Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.25. 00:56 Fabius

Békemenet a kétharmadért

Címkék: fidesz bencsik andrás kétharmad békemenet

Bencsik Andrással szerintem a sajátjai is úgy lehetnek valahogy, mint az Üvegtigris brigád Cingi szaxizásával. A két lábon járó szervilizmus és az ő töretlen lelkesedése kiapadhatatlan humorforrás. Legfrissebb ötlete szerint legyen újra kétharmad. Mert az milyen fasza. Már úgy érti nekik, akik az eladhatatlan lapjaik maradékát ingyen szórják szét Zuglóban, elvégre az önkormányzattól jön a megrendelés tízmillió számra, a piacból megélni nem muszáj

Helyette van óda a kétharmadhoz, mert az ember képtelen átlépni az átkosban megszokott Népszabadság pártélet rovat avitt nosztalgiáját. Meg akkora szavakkal zsonglőrködés, mint: "a Békemenet szellemisége ad kellő erőt a polgári oldalnak". Fene tudja, a "polgári oldal" Bencsik mozgósító szavaira fogékony része legutóbb azért megmutatta szellemiséget sugárzó arcát a Fidesz székház előtt. 

békemenet.jpg

Most meg az a nagy ötlet, hogy Bencsik Vitéz, az ordító és fütyülő nénik, a sósavas nertárs és a görbebotjával verekedő békenyugdíjas - meg esetleg a Szőke Feri ha úgy érzi - induljanak új mozgalomba a 2014-es kétharmadért. "Merni kell akarni és merni kell álmodni. Álmodni és akarni pedig csak nagyot szabad." - teccikéteni? Mert ez adhat értelmet (WTF?) az úgynevezett polgári oldal önszerveződésének, ez lehetne az a valami amivel a polgári demokráciákban viszonylag szokatlan hűségesküt letehetnék a Nemzetvezető és a Párt felé. Hadd lássa ez az Ejrópa, nem véletlenül voltak ennyire süketek a magyarok, hanem direkt.  

Minden mozgalmárok szellemi ősanyja, Szili Kati a kanyarban nincs ezekhez képest. 

 

716 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr85425363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer:

Te is tudod, hogy jól forgatod a szót:))
@rodeo36:

ostoba vagyok, de csak látod, hogy Neked szól:@jaegtoer:
@Orica Középföldi:
tudom, tudom, de van az a szint, amikor már kevés a szó, és akkor lép be a zene, vagy az Isten, bármi vagy bárki és bármilyen alakban is legyen.
@jaegtoer:
úgy hiszem hogy most rólam hallgacc?

brühüyyy

tudósok, kutató intézetekben megállapították -bár a vacuum -ban a hang nem terjed- hogy a világmindenség hanzik azaz zeng, minden elemének más hangzata van és az egész együtt -mekkora fül kell ehhez hallani?- harmonizál és disszonál meg amit akarsz és olyan frequenciák is szólnak amit emberi fül nem képes meghallani de vannak

képzeld el az összes lehetséges felhangokat a diatóniában egészen 60000 Hz-ig követhetőek de van annál több is elméletben tehát instrument kell hozzá syntonizador

brühüyyy

jó hallgatást

van egy Jean Guillou concert a neten ahol a párisi Notre Dame-ban orgonál és az angol királyi család a Böskével ott álldogál a fal mellett
@jaegtoer:
az anyagnál nincs semmi csodálatosabb (az ember is anyag!!!) (és a gondolat is...már tuggyuk)

nincs itt istenre vagy istenekre szüxég...nélkülük még sokkal csodálatosabb

ugye az első zene Der Fliegende Holländer amikor újra hajóra száll és a végtelen átkos viharba száll amiben nem is tud elsűllyedni mert valami mindíg fenntartja és akkor senta utánaugrik a szikláról és együtt megsemmisűlnek ...miben? az boldogság vagy csak annak a vágya?
és amikor azt zengi előtte: ti nem tudjátok ki vagyok de ismeritek a legendát az örökké vándorló hajósról? hát íme

A Bolygó Hollandi én vagyok

és hajóra száll mert assziszi

brühüyyy

na az a végtelen a világűr óceánja ahol nem is lehet elsűllyedni mert nincs hová...mert ott mindíg vagy valahol olyan nincs hogy sehol se legyél
Bencsik nem akar az UEFA ellen Birkamenetet szervezni, hogy a magyar focicsapataink már az augusztust sem érik meg a nemzetközi kupákban?
haverok buli hanta:

Napi félmilliót is hoz a trafik

A forgalom felpörgött, pedig a 10 százalékos árrést még nem is alkalmazzák.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F26%2Fnapi_felmilliot_is_hoz_a_trafik%2F
öveket bekötni:

Jön a luxusáfa: 30-35 százalékos kulcsot vezetnének be

"Luxusáfát" vezetne be jövőre a kormány - jelentette be Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Az erről szóló módosításokat már a jövő évi adótörvényekbe be akarják építeni.

hvg.hu/gazdasag/20130726_Jon_a_luxusafa_3035_szazalekos_kulcsot_v
Idáig nem értettem, hogy miért kell annyi stadion. Most már igen. A fociban is jobban teljesítünk.
Nincs sok választásuk a takarékoknak

Ha nem akarják elveszteni a működési engedélyüket, igennel kell szavazniuk a Posta tőkeemelésére

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F26%2Fnincs_sok_valasztasuk_a_takarekoknak%2F
hírek párban:

Orbán nem tett le a luxusadó bevezetéséről
A miniszterlenök azt kérte Varga Mihálytól, hogy siessen a devizahitelesek ügyében. A miniszter szabad kezet kapott.<<<<<<<<<<<<

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_nem_tett_le_a_luxusado_bevezeteserol.3.187132.html

-----------------------------

Devizahitelek: együtt dolgozik a kormány a Bankszövetséggel<<<<<<<<<
Jövő héten indulhatnak az egyeztetések /höhöhö/ a devizahiteles kérdés megoldásában.

www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/devizahitelek_egyutt_dolgozik_a_kormany_a_bankszovetseggel.3.187127.html
@miaturo: "A trafiktól bankig mindent centralizáló, és kézivezérlő szemléletet látva pedig még Mao-elvtárs is büszke lehetne. "

A "Mikor védik meg az OTP-t? Avagy, OTP-től Felcsútig " c. izé utsó mondata
(a nevem melletti blogon)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem is igen érdekelne ha csak a gazdagok fizetnék, de az esküvőre kis aranyfülbevalót meg a gyűrűket megvásárlandó tönkremennek a magyarok?

másik kérdésem, mire fogják elbaszni a többlet bevételt mert arról egy kurva büdös szó sem hangzott el

szemét rohadt cigány

brühüyyy
@rodeo36: szerinted akinek erre telik, nem fog kimenni a határon túlra?
@GeoCracker: valóban, ez kommunista tempó, kommunista demagógiával eladva.
@sírbateszezazegész: kevesek értik, és kevesek látják ezt, a hanyatlás emberöltőkben mérhető, és nem először

- Ady Endre -

A magyar Ugaron
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.:
@miaturo: nem nem, ez egy kombinált szisztéma, kommunizmus-nacionalizmus-fasizmus, összetett széljobb és szélbal, mindből a nekik legjobb, nekünk meg a legrosszabb.
@sírbateszezazegész: "Nem a csütörtöki vagy a pénteki, hanem a mai, mindig csak a mai, és aki emlékezni merészel a múlt heti, ezzel szöges ellentétben álló Fidesz-hazugságra, az jobban teszi, ha kussol." Ezt Orwelltől tanulták.
@miaturo: az ellenfél elpusztítását sztálintól, a kollektivizálást rákositól, a hittérítést az inkvizíciótól, az agitpropot göbbelsztől és így tovább
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
végképp nem értem, ahogy rodeo is mondja. mi a francnak emelni, amikor magyarország jobban teljesít?
Tényleg elindultunk belorusz és a feudalizmus felé. TGM meg a cizellált megállapításaival, szoba-tudósi/entellektüel kiszólásaival jelenleg elmehet a picsába. Ez más világ lesz, mint a '89 előtti. Ott a párttitkárokban volt valami emberség, meg a tudat, hogy a termelő-eszköz azé mégis csak a "dolgozó népé". Ezekben mi lesz? A legteljesebb feudális gőg és arrogancia. Hisz kiválasztottak. Az isten, de inkább orbán által. Agyrém ez az egész. Mint egy rossz álom.
e mondat szerint neki sem lenne diplomája. orbán:

"Szerintem közpénzen, adófizetők pénzből egyetemen tanítani, taníttatni középszerű teljesítményű fiatalokat nem érdemes" - mondta a kormányfő. Hozzátette, szerinte az a helyes, ha a jó képességűek mennek egyetemre."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @sírbateszezazegész: viszont szerencsére a fenti rendszerek sem örökéletűek, meg kell nézni, eddig mi volt a hatásos módszer ellenük.
@miaturo: hatásos módszer a következő:
külső, vagy belső ráhatásokra a már kiépült diktatúrák meg tudnak gyengülni annyira, amikor már a belső ellenállás eléri a kritikus tömeget, és megbuknak a magasságosok, sajnos ez a kiépülés időszakában nem opció, csak ha már túl vannak a delelőjükön a magasságos vezetők.
jahh, és az információhoz jutás korlátozása, és a bezárkózás politikája ezt az időt jelentősen meg tudja hosszabbítani, nem véletlen vezénylóék oktatás és információ/átláthatóság ellenessége.
@bella _ciao: azt a deszkán telibaszott kurva anyját! Ő akarja eldönteni ki középszerű? A gyerekei tán zsenik? Azok is közpénzen tanulnak, ráadásul az első, az egy "értéktelen" diplomát is kapott!
tanulságos ez is:

"Honnat szalajtották magukat, és mit akarnak?" - az FT a Sólyomról
Kérdések sorát fogalmazza meg a lap blogista az új magyar légitársaság, a Sólyom kapcsán.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/honnat_szalajtottak_magukat_es_mit_akarnak_az_ft_a_solyomrol.560397.html
@sírbateszezazegész: miért, tudsz valamiről aminek eldöntése, nem a magasztos és felkent kalapos kerályunk feladatja?
@GeoCracker: ennyi, nem tudok hozzá tenni semmit, talán csak azt, ez még egy kiépülő diktatúra amit nem akadályoztunk meg, ezért még idő kell, hogy megbukjon, a 14-es választások nem kecsegtetnek semmi jóval..
@miaturo: milyen válaszok, én csak hagymázas képzelgéseket látok ;)
Én mindig is kedveltem a Cöf-öt, de, hogy bepanaszolták a Kónya-féle Szolidaritást, attól még jobban a szívembe zártam őket. Ki is árulkodik a külföldnek?
@GeoCracker: imádom a szerénységed, mindig olvaslak. viszont itt fogok rá kommentelni.
@GeoCracker: szörnyű a jelenlegi helyzet.de zért nem reménytelen @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bár korlátozni lehet, de manapság nem lehet az információt elzárni , és bezárkózni sem. És minden repedésbe éket kell verni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem inkább ez jut eszembe
Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.
Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.
@bella _ciao: abban van igazság hogy középszerű tudással ne lehessen egyetemen tanulni. csakhogy a pénztől senki sem lesz okosabb.
@miaturo: éket kell verni, igen, valakiknek folyamatosan napirenden kell tartani a vérlázító dolgokat. Sajnos kevés ilyen elhivatott ember van, és számuk egyre fogy, ha mégis maradnak itt, van remény, ha nem, akkor nemzedékekre marad minden ebben a rendszerben. Még egy dolog miatt bizakodhatunk, a felgyorsult világ nem kedvez az ilyen társadalmi rendszereknek, túl könnyen mobilizálódik az ember, túl könnyen jut -ha akar- információhoz. Nekünk ez is nehezebb a nyelvi elszigeteltségünk miatt, nehezen mozgunk, nehezen váltunk, nehezen gondolkodunk, nehezen vállaljuk magunk miatt is a felelősséget.
@sírbateszezazegész: megvan a módszer rá, hogyan kell dönteni. ez a feladatot is beírják a nemzeti dohányboltos munkakörébe, aki a szokásos csatornákon lejuttatja a fidesz alapszervezeteknek. a végső szót persze orbán mondja ki, gyorsan átfutva a százerzer nevet tartalmazó listát.
@V-PORT: @Bakter: gábriel szintű konteó, csak szily nem gondolja komolyan.

Tuti, hogy nem véletlenül történt a magyar futball Mohácsa

cink.hu/tuti-hogy-nem-veletlenul-tortent-a-magyar-futball-moha-919554664
@miaturo: némi nemzetiszoc.cal
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem szóltunk, amikor....
@bella _ciao:
Kószi. Igyekszem mobilról is olvasni
@Penivaldes: jó ez is, hisz ugyan az az érzés, ugyan az a lelket mardosó kín, fásultan magunkba fordulás, vagy a változásért tenni akarás, beállás a birkamenetbe, vagy kimaradni ás harcolni az égig érő gizgazok ellen. Harcolni és bevállalni az "Egy fecske nem csinál nyarat" szerepet.
@Penivaldes: ne haragudj peni, de nincs. legyenek olyan kíváló egyetemeink, mint a harward, yale, oxford, sorbonne, ahol a valóban kiemelkedő diákokat képzik. egy minisztériumi beosztott nyugodtan lehet átlagos képességű, de a szükséges alaptudást az egyetem biztosítja hozzá. ehhez pénzt kell betenni a felsőoktatásba, nem pedig kivenni belőle.
ehhh, filozófiai, merengő, és irodalmi napom van, mielőtt teljesen magamba fordulok, gyorsan témát váltok :D
@bella _ciao: nincs igazad. a felsőoktatás elitképző kell hogy legyen. ez a mindenkit felveszünk csak legyen mérnök mentalitás nem mutat előre. én nem hiszek pl a fizetéses felsőoktatásban.
@Penivaldes:
Kálnay Adél: Kérdés

2012. 10. 31. by Verspatikus

Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
sétálni télen kigombolt kabátban,
szalonnát szúrni fagyos ágra,
nem vadászni nyúlra fácánra,
koldus kezébe kenyeret nyomni,
csábítók között hűnek maradni,
házad kapuját kitárni,
hadd jöjjön hozzád akárki,
kisgyerek könnyét letörölni,
senkivel soha nem pörölni,
dermedt verébért hajolni porka hóba,
más baját sosem hozni szóba,
békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni,
tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?
@bella _ciao: aha, és a salátalevelekbe csomagolt tervről nem esett szó?
@bella _ciao: Én abban hiszek, hogy mi tényleg ennyire vagyunk képesek. Nincs itt semmi összeesküvés. Itt még Guardiola sem tudna semmit, nem, hogy csodát tenni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

dehogynem, ki fog menni...

de arra monggy valamit hová
a keserves kurva annyukba költik a plusz bevételt

mert ugye a zadó arra való, hogy viszaforgassák a gazdaságba hogy az jobban pörögjön és még több adó folyhasson be nem csal ordítozni baromságot agyament idiótáknak, hogy magyarország jobban teljesít mialatt a gyorsan a szád elsűllyedt

brühüyyy

ez a legfontosabb

mert ugye a svédek sokkal több adót fiztenek asszem a svuccok is mint a zagyatlan kurucok de ott pörög tülle a gazdaság és lesz gazdagság népi szinten
@Penivaldes:

nincs igazad és nem is indokolom

minél több tanúlt fej van egy országban annál gazdagabb ha egy "modern" esztergályos neaggyisten forgácsoló szakember egyetemi végzettséggel fog űrhajó alkatrészeket gyártani tervrajzról 500 dolláros órabérért akkor mi a bajod drágám

nőjj má' föl vagy menny kapálni

brühüyyy
@Penivaldes: akkor először is tisztázni kéne, mit értesz eliten. várom a fejtegetésed.
@V-PORT: dehogynincs na de majd az új stadionokban, meg az új unortodox labdákkal
@bella _ciao: olyan embereket akik értenek a szakmájukhoz és nem úgy hogy dereng nekik vmi.
@V-PORT: egyértelmű. de látod abból a facebook bejegyzésből, hogy a hülyeség sziporkázik minden téren, az a nagyeszű csányira kenné a klubcsapatok sikertelen szereplését.
ehhez pedig már a bemenetelnél kell követelni
@Penivaldes: szerintem az nem elit, ha valaki ért a szakmájához. nálam ez alap.
@bella _ciao: én inkább a Bajnaira kenném, úgyis mindent rá kell kenni
@Penivaldes: aham egy gimnazista, aki jogásznak jelentkezik kiváló érettségivel, abból egyértelműen elit jogász lesz, hiszen ismeri a történelemt/magyart, van idegen nyelvből vizsgája... mert ez lenne az input.
@rodeo36: kihímezném, ha tudnék hímezni :D

"minél több tanult fej van egy országban annál gazdagabb"
@bella _ciao: nem még nem, de az alapja meg van hozzá. az egyetem feladata hogy kiképezze, és szankcionálja ha lébecolni támad kedve és éppenhpogy átbukdácsol. pl kirakja az egyetemről
@Penivaldes: ne keverd. nem az írtam, hogy alapszinten ért a szakmájához, hanem azt, az az alap, hogy értsen a szakmájához.
@Penivaldes: @bella _ciao: Szerintem nem csak Csányi van benne, hanem a Bilderberg-csoport, és Bajnai. Ők szövetkeztek. :)
@V-PORT: igen, és a Bilderbeg csoport utolsó ülésén ez volt a téma
@bella _ciao:

mi a lófasz van itt, nem tudnak, pukedlizni:)
index
micsoda mondatok

Varga: Nem akarjuk tönkretenni a bankokat
45 milliárd a családi adókedvezmény kibővítése, meglepődne, ha nem csökkenne az államadósság.

Orbán emelné a felsőoktatási ponthatárokat
A miniszterelnök szerint a diákhitel jó, az új Sólyom légitársaság állami támogatása pedig kérdéses
Örömteli, hogy minden napra jut nekünk egy-két, sőt több jó hír.
Folyton-folyvást jobban teljesítünk:
www.tozsdeforum.hu/gazdasag/brutalisan-nott-az-allamadossag/
mint a kalózoknál, nesze neked szociális temetés, lepedő, funérlemez:(

www.hir24.hu/belfold/2013/07/26/botranyos-temetes-felsomocsoladon/~~fokusz
@Penivaldes: csak félve tenném hozzá, több szintű képzés kell, doktor, mester, egyetem, főiskola, technikum.

Az érettségi semmire nem elég, ezt a szintet mindenkinek át kell vinni, hisz a jelenkori viszonyok mellett, ezen tudás nélkül nem hogy külföldön, de belföldön sem tud érvényesülni senki, ha csak nem a földesúri birtokokon kell a föld túrásra a jobbágysoros kéz.
@Penivaldes: értem, mit akarsz mondani. igen, jó lenne, ha a többségében jó képességű kölykök kerülnének be az egyetemre, s ott komolyan vennék a tanulást. nem az egyetemen kéne szövegértő olvasásra megtanítani őket.
amiben nem értünk egyet az az, ha valaki ért a szakmájához, jól megcsinálja a szakmája iparosmunkáját, képzi magát, attól még nem elit. ez az alap ahhoz, hogy boldoguljon. az elit, aki ennél is többet képes hozzátenni.
de a legtöbb szakmában, hivatásban szükség van olyanokra, akik elvégzik az iparosmunkát, amihez a tudományukat az egyetemi/főiskolai tanulmányokból szerzik.
@Penivaldes: De erről megbeszéltük, hogy nem beszélünk.
@tristen2005: pedig a főnökük előtt pukedlizni alapkövetelmény. különben morcos bajusz lesz.
@Penivaldes: most miért? Melyik mondatom miatt fáj a fejed? Lehet rosszul látom, de én eddig ezt tapasztaltam, lehet rossz helyeken forgolódtam, lehet nincs igazam, de hogy fejfájást is okozzak, na erre még nem volt példa.
@Penivaldes: ha a hatalmi elitnek, és vezénylónak, akkor ennek csak örülni kell ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_az ellenfél elpusztítását sztálintól, a kollektivizálást rákositól, a hittérítést az inkvizíciótól, az agitpropot göbbelsztől és így tovább _"

:DD
süti beállítások módosítása