Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: divany.hu/eletem/nyugdij-kor/ Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.... (2024.04.24. 09:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.25. 00:56 Fabius

Békemenet a kétharmadért

Címkék: fidesz bencsik andrás kétharmad békemenet

Bencsik Andrással szerintem a sajátjai is úgy lehetnek valahogy, mint az Üvegtigris brigád Cingi szaxizásával. A két lábon járó szervilizmus és az ő töretlen lelkesedése kiapadhatatlan humorforrás. Legfrissebb ötlete szerint legyen újra kétharmad. Mert az milyen fasza. Már úgy érti nekik, akik az eladhatatlan lapjaik maradékát ingyen szórják szét Zuglóban, elvégre az önkormányzattól jön a megrendelés tízmillió számra, a piacból megélni nem muszáj

Helyette van óda a kétharmadhoz, mert az ember képtelen átlépni az átkosban megszokott Népszabadság pártélet rovat avitt nosztalgiáját. Meg akkora szavakkal zsonglőrködés, mint: "a Békemenet szellemisége ad kellő erőt a polgári oldalnak". Fene tudja, a "polgári oldal" Bencsik mozgósító szavaira fogékony része legutóbb azért megmutatta szellemiséget sugárzó arcát a Fidesz székház előtt. 

békemenet.jpg

Most meg az a nagy ötlet, hogy Bencsik Vitéz, az ordító és fütyülő nénik, a sósavas nertárs és a görbebotjával verekedő békenyugdíjas - meg esetleg a Szőke Feri ha úgy érzi - induljanak új mozgalomba a 2014-es kétharmadért. "Merni kell akarni és merni kell álmodni. Álmodni és akarni pedig csak nagyot szabad." - teccikéteni? Mert ez adhat értelmet (WTF?) az úgynevezett polgári oldal önszerveződésének, ez lehetne az a valami amivel a polgári demokráciákban viszonylag szokatlan hűségesküt letehetnék a Nemzetvezető és a Párt felé. Hadd lássa ez az Ejrópa, nem véletlenül voltak ennyire süketek a magyarok, hanem direkt.  

Minden mozgalmárok szellemi ősanyja, Szili Kati a kanyarban nincs ezekhez képest. 

 

716 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr435425363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A vidám hajnal még odébb van, a jó napot ugyancsak. Legyen: Üdvözlöm, rég láttam.
Fabius azt kihagytad, hogy majd a közmunkásnak is kell "békemenetelni" különben ugrik nekik a közmunka (lásd Szigetvárt)
Amúgy az EU ellen hirdetett Békemenet hol marad? Vagy Bencsikék rájöttek, hogy Strasburgban/Brüsszelben az egész társaságot bevinnék a zártosztályra?

Szerintem az újabb békemenestesdi egy kvázi megfélemlítés a magyar társadalom felé, hogy vagy mi leszünk vagy , pedig megnézhetitek magatokat a választások után (kicsit sarkítva)
Viszont a jo hir: tenyleg OSSZESEN nincs annyi szavazojuk, mint ahanynak fizetik a buszt es a kajat, ha jonnek obegatni Pestre.

Hiaba, a magyar primitivsege megdobbento, mashol is van egy rakas balfasz, de ott sokkal nagyobb a normalisok aránya. Itt nalunk a tortenelem es a teljes agypangas zarvanya teszi ki a nepesseg nagy reszet.

Sebaj, rohadjon meg az osszes.
Szili Katalin, a magyar országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága autonómia albizottságának elnöke, a Szociális Unió elnöke: módosító javaslatban a friss diplomásoknak is elérhetővé tenné a gyedet, ami több mint másfélszeresére emelné igénybe vehető juttatásaik összegét. Az érintettek így egy évig havonta 45 ezer forint gyedet kaphatnának a kevesebb mint 26 ezer forintos gyes helyett.
A jövő évtől megszülető gyermekek esetében vezetné be a kedvezményt, amely - 10 ezer kismamával tervezve - 2,5 milliárd forinttal terhelné a jövő évi költségvetést a gyed kifizetés éves 92 milliárdos összege mellett.
Az előző posztnál már linkeltem ezt a TGM beszélgetést, de ide talán még jobban illik. Elég tanulságos, érdemes megnézni.

Mi lesz a választások után?

www.atv.hu/videok/video-20130723-mi-lesz-a-valasztasok-utan
@Dr. jenőke (jenőke): katalin most epp fideszes vagy kdnp-s? :>
@Megdobbent:
Nem hiszem, hogy fideszes, kádéempés. Szerintem kádéempés, vagy fideszes.
Viszont ötletgazda.
@BadSimpson: "megfélemlítés a magyar társadalom felé"
Mint minden diktatúrában a kormány mellett felvonulósdi, ez nyilvánvaló.
Jó reggelt!

@Dr. jenőke (jenőke): Te nem alszol? Még és már itt vagy:))

Bencsikről sok minden eszembe jutott már, de az, hogy humorforrás lenne, még soha.

Tegnap felvetődött itt érintőlegesen a cenzus kérdése. A képet/arcokat elnézve lelkesen tudnám támogatni egy új tartalommal.
Gamma sugaras szep napot a bekamenetelok elso soranak, meg kuldom masnak is, aki szereti.
alakul ez!

lassan jönnek a csasztuska brigádok a közmunkásokat, tanárokat, orvosokat lelkesíteni, vagy a dohányboltok elé hallelujázva dicsőíteni a legnagyobb forgalmat elért egységeket...
A Békemenetnek már októberben is sajátos szellemiség volt
endresy.blogspot.hu/2012/10/bekemenet-haboruert.html

Azóta a kommunikációs értéke alig változott. Csak kiderült, hogy alapvetően közpénzen üzemelteti a CÖF, és olykor a Fidesz-aparatcsikok (köz-éhbérért) közrabszolgákat vezényel(het)nek ki vonulászni.

De azt fenntartom, hogy ha már kommunikációs manipulációról van szó, akkor a CÖF a fasorban sincs Helene Bertha Amalie Riefenstahl (Berlin, 1902. augusztus 22. – Pöcking, 2003. szeptember 8.) filmrendezőnő mögött. Ott kullognak Szili Katinkával kézenfogva.
@Orica Középföldi:
Szeretek éjszaka dolgozni, ha van mit.
Most éppen van.
Bocs, itt is előzetes modi van? Vagy én rontottam el valamit?
@Bretschneider detektív: Szerintem nincs max. utólagos, ha FAB idekeveredik. :)
Szerintem fordítva van ez az egész.

Lássuk be, a mai ellenzéki potenciállal, a kormányzati szavazatvásárlások és választási trükközések miatt kb. akkora esély van nem csak a kormányváltásra, hanem arra is, hogy ne megint kétharmad legyen, mint hintalónak az epsoni derbyn. A Fidesz elérte azt a hatalmi koncentrációt, amikor nem csak hogy nem engedheti át a gyeplőt, hanem nem is engedhet a szorításán, hiszen rögtön a nyakukba folyna az összes szar... nem mintha amúgy két-három éven belül nem történne meg ugyanez, de mindegy...
Így ha a Békemenet ezt meg azt csinál a kétharmadért, például imádkozik érte, és utána -nahát!- tényleg kétharmad lesz, akkor nyugodt szívvel mondhatják, hogy imájuk célba ért, Isten meghallgatta őket, az ő tömegüknek is része van a sikerben, és hát ha Isten velük, ki ellenük?

Ez kb. olyan, mintha azért imádkoznának, hogy a Nap minden nap keleten jöjjön fel. És lám, tényleg! Gondoljatok bele, mi lenne, ha nem tennék?
Szabadságharcunkkal erősítsük a béketábort, lengesse zászlónkat a menetszél!
ide illik:

"Ezt muszáj megmagyarázni. A reklám kivitelezésében a nyolcvanas évek színvonalát sem haladja meg, de ez az igénytelenség itt a helyén van. Ettől lesz ereje, mintha egy szőrös, mosdatlan agresszív szörny lépne be üvöltve a kozmetikázott hölgyek és urak délutáni koktélpartijára. Iszonytató, de csak rá figyel mindenki. A benne megfogalmazott üzenet is hazugság persze, de nem bírtuk abbahagyni a röhögést. Minden képkockája és minden betűje zseniális. Ikonográfiailag egyszerre idézi meg a náci és a kommunista propaganda emlékezetesebb elemeit. Van itt a hazát a fejünk fölül eladó, a machinációs paktumot kézfogással szentesítő pecsétgyűrűs, karláncos "tőkés", a pénzt a felhőkarcoló(!) hatvanadik emeletén görnyedt háttal, dörzsölve, sátáni vigyorral számláló, az asztalon aranyrudakat felhalmozó "bankár". Ez a szpot maga a történelem, önmagában esettanulmány arról, hogyan lehet a képek és a szöveg erejével egy hazugságot elhitetni az arra amúgy is fogékonyakkal. "

www.kreativ.hu/kampanyjelentes/cikk/a_legjobb_kampanyok_juniusban
Sokan rothasztják a NER-t belülről,egyik díszpintye ezeknek bencsikelvtárs.Ugyanaz a szar érzés hatalmasodhat el rajtuk mint a maszoposokon,mikor már tudható volt meg lesz a narancskétharmad...
Amúgypersze:Idióta barmok.
Ha ezek megint nyernek,az országnak vége!
Annyira "jó" látni, hogy bármilyen disznóság, vagy disznóságnak látszó ügy után is csak itt, a neten tudunk hangot adni nemtetszésünknek. Eddig bármilyen ügyre fény derült, valahogy mindig eltűnt a süllyesztőben. Valóban ennyire belefásultunk a jó erkölcsbe vetett hitünk szinte naponta történő eltiprásába? Én is csak tépem itt a számat...

Amúgy jó a stratégia. Nekünk egyre több és több elfoglaltságot adni (ilyen ügy, olyan ügy, ilyen Eu, olyan adók, stb), hogy aztán véletlenül se legyen az embereknek erejük valós, erőt mutató demonstrációba kezdeni.

Szép napot mindenkinek!
ha ha ha meglesz a 2/3 a gömböc-bül császärt csinälnak ???

vagy bebalzsamozzák?

brühüyyy

szavazzatok
@kifordított nagyanyó: Pedig fognak. Ha más nem, a Jobbik támogatásával simán lesz meg a kétharmad.
@fzs.1933: Májusban írtam
"Nem véletlen tehát az, hogy az országban tényleg sokan, sok szempontból fásulnak elfele. A kormány, illetve a Fidesz elérte azt, hogy elmondható: hatalomban maradásuk szinte biztosan rossz, de leváltásuk sem ígéri a mindennapok biztonságát. Még akkor sem, ha a koldusszintre kényszerítettek tömegei esetleg tényleg tetszenek egy valós forradalmat csinálni. Amitől azért az elhírhedett mondás szerzője is félt, mint ördög a tömjéntől."
(endresy.blogspot.hu/2013/05/konderbol-is-jobban-teljesitunk.html )

A napi politikai aktualitásátó eltekintve is fentartom.
@Megdobbent: teljesen mindegy.
szerintem nem kell neki egyikbe sem tartozni, katinkánk saját jogon ostoba.
de nagyon.
hehe. megalománia. na, kikre jellemző. ugye-ugye bencsik elvtárs!

"Ez lehetne a történelem legnagyobb békemenete, nagyobb, mint az első volt, és jelentősebb is, mert a polgári demokráciákban szokatlan mértékű és intenzitású elkötelezettségről adna tanubizonyságot."
@Orica Középföldi: mit nem mondasz?! cenzus? zene jaeg és sirbatesz füleinek.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Vannak olyanok sokan akik szerint a Fidesz isteni küldetéssel bír, hogy legyözze az Antikrisztus seregének tartott liberálbaloldalt
@GeoCracker: sajnos ez igaz. olyanná válik az emberek lelke mint egy elhagyott város.
Off. De fontos és érdekes olvasnivaló.

penzkerdes.blog.hu/2013/07/24/miert_nem_tuntetnek_a_forinthitelesek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_25&utm_campaign=index

"..Forintra átszámítva azonos hitelösszegből kiindulva az elmúlt öt évben - az eddig megfizetett törlesztő részletek alapján - összességében azok a hiteladósok fizették a legkevesebbet, akik jenhitelt vettek fel, őket az euróhitelt választók követik, majd a frankhitelesek, és a legtöbb hiteldíjat mindeddig a forinthitelt felvevők fizették..."

"...a felvételkori előnyös devizahitel-kondíciók miatt sokkal nagyobb hitelösszeget vettek fel, mintha forintban adósodtak volna el. Sőt volt, aki támogatott forinthitelét cserélte be devizahitelre, mert így a meglévő lakásfedezet alapján további hitelhez jutott..."
@bella _ciao:

" mit nem mondasz?! cenzus? zene jaeg és sirbatesz füleinek. "

egyenesen crescendo!!:D

a tegnapi "szintén zenész" kapcsán kialakult 'évődést' figyelembe véve ez hallatlanul szellemes hsz lett.! :DD csillagos tizes (10*) hsz.
@bella _ciao: egyre nagyobb lesz fiaim, egyre nagyobb. engem ugyan kezd egy vasudvardi felvonulásra emlékeztetni.
Niacin-tartalmának köszönhetően az őszi és a sárgabarack 2013. szeptember 1-től csak az arra kijelölt dohányboltokban kapható.
Niacin (INN), nikotinsav (IUPAC: nicotinic acid)
Cipőt a cipőboltból, barackot a dohányboltból!
@bella _ciao: aztán ha esetleg ők is a cenzus alá esnének akkor már lenne annyira kellemes muzsika!
szerintem nem gondolták végig ezt, és az egésznek a kivitelezhetetlenségét.
például a mostani kormány milyen ügyesen tudná használni a saját hatalma erősítésére.
nem szabad ilyen fegyvert adni a hatalom kezébe!
@Penivaldes:
Az biztos, és pont az ilyen akciókban látják meg a hitük erősségének bizonyítékát. A Fidesz vallási retorikája beérett.
@punkfrog:

Amennyiben a cenzushoz kötött választójog olyan értelmezést nyer, hogy a befizetett adók elköltéséről csak és kizárólag azok dönthetnének, akik egyáltalán nem fizettek adót, nem is dolgoztak, és csak segély, juttatás, vagy járadék esetleg ingyen-ebéd formájában kerültek kapcsolatba vele, kétségtelenül szívnánk egy nagyot. tekintettel arra a tényre, -ha korlátozott mértékben- de jelenleg is így van, ezért még ésszerű, vállalható kockázatnak vélem a "cenzushoz" vagy korlátozottan érvényesíthető választójogot.

tehát a probléma röviden:

"__Benjamin Franklint idézve: „ Ha a nép ráeszmél, hogy pénzt szavazhatnak meg maguknak, a köztársaság elbukik.”__"

bővebben, végre megtaláltam:

mosmaiorum.blog.hu/2012/06/05/adozas_nelkul_kepviselet
@punkfrog:

Azt hiszem a fiúk - Jég, Sirbatesz - az elérhetetlen vágyak kategóriájában említették. Van aki a lottó ötösről képzeleg, van aki a cenzusról:))

Mint láttad, én sem gondoltam komolyan. Életveszélyes lenne a fidesz kezében egy ilyen.
@bella _ciao:

Azért egy esztétikai minimumot el tudnék képzelni:))
@Orica Középföldi:

"az elérhetetlen vágyak kategóriájában említették. "

így van.

de nem így lesz. be fog következni az a helyzet, amikor már kiszámíthatatlanná válik a manipuláció outputja, és kényelmetlenné válik az elit számára az álságos képviseleti demokrácia, és elkezdik keresni a módját, hogyan lehetne

Rosszabbik esetben:

első lépcsőben kizárni a azokat, akik többe kerülnek, mint amit fogyasztanak, aztán azokat, akik "zéro hasznosságú" gazdasági szempontból, ezután azok jönnek akik társadalmi szempontból, aztán jöhetnek teszés szerint -aktualitástól függően- a kékszeműek, az alacsonyak, usw.

Jobb esetben az a fajta kombináció, amiről Sír-ral álmodoztunk, álmodozunk és pedzegetnek azon a linken, amit az előbb betoltam.
@jaegtoer:
egyáltalán nem biztos, hogy attól jobb döntést hoz valaki mert adózik!sőt!
Őt egyébként ismeritek? Garantáltan vidám hangulatot csinál az ürge. :)

youtu.be/bsIQs63734c
@jaegtoer: köcönöm, de ne dícsérj, hízik tőle a májam. jobb annak, ha a sörtől gyarapodik. :))
Nem kell pánikolni! Az ingyen kirándulásra sokan jelentkeznek, mint ahogyan a termék-bemutatós kirándulásokra is. Elvégre spórolni tudni kell! Azután a terméket meg vagy megveszem, vagy nem. Igaz, sokakat csőbe tudnak húzni, de azért remélem, sokkal többen vannak az értelmesebbek. A remény:))) ugye..
@Orica Középföldi: esztétikai minyimum? nono! valami ilyesmiben utazi a hajdú gyerek is a szépségkirálynőivel.
@jaegtoer:

Nem igazán hiszem, hogy az álságos képviseleti demokrácia pont annak az elitnek fájna, aki ennek köszönheti létét:)
Kedves Honfitársaim! Az Isten szerelmére! Ha már megint a Fidesz alakít kormányt, legalább 2/3-ot ne adjatok nekik!!
@jaegtoer:

rímelsz nagyon bencsikkel:
"Álmodni és akarni pedig csak nagyot szabad."

ha járatnád nagyobb számban a demokratát, meglehetne a szócsöved a cenzushoz. nyúld le papcsák biznicét!
várható volt, hogy nem kiterjesztik, hanem szűkítik.

Megszüntetik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítését

hvg.hu/gazdasag/20130725_Megszuntetik_a_miniszteriumi_dolgozok_fol
@punkfrog:

lehet a kákán is csomót keresni...,
és lehet szívhez szólóan érvelni amellett is, hogy a -látványosan és mindennapokban tapasztalhatóan- megbukott-becsődölt képviseleti demokráciát fenn kell tartani általános és titkos és alanyi jogon járó választójoggal...
csak akkor kevesebb viktorfanyalgást kérek, mert ő pontosan ez alapján nyerte el a maga királyságát, amelyben senkit nem hagynak az út szélén (mert mindenki mást, akik nem ők, belökdösnek az árokba, a szakadékba.)
@bella _ciao:

Na ez fájt:))
Én csak a minimumról szóltam. A maximumon vetélkedjen Hajdú és Fásy.
@jaegtoer: ok!tegyük fel, hogy egyetértek!
ki határozza meg a feltételrendszert, ami alapján kizárunk embereket a szavazásból?
@Orica Középföldi: az a szép, az a szép... szóval? mi az minimum? ne repedjen a tükör, ha belnéz a delikvens?
@Orica Középföldi:

"__Nem igazán hiszem, hogy az álságos képviseleti demokrácia pont annak az elitnek fájna, aki ennek köszönheti létét:) __"

ugyanott azt is írtam, hogy:

"be fog következni az a helyzet, amikor már kiszámíthatatlanná válik a manipuláció outputja,"

ez egy lényeges feltétele az elit változtatási kényszerének.

1989-1990-ben ennek eredménye volt a hatalom látszólagos megosztása.

azóta a hatalomból gyakorlatilag "mindenki" kiszorult, aki 1988 előtt nem volt "benne" de ugyanaz a réteg kezeli a kasszakulcsot.

dénesjánosok, becsületesek többsége a hatalomgyakorlásból kizárva.
@GeoCracker: @fzs.1933: melléklet:

Török Gábor Csányinak és Hernádinak is dolgozik

Politikusok megbízottjának lenni csak akkor lehetséges, ha azonosulni tudsz a megbízód politikájával - ezzel magyarázta Török Gábor politikai elemző a Magyar Narancsnak adott interjúban azt, hogy politikusoknak nem dolgozik, viszont ismert üzletembereknek igen. Azt mondja, bárki nyeri a jövő évi választásokat, iszonyú durva dolgok jönnek.

hvg.hu/itthon/20130725_Torok_Gabor_Csanyinak_es_Hernadinak_is_do
@punkfrog: @jaegtoer: bocsi a közbe vauuuért, de ezt a cenzust próbálta horti mester is, és az eredményét láthattuk is a sunnyogós lelépése után
A békamenet szellemiségétől egy keményvonalas szellem öngyilkos lenne és belehalna.

Tegnap hallom, selcici megint bajnizott egy sort, a fasz sem tudja milyen apropóból. Mondjuk ha meg vele találkozna az őserdőben egy agyfurmász dzsungelbogár, áttérne a sivatagi vegetáriánus életmódra, az héccentség.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Viszont jelenleg a politika eléggé üzleties, és komoly befolyások vannak.
T.G. megpróbálta a szűzen kurválkodást szerintem, de nem jött be.
@GeoCracker: együtt szotyizás után, focifontosként nem bejönni, miket nem mondasz :D
@jaegtoer: "lehet a kákán is csomót keresni..., "
bölcsebb lesz valaki attól, hogy adózik?esetleg, az a befizetett adó nagyságával egyenes arányban nő a bölcsessége?
aztán ha majd már csak ők dönthetnek mindenben, akkor nyilván úgy szavaznak, hogy az egész társadalomnak jó legyen!:)))))
ezt a fidesz már majdnem megvalósította, csak még nem mertek kizárni embereket a szavazásból!
@Penivaldes:
"Vannak olyanok sokan akik szerint a Fidesz isteni küldetéssel bír, hogy legyözze az Antikrisztus seregének tartott liberálbaloldalt"

Isten egy ideje a Felhőerdő Szanatóriumban ápolják, szigorú nyugalomban. Ugyanis kis híján szétverte a saját fejét szentpéter fapapucsával, mert nem tudta elképzelni, miért volt olyan hülye, hogy olyan oltárra való barmokat teremtett, akik szerint a fityesz isteni küldetéssel bír.
@shinichi: ó mennyiszer és mennyiszer megtapasztaltam és elmondtam ezeket, és meg is kaptam, hogy én vagyok a hülye, mert számoltam és kalkuláltam és fostam amikor hitelt vettünk fel, hetekig rágtunk mindent mire döntöttünk. Igen tudom, kilógunk a nagy átlagból, nekünk fontos volt hosszútávra tervezni, és nem fejest ugrani egy olyan vízbe, amiről sokan mondják hogy mély, de nem saját tapasztalatból, csak hivatkozva másokra.
- Majd lesz valahogy, valaki majd segít.
Köszönöm, de nekem ez az össznépi nihil nem kell, mert pusztulásba vezet amint látható.
melléklet, úgy általában sokunk mondandójához, és nem meglepő módon, sok ismerős mondat visszaköszön az itteni kommentelőktől:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130725_A_condor_pasa
naivság megint és megint:
/ehhhh, nem is írok semmi többet, minek is, aki tudja és látja az érti, aki meg nem annak meg minek.../

FT: Mindenképpen Orbán fog győzni
Csak eteti a bankokat a megegyezéses megoldás lehetőségével a devizahitelek ügyében a kormány - erre a következtetésre jut a Financial Times az újabb mentőakció bemutatása nyomán.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ft_mindenkeppen_orban_fog_gyozni_ime_a_forgatokonyvek.560272.html
@punkfrog:

"ki határozza meg a feltételrendszert, ami alapján kizárunk embereket a szavazásból? "

pontosan az ilyen jellegű akadékoskodó:D kérdésfeltevések miatt nem valósul meg nálunk semmi sem optimális időben.

először azt kell eldönteni. kell-e? szükségszerű, meg akarjuk valósítani vagy nem?

1.)
kérdésedre az egyik lehetséges válasz: egy kiadós vérfürdő, amit lehet felkelésnek, forradalomnak vagy valami ilyesminek nevezni.

2.)
persze van szelídebb opció is, a lassú döglődésen át a szanálásig, és akkor a felszámolóbiztos megmondja a tutit.

3.)
az ország 'elnéptelenedése' meg fogja adni rá az egzakt választ. fejsze, nyél, víz... eső után köpönyeg...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mondjuk magyarország szerves fejlődését megakasztotta némi terület- és népességvesztésből adódó probléma,
aztán a szovjet-birodalom is keresztbe tett néhány fogpiszkálót, szóval egyelőre úgy néz ki, hogy mindabból ami jó volt európában, abból kimaradtunk, mindabból a rosszból részesültünk ami viszont Európának köszönhető.

a kohéziós alap nem számít, néhány tucat bennfentes osztozik rajta de ez is uniófüggő, ha hagyják, hát hagyják és lásd még a telekom adót.
@punkfrog:

"__bölcsebb lesz valaki attól, hogy adózik?esetleg, az a befizetett adó nagyságával egyenes arányban nő a bölcsessége?__"

ilyet én is tudok:D

aki bölcsebb, annak az adója dupláját éri? ha három doktorija, akkor a befizetett adója háromszor annyit kellene hogy érjen?

kicsit gáz? hogy a könyvelésben 100 Ft mindenképpen 100Ft, akár az egyetemi professzoré, akár a takarítónőé.
csak így párban:

Csányi: Nem látom a vadászt
Ha volt is kilövési engedély, nem tudja,
hogy milyen kaliberű fegyverrel vadásznak rá.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F25%2Fcsanyi_nem_latom_a_vadaszt%2F

Kötelező lenne belépni az árfolyamgátba?
Ilyen javaslat is az asztalon van. A bankbedöntő verzió lekerült a napirendről a kormányülésen.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F25%2Fkotelezo_lenne_belepni_az_arfolyamgatba%2F
@jaegtoer: a saját jövőnk pusztításához nem kellenek/kellettek külső tényezők, megoldottuk mi ezt magunk okosban.
Nem lesz senki sem okosabb, attól, hogy fizet adót. De, mivel fizet adót, járjon neki a jog, hisz kiveszi a részét a közterhekből. De mivel a többiek is fizetnek adót, tehát van valamennyi bevételük, így az eleve értelmesebbek lesznek a hangadók az egyenlőek közt.

Másik, jakabnak igaza van abban, hogy a közmunkák kapcsán egy -a személyi kapcsolatok/viszonyok tekintetében legalábbis- feudális típusú rendszer épül ki. Innen egyenes út vezet a "cuius regio eius religio" elvén keresztűl az "aki adja a közmunkát, azé a szavazat" elv megvalósulásához.
Akkor mán inkább legyen az, amit én preferálok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"@jaegtoer: a saját jövőnk pusztításához nem kellenek/kellettek külső tényezők, megoldottuk mi ezt magunk okosban."

így van. ez meg az érem éle.
Vitatkoztok itt arról, hogy ki kaphat szavazati jogot. Felesleges. Van az izé, híres focista, akinek van borotvája, és kimondta a nagy tutit: ha több megoldás jöhet szóba, mindig a legegyszerűbb a helyes. Ergo, meg kell nézni kubatov listát, aki fideszes, nem kap szavazati jogot. Köszönöm, hogy segíthettem.
@Bakter: kezdetnek ez is elég.
Köszönöm, hogy segítettél:))
@sírbateszezazegész: sikbateszel ezzel a magyarázattal :))

mindkettőtöknek: @jaegtoer: kíváncsi lennék egy olyan felmérésre, hogy az un. ráfizetéses állampolgároknak milyen a szavazási hajlandósága.
@Bakter: azis focista vót, az eszem megáll, hová jutott ez a világ :D
Akkor a részemről lezárom az adózás nélküli képviselet, a részvételi demokrácia és a cenzus körüli téblábolásomat.

index.hu/gazdasag/2013/07/25/detroit/

"Mit lehet tenni egy városban, ahol semmi nem működik? Igazából az a csoda, hogy ilyen sokáig bírta az város, ahol már ötven éve folyamatosan jósolják a csődöt. Az adófizetők évtizedek óta párolognak el, ürül ki a város, és nincs az a városvezetés, ami ehhez mérten arányosan tudná csökkenteni a kiadásokat. Nem tett jót Detroitnak az sem, hogy a kétezres években olyan polgármestere volt Kwame Kilpatrick személyében, aki inkább saját, korrupciógyanús ügyeivel volt elfoglalva, ahelyett, hogy rendet próbált volna vágni a közpénzügyekben."
@sírbateszezazegész:
az emberek a saját érdekeik szerint szavaznak.gondold végig mi az érdeke annak aki sok adót fizet.
és emlékezz, mennyire örültek az egykulcsosnak és szartak rá, hogy ez mekkora lyukat ütött a költségvetésen.és arra is hogy a legkisebb jövedelemmel rendelkezők ez által kevesebbet kaptak kézhez.
ez egy kis bizonyíték, hogy mi értelme lenne a cenzusnak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ennyi. A hangya szorgalmasan dolgozott, a tücsök egész nyáron hegedült. Ősszel a Fidesz lefújta a hangyát chemotoxal, és mindenét átadta a tücsöknek. Az, hogy ez igazságtalan nyilván nem zavarja őket, de az sem látják előre, hogy a tücsök - hangya híján - legkésőbb következő télen mindenképpen meg fog degleni?
@bella _ciao: akár milyen cenzusnak egy biztos következményét már most borítékolhatom, lehet ez hivatalos, vagy eseti, mint a fideszé, egy valamit abból a "társadalomból" -az idéző jel nem véletlen-
a szolidaritás elvét és kifejezését törölni is lehet, mert létrejön a kaszt rendszer, gyengébbek kedvéért a rabszolga tartó társadalom, még egyszerűbben a legújabb kori fasizmus.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mertem volna írni, hogy nem focista volt? Stadióniában?
@bella _ciao:

csak Neked, mert elegem van a saját offomból,

a kérdésed így festett:

"kíváncsi lennék egy olyan felmérésre, hogy az un. ráfizetéses állampolgároknak milyen a szavazási hajlandósága. "

szükségtelen.

a ráfizetéses állampolgárok szavazási hajlandósága a kiosztott gulyáslevesek és a belengetett pénzösszeg növelésének százalékos arányával egyenes arányos :D még az utazási kedv is meglepő módon növekszik, akár van városnézés beiktatva, akár nincs:D
Egyszerre öt szakorvos lép le a Honvéd Kórház egyik osztályáról

A fennálló körülmények között nem garantálható a biztonságos betegellátás, ezért egyszerre öt szakorvos - köztük az idegsebészeti osztály vezetője - távozik a Honvéd Kórházból - számolt be a Népszava.

hvg.hu/itthon/20130725_hinvedkorhaz_szakorvosok
@shinichi:

"de az sem látják előre, hogy a tücsök - hangya híján - legkésőbb következő télen mindenképpen meg fog degleni? "

:D:D:D így van.
@punkfrog:

mindenki turkáljon a saját zsebében.
@Bakter: ma a tekik kimenőn voltak/vannak, bátorságodat megpróbálhattad volna ;)

@shinichi:
meg, de a business meg vagyon szervezve, tessék megkérdezni járait ;) /jó pénzééé elföldeli a tücsököt is, igaz azok amúgy is a föld alatt laknak, csak a lyukat kell betömnyi némi dolomitos anyaggal, bánya van, dömper van, út van...
ó be szép is ez:

Lövöldözés egy szigetszentmiklósi trafiknál
A válófélben lévő férj túszul ejtette feleségét,
és rálőtt a dohánybolt alkalmazottjára.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F07%2F25%2Flovoldozes_volt_szigetszentmikloson%2F
@jaegtoer: cöcö. mondd ezt úgy, hogy garantálod, az adócenzussal bíró állampolgárok nem vehetőek meg egy kis juttatással (gulyásleves, utazás)!
annyiban igazad van, valamiképpen gazdaságosabb lesz, hiszen a cenzus miatt eleve kisebb a megvehetők köre.
na, de tényleg szálljunk le a témáról! hogy vagy? van valami zenei ajánlatod mára?
azt hallottam, a frissen felvettek között a legidősebb 1938-as születésű. schmitt pali beváltja ígéretét?
@bella _ciao: síkba vagy sírba? Nem mindegy!:))
Azt hiszem beszüntetem közéleti tevékenységemet talán itt a blogon is.

Mivel észlelem milyen elementáris igény van arra, hogy ellehetetlenítsenek, töredelmesen belátom, hogy a közjó keresése és megvalósításában való közreműködés helyett, helyesebben teszem, hogy a saját javaimat mentsem, és gondoskodjak arról, ha valaki beleturkál a zsebembe, akkor vállból lerohadjon a keze, de legalábbis ne lehessen benne öröme.
a váll-kéz dolgot képletesen értem.

szebb jelent, jövőt és sírhalmot. az utolsó miképp húzza magára az utolsó hantot?

az utóbbit itt is képletesen értem.

Hajrá.
@sírbateszezazegész: nem hát, de jól írtam. arra gondoltam, hogy beszorítasz a két dimenzióba, a nagyszerű tér helyett.
"az emberek a saját érdekeik szerint szavaznak.gondold végig mi az érdeke annak aki sok adót fizet."
Ezt punkfrog írta. Ezzel nincs is baj. A probléma ma ott van, hogy a választók többsége ma moon a saját érdeke ELLEN szavaz! Mert a negró is világít a szájában. Ennyi. Nekem az a legrosszabb amikor a sötétség demokráciájában kell leledzeni. B+ egy diktatúra is jobb ennél!
@jaegtoer: ha lehetne most nyomnék egy unortodox lájkot. ne legyél már ennyire lelkizős!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

itt a nemzeti párválasztó és a nemzeti trafik összefonódása forog fent, van trafikod, lesz nőd!:)
@jaegtoer: nézd meg ezt pejnahajdert, milyen nőt nyúl le! a kicsike még zongorázni is tud!

www.storyonline.hu/hirek/21_eves_lanyt/43092/
@jaegtoer:
"Azt hiszem beszüntetem közéleti tevékenységemet talán itt a blogon is. "

Ugye nem akarod azt mondani, hogy erre most jöttél erre rá, a másik felét meg remélem nem ránk értetted, meee a végén, megátallok sértődni ;)
ha ő nem látja, én látni vélem, különösen az utolsó mondatára fognak ugrani a fidesz fizetett verőlegényei és széljobbos pincsijei:

Csányi: ha volt is kilövési engedély, én nem látom a vadászt

Nem látja a vadászt, és azt sem, hogy milyen kaliberű fegyvere van, mondta Csányi Sándor, az OTP bank vezére egy csütörtöki lapinterjúban. Magyarország szempontjából fontos, hogy az OTP stabilan működjön. A banknak vannak konkrét felvásárlási célpontja, a Távol-Keleten is tájékozódnak. Az agráriumban pedig nem sok, de hatékonytalan termelőegységre, hanem néhány korszerű nagyüzemre lenne szükség.<<<<<

hvg.hu/gazdasag/20130725_Csanyi_ha_volt_is_kilovesi_engedely_en_ne
@jaegtoer: Szerintem a magyar megfelelője mondjuk Ózd lesz. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

persze, hogy nem.
persze, hogy nem.

csak szar érzés látni, olvasni és hallani, hogy az ezermilliárdos korrupció visszafogása, és az esztelen költekezés visszafogása helyett valamennyi ellenzéki förmedvény a progresszív adózást lengeti be, mint csodafegyvert, amivel jó esetben 500 mrd-ot tudnak fogni, pedig akkor is 1000 mrd-dal kellet "kipótolni" a költségvetést.
előre garantálom, hogy azt fognak fogni, amivel minden ménes nemzőképes ménje rendelkezik. azt aztán további ötletig vérmérséklettől függően szopogathatják is.
Na erről sem nagyon fognak beszámolni mondjuk a szektATV-ben. :)

Négyszázezret kapnak fejenként a gárdisták

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítéletében megállapította hogy a rendőrség több Magyar Gárda-egyenruhában tüntetőnek is megsértette személyes szabadságát, gyülekezési jogát és testi épséghez fűződő személyiségi jogát 2009. július 4-én az Erzsébet téren.

Bajnai Gordon, akkori miniszterelnök az eset után egy héttel elismerő oklevéllel jutalmazott több, a tüntetés feloszlatásában részt vevő rendőrt is.

index.hu/belfold/2013/07/25/negyszazezret_kapnak_fejenkent_a_gardistak/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @jaegtoer:

a kulcs mondat vége helyesen:

....500 mrd-ot tudnak fogni, pedig akkor is 1000 mrd-dal kellett "kipótolni" a költségvetést, amikor több adókulcs volt érvényben...

a mén a fogás, és a szopóka teljes
@Penivaldes: Amúgy az egyik gyanúsított másfél éven át egy izraeli Kibucban él, hazajön, folyamatosan egyeztet a Katonai Biztonsági Szolgálattal, közben cigányokat öl. Ki érti ezt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hehe.

A kommentátor is ember, van mikor a röhögést nem bírja abbahagyni, és van, mikor annyira együtt él a játékkal, hogy elfogulatlan szpíkerből "vérszurkerré" válik, mint akárki más:

www.delmagyar.hu/sport/eltiltottak_a_hokibunyoert_lelkesedo_kommentatort_-_videoval/2141016/

A legjobb, hogy Léderer Ákos ezt nem megjátssza, ő tényleg ennyire rajong a hokiért :-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:)
"Több minden köt össze minket, mint ami elválaszt." Valami hasonlót írtál. Tényleg vicces ez a szektATV állandó jelző? Nekem ez csak mocskolódásnak tűnik, az meg nem méltó hozzád, nem :)
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, érdekes szövege lehet, bele kukkantanék:

Stratégiai megállapodást köt a kormány a BOSCH cégcsoporttal és a Hewlett-Packard (HP) Magyarország Kft.-vel, a kormány erre vonatkozó határozata a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_egyuttmukodesre_vagyik_a_kormany.560301.html
@sírbateszezazegész: Ez nem mocskolódás, hanem csak egy szarkasztikus utalás az említett televízió tulajdonosi hátterére. :)
@sírbateszezazegész: hehe, tusssséééé :D

@Fabius: ezt is megaszontuk, már jó előre:

Nem sokat ér az ötödik módosítás
Az alaptörvényből kikerült a kormány bírósági döntésekből adódó költségvetési résekhez kapcsolódó különadó-kivetési joga, a puhított lehetőség azonban egy másik jogszabályban ismét szerepel.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/trukkozik_a_kormany_mikor_johet_egy_ujabb_ado.560262.html
@Fabius: Azt hallottam van aki csak Horti Gábor miatt nézte az Argentin bajnokságot. :)
@jaegtoer: ne vidd túlzásba azért a szedését, nem mindig jön jól a sportszelet
@Penivaldes:

ez igen, a Szögi Lajos nem, az nem
@jaegtoer:

Azért egy dolgot megjegyeznék ezzel kapcsolatban. Illetve kettőt:

1: Az Együtt nyilvános alapvetéseinek 2.3 pontja így szól:

"A polgárok az államot ma sokszor korrupciós érdekek fogságába került szervezetnek látják. A politika iránti bizalom helyreállításához ezen a területen is áttörést kell elérni; ennek egyik eszköze az, hogy az állam működése, a közpénzek felhasználása felett – törvény által garantált és érdemi – civil kontrollt biztosítsunk."

Aki ezt így leírja annak tisztában kell lennie azzal, hogy számon is kérjük rajta ezt az ígéretet. Nem lesz szégyellős az átlátszó se, a vastagbőr se, én se, és az összes mostani önkéntes közbeszerzés és közélet fürkész se. Ha nem teszik meg az egyértelmű és kérdőjel nélküli politikai bukás lesz.

2: A Bajnai volt az egyetlen pénzember Bokros óta, aki a költségvetés kiadási oldalához is érdemben hozzányúlt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én kérek elnézést, hogy a szarkazmust nem vettem észre:)
@Fabius: Nana. Azért ez a kormány is hozzányúlt. Lehet, hogy rossz helyen (oktatás, egészségügy, szociális kiadások), de hozzányúlt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bezony, semmi újság nincs ebben, csak a szokásos maszatolás történik.
@sírbateszezazegész: már a viccet sem érted. te kis te! én a térdemet csapdostam, majd leestem az asztal alá.
@jaegtoer: Nem nagyon szeretek véralgebrázni de azért egyszer azt is megnézném, hogy Fullajtár Andrea, Gryllus Dorka, Kulka János és Nagy Zsolt mikor csinál látványos figyelemfelhívó videót, a jóval több áldozatról, akik valahogy sehogysem romák, hanem javarészt kiszolgáltatott idős magyar emberek voltak.

Mint ahogy az is teljesen véletlen, hogy ezek az "emlékeztető videók" az augusztus 6-i ítélethirdetés előtt láttak napvilágot, s a céljuk semmiképpen sem az, hogy nyomást gyakoroljanak a bíróságra.:)

Horn temetésén szavaló Kulka ingén pedig egész véletlenül rendkívül profi módon "előidézett" vércseppek és bakancs lábnyomok (ami ugye Gárda...) jelenik meg.

youtu.be/esWGIqIMu54
@CSENDES:

Összekevered a kiadáscsökkentést az átrendezéssel. A tény az, hogy:

"A kiadások növelését magasabb bevételekkel kompenzálnák. Mint ismert, korábban a kormány a pénzügyi tranzakciós adótól csak 130 milliárdot várt, már akkor többen jelezték, ebből jóval több is befolyhat. A Széll Kálmán-terv 2.0-ban jelzett 130 milliárd helyett a mostani tervezetben már 280 milliárdot várnak ebből az adónemből. Ehhez sem az egy ezrelékre tervezett adókulcsot, sem az adó vetítési alapját nem kell megemelni, Matolcsy szerint a már korábban bejelentett szabályok alapján egyszerűen ennyi (sőt, még több, akár 300-400 milliárd) folyhat be adóként a költségvetésbe.

Ez tehát 150 milliárddal emeli a bevételeket, a további húsz milliárdot (hogy meglegyen a tervezett 170 milliárdos kiadási többlet fedezete) a közszférán spórolnák meg."

Szóval nem, nem nyúltak a kiadási oldalhoz, sőt.
@jaegtoer: én ebben nem hiszek. ezzel a csak adót fizetők szavazhassanak üggyel nekem a gondom, hogy olyanokat is kizár akik nem nem azért nem fizetnek adót, mert nem akarnak hanem mert nem tudnak. és nekik főleg a diákok, és a munkanélküliek esetében ugyanúgy nem mindegy hogy ki vezeti az országot. választás idején nem csak arról szavazunk hogy milyen legyen a gazdaságpolitika, hanem arról is hogy az oktatás milyen irányba menjen. munkanélüliek esetében pedig azért nem, mert ha vki a kormány rossz politikájának köszönhetően veszíti el állását, annak fokozottan érdeke az hogy ez változzon.
@bella _ciao: :)) érzelmi válság kellős közepén vagyok:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szívem...tényleg nem érzed a különbséget az indítékok közt?
Egy blogból idézek egy 2009.08.10 datált cikket.

nyilasi.hu/

Minden benne van, de senki sem tett ellene...

Akinek van svájci frank hitele, de nem ismerős a fenti "svájcinéger" arca, annak majd beugrik, ha jön megint duplán behajtani a svájci frank uzsorát. (Magyarul, az ő képe van a 100 frankoson: Alberto Giacometti.)

Ilyen állat nincs! "De van! De van! De van!" Csak valójában nem is svájci, hanem csak annak látszik, és nem is néger, hanem magyar. Viszont tényleg uzsorás. Valódi neve: Svájci Frank Alapú Bankhitel Magyarországon.
Ez a fenti ábra lényegében szinte az egész cikkem mondanivalóját összfoglalja, és a sok rizsa már csak szócséplés. Jól látható, hogy például lakáshitelek esetében a magyarországi bankok évekig a 3% körüli kamatlábú svájci frankot adták tovább 6-8% körüli kamatokkal a svájci frank alapú hitelfelvevőknek. Vagyis a kihelyezett hiteleken a bankok 3-5%pont kamatmarzsot kaszíroztak. (Mindeközben a magyar bankok a világ legjövedelmezőbb, legnagyobb haszonkulcsú bankjai voltak 2-4% körüli ROA és 20-40% körüli ROE tőkemegtérülési mutatóikkal.) Ezek után a globális válság begyűrűzésének alibijával a magyarországi bankok brutálisan megemelték a svájci frank alapú hitelkonstrukcióik kamatlábát, miközben a svájci jegybank gyakorlatilag nullára csökkentette a pénzpiacon a svájci frank hitelek kamatlábát, és mindenki zsebébe korlátlanul tömködi a 0%-os jegybanki frankhiteleket. Vagyis ahelyett, hogy a magyar bankok a pénzpiaci helyzetet korrektul követve 3%(ponttal) csökkentették volna a svájci frank alapú hiteleik kamatlábát, totálisan ellentmondó, felháborító, és indokolatlanul kizsegerelő módón még meg is emelték 3%-kal az általuk alakalmazott svájci frank kamatlábakat. Ismétlem, mert ez a +/- 3% nem véletlenel előjeltévesztés: a magyarországi bankok 3%-os kamatcsökkentés helyett uzsorás módon 3%-kal emelték a hitelkamatokat. És mostmár a korábbi 3-5%pontnyi kamatmarzs helyett dupla és tripla annyi hasznot nyúznak le az ügyfeleikről: 8-9%pontot.

MIT JELENT A KAMATLÁBVÁLTOZÁS A HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETEKBEN?

1%pontnyi kamatlábváltozás a hitelek havi törlesztőrészleteiben 5-10%-os változást eredményez a futamidő függvényében. Vagyis a kb 3%pontos pénzpiaci kamatlábcsökkenés miatt a svájci frank alapú hitelek törlesztő részleteinek frankértékének 15-25%-kal kellett volna mérséklődnie. Ehelyett a csökkentés helyett a magyar bankok uzsorás módon 3%-kal megemelt kamatlábai miatt a törlsztőrészletek frankértéke 15-30%-kal emelkedett. A kettő közti különbség pedig óriási, hiszen ahelyett, hogy egy havi 1000 frankos törlesztés indokoltan 850-750 frankra csökkent volna, indokolatlanul 1150-1300 frankra emelkedett. Vagyis a havi törlesztőrészletek frankban számolt korrekt értékének kb másfélszeresét, hosszú futamidő esetében pedig szinte dupláját zsigerelik ki a magyarországi bankok a svájci frank hiteleseikből.
@Bakter: ó tényleg, mi itt filozofálunk és te egy mozdulattal megoldod
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
@sírbateszezazegész:

a szektATV-hez: Angyal, sokat lendítene az imidzseden, ha ezt a leleményt mellőznéd, valamennyivel hitelesebb lenne a mutatott tárgyilagosságod és előítéletmentességed.

többszörösen is sértő ez a szektázgatás, nem magyarázgatom részletesen, ízlelgesd, aztán rájössz. nem vagy hülyegyerek, de ha még az is lennél, akkor is rájössz, ha a klub szabályzata nem is tiltja a a fingást az csak azért van, mert egyrészt nem szokás, másrészt nem illik, ha meg valaki rendszeresen teszi akkor csak egy bunkó. Már megbocsáss:D

Kifejezetten örömmel venném ha elhagynád, mert "nem a ki mondja, hanem a mit mond lenne az etalon," ez még a konzervatívoknál sem ment ki a divatból, és bár új formáció a jobbik, azért már el lehetne jutni az evolúciónak erre a nem túl nehezen elérhető fokára.

bár lehet, hogy semmi közöd hozzájuk, ez esetben elnézést, de pukizást attól még abbahagyhatod:D
@Myrath: Van tovább is, a linken le kell tekerni a dátumig...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tudod, Gábriellám, az én humánus megoldásokat kereső lelkem ebben az esetben, a demokrácia jegyében a következőt súgja. Két nyugdíjasokat molesztáló kancigány közé minden fenntartás nélkül beállítanám azt a biológiai kreatúrát, aki a rágyújtott házából kimenekülő cigánygyereket határtalan bátorsággal, lesből agyonlövi, és úgy basznám keresztül őket mellmagasságban egy kandeláber oszloppal.
Tehát inkább most kushadj egy kicsit, mert egy kalap alá veszlek velük.
@sírbateszezazegész: ha nem térsz magadhoz, rád küldök egy gazdaságit is. ott sorakoznak az mnb raktárában.
@sírbateszezazegész:
"én kérek elnézést, hogy a szarkazmust nem vettem észre:)"

Mert szar kazmus volt az. Hasonlít a kaka fikára.
@Bakter: Ez nem is olyan rossz javaslat. Amúgy én mind a kettőt elítélem. Bár ha oknyomozó újságíró lennék tuti jobban körbejárnám az a szálat, amiről már esett szó itt is.

Tudod az egyik elkövető másfél éven át egy izraeli Kibucban él. Aztán hazajön, folyamatosan egyeztet a Katonai Biztonsági Szolgálattal, stb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, meg kell állapítsam, mindig elmész a falig...vagy az életösztönöd nem a megfelelő szintű...de, ha akarod tegyél még rá két lapáttal...
@jaegtoer: Na jó OK megfontolom a tanácsod. Ettől függetlenül remélem mind a ketten tudjuk, hogy melyik biznisz szektáról van szó. :)
@Fabius:

igen. csak az a helyzet, hogy ezzel elég sokáig lehet maszatolni, míg a progresszív adózást december 31-ről január 1. virradóra be lehet vezetni, és nagyon melengetik a keblükön, amiért is fenntartásaim támadtak.

amúgy nem bánom (nemafenét!:) a progresszív adózást, csak akkor hoci vissza a magán nyugdíjpénztári megtakarításomat, oszt kvittek vagyunk.

mert nagyon előrelátóan, azért senki nem tartja annyira tulajdonellenesnek az eistandot, hogy visszaállítsa az eredeti állapotot, persze az elmulasztott biztosítékokkal és az alapkezelők önrész kockázatvállalásával. vagy igen?
@Bakter:

"Két nyugdíjasokat molesztáló kancigány közé minden fenntartás nélkül beállítanám azt a biológiai kreatúrát, aki a rágyújtott házából kimenekülő cigánygyereket határtalan bátorsággal, lesből agyonlövi, és úgy basznám keresztül őket mellmagasságban egy kandeláber oszloppal."

Nem vagyok híve az önbíráskodásnak, de ha már, akkor ez nekem is megfelelne.
@sírbateszezazegész: Nálad bátrabban megyek a falig, vagy még azon is túl, mert te igazán toleráns demokrata vagy. :)

Aztán Párizsban ki ne hagyd az igaz nagy falat. :)

youtu.be/hUYzQaCCt2o
@sírbateszezazegész:

"én kérek elnézést, hogy a szarkazmust nem vettem észre:"

Mondtam én, hogy gond van a szabad vegyértékeddel:))))
@Penivaldes: én is hasonlóképpen érzek, amikor egyoldalú szívfájdalmat látok a művész urak és hölgyek részéről.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem érdekelnek az összeesküvés elméletek, sem a bőrszínük, sem az , hogy milyen kaszthoz vagy népcsoporthoz tartoznak. Az adott tetteket elkövető egyekről döntöm el, hogy kivonnám-e a genetikai állományukat az evolúciós folyamatból.
@Fabius: öööö izéééé, csak szólok, hogy szerencsénkre nincs nevesítve senki, mert lézeres ügyében vannak érdekességek mostanság Mordor-felsőn
@Fabius: Támogatnám én is, kiegészítve a szendvicset néhány politikussal. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: beraktam a telefont a zsebembe, azt mikor kiveszem a link ugrik be...én azért előzetesbe tenném a fiúkat...egy 24 fős zárkába...rendes, kannibál kancigányokkal...soha többet nem tennének ilyet...
„Ez ám a siker: általános választások útján hozni létre zsarnoki rendszert! Úgy hajtott végre önkényuralmi puccsot a nyomorult, hogy közben a birka népre hivatkozhatott!”
(Umberto Eco: A prágai temető)

Farkas Zoltán: Önkénygazdaságtan 3.0
mozgovilag.com/?p=6514
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: meg fogsz lepődni, de politikus nem kell, nem kellenek az ilyen olyan oldali mű mártírok, pedig alkalmasint a te kedvenceid közül is sokat látnék abban a sorban.
@Myrath:

olvastam.

valójában az a probléma, hogy az állam visszaszedte tőlük (bankoktól) ezt a zsét, csak nem ezen a címen (by Fabius), csak benyelték a háverok kalandos úton. ergo, az állam megkárosította a bankokat, a betéteseket, és az adósokat is.

most meg, hogy élesedik a helyzet, mert dőlnek a hitelek, és nő az elégedetlenség, meg a szarhegy s lassan kiderül a turpisság.
ezt a kormányzat kezdettől látta, csak egyszerűbb a hiteleseket is meglopni, meg a betéteseket is, közben a bankokra mutogatni, hogy milyen szaralakok, ami meg amúgy köztudott, és még tapsolnak is hozzá, közben saját kifosztásához, kilakoltatásához ujjong.

erre mondják pestiesen, hogy : ügyes!
@Bakter: Ebben is egyet értek veled. Az általam leírt esetben engem az zavar, hogy ugyanilyen videót miért nem rittyentenek a sokkal nagyobb számú nem roma áldozatról??
Gondolom ők sem szelektálnak áldozat és áldozat között. Legalábbis ez lenne a normális.
@Fabius:
Ezt nem nevezném önbíráskodásnak, inkább társadalmi igénynek, egyfajta öntisztulásnak. Tudom, kemény megfogalmazás, de vallom, ebben az országban, de szélesebb körben az egész bolygón igen nagy arányban vegetálnak olyan egyedek, akikre-amikre sem a társadalomnak sem a bolygónak nincs szüksége. Kiiktatásuk persze csak egy gondolatjáték, de alighanem sok probléma megoldása lehetne.
És még egyszer mondom: bőrszíntől, hovatartozástól függetlenül.
szójom szójom...

Nincs elég gép, leáll a Wizz Air egyik járata

A Wizz Air július 31-én leállítja a Budapestről induló genfi járatait és átcsoportosítja a gépeket az augusztus 2-tól induló isztambuli járatokra - írta az iho.hu közlekedési portál.

hvg.hu/kkv/20130725_Nincs_eleg_gep_leall_a_Wizz_Air_egyik_jar
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de b+, mint a kommentekből kiviláglik sokaknál kint vagy a ketrecből...hát nem jobb kint lenni? És tényleg azt megtalálni ami összeköt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudod mi az amit utálok a "fajtádban" hogy semmi emberség nincs bennetek. pedig nem kéne semmi más csak annyi hogy elítéled az ilyen gyermekgyilkos rohadékokat anélkül hogy jönnél a cigányok által elkövett bűncselekményekkel. az ugyanis nem menti fel ezeket, és vissza felé sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mert ebben az országban csak végletek vannak.
Nekem erről a zsidó mizéria jut eszembe:
Tele van a tököm azzal, hogy sokévtizedes távlatból még mindig nap mint a holokausztozást hallom, de a sok zsidózóval, és a lágerek létét tagadóval úgyszintén tele van a golyszlim. Nem vagyok egyikre sem kíváncsi, és a fentebbi szendvics receptet esetükben is alkalmaznám.
@jaegtoer:

A manyupra hideg víz - már akinek - azt ember nincs aki vissza tudja állítani.

A progresszív adózás meg nem ördögtől való. A Reformszövetség egykori tervei szerint 09-ben 1,9 milliónál, 10-ben 5 millánál, később 15 millánál lett volna a sávhatár. Ha Viktorék nem nyúlnak bele akkor ma az 1.250.000 ezret keresők adóznak a magasabb sávval, nekik meg - nekem is - azért ekkora fizu mellett szabad lenne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na és, majd jön a Fecskeair, és a Búvár Kund-ra keresztelt vezérgépével betölti a megüresedett járatot.
@jaegtoer: nem hiszek, buta ötlet. bocs ezért. ha már cenzus akkor ezt ne.
@Bakter: fura én inkább a másodikkal találkozom
"Új lovat kapott a Készenléti Rendőrség"

Mit csodálkoznak a túlkapásokon, ha lovat adnak alájuk.
@Bakter:
"Van az izé, híres focista, akinek van borotvája, és kimondta a nagy tutit: ha több megoldás jöhet szóba, mindig a legegyszerűbb a helyes."

Occam?
@Penivaldes: Én mindenféle gyilkosságot elítélek és ez lenne a normális a művész urak részéről is. Főleg azoknak az áldozatoknak a nevében, akikről valahogy egész véletlen elfelejtenek szívhez szóló projekt videókat készíteni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lézer dögöljön meg.

Ha tetszik tetszik, ha nem, nem.
@Penivaldes: gyorsabb voltál megint, pont ezek miatt az aljas visszaszúrásaiért, és relativizálásiért szoktam néha hanyagolni Gabrielt, megint közel van hozzá, pedig jól látja @sírbateszezazegész: is, meg sokan mások, ha tudna emberséges lenni, de úgy látszik nem akar.
@Penivaldes:
Persze, mert az jön alulról, a hétköznapi emberekből. A másik inkább felülről érkezik.
Én meg állok közöttük, oszt nem tudom merre ugorgyak félre.
@Fabius: Ezért a kommentedért az Inda-Labs Informatikai Szolgáltató Zrt. (Index) fizethet majd Lázárnak??? :)
@Secnir:
Occam, meg az Occamozat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem így mutatod. semmi video nem kell. csak minimális lelki tisztesség
@Penivaldes: én is,

@Secnir: jahhh

@Bakter: say say magasra, hódítsd meg már a kék eget :D
Lassan a Birkamenet=fidesz.
Pár éve azon sápítozott mindenki, hogy a fidesz kettős beszédet alkalmaz. Ez alatt azt értették, hogy jobbközép párt, de a szélsőségesekhez is beszél, kitart néhány Bencsik-Báyer-szerű figurát, hogy elvonja ezt a lemmingcsordát a szélsőjobbról.
Lassan meg lehet nyugodni az ATV-Népszava környékén, ez a kettősbeszéd-dolog szépen befejeződött.
Ezek a figurák már a fidesz lényege. (és mellettük tartanak ki egy mandinert, hogy a normális jobbosok 1-2%-nyi részéhez is szóljon valaki).
@Penivaldes: Amúgy én pont hogy mind a két félért potyogtatom a könnyeim, jó lenne ha ezt látnám az említett videókban is.:(
@Bakter:

Nem szeretek ilyen gondolatokkal játszani.

Hiszem, hogy azért vannak Csillag börtönök és mittom Alcatraz, hogy a hasonló igényekre - nem személyében, a társadalomból likvidálásra - megoldást nyújtsanak.

A tényleges életfogytigot és a három csapást viszont támogatom.
@Bakter: nem tudom, ez a felülről jövő nekem kissé II. Vilmosos
@Fabius:

jaja. nem is volt rossz terv. csakhogy viktor nem türheti az önálló egzisztenciák erősödését, és számosságuk gyarapodását. mert a bajnai-féle erről szólt, a viktoré meg a függőség növeléséről elsősorban és lehetőség szerint tapsvihar közepette...

most azonban (szolidaritás, mszp, lmp, tudjatökömkik) azért olyan rémisztő kulcsokkal, amire azt mondom, hajrá irány a fekete gazdi. aki csak teheti. Mo-on a többkulcs azt üti, aki rendesen adózik, aki meg nem, vígan röhincsélhet tovább is.
csakhogy most már a gigantikus 300 ezernél jönne az első kulcs... ne is menjünk bele... rémtörténet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A médiamarktban lehet venni egy ügyes kis szerkezetet. Automatikus lemezjátszó oldalbabaszó modulnak nevezik, elengedhetetlenül szükséges, ha megakad a tű egy barázdában.
@Fabius: "A tényleges életfogytigot és a három csapást viszont támogatom."

Nem úgy mint az EU. :(

alfahir.hu/szabadon_engedhetik_bandy_kata_es_szita_bence_gyilkosait
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: álszent viselkedést művel, aztán majd belinkel vmi ájtatos manós szöveget, és rebegteti magát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A véleményem egy adófizető magyar választópolgár véleménye, aki szentül hiszi, hogy az AB 36/1994 határozatát minden jogállamban hívő közszereplő magára kötelező érvényűnek érzi.

Amennyiben ez nem így van, Lézernek módjában áll beperelni. Engem. Nem az Inda Labs satöbbit.
@Bakter: Na erre rákérdezek ha arra járok. :)
@Penivaldes:

majd érteni fogod, meg hinni, és kívánni és akarni, amikor minden 100000-ből 56000-et be kell pengetned (az áfa nincs benne), közben és a 250 nettód mellett azt látod hogy más megkapja ilyen olyan-segélyben a havi 150 ezret +félévre a rezsitartozásra erre arra az 1,2 milliót. és az új félévkor kezdődik elölről.

de ne higgy. istenmenccs!a megvilágosodás majd eljön.
@Fabius:
Nekem úgy tűnik, hogy ezek az intézmények már nem képesek maradéktalanul ellátni a feladatukat, és folyamatosan elégtelen a kapacitásuk, a sok férőhely fejlesztés dacára. Időnként el-elkapok olyan filmecskéket, amik az usában lévő börtönöket mutatják be. Iszonyú pénzeket emésztenek fel, és alighanem csak a jéghegy csúcsát jelentik. A túlzsúfolt harmadikvilágbeliekről nem is szólva.
Persze jobb híján valóban legyen az, hogy bizonyos bűnöket elkövetők, vagy a visszaesők a büdöséletbe többet ne kerüljenek ki onnan.
@Bakter:

:))))))))))))))))))))
Már kék-zöld lenne:)
@Fabius: De akkor a múltkor miért nem a kommentelőt jelentették fel a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft helyett???
@jaegtoer:

Szerintem várjuk meg amíg ötletelős mindenbeszéd helyett a konkrétummal előjönnek, aztán meglátjuk. A programegyeztetések még most kezdődtek, semmi elfogadott 300-ról szó nincs egyelőre.
@jaegtoer: aha értem, akkor az én tanítatásomra is kár azt hiszem, mert elvégre ebből a szempontból én is a ti nyakatokon lógok. igaz szerintem köztem meg a segélyt eltapsolók közt van különbség, de úgy látom ezt egyesek nem így gondolják.
@jaegtoer: a segélyezési rendszert kell átalakítani, és nem jönni olyan őrültségekkel hogy kizárj olyanokat akik pl majd pár év múlva adózni fognak.
@Bakter: nekem van ilyen. a csajom. olcsóbban kihozható az a media marktos kütyű?
@Bakter:

Vannak gondok a büntetésvégrehajtásban világszerte. ennek ellenére támogatnám azt a világot, ahol az ilyen intézmények jelentik a megoldást és nem a tömeges kivégzések.

Akkor se, ha az lenne olcsóbb, egyszerűbb, és még társadalmi igénnyel is találkozna időnként.
@Penivaldes: Jó lenne ha ők is értenék mind a két felet.
@Fabius: Az most nem lenne baj ha "kíszúrná" lézerjani ezt a kommentet és előzményeit.
Kíváncsi lennék egy peren kívüli 500k-ra
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tévedsz, Lézer a kommentelőt nyomta fel nem a lapot:

cink.hu/exkluziv-lazar-janos-feljelentette-a-kommentelot-egy-t-471987490

A szerkesztőség csak fizetett peren kívül.
@Fabius: Milyen gáláns szerkesztőség.
@bella _ciao:
Lehet, hogy olcsóbb a kütyü, de a csaj több mindenre használható. Adott esetben pl jobban dorombol.

@Fabius:
A kivégzések száma tudtommal folyamatosan csökken, ott is, ahol ez még elfogadott gyakorlat.
Nem tudok jó megoldást. Az elzárás sokszor nem elégséges, a kivégzés meg nem civilizált. Rémlik, valamelyik scifi regényben olvastam, hogy az elítéltetek egy erre a célra kialakított, hermetikusan elzárt tengeri szigeten helyezték el, kulturált körülmények között. Ez sem rossz megoldás, a sok víz meg a cápák önmagukban jó börtönőrök lennének.
Miniszter a Tescóban: indul a dinnyekampány

hvg.hu/gazdasag/20130725_Miniszter_a_Tescoban_indul_a_dinnyekampan

remélem meg tudták különböztetni fazekast a dinnyétől
@Zati:
Jobbat tudok. Egy olyan komment-algoritmust, ami mindenegyes alkalomkor, amikor leírják sokatérőnk nevét, automatikusan átutalna 100 forintot neki. Garantáltan rendkívül nagyon sokat érne rövid idő alatt a sokatérőnk.
@Penivaldes:

nem, kedves Peni, keverd a szezont a sezlonnal
@jaegtoer: nem keverem. most persze majd elkezded a magyarázkodást, csak engem nem fog érdekelni. pá neked.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ? mi a megoldás? Falat húzni köréjük? Vagy saját, jól felfogott érdekből integrálni őket? Láttad mennyi fiatal volt ott? Mint egy egész blokkban a "középosztály" területén! Vagy hajrá nehru azt lendítsük fel a zsebrádió-gyártást?
@Bakter:

A sziget ötlet nem annyira sci-fi, anno erre szolgált az Alcatraz, a franciák legendás fegyenctelepe a Chayenne környéki szigeteken, de fegyenctelep volt Ausztrália is. Megoldás volt valamilyen formában, csak - Alcatrazt leszámítva - költségesebb megoldás, mint az anyaországi fegyintézetek.
ősztől meg szerintem pelusokról fogok tanulni
@sírbateszezazegész: kemény ostorcsapások kellenek. hogy mit értek ezalatt nem fejtem ki
@Fabius: "Minden szava +1."

Ez se rossz belőle. :)

"A magyar politikusok - és sajnos messze nem csak Lázár János - pont olyanok, mint azok az igazán pöcsfejű gyerekek az általánosból, akik a folyóson az ember mellett elhaladva hirtelen úgy tettek, mintha meg akarnák ütni, aztán ha összerezzentél vagy elugrottál, jó nagyot röhögtek, hogy hogy beszart a kis pisis. Azt élvezik, hogy képesek beijeszteni. Vagyis a komcsi tempó általános és oldalfüggetlen, és kormányra kerülve persze mindenkinél megerősödik."
@Fabius:
Nincs új a nap alatt, természetesen. Azóta sokat fejlődött a tudomány és technika. Ez sokban segíteni az őrzést - de a menekítést is nyilván. De ez is csak egy gondolatkísérlet.
Ausztrália mindenesetre elég jól kikupálta magát a sok fegyencivadékkal.
@Bakter: az általános életfeltételeket kell javítani, a bűnfelderítési mutatókat, ez a kettő kombinációja hozhatja el azt, hogy csökken a bűnözés...de az érzelmi alapú cselekményekkel szemben soha, semmit nem fogsz tudni tenni...
@Penivaldes: és a gyermek anyukája hasonlít Penire??? ;)
@Penivaldes: le kismamázott, kedveskedni próbál, és nemzetszám növelésre biztat
melléklet:

Rengeteg bébi születik 9 hónnapal a Sandy hurrikán után

A kilenc hónappal ezelőtt lecsapott Sandy hurrikán idején fogant babák áradatára készülnek a New Jersey-i kórházak.

hvg.hu/vilag/20130725_Rengeteg_bebi_szuletik_9_honnapal_a_Sandy
Azt írtad gyereknevelés. :)
hehe. ezek is humorkodnak

Hernádi kiváló időzítéssel célozta meg az uniós milliárdokat

A Horvátországban tárt karokkal várt üzletember amúgy meglehetősen jó érzékkel alapított alapkezelőt, a társaság alakulása (június 11.) után épp egy héttel írta ki a 6 milliárd forint keretösszegű pályázatot a fejlesztési ügynökség (június 18-án).

privatbankar.hu/kkv/hernadi-kivalo-idozitessel-celozta-meg-az-unios-milliardokat-259895
@Penivaldes:

esetleg a választójog megszerzése is egy motiváció lehetne ami jobban motiválna a munkavállalásra nemde?

lehet persze szélsőséges példák tucatjait is előrángatni, ködöt enni, és felhőn lovagolni, de két lábbal a földön állva mindenképpen más a helyzet.

az adózás nélküli képviseletre mutató linken amennyire szembeötlőek az ellentmondások ugyanúgy jól látható a racionalitás is.

Mit mondanál arra, hogy ha valamelyik este átmennének szomszédaid hozzád, vacsora időben és kirámolnák a hűtődet, kamrádat, azzal, hogy bocs mi is éhesek vagyunk, ezért ezeket a kajákat most elvisszük és megesszük. további jó étvágyat kívánunk. s arra a kérdésedre, hogy hogy gondolják ezt az a válasz, de hiszen a vacsorádat meghagytuk, és még van a mélyhűtőben csirke, karaj, brokkoli.

Na jó-mondod te, de mi lesz a reggelimmel?

jó hogy mondod, jövünk reggel is, jó lenne ha szereznél valamit, mert mi is enni a_k_a_r_u_n_k.

szóval ez a helyzet a az adózás nélküli képviselettel, amíg a máséból kell kivenni addig komilfo, de a a saját zseb az már szent.
@Bakter:

" több mindenre használható. Adott esetben pl jobban dorombol."

:DDDDD

ezmilyenmár!:DDDD
@sírbateszezazegész:
Maradjunk csak itthon. Már a legalsó szinten óvodába, iskolába kell terelni a gyerekeket az érintett rétegekből is. Akár kollégiumi ellátással kiemelni őket a "rossz környezetből", amit nem csak szociális, hanem mentális vonalon is kell érteni. Így végigvezetve a nebulókat egész a munkavállalásig. Ha a kölkök nem a henyélést, az igyenélést és a jogi értelemben is bűnös magatartást veszik a át a "családbúl", hanem a normális társadalmi viselkedést, akkor jópár év alatt ugyan, de biztosan komoly eredményeket lehetne elérni. A korábban margóra szorult réteg beilleszkedne a társadalomba, ezáltal csökkenne velük szemben az előítélet, ez pedig magával hozná a korábbi attitűd háttérbe szorulását. Csak hát a becses kormányzó hazaffyk nem éppen az oktatás színvonalának és a magyar bénép iskolázottságának emelését tekintik fő célkitűzésüknek. Pedig sok kutya van elásva az oktatásban.
@jaegtoer: nem vagyok rád kiváncsi. elolvastam, van véleményem. de nem fogom neked.
"Három hónap alatt egymilliárd dollárral nőtt a Templeton magyar kötvényeinek értéke."

A mucskucs bajnaista kommandók elaggyák a zországot a bankista kapitalistáknak.
@Bakter: az oktatás erejében egyetértünk. Azzal nem tudok azonosulni, hogy a családból kiemelés helyes lenne. Megértem az indokait, de nem támogatom. Nehezebb, más megoldást kell találni.
@sírbateszezazegész: pedig, de. ha a család nem tudja biztosítani a háttért, akkor onnan ki kell menteni a gyereket.
@Penivaldes: front van ma? Normálisan szóltak hozzád.
@Penivaldes:

"most persze majd elkezded a magyarázkodást, csak engem nem fog érdekelni. pá neked. "

Kedves Peni!

súlyos tévedésbe estél ha olyan megingathatatlannak gondolod a kifogásaidat. Inkább úgy tűnik az EGYÜTTGONDOLKODÁS neked sem könnyű.

Nekem nem kell magyarázkodnom, csak magyarázom. ez nagy különbség.

de nekifuthatok még egyszer csak most, csak miattad, csak érted ha már figyelmebn kívül hagytad az előbbit, tudod a 100-56-44 áfa nélkül-érzést, mivel nem vagy "kereső", bár vacsora-szomszéd-reggeli elég eccerű, és élet-közeli, ha az itteni menükívánalmakat felidézem.

Próbáld ki:
Majd ha vásárolsz a Spar-ban, vagy az akárhol, próbáld meggyőzni a pénztárost, amikor kifizetted a számlát, hogy nemhogy kifizeted, hanem neked abból még járna vissza, mert ..... tetszésed szerinti érveket sorolhatsz.

Mit tippelsz, mennyit/mit kapnál?

ugye-ugye...:)
Ha egy kis üzleti érzékük lenne a barnaboltosoknak, akkor gyorsan leszerződtetnék reklámarcnak:
most.444.hu/2013/07/25/cigifuggo-teknost-talaltak-kinaban/
@Penivaldes:
ne tedd. tartsd magadban. csak ezután Angyalt se ekézd.
@Penivaldes: aha. A család szegény. Aki szegény. Aki szegény attól vegyük el a gyerekét. Ha a lakáshiteles utcára kerül, akkor tőle is vegyük el a gyereket. Minden gyereket rakjunk be a nevelőkbe. Így gondolod? Gyerek legjobb helyen a saját családjában van. A család körülményein kell változtatni. A szegénység nem szégyen. Főként nem itt és most. Ahogy itt és most gazdagnak lenni sem dicsőség minden esetben. Mert sokan csak annyit tettek érte, hogy félretették a morált.
@jaegtoer: nem fogok senkit sem. örökre elnémulok ha kell. nekem már úgysincs mit mondanom itt.
csak pár ember miatt vagyok még itt, de már az is múlik.
@sírbateszezazegész: nem a szegényektől hanem atzoktól akik nem képesek normál mentális hátteret biztosítani.
@jaegtoer: nem kell a mosoly jel.
mondom a segélyezést kell átalakítani hogy ne érje meg.
@Penivaldes: akkor miért viselkedsz így?Bántott valaki?
@sírbateszezazegész:
Vannak családok, ahol ezt másként nem lehet megvalósítani. Hiába próbálod jó irányba terelni a gyereket, ha odahaza, iskola után nem kap enni, és csak valós meg erkölcsi mocsok zúdul rá. Ez fog rá hatni, nem az oktatás. Sajnos ezt a jelenlegi gyakorlat megmutatja. Viszont ha a kölök máshol mást lát, mondjuk úgy társadalmilag helyes dolgokat, feléri ésszel azokat, akkor egy idő után nem fog rá hatni az a bizonyos családi attitűd. Az az érzésem az iskolázott, beilleszkedett, nevezzük nevén: normális életvitelt folytató romák utálják a legjobban a zaklató kancigókat.
@sírbateszezazegész:

ennek zalában (?) egy nagyon jól bevált módszeréről olvastam. megoldás bentlakásos iskola.

piszok drága, de eredményes.

család is meg van kiemelés is megvan. igaz négyszer annyiba kerül, a szülőknek nem kerül semmibe. ilyet támogatnék is de nem az adómból. legyen a résztvevői és a közreműködői oldalon is egy kis motiváció.
@sírbateszezazegész: nem veszem fel a bántásokat, nem érnek fel hozzám.
mert unom, és elegem van. egyben hiszek abban hogy az egész rendszert szét kell verni, hogy magja se maradjon. hulljanak a fejek!
@Penivaldes: ennél azért ez jóval összetettebb kérdés. De térjünk rá vissza, ha nincs hiszti/durci. Ok?
@Bakter: így van, nem lehetünk finomkodók. jó pár generációt elveszítettünk. a következőt nem kéne.
@sírbateszezazegész: nem ez nem az. ha a gyereknek nincs meg a lehetősége a kitörésre, márpedig a telepen nem lesz akkor ki kell onnan emelni. főleg ha van a gyerekben tehetség.
@Bakter: @jaegtoer: ok, de mivel ez tömegjelenség, ezért ez nem alkalmazható amit javasoltok. Szerintem. Én sokkal nagyobb tömeget érintő problémának érzem ezt, más megoldással.
@Penivaldes: pedig úgy néz ki, a helyzet fokozódik. Valószínűleg újabb kivándorlási hullám indul. www.nepszava.hu/articles/article.php?id=664550
@Penivaldes: szvsz a telepet kell megszüntetni.
@Bakter: "cigifuggo-teknost-talaltak-kinaban". csak a linket olvastam. de cigifüggő teknósok nálunk is vannak. legutóbb pl. a balaton sound-on fordultak elő nagy számban. ott is volt valami szendvics, fotó készült róla.
@Penivaldes: nincs igazad. Nézd meg, miért mennek el.
@miaturo: éppen azért mondom hogy menjenek, és legyenek boldogok kint, és ott alapítsanak családot.
Bencsik szerintem ezerszer jobban látja a helyzetet, mint ez a blog, egyre nő az esély az újabb 2/3-ra. És a hasonlóan értelmetlen, mondanivaló nélküli blogbejegyzések ennek esélyét tovább növelik. :)
@Bakter: inkább ne adjunk ötleteket...:)
@Penivaldes: megnyugodtál? hiszti/durci over? mert akkor válaszolok.:)
@sírbateszezazegész:

Ez nagyon nehéz kérdés. Én láttam egészen közelről nevelőotthonokat működni. Vidékit is, fővárosit is.
Amit szeptembertől-decemberig nevelésben el lehetett érni, azt egy, egyhetes otthoni tartózkodás lenullázta.
Az oktatási eredmény nem volt nullázható, de a motiváció már szinte igen.

Minden hátrányával együtt, a gyerekeket nagyon sok mindentől megvédte (éhezés, bántalmazás,zaklatás, teljes leszakadás, analfabétizmus, alkoholizmus, drog).

Ez a forma szerintem sem életképes, de sok nagyon ígéretes kísérlet zajlik. Ezek persze támogatás nélkül el fognak halni.
@Blogger Géza: na te hiányoztál ide. persze Bencsik, ő nektek a töklámpás akit követni kell különben eltévednétek az úton miközben megvéditek a kormányt a támadásoktól.
Kinn az utcán évek óta
Habzó békemenet tombol.
Ki menti ki idióta
Népünket e lelki romból?
:)
megszŰnik az SZDSZ
@Blogger Géza: helló Géza!:)
Nem tudtam mi hiányzik még a mai naphoz! De most, hogy megjelentél, eltünt a bensőmben lévő hatalmas űr.:)
@Penivaldes:

Peni!

nem kell a mosoly jel.
mondom a segélyezést kell átalakítani hogy ne érje meg.

jó.

ki kell lépni a segély, fizetés, jövedelem korlátokból és az egészet kell nézni.

a teljes rendszert kell átalakítani. nem mellesleg az emberek gondolkozását is.

de azt elhiszem, hogy az érveid kifogytak. de ez nem baj, nem hiányosság. ez állapot.

véleménykülönbségünk oka, hogy bő harminc évvel többet tapasztaltam, mind a közigazgatásban, mind a versenyszférában toltam, és a vállakozói szektorról is elég jó információim vannak. a döntéshozók is jól látják a probléma megoldásának útját, csak nem akarnak rálépni, mert akkor munka, teljesítmény nélkül nem lehetne jövedelemhez jutni nekik sem.

ezen kár morcoskodni és besértődni. jusson eszedbe amikor egy vagy két átlagfizetésnyivel kevesebbet kapsz a kezedbe akár egyenes, akár progresszív adózás mellett, vagy ha saját vállalkozásban tolod, az lesz csak az igazi foghúzás.
@Penivaldes: egyébként nem igaz, hogy nem lehetne olyan országot kialakítani, amely a lemaradott rétegeken is emel, a polgárság, és a tőkés osztály számára is elfogadható. Legfeljebb nem megy egy csettintésre. Van ahol sikerült, persze nem félázsiában.
@sírbateszezazegész:
Hát éppen ez az: nagy tömeget érint. És minél nagyobb tömeget, annál többen fognak elveszni és perifériára kerülni közülük, akár akaratuk ellenére, ami csak viszi az erőforrásokat. Éppen ezért mondtam a kollégiumi, akadémiai megoldást. Kivenni a gyereket abból a környezetből, ami csak rossz hatással lehet rá, és átemelni a konszolidált világba. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem mehet haza és nem láthatja a szüleit. Nagy anyagi ráfordítást és megfelelő infrastruktúra felállítását igényelne most, de húsz év múlva ez szerintem bőven visszatérülne. Mert az oktatás alatt nem csak a szorzótábla megtanítását értem, hanem a normális életvitelét is.
@Blogger Géza: Csak "ezerszer"?!
ejnye-ejnye nertárs, rendülget-rendülget a bizalmunk?
Ide minimum a végtelen a megfelelő "érv"!
@Penivaldes:

"egyben hiszek abban hogy az egész rendszert szét kell verni, hogy magja se maradjon. hulljanak a fejek! "

akkormegmitizélszitt:) akárkellaszmájliakárnem
@jaegtoer: tévedsz, én nem sértődtem be, ha besértődtem volna akkor most nagyon kedveskedő lennék veled, de látod hogy nem vagyok az. ha nyers vagyok az nálam nem a sértettség jele. ezt jó ha tudod
@Orica Középföldi: :) szia
Véleményem szerint, de ezt ismered, ez a probléma/ügy már túlnőtt azon, hogy ezekkel lehessen kezelni. Ez nem kiscsoportos deviancia, ez már a kultúrák közti összecsapás lesz.
Én az okok felszámolásában hiszek. Hosszú távon az az olcsóbb és a biztosabb megoldás.
Kartársak, nem etet.
@jaegtoer: @Penivaldes: sarokba mentek, közelebb van a véleményetek egymáshoz, mint ahogy gondolnátok ;)
/tessenek figyelni, eme kibicre, akinek semmi sem drága :D/
@Blogger Géza:

"És a hasonlóan értelmetlen, mondanivaló nélküli blogbejegyzések ennek esélyét tovább növelik. :"

Aha. annak fényében, hogy a tied a maga a szellemi eszencia.

olvass egy kis Uj Pétert, aztán csaholj egyet megint. nincs harag? Géza:)
nem kellene erőltetni ezt a békemenet faszságot.a nemzetidegen judeobolsik enélkül sem rúgnak 15-20 évig labdába
@Bakter: jó. És mit teszel a családdal? Mert jön majd az újabb gyerek, akit ki kell menteni. Kasztráljuk őket? Komolyan kérdem. Ezért nem tartom megoldásnak az akadémiai rendszert, mert akkor azt mindig fent kell tartani. A környezetet kell szanálni. Szerintem.
Adjuk meg azoknak is a lehetőséget akiknek otthon nem áll rendelkezésre megfelelő háttér
oops, na most kicsit meglepődtem :O

Matolcsy könyvének ügye a főügyészség elé kerül

Feljelentésként értelmezte Polt Péter legfőbb ügyész Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőjének kérdését Matolcsy György könyvének fordításáról, ezért azt megküldte a Fővárosi Főügyészségnek

hvg.hu/itthon/20130725_Matolcsy_konyvenek_ugye_a_fougyeszseg_ele
@sírbateszezazegész: ja csak az nem megy egyik napról a másikra. és addig nézzük hogy megy tönkre minden???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: úgy látszik tényleg annyira szar, hogy poltot megkérték, reklámozza egy kicsit.
@sírbateszezazegész: ne jöjjön annyi gyerek, főleg ha nem tudja őket fentartani magától.
selmeczi mai bajnaizása:

"A fiatalok magas munkanélküliségéhez hozzájárult, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején nagyon rossz volt a felsőoktatási rendszer, és sok esetben értéktelen diplomákat kaptak a fiatalok, a jelenlegi kabinet ezért döntött az ágazat átalakításáról - közölte."
@Penivaldes: ezt is olvastad? Nekem elég volt néhány részlet, még attól is sikító frászt kaptam, pedig kibicként ugatom csak a közgazdaságtant...
@Penivaldes:

" én a lapát híve vagyok. "

Jó. legyen enyém a csákány.

akkor megvan a munkamegosztás.

arra a kérdésedre, befejeztem-e

az a válaszom, bebebebebee!
@sírbateszezazegész:

" Ez nem kiscsoportos deviancia, ez már a kultúrák közti összecsapás lesz."

Feketén-fehéren (rendszerszinten:)) valóban arról van szó, hogy legyűri-e egyik a másikat.Lehet ezt persze cizelláltabban is fogalmazni.

Ám helyi szinteken ,ezt bizony kiscsoportos devianciaként élik meg a népek.

Az okok megszüntetése sem olyan egyszerű, mint ahogy hallatszik.
Az újratermelődés elkerülése végett egyszerre érint több generációt.

Az egésznek az oktatási-módszertani feltételeibe bele se merek gondolni. Különösen nem Hoffmann égisze alatt.
@Penivaldes:
"Matolcsy könyve..olvastam tőle már. "

Ez a konyv jó lesz mementóként, mert az unokáink egyszerűen nem fogják elhinni mi ment itt 2013 környékén.
@Kerek négyszög: én is szeretek 50-es évekbeli híradásokat olvasni Rákosi pajtásról
@sírbateszezazegész: Örülök, hogy a misszióm beteljesedett! :)
@bella _ciao: ajánlom neki hogy gyakoroljon, sőt barátkozzon Géza Blogerrel. majd ő kitanítatja
@Blogger Géza: csak nem vonulsz vissza????
ne tedd ezt velünk könyörgöm. mi lenne nélkülünk ha többé nem olvashatnánk elméd ragyogását, nem látnánk a fényt mely erősebb mindennél?
@Orica Középföldi: így van. De pont ezért a legjobb szándék is árt, ha nem komplexen nyúlnak a problémához. Én voltam itt olyan helyen/helyeken ahol az a "másik kultúra" létezett. Mint a filmeken. Csak itt nem tudsz csatornát váltani:))
@Blogger Géza: köszönöm szépen:) mindnyájan a teremtőnk állatkertjének lakói vagyunk:)
@sírbateszezazegész: nem egészen, vannak akik más állatkertben laknak
ööööö, izéééé, moderálom magam, okéééé?
rúgunk egyet mindenkibe:

Az európai uniós költségvetési források hatékonyabb felhasználását szorgalmazta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön a székelyföldi Tusnádfürdőn a szombatig tartó szabadegyetemen a 2014 és 2020 közötti európai költségvetés új irányvonalairól tartott beszélgetésen.

Parragh László elmondta, hogy Magyarországon az uniós források indokolatlanul magas aránya megy el az elosztási mechanizmus finanszírozására, és ebben szerinte nem várható változás. A források nagy része pedig "visszamegy" a nagyobb befizető országokhoz, azok cégei kapnak megbízásokat, a kifizetések azoknak az országoknak az iparát erősíti.
@Penivaldes: fényes, mint a gamma sugárzás, és pont annyira pusztító is :D
OFF
Rám az egyik legnagyobb hatást gyakorló "gondolat" (ha lehet ennek nevezni): "az életet csak előrefele lehet élni, de csak visszafele lehet megérteni."

Csak úgy mondtam.
ON
@sírbateszezazegész: ez igaz. Szemeinket mindig a csillagokra kell vetnünk
@sírbateszezazegész:
Én vázoltam egy szegmensét a problémakör lehetséges megoldásának, humánus megoldásának. Valahol el kell kezdeni. Szerintem az is kezdési lehetőség, hogy a putrikölköknek mutatunk más életformát is. Aztán amikor ez a generáció felnő, talán nem abban látja megélhetését, hogy here módon kölkötgyárt, és segélyből vegetál.
A környezet szanálás, amit így nevezel,
vagy erőszakos beillesztést jelent a többségi társadalomba, ami eddig szinte mindenhol balhéhoz vezetett
vagy kiirtást. (korábban elmondtam erről is a véleményem, meglehetősen radikális véleményem. De ez nem működik.)
Nemigazán látok más lehetőséget civilizált megoldásra, csak a hosszútávú átnevelést. Csak hát ehhez marha nagy kormányzati és társadalmi elszántságra van szükség. Ebben a szar állagának kérdéskörében is megosztásra képes országban mindez utópia.
@Penivaldes: jaja. lehet, hogy géjza volt rá ilyen hatással. megakadt jaegben a szó, géjza fényes eszmefuttatását látva.
@Blogger Géza:

Igazad van, Gézám, aki nem lép eccerre, nem kap rétest estére.

Ha esetleg a szőkeferik és a savas bácsik kikönyökölnének az első sorból csak szólj, a varánusz blog közössége egy emberként fogja segíteni előrejutásod a mozgalmárkodásban :-)))
@Bakter: én úgy vélem van harmadik megoldás is. De ennek előfeltétele, alapja:" Csak hát ehhez marha nagy kormányzati és társadalmi elszántságra van szükség. Ebben a szar állagának kérdéskörében is megosztásra képes országban mindez utópia."

Amit írsz/javasolsz az, a fentiek miatt, elfogadható megoldás. Csak nem szünteti meg a problémát. De ez van.
....
Csak egy halk kérdés: hogy gondoljátok a "kiemelést" a családból, környezetből? Rendőrrel, kommandóssal? Mert szépszóval nem fog ám menni.
És hogy, mi módon marad az így kiemelt emberpalánta azon a helyen ahol neki szerintetek lennie kell? Lesznek magas falak, szögesdróttal a tetejükön, és/vagy géppuskák az őrtornyokban?? A falak mellett meg majd sétálnak és üvöltve sírnak az anyák, a gyerkőcök meg odaszorítják az arcukat a rácsokhoz úgy néznek csendben kifele?
Ugye milyen szép kép ez így?

A fene, csak ne lennék ennyire öreg. Ne láttam volna hogy a mostani "kiemelendők" nagyapjai még dolgoztak, valamennyire boldogultak. Mert volt munka, nekik is. Ha máshol nem, építkezéseken. Vagy szalag mellett. És kerestek annyit amennyiből eltarthatták a családjukat. (Ja, volt kmk is. Lehet az is kellett hogy dolgozzanak...)
Lehet ez lenne most is a megoldás? Munkahely, emberhez méltó fizetés? Ja, és nem csak nekik, mindenkinek. (Kmk nem feltétlenül kellene.)
Lassú lenne, nagyon lassú. Legalább 2 generáció elszokott a munkától, nehéz lenne visszavezetni őket. De lehet hogy működne. Csak el kéne már kezdeni valamelyik vezetésnek, nem csak dumálni róla - és nem csak lenyúlni az erre szánt pénzeket.
@bella _ciao: @Penivaldes

ha vélt fensőbbségetek tudatában lekezelitek a potenciális szövetségeseket... akkor nem kell csodálkozni, ha nagyban se megy... viktor kell nektek, csak azt értitek:)
@Mr. Homn: mindjárt elsírom magam olyan megható vagy.
@Mr. Homn: szankció vagy dolgoztok vagy éhenhaltok. nem szó szerint értve átvitten.
@Mr. Homn:
Kiemelés? Nincs segély, nincs közmunka, stb, ha kölök nem jár az akadémiára.
Én is emlékszem, amikor még létezett a kvmk fogalma. Csak hát ahogy írod, ezeknek jó része már a munka fogalmával sincs tisztában.
Minden kezdeményezés, akár a nevelési, akár a munkához kényszerítési, akár más, kezdetben baromi nehézségekkel és súrlódásokkal járna.
Nem mondtam, hogy könnyű lenne, valami megoldást azonban kellene találni. Sok okos ember van ebben az országban, csak most nem azok kormányoznak.
@Mr. Homn: nem akarnak dolgozni. maguktól nem fognak.
@Bakter: pontosan, és nem kell szögesdrót meg ilyenek, hanem szankciók
@Fabius:

Tarol a pénztárgép: egy gyártó mind felett

Bár szeptembertől a kiskereskedelemben az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépeket kell használni, az illetékes hatóság eddig csak három forgalmazónak a pénztárgépét engedélyezte, melyek ráadásul ugyanannak a lengyel<<<< gyártónak a termékei. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint gördülékeny a kérelmek befogadása, a piac viszont egyáltalán nem ezt igazolja vissza. A három vállalkozás addig simán letarolhatja a piacot, mire a többi kérelem ügyében a hivatal dönt.

hvg.hu/gazdasag/20130724_Penztargep_verseny_nincs_magas_ar_van
"Ha egy libanoni menekült táborborban születtem volna, lehet, hogy belőlem is terrorista lett volna. (Andreotti, Giulio)"

Annak, akire tartozik.
Tudja valaki, mit neveztek "fekete vonat"-nak eredetileg?
@sírbateszezazegész: azt a vonatot ami vitte az embereket nyírségből.
másik válasz meg egy táncdal
@sírbateszezazegész:

Nekem is van egy ilyen OFF:))

Nem a dolgok gyötörnek meg minket, hanem a dolgokról alkotott képzeteink./Epiktétosz/

Kierkegaard sok okosat mondott:))

ON
@Penivaldes:

ha ezt Gézának válaszoltad volna, hagyott volna menetet, békát, békét, birkát s lábaidhoz omlott volna.
@Penivaldes: akkor a genetikailag meghatározott munkakerülésnek fusdunk neki mégegyszer..
@Orica Középföldi: én vagyok a hibás...:))
Ahogy látom, a körözés ma sem aktuális?:)
@sírbateszezazegész: nem genetikailag meghatározott hanem kulturálisan.
@Bakter: Akadémia? Az már kicsit elkésett lenne, sokkalsokkal fiatalabb korban kellene valamit csinálni. Mielőtt rögzülnének a rossz példák.

@Penivaldes: legalább kettő olyat ismertem, ismerek aki akart dolgozni. de nincs hol. és lehet vannak még páran.

najó, kb. ennyit akartam hozzáfűzni, dumálhatnánk róla napestig, megoldani úgysem fogunk semmit.
@Penivaldes: tudod mit. Tied az utolsó szó. Majd, ha hajlandó vagy kijönni abból a zsákutcából, ahova belenavigáltad ma magad, jelezd. Addig meg fussál a falnak, hátha átjutsz rajta. S mindezt miért? Dacból?
Tehát igazad van. Mostantól Peni-axióma: a cigányság kultúrálisan determinált a munkakerülésre.
Így ok?
@Mr. Homn:

Felületes ismereteim szerint itt (Bp) van egy egészen kiváló óvódapedagógus, akihez Kanadából járnak ellesni a módszert.

Ha érdekel, pontosan utánanézek.
Ma lehúzta a rolót az SZDSZ, megszünik. Örülünk?

Tönkremegy a Népszabadság, tudtátok? Miért nem veszitek?

Pezsgőt, pezsgőt, pezsgőt ide!
@jaegtoer: Érdeklődéssel figyelem az adózásról és a segélyezésről a vitátokat, ha nem baj, hózzáfűzném a gondolataimat.
Az állam által az állampolgárok részére történő juttatásoknál az egyik nagy csoport az a kötelező állami szolgáltatás, ami alanyi jogon jár. Ennek forrását az aktív generáció teremti meg, és nem kötődik az egyén adófizetéséhez. Ilyen az oktatás, egészségügy, a közigazgatás stb.
Azokra a juttatásokra kell gondolni, amelyeket a generációk egymásnak biztosítanak a körforgásban.
A másik kérdés a szociális ellátás, a segélyezés, melynél valóban lehetnek jogos fenntartások, különösen igazságtartalmuk szerint.
Miután sok ember objektív okból kényszerül állami ellátásra, mert elvesztette a munkahelyét, a segély mértékénél nem ártana figyelembe venni az aktív korában mennyi ideig és mennyivel járult hozzá az ország bevételeihez. Az egyenlősdi nem aktivizálja a munkához jutás szándékát azokban különösen nem, akik soha nem dolgoztak.
A differenciálással több területen fel lehetne rázni az emberek kötelességtudatát és hozzáállását, amikor a létfenntartásuk attól függne rászorultságuk esetén, hogy milyen előéletük volt.
Abban is van igazság, hogy az államtól kapott különféle támogatások számolatlanul igénybevehetőek, és ezáltal előáll az a helyzet, hogy jobb anyagi helyzetet eredményez
azoknál, akiknél a jövedelemszámítás szerint semmilyen segély és támogatás nem jár.
@Mariann19: annak kell véget vetni hogy csak segélyből jobban éljen. csak vajon megmernék a tenni?
Alig várom már, elinduljanak Strasbourgba. Remélem közvetítik élőben a francia tömegoszlatást.
@Penivaldes: én sajnálnám...de te döntesz:)
@Penivaldes:

Nem a segélyezéssel van baj, hanem az arányokkal. A katasztrofális aktivitási és foglakoztatási rátával. Jottányit nem mozdult előre 23 év alatt.
@Penivaldes:
"Vajon meg mernék-e tenni."
Látok terelő törekvéseket napjainban, amikor feltételhez köti a Fidesz a támogatások igénybevételét több területen.
Nem vagyok Fideszes, de ezt a szándékot jónak látom.
Ilyen a művelhető kis kertekhez való hozzájutás, a kis állatok biztosítása, stb.
Sajnos, ennek ellenére gyakran sikertelenek ezek a próbálkozások a negatív hozzáállás miatt.
Az öngondoskodásra való nevelés hosszú folyamatnak igérkezik.
Még el sem kell olvasni a posztot (én sajnos beleestem abba a hibába, hogy megtettem), elég a képet megnézni! Csak a szokásos kaki kenegetés. A képen ott virít a lengyel Szolidaritástól koppintott logó, mintha az a Békemenet védjegye lenne.

Pedig dehogy: index.hu/belfold/2013/07/25/a_lengyelek_elvehetik_konyaek_logojat/

A poszthoz: csak a szokásos. A másik oldal hogy jön ahhoz, hogy valamilyen céllal szerveződik, vagy egyáltalán véleményt nyilvánít valamilyen ügyben. Pedig nindenki tudhatná, hogy azt csak a baloldalnak szabad!
@Mariann19: Igen, az valóban jó irány hogy megadnak feltételeket.
sikertelenek mert akik kapják nem ismerik a hosszútávú tervezés fogalmát, hanem csak jelenben tudnak gondolkodni. gyakran ezért megy el szinte rögtön a segély, és eszik meg az összes kapott kisállatot.
@Vigyázz autókihajtás!: ne butázz a vélemény szabad, és szabad a megmarhulás is minden oldalon
@Fabius: "Nem vagyok híve az önbíráskodásnak"

abban az országban ahol minden intézmény MEXŰNT ott csak ez marad...
@Mr. Homn:

Olvastam az ÁSZ egy 2008-as jelentését, a felzárkóztatási programok eredményességéről. A lényege az, hogy a totális káosz miatt folyt el minden eredmény nélkül rengeteg pénz.
Koherencia, stratégia, felelősségi és hatáskörök, visszacsatolás nélkül futottak különböző projektek különböző minisztériumok alatt, egymástól teljesen függetlenül. Ha elfogyott a pénz, nem volt folytatás, így a kicsi előrelépések semmivé váltak. Bár az európai és a mi törvényeink is megengednék, európai ajánlások ellenére hatástanulmányok nem készülhettek az etnikai alapú adatgyűjtés és kutatás tilalma miatt.
@gipsz.jakab: igazad van. Ez nem önbíráskodás. Hanem önvédelem. Egyszerűen csak életösztön.
@Bakter:

Van olyan ami hatásos, a mozaik módszer. Az az amerikai szociálpszichológus prof dolgozta ki, járt itt nemrég. Nem jut eszembe a neve, aki a "Társaslény"-t írta.
Ritók Nóra módszere is működik. Két perc alatt meg lehet írni a törvényt, tanaraknak 1 év gyorstalpaló és hajrá! Ennyi az egész. Ennyi lenne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Pedig mennyivel jobb helyen lennének a Parragh zsebében hehe. Nem elég neki az a 3 milliárd, amit kisarcolt a csóró kkv-tól 5000 ft-onként. Azoktól, akiknek az érdekeit védenie kellene a fizetéséért.
@Mariann19:

Bajnak tartom, ha úgy kezdünk egy mondatot, hogy: "Nem vagyok fideszes, de jónak tartom..."
Vannak természetesen dolgok, amiket illik mindenkinek tudni, kötelezettségek, amelyeket be kell tartani.
Csak ami a baj, hogy már annak is örülünk, ha késsel villával tudnak enni - Orbán közölte is, hogy ő tud - egyedül kimegy a wécére, ilyesmik...
@Dr. jenőke (jenőke):
Köszi az intelmeket.
Majd vigyázok a stílusjegyeimre.
A vizuális, és minden más művészi nevelés pedig nem csak a hátrányos helyzetüeknél de mindenki másnál nagyon fontos. nagyobb figyelmet kéne kapnia
@sírbateszezazegész:

Továbbra is a vesszőparipám, hogy járjon "fizetés" a kölykök után az iskolába járásért, pontosabban a tanulmányi eredményért. A szülőt a legnehezebb motiválni, hogy tanulásra ösztökélje a csemetét. Számolgattam is, azt hiszem 20 milliárdból meg lehetne csinálni évente, nem egy nagy összeg. Kis befektetés óriási társadalmi haszonnal.
Jó reggelt! BájAleksz is bekeményített. Orbán meg nem komédiázik, de nem ám. Ő maga lesz a Kárpátmedence géniusza, vagy mi a nyavaja. A lengyel mózsnájeháty meg had szörpölje a meleg vodkát.
@punkfrog: Mondjuk a munkanélküli fiatalok sem adóznak. Ha fideszes lennék, naná, hogy őket is kizárnám a szavazásból.
@bella _ciao: Érdekes megközelítés. Gondolom hetekig tartó ceruzarágással lehet csak ennyire hajánál fogva előrángatott érvelést gyártani, hisz oly sok köze van a valósághoz! :) Most már hazudni sem tudnak rendesen? Ekkora a magabiztosság? Szánalom...
@Husz_János_Puszita: Nem kell számolgatni, nincs miért, nincs olyan politikai erő amelyik komolyan foglalkozna ezzel. Nekem úgy tűnik egyetlen kormánynak nem volt érdeke az elmúlt soksok évben a kiművelt emberfők sokasága. Ugyanis a buta emberek jobban irányíthatók - lásd mostani fidesznyikek, Félreértés ne essék, nem azt mondom hogy csak a fidesz intézte így - talán most kicsit erősebb az ilyen irányú törekvés.
Persze előbb-utóbb kezelhetetlen lesz a probléma, de eddig bejött ez a stratégia. Ám egyszer felborul az egész - egyre közelebb ez a pillanat - na akkor lesz randa világ.
@Husz_János_Puszita: nem tudok teljes szívvel azonosulni azzal. De lehet, hogy neked van igazad.
@Mr. Homn:
A legelső e témában írt hozzászólásomban vetettem fel, hogy már óvodás kortól lenne erre az "akadémiára" szükség. Az elnevezést csak azért használtam, hogy értsétek mire gondolok a "kiemeléssel". Tehát nagyon fiatal korban kell elkezdeni rá- vagy átnevelni ezeket a gyerekeket a normális életvitelre. Amikor még nyitottak, érdeklődők és befolyásolhatók - jelesül ez esetben a jó irány felé.

@Husz_János_Puszita:
Biztosan vannak módszereket, elméleti, gyakorlati példák - ez nem az én szakterületem. De meggyőződésem, hogy a számukra a társadalomba való beilleszkedés egyik tartópillére az oktatás. Az viszont tény, hogy egyik hatalom sem akar túl okos alattvalókat, ezért ma még utópiának tűnik Magyarországon mindaz, amiről eddig szó volt.
@sírbateszezazegész: én hozzáhúzok. kézzelfogható motiváció. abból értenek
"Tízpályás fociakadémiává válhat a dunakeszi reptér, bár a repülősök szerint a futballnak semmi keresnivalója nincs a területen. A sportrepteret három hete záratta be a város polgármestere, csütörtökön pedig már arról tárgyal az önkormányzat, hogy odaadják-e az ingatlan egy részét az UTÉ-nak"

A nap folyamán Stadióniát emlegettem. Alakul. Mivel nem tudok úszni, remélem a Balaton is be lesz végre temetve közgépileg, hiszen ideális, vízszintes terep focipályáknak. Nem kell szarakodni a vízminőséggel és mennyiséggel. Mivel egyre sikeresebbek vagyunk nemzetközi porondon, ez rendkívül észszerű elgondolás részemről. Szeretem a focit, zöldhagymával igen kiváló. Van valakinek ellenvetése?
@Bakter: az ne zavarjon hogy a Balaton nem focipálya alakú, bár ezzel is jeleznénk másságunk.
a másik hogy a keleti part öblösebb mint a nyugati. ez egyenlőtlenséget okoz a játékesélyben
@Bakter: másrészt magyar ember a vizen is tud járni
@Mr. Homn:

Ahelyett, hogy a tapasztalatokból tanulva okosabbak lennénk, egyre butábbaknak látom a magyarokat. Nyilván kellett hozzá X év népbutítás és hergelés, de akkor sem értem. Hol az életösztön? Akiben nincs meg, az elpusztul.
@sírbateszezazegész: akkor pontosítok.
a saját PILLANATNYI érdekük szerint szavaznak.igazad van. ezzel saját maguk ellenségei de nem érdekli őket a jövő.
a mai kommentekből pedig kicsit ijesztő kép rajzolódott ki számomra.
-segélyeket csökkenteni kell,mert abból túl jól élnek egyesek.:O
-aki nem adózik eleget, az ne is ugasson bele a tehetősek dolgába!(mert az olyan mintha a hűtődet fosztogatná)
-az egykulcsos adóhoz nem szabad hozzányúlni

mindenki kerülhet szar helyzetbe.önhibáján kívül is.kicsit több együttérzést jó lenne tapasztalni.
off. most néztem a spanyol vonatbaleset videóját... érdekes... az ütközés előtt, valóban van egy robbanás... on...
@Mariann19: na, egy szó sem volt a tegnapi ajándokkosárról... szóval asszem a többi kali-nyista:-)
@punkfrog:

Ne ess az általánosítás hibájába:)
@Bakter:

Ha igazad lenne, akkor az intézeti gyerek nem kallódnának el szinte kivétel nélkül.
A kisgyereknek szüksége van érzelmi háttérre, nevelők képtelenek megadni neki. A cigányok nagyon szeretik a gyerekeiket, csak nincsenek működő életstratégiáik, amit átadhatnak. felnőtt korban már senkit nem lehet megnevelni. Motiválni lehet bizonyos cselekvésformákra. Pozitív és negatív formában.
Furán hangzik, de mindannyiunk életét az a 3-6 éves kölyök irányítja, aki bennünk lakik. Ezért nem képes az oktatás önmagában kiemelni senkit. Muszáj a szülőket bevonni a játékba.
@Fabius: Nagyon csúnyák vagytok, hogy bántjátok szegény Kókler Gézát! Egyedüli keresőként a mozgalmárkodásból szerzett szerény jövedelméből tartja el népes családját, de ha felzaklatjátok azzal, hogy gúnyt űztök lángoló hazaszeretetéből és a Vezény Ló Tábornok iránti rajongását, akkor bizony könnyen kiújulhat a doberdója, aztán éhezhet az egész Kókler Family...
a cigánykodáshoz... nyugat ejrópában igencsak erőszakos módszerekkel, de rendet csináltak... igaz akor nem volt TASZ, meg emberi jogok, mifene. Hasonló eszközökkel itt is megoldhstó lenne a helyzet, de ezt a máraművelt ejrópai gyomor persze már nem venné be...
Nemmellesleg nyerópának is kb 500 év kellett, hogy valamelyest ennek a "szabad" népnek a lelkét beillessze az indiaivizionaliznmusból az európai kultúrkörbe... és azért nem egy ország kb. 30%-os népességéről volt akkoriban szó. Szóval, szerintem veyzett balta nyele... főleg így, hogy...
@bulista: Kókler Géza egy szerény értelmi képességekkel megáldott medvebocs. Egy szerencsénk van, talán nem kell az unokáinknak megvenni a plüss változatát:-)
"Megszüntette a rendőrség a nyomozást a gyilkosságért korábban elítélt Sz. Ferenc ellen, aki márciusban társával együtt erőszakosan lépett fel a Fidesz-székháznál demonstráló egyik aktivista ellen - közölte a Kettős Mérce blog.

A nyomozást arra hivatkozva szüntették meg, hogy a Fidesz-székházban demonstráló aktivista elleni fellépéskor nem a személyi szabadságát korlátozták, hanem a testi épségét védték, hiszen a székház fala bármikor ráomolhatott volna - írta a Párbeszéd Magyarországért (PM)-közeli Kettős Mérce blog."

...hát igen.
...meg kellett VÉDENI a tüntetőket ...

bár a fides ügyészségre meg a plafon szakadhat rá...

gondolom amugy ennek a bközépes kreténnek a 3 csapás miatt
vagy felfögesztett miatt élet halál téttye volt...
de a fides senkit nem hagy az útszélén... megvédi a csicskáit...

hvg.hu/itthon/20130725_Fideszszekhaz_elfoglalasa_megszuntettek
@punkfrog:

A segélyek kérdése sem fekete vagy fehér, ahogy semmi a világon.
3-4 éve beszélgettem egy cigány sráccal a kocsmában. Ilyen-olyan segélyekből 400 ezer ft volt a bevétele a családnak, igaz sokan voltak rá. Intelligens srác, tanult is, de ha elment volna dolgozni, akkor a család jövedelme nagyot csökken, mert bizonyos támogatásoktól elesnek. Ő mesélte, nem tudom most mi lehet velük.
off. Fodor Gábor ATV... sajna nagyon okosakat mond... és elég dehonesztáló a fennálló Regnum Mariannumnak... on...
@gipsz.jakab: innen kezdve Szökkenő Ferinek papírja van arról, hogy bármely, nemzeti nézetével nem megegyező identitású pógártársát simán leöngyikojja... szakadna rájuk a mennyedörgős ménykő...
@Husz_János_Puszita: na igen, ebből a szempontból járnak a legrosszabbul akiket 5 évesen különórákra járatnak, és nem hagynak játszani
"Nem nyomoznak a székházvédő ellen
A nyomozást arra hivatkozva szüntették meg, hogy épp a tüntető testi épségét védték, mert a székház fala bármikor ráomolhatott volna."

Gyönyörű.... ez a rendesebb jogrendszerben egy ilyen indoklás elég lenne az egész bírói kar elhajtására a halál bánatos faszára... hogy nem égett le a "független" bíró arcáról a bőr...
@bulista: elképzelem ahogyan este hazaviszi a családnak a kis keresetét, és leülnek krumplit enni
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

" hogy nem égett le a "független" bíró arcáról a bőr... "

Van még rajta??????
@Penivaldes:

Így van. Sokkal kevesebb idegpálya alakul ki az agyában.
@Orica Középföldi: Nem tudom, de ha van valami kis igazsáfg a földön, akkor reggel, amikor elmegy megborotválkozni, akkor remélem a tökörképe szembeköpi.
@Husz_János_Puszita:
Ez intézeti módszer semmire sem jó. Nyilván nem ez alapján kéne elkezdeni. Ami eddig volt, nem működik. Új alapokon kell építkezni, és hosszútávra tervezni. De orbániában ma délelőtt még ma délutánra sem tudnak előre tervezni.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Azóta ráomlott már valakire a székházfal? Lenne pár tippem, kire omoljon.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Hogy nem égett le??? Hát ott állt mögötte Brüsszel Tigrisének és a Kék Osztriga-bár Lovagjának hitvese,Handó Tüncike - és legyezte a piruló orcáját!
@gipsz.jakab:
ezek után én nem folyósítanám a bírók fizetését, mondván "csak megvédem a bíróktól, úgyis elköltenék".
@Secnir: ezek nem bírók... a bírókat MEGVÉDEM !

a fides szügyész és sün legényekről van ittnagybaszó...

amugy a bírói felelősség mexűnésétől (1956 után volt szükésges a koncepciós perek miatt pártbírókat szakmai felelőség nélkül üzemeltetni... azóta úgy maradt és szétterjedt a társadalomban) csúszik le a társadalom
@punkfrog: A mindenki kerülhet szar helyzetbe dologhoz.
Nemrégiben baráti körben hallgattam egy érdekes beszélgetést. Valahonnan a cigánykérdéstől indult, majd apróbb-nagyobb kanyarok után -ki miért megy külföldre, érdemes-e ma itthon lakást vásárolni, hisz nagy esély van arra hogy lesz nemkicsi zűr és zavar és akkor annyi az ingóságoknak és akár az ingatlanoknak is- szóval oda futott ki a társalgás hogy nemsokára nem cigánykérdés lesz ebben az országban. Hanem szegény-kérdés. Mert ha az utcában lakó péknek nem lesz munkája, és esélye sem lesz arra hogy bármilyen legális pénzkeresettel tartsa el a gyerekeit -és már segélyek sem lesznek-, akkor bizony előbb-utóbb feltör egypár autót, ellop ezt-azt. Mert enni kell. És ha maga koplalna is, az utódokért meg fog tenni mindent. És akkor nem a cigánytól fog rettegni az utca hanem a péktől. Vagy az asztalostól. Vagy a régebben mindenkivel kedves fodrásztól.
Fura volt látni hogy ebben mennyire egyetértett mindenki. Pontosabban nem is fura, szomorú. Mert szinte biztosra vettek egy ilyen forgatókönyvet pár év múlva, és nem igazán láttak kiutat.
(Én meg magamban közben arra gondoltam hogy egy ilyet már átéltem. Közel 30 éve Erzsébeten laktam agy családi házban, a szembeszomszéd és a bal oldali szomszéd is cigány volt. Persze inkább többes számot használnék, mert sosem tudtam megszámolni őket, rengetegen voltak.
De.
Sosem tudtam előre köszönni nekik, pont úgy eljártak dolgozni mint én - jó, én éjszaka aludtam, ők meg dajdajoztak, de ennyi kulturális különbség belefért. Sosem jutott eszembe hogy félnem kéne ha éjszaka egy buli után gyalogoltam hazafelé, és csoportosulást láttam a környéken. Ma meg? Vannak a városnak pontjai ahova még nappal sem szívesen mennék...)
@Orica Középföldi: nem szeretnék.
csak az érzésem volt ilyen a mai termést olvasva.
természetesen változtatni kell mindenen, csak az az irány amit én ma látni véltem nem tetszik.
@punkfrog: én azt gondolom azért egy picit cizelláltabbak az álláspontok, csak már senki sem tud bízni az "establishment"-ben. A mai szőke-ügyből kifolyóan meg is értem. A szolidarításhoz pedig bizalom is kell.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mivel nem gőzmozdony volt, nyilván a villamos hálózatról való "lecsatlakozás" okozott egy villanást (amely ívet húzott) és biztos volt egy ehhez tartozó hanghatást is (mint a villámlásnál).
@Husz_János_Puszita:
szeretnek az emberek nagyot mondani:)
én nem tudom, hogy lehet ennyit összeszedni segélyből.
mondjuk ha 20-an vannak rá akkor az 20.000.-ft fejenként/hó...
@Bakter: Ez a focibuziság nem azért van, mert kedves vezetőink annyira szeretnék a sportot. Ez csupán a pénz lenyúlásának egyik legpraktikusabb módja. Az adott város/cég/maffiózó megtámogatja a focicsapatot mondjuk évi pár milliárddal. Más teendő nincs is, mint a focicsapatba berakni a gyereket, rokont, edzőnek jó lesz a koma, sógor, rokon stb. Lehet belőle fizetni a portást, az "őrző- védőket", meg amit csak akarsz. És már mehet is ki legálisan az extra fizetés, autó, szálloda, de akár lakást is lehet venni a focistának, edzőnek, meg az egész pereputtynak...
De még nagyobb biznisz lehet a fogadások lezsírozása. Komolyan kérdezem: van ebben az országban még valaki aki ezzel nincs tisztában?
@punkfrog:

Messzemenő következtetést egy blog kommentjeiből ne vonj le.

Vérmérséklettől/kulturáltságtól függően hangzanak el itt ellentmondást nem tűrően vagy meditatívan, okos és kevésbé okos eszmefuttatások.

A jó, hogy minden elhangozhat. Vita lehet.
Kevésbé jó, senki nincs döntési helyzetben.
@Bakter: Természetesen a Balaton is be lesz betonozva, hiszen akkor a fent említett pénzből az építési vállalkozó/tervező is legálisan részesülhet. És nyilván kell ezt az egészet kell valakinek szervezni, és természetes, hogy Ő sem ingyen dolgozik...

Ebben az országban addig nem lesz minőségi foci, amíg azt egyetlen fillérrel is támogatják. Mert akkor nem fociról beszélünk, hanem pénzmosásról és mutyiról.
Ha a csapatok egyedül és kizárólag csak a jegyeladásból élnének, abban a pillanatban érdekeltek lennének a minőségi játékban, mert különben éhen halnának.
@Orica Középföldi: lehet viszont, hogy egy döntési helyzetben levő egyszer elolvassa:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Na, egy szó sem volt a tegnapi ajándékkosárról."
Szépen megköszöntem, vagy más szándékod volt?
@sírbateszezazegész:

Biztos hogy olvasnak kommenteket a pártok sajtósai. Egyszer írtam valamit a 168 óra fórumára, másnap szinte ugyanazokat a szavakat hallottam vissza Gyurcsánytól. Lehet véletlen egybeesés, lehet nem.
Remélem nem miattam lépett ki az MSZP-ből. :D
@Husz_János_Puszita: lehet hogy te vagy Gyurcsány és nem tudsz róla? Vagy gyurcsány lehet hogy Husz János Puszita és nem tud róla?
:)
@sírbateszezazegész:

Ó de szeretném én is ezt hinni:))

A rideg valóság ezzel szemben az, aki döntési helyzetben van, az ab ovo zseni.Igaz, hogy unortodox, más dimenzióban él.
Nem kell olvasnia.
@sírbateszezazegész: nos, asszem tudod, de ha nem, akkor... amikor készültünk a "vas- és acél országá"-nak, akkor bizony a távoli Szabolcsból ment a munkaerő hetes ütemezésben dógozósba a vazsgyárba és egyéb helyekre az iparosítottabb helyekre. A hete munkásszállón töltötték, mint aztat Cseh Tamás és Bereményi Géza oly szépen megénekelte... a "fekete vonat" a népnemzeti humor származéka, mely egyrészt az ingázó kisebbség bőrszínére, másrészt a szerelvényben urlkodó cigarettafüst és testszag vukgáris és elviselhetetlen elegyére vona-tozott. Nem mellesleg, én vmikor 1980 kkörnyékén voltam kotona, és Bordodból jártam vasárnap esténkint/éjszaka vissza Pest megyébe szógálatba, debizony, egy idő után inkább korábban mentem vissza állomáshelyemre, mert az idejében történő visszautazásnak objektív akadályát képezte a szerelvényen megáporodott elviselhetetlen vegyigyümi-cigibűz-áporodott mosdatlanság-rántotthús illatkompozició...
@Penivaldes:

Végül is, mártír-mártír, ki tudja? Bármi lehet.
@Husz_János_Puszita: és géza? wmiki? vidéki? És a többiek? Ők biztos egymást erősítik a sajtóosztállyal:) persze így az eredményt is benézik rendesen:)
@Mariann19: Imitt-amott vagyok, asszem nem olvastam, tudod, egy hét távollét Európában, sajnos a visszaamortizálódást eléggé nehézzé teszi... az akklimatizálódás elég nehezen megy a nagy büdös magyar valóságba.

Akkor meg, ha gondolod, egy újabb adaggal megterrorizállak:-)
@sírbateszezazegész:

:D :D
Az ő kis világukban lehet sajtósnak képzelik magukat, de kommunikációs főiskolára biztos nem jártak meggyőzési technikákat tanulni. :D
@Orica Középföldi: erre biztos van valami példája valamelyik kedvencednek (csányi-mérő)...én azt gondolom a jó vezető mindig okosabbakkal veszi körül magát...:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Az átkosban dolgoztam még pár évet a vége felé, fél évig egy lengyárban az irodán. ( Amikor a lent áztatják, hát az durva. ) A földeken és az üzemben betanított munkában kizárólag cigányok. Kéthetente volt fizetés, utána 3-4 napig elnéptelenedett a környék, beköltöztek a kocsmába. Aztán kezdtek visszaszivárogni, következő bérfizetésnél kezdődött elölről.
Mondjuk az irodában sem volt semmi csoportos lázas semmittevés. Kezdőként naiv fejjel azt hittem, a raktáros nem ismeri a tizedes vessző funkcióját, eltartott egy darabig, míg rájöttem, miért került eggyel odébb a gázolaj vételezési jegyen....
Gondolom nem kell mondanom, a rendszerváltással le is húzta a rolót. :D
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hogyan tudsz a fényekkel így játszani? Valamennyi fotón nekem technikailag ez tűnik ki a képi látnivaló mellett.
Meghatározod a fotózás időpontját előre, nem spontán készíted a képeket, ugye?
Fodor Gábort én is néztem. Nagyon optimista volt a kormányváltást illetően.
Mi az a Regnum Mariannum a hsz-edben?
@Husz_János_Puszita: ezért mondom, ha az a visszajelzés, hogy minket mindenki szeret, mert nézd meg ezeket a kommenteket, elszakadhatnak a valóságtól...miként '02-ben is tették...nem térek napirendre a szőke fölött...sztem holnap az lesz a poszt...itt lefordítottam a történetet...azt mondták nem hiszik...ez nem eu?...még a törökök is röhögtek...azt mondták náluk azért volt ilyen...meg van is...de az törökország... nem az eu
Mit mondjak erre...
@Husz_János_Puszita: Há' a kmk miatt itt azért nem volt annyira durva a helyzet. Akkoriban nagy barátságban voltunk Nasszer elvtárssal, akit sajnálatosan a győzelmi emelvényen löttek le szocialista segítség keretében átadott AK38-sal. Szóval, akkoriban Asszuán nagy durranás volt, meg a béketábor építése. És hát elég sok építész ment akkoriban arrafelé. Nos, ők mesélték: az arab nemvendégmunkások órabérben voltak foglalkoztatva. Ők száolni meg tudtak. Amikor az órabér elérte a napi megélhetés összegét, furikot, kapát, malteroskanalat eldobtak, legközelebbi árnyék megkeresve, és Allah legnagyobb dicsőségére a helyi Bedeau bótban jóféle sert bevásárolva és elfogyasztva elhentehereveredtek és ostorral nem lehetett őket másnapig a melóhejj-re visszahajtani. Szóval, nekünk ezerszer jobb volt:-)
@Husz_János_Puszita: kösz. tudom:-) Mindezt úgy, hogy 38 embert kellett kerülgetnem, hogy még csak véletlenül se legyenek a képen, fotónként kb 10 másodperc beállítást, expozíciót számítva:-)
@Mariann19: Nem játszom. Meglátom, aztán katt:-) Nagyon egyszerű:-) Méc, nézel, oszt kattintasz:-) Oszt 100-ból kettő ( na jó 3 ) használható:-)
stadionokat építeni, százat, ezeret, jól kibaszott velünk a az UEFA, ennyi sekejtezőt játszani. július 25, nincs magyar csapat az európai ligákban. viktor, gratulálok:((((
@Penivaldes: Jóvanna... bevallom, a nagy polizálás mellett, ezeket a vackokat kicsi lazításnak szánom a nagyérdeműnek, hogy azért van a világnak szebbik fele is. És van remény:-)
@tristen2005: és attól hogy nőnek mint a gomba még nem fognak tudni focizni
@sírbateszezazegész:

Én már nem lepődöm meg rajta Sir.
Van egy olyan közvetlen kollégám, mint a vezér. Nehéz szavakba önteni, inkább érzem őket a gyomorszáj tájékán, mindig is éreztem. legalább tíz éve gondolkodom, mi a jó szó rájuk, a legközelebb talán a kegyetlenség áll hozzá, de nem az.
Az empátia és a másik tiszteletének teljes hiánya.
@Penivaldes: biztos finom lett:)) jó étvágyat:))
@Orica Középföldi:
veled oldalazva:

a blogszava a népszava

ezért figyelik "onnan"

brühüyyy

be vagy már listázva régen engem meg keres a závó...csak mindíg rossz bolygóra esnek le

brühüyyy
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Két n-el írtad, azért gondoltam, hogy valami célzás. ami nem baj különben.

Tényleg, a lépésritmus!
Jól elkaptad a pillanatot.
Jók voltatok, kaptok mostmár tényleg utoljáta még négyet...
és tényleg jócakall:-))

lh3.googleusercontent.com/-8scUz_mXjA8/UfFcKcLkEZI/AAAAAAAAkHY/ptQXn8zJC5E/s512/DSC01453.JPG

lh3.googleusercontent.com/-HaFZDzu8lF4/UfFcLEc52WI/AAAAAAAAkHg/cPYMaTFxmUs/s512/DSC01455.JPG

lh6.googleusercontent.com/-PfMnt4j5h1Q/UfFcOr-itdI/AAAAAAAAkIU/BZyHjslIIsc/s800/DSC01467.JPG

lh4.googleusercontent.com/-MwqU9lEv8K8/UfFcSgJYG9I/AAAAAAAAkJM/4QRwZ1G7yfk/s800/DSC01478.JPG

és ez Cordobának egy kicsi kis jelentéktelen szeglete... ha lesz kedven, akkor kaptok a Nagymecsetről (ami önmagában egy világcsoda, és az Alcazarrol, ami egy másik mirákulum) igaz ezekről asszem az enyimektől sokkal jobb fotók vannak mindenfelé.
@sírbateszezazegész:

Főként Mérő foglalkozik vele. Így igaz:)
@Penivaldes: Ez nagyjából a célom... van bajunk elég... legalább ennyit adhatok. Na tényleg elég volt belőlem... báj.
@Husz_János_Puszita: most fogalmaztam meg itt, mi a baj velük. Ezek a fiúk/lányok soha nem voltak az életben. Nem valós teljesítmény alapján érték el azt amit most fel tudnak mutatni. A hatalmat megpróbálják a saját kényük-kedve szerint használni, azzal visszaélni. De mivel a lehetőségeiket nem szerves fejlődés útján érték el, így valami hibádzik. Azt mondanám, még sosem voltak tűzben. Amikor valóban megméretsz. Mint ember. Ez segít felmérni mikor, kivel szemben meddig mehetsz el. Mert mindig van egy határ. Szerintem már átlépték. :)
@Penivaldes: volt ma áradás is, nem jobb ez:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ismerem Egyiptomot, sógorom onnan jött. Láttam a gátat, gyönyörű a Nílus arra lent. Mindig szétröhögtük magunkat a munkatempón. :D
Sógor viszont tök úgy gondolkodik, mint te vagy én, két perc alatt feltalálta magát itt Európában. Ők sem egyformák.
'97-ben voltam először Egyiptomban, akkor 50 millió volt a lakosság száma, ma 74 millió és mind fiatal, a többség munka nélkül. Csak szólok, hogy a születések száma semmire nem megoldás önmagában.
@sírbateszezazegész: minden nap megméretsz mint ember függetlenül attól hogy hegesztő vagy e vagy pártelnök
@Husz_János_Puszita:

"éve gondolkodom, mi a jó szó rájuk,

Embertelenség.
@Orica Középföldi: én mindig azt hittem ő matematikus...azt mire felérném ésszel, nem jutok hozzá:) c'est la vie:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "100-ból kettő /na, jó 3" használható."
Költői túlzásokba esel, ha nem te mondanád, el sem hinném.
Vagy csak a csúcsteljesítményt értékeled?
@Bakter:
"Az az érzésem az iskolázott, beilleszkedett, nevezzük nevén: normális életvitelt folytató romák utálják a legjobban a zaklató kancigókat. "

Ebben teljesen igazad van. Sok ilyen ismerősöm van, ők szidják legjobban a felelőtlen, dologtalan, segélyen élő (és azt kikövetelő) cigányokat, mondván: "én tehetem, én is cigány vagyok, nem vádolhatnak rasszizmussal". Egyébként a jogvédők okvetetlenkedése miatt felszámolt cigánykollégiumok igenis sokat tettek azért, hogy a gyerekek egy más életstílust is megimerjenek, viszont a családi kapcsolatokat is meghagyta, mert hétvégén otthon volt a gyerek. De hétközben tanult, és a könyveiből nem gyújtottak be a főzéshez. De "okosok" visítottak, hogy ez szegregáció, fújjj! Most meg visítanak, hogy jajjj, hát hogy viselkednek ezek?!
@sírbateszezazegész:

Ez is igaz.
Kollégám nagyszerű teljesítményeket tett le már az asztalra, mégis hadilábon áll a valósággal. Amit felépít estére, lerombolja reggelre.
Önpusztításnak hívják.
Úgy gondolom, mi egy önpusztító nép vagyunk, önpusztító miniszterelnökkel és kormánnyal.
@sírbateszezazegész:

Először lett matematikus, aztán pszichológus, de univerzális elme:)
@Penivaldes: a tolerancia, a megértés ésa türelem felé...jó?..:)
@Mariann19:

én pedig érdeklődve és figyelemmel olvastam a reagálásodat. valamennyiben egyetértünk. általában le vagyok nyűgözve attól, ha valamely probléma megoldásához úgy állnak hozzá, hogy:
hogyan lehet, ellenben végletekig fel lehet piszkálni vele, ha az a megközelítés az: miért nem lehet.

valamennyi észrevételedet megszívlelendőnek tartom, azzal a megjegyzéssel, hogy az általam felvetett "nincs adózás képviselet nélkül versus, nincs képviselet adózás nélkül" [ mosmaiorum.blog.hu/2012/06/05/adozas_nelkul_kepviselet ]
dilemma sok feloldásra váró ellentmondást hordoz magában, de ha Franklin több, mint két évszázaddal ezelőtt látta a problémát, akkor lehet, itt az ideje, hogy meg is oldjuk - XXI.század felvilágosult szelleméhez méltón. Nyilván nem mi fogjuk, de a megvalósításhoz vezető út az ilyen együttgondolkodással kezdődik.

olvastam a "felzárkóztatás" pár/perbeszédeit is, én azért nem folytam jobban bele, mert szerintem a Roma Út még várat magára, előbbmég sajnos egy nagy kataklizmának kell bekövetkeznie, amíg a politikusok rá nem jönnek, milyen könnyen áldozattá válhatnak ők is.

Ezért is lenne sürgős "megállítani" a korrupciót, mert "felszabaduló" pénz fele (1000 milliárd) pont elindíthatna egy épkézláb projektet, fokozatosan, majd egyre szélesebb körben. évi 800-1000 milliárddal már 25 év alatt szép eredményt lehetne elérni. tanulni tanulni tanulni mindezt bentlakásos iskolában. a másik 800-1000 milliárdból jutna nyugdíjra, egészségügyre és amire kell. stadion nem, azok most fel lesznek építve:D

csakhogy mindennek a kezdete:

1 millió Ft - 10 év kényszermunka+kártérítés
2 millió Ft - 15 év kényszermunka+kártérítés
3 millió Ft - 20 év kényszermunka+kártérítés
3 millió Ft felett 25 év kényszermunka+kártérítés és teljes vagyonelkobzás
ha megszökött felkutatni, agyonlőni.
@Husz_János_Puszita: az alázat, az hiányzik ezekből...a tisztelete dolgoknak...ezek max imádni és félni/rettegni tudnak valamit, de tisztelni és alázattal viseltetni valami iránt, egyenes derékkal, azt nem...
Ezt most jól esett le/kiírni...:D
(Na, a falábú fiatalok feltették az "i"-re a pontot. Ha jól számoltam, a négy csapatunk összesen ejtett ki egy ellenfelet, de az meg bunda volt. Úgyhogy szerintem gyorsan építsünk vagy nyolc stadiont tizenezer-csilliárdért, de szigorúan csak arrafelé, amerre a madár se jár.)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

na végre, erről visongok én is feszt, meg lásd feljebb
@tristen2005:
Talán tegnap írtam, hogy Magyarország a fociban is jobban teljesít: eddig őszre fogytak el kupacsapataink, most már augusztusra sem jut.

Így joggal kérdezhetem: csúti bugris, mi az anyádért öntesz adótízmilliárdokat ebbe az eredménytelen, ruppótlan szarba? Ha ezek a csodacsapatok ilyen világhírű, világverő sztárklubok ellen lefossák a lábszárvédőjüket és kapnak egy zsák gólt? Amikor ezek a beképzelt sztárocskák közül nem egy többet keres egy hónapban, mint amennyit sok átlag magyar melós egy évben. Mi végre, csúti bugris? Most ments meg minket - ettől a magyarfocinak nevezett faszomtudja mitől.
(Nem mintha érdekelne a Nemzeti Foci, csak szétbasz az ideg, amikor ilyen jól dotáltan tolják a pofánkba a nagy fostos semmit.)
@Penivaldes: nem:)...csak legyél nyitott...empatikusabb:)...ha neked is jó:)
@Husz_János_Puszita:

Találkoztunk, beszéltünk, de hogy ismerném, azt nem merném mondani.
A könyveiből persze igen:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Azt tudod ugye, hogy egy alaptörvény-, egy alkotmánymódosítás és már hopp! Felcsút magyarország fővárosa. bocs hogy felcsútot nagybetűvel kezdtem, de magyarországról legalább amerikában is tudták eddig hogy bukarest a fővárosa, de hogy felcsút micsoda arra csak tippelhettek, hogy rovar, vagy főzelékfeltét. és ezentúl nem is keverné senki bukarestet budapesttel funkcióját tekintve.
Bp. lehetne a stadionok városa és akkor a balneológiával se kellene kis-reményű honatyáknak csúful járni.
@Bakter: nézd ennek is van jó oldala...én legalábbis annak tartom, hogy minden eb, vb alatt magam választhatom ki kinek drukkolok...mexicóban meg milyen szomorúak voltunk...emlékszel...én azóta nem élem át azt a tragédiát...csak a szépséget élvezem:))
@sírbateszezazegész:

Tisztelet és alázat, huhh nehéz dolgokat hozol.
Arra csak az élet taníthat meg szerintem.
Ha jól esett, már megérte. :D
@Penivaldes: ha te így véled, akkor így van:)
@Orica Középföldi:

Csányit olvastam, Mérőt azt hiszem még nem. Ha egyszer sok időm lesz, bepótolom a hiányosságaimat. Nagyon bírom, amikor egy ember komplex rendszerekben tud gondolkodni.
@Husz_János_Puszita: :) de ugye pont az írtam, ott sosem voltak...mert az nem élet...nem az az élet...honnan tanulnák...de erre senki nem lesz velük szemben tekintettel:)
Szép estét mindenkinek. :)
@sírbateszezazegész:

Ők meg ránk nincsenek tekintettel.
Egy-egy.
@punkfrog:

azt a konyhás dolgot a segélyesdivel rossz helyre címezted. én vagyok a gané.

Sirbatesz netvándor offé, és ebben konkrétan ártatlan, mégha némely megnyilvánulása hajaz is az enyémre az tisztán a képzelet és a belátás műve.
@jaegtoer: a római út helyett és Canossa-ra gondoltam -nagy szerényen- számaid nem rosszak, sőt

de már késő

brühüyyy
@jaegtoer:

Dehogy vagy te gané, nemár.
Kockafejű gyakorlati ember vagy, mint én. A bölcsesség azt jelenti, le tudja az ember fordítani az elméletet gyakorlattá. Amelyik idea nem működik a gyakorlatban, az nem ér semmit.
@sírbateszezazegész:
Végül is igaz: így legalább nem fertőzzük meg azokat a nemzeteket, ahol komolyan gondolják a focit. Mert nálunk csak jól fizetik.
Mondom, csak azért érdekel, mert sokat költ most jelesünk az eredménytelen, színvonaltalan hobbijára, abból a pénzből, amit jobb helyen is el tudnék képzelni. Mert új stadiontól nem lesz piacképes foci, és eddig a csilivilli akadémiák sem igazán termeltek sok aranylábút. Tisztelet a kivételnek.
Szerencsére roppant tehetségével legalább a forma-1-t nem űzte el innen.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
a bentlakásos kollégiumokat mintha az angol (brit) arisztokrácia krémje kedvelné mivel nagyon sikeres a királyi családot is beleértve

brühüyyy
amgayar sza gem bere K nem értenek hozzá vagy ha igen akkor már régen kapálnak csótányosbasznádon
@Bakter:

engem érdekel, de nem ez, 15 éve voltam utoljára NBI-s mecssen, azóta a válogatottat se nézem, amikor egy 50 millát sikkasztó, egy 20-ad rangú senki bokszoló és a volt kommunista "white rosc" osztja az észt, na nekem akkor elég!:((
@rodeo36:

szia Rodeo!

egy kis zenét szeretnék.
@Bakter:

milyen kivételről beszélsz? egyetlen egy olyan labdarúgót nem tud felmutatni a sereg foci akadémia, aki vitte valamire, a 10 egy néhány éven beleölt 20 millió forintot legalább 0 szaldosra hozta volna?:((
@Penivaldes: mindenki segít neked:)...nemcsak én:)...mint ahogy mindenki segít mindenkinek...ez azért egy jó hely:)
@rodeo36:

"de már késő"

egyetértek.
@Husz_János_Puszita:

Köszi.

1988-92 között elég sok mindent végigrágtunk. amíg rágódtunk szétlopták az félországot. aztán lassult a tempo, most megint államosítani kell, hogy legyen lopni való.
@sírbateszezazegész:

Tavaly megjelent egy kötete, Mit gondol a golyó? címmel, ötperces esszék. Okos, szórakoztató.

Ja, mielőtt pszichológus lett 10 évig mesterségesintelligencia-kutatással foglalkozott.

Kedvcsinálónak egy kis részlet.
Alapkönyveim

D.R. Hofstadter: Gödel, Escher, Bach című könyve alapvetően változtatta meg a gondolkodásmódomat, mindmáig egyik legnagyobb olvasmányélményem, miközben az alapgondolatának éppen az ellenkezőjében hiszek.
A könyv amellett érvel 777 oldalon keresztül, hogy a logika Gödel által felfedezett mechanizmusa tökéletesen alkalmas teljes értékű mesterséges intelligenciák létrehozására
Hofstadter ráadásul van annyira krakéler, hogy könyve bevezetőjében világosan kimondja: " Ez a könyv bizonyos értelemben a vallásom kifejezése."

Nos, ha úgy tetszik,én "más vallású" vagyok, miközben amit a dologról tudok, annak nagy részét éppen Hofstadtertől tudom.
.
.
Csányi Vilmos kémikusból lett biológus, majd etológus, és egészen más szempontból nézi a világot, mint Hofstadter.
.
.
Csányi "vallása" nagyjából megegyezik H-vel, azzal az alapvető különbséggel, hogy H. ugyan az evolúció tényét magától értetődő igazságnak tartja, de a szerepét az intelligencia létrejöttében mellékesnek tekinti.

Csányi számára viszont Darwin gondolatai jelentik azt a kályhát, ahonnan az elméről szóló összes okfejtésnek ki kell indulnia - akár az állati, akár az emberi elméről beszélünk.

Régebben talán inkább H .véleményével szimpatizáltam volna, de Csányi oly mértékben változtatta meg a látásmódomat, hogy ma már egyformán fontos magyarázó elvnek tartom a logikát, amire Cs. épp csak utal, és az evolúciót, amire viszont H. épp csak utal.

Cs-hez képest is "más vallású" vagyok, mert nem gondolom, hogy az emberi gondolkodás és viselkedés minden jelenségét vissza lehet vezetni a biológiai evolúcióra.
Cs. a társadalmi, kulturális környezetet többé-kevésbé mesterségesen alakíthatónak feltételezi, szerintem ez is a darwini evolúció terméke.

Nem közvetlenül a biológiai evolúcióé, hanem másfajta, de ugyanezen a logikán alapuló evolúcióké, például a mémek evolúciójáé.
Ezért Cs.-vel ellentétben én úgy vélem, hogy a társadalmi vagy kulturális környezet alakulásába ugyanúgy nem lehet büntetlenül mesterségesen beleavatkozni, mint a biológiai evolúcióba."

Megjegyzem ebben a kérdésben én Cs-val értek egyet, miközben nem tagadom a mémek szerepét:)
@jaegtoer:
www.youtube.com/watch?v=gwzxMXeq08w

remélem nem kell magyaráznom (megjegyzem Knappertsbusch Bayreuth-ban a galamb nélkűl nem volt hajlandó, de úgy oldotta meg a rendező, hogy a galambot csakis a karmesteri pulpitusról lehessen látni...)
amerikában ateista csörcsöt alapítottak mert bármi is kurvanagy buzinicc

és ez

www.youtube.com/watch?v=y1ZW-C7sxJ8

www.youtube.com/watch?v=BJmxQ7zYcow

brühüyyy

és
Nem tudom, tán a mostani kínálat, tán a mindent megszépítő idő, de azt gondolom Fodor felnőtt lett... tapasztalt, bukásaiból tanult politikus képét mutatta... nekem tetszett... és bárki bármit is mond, nekem a dk is egyre elfogadhatóbb... ez van és nem a vadai fun club miatt:))
Persze ehhez nagyban hozzájárul a többiek szarozása....
@sírbateszezazegész: de ez a vadai fun club miatt van.

legyen így neked.
@sírbateszezazegész: na akkor neked már meg is van a pártod. örvendek neki. kihúzlak a listámról
@jaegtoer:
te akartad

íme: Bach Silbermann-on

(az előzőn a Kammertone 419 Hz!!!)

www.youtube.com/watch?v=tR4qCXq3H8M

több mint egy óra!!!

és ez Widor az "őrűlt" Bach BWV 244 záró rész átirat

www.youtube.com/watch?v=rZQ--KHn21A&list=PL5961F7D249D05A34

brühüyyy
mai napra zárszóként, mert épp most olvasom és immár harmadszor, és éppen hol tartok?!

"(...)
-Hogyan akarja megvalósítani nagy álmát, hogy oktatásban részesíti parasztjait?-kérdezte Essex. -Forradalommal?

-Forradalommal? -Az aggastyánnak ez csak puszta szó volt. -Nekünk a forradalomnál többre van szükségünk. Először fel kell számolnunk a korrupciót, azután az idegen befolyást, mert ettől elpusztulunk, azután gondolhatunk a forradalomra." (-mondta Dzsehanszusz)
[James Aldridge: A diplomata, Kossuth*1981, 221.old.]
@Orica Középföldi: megnéztem mi a mém:) és nagyra értékelem, hogy idemásoltad:)) ennyiből talán M. és Cs. között helyezkedem el:)
@Penivaldes: :) esett a légnyomás:) én kedvellek:)
@jaegtoer:

Húúúúúú, de nagyon jó könyv az.
@Orica Középföldi:
amennyiben a biológiai evolúció szerves (integráns) része a társadalom kialakulása (ugyanúgy mint mint bármi ami létezik az "anyag" még ha lenne isten is benne van és nem kívűle

tehát

én is más "vallású vagyok"

brühüyyy
@jaegtoer:
majd monggy valamit, lécci

brühüyyy
@rodeo36:

Ez kiderült számomra már régen:)))
@jaegtoer:
majd monggy valamit, lécci

brühüyyy

olvasd a kommenteket a Jean Guillou improvizációja alá, kotta nélkűl újra készíti a mű'et

brühüyyy
@jaegtoer:
azzal tudod lemérni a hangvisszaadód kapacitását ha nézed amint orgonál a St Eustache-ban és amikor a pedálokat tapogattya a szép cipellőivel nem hallassz semmit amikor lenyomja a billentyűt akkor tudod, hogy szar...a pedálok mind 100 Hz alatti frequenciák
és legbalszélső az orgonától függően és itt igen: az a nagy fapedál legbalsó az 16 Hz azaz a Nagy C alatt 2 oktávval
ami basszuskulcsban a legalsó vonal alatt két vonallal jelölve az a Nagy C és ez az alatt szól 2 oktávval

brühüyyy
most vesznek 500 db TRAFIKPAX ot...

akkor béke lesz végre

lesz PAX-menet is...

trafik-pax-menet...
köszönöm. jó volt a Földön kívül járni egy kicsit, de 'Bach on Silbermann' már csak lefekvés előtt hallgatom meg

és Jean Guillou improvizációjával kelek reggel, mert megérdemli.

miket tudsz?!

mondtam már, nem vagyok vájt fülű, de amiket eddig, és régebben is betoltál, még soha nem 'csalódtam', és meg szoktam hallgatni azokat is, amiket másoknak linkelsz.
lehet hogy majd kevesebbet írogatok, és többet "hallgatok" ennek lassan több értelme is lesz, mint hiábavaló dolgokon nyelvelni... egész nap hordtam a Dunába a vizet, de minek?
a zene meg egészen más dimenziókba visz, olyan mintha az Isten szólna hozzám, és éppúgy megilletődötten dadogok és sokszor nem értem mit akar közölni velem, csak annyit tudok hogy hiába vagyok még pont (.) se, rólam is egy egész szimfónia szól, mint ahogy mindannyiunkról, és amikor beszélünk, tulajdonképpen azokat a hangokat keressük, amik rólunk és a többiekről szólnak, és máris elkövetjük a hibát, mert az egész élet egy véget nem érő szimfónia, és minden ember egy hangjegy benne ami végig hallatszik amíg ki nem lobban az élet lángja és aztán már csak az Űr csendjének részévé lesz, ami végtelen, mérhetetlen és megfoghatatlan.itt. ellenben odaát már mi magunk vagyunk a világegyetem.

röviden ez jutott eszembe amíg hallgattam a zenéket, és lefordítottam szavakra, erre a földi létre...
ha nincs értelme, az csak azt jelenti, hogy kevés a szó, és azt is nehézkesen 'forgatom'
@rodeo36:

"azzal tudod lemérni a hangvisszaadód kapacitását ha nézed amint orgonál "

teljesen jól műk. a szomszédok nem tudom mit szólnak de némák biztos elutaztak szabadságra, mindenkinek jó.
@Orica Középföldi:

bizony, és minden szava igaz most is.
@jaegtoer: talán az egyik legszebb regény kezdet Szabó Magda Für Elise
" Anyám szerint az emberiség milliárd és milliárd Eliséből áll, s mindegyikük kihallhatja Elise dalából a neki szóló személyes üzenetet, kérdést vagy utasítást, ami Elisének, annak az eredetinek is mondott valamit, de mond nekünk is, mindenkinek közülünk.."
@jaegtoer:

Te is tudod, hogy jól forgatod a szót:))
@rodeo36:

ostoba vagyok, de csak látod, hogy Neked szól:@jaegtoer:
@Orica Középföldi:
tudom, tudom, de van az a szint, amikor már kevés a szó, és akkor lép be a zene, vagy az Isten, bármi vagy bárki és bármilyen alakban is legyen.
@jaegtoer:
úgy hiszem hogy most rólam hallgacc?

brühüyyy

tudósok, kutató intézetekben megállapították -bár a vacuum -ban a hang nem terjed- hogy a világmindenség hanzik azaz zeng, minden elemének más hangzata van és az egész együtt -mekkora fül kell ehhez hallani?- harmonizál és disszonál meg amit akarsz és olyan frequenciák is szólnak amit emberi fül nem képes meghallani de vannak

képzeld el az összes lehetséges felhangokat a diatóniában egészen 60000 Hz-ig követhetőek de van annál több is elméletben tehát instrument kell hozzá syntonizador

brühüyyy

jó hallgatást

van egy Jean Guillou concert a neten ahol a párisi Notre Dame-ban orgonál és az angol királyi család a Böskével ott álldogál a fal mellett
@jaegtoer:
az anyagnál nincs semmi csodálatosabb (az ember is anyag!!!) (és a gondolat is...már tuggyuk)

nincs itt istenre vagy istenekre szüxég...nélkülük még sokkal csodálatosabb

ugye az első zene Der Fliegende Holländer amikor újra hajóra száll és a végtelen átkos viharba száll amiben nem is tud elsűllyedni mert valami mindíg fenntartja és akkor senta utánaugrik a szikláról és együtt megsemmisűlnek ...miben? az boldogság vagy csak annak a vágya?
és amikor azt zengi előtte: ti nem tudjátok ki vagyok de ismeritek a legendát az örökké vándorló hajósról? hát íme

A Bolygó Hollandi én vagyok

és hajóra száll mert assziszi

brühüyyy

na az a végtelen a világűr óceánja ahol nem is lehet elsűllyedni mert nincs hová...mert ott mindíg vagy valahol olyan nincs hogy sehol se legyél
Bencsik nem akar az UEFA ellen Birkamenetet szervezni, hogy a magyar focicsapataink már az augusztust sem érik meg a nemzetközi kupákban?
haverok buli hanta:

Napi félmilliót is hoz a trafik

A forgalom felpörgött, pedig a 10 százalékos árrést még nem is alkalmazzák.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F26%2Fnapi_felmilliot_is_hoz_a_trafik%2F
öveket bekötni:

Jön a luxusáfa: 30-35 százalékos kulcsot vezetnének be

"Luxusáfát" vezetne be jövőre a kormány - jelentette be Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Az erről szóló módosításokat már a jövő évi adótörvényekbe be akarják építeni.

hvg.hu/gazdasag/20130726_Jon_a_luxusafa_3035_szazalekos_kulcsot_v
Idáig nem értettem, hogy miért kell annyi stadion. Most már igen. A fociban is jobban teljesítünk.
Nincs sok választásuk a takarékoknak

Ha nem akarják elveszteni a működési engedélyüket, igennel kell szavazniuk a Posta tőkeemelésére

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F26%2Fnincs_sok_valasztasuk_a_takarekoknak%2F
hírek párban:

Orbán nem tett le a luxusadó bevezetéséről
A miniszterlenök azt kérte Varga Mihálytól, hogy siessen a devizahitelesek ügyében. A miniszter szabad kezet kapott.<<<<<<<<<<<<

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_nem_tett_le_a_luxusado_bevezeteserol.3.187132.html

-----------------------------

Devizahitelek: együtt dolgozik a kormány a Bankszövetséggel<<<<<<<<<
Jövő héten indulhatnak az egyeztetések /höhöhö/ a devizahiteles kérdés megoldásában.

www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/devizahitelek_egyutt_dolgozik_a_kormany_a_bankszovetseggel.3.187127.html
@miaturo: "A trafiktól bankig mindent centralizáló, és kézivezérlő szemléletet látva pedig még Mao-elvtárs is büszke lehetne. "

A "Mikor védik meg az OTP-t? Avagy, OTP-től Felcsútig " c. izé utsó mondata
(a nevem melletti blogon)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem is igen érdekelne ha csak a gazdagok fizetnék, de az esküvőre kis aranyfülbevalót meg a gyűrűket megvásárlandó tönkremennek a magyarok?

másik kérdésem, mire fogják elbaszni a többlet bevételt mert arról egy kurva büdös szó sem hangzott el

szemét rohadt cigány

brühüyyy
@rodeo36: szerinted akinek erre telik, nem fog kimenni a határon túlra?
@GeoCracker: valóban, ez kommunista tempó, kommunista demagógiával eladva.
@sírbateszezazegész: kevesek értik, és kevesek látják ezt, a hanyatlás emberöltőkben mérhető, és nem először

- Ady Endre -

A magyar Ugaron
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.:
@miaturo: nem nem, ez egy kombinált szisztéma, kommunizmus-nacionalizmus-fasizmus, összetett széljobb és szélbal, mindből a nekik legjobb, nekünk meg a legrosszabb.
@sírbateszezazegész: "Nem a csütörtöki vagy a pénteki, hanem a mai, mindig csak a mai, és aki emlékezni merészel a múlt heti, ezzel szöges ellentétben álló Fidesz-hazugságra, az jobban teszi, ha kussol." Ezt Orwelltől tanulták.
@miaturo: az ellenfél elpusztítását sztálintól, a kollektivizálást rákositól, a hittérítést az inkvizíciótól, az agitpropot göbbelsztől és így tovább
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
végképp nem értem, ahogy rodeo is mondja. mi a francnak emelni, amikor magyarország jobban teljesít?
Tényleg elindultunk belorusz és a feudalizmus felé. TGM meg a cizellált megállapításaival, szoba-tudósi/entellektüel kiszólásaival jelenleg elmehet a picsába. Ez más világ lesz, mint a '89 előtti. Ott a párttitkárokban volt valami emberség, meg a tudat, hogy a termelő-eszköz azé mégis csak a "dolgozó népé". Ezekben mi lesz? A legteljesebb feudális gőg és arrogancia. Hisz kiválasztottak. Az isten, de inkább orbán által. Agyrém ez az egész. Mint egy rossz álom.
e mondat szerint neki sem lenne diplomája. orbán:

"Szerintem közpénzen, adófizetők pénzből egyetemen tanítani, taníttatni középszerű teljesítményű fiatalokat nem érdemes" - mondta a kormányfő. Hozzátette, szerinte az a helyes, ha a jó képességűek mennek egyetemre."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @sírbateszezazegész: viszont szerencsére a fenti rendszerek sem örökéletűek, meg kell nézni, eddig mi volt a hatásos módszer ellenük.
@miaturo: hatásos módszer a következő:
külső, vagy belső ráhatásokra a már kiépült diktatúrák meg tudnak gyengülni annyira, amikor már a belső ellenállás eléri a kritikus tömeget, és megbuknak a magasságosok, sajnos ez a kiépülés időszakában nem opció, csak ha már túl vannak a delelőjükön a magasságos vezetők.
jahh, és az információhoz jutás korlátozása, és a bezárkózás politikája ezt az időt jelentősen meg tudja hosszabbítani, nem véletlen vezénylóék oktatás és információ/átláthatóság ellenessége.
@bella _ciao: azt a deszkán telibaszott kurva anyját! Ő akarja eldönteni ki középszerű? A gyerekei tán zsenik? Azok is közpénzen tanulnak, ráadásul az első, az egy "értéktelen" diplomát is kapott!
tanulságos ez is:

"Honnat szalajtották magukat, és mit akarnak?" - az FT a Sólyomról
Kérdések sorát fogalmazza meg a lap blogista az új magyar légitársaság, a Sólyom kapcsán.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/honnat_szalajtottak_magukat_es_mit_akarnak_az_ft_a_solyomrol.560397.html
@sírbateszezazegész: miért, tudsz valamiről aminek eldöntése, nem a magasztos és felkent kalapos kerályunk feladatja?
@GeoCracker: ennyi, nem tudok hozzá tenni semmit, talán csak azt, ez még egy kiépülő diktatúra amit nem akadályoztunk meg, ezért még idő kell, hogy megbukjon, a 14-es választások nem kecsegtetnek semmi jóval..
@miaturo: milyen válaszok, én csak hagymázas képzelgéseket látok ;)
Én mindig is kedveltem a Cöf-öt, de, hogy bepanaszolták a Kónya-féle Szolidaritást, attól még jobban a szívembe zártam őket. Ki is árulkodik a külföldnek?
@GeoCracker: imádom a szerénységed, mindig olvaslak. viszont itt fogok rá kommentelni.
@GeoCracker: szörnyű a jelenlegi helyzet.de zért nem reménytelen @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bár korlátozni lehet, de manapság nem lehet az információt elzárni , és bezárkózni sem. És minden repedésbe éket kell verni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem inkább ez jut eszembe
Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.
Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.
@bella _ciao: abban van igazság hogy középszerű tudással ne lehessen egyetemen tanulni. csakhogy a pénztől senki sem lesz okosabb.
@miaturo: éket kell verni, igen, valakiknek folyamatosan napirenden kell tartani a vérlázító dolgokat. Sajnos kevés ilyen elhivatott ember van, és számuk egyre fogy, ha mégis maradnak itt, van remény, ha nem, akkor nemzedékekre marad minden ebben a rendszerben. Még egy dolog miatt bizakodhatunk, a felgyorsult világ nem kedvez az ilyen társadalmi rendszereknek, túl könnyen mobilizálódik az ember, túl könnyen jut -ha akar- információhoz. Nekünk ez is nehezebb a nyelvi elszigeteltségünk miatt, nehezen mozgunk, nehezen váltunk, nehezen gondolkodunk, nehezen vállaljuk magunk miatt is a felelősséget.
@sírbateszezazegész: megvan a módszer rá, hogyan kell dönteni. ez a feladatot is beírják a nemzeti dohányboltos munkakörébe, aki a szokásos csatornákon lejuttatja a fidesz alapszervezeteknek. a végső szót persze orbán mondja ki, gyorsan átfutva a százerzer nevet tartalmazó listát.
@V-PORT: @Bakter: gábriel szintű konteó, csak szily nem gondolja komolyan.

Tuti, hogy nem véletlenül történt a magyar futball Mohácsa

cink.hu/tuti-hogy-nem-veletlenul-tortent-a-magyar-futball-moha-919554664
@miaturo: némi nemzetiszoc.cal
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem szóltunk, amikor....
@bella _ciao:
Kószi. Igyekszem mobilról is olvasni
@Penivaldes: jó ez is, hisz ugyan az az érzés, ugyan az a lelket mardosó kín, fásultan magunkba fordulás, vagy a változásért tenni akarás, beállás a birkamenetbe, vagy kimaradni ás harcolni az égig érő gizgazok ellen. Harcolni és bevállalni az "Egy fecske nem csinál nyarat" szerepet.
@Penivaldes: ne haragudj peni, de nincs. legyenek olyan kíváló egyetemeink, mint a harward, yale, oxford, sorbonne, ahol a valóban kiemelkedő diákokat képzik. egy minisztériumi beosztott nyugodtan lehet átlagos képességű, de a szükséges alaptudást az egyetem biztosítja hozzá. ehhez pénzt kell betenni a felsőoktatásba, nem pedig kivenni belőle.
ehhh, filozófiai, merengő, és irodalmi napom van, mielőtt teljesen magamba fordulok, gyorsan témát váltok :D
@bella _ciao: nincs igazad. a felsőoktatás elitképző kell hogy legyen. ez a mindenkit felveszünk csak legyen mérnök mentalitás nem mutat előre. én nem hiszek pl a fizetéses felsőoktatásban.
@Penivaldes:
Kálnay Adél: Kérdés

2012. 10. 31. by Verspatikus

Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
sétálni télen kigombolt kabátban,
szalonnát szúrni fagyos ágra,
nem vadászni nyúlra fácánra,
koldus kezébe kenyeret nyomni,
csábítók között hűnek maradni,
házad kapuját kitárni,
hadd jöjjön hozzád akárki,
kisgyerek könnyét letörölni,
senkivel soha nem pörölni,
dermedt verébért hajolni porka hóba,
más baját sosem hozni szóba,
békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni,
tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?
@bella _ciao: aha, és a salátalevelekbe csomagolt tervről nem esett szó?
@bella _ciao: Én abban hiszek, hogy mi tényleg ennyire vagyunk képesek. Nincs itt semmi összeesküvés. Itt még Guardiola sem tudna semmit, nem, hogy csodát tenni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

dehogynem, ki fog menni...

de arra monggy valamit hová
a keserves kurva annyukba költik a plusz bevételt

mert ugye a zadó arra való, hogy viszaforgassák a gazdaságba hogy az jobban pörögjön és még több adó folyhasson be nem csal ordítozni baromságot agyament idiótáknak, hogy magyarország jobban teljesít mialatt a gyorsan a szád elsűllyedt

brühüyyy

ez a legfontosabb

mert ugye a svédek sokkal több adót fiztenek asszem a svuccok is mint a zagyatlan kurucok de ott pörög tülle a gazdaság és lesz gazdagság népi szinten
@Penivaldes:

nincs igazad és nem is indokolom

minél több tanúlt fej van egy országban annál gazdagabb ha egy "modern" esztergályos neaggyisten forgácsoló szakember egyetemi végzettséggel fog űrhajó alkatrészeket gyártani tervrajzról 500 dolláros órabérért akkor mi a bajod drágám

nőjj má' föl vagy menny kapálni

brühüyyy
@Penivaldes: akkor először is tisztázni kéne, mit értesz eliten. várom a fejtegetésed.
@V-PORT: dehogynincs na de majd az új stadionokban, meg az új unortodox labdákkal
@bella _ciao: olyan embereket akik értenek a szakmájukhoz és nem úgy hogy dereng nekik vmi.
@V-PORT: egyértelmű. de látod abból a facebook bejegyzésből, hogy a hülyeség sziporkázik minden téren, az a nagyeszű csányira kenné a klubcsapatok sikertelen szereplését.
ehhez pedig már a bemenetelnél kell követelni
@Penivaldes: szerintem az nem elit, ha valaki ért a szakmájához. nálam ez alap.
@bella _ciao: én inkább a Bajnaira kenném, úgyis mindent rá kell kenni
@Penivaldes: aham egy gimnazista, aki jogásznak jelentkezik kiváló érettségivel, abból egyértelműen elit jogász lesz, hiszen ismeri a történelemt/magyart, van idegen nyelvből vizsgája... mert ez lenne az input.
@rodeo36: kihímezném, ha tudnék hímezni :D

"minél több tanult fej van egy országban annál gazdagabb"
@bella _ciao: nem még nem, de az alapja meg van hozzá. az egyetem feladata hogy kiképezze, és szankcionálja ha lébecolni támad kedve és éppenhpogy átbukdácsol. pl kirakja az egyetemről
@Penivaldes: ne keverd. nem az írtam, hogy alapszinten ért a szakmájához, hanem azt, az az alap, hogy értsen a szakmájához.
@Penivaldes: @bella _ciao: Szerintem nem csak Csányi van benne, hanem a Bilderberg-csoport, és Bajnai. Ők szövetkeztek. :)
@V-PORT: igen, és a Bilderbeg csoport utolsó ülésén ez volt a téma
@bella _ciao:

mi a lófasz van itt, nem tudnak, pukedlizni:)
index
micsoda mondatok

Varga: Nem akarjuk tönkretenni a bankokat
45 milliárd a családi adókedvezmény kibővítése, meglepődne, ha nem csökkenne az államadósság.

Orbán emelné a felsőoktatási ponthatárokat
A miniszterelnök szerint a diákhitel jó, az új Sólyom légitársaság állami támogatása pedig kérdéses
Örömteli, hogy minden napra jut nekünk egy-két, sőt több jó hír.
Folyton-folyvást jobban teljesítünk:
www.tozsdeforum.hu/gazdasag/brutalisan-nott-az-allamadossag/
mint a kalózoknál, nesze neked szociális temetés, lepedő, funérlemez:(

www.hir24.hu/belfold/2013/07/26/botranyos-temetes-felsomocsoladon/~~fokusz
@Penivaldes: csak félve tenném hozzá, több szintű képzés kell, doktor, mester, egyetem, főiskola, technikum.

Az érettségi semmire nem elég, ezt a szintet mindenkinek át kell vinni, hisz a jelenkori viszonyok mellett, ezen tudás nélkül nem hogy külföldön, de belföldön sem tud érvényesülni senki, ha csak nem a földesúri birtokokon kell a föld túrásra a jobbágysoros kéz.
@Penivaldes: értem, mit akarsz mondani. igen, jó lenne, ha a többségében jó képességű kölykök kerülnének be az egyetemre, s ott komolyan vennék a tanulást. nem az egyetemen kéne szövegértő olvasásra megtanítani őket.
amiben nem értünk egyet az az, ha valaki ért a szakmájához, jól megcsinálja a szakmája iparosmunkáját, képzi magát, attól még nem elit. ez az alap ahhoz, hogy boldoguljon. az elit, aki ennél is többet képes hozzátenni.
de a legtöbb szakmában, hivatásban szükség van olyanokra, akik elvégzik az iparosmunkát, amihez a tudományukat az egyetemi/főiskolai tanulmányokból szerzik.
@Penivaldes: De erről megbeszéltük, hogy nem beszélünk.
@tristen2005: pedig a főnökük előtt pukedlizni alapkövetelmény. különben morcos bajusz lesz.
@Penivaldes: most miért? Melyik mondatom miatt fáj a fejed? Lehet rosszul látom, de én eddig ezt tapasztaltam, lehet rossz helyeken forgolódtam, lehet nincs igazam, de hogy fejfájást is okozzak, na erre még nem volt példa.
@Penivaldes: ha a hatalmi elitnek, és vezénylónak, akkor ennek csak örülni kell ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_az ellenfél elpusztítását sztálintól, a kollektivizálást rákositól, a hittérítést az inkvizíciótól, az agitpropot göbbelsztől és így tovább _"

:DD
süti beállítások módosítása