megússza."

nepszava.com/2013/08/velemeny/para-kovacs-imre-a-vizbol-veszi-ki-a-zoxigent.html
@Mariann19:

köszönöm az ózdi adatokat. így már tisztábban értem a történetet. valahogy hozzá vagyok szokva, hogy mindenért fizetni kell. csak kezdem elunni, hogy azokét is fizetni kell, akiknek meg "minden" ingyé van. és most már órarend-szerűen bazsalyognak feszt a zsebemre hakőhanem és most már egyre keményebben mondok sokmindenre nemet. mert viktor nagylelkűen csak a saját levelezésével van elfoglalva, oszt még azt is én fizetem. na jó, meg te, meg ti, meg ők, de viktor nem. dee most megkapja a választ is a hülye. ha házhoz jött a sallerért, hát legyen. ha ennyire akarja!?

... mosoly nem jött az ajkaimra, mert szánni szánom azokat a szerencsétleneket, csak nem szeretem az álszenteskedést ami körülveszi ezt a vizes ügyet. és hálás dolog, mert nem lehet jól kijönni belőle.
Remélem, holnap már sörcsapokért is reklamálnak majd. :D
na. hiába. mit meg nem tesz az ember a népszerűségért. semmmi vizet senkinek! Sört mindenkinek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

juhász péternek üzenem, fizetheti az ózdiaké mellett az én vízszámlámat is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "kis tarsadalmi kiserlet. Probald ki, hordj vizet kutrol par napig. "

mint említettem az emberi mélztóság és a vízhez jutás között nincs logikai összefüggés. ha az emberi méltőságáért valaki tenni akar, akkor lehet hogy nem azzal kell kezdeni, hogy agggyá vizet ingyen bazmeg mer az jár nekem méltőságilag. csak hogy hasonlóan demagóg legyek, mint az általad hozott érvelés.
aqmúgy meg kiskunhalason a csokonai utcában hordtam vizet a kútról (artézi) ceglédi kannában 1965 környékén, úgyhogy be ne mutasd nekem a kínkeservet, aztán amikor hozták a vezetéket akkor lett a papámnál is.
Ózdon mit csináltak 1965-2013 között?
most hirtelen szárbaszökkent és kivirágzott az emberi méltóság- Háááááát.... lószart! mama!
@jaegtoer: Ebben a történetben tényleg csupán azt szerettem volna bemutatni, hogy milyen vezetésre és normális döntésekre alkalmatlan emberek irányítanak egy várost, emberek tízezreit.
Amikor az eredetileg téves rendelkezését kívánja rendbehozni a polgi, még nagyobb hülyeséggel rukkol elő.
Tudom, hogy te a szociális támogatásoknak nem vagy az odaadó híve, ebben a vízügyben azért viszonyítanod kéne túlzóbb és irreálisabb helyzetekhez.
Sokkal jobban kifogásolható, hogy éveken át élnek emberek fizetés nélkül komfortos lakásokban fizetés nélkül kedvező életminőségben. Szerényebb lakhatási feltétel szóba sem jöhet ezeknél az embereknél, mert megjelennek a jogvédők.
A vízügy és az általam kifogásolt jelenség között az a különbség, hogy a víztől elzártak nem tudnak gyökeresen változtatni az igényeiken, mert a víz életelem, és a hozzáférés módja behatárolt, míg a másik esetnél vannak lehetőségek és fokozatok.
@Mariann19:

Mint mindig, érvelésed most is kiegyensúlyozott és helytálló, miképpen az előző is. felfogom a briliáns vezetés meghökkentően rövid röptű eszmeiségének magas korlátokkal határolt voltára és a "képviseltek" magukra hagyatottságára utaló megjegyzésedet. A társadalmi magányt évtizedek óta jól kihasználnak a politikai érdekemberek. azért kérdeztem az ktgv-i adatokat, mert azokból azért leszűrhető hogy az 1980-ban még 48000-es, 2011-re már csak 34000-es lélekszámú városban ahol a népesség 30%-a roma, és a munkanélküliség 22-23%-os, miért is olyannyira vonzó a polgármesterség, ahol csak egy évre vetítve 500 mrd Ft-os betervezett hiánnyal készítik a költségvetést az ismert adósságanomáliák ellenére.

szeretném azonban kiemelni a hsz-ből kiemelni azt, amit minden más hszből hiányoltam és meg sem mukkantam volna, ha kellő súllyal szerepel. ez pedig ez:

"___A vízügy és az általam kifogásolt jelenség között az a különbség, hogy a víztől elzártak nem tudnak gyökeresen változtatni az igényeiken, mert a víz életelem, és a hozzáférés módja behatárolt, míg a másik esetnél vannak lehetőségek és fokozatok.___"

végül változatlanul nem népszerűségre törekedve megerősítem: abszolút támogatás ellenes vagyok, most már a 3 évvel ezelőtti önmagamhoz mérten is, és ez a függőségi szociálpolitikával szembeni álláspontom csak növekedni fog, mert ez a kollégista csapat elképzelhetetlen mértékben növeli az államtól való függést még a piac és versenyképes szegmensben is. minden törekvésük arra irányul hogy minden társadalmi csoport tőlük függjön. nem védenek megsemmit és senkit, nem támogatnak senkit, hanem mindenki más rovására és hátrányára a saját klientúrájukat építik, erősítik és stafírozzák. az ózdi romák pedig hasonlóképpen hozzánk, ennek éppúgy szenvedő alanyai, csak elemi szinten létfeltételeikben veszélyeztetve, saját képviselőik által elárulva. egyetértek Alfonsine-nal és másokkal is abban, hogy nem árnyékban mért 40 Celsius-fokban kell elkezdeni megvédeni a vízellátást. mert gondolom megvédésről lehet csak szó, hiszen mindent megvédenek, nyugdíjat, termőföld tulajdonjogot, dohánybevételeket, takarékszövetkezetek betétállományát és hamarosan a gyógyszertárak tulajdonjogát és bevételeit, a közüzemek kirablása meg természetes.

az érem másik oldala pedig az, ha szar helyzetben is vagyok és a közösségtől "ingyenbe" kapom (most épp) a vizet tetszőleges mennyiségben, akkor nem pazarlom.

Arra kérdésre mely szerint : Mi történt Ózdon ez ügyben 1965-2013 között természetesen a városból mai napig jól megélő potentátoktól várom a választ, hogy a húsuk aszalódjon rá a csontjaikra.
@jaegtoer: Az újraelosztás vitájában úgy fogalmazol, hogy abszolút támogatás ellenes vagy.
A kérdés az, hogy kinek a támogatását nem ismered el.
A hazai újraelosztás mértéke 62%, amely magasnak értékelhető, tudomásom szerint a standard 50% alatt van Európában.
Érdemes azonban azt tudni, hogy az újraelosztás milyen elemeket tartalmaz, ezek az elemek univerzálisak-e, vagy rászorultsági alapon kerülnek felosztásra.
Külön kérdés, hogy az újraelosztás igazságosságán az egyenlősdit értsük-e, mennyiben jöjjenek számba az érdemek /a javak előállítói/ és a szükségletek szempontjai.
A szociális célú támogatások körébe tartoznak az ártámogatások, a kedvezményes áfa, az adókedvezmények /18%/, a szegények segítése 5%-ot tesz ki.
Mi az utóbbi 5%-on vitatkozunk, ami a költségvetés korántsem elhanyagolható része, és ami érdemektől függetlenül jár az igénybevevőknek.
A fenti felsorolásból és az életből vett tapasztalataidból láthatod, hogy az újraelosztás alanyai és a jogcímek milyen koncepciótlanságot tükröznek. Igazad van abban, hogy a jelenlegi kormány minden gazdasági döntésében markánsan fellelhető az állampolgári függőség erőszakos megjelenítése.
A szocik kormányzása alatti közvetlen pénzbeli szociális ráfordításai olyan szellemben fogantak és valósultak meg, amelyek az emberek munka iránti affinitását jelentősen megtörték vagy megszüntették.
Hsz-ben hosszú lenne elemzésbe bele menni, de látható, hogy az irgalmatlan nagy újraelosztásnál nem látható tisztán, hogy milyen alapon, mely embercsoportokat, milyen jövedelemviszonyokat figyelembe véve alakult ki a támogatások elve.
Túlzottan előtör az a látszat, hogy mindkét kormány a politikai céljainak rendelte és rendeli alá az ország jóléti céljaira szánt forrásokat.
@Mariann19:

zárszónak jó is lenne amit válaszoltál..., ám maradva a "piti" 5%-nál, nálam azért ellentmondásos, mert változatlanul fenntartom, hogy évente 1500, de inkább 2000 mrd forint megy el csak korrupcióra, emellett hasonló összeg az elkótyavetyélt 'csak a hávereknek jó' kiadási tételek menedzselése orbáni szinten.

ez a 'törvényesen ellopott' mintegy 3500-4000 mrd forint (évente!) elképesztő lehetőségektől fosztja meg az országot, a szegények eredményes megsegítésétől kezdve a közalkalmazottak és köztisztviselők elfogadható színvonalú bérezésén át a tartósan fenntartható arányos és méltányos(!) közteherviselés kialakításáig...

hosszú távon arra kell berendezkedni (így észlelem legalábbis), hogy a gazdaság valamennyi szegmensében a tulajdoni viszonyokat első sorban a belső kör, másodsorban a konkrét fidesz-bázis javára írják át.
tehát alapvetően az nem tetszik nekem, hogy az a kontraszelekció, amely az elmúlt húszegynéhány évben 'fellazult' oly mértékben, hogy kis szerencsével, még többször nagy szerencsével a tehetség és a szorgalom csak-csak kibontakozhatott és eredményeit az (is!) élvezhette, aki megdolgozott érte, vagy éppen kiváló szellemi teljesítményt nyújtott.
Ma olyan világ van kialakulóban, hogy megint a seggnyalóknak áll a zászló... nem folytatom, mert Te magad is tapasztalhatod, láthatod.

'___ma már senkit nem hagyunk az út szélén, hanem mindenkit belökünk a szakadékba, aki nem szolgál nekünk___' lehetne az új és titkos orbáni jelszó a zártkörű felcsúti eligazításon.
@Mariann19:

"A kérdés az, hogy kinek a támogatását nem ismered el."

nos,... hmmm... öööö... ájzé... a kötélverőkén kívül senkiét! :D
@jaegtoer: Jaegtoer!
Elérkeztünk hosszú, többnapos véleménycserénk után arra pontra az utolsó hsz-od valamennyi sorára értve, ellenvetést nem tudok tenni.
Az is igaz, hogy a vitában átsodródtunk kiinduló témánkból a hazai társadalmi helyzet értékelésére, és bizony itt nagy az egyetértés.
Ami mindíg vitatéma lesz, hogy a javakból érdem vagy rászorultsági okokból részesüljenek-e az állampolgárok.
Van erre egy általános elv a világon, azonban ezek a globális elvek nem veszik figyelembe egy ország sajátos és aktuális körülményeit, ezért vitathatóak. legalábbis részemről.
Lásd. az utolsó posztot!
Örültem a beszélgetésnek, kösz.
süti beállítások módosítása